ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Το Δευτεριάτικο αγιάζι της ενημέρωσης 10 Ιουνίου 2013

Το Δευτεριάτικο  αγιάζι της ενημέρωσης 10  Ιουνίου  2013  :
ΚΑΛΗ  ΕΒΔΟΜΑΔΑγιά όλους  μας


*** Η  σημερινή  εφημερίδα ενημέρωσης με Μεσσηνιακά καί Άλλα :



 ** ΚΑΛΗΜΕΡΑ  ΣΕ ΟΛΟΥΣ :ΚΡΙΣΣ ΚΡΑΣΣΑΣ :     https://www.youtube.com/watch?v=SdcWr20DSQQ&feature=player_embedded ,

*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA Καλαμάτας MESSINIAS 
~**  https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias/photos_stream ,= Φωτογραφίες .- 
***  Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !

*** 

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ
'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)
1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...
2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.
3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»
Το email μας tolimeri@gmail.com
ΖΩ ΤΗΝ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΟΤΙ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ , ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΣ Ή ΜΕΓΑΛΟΣ ΙΣΧΥΡΟΣ Ή ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΑ Ή ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΤΑΙ ΜΕ ΙΣΧΥΡΗ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ΜΙΑΣ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ!

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

11.6.13   Το τελευταίο 24ωρο του φασισμού

  

 

Ας υποθέσουμε ότι κάποιο άγνωστο προς το παρόν, μείζονος εθνικής (λέμε τώρα) σημασίας γεγονός προασπίζει ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος με την συνέργεια του συνονόματου Αντώνη Μανιτάκη αποφασίζει ένα 24ωρο μετά την νέα άφιξη της τρόικας να κλείσει εντός 24 ωρών την δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Ας το υποθέσουμε, λέμε, επειδή αυτή η απόφαση συμπίπτει με την κήρυξη του διαγωνισμού πώλησης ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ ως άγονου, πράγμα που δραματικά επιβεβαιώθηκε από την εσπευσμένη ανεύρεση του ευρωπαϊκού δεκανικίου που λέγεται Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, ο οποίος ήρθε στην Αθήνα για να πει στα έκπληκτα αυτιά μας ότι μπορεί και να φταίει η Κομισιόν, η Ευρωκυβέρνηση δηλαδή, για την “αποτυχία” του διαγωνισμού. Ας σημειώσουμε εδώ, ότι σαν να ήταν όλοι οι δημοσιογράφοι χρυσόψαρα σε διατεταγμένη υπηρεσία χθες, τόνιζαν και ξανατόνιζαν πόσο φιλέλληνας είναι ο Γιούνκερ και πόσο βοήθησε την Ελλάδα από την αρχή της κρίσης. Ξέχασαν λες ποιος είπε την φράση “The game is over. We need serious statistics” το 2009, αμέσως μόλις ανέλαβαν οι Ζορό της κάθαρσης Παπανδρέου - Παπακωνσταντίνου και εντός 24ώρου “ανακάλυψαν” ότι το έλλειμμα ήταν τόσο αντί τόσο… Τόσο γρήγορα “πείστηκε” o κύριος Γιούνκερ ότι τα ψέματα τα έλεγαν οι Σημίτης-Καραμανλής… Τέλος πάντων, ας πούμε ότι κι αυτό μπορεί να έχει μια εξήγηση εθνικής σημασίας, αφού πολλά παίζονται σήμερα κλπ κλπ.
Υποθέτωντας λοιπόν ότι οι Σαμαράς-Μανιτάκης έδρασαν φασιστικά (πράξη νομοθετικού περιεχομένου) για κάποιο ανώτερο καλό, (άγνωστο σήμερα σε μας) και υπέρ του δημόσιου συμφέροντος, τότε παραμένει ένα μικρό ερώτημα: τι νόημα είχε το υβρεολόγιο και ο οχετός των συκοφαντιών και ο χείμαρρος των παραπλανήσεων των δυο προαναφερόμενων πολιτικών που εκστομίστηκε μέσα από το αρμόδιο στόμα του εκφωνητή Σίμου Κεδίκογλου; Πάλι φταίνε οι εργαζόμενοι; Πάλι θα μας σώσει η κυβέρνηση; Πάλι θα “πληρώσουμε λιγότερα” (με τον νέο φορέα), ώστε να ευχαριστηθούμε που κάποιος χάνει την δουλειά του; Πάλι θα αναβαθμιστούμε; Πάλι θα γίνουμε εφάμιλλοι των καλυτέρων ευρωπαϊκών – συγγνώμη, των καλυτέρων κρατών παγκοσμίων; Πάλι θα αναλάβει την αξιοκρατία ο ΑΣΕΠ; Πάλι υπήρχαν “προβλήματα” που τα δημιούργησαν οι από κάτω και όχι οι από πάνω; Πάλι χρειαζόμαστε εξορθολογισμό; Και όντως, πάλι υπήρχε τέτοιο ζήτημα; Συγγνώμην και πάλι, αλλά από το 1823 πάνε ακριβώς 190 χρόνια δυτικού φιλελληνισμού, εθνικών συκοφαντιών και εκσυγχρονισμού του ραγιά που άξαφνα έγινε πολίτης, αλλά όχι ακόμα όσο πρέπει…
Ας μην μπούμε σε επί μέρους θέματα σχετικά με την επιχορήγηση της ΕΡΤ κλπ κλπ Ας σημειώσουμε μόνον ότι μέσα στον ολοκληρωτισμό της ενημέρωσης, η ΕΡΤ προσπάθησε μετά τα μνημόνια να περάσει κάποια μηνύματα, έμμεσα, αφού άμεσα δεν είχε την δυνατότητα. Αλλά ούτε κι αυτό είναι το μείζον τούτη τη στιγμή. Ετούτη την στιγμή το μείζον ίσως είναι να αναλογιστούμε ποιος πίσω από τους Σαμαράδες, τους Παπανδρέου και όλους τους άλλους, εκστομίζει τα περί “τεμπέληδων, επίορκων, κοπανατζήδων και όλοι μαζί τα φάγαμε”, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα και βιάζοντας την κοινή λογική. Ας υποχωρήσει πια η παραφροσύνη του αυτομαστιγωτικού εκσυγχρονιστικού οράματος που μόνον τον κυβερνητικό φασισμό εκτρέφει και σε αδιέξοδα οδηγεί. Σε ένα 24ωρο δεν απολύονται μόνον 2.500 εργαζόμενοι. Σε ένα 24ωρο ιδιωτικοποιείται σε σημαντικό βαθμό ο δημόσιος βίος μας. Γιατί; Για να αυξηθεί το δημόσιο χρέος των τεμπέληδων; Εκχώρησαν οι “τεμπέληδες” κανένα δικαίωμα στον πρωθυπουργό να ορίζει την ζωή μας εντός 24ώρου με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου; Κι αφού κάθε τροϊκανή επιθυμία είναι “για το καλό μας”, τότε γιατί επαναλαμβάνει ασταμάτητα τα ψέματα και τις έξωθεν οργανωμένες ύβρεις;
11.6.2013
Στέργιος Ζυγουρας
 
 
*** ΓΕΙΤΟΝΑ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΛΟ ΤΑΞΕΙΔΙ...........ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ!!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ! ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΥΘΥΝΗ! ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΣΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ! ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΣΟΙ ΛΕΝΕ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ!!
"Η έλλειψη καλλιέργειας της νεολαίας των Αρφαρών σε όλο του το μεγαλείο... Υπεύθυνη η Κοινωνία των Αρφαρών εξ ολοκλήρου όπως γράφει από την Αυστραλία ο Dimitri Burns"...
Χθες το μεσημέρι 10 Ιουνίου 2013 δύο 17χρονα παιδιά κάνοντας κόντρες με τα χωρίς άδειες μηχανάκια στον δρόμο από Αρφαρά προς Άγιο Κωνσταντίνο στην στροφή του Αγίου Νεκταρίου σκότωσαν (ακαριαία) σε σύγκρουση με το μηχανάκι τον συμπατριώτη μας Θανάση Βασ. Πολυχρόνη...
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΦΑΡΑΙΟΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ!!                            Α.Χ.Γ.

*** Τέλη Ιουνίου οι πρώτοι καρποί του «φρούτου της ευτυχίας» στη Μεσσηνία
~ Το «φρούτο της ευτυχίας», το Goji Berry, θα δώσει τους πρώτους καρπούς της υπερτροφής στην Goji Berry Φάρμα που-με αγάπη και φροντίδα- έχουν δημιουργήσει στο Λαγκούβαρδο Γαργαλιάνων ο Παναγιώτης Τσαγκάνης και ο Παναγιώτης Καμπύλης.
Η καλλιέργειά τους, ελληνικού Goji, είναι η πρώτη στην περιοχή και, μάλιστα, σπορόφυτη, από τους ίδιους, οι οποίοι διαθέτουν και φυτώριο, διαθέτοντας σε όλη την επικράτεια δέντρα παραγωγής τους.
Αγρότες προοδευτικοί, με ανήσυχο πνεύμα, αναζητήσεις για καινούργιες λύσεις και καινοτομίες, όπως έπιναν τον καφέ τους πριν από λίγα χρόνια τους ήρθε η ιδέα για την καλλιέργεια Goji Berry! Έψαξαν, ρώτησαν, έμαθαν και αποφάσισαν να ασχοληθούν με την καλλιέργεια και παραγωγή ελληνικού Goji Berry! Σε 4 στρέμματα περίπου, στις 10 Απριλίου 2012, φύτεψαν τα σπορόφυτα δέντρα τους και υπολογίζουν περί τα τέλη Ιουλίου να κόψουν τους πρώτους καρπούς, με την παραγωγή, σε αυτό το αρχικό και πολύ πρώιμο στάδιο, να εκτιμάται γύρω στον ενάμιση τόνο!
Το γεγονός, δε, ότι από τον πρώτο κιόλας χρόνο παίρνουν καρπούς, τους δίνει αισιοδοξία για το μέλλον.
Το Goji Berry είναι ένα φρούτο που παράγεται από δύο πολύ συγγενικά μεταξύ τους είδη: το Lycium barbarum και το L. Chinense. Είναι ενδημικά είδη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ασίας. Τα είδη του Goji είναι φυλλοβόλα, πολυετή φυτά, με ξυλώδη κορμό και φτάνουν σε ύψος από 1 μέχρι 4 μέτρα. Το φυτό είναι γνωστό εδώ και αιώνες στην Κίνα και στην περιοχή του Θιβέτ. Στη, δε, Κίνα αναφέρεται στις λαϊκές παραδόσεις από το 2.800 π.Χ.
Οι καρποί του παραδοσιακά θεωρούνται υπερτροφή και πιστεύεται πως προμηθεύουν τον οργανισμό με την απαραίτητη ενέργεια για τις καθημερινές του ανάγκες, ακόμα και σε συνθήκες στρες, ενώ είναι μια από τις πλουσιότερες φυσικές πηγές θρεπτικών συστατικών!
Εμείς επισκεφθήκαμε το πρωί της Παρασκευής την καλλιέργεια στο Λαγκούβαρδο και συζητήσαμε με τον Παναγιώτη Τσαγκάνη και τον Παναγιώτη Καμπύλη για την απόφασή τους να ασχοληθούν με το Goji, την παραγωγή, τις προοπτικές, ενώ δοκιμάσαμε και φρούτα, με τη γεύση τους να είναι, πραγματικά, ιδιαίτερη και εντυπωσιακή!
Όπως είπε ο Παναγιώτης Τσαγκάνης, «ασχολούμαστε γύρω στα 4 χρόνια με αυτή τη δουλειά. Τα πρώτα χρόνια ήτανε training και από το δεύτερο έτος και μετά, εφόσον μάθαμε αρκετά πράγματα για το φυτό, μπήκαμε στο θέμα της καλλιέργειας και του φυτωρίου γενικότερα. Η καλλιέργεια δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις. Είναι μια καλλιέργεια που, όπως όλες οι άλλες, έχεις τις δυσκολίες της, προσβάλλεται από ασθένειες, ενώ χρειάζεται οπωσδήποτε νερό. Γράφονται πολλά σε sites, ότι δε χρειάζεται νερό και αντέχει στις ξηρασίες. Αυτά δεν ισχύουν σε καμία περίπτωση, γιατί φυτό χωρίς νερό δε γίνεται.
Όσον αφορά στον καρπό, ζήτηση μεγάλη υπάρχει και στην ελληνική αγορά, τουλάχιστον εμάς μας έχουν ενοχλήσει ήδη 5 – 6 έμποροι για τη διάθεση του καρπού. Οι τιμές είναι πολύ ικανοποιητικές. Πιστεύω ο Έλληνας παραγωγός θα πάρει από 7-8 ευρώ το κιλό, στον αποξηραμένο καρπό, και γύρω στα 10-12 ευρώ στο νωπό καρπό. Βέβαια, υπάρχει και το ενδεχόμενο να προωθήσουμε το προϊόν στην αγορά μόνοι μας, οπότε θα έχουμε πολύ περισσότερο κέρδος απ’ ό,τι αν το δώσουμε σε κάποιον έμπορο.
[…] Αυτά τα φυτά είναι τώρα ενάμισι έτος περίπου που τα έχουμε βάλει. Πέρυσι, στις 10 Απριλίου, τα φυτέψαμε. Από σπόρο! Ασχολούμαστε μόνο με σπορόφυτα – είναι σημαντικό αυτό –, γιατι τα μοσχεύματα δεν έχουν δείξει καλά στοιχεία. Επίσης, και τα εισαγόμενα φυτά δεν έχουν δείξει καλά στοιχεία, ενώ κυκλοφορούν πάρα πολλές ασθένειες, οι οποίες είναι δύσκολο να καταπολεμηθούν, ακόμη και με φυτοφάρμακα. Τα ελληνικά σπορόφυτα είναι τα καλύτερα».
Για την ιδέα τους ανέφερε: «Ήρθε μια μέρα στον καφέ που πίναμε. Συζητούσαμε τι άλλο να κάνουμε. Μας αρέσει το καινούργιο. Προσπαθούμε να βρίσκουμε λύσεις καινούργιες, καινοτομίες και έχουμε ανησυχίες πάνω στη δουλειά μας, και εφόσον είχαμε στο μυαλό μας αυτό, το κάναμε. Το φυτό αυτό, πιστεύω, έχει τις καλύτερες προοπτικές, από πολλές πλευρές».
Με χαρά, δε, επισήμανε: «Γύρω στις 20 Ιουνίου θα πάρουμε τους πρώτους καρπούς και είμαστε σε πολύ πρώιμο στάδιο, υπάρχουν και καρποί που ήδη έχουν γίνει. Η ποικιλία μας είναι το Lycium barbarum. Μία από τις πολλές ποικιλίες. Διαλέξαμε αυτή, γιατί έχει γλυκό καρπό και στοιχεία υψηλής παραγωγικότητας».
Με τη σειρά του, ο Παναγιώτη Καμπύλης σημείωσε: «Έχουμε βάλει γύρω στα 4 στρέμματα και ευελπιστούμε στην πορεία να τα κάνουμε 12. Θα δούμε πώς θα πάει, γιατί ό,τι ξεκινάει, στην αρχή χρειάζεται σκέψη. Ευελπιστούμε, μετά από κάποια χρόνια, να έχουμε μια πολύ σημαντική παραγωγή. Πρέπει να αγαπάς αυτό που κάνεις για να μπορείς να πετύχεις. Αν κάνεις καλλιέργεια με σκοπό μόνο την παραγωγή και το κέρδος, χωρίς να το αγαπάς και να το φροντίζεις, δεν πρόκειται να κάνεις τίποτα. Πιστεύω ότι, με θέληση τη δική μας, με αγάπη και με δουλειά, θα έχουμε ένα θεμιτό, ένα καλό αποτέλεσμα. Οι καιροί είναι δύσκολοι, υπάρχει κρίση, αλλά πιστεύουμε ότι θα πάμε καλά. Είμαι αισιόδοξος».
Όπως προαναφέρθηκε, είναι η πρώτη και μόνη καλλιέργεια Goji στην περιοχή αλλά και σε ολόκληρη τη Μεσσηνία, με τον κ. Καμπύλη να σημειώνει: «Στη Μεσσηνία, απ’ ό,τι ξέρω, δεν υπάρχει άλλη τέτοια καλλιέργεια. Στην περιοχή μας εδώ σίγουρα δεν υπάρχει. Στο Goji Berry είμαστε οι πρώτοι, οι πιο τολμηροί, θα έλεγα. Οι κάτοικοι εδώ και οι παραγωγοί, όταν τα βάζαμε, μας ρωτούσαν τι κάνουμε και τι είναι αυτό που πάμε να κάνουμε.
Υπάρχει, πάντως, μεγάλο ενδιαφέρον από εταιρείες και εμπόρους για το προϊόν. Θέλουν να πάρουν ελληνικό Goji, γιατι δεν υπάρχει στην αγορά. Υπάρχει ενδιαφέρον απ’ όλη την Ελλάδα. Ο καρπός προωθείται στην αγορά και νωπός, σε συσκευασία, - νωπός διατηρείται γύρω στις 10 – 12 μέρες, ακόμα και στο ψυγείο, και πρέπει να καταναλωθεί γρήγορα- και αποξηραμένος, που μπορεί να διατηρηθεί έτσι και ενάμιση χρόνο».
Παράλληλα με την καλλιέργεια, οι ίδιοι έχουν και φυτώριο Goji Berry, με σπορόφυτα, για τα οποία υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και ήδη διαθέτουν δέντρα σε όλη την Ελλάδα.
Για πληροφορίες σχετικά με τη Goji Berry Φάρμα μπορείτε να επισκέπτεστε την ηλεκτρονική της σελίδα http://www.gojiberryfarm.gr και να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 6958492060 και 6946019271.  Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Κουκούτσης: "Θα το κάνουμε το φεστιβάλ 3 & 4 Αυγούστου και θα σας κάψουμε όλους" (βίντεο)
 Νέο προκλητικό παραλήρημα από βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Ο Μιχάλης Αρβανίτης και ο Δημήτρης Κουκούτσης μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στην Πάτρα ξεπέρασαν τα όρια.
Αναφερόμενος στο φεστιβάλ που διοργανώνει η Χρυσή Αυγή στην Καλαμάτα ο βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Κουκούτσης ,μεταξύ άλλων, δήλωσε "Θα το κάνουμε το φεστιβάλ 3ης και 4ης Αυγούστου και θα τους κάψουμε όλους, και ας τολμήσει κάποιος να έρθει απέναντι μας"
Δείτε αναλυτικά το βίντεο από τον τηλεοπτικό σταθμό του Alpha.  πηγή: enikos.gr     Video: 



***  Η βελτίωση της γέφυρας στο Λαγκούβαρδο θα τερματίσει την ταλαιπωρία των οδηγών
            Τέλος στην ταλαιπωρία που προκαλούσε στους διερχόμενους από τη γέφυρα του Λαγκούβαρδου η όποια κακοκαιρία, που καθιστούσε αδύνατη τη διάβαση του συγκεκριμένου σημείου, αναμένεται να βάλει η εργολαβία, που θα ξεκινήσει να υλοποιείται πολύ σύντομα, μόλις υπογράψει τη σύμβαση ανάθεσης έργου με τον ανάδοχο, που του στάλθηκε την περασμένη Τετάρτη, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης.
Στόχος της εργολαβίας είναι μέχρι τις αρχές του Σεπτέμβρη να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του μεγάλου τεχνικού έργου, του κιβωτοειδούς οχετού διαστάσεων 6 μέτρων πλάτους, μήκους 30 μέτρων και ύψους 3 μέτρων, και ο αγωγός τόσο μεγάλων διαστάσεων κρίθηκε αναγκαίος, αφού υπολογίστηκε όγκος νερού 112 κυβικών μέτρων το δευτερόλεπτο.
Η συμβατική προθεσμία για την ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού έργου, είναι οκτώ μήνες.
Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 480.000 ευρώ για την κατασκευή του τεχνικού έργου και νέου δρόμου μήκους 300 μέτρων.
  Τα σημερινά δεδομένα
Ο συγκεκριμένος δρόμος (Φιλιατρά- Μάραθος- Ρωμανός) συνδέει τις περιοχές των Φιλιατρών, της Αγίας Κυριακής και του Μαράθου, διασχίζει αγροτικές περιοχές με εντατικές καλλιέργειες και διοχετεύει την τουριστική κίνηση στις παραλίες της περιοχής, αλλά και στις μεγάλες εγκαταστάσεις. Ο κυκλοφοριακός της φόρτος είναι σχετικά μεγάλος το χειμώνα και πολύ μεγάλος το καλοκαίρι, αφού, εκτός των παραπάνω, εξυπηρετεί τις ανάγκες διακίνησης εξαγώγιμων αγροτικών προϊόντων, τις ανάγκες κυκλοφορίας των αγροτικών μηχανημάτων, επισκεπτών και τουριστών.
Το πλάτος του δρόμου κυμαίνεται μεταξύ 5,50 και 6 μέτρων, ενώ στην επίμαχη περιοχή η χάραξη της οδού είναι κάκιστη και δυσχεραίνει την κυκλοφορία, αυξάνοντας αρκετά τα ατυχήματα, ενώ το υφιστάμενο τεχνικό έργο είναι στην ουσία ανύπαρκτο, με αποτέλεσμα να μην παροχετεύονται τα νερά μέσα από αυτό, αλλά να κατακλύζουν την επιφάνεια της οδού και να αποκλείουν την κυκλοφορία.
  Αλλαγές
Με το νέο τεχνικό θα υπάρχει και καινούργια χάραξη του δρόμου, με εξομάλυνση των στροφών στον υφιστάμενο. Η χάραξη ξεκινά αμέσως μετά τη δεξιά στροφή στην κατεύθυνση από Φιλιατρά προς Μάραθο και καταλήγει μετά την ισόπεδη διασταύρωση προς την παραλία του Λαγκούβαρδου, ενώ όλοι οι δρόμοι που συμβάλλουν στο συγκεκριμένο κομμάτι θα αποκατασταθούν οριζοντιογραφικά και υψομετρικά.
Ο νέος δρόμος θα είναι δίιχνος και το συνολικό πλάτος του καταστρώματος θα ανέρχεται σε 10,50 μέτρα (δηλαδή 3,75 μέτρα ανά κατεύθυνση εκ των οποίων τα 0,25 καταλαμβάνει η εξωτερική λωρίδα καθοδήγησης), ενώ λόγω των μεγάλων τιμών των ακτινών καμπυλότητας, σε καμία καμπύλη δεν απαιτείται διαπλάτυνση.
Στο δε σημείο του τεχνικού, το ύψος του δρόμου θα ανέρχεται στα 4 μέτρα από το έδαφος, οπότε είναι αδύνατο να ξαναδιακοπεί η κυκλοφορία.
Το έργο από την αρχή έως το τέλος του θα κατασκευαστεί επί της υφιστάμενης οδού και κατά τη φάση της κατασκευής, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη σχετική τεχνική έκθεση, θα πρέπει η κυκλοφορία να διοχετευτεί μέσω της υπάρχουσας εθνικής οδού Φιλιατρών – Γαργαλιάνων, προκειμένου να παρακαμφθεί το υπό κατασκευή τμήμα.     Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου   

***  Προκλητική ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής για το φεστιβάλ στην Καλαμάτα
            Ανακοίνωση που στρέφεται κατά πάντων για το φεστιβάλ στην Καλαμάτα εξέδωσε η Τ.Ο. Χρυσής Αυγής στη Μεσσηνία.
Αναλυτικά:
Εις ότι αφορά την συζήτηση που προκαλούν την Τετάρτη στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας οι παρατάξεις των νοσταλγών των σφαγέων των λαών Στάλιν («Λαϊκή Συσπείρωση» - ΚΚΕ) και Τσαουσέσκου («Δίκτυο» - ΣΥΡΙΖΑ)  και αναφέρουν ότι «ασκούνται ασφυκτικές πιέσεις στο γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας Μαν. Αγγελάκα, να πάρει πίσω την υπογραφή του με την οποία ενέκρινε την ομόφωνη απόφαση του Λιμενικού Ταμείου για να γίνει στο άλσος του Λιμενικού το φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής» από παράγοντες της ΝΔ, έχουμε να παρατηρήσουμε τα κάτωθι:
 1ον) Η Χρυσή Αυγή είναι νόμιμο πολιτικό κόμμα, με 18 βουλευτές στη βουλή, εκπροσωπεί επισήμως το 7% του ελληνικού λαού (το οποίο σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις έχει ήδη διπλασιαστεί) και δικαιούται ότι δικαιούνται και τα υπόλοιπα κόμματα. Εκτός κι αν μας κυβερνά μια ΧΟΥΝΤΑΡΑ του δήθεν… «συνταγματικού τόξου», που απαγορεύει την ελευθερία των συγκεντρώσεων και φιμώνει την ελευθερία του λόγου, για όσους πραγματικά φοβάται!
2ον) Η επίκληση λόγων «ομαλής λειτουργίας της πόλης κατά την καλοκαιρινή περίοδο μεγάλης τουριστικής κίνησης», «αποφυγής εκδηλώσεων που θα προκαλέσουν ένταση» κ.τ.λ. είναι προσχηματική και αστεία και βέβαια μπορεί να χρησιμοποιηθεί (και θα χρησιμοποιηθεί οπωσδήποτε!) κι από μας για ανάλογες εκδηλώσεις άλλων κομμάτων, όπως π.χ. για το φεστιβάλ της ΚΝΕ που γίνεται κάθε Σεπτέμβριο στον ίδιο χώρο, αλλά και για οποιαδήποτε κομματική εκδήλωση γίνει στην πόλη μέσα στο καλοκαίρι.
3ον) Το γεγονός ότι υπάρχει πλήρης σύμπνοια εναντίον μας από την ψοφοδεξιά ΝΔ (της φτώχειας, της ανεργίας και των χαρατσιών) μέχρι τους πολιτικούς απογόνους των σφαγέων του Μελιγαλά, δείχνει ότι:
α) πάμε πολύ καλά και μας τρέμουν  β) η Χρυσή Αυγή είναι το μόνο αντισυστημικό κόμμα στην Ελλάδα και γ) οι αμερικανοκομμουνιστές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και οι διάφορες ακροαριστερές ουρές τους, είναι στην ουσία μαντρόσκυλα της μνημονιακής συγκυβέρνησης της δυστυχίας μας και πατσαβούρες της Μέρκελ και των διεθνών τοκογλύφων.
4ον) Αδυνατούμε να πιστέψουμε πως θα βρεθούν καταστηματάρχες να «βάλουν πλάτη» στα βρώμικα σχέδια των καθεστωτικών. Πάντως, αν βρεθούν, να γνωρίζουν πως θα τους καταγγείλουμε δημόσια και θα ζητήσουμε από τους ψηφοφόρους μας να μην ξαναπατήσουν στα μαγαζάκια τους και από τις αρχές να ελέγξουν τυχόν αυθαιρεσίες τους. Και ο νοών νοείτο…
5ον) Η Χρυσή Αυγή θα συμμετάσχει στις δημοτικές/περιφερειακές εκλογές που κατά τα φαινόμενα θα γίνουν στις 25 Μαΐου 2014, με πλήρη ψηφοδέλτια και με στόχο τη ΝΙΚΗ. Και στην πόλη της Καλαμάτας βεβαίως-βεβαίως, όπου «θα κλάψουνε μανούλες»…
6ον) Όσοι ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου, να γνωρίζουν πολύ καλά πως θα θερίσουν θύελλες και καταιγίδες!

***  Η ΔΗΜΑΡ καλεί το Δήμαρχο να αναλάβει τις ευθύνες του για το Φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής στην Καλαμάτα
            
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας να αφήσει τα μισόλογα (δεν είδα ..δεν ξέρω...άλλος έχει ευθύνη ) και να ζητήσει από την αποκεντρωμένη περιφέρεια την απαγόρευση του Φεστιβάλ της ντροπής στην πόλη μας ( για κάποιο παζάρι πριν 3 χρόνια στο Λιμενικό πάρκο ζητούσε την ανάκληση άδειας.....)
Ο δημοκρατικός λαός της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας δεν θα ανεχθεί ναζιστικές εκδηλώσεις .
Υπάρχουν ακόμα ζωντανοί σε τούτη την πόλη που ζήσανε τις θηριωδίες των ΝΑΖΙ στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του ΑΟΥΣΒΙΤΣ   Η ιστορία δεν λησμονιέται
Η ιστορία δεν διαγράφεται   Ν.Ε ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ της ΔΗΜΑΡ

*** Η σημασία του γενετικού ελέγχου στον καρκίνο του μαστού
             Της Μαρίας Γαζούλη,
Επίκουρης Καθηγήτριας Μοριακής Βιολογίας, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ 
 Ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος καρκίνος μεταξύ των γυναικών στο δυτικό κόσμο. Στην Ελλάδα, κάθε χρόνο εμφανίζονται περίπου 4.000 νέα περιστατικά. Οι άντρες, αν και σπάνια, μπορεί επίσης να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού.
Αν και δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί τι ακριβώς προκαλεί τον καρκίνο του μαστού, υπάρχουν ωστόσο ορισμένοι παράγοντες κινδύνου που σχετίζονται με την ασθένεια. Οι πιο σημαντικοί είναι:
Ηλικία: Η πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του μαστού αυξάνεται με την ηλικία. Δύο στις 3 γυναίκες με καρκίνο του μαστού είναι ηλικίας 55 ετών ή περισσότερο.
Κληρονομικότητα: Ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του μαστού είναι μεγαλύτερος για τις γυναίκες των οποίων συγγενικά πρόσωπα έχουν εμφανίσει την ασθένεια.
Γενετικοί παράγοντες κινδύνου: Το 5-10% των καρκίνων του μαστού σχετίζονται με μεταλλάξεις σε ορισμένα γονίδια. Οι πιο κοινές μεταλλάξεις είναι εκείνες των γονιδίων BRCA1 και BRCA2. Οι γυναίκες με αυτές τις μεταλλάξεις έχουν αυξημένη πιθανότητα να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού κάποια στιγμή στη ζωή τους. Καρκίνος που δεν οφείλεται σε κληρονομική μεταβολή γονιδίου ονομάζεται «σποραδικός καρκίνος». Οι περισσότεροι, περίπου 85% όλων των καρκίνων, είναι σποραδικοί. Αυτό σημαίνει ότι, ακόμη και αν καρκίνος δεν έχει διαγνωστεί σε κανένα μέλος μιας οικογένειας, ο καθένας είναι σε κίνδυνο να εμφανίσει κάποιας μορφής καρκίνο στη διάρκεια της ζωής του.
Παράγοντες τρόπου ζωής: Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και η απουσία σωματικής άσκησης αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού.
  Πώς κληρονομείται
ο καρκίνος του μαστού;
Περίπου 1 στις 10 γυναίκες έχει κίνδυνο να αναπτύξει κληρονομικό καρκίνο του μαστού. Ο κίνδυνος μιας γυναίκας να αναπτύξει καρκίνο στο στήθος ή/και στις ωοθήκες αυξάνεται σημαντικά εάν κληρονομήσει μια επιβλαβή (παθολογική) μετάλλαξη στα BRCA1 ή BRCA2 γονίδια. Και οι άνδρες και οι γυναίκες που έχουν τις επιβλαβείς μεταλλάξεις στα γονίδια αυτά διατρέχουν αυξανόμενο κίνδυνο ανάπτυξης κι άλλων καρκίνων (παχέος εντέρου, παγκρέατος, προστάτη κ.λπ.).
Καλό είναι, όμως, να επισημανθεί πως δεν είναι όλες οι αλλαγές των γονιδίων επιβλαβείς. Μερικές μεταλλάξεις μπορεί να είναι ευεργετικές, ενώ άλλες να μην έχουν καμία προφανή επίδραση (ουδέτερες). Οι επιβλαβείς μεταλλάξεις είναι αυτές που αυξάνουν τον κίνδυνο ενός ατόμου για μια ασθένεια, όπως ο καρκίνος.
Ο κίνδυνος, όμως, κατά τη διάρκεια ζωής μιας γυναίκας να εμφανίσει καρκίνο στο στήθος ή/και στην ωοθήκη αυξάνεται πολύ, εάν έχει κληρονομήσει μια επιβλαβή αλλαγή στα γονίδια BRCA1 ή BRCA2. Μια τέτοια γυναίκα έχει αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξει καρκίνο σε νεαρή ηλικία (πριν από την εμμηνόπαυση) και συνήθως μεταξύ των μελών της οικογενείας της υπάρχουν αρκετά προσβεβλημένα μέλη.
Η πιθανότητα, λοιπόν, ανάπτυξης καρκίνου στο στήθος ή στις ωοθήκες που συνδέεται με βλάβες στα γονίδια BRCA1 ή BRCA2 είναι υψηλότερη στις οικογένειες με ιστορικό πολλαπλών περιπτώσεων καρκίνου του μαστού, περιπτώσεων καρκίνου μαστού και ωοθηκών, ύπαρξη ενός ή περισσότερων μελών στην οικογένεια με δύο πρωτογενείς καρκίνους.
Εντούτοις, ακόμα και σε οικογένειες με επιβαρυμένο ιστορικό, δεν κληρονομούν όλες οι γυναίκες τις επιβλαβείς μεταλλάξεις στα γονίδια BRCA1 ή BRCA2, και δεν είναι απαραίτητο να σχετίζονται όλοι οι καρκίνοι σε αυτές τις οικογένειες με μια επιβλαβή μετάλλαξη σε ένα από αυτά τα γονίδια. Επιπλέον, δεν είναι δεδομένο ότι κάθε γυναίκα που έχει κληρονομήσει μια επιβλαβή μετάλλαξη θα αναπτύξει καρκίνο στο μαστό ή/και στις ωοθήκες.
Πρέπει, όμως, να γνωρίζουμε ότι τα BRCA1 και BRCA2 γονίδια δεν είναι τα μόνα που σχετίζονται με τον καρκίνο του μαστού. Παθολογικές μεταλλάξεις και σε άλλα γονίδια, όπως τα TP53, PTEN, STK11/LKB1, CDH1, CHEK2, ATM, MLH1, και MSH2, έχουν σήμερα συσχετιστεί με τον κληρονομικό καρκίνο μαστού ή/και ωοθηκών.
Η γενετική ανάλυση δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι σε κάθε εθνότητα βρίσκονται διαφορετικές μεταλλάξεις που ευθύνονται για ένα νόσημα και με διαφορετική συχνότητα. Παραδείγματος χάριν, τρεις συγκεκριμένες μεταλλάξεις, δύο στο γονίδιο BRCA1 και μία στο γονίδιο BRCA2, είναι οι πιο κοινές μεταλλάξεις που βρίσκονται σε αυτά τα γονίδια στον εβραϊκό πληθυσμό Ashkenazi. Άλλοι εθνικοί και γεωγραφικοί πληθυσμοί σε όλο τον κόσμο, όπως οι νορβηγικοί, ολλανδικοί και ισλανδικοί, έχουν επίσης τις υψηλότερες συχνότητες των συγκεκριμένων μεταλλάξεων στα BRCA1 και BRCA2 γονίδια. Αυτές οι πληροφορίες για τις γενετικές διαφορές μεταξύ των φυλετικών και εθνικών ομάδων συμβάλλουν στο σχεδιασμό της πιο κατάλληλης γενετικής δοκιμής ανά πληθυσμό και γεωγραφική περιοχή.
Δεν πρέπει, επίσης, να παραβλέπεται η γενετική συμβουλευτική, πριν από κάθε γενετικό έλεγχο. Η γενετική παροχή συμβουλών συστήνεται γενικά πριν και μετά από μια γενετική δοκιμή. Αυτή η παροχή συμβουλών πρέπει να γίνεται από ένα γενετιστή πεπειραμένο στη γενετική καρκίνου.
Η γενετική παροχή συμβουλών περιλαμβάνει συνήθως μια αξιολόγηση του κινδύνου βασισμένη στο προσωπικό και οικογενειακό ιατρικό ιστορικό και τη συζήτηση με το άτομο για την καταλληλότητα της γενετικής δοκιμής, τις ιατρικές επιπτώσεις ενός θετικού ή ενός αρνητικού αποτελέσματος, την πιθανότητα το αποτέλεσμα να μην είναι πληροφοριακό (ένα διφορούμενο αποτέλεσμα), τους ψυχολογικούς κινδύνους, τα οφέλη των γενετικών αποτελεσμάτων, και τον κίνδυνο κληρονόμησης μιας μετάλλαξης στους απογόνους.
  Τι σημαίνει μια θετική γενετική ανάλυση για τα γονίδια BRCA1 και BRCA2 που κυρίως γίνεται σήμερα;
  Ένα θετικό γενετικό αποτέλεσμα γενικά δείχνει ότι ένα πρόσωπο έχει κληρονομήσει μια γνωστή επιβλαβή μετάλλαξη στα υπό εξέταση γονίδια και, επομένως, έχει έναν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσει καρκίνο. Εντούτοις, ένα θετικό αποτέλεσμα δίνει πληροφορίες μόνο για τον κίνδυνο ενός προσώπου να αναπτύξει καρκίνο, έτσι μέσω συχνών προσυπτωματικών εξετάσεων να προληφθεί ή να διαγνωστεί και να αντιμετωπιστεί έγκαιρα με μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας. Δεν μπορεί να πει εάν ένα άτομο θα αναπτύξει πραγματικά τον καρκίνο ή όχι. Δε θα αναπτύξουν όλες οι γυναίκες που κληρονομούν μια επιβλαβή μετάλλαξη στα BRCA1 ή BRCA2 γονίδια καρκίνο του μαστού ή/και των ωοθηκών.
Ένα αρνητικό, όμως, αποτέλεσμα μπορεί να σημαίνει πολλά:
-Όπως ότι υπάρχει μία μετάλλαξη στα BRCA1 ή BRCA2 γονίδια, που δεν μπορεί να ανιχνευθεί με τη χρησιμοποιούμενη διαγνωστική μέθοδο. Καμία εξέταση δεν μπορεί να βρει όλες τις μεταλλάξεις.
-Ότι ένα άλλο γονίδιο, εκτός από τα BRCA1 και BRCA2, προκάλεσε τους καρκίνους στην οικογένεια. Επί του παρόντος, εξετάσεις για άλλα γονίδια, εκτός των BRCA, πραγματοποιούνται μόνο σε ειδικές περιπτώσεις και για ερευνητικούς σκοπούς.
-Είναι, επίσης, πιθανόν ο καρκίνος μαστού ή ωοθηκών στην οικογένεια να εμφανίστηκε απλά κατά τύχη. Δεδομένου ότι ο καρκίνος του μαστού είναι μια κοινή νόσος, περισσότερες από μία γυναίκα σε μια δεδομένη οικογένεια μπορούν να αναπτύξουν καρκίνο του μαστού για λόγους άσχετους με την κληρονομικότητα.
-Επίσης, αν ένα μέλος μιας οικογένειας εξεταστεί για μια μετάλλαξη που έχει βρεθεί στους συγγενείς του και λάβει ένα αρνητικό αποτέλεσμα, σημαίνει ότι το άτομο δεν έχει μετάλλαξη των γονιδίων BRCA. Αυτός ή αυτή έχει τον ίδιο κίνδυνο καρκίνου με το γενικό πληθυσμό.
Η γενετική ανάλυση μπορεί να αναδείξει μια μετάλλαξη στα BRCA1 ή BRCA2 γονίδια που δεν έχει προηγουμένως συνδεθεί με τον καρκίνο σε άλλους ανθρώπους. Το αποτέλεσμα αυτό ερμηνεύεται ως «διφορούμενο» (αβέβαιο). Περίπου 10% των ατόμων μπορεί να έχουν ένα διφορούμενο αποτελεσμα. Επειδή ο καθένας έχει γενετικές διαφορές που δε συνδέονται με αυξανόμενο κίνδυνο ασθένειας, δεν είναι μερικές φορές γνωστό εάν μια συγκεκριμένη αλλαγή DNA έχει επιπτώσεις στον κίνδυνο ενός ατόμου να αναπτύξει καρκίνο. Επομένως, στο άτομο με ένα διφορούμενο αποτέλεσμα συστήνεται συχνός προσυμπτωματικός έλεγχος.
Η γενετική ανάλυση, επομένως, μας δίνει την εκτίμηση κινδύνου ανάπτυξης της νόσου, και με την κατάλληλη στρατηγική μπορούμε να μειώσουμε την πιθανότητα αυτή ή να διαγνώσουμε τη νόσο έγκαιρα. Εκτός αυτών, με την ανάλυση του προτύπου μεταλλάξεων ή/και έκφρασης συγκεκριμένων γονιδίων, μπορούμε να εκτιμήσουμε ποια φάρμακα και ποια δόση μπορεί και επιτρέπεται να λάβει ο συγκεκριμένος ασθενής, χωρίς να παρουσιάσει ανεπιθύμητες ενέργειες, όπως επίσης και τον κίνδυνο υποτροπής της νόσου, ώστε να την προλάβουμε. Όπως, για παράδειγμα, η ανίχνευση υπερέκφρασης του γονιδίου HER2/neu. Υπερέκφραση παρατηρείται περίπου στο 20% του διηθητικού καρκίνου του μαστού και συνδέεται με επιθετική πορεία της νόσου και μειωμένη ελεύθερη νόσο και συνολική επιβίωση, αλλά ταυτόχρονα ταυτοποιεί και τους ασθενείς που θα ωφεληθούν από θεραπεία με trastuzumab.
Μια μετάλλαξη, επίσης, στο γονίδιο CYP2D6 (αλληλόμορφο 2D6*4) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πρόβλεψη της ανταπόκρισης στην ταμοξιφένη. Υπάρχουν, ακόμη, σήμερα διαγνωστικές γενετικές αναλύσεις (MammaPrint, Oncotype DX, IHC4 και Mammostrat) που μπορούν να βοηθήσουν τις γυναίκες με καρκίνο του μαστού και τους ιατρούς τους να πάρουν αποφάσεις σχετικά με το αν θα χρειαστεί ή όχι να συμπεριλάβουν χημειοθεραπεία στο θεραπευτικό τους σχήμα. Μπορούν, δε, να βοηθήσουν στην εκτίμηση της πιθανότητας να ξαναεμφανιστεί ο καρκίνος μιας γυναίκας στο μέλλον (απόμακρη υποτροπή).
Οι εξετάσεις αυτές βασίζονται στη μελέτη της έκφρασης συγκεκριμένης ομάδας γονιδίων και τα αποτελέσματα των αναλύσεων αναφέρονται ως ένα ποσοτικοποιημένο αποτέλεσμα, Βαθμός Υποτροπής, και σχετίζεται με την πιθανότητα επανεμφάνισης του καρκίνου μιας γυναίκας και την πιθανότητα να ωφεληθεί από την προσθήκη χημειοθεραπείας στην ορμονοθεραπεία της.
Είναι σημαντικό να αναφέρουμε, αν και η απόφαση να υποβληθεί κάποιος ή όχι στην γενετική εξέταση είναι προσωπική, πως θα πρέπει να λαμβάνεται μετά από συζήτηση με έναν ειδικό γενετικό σύμβουλο.
Αν εξαιρέσουμε, λοιπόν, τη συναισθηματική επίπτωση που μπορεί να έχει ένα θετικό αποτέλεσμα της γενετικής ανάλυσης σε ένα άτομο, τα οφέλη από αυτή είναι σημαντικά, είτε το άτομο λάβει ένα θετικό είτε ένα αρνητικό αποτέλεσμα.
Τα πιθανά οφέλη ενός αρνητικού αποτελέσματος περιλαμβάνουν μια αίσθηση της ανακούφισης και ότι δε χρειάζονται πρόσθετες προληπτικές εξετάσεις, θεραπεία ή χειρουργικές επεμβάσεις. Τα οφέλη του θετικού αποτελέσματος θα βοηθήσουν στην καλύτερη εκτίμηση του κινδύνου να εμφανιστεί καρκίνος. Τα αποτελέσματα επιτρέπουν στο άτομο να προσαρμόσει τον προσυμπτωματικό έλεγχο για τον καρκίνο, όπως απαιτείται. Θα βοηθήσουν στην επιλογή των κατάλληλων στρατηγικών μείωσης του κινδύνου να νοσήσει από καρκίνο, όπως η χειρουργική επέμβαση.
Τέλος, γνωρίζοντας τα αποτελέσματα της εξέτασης μπορούν να επωφεληθούν και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Σκοπός είναι η διάγνωση να γίνει όσο το δυνατόν πιο έγκαιρα, έτσι ώστε η θεραπεία να αποφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα, ή ακόμη και να περιορισθεί η πιθανότητα εμφάνισης της νόσου, και να μειωθούν οι θάνατοι από καρκίνο του μαστού.
Με άλλα λόγια, δε θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε το αποτέλεσμα μιας γενετικής ανάλυσης και γενικά κάθε προληπτικής εξέτασης σαν το «τέλος του κόσμου», αλλά σαν κάτι που θα μας βοηθήσει να δούμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.  

***Δείτε συνεντεύξεις από τους συντελεστές της ταινίας "Πριν τα μεσάνυχτα" που γυρίστηκε στη Μεσσηνία 
  Avant premiere αύριο για την ταινία "Πρίν τα Μεσάνυχτα" στην Ελλάδα , στο Σινέ Θησείο ...
Στην χθεσινή του εκπομπή στο "Mega" ο Ορέστης Ανδρεαδάκης παρουσιάσε αποκλειστικές συνεντεύξεις από τους συντελεστές της ταινίας "Πριν τα μεσάνυχτα" , που γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στη Μεσσηνία και η παραγωγή της έγινε από την «Faliro House» του Χρήστου Κωνσταντακόπουλου.
Η πρεμιέρα στους Ελληνικούς Κινηματογράφους καθώς και στην Καλαμάτα θα γίνει την Πέμπτη 13 Ιουνίου.


***Παράσταση της τάξης Μελοδραματικής της Τζένης Δριβάλα
            Ο Δήμος Καλαμάτας, η Κοινωφελής Επιχείρηση ΦΑΡΙΣ και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας παρουσιάζουν στην παράσταση της τάξης Μελοδραματικής του Δημοτικού Ωδείου, της καθηγήτριας κας Τζένης Δριβάλα, σήμερα, Δευτέρα 10 Ιουνίου, στις 18:00, στην Αίθουσα Συναυλιών του Ωδείου, με ελεύθερη είσοδο.
Παράσταση της τάξης Μελοδραματικής της καθηγήτριας Τζένης Δριβάλα
 Σκηνές από όπερες:
Γάμοι του Φίγκαρο, La Boheme,
La Traviata, Ελεύθερος Σκοπευτής,
Οι Καπουλέτοι και οι Μοντέκοι, Turandot, Νυχτερίδα
 ερμηνεύουν:
Ανδριάνα Παπαβασιλοπούλου
Κατερίνα Παλαιολόγου
Ελένη Αλεξοπούλου
 Έκτακτη συμμετοχή: Θόδωρος Κανελλόπουλος
 Μαρία Παπαπετροπούλου, πιάνο
 Αίθουσα Συναυλιών
Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας
Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013, 6.00 μ.μ.
ΕΛΕΥΘΕΡΗ  ΕΙΣΟΔΟΣ
 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 όπερα Ελεύθερος Σκοπευτής του C.M. von Weber
Ντούο Agathe – Ännchen «Schelm halt Fest»
Άρια Ännchen «Kommt ein schlanker Bursch gegangen»
Agathe: Κατερίνα Παλαιολόγου
Ännchen: Aνδριάνα Παπαβασιλοπούλου

όπερα Οι Γάμοι του Φίγκαρο του W.A.Mozart
Άρια Susanna «Giunse alfin il momento … deh vieni …»
Duo Susanna – Contessa «Sull’aria… Che soave zeffiretto»
Άρια Contessa «E Susanna non vien … Dove sono…»
Susanna: Ελένη Αλεξοπούλου
Contessa: Κατερίνα Παλαιολόγου

όπερα «La Bohème» του G. Puccini
Άρια της Musetta «Quando m’en vo»
Ελένη Αλεξοπούλου
έκτακτη συμμετοχή: Θόδωρος Κανελλόπουλος

όπερα Οι Καπουλέτοι και οι Μοντέκοι του V. Bellini
Άρια της Giulietta «Eccomi in lieta vesta …»
Aνδριάνα Παπαβασιλοπούλου

όπερα La Traviata του G.Verdi
Σκηνή&άρια Violetta-Annina «Αnnina?..Commandate?...Addio del passato»
Violetta: Eλένη Αλεξοπούλου
Annina: Κατερίνα Παλαιολόγου

όπερα Turandot του G. Puccini
Άρια της Liu «Tu che di gel sei cinta»
Κατερίνα Παλαιολόγου
έκτακτη συμμετοχή: Θόδωρος Κανελλόπουλος

οπερέτα Νυχτερίδα του J. Strauss υιού
Nτούο Rosalinde – Adele και Φινάλε
Ανδριάνα Παπαβασιλοπούλου
Κατερίνα Παλαιολόγου
Ελένη Αλεξοπούλου

*** 
Η ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΠΛΑΝΕΣ
Ο ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟΣ ΟΡΟΣ ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ petitio principii ΤΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΙΩΝΑ ΔΡΑΓΟΥΜΗ

 Τα γεωμετρικά σχήματα των μαθηματικών και η φιλοσοφία ενώνονται με την φιλοσοφία να αποκαλεί μια κατηγορία κύκλων «φαύλο κύκλο».
Ο φαύλος κύκλος, Λατινικά petitio principii, είναι αυτό που κάνει κάποιος σε ένα επιχείρημα, όταν προϋποθέτει αυτό που θέλει να απο...δείξει.
Ένα επιχείρημα είναι ένα είδος συλλογισμού όπου ένας προτάσσει κάποιους λόγους για να υποστηρίξει κάποιον ισχυρισμό. Οι λόγοι αυτοί λέγονται υποθέσεις και ο ισχυρισμός που προσπαθεί να υποστηρίξει, λέγεται συμπέρασμα.
Αν οι υποθέσεις οδηγούν στο συμπέρασμα και οι υποθέσεις είναι αμφισβητήσιμες και προτάσσονται ως αποδείξεις, τότε λέγεται ότι προϋποτίθεται το προς απόδειξη ζητούμενο.
Συνήθως υπάρχει συσκότιση ή απόκρυψη ή υποβάθμιση ή και άγνοια του κεντρικού πυρήνα του θέματος και έντεχνη αποφυγή προσεγγίσεως της πρωταρχικής αιτίας.
Επομένως ταυτόχρονα με το συμπέρασμα αναδύονται ερωτηματικά που ανακυκλώνουν το θέμα σε ατέρμονες συζητήσεις.
  Ο αρχικός φιλοσοφικός όρος του ‘φαύλου κύκλου’ είναι το «εν αρχή αιτείσθαι» του Αριστοτέλη που αργότερα μεταφράστηκε petitio principii στα λατινικά και επικράτησε ως φιλοσοφικός όρος.
Γράφει ο Αριστοτέλης στο Όργανον (Τα Λογικά):
«Το να αιτείς ή να προϋποθέτεις το ζήτημα σημαίνει (για να το εκφράσουμε όσο πιο γενικότερα γίνεται) ότι αποτυγχάνεις να αποδείξεις το αιτούμενο. Αλλά υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορεί να συμβεί αυτό.
 Όλοι οι κυκλικοί συλλογισμοί των φαύλων κύκλων φέρουν αυτό το χαρακτηριστικό:
Η προς απόδειξη πρόταση εμφανίζεται ως προϋπόθεση κάπου στο επιχείρημα.
παραδείγματα:
«Ο κόσμος δημιουργήθηκε σε έξι ημέρες. Το λέει η Γραφή.»
«Πώς γνωρίζουμε ότι η Γραφή είναι ο αλάθητος λόγος του Θεού;»
«Πώς γνωρίζουμε ότι η εξέλιξη είναι η γενεσιουργός αιτία;»
  ‘Κανείς δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιεί τη βιβλιοθήκη τα
Σαββατοκύριακα, γιατί μόνο τις καθημερινές επιτρέπεται
να την χρησιμοποιούμε.’
Μπορεί να είναι αλήθεια, αλλά δεν είναι επιχείρημα,
δεν συνδέει δύο πράγματα με σχέση αιτίου-αιτιατού.
  Ο ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΝΙΔΗ
Ο Επιμενίδης (6ος αιώνας π.Χ.) ήταν Κρητικός σοφός και συγκεκριμένα από την Φαιστό. Ωστόσο έζησε κυρίως στην Κνωσό. Σε ένα ποίημά του είχε γράψει:
Κρῆτες ἀεὶ ψεῦσται (οι Κρήτες είναι πάντα ψεύτες)
Αν οι Κρητικοί λένε ψέματα, τότε και αυτός ως Κρητικός λέει ψέματα. Αφού όμως μας λέει ότι οι Κρητικοί λένε ψέματα, σε αυτήν την περίπτωση μας λέει την αλήθεια. Έτσι οι Κρητικοί λένε αλήθεια. Αν όμως οι Κρητικοί λένε την αλήθεια, τότε και αυτός λέει τη αλήθεια, δηλαδή ότι οι Κρητικοί λένε ψέματα και πάλι από την αρχή...
Αυτός, είναι ένας φαύλος κύκλος.
  Ο Ίων Δραγούμης αναφέρεται στο φαύλο κύκλο του εθνικισμού μεταξύ γειτονικών κρατών.
  ΠΛΑΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΩΝ
Η πλάνη των πολλών ερωτημάτων, ή αλλιώς πλάνη της προκατάληψης, ή plurium interrogationum αποτελεί λογική πλάνη, η οποία συντελείται όταν κάποιος κάνει μία ερώτηση η οποία λαμβάνει ως δεδομένο κάτι το οποίο ούτε έχει αποδειχθεί,
ούτε έχει γίνει αποδεκτό από τους συζητητές - όταν, για παράδειγμα, περιλαμβάνει μία πρόταση η οποία είναι τουλάχιστον τόσο αμφισβητήσιμη όσο και το προτεινόμενο συμπέρασμα.
Αυτή η παραπλανητική μέθοδος συχνά χρησιμοποιείται ώστε η ερώτηση να περιορίζει τις διαθέσιμες ευθείς απαντήσεις μόνον σε αυτές που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του ομιλητή.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιας ερώτησης είναι η:
«Ακόμη κακοποιείτε την σύζυγό σας;».
Όποια απάντηση και να δώσει ο συνομιλητής (ναι ή όχι), αυτομάτως παραδέχεται ότι κάποτε κακοποιούσε την γυναίκα του.
Το γεγονός ότι η ερώτηση θεωρεί κάτι ως δεδομένο δεν καθιστά την ερώτηση καθ' αυτή πλάνη. Μόνον όταν κάποια από τα στοιχεία τα οποία λαμβάνει ως δεδομένα δεν έχουν γίνει αποδεκτά από αυτόν στον οποίο απευθύνεται η ερώτηση, η ερώτηση γίνεται πλάνη.
  ΥΠΑΙΝΙΚΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ
Μία από τις μορφές παραπλανητικού λόγου είναι αυτή στην οποία κάτι υπονοείται χωρίς να λέγεται ξεκάθαρα με την βοήθεια της ερωτηματικής διατύπωσης.
Για παράδειγμα, το ερώτημα «Του αρέσει του Γιάννη να πετροβολά τα γατάκια;» δεν ισχυρίζεται ευθέως ότι ο Γιάννης όντως πετροβολά τις γάτες αλλά υπονοεί ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι το κάνει—διαφορετικά δεν θα γινόταν η ερώτηση.
Έτσι, το άτομο που κάνει την ερώτηση δεν μπορεί να κατηγορηθεί για ψευδείς δηλώσεις, ενώ ταυτόχρονα έχει κατορθώσει να «περάσει» τον υπαινιγμό του.
• Κατά την διάρκεια μίας δημόσιας συζήτησης στα πλαίσια του προεκλογικού αγώνα για τις δημοτικές εκλογές του 2005 στο Ντητρόιτ του Μίσιγκαν των ΗΠΑ, ο δήμαρχος Κουέιμ Κίλπατρικ έκανε το εξής σχόλιο:
«Ποτέ δεν έχω συλληφθεί. Ούτε εγώ, ούτε η οικογένειά μου έχουμε ποτέ ελεγχθεί από το σύστημα ποινικού δικαίου. Θα ήθελα, όμως, να ξέρω: Μπορεί να πει το ίδιο και ο κ. Χέντριξ?
  ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗΝ ΑΥΘΕΝΤΙΑ
Η προσφυγή στην αυθεντία είναι ένα είδος λογικού επιχειρήματος επίσης γνωστού και ως argumentum ad verecundiam «argumentum ad populum» (επιχείρημα του λαού) το οποίο χρησιμοποιείται όταν η αλήθεια μίας θέσης είναι ευθέως ανάλογη με την αξιοπιστία, τις γνώσεις ή το αξίωμα του προτείνοντος την θέση.
Είναι μια λογική πλάνη όπου επιχειρείται να αποδειχθεί το αληθινό ενός ισχυρισμού στο γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι το αποδέχονται ήδη ως αληθινό.
Αυτού του είδους η πλάνη είναι επίσης γνωστή ως:
«προσφυγή στις μάζες»,
«προσφυγή στην πλειοψηφία»,
«προσφυγή στην ομοφωνία» και
Είναι επίσης η βάση μιας σειράς κοινωνικών φαινομένων όπως η διασπορά διαφόρων θρησκευτικών πεποιθήσεων, πολιτικών ή οικονομικών θέσεων.
Η προσφυγή στην πλειοψηφία είναι μία ειδική περίπτωση προσφυγής στην αυθεντία, όπου αυθεντία είναι η κοινή γνώμη.
  Στην Αμερική βρίσκεται πίσω από το φαινόμενο «επίδραση του βαγονιού» (αγγλικά: bandwagon effect)
και στην Κίνα είναι η βάση της παροιμίας «τρεις άνθρωποι φτιάχνουν μια τίγρη»
Παραδείγματα
Στην προσπάθεια να πεισθεί κάποιος για την ορθότητα ενός υποψήφιου νομοσχεδίου:
-Εννιά στους δέκα στην εκλογική μου περιφέρεια βρίσκουν το νομοσχέδιο σωστό.
-Εννιά στους δέκα βουλευτές βρίσκουν το νομοσχέδιο δίκαιο.
Μάρκετινγκ & διαφήμιση
Η τάδε μάρκα ψυγείου παράγεται από την πρωτοπόρο βιομηχανία ηλεκτρικών ειδών, άρα αγόρασε το γιατί είναι καλό.
Δείτε την τάδε εκπομπή γιατί βρίσκεται στο νούμερο ένα της τηλεθέασης.
Άλλα παραδείγματα
Όλοι οι φίλοι μου το κάνουν, άρα είναι σωστό.
Όλοι λένε ότι ο ήλιος γυρνάει γύρω από την Γη (πλάνη χιλιάδων χρόνων).
Όλοι ξέρουν ότι η Γη είναι επίπεδη (πλάνη χιλιάδων χρόνων).
Ένα παράδειγμα διαδεδομένης λαϊκής ρήσης είναι «η ελπίδα πεθαίνει τελευταία», η οποία ενώ μπορεί να δώσει επιμονή σε κάποιον που ασχολείται με την επίτευξη ενός στόχου μπορεί σε άλλη περίπτωση να αποτελεί την μόνη κινητήρια δύναμη πίσω από αναζήτηση ακατόρθωτων στόχων.
  Επιγραμματικά η κινέζικη παροιμία «τρεις άνθρωποι φτιάχνουν μια τίγρη» βγαίνει από το ότι εάν ένας άνθρωπος ακούσει από κάποιον άλλον ότι στο κέντρο μιας μεγάλης πόλης κυκλοφορεί ελεύθερη μια τίγρη τότε δεν θα το πιστέψει. Εάν το ακούσει από δύο θα το λάβει υπόψιν του και εάν το ακούσει από τρεις τότε θα το πιστέψει.
Φυσικά το ότι πολλοί άνθρωποι πιστεύουν σε κάτι δεν σημαίνει ότι ο ισχυρισμός είναι λάθος. Η λογική πλάνη είναι η αποδοχή του ισχυρισμού σαν αλήθεια χωρίς περαιτέρω ανάλυση
  Η προσφυγή στην αυθεντία αποτελεί λογική πλάνη:
ακόμη και οι αυθεντίες είναι δυνατόν να σφάλλουν, τόσο στον ιδιαίτερο γνωστικό τους τομέα, όσο και σε άλλους. Το να παραθέτει κανείς από αυθεντίες δεν καθιστά κάποιο επιχείρημα αυτόματα αληθές. Ωστόσο, η παράθεση από αυθεντίες μπορεί να προσδίδει στην εκάστοτε θέση μία υψηλή πιθανότητα αλήθειας, ώστε να είναι δυνατόν να λαμβάνονται αποφάσεις με βάση αυτήν.
  • «Αφού το γράφει ο Αριστοτέλης, έτσι θα είναι».
  • Ο ισχυρισμός ότι ένα έγκλημα είναι ηθικά εσφαλμένο επειδή είναι παράνομο. «Είναι παράνομο τα μαγαζιά να ανοίγουν την Κυριακή, άρα δεν είναι ηθικά αρμόζον να ανοίγουν».
Σε αυτήν την περίπτωση, τον ρόλο της αυθεντίας έχουν οι νομοθέτες, η κρίση των οποίων εκλαμβάνεται ως ορθή ασυζητητί.
  • Είναι πλάνη όταν θεωρείται πως κάτι είναι αληθές μόνο και μόνο επειδή αναφέρεται στην Βικιπαίδεια.
  Προϋποθέσεις ώστε ένα επιχείρημα από αυθεντίας να είναι έγκυρο
Σε αυτές τις περιπτώσεις:
Η πηγή θα πρέπει να υπόκειται σε θεμιτή ερμηνεία. Αυτό αποτελεί πρόβλημα κυρίως στην θεολογία, όπου το Κοράνι, η Βίβλος, η Τορά, κ.τ.λ. ερμηνεύονται ποικιλότροπα και συχνά με αντιφατική συμπερασματική.
  Τα αποδεικτικά στοιχεία θα πρέπει να είναι διαθέσιμα, αν όχι άμεσα, τουλάχιστον έμμεσα.
  Ο ειδικός θα πρέπει να είναι απροκατάληπτος (ανεπηρέαστος απο παράγοντες όπως τα χρήματα, οι πολιτικές πεποιθήσεις ή τα θρησκευτικά πιστεύω του).

Θα πρέπει να υφίσταται κάποια μέθοδος με την οποία να επιδικάζονται διαφωνίες μεταξύ δύο αυθεντιών που διαθέτουν ισότιμα διαπιστευτήρια. Αν η επιστημονική εξακρίβωση του ισχυρισμού μέσω δοκιμής δεν είναι δυνατή, τότε ορισμένες φορές ως ομοφωνία γίνεται δεκτή η πλειοψηφία των ειδικών.
  ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ
Η προσφυγή στην πιθανότητα αποτελεί λογική πλάνη, που συχνά χρησιμοποιείται μαζί με άλλες πλάνες. Προεξοφλεί ότι επειδή κάτι θα μπορούσε να συμβαίνει, το ότι πρόκειται να συμβεί είναι αναπόφευκτο. Αυτό αποτελεί ατελή λογική, άσχετα με το πόσο μεγάλη είναι η εν λόγω πιθανότητα.
Παράδειγμα:
«Η AMD προφταίνει την Intel τα τελευταία χρόνια. Σε μερικά χρόνια, σίγουρα θα πάρει την θέση της Intel και στο τέλος θα την οδηγήσει σε πτώχευση.»
Η προσφυγή στην πιθανότητα είναι τόσο κοινό μοτίβο σε πολλές επιχειρηματολογίες, ώστε κάποιοι να την θεωρούν καθ' αυτή πλάνη.
Η λογική πίσω από αυτήν την πλάνη είναι ότι, εφόσον οι πιθανότητες ενός ενδεχομένου είναι υψηλές, τότε πρέπει να το θεωρούμε σίγουρο.
Η πλάνη αυτή απαντά στο ανέκδοτο με την ομπρέλα: εάν ποτέ ξεχάσεις την ομπρέλα σου, τότε θα βρέξει.
  Προσεχώς θα αναφερθούμε σε παραδείγματα φαύλων κύκλων της σύγχρονης κοινωνικής και πολιτικής πραγματικότητας.  A.X.Γ.

*** ΚΩΣΤΑΣ ΑΞΕΛΟΣ:
-Δεν υπάρχει άραγε πολιτική στέγη για τον στοχαστή?
-Όποιος στοχαστής ζήτησε να στεγαστεί κάτω από μια τέτοια στέγη, η πολιτική στέγη τον καταπλάκωσε...


*** ΟΡΧΑΝ ΠΑΜΟΥΚ
"το να βλέπω ότι δεν θα απαρνηθούν εύκολα τις αναμνήσεις τους μου δίνει εμπιστοσύνη και ελπίδα για το μέλλον".


*** Τα καλά νέα της ημέρας!
  Η μεγαλύτερη εταιρεία εξόρυξης άνθρακα στον κόσμο, Coal India, αποφάσισε να επενδύσει στην ηλιακή ενέργεια! Κατάλαβαν μάλλον ότι η ηλεκτροπαραγωγή με καύση άνθρακα δεν είναι βιώσιμη (ούτε συμφέρουσα) και αποφάσισαν να στρέψουν τη ματιά τους προς το μέλλον, δηλαδή τον ήλιο!


***ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΤΥΠΟ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΑΡΦΑΡΑ
  Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ την Κυριακή στα Αρφαρά με θέμα «ΚΡΙΣΗ, ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ».
  Η ανεπαρκής πολιτική εκ μέρους όλων των κυβερνήσεων για κοινωνική ενσωμάτωση των τσιγγάνων και άλλων κοινωνικών ομάδων,
σε συνδυασμό... με τις μνημονιακές πολιτικές οι οποίες έχουν βυθίσει στη φτώχεια, την ανέχεια και την ανεργία πάνω από 3,5 εκατ. Έλληνες, μαζί με την ελλιπή αστυνόμευση της υπαίθρου της Μεσσηνίας, έχουν ως αποτέλεσμα την όξυνση της παραβατικότητας και την αύξηση της εγκληματικότητας, κυρίως τις κλοπές και βιαιοπραγίες στην περιοχή των Αρφαρών, δημιουργώντας σοβαρότατα προβλήματα τόσο στην ασφάλεια των πολιτών, όσο και στην ίδια την παραγωγική ενασχόληση με τις γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.
  Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ παρουσιάζει αναλυτικά τις θέσεις του γι’ αυτά τα ζητήματα και συζητά με τους πολίτες της περιοχής των Αρφαρών, καλώντας τους σε ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση στην Κεντρική Πλατεία των ΑΡΦΑΡΩΝ, την ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013, στις 8.30 μ.μ.  Α.Χ.Γ.


***


*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση :

*** Ντάβαρης: Ο Ράλλης μου εξομολογήθηκε πως θα συνεχίσει στη Μαύρη Θύελλα για να την πάει πάση θυσία στη Β’ Εθνική
            «Ο Πανηλειακός αποτελεί οριστικά και αμετάκλητα παρελθόν για εμένα. Συναντήθηκα με τους ανθρώπους που λένε ότι θέλουν να πάρουν την ομάδα μας και τους υποσχέθηκα πλήρη βοήθεια σε ό,τι μου ζητήσουν για να γίνει μία ώρα αρχύτερα αυτό. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να τα καταφέρουν και να έχουν την δύναμη γι’ αυτό».
Ο πρώην (;) διοικητικός ηγέτης του Πανηλειακού πρόσθεσε: «Πριν λίγες μέρες συναντήθηκα τυχαία (!) στην Αθήνα με τον Γιώργο Ράλλη. Μιλήσαμε, τα είπαμε και μου εξομολογήθηκε πως θα συνεχίσει και φέτος στη Μαύρη Θύελλα με σκοπό να την πάει πάση θυσία στη Β’ Εθνική. Του είπα χαράς στο κουράγιο σου και καλή επιτυχία».
Παράλληλα, ο Κώστας Ντάβαρης διέψευσε ότι σκοπεύει να αναλάβει τα ηνία της ομάδας της Κυπαρισσίας.   πηγή:patrisnews.com

***Το τρίποντο του Δημάρχου (βίντεο)
    
Ιδιαίτερα αθλητικός και με αρκετό ταλέντο μάλιστα έξω από τη γραμμή των 6,75cm  εμφανίστηκε χθές το απόγευμα στο Κλειστό Δημοτικό Στάδιο της Καλαμάτας ο Δήμαρχος της Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης , στον αγώνα παλαιμάχων Τρίπολης-Καλαμάτας...
Η ομάδα του Δημάρχου μπορεί να μη τα κατάφερε αλλά αυτός σίγουρα έκλεψε τις εντυπώσεις.
Αν κρίνουμε πάντως από τα αθλητικά παπούτσι που επέλεξε να φορέσει ο Γιάννης Σμυρνιώτης (φωτο) , μπορεί να έφυγε στεναχωρημένος από την Καλαμάτα ,αλλά μάλλον χάρηκε το βράδυ στον τελικό του Πρωταθλήματος Ελλάδος μεταξύ των αιωνίων ...
Video: 



*** «Επανεμφάνιση Αγγελόπουλων μετά τη σιωπή», λένε οι «πράσινοι»

Η «μάχη» των τελικών της Α1 μπάσκετ μπορεί να βρίσκεται στο 2-0 υπέρ του Παναθηναϊκού, όμως, ο λεγόμενος «χαρτοπόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ των δύο ΚΑΕ, μόλις ξεκίνησε! Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός δεν άφησε αναπάντητη την ανακοίνωση των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου, περνώντας στην αντεπίθεση και μάλιστα με ειρωνικό ύφος! «Αυτό το κάνουν συνεχώς με τη μέθοδο της παραπληροφόρησης και των συκοφαντιών, με εμφανή σκοπό να μειώσουν τις άξιες νίκες του Παναθηναϊκού στη σειρά των τελικών», αναφέρεται μεταξύ άλλων.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ:
«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία και καταγγέλλει τη συνήθη τακτική των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός να διαστρεβλώνουν την αλήθεια, με σκοπό να δυναμιτίσουν το κλίμα ενόψει του αγώνα της Τετάρτης.
Αυτό το κάνουν συνεχώς με τη μέθοδο της παραπληροφόρησης και των συκοφαντιών, με εμφανή σκοπό να μειώσουν τις άξιες νίκες του Παναθηναϊκού στη σειρά των τελικών και να καλύψουν έτσι τις αγωνιστικές αδυναμίες της ομάδας τους. Στο παρκέ δεν κοροϊδεύεις κανέναν, αλλά προφανώς το αγνοούν.
Επίσης, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να υποχωρήσει στη δεδομένη επιθυμία τους για αποχώρηση όλων των ισχυρών προέδρων του Παναθηναϊκού, με σκοπό να παίζουν μόνοι τους.
Τέλος, δεν μπορούμε παρά να χαιρετίσουμε με ενθουσιασμό την επανεμφάνιση των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός στο προσκήνιο, μετά τη σιωπή τους σε σοβαρά θέματα των τελευταίων ημερών, για τα οποία εμείς μιλήσαμε πρώτοι και κινητοποιήθηκε το ίδιο το ελληνικό κράτος».
Newsroom ΔΟΛ
 
***  Αγγελόπουλοι για Γιαννακόπουλο: «Επιτέλους, μαζέψτε τον!»
πίθεση κατά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου εξαπέλυσαν οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλοι με ανακοίνωση την οποία εξέδωσαν το απόγευμα της Δευτέρας. Οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός κάνουν αναφορά σε ενέργειες και δηλώσεις του προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία του. «Επιτέλους, μαζέψτε τον!» τονίζουν χαρακτηριστικά.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Ο ιδιοκτήτης και  πρόεδρος της Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός:
» 1)    Τον Φεβρουάριο 2013 μετά το τέλος του αγώνα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ επιτέθηκε στους διαιτητές στα αποδυτήριά τους λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι «ο εφευρέτης της αλητείας» και απειλώντας τους ότι «θα τον βρουν μπροστά τους».
» 2)    Λίγες μέρες αργότερα, στον τελικό κυπέλου αποκάλεσε τον Ολυμπιακό από τηλεοράσεως «σύλλογο της βρωμιάς».
» 3)    Μέσα επικοινωνίας ιδιοκτησίας του συνεχίζουν να λειτουργούν ως μέσα εκτόνωσης της μανίας του και εκφοβισμού.
» 4)    Στο χθεσινό δεύτερο τελικό εισέβαλε πάλι στα αποδυτήρια των διαιτητών (στο ημίχρονο!!!) με πρόθεση να τους τρομοκρατήσει και τους επιτέθηκε λέγοντας  «Φούφη γ... π... γιε θα σε γ..., δεν θα φύγεις από εδώ». Μάλιστα φαίνεται ότι αυτή τη φορά τα σκάγια πήραν και τον κομισάριο του αγώνα.
» Οι συμπεριφορές του εν λόγω κυρίου παραμένουν χωρίς συνέπειες. Αναρωτιόμαστε από πού αντλεί αυτή την ιδιότυπη ασυλία.
» Επιτέλους, μαζέψτε τον!
» Παναγιώτης Αγγελόπουλος             Γιώργος Αγγελόπουλος»  Newsroom ΔΟΛ

***  Κουνούπια-γίγαντες εμφανίστηκαν στη Φλόριντα
Είναι είκοσι φορές μεγαλύτερα από τα συνηθισμένα!Ειδοποιήσεις για τα πολύ επιθετικά και μεγάλα κουνούπια που έχουν κατακλύσει τη Φλόριντα μετά τις έντονες βροχές απευθύνουν στους κατοίκους οι αρχές της πολιτείας.
Εντομολόγοι στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα προβλέπουν πως τα γιγάντια έντομα θα φτάσουν μαζικά στην περιοχή φέτος μετά τις βροχές που προκάλεσε η τροπική καταιγίδα Ντέμπι. Ήδη τα πρώτα έχουν κάνει την εμφάνισή τους.
Τα υπερ-κουνούπια ζουν στις ανατολικές ΗΠΑ, έχουν είκοσι φορές το μέγεθος των συνηθισμένων κουνουπιών και το τσίμπημά τους συνήθως είναι επώδυνο.
Σύμφωνα με τις αρχές της πολιτείας έχουν αρχίσει εδώ και μήνες ψεκασμοί.
Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο









newsbeast
thecuriosityofcat

*** Πότε θα ξυπνήσουν επιτέλους οι πολίτες στις Η.Π.Α-Αποδεκτές οι παρακολουθήσεις των επικοινωνιών για το 56% των πολιτών 





Η άγνοια και το... mind-control στις Η.Π.Α, καλά κρατεί... Η αποδοχή της παρακολούθησης ελεύθερων πολιτών είναι το έσχατο σημείο κατάντιας ενός κράτους και η σταδιακή μεταμόρφωσή του, από δημοκρατικό(όσο γινεται) σε μια δικτατορία- πρότυπο της παγκοσμιοποίησης.
Η πλειοψηφία των Αμερικανών θεωρεί ότι το ομοσπονδιακό πρόγραμμα παρακολούθησης των τηλεπικοινωνιών που αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα αποτελεί αποδεκτό μέσο έρευνας για την «τρομοκρατική» απειλή, παρά την παραβίαση της ιδιωτικής σφαίρας των ατόμων.
Το 56% των ερωτηθέντων εγκρίνει την παρακολούθηση των τηλεπικοινωνιών εκατομμυρίων Αμερικανών, έναντι 41% που θεωρεί αυτή την πρακτική ως «απαράδεκτη», σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την εφημερίδα Washington Post και το ινστιτούτο Pew.
Συνολικά, το 62% των Αμερικανών θεωρεί ότι είναι σημαντικό η ομοσπονδιακή κυβέρνηση να ερευνά για την ύπαρξη τρομοκρατικών απειλών, παρά την παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των προσώπων. Το εν τρίτον των ερωτηθέντων έχει αντίθετη γνώμη.
Το 45% θεωρεί ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει τη δυνατότητα να ελέγχει όλες τις δραστηριότητες των αμερικανών πολιτών στο Ιντερνετ για να εμποδίσει την εκδήλωση τρομοκρατικών ενεργειών, ενώ το 52% θεωρεί ότι μία τόσο προχωρημένη παρακολούθηση δεν θα έπρεπε να είναι δυνατή.


 ***  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΤΑΙΝΙΑ «ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ» !!! ΤΡΕΙΣ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΙ ΘΑ ΚΑΤΑΨΥΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ … ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
 

Μπορεί οι υπόλοιποι "κοινοί θνητοί" να πιστεύουμε, πως ο θάνατος είναι η μόνη μη αναστρέψιμη κατάσταση στη ζωή του ανθρώπου, όμως 3 ακαδημαϊκοί του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, θέλουν να μας διαψεύσουν.
Με ποιον τρόπο; Πληρώνοντας αδρά για να καταψυχθούν, με τη βοήθεια της κρυογενετικής και να ξαναζωντανέψουν στο μέλλον.
Ο Νικ Μπόστρομ, καθηγητής φιλοσοφίας στο Future of Humanity Institute (FHI) και ο συνάδελφός του Άντερς Σάντμπεργκ συμφώνησαν να πληρώσουν περίπου 60.000 ευρώ για να καταψυχθούν τα κεφάλια τους μετά το θάνατό τους. Αντίθετα, ο Στιούαρτ Άρμστρονγκ επέλεξε να καταψυχθεί ολόκληρο το σώμα του.
Να σημειωθεί, ότι τεχνικά είναι πολύ πιο δύσκολο να διατηρηθεί ολόκληρο το σώμα και γι' αυτό το κόστος, μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και τα 150.000 Ευρώ.
Όταν κριθεί ότι οι τρεις ερευνητές βρίσκονται στο τελικό στάδιο της ζωής τους, μία ομάδα κρυοσυντήρησης θα περιμένει από τον αρμόδιο γιατρό να τους ανακηρύξει νεκρούς. Τότε, ένα μηχάνημα, θα συνεχίσει να διατηρεί την κυκλοφορία του αίματος, όσο το σώμα θα ψύχεται και θα εγχέονται στο αίμα συντηρητικά και ειδικά αντιψυκτικά για την προστασία των ιστών.
Στην περίπτωση που καταψύχεται μόνο το κεφάλι, τότε αυτό αποκόβεται από το υπόλοιπο σώμα, πριν τη χρήση αέριου αζώτου, που θα ρίξει τη θερμοκρασία στους -124ο Κελσίου. Ο ασθενής καταψύχεται στους -196ο Κελσίου και κατόπιν τοποθετείται σε μία ειδική δεξαμενή υγρού αζώτου, στις εγκαταστάσεις της κρυογονικής συντήρησης, που διατηρείται μέχρι η τεχνολογία να προοδεύσει τόσο, ώστε να μπορέσει να τον επαναφέρει στη ζωή.
Όπως δήλωσε ο Σάντμπεργκ στη Sunday Times, η ζωή με ένα σκέτο κεφάλι θα είναι πολύ περιορισμένη, αλλά ελπίζει πως η τεχνολογία θα έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο, που θα μπορεί να κατεβάσει και να αποθηκεύσει σε έναν υπολογιστή την προσωπικότητα και τις αναμνήσεις του.
Ο Μπόστρομ και ο Σάντμπεργκ θα καταψυχθούν στην Αριζόνα, στις εγκαταστάσεις του Alcor Life Extension Foundation, που απαριθμεί ήδη 974 μέλη, 117 καταψυγμένους ασθενείς (εκ των οποίων οι 77 έχουν καταψύξει μόνο τα κεφάλια τους) και 33 κατεψυγμένα κατοικίδια. Ο Άρμστρονγκ, που σε πολύ λίγο καιρό θα γίνει για πρώτη φορά πατέρας, επέλεξε το Cryonics Institute στο Μίσιγκαν, ενώ σχεδιάζει να συμπεριλάβει στο συμβόλαιο και το αγέννητο παιδί του.
πηγή
thecuriosityofcat
 
***ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ:
"Η κατ’ αντιπαράσταση σύγκριση της στάσης μεταξύ Φώτη Κουβέλη, αριστερού, νομικού και αξιοπρεπέστατου ανθρώπου, και της Μαριέττας Γιαννάκου, δείχνει προς τα πού οδεύουν οι καταστάσεις: προς το χειρότερο. Η κυρία Γιαννάκου, ως υπουργός Παιδείας, με τη θαρραλέα είναι η αλήθεια υποστήριξη του τότε πρωθυπουργού, έδειξε, τότε, ότι η πολιτεία δεν πρέπει να υπακούει στα κελεύσματα όσων κάνουν τον κάργα."  Α.Χ.Γ.


*** ΝΙΚΟΣ ΔΗΜΟΥ
"Στη Μικρασιατική Εκστρατεία ο Ελληνικός Στρατός έκανε απίστευτες σφαγές και ωμότητες – προκαλώντας τα άγρια αντίποινα. Αυτά δεν μας τα είπαν στο σχολείο."  Α.Χ.Γ.


***   ΟΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΥΤΟΠΡΟΑΓΩΓΕΣ
  Ο τέως αρχηγός κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος από τις 20.2.2013 έχει γίνει αρχηγός επιτροπής σοφών που είναι ένας καινούργιος ελιτίστικος τίτλος για τα Ελληνικά δεδομένα της παντοδύναμης πανεπιστημιακής ιεραρχίας.
  Χθές 3 Ιουνίου 2013 ο κ. Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξή του αυτοαναγορεύτηκε σε ιστορικό συγγραφέα και έκανε γνωμάτευση για την ιστορία το...υ Ποντιακού Ελληνισμού και για την Μικρασιατική γενοκτονία! όπως την ονόμασε. Ας μας ενημερώσει γραπτώς και όχι προφορικώς για τη βιβλιογραφία στην οποία στηρίζονται οι αποφάνσεις του. Γιατί απ ότι ξέρουμε η ανταλλαγή των πληθυσμών έγινε μετά την μικρασιατική καταστροφή και ήταν υποχρεωτική με απόλυτη ευθύνη του περίφημου εθνάρχη Βενιζέλου.
  Μήπως και οι δύο πιστεύουν ότι ο Ελληνικός λαός είναι ένα νήπιο και έχουν προσφερθεί να το καθοδηγήσουν και να το προστατεύσουν?
  Στις 20.2.2013 ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε πως συγκροτεί ειδική Επιτροπή 32 Σοφών η οποία θα εκπονήσει μελέτη και θα εισηγηθεί αλλαγές στο κράτος, στο πολιτικό σύστημα και στο Σύνταγμα.
Έκτοτε και μέχρι τώρα δεν ακούσαμε κάτι για το θέμα...
  Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΟΦΩΝ
Κωνσταντόπουλος Νίκος, δικηγόρος, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΟΦΩΝ
Στην Επιτροπή συμμετέχουν οι εξής:
Ασημακόπουλος Βασίλης, δικηγόρος,
Βερναρδάκης Χριστόφορος, επίκουρος καθηγητής,
Γεωργαντάς Ηλίας, επίκουρος καθηγητής,
Δοξιάδης Κύρκος, καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης,
Δουζίνας Κώστας, αντιπρύτανης Κολεγίου Birkbeck,
Καζάκος Αρις, καθηγητής,
Καμτσίδου Ιφιγένεια, αναπληρώτρια καθηγήτρια,
Καραμεσίνη Μαρία, καθηγήτρια,
Κασιμάτης Γιώργος, ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου,
Κατρούγκαλος Γιώργος, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου,
Κουζέλης Μάκης, καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης,
Κουζής Γιάννης, καθηγητής Πάντειο Πανεπιστήμιο,
Κωνσταντακόπουλος Σταύρος, επίκουρος καθηγητής Πολιτικής Θεωρίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο,
  Κωνσταντόπουλος Νίκος, δικηγόρος, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
  Μουδόπουλος Σταύρος, αναπληρωτής καθηγητής Τμήματος Νομικής, Μπρεδήμας Αντώνης, καθηγητής Διεθνούς Δικαίου,
Νικολακόπουλος Ηλίας, καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης,
Νικολόπουλος Ηλίας, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου,
Παρασκευόπουλος Νίκος, καθηγητής Νομικής,
Περράκης Στέλιος, καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεσμών,
Πλειός Γιώργος, καθηγητής και πρόεδρος στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών,
Ρεθυμιωτάκη Ελένη, επίκουρη καθηγήτρια,
Ρήγος Αλκης, ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης,
Σπουρδαλάκης Μιχάλης, καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης,
Σταμάτης Κώστας, καθηγητής Νομικής,
Τραυλός - Τζανετάτος Δημήτρης, ομότιμος καθηγητής Εργατικού Δικαίου, Τσουκαλάς Κωνσταντίνος, ομότιμος καθηγητής,
Φούσκας Βασίλης, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων,
Χριστόπουλος Δημήτρης, αναπληρωτής καθηγητής Πολιτικής,
Χρυσόγονος Κώστας, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου,
Χριστοδουλοπούλου Τασούλα, δικηγόρος,
Ψύλλα Μαριάννα, αναπληρώτρια καθηγήτρια Πολιτικής Επικοινωνίας. Α.Χ.Γ.


 
 ***  ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ !
Ο τύπος με το κινητό,
είναι σαλταρισμένος.
Μιλάει έντονα σ’ αυτό.
Τελείως λαλημένος.

Χειρονομεί συνέχεια.
Κάνει πολλές γκριμάτσες.
Τον τρέλανε η ανέχεια.
Αλλάζει χίλιες φάτσες.

Αν τονε βλέπεις καί ακούς
την ώρα που μιλάει,
τα μάτια μοιάζουν με φακούς.
Επάνω κάτω πάει.

Δεν έχει δουλειά και πόρους.
Oύτε πιά ψωμί να φάει.
Πως θα πληρώσει τους φόρους.
Ο νούς του στο κακό πάει.

Τον επνίξανε τα χρέη.
Δεν ξέρει πώς να τα βγάλει.
Θα αυτοκτονήσει λέει,
μ’ απελπισία μεγάλη.

Τι να του πείς του ανθρώπου.
Λέει με την καραμπίνα
θα σκοτωθεί επί τόπου
στο Σύνταγμα. Στην Αθήνα.

Αυτοκτονούν πλέον πολλοί
σ’ ολόκληρη τη Χώρα.
Αμετακίνητ’ οι καλοί.
Δεν βλέπουνε τη μπόρα.

Μιλούν. Θα πάν όλα καλά
αν κάνουμε ό,τι λένε.
Μα υπάρχουν σπίτια πολλά.
Μετρούν νεκρούς και κλαίνε.

Είναι ΄Ολεθρος μεγάλος.
Νεκρώνει η Κοινωνία.
Σαν αυτόν δεν έγιν’ άλλος.
ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ !!!!

Πειραιάς, Φεβρουάριος 2013
Γεώργιος Βελλιανίτης
Παξινός Ποιητής
 


  ~**  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 , =           2540  video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =        964  video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =             977   video.-
                                                         Σύνολο  :  4481    βίντεο ανηρτημένα .-
 
***




~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/05/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 23 Μαΐου 2013 .-~http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/05/25-2013.html ,Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 25 Μαΐου 2013.-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/05/26-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 26 Μαΐου2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/05/27-2013.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Δευτέρα 27Μαΐου 2013.-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/05/28-2013.html ,Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 28 Μαΐου 2013 ,.-
 ~
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/05/30-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 30 Μαΐου 2013 .-                    ~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/05/31-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 31 Μαΐου 2013 .-

~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/06/10-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013 .-

~

 ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2013 :
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/05/01-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 01 Ιουνίου 2013.-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/06/03-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 03 Ιουνίου 2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/06/03-2013.html  ,  Μιά νέα ζωή ...αρραβώνες ..δυό νέων ανθρώπων ... Δευτέρα 03 Ιουνίου 2013 ,  To Σάββατο 01 Ιουνίου 2013 στην όμορφη Καλαμάτα Μεσσηνίας .-
~  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/06/2-2013.html , Διαδρομές στο Βασιλικό κτήμα Τατοϊου Κυριακή 2 Ιουνίου 2013 : Δευτέρα 03 Ιουνίου 2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/06/04-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 04 Ιουνίου ~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/06/05-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 05 Ιουνίου 2013 .-~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/06/06-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 06 Ιουνίου 2013.-
~
http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/06/07-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 07Ιουνίου 2013.-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/06/08-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 08 Ιουνίου 2013.-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Κυριακή 09 Ιουνίου 2013.-
  ~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/06/10-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013 .-
 
** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ  
  ~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-
** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** ***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
   ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/05/22-05-2013.html , ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , Ιστορικές διαδρομές Αναδημοσίευση Τετάρτη 22-05-2013.-
*** ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΤΟΥ  ΜΑΪΟΥ  2013 :
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/05/28-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  28  Μαΐου   2013 ,.-
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/05/30-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 30 Μαΐου 2013.-
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/05/31-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 31 Μαΐου 2013 .-
   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2013 :
*
http://snsarfara.blogspot.gr/2013/05/01-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 01 Ιουνίου 2013.-
*
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/06/03-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 03 Ιουνίου 2013 .-
*
http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/06/03-2013.html  ,  Μιά νέα ζωή ...αρραβώνες ..δυό νέων ανθρώπων ... Δευτέρα 03 Ιουνίου 2013 ,  To Σάββατο 01 Ιουνίου 2013 στην όμορφη Καλαμάτα Μεσσηνίας .-
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/06/2-2013.html , Διαδρομές στο Βασιλικό κτήμα Τατοϊου Κυριακή 2 Ιουνίου 2013 : Δευτέρα 03 Ιουνίου 2013.-                                                                                                                  ~  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/06/04-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 04 Ιουνίου                                                       ~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/06/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  05  Ιουνίου  2013 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/06/06-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  06   Ιουνίου   2013.-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/06/07-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  07 Ιουνίου  2013.-
~ ~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/06/08-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 08 Ιουνίου 2013.-

~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Κυριακή 09 Ιουνίου 2013.-
  ~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/06/10-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013 .-
~  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/06/10-2013.html , Το Δευτεριάτικο  αγιάζι της ενημέρωσης 10  Ιουνίου  2013.-



*****  ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ :
~** http://lykeiomeligala.blogspot.com/ ,ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ.-
 ~** http://www.inathos.gr/athos/el/ ,ΑΘΩΣ-ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ
 * http://www.fromsport.com/ ,   ΣΠΟΡ- ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΜΠΑΣΚΕΤ κ.λ.π.
 ~** www.mixanitouxronou.gr , Η  μηχανή  του  χρόνου   
 ~** www.chiospress.gr  ,  ΧΙΟΣ ΠΡΕΣΣ
www.emessinia.gr  ,  ΔΗΜΟΣ  ΜΕΣΣΗΝΗΣ
www.diasnews.com , ΔΙΑΣ  ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
www.marathoupoli.com.gr  , ΜΑΡΑΘΟΥΠΟΛΗ
www.kefalinou.blogspot.com ,  ΚΕΦΑΛΗΝΟΥ
www.mani.org.gr  , ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΜΑΝΗ
www.tripilis.gr   , ΤΡΙΠΙΛΑ
www.pera.gr  , ΠΕΡΑΙΑ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ
www.lefktro.gov.gr  ,ΛΕΥΚΤΡΟ
www.romiosini.org.gr , ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ
 ~*  www.hellascountryclub.gr  ,? ~**  www.spilaiokapsia.gr =ΣΠΗΛΑΙΑ ΚΑΨΙΑ .-
***  http://travelphoto.gr/agios-petros-arcadia/   .= ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ  ΑΡΚΑΔΙΑΣ .-     
     ~**     www.dryades-arcadia.gr      .- 
~* http://www.neromylos-nikola.gr/O_Neromylos_toy_Nikola.htm = ΜΠΑΣΤΑ  …ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ .-
* http://www.mmess.gr/ ,Ι.Μ.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
 http://www.dimos-pylou-nestoros.gr/   , ΠΥΛΟΣ …..
~ ΤΟ  ΝΕΡΟ  ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ  ΚΑΙ  Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ !!!
~**  ΣΠΑΝΙΕΣ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  : https://www.facebook.com/media/set/?set=a.387085438017518.85142.308862112506518&type=1 , ΣΠΑΝΙΕΣ ΠΑΛΙΕΣ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (ΑΣΠΡΟΜΑΤΡΕΣ ).
~** ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  Χ.Ο. ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ….: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.115542495159374.6666.100001108733332&type=1  .-
~**

*** Μικρό πολιτικό σχόλιο από το Παρίσι
Του Νίκου Ηλιόπουλου
  Έγραφα το πρωί σε φίλο για τα γεγονότα στη Σουηδία που θυμίζουν κάπως τη λεγόμενη εξέγερση των προαστίων στη Γαλλία, τον Νοέμβριο του 2005. Είχα ήδη ένα συναίσθημα «ξεπερασμένου» αναλογιζόμενος τις εξελίξεις στην Τουρκία.
  Και τι να πούμε για την αραβική άνοιξη και το Σύνταγμα;
Η γενίκευση δεν είναι πάντα ο καλύτερος τρόπος να σκεφτόμαστε ...πολιτικά. Με μια έννοια, απόσταση μεγάλη χωρίζει τις εξεγέρσεις εναντίον των αυταρχικών καθεστώτων των αραβικών χωρών και τις εξεγέρσεις στην εγκόσμια (αποθρησκοποιημένη κάπως) Ευρώπη.
  Η περίπτωση της Τουρκίας είναι «ενδιάμεση».
Στην ίδια ευθεία πολιτικής σκέψης, οι πλατείες της Αιγύπτου, της Ελλάδος και της Τουρκίας, δεν εντάσσονται εύκολα.
  Μολοντούτο, υπάρχει κάτι κοινό. Ή μάλλον τρία κοινά στοιχεία.
Το αυθόρμητο και αναπάντεχο της εξέγερσης,
η παγκοσμιότητα (δεν είναι απίθανο να ξεσπάσει κάτι στην Κίνα, π. χ.),
και η άπλα, η πολύπλευρη διάσταση, των αιτημάτων.
  (Με την ευκαιρία, καλώ εδώ τους απογοητευμένους φίλους μου που μου έχουν γράψει τώρα τελευταία ότι ο κόσμος συντηρητικοποιείται στην Ελλάδα, να ξανασκεφτούν την κρίση τους αυτή.)
Η μορφή αγώνα που έχουν οι ξαφνικές συλλογικές κινητοποιήσεις, ο ανοργάνωτος και ξαφνικός χαρακτήρας της ανάδυσής τους, και κυρίως η πανσπερμία αιτημάτων (πανσπερμία που βλέπω τελείως θετικά), με οδηγούν στην εκτίμηση, που άλλωστε δεν είναι νέα στη σκέψη μου, ότι όλα αυτά εκφράζουν τη δύσκολη και εύθραστη εκδήλωση του τέλους της καθεστωτικής πολιτικής, που όλα τα ελέγχει και όλα τα αλέθει.
  Το νήμα της πανσπερμίας είναι η ελευθερία.
  Από τη στιγμή που υπάρχουν κόμματα και εκλογές, οι οργανωμένοι και καθεστωτικοί θα νέμονται τις κυβερνητικές εξουσίες.
  Η δική μας στάση έγκειται να κοιτάμε την κοινωνία και να βλέπουμε ότι δεν είναι τόσο συντηρητική όσο νομίζουμε.
Για να μην πω ότι μας ξεπερνά!
Η δέσμη των αιτίων που οδήγησαν στο ξέσπασμα στην Ισταμπούλ και σε όλη την Τουρκία, η ανοιχτή διατύπωση διεκδικήσεων υπέρ της ελευθερίας και εναντίον της ψήφισης των νόμων κορανιακής έμπνευσης, το αποδεικνύουν.
νίκος
Παρίσι, 2 Ιουνίου 2013

 
***   Γράμμα από KİVANC ELİACİK
Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της συνδικαλιστικής ομοσπονδίας DISK,
ακτιβιστής της Πλατείας Ταξίμ

ΣΑΝ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ, ΣΑΝ ΕΝΑ ΔΑΣΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΞΙΜ
Το συνδικάτο μου είναι μέρος μιας πλατφόρμας μαζί με επαγγελματικές ενώσεις και συνοικιακές οργανώσεις. Αυτή η πλατφόρμα διαμαρτύρεται για τα κατασκευαστικά έργα στο Ταξίμ, που θα κατεδαφίσουν το πάρκο που υπάρχει εκεί. Γι αυ...τό το λόγο παρακολούθησα τη σχετική καμπάνια στην πλατεία Ταξίμ.

Όταν άκουσα ότι μπουλντόζες ήρθαν και έκοψαν τα δέντρα στο πάρκο, έτρεξα εκεί. Αντί να σταματήσει την παράνομη κατασκευή (το δικαστήριο ανακάλεσε το κατασκευαστικό σχέδιο), η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα εναντίον ανθρώπων που ήθελαν να σώσουν τα δέντρα.

Το πρώτο βράδυ πήραμε τις σκηνές και τους υπνόσακούς μας και πήγαμε στο πάρκο. Τραγουδήσαμε και συζητήσαμε μέχρι το ξημέρωμα. Το απόγευμα χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν. Η συναυλία βρισκόταν σε εξέλιξη στην εξέδρα. Συζητούσαμε για την αστική ανάπλαση, την περιβαλλοντική καταστροφή, τα ανθρώπινα και τα εργασιακά δικαιώματα. Κοινός τόπος όλων αυτών των συζητήσεων ήταν ότι όλα αυτά είναι αποτέλεσμα των κυβερνητικών πολιτικών. Συγκροτήθηκε μια συνεχώς μεταβαλλόμενη και διευρυνόμενη επιτροπή.

Όταν ξύπνησα το πρωί, η κατασκήνωση είχε πνιγεί στα δακρυγόνα και όλοι γύρω έτρεχαν. Η αστυνομία έβαλε φωτιά στις σκηνές. Ξερίζωσε τα δέντρα που είχαν φυτευτεί μια μέρα πριν. Οι μπουλντόζες δούλευαν υπό την προστασία των ειδικών αστυνομικών δυνάμεων καταστολής ταραχών.
Δεν θελήσαμε να πάρουμε εκδίκηση από την Αστυνομία. Κάποιος διάβαζε ένα μυθιστόρημα στους αστυνομικούς με τη βοήθεια ενός μεγαφώνου που διασώθηκε από τη φωτιά. Κάποιος άλλος ρωτούσε “γιατί βάλατε φωτιά στην κιθάρα μου;”, αλλά τραγουδώντας.

Όταν καταφέραμε να μπούμε στο πάρκο, βάλαμε μεγαλύτερα αντίσκηνα. Το βράδυ υπήρχαν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στην πλατεία. Γνωστοί μουσικοί ακύρωσαν τις συναυλίες τους και ήρθαν στο πάρκο.

Άνθρωποι με διαφορετικές απόψεις βρέθηκαν μαζί...Άνθρωποι και απεργοί εργαζόμενοι από περιοχές που είχαν πληγεί από τη δίψα των εταιριών και της κυβέρνησης για κέρδος...Οπαδοί ποδοσφαιρικών ομάδων, κόμματα της ριζοσπαστικής Αριστεράς, φοιτητικές οργανώσεις, φεμινιστές και φεμινίστριες, αναρχικοί, χορτοφάγοι...

Την επόμενη νύχτα ήμασταν καλύτερα προετοιμασμένοι. Τα σκουπίδια μαζεύονταν περιοδικά. Εθελοντικές ομάδες περιφρούρησης έκαναν περιπολίες. Οι γυναίκες μπορούσαν να κυκλοφορήσουν άνετα στην περιοχή της κατασκήνωσης.

Οι νέοι κανόνες της κυβέρνησης για το αλκοόλ μετέτρεψαν την κατανάλωσή του σε πολιτική πράξη. Άνθρωποι φώναζαν συνθήματα, τραγουδούσαν και έπιναν.
Κατά το πρωί μοιράστηκαν εκατοντάδες προστατευτικά γυαλιά, μάσκες για τα αέρια, λεμόνια, ξύδια και αυτοσχέδια διαλύματα κατά των δακρυγόνων φτιαγμένα από χάπια για το στομάχι.

Υπήρχαν χιλιάδες άνθρωποι στο πάρκο, όταν η αστυνομία επιτέθηκε στις 5.00 το πρωί. Δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση και ξαφνικά δεν μπορούσαμε να δούμε τίποτα. Εκκενώσαμε το πάρκο σύμφωνα με το σχεδιασμό που είχαμε κάνει νωρίτερα.

Οι συγκρούσεις στο δρόμο συνεχίστηκαν μέχρι το πρωί. Κατάφερα να τρυπώσω στο πάρκο ήρεμα, εκμεταλλευόμενος την κούραση της αστυνομίας. Είδα το Βόσπορο πίνοντας το τσάι μου κάτω από τη σκιά ενός δέντρου. Ελπίζω ότι δεν ήταν η τελευταία φορά που βλέπω αυτή τη θέα.

Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να μπουν στο πάρκο, ανασυντασσόμενοι στους γύρω δρόμους ξανά και ξανά. Η αστυνομία τούς εμπόδισε χρησιμοποιώντας υπερβολική βία. Ολόκληρη η πόλη μετατράπηκε σε αρένα διαδηλώσεων. Πολλοί διαδηλωτές διέσχισαν τη γέφυρα που συνδέει την Ασία με την Ευρώπη.

Ποιοί είναι, λοιπόν, αυτοί που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία; Δεν θα ήταν αλήθεια αν έλεγα ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν κοινές απόψεις και κοινούς στόχους. Το μόνο κοινό τους είναι ότι είναι εξοργισμένοι με την κυβέρνηση...Η αστυνομική βία ενάντια στη νεολαία που ήθελε να προστατεύσει τα δέντρα, προκάλεσε τον κόσμο και έβγαλε στους δρόμους όλους όσοι εναντιώνονται στην κυβέρνηση.

Χιλιάδες γυναίκες και άνδρες που δεν είχαν συμμετάσχει ποτέ σε πολιτικές διαδηλώσεις, συγκρούστηκαν με την αστυνομία μέχρι αργά τη νύχτα και κατέβηκαν ξανά σε νέες διαδηλώσεις, χωρίς καν να φάνε πρωινό. Με τις αυτοσχέδιες μάσκες τους κατά των αεριών εξεγέρθηκαν ενάντια στην αστυνομία, άλλοτε τραγουδώντας κι άλλοτε βρίζοντας.

Υπήρχαν διαδηλωτές από πλούσιες οικογένειες, αλλά και άνεργοι άνθρωποι...Από μουσουλμανικές ενώσεις μέχρι σοσιαλιστικά κόμματα, πολλές διαφορετικές ομάδες στάθηκαν πλάι πλάι.

Άνθρωποι που αναζήτησαν καταφύγιο σε ένα οδόφραγμα, έγραφαν στο Twitter, ανέβαζαν φωτογραφίες στο Instagram κρατώντας ένα αστυνομικό κράνος.

Μαθητές ζωγραφιζαν γκράφιτι με ζόρικα μηνύματα για τον Πρωθυπουργό. Άνθρωποι που έπιναν μια μπύρα σε μια μικρή ανάπαυλα...

Συνάντησα ένα ζευγάρι που έκαναν σχέδια για το γάμο τους σε ένα τηλεφωνικό θάλαμο, όπου κατέφυγα όταν έβρεχε πλαστικές σφαίρες.

Τις προηγούμενες πέντε μέρες ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός διαδηλωτών διασκεδάζουν και διαδηλώνουν ταυτόχρονα, χωρίς να κοιμούνται ή να ξεκουράζονται.

Το πιο πολυτραγουδισμένο σύνθημα είναι το “Κυβέρνηση, παραιτήσου!”. Η αστυνομική βία δεν τους απομακρύνει.

Τώρα ο φόβος έχει ηττηθεί.

Μάθαμε να υψώνουμε τη φωνή μας, όταν θυμώνουμε. Πολλοί άνθρωποι αγωνίζονται, άλλοι χορεύουν. Μερικοί επιτίθενται σε κατάσταση μέθης.

Μερικοί μαζεύουν τα σκουπίδια και φροντίζουν τα αδέσποτα ζώα του δρόμου.

Δεν ξέρω τί θα συμβεί αύριο! Αλλά σήμερα είναι μια καινούρια μέρα και είμαστε όλοι και όλες κανούριοι άνθρωποι.
Τί κάνω τώρα; Ενώ δέκα χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του Πρωθυπουργού για πολλούς διαφορετικούς λόγους, σάς γραφω πάνω στο καπό ενός αναποδογυρισμένου περιπολικού.

Kivanc Eliacik
Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της συνδικαλιστικής ομοσπονδίας DISK,
ακτιβιστής της Πλατείας Ταξίμ

(email από συγγραφέα Νίκο Ηλιόπουλο από Παρίσι)  Α.Χ.Γ.

 
***   ΝΑΖΙΜ ΧΙΚΜΕΤ
 Τὰ τραγούδια τῶν ἀνθρώπων
Τὰ τραγούδια τῶν ἀνθρώπων
εἶναι πιὸ ὄμορφα ἀπ᾿ τοὺς ἴδιους
πιὸ βαριὰ ἀπὸ ἐλπίδα
πιὸ λυπημένα
πιὸ διαρκῆ.
* * *
Πιότερο ἀπ᾿ τοὺς ἀνθρώπους,
τὰ τραγούδια τους ἀγάπησα.
Χωρὶς ἀνθρώπους μπόρεσα νὰ ζήσω,
... ὅμως ποτὲ χωρὶς τραγούδια·
μοὔτυχε ν᾿ ἀπιστήσω κάποτε
στὴν πολυαγαπημένη μου,
ὅμως ποτέ μου στὸ τραγούδι
ποὺ τραγούδησα γι᾿ αὐτήν·
οὔτε ποτὲ καὶ τὰ τραγούδια
μ᾿ ἀπατήσανε.

Ὅποια κι ἂν εἶναι ἡ γλῶσσα τους
πάντοτε τὰ τραγούδια τὰ κατάλαβα.

Σ᾿ αὐτὸν τὸν κόσμο τίποτα
ἀπ᾿ ὅσα μπόρεσα νὰ πιῶ
καὶ νὰ γευτῶ
ἀπ᾿ ὅσες χῶρες γνώρισα
ἀπ᾿ ὅσα μπόρεσα ν᾿ ἀγγίξω
καὶ νὰ νιώσω
τίποτα, τίποτα
δὲ μ᾿ ἔκανε ἔτσι εὐτυχισμένον
ὅσο τὰ τραγούδια...


*** ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Πόλεμος είναι. ΄Ανισος.
Μπλεχτήκατε άθελά σας.
Μπροστά βρέθηκε άβυσσος.
Βαρειά ήταν τα δεσμά σας.

Αδέρφια μας, Τιμή σε Σας.
Επήρατε το δρόμο,
γιατί κάποιος Αλή Πασάς
σας έσπειρε τον τρόμο.

Επέσατε μαχόμενοι.
Θύματα απατεώνων.
Θα είστε πάντα Επώνυμοι
διά μέσου των αιώνων.

Πειραιάς, Φεβρουάριος 2013
Γεώργιος Βελλιανίτης
Παξινός Ποιητής


***

Δεν υπάρχουν σχόλια: