ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  20 Ιουνίου  2012  :
Ορκίστηκε  ο  Αντώνης Κ. Σαμαράς της Ν.Δ.  ο 13ος  Πρωθυπουργόςμετά την μεταπολίτευση  του 1974 , ενώπιον του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια , του Αρχιεπισκόπου  Ιερωνύμου  και  του υπηρεσιακού Πρωθυπουργό Π. Καμμένου ..! Αύριο  ορκίζεται  η νέα κυβέρνηση Σωτηρίας με συμμετοχικότητα των κομμάτων Ν.Δ. , ΠΑΣΟΚ  και ΔΗΜ.ΑΡ .-  Λάθος  θεωρείται η μη Συμμετοχικότητα στην συγκυβέρνηση των άλλων κομμάτων Συριζα , Ανεξάρτητοι Έλληνες , Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ .- Ο λαός βλέπει , παρακολουθεί , καταγράφει , κι΄ όταν έρθει  ο καιρός  της  κάλπης των επόμενων εκλογών θα τους ανταμείψει ανάλογα  ... Μιά  ιστορική αναδρομή σ΄αυτούς , που δεν συμμετέχουν , για κομματικά προσωπικά ωφέλη θα το διαπιστώσουν .-
Το  ποντικάκι  και πάλι στην ενημέρωσή μας :
** Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !

*** Πρόσωπα για το νέο Υπουργικό Συμβούλειο με πρόεδρο τον Αντώνη Σαμαρά :
* Για το Υπουργείο Οικονομικών : Βασ. Ράπανος ,Χρ.  Σταϊκούρας και Ζανιάς
* Πρόεδρος Ελληνικής Βουλής : Βαγγέλης Μεϊμαράκης
* Για Υπουργείο Εσωτερικών : Τάσος  Γιανίτσης
* Υπουργείο Εξωτεικών : Δημ. Αβραμόπουλος  , Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος
* Υπουργείο Εργασίας : Αντώνης Ρουπακιώτης
* Υπουργείο Δικαιοσύνης : Αντώνης Μανιτάκης
* Υπουργείο Περιβάλλοντοσ : Κυριάκος Μητσοτάκης , Γιάννης Μανιάτης
* Υπουργείο Υγείας : Χριστόδουλος Στεφανάδης , Μάριος Σαλμάς
*  Υπουργείο Ναυτιλίας : Αλέξανδρος Τουρκολιάς , Μανώλης   Κεφαλογιάννη
* Υποργείο  Πολιτισμού - Τουρισμού : Όλγα Κεφαλογιάννη
* Υπουργείο Ανάπτυξης :  Ιωάννης Στουρνάρας
* Υπουργείο Άμυνας : Βύρων Πολύδορας
* Υπουργείο Μεταφορών : Κωστής Χατζηδάκης
* Υπουργείο Αγροτικης Ανάπτυξης  : Ναπολ. Μαραβέγιας
* Υπουργείο Δημόσιας Τάξης : Κώστας Τζαβέλας ,Νίκος  Δένδιας
* Υπουργός Επικρατείας : Δημ. Σταμάτης
* Κυβερνητικός Εκπρόσωπος :  Λαζαρίδης , Μουρμούρας , Μάκης Βορίδης
* Πολιτικό  Γραφείο : Γιάννης Μιχελάκης , Κώστας Μπούρας , Δένδιας , Στυλιανίδης
* Για υπουργοποίηση παίζουν επίσης και τα ονόματα : Ράπαλης , Λίνα  Μενδώνη ...Παν. Παναγιωτόπουλος , Ηλ. Κονοφάγος , Χ. Αθανασίου .....


 ~** ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΣKΟΥΡΛΕΤΗ ...ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ :
Κύριοι του ΣΥΡΙΣΑ,
Αφήστε την αλαζονεία σας και καθίστε όλοι μαζί γύρω από ένα τραπέζι , κλεισμένοι όλοι σας μέσα σένα δωμάτιο , για να φτιάξουμε μια κυβέρνηση , και να βοηθήσουμε την χώρα να αποφύγει τα βράχια .- Μπορείτε όλοι σας συγκυβερνώντας να κάνετε και την αξιωματική σας αντιπολίτευση !
Άκουσα κατ΄ επανάληψη στα παράθυρα της ΤV τον κ. Σκουρλέτη και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ , ότι πρώτα τους ενδιαφέρει ο εκλογικός νόμος απλή αναλογική και μετά τα άλλα ....
Κατά πρώτον αφήστε την αλαζονεία σας στις ομιλίες σας και κοιτάξτε την αλήθεια ..της χώρας !
Αφήστε τον λαϊκισμό , την αλαζονεία σας και την παρελθοντολογία και προσγειωθείτε στην αλήθεια και στα προβλήματα της χώρας και των ατόμων που πληρώνουν το τίμημα όλων των πολιτικών , μπείτε μέσα στην κυβέρνηση και όλοι μαζί με εργατικότητα ,συμμετοχικότητα , αλληλεγγύη , τιμιότητα και Αγάπη και Ανθρωπιά προσφέρεται για την πατρίδα !
Κύριε Σκουρλέτη , καβαλήσατε το καλάμι και δεν λέτε να το καβαλικεύεται όλοι σας του ΣΥΡΙΖΑ , με ψήφους και ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που σας πίστεψαν κάτω από θυμό , οργή και αγανάκτηση , για τα σκληρά μέτρα των μνημονίων .- Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ δεν ήρθε σε σας για να του λέτε ωραία λόγια . Ήρθε σε σας γιά δράση , αγώνα συμμετοχικότητα στα προβλήματα της χώρας .- Αυτοί που σας ανέβασαν στο 27% σύντομα θα σας ξαναστείλουν στο 5% ...θυμηθείτε !!
Γυρίστε πάλι όλοι σας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και του ΣΥΡΙΖΑ στην ΚΝΕ του ΚΚΕ μαζί με τον κ. Τσίπρα που όλοι σας εγκαταλείψατε για την κουτάλα της ωφέλειας και του κέρδους όλων σας με την δίψα σας για εξουσία .....αλλά και για προβολή σας .- Η αγένεια σας και αλαζονεία σας από τα παράθυρα , καταγράφεται στα μάτια και στις καρδιές όλων μας που σας παρακολουθούμε .-
O αργηγός σας ας αφήσει το συζώ , και ας τελέσει ελληνοχριστιανικό γάμο , αν θέλει να τον ψηφίσει ο λαός της Ελλάδας για να τον βάλει στο μέλλον (αόρατο) ...να κυβερνήσει ;
Ο Θεός της Ελλάδας ας βάλει χέρια και πόδια για να σας συνετίσει όλους από την αλαζονεία σας που κρατάτε στα χέρια σας . Η ζωή συνεχίζεται κι΄ όλα εδώ πληρώνονται ...Θυμηθείτε το !!!!
........ Σας ευχαριστώ Σ.Ν.Σ Πάντα με σεβασμό , εκτίμηση , Αγάπη και Σεβασμό 19/06/2012 .- 

~** O Θεός να βάλει το χέρι του - Φορολογικά εκκαθαριστικά τρία σε ένα:
Τριπλό «χτύπημα» επιφυλάσσουν τα φετινά εκκαθαριστικά δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος καθώς σε αυτά ενσωματώνονται κατά περίπτωση, εκτός από τον φόρο εισοδήματος, η έκτακτη εισφορά και το τέλος επιτηδεύματος.
* Το αποδεικτικό είσπραξης, στην περίπτωση χρεωστικού εκκαθαριστικού, είναι ενιαίο γεγονός που σημαίνει ότι ο φορολογούμενος δεν έχει τη δυνατότητα να επιλέξει να πληρώσει για παράδειγμα μόνο τον φόρο εισοδήματος, αφήνοντας απλήρωτη την έκτακτη εισφορά ενώ εξόφληση με δόσεις προβλέπεται μόνο για οφειλές που υπερβαίνουν τα 300 ευρώ.
* Τα παραπάνω προκύπτουν από απόφαση του υπηρεσιακού υπουργού Οικονομικών Γ. Ζανιά, αναφορικά με τον τύπο και το περιεχόμενο του εκκαθαριστικού σημειώματος, στην οποία επισημαίνεται παράλληλα ότι:
n Εάν το οφειλόμενο ποσό είναι μεγαλύτερο των 300 ευρώ τότε στο εκκαθαριστικό σημείωμα ενσωματώνονται εκτός του αποδεικτικού είσπραξης ολικής εξόφλησης και αποδεικτικά είσπραξης (φόρου εισοδήματος, ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στα εισοδήματα των φυσικών προσώπων και του τέλους επιτηδεύματος) διακριτά για την εξόφληση, πρώτης, δεύτερης ή τρίτης δόσης ανάλογα με τον χρόνο εκκαθάρισης.
*  Οσοι έχουν κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet, μπορούν μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης www.gsis.gr, να εκτυπώνουν τόσο το εκκαθαριστικό σημείωμα όσο και τα αποδεικτικά είσπραξης για την τρέχουσα δόση κάθε μήνα, στην οποία συμπεριλαμβάνονται τυχόν μη καταβληθείσες προηγούμενες δόσεις και οι αναλογούσες για αυτές προσαυξήσεις. Θα μπορούν επίσης να εκτυπώνουν την ειδοποίηση επιστροφής φόρου σε περίπτωση που δεν την παρέλαβαν ή την έχασαν. Η εκτύπωση των ειδοποιήσεων αυτών μπορεί να αντικαταστήσει την αντίστοιχη έντυπη ειδοποίηση που αποστέλλεται ταχυδρομικώς και να χρησιμοποιηθεί στα πιστωτικά ιδρύματα για την εξόφλησή τους.
* n Ενιαία Εκκαθαριστικά Σημειώματα αρχικών δηλώσεων παρελθόντων ετών και τροποποιητικών δηλώσεων για το οικονομικό έτος 2012 και τα επόμενα έτη, εκτυπώνονται και αποστέλλονται στους φορολογουμένους από τη ΔΟΥ εκκαθάρισης της δήλωσης.


~***  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα :
** "Χολιγουντιανός" αέρας στην κεντρική πλατεία
Image* Με ικανοποιητικούς ρυθμούς συνεχίζεται, σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή, το έργο ανάπλασης της κεντρικής πλατείας. Μάλιστα, σύμφωνα με το δήμαρχο Παν. Νίκα, τις επόμενες ημέρες θα γίνει και μια σειρά ανακοινώσεων για το έργο.
Δίνοντας μια γεύση χθες το μεσημέρι για τα μελλούμενα στην περιοχή, είπε ότι υπάρχει μια πρόταση από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εικαστικού Τομέα της «Φάρις», Παν. Λαμπρινίδη, η οποία εξετάζεται, για ένα καλλιτεχνικό έργο επί της πλατείας. Κι αυτό είναι η δυνατότητα καταγραφής συμβόλων και λέξεων από πολίτες. Θα τους δοθεί, δηλαδή, η δυνατότητα να αφήσουν τα… αποτυπώματά τους, τη χάραξη των οποίων πάνω στις πλάκες θα καλύψουν με δικά τους έξοδα. Σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν την ερχόμενη Παρασκευή. Σε κάθε περίπτωση, δηλαδή, η Δημοτική Αρχή ψάχνει να δώσει ένα… χολιγουντιανό αέρα στο έργο.
* Από την άλλη πλευρά, όπως δήλωσε στο «Θ» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χρ. Ριζάς, η Τεχνική Υπηρεσία μελετά τη δυνατότητα να κατασκευάσει ένα μικρό αντίγραφο του επιδαπέδιου σχεδίου που βρίσκεται στο μέσον της κεντρικής πλατείας, στην περιοχή μπροστά από το «Λωτό», όπως επίσης εξετάζει μελλοντικά στην Αριστομένους να δημιουργήσει την αίσθηση πλακόστρωτου με σταμπωτή άσφαλτο.
«Έχουν μπει μια σειρά ζητήματα στο τραπέζι και εξετάζουμε τους τρόπους για να γίνει το καλύτερο δυνατό. Πρώτα απ’ όλα, όμως, θα πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι αυτές οι αποφάσεις είναι καθ’ όλα νόμιμες», σημείωσε.
Από εκεί και πέρα, στις χθεσινές του ανακοινώσεις ο κ. Νίκας επανέλαβε ότι καταβάλλεται προσπάθεια ώστε μέχρι το τέλος του μήνα να ανοίξει το βόρειο μέρος της κεντρικής πλατείας, η δαπεδόστρωση του οποίου θα γίνει μετά το φθινόπωρο. Αυτό, όμως, προσκρούει στην άρνηση του εργολάβου, που δικαιολογημένα, από την πλευρά του, δε θέλει να δώσει το έργο σε χρήση πριν το αποπερατώσει. Ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή θα συζητήσει το θέμα αυτό με τον ανάδοχο, σε συνάντηση που θα έχουν στο γραφείο του.
Σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα του αναδόχου και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει τσιμεντοστρωθεί όλο το βόρειο μέρος της κεντρικής πλατείας, άρα θα είναι εφικτή η προσωρινή παράδοσή του για την κίνηση των πεζών. Ωστόσο, ο ανάδοχος έχει το νόμο με το μέρος του και για λόγους ασφαλείας, τόσο των κατασκευών που έχουν γίνει μέχρι τώρα όσο και των περαστικών, μπορεί να αρνηθεί την απομάκρυνση των τσίγκινων τοιχίων.
Επίσης, ο δήμαρχος επανέλαβε ότι οπωσδήποτε μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει παραδοθεί ολοκληρωμένη η οδός Αριστομένους, ενώ πιθανότατα μαζί θα παραδοθεί και ο ποδηλατόδρομος, που κατασκευάζεται δίπλα από το δρόμο.- 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη Πηγή : εφημ. "Θάρρος" Καλαμάτας  2012

~** Από τον αντιδήμαρχο Δ. Μπούχαλη       



Image~ Καταγγελία για… σημαδεμένο διαγωνισμό στο πράσινο
* Σε μια τολμηρή απόφαση προχώρησε χθες, κατόπιν εισήγησης του προέδρου της και αντιδημάρχου Δ. Μπούχαλη, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας. Αποφάσισε, λοιπόν, κατά πλειοψηφία, να μην κάνει δεκτή την εισήγηση της επιτροπής διενέργειας του ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών με τίτλο «Συντήρηση οργανωμένων χώρων πρασίνου (2012)», με την αιτιολογία ότι οι οικονομικές προσφορές που κατατέθηκαν από τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν ήταν «προσυμφωνημένες».
* Όπως υποστήριξε ο κ. Μπούχαλης, μεταξύ άλλων, «δεν είναι δυνατό να συνεχιστεί η παραπάνω κατάσταση, ιδιαίτερα στους διαγωνισμούς για το πράσινο. Σίγουρα η απόφαση επανάληψης του διαγωνισμού θα στοιχίσει σε χρόνο για το Δήμο, αλλά θεωρώ ότι πρέπει να αντιδράσουμε, δεν μπορεί να συνεχιστεί περαιτέρω η ίδια κατάσταση».
Με την πρόταση του προέδρου συμφώνησαν ορισμένα από τα μέλη της πλειοψηφίας και οι δύο εκπρόσωποι της μείζονος μειοψηφίας.
Από την πλευρά της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών, ο διευθυντής Ι. Λιοντήρης είπε ότι, αν υλοποιηθεί η απόφαση, θα χαθεί πολύτιμος χρόνος για την ολοκλήρωση του έργου, μεσούντος μάλιστα του καλοκαιριού, ενώ τόνισε ότι στην όλη διαδικασία διασφαλίστηκε η νομιμότητα.
Το μέλος της Επιτροπής και επικεφαλής της «Πρωτοπορίας», Ν. Φωτέας, πρότεινε να προχωρήσει ο διαγωνισμός και να κατακυρωθεί, αλλά να ζητηθεί από τον ανάδοχο συμπληρωματική έκπτωση, ενώ ενστάσεις επί της πρότασης του προέδρου κατέθεσαν τόσο ο Π. Μπουζιάνης όσο και ο Στ. Στασινόπουλος.
Μετά από συζήτηση αποφασίστηκε, τελικά, η Επιτροπή να προχωρήσει σε επανάληψη του διαγωνισμού.
Να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 103.526,33 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ) και στο διαγωνισμό συμμετείχαν πέντε (5) εταιρείες. Οι τιμές του ποσοστού έκπτωσης που κατατέθηκαν ήταν: 10% από την πρώτη, 9% από τις τρεις επόμενες και 8% από την τελευταία.- 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
~** Την έδρα της Μεσσηνίας επιλέγει ο Αντ. Σαμαράς
Image* Επιστολή με την οποία κάνει γνωστή την απόφασή του να επιλέξει την έδρα της Μεσσηνίας από εκείνη της Αττικής, απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής, Βύρωνα Πολύδωρα, ο πρόεδρος της Ν.Δ., Αντώνης Σαμαράς.
Ως εκ τούτου, την τέταρτη βουλευτική έδρα της Ν.Δ. στην Αττική καταλαμβάνει ο Θανάσης Μπούρας.

~**Εθελοντικό Φαρμακείο στην Καλαμάτα
Image~ ΑΠΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΟΠΥΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
* Τη λειτουργία Εθελοντικού Φαρμακείου ξεκινά το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Υγειονομικών Υπαλλήλων ΕΟΠΥΥ Καλαμάτας.
Η πρωτοβουλία έχει ως στόχο να καλύψει κάποιες ανάγκες σε φάρμακα πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς οικονομικά ομάδες και αδυνατούν να πληρώσουν για να τα αγοράσουν, μέσω της αξιοποίησης όσων δόθηκαν σε πολίτες και για οποιονδήποτε λόγο δε χρησιμοποιήθηκαν.
Η δράση αποσκοπεί, επιπλέον, στην ανακύκλωση φαρμάκων και τη μείωση της μόλυνσης του περιβάλλοντος.
Για το λόγο αυτό καλούνται οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ αλλά και όλοι οι ενδιαφερόμενοι πολίτες που έχουν φάρμακα τα οποία δε χρειάζονται, να τα διαθέσουν στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ). Η διαλογή και η διάθεση των φαρμάκων θα γίνεται από εκπαιδευμένο προσωπικό (ιατροί, φαρμακοποιοί και νοσηλευτικό προσωπικό), που συμμετέχει εθελοντικά.
Τα φάρμακα, μετά από διαλογή, θα διατίθενται μέσω του Ερυθρού Σταυρού σε:
• απόρους ανασφάλιστους πολίτες
• άτομα και οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας
• ανασφάλιστους οικονομικούς μετανάστες.
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη δωρεάν διάθεση φαρμάκων στους δικαιούχους είναι:
• Αίτηση
• Ταυτότητα ή Διαβατήριο
• Βεβαίωση μηδενικής ασφάλισης από τα ασφαλιστικά ταμεία
• Εκκαθαριστικό Εφορίας ή βεβαίωση από την Εφορία ότι δεν υπάρχει εισόδημα και, ως εκ τούτου, δεν υποβάλλει φορολογική δήλωση
• Ιατρική γνωμάτευση και συνταγογράφηση φαρμακευτικής αγωγής εντός μιας εβδομάδας από την ημερομηνία συνταγογράφησης.
Συγκέντρωση φαρμάκων θα γίνεται τις πρωινές ώρες στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ, Πλάτωνος και Κανάρη (πρώην ΙΚΑ – 1ος όροφος), τηλ. 27210-45586, ενώ διάθεση στους δικαιούχους από το Περιφερειακό Τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Καλαμάτας, Κεφάλα 5, τηλ. 27210-87737, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη (18.00 – 20.00).-


~** Μεσσήνη        


~**
Image~ Δεν απογοητεύονται οι έμποροι της πόλης
* Με αισιοδοξία πως θα αλλάξουν οι συνθήκες και θα έλθουν καλύτερες ημέρες πορεύονται σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά συγκυρία οι έμποροι της Μεσσήνης. Με υπομονή περιμένουν τη στιγμή που θα εξομαλυνθεί η πολιτική κατάσταση στη χώρα, θα δημιουργηθεί κυβέρνηση και κλίμα ηρεμίας στους καταναλωτές.
Η κατάσταση, πάντως, δεν έχει αλλάξει και πολύ σε σχέση με το τελευταίο μας ρεπορτάζ, αν και οι καταναλωτές έχουν επιβαρυνθεί και με τη φορολογία, αλλά και με την πληρωμή φαρμάκων. Έτσι, αν τους έμεναν λίγα χρήματα για αγορά κάποιων ρούχων, είναι πλέον ιδιαίτερα «κουμπωμένοι» και επιφυλακτικοί
~* Γεωργία Καλογεροπούλου
Όπως είπε η κα Γεωργία Καλογεροπούλου, το καταναλωτικό κοινό εξακολουθεί να είναι «μαζεμένο» και διστακτικό με όσα συμβαίνουν γύρω του. «Η κρίση υπάρχει κι αφού υπάρχει, με δυσκολία κάποιος αγοράζει κάτι», σημείωσε και πρόσθεσε πως, αν κάποιο μπλουζάκι κοστίζει 11,90 ευρώ, δέχεται παζάρια προκειμένου να μειώσει την τιμή στα 10. «Τι να κάνεις σε αυτή την περίπτωση», ήταν η απορία της.
Ελπίζει πως με τις εκπτώσεις ίσως υπάρξει βελτίωση της κατάστασης, αλλά η λέξη «κλειδί» είναι η υπομονή.
~* Γ. Τσακόπουλος
«Ο λαός βρίσκεται σε βεβαιότητα και ανασφάλεια με όσα έχουν γίνει στην πολιτική σκηνή της χώρας», σημείωσε ο πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γ. Τσακόπουλος. Κάτι που, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει άμεσο αντίκτυπο και στην εμπορική κίνηση της Μεσσήνης. «Η δουλειά έχει μειωθεί και ο κόσμος αγοράζει μόνο τα απαραίτητα. Φοβάται να κάνει και κάτι άλλο και προσπαθεί να κρατήσει χρήματα, μήπως και προκύψει κάτι απρόοπτο, ώστε να είναι σε θέση να το αντιμετωπίσει», είπε χαρακτηριστικά και έβαλε στη συζήτηση μία άλλη παράμετρο, αυτή της πληρωμής των φαρμάκων από τους ίδιους τους ασφαλισμένους, με τα όσα συμβαίνουν με τον ΕΟΠΥΥ. Όλα αυτά, συνέχισε, αδυνατίζουν περισσότερο τα ήδη αδύνατα βαλάντια, οπότε ο καταναλωτής περιορίζεται εκ των πραγμάτων και φροντίζει να καλύψει τις άμεσες ανάγκες του.
Οι έμποροι, σχολίασε, προσπαθούν να αντιδράσουν με χαμηλές τιμές και προσφορές, αλλά και πάλι η κατάσταση είναι δύσκολη.
Η περιοχή βασίζεται στη αγροτική παραγωγή, αλλά τα προϊόντα «δεν περνάνε. Το λάδι είναι απούλητο, η πατάτα χαμηλά», ομολόγησε και συμπλήρωσε πως είναι πολλά τα βάρη που καλούνται να σηκώσουν οι έμποροι. «Είναι δύσκολο να τα σηκώσουμε, αλλά για την ώρα τα φέρνουμε βόλτα», τόνισε.
Ο ίδιος πιστεύει ότι οι εκπτώσεις μπορεί να είναι η απαρχή της βελτίωσης της εμπορικής κίνησης: «Πιστεύουμε ότι οι εκπτώσεις θα φέρουν κάτι καλύτερο. Αν σταθεροποιηθεί η πολιτική κατάσταση στη χώρα μας κι αν αλλάξει η ψυχολογία του κοινού, θα είναι καλύτερα».
~* Γρηγ. Παναγιωτόπουλος
Από την πλευρά του, ο κ. Γρηγ. Παναγιωτόπουλος παρατήρησε: «Το εμπόριο είναι ψυχολογία. Ελπίζουμε ότι με τη δημιουργία κυβέρνησης το κοινό θα αλλάξει ψυχολογία». Μάλιστα, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα ηρεμήσει η κατάσταση, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να κινηθεί η αγορά: «Είμαστε αισιόδοξοι πως κάτι μπορεί να αλλάξει σε σχέση με την άνοιξη ή τις αρχές του καλοκαιριού. Ελπίζουμε στην ηρεμία του καταναλωτικού κοινού. Η κατάσταση θέλει ψυχραιμία, βήματα μικρά και σταθερά, αλλά, κυρίως, ελπίδα, για να αλλάξει κάτι».          
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

~** Άγιος Νικόλαος
Image~ «Σπάει» τα βράχια του λιμανιού πλωτός γερανός
* Ένα πρόβλημα χρόνων, που εγκυμονεί κινδύνους για τους ψαράδες του Αγίου Νικολάου Μάνης, θα λυθεί τις επόμενες ημέρες, με σπάσιμο ή απομάκρυνση των βράχων στο βυθό, στην είσοδο του αλιευτικού καταφυγίου.
Αυτοψία στην περιοχή πραγματοποίησε προχθές ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, συνοδευόμενος από το διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας, Παναγιώτη Γιαννακέα.
Ειδικότερα, αποφασίσθηκε ο πλωτός γερανός που τώρα εργάζεται στο αλιευτικό καταφύγιο Φονικούντας να μεταβεί στη συνέχεια στον Άγιο Νικόλαο.
~ Αυτοψία
Μετά από αίτημα του Συλλόγου Αλιέων της περιοχής, έγινε αυτοψία στην είσοδο του λιμενίσκου του Αγίου Νικολάου. Με πλωτό μέσο που διέθεσε ο Σύλλογος, παρουσία του προέδρου Πέτρου Γιατράκου και του αντιπροέδρου Γιάννη Αποστολίδη, του επικεφαλής του Λιμενικού Σταθμού Ιωάννη Βαΐδη και ψαράδων της περιοχής, διαπιστώθηκε ότι, πράγματι, λόγω των συχνών και σφοδρών κυματισμών, νότιων και νοτιοδυτικών, έχει γίνει απομείωση του βάθους του διαύλου εισόδου στη λιμενολεκάνη του αλιευτικού καταφυγίου. Αυτό δημιουργεί πολλά προβλήματα στην είσοδο και έξοδο των σκαφών, ενώ ενέχει σημαντικούς κινδύνους για την ασφάλειά τους.
Ο κ. Αλευράς ενημέρωσε τους ψαράδες και κατοίκους της περιοχής ότι θα εισηγηθεί, μέσω της Πολιτικής Προστασίας, την εκτέλεση σύντομα εργασιών με πλωτά μέσα για την απομείωση του βάθους του διαύλου εισόδου στο λιμενίσκο.
«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου», σημείωσε, «απαντά με πράξεις σε αυτά που λέει. Τον τελευταίο καιρό έχει επέμβει αποτελεσματικά στη λύση προβλημάτων σε όλους τους λιμενίσκους του νομού, Μάραθο, Αγ. Ανδρέα, Πεταλίδι, Φοινικούντα και τώρα στον Αγ. Νικόλαο, προβλημάτων που επί χρόνια οι αρμόδιοι φορείς έθεταν, αλλά λύση δε δινόταν. Όλα τα έργα που εκτελούνται και συνεχίζονται, σκοπό έχουν την προστασία των σκαφών των αλιέων, εφόσον είναι ο κλάδος που συμβάλλει σημαντικά στην τοπική οικονομία, καθώς και τη δυνατότητα πρόσδεσης σκάφων αναψυχής, που θα ενισχύσουν το τουρισμό».
Να σημειωθεί ότι, μετά τον Μάραθο, ο Άγιος Νικόλαος είναι η μεγαλύτερη σε δραστηριότητα αλιέων περιοχή. 
Της Βίκυς Βετουλάκη

~***Αρχαίοι Έλληνες, οι πρωτοπόροι της Φαρμακευτικής :
Τα φάρμακα των αρχαίων Ελλήνων αποκάλυψαν Αμερικανοί αρχαιολόγοι. Αναλύοντας αρχαία παρασκευάσματα, ερευνητική ομάδα στην Ουάσιγκτον εντόπισε ίχνη από καρότο, ραπανάκι, σέλινο, άγριο κρεμμύδι, βελανίδια, λάχανο, ήμερο τριφύλλι, αχίλλεια και ιβίσκο. Θεωρούν ότι πρόκειται για υπολείμματα θεραπευτικών ουσιών, καθώς οι αρχαίοι χρησιμοποιούσαν φυτά για να αντιμετωπίσουν παθήσεις και τραύματα. Αχίλλεια για αιμορραγία, καρότο για ερπετά. Αλλά και ραπανάκι, σέλινο, άγριο κρεμμύδι, στα θεραπευτικά παρασκευάσματα που χρησιμοποιούσαν. «Θαυματουργό», στη σωστή δοσολογία, το κώνειο...* Τα παραπάνω ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος, καθηγητής κ. Στέφανος Γερουλάνος, με αφορμή την 3η Αμφικτιονία Εταιρειών και Συλλόγων Ιστορίας Ιατρικής και Ηθικής - Δεοντολογίας, η οποία πραγματοποιείται στην Κω.
* Σύμφωνα με τον καθηγητή, οι σύγχρονες μελέτες επικεντρώνονται στο κατά πόσο τα φυτικά εκχυλίσματα που βρέθηκαν στα αρχαία παρασκευάσματα μπορούν να θεραπεύσουν ασθένειες. Οι επιστήμονες αναζητούν, επίσης, τις ακριβείς μετρήσεις που έκαναν οι αρχαίοι Ελληνες ιατροί για να καθορίσουν τη δοσολογία.
* Σε πολλά αρχαία κείμενα αναφέρεται η θεραπευτική δράση των βοτάνων. Η αχίλλεια σταματούσε την αιμορραγία κάποιου τραύματος, ενώ ο Πεδάνιος Διοσκουρίδης -που θεωρείται ο πρόδρομος των φαρμακοποιών- περιγράφει το καρότο ως πανάκεια. Θεωρούσε, για παράδειγμα, ότι -εάν κάποιος καταναλώσει καρότο προληπτικά- δεν θα κινδυνεύει από τα ερπετά.
* Οι Ελληνες πρώτοι απ' όλους τους λαούς κατέταξαν τα φάρμακα σε κατηγορίες ανάλογα με τη χρήση τους και έβγαλαν ή προσπάθησαν να βγάλουν το παγανιστικό - θεοκρατικό στοιχείο από τις συνταγές που χορηγούσαν. Σε αυτό πρωτοστάτησε ο Ιπποκράτης, που μετέτρεψε τις θεοκρατικές απόψεις σε φιλοσοφικές.
* Η παρασκευή των φαρμάκων της αρχαιότητας δεν ήταν απλή υπόθεση. Πεπειραμένοι ριζοτόμοι, δηλαδή οι συλλέκτες βοτάνων και ορυκτών, μάζευαν τα βότανα. Τα επεξεργάζονταν, ξεραίνοντας και σταθεροποιώντας τα, και στη συνέχεια τα παρέδιδαν στους γιατρούς.* Ο κ. Γερουλάνος διευκρινίζει ότι την εποχή εκείνη στα φάρμακα υπολογίζονταν και τα δηλητήρια και δεν είναι τυχαίο ότι το κώνειο που δόθηκε στον Σωκράτη αναφέρεται ως φάρμακο. Η διαφορά μεταξύ δηλητηρίου και φαρμάκου -εξηγεί- είναι μικρή και αφορά κυρίως τη δοσολογία.
* Η θεραπευτική προσέγγιση των αρχαίων Ελλήνων ήταν τόσο εξειδικευμένη και αποτελεσματική, που τα φάρμακα της εποχής κυριαρχούσαν μέχρι και τον 19ο αιώνα! Ακόμη και σήμερα, σημαντικοί επιστήμονες ερευνούν σχολιαστικά τα ιπποκρατικά φάρμακα και ανακαλύπτουν συνεχώς νέες θεραπευτικές ιδιότητες.

~** ** Νεκρός πυροσβέστης στην πυρκαγιά της Ελευσίνας:

**
~** Ν. Γιαννακοπούλου        


~**  Στο Δήμο Καλαμάτας και τη ΔΕΥΑΚ        
*

~** Οδ. Βουδούρης        

~** Με κόκκινη μελάνη        
Μια διαφορετική ερμηνεία των εκλογών  ,   Του Αντώνη Πετρόγιαννη
* Προχθές, διαβάσαμε μια διαφορετική ερμηνεία του εκλογικού αποτελέσματος της Κυριακής. Όπως υποστήριζε, οι επόμενες ημέρες των ελληνικών εκλογών ξεκίνησαν με μια διάχυτη ανακούφιση στην ατμόσφαιρα - θα μπορούσε κανείς να μιλήσει μέχρι και για χαρά! Όλοι είναι ικανοποιημένοι, κάτι τόσο σπάνιο στη ζωή.
Ο Αντώνης Σαμαράς είναι, επιτέλους, πρώτος και αν δεν του κάνει κανένα τρελό σπάσιμο την τελευταία στιγμή ο Βενιζέλος, μπορεί να ελπίζει ότι θα γίνει πρωθυπουργός! Το φαντάζεστε; Το παιδικό του όνειρο ίσως και να γίνει πραγματικότητα!
* Ο Αλέξης Τσίπρας, από τη μεριά του, μοιάζει με σταρ, κουρασμένο έπειτα από ένα μεγάλο, επιτυχημένο κονσέρτο. Όλοι στο ΣΥΡΙΖΑ είναι ενθουσιασμένοι, αφού έγινε πραγματικότητα το καλύτερο δυνατό σενάριο: Ιλιγγιώδης αύξηση του ποσοστού, χωρίς όμως πρωτιά.
* Στο ΠΑΣΟΚ η κατάσταση θυμίζει το ανέκδοτο με το γέρο που βγαίνει ημιθανής από το ατύχημα και λέει «ευτυχώς δεν πάθαμε τίποτα».
* Ο Πάνος Καμμένος μπορεί να έχασε λίγο σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαΐου, όμως θα έδειχνε μεγάλη αχαριστία προς το Θεό αν ήταν στεναχωρημένος. Αποτέλεσμα; Ο Πάνος Καμμένος έπιασε πλέον μετερίζι στην πολιτική σκηνή του τόπου και ο Τέρενς Κουίκ μπήκε στη Βουλή.
* Ο Μιχαλολιάκος είναι όσο χαρούμενος μπορεί να είναι ένας άνθρωπος που έχει τόσο μίσος αποθηκευμένο μέσα του. Διατηρήθηκε στο ανέλπιστα μεγάλο ποσοστό των προηγούμενων εκλογών και έτσι τα παλικάρια του μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν δολοφονικές επιθέσεις και να προσφέρουν προστασία (με το αζημίωτο βέβαια) σε όποιον την έχει - ή δεν την έχει- ανάγκη.
* Ο Κουβέλης οφείλει να είναι χαρούμενος –άλλο που λόγω χαρακτήρα δεν το πολυδείχνει. Έχει πιάσει ένα ποσοστό που δεν έφτανε ο παλιός Συνασπισμός ούτε στα πιο τρελά όνειρά του και αν χειριστεί έξυπνα τα πράγματα και μείνει έστω με το ένα πόδι εκτός κυβέρνησης, σε λίγα χρόνια θα τρίβουμε όλοι τα μάτια μας.
* Το ΚΚΕ είναι ευχαριστημένο καταρχάς, γιατί εξακολουθεί να υπάρχει. Επιπλέον δε, από το ασφαλές καταφύγιο του 4,5%, θα μπορεί να βρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ όσο θέλει και στις μεθεπόμενες εκλογές θα του πάρει πίσω και μερικές χιλιάδες ψηφοφόρους.
* Και η χαρά δεν περιορίζεται εντός Ελλάδας. Στα χρηματιστήρια όλου του κόσμου οι αγνοί αγωνιστές της βιοπάλης στήνουν ήδη αυτοσχέδια γλέντια, κάτι που με τη σειρά του χαροποιεί ολόκληρη την πολιτική σκηνή του δυτικού κόσμου.
* Με τόση συσσωρευμένη χαρά, λοιπόν, το τρελό καλοκαιράκι μπορεί, επιτέλους, να ξεκινήσει. Το νέο ραντεβού μας με τους καημούς και τους μπελάδες θα αναγκαστεί να περιμένει μέχρι το μακρινό Σεπτέμβρη.

*
~** Με το Θάρρος της γνώμης
Εις ώτα μη ακουόντων;
* Συνηθίσαμε πλέον, ως χώρα, να φιγουράρουμε στα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Το αποδεχθήκαμε χωρίς πλήρη συνείδηση της τραγικής ευρωπαϊκής οικονομικής κατάστασης, που άμεσα μας αγγίζει, την αγγίζουμε, μας αφορά και τους αφορά.
Αν σήμερα το πρωί έχουμε κυβέρνηση, τότε ίσως οι πολιτικοί μας να το έχουν συνειδητοποιήσει.
Σίγουρα, λοιπόν, δύσκολα θα ακούσουμε ξένο να πει: Η Ελλάδα; Ποια Ελλάδα;
Μας έμαθαν…
Το να διαβάσω, όμως, για την πλατεία της Καλαμάτας και την ανάπλασή της στο Nouvel Observateur, είναι κάτι που με ξάφνιασε, στεκόμενη αρκετά στο άρθρο αυτό της Nikole Penicaut.
Αναφερόταν στον τρόπο απορρόφησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων, επικρίνοντας την επένδυση της πλατείας με γρανίτη Κίνας αντί των ελληνικών μαρμάρων.
Επίσης, με στοχασμό αντιμετώπισε την καταστροφή της πολιτιστικής ταυτότητας, εστιάζοντάς τη στην αλλαγή του οπ αρτ δαπέδου της πλατείας.
Σίγουρα δεν κινήθηκε με αρνητισμό για την Ελλάδα, γιατί εκθείαζε σε ένα άλλο ρεπορτάζ της τον επιχειρηματία των κρασιών Μπουτάρη.
Μήπως ήταν το τρίτο μάτι που έπρεπε να μας προβληματίσει;
Βέβαια, μήνες τώρα, πολλοί ειδικοί και μη έχουν αρθρογραφήσει υπέρ της διατήρησης αυτού του δείγματος της οπ αρτ.
Κανένας αρμόδιος δεν έδειξε να προβληματίζεται.
Και η φωνή μέσα μου να επαναλαμβάνει:
Πρόσεχε, πρόσεχε αυτούς που θανατώνουν τα παγώνια μέσα στο σκοτάδι και με το φως της ημέρας στολίζουν με τα φτερά τους, τους χώρους τους.
Γράφουμε και ξαναγράφουμε γι’ αυτή την ανάπλαση. Όμως, τίποτα, καμία ευαισθητοποίηση των αρμοδίων.
Ψάχνουμε τη μυστική έξοδο για να δραπετεύσει αυτή η μικρή αλήθεια: μην καρτεράς να ξαναδείς τα χελιδόνια, γιατί εσύ, μ’ ένα σκουπόξυλο, κατέστρεψες τη φωλιά τους κάτω από τα κεραμίδια του σπιτιού σου!
Μήπως, άραγε, δεν τους ανάψαμε το φως για να μπορέσουν να διαβάσουν;
Τα λάθη δε χρειάζονται άλλοθι. Αποδοχή χρειάζονται. Και διόρθωση.
Σίγουρα, ό,τι καταστρέφεται, εξαφανίζεται.
Δεν ήρθε και η συντέλεια του κόσμου, θα σκεφτείτε.
Ναι, αυτή δεν ήρθε και από πολύ πιο σοβαρά θέματα που όλοι μας βιώνουμε καθημερινά.
Έχω τη βεβαιότητα πως κάθε λέξη που έχει γραφτεί για την ανάπλαση της κεντρικής μας πλατείας, είτε αφορά στη διατήρηση αυτού του πολιτιστικού δείγματος είτε στη μη χρησιμοποίηση ελληνικών μαρμάρων- που συγχρόνως αποτελεί και έμπρακτη βοήθεια των ελληνικών επιχειρήσεων- αποτελεί ένα χτύπημα στην πόρτα των αρμοδίων, Δήμου ή Περιφέρειας.
Και απάντηση, καμία.
Μάλλον κάθε χτύπος γίνεται σε πόρτες με ταμπέλες αόρατες, που γράφουν: Αυτή τη στιγμή απουσιάζω. Θα επιστρέψω αργότερα…  Α.

*** Καμάκι διαπέρασε κρανίο 16χρονου
* Απίστευτη και όμως αληθινή είναι η ιστορία ενός 16χρονου στις Ηνωμένες Πολιτείες.
* Ο νεαρός από μια λάθος κίνηση του φίλου του χτυπήθηκε από το καμάκι ψαροντούφεκου, το οποίο διαπέρασε από άκρο σε άκρο το κρανίο του με πύλη εισόδου λίγο πάνω από το δεξί του μάτι.
* Ο 16χρονος μεταφέρθηκε αεροπορικώς σε νοσοκομείο του Μαϊάμι, όπου οι γιατροί μετά από λεπτή τρίωρη επέμβαση αφαίρεσαν το καμάκι.
* Ο νεαρός, που καθ όλη τη διάρκεια της επέμβασης ήταν ξύπνιος, ώστε οι γιατροί να ελέγχουν τις αντιδράσεις του, στάθηκε πολύ τυχερός, καθώς δεν πειράχτηκε κανένα ζωτικό σημείο του εγκεφάλου του.

~** **Μιχαλολιάκος: «Veni, vidi, vici»



~** Όμορφα  τραγούδια  για όλους  μας :
****  ANΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 :
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/06/01-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Παρασκευή 01 Ιουνίου 2012 .-
~*** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/06/02-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02 Ιουνίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/06/23-4-2012.html ,           Στο αγιάζι της ενημέρωσης του τριημέρου 2,3 και 4 Ιουνίου  ,  , Κυριακή και Δευτέρα 2012.-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/06/04-2012.html , Άγιο Όρος - Αθωνική πολιτεία -Περιβόλι Παναγιάς Δευτέρα 04 Ιουνίου 2012 .-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/06/04-2012.html , Δευτέρα 04 Ιουνίου 2012 του Αγίου πνεύματος Ενημέρωση και αρθρογραφία .-
 ~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/06/05-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 05 Ιουνίου 2012.-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/06/05062012.html , Διάλογοι εκλογικοί και ... 05/06/2012.-
~**  http://stamos-ynami.blogspot.gr/2012/06/6-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωση Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012 .-
~**  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/06/07-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 07 Ιουνίου 2012 .-
~**  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/06/08-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Παρασκευή 08 Ιουνίου 2012 . –
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/06/8-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα Παρακευή 8 Ιουνίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/06/9-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 9 Ιουνίου 2012 .-
~**   http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/06/11-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/06/13-2012.html , ΘΕΣΕΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012 .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/06/3-14-2012.html , Τρείς 3 μέρες πρίν την κάλπη Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012.-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/06/15062012.html , Εθνικός Δρόμος Καλαμάτας -Αθηνών πριν και μετά Βίντεο 15/06/2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/06/15-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012 .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/06/16-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωση Σάββατο 16 Ιουνίου 2012 .-
~ ** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/06/16-2012.html , ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ : Αναδημοσιεύσεις Βρίσκω και σας τα παρουσιάζω Σάββατο 16 Ιουνίου 2012.-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/06/h-17-2012.html , Hμέρα βουλευτικών Κυριακή 17 Ιουνίου 2012 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/06/18-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012.-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/06/19-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Τρίτη 19 Ιουνίου 2012.-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/06/20-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012.- 
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/06/21-2012.html  ., Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012.-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/06/22-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012 ,.-
~*** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/06/23-2012.html  . Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 23 Ιουνίου 2012.-


  

1.- http://youtu.be/GTs1I3J-nLQ , =ΕΡΩΤΑΣ ΚΛΕΦΤΗΣ- ΚΩΣΤΑΣ ΔΟΞΑΣ
2. - http://youtu.be/Znuc5wq23CI , = Mixalis Xatzigiannis - To soma pou zitas .-
3.- http://youtu.be/NoojcR3oWIk , =  Μιχάλης Χατζηγιάννης - Άγγιγμα ψυχής .-
4.- http://youtu.be/Rw6MXHpqr_4 = ΧΙΛΙΕΣ ΣΙΩΠΕΣ-ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ .-
5. - http://youtu.be/qmgfDTMt9jw = Na' soun thalassa - Natasa Theodwridou – Sarbel .
6.- http://youtu.be/iToozfJFv8k = ΟΝΕΙΡΟ ΗΤΑΝΕ-ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ .-
7. - http://youtu.be/ShprtENESII = Vasilis Karras - Spasta 2012 (Original Cd Rip) HQ.
8.- http://youtu.be/FF72KpdX93I = ΔΗΜ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΣ ΕΜΕΝΑ ΔΕ Μ'ΑΓΑΠΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ
9.- http://youtu.be/1Obftrb-Q0w = Μαρία Ιακώβου - Πάντα Κρατάει Λίγο Official Music Video 2012 HD .-.-
10.  http://youtu.be/h-B5ZarDqSY ,, = Yiannis Ploutarxos KATEVA LIGO NA SE DO .-
11.- http://youtu.be/NuOYtsGYwkk , = ΖΩ ΓΙΑ ΝΑ Σ ΑΓΑΠΩ -ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ.
12.- http://youtu.be/GMsD1sVWB74 , = Poia Eisai Esy Nikos Kourkoulis (teleios hxos 2010
13.- http://youtu.be/8XrkREyv8_8 , = Άννα Βίσση Συγχαρητήρια
14.- http://youtu.be/Xqje4b3ADMk , = Γιάννα Τερζή - Που και που./-
15.- http://youtu.be/QYyRMGs__s8  = Ουρανέ ..... Άντζελα Δημητρίου.-
16.- http://youtu.be/S3kt--UogeI , = Nikos Oikonomopoulos - Psakse me .-
17.- http://youtu.be/tp-OXnfaFGI , = ΣΤΕΛΙΟΣ Καζαντζίδης - Στο τραπέζι που τα πίνω
18.- http://youtu.be/l68YYI_r8dk , = ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ'ΠΕ ΔΕΝ Σ'ΑΓΑΠΩ - ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ
19.- http://youtu.be/vIi4A6WHlzs , = Σ.Γονίδης ~ Αν κάτι αξίζει .-
20.- http://youtu.be/56tZK6WVtEs , = Νίκος Μερτζάνος Στάσου Λίγο Στίχοι
21 .- .- http://youtu.be/ae83isPdOrw , = Michel Telo - Ai Se Eu Te Pego (Nissan, Nissan) PARODIE ,
22.- http://youtu.be/eRG4yzcX19k , = Don Omar - Danza Kuduro ft. Lucenzo Official Video .-
23.- http://youtu.be/5kuq42qcXUA , =  Ai Se Eu Te Pego (chipmunks chipettes) video .-
24.- http://youtu.be/fTVZ41R9Pp8 ,  = Danza Kuduro.mp4  .-
25.-  http://youtu.be/_8eKtmyuR6M , = Stan - Taksidepse Me (Official Video Clip 2011) HQ .-
25.- http://youtu.be/kIkSyYr3Bqo , =  Eleni Foureira - Reggaeton | Official .-
26.- http://youtu.be/kffacxfA7G4 , =  Justin Bieber - Baby ft. Ludacris .-
27.- http://youtu.be/auliJwupthY , =  Κατερίνα Στικούδη-Σενάριο .-
28.- http://youtu.be/FavC7SfzDeo , = Jennifer Lopez & Lil Wayne - I'm Into You (Official Music Video) . –
29.- http://youtu.be/75ec83Qj2UE , = Shakira & Wyclef Jean - Hips Don't Lie [Official Music Video] w/ Lyrics,.-
30  http://youtu.be/zdeSyJ4HqI4  , = ΘΕΜΗΣ ΑΔΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ma pou na paw .-
31.- http://youtu.be/9ZZwil09_-o  ,  =  MASTER TEMPO vs Sarantis Saleas - Stin Kardia Mou Vazo Ampares REMIX
32 .- http://youtu.be/CXmrLvXhQPw , = ΜΟΥ ΧΕΙΣ ΛΕΙΨΕΙ ΠΟΛΥ - ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ.-
33.-  http://youtu.be/QczTFBpx5vA ,  = Κυριάκος Παπαηλίας~Αγάπα με.-
34.- http://youtu.be/v8BaGpgmJqU , = poios exei logo stin agapi-Filippos Pliatsikas
35.- http://youtu.be/_qzN9aY51GE , = ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΟ - Γ. ΠΑΡΙΟΣ - ΤΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ
 36.- http://youtu.be/Pi4okbqHxXk , = Γ.ΠΑΡΙΟΣ -ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΝΑΞΟ

***
* «Veni, vidi, vici (=ήρθα, είδα, νίκησα)» ήταν η πρώτη δήλωση του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου μετά το εκλογικό αποτέλεσμα που φέρνει στα έδρανα της Βουλής το κόμμα του για πρώτο φορά στην ιστορία του.
* Ο κ. Μιχαλολιάκος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την είσοδο της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο, ενώ επιτέθηκε κατά των υπολοίπων κομμάτων, λέγοντας ότι «περιφρόνησαν τον ελληνικό λαό και ο ελληνικός λαός τους περιφρόνησε».
* Κατήγγειλε δε για τη λασπολογία του εναντίον της Χρυσής Αυγής, όπως είπε, τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος «μιλά για πατριωτισμό, ενώ έχει υπηρετήσει χαριστικά τρεις μήνες θητεία στο Ναυτικό» και, αν και απέρριπτε τη συγκυβέρνηση, τελικά «έκανε δήλωση ότι δεν θέλει εκλογές και σχεδιάζουν τη συγκυβέρνηση».
*   «Αυτό σημαίνει με απλά λόγια ότι η χούντα του μνημονίου συνεχίζεται», τόνισε ο κ. Μιχαλολιάκος, προσθέτοντας ότι «η εθνική αντίσταση της Χρυσής Αυγής ενάντια στη χούντα του μνημονίου θα συνεχιστεί και μέσα και έξω από τη Βουλή».
Όπως είπε, «θα συνεχιστεί ο αγώνας για μια Ελλάδα ελεύθερη από τους παγκόσμιους τοκογλύφους, για μια Ελλάδα ανεξάρτητη και υπερήφανη, για μια Ελλάδα χωρίς τη δουλεία του μνημονίου και την εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας, για μια Ελλάδα που δεν θα έχει καταντήσει κοινωνική ζούγκλα απ’ τα εκατομμύρια λαθρομετανάστες που μας έφεραν χωρίς να μας ρωτήσουν».
Ο κ. Μιχαλολιάκος αφιέρωσε την επίδοση του κόμματος «στα λεβεντόπαιδα με τις μαύρες μπλούζες και τα αρχαιοελληνικά γράμματα ‘Χρυσή Αυγή’» που διέδωσαν τις θέσεις του. «Είμαστε Έλληνες πατριώτες, είμαστε Έλληνες εθνικιστές και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να μας αμφισβητήσει», κατέληξε ο επικεφαλής του κόμματος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις του κ. Μιχαλολιάκου έγιναν μόνο ενώπιον των ξένων ανταποκριτών, καθώς οι Έλληνες δημοσιογράφοι εκδιώχθηκαν από την αίθουσα όπου έγιναν οι δηλώσεις, διότι δεν… σηκώθηκαν όρθιοι, όταν ο κ. Μιχαλολιάκος μπήκε μέσα και ακούστηκε η εντολή «εγέρθητι».

«Ο Σαμαράς δεν είναι κατάλληλος να ηγηθεί ενός ευρέος σχήματος»
* Την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο να αναλάβει την πρωθυπουργία ο Αντώνης Σαμαράς σε ένα κυβερνητικό σχήμα που θα συγκροτείται από τη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά, εξέφρασε χθες ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Οδυσσέας Βουδούρης.
«Ο κ. Σαμαράς, ο οποίος έχει υπογράψει ότι εάν Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις εκλογές θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα το Μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση, κατά την άποψή μου δεν είναι το καταλληλότερο άτομο για να ηγηθεί ενός σχήματος ευρείας αποδοχής, το οποίο θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει και δυνάμεις οι οποίες ήταν εξαρχής εναντίον του δεύτερου μνημονίου» δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5.
Χαρακτήρισε, επίσης, «κομβικό σημείο» για τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση συνεργασίας το θέμα των προσώπων που θα συνθέσουν το νέο σχήμα.
Ειδικότερα, κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο συμμετοχής στην κυβέρνηση προσώπων όπως ο Μάκης Βορίδης, ο κ. Βουδούρης είπε: «Αυτό αποκλείεται. Δεν υπάρχει περίπτωση να συμμετάσχουμε σε ένα τέτοιο σχήμα».
«Το θέμα των προσώπων είναι κομβικό. Το θέμα των προσώπων είναι το 50%. Πρέπει, αφενός, να υπάρχει συναίνεση στο πρόγραμμα, και μέσα στο πρόγραμμα έχουμε θέσει τους επτά βασικούς όρους υπό συζήτηση, και έχουμε πει, επίσης, ότι τα πρόσωπα αυτά θα πρέπει να είναι κοινής αποδοχής» συνέχισε, τονίζοντας: «Η άποψή μου είναι ότι σε μία τέτοια κυβέρνηση το επιθυμητό θα ήταν να μη συμμετέχουν πρόσωπα τα οποία είχαν κυβερνητικές ευθύνες στις κυβερνήσεις του κ. Καραμανλή και του κ. Παπανδρέου, έτσι ώστε να σηματοδοτήσουμε μία αλλαγή πλεύσης».

*
~** Πριν 94 χρόνια
- ΤΗΝ νύκτα της προχθές παρετέθη γεύμα εις τον κήπον του Μανωλέα προς τιμήν του φιλοξενουμένου εις την πόλιν μας Αντισυνταγματάρχου Σταυριανοπούλου εις το οποίον παρεκάθησαν περί τους 15 αξιωματικοί της Αμύνης. Το γεύμα παρετάθη επ’ αρκετόν, ηγέρθησαν δε κατά τα επιδόρπια θερμαί προπόσεις υπό των συνδαιτυμόνων.
- Ο Σταυριανόπουλος αναχωρεί σήμερον την μεσημβρίαν σιδηροδρομικώς δι’ Αθήνας και εκείθεν εις το μέτωπον, όπως αναλάβει την διοίκησιν του Συντάγματος του οποίου διατελεί διοικητής.
- ΤΗΝ προσεχή Πέμπτην αφικνείται ενταύθα ο θίασος της Ρεζάν αρχίζων τας εργασίας του εις το «Πάνθεον» από του ερχομένου Σαββάτου με το οικογενειακόν δραματικόν έργο «Η Αντίζηλος». Η κοινωνία μας θα παράσχη αναμφιβόλως την υποστήριξίν της εις τον άριστα κατηρτισμένον θίασον της Ρεζάν.
*

Ξεκινά η υλοποίηση της κοινωφελούς εργασίας
* Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, όπως ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Παν. Νίκας, ο Δήμος Καλαμάτας μαζί με τη ΔΕΥΑΚ θα έχουν προχωρήσει στην πρόσληψη 230 εργαζομένων, σύμφωνα με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που υλοποιεί μαζί με δημοτικές επιχειρήσεις.
Σε σύσκεψη που έγινε χθες στην Τεχνική Υπηρεσία αποφασίστηκε οι εργαζόμενοι που θα προσληφθούν εκεί να χρησιμοποιηθούν για επίστρωση πλατειών με πλάκες, ελαιοχρωματισμούς και υδροχρωματισμούς, τσιμεντοστρώσεις δρόμων και αποξηλώσεις πινακίδων.
* Η διάρκεια εργασίας είναι 5 μήνες (είτε συνεχόμενη είτε τμηματική). Η αμοιβή για κάθε προσλαμβανόμενο ορίζεται σε 25 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερη από 625 ευρώ μηνιαίως, κατά παρέκκλιση των νόμιμων αμοιβών που προβλέπονται από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τις οικείες συλλογικές συμβάσεις, με πλήρη κάλυψη όλων των ασφαλιστικών εισφορών.
Η επιλογή των ανέργων που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα θα γίνει βάσει αντικειμενικού συστήματος μοριοδότησης, το οποίο θα στηρίζεται σε κριτήρια που αφορούν στην οικονομική, κοινωνική και οικογενειακή κατάσταση των ωφελουμένων.
Το πρόγραμμα αφορά κατά κύριο λόγο δράσεις κοινωνικής εργασίας, το φυσικό έργο ή οι υπηρεσίες των οποίων διαμορφώνονται στη λογική της ολοκληρωμένης παρέμβασης.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Image~ «Σε 40 μέρες χάσαμε 2.636 ψηφοφόρους και μία έδρα στη Μεσσηνία»
* Σε δήλωσή της για το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής
η πρώην βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου, αναφέρει:
«Με το αποτέλεσμα των εκλογών της προηγούμενης Κυριακής οι πολίτες επιβεβαίωσαν τη βούλησή τους η χώρα να παραμείνει σε ευρωπαϊκή κατεύθυνση, ζητώντας παράλληλα αλλαγές στην ακολουθούμενη πολιτική και απαιτώντας την ανανέωση της πολιτικής ζωής.
Κανένα κόμμα δεν πήρε εντολή σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης, αλλά, αντιθέτως, δόθηκε σε όλα μια καθαρή εντολή συνεργασίας. Στόχος όλων πλέον πρέπει να είναι να δημιουργηθεί μια σταθερή κυβέρνηση, η οποία θα μπορέσει να διαχειριστεί τη μεγάλη κρίση.
Έχουμε όλοι χρέος να συμβάλουμε σε αυτό, πολίτες, κοινωνία και κόμματα, γιατί προτεραιότητα όλων μας είναι να βρει η πατρίδα μας ξανά το δρόμο της.
Μέσα στο κλίμα πόλωσης μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ που είχε δημιουργηθεί, το ΠΑΣΟΚ διατήρησε τις δυνάμεις του, αλλά όχι στο ακέραιο, με αποτέλεσμα να χάσει 8 έδρες πανελλαδικά, μεταξύ των οποίων και την έδρα στη Μεσσηνία, αφού μέσα σε 40 μέρες χάσαμε 2.636 ψηφοφόρους.
Τώρα, ίσως όσο ποτέ άλλοτε, χρέος όλων των δημοκρατικών πολιτών είναι να κρατήσουμε την κεντροαριστερά και τη δημοκρατική παράταξη όρθια και δυνατή και στη Μεσσηνία. Σε ό,τι με αφορά, θα παλέψω γι’ αυτό με όλες μου τις δυνάμεις και θα εργαστώ όσο καλύτερα μπορώ για τα τοπικά μας θέματα, παρά το ότι θα είμαι εκτός Βουλής.
Θέλω να ευχαριστήσω από την καρδιά μου όλα τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ, που συμπορεύτηκαν στην ωραία, αν και δύσκολη, μάχη που δώσαμε στις δύο τελευταίες εκλογές. Είμαι ευγνώμων στους ψηφοφόρους που με εξέλεξαν στην πρώτη θέση μεταξύ των υποψηφίων του Κινήματος.
Ο αγώνας συνεχίζεται με το κεφάλι ψηλά, με μεγαλύτερη δύναμη, ενότητα και αποφασιστικότητα. Το αίτημα για μια ισχυρή ευρωπαϊκή Ελλάδα, ανανέωση της πολιτικής και εκσυγχρονισμό του πολιτικού μας συστήματος, είναι πάντα επίκαιρο και σε αυτό θα ανταποκριθώ με όλες μου τις δυνάμεις».

~**  Θανάσης Πετράκος        
Image~ «Άνοιξε νέα πολιτική σελίδα στη χώρα»
* Λόγο για μια νέα πολιτική σελίδα στη χώρα, που προσφέρει ευκαιρίες και νέες δυνατότητες για να συγκροτηθεί ένα πανίσχυρο αριστερό προοδευτικό μέτωπο, κάνει σε δήλωσή του ο βουλευτής Μεσσηνίας με το ΣΥΡΙΖΑ-Ε.Κ.Μ., Θανάσης Πετράκος.
Χαρακτηριστικά, αναφέρει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-Ε.Κ.Μ., αν και δεν κατάφερε να αναδειχθεί σε πρώτη πολιτική δύναμη, κατήγαγε μια πολύ μεγάλη εκλογική επιτυχία, που ισοδυναμεί με μεγάλη νίκη και η οποία δίνει μεγάλες δυνατότητες να ανατραπεί γρήγορα η συγκυβέρνηση του Μνημονίου Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-(ΔΗΜΑΡ;) και να ανοίξει ο δρόμος για προοδευτικές αλλαγές στη χώρα.
Η εκλογική επικράτηση της Ν.Δ. είναι “ανάπηρη” και “πύρρειος”, αφού το ακραιφνές μνημονιακό μπλοκ, παρά τη στήριξη από όλα τα κέντρα και τα μέσα του συστήματος, δε βγαίνει ενισχυμένο.
Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου, σε κάθε περίπτωση, σηματοδοτούν μια μεγάλη ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ! Η Ελλάδα, έτσι και αλλιώς, σύντομα, ίσως και πολύ σύντομα, μπορεί να εισέλθει με τους αγώνες του ελληνικού λαού σε μια νέα ριζοσπαστική προοδευτική τροχιά, η οποία μπορεί να επιδράσει και σε μια μεγάλη αλλαγή στην Ευρώπη!
Παρά την επικράτηση της Ν.Δ., μπορούμε να μιλάμε για μια νέα πολιτική σελίδα στη χώρα, που προσφέρει ευκαιρίες και νέες δυνατότητες, για να συγκροτηθεί ένα πανίσχυρο αριστερό προοδευτικό μέτωπο, που, από καλύτερες θέσεις, μπορεί να παλέψει για μια πορεία προόδου της Ελλάδας και να βάλει τη σφραγίδα του για προοδευτικές εξελίξεις στην Ευρώπη.
Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω από καρδιάς τους πάνω από 23.000 πολίτες της Μεσσηνίας οι οποίοι ανέδειξαν, μετά από 23 χρόνια, βουλευτή της Αριστεράς στο Νομό Μεσσηνίας.
Δεσμεύομαι σε όλους τους πολίτες της Μεσσηνίας ότι, ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Ε.Κ.Μ., θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις, μαζί με τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-Ε.Κ.Μ. στο νομό μας, για να βρουν λύση τα μεγάλα προβλήματα της Μεσσηνίας και των πολιτών της.
Θα συνεχίσουμε τον αγώνα με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, για να ανατραπούν το Μνημόνιο και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές».

* Πυροσβέστης έχασε τη ζωή του κατά την διάρκεια κατάσβεσης της μεγάλης σε έκταση πυρκαγιάς στα όρια Ελευσίνας - Ασπροπύργου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν έφερε εγκαύματα και ο θάνατός του αποδίδεται σε παθολογικά αίτια.* Η φωτιά ξεκίνησε λίγο μετά τις 14.30 στη περιοχή Μελίσσια Ασπροπύργου ωστόσο λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν στη περιοχή εντάσεως 7 μποφόρ, έχει διασπαστεί σε πολλά μέτωπα. Ένα από αυτά «μπήκε» στη βόρεια πλευρά της 112 Πτέρυγας Μάχης της Ελευσίνας ωστόσο δεν απειλούνται οι εγκαταστάσεις του στρατιωτικού αεροδρομίου.
* Στην περιοχή επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 40 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 77 ατόμων, 7 υδροφόρες Δήμων ενώ ρίψεις νερού κάνουν 7 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
* Για λόγους ασφαλείας η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία στη λεωφόρο ΝΑΤΟ από την περιοχή του Θριασίου.
* Φωτιά σε εξέλιξη και στον Άγιο Αντώνιο Σαλαμίνας όπου απειλεί σπίτια του οικισμού Βασιλικά. Επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, δυο υδροφόρες Δήμων και ένα ελικόπτερο.
* Επίσης υπό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές στην Καραθώνα Ναυπλίου και στη θέση Προσήλιο Βοιωτίας, ενώ από το μεσημέρι οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες στην περιοχή Στεφάνι-Καλογερικό Κορινθίας.
* Επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα, εννέα άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν τέσσερα αεροπλάνα.
* Η φωτιά στο Ναύπλιο εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης. Στο σημείο επιχειρούσαν 14 οχήματα της Πυροσβεστικής με 30 πυροσβέστες και οκτώ άτομα πεζοπόρο τμήμα.
* Στη Βοιωτία η φωτιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τρίτης και στο σημείο επιχειρούσαν 18 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και 11 άτομα πεζοπόρο τμήμα.-

Δεν υπάρχουν σχόλια: