ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο 23  Μαρτίου  2013 :

Το  ποντικάκι  κοντά μας !

*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα  στην Εφημερίδα μας :
***  Ωραία τα κτήρια, αλλά θέλουν και καθηγητές…  :
  Της Μαρίας Νίκα
*  Το Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στην Καλαμάτα και συγκεκριμένα στο αμφιθέατρο του νέου κτηρίου του Μουσικού Σχολείου.
«Όπως ξέρετε, έχουμε πολλά προβλήματα. Τα κτήρια δεν κάνουν την εκπαίδευση, αλλά οι καθηγητές και τα προγράμματα σπουδών» παρατήρησε χθες ο Παναγιώτης Κουφαλάκος, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Μουσικού Καλαμάτας, αλλά και της Πανελλήνιας Ένωσης.
Στη συνάντηση της Καλαμάτας θα πάρουν μέρος αντιπρόσωποι γονέων από 42 Μουσικά και τρία Καλλιτεχνικά Σχολεία, μαζί με φίλους και συγγενείς τους, δηλαδή υπολογίζεται ότι θα βρεθούν στην πόλη γύρω στα 200 άτομα.
Στη διάρκεια του Συνεδρίου, όπως σημείωσε ο κ. Κουφαλάκος, θα συζητηθούν σοβαρά θέματα που αφορούν στη λειτουργία των σχολείων. «Για να καταλάβετε, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, έχουμε στο Μουσικό της Καλαμάτας 300 ώρες κενά (την εβδομάδα σε μουσικά μαθήματα), 12.000 ώρες πανελλαδικά, και απ’ ό,τι φαίνεται του χρόνου θα είναι ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα. Γι’ αυτό εδώ θα παρθούν σημαντικές αποφάσεις για την παραπέρα πορεία των Μουσικών Σχολείων, που πιστεύουμε ότι κινδυνεύουν. Θα γίνει μεγάλη κουβέντα και είναι πιθανό το Σεπτέμβρη, παρότι έχουμε καινούργιο κτήριο, να μην ανοίξουμε το σχολείο εάν δεν έχουμε καθηγητές. Προβληματιζόμαστε γι’ αυτό. Δεν πάει άλλο» ανέφερε ο κ. Κουφαλάκος, ο οποίος χαρακτήρισε επίσης πολύ σοβαρό ζήτημα τη μεταφορά των μαθητών, επισημαίνοντας ότι το Μουσικό καλύπτει όλο το Νομό Μεσσηνίας.
***  Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !
ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ  ΚΑΙ  ΚΑΛΑ  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ  τους  εορτάζοντας  σήμερα ...!!!

*** Επίσκεψη Σουηδών δημοσιογράφων στην Πύλο :
 *  Δημοσιογράφοι ηλεκτρονικών και έντυπων μέσων από τη Σουηδία και τη Δανία επισκέφτηκαν την Πύλο, στο πλαίσιο προγραμματισμένου fam trip, το οποίο έχει διοργανώσει η ξενοδοχειακή μονάδα Costa Navarino.
Η επίσκεψή τους αποβλέπει στη γνωριμία με το Δήμο Πύλου-Νέστορος, προκειμένου να παρουσιάσουν, μέσα από τα άρθρα τους, την ιστορία, τον πολιτισμό, το ιδιαίτερο φυσικό τοπίο και τη γαστρονομία της περιοχής.
Οι δημοσιογράφοι επισκέφτηκαν το Νιόκαστρο της Πύλου, το κάστρο της Μεθώνης και τις επόμενες ημέρες θα ξεναγηθούν σε άλλα αξιοθέατα του Δήμου.
Μάλιστα, συναντήθηκαν με το δήμαρχο Δημήτρη Καφαντάρη, ο οποίος τους καλωσόρισε και τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος, καθώς οι σχέσεις του Δήμου με τη Σουηδία είναι ιδιαίτερα θερμές. Αναφέρθηκε στο σπουδαίο Πύλιο Ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα, τον οποίο και τίμησαν στη Στοκχόλμη κατά τη διάρκεια των επετειακών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση εκατό ετών από την Ολυμπιάδα του 1912.
Οι επισκέπτες γεύτηκαν τοπική παραδοσιακή κουζίνα και ενημερώθηκαν για τις δράσεις και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο Δήμος και η Εμβληματική Κοινότητα της Κορώνης για τη διαφύλαξη και προώθηση των ευεργετικών ιδιοτήτων της Μεσογειακής Διατροφής, ως άυλου πολιτιστικού αγαθού της ανθρωπότητας.
Οι δημοσιογράφοι ευχαρίστησαν για τη θερμή φιλοξενία και έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή, θεωρώντας ότι πρόκειται για ιδανικό προορισμό, ο οποίος συνδυάζει πολλά προτερήματα και καλύπτει κάθε προτίμηση.

***  H Καλαμάτα εορτάζει την 192η επέτειο της απελευθέρωσης της από τον Οθωμανικό ζυγό :

 
   ~*   Επαναστατικός αναβρασμός επικρατούσε στη Μάνη τον Μάρτιο του 1821. Ο Κολοκοτρώνης βρισκόταν στην Καρδαμύλη και οι Φιλικοί είχαν κάμψει τις αντιρρήσεις του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη για το άκαιρο του ξεσηκωμού.
Στα μέσα του μηνός ένα πλοίο φορτωμένο με πολεμοφόδια, σταλμένο από τους Φιλικούς της Σμύρνης, φθάνει στο λιμάνι του Αλμυρού, έξω από την Καλαμάτα. Ο Νικηταράς και ο Αναγνωσταράς με τους άνδρες τους αναλαμβάνουν να μεταφέρουν το πολύτιμο φορτίο σε ασφαλές μέρος.
Οι οθωμανικές αρχές της Καλαμάτας πληροφορούνται το γεγονός και ενεργώντας αφελώς ζητούν να μάθουν από τους προκρίτους το περιεχόμενο του φορτίου και γιατί συνοδεύεται από ενόπλους. Αυτοί τους απαντούν ότι οι ένοπλοι είναι χωρικοί που συνοδεύουν φορτία λαδιού για το φόβο των ληστών. Ο βοεβόδας της Καλαμάτας Σουλεϊμάν αγάς Αρναούτογλου πείθεται και ζητά τη βοήθεια των Μανιατών, που στέλνουν στην πόλη 150 άνδρες, υπό τον Ηλία Μαυρομιχάλη (20 Μαρτίου).
Από τις 17 Μαρτίου, όμως, οι πρόκριτοι της Μάνης, υπό την αρχηγία του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, είχαν υψώσει τη σημαία της επανάστασης στην Τσίμοβα, σημερινή Αρεόπολη της Λακωνίας. Ο παπάς του χωριού όρκισε και ευλόγησε τα όπλα των καπεταναίων και των παλικαριών τους στην Εκκλησία των Ταξιαρχών. Οι ατίθασοι Μανιάτες ξεκίνησαν την Επανάσταση, οκτώ μέρες πριν από τη συμβατική της έναρξη.
Αμέσως μετά, ο Κυριακούλης Μαυρομιχάλης και ο Γιατράκος ξεκινούν για τον Μιστρά και τη Μονεμβασιά, ενώ ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης και ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης με 2.000 άνδρες για την Καλαμάτα. Εν τω μεταξύ, στο άλλο άκρο της Πελοποννήσου σημειώνεται η πρώτη επαναστατική ενέργεια του Αγώνα, με την πολιορκία των Καλαβρύτων (21 Μαρτίου), την οποία υπερασπίζεται για λογαριασμό των Οθωμανών ένας άλλος Αρναούτογλου, ο Ιμπραήμ.
Οι Μανιάτες φθάνουν έξω από την Καλαμάτα στις 22 Μαρτίου και καταλαμβάνουν τους γύρω λόφους. Τότε μόνο ο αγάς της πόλης κατανοεί τι συμβαίνει. Είναι αργά για να διαφύγει στην Τριπολιτσά, καθώς η Καλαμάτα είναι ολόγυρα αποκλεισμένη και αποφασίζει να αντιτάξει άμυνα με τους Τούρκους της πόλης. Όταν το πρωί της 23ης Μαρτίου 1821 οι επαναστάτες εισέρχονται στην Καλαμάτα, ο Ηλίας Μαυρομιχάλης ζητά από τον Αρναούτογλου να παραδοθεί, τονίζοντάς του το μάταιο της προσπάθειάς του.
Πράγματι, ο αγάς παραδίδει στους επαναστάτες με πρωτόκολλο την πόλη και τον τουρκικό οπλισμό. Το μεσημέρι, μπροστά από την εκκλησία των Αγίων Αποστόλων και μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, οι ιερείς ευλογούν τις σημαίες και ορκίζουν τους αγωνιστές.
Επακολούθησε σύσκεψη των οπλαρχηγών, που αποφάσισαν τη δημιουργία μιας επαναστατικής επιτροπής, την οποία ονόμασαν «Μεσσηνιακή Γερουσία», για τον καλύτερο συντονισμό του αγώνα. Η ηγεσία της ανατέθηκε στον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, που έφερε τον τίτλο Αρχιστράτηγος του Σπαρτιατικού και Μεσσηνιακού στρατού. Την ίδια μέρα, η «Μεσσηνιακή Γερουσία», με Προκήρυξή της προς την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη, γνωστοποιεί ότι οι Πελληνεύς ξεσηκώθηκαν για την ελευθερία τους.
Η Προκήρυξη της «Μεσσηνιακής Γερουσίας».
Το κείμενο της Προκήρυξης, το πρωτότυπο της οποίας σώζεται στα αρχεία του Foreign Office (βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών), είναι το εξής:
Προειδοποίησις εις τας Ευρωπαϊκάς Αυλάς, εκ μέρους του φιλογενούς αρχιστρατήγου των Σπαρτιατικών στρατευμάτων Πέτρου Μαυρομιχάλη και της Μεσσηνιακής Συγκλήτου.
Ο ανυπόφορος ζυγός της Οθωμανικής τυραννίας εις το διάστημα ενός και επέκεινα αιώνος, κατήντησεν εις μίαν ακμήν, ώστε να μην μείνη άλλο εις τους δυστυχείς Πελοποννησίους Γραικούς, ει μη μόνον πνοή και αυτή δια να ωθή κυρίως τους εγκαρδίους των αναστεναγμούς.
Εις τοιαύτην όντες κατάστασιν στερημένοι από όλα τα δίκαιά μας, με μίαν γνώμην ομοφώνως απεφασίσαμεν να λάβωμεν τα άρματα, και να ορμήσωμεν κατά των τυράννων. Πάσα προς αλλήλους μας φατρία και διχόνοια, ως καρποί της τυραννίας απερρίφθησαν εις τον βυθόν της λήθης, και άπαντες πνέομεν πνοήν ελευθερίας.
Αι χείρες ημών αι δεδεμέναι μέχρι του νυν από τας σιδηράς αλύσσους της βαρβαρικής τυραννίας, ελύθησαν ήδη, και υψώθηκαν μεγαλοψύχως και έλαβον τα όπλα προς μηδενισμόν της βδελυράς τυραννίας.
Οι πόδες ημών οι περιπατούντες εν νυκτί και ημέρα εις τας εναγκαρεύσεις τας ασπλάγχνους τρέχουν εις απόκτησιν των δικαιωμάτων μας. Η κεφαλή μας η κλίνουσα τον αυχένα υπό τον ζυγόν τον απετίναξε και άλλο δεν φρονεί, ει μη την Ελευθερίαν.
Η γλώσσα μας η αδυνατούσα εις το να προφέρη λόγον, εκτός των ανωφελών παρακλήσεων, προς εξιλέωσιν των βαρβάρων τυράννων, τώρα μεγαλοφώνως φωνάζει και κάμνει να αντηχή ο αήρ το γλυκύτατον όνομα της Ελευθερίας.
Εν ενί λόγω απεφασίσαμεν, ή να ελευθερωθώμεν, ή να αποθάνωμεν. Τούτου ένεκεν προσκαλούμεν επιπόνως την συνδρομήν και βοήθειαν όλων των εξευγενισμένων Ευρωπαίων γενών, ώστε να δυνηθώμεν να φθάσωμεν ταχύτερον εις τον Ιερόν και δίκαιον σκοπόν μας και να λάβωμεν τα δίκαιά μας.
Να αναστήσωμεν το τεταλαιπωρημένον Ελληνικόν γένος μας. Δικαίω τω λόγω η μήτηρ μας Ελλάς, εκ της οποίας και υμείς εφωτίσθητε, απαιτεί ως εν τάχει την φιλάνθρωπον συνδρομήν σας, και ευέλπιδες, ότι θέλει αξιωθώμεν, και ημείς θέλομεν σας ομολογή άκραν υποχρέωσιν, και εν καιρώ θέλομεν δείξη πραγματικώς την υπέρ της συνδρομής σας ευγνωμοσύνην μας.
1821 Μαρτίου 23 εν Καλαμάτα. Εκ του Σπαρτιατικού Στρατοπέδου
Πέτρος Μαυρομιχάλης, αρχιστράτηγος του Σπαρτιατικού και Μεσσηνιακού στρατού.
πηγή: www.sansimera.gr
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τους εορτασμούς της απελευθέρωσης της Καλαμάτας:
 Σάββατο 23 Μαρτίου
Πλατεία 23ης Μαρτίου
Ώρα 15.00 Παράταξη των Σημαιών των σχολείων της πόλης προ του Ηρώου
στην Πλατεία 23ης Μαρτίου.
Ώρα 15.15 Πέρας προσέλευσης των επισήμων στο Ηρώο.
Ώρα 15.20 Tερματισμός του Δρόμου Θυσίας.
Ώρα 15.30 Άφιξη του σκυταλοδρόμου που μεταφέρει την Ιερή Φλόγα από
την Ι. Μονή Βελανιδιάς.
- Άφιξη στην Πλατεία 23ης Μαρτίου της Σημαίας της Επανά-
στασης.
- Αφή της Φλόγας στο βωμό και έπαρση της Σημαίας της Επα-
νάστασης.
Ώρα 15.40 Δοξολογία στον ιστορικό Ναό των Αγίων Αποστόλων, προεξάρχοντος
του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.
Ώρα 16.00 Τρισάγιο στη μνήμη των Ηρώων του Εικοσιένα.
- Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από το Δρ. Ιωάννη Πλεμμένο,
Ερευνητή του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας στην
Ακαδημία Αθηνών
- Κατάθεση στεφάνων.
- Τήρηση ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των Ηρώων του 1821.
- Προσκλητήριο οπλαρχηγών που συμμετείχαν στην έναρξη του
Ιερού Αγώνα την 23η Μαρτίου 1821 στην Καλαμάτα.
- Aνάκρουση του Eθνικού Ύμνου.
Ώρα 16.20 Aναπαράσταση της κατάληψης της Kαλαμάτας.
Συμμετέχουν:
- Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας
- Μορφωτικός Σύλλογος Μεσσηνίας
- Κέντρο Λαογραφικών Μελετών Καλαμάτας
- Σύλλογος Αθλητικού Χορού «Ξενία»
- Σύλλογος Νεδουσαίων Καλαμάτας
- Χορευτικός Όμιλος «Λεύκιππος»
- Σύλλογος «Ελληνομνήμονες»
- Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Τριάδας «Αργώ»
- Χορευτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος «Οι Αμφιείς»
- Σύλλογος Γυναικών Σπερχογείας «Η Αγία Κυριακή»
 Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Αρεόπολης
- Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού
- Δημοτικό Σχολείο Λεΐκων
- Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής «ΤΑΞΙΜ»
- Ιππικός Όμιλος Καλαμάτας
Aφηγητής: Δημήτρης Hλιόπουλος
Ώρα 17.00 Παρέλαση μαθητών σχολείων, Oπλαρχηγών και Mπουλουκιών.
Ώρα 17.30 Δημαρχείο Καλαμάτας
- Υποδοχή του Εκπροσώπου της Eλληνικής Kυβέρνησης και των Aρχών.
- Απονομή των τιμητικών διακρίσεων στους πρωτεύσαντες αθλη-
τές στο Δρόμο Θυσίας.
- Mικρή δεξίωση
ΣΗΜ: Παρακαλούμε να ρυθμίσουν τα σχετικά:
α. με την εκκλησιαστική τελετή, η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας
β. με την παράταξη και απόδοση τιμών, ο Α.Δ.Φ.Κ
γ. με την τήρηση της τάξεως, η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας
και η Δημοτική Αστυνομία.
δ. με τις γενικές υποχρεώσεις του Δήμου, το Γραφείο Επικοινωνίας
και Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Καλαμάτας.
Ως Τελετάρχη ορίζουμε: α) τον κ. Ηλιόπουλο Ηλία β) τον κ. Καρούμπα Θεόδωρο
  20.30, Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας:
«1821 - Τα Τραγούδια του Αγώνα»
Στο πλαίσιο του εορτασμού της απελευθέρωσης
της πόλης από τον τουρκικό ζυγό «23η Μαρτίου 1821»
Συμμετέχουν: - Η Χορωδία της Εμπορικής Τράπεζας
Υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Μπερή
Στο πιάνο συνοδεύει η Κατερίνα Καραμπάτσα
Οι ηθοποιοί: Γιώργος Τσαπόγας και Μαρίνα Ταβουλάρη
Θα διαβαστούν αποσπάσματα από ποιήματα του Τίτου Πατρίκιου
Σκηνοθεσία: Κώστας Κατσουλάκης
Οργάνωση Εκδήλωσης: ΦΑΡΙΣ - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καλαμάτας
*** ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ  έναρξης  επανάστασης  23 Μαρτίου  1821 στην ΚΑΛΑΜΑΤΑ  , ΤΗΝ 23η  Μαρτίου 2013  με  εκδηλώσεις  κ.λ.π. : Ακολουθούν σχετικά  Βίντεο :
~*  Εκδηλώσεις αναπαράστασης  έναρξης επανάστασης  1821 από απελευθέρωση Καλαμάτας από τον Τούρκικο ζυγό των 400ων χρόνων :
~527  KALAMATA  αναπαράσταση έναρξης επανάστασης 23 Μάρτη 1821 -σήμερα 23/03/2013 : 1.-Επιμνημόσυνη δέηση στο Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων Καλαμάτας , πλατεία 23ης Μαρτίου , από Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόσομο παρουσία  Αρχών καί πλήθους κόσμου
 
~529  Κατάθεση  στεφανιών  στους  νεκρούς ήρωες - πολεμιστές επανάστασης 23 Μάρτη 1821 ,(αναπαράσταση εναρξης επανάστασης)     23ης Μαρτίου  2013 :  http://youtu.be/Uz8ZqMYQ5rU ,
~ 528 Εκφώνηση Πανηγυρικού Αναπαράστασης  1821 από Ιωάννη Πλεμμένο ..με το ιστορικό της έναρξης του αγώνα της επανάστασης .... Καλαμάτα  23/03/2013  : http://youtu.be/w8wPdBe5ZNM     ,
 
~ 530  Αναπαράση έναρξης επανάστασης  23ης  Μαρτίου 1821 στην Καλαμάτας   23/03/2013 με καπεταναίους οπλαρχηγούς (συνάντηση - όρκος -χοροί - τραγούδια ) :
~ 531 Παρελάσεις  οπλαρχηγών , μαθητών σχολείων , μπουλουκιών από επισήμους γιά αναπαράσταση επανάστασης 1821 ,  Καλαμάτας 23/03/2013:
***
***  Την Κυριακή το Eurogroup για την Κύπρο, ανακοίνωσε ο Γ.Ντάισελμπλουμ :
Σε τεντωμένο σχοινί οι διαπραγμετεύσεις της Λευκωσίας με την τρόικα Σε τεντωμένο σχοινί οι διαπραγμετεύσεις της Λευκωσίας με την τρόικα .
*****
* Βρυξέλλες  ,,   Στις 19.00 το απόγευμα της Κυριακής, ώρα Ελλάδος, θα συνεδριάσει τελικά το Eurogroup για την Κύπρο, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Γερούν Ντάισελμπλουμ στο λογαριασμό του στο twitter το απόγευμα του Σαββάτου.Είχαν προηγηθεί ενδείξεις για αναβολή της συνεδρίασης για τη Δευτέρα, μεσούσης της δύσκολης διαπραγμάτευσης της κυπριακής κυβέρνησης με κλιμάκιο της τρόικας στη Λευκωσία.
Ενδεικτικά, μόλις δύο ώρες πριν την ανακοίνωση του Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Σάιμον Ο' Κόνορ, είχε αναφέρει πως δεν υπήρχαν μέχρι εκείνη την ώρα προγραμματισμένες συναντήσεις για το Σαββατοκύριακο.-
~ Οι δύσκολες διαπραγματεύσεις για το «πράσινο φως» της τρόικας επί των κυπριακών προτάσεων κορυφώνονται στη Λευκωσία.
Για «σημαντική πρόοδο» έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής για να ακολουθήσει λίγο αργότερα η ανακοίνωση εκ μέρους του Γερούν Ντάισελμπλουμ για σύγκληση του Eurogroup την Κυριακή.
Η τρόικα φέρεται να αποδέχεται την πρόταση για κούρεμα των καταθέσεων στην τράπεζα Κύπρου (25% άνω των 100.000 ευρώ) και το κρίσιμο σημείο που απομένει είναι εάν θα εξαιρεθούν τα Ταμεία Πρόνοιας.
Η κυπριακή κυβέρνηση επιμένει σύμφωνα με πληροφορίες στο θέμα της εξαίρεσης των Ταμείων Πρόνοιας, αλλά η τρόικα το αποδέχεται μόνο αν υπάρξει βαθύτερο κούρεμα στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ.
Η ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων στην Κύπρο ψήφισε το βράδυ της Παρασκευής τα εννέα επείγοντα νομοσχέδια που αφορούν στην αντιμετώπιση της κρίσης και αφορούν, μεταξύ άλλων, στην επιβολή περιοριστικών μέτρων στις συναλλαγές σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, τη σύσταση Εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης, καθώς και την εξυγίανση των τραπεζών, που παραπέμπει προς το παρόν στην περίπτωση της Λαϊκής Τράπεζας και συνοδεύεται από άλλα έξι συναφή νομοθετήματα για το τραπεζικό σύστημα.-

*** Με ακρόαση των επίμαχων συνομιλιών συνεχίζεται η πολύκροτη δίκη :
  *  Οι συνομιλίες των κατηγορουμένων που καταγράφηκαν στα κεντρικά της Αστυνομίας στην Αθήνα το 2011 άρχισαν να αναπαράγονται από τους πρωτότυπους ψηφιακούς δίσκους χθες στην  αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας, όπου για τέταρτη ημέρα συνεχίστηκε η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης για τη διπλή δολοφονία πατέρα και γιου Μεσάι.
 Η διαδικασία το πρωί ξεκίνησε με τα αναγνωστέα έγγραφα της υπόθεσης, ενώ από το μεσημέρι και μετά το Δικαστήριο αποφάσισε πως πρέπει να αναπαραχθούν ηχητικά οι συνομιλίες, προκειμένου να ακουστούν όπως έχουν καταγραφεί και όχι να διαβαστούν μόνο οι απομαγνητοφωνήσεις που έχουν επιλεγεί από την ομάδα των αστυνομικών που τις επεξεργάσθηκε. Προσωρινά αποφασίσθηκε να ακουστούν μόνο ολόκληρες οι συνομιλίες που έχουν επιλεγεί ότι έχουν ποινικό ενδιαφέρον (και είναι αυτές που απομαγνητοφωνήθηκαν) και όχι όσες έχουν καταγραφεί και είχε εκτιμηθεί από τους αστυνομικούς ότι δεν παρουσίαζαν κανένα ενδιαφέρον για την υπόθεση.
Η εκδίκαση της υπόθεσης διεκόπη χθες το βράδυ και αναμένεται να συνεχισθεί στις 4 Απριλίου.
 Διαβάστε στο σημερινό φύλο του "Θάρρους" όλες τις συνομιλίες που ακούστηκαν στη Δίκη καθώς και το αναλυτικό ρεπορτάζ της Βίκυς Βετουλάκης από όλα όσα συνέβησαν την χθεσινή ημέρα.-

***  Μάνη: Θρίλερ με πτώμα νεαρού σε πύργο - Πρόκειται για γνωστό θύμα απαγωγής; :
  * Οι αστυνομικοί εντόπισαν το πτώμα του νεαρού σε πύργο της Μάνης - Η σωματοδομή του θύματος ταιριάζει με το θύμα απαγωγής, που είχε συγκλονίσει τη χώρα...
Το πτώμα βρέθηκε σε κατάσταση προχωρημένης σήψης τα ξημερώματα, σε εγκαταλελειμμένο πύργο που βρίσκεται στην Μάνη. Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί και αμέσως ξεκίνησαν οι έρευνες τόσο για τις συνθήκες θανάτου, όσο και για την ταυτότητα του θύματος.
Για την ώρα έχει προκύψει πως πρόκειται για νεαρό, ηλικίας 25 - 30 ετών, που όμως είναι αδύνατον να αναγνωριστεί. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές όμως, η σωματοδομή του νεκρού ταιριάζει με εκείνη νεαρού που είχε απαχθεί από περιοχή της Αττικής και είχε συγκλονίσει τη χώρα.
Στο σημείο έσπευσε ο ιατροδικαστής Ναυπλίου. Η αυτοψία έδειξε ότι το πτώμα βρισκόταν στο σημείο για περίπου ένα χρόνο, χωρίς πάντως να μπορεί να γίνει ακριβής εκτίμηση για την ημέρα του θανάτου του, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.
Στο πτώμα είχε απομείνει ελάχιστη σάρκα και μικρά κομμάτια από τα ρούχα που φορούσε την ημέρα που ''έσβησε''. Άπλετο φως στην μυστηριώδη υπόθεση, θα ρίξει το απτέλεσμα της εξέτασης DNA, που στάλθηκε σε ειδικό εργαστήριο της Αθήνας...  ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ
http://www.newsit.gr

***  Η σημαία στην παραμελημένη Δημοτική Πινακοθήκη   :           
  * Για την εικόνα που παρουσιάζει εξωτερικά η Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας έχουμε ξαναγράψει, αλλά επιτρέπεται τέτοια μέρα που η πόλη γιορτάζει η σημαία να είναι κουρελιασμένη;  Π.Μπ.

***  Απόδραση 11 ατόμων από την φυλακή Τρικάλων :
 *  Έντεκα αλλοδαποί κρατούμενοι απέδρασαν από την φυλακή Τρικάλων έπειτα από την ολονύχτια μάχη μεταξύ κρατουμένων και φρουρών. Η καταμέτρηση των κρατουμένων έγινε το πρωί του Σαββάτου μετά την είσοδο των ΕΚΑΜ στην φυλακή. Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, οι δραπέτες είναι όλοι καταδικασμένοι για ληστείες και κλοπές.
Οι αστυνομικές δυνάμεις ελέγχουν αν υπάρχουν κρατουμένοι με όπλα που βρίσκονται έξω από τα κελιά τους και αναζητήσουν πιθανόν κρυμμένο οπλισμό.
Η οργανωμένη απόπειρα απόδρασης σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής με πυροβολισμούς και δύο τραυματίες εξωτερικούς φρουρούς, ο ένας εκ των οποίων σοβαρά.
Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Τρικάλων. Ο σοβαρότερα τραυματισμένος φρουρός υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά.
Και οι δύο έχουν ξεφύγει τον κίνδυνο.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά τις πρώτες ώρες, έως και δέκα κρατούμενοι από την τρίτη πτέρυγα των φυλακών έκοψαν τα κάγκελα, ανέβηκαν στην ταράτσα και άρχισαν να πυροβολούν την εξωτερική φρουρά.
Ταυτόχρονα, έξω από τις φυλακές άρχισαν να πέφτουν πυροβολισμοί από αυτοκίνητο συνεργών των κρατουμένων που επιχειρούσαν να αποδράσουν.
Μετά την απόπειρα απόδρασης επικράτησε αναταραχή στις φυλακές και κρατούμενοι είχαν ανέβει στην ταράτσα.
Στις 24 Φεβρουαρίου σημειώθηκε στις φυλακές Τρικάλων η επεισοδιακή απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο του Παναγιώτη Βλαστού, κατά την οποία δόθηκε πραγματική μάχη μεταξύ των φρουρών και του βαρυποινίτη και των συνεργών του. Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** 15 χρόνια Elite City Resort στην Καλαμάτα :
 
*   Με ένα λαμπερό πάρτυ η επιχείρηση, η διοίκηση, το προσωπικό και όλοι οι φίλοι του City Resort γιορτάζουν τα 15 χρόνια του αγαπημένου ξενοδοχείου στην καρδιά της Kαλαμάτας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή, στις 11.00 το βράδυ, και θα περιλαμβάνει το μοναδικό stand up show «50 Χρόνια Έρωτας» με την εκρηκτική Βάνα Μπάρμπα. Μαζί της η Χριστίνα Παπά, η Μαρία Κορινθίου, ο Κώστας Σόμμερ και πολλοί άλλοι.
Στη συνέχεια τη διασκέδαση θα αναλάβουν οι ταλαντούχοι Κωνσταντίνος Χριστοφόρου και Θέλξη, που με ένα σύγχρονο λαϊκό πρόγραμμα θα διασκεδάσουν όλο τον κόσμο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

***  «Προσεχώς» νέο Δημαρχείο  :
  *  Απρόσκοπτη η χρηματοδότηση του έργου
 Οι εξελίξεις αποδεικνύουν ότι η Δημοτική Αρχή, εν μέσω οικονομικής κρίσης και ελαχιστοποίησης του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, κερδίζει το στοίχημα για την κατασκευή του νέου δημαρχείου στο κεντρικό κτήριο του παλαιού Νοσοκομείου Καλαμάτας.
Όπως έγινε γνωστό, έφθασε τις προηγούμενες ημέρες  έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών με το οποίο γνωστοποιείται νέα κατανομή χρηματοδότησης, σχετικά με το έργο μετασκευής του παλαιού Νοσοκομείου σε νέο διοικητικό κέντρο του Δήμου Καλαμάτας. Το νέο κονδύλιο ανέρχεται σε 138.665,69 ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας εξασφάλισε προ ολίγων εβδομάδων το σύνολο του ποσού για την αποπεράτωση του έργου εντός του 2013, κατά τη συνάντηση του δημάρχου Παν. Νίκα με τον υπουργό Υγείας Α. Λυκουρέντζο. Α.Π.

***   Όχι μήνυση, αλλά αναφορά στην Εισαγγελία θα κάνει ο Κόλλιας για το λιμάνι της Κυπαρισσίας  :
  * Του Ηλία Γιαννόπουλου 
 Παρά τις επίμονες ερωτήσεις και του γράφοντος, η φράση «μήνυση κατά παντός υπευθύνου» δε βγήκε από το στόμα του δημάρχου Τριφυλίας, Κώστα Κόλλια, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου για το κατεστραμμένο λιμάνι. Είπε, ωστόσο, πως όταν «θα» ολοκληρωθεί ο φάκελος με τα στοιχεία για το λιμάνι «θα» παραδώσει αναφορά στην Εισαγγελία!
Επί της ουσίας, ο κ. Κόλλιας με τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ήθελε να διώξει από πάνω του και από τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας τις ευθύνες που – αναμφισβήτητα – τους αναλογούν για την κατάρρευση τμήματος του προσήνεμου μόλου και την καταστροφή του λιμανιού, επαναλαμβάνοντας διαρκώς πως η συγκεκριμένη Δημοτική Αρχή δεν ήταν παρούσα στην κατασκευή του έργου, αλλά το «κληρονόμησε», καθώς είχε τελειώσει πριν αυτή αναλάβει καθήκοντα. Ωστόσο, σημείωνε πως ήταν παρούσα στα προβλήματα και πίεζε για την επίλυσή τους!
Πίεση η οποία δεν προκύπτει από κάποιο γεγονός, έγγραφο ή αναφορά, αλλά από τις δηλώσεις μόνο του δημάρχου, Εκ του τραγικού αποτελέσματος, πάντως, της κατάρρευσης του μόλου και της καταστροφής του λιμανιού αποδεικνύεται πως δεν ήταν – ακόμη και αν ασκήθηκε – αρκετή και δεν ελήφθη υπόψη από την Περιφέρεια.
Ειδικότερα, ο κ. Κόλλιας σημείωσε πως «η Δημοτική Αρχή δεν έχει καμία τυπική αρμοδιότητα παρέμβασης στο λιμάνι», αλλά «πιέζουμε κυρίως σε αυτούς που έχουν την αρμοδιότητα, στην Περιφέρεια», την οποία κάλεσε να επιταχύνει τις σχετικές διαδικασίες. Συμπλήρωσε δε, πως «θα» στείλουν και εγγράφως το αίτημα στην Περιφέρεια για επιτάχυνση των διαδικασιών για το λιμάνι – κατασκευή νέου μόλου στο τμήμα που κατέρρευσε –, ενώ θα ενημερώσουν και γραπτώς το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και θα επιδιώξουν επίσκεψη.
Έντονα επικριτικός και καυστικός ήταν ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων Τριφυλίας, Κώστας Ροϊλός. Παίρνοντας το λόγο τόνισε ότι «πίεση δεν ασκήθηκε από πουθενά και από κανέναν!», ενώ αναφέρθηκε σε ευθύνες και του Δήμου, καθώς δεν έγινε καμία παρέμβαση για να προστατευτεί ο μόλος, παρά μόνο συσκέψεις, δηλώσεις και διαβεβαιώσεις. «Την πίεση που λες ότι θα κάνεις, έπρεπε να την είχες κάνει εδώ και δυόμισι χρόνια» είπε απευθυνόμενος στο δήμαρχο, με τον κ. Κόλλια να απαντά πως «την έχω κάνει» και τον πρόεδρο να ανταπαντά: «Δείξε μας τα έγγραφα που την έχεις κάνει»!
Ρώτησε, επίσης, «πού είναι τα 74 χιλιάρικα που είπαν ότι θα κοπούν; Το λιμάνι θα μείνει έτσι, γιατί δεν υπάρχει παρέμβαση! Μελέτη υπάρχει, σ’ εκείνο το σημείο πάσχει, να πάρουνε τη μελέτη εκείνη και να πει “έλα δω, σ’ εκείνο το σημείο η μελέτη υλοποιήθηκε σωστά;” Αν δεν υλοποιήθηκε να κάνουν μια αναπροσαρμογή και να φτιαχτεί το λιμάνι εκεί. Όχι να φτιαχτεί μελέτη για όλο το χώρο. Μελέτη στη μελέτη, για να φάνε λεφτά αυτοί που φάγανε λεφτά για τη μελέτη. Και να φάνε λεφτά εκείνοι που φάγανε λεφτά από το λιμάνι…».
Ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος σε παρέμβασή του είπε ότι ο Δήμος τα τελευταία δύο χρόνια έχει πολλές φορές αναδείξει το θέμα, συμπληρώνοντας ότι δύο πράγματα πρέπει να κάνουν ως Δήμος: να ανοίξει ξανά νομικά ο φάκελος, προτείνοντας να παραδώσουν τα στοιχεία στην Εισαγγελία, και να εντείνουν τις πιέσεις προς την Περιφέρεια.
Ο ερασιτέχνης αλιέας Γιώργος Θεοδωρόπουλος τόνισε πως «το λιμάνι δεν το χάλασε η θάλασσα, το χάλασε η επίβλεψη. Έρχομαι να επιρρίψω ευθύνες στο Δήμο που δεν έκανε ένα χαρτί, μια καταγγελία…». Αναφέρθηκε, δε, στις παρεμβάσεις των αλιέων, όταν εκτελούνταν ακόμα η εργολαβία και δε γινόταν σωστά η προστασία με βραχισμό, ενώ παρατήρησε ότι η εταιρεία έπαιρνε βραχισμό από τον παλιό μόλο, τον οποίο άφησε απροστάτευτο και κινδυνεύει επίσης να καταρρεύσει.
Ο δε δημοτικός σύμβουλος και πρώην δήμαρχος Κυπαρισσίας, Γιώργος Σαμπαζιώτης, παρατήρησε πως «υπάρχει στόχος εκ μέρους της Περιφέρειας τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο το πολύ να δημοπρατηθεί το έργο κατασκευής, με ένα ύψος περίπου 2 – 2,5 εκατ. ευρώ, για να φτιαχτεί το κομμάτι το οποίο καταστράφηκε».
Η χρηματοδότηση θα προέλθει από το ΕΣΠΑ, είπε αρχικά, αλλά μετά το τέλος της συνέντευξης ανέφερε, όπως του είπαν από την Περιφέρεια υπηρεσιακοί παράγοντες, ότι θα είναι από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων!
Δεν είπε, ωστόσο, γιατί ο Δήμος Κυπαρισσίας, στον οποίο ήταν δήμαρχος όταν κατασκευαζόταν το έργο, δεν προσέφυγε στη δικαιοσύνη και δε γινόταν σωστά η προστασία του μόλου με βραχισμό...

* Σαν σήμερα ...στις 23 Μαρτίου

Πριν 94 χρόνια στη Μεσσηνία
 ΠΑΡΕΛΗΦΘΗ υπό των παντοπωλών ο καφφές και η ζάκχαρις, ήρχισε δε και η διανομή τούτων εις τους δελτιούχους.
 -ΑΓΝΩΣΤΟΙ χθες διαρρήξαντες εν τω ενταύθα σταθμώ βαγόνιον της υπ’ αριθμ. 241 εμπορικής αμαξοστοιχείας αφήρεσαν εξ αυτού διάφορα υφάσματα αξίας 965 δραχμών.
 -ΕΙΣ την εν τη συνοικία Φυτειά οικίαν του Ιωάννου Νικολοπούλου εισελθόντες άγνωστοι αφήρεσαν εν κιβώτιον περιέχον δραχ. 150 και άλλα είδη των οποίων η αξία υπολογίζεται εις δραχμάς 1.000.
 -ΕΙΣ το χωρίον Πήδημα της Αμφείας ο Κ.Π. Φερέτος ετραυμάτισε δια πιστολίου εις την αριστεράν χείραν τον συγχώριόν του Δ. Κορομηλάν.
 -ΕΙΣ το χωρίον Αριοχώριον του τέως Δήμου Άριος άγνωστοι εισελθόντες δια της στέγης εις το εκεί παντοπωλείον του Π. Ψυχάλου αφήρεσαν δρχ. 150 και άλλα είδη αξίας δραχ. 400.
 -ΑΠΟΨΕ εις το «Πάνθεον» δίδεται η μοναδική καλλιτεχνική εσπερίς του Ροντζαϊρόν, από την οποίαν ουδείς πρέπει να λείψη.
 πηγή: Αρχείο "Θάρρους"
Γεγονότα
1821: Οι έλληνες επαναστάτες καταλαμβάνουν την Καλαμάτα και τη Βοστίτσα (σημερινό Αίγιο).
1821: Η Μεσσηνιακή Σύγκλητος εκδίδει την «προειδοποίηση εις τας ευρωπαϊκάς αυλάς», με την οποία γνωστοποιεί τον ξεσηκωμό του γένους των Ελλήνων.
Αλέξανδρο Υψηλάντη, που ξεσήκωσε τη Μολδοβλαχία.
1839: Καταγράφεται για πρώτη φορά η λέξη ΟΚ. Λέγεται ότι προέρχεται από την ελληνική φράση «Όλα Καλά» που έγραφαν οι πρόγονοι μετανάστες, που δούλευαν στο λιμάνι, πάνω στα κιβώτια με το εμπόρευμα. Πάντως, η εφημερίδα της εποχής Boston Morning Post γράφει ότι ο όρος προέρχεται από το ανορθόγραφο «Oll Korrect» (αντί για το σωστό All Correct). Μάλλον έχει δίκιο, αφού το 1839 δεν ήταν η εποχή της μετανάστευσης στο νέο κόσμο για τους Έλληνες.
1904: Ιδρύεται το Χημικόν Εργαστήριον του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο αργότερα θα μετονομαστεί σε Γενικό Χημείο του Κράτους.
1992: Το φιάσκο της Λουίζης Ριανκούρ. Η Ελληνική Αστυνομία «ακουμπά» τη 17 Νοέμβρη, αλλά τελικά τη χάνει.
 Γεννήσεις
1749: Πιερ Σιμόν Λαπλάς, γάλλος μαθηματικός, αστρονόμος και φυσικός. Οι μελέτες του πάνω στη μηχανική του αστρονομικού συστήματος έδωσαν τεράστια ώθηση στην έρευνα του διαστήματος. (Θαν. 5/3/1827)
1869: Καλούστε Γκιουλμπεκιάν, αρμένιος επιχειρηματίας στο χώρο της πετρελαϊκής βιομηχανίας και φιλάνθρωπος, γνωστός και ως «Κύριος 5%», επειδή κρατούσε πάντα το 5% των μετοχών στις εταιρείες που συμμετείχε. (Θαν. 20/7/1955)
1910: Ακίρα Κουρασάβα, ιάπωνας σκηνοθέτης. (Γιοζίμπο, 7 Σαμουράι, Ραν) (Θαν. 6/9/1998)
Θάνατοι
1842: Μαρί Ανρί Μπέιλ, γνωστότερος ως Σταντάλ, γάλλος συγγραφέας. (Το μαύρο και το κόκκινο, Το μοναστήρι της Πάρμας) (Γεν. 23/1/1783)  [Αποφθέγματα]
1992: Φρίντριχ Χάγεκ, αυστριακός οικονομολόγος και φιλόσοφος, από τους γκουρού του νεοφιλευθερισμού, βραβευμένος με Νόμπελ το 1974. (Γεν. 8/5/1899)
2001: Ντέιβιντ ΜακΤάγκαρτ, καναδός ακτιβιστής, ιδρυτής της διεθνούς περιβαλλοντικής οργάνωσης Greenpeace. (Γεν. 24/6/1932)  πηγή: www.sansimera.gr ,.-

*** Αθώοι δέκα δήμαρχοι για τους ΧΑΔΑ :
  Του Ηλία Γιαννόπουλου
* Αθώοι κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κυπαρισσίας δέκα πρώην και νυν δήμαρχοι για τους παράνομα λειτουργούντες ακόμη Χώρους Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων.
Οι δήμαρχοι κατηγορούνταν επειδή, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στο πλαίσιο των θεσμικών τους αρμοδιοτήτων και υποχρεώσεων δε μερίμνησαν σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και δε φρόντισαν για την ίδρυση οργανωμένης χωματερής απόρριψης των στερεών αποβλήτων του Δήμου τους, μετά από έγκριση των περιβαλλοντικών όρων, αλλά αποφάσισαν την ανεξέλεγκτη απόρριψή τους σε χώρους που οι ίδιοι έκριναν κατάλληλους! Κατηγορούμενοι ήταν οι πρώην δήμαρχοι Γαργαλιάνων Σταύρος Καλοφωλιάς, Φιλιατρών Άλκης Ξύγκας, Κυπαρισσίας Γιώργος Σαμπαζιώτης, Αυλώνος Γιάννης Φιλντίσης, Αετού Δημήτρης Δριμής, Δωρίου Αντώνης Τάκης, Νέστορος Διονύσιος Τσορώνης και οι νυν δήμαρχοι Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης και Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, για τους παράνομους ΧΑΔΑ στις θέσεις «Αγριλιά Μπάκα» Γαργαλιάνων, «Μαύρη Λίμνα» Φιλιατρών, «Αλιμάκι» Κυπαρισσίας, «Πλακωτή» Αυλώνος, «Ανάθεμα» Αετού, «Προφήτης Ηλίας» Δωρίου και «Μανούσου Γιοφύρι» Χώρας.
Από την πλευρά των υπηρεσιών οι οποίες συνέταξαν εκθέσεις ελέγχου εναπόθεσης απορριμμάτων, με βάση της οποίες απαγγέλθηκαν κατηγορίες στους δημάρχους, οι μάρτυρες αναφέρθηκαν σε παραλείψεις και παραβάσεις – παραβιάσεις της ισχύουσας νομοθεσίας, όπως ότι γινόταν ανεξέλεγκτη απόρριψη και καύση απορριμμάτων, δεν είχαν ληφθεί μέτρα προστασίας των χώρων με ζώνες πυρασφάλειας, απουσίαζαν υδροφόρα οχήματα και δεξαμενές, δεν ήταν περιφραγμένοι οι παράνομοι σκουπιδότοποι κ.ά.
Στις απολογίες τους, σχεδόν όλοι οι δήμαρχοι, πρώην και νυν, σημείωσαν το τεράστιο πρόβλημα των σκουπιδιών για τη λύση του οποίου η ευθύνη ανήκει στην Περιφέρεια, ενώ οι Δήμοι είναι υπεύθυνοι για την αποκομιδή, τονίζοντας την καθυστέρηση στο να βρεθεί και να δοθεί λύση. Πρόσθεσαν δε, πως έκαναν ό,τι μπορούσαν και για να βρεθεί λύση αλλά και για να προστατεύουν το περιβάλλον, παίρνοντας τα κατάλληλα μέτρα για τους ΧΑΔΑ των Δήμων τους.
Ο κ. Καλοφωλιάς τόνισε ότι στην Περιφέρεια ανήκει η λύση του προβλήματος, ενώ ο κ. Ξύγκας είπε ότι έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν. Επίσης αναφέρθηκε κι αυτός στην ευθύνη της Περιφέρειας. Ο κ. Σαμπαζιώτης αναφέρθηκε στις προσπάθειες των Δήμων για λύσεις, που έπρεπε να έχει δώσει η Περιφέρεια, αλλά δεν μπόρεσαν να τις υλοποιήσουν, ενώ στο ίδιο μήκος κινήθηκε και ο κ. Φιλντίσης.
Ο Δημήτρης Δριμής αναφέρθηκε εν συντομία στο ιστορικό του προβλήματος και τόνισε πως έκλεισαν και αποκαταστάθηκαν οι δύο ΧΑΔΑ του Δήμου του, ενώ ο κ. Κόλλιας είπε ότι κληρονόμησαν τους ΧΑΔΑ και τους διαχειρίζονται με τον καλύτερο τρόπο, αναφέροντας πως δεν πρόκειται για χώρους ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων, αλλά απόλυτα ελεγχόμενους. Σχολίασε δε, πως για το πρόβλημα αυτό ματώνουν.

***   «Καλαματιανό εξώφυλλo» στην Athens Voice :
 *  Αυτή την εβδομάδα το εξώφυλλο του περιοδικού Athens Voice έχει σχεδιάσει ένας δικός μας άνθρωπος, ο Ιωάννης Δενδρινός. Γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1954. Τα τελευταία 20 χρόνια ζει στο νησί της Πάρου.
 Αρχαιολογικός εποχιακός υπάλληλος για βιοπορισμό, καλλιτέχνης όμως βαθιά στην ψυχή του. Αυτοδίδακτος ζωγράφος, καλλιτέχνης της έμπνευσης και της φαντασίας, αντλεί τη θεματολογία του τόσο από τον υπαρκτό όσο και από το φαντασιακό χώρο.
 Στα έργα του, με την ποικιλία των χρωμάτων, αποτυπώνει τις ζωγραφικές του ικανότητες, σχολιάζει την επικαιρότητα, εκφράζει τη δύναμη της ψυχής του και στέλνει τα μηνύματά του.
 Ο Ιωάννης Δενδρινός δεν είναι επαγγελματίας ζωγράφος, ζωγραφίζει γιατί αγαπάει τη ζωγραφική. Είναι ένας ταπεινός καλλιτέχνης που ζωγραφίζει με την εμπειρία της ψυχής και του πλούσιου συναισθηματικού του κόσμου.
 Αν βρείτε το τεύχος, μια δεύτερη ματιά στο εξώφυλλο είναι αναγκαία… Α.Π.

***

*** ΑΘΛΗΤΙΚΑ  ....

*** Για την Β΄ Εθνική στο Ελληνικό ποδόσφαιρο :
29η Αγωνιστική
23/03/2013 Εθνικός Γαζώρου Πανσερραϊκός0-1 .-^
23/03/2013 Ηρακλής Απόλλων Σμύρνης0-1 .-^
24/03/2013 Δόξα Δράμας Πιερικός -
24/03/2013 Ολυμπιακός Βόλου Αναγέννηση Γιαννιτσών -
24/03/2013 Παναιτωλικός Αναγέννηση Επανωμής -
24/03/2013 Καβάλα Εργοτέλης -
24/03/2013 Παναχαϊκή Καλλιθέα -
24/03/2013 Θρασύβουλος Λάρισα -
24/03/2013 Φωκικός Νίκη Βόλου -
24/03/2013 Καλλονή Ηρακλής Ψαχνών -

*** Για  την Γ΄ Εθνική , 1ος Νότιος  Όμιλος στο ποδόσφαιρο :
18η Αγωνιστική
24/03/2013 ΑΟ Γλυφάδα Αχαρναϊκός -
24/03/2013 Πανηλειακός Προοδευτική -
24/03/2013 Επισκοπή Χανιά -
24/03/2013 Ρούβας Κόρινθος -
24/03/2013 Καλαμάτα Παναιγιάλειος -
24/03/2013 Αστέρας Μαγούλας Εθνικός Αστέρας 3 - 0 .-^

*** Για  την Δ΄ Εθνική -περιφερειακό  - 6ος Όμιλος :
Δόξα  Νέα Μανολάδος - ΠΟΦ Πανόπουλο
Διαγόρασ  Βραχωέϊκων -Ατρόμητος Λάππα
Παναρκαδικός - Πάμισος Μεσσήνης
 Αχαϊκή - Εράνη Φιλιατρών
Εθνικός Μελιγαλά - Εθνικός Σαγέϊκων


***  Για  την Α1  στο Ελληνικό Μπάσκετ  :

21η Αγωνιστική
20/03/2013 ΑΓΟΡ ΠΑΟΚ 66 - 64.-^
23/03/2013 Κολοσσός Ικαρος Καλλιθέας 69 - 73.-^
23/03/2013 Καβάλα ΚΑΟ Δράμας60 - 71.-^
23/03/2013 Ηλυσιακός Απόλλων Πατρών 75-69.-^
23/03/2013 Πανελευσινιακός Πανιώνιος -
24/03/2013 Παναθηναϊκός Περιστέρι -
25/03/2013 Αρης Ολυμπιακός -

***

~** Τοπικό ποδόσφαιρο Μεσσηνίας: Το πρόγραμμα και οι διαιτητές των αγώνων :
 * Ο Δημήτρης Γιαννόπουλος ορίστηκε να σφυρίξει το ματς ΑΕ Αβίας – Μεσσηνιακού, ενώ ο Δημήτρης Νίκας την πολύ κρίσιμη συνάντηση ΑΟ Μεθώνης – Αίαντα Καλαμάτας, που περιλαμβάνεται το πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας.
Αναλυτικά τα ματς της 25ης αγωνιστικής της Α΄ Τοπικής, της 24ης αγωνιστικής της Β΄ Τοπικής, της 22ης (και τελευταίας) αγωνιστικής της Γ΄ Τοπικής κατηγορίας, αλλά και της 6ης αγωνιστικής του προπαιδικού πρωταθλήματος, που διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τα σφυρίζουν, έχουν ως εξής:
 A΄  ΤΟΠΙΚΗ
Σάββατο 23 Μαρτίου –2013 :  
 Δωριέας Δωρίου – Ολυμπιακός Καλαμάτας  3-0 .-^
Ομόνοια – ΑΟ Φαραί  4-0 .-^
Κυριακή  24/03/2013 :
Δημοτικό Γήπεδο Μεθώνης
ΑΟ Μεθώνης – Αίαντας Καλαμάτας: Νίκας, Κασκάνης, Τσίρμπας
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
ΑΕ Αβίας – Μεσσηνιακός: Γιαννόπουλος, Τσοπανάκης, Βρυώνης
Δημοτικό Γήπεδο Αρφαρών
Αστέρας Αρφαρών – ΑΟ Κυπαρισσίας: Ψηλοπαναγιώτης, Γιαννέτσος, Παλλαδινός
Δημοτικό Γήπεδο Γαργαλιάνων
Τέλος Άγρας – Γαργαλιάνων – ΑΟ Διαβολιτσίου: Κότσαρης, Αθανασοπούλου, Γιαννέτσος
Δημοτικό Γήπεδο Πεταλιδίου
Απόλλων Πεταλιδίου – ΑΟ Σπερχογείας: Τουρλομούσης, Αδαμόπουλος, Ταβουλαρέας
7.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Απόλλων Καλαμάτας – ΑΟ Ασπροχώματος: Η. Νικολόπουλος, Κατσάς, Γιαννέας
 Β΄ ΤΟΠΙΚΗ
Σάββατο 23 Μαρτίου – 2013:.
 Ηρακλής Κυπαρισσίας – Πανιώνιος  2-0 .-^
Αστέρας Μικρομάνης – Κεραυνός Καλαμάτας  1-0 .-^
ΑΣ Ανδρούσας – Ατρόμητος Πλατέος 5-0 .-^
ΑΟ Πατίστα – Πανθουριακός       -   : Η. Νικολόπουλος, Λουκάς, Βρυώνης
Νίκη Πλάτης – ΑΣ Μάνεσι   2-0 .-^
ΑΕ Λογγάς – Χανδριναϊκός 0-1.-^
 Κυριακή 24 Μαρτίου – 4.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Παναθηναϊκός Καλαμάτας – Νέος Άρις: Λουκάς, Αγγελακάκης, Σιψάς
Δημοτικό Γήπεδο Βλαχόπουλου
Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου – Ακρίτας Κορώνης: Σκόρος, Ζαχαράκης, Γιαννακλής
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Δόξα Καλαμάτας – Τσικλητήρας Πύλου: Γκούμας, Ξηρόκωστας, Μακρής
Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης
Ολυμπιακός Ανάληψης – Μιλτιάδης Πύργου Τριφυλίας: Ζαρακοβίτης, Ρέκκας, Τσουκάλη
Δημοτικό Γήπεδο Στενωσιάς
ΑΟ Στενωσιάς – Ηρακλής Καλαμάτας: Καραπιπέρης, Λαζαράκης, Παναγιωτόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο Καλλιθέας
ΠΑΟ Καλλιθέας – Παπαφλέσσας Χώρας: Κουτσαναστάσης, Αντωνόπουλος, Τρουπάκης
Δημοτικό Γήπεδο Κορώνης
Θύελλα Χαρακοπιού – ΑΟ Χατζή: Καλογερόπουλος, Σκορπιδέας, Αναγνωστόπουλος
 Γ΄  ΤΟΠΙΚΗ
Σάββατο 23 Μαρτίου – 4.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Γαργαλιάνων
ΑΕ Γαργαλιάνων – ΑΟ Διοδίων: Αντωνόπουλος, Κουτσαναστάσης, Τρουπάκης
Δημοτικό Γήπεδο Κοπανακίου
Διαγόρας Κοπανακίου – ΑΟ Νέδουσα Αλαγονίας: Π.Ηλιόπουλος, Γ. Ηλιόπουξλος, Αργυροπούλου
 ΑΕ Αιθαίας – Νέστορας Πύλου  1-1 .-^
 ΑΕ Μάνης – ΑΟ Βέργας  0-1 .-^
 Πράσινα Πουλιά – Δημάκειος Ταϋγέτου  0-0 .-^
Κυριακή 24 Μαρτίου – 10.30 π.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
ΑΕΚ Καλαμάτας – ΑΣ Δαναός: Ταβουλαρέας, Κυριόπουλος, Σχοινοχωρίτης
12.00 μ.
Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης
ΑΣ Αμφιθέας – Αναγέννηση Παραλίας: Ξηρόκωστας, Μπότη, Τσουκάλη
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Ίκαρος  Καλαμάτας – ΠΑΟΚ: Παλλαδινός, Ζέρβα, Τσέλο
1.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Θησέας Καλαμάτας – Παπαφλέσσας Άμφειας: Η. Νικολόπουλος, Κατσάς, Γιαννέας
Ρεπό: ΠΑΟ Καλού Νερού, Θύελλα Παραλίας
Ο αγώνας ΑΠΣ Άρι Καλαμάτας – Ερμή Καλαμάτας ματαιώνεται (ο Ερμής Καλαμάτας έχει αποκλειστεί από το πρωτάθλημα).
 ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
 ΑΕ Μάνης – Ομόνοια  2-1 .-^
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΟ Πατίστα - Αίαντας Καλαμάτας: Τσαούση
 ΑΟ Σπερχογείας – ΑΕ Αβίας  9-3 .-^
Αστέρας Αρφαρών – Ηρακλής Καλαμάτας  2-1 .-^
 Θησέας Καλαμάτας – Διαβολίτσι  2-1 .-^
Δημοτικό Γήπεδο Κυπαρισσίας
ΑΟ Κυπαρισσίας – Μιλτιάδης Πύργου Τριφυλίας: Κουτσαναστάσης
Δημοτικό Γήπεδο Φιλιατρών
Εράνη Φιλιατρών – Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων: Τρουπάκης
 Ολυμπιακός Καλαμάτας – Πράσινα Πουλιά  1-4 .-^
Χανδριναϊκός- Ακρίτας Κορώνης 0-3  α.α. .- ^
Ρεπό: Δόξα Καλαμάτας, ΑΣ Δαναός, Ακρίτας Κορώνης

***  ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ: Σήμερα ολόκληρο το μενού της 16ης αγωνιστικής  :
 * Λόγω της μεγάλης βαθμολογικής σπουδαιότητας των αγωνιστικών που απομένουν για το τέλος της Α΄ κατηγορίας, τα παιχνίδια θα διεξάγονται από δω και μπροστά σε μεγάλο ποσοστό την ίδια μέρα και κάποια τις ίδιες ώρες. Γι’ αυτό λοιπόν, και τα έξι παιχνίδια της 16ης αγωνιστικής θα διεξαχθούν σήμερα όπου και το μενού να είναι ιδιαίτερα έντονο και πλήρες για τους φίλους του τοπικού μπάσκετ.
Μεγάλα ματς με τεράστια βαθμολογική σημασία θα γίνουν σε Πύλο και Βλαχιώτη, ενώ οι πρωτοπόροι Γ.Σ. Μεσσήνης και Σπαρτιατικός, έχουν θεωρητικά εύκολο έργο παίζοντας στις έδρες τους. Τα υπόλοιπα δύο παιχνίδια κρύβουν τον χαρακτήρα του τοπικού ντέρμπι, αφού θ’ αναμετρηθούν ομάδες της Μεσσηνίας και του Δήμου Καλαμάτας.
 ΓΥΘΕΙΟ – ΠΟΛΥΒΙΟΣ
(Δ.Σ. Βλαχιώτη – 3.30 μ.μ.)
Τελευταία ευκαιρία για το Γύθειο το ματς με τον Πολύβιο, αφού με ήττα αποχαιρετά πιθανότατα την κατηγορία. Ερωτηματικό αποτελεί η συμμετοχή του Κουράκου, που ενδέχεται πάντως ν’ αγωνιστεί κανονικά. Όσον αφορά τους Αρκάδες, πάνε με καλή ψυχολογία στη Λακωνία και με νίκη θα έχουν κάνει ένα τεράστιο βήμα για την παραμονή. Διαιτητές του αγώνα ορίστηκαν οι Κυριακόπουλος και Μπακετέας.
 ΝΟ ΠΥΛΟΥ – ΚΡΟΝΟΣ
(Δ.Σ. Πύλου – 4.00 μ.μ.)
Μόνο νίκη βλέπει η ομάδα της Πύλου κόντρα στους Σπαρτιάτες, εάν θέλει τουλάχιστον να ελπίζει στη σωτηρία. Προβλήματα τραυματισμών δεν έχουν προκύψει και το συγκρότημα του Γιάννη Δημητρόπουλου περιμένει ανάμεσα σ’ όλα τ’ άλλα τη στήριξη των φίλων του.
Στον αντίποδα, ο φορμαρισμένος Κρόνος θα ψάξει το διπλό, αφού το αποτέλεσμα αυτό θα τον εδραιώσει στην 3η θέση και θα τον κάνει φαβορί για είσοδο στο Final Four. Διαιτητές του αγώνα ορίστηκαν οι Λιότσιος και Καρδαράς.
 ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ – ΔΙΩΝ ΚΥΠ.
(Δ.Γ. Σπάρτης – 6.00 μ.μ.)
Να δώσει συνέχεια στις επιτυχίες που θα τον διατηρήσουν ζωντανό στο κυνήγι της πρωτιά θέλει ο Σπαρτιατικός κόντρα στον Δίωνα. Η ομάδα του Στέφανου Χίου είναι σε καλή κατάσταση και δείχνει ικανή να πετύχει το στόχο της, παίζοντας στην έδρα της και χωρίς τραυματισμούς.
Από την άλλη πλευρά, η ομάδα της Κυπαρισσίας παίζει χωρίς άγχος, έχοντας πετύχει το στόχο της παραμονής, και θα ψάξει βασικά την καλή εμφάνιση και τα στοιχεία ανταγωνιστικότητας που έχει φανερώσει μέχρι τώρα. Διαιτητές του αγώνα ορίστηκαν οι Κυριακόπουλος, Μπακετέας.
 ΑΤΛΑΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
(Τέντα – 6.00 μ.μ.)
Να τελειώνει με την υπόθεση παραμονή θέλει ο Άτλαντας, που θα παίξει και πάλι χωρίς τους Κορογώνα, Παπαθωμόπουλο, Αλεξανδρόπουλο, Μπαϊρακτάρη, και για να το πετύχει πρέπει να ψάξει τη νίκη κόντρα στους «πράσινους». Ο Παναθηναϊκός από την άλλη, θέλει επίσης το ροζ φύλλο, αφού μ’ αυτό πλησιάζει κατά μεγάλο ποσοστό την είσοδο στην τετράδα. Μάλιστα οι «πράσινοι» προέρχονται από τη νίκη επί της Θουρίας και έχουν τις επιστροφές των Σταθάκη, Παναγιώτη Γερμανού. Διαιτητές του τοπικού ντέρμπι ορίστηκαν οι Νάστος και Δούβρης.
 Γ.Σ. ΜΕΣΣΗΝΗΣ – ΔΡΟΜΕΙΣ
(Δ.Σ. Μεσσήνης – 6.30 μ.μ.)
Να διατηρηθεί στην κορυφή με διαφορά δύο βαθμών από τον δεύτερο Σπαρτιατικό θέλει η Μεσσήνη, που βλέπει μόνο νίκη κόντρα στους σχετικά αδιάφορους Δρομείς. Η ομάδα του Μιχάλη Μπακογιάννη (δεν υπολογίζει στον Καλογερόπουλο) θα επιδιώξει παράλληλα να παίξει καλό μπάσκετ, δείχνοντας ανεπηρέαστη από τις εξελίξεις στα διοικητικά και την παραίτηση του προέδρου Απόστολου Κοσμά.
Οι Αρκάδες από την άλλη ψάχνουν μια μεγάλη νίκη, που θα τους εδραιώσει στην κατηγορία και θα ανοίξει το μέτωπο της διεκδίκησης μιας θέσης στην τετράδα, κάτι που δείχνει πάντως αρκετά δύσκολο. Διαιτητές του αγώνα ορίστηκαν οι Σχοινάς, Πουλημενέα.
 ΑΟ ΘΟΥΡΙΑΣ – ΑΚΑΔΗΜΟΣ
(Τέντα – 8.00 μ.μ.)
Με πολλές απουσίες και αρκετά προβλήματα – Γεωργικέας, Αθανασόπουλος, Λυδιώτης - θα εμφανιστεί και πάλι η ομάδα της Θουρίας, που θέλει τη νίκη για να τελειώνει με την υπόθεση παραμονής. Όσον αφορά τον Ακάδημο, θα επιδιώξει, παίζοντας χωρίς τους τραυματίες Μαθιόπουλο, Αλοίμονο, να επιστρέψει στις νίκες, διατηρώντας ζωντανές τις ελπίδες για την τετράδα. Διαιτητές του αγώνα ορίστηκαν οι Νάστος και Δούβρης.
 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Γ.Σ. Μεσσήνης         28
Σπαρτιατικός   26
Παναθηναϊκός 24
Κρόνος     24
Ακάδημος         23
ΑΟ Θουρίας     23
Δίων Κυπ.        22
Δρομείς   22
Άτλας       21
Πολύβιος         20
ΝΟ Πύλου       19
Γύθειο     18
 *******************
 Α΄  ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ
Οι πρώτοι σκόρερ και μπόμπερ της κατηγορίας
 Η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ ανάρτησε στο site της στο διαδίκτυο τη λίστα με τους πρώτους σκόρερ και τους πρώτους τριποντέρ της Α΄ κατηγορίας, εκεί όπου γίνεται μάχη ανάλογη των όσων εξελίσσονται στα γήπεδα του μεγάλου πρωταθλήματος της ΄Ενωσης.
Πρώτος σκόρερ συνεχίζει, σχεδόν σταθερά από την αρχή του πρωταθλήματος ο 36χρονος φόργουορντ του ΑΟ Θουρίας Σταύρος Μουραφέτης, που έχει φθάσει τους 256 πόντους, με διαφορά 33 πόντων από το δεύτερο του σχετικού πίνακα, Δημήτρη Σπυράκο του Λακωνικού Κρόνου.
Όσον αφορά τον πίνακα των αθλητών με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα, στην πρώτη θέση με 30 είναι τρεις αθλητές οι  Παπαδάκος (Σπαρτιατικός), Παναγιωτόπουλος (Άτλας) και Σπυράκος (Λακωνικός Κρόνος).
Αναλυτικά οι πίνακες με τους καλύτερους σκόρερ έχουν διαμορφωθεί ως εξής:
ΠΟΝΤΟΙ
1. Σταύρος Μουραφέτης(Θουρία) 256
2. Δημήτρης Σπυράκος(Λακωνικός Κρόνος) 223
3. Σπύρος Γεωργανάς(Ακάδημος) 217
4. Νίκος Μπιρμπάκος(Γύθειο) 186
-. Βασίλης Παναγιωτόπουλος(Άτλας) 186
 ΤΡΙΠΟΝΤΑ
1. Σωτήρης Παπαδάκος(Σπαρτιατικός) 30
-. Βασίλης Παναγιωτόπουλος(Άτλας) 30
-. Δημήτρης Σπυράκος(Λακωνικός Κρόνος) 30
4. Νίκος Μπαλόπουλος(Θουρία) 23
5. Αντώνης Καραμπίνος(Δίωνας Κυπαρ.) 22
 Β΄ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ
Κορώνη – Γ.Σ. Γαργαλιάνων στην Πύλο
Ανοίγει σήμερα η αυλαία της 13ης αγωνιστικής του ομίλου Μεσσηνίας της Β΄ κατηγορίας, με την αναμέτρηση ανάμεσα στην Κορώνη 90 και τον Γ.Σ. Γαργαλιάνων, που θα διεξαχθεί στις 6.30 μ.μ. στο Κλειστό της Πύλου, με διαιτητές τους κ.κ. Λιότσιο, Καρδαρά.

***

***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΗΝΟΣ  ΜΑΡΤΙΟΥ  2013  :
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/03/01-2013.html ,
Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 01 Μαρτίου 2013 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/03/2-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σαββάτο 2 Φεβρουαρίου 2013  .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/03/04-2013.html  , , Θέατρο από ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΕΣΣΗΝΗΣ Δευτέρα 04 Φεβρουαρίου 2013.-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/03/04-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 04 Φεβρουαρίου 2013.-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/03/05-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 05 Μαρτίου 2013 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/03/06-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 06 Μαρτίου 2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/03/to-07-2013.html , To αγιάζι της ενημέρωσης Τσικνοπέμπτη 07 Φεβρουαρίου 2013 .-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/08-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρεωσης Παρασκευή 08 Μαρτίου 2013 .-
~ ~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/03/to-09-2013.html  , To αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 09 Μαρτίου 2013.-
~  ~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/03/blog-post.html , Σαββατο κύριακο στο αγιάζι της ενημέρωσης 09καί 10 Μαρτίου 2013 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/03/11-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης 11 Μαρτίου 2013 .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/03/11-3-2013.html , ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ ΜΕΣΣΗΝΗΣ 11-3-2013 .-
~**  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/12-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 12 Μαρτίου 2013 .-
~**  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/03/13-2013.html , Η καθημερινή μας ενημέρωση Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013.-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2013/03/13-03-2013.html , ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ 13-03-2013 .-
~**  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/03/14-2013.html  , Η καθημερινή μας ενημέρωση Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/03/16-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 15  Μαρτίου 2013 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/03/16-2013.html , Ένα Σάββατο στο αγιάζι της ενημέρωσης 16 Μαρτίου 2013 .-
~**  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/03/17-2013.html      , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 17 Μαρτίου 2013 .-
~**  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/03/18-2013.html  ,  Άρωμα Ελλάδα στο αγιάζι της καθαροδευτέρας 18 Μαρτίου 2013.-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/03/2013-18.html , ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 2013 Δευτέρα 18 Μαρτίου.-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/03/19-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 19 Μαρτίου 2013 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/03/to-19-2013.html , TO ΜΕΓΑΛΟ "ΟΧΙ" ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ Τρίτη 19 Μαρτίου 2013 .-
**  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/03/20-2013.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013 .-
~**    http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/21-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013.-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/03/22-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013 .-
~**  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/03/22-2013.html  , Υγεία γιά όλους μας , Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013 , ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ  .-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/22-23-2013.html  , Εορτασμός Αγίων Θεοδώρων στο Αρφαρά καί Α΄ χαιρετισμοί 22 καί 23 Μαρτίου 2013.-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2013/03/23-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο 23  Μαρτίου  2013.-
**

***
*** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ …..
~* * http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html , Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html , Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html , Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html , Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html , Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html , Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.html ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10 Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html ,  ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις .....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή , Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013 (12) .-

 
 *** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :

~ http://www.youtube.com/stamos01 , =  2401   video.-

~ http://www.youtube.com/stamatios01 , = 800   video.-

~
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      805   video.-

ΣΥΝΟΛΟΝ :                                             4006  Βίντεο ν Αναρτημένα .-

*** ΠΑΛΙΕΣ  ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΡΦΑΡΑ -ΣΤΑΜΑΤΙΝΟΥ -ΠΕΛΕΚΗΤΟ ...:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
***
















Δεν υπάρχουν σχόλια: