ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Σαββατο 25 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και  Άλλα     Σαββατο  25  Αυγούστου  2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης :
Το ποντικάκι στην καθημερινότητα της ενημέρωσης !  :
****  Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !

***  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  :
~***  Μαρίνα μέρος του λιμανιού της Καλαμάτας :
Μαρίνα μέρος του λιμανιού της Καλαμάτας
* Την μετατροπή ενός μέρους του λιμανιού της Καλαμάτας σε μαρίνα σχεδιάζει η κυβέρνηση: Αυτό είπε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας ο οποίος, προχθές, συμμετείχε σε σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Oπως ανέφερε, η κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι μέχρι τα τέλη Αυγούστου να εξαγγελθούν ρυθμίσεις για τα λιμάνια ανάλογες με τα αεροδρόμια - δηλαδή ιδιωτικοποιήσεις κατά ομάδες με τη διαδικασία των ΣΔΙΤ. Oσον αφορά την μετατροπή του Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας σε Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, είπε ότι τυπικά δεν υπάρχει πρόβλημα και η σχετική διαδικασία μπορεί να ολοκληρωθεί εφόσον υπάρχουν τα Προεδρικά Διατάγματα. Τόνισε επίσης ότι το λιμάνι της Καλαμάτας έχει εξαιρετικά μειωμένη κίνηση και πως υπάρχει έντονος προβληματισμός κεντρικά για το ζωντάνεμά του.
«Το λιμάνι μας δεν μπορεί παρά να έχει τουριστική κατεύθυνση και κατεύθυνση εξυπηρέτησης των επιβατηγών πλοίων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η αύξηση της κινητικότητας σε φορτηγά πλοία -λόγω και του δρόμου- δεν πρέπει να διασφαλιστεί», ανέφερε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο δήμαρχος. Και πρόσθεσε ότι η δημοτική αρχή θα θέσει σε δημόσια διαβούλευση την κατεύθυνση ανάπτυξης του λιμανιού καθώς και τον τρόπο διοίκησής του. Μάλιστα είπε ότι από το υπουργείο του υποσχέθηκαν ότι θα κατέβουν στελέχη της Γενικής Γραμματείας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής προκειμένου να συζητηθεί στην ουσία του το θέμα της ανάπτυξης του λιμανιού.
Πάντως, ο Παν. Νίκας τόνισε ότι ο δήμος είναι αποφασισμένος να θέσει κόκκινες γραμμές: «Η πρώτη είναι ότι για μας είναι αδιαπραγμάτευτη η χερσαία ζώνη ανατολικά της Φαρών και μέχρι το "Βυθό". O,τι και να είναι το λιμάνι, δεν μπορεί η διαχείριση των τραπεζοκαθισμάτων και των δυνατοτήτων που προσφέρει η λεγόμενη χερσαία ζώνη να μη γίνεται από το δήμο», σημείωσε - ενώ πρόσθεσε πως σχετικά με το θέμα αυτό «δεν φαίνεται να υπάρχει αντίρρηση ή ισχυρή αντίρρηση».
Το δεύτερο που η δημοτική αρχή θέτει ως κόκκινη γραμμή είναι ότι, «η πόλη μας είναι πόλη πλέον της κρουαζιέρας και οτιδήποτε γίνει στο λιμάνι πρέπει να λάβει υπόψη την ανεμπόδιστη είσοδο και έξοδο των κρουαζιερόπλοιων. Σε κάθε περίπτωση δεν δεχόμαστε επ' ουδενί ανακοίνωση σαν αυτή που έγινε για τις 23 μαρίνες», ανέφερε ο δήμαρχος.
Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο Παν. Νίκας προανήγγειλε συνάντηση την προσεχή εβδομάδα με την υπουργό Τουρισμού Oλγα Κεφαλογιάννη και τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σταύρο Καλαφάτη, για το ειδικό χωροταξικό της Καλαμάτας για τον τουρισμό.
~***  Μεγάλες οι ζημιές στα σύκα από καύσωνα :
Μεγάλες οι ζημιές στα σύκα από καύσωνα
* Μεγάλες είναι οι ζημιές στα σύκα από τον καύσωνα, επανέλαβε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Π. Αλευράς. Ενημέρωσε ότι προχθές επιτροπή από τον ΕΛΓΑ της Τρίπολης, με το διευθυντή Ηλία Αγγελόπουλο, την τμηματάρχη Σοφία Βαρδάκα και τον επόπτη Μανώλη Ηλιόπουλο, πραγματοποίησε αυτοψία σε χωριά του νομού με παραγωγή σύκων, όπως στο Μάνεση, στον Πολύλοφο, τη Στέρνα, το Στρέφι και την Πελεκανάδα. Σύμφωνα με όσα διαπίστωσαν, η ζημιά είναι εξελισσόμενη, ενώ διαβεβαίωσαν πως θα παρακολουθούν την κατάσταση και θα πάρουν και στοιχεία από την παράδοση των σύκων.
Ο κ. Αλευράς επιβεβαίωσε ότι η ζημιά είναι και ποσοτική και ποιοτική, τα σύκα λόγω της ζημιάς υποβιβάζονται κατηγορία σε β’ και γ’ από α’ και β’ αντίστοιχα, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγαλύτερη απώλεια εισοδήματος των παραγωγών.
Ενημέρωσε ότι χθες ολοκληρώθηκε η υποβολή αιτήσεων για τους πληγέντες παραγωγούς και οι αιτήσεις θα σταλούν στον ΕΛΓΑ για να προχωρήσει στη συνέχεια στην εξατομίκευση των ζημιών. Χθες το ίδιο κλιμάκιο του ΕΛΓΑ από την Τρίπολη πραγματοποίησε αυτοψία σε συκοχώραφα της Λακωνίας.
Ο αντιπεριφερειάρχης παρατήρησε ότι τα μέχρι τώρα στοιχεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας αναφέρουν σημαντικές ζημιές σε ορισμένες συκοπαραγωγικές περιοχές του νομού.
Με την ευκαιρία, ο κ. Αλευράς ενημέρωσε ότι ο καύσωνας σε συνδυασμό με άλλα αίτια, όπως η κακή καρπόδεση, έχουν προκαλέσει μικρότερες ζημιές στα αμπέλια και τις σταφίδες.
~** Μια νέα ασθένεια επικίνδυνη όσο το AIDS ανακάλυψαν ερευνητές στην Ασία:
~ Μια νέα ασθένεια επικίνδυνη όσο το AIDS ανακάλυψαν ερευνητές στην Ασία. Τα αίτια της μυστηριώδους ασθένειας, που δεν έχει καν ακόμη επίσημο όνομα, προκαλεί ανεπάρκεια του ανοσοποιητικού συστήματος αναγνωρίστηκε και τα αίτιά της παραμένουν άγνωστα, με τους επιστήμονες να σηκώνουν μέχρι στιγμής τα χέρια ψηλά για μια πιθανή θεραπεία.
Η ανοσοανεπάρκεια που προκαλεί θυμίζει κατά πολύ τα συμπτώματα του AIDS, ως προς παθολογικά συμπτώματα. Οι ερευνητές εντόπισαν 100 ασθενείς σε διάφορες χώρες στην Ασία, στο πλαίσιο μελέτης του αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων.
Το γεγονός πως όλα τα κρούσματα αφορούν Ασιάτες, κάνει τους επιστήμονες να υποθέτουν πως οφείλεται σε συνδυασμό γενετικών και περιβαλλοντικών παραγόντων. Πάντως, επισημαίνεται ότι παρομοιάζει και σε λοίμωξη της παιδικής ηλικίας. Τουλάχιστον, μέχρι στιγμής η ασθένεια δεν φαίνεται να είναι μεταδοτική, όπως ο ιός HIV.
~***   Ερευνητές ανακάλυψαν ότι ορισμένες τροφές – μεταξύ των οποίων η σοκολάτα, τα βατόμουρα, οι φράουλες και το τσάι – περιέχουν ουσίες που έχουν παρόμοια χημική σύσταση με ένα γνωστό αντικαταθλιπτικό και άρα ενδέχεται να επενεργούν στον εγκέφαλο βελτιώνοντας τη διάθεση.
Η χημεία της γεύσης
Οι επιστήμονες εντόπισαν σε ορισμένες κοινές τροφές φυσικά συστατικά τα οποία παρουσιάζουν εκπληκτική, όπως τη χαρακτηρίζουν, ομοιότητα με το βαλπροϊκό οξύ, τη δραστική ουσία πολλών φαρμάκων που χορηγούνται για τη θεραπεία των διαταραχών της διάθεσης όπως η μανιοκαταθλιπτική διαταραχή, η διπολική διαταραχή ή άλλες ανάλογες καταστάσεις.
«Χημικές ενώσεις που περιέχονται στη σοκολάτα, σε μια ποικιλία ειδών μούρων και σε τροφές με λιπαρά οξέα ωμέγα 3 έχουν δείξει θετικές επιδράσεις στη διάθεση» δήλωσε η Καρίνα Μαρτίνες-Μαγιόργκα του Εθνικού Αυτόνομου Πανεπιστημίου του Μεξικού (UNAM), επικεφαλής της μελέτης. «Από την πλευρά τους οι μελέτες μας δείχνουν ότι ορισμένα κοινά συστατικά της γεύσης τους είναι δομικά παρόμοια με το βαλπροϊκό οξύ».
Η ανακάλυψη έγινε στο πλαίσιο ενός μεγάλου προγράμματος για τον προσδιορισμό των περισσότερων από 1.700 χημικών ουσιών που καθορίζουν τη γεύση των πιο διαδεδομένων τροφών. Τα ευρήματα ανακοινώθηκαν στο 244ο συνέδριο της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας.
~ Θεραπεία στο πιάτο;
Στόχος των ερευνητών είναι να εντοπίσουν στα τρόφιμα χημικά συστατικά τα οποία θα μπορούσαν να μετριάσουν τις διαταραχές της διάθεσης, να συμβάλουν στη διατήρηση της νοητικής υγείας και να καθυστερήσουν την απώλεια της μνήμης. Από αυτή την άποψη, το εύρημα θεωρείται σημαντικό.
* «Η πληθώρα στοιχείων ότι χημικές ουσίες στη σοκολάτα, στα μύρτιλα, στα σμέουρα, στις φράουλες, στο τσάι και σε ορισμένες άλλες τροφές μπορούν πράγματι να ενισχύουν τη διάθεση ενθαρρύνει την αναζήτηση και άλλων ρυθμιστών της διάθεσης στις τροφές» τόνισε η κυρία Μαρτίνες-Μαγιόργκα. Πρόσθεσε δε ότι, μετά την ανάλυση των δεδομένων, επόμενος στόχος της ομάδας της είναι να περάσει στην πειραματική δοκιμή των ευρημάτων.
* Το τελικό αποτέλεσμα, όπως επεσήμανε η ερευνήτρια, ίσως να είναι η σύσταση ειδικών διαιτολογίων για τη βελτίωση της διάθεσης ή η ανάπτυξη νέων συμπληρωμάτων διατροφής
~ Όσοι ακολουθούν υγιεινή διατροφή το ξέρουν ήδη καλά. Ήρθε η ώρα να το “ανακαλύψουν” και να γνωρίσουν τις ευεργετικές επιδράσεις του και οι υπόλοιποι. Έχει χαρακτηριστεί ώς “θαυματουργό” και είναι το μυστικό της μακροζωίας των Καυκάσιων!  Εάν αναλογιστεί κανείς τα πλούσια οφέλη και τις πολυάριθμες ευεργετικές επιδράσεις που προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό, μπορεί εύκολα να καταλάβει το λόγο.
~ Τι είναι το κεφίρ :
Το κεφίρ παράγεται από οποιοδήποτε τύπο γάλακτος (αγελαδινό, πρόβειο, κατσικίσιο κ.λπ.) με τη χρήση κόκκων κεφίρ, μια αποικία φιλικών βακτηρίων που στην όψη μοιάζει σαν κουνουπίδι. Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες κεφίρ και έτσι, ανάλογα με τον τύπο βακτηριδίων που θα χρησιμοποιηθούν, το ρόφημα θα αποκτήσει διαφορετικές οργανοληπτικές και θρεπτικές ιδιότητες, αλλά και διαφορετικό χρώμα, οσμή και γεύση.
Είναι ένα φυσικό προβιοτικό προϊόν - επειδή περιέχει ευεργετικά βακτηρίδια, ζύμες, μέταλλα και αμινοξέα που βοηθούν τον οργανισμό μας - με υψηλή θρεπτική αξία! Περιέχει σημαντικές ποσότητες ασβεστίου, μαγνησίου και φωσφόρου, λόγω του γάλακτος που περιέχει, ενώ είναι πλούσιο σε βιταμίνες, όπως την πυριδοξίνη, βιοτίνη, φυλλικό οξύ και τη βιταμίνη Β12.
~ Οι πρωτεΐνες του είναι υψηλής βιολογικής αξίας, που αφομοιώνονται εύκολα από τον οργανισμό μας. Αν και βασίζεται στο γάλα, ωστόσο είναι κατάλληλο για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη, επειδή περιέχει ελάχιστες ποσότητες λακτόζης, ενώ ένα μέρος της λακτόζης του γάλακτος πέπτεται από τα βακτήρια και τις ζύμες του κεφίρ στο έντερο. Εκτός από το ρόφημα όμως, υπάρχει και το συμπυκνωμένο κεφίρ, αντί επιδορπίου, που περιέχει βακτήρια με πολύ σημαντική προβιοτική δράση.
~ Παρόλα αυτά, το συμπυκνωμένο κεφίρ αλλά και το ρόφημα δεν αντικαθιστούν το παραδοσιακό γιαούρτι ούτε το γάλα, αντίστοιχα, μπορούν όμως όσοι επιθυμούν να αντικαταστήσουν με αυτό τη μία από τις τρεις μερίδες γαλακτοκομικών προϊόντων που συστήνεται να καταναλώνονται καθημερινά.
~ Ευεργετικές ιδιότητες :
Το κεφίρ, που συνιστά μία πλήρως ισορροπημένη τροφή, παρέχει ευεργετικά βακτηρίδια και ζύμες, συμβάλλοντας στην πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου. Έχει διαπιστωθεί ότι η συστηματική χρήση του έχει την ιδιότητα να επιδρά σε ολόκληρο το σώμα, συμβάλλοντας σε ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα.
Παράλληλα, ενισχύει την πέψη και προωθεί την ομαλή λειτουργία των εντέρων, δημιουργώντας ένα υγιές πεπτικό σύστημα απαλλαγμένο από τη δυσκοιλιότητα. Συνιστάται ιδιαίτερα σε παιδιά, διότι προάγει τη σωστή εντερική λειτουργία τους, σε εγκύους για την αντιμετώπιση προβλημάτων δυσκοιλιότητας ή σε γυναίκες που θηλάζουν λόγω του ασβεστίου που περιέχει, καθώς και σε ηλικιωμένους, διότι συμβάλλει στην αντιμετώπιση των έντονων διαρροιών ή δυσκοιλιοτήτων που συνήθως παρουσιάζουν.
~* Το 1908, ο Metchnikov έγραψε στο βιβλίο του, "η επέκταση της ζωής" ότι το μυστικό στη μακροζωία που βρήκε στα ρωσικά βουνά του Καυκάσου ήταν το κεφίρ που οι άνθρωποι έκαναν και έτρωγαν. Οι χωρικοί των καυκάσιων βουνών μας έδωσαν το γιαούρτι και το κεφίρ (προϊόν οξυγαλακτικής ζύμωσης). Η ιστορία του κεφίρ είναι αιώνες παλαιά. Είναι ευρέως γνωστό στην Ανατολική Ευρώπη και στην περιοχή του Πόντου. Οι άνθρωποι στον Καύκασο, πίνουν κεφίρ αντί νερού και τρώνε πυκνωμένο κεφίρ αντί επιδορπίου. Δεν έχουν τις γνωστές εκφυλιστικές αρρώστιες της σύγχρονης δυτικής κοινωνίας και η υπολογιζόμενη διάρκεια ζωής τους ξεπερνά τα 110 χρόνια.
~ Ο καθηγητής Δρ Kanschlikow αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής του στην έρευνα του κεφίρ παρατηρώντας τη θεραπευτική του επίδραση σε πολλές αρρώστιες. Συμβάλει στη διαδικασία ανάρρωσης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν υποκατάστατο του γάλακτος των μητέρων. Το κεφίρ δεν είναι φάρμακο αλλά μια ειδική παραδοσιακή τροφή. Μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί σαν ξυνή κρέμα σε σάλτσες και σαλάτες. Το κεφίρ θεωρείται θρεπτικό ποτό κατάλληλο για να συμπεριληφθεί και σε ειδικές διατροφές και στη θεραπεία γαστρεντερικών διαταραχών.
~ Τι έχουν δείξει οι έρευνες :
Δρα ανασταλτικά στην ανάπτυξη των κολοβακτηριδίων αλλά και γενικά των τοξικών μικροοργανισμών του παχέος εντέρου και επαναφέρει τη φυσιολογική βιολογική χλωρίδα των εντέρων.
  • Έχει διουρητικές ιδιότητες.
  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
  • Οι βακτηριοσύνες που παράγονται από τη δράση των βακτηρίων του κεφίρ έχουν φυσική αντιβιοτική δράση.
  • Τα αμινοξέα του βοηθούν στη χαλάρωση του νευρικού συστήματος.
  • Θεωρείται ένα άριστο διαιτητικό προϊόν με λίγα λιπαρά και θερμίδες (διαθέτει όσες σχεδόν και ένα ποτήρι γάλα – ανάλογα βέβαια με τον τύπο γάλακτος που θα χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή του).
  • Συμβάλλει στην εξισορρόπηση της χλωρίδας του εντέρου μετά από θεραπεία με αντιβιοτικά.
Βιβλιογραφία :
Κεφίρ το θαυματουργό” - Φαρατζιάν Πωλ (κλινικός διαταιλόγος, διατροφολόγος)     
~** Η Αθηνά Ρούτση είπε τέλος στις μεγάλες πίστες          :
Η Αθηνά Ρούτση είπε τέλος στις μεγάλες πίστες
* ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΑCOUSTIC BABIES»
Τέλος …στις μεγάλες πίστες έχει πει πια η Αθηνά Ρούτση, μετά από αρκετές συνεργασίες της με γνωστά ονόματα όπως ο Αντώνης Ρέμος και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης. Με την μουσική της παρέα, τους "Acoustic Babies" κάνουν ζωντανές εμφανίσεις σε Αθήνα και σε κάποιες πόλεις της Ελλάδας, ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζουν τον πρώτο -εξ ολοκλήρου δικό της- δίσκο!
-Να ξεκινήσουμε από τα live, που είχατε αρκετά και την προηγούμενη χρονιά και που τ' απολαμβάνεις μάλλον ιδιαίτερα, καθώς είχες δηλώσει σε μια συνέντευξη, ότι είναι ψυχοθεραπεία.
«Α ναι! Εκφράζεσαι μέσα από αυτό, είναι απίστευτη ψυχοθεραπεία και τώρα είμαι και ευτυχισμένη γιατί κάνω τρία projects τα οποία πραγματικά αγαπάω.
Το ένα είναι το "Acoustic Babies" με τη Γιούλη Δανιγγέλη η οποία παίζει ακορντεόν και τον Σπύρο Τυρέα που παίζει κιθάρα… και δέσαμε. Στην ουσία ξεκίνησε πρώτα αυτό με τον Σπύρο και μετά ήρθε και η Γιούλη και ο καθένας βάζει την πινελιά του σε διασκευές. Διασκευές από David Bowie μέχρι Αγγελάκα και Μιχάλη Δέλτα αλλά τα διασκευάζουμε και είναι και στιγμιαίο πέρα από το ό,τι έχουμε κάνει σαν πρόβες ή οτιδήποτε».
- Βγαίνει και εκείνη τη στιγμή, τύπου τζαζ, δηλαδή τύπου αυτοσχεδιασμός!
«Εγώ αυτοσχεδιάζω πολύ. Ο αυτοσχεδιασμός μου αρέσει γιατί είναι κάτι που βγαίνει εκείνη τη στιγμή απ' όλους μας, είναι τρομερό. Αυτό άρχισε μετά να βγαίνει στο live έντονα και βγαίνει και με τα παιδιά που εκφράζομαι τραγουδιστικά πάρα πολύ έντονα στη σκηνή και είμαι πολύ χαρούμενη γιατί τώρα και με τα παιδιά έχουμε ξεκινήσει και γράφουμε και κομμάτια, παίζουμε και πρωτότυπα κομμάτια στο live και ακυκλοφόρητα, δηλαδή δοκιμάζουμε πράγματα και υπάρχει και η απαραίτητη χημεία μουσική - φίλοι - ειλικρίνεια, έχει τα πάντα, αγάπη, θυμό, όλα».
- Υπάρχουν στιγμές που δεν είσαι καλά ψυχολογικά και στο live αυτό αποτυπώνεται ή όταν ανεβαίνεις στη σκηνή τα ξεχνάς όλα;
«Οχι δεν τα ξεχνάω, τα θυμάμαι. Τα θυμάμαι πιο έντονα και εκεί πάει η ψυχοθεραπεία. Τα βιώνω όλα μέσα από κάθε κομμάτι. Ενα κομμάτι που είναι χαρούμενο και είμαι λυπημένη θα το αποδώσω διαφορετικά. Πάντα μέσα από το στίχο ή τη μουσική βιώνω καταστάσεις που μπορεί εκείνη την ώρα να έχω έντονες, όχι μόνο δικές μου. Μπορεί κάποιος εκείνη την ώρα να μου έχει πει κάτι και να μ' έχει επηρεάσει που εγώ το βγάζω. Που εγώ τα θεωρώ λεπτομέρειες αλλά βγαίνουν στα κομμάτια αυτά τα συναισθήματα, μέσα από τη μουσικότητα και την έκφραση ούτως ή άλλως. Ετσι πορεύομαι…
Το ένα project λοιπόν είναι αυτό που κάνουμε με τα παιδιά, προχωράμε και δουλεύουμε και δισκογραφικά κομμάτια και το άλλο project είναι με τον Γιώργο Μπαλαμιώτη τον μπασίστα, που κάνουμε ένα αφιέρωμα στα κομμάτια της Bjork το οποίο είναι πάρα πολύ θεατρικό. Πέρυσι το παρουσιάσαμε στο θέατρο του "μπετόν εφτά" -πολύ εναλλακτικό project με μπάσο, φωνή και έναν χορευτή, το οποίο είναι τελείως αυτοσχεδιαστικό, είναι μία ζωντανή πρόβα, δηλαδή συμβαίνει εκείνη την ώρα. Μπορεί να ξεφύγει, μπορεί να είναι πολύ μικρό. Και επίσης μια εξαιρετική δουλειά για την οποία είμαι πάρα πολύ χαρούμενη και υπερήφανη γι' αυτό και εξελίσσεται. Μου αρέσει πολύ γιατί φτιάχνουμε τα κομμάτια με την δική μας ματιά».
- Την αγαπάς πολύ την Bjork έτσι;
«Ναι, έχω μεγαλώσει με την φωνή και τα τραγούδια της, τα συναισθήματα και τις μυρωδιές που βγάζει η μουσική της. Ο στίχος της είναι εκπληκτικός.
Το τρίτο project είναι αυτό που κάνω αρκετά χρόνια, τα αφιερώματα στο Μάνο Χατζιδάκι. Και αυτό έχει εξελιχθεί δηλαδή από τους μεγάλους οδοιπόρους, το οποίο είναι δωδεκαμελές τμήμα με το οποίο παίξαμε ξανά φέτος. Παίξαμε μάλιστα ζωντανά και στην EΡA 2 μέσα στο στούντιο. Τα μηνύματα των ακροατών ήταν πολύ συγκινητικά».
- Ασχολείσαι με αυτά τα τρία projects και παράλληλα ετοιμάζεσαι και για τον καινούργιο σου δίσκο. Μίλησέ μας λίγο γι' αυτό.
«Να πω αρχικά ότι έχω ξεκινήσει και διδάσκω σε ωδείο μουσικής, που είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα, μέσα από την οποία μαθαίνω πολλά. Και αυτός είναι ένας τρόπος ψυχοθεραπείας, το να έρχεσαι δηλαδή σε επαφή με κόσμο και να τους μεταφέρεις τα όσα ξέρεις γι' αυτό που αγαπάς. Ξεκίνησα και εγώ πάλι τα μαθήματα κλασικού τραγουδιού. Προσπαθώ να εξελίσσομαι και να γίνομαι καλύτερη».
- Είναι λοιπόν αυτή η απόλυτα δημιουργική περίοδος της ζωής σου;
«Ναι, πράγματι είναι πολύ δημιουργική. Ξεκίνησα να το συνειδητοποιώ όταν άρχισα να απομακρύνομαι και από τους μεγάλους χώρους που είχα λίγο το μυαλό στο τι πραγματικά με κερδίζει. Με αφορμή αυτό μπήκα σε μια διαδικασία να σκεφτώ και να φιλτράρω τα όσα ήξερα και με το τι θέλω να ασχοληθώ στο μέλλον επαγγελματικά».
- Είναι αυτός ο δίσκος που ετοιμάζεις τώρα ο πρώτος ολοκληρωτικά δικός σου;
«Ναι, είναι ο πρώτος μου δίσκος αυτός, ο οποίος περιλαμβάνει και παλιά αλλά και καινούργια κομμάτια. Τα κομμάτια αυτά τα δουλεύω με όλους μου τους συνεργάτες. Το ύφος του δίσκου αυτού είναι λίγο θεατρικό, σκηνοθετημένο, έχει αρχή, μέση και τέλος. Δεν ξέρω ακόμα το όνομά του καθώς μέσα περιλαμβάνει και ελληνικά και ξένα κομμάτια και δεν έχω καταλήξει ακόμα. Τα κομμάτια ακόμα δουλεύονται, έχουν διαφορετικά στοιχεία και απαιτούν μία ιδιαίτερη προσοχή καθώς ορισμένα είναι μόνο instrumental. "Σκοτεινός" με ποιητικό στίχο».
- Πιστεύεις ότι η κρίση έχει επηρεάσει τα μεγάλα μαγαζιά επιτρέποντας στις μουσικές σκηνές να αναδειχθούν;
«Οι μικρές σκηνές έχουν κόσμο καθώς και οι μεγάλες φαντάζομαι. Νομίζω ότι ο κόσμος εξακολουθεί να βγαίνει και να διασκεδάζει. Πιστεύω ότι οι μεγάλες σκηνές έχουν εντάξει στο πρόγραμμά τους περισσότερο τη διασκέδαση για να προσελκύσουν τον κόσμο. Παρόλα αυτά ο καλλιτεχνικός και ο μουσικός χώρος έχουν γενικότερα επηρεαστεί από την οικονομική κρίση όπως όλοι μας. Πάντως, για μένα οι μεγάλες πίστες αποτελούν παρελθόν. Δεν είναι ότι τις σνομπάρω, αντίθετα δούλεψα εκεί, πληρώθηκα καλά, αλλά ακριβώς και λόγω του ότι η κρίση μας κάνει να κρίνουμε κιόλας τα πράγματα, θεωρώ ότι αυτά που κάνω τώρα τα αγαπώ και θα συνεχίσω να τα κάνω».
- Πιστεύεις ότι η κρίση θα μας κάνει καλύτερους κοινωνικά;
«Ασφαλώς, πιστεύω ότι αναγκαστικά θα επαναπροσδιορίσουμε τι θέλουμε, ποιοι είμαστε και ποιον έχουμε δίπλα μας. Είναι ένα παγκόσμιο θέμα, βρισκόμαστε όλοι στην ίδια αλυσίδα και όλοι επηρεαζόμαστε από το τι συμβαίνει γύρω μας».
~**** Οι τροφές της ευτυχίας :
~ Αν τρώγοντας ένα σοκολατάκι γίνεστε ευτυχείς και βλέπετε τον κόσμο με μεγαλύτερη αισιοδοξία δεν χρειάζεται να νιώθετε ενοχές ούτε να κατηγορείτε τον εαυτό σας ως κοιλιόδουλο.
Ερευνητές ανακάλυψαν ότι ορισμένες τροφές – μεταξύ των οποίων η σοκολάτα, τα βατόμουρα, οι φράουλες και το τσάι – περιέχουν ουσίες που έχουν παρόμοια χημική σύσταση με ένα γνωστό αντικαταθλιπτικό και άρα ενδέχεται να επενεργούν στον εγκέφαλο βελτιώνοντας τη διάθεση.
Η χημεία της γεύσης
Οι επιστήμονες εντόπισαν σε ορισμένες κοινές τροφές φυσικά συστατικά τα οποία παρουσιάζουν εκπληκτική, όπως τη χαρακτηρίζουν, ομοιότητα με το βαλπροϊκό οξύ, τη δραστική ουσία πολλών φαρμάκων που χορηγούνται για τη θεραπεία των διαταραχών της διάθεσης όπως η μανιοκαταθλιπτική διαταραχή, η διπολική διαταραχή ή άλλες ανάλογες καταστάσεις.
«Χημικές ενώσεις που περιέχονται στη σοκολάτα, σε μια ποικιλία ειδών μούρων και σε τροφές με λιπαρά οξέα ωμέγα 3 έχουν δείξει θετικές επιδράσεις στη διάθεση» δήλωσε η Καρίνα Μαρτίνες-Μαγιόργκα του Εθνικού Αυτόνομου Πανεπιστημίου του Μεξικού (UNAM), επικεφαλής της μελέτης. «Από την πλευρά τους οι μελέτες μας δείχνουν ότι ορισμένα κοινά συστατικά της γεύσης τους είναι δομικά παρόμοια με το βαλπροϊκό οξύ».
Η ανακάλυψη έγινε στο πλαίσιο ενός μεγάλου προγράμματος για τον προσδιορισμό των περισσότερων από 1.700 χημικών ουσιών που καθορίζουν τη γεύση των πιο διαδεδομένων τροφών. Τα ευρήματα ανακοινώθηκαν στο 244ο συνέδριο της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας.
Θεραπεία στο πιάτο;
Στόχος των ερευνητών είναι να εντοπίσουν στα τρόφιμα χημικά συστατικά τα οποία θα μπορούσαν να μετριάσουν τις διαταραχές της διάθεσης, να συμβάλουν στη διατήρηση της νοητικής υγείας και να καθυστερήσουν την απώλεια της μνήμης. Από αυτή την άποψη, το εύρημα θεωρείται σημαντικό.
«Η πληθώρα στοιχείων ότι χημικές ουσίες στη σοκολάτα, στα μύρτιλα, στα σμέουρα, στις φράουλες, στο τσάι και σε ορισμένες άλλες τροφές μπορούν πράγματι να ενισχύουν τη διάθεση ενθαρρύνει την αναζήτηση και άλλων ρυθμιστών της διάθεσης στις τροφές» τόνισε η κυρία Μαρτίνες-Μαγιόργκα. Πρόσθεσε δε ότι, μετά την ανάλυση των δεδομένων, επόμενος στόχος της ομάδας της είναι να περάσει στην πειραματική δοκιμή των ευρημάτων.
Το τελικό αποτέλεσμα, όπως επεσήμανε η ερευνήτρια, ίσως να είναι η σύσταση ειδικών διαιτολογίων για τη βελτίωση της διάθεσης ή η ανάπτυξη νέων συμπληρωμάτων διατροφής.
Μέχρι τότε όμως, όπως έσπευσε να τονίσει, όσοι παρουσιάζουν σοβαρές διαταραχές θα πρέπει να έχουν υπόψη ότι το να τρώνε απλώς τροφές που φαίνονται να επιδρούν θετικά στη διάθεση δεν απο....    http://www.tovima.gr
~*** Φασίστες του ΠΑΜΕ επί τω έργω στην Κοζάνη :
Για ακόμη μια φορά η τρομοκρατική συμμορία των ελληνόφωνων κομμουνιστών τραμπουκίζει εργάτες και δημοσιογράφους....
Απαράδεκτη ήταν η συμπεριφορά εκπροσώπου του ΠΑΜΕ Κοζάνης, σε...
κάμεραμαν που πήγε να καλύψει την διαδήλωση διαμαρτυρίας τους στο εργοτάξιο αρχαιολογικών ανασκαφών στο ορυχείο Αμυνταίου, συμπεριφέρθηκαν αντιδημοκρατικά και αντιδεοντολογικά ( προς την ενημέρωση του κοινού). Κατά την είσοδο μας στον χώρο δεχτήκαμε επίθεση από εκπρόσωπο του Π.Α.ΜΕ με ακατανόμαστες εκφράσεις και χειροδικίες , στην συνέχεια ακολούθησε διαπληκτισμός του Π.Α.ΜΕ με εργάτες του έργου οι οποίοι ζητούσαν και την απομάκρυνση του Π.Α.ΜΕ από τον χώρο εργασίας τους γιατί τους δημιουργούσαν προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των εργασιών .
~** Εισαγγελέας ζητά άρση της ασυλίας του Γιώργου Παπανδρέου
Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου αναμένεται να ζητήσει ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Πεπόνης αναμένεται να μεταβεί το πρωί της Παρασκευής στη Βουλή για να παραδώσει το αίτημα. 'Εως αυτή την ώρα παραμένει αναπάντητο ερώτημα εάν το αίτημα της δικαιοσύνης αφορά στην υπόθεση των CDS ή την...
κατάθεση του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτη Ρουμελιώτη, σύμφωνα με την οποία το Ταμείο γνώριζε την αποτυχία του 1ου μνημονίου.
Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να θέσει σε δοκιμασία τις σχέσεις των κυβερνητικών εταίρων, κυρίως της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ.
Πληροφορίες του thebest.gr πριν από λίγα λεπτά ανέφεραν ότι αν τελικώς επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες και ο κ. Πεπόνης πράγματι ζητήσει την άρση της ασυλίας του πρώην Πρωθυπουργού αυτό θα σχετίζεται με στοιχεία της κατάθεσης του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτη Ρουμελιώτη.
Επ' αυτού, πάντως, έχει ήδη υπάρξει απάντηση από συνεργάτες του πρώην Πρωθυπουργού εδώ και είκοσι μέρες.
«Επειδή διετέλεσε εκπρόσωπος της χώρας στο ΔΝΤ κι επειδή η εκεί παρουσία του επηρεάζει το παρόν και το μέλλον της χώρας, οφείλουμε να αναλογιστούμε γιατί ο κ. Ρουμελιώτης δεν ενημέρωσε κανέναν ως όφειλε, όπως π.χ. την ελληνική κυβέρνηση, ότι το πρόγραμμα δεν μπορεί να πετύχει. Γιατί δεν έθετε θέμα στους υπευθύνους του Ταμείου ώστε να λάβει τις απαντήσεις και να ενημερώσει εν συνεχεία την ηγεσία της χώρας; Και γιατί δεν παραιτήθηκε; Γιατί η μνήμη του επανήλθε μετά την αποχώρησή του από το ΔΝΤ και την εύρεση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα;», είχαν αναφέρει οι συνεργάτες Παπανδρέου.
«Ο καθένας μπορεί να βγάλει το ψωμί του όπου θέλει αλλά και όλοι μας να βγάζουμε τα συμπεράσματά μας» τόνισαν οι ίδιοι συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου. «Είναι καλό να γνωρίζει ο κ. Ρουμελιώτης και όσοι μιλούν δημοσίως ότι κανείς δεν μπορεί να παίζει με τα συμφέροντα της χώρας και του ελληνικού λαού και μάλιστα ισοπεδώνοντας στον διεθνή Τύπο τα σημαντικά μεταρρυθμιστικά βήματα που έκανε η χώρα την τελευταία περίοδο με τις θυσίες του ελληνικού λαού. Η ισοπέδωση, πέραν το ότι δεν αποδίδει την αλήθεια, υπονομεύει τη διαπραγματευτική θέση της χώρας και δίνει επιχειρήματα σε όσους θεωρούν ότι χρειάζονται περισσότερα μέτρα είτε σε όσους θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ».
~**
~*** Μικρασιατική καταστροφή 1922
~ Άξιον Εστί  : Σε μια κρίσιμη περίοδο της ιστορίας μας, την περίοδο της μικρασιατικής καταστροφής, είναι αφιερωμένο το «Άξιον Εστί».
Ξεκινώντας με αναφορά στην εισβολή των Μογγόλων-Τούρκων και τη μάχη του Μαντζικέρτ τον Αύγουστο του 1071, ο Βασίλης Βασιλικός συντονίζει μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση, στην οποία αναπτύσσονται αντικρουόμενες απόψεις, με τον αντιεισαγγελέα και συγγραφέα Νίκο Τσάγγα και τον ιστορικό Βλάση Αγτζίδη για τη Δίκη των Έξι και τα γεγονότα που οδήγησαν στη Μικρασιατική καταστροφή.
Ο δημοσιογράφος, πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Καψής καταθέτει την άποψη του για την περιβόητη Δίκη, με αφορμή το σχετικό βιβλίο του.
Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Τόνια Μανιατέα μιλά για τη Μικρασιατική καταστροφή, όπως αποτυπώνεται στο ιστορικό μυθιστόρημά της με τίτλο «Σμύρνη 1922».
Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Σμυρναίων Ευάγγελος Τσίρκας, αναφέρεται στις εκδόσεις και το έργο της Ένωσης .
~** Βουνά, πεδιάδες, ποτάμια, 2.500 χιλιάδες νησιά, δηλαδή κτηνοτροφία, γεωργία, ιχθυοκαλλιέργειες, ναυτιλία, συν ορυκτός πλούτος, δηλαδή θα μπορούσε να έχει από τη μια άκρη ως την άλλη καλλιέργειες όλων των ειδών, κτηνοτροφία με μεγάλα εργοστάσια γαλακτοκομικών, αλλαντικών, κονσερβοποίες, ορυχεία και εργοστάσια παραγωγής πρώτων υλών, καπνά, μεγάλη παραγωγή εκτός των άλλων ειδικά εσπεριδοειδών, λαδιού, καρπών, βότανα, ιδιαίτερα φροντισμένες καλλιέργειες..
~*** Τέλος στο παραμύθι: Μένουμε στο ευρώ, παίρνουμε τη δόση
Όλα τα παραμύθια κάποτε τελειώνουν... Έτσι, κάπου εδώ, φαίνεται ότι τελειώνει και το παραμύθι της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και της επιστροφής στη δραχμή.
Κορυφαίοι αναλυτές, πολιτικοί – υπάλληλοι των κερδοσκοπικών funds, επενδυτικοί οίκοι (ανοχής), Έλληνες «πτωχοί» στην Ελλάδα αλλά ζάπλουτοι στο εξωτερικό και ανόητοι αριστεροί που κρύβονται πίσω από… συνιστώσες, διαπιστώνουν ημέρα με την ημέρα ότι το «όνειρό» τους...
δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα, για όσο τουλάχιστον διάστημα η ευρωζώνη εξακολουθεί να υφίσταται. Το «όνειρο» κάποιων για επιστροφή στη δραχμή θα πραγματοποιηθεί υπό μία και μοναδική προϋπόθεση: Να διαλυθεί η ευρωζώνη και όλες οι χώρες της να επιστρέψουν στα εθνικά τους νομίσματα.
ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ αυτό, ορισμένοι επιμένουν, κερδοσκοπώντας ασύστολα. Τι κάνουν; Μεταθέτουν συνεχώς τις ημερομηνίες, ακριβώς όπως κάνουν οι αρχηγοί αιρέσεων στη θρησκεία, που δίνουν μια ημερομηνία για τη Δευτέρα Παρουσία και την καταστροφή του κόσμου και όταν η ημερομηνία περάσει «άπρακτη», ορίζουν νέα…
Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ, ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΥΦΕΣΗΣ που απειλεί την παγκόσμια οικονομία, είναι ένας χώρος που σχηματίστηκε όχι με οικονομικές, αλλά με πολιτικές, γεωπολιτικού χαρακτήρα αποφάσεις Το γεγονός ότι η οικονομία, εξ αιτίας της κρίσης, ήρθε σε πρώτο πλάνο, δε σημαίνει ότι αυτή θα αποφασίσει για το μέλλον του χώρου. Τα πάντα θα κριθούν και θα αποφασιστούν πολιτικά, με ότι και αν αυτό συνεπάγεται για τους δείκτες και τα ούτως ή άλλως «μαγειρεμένα» στατιστικά στοιχεία. Αλλά και στενά οικονομικά να το δούμε το όλο θέμα, ποιος σοβαρός άνθρωπος δε βλέπει ότι η Ελλάδα είναι μία …τρίχα της κρίσης στην ευρωζώνη; Ποιος δε βλέπει ότι το πρόβλημα είναι η Ισπανία, η Ιταλία και πολύ σύντομα η Γαλλία και τα τρισεκατομμύρια που θα απαιτηθούν για να διασωθούν; Ποιος δε βλέπει ότι και… ολόκληρη η Γερμανία να «πουληθεί» δε φτάνει για να τους σώσει;
ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΛΟΙΠΟΝ, ΟΛΟΙ θέλουν να κερδίσουν χρόνο. Όλοι θέλουν παράταση για να επιτύχουν τους πολιτικούς στόχους τους, να δουν τις νέες ισορροπίες στην παγκόσμια σκακιέρα, να γίνουν το Νοέμβριο οι αμερικάνικες εκλογές σε κλίμα… εύκρατο, να μπορέσει η Μέρκελ να κερδίσει τις εκλογές στη Γερμανία. Τα προβλήματα θα «μπαλώνονται» σε Eurogroup και Συνόδους Κορυφής, τα νούμερα θα κρίνονται με ανοχή ανάλογα με τον… πελάτη και η πραγματική αιτία της κρίσης θα κρύβεται μονίμως κάτω από το χαλί. Μόνοι απροσδιόριστοι παράγοντες για το «σύστημα», είναι τα όρια της κοινωνικής ανοχής και οι πιθανές «ανεξέλεγκτες» εστίες έντασης, όπως η Συρία και το Ιράν.
Η ΕΛΛΑΔΑ, ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΡΙΚΥΜΙΑ, ένα δρόμο έχει να επιλέξει: Την παραμονή πάσει θυσία μέσα στο καράβι! Και αυτό, φαίνεται ότι θα το επιτύχει, άσχετα αν, δεν είναι βιώσιμο το μοντέλο που η τρόικα έχει επιβάλλει. Γνωρίζουν πολύ καλά αυτοί που αποφασίζουν ότι με την ύφεση παρούσα, τα νούμερα δε βγαίνουν. Θέλουν όμως να δουν ότι γίνεται προσπάθεια εξυγίανσης, ώστε και αυτοί με τη σειρά τους να έχουν κάτι να πουν στο εκλογικό τους ακροατήριο, όταν τους ζητάει τα ρέστα για τα χρήματα που δαπανώνται.
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑ 100%! Η συνάντηση Μέρκελ - Ολάντ και οι δηλώσεις Γιούνκερ στην Αθήνα, επιβεβαιώνουν απόλυτα αυτή την άποψη. «Η Ελλάδα στο ευρώ αρκεί να συνεχίσει να προσπαθεί και να εφαρμόζει αυτά που συμφωνεί …και εμείς εδώ είμαστε», «είναι κρίσιμο για τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα των οικονομιών τους, αφού η ανάπτυξη στηρίζεται στην ανταγωνιστικότητα», είπαν Μέρκελ και Ολάντ και... έληξε η συνεδρίαση.
ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ αξιωματούχων που επισημαίνουν ότι η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ, ότι θα της δοθεί ο χρόνος να επιτύχει και ότι χρειάζεται ένα νέο «κούρεμα» στο χρέος της, αυτή τη φορά από την ίδια την ΕΚΤ. Κλείνουμε με την πιο σοβαρή επισήμανση, της Goldman Sachs: «Η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι ένα βαθύτατα πολιτικό ζήτημα και σχετίζεται με σημαντικά κόστη τόσο για την ίδια όσο και για τις άλλες χώρες της ευρωζώνης. Οσο η υπόλοιπη ευρωζώνη δεν είναι αρκετά εύρωστη για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από την ελληνική κρίση, είναι απίθανο να γίνουν αποφασιστικές ενέργειες κατά της Ελλάδας, εκτός βεβαίως και αν αυτή αθετήσει μονομερώς τις υποχρεώσεις της. Οι κυβερνήσεις στην υπόλοιπη ευρωζώνη, συμπεριλαμβανομένης και της γερμανικής, θα συνεχίσουν να εκταμιεύουν χρήματα προς τη χώρα, στο πλαίσιο των υφιστάμενων προγραμμάτων, όσο η διαφοροποίηση από τους στόχους παραμένει σε «επιτρεπτά» όρια».  Βασίλης Βαλαμβάνος       ~ www.axiaplus.gr
~*** Αντληση από το σύστημα Αλφειού και υφαλμύρωση σε παραλιακές περιοχές  :
Αντληση από το σύστημα Αλφειού και υφαλμύρωση σε παραλιακές περιοχές
* ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΕΩΤΕΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΝΕΡΟΥ
Αντισταθμιστικά για την Ανω Μεσσηνία που στερείται νερό λόγω της άντλησης από το σύστημα Αλφειού για τις ανάγκες της ΔΕΗ, εμπλουτισμός υπογείων υδάτων σε παραλιακές περιοχές της Μεσσηνίας, δημιουργία μονάδων βιολογικού καθαρισμού και σύνδεση των ακινήτων με το δίκτυα εξυπηρέτησης, είναι μερικές από τις προτάσεις που κάνει το ΓΕΩΤΕΕ Πελοποννήσου για τη διαχείριση των νερών της περιοχής.
Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνονται τα εξής:
"Το ΓΕΩΤΕΕ / Παράρτημα Πελοποννήσου και Δυτ. Στερεάς Ελλάδας απέστειλε στην Ειδική Γραμματεία Υδάτων τις απόψεις του σχετικά με τα μέτρα για την διαχείριση των υδάτων της λεκάνης απορροής Δυτ. Πελοποννήσου. Μεταξύ άλλων γίνονται παρατηρήσεις σχετικά με εξειδικευμένα ζητήματα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα συμπληρωματικών μέτρων και συγκεκριμένα:
1. Οσον αφορά στο ιδιαίτερα τροποποιημένο από τις αντλήσεις υπογείων υδάτων για τις εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Η. σύστημα Αλφειού θα πρέπει να προσδιοριστούν οι περιοχές οι οποίες στερούνται τα ύδατα που τελικά καταλήγουν σε αυτόν, προκειμένου να περιγραφούν μέτρα για την παροχή αντισταθμιστικών οφελών (π.χ. Ανω Μεσσηνία). Επίσης για τον Αλφειό να προβλεφθεί η δημιουργία μόνιμου παρατηρητηρίου μέτρησης των παραμέτρων των υδάτων (ρύπανση, περιεκτικότητα σε μέταλλα κ.ά.) που εκτρέπονται από την Δ.Ε.Η. πιθανόν με πόρους από το ΕΑΠ Μεγαλόπολης.
2. Στο σύστημα Παμίσου, Ρωμανού-Χώρας και Φιλιατρών-Κυπαρισσίας πρέπει να προβλεφθούν μέτρα εμπλουτισμού των υπογείων υδάτων τα οποία παρουσιάζουν προβλήματα υφαλμύρωσης σε μια δυναμική αγροτικά περιοχή.
3. Να προχωρήσουν άμεσα τα έργα αποχέτευσης καθόλο το παραλιακό μέτωπο της Δυτικής Πελοποννήσου (Πύργος - Κυπαρισσία - Φιλιατρά) καθόσον πρόκειται για μια τουριστική περιοχή. Στο ίδιο πλαίσιο να ενταθούν οι έλεγχοι συνδέσεων με το δίκτυο αποχέτευσης στις περιοχές Βέργας, Μαντίνειας του Δήμου Καλαμάτας και Δυτικής Μάνης και να προχωρήσει η αποχέτευση σε όλους τους δήμους και περιοχές της Μάνης.
4. Τα μέτρα για την διαχείριση των ρεμάτων της λεκάνης Παμίσου να συνδυαστούν με την αντιμετώπιση των γεωλογικών φαινομένων διαβρώσεων σε περιοχές της Μεσσηνίας και να αναδειχθεί το φαράγγι Ριντόμου.
5. Στο σχέδιο πρέπει να προβλεφθεί επέκταση των δικτύων ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ και σε περιοχές της Τριφυλίας και Πυλίας. Οσον αφορά στους υφιστάμενους ΓΟΕΒ Παμίσου και Αλφειού πρέπει να προβλεφθούν συντηρήσεις των δικτύων καθώς και στελέχωση αυτών με γεωτεχνικό προσωπικό. Τα δίκτυα αυτά πρέπει να επεκταθούν και στις περιοχές της Ανω Μεσσηνίας και πιο συγκεκριμένα του Δήμου Οιχαλίας όπου πρέπει να γίνουν έργα διαχείρισης των τοπικών υδάτων με κατασκευή δικτύων αλλά και ταμιευτήρων. Ιδιαίτερα στην Δημοτική Ενότητα Δωρίου υπάρχει περιοχή αναδασμού και θα πρέπει να γίνει αξιοποίηση της αρδευτικής δεξαμενής της Κοπρινίτσας για την άρδευση της περιοχής αναδασμού. Επίσης είναι απαραίτητη η πρόβλεψη εγκατάστασης και συντήρησης υποδομών οργανωμένης άρδευσης όπως και τοποθέτηση υδρομετρητών.
6. Στα πλαίσια μείωσης του κόστους ομαδικής άρδευσης των δικτύων ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ θα πρέπει να προβλεφθεί αντικατάσταση των πιεζοθραυστικών των δικτύων με ΜΗΥΕ προκειμένου το δίκτυο να είναι αυτόνομο ηλεκτρικά προς όφελος των χρηστών αυτού.
7. Να προβλεφθούν μέτρα για την διαχείριση των δασών της λεκάνης απορροής, μέρος των οποίων ιδιαίτερα στον ορεινό όγκο Ταϋγέτου έχει αποψιλωθεί από πυρκαγιές. Εργα και δράσεις που θα εστιάζονται στην προστασία των δασών από τις πυρκαγιές αλλά και τις αυθαίρετες αλλαγές χρήσης καθώς και υδρονομικά έργα που θα ενταχθούν σε ένα συνολικό σχέδιο διαχείρισης των λεκανών απορροής θα πρέπει να αποτελέσουν θέματα προτεραιότητας.
Τέλος πρέπει να αναφερθεί ότι στο κομμάτι που αφορά τα βασικά μέτρα θα πρέπει να γίνει προσπάθεια ώστε αυτά να έχουν εθνική απήχηση, εφόσον τα βασικά προβλήματα σε όλες τις λεκάνες απορροής είναι ίδια, ώστε να μην παρατηρηθεί το φαινόμενο διαφορετικών βασικών μέτρων ανάμεσα στις διαφορετικές λεκάνες απορροής".
 ~** "Πολιτοφυλακή" με δημοτικά… περίπολα  :
"Πολιτοφυλακή" με δημοτικά… περίπολα
*     Επικίνδυνη… αυτοοργάνωση πολιτών στην ύπαιθρο
Στο παιχνίδι με τη φωτιά μπαίνουν πλέον και οι αιρετοί επικαλούμενοι την αδυναμία επαρκούς αστυνόμευσης. Μετά την πρόκληση των "Ταγμάτων Ασφαλείας" που αποκάλυψε η "Ε" και αποτελεί πλέον θέμα σε όλα τα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης, ήρθε η σειρά του Δήμου Μεσσήνης να ανακοινώσει "περίπολα πολιτών" στην περιοχή του τ. Δήμου Βουφράδος. Ο κίνδυνος να χαθεί ο έλεγχος και να δημιουργηθούν τραγικές καταστάσεις είναι πλέον ορατός καθώς τροφοδοτείται από διάφορες πλευρές η ιδέα της "πολιτοφυλακής" που θα πάρει το νόμο στα χέρια της.
Μια τέτοια ιδέα που καλλιεργούν εδώ και καιρό ακόμη και πολιτικές δυνάμεις, βρίσκει πρόσφορο έδαφος λόγω των υπαρκτών προβλημάτων που δημιουργεί η ανεξέλεγκτη δράση ομάδων που δρουν κυρίως στην ύπαιθρο εκμεταλλευόμενες την απουσία αστυνόμευσης. Την ίδια ώρα ακροδεξιές εθνικιστικές οργανώσεις στρατολογούν νέους από το Διαδίκτυο προκειμένου να τους εκπαιδεύσουν "για την ώρα της σύγκρουσης". Οι φαινομενικά "αθώες" πρωτοβουλίες αυτοάμυνας ενισχύουν στην πράξη τις πλέον ακραίες αντιλήψεις και δημιουργούν σοβαρότατους κινδύνους εμπλοκών και εγκληματικών πράξεων από φόβο ή και πρόθεση. Είναι φανερό ότι όλο και περισσότερο χάνεται ο έλεγχος από τις αρχές ενώ ενισχύονται ρατσιστικές αντιλήψεις. Για να αποφευχθούν τα χειρότερα είναι ανάγκη να επανακαθοριστεί ταχύτατα η αντιεγκληματική πολιτική και να εκπονηθεί ένα σχέδιο δράσης από την κυβέρνηση, τις δικαστικές και τις αστυνομικές αρχές προκειμένου να προστατευτούν οι πολίτες και ταυτοχρόνως να λειτουργήσει το κράτος δικαίου για όλους.   
Πηγή : εφημερίδα  "ελευθερία " Μεσσηνίας  2012 .-
~** Βασιλική ζαργάνα 15 κιλών στις Κιτριές    :
Βασιλική ζαργάνα 15 κιλών στις Κιτριές
* Μια βασιλική ζαργάνα βάρους 15 κιλών έπιασαν χθες στις Κιτριές δύο φίλοι και ερασιτέχνες ψαράδες, ο Λεωνίδας Πετσόπουλος και ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος. Το ψάρι βγήκε από τη θάλασσα με δυσκολία, λόγω του μεγάλου μεγέθους του.

~** Δήλωση Κ.Μαρκόπουλου για συνάντηση Α.Σαμαρά-Α.Μέρκελ :
* Ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος, με αφορμή τη συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκέλα Μέρκελ έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο κ. Σαμαράς εξελέγη με τη σημαία της επαναδιαπραγμάτευσης, την ξέχασε αμέσως μετά.
Την αντικατέστησε με την επιμήκυνση, πήγε σήμερα στην κα Μέρκελ με «δωράκι» τη διευθέτηση των χρεών της SIEMENS και ξέχασε την επιμήκυνση.
Άραγε μια ώρα μέσα τι συζητούσαν; Μόνο για την έκθεση της τρόικας που περιμένουνε; Η μήπως για το πωλητήριο των βραχονησίδων του Αιγαίου; Η μήπως για την εκποίηση της ελληνικής περιουσίας και του ορυκτού πλούτου της χώρας;
Η χώρα δεν έχει τίποτε ποια να περιμένει από αυτή την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά, του κ. Βενιζέλου και του κ. Κουβέλη».
     

~** Η ώρα της αλήθειας για το λιγνιτωρυχείο  :
Η ώρα της αλήθειας για το λιγνιτωρυχείο
* Η ώρα της αλήθειας για το λιγνιτωρυχείο στην περιοχή της Ανατολικής Πυλίας πλησιάζει, καθώς εκπνέει η προθεσμία της παράτασης την οποία είχε ζητήσει ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης για να αποφανθεί το Περιφερειακό Συμβούλιο επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Το θέμα για μια ακόμη φορά δεν έχει γραφτεί στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου και ο πρόεδρός του Γ. Πουλοκέφαλος μιλώντας στην "Ε" πήρε την ευθύνη γι’ αυτό, κρίνοντας ότι υπάρχει περιθώριο χρόνου μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου. Με την παρελκυστική τακτική που ακολουθείται όμως εδώ και μήνες, αυτό δεν είναι καθόλου βέβαιο.
 Με φορείς και παράγοντες της Μεσσηνίας να έχουν ορθώσει τείχος στη λειτουργία λιγνιτωρυχείου και τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη να κάνει διαρκώς μανούβρες, η υπόθεση έχει πάρει ευρύτερα πολιτικά χαρακτηριστικά. Η άμεση εμπλοκή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντ. Σαμαρά στην υπόθεση με την τοποθέτηση κατά του λιγνιτωρυχείου έχει "κόψει" τους διαδρόμους επικοινωνιακής υποστήριξης της πολιτικής του περιφερειάρχη στη Μεσσηνία για το θέμα αυτό (κάτι ανάλογο συμβαίνει και με την υπόθεση του αεροδρομίου στην Τρίπολη). Με αποτέλεσμα τουλάχιστον μέχρι τώρα η Περιφέρεια να μην "πατάει" καθόλου στη Μεσσηνία και με τους περιφερειακούς συμβούλους της πλειοψηφίας να επιχειρούν ασκήσεις ισορροπίας προκειμένου "να είναι μέσα" ακόμη και στο απρόβλεπτο, καθώς ο κ. Τατούλης δεν έχει ακόμη αποφασίσει για τις επόμενες κινήσεις του.
Η ηγετική ομάδα της Περιφέρειας έχει πλέον περιορισμένες επιλογές καθώς στενεύουν τα περιθώρια: Να παρέλθει και η τελευταία προθεσμία προκειμένου να πάει η "καυτή πατάτα" στα χέρια του υπερπεριφερειάρχη Μαν. Αγγελάκα, στενού συνεργάτη του Αντ. Σαμαρά. Να επιχειρήσει την κόντρα μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο με κίνδυνο να χάσει την ψηφοφορία λόγω αντιδράσεων και στις γραμμές του. Να κάνει η πλειοψηφία στροφή 180 μοιρών και να αξιοποιήσει κάποια στοιχεία από τις απόψεις τις οποίες έχει ζητήσει από διάφορους φορείς ή να επικαλεστεί την αρνητική στάση των κομμάτων.
Αυτή η αβεβαιότητα, αλλά και η εξάρτηση των συμβούλων της πλειοψηφίας από την τελική τοποθέτηση του περιφερειάρχη, αποτυπώνεται στις δηλώσεις που έκαναν μιλώντας στην "Ε". Οι απόψεις τους είναι διχασμένες και όπως φαίνεται 3 με 4 σύμβουλοι πρόκειται να καταψηφίσουν τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και την "επένδυση" εξόρυξης του λιγνίτη.
~ Παναγιώτης Αλευράς
«Είναι γνωστό σε όλους μας και είναι επιβεβλημένη ανάγκη για να βγει η χώρα μας από τη βαθιά ύφεση που υπάρχει, πρέπει να υπάρξουν ανάπτυξη και επενδύσεις. Ανάπτυξη και επενδύσεις, όμως, με συγκεκριμένους όρους και κανόνες που σέβονται το περιβάλλον και την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Για κάθε επένδυση πρέπει να τηρούνται κάποια συγκεκριμένα κριτήρια. Και αυτά, κατά τη γνώμη μου, είναι: Να υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση. Εμπεριστατωμένη ανάλυση οφέλους - κόστους. Να μην είναι τροχοπέδη για άλλου είδους επενδύσεις. Να υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές (οδικό δίκτυο κ.λπ.), έτσι ώστε από την οποιαδήποτε δραστηριότητα της συγκεκριμένης επιχείρησης να μην επηρεάζεται η ευρύτερη περιοχή. Και να υπάρχει βεβαίως η κοινωνική συναίνεση και αποδοχή.
Για τη συγκεκριμένη επένδυση, έχει έρθει για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο και έχουμε ζητήσει συμπληρωματικά στοιχεία και από το ΥΠΕΚΑ και από το Πολυτεχνείο και από το ΙΓΜΕ και από τη ΔΕΗ. Θα μελετήσω τις απαντήσεις που έχουν δοθεί και συνεκτιμώντας όλες τις παραμέτρους που ανάφερα προηγούμενα, θα είναι ξεκάθαρη η θέση μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο μ’ αυτά το σκεφτικό και αυτά τα δεδομένα που βάζω».
~ Ντίνα Νικολάκου
«Την άποψη που έχει η παράταξή μας για τα θέματα αυτά την έχουμε πει επανειλημμένα στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Εχουμε σταθερή πολιτική θέση σ’ αυτό το θέμα.
Μακριά από λαϊκισμούς, υπηρετώντας πάντα και μόνο το δημόσιο συμφέρον. Το θέμα αυτό έχει αναβληθεί για να προσκομιστούν όλα τα στοιχεία, τα οποία έχει ζητήσει με απόφασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο. Και την άποψή μου ως αρμόδια αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης και ως περιφερειακή σύμβουλος Μεσσηνίας θα την ακούσουν όλοι οι πολίτες στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Εχω αποδείξει διαχρονικά ότι μιλάω ξεκάθαρα και πως πάντα τολμώ να πω την άποψή μου. Δεν ανήκω στους πολιτικούς που κρύβονται».
Γιάννης Αργυράκης
«Είναι γνωστή σε όλους η θέση μου, όσοι τουλάχιστον παρακολουθούν από κοντά και συστηματικά από την αρχή, την εξέλιξη του θέματος της εξόρυξης λιγνίτη στην Ανατολική Πυλία, την οποία εξέφρασα δημόσια στις αρχές Φλεβάρη, στη συγκέντρωση που διοργανώθηκε από τους φορείς της Πυλίας στο Χωματερό. Στο χαιρετισμό που κλήθηκα να απευθύνω στη συγκέντρωση, ως Μεσσήνιος περιφερειακός σύμβουλος, είχα υποστηρίξει ότι μια τέτοια επένδυση, όπως και κάθε επένδυση, δεν μπορεί να προχωρήσει αν δεν συντρέχουν δύο βασικές προϋποθέσεις: Πρώτον, οι όποιες θετικές επιπτώσεις και οφέλη από την υλοποίηση μιας τέτοιας επένδυσης να είναι περισσότερες από τις όποιες αρνητικές. Να υπάρχει δηλαδή θετικό ισοζύγιο για την περιοχή σε σχέση και με τη σημερινή αγροτουριστική προοπτική που έχει. Δεύτερον και κυριότερο, να υπάρχει αν όχι η συναίνεση, τουλάχιστον η ανοχή της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της περιοχής, πράγμα το οποίο φαινόταν ότι δεν είχε επιτευχθεί.
Σήμερα 7 μήνες μετά την αναβολή της συζήτησης του θέματος από το Περιφερειακό Συμβούλιο, με πρόταση της παράταξής μας, για διαβούλευση με διάφορους φορείς και συλλογή περισσότερων στοιχείων, περιμένω και πιστεύω ότι το ΠεΣυ όταν συζητήσει το θέμα, με την παράθεση και την αξιολόγηση όλων των δεδομένων, με πλήρη παρέμβαση, ενημέρωση και ουσιαστικό διάλογο από όλους τους ενδιαφερόμενους και τους φορείς της περιοχής, θα πάρει την ενδεικνυόμενη απόφαση για το καλό της Πυλίας, της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου γενικότερα. Ως Μεσσήνιος περιφερειακός σύμβουλος της πλειοψηφίας, με υπευθυνότητα, λειτουργώντας θεσμικά και τεκμηριωμένα, στη συζήτηση του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο, θα προσπαθήσω να συμβάλλω στην επίτευξη αυτού του στόχου».
 ~ Γιώργος Μπακούρος
«Θα τοποθετηθώ στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όταν το συγκεκριμένο θέμα έρθει για συζήτηση».
Νίκος Μπαρούνης
«Εχω αγανακτήσει 8 χρόνια ως νομαρχιακός σύμβουλος Μεσσηνίας και 2 χρόνια ως περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου να ψηφίζω "όχι" σε όλες τις επενδύσεις και σε οτιδήποτε θετικό πάει να γίνει στο νομό και την Περιφέρεια. Οι Ελληνες έχουμε γίνει επικίνδυνοι για τους εαυτούς μας και για το έθνος ολόκληρο. Ως παραδείγματα αναφέρω το λατομείο στην Πολιανή που είπαμε να μη λειτουργήσει, τις ανεμογεννήτριες στην Πύλο που είπαμε να μην εγκατασταθούν, τις φυλακές στη Μεσσηνία που σε πρώτη φάση είπαμε να μη γίνουν, τα κέντρα προσωρινής κράτησης λαθρομεταναστών που είπαμε να μη γίνουν. Το αποκορύφωμα ήταν ότι οι κάτοικοι της Μεσσήνης, της Θουρίας, της Μικρομάνης ζήτησαν να μην πετούν πολλές ώρες τα αεροπλάνα της 120 ΠΕΑ για να μην τους ενοχλούν. Εθνικά απαράδεκτο. Καταργήσαμε το Πεδίο Βολής Σχίζας και τα αεροπλάνα πηγαίνουν για βολές σε πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις, με περισσότερα έξοδα σε καύσιμα και φθορές. Και στην Πολιανή που έγινε λιμνοδεξαμενή για αντιπυρική προστασία, βρέθηκαν άνθρωποι που αρνήθηκαν και προσέφυγαν στα δικαστήρια. Οπότε είμαι υπέρ της επένδυσης. Ο λιγνίτης πρέπει να βγει για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και για να εκμεταλλευτούμε το κοίτασμα. Οι Ευρωπαίοι ζητούν να εκμεταλλευτούμε τον εθνικό μας πλούτο».
Σταύρος Ξηρογιάννης
«Επιφυλάσσομαι να δω τι θα συζητηθεί με τους άλλους συναδέλφους, επειδή τα πράγματα μπορεί να έχουν τροποποιηθεί μετά την εξέλιξη των τελευταίων γεγονότων και τη στάση που θα κρατήσει η πολιτική ηγεσία της Ν.Δ., τώρα που είναι κυβέρνηση και όχι αντιπολίτευση».
Θεόδωρος Σταυριανόπουλος
«Η χώρα μας έχει οδηγηθεί σε μια δύσκολη οικονομική κατάσταση και εκτιμώ ότι θα πρέπει πλέον με μεγαλύτερη περισυλλογή να καταλήγουμε στην απόρριψη μιας επένδυσης. Θα πρέπει προτού φθάνουμε στην απόρριψη να εξαντλούμε και την τελευταία λεπτομέρεια και να αναζητούμε την καλύτερη δυνατή μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) καθώς και περισσότερες θέσεις εργασίας και αντισταθμιστικά οφέλη για την περιοχή μας.
Στην προκειμένη περίπτωση θα έπρεπε ήρεμα και ψύχραιμα προτού ενοχοποιηθεί η επένδυση οι πολίτες να λάμβαναν ενημέρωση από ειδικούς για το τι ακριβώς θα συμβεί και ποια θα είναι τα αντισταθμιστικά οφέλη για την περιοχή, καθώς και ποιοι οι περιβαλλοντικοί όροι. Αντί αυτού κάποιοι περίτεχνα φρόντισαν να πράξουν το πιο εύκολο και το πιο λαοφιλές, να χαϊδέψουν αυτιά προτείνοντας την απαγόρευση της επένδυσης. Ετσι σύσσωμη η τοπική κοινωνία ξεσηκώθηκε ενάντια σε αυτό που πάει να συμβεί χωρίς να γνωρίζει ακριβώς το πώς θα συμβεί.
Δεν πρέπει πάντα η ανάπτυξη ενός τομέα να λειτουργεί απαγορευτικά και ενοχοποιητικά στην ανάπτυξη κάποιου άλλου τομέα. Μπορούν ισόρροπα να αναπτύσσονται πολλοί τομείς μαζί. Αρκεί βέβαια να τηρούνται οι νόμοι και οι όροι που επιβάλλονται και που συμφωνήθηκαν. Αυτά δυστυχώς αποτελούν πολυτέλεια για την Ελλάδα. Εδώ μετά την έγκριση που λαμβάνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την εκτέλεση ενός έργου καταστρατηγούνται οι όποιες δεσμεύσεις. Οι τοπικές κοινωνίες δεν εμπιστεύονται τις όποιες δεσμεύσεις δίνονται από τον εκάστοτε επενδυτή, καθώς και από την Πολιτεία και αντί οι τοπικές κοινωνίες να ξεσηκώνονται και να απαιτούν να τεθούν όροι και επιπλέον οφέλη σε κάθε επένδυση, απαιτούν να μην γίνει η επένδυση. Τέλος, η Πολιτεία έγκαιρα και με ξεκάθαρο τρόπο πρέπει να απευθύνεται στην εκάστοτε τοπική κοινωνία και να εξηγεί με κάθε λεπτομέρεια την ανάλυση κόστους - οφέλους της περιοχής που θα επέλθει από αυτό που θα συμβεί.
Ομως, για να συναινέσω θετικά στην συγκεκριμένη επένδυση θα πρέπει να πληρούνται οι εξής όροι: α) Ξεκάθαρη και τεκμηριωμένη επιστημονική και υπηρεσιακή υποστήριξη του έργου, β) ανάλυση κόστους-οφέλους, εδώ συνεκτιμούνται τα αντισταθμιστικά οφέλη) γ) οικολογική προσέγγιση, και το σημαντικότερο να υπάρχει κοινωνική αποδοχή. Θέλω να ανήκω σε αυτούς που δεν απορρίπτουν μια επένδυση με το άκουσμά της, αλλά που προσπαθούν να θέσουν αυστηρούς όρους και αντισταθμιστικά οφέλη αν πραγματοποιηθεί. Ανήκω σε αυτούς που δεν μασάνε τα λόγια τους και που με το οποιοδήποτε κόστος λένε πάντα την γνώμη τους. Σίγουρα για να καταλήξω στην θετική ή αρνητική ψήφο θα λάβω σοβαρά υπόψη μου την κοινωνική αποδοχή και συναίνεση για την επένδυση, γιατί τα θεωρώ πολύ σημαντικά στοιχεία για να ευδοκιμήσει μια επένδυση. Τέλος, εύχομαι ο καθένας μας μετά από μερικά χρόνια να μην μετανιώσει για αυτά που θα πει και θα πράξει».
Κώστας Τσαπόγας
«Στο συγκεκριμένο θέμα του λιγνιτωρυχείου στη Φαλάνθη και το Χωματερό πρέπει να γίνει έρευνα για τα ποιοτικά και τα οικονομικά στοιχεία στην περιοχή από τη λειτουργία του. Το Περιφερειακό Συμβούλιο για τη διασφάλιση των προαναφερόμενων χαρακτηριστικών στη ζωή των κατοίκων της περιοχής ζήτησε τη γνωμοδότηση της Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, την επιστημονική γνώση και γνώμη του ΕΜΠ και την άποψη του ΙΓΜΕ, χωρίς ακόμα και σήμερα να έχουμε ενημέρωση. Ακόμα και αν οι προαναφερόμενες μελέτες, όμως, ήταν θετικές για την επένδυση, υπάρχει ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο που έχει να κάνει με τον κυκλοφοριακό φόρτο στο δρόμο από και προς την Κορώνη, με τα φορτηγά που θα μεταφέρουν το λιγνίτη.
Θεωρώ πως πρέπει οπωσδήποτε πριν τη λειτουργία του λιγνιτωρυχείου ο δρόμος αυτός να έχει ολοκληρωθεί, ώστε να μην προσθέσει τεράστια προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα.
Είχα προτείνει ο επενδυτής να συμβάλλει με ένα αρκετά μεγάλο ποσό για την ολοκλήρωση του δρόμου. Αλλά και ως προς αυτό το σημείο σιωπή.
Ενα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον για το λιγνίτη της Φαλάνθης και του Χωματερού από τη ΔΕΗ, όπως προκύπτει από την απάντηση στην ολομέλεια της Βουλής του τέως υφυπουργού Περιβάλλοντος κ. Μανιάτη στην ερώτηση του τέως βουλευτή κ. Κουσελά.
Πέραν τούτων όμως, η αρχή της δημοκρατίας θέλει, στις όποιες αποφάσεις αφορούν τις τοπικές κοινωνίες, αυτές να έχουν τον κυρίαρχο λόγο των θεσμικών τους οργάνων.
Ετσι και στην περίπτωση του λιγνιτωρυχείου στην Ανατολική Πυλία η οποιαδήποτε επενδυτική ή άλλη δραστηριότητα την επηρεάζει, βασική προϋπσόθεση είναι ότι αυτή θα πρέπει να γίνει αποδεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πύλου - Νέστορος.
Αυτό, όμως - και όχι μόνο - είναι κατά της συγκεκριμένης επένδυσης. Με αυτά τα δεδομένα για την επένδυση εξόρυξης λιγνίτη στην περιοχή της Ανατολικής Πυλίας, θεωρώ ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις σωστής λειτουργίας και προσφοράς στην τοπική κοινωνία και γι’ αυτό είμαι αρνητικός σε αυτή την επενδυτική πρόταση».

~** Κρίση και πολιτισμός  :
* Πριν από λίγο καιρό δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "El Pais" ένα σημαντικό κείμενο για την κρίση και τα μνημεία του πολιτισμού που απειλούνται, μέρος του οποίου και παραθέτουμε: "Η κρίση του ευρώ και ο Πελοποννησιακός Πόλεμος σπάνια συγκρίνονται μεταξύ τους. Αν κοιτάξουμε όμως πέρα από τα μαύρα κοστούμια και τους λευκοντυμένους οραματιστές, τότε βλέπουμε πως η σημερινή κρίση απειλεί τον κόσμο, όπως απείλησε τον τότε κόσμο η ελληνική εμφύλια σύρραξη. Η Ευρώπη μπορεί τελικά να σωθεί, αλλά τίποτα δεν θα είναι πια το ίδιο. Ούτε οι πολίτες της, ούτε και η κληρονομιά της. Οταν δεν υπάρχουν χρήματα για συντάξεις, το να θέλουμε να τα διαθέσουμε για να προστατεύσουμε κάποιες πέτρες, είναι πολυτέλεια. Οι πέτρες όμως της Ελλάδας απαιτούν τον σεβασμό όλων μας. Επάνω τους ρίζωσε το πολιτικό σύστημα της δημοκρατίας και η ιδέα της Ευρώπης. Τώρα όμως, οι πέτρες αυτές απειλούνται. Περιέργως, τα λίκνα της δυτικής ιστορίας και τέχνης, είναι σήμερα τα κράτη που βυθίζονται περισσότερο απ΄όλα τα άλλα στην κρίση. Και κρίση σημαίνει περικοπές".
Το άρθρο αναφέρεται εκτεταμένα στα μεγάλα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε Ιταλία και Ισπανία, ακόμη και σε Γαλλία και Μεγάλη Βρετανία. Και προσθέτει με νόημα ότι "η Ευρώπη ξηλώνεται στις ραφές, από τις οποίες και προήλθε. Η Γερμανία, που ήταν ερωτευμένη με τους Ελληνες και τους Λατίνους τον 19ο αιώνα, σήμερα θεωρεί την Ελλάδα ως ένα μέλος με γάγγραινα, που θα πρέπει να ακρωτηριαστεί. Οι περικοπές δαπανών που απαιτεί από την Αθήνα έχουν αδειάσει τα δημόσια και τα ιδιωτικά ταμεία. Μέχρι τον φετινό Ιούνιο, ο προϋπολογισμός του υπουργείου Πολιτισμού είχε μειωθεί κατά 35%, ενώ προβλέπονται περαιτέρω μειώσεις για το 2013 και το 2014".
Και καταλήγει: "Σε αυτήν την Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων, η Γερμανία ακολουθεί τον δικό της δρόμο, όσον αφορά στα πολιτιστικά. Η κρίση δεν επηρέασε τα δημοσιονομικά ζητήματα του πολιτισμού της, τα οποία σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία αυξάνονται σταθερά. Οπως ανέφερε ο Χριστιανοδημοκράτης επίτροπος για τον πολιτισμό Μπερντ Νόιμαν «σε αυτές τις δύσκολες εποχές, το να περικόψουμε τον προϋπολογισμό του πολιτισμού μας θα ήταν μια θρασύτατη πράξη!». Και βέβαια, όπως συμπλήρωσε, «στην Γερμανία έχουμε περισσότερο κόσμο στα μουσεία, απ’ ό,τι στα γήπεδα ποδοσφαίρου».
Ολα αυτά όταν τριγύρω μας στην Καλαμάτα ηχούν τα τύμπανα του πολέμου στους πολιτιστικούς θεσμούς, πλήθος διατηρητέων είναι υπό κατάρρευση και οι δημοτικοί παράγοντες αναζητούν "υποκατάστατα" για να χρυσώσουν το χάπι.   Ηλίας Μπιτσάνης   ilias.bitsanis@eleftheriaonline.gr

~** Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Καπανδρίτη - Έχουν καεί σπίτια στον Άγιο Στέφανο - Καπνός "πνίγει" όλη την Αττική!
 
*  - Ανοιχτό το ενδεχόμενο να εκκενωθούν οικισμοί σε Κρυονέρι και Δροσοπηγή, όπου απειλείται μοναστήρι
- Μάχη για να μην περάσει η πυρκαγιά στην Ιπποκράτειο Πολιτεία
- Ζημιές από την πυρκαγιά στις αποθήκες του στρατοπέδου στο Καπανδρίτη
- Η φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα - Υπάρχουν ενδείξεις για εμπρησμό
- Κάτοικοι δηλωσαν ότι άκουσαν εκρήξεις και είδαν ένα μαύρο Seat να απομακρύνεται
αίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα σε δασική έκταση στην περιοχή Λιοσάμπι, στις Αφίδνες και έχει επεκταθεί και σε άλλες περιοχές λόγω των ισχυρών ανέμων.
Η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 4.00 τα ξημερώματα, έχει επεκταθεί εξαιτίας των ισχυρών ανέμων. Αυτή την ώρα τα δυο κύρια μέτωπα είναι στο Κρυονέρι και την Δροσοπηγή.
Όπως έγινε γνωστό από την πυροσβεστική, το μέτωπο στο Κρυονέρι έχει οριοθετηθεί, ενώ ενεργό παραμένει το μέτωπο στην Δροσοπηγή, καθώς πρόκειται για δύσβατο σημείο (χαράδρα) όπου εξακολουθούν να γίνονται ρίψεις από εναέρια μέσα. Στην περιοχή έχουν υποστεί ζημιές τρία σπίτια, ενώ έχουν καεί και οχήματα.
Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση για την κατάσβεση, για την οποία επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 35 οχήματα, 37 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 26 εθελοντικά οχήματα, 14 οχήματα από ΟΤΑ, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.
Κανονικά διεξάγεται και στα δυο ρεύματα, η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, ενώ κανονικά εκτελούνται και τα δρομολόγια του ΟΣΕ.
Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι άκουσαν εκρήξεις λίγο πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά, ενώ οι διάσπαρτες εστίες που φέρεται να εντοπίστηκαν σε μικρή απόσταση όταν έφθασαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, φαίνεται να ενισχύουν την εκδοχή του εμπρησμού.
Φωτιές σε Εύβοια-Κεφαλονιά
Πυρκαγιά βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην περιοχή Μουρτερή, στην Κύμη Ευβοίας. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 14 οχήματα, ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο.
Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Καμπίτσα της Κεφαλλονιάς.
Για την κατάσβεσή της επιχειρούν αυτήν την ώρα 17 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 7 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 10 εθελοντές, 2 οχήματα ΟΤΑ και ένα αεροσκάφος.

~** Die Patin: Η «Νονά» Άγκελα Μέρκελ και το «σύστημα Μ» :

*
Στην ταινία του Κόπολα για τη Μαφία παραπέμπει το βιβλίο Die Patin (Η Νονά) που βγήκε χθες και περιγράφει την Μέρκελ ως ανθρωποφάγα, ανταγωνιστική, νεκροθάφτη του ευρώ και εξουσιομανή. Το «χτύπημα» προέρχεται από ανθρώπους του κόμματός της.
Το βιβλίο Die Patin είναι χτύπημα κάτω από τη ζώνη για την γερμανίδα καγκελάριο ειδικά αφού προέρχεται από το εσωτερικό του κόμματός της. Συγγραφέας του είναι η Γκέρτρουντ Χέλερ, καθηγήτρια λογοτεχνίας, στενή συνεργάτης του πρώην καγκελάριου της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ. Ασκεί οξύτατη κριτική στον τρόπο με τον οποίο κινείται στην εξουσία η Μέρκελ και συμπυκνώνει το σύνολο των επικρίσεων που της έχουν γίνει στο εσωτερικό του κόμματός της, το CDU: ως πολιτικό που «έφαγε» όλους τους άντρες ανταγωνιστές της, ως νεκροθάφτη του ευρώ και εξουσιομανή.
Στο βιβλίο της η Χέλερ ασκεί οξύτατη κριτική στο «σύστημα Μ», όπως αποκαλεί τις πρακτικές που ακολουθεί η Αγκελα Μέρκελ και δεν διστάζει να τις συγκρίνει με τις πρακτικές των Ναζί και των κομμουνιστικών καθεστώτων.
«Το σύστημα Μ καθιερώνει μια σιωπηλή παραλλαγή αυταρχικής εξουσίας, την οποία η Γερμανία δεν είχε γνωρίσει ως σήμερα» γράφει η Χέλερ.
«Οι δικτατορίες του 20ού αιώνα μας είχαν δώσει άλλες εμπειρίες σε ό,τι αφορά στο πολιτικό στυλ, παρότι οι ομοιότητες δεν μπορούν να παραβλεφθούν : η περιθωριοποίηση των κομμάτων, το κράμα θεματολογίας από οικοιοποιηθείσες βασικές θέσεις άλλων στρατοπέδων στα χέρια της ηγέτιδας. Η αδιαφορία της στον τρόπο που αντιμετωπίζει το κοινοβούλιο, τις συνταγματικές εγγυήσεις, τους κανόνες δικαίου και τα ηθικά στάνταρ» αναφέρει το βιβλίο.
Η συγγραφέας αφήνει να εννοηθεί ότι η Μέρκελ οδηγεί τη Γερμανία προς την κατάλυση της δημοκρατίας και την εγκαθίδρυση μιας σύγχρονης δικτατορίας. Σύμφωνα με την Χέλερ η Μέρκελ γατζώνεται στην εξουσία και αυτή της η επιδίωξη προέχει κάθε άλλης προτεραιότητας.
Συνηθισμένη στα τηλεοπτικά τοκ σόου η Χέλερ απάντησε χθες σε βροχή ερωτήσεων από τους δημοσιογράφους στην παρουσίαση του βιβλίου και αρνήθηκε ότι ότι το έγραψε υποκινούμενη από εσωκομματικούς αντιπάλους της Μέρκελ. [iefimerida.gr]
Παρουσίαση του βιβλίου από το Spiegel στα Γερμανικά

~** Συμφωνία Συμβιβασμού Ελλάδας – Siemens: Το φαγοπότι …συνεχίζεται

* Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας υπέγραψε τη «Συμφωνία Συμβιβασμού» μεταξύ της Ελλάδας και της Siemens με βάση την εξουσιοδότηση που του παρείχε η Βουλή.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, από τη συμφωνία προκύπτει ποσό 80 εκατομμύρια ευρώ, για το συμψηφισμό ισόποσων απαιτήσεων της SIEMENS, που αυτή έχει έναντι διαφόρων δημοσίων φορέων.
Επίσης προκύπτει ποσό 90 εκατομμύρια ευρώ, για μια περίοδο πέντε ετών, για τη χρηματοδότηση: Φορέων που υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και έχουν ως σκοπό την καταπολέμηση της διαφθοράς, της απάτης και του ξεπλύματος χρήματος.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών:
Ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, με βάση την εξουσιοδότηση που του παρείχε η Βουλή, όπως προβλέπεται στο ν.4072/2012 (ΦΕΚ Α΄ 86) και ειδικότερα στο άρθρο 324 για την έγκριση του Σχεδίου «Συμφωνίας Συμβιβασμού» μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των εταιρειών Siemens AG και Siemens Α.Ε., εκπροσώπησε την Ελληνική Δημοκρατία και υπέγραψε την «Συμφωνία Συμβιβασμού» μεταξύ των δύο πλευρών.
Με την υπογραφή της συμφωνίας, το ελληνικό Δημόσιο επιτυγχάνει σημαντικό δημοσιονομικό όφελος και όφελος για την πραγματική οικονομία, μέσα από θετικές δράσεις και μιας σειράς παροχών. Ειδικότερα, από τη συμφωνία προκύπτουν:
1. 80 εκατομμύρια ευρώ, για το συμψηφισμό ισόποσων απαιτήσεων της SIEMENS, που αυτή έχει έναντι διαφόρων δημοσίων φορέων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται νοσοκομεία, ΕΡΓΟΣΕ κλπ.
2. 90 εκατομμύρια ευρώ, για μια περίοδο πέντε ετών, για τη χρηματοδότηση:
- Φορέων που υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και έχουν ως σκοπό την καταπολέμηση της διαφθοράς, της απάτης και του ξεπλύματος χρήματος.
- Πανεπιστημιακών και επιστημονικών ερευνητικών προγραμμάτων, που αποσκοπούν στη βελτίωση της γνώσης και της εξειδίκευσης στους τομείς της ενέργειας, της υγείας, της βιομηχανίας, των υποδομών και της ανάπτυξης των πόλεων.
- 100 υποτροφιών κάθε έτος, για μεταπτυχιακές σπουδές στους τομείς της ενέργειας, της υγείας, της βιομηχανίας, των υποδομών και της ανάπτυξης των πόλεων μέσω του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).
- Ιατρικού εξοπλισμού (συμπεριλαμβανομένης της παράδοσης, εγκατάστασης και συντήρησης του εξοπλισμού αυτού) για τα Δημόσια Νοσοκομεία, με έμφαση στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία.
3. Επένδυση, εντός του 2012, ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ στην SIEMENS Ελλάδας, ώστε να διασφαλιστεί η συνεχιζόμενη παρουσία και δραστηριότητα της εταιρείας, η οποία απασχολεί σήμερα περισσότερους από 600 εργαζόμενους.
4. Πραγματοποίηση επένδυσης κατασκευής νέου εργοστασίου παραγωγής στην Ελλάδα, προϋπολογισμού άνω των 60 εκατομμυρίων ευρώ, που θα οδηγήσει στην απασχόληση άνω των 700 ατόμων.
Πέρα από τα αναφερόμενα οφέλη του εν λόγω «Συμβιβασμού», μέσω της συμφωνίας:
• Η SIEMENS θα συνεχίσει να παρέχει κάθε δυνατή υποστήριξη στις Ελληνικές Αρχές, όποτε της ζητηθεί, σε σχέση με τη συνεχιζόμενη ανάκριση κατά φυσικών προσώπων, που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση.
• Αναλαμβάνει την καταβολή της νομικής δαπάνης, με την οποία έχει επιβαρυνθεί το Ελληνικό Δημόσιο για την υπόθεση αυτή.
• Και επιπλέον, εντάσσεται για μια περίοδο έως τριών ετών από την Ημερομηνία Έναρξης της Συμφωνίας, σε ένα πρόγραμμα εταιρικής συμμόρφωσης υπό ένα Επίτροπο που θα διορίσει το ελληνικό Δημόσιο.
Το τελικό κείμενο της «Συμφωνίας» που υπογράφτηκε, δεν έχει καμία διαφοροποίηση από το σχέδιο «Συμφωνίας», που ενέκρινε η Βουλή των Ελλήνων.
Με μέριμνα του Υπουργού Οικονομικών, η ενυπόγραφη Συμφωνία θα διαβιβαστεί στη Βουλή για ενημέρωση. [briefingnews.gr]
Διαβάστε επίσης
Siemens: Συγνώμη… και δυναμική επαναδραστηριοποίηση στο μεγάλο “φαγοπότι”
Συμβιβασμός και νέα συνεργασία με τη Siemens κατ’ απαίτηση των Γερμανών
Deal διαπλοκής με… οικουμενική «ομπρέλα»
Η συμμορία της Siemens στον αφρό, οι πολίτες στον… πάτο
Siemens: Η μπόχα της πολιτικής καμαρίλας, πνίγει την Ελληνική κοινωνία
Siemens: Πόρισμα-καταπέλτης
ΕΛΛΑΣ

~** Το σπήλαιο του Πανός στην Ακρόπολη :

* Στη σκιά του η συντρόφισσα της Λυσιστράτης, Μυρρίνη, άφησε στα κρύα του λουτρού τον σύζυγό της Κινησία μένοντας πιστή στον όρκο σεξουαλικής αποχής που είχε δώσει ώστε να πιεστούν οι άνδρες και να σταματήσουν τον πόλεμο. Στις κόγχες του οι Αθηναίοι άφηναν λιχουδιές και δώρα για τον θεό που έβαλε το χέρι του ώστε να νικήσουν τους Πέρσες στη Μάχη του Μαραθώνα το 490 π.Χ.
Στα τοιχώματά του τα πιτσιρίκια που έπαιζαν στην περιοχή ανακάλυψαν μια τοιχογραφία ενός αγίου το όνομα του οποίου δεν γνώριζαν και έτσι άρχισαν να λατρεύουν εκεί τον δικό τους άγιο: τον Άγιο Αλανιάρη.
Είναι ένα από τα πολλά σπήλαια που χάσκουν στη βορειοδυτική πλευρά του Ιερού Βράχου και ήταν αφιερωμένο στον τραγοπόδαρο θεό προστάτη των βοσκών, των δασών και των κυνηγών και ακούραστο εραστή, Πάνα. Πώς βρέθηκε όμως ο γιος του Ερμή – και κατ’ άλλους του Ουρανού ή του Διός – που γεννήθηκε στα αρκαδικά βουνά να λατρεύεται στα ριζά του βράχου της Ακρόπολης, στην καρδιά της Αθήνας;
Η ιστορία αρχίζει να ξετυλίγεται τις κρίσιμες ώρες πριν από τη μάχη του Μαραθώνα. Οι Αθηναίοι χρειάζονται βοήθεια και στέλνουν αγγελιαφόρο στη Σπάρτη τον Φειδιππίδη για να ζητήσει τη συνδρομή των Λακεδαιμονίων. Εκείνοι προφασίζονται πως δεν μπορούν να συνδράμουν τους Αθηναίους λόγω κάποιας θρησκευτικής τελετής. Ο Φειδιππίδης παίρνει τον δρόμο της επιστροφής βαθιά προβληματισμένος για το τι μέλλει γενέσθαι.
Στον δρόμο του, όπως μαρτυρεί και ο Ηρόδοτος, συναντά τον Πάνα που του υπόσχεται πως θα στηρίξει τον αγώνα των Αθηναίων. Πράγματι εμφανίστηκε στο πεδίο της μάχης και άρχισε να φωνάζει δυνατά και επαναλαμβανόμενα το όνομά του. Οι Πέρσες τρόμαξαν υπερβολικά και οι Αθηναίοι εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση για να κερδίσουν τη μάχη.
Όταν τελείωσε η πολεμική περιπέτεια, το 490 π.Χ., οι Αθηναίοι επέλεξαν το συγκεκριμένο σπήλαιο για να τιμήσουν τον θεό που τους υποστήριξε. Λάξεψαν πάνω στον βράχο μικρές κόγχες για να αποθέτουν τις προσφορές τους: ειδώλια, μικρά γλυκά από μέλι και γάλα, αλλά και ανάγλυφα που απεικονίζουν τον τιμώμενο θεό μαζί με τον – κατά μία εκδοχή – πατέρα του Ερμή ή με Νύμφες, ενώ ίδρυσαν και άλλα μικρά ιερά για τη λατρεία του στην Πάρνηθα, στη Βάρη και τον Μαραθώνα.
Το σπήλαιο του θεού που συμβόλιζε την ασυγκράτητη σεξουαλική ορμή επέλεξε και ο Αριστοφάνης για να τοποθετήσει τη σκηνή όπου ο Κινησίας επιχειρεί να ρίξει στο κρεβάτι τη σύζυγό του Μυρρίνη, χωρίς επιτυχία, στη «Λυσιστράτη».
Με την επικράτηση του χριστιανισμού μετατράπηκε – όπως σχεδόν όλα τα αρχαία ιερά – σε εκκλησία και αφιερώθηκε στον Άγιο Αθανάσιο, αλλά με τον καιρό, στα χρόνια της Τουρκοκρατίας εγκαταλείφθηκε. Τα παιδιά της γειτονιάς που έπαιζαν εκεί γύρω κατά τον 19ο αιώνα ανακάλυψαν μια ξεθωριασμένη τοιχογραφία από την εποχή που το σπήλαιο λειτουργούσε ως εκκλησία, αλλά ουδείς μπορούσε να αναγνωρίσει σε ποιον άγιο ανήκε η μορφή. Έτσι, αποφασίστηκε να βαφτιστεί Άγιος Αλανιάρης, καθώς τον είχαν ανακαλύψει τα αλάνια της περιοχής.
Και αφού επίσημη γιορτή δεν υπήρχε για αυτό τον ιδιότυπο άγιο οι κάτοικοι είχαν επιλέξει να γιορτάζουν τη μνήμη του το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, όταν έφταναν στον χώρο με αναμμένες λαμπάδες και έστηναν γιορτή με κρασί και φαγητό. Τελετή που διατηρήθηκε έως τα μέσα της δεκαετίας του 1930, οπότε και ο χώρος αποκλείστηκε με περίφραξη. [mystikaperasmata.gr]

~** Ιατρόπουλος: Αναλάβετε τις ευθύνες σας. Όλοι! Η Ελλάδα δεν θα πεθάνει!:

* Σας μιλάει ένας Έλληνας Ποιητής.
Τίποτε περισσότερο απ αυτό.
Αλλά και τίποτε λιγότερο…
Αναλάβετε τις ευθύνες σας. Όλοι! Η Ελλάδα δεν θα πεθάνει! Προσέξτε καλά. Όλοι σας!
Από τον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Αρχιεπίσκοπο, και τους Αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, κι από την Κυβέρνηση, τους Πολιτικούς Αρχηγούς και τους Βουλευτές, μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο της διοίκησης στις εσχατιές της Επικράτειας, αναλογιστείτε αυτό που συμβαίνει τούτη την ώρα στην πατρίδα μας.
Έχετε όλοι σας ευθύνη για ό,τι παραπέρα συμβεί…
Η Ιστορία μας έχει αποδείξει ότι πάντοτε έρχεται η ώρα της πληρωμής, οι λογαριασμοί κλείνουν πάντοτε.
Με το ιστορικό «Εύγε» και την πατρίδα ευγνωμονούσα για τους ΄Ηρωες και τον ιστορικό κόλαφο και την πρέπουσα τιμωρία για τους Επίορκους και τους Προδότες.
Ρίξτε μια ματιά στην Ιστορία της Ελλάδας. Δεν πρόκειται να υπάρξει χάρη για κανέναν Επίορκο, ακριβώς όπως, οπωσδήποτε θα υπάρξει η Μεγίστη Τιμή, για κάθε Πατριώτη.
Έχουμε όλοι μας ευθύνη, το ξέρω. Όμως εμείς οι υπόλοιποι ΄Ελληνες, δέκα εκατομμύρια ψυχές, έχουμε εμπιστευτεί σε σας, το καράβι του τόπου. Αν βλέπετε ότι δεν μπορείτε, κατεβείτε απ το πλοίο, αφήστε σε άλλους το ταξίδι. Όλοι!
Πολιτικοί, δικαστές, εκπαιδευτικοί, διανοούμενοι, μεγαλοεπιχειρηματίες, μεγαλοδημοσιογράφοι, εκκλησιαστικοί άρχοντες, γιατροί, δικηγόροι, οικονομολόγοι, επιστήμονες ειδικών κλάδων, όλοι όσοι μετέχετε επιτελικά στη Διοίκηση του Κράτους των Ελλήνων, αναλάβετε τις ευθύνες σας.
Οι ώρες πλησιάζουν καφτές και κοφτερές. Το Εγώ σας, θα δοκιμαστεί μέχρι τη βαθύτερη υπαρξιακή σας σταγόνα, προσέξτε!
Δεν είναι όλα, τραπεζικές καταθέσεις, μωροφιλοδοξία, αλαζονεία, πολυτέλεια, καλοζωϊσμός, αφροσύνη, εξουσιαστική μανία, φιγούρα, κομπίνα, μίζα, προμήθεια, ρουφιανιά, καριερισμός, απληστία, αχαριστία, ατομισμός, συνωμοσιολογία, γλοιώδης υποταγή στα ξένα αφεντικά, και ωχαδερφισμός, όταν Χάνεται η Πατρίδα!
Όλα αυτά στην Κρίσιμη ΄Ωρα, στη Μεγάλη Στιγμή των κορυφαίων επιλογών, τινάζονται στον αέρα.
Διαβάστε ξανά την Ιστορία μας, προσέξτε καλά!
Κάπου μέσα σας βαθειά για κάποιους, ψηλά για κάποιους άλλους, υπάρχουν κι άλλες λέξεις που βγαίνουν στον αέρα στις Κρίσιμες Ώρες. Το Καθήκον, η Φιλοπατρία, η Συναδέλφωση, η Αλληλεγγύη, η Συμπόνια, η Αυτοπεποίθηση, ο Ηρωισμός, η Αυτοθυσία…
Μην φανταστείτε ότι δεν θα σας το ζητήσουν οι καιροί.
Και αλίμονο σε όσους από σας, έχετε χάσει κάθε επαφή μ’ αυτές τις λέξεις…
Αφήστε τη θεωρητικολογία στην άκρη. Το παραμύθι και το συναξάρισμα, το δούλεμα του Λαού, όσοι μετέχετε σ αυτό το ανόητο σχήμα ξεχαρβαλωμένης συνείδησης.
Προσέξτε καλά, αλαζόνες επίορκοι κομπιναδόροι. Ο χρόνος τελειώνει για σας.
Ο χρόνος αρχίζει για το Λαό μας.
Κι εσείς οι άλλοι, που με διαβάζετε τώρα και έχετε αληθινή συνείδηση της μεγάλης ευθύνης σας, να ξέρετε ότι θα βρείτε το Λαό μας δίπλα σας, σε ό,τι προτείνετε, σε ό,τι αποφασίσετε.
Όμως ίσως αναγκαστείτε να εκπροσωπήσατε και τη Νέμεση σε κοντινούς σας, συναδέλφους σας μέχρι πρότινος, σε μηδίσαντες και επίορκους. Για να αποδώσετε τα πρέποντα στην Ύβρη που διαπράττεται στις μέρες τούτες. Θα το κάνετε γιατί προηγείται μέσα σας το Καθήκον.
Και θα μας βρείτε όλους δίπλα σας. Ζητάμε πρότυπα, ζητάμε υπεύθυνους ΄Ελληνες και υπεύθυνες Ελληνίδες γι αυτές τις ώρες. Είμαστε ανοιχτοί, είμαστε μαζί σας. Η Πατρίδα δεν θα πεθάνει.
Η Ελλάδα θα ζήσει. Και θα μεγαλουργήσει και πάλι. Δεν έχουμε πλέον περιθώρια για ύπουλες και πονηρές σαχλαμάρες, πρέπει όλοι οι «νεοέλληνες» να ξαναγίνουμε αληθινοί Έλληνες.
Τελεία.
Σας μίλησε ένας Έλληνας Ποιητής.
Τίποτε περισσότερο απ αυτό.
Αλλά και τίποτε λιγότερο… [triklopodia.com]

~**Αυγουστιάτικη πανσέληνος στο Μουσείο της Ακρόπολης  :

* Αυγουστιάτικη πανσέληνος χωρίς αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία ανοικτά δεν γίνεται! Κια φέτος το Μουσείο της Ακρόπολης γιορτάζει την αυγουστιάτικη πανσέληνο, την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012, με ρομαντικές μελωδίες. Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα “Μια μέρα στο Μουσείο Ακρόπολης” και δίνει την δυνατότητα στους επισκέπτες να περιηγηθούν στους εκθεσιακούς χώρους και να απολαύσουν τη θέα του Ιερού Βράχου με το γοητευτικό σεληνόφως. Αρχαιολόγοι θα παρουσιάζουν στους επισκέπτες τις δοξασίες των αρχαίων για τη Σελήνη και τη μαγική της επιρροή στη ζωή των ανθρώπων.
Βασικό «στοιχείο» της γιορτής για το γεμάτο φεγγάρι, ίσως και ένας ευχάριστος τρόπος να αποχαιρετήσει κανείς το καλοκαίρι, είναι οι μελωδίες της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του μουσείου, από τις 9:30 μ.μ.
Την αρχή του προγράμματος θα κάνει το μουσικό σχήμα από το σχολείο του Βόλου, το οποίο έχει πραγματοποιήσει ως τώρα αρκετές συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με αφιερώματα σε σημαντικούς δημιουργούς και συνθέτες.
Tο Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα και η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Υπενθυμίζεται ότι η Ακρόπολη θα παραμείνει κλειστή το βράδυ της ίδιας μέρας.
Στα 15 χρόνια λειτουργίας του, το Μουσικό Σχολείο Βόλου έχει πραγματοποιήσει εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθιερώνοντας μεγάλες θεματικές συναυλίες με αφιερώματα σε σπουδαίους Έλληνες και ξένους συνθέτες δημιουργούς. [madata.gr]

~**Την ίδια στιγμή που ισλαμοφασίστες καταστρέφουν την Αθήνα, στο Πακιστάν 11χρονο χριστιανόπουλο έζησε την κόλαση πριν δολοφονηθεί.
Που είναι αλήθεια αυτός ο αλητήριος πράκτορας Κωνσταντίνου με το σκυλολόι των φονιάδων ντόπιων και ξένων να διοργανώσουν πορείες και άλλα δήθεν«ανθρωπιστικά» Συγκλονίζει η είδηση του θανάτου ενός εντεκάχρονου αγοριού στο Πακιστάν που αγνοείτο από τις 20 Αυγούστου. Το μικρό αγόρι βρέθηκε καμμένο, με ακρωτηριασμένα τα χείλη, την μύτη και τα πόδια ενώ τα ανθρώπινα κτήνη το είχαν ξεκοιλιάσει πριν κάψουν το σώμα του.
Όλα αυτά την ώρα που άλλο ένα κορίτσι από χριστιανική οικογένεια με σύνδρομο Ντάουν κινδυνεύει με εκτέλεση για… Βλασφημία!
Χριστιανικές οργανώσεις εκφράζουν για ακόμα μία φορά τον αποτροπιασμό τους, εάν και πολύ σύντομα θα βγουν από τον κόπο αφού δεν θα μείνει Χριστιανικό ρουθούνι στο Πακιστάν. Όπως δεν έμεινε στην Σμύρνη, τον Πόντο, τα κατεχόμενα και όπου αλλού αποκτούν εξουσία οι ισλαμοφασίστες.
Την ίδια στιγμή το κράτος στην Ελλάδα ατιμάζει κάθε έννοια πολιτισμου και ανθρωπισμού
επιτρέποντας στην οργάνωση που καταγράφηκε σε βίντεο να κάνει απαγωγές ομοεθνών της, να παρελαύνει στην Αθήνα. Στην Αθήνα της αντίστασης, αναβίωσαν τα Βοσνιακά SS. Πάνε πακέτο φαίνεται μαζι με το 4ο Ράιχ και το ΔΝΤ.

~**Τέσσερις οι Έλληνες που ξυλοκοπήθηκαν απο τους ''αντιρατσιστές'' επειδή ήταν… κοντοκουρεμένοι!! :

* Το αληθινό τους ρατσιστικό πρόσωπο έδειξαν σήμερα κατά την διάρκεια του «αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου» οι επαγγελματίες «αντιρατσιστές» και αφρικανοί και ασιάτες αλλοδαποί όταν ως νέα Τάγματα Εφόδου και ελέγχου ιδεολογικής ορθότητας επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν τέσσερεις Έλληνες πολίτες στην Ομόνοια επειδή έτυχε να είναι… κοντοκουρεμένοι.
Με περίσσεια δημοκρατική και ανθρωπιστική ευαισθησία οι επαγγελματίες «αντιρατσιστές» και οι φίλοι τους ξυλοκόπησαν χωρίς να έχουν προκληθεί ή χωρίς να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος τέσσερις ανυποψίαστους Έλληνες πολίτες οι οποίοι έτυχε να περπατούν στα «κατεχόμενα»… συγγνώμη στην Ομόνοια.   
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τέσσερις Έλληνες ουσιαστικά λιντσαρίστηκαν από εκατοντάδες αλλοδαπούς και επαγγελματίες «αντιρατσιστές». Οι φωτογραφίες είναι αδιάψευστος μάρτυρας της φρίκης που έζησαν οι τέσσερις Έλληνες πολίτες για τους οποίους το μόνο σίγουρο είναι ότι κανένας δεν θα βγάλει κάποια ανακοίνωση για τον τραυματισμό ενός εξ αυτών ούτε θα ασχοληθεί για τα ανθρώπινα δικαιώματα τους γιατί πολύ απλά είναι ….Έλληνες.Τελικά τα Τάγματα Εφόδου στα οποία αναφέρθηκε ο υπουργός Ν. Δένδιας είναι εδώ και δεν είναι σίγουρα ελληνικά.

~** Ένας ελληνόφωνος τουρκοδήμαρχος και τα εύσημα του Ντεντέ! :














*    Δεν είναι λίγες οι φορές που σας έχουμε ενημερώσει από αυτό το ιστολόγιο για τα έργα και τις ημέρες κάποιων ελληνόφωνων καρτούν (αυτοδιοικητικών και μη) της Θράκης που με τη γλοιώδη οσφυοκαμπτική στάση τους (η οποία συχνά ξεπερνά τα όρια της εθνικής προδοσίας) προκαλούν τον εμετό όχι μόνο στον κάθε στοιχειωδώς σκεπτόμενο χριστιανό πολίτη αλλά (είμαστε βέβαιοι) και στους ίδιους τους πράκτορες της Άγκυρας (ε, είτε Έλληνας είσαι, είτε Τούρκος, είτε απ’ τα νησιά Φίτζι, μπορεί να χρησιμοποιείς την κάθε…πηλιογούσικη βερσιόν κολαούζου, εφόσον τον χρειάζεσαι για να σου κάνει τη…δουλειά, αλλά πέραν αυτού είναι φυσικά αδύνατο να του τρέφεις το παραμικρό ίχνος σεβασμού κι εκτίμησης).
Αυτή τη φορά ο τοπικός αξιωματούχος που διέπραξε το…ανδραγάθημα, δεν ήταν ο δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης (για του οποίου το γελοίο φιλοτουρκικό παραλήρημα στο πανηγύρι του Καραβανιού του Μπαϊράμπασα σας γράφαμε προ ολίγων ημερών), αλλά ο ομόλογός του Στέλιος Χατζηευαγγέλου από τον γειτονικό δήμο Τοπείρου. Γνωστός και απολύτως σεσημασμένος και αυτός για τις σχέσεις του με το Προξενείο και τα όργανά του (στα οποία φυσικά απολύτως στηρίζεται για να επανεκλέγεται), αυτή τη φορά - και χωρίς να υπάρχει καν θέμα - επέλεξε να προκαλέσει με μια ανακοίνωση, με την οποία επιτίθεται σε κάποιους που δήθεν ενόχλησαν την προσευχή των μουσουλμάνων περνώντας εποχούμενοι από κάποια μειονοτικά χωριά.
Και λέμε ότι δεν υπάρχει θέμα, γιατί όταν εμφανίστηκε η ανακοίνωση του λεγάμενου, δεν υπήρχε ούτε καν μία έστω καταγγελία στην αστυνομία και το θέμα δεν είχε τεθεί ούτε από τους μειονοτικούς βουλευτές, ούτε από κανέναν άλλον τουρκόφρονα. Σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες το περιστατικό είχε να κάνει με μια απλή διέλευση από μουσουλμανικό χωριό της Ξάνθης κάποιων χρυσαυγιτών με μηχανάκια που πήγαιναν σε γειτονικά χριστιανικά χωριά, για να ενημερώσουν για το θέμα της μεταφοράς λαθρομεταναστών στην σχολή αστυνομίας στην Ξάνθη, χωρίς καμμία πρόκληση ή οτιδήποτε άλλο να συμβεί.
Άλλωστε αν συνέβαινε το παραμικρό θα το βλέπαμε και στις μειονοτικές εφημερίδες – που έχουν εξάλλου τη χαρακτηριστική τάση να ποιουν την τρίχαν…τριχιάν, τώρα όμως δεν έγραψαν το παραμικρό. Ο μόνος που έγραψε ήταν η γνωστή πρακτοράντζα που ακούει στο όνομα Αμπντουλχαλήμ Ντεντέ – που κι αυτός όμως δεν αναφέρεται πρωτογενώς στο (ούτως ή άλλως ανύπαρκτο επεισόδιο), αλλά το μνημονεύει μέσα από την ανακοίνωση του απερίγραπτου ελληνέζου δημαρχίσκου. Το δημοσίευμά του στη γελοιοφυλλάδα «Τράκιανιν Σεσί» στις 16 Αυγούστου (βλ. και την 1η φωτογραφία) φέρει μάλιστα τον πολύ εύγλωττο τίτλο «Να ο δήμαρχος! Μπράβο Στέλιο, εντυπωσιακή η σιωπή των βουλευτών μας». Διαβάστε παρακάτω και ολόκληρη την ανακοίνωση του Χατζηευαγγέλου (που στη 2η φωτογραφία τον…απολαμβάνετε καμαρωτό-καμαρωτό σε παλαιότερη συνάντησή του με τον προηγούμενο Τούρκο πρόξενο Σάρνιτς), όπως την αναδημοσιεύει ο Ντεντέ:
*  «Τις τελευταίες ημέρες που ο συνδημότες μας της μειονότητας συμμετέχουν στο ραμαζάνι τους, συνέβησαν σε οικισμούς του δήμου μας προκλητικές ενέργειες από ομάδα “μηχανοκίνητων” ακραίων στοιχείων, την ώρα της προσευχής των κατοίκων των οικισμών και έξω από τα τζαμιά.






Για εμάς, που τόσα χρόνια στην περιοχή μας έχουμε με κόπο κατακτήσει την ισονομία και την ισοπολιτεία όλων των δημοτών μας, ανεξαρτήτως θρησκείας και καταγωγής, είναι αδιανόητο να αφήσουμε το γεγονός να περάσει ασχολίαστο.
Είναι επίσης απαράδεκτο να εμποδίζονται συνδημότες μας στην τέλεση των θρησκευτικών τους καθηκόντων και να συμβαίνουν αυτές οι απρόκλητες και επικίνδυνες ενέργειες, που αποσκοπούν στον εκφοβισμό και την στοχοποίησή τους.
Δηλώνουμε απερίφραστα ότι αυτές οι συμπεριφορές στο Δήμο Τοπείρου ΔΕΝ θα περάσουν.
Προειδοποιούμε αυτή τη μικρή ομάδα των επικίνδυνων, ανεγκέφαλων τραμπούκων, ότι στα σχέδιά τους θα μας βρουν αποφασιστικά αντιμέτωπους.
Καί θα τους εντοπίσουμε καί θα πάρουμε μέτρα εναντίον των ακραίων ενεργειών και συμπεριφορών τους, με την βοήθεια και των Αστυνομικών Αρχών του τόπου.
Απευθυνόμαστε τέλος, στους συνδημότες μας της μειονότητας και τους διαβεβαιώνουμε, ότι όπως πάντα, έτσι και τώρα, θα είμαστε δίπλα τους. Να είναι απόλυτα σίγουροι ότι η ζωή τους στο Δήμο μας θα συνεχιστεί με την ίδια ηρεμία, ελευθερία και ασφάλεια, όπως συνέβαινε και μέχρι σήμερα.
Ο Δήμαρχος Τοπείρου
Χατζηευαγγέλου Στυλιανός
Καταλάβατε; Βγήκε ο Ντεντέ και ουσιαστικά…κατηγόρησε τον Χατζηοσμάν και τον Ζεϊμπέκ για περίπου μειωμένη…τουρκική συνείδηση (επειδή δεν είπαν τίποτε για το δήθεν συμβάν), ενώ έδωσε συγχαρητήρια στον δήμαρχο Τοπείρου. Ένας ελληνόφωνος δήμαρχος δηλαδή που πλειοδοτεί σε τουρκισμό ακόμη και από τα πιο κραυγαλέα όργανα της Άγκυρας στη Θράκη! Ένας πραγματικός…κέρβερος της δημοκρατίας, της πολυπολιτισμικότητας και της προόδου! Για τον αρχιφασίστα Μπαχτσελί των «Γκρίζων Λύκων» βέβαια που είχε περάσει πρόσφατα από τα μέρη του, δεν θυμόμαστε να είχε βγάλει καμμία ανακοίνωση, αλλά τέλος πάντων, αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον κάθε κομπλεξικό που πουλάει τη μάνα του για μια χούφτα ψήφους και ασκεί προσωπική εξωτερική πολιτική σε βάρος κάθε έννοιας εθνικού συμφέροντος! Καλά του λέει λοιπόν ο κολλητός του ο Ντεντέ! Bravo Stelyo, αφού βρίσκεις και τα κάνεις και δεν σ’ έχουνε μαζέψει ακόμη! Bravo Stelyo! Και σταματώ άρον-άρον κάπου εδώ, πριν ξεράσω πάνω στο πληκτρολόγιο…

~** Μήνυμα στήριξης από Ολάντ σε επιστολή προς τον Κ. Παπούλια

Μήνυμα στήριξης από Ολάντ σε επιστολή προς τον Κ. Παπούλια
Μήνυμα στήριξης της Ελλάδας, έστειλε ο Φρανσουά Ολάντ σε ευχαριστήρια απαντητική επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο οποίος τον είχε συγχαρεί για την εκλογή του στη γαλλική Προεδρία.
* Μήνυμα στήριξης της Ελλάδας, έστειλε ο Φρανσουά Ολάντ σε ευχαριστήρια απαντητική επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο οποίος τον είχε συγχαρεί για την εκλογή του στη γαλλική Προεδρία.
 «Γνωρίζω τις δυσκολίες και τα βάσανα που υφίσταται ένα μέρος του ελληνικού λαού καθώς και τα ερωτήματα προς το μέλλον. Οι δυο χώρες συνδέονται με βαθύτατους δεσμούς φιλίας και είναι πάντοτε η μία στο πλευρό της άλλης σε δύσκολες στιγμές», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του ο Γάλλος Πρόεδρος, σύμφωνα με δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου.
 «Η Γαλλία θα εργαστεί στο πλαίσιο της Ε.Ε.. για να υποστηριχθούν οι προσπάθειες της Ελλάδας», συμπληρώνει ο κ. Ολάντ.

~** Φτιάχνουν κλίμα έντασης στο Αιγαίο και παραλαμβάνουν νέα αποβατικά οι Tούρκοι
 "Στις 9 Αυγούστου μαχητικά αεροσκάφη της Ελλάδας παραβίασαν τον τουρκικό εναέριο χώρο επί 7 λεπτά δυτικά της περιοχής Καραμπουρούν της Σμύρνης, ενώ οκτώ ημέρες πριν την 1η Αυγούστου τουρκικό F-16 παρενοχλήθηκε βορειοδυτικά της Χίου από Mirage 2000-5 της ΠΑ". Αυτή είναι η τελευταία "συγκομιδή" των τουρκικών ισχυρισμών-φαντασιώσεων για "ελληνικές προκλήσεις" Διαβάστε περισσότερα  στο Αιγαίο για τις οποίες το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών έχει θέσει θέμα στο ελληνικό ΥΠΕΞ (όπου βέβαια διεθνής χώρος είναι ο ΕΕΧ μεταξύ των 6 και 10 ν.μ. τον οποίο η Άγκυρα δεν αναγνωρίζει ως Εθνικό Εναέριο Χώρο της Ελλάδας).
 Από εκεί και πέρα δίνεται στην γειτονική χώρα μέσως δημοσιευμάτων σε πολλές εφημερίδες (Zaman, Star, Cumhuriyet κλπ) η εικόνα έντασης στους ουρανούς του Αιγαίου (περιέργως διάγουμε μία από τις πιο ήσυχες περιόδους των τελευταίων ετών, αν όχι την πιο ήσυχη με λίγες παραβιάσεις του ΕΕΧ) με τα τουρκικά μαχητικά να γίνονται υποτίθεται στόχος των "Ελλήνων εισβολέων" που μάλιστα φτάνουν στο σημείο να παραβιάσουν ακόμα και τον "εναέριο χώρο της ΤΔΒΚ" (προφανώς όταν έχουν καύσιμα για τέτοιες αποστολές, λέμε εμείς...)!
 Μάλιστα κάνουν αναφορά σε αερομαχία της 16ης Αυγούστου με το ελληνική μαχητικό να "εγκλωβίζει αδικαιολόγητα" στην περιοχή της Σμύρνης τουρκικό μαχητικό κάτι για του οποίο το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, υποτίθεται ότι διαμαρτυρήθηκε στο ΥΠΕΞ!
Γενικά περιγράφεται ένα κλίμα έντασης, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει πέρα από τις συνηθισμένες αναχαιτίσεις, οι οποίες όμως δεν έχουν καταλήξει καν σε κάποια εμπλοκή και αυτό το σημειώνουμε αφού προηγούμενως το έχουμε διασταυρώσει από τρεις ανεξάρτητες πηγές στος πολεμικές Μοίρες, πλην ΓΕΑ, φυσικά.
Άρα; Άρα ή υπάρχει άπνοια δημοσιογραφικών θεμάτων εν μέσωω Αυγούστου ή θέλουν να δημιουργήσουν κλίμα. Π.χ. η Star έγραψε για "αποστολή ελληνικών στρατευμάτων στο Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι (σ.σ.: τα δύο νησιά με ανάρτηση ακόμα και στο site του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών εδώ και κάποια χρόνια, δεν αναγνωρίζονται ως τμήμα του ελληνικού εθνικού εδάφους, αλλά ως "γκρίζα ζώνη").
Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ στις 29 Αυγούστου παραδίδεται με κάθε επισημότητα από τα ναυπηγεία Anadolu (ADIK) το όγδοο νέο αποβατικό LCT, του τουρκικού Ναυτικού, το οποίο καθελκύστηκε μόλις στις 12 του περασμένου Μαΐου! Μέχρι στιγμής έχουν παραδοθεί τα επτά σκάφη τα οποία είναι ετοιμοπόλεμα
Το μήκος του κάθε σκάφους φτάνει τα 79,85 μέτρα, το βύθισμα τα 11 και το πλήρες εκτόπισμα τους 1.155 τόννους. Η μέγιστη τελική ταχύτητα ανέρχεται σε 22 κόμβους, ενώ με 16 κόμβους η εμβέλεια είναι 400 ναυτικά μίλια. Το πλήρωμά τους αποτελείται από 22 άτομα και μπορούν να μεταφέρει εναλλακτικά 3 άρματα μάχης Μ60 ή 17 φορτηγά ή 250 στρατιώτες. Δηλαδή τα οκτώ πλοία μπορούν να περαιώσουν με ένα μικτό φορτίο αρμάτων και προσωπικού 4+4 σκαφών, 12 άρματα μάχης και 1000 στρατιώτες από την Φώκαια στην Χίο μέσα σε 30' περίπου.
Μήπως θα μπορούσε να ερωτήσει το υπουργείο Εξωτερικών το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών για ποια ακριβώς χρήση προορίζουν τα νέα αποβατικά; Μαζί, φυσικά με τις νέες γέφυρες ζεύξης υδάτινων κωλυμάτων που αγκαθιστούν στον Έβρο...  Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

~**  Στον πρωθυπουργό οι προσφορές για τους υδρογονάνθρακες :

* Στα χέρια του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, παρέδωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ευάγγελος Λιβιεράτος, το πόρισμα αξιολόγησης των φακέλων και προσφορών που είχαν καταθέσει συνολικά 8 εταιρείες, προκειμένου να διενεργήσουν γεωφυσικές έρευνες, μη αποκλειστικής χρήσης, για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων στο Ιόνιο πέλαγος και στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κρήτης.

 * Στην επόμενη φάση περνούν τέσσερις από τις οκτώ εταιρείες που εκδήλωσαν αρχικά ενδιαφέρον, όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος.
 * Υπενθυμίζεται, ότι στο αρχικό στάδιο, εξετάστηκαν οι προσφορές που είχαν υποβάλλει οι εταιρείες:
1) TGS-NOPEC GEOPHYSICAL COMPANY ASA
2) DOLPHIN GEOPHYSICAL
3) ION GEOPHYSICAL CORPORATION
4) SPEC PARTNERS LTD
5) CGGVERITAS
6) PETROLEUM GEO-SERVICES (PGS)
7) SPECTRUM GEO LIMITED
8) FUGRO MULTICLIENT SERVICES AS.
~* Στη διαδικασία έχουν μείνει τέσσερις με τις οποίες ακολούθησαν διαβουλεύσεις. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα.  defence-point.gr

~** Τι είναι η υπερθερμία

 * Τι είναι η υπερθερμία  www.enallaxnews.gr  ,
*  Η υπερθερμία είναι μία διεθνώς αναγνωρισμένη μέθοδος καταπολέμησης του καρκίνου , η οποία μπορεί να εφαρμόζεται παράλληλα και συμπληρωματικά με άλλες μεθόδους εναντίον του καρκίνου , όπως την Χημειοθεραπεία , την Ακτινοθεραπεία, (τη δράση των οποίων ενισχύει) αλλά και τη Χειρουργική .
 Για τον λόγο αυτόν , η υπερθερμία χαρακτηρίζεται πλέον ως ο τέταρτος θεραπευτικός πυλώνας της ογκολογίας . (Φυσικά , μπορεί να εφαρμοστεί μαζί και με ανοσοθεραπεία) .
 Διακρίνεται σε ολοσωματική και περιοχική .
 Η θεραπευτική δράση της ολοσωματικής υπερθερμίας έγκειται στην αντιμετώπιση γενικευμένων μεταστάσεων αλλά και στην πρόληψή τους .
 Η θεραπευτική δράση της περιοχικής όγκο-υπερθερμίας έγκειται στην εκλεκτική υπερθέρμανση του ίδιου του όγκου μέσα σε ηλεκτρομαγνητικό πεδίο .
 Στόχος είναι η απόπτωση των καρκινικών κυττάρων και η συνακόλουθη συρρίκνωση – καταστροφή όγκων και μεμονωμένων μεταστάσεων . Συγχρόνως αυξάνει τη ροή αιμάτωσης και την διαπερατότητα της κυτταρικής μεμβράνης , ούτως ώστε η αντικαρκινική δράση της χημειοθεραπείας ή της ακτινοβολίας να είναι εξαιρετικά πιο αυξημένη όταν συνεφαρμόζονται .
 Η θεραπεία είναι απολύτως ακίνδυνη για τον ασθενή , καθώς με τη νέα γενιά μηχανημάτων προηγμένης τεχνολογίας αποφεύγεται ο κίνδυνος εγκαυμάτων του δέρματος . Η εφαρμογή της μεθόδου είναι απλή χωρίς ταλαιπωρία και χωρίς παρενέργειες για τον ασθενή .
 Σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας της Ελλάδος (ΚΕΣΥ) , στις 6/9/2011 : η ιατρική μέθοδος της υπερθερμίας αναγνωρίστηκε ως ιατρική πράξη , εντάχθηκε στην ειδικότητα της Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας και σημειώθηκε ότι δρα μέσω υπερθέρμανσης των νοσούντων ιστών (δηλαδή χωρίς να εκπέμπεται ιονίζουσα βλαβερή ακτινοβολία) . Επίσης το ΚΕΣΥ τιμολόγησε την θεραπευτική πράξη της υπερθερμίας ανά συνεδρία , για την συνταγογραφησή της στα ασφαλιστικά ταμεία και την οικονομική κάλυψή της από αυτά .
 Η υπερθερμία εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια από εξειδικευμένους ιατρούς σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης , στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής , Ιαπωνία κ.α. Κοινή επιστημονική εταιρεία για τους ιατρούς είναι η Εταιρεία Υπερθερμικής Ογκολογίας .    Μιχαήλ Μαραγκός    Ογκολόγος - Ακτινοθεραπευτής
 Δ/ντής Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος     424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου
 Η υπερθερμία είναι μία διεθνώς αναγνωρισμένη μέθοδος καταπολέμησης του καρκίνου , η οποία μπορεί να εφαρμόζεται παράλληλα και συμπληρωματικά με άλλες μεθόδους εναντίον του καρκίνου , όπως την Χημειοθεραπεία , την Ακτινοθεραπεία, (τη δράση των οποίων ενισχύει) αλλά και τη Χειρουργική .
 Για τον λόγο αυτόν , η υπερθερμία χαρακτηρίζεται πλέον ως ο τέταρτος θεραπευτικός πυλώνας της ογκολογίας . (Φυσικά , μπορεί να εφαρμοστεί μαζί και με ανοσοθεραπεία) .
 Διακρίνεται σε ολοσωματική και περιοχική .  Η θεραπευτική δράση της ολοσωματικής υπερθερμίας έγκειται στην αντιμετώπιση γενικευμένων μεταστάσεων αλλά και στην πρόληψή τους .
 Η θεραπευτική δράση της περιοχικής όγκο-υπερθερμίας έγκειται στην εκλεκτική υπερθέρμανση του ίδιου του όγκου μέσα σε ηλεκτρομαγνητικό πεδίο .
 Στόχος είναι η απόπτωση των καρκινικών κυττάρων και η συνακόλουθη συρρίκνωση – καταστροφή όγκων και μεμονωμένων μεταστάσεων . Συγχρόνως αυξάνει τη ροή αιμάτωσης και την διαπερατότητα της κυτταρικής μεμβράνης , ούτως ώστε η αντικαρκινική δράση της χημειοθεραπείας ή της ακτινοβολίας να είναι εξαιρετικά πιο αυξημένη όταν συνεφαρμόζονται .
 Η θεραπεία είναι απολύτως ακίνδυνη για τον ασθενή , καθώς με τη νέα γενιά μηχανημάτων προηγμένης τεχνολογίας αποφεύγεται ο κίνδυνος εγκαυμάτων του δέρματος . Η εφαρμογή της μεθόδου είναι απλή χωρίς ταλαιπωρία και χωρίς παρενέργειες για τον ασθενή .
 Σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας της Ελλάδος (ΚΕΣΥ) , στις 6/9/2011 : η ιατρική μέθοδος της υπερθερμίας αναγνωρίστηκε ως ιατρική πράξη , εντάχθηκε στην ειδικότητα της Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας και σημειώθηκε ότι δρα μέσω υπερθέρμανσης των νοσούντων ιστών (δηλαδή χωρίς να εκπέμπεται ιονίζουσα βλαβερή ακτινοβολία) . Επίσης το ΚΕΣΥ τιμολόγησε την θεραπευτική πράξη της υπερθερμίας ανά συνεδρία , για την συνταγογραφησή της στα ασφαλιστικά ταμεία και την οικονομική κάλυψή της από αυτά .
 Η υπερθερμία εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια από εξειδικευμένους ιατρούς σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης , στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής , Ιαπωνία κ.α. Κοινή επιστημονική εταιρεία για τους ιατρούς είναι η Εταιρεία Υπερθερμικής Ογκολογίας .
  Μιχαήλ Μαραγκός
 Ογκολόγος - Ακτινοθεραπευτής
 Δ/ντής Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος
 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου
 Επιμέλεια : Έλενα Τσιώτα

~** Η υπερθερμία νέο όπλο που σκοτώνει τον καρκίνο
η ελιά: Η υπερθερμία νέο όπλο που σκοτώνει τον καρκίνο : http://solidaritymit.blogspot.com 

* Η μέθοδος για την αντιμετώπιση του καρκίνου που βασίζεται στην αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος, πέρα από το φυσιολογικό και που σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα, ονομάζεται «υπερθερμία» και θεωρείται από τους επιστήμονες ως ένα από τα 4 βασικά όπλα στη μάχη κατά της επάρατης νόσου, μαζί με τη χημειοθεραπεία, την ακτινοβολία και τη χειρουργική.
* Είναι πολύ σημαντικό ότι αυτή η μέθοδος δεν έχει παρενέργειες και μάλιστα από τον περασμένο Νοέμβριο έχει αναγνωριστεί ως ιατρική πράξη από το Υπουργείο Υγείας. Στην Αθήνα εφαρμόζεται στο Αττικόν νοσοκομείο ενώ και στη Θεσσαλονίκη εκτός από τα δύο ιδιωτικά κέντρα, θα εφαρμοστεί και στο ΑΧΕΠΑ αφού η διοίκηση προσανατολίζεται να προμηθευτεί ένα τέτοιο μηχάνημα. Το μηχάνημα της υπερθερμίας, δεν απαιτεί ειδικές εγκαταστάσεις, ούτε ειδική θωράκιση γιατί δεν εκπέμπει ακτινοβολία. Με την υπερθερμία καταστρέφονται τα καρκινικά κύτταρα μέσω της αυξημένης θερμοκρασίας. Η μέθοδος εφαρμόζεται και τοπικά για να καταστρέψει καρκινικά κύτταρα σε μια συγκεκριμένη περιοχή, αλλά και ολοσωματικά για περιπτώσεις όπου τα καρκινικά κύτταρα έχουν εξαπλωθεί σε ολόκληρο το σώμα. Στην τοπική εφαρμογή, η εφαρμοζόμενη υπερθερμία γίνεται κάθε 72 ώρες και με το ειδικό μηχάνημα ανεβαίνει η θερμοκρασία του σώματος από το φυσιολογικό, στους 42 μέχρι και τους 45 βαθμούς Κελσίου. Στην ολοσωματική θεραπεία, η υπερθερμία γίνεται μια φορά κάθε 30 ημέρες επί τρεις συνεχόμενους μήνες. Σε αυτή την περίπτωση η θερμοκρασία του σώματος ανεβαίνει στους 39 βαθμούς επί 3 – 4 ώρες, ή στους 41 για μια ώρα.
* Οι περισσότερες επιστημονικές μελέτες που συνδυάζουν την υπερθερμία με τη χημειοθεραπεία και την ακτινοβολία, επιβεβαιώνουν τη κοινή δράση όλων αυτών με εντυπωσιακά μάλιστα αποτελέσματα για τη διάρκεια και την ποιότητα της ζωής του ασθενούς. Σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο λειτουργούν περισσότερες από 3.000 μονάδες υπερθερμίας και κάθε χρόνο γίνονται χιλιάδες συνεδρίες με ογκολόγους και ακτινοθεραπευτές, που βοηθούν ασθενείς που πάσχουν από κάθε μορφής καρκίνου

~** Καθεστωτική αποβλάκωση :

* Ένα από τα μεγαλύτερα θερινά βασανιστήρια είναι η τυχόν αναγκαστική εξάρτηση από τα τηλεοπτικά κανάλια για την ενημέρωση. Στη χώρα με την πιο κρατικοδίαιτη επιχειρηματική τάξη, οι ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες, ένα δημόσιο αγαθό, έχουν παραχωρηθεί σκανδαλωδώς σε επιχειρηματίες που ανταποδίδουν τη χαριστική μεταχείριση με την αναπαραγωγή της πιο χυδαίας προπαγάνδας. .......
 Το αποτέλεσμα είναι μια εκδοχή ενημέρωσης στην οποία μια «επιτυχία» της Αντιτρομοκρατικής, προγραμματισμένη να αποσπάσει την προσοχή του κοινού από την ανακοίνωση εξαιρετικά επώδυνων μέτρων λιτότητας, είναι πιο σημαντική από τη βιβλική καταστροφή στη Χίο που έδειξε την… ανημπόρια ενός αποδεκατισμένου από τη λιτότητα κρατικού μηχανισμού.
Του Παναγιώτη Σωτήρη
Έχουμε, τηλεοπτικά δελτία στα οποία καταγγέλλεται και αποκηρύσσεται μετά βδελυγμίας η δικαιολογημένη έκρηξη μιας τοπικής κοινωνίας ενάντια σε ένα κράτος που στέλνει διμοιρίες των ΜΑΤ για μικροπαραβάσεις αλλά αποσιωπάται ότι επήλθε συμβιβασμός με τη Siemens ως «εθνικό προμηθευτή», αποδεικνύοντας ότι η πρακτική της να μισθοδοτεί τις ελληνικές κυβερνήσεις δεν ήταν παρανομία αλλά συνετή επενδυτική τακτική. Βομβαρδιζόμαστε από σχολιαστές που εμβριθώς υπερασπίζονται την αναγκαιότητα μιας καταστροφικής λιτότητας, αλλά εντέχνως καλύπτουν ότι η μέγιστη εγκεφαλική δραστηριότητά τους είναι η απομνημόνευση ή και απλώς ανάγνωση των προπαγανδιστικών non-paper που εκδίδουν οι υπάλληλοι της Τρόικας
Μα, θα έλεγε κάποιος, υπάρχουν όλα τα ρεπορτάζ που καταγράφουν την οικονομική ανέχεια, τις επιπτώσεις της λιτότητας, τις δυσκολίες των νοικοκυριών. Μόνο που η τελετουργική επανάληψη αυτών που ήδη ξέρουμε, αφού τα βιώνουμε άμεσα, χωρίς καμιά αναφορά στη δυνατότητα να υπάρξει άλλος δρόμος, χωρίς λιτότητα και μνημόνια, νομιμοποιεί την υπάρχουσα κατάσταση. Η διεκτραγώδηση καταλήγει σε ένα είδος μοιρολατρικής αποδοχής του αναπόφευκτου, διευκολύνοντας τη βασική στόχευση αυτών των ρεπορτάζ που είναι η φαντασιακή ταύτιση του κοινού με την ανάγκη πετύχει το οικονομικό πρόγραμμα της κοινωνικής καταστροφής. Είναι τυχαίο ότι σε όλα αυτά τα ρεπορτάζ αναφέρεται η αγωνία «να βρεθούν» τα 11,5 δισεκατομμύρια που θα περικοπούν και κανείς δεν λέει ότι η προσπάθεια είναι να χαθούν αυτά τα χρήματα από το μισθό, τη σύνταξη, την περίθαλψη, το πορτοφόλι μας;
Από κοντά και όλη η προσπάθεια, να παρουσιαστεί η εικόνα μιας «Ελλάδας που προσπαθεί»: αθλητές που αγωνίζονται (αποσιωπώντας τη διάλυση της αθλητικής υποδομής), επιστήμονες που διαπρέπουν (σε πανεπιστήμια του εξωτερικού που δεν αντιμετωπίζουν την υποχρεωτική στάση πληρωμών στην ελληνική ανώτατη εκπαίδευση), έ φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης που αναζητούν το… Βραβείο Γκίνες στον ομαδικό χορό (υποθέτουμε διότι η συστολή και τα «χρηστά ήθη» απέτρεψαν την επιλογή άλλων ομαδικών πρακτικών).
Και επειδή τον Αύγουστο – υποτίθεται ότι – δεν υπάρχουν ειδήσεις, ο θεατής θα πληροφορηθεί και για τα αποτρόπαια ρατσιστικά εγκλήματα και τις δολοφονίες μεταναστών, αλλά ποτέ δεν θα ακούσει ότι αυτά τα εγκλήματα δεν είναι «μεμονωμένα», αλλά επί της ουσίας πολιτικά ενορχηστρωμένα από τη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, που κατά τα άλλα αντιμετωπίζεται ως ένα ακόμη κοινοβουλευτικό κόμμα.
Είναι σαφές ότι η κρίση της ενημέρωσης δεν είναι παρά το σύμπτωμα της συνολικότερης κρίσης μιας ιθύνουσας τάξης που προσπαθεί πίσω από την κυνική αλαζονεία και την πλήρη υποτέλεια στους πιστωτές να συγκαλύψει τον φόβο της ότι κάποια στιγμή θα βγει εκρηκτικά στο προσκήνιο η σωρευμένη οργή των εργαζομένων που βρίσκονται σε απόγνωση, των συνταξιούχων που σπρώχνονται, κυριολεκτικά, σε πρόωρο θάνατο, των νέων που μετά τις σφαίρες του 2008 τώρα υφίστανται την κλοπή κάθε μέλλοντος. Και τότε τα τηλεοπτικά παράθυρα δεν θα προσφέρουν καμιά ασφάλεια… “Νέα της Λέσβου”

~** ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ... ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ!!!

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΗ ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ, ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΤΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΕΛΗ.
ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ, ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΘΡΗΣΕΥΤΙΚΕΣ ΔΙΕΝΕΞΕΙΣ... ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΩΜΕΝΟΙ!!!
ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ...
ΟΠΟΙΟΣ - ΟΠΟΙΑ ΦΙΛΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ... ΕΛΕΥΘΕΡΑ!!!
ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ, ΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΠΕΙ!!
ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ... ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ... 'ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΜΑΣ' !!!!
ΑΓΑΠΑΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΔΑ ΜΟΥ, ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑ 29 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΤΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ!!!
ΝΑ'ΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ!!! ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ... ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ!!!
MΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΜΑΣ;
Όλο και πιο συχνά συναντώ στο δρόμο μου άτομα σκυθρωπά, άτομα αγανακτισμένα, άτομα που τους λείπει το χαμόγελο και είναι έτοιμα να σου επιτεθούν για οποιοδήποτε λόγο!
Έτσι ήμασταν πριν μερικά χρόνια; Τι άλλαξε; Τι γίνετε;
Γιατί τόσοι άστεγοι; Γιατί όλο και περισσότεροι ψάχνουν τους κάδους απορριμμάτων; Γιατί τόσοι ‘Μαυριδεροί’; (Δεν είμαι ρατσιστής, αλλά… μήπως πρέπει να ανησυχούμε); Από έγκυρες πηγές και σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, χιλιάδες αλλοδαπών έρχονται στην Ελλάδα, κυρίως μουσουλμάνοι και μέχρι το 2015 θα είναι περισσότεροι από 6.000.000, δηλαδή πάνω από τους μισούς Έλληνες.
Για να Ξυπνήσουμε! Για να Συνειδητοποιήσουμε ποιοί είμαστε; που ζούμε; Που πηγαίνουμε; Που μας πάνε; Ποιοί μας καθοδηγούν;
Πρέπει να μάθουμε Ποιοί Είμαστε ! ‘ΓνώθειΣ Εαυτόν’
Λαός που δεν γνωρίζει την Ιστορία του, δεν έχει Παρόν, ούτε και Μέλλον!
Όλοι είμαστε Απόγονοι Ηρώων από αρχαιοτάτων χρόνων έως και τις μέρες μας ….. και στο απώτερο μέλλον!
Ο Ανθρωπολόγος Άρης Πουλιανός ισχυρίζεται ότι: Το Ελληνικό DNA υπάρχει 700000 χρόνια (el.wikipedia.org/wiki/Άρης_Πουλιανός).
Επίσης από το διαδίκτυο και την http://www.youtube.com/watch?v=5SEpQcGhhjs βρήκα το Έλληνες Ξυπνάτε, του ΠΑΙΑΣ ΔΙΟΣ (PAISDIOS).
Μήπως ήρθε η ώρα μας; Η ώρα να κάνουμε την επανάστασή μας; Μήπως πρέπει να θυμίσουμε σε όλους Ποιοί πραγματικά Είμαστε;
ΟΧΙ… Δεν θα πάρουμε τα όπλα! Αυτά είναι για τους Αγράμματους Βάρβαρους που την δύναμη τους την δείχνουν με αυτά! Και όχι με το μυαλό τους!
Θα πάρουμε… ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ!
Να μας δουν, να μας φοβηθούν γιατί είμαστε Πολλοί!
Σηκώστε Όλοι την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ… παντού… στα σπίτια σας…
Στα μαγαζιά σας… στα αυτοκίνητα σας… στα ρούχα σας! Κολλήστε Την, Φορέστε Την… Βάλτε Την σε οποιοδήποτε εμφανές σημείο!
Αρχίστε να χαμογελάτε μεταξύ σας όταν βλέπετε την Ελληνική Σημαία!
Έχουμε τον σκοπό μας… σκεφτείτε!
Όσοι αντιδρούν είναι Ανθέλληνες και βαθειά νυχτωμένοι!
Κλείνετε το μάτι … στον Αδελφό Έλληνα, θυμίζοντας του, την καταγωγή του!
Απομονώστε ότι μας χωρίζει, Ομάδες, Κόμματα, Θρησκεία!
Σκεφτείτε…. Είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ! (Ο Ευλογημένος λαός, απόγονοι Ηρώων!)
Δημήτρης Τουμπανάκης
Ενεργός Πολίτης
~** ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΡΟΣ ΜΕΡΚΕΛ: DEUTSCHLAND UBER ALLES!



* ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΝΕΟΑΠΟΙΚΙΑΚΗΣ ΣΤΙΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΜΕΡΚΕΛ!
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗΣ «ΔΟΥΛΟΦΡΟΣΥΝΗΣ» ΑΠΟ ΣΑΜΑΡΑ!
Ο Σαμαράς έσπευσε στο Βερολίνο προσφέροντας ένα σκανδαλώδες «δώρο» πρώτης τάξης στηΜέρκελ, το οποίο έστειλε στους Γερμανικούς κυρίαρχους κύκλους ένα ηχηρό μήνυμα απεριόριστης δουλοφροσύνης!.......  Συγκεκριμένα, ο Σαμαράς έβαλε τον Στουρνάρα να… υπογράψει λίγες ώρες πριν τη συνάντηση με τη Μέρκελ την κατάπτυστη συμφωνία-«πλυντήριο» που απαλλάσσει τη Siemens από τα δύσοσμα έργα και τις ημέρες της στην Ελλάδα.
Αυτή η κίνηση απέραντης υποταγής της χώρας μας προς τη Γερμανική πολιτική και οικονομική ελίτ, αντίνα κατευνάσει τη Μέρκελ και να ενισχύσει τη θέση του Σαμαρά, συνέβαλε στο ακριβώς αντίθετο.
Ο μεν Σαμαράς όχι μόνο δεν τόλμησε στη συζήτηση με τη Μέρκελ να πει έστω και μια λέξη για την,ατελέσφορη, έτσι κι αλλιώς, επαναδιαπραγμάτευση, αλλά παρέπεμψε στις καλένδες και αυτήν ακόμα την ανούσια, αν όχι και επιζήμια, επιμήκυνση.
Αντίθετα η Μέρκελ, έχοντας στα χέρια της το «συγχωροχάρτι» της Siemens, ως δείγμα της γερμανικής επικυριαρχίας στη χώρα μας, πέρασε στην αντεπίθεση.
Στην ουσία η Γερμανίδα καγκελάριος απευθύνθηκε προσβλητικά και περιφρονητικά στον Έλληνα πρωθυπουργό, ζητώντας να σταματήσει τα λόγια και να περάσουν οι ελληνικές κυβερνήσεις σε πράξεις πλήρους και απόλυτης εφαρμογής του χρεωκοπημένου μνημονίου, ενώ παρέπεμψε το μέλλον της χώρας στην έκθεση των τροϊκανών υπαλλήλων!
Ο Α. Σαμαράς όχι μόνο δεν έδειξε την παραμικρή αντίδραση απέναντι στην περιφρόνηση και τηννεοαποικιακή νοοτροπία της Μέρκελ αλλά, σκύβοντας υποτακτικά το κεφάλι, υποσχέθηκε «πράξειςπου έχουν μεγαλύτερη αξία από τα λόγια», πράγμα που μεταφράζεται ότι θα γίνουν τα «πάντα» , όσο και αν υποφέρει ο λαός και ο τόπος, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πιστωτές και το γερμανικό διευθυντήριο!
Είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό ότι ο Α. Σαμαράς τόνισε ότι η Ελλάδα «δεν ζητάει άλλα χρήματα» (δάνειαμας δίνουν με το αζημίωτο κ. Σαμαρά!) αλλά ζητάμε «ανάπτυξη», λες και μπορούν να υπάρξουν αναπτυξιακές επιλογές χωρίς χρήματα! Εκτός και αν ως ανάπτυξη ο Α. Σαμαράς εννοεί τιςιδιωτικοποιήσεις-ξεπούλημα της χώρας.
Το μόνο που, γελοιοποιούμενος στην κυριολεξία, ζήτησε από τη Γερμανία ο Α. Σαμαράς, ήταν να σταματήσουν οι Γερμανοί αξιωματούχοι τις δηλώσεις για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, διότι, όπως είπε, τέτοιες δηλώσεις αποτελούν εμπόδιο για τις «ιδιωτικοποιήσεις» στην Ελλάδα!!!Ευρώ, δηλαδή, και «ξερό ψωμί», αν θέλουμε να ξεπουληθεί η χώρα, ξεπούλημα το οποίο θα ανακοπεί ακόμα και με την υποψία της δραχμής!!!
Γίνεται σαφές ότι μετά τη συνάντηση Σαμαρά-Μέρκελ, η Ελλάδα της θλιβερής συγκυβέρνησης οδεύει ολοταχώς, χωρίς στοιχειώδεις προστατευτικές ζώνες, στη συντριβή που εξασφαλίζει η άνευ όρων και ορίων μνημονιακή προσήλωση και πειθαρχία!
Με ένα πακέτο λεηλασίας ύψους περίπου 20 δισ. και την τυφλή υποταγή στους πιοσκληροπυρηνικούς γερμανικούς κύκλους, η Ελλάδα στέλνει ευθέως το μήνυμα, ακόμα και στις λεγόμενες «αγορές», ότι τρέχει ιλιγγιωδώς στη χειρότερη καταστροφή που θα υποστεί χώρα σε καιρόειρήνης (ή μήπως χειρότερη και από τυφλό πόλεμο .
Η Αριστερά, όλων των αποχρώσεων, έχει αίσθηση αυτής της τραγωδίας;
Και αν έχει, γιατί δεν εγκαταλείπει γρήγορα τους φραστικούς υπερεπαναστατικούς ακροβατισμούςκαι την αδιέξοδη προσκόλληση στην «ευρωλαγνεία»;
Γιατί δεν ανοίγει άμεσα στους δρόμους του διαλόγου, της κοινής δράσης, της συμπόρευσης και της συμπαράταξης;  iskra

~**  Πρατηριούχοι: Ανεβαίνει η τιμή και μειώνεται το κέρδος στα καύσιμα
Πρατηριούχοι: Ανεβαίνει η τιμή και μειώνεται το κέρδος στα καύσιμα
* Η ακρίβεια στα καύσιμα δεν έχει επιπτώσεις μόνο για τους καταναλωτές αλλά και για τους πρατηριούχους, οι οποίοι σύμφωνα με τον πρόεδρο του κλάδου τους στο νομό Γιώργο Καπερώνη δεν μπορούν να εξηγήσουν που οφείλεται. Όπως λέει και οι ίδιοι έχουν χασούρα αφού το κέρδος τους μειώνεται όσο ανεβαίνει η τιμή. «Στη Μεσσηνία η μέση τιμή της αμόλυβδης διαμορφώνεται στα 1,85 ευρώ το λίτρο και του πετρελαίου κίνησης στα 1,60 ευρώ το λίτρο, ενώ καθημερινά γίνονται αυξήσεις της τάξης του 0,1 έως 0,5 ευρώ», παρατηρεί ο πρόεδρος των βενζινοπωλών. «Που οφείλεται προσπαθώ αλλά δεν μπορώ να το εντοπίσω, αφού ούτε η διεθνής τιμή του βαρελιού έχει ανέβει, ούτε η ισοτιμία δολαρίου - ευρώ», προσθέτει. Η μόνη εξήγηση η οποία υπάρχει για τον Γ. Καπερώνη είναι ότι τα διυλιστήρια ανεβάζουν τις τιμές, ενώ την τελική ευθύνη έχει το κράτος που δεν παρεμβαίνει: «Βλέπω μια επίθεση από τα διυλιστήρια και συνηγορεί σε αυτό το κράτος γιατί καμία παρέμβαση δεν κάνει για την άνοδο των τιμών», αναφέρει συγκεκριμένα. Και λέει ότι όλοι «μιλάνε για στρέβλωση της αγοράς και πως η ακρίβεια οφείλεται στο ότι δεν λειτουργεί ο ανταγωνισμός, φέρνοντας ως παράδειγμα την ακρίβεια στα νησιά. Αλλά δεν λένε τίποτα για την ενδοχώρα που λειτουργεί ο ανταγωνισμός, αλλά εις βάρος των πρατηριούχων: Αυτή είναι η στρέβλωση της αγοράς», τονίζει. Και προσθέτει πως «ο χώρος μας είναι άρρωστος, αφού δεν εξηγούνται ούτε οι υψηλές τιμές, όπως δεν εξηγούνται και οι πολύ χαμηλές τιμές. Γιατί πως μπορούν και επιβιώνουν με τέτοιες χαμηλές τιμές, αφού το διυλιστήριο πουλάει ακριβά, δεν καταλαβαίνω», επισημαίνει. Η εικόνα πιστεύει θα ήταν διαφορετική αν εντείνονταν οι έλεγχοι προκειμένου «να είναι υγιής η λειτουργία της αγοράς και να ελέγχεται και η ποιότητα των καυσίμων. Από την τιμή πώλησης θα πρέπει να υπάρχει ένα κέρδος και για τον πρατηριούχο - και όταν δεν υπάρχει κέρδος, τότε μιλάμε για στρέβλωση της αγοράς», λέει.

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Περαιτέρω πρόβλημα εκτιμά ότι θα αντιμετωπίσουν τα πρατήρια και με την ακριβή τιμή του πετρελαίου θέρμανσης. «Πριν ένα -δύο μήνες υπολογίζαμε ότι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα διαμορφωθεί στα 1,40 ευρώ το λίτρο. Αλλά με το πετρέλαιο κίνησης να αγγίζει τα 1,60 ευρώ το λίτρο, δεν αποκλείεται το θέρμανσης να φτάσει το 1,5 ευρώ το λίτρο», σημειώνει - ενώ προσθέτει πως «το μόνο σίγουρο είναι πως θα υπάρξει μεγάλη πτώση στην κίνηση του πετρελαίου θέρμανσης. Με αυτή την τιμή μόνο ως ένα είδος τιμωρίας για τον καταναλωτή, και ιδιαίτερα για τους χαμηλοεισοδηματίες, μπορεί κανείς να το δει». Όπως λέει στη συνέχεια το να «μιλάνε για πάταξη της φοροδιαφυγής μέσω της εξομοίωσης πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης, για εμάς δεν είναι ο σωστός». Σύμφωνα με τις θέσεις που έχει διατυπώσει η Ομοσπονδία τους μια σίγουρη λύση είναι «το σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου εισροών - εκροών. Έτσι το υπουργείο θα ελέγχει ανά πάσα στιγμή την ποσότητα των καυσίμων που διακινείται στην αγορά, από την στιγμή που βγαίνει από το διυλιστήριο, καθώς και τη ποσότητα διατίθεται και πωλείται σε κάθε πρατήριο ξεχωριστά». Ωστόσο, το κόστος για τα πρατήρια λέει πως θα είναι μεγάλο, γι' αυτό και οι βενζινοπώλες ζητούν «να μας εντάξουν σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης».
Επιστρέφοντας στην αύξηση της τιμής διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης επισημαίνει ότι την περσινή περίοδο η μείωση της κατανάλωσης ήταν γύρω στο 40% . Και φέτος προβλέπει πως «θα τρομάξουμε, γιατί θα είναι πολλή μεγάλη. Με πελάτες που συζητάω προσπαθούν να βρουν λύσεις για την μετατροπή του καυστήρα τους, αλλά το πετρέλαιο έχει τη μεγαλύτερη απόδοση, ενώ κόστος έχει κόστος και η μετατροπή».
Κλείνοντας ο Γιώργος Καπερώνης επισημαίνει πως για πολλά πρατήρια η πώληση του πετρελαίου θέρμανσης ήταν ένα σοβαρό εισόδημα και τώρα «θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα, γιατί όλα τα πρατήρια πρόσθεταν στο εισόδημά τους με τη θέρμανση».

~** Ελένη Τσέλιου αντιδήμαρχος Μεσσήνης: Πλέγμα προστασίας για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες         
Ελένη Τσέλιου αντιδήμαρχος Μεσσήνης: Πλέγμα προστασίας για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες * «Η οικονομική συγκυρία επιτάσσει ενισχυμένη κοινωνική πολιτική. Στόχος μας είναι -και το έχουμε καταφέρει ως ένα βαθμό- να δημιουργήσουμε ένα πλέγμα προστασίας για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες στο δήμο μας».
Αυτό σημειώνει, μεταξύ άλλων, μιλώντας στην «Ε» η Ελένη Τσέλιου, αντιδήμαρχος Μεσσήνης, αρμόδια στους τομείς Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας και Πολιτισμού.
Παράλληλα, η αντιδήμαρχος επισημαίνει ότι στη δημοτική αρχή «επιδιώκουμε πολιτισμό και παιδεία, όχι ταμπέλες και τίτλους», αναφερόμενη στο Φιλοσοφικό Κέντρο της Μεσσήνης, το οποίο -όπως τονίζει- ανήκει στη Μεσσήνη και πρέπει «να αποτελεί ζωντανό οργανισμό της κοινωνίας».
~




~** AΘΛΗΤΙΚΑ :
***  ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗΣ: "ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ" :

* Με δηλώσεις του ο Κώστας Κατσουρανης τόνισε πως η ομάδα θα διεκδικήσει την πρόκριση στη ρεβάνς της Αθήνας...
 Για το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, είπε...
"Θα κυνηγήσουμε ένα γρήγορο γκολ και θα διεκδικήσουμε όσες πιθανότητες μας αναλογούν. Σίγουρα η αποστολή μας είναι δύσκολη ωστόσο πιστεύω ότι εάν μπούμε δυνατά και συγκεντρωμένα μπορούμε να διεκδικήσουμε την πρόκριση".
Για τις ευκαιρίες για γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, είπε...
Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα έπαιξε καλύτερα. Δημιούργησε καλές ευκαιρίες και όλα θα ήταν διαφορετικά αν είχαμε καταφέρει να κάνουμε το 2-1. Πιστεύω ό,τι έχουμε πολύ καλή ομάδα και ότι μπορούμε να προσπαθήσουμε στο δεύτερο παιχνίδι.
Είχαμε 3-4 καλές ευκαιρίες για να πετύχουμε γκολ, που με το 2-1 θα είχαμε πάρα πολλές ελπίδες. Τώρα, με το 2-0, αυτές τις λίγες ελπίδες θα τις κυνηγήσουμε, κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει".
Για το πρώτο γκολ, είπε...
"Σίγουρα είχαμε μιλήσει όλο αυτό το διάστημα για τις στημένες φάσεις. Δεν περιμέναμε να φάμε τέτοιο γκολ σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Μας στοίχισε πολύ αυτό το γκολ".
Editorial: (greenarea team)

** Με τέσσερις απόντες ο Παναθηναϊκός στην Λιβαδειά :

Δεν θα δηλώσουν «παρών»
* Με σημαντικές απουσίες θα μεταβεί στη Λιβαδειά ο Παναθηναϊκός, για την αναμέτρηση της 1ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Απόντες από το ματς του Σαββάτου (21:30) με τον Λεβαδειακό θα είναι οι Κατσουράνης, Μπουμσόνγκ, Βιτόλο και ο ανέτοιμος Κουίνσι ενώ επίσης ο Ζεσουάλντο Φερέιρα άφησε εκτός αποστολής τους Σο, Ταμπάκη, Χουχούμη, Δώνη, Κουσίδη, Μαρινάκη και Ιωαννίδη.
 Ετσι, την 20αδα των «πρασίνων» αποτελούν οι: Καρνέζης, Κοτσόλης, Καπίνο, Πίντο, Βελάσκες, Τριανταφυλλόπουλος, Βύντρα, Μαρίνος, Σπυρόπουλος, Σεϊταρίδης, Λαγός, Φουρλάνος, Ζέκα, Χριστοδουλόπουλος, Σισοκό, Μαυρίας, Πετρόπουλος, Τοτσέ, Φορναρόλι, Μπαρμπαρούσης.

** Σήμερα Σαββατο 25/08/2012 , ξεκινάει  με την 1η  αγωνιστική το ποδοσφαιρικό  πρωτάθλημα  Ελλάδας της Σούπερ Λίνγκας  με τους αγώνες :
 Λεβαδειακός -  Παναθηναϊκός     , (0-1) .- Το γκόλ : 34΄Λουκάς Βύντρα ,.-^
  Κίτρινες κάρτες: Κόρμπος, Ροζέριο - Χριστοδουλόπουλος, Μαρίνος, Πετρόπουλος, Σεϊαρίδης
Κόκκινες κάρτες: -
Λεβαδειακός (Παράσχος): Κυριακίδης, Μεντί, Ακόστα (78' Ζαουί), Μουλόπουλος, Ναπολεόνι, Κόρμπος, Ροζέριο (66' Βασιλείου), Πόι, Ζησόπουλος, Γεωργίου, Λισγάρας.
Παναθηναϊκός (Φερέιρα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Πίντο, Λαγός, Μαρίνος, Ζέκα (65' Σπυρόπουλος), Μπαρμπαρούσης, Χριστοδουλόπουλος (46' Σισόκο), Μαυρίας (46' Φορναρόλι), Πετρόπουλος.

ΑΕΚ  Αθηνών  - Αστέρτας Τρίπολης   0-1 , (0-0) .- Το γκόλ : 64΄Αλβάρες .- ^
και 
ΠΑΣ  Γιάνινα - Πλατανιάς  Χανίων  0-0  , (0-0) .- ^
Σημ.  :  Ο Παναθηναϊκός  ξεκινάει το πρωτάθλημα με  -2   βαθμούς λόγω τιμωρίας στον περισυνό αγώνα με Ολυμπιακό Πειραιώς .-
Αύριο  Κυριακά  26  Αυγούστου 2012 :
Βέροια  - Ολυμπιακός Πειραιώς    ,  (1-2 )
ΠΑΟΚ  Θεσσαλονίκης - Πανθρακικός  1-0 .-^
και  Κέρκυρα - Ατρόμητος Αθηνών  0-2 .^
ΟΦΗ - Ξάνθη 0-0.-^
Την Δευτέρα  27  Αυγούστου  2012 : Πανιώνιος  - Άρης  Θεσσαλονίκης

~** Για  την  2η  Φάση  στο κύπελλο ΕΠΣΜεσσηνίας  στο ποδόσφαιρο  : για τους πρώτους αγώνες ,..Σαββατο 25/08/2012 :
Παπαφλέσσας Χώρας - Ολυμπιακός  Ανάληψης 3-1 .- ^
Εθνικός Μελιγαλά- ΑκρίταςΚορώνης 3-1 .- ^
Α.Ο. Μιλτιάδης - Α.Ο. Αβίας  0-4 .- ^
Αστέρας Μικρομάνης - Α.Σ. Ανδρούσας 1-3 .-^
Πανιώνιος  Καλαμάτας - Α.Ο. Λογγάς 4-5 .-^
Α.Σ. Πανθουριακός - Α.Ο. Ομόνοια Καλαμάτας  1 - 3 .-
Αίαντας Καλαμάτας - Α.Ο.Μεθώνης   4 - 1 .-^
Αύριο  Κυριακή  26/08/2012 γιά την 2η φάση κυπέλλου Μεσσηνίας :
Α.Ο. Διαβολιτσίου - Πάμισος Μεσσήνης
Ολυμπιακός Καλαμάτας - Α.Ε. Γαργαλιάνων 3-0 α.α.
Απόλλων Καλαμάτας - ΑΠ.Σ. Δήμου Παπαφλέσσα
Εράνη Φιλιατρών - Α.Σ. Μάνεση
Αστέρας Αρφαρών -Α.Ο.Ασπρόσωμα  1-2 .- ^  
Α.Ο. Σπερχογείας - Α.Ο. Πατίστας 5-0 .-^  
Μεσσηνιακός Γ.Σ. - Ηρακλής Καλαμάτας
Α.Ο. Κυπαρισσίας - Δόξα  Καλαμάτας1-1 .- ^  
Α.Ο. Φαραί -  Α.Ο. Δωρίου

~** "Πωλητήριο" σε λιμάνι και αεροδρόμιο  :
Image *  «Κόκκινες γραμμές» βάζει η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας
 Δεν επέστρεψε και με τα καλύτερα αποτελέσματα για την πόλη και το λιμάνι της από την Αθήνα ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παν. Νίκας. Προχθές, στην προγραμματισμένη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλη και το γενικό γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, Κ. Μουτζούρη, με αντικείμενο τη διοίκηση και την ανάπτυξη του λιμένα Καλαμάτας, καταδείχτηκε, σύμφωνα και με τα όσα δήλωσε χθες στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, ότι η τύχη του είναι κάτι σαν προδιαγεγραμμένη. Με την πρώτη ευκαιρία και σοβαρή πρόταση που θα κατατεθεί, βγαίνει στο… σφυρί.
Συγκεκριμένα, στο δήμαρχο ανακοινώθηκε ότι δίδεται κατεύθυνση ανάπτυξης για τα λιμάνια ανάλογη με τα αεροδρόμια, δηλαδή ιδιωτικοποίηση μέσω ΣΔΙΤ κατά ομάδες.
Ως προς την αξιοποίηση του λιμανιού υπάρχει σκέψη στη Γενική Γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής για λειτουργία μαρίνας στην ανατολική πλευρά του.
Ως προς τη λειτουργία Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, η διαδικασία προχωρεί σύμφωνα με αυτά που διαλαμβάνονται στο θεσμικό πλαίσιο. Ο κ. Νίκας τόνισε, από την πλευρά του, ότι για το Δήμο Καλαμάτας είναι κρίσιμα ζητήματα και μη διαπραγματεύσιμα:
-ο έλεγχος της χερσαίας ζώνης από το Δήμο, από την προβολή της οδού Φαρών μέχρι το «Βυθό», κάτι για το οποίο σημείωσε ότι «δε φαίνεται να υπάρχει αντίρρηση, ισχυρή αντίρρηση».
-η διασφάλιση του ανεμπόδιστου ελλιμενισμού των κρουαζερόπλοιων.
Σε κάθε περίπτωση, όλα αυτά θα αποτελέσουν αντικείμενο σειράς δημόσιων διαβουλεύσεων, στις οποίες θα κληθούν να εκφράσουν άποψη όλοι όσοι κατά καιρούς έχουν καταθέσει προτάσεις για το λιμάνι και την ανάπτυξή του.
 Χωροταξικό για τον τουρισμό
Την επόμενη βδομάδα ο δήμαρχος Παν. Νίκας θα μεταβεί εκ νέου στην Αθήνα, όπου στα υπουργεία Τουρισμού και Περιβάλλοντος θα συζητήσει το θέμα του χωροταξικού σχεδίου για τον τουρισμό, όσο αφορά στο Δήμο Καλαμάτας. Ζήτημα αιχμής θα είναι, όπως είπε, η χωροθέτηση του λιμένα της Καλαμάτας για την κρουαζιέρα.
 ~ Ο κύβος φαίνεται ότι ερρίφθη και για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, μετά τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε προχθές στην Αθήνα ο δήμαρχος Παν. Νίκας.
Όπως ανακοίνωσε χθες σε δηλώσεις του, προχωρά η διαδικασία της ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων μέσω ΣΔΙΤ, όπου έχει ενταχθεί και το αεροδρόμιο της Καλαμάτας.
Με αφορμή την παραπάνω εξέλιξη, στο περιθώριο του συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, στις 30 Αυγούστου, με θέμα τα οικονομικά προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι δήμαρχοι στις περιοχές των οποίων λειτουργούν αεροδρόμια θα συζητήσουν και θα λάβουν αποφάσεις για το ρόλο της Αυτοδιοίκησης στο νέο τρόπο λειτουργίας των αεροδρομίων. Όπως είπε χαρακτηριστικά χθες ο κ. Νίκας, «είναι βέβαιο πως δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η αποξένωση των Δήμων από τη λειτουργία λιμένων και αεροδρομίων».
Για το αεροδρόμιο, ζητά τη συμμετοχή του Δήμου στη διοίκησή του, τονίζοντας μάλιστα ότι η αυτοδιοίκηση μπορεί να βοηθήσει τον ιδιώτη για την καλύτερη λειτουργία του.
Κλείνοντας τις δηλώσεις του, σημείωσε: «Δεν μπαίνουμε απέναντι σε αναπτυξιακές λογικές», προσθέτοντας, όμως, ότι «ζητούμε τη συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών».
Πάντως, σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015, προβλέπεται: δημιουργία πολυμετοχικών εταιρικών σχημάτων, στα οποία θα συμμετέχει και το Ελληνικό Δημόσιο κατά το πρότυπο του Διεθνούς Αερολιμένα της Αθήνας, για την εκμετάλλευση 29 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας.
Στόχος του σχεδίου είναι η προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων από τα αεροδρόμια, έτσι ώστε να υλοποιηθούν απαραίτητα έργα υποδομής, καθώς και ο εκσυγχρονισμός των περιφερειακών αερολιμένων, για τα οποία δεν υπάρχουν διαθέσιμα κρατικά κονδύλια.
Με συμβάσεις παραχώρησης
Ο κυβερνητικός σχεδιασμός, όπως αποτυπώνεται στον πρόσφατο νόμο για τη λειτουργία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, προβλέπει: αξιοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας στα οποία το ελληνικό Δημόσιο ελέγχει το 100%, χωρίς όμως να υπάρχει οποιαδήποτε εταιρική δομή.
Το σχέδιο αναφέρει ότι για τα αεροδρόμια αυτά θα προχωρήσουν συμβάσεις παραχώρησης των δικαιωμάτων διαχείρισής τους, ενώ υπάρχει και η πρόβλεψη, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις, ακόμη και για εισαγωγή στη χρηματιστηριακή αγορά.
Το πώς ακριβώς θα γίνει η διαδικασία αυτή, προκειμένου να αποφευχθούν μονοπωλιακές καταστάσεις, θα αποφασιστεί σε συνεργασία με σύμβουλο που θα προσληφθεί. Του Αντώνη Πετρόγιαννη
~** Συκοπαραγωγοί ¨:
 Image
* Απογοητευμένοι με τη φετινή σοδειά
Σημαντικές είναι οι ζημιές που έχουν προκληθεί φέτος στα σύκα, ενώ λιγότερες σε αμπέλια και σταφίδα, όπως τόνισε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς.
Την Πέμπτη βρέθηκε στη Μεσσηνία κλιμάκιο του ΕΛΓΑ με το διευθυντή του Ηλία Αγγελόπουλο, τη τμηματάρχη Σοφία Βαρδάκα και τον επόπτη Μανώλη Ηλιόπουλο.
Ζημιές
Όπως ανέφερε ο κ. Αλευράς, οι έντονες κλιματικές αλλαγές φέτος έχουν φέρει έντονα καιρικά φαινόμενα, με καύσωνα ή πλημμύρες. Το δε φετινό Αύγουστο σημειώθηκαν και τα δύο. Σε ό,τι αφορά τον καύσωνα, καταγράφηκαν θερμοκρασίες έως και 45 βαθμών Κελσίου.
Και εξήγησε: «Σε τέτοιες υψηλές θερμοκρασίες τα φυτά σοκάρονται και μειώνονται οι αποδόσεις των καλλιεργειών, σε άλλες λίγο και σε άλλες πολύ. Παρατηρήθηκε να υπάρχει μια μικρή μείωση σε αμπέλια και σταφίδες, κυρίως στη σταφίδα, και αυτό οφείλεται και στην κακή καρπόδεση και στην προσβολή από ασθένεια, όμως έχει επίδραση και ο καύσωνας. Στα σύκα, πάντως, οι ζημιές- σε συγκεκριμένες, μάλιστα, περιοχές- είναι μεγάλες».
Επίσκεψη ΕΛΓΑ
Η πρώτη εκτίμηση έγινε τις ημέρες εκείνες από κλιμάκιο γεωπόνων της Διεύθυνσης Γεωργίας, ενώ η Αντιπεριφέρεια επικοινώνησε με τον ΕΛΓΑ και τον αρμόδιο επόπτη.
Όπως προαναφέραμε, την Πέμπτη τη Μεσσηνία επισκέφθηκε ο διευθυντής του ΕΛΓΑ Ηλίας Αγγελόπουλος και η τμηματάρχης Σοφία Βαρδάκα με τον επόπτη Μανώλη Ηλιόπουλο, ενώ έγινε γενικότερη επισκόπηση της ζημιάς σε πολλές περιοχές που καλλιεργούνται συκιές, όπως Μάνεσι, Πολύλοφο, Δάρα Δροσιά, Στέρνα, Στρέφι, Πελεκανάδα κ.α. Ο επόπτης ανάφερε ότι οι ζημιές είναι εξελισσόμενες και δεν έχουν πλήρως αποτυπωθεί, γι’ αυτό θα παρακολουθούν το φαινόμενο και με τα στοιχεία που θα πάρουν και από τη ΣΥΚΙΚΗ θα βγάλουν τα πορίσματα.
«Επισήμανα στα στελέχη του ΕΛΓΑ ότι η ζημιά δεν είναι μόνο ποσοτική, αλλά και ποιοτική. Κι αυτό φέρνει υποβάθμιση της κατηγορίας (από Α΄ σε Β΄ ή και Γ΄). Και οι κατηγορίες μεταξύ τους έχουν μεγάλη διαφορά τιμών, άρα είναι δεδομένη η απώλεια στο εισόδημα των παραγωγών. Θα συλλεγούν οι αιτήσεις των παραγωγών, θα σταλούν στο γραφείο του ΕΛΓΑ και μετά θα αρχίσει η εξατομίκευση ζημιών.
Το ίδιο κλιμάκιο πήγε και στη Λακωνία για να κάνει και εκεί επισκόπηση της κατάστασης», παρατήρησε ο κ. Αλευράς.     Της Βίκυς Βετουλάκη

~** Νερά κολύμβησης στην Καλαμάτα
Image
* Μέσα στα επιθυμητά όρια οι μικροβιολογικοί έλεγχοι

- Σύμφωνα με τις μετρήσεις της ΔΕΥΑΚ
Δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Καλαμάτας (ΔΕΥΑΚ) τα εβδομαδιαία αποτελέσματα των μικροβιολογικών ελέγχων των νερών κολύμβησης του Δήμου Καλαμάτας. Η δε δειγματοληψία έγινε στις 21 Αυγούστου.
Όπως σχολίασε χθες ο δήμαρχος, «από αυτά φαίνεται, για μία ακόμη φορά, ότι η θάλασσα της Καλαμάτας είναι η πλέον κατάλληλη για κολύμβηση και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σε καμία περιοχή της πόλης».  Α.Π.

~** Ανησυχία από τρεις νέες φωτιές  :
Image
* σε Μάλη, Ραφτόπουλο, Πλάτη

 Ανησυχία έχουν προκαλέσει στην Τριφυλία οι τρεις νέες φωτιές, μετά της Αυλώνας, που εκδηλώθηκαν προχθές το απόγευμα και χθες τα ξημερώματα. Μάλιστα, οι δύο πρώτες σημειώθηκαν με μία ώρα περίπου διαφορά στον ορεινό όγκο του Ραφτόπουλου και της Μάλης, ενώ η τρίτη στον ορεινό όγκο των Φιλιατρών, στην Πλάτη (Καναλουπού).
Η πρώτη φωτιά ξέσπασε στις 6.20 το απόγευμα της Πέμπτης, στη θέση «Άγιος Κωνσταντίνος» της Τοπικής Κοινότητας Μάλης, σε δασική έκταση. Για την κατάσβεσή της έσπευσαν δύο πυροσβεστικά οχήματα με πέντε άνδρες, ενώ από αέρος επιχείρησαν δύο PZL. Στις 6.50 το πρωί της Παρασκευής έσβησε και η τελευταία μικροεστία που έκαιγε από τη νύχτα.
Η δεύτερη φωτιά ξέσπασε στις 7.35 το απόγευμα της Πέμπτης σε δύσβατη δασική έκταση, στη θέση «Μάρτζαινα» της Τοπικής Κοινότητας Ραφτόπουλου και εξαιτίας της φοράς των ανέμων είχε κατεύθυνση προς Μάλη. Οχήματα δεν μπόρεσαν να την προσεγγίσουν και για την κατάσβεσή της επιχείρησαν πεζοπόρα τμήματα. Ευτυχώς, τη νύχτα οι άνεμοι κόπασαν και οι άνδρες των πεζοπόρων τμημάτων, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια, κατάφεραν να τη θέσουν υπό έλεγχο.
Τα ξημερώματα της Παρασκευής, στις 4.30, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στη θέση «Πανόραμα» της Τοπικής Κοινότητας Πλάτης. Για την κατάσβεσή της έσπευσαν πέντε οχήματα με δέκα άνδρες από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυπαρισσίας και την Π.Υ. Γαργαλιάνων.
Σημειώνουμε πως, για ενδεχόμενο αναζωπύρωσης, ακόμη συνεχίζεται η φύλαξη στην Αυλώνα.
Μιλώντας χθες στο «Θ» ο δήμαρχος Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας, τόνισε: «Δεν μπορεί αυτές οι φωτιές να είναι εντελώς συμπτωματικές και τυχαίες μεταξύ τους», ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για το πώς θα κυλήσει ο καιρός από εδώ και πέρα με τα μελτέμια.
Ο κ. Κόλλιας συνεχάρη την Π.Υ. και τους πυροσβέστες για «το ζήλο που επέδειξαν στην κατάσβεση των πυρκαγιών» και ευχαρίστησε την Περιφέρεια και την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, με τον αντιπεριερειάρχη, για την όποια παρέμβασή τους και τη συνδρομή αεροσκαφών και ελικοπτέρων στις επιχειρήσεις κατάσβεσης.
Ο δε δήμαρχος Τριφυλίας έκανε έκκληση στους πολίτες να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά και στραμμένη την προσοχή τους σε τέτοια περιστατικά, αφού οι κίνδυνοι δεν έχουν παρέλθει.
Του Ηλία Γιαννόπουλου , Πηγή  εφημερίδα "Θάρρος" Καλαμάτας  2012 .-

~** Στρατόπεδο Καλαμάτας :
Image
*Δε θα γίνει κέντρο λαθρομεταναστών, σύμφωνα με το δήμαρχο Π. Νίκα

Υπάρχουν δεσμεύσεις του πρωθυπουργού, του υπουργού Εθνικής Άμυνας και της στρατιωτικής ηγεσίας
Τη ρητή και κατηγορηματική δήλωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στο Δημαρχείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, ότι το στρατόπεδο της Καλαμάτας θα επαναλειτουργήσει, χρησιμοποίησε χθες ο δήμαρχος Παν. Νίκας ως όπλο, προκειμένου να «διασκεδάσει τις όποιες φήμες» κυκλοφορούν το τελευταίο 48ωρο στην πόλη για επανάληψη ανάλογων σκηνών με αυτές στο πρώην στρατόπεδο Κορίνθου και την εγκατάσταση εκεί λαθρομεταναστών.
Μάλιστα, όπως υπενθύμισε, ανάλογες δηλώσεις έχουν κάνει τόσο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλος όσο και η στρατιωτική ηγεσία της χώρας.
«Ο πρωθυπουργός ρητά εδώ μας δήλωσε ότι το καλύτερο στρατόπεδο της Ελλάδος, όπως είναι αυτό της Καλαμάτας, ένα από τα στρατόπεδα με τις καλύτερες υποδομές στην Ελλάδα, για το οποίο έχουν ξοδευτεί πάρα πολλά χρήματα, θα επαναλειτουργήσει. Υπάρχει εισήγηση τεκμηριωμένη και από πλευράς του στρατού, όσον αφορά στην αξία και τις δυνατότητες αυτού του στρατοπέδου. Από εκεί και πέρα, γραφειοκρατικές είναι οι διαδικασίες για να ξεκινήσει να λειτουργεί και πάλι. Σε κάθε περίπτωση, φυλάσσεται και είναι σε ετοιμότητα το στρατόπεδό μας. Δεν πρέπει να υπάρξουν δημοσιεύματα στο μέλλον ή φήμες περί του αντιθέτου».
Πάντως, για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στην Κόρινθο, ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου τόνισε ότι επισκέφθηκε το χώρο και τάσσεται στο πλευρό του δημάρχου Κορινθίων, Αγγ. Πνευματικού. «Μέχρι πρότινος οι αρμόδιοι υπουργοί μάς έλεγαν ότι πριν προβούν σε οποιαδήποτε κίνηση θα υπάρχει η αναγκαία διαβούλευση με την τοπική κοινωνία. Στο συγκεκριμένο θέμα, όμως, όλα έγιναν ξαφνικά, κάτι που δηλώνει την περιφρόνηση της εκεί Δημοτικής Αρχής. Δε γίνονται έτσι αυτά τα πράγματα», σχολίασε.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
  ~** Δημοτική Αρχή  : Image * Πρόκληση τα διόδια σε Θουρία/Σπερχογεία
Επιστολή προς τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κ. Χατζηδάκη, για τα προβλήματα στην κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου και της περιμετρικής οδού Καλαμάτας, απέστειλε προχθές ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας.Όπως σημειώνεται σ’ αυτή, «εν όψει της λειτουργίας του τμήματος του αυτοκινητόδρομου και της ολοκλήρωσης της περιμετρικής οδού Καλαμάτας έχουν προκύψει συγκεκριμένα ζητήματα που αφορούν στο Δήμο μας.
Ειδικότερα, υφίσταται η σημαντική εκκρεμότητα της επιβολής ή μη πλευρικών διοδίων χρήσης του νέου αυτοκινητόδρομου στην είσοδο και την έξοδο του ανισόπεδου κόμβου Θουρίας/Σπερχογείας, που αποτελεί ουσιαστικά την είσοδο στην υπό κατασκευή περιμετρική οδό Καλαμάτας, η οποία κατασκευάζεται από την παραχωρισιούχο κοινοπραξία “Μορέας”, στο πλαίσιο της υφιστάμενης σύμβασης παραχώρησης.
Η περιμετρική οδός Καλαμάτας, ως ανοικτός αυτοκινητόδρομος μήκους 11 χιλιομέτρων, θα εξυπηρετεί καθημερινά δεκάδες χιλιάδες μετακινήσεις δημοτών, κατοίκων και επισκεπτών της Καλαμάτας, συμβάλλοντας καθοριστικά στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση των ήδη υπερκορεσμένων δημοτικών οδών.
Μάλιστα, κατά τα προβλεπόμενα σε σχετικό άρθρο της σύμβασης παραχώρησης, η επιβολή τελών πλευρικών διοδίων αποκλείεται ρητώς μόνο για τους κόμβους Δυτικής Εισόδου Καλαμάτας και Νέδοντα, ενώ για τον κόμβο Θουρίας/ Σπερχογείας το ζήτημα παραμένει ανοικτό.
Επομένως, το ζήτημα είναι προς διαπραγμάτευση μεταξύ του παραχωρησιούχου και του αρμόδιου υπουργείου σας, ως εκπροσώπου του Δημοσίου.
Για τους δεκάδες χιλιάδες δημότες, κατοίκους και επισκέπτες του Δήμου μας αποτελεί καθοριστικό ζήτημα η μη επιβολή πλευρικών διοδίων στον ανωτέρω κόμβο, καθώς η πληρωμή τμήματος για μετακινήσεις που εκτελούνται ουσιαστικά εντός των ορίων του καλλικράτειου Δήμου Καλαμάτας αποτελεί πρόκληση, ειδικά λόγω και της εξαιρετικά δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας. Επιπλέον, η ελεύθερη χρήση του περιμετρικού, ως και του ανωτέρω κόμβου, θα συμβάλλει αποφασιστικά στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας και ιδιαίτερα των περιφερειακών κοινοτήτων με τις ιδιαίτερες φυσικές ομορφιές τους.
Επειδή το υπουργείο σας έχει την αρμοδιότητα και παρεμβαίνει ουσιαστικά για την επίλυση ζητημάτων σχετικά με το νέο αυτοκινητόδρομο, παρακαλούμε για την άμεση κινητοποίησή σας προς την κατεύθυνση της παραχωρησιούχου κοινοπραξίας ‘Μορέας”, ώστε αυτά να διευθετηθούν το συντομότερο δυνατό. Ως εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας, είμαστε ανοικτοί σε κάθε συνεργασία και συνεννόηση για την ευτυχή κατάληξη των ανωτέρω εκκρεμοτήτων».Του Αντώνη Πετρόγιαννη

~** Xoλιγουντιανό ρομάντζο στη Μεσσηνία  :
Image
* H κρίση έδωσε την ιδέα να γυριστεί η ταινία στην Ελλάδα
Με τη φιλική προτροπή του Χρήστου Κωνσταντακόπουλου τα γυρίσματα γίνονται στο νομό μας
Μετά τη Βιέννη και το Παρίσι, η Μεσσηνία. Πώς προέκυψε αυτό; Η απάντηση βρίσκεται σε δύο ονόματα.
Το πρώτο είναι του σκηνοθέτη Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, που είχε την ιδέα να μεταφέρει το τρίτο μέρος αυτού του ατελείωτου φλερτ στην Ελλάδα.
Ο θόρυβος εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και τα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου έστρεψαν την προσοχή του στη χώρα μας. Καλλιτεχνικά η κρίση μάς κάνει καλό. Κάτι είναι κι αυτό. Σε αυτό συμφώνησε και ο Ίθαν Χοκ, ένας από τους πιο γνωστούς φιλέλληνες του star system. Μάλιστα, πριν από τρία χρόνια είχε εμφανιστεί στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου παίζοντας στο «Χειμωνιάτικο παραμύθι» του Σαίξπηρ, που είχε σκηνοθετήσει ο Βρετανός Σαμ Μέντες.
Το δεύτερο όνομα, που έχει αναλάβει και μέρος της παραγωγής, είναι ο Χρήστος Κωνσταντακόπουλος. Ένας από τους γιους του εκλιπόντος εφοπλιστή Βασίλη Κωνσταντακόπουλου. Του ανθρώπου που οραματίστηκε και, τελικά, κατόρθωσε να δημιουργήσει το Costa Navarino, μία από τις καλύτερες και πιο φιλικές στο περιβάλλον ξενοδοχειακές μονάδες της Ευρώπης. Έτσι, Χρήστος και Ρίτσαρντ ένωσαν τις δυνάμεις τους, δια μέσου των δύο κινηματογραφικών τους εταιρειών. Η Detour Film είναι του Λινκλέιτερ και η Faliro House του Χρήστου Κωνσταντακόπουλου με παρτενέρ την Αμερικανίδα Σάρα Γούντχατς.
Παρεμπιπτόντως, αξίζει να σημειωθεί η χαμηλών τόνων παρουσία του Χρήστου Κωνσταντακόπουλου στο πεδίο της κινηματογραφικής παραγωγής, με συνεισφορά στις «Άλπεις» του Γιώργου Λάνθιμου, στο «Γάλα» και στους «Ιππείς της Πύλου» του Νίκου Καλογερόπουλου. Αλλά και ως παραγωγού της αμερικανικής ταινίας “Someone up there likes me” (“Κάποιος εκεί πάνω με συμπαθεί»), που διακρίθηκε στο τελευταίο Φεστιβάλ του Λοκάρνο.
Έτσι, και με τη φιλική προτροπή του Κωνταντακόπουλου, τα γυρίσματα να γίνουν στα καλύτερα σημεία της Μεσσηνίας, η παρέα των τριών κατέφθασε στη χώρα μας, φιλοξενούμενοι συν γυναιξί και τέκνοις στις υπερπολυτελείς σουίτες του Costa Navarino. Έτσι, ο Ίθαν Χοκ μαζί με τη δεύτερη γυναίκα του και τα τέσσερα παιδιά του, καθώς και η 43χρονη Ζιλί Ντελπί, όπως και ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, κυκλοφορούν στην Πύλο, την Κορώνη, την Καρδαμύλη, αλλά και σε άλλες περιοχές, σαν να είναι παλιοί γνώριμοι της Μεσσηνιακής Μάνης. «Ποιος;», ρωτάει ο τάδε κάτοικος της περιοχής. «Τον Ίθαν εννοείς; Κάπου εδώ βόσκει!».
Από ελληνικής πλευράς, η Αθηνά - Ραχήλ Τσαγκάρη, με σπουδές στις ΗΠΑ και πασίγνωστη από τη βραβευμένη ταινία της “Attenberg”, έχει αναλάβει το βάρος της ευθύνης της παραγωγής, με βοηθό της τη Μαρία Χατζάκου. Καλύτερη επιλογή από αυτή δε γινόταν.
Ο τίτλος του τρίτου μέρους αυτού του φλερτ ανάμεσα στον Ίθαν Χοκ και τη Ζιλί Ντελπί δεν έχει δοθεί. Η πρώτη διασταύρωση του Αμερικανού Τζέσε (Ίθαν Χοκ) και της Παριζιάνας Σελίν (Ζιλί Ντελπί) έλαβε χώρα στα καθίσματα μιας αμαξοστοιχίας από τη Βουδαπέστη στη Βιέννη. Το φλερτ αρχίζει, οι ατάκες και τα βλέμματα ταράζουν τις καρδιές, αλλά η σχέση διαρκεί μερικές ώρες, ίσαμε το ξημέρωμα. Αυτό είναι το ατού της γοητείας που εκπέμπει η ιστορία και καθηλώνει το θεατή.
Εννιά χρόνια αργότερα, το 2004, ο Τζέσε καταφθάνει στο Παρίσι για να υπογράψει αντίτυπα του νέου του μυθιστορήματος. Έτσι πέφτει πάνω στη Σελίν, που επενδύει το χρόνο της στην προστασία του περιβάλλοντος. Η φλόγα του αισθήματος φουντώνει, το φλερτ συνεχίζεται, τα βλέμματα διασταυρώνονται, οι ελπίδες για την ολοκλήρωση της σχέσης κορυφώνονται, αλλά στο τέλος και «Πριν το ηλιοβασίλεμα» ο καθένας τραβάει το δρόμο του. Μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε.
Έτσι και τώρα. Εννιά χρόνια μετά- γιατί η ταινία θα προβληθεί μέσα στο 2013 – το ανολοκλήρωτο ειδύλλιο του Τζέσε και της Σελίν θα κυκλοφορήσει στις οθόνες όλου του κόσμου με φόντο τη θρυλική Μεσσηνιακή Μάνη. Κάτι είναι και αυτό. Η Μέρκελ δε μας χωνεύει, αλλά ο Ίθαν Χοκ μας λατρεύει!
-Το κείμενο είναι αναδημοσίευση από τα «ΝΕΑ» (24/8/2012)

~** Με το θάρρος της γνώμης

Όταν η Μεσσηνία έχει φίλους…
Μάθαμε να πιστεύουμε ότι οι ξένοι τουρίστες θα πρέπει να έρχονται στην Ελλάδα για τη θάλασσά μας, τον ήλιο μας και την ιστορία μας.
Κανένας δε μας εξήγησε πως θάλασσες εξίσου όμορφες και με πολύ περισσότερο οργανωμένες ακρογιαλιές έχουν πολλές χώρες στον κόσμο.
Και ήλιο επίσης…
Και ιστορία…
Που αναδεικνύεται μέσα από πλήθος μουσείων και άριστα οργανωμένων αρχαιολογικών χώρων.
Αυτό που σπάνια βρίσκεις αλλού, είναι το ελληνικό φως…
Σε άλλη σελίδα του σημερινού «Θάρρους» θα διαβάσετε- σε αναδημοσίευση από τα χθεσινά ΝΕΑ- για την ξένη ταινία που αυτό τον καιρό γυρίζεται στη Μεσσηνία, σε συμπαραγωγή με την εταιρεία του Χρήστου Κωνσταντακόπουλου.
Όπως αναφέρεται δε στο κείμενο, ο θόρυβος εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και τα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου έστρεψαν την προσοχή του σκηνοθέτη Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ στη χώρα μας. Με τη φιλική δε προτροπή του Χρήστου Κωνσταντακόπουλου, τα γυρίσματα γίνονται στα καλύτερα σημεία της Μεσσηνίας.
Να, λοιπόν, γιατί η Μεσσηνία χρειάζεται φίλους…
Να, γιατί το αρνητικό (οικονομική κρίση) μπορεί να μετατραπεί σε θετικό (γυρίσματα ταινίας στη Μεσσηνία), αν εμείς το επιδιώξουμε.
Το κράτος οφείλει να δημιουργεί τους θεσμούς και να φροντίζει για την τήρησή τους.
Οι πολίτες οφείλουν να δημιουργούν ευκαιρίες.
Εμείς μάθαμε να τα περιμένουμε όλα από το κράτος.
Σαν κακομαθημένα παιδιά, που στις δυσκολίες βάζουν τα κλάματα αντί να σκέπτονται δημιουργικά.
Κι αυτό πληρώνεται…  Α.

~**

~** Γρηγόρης Αυξεντίου

Λευκωσία, 1η Απριλίου 1955. Βόμβες εκρήγνυνται σε διάφορα σημεία της πόλεως. Την ευθύνη αναλαμβάνει η Εθνική Οργάνωση Κυπρίων Αγωνιστών (Ε.Ο.Κ.Α.), αρχηγός της οποίας είναι ο συνταγματάρχης ε.α. Γεώργιος Γρίβας-Διγενής, αρχηγός της εθνικής οργανώσεως «Χ» κατά την διάρκεια της κατοχής. Μάχιμος αξιωματικός ο Γρίβας, από την Μικρά Ασία έως τα Δεκεμβριανά, αναλαμβάνει τον ένοπλο αγώνα κατά της αποικιοκρατικής Μεγάλης Βρετανίας, με τελικό σκοπό την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, διακαή πόθο του Κυπριακού Ελληνισμού.
 Ο Γρίβας έχει στρατολογήσει εδώ και 2 χρόνια αρκετούς Κυπρίους σε αυτό τον αγώνα. Ξεχωρίζει όμως ένας: ο Γρηγόρης Αυξεντίου. Ο Αυξεντίου έχει υπηρετήσει ως έφεδρος Αξιωματικός στον Ελληνικό στρατό και έχειαφοσιωθεί στον αγώνα για την Ένωση με την Ελλάδα. Αναλαμβάνει υπαρχηγός της ΕΟΚΑ και διευθύνει τις πρώτες στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των Βρετανικών στρατευμάτων κατοχής. Οι Βρετανοί τον επικηρύσσουν αμέσως και οι φωτογραφίες του «κοσμούν» όλα τα βρετανοκρατούμενα αστυνομικά τμήματα. Οι «ειδικές δυνάμεις» των Βρετανών επιφορτίζονται με την σύλληψη του Αυξεντίου, νεκρού ή ζωντανού.
Τρίτη, 3 Μαρτίου 1957. Οι Βρετανοί έχουν πληροφορίες ότι ο Αυξεντίου κρύβεται στην Μονή του Μαχαιρά. Εκατοντάδες κομμάντο περικυκλώνουν την μονή και οι έρευνες επεκτείνονται στα δάση της περιοχής, τα οποία είναι αρκετά δύσβατα και προσφέρονται για απόκρυψη. Μία περίπολος των Βρετανών ανακαλύπτει ένα κρησφύγετο μέσα στο έδαφος. Μέσα σε αυτό βρίσκεται ο Γρηγόρης Αυξεντίου με 2 αντάρτες της ΕΟΚΑ. Αμέσως οι Βρετανοί τον περικυκλώνουν και ζητούν την παράδοσή του. Ο Αυξεντίου διατάζει τους 2 άνδρες του να παραδοθούν, αλλά ο ίδιος δεν παραδίδεται. Ένα νέο «μολών λαβέ» ακούγεται στο Ελληνικό έθνος.
Οι Βρετανοί κομμάντο επιχείρησαν πολλές φορές να μπουν στο κρησφύγετό του, αλλά μάταια. Μετά από ώρες μάχης, οι Βρετανοί έδωσαν εντολή σε ένα ελικόπτερό τους να ρίξει βενζίνη μέσα στο κρησφύγετο και του ζήτησαν για τελευταία φορά να παραδοθεί. Η απάντηση του Αυξεντίου ήταν μία νέα ριπή αυτομάτου, αν και ήξερε τι τον περίμενε. Οι Βρετανοί δεν δίστασαν να βάλουν φωτιά στην βενζίνη και να τον κάψουν ζωντανό. Το σώμα του Γρηγόρη Αυξεντίου κάηκε, η ψυχή και το πνεύμα του όμως έμεινε αθάνατο, αιώνια παρακαταθήκη για τους Έλληνες στο αίμα και το πνεύμα. Στο σημείο της θυσίας του υπάρχει ένα υπέροχο τεράστιο άγαλμα του γλύπτη Νίκου Κοτζαμάνη, είχα την τιμή να τον γνωρίσω όταν σπούδαζα στην Αγγλία, το οποίο αποτελεί πρότυπο μνημειακής τέχνης.
Εφέτος συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από την θυσία του Αυξεντίου. Οι νεοέλληνες αγνοούν ακόμη και το όνομά του, έχοντας εκπορνεύσει την αξιοπρέπειά τους και έχοντας απωλέσει κάθε τιμή και συνείδηση. Δεν θέλουμε Αυξεντίου σήμερα, δεν μας χρειάζονται. Θέλουμε μόνο κανέναν βουλευτάκο, δήμαρχο ή κομματάρχη, για να μας βάλει συμβασιούχους στο δημόσιο. Δεν έχουμε ανάγκη από ήρωες. Ήρωες χρειάζονται μόνο τα ζωντανά έθνη, εμείς είμαστε πλέον «πολυπολιτισμικοί». Το παράδειγμα του Αυξεντίου όμως ας φωτίζει τον δρόμο μας. Τον δρόμο του χρέους και του καθήκοντος. Διότι όπως έλεγε ο Νίτσε «μονάχα εκεί όπου υπάρχουν τάφοι, υπάρχει και ανάσταση». Καλή Ανάσταση Έλληνες.
~** Ευαγόρας Παλληκαρίδης 1938-1957

Μάρτυρας του αγώνα των ελληνοκυπρίων για την αποτίναξη του αγγλικού ζυγού και την Ένωση της Μεγαλονήσου με την Ελλάδα.
Γεννήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 1938 στο χωριό Τσάδα, της επαρχίας Πάφου. Μπήκε νωρίς στον αγώνα, από τα μαθητικά του χρόνια κιόλας. Το 1953, σε ηλικία 15 ετών, κατεβάζει και τεμαχίζει την αγγλική σημαία στο Κολέγιο της Πάφου, κατά την ημέρα στέψης της Βασίλισσας Ελισάβετ στο Λονδίνο. Δύο χρόνια αργότερα, συλλαμβάνεται ως μέλος της νεολαίας της ΕΟΚΑ, επειδή συμμετείχε σε παράνομη πορεία.
Στις 18 Δεκεμβρίου 1956 συλλαμβάνεται εκ νέου και κατηγορείται για κατοχή και διακίνηση παράνομου οπλισμού. Η δίκη του ορίζεται για τον Μάρτιο του 1957. Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας δεν αφήνει περιθώρια στους δικηγόρους του για να τον υπερασπιστούν. Παραδέχεται την ενοχή του, με αξιοθαύμαστο τρόπο: «Γνωρίζω ότι θα με κρεμάσετε. Ό,τι έκαμα το έκαμα ως Έλλην Κύπριος όστις ζητεί την Ελευθερίαν του. Τίποτα άλλο».
Την επομένη της καταδίκης του Παλληκαρίδη σε θάνατο, ο κόσμος ξεσηκώνεται για να σώσει τον νεαρό μαθητή. Οι εκκλήσεις για την απονομή χάριτος από την Ελλάδα, την Αγγλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες απορρίπτονται από τον άγγλο κυβερνήτη Τζον Χάρντινγκ και την αγγλική διπλωματία.
Ο Βαγορής, όπως ήταν το χαϊδευτικό του, δεν πτοείται. Στο τελευταίο γράμμα του δηλώνει: «Θ’ ακολουθήσω με θάρρος τη μοίρα μου. Ίσως αυτό να ‘ναι το τελευταίο μου γράμμα. Μα πάλι δεν πειράζει. Δεν λυπάμαι για τίποτα. Ας χάσω το καθετί. Μια φορά κανείς πεθαίνει. Θα βαδίσω χαρούμενος στην τελευταία μου κατοικία. Τι σήμερα, τι αύριο; Όλοι πεθαίνουν μια μέρα. Είναι καλό πράγμα να πεθαίνει κανείς για την Ελλάδα. Ώρα 7:30. Η πιο όμορφη μέρα της ζωής μου. Η πιο όμορφη ώρα. Μη ρωτάτε γιατί.»
Τα μεσάνυχτα της 13ης Μαρτίου 1957 οδηγείται στην αγχόνη. Τραγουδά τον Εθνικό Ύμνο. Δύο λεπτά αργότερα (14 Μαρτίου) η καταπακτή ανοίγει και ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης περνά στην αιωνιότητα.


~** ΝΕΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ (ΝΓΙ) - ΚΑΡΚΙΝΟΣ - Το Ιατρικό Πρότυπο του Dr. Χάμερ
Στις 18 Αυγούστου 1978, ο γιατρός Dr. Ράϊκε Γκέρντ Χάμερ, ο οποίος την εποχή εκείνη ήταν ο διευθυντής παθολόγος της ογκολογικής κλινικής του Πανεπιστημίου του Μονάχου στην Γερμανία, έλαβε την συνταρακτική είδηση πως ο γιος του Ντιρκ είχε πυροβοληθεί. Ο Ντιρκ πέθανε τον Δεκέμβριο του 1978. Λίγους μήνες αργότερα, ο Dr. Χάμερ διαγνώσθηκε με καρκίνο των όρχεων. Επειδή ποτέ δεν είχε ασθενήσει σοβαρά, αμέσως υπέθεσε πως η εμφάνιση του καρκίνου, ίσως και να σχετίζεται με την τραγική απώλεια του γιου του.
Της Κάρολαϊν Μάρκολιν Ph.D., Βανκούβερ, Καναδάς
ΝΕΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ (ΝΓΙ)
Το Ιατρικό Πρότυπο του Dr. Χάμερ
Ο θάνατος του Ντιρκ και η προσωπική του εμπειρία με τον καρκίνο τον  ώθησε να διερευνήσει το προσωπικό ιστορικό των ασθενών του. Σύντομα ανακάλυψε πως όπως και εκείνος, είχαν και αυτοί ζήσει κάποιο εξαιρετικά στρεσογόνο γεγονός πριν από την εμφάνιση του καρκίνου. Η παρατήρηση αυτής της νοητικο-σωματικής σχέσης δεν τον εξέπληξε καθόλου. Πολυάριθμες μελέτες είχαν ήδη δείξει πως ο καρκίνος, όπως και άλλες ασθένειες, συχνά παρουσιάζεται μετά από κάποιο τραυματικό γεγονός. Ο Dr. Χάμερ όμως προχώρησε την έρευνά του κατά ένα κοσμοϊστορικό βήμα. Ακολουθώντας την υπόθεση πως όλες οι σωματικές λειτουργίες ελέγχονται από τον εγκέφαλο, ανέλυσε τις αξονικές τομογραφίες εγκεφάλου των ασθενών του και τις αντιπαρέβαλε με το ιατρικό ιστορικό τους. Τότε ανακάλυψε πως κάθε ασθένεια – όχι μόνο ο καρκίνος! – ελέγχεται από την δική του συγκεκριμένη περιοχή στον εγκέφαλο και συνδέεται με κάποιο πολύ συγκεκριμένο, αναγνωρίσιμο, «συγκρουσιακό σοκ» (conflict shock). Το αποτέλεσμα της έρευνάς του είναι ένας επιστημονικός χάρτης που απεικονίζει την βιολογική σχέση ψυχής - εγκεφάλου με τα όργανα και τους ιστούς του συνόλου του ανθρώπινου σώματος. ( Ο «Επιστημονικός Χάρτη της ΝΓΙ είναι ήδη διαθέσιμος στην Αγγλική γλώσσα).
 Ο Dr. Χάμερ ονόμασε τελικά τα ευρήματά του «Οι Πέντε Βιολογικοί Νόμοι της Νέας Ιατρικής», επειδή αυτοί οι βιολογικοί νόμοι, που ισχύουν στην περίπτωση κάθε ασθένειας, προσφέρουν μια εντελώς νέα κατανόηση των αιτιών, της ανάπτυξης και της φυσικής διαδικασίας ίασης των ασθενειών. (Ως απάντηση στον αυξανόμενο αριθμό παρερμηνειών των ανακαλύψεών του και με σκοπό να διαφυλάξει την ακεραιότητα και αυθεντικότητα της επιστημονικής του εργασίας, ο Dr. Χάμερ έχει πλέον νομικά κατοχυρώσει τα αποτελέσματα των ερευνών του υπό την ονομασία Νέα Γερμανική Ιατρική (ΝΓΙ) (German New Medicine® GNM). Ο όρος «Νέα Ιατρική» (New Medicine) δεν ήταν δυνατό να κατοχυρωθεί διεθνώς.
 Το 1981, ο Dr. Hamer παρουσίασε τα ευρήματά του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Tübingen ως μετα-διδακτορική διατριβή. Όμως, μέχρι σήμερα το Πανεπιστήμιο έχει αρνηθεί να προβεί σε δοκιμές επαλήθευσης της έρευνας του Dr. Χάμερ παρά το γεγονός ότι υποχρεούται νομικά να το κάνει. Πρόκειται για μια πρωτοφανή περίπτωση στην ιστορία των πανεπιστημίων. Ομοίως η επίσημη ιατρική κοινότητα αρνείται να αποδεχθεί τις ανακαλύψεις του παρά τις 30 επιστημονικές επαληθεύσεις τους τόσο από ανεξάρτητους ιατρούς όσο και από επαγγελματικούς ιατρικούς συλλόγους.
 Λίγο καιρό μετά την κατάθεση της διατριβής του, του επιδόθηκε τελεσίγραφο από την Πανεπιστημιακή κλινική στην οποία εργαζόταν, να αποποιηθεί τις ανακαλύψεις του, ειδάλλως δεν θα του ανανεωνόταν το συμβόλαιο συνεργασίας του με αυτήν. Το 1986, παρότι η επιστημονική του εργασία δεν είχε ποτέ καταγγελθεί επίσημα, πόσο μάλλον αποδειχθεί λανθασμένη, του αφαιρέθηκε η άδεια ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος με το πρόσχημα της άρνησής του να συμμορφωθεί με τις αρχές της κλασσικής ιατρικής. Παρ’ όλα αυτά ήταν αποφασισμένος να συνεχίσει την έρευνά του. Μέχρι το 1987 κατάφερε να επεκτείνει τις ανακαλύψεις του ώστε να καλύπτουν πρακτικά σχεδόν κάθε γνωστή στην ιατρική ασθένεια.
 Ο Dr. Χάμερ έχει διωχθεί και παρενοχληθεί για πάνω από 25 χρόνια, ιδιαίτερα από τις Γερμανικές και Γαλλικές αρχές. Από το 1977 ο Dr. Χάμερ ζει εξόριστος στην Ισπανία όπου συνεχίζει τις έρευνές του και τη μάχη για την επίσημη αναγνώριση της «Νέας Ιατρικής». Όσο όμως το καθηγητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου του Τούμπινγκεν συνεχίζει την παρελκυστική τακτική του, οι ασθενείς όλου του κόσμου θα στερούνται των ευεργετημάτων των επαναστατικών ανακαλύψεων του Dr. Χάμερ.
 Η ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ
 Ο Dr. Χάμερ απέδειξε ότι «κάθε ασθένεια προκαλείται από ένα συγκρουσιακό σοκ που βρίσκει το άτομο παντελώς απροετοίμαστο» (Πρώτος Βιολογικός Νόμος). Προς τιμή του γιου του, ο Dr. Χάμερ ονόμασε αυτό το απρόσμενο στρεσογόνο γεγονός Σύνδρομο Ντιρκ Χάμερ ή DHS (Dirk Hamer Syndrome). Από ψυχολογική άποψη, το DHS είναι ένα πολύ προσωπικό γεγονός διαμορφωμένο από τις παρελθοντικές μας εμπειρίες, τις αδυναμίες μας, τις προσωπικές μας αντιλήψεις, τις αξίες και τις πεποιθήσεις μας. Όμως, το DHS δεν είναι απλά μια ψυχολογική εμπειρία, αλλά περισσότερο μια βιολογική σύγκρουση που πρέπει να γίνει κατανοητή στο πλαίσιο της εξέλιξής του ανθρώπινου είδους.
 Τα ζώα βιώνουν αυτά τα βιολογικά σοκ με όρους πραγματικούς, για παράδειγμα, μέσα από την ξαφνική απώλεια της φωλιάς ή της εδαφικής περιοχής τους, την απώλεια ενός νεοσσού, τον χωρισμό από το ταίρι ή την αγέλη τους, μέσα από μια απροσδόκητη απειλή λιμοκτονίας, ή από αιφνίδιο φόβο θανάτου. Επειδή όμως μέσω των αιώνων ο ανθρώπινος νους ανέπτυξε την ικανότητα της αφηρημένης σκέψης, εμείς οι άνθρωποι μπορούμε να βιώσουμε αυτές τις βιολογικές συγκρούσεις και με μεταφορικό τρόπο. Ένας άντρας ας πούμε, μπορεί να βιώσει ως «σύγκρουση εδαφικής απώλειας» την απροσδόκητα απώλεια της οικίας ή της εργασίας του. Μια γυναίκα μπορεί να βιώσει μια έντονη ανησυχία για την υγεία ενός μέλους της οικογένειας ως «σύγκρουση φωλιάς» Μία «σύγκρουση εγκατάλειψης» μπορεί να πυροδοτηθεί μέσα από ένα αναπάντεχο διαζύγιο ή από επείγουσα μεταφορά στο νοσοκομείο. Τα παιδιά συχνά βιώνουν ως «σύγκρουση χωρισμού» την επιστροφή της μητέρας τους στη δουλειά ή τον χωρισμό των γονιών τους.
 Αναλύοντας χιλιάδες αξονικές τομογραφίες εγκεφάλων (CT) σχετικές με τα ιστορικά των ασθενών του, ο Dr. Χάμερ ανακάλυψε πως την στιγμή που ο ασθενής υφίσταται το DHS, το σοκ επηρεάζει μία συγκεκριμένη και προκαθορισμένη περιοχή του εγκεφάλου δημιουργώντας μια «κάκωση» που είναι ορατή στην αξονική τομογραφία ως μια σειρά ευδιάκριτων ομόκεντρων κύκλων ( το 1989, η Siemens, εταιρεία που κατασκευάζει αξονικούς τομογράφους, πιστοποίησε ότι αυτοί οι ομόκεντροι κύκλοι δεν ήταν τεχνουργήματα του τομογράφου). Τη στιγμή του συγκρουσιακού σοκ, τα εγκεφαλικά κύτταρα που επηρεάζονται μεταφέρουν το σοκ στο αντίστοιχο όργανο, που με τη σειρά του αντιδρά με μια εντελώς προκαθορισμένη αλλοίωση. Ο λόγος για τον οποίο συγκεκριμένες συγκρούσεις είναι άρρηκτα δεμένες με καθορισμένες περιοχές του εγκεφάλου είναι ότι κατά τη διάρκεια της ιστορικής μας εξέλιξης, κάθε τμήμα του εγκεφάλου προγραμματίστηκε ώστε να αντιδρά άμεσα σε συγκρούσεις που θα μπορούσαν να απειλήσουν την επιβίωσή μας. Και ενώ ο «αρχέγονος εγκέφαλος» (στέλεχος και παρεγκεφαλίδα) είναι προγραμματισμένος να αντιμετωπίζει ζητήματα επιβίωσης που αφορούν την αναπνοή, την τροφή, ή την αναπαραγωγή, ο «νέος εγκέφαλος» (ο εγκεφαλικός φλοιός) είναι κωδικοποιημένος με πιο εξελιγμένα ζητήματα όπως εδαφικές συγκρούσεις, συγκρούσεις χωρισμού, συγκρούσεις ταυτότητας και αυτό-υποτίμησης.
 Η ιατρική έρευνα του Dr. Χάμερ είναι στενά συνδεδεμένη με την επιστήμη της εμβρυολογίας, καθόσον το κατά πόσο το όργανο αντιδρά σε μια σύγκρουση με δημιουργία όγκου, με καταστροφή ιστών, ή λειτουργική απώλεια, καθορίζεται από την εμβρυϊκή βλαστική στοιβάδα από την οποία προέρχονται τόσο το όργανο όσο και ο αντίστοιχός εγκεφαλικός ιστός (Τρίτος Βιολογικός Νόμος).
 Το «Οντογενετικό Σύστημα Όγκων» της ΝΓΙ μας εξηγεί πως όργανα που ελέγχονται από τον «αρχέγονο εγκέφαλο», που προέρχονται από το ενδόδερμα ή το «αρχέγονο» μεσόδερμα, όπως οι πνεύμονες, το συκώτι, το κόλον, ο προστάτης, η μήτρα, το χόριο, τα πλευρά, το περιτόναιο, το περικάρδιο, οι αδένες των μαστών κ.λπ., πάντα αντιδρούν στο συγκρουσιακό σοκ με πολλαπλασιασμό κυττάρων. Οι όγκοι αυτών των οργάνων συνεπώς, αναπτύσσονται αποκλειστικά κατά την φάση ενεργούς-σύγκρουσης (conflict-active phase) – που ξεκινά με το DHS.
 Ας πάρουμε για παράδειγμα τον καρκίνο του πνεύμονα. Η βιολογική σύγκρουση που συνδέεται με τον καρκίνο του πνεύμονα, είναι μια «σύγκρουση φόβου-θανάτου», γιατί σε βιολογικούς όρους ο πανικός θανάτου συνδέεται με την αδυναμία αναπνοής. Με το σοκ του φόβου-θανάτου οι κυψελίδες των πνευμόνων, που ρυθμίζουν την αναπνοή, αρχίζουν άμεσα να πολλαπλασιάζονται, δημιουργώντας ένα πνευμονικό όγκο. Αντίθετα με την κλασσική ιατρική άποψη, αυτός ο πολλαπλασιασμός πνευμονικών κυττάρων δεν είναι μια άσκοπη διεργασία. Υπηρετεί συγκεκριμένο βιολογικό σκοπό που δεν είναι άλλος από την αύξηση της χωρητικότητας των πνευμόνων ώστε να βελτιστοποιηθούν οι πιθανότητες επιβίωσης του οργανισμού. Οι αναλύσεις των αξονικών τομογραφιών εγκεφάλου που έγιναν από τον Dr. Χάμερ δείχνουν ότι κάθε άτομο με καρκίνο του πνεύμονα επιδεικνύει μία χαρακτηριστική διάταξη ευκρινών ομόκεντρων κύκλων στην αντίστοιχη περιοχή του στελέχους του εγκεφάλου και ότι κάθε ασθενής έχει ζήσει έναν εντελώς αναπάντεχο πανικό φόβου-θανάτου πριν την εκδήλωση του καρκίνου. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων η σύγκρουση φόβου-θανάτου πυροδοτήθηκε από μια διάγνωση καρκίνου την οποία το άτομο εξέλαβε ως «θανατική καταδίκη». Δεδομένου ότι το κάπνισμα βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία διεθνώς, αυτή η ανακάλυψη ρίχνει νέο φως στην αινιγματική αύξηση του καρκίνου των πνευμόνων («του υπ’ αριθμόν ένα δολοφόνου») και αμφισβητεί ευθέως πως το κάπνισμα είναι αφ’ εαυτού αιτία του καρκίνου των πνευμόνων.
 Ο αδενοειδής καρκίνος του μαστού, σύμφωνα με τα ευρήματα του Dr. Χάμερ, είναι αποτέλεσμα σύγκρουσης-ανησυχίας «μητέρας-παιδιού» ή «συντρόφου». Αυτοί οι τύποι σύγκρουσης επιδρούν πάντα στον «αρχέγονο εγκέφαλο» στην περιοχή που ελέγχει τους γαλακτοποιούς αδένες. Μία γυναίκα μπορεί να βιώσει μια σύγκρουση «μητέρας-παιδιού» όταν το παιδί της τραυματιστεί ξαφνικά ή ασθενήσει σοβαρά. Κατά τη διάρκεια της φάσης ενεργούς-σύγκρουσης, τα κύτταρα του γαλακτοποιού αδένα πολλαπλασιάζονται συνεχώς, δημιουργώντας έναν όγκο. Ο βιολογικός σκοπός του πολλαπλασιασμού των κυττάρων είναι η αύξηση της ικανότητας παροχής μητρικού γάλατος στο παιδί που υποφέρει ώστε να επιταχυνθεί η ίασή του. Κάθε γυναίκα όπως και κάθε θηλαστικό, γεννιέται με αυτό το πανάρχαιο βιολογικό πρόγραμμα. Πληθώρα περιπτωσιολογικών μελετών του Dr. Χάμερ, δείχνουν πως γυναίκες, ακόμα και όταν δεν θηλάζουν, ανέπτυξαν όγκο των γαλακτοποιών αδένων λόγω μιας έμμονης ανησυχίας για κάποιο αγαπημένο πρόσωπο (ένα παιδί που βρίσκεται σε δυσκολία, έναν γονέα που ασθενεί, ή έναν αγαπημένο φίλο/φίλη για τον οποίον έχει πραγματικά λόγο να ανησυχεί).
 Αυτά που έχουν ειπωθεί για τον καρκίνο των πνευμόνων και των μαστών έχουν επίσης εφαρμογή και σε όλους τους άλλους καρκίνους που προέρχονται από τον «αρχέγονο εγκέφαλο». Ο καθένας απ’ αυτούς πυροδοτείται από ένα συγκεκριμένο συγκρουσιακό σοκ που ενεργοποιεί ένα «Σημαντικό Ειδικό Βιολογικό Πρόγραμμα» (Significant Biological Special Program – SBS) (Πέμπτος Βιολογικός Νόμος) που επιτρέπει στον οργανισμό να αντιπαρέρχεται τον καθημερινό τρόπο αυτόματης λειτουργίας του και να διαχειρίζεται την κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σε κάθε τύπο σύγκρουσης αντιστοιχεί ένα σημείο του εγκεφάλου το οποίο συντονίζει το συγκεκριμένο βιολογικό πρόγραμμα.
 Ενώ τα όργανα που ελέγχονται από τον «αρχέγονο εγκέφαλο» δημιουργούν όγκους κατά την φάση ενεργούς-σύγκρουσης, το αντίθετο συμβαίνει με όλα τα όργανα που ελέγχονται από τον εγκεφαλικό φλοιό του «νέου εγκεφάλου». Όσον αφορά τον εμβρυϊκό φλοιό, όλα τα όργανα και όλοι οι ιστοί (ωοθήκες, όρχεις, κόκαλα, λεμφαδένες, επιδερμίδα, τράχηλος της μήτρας, βρόγχοι, στεφανιαία αγγεία, γαλακτοφόροι πόροι κ.λ.π. ) που ελέγχονται από τον εγκεφαλικό φλοιό προέρχονται από το εκτόδερμα και το νεοεγκεφαλικό μεσόδερμα. Την στιγμή του συγκρουσιακού σοκ το όργανο που αντιστοιχεί βιολογικά σε αυτό απαντάει με εκφυλισμό κυττάρων. Η νέκρωση των ωοθηκών ή των όρχεων, η οστεοπόρωση, ο καρκίνος των οστών, τα στομαχικά έλκη, για παράδειγμα, είναι καταστάσεις που συμβαίνουν μόνο ενώ το άτομο βρίσκεται σε κατάσταση συναισθηματικού στρες που σχετίζεται με το αντίστοιχο συγκρουσιακό σοκ. Όπως αναμένεται, αυτή η απώλεια ιστών έχει το βιολογικής σκοπό της.
 Ας πάρουμε για παράδειγμα τον ιστό της εσωτερικής επιφάνειας των γαλακτοφόρων πόρων. Εφόσον το πλακώδες επιθήλιο τοίχωμα των γαλακτοφόρων πόρων αναπτύσσεται πολύ αργότερα από τους γαλακτοπαραγωγούς αδένες, η λειτουργία των νεότερων αυτών ιστών ελέγχεται από ένα νεότερο τμήμα του εγκεφάλου δηλ. από τον εγκεφαλικό φλοιό. Η βιολογική σύγκρουση που αντιστοιχεί στο εσωτερικό τοίχωμα των γαλακτοφόρων πόρων είναι η «σύγκρουση χωρισμού» τον οποίο βιώνει η γυναίκα ως «μου πήραν το παιδί μου ή τον σύντροφό μου από το στήθος». Ένα θηλυκό θηλαστικό μπορεί να βιώσει την ίδια σύγκρουση αν σκοτωθεί ή χαθεί το νεογνό του. Ως φυσική αντίδραση στην σύγκρουση χωρισμού ο ιστός των τοιχωμάτων των γαλακτοφόρων πόρων αρχίζει να δημιουργεί ελκώσεις. Ο σκοπός αυτής της απώλειας ιστών είναι η αύξηση της διαμέτρου των γαλακτοφόρων πόρων, ώστε το γάλα που δεν χρησιμεύει πλέον να μπορεί να αποστραγγιστεί ευκολότερα αντί να μαζεύεται στο στήθος. Κάθε γυναικείος εγκέφαλος είναι προγραμματισμένος με αυτήν τη βιολογική αντίδραση. Επειδή το γυναικείο στήθος είναι, μιλώντας με βιολογικούς όρους, συνώνυμο με την γαλουχία και την φροντίδα, οι γυναίκες βιώνουν αυτές τις συγκρούσεις σε περίπτωση αιφνίδιων χωρισμών από κάποιον για τον οποίο νοιάζονται έντονα. Δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου φυσικά συμπτώματα κατά την φάση ενεργούς-σύγκρουσης, εκτός ίσως από μια περιστασιακή ελαφρά αίσθηση «τραβήγματος» στο στήθος.
 ΟΙ ΔΥΟ ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ
 Ο Dr. Χάμερ ανακάλυψε επίσης, πως με την προϋπόθεση της επίλυσης της σύγκρουσης κάθε ασθένεια εκτυλίσσεται σε δύο φάσεις (Δεύτερος Βιολογικός Νόμος). Κατά την πρώτη, ή αλλιώς φάση ενεργούς-σύγκρουσης (conflict-active phase – ca phase), όλος ο οργανισμός βρίσκεται σε εγρήγορση ώστε να αντιμετωπίσει τη σύγκρουση. Την ώρα που σημαντικές κυτταρικές αλλαγές δρομολογούνται στο σωματικό επίπεδο, η ψυχή και το αυτόνομο νευρικό σύστημα προσπαθούν επίσης να διαχειριστούν την απροσδόκητη κατάσταση. Ο οργανισμός μπαίνει σε κατάσταση υπερέντασης (συμπαθητικοτονία) και ο νους απορροφάται πλήρως από το περιεχόμενο της σύγκρουσης. Οι διαταραχές ύπνου και η έλλειψη όρεξης είναι χαρακτηριστικά συμπτώματα αυτής της κατάστασης. Βιολογικά αυτό είναι ζωτικής σημασίας γιατί η εστίαση στο περιεχόμενο της σύγκρουσης και οι επιπλέον ώρες εγρήγορσης δημιουργούν το κατάλληλο περιβάλλον για την διεργασία επίλυσης της σύγκρουσης και την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα. Η φάση ενεργούς-σύγκρουσης αποκαλείται και «ψυχρή φάση». Επειδή τα αιμοφόρα αγγεία συστέλλονται όταν ο οργανισμός βρίσκεται σε κατάσταση άγχους, χαρακτηριστικά συμπτώματα της φάσης-ενεργούς- σύγκρουσης είναι τα κρύα άκρα (ειδικά τα κρύα χέρια), τα ρίγη και ψυχρές εφιδρώσεις. Η ένταση των συμπτωμάτων εξαρτάται φυσικά από το μέγεθος της σύγκρουσης.
 Αν το άτομο παραμείνει σε μια έντονη φάση ενεργούς- σύγκρουσης επί μακρόν, η κατάσταση μπορεί και να αποβεί μοιραία. Ο Dr. Χάμερ όμως αποδεικνύει πέραν λογικής αμφιβολίας πως ένας οργανισμός δεν μπορεί ποτέ να πεθάνει από τον ίδιο τον καρκίνο του. Το άτομο μπορεί να πεθάνει από μηχανικές επιπλοκές που προκαλεί ένας όγκος, αν για παράδειγμα αποφράξει ένα ζωτικό όργανο όπως το κόλον ή τους χοληφόρους πόρους. Όμως δεν μπορούν με κανέναν τρόπο τα καρκινικά κύτταρα από μόνα τους να προκαλέσουν τον θάνατο. Στην Νέα Γερμανική Ιατρική - ΝΓΙ η διάκριση ανάμεσα στους «καλοήθεις» και στους «κακοήθεις» όγκους χάνει το νόημά της. Ο όρος «κακοήθης» είναι ένας κατασκευασμένος όρος (το ίδιο ισχύει για τους καρκινικούς δείκτες) που απλά δείχνει πως η κυτταρική αναπαραγωγική δράση έχει ξεπεράσει ένα αυθαίρετα επιλεγμένο όριο.
 Αν το άτομο πεθάνει κατά τη διάρκεια της φάσης ενεργούς-σύγκρουσης αυτό γίνεται συνήθως λόγω απώλειας ενέργειας, απώλειας βάρους, στέρησης ύπνου και συναισθηματικής και νοητικής εξάντλησης. Συχνά είναι η ίδια η συγκλονιστική διάγνωση καρκίνου ή μια αρνητική πρόγνωση του τύπου – «σου μένουν έξι μήνες ζωής!» - που φέρνουν τους ασθενείς (και τους αγαπημένους τους) σε κατάσταση απελπισίας. Με ελάχιστη ως καμία ελπίδα και στερημένοι από τη ζωτική τους ενέργεια, κυριολεκτικά λειώνουν και τελικά πεθαίνουν από καχεξία, μια αγωνιώδη και επίπονη διαδικασία που απλά επιταχύνεται από τις συμβατικές θεραπευτικές αγωγές.
 Αν ο ασθενής δεν έχει υποβληθεί σε συμβατικές θεραπείες (και ιδίως χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία), η ΝΓΙ έχει ποσοστά επιτυχίας 95-98 τοις εκατό. Η ειρωνεία είναι πως αυτές οι στατιστικές για τα καταπληκτικά ποσοστά επιτυχίας του Dr. Χάμερ έχουν ανακοινωθεί από τις ίδιες τις διωκτικές αρχές. Όταν ο Dr. Χάμερ συνελήφθη το 1997 με την κατηγορία της παροχής ιατρικών συμβουλών σε τρεις ασθενείς χωρίς άδεια, η αστυνομία κατάσχεσε τους φακέλους των ασθενών του και τους έδωσε για επεξεργασία. Αργότερα, κατά τη διάρκεια της δίκης ένας εισαγγελέας αναγκάστηκε να παραδεχθεί πως μετά από παρέλευση πέντε χρόνων 6000 από 6500 ασθενείς, στην πλειοψηφία με «καταληκτικούς» καρκίνους βρίσκονταν ακόμα εν ζωή. Με τις συμβατικές θεραπείες οι αριθμοί είναι σε γενικές γραμμές ακριβώς αντίθετοι. Σύμφωνα με τον επιδημιολόγο και βιοστατιστικολόγο Dr. Ούλριχ Άμπελ (Γερμανία) «Τα ποσοστά επιτυχίας των περισσοτέρων χημειοθεραπειών είναι φρικτά…Δεν υπάρχουν επιστημονικά πειστήρια για την δυνατότητα της (χημειοθεραπείας) να παρατείνει καθ’ οιονδήποτε αισθητό τρόπο της ζωές των ασθενών που πάσχουν από τις πιο κοινές μορφές καρκίνου…Η Χημειοθεραπεία για κακοήθειες μη εγχειρήσιμες, όπως είναι το 80% όλων των καρκίνων, είναι επιστημονικός κρανίου τόπος.» (Lancet 1991).
 TO ΣΩΜΑ ΑΥΤΟΘΕΡΑΠΕΥΕΤΑΙ
 Η επίλυσης της σύγκρουσης σηματοδοτεί την αρχή της δεύτερης φάσης του βιολογικού προγράμματος. Τα συναισθήματά μας και ο οργανισμός μας μπαίνουν αμέσως σε φάση ίασης που υποβοηθείται από το πέρασμα του αυτόνομου νευρικού συστήματος σε κατάσταση «βαγοτονίας». Κατά την φάση ίασης επανέρχεται η όρεξη, όμως νιώθουμε μεγάλη κούραση (μπορεί και να μην μπορούμε να σηκωθούμε απ’ το κρεβάτι). Είναι σημαντικό σ’ αυτήν την φάση να ξεκουραζόμαστε και να προμηθεύουμε τον οργανισμό με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά ενώ το σώμα μας προσπαθεί να θεραπευτεί. Η δεύτερη φάση αποκαλείται και «θερμή φάση», καθώς στη φάση της βαγοτονίας η αγγειοδιαστολή προκαλεί ζεστά χέρια, ζεστά πόδια και ζεστή επιδερμίδα.
 Με την επίλυση της σύγκρουσης παρατηρείται και μια άμεση αλλαγή στο επίπεδο του πάσχοντος οργάνου. Ο κυτταρικός πολλαπλασιασμός (αύξηση όγκου ελεγχόμενη από τον «αρχέγονο εγκέφαλο») ή η κυτταρική λύση (απώλεια ιστών ελεγχόμενη από τον «νέο εγκέφαλο») παύει αμέσως και ξεκινάει η αντίστοιχη διεργασία επισκευής. Μια περιοχή που νεκρώθηκε ή παρουσίασε ελκώματα κατά την φάση ενεργούς σύγκρουσης, τώρα επουλώνεται και αναπληρώνεται με νέα κύτταρα. Αυτή η αναπλήρωση συνήθως συνοδεύεται από πιθανά επίπονο πρήξιμο, που δημιουργείται από το οίδημα που προστατεύει τους ιστούς κατά την φάση θεραπείας. Άλλα συνήθη θεραπευτικά συμπτώματα είναι η υπερευαισθησία, ο κνησμός, οι σπασμοί (αν εμπλέκονται μυϊκοί ιστοί) και οι φλεγμονές. Παραδείγματα «ασθενειών» που εμφανίζονται μόνο κατά την θεραπευτική φάση είναι: κάποιες δερματικές διαταραχές, αιμορροΐδες, λαρυγγίτιδα, βρογχίτιδα, αρθρίτιδα, αρτηριοσκλήρωση, δυσλειτουργίες της ουροδόχου κύστεως ή των νεφρών, ορισμένες ηπατικές ασθένειες, καθώς και μολύνσεις (βλέπε παρακάτω).
 Βασισμένη σε παρατηρήσεις για τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων (μίτωση) και με κριτήριο την γενικά αποδεκτή διαφορά ανάμεσα σε «καλοήθεις» και «κακοήθεις» όγκους, ή συμβατική ιατρική θεωρεί την φυσική αναπαραγωγή κυττάρων των ιστών που βρίσκονται σε διαδικασία ίασης ως «κακοήθεια». Η ΝΓΙ διακρίνει δύο είδη όγκων. Οι όγκοι όμως δεν χωρίζονται σε «καλούς» και «κακούς». Αντίθετα, ταξινομούνται σύμφωνα με τον ιστολογικό τους τύπο και την περιοχή του εγκεφάλου από την οποία προέρχονται και ελέγχονται. Υπάρχουν όγκοι που αναπτύσσονται κατ’ αποκλειστικότητα κατά την φάση ενεργούς σύγκρουσης (πνευμονικοί όγκοι, όγκοι στο κόλον, όγκοι στο ήπαρ, όγκοι της μήτρας, όγκοι του προστάτη κ.τ.λ.) και, αντίθετα, όγκοι που δημιουργούνται ως αποτέλεσμα της φυσικής διαδικασίας ανάπλασης του οργάνου. Όπως και με τους όγκους που ελέγχονται από τον «αρχέγονο εγκέφαλο», η ανάπτυξη όγκων κατά τη θεραπευτική φάση δεν είναι ούτε τυχαία ούτε άσκοπη αφού ο κυτταρικός πολλαπλασιασμός σταματάει αμέσως μόλις σταματήσει η επισκευή του ιστού. Ο καρκίνος των όρχεων, ο καρκίνος των ωοθηκών, το λέμφωμα, το λέμφωμα νον-Χότζκινς, διάφοροι τύποι σαρκώματος, τα καρκινώματα των βρόγχων και του λάρυγγα, όπως και ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, είναι όλοι θεραπευτικής φύσης και είναι αποκλειστικά και μόνο φαινόμενα της θεραπευτικής φάσης της ασθένειας. Αν δεν διακοπεί η θεραπευτική διαδικασία μέσω φαρμακευτικών αγωγών ή υποτροπής της σύγκρουσης, αυτοί οι όγκοι τελικά φθίνουν κατά τη διάρκεια ολοκλήρωσης της θεραπευτικής φάσης.
 Ο δεύτερος τύπος καρκίνου του μαστού, ο πορογενής καρκίνος in situ (DCIS) εμπίπτει και αυτός στην ίδια κατηγορία. Ενώ ένας καρκίνος των αδένων των μαστών είναι ένδειξη ότι μια γυναίκα βρίσκεται στην ενεργή φάση μιας σύγκρουσης ανησυχίας, ο καρκίνος των πόρων είναι θετικό σημάδι πως η σχετική σύγκρουση αποχωρισμού («μου πήραν το παιδί ή το σύντροφο από το στήθος») έχει επιλυθεί. Καμία γυναίκα δεν αναπτύσσει καρκίνο του μαστού χωρίς λόγο! Ούτε είναι τυχαία η ανάπτυξη καρκίνου συγκεκριμένα στον δεξιό ή αριστερό μαστό της, όπως θα δούμε στη συνέχεια.
 Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΛΕΥΡΙΚΟΤΗΤΑΣ
 Ο Dr. Χάμερ ανακάλυψε ότι η πλευρικότητά μας καθορίζει το αν μία ασθένεια όπως ο καρκίνος, αναπτύσσεται στην δεξιά ή την αριστερή πλευρά του σώματός μας. Ο κανόνας είναι ο εξής: ένας δεξιόχειρας αντιδρά σε μια σύγκρουση που αφορά την μητέρα ή το παιδί της/του με την αριστερή πλευρά του σώματος του, ενώ αντιδρά σε σύγκρουση που έχει να κάνει με έναν «σύντροφο», π.χ. πατέρα, αδερφό/ή, συγγενή, φίλο/η, συνάδελφο κ.τ.λ., με την δεξιά πλευρά. Για τους αριστερόχειρες ισχύει το αντίθετο. Υπάρχει πάντα μία σχέση διασταύρωσης (χιαστί) μεταξύ εγκεφάλου και σώματος, επειδή κάθε ημισφαίριο του εγκεφάλου (εξαιρείται το στέλεχος του εγκεφάλου) ελέγχει την αντίθετη πλευρά του σώματος.
 Ο απλούστερος τρόπος να αναγνωρίσουμε την βιολογική μας πλευρικότητα είναι το τεστ του χειροκροτήματος. Το πάνω χέρι είναι το κυρίαρχο χέρι και δείχνει αν είμαστε δεξιόχειρες ή αριστερόχειρες. Με αυτόν τον τρόπο, ένας καρκίνος του δεξιού μαστού, μια κύστη στην αριστερή ωοθήκη, μια δερματοπάθεια στην δεξιά ή αριστερή πλευρά (ή σε αμφότερες τις πλευρές), μια παράλυση στην αριστερή πλευρά του σώματος (π.χ. μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο), μας δίνουν μια πρώτη ένδειξη ως προς το «ποιος» εμπλέκεται στην αρχική σύγκρουση. Όσον αφορά πιο πολύπλοκες συγκρούσεις (και περιοχές του εγκεφάλου) πρέπει να λάβουμε υπ’ όψη μας και την ορμονική κατάσταση του ασθενούς για να μπορούμε να αξιολογήσουμε με ακρίβεια την κατάσταση.
 Ο ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΒΙΩΝ
 Μια άλλη διάσταση της έρευνας του Dr. Χάμερ έχει να κάνει με το ρόλο των μικροβίων στην ανάπτυξη των ασθενειών. Οι ανακαλύψεις του σχετικά με το θέμα είναι οι εξής (Τέταρτος Βιολογικός Νόμος): Οι μικροβιακοί οργανισμοί όπως μύκητες, βακτηρίδια και ιοί είναι ενεργοί μόνο κατά τη θεραπευτική φάση και ο τρόπος με τον οποίο δρουν ακολουθεί απόλυτα τη λογική της εξέλιξης του είδους. Τα φυματικά βακτήρια για παράδειγμα, εποικούν μόνο τους ιστούς που ελέγχονται από τον «αρχέγονο εγκέφαλο». Η λειτουργία τους κατά την θεραπευτική φάση είναι να αποσυνθέτουν τους όγκους των οποίων ή παρουσία είναι πλέον περιττή, π.χ. τους πνευμονικούς όγκους, τους όγκους του προστάτη, της μήτρας, τους όγκους των αδένων του στήθους, τα μελανώματα και τα μεσοθηλιώματα. Τα φυματικά βακτήρια είναι απαραίτητα για την αποσύνθεση των πλεοναζόντων «αναλώσιμων κυττάρων» που υπερ-αναπτύχθηκαν για βιολογικούς λόγους κατά τη φάση ενεργούς-σύγκρουσης. Αν δεν υπάρχουν βακτήρια λόγω εμβολιασμού, κατάχρησης αντιβιοτικών ή χημειοθεραπευτικής αγωγής, ο όγκος δεν μπορεί να αποσυντεθεί όπως θα έπρεπε. Ως αποτέλεσμα, παραμένει στην θέση του και ασβεστοποιείται παραμένοντας εντελώς ακίνδυνος. Αν όμως ανακαλυφθεί τυχαία στη διάρκεια κάποιας ιατρικής εξέτασης, μπορεί να οδηγήσει σε εσφαλμένη διάγνωση «καρκίνου», με όλους τους επακόλουθους κινδύνους για δημιουργία νέων συγκρουσιακών σοκ με νέα συμπτώματα. Με την κατανόηση των βιολογικών νόμων της ανάπτυξης των ασθενειών, αυτή η πιθανότητα μπορεί πρακτικά να εξαλειφθεί.
 Ενώ τα βακτήρια αποσυνθέτουν τα κύτταρα όγκων που έχουν εξαντλήσει τη χρησιμότητά τους, οι ιοί φαίνεται να σχετίζονται με την διεργασία ίασης των ιστών που ελέγχονται από τους ιστούς του εγκεφαλικού φλοιού, (π.χ. βρόγχοι, ρινικές μεμβράνες, τοιχώματα του στομάχου, τοιχώματα των χοληφόρων πόρων, και της επιδερμίδας). Η ηπατίτιδα, η πνευμονία, ο έρπης, η γρίπη, οι στομαχικές ιώσεις , είναι ενδείξεις πως μια «έντονη» πλην όμως φυσιολογική διαδικασία εκτυλίσσεται στο σώμα. Όσον αφορά στον ρόλο των ιών, ο Dr. Χάμερ προτιμάει να μιλάει για «υποθετικούς ιούς» εφόσον τελευταία η ύπαρξη των ιών έχει αμφισβητηθεί. Αυτή η ανακάλυψη συμφωνεί με τα παλαιότερα ευρήματα του που δείχνουν ότι η διαδικασία επούλωσης και αναπλήρωσης ελκωματικών ή νεκρωμένων ιστών συνεχίζει να συμβαίνει, ακόμα και αν οι ιοί που σχετίζονται με τους ιστούς είναι απόντες.
 Το δίλλημα στο οποίο βρίσκεται η συμβατική ιατρική είναι ότι αποτυγχάνοντας να αναγνωρίσει το σχήμα των δύο φάσεων της κάθε ασθένειας, τείνει κατ’ εξακολούθηση να παραβλέπει τη φάση ενεργούς σύγκρουσης κατά την εξέταση του ασθενούς. Εφόσον τα μικρόβια είναι ενεργά μόνο κατά τη θεραπευτική φάση της ασθένειας, και εφόσον η δραστηριότητα των μικροβίων συνοδεύεται από φλεγμονές, πυρετούς, πύον, εκκρίματα και πόνο, τα μικρόβια θεωρούνται κακοήθη και η αιτία των ασθενειών. Τα μικρόβια όμως δεν προκαλούν τις ασθένειες. Σε τελευταία ανάλυση, ο οργανισμός μας κάνει χρήση των μικροβιακών οργανισμών ώστε να βελτιστοποιήσει τη θεραπευτική διαδικασία. Τα μικρόβια βεβαίως, μπορούν να μεταδοθούν από άτομο σε άτομο, όμως παραμένουν ανενεργά μέχρις ότου το άτομο να βρεθεί στη θεραπευτική φάση μιας ίδιου τύπου σύγκρουσης.
 ΑΜΦΙΣΒΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΣΤΑΣΗΣ
 Βασιζόμενοι στο «Οντογεννετικό Σύστημα των Όγκων της ΝΓΙ, η ευρέως εξαπλωμένη θεωρία της μετάστασης που υποστηρίζει πως τα καρκινικά κύτταρα ταξιδεύουν δια μέσω του κυκλοφορικού και το λεμφικού συστήματος και δημιουργούν καρκίνους σε νέα σημεία είναι, σύμφωνα με τον Dr. Χάμερ, «καθαρή ακαδημαϊκή μυθοπλασία». Τα κύτταρα γενικά και τα καρκινικά κύτταρα ειδικότερα δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αλλάξουν την ιστολογική τους δομή ή να διαπεράσουν τον ουδό της βλαστικής στοιβάδας. Ένα πνευμονικό καρκινικό κύτταρο, για παράδειγμα, που έχει ενδοδερμική καταγωγή, ελέγχεται από τον «αρχέγονο εγκέφαλο» και πολλαπλασιάζεται κατά την φάση ενεργούς-σύγκρουσης, δεν μπορεί να μετεξελιχθεί σε οστικό κύτταρο που έχει μεσοδερμική καταγωγή, ελέγχεται από τον εγκεφαλικό φλοιό («νέο εγκέφαλο»), και αποσυντίθεται κατά την διάρκεια της φάσης ενεργούς σύγκρουσης. Σύμφωνα με το σενάριο «ο καρκίνος του πνεύμονα κάνει μετάσταση στα οστά», τα καρκινικά κύτταρα του πνεύμονα θα προκαλούσαν τρύπες (δηλαδή οστεόλυση – που είναι το αντίθετο του όγκου) σε κάποιο οστό του σώματος. Πρέπει επίσης να αναρωτηθούμε: γιατί τα καρκινικά κύτταρα σπάνια «εξαπλώνονται» στους κοντινότερους γειτονικούς ιστούς, π.χ. από την μήτρα στον τράχηλο. Αν τα καρκινικά κύτταρα ταξιδεύουν μέσω του κυκλοφορικού συστήματος, γιατί οι υπηρεσίες αιμοδοσίας δεν κάνουν εργαστηριακές αναλύσεις για την ανίχνευση καρκινικών κυττάρων στο αίμα του δότη; Γιατί δεν βρίσκουμε πολλαπλούς καρκίνους στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων των καρκινοπαθών;
 Στις 19 Αυγούστου του 2004, η Καναδική εφημερίδα Globe and Mail, δημοσίευσε ένα άρθρο τιτλοφορούμενο «Ερευνητές Αναζητούν Αιματολογικό Τεστ για τον Καρκίνο του Μαστού». Το κείμενο περιείχε διάφορες αποκαλυπτικές δηλώσεις: «Το κυνήγι καρκινικών κυττάρων στο κυκλοφορικό σύστημα έχει διαρκέσει δέκα χρόνια….» και «μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχε η τεχνολογία για να αφαιρέσουμε το τυχόν καρκινικό κύτταρο από τα εκατομμύρια ερυθρά και λευκά αιμοσφαίρια που υπάρχουν σε μια φιάλη ανθρώπινου αίματος». Εκτός του ότι δεν φαίνεται να έχει τέλος αυτό το «κυνήγι» (όπως μαρτυράει το άρθρο), δεν υπονοεί το άρθρο ότι η θεωρία της «μετάστασης» παραπληροφορούσε το κοινό και τρομοκρατούσε μέχρι θανάτου εκατομμύρια καρκινοπαθών για περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες τώρα;
 Ο Dr. Χάμερ βέβαια δεν αμφισβητεί την ύπαρξη δευτερευόντων καρκίνων. Αυτοί οι επακόλουθοι καρκίνοι όμως δεν δημιουργούνται από μεταναστεύοντα κύτταρα που ως εκ θαύματος μεταμορφώνονται σε κύτταρα διαφορετικού τύπου, αλλά από νέα συγκρουσιακά σοκ. Νέα συγκρουσιακά σοκ (DHS) μπορεί να δημιουργηθούν από επιπλέον τραυματικές εμπειρίες που φέρνει η ζωή ή μέσα από διαγνωστικά σοκ. Όπως αναφέρθηκε ήδη, μία απρόσμενη διάγνωση καρκίνου, ή η ανακοίνωση μιας «μετάστασης» μπορεί να πυροδοτήσει ένα σοκ φόβου-θανάτου (που προκαλεί καρκίνο του πνεύμονα), ή οποιοδήποτε άλλου είδους «διαγνωστικό σοκ», δημιουργώντας νέους καρκίνους σε άλλα μέρη του σώματος. Σε πολλές περιπτώσεις, οι ασθενείς δεν καταφέρνουν να φτάσουν ποτέ στην θεραπευτική φάση, γιατί η κατάσταση υπερβολικού στρες στην οποία βρίσκονται τους εξασθενεί σε τέτοιο βαθμό που οι πιθανότητες να επιβιώσουν μιας υψηλά τοξικής χημειοθεραπείας είναι πολύ μικρές.
 Ο δεύτερος σε συχνότητα καρκίνος μετά τον καρκίνο του πνεύμονα είναι ο καρκίνος των οστών. Ο Dr. Χάμερ ανακάλυψε πως τα οστά μας είναι βιολογικά συνδεδεμένα με την αυτοπεποίθησή και την αυτοεκτίμησή μας. Έτσι, όταν σε κάποιον ανακοινώνεται πώς πάσχει από μια ασθένεια που απειλεί την ίδια την ζωή του, ειδικά από έναν «καλπάζοντα καρκίνο», το μεταφράζει μέσα του ως: «τώρα είμαι άχρηστος», και τα οστά δίπλα στο σημείο που αισθανόμαστε «άχρηστοι» αρχίζουν να απασβεστοποιούνται (στην περίπτωση καρκίνου του μαστού αυτό συμβαίνει συχνά στην περιοχή του στέρνου ή των πλευρών). Όπως και στην περίπτωση σπασμένου οστού, ο σκοπός αυτού του βιολογικού προγράμματος (δηλ. της «ασθένειας») εμφανίζεται στο τέλος της θεραπευτικής φάσης. Όταν τελειώσει η φάση επισκευής, το οστό θα είναι πολύ ισχυρότερο σ’ αυτό το σημείο, σιγουρεύντας πως θα είμαστε πολύ καλύτερα εξοπλισμένοι να ανταπεξέλθουμε σε περίπτωση μιας νέας «σύγκρουση υποτίμησης του εαυτού μας».
 Η ΦΥΣΗ ΤΩΝ ΟΓΚΩΝ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ
 Αφού επιλυθεί η σύγκρουση, η εγκεφαλική κάκωση – ταυτόχρονα με την ψυχή και το όργανο – εισέρχεται και αυτή στη θεραπευτική φάση. Όπως σε κάθε τραύμα που βρίσκεται σε φάση επούλωσης, αναπτύσσεται ένα οίδημα (μαζεύεται υγρό) γύρω από την κάκωση ώστε να προστατευτεί ο υπό ανάρρωση νευρικός ιστός. Στην αξονική τομογραφία του εγκεφάλου οι αλλαγές είναι ευκρινώς αναγνωρίσιμες: οι σαφείς ομοκεντρικοί κύκλοι βυθισμένοι πλέον στο οίδημα φαίνονται ασαφείς, δυσδιάκριτοι και σκοτεινοί.
 Στο απόγειο της θεραπευτικής φάσης, όταν το εγκεφαλικό οίδημα έχει φτάσει στο μέγιστό του, ο εγκέφαλος πυροδοτεί μια βραχείας διάρκειας, δυνατή ώση που αποβάλλει το οίδημα. Στην ορολογία της ΝΓΙ , αυτή η αντίστροφη ρύθμιση ονομάζεται «Επιληπτοειδής Κρίση» (ΕΚ/EC). Στην διάρκεια αυτής της κρίσης ολόκληρος ο οργανισμός ξαναπερνάει για σύντομο χρονικό διάστημα σε κατάσταση συμπαθητικοτονίας, δηλ. το άτομο ξαναζεί τα συμπτώματα της φάσης ενεργούς-σύγκρουσης όπως ψυχρές εφιδρώσεις, κρύα άκρα, ταχυκαρδία και ναυτία. Η ένταση και διάρκεια αυτής της προ-προγραμματισμένης κρίσης εξαρτάται από την ένταση και τη διάρκεια της σύγκρουσης που προηγήθηκε. Καρδιακές προσβολές, εγκεφαλικά επεισόδια, ασθματικές κρίσεις και επιληπτικές κρίσεις δεν είναι παρά μόνο μερικά παραδείγματα των συμπτωμάτων της κρίσιμης αυτής καμπής. Ο τύπος της «κρίσης» αυτής, εξαρτάται πάντα από την φύση της σύγκρουσης και την συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου που σχετίζεται μ’ αυτήν.
 Αφού αποβληθεί το οίδημα, νευρογλοιακός ιστός - ο συνδετικός εγκεφαλικός ιστός που προσφέρει δομική υποστήριξη στους νευρώνες - μαζεύεται στην περιοχή ώστε να βοηθήσει την ανάνηψη των νευρώνων που επηρεάστηκαν από το συγκρουσιακό σοκ (DHS). Είναι αυτή ακριβώς η φυσική συσσώρευση νευρογλοιακού ιστού που η συμβατική ιατρική ονομάζει «όγκο εγκεφάλου», με ολέθριες συχνά επιπτώσεις για τον ασθενή. Ο Dr. Χάμερ έδειξε ήδη από το 1981 ότι ένας «όγκος στον εγκέφαλο» δεν είναι ασθένεια με την κυριολεκτική έννοια του όρου, αλλά σύμπτωμα της θεραπευτικής φάσης που τρέχει παράλληλα και στο όργανο (το οποίο όργανο ελέγχεται από την αντίστοιχη περιοχή του εγκεφάλου που περνάει ταυτόχρονα τη φάση θεραπείας της). «Μεταστατικοί καρκίνοι εγκεφάλου» συνεπώς, δεν υπάρχουν.
 Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΝΓΙ (με δυο λόγια)
 Το πρώτο βήμα στην ΝΓΙ είναι να δοθεί στον ασθενή η κατανόηση της βιολογικής φύσης ενός συμπτώματος π.χ. ενός συγκεκριμένου καρκίνου σε σχέση με την ψυχική του αιτία. Μια αξονική τομογραφία εγκεφάλου και το πλήρες ιατρικό ιστορικό του ασθενούς είναι ζωτικής σημασίας ώστε να προσδιορισθεί αν αυτός βρίσκεται ακόμα στη φάση ενεργούς σύγκρουσης ή αν βρίσκεται ήδη στη θεραπευτική φάση. Αν είναι ακόμα στην φάση ενεργούς σύγκρουσης, στόχος είναι η αναγνώριση του αρχικού συγκρουσιακού σοκ (DHS) και η ανάπτυξη στρατηγικής για την επίλυση της σύγκρουσης. Σημαντική είναι η προετοιμασία του ασθενή για τα θεραπευτικά συμπτώματα που θα ακολουθήσουν καθώς και για ενδεχόμενες επιπλοκές που ίσως επιφέρουν. Αυτά τα συμπτώματα είναι πάρα πολύ προβλέψιμα! Τα ευρήματα του Dr. Χάμερ μας δίνουν – για πρώτη φορά στην ιστορία της ιατρικής – ένα σύστημα στο οποίο μπορούμε να βασιστούμε όχι μόνο για να κατανοήσουμε, αλλά και για να προβλέψουμε την εξέλιξη και τα συμπτώματα της κάθε ασθένειας. Αυτή είναι η πραγματική προληπτική ιατρική, μια όψη της Νέας Γερμανικής Ιατρικής που δεν πρέπει να σταματήσουμε να τονίζουμε. Η αληθινή πρόληψη προϋποθέτει την κατανόηση της πραγματικής αιτίας μιας ασθένειας, και η έρευνα του Dr. Χάμερ μας την δίνει με υπέροχη λεπτομέρεια. Κατανοώντας τους «Πέντε Βιολογικούς Νόμους» των αιτιών και της θεραπευτικής διαδικασίας των ασθενειών, απελευθερωνόμαστε από τον φόβο και τον πανικό που συνοδεύει την εμφάνιση των συμπτωμάτων. Η γνώση είναι όντως δύναμη. Σε αυτή την περίπτωση όμως σώζει και ζωές.
 (Η Caroline Markolin, Ph.D, είναι καθηγήτρια της ΝΓΙ, εκπαιδευμένη και αναγνωρισμένη από τον Dr. Hamer. Ζει στον Καναδά και προσφέρει σεμινάρια πάνω στην ΝΓΙ σε τακτική βάση στο Μοντρεάλ και το Βανκούβερ του Καναδά.
 Για περισσότερες πληροφορίες για την ΝΓΙ, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://learninggnm.com/
Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο περιοδικό EXPLORE! Vol. 6/Nr. 3 – τον Μάϊο του 2007)
Μετάφραση:: Φίλ. Κότσης
 Read more: http://vickytoxotis.blogspot.com/2011/10/dr.html#ixzz24YGrrBAO
~**
***

  *** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ  2012 :
~**  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/08/4-5-2012.html  , Σαββατοκύριακο 4 και 5 Αυγούστου 2012 πάλι μαζί στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
  ~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/08/05-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Κυριακή 05 Αυγούστου 2012.
~~**  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/08/06-2012.html , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Δευτέρα 06 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης.-
  ~**  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/08/07-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Τρίτη 07 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
  ~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/08/07-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 07 Αυγούστου 2012 .-
  ~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/08/08-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Τετάρτη 08 Αυγούστου 2012.
  ~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/08/09-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Πέμπτη 09 Αυγούστου 2012 .
  ~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/08/10-2012.html , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Παρασκευή  10 Aυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης.-
  ~**  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/08/11-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 11 Αυγούστου 2012 .-
  ~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/08/11-12-2012.html , ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 11 ΚΑΙ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 ,  Στο αγιάζι της ενημέρωσης !!!! .-
  ~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/08/12-2012.html , Στο αγιάζι της Κυριακάτικης ενημέρωσης 12 Αυγούστου 2012 ,-
  ~**  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/blog-post.html  , Σοφά Λόγια από Σοφούς Ανθρώπους …και Άγιο Όρος  ,Κυριακή 12 Αυγούστου 2012 .-
  ~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/08/13-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012 , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα ..... Ζήσε την Ελλάδα ...... Αγοράζω Ελληνικά προϊόντα ...Στηρίζω την Ελληνική Οικονομία ..
  ~**  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/13-2012.html , Διαλέγουμε και σας τα γράφουμε Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012 .-
  ~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/08/14-2012.html , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Τρίτη 14 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
  ~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/08/14-2012.html  ., Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Τρίτη 14 Αυγούστου 2012 .-
  ~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/08/14-2012.html  , Παραμονή της Παναγίας Πάσχα του καλοκαιριού Τρίτη 14 Αυγούστου 2012 .-
  ~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/08/15-2012.html , Το Πάσχα του καλοκαιριού 15 Αυγούστου 2012 Κοίμηση Θεοτλοκου.-
  ~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/08/16-2012.html , Διαλέγουμε και σας τα γράφουμε Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012.-
   ~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/16-2012.html , Διαλέγουμε και σας Γράφουμε Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012.-
  ~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/08/16-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012.-
  ~** ~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/08/17-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012
  ~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/18-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Σάββατο 18 Αυγούστου 2012 .-
  ~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/18-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Σάββατο 18 Αυγούστου 2012
  ~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/08/19-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 19 Αυγούστου 2012 : ΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !! .-
  ~**  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/20-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012 .-
  ~**  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/08/21-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 21 Αυγούστου 2012 .-
  ~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/08/22-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012 .-
  ~**  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/08/23-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
   ~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/08/24-2012.html , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Παρασκευή 24 Αυγούστου Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
  ~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/08/25-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Σαββατο 25 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης.-
~**
***

~*** ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΚΟΥΛΙΚΑ προέλευση ονόματος και καταγωγής ….:

~** Στο Κούγκι κάθε τελευταία Κυριακή του Μαΐου έχει αναπαράσταση ανατίναξης του Κουγκίου (εκκλησάκι  Άγιο Δομέτιος Σουλίου) ,  Λάκα , Σούλι , Αχλαδέα κ.λ.π.
~* Από ότι λέγεται σ΄ αυτά τα χωριά του Σουλίου η προέλευση – καταγωγή του επιθέτου Σκούλικας , είναι από το χωριό του Γ. Καραϊσκάκη Σκουλικαριά Άρτης.-
~ Σχετικά με Αρβανίτικη καταγωγή –προέλευση του επιθέτου Σκούλικας φαίνεται ότι έχει λίγους υποστηρικτές , και θεωρείται και έως απίθανον – δύσκολον , διότι το επίθετο Σκούλικας απαντάται σε πολλά χωριά που δεν έμεναν και δεν μένουν Αρβανίτες , όπου και δεν ακούγεται η Αρβανίτικη διάλεκτος – προφορά .-
~* Στα χωριά Λάκα κ.λ.π. υπάρχουν κάτοικοι με το επίθετο Σκούλικας πάνω από 100-150 άτομα , στα χωριά του Σουλίου , Παραμυθιάς κ.α. βρίσκουμε άτομα και οικογένειες (αρκετές) με το επίθετο Σκούλικας
~* Στην Ζάκυνθο  κοντά στο χωριό Γερακάρι λίγα χιλιόμετρα από την πόλη της Ζακύνθου βρίσκεται  και ένα χωριό με το όνομα Σκουληκάδα ... (χρειάζεται διερεύνηση , αν έχει σχέση με επίθετο Σκούλικας ...
***



Δεν υπάρχουν σχόλια: