ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  14  Σεπτεμβρίου  2013   :





ΑΡΦΑΡΑ  ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

***   Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !






Ι.Μ. ΠΑΝΑΓΙΑ ΒΟΥΛΚΑΝΙΩΤΙΣΣΑ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

*** Η Κοινωνία δε χτίζεται σε μία παλάμη που ζητιανεύει,
αλλά σε αυτή που σφίγγεται σε μία γροθιά 

*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα  :




 *** «Χαβούζα» ο κάμπος Ασπροχώματος         
           Η κατάσταση έχει ξεπεράσει τα όρια της ανθρώπινης αντοχής λόγω της λυματολάσπης του Βιολογικού Καθαρισμού
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Βόθρος της Καλαμάτας έχει καταντήσει το Ασπρόχωμα, οι κάτοικοι του οποίου αναγκάζονται να ζουν σε πραγματικά αποπνικτικές συνθήκες.
Τις προηγούμενες ημέρες εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ποσειδών» και άλλοι κάτοικοι του Ασπροχώματος προσπάθησαν για μία ακόμη φορά να δημοσιοποιήσουν την όλη κατάσταση, ενώ ενημέρωσαν και τους εκπροσώπους της Διεύθυνσης Υγείας στους νέους χώρους όπου εναποτίθεται η λάσπη από την επεξεργασία των λυμάτων στο Βιολογικό Καθαρισμό.
Χθες, σε τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου του Συλλόγου Δ. Τσίχλη με την εφημερίδα μας, επισημάνθηκαν και πάλι οι απάνθρωπες συνθήκες υπό τις οποίες αναγκάζονται να ζουν εκατοντάδες πολίτες. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι μονίμως επικρατεί μια βρωμερή μυρωδιά, που δεν τους αφήνει να ανασάνουν ούτε όταν βρίσκονται μέσα στο σπίτι τους. Χαρακτηριστικά, τόνισε ότι είναι αναγκασμένοι να μην ανοίγουν ποτέ τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες των σπιτιών τους, για να κρατήσουν, όσο είναι δυνατό, την αφόρητη μυρωδιά έξω από το χώρο που τρώνε και κοιμούνται.
Κάλεσε, δε, για μία ακόμη φορά τους εκπροσώπους του Δήμου Καλαμάτας, προκειμένου να διαπιστώσουν ακριβώς την αφόρητη κατάσταση, να τους φιλοξενήσουν στα σπίτια τους για λίγες ή και πολλές ημέρες.
Σχολιάζοντας τη στάση της Δημοτικής Αρχής, μας τόνισε ότι «μόνο που κάνει είναι να τους αποφεύγει  και να τους ειρωνεύονται», ενώ καυτηρίασε και τη σιωπή των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πρόσθεσε δε, ότι σύμφωνα με επιστήμονες, η όλη κατάσταση δημιουργεί μεγάλα προβλήματα υγείας στους κατοίκους που μένουν στην περιοχή.
Τέλος, ο κ. Τσίχλης τόνισε ότι από τη στιγμή που υπάρχει «τοίχος αδιαφορίας», τις επόμενες κιόλας ημέρες πρόκειται να προχωρήσουν στη χρήση κάθε ένδικου μέσου, ώστε κάποια στιγμή να πάψουν να υφίστανται την αφόρητη αυτή κατάσταση.
 
***  Συρρικνώνονται τα τραπεζικά υποκαταστήματα στην Καλαμάτα         
            Αρχή γίνεται με αυτά που ανήκουν στον Όμιλο Πειραιώς 
 Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης
 Ένα τραπεζικό κατάστημα κατά μέσον όρο θα κλείνει κάθε μέρα έως το τέλος του 2014, καθώς οι τράπεζες υλοποιούν σχέδια αναδιάρθρωσης του δικτύου και μείωσης του λειτουργικού τους κόστους. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και τα προγράμματα εθελουσίας εξόδου προσωπικού.
Αυτή την περίοδο διακόπτουν τη λειτουργία τους δύο με τρία υποκαταστήματα την ημέρα σε όλη την Ελλάδα, ενώ τα σχέδια αναδιάρθρωσης θα έχουν ολοκληρωθεί το 2017. Αυτά αφορούν και υποκαταστήματα της Καλαμάτας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει κλείσει το υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου που βρίσκεται στην οδό Σιδηροδρομικού Σταθμού και έχει περάσει πλέον στον έλεγχο του Ομίλου Πειραιώς. Σειρά θα πάρει το υποκατάστημα της Cyprus Popular στην ίδια οδό, ενώ άγνωστη παραμένει ακόμα η τύχη του κτηρίου που στεγάζεται σήμερα η Τράπεζα Πειραιώς στην Αριστομένους, αλλά και του υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας στο Ιστορικό Κέντρο.
Εκείνο που πρόκειται να παραμείνει στη θέση του είναι το κτήριο της ΑΤΕ στη Σιδηροδρομικού Σταθμού, το οποίο είναι και ιδιόκτητο.
«Αυτή την περίοδο», υπογραμμίζουν στελέχη τραπεζών, «διακόπτουν τη λειτουργία ακόμα και δύο καταστήματα σε ημερήσια βάση σε όλη την Ελλάδα. Το μεγαλύτερο μέρος της προσαρμογής θα γίνει τη διετία 2013-2014, ενώ θα ακολουθήσουν μικρής κλίμακας προσαρμογές στη συνέχεια για τον εξορθολογισμό του δικτύου».
Το μέγεθος και το εύρος των συγχωνεύσεων που έγιναν στη χώρα δεν έχει προηγούμενο: μέσα σε διάστημα λίγων μόνο μηνών έχουν «σβήσει» από το χάρτη 11 τράπεζες. Η Εμπορική Τράπεζα έχει απορροφηθεί από την Alpha Bank, η Αγροτική, η Γενική, η Millennium και οι τρεις κυπριακές (Τράπεζα Κύπρου, Cyprus Popular και Ελληνική) έχουν περάσει στον έλεγχο του Ομίλου Πειραιώς, η FBB και η Probank έχουν απορροφηθεί από την Εθνική Τράπεζα, ενώ το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (ΤΤ) και η Proton έχουν περάσει στον έλεγχο της Eurobank. Έτσι, σήμερα στην Αθήνα και σε πόλεις της περιφέρειας είναι σύνηθες σε ένα δρόμο να βρίσκονται δυο τρία ή και περισσότερα καταστήματα της ίδιας τράπεζας.
Πλέον το μεγαλύτερο δίκτυο διαθέτει ο Όμιλος Πειραιώς, που στο τέλος του πρώτου τριμήνου αριθμούσε 1.300 σημεία, εκ των οποίων τα 480 στην περιοχή της Αττικής. Ακολουθεί η Alpha Bank με 730 καταστήματα, ενώ το δίκτυο της Eurobank μετά την απόκτηση του ΤΤ φτάνει τα 630 σημεία. Το δίκτυο καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας αριθμεί τα 500 σημεία.
Ανάλογη μείωση, που εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει το 20%, θα γίνει και σε ό,τι αφορά το απασχολούμενο προσωπικό στον κλάδο. Στο πλαίσιο αυτό προχωρούν στην υλοποίηση προγραμμάτων εθελουσίας αποχώρησης εργαζομένων -ήδη ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα του Ομίλου Πειραιώς όπου συμμετείχαν 2.182 εργαζόμενοι-, ενώ τους επόμενους μήνες θα ακολουθήσουν οι άλλες μεγάλες τράπεζες.
Μέσω του προγράμματος εθελουσίας αποχώρησης η Εθνική επιδιώκει τη μείωση των εργαζομένων κατά 2.000 άτομα, ενώ περίπου 800 άτομα αναμένεται να αποχωρήσουν μέσω αντίστοιχου προγράμματος από την Eurobank.
 
*** Ηταν 13 Σεπτεμβρίου του 1986, όταν ο Εγκέλαδος «χτύπησε» την Καλαμάτα (φωτογραφίες και βίντεο)         
  
 
 
 
 
 
 
 
  Στις 20.21, όπως έμεινε για πάντα χαραγμένο στο ρολόι του τρούλου της Υπαπαντής που κατέρρευσε, η πόλη άλλαξε για πάντα.
Το χτύπημα του Εγκέλαδου ήταν φονικό και 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τα 6.2 Ρίχτερ, ενώ πάνω από 300 ήταν οι τραυματίες. Οι ζημιές ήταν επίσης πολλές, στα σπίτια αλλά και σε δημόσια κτήρια, καθώς και στα περισσότερα σχολεία. Χαρακτηριστικά, το 70% των κτηρίων της πόλης κρίθηκε ακατάλληλο.
Ο δε σεισμός της Δευτέρας 15 Σεπτεμβρίου και τα 5,6 Ρίχτερ αποτελείωσαν ό,τι είχε αφήσει ο μεγάλος πρώτος σεισμός.
Ταυτόχρονα, η Καλαμάτα ερήμωσε, καθώς αρκετοί κάτοικοι έφυγαν για τα χωριά της μεσσηνιακής υπαίθρου. Για μεγάλο διάστημα αρκετά σχολεία στεγάστηκαν σε σκηνές, λυόμενα, ακόμα και σε στρατόπεδα, στον πιο βαρύ ομολογουμένως χειμώνα που θυμάται η πόλη μέχρι και σήμερα.
Από την πρώτη στιγμή η Καλαμάτα έγινε το επίκεντρο της χώρας και όχι μόνο. Η βοήθεια ήταν μεγάλη, ενώ άμεσα έφτασαν συνεργεία ξένων μέσων διάσωσης. Μεγάλη ήταν και η συμβολή των Ελλήνων πυροσβεστών, ενώ μετά τους σεισμούς της Καλαμάτα δημιουργήθηκε η ΕΜΑΚ από το Πυροσβεστικό Σώμα.
Η Καλαμάτα ξεπέρασε τα δύσκολα χρόνια που ακολούθησαν το σεισμό και θωρακίστηκε, μαθαίνοντας να ζει με τον Εγκέλαδο. Λένε, άλλωστε, ότι η μοίρα των ανθρώπων που ζουν σε μια τόσο όμορφη περιοχή είναι συνυφασμένη με το να μάθουν να συμβιώνουν με τους σεισμούς ...
Μετά τους σεισμούς του 1986 οι μόνες εγκαταστάσεις εφημερίδας που στοιχειωδώς στέκονταν όρθιες ήταν του «Θάρρους».
Ο Γιάννης Αποστολάκης, εκδότης και διευθυντής του «Θ», τότε, με το ήθος που τον διέκρινε, έκρινε πως θα ήταν απαράδεκτο να εκμεταλλευθεί την τραγική εκείνη κατάσταση της πόλης του, αφήνοντας τις άλλες εφημερίδες («Ελευθερία» και «Σημαία») να μην μπορούν να εκδοθούν.
Έτσι, κάλεσε τους υπόλοιπους εκδότες, προκειμένου στις εγκαταστάσεις του «Θ» να βγαίνει κοινή έκδοση, για όσο χρόνο χρειαστεί, με τον τίτλο «ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΑ ΝΕΑ»
.
*Ακολουθούν βίντεο ντοκουμέντα παραγωγής του Δήμου Καλαμάτας καθώς και απόσπασμα από την εκπομπή "Μηχανή του Χρόνου" με τίτλο "Σεισμοί στην Ελλάδα" που προβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Αlpha το 2005.
*Δείτε το πρώτο φύλλο της εφημερίδας "Καλαματιανά Νέα" που εκδόθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου του 1986 , καθώς και το πρωτοσέλιδο του Θάρρους της 13 Σεπτεμβρίου του 1986 με την είδηση της ημέρας να είναι τα εγκαίνια της ακτοπλοϊκής γραμμής Καλαμάτας - Κρήτης με το πλοίο "Πάρος" . Πηγή : "Αρχείο του Θάρρους"
Video: 

 

 

 
 

 
***  Ανοιχτή συνάντηση σήμερα για το 2ο Αντιρατσιστικό – Αντιφασιστικό Φεστιβάλ          
        Στη δεύτερη ανοιχτή συνάντηση για τη διοργάνωση του 2ου Αντιρατσιστικού- Αντιφασιστικού Φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα στις 12 και 13 Οκτώβρη, καλούνται σήμερα Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, όλοι οι κοινωνικοί φορείς, τα σωματεία, οι πολιτιστικοί σύλλογοι, οι συλλογικότητες και ο καθένας/καθεμία ατομικά.
Η συνάντηση θα γίνει στο χώρο του Κέντρου Νέων Καλαμάτας (πλατεία Όθωνος), στις 8.00 το βράδυ.
Όσο για το Φεστιβάλ, θα περιλαμβάνει ανοιχτές συζητήσεις, προβολές, εκθέσεις και συναυλίες. 
*** Εμφάνιση «Ρυγχοφόρου των Φοινικοειδών» σε Αβία και Μικρή Μαντίνεια         
            Οδηγίες για αποφυγή εξάπλωσης του εντόμου στο νομό
 Ενημερωτική συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα «Παναγιώτης Φωτέας» του Διοικητηρίου, υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά, με αφορμή τη διαπίστωση παρουσίας του επιβλαβούς οργανισμού καραντίνας «Ρυγχοφόρος των Φοινικοειδών» (Rhynchophorus ferrugineus -(Coleoptera) για πρώτη φορά στη Μεσσηνία, στις περιοχές Αβίας και Μικρής Μαντίνειας.
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας και Τριφυλίας, Ι. Κυριακόπουλος και Α. Παρασκευόπουλος αντίστοιχα, γεωπόνοι - φυτοϋγειονομικοί ελεγκτές των δύο Διευθύνσεων, εκπρόσωποι του ΚΕΠΠΥΕΛ, των Γεωτεχνικών Υπηρεσιών των Δήμων του νομού, μέλη του Συλλόγου Γεωπόνων Ελευθέρων Επαγγελματιών Μεσσηνίας, φυτωριούχοι και ιδιοκτήτες καταστημάτων εμπορίας φυτοπροστατευτικών προϊόντων και φυτωριακού υλικού.
Όπως επισημάνθηκε, το έντομο «Ρυγχοφόρος των Φοινικοειδών» αποτελεί το σημαντικότερο εχθρό των φοινικοειδών παγκοσμίως και, επομένως, πολύ σημαντική απειλή για όλα τα φοινικοειδή της Μεσσηνίας. Όπως έχει δείξει η ανεξέλεγκτη εξάπλωσή του σε άλλες χώρες αλλά  και σε πολλές περιοχές της χώρας μας, ο εχθρός αυτός είναι ικανός να προσβάλει φοινικοειδή κάθε είδους, ηλικίας και μεγέθους και να προκαλέσει σε σύντομο χρόνο την πλήρη καταστροφή τους.
Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη ενημερώθηκαν εκτενώς και αντάλλαξαν απόψεις επί του θέματος, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι πρόκειται για ένα γνωστό στο γεωτεχνικό κόσμο εχθρό των φοινικοειδών, από το 2005, οπότε και εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Οι δε αρμόδιες Υπηρεσίες της Π.Ε. Μεσσηνίας παρακολουθούν όλα αυτά τα χρόνια ανελλιπώς τα φοινικοειδή σε διάφορες περιοχές του νομού για τυχόν εμφάνιση συμπτωμάτων και «μέχρι τώρα ήμαστε από τους λίγους νομούς της χώρας που δεν είχε εντοπισθεί».
Μάλιστα, ο κ. Αλευράς τόνισε ότι μετά τον πρόσφατο εντοπισμό του εντόμου απαιτείται εγρήγορση,  επαγρύπνηση και συντονισμένες προσπάθειες για τη διαχείριση του σοβαρού αυτού προβλήματος. Απευθυνόμενος, δε, στους συμμετέχοντες, ζήτησε την αρωγή των Γεωτεχνικών Υπηρεσιών των Δήμων, των φυτωριούχων και των διακινητών φυτωριακού υλικού, ώστε να προστατευθούν ιδιαίτερης αισθητικής αξίας φοινικοειδή της περιοχής μας και να παρεμποδισθεί η εγκατάσταση του εντόμου στη Μεσσηνία. 
 
***  Η αδελφοποίηση της Μεσσήνης με τη Messina της Ιταλίας θέμα στην Gazzetta del Sud                                            

Δημοσιότητα έλαβε το θέμα της αδελφοποίησης της Μεσσήνης με τη Messina της Ιταλίας, έπειτα από τη σχετική ανταλλαγή επιστολών με τον αντιδήμαρχο της ιταλικής πόλης. Συγκεκριμένα, στην εφημερίδα της Σικελίας Gazzetta del Sud, με υπότιτλο «Ο Δήμος λέει ναι στην πρόταση του ελληνικού Δήμου» και τίτλο «Η αδελφοποίηση με την ελληνική Μεσσήνη, από όπου ξεκίνησε η ιστορία μας», ο αντιδήμαρχος Μεσσήνης κ. Todesco αναφέρεται στην πρόταση για αδελφοποίηση των δύο πόλεων, ενώ εκφράζει τον ενθουσιασμό της Δημοτικής Αρχής που εκπροσωπεί γι’ αυτό το σημαντικό βήμα, υποστηρίζοντας ότι αποδέχεται την πρόταση. Στη συνέχεια, κάνει μια ιστορική αναδρομή της εγκατάστασης των Ελλήνων από τη Μεσσήνη στην ιταλική περιοχή, κατά τον όγδοο π.Χ. αιώνα, η οποία στη συνέχεια ονομάστηκε Μεσσήνη, και υπογραμμίζει: «Μέσω της αδελφοποίησης θα είναι δυνατόν για τις δυο περιοχές μας να ξαναβρούν τις δικές τους, αν και πανάρχαιες, κοινές ρίζες, αλλά κυρίως την ευκαιρία για γόνιμες ανταλλαγές απόψεων και μεταξύ των πολιτισμών τους, μέσω της ενίσχυσης επιθυμητών σχέσεων ανταλλαγής και συνεργασίας, κάτω από το φως μιας ισότιμης σχέσης, η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα ενός μοντέλου Ευρώπης που να βασίζεται στα αισθήματα και την ομορφιά και όχι στην οικονομία». Στο τέλος του άρθρου γίνεται ιστορική και γεωγραφική αναφορά στη Μεσσήνη Πελοποννήσου - 
 
*** Σοκ στην Σπάρτη: Πάτησαν και εγκατέλειψαν πεζό
  
  Ήταν περίπου 8:30 το βράδυ της Παρασκευής και 13 του Σεπτέμβρη, όταν έγινε το κακό στη Γυθείου, λίγο ποιό πάνω από το Διοικητήριο. Σύμφωνα με μαρτυρίες και πρώτες πληροφορίες, 2 Ρουμάνοι ηλικίας 30 – 40 ετών, ανέβαιναν από ένα στενό προς τη Γυθείου. Ο Ένας εκ αυτών πήγε να περάσει απέναντι. Τότε στη διπλή διαχωριστική και δυτικά του δρόμου ανέβαινε ένα φορτηγάκι με κατεύθυνση από Σπάρτη προς Γύθειο. Ο Ρουμάνος από αδιευκρίνιστες αιτίες, χτυπήθηκε από την αριστερή πλευρά από το φορτηγάκι, και έπεσε στο δρόμο. Τότε ένα άλλο διερχόμενο Ι.Χ. από την αντίθετη κατεύθυνση, πέρασε πάνω από τον τραυματισμένο Ρουμάνο. Ο οδηγός του μικρού φορτηγού σταμάτησε και μόλις διαπίστωσε τι έγινε αμέσως κάλεσε το ΕΚΑΒ και αστυνομία. Το Ι.Χ. που πέρασε πάνω από τον Ρουμάνο, απλά εξαφανίστηκε. Ο δεύτερος Ρουμάνος προσπαθώντας να εξηγήσει στους αστυνομικούς τι είδε, ξέσπασε σε λυγμούς και δεν πίστευε τι συνέβη στο «φίλο» του. Όσοι βρέθηκαν εκείνη τη στιγμή στο σημείο, συγκλονίστηκαν από αυτό που είδαν. Αίματα και σωθικά χυμένα στο δρόμο. Ο τραυματίας Ρουμάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Σπάρτης, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από μια γρήγορη δημοσιογραφική έρευνα, διαπιστώσαμε πως σε ένα μεγάλο κομμάτι της Γυθείου ο φωτισμός είναι ανεπαρκής, έως και ανύπαρκτος, ενώ στο συγκεκριμένο σημείο, δεν υπήρχε καν κολόνα φωτισμού. Τέλος οι αστυνομικές αρχές διενεργούν προανακρίσεις για τα αίτια του θανατηφόρου τροχαίου, ενώ αναζητούν και τον οδηγό που εγκατέλειψε τον τραυματία στην άσφαλτο. Πηγή: apela.gr - 

***  Πολύ ισχυρές καταιγίδες την Τρίτη και στη Μεσσηνία         
           Πολύ ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν στη δυτική και νότια κυρίως Ελλάδα, από το απόγευμα της Δευτέρας 16 Σεπτεμβρίου ως και τις πρωινές περίπου ώρες της Τρίτης 17 Σεπτεμβρίου. Κάποιες καταιγίδες θα επηρεάσουν και την ανατολική αλλά και τη βόρεια χώρα. Πρόκειται ουσιαστικά για μία γενικευμένη κακοκαιρία, όπου τα πιο πολλά φαινόμενα θα σημειωθούν στη δυτική και νότια Ελλάδα.
Υποψήφιοι νομοί που θα δεχτούν αρκετά ισχυρές καταιγίδες :
ΙΟΝΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ: Νομός Ζακύνθου, Κεφαλλονιάς, Λευκάδος
 ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Νομός Ηλείας, Μεσσηνίας, Σπάρτης, Αρκαδίας, Αχαΐας
 ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ: Νομός Αιτωλοακαρνανίας, Φωκίδας, Ευρυτανίας
 ΚΡΗΤΗ: Νομός Χανίων, Ρεθύμνου, Ηράκλειου, Λασιθίου
ΟΛΑ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΚΛΑΔΕΣ
greek-weather.org
 
 *** Για την οδό Κρήτης και όχι μόνο
  Στο «Θάρρος» της Πέμπτης 12 Σεπτεμβρίου 2013 ο κ. Νταγιόπουλος, με επιστολή του, αναφέρεται στο έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην οδό Κρήτης, στην ανάπλαση της οδού Φαρών και άλλα θέματα. Η οδός Κρήτης, επισημαίνεται στην επιστολή, μετατρέπεται σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας. Βάσει της εγκεκριμένης μελέτης σάς διαβεβαιώνω πως δε μεταβάλλεται ο χαρακτήρας της συγκεκριμένης οδού. Ήταν κατά το παρελθόν και συνεχίζει και σήμερα να είναι η νότια είσοδος της πόλης. Να επισημάνω ότι η τοποθέτηση νησίδας δε συνεπάγεται δρόμο ταχείας κυκλοφορίας. Παράδειγμα, η οδός Φιλελλήνων ή η οδός Ακρίτα που έχουν νησίδες, είναι δρόμοι ταχείας κυκλοφορίας; Ή μήπως κακώς υπάρχουν εκεί νησίδες; Προφανώς, με τη συγκεκριμένη παρέμβαση επιλύονται διάφορα προβλήματα δεκαετιών και αναβαθμίζεται η ευρύτερη περιοχή, έτσι: Ο επισκέπτης με την είσοδό του στην πόλη καλωσορίζεται με μία όμορφη και καθαρή εικόνα και όχι με μία άναρχη κατάσταση και ένα μποτιλιάρισμα στην οδό Φιλελλήνων, ρυθμίζεται ο κόμβος Φιλελλήνων - Κρήτης με την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών και εξασφαλίζεται η ασφαλής κίνηση οχημάτων, ποδηλάτων και πεζών, σταματά η άναρχη στάθμευση των οχημάτων επί της οδού Κρήτης, κατασκευάζονται διαβάσεις πεζών σε όλες τις διασταυρώσεις όπου υπάρχει φωτεινός σηματοδότης, ώστε η διέλευσή τους να καθίσταται ασφαλής. Άλλωστε, η απόσταση μεταξύ των δύο φωτεινών σηματοδοτών είναι μικρή, τοποθετείται πλούσιος δημοτικός φωτισμός επί της νησίδας, γίνεται φύτευση κατάλληλα επιλεγμένων φυτών. Ο κ. Νταγιόπουλος αναφέρει, επίσης, ότι η οδός Φαρών θα κλείσει για ένα μήνα. Δεν είναι έτσι. Ο υπό ανάπλαση δρόμος θα παραμείνει κλειστός για 3 εβδομάδες, όπως πρόσφατα ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας και στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης. Χρόνος ελάχιστος για το αποτέλεσμα και το όφελος που θα επιφέρει η παρέμβαση. Με την ολοκλήρωση της ταπείνωση του άξονα του δρόμου επιλύεται το πρόβλημα της απορροής των ομβρίων στο νότιο τμήμα της Φαρών, που προέκυψε μετά από χρόνια εφαρμογής ασφάλτου επί ασφάλτου. Επισημαίνεται ότι τόσο οι τεχνικοί της Δ.Τ.Υ. του Δήμου όσο και ο εργολάβος κάνουν συντονισμένες προσπάθειες για την ολοκλήρωση του τμήματος από Κρήτης έως Ναυαρίνου σε χρόνο μικρότερο από το προαναφερθέν διάστημα. Σε ό,τι αφορά την παρατήρηση ότι δε διανοίγονται δρόμοι, όπως η οδός Μπουλούκου, τον ενημερώνουμε ότι έχει γίνει η πράξη αναλογισμού και εκκρεμεί η έκδοση δικαστικής απόφασης για την απαλλοτρίωση. Στο σχόλιό του ο κ. Νταγιόπουλος σημειώνει ότι η έννοια «προγραμματισμός» είναι άγνωστη για τον κ. Νίκα. Πολύ σωστά! Έχει απόλυτο δίκιο, διότι ο προγραμματισμός δεν είναι ξεκάρφωτη και απομονωμένη έννοια, αλλά συνοδεύεται και με άλλες, την εξασφάλιση της χρηματοδότησης, την εκτέλεση των έργων και την ολοκλήρωσή τους. Είναι, λοιπόν, η σειρά: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ – ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ – ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ. Το όλον της διαδικασίας είναι αυτό που ο δήμαρχος έχει αποδείξει ότι γνωρίζει άριστα και το προσφέρει καθημερινά στην πόλη μας. Από «σχέδια» και «προγραμματισμούς» χορτάσαμε από προηγούμενες Δημοτικές Αρχές τα τελευταία 30 χρόνια. Η εκτέλεση και ολοκλήρωσή τους μας έλειπε κατά το παρελθόν. Και να σκεφτεί κανείς ότι τα έργα αυτά χρηματοδοτούνται από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν επιβαρύνουν καθόλου την τσέπη των Καλαματιανών, και παρόλα αυτά έχουμε παράπονα. Τι να πω! Δημήτρης Γ. Δημόπουλος Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Παραγωγής Νέων Έργων -

*** «Φταίνε οι παραλείψεις τους»
Οι χώρες του Νότου ευθύνονται για τα προβλήματά τους, λέει η Μέρκελ
Οι χώρες του Νότου ευθύνονται για τα προβλήματά τους, λέει η ΜέρκελΒερολίνο, Γερμανία
«Πολλοί άνθρωποι στην Νότια Ευρώπη γνωρίζουν καλά ότι δεν ευθύνομαι εγώ ή η Γερμανία για τα προβλήματά τους, αλλά οι δικές τους -επί χρόνια ή επί δεκαετίες- παραλείψεις» δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.
Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη έξι ευρωπαϊκές εφημερίδες ρώτησαν 7.000 αναγνώστες τι γνώμη έχουν για τους Γερμανούς. Σύμφωνα με την έρευνα, οι χώρες στα νότια της Ευρώπης έχουν μάλλον αρνητική άποψη για το Βερολίνο.
Ερωτηθείσα για το γεγονός ότι στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου απεικονίζεται συχνά με... χιτλερικό μουστάκι, η γερμανίδα καγκελάριος είπε ότι χαίρεται που υπάρχει ελευθερία έκφρασης, «ακόμη και για την έξαλλη παρουσίαση απόψεων».
Επισήμανε ότι στην Ευρώπη η ελευθερία έκφρασης, η ελευθεροτυπία, το εκλογικό δικαίωμα και η ανεξιθρησκία είναι κατοχυρωμένα για όλους.
«Αυτός είναι ένας θησαυρός που πρέπει να διαφυλάξουμε» πρόσθεσε.
Παράλληλα, επανέλαβε ότι η αρχή της είναι «αλληλεγγύη, εάν οι χώρες που πλήττονται επιτυγχάνουν στις προσπάθειές τους».
Σε συνέντευξή της στην Muenchner Merkur, η Άνγκελα Μέρκελ είπε: «Απορρίπτουμε την αμοιβαιοποίηση του χρέους και τα ευρωομόλογα».
Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι αν και η κρίση δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί, «ο δρόμος που ακολουθούμε θα είναι επιτυχής».
Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα την Γερμανία, η οποία, όπως είπε, «ήταν κάποτε ο ασθενής της Ευρώπης».
«Μόνο υπό προϋποθέσεις η βοήθεια»
Σε προεκλογική εκστρατεία στο Κόμπλεντς, η γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι «μόνο υπό προϋποθέσεις» θα δοθεί περαιτέρω βοήθεια στα αδύναμα κράτη της Ευρωζώνης.
Η Μέρκελ επανέλαβε την αρχή «παροχές για αντιπαροχές».
«Ναι, υποστηρίζουμε την σταθερότητα του ευρώ» δήλωσε σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων η Άνγκελα Μέρκελ, αλλά διευκρίνισε ότι αυτό θα πρέπει να γίνεται με κανόνες.
«Και ο κανόνας είναι: η αλληλεγγύη έχει για μας και την άλλη όψη του νομίσματος — τις προσπάθειες των ίδιων αυτών των κρατών. Η παροχή και η αντιπαροχή είναι άρρηκτα συνδεδεμένες» τόνισε, αλλά αναγνώρισε και ότι «το κοινό νόμισμα εξασφαλίζει για την Γερμανία θέσεις εργασίας και ευημερία».  Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση :

***  ΙΣΠΑΝΙΑ - ΦΙΛΑΝΔΙΑ  8256 .-^
Λιουμπλιάνα, Σλοβενία
Με 23 πόντους του Χοσέ Καλντερόν, η Ισπανία επέστρεψε στις νίκες, 82-56, επί της Φινλανδίας, στο πλαίσιο της 2ης ημέρας της β΄ φάσης του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας. Οι Ίβηρες μετρούν 2 νίκες - 2 ήττες πλέον και τη Δευτέρα (16/9, 18:45) θα τα δώσουν όλα απέναντι στην Ιταλία στην προσπάθεια πρόκρισης στα προημιτελικά. Με 1 νίκες - 3 ήττες η Φινλανδία δεν ελπίζει πλέον σε πρόκριση και τη Δευτέρα (16/9) θα αποχαιρετήσει τη διοργάνωση απέναντι στην «οικοδέσποινα» Σλοβενία (22:00). Ο Πέτερι Κοπόνεν σημείωσε 17 πόντους για την Φινλανδία.
Η Ισπανία προηγήθηκε 10-5 με τρίποντο του Καλντερόν, αλλά οι Φινλανδοί ακολουθούσαν από απόσταση αναπνοής μέχρι το 15ο λεπτό. Ο Κοπόνεν με 9 πόντους στην 1η περίοδο συναγωνιζόταν τον Καλντερόν που έφτασε τους 10 σε ισάριθμα λεπτά συμμετοχής και αγώνας. Εκείνος είχε δώσει αέρα 5 πόντων στους Ισπανούς, 16-11, έξω από τα 6.75 Ο Ζέραλντ Λι απάντησε με 4 δικούς του πόντους, 16-15 και το σκορ 1ου δεκαλέπτου, διαμόρφωσε ο Τσάβι Ρέι, 18-15. Οι παίκτες του Ορένγκα ξέφυγαν με +7, 22-15, με την έναρξη της 2ης περιόδου.
Η ομάδα του Ντέτμαν απάντησε με 3 τρίποντα: Ένα από τον Κοπόνεν και δύο διαδοχικά από τον Χάνπα, 26-24, στο 15ο λεπτό. Μέχρι το ημίχρονο, πάντως η πρωταθλήτρια Ευρώπης σοβαρεύτηκε: Ελέγχοντας τα ριμπάουντ (21/13 στο 20΄) αλλά και διπλάσιες ασίστ (11/5 στο 20΄) οικοδόμησε διαφορά 11 πόντων, 37-26, με επιμέρους σκορ 11-2. Με την ολοκλήρωση του α΄ μέρους, οι Ίβηρες πήγαν στ’ αποδυτήρια στο +12, 42-30, καθώς ο Κλαβέρ με... κρύο αίμα σημείωσε το 5ο εύστοχο τρίποντο της Ισπανίας στο πρώτο 20άλεπτο. Ο Ράνικο επιχείρησε να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο, αλλά η προσπάθειά του δεν στέφθηκε από επιτυχία.
Χωρίς να διακριθούν οι ίδιοι επιθετικά, οι παίκτες του Ορένγκα κράτησαν στους 5 πόντους τη Φινλανδία για 8 λεπτά στην 3η περίοδο, με αποτέλεσμα να εκτοξεύσουν τη διαφορά στους +20, 55-35, στο 28ο λεπτό. Λι, Κοϊβίστο και Ράνικο σημείωσαν 6 πόντους αμέσως μετά και η Φινλανδία έριξε... κάπως την τιμή της διαφοράς, 55-41. Η 4η περίοδος θα άρχιζε από το 57-41 μετά το λέι απ του Τσάβι Ρέι. Τυπική διαδικασία το υπόλοιπο της αναμέτρησης, με την Ισπανία να επιστρέφει στα θετικά αποτελέσματα, μετά την ήττα από την εθνική Ελλάδας και τους Φινλανδούς να αποχαιρετούν τη διοργάνωση.
Τα δεκάλεπτα: 18-15, 42-30, 57-41, 82-56.
ΙΣΠΑΝΙΑ (Χουάν Ορένγκα): Φερνάντεθ 6, Ροντρίγκεθ 9 (1), Ρέι 6, Καλντερόν 23 (5), Ρούμπιο 4, Κλαβέρ 12 (2), Σαν Εμετέριο 6, Μ.Γκασόλ 2, Μουμπρού 8 (2).
ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (Χένρικ Ντέτμαν): Κοϊβίστο 5 (1), Μούρινεν 4, Χαφ, Λι 12, Σαλίν, Κότι 6, Κόπονεν 17 (3), Χαάνπαα 6 (2), Αχόνεν, Ράνικο 6.

ΚΡΟΑΤΙΑ - ΙΤΑΛΙΑ 76-68 .-^ Η Κροατία νίκησε την Ιταλία και τα... μπέρδεψεΑκόμα περισσότερο μπερδεύτηκε ο ελληνικός όμιλος στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας. Η Κροατία κέρδισε με 76-68 την Ιταλία, που στη διάρκεια του αγώνα ήταν μπροστά ακόμα και με 13 πόντους. Το συγκεκριμένο αποτέλσμα δεν αφήνει περιθώρια ήττας για την εθνικής μας κόντρα στους διοργανωτές σε λίγες ώρες, ενώ όψει της αναμέτρησης με την Κροατία τη Δευτέρα, στην αυλαία της β' φάσης της διοργάνωσης.
Με όπλο την εξαιρετική της άμυνα, παρά τα πολλά χαμένα ριμπάουντ και με οδηγό τον Ντατόμε στην επίθεση η Ιταλία κατάφερε να κλείσει το δεκάλεπτο στο +9 (8-17) και 13-26 στο 15' . Η είσοδος του Ντρέιπερ ανέβασε την ομάδα του Ρέπεσα και παρότι ο Τόμιτς φορτώθηκε με τρία φάουλ κατάφερε να ροκανίσει τη διαφορά στους πέντε με τη λήξη του ημιχρόνου (31-36).
Η αντεπίθεση της Κροατίας συνεχίστηκε στο τρίτο δεκάλεπτο και μετά από τρία λεπτά προηγήθηκε με 41-40 με τρίποντο του Σίμον. Το επί μέρους σκορ της περιόδου έκλεισε στο 26-9.
Η Ιταλία μείωσε στους τέσσερις, 70-66, 2:44 πριν το τέλος αλλά έχασε σημαντικές ευκαιρίες με αρνητικό πρωταγωνιστή τον Κουζίν.
Τα δεκάλεπτα: 8-17, 31-36, 57-45, 76-68.
Κροατία (Ρέπεσα): Τόμιτς 8, Ντρέιπερ 12, Μπογκντάνοβιτς 18, Σάριτς, Ρούντεζ 2, Ούκιτς 13, Σίμον 14, Μάρκοτα 2, Ζόριτς 7.
Ιταλία (Πιανιτζάνι): Αραντόρι 10, Τζεντίλε, Ροσέλι, Μέλι 2, Μπελινέλι 9, Ντίνερ 5, Κουζίν 7, Ντατόμε 24, Τσιντσιαρίνι 9.
Newsroom ΔΟΛ

ΕΛΛΑΔΑ  - ΣΛΟΒΕΝΙΑ    65-73  , (13-26) , 27-43 , (47-62) .- ^
Ζήσης, Σπανούλης, Παπανικολάου, Καββαδάς, Πρίντεζης η πεντάδα της Ελλάδας , Καϊμακόγλου , Σλούκας , Περπέρογλου , Φώτσης , Μπουρούσης , Μπράμος ,
Γιοκσίμοβιτς, Νάχμπαρ, Γκ.Ντράγκιτς, Ζ.Ντράγκιτς, Βιντμάρ η πεντάδα της Σλοβενίας , Μπλάζιτς ,
Λάκοβιτς , Μπλάβιτς ,

***  ΒΕΡΟΙΑ -ΠΑΟΚ  1-2 (0-1) .- ^
Βέροια
Την πρώτη εκτός έδρας νίκη στο εφετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ σημείωσε ο ΠΑΟΚ, που με τέρματα των Βίτορ (18') και Στοχ (66') νίκησε στη Βέροια τη «βασίλισσα του βορρά» με 2-1 και θα πάει με ανεβασμένη ψυχολογία στο παιχνίδι της προσεχούς Πέμπτης με τη Σακτέρ Καραγκάντι, στο Europa League. Για τους γηπεδούχους, που κατέγραψαν την πρώτη ήττα, μείωσε ο Μρντάκοβιτς στο 83ο λεπτό.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά και με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκάλεπτου είχαν ήδη χάσει τρεις πολύ καλές ευκαιρίες: στο 3' ο Χακόμπο απέκρουσε στη γωνία του το φάουλ του Καλτσά, στο 7' ο Ισπανός τερματοφύλακας επενέβη εκ νέου σωτήρια στην κεφαλιά του Ορέστες και στο 9', από σέντρα του Καλτσά, ο Μπαργκάν «σημάδεψε» το δοκάρι από τα πέντε μέτρα.
Στο 18', όμως, οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο εύστοχοι και άνοιξαν το σκορ με κεφαλιά του Βίτορ από κόρνερ του Λούκας, ενώ στη φάση που προηγήθηκε ο Αναστασόπουλος είχε κάνει πολύ μεγάλη απόκρουση στο ανάποδο ψαλίδι του Αθανασιάδη, με τον διεθνή επιθετικό του «Δικέφαλου» να συγχαίρει τον Έλληνα γκολκίπερ για την επέμβασή του!
Η «βασίλισσα του βορρά» δεν πτοήθηκε από το 0-1, χάνοντας νέα ευκαιρία με τον Καλτσά το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Χακόμπο, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Αθανασιάδης είχε ένα αξιόλογο αλλά άστοχο σουτ. Η μεγάλη ευκαιρία των γηπεδούχων για να φτάσουν στην ισοφάριση χάθηκε στο 56ο λεπτό, με τον Μρντάκοβιτς να σουτάρει στα ύψη από το σημείο του πέναλτι.
Στο 64΄ ο Αναστασόπουλος είπε «όχι» εκ νέου στην κεφαλιά του Αθανασιάδη, αλλά δύο λεπτά αργότερα, από λάθος στην αμυντική διάταξη των γηπεδούχων, ο Στοχ πήρε την μπάλα με το «τακούνι» και «εκτέλεσε» τον τερματοφύλακα της Βέροιας, που κατόρθωσε να μειώσει στο 83΄ με τον Μρντάκοβιτς αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει στην ισοφάριση, στα λίγα λεπτά που απέμεναν ως τη λήξη.
Διαιτητής: Α. Αρετόπουλος
Κίτρινες: Μρντάκοβιτς, Αμαραντίδης, Γεωργιάδης, Αναστασόπουλος - Χακόμπο, Τζιόλης, Κατσουράνης, Λούκας
ΒΕΡΟΙΑ (Τον Κάανεν): Αναστασόπουλος, Τραπ (74΄ Σεγούντο), Μπάρμπας, Ορέστες, Αμαραντίδης, Γεωργιάδης, Ζεζίνιο (84΄ Όστοϊτς), Καλτσάς (84΄ Μάνος), Μπαργκάν, Μπεν, Μρντάκοβιτς.
ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Τζαβέλλας, Κίτσιου, Κατσουράνης, Βίτορ, Τζιόλης, Νίνης, Λούκας (81΄ Ολίσε), Στοχ (90΄+ Νέτσιντ), Σαλπιγγίδης (90΄+ Βούκιτς), Αθανασιάδης.

*** ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  -  ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ  0-0 .-^
Αθήνα
Στην αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η αυλαία της 4ης αγωνιστικής, της Σούπερ Λίγκ, Παναιτωλικός και Εργοτέλης αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα στο Αγρίνιο. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, ωστόσο δεν μπόρεσαν να μετατρέψουν τις αρκετές ευκαιρίες τους σε ένα τέρμα.
Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση πιέζοντας τον Εργοτέλη και δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες. Από την πλευρά της η ομάδα του Γιάννη Πετράκη είχε στόχο να «χτυπήσει» με τις αντεπιθέσεις την ομάδα του Αγρινίου. Κύριοι εκφραστές για τους γηπεδούχους, ήταν οι Μπόγιοβιτς και Μπελόν.
 Η πρώτη σημαντική ευκαιρία των γηπεδούχων άργησε να έρθει με το πρώτο σουτ που προκάλεσε προβλήματα στους Κρητικούς να έρχεται στο 20΄ όταν το σουτ του Τζούνιορ, μετά από σπόντα στο πόδι του Μπόγιοβιτς, να καταλήγει ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι. Στο 32΄ ο Θεοδωρίδης εκτέλεσε κόρνερ, ο Μπόγιοβιτς έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Κοιλιάρας, με το πόδι, έδιωξε πάνω στη γραμμή και κράτησε το μηδέν για την ομάδα του. Λίγο πριν τελειώσει το ημίχρονο, ο Καμαρά πρόλαβε τον Αθανασίου, γύρισε στον Μπελόν, αλλά το σουτ του τελευταίου δεν ήταν καλό με την μπάλα να φεύγει άουτ.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το πρώτο. Με τον Παναιτωλικό να ελέγχει πλήρως τον αγώνα και τον Εργοτέλη να απειλεί στις αντεπιθέσεις. Εξαιρετική ευκαιρία για τον Εργοτέλη στο 52΄ μετά από πανέξυπνη κάθετη πάσα του Ρομάνο στον Αναστασάκο, ο τελευταίος πλάσαρε, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα απάντησε ο Παναιτωλικός, με τον Καμαρά να πασάρει στον Μπακάκη, αυτός σούταρε, αλλά και η μπάλα κατέληξε άουτ για ακόμη μια φορά. Από εκεί και πέρα, λίγο η κούραση, λίγο το γεγονός ότι ο Εργοτέλης κατάφερε να περιορίσει τον Παναιτωλικό, το παιχνίδι κύλησε χωρίς φάσεις και ευκαιρίες.
Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθήνα)
Κίτρινες: Σφακιανάκης, Δάρλας - Αναστασάκος, Γιοβάνοβιτς
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Ράφαελ, Κούσας, Καμαρά, Μελισσάς, Θεοδωρίδης (58΄ Δάρλας), Τζούνιορ, Σφακιανάκης (82΄ Κουτσοσπύρος), Γκάλο, Μπακάκης, Μπόγιοβιτς, Μπελόν (70΄ Καλογέρης)
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γιάννης Πετράκης): Αθανασίου, Κοιλιάρας, Γιοβάνοβιτς, Ρομάνο (87΄ Μπουχαλάκης), Χαντί, Καρντόσο, Τζανακάκης, Κοζορώνης (70΄ Πελέ), Αναστασάκος, Μπαντιμπαγκά (77΄ Δωματάς), Σαρρής
Newsroom ΔΟΛ

*** ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  - ΞΑΝΘΗ   4-0 .-
Ο Ολυμπιακός πετούσε... φλόγες στην επίθεσή του με τον Σαβιόλα να ανοίγει νωρίς το σκορ και στη συνέχεια τον Μήτρογλου να παίρνει... το όπλο του φτάνοντας σε δεύτερο διαδοχικό χατ τρικ στο πρωτάθλημα. Έτσι οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν εύκολα της Ξάνθης, (Ολυμπιακός - Ξάνθη 4-0), και έδειξαν έτοιμοι για τον μεγάλο αγώνα της Τρίτης με την Παρί Σ.Ζερμέν στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League.

~****** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 ,     =2665  video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =1180 video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =      1176  video.-
                                             ***Σύνολο  :  5029  βίντεο ανηρτημένα .-
***  
***  ΑΠΌ ΤΙΣ   ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΕΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2013 :

~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/08/20-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης    Τρίτη  20  Αυγούστου  2013.-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/08/21-2013.  html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τετάρτη  21  Αυγούστου  2013 .-                                     
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/08/22-28-2013-29-2013.html , Εκδρομή  Βουλγαρία -  Ρουμανία 22-28  Αυγούστου  2013  Πέμπτη  29  Αυγούστου  2013 ,  Α΄ Μέρος  εκδρομής .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/08/29-2013.html , Εκδρομή-Διαδρομές Βουλγαρία -Ρουμανία  29  Αυγούστου  2013 :
Β΄ Μέρος  εκδρομής 22-28 Αυγούστου 2013  στην Βουλγαρία  καί  Ρουμανία : Μέσα  από   Φωτογραφίες και  Βίντεο ....   snstam , stamos01  Arfara  Greece  2013 .-

~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/08/29-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  29  Αυγούστου  2013.-
~http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/08/30-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  30  Αυγούστου  2013.-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/08/31-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  31  Αυγούστου  2013.-

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013:

~ ** *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.- 
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/09/01-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  01  Σεπτεμβρίου  2013.-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/09/02-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα 02 Σεπτεμβρίου  2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/09/31-08-02-09-2013-02-2013.html , Αθλητικό  τριήμερο 31-08 έως  02-09-2013 Δευτέρα  02-Σεπτεμβρίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/03-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τρίτη  03  Σεπτεμβρίου  2013 , Διαδρομές Ελλάδα - Βουλγαρία - Ρουμανία μέσα από  φωτογραφίες και Βίντεο 2013 .-
~  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/09/03-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  03 - Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/09/03-2013.html , ΑΝΘΟΛΟΓΟΝΤΑΣ  
Τρίτη   03  Σεπτεμβρίου  2013 .-

~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/09/blog-post.html , ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ εικόνες  Βίντεο Διαδρομές ιστορικές  αναφορές  ενημερώσεις Ανέκδοτα ,
Τετάρτη  04  Σεπτεμβρίου  2013 :

~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/04-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τετάρτη  04   Σεπτεμβρίου  2013.-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/09/05-2013.html , ΣΟΦΙΑ -ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  05  Σεπτεμβρίου  2013.-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/09/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  05  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/09/06-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  06  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/09/09-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  09 Σεπτεβρίου 2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/09/09-2013.html , ΑΝΘΟΛΟΓΟΝΤΑΣ καί Γράφοντας Δευτέρα 09 Σεπτεμβρίου 2013.-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/09/10-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  10  Σεπτεμβρίου  2013.-
~   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/11-2013.html , Άρωμα Ελλάδας διαδρομές - εκδρομές 11 Σεπτεμβρίου 2013, ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ  εκδηλώσεις στις ΣΠΕΤΣΕΣ – Από Τριήμερη  εκδρομή-απόδραση 7.8. και  9  Σεπτεμβρίου 2013 ,.. ΝΑΥΠΛΙΟ - Ερμιόνη ,Σπέτσες , Ύδρα , Γαλατάς , Πόρος . Αίγινα , Πειραιάς.-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/09/11-2013.html ,Tο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  11  Σεπτεμβρίου  2013.-
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/09/12-2013.html , Όμορφα λόγια  ν΄ αγαπιόμαστε Πέμπτη 12  Σεπτεμβρίου  2013.-
~  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/09/13-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  13  Σεπτεμβρίου  2013.-

~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/09/14-2013.html ,video -παρουσιάσεις Βουλγαρία -Ρουμανία  2013 , .. Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  14  Σεπτεμβρίου  2013
  .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/09/15-2013.html , Το  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Κυριακή  15  Σεπτεμβρίου  2013.-


~   * ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ  

*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.- .-

  ~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-          ** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** ***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-  
 ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013 .-
 ~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/11-2013.html , Άρωμα Ελλάδας διαδρομές - εκδρομές 11 Σεπτεμβρίου 2013, ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ  εκδηλώσεις στις ΣΠΕΤΣΕΣ – Από Τριήμερη  εκδρομή-απόδραση 7.8. και  9  Σεπτεμβρίου 2013 ,.. ΝΑΥΠΛΙΟ - Ερμιόνη ,Σπέτσες , Ύδρα , Γαλατάς , Πόρος . Αίγινα , Πειραιάς.- 

~** www.blogtv.gr   , www.tometopo.gr  , www.antarsya.gr  , www.expresss.gr  , www.zougla.gr  , www.cybc.com.gr  ,  www.enikos.gr  , 

***
~ Από   Εκδρομή – διαδρομές …. Βουλγαρία  - Ρουμανία  από 22 έως  28  Αυγούστου  2013 :
  970 ΚΡΕΣΝΑ Βουλγαρίας 2013: http://youtu.be/xalGz6XiGWQ  ,
974 sandaski διασκέδαση 2013    02: http://youtu.be/fHYuQrl68xw ,
975 ΣΑΝΤΑΣΚΙ ξενοδοχείο διασκέδαση   2013: http://youtu.be/UHXs6QgZ-Ns  ,
971 ΣΑΝΤΑΣΚΙ Βουλγαρίας 2013 είσοδος: http://youtu.be/pfts_FgQuzs ,
969 Στενά Κρέσνα Βουλγαρία  τέμπη  2013: http://youtu.be/ly9yklXEsNg  ,
973Hotel Sneti Nikola SANDASKI 2013    01: http://youtu.be/uSJYS9uYoV4 ,
976 Διασκέδαση ξενοδοχείο Σαντάσκι 2013: http://youtu.be/m3RyNnBmEb4 ,
977Ξενοδοχείο Σαντάσκι Βουλγαρίας 2013: http://youtu.be/MFx6Ee4e53U ,
978Διασκέδαση στην Βουλγαρίας Σαντάσκι 2013: http://youtu.be/XHC8bidi0bw ,
979Ξενοδοχείο Α   Νικόλας Σαντάσκι 2013: http://youtu.be/Vx46zb8ituE ,
980Χορός  τραγούδι  Σαντάσκι  2013: http://youtu.be/w-dUbl5E18g ,
981Διασκέδαση  στη  Βουλγαρία  2013: http://youtu.be/6AXYRQ2a0Qs , 
919  Βελικοτένοβα  Βουλγαρίας  ανέκδοτο   2013: http://youtu.be/Jldog0ScwLE ,
920 ΑΡΜΠΑΝΑΣΙ  Βουλγαρίας  2013: http://youtu.be/QJwsZziCSCU ,
921 ΒΕΛΙΚΟ ΤΥΡΝΟΒΟ  Βουλγαρίας  2013: http://youtu.be/OjAcsEsCFBc ,
922 Βελίκο  Τύρνοβο  Βουλγαρίας φεύγοντας  αφήγηση  2013: http://youtu.be/e1qcbHdhJlM ,
923 Veliko Ternovo Bulgaria 2013: http://youtu.be/mi9AO1y2S3Q ,
924 ΒΕΛΙΚΟ ΤΕΡΝΟΒΟ πόλη Βουλγαρίας 2013: http://youtu.be/NZGxyTftWNM  ,
925 Βελίκο Τέρνοβο Βουλγαρίας 2013: http://youtu.be/Ss_J0Br5vkM  ,
926 Σεμπρίεβο Βουλγαρίας 2013: http://youtu.be/Q68KQQu0ovQ  ,
927 Κίτσεβο Βουλγαρίας 2013: http://youtu.be/M9KwfJrL6yQ , 
** 931 ~ ΣΟΦΙΑ Βουλγαρία   βροχή 27  08  2013: http://youtu.be/Cvnj255yinY ,
932~Σόφια Βουλγαρία 2013: http://youtu.be/dyGENRmbXMc ,
935~ Σόφια    Κούλα σύνορα 2013: http://youtu.be/RUVsbJi-UqM  , 
936~ Σόφια διασκέδαση πούλμαν 2013: http://youtu.be/SoWsCDWzPWg ,
944~ Ντούπνιτσα Πιπέροβο Βουλγαρίας 2013: http://youtu.be/YbgoDc69eNc ,
945~ ΝΤΟΥΠΝΙΤΣΑ Κιουνστεντίλ Βουλγαρίας 2013: http://youtu.be/ndOkGm-dhY8 ,
946~ Μουτσάλεβο Βουλγαρίας 2013: http://youtu.be/Ve19r6G_rh8 ,
008 ~ Στρυμόνας ποταμός 2013: http://youtu.be/LGSNxNLw-pE ,
009~ Έκθεση  εντυπώσεων εκδρομής 2013¨: http://youtu.be/WFi3A7b37BA , -30-
017~ ΣΕΡΡΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  2013: http://youtu.be/Ql48PJIjEeM ,
018~ Θεσσαλονίκη  2013: http://youtu.be/E70HaNSfz1M ,
~ 996 Σαντάνκι  ερωτήσεις  ανέκδοτο  2013  : http://youtu.be/t5B64AvtZwM ,
~ 998  Κούλα  σύνορα Βούλγαρο ελληνικά  2013: http://youtu.be/XXQYXgI9WqM  , 
~ 997 Άνω   Πετρίτση  Βουλγαρίας  2013: http://youtu.be/OC9hYKLBr2c  ,
~ 839 ΒΑΡΝΑ ΔΕΛΦΙΝΑΡΙΟΝ 2013: http://youtu.be/1wOpkJE5pSg , 
~ 840 Βάρνα  Δελφινάριον  παρουσίάσεις  2013: http://youtu.be/l_5HBvIWv9Y ,
~ 842 Δελφινάριον  Βάρνα  Βουλγαρίας  παράσταση  2013: http://youtu.be/rH-eBuZDqSI  ,
~ 836 Δελφινάριο  Βάρνας  2013: http://youtu.be/eNqNTDGAtNg  ,
~ 837 ΔΕΛΦΙΝΑΡΙΟ παράσταση Βάρνα 2013: http://youtu.be/Mtcr5Qdi6KI  ,
~ 838 Δελφινάριο πρόγραμμα Βάρνα 2013: http://youtu.be/A-6c5QRwqD4   ,
~ 847 Δελφινάριο τα δελφίνια χαιρετούν 2013: http://youtu.be/vH_ULuIzpbY  ,
*879 ΕΛΙΚΟ ΤΕΡΝΟΒΟ  2013 : http://youtu.be/DxgJB7tJF94 ,
880Ζέλιζαρτς Βουλγαρίας 2013: http://youtu.be/87sEw0GgV_E   ,
881Διασκέδαση  στη  Βουλγαρία  2013  : http://youtu.be/pZFZ2vCWyws  ,
883Μονή  Πέτρου Παύλου  2013  Βουλγαρία: http://youtu.be/KUiqrst6al4    ,
882Μοναστήρι Απόστολου Πέτρου Παύλου Βουλγαρία 2013: http://youtu.be/AHLrVhWjewE   ,
885ΜΟΝΗ Πέτρου και Παύλου Βέλικο Τέρνοβο: http://youtu.be/vjGrdNaM4xU  ,
892Εκκλησία Πέτρου Παύλου εντός: http://youtu.be/RimJJoBWcr0    ,
709  Βουλγαρίας  ΜΟΛ πολυκατάστημα  2013 Varna : http://youtu.be/oqYVfiX4Nxc  , -50-
746ΒΑΡΝΑ Βουλγαρίας  2013:  http://youtu.be/WZlaO9ChgAs ,
747Βάρνα Βουλγαρίας  2013: http://youtu.be/vUT0xpi-acI ,
748  ΒΆΡΝΑ  ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ  2013: http://youtu.be/SzGqGRi_jXg ,
750  ΒΑΡΝΑ  από γέφυρα  2013: http://youtu.be/FGowHDb42kE  ,
749  Χρυσή Άμμος  Βάρνας: http://youtu.be/ecuip_59-no ,  55…..
030 Πλαταμώνας Καλλιπεύκη 2013 : http://youtu.be/AmAUnBty984 ,
031 ΤΕΜΠΗ από  Κατερίνη 2013 : http://youtu.be/fDh9CQCU798 ,
036 Κοιλάδα Τεμπών 2013: http://youtu.be/M_AZR0tVNmo ,
751 Βάρνα Βουλγαρίας είσοδος 2013: http://youtu.be/V8klYsYW6Ms ,
60/752 Βάρνα Βουλγαρίας αφήγηση 2013: http://youtu.be/8xkQSIOCeCc  
753 ΒΑΡΝΑ Βουλγαρίας περιήγηση 2013: http://youtu.be/EyQNAieDKUk
754 Ι Ν Γέννησης  Παναγίας  Βάρνας  2013: http://youtu.be/A7gPL5SwQAo ,
 758 Εκκλησία  στην Βουλγαρία  Παναγίας 2013: http://youtu.be/7YGlyI9gQHU , 
759 Βάρνα  εκκλησιασμός στην Γέννα  Παναγίας  2013: http://youtu.be/RUaigTE8SfI  
760 BARNA  αφήγηση  2013: http://youtu.be/Skcgaxc1Gjg  ,
761 ΒΑΡΝΑ  Βουλγαρίας μπαίνοντας 2013 http://youtu.be/NyJPiL0AVz0,
~762 Βουλγαρία Βάρνα 2013: http://youtu.be/K8ydswdkVnI ,
763Βάρνα  Αγ   Κωνσταντίνος  Ελένη  2013: http://youtu.be/59VB316BqB4,
 764 Ακτή  Κωνσταντίνου Ελένης Βουλγαρία  Βάρνα  2013: http://youtu.be/otkozuHqCXY ,
70/765 Θέρετρο Χρυσή άμμος Βάρνας 2013: http://youtu.be/o3Ge_lXBU7A ,  -70-
773 Ακτή Βάρνας Κωνσταντίνου Ελένης 2013: http://youtu.be/GcFbDRVulMU ,
777Θέρετρο Βάρνας Κωνσταντίνου Ελένης 2013: http://youtu.be/XUrix4jYjZk ,
73/ 778 ΒΑΡΝΑ τουριστικά θέρετρα 2013: http://youtu.be/Kqi6kYrkLzQ ,
770ΒΑΡΝΑ γιά  Χρυσή άμμο  θέρετρο  2013: http://youtu.be/3OfaPIybp_g   
780 ΧΡΥΣΗ ΑΜΜΟΣ Βάρνα 2013: http://youtu.be/tGY-HdKd868 ,
781Άκουα πόλης  Χρυσή άμμος Βάρνας  2013: http://youtu.be/AYsm-EfURaw ,
848Βουλγαρία  Χ Δ  τραγούδι  2013: http://youtu.be/EpT_jWVGd3s ,
806ΘΕΡΕΤΡΟ ΧΡΥΣΗ  ΑΜΜΟΣ  ΒΑΡΝΑΣ  2013: http://youtu.be/RpJrmJcJZSo ,

ΑΠΟ  ΕΛΛΑΔΑ για ΣΟΦΙΑ  ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ  διαδρομή  αφηγήσεις  ανέκδοτα  ενημερώσεις  2013:
234 ΜΠΛΑΓΚΟΕΦΓΚΝΡΑΝ   ή  Λουτρά  ή  Άνω Τζουμαλιά Βουλγαρίας   2013  : http://youtu.be/SfoQg1wiaM4 ,
235 Κιουνστεντίλ ή Αογκούστα Νταϊάνα ή  Κεράνα  Βουλγαρίας  2013:  http://youtu.be/1tt-sly0_-s ,
236 ΡΙΛΑ Βουλγαρίας 2013 Διαδρομές: http://youtu.be/1-1H3SrnQhE ,
237 ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ  αφηγήσεις  διαδρομές  2013: http://youtu.be/_mutMLBAQ9c  ,
238 Βουλγαρία ενημέρωση  ξεναγου  διαδρομές  2013: http://youtu.be/AoZsSQWs4_k  ,
239 Βουλγαρία  ιστορικές  ενημερώσεις   2013: http://youtu.be/VpLVfmgZiHk ,
240 Βουλγαρία ανέκδοτα 2013: http://youtu.be/2seQU0_26DM ,
241Ανέκδοτο  διαδρομή προς Σόφια  2013: http://youtu.be/4URvzmjI1QY ,
242 ΣΟΦΙΑ Βουλγαρίας Ιστορική  ενημέρωση  2013: http://youtu.be/n0uW57bB8kY ,
243ΠΕΡΝΙΚ  Σόφιας  ενημέρωση  2013: http://youtu.be/QVfN4sJ3xS4 ,
247 ΣΟΦΙΑ  ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ  2013  είσοδος  ενημέρωση : http://youtu.be/utdxaWsdpOQ
249 ΣΟΦΙΑ  περιήγηση  ενημέρωση  2013: http://youtu.be/1TVR0Vyz8u4 , - 90 -
244 Βουλγαρία2013: http://youtu.be/cWioy1fceI8 ,
245 Βίτοσα  Βουλγαρίας συνοικίες  2013: http://youtu.be/kcjybpalrJI ,
246 Στενά  Στριμόνα  στην Βουλγαρία  2013: http://youtu.be/qOTa0fopi14 ,
248 ΣΟΦΙΑ 2013 προάστια Βίτοσα: http://youtu.be/1OwUjJlezPg ,
250  ΣΟΦΙΑ καί  ανέκδοτο  2013: http://youtu.be/sRBbo6lj1pM ,
251 ΣΟΦΙΑ   διαδρομή  πόλης 20123: http://youtu.be/4wZyMfaHYHk ,
252 ΣΟΦΙΑ λεωφόρος Βίτοσα  2013: http://youtu.be/S9g8LQbSnRw ,
254 Σόφια  στο  κέντρο  πόλης  2013: http://youtu.be/OsHXNla461I ,
255 Σόφια  περιοχή  Ελληνικού προξενείου   2013:  http://youtu.be/eQi5zLsCgyI ,
258 Σόφια ανταλλακτήριο 2013: http://youtu.be/b30A261qQE4 ,  , --100--
259 ΣΟΦΙΑ   ενημέρωση  περιήγηση 2013: http://youtu.be/Y28IV_3OXdg  ,
266 SOFIA  BULGARIA  2013  περιήγηση: http://youtu.be/8JPxnVhmdDQ ,
267 Σόφια  Αγία  Κυριακή περιήγηση  2013: http://youtu.be/W6HquEOP_sM ,
268 Σόφια Λ  Ρακόφσκι  2013  περιήγηση : http://youtu.be/mHPTY8xIVeI ,
269 ΣΟΦΙΑ Στάδιο Β  Λέφσκι  2013: http://youtu.be/XII0uiNXspQ ,
270 SOFIA 2013  κήπος Ζαϊμοφ : http://youtu.be/xUZVnbGs9Gg ,
271 ΣΟΦΙΑ  περιήγηση πλατεία Νέφσκι  2013: http://youtu.be/S68wXQB1s1E  ,
~*272 ΣΟΦΙΑ πανεπιστήμειο 2013: http://youtu.be/x4OWjK-TZ8k ,
~* 273 Ναός Άγιος Αλεξάντερ Νέφσκι  Σόφια  2013: http://youtu.be/OJfcnIk2EnY ,
~* 274 ΣΟΦΙΑ  εντός Ι Ν  Α  Νέφσκι 2013: http://youtu.be/8aEMEY90p4k ,
*** 284 ΣΟΦΙΑ Μνημείο αγνωστος στρατιώτης 2013: http://youtu.be/_q4QjWCgnSU ,
*** 285 ΣΟΦΙΑ  πλατεία  2013: http://youtu.be/6bQn5w7_iXA ,
*** 286 ΣΟΦΙΑ ΜΟΥΣΕΊΟ ΕΚΚΛΗΣΊΑ 2013: http://youtu.be/75BVeiVGW08 ,   -113 -
*** 287 Σόφια Λ Ντουντούκου 2013: http://youtu.be/7uWzF66At50 ,      -114-
~** 339 Βουκουρέστι  ώρα φαγητού  2013: http://youtu.be/ch9AXPM0fho ,
~** 340 ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ περιήγηση   κέντρο 2013: http://youtu.be/cNJwRDZwlv4 ,
~** 341 ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ  ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ περιήγηση ξενάγηση  2013: http://youtu.be/JpBk-z48PVg ,
355 ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ  πατριαρχείο  2013: http://youtu.be/K20Ct-7Mb1s  ,
** 336 ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ  περιήγηση  αφήγηση  2013: http://youtu.be/NJPY6CJyj7U  ,
** 369 Βουκουρέστι  2013  μαυσωλείο πεσόντων λίμνες: http://youtu.be/V75KB1WOemA ,
~370 Βουκουρέστι  2013 νεκροταφείο πεσόντων: http://youtu.be/kBNP8-4P2IM .-
~ 380 ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ  Ρουμανίας  2013  αφήγηση: http://youtu.be/GUbJLWNQolE ,
~381 Βουκουρέστι  περιήγηση  2013: http://youtu.be/ugknBK5lCe4 , .- ......
~ 382 ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ 2013  αφήγηση  περιήγηση: http://youtu.be/ajSCXAYXC_I  ,   - 10-
~ 387 Βουκουρέστι 2013  στα παλιά χρόνια: http://youtu.be/9-AALlWZGvM ,  - 125 -
~ 388 Βουκουρέστι  2013 ελληνική πρεσβεία  εκκλησία : http://youtu.be/EzKYX1M7An4 ,
~ 389 ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ  ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ  2013  ξενάγηση: http://youtu.be/77LnSVHNFa0 ,
~ 390 ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ  2013  περιήγηση: http://youtu.be/bjIw3F8KNPM ,
~ 396 Βουκουρέστι 2013 Ρουμανία  πιάτσα Ρομάνα:  http://youtu.be/TyfyAHWtZhU ,
~ 397 Βουκουρέστι 2013 Λ  Αεροπόρων:  http://youtu.be/s0Xw-81s0ZQ  , -16- /-130-
407 Βουκουρέστι 2013 στην λίμνη: http://youtu.be/sgiTnV6flU4 ,
416 Βουκουρέστι 2013 μουσείο χωρίο: http://youtu.be/v0084OQsyUc ,
415Ρουμανία Βουκουρέστι 2013 Αψίδα θριάμβου: http://youtu.be/KIfgP40iF1E ,
420 Βουκουρέστι 2013 στο μουσείο χωριού: http://youtu.be/_uO7ElbG-x8 ,
421 Βουκουρέστι 2013 Ρουμανίας αφήγηση στο χωριό μουσείο: http://youtu.be/cpt6PmyvnPE ,
490 Βουκουρέστι 2013 πλατεία ελεύθερου τύπου: http://youtu.be/4sdmbjipSXY ,
491Βουκουρέστι  2013 λεωφόρος Αψίδας θριάμβου: http://youtu.be/BM1eQ7ZIB8k  
498 Βουκουρέστι  2013  περιήγηση πόλης: http://youtu.be/-3QsD4ArF48 ,
511Βουκουρέστι 2013 πλατεία της Νίκης: http://youtu.be/QddqnWYT4Hw ,
512Βουκουρέστι  2013 πλατεία της επανάστασης: http://youtu.be/crOz7ldEdsI ,
514ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ 2013 PALATUL PARLAMENTULUI: http://youtu.be/hPxHxdxv7AE ,
517 Βουκουρέστι  2013 παλάτι Ν  Τσαουσέσκου: http://youtu.be/jFiPEkynn78  ,
525 ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ  2013  ενημέρωση περιήγηση: http://youtu.be/aMwvOL49_sw ,
526 Βουκουρέστι  2013 διατρέχοντας την πόλη: http://youtu.be/8NcMmr9qZIA  ,
527 Βουκουρέστι ο γύρος 2013 ξενάγηση: http://youtu.be/VDXlGVOjB3w ,  - 145 -
528  Βουκουρέστι 2013 το μέγαρο Βουλής  Τσαουσέσκου: http://youtu.be/EmKs0uBCd54 ,
538 Βουκουρέστι 2013 κέντρο περιήγηση: http://youtu.be/bwklOMnfGWE ,
539 Βουκουρέστι 2013 ποτάμι νιόπαντροι: http://youtu.be/eo_gmiNz7kY ,
540 Βουκουρέστι 2013 Κεντρική λεωφόρος: http://youtu.be/lLGJeNNRhx8 ,
543 ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ 2013: http://youtu.be/bkTrDAOTtSc ,   - 150  -
544Βουκουρέστι 2013 δίπλα στο ποτάμι: http://youtu.be/mtDXACX0gJI  ,
545 Βουκουρέστι 2013 Κάρολος Νταβίλας: http://youtu.be/oftoO-QI544 ,
552Βουκουρέστι 2013 Στρατιωτική Ακαδημία: http://youtu.be/0VTJ7um6rsA  ,
553 Βουκουρέστι 2013 περιπλανήσεις: http://youtu.be/6EoEsIbxnrA ,
557Βουκουρέστι 2013 Ιατρική Σχολή: http://youtu.be/XjN6iAKPc7A ,
558Βουκουρέστι  2013  φεύγοντας: http://youtu.be/UibgIJQrk7c ,
565    ΡΟΥΜΑΝΙΑ 2013 αφήγηση Βουκουρέστι Κωνστάντζα¨: http://youtu.be/pD8e1o9JHiM
566   Ρουμανία 2013  προς Κωνστάντζα: http://youtu.be/4RpbLHgwOnc ,
567 ΡΟΥΜΑΝΙΑ 2013 στο διάβα ενημέρωση: http://youtu.be/180gptWQ7Ac ,  - 160 -
568  Ρουμανία  2013 διαβαίνοντάς την: http://youtu.be/yOM9kFtsUWk ,
569 Ρουμανία  2013  πεδιάδα διάβα: http://youtu.be/gNrFK2BdGqc,,
570 Ρουμανία 2013 ο ξεναγός αφηγείται: http://youtu.be/PgIPCACk_Is  ,
571 ΡΟΥΜΑΝΊΑ  2013  διαβαίνοντας  Μαθαίνοντας: http://youtu.be/6dIvCIQ0axI , 
572 Ρουμανία  2013 η Ιστορία  αφήγηση: http://youtu.be/3ibCUpcY4A8 ,
Ρουμανία  και  Ιστορία  2013 αφήγηση  273: http://youtu.be/1qvet2l8oEU ,
574Ρουμανία 2013 Δούναβης  αφήγηση: http://youtu.be/DrtlSldZuCU   ,
575ΡΟΥΜΑΝΙΑ  2013 γέφυρα Δούναβη: http://youtu.be/40McDFE2cTE ,
576 Ρουμανία  2013    γέφυρα: http://youtu.be/xhGHkMaZiEA
593 Κωνστάντζα Ρουμανίας  2013: http://youtu.be/zc7ZjxFwaL0 ,  - 170 -
594  ΚΩΝΣΤΑΝΤΖΑ  ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ 2013: http://youtu.be/_85ZYjhgQGY ,
595 Κωνστάντζα  2013  λιμάνι : http://youtu.be/8u_NCKcCAgY ,
596 Κωνστάντζα περιήγηση πόλης  2013 : http://youtu.be/MoSOllava48 ,
606 Κωνστάντζα  μπαίνοντας  2013 : http://youtu.be/5lRGV1oCXFE ,
630 Λιμάνι  Κωστάντζας 2013  Ρουμανία : http://youtu.be/FhEx9CFYlp8 ,
631 Κωνστάντζα  2013 κεντρικός δρόμος : http://youtu.be/yN1Cp9-D5_s ,
 632 Μαμάγια Κωστάντζας  2013 : http://youtu.be/lN66L2lUhR4  ,
634 Μαμάγια  από  τελεφερίκ  2013 : http://youtu.be/2dDdTdC2Mmw  ,
656 Μαμάγια  2013  παιδότοπος Ρουμανία : http://youtu.be/NrQNwdA8Fwg  ,
657 ΜΑΜΑΓΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΖΑ  τελεφερίκ 2013 : http://youtu.be/cLfA5-7w3-c ,   - 180  - video
* 658 ΜΑΜΑΓΙΑ  Κωνστάντζα  2013  στο Τελεφερίκ: http://youtu.be/gHD3Kj8kLl4 ,
659 Μαμάγια Ρουμανίας 2013 από τελεφερίκ: http://youtu.be/NNwsAGrxqhY ,
671ΒΟΥΛΓΑΡΊΑ 2013:: http://youtu.be/8AS6W9d5B54 ,

672 Βουλγαρία 2013: http://youtu.be/h16yEuRRpak ,
692Σόφια Βάρνα 2013: http://youtu.be/PYgCnOcqMcM ,
693 Βουλγαρία   2013 αφήγηση: http://youtu.be/xB5xD7oBLuU ,
695 Χρυσή Αμμουδιά 2013 Βάρνας: http://youtu.be/grAydDuZynE ,
696 Βάρνα 2013 Μαύρη θάλασσα: http://youtu.be/nJsboC2UAHg ,
697 ΒΑΡΝΑ  2013  ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ: http://youtu.be/jnpBq6UMNC4 ,
698 Βάρνα 2013 μοναστήρια: http://youtu.be/97j5zMJG4v4 ,
699ΒΑΡΝΑ διαδρομή 2013: http://youtu.be/aDuu1-WlQjE ,
700ΒΑΡΝΑ   2013 Βουλγαρίας: http://youtu.be/Nhej_QCvPCI ,

    701ΒΑΡΝΑ Βουλγαρίας 2013:   http://youtu.be/XbE0xPi96Fc
,
~ 229 Στενά Κράσνας Βουλγαρίας 2013: http://youtu.be/MZjn5u_905c ,

230 ΣΤΕΝΑ ΚΡΕΣΝΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΊΑΣ 2013  :  http://youtu.be/Q-7gXaJh-m8
231ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ αφήνοντας Στενά Κρέσνας: http://youtu.be/mqn5GzT0VXA
 232 Βουλγαρία αφήγηση 2013 ενημέρωση: http://youtu.be/c6FZBadtZj8 ,
233Βουλγαρία εκδρομή 2013: http://youtu.be/nfatwBWGqcs ,
119 Ανέκδοτα 2013 Ελένης ¨: http://youtu.be/BGRvlElSwuM ,
  
*** ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ  εκδηλώσεις στις ΣΠΕΤΣΕΣ – Από Τριήμερη  εκδρομή-απόδραση 7.8. και  9  Σεπτεμβρίου 2013 ,.. Ερμιόνη ,Σπέτσες , Ύδρα , Γαλατάς , Πόρος . Αίγινα , Πειραιάς :
~** 168 ΕΡΜΙΟΝΗ 2013: http://youtu.be/J6ucnrMCjzw ,
~**174ΛΕΜΟΝΟΔΑΣΟΣ 2013 Γαλατάς -Πόρος: http://youtu.be/bfVp7ihe0EI ,
~** 089ΝΑΥΠΛΙΟ  7 9 2013: http://youtu.be/xIE2MQDlSys ,
~** 091Ναύπλιο  2013 : http://youtu.be/8mD3YN-PiyM
~** 106ΝΑΥΠΛΙΟ  οι  πενιές του  Κώστα 2013: http://youtu.be/jmKnlAgybZQ ,
~** 102Ναύπλιο εκκλησία  2013 εντός Ι.Ν.Αγίων Σπυρίδωνα: http://youtu.be/A4x7OJlYT0U ,
~** 107Ναύπλιο κ Κώστας  Μπαρέλος  πενιές του  2013: http://youtu.be/Jz3A7mYoytU ,
~** 173ΠΟΡΟΣ  2013: http://youtu.be/R0JijDlo6NA  ,
~** 165ΣΠΕΤΣΕΣ βεγγαλικά αναπαράστασης  2013: http://youtu.be/tdmetXp8PZc ,
~** 162ΣΠΕΤΣΕΣ 2013  αναπαράσταση: http://youtu.be/7ABIZdoVkjE , ? ;;;;;;;;;;;  
~**149 Σπέτσες  2013 πρόγραμμα  χορών: http://youtu.be/LS_aTWPsTaM ,
~** 150 Σπέτσες 2013  1ος χορός εκδηλώσεων: http://youtu.be/PDhedrUFA_g  ,
151  ΣΠΕΤΣΕΣ 2013  2ος  χορός: http://youtu.be/Z-pl7EuJL1s ,
152 ΣΠΕΤΣΕΣ  2013  3ος χορός: http://youtu.be/boRz1YuYfd8 ,
153 ΣΠΕΤΣΕΣ  2013 4ος  χορός : http://youtu.be/eYJoEdhHA80 ,
154 ΣΠΕΤΣΕΣ 2013 5ος χορός: http://youtu.be/FQgbJWUo6cw ,
~** 159 Δήμαρχος Σπετσών 2013: http://youtu.be/OO--cbR2Ko0 ,
155 ΣΠΕΤΣΕς 2013 6ος χορός: http://youtu.be/ggxYi1j8W8Y ,
157 ΣΠΕΤΣΕΣ 2013 7ος χορός: http://youtu.be/aq9L617Z16k ,
158ΣΠΕΤΣΕΣ 8ος χορός 2013: http://youtu.be/5PqOziW9z28 ,
161ΣΠΕΤΣΕΣ 2013 προσφώνηση εκδήλωσης: http://youtu.be/h4PAKUOiadU ,
164 Σπέτσες αναπαράσταση 2013 πυρπόλησης: http://youtu.be/5jYpbNhwj4M ,
163ΣΠΕΤΕΣ 2013 αναπαράσταση πυρπόλησης: http://youtu.be/-LPjNuSYPDA ,
126 ΕΡΜΙΟΝΗ 2013 αφήγηση: http://youtu.be/4vIaRn52brI ,
127Ερμιόνη Σπέτσες  2013  διαδρομή  αφήγηση: http://youtu.be/8Wg7g6Qfa7Y ,
179ΠΟΡΟΣ  ΓΑΛΑΤΑΣ  2013: http://youtu.be/mFoYjcdrvXM ,
144Σπέτσες 2013 Δήμαρχος αρχ  στόλου Π  Λίτσας: http://youtu.be/d3O1G1JnBdc ,
134ΣΠΕΤΣΕΣ   2013 εκδηλώσεις μπάντα ναυτικού: http://youtu.be/HQuFOOMONzM
137Σπέτσες μπάντα τραγούδι   2013: http://youtu.be/FQ5XDbbNZ54
178Φωτο ΠΌΡΟΣ: http://youtu.be/CEpDd1mWyGY ,   - 30 –
175 ΠΟΡΟΣ ενημέρωση 2013: http://youtu.be/DUgT6F9Mz5g ,
206 Αγία Μαρίνα Αίγινας 2013: http://youtu.be/sFzki27tCY0 ,
208 ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ Αίγινα 2013: http://youtu.be/4MGwqkxYrCs,
204Αίγινα 2013 Διαδρομές αναφορές: http://youtu.be/W-Rf77uR0mc ,
207ΑΙΓΙΝΑ 2013 αφήγηση  Άγιος Νεκτάριος: http://youtu.be/uGer4HF9cuU ,
203ΑΙΓΙΝΑ 2013 ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ: http://youtu.be/XnIKWjl2MC8,
37/ 205Αίγινα Αγία Μαρίνα 2013: http://youtu.be/yB7RI9U3gzg ,

Δεν υπάρχουν σχόλια: