ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Πέμπτη 09 Αυγούστου 2012

Μεσσηνιακά   και  Άλλα  στην ενημέρωση  Πέμπτη  09 Αυγούστου  2012  :

Δαλματικές Ακτές Κροατία  Ντουμπρόβνινκ 2011 


Το ποντικάκι  μας  στο αγιάζι της ενημέρωσης  !! :


Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !

***  Από το Βατικανό        
Image

* Βραβείο στον καθηγητή Πέτρο ΘέμεληΜε το «Ειδικό βραβείο της Επιτροπής Giuseppe Sciacca για την αρχαιολογία», πρόκειται να τιμηθεί ο καθηγητής αρχαιολογίας και υπεύθυνος του έργου των ανασκαφών στην αρχαία Μεσσήνη Πέτρος Θέμελης. Η βράβευση του κ. Θέμελη είναι το αποτέλεσμα της απόφασης της επιτροπής, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του αιδεσιμότατου καθηγητή Τζιουζέπε Σαντανιέλλο και του καρδιναλίου Ντάριο Καστριγιόν Χόγιος, αφού εκτιμήθηκε η εξαιρετική πολιτιστική και επιστημονική δράση του.

Η τελετή της βράβευσης, παρουσία των εκκλησιαστικών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, αλλά και με τη συμμετοχή του Τύπου, των ιταλικών τηλεοπτικών και διεθνών Μέσων Ενημέρωσης, θα πραγματοποιηθεί στο Βατικανό, στη Μεγάλη Αυλή του παπικού πανεπιστημίου Urbaniana, στις 5.30 το απόγευμα του Σαββάτου 10 Νοεμβρίου. 

*** Καλαμάτα -Σπάρτη        
Image
* Χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις στο δρόμο Πολλά και σημαντικά είναι τα προβλήματα του οδικού δικτύου στην περιοχή του Ταϋγέτου, τόσο στην εθνική οδό Καλαμάτας – Σπάρτης όσο και στο εσωτερικό δίκτυο των χωριών, όπως παραδέχτηκε χθες ο δήμαρχος Παν. Νίκας, με αφορμή και την πρωινή του επίσκεψη στην περιοχή.
Όπως υποστήριξε, «το οδικό δίκτυο χρειάζεται εκτεταμένες παρεμβάσεις για να γίνει και πάλι λειτουργικό. Ο εθνικός δρόμος έχει τα χάλια του. Δε σημαίνει ότι επειδή φτιάχνουμε το τμήμα Λεύκτρο- Σπάρτη, ο συγκεκριμένος στον Ταΰγετο πρέπει να εγκαταλειφθεί.
Τουλάχιστον σε μήκος 2 χιλιομέτρων χρειάζεται να αγκυρωθούν συρματοπλέγματα διότι οι καταπτώσεις βράχων είναι συνεχείς.
Υπάρχουν ατυχήματα σοβαρά λόγω του συγκεκριμένου προβλήματος, και, προφανώς, σε μήκος πάνω από 10 χιλιόμετρα χρειάζεται να γίνει ασφαλτόστρωση και να επισκευαστούν οι τοίχοι αντιστήριξης.
Επίσης, χρειάζεται αποκατάσταση του οδοστρώματος, λόγω καθιζήσεων, μετά την Αρτεμισία. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν άμεσα.
Από την πλευρά μας, θα προχωρήσουμε σε μια συνολική παρέμβαση αποκατάστασης του οδικού δικτύου στον Ταΰγετο, ενώ γίνονται ήδη και μικρότερες παρεμβάσεις. Από κει και πέρα υπάρχουν και άλλοι υπεύθυνοι για την κατάσταση του εθνικού δρόμου Καλαμάτα- Σπάρτη». Α.Π.


*** "Στοπ" οι ανανεώσιμες πηγές ενέργεια στην Πελοπόννησο        
Image
* «Παγώνει» η κατασκευή νέων μονάδων ηλεκτροπαραγωγής από ανανεώσιμες πηγές (αιολικά, φωτοβολταϊκά κ.λπ.) στην Πελοπόννησο, με απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) που χαρακτήρισε την περιοχή ως «κορεσμένη». Έτσι, δε θα γίνονται δεκτές νέες αιτήσεις για χορήγηση άδειας παραγωγής από σταθμούς ΑΠΕ, ούτε αιτήσεις για προσφορές σύνδεσης αν πρόκειται για μονάδες που εξαιρούνται από την υποχρέωση λήψης άδειας παραγωγής. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις όπου οι συνδέσεις προτείνεται να πραγματοποιηθούν σε περιοχές με μη κορεσμένο δίκτυο.
Με τα τωρινά δεδομένα η μέγιστη ισχύς ανανεώσιμων πηγών που μπορούν να εγκατασταθούν στην Πελοπόννησο, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η ευστάθεια του συστήματος, είναι 1900 μεγαβάτ.
Το όριο αυτό έχει ήδη επιτευχθεί από μονάδες που είτε λειτουργούν, είτε διαθέτουν δεσμευτικές προσφορές σύνδεσης, δηλαδή αναμένεται να λειτουργήσουν σύντομα.
Το όριο απορρόφησης θα αυξηθεί σημαντικά όταν ολοκληρωθούν τα έργα αναβάθμισης του Συστήματος Μεταφοράς στην Πελοπόννησο, από την υψηλή τάση (150 κιλοβόλτ) στην υπερυψηλή (400 κιλοβόλτ), όπως είναι στην υπόλοιπη χώρα, έργα που εμφανίζουν σημαντικές καθυστερήσεις. Στις επενδύσεις περιλαμβάνονται η κατασκευή νέων Κέντρων Υπερυψηλής Τάσης σε Πάτρα και Μεγαλόπολη και οι συνδέσεις Αντίρριο- Πάτρα, Πάτρα- Μεγαλόπολη και Μεγαλόπολη- Κουμουνδούρου.
Η ΡΑΕ αναφέρει τέλος ότι τις προσεχείς εβδομάδες θα θέσει σε δημόσια διαβούλευση δέσμη προτάσεων, με συγκεκριμένα μέτρα και νομοθετικές ρυθμίσεις, για την ταχύτερη δυνατή διείσδυση των ΑΠΕ σε περιοχές αυξημένου επενδυτικού ενδιαφέροντος και περιορισμένης δυνατότητας απορρόφησης ισχύος, με στόχο να μην αναστέλλονται οι περαιτέρω αδειοδοτικές διαδικασίες έργων ΑΠΕ που εμφανίζουν ωριμότητα από αδειοδοτική άποψη και δυνατότητα άμεσης χρηματοδότησης και υλοποίησης. Κ.Β.


*** Ξενοδοχεία Καλαμάτας        
Image
* Δεν αρκεί ο Δεκαπενταύγουστος για να βγει η χρονιά
~
Με δύο διαφορετικές προσεγγίσεις καταγράφουν την τουριστική περίοδο του Αυγούστου, οι ξενοδόχοι της Καλαμάτας. Η μια πλευρά, θέλει την περίοδο να παρουσιάζει πληρότητα, που, σε κάποιες περιπτώσεις θα ανέλθει και στο 100%, ενώ η άλλη πλευρά εκτιμά πως η εικόνα δεν είναι καλή και πως η χρονιά θα κυλήσει με δυσκολία.
Στις περισσότερες των περιπτώσεων πάντως, υπάρχει συμφωνία πως η κορύφωση της πληρότητας θα γίνει όσο πλησιάζουν οι ημέρες προς το Δεκαπενταύγουστο για να αρχίσει να ακολουθεί φθίνουσα πορεία μετά. Κύριο χαρακτηριστικό της περιόδου, είναι το ότι οι περισσότεροι των επισκεπτών της Μεσσηνίας, είναι Έλληνες αν και αυτό έχει και ένα κακό: το ότι πλέον έχουν γίνει συνήθεια ή βίωμα οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, που ολοκληρώνονται μετά από ενδελεχή έρευνα αγοράς για τη αντιστοιχία της χαμηλότερης τιμής με τις καλύτερες υπηρεσίες.

Και βέβαια, θα πρέπει να καταγραφεί ότι έχει μειωθεί σημαντικά ο χρόνος διαμονής των Ελλήνων στα ξενοδοχεία. Ενώ παλιότερα μπορούσαν και διέμεναν σε πολλές περιπτώσεις έως και δύο εβδομάδες, λίγοι είναι αυτοί με κρατήσεις μιας εβδομάδας, ενώ η συντριπτική, πλέον, πλειοψηφία κάνει διακοπές διάρκειας τριών και τεσσάρων ημερών.
Σημαντικό προς τούτο είναι και η οικονομική κρίση με την περικοπή στους μισθούς και τις συντάξεις, αλλά και η αβεβαιότητα έως φοβία, που δημιούργησαν οι διπλές εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου και του Ιουνίου. Έτσι, χάθηκε μια ευκαιρία η τουριστική περίοδος να ξεκινήσει νωρίτερα.
Ωστόσο, θα πρέπει να επισημανθεί και η άποψη εκπροσώπου ξενοδοχειακής μονάδας, βάσει της οποίας η Καλαμάτα έχει αρχίσει να αποτελεί εναλλακτικό τόπο τουριστικού προορισμού, δεδομένου ότι βρίσκεται στην ηπειρωτική Ελλάδα και δε χρειάζεται κάποιος να πληρώσει υπέρογκα χρήματα για να μεταφέρει το αυτοκίνητο και την οικογένειά του ακτοπλοϊκώς.
~* «ΑΚΤΗ ΤΑΫΓΕΤΟΣ RESORT»
Πολύ καλή είναι η εικόνα που εμφανίζει το «ΑΚΤΗ ΤΑΫΓΕΤΟΣ RESORT», σύμφωνα με τον υπεύθυνο κρατήσεων Μιχ. Βασιλείου. Όπως μας είπε, η μονάδα έχει επαναλαμβανόμενους επισκέπτες, Έλληνες και αλλοδαπούς, με τους τελευταίους να μην έχουν υποκύψει στα όσα προβάλλουν για την Ελλάδα τα Μέσα Ενημέρωσης των χωρών τους και να είναι, πλέον, τακτικοί πελάτες.
Έως τις 26 Αυγούστου η πληρότητα θα βρίσκεται στο 90%, ενώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του θα υπάρξει επιμήκυνση της υψηλής περιόδου, καθώς υπάρχουν αρκετές κρατήσεις και για το Σεπτέμβριο.
~* «PHARAE PALACE»
Στο «PHARAE PALACE», σύμφωνα με την υπεύθυνη κρατήσεων Μαρία Αργύρη, η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί τις προσεχείς ημέρες και να λήξει μετά το Δεκαπενταύγουστο, όπου υπάρχει η ελπίδα να ανέλθει στο 100%, δεδομένου ότι ακόμη και την τελευταία στιγμή αναμένονται κρατήσεις από Έλληνες επισκέπτες, οι οποίοι κάνουν έρευνα αγοράς και συνήθως εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους 2 με 3 ημέρες πριν κάνουν την κράτηση. Σε αντιδιαστολή, οι ξένοι επισκέπτες έχουν κάνει τις κρατήσεις τους πολύ νωρίτερα.
Η χαλάρωση στην κίνηση αναμένεται από τις 20 Αυγούστου και μετά.
~* «REX»
Μείωση κατά 15-18% στο τζίρο και κατά 10% στην πληρότητα σε σχέση με πέρσι, έχει καταγράψει εκ μέρους του ξενοδοχείου «REX» ο κ. Νικ. Γεωργακάκης, παρά τη μείωση των τιμών. Όπως μας είπε, τα τηλέφωνα πια δε χτυπούν όπως παλιά, θέλοντας να δείξει τη μείωση του ενδιαφέροντος, ενώ η πληρότητα βρίσκεται στο 20%. Επισήμανε ότι «αν δε γίνει κάτι και τον Αύγουστο, θα έχουμε πρόβλημα», ενώ απέδωσε την κατάσταση στο ασαφές περιβάλλον και στην αβεβαιότητα που έχει δημιουργηθεί, λόγω των πολιτικών δεδομένων.
~* «MESSINIAN BAY»
Με πληρότητα να κυμαίνεται από 90-95%, ο διευθυντής του «MESSINIAN BAY» Δημ. Πατριαρχέας, σημειώνει ότι έως τις 18 με 19 Αυγούστου θα βρίσκεται στο απόλυτο. Μετά όμως θα επέλθει η μείωση. Ο κ. Πατριαρχέας επισήμανε ότι η διπλή εκλογική αναμέτρηση ήταν επιζήμια. «Χάθηκε ο Μάιος και ο Ιούνιος, με την ανησυχία του κόσμου για το μέλλον της χώρας», σημειώνει και προσθέτει ότι υπάρχει πρόβλημα σε σχέση με πέρσι.
Ωστόσο, θεωρεί πως η Καλαμάτα έχει αρχίσει να μετατρέπεται σε εναλλακτικό τουριστικό προορισμό. «Η μικρή πλέον απόσταση από την Αθήνα με τον καινούργιο δρόμο, το γεγονός ότι το κόστος της βενζίνας και των διοδίων είναι χαμηλότερο από τα μεταφορικά για ένα όχημα και μια τετραμελή οικογένεια σε κάποιο από τα νησιά, καθιστά την Καλαμάτα εναλλακτικό προορισμό», υπογραμμίζει και προσθέτει: «Αυτό, θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε σε συνδυασμό με τις πολύ καλές τιμές που υπάρχουν παντού, αλλά και σε συνδυασμό με το όσοι επισκέπτονται την Καλαμάτα μένουν ευχαριστημένοι».
Τέλος, δήλωσε αισιόδοξος ότι θα υπάρξουν σχετικές μελλοντικές προοπτικές, προκειμένου η Καλαμάτα να μετατραπεί σε σημαντικό τουριστικό προορισμό.
~* «GALAXY»
Αυξημένη πληρότητα, με ολιγοήμερες πλέον διακοπές τριών ή τεσσάρων ημερών, προέβλεψε εκ μέρους του «GALAXY» ο Σπ. Λαγωνικάκος, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας. Η πληρότητα αναμένεται να κορυφωθεί σημαντικά τις ερχόμενες ημέρες, όσο πλησιάζουμε προς το Δεκαπενταύγουστο. «Θα είμαστε γεμάτοι έως τις 20 Αυγούστου, αλλά θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει και το Σεπτέμβριο», παρατήρησε.
Εξέφρασε την ελπίδα ότι αν υλοποιηθούν τα όσα έχουν εξαγγελθεί, θα υπάρξει αντιστροφή του αρνητικού κλίματος και «θα πέσει χρήμα στην αγορά που έχει στεγνώσει».
Κατά την άποψή του, «θα πρέπει να βγουν όλοι από τον ‘Τειρεσία’, να παραταθούν για δύο χρόνια τα δάνεια χωρίς την πληρωμή των τόκων, αλλά και να δοθούν δάνεια κίνησης στους επαγγελματίες, που περιμένουμε μια ανάσα, αλλιώς δε θα υπάρξει άνοδος στην αγορά».
Πάντως, είδε και την πιθανότητα επιμήκυνσης της περιόδου, δεδομένου ότι η αργία της Κοίμησης της Θεοτόκου, δεν «πέφτει» σε Σαββατοκύριακο.
~* «ELITE CITY RESORT»
Καλή είναι η πληρότητα στο «ELITE CITY RESORT» και κατά την εκτίμηση του υπεύθυνου κρατήσεων Γ. Κουτίβα, «θα πάει έτσι όλος ο Αύγουστος». Ο κ. Κουτίβας παρατήρησε πως «είχαμε φοβηθεί λόγω της κρίσης και του γενικότερου κλίματος, αλλά διαψευστήκαμε». Και ο ίδιος θεώρησε πιθανό το ενδεχόμενο επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου έως και το τέλος Αυγούστου, επισημαίνοντας ότι η κίνηση αυτή αποδίδεται στην ελληνική αγορά, όπου υπάρχει η ψυχοσύνθεση του Έλληνα για κρατήσεις την τελευταία στιγμή.
~*  «ΦΩΤΕΙΝΗ»
Εκ μέρους του ξενοδοχείου «ΦΩΤΕΙΝΗ» ο κ. Γ. Κουρκουτάς, παρατήρησε πως υπάρχει μείωση σε σχέση με πέρσι, κατά 30%. Η πληρότητα ανέρχεται στο 70% αφού υπάρχουν 4-5 κενά δωμάτια από τα συνολικά 35, ενώ πέρσι, όπως ανέφερε, μέχρι και τις 25 Αυγούστου υπήρχε πληρότητα 100%.
«Φέτος είναι μια δύσκολη χρονιά», σχολίασε και πρόσθεσε: «Αυτό πρέπει να συμβαίνει σε κάθε μονάδα αν και έχουμε χαμηλότερες τιμές σε σχέση με πέρσι. Πέρσι είχαμε το δωμάτιο 80 ευρώ και φέτος 60, αλλά βλέπω μια δύσκολη σεζόν, ίσως κι ένα δύσκολο χειμώνα».
Ανέφερε όμως ότι ο Ιούλιος ήταν καλύτερος σε σχέση με τον Αύγουστο, αφού με την οικονομική στενότητα που υπάρχει, αρκετοί σκέφτηκαν να κάνουν διακοπές, περιμένοντας στο τέλος Αυγούστου να πληρώσουν και τα εκκαθαριστικά της Εφορίας.
«Σε γενικές γραμμές», πρόσθεσε, «δεν υπάρχει κίνηση ανάλογα με την περσινή και βλέπω τη χρονιά να είναι δύσκολη. Υπάρχουν κρατήσεις που γίνονται την τελευταία στιγμή, υπάρχει ενδιαφέρον, αλλά δεν κλείνονται δωμάτια. Τέτοια εποχή η Καλαμάτα θα έπρεπε να έχει φουλάρει, αλλά τα καταλύματα είναι σχεδόν άδεια».
~* «COMFY HOTEL»
Στο «COMFY HOTEL», σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κας Σοφίας Πατριαρχέα, η πληρότητα θα αυξάνεται, όσο πλησιάζουν οι ημέρες προς το Δεκαπενταύγουστο. Φέτος, είναι ακόμη πιο έντονο το φαινόμενο των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής, που αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα των Ελλήνων επισκεπτών, οι οποίοι, σε αντιδιαστολή με το παρελθόν, διαμένουν πλέον 3-4 μέρες, ενώ έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός εκείνων που θα κάνουν διακοπές μια εβδομάδα, παρά τις μειωμένες τιμές.
~* «Χάϊκος»
Τέλος, από το ξενοδοχείο «Χάϊκος» ο κ. Νικ. Χάϊκος, μίλησε για μείωση της τάξης του 20%. Πρόσθεσε ότι υπάρχει κίνηση και ενδιαφέρον, αλλά έχει μειωθεί ο χρόνος διάρκειας των διακοπών.
Η μονάδα θα είναι με πληρότητα 100% έως τις 18 Αυγούστου, ενώ το ποσοστό θα μειωθεί από τις 19 έως το τέλος του μήνα.
Και ο κ. Χάϊκος είδε την πιθανότητα επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, λόγω ότι η αργία της Κοίμησης της Θεοτόκου, «πέφτει» σε καθημερινή ημέρα και όχι Σαββατοκύριακο,
Και σε αυτή τη μονάδα οι ένοικοι είναι κυρίως Έλληνες και δευτερευόντως αλλοδαποί, ενώ, έχει γίνει κανόνας πλέον και η κράτηση της τελευταίας στιγμής, επίσης από τους Έλληνες επισκέπτες.                                                           
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου 



***  Έλεγχοι ΣΔΟΕ στην Καλαμάτα        
Image

* Στο 66,67% βρέθηκε η παραβατικότητα
*
Το Σ.Δ.Ο.Ε. συνεχίζει τους στοχευμένους ελέγχους που έχει προγραμματίσει για τη θερινή περίοδο του τρέχοντος έτους σε περιοχές με μεγάλη τουριστική κίνηση και αυξημένη οικονομική δραστηριότητα, σε επιχειρήσεις κάθε μορφής και οικονομικού μεγέθους. Στόχος αυτών των ελέγχων είναι αφενός η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και αφετέρου η δημιουργία κλίματος πρόληψης.
* Στο πλαίσιο αυτό και για το χρονικό διάστημα από 3/8/2012 – 6/8/2012 πραγματοποιήθηκαν στην Καλαμάτα έλεγχοι σε τρία (3) καταστήματα όπου βρέθηκαν δύο (2) παραβάτες και διαπιστώθηκαν έντεκα (11) παραβάσεις. Δηλαδή το ποσοστό παραβατικότητας διαμορφώθηκε στο 66,67%.


*** Μάχη με τις φλόγες και χθες στο Ανεμοδούρι        
Image
* Τραυματίας στην πυρκαγιά ο περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικής
~
Περί τις 27.000 στρέμματα δάσους και καλλιεργήσιμων εκτάσεων έχουν μετατραπεί σε στάχτες, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις που υπάρχουν, από την πυρκαγιά που καίει στο Ανεμοδούρι Αρκαδίας, κοντά στη Μεγαλόπολη. Η πυρκαγιά έως αργά χθες το απόγευμα βρισκόταν σε εξέλιξη, ενώ, την ίδια ώρα, ισχυρότατες δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη με τις φλόγες ώστε να θέσουν τα πύρινα μέτωπα υπό έλεγχο. Οι αρχές έδωσαν εντολή να εκκενωθούν οι οικισμοί Ρούτση, Βουτσαράς, Καμαρίτσα και Σουλάρι.
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 135 πυροσβέστες με 59 οχήματα, 56 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
Τη δική της συνεισφορά με 6 οχήματα, περί τα 15 άτομα και τα 2 PZL που επιχειρούν από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας έχει η δύναμη της Πυροσβεστικής από τη Μεσσηνία, με επικεφαλής τον υποδιοικητή της Π.Υ. Καλαμάτας Θαν. Καπούτση. Λίγο μετά τις 4.00 το απόγευμα διεκόπη η κυκλοφορία από το 178ο έως το 198ο χιλιόμετρο της νέας Εθνικής Οδού Τρίπολης-Καλαμάτας (από το Αθήναιο έως τα Παραδείσια) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας από την παλιά εθνική οδό.
Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης και λόγω των ισχυρών ανέμων έλαβε γρήγορα διαστάσεις. Από τις φλόγες προκλήθηκαν ζημιές σε σπίτια, ενώ τραυματίστηκαν έξι άνθρωποι. Ένας από τους τραυματίες, ένας 60χρονος, νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα στο ΚΑΤ, ενώ μία γυναίκα νοσηλεύεται με εγκαύματα στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης. Με προβλήματα διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Τρίπολης, ο περιφερειάρχης των πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου Αθαν. Ρούμπος και τρεις πυροσβέστες και το έργο της κατάσβεσης συντόνιζε ο επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος αντιστράτηγος Σωτ. Γεωργακόπουλος.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η πυρκαγιά πέρασε μέσα από τους οικισμούς Ανεμοδούρι, Βουτσαρά, Ρούτση και στις παρυφές των χωριών Καμαρίτσα, Αναβρυτό, Γρεκού, Σουλάρι, Λεοντάρι και Ραψομμάτη. Έχουν δε καεί πολλές αγροικίες σε όλη την περιοχή, αλλά και σπίτια μη μονίμων κατοίκων.
Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του in.gr, το πύρινο μέτωπο καίει κάτω από τη σήραγγα Ραψομμάτη προς το βουνό Τσεμπερού, νοτιοδυτικά του χωριού Πάπαρι και πάνω από τον οικισμό Μαρμάρι, αλλά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές και η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη από χθες.
Υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση χερσαίων πυροσβεστικών δυνάμεων, με πολλά αυτοκίνητα από όλη τη νότια Ελλάδα ακόμα και από την Αμφιλοχία, καθώς και εναέριων μέσων που κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού από το πρώτο φως της ημέρας.
Οι πληγέντες κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν δυσαρεστημένοι και παραπονούνται για ελλείψεις της Πολιτικής Προστασίας, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας.
Ο αντιδήμαρχος Τρίπολης Κωνσταντίνος Κατσαφάνας χαρακτήρισε ως «κρανίου τόπο» την περιοχή όπου πέρασε η φωτιά και μιλώντας στο ΑΜΠΕ υπογράμμισε ότι πολίτες και πυροσβέστες δίνουν μάχη να την ελέγξουν.
Ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Παναγιώτης Μπούρας, με δηλώσεις του, εκτίμησε ότι η φωτιά εκδηλώθηκε πιθανότατα από ανθρώπινο λάθος και έκανε λόγο για καθυστέρηση εναέριων μέσων το απόγευμα της Τρίτης, με αποτέλεσμα η φωτιά να πάρει διαστάσεις. Λόγω της πυρκαγιάς, χωρίς ρεύμα είναι τα χωριά Ρούτση, Σουλάρι και Ανεμοδούρι, όπου συνεργεία της ΔΕΗ επιχειρούν να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση, ενώ χωρίς νερό είναι τα χωριά Σουλάρι και Ραψομμάτη.
Άμεση ενημέρωση όσον αφορά στα πορίσματα των αρμοδίων υπηρεσιών για τις φωτιές, καθώς και την απόδοση των ευθυνών στους υπαίτιους, ζητά με επιστολές του προς τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης, και Δικαιοσύνης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, με αφορμή την εκδήλωση των πυρκαγιών στην Πελοπόννησο. Ζητά την παρέμβαση και την άμεση συνεργασία των δύο υπουργών, προκειμένου να διερευνηθούν τα συχνά περιστατικά εκδήλωσης πυρκαγιάς που παρατηρούνται στην περιφέρεια Πελοποννήσου.
 


*** Επιμελητήριο        
Image
* Παραμένει πρόεδρος ο Αδαμόπουλος, που προσέφυγε στο ΣτΕ
~
Απρόσμενες ήταν οι εξελίξεις που μεσολάβησαν από τη στιγμή που κυκλοφόρησε το χθεσινό φύλλο του «Θάρρους» μέχρι σήμερα ως προς τα του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας..
Η προγραμματισμένη για χθες, στις 8. 00 το απόγευμα συνεδρίαση, προκειμένου να εκλεγούν ο νέος πρόεδρος και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής μετά την έκπτωση των Δημ. Αδαμόπουλου και Παν. Τζανετέα, αναβλήθηκε, σύμφωνα με τα όσα πληροφορήθηκαν, αργά το μεσημέρι, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Κι αυτό επειδή, σύμφωνα με την πληροφόρησή μας, ο κ. Αδαμόπουλος προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να μην ισχύσει η απόφαση του Δ.Σ. που τον κήρυττε έκπτωτο.
Μετά την προσφυγή Αδαμόπουλου στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο, που θα συζητηθεί στις 27 Σεπτεμβρίου, «παγώνουν», όπως είναι αυτονόητο, οι όποιες εξελίξεις γύρω από τα διοικητικά θέματα που απασχολούν έντονα, το τελευταίο διάστημα τόσο το θεσμό, όσο και την κοινή γνώμη.
Ένεκα της προσφυγής, ο κ. Αδαμόπουλος θεωρείται ότι παραμένει πρόεδρος του Επιμελητηρίου, χωρίς να τυγχάνει όμως της στήριξης των συνδυασμών των Γ. Γκούμα και Γ. Καραμπάτου.
Και μέσα σε όλο αυτό το περιβάλλον, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο α΄ αντιπρόεδρος Αναστ. Μαρκόπουλος, φέρεται πως προέβη – επίσης αργά το μεσημέρι - σε αίτηση ανάκλησης της παραίτησης που είχε υποβάλλει την Τρίτη, προκειμένου, όπως ανέφερε, «να διευκολύνει με τη στάση του αυτή τις ενέργειες για την εκλογή νέας Διοικητικής Επιτροπής».
Κατά άλλες πληροφορίες, η προσφυγή του κ. Αδαμόπουλου δε θα μείνει αναπάντητη, ενώ θα πρέπει ήδη να προετοιμάζονται οι επόμενες ενέργειες.


*** Πριν 94 χρόνια
- ΕΙΣ το χωρίον Γαρδίκι της Αλειφερίας ο Θεόδωρος Ν. Δρούγας ετραυμάτισε δια περιστρόφου εις τον αριστερόν μηρόν ελαφρώς τον συγχώριόν του Αλκ. Αθαν. Σπυρόπουλον ένεκεν προηγουμένων οικογενειακών αφορμών. Ο δράστης δεν συνελήφθη.-ΠΑΡΕΛΗΦΘΗΣΑΝ χθες υπό της Τραπέζης Καλαμών 450 σάκκοι αλεύρων προοριζόμενοι δια την πόλιν μας.
-ΤΗ ενεργεία του Προέδρου του Γεωργικού Συνεταιρισμού Πανιαρών Κατσαντώνη ιδρύθη εν Καπλανίω της Πυλίας Συενταιρισμός Πιστωτικός εις τον οποίον συμμετέχουν 20 προς το παρόν Συνεταίροι. Το καταστατικόν του ιδρυθέντος Συνεταιρισμού υπεβλήθη προς έγκρισιν δια του Νομογεωπονικού Γραφείου εις το Υπουργείον της Γεωργίας.
-ΕΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗ χθες Αστυνομική Διάταξις, ορίζουσα τας τιμάς των λαχανικών ως είχον κανονισθή υπό της επιτροπής του Κέντρου Εφοδιασμού. Η ισχύς της ήρχισεν από χθες.
-ΕΙΣ τον Κινηματογράφον απόψε θα παιχθή το δεύτερον μέρος του αρξαμένου χθες μεγάλου Κινηματογραφικού έργου υπό τον τίτλον «Η στρατιωτική ισχύς της Γαλλίας» με εικόνας και παραστάσεις ειλημμένας εκ του φυσικού.

*** Υποκρισίες
Προσυπογράφουμε και με τα δύο χέρια, που λέει ο λόγος το προχθεσινό κείμενο του Γ. Λακόπουλου στα «ΝΕΑ» με τον τίτλο «Υποκρισίες». Για όσους δεν το διάβασαν ή δεν το πρόσεξαν, αναδημοσιεύουμε σήμερα ένα εκτενές απόσπασμα: «Μαγική εικόνα! Κρατική τράπεζα προτρέπει τους καταθέτες να μην πάρουν τα λεφτά τους, αλλά ο διοικητής της βγάζει τα δικά του στο εξωτερικό.-Κατ' αρχάς διάφοροι κακόπιστοι οφείλουν μια συγγνώμη στον συγκεκριμένο διοικητή - τον αδίκησαν. Τα εκατομμύρια που έβγαλε στο εξωτερικό ήταν οκτώ και όχι δέκα, όπως έλεγαν. Και ήταν φορολογημένα, νόμιμα και για καλό σκοπό - μια αγορά ή κάτι τέτοιο.
-Αλλά το θέμα εν προκειμένω δεν είναι ότι ένας διορισμένος αξιωματούχος του τραπεζικού συστήματος έστειλε τις ογκώδεις καταθέσεις του στην Εσπερία. Ενδεχομένως δεν είναι καν αδίκημα. Αυτό που τρομάζει είναι ότι αυτή η υπόθεση θα μπορούσε να τινάξει τη χώρα στον αέρα. Υπερβολή; Καθόλου.
-Αν είχε κοινοποιηθεί αυτή η πληροφορία σε μια δεδομένη χρονική στιγμή από μόνη της θα δημιουργούσε πανικό στους καταθέτες. Ο καθένας θα σκεφτόταν ότι για να κάνει τέτοιες κινήσεις κάποιος που εκ της θέσεώς του κάτι ξέρει υπάρχει κίνδυνος. Οπότε, ο σώζων εαυτόν σωθήτω. Και αν έφευγαν μαζικά οι καταθέσεις από τις τράπεζες εκείνη τη στιγμή, καλύτερα να μην ξέρουμε τι θα επακολουθούσε.
-Άρα, το πρόβλημα δεν είναι η ενδεχόμενη ποινική ευθύνη αν τα λεφτά δεν βγήκαν νόμιμα. Ούτε η ηθική καταδίκη αν όλα ήταν τυπικά εντάξει. Είναι ότι, ενώ ο συγκεκριμένος διοικητής εξασφάλιζε τα λεφτά του, ταυτόχρονα παρέμενε επικεφαλής της τράπεζας. Θα μπορούσε κάλλιστα να αποχωρήσει πρώτα.
-Αλλά ας μην κρυβόμαστε πίσω από τον τραπεζίτη μας. Εδώ και χρόνια μια ολόκληρη κάστα - από άλλη άποψη: μια ολόκληρη γενιά - πολιτικών, κρατικών αξιωματούχων και λοιπών παραγόντων του δημόσιου βίου λειτουργεί με τον ίδιο κώδικα. ‘Κοιτάξτε το συμφέρον σας και τη σιγουριά σας’ που έλεγε μια παλιά διαφήμιση.
-Όταν πρόκειται για τον εαυτό τους, έχουν άλλα μέτρα και άλλα σταθμά. Δείχνουν ενδιαφέρον για τη δημόσια παιδεία αλλά συνήθως στέλνουν τα παιδιά τους στην ιδιωτική. Παίρνουν αποφάσεις για τα κρατικά νοσοκομεία αλλά δεν έχουν περάσει ούτε απέξω. Έχουν λόγο για τις συγκοινωνίες αλλά δεν τις χρησιμοποίησαν ποτέ. Δάσκαλε που δίδασκες...
-Ορισμένοι κάνουν κήρυγμα λιτότητας αλλά ξοδεύουν για ένα γεύμα όσα πολλοί συνταξιούχοι παίρνουν σε έναν μήνα. Εκφράζουν τη λύπη τους για την αυξανόμενη ανεργία αλλά δεν έχουν μιλήσει ποτέ πρόσωπο με πρόσωπο με έναν άνεργο. Και οι ίδιοι έχουν λύσει το δικό τους πρόβλημα απασχόλησης, με κατ' απονομήν και όχι κατ' αξίαν δημόσιες θέσεις.
-Πρόκειται για μια ειδική κατηγορία προσώπων με διακομματική προέλευση αλλά με κοινό χαρακτηριστικό ότι σταδιοδρομούν ακολουθώντας το δόγμα του αμερικανού δικηγόρου Κλάρενς Ντάροου: ‘Είμαι φίλος των εργαζομένων - προτιμώ να είμαι φίλος τους παρά ένας από αυτούς’.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη  Πηγή  ¨"Θάρρος " Καλαμάτας  2012 .-

Έρκος Οδόντων







Κατασκευάζοντας τον εχθρό
~ «Μία κακοστημένη επικοινωνιακή φούσκα είναι οι δήθεν "επιχειρήσεις" του υπουργείου ΠΡΟ-ΠΟ. Δεν απέλασαν ούτε έναν λαθρομετανάστη από τη χώρα! Τους περιφέρουν ασκόπως εντός της επικράτειας για να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό. Να γνωρίζουν οι κυβερνώντες ότι στην αρχαία Ελλάδα εκτός από τον Ξένιο Δία υπήρχε και η ξενηλασία!»~ Αυτά ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου της «Χρυσής Αυγής» για τις επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αθήνα και τη σύλληψή λαθρομεταναστών με σκοπό την επαναπροώθησή τους στις πατρίδες τους.~ Μ’ άλλα λόγια λέει προς την εκλογική της πελατεία δεν έγινε κάτι θετικό ούτε και πρόκειται να γίνει, απευθυνόμενη κυρίως προς τους παππούδες και τις γιαγιάδες του Αγ. Παντελεήμονα και του κέντρου της Αθήνας και όσους γενικότερα τείνουν ευήκοα ωτα ,τους οποίους μέλη του κόμματος του κ. Μιχαλολιάκου πηγαίνουν συνοδεία στα ΑΤΜ των τραπεζών για να εισπράξουν τις συντάξεις τους αναλαμβάνοντας ρόλο προστάτη και του αστυνομικού της γειτονιάς. ~ Από εκεί ανδρώθηκε η «Χρυσή Αυγή» και έφτασε στο 7% .Μη, «μασάτε», λοιπόν, τους λέει σαφέστατα , εμείς είμαστε οι φύλακες άγγελοί σας, δεν υπάρχουν θεοί έτεροι πλην ημών.~ Μη υπαρχόντων, ωστόσο, των λαθρομεταναστών και του τριτοκοσμικού προσώπου του κέντρου της Αθήνας είναι αμφίβολο αν ο ακροδεξιός σχηματισμός κατάφερνε να μπει στη Βουλή. Στην ξενοφοβία επένδυσε και πέτυχε το στόχο του.~ Τώρα όπως και οι αστυνομικές αρχές επιδιώκει την ξενηλασία. Αν , όμως, φύγουν οι λαθρομετανάστες από τη χώρα και εξορθολογιστεί η κατάσταση θα πάψει να υπάρχει ο εχθρός. Και χωρίς εχθρό η «Χρυσή Αυγή» δεν μπορεί να σταθεί. Τουλάχιστον, στο ύψος του 7%.Εμείς έχουμε τους Τούρκους. Οι Αμερικανοί είχαν επενδύσει στον Μπιν Λάντεν.Οι Αμερικάνοι επί ψυχρού πολέμου στους Σοβιετικούς και τούμπαλιν.Η ύπαρξη ενός εχθρού είναι αναγκαία και αν δεν υπάρχει πρέπει πολλές φορές να τον κατασκευάσουμε για να έχουμε λόγο ύπαρξης. Του Δημήτρη Γιατράκου
****  ΑΘΛΗΤΙΚΑ :
Πέταγε… φωτιές στο β΄ ημίχρονο ο ΠΑΟΚ, 4-1 την Μπνέι Γιεχούντα
   * Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση στο β΄ ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ συνέτριψε με 4-1 την Μπνέι Γιεχούντα στην Τούμπα και προκρίθηκε πανηγυρικά στα πλέι οφ του Europa League.
Η ομάδα του Γιώργου Δώνη βρέθηκε να χάνει με 1-0 στο 7’, ωστόσο στην επανάληψη με... μπροστάρη τον Αθανασιάδη, που σημείωσε τα δύο πρώτα γκολ του, γύρισε το ματς και πήρε με θριαμβευτικό τρόπο το εισιτήριο.
Ο Ρομπέρ στο 79’ έκανε το 3-1 για τον «δικέφαλο» του Βορρά, ενώ στο 90’ ο νεαρός Πέλκας με το πρώτο του γκολ με τη ασπρόμαυρη φανέλα, διαμόρφωσε το τελικό σκορ.
ΠΑΟΚ- Μπνέι 4-1
Γκολ: 47', 52' Aθανασιάδης, 79' Ρομπέρ - 7' Μαρίνκοβιτς
Κίτρινες:Μενάσε
Κόκκινες:
Μενάσε
- ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κατσικάς (λ.τ Ιντζίδης), Γεωργιάδης, Σαλπιγγίδης, Ρομπέρ, Λίνο, Φωτάκης (46' Κάτσε), Λάζαρ, Κουμάλο, Αθανασιάδης, Ετο
- Μπνέι Γιεχούντα: Εγενούγκμπα, Γκαλ, Εντλόβου, Χασάν Ζαίντ, Ιβασκεβίτσιους, Αζούζ, Μαρίνκοβιτς, Γκαλβάν, Χαντάντ, Εντρι, Μενασέ

***  Europa League Βίοι αντίθετοι για ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια
    Στα πλέι οφ του Europa League προκρίθηκε ο ΑΠΟΕΛ με δύο νίκες απέναντι στον Άαλεσουντ.
Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, μετά την επικράτησή της με 1-0 στην Κύπρο, επιβλήθηκε με το ίδιο σκορ των Νορβηγών στο «Κόλορ Στάντιον», και πήρε πανηγυρικά το εισιτήριο για τον τελευταίο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης. Το γκολ των «γαλαζοκίτρινων» πέτυχε ο Παραγουανός Αδόρνο στο 35'.
Εν αντιθέσει με τον ΑΠΟΕΛ η Ομόνοια αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Europa League, μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα εναντίον του Ερυθρού Αστέρα, στη Λευκωσία.
Στη ρεβάνς του Γ΄ προκριματικού γύρου, η κυπριακή ομάδα είχε «κληρονομιά» την ισοπαλία 0-0 από το Βελιγράδι.
Εντούτοις το ματς του «ΓΣΠ» τόσο στην κανονική του διάρκεια όσο και την παράταση, έληξε χωρίς τέρματα κι έτσι η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι όπου ο Ερυθρός Αστέρας επικράτησε 6-5 και πήρε την πρόκριση στα πλέι οφ.
*** Στα πλέι οφ με... τριάρα ο Παναθηναϊκός
   : Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2012, 21:45
** Με το ευρύ 3-0 επικράτησε ο Παναθηναϊκός της Μάδεργουελ στο ΟΑΚΑ και με απολογισμό δύο νίκες και σύνολο τερμάτων 5-0, προκρίθηκε... διά περιπάτου στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.
* Τα δύο πρώτα γκολ των «πράσινων» σημείωσαν οι σκόρερ της νίκης στη Σκωτία (2-0), οι Χριστοδουλόπουλος (51’) και Μαυρίας (75’), με τον Σισόκο να βάζει το... κερασάκι στην τούρτα, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ στο 83'.
* Άξιο αναφοράς είναι επίσης το γεγονός ότι ο «Λάζαρος» σκόραρε, όπως και στο πρώτο ματς, με εκτέλεση φάουλ, ενώ και ο διεθνής με την Εθνική Νέων πέτυχε γκολ, περνώντας και πάλι στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή.
~* Ο αγώνας
*
Φτωχό σε θέαμα ήταν το πρώτο ημίχρονο στο ματς και σίγουρα ο κόσμος που βρέθηκε στις εξέδρες του ΟΑΚΑ θα μετάνιωνε για την επιλογή του να παρακολουθήσει διά ζώσης του ματς.
* Οι δύο ομάδες ήταν νευρικές κι είχαν να επιδείξουν στα πρώτα 45 λεπτά μόλις μία καλή φάση η κάθε μία.
* Αυτή του Παναθηναϊκού δημιουργήθηκε στο 3ο λεπτό, όταν ο Τοτσέ έφτασε απέναντι από τον Ράντολφ, αλλά πλάσαρε άουτ, με την Μάδεργουελ να απειλεί στο 27ο, με το σουτ του Λο, που απέκρουσε με δυσκολία ο Καρνέζης.
* Στο δεύτερο ημίχρονο πάντως, οι παίκτες του Φερέιρα αποφάσισαν να ανεβάσουν… στροφές και να «αποζημιώσουν» τον κόσμο που πήγε στο ΟΑΚΑ. Μάλιστα οι «πράσινοι» κατάφεραν να φτάσουν στο 2-0 με τους ίδιους παίκτες που σκόραραν την περασμένη εβδομάδα στη Σκωτία.
* Το σκορ για το «τριφύλλι» άνοιξε στο 51΄ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος με το απευθείας χτύπημα φάουλ, ενώ στο 75' ο Χάρης Μαυρίας με κοντινό πλασέ έκανε το 2-0, τέσσερα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.
* Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο -εξαιρετικός και σήμερα- Σισόκο, βάζοντας έτσι το… κερασάκι στην τούρτα για τον Παναθηναϊκό, που πήρε με χαρακτηριστική άνεση το εισιτήριο για τα πλέι οφ.
-
Παναθηναϊκός (Ζεσουάλντο Φερέιρα): Καρνέζης, Μπουμσόνγκ, Μαρίνος (71΄ Κατσουράνης), Βύντρα, Σπυρόπουλος, Βελάσκες, Σισόκο, Βιτόλο, Χριστοδουλόπουλος (78΄ Πετρόπουλος), Ζέκα, Τοτσέ (71΄ Μαυρίας) Μάδεργουελ (Στιούαρτ ΜακΚαλ): Ράντολφ, Χάμελ, Χάτσινσον, Ράμσντεν, Κάμινς (76΄ Φρανσίς-Ανγκόλ), Λο (71΄ Μακ Χαγκ), Χέιτλι, Λάσλι, Ογιάμα, Μέρφι, Ντάλεϊ (76΄ Χίνγκντον).

***Διεκόπη λόγω επεισοδίων το Ανόρθωση-Ντίλα
   Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2012, 22:13
Σε… εφιάλτη εξελίχθηκε για την Ανόρθωση το 100ο της παιχνίδι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η «κυρία» του κυπριακού ποδοσφαίρου αντιμετώπιζε την Ντίλα Γκόρι από τη Γεωργία στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» της Λάρνακας για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.
Eπτά λεπτά λοιπόν πριν την συμπλήρωση των 90 λεπτών, κι ενώ το σκορ ήταν 3-0 εις βάρος της Ανόρθωσης, οπαδοί της κυπριακής ομάδας εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές Αρχές.
Μετά από αυτήν την εξέλιξη το ματς διεκόπη οριστικά και πλέον περιμένει βαριά «καμπάνα» την «μεγάλη κυρία».


***Φερέιρα: «Μεγάλη υπόθεση για εμάς οι όμιλοι»
Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2012, 21:18
Ο Παναθηναϊκός έκανε το καθήκον του -και μάλιστα με το παραπάνω- στον χθεσινό επαναληπτικό με τη Μάδεργουελ στο ΟΑΚΑ και με τη νίκη του με 3-0 σκορ προκρίθηκε πανηγυρικά στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα στη σημερινή προπόνηση των «πράσινων» μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες του, κυρίως για την εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου, ενώ παράλληλα στάθηκε στη σημασία που έχει για την ομάδα να πάρει το εισιτήριο για τους χρυσοφόρους ομίλους της διοργάνωσης.
«Κάναμε αυτό που έπρεπε. Μαζί με την πρόκριση ένα σεβαστό ποσό θα μπει στα ταμεία της ομάδας. Δείξαμε πως μάθαμε από τα λάθη μας. Πλέον είναι στο χέρι μας από δω και πέρα να πάρουμε την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου τα χρήματα θα είναι περισσότερα και οι συνθήκες για όλους μας καλύτερες όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι και φυσικά θα είναι μεγάλη υπόθεση για το κλαμπ αυτή η πρόκριση» είπε αρχικά ο Πορτογάλος και συνέχισε:
«Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν όπως θα ήθελα αλλά από την επανάληψη είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Μου άρεσε ο τρόπος που μπήκαμε στο παιχνίδι, που αλλάξαμε την διάθεση μας και ήμασταν επιθετικοί. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να βελτιωνόμαστε όλο και περισσότερο».
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην προπόνηση του Παναθηναϊκού έδωσε το παρών και ο Γιάννης Αλαφούζος.
Ο διοικητικός ηγέτης των «πράσινων» παρακολούθησε μέρος του προγράμματος, χωρίς ωστόσο να μιλήσει στους ποδοσφαιριστές. Αντίθετα ο επικεφαλής της Παναθηναϊκής Συμμαχίας είχε συνομιλία για αρκετή ώρα με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, όσον αφορά τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας.

***
*** ANΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 :
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/06/27-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης ,Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012.-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/06/28062012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Πέμπτη 28/06/2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/06/28-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012 ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα
 ~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/06/29-2012_28.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/06/t-29062012_29.html  , TΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ 29/06/2012 .-
~** http://vlasiosrfara.blogspot.gr/2012/06/30-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 30 Ιουνίου 2012
~**

ANARTHSEIS - ΙΟΥΛΙΟΣ 2012 :
~ ** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/01-2012_01.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα 01 Ιουλίου 2012.-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/02-2012.html  , Δευτέρα μιά άλλη μέρα στην ενημέρωση 02 Ιουλίου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/02-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 02 Ιουλίου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/03-2012.html  , Μεσσηνιακά καί Άλλα Τρίτη 03 Ιουλίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/4-2012.html  . Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 4 Ιοπυλίου 2012 .-
 ~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/05-2012.html  , Καθημερινή ενημέρωση Πέμπτη 05 Ιουλίου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/05-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα 05 Ιουλίου 2012 .-
 ~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/06-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Παρασκευή 06 Ιουλίου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/07/07-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 07 Ιουλίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/07/8-2012.html  , Κυριακάτικο αγιάζι στην ενημέρωση Κυριακή 8 Ιουλίου 2012
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/07/09-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 09 Ιουλίου 2012 ‘-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/09-2012.html  , Στο διάβα της Δευτέρας 09 Ιουλίου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/07/t-10-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 10 Ιουλίου 2012
 ~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/07/11-2012.html   Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/07/11-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Τετάρτη 11Ιουλίου 2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/12-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα 12 Ιουλίου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/07/13-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012.-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/07/14-15-2012.html  , Αυτό το Σαββατοκύριακο 14 , 15 Ιουλίου 2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/07/16-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/17-2012.html  , Μένουμε Ελλάδα και Βλέπουμε Ελλάδα Τρίτη 17 Ιουλίου 2012 .-
~ ** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/07/18.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/07/18-2012.html  , Μένουμε και Βλέπουμε Ελλάδα Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/menoyme-19-2012.html  , MENOYME ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012 .-
 ~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/20-2012.html  , Μας γράφουν και σας τα γράφουμε Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012 .-
 ~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/07/21-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Σάββατο 21 Ιουλίου 2012 .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/07/21-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 21 Ιουλίου 2012 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/07/22-2012.html  , Κυριακή 22 Ιουλίου 2012 στ αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/07/22-2012.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Κυριακή 22 Ιουλίου 2012 .- ~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/07/23-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/07/23-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης ευτέρα 23 Ιουλίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/07/t-24-2012-2012.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Tίτη 24 Ιουλίου 2012 2012 ,.
 ~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/07/25-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012 .-
 ~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/07/26-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012 .-
http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/07/27-2012.html  ,
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/07/27-2012.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012 ,.-

ANARTHSEIS AYGOYSTOY 2012 :
 ~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/08/4-5-2012.html  , Σαββατοκύριακο 4 και 5 Αυγούστου 2012 πάλι μαζί στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/08/05-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Κυριακή 05 Αυγούστου 2012.-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/08/06-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Δευτέρα 06 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης.-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/08/06-2012.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Δευτέρα 06 Αυγούστου 2012 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/08/07-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Τρίτη 07 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/08/07-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 07 Αυγούστου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/08/08-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Τετέρτη 08 Αυγούστου 2012.


*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~ http://www.youtube.com/stamos01  , =1733 video.-
~ http://www.youtube.com/stamatios01  , =232 video.-
~ http://www.youtube.com/vlasiskal  , = 236 video.-
http://www.youtube.com/?tab=w1&gl=GRn  ,.-

~ **** ΟΜΟΡΦΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ :
~ * http://youtu.be/RW82N72Aly0  . , = ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΟΝΙΔΗΣ-ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΛΕΙΠΩ .-
~** http://youtu.be/9REhlQwkaXI  , = Αντώνης Ρέμος - Μια αναπνοή .-
~** http://youtu.be/gTCfy_16JJY  , = Σ'ΑΓΑΠΩ - ΡΕΜΟΣ-ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ .-
~** http://youtu.be/jMFjGBZD6dI  , = Ολα τα Σ ΑΓΑΠΩ-ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ-2011. .-
~** http://youtu.be/ryK-RCvGZA4  , = ΦΕΓΓΑΡΙ ΜΟΥ - ΝΑΤΑΣΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ .-
~** ΑΚΟΥ ΒΡΕ ΦΙΛΕ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ. : http://youtu.be/tUO9GpoB2zo  ,
~** NATΑΣΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ -- ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ : http://youtu.be/OG1uVUNRPME  ,
~** Πέγκυ Ζήνα - Είχα πει θα φύγω (New song 2011) : http://youtu.be/nGcUha9yUP4  ,
1 .- ΣΤΗ ΠΑΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΑΞΟ _ Γιάννη Πάριος : http://youtu.be/dNqf3qrO6M0  ,
2 ..- ΚΟΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΜΑ ΧΑΡΑΖΕΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ: http://youtu.be/e2LP6f3VUHs  ,
3 .- ΝΙΚΟΣ ΖΩΙΔΑΚΗΣ - Όταν εσκέφτηκε ο Θεος : http://youtu.be/HSln9wJp13o  ,
4 .- ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΖΩΝΑΚΗΣ !ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙΣ !!!!!: http://youtu.be/whCi0xAm2E8  ,
5.- Μιχάλης Χατζηγιάννης - Θάρρος η Αλήθεια: http://youtu.be/fGqSbiipJzs  ,
6.- Augoustos-Vasilis Karras / KARRAS - AYGOUSTOS ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: http://youtu.be/t4uOs8qhU8Y  ,
7.- Σ' αγαπώ και Χάνομαι - Θέμης Αδαμαντίδης: http://youtu.be/glPzfXfC-S0   ,
8.- ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΖΩΝΑΚΗΣ !ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙΣ !!!!!: http://youtu.be/ek7GGxbCJ2s  ,
9.- Giorgos Mazonakis - Feugo gia mena – 1996: http://youtu.be/ek7GGxbCJ2s  ,
10.- *** http://youtu.be/Mis8txNh_V0  , Μαθήματα χορού , Χασάπικο .-
11.- ΕΣΠΑΣΕ Η ΝΥΧΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΙΑ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΕΜΟΣ (NEW 2011) : http://youtu.be/2jOaB2nSi7E  ,
12.-
~** ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ -ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ :
http://www.youtube.com/watch?v=n0b0pLHAzMM&feature=colike  ,
~** OI EMΠΕΙΡΙΕΣ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟ :
http://youtu.be/AkpOq7NoaMw  ,
~** ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗΣ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ :
http://youtu.be/1Zm35SY7NQc  , .-
~** ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ-ΠΩΣ ΕΓΙΝΑ ΜΟΝΑΧΟΣ :
http://youtu.be/Eq9e9QikeHM  , .-

~*** Διαβαίνοντας την Αρτεμισία 2012 :
http://youtu.be/e5og0Bx9qoE  ,


~*** Διαβαίνοντας Ταϋγετο 2012:
http://youtu.be/g2LFcn432Eg


~** Ιφηγένεια εν αυλίδι 2012 :
http://youtu.be/8K1MwmBgxzE


~** Θεατρική παράσταση 2012 :
http://youtu.be/3y_gQQcxdhQ


~** ΙΦΗΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΑΥΛΙΔΙ 2012:
http://youtu.be/dxo4743m5Ck


~** Θέατρο αρχαία τραγωδία 2012 :
http://youtu.be/HEJQk6R-SqA


~** Ιφηγένεια εν Αυλίδι 2012 :
http://youtu.be/iV4i2KADU_w



***~** Θέατρο τραγωδία 2012 :


http://youtu.be/L5GvA0U0VVI



**

***  Φωτογραφίες από το Άλμπουμ  :

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ  ΤΟ  ΑΓΙΟ  ΟΡΟΣ   2012

&**

Δεν υπάρχουν σχόλια: