ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Μεσσηνιακά   και  Άλλα  στην ενημέρωση     Σάββατο  1   Σεπτεμβρίου   2012   :

ΚΑΛΟ  ΜΗΝΑ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ !


Το  ποντικάκι   ...μας  ενημερώνει ....!!! :
Καλό  μήνα  και  Καλό  Σαββατο-Κύριακο  κι΄ από μένα  για όλους !
Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !

***  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα στο  αγιάζι  της  καθημερινότητας στην ενημέρωσή μας  : 
 Η  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  ΜΑΣ σήμερα !
~** Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Σκάλα Λακωνίας  :

Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Σκάλα Λακωνίας
* Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι κι έκαψε μεγάλη έκταση βόρεια της Σκάλας Λακωνίας. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο χάρη στην ισχυρή κινητοποίηση επίγειων κι εναέριων δυνάμεων. Καθοριστική ήταν η συμβολή των 7 πυροσβεστικών αεροσκαφών καναντέρ που επιχειρούσαν μέχρι αργά το απόγευμα.

~** Παρουσίασε τα νέα πρόσωπα o Αστέρας Τρίπολης  ¨:
Παρουσίασε τα  νέα πρόσωπα o Αστέρας Τρίπολης
* Τα 13 νέα μεταγραφικά του αποκτήματα παρουσίασε ο Αστέρας Τρίπολης στο Αμφιθέατρο του Αποστολοπουλείου Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρίπολης.

 Οι ποδοσφαιριστές που παρουσιάστηκαν είναι οι: Φάλοπ, Αλβάρο Κάντο Γκαρσία, Σανκαρέ, Καστέλς, Ματίας Καρντάσιο, Γιαλούσης, Φραγκουλάκης, Ντε Μπλάσις, Γκάμπριελ, Ρούσσης, Σαραντόπουλος, Αναστασόπουλος, Ντινιωτάκης.
 Στην παρουσίαση τον λόγο πήρε ο Υπεύθυνος Τύπου της αρκαδικής ΠΑΕ κ. Σταύρος Κουκάκης, ο οποίος αφού καλωσόρισε το κοινό, στάθηκε στα 80 χρόνια ζωής του ποδοσφαιρικού σωματείου και στην πρώτη ευρωπαϊκή συμμετοχή του Αστέρα Τρίπολης, στα σαλόνια του Europa League και τον τρίτο προκριματικό γύρο, καταφέρνοντας να εκπροσωπήσει επάξια το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το λόγο πήραν στη συνέχεια ο πρόεδρος της αρκαδικής ομάδας κ. Γιώργος Μποροβήλος, ο προπονητής της αρκαδικής ομάδας κ. Σάκης Τσιώλης και ο Σάββας Τσαμπούρης, εκπροσώπησε την πλευρά των ποδοσφαιριστών.

** ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ  1-1 ,(1-1).-^
Χθές  για την 2η  αγωνιστική  στο ποδόσφαιρο της Ελληνικής Σούπερ Λίγκ .  Μια  λέξη μόνο ...Ντροπή  για την διαιτησία  του Σιδηρόπουλου !!!!!
~** Νεκρός βρέθηκε 76χρονος στο Λογκανίκο Λακωνίας  :
Νεκρός βρέθηκε 76χρονος στο Λογκανίκο Λακωνίας
* Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες, για την εξιχνίαση υπόθεσης ανθρωποκτονίας 76χρονου, ο οποίος σήμερα (31-8-2012) το πρωί, στο Λογκανίκο Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, βρέθηκε νεκρός εντός της οικίας του από αστυνομικούς, δεμένος και φιμωμένος.

 Στο σημείο κλήθηκε Ιατροδικαστής, καθώς και αρμόδιο συνεργείο του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας, για την αυτοψία και εξερεύνηση του χώρου.
 Οι αστυνομικές έρευνες και η προανάκριση, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.

~** Σύλληψη 68χρονης για οφειλές 95.000 ευρώ προς το Δημόσιο στο Ναύπλιο  :
Σύλληψη 68χρονης για οφειλές 95.000 ευρώ προς το Δημόσιο στο Ναύπλιο
* Συνελήφθη 68χρονη ημεδαπή για οφειλές προς το Δημόσιο. Το συνολικό ύψος των οφειλών της υπερβαίνει τις -95.000- ευρώ.

 Συνελήφθη, σήμερα (31-8-2012) το μεσημέρι, σε Τοπική Κοινότητα του Δήμου Νέας Κίου Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, μία (1) 68χρονη ημεδαπή, για οφειλές προς το Δημόσιο. Ειδικότερα, σε βάρος της 68χρονης, έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο ύψους -97.178,01- ευρώ. Η 68χρονη θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.

~** Ερώτηση ΚΚΕ για την κατάσταση στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Μεσσηνίας :

Ερώτηση ΚΚΕ για την κατάσταση στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Μεσσηνίας
* Προς τον Υπουργό Υγείας
 Το τελευταίο διάστημα, στην πραγματικά δύσκολη κατάσταση που βιώνουν τα λαϊκά στρώματα, προεξέχοντα ρόλο κατέχουν τα ζητήματα της υγείας όπως εκφράζονται με την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία και κέντρα υγείας, με την απαράδεκτη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, με τα φάρμακα, τις αναγκαίες εξετάσεις και θεραπείες, αλλά και με τις υπηρεσίες της πρόνοιας. Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα να διαμορφώνεται μια ασφυκτική κατάσταση για τους ασθενείς, και γενικά όσους έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες υγείας αλλά και για τους εργαζόμενους του χώρου. Η κατάσταση αυτή έχει πάρει δραματικές διαστάσεις και στο νομό Μεσσηνίας; με θλιβερά παραδείγματα από την καθημερινότητα.
 Ενδεικτικά στο νοσοκομείο της Καλαμάτας, που εξυπηρετεί μεγάλο όγκο πληθυσμού καταγράφονται ελλείψεις σε βασικά υγειονομικά υλικά από οξυζενέ μέχρι και υλικά χειρουργείου. Στην καθημερινή εφημερία απουσιάζουν βασικές ιατρικές ειδικότητες λόγω έλλειψης προσωπικού και περικοπών κονδυλίων όπως ειδικός ΩΡΛ, όπου υπάρχει ένας σε όλο το νοσοκομείο, ενώ ειδικός ορθοπεδικός τις καθημερινές δεν υπάρχει κανένας μετά τις 9 το βράδυ. Στο ακτινολογικό εργαστήριο δεν υπάρχει δυνατότητα για triplex (ειδική εξέταση για τα αγγεία) και μαστογραφία, ενώ και τα εργαστήρια πολλές μέρες το μήνα λειτουργούν με ελλείψεις αντιδραστηρίων με αποτέλεσμα βασικές εργαστηριακές εξετάσεις να μην είναι εφικτές. Το τμήμα των επειγόντων περιστατικών που δέχεται εκατοντάδες ασθενείς την ημέρα δουλεύει με τρεις νοσηλεύτριες κατά μέσο όρο σε κάθε βάρδια και χωρίς υπάλληλο υποδοχής πολλές μέρες του μήνα με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανταποκριθεί σε συνθήκες μαζικής προσέλευσης ασθενών. Στην Ά Παθολογική κλινική, δυναμικότητας σαράντα κλινών, εργάζονται δύο ειδικοί γιατροί αυτή την περίοδο εκ των οποίων μία η διευθύντρια. Αυτοί οι παθολόγοι πρέπει να καλύπτουν τους αρρώστους της κλινικής αλλά και τις εφημερίες στα επείγοντα του νοσοκομείου και τις 30 ημέρες του μήνα,. Ταυτόχρονα οι χώροι του νοσοκομείου είναι αφύλακτοι, αφού το προσωπικό δεν επαρκεί με αποτέλεσμα να σημειώνονται μέχρι και κλοπές από τα ιατρεία, το παρκινγκ κλπ. Οι ελλείψεις στο νοσηλευτικό προσωπικό σε όλα τα τμήματα είναι μία πάγια κατάσταση.
 Το φιλότιμο του προσωπικού εξασφαλίζει την όποια λειτουργία κάτω από δύσκολες συνθήκες και με δεκάδες ώρες υπερωριών και εφημεριών απλήρωτες. Ενδεικτικά αυτή τη στιγμή χρωστά το κράτος τέσσερις μήνες εφημεριών σε γιατρούς και νοσηλευτές.
 Πιο δύσκολα τα πράγματα για το λαό της Τριφυλίας μιας και το νοσοκομείο Κυπαρισσίας ουσιαστικά υπολειτουργεί και οδεύει ολοταχώς προς το οριστικό κλείσιμο. Πολύ συχνά εφημερεύει χειρουργός ή ορθοπεδικός χωρίς αναισθησιολόγο, καθιστώντας αδύνατη την πραγματοποίηση επειγόντων χειρουργικών επεμβάσεων, ενώ σε άλλη περίπτωση πολύ πιθανό να μην εφημερεύει καρδιολόγος. Η εφημερία του νοσοκομείου στηρίζεται στους ανειδίκευτους αγροτικούς γιατρούς που κάνουν την απαιτούμενη μηνιαία εκπαίδευση τους.
 Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στα κέντρα υγείας του νομού. Σε όλα τα Κ.Υ πληρώνει κανείς το απαράδεκτο εισιτήριο των πέντε ευρώ για ελάχιστες μάλιστα παροχές. Γάζες, γάντια, επίδεσμοι πολλές φορές έρχονται μαζί με τους ασθενείς από τα σπίτια τους μιας και στα περισσότερα ΚΥ αποτελούν πολυτέλεια. Πολλά περιφερειακά ιατρεία, όπως π.χ της Μεθώνης είναι χωρίς γιατρό, ενώ στο ΚΥ Πύλου δεν υπάρχει χειριστής τεχνολόγος ακτινολογίας για το ακτινολογικό μηχάνημα και έτσι πρέπει κανείς να φτάσει στην Καλαμάτα για μια ακτινογραφία. Επίσης το Κ.Υ δεν διαθέτει μηχάνημα για βιοχημικές εξετάσεις, ενώ γενική αίματος και εξετάσεις πήξης απολαμβάνουν μόνο 8 "τυχεροί" την ημέρα. Το ασθενοφόρο κόβεται στους ελέγχους ΚΤΕΟ κατ' επανάληψη, ενώ ουκ ολίγες φορές ασθενοφόρα ξεμένουν στην άκρη του δρόμου.
 Αφάνταστη ταλαιπωρία βιώνουν και όσοι χρειάζονται συνταγογράφηση, αφού το ηλεκτρονικό σύστημα δουλεύει σε ακαθόριστες στιγμές και δεκάδες ασθενείς αναγκάζονται να πηγαινοέρχονται στο νοσοκομείο ή τα ΚΥ αρκετές μέρες το μήνα για μια συνταγή. Ταυτόχρονα είναι πιθανό να χρειαστεί να καταβάλλουν ολόκληρο το ποσό, αφού ο ΕΟΠΥΥ χρωστά στα φαρμακεία τεράστια ποσά και οι φαρμακοποιοί διακόπτουν την πίστωση προς τους ασφαλισμένους αρκετά συχνά.
 Θα μπορούσαν να αναφερθούν πολλαπλάσια παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι η πολιτική υποβάθμισης-υποχρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος υγείας και η κατεύθυνση για ιδιωτικοποίησή του οδηγούν σε τραγική κατάσταση τα λαϊκά στρώματα.
 Αυτή η κατάσταση που βιώνουν ασθενείς και εργαζόμενοι του χώρου της υγείας είναι αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής Ν.Δ. ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΔΗΜ.ΑΡ. και της ΕΕ που υλοποιούν τις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου για μεταφορά κονδυλίων από τον κοινωνικό τομέα για την στήριξη της κερδοφορίας των μεγαλοεπιχειρηματιών και την ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης και στον χώρο της υγείας.
 ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε άμεσα να αντιμετωπιστούν τα παραπάνω τραγικά προβλήματα και πιο συγκεκριμένα για:
 1. Την πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη όλων των λειτουργικών αναγκών των Νοσοκομείων και των Κ.Υ της περιοχής.
 2. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη όλων των αναγκών στα νοσοκομεία και τα Κ.Υ της περιοχής.
 3. Να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα που οφείλονται από εφημερίες υπερωρίες αργίες και νυχτερινά στους γιατρούς και τους εργαζόμενους των υπηρεσιών υγεία της περιοχής.
 4. Να μη γίνει καμία απόλυση. Να Μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι
 5. Άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό για να σταματήσουν οι ασθενείς να πληρώνουν για τα φάρμακα και τις αναγκαίες θεραπείες και εξετάσεις, και την άμεση αποπληρωμή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ σε ασθενείς και υγειονομικούς γιατρούς, φαρμακοποιός κ.λπ.
 6.Να σταματήσουν οι ασθενείς που προσέρχονται στα νοσοκομεία και τα Κ.Υ να πληρώνουν για εξετάσεις, θεραπείες και επεμβάσεις ανεξάρτητα αν είναι ασφαλισμένοι ή ανασφάλιστοι Έλληνες ή μετανάστες.
 Οι βουλευτές
 Νίκος Καραθανασόπουλος
 Νίκος Μωραΐτης

~** Συνάντηση κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ Ε.Κ.Μ. Λακωνίας με αντιπροσωπεία των Πυροσβεστών  :
Συνάντηση κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ Ε.Κ.Μ. Λακωνίας   με αντιπροσωπεία των Πυροσβεστών
* Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Ε.Κ.Μ. Λακωνίας αποτελούμενη από τους Αραχωβίτη Σταύρο, πρ. Βουλευτή, Μπουλούμπαση – Μπασκουρέλου Άβα και Φραγγή Πανάγο, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Ε.Κ.Μ. Λακωνίας, συναντήθηκε στις 29/8/2012 με αντιπροσωπεία Πυροσβεστών από την Λακωνία με σκοπό την ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος καθώς και για την εξέλιξη της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου.
 Από την συζήτηση διαπιστώθηκαν τα ακόλουθα θεσμικά και οικονομικά προβλήματα:
 Διαπιστώθηκε σοβαρό πρόβλημα στον Τομέα της Υγιεινής και Ασφάλειας στην εκτέλεση της εργασίας του Πυροσβέστη. Τούτο έγκειται σε 2 βασικά ζητήματα΅
 Υπερβολικές ώρες εργασίας ανά εργαζόμενο, γεγονός που έχει ανακύψει από την συνεχή επιφυλακή που έχει επιβληθεί καθώς διαπιστώνεται αδυναμία συντονισμού και διαχείρισης των συμβάντων από την μία και έλλειψη προσωπικού και μέσων κατάσβεσης από την άλλη. Οι υπερβολικές ώρες εργασίας έχουν οδηγήσει το προσωπικό σε παρατεταμένη κόπωση με συνέπεια την μείωση του αξιόμαχου του Σώματος με πιθανά τραγικά αποτελέσματα στην σωματική ακεραιότητα των Πυροσβεστών.
 Ελλιπής συντήρηση των οχημάτων, με αποτέλεσμα αυτά να αποτελούν κίνδυνο τόσο κατά την κίνηση προς το συμβάν όσο και κατά την διαδικασία της κατάσβεσης, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια του προσωπικού. Να σημειωθεί πως τα οχήματα, τα οποία αποτελούν το εργαλείο προστασίας του πολίτη και της περιουσίας του αλλά ταυτόχρονα μεταφέρουν ανθρώπινες ζωές, δεν υποχρεούνται να ελεγχθούν από ΚΤΕΟ (!).
 Στον τομέα του συντονισμού και της αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών, καταδείχθηκαν τα ακόλουθα ζητήματα:
 Η συνεχής επιφυλακή, όπως αναφέρθηκε, οφείλεται τόσο σε έλλειψη προσωπικού και μέσων, επίγειων και εναέριων, όσο και στην αναγκαιότητα αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών αλλά και του τρόπου διαχείρισης των Δασικών Πυρκαγιών. Στον τομέα της διαχείρισης των Δασικών Πυρκαγιών, θα πρέπει να αναπτυχθεί ένα νέο μοντέλο Δασοπροστασίας το οποίο θα περιλαμβάνει τόσο το Πυροσβεστικό Σώμα όσο και την Δασική Υπηρεσία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας αλλά και επιστημονικούς Φορείς όπως το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΓΕΩ.Τ.Ε.Ε) και άλλους.
 Επισημάνθηκε η τραγική έλλειψη προσωπικού η οποία αναδεικνύεται σε μείζον θέμα καθώς οι οργανικές θέσεις μειώνονται ενώ ταυτόχρονα προσλαμβάνεται μη ειδικευμένο προσωπικό με διάφορες σχέσεις εργασίας και επιχειρησιακή ικανότητα και εκπαίδευση.
 Διαπιστώθηκε η αδυναμία ισότιμης αξιοποίησης των 5ετών πυροσβεστών, οι οποίοι δεν μπορούν να αξιοποιηθούν κατάλληλα από την υπηρεσία με αποτέλεσμα να αποσυντονίζουν το διοικητικό έργο από το να αποτελούν λύση. Ο θεσμός των 5ετών αποτελεί άλλη μια μορφή ελαστικής εργασίας η οποία κρατά σε ομηρία έναν μεγάλο αριθμό εργαζομένων ενώ ταυτόχρονα δεν συμβάλει ουσιαστικά στην επιχειρησιακή ετοιμότητα του Σώματος.
 Ως αναφορά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος διαπιστώθηκαν τα ακόλουθα:
 Η κυβέρνηση αξιοποιεί στο έπακρο το επικοινωνιακό παιχνίδι με την συνδρομή των ΜΜΕ που ελέγχει για τα λεγόμενα Ειδικά Μισθολόγια που αναμασά η κυβέρνηση είναι ένα επιχείρημα στην λογική του «Διαίρει και Βασίλευε» που επιβάλλετε τα τελευταία χρόνια στην ελληνική κοινωνία. Οι καθαρές αποδοχές ενός κατώτερου στελέχους με 4 έτη υπηρεσίας, παντρεμένου, ανέρχονται σε μόλις 687€ ενώ για ανώτερο στέλεχος με 21 χρόνια υπηρεσίας, παντρεμένο με 2 παιδιά, φτάνει στα 1412€!
 Οι περικοπές οι οποίες οριστικοποιούνται τούτες τις μέρες από το Οικονομικό επιτελείο έρχονται μετά την κατάργηση αρκετών επιδομάτων που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα.
 Στο επικοινωνιακό παιχνίδι εντάσσεται και η ρητορική περί μαχίμων και μη που αναπτύσσει η Τρικομματική κυβέρνηση. Ως μάχιμους θεωρούν μόνο τους υπηρετούντες στην ΕΜΑΚ, ένα σώμα 300-500 πυροσβεστών για να αφήσουν έξω όλους τους άντρες και τις γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος που αγωνίζονται καθημερινά σε δασικές και αστικές πυρκαγιές, σε πλημμύρες, σε τροχαία κλπ. Τούτο συνιστά κατάφορη κοροϊδία τόσο για τους υπηρετούντες στην Πυροσβεστική όσο και για την νοημοσύνη των πολιτών.
 Τέλος διαπιστώθηκε το τραγικό γεγονός πως οι επιπλέον ώρες απασχόλησης στην γενική επιφυλακή ή σε συμβάντα, δεν πληρώνονται αλλά μένουν ως χρωστούμενα ρεπό από την υπηρεσία! Ο συνδυασμός της συσσώρευσης υπερβολικού αριθμού ωρών υπερεργασίας και η έλλειψη προσωπικού έχει οδηγήσει σε ασφυξία το Σώμα, με αποτέλεσμα στον νομό Λακωνίας, για παράδειγμα, οι οφειλόμενες ώρες να ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες!
 Συμπερασματικά καταλήγουμε στο γεγονός πως η ακολουθούμενη Μνημονιακή Πολιτική που επιβάλλεται από την Τρόικα εσωτερικού που κυβερνά σήμερα την χώρα, συνεχίζοντας το καταστροφικό έργο της προηγούμενης κυβέρνησης, οδηγεί τον κλάδο σε απαξίωση, καθιστά τον πολίτη ανασφαλή ενώ ταυτόχρονα μειώνει το ηθικό και το αξιόμαχο των ένστολων.
 Για όλα τούτα ερωτάται το αρμόδιο Υπουργείο, έως που έχει σκοπό να φτάσει την απαξίωση και την κατρακύλα που έχει δρομολογήσει στο Πυροσβεστικό Σώμα. Μήπως προετοιμάζει την αδειοδότηση ιδιωτικού φορέα Πυρόσβεσης, στον βωμό της ιδιωτικοποίησης των πάντων;
 Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Ε.Κ.Μ. ΛΑΚΩΝΙΑΣ

~** Αναφορά Πετράκου στη Βουλή για τις πυρκαγιές λόγω του δικτύου της ΔΕΗ στην Κορώνη  :
Αναφορά Πετράκου στη Βουλή για τις πυρκαγιές λόγω του δικτύου της ΔΕΗ στην Κορώνη
* ΑΝΑΦΟΡΑ
 Για τον κο Υπουργό:
 Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
 ΘΕΜΑ: «Εκδήλωση πυρκαγιών στην ΔΕ Κορώνης από το δίκτυο μεταφοράς ρεύματος της ΔΕΗ»
 Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Πετράκος Αθανάσιος κατάθεσε ως αναφορά την επιστολή του Δημάρχου Πύλου – Νέστορος προς το Γραφείο της ΔΕΗ περιοχή Καλαμάτας, με την οποία διαμαρτύρεται διότι λόγω έλλειψης συντήρησης του δικτύου της ΔΕΗ έχουν εκδηλωθεί το έτος 2012 πέντε πυρκαγιές στην αγροτική περιοχή Ρίο ή Παπάρα της Τοπικής Κοινότητας Κορώνης. Με την αναφορά ζητείται να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες συντήρησης του δικτύου της ΔΕΗ ώστε να σταματήσουν να εκδηλώνονται πυρκαγιές λόγω μη συντήρησης του δικτύου.
 Ο Καταθέτων βουλευτής
 Πετράκος Αθανάσιος

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΟΡΩΝΗ 24/08/2012
 ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ Αριθμ. πρωτ.: 18051
 ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
 Κύριοι,
 Στην ΔΕ Κορώνης του Δήμου Πύλου - Νέστορος και ειδικά στην Τ.Κ. Κορώνης και κυρίως σε αγροτικές περιοχές, τα τελευταία χρόνια, εκδηλώνονται πυρκαγιές από το δίκτυο μεταφοράς ρεύματος της ΔΕΗ, λόγω της μη συντήρησής του.
 Υπάρχουν μαρτυρίες δημοτών και κατοίκων, «ου είδαν να αναπηδούν σπινθήρες, με συνέπεια την εκδήλωση πυρκαγιάς.
 Επειδή φέτος, το έτος 2012, έχουν καταγραφεί ήδη πέντε (5) πυρκαγιές στην περιοχή Ρίο ή Παπάρα Κορώνης, με αποτέλεσμα να έχουν καεί σταφίδες, ελιές και αγροτόσπιτα, και να απειλείται η ζωή και η περιουσία συμπολιτών μας, ζητάμε άμεσα να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης στο δίκτυό σας, ώστε να μην εκδηλωθούν πυρκαγιές στο εξής.
 Ο δήμος μας, θα σας παράσχει κάθε διευκρίνιση και θα σας υποδείξει το κομμάτι εκείνο του δικτύου σας που χρήζει συντήρησης.

~** "Συναυλία αλληλεγγύης" για το Δημοτικό Παντοπωλείο Καλαμάτας τη Δευτέρα στο Κάστρο  :
"Συναυλία αλληλεγγύης" για το Δημοτικό Παντοπωλείο Καλαμάτας τη Δευτέρα στο Κάστρο
* Συντονιστική συνάντηση με όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης "Δεν είσαι μόνος" πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο Καλαμάτας για τη μεγάλη και "τηλεοπτική" Συναυλία Αλληλεγγύης που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012, στο Αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας, στις 21:00.
 Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας κάλεσε δημότες και επισκέπτες της πόλης μας να δώσουν δυναμικό παρόν στην εκδήλωση και να απολαύσουν τα εξαιρετικά μουσικά σχήματα της πόλης μας, ενισχύοντας ταυτόχρονα το σημαντικό και δύσκολο έργο του Δημοτικού Παντοπωλείου Καλαμάτας.
 Η Συναυλία Αλληλεγγύης διοργανώνεται από το Δήμο Καλαμάτας και τη ΦΑΡΙΣ, συμμετέχουν η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, το ροκ συγκρότημα "Jukebox and friends", το λαϊκό σχήμα "Σπονδές" και το Παραδοσιακό Σύνολο του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, την παρουσίαση θα κάνει ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Ποτέας και θα υπάρξει απευθείας διακαναλική τηλεοπτική μετάδοση από τα τηλεοπτικά κανάλια της Μεσσηνίας.
 Η παρουσία σας είναι ιδιαίτερα σημαντική και θα δώσει χαρά σε όλους όσοι εθελοντικά προσφέρονται για να πραγματοποιηθεί αυτή η σημαντική συναυλία αλλά και σε όλους όσοι εξυπηρετούνται από το Δημοτικό Παντοπωλείο...


~**  Παράταση προθεσμίας για κοινόχρηστους χώρους στα Λέικα  :
Παράταση προθεσμίας για κοινόχρηστους χώρους στα Λέικα
* Παρατείνεται μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου η προθεσμία για την υποβολή -στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας- δικαιολογητικών από ιδιοκτήτες στην περιοχή των Λεΐκων, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία κύρωσης των κοινοχρήστων.
 «Δεν υπήρξε στη διάρκεια Ιουλίου και Αυγούστου η αναμενόμενη προσέλευση» εξήγησε η αρμόδια αντιδήμαρχος Παναγιώτα Ντίντα, ανακοινώνοντας χθες την παράταση, προσθέτοντας ότι για επιπλέον πληροφορίες οι ιδιοκτήτες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 272 13 61773, εργάσιμες ημέρες και ώρες.
 Η αντιδήμαρχος προανήγγειλε επίσης ότι από τη δημοτική αρχή εξετάζεται ανάλογο αίτημα που έχει υποβληθεί και για την περιοχή της Σπερχογείας.
Ελευθερία 1-2 Σεπτεμβρίου 2012
~**  Πηγή  ερνημέρωσης  Εφημερία "Ελευθερία "  Μεσσηνίας  2012 .-


~** Νεκρός 30χρονος στην Καρδαμύλη  :  
* Νεκρός στο πλάι του δρόμου μεταξύ Στούπας και Καρδαμύλης βρέθηκε χθες το βράδυ ο Πέτρος Γιαννακέας του Γεωργίου από την Καρδαμύλη. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Αστυνομία, ο άτυχος άντρας έχασε τη ζωή του σε τροχαίο οδηγώντας τη μοτοσυκλέτα του.
 Ο 30χρονος άντρας δεν είχε δώσει χθες σημεία ζωής και οι δικοί του τον αναζητούσαν. Βρέθηκε νεκρός στο πλάι του δρόμου, σε σημείο όπου υπάρχει υψομετρική διαφορά με το οδόστρωμα. Κοντά στο σημείο βρισκόταν και η μοτοσυκλέτα του.
 Την υπόθεση διερευνά το Αστυνομικό Τμήμα Καρδαμύλης.

~** Πρωτομηνιάτικη ΒΟΛΤΑ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ‏


Δείτε χαμόγελα ο μονόφθαλμος!!! Πήγε πρωί στην Ομόνοια να επιθεωρήσει αν πάει καλά η περιοχή μετά τις επιχειρήσεις Ξένιος Ζευς. Και πήγε εκεί με φρουρά και το πρωί. Αντωνάκη, τράβα το απογευματάκι στην Ομόνοια και κυρίως στις γύρω περιοχές που έστειλες τους λαθραίους να δεις τι ωραία που θα περάσεις. Με φρουρά πάω και εγώ στη Βόρεια Κορέα και στην Παπούα με τους κανιβάλους...
 
Και πως να μην έχει αυτό το γελοίο χαμόγελο ο φερόμενος ως πρωθυπουργός; Στο κέντρο με τους κανιβάλους ζει;

Δείτε που ζει στην Κηφισιά και με προσωπική φρουρά καμιά δεκαριά διμοιρίες....

~** Σφυρί μέσα σε βράχο 75 εκατομμυρίων ετών!!!

ΣΟΚ!!!ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΦΥΡΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΒΡΑΧΟ 75 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΤΩΝ!!ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!!


Αυτές είναι μερικές ενδιαφέρουσες εικόνες από ένα σφυρί που βρέθηκε στο Τέξας το 1934. Το σιδερένιο κεφάλι και η ξύλινη λαβή του είναι... στερεοποιημένα σε ψαμμίτη. Οι μελέτες δείχνουν ότι το μέταλλο έχει κατασκευαστεί με μία μορφή σιδήρου που δεν θα μπορούσε να υπήρχε στις σημερινές ατμοσφαιρικές συνθήκες. Θεωρείται ότι πριν από τον κατακλυσμό η ατμόσφαιρα μας ήταν δύο φορές πιο συμπιεσμένη από την τρέχουσα πυκνότητα και επίσης δεν υπήρχε υπέρυθρη ακτινοβολία. Τον Ιουνίου του

1934, η οικογένεια Χαν ανακάλυψε ένα βράχο που προεξοχεί από ένα πέτρωμα δίπλα σε ένα καταρράκτη έξω από το Λονδίνο του Τέξας. Το πέτρωμα δημιουργήθηκε 75 - 100.000.000 χρόνια πριν,κατά την Κρητιδική περίοδο.Την προσοχή τους τράβηξε ένα κομμάτι ξύλου που προεξείχε από το βράχο. Ο βράχος χωρίστηκε και έτσι το σφυρί με ξύλινη λαβή ήρθαν στο φως.Το ασυνήθιστο αντικείμενο που αποτελούταν από σίδηρο 96%, 2,6% το χλώριο και το θείο 0,74% (χωρίς άνθρακα). Ο σίδηρος φαίνεται να είναι πολύ καθαρός, χωρίς την παρουσία φυσαλίδων. Το περίεργο είναι ότι η σύγχρονη βιομηχανία, αδυνατεί να παράγει αντικείμενα τέτοιας ποιότητας, όπως αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα των δοκιμών που δείχνουν γις φυσαλίδες και τις παραλλαγές της πυκνότητας. Επιπλέον ,πώς θα μπορούσε ένα σφυρί να κατασκευάστηκε 75 εκατομμύρια χρόνια πριν; Το μυστήριο παραμένει.

                                                    * Σφυρί μέσα σε βράχο 75 εκατομμυρίων ετών!!!

























~** "Σε 15 λεπτά περνάμε το Έβρο" λένε οι Τούρκοι...!! Αφιερωμένο στους χοντρομαλάκες που ονειρεύονται ''Ελληνοτουρκική φιλία''...


Με μια κίνηση, η οποία δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολιών για το τι σχεδιάζουν έναντι της Ελλάδος οι γείτονες, προχώρησαν στην προμήθεια γεφυρών-πορθμείων, ενός κατεξοχήν επιθετικού όπλου και μάλιστα σε τέτοιες ποσότητες και με τέτοιες δυνατότητες που τους επιτρέπει... ..........  εντός λεπτών (!) να προχωρήσουν σε ζεύξη του ποταμού Έβρου και να ξεχυθούν στο εσωτερικό της ελληνικής επικράτειας. Για μία ακόμη φορά, η γειτονική χώρα πρωτοτυπεί, αφού είναι η μόνη παγκοσμίως, η οποία μεσούσης της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης δαπανά μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση μέσων ταχείας γεφύρωσης υδάτινων κωλυμάτων στο πλαίσιο ενός καλά μελετημένου και με σπουδή υλοποιούμενου εξοπλιστικού προγράμματος.
 Το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σημαντικό, δικαιολογίες διπλωματικές-πολιτικές δεν υπάρχουν για την κίνηση αυτή και είναι επιβεβλημένο να τεθεί σε ανώτατο επίπεδο στην τουρκική πολιτική ηγεσία.
 Η χώρα μας βρίσκεται πια στη δυσάρεστη θέση του έντονου προβληματισμού γι’ αυτές τις προμήθειες και οι επιτελείς των Γενικών Επιτελείων αναζητούν ήδη τρόπους επιχειρησιακής αντιμετώπισής τους.
 Για πρώτη φορά από το 1923, όταν η οργανωθείσα από τον στρατηγό Θεόδωρο Πάγκαλο Στρατιά του Έβρου των 115.000 ανδρών αποτέλεσε το πολύ ισχυρό «επιχείρημα» της ηττημένης στη Μικρασία Ελλάδας για την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης, στο 1974 όταν η τουρκική εισβολή στην Κύπρο και η τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο έδωσαν υπόσταση στην τουρκική απειλή και επέβαλαν τη στρατηγική αναδιάταξη του Ελληνικού Στρατού, μέχρι ακόμη και σήμερα, ο ποταμός Έβρος κατείχε πάντα κεντρικό ρόλο στην ελληνική στρατιωτική προσπάθεια και σκέψη.
  η κύρια γραμμή άμυνας απέναντι στον επίδοξο εισβολέα εξ Ανατολών, ένα μεγάλο φυσικό κώλυμα 150 χλμ. κατά μήκος όλης σχεδόν της ελληνο-τουρκικής μεθορίου (ο ίδιος ο ποταμός στο μεγαλύτερο μέρος της ροής του αποτελεί τη μεθόριο), όπου με το σύνολο των ρευμάτων, κοιτών, αρδευτικών καναλιών, αναχωμάτων αλλά και των έργων αμυντικής οργάνωσης και φυσικά των προγεφυρωμάτων του (Κάρακατς, Φέρρες) προσέφερε, κύρια στον αμυνόμενο, σε συνδυασμό με τη ευνοϊκή γεωμορφολογία δυτικά του ποταμού, τακτικό πλεονέκτημα.
 Η κατάσταση αυτή έχει όμως πλέον ανατραπεί. Η Τουρκία, με σειρά συντονισμένων και πολυεπίπεδων χειρισμών, μετασχηματίζει τις δυνάμεις της στην Ανατολική Θράκη σε μία ισχυρότατη και σύγχρονη επιθετική δύναμη, ενώ ταυτόχρονα τις προικοδοτεί με όσα μέσα απαιτούνται, ώστε ο ποταμός Έβρος να μην μπορεί πλέον να αποτελέσει ισχυρό αμυντικό στήριγμα.
 Με άλλα λόγια, η Τουρκία, την τελευταία διετία, με στοχευμένες ενέργειες έχει σήμερα καταφέρει να αναιρέσει σχεδόν όλα τα επιχειρησιακά πλεονεκτήματα, τα οποία προσέδιδε στον αμυνόμενο μία ποτάμια γραμμή.
 Και φυσικά αυτά δεν είναι καθόλου λίγα! Από την απαρχή σχεδόν της συγκροτημένης ανθρώπινης στρατιωτικής δραστηριότητας, σχεδόν πάντοτε, όπου βέβαια υπήρχαν ποταμοί, η επιλογή της θέσης των οργανωμένων ή μη αμυντικών τοποθεσιών γινόταν σε άμεση και καθοριστική σχέση με αυτούς.
 aegeantimes

~** Ανάσα Aισιοδοξίας (Σοφά λόγια)
http://youtu.be/3hdiUlGq_EI  ,




~** .... ..Οι φωτογραφίες της ημέρας Η σφαγή στο Χαλέπι μέσα από φωτογραφίες του Άρη Μεσσίνη

....Τελευταίες ειδήσεις
Σταϊνμάιερ: Απαράδεκτη η απομόνωση της Ελλάδας
Συμφωνίες συνεργασίας και κοινό μέτωπο κατά ΗΠΑ από Β. Κορέα και Ιράν
«Έφυγε» η διεθνούς φήμης φεμινίστρια Σούλαμιτ Φάιερστοουν
Κεδίκογλου: Πολλά ισοδύναμα κόπηκαν λόγω αναξιοπιστίας
Τουλάχιστον 12 νεκροί από διπλή βομβιστική επίθεση στο κεντρικό Αφγανιστάν
Και επίσημα πρόεδρος του Μεξικό ο Νιέτο αλλά με έντονες αντιδράσεις
ΟΟΣΑ: Τώρα είναι η ευκαιρία της ΕΕ για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους Όλα τα νέα με χρονολογική σειρά
..Τι αρέσει στους φίλους σου..
.Δημοφιλή Νέα
Ο «καταραμένος ποιητής» Charles Baudelaire
Μαριναλέδα: Ένα ισπανικό χωριό δίνει λύση στην κρίση
Ο Νέος Προτεινόμενος Φόρος στα Πτυχία & η Παρά-Μόρφωση στην Ελλάδα
Εκτός περικοπών οι μισθοί των κληρικών
Στα επίπεδα του... '70 η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων
Χορτιάτης: Μπορεί οι νεοναζί να τιμήσουν το Ολοκαύτωμα;
Ετοιμάζονται για ΕΕ χωρίς ευρώ. Του Γιώργου Δελαστίκ
Στο σφυρί νησιά για προσέλκυση επενδυτών
Παπανδρέου: Σύγχρονος Προκρούστης με θύμα την Ελλάδα. Του Πάνου...
Συλλογική Ευθύνη. Εσείς θα πάρετε; Του Γιώργου Πήττα ..


......Εκτός περικοπών οι μισθοί των κληρικών

  ~**  Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συνάντησε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, λαμβάνοντας -σύμφωνα με πληροφορίες- τη διαβεβαίωση ότι δεν τίθεται θέμα περικοπών στους μισθούς των κληρικών. Παράλληλα, ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε εκ νέου την αποδέσμευση οικοπέδων της εκκλησίας από το Δημόσιο προκειμένου για την αξιοποίηση με στόχο την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου. Να επωμισθεί βάρος της μισθοδοσίας των κληρικών ζητούν από την εκκλησία βουλευτές της ΔΗΜΑΡ


~** κ. ΔΕΝΔΙΑ ΜΗΠΩΣ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ? ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙΣ…..
Αυγούστου 30, 2012 — από cretablogger
Μπαρμπα -Δένδια αποφασίσαμε να σας βοηθήσουμε να συλλάβετε τα… τάγματα εφόδου. Ήρθε λοιπόν η ώρα των αποκαλύψεων. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Κρήτης κάνει την αρχή και σας στέλνει μερικές όμορφες φωτογραφίες:
Ο Σαμαράς προεκλογικά δήλωνε ότι θα βγάλει τις κουκούλες από τους τραμπούκους ακροαριστερούς. Μέσα σε 2 μήνες μετράμε ήδη 10αδες δολοφονικές επιθέσεις από τους αλήτες της αναρχοαριστεράς από την οποία θα μας “έσωζε” ο πρωθυπουργός. Μάλιστα προχθές, στην τελευταία επίθεση στο Ηράκλειο, προσπάθησαν ξεκάθαρα να δολοφονήσουν μέλος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ όχι τόσο λόγω του βίαιου ξυλοδαρμού του και του καψίματος της μηχανής του, αλλά διότι είχαν τοποθετήσει σε ερημικό δρόμο σύρμα στο ύψος του λαιμού όπου ευτυχώς ο συναγωνιστής χτυπήθηκε στο στήθος και όχι στον λαιμό όπου θα τον αποκεφάλιζε. Οι συμμορίτες της ακροαριστεράς πλέον απειλούν όλο τον ελληνικό λαό ότι αν ταχθεί στο πλευρό της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ θα αποτελεί όλος ο κόσμος στόχο τους! Σήμερα λοιπόν κάνουμε την αρχή και βγάζουμε μια “κουκούλα” την ώρα της αγαθοεργίας του. Πριν λίγους μήνες στα Χανιά υποστηριχτής της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ μόλις έφυγε από το γραφείο μας, δέχτηκε πισόπλατη επίθεση από 40 ακροαριστερούς με ρόπαλα, όπου τον έστειλαν στην εντατική. Στην φώτο ο άνθρωπος την ώρα που πλησιάζει στην πλατεία όπου είχαν συγκέντρωση “αγανακτισμένοι”. Βλέπετε ότι τον “σταμπάρουν” και ο “κοινωνικός αγωνιστής” τον χτυπάει πισόπλατα στο κεφάλι με το ρόπαλο και αμέσως μετά του επιτίθενται και οι υπόλοιποι. Συλληφθέντες; ΜΗΔΕΝ! Ορίστε λοιπόν κ. Δένδια τα τάγματα εφόδου. Σας τους δείχνουμε εμείς… Πράξτε τα δέοντα.(συνεχίζεται με φωτογραφικό υλικό) >>>>>>>>>

 



Τάγματα εφόδου της αναρχο-αριστεράς στην Κρήτη
Ο φασισμός έχει πολλά πρόσωπα. Ο φασισμός βρίσκεται και στην Ελλάδα, και έχει χρώμα κόκκινο. Στις ημέρες μας πολεμάει για τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων εκτός των Ελλήνων, φοράει αρμάνι, ντύνεται με παντελόνια τζιν που κοστίζουν εκατοντάδες ευρώ και σαν αξεσουάρ έχει αλυσίδες, τις οποίες χρησιμοποιεί σαν όπλο, στέλνοντας σαφές το μήνυμα πως προσπαθεί να επιβληθεί για το… καλό μας
Επειδή ακούγεται ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες για τάγματα εφόδου ας δούμε τι ήταν τα τάγματα εφόδου και ποιοι είναι σήμερα…
Τα τάγματα εφόδου (SA) υπήρξαν η αιχμή του δόρατος του εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος nsdap στην Γερμανία και σύμφωνα με την «wikipedia». Συχνά λοιπόν τα τάγματα αυτά, έπαιρναν το μέρος των εργαζομένων που απεργούν, επιτίθονταν και ξυλοκοπούσαν τους απεργοσπάστες και συμμετείχαν σε διαδηλώσεις και πικετοφορίες.
Είδατε πουθενά Έλληνες πατριώτες να επιτίθενται σε απεργοσπάστες; Σοσιαλιστές είδαμε να επιτίθενται, αλλά Έλληνες πατριώτες, δεν είδαμε ούτε πρόκειται να δούμε.
Αντιθέτως είδαμε αριστερά νεοταξικά τάγματα εφόδου να επιτίθονται και να καίνε ζωντανούς εργαζόμενους γιατί τους έβλεπαν για απεργοσπάστες (περίπτωση Μαρφίν, η οποία ακόμη δεν έχει διαλευκανθεί, ούτε από τις υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας!).
Τα σημερινά τάγματα εφόδου είναι οι νεοταξίτες αντιφάδες και αναρχοτσιφλικάδες, λούμπεν, εντελώς εγκληματικά στοιχεία, κάργα παρακρατικά, που ξυλοκοπούν όποιον έχει διαφορετική άποψη, δηλαδή κάνουν ό,τι ακριβώς κατηγορούν τους άλλους (φασιστικές μέθοδοι κλπ). Λεπτομέρεια σημαντική ίσως, είναι η «καταγωγή» αυτών των στοιχείων, που αποτελούνται στην πλειονότητά τους από παιδιά που βγάζουν οι καλές οικογένειες, οι πολιτικές οικογένειες, οι πλούσιες οικογένειες.
Ας έρθουμε, όμως στο προκείμενο, το οποίο είναι η δράση αυτών των «παιδιών». Μία δράση που αρχίζει να εξαπλώνεται πολύ και στην επαρχία. Και αυτή η εξάπλωση είναι μεθοδική, αφού χρησιμοποιεί «πυρήνες» σε πόλεις, πληροφοριοδότες και ομάδες κρούσης… Έχουν δηλαδή όλα τα στοιχεία μίας παρακρατικής, καλά οργανωμένης ομάδας ή συμμορίας (αν και πολύ δύσκολα χαρακτηρίζονται ως συμμορίες παιδιών που θέλουν να εκτονώσουν την πίεση που τους ασκείται).
Μία τέτοια ομάδα, λοιπόν, δρα στην περιοχή της Κρήτης. Μία ομάδα 40 περίπου νέων, με ηλικίες από 17 έως 25 χρόνων, γυρίζει στις πόλεις και αφού οι πληροφοριοδότες εντοπίσουν κάποιον δεξιό ή ακροδεξιό του επιτίθενται μαζικά, χρησιμοποιώντας ως όπλα μπουκάλια μπύρας, ξύλα οικοδομής και σιδερολοστούς (η αξιολόγηση περί της ιδεολογικής τοποθέτησης του υποψήφιου θύματος είναι απολύτως χαλαρή και στηρίζεται στην συμπεριφορά που επιδεικνύει σε συζητήσεις και αφορά κυρίως τοποθετήσεις σε θέματα εθνικού ενδιαφέροντος ή ειδικού ενδιαφέροντος όπως είναι ο Στρατός και τα Ελληνοτουρκικά…).
Αυτά τα όμορφα συμβαίνουν στην Κρήτη, ενώ τέτοιου είδους «συμμορίες» αναρχοαυτόνομων έχουν αρχίσει να αυξάνονται σε αριθμό (όχι όμως σε ποιότητα ενεργειών) και στην υπόλοιπη Ελληνική Επικράτεια. Σας παραθέτουμε ένα αληθινό περιστατικό, το οποίο κρατήθηκε κρυφό και το οποίο έγινε το βράδυ των εκλογών της 6ης Μαΐου μέσα στην πόλη της Ξάνθης. Το θύμα ήταν δημόσιος υπάλληλος και δέχθηκε τις περιποιήσεις των αριστερο-συριζαιο-αναρχο-αυτόνομων, επειδή είχε την ατυχία να έχει φίλο έναν πρώην Χρυσαυγίτη!!!
Στην αληθινή και τραγική ιστορία που ακολουθεί, το όνομα του θύματος θα γράφεται με το γράμμα «Θ».
Βραδινή ώρα και ενώ ο «Θ» είχε παρκάρει το αυτοκίνητο του στο στενό μεταξύ Μητροπολιτικού μεγάρου και 1ου Δημοτικού Σχολείου -στην παλιά πόλη της Ξάνθης- κατευθύνεται προς τις καφετέριες που υπάρχουν σε κοντινούς δρόμους.
Μετά από μερικά βήματα από το σταθμευμένο του αμάξι στην πλατεία της Μητρόπολης και τρέχοντας σχεδόν, εμφανίζεται δίπλα του άτομο νεαρής ηλικίας, Ξανθιώτης από επιφανή οικογένεια της πόλης, που ταυτίζεται και δραστηριοποιείται στον αναρχικό – αντιεξουσιαστικό χώρο. Το όνομα αυτού ξεκινάει από Σ. Περπατάει δίπλα στον «Θ» για μερικά βήματα και τον ρωτάει αν γνωρίζει τον «…» (μέλος της Χρυσής Αυγής, φίλος του «Θ»), ο οποίος αποκρίνεται με θετικά.
Πίσω τους όμως βαδίζουν 10-15 άτομα, τα οποία κατά πλειοψηφία δεν είναι κάτοικοι Ξάνθης, τα οποία ανήκουν στον αναρχικό χώρο. Αρχίζουν μία αναίτια λεκτική επίθεση εναντίον του και στη συνέχεια αρχίζουν να ασκούν επάνω του σωματική βία, ενώ δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν και μπουκάλια από μπύρες χτυπώντας τον στο κεφάλι. Όλοι μαζί κατορθώνουν και τον ακινητοποιούν και τον χτυπούν. Ο ίδιος ο «Θ» αντιδράει όσο μπορεί.
Σε κάποια στιγμή τον αφήνουν μισολιπόθυμο και ξεκινούν να χαράζουν το αυτοκίνητο του. Έγραψαν συνθήματα, ζωγράφισαν σβάστικες και όλα τα σχετικά. Τέλος, αφού ξεφούσκωσαν τα λάστιχα του αυτοκινήτου το παράτησαν (το κόστος των ζημιών στο αυτοκίνητο του «Θ» πάνω από 1000€). O «Θ» φεύγει και λίγο παραπέρα συναντά φίλους οι οποίοι και τον μεταφέρουν στο σπίτι του. Το αμάξι το πήραν το ίδιο βράδυ ο πατέρας του «Θ» μαζί με μερικά άλλα άτομα. Πήγαν πολλοί μαζί, επειδή φοβόντουσαν πως μπορεί να δεχτούν και οι ίδιοι την επίθεση της συμμορίας.
Σημειώνουμε πως ο «Θ» δεν είναι μέλος της Χ.Α., αλλά στιγματίστηκε μόνο και μόνο επειδή έχει φιλικές επαφές με άτομα του χώρου.
Ναι λοιπόν, τα τάγματα εφόδου υπάρχουν και λειτουργούν κύριε Δένδια. Τα Frei Corps ζουν και βασιλεύουν, επιτίθενται σε απλούς πολίτες και καταστρέφουν τις περιουσίες τους. Δρουν οργανωμένα και χτυπούν με το σύστημα της αγέλης, ενώ εσείς επιλέγετε να κυνηγάτε τα φαντάσματά τους. Και καλό θα ήταν, κύριε υπουργέ να τα αντιμετωπίσετε, αντί να προσπαθείτε να τα φαντασιώνεστε. Καλό θα ήταν να δείτε ποιοι πραγματικά αποτελούν τα Frei Corps, από πού προέρχονται τα «λουλούδια» αυτά και να φροντίσετε να «αποξηράνετε» τους κήπους που τα ταΐζουν και τους «κηπουρούς» που τα προσέχουν και τα διδάσκουν…
Παρακαλούμε κύριε Δένδια, παραμείνετε στο… «ακουστικό» σας, γιατί τις επόμενες ημέρες θα μάθετε περισσότερα φρικώδη για τα όσα στήνονται στην Κρήτη και που αποτελούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ που μπορεί να εκραγεί και να δημιουργήσει καταστάσεις που η λέξη «ακραίες» είναι πολύ λίγη για να τις εκφράσει…
Παλιά φοβόμασταν να πούμε τι ομάδα είμαστε,σε λίγο θα φοβόμαστε να πούμε καλημέρα, γιατί η Νέα Τάξη Πραγμάτων και τα τσιράκια της θέλει να μας επιβάλλει σε ποιούς θα λέμε καλημέρα.

~**
~***  Ολάντ: Από αυτήν την κρίση δεν θα γλυτώσει καμία χώρα :

~ «Το καθήκον μου είναι να πω την αλήθεια στους Γάλλους. Βρισκόμαστε ενώπιον μιας κρίσης εξαιρετικής σοβαρότητας, μιας μακράς κρίσης, η οποία διαρκεί ήδη περισσότερα από τέσσερα χρόνια και από την οποία καμία από τις μεγάλες οικονομικές δυνάμεις, ακόμη και τις αναδυόμενες, δεν είναι δυνατό εφεξής να γλιτώσει», δήλωσε σε ομιλία του στο Σαλόν-εν-Σαμπάν, στην ανατολική Γαλλία.
«Η ανάπτυξη επιβραδύνεται παντού και οι τιμές των πρώτων υλών, των δημητριακών λόγω επίσης κλιματικών αιτιών, όπως και κερδοσκοπικών, αλλά και του πετρελαίου αυξάνονται σημαντικά», σημείωσε ο γάλλος πρόεδρος.
«Δεν θα επανέλθω στις χθεσινές και τις προχθεσινές ευθύνες. Πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια για να κρίνουμε το παρελθόν, αλλά μόνον για να δράσουμε ήδη από σήμερα ώστε να προετοιμάσουμε το μέλλον», πρόσθεσε ο Σοσιαλιστής πρόεδρος.


~*** Με την ελληνική μυθολογία «θωρακίζει» η ΕΚΤ τα ευρω-χαρτονομίσματα :
~ Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Bloomberg, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε ότι όλα τα τραπεζογραμμάτια του ευρώ που θα τυπώνονται από το 2013 θα έχουν στο υδατογράφημα την Ευρώπη.
Η μυθική κόρη του Φοίνικα -την οποία απήγαγε ο Δίας μεταμορφωμένος σε ταύρο, σύμφωνα με πληροφορίες θα αντικαταστήσει τα αρχιτεκτονικά σχέδια που βρίσκονται τώρα στα χαρτονομίσματα του ευρώ.
Η μορφή της Ευρώπης βρίσκεται ήδη στα ελληνικά κέρματα των δύο ευρώ, το παρατσούκλι της είναι «διορατική» και επιλέχθηκε να κοσμήσει τα υδατογραφήματα των χαρτονομισμάτων επειδή η τοποθέτηση προσώπου και όχι σχεδίου επάνω τους, καθιστά την πλαστογράφησή τους δυσκολότερη.
Τι κι αν η Ελλάδα δεν πάει καλά οικονομικά, τι κι αν όλοι οι Ευρωπαίοι ρίχνουν τα βέλη τους εναντίον της, κατηγορώντας την για τη γενίκευση της κρίσης…


~i**Απάντηση στα σοσιαληστικά παχύδερμα από τον A/ΓΕΕΘΑ… ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΧΙΜΟΙ!!:~

 Κεραυνούς από τον Αρχηγό ...¨ολοι ειναι μάχιμοι δεν ξεχωρίζω κανέναν απο τους δικούς μου ....Σαφέστατο μήνυμα με πολλούς αποδέκτες ο Αρχηγός το ξεκαθάρισε... όλοι είναι μάχιμοι
δείτε τι έγραψε ό ίδιος στο twittwer   :Michalis Kostarakos ‏@Kostarakos
Παρόλο που η δυσκολία της φρουράς που υπηρετεί κάποιος ή/και η επικινδυνότητα μπορεί να διαφέρουν, στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι ΟΛΟΙ μάχιμοι.  
http://trikalagr.blogspot.gr  .-

~ «Ο στρατός του Πολυπέρχοντος με 20.000 πεζούς, 1.000 ιππείς και 65 ελέφαντες φθάνει στην Αρκαδία το 319 π.Χ. και ετοιμάζεται να πολιορκήσει τη Μεγαλόπολη. Είναι η πρώτη φορά σε ολόκληρο τον ευρωπαϊκό χώρο και σε όλη τη λεκάνη της Μεσογείου που χρησιμοποιήθηκαν ελέφαντες για πολεμικούς σκοπούς».
 Σ’ ένα μοναδικό ιστορικό οδοιπορικό, που ξεκινά από τα Μαμούθ και τα Δεινοθήρια της Παλαιολιθικής Εποχής και φτάνει ως τις πολιορκίες της Μεγαλόπολης, της Σπάρτης και του Άργους από τους ελέφαντες των Μακεδόνων και των Ηπειρωτών του βασιλιά Πύρρου, ταξίδεψε το κοινό του ο αρχαιολόγος της Ε΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Σπάρτης, Λεωνίδας Σουχλέρης.
Αφορμή στάθηκε η «Γ΄ Ιστορική και Αρχαιολογική Περιήγηση στη Λακεδαίμονα», που έγινε τον Αύγουστο στο όμορφο χωριό Αγόριανη της Λακωνίας, μια εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αγόριανης, το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης και οι Μικροί Εξερευνητές Αγόριανης.
Η διάλεξη του Λεωνίδα Σουχλέρη εντυπωσίασε τους συμμετέχοντες. Και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, καθώς η ομιλία του («Οι πολιορκίες της Μεγαλόπολης και της Σπάρτης από τους διαδόχους του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η χρήση των ελεφάντων στις πολιορκίες και η παρουσία τους στη νότια Πελοπόννησο από την Παλαιολιθική Εποχή έως και τους Παλαιοχριστιανικούς χρόνους») είχε όλα όσα χρειάζεται για να θεωρηθεί επιτυχημένη: άρτια παρουσίαση, πλούσιο φωτογραφικό υλικό και –κυρίως- πρωτότυπη θεματολογία.
«Η αφορμή για να ερευνήσω αυτό το θέμα με τους ελέφαντες και τη χρήση τους στην αρχαιότητα αποτέλεσαν κινητά αρχαιολογικά ευρήματα που εντοπίστηκαν σε ανασκαφή στο αρχαίο θέατρο της Ηφαιστίας στη Λήμνο την περίοδο 2002-2005. Συγκεκριμένα δύο πήλινα ειδώλια ελεφάντων, τα οποία ήταν αφιερωμένα σε ένα ιερό προς τιμήν του βασιλικού οίκου των Σελευκιδών, που από τα τέλη του 4ου αιώνα π. Χ. βασίλεψαν στη Μικρά Ασία και τη Μέση Ανατολή», δηλώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αρχαιολόγος της Ε΄ ΕΠΚΑ.
Τι σχέση όμως μπορεί να έχουν αυτά με την Πελοπόννησο; «Η σχέση δημιουργήθηκε το 2009 όταν υπηρετώντας στην Αρχαιολογική Υπηρεσία της Αρκαδίας (ΛΘ' ΕΠΚΑ) παραδόθηκε από μια κάτοικο της Κοινότητας Κακουραίικα Ηραίας (επαρχία Μεγαλόπολης) ένα μολύβδινο πλακίδιο με παράσταση ελεφάντων και στις δύο πλευρές του. Κι ενώ η ταύτιση στη Λήμνο ήταν εύκολη λόγω της γειτνίασης με την Ανατολή, γεγονός που θα μπορούσε να δώσει αφορμές για την κατασκευή αυτών των αντικειμένων πηλοπλαστικής, στην Πελοπόννησο δεν υπάρχουν στοιχεία για λατρευτικές πρακτικές που συνδέονταν τόσο έντονα με την Ανατολή στους Κλασικούς και πρώιμους Ελληνιστικούς χρόνους», τονίζει.
Στην προσπάθειά του να βρει αυτή τη σύνδεση, ο κ. Σουχλέρης προσέτρεξε στα ιστορικά γεγονότα. Τα αποτελέσματα των ερευνών του μεταφέρθηκαν με γλαφυρό τρόπο στο κοινό της ημερίδας -της τρίτης στη σειρά που γίνεται στο λακωνικό χωριό-το οποίο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησε την ξεχωριστή αυτή ιστορική διαδρομή. Πότε όμως εμφανίζονται οι πρώτοι ελέφαντες στην Πελοπόννησο;
«Σύμφωνα με τα πορίσματα της Παλαιοντολογικής Αρχαιολογίας, η πρώτη εμφάνιση των ελεφάντων στην Πελοπόννησο έγινε πριν από 5 εκατομμύρια χρόνια, ενώ πριν από 2.000.000 - 10.000 χρόνια συναντάμε στη Λακωνία και την Αρκαδία και ιδιαίτερα στην επαρχία Μεγαλόπολης, στην περιοχή της Σπάρτης και του Βλαχιώτη, το Μαμούθ του νότου, το Μαμούθ της Τούνδρας και τον Πρώιμο Ελέφαντα (Elephas antiquus)», δηλώνει ο κ. Σουχλέρης.
Την πρώτη αρχαιολογική μαρτυρία για την ύπαρξη των παραπάνω ελεφάντων προκάλεσε ένα τυχαίο γεγονός που έγινε το 1902. Στο δυτικό άκρο της λεκάνης της Μεγαλόπολης, στους πρόποδες του όρους Λύκαιου, ένας ξυλοκόπος από το χωριό Ίσωμα Καρυών, κατέβηκε στη γειτονική απότομη χαράδρα, ψάχνοντας για το τσεκούρι του. Εκεί είδε να ξεπροβάλλουν πελώρια οστά. Το εύρημα αποτέλεσε την περίφημη πλειστοκαινική πανίδα.
Τον ίδιο χρόνο ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Σκούφος έκανε ανασκαφές τόσο σε αυτό το σημείο όσο και χαμηλότερα, κοντά στην κοίτη του Αλφειού, αποκαλύπτοντας πέντε τόνους απολιθωμένων σκελετών, ένας ανεκτίμητος θησαυρός γνώσεων που σήμερα βρίσκονται στο Παλαιοντολογικό Μουσείο του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το πιο πρόσφατο παλαιοντολογικό εύρημα στην περιοχή της Μεγαλόπολης εντοπίστηκε πριν από ένα χρόνο, όταν κατά τη διάρκεια ελέγχου εκσκαφών της ΔΕΗ αποκαλύφθηκαν τμήματα από μεγάλο χαυλιόδοντα της οικογένειας των Ελεφάντων, που χρονολογείται την περίοδο του Πλειστόκαινου (ηλικίας 2.000.000 - 10.000 χρόνων). Η αρχαιολογική έρευνα συνεχίστηκε από την Εφορεία Σπηλαιολογίας και Παλαιοανθρωπολογίας Νότιας Ελλάδος από όπου περιμένουμε τα τελικά αποτελέσματα της έρευνας.
Η συνέχεια της «αφήγησης» είναι ακόμα πιο ενδιαφέρουσα: «Η ύπαρξη απολιθωμένων οστών ήταν ήδη γνωστή από την αρχαιότητα. Οι κάτοικοι της περιοχής μάλιστα απέδιδαν τα μεγαλύτερα από αυτά (προφανώς εκείνων των παχύδερμων) σε γίγαντες η σε μυθικούς ήρωες», τονίζει ο αρχαιολόγος, κάνοντας έναν ακόμα αποκαλυπτικό συσχετισμό: «Η ταύτιση των οστών της οικογένειας των προβοσκιδωτών (δηλ. των ελεφάντων) με ανθρωπόμορφα όντα η μυθικούς ήρωες είναι αληθοφανής, καθώς σε προφίλ το κρανίο ενός ελέφαντα θυμίζει σε μεγέθυνση κρανίο ανθρώπου, όπως και τα δόντια τους αλλά και οι σπόνδυλοι και τα πλευρά θα μπορούσαν να είναι τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο ώστε να θυμίζουν υπολείμματα γιγάντιου ανθρώπου. Τα οστά, κυρίως των άκρων, μπορούν να θεωρηθούν ανθρώπινα, αφού μορφολογικά είναι παρόμοια και η μόνη εμφανής διαφορά είναι το κατά πολύ μεγαλύτερο μέγεθός τους».
isthmos.gr

~***Ιδού πώς καταρρίπτεται η ψευδοϊνδοευρωπαϊκή φυλή και φανερώνεται η αυτοχθονία των Ελλήνων :

~  Υπάρχουν σήμερα ορισμένοι «επιστήμονες» που διατυπώ-νουν θεωρίες τις οποίες στη συνέχεια μη δυνάμενοι να αποδείξουν, λαμ-βάνουν ως αξιώματα, πράγμα άκρως αντιεπιστημονικό. Ενοχλούμενοι δε με την πνευματική δυναμικότητα των Ελλήνων σε παγκόσμιο επίπεδο, έχουν εκδώσει κατά καιρούς διάφορες θεωρίες περί μίας δήθεν κοινής (μη Ελληνικής) καταγωγής όλων των λαών του κόσμου (θεωρίες Ινδοευρωπαίων, Ινδογερμανών κλπ) με σκοπό να μας πείσουν είτε ότι δεν είμαστε γηγενείς και ότι είμαστε άποικοι αυτού του χώρου (θεωρίες Προελλήνων, καθόδου Δωριέων κλπ) είτε ότι καταγόμαστε από ένα άλλο λαό στον οποίο οφείλουμε τα πάντα (θεωρία Αφροκεντρισμού). Δι’ αυτού του τρόπου πιστεύουν είτε ότι θα μειώσουν την αξία που δίνει στη φυλή μας η παγκόσμια διανόηση είτε ότι θα οικειοποιηθούν τα επιτεύ-γματα της φυλής μας. Ενοχλούνται που προσωπικότητες σαν τον διάσημο Γερμανό ποιητή και δραματικό συγγραφέα Ι. Σίλλερ εξέφρασαν το θαυμασμό τους για μας όπως:
«… Έλληνα, όπου κι αν γυρίσω την σκέψη μου, όπου κι αν στρέψω την ψυχή μου, μπροστά μου σε βρίσκω… Τέχνη λαχταρώ, ποίηση, θέατρο, αρχιτεκτονική, επιστήμη, μαθηματικά, φιλοσοφία, ιατρική… Δημοκρατία, ισονομία, ισοπολιτεία αναζητώ, εσύ μπροστά μου, μπροστάρης κι αξεπέραστος». («Τα Ελληνικά» τουWalter Savage Landor) και αλλού «Μισώ τους Έλληνες που δεν άφησαν τίποτε να ανακαλύψουμε εμείς».
Αν ερευνήσουμε για παράδειγμα τη θεωρία των Ινδοευρωπαίων θα
διαπιστώσουμε ότι αυτή πρωτοεκφράστηκε το 1786 από τον Άγγλο ανατολιστή William Jones, γι’ αυτό και δεν υπάρχει γραπτός ο όρος σε κείμενο προγενέστερης ηλικίας. Από τότε μέχρι σήμερα:
α. Δεν ανακαλύφθηκε ούτε μία πόλη αυτής της πολυπληθούς φυλής.
β. Δεν ευρέθη ούτε ένα σκελετικό εύρημα που ανθρωπολογικά μελετημένο να είναι πρότυπο ή τύπος ινδοευρωπαίου.
γ. Κανείς αρχαίος γεωγράφος (Στράβων, Πολύβιος, Αρριανός κλπ) δεν αναφέρει την ύπαρξη τέτοιας πολυπληθούς φυλής και τέλος
δ. όπως προαναφέρθηκε, δε βρέθηκε κανένα αρχαίο βιβλίο στο οποίο να αναφέρεται η ύπαρξη της, φανταστικής κατά τα άλλα, φυλής αυτής.
Άκρως αντιεπιστημονική λοιπόν αυτή η θεωρία που δυστυχώς ακόμη και σήμερα επιβιώνει, 214 χρόνια μετά την επινόησή της, παρά τις αντιρρήσεις των πλέον έγκριτων επιστημόνων: «Πρέπει να ξεκαθαρίσει το μνημονικό μας από όλη τη σαβούρα της Ινδοευρωπαϊκής θεωρίας, που επέβαλε στη Μεσογειακή Μυθολογία και Προϊστορία μία γένεση αναγόμενη στις μεταναστεύσεις Αρίων και που κοιτίδα τους ήταν τάχα τα οροπέδια της Κεντρικής Ασίας αγνοώντας τη Μυθολογία και ιστορία των αυτοχθόνων Ελλήνων» Βίκτωρ Μπερνάρ (1866-1932) {Γάλλος αρχαιολόγος, φιλόλογος και καθηγητής της Ecole Normale Superieure “Προέλευση Αρκαδικών Μύθων λατρείας” 1894}.
Αλλά τα ψεύδη δε σταμάτησαν εδώ. 27 χρόνια μετά από αυτή τη θεωρία, το 1813, από έναν άλλο Άγγλο ανατολιστή τον Thomas Young, διατυπώθηκε η Θεωρία της «Ινδοευρωπαϊκής ομογλωσσίας» με την οποία έγινε προσπάθεια να πείσει ότι όλες οι γλώσσες προήλθαν από μία πρωτογλώσσα, την Ινδοευρωπαϊκή, γιατί όπως παρατήρησε υπήρχαν λέξεις κοινές σε όλες τις ευρωπαϊκές γλώσσες όπως πχ. Η λέξη πατήρ (πατέρας) Λατινικά pater, γαλλικά pere, αγγλικά father, γερμανικά vater.
Το 1816 ο ιδρυτής της «συγκριτικής γλωσσολογίας» Γερμανός Franz Bopp απέδειξε τη γενετική σχέση των γλωσσών αυτών (ελληνικά, λατινικά, ινδικά, αγγλικά, γερμανικά, σλαβικά, αρμενικά κλπ). Έτσι καθιερώθηκε διεθνώς ο όρος «Ινδοευρωπαϊκή ομογλωσσία» ενώ οι Γερμανοί για καθαρά σοβινιστικούς όρους την καθιερώνουν ως «Ινδογερμανική» (Indogermaniscm).
Η στοιχειώδης λογική λέει όμως ότι για να συγκρίνεις δύο, τρεις, πέντε λέξεις, πρέπει αυτές να είναι ισόχρονες δηλ. να έχουν εντοπιστεί σε γραπτά κείμενα ίδιας ηλικίας, διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος του λάθους η μία λέξη να προέρχεται από την άλλη. Είναι περίεργο αυτό το τόσο απλό δεδομένο να μη λαμβάνεται υπ’ όψιν. Ο Λατίνος Κικέρων είπε: «Οι Λατίνοι λαός αγροτικός ξεκίνησαν με 250 λέξεις αντλώντας με το τσουβάλι λεξιλόγιο από την Ελληνική» (Πλουτάρχου Βίοι Παράλληλοι), ενώ ο διάσημος Γάλλος Γλωσσολόγος MEILLET είπε «μόνο τον καιρό του Αυτοκράτορος Αυγούστου, διολίσθησαν από τα Ελληνικά στα Λατινικά 10.000 λέξεις».
Γιατί όμως βγήκαν αυτές οι θεωρίες; Η εξήγηση είναι απλή. Με τους Άραβες, αλλά και μετά τον Μεσαίωνα που ήλθε η Αναγέννηση, επανανακαλύφθηκε και διαδόθηκε σε όλη την γηραιά ήπειρο, το μεγαλείο και οι αξίες της Αρχαίας Ελλάδος. Την εποχή αυτή οι Άγγλοι ήταν η μεγάλη παγκόσμια ναυτική δύναμη. Κυριαρχούσε στην υδρόγειο αλλά δεν είχε παράδοση την οποία ήθελε να δημιουργήσει. Αισθανόταν όπως οι νεόπλουτοι ταπεινής καταγωγής, που θέλουν να παρουσιαστούν ως αριστοκράτες καταγόμενοι από ιστορικές οικογένειες. Επειδή όμως δεν είχαν καμία ιστορία έπρεπε να ξαναγράψουν μία νέα που ή να τους παρουσιάζει ότι έχουν μακρύ παρελθόν ή να μειώνει την ιστορία των πραγματικά ιστορικά μεγάλων λαών και μαζί με αυτό το αίσθημα μειονεξίας τους. Και ο μοναδικός λαός που ορθωνόταν μπροστά τους ως γίγας του πνεύματος, ήταν οι Έλληνες.
Το εγχείρημά τους φάνηκε εύκολο αν αναλογιστεί κανείς ότι την εποχή δημιουργίας των θεωριών αυτών, η Ελλάς, δημιουργός του παγκόσμιου πολιτισμού, ήταν υπόδουλη των Τούρκων και δεν υπήρχε πιθανότητα να έχουν σοβαρές αντιδράσεις. Με την θεωρία των Ινδοευρωπαίων κατάφερναν και τα δύο. Μείωναν την αξία των μοναδικών Ελλήνων και αυτοί ως καταγόμενοι από τους (φανταστικούς) Ινδοευρωπαίους αποκτούσαν ιστορική καταγωγή.
Η προσπάθεια να πείσουν ότι η κάθοδος των Ελληνικών φύλων έγινε από βορρά και όχι από τα ορεινά, όπως πραγματικά συνέβη μετά τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνος, σκοντάφτει και σε πλειάδα ιστορικών συγγραφέων, αρχαίων και συγχρόνων, όπως του Αριστοτέλη που στα «Μετεωρολογικά» του (1 352α) αναφερόμενος στον παραπάνω κατακλυσμό, γράφει «…περί την Ελλάδα την αρχαία. Αύτη δ’ εστίν η περί την Δωδώνη και τον Αχελώον …ώκουν γαρ οι Σελλοί ενταύθα και οι καλούμενοι τότε μεν Γραικοί, νύν δ’ Έλληνες» και προσδιορίζει αυτή την περιοχή ο Αριστοτέλης γιατί όπως αποκάλυψε και ο Δντής και εκδότης της εγκυκλοπαίδειας του ΗΛΙΟΥ, Ι.Δ.Πασσάς όλοι οι Ευρωπαίοι λαοί έχουν ελληνική προέλευση, καθόσον την εποχή κατά την οποία υποτίθεται ότι ήλθαν οι Ινδοευρωπαίοι στον Αιγαιακό χώρο «…ολόκληρος η βόρειος Ευρώπη, η πέραν του Δουνάβεως και εντεύθεν του κάτω Ρήνου και των Άλπεων, αλλά και η Ανατολή, μηδέ της Βορείου Περσίας και των Βορείων Ινδιών εξερουμένων, εκαλύπτοντο από παγετώνας και συνεπώς ήτο αδύνατον να ζήσουν και να αναπτυχθούν εκείθεν των περιοχών αυτών άνθρωποι ανεπτυγμένοι ως Άριοι ή Ινδοευρωπαίοι, οι οποίοι αργότερον κατήλθον εις τον χώρον του Αιγαίου δια να εκπολιτίσουν τους Έλληνας» (Η αληθινή προϊστορία σελ.92).
Δε θα αναφερθούν τα ρηθέντα μίας πλειάδος ξένων επιστημόνων που στηρίζουν την αλήθεια της αυτοχθονίας μας με τρόπο επιστημονικό. Απλά μεταφέρουμε όσα έγραψε ο Ι.Δ. Πασσάς στο παραπάνω βιβλίο του (σελ.93): «Συνεπώς και η θεωρία περί καθόδου Αρίων και Ινδοευρωπαίων και εξ αυτών των φανερών και αδιάσειστων δεδομένων καταφαίνεται, ότι είναι μύθος και κατασκεύασμα αμαθεστάτων νεωτέρων μυθοϊστοριογράφων και ανιστορήτων επιστημόνων ή επιτηδείων διαστρεβλωτών της ιστορίας, της αληθείας και της πραγματικότητος, αφού επαναλαμβάνομεν, ουδεμία παράδοσις ουδενός αρχαίου λαού, ομιλεί περί Ινδοευρωπαίων και καθόδου των εις τον χώρον του Αιγαίου ». ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ

~**4η Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ με 8,6%!Σε νέα δημοσκόπηση. :
* Προβάδισμα στη ΝΔ με ποσοστό 24,8% έναντι 22,8% του ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της ALCO για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».
Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 9,8%, η Χρυσή Αυγή 8,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,8%, η ΔΗΜΑΡ 5,2%, το ΚΚΕ 4,7%. Άλλο κόμμα δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν 7% των ερωτηθέντων, ενώ αναποφάσιστοι δηλώνουν περισσότεροι από δέκα στους εκατό (10,9%).
Σε ό,τι αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, οι θετικές γνώμες για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά φτάνουν το 34%, για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα το 30%, για τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο το 19%, για τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παναγιώτη Καμμένο το 23%, για τον επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο το 18,5%, για τον αρχηγό της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη το 34% και για τη γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα το 13%.Ποσοστό 43% των πολιτών δηλώνουν ότι η κυβέρνηση δεν είναι συνεπής με τη συμφωνία των κομμάτων, που τη στηρίζουν, 37% θεωρούν πως είναι συνεπής, ενώ 20% δηλώνουν ότι δεν ξέρουν ή δεν απαντούν.

~**Ώστε η Αναρχοαριστερά δεν "σχεδιάζει" να πάρει τα κεφάλια των Πατριωτών, ε;Και ΝΑΙ ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ έχει αρχίσει...
Αν και δεν μπορώ να θεωρήσω Έλληνα το όποιο αντεθνικό τομάρι επιτίθεται (και δη ως αγέλη) σε Πατριώτες, για να θεωρήσω με τη σειρά του και τον εν λόγω Πόλεμο ως "Εμφύλιο"....
Είμαστε για μια φορά ακόμη υποχρεωμένοι να "αναθεωρήσουμε τις ορολογίες Κοινωνικού/πολεμικού αυτοματισμού"...
ΝΑΙ, ο Πόλεμος τόσο με τους λαθροεισβολείς, όσο και με τους εγχώριους "έργω υποστηρικτές" τους ΑΡΧΙΣΕ..από την πλευρά τους τουλάχιστον...και μετράει θύματα κυρίως Έλληνες...ατέλειωτους σφαγμένους Έλληνες, λεηλατημένα φτωχόσπιτα και καμένα μαγαζιά Ελλήνων....η αντίδραση των Ελλήνων ακόμη δεν έχει εκδηλωθεί πέραν από μεμονωμένα περιστατικά...κι επ' ουδενί δεν είναι, ούτε πρόκειται να είναι ΕΜΦΥΛΙΟΣ...
Πόλεμος εναντίον ξένων Εισβολέων και των ντόπιων Εφιαλτών Συνεργατών τους είναι...κι αυτό θα συνεχίσει να είναι....
Πολλά είναι τα "σχετικά Σημεία των Ημερών" περί τούτου. Θα σταθούμε σε δύο:
Πρώτο εξοργιστικό σημείο είναι οι επιθέσεις αναρχοαριστερών ομάδων σε Πατριώτες. Δείτε το σχετικό άρθρο στο http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=52111&Itemid=86#.UEHWCFXS50E.facebook
Δεύτερο εξοργιστικό "σημείο των ημερών" είναι το θράσος τους να κάνουν "Σχεδιασμούς Διεξαγωγής Πολέμου κατά των Πατριωτών" ακόμη και δημόσια. Τόσο "σίγουροι" νοιώθουν για την δύναμή τους και την υποστήριξη του καθεστώτος. Εδώ παρατίθεται ένα άρθρο τους που δημοσιεύθηκε κατ' αρχήν σε blog τους και κατόπιν στην "αντεθνική πρωθιέρειά" τους Indymedia. Αναδημοσιεύεται εδώ εφόσον θεωρείται πιθανό να το "κατεβάσουν" κάποιοι σύντομα..
Και είναι καλό να ξέρουμε "τι απεργάζονται κάποιοι" για τα κεφάλια των Πατριωτών και των οικογενειών τους....Και του ίδιου του Έθνους ακόμη χειρότερα....

~**Ανθρωπογονία  :
 
Σύμφωνα με τον Ησίοδο ο Δίας και ο Προμηθέας βρίσκονταν σε μεγάλη αντιμαχία. Έτσι με εντολή του Δία ο Ήφαιστος πλάθει με χώμα και νερό την Πανδώρα,την πρώτη γυναίκα. Η Αφροδίτη και οι Χάριτες τη στολίζουν με χάρη, η Αθηνά της διδάσκει τις τέχνες και τέλος ο Ερμής της φυτεύει μέσα στα στήθη της τα ψέματα και τα πλάνα λόγια που μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη συμφορά. Η Πανδώρα άνοιξε και το καπάκι από το κουτί που περιείχε όλα τα κακά του κόσμου κι έτσι "μύρια πάθη στους ανθρώπους σκόρπισαν".

Πρωταγόρας (Πλατωνικός διάλογος)

Σύμφωνα με τον πλατωνικό διάλογο οι θεοί έπλασαν τα ζώα μέσα από γη και φωτιά, σμίγοντας και όσα με τη φωτιά και με τη γη γίνονταν κράμα. Όταν έπρεπε να τα στείλουν στο φως πρόσταξαν τον Προμηθέα και τον Επιμηθέα να τα στολίσουν και να μοιράσουν δυνάμεις στο καθένα, όπως έπρεπε. Ο Προμηθέας ζήτησε από τον Επιμηθέα να κάνει τη διανομή, αλλά επειδή ο δεύτερος δεν ήταν όσο σοφός απαιτούσε το έργο έκανε κακή διαχείριση, ξόδεψε όλες τις δυνάμεις και άφησε αστόλιστο το γένος των ανθρώπων. Ο Προμηθέας ψάχνοντας να βρει σωτηρία για τους ανθρώπους έκλεψε από τον Ήφαιστο και την Αθηνά την έντεχνη σοφία μαζί με τη φωτιά και τους τα χάρισε. Βέβαια για την πράξη του αυτή ο Προμηθέας τιμωρήθηκε σκληρά από
τους θεούς.


Ο Δευκαλίωνας και η Πύρρα

Στον Πίνδαρο και στον Απολλόδωρο συναντάμε μετακατακλυσμιαίες ανθρωπογονίες. Τα πολύ παλιά χρόνια επειδή οι άνθρωποι είχαν γίνει κακοί ο Δίας αποφάσισε να τους εξαφανίσει με κατακλυσμό. Με συμβουλή του Προμηθέα (του προστάτη των ανθρώπων) ο Δευκαλίωνας κατασκεύασε μια λάρνακα και κλείστηκε μέσα σε αυτήν μαζί με τη γυναίκα του την Πύρρα και όλα τα απαραίτητα εφόδια. Όταν τα νερά του κατακλυσμού σκέπασαν τα πάντα, η λάρνακα του Δευκαλίωνα που ταξίδευε πολλές μέρες προσάραξε σε μια βουνοκορφή, στον Παρνασσό (ή στην Όρθρη ή στον Άθω ή στη Δωδώνη). Όταν η βροχή σταμάτησε και τα νερά αποτραβήχτηκαν ο Δευκαλίωνας και η Πύρρα βγήκαν από τη λάρνακα και αφού ευχαρίστησαν το Δία που τους έσωσε του ζήτησαν να δημιουργήσει εκ νέου ανθρώπους. Ακολουθώντας τις οδηγίες του θεού, ο Δευκαλίων και η Πύρρα σκέπασαν τα πρόσωπά τους και στη συνέχεια έπαιρναν πέτρες από τη γη και τις έριχναν πίσω από την πλάτη τους χωρίς να κοιτάζουν. Από τα λιθάρια που έριξε ο Δευκαλίωνας γεννήθηκαν οι άνδρες, ενώ από τα λιθάρια που έριξε η Πύρρα γεννήθηκαν οι γυναίκες. Οι άνθρωποι που δημιουργήθηκαν από τις πέτρες ονομάστηκαν λαός, δηλαδή οι άνθρωποι που γεννήθηκαν από τις πέτρες, επειδή στα αρχαία Ελληνικά η πέτρα ονομάζεται λας. Από το Δευκαλίωνα και την Πύρρα γεννήθηκε και ο Έλληνας, από τον οποίο έλκουμε το όνομά μας.

Συμπόσιον ( και πάλι Πλάτωνας)

Σύμφωνα με αυτόν το μύθο το ανθρώπινο γένος στην αρχή διακρινόταν σε τρία φύλα, αρσενικό, θηλυκό και μεικτό. Το κάθε σώμα ήταν σφαιρικό και είχε διπλές σειρές από μέλη και όργανα. Διέθετε υπερβολική δύναμη και αλαζονεία, και οι θεοί επειδή ήθελαν να περιορίσουν αυτά τα φαινόμενα έκοψαν το κάθε σώμα στα δύο, δηλαδή από κάθε σώμα δημιουργήθηκαν δυο άνθρωποι. Οι άνθρωποι αυτοί επειδή είναι και επειδή νιώθουν μισοί επιδιώκουν με τον έρωτα, ετεροφυλόφιλο ή ομοφυλόφιλο, να ενωθούν πάλι με το χαμένο μισό τους. Ο Πλάτωνας ξεφεύγοντας από τη φυσιογνωμία του μύθου προσπαθεί να εξηγήσει την οποιαδήποτε ερωτική έλξη σαν τάση επανασύνδεσης του καθενός με το χαμένο κομμάτι του.
Πηγές:
Ησίοδος, Θεογονία
Πλάτων, Πρωταγόρας
Πλάτων, Συμπόσιο
Οβίδιος, Μεταμορφώσεις
Απολλόδωρος, Βιβλιοθήκη - www.theogonia.gr/
ΒΙΣΑΛΤΗΣ-visaltis.blogspot

~** Γιατί ο Σεπτέμβριος θεωρείται αρχή του Εκκλησιαστικού έτους.
 
Ἐπειδή ὁ Σεπτέμβριος εἶναι ἐποχή συγκομιδῆς καρπῶν καί προετοιμασίας γιά τό νέο κύκλο βλαστήσεως, ταίριαζε νά ἑορτά­ζουν οἱ χριστιανοί τήν ἀρχή τῆς γεωργικῆς περιόδου ἀποδίδοντας εὐχαριστίες στόν Θεό γιά τήν εὔνοιά του πρός τήν κτίση. Εἶναι αὐτό πού ἤδη ἔκαναν οἱ Ἰουδαῖοι σύμφωνα μέ τίς ἐντολές τοῦ Μω­σαϊκοῦ νόμου· τήν πρώτη δηλαδή μέρα τοῦ ἑβδόμου ἰουδαϊκοῦ μηνός, ἀρχές Σεπτεμβρίου, τελοῦσαν τήν ἑορτή τῆς Νεομηνίας ἤ τῶν Σαλπίγγων, κατά τήν ὁποία ἐσχόλαζαν ἀπό κάθε ἐργασία, γιά νά προσφέρουν θυσίες ὁλοκαυτωμάτων «εἰς ὀσμήν εὐωδίας Κυρίῳ» (Λευιτ. 23,18).
Ὁ Χριστός, ὁ Υἱός καί Λόγος τοῦ Θεοῦ, ὁ δημιουργός τοῦ χρόνου καί τοῦ σύμπαντος, ὁ προάναρχος Βασιλεύς τῶν αἰώνων, ὁ ὁποῖος ἐσαρκώθη, γιά νά ἀποκαταλλάξει τά πάντα εἰς Ἑαυτόν καί νά συναγάγει Ἰουδαίους καί Ἐθνικούς σέ μία Ἐκκλησία, ἤθελε νά ἀνακαφαλαιώσει ἐν ἑαυτῷ τόν αἰσθητό κόσμο καί τό γραπτό Νόμο. Ἔτσι, αὐτή τήν ἡμέρα πού ἡ φύση ἑτοιμάζεται νά διατρέξει ἕνα νέο κύκλο ἐποχῶν, ἑορτάζουμε τό γεγονός, κατά τό ὁποῖο ὁ Κύριος ἡμῶν Ἰησοῦς Χριστός εἰσῆλθε στή Συναγωγή καί ἀνοίγο­ντας τό βιβλίο τοῦ Ἠσαΐου ἀνέγνωσε τό χωρίο, ὅπου ὁ Προφήτης ὁμιλεῖ ἐπ’ ὀνόματος τοῦ Σωτῆρος: «Πνεῦμα Κυρίου ἐπ’ ἐμέ, οὗ εἵνε­κεν ἔχρισέ με, εὐαγγελίσασθαι πτωχοῖς ἀπέσταλκέ με (…), κηρῦξαι ἐνιαυτόν Κυρίου δεκτόν» (Λουκ. 4,18).

~** Οι Τούρκοι είναι ο λαός της οργής του Θεού. Μαρτίνος Λούθηρος, Γερμανός θεολόγος

~** ΝΑ ΠΩΣ ΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΚΙ ΑΠ' ΤΗΝ ΚΛΕΙΔΑΡΟΤΡΥΠΑ ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΡ. ΤΑ ΚΟΛΗΤΑΡΙΑ ΤΟΥΣ‏

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΚΥΡΙΕ ΚΟΥΒΕΛΗ.

ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΚΑΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!


*
Η ΔΗΜ.ΑΡ. σε πρόσφατη ανακοίνωση της σημείωνε χαρακτηριστικά: Να σταματήσουν οι προσλήψεις! Να σταματήσει η βιομηχανία προσλήψεων μετακλητών υπαλλήλων στη Βουλή ζήτησε χθες η ΔΗΜ.ΑΡ. μετά το ζήτημα που ανέκυψε εξαιτίας του διορισμού σε αντίστοιχες υπαλληλικές θέσεις συγγενικών προσώπων των Β. Πολύδωρα και Γ. Τραγάκη.
Τρία ερωτήματα:

α) Μήπως η κ.Χαρά Ζαράνη έχει κάποια συγγένεια με τον κ.Ηλία Ζαράνη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος με έντονη δραστηριότητα; Μήπως ήταν υποψήφια βουλευτής με τη ΔΗΜΑΡ στην Πρέβεζα
β) Η κ.Έρση-Βασιλεία Βουδούρη μήπως ήταν υποψήφια με την παράταξη του Γρηγόρη Ψαριανού στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές;
γ) Ο Σωτήριος Μαυροκεφαλίδης του Χρήστου μήπως είναι συγγενής με τον Χρήστο Μαυροκεφαλίδη, υποψήφιο της ΔΗΜ.ΑΡ. στη Β΄ Αθηνών;

Ελευθέριος Δ Στυλιανέλλης
Αν. Τομεάρχης Εργασίας

~**  Ξεφτιλίστηκαν οι ψεύτες‏ : 

Άλλος ένας κύκλος κατασυκοφάντησης του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος έχει ξεκινήσει με σκοπό την προσφορά στήριξης στο αμαρτωλό καθεστώς της κλεπτοκρατίας που αντιμαχόμαστε. Βγήκε στο διαδίκτυο μία μπλούζα που είναι κατασκευασμένη στην Τουρκία και που φέρεται να γράφει «Χρυσή Αυγή», μόνο που ο προβοκάτορας που δημιούργησε την μπλούζα δεν φρόντισε καν να κάνει «καλή δουλειά». Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες υπάρχει σαφής διαφορά στο λογότυπο, γεγονός που καταδεικνύει την προβοκάτσια.
Παραθέτουμε τις φωτογραφίες για να μπορέσει να δει ο οποιοσδήποτε την αλήθεια, για να φανερωθούν οι ψεύτες και να ενημερωθούν οι Έλληνες.
Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου:


~** Θωρηκτό Αβέρωφ: Το "τυχερό πλοίο" κατέπλευσε στο Φάληρο την 1η Σεπτεμβρίου 1911 :

* Το Θωρηκτό Αβέρωφ είναι ένα πλοίο-θρύλος του Πολεμικού μας Ναυτικού. Οι επιτυχίες του στο Αιγαίο του χάρισαν αμέσως τον χαρακτηρισμό «Το τυχερό πλοίο».
Κατασκευάσθηκε στα ναυπηγεία του Λιβόρνο της Ιταλίας, καθελκύστηκε στις 27 Φεβρουαρίου 1910 και παραδόθηκε στη χώρα μας στις 15 Μαΐου 1911.
Την 1η Σεπτεμβρίου του ίδιου χρόνου κατέπλευσε στο Φάληρο κι έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από τον ελληνικό λαό. Κόστισε συνολικά 25.000.000 χρυσές ελληνικές δραχμές. Το 1/3 της τιμής του κατέβαλε ο εθνικός ευεργέτης Γεώργιος Αβέρωφ και τα 2/3 το ελληνικό δημόσιο με εξωτερικό δανεισμό.Το «Αβέρωφ» ήταν από τα πιο σύγχρονα πολεμικά της εποχής του. Ατμοκίνητο, έπλεε με ταχύτητα 23 κόμβων και είχε πλήρωμα 20 αξιωματικών και 670 ναυτών. Αμέσως έγινε η ναυαρχίδα του απηρχαιωμένου ελληνικού στόλου.

















Το «Αβέρωφ» σε επιχειρησιακό επίπεδο άλλαξε τις ισορροπίες στο Αιγαίο. Με κυβερνήτη τον ναύαρχο Παύλο Κουντουριώτη ηγήθηκε των ελληνικών ναυτικών δυνάμεων στους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-13. Οι νικηφόρες ναυμαχίες της Έλλης και της Λήμνου κατά του τουρκικού στόλου διέλυσε τις προσδοκίες του Σουλτάνου και της Υψηλής Πύλης για τον έλεγχο του Αιγαίου.
Τον Οκτώβριο του 1918 το «Αβέρωφ» ύψωσε την ελληνική σημαία στην Κωνσταντινούπολη, καθώς η χώρα μας ήταν μία από τις νικήτριες δυνάμεις του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Το «Αβέρωφ» συμμετείχε στη Μικρασιατική Εκστρατεία, μεταφέροντας στρατεύματα και παραλαμβάνοντας τους πρόσφυγες μετά την Καταστροφή. Στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, αν και «γερασμένο» το «Αβέρωφ» συμμετείχε σε νηοπομπές στον Ινδικό Ωκεανό.
Το εύδρομο καταδρομικό, που συνδέθηκε άρρηκτα με τον ναύαρχο Κουντουριώτη και την πολιτική πίστη του Ελευθερίου Βενιζέλου στη ναυτική ισχύ της Ελλάδας, παροπλίσθηκε το 1951. Σήμερα είναι πλωτό μουσείο και ναυλοχεί στο Φάληρο.  πηγη : http://www.neospeiraia.com/2012/09/1-1911.html  , .-

*Ο Σλάβος υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Πόποσκι, έστειλε, σήμερα, ένα πολιτικό μήνυμα στις Βρυξέλλες, ότι αν στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρόοδο της χώρας, το παρόν έτος, δεν αναφέρεται η λέξη «μακεδονική», θα μπορούσε να είναι «δυναμίτης στο νομικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης» αν, πράγματι, συμβαίνει αυτό. 
Η ΕΕ έχει, ήδη, χρησιμοποιήσει το επίθετο αυτό μία φορά, κατόπιν σύστασης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την παρούσα παρέμβαση του Πόποσκι, πριν την αναχώρησή του στις Βρυξέλλες, επιδιώκει να προλάβει τις (ενδεχόμενες) ελληνικές πιέσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην παράλειψη του επιθέτου αυτού από την έκθεση της ΕΕ.
 « Η επιστροφή του επιθέτου ‘μακεδονικός’ έχει νόημα σε σχέση με τις αξίες που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση. Το αν θα συμβεί ή όχι εξαρτάται αποκλειστικά από αυτούς που εκπονούν την έκθεση. Αν αυτό συμβεί θα ήταν κάτι το οποίο θα συνεχιστεί προς την σωστή κατεύθυνση. Είναι θέμα δικής τους απόφασης η διαγραφή ή όχι του επιθέτου ‘μακεδονικός’, άσχετα αν η Ελλάδα επικεντρωθεί στην άρση του. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το αποτέλεσμα θα είναι θετικό», είπε ο Πόποσκι.

πηγή

~** Από που πήραν τα ονόματά τους τα ελληνικά νησιά;

* Από που πήραν τα ονόματά τους τα ελληνικά νησιά;
Γνωρίζατε ότι ο Νάξος ήταν ο θρυλικός ηγεμόνας των πρώτων αποίκων του ομώνυμου νησιού; Το ίδιο ήταν και ο Πάρος, για την Πάρο, ο Θάσος για την Θάσο, ο Ζάκυνθος για την Ζάκυνθο και ο Κέφαλος για την Κεφαλονιά.
  Γνωρίζατε ότι Κρήτη ονομαζόταν μία από τις νύμφες των Εσπερίδων, που φύλαγαν τα χρυσά μήλα στον κήπο των θεών, στη χώρα του Άτλαντα; Η δε Σύμη ήταν μία άλλη νύμφη, συζύγου του Γλαύκου, πρώτου κάτοικου του νησιού, ενώ ο Φολέγανδρος ήταν γιος του Μίνωα.
  Το ότι έπαιξε η αρχαία ιστορία ρόλο στην ονομασία των ελληνικών νησιών δεν μας κάνει εντύπωση.
  Ενδιαφέρον, όμως, παρουσιάζουν ονόματα νησιών που η ιστορία τους προσπερνά μία εμβληματική -και πιθανώς μυθική- φιγούρα.
  Διαβάστε μερικά παραδείγματα:
  Σύρος: Το όνομα Σύρος προέρχεται από τους πρώτους κατοίκους του νησιού, τους Φοίνικες. Σήμερα υπάρχουν δύο εκδοχές για την ονομασία αυτή. Σύμφωνα με την πρώτη, το όνομα προέρχεται από τη λέξη «ουσύρα» που σημαίνει ευτυχής, ενώ σύμφωνα με τη δεύτερη, προέρχεται από το «συρ» που σημαίνει βράχος.
  Σκύρος: Το νησί πήρε την ονομασία του από το άγριο πετρώδες έδαφός του. «Σκίρον» ή «σκύρον» σημαίνει «συντρίμμια πέτρας».
  Ανάφη: Η Ανάφη διατήρησε αναλλοίωτο το όνομά της από την αρχαιότητα και μάλιστα από την αρχαία μυθολογία. Σύμφωνα με αυτήν, οι Αργοναύτες επιστρέφοντας στη πατρίδα τους από την Κολχίδα έπεσαν σε καταιγίδα και παρασύρθηκαν στο ανοικτό πέλαγος, όπου ναυαγοί πλέον στη θάλασσα άρχισαν να εκλιπαρούν τον θεό Απόλλωνα να τους σώσει. Ο Απόλλωνας ανταποκρινόμενος στις εκκλήσεις τους διέχυσε φως υπό μορφή κεραυνού οπότε είδαν μπροστά τους να ξεπροβάλει από τη θάλασσα ολόκληρο νησί το οποίο κατάφεραν να προσεγγίσουν. Εκεί οι Αργοναύτες ανήγειραν βωμό προς τιμή του Απόλλωνα του «Αιγλήτη» (= αυτού που λάμπει, Αίγλη) και ονόμασαν το νησί Ανάφη (εκ του ρήματος αναφαίνω).
  Μύκονος: Η ονομασία Μύκονος, γνωστή από αρχαία νομίσματα και επιγραφές, αποδόθηκε από την παράδοση στον επώνυμο ήρωα Μύκονο, απόγονο του μυθικού βασιλιά της Δήλου Ανίου, γιου του Απόλλωνος και της νύμφης Ροιούς, κόρης του Διονύσου.
  Σαντορίνη: Το όνομα της νήσου «Θήρα» προέρχεται από τον αρχαίο Σπαρτιάτη Θήραν που αποίκησε πρώτος το νησί. Το δε όνομα «Σαντορίνη», όμως, προέρχεται από τους διερχόμενους Φράγκους Σταυροφόρους οι οποίοι κατά το πέρασμα τους στέκονταν για ανεφοδιασμό κοντά σε εκκλησία της Αγίας Ειρήνης (Σάντα Ειρήνη) η οποία υπήρχε στο νησί.
  Ικαρία: Υπάρχουν διάφορες θεωρίες για την προέλευση της ονομασίας του νησιού. Μία από αυτές αναφέρεται στην φοινικική ρίζα «-καρ» και στον λαό των Κάρων, της Μικράς Ασίας. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, όμως, το νησί ονομάζεται Ικαρία από τον μύθο του θρυλικού Ικάρου, που με τον θάνατό του εκεί έδωσε το όνομά του στο Ικάριο πέλαγος.
  Σκιάθος: Το όνομα της Σκιάθου, φημολογείται ότι προέρχεται από τις λέξεις «σκιά» και «Άθως», καθώς το νησί βρίσκεται γεωγραφικά -και μεταφορικά- στην σκιά του Αγίου Όρους.
  Αλόννησος: Το όνομα Αλόννησος δόθηκε επί Όθωνα, το 1838, με πρόταση του τότε Υπουργείου Εσωτερικών σε αντικατάσταση του προηγουμένου ονόματος Λιαδρόμια ή Ηλιοδρόμια, καθώς έτσι αναφερόταν στη Διοικητική διαίρεση της Ελλάδας του 1828. Από μετέπειτα έρευνα αυτό διαπιστώθηκε ως λάθος, δεδομένου ότι κατά την αρχαιότητα η Αλόννησος ήταν άλλο νησί (άγνωστο το ποιο). Παρά ταύτα το όνομα παραμένει ως έχει για το νησί, το οποίο κατά τους αρχαίους Έλληνες λέγονταν «Ίκος».
  Λήμνος: Η λέξη Λήμνος κατά μία εκδοχή -των φοινικιστών- είναι φοινικική και σημαίνει λευκή, άσπρη, λαμπερή. Όμως ουδεμία σχέση μπορεί να έχουν αυτές οι ονομασίες με το ηφαιστειογενές νησί. Άλλες εκδοχές υποστηρίζουν πως το όνομα Λήμνος προέρχεται είτε από την ομηρική λέξη «λήιον», που προσδιορίζει το σπαρμένο χωράφι, τον αγρό, ή από τις αρχαίες ελληνικές λέξεις «ληίς» (που σημαίνει κοπάδι) + «μήλο» (που σημαίνει πρόβατο), δηλαδή νήσος κοπαδιών αιγοπροβάτων. Η τελευταία αυτή εκδοχή φέρεται και η επικρατέστερη, επειδή η Λήμνος είναι το πεδινότερο νησί του Αιγαίου με μεγάλη παραγωγή αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, ήδη από την αρχαιότητα.
  Λέρος: Το μεγαλύτερο μέρος της Λέρου είναι σχετικά επίπεδο και με χαμηλά βουνά (το υψηλότερο σημείο είναι το Κλειδί 320 μ.). Για αυτό το νησί πήρε το όνομά του από την αρχαία ελληνική λέξη «λέρος» που σημαίνει ομαλός, επίπεδος.
  Ρόδος: Από την αρχαία εποχή έχει επικρατήσει ο συσχετισμός του ονόματος με το ομώνυμο λουλούδι, ιερό στον θεό Ήλιο. Γι’αυτό και τα νομίσματα της Ρόδου παρίσταναν από το ένα μέρος του κεφάλι του Ήλιου και από το άλλο το Ρόδον.
  Κέρκυρα: Σύμφωνα με πολλούς μελετητές το όνομα οφείλεται στην νύμφη Κέρκυρα, κόρη του ποταμού Ασώπου. Ο θεός Ποσειδώνας αγάπησε την όμορφη κοπέλα, την έφερε στο νησί και του έδωσε το όνομά της. Από τον έρωτά τους έφερε στη ζωή τον Φαίακα, τον μυθικό γενάρχη των Φαιάκων.
  Πολλοί μελετητές πιστεύουν ότι ο μύθος της νύμφης Κέρκυρας συνδέεται ετυμολογικά με την λέξη «κορυφώ» από την ακρόπολη που βρίσκεται απέναντι από το σημερινή πρωτεύουσα. Από την λέξη «κορυφώ» προήλθε στην συνέχεια η λατινογενής ονομασία Corfu, με την οποία είναι γνωστό το νησί στο εξωτερικό.
  Κύθηρα: Αρκετές φορές τα Κύθηρα άλλαξαν ονομασία. Οι κατά καιρούς ηγεμόνες του νησιού του προσέδιδαν διάφορα ονόματα. Τον μεσαίωνα λεγόταν Κυθουρία και Τσερίγο ή Τσιρίγο, όνομα που του έδωσαν οι Ενετοί ναυτικοί. Λεγόταν και Φοινικούντα κάποτε, γιατί πολύ παλιά υπήρξαν τα Κύθηρα αποικία των Φοινίκων. Η ονομασία «Κύθηρα» τους δόθηκε από την Αφροδίτη, την προστάτιδα του νησιού κατά την αρχαιότητα, που εδώ την έλεγαν Κυθήρια ή Κυθέρεια, από το ρήμα «κεύθω», το οποίο σημαίνει «κρύπτω τον έρωτα στην κοιλία».

~** ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ!!

* Ύβρεις ναζωραίων κατά Ελλήνων
Ιανουάριος
17 του μηνός, Τιμοθέου αποστόλου & Αναστασίου οσιομάρτυρος.
Στιχηρά εσπερινού, σελ. 186
«θεόφρων Τιμόθεε, ...;το της πλάνης (των Ελλήνων) κράτος ευχερώς διέλυσας ...;»

...23 του μηνός Κλήμεντου οσιομάρτυρος και Αγαθαγγέλου μάρτυρος.
Εις τον «Οίκον» σελ. 196
«Υιός φωτός αναδειχθείς, ...;Κλήμη σοφέ, ...;Ελλήνων τους πρωτεύοντας εν λόγω και αληθεία ενίκησας ...;»

25 του μηνός Γρηγορίου Ναζιανζηνού.
Μικρός Εσπερινός, σελ. 203
«Θεολόγω σου στόματι, θεολόγε Γρηγόριε, ...;εξήρανας την μωρίαν Ελλήνων και το ψεύδος ...;»

30 του μηνός των Τριων Ιεραρχών
Κανών του Όρθρου, Ωδή ζ΄, σελ. 252
«Ψευδείς μεν εξέκλιναν Ελλήνων ύθλους (=ανοησίες), πειθώ δε την τύρρανον ανθρώποις μόνην είλκοντο»

Φεβρουάριος
10 του μηνός Χαραλάμπους ιερομάρτυρος.
Ωδή ε΄ του Κανόνος σελ. 65
«Εξέστησαν δαίμονες και Έλληνες οι άθεοι»

Δοξαστικό των Αίνων σελ. 69
«Η τίμια κάρα σου την δυσώδην πλάνην (των Ελλήνων) καταπαύσουσα»


16 του μηνός, Παμφύλου μάρτυρος και των συν αυτώ.
Εις τον Κανόνα, Ωδή α΄ σελ. 91
«Μανίας Ελληνικής το φρύαγμα (=αλαζονεία, αυθάδεια) κατεπατήσατε»

Μάρτιος
10 του μηνός Κορδάτου του εν Κορίνθω μάρτυρος και των συν αυτώ.
Εις τον Κανόνα, Ωδή γ΄ σελ. 41
«Τη σοφία Κορδάτος, τη θεοσδότω, κατήργει ελληνικής σοφίας»

22 του μηνός, ιερομάρτυρος Βασιλείου, πρεσβυτέρου.
Εις τον Κανόνα, Ωδή δ΄ σελ. 84
«Σοφία κρείττονι καλλωπιζόμενος, τους σοφούς των Ελλήνων θεατρικώ σθένει απεμώρανας ...;»

Απρίλιος
28 του μηνός των εν Κυζίκω εννέα μαρτύρων.
Εις τον Εσπερινόν σελ. 111
«Μάρτυρες Χριστού πανεύφημοι κατακρατούσης ποτέ της Ελλήνων σκαιότητος και ωθούσης άπαντας προς αθέμιτα βάραθρα, οδόν ευθείαν ου κατελίπετε ...;¨

Μάιος
10 του μηνός, Σίμωνος αποστόλου του ζηλωτού.
Εις το κάθισμα του Όρθρου σελ. 42
«Θείου Πνεύματος τη φωταυγεία, σκότος έλυσας πολυθείας ...;και κατήργησας Ελλήνων μυθεύματα.»

28 του μηνός Ευτυχούς ιερομάρτυρος.
Εις τον Κανόνα, Ωδή ζ΄, σελ. 104
«Σταθυράν επιδεικνύμενος την ένστασιν, Μάρτυς Ευτύχιε, τους των Ελλήνων σοφούς ανδρείως κατήσχυνας.»
Ιούνιος
1 του μηνός, Ιουστίνου μάρτυρος, του φιλοσόφου.
Εις τον Κανόνα, Ωδή ζ΄, σελ. 8
«Σοφία Θεού, Ιουστίνος ο σοφός, κεκοσμημένος, την των Ελλήνων απεμώρανε σοφία εν χάριτι ...;»

18 του μηνός Λεοντίου μάρτυρος.
Εις το Κοντάκιον του Κανόνος σελ. 69
«Των τυρράνων ήλεγξας τας πονηράς επινοίας και Ελλήνων ήσχυνας την αθεότατον πλάνην ...;»

30 του μηνός, των 12 Αποστόλων.
Εις τον Εσπερινόν σελ. 118
Εμμέσως: «Αλιέων ο κάλαμος φιλοσόφων το φρύαγμα (=αλαζονεία, αυθάδεια και ρητόρων ρεύματα διετάραξε ...;»

Άμεσα: Εις τον Κανόνα, Ωδή ς΄, σελ. 121
«Στήριξας τους μαθητάς σοφία και χάριτι, δυνατωτέρους ειργάσω της των Ελλήνων, Σώτερ, ερεσχελίας (=μωρολογία) και τα τούτων απατηλά κατήργησας δόγματα ...;»

Ιούλιος
17 του μηνός, Μαρίνας μεγαλομάρτυρος.
Εις τους Αίνους σελ. 94
«Ανδρικώ φρονήματι ηυτομόλησας και των Ελλήνων σεβάσματα ως κόνιν ελέπτυνας».

...23 του μηνός, Φωκά ιερομάρτυρος.
Εις τον Κανόνα, Ωδή η΄, σελ. 122
«Έρρει (=πήγαν στο διάβολο) των Ελλήνων τα σαθρά πλάνης σεβάσματα και σεσιγήκασι της ματαιότητος άπασαι αι διπλόαι (=διπρόσωπος) και το ψεύδος αυτών»

26 του μηνός, Παρασκευής οσιομάρτυρος
Απόστιχα Εσπερινού σελ. 134
«Και των Ελλήνων σεβάσματα ως κόνιν ελέπτυνας»

Αύγουστος
23 του μηνός, Λούπου μάρτυρος.
Εις τον Κανόνα σελ. 126
«και θεούς εξηφάνισας των Ελλήνων, δυνάμει του Πνεύματος»

25 του μηνός, Βαρθολομαίου Αποστόλου
Εις τον Κανόνα, Ωδή α΄, σελ. 134
«σοφίαν ευράμενος, την ενυπόστατον απεμώρανας Ελλήνων την σοφίαν ...;»

Σεπτέμβριος
17 του μηνός, Πίστεως- Ελπίδος- Αγάπης και Σοφίας μητρός αυτών.
Εις το Κοντάκιον σελ. 117
«Σοφίας της Σεμνής, ιερότατοι κλάδοι, ...;σοφίαν απεμώραναν των Ελλήνων εν χάριτι ...;»

22 του μηνός, Φωκά ιερομάρτυρος.
Εις τον Κανόνα, Ωδή σελ. 134
«λαμπρώς κατήσχυνας Ελλήνων σεβάσματα και πολυθείας το άθεον»

Συνέχεια: Ωδή ε΄, σελ. 137
«Οι των Ελλήνων σοφοί, ηττηθέντες τοις σοφοίς δόγμασι»

Οκτώβριος
2 του μηνός, Κυπριανού, Ωδή η΄, σελ. 15
«Σοφώτατα της ελληνικής κατεφρόνησας σοφίας, ένδοξε»

3 του μηνός Διονύσου του Αρεωπαγίτου
Εις το Δοξαστικό Εσπερινού, σελ. 16
«καταπτύσας των Στωικών φιλοσόφων, των Απορρήτων μυστηρίων γνώστης εγένετο»

14 του μηνός, Ναζαρίου- Γερβασίου ...;μαρτύρων.
Εις τον Οίκον, σελ. 82
«Ότι πάσαν Ελλήνων απετέφρωσαν μανίαν»

15 του μηνός, Λουκιανού πρεσβυτέρου
Εις τον Κανόνα, Ωδή ζ΄, σελ. 88
«Νενεκρωμένους και βυθώ της ελληνικής αθείας, καταποθέντας τους λαούς, ζωηφόροις σου λόγοις ανείλκυσας»

Εις το Εξαποστειλάριον του ιδίου, σελ. 88
«Πάσαν πλάνην των Ελλήνων έλεγξας την πολύθεον και ψευδώνυμον γνώσιν»

22 του μηνός, των εν Εφέσσω επτά μαρτύρων
Εις το Κάθισμα, σελ. 122
«όθεν προ του θανάτου την Ελλήνων μανίαν, πάλιν δε μετά πότμον (=μοίρα), της αιρέσεως ζάλην ελάσαντες»

30 του μηνός Ζηνοβίου και Ζηνοβίας.
Εις τον Κανόνα, Ωδή α΄, σελ. 182
«Αίγλην φωτιζόμενος σοφέ, της τρισηλίου λάμψεως, σκότος διέλυσας Ελλήνων δυσφημίας»

Νοέμβριος
10 του μηνός Ορέστου μάρτυρος
Εις τον Κανόνα, Ωδή ε΄, σελ. 69
«Αφανισμώ τους θεούς των Ελλήνων συ παραπέμψας»

15 του μηνός, Γουρία, Σαμωνά & Αβίδου μαρτύρων.
Στιχηρά Εσπερινού σελ. 106
«Μονάδα τρισάριθμος ομολογήσαντες, άγιοι, των Ελλήνων ελύσατε πολύθεον φρόνημα και μωράν σοφίαν»

18 του μηνός, Πλάτωνος και Ρωμανού, μαρτύρων
Εις το Δοξαστικόν Εσπερινού, σελ. 122
«των γάρ αλιέων ζηλώσας την παρρησίαν και την σκηνορράφων θεολογίαν, την Πλάτωνος μυθολογίαν και την Στωικήν φλυαρίαν λόγοις και έργοις κατέρραξε

Εις τον Οίκον σελ. 124
«Των Ελλήνων λοιπόν άπασα την ματαιότητα ...;»

Δεκέμβριος
13 του μηνός, Αυξεντίου, Ευστρατίου, Ευγενίου, Μαρδαρίου & Ορέστου μαρτύρων
Εις τους Αίνους το τέταρτο ποίημα Ιωάννου Μοναχού, σελ. 98
«Ευστράτιος, ο της Ελλήνων μυθοπλασίας στηλιτευτής και της χριστιανών θεοσοφίας κήρυξ»


~** Υπεράκτια αιολικά: Νέα υλικά και σχεδιασμός για αυξημένη απόδοση :
Post image for Υπεράκτια αιολικά: Νέα υλικά και σχεδιασμός για αυξημένη απόδοση
* Ένας μηχανικός του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ καλεί τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της αιολικής ενέργειας… να επανεξετάσουν το σχεδιασμό των υπεράκτιων ανεμογεννητριών με στόχο να αυξήσουν την απόδοσή τους και να μειώσουν το ενεργειακό κόστος κατασκευής και εγκατάστασής τους στη θάλασσα.
Ο Τζιμ Πλατς του Ινστιτούτου Κατασκευών του Πανεπιστημίου Κέμπριτζ πιστεύει πως οι επενδύσεις στην αιολική ενέργεια, και συγκεκριμένα στα υπεράκτια πάρκα, θα είχαν πολύ υψηλότερη απόδοση εάν χρησιμοποιούνταν δομές στηριζόμενες σε ανθεκτικούς ιστούς αντί για τους βαρείς, κάθετους συμβατικούς πύργους που στηρίζουν τις έλικες.
Ο Πλατς επισημαίνει ότι ο κλάδος θα πρέπει να επενδύσει σε πιο καινοτόμες μεθόδους για την κατασκευή και εγκατάσταση των πύργων και των υποστηρικτικών τους υποδομών.
Η αποδοτικότητα μιας ανεμογεννήτριας καθορίζεται από τον λόγο εκμετάλλευσης του ανέμου (harvesting ratio), ο οποίος προκύπτει από τη σύγκριση της ενέργειας που απαιτήθηκε για την κατασκευή της με την ποσότητα της ενέργειας που παράγει.
Οι ανεμογεννήτριες αποτελούνται από τρία βασικά στοιχεία: τις έλικες, τον μηχανισμό μετάδοσης κίνησης και τη γεννήτρια που παράγει ηλεκτρισμό και τον πύργο που στηρίζει όλα τα κινητά μέρη. Τέλος, είναι τα θεμέλια που στηρίζουν τον πύργο στη θέση του. Ο πύργος είναι κατασκευασμένος από χάλυβα και τα θεμέλια από οπλισμένο σκυρόδεμα.
Σε μια χερσαία ανεμογεννήτρια τα δύο τρίτα της ενέργειας που καταναλώνονται για την κατασκευή της αφορούν στα κινητά μέρη και το ένα τρίτο στην υποδομή του πύργου, με το λόγο εκμετάλλευσης του ανέμου να ανέρχεται σε 40 προς 1.
Ωστόσο, οι υπεράκτιες ανεμογεννήτριες απαιτούν βαρύτερους πύργους και μεγαλύτερα θεμέλια με το λόγο εκμετάλλευσης του ανέμου να μειώνεται σε 15 προς 1.
Δεδομένου ότι ο χάλυβας ως υλικό υπόκειται σε διάβρωση και κόπωση, ο Πλατς επισημαίνει την ανάγκη για χρήση ελαφρύτερων, ανθεκτικότερων και αντιοξειδωτικών υλικών.
Προκαταρκτικές έρευνες έδειξαν ότι οι στηριζόμενοι σε “ιστούς” χάλυβα πύργοι θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια πολύ καλύτερη λύση από τους συμβατικούς.
Η χρήση χαλύβδινων καλωδίων για την στήριξή τους στον θαλάσσιο πυθμένα θα μπορούσε να οδηγήσει σε ελαφρύτερες και ανθεκτικότερες κατασκευές και σε αύξηση του λόγου εκμετάλλευσης του ανέμου σε 25 προς 1.
Σε μια δεύτερη φάση, ο Πλατς προτείνει τη χρήση σύνθετων υλικών για την κατασκευή των θεμελίων αντί για τον ενεργοβόρο χάλυβα και το τσιμέντο με στόχο ο λόγος εκμετάλλευσης του ανέμου να αυξηθεί περαιτέρω σε 32 προς 1.
Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται η φινλανδική εταιρεία Mervento με μια υπεράκτια ανεμογεννήτρια που θα εγκατασταθεί στη Βαλτική Θάλασσα.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι επιστήμονες αναζητούν εναλλακτικά σχέδια για τις υπεράκτιες ανεμογεννήτριες. Σε αυτό το πλαίσιο ορισμένοι επιστρέφουν στις ανεμογεννήτριες κάθετου άξονα-VAWTs.
tro-ma-ktiko.
(Visited 4 times, 4 visits today


~**ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ.
ΤΑ ΤΟΥΡΚΑΚΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΘΕΙ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΛΕΟΝΤΑΡΙΣΜΟΥΣ ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ.

~* Eπίσημη παραδοχή από την Άγκυρα για την κατάρριψη τουρκικού F-16 από την Ελλάδα

* Για πρώτη φορά επίσημα η Άγκυρα παραδέχεται ότι το μαχητικό F-16 που είχε πέσει στις 8 Οκτωβρίου του 1996 στο Αιγαίο, νότια της Χίου έχει καταρριφθεί από την Ελλάδα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Sabah, ο Υπουργός Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ απαντώντας σε ερώτηση που είχε καταθέσει βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος «από την ίδρυση της τουρκικής δημοκρατίας το 1923 μέχρι και σήμερα , πόσα τουρκικά μαχητικά έχουν καταρριφθεί από ξένες χώρες;», παραδέχθηκε ότι ο αριθμός τους ανέρχεται στα τρία. Το πρώτο καταρρίφθηκε το 1983 από το Ιράκ, το δεύτερο ήταν ένα τουρκικο F-16 το οποίο καταρρίφθηκε από την Ελλάδα, και το τρίτο ήταν ένα RF-4 τον Ioύνιο του 2012 από τη Συρία. Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως πολλά περιοδικά στην Ελλάδα είχαν γράψει πως το τουρκικό μαχητικό είχε καταρριφθεί από ελληνικό πύραυλο αλλά δεν είχε υπάρξει ποτέ επίσημη παραδοχή του γεγονότος.
[Πηγή:infognomonpolitics.blogspot.gr]
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


~**  Πάνος Παγάνης τ. μέλος Δ.Σ. ΕΑΣ Μεσσηνίας: Οι συνεταιριστές κρατούσαν μόνο τις καρέκλες :
Πάνος Παγάνης τ. μέλος Δ.Σ. ΕΑΣ Μεσσηνίας: Οι συνεταιριστές κρατούσαν μόνο τις καρέκλες
* «Τα περισσότερα μέλη του Δ.Σ. της ΕΑΣ Μεσσηνίας δεν είχαν σχέση με την πραγματική παραγωγή, αλλά κρατούσαν τις καρέκλες για αρκετά χρόνια και για ίδιον όφελος, κάνοντας διορισμούς - ρουσφέτια για οικογενειακούς και ψηφοθηρικούς λόγους, μιας και ήταν διαβατήριο για να βοηθηθούν σε εκλογικές αναμετρήσεις (δήμους - Νομαρχία - βουλευτές)». Αυτό τονίζει στην "Ε" ο Πάνος Παγάνης, μέλος του τελευταίου Δ.Σ. της ΕΑΣ Μεσσηνίας και της προσωρινής διοίκησης του νέου συνεταιρισμού. Σημειώνει πως οι ευθύνες των διοικήσεων πρέπει να αποδοθούν κι εκτιμά ότι η Ενωση δεν έχει μέλλον με τα 500 μέλη που απαριθμεί μέχρι στιγμής και για την εμβέλεια που έχει σε όλη τη Μεσσηνία. Παρατηρεί ότι «αν δεν υπήρχε η παρέμβαση της ΣΚΟΣ, σήμερα στη Μεσσηνία σταφίδα δεν θα υπήρχε».
 1 Η μετατροπή της ΕΑΣ Μεσσηνίας σε πρωτοβάθμιο συνεταιρισμό ήταν η ενδεδειγμένη λύση;
«Οι επιλογές ήταν δύο: 'Η Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη (ΑΕΣ) ή Αγροτικός Συνεταιρισμός. Με έναν τόσο πρόχειρο νόμο που ακόμα και σήμερα έχει αρκετά κενά και ασάφειες, η λύση του συνεταιρισμού ήταν η πιο καλή».
 2 Γιατί ο αγροτικός κόσμος του νομού αδιαφόρησε και δεν γράφτηκε στη νέα οργάνωση;
«Το κόστος εγγραφής, 300 ευρώ, εφάπαξ και όχι σε τρεις ισόποσες δόσεις, όπως είχε κατατεθεί η πρόταση στη συνέλευση μετατροπής, ήταν ανασταλτικός παράγοντας για εγγραφές φυσικών προσώπων. Στην ουσία έμμεσα υπήρξε αποκλεισμός φυσικών προσώπων, ώστε τον έλεγχο της γενικής συνέλευσης να τον έχουν μέλη συγχωνευθέντων ανενεργών συνεταιρισμών με κάποια περιουσιακά στοιχεία που τα εκχώρησαν στο νέο σχήμα».
 3 Τι έφταιξε για την απαξίωση και την τραγική οικονομική κατάσταση της Ενωσης;
«Το γεγονός ότι τα περισσότερα μέλη του Δ.Σ. της ΕΑΣ Μεσσηνίας δεν είχαν σχέση με την πραγματική παραγωγή, αλλά κρατούσαν τις καρέκλες για αρκετά χρόνια και για ίδιον όφελος, κάνοντας διορισμούς - ρουσφέτια για οικογενειακούς και για ψηφοθηρικούς λόγους, μιας και ήταν διαβατήριο για να βοηθηθούν σε εκλογικές αναμετρήσεις (δήμους - Νομαρχία - βουλευτές)».
 4 Οι ευθύνες των διοικήσεων παραγράφηκαν; Δεν πρέπει να αποδοθούν;
«Παραγράφονται, όταν δοθεί απαλλαγή ευθύνης από τη γενική συνέλευση. Βεβαίως και πρέπει να αποδοθούν, αλλά μην το ξεχνάμε, στην Ελλάδα ζούμε».
 5 Εχει μέλλον και κάτω από ποιες προϋποθέσεις ο νέος συνεταιρισμός;
«Με τα 500 μέλη που απαριθμεί μέχρι στιγμής και για την εμβέλεια που έχει σε όλη τη Μεσσηνία, όχι. Θα πρέπει να αποδεχθεί με ευνοϊκούς όρους τα μέλη της ομάδας παραγωγών σταφίδας (περίπου 1.500) και όποιον άλλο παραγωγό λαδιού - καλαμποκιού - ελιάς παραδίδει το προϊόν του στο συνεταιρισμό».
 6 Μπορεί ο νέος νόμος να καταπολεμήσει την εξάρτηση των συνεταιρισμών από τα κόμματα;
«Κανένας νόμος δεν μπορεί να καταπολεμήσει αυτήν την εξάρτηση, παρά μόνο η ίδια η κοινωνία».
 7 Θα δώσει τέλος στην παρουσία των συνεταιρισμών - "σφραγίδων";
Αν εφαρμοστεί σωστά ναι. Και ο προηγούμενος προέβλεπε κάτι τέτοιο, αλλά δεν εφαρμόστηκε».
 8 Το ελαιόλαδο είναι χρυσάφι στα λόγια. Τι φταίει που δεν μπορεί να γίνει και στην πράξη;
«Ελλειψη σοβαρής προωθητικής προβολής σε επίπεδο χώρας με αποτέλεσμα να παράγουμε τις περισσότερες παγκοσμίως ποσότητες έξτρα παρθένου ελαιολάδου, αλλά τις διαθέτουμε χύμα κυρίως στην Ιταλία, η οποία με τη σειρά της τις εξάγει τυποποιημένες.Περισσότερη πόροι στην προώθηση».
 9 Η επέκταση του ελαιολάδου ΠΟΠ Καλαμάτα σε όλο το νομό μπορεί να δώσει λύση; Μπορεί να αλλάξει θεαματικά την κατάσταση;
«Θεαματικά όχι. Ομως, η κατανάλωση στρέφεται πλέον σε προϊόντα επώνυμα ΠΟΠ - ΠΓΕ. Με σωστή στρατηγική προώθησης σίγουρα είναι πιο εύκολο. Ομως, μην περιμένουμε να αποδώσει άμεσα».
 10 Γιατί ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γαργαλιάνων αποτελεί φωτεινή εξαίρεση στο συνεταιριστικό κίνημα;
«Είναι ο μεγαλύτερος ελαιουργικός αγροτικός συνεταιρισμός. Αφενός βρίσκεται στον πιο παραγωγικό κάμπο της χώρας μας, αφετέρου η περιοχή μας έχει συνεταιριστική συνείδηση. Εξάλλου οι πρώτες ομάδες παραγωγών ολοκληρωμένης διαχείρισης ελαιολάδου δημιουργήθηκαν στην περιοχή».
 11 Τι γίνεται φέτος με τη σταφίδα;
«Οι ποσότητες στην περιοχή της Τριφυλίας είναι μειωμένες κατά 30%-40% σε σχέση με πέρυσι. Οι συνεχιζόμενες ξηροθερμικές συνθήκες που επικράτησαν αυτό το καλοκαίρι, δημιούργησαν αφυδάτωση στα σταφιδάμπελα».
 12 Η ΣΚΟΣ μπορεί να στηρίξει το προϊόν και τους παραγωγούς;
«Το έχει αποδείξει τα τελευταία 5 χρόνια. Το κόστος παραγωγής είναι 70 - 80 λεπτά το κιλό. Αν δεν υπήρχε συγκεκριμένη παρέμβαση, σήμερα στη Μεσσηνία σταφίδα δεν θα υπήρχε».
 13 Τι μήνυμα θα στέλνατε στους σταφιδοπαραγωγούς της περιοχής και του νομού;
«Στηρίξτε τη συγκέντρωση που γίνεται μέσω της πρώην ΕΑΣ Μεσσηνίας για λογαριασμό της ΣΚΟΣ. Είναι μονόδρομος, αν θέλουμε να συνεχίσει να υπάρχει σταφίδα».
 14 Η αναθεώρηση της ΚΑΠ είναι στη σωστή κατεύθυνση;
«Κάθε αναθεώρηση έχει αποδειχθεί ότι είναι εις βάρος του Ελληνα αγρότη - παραγωγού».
 15 Γιατί οι κυβερνήσεις αδιαφορούν για τον αγροτικό κόσμο της χώρας;
«Γιατί είμαστε ανοργάνωτοι και αυτό το γνωρίζουν καλά».
 16 Τι θα ζητούσατε από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης;
«Τα μισά από όσα εξαγγέλλουν οι εκάστοτε υπουργοί να γίνονται πράξεις και να εφαρμόζονται οι νόμοι».
 17 Ο Δήμος Τριφυλίας μπορεί να στηρίξει -και πώς- τους αγρότες της περιοχής;
«Διασφαλίζοντας τη συνέχιση της λειτουργίας του Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην Κυπαρισσία».
 18 Με τη διαχείριση των νερών και τις γεωτρήσεις τι πρέπει να γίνει;
«Επιτέλους να μπει μια τάξη. Αν συνεχιστεί η αλόγιστη σπατάλη των υδάτινων πόρων, φοβάμαι ότι πολύ σύντομα θα έχουμε πόλεμο για το νερό».
 19 Εχετε μετανιώσει που επιλέξατε να ζήσετε στους Γαργαλιάνους και να ασχοληθείτε με τη γεωργία;
«Ευχαριστώ το Θεό που μου έδωσε την φώτιση και επέστρεψα στη γη που μεγάλωσα. Ηταν συνειδητή επιλογή και όχι ανάγκη».
 20 Τι θα λέγατε στους νέους που θέλουν να επιστρέψουν στα χωριά των γονιών τους και να ασχοληθούν με τη γη;
«Αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις κάντε το τώρα. Αύριο ίσως να είναι αργά».
~~** ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Πάνος Παγάνης γεννήθηκε στη Μεσσηνία το 1971. Είναι έγγαμος. Εχει σπουδάσει προγραμματισμό και ανάλυση. Είναι αγρότης από το 1994 και καλλιεργεί πολλά στρέμματα με σταφίδες και ελιές. Είναι μέλος της Διαχειριστικής Επιτροπής της σταφίδας στην ΕΑΣ για 2 θητείες, μέλος -αντιπρόεδρος των Νέων Συνεταιρισμένων Αγροτών Ελλάδος και μέλος του Δ.Σ. της ΕΑΣ Μεσσηνίας .  από τον

~** "Παγώνουν" Καλαμάτα και προωθούν Τρίπολη με πολυδάπανο σενάριο για αεροδρόμιο :
"Παγώνουν" Καλαμάτα και προωθούν Τρίπολη με πολυδάπανο σενάριο για αεροδρόμιο
* Την ώρα που η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχουν "παγώσει" ουσιαστικά την υπόθεση αναβάθμισης του αεροδρομίου Καλαμάτας, επιχειρούν με κάθε τρόπο και με οποιοδήποτε κόστος να μετατρέψουν το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης σε πολιτικό.
Οπως πολλές φορές κατά το παρελθόν έχουμε τονίσει, υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα προσγείωσης και απογείωσης ακόμη και για τα μικρότερα πολιτικά αεροσκάφη. Γεγονός που καθιστά απαγορευτική την χρήση του αεροδρομίου για πτήσεις τσάρτερ ή για δρομολόγια εταιρειών χαμηλού κόστους.
Από την απάντηση όμως του υπουργού Μεταφορών Κώστα Χατζηδάκη στο βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Ανδριανό, φαίνεται ότι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας μελετά ένα πολυδάπανο σενάριο που ισοδυναμεί με νέο αεροδρόμιο. Και αυτό γιατί όπως αναφέρεται σε αυτό προβλέπεται επανασχεδιασμός του διαδρόμου προσγείωσης και δορυφορική λύση στο πρόβλημα της βοήθειας για προσέγγιση των αεροπλάνων.
Ειδικότερα ο κ. Χατζηδάκης στην απάντηση αναφέρει: "Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εξετάζει μελέτη η οποία πραγματεύεται εναλλακτικά σενάρια για την αντιμετώπιση των δυσχερειών προσέγγισης και απογείωσης στο αεροδρόμιο της Τρίπολης. Τα κύρια σημεία της μελέτης εστιάζονται στον επανασχεδιασμό του διαδρόμου προκειμένου να αμβλυνθούν κατά το δυνατόν τα παρουσιαζόμενα εμπόδια στην επιφάνεια περιορισμού εμποδίων, κατά Annex 14 του ICAO. Προκειμένου να αμβλυνθούν τα προβλήματα ενόργανης προσέγγισης/απογείωσης, που παρουσιάζονται λόγω της μορφολογίας της περιοχής πέριξ του αεροδρομίου, ο μελετητής υπέβαλε πρόταση βασιζόμενη σε αξιοποίηση δορυφορικών διαδικασιών (EGNOS) στην προτεινόμενη θέση".
Πρέπει να σημειωθεί ακόμη ότι πριν από 2 μήνες περίπου ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης που πρωταγωνιστεί στην ιστορία αυτή, είχε αναγγείλει τη δέσμευση κονδυλίων του προγράμματος "JESSICA" που προορίζεται για αστικές αναπλάσεις προκειμένου να γίνουν έργα μετατροπής του αεροδρομίου σε πολιτικό μέσω συμβάσεων παραχώρησης.
Είναι προφανές ότι σε περιόδους σκληρών περικοπών που απαιτείται η αξιοποίηση και του τελευταίου ευρώ των δημόσιων ταμείων, κάποιοι παράγοντες για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους σχεδιάζουν ένα πολυδάπανο έργο που δεν πρόκειται να προσφέρει τίποτε ουσιαστικά στην οικονομία της χώρας και της περιοχής. Η λειτουργία του αυτοκινητόδρομου που ολοκληρώνεται σύντομα ελαχιστοποιεί τις αποστάσεις μετακίνησης από το αεροδρόμιο Καλαμάτας προς Τρίπολη και Σπάρτη και δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για νέο αεροδρόμιο. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα το γεγονός ότι η απόσταση του συγκροτήματος της Costa Navarino από το αεροδρόμιο Καλαμάτας είναι σχεδόν διπλάσια χρονικά από αυτήν της Τρίπολης και της Σπάρτης.
Και ενώ σχεδιάζονται όλα αυτά, Περιφέρεια και Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έχουν εγκαταλείψει ουσιαστικά την υπόθεση αναβάθμισης του αεροδρομίου Καλαμάτας, η προοπτική του οποίου θα εξαρτηθεί από τις προθέσεις του ιδιώτη στον οποίο θα παραχωρηθεί. Ενώ το πολιτικό προσωπικό της Μεσσηνίας και οι τοπικοί παράγοντες αδρανούν αφήνοντας τους άλλους να κάνουν παιχνίδι με το μέλλον μιας σοβαρότατης υποδομής της Μεσσηνίας. 

~** Προέχουν τα οικονομικά και όχι ο «νέος Καλλικράτης»     :
Προέχουν τα οικονομικά και όχι ο «νέος Καλλικράτης»
* Τα οικονομικά και θεσμικά ζητήματα είναι αυτά που απασχολούν τους δήμους και όχι τα χωροταξικά, όπως επισημαίνεται από τους δημάρχους Τριφυλίας και Πύλου - Νέστορος, με αφορμή την συζήτηση που έχει ανοίξει στην περιοχή για χωροταξική ανακατανομή και δημιουργία ενός νέου δήμου με έδρα τους Γαργαλιάνους. Η συζήτηση αυτή κατά κύριο λόγο έχει αναπτυχθεί στην περιοχή των Γαργαλιάνων φέρνοντας στην επιφάνεια τις παλιές προτάσεις του ΙΤΑ και τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων της περιοχής.
Μπορεί οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων λόγω και των πολλών προβλημάτων, να επιζητούν χωροταξική αναδιάρθρωση στην περιοχή, ωστόσο τόσο οι δήμαρχοι όσο και οι επικεφαλής των παρατάξεων δεν φαίνεται να συμμερίζονται τις απόψεις τους. Με βάση δε και όσα ειπώθηκαν στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση από την πλευρά της κυβέρνησης και του υπουργείου, καθώς ξεκαθαρίστηκε ότι οι όποιες χωροταξικές αλλαγές θα γίνουν σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις που αφορούν μόνο τα νησιά και την Θράκη. Μάλιστα από τους δημάρχους επισημαίνεται ότι με δεδομένα τα οικονομικά προβλήματα, το να ανοίγει το θέμα του χωροταξικού δεν μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση αλλά ούτε και να δώσει λύση, ενώ ξεκαθαρίζεται ότι η επιστολή του υπουργού Εσωτερικών εστάλη στους δημάρχους και μόνο σ' αυτούς. Δεν λείπουν πάντως και οι απόψεις ότι ίσως και σκοπίμως να άνοιξε αυτή η συζήτηση για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα πραγματικά προβλήματα που έχει η τοπική αυτοδιοίκηση.
Ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας σημείωσε σχετικά με το θέμα: «Το κυρίαρχο ζήτημα στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ, όσο και στις επαφές με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εσωτερικών, τόσο στην αίθουσα του συνεδρίου όσο και έξω από αυτήν είναι η αναγκαία οικονομική στήριξη των δήμων, έτσι ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στοιχειωδώς στις κοινωνικές τους υποχρεώσεις και στις υποχρεώσεις μισθοδοσίας των εργαζομένων. Αυτό είναι το κυρίαρχο ζήτημα και αυτό απασχολεί όλους τους δημάρχους. Αντιλαμβάνεστε ότι όταν κάνουμε έναν ύστατο αγώνα για την επιβίωση της αυτοδιοίκησης, τα άλλα ζητήματα, τα όποια άλλα ζητήματα, έχουν ή πρέπει να έχουν πολύ μικρή σημασία για τις τοπικές κοινωνίες.Το ζητούμενο είναι πώς θα μισθοδοτούνται οι εργαζόμενοι για να παρέχουν στοιχειωδώς εργασίες, πώς οι δήμοι θα ανταποκρίνονται στις στοιχειώδεις ανάγκες τους, πώς θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί, σε μια περίοδο που μαστίζει τις τοπικές μας κοινωνίες η ανεργία και η οικονομική ανέχεια. Είναι γνωστό ότι ο "Καλλικράτης" δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές και λειτουργικά και οργανωτικά και χωροταξικά, επομένως καθώς τα προβλήματα λόγω της οικονομικής κρίσης οξύνονται, είναι ευνόητο ότι αναζωπυρώνονται και οι σχετικές συζητήσεις για όλα τα ζητήματα.
Είναι κατανοητό να γίνονται διάφορες συζητήσεις, οφείλω όμως να πω και από ερωτήματα που πλανήθηκαν στο συνέδριο της ΚΕΔΕ και από απαντήσεις που έχουν δοθεί εκ μέρους του υπουργού, ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης δεν είναι το "ξήλωμα" του "Καλλικράτη". Μίλησε για μερικές ακραίες περιπτώσεις στη Θράκη και σε μερικά νησιά και βεβαίως εκεί που επικέντρωσε τις αναφορές του ήταν η οικονομική στήριξη η οποία με το σταγονόμετρο θα δοθεί στους δήμους.Επαναλαμβάνω ότι είναι κατανοητό να αναζωπυρώνονται συζητήσεις που είχαν γίνει στο παρελθόν οι οποίες όμως δεν θα πρέπει να διαταράξουν την λειτουργία των δήμων και ιδιαίτερα του δικού μας δήμου. Ακούω διάφορους προβληματισμούς, κατανοώ τον προβληματισμό, αλλά αν πάμε πάλι με αυτές τις αντιπαραθέσεις αντιλαμβάνεστε ότι και η όποια ενδεχόμενη λύση δυσχεραίνεται και ενδεχομένως αποπροσανατολίζουν από το κυρίως σήμερα ζητούμενο που είναι η οικονομική στήριξη των δήμων ώστε να αποτελέσουν ανάχωμα στην κατάρρευση των τοπικών μας κοινωνιών».
Ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης μας είπε χαρακτηριστικά: «Καταρχήν θεωρώ ότι η κουβέντα που έχει ανοίξει κακώς άνοιξε, καθώς ο υπουργός είναι ξεκάθαρος και στις σημερινές του δηλώσεις αλλά και στις κατ' ιδίαν συναντήσεις που έχουμε. Η συγκεκριμένη παράγραφος της επιστολής που έχει στείλει στους δημάρχους και μόνο στους δημάρχους για ενημέρωση αφορά μόνο κάποιες ιδιαίτερες περιπτώσεις της νησιωτικής περιοχής και της Θράκης και δεν αφορά από την αρχή ξήλωμα και ράψιμο του "Καλλικράτη". Φυσικά υπάρχει κουβέντα αλλά αυτό το πρόβλημα αν ανοίξει από τώρα θεωρώ ότι κάνει κακό στην αυτοδιοίκηση, γιατί μείζον δικό μας ζήτημα είναι τα οικονομικά και τα θεσμικά. Με το να συζητάμε τα χωροταξικά δεν λύνουμε το ζήτημα της οικονομίας και της βιωσιμότητας των δήμων αλλά δημιουργούμε προβλήματα, διότι ένας δήμος χωρίς λεφτά είναι δήμος χωρίς λεφτά, όσους δήμους και να έχεις αν δεν έχεις χρήματα να επιβιώσουν, το πρόβλημα παραμένει. Αρα δεν είναι η χωροταξία το πρόβλημα, είναι η επιβίωση των δήμων, η συνέπεια της Πολιτείας στα χρήματα που κάνει να δώσει στην αυτοδιοίκηση και ειδικά οι θεσμικές αλλαγές, αυτό ζητάμε και αυτό διεκδικούμε. Και αυτό ο υπουργός και ο ίδιος ο πρωθυπουργός το διασφαλίζουν με τις ανακοινώσεις που είχαμε στο συνέδριο της ΚΕΔΕ. Θεωρώ ότι για μένα το θέμα δεν υπάρχει, μπορεί κάποιοι να συζητούν και καλά κάνουν και συζητούν, αλλά από εκεί και πέρα θα το δούμε σε κάποια επόμενη στιγμή όταν λυθούν όλα τα προβλήματα που αφορούν τα οικονομικά και την βιωσιμότητα των δήμων».
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Τριφυλίας Δημήτρης Σωτηρόπουλος επισήμανε: «Δεν έχω να κάνω κάποια δήλωση για αυτό το θέμα, καθώς θεωρώ αυτή την ανακατωσούρα φαιδρή».
Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Σαράντος Κουκούμης τόνισε: «Νομίζω ότι είναι ζήτημα που ήρθε σε μια ώρα ακατάλληλη να ανοίξει και μπορεί να υπάρχει στόχος. Οταν οι δήμοι είναι σε πολύ δεινή οικονομική κατάσταση και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους, όπως είναι η καθαριότητα, έρχεται να αποπροσανατολίσει και τον κόσμο της Τριφυλίας με ένα θέμα επουσιώδες που είναι η χωροταξία, καθώς θα δημιουργηθούν δύο φτωχοί δήμοι, θα διαιρεθεί η φτώχεια. Αντί να διεκδικήσει ο κόσμος και να προσανατολιστεί σε μια διεκδίκηση απέναντι στο κράτος, να τηρήσει τις υποχρεώσεις του, ώστε να μπορέσουν και οι δήμοι να ανταποκριθούν στις αυξημένες υποχρεώσεις τους, στρεφόμαστε σε επουσιώδη ζητήματα όπως του χωροταξικού, που χωρίς πόρους δεν μπορεί να λυθεί κανένα ζήτημα. Ο "Καλλικράτης" παίζει το ρόλο του ιμάντα, να περάσει η κυβερνητική πολιτική προς τα κάτω, προς τον λαό. Το ίδιο λοιπόν θα είναι, είτε είναι ένας δήμος είτε δύο».
Ο Κωστής Αβδίκος πρόεδρος της Δ.Κ. Γαργαλιάνων σημείωσε: «Ο "Καλλικράτης" μέχρι τώρα δεν απέδωσε κανένα σκοπό από αυτούς που επιδίωκε, δεν μπόρεσε ο Δήμος Τριφυλίας να συνενώσει τα χωριά από την μια άκρη του στην άλλη. Αυτή είναι και η μεγάλη χωροταξική ανισότητα, το να ξεκινά κάποιος από την Τραγάνα να πάει στην Κυπαρισσία να πάρει από την εφορία ένα μικρό παράβολο, κάνοντας 80 χιλιόμετρα τα οποία στοιχίζουν, είναι ένα σημαντικό έξοδο. Λειτουργικά ο δήμος δεν έχει καταφέρει να ενώσει τα συστήματα στις τρεις μεγαλύτερες πόλεις, σε Φιλιατρά, Γαργαλιάνους και Κυπαρισσία. Το αίτημα για δημιουργία νέου δήμου είναι για χωροταξικούς και λειτουργικούς σκοπούς. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας δήμο, πρέπει να έχεις έναν πληθυσμό, θέλουμε ένα δήμο εφόσον εγκριθεί από την κυβέρνηση. Θέλουμε όμως ένα δήμο άσχετα αν θα είμαστε 2 ή 3 πόλεις -η Χώρα έχει εκφράσει μέσω του προέδρου της αυτή την άποψη και εμείς με τους Χωραΐτες έχουμε χρόνια δεσμούς. Μπορεί να γίνει ένας δήμος στην περιοχή μας είτε μαζί με την Χώρα είτε με τα Φιλιατρά, είτε όλοι μαζί, πιο πιθανό όμως είναι να γίνει αυτό μαζί με την Χώρα, καθώς και η Χώρα θέλει να φύγει από την Πύλο που έχει απόσταση 25 χιλιόμετρα και να έρθει στους Γαργαλιάνους».
Ο πρόεδρος της Δ.Κ. Φιλιατρών Χαράλαμπος Στάμος επισήμανε: «Για το θέμα αυτό έχουμε συνεδρίαση του συμβουλίου μας την Δευτέρα στις 8 και δεν μπορώ να τοποθετηθώ πριν από αυτό, καθώς δεν είμαι μόνος μου και δεν μπορώ να προκαταλάβω τι θα αποφασιστεί».
Ο πρόεδρος της Δ.Κ. Κυπαρισσίας Τζίμης Χρονόπουλος είπε: «Οι δήμοι να επανέλθουν όπως ήταν αρχικά, επί "Καποδίστρια", χίλιες φορές όπως ήταν τότε. Σήμερα δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στις ανάγκες του κόσμου, ούτε να ελεγχθεί όλη η περιοχή. Οι δήμοι τότε ήταν μικρότεροι σε έκταση και ήταν καλύτερα, μπορούσε να εξυπηρετηθεί ο κόσμος καλύτερα, είχε άποψη ο πρόεδρος, ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος, τώρα δεν μπορείς να καλύψεις τις ανάγκες, είναι μεγάλες οι αποστάσεις. Παράλληλα δεν μας καλύπτουν ούτε οι υπηρεσίες, ενώ έχουν περάσει δύο χρόνια, το Τοπικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας ακόμη δεν έχει ούτε γραφείο, ενώ οι άλλες υπηρεσίες που έχουν περάσει στους δήμους δεν έχουν επανδρωθεί ακόμη, έχουν πάρει τις αρμοδιότητες οι δήμοι αλλά οι φάκελοι είναι ακόμη στις πρώην νομαρχίες ή στην Περιφέρεια».
Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε και με τον πρόεδρο της Δ.Κ. Χώρας Νίκο Γιαννακόπουλο προκειμένου να εκφράσει την θέση του για το συγκεκριμένο θέμα, ωστόσο πέρα από μια αρχική επικοινωνία, δεν κατέστη δυνατό στην συνέχεια να πάρουμε απάντηση στις επανειλημμένες κλήσεις μας.    από  
~** Διεθνής αναγνώριση "Τrip advisor" για το "Fish & Pasta Καννάς :
Διεθνής αναγνώριση "Τrip advisor" για το "Fish & Pasta Καννάς
*   Το σήμα της πιστοποίησης του παγκόσμιου φορέα "Τrip advisor" κέρδισε πρόσφατα το εστιατόριο "Fish & Pasta Καννάς" της Καλαμάτας.
Σύμφωνα με την επιστολή του φορέα, το εστιατόριο έχει συγκεντρώσει πολύ θετικά σχόλια από τους επισκέπτες από το εξωτερικό, οι οποίοι στα κείμενά τους μιλούν για το ποιοτικό, χειροποίητο φαγητό, τις τιμές του, αλλά και για την εξυπηρέτηση.
Το "Τrip advisor" είναι ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως ταξιδιωτικά site με περισσότερους από 50 εκ. επισκέπτες το μήνα, οι οποίοι απευθύνονται σε αυτό για έγκυρη πληροφόρηση σχετικά με τη διαμονή και την εστίαση σε κάθε τόπο σε όλο τον κόσμο.
Στη Μαρίνα Καλαμάτας, 27210 91596, 6944-991360.       
 
~** Κων. Μαρκουλάκης: «Να καθιερωθεί ένας θεσμός παραστάσεων στην Αρχαία Μεσσήνη» :
Κων. Μαρκουλάκης: «Να καθιερωθεί ένας θεσμός παραστάσεων στην Αρχαία Μεσσήνη»
*   «Αγαπώ το θέατρο γενικώς κι αυτό σημαίνει ότι είμαι υπέρ όλων των μορφών του θεάτρου» λέει ο γνωστός ηθοποιός Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης που αντιμετωπίζει το θέατρο ως θεατής… «Κι είμαι θεατής πλατιάς γκάμας» όπως λέει χαρακτηριστικά. Χθες το βράδυ συμπρωταγωνιστώντας με τον Αιμίλιο Χειλάκη, παρουσίασαν τον "Οιδίποδα τύραννο" του Σοφοκλή στην Αρχαία Μεσσήνη. «Μια παράσταση που είναι καινοτόμα γιατί κοιτάζει πίσω, στην καταγωγή του αρχαίου δράματος» όπως λέει ο γνωστός ηθοποιός, τονίζοντας ότι η Επίδαυρος δεν σημαίνει απαραίτητα και καταξίωση!
 - Αρχαία Μεσσήνη, ένα αρχαίο θέατρο "καινούργιο" για ηθοποιούς και κοινό. Ποια είναι η εντύπωσή σας;
«Τα αρχαία θέατρα είναι τα μόνα μνημεία παγκοσμίως ίσως, που κρατάνε μια άμεση επαφή με την λειτουργία για την οποία φτιάχτηκαν. Ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Μεσσήνης είναι ένας εξαιρετικός χώρος και το γεγονός ότι παίξαμε με πανσέληνο έκανε και τη δική μας εμπειρία και των θεατών πολύ ξεχωριστή. Η παράσταση στην Αρχαία Μεσσήνη πραγματοποιήθηκε με την ιδιαίτερη συνεργασία και την αρωγή του "Διαζώματος" και νομίζω ότι αξίζει να καθιερωθεί ένας θεσμός παραστάσεων στην Αρχαία Μεσσήνη».
 - Είστε σύμφωνος προφανώς με το σκοπό του "Διαζώματος" για απόδοση των αρχαίων θεάτρων στο κοινό;
«Πρέπει να μην ξεχνάμε από τη μια την ανησυχία των αρχαιολόγων για την προστασία των αρχαιολογικών χώρων γιατί άλλωστε οφείλουν και οι ίδιοι αλλά και όλοι μας να τους προστατεύουμε. Από την άλλη δεν πρέπει να ξεχνάμε το πολύ βασικό χαρακτηριστικό που έχουν τα αρχαία ελληνικά μνημεία και θέατρα, που είναι τα μοναδικά που μπορούν σήμερα να χρησιμοποιηθούν για την ίδια ακριβώς λειτουργία για την οποία φτιάχτηκαν.
Σκεφτείτε τι σημαίνει για τους ηθοποιούς και τους συντελεστές μιας παράστασης αλλά και για τους θεατές να βρίσκονται στο αρχαίο θέατρο και να ακούγεται ο λόγος του Σοφοκλή ή του Ευριπίδη ή του Αισχύλου ή του Αριστοφάνους όπως ακουγόταν χιλιάδες χρόνια πριν, που αυτό το θέατρο ήταν σύγχρονο της εποχής που κατασκευάστηκε. Αυτό νομίζω είναι μοναδικό προνόμιο της Ελλάδας. Αρχαιολογικά μνημεία υπάρχουν παντού στον κόσμο αλλά συνήθως είναι λατρευτικά και χρησιμοποιούνται πια ως μουσεία. Το να χρησιμοποιείς ένα αρχαίο θέατρο για να παίζεις σήμερα παραστάσεις αρχαίου δράματος, το καθιστά ζωντανό και υπαρκτό και όχι μουσειακό χώρο, κι αυτή ακριβώς είναι η σπάνια δυνατότητα που έχουμε στην Ελλάδα. Επιπλέον αυτή η σπάνια δυνατότητα συνδέεται με τον πολιτισμό της χώρας μας, με τον τουρισμό της και με το μερίδιο αν θέλετε της ανάπτυξης που μπορούμε να έχουμε απ' αυτή την πλευρά.
Αρα νομίζω και οι αρχαιολογικές υπηρεσίες πρέπει να συνεργαστούν αγαστά με θεσμούς σαν το "Διάζωμα" γιατί δεν είναι σε διαφορετικές πλευρές, αλλά ακριβώς στην ίδια πλευρά και είναι σύμμαχοι στην επιθυμία και των θεατών και των δημιουργών να χρησιμοποιούνται τα αρχαία θέατρα ως χώροι παραστασιακοί. Ξέρετε, το έχω δει την Επίδαυρο, στους Δελφούς, τώρα και στην Αρχαία Μεσσήνη, ότι οι θεατές γοητεύονται τόσο πολύ από ένα αρχαίο θέατρο που η παράσταση λειτουργεί σε δεύτερο επίπεδο. Αυτή την μοναδική εμπειρία μόνο στην Ελλάδα μπορείς να τη βρεις».
 - Είναι ένας από τους λόγους που οι ηθοποιοί θεωρείτε καταξίωση το να παίξετε στην Επίδαυρο;
«Από την Επίδαυρο πια έχουν περάσει θεάματα διαφόρων ειδών και όχι μόνο οι παραστάσεις που είναι πολύ φροντισμένες, όπως επίσης έχουν περάσει και διάφοροι ηθοποιοί. Ετσι λοιπόν δεν νομίζω ότι ένας ηθοποιός πρέπει να έχει ως στόχο για την καταξίωσή του να παίξει στην Επίδαυρο, γιατί αυτό πια έχει συμβεί σε πάρα πολλούς. Δεν νομίζω λοιπόν ότι η Επίδαυρος είναι μια επιβεβαίωση ικανοτήτων ιδίως εάν κανείς έχει παίξει ήδη στην Επίδαυρο. Για μένα η φετινή ήταν η πέμπτη φορά και πια έχει πολύ μεγάλη σημασία το τι καταθέτεις εκεί και όχι απλά ότι έτυχε να παίξεις εκεί. Σημασία έχει σε τι παράσταση έπαιξες, πώς έπαιξες, αν κατάφερες να επικοινωνήσεις με το κοινό, με το ίδιο το έργο. Ο ίδιος ο χώρος της Επιδαύρου βέβαια πρέπει να ξέρετε ότι "αγκαλιάζει" πολύ το θέαμα, βοηθάει τον ηθοποιό στο να στείλει την ενέργειά του στο κοινό, αλλά η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται προσοχή και σεβασμό. Γιατί μπορεί να σου εξυψώσει την ερμηνεία αρκεί να ξέρεις τους κώδικές του, γιατί υπάρχουν συγκεκριμένοι τρόποι να χειριστεί ένας δημιουργός τον εαυτό του μέσα στην Επίδαυρο. Αν τον σεβαστείς τον χώρο στο αποδίδει στο πολλαπλάσιο».
 - Η εμπειρία σας από την παράσταση ποια είναι τώρα που φτάνει προς το τέλος της;
«Η παράσταση για εμάς ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα διεργασία από το ξεκίνημά της έναν χρόνο πριν που ο Αιμίλιος Χειλάκης μου πρότεινε να συμμετέχω ερμηνεύοντας έναν τριπλό ρόλο. Σκοπός του ήταν να δημιουργήσουμε μια παράσταση που θα κρατήσει τουλάχιστον δύο από τις συμβάσεις των παραστάσεων στην εποχή του Σοφοκλή. Πρώτον ο θίασος να είναι αμιγώς αντρικός και δεύτερον όλους τους ρόλους να τους ερμηνεύουν τρεις υποκριτές, ο Σοφοκλής μάλιστα εισήγαγε τον τρίτο υποκριτή γιατί μέχρι τότε υπήρχαν μόνο δύο. Αυτά τα δύο στοιχεία λοιπόν τα επεξεργάστηκε ο σκηνοθέτης μας Τσέζαρις Γκραουζίνις, που έχει κάνει μια αξιοπρόσεκτη πορεία στη Λιθουανία και σε χώρες της Ευρώπης, αλλά και μια ενδιαφέρουσα πορεία στην Ελλάδα. Η παράσταση λοιπόν στηρίζεται σε πολύ κεντρικούς πυλώνες του παραδοσιακού θεάτρου. Στον πυλώνα της τελετουργίας, στον πυλώνα της αφήγησης και στον πυλώνα του παιχνιδιού. Αυτό που φτιάξαμε λοιπόν είχε μια πιο φρέσκια ματιά πάνω στο αρχαίο δράμα και στην αντιμετώπισή του, στην ουσία όμως αυτή η φρέσκια ματιά, η καινοτομία αν θέλετε, δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένα κοίταγμα προς τα πίσω στο θέατρο, στο αρχαίο δράμα και στην καταγωγή του. Είναι μεν μια σύγχρονη παράσταση αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι μια αποδημητική παράσταση ή με αλαζονικά στοιχεία που σκοπό τους θα είχαν να προβάλει κανείς τις σκηνοθετικές του ιδέες αφαιρώντας κάτι από την αξία του έργου».
 - Η αποδοχή του κοινού σας επηρέασε;
«Το πώς υποδέχτηκε το κοινό την παράσταση μας έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση. Τολμώ να το πω -επειδή ήδη το έχουν πει άλλοι και έχει γραφτεί- ότι την υποδέχτηκαν ως την παράσταση του καλοκαιριού στο αρχαίο δράμα. Οι κριτικές ήταν πράγματι εξαιρετικές και αυτό σήμαινε για εμάς μια επιβράβευση της προσπάθειάς μας, όμως το πιο ενδιαφέρον στοιχείο που βρήκα εγώ είναι άλλο: Ο τρόπος που υποδέχτηκε το κοινό την παράσταση ήταν ενθουσιώδης όχι μόνο για τους λάτρεις τους αρχαίου δράματος ή τους κριτικούς, αλλά και από το ευρύτερο κοινό στην περιφέρεια, που πολλές φορές προσέρχεται στο θέατρο όχι για την αγάπη του στο ίδιο το θέατρο, αλλά με την αγάπη που έχει για κάποιον ή για κάποιους ηθοποιούς που πρωταγωνιστούν. Αυτό δεν το λέω ως αρνητικό ή ως θετικό αλλά ως ένα πραγματικό γεγονός. Αυτό το κοινό λοιπόν που δεν είναι "ειδικό" στο αρχαίο δράμα, ενθουσιάστηκε με την παράσταση που δεν έχει μεν μια κλασική φόρμα αλλά είναι στην ουσία της κλασική. Εννοώ δηλαδή ότι σέβεται τον Σοφοκλή, ξέρει ότι από μόνο του το έργο είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον Και το μόνο που χρειάζεται κανείς είναι να βρει τους τρόπους να μεταφέρει το περιεχόμενο στο κοινό».
 - Ως καλλιτέχνης έχετε συμμετάσχει και σε "νεωτεριστικές" παραστάσεις. Τις προτιμάτε, ή αγαπάτε περισσότερο τις "κλασικές";
«Αγαπώ το θέατρο γενικώς κι αυτό σημαίνει ότι είμαι υπέρ του θεάτρου του νεωτεριστικού, του κλασικού, του πειραματικού, του διασκεδαστικού, είμαι υπέρ όλων των μορφών του θεάτρου. Κάθε μορφή του θεάτρου έχει απλώς επιτυχημένες ή λιγότερο επιτυχημένες εκδοχές. Επίσης αντιμετωπίζω το θέατρο ως θεατής και είμαι ένας θεατής πλατιάς γκάμας! Παίρνω χαρά και ευχαρίστηση από ποιητικές συλλογές, από ένα δοκίμιο, από μια καλή περιπέτεια στον κινηματογράφο, ή παρακολουθώντας διαφορετικά είδη θεάτρου. Προτιμώ βέβαια κάποια πράγματα από κάποια άλλα, αλλά αναγνωρίζω την αξία του θεάτρου συνολικά, οπότε δεν αποκλείω ένα είδος θεάτρου για να επιλέξω ένα άλλο».
 - Θεατρικά ο χειμώνας τι έχει;
«Υπάρχουν δύο παραστάσεις που για μένα είναι πολύ ενδιαφέρουσες και είναι και "κόντρα" στο κλίμα των ημερών. Στην αρχή της σεζόν και μέχρι το Φεβρουάριο θα είμαι στο θέατρο "Παλλάς" κι αυτό από μόνο του είναι μια εμπειρία γιατί είναι το μεγαλύτερο χειμερινό θέατρο που έχουμε, όπου σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή θα κάνουμε το μιούζικαλ "Σικάγο" του Μπομπ Φος. Με έναν θίασο εξαιρετικά καλό με τις Νάντια Καρύδη και Τάνια Τρύπη, τον Αντώνη Λουδάρο και τη Μαρινέλα!
Στο δεύτερο μέρος της σεζόν θα είμαι στο θέατρο "Ακροπόλ" σε σκηνοθεσία του Σπύρου Ευαγγελάτου τον "Επιθεωρητή" του Γκόγκολ, που είναι μια ρώσικη κωμωδία του προπερασμένου αιώνα αλλά είναι ιδιαίτερα επίκαιρη, γιατί μέσα στα δεινά των ανθρώπων της ρώσικης επαρχίας βρίσκει όλα τα χούγια των ανθρώπων της σημερινής ελληνικής πραγματικότητας».      

~** AΘΛΗΤΙΚΑ  : Για την  2η  αγωνιστική στην Ελληνική  Σούπερ Λίγκ ,
Ξάνθη-ΑΕΚ 1-0  , ( 0-0).- Το  γκόλ : 58΄ Μαρκόφσκι
 Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου 2012

 Ξάνθη-ΑΕΚ 1-0 ,   ( 0-0) .- Σάββατα 1/09/2012 .-
Γκολ: 58 ΄ Μαρκόφσκι ,
Κίτρινες: Αρκούδας, Κουρέλλας , Μάνταλος
Κόκκινες: Αρκούδας ,
Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιβιανί, Μπαξεβανίδης, Μπέρτος, Βάλλας, Γκλέισον, Μαρσελίνιο, Ονουάτσι,(55΄ Πλατέλας ) ,  Μαρκόφσκι, Φλίσκας, Μάνταλος, Ντάνι.
ΑΕΚ (Βαγγέλης Βλάχος): Κωνσταντόπουλος, Κοντοές, Κουτρουμπής, Μπουγαΐδης, Αρκούδας, Γιάγκο,( 60΄ Παυλής ) , Κορδέρο, Λαγός (32' λ.τ Γκερέιρο), Κουρέλλας, Φούντας,(58΄ Κατίδης) ,  Κατσικοκέρης.

~* Αύριο  Κυριακή .... για την 2η  αγωνιστική στο ελληνικό  ποδόσφαιρο :
ΒΕΡΟΙΑ  -  ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  0-1  (0-0).- ^ Σάββατο  01/09/2012 .-
Το γκόλ΅: 50΄ ο Κώστας  Δενδρινός .-
Κίτρινες: Τζημογιάννης, Τόμας, Γκιγιέρμο - Γουνδουλάκης, Κούρος, Μενδρινός, Περιστερίδης
 Βέροια (Μάκης Χάβος): Καντιμοίρης, Σνάουτσνερ, Τόμας, Καλογέρης, Ζε Βιτόρ (60΄ Καλτσάς), Τζημογιάννης, Ιωάννου, Γεωργέας, Μπαργκάν, Ολαϊτάν, Μπελόν (77΄ Γκιγιέρμο)
 Πανιώνιος (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Περιστερίδης, Σπυρόπουλος, Κουλουχέρης, Ανδράλας, Κούρος (74΄ Κουρντί), Ρόβας, Γουνδουλάκης (61΄ Αυλωνίτης), Μενδρινός, Αραβίδης, Οκόγιε (69΄ Ντούνης), Διαμαντάκος .-


ΑΡΗΣ     Θεσαλονίκης  - ΟΦΗ Κυριακή 02/09/2012 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Πειραιώς - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ  Δευτέρα 03/09/2012

ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης  - ΚΕΡΚΥΡΑ Κυριακή 02/09/2012

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 2-0 (2-0).-^ Σάββατο 01/09/2012.-
Τα γκόλ :43΄ Μαραγκουδάκης  και 31΄ Αναστασάκος .-
Κίτρινες: Κανακούδης, Παληγεώργος - Μπαϊκαρά
Πλατανιάς (Γιάννης Χατζηνικολάου): Κηπουρός, Αργυρόπουλος, Κανακούδης, Αναστασάκος, Μαραγκουδάκης, Αγκιλέρα, Κάλαϊτζιτς (82΄ Μιρτσέτα), Ουκάρ (60΄ Γκονζάλες), Τζανής, Ποτουρίδης, Ουντότζι (88΄ Παληγεώργος)
 Πανθρακικός (Σάββας Παντελίδης): Αντίλοβιτς, Βιγιαρέχο, Στάθης, Λουσέρο, Τσερφά, Μίνγκα (46΄ Κοντογουλίδης), Μουνάφο, Κυβελίδης, Μπαϊκαρά, Σαρακατσάνος, Πρίττας (58΄ Μιχαλόπουλος / 71΄ Γωνιάδης)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  Αθηνών - ΠΑΟΚ  Θεσσαλονίκης Kυριακή 02/09/2012

~ Χθές Παρασκευή 31/08/2012 : ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΣ Γιάννινα  1-1 , (1-1) .- Με πρωταγωνιστή  την διαιτησία  του  διαιτητή Σιδηρόπουλου  που κατάφορα σφύριξε εναντίον του Παναθηναϊκού .-

~**  Κρατείται επειδή μαχαίρωσε τον επίδοξο βιαστή της!
Κρατείται επειδή μαχαίρωσε τον επίδοξο βιαστή της!
* Σκηνές πανικού επικράτησαν το βράδυ της Παρασκευής στο κτίριο του υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας στην Πάτρα, όταν δυο αδέλφια επιχείρησαν να βιάσουν μια αλλοδαπή τουρίστρια και εκείνη τραυμάτισε με μαχαίρι τον έναν από αυτούς!
Σύμφωνα με την καταγγελία έκανε η νεαρή Αμερικανίδα, τα δυο αδέλφια που είναι φοιτητές την απομόνωσαν στις τουαλέτες του κτιρίου την ώρα που περίμενε τον σύζυγό της για να επιβιβαστούν μαζί στο πλοίο της γραμμής με προορισμό την Ιταλία. Καθώς την βρήκαν μόνη, επιχείρησαν να τη βιάσουν, όμως εκείνη έβγαλε ένα μαχαίρι που είχε στην τσάντα της!
Με αυτό κατέφερε να τραυματίσει τον έναν από τους επίδοξους βιαστές της, ο οποίος σωριάστηκε αιμόφυρτος στα δάπεδο ενώ ο αδελφός του έσπευδε να εξαφανιστεί. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος και ο δεύτερος δράστης αναζητείται, ενώ κρατείται και η αλλοδαπή που, αν και υπερασπίστηκε τον εαυτό της, θα αντιμετωπίσει κατηγορίες για παράνομη οπλοκατοχή, οπλοχρησία και σωματικές βλάβες!


~** Σε νέα συνάντηση των "τριών" κλειδώνει το σύνολο των μέτρων
*
~** O υπουργός Άμυνας της Τουρκίας αποκαλύπτει άγνωστη κατάρριψη μαχητικού αεροσκάφους από το Ιράκ! 

* Σε απάντηση κοινοβουλευτικής ερώτησης του βουλευτή Αϊδινίου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP)Metin Lütfi Baydar, o υπουργός Άμυνας της Τουρκίας İsmet Yılmaz υποστήριξε ότι από το 1965 έχουν καταγραφεί τρεις επιβεβαιωμένες καταρρίψεις μαχητικών αεροσκαφών της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας (THK) από ενέργειες ξένων κρατών. Η πρώτη και εν πολλοίς άγνωστη μέχρι σήμερα κατάρριψη σημειώθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 1983 όταν ζεύγος διθέσιων μαχητικών F-100F Super Sabre της 182 Filo “Atmaca” παραβίασε τον Ιρακινό εναέριο χώρο με αποτέλεσμα Mirage F-1EQ της Ιρακινής Αεροπορίας να προχωρήσει στην κατάρριψη του ενός αεροσκάφους μετά από εκτόξευση βλήματος Super 530F-1. Το τουρκικό μαχητικό κατέπεσε στη κοιλάδα Ζaho κοντά στα τουρκο-ιρακινά σύνορα και οι δύο χειριστές κατάφεραν να εκτιναχθούν. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Sabah, η κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού πραγματοποιήθηκε παρά την υπογραφή διμερούς συμφωνίας διασυνοριακής ασφάλειας στις 25 Μαίου 1983, με την οποία το καθεστώς του Saddam Hussein επέτρεπε στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις να εισέλθουν σε βάθος 10 χιλιομέτρων εντός της Ιρακινής επικράτειας κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων κατά ομάδων ανταρτών ή λαθρεμπόρων.
H δεύτερη κατάρριψη που αναφέρει ο Τούρκος υπουργός αφορά τη γνωστή αερομαχία μεταξύ τουρκικών F-16 και ελληνικών Mirage-2000 (βλ. H Τουρκία θυμήθηκε την κατάρριψη της 8ης Οκτωβρίου 1996), επαναλαμβάνοντας μάλιστα τη προπαγάνδα περί δήθεν προσφυγής στο ΕΔΑΔ από την οικογένεια του νεκρού Υποσμηναγού Nail Erdoğan εναντίον της Ελλάδας. Tέλος το τρίτο καταγεγραμμένο περιστατικό σημειώθηκε στις 22 Ιουνίου 2012 με την γνωστή κατάρριψη του αναγνωριστικού RF-4E από τα πυρά αντιαεροπορικών πυροβόλων της συριακής αεράμυνας.   Προφανώς στα αρχεία του τουρκικού υπουργείου Άμυνας δεν έχουν καταχωρηθεί ως καταρρίψεις οι απώλειες δύο αεροσκαφών F-102 το καλοκαίρι του 1974 στο Αιγαίο…


~** ΈΛΛΗΝΑ:
Θυμήσου ΌΛΟΥΣ όσους άνοιξαν τα μονοπάτια της ΠΡΟΔΟΣΊΑΣ στα οποία περπατάς τόσα χρόνια!
Θυμήσου τή ΔΌΞΑ της φυλής σου!
Πολέμα με σύμμαχό σου την ίδια σου την ΙΣΤΟΡΊΑ !


~**  Απελπισία: Το πιο ύπουλο εμπόδιο του διαβόλου
Ο δρόμος της επιστροφής δεν είναι χωρίς εμπόδια. [...] Το πιο ύπουλο όμως εμπόδιο του διαβόλου είναι σίγουρα η απελπισία και η απόγνωση. Λένε μερικοί: «Έχω κάνει μεγάλες και πολλές αμαρτίες· δεν υπάρχει για μένα συγγνώμη και σωτηρία.» Αυτή η φράση είναι τελείως αντιορθόδοξη και αντιεκκλησιαστική· δεν έχει καμιά σχέση με τη διδασκαλία του Ιησού Χριστού.[...] Η εκκλησία είναι νοσοκομείο, ιατρείο ψυχών. Γι' αυτό βρισκόμαστε μέσα στην εκκλησία, όπως λέει ο άγιος Ισαάκ ο Σύρος, «δεν υπάρχει ασυγχώρητη αμαρτία, παρεκτός από την αμετανόητη». Δεν υπάρχει καμιά αμαρτία που να μη διαλύεται με τα δάκρυα της μετάνοιας. Σε τελευταία ανάλυση δεν θα κολαστούμε γιατί αμαρτήσαμε, αλλά γιατί δεν μετανοήσαμε.
Ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος τονίζει: «Κανένας δεν πρέπει να απογοητεύεται για τη σωτηρία του. Αμάρτησες; Μετανόησε. Χιλιάδες φορές αμάρτησες; Χιλιάδες φορές μετανόησε.» Και ο άγιος Νείλος ο ασκητής λέει κάτι το εκπληκτικό, που δείχνει την αμέτρητη αγάπη του Θεού: «Δεν επιθυμεί με τόση μανία ο εραστής την ερωμένη του, όπως ο Θεός την ψυχή που θέλει να μετανοήσει!»

~**"τον τε μηδέν τώνδε μετέχοντα ουκ απράγμονα, αλλ' αχρείων νομίζομεν" - ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΕΡΟΣ Σ..ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΕΙΝΟΣ ΑΘΛΙΟΣ ΑΧΡΗΣΤΟΣ .........(ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ Β'40 .ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ).

~** ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΙ ΔΙΩΓΜΟΙ ΚΑΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ!!ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΑΠΟΛΟΓΗΤΕΣ!!ΜΕΡΟΣ1

* Τα παρακάτω είναι αυτοκρατορικά διατάγματα από την εποχή του Βυζαντίου με τα οποία δίνονται οδηγίες προς τους τοπικούς άρχοντες για το πως θα εξαλείψουν τους "Έλληνες". Σαν Έλληνες θεωρούνται αυτοί που δεν ασπάστηκαν τον χριστιανισμό αλλά συνέχιζαν να εξασκούν την προγονική τους Ελληνική θρησκεία και να διαβάζουν και να μελετούν αρχαία κείμενα φιλοσόφων.
Εντύπωση προκαλεί η φράση "διαπράττουν την ασέβεια του Ελληνισμού"! Ο ορισμός του μίσους! Απολαύστε ...;:
"Διατάσσουμε όλα τα ιερά και οι ναοί τους (των Ελλήνων), όσα βρίσκονται ακόμα άθικτα, να καταστραφούν με διαταγή των τοπικών αρχών και να εξαγνιστούν με την ύψωση του σημείου της σεβαστής χριστιανικής θρησκείας. Αν με επαρκείς αποδείξεις ενώπιον ικανού δικαστή εμφανιστεί κάποιος που έχει παραβλέψει αυτόν τον νόμο, θα τιμωρηθεί με την ποινή του θανάτου". (Αυτοκράτορες Θεοδόσιος και Βαλεντιανός προς Ισίδωρον, Έπαρχο Πραιτωρίου, 14 Νοεμβρίου 435 μ.Χ.)


~**ΘΡΙΑΣΙΟ ΠΕΔΙΟ: H μητέρα όλων των Κινεζικών επενδύσεων
ΝΑ γιατί ραγίζει ξαφνικά η καρδιά της Μέρκελ για τους Ελληνες - ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ όλο το απίστευτο παρασκήνιο μιας υπόθεσης που κρύβουν οι καθεστωτικοί! (Μέρος Α΄)


*



















* Στήν Ελλάδα υπάρχουν, αρκετοί θα έλεγα, Εμπορευματικοί σταθμοί μικρής κλίμακος (Αθήνα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, κτλ.), κανείς όμως του μεγέθους και τής αντίστοιχης Εμπορευματικής στόχευσης και εμβέλειας, όπως ο νέος υπό ανέγερση Παγκόσμιος Εμπορευματικός Σταθμός στην περιοχή του Θριάσιου πεδίου στην Αττική.
Εδώ και αρκετά χρόνια η Κινέζικών συμφερόντων, κορυφαία μεταφορική εταιρεία στον κόσμο, COSCO α.ε, έχει σχεδόν «αποκλειστικά» αναλάβει την εκμετάλλευση της σημαντικότερης εμπορικής εισόδου από την Ασία πρός στην Ευρώπη, με την συμφωνία εκμετάλλευσης μέρους του λιμένος Πειραιά, κατόπιν διακρατικής συμφωνίας μεταξύ της Κίνας και της Ελλάδος.
Τα τελευταία χρόνια στην περιοχή του “ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ” κατασκευάζεται ο μεγαλύτερος Εμπορευματικός Σταθμός στην Ευρώπη, και ένας από τους μεγαλύτερους του κόσμου, ο οποίος θα συνδέεται με το λιμάνι του Πειραιά, προωθώντας κατʼαυτόν τον τρόπο τα εμπορεύματα τα προερχόμενα απο την Ασία στην Ευρώπη.
Όπως είναι προφανές αποτελεί για την Κίνα κεντρική στρατηγική επιλογή να επιλέξει την Ελλάδα και ειδικώτερα τον Πειραιά και την περιοχή του Θριάσιου Πεδίου, ώς κεντρική πύλη εισόδου των Ασιατικών προιόντων στην Ευρώπη, και με ότι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο γεωπολιτικό.
Ενώ έχει ολοκληρωθεί ήδη ο πρώτη φάση των έργων υποδομής , οι αναμενόμενες οικονομικές, πολιτικές και γεωπολιτικές εξελίξεις θα δρομολογήσουν την επόμενη φάση αποπεράτωσης της κατασκευής και σύνδεσής της με το λιμάνι του Πειραιά. Οί όροι της εκμετάλλευσης οι οποίοι θα εμπεριέχονται στην νέα διακρατική συμφωνία του νέου Παγκόσμιου Εμπορευματικού Σταθμού στην περιοχή του Θριάσιου πεδίου μεταξύ Κίνας και Ελλάδος θα αποτελούν αντικείμενο σκληρής διαπραγμάτευσης μεταξύ των δύο κρατών.
Ο Κινέζος ηγέτης κ. Ουέν Τζαμπάο σε δήλωσή του, απευθυνόμενος ουσιαστικά στην κ. Άνγγελα Μέρκελ, τονίζει :
"Σοβαρευτείτε επιτέλους και τελειώνετε με τα παιχνίδια της Ελλάδος και του Ευρώ !!!"
Και βέβαια δεν είναι τυχαία η δήλωση της κ. Μέρκελ, και μάλιστα λίγες ώρες πριν να συναντηθεί με τον κινέζο ηγέτη κ. Ουέν Τζαμπάο, ότι “ραγίζεται” η κάρδια της ανακαλύπτοντας (προσφάτως !!!) τα δεινά των Ελλήνων
Συνοδευόμενη η δήλωση απο την δακρύβρεχτη “ατάκα”, ότι δεν θα ήθελε με τίποτα την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ !!!
Ας δούμε όμως τι κρύβεται πίσω από αυτές τις δηλώσεις των δύο ηγετών και πώς συσχετίζονται με την Ελλάδα…!!!
Πρέπει να σημειωθεί, και να επισημανθεί, ότι το οικονομικό πακέτο ίδρυσης του νέου Παγκόσμιου Εμπορευματικού Σταθμού, επικαιροποιημένο, είναι 6 φορές μεγαλύτερο από το έργο της κατασκευής του αεροδρομίου “ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ”.
Το έργο είναι μεγάλο με Παγκόσμια εμβέλεια και βέβαια θα υλοποιηθεί σε δύο κύριες φάσεις :
α) την πρώτη φάση, της ίδρυσής του, η οποία περιλαμβάνει όλα τα έργα υποδομής και σύνδεσης με το λιμάνι του Πειραιά, τούς Εθνικούς οδικούς άξονες, το αεροδρόμιο και τα υποστηρικτικά περιφερειακά λιμάνια της χώρας, και την προμήθεια του εξοπλισμού (μηχανολογικού, μέσων μεταφοράς όπως τρένων, βαγονιών, αυτοκινούμενων οχημάτων, ξενοδοχειακού και εξοπλισμού γραφείων, κτλ).
β) την δεύτερη φάση, της λειτουργείας του, η οποία περιλαμβάνει κάθε δραστηριότητα η οποία οδηγεί στην πλήρη και ακριβή παραγωγή του έργου του νέου Παγκόσμιου Εμπορευματικού Σταθμού.
Όπως γίνεται αμέσως αντιληπτό, απο ένα τέτοιας κλίμακας έργο πολλοί είναι οι ενδιαφερόμενοι ώς συμμετέχοντες προμηθευτές υλικών, μέσων, τεχνογνωσίας, εκμετάλλευσης, συνεργασίας, κτλ
Από την μελλοντική οικονομική “πίττα” του υπό ανέγερση έργου, διεκδικούν πολλοί όπως μερικοί εξ αυτών είναι :
- Την ανάληψη του έργου της προμήθειας των τρένων και βαγονιών (ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ).
- Την εκμετάλλευση των σιδηροδρομικών, και όχι μόνον, γραμμών ( ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ).
- Την εκμετάλλευση του σταθμού (ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ).
- Την εκμετάλλευση του λιμανιού (ΚΙΝΑ).
- Την εκμετάλλευση των επικοινωνιών (ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ)
.
Όπως όλοι καταλαβαίνουμε η κυρία Αγγελα Μέρκελ, ναι μεν έχει υποχείρια τους Έλληνες πολιτικούς και επιβάλλει με τον δικό της τρόπο τους όρους της, αλλά με την Κίνα δεν μπορεί να παίξει, γι αυτό και προχτές έγινε “χαλί” μπροστά στον Κινέζο ηγέτη κ. Ουέν Τζαμπάο, ο οποίος βέβαια, βιάζεται να ξεκινήσει τις επενδύσεις του!!!
Δεν πρέπει να λησμονούμε, ότι σε καμμία περίπτωση δεν συζητάει η Κίνα την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, γιατί σε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο δεν θα είχαν νόημα οι τεράστιες οικονομικές επενδύσεις σε ένα λιμάνι μιας χώρας που δεν θα αποτελεί την κεντρική πύλη της Ευρώπης από την Ασία.
Αυτό “παίχτηκε” με την επίσκεψη του κ. Αντώνη Σαμαρά στην κ. Άγγελα Μέρκελ και τον κ. Φ. Ολάντ, και αφού ο πρωθυπουργός μας έδωσε γη και ύδωρ διαβεβαιώνοντας την Γερμανίδα , έσπευσε η κ. Μέρκελ να καθησυχάζει τον Κινέζο ηγέτη…!!!
Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους, και ο Ελληνικός λαός που τον έχουν "κοιμίσει" κανονικά, θεωρεί (τουλάχιστον ορισμένοι) ότι ο κ. Σαμαράς με την κ. Μέρκελ και τον κ. Ολάντ, συζήτησαν για τα μέτρα της ΤΡΟΙΚΑ κατά των Ελλήνων.
Αυτά έχουν αποφασιστεί δυστυχώς στην Ευρώπη σε επίπεδο ηγετών ΚΑΙ δεν ασχολούνται παρά μόνο με δηλώσεις του τύπου « λυπάμαι για τα δεινά των Ελλήνων».
Αφού αντικείμενο των παραπάνω συμφωνιών θα είναι και η εκμετάλλευση του σιδηροδρομικού δικτύου από Αθήνα προς Ευρώπη, δίνεται και η απάντηση στο γιατί μεθοδεύτηκε τα τελευταία χρόνια η πλήρης απαξίωση του ΟΣΕ και του σιδηροδρομικού δικτύου της Ελλάδας!!!
Όλα έχουν την αιτία τους και τον σκοπό τους !!!
Έπεται συνέχεια !!!
Πηγές : http://thoureios.blogspot.gr/2012/08/blog-post_8072.html  .-


~** Τα διδάγματα του Γράμμου σήμερα, του Xρήστου Xαρίτου :

* Συμπληρώθηκαν63 χρόνια από την νίκη του Ελληνικού στρατού επί του ΔΣΕ στον Γράμμο. Με την ύψωση της Ελληνικής σημαίας στο ύψωμα Κάμενικ στον Γράμμο στις 29 Αυγούστου1949, έληξε επισήμως ο ανταρτοπόλεμος.  
Δεν θα σταθώ εδώ στο χρονικό αυτού του πολέμου. Ούτε στις εγκληματικές πράξεις του ΚΚΕ, που προτίμησε να σκοτώσει τους Χωροφύλακες στο Λιτόχωρο αντί να συμμετάσχει στις βουλευτικές εκλογές της 31ηςΜαρτίου 1946. Αν η κομμουνιστική αριστερά είχε επιλέξει την ομαλή συμμετοχή στον κοινοβουλευτικό βίο της χώρας, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα και για αυτή και για την Ελλάδα.
Διότι η Ελλάς εξήλθε στο πλευρό των νικητών του Β’ Π.Π. Και αντί να διεκδικήσουμε τα ιστορικά δικαιώματα του Ελληνισμού σε Κύπρο και Βόρειο Ήπειρο, ως οφείλαμε,έπρεπε να κυνηγάμε τους αντάρτες του Μάρκου και του Ζαχαριάδη στα βόρεια σύνορά μας. Όπως και έπρεπε να βρούμε τα 28.000 Ελληνόπουλα που είχε στείλει ο ΔΣΕ στις «σοσιαλιστικές δημοκρατίες», για να τα γυρίσουμε πίσω στις μητέρες τους.

«Η Δεξιά δεν σκοτώθηκε στον Γράμμο για την ελευθερία διακινήσεως κεφαλαίων.Σκοτώθηκε για την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδος και την Ελληνικότητα της Μακεδονίας», είχε πει σε ομιλία του ο καλός συναγωνιστής Ηλίας Πολατίδης, ως βουλευτής Σερρών του ΛΑ.Ο.Σ. Πόσο δίκιο έχει! Και δείχνει την ιδεολογική μετάλλαξη της Καραμανλικής Ν.Δ., η οποία από το 1974 έως σήμερα εκπορνεύει συνεχώς τις εθνικές ιδεολογικές αφετηρίες της Ελληνικής Δεξιάς.Τι έχει να μας πει σήμερα ο Γράμμος, μετά από 63 χρόνια; Το νόημα του Γράμμου είναι ο πατριωτισμός και η ελευθερία, η έμφυτη υπεράσπιση του Ελληνικού πολιτισμού, η υπερηφάνεια και η επίγνωση της εθνικής ιστορικής μας διαδρομής, η θέληση να πολεμήσουμε για τις αξίες μας. Ο Γράμμος είναι η ατομική αυτοθυσία προς όφελος του εθνικού συνόλου, είναι η συνειδητοποίηση ότι το έθνος είναι η μεγαλύτερη ενοποιητική ιδέα ενός λαού. Γιατί χωρίς την αξία του έθνους δεν υφίσταται ούτε λαός, ούτε κοινωνία.




Είναι όμως και το πολιτικό ήθος του Κων/νου Τσαλδάρη, που παρέδωσε την πρωθυπουργία του στον Σοφούλη για να δημιουργηθεί ένα ευρύ «εθνικό μέτωπο» κατά του κομμουνισμού, το απαράμιλλο παράδειγμα και η θυσία του Θύμιου Δεδούση, που παραιτήθηκε από βουλευτής το 1946 για να στρατευθεί ξανά και σκοτώθηκε πολεμώντας τους κομμουνιστές τον Απρίλιο του 1947, είναι η ηγεσία και το καθήκον του Αλέξανδρου Παπάγου, που οδήγησε ξανά τον Ελληνικό στρατό στην νίκη.
Σήμερα θα πρέπει να βρούμε ξανά την πίστη και την θέληση να υπερασπίσουμε την εθνική μας κυριαρχία. Η ταπείνωση και ο διασυρμός της Ελλάδος και των Ελλήνων διεθνώς μπορεί να γίνει το καλύτερο εφαλτήριο της εθνικής μας αναγεννήσεως. Η ήττα του 1897 γέννησε το Έπος του 1912-13. Ο μαλθακός, για πολλούς, Κυπριακός Ελληνισμός, γέννησε τους τιτάνες της Ε.Ο.Κ.Α και το μεγαλύτερο εθνικο-απελευθερωτικό Κίνημα της Δύσεως. Οι Έλληνες εθνικιστές τιμούν σήμερα τον Γράμμο, υπερασπιζόμενοι ξανά την ελευθερία και την αξιοπρέπεια του έθνους. Χθες, σήμερα, πάντα.

~** ΕΠΙΣΚΥΡΟΣ - Το Αρχαίο Ελληνικό Ποδόσφαιρο  :
* Επίσκυρος:" ό, παιδιά τις, διά σφαίρας", " ό, μέ τά πολλών, σφαιρισμός " (Ησυχ.) {Από το Ομηρικό Λεξικό των LIDDEL & SCOTT}. Δηλαδή " αυτός που παίζει με τη σφαίρα (μπάλλα) " ή " αυτός που παίζει με πολλούς τη σφαίρα (μπάλλα)". Στην αγγλική μετάφραση του ίδιου Λεξικού λέει: Επίσκυρος = Ballgame, football or rugby.
Αν ανατρέξουμε στα Ομηρικά έπη θα βρούμε τις πρώτες πληροφορίες για παιχνίδι με μπάλλα στη λεκάνη της Μεσογείου. Μια παρόμοια αναφορά γίνεται και στον "Θεαίτητο" του Πλάτωνα
Μεγάλη επιτυχία στην αρχαία Ελλάδα γνώρισε το παιχνίδι « Επίσκυρος » που είχε πάρει το όνομά του από τη γραμμή με σκύρα (σπασμένα κομμάτια πέτρας, πετραδάκια) που χώριζε το γήπεδο.Με λίγα λόγια είχαμε και κεντρική διαχωριστική γραμμή, των δύο μεγάλων περιοχών του γηπέδου.
(Σωκράτης) Λέγεται τοίνυν, ἔφη, ὦ ἑταῖρε, πρῶτον μὲν εἶναι τοιαύτη ἡ γῆ αὐτὴ ἰδεῖν, εἴ τις ἄνωθεν θεῷτο, ὥσπερ αἱ δωδεκάσκυτοι σφαῖραι, ποικίλη, χρώμασιν διειλημμένη, ὧν καὶ τὰ ἐνθάδε εἶναι χρώματα ὥσπερ δείγματα, οἷς δὴ οἱ γραφῆς καταχρῶνται.
(μτφ): “Λέγεται λοιπόν, ω συνομιλητή, πως η γη, εάν την δει κανείς από ψηλά είναι σαν τις σφαίρες (μπάλες) που αποτελούνται από δώδεκα κομμάτια διαφορετικού δέρματος. Είναι δηλαδή πολύχρωμη σφαίρα και τα μέρη της ξεχωρίζουν από τα χρώματα που έχει το καθένα
Πλάτων «Φαίδων» ή περί ψυχής [110b]
Αρα η μπάλα ήταν φτιαγμένη από 12 χρώματα, 12 κομμάτια δέρματος συμβολίζοντας τους 12 Έλληνες Θεούς.
«Φύγετε νεαροί, αυτό το παιχνίδι με την μπάλα φουσκωμένη από αέρα έχει γίνει για μεσήλικες και παιδιά» - Αρριανός ΧΙV 47
"Έριχνε ψηλά την σφαίρα και την γη που έθρεψε πολλούς άρχισε να κτυπά με προικισμένα πόδια και να κάνη στροφές γρήγορες και εναλλασσόμενες, ενώ οι άλλοι νέοι τον ζητωκραύγαζαν και στον ουρανό υψώνονταν δυνατές φωνές." - Οδύσσεια Θ 370 - 375

* Μπάλα που βρέθηκε μετά από ανασκαφές στην Σαμοθράκη.
Πληροφορούμεθα λοιπόν από τον αρχαιολόγο Ε. Μπεξή στο περιοδικό ΙΧΩΡ ότι:
Υπήρχε ένα άθλημα με το όνομα "Επίσκυρος".
Το γήπεδο που διεξήγετο ο αγώνας ήταν χωρισμένο σε δύο μέρη με γραμμές από χαλίκια και η μπάλα ήταν κατασκευασμένη από δερμάτινα κομμάτια ραμμένα μεταξύ τους με εντόσθια ζώων, ενώ στις άκρες του γηπέδου ήταν χαραγμένη μία γραμμή που συμβόλιζε τα δύο τέρματα.
Η μπάλα ήταν φουσκωμένη με αέρια και εξωτερικά ήταν ζωγραφισμένη με ζωντανά χρώματα και γεωμετρικά σχήματα. Σκοπός ήταν και για τις δύο ομάδες όπως και σήμερα να περάσουν την μπάλα από την απέναντι εστία, το τέρμα.

* Εντύπωση προξενεί επίσης η ιατρική(!) παρατήρηση του αθλήματος. Ο μεγάλος γιατρός της ύστερης αρχαιότητος Γαληνός μας δίνει μία καταπληκτική περιγραφή στο έργο του "Περί ασκήσεων με μικρή μπάλα" του παιχνιδιού.
"Όταν οι παίκτες παρατάσσονται σε αντίθετες σειρές και αγωνίζονται, για να εμποδίσουν τον αντίπαλο να κρατήσει την μπάλα στο κέντρο, τότε είναι βίαια άσκηση με κρατήματα στους ώμους και λαβές πάλης. Έτσι το κεφάλι και ο λαιμός ασκούνται με τις κινήσεις, τα κρατήματα των ώμων και τα πλευρά και το στήθος και το στομάχι ασκούνται από τα κρατήματα και τις λαβές πάλης με τα χέρια. Σε αυτό το παιχνίδι οι γλουτοί και τα πόδια τεντώνονται βίαια, γιατί αποτελούν την βάση των κινήσεων. Ο συνδυασμός με το τρέξιμο μπροστά και πίσω και τα πηδήματα στα πλάγια, κάθε άλλο παρά μικρή άσκηση είναι όχι μόνο για τα πόδια αλλά και για όλο το σώμα που είναι σε κίνηση."
Εάν δεν αρκούν τα λόγια έχουμε και "κατευθείαν αναμετάδοση" από το αρχαιολογικό μουσείο Αθηνών αθλητή - ποδοσφαιριστή, ο οποίος προσπαθεί με άψογη τεχνική να κοντρολάρει την μπάλα πάνω στο δεξί του πόδι. Είναι σαφές ότι ο παίκτης δεν πρέπει να πιάσει την μπάλα με τα χέρια του γι αυτό τα κρατάει πίσω από την πλάτη του. (Αρχική φώτο).
Μας διασώζονται ακόμη και ονόματα διάσημων «ποδοσφαιριστών» της αρχαιότητος ,όπως του Αριστόνικου του Καρυστίου, του Δημοτέλη του Χίου, του Χαιρεφάνη και του Κτησιβίου του Χαλκιδέως.
ellinikoarxeio.com

~**ΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ.. ΖΗΤΑΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ
 
* Απο την Χαρά Νικοπούλου
Σε κάθε θεομηνία ο άνθρωπος αναζητούσε μία κιβωτό για να σωθεί. Έτσι και σήμερα που μαστιζόμαστε, όχι τόσο από την οικονομική, όσο από την πνευματική θεομηνία που έχει πλήξει την πατρίδα μας, αναζητούμε τη δική μας κιβωτό. Από τον Οκτώβριο, λοιπόν, στη Θράκη του Ορφέα και του Δημόκριτου ρίχνει άγκυρα «Η Κιβωτός της Δόμνας Βιζβίζη», το δικό μας σχολείο που θα λειτουργεί από το μεσημέρι για όλους εμάς τους Θρακιώτες που θέλουμε ένα καλλίτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας.
Η Κιβωτός θα έχει ως μαθητές πολίτες από 5 έως 105 ετών. Σε συνεργασία με ακαδημαϊκούς και πνευματικούς ανθρώπους από όλη την Ελλάδα θα παραδίδονται καθημερινά αφιλοκερδώς μαθήματα σχολικής ενισχυτικής διδασκαλίας, μουσικής και ξένων γλωσσών σε παιδιά δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Παράλληλα, οι ενήλικες θα μπορούν να παρακολουθούν σεμινάρια και ημερίδες που αφορούν την αρχαία ελληνική γλώσσα και φιλοσοφία, το αρχαίο θέατρο, την ελληνική ιστορία και παιδεία, τη χριστιανική πίστη, τη διδασκαλία και προσέγγιση των παιδιών και γενικότερα αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες των Θρακιωτών θα διοργανώνονται ενημερωτικές ημερίδες και συνέδρια, που θα προσεγγίζουν πανεπιστημονικά τον ελληνορθόδοξο τρόπο σκέψης και διανόησης.
Επιπλέον, στόχος της «Κιβωτού της Δόμνας Βιζβίζη» θα είναι να καλυφθούν και κάποιες άμεσες βιοτικές ανάγκες συμπολιτών μας (όπως ένδυση, τροφή, παροχή ιατρικών εξετάσεων κτλ) πάντα αφιλοκερδώς. Έχοντας λοιπόν ως οδηγό τη Δόμνα Βιζβίζη, τη Μπουμπουλίνα της Θράκης που πολεμούσε το' 21 έχοντας πάνω στο καταδρομικό της πλοίο τα πέντε παιδιά της και σε συνεργασία με μία ομάδα Ελλήνων και ξένων επιστημόνων, όπως ο διδάσκαλος και συγγραφέας κ. Σαράντος Καργάκος, η φιλόλογος κ. Άννα Ευσταθίου Τζιροπούλου, ο επίτιμος πρόεδρος του Αρείου Πάγου Αθηνών κ. Βασίλειος Νικόπουλος, ο μαθηματικός και γεωστρατηγικός σύμβουλος κ. Νίκος Λυγερός, ο Ισπανός καθηγητής κλασσικών σπουδών και πρόεδρος της Euroclassica κ. Jose Luis Navarro, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας κ. Γεώργιος Λεκάκης, ο γεωπολιτικός και ιστορικός ερευνητής κ. Ιωάννης Φριτζαλάς, η δασκάλα Χαρά Νικοπούλου, καθώς και μια μεγάλη ομάδα από την πανεπιστημιακή, ακαδημαϊκή και εκπαιδευτική κοινότητα της Ελλάδος, θα προσπαθήσουμε να θωρακίσουμε τον Έλληνα Θρακιώτη που μαστίζεται από την κρίση των ημερών.
Το κάλεσμα της «Κιβωτού» είναι διπλό: Αφενός καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων που τόσα χρόνια με ηρωικό τρόπο κρατούν άσβεστη τη φλόγα της Ελλάδος μέσα στα σχολεία να προσφέρουν εθελοντικά μία ώρα διδασκαλίας έκαστος στην «Κιβωτό» μας, και αφετέρου καλούμε όλους τους ΈΛΛΗΝΕΣ και ΦΙΛΛΕΛΛΗΝΕΣ που θέλουν να συνδράμουν με κάθε τρόπο στην «Κιβωτό», υλικό και πνευματικό να επιβιβαστούν μαζί μας, για να μπορέσουμε να σαλπάρουμε άμεσα προς τη γνώση.
Υπεύθυνος της «Κιβωτού της Δόμνας Βιζβίζη»: Ιωάννης Φριτζαλάς, Γεωπολιτικός και Ιστορικός ερευνητής
Διεύθυνση: Μητροπολίτου Μαρωνείας Κωνσταντίου 8, Κομοτηνή, Τ.Κ.: 69100
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948781892 και 6936868684
Αριθμός λογαριασμού: Τράπεζα Κύπρου 38550775ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΒΩΤΟ ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ..
http://www.macedoniahellenicland.eu/content/view/3399/1/lang,el/      ,





Βασική ανησυχία των Τούρκων είναι ότι η εν λόγω επαρχία διαθέτει σημαντικό αριθμό Αράβων Αλαουιτών και Αράβων Χριστιανών γεγονός που διευκολύνει σε ένα βαθμό την υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου. Το κράτος του νέου Hatay θα περιλαμβάνει σύμφωνα με τους Τούρκους που εξετάζουν με προσοχή τις πληροφορίες που κυκλοφορούν τελευταία, την παράκτια ζώνη της Συρίας δηλαδή τις πόλεις Latakia και Tartus και την τουρκική επαρχία Hatay η οποία περιλαμβάνεις πόλεις Hatay και το λιμάνι της Αλεξανδρέττας.
Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ οι μυστικές υπηρεσίες ξένων χωρών εξετάζουν την περίοδο αυτή την δυνατότητα υλοποίησης αυτού του εγχειρήματος προσπαθώντας να δουν εάν η δημιουργία ενός κράτους που θα επεκτείνεται από τα σύνορα της Συρίας με το Λίβανο έως το Yumurtalik στον κόλπο της Αλεξανδρέττας, θα αποτελούσε την καλύτερη λύση για την αντιμετώπιση του εμφυλίου στην Συρία ο οποίος έχει πια εξελιχτεί σε σύγκρουση μεταξύ Αλαουιτών-Χριστιανών-Δρούζων και μερίδας ριζοσπαστικών Σουνιτών.
Η επαρχία Hatay αποτελούσε μέρος της Συρίας πριν από το Β’ ΠΠ και βρίσκονταν υπό την γαλλική εντολή όπως και η υπόλοιπη χώρα. Στο πλαίσιο της προσπάθειας της Γαλλίας να πείσει την Τουρκία να συμμετάσχει στον πόλεμο στην πλευρά των Συμμάχων, η γαλλική κυβέρνηση υπέκυψε τελικά στην διαχρονική πίεση της Τουρκίας, η οποία πάντα εποφθαλμιούσε την επαρχία και μέσω ενός αμφιλεγόμενου για την εγκυρότητα του δημοψηφίσματος παρέδωσε την επαρχία Hatay στην Τουρκία.
Είχε προηγηθεί μία διπλωματική εκστρατεία της Τουρκίας ήδη από το 1921 για την ανεξαρτητοποίηση της επαρχίας από την γαλλική εντολή και μία εκστρατεία τρόμου στην περιοχή από την Τουρκία με δολοφονίες, πρόκληση ταραχών και διαδηλώσεων για την κατάληψη ουσιαστικά της επαρχίας. Αποτέλεσμα των πιέσεων αυτών ήταν η αυτονόμηση της περιοχής από το 1921, η συνδιοίκηση της ανεξάρτητης πλέον επαρχίας το 1937 και τελικά μέσω δημοψηφίσματος η προσάρτηση της επαρχίας στην Τουρκία τον Ιούλιο του 1939.
Αυτό που φοβίζει την Τουρκία είναι η πρόκληση εντάσεως μεταξύ των Αλουιτών που κατοικούν στην επαρχία και των Σουνιτών προσφύγων από την Συρία που βρίσκονται στην επασρχία Hatay, μία κατάσταση η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει την σπίθα για νέες συγκρούσεις αυτή την φορά στο έδαφος της Τουρκίας και σε μία περιοχή που οι Αλουίτες αποτελούν σημαντικό μέρους του πληθυσμού.
Στο πνεύμα αυτό κινήθηκαν και οι χτεσινές δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Τ. Ερντογάν ο οποίος με αφορμή την εθνική εορτή της 30ης Αυγούστου δήλωσε ότι, «Πιστεύω ότι η Τουρκία μαζί με το Έθνος της ως αδιαίρετο σύνολο θα ξεπεράσει κάθε είδους τρομοκρατία και παρόμοιες απειλές που στοχεύουν την αδελφοσύνη μας και θα φθάσει σε ένα πολύ λαμπρότερο και φωτεινό μέλλον.»
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
~**


***
ANARTHSEIS AYGOYSTOY 2012 :

~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/08/4-5-2012.html  , Σαββατοκύριακο 4 και 5 Αυγούστου 2012 πάλι μαζί στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/08/05-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Κυριακή 05 Αυγούστου 2012.-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/08/06-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Δευτέρα 06 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης.-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/08/06-2012.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Δευτέρα 06 Αυγούστου 2012 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/08/07-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Τρίτη 07 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/08/07-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 08 Αυγούστου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/08/08-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Πέμπτη 09 Αυγούστου 2012.
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/08/09-2012.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012 .
~**   http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/08/11-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 11 Αυγούστου 2012 .-
** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/08/11-12-2012.html  , ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 11 ΚΑΙ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης !!!! .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/08/12-2012.html  , Στο αγιάζι της Κυριακάτικης ενημέρωσης 12 Αυγούστου 2012 ,-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/blog-post.html  , Σοφά Λόγια από Σοφούς Ανθρώπους... και Άγιο Όρος,Κυριακή 12 Αυγούστου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/08/13-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012 , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα ..... Ζήσε την Ελλάδα ...... Αγοράζω Ελληνικά προϊόντα ...Στηρίζω την Ελληνική Οικονομία ..
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/13-2012.html  , Διαλέγουμε και σας τα γράφουμε Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/08/14-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Τρίτη 14 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/08/14-2012.html  ., Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Τρίτη 14 Αυγούστου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/08/14-2012.html   , Παραμονή της Παναγίας Πάσχα του καλοκαιριού Τρίτη 14 Αυγούστου 2012 .-
* *** www.afipnisi.org   = Πνευματική Ανάπτυξη, Εξέλιξη, Αλλαγή .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/08/15-2012.html  , Το Πάσχα του καλοκαιριού 15 Αυγούστου 2012 Κοίμηση Θεοτλοκου.-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/08/16-2012.html  , Διαλέγουμε και σας τα γράφουμε Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012.-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/16-2012.html  , Διαλέγουμε και σας Γράφουμε Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012.-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/08/16-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012.-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/08/17-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/18-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Σάββατο 18 Αυγούστου 2012
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/08/19-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 19 Αυγούστου 2012 : ΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !! .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/20-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/08/21-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 21 Αυγούστου 2012 ~**
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/08/22-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/08/23-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/08/23-2012.htmln  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/08/24-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Παρασκευή 24 Αυγούστου Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
 ~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/08/25-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Σαββατο 25 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης.-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/08/26-2012.html  , Κυριακή 26 Αυγούστου 2012 σας ενημερώνουμε .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/08/26-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Κυριακή 26 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης.-
~*** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/08/26-2012.html  , ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ 26 Αυγούστου 2012 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/08/27-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/08/27-2012.html  , ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΝΑΔΡΟΜΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΡΩΜΕΝΑ Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/08/28-2012.html  ., Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Τρίτη 28 Αυγούστου 2012 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/08/28-2012.html  , Φωτογραφίες από τα παλιά για μιά θύμιση Τρίτη 28 Αυγούστου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/08/28-2012.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Τρίτη 28 Αυγούστου 2012 .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/08/29-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012.-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/30-2012.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/08/30-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/08/2012-31-2012.html  , Διαδρομές - Εκδρομές Σεπτεμβρίου 2012 Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/08/31-2012.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/08/31-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 31 Αυγούστο 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/08/31-2012.html  , Διαλέγουμε και σας τα γράφουμε Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012.-

~*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 :
~**  http://snsarfara.blogspot.gr/2012/08/1-2012.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012 .-

~**



~*** ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΚΟΥΛΙΚΑ προέλευση ονόματος και καταγωγής ….:
~** Στο Κούγκι κάθε τελευταία Κυριακή του Μαΐου έχει αναπαράσταση ανατίναξης του Κουγκίου Λάκα , Σούλι , Αχλαδέα κ.λ.π.
~* Από ότι λέγεται σ΄ αυτά τα χωριά του Σουλίου η προέλευση – καταγωγή του επιθέτου Σκούλικας , είναι από το χωριό του Γ. Καραϊσκάκη Σκουλικαριά Άρτης.-
~ Σχετικά με Αρβανίτικη καταγωγή –προέλευση του επιθέτου Σκούλικας φαίνεται ότι έχει λίγους υποστηρικτές , και θεωρείται και έως απίθανον – δύσκολον , διότι το επίθετο Σκούλικας απαντάται σε πολλά χωριά που δεν έμεναν και δεν μένουν Αρβανίτες , όπου και δεν ακούγεται η Αρβανίτικη διάλεκτος – προφορά .-
Στα χωριά Λάκα κ.λ.π. υπάρχουν κάτοικοι με το επίθετο Σκούλικας πάνω από 100-150 άτομα , στα χωριά του Σουλίου , Παραμυθιάς κ.α. βρίσκουμε άτομα και οικογένειες (αρκετές) με το επίθετο Σκούλικας .-

«Οι πολιτικοί σκέφτονται τις επόμενες εκλογές. Οι ηγέτες σκέφτονται τις επόμενες γεννιές>>

Général De Gaulle

Εάν μια ελεύθερη κοινωνία δεν μπορεί να βοηθήσει τους πολλούς που ζουν στην φτώχεια, δεν μπορεί να σώσει τους λίγους που είναι πλούσιοι.- John F. Kennedy

* «Μέτρα τον άνθρωπο όχι με τα λεφτά του, ούτε και με τις γνώσεις του ακόμη, αλλά με το ποσόν της ευτυχίας που χαρίζει στους συνανθρώπους του» .-


*O ΣΟΚΡΑΤΗΣ 436πχ. -438πχ έλεγε : " Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ , ΔΙΟΤΙ , ΚΑΤΕΧΡΑΣΘΗ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ , ΔΙΟΤΙ ΕΜΑΘΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ , ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΘΑΔΙΑ ΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ , ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ , ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ , ΤΗΝ ΑΝΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ , ΩΣ ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ , ΩΣ ΕΥΔΑΙΜΩΝΙΑ " .-

Θεος πληροφορεί για την αθωοτητα σου οσους σκανδαλιστηκαν εξαιτίας της συκοφαντίας ....."

** "Όλος ο σκοπός των εντολών του Σωτήρος είναι να ελευθερώσουν το νου απο την ακράτεια και το μισος, και να τον οδηγησουν στην αγάπη Αυτου κ του πλησιον. Από αυτή την διπλή αγάπη γεννιέται το φώς της έμπρακτης πνευματικης γνώσεως..."

~** "Αγωνίσου όσο μπορείς ν αγαπήσεις κάθε άνθρωπο. Αν αυτό δεν μπορείς να το κανεις ακόμα, τουλάχιστον μη μισήσεις κανέναν. Αλλά ούτε αυτό θα μπορέσεις να το πετύχεις, αν δε καταφρονήσεις τα πράγματα του κόσμου....."

** "Εργο αγάπης είναι η ολύψυχη ευεργεσία προς τον πλησίον μας, η μακροθυμία και η υπομονή που δείχνουμε απέναντι του, καθώς επίσης και η φρόνιμη και συνετή χρησιμοποίηση των πραγμάτων....."

*** "Μην καταφρονείς την εντολή της αγάπης, γιατι με αυτη θα γίνεις παιδί του Θεού. Ενώ παραβαίνοντας την θα γίνεις παιδί της γέεννας......."

~ «Όσοι λαοί ξεχνούν την Ιστορία τους είναι καταδικασμένοι να την ξαναζήσουν»

~** "Η αγάπη προς τον Θεό παρακινεί όποιον την έχει να καταφρονει κάθε πρόσκαιρη ηδονή και κάθε κόπο και λύπη. Ας σε πείσουν γι αυτό όλοι οι άγιοι, οι οποίοι τόσα έπαθαν για το Χριστό...."

~** "Εκείνος που αγαπαει το Θεό, ζει αγγελικο βίο πάνω στη γη. Νηστεύει και αγρυπνει, ψαλλει κ προσεύχεται και για κάθε άνθρωπο σκέφτεται πάντοτε το καλό...."

"Ἡ ἀγάπη πρὸς τὸν ἀδελφὸ σὲ προετοιμάζει νὰ ἀγαπήσεις περισσότερο τὸν Θεό. Τὸ μυστικό, λοιπόν, τῆς ἀγάπης πρὸς τὸν Θεὸ εἶναι ἡ ἀγάπη πρὸς τὸν ἀδελφό. Γιατί, ἂν δὲν ἀγαπᾷς τὸν ἀδελφό σου ποῦ τὸν βλέπεις, πῶς εἶναι δυνατόν ν᾿ ἀγαπᾷς τὸν Θεὸ ποὺ δὲν Τὸν βλέπεις; «Ὁ γὰρ μὴ ἀγαπῶν τὸν ἀδελφὸ αὐτοῦ, ὃν ἐώρακε, τὸν Θεόν, ὃν οὐχ ἑώρακε, πῶς δύναται ἀγαπᾶν;» Γράφει: Συμεὼν ὁ Νέος Θεολόγος - Τὸ μυστικὸ τῆς ἀγάπης πρὸς τὸν Θεόν(μεταφρασμένο καὶ ἐμπλουτισμένο ἀπὸ τὸν Γέροντα Πορφύριο)"

*** ΧΩΡΙΣ  ΠΟΛΛΑ  ΛΟΓΙΑ ...... :






























~**** From my video-box   2010-2012,  Stamatios  N. Skoulikas  .- : ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ ΜΑΣ  ΚΑΙ ΤΙΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΣ …..ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ … :


A.  snstam@gmail.com  .-



3 ~ http://www.youtube.com/vlasiskal   , = 284 video.-


Δεν υπάρχουν σχόλια: