ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 01-02-2014 Φεβρουάριος,

Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο 01-02-2014 Φεβρουάριος  :

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  καλό  καλό  Σαββατοκύριακο !!!

*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  :
*** Σεισμική δόνηση αναστάτωσε την Στερεά Ελλάδα σήμερα το πρωί    http://www.seismoi.gr ,

 Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου (01/02) στην Φθιώτιδα και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της Αταλάντης. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός έγινε στις 10:14, το επίκεντρο ήταν 24 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της Αταλάντης και το εστιακό βάθος στα 5 χιλιόμετρα. πηγή:news247.gr - 
*** Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !

***    Γενέθλια χθες για το 9ο Σύνταγμα Πεζικού (φωτογραφίες)          
       
   
  
 
Τα γενέθλιά του γιόρτασε χθες, για πρώτη φορά μετά το 1885, το 9ο Σύνταγμα Πεζικού «Γιαννιτσά», στο στρατόπεδο «Παπαφλέσσα».
Ειδικότερα, τελέστηκε δοξολογία και ακολούθησε η ανάγνωση της Ημερησίας Διαταγής και ενός σύντομου ιστορικού του  9ου Συντάγματος. Στη συνέχεια, κατατέθηκε στεφάνι στο μνημείο του στρατοπέδου.
Στις 11.30 ξεκίνησαν οι επιδείξεις, που κράτησαν μία ώρα και αργότερα προσφέρθηκε κέρασμα στους παριστάμενους.

***   Οδυσσέα Βουδούρη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ         
           
Τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη για τη θέση του υποψηφίου δημάρχου Αθήνας και τη Ρένα Δούρου για τη θέση του περιφερειάρχη Αττικής, πρότεινε πριν από λίγο, στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.
Ο 34χρονος Γαβριήλ Σακελλαρίδης  είναι οικονομολόγος, µέλος της Κεντρικής Επιτροπής, συντονιστής του τμήματος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και συνεργάτης του βουλευτή Ευκλείδη Τσακαλώτου.
Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει με θέμα την προετοιμασία και την επιλογή των υποψηφίων για τους μεγάλους δήμους και τις 13 περιφέρειες της χώρας.
Κατά τη συνεδρίαση αποφασίστηκε να υποστηρικτούν οι εξής υποψηφιότητες για τις άλλες δώδεκα περιφέρειες της χώρας:
  • Κεντρική Μακεδονία η βουλευτής Δέσποινα Χαραλαμπίδου.
  • Δυτική Μακεδονία ο δημοσιογράφος Θόδωρος Καρυπίδης.
  • Ανατολική Μακεδονία ο πρόεδρος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Κώστας Μορφίδης.
  • Ιόνιο ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος, υποψήφιος περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ το 2010 και περιφερειακός σύμβουλος Κεφαλονιάς.
  • Πελοπόννησο ο Βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης
  • Νότιο Αιγαίο ο Σταύρος Μπενέτος νυν δήμαρχος Λειψών
  • Βόρειο Αιγαίο η δημοσιογράφος Αγλαΐα Κυρίτση
  • Κεντρική Ελλάδα ο Βαγγέλης Αποστόλου, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ
  • Δυτική Ελλάδα ο βουλευτής Αχαΐας Βασίλης Χατζηλάμπρου
  • Θεσαλία η βουλευτής Ηρώ Δειώτη
  • Κρήτη ο βουλευτής Μιχάλης Κριτσωτάκης
  • Ηπειρο η βουλευτής Όλγα Γεροβασίλη
Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν από την Κεντρική Επιτροπή που θα συνεδριάσει το Σαββατοκύριακο. Οι εργασίες θα ανοίξουν το Σάββατο στις 11 π.μ. με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.
Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η επικράτηση σε τουλάχιστον δύο ή τρεις περιφέρειες και ταυτόχρονα οι εκλογικοί συνδυασμοί που θα στηρίξει να είναι και στον δεύτερο γύρο των εκλογών.
Στο πλαίσιο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να εντάξει στην εκλογική μάχη κεντρικά στελέχη του κόμματος.
Newsroom ΔΟΛ

*** Ο Γιώργος Δημητρούλιας υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας με την Ελληνική Δράση

 Το συνδυασμό της για το Δήμο Καλαμάτας παρουσίασε χθες η Ελληνική Δράση, κάνοντας εξαρχής γνωστό ότι δεν ήταν τυχαία ούτε η ημερομηνία ανακοίνωσης ούτε και το σημείο παρουσίασης. Η 31η Ιανουαρίου είναι η ημέρα που η Ελλάδα έχασε 3 αξιωματικούς στα Ίμια, ενώ για την παρουσίαση επιλέχθηκε η Μυλόπετρα, ένα κατάστημα που απέχει μερικά μόνο μέτρα από τους Αγίους Αποστόλους, σημείο που για την Ελληνική Δράση συμβολίζει τους αγώνες των Ελλήνων. Ξεκινώντας τα μέλη της Ελληνικής Δράσης ξεκαθάρισαν ότι δεν είναι ένας νέος πολιτικός φορέας, αλλά ένας συνδυασμός που θέλει να δώσει λύση σε προβλήματα του λαού και των δημοτών της Καλαμάτας. Στόχος τους είναι να προστατέψουν τις γειτονιές, να είναι δίπλα στους πολίτες και να συνδράμουν στην ανάπτυξη του Δήμου. Εν συνεχεία έγινε αναφορά στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης, που δημιούργησε ένα πελατειακό σύστημα και αναξιοκρατία, ενώ θεωρούν αυτές τις εκλογές ευκαιρία να αλλάξει το σάπιο πολιτικό σύστημα. Έτσι, μαζί τους θέλουν τον κάθε πατριώτη, με ένα αύριο με χρώμα ελληνικό, ενώ θεωρούν ότι κάθε ψήφος στην Ελληνική Δράση σημαίνει ψήφος στην Ελλάδα και στη Γαλανόλευκη. Όσον αφορά στην Καλαμάτα, η Ελληνική Δράση «θα κατέβει» με επικεφαλής τον Γιώργο Δημητρούλια, ο οποίος μάλιστα παρουσίασε και τους τέσσερις κυρίαρχους άξονες της Ελληνικής Δράσης. Πρώτον, η παράταξη είναι ενάντια στους πολιτικάντηδες και την κομματοκρατία που λυμαίνονται το Δήμο τόσα χρόνια, και στόχος είναι «αυτοί οι ανεπάγγελτοι», όπως τους χαρακτηρίζουν, «να τελειώσουν και να πληρώσουν όσοι φταίνε για την οικονομική κρίση». Δεύτερον, η Ελληνική Δράση είναι ενάντια στην εγκληματικότητα και, κυρίως, στην ύπαιθρο που ερημώνει, όπως στον Άρι, τη Μικρομάνη, το Ασπρόχωμα, τη Θουρία κ.λπ. «Κι εκεί υπάρχουν άτομα που δρουν ασύδοτα και αυτό πρέπει να σταματήσει, ενώ υπάρχει και ρατσισμός εναντίον των Ελλήνων» σχολιάστηκε. Τρίτον, έγινε αναφορά στους λαθρομετανάστες και τα προβλήματα που αυτοί δημιουργούν με το παραεμπόριο, στην υγεία, στο ασφαλιστικό σύστημα, αλλά και στην αύξηση της εγκληματικότητας. Τέλος, ο τέταρτος άξονας αναφέρεται στο φανατισμό των Ισλαμιστών και την επιθετική θεολογία που περνά το Κοράνιο στους πιστούς του, κάτι που, όπως υποστηρίζουν, θα αλλοιώσει την κοινωνία μας. Αυτές οι προτάσεις, όπως εξήγησαν, δε λείπουν, αλλά λείπουν οι άνθρωποι που είναι ικανοί να τις εφαρμόσουν. Επιπρόσθετα, ο κύριος Δημητρούλιας δήλωσε ότι αν ο λαός τον τιμήσει με την ψήφο του, θα δίνει το μισθό του σε ευπαθείς ομάδες, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν ανήκουν σε Δεξιά ή Αριστερά και δεν πήραν από κάπου χρίσμα «και αν ένα κόμμα δεν είναι βρώμικο και θέλει να τους στηρίξει, θα είναι εδώ». Ολοκληρώνοντας, από την Ελληνική Δράση δήλωσαν έτοιμοι να σταματήσουν τις παρέες που είχε δηλώσει ο Κώστας Μαργέλης ότι υπάρχουν στο Δήμο Καλαμάτας, ενώ ανακοίνωσαν ότι σε λίγο καιρό θα γίνει γνωστό πού θα υπάρχει το προεκλογικό τους γραφείο, καθώς και τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού. Π.Μπ. - 

*** Εκπρόσωπος της κυβέρνησης ο Δ. Αβραμόπουλος για τη μεγάλη αυριανή εορτή

 Τη μεγάλη εορτή της Υπαπαντής του Χριστού ετοιμάζεται να πανηγυρίσει η Καλαμάτα, παρά τις προβλέψεις για καιρό βροχερό. Οι θρησκευτικές εορταστικές εκδηλώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και κορυφώνονται σήμερα παραμονή της εορτής με τον Πανηγυρικό Εσπερινό και την Ιερή Αγρυπνία, στο φερώνυμο Μητροπολιτικό και Καθεδρικό Ιερό Ναό. Αύριο, κύρια ημέρα της εορτής, θα τελεσθεί στον πανηγυρίζοντα Mητροπολιτικό και Καθεδρικό Ιερό Nαό της Yπαπαντής του Xριστού Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Mητροπολίτου Mεσσηνίας κ. Xρυσοστόμου. Στις ιερές εκδηλώσεις έχουν κληθεί να μετάσχουν οι ακόλουθοι Σεβ. Μητροπολίτες: Δημητριάδος Ιγνάτιος, Νέας Σμύρνης Συμεών, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος (της Εκκλησίας της Κρήτης), Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς, Ιλίου Αθηναγόρας, Ζακύνθου Διονύσιος, Χίου Μάρκος, Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομος, καθώς και Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων Όπως ανακοινώθηκε χθες από το Δήμο Καλαμάτας, εκπρόσωπος, τελικά, της κυβέρνησης για την αυριανή μεγάλη θρησκευτική εορτή της Υπαπαντής του Χριστού θα είναι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος. Επίσης, για τη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος, με απόφαση του αστυνομικού διευθυντή, απαγορεύεται η στάθμευση και κίνηση παντός είδους οχημάτων κι από τις δύο κατευθύνσεις στις οδούς Υπαπαντής, πλατεία 23ης Μαρτίου, Αριστομένους, Π. Καίσαρη, Φαρών και Φάριος. Η απαγόρευση ισχύει για την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, από ώρα 7.00 έως ώρα 14.00 για τη στάθμευση, ενώ απαγόρευση κυκλοφορίας θα επιβληθεί μεταξύ 10.00 και 14.00. - 

***  Σύλληψη αλλοδαπού στη Μεσσηνία, με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης         
           
Ένας 28χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας συνελήφθη χθες το μεσημέρι στους Γαργαλιάνους, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γαργαλιάνων, επειδή εκκρεμούσε σε βάρος του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις ρουμανικές Αρχές, με το οποίο κατηγορείται για διακεκριμένες κλοπές. Ο 28χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Εφετών Καλαμάτας.
 
***  Συνεργάτης του Νίκου Γκάλη, ο Καλαματιανός Νίκος Στακιάς!         
   
Στους άμεσους συνεργάτες του ιερού τέρατος του μπάσκετ, Νίκου Γκάλη, βρίσκεται ο Καλαματιανός Νίκος Στακιάς. Την δημοσιοποίηση αυτής της
συνεργασίας έκανε ο ίδιος ο Νίκος Γκάλης μέσω της προσωπική τους σελίδας στο Facebook.
Το τελευταίο διάστημα ο μεγάλος Έλληνας αθλητής ξεκίνησε ένα νέο εγχείρημα και δραστηριοποιείται στο χώρο των social media μέσω Facebook και twitter ενώ όπως ανακοίνωσε ο ίδιος μέσα στο Μάρτη θα είναι έτοιμη και η ιστοσελίδα του.
Ο Νίκος Στακιάς είναι 32 ετών, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Καλαμάτας και είναι πτυχιούχος της σχολής
Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Μετσόβειου Πολυτεχνείου. Στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακό επάνω στο αθλητικό μάρκετινγκ στο πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. Από το 2010 μέχρι και το καλοκαίρι του 2013 εργαζόταν στην ΠΑΕ Άρης στο τμήμα του μάρκετινγκ, ενώ από τον Σεπτέμβρη του 2013 ηγείται του εμπορικού τμήματος της ΚΑΕ Άρης.
Πρόσφατα ξεκίνησε την συνεργασία του και με τον ζωνταντό θρύλο του ελληνικού αθλητισμού, Νίκο Γκάλη, κάτι που αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον νεαρό Καλαματιανό.
 
*** Ανησυχία στην Τριφυλία για «λουκέτα» σε αστυνομικά τμήματα με την αναδιοργάνωση της ΕΛΑΣ         
           
Του Ηλία Γιαννόπουλου
 Έντονη είναι η ανησυχία κατοίκων της Τριφυλίας για το «αύριο» που ξημερώνει στην περιοχή σχετικά με τις αστυνομικές δυνάμεις και την αστυνόμευση του τόπου, μετά τη δημοσιοποίηση του σχεδίου νόμου για την αναδιοργάνωση της ΕΛΑΣ και τις επ’ αυτού δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού, Νίκου Δένδια!
Η ανησυχία πηγάζει από το γεγονός πως όλο το προηγούμενο διάστημα ακουγόταν έντονα πως έρχονται «λουκέτα» στην Αστυνομική Υποδιεύθυνση Κυπαρισσίας και στα Α.Τ. Φιλιατρών και Κοπανακίου, με άγνωστη την τύχη του Α.Τ. Γαργαλιάνων!
Το σχέδιο νόμου, που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή, περιλαμβάνει μια σειρά από άρθρα για τη ριζική αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας και ανάλογες αλλαγές για το Πυροσβεστικό Σώμα, τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αλλά και τις οργανικές δομές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Συγκεκριμένα, στην ΕΛΑΣ προβλέπεται μείωση των δομών κατά 43% (κυρίως με συγχωνεύσεις τμημάτων), στην Πυροσβεστική κατά 30% και στη Γ.Γ.Π.Π. κατά 36%, από τις οποίες θα προκύψει μεγάλη εξοικονόμηση πόρων. Ειδικότερα για την ΕΛΑΣ, στόχος της αναδιάρθρωσης είναι η μείωση κατά 25% του χρόνου ανταπόκρισης στα αιτήματα των πολιτών και η προσέγγιση του δείκτη αποτελεσματικότητας της Αστυνομίας στα ευρωπαϊκά στάνταρ (από το ελληνικό 9,7% στο ευρωπαϊκό 17% – 19%).
Το νέο οργανόγραμμα προβλέπει κατάργηση 6.700 κενών οργανικών θέσεων και μείωση των διοικητικών δομών, από 120 που είναι σήμερα σε 68.
Το κυριότερο στοιχείο της αλλαγής αυτής είναι η κατάργηση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, που πλέον αντικαθίσταται από Επιτελείο, ενώ εκτός των Νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης καταργούνται και οι υπόλοιπες 52 Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας, με τις αρμοδιότητές τους να μεταφέρονται στις 12 ήδη υφιστάμενες Περιφερειακές Διευθύνσεις.
Γενικότερα δημιουργούνται τρεις αυτόνομοι Κλάδοι: ο Κλάδος Τάξης (στον οποίον θα υπάγονται οι Περιφερειακές Διευθύνσεις), ο Κλάδος Ασφάλειας και ο Κλάδος Αλλοδαπών & Προστασίας Συνόρων.
Κάτοικοι αλλά και αιρετοί της Τριφυλίας φοβούνται - και πολλοί ως εκτίμηση το θεωρούν ως δεδομένο – ότι με το νέο αυτό σχεδιασμό προωθούνται «λουκέτα» σε αστυνομικά τμήματα που έχουν μικρή δύναμη, έως 25 αστυνομικούς, ενώ θα δημιουργηθούν νέα μεγάλα (πολυδύναμα) τμήματα με σημαντικό αριθμό ένστολων, οι οποίοι θα σχηματίσουν μικρές και ευέλικτες μηχανοκίνητες μονάδες, που θα τεθούν στη μάχη κατά της εγκληματικότητας.
Έχοντας, δε, διαβάσει και ακούσει όλες τις αναφορές από επίσημα χείλη του υπουργείου, όλο το προηγούμενο διάστημα, σημειώνουν σε συζητήσεις πως αυτή είναι η τρίτη φορά που επιχειρείται από την Πολιτεία να εφαρμοστεί και υλοποιηθεί ένα σχέδιο «σκούπα» στην ΕΛΑΣ την τελευταία τριετία, η οποία και περιλαμβάνει κλείσιμο των μικρών τμημάτων, μεταφορά των υπολοίπων σε ιδιόκτητα κτήρια της Αστυνομίας ή του Δημοσίου, σε μια προσπάθεια να εξοικονομηθούν πόροι.
Όπως, δε, λένε στην περιοχή τις τελευταίες μέρες, φαίνεται πως δεν έχει τελειωμό ο μακρύς κατάλογος των «λουκέτων» που από τα προηγούμενα χρόνια έχουν ήδη μπει και που συνεχίζει να βάζει η συγκυβέρνηση σε δημόσιες υπηρεσίες (και) στην Τριφυλία.
Μετά το σκληρό «λουκέτο» στην εφορία Κυπαρισσίας, που κάλυπτε ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας, αλλά και την ενοποίηση των Οργανισμών των Νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, με παράλληλη κατάργηση της αυτοτέλειας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και τη δημιουργία νέου και ενιαίου Νομικού Προσώπου, που έχει σημάνει τη διοικητική και λειτουργική υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, αφού και το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας Γαργαλιάνων και Φιλιατρών μένουν χωρίς ιατρικό προσωπικό, με ευθύνες του υπουργείου και της 6ης ΥΠΕ, έρχονται νέες συγχωνεύσεις – καταργήσεις υπηρεσιών, όπως των Αστυνομικών Τμημάτων Φιλιατρών και Κοπανακίου!
Ο κόσμος της περιοχής φοβάται πως η λαίλαπα που σαρώνει τα πάντα στο δημόσιο τομέα, θα συμπαρασύρει και την ασφάλεια και αστυνόμευση της περιοχής, και μόνο ως χρύσωμα στο χάπι εκλαμβάνουν την ενίσχυση του Τμήματος Τροχαίας Κυπαρισσίας με οχήματα και δίκυκλες μηχανές. 
 
*** Αυθαίρετη ταλαιπωρία των πολιτών με το χαράτσι στη ΔΕΗ!
 Το ΕΕΤΗΔΕ, όπως ήταν η επίσημη ονομασία του χαρατσιού στα ακίνητα μέσω ΔΕΗ, μπορεί να αποτελεί παρελθόν, ωστόσο εξακολουθεί να ταλαιπωρεί χιλιάδες φορολογούμενους. Όσοι πλήρωσαν εκπρόθεσμα λογαριασμούς που έληγαν στις 22 Ιουνίου 2012 με την τελευταία δόση του χαρατσιού, νόμιζαν ότι είχαν «ξεμπερδέψει» και με τη ΔΕΗ και με την εφορία. Τελικά, δεν ήταν έτσι, καθώς η ΔΕΗ έκανε την εκκαθάριση των λογαριασμών ΕΕΤΗΔΕ στις 22 Ιουνίου και έστειλε τα στοιχεία στο υπουργείο Οικονομικών. Όπως σημειώνει η Καθημερινή, η ΔΕΗ δε φρόντισε να ενημερώσει επαρκώς τους καταναλωτές ότι το χρέος μεταφέρθηκε στο υπουργείο Οικονομικών και ότι μπορούν να πάρουν το σχετικό ποσό που κατέβαλαν από τα ταμεία της ΔΕΗ μέχρι κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία. Έκρινε ότι όσοι δεν πήγαν να πάρουν την επιστροφή, συμφωνούσαν να κάνουν συμψηφισμό για μελλοντική κατανάλωση ρεύματος. Αλλά ούτε και το υπουργείο Οικονομικών έκρινε σκόπιμο να επικοινωνήσει το όλο θέμα εγκαίρως και τώρα στέλνει σημειώματα για την καταβολή ληξιπρόθεσμης οφειλής. Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει ότι στην περίπτωση που οι ιδιοκτήτες ενός ακινήτου είναι περισσότεροι του ενός, μπορούν να μεταβούν στη ΔΟΥ και να ζητήσουν διαχωρισμό. Την είδηση αλιεύσαμε από το in.gr και δείχνει με το χειρότερο τρόπο πώς το κράτος και η ΔΕΗ εξακολουθούν αυθαίρετα να ταλαιπωρούν τους πολίτες… Χ.Χ. - 
 
*** Τα ΚΑΠΗ πολιτιστικά και κοινωνικά κέντρα         
           
Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε προχθές βράδυ, με τη συμμετοχή στελεχών των ΚΑΠΗ της Καλαμάτας και με στόχο την αναδιοργάνωση και τη μετατροπή τους σε πολιτιστικά και κοινωνικά κέντρα με ευρύτερη προσφορά.
Εν συνεχεία παρουσιάζεται η κατάσταση όπως έχει αυτή τη στιγμή, όπως και οι προοπτικές, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του δημάρχου Παν. Νίκα:
  Α΄ ΚΑΠΗ (οδός Μπούτση, πάροδος Υπαπαντής): Υπάλληλοι: 3 μόνιμοι και 3 συμβασιούχοι. Υποδομή: ικανοποιητική. Προγράμματα σε εξέλιξη: Α. Γυμναστική: συμμετέχουν περί τα 30 άτομα, με γυμναστή από το Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού του Δήμου Καλαμάτας. Β. Πηλός: συμμετέχουν περί τα 30 άτομα, με καθηγητή από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Καλαμάτας «Φάρις». Γ. Χορός: συμμετέχουν 20 - 30 άτομα, με εθελοντή δάσκαλο που παρέχει δωρεάν τις υπηρεσίες του. Δ. Χορωδία με συμμετοχή 20 - 30 ατόμων, με χοράρχη εθελοντή που παρέχει τις υπηρεσίες του δωρεάν. Ε. Ζωγραφική: συμμετέχουν περί τα 20 άτομα - Υποστήριξη: καθηγητής από την Κ.Ε. «Φάρις». Παροχή συσσιτίου σε απόρους.
Κατεύθυνση για την εξέλιξη των δραστηριοτήτων που διεξάγονται στο Α΄ ΚΑΠΗ: Οργάνωση εκδηλώσεων λόγου και τέχνης, σε συνεργασία με Πολιτιστικούς Φορείς της πόλης και των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου, αλλά και με το Β΄ ΚΑΠΗ (ομιλίες, προβολές, μουσικές βραδιές κ.λπ.).
  Β΄ ΚΑΠΗ (συνοικισμός Κουφού Ελιές, Ράχη): Υπάλληλοι: 3 μόνιμοι και 2 συμβασιούχοι. Τις υπηρεσίες του παρέχει και ένας ιατρός εθελοντής. Προγράμματα σε εξέλιξη: Α. Γυμναστική: συμμετέχουν περί τα 40 άτομα - Υποστήριξη: γυμναστής από το Φορέα. Β. Πηλός: συμμετοχή περίπου 25 ατόμων - Υποστήριξη από καθηγητή της Κ.Ε. «Φάρις». Γ. Ζωγραφική: μαθαίνουν περί τα 15 άτομα, με καθηγητή από την Κ.Ε. «Φάρις». Χορός: συμμετέχουν γύρω στα 30 άτομα - Υποστήριξη: εθελοντής – δωρεάν. Δ. Χορωδία: συμμετοχή περίπου 40 - 45 ατόμων - Υποστήριξη: εθελοντής – δωρεάν.
  Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης
Τα Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης πραγματοποιούνται από τη Διεύθυνση Παιδείας του Δήμου Καλαμάτας, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας. Είναι τα ακόλουθα: Διακοσμητική: συμμετέχουν 26 άτομα, αγγλικά: συμμετέχουν 29 άτομα, ψυχολογία: συμμετοχή 21 ατόμων, ποιότητα και ασφάλεια τροφίμων: τμήμα με συμμετοχή 27 ατόμων, ηλεκτρονικοί υπολογιστές: 50 άτομα. Τα Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης θα επεκταθούν και στο Α΄ ΚΑΠΗ.
 
*** Συνάντηση Τατούλη-Σαμαρά για την Πελοπόννησο χθες στο Μαξίμου

  Η πορεία του συνόλου των έργων που εκτελούνται αυτή τη στιγμή στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με κύρια έμφαση στους οδικούς άξονες, τις λιμενικές υποδομές, το σιδηροδρομικό δίκτυο και τις αερομεταφορές, αποτέλεσε το αντικείμενο συνάντησης εργασίας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, χθες στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο περιφερειάρχης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναφορικά με τη δημιουργία του Ινστιτούτου Έρευνας και Καινοτομίας, την πολιτική διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, την πολιτική τουριστικής ανάπτυξης και τις επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα, με ιδιαίτερη αναφορά στη δημιουργία κτηνοτροφικών πάρκων. - 

***  Ποτίζουν… την «Ελιά» και στη Μεσσηνία οι 58          
   
Την πρωτοβουλία των «58», για την «προοδευτική ανασυγκρότηση της χώρας», παρουσίασαν χθες βράδυ στην Καλαμάτα ο πρόεδρος του «Διαζώματος» και πρώην υπουργός Σταύρος Μπένος, ο δικηγόρος Γιάννης Καούνης και ο πανεπιστημιακός καθηγητής, Παναγής Παναγιωτόπουλος.
Η εκδήλωση διεξήχθη σε αίθουσα του ξενοδοχείου Rex και, όπως σημειώνεται στην πρόσκληση, η πρωτοβουλία αποσκοπεί στη δημιουργία μιας «παράταξης ενότητας, αλληλεγγύης, ελπίδας», στην «προοδευτική ανασυγκρότηση της χώρας» και στη «δημοκρατική αλλαγή στην Ευρώπη».
Θα έλεγε κανείς ότι παρουσιάστηκε και στην περιοχή μας ένας οδικός χάρτης για την ανασυγκρότηση μιας νέας και ισχυρής  Κεντροαριστεράς, μέσα από τη δημιουργία ενός πολιτικού φορέα χωρίς αποκλεισμούς και ηγεμονισμούς, για να δοκιμαστεί στις ευρωεκλογές. Φιλοδοξεί, μάλιστα, να αποτελέσει το σπόρο για την άνθηση της ελληνικής «Ελιάς».
Κοινή συνισταμένη από τις παρεμβάσεις των τριών ομιλητών ήταν πως η σύγκλιση των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς πρέπει να γίνει με τρόπο που θα διασφαλίζει την πολιτική σταθερότητα, από την οποία πρωτίστως εξαρτάται η ανάκαμψη της οικονομίας.
Τονίστηκε ακόμη ότι η συγκρότηση της νέας παράταξης θα συμβάλει και στην πολιτική ανανέωση, ενώ η ισχυροποίησή της θα αποσυμπιέσει την αίσθηση της εμφύλιας αντιπαράθεσης.
Η ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης δε θα είναι μόνο οργανωτική, αλλά βαθιά πολιτική. Γι' αυτό θα είναι αυτοκριτική για την ως τώρα πορεία, προγραμματική για το μέλλον και θα στοχεύσει στην ανάδειξη νέων ανθρώπων, που θα ανανεώσουν την πολιτική ηγεσία της παράταξης και της χώρας.
Απευθύνεται στους πολίτες, στα κόμματα, στις συλλογικότητες, στα πολιτικά πρόσωπα, στις συνδικαλιστικές, τις αυτοδιοικητικές και τις πνευματικές δυνάμεις που κινούνται στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, της δημοκρατικής αριστεράς, του φιλελεύθερου κέντρου, της πολιτικής οικολογίας, του προοδευτικού ευρωπαϊσμού.
Οι ομιλητές υποστήριξαν ότι τη δεδομένη στιγμή «οι πολιτικοί παράγοντες από τους οποίους εξαρτάται η υπέρβαση της κρίσης έρχονται σε πρώτο πλάνο. Η Εθνική Ανασυγκρότηση είναι το ζητούμενο της νέας φάσης στην οποία έχουμε ήδη μπει. Και είναι ένα πρόβλημα πολιτικό, παραγωγικό και πολιτισμικό.
Η κρίση μπορεί να οδηγήσει σε μια νέα εθνική αυτογνωσία και σε μια νέα πατριωτική υπερηφάνεια. Χωρίς την κομπλεξική εθνικιστική αλαζονεία γι’ αυτό που νομίζουμε ότι είμαστε ενώ δεν είμαστε. Χωρίς ντροπή γι' αυτό που είμαστε.
Στην κρίση οι Έλληνες δεν είναι ούτε αμαρτωλοί ούτε θύματα. Είναι υπεύθυνοι και άτυχοι. Υπεύθυνοι για τις εθνικές ολιγωρίες, άτυχοι γιατί στη δύσκολη στιγμή βρήκαν απέναντί τους μια Ευρωπαϊκή Ένωση αιφνιδιασμένη, μυωπική, συντηρητική, διαιρεμένη και αναδιπλωμένη στους εθνικισμούς της. Είναι σαφές ότι η χώρα χρειάζεται συγκλίσεις, βασικές συμφωνίες, αλλιώς η οικονομική και η δημοκρατική πορεία της θα εκτροχιαστεί και πάλι».
Οι λεγόμενες «κόκκινες» γραμμές για την κίνηση των «58» είναι: ορθολογισμός, ευρωπαϊκό πλαίσιο, δημοκρατική ομαλότητα, ελευθερία, αναπτυξιακή προοπτική και δίκαιη αναδιανομή. Οι πολίτες στη μεγάλη τους πλειοψηφία πιστεύουν σε αυτές τις αρχές, ακόμα και αν η κρίση οδήγησε πολλούς απ’ αυτούς στην εναγώνια αναζήτηση της αντικατάστασής τους από αντιδημοκρατικές και εθνικιστικές θέσεις.  Του Αντώνη Πετρόγιαννη 

*** Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στην Καλαμάτα για την Πολιούχο Παναγία Υπαπαντή (φωτογραφίες)         
       
  
  
  
Με κατάνυξη και την παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός για την εορτή της Υπαπαντής του Χριστού στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό, όπου φυλάσσεται η θαυματόβρυτος Εικόνα της Παναγίας. Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Νέας Σμύρνης Συμεών, Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνατίου, Ζακύνθου Διονυσίου,  Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρα, Χίου, Ψαρών και Οινουσσών Μάρκου, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιου, Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσοστόμου και Μεσσηνίας Χρυσοστόμου.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος, ο οποίος μίλησε για το ιερό πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, τις ευεργεσίες της στο μεσσηνιακό λαό και σε όλο τον κόσμο.
Οι εκδηλώσεις εορτασμού θα κορυφωθούν αύριο με την τέλεση του όρθρου, της πανηγυρικής πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και της μεγαλειώδους λιτάνευσης της χαριτοβρύτου Εικόνος προς αγιασμό των κατοικών και των προσκυνητών.
Τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στον εορτασμό ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ.  Δημήτριος Αβραμόπουλος.    Φωτογραφίες: Τσερεφός Γεώργιος 

***  Ισχυρός μετασεισμός νστην Κεφαλονιά

 Ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 5 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, σημειώθηκε στις 18.33 ώρα Ελλάδας, με επίκεντρο τον εστιακό χώρο της Κεφαλονιάς, 295 χλμ δυτικά της Αθήνας. ΑΠΕ - 

*** Προσλήψεις έκτακτου προσωπικού σε Δήμους και Περιφέρειες         
           
Εγκαίρως οφείλουν να στείλουν οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες τα αιτήματά τους για προσλήψεις έκτακτου προσωπικού για το 2014, δεδομένου ότι για το δίμηνο διάστημα πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές αναστέλλονται οι πάσης φύσεως προσλήψεις και υπηρεσιακές μεταβολές.
Για το λόγο αυτό, το υπουργείο Εσωτερικών απέστειλε έγγραφο στους αρμόδιους φορείς που αφορά στον «προγραμματισμό προσλήψεων έκτακτου προσωπικού έτους 2014 στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και στα ΝΠΙΔ της Αυτοδιοίκησης».
Με το έγγραφο αυτό, ο Γιάννης Μιχελάκης ενημερώνει τους Δήμους και τις Περιφέρειες πως πριν από το πάγωμα των προσλήψεων «θα πρέπει να έχουν ήδη στελεχωθεί με το απαραίτητο προσωπικό για την κάλυψη εποχικών, παροδικών ή πρόσκαιρων αναγκών, για την πραγματοποίηση συγκεκριμένων έργων, καθώς και στο πλαίσιο υλοποίησης προγραμμάτων πριν από την έναρξη της εκλογικής περιόδου».
Συγκεκριμένα, οι ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, τα ΝΠΙΔ, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, οι Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων, η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας  και τα Περιφερειακά Ταμεία Ανάπτυξης καλούνται να αποστείλουν τα αιτήματά τους, για το προσωπικό ορισμένου χρόνου, το αργότερο έως τις 10/2/2014 στο υπουργείο Εσωτερικών και για τις συμβάσεις μίσθωσης έργου ως 17.2.2014 στο ΑΣΕΠ.
Επιπλέον, στο έγγραφο του υπουργείου επισημαίνονται τα εξής: Για την άμεση κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν σε περίπτωση αποχώρησης συμβασιούχων ορισμένου χρόνου από ευρωπαϊκά προγράμματα παρέχεται η δυνατότητα αναπλήρωσής τους με την πρόσληψη του αμέσως επόμενου στη σειρά των πινάκων κατάταξης που είχαν εκδοθεί για τον σκοπό αυτό.
Επίσης, οι Δήμοι θα πρέπει να αποστέλλουν στο υπουργείο Παιδείας -και όχι στο υπουργείο Εσωτερικών- τα αιτήματα προσλήψεων πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής για το Πρόγραμμα «Άθληση για Όλους» και σύναψης συμβάσεων έργου για σχολικές καθαρίστριες.
Όσο για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», σημειώνεται ότι έχει παραταθεί εκ νέου η διάρκεια των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου του απασχολούμενου προσωπικού έως 30/9/2014 και, επομένως, δεν απαιτείται η χορήγηση έγκρισης της ΠΥΣ 33/2006 όπως ισχύει.

***  ΣΥΡΙΖΑ: «Κόκκινο» στην υποψηφιότητα Βουδούρη από το Αριστερό Ρεύμα         
           
Την αντίθεσή τους στην υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη για την περιφέρεια Πελοποννήσου εξέφρασαν τα μέλη του Αριστερού Ρεύματος, και κατά τη συνεδρίαση της χθεσινής Πολιτικής Γραμματείας, αλλά και στη σημερινή Κεντρική Επιτροπή, τονίζοντας ότι είχε ψηφίσει και το πρώτο μνημόνιο, αλλά και τις προγραμματικές δηλώσεις Σαμαρά - Βενιζέλου.
Ενστάσεις από τη μειοψηφία εκφράστηκαν όμως και για τις υποψηφιότητες του Μπενέτου Σταύρου για την περιφέρεια του νοτίου Αιγαίου αλλά και του Θεόδωρου Καρυπίδη για τη Δυτική Μακεδονία.
Αναλυτικά, κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας αποφασίστηκε να υποστηρικτούν οι εξής υποψηφιότητες για τις άλλες δώδεκα περιφέρειες της χώρας:
- Αττική η βουλευτής Ρένα Δούρου
- Κεντρική Μακεδονία η βουλευτής Δέσποινα Χαραλαμπίδου.
- Δυτική Μακεδονία ο δημοσιογράφος Θόδωρος Καρυπίδης.
- Ανατολική Μακεδονία ο πρόεδρος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Κώστας Μορφίδης.
- Ιόνιο ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος, υποψήφιος περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ το 2010 και περιφερειακός σύμβουλος Κεφαλονιάς.
- Πελοπόννησο ο Βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης
- Νότιο Αιγαίο ο Μπενέτος Σταύρος νυν δήμαρχος Λειψών
- Βόρειο Αιγαίο η δημοσιογράφος Αγλαΐα Κυρίτση
- Κεντρική Ελλάδα ο Βαγγέλης Αποστόλου, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ
- Δυτική Ελλάδα ο βουλευτής Αχαΐας Βασίλης Χατζηλάμπρου
- Θεσαλία η βουλευτής Ηρώ Δειώτη
- Κρήτη ο βουλευτής Μιχάλης Κριτσωτάκης
- Ηπειρο η βουλευτής Όλγα Γεροβασίλη
Δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης χαρακτήρισε αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας και στην ομιλία του πρωθυπουργού στην ΚΟ της ΝΔ. «Θα είναι ένα καταστροφικό αποτέλεσμα για την κυβέρνηση» ανέφερε, προβλέποντας νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, και κάνοντας λόγο για «εξαέρωση του ΠΑΣΟΚ που αποτελεί τον εφιάλτη του κ. Σαμαρά και για το δικό του κόμμα».
Mιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή, ο κ. Τσίπρας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η κάλπη της ευρωβουλής, αλλά και αυτή των περιφερειών -όποτε κι αν στηθεί- θα αποτελέσουν ένα πραγματικό δημοψήφισμα ενάντια στη κυβέρνηση του μνημονίου και της υποτέλειας που στραγγαλίζει και την αυτοδιοίκηση.  Πηγή: skai.gr/

*** Αστυνομικές ταυτότητες «γιοκ»           
  
Στην Ελλάδα της κρίσης, σοβαρό πρόβλημα έχει προκύψει με την έκδοση των αστυνομικών ταυτοτήτων, καθώς έχει τελειώσει το χαρτί και οι αυτοκόλλητες ταινίες, και μέχρι το υπουργείο Δημόσιας Τάξης να προμηθευτεί νέα παρτίδα θα εκδίδονται δελτία μόνο σε απολύτως αναγκαίες περιπτώσεις.
Από τις αρχές της εβδομάδας σε όλα τα τμήματα ασφαλείας της χώρας έφθασε σήμα από το αρχηγείο, που αναφέρει ότι μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου λόγω της έλλειψης χάρτου θα εκδίδονται μόνο τα απαραίτητα δελτία, καθώς το πρόβλημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί άμεσα και χρειάζεται τουλάχιστον ένας μήνας έως ότου παραλειφθούν οι νέες παρτίδες.   Α.Π.
 
*** Ο Δ. Σαμπαζιώτης ανακοίνωσε υποψηφιότητα για το Δήμο Μεσσήνης           
           
Υποψήφιος δήμαρχος Μεσσήνης είναι από χθες το μεσημέρι ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ., Δημήτρης Σαμπαζιώτης. Ο κ. Σαμπαζιώτης γνωστοποίησε την πρόθεσή του σε συνέντευξη Τύπου στο καφέ «IDEAL» και ανέφερε πως θα συγκροτήσει μια ισχυρή, όπως τη χαρακτήρισε, συμμαχία πολιτών και ευρύτερων κοινωνικών δυνάμεων, προσώπων και όχι κομμάτων ή πολιτικών δυνάμεων, προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα πως ήλθε η ώρα για ρήξεις με το χθες, για μικρές και μεγάλες επαναστάσεις.
Δήλωσε πως η απόφασή του να είναι υποψήφιος υπαγορεύτηκε από τη φιλοδοξία να προσφέρει στο τόπο που γεννήθηκε, που αγαπά και οι πολίτες τον τιμούν με την εμπιστοσύνη τους, ενώ γνωστοποίησε πως δε θα παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα παρά μόνο αν εκλεγεί δήμαρχος.
  Ισχυρή συμμαχία πολιτών
Όπως ανακοίνωσε: «Από σήμερα (χθες) αναλαμβάνω την πρωτοβουλία να συγκροτήσω μια ισχυρή συμμαχία πολιτών και ευρύτερων κοινωνικών δυνάμεων, για να εργαστούμε για τον τόπο μας με αίσθημα ευθύνης, αποφασιστικότητα, σκληρή δουλειά, διάθεση προσφοράς και, κυρίως, αποτελεσματικότητα. Οι περιστάσεις επιβάλλουν να εγκαταλείψουμε τις καθιερωμένες πρακτικές διαχείρισης των δημοτικών υποθέσεων. Είναι καιρός για ρήξεις με το φθαρμένο χθες, για μικρές και μεγάλες επαναστάσεις, με στόχο να ανοίξουμε νέους ορίζοντες, αισιόδοξες προοπτικές.
Θέλω με τη Συμμαχία αυτή να δημιουργήσουμε την επόμενη ημέρα. Συμμαχία πολιτών και όχι συμμαχία των παραδοσιακών πολιτικών δυνάμεων. Δεν είμαστε άθροισμα κομματικών ετικετών και κομματικών χρωμάτων. Είμαστε η δύναμη της συνισταμένης της κοινωνίας, που διεμβολίζει το παρελθόν και οδηγεί με ενότητα και συνεργασία στη συλλογική πρόοδο. Θέλω να υπηρετήσουμε το Δήμο μας με όραμα, σχέδιο και δημιουργικότητα.
Μας ενώνει η αγροτική καταγωγή μας, οι ρίζες μας, τα κοινά μας βιωματικά χαρακτηριστικά, η αγάπη μας για τη μεσσηνιακή γη, την οποία δουλέψαμε με κόπο και μεράκι και μας αντάμειψε με τους καρπούς της.
Αναλαμβάνω την πρωτοβουλία να θέσω υποψηφιότητα ως δήμαρχος Μεσσήνης, με μόνη φιλοδοξία να προσφέρω στον τόπο τον οποίο γεννήθηκα, στον τόπο όπου οι πολίτες με τιμούν με την εμπιστοσύνη τους.
Αναλαμβάνω την πρωτοβουλία να θέσω στην κρίση της τοπικής μας κοινωνίας μία ολοκληρωμένη πρόταση προγράμματος αναγέννησης, ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής. Πρόταση την οποία θα διαμορφώσουμε οι συνεργάτες μου και εγώ, μαζί με τους συμπολίτες μας, με διαδικασίες ανοιχτών και ελεύθερων διαβουλεύσεων και συζητήσεων.
Από σήμερα ξεκινώ τον αγώνα της Συμμαχίας των Πολιτών για την Επόμενη Ημέρα και θα είμαι καθημερινά παρών ως υποψήφιος δήμαρχος μέχρι τη νίκη του συνδυασμού μας και την επομένη των δημοτικών εκλογών ως δήμαρχος Μεσσήνης».
 Θα κρίνουν οι πολίτες
Σε ερωτήματα που του υποβλήθηκαν, απάντησε πως θα κρίνουν οι πολίτες αν είναι ειλικρινής με την κάθοδό του ως υποψήφιος δήμαρχος και συνάμα βουλευτής, ενώ όταν του ζητήθηκε να εξηγήσει γιατί δεν ήταν υποψήφιος στην προηγούμενη αναμέτρηση, απάντησε πως ήταν εν δυνάμει υποψήφιος βουλευτής και δεν ήθελε με τίποτα να φύγει από τον αγώνα που έκανε τότε ο κ. Σαμαράς να εκλεγεί πρωθυπουργός. Πρόσθεσε δε πως δεν του έγινε κάποια επίσημη πρόταση «Αυτή τη στιγμή, όμως, που είμαι βουλευτής, νομίζω ότι οι προθέσεις μου δεν μπορούν να παρεξηγηθούν», είπε χαρακτηριστικά και δήλωσε απόλυτα βέβαιος πως η απόφασή του συνάδει με αυτά που ζητά η τοπική κοινωνία.
  Δ. Κουκούτσης και Χρυσή Αυγή
Σε ερώτηση του «Θ» για τη φημολογία πως ψήφισε παρών στην άρση της ασυλίας του Δ. Κουκούτση με αντάλλαγμα τη στήριξή του από τη Χρυσή Αυγή, απάντησε πως η ενέργειά του δεν έκρυβε τίποτα πολιτικό, αλλά μόνο την εντοπιότητα και τη φιλική και οικογενειακή σχέση που υπάρχει. «Πουθενά δεν ερμηνεύτηκε αυτή μου η ενέργεια πολιτικά, παρά μόνο στη Μεσσηνία, κι ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί τους λόγους που έγινε. Θεωρώ πως είναι απαράδεκτο άνθρωπος με τη δική μου πορεία και συνέπεια, 30 χρόνια στην παράταξη της Ν.Δ., όντας βουλευτής, με ιδιαίτερη σχέση με τον πρωθυπουργό και πρόεδρό μας Αντ. Σαμαρά, να του επιρρίπτουν κάποιοι τέτοιου είδους μομφές. Η κοινωνία, όμως, κι ευτυχώς, μας γνωρίζει καλά. Δε λειτουργώ ποτέ παρασκηνιακά, ούτε εκβιαστικά. Η πορεία μου, 20 χρόνια στην πολιτική, έχει αποδείξει ότι κινούμαι στο προσκήνιο και όχι στο παρασκήνιο», σχολίασε μεταξύ άλλων.
  Δεν είναι αντίθετα
Σε άλλο ερώτημα απάντησε πως η συμμαχία των πολιτών και των κοινωνικών δυνάμεων που επιδιώκει και προτείνει, δεν έρχεται σε τίποτα με αντίθεση με το κόμμα στο οποίο υπηρέτησε χωρίς ψεγάδι όλα αυτά τα χρόνια. Αντίθετα, απάντησε πως περιμένει να γίνουν πράξη οι επίσημες εξαγγελίες της Ν.Δ., βάσει των οποίων θα απελευθερωθούν οι παραταξιακές δυνάμεις και θα επιτρέψουν την ελεύθερη έκφραση των πολιτών. «Εκείνοι που έχουν ευθύνη να επιλέξουν είναι οι πολίτες και η κοινωνία, που έχουν την ωριμότητα και την ευθυκρισία να τοποθετούν τον κάθε πολιτικό εκεί που πραγματικά τον θέλουν», επισήμανε και πρόσθεσε: «Είμαι βουλευτής της Ν.Δ., συζήτησα με τον πρόεδρο της Ν.Δ. και σήμερα εκθέτω την υποψηφιότητά μου. Αυτό τα λέει όλα. Δεν είμαι από εκείνους που θα χρησιμοποιήσουν το όνομα του πρωθυπουργού, όταν η Ν.Δ. έχει επιλέξει να αφήσει τους πολίτες ελεύθερους. Όσοι το επιχειρούν, να ξέρουν ότι δεν του προσφέρουν υπηρεσίες, αντίθετα τον βλάπτουν και καλά θα κάνουν να σταματήσουν».
Επίσης, έδωσε τη δική του εξήγηση στα όσα είχαν ειπωθεί στο τραπέζι που παρατέθηκε την παραμονή των Φώτων στον Αντ. Σαμαρά, όπου ακούστηκε η φράση «η Μεσσήνη έχει δήμαρχο», λέγοντας πως σχετιζόταν με το ότι υπάρχει εκλεγμένος δήμαρχος μέχρι τις εκλογές, χωρίς όμως να αναφέρεται στο ποιος θα είναι μετά τις εκλογές, αφού αυτό θα το πουν οι πολίτες.
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
Φωτό: Στασινός Μουτσούλας
***  ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση  :

***   Μεσσηνιακός: Μόνο νίκη σήμερα με Μεσολόγγι         
          
Στην Καλαμάτα ανοίγει σήμερα η αυλαία της 16ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής και του 4ου Ομίλου, με τον Μεσσηνιακό να υποδέχεται στις 3 μ.μ. στο γήπεδό του, την ΑΕ Μεσολογγίου. Οι «πράσινοι» ευελπιστούν ότι ο κόσμος θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα και τον καθορισμό της τιμής εισιτηρίων στα 5 ευρώ, παροτρύνοντας με την έντονη παρουσία του την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών για την κατάκτηση της νίκης.
Ο προπονητής, Δημήτρης Τσάκωνας, έχει τη σπάνια ευκαιρία να έχει όλους τους ποδοσφαιριστές του στη διάθεσή του, καθώς δεν υπάρχουν καθόλου αγωνιστικά προβλήματα (με εξαίρεση το νεαρό Κοικούτση), με τον Σταύρο Τσουλάκο μάλιστα να επιστρέφει (εξέτισε την ποινή του) σε σχέση με το προηγούμενο άτυχο ματς στη Μανωλάδα.
«Η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση και είναι πολύ θετικό ότι δεν υπάρχουν καθόλου απουσίες, ενώ και το γεγονός ότι δεν χρειάστηκε να γίνουν προσθετικές κινήσεις διατήρησε τη συνοχή.
Υπολογίζουμε και σεβόμαστε το Μεσολόγγι, αλλά τέτοια παιχνίδια στην έδρα μας πρέπει να τα παίρνουμε για να διατηρηθούμε ψηλά στη βαθμολογία, ώστε να καταφέρουμε να μείνουμε στην κατηγορία» τόνισε σε δηλώσεις του στο «Θ» ο Δημήτρης Τσάκωνας. - 
 
***  ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ  Σ/Κ  :
Livescore ΠΑΣ - Λεβαδειακός (15:00), Αρης - Ξάνθη (17:15), λεπτό προς λεπτό το ΟΦΗ - ΠΑΟ (19:30)
 Το πρόγραμμα και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:
 
Σάββατο 1/2/2013 :
    
ΠΑΣ Γιάννινα-Λεβαδειακός   2-1 , (1-0) .- ^
Τα  γκολ : 24΄Ίλιτς  ,  66  ΄ Τσουκαλας , 74΄ Μάντζιος
Διαιτητής : Α . Γιάχος  ,  Καρσιότης ,  Γρεβένης
Κάρτες : Ακόστα , Τσουκαλάς ,Ντσιος, Ροτζέριο Μάρτινς , Μάντζιος ,.-

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα(Αυγενίκου), Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Λίλα, Κοροβέσης (Μπέριος), Γιάκος(Ντάσιος), Ακόστα, Ίλιτς.
Στον πάγκο του ΠΑΣ:  Αμπάρης, Ντάσιος( , Μπέριος, Κυβελίδης, Χαρίσης, Κρητικός, Αυγενικού
Λεβαδειακός (Καραγεωργίου): Πζιρόφσκι, Μουλόπουλος, Χαραλάμπους, Λουκογιάννης(Καπό), Ιντζίδης(Μιλοσάβλιεφ) , Κονέ, Ορτέγκα, Κώτσιος, Γεωργίου, Μάνζτιος, Ροτζέριο.(Βαρελάς)
Στον πάγκο του Λεβαδειακού:  Στρατηλάτης, Μάγκας, Γιάντσης, Πετράτζι, Καπό, Βαρέλα, Μιλοσάβλιεφ .-
Τα  βίντεο  από  αγώνα :
Γιάννενα - Λεβαδειακός   φάσεις  ημίχρονο  1- 0  01/02/2014 : http://youtu.be/5KxLeGOJmeQ ,
 
Γιάννενα -  Λεβαδειακός  2 - 1 δηλώσεις  γκόλ   1/022014 : http://youtu.be/__9DlYJw2W4 ,

Γιάννενα - Λεβαδειακός  2 - 1  2ο  γκόλ  01/02/2014 : http://youtu.be/uZ9FX2DnJRo ,
 

Γιάννενα - Λεβαδειακός  2 - 1 μείωση γκολ  01/02/2014 : http://youtu.be/VB2Xuo2Rdfc ,



 
Αρης-Ξάνθη  1-1, (0-0) .- ^
Τα γκολ : 52΄Πέτρος Μάνταλος , 68΄Αναστάσιος  Μπακασέτα ,
Οι διαιτητές : Α. Κάκος , Δ.  Τάτσης , Λ.  Δημητριάδης .-
Κάρτες :  Βλάχος , Τσουμάνης , Γκαρσία ,Σολτάνι ,
συνθέσεις των δύο ομάδων:
Άρης (Σ. Παπαδόπουλος): Διούδης, Γιαννίτσης, Πουλίδο, Οικονομόπουλος(Σούνας), Αγκάνθο, Τάτος, Τσουμάνης, Μπακασέτας, Καμινιώτης(Γιάννης Παπαδόπουλος), Μανιάς, Βλάχος(Αγγελούδης) ,.
Στον πάγκο του Άρη κάθονται οι: Γουναρίδης, Κύργιας, Σουνάς, Αγγελούδης, Παπαδόπουλος, Νταμαρλής, Βαγγέλη  ,                     
Ξάνθη (Ρ. Μάουρερ): Τσέμα, Φλίσκας, Πάμπλο Γκαρσία (Βασιλακάκης), Γούτας, Κομεσίδης, Μπαξεβανίδης, Βάλλας, Σολτάνι, Μάνταλος (Σουάρεζ), Μαρίν (Τριάδης), Σολάρι ,
Αναπληρωματικοί για την Ξάνθη οι: Ζαρόπουλος, Τριάδης, Σουάρες, Βασιλακάκης, Ράνος, Μπέρτος, Γούτας ,
Τα  βίντεο  από αγώνα :
ΑΡΗΣ -  ΞΑΝΘΗ  στο ημίχρονο  0 - 0  01/02/2014  : http://youtu.be/W7RzfPno5Zs  ,

~ ΑΡΗΣ -  ΞΑΝΘΗ  1ο  γκολ  0 - 1  01/02/2014 :  http://youtu.be/63eypORmHNg ,


~ ΑΡΗΣ -  ΞΑΝΘΗ      γκολ ισοφάρισης 1 - 1   01/02/2014 : http://youtu.be/gLjaXldpGXg ,
 

~ ΑΡΗΣ - ΞΑΝΘΗ   1 - 1 δηλώσεις  γκόλ  01/02/2014 : http://youtu.be/PaItmzqjEKQ ,


    ΟΦΗ-Παναθηναϊκός     1-1,(0-1) .- ^
Τα γκολ : 39΄ Βίκτωρ Κλωναρίδης ,85΄πεν Ζε  Εντουάρντο ,
Διαιτητές:Διαιτητής του αγώνα ορίστηκε ο Κουτσιάυτης, με βοηθούς τους Κωσταρά και Ποντίκη
Κάρτες : Καρέλης , Λαγός ,Μέντες , Μπαϊράμη , κόκκινη Ρισβάνης ,
         ΟΦΗ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Φερνάντες, Τριποτσέρης, Ζόρο, Κουτσιανικούλης(Μπανούσης), Παπάζογλου, Κάλαϊτζιτς, Ζε Εντουάρντο, Περογαμβράκης, Μπούρμπος, Μακρής Μιλιάζες.(Ροβίθης)
  Στον πάγκο των Κρητικών κάθονται οι Αγριμάκης, Βερόν, Μπανούσης, Μονιάκης, Ντουντού, Ροβίθης, Στάθης.
Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Κλωναρίδης, Λαγός, Μπεργκ, Καρέλης(Μέντες), Αμπέντ(Μπαϊράμη), Νάνο, Σίλντενφελντ, Ρισβάνης.
         Αναπληρωματικοί για τους «πράσινους» είναι οι Κοτσόλης, Σπυρόπουλος, Χουχούμης, Μέντες, Μπαϊράμι, Ατζαγκούν, Ντίνας.
Παράπονα για τον Κουτσιαύτη και για τους δύο, αφού το γκολ του Παναθηναϊκού, ξεκινάει με φάουλ του Μπεργκ, ενώ ο Ροβίθης, είναι σε θέση οφ σάιντ, την στιγμή που ξεκινάει την κούρσα του, κερδίζει το πέναλτι και την κόκκινη κάρτα του Ρισβάνη. Αξιοσημείωτο ότι οι «πράσινοι» δέχθηκαν και πέντε κίτρινες κάρτες ενω οι γηπεδούχοι καμία.
Τα  βίντεο  από  τον  αγώνα :
ΟΦΗ  - ΠΑΟ ημίχρονο  0 -1  1ο  γκολ Βίκτωρτ Κλωναρίδης 01/02/2014 : http://youtu.be/o8XBPuWRhhg ,

ΟΦΗ -  Παναθηναϊκός  ημίχρονο 0 - 1  01/02/2014 : http://youtu.be/bcTpgKDfNdY ,

ΟΦΗ - ΠΑΟ  1 - 1  γκόλ  ισοφάρισης  01/02/2014 : http://youtu.be/6AF5aDAwxho ,

ΟΦΗ -  Παναθηναϊκός  1 - 1  δηλώσεις  γκόλ  01/02/2014 : http://youtu.be/zPGle-yXc5E ,


***  ΝΤΡΟΠΗ !!!  για  άλλη μια  φορά  στην απαράδεκτη  και  στοχευμένη διαιτησία ... εις  βάρος  του  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ...από  διαιτητές  αγώνα ... για  μελλοντικούς  αγώνες  του Σωματείου !!!
Πληγωμένος σκέπτεται το ματς της Τετάρτης με τον Αστέρα Τρίπολης ο Παναθηναϊκός

Πολλά παράπονα από την διαιτησία

~** Πληγωμένος σκέπτεται το ματς της Τετάρτης με τον Αστέρα Τρίπολης ο Παναθηναϊκός
Η ισοπαλία με τον ΟΦΗ μπορεί να ανήκει στο παρελθόν για τον Παναθηναϊκό, ωστόσο πολλά από όσα έγιναν στην Κρήτη επηρρεάζουν τους «πράσινους» και στα επόμενα ιδιαίτερα κρίσιμα ματς για τον Γιάννη Αναστασίου.
Τα πολλά παράπονα για την διαιτησία των Κουτσιάυτη και Κωσταρά αφορούν όχι μόνο την λάθος υπόδειξη οφσάιντ στη φάση της ισοφάρισης του ΟΦΗ, αλλά και τις πολλές κίτρινες κάρτες που έδειξε ο ρέφερι με αποτέλεσμα το «τριφύλλι» να πρέπει να κάνει επιλογές εν όψει Αστέρα Τρίπολης την Τετάρτη (στην εμβόλιμη 23η αγωνιστική) και  ΠΑΟΚ στην επόμενη Κυριακή.
Συγκεκριμένα ο Λαγός αντίκρισε την κίτρινη στο 73ο λεπτό, μολονότι έφυγε σωστά απ' το τείχος, μετά την πάσα που έκαναν οι παίκτες του ΟΦΗ στην κομπίνα του φάουλ. Ετσι έφτασε τις επτά και θα λείψει σε δύο από τα τέσσερα επόμενα ματς του Παναθηναϊκού με Αστέρα Τρίπολης (εκτός), ΠΑΟΚ (εντός), Πανθρακικό (εκτός) και Εργοτέλη (εντός).
Ο δε Μέντες στη φάση που είδε κάρτα (75') δεν έχει κάνει καν φάουλ στον Μιλιάζες και σίγουρα η υπόδειξη του Κουτσιαύτη ήταν υπερβολική. Ο Ολλανδός έφτασε κι αυτός με τη σειρά του στις τέσσερις και θα χάσει έναν αγώνα απ' την επόμενη τετράδα.
Παράλληλα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης θα λείψει επίσης κι ο Ρισβάνης που αποβλήθηκε στο χθεσινό ματς, στην λάθος υπόδειξη πέναλντι καθώς προυπήρχει οφσάιντ.
Και μέσα σε όλα αυτά διαίτερα σημαντικό είναι και το ότι ενώ ο Καπίνο τραυματίστηκε με αναπτήρα, στο Φύλλο Αγώνα δεν γράφτηκε τίποτα τέτοιο, απλά έγινε λόγος για απλή ρίψη αντικειμένων.
 
Κυριακή 2/2/2014 :

Ολυμπιακός - Παναιτωλικός 15:00

Απόλλων Σμύρνης - Ατρόμητος 17:15

Πανιώνιος - Εργοτέλης 17:15

Βέροια - Πανθρακικός 17:15

Καλλονή - Αστέρας Τρίπολης 17:15

Πλατανιάς - ΠΑΟΚ 19:30

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ
ΑΓ. Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.

1. Ολυμπιακός 21 19-2-0 10-0-0 9-2-0 61-6 59
2. ΠΑΟΚ 21 15-3-3 10-1-0 5-2-3 41-19 48
3. Ατρόμητος 21 11-7-3 7-4-0 4-3-3 30-14 40
4. Παναθηναϊκός 22 12-3-6 7-2-3 5-2-3 34-19 40
5. Αστέρας Τρίπολης 21 9-9-3 6-5-0 3-4-3 30-18 36
6. Πανθρακικός 21 8-6-7 7-2-2 1-4-5 30-32 30
. Παναιτωλικός 21 8-6-7 7-3-0 1-3-7 23-18 30
8. Καλλονή 21 8-2-11 4-2-5 4-0-6 22-37 26
. ΟΦΗ 22 6-9-7 4-5-1 2-3-6 18-22 27
10. Ξάνθη 22 7-4-10 6-2-3 1-4-7 27-33 26
11. Πανιώνιος 21 6-6-9 5-3-2 1-3-7 19-25 24
12. ΠΑΣ Γιάννινα 22 8-2-12 8-0-4 0-2-8 23-33 26 β.
. Λεβαδειακός 21 7-2-12 7-1-2 0-1-11 24-41 23 β.
14. Εργοτέλης 21 4-9-8 3-4-4 1-5-4 21-27 21
. Απόλλων Σμύρνης 21 5-6-10 4-3-4 1-3-6 24-33 21
16. Πλατανιάς Χανίων 21 4-7-10 3-5-2 1-2-8 18-30 19
17. Βέροια 21 4-6-11 3-2-5 1-4-6 19-37 18
18. Άρης 22 2-7-13 0-5-5 2-1-8 19-39 13

*** Α1 - Μπάσκετ  Σ/Κ :


16η Αγωνιστική
01/02/2014ΚολοσσόςΑπόλλων Πατρών-
01/02/2014Νέα ΚηφισιάΑρης-
01/02/2014ΗλυσιακόςΠανελευσινιακός-
01/02/2014ΠΑΟΚΑΓΟΡ-
02/02/2014ΠανιώνιοςΚΑΟ Δράμας-
02/02/2014ΠαναθηναϊκόςΤρίκαλα-
02/02/2014Ικαρος ΧαλκίδαςΟλυμπιακός-

***  Β΄ Εθνική  Νότιος  Όμιλος 18η  αγωνιστική 2013-14  :

18η Αγωνιστική 31-01-2014 18:00 Φωστήρας- : - Αστέρας Μαγούλας
  02-02-2014 15:00 Επισκοπή- : - Γλυφάδα
  02-02-2014 15:00 Παναχαϊκή- : - Ηρακλής Ψαχνών
  02-02-2014 15:00 Αχαρναϊκός- : - Βύζας Μεγάρων
  02-02-2014 15:00 Φωκικός- : - Ολυμπιακός Βόλου
  02-02-2014 18:00 Καλλιθέα- : - Παναιγιάλειος
  03-02-2014 14:00 ΑΟ Χανιά- : - Πανηλειακός
*** B ΄ Εθνική  Βόρειος  Όμιλος  :

18η Αγωνιστική
02/02/2014ΚαβάλαΠιερικός-
02/02/2014Δόξα ΔράμαςΑπόλλων Καλαμαριάς-
02/02/2014ΖάκυνθοςΑναγέννηση Γιαννιτσών-
02/02/2014Νίκη ΒόλουΑιγινιακός-
02/02/2014ΗρακλήςΒατανιακός-
03/02/2014ΤύρναβοςΑΟ Κασσιόπη-
03/02/2014Εθνικός ΓαζώρουΑναγέννηση Καρδίτσας-

*** Γ΄ Εθνική  16η αγωνιστική  στον  4ο  Όμιλο Σ/Κ  :

Σάββατο  01/02/2014 :
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  Γ. Σ.-Α.Ε. ΜΕΣΣΟΛΟΓΓΙΟΥ  0-0  ,(0-0) .-^
Τα  γκολ  :
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Κυριακόπουλος, Τσουκάλης, Κουρεντζής, Μπιμπίρης, Μπεγέτης, Δασκαλάκης, Αργυρόπουλος, Ταχματζίδης, Βιτάλι, Τσουλάκος και, Χελάς, ενώ ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα θέση διεκδικούν και  οι Μερκούρης, Μπαστακός , Σπανός, Ζησιμάτος, Πετρόγιαννης, Πουλάκος και, Νινιός.
Α.Ε ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Ζέρβας, Αρώνης, Ανυφαντής, Νίτσος, Μπαλαούρος, Δενδρινός, Μεταξούλης, Τζιμάνης, Καβαλάρης, Νάκος και, Μιχαλόπουλος, ενώ την 18άδα συμπληρώνουν και οι Μπούρος, Νούλας, Ν. Ζέρβας, Δουλιώτης, Φιλάι, Διαμαντόπουλος και Μπαλαφούτης.
Διαιτησία: Δραγάτης, Τζαφόλιας, Σπυρόπουλος (Σ.Δ. Ανατ. Αττικής)
Κυριακή  02/02/2014  :
ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ - Π.Σ  ΚΑΛΑΜΑΤΑ   -

16η Αγωνιστική 02-02-2014 15:00 Άρης Αιτωλικού- : - Κόρινθος
  02-02-2014 15:00 Ατρόμητος Αχαΐας- : - Αχαϊκή
  02-02-2014 15:00 ΠΑΟ Βάρδας- : - Μαύρη Θύελλα
  02-02-2014 15:00 Πανναυπλιακός- : - ΑΕ Καραϊσκάκης
  02-02-2014 15:00 Αστέρας Αμαλιάδας/Πανόπουλο- : - Παναργειακός
  02-02-2014 15:00 Παναρκαδικός- : - Δόξα Νέας Μανωλάδας
  02-02-2014 15:00 Εθνικός Σαγέικων- : - Ένωση Ερμιονίδας
  01-02-2014 15:00 Μεσσηνιακός0:0    ΑΕ Μεσολογγίου
 
 *** * ΠΡΟΗΓΗΘΈΝΤΕΣ  αγώνες των δύο (2) Μεσσηνιακών ομάδων ποδοσφαίρου στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα Γ΄ Εθνικής 4ος  Όμιλος :
22-09-2013  1η αγων. : ΚΑΛΑΜΑΤΑ -ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ 0-1 .-^
Α.Ε.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  1-0 .- ^
29-09-2013  2η αγων.: ΚΑΛΑΜΑΤΑ  - ΚΟΡΙΝΘΟΣ  1-2  .-^
ΠΑΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  1-2 .-^
06-10-2013  3η αγων. : Ένωση ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ  3-1 .- ^
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ Σαγέϊκων  5-0 .- ^
20-10-2013  4η αγων. :   ΚΑΛΑΜΑΤΑ-Α.Ε.ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ  4-0 .- ^
ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ   0-0 .- ^
27-10-2013  5η αγων. : ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ  1-1 .- ^
03-11-2013  6η αγων. : ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ  2-0 .- ^
Ε.ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  2-1 .- ^
10-11-2013 7η αγων. :ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΧΑΪΑΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ  0-1 .-^ 
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - Α.Ε.ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 0-1 .- ^
24-11-2013  8η αγων. : ΚΑΛΑΜΑΤΑ  -ΑΜΑΛΙΑΔΑ/ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ  3-0 .- ^
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ   2-1 .- ^
1-12-2013 : 9η αγωνιστική :ΑΡΗΣ Αιτωλικού – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 0-1 .-^ 
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ   0-1  .- ^
 8-12-2013  : 10η  αγωνιστική : ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ  1-4 .- ^  
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  ΑΧΑΪΑΣ  3-2 .-
22-12-2013:  11η  αγωνιστική  , ΚΑΛΑΜΑΤΑ  - ΑΧΑΪΚΗ  1-0 .-
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ –ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  0-1 .- ^
 05-01-2014 , 12η  αγωνιστική  : ΔΟΞΑ  Ν. ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2-1 .-^
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ – ΑΡΗΣ  ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ  2-0 .- ^
12-01-2014  , 13Η  αγωνιστική : ΚΑΛΑΜΑΤΑ –Α.Ε. ΜΕΣΣΟΛΟΓΓΙΟΥ  3-0 .- ^
ΠΑΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ  - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  1-0 .- ^
19-01-2014 , 14η  αγωνιστική : Πανναυπλιακός 2011/Έν. Μιδέας-Καλαμάτα  0-1 .- ^
ΑΕ Μεσσηνιακός-Αχαϊκή  3-2 .-

26-01-2014 , 15η αγωνιστική : ΚΑΛΑΜΑΤΑ  -ΣΑΓΕΪΚΑ 3-0 .-^
ΔΟΞΑ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ -ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  2-0 .- ^
02-02-2014 , 16η  αγωνιστική : ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ -
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ -Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 0-0 (01-02-2014) .-

***    Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας: Όλα τα ονόματα των υποψηφίων για τις εκλογές...
Το Δ.Σ της Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας στην συνεδρίασή του 30/1/2014 επικύρωσε τις  υποψηφιότητες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στις εκλογές της  Ένωσης, που θα διεξαχθούν στις 5/2/2014, ημέρα Τετάρτη!
~** Οι Υποψήφιοι είναι κατά αλφαβητική σειρά οι παρακάτω:
ΩΣ ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ
1-ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
2-ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ του  ΗΛΙΑ
3-ΓΙΑΛΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ     του ΙΩΑΝΝΗ
4-ΓΙΑΝΝΙΤΣΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
5-ΓΟΥΡΝΑΣ ΗΛΙΑΣ του ΛΕΩΝΙΔΑ
6-ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
7-ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
8-ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
9-ΚΑΤΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
10-ΛΙΟΓΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΑΡΙΣΤΟΥ
11-ΜΗΤΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
12-ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ    του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
13-ΜΟΥΤΕΒΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ του ΑΝΔΡΕΑ
14-ΜΠΑΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ     του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
15-ΜΠΟΥΓΑΣ ΦΩΤΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
16-ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
17-ΝΤΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ      του ΣΤΑΥΡΟΥ
18-ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
19-ΠΟΛΙΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ     του ΧΡΗΣΤΟΥ
20-ΡΟΥΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ     του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
21-ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ    του ΣΩΤΗΡΙΟΥ
22-ΣΩΦΡΟΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
23-ΤΟΥΡΛΟΜΟΥΣΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
24-ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ       του ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗ
25-ΨΑΛΛΙΔΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΩΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ
1-ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ   του ΙΩΑΝΝΗ
2-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ     του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
3-ΚΟΥΤΙΒΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ       του ΣΩΤΗΡΙΟΥ
4-ΛΙΓΓΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ        του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
5-ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
6-ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ      του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
7-ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΗΛΙΑΣ   του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
8-ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
9-ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
10-ΣΕΡΕΜΕΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
11-ΣΠΗΛΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΩΣ ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
1- ΘΕΟΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
2- ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
3- ΜΠΡΙΣΚΟΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
4- ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΗΤΑΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
5- ΤΥΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΩΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
1- ΔΙΑΚΟΥΜΟΠΟΥΛΟΣ ΣΟΦΟΚΛΗΣ του ΙΩΑΝΝΗ

***  ΕΠΣΜεσσηνίας Ποδόσφαιρο  Τοπικής  κατηγορίας  Σ/Κ :

Α΄ Κατηγορία (18η αγωνιστική) 
Σάββατο 01/02/2014 :
1. Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ-ΑΓΡΑΣ   1-1 , (0-0) .-
2. ΟΜΟΝΟΙΑ-Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΗΣ  2-4 , (0-2) .-^
3. ΕΡΑΝΗ - Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ   2-1 ,(0-0) .-^
Κυριακή 02/02/2014 :
4. ΑΣΤΕΡΑΣ-Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ
5.ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ - ΠΑΜΙΣΟΣ 
6. Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ-ΦΑΡΑΙ
7.ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
8. ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ


    ~** ΑΓΩΝΕΣ  ΣΤΗ  Α΄ ΤΟΠΙΚΗ  ΕΠΣΜεσσηνίας  στο ποδόσφαιρο  του
Α.Π.Σ. ΑΣΤΕΡΑ  ΑΡΦΑΡΩΝ περιόδου 2013-2014  :
1
η  αγωνιστική  5/10/2013 : ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλ.  -ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ 2-1.-
2
η
 αγωνιστική  12/10/2013 :ΑΡΦΑΡΑ  -ΠΑΜΙΣΟΣ  0-1 .-
3
η
  αγωνιστική 20/10/2013 : ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ-ΑΡΦΑΡΑ  0-2 .-
4
η
  αγωνιστική 27/10/2013 : ΑΡΦΑΡΑ- Τ. ΑΓΡΑΣ  1-1 .-
5
η
  αγωνιστική  2/11/2013: ΟΜΟΝΟΙΑ –ΑΡΦΑΡΑ 1-1 .- 
6
η
αγωνιστική 9/11/2013 : ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ –ΑΡΦΑΡΑ 2-0 .-
7
η
 αγωνιστική 13/11/2013 ΑΡΦΑΡΑ /ΑΠΟΛΛΩΝ Καλ. 1-1.-
8
η
αγωνιστική 16/11/2013 ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ –ΑΡΦΑΡΑ  2-2 .-
9
η
  αγωνιστική 4/12/2013 ΑΡΦΑΡΑ –ΦΑΡΑΙ   1-0 .- (24/11).-
10
Η
  αγωνιστική 1/12/2013 ΑΝΔΡΟΥΣΑ –ΑΡΦΑΡΑ  2-0 .-
11
η
 αγωνιστική 8/12/2013 ΑΡΦΑΡΑ –ΜΕΘΩΝΗ  4-0 .-
12
η
αγωνιστική 15/12/2013 ΑΡΦΑΡΑ-ΔΩΡΙΟ   0-0 .-
13
η
  αγωνιστική 22/12/2013 ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ –ΑΡΦΑΡΑ  1-0 .-
14
η
αγωνιστική 5/1/2014 ΑΡΦΑΡΑ –ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ 1-0 .-
15
η
  αγωνιστική 11/1/2014 ΕΡΑΝΗ  ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ-ΑΡΦΑΡΑ 1-0 .-
16η  αγωνιστική 19-01-2014 
Β΄ Γύρος : ΑΡΦΑΡΑ  -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Καλαμάτας  0-0 .-

17η αγωνιστική 26-01-2014 : ΠΑΜΙΣΟΣ  - ΑΡΦΑΡΑ  3-0 .- ^
με  18  βαθμούς συγκέντρωση για  ΑΣΤΕΡΑ ..,
18η αγωνιστική 02-02-2014 : ΑΡΦΑΡΑ -ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ  -


***   ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ  Α.Π.Σ.ΑΣΤΕΡΑ  ΑΡΦΑΡΩΝ  2013-14 :

1.- ΝΙΑΡΧΟΣ Ν. ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Τ) , 2.- ΚΟΥΡΝΕΤΑΣ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ , 3.-ΣΚΟΥΛΙΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ,4.- ΚΑΡΤΕΡΟΛΙΩΤΗΣ  ΣΩΤΗΡΙΟΣ , 5.-ΚΑΠΟΓΛΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ , 6.-ΚΟΡΜΠΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ , 7.-ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ   ΛΕΩΝΙΔΑΣ ,8.- ΤΑΧΤΑΜΠΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ,9.-ΦΕΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (Α-Μ) ,10.- ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ , 11.- ΦΕΣΤΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ (Α) ,12.- ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Μ-Ε) , 13.-  , 14.- ΓΙΑΝΑΚΟΥΤΖΟΣ  Α.ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Α-Ε) , 15.-ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ  (Μ-Ε) ,16.- ΛΥΜΠΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ , 17.- ΣΑΚΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ,18.-  ΚΑΠΟΓΛΗΣ ΗΛΙΣ (Μ-Ε) , 19.- ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ , 20.- ΜΠΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ , 21.- ΤΣΙΛΙΚΟΣ  ΓΡΗΓΟΡΗΣ , 22.-ΚΑΡΤΣΩΝΑΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ,23.-  ΨΩΜΑΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ , 24.- ΒΑΝΗΚΙΩΤΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ , .- 25.- ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 26.- ΣΚΟΥΛΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ , 27.- .....  sns Arfara  Stamos01 - 2014 .-

*** Β΄ Τοπικό ΕΠΣΜεσσηνίας  (17η) αγωνιστική    :
Τετάρτη 29/01/2014:
Παπαφλέσσας Άμφειας -Α.Π.Σ.Άρις  4-0 ^
Δόξα Καλαμάρας - Αστέρας Μικρομάνης  0-2 .- ^
Α.Ε. Κυπαρισσίας , Ηρακλής - Α.Ο. Ασπρόχωμα  2-3  .- ^
Α.Σ. Μάνεσι - Αστέρας Βαλύρας  1-1 .- ^
Α.Ε. Αβίας -Α.Σ. Πανθουριακός 0-2 .- ^
Κεραυνός Καλαμάτας - Ηρακλής Καλαμάτας 4-2 .- ^
Σάββατο  01/02/2014 :
ΑΣΤΕΡΑΣ  Μικρομάνης - Α.Π.Σ. Άρις
Νέος  Άρις  - ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ Άμφειας
Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ - ΔΟΞΑ  Καλαμάτας
Α.Ο. ΒΕΡΓΑΣ - Α.Π.Σ. Δήμου  Παπαφλέσσας 
ΠΑΟ Καλλιθέα - Α.Ο. Πατίστας
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ Χώρας - Ολυμπιακός Ανάληψης


***  https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.  -     411  φίλοι.-
*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:
~ http://www.youtube.com/stamos01 ,       = 3061   video.-
~   http://www.youtube.com/stamatios01 , = 1504 video.-
~    http://www.youtube.com/vlasiskal , =     1497   video.-
                                               ** Σύνολον   :  6062   βίντεο αναρτημένα .-
~** http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home ,   2427  .-
~** https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  , 587  φίλοι .-  
***   ~   ANARTHSEIS  IANOYARIOY  2014   : ~   ANARTHSEIS  IANOYARIOY  2014   :
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/01/2014-01-2014.html ,
~  Πρώτη  μέρα  του  2014  στην  ενημέρωση  Τετάρτη  01  Ιανουαρίου  2014   : ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ !!!  ΓΕΜΑΤΑ  ΥΓΕΙΑ  , ΕΥΗΜΕΡΙΑ ! , ΕΛΠΙΔΑ  ! , ΑΓΑΠΗ  . ΕΙΡΗΝΗ ,  ΧΑΡΑ  ΚΑΙ  ΑΝΘΡΩΠΙΑ !!!  
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/01/01-2014.html , Ενημέρωση  Τετάρτης  01  Ιανουαρίου  2014.-
~  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/01/02-2014.html , Ενημέρωση  της  Πέμπτης  02  Ιανουαρίου  2014  .-
~   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/01/03-2014.html , Ενημέρωση  της Παρασκευής  03  Ιανουαρίου  2014 .- 
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/01/03-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  03  Ιανουαρίου  2014 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/01/04-2014.html?showComment=1388836276942#c3402382603892749924 ,   Ενημέρωση  του  Σαββάτου  04  Ιανουαρίου  2014 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/01/4-5-6-2014.html ,   ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ Σάββατο Κυριακή Δευτέρα 4 , 5 και 6 Ιανουαρίου 2014  .-
~   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/01/05-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  05  Ιανουαρίου  2014 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/01/06-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  06 Ιανουαρίου  2014   .-
~  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/01/07-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  07  Ιανουαρίου  2014 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/01/08-2014.html , Ενημέρωση  της  Τετάρτης  08  Ιανουαρίου  2014.-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/01/09-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  09 Ιανουαρίου  2014 .-~
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/01/10-2014.html  , Ενημέρωση  της  Παρασκευής 10  Ιανουαρίου  2014 ~
 ~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/01/11-2014.html  , Ενημέρωση  του  Σαββάτου  11 Ιανουαρίου  2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/01/12-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  12  Ιανουαρίου  2014 .-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/01/13-2014.html , Ενημέρωση της Δευτέρας 13 Ιανουαρίου 2014.-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/01/15-2014.html ; , Ενημέρωση Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/01/16-2014.html , Ενημέρωση Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014 .-
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/01/blog-post.html ,   Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/01/18-2014.html , Ενημέρωση του Σαββάτου 18 Ιανουαρίου 2014 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/01/19-2014.html , Ενημέρωση της Κυριακής 19 Ιανουαρίου 2014.-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/01/20-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα   20  Ιανουαρίου  2014
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/01/21-2014.html , Ενημέρωση της  Τρίτης  21  Ιανουαρίου  2014  ,.
~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/01/22-2014.html   , Ενημέρωση Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014 .-
~  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/01/23-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014 , .-
~  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/01/24-2014.html , Ενημέρωση Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014 .-
~  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/01/25-26-2014.html ,   ,  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 25 και 26 Ιανουαρίου 2014.-
~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/01/25-2014.html  , Ενημέρωση του Σαββάτου 25 Ιανουαρίου 2014 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/01/25-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014 .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/01/26-2014.html  ,  Ενημέρωση  της  Κυριακής  26  Ιανουαρίου  2014 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/01/27-2014.html , Ενημέρωση  της  Δευτέρας  27  Ιανουαρίου  2014 .-
~  http:// http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/01/28-2014.htmlvlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/01/28-2014.html ,     , Ενημέρωση Τρίτη  28  Ιανουαρίου  2014 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/01/29-2014.html .- Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  29  Ιανουαρίου  2014 .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/01/29-2014.html , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης  Τετάρτη  29 Ιανουαρίου  2014 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/01/30-2014.html , Ενημέρωση της Πέμπτης 30 Ιανουαρίου 2014 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/01/31-2014.html    Ενημέρωση Παρασκευή  31  Ιανουαρίου  2014  : Η  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  ΜΑΣ .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/01/31-2014.html , Σήμερα  είναι Παρασκευή ανθολογίου   31  Ιανουαρίου  2014 .-
~   http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/01/31-2014.html  , ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Παρασκευή  31  Ιανουαρίου  2014 .-


~***ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ    ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 :

 ~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/02/01-02-2014.html  , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο 01-02-2014 Φεβρουάριος .-
~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/02/2014.html , Παρουσιάσεις  Αθλητικών  ερασιτεχνικών  βίντεο  Ιανουαρίου  Φεβρουαρίου  2014 .-
 
 ~

2 σχόλια:

Stramatios Skoulikaw είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Stramatios Skoulikaw είπε...

Η θεώρηση της φύσης χαρίζει μια πρόγευση της ουρανίου ευδαιμονίας , μια διαρκή χαρά της ψυχής και μια αρχή για το πλήρες ξεδίψασμά της , που θα είναι η υψηλότερα κορυφή της ανθρώπινης ευτυχίας .- Όσο συμμετέχει σε αυτό η ψυχή , τόσο ξυπνά από μια βαθιά νάρκη που βαδίζει στο φως , λησμονεί τον εαυτόν της και οδηγεί τη ζωή της σε μια ουράνια γη ή σε ένα επίγειο ουρανό .( Κάραλος Λιναίος ).- ― Η θέληση του θεού, είναι τα σώματα μας , να απορρίπτονται , όταν η ψυχή πρόκειται να εισέλθει στην αληθινή ζωή . – Η ύπαρξή μας επί της γης μόλις αξίζει το όνομα ζωή …Γιατί λοιπόν να μη χαιρόμαστε , όταν ένα νέο άτομο καλείται στην αιωνιότητα , να γίνει μέλος της ευτυχισμένης κοινωνίας των αθανάτων; (Βενιαμίν Φραγκλίνος).- Όπου ακούς πολλά λόγια , κράτα μικρά καλάθια . – Σπίτι δίχως κέρατο , δάσος χωρίς έλατο .- Λέγε πάντα την αλήθεια για να έχεις το Χριστό βοήθεια .- Όποιος πάει με την αγιαστούρα , τον ναι τρώει η γαϊδούρα .- Δούλεψε να φας και κλέψε να έχείς .- Η ζωή δεν είναι άνοιξη , η άνοιξη είναι ζωή .- Στο σπίτι του κρεμασμένου , ποτέ δεν μιλάνε για σχοινί .- Τα πολλά λόγια είναι φτώχια Όλα τα γουρούνια , την ίδια μούρη έχουνε .- Το πολύ και το καθόλου πάντα κάνουνε κακό .-Ο καλός ο νοικοκύρης , πριν πεινάσει μαγειρεύει .- (Λαϊκές Παροιμίες ).-