ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Το Κυριακάτικο αγιάζι της ενημέρωσης 07 Απριλίου 2013

Το  Κυριακάτικο  αγιάζι  της  ενημέρωσης 07  Απριλίου   2013   :
 
Ακολουθεία  Γ΄ Χαιρετισμών στην Μονή Παναγία Μαλεβής Κυνουρίας -Αγίου Πέτρου :
 
 
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα  :
*** Σκόνη από τη Σαχάρα έχει καλύψει την Κυπαρισσία και την γύρω περιοχή  :
  Από το δυνατό αέρα κόπηκαν, από τη ρίζα τους, δέντρα σε πεζοδρόμια της πόλης, ενώ στην παιδική χαρά στο πάρκο του ΟΣΕ κόπηκαν μεγάλες κλάρες από τους ευκάλυπτους.
Κάδος απορριμμάτων έπεσε στη μέση του δρόμου που οδηγεί στο Κάστρο των Γιγάντων και άλλα αντικείμενα από σπίτια και αυλές «βγήκαν» στη μέση δρόμων.
Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες νωρίς το πρωί , Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Περικλής Παπαδόπουλος «Ο Μεσσήνιος που κατέκτησε τη NASA»   :
 Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης
 Απόλυτα εύστοχο το σχόλιο της συναδέλφου για τα σχέδια του Περικλή Παπαδόπουλου να κατασκευάσει διαστημικό κέντρο στη Μεσσηνία. Η ανακοίνωση από τη Δημοτική Αρχή έγινε την Πρωταπριλιά, δημοσιεύτηκε στις τοπικές εφημερίδες την επομένη κι έτσι αποφεύχθηκε ο συνειρμός ότι η είδηση ήταν ένα από τα συνηθισμένα ψέματα της ημέρας.
Όμως, η ανακοίνωση μας έδωσε την αφορμή να ψάξουμε περισσότερο για το Μεσσήνιο επιστήμονα που τιμά τον τόπο του αλλά και τη χώρα του στις μακρινές ΗΠΑ.
  Ποιος είναι :
Ο καθηγητής Αεροδιαστημικής Μηχανικής και αστροφυσικός Περικλής Παπαδόπουλος κατάγεται από το Μελιγαλά, όπου και γεννήθηκε το 1963. Το 1982 αποφάσισε να αφήσει πίσω την Ελλάδα, για να κυνηγήσει το όνειρο του στην Αμερική. Ήθελε να σπουδάσει Αεροναυτική και Αεροναυπηγική, με ειδικότητα στην εξερεύνηση πλανητών.
Το 1992 πήρε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο Stanford, το οποίο συνόδευαν και πολλές τιμητικές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων εκείνη της καλύτερης διατριβής.
Από το 1987 εργάζεται στο ερευνητικό κέντρο της NASA Ames στην Καλιφόρνια. Δούλεψε για περισσότερα από 10 χρόνια στο πρόγραμμα προσεδάφισης του Curiosity στον πλανήτη Άρη και ήταν υπεύθυνος για το θερμικό προστατευτικό σύστημα.
Το 2003 ίδρυσε την εταιρεία Space Systems LLC και ηγείται μιας ομάδας ερευνητών που έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία πολλά προγράμματα και αποστολές για την εξερεύνηση του Διαστήματος και πλανητών του ηλιακού μας συστήματος, ως ειδικός στο αντικείμενο της υπερηχητικής επανένταξης.
Έχει βραβευτεί από τη NASA για την προσφορά του, ενώ του απενεμήθη και το βαρύτιμο βραβείο Turning Goals Into Reality (TGIR). Διατηρεί έδρα καθηγητή Αεροδιαστημικής Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο του San Jose.
Το Σεπτέμβριο του 2013 θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του πρώτου ελληνικού μικροδορυφόρου, με τη συμμετοχή 20 Ελλήνων επιστημόνων κάτω των 25 ετών, ενώ η εκτόξευσή του αναμένεται να γίνει από διαστημικό σταθμό της NASA τον προσεχή Δεκέμβριο.
Ο δρ. Παπαδόπουλος λατρεύει την Ελλάδα, την οποία και επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι, με όνειρο ζωής να επιστρέψει στη γενέτειρά του μόλις συνταξιοδοτηθεί.
  Ο Μεσσήνιος πίσω από το Curiosity :
Ο άνθρωπος που προσεδάφισε ή θα λέγαμε, καλύτερα, προσαρίωσε το Curiosity στην επιφάνεια του Άρη είναι Μεσσήνιος, μετέδιδαν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, όταν συνέβη το γεγονός!
Ο Έλληνας που συγκέντρωσε όλα τα φώτα της δημοσιότητας του πλανήτη, δηλώνει υπερήφανος και πως πραγματοποίησε ένα μεγάλο του όνειρο. Η ελληνική φωνή, ψυχή και σκέψη του Curiosity πιστεύουμε να μας φέρει πολλά δεδομένα και να κερδίσει ο Έλληνας το μεγάλο του στοίχημα.
  Δορυφόρος με ελληνική σφραγίδα στη NASA :
Τελευταίο του σχέδιο  η εκτόξευση του πρώτου ελληνικού δορυφόρου. Ιδού πώς το περιγράφει σε ρεπορτάζ η εφημερίδα «Καθημερινή»: «Greek minds at work». Δεν πρόκειται για χολιγουντιανή ταινία, αλλά για μια πολλά υποσχόμενη ομάδα που εργάζεται σε αμερικανικό έδαφος υπό ελληνική «σημαία».
Δέκα Έλληνες επιστήμονες έως 25 χρόνων, με εξειδίκευση σε ρομποτική, ηλεκτρονικά, software και επικοινωνία, συνέστησαν τη διεπιστημονική ομάδα που ετοιμάζει την κατασκευή και εκτόξευση του πρώτου ελληνικού δορυφόρου.
«Θέλω να δώσω κίνητρο στα νέα παιδιά στην Ελλάδα να συνεχίσουν να ονειρεύονται», δηλώνει o εμπνευστής και επικεφαλής του εγχειρήματος, καθηγητής Αεροδιαστημικής Μηχανικής στο ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο Σαν Χοσέ στη Silicon Valley της Καλιφόρνιας, Περικλής Παπαδόπουλος.
«Είχα υλοποιήσει πέρυσι με τους φοιτητές μου την πρώτη παγκοσμίως εκτόξευση δορυφόρου μέσα από διαστημικό σταθμό», εξηγεί ο διακεκριμένος καθηγητής. Η NASA εκδήλωσε ενδιαφέρον για τη συνέχιση του project, καθώς εξοικονομεί χρόνο και χρήμα. «Το κόστος για να βγει ένας δορυφόρος στο Διάστημα κυμαίνεται στα 300 με 400 εκατ. δολάρια», σημειώνει ο δρ Παπαδόπουλος, «ενώ η διαδικασία της εκτόξευσης είναι χρονοβόρα λόγω μεγάλης αναμονής».
O Έλληνας καθηγητής πρότεινε την κατασκευή ενός μικροδορυφόρου που κοστίζει 100.000 δολάρια, υπό την προϋπόθεση αυτός να αποτελέσει το πρώτο ελληνικό διαστημικό πρόγραμμα. «Επισήμανα την αναγκαιότητα ενθάρρυνσης της νέας γενιάς στην Ελλάδα», περιγράφει. «Συναίνεσαν χωρίς ενδοιασμούς». Όμως και η χρηματοδότηση του προγράμματος έχει ελληνική σφραγίδα, αφού προήλθε από ομογενείς.
Ο μικροδορυφόρος, ονόματι Λ-sat, από το ελληνικό γράμμα Λ που συναντάται στη λέξη Ελλάς, Ήλιος, Λίθος (δηλαδή «Γη του φωτός»), θα έχει δύο στόχους κατά την παραμονή του στο Διάστημα για περίπου 300 μέρες το 2014.
Αρχικά, θα εντοπίζει σε πραγματικό χρόνο τις γεωγραφικές συντεταγμένες των ελληνικών εμπορικών πλοίων, προσφέροντάς τους σχετική πληροφόρηση για το ενδεχόμενο πειρατείας, ενώ θα προσφέρει τη δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας με τον καπετάνιο.
Ο δεύτερος σκοπός του δορυφόρου είναι ακαδημαϊκός και θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κολούμπια: θα ελεγχθεί η αντίδραση του υλικού grapheme, από το οποίο αποτελούνται το τρανζίστορ του μέλλοντος, στην (ηλιακή) ακτινοβολία του Διαστήματος.
Οι νεαροί Έλληνες μετακόμισαν πριν από τρεις μήνες στις ΗΠΑ και έκτοτε εργάζονται νυχθημερόν. «Άλλοι με προσέγγισαν από μόνοι τους και άλλους τους επέλεξα εγώ», διηγείται ο δρ. Παπαδόπουλος.
«Συνομιλήσαμε αρχικά μέσω skype και με κέρδισαν τόσο με τις γνώσεις τους όσο και με το ήθος τους». Μολονότι ο κλάδος «ανδροκρατείται», στην ομάδα υπάρχουν και δύο κοπέλες, ενώ αναμένονται άλλα δύο άτομα από Ελλάδα. «Αυτή τη στιγμή βρίσκεται εν εξελίξει η διαδικασία έκδοσης της σχετικής άδειας για να μπορούν να εργάζονται μέσα στις εγκαταστάσεις της NASA».
  Συνεπέστατοι στο έργο :
Στις εβδομαδιαίες αναφορές τους στη NASA για την πορεία της δουλειάς, οι Έλληνες επιστήμονες αποδεικνύονται... «Άγγλοι». «Είμαστε συνεπείς στο χρονοδιάγραμμα και η NASA είναι ικανοποιημένη από την πρόοδό μας», αναφέρει περιχαρής ο καθηγητής. Όπως επισημαίνει, «στόχος μου είναι να αναδειχθούν τα παιδιά, να εκπαιδευθούν εδώ και εν συνεχεία να μεταλαμπαδεύσουν στην Ελλάδα, όπου θα είναι πλήρως ανταγωνιστικοί, την τεχνογνωσία».
Ο Έλληνας καθηγητής κρίνει ότι η χώρα μας θα μπορούσε να δραστηριοποιείται στον εν λόγω τομέα, «δεν είναι οικονομικό το θέμα, αλλά ζήτημα βούλησης».
Ο δρ. Παπαδόπουλος προσβλέπει στην κινητοποίηση των σημερινών 25άρηδων μέσω της δικτύωσης των ομογενών ανά την υφήλιο. «Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε αυτή τη γενιά να πετύχει», ισχυρίζεται με πάθος ο καθηγητής, που έχει στα σκαριά μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα συνδέει «μέντορες», μεσήλικες επαγγελματίες ελληνικής καταγωγής, με νέους στην Ελλάδα που αναζητούν κατευθύνσεις και πληροφορίες για τη χάραξη της επαγγελματικής τους πορείας, εντός ή εκτός συνόρων

*** Στη λίστα κορυφής η Μεσσηνία στο βασανισμό ζώων :
  Η αλήθεια είναι ότι θέλαμε να κάνουμε το συγκεκριμένο θέμα εδώ και καιρό, αλλά η επιστολή την περασμένη Πέμπτη στο «Θ» εθελοντών φιλόζωων από τους Γαργαλιάνους… έσπρωξε τα πράγματα.
Όπως καταγγέλλουν, «με αγανάκτηση, λύπη και θυμό γινόμαστε το τελευταίο διάστημα μάρτυρες μιας προσπάθειας μαζικής εξόντωσης σκύλων στην περιοχή μας». Άνθρωποι (;) ρίχνουν δηλητήρια όπου βρουν, με αποτέλεσμα να θανατώνονται τα ζώα με απάνθρωπο τρόπο, αλλά και να κινδυνεύουν μικρά παιδιά, αφού φόλες έχουν βρεθεί σε αυλές σχολείων, πλατεία, πάρκο.
Δε γνωρίζουμε αν ευαισθητοποιήθηκε κάποιος αρμόδιος από τη συγκεκριμένη επιστολή, αν και οφείλει να το κάνει εκ του ισχύοντος νόμου. Μας έδωσε, όμως, το ερέθισμα να ψάξουμε το θέμα λίγο περισσότερο.
Έτσι, σύμφωνα με έρευνα της ολλανδικής φιλοζωικής οργάνωσης Dierehulp, η Ελλάδα είναι πρώτη στην παγκόσμια κατάταξη στους βασανισμούς και κακοποιήσεις ζώων. Μάλιστα, στα χαμηλότερα επίπεδα ευαισθητοποίησης βρίσκεται ο Νομός Μεσσηνίας.
Το δε τελευταίο διάστημα, που τα κοινωνικά προβλήματα αυξάνονται παράλληλα με την οικονομική ανέχεια, τα φαινόμενα της κακοποίησης κάθε μορφής παρουσιάζουν μεγάλη έξαρση: λούζουν σκυλιά και γάτες με καυτό λάδι, τα κρεμάνε, τα πυροβολούν, τα τιμωρούν, τα πνίγουν, τα εγκαταλείπουν μέσα σε σφιχτά δεμένες πλαστικές σακούλες, τα βάζουν να παλεύουν μεταξύ τους και τα δηλητηριάζουν με φόλες.
Κάποια ζώα επιβιώνουν, έστω και με μεγάλες πληγές, όταν σωθούν από φιλόζωους, ενώ για άλλα είναι πολύ αργά και ανακαλύπτονται μόνο τα κουφάρια τους.
Πολλές φορές οι δολοφόνοι-ύποπτοι-δράστες επικηρύσσονται από φιλοζωικά σωματεία, γίνονται μηνύσεις σε αστυνομικά τμήματα, συλλαμβάνονται και τιμωρούνται από δικαστήρια.
Παρόλα αυτά, στη χώρα μας οι εξαγόρασιμες ποινές και τα φιλοζωικά ή μη αισθήματα κάθε δικαστή ή εισαγγελέα προδιαγράφουν την τιμωρία των δραστών, που σπάνια ικανοποιεί τους φιλόζωους, καθώς θεωρούν ότι η απώλεια μίας ζωής δεν μπορεί να μένει ατιμώρητη.
Αυτό που έχουν κατανοήσει σε χώρες της Ευρώπης και, δυστυχώς, η Ελλάδα δεν το έχει καταφέρει ακόμα, είναι η άμεση σύνδεση όσων κακοποιούν ζώα με πιθανή μελλοντική κακοποίηση - δολοφονία ανθρώπου.
Σύμφωνα με έναν από τους επιφανέστερους ειδικούς του FBI στους κατά συρροή δολοφόνους «οι δολοφόνοι, πολύ συχνά, αρχίζουν από παιδιά με τη θανάτωση και το βασανισμό ζώων».
Η κακοποίηση ζώων δεν είναι κάτι που αγγίζει μόνο τους φιλόζωους και όσους αγαπάνε τα ζώα. Προκαλεί το κοινό αίσθημα κάθε πράξη βίας και θα πρέπει να λαμβάνεται ως σήμα κινδύνου από τους αρμόδιους για πιθανούς μελλοντικούς εγκληματίες.
Η σύνδεση της κακοποίησης ζώων και άλλων εγκληματικών συμπεριφορών έχει αναγνωριστεί πολύ πριν την εξέλιξη των κοινωνικών επιστημών. Το 1871, ο W. Hogarth στο έργο του «Τα 4 στάδια της κακοποίησης» έδειχνε στο πρώτο στάδιο ένα παιδί που βασανίζει ένα σκύλο, ενώ στο τέταρτο στάδιο έδειχνε το παιδί που πλέον είχε μεγαλώσει, απαγχονισμένο ως τιμωρία για δολοφονία που διέπραξε.
Το 2004 δημοσιεύτηκε εργασία ψυχολογικού περιεχομένου, βάσει εμπειρικής έρευνας. Ο τίτλος της ήταν: «Μία έρευνα για τον εμπρησμό και την κακοποίηση ζώων από παιδιά: επιρροές από την οικογένεια και τα αποτελέσματα στην εφηβεία». Η έρευνα έδειχνε ότι, σε μία περίοδο 10 ετών, παιδιά από 6 έως 12 ετών είχαν καταγγελθεί στις αρχές λόγω κάποιας βίαιας πράξης τους.
Τον Οκτώβριο του 2005, μία εργασία (από έρευνα διάρκειας 7 ετών) που δημοσιεύτηκε στο Περιοδικό Κοινωνικής Υγείας, από ομάδα ερευνητών, έδειξε ότι η κακοποίηση ζώων είναι ένας από τους πέντε παράγοντες που προβλέπουν ποιος θα έχει συμπεριφορά κακοποιητική.
Σε άλλη έρευνα, του 1995, σχεδόν ένα τρίτο των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας-κακοποίησης που είχαν ένα ζωάκι, ανέφεραν ότι ένα ή περισσότερα από τα παιδιά τους είχαν σκοτώσει ή πειράξει το ζώο.
Ο δεσμός μεταξύ κακοποίησης ζώων και διαπροσωπικής βίας αναγνωρίζεται τόσο από υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας όσο και από οργανώσεις ελέγχου της ευζωίας ζώων.
Φυσικά, η αίσθηση ότι έχουν αυξηθεί οι κακοποιήσεις προκαλείται ουσιαστικά από την αύξηση της δημοσιότητας που τους δίνεται, κι από την αύξηση των ατόμων που ενδιαφέρονται, φωτογραφίζουν, δημοσιεύουν, «ανεβάζουν» υλικό και πληροφορίες σαν ύστατη διαμαρτυρία σε τόπους κοινωνικής δικτύωσης και φιλοζωικά sites.
Το 2005, μία έρευνα με τίτλο «Κακοποίηση γατών: Αλλάζοντας τις προοπτικές», έδειχνε ότι η δυναμική της κακοποίησης ζώων χρησιμοποιείται ως μέσο ελέγχου των ανυπεράσπιστων και αδύναμων. Οι γάτες είναι τα πιο συχνά θύματα κακοποίησης- πιο πολύ από τους σκύλους. Κι αυτό, γιατί τα σκυλιά είναι πιο πειθήνια και πρόθυμα να υπακούσουν, ενώ είναι αδύνατο να ελέγξεις και να περιορίσεις τις γάτες. Ακόμα και αν χτυπήσεις ένα σκυλί, θα καθίσει να κάνει αυτό που θες, ενώ η γάτα θα σε αγνοήσει, θα κρυφτεί, θα τρέξει μακριά και δε θα διστάσει να βγάλει νύχια. Κι αυτό εξοργίζει τους ανθρώπους που προσπαθούν να τους επιβληθούν...
Αν και πολλοί θεωρούν το θέμα κακοποίησης ζώων «υποκειμενικό» ή ότι επηρεάζεται από τη φιλοζωία, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι συμπόνια... ή έχεις ή δεν έχεις. Είτε ως μίμηση των γονιών-κακών προτύπων είτε ως προσπάθεια επιβολής και ελέγχου, όσοι κακοποιούν ζώα έχουν χάσει την αίσθηση της συμπόνιας.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η θεραπεία με ζώα, όπως άλογα ή σκυλιά και άλλα. Τα ζώα που βοηθάνε ασθενείς απλά με την παρουσία τους και τα χάδια που δέχονται, ουσιαστικά προκαλούν τον εγκέφαλο και τη δυνατότητα να νιώθει κάποιος συμπόνια.
Φυσικά, τα αποτελέσματα αυτών των ερευνών δεν περιμένουμε να τα διαβάσουν όσοι κακοποιούν ζώα, κλεισμένοι στο μικρόκοσμό τους: βοσκοί σε χωριά που σκοτώνουν ένα ζώο που ενόχλησε τα πρόβατά τους ή κυνηγοί που σκοτώνουν το σκυλί που δεν κυνηγά καλά ή ακόμα και άνθρωποι «της πόλης» που κλωτσούν το αδέσποτο της γειτονιάς τους ή εγκαταλείπουν το ζώο τους σε ερημικές περιοχές.
  Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς
Η κακοποίηση ζώου – παθητική ή ενεργητική – είναι ποινικό αδίκημα και διώκεται αυτεπαγγέλτως. Αυτό, όμως, δεν αρκεί. Πρέπει να καλέσουμε την Άμεση Δράση και να καταγγείλουμε το περιστατικό. Η Αστυνομία υποχρεούται να παρέμβει άμεσα και να προχωρήσει στη σύλληψη του δράστη. Δε χρειάζεται να υποβληθεί μήνυση. Η αυτεπάγγελτη δίωξη ενεργοποιεί τη διαδικασία του αυτόφωρου. Αν το περιστατικό είναι επείγον και η Αστυνομία αδυνατεί να ανταποκριθεί, πρέπει να ενημερωθεί ο εισαγγελέας.
Στην περίπτωση που χρειάζεται να απομακρυνθεί το ζώο από τον ιδιοκτήτη του, ενημερώστε τη φιλοζωική οργάνωση της περιοχής σας, ώστε να υπάρχει μέρος να φιλοξενηθεί.
Αν πρόκειται για αδέσποτο ζώο, θα πρέπει να ειδοποιηθεί ο Δήμος, ο οποίος υποχρεούται από το νόμο 4039/12 να έχει πρόγραμμα περίθαλψης, ώστε να επέμβει και να στηρίξει την καταγγελία. Άλλωστε, η εμπλοκή τους προβλέπεται από τον ίδιο το νόμο.

***  Ετοιμάζουν απολύσεις δασκάλων στα σχολεία; :
 Με επείγουσα εγκύκλιό του ο υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου ζήτησε χθες από τους περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τις επερχόμενες μεταβολές στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
Το γεγονός αυτό ερμηνεύεται από τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος ως προάγγελος απολύσεων, ενώ ο ελάχιστος χρόνος που είχαν στη διάθεσή τους προκειμένου να λάβουν τις αποφάσεις τους (μέχρι σήμερα), υποδηλώνει προφανώς έναν προσχηματικό διάλογο.
Αυτό που, πάντως, προκάλεσε τις μεγαλύτερες αντιδράσεις είναι η αναφορά στην επιστολή του υφυπουργού σε «μεγάλο αριθμό σχολικών μονάδων με αυξημένη οργανικότητα, η οποία είναι δυσανάλογη με το μαθητικό δυναμικό», γεγονός που κατά το υπουργείο προέκυψε από τους ελέγχους του ηλεκτρονικού συστήματος καταγραφής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.  Πηγή: inews (5/4/20 .
 
*** Τζώρτζης: Το κράτος δεν έχει σχέδιο για τους Ρομά :
 Θέση στο ζήτημα της παραβατικότητας, μετά και το προχθεσινό περιστατικό με τον εμπρησμό στο Ι.Χ. φορτηγό, ιδιοκτησίας Ρομά, στη Μεσσήνη, πήρε χθες ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Νικ. Τζώρτζης.
Σε δήλωσή του ανέφερε πως το κράτος δεν έχει σχέδιο για τους Ρομά και δεν ανταποκρίθηκε στα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας.
Η δήλωση του κ. Τζώρτζη έχει ως εξής: «Με το τελευταίο συμβάν, τα πράγματα δε βρίσκονται σε σωστό δρόμο. Η κατάσταση είναι επικίνδυνη και απαιτείται μεγάλη προσοχή και αυτοσυγκράτηση και θα πρέπει από εδώ και πέρα το κράτος να παίξει το ρόλο του.
Οι συνεχείς επαφές και τα υπομνήματα, με βάση τις τελευταίες εξελίξεις, δείχνουν ότι το κράτος δεν ανταποκρίθηκε στα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας.  Πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα, αλλιώς θα ενεργήσουμε δυναμικά στο πλαίσιο της νομιμότητας.
Με τις εμβαλωματικές παρεμβάσεις του το κράτος αποδεικνύει πως δεν έχει σχέδιο για το τι θα κάνει με τους Ρομά. Δε θα πρέπει να βρεθεί λύση για αυτό; Τι θα γίνει με τους αθίγγανους, οι οποίοι θα απομακρυνθούν, βάσει των πρωτοκόλλων διοικητικής αποβολής από την περιοχή της Αγίας Τριάδας στην Καλαμάτα; Πού θα πάνε αυτοί οι άνθρωποι; Μήπως έρθουν στη Μεσσήνη; Έτσι, προκύπτει ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση του θέματος». -
 
***     Τα πρώτα 10.000 μπουκάλια ελαιολάδου από τους Γαργαλιάνους φορτώθηκαν για την Κίνα! :
  Του Ηλία Γιαννόπουλου
 Ξεχωριστής σημασίας και ιστορική ήταν η χθεσινή μέρα για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γαργαλιάνων. Το πρωί, στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του, φορτώθηκαν σε κοντέινερ της COSCO 10.000 μπουκάλια εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με προορισμό την Κίνα! Ικανοποίηση, χαρά και συγκίνηση διακατείχε τα μέλη της διοίκησης του Συνεταιρισμού, καθώς βλέπουν τις προσπάθειες που καταβάλλουν να πιάνουν τόπο, ενώ με αυτή την πρώτη εξαγωγική δραστηριότητα στην Κίνα ανοίγονται τεράστιες προοπτικές!
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Τάσος Προσηλιακός, σημείωσε: «Για μας σήμερα είναι ξεχωριστή μέρα! Κάνουμε την αρχή, μετά από πολλές προσπάθειες, επίπονες προσπάθειες μηνών, για ένα εξαγωγικό άνοιγμα στην αγορά της Κίνας! Είναι το πρώτο φορτίο, σήμερα, που θα δώσουμε. Είναι 10.000 μπουκάλια εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, 500 ml και 750 ml, με την ονομασία “Πιθάρι”. Εντός του Απριλίου έχουμε συμφωνήσει ότι θα φύγει και το δεύτερο κοντέινερ, στο οποίο θα είναι πεντόλιτρα». Αναφερόμενος στην ποιότητα του λαδιού που ο Συνεταιρισμός κρατά και θα κρατήσει, τόνισε: «Θα υπάρχει συνεχόμενη ροή προς την Κίνα, γιατί είναι μεγάλη αγορά. Θα υπάρχει και ταυτόχρονη χρηματοδότηση, με ανέκκλητες πιστώσεις. Πιστεύουμε και μας έχουν διαβεβαιώσει, πως θα έχουμε καλή συνέχεια».
Επιπρόσθετα, μίλησε για τις εξαγωγές σε άλλες χώρες και τη συμμετοχή σε εκθέσεις, λέγοντας: «Έχουμε κάνει προσπάθειες και σε άλλες χώρες. Είμαστε κοντά σε μία εξαγωγική δραστηριότητα και σε μιαν άλλη περιοχή της Ασίας. Δίνουμε λάδι και στην Ουγγαρία, τυποποιημένο, ενώ στις 12 Απριλίου συμμετέχουμε στην Έκθεση “Hermes Expo” της Νέας Υόρκης. Επίσης, θα συμμετάσχουμε στις 8 Μαΐου στην Έκθεση στο Πεκίνο της Κίνας».
Κλείνοντας ευχαρίστησε τους παραγωγούς «που στηρίζουν την προσπάθεια αυτή, που αφήνουν λάδι στο Συνεταιρισμό και το εμπιστεύονται να το διαχειριστεί ο Συνεταιρισμός, προς όφελος και του Συνεταιρισμού και δικό τους. Να τους πω να εμπιστεύονται το Συνεταιρισμό, ανοίγουμε νέες προοπτικές, είναι η μόνη λύση για να κερδίσουμε κάτι ως παραγωγοί. Πλέον, το χύμα λάδι είναι καταστροφή για όλους μας και πρέπει να καταλάβουμε ότι η μόνη λύση είναι η τυποποίηση και οι εξαγωγές».
Σημειώνεται πως ο Συνεταιρισμός Γαργαλιάνων ιδρύθηκε το 1949 και από το 2008 προχώρησε σε εκσυγχρονισμό των κτηριακών του εγκαταστάσεων και των μηχανημάτων επεξεργασίας του ελαιοκάρπου, δημιουργώντας μια πρότυπη μονάδα. Με μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, έχει καταξιωθεί ως μια μοντέρνα, πρωτοποριακή, εύρωστη, δυναμική, παραγωγική μονάδα. Οι δραστηριότητές του καλύπτουν όλο το φάσμα “καλλιέργεια- παραγωγή, αποθήκευση, διήθηση, τυποποίηση και εμπορία ελαιολάδου”. Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο “Πιθάρι” είναι αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας των ελαιοπαραγωγών - μελών  του Συνεταιρισμού, ενώ θεωρείται και είναι ένα από τα καλύτερα λάδια. Ασυναγώνιστο σε γεύση και άρωμα, χάρη στις μοναδικές κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη χιλιάδων καταναλωτών τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή αγορά. Επίσης, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γαργαλιάνων έχει εγκαταστήσει και εφαρμόζει σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης στη γεωργική παραγωγή για την καλλιέργεια της ελιάς και έχει πιστοποιηθεί κατά Agro 2-1, Agro 2-2. Στο δε ελαιοτριβείο και το τυποποιητήριο έχει αναπτύξει και εφαρμόζει σύστημα διαχείρισης υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων ISO 22000:2005.-

*** Σαν σήμερα ...στις 7 Απριλίου          
Πριν 94 χρονια στη Μεσσηνία 
Η ΧΘΕΣΙΝΗ ημέρα προεορτάζουσα ούτως το μέγα γεγονός της Αναστάσεως του Σωτήρος εκράτει την πόλιν μας εις ζωηράν κίνησιν.  Η αγορά μας εφέτως ενεφανίσθη κάπως αρκετή αναλόγως της καταστάσεως. Οι πωληθέντες αμνοί ήταν πολύ ολίγοι λόγω των υψηλών τιμών των. Οι περισσότεροι ηγόρασαν κρέας. Εν γένει όμως η κίνησις της αγοράς μας ήτο κάπως ζωηρά.
  -ΤΗΝ νύκτα πάντα τα Δημόσια, το Δημοτικόν και τα περισσότερα των ιδιωτικών καταστημάτων ήταν φωταγωγημένα, παρετηρείτο δε ζωηρά κίνησις κόσμου αναμένοντος την έναρξιν της ακολουθίας της Αναστάσεως. Από της 11ης νυχτερινής ώρας ήρχισαν αι κωδωνοκρουσίαι των ναών και αμέσως ηκολούθησε πυκνή συρροή πλήθους. Οι τρεις μεγάλοι ενοριακοί Ναοί, ιδίως της Υπαπαντής, του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Ιωάννου, έβριθον κόσμου πάσης τάξεως.
  -ΟΛΟΙ οι ναοί την 12ην ακριβώς μεταμεσονύκτιον ώραν οπότε εψάλη το «Χριστός Ανέστη» παρουσίαζον μεγαλοπρεπές θέαμα από κύμα φωτός προερχομένου εκ των αναμμένων κυρίων, ενώ όλοι έψαλλον το «Χριστός Ανέστη» υπό τους ήχους των κωδώνων και των σαλπίγγων της παρατεταγμένης προς απόδοσιν των τιμών στρατιωτικής δυνάμεως.

πηγή: Αρχείο "Θάρρους"
Γεγονότα
529: Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Ιουστινιανός εκδίδει ένα θεμελιώδες νομικό σύγγραμμα, τον Ιουστινιάνειο Κώδικα (Corpus Juris Civilis).
1348: Ιδρύεται στην Πράγα το Πανεπιστήμιο του Καρόλου, ένα από τα πιο παλιά ανώτατα ιδρύματα της Ευρώπης.
1885: Εκλογές διεξάγονται στην Ελλάδα. Νικητής αναδεικνύεται ο Θεόδωρος Δηλιγιάννης.
1947: Διοργανώνεται η πρώτη απονομή των θεατρικών βραβείων «Τόνι» στη Νέα Υόρκη. Βραβεύονται, μεταξύ άλλων, οι ηθοποιοί Ίνγκριντ Μπέργκμαν και Χοσέ Φερέρ και ο σκηνοθέτης Ελία Καζάν.
2010: Αμερικανοί και Ρώσοι επιστήμονες συμπληρώνουν το τελευταίο κενό που υπάρχει στον περιοδικό πίνακα των χημικών στοιχείων, δημιουργώντας το στοιχείο με ατομικό αριθμό 117, με την προσωρινή ονομασία ουνουνσέπτιο. Πρόκειται για ένα σούπερ-βαρύ στοιχείο από άτομα που περιέχουν 117 πρωτόνια και το οποίο είναι περίπου κατά 40% βαρύτερο από τον μόλυβδο.
2010: Νέο ιστορικό υψηλό σημειώνει το spread των ελληνικών δεκαετών ομολόγων, εντείνοντας τις ανησυχίες για το κόστος του κρατικού δανεισμού. Παρά τις επίσημες διαψεύσεις ότι η Ελλάδα ζητά επαναδιαπραγμάτευση της ευρωπαϊκής συμφωνίας, το πριμ που ζητούν οι επενδυτές για τη διακράτηση των ελληνικών ομολόγων, έναντι των αντίστοιχων γερμανικών, αγγίζει τις 412 μονάδες.
Γεννήσεις
1772
: Σαρλ Φουριέ, γάλλος σοσιαλιστής φιλόσοφος και διανοητής. (Θαν. 10/10/1837)
1860: Γουίλιαμ Κέλογκ, αμερικανός επιχειρηματίας, που ίδρυσε την εταιρεία Kellog για τη βιομηχανική παραγωγή των κορν-φλέικ, που ανακάλυψε ο αδελφός του, Τζον Χάρβεϊ Κέλογκ. (Θαν. 6/10/1951)
1922: Απόστολος Καλδάρας, λαϊκός συνθέτης. (Θαν. 8/4/1990)
Θάνατοι
1614: Δομήνικος Θεοτοκόπουλος, γνωστότερος ως Ελ Γκρέκο, ζωγράφος. (Γεν. 1541)
1824: Λόρδος Βύρων, φιλέλληνας άγγλος ποιητής. (Γεν. 22/1/1788)  [Αποφθέγματα]
2000: Άκης Πάνου, λαϊκός συνθέτης. (Γεν. 15/12/1933

***  Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !
*** ΣΤΙΣ  ΠΗΓΕΣ  του  Αγίου  Φλώρου  Αρφαρών  Καλαμάτας :
 
·         Ξενάγηση στις πηγές Αγίου Φλώρου
 Ξενάγηση στις πηγές Αγίου Φλώρου
Ένα από τα πιο γνωστά, όμορφα και ιδιαίτερα χωριά της Μεσσηνίας, ο Άγιος Φλώρος, αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για όλους όσους θέλουν να ξεφύγουν από την πολύβουη πόλη, το καθημερινό στρες και το καυσαέριο. Χτισμένο στις όχθες του ποταμού Παμίσου, το γραφικό και καταπράσινο αυτό χωριό σας περιμένει να απολαύσετε τις ομορφιές του.
Ο Άγιος Φλώρος βρίσκεται μόλις 20 χλμ βορειοδυτικά της Καλαμάτας και έχει 294 κατοίκους. Έχει ως σήμα κατατεθέν τον ποταμό Πάμισο και τον ιστορικό πλάτανο, ο οποίος συνδέεται με σοβαρά ιστορικά γεγονότα της περιοχής κατά τον 17ο και 18ο αιώνα. Το όνομα του χωριού οφείλεται σε ένα ξωκλήσι των Αγίων Μαρτύρων Φλώρου και Λαύρου, το οποίο ήταν χτισμένο κοντά στον σημερινό ναό Αγίου Φλώρου.
Στις πηγές του Αγίου Φλώρου η φύση οργιάζει! Ένα καταπράσινο τοπίο με πλούσια βλάστηση και πολλά νερά ξεπροβάλλει μπροστά στα μάτια του επισκέπτη. Στην περιοχή υπάρχει, επίσης, ιχθυοτροφείο, στο οποίο καλλιεργούνται πέστροφες, τις οποίες μπορούμε να απολαύσουμε στο εξοχικό κέντρο το οποίο βρίσκεται εκεί.
Δείτε παρακάτω λίγες εικόνες του χωριού του Αγίου Φλώρου και του ποταμού Παμίσου, οι οποίες σίγουρα θα σας πείσουν να επισκεφθείτε την περιοχή. Άλλωστε, μιλάμε για απόσταση περίπου μισής ώρας από την Καλαμάτα και δύο ωρών από την Αθήνα. Ιδανικός προορισμός για το Σαββατοκύριακο... Φωτό κ βίντεο:Facebook -YouTube:πηγές Αγίου Φλώρου

ΡΟΜΑΝΤΖΑ
ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΟ- ΕΞΟΧΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ


Σε ένα από τα πιο ωραία φυσικά τοπία της Μεσσηνίας , στο χωριό Άγιος Φλώρος, διπλα στις πηγές του ποταμού παμισου, δημιουργήσαμε το ιχθυοτροφειο πεστροφας και το εξοχικό κέντρο "Η Ρομάντζα".
Περιηγηθειτε στις όχθες του ποταμού Παμισου και ελάτε να απολαύσετε την πεστροφα ψημενη με τέχνη η καπνιστη αλλά και άλλες υπέροχες γεύσεις της κουζιινας μας!
Απολαυστε ακόμα κάτω από τα πλατάνια τον καφε και το παγωτό σας...
Ιδανικό περιβάλλον για γάμους,βαπτισεις και για όλες τις εκδηλωσεις στον εσωτερικό και εξωτερικό μας χώρο σε προσιτές τιμές!
Χειμερινή περίοδος : Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
Καλοκαιρινή περίοδος :Κάθε Βράδυ
Η ΡΟΜΑΝΤΖΑ
ΓΕΩΡΓΟΥΝΤΖΟΣ ΗΛΙΑΣ
Τηλ: 2721052394-Κιν :6974054507
ΑΓΙΟΣ ΦΛΩΡΟΣ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Facebook k YouTube : Πηγές Αγίου Φλώρου
*** Σαν ΧΘΕΣ - ΚΑΊ ....σήμερα ...στις 6 Απριλίου             
Πριν 94 χρόνια στη Μεσσηνία
 εξωτερίκευσιν της λύπης. Η ζωηρά δε εξ άλλου κίνησις προς προμήθειαν των αναγκαιούντων ειδών δια την επερχομένην μεγάλην εορτήν της Αναστάσεως, παρείχον την εικόνα του συνήθους των μεγάλων τούτων ημερών.
  -ΕΝΕΚΕΝ της επικρατούσης κακοκαιρίας η κατά τα ειθισμένα ανά την πόλιν περιφορά του επιταφίου του Μητροπολιτικού Ναού της Υπαπαντής εματαιώθη καθώς και των λοιπών ναών, πλην του Αγίου Νικολάου, του οποίου εγένετο μικρά περιφορά και του Αγίου Δημητρίου των Αρκάδων.
  -Η σημερινή τελετή της Αναστάσεως θ’ αρχίση την 11ην νυκτερινήν ώραν, οπότε θα σημάνουν και οι κώδωνες των ναών, μετά δε την Ανάστασιν θ’ ακολουθήση η λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα. Η τελετή της Αναστάσεως εις τον Μητροπολιτικόν Ναόν, αν επιτρέπη ο καιρός θα τελεσθή εις την έξωθι πλατείαν αυτού, παρισταμένων των αρχών και των επισήμων. Προς τούτο θα έχη στηθή έξωθι αυτού εξέδρα.
  -ΑΦΙΚΕΤΟ εξ Αθηνών ο τέως Δήμαρχος Καλαμών Ηλίας Μαυρομιχάλης
.
πηγή: Αρχείο "Θάρρους"
Γεγονότα
648 π.Χ: Λαμβάνει χώρα η πρώτη καταγεγραμμένη από τους αρχαίους Έλληνες έκλειψη Ηλίου.
1793: Κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης, η Επιτροπή Δημόσιας Ασφάλειας αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση της χώρας, εγκαινιάζοντας την περίοδο της Τρομοκρατίας.
1826: Η Γ' Εθνική Συνέλευση συνέρχεται στην Πιάδα (Επίδαυρο), με δύο κύρια θέματα: Η αναθεώρηση του Συντάγματος και η συμβιβαστική λύση του Ελληνικού ζητήματος με τη μεσολάβηση της Αγγλίας.
1938: Ο ερευνητής της χημικής βιομηχανίας Du Pont, Ρόι Πλάνκετ, ανακαλύπτει τη χημική σύνθεση του πολυτετραφθοριοαιθυλενίου, γνωστό με την εμπορική επωνυμία τεφλόν.
1941: Η ναζιστική Γερμανία επιτίθεται στην Ελλάδα και ακολουθεί η μάχη των Οχυρών του Ρούπελ. Την ίδια μέρα, η Λουφτβάφε βομβαρδίζει το λιμάνι του Πειραιά, με αποτέλεσμα να βυθιστούν 73 πλοία και 25 αλιευτικά.
1994: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφασίζει να παραπέμψει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το θέμα του εμπάργκο κατά της ΠΓΔΜ
Γεννήσεις
1483: Ραφαήλ (Ραφαέλο Σάντι), ιταλός αναγεννησιακός γλύπτης, ζωγράφος και αρχιτέκτονας. (Θαν. 6/4/1520)
1927: Τζέρι Μάλιγκαν, αμερικανός τζαζίστας, βιρτουόζος του βαρύτονου σαξόφωνου. (Θαν. 20/1/1996)
1942: Μπάρι Λέβινσον, αμερικανός σκηνοθέτης του κινηματογράφου. (Good Morning Vietnam)
Θάνατοι
885: Άγιος Μεθόδιος, μοναχός, που μαζί με τον αδελφό του Κύριλλο εκχριστιάνισαν τους Σλάβους. (Γεν. 826)
1199: Ριχάρδος Α’ ο Λεοντόκαρδος, βασιλιάς της Αγγλίας. (Γεν. 8/9/1157)
1995: Ιωάννης Αλευράς, συνδικαλιστής και πολιτικός, που διετέλεσε και Πρόεδρος της Δημοκρατίας. (Γεν. 1912)  πηγή: www.sansimera.gr

*** ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  μέσα   από  Βίντεο  που  ακολουθούν :

~748 * Επιχείρηση δραπέτευσης στις  φυλακές Τρίκαλα 2013: http://youtu.be/thjCCuPAXcQ  ,



~750 * Κατολισθήσεις στην Πίνδο στο  Παλαιοχώρι  Καλαμπάκας  Τρικάλων   2013: http://youtu.be/mb5wN7R0lic ,



~752 * Χημειοθεραπεία χωρίς παρενέργιες  2013: http://youtu.be/S_VwSr8sSYw ,



~*749* Μέθοδος πρόγνωσης  καρκίνου  από  το  σάλιο  2013 :  http://youtu.be/TH73QYm9awo  ,



~*751* Διεθνη διάκριση νέων  Ελλήνων 2013: http://youtu.be/zdPmrARQzQI ,




*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση  γιά  σήμερα :
«Πέφτουν» κορμιά...
***   Έδωσε κίνητρο και… υποσχέσεις ο Ράλλης   :
  Όπως γράφαμε στο χθεσινό ρεπορτάζ, και επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες μας, ο πρόεδρος του ΤΑΠ Καλαμάτα Γιώργος Ράλλης, έδωσε το παρών στη χθεσινή προπόνηση της ομάδας, που πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί στο Δημοτικό Στάδιο. Η επίσκεψή του κάθε άλλο παρά τυχαία ήρθε… Ο πρόεδρος του ΤΑΠ προσπάθησε να δώσει στους ποδοσφαιριστές το επιπλέον κίνητρο που χρειάζεται η Καλαμάτα σε μια περίοδο όπου λείπει το βαθμολογικό ενδιαφέρον, μιας και έχει χαθεί ο στόχος της ανόδου, αλλά και να δώσει απαντήσεις στα ερωτηματικά τα οποία είχαν προκύψει το τελευταίο διάστημα γύρω από το οικονομικό κομμάτι. Υποσχέθηκε ότι παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η διοίκηση και γενικότερα το ποδόσφαιρο, ο αθλητισμός και η κοινωνία, ο ίδιος και τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού γκρουπ, θα επιδιώξουν να καλύψουν σε μεγάλο ποσοστό τις υποχρεώσεις τους. Μ’ αυτό τον τρόπο έλυσε τα ερωτηματικά που υπήρχαν  και έδωσε το κάτι παραπάνω για να διατηρήσει τους παίκτες, ως διοίκηση, επικεντρωμένους στα υπόλοιπα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Βεβαίως, θα πρέπει οι υποσχέσεις να μετατραπούν και σε πράξεις για να έχουν αντίκρισμα.
Από την άλλη και όπως ήταν αρκετά λογικό, ο κ. Ράλλης εξέφρασε κάποια παράπονα για την αγωνιστική απόδοση συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών, ζητώντας μεγαλύτερη προσπάθεια και βελτίωση στα ματς τα οποία απομένουν.
  Ρεπό σήμερα και επιστροφή από αύριο για Μαγούλα
Όσον αφορά τέλος το αγωνιστικό κομμάτι, τη χθεσινή πρωινή προπόνηση ακολουθεί το σημερινό ραντεβού, και η επιστροφή έχει οριστεί για αύριο οπότε και ξεκινά η προετοιμασία για το ματς με τον Αστέρα Μαγούλας. Μοναδική απουσία από τη χθεσινή προπόνηση ήταν αυτή του Σαραντόπουλου, που ακολουθεί πρόγραμμα με θεραπείες, προκειμένου να ξεπεράσει τον τραυματισμό στον τετρακέφαλο.  Ν. Μπ.

*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Καλαμάτας   9-3  (χθές6/4/2013) :
ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟΝ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΔΙΧΤΥΑ 4 ΦΟΡΕΣ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ «ΕΒΓΑΛΑΝ 9ΣΦΑΙΡΟ» ΦΘΑΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ
MEΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Κόκκαλης, Κουλουράς, Δασκαλάκης, Κουρεντζής (55΄ Σταματόπουλος),  Ι. Καλογερόπουλος, Κωνσταντόπουλος, Αργυρόπουλος, Α. Καλογερόπουλος (70΄ Κουκούτσης), Αθανασόπουλος, Τσουλάκος, Χελάς (62΄ Αρβανίτης).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Ζησιμάτος, Αρβανίτης, Κωστέας (46΄ Μπακέας), Μπαλαλάς, Αργάνης, Τσαναλίας, Πουλάκος (62΄ Μπούνας), Τζίφας, Ξυδιάς, Κουρούπης (46΄ Πανταζής), Β. Χελάς.-

****** Αθλητική  Ενημέρωση  χθές  καί  σήμερα   :
 
Για  την  27η  αγωνιστική  στην Σούπερ  Λίγκα :
Σάββατο :
Κέρκυρα - Λεβαδειακός:  1-2  , (1-1) .- ^
Τα γκόλ  :  6΄  Ροτζέριο ,  45΄ Αγρίτης  , 71΄ Κόρμπος ,
Κέρκυρα (Γιάννης Παπακώστας): Αναστασόπουλος, Πετρούσης, Σταμόγιαννος, Αθανασίου, Έντερ, Τσουμάνης, Τσοκάνης, Αγρίτης, Γκέσιος, Λεόν, Κυβελίδης
Λεβαδειακός (Γιάσμινκο Βέλιτς): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Κόρμπος, Ζησόπουλος, Γεωργίου, Λισγάρας, Μεντί, Ροτζέριο, Πόι, Ακόστα, Βασιλείου ,

ΠΑΟΚ-Βέροια  2-0  , (1-0).- ^
Τα  γκόλ : 34΄  Μοκάκε  , 85΄ Αθανασιάδης ,
Βέροια (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Κυριακίδης, Γκιγέρμο, Μοκάκε, Μπαργκάν, Ορέστες, Καλογέρης, Αμαραντίδης, Ιωάννου, Μπερτίν, Ολαϊτάν, Τζημογιάννης
ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Αποστολόπουλος, Λίνο, Κατσουράνης, Σίλντεφελντ, Κάτσε, Λάζαρ, Ολίσε, Καμαρά, Λόρενς, Σαλπιγγίδης

Ατρόμητος  - Άρης    0-1 , (0-0) .-
Τα  γκόλ : 82΄ Τάτος ,
Ατρόμητος (Νίκος Αναστόπουλος): Ράντμαν, Σκόνδρας, Φυτανίδης, Ταυλαρίδης, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Δημούτσος, Σουμπίνιο, Μπρίτο, Ναπολεόνι, Μάντζιος
Άρης (Σούλης Παπαδόπουλος): Διούδης, Καζναφέρης, Πουλίδο, Παπαζαχαρίας, Μαργαρίτης, Οικονόμοπουλος, Τριανταφυλλάκος, Νταμαρλής, Γιαννιώτας, Τάτος, Αγκάνθο ,


*** ΚΥΡΙΑΚΗ  07  Απριλίου 2013 :

~**  Πανθρακικός-ΟΦΗ    3-1  .- ^
Τα γκόλ :  16΄ Λουσέρο  , 23΄ Ιωανίδης , 26΄ Μπαϊκαρά , 82΄ πεν.  Δ. Παπαδόπουλος ,
Αποβολή  με δύο κίτρινες Μακρής ΟΦΗ , Σόουζα κόκκινη με δύο κίτρινες ,
 Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
Κόκκινες: Μακρής (68΄ δεύτερη κίτρινη), Σόουζα (+90΄ δεύτερη κίτρινη)
Κίτρινες: Σερφά, Παπαδόπουλος - Μονιάκης, Μακρής, Σόουζα, Λαμπρόπουλος, Κουρδάκης
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Παύλος Δερμιτζάκης): Κουτσόπουλος, Βαϊρουά (75΄ Μακρυδημήτρης), Καστελάν, Λουσέρο, Σερφά, Μουνάφο, Μπαϊκαρά, Χρήστου (86΄ Ντιόγκο), Σαρακατσάνος, Σκλιοπίδης (65΄ Μίνγκας), Παπαδόπουλος.
ΟΦΗ (Γιάννης Πετράκης): Γουναρίδης, Βερόν, Μονιάκης (75΄ Ροβίθης), Κουρδάκης, Λαμπρόπουλος, Ιωαννίδης, Περογαμβράκης (86΄ Κανούλας), Νύκταρης (56΄ Ζορμπάς), Σόουζα, Μπούρμπος, Μακρής.

~** Αστέρας Τρίπολης-Ξάνθη      0-1 .- ^
Τα  γκόλ : 17΄ Φλίσκας ,

 Διαιτητής: Δασκαλόπουλος (Κορίνθου)
Κόκκινη: Ράγιος (90+5')
Κίτρινες: Ουσέρο, Μπαρτολίνι - Βάλλας, Λοντίγκιν, Ντάνι
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάκης Τσιώλης): Μπαντής, Τσαμπούρης, Μπαρτολίνι, Σανκαρέ, Κοντοές, Φραγκουλάκης (46' Περόνε), Ουσέρο, Ράγιος, Ντε Μπλάσις, Αλβάρες (46' Ναβάρο), Λέντσε (66' Καλαντζής)
ΞΑΝΘΗ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Λοντίγκιν, Κομεσίδης, Γούτας, Βάλλας, Παΐτο, Φλίσκας, Ντιέ (61' Πρίτας), Μαρέν (86' Μάνταλος), Μαρσελίνιο (77' Πλατέλλας), Ντάνι, Σολτάνι.


~** Πλατανιάς-Ολυμπιακός    0-4.-  ^
Τα  γκόλ : 20΄ Αμπτούν  62 ΄ Φουστέρ , 80΄ Μήτρογλου , 93΄ Βλαχοδήμος .-


 Διαιτητής: Α. Κάκος (Κέρκυρας)
Κίτρινες: Τετέ - Φέισα
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Αγγελος Αναστασιάδης): Ζάλουντοκ, Αργυρόπουλος, Στόλερ, Δημήτρης, Κουρτεσιώτης, Αγκιλέρα (71' Δέντσας), Τετέ, Ναζλίδης, Γιάννου (70' Μιρτσέτα), Μπέλιτς, Αναστασάκος (79' Γιακουμάκης).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Μέγιερι, Χολέμπας, Μανωλάς, Κοντρέρας, Μοδέστο, Φέισα, Μασάντο (57' Ιμπαγάσα), Γκρέκο, Φετφατζίδης (57' Φουστέρ), Αμπντούν (73' Βλαχοδήμος), Μήτρογλου.


~* ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-4 .- http://youtu.be/yOL2ScdeaQE  ,
 

~** Παναθηναϊκός-Πανιώνιος    0-0  , (0-0) .- ^
Τα γκόλ : -
Διαιτητής : Κομίνης ,
Παναθηναϊκός (Βονόρτας): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Πίντο, Τριανταφυλλόπουος, Χουχούμης, Βιτόλο, Ζέκα, Σισοκό, Μπαρμπαρούσης(Τοτσέ), Κουίνσι(Ντίνα)  και Φιγκερόα.
Πανιώνιος (Παναγόπουλος): Γιαννακόπουλο, Κούρο, Κολοβό(Οκόουγε), Μενδρινό, Κουλουχέρη, Αραβίδη, Γουνδουλάκη(Τόσκας) , Ρόκας, Σάμαρη(Παναγιωτούδης), Κούρντι, Παντίδο.

~*  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  0-0 : http://youtu.be/nHTLWJDRDvA , 
 









760 ~ ΠΑΟ  :   Κ. Αποστολόπουλος   δηλώσεις: http://youtu.be/Ow1gMCMtqGc ,




761 ~ ΠΑΟ :  Θ.  Ντίνας   δηλώσεις: http://youtu.be/bcAYEz2nPHo ,



755 ~ ΠΑΟ  -ΠΑΝΙΩΝ  0-0  δηλώσεις: http://youtu.be/U0RgaVjTSwc  ,



ΔΕΥΤΕΡΑ
19:30 (Ζωσιμάδες)
ΠΑΣ Γιάννινα-AEK

*** Για  το  πρωτάθλημα  της Β΄ εθνικής στο Ελληνικό ποδόσφαιρο :

01/04/2013 Θρασύβουλος Πανσερραϊκός 0 - 0
32η Αγωνιστική
06/04/2013 Πανσερραϊκός Νίκη Βόλου 0 - 1
07/04/2013 Παναιτωλικός Δόξα Δράμας 2 - 0
07/04/2013 Ηρακλής Καλλονή 0 - 1
07/04/2013 Ολυμπιακός Βόλου Εθνικός Γαζώρου 2 - 0
07/04/2013 Πιερικός Καβάλα 1 - 1
07/04/2013 Αναγέννηση Γιαννιτσών Παναχαϊκή 0 - 1
07/04/2013 Απόλλων Σμύρνης Βύζας Μεγάρων 1 - 0
07/04/2013 Αναγέννηση Επανωμής Θρασύβουλος 2 - 5
07/04/2013 Ηρακλής Ψαχνών Φωκικός 1 - 1
07/04/2013 Εργοτέλης Λάρισα 0 - 0


***  Για  την Γ΄ εθνική  Στο  Νότιο Όμιλο  :
Football League 2 - 1ος Ομιλος :
20η Αγωνιστική
03/04/2013 Προοδευτική Αχαρναϊκός 2 - 1
03/04/2013 ΑΟ Γλυφάδα Κόρινθος 1 - 1
03/04/2013 Αστέρας Μαγούλας Φωστήρας 2 - 1
03/04/2013 Πανηλειακός Παναιγιάλειος 1 - 0
03/04/2013 Επισκοπή Καλαμάτα 3 - 1
03/04/2013 Εθνικός Αστέρας Χανιά 0 - 3
***   
ASTERAS ARFARON
 ***  Α΄ Τοπικό  ΕΠΣΜεσσηνίας  27η  αγωνιστική  :
  Σάββατο   6  Απριλίου  2013    :
Μεσσηνιακός – Ολυμπιακός Καλαμάτας   9-3 .- ^
Αίαντας Καλαμάτας – Κυπαρισσία  1-0 .- ^
Ομόνοια – Απόλλων Καλαμάτας 0-0 .- ^
  Κυριακή 7 Απριλίου – 5.00 μ.μ.
 Μεθώνη – ΑΟ Φαραί   2-1 .- ^
ΑΕ Αβίας – ΑΟ Διαβολιτσίου 0-0 .- ^
Δώριο – Ασπρόχωμα   0-0 .- ^
Αστέρας Αρφαρών – Σπερχογεία  2-1 .- ^
Απόλλων Πεταλιδίου – Τέλος Άγρας  2-3 .- ^
ΟμάδαΒαθμοίΑγώνεςΝίκεςΙσοπαλίεςΉττεςΥπέρΚατά
1. ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ.692722329623
2. Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ532715843922
3. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 482714674338
4. Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ462714495239
5. Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ 382791173833
6. Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ 3727114124144
7. ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ3727114123743
8. ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ 3727114123540
9. ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 36279993637
10. Α.Ο. ΦΑΡΑΙ3627106113237
11. Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ 322771192935
12. Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ 312794143850
13. Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ302779113444
14. ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ282777132840
15. Α.Ε. ΑΒΙΑΣ 262775152846
16. ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ 142735192964
***  Β΄ Τοπικό  ΕΠΣΜεσσηνίας  26η  αγωνιστική  :
Σάββατο 6 Απριλίου  – 5.00  μ.μ.
 Ανδρούσα – Πανιώνιος  1-1 .- ^
Πανθουριακός – Νέος Άρις  1-0 .- ^
Ολυμπιακός Ανάληψης – Ακρίτας Κορώνης  2-1 .-^
Στενωσιά – ΑΠΣ Δήμου Παπαφλέσσα 2-4 .- ^
ΠΑΟ Καλλιθέας  - Χανδριναϊκός   2-1 .- ^
Θύελλα Χαρακοπιού – Τσικλητήρας Πύλου   3-2 .- ^
Παπαφλέσσας Χώρας – Μιλτιάδης  2-3 .- ^
Ηρακλής Καλαμάτας – ΑΟ Χατζή  5-2 .- ^
ΑΕ Λογγάς – Δόξα Καλαμάτας   2-2 .-^
 Κυριακή 7 Απριλίου – 5.00 μ.μ.
 ΑΟ Πατίστα – Ηρακλής Κυπαρισσίας  5-2.-
Νίκη Πλάτης – Κεραυνός Καλαμάτας   0-2 .- ^
Παναθηναϊκός Καλαμάτας – Αστέρας Βαλύρας 1-1 .- ^
Μάνεσι – Ατρόμητος Πλατέος  2-0 .- ^
Ρεπό: Αστέρας Μικρομάνης

Στο προπαιδικό της ΕΠΣΜεσσηνίας Κυριακή 7/4/2013:
Εθνικός Μελιγαλά - Αστέρας  Αρφαρ'ων   2-2 .- ^

*** Για  την Α1  στο  Έλληνικό μπάσκετ :
Αρης  -  ΚΑΟΔ  85-73 .-^
ΑΓΟΡ - Ίκαρος Καλλιθέας  68-66 .-^
Κολοσσός Ρόδου  - Περιστέρι  77-67 .- ^
Πανιώνιος - Απόλλων Πατρών    80-78 .-^

~** ΑΘΛΗΤΙΚΗ   ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  του Σ/Κ  :

760 ~ ΠΑΟ  :  Ο  νεαρός  ποδοσφαιριστής  Κώστας  Αποστολόπουλος   σε δηλώσεις: http://youtu.be/Ow1gMCMtqGc ,



761 ~ ΠΑΟ : Ο νέος  ποδοσφαιριστής   Θανάσης  Ντίνας  σε  δηλώσεις: http://youtu.be/bcAYEz2nPHo ,



755 ~ Παναθηναϊκός ΑΟ  -ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ   0-0  φάσεις  αγώνα καί  δηλώσεις: http://youtu.be/U0RgaVjTSwc  ,



~**767 Αστέρας   Τρίπολης - Ξάνθη 0-1   γκόλ καί φάσεις από αγώνα : http://youtu.be/PgwLnAWOvhk ,



~**768 Αστέρας   Τρίπολης - Σκόντα Ξάνθης επίμαχη φάση  με  σχολιασμό : http://youtu.be/NUxgNBpUdRk ,



~**764  ΠΑΟΚ  Θεσσαλονίκης -ΒΕΡΟΙΑ  2-0  γκόλ – φάσεις από  αγώνα : http://youtu.be/R4zlg_hWSRg ,



~**766  ΠΑΟΚ -ΒΕΡΟΙΑ  2-0 φάση του  πέναλτι: http://youtu.be/8ih9sSAmnKo ,



~**762  ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  Χανίων - Ολυμπιακός ΣΦΠ  0-4  φάσεις – γκόλ  του  αγώνα : http://youtu.be/nMn4bozmjlQ  ,



~** 763 Πλατανιάς - ΟΣΦΠ  0-4  Οι επίμαχες φάσεις καί μη  καταλογιθέντος πέναλτι  στον αγώνα : http://youtu.be/ujx0gAYQK8o ,


~** 769 Ατρόμητος. - Άρης Θεσσαλονίκης  0-1  Σχόλια διαιτησίας γιά  διαιτησία : http://youtu.be/s3p758hoeCI  ,



~** 770 Ατρόμητος -Άρης  0-1  επίμαχες φάσεις  του  αγώνα με σχολιασμό :  http://youtu.be/QowDuxl7LpU  ,



~** 771 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ -  ΑΡΗΣ  Σχόλια  και  κρίσεις αδιακρίτως :   http://youtu.be/r1ulJs59j8Y ,

Η  βαθμολογία  στην κορυφή 2ο αγωνιστικές πρίν το τέλος 2012-2013 :
Η  βαθμολογία  στην ουρά της Σούπερ Λίγκας :
Η  Σκόρερ  στο  Ελληνικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα :
Η πρό-τελευταία  αγωνιστική :  

~ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ ΜΑΣ  ΚΑΙ ΤΙΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΣ …..ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ … :    

http://www.youtube.com/stamos01 , =   2439 video ,-    
  snstam@gmail.com  .-    
                                                                                                          
  http://www.youtube.com/stamatios01 , =      833 video.-  
 stamoskal@windowslive.com .-  
                                                                                             
  http://www.youtube.com/vlasiskal   , =            830   video.-     
 vlasiskal@gmail.com .-    
                                                                                                        
ΣΥΝΟΛΟΝ :                                 4102    αναρτήσεις      

~**    www.sansimera.gr   ,     http://www.kairos.gr   ,    http://www.seismoi.gr/  ,   www.in.gr , http://www.newsbeast.gr  ,
***
 ~**  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013 .-
~**  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες 28 Μαρτίου 2013 .-
  ~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/03/29-2013.html , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή 29  Μαρτίου  2013 .-
~**  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/03/30-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  30  Μαρτίου  2013 .-
~**  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/03/31-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 31 Μαρτίου 2013 .-
~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2013  :
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/04/01-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 01 Απριλίου 2013 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/04/02-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημερωσης  Τρίτη  02  Απριλίου  2013.- 
~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/04/02-2013.html  , ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ Θέματα υγείας 02 Απριλίου 2013 .-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/04/03-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03 Απριλίου 2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/04/04-2013.html  , ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ - Θέματα υγειας Πέμπτη 04 Απριλίου 2013.-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/04/to-04-2013.html , To  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη 04 Απριλίου  2013.-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/04/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή 05  Απριλίου  2013 .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/04/05-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 05 Απριλίου 2013.-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/04/05-2013.html?spref=fb , Γ΄ Χαιρετισμοί Παρασκευή 05 Απριλίου 2013 στην Ι.Μ. Παναγία Μαλεβή Αγίου Πέτρου Αρκαδίας .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/04/06-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  06 Απριλίου  2013 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/04/07-2013.html , Το  Κυριακάτικο  αγιάζι  της  ενημέρωσης 07  Απριλίου   2013 .-

 




 *** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ …..

~* * http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html , Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html , Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html , Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html , Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html , Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html , Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.html ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10 Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html ,  ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις .....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή , Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ  ΖΟΥΜΕ  ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ  ΕΛΛΑΔΑ  :
Τετάρτη 27 Μαρτίου  2013 .-  (12α)

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~* http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες 28 Μαρτίου 2013 .-

  ΒΙΝΤΕΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ γιά σήμερα
Παρακολουθούμε  την  γέννα  που  κάνει   η  γάτα  μας  :
717   Έτοιμη γιά  γέννα  η  γάτας  μας  06-04- 2013¨: http://youtu.be/_5vzthdt7ls ,
 
715  Φροντίδα γάτας στο πρώτο της  παιδί μετά γέννα  2013: http://youtu.be/R0drda0OhZ0 ,
 
716  Φροντίδα γάτας στο πρώτο της  παιδί  2013¨: http://youtu.be/B_t1WWcomjw ,
 
713  Γέννα  γάτας  2013 : http://youtu.be/GjwYOIBcFT8 ,
 
714  Διαδικασίες  γάτας  μετά την γέννα 2013 : http://youtu.be/wod88W766bE  ,
 
718  Η γάτα γεννά το 2ο  παιδί- γατί της  2013 η  διαδικασία ...: http://youtu.be/KcRWan2CxHQ  ,
Ήρθαν  τα Χελιδόνια 2013 : http://youtu.be/50cvSGXlTIU ,
 

721 .  Η Γάτα  γεννά  για τρίτη  φορά  2013 Παρακολούθηση μιά  γάτα  να  γεννάει : http://youtu.be/9cmh_Egcunk  ,
 

Γάτα  τέλος εγκυμοσύνης  2013 : http://youtu.be/ZSCzz9Lcc4Q ,

Η  γάτα  με τα  γατάκια  της 2013 :
http://youtu.be/1WoU-ZOwxW8 ,  


***  Φωτογραφίες  από τον Άγιο  Φλώρο  Αρφαρών  Καλαμάτας  Ν. Μεσσηνίας : stamos01
snsarfara 2013 :


 ~*** ΑΓΙΟΣ ΦΛΩΡΟΣ. :

Ο 'Aγιος Φλώρος είναι ένα χωριό 294 κατοίκων με πανέμορφη βλάστηση, 20 χλμ. βορειοδυτικά της Καλαμάτας και μόνο 3 χλμ βορειοδυτικά του Αρφαρά, χτισμένο στις όχθες του ποταμού Παμίσου. Είναι πεδινή περιοχή με έκταση 820 στρεμμάτων. Οι κάτοικοι του χωριού είναι 294. Λίγα χωριά στη Μεσσηνία είναι τόσο γνωστά όσο ο 'Aγιος Φλώρος. Το πρώτο μεγάλο χωριό στο κατέβασμα για Μεσσηνία πέρασμα - σταθμός. Εκεί οι πηγές του Παμίσου, εκεί το ιστορικό πλατάνι του. Ένα χωριό που σχεδόν αγνοούμε το εσωτερικό του.-



·         Ξενάγηση στις πηγές Αγίου Φλώρου
 
Ξενάγηση στις πηγές Αγίου Φλώρου
Ένα από τα πιο γνωστά, όμορφα και ιδιαίτερα χωριά της Μεσσηνίας, ο Άγιος Φλώρος, αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για όλους όσους θέλουν να ξεφύγουν από την πολύβουη πόλη, το καθημερινό στρες και το καυσαέριο. Χτισμένο στις όχθες του ποταμού Παμίσου, το γραφικό και καταπράσινο αυτό χωριό σας περιμένει να απολαύσετε τις ομορφιές του.
Ο Άγιος Φλώρος βρίσκεται μόλις 20 χλμ βορειοδυτικά της Καλαμάτας και έχει 294 κατοίκους. Έχει ως σήμα κατατεθέν τον ποταμό Πάμισο και τον ιστορικό πλάτανο, ο οποίος συνδέεται με σοβαρά ιστορικά γεγονότα της περιοχής κατά τον 17ο και 18ο αιώνα. Το όνομα του χωριού οφείλεται σε ένα ξωκλήσι των Αγίων Μαρτύρων Φλώρου και Λαύρου, το οποίο ήταν χτισμένο κοντά στον σημερινό ναό Αγίου Φλώρου.
Στις πηγές του Αγίου Φλώρου η φύση οργιάζει! Ένα καταπράσινο τοπίο με πλούσια βλάστηση και πολλά νερά ξεπροβάλλει μπροστά στα μάτια του επισκέπτη. Στην περιοχή υπάρχει, επίσης, ιχθυοτροφείο, στο οποίο καλλιεργούνται πέστροφες, τις οποίες μπορούμε να απολαύσουμε στο εξοχικό κέντρο το οποίο βρίσκεται εκεί.
Δείτε παρακάτω λίγες εικόνες του χωριού του Αγίου Φλώρου και του ποταμού Παμίσου, οι οποίες σίγουρα θα σας πείσουν να επισκεφθείτε την περιοχή. Άλλωστε, μιλάμε για απόσταση περίπου μισής ώρας από την Καλαμάτα και δύο ωρών από την Αθήνα. Ιδανικός προορισμός για το Σαββατοκύριακο... Φωτό κ βίντεο:Facebook -YouTube:πηγές Αγίου Φλώρου

ΡΟΜΑΝΤΖΑ
ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΟ- ΕΞΟΧΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Σε ένα από τα πιο ωραία φυσικά τοπία της Μεσσηνίας , στο χωριό Άγιος Φλώρος, διπλα στις πηγές του ποταμού παμισου, δημιουργήσαμε το ιχθυοτροφειο πεστροφας και το εξοχικό κέντρο "Η Ρομάντζα".
Περιηγηθειτε στις όχθες του ποταμού Παμισου και ελάτε να απολαύσετε την πεστροφα ψημενη με τέχνη η καπνιστη αλλά και άλλες υπέροχες γεύσεις της κουζιινας μας!
Απολαυστε ακόμα κάτω από τα πλατάνια τον καφε και το παγωτό σας...
Ιδανικό περιβάλλον για γάμους,βαπτισεις και για όλες τις εκδηλωσεις στον εσωτερικό και εξωτερικό μας χώρο σε προσιτές τιμές!
Χειμερινή περίοδος : Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
Καλοκαιρινή περίοδος :Κάθε Βράδυ
Η ΡΟΜΑΝΤΖΑ
ΓΕΩΡΓΟΥΝΤΖΟΣ ΗΛΙΑΣ
Τηλ: 2721052394-Κιν :6974054507
ΑΓΙΟΣ ΦΛΩΡΟΣ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Facebook k YouTube : Πηγές Αγίου Φλώρου



















***  ΦΩΤΟ-ΑΛΜΠΟΥΜ :





 




















 

Δεν υπάρχουν σχόλια: