ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τετάρτη  11 Δεκεμβρίου  2013  :





** Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !

*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  :
~   ** Συνεργάτης σε Ιστολόγια Αναρτήσεων  :
1.-
Arfara-Messinias- asteras-arfaron  ,
2.-
Stamos Arfara Messinias Greece  ,
3.-
ARFARA - KALAMATAS  ,
4.-
ASTERAS ARFARON 2011    ,
5.-STAMOS
6.--ARFARA -GREECE
,

7.- Stamos
Arfara Messinias Greece
,

8.- Arfara-Messinias 2  ,
9.- stamos-dynami ,
10.-Arfara-Messinias ,
11.- Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,

12.- vlasios ,
13.- ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
14.- http://arfara-messinias-stamos-2010  ,
15.- http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
16.- http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
17.- http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,





*** Σοβαρό τροχαίο με τραυματίες μπροστά στο Αεροδρόμιο (φωτογραφίες)
    
   
  
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση οι  τραυματίες είναι δυο αφέλφια 55 και 61 ετών και μια γυναίκα 54 ετών που βρίσκονταν στο αυτοκίνητο που βρέθηκε στο χαντάκι και είχε κατεύθυνση προς τη Μεσσήνη. Η κατάσταση τους κρίνεται κρίσιμη.
Η νεαρή οδηγός του άλλου αυτοκινήτου βρίσκεται επίσης στο Νοσοκομείο προληπτικά όπως και μια ακόμα γυναίκα από το αυτοκίνητο που βρέθηκε στο χαντάκι.
Νεότερη ενημέρωση 08:40
Τρια άτομα έχουν διακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας εκ των οποίον το ένα σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Οι 2 ήταν επιβάτες στο αυτοκίνητο που βρέθηκε στο χαντάκι και το 3ο άτομο η οδηγός του αυτοκινήτου που βρέθηκε στη μέση του δρόμου.
Στο σημείο αυτή τη στιγμή συνεργεία οδική βοήθειας παίρνουν τα αυτοκίνητα για να ανοίξει ο δρόμος στον οποίο έχουν σχηματισθεί τεράστιες ουρές
Σοβαρό τροχαίο συνέβη λίγα  πριν τις 8 το πρωί στο δρόμο Ασπροχώματος - Μεσσήνης στο ύψος του Αεροδρομίου.
Στη μέση του δρόμου είναι το ένα αυτοκίνητο, ενώ το άλλο έχει πέσει σε παρακείμενο χαντάκι.
Στο πρώτο η οδηγός μόλις βγήκε από το αυτοκίνητο ενώ στο δεύτερο άνδρες της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη να απεγκλωβίσουν τον οδηγό αφού το αυτοκίνητο έχει μετατραπεί σε άμορφη μάζα σιδερικών.

*** Από Δευτέρα μόνο έκτακτα χειρουργεία στο Νοσοκομείο Καλαμάτας         
           
 Χωρίς καρδιολόγο λειτουργεί το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας
 Μόνο έκτακτα χειρουργεία θα πραγματοποιούνται από την προσεχή Δευτέρα στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων. «Αυτήν τη στιγμή υπηρετούν μόνο τρεις αναισθησιολόγοι και δε θα πραγματοποιούν τακτικά χειρουργεία, για λόγους ασφαλείας», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας, Μανόλης Μάκαρης.
Ο πρόεδρος των ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας τόνισε ότι πρέπει να επισπευστούν οι διαδικασίες για την άμεση πρόσληψη δύο επικουρικών ιατρών αναισθησιολόγων, θέσεις που έχουν προκηρυχθεί και η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο.
Υπογράμμισε, δε, ότι στο Νοσοκομείο Καλαμάτας υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού που φτάνουν το 35%, με σοβαρότερες αυτές της παντελούς έλλειψης γαστρεντερολόγου, αλλά και παθολόγων, καθώς υπηρετούν μόνο πέντε και για τις δύο παθολογικές κλινικές, ενώ κατ’ ελάχιστο έπρεπε να υπηρετούν οκτώ, όπως σημείωσε.
Εξάλλου, ανέφερε ότι δεν υπάρχει καρδιολόγος στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και μια φορά την εβδομάδα πηγαίνει κι εξυπηρετεί ένας καρδιολόγος από το Νοσοκομείο Καλαμάτας και μια γιατρός από το Κέντρο Υγείας Πύλου, ενώ διακομίζονται στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης όλα τα νευροχειρουργικά περιστατικά.  Α.Π.

***  Πανωπροίκι για τον αυτοκινητόδρομο του «Μορέα» θα πληρώσει το ελληνικό δημόσιο         
           
Θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις για ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού μέχρι Τσακώνα. Βελτίωση του δρόμου μόνο στο Πύργος- Καλό Νερό
 Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης
 Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκαν χθες οι τροποποιημένες συμβάσεις παραχώρησης της Νέας Οδού, της Ολυμπίας Οδού, του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας και του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου, οι οποίες πέρασαν από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, με στόχο να ψηφιστούν έως σήμερα.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών, το χρονικό περιθώριο είναι ελάχιστο, καθώς θα πρέπει οι συμβάσεις να ψηφιστούν, να δημοσιευθούν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και τα ΦΕΚ να σταλούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή άμεσα, προκειμένου οριακά στις 15 Δεκεμβρίου να εκταμιευτεί μέρος της κοινοτικής συμμετοχής για τις δαπάνες των έργων.
Κατά τον υπουργό Υποδομών, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η επανεκκίνηση των έργων θα αυξήσει το ΑΕΠ κατά 1,5% μεταξύ 2014-2015, ενώ θα δημιουργηθούν 20.000 θέσεις εργασίας.
Για τα θέματα που αφορούν στη Μεσσηνία, ο υπουργός Υποδομών σημείωσε ότι για τον αυτοκινητόδρομο του Μορέα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) θεωρεί ότι το έργο δεν είναι βιώσιμο και σταμάτησε τη χρηματοδότησή του, ζητώντας την εγγύηση του Δημοσίου, την οποία το Δημόσιο αποδέχθηκε προκειμένου να συνεχιστούν οι εργασίες.
Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, το κόστος ανά χλμ. για την Ολυμπία Οδό είναι 7 εκατ. ευρώ, για την Ιόνια Οδό 6,6 εκατ. ευρώ, για την Κεντρική Οδό 7,2 εκατ. ευρώ και για τον Μορέα 6,4 εκατ. ευρώ, ενώ για την Εγνατία Οδό κατά μέσο όρο 7,5 εκατ. ευρώ.
«Έχω όλα τα στοιχεία που δείχνουν σε όλες τις χώρες, στην Ουγγαρία, στη Γερμανία, στην Αυστρία, στην Ιρλανδία, ότι είναι μεγαλύτερο το μέσο κόστος από την Ελλάδα» σημείωσε.
Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι στο τμήμα Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα που θα κοπεί από την Ολυμπία Οδό, ήδη έχουν κατασκευαστεί έργα 90 έως 100 εκατ. ευρώ. Απομένουν ορισμένες μελέτες και θα δημοπρατηθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2014, με προϋπολογισμό 300 εκατ. ευρώ για το Πάτρα - Πύργος και 90 εκατ. ευρώ για το Καλό Νερό - Τσακώνα. Εξαιρείται το τμήμα Πύργος - Καλό Νερό, όπου θα υπάρξει βελτίωση του υφιστάμενου δικτύου.
Επίσης, τα έσοδα του Δημοσίου από τα διόδια θα μπαίνουν σε ένα «μηχανισμό ανακύκλωσης», ο οποίος θα στηρίζει το έργο έως τη λήξη της παραχώρησης.
Κατά τον υπουργό Υποδομών, δεν υπήρχαν εναλλακτικές επιλογές. Στην Ισπανία, όπως είπε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, το Δημόσιο δίνει άτοκα δάνεια στους παραχωρησιούχους και τους κατασκευαστές, προκειμένου να ολοκληρωθούν τα σταματημένα έργα, ενώ στην Πορτογαλία έφτιαξαν «σκιώδη διόδια», το κόστος των οποίων μεταβιβάζεται απ’ ευθείας στο φορολογούμενο.
  Τοκίζεται η αποζημίωση
της υποθαλάσσιας αρτηρίας
Μάλιστα, ο κ. Χρυσοχοΐδης αποκάλυψε ότι ο παραχωρησιούχος της υποθαλάσσιας αρτηρίας της Θεσσαλονίκης, ο οποίος δικαιώθηκε στη διεθνή διαιτησία με την καταβολή 90 εκατ. ευρώ, δεν έχει λάβει ακόμη τα χρήματα «γιατί δεν υπάρχουν», ενώ «κάθε μέρα μετράνε νόμιμοι τόκοι», είπε.
Το ίδιο συνέβη, από ό,τι φαίνεται, και στην Ολυμπία Οδό. Σύμφωνα με τροπολογία που έφερε ο υπουργός Υποδομών στη Βουλή «για τη διευκόλυνση της χρηματοδότησης του έργου», «είναι απαραίτητη η παροχή εξασφάλισης υπέρ της ΕΤΕπ, μέσω της σύναψης συμβάσεως αναδοχής χρέους και συνακόλουθα σύμβασης ρύθμισης των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων» μεταξύ του Δημοσίου, του παραχωρησιούχου και των δανειστριών τραπεζών. Έτσι, η ΕΤΕπ καθίσταται προτιμώμενος δανειστής, «λόγω του κόστους δανεισμού», ενώ παρέχεται εξουσιοδότηση στους υπουργούς Οικονομικών και Υποδομών να υπογράψουν σχετική σύμβαση.
  Εγγυάται το Δημόσιο το δάνειο της ΕΤΕπ στην Ολυμπία
Πρόκειται για σύμβαση αναδοχής χρέους (assumption aggeement) η οποία θα υπογραφεί μεταξύ του Δημοσίου, της ΕΤΕπ και της Ολυμπίας Οδού, προς εξασφάλιση δικαιωμάτων της δεύτερης.
Επίσης, προβλέπεται άλλη σύμβαση μεταξύ του κράτους, του παραχωρησιούχου, του Διατραπεζικού Εκπροσώπου των δανειστριών τραπεζών, του εκπροσώπου των ομολογιούχων δανειστών και του εκπροσώπου εξασφαλίσεων των δανειστριών τραπεζών (subordination deed) για «τη ρύθμιση των δικαιωμάτων υποχρεώσεων των μερών, σε περίπτωση αναδοχής του χρέους της εταιρείας παραχώρησης από το ελληνικό Δημόσιο, έναντι της ΕΤΕπ». Πρόκειται για δάνειο 200 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων «είναι η πιο σκληρή απ’ όλες».

***  Ξέμεινε από εμβόλια η Διεύθυνση Υγείας Μεσσηνίας!- Διαβάστε αύριο στο "Θάρρος"
 
 Μόλις χθες ο πρόεδρος των ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας, Μανόλης Μάκαρης, δήλωσε στο κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο όσα τονίζει τους τελευταίους μήνες: το σύστημα υγείας νοσεί σοβαρά και στη Μεσσηνία. Διαβάστε περισσότερα αύριο στο "Θάρρος" - 

 ***  Η ΔΑΚ μεγάλος νικητής στις εκλογές του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας          
           
Η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση, που συγκέντρωσε 101 ψήφους και εκλέγει 9 άτομα στο Δ.Σ., ήταν η μεγάλη νικήτρια των διήμερων εκλογών που διεξήχθησαν στο Εργατικό κέντρο Καλαμάτας για την ανάδειξη νέων οργάνων και αντιπροσώπων στη ΓΣΕΕ.
Από τη ΔΑΚ εκλέγονται στο Δ.Σ. ο Σωτ. Τσώνης με 101 ψήφους και οι: Αναστασόπουλος Ανδρ., Καρούτας Ευστ., Λυμπερόπουλος Παν., Μπουζαλάς Β., Μωραγιάννης Χρ., Σπυρόπουλος Παν., Τσιμπουρίκος Μιχ. και Χειλάς Ι.
Στην Ελεγκτική Επιτροπή εκλέγονται οι Κατσαράκης Πέτρος, Λειβαδίτης Β. και Σπυροπούλου Ρουμπίνη, ενώ αντιπρόσωποι στη ΓΣΕΕ εκλέχθηκαν οι Σωτ. Τσώνης και Παραγγίνης Νικ.
Οι Ανεξάρτητες Αγωνιστικές Συσπειρώσεις Εργατών έλαβαν 49 ψήφους και εκλέγουν στο Δ.Σ. τους Στέφανο Παν., Κανέλη Γ., Μουλά Παν. και Παπαδόπουλο Περ. και τον Δακτυλίδη Αντ. στην Ελεγκτική Επιτροπή, καθώς και τον Παν. Στέφανο ως αντιπρόσωπο στη ΓΣΕΕ.
Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση (ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ) έλαβε 28 ψήφους και εκλέγει τους Κουφαλάκο Παν. και Λαμπρόπουλο Ευάγγ. στο Δ.Σ., καθώς και τον Μάρκου Ι. στην Ελεγκτική Επιτροπή.
Στην κάλπη βρέθηκε και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι από τους 182 εγγεγραμμένους ψήφισαν οι 179.

***  Παρουσιάζεται σήμερα στην Καλαμάτα το «Μεσσηνιακό Ημερολόγιο»         
  
Κυκλοφόρησε ο 7ος τόμος του «Μεσσηνιακού Ημερολογίου» που δημιούργησε το 2007 ο Μεσσήνιος συγγραφέας Χρήστος Κ. Ρέππας.
Στις 482 σελίδες του φιλοξενούνται 36 εργασίες που αναφέρονται σε ποικίλα θέματα (ιστορικά, λαογραφικά,  λογοτεχνικά, πολιτιστικά κ.ά). Ανάμεσά τους και δύο πολυσέλιδα κείμενα των Αθανασίου Θ. Φωτόπουλου και Χρήστου Κ. Ρέππα για τη Μεσσηνιακή Εξέγερση του 1935 και το Μεσσηνιακό Τύπο της περιόδου 1856-2012.
Μάλιστα, το «Μεσσηνιακό Ημερολόγιο» θα παρουσιαστεί σήμερα στις 6.00 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Rex στην Καλαμάτα, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Η εκδήλωση θα αρχίσει με χαιρετισμούς από το Σεβασμιώτατο μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομο, τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά, το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα και τη σχολικό σύμβουλο Φιλολόγων Μεσσηνίας, Δήμητρα Σταθοπούλου.
Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο κ. Αθανάσιος Θ. Φωτόπουλος, επίκουρος καθηγητής Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ λογοτεχνικά κείμενα θα αναγνώσουν οι κυρίες Σοφία Μποτσέα και Όλγα Θεοδώρου του θεατρικού σχήματος «Συν Ένα- Μιχάλης Τούμπουρος».
Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει η κα Τούλα Χατζηπαναγιώτου, καθηγήτρια Φυσικής.
  Επίσκεψη σε Αλευρά
Στο μεταξύ, τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Παναγιώτη Αλευρά, επισκέφθηκε στο γραφείο του ο συγγραφέας – εκδότης Χρήστος Κ. Ρέππας, προκειμένου να του παραδώσει τον 7ο τόμο του «Μεσσηνιακού Ημερολογίου».
Ο κ. Ρέππας ευχαρίστησε τον κ. Αλευρά για τη συμβολή του στην έκδοση του περιοδικού, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας στηρίζουν τέτοιες πρωτοβουλίες, που προβάλλουν τον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου. 

*** Ασφαλτόστρωση σε Μαυρομιχάλη και παρόδους

Σήμερα έχουν προγραμματιστεί από τη Δημοτική Αρχή να εκτελεσθούν εργασίες απόξεσης της ασφάλτου, προκειμένου να ακολουθήσει ασφαλτόστρωση σε τμήματα των οδών Μαυρομιχάλη (από Σταδίου μέχρι Φαρών) και Πατριάρχου Γρηγορίου Ε΄, όπως και σε πάροδο της Μαυρομιχάλη. Οι δρόμοι θα κλείνουν για τα οχήματα αναλόγως των αναγκών για την εκτέλεση των εργασιών. Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις οδηγίες στελεχών της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου και του συνεργείου του εργολάβου. - 

***  Νόμιμη η… αμφισβητούμενη απόφαση για την αμφιδρόμηση της Βασ. Γεωργίου         
       
Του Αντώνη Πετρογιάννη
 Η αμφιδρόμηση της Βασιλέως Γεωργίου προκάλεσε την απομάκρυνση του Ν. Πατσαρίνου από τη θέση του στην Τεχνική Υπηρεσία, το σκεπτικισμό των υπόλοιπων αρμόδιων υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου Καλαμάτας και την αμφισβήτηση από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Η Δημοτική Αρχή κόντρα σε όλα αυτά δεν έκανε πίσω και ψήφισε τη σχετική απόφαση.
Μάλιστα, χθες πήρε και επίσημα το «πράσινο φως» από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες ελέγχου. Έτσι, όπως ανακοινώθηκε, νόμιμη κρίθηκε από το γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας αναφορικά με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που αφορούν σε: α) αμφιδρόμηση της οδού Βασιλέως Γεωργίου από Αριστομένους μέχρι Φαρών και β) αμφιδρόμηση της Ακρίτα από τη Βασιλέως Γεωργίου μέχρι τη Βασιλίσσης Όλγας.
Προς το Δημοτικό Συμβούλιο είχε εισηγηθεί θετικά ως προς τις προαναφερθείσες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, μετά και από διαβούλευση, σε συνδυασμό με τις προτάσεις του μελετητή «Μελετητική Μεταφορών Σπύρος Παρασκευόπουλος και Συνέταιροι ΟΕ».
Με την απόφαση αυτή δίδεται η δυνατότητα να αποδώσει πολλαπλά οφέλη – αναπτυξιακά και επιβοηθητικά της ποιότητας ζωής - στην Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή η διάνοιξη της οδού Βασιλέως Γεωργίου, έργου 12 εκατ. ευρώ, που ολοκλήρωσε έναν στρατηγικής σημασίας δρόμο, ώστε κάποιος εποχούμενος να μπορεί με ευχέρεια και άμεσα να πορευθεί προς ανατολάς (Βέργα, Μικρή Μαντίνεια, Μάνη εν γένει) από το κέντρο της Καλαμάτας.
Επίσης, η αμφιδρόμηση της οδού Ακρίτα θα δώσει τη δυνατότητα σε όποιον θέλει να κατευθυνθεί από το κέντρο προς την Παραλία να χρησιμοποιήσει το δρόμο αυτό ή, εισερχόμενος στην πόλη μέσω της Βασιλέως Γεωργίου, να μη φθάσει στο κέντρο και να μεταβεί μέσω της Ακρίτα στην Παραλία.


*** Στη Μεσίνα από αύριο αντιπροσωπεία του Δήμου Μεσσήνης

Στην Ιταλία θα βρίσκεται αύριο, επικεφαλής τριμελούς αντιπροσωπείας, ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στ. Αναστασόπουλος. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες, θα βρεθεί στη Μεσίνα στο πλαίσιο αναθέρμανσης των σχέσεων και ολοκλήρωσης της αδελφοποίησης με το Δήμο Μεσσήνης, που είχε ξεκινήσει από τον αείμνηστο Π. Πτωχό το 1987. Εκεί, η αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με το δήμαρχο, πολιτιστικούς φορείς, αλλά και το κλασικό σχολείο της πόλης, που θα συμμετέχει στο 3ο Διεθνές Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, ενώ θα υπογραφεί και μνημόνιο συνεργασίας. «Είμαστε χαρούμενοι για την εξέλιξη», σχολίασε ο κ. Αναστασόπουλος, ο οποίος ανέφερε ότι θα προσκαλέσει την ιταλική αντιπροσωπεία να επισκεφθεί τη Μεσσήνη ταυτόχρονα με τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ, προκειμένου να υπογραφούν τότε τα έγγραφα συνεργασίας. - 

*** Ποια αναισθησία; Μαστούρα...         
   Σταματούν, όπως γράφει το σημερινό πρωτοσέλιδο του «Θ», τα τακτικά χειρουργεία στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, για λόγους ασφαλείας των ασθενών, όπως τονίζουν οι τρεις αναισθησιολόγοι, οι οποίοι εξυπηρετούν 3.500 περιστατικά το χρόνο.
Ε, και; Πού το πρόβλημα; Τώρα που δεν υπάρχει σάλιο, μπορούμε να γυρίσουμε στις απαρχές της αναισθησιολογίας. Με βελονισμό, υπνωτισμό μέσω προσευχής και χορήγηση διαφόρων φυσικών ουσιών, όπως η κάνναβη, τα φύλλα δάφνης και το όπιο. Αναισθησία με μαστούρα δηλαδή. Μαστουριάζεις, σε ανοίγουν, δε μιλάμε τώρα για by pass κ.λπ., άλλωστε τέτοια στο Νοσοκομείο Καλαμάτας δε γίνονται. Καμιά χολοκυστεκτομή, όμως, γιατί όχι; Και όχι λαπαροσκοπικά, αυτές τις μοντέρνες αηδίες με τις τρυπούλες, που κάθεσαι μια μέρα στο νοσοκομείο και την επομένη γεια σας, αλλά με μαχαιριά ξεκοιλιάσματος.
Εναλλακτικά, για αναισθησία μιλάμε, υπάρχει (;) και το γλυκό βιτριόλι, αλλά μπορεί να καείς συμπούπουλος. Έχουμε μπει στην εποχή της χημείας πια και στη συνέχεια στον αιθέρα και το χλωροφόρμιο. Πέθανε πολύς κόσμος από τη χρήση του τελευταίου λόγω παρενεργειών, αλλά απ’ αυτούς που είναι στη λίστα για τακτικά χειρουργεία δεν μπορεί να τον βρει το κακό, αν δε χειρουργηθεί;
Βέβαια, εδώ η ουσία δεν είναι στις... ουσίες που θα χρησιμοποιηθούν, αλλά ότι οι αναισθησιολόγοι του Νοσοκομείου Καλαμάτας ισχυρίζονται πως δε τα βγάζουν πέρα. «Δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι γι’ αυτό, αλλά το υπουργείο Υγείας, που πιστεύει ότι τα νοσοκομεία μπορούν να δουλέψουν χωρίς μόνιμες προσλήψεις». Μπέρδεμα χοντρό...
Θα εξυπηρετούν, τονίζουν, μόνο τα επείγοντα περιστατικά, κι αυτό μέχρι να αναλάβει υπηρεσία επικουρικός αναισθησιολόγος, ο οποίος εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει να εργάζεται τον Ιανουάριο. Πιάσ’ τ’ αυγό και κούρεψ’ το με άλλα λόγια.
Στον αντίποδα, το «Παναρκαδικό» της Τρίπολης, όπως μου σφύριξαν, τα φέρνει βόλτα με δύο αναισθησιολόγους, αλλά ίσως υπάρχει διαφορά αντίληψης και όγκου δουλειάς.
Στο δια ταύτα τώρα, νοσοκομείο χωρίς χειρουργεία είναι κάτι μεταξύ Κέντρου Υγείας και Σταθμού Πρώτων Βοηθειών. Το υπουργείο φταίει σίγουρα. Για τους γιατρούς τι να πω; Δεν έχω την απαιτούμενη γνώση. Εκείνο που, ωστόσο, ψυχανεμίζομαι είναι πως θα την πληρώσουν οι ασθενείς. Από εκεί και πέρα, οι εμπλεκόμενοι ας λειτουργήσουν κατά συνείδηση...  Του Δημήτρη Γιατράκου 

***  «Άντε να πεθάνει ο Άγιος Πέτρος, να τη βγάλουμε και φέτος…»
  Μου είπε ο γιατρός ότι για τα αλλεργικά που έχουν ασθματική προέκταση, έτσι το ερμηνεύω εγώ για να μη σκέπτομαι υποχονδριακά, το σπίτι πρέπει να έχει σταθερή θερμοκρασία. Έκανα πως δεν άκουσα και το ξεπέρασα, ζητώντας του να μου γράψει κάποιο αντιισταμινικό, για να τελειώνω με τα.... ααααααα αμψού και τα γκούχου-γκουχ. Φοβάμαι και τις βρογχίτιδες, βλέπετε, που σέρνονται, αλλά και- φτου φτου- τις βρογχοπνευμονίες. Περισσότερο απ’ όλα, όμως, τις επιπλοκές τους. Το καλό είναι ότι το μπάνιο βρίσκεται σε... κολλητή σχέση με το υπνοδωμάτιο, οπότε μια πηδηξιά κάνεις και... είσαι ok. Με σκουφί, μπουφάν και κασκόλ, εννοείται. Δεν είναι καιρός για πέρα-δώθε στο υπόλοιπο σπίτι, χειμώνα καιρό. Το υπνοδωμάτιο έχει μετατραπεί σε πολυχώρο. Τηλεόραση, υπολογιστής, και έχεις όλο τον κόσμο στα μάτια σου, με το καλοριφέρ λαδιού να αναβοσβήνει. Παλάτι! Τύφλα να ’χουν τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Καθιστικό και κουζίνα καταργήθηκαν, από την άνοιξη πάλι, αλλά το ζήτημα είναι το φαγητό. Κι όπως μου είπαν, «ντρέπεσαι να παραγγείλεις και πίτσα. Θα σε δει το παιδί ν’ ανοίγεις με το γουναρικό απ’ το κρύο και θα νομίζει ότι γυρίζεις τσόντα. «Η Τζούλια και οι δυο μαύροι» εξακολουθούν να δημιουργούν πονηρούς, αλλά λαθεμένους συνειρμούς. «Άντε να πεθάνει ο Άγιος Πέτρος, να τη βγάλουμε και φέτος...» Πώς να τα βάλεις, όμως, με το Θεό και τους Αγίους, δεν παίζονται. Δεν έχεις τύχη. Χαμένος από χέρι είσαι. Όπως ο γέροντας που πέθανε προχθές στη Σπάρτη από εισπνοή καπνών, όταν προκλήθηκε φωτιά στο σπίτι του από ηλεκτρικό θερμαντικό σώμα που χρησιμοποιούσε για να ζεσταθεί. Μετά τη 13χρονη Σάρα στη Θεσσαλονίκη που πήγε από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από το μαγκάλι, ένας ακόμη θάνατος λόγω κρύου. Και είμαστε στην αρχή του χειμώνα. Πεθαίνει κόσμος κάθε μέρα σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας από το κρύο, αλλά ως αιτίες θανάτου στα νοσοκομεία αναφέρονται άλλες. Το κρύο, π.χ., προκαλεί έμφραγμα και εγκεφαλικό. Τι να γράψουν οι γιατροί; Αλλά, από πρώτο χέρι, σας λέω πως τα συζητούν μεταξύ τους, άλλο αν αυτά τα περιστατικά δε βλέπουν το φως της δημοσιότητας... -

***     Και μετά απορούν γιατί παρανομούμε…         
    Αγρότης, στην περιφέρεια της Καλαμάτας, αποφάσισε, μιας και ο καιρός αυτές τις ημέρες βοηθά, να μαζέψει τις λίγες ελίτσες που έχει για να κάνει το λάδι της χρονιάς για το σπίτι του. Επειδή, όμως, θέλει να είναι σωστός και τυπικός και είχε ακούσει για το εργόσημο, ζήτησε από συγγενή του που μένει στην Καλαμάτα να του κόψει 2 εργόσημα για το Σαββατοκύριακο, καθώς θα έπαιρνε εργάτη να τον βοηθήσει και να μην έρχεται Καλαμάτα, μιας και στο χωριό του δεν υπάρχει τράπεζα.
Ο συγγενής του δεν του χάλασε χατίρι και χθες το πρωί πήγε στην πρώτη τράπεζα να αγοράσει. Ο αγρότης τού ζήτησε να τα αγοράσει ανώνυμα, καθώς ο εργάτης που θα απασχολούσε ανήκει σε οικογένεια με 8 αδέλφια και ανάλογα ποιο απ’ όλα μπορούσε, θα πήγαινε στο ελαιόπερίβολό του να τον βοηθήσει με τη συγκομιδή των ελιών.
Έτσι, λοιπόν, ο συγγενής του πήγε στην πρώτη τράπεζα. Όταν ήταν έτοιμοι να του κόψουν τα εργόσημα, του ζήτησαν το όνομα του εργαζομένου. Τους εξήγησε ότι δεν ξέρουν ακόμα ποιο από τα παιδιά της οικογένειας θα δουλέψει και η απάντηση που πήρε ήταν: «Α, εμείς δεν κόβουμε ανώνυμα εργόσημα. Η τάδε τράπεζα κόβει μόνο ανώνυμα».
Τα μάζεψε ο άνθρωπος και πήγε στην τράπεζα  που του υπέδειξαν. Αφού κι εκεί περίμενε, προκειμένου να εξυπηρετηθούν άλλα 20 άτομα που προηγούνταν, ήρθε η σειρά του. Είχε φροντίσει, βέβαια, να ρωτήσει αν μπορεί να κόψει ανώνυμα εργόσημα και είχε λάβει καταφατική απάντηση. Φτάνοντας, όμως, στον γκισέ, τον περίμενε άλλη έκπληξη. Τον ενημέρωσαν ότι ναι μεν μπορεί να κόψει ανώνυμα εργόσημα, αλλά όχι αυτός. Μόνο αυτοπροσώπως ο εργοδότης, με την ταυτότητά του, τον ΑΜΚΑ του και τον ΑΦΜ.
Φυσικά, ο άνθρωπος έφυγε από την τράπεζα χωρίς εργόσημα και ενημέρωσε τον αγρότη ότι καλύτερα να μαζέψει τις ελιές χωρίς εργάτη, παρά όλη αυτή την ταλαιπωρία, ή χωρίς να αγοράσει εργόσημο.
Αν αυτή η τακτική και διαδικασία δε σε αναγκάζει να παρανομήσεις, τότε τι; Είναι αυτό που λέμε, «ούτε να αγιάσεις δε σε αφήνουν»!   Της Βίκυς Βετουλάκη

***  125-130 ευρώ το Αθήνα- Καλαμάτα μετ’ επιστροφής λόγω διοδίων

  Η παραχώρηση εκ μέρους του Δημοσίου των μελλοντικών εσόδων από τα διόδια στους εργολάβους ανατρέπει τα σενάρια του 2007 που έκαναν λόγο για εισπράξεις 22 δισ. ευρώ ως το 2037, περιορίζοντας έτσι τα έσοδα στα 8,2 δισ. ευρώ. Οι εργολάβοι τα παίρνουν όλα σχεδόν και πριν από τη νέα σύμβαση αλλά και μετά, αφού αφήνονται νέα «παραθυράκια» για απαλλοτριώσεις και αρχαιολογικές ανασκαφές, που δεν έχουν ολοκληρωθεί. Είναι προφανές ποιος ωφελείται από την καταβολή αποζημιώσεων, όπως και η ευκολία με την οποία αυτές δίνονται. Οι αναθεωρημένες συμβάσεις του Δημοσίου με τους εργολάβους για επανεκκίνηση των έργων στους αυτοκινητόδρομους, που έγιναν δήθεν για να μη λάβουν αποζημιώσεις οι δεύτεροι ύψους 2 δισ. ευρώ και να μην προβούν σε πολύχρονους δικαστικούς αγώνες, ουσιαστικά δεν αλλάζουν τίποτα, παρά τον πανηγυρικό τόνο που δόθηκε πρόσφατα για δημιουργία 20.000 νέων θέσεων εργασίας. Η περίφημη και διαφημισμένη επανεκκίνηση των έργων στους αυτοκινητόδρομους της χώρας επιφέρει άμεσα αυξήσεις στις τιμές των διοδίων. Ο χορός των δισεκατομμυρίων ευρώ προς τους εργολάβους απλώς δείχνει το μέγεθος της εξάρτησης της κυβέρνησης από ορισμένους εξ αυτών και τη δειλία ή ατολμία της να αξιοποιήσει τους διαθέσιμους κοινοτικούς πόρους για τα μεγάλα δημόσια έργα. Όλες οι διαπραγματεύσεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα με κυβέρνηση, όχι πολιτικών, αλλά εργολάβων. Για παράδειγμα, έχει προσδιοριστεί πόσα χρήματα χρειάζονται για κάποιον να φτάσει ως την Καλαμάτα; Έχετε προσθέσει και το κόστος της βενζίνης για να συνειδητοποιήσετε πόσο κοστίζει το «πήγαινε-έλα»; Κάναμε τις αναλυτικές πράξεις και σας τις παρουσιάζουμε. Δείτε και τις πληροφορίες για το τι πρόκειται να αλλάξει στο συνολικό κόστος από το νέο έτος. Θα χρειαστεί να μπείτε στην Αττική οδό; Το ταξίδι σας ξεκινάει με 2,8 ευρώ ή 5,6 ευρώ, αν προσθέσετε και τα διόδια της επιστροφής. Το βέβαιο είναι ότι θα πρέπει να περάσετε από τα διόδια της Ελευσίνας. Μέχρι το τέλος του έτους θα κοστίζουν 3,2 ευρώ, ενώ από το νέο έτος η τιμή (θαύμα-θαύμα) θα μειωθεί στα 2,1 ευρώ. Στην επιστροφή, δεν πληρώνετε στα διόδια της Ελευσίνας. Κι αυτό, διότι θα πρέπει να πληρώσετε νωρίτερα στα διόδια του Ισθμού της Κορίνθου. Αυτά μέχρι το τέλος του χρόνου θα κοστίζουν 3,2 ευρώ και από το νέο έτος και αυτή η τιμή θα πέσει στα 1,8 ευρώ. Συμπέρασμα: το τμήμα Ελευσίνα-Κόρινθος κοστίζει 6,4 ευρώ μέχρι το τέλος του έτους και 3,9 ευρώ από το νέο έτος. Με το που θα περάσετε την Κόρινθο, αρχίζει το σταμάτα-ξεκίνα του Μορέα. «Στην παρούσα φάση λειτουργούν πέντε μετωπικοί σταθμοί διπλής κατεύθυνσης» μας ενημερώνει η ιστοσελίδα του «Μορέα», της εταιρείας που διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο. Ο σχεδιασμός προβλέπει την προσθήκη ενός ακόμη σταθμού, έτσι ώστε οι σταθμοί στη διαδρομή Κόρινθος-Καλαμάτα να γίνουν τελικώς έξι. Αν προσθέσουμε όλα τα ποσά που προαναφέρθηκαν, φτάνουμε στο απίστευτο ποσό των 30,4 ευρώ. Αν υποθέσουμε ότι οδηγείτε αυτοκίνητο με βενζίνη, θα χρειαστείτε και περίπου 95-100 ευρώ για καύσιμα. Άρα, το ταξίδι με επιστροφή στην Καλαμάτα κοστίζει 125-130 ευρώ σε αυτή τη φάση (εκτός και αν έχετε αυτοκίνητο πολύ μικρού κυβισμού ή αν οδηγείτε ΙΧ με πετρέλαιο κίνησης ή υγραέριο, οπότε η τιμή είναι χαμηλότερη λόγω καυσίμου). Απλώς, από το νέο έτος η τιμή θα μειωθεί κατά 2,5 ευρώ λόγω διοδίων. Του Αντώνη Πετρόγιαννη - 

*** Ξέμεινε από εμβόλια η Διεύθυνση Υγείας Μεσσηνίας

  Μόλις χθες ο πρόεδρος των ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας, Μανόλης Μάκαρης, δήλωσε στο κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο όσα τονίζει τους τελευταίους μήνες: το σύστημα υγείας νοσεί σοβαρά και στη Μεσσηνία. Το επιβεβαιώνουν όσοι εργάζονται στο Κοινωνικό Ιατρείο Καλαμάτας, όταν σημειώνουν με πίκρα ότι η απόπειρά τους, πριν από δύο χρόνια περίπου, «δυστυχώς πάει καλά». Τούτο σημαίνει ότι η χώρα και ο λαός της δεν πάνε καλά. Οι επισκέψεις ανασφάλιστων ελεύθερων επαγγελματιών, ευπαθών κοινωνικών ομάδων κάθε ηλικίας, συνταξιούχων που δεν έχουν να πληρώσουν πλέον για την υγεία τους, είναι καθημερινό φαινόμενο. Χθες μάθαμε ότι η Διεύθυνση Υγείας του νομού δε διαθέτει πλέον εμβόλια για παιδιά και ασθενείς που δεν έχουν ασφάλιση. Κι αυτό συμβαίνει για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί μέχρι και το τέλος του χρόνου, σύμφωνα με ενημερωτικό έγγραφο του υπουργείου Υγείας. Αν δεν υπήρχαν και οι δομές αλληλεγγύης που προσπαθούν με κάθε τρόπο να βοηθήσουν, κανείς δεν ξέρει τι θα συνέβαινε. Βέβαια, οι συγκεκριμένες δομές δεν μπορούν να υποκαταστήσουν το κράτος. Αν δεν υπάρξει σοβαρή κρατική μέριμνα, η... βόμβα θα σκάσει και τότε θα είναι πολύ αργά για λόγια συμπόνιας. Τα ζοφερά, όμως, στοιχεία για την κατάσταση που βιώνει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού δε σταματούν. Μητέρες, παιδιά, ακόμα και τα έμβρυα μέσα στην κοιλιά της μητέρας, χτυπάει η κρίση. Σύμφωνα με τη Λιάνα Μαΐλλη, πρόεδρο των Γιατρών του Κόσμου, μόνο το κόστος νοσοκομειακής περίθαλψης για τους ανασφάλιστους υπολογίζεται σε 110 ευρώ την ημέρα, ενώ «ανεπαρκής έως ανύπαρκτος» είναι ο εμβολιασμός των απόρων παιδιών. Το δε 65-70% των παιδιών εμβολιάζονται σε ιδιωτικούς γιατρούς, ανεβάζοντας το βεβαρημένο οικογενειακό προϋπολογισμό ανέργων και ανασφάλιστων γονιών. Έγινε αναφορά, επίσης, σε «οικονομική υπογονιμότητα», με πτώση γεννήσεων που υπολογίζεται σε 20%, αλλά και αύξηση των ανασφάλιστων γυναικών, που δημιουργεί προβλήματα υγείας στα έμβρυα, τα οποία εντάσσονται στις στρατιές μελλοντικών ασθενών. Όπως σχολίασε, με βάση την εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας «επίδομα παίρνουν μόνο οι έγκυοι που θα γεννήσουν στο σπίτι. Δηλαδή, πριμοδοτούν τον κίνδυνο», ενώ η έγκυος θα έπρεπε να έχει πρόσβαση στο σύστημα υγείας, και πρότεινε να δοθούν βιβλιάρια πρόνοιας για τις ανασφάλιστες εγκύους και τα παιδιά. Του Αντώνη Πετρόγιαννη -

***  Χριστούγεννα στην Καλαμάτα, όλες οι εκδηλώσεις (βίντεο)         
    
Σε εποχές οικονομικής κρίσης, ο Δήμος Καλαμάτας, η K.E «ΦΑΡΙΣ», φορείς, σύλλογοι και σχολεία, συνεργάστηκαν ακόμη μία φορά καταθέτοντας την ψυχή τους, ώστε να δημιουργηθεί στην πόλη ένα κλίμα χαράς και αισιοδοξίας.
  Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν, μουσικοχορευτικές παραστάσεις, θεατροπαιχνίδια για μικρά παιδιά, συναυλίες, εικαστικά, Bazzar και κεράσματα τοπικών προϊόντων.
Δεκέμβριος 2013
Παρασκευή 13
- 19.15 Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και τραγούδια των Χριστουγέννων από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας & την Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας
- 20.00 Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου
 Σάββατο 14
- Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι από το κέντρο προσχολικής αγωγής Λιλιπούπολη
- 10.00 «Έλα παίξε – φτιάξε!» από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού
- «ΠαιζώΔΡΟΜΟΣ» από το Κέντρο Νέων Καλαμάτας
- «Τεχνηέντως» Οι μαθητές του 4ου γυμνασίου παρουσιάζουν χριστουγεννιάτικες κατασκευές
- «Χριστούγεννα αγάπης και αλληλεγγύης» Συλλογή λαδιού για ευπαθείς ομάδες από τους Εθελοντές του Δημοτικού Παντοπωλείου
- 19:30 Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου
Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας & κεράσματα
 21.30 Elite City Resort
Φιλανθρωπικό χορευτικό Gala "just dancing"
  Κυριακή 15
- «ΠαιζώΔΡΟΜΟΣ» από το Κέντρο Νέων Καλαμάτας
- «Χριστούγεννα αγάπης και αλληλεγγύης» Συλλογή λαδιού για ευπαθείς ομάδες από τους Εθελοντές του Δημοτικού Παντοπωλείου
 Δευτέρα 16
- 10.00 Χριστουγεννιάτικες ευχές, δημιουργίες & μελωδίες με τους μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε. Καλαμάτας
- 19.30 Eγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικών έργων του Βασίλη Φωτόπουλου.
Επιμέλεια έκθεσης Μάνος Στεφανίδης (Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας «Α. Τάσσος»)
  Τρίτη 17
- 10.00 Χριστουγεννιάτικες ευχές, δημιουργίες & μελωδίες με τους μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε. Καλαμάτας
- «Άρωμα Χριστουγέννων» Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις Εκπαιδευτηρίων Μπουγά και Κέντρου Μελέτης & Δημιουργικής Απασχόλησης "ΑΧΤΙΔΑ" - Ι.Ι.Ε.Κ. "ΟΡΙΖΩΝ"
- 21.00 «Χριστός γεννάται δοξάσατε…» Xριστουγεννιάτικη Συναυλία από τη Χορωδία «ΑΡΜΟΝΙΑ» και το Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας | Είσοδος Ελεύθερη
 Τετάρτη 18
- 10.00 Χριστουγεννιάτικες ευχές, δημιουργίες & μελωδίες με τους μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε. Καλαμάτας
- 10.00 «Ανακυκλώνω Χριστουγεννιάτικα» από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας
- 19.30 Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη χορωδία και την ορχήστρα του 21ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας με τη συμμετοχή της Χορωδίας του Συλλόγου «ΑΚΡΙΤΑΣ»
 Πέμπτη 19
- 10.00 «Ανακυκλώνω Χριστουγεννιάτικα» από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας
- 10.00 Χριστουγεννιάτικες ευχές, δημιουργίες & μελωδίες με τους μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε. Καλαμάτας
+ Η «Μπάντα Κουράγιο» του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, με σπουδαστές σαξοφώνου της τάξης του Γ. Μουνδρουλέα, χρωματίζει με Χριστουγεννιάτικες Νότες & Παραμύθια τα Σχολεία της πόλης μας
 Παρασκευή 20
- «Το σπιτάκι των τριτέκνων» Xριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες, γλυκίσματα και δρώμενα για τους μικρούς μας φίλους, από το Σύλλογο Γονέων Τριών Τέκνων Μεσσηνίας
- Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Μεσσηνίας «H ΥΠΟΜΟΝΗ» παρουσιάζει τα έργα των παιδιών του
- 10.00 Κάλαντα, χριστουγεννιάτικα τραγούδια & γλυκίσματα από το 19ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας
- 18.00 «Το πνεύμα των Χριστουγέννων» Χριστουγεννιάτικο Show τεσσάρων ωρών - μουσικοχορευτικό θέαμα από χορευτές, μουσικούς, ηθοποιούς, παρουσιαστές από τη Σχολή Fame Dance Academy
- 20.00 Εγκαίνια έκθεσης «Με χρώματα από αστέρια» των σπουδαστών του Εικαστικού Εργαστηρίου της «ΦΑΡΙΣ»
 Σάββατο 21
- «Το σπιτάκι των τριτέκνων» Xριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες, γλυκίσματα και δρώμενα για τους μικρούς μας φίλους, από το Σύλλογο Γονέων Τριών Τέκνων Μεσσηνίας
- Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Μεσσηνίας «H ΥΠΟΜΟΝΗ» παρουσιάζει τα έργα των παιδιών του
- 10.00 «Πενία Τέχνας κατεργάζεται……» Εορταγορά από το 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας
- 11:00 «Χριστουγεννιάτικο δένδρο γεμάτο ευχές» Εργαστήρι κατασκευής χριστουγεννιάτικου δένδρου, με ελεύθερη συμμετοχή από το Εικαστικό Εργαστήρι της «ΦΑΡΙΣ»
- 11:30 «Προσκύνημα των αιώνων…στη Φάτνη » Κάλαντα, ύμνοι των Χριστουγέννων και δρώμενα από τη χορωδία και το θεατρικό τμήμα του Α΄ΚΑΠΗ
 Κυριακή 22
- Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Μεσσηνίας «H ΥΠΟΜΟΝΗ» παρουσιάζει τα έργα των παιδιών του
- «Το σπιτάκι των τριτέκνων» Xριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες, γλυκίσματα και δρώμενα για τους μικρούς μας φίλους, από το Σύλλογο Γονέων  Τριών Τέκνων Μεσσηνίας
- 19:00 & 21:00 «……M' ένα σακί αλεύρι να στήσουμε τραγούδι να στήσουμε χορό»
 «ΦΑΡΙΣ» Δημοτική Σχολή Χορού & Χορωδίες – Συμφωνικά σύνολα Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας Είσοδος Ελεύθερη
 Δευτέρα 23
- «Χριστουγεννιάτικο bazaar» ΘΑΛΠΟΣ Ι Καλαμάτας
- «Χριστουγεννιάτικο bazaar» Παιδικά Χωριά SOS
- Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Μεσσηνίας «H ΥΠΟΜΟΝΗ» παρουσιάζει τα έργα των παιδιών του
- 18.30 «Το μεγαλύτερο δώρο»: Η ιστορία του τέταρτου μάγου. Μουσική εκδήλωση των τάξεων Μουσικής Προπαιδείας του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας. Συμμετέχουν και τα τμήματα Εγχόρδων, Φλάουτου με ράμφος και Υποχρεωτικής Αρμονίας του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.
  19.00 «Περιδιαβαίνω την πόλη καλαντίζοντας…» Κάλαντα και Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από  τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας σε κεντρικούς δρόμους της πόλης
 Τρίτη 24
- Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Μεσσηνίας «H ΥΠΟΜΟΝΗ» παρουσιάζει τα έργα των παιδιών του
- «Χριστουγεννιάτικο bazaar» ΘΑΛΠΟΣ Ι Καλαμάτας
 12.00 «Χριστούγεννα-Πρωτούγεννα, πρώτη γιορτή του χρόνου»:
Κάλαντα από τους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας
 Παρασκευή 27
- Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Μεσσηνίας «H ΥΠΟΜΟΝΗ» παρουσιάζει τα έργα των παιδιών του
- 12.00 «Τοπικές γεύσεις μετά μουσικής»
19.00 Παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδια με τη χορωδία και την κομπανία του Μορφωτικού Συλλόγου Μεσσηνίας
 Σάββατο28
- Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Μεσσηνίας «H ΥΠΟΜΟΝΗ» παρουσιάζει τα έργα των παιδιών του
- «Χριστουγεννιάτικο bazaar, λιχουδιές - κεράσματα, ενημέρωση» από το Σύλλογο οικογένειας και το θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ
- 10.00 «Χριστούγεννα με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων»
- 11.00 «Παιχνιδίσματα… φτερουγίσματα… ένα μάτσο γέλια!» από το Θεατρικό Σχήμα «Συν 1 – Μιχάλης Τούμπουρος»
- 12.00 Κάλαντα και εορταστικές μελωδίες από το Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας
 Κυριακή 29
- Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Μεσσηνίας «H ΥΠΟΜΟΝΗ» παρουσιάζει τα έργα των παιδιών του
- «Χριστουγεννιάτικο bazaar, λιχουδιές - κεράσματα, ενημέρωση» από το Σύλλογο οικογένειας και το θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ
- 10.00 «Χριστούγεννα με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων»
- 11.00 «Εορταστικό bazaar, κάλαντα της Πρωτοχρονιάς και παραδοσιακό μανιάτικο κέρασμα» από το Χορευτικό Όμιλο «ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ»
- 11.30 Προβολή της ταινίας "Χριστουγεννιάτικη Ιστορία" (The muppet Christmas Carol - Scrooge), για τους μικρούς μας φίλους από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας | Είσοδος Ελεύθερη
- 19.00 Παράσταση Καραγκιόζη προσφορά του Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων Μεσσηνίας
  Δευτέρα 30
- Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Μεσσηνίας «H ΥΠΟΜΟΝΗ» παρουσιάζει τα έργα των παιδιών του
 - Χριστουγεννιάτικο bazaar Παιδικά Χωριά SOS
- Χριστουγεννιάτικο bazaar, λιχουδιές - κεράσματα, ενημέρωση από το Σύλλογο οικογένειας και το θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ
 Τρίτη 31
- 09.00 Κάλαντα και Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας
- Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Μεσσηνίας «H ΥΠΟΜΟΝΗ» παρουσιάζει τα έργα των παιδιών του
- 12.00 «Ταχυδρομείο ευχών, Διεύθυνση: Άγιος Βασίλης» τα παιδιά στέλνουν τις ευχές τους
-  13.00 «Αποχαιρετώντας το 2013 με μουσική και κεράσματα»
- 23.30 «2014 ευχές» Υποδοχή του Νέου Έτους στην Κεντρική Πλατεία
 - «Αποτυπώνοντας τη γιορτινή Καλαμάτα»
προβολή φωτογραφιών από τη Φωτογραφική Λέσχη Καλαμάτας καθ’ όλη τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων
 - Κεντρική Πλατεία
- Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας
- Κεντρική Σκηνή ΔΗΠΕΘΕΚ
- Πεζόδρομος Αριστομένους
- Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας «Α. Τάσσος»
- Ιστορικό Κέντρο
- Λιμάνι Καλαμάτας - Προκυμαία
- Κεντρική Αγορά Καλαμάτας
 Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στις Τοπικές Κοινότητες
 Δεκέμβριος 2013
  Σάββατο 14
18:00 Άρις Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου με μελωδίες από τη Δημοτική Φιλαρμονική και κεράσματα
 Κυριακή 15
18:00 Σπερχογεία «Γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα» Άναμμα δένδρου, κάλαντα, χοροί και λιχουδιές από το Σύλλογο Γυναικών Σπερχογείας «Η Αγία Κυριακή»
 19:00 Πλατύ Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου με ζωντανή μουσική και κεράσματα
 Τετάρτη 18
18.00 Αρφαρά Χριστουγεννιάτικες μουσικές διαδρομές από το οργανικό σύνολο
«Μπάντα Κουράγιο»
του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας,
με σπουδαστές σαξοφώνου της τάξης
του Γ. Μουνδρουλέα
 19:00 Θουρία Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου με
μελωδίες από τη
Δημοτική Φιλαρμονική
και κεράσματα
 Παρασκευή 20
18:00 Αρφαρά Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου με μελωδίες από τη Δημοτική Φιλαρμονική και κεράσματα
 Κυριακή 22
19:00 Αριοχώρι Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου με μελωδίες από τη Δημοτική Φιλαρμονική και κεράσματα
 Κυριακή 29
11:00 Αρτεμισία Χριστουγεννιάτικη Εορταγορά με Τοπικά Προϊόντα  Video: 

*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση :
** ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Πειραιώς - ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ  Βελγίου  3-1  .- ^
 ** ΒΙΝΤΕΟ  από  αγώνα  :
 ΟΣΦΠ - ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ  3 - 1  3ο  πεναλτι -   γκολ  Τρίτη 10 - 12 – 2013  : http://youtu.be/KAqIx7qaijM  ,


ΟΣΦΠ -  ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ  3 - 1   1ο  γκόλ Ολυμπιακού  Τρίτη 10 - 12-  2013   :
http://youtu.be/78ns5k4icIU ,
 
ΟΣΦΠ - ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ  3 - 1  2ο  γκόλ  10/ 12/ 2013 : http://youtu.be/S2uVqq6DMCc  ,
 
  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ  3 - 1 1ο  χαμένο πέναλτι  Σαβιόλα 10 - 12 – 2013 :
http://youtu.be/kZfKaCjL-3o ,
 

ΟΣΦΠ - ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ 3 - 1  2ο  χαμένο πέναλτι   Βάϊς  10 - 12 – 2013 : http://youtu.be/Dfv7lbMUiz8 ,
    
 Πώς είδε την πρόκριση του Ολυμπιακού η UEFA

*** H νίκη του Ολυμπιακού απέναντι στην Άντερλεχτ ήταν αρκετή για να φέρει την Ελλάδα στην 11η θέση της ειδικής κατάταξης της UEFA.
Στην 11η θέση της UEFA η Ελλάδα μετά τη νίκη του Ολυμπιακού
Βέβαια, θα έχει σημασία και η έκβαση του παιχνιδιού της Γαλατάσαραϊ με τη Γιουβέντους που διακόπηκε.
 Παράλληλα μία νίκη του ΠΑΟΚ απέναντι στην Άλκμααρ την Πέμπτη θα μας βοηθήσει ακόμα περισσότερο για να διατηρηθούμε εκεί, και να διατηρήσουμε τις δύο ομάδες στο Champions League.
~ H πρόκριση του Ολυμπιακού στους «16» του Champions League δεν πέρασε απαρατήρητη από την UEFA, η οποία στον επίσημο δικτυακό της τόπο έχει πρώτο θέμα το «εισιτήριο» των «ερυθρολέυκων» όπως και αυτό της Λεβερκούζεν.
~ «Ο Ολυμπιακός και η Μπάγερ Λεβερκούζεν νίκησαν στην τελευταία αγωνιστική σε καθοριστικές αναμετρήσεις και εξασφάλισαν τις θέσεις τους στη φάση των 16 του Champions League», είναι μια από τις αναφορές.
~ Παράλληλα πλέκει το εγκώμιο του Σαβιόλα ο ο οποίος πέτυχε δύο γκολ στο ματς με την Άντερλεχτ, ενώ σε άλλο δημοσίευμα της, η ιστοσελίδα της UEFA στέκεται στις δηλώσεις του Μίτσελ. «Ο θριαμβευτής Ολυμπιακός έκανε τον Μίτσελ να ιδρώσει», είναι ο τίτλος της.
~ «Ο Μίτσελ είπε ότι γέρασε δέκα χρόνια καθώς ο Ολυμπιακός εξασφάλισε την πρόκριση στη νοκ-άουτ φάση της διοργάνωσης», αναφέρει για τα όσα είπε ο Ισπανός στη συνέντευξη Τύπου η οποία ακολούθησε του αγώνα.
Αναλυτικά η κατάταξη:
1. Ισπανία 87.284 (6/7)
2. Αγγλία 81.034 (7/7)
3. Γερμανία 77.212 (6/7)
4. Ιταλία 61.272 (5/6)
5. Πορτογαλία 57.799 (5/6)
6. Γαλλία 54.000 (4/6)
7. Ρωσία 44.498 (4/6)
8. Ολλανδία 42.812 (3/6)
9. Ουκρανία 39.466 (4/6)
10. Βέλγιο 35.700 (3/5)
11. Ελλάδα 33.000 (2/5)
12. Τουρκία 32.400 (2/5)
13. Ελβετία 31.025 (3/5)
14. Αυστρία 29.125 (3/5)
15. Τσεχία 27.350 (2/4)
16. Ρουμανία 27.007 (2/4)
17. Ισραήλ 25.625 (2/4)
18. Κύπρος 23.250 (2/4)
19. Δανία 21.100 (2/5)
20. Κροατία 19.375 (2/4) 

*** Μπαρτσελόνα ή Ρεάλ θέλει ο Σαβιόλα στους «16»
Μπαρτσελόνα ή Ρεάλ θέλει ο Σαβιόλα στους «16»
Το καλύτερο δώρο γενεθλίων μια μέρα νωρίτερα έδωσε στον εαυτό του Χαβιέρ Σαβιόλα, όπως τόνισε στην ιστοσελίδα της UEFA. Παράλληλα δήλωσε ότι στην φάση των 16 του Champions League θα ήθελε ο Ολυμπιακός να παίξει με αντίπαλο είτε την Μπαρτσελόνα, είτε την Ρεάλ Μαδρίτης.
«Εδωσα στον εαυτό μου το καλύτερο δώρο γενεθλίων με τα δύο γκολ και βοήθησα η ομάδα να περάσει στον επόμενο γύρο» είπε αρχικά και συνέχισε:
«Η Αντερλεχτ μάς δημιούργησε πολλά προβλήματα, αλλά σημασία έχει το αποτέλεσμα κι εμείς απολαμβάνουμε αυτές τις στιγμές. Ηταν μια όμορφη συναισθηματική ημέρα, για το Champions League είναι μια ξεχωριστή διοργάνωση».
Ερωτηθείς για το αν έχει κάποια προτίμηση σε αντίπαλο στα διπλά παιχνίδια στους «16», ο Αργεντίνος απάντησε:
«Ο επόμενος γύρος θα είναι ακόμα πιο σκληρός, πρέπει να προσπαθήσουμε και να δουλέψουμε ακόμα πιο πολύ και να μην επαναπαυθούμε. Δεν έχω προτίμηση για τον επόμενο αντίπαλό μας. Είμαστε ανάμεσα στις δεκαέξι καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, αλλά θα ήταν ωραίο να επιστρέψω στο “Καμπ Νου” ή στο “Σαντιάγκο Μπερναμπέου” για έναν ευρωπαϊκό αγώνα. Εχουμε μια καλή σεζόν, αλλά πρέπει να παραμείνουμε ταπεινοί, ας ελπίσουμε ότι οι νίκες θα συνεχιστούν».
Υπενθυμίζεται ότι η κλήρωση της επόμενης φάσης της διοργάνωσης, θα διεξαχθεί το μεσημέρι της Δευτέρας (16/12)  Newsroom ΔΟΛ

***  Αγώνες  του Champions League χθές 10/12  και  σήμερα 11/12/2013   :



6η Αγωνιστική
10/12/2013 Μάντσεστερ Γ. Σαχτάρ Ντόνετσκ 1 - 0 .-
10/12/2013 Ρεάλ ΣοσιεδάδΜπάγερ Λεβερκούζεν0 - 1 .-
10/12/2013 Μπενφίκα Παρί Σεν Ζερμέν2 - 1 .-
10/12/2013 Ολυμπιακός Αντερλεχτ3 - 1 .-
10/12/2013 Μπάγερν Μονάχου Μάντσεστερ Σ.2 - 3 .-
10/12/2013 Βικτόρια Πλτσεν ΤΣΣΚΑ Μόσχας2 - 1 .-
10/12/2013 ΚοπεγχάγηΡεάλ Μαδρίτης 0 - 2 .-
11/12/2013 Γαλατασαράι Γιουβέντους1-0  . -^
11/12/2013 ΜαρσέιγΜπορούσια Ντόρτμουντ 1-2 .- ^
11/12/2013 Νάπολι Αρσεναλ 1-0 .-^
11/12/2013Σάλκε Βασιλεία 2-0 .-^
11/12/2013Τσέλσι Στεάουα Βουκουρεστίου 1-0 .-^
11/12/2013 Μίλαν Αγιαξ 0-0 .- ^
11/12/2013 Μπαρτσελόνα Σέλτικ 6-1 .- ^
11/12/2013 Αούστρια ΒιέννηςΖενίτ 4-1 .-^
11/12/2013 Ατλέτικο Μαδρίτης Πόρτο 2-0 .- ^

**** Για  το  Champions League  Τετάρτη  11-12-2013 :
ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ -ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 1-0 .- ^
ΜΙΛΑΝ  - ΑΓΙΑΞ   0-0 , (0-0) .- ^
ΣΑΛΚΕ  - ΒΑΣΙΛΕΙΑ   2-0 ,(0-0) .-^
ΜΑΡΣΕΪΓ - ΝΤΟΡΤΜΟΥΤ  1-2 , (1-1) .- ^
ΑΤΛΕΤΙΚΟ  -  ΠΟΡΤΟ  2-0 , (2-0) .- ^
ΤΣΕΛΣΙ  -  ΣΤΕΑΟΥΑ Βουκουρεστίου  1-0 , (1-0) .- ^
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ -  ΣΕΛΤΙΚ    6-1, (3-0) .-^
ΑΟΥΣΤΡΙΑ  -  ΖΕΝΙΤ     4-1 ,(1-1) .-^
ΝΑΠΟΛΙ - ΑΡΣΕΝΑΛ   1-0   , (0-0) .-^

***  Β. Αθανασόπουλος: «Εμείς τον τελευταίο και τον πρώτο λόγο»         
  
Δεν αγωνίζεται πολύ, όμως όποτε του ζητηθεί, δίνει περισσότερο από το 100%, αποτελώντας την έξτρα ώθηση που απαιτεί αυτή τη στιγμή η Μαύρη Θύελλα. Ο λόγος για τον Βασίλη Αθανασόπουλο, που μπήκε ως αλλαγή στο ματς του Άργους και πέτυχε λίγα λεπτά μετά το πέρασμά του στον αγώνα ένα πολύ όμορφο γκολ, κλειδώνοντας ουσιαστικά τη νίκη της Καλαμάτας. Ο 25χρονος επιθετικός, που είχε σκοράρει τελευταία φορά στον εντός έδρας αγώνα κόντρα στην Κόρινθο,  κρατώντας πάντοτε χαμηλούς τόνους, μίλησε για την αναμέτρηση του Άργους, την αλλαγή που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα και κυρίως τη συνέχεια, με ό,τι αυτό περιλαμβάνει για την Καλαμάτα… «Νομίζω ότι κάναμε μεστή και σοβαρή εμφάνιση, δείχνοντας πραγματικά εικόνα μεγάλης ομάδας.  Η νίκη μας ήρθε λογικά και απόλυτα δίκαια», τόνισε αναφερόμενος στο παιχνίδι με τον Παναργειακό, και εν συνεχεία φρόντισε να εξωτερικεύσει το μυστικό της ανάκαμψης… « Η ψυχολογία είναι με το μέρος μας πια και είναι αυτό που μας έλειπε. Η ομάδα διαθέτει εξαιρετικό ρόστερ, της έλειπε όμως η ψυχολογία, εκεί όπου ο κ. Γκόφας έχει αφήσει το στίγμα του. Νομίζω ότι η Καλαμάτα έχει τον τελευταίο και τον πρώτο λόγο στην υπόθεση τίτλος. Οι υπόλοιπες ομάδες και μιλάω γι’ αυτές που βρίσκονται πιο ψηλά στη βαθμολογία, δεν θεωρώ ότι μπορούν να την ακολουθήσουν στη διαδρομή του πρωταθλητισμού, αρκεί να παραμείνουμε εμείς συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι μέχρι τέλους», δήλωσε στο «Θάρρος» ο Καλαματιανός επιθετικός, που μολονότι έρχεται από τον πάγκο, αποτελεί πάντοτε σταθερή αξία στη γραμμή κρούσης της Μαύρης Θύελλας.
 Από σήμερα το μυαλό στον τελικό του Κυπέλλου
Στα αγωνιστικά, η χθεσινή ημέρα ήταν κενή λόγω του ρεπό που είχε δώσει στους παίκτες ο κ. Γκόφας, ο οποίος επιστρέφει σήμερα στην Καλαμάτα, ξεκινώντας την προετοιμασία για τον τελικό του Κυπέλλου του 4ου ομίλου με αντίπαλο τον Ατρόμητο Αχαΐας. Προετοιμασία που ξεκινά το μεσημέρι από το στάδιο, με το όνομα του Γιάννη Καλογερόπουλου να προστίθεται στη λίστα των απόντων (Κωνσταντακόπουλος, Τριανταφυλλάκης, Μπελεβέτης) λόγω του τραυματισμού του στο ματς του πρωταθλήματος.   Ν. Μπ. 


***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ :
  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/11/28-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης 28 Νοεμβρίου 2013 .-
~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/11/29-11-2013.html , Ελλάδα   Διαδρομές Ημερήσια στην Αχαΐα 29-11-2013 .-
~   http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/11/30-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013 .-
~ https://www.facebook.com/groups/61086363753/10152048688813754/?notif_t=group_activity ,

****  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2013  : ARFARA - KALAMATAS ,
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/12/01-2013.html  , Κυριακάτικο αγιάζι ενημέρωσης 01 -Δεκεμβρίου 2013.-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/12/02-2013.html , Ενημέρωση  Δευτέρα  02  Δεκεμβρίου  2013  , .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/12/2013.html  , Άρωμα  Ελλάδας Όμορφες  διαδρομές  Τρίτη  Δεκέμβρης  2013  .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/12/03-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  03  Δεκεμβρίου  2013  .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/12/04-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  04  Δεκεμβρίου  2013 .-
~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/12/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  05  Δεκεμβρίου  2013  .-
~  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/12/06-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  06 Δεκεμβρίου  2013 .-
~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/12/07-2013.html , Ενημέρωση  Σαββάτου  07  Δεκεμβρίου  2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/12/08-2013.html  , Ενημέρωση Κυριακή  08 Δεκεμβρίου  2013 .-
~  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/12/09-12-2013.html  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  09-12-2013 .- 
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/12/10-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  10  Δεκεμβρίου  2013 ,-

~  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/12/11-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τετάρτη  11 Δεκεμβρίου  2013.-
~

 * ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ  

*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.- .-
  ~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-         
** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** ***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-  
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/11-2013.html , Άρωμα Ελλάδας διαδρομές - εκδρομές 11 Σεπτεμβρίου 2013, ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ  εκδηλώσεις στις ΣΠΕΤΣΕΣ – Από Τριήμερη  εκδρομή-απόδραση 7.8. και  9  Σεπτεμβρίου 2013 ,.. ΝΑΥΠΛΙΟ - Ερμιόνη ,Σπέτσες , Ύδρα , Γαλατάς , Πόρος . Αίγινα , Πειραιάς.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/12/2013.html  , Άρωμα  Ελλάδας Όμορφες  διαδρομές  Τρίτη  Δεκέμβρης  2013  .-
~    https://www.facebook.com/pages/%CE%93%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-Gastrotourismos/105952472924701   , = Γαστροτουρισμός Gastrotourismos
~   http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/09/17-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου  2013 .-
~  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/09/16-2013.html ,  Το αγιάζι   της   ενημέρωσης  Δευτέρα  16  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/09/17-2013.html ,   Όμορφα  και  ωραία  Νέα και  Άλλα  πολλά  Τρίτη  17  Σεπτεμβρίου  2013.-
 

~** ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ  ΑΠΟ  45   ΜΠΛΟΚΣ  ΠΟΥ  ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ : ~*** www.blogtv.gr   , www.tometopo.gr  , www.antarsya.gr  , www.expresss.gr  , www.zougla.gr  , www.cybc.com.gr  , 
www.enikos.gr,http://www.spirospero.gr, http://www.seismoi.gr,http://www.kairos.g, www.mamakouzina.tv,http://www.newsbeast.gr, www.sansimera.gr ,  http://www.sportstonoto.gr/  , http://www.epsmes.gr/ , www.in.gr , www.epsmes.gr  ,    www.pospert.gr,www.iatro.gr,www.news.gr, www.planetgreece.gr,www.piazzadelpo.gr,, www.anexartiti.gr,www.aixmi.gr,www.lifo.gr, www.pospertnews.gr , www.atita.gr , www.nocomments.gr , www.tometopo.gr , www.veetle.com , www.news247.gr , www.apela.gr,www.koutipandoras.gr, www.sintagespareas.gr,  http://www.defencenet.gr.www.thepressproject.gr, www.ebu.ch,www.inthecity.gr,www.readio.gr, www.24h.com.cy,www.tvx.gr,www.antassya.gr, www.apela.gr,www.rwf.gr=ΡΕΠΟΡΤΑΖΧΩΡΙΣΣΥΝΟΡΑ.-  WWW.FOLDERS.GR,=ΝέοιΦάκελοι,www.liveu.gr,~ http://www.tithafame.gr/,www.novasports.gr ,,  www.kalamatain.gr  :,.-
 
 ** ΚΑΛΗΜΕΡΑ  ΣΕ ΟΛΟΥΣ :ΚΡΙΣΣ ΚΡΑΣΣΑΣ :     https://www.youtube.com/watch?v=SdcWr20DSQQ&feature=player_embedded 

*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS 2013.-

https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias/photos_stream ,

  www.nak.gr  , + =  ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ   
www.sansimera.gr
  ~** www.forthnetgroup.gr/adslstatus   =  FORTHNET
www.novasport.gr  , 

4 σχόλια:

Stramatios Skoulikaw είπε...

** "Όποιος αγαπάει αληθινά το Θεό, μόνο προς Αυτόν στρέφεται, και αποστρέφεται τον κόσμο και όλα τα του κόσμου. Την τιμή, τη δόξα, τον πλούτο και όλες τις αναπαύσεις του, που τα επιζητούν οι "υιοί του αιώνος τούτου", τα λογαριάζει για ένα μηδενικό. Αυτόν τον ικανοποιεί ο Ένας,ο Θεός, το άκτιστο αγαπημένο του Αγαθό. Μόνο στο Θεό βρίσκει απόλυτη τιμή, δόξα, πλούτο και ανάπαυση. Γι΄αυτόν ο Θεός είναι ο πολυτιμότερος μαργαρίτης, μπροστά στον οποίο όλα τ΄άλλα έχουν μικρή αξία. Αυτός τίποτα δεν επιθυμεί ούτε στον ουρανό ούτε στη γη,παρά μόνο το Θεό. Τέτοιου είδους αγάπη εκφράζουν τα λόγια του ψαλμού: "Τι γάρ μοι υπάρχει εν τω ουρανώ και παρά σού τι ηθέλησα επί της γης; εξέλιπεν η καρδία μου και η σάρξ μου, ο Θεός της καρδίας μου και η μερίς μου ο Θεός είς τον αιώνα" (Ψαλμ. 72, 25-26). Την τροφή, το ποτό, τα ρούχα τα χρησιμοποιεί για τις ανάγκες του μόνο και όχι για ηδονή."

Stramatios Skoulikaw είπε...

** Οταν σε ένα βράδυ τα ζεις όλα..
όταν σε ένα πρόσωπο βλέπεις τον κόσμο όλο..
όταν σε ένα βλέμμα κάνεις τα μεγαλύτερα ταξίδια..
όταν σε μια αγκαλιά κάνεις τα πιο όμορφα όνειρα..
όταν σε ένα φιλί γεννιέσαι από την αρχή..
Toτε μπορεις να πεις πως ΑΓΑΠΗΣΕΣ & ΑΓΑΠΗΘΗΚΕΣ..♥♥*

Stramatios Skoulikaw είπε...

~ * Τα προσωνύμια της Παναγίας
Το όνομα της Παρθένου Μαρίας, το Ιερότερο ανθρώπινο πρόσωπο της Ορθοδοξίας, συνοδεύεται από ένα μεγάλο αριθμό προσωνυμιών που της έχουν δοθεί, κυρίως όμως αποκαλείται: Παναγία, προσωνυμία της Θεοτόκου Μαρίας, από τον 3ο αιώνα ως η Αγιωτέρα από όλους τους Αγίους.
~ Στον Ελληνικό λαό η επωνυμία Παναγία έχει καθιερωθεί ως η συνηθέστερη επίκληση της Θεοτόκου, η οποία συνδυάζεται πολλές φορές και με άλλες προσωνυμίες προς την Κεχαριτωμένη Βασίλισσα του Κόσμου.

Stramatios Skoulikaw είπε...

~** ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ
Με ονομάζετε Κύριο... αλλά δεν με υπακούτε.
Με ονομάζετε Φως... αλλά δεν με βλέπετε.
Με ονομάζετε Οδό... αλλά δεν με ακολουθείτε.
Με ονομάζετε Ζωή... αλλά δεν με επιθυμείτε.