ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 15 Μαϊου 2014

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  15  Μαϊου  2014  :

Ναός Αγίων  Θεοδώρων Αρφαρών

***  Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !
 ~*  «Οι πολιτικοί σκέφτονται τις επόμενες εκλογές. Οι ηγέτες σκέφτονται τις επόμενες γεννιές>> .-   Général De Gaulle

 ~*  «Όταν αλλάζουν τα δεδομένα, αλλάζω κι εγώ την άποψή μου» John Maynard Keynes .-

~**   Μπορείς να κοροϊδεψεις πολυ κοσμο για λιγο καιρο ή λιγο κοσμο για πολυ καρό. -   Κάποτε ομως βγαινουν ολα στη φορα.. ΝΟΜΟΣ! Γι' αυτό λοιπον... Οποιος δε σε σεβεται ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΦΟΒΑΤΑΙ!!!.-

~**  O  ΣΟΚΡΑΤΗΣ  436πχ. -438πχ  έλεγε  : " Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ  , ΔΙΟΤΙ  , ΚΑΤΕΧΡΑΣΘΗ  ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ  ΚΑΙ ΤΗΣ  ΙΣΟΤΗΤΑΣ , ΔΙΟΤΙ  ΕΜΑΘΕ  ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ , ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝ  ΤΗΝ ΑΥΘΑΔΙΑ  ΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ , ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ , ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ , ΤΗΝ ΑΝΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ , ΩΣ ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ , ΩΣ ΕΥΔΑΙΜΩΝΙΑ " .-

*** Μεσσηνιακά  και  άλλα  :


***  Ειδήσεις  σε Τίτλους :
 ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ!!...ΚΑΝΕΛΗ !
*** ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΩΣ ΑΡΧΗΓΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
*** Ο ΤΕΩΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΖΗΤΑ 500 ΧΙΛ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΥΣΗΣ ΤΟΥ
*** ΦΛΕΓΕΤΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ
Η ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
*** OI MIKΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΤΟΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
*** Η ΑΠΟΧΗ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΙΓΜΑ.ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ
*** ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ
*** ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ ΜΑΧΑΙΡΩΣΕ ΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ ΤΗΣ
*** ΑΡΧΙΣΕ Η ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ HALLIBURTON

***  Τα  βίντεο  της  ημέρας :
~** Τάσος Δ.  Μπούρας (1)  υποψήφιος  Δημ. Σύμβουλος με Παν. Νίκα 18-05-2014 : http://youtu.be/-VqckDe12RE ,

~   Τάσος Δημ.  Μπούρας  (2) υποψήφιος  Δημοτικός  Σύμβουλος Καλαμάτας  με  Παν.  Νίκα : http://youtu.be/PRJMaWLrRzE ,

~  Τάσος  Δημητρίου   Μπούρας  (3)  υποψήφιος  δημοτικός  Σύμβουλος  Παν .  Νίκα  18/5/2014 : http://youtu.be/uMIAkxQCWqQ ,
 
~   ΨΩΜΙ  ΠΑΙΔΕΙΑ  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ αρχείο : http://youtu.be/0rwXk6Fh30A ,



~***  Άλλα  Βίντεο :

~  http://youtu.be/bE3KgdJXgN4 , ΑΡΦΑΡΑ συζήτηση με κατοίκους Τάσος Δ.  Μπούρας υποψήφιος Δημ. Σύμβουλος με Παν. Νίκα 18-05-2014 .-

~    http://youtu.be/d48umJQb19k , Τάσος Δ. Μπούρας  στον Άρη Μεσσηνίας ενόψει εκλογών .-

~ http://youtu.be/IuYJm6qhGMo , Υποψήφιος Τάσος Μπούρας (1)  για εκλογές  προβλήματα λύσεις μας ομιλεί .-

~ http://youtu.be/bIFwcdJKhJ8  , Α. Δ. Μπούρας  (2) υποψήφιος ενόψει εκλογών 18/05/2014 ομιλία.-

~  http://youtu.be/RMoICncvehg ,Τάσος Μπούρας (3) υποψήφιος Δημ. Σύμβ. Εκλογές 18/05/2014 θέσεις του.-

~  http://youtu.be/vM_w2b6e_2w , Τάσος Μπούρας στα Ελληνικά μοναστήρι 2014 .-

~ http://youtu.be/Lh6n0_H2ODc ,    Μονή Ελληνικών .-

*** Γκάλοπ  1  Ευρωεκλογών  25/5/2014 : http://youtu.be/exWczuySbvs ,



***   Θ. Μπρεδήμας: «Ακρόπολη» πελατειακών σχέσεων η απερχόμενη Δημοτική Αρχή (φωτογραφίες)         
     
 
«Κύριε Νίκα, οκτώ χρόνια είναι αρκετά, ο πολιτικός σας χρόνος στην ηγεσία του Δήμου Καλαμάτας ολοκληρώθηκε. Η Δημοτική σας Αρχή στάθηκε ανεπαρκής να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα των πολιτών».
Με τον τρόπο αυτό αποτίμησε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αλλαγή» και υποψήφιος δήμαρχος, Θόδωρος Μπρεδήμας, τις δύο θητείες του Παν. Νίκα, τονίζοντας επιπλέον ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να «φυσήξει ο αέρας της Δημοκρατίας» στο Δήμο Καλαμάτας.
Δίνοντας το κοινωνικό στίγμα του συνδυασμού του, στην αρχή της ομιλίας του υπογράμμισε: «Είμαστε γέννημα θρέμμα αυτής της γης. Είμαι το 6ο παιδί μιας πολύτεκνης οικογένειας. Όλοι εμείς είμαστε παιδιά της Φυτειάς, των Αγίων Ταξιαρχών, της Ράχης και του Φραγκοπήγαδου, του Αγίου Σίδερη και των Πλακωτών, της Παραλίας. Είμαστε ορισμένοι από εσάς! Γιατί όποτε κληθήκαμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στο νοσοκομείο, στις κατασκηνώσεις της Αγίας Μαρίνας, σε ευαγή ιδρύματα, σε δημόσιους φορείς, βγήκαμε μόνο με τα παπούτσια που μπήκαμε».
Πρόσθεσε, δε, ότι «δε ζητούμε να διχάσουμε, αλλά να ενώσουμε! Επ’ ουδενί, όμως, δε χαρίζουμε το Δήμο ούτε σε εκείνους που τον μετέβαλαν σε τσιφλίκι τους, αλλά ούτε σε άλλους πολιτικούς νομάδες που ανακάλυψαν την πολιτική, περνώντας από μια πόρτα σε άλλη εν μία νυκτί».
Περιγράφοντας το έργο του κ. Νίκα, τόνισε:  «Η σημερινή Δημοτική Αρχή έρχεται από μιαν άλλη εποχή. Είναι κουρασμένη από την πολύχρονη ανακύκλωση της παρουσίας της στα δρώμενα του τόπου. Είναι εθισμένη στο κτίσιμο των πελατειακών σχέσεων και των προσωπικών πολιτικών διαδρομών. Είναι γαλουχημένη για το χάιδεμα αυτιών, για το χτύπημα στην πλάτη. Τρέμει στην ανάληψη του όποιου πολιτικού κόστους. Ισορροπεί στις βάρκες της ατολμίας και της αδράνειας. Και φυσικά, δε διανοείται να σπάσει αυγά. Έτσι τα πράγματα γίνονται χειρότερα από ό,τι θα περίμενε κανείς.
Κύριε Νίκα, οκτώ χρόνια είναι αρκετά. Η κλεψύδρα του χρόνου μετράει πλέον ανάποδα για εσάς».
Από την άλλη πλευρά, κρίνοντας το έργο της μείζονος αντιπολίτευσης της οποίας ηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, είπε: «Σταθήκαμε δίπλα σε κάθε δημότη. Πρωτοστατήσαμε στην αύξηση των πόρων της κοινωνικής πολιτικής τους Δήμου. Υπερασπιστήκαμε τους ξεχασμένους από τη Δημοτική Αρχή δημότες των κοινοτήτων. Για εμάς ο Δήμος δεν άρχιζε από τον πεζόδρομο της Αριστομένους  και δεν τελείωνε στην οδό Φραντζή. Υπερασπιστήκαμε με σθένος τους πολίτες στο θέμα του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Καλαμάτας, Βέργας, Μαντίνειας, Ασπροχώματος, στις άδικες αναδρομικές αυξήσεις των δημοτικών τελών στους τέως Δήμους Άριος, Θουρίας και Αρφαρών. Αγωνιστήκαμε για το μεγάλο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, αλλά και  για να αποδοθεί ένας φόρος τιμής στους εκτελεσθέντες πατριώτες από τους Ναζί και ζητήσαμε την κατασκευή του μνημείου στο παλαιό στρατόπεδο Καλαμάτας. Δεν έγινε. Υποσχόμαστε, όμως, και πάλι μπροστά σας ότι αν χρειαστεί, θα αναλάβει τη δαπάνη η παράταξή μας. Το μνημείο, είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι, θα ανεγερθεί».
Παρουσιάζοντας κάποια στοιχεία από το πρόγραμμά του, μίλησε για απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη νέων επαγγελματιών για τα 3 πρώτα χρόνια, μείωση των δημοτικών τελών κατά 30%, ίδρυση στο Δήμο γραφείου εξεύρεσης εργασίας για τους ανέργους και δωρεάν χώρους στάθμευσης στους ηλικιωμένους με κοινωνικο-οικονομικά κριτήρια.
Επίσης, έδωσε έμφαση στον κοινωνικό χαρακτήρα που θα πρέπει να έχουν οι δράσεις του Δήμου για την ανακούφιση των αναξιοπαθούντων, ενώ ανέφερε ότι παραιτείται από  το μισθό του δημάρχου. Παράλληλα, θα προχωρήσει σε μείωση του αριθμού των αντιδημάρχων και των τοπικών συμβούλων, σε καθιέρωση της Ώρας του δημότη, αλλά και στη διεξαγωγή τοπικών δημοψηφισμάτων, όποτε αυτό κρίνεται αναγκαίο.   Του Αντώνη Πετρογιάννη

***   Θόδωρος Μπρεδήμας: Περιοδεία στον Άρι και συνάντηση με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου          
           
Με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Άριος, Θανάση Μπρούμα και κατοίκους της περιοχής, συναντήθηκε ο Θόδωρος Μπρεδήμας, συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους.
Στις συζητήσεις που είχαν, ο εκ νέου υποψήφιος με το συνδυασμό «Αλλαγή για το Δήμο Καλαμάτας», Θανάσης Μπρούμας, αναφέρθηκε στην ακατανόητη πολιτική του Παναγιώτη Νίκα με τα υπέρογκα χαράτσια, την εγκατάλειψη του πάρκου του Παμίσου, την κακή κατάσταση της αγροτικής οδοποιίας, αλλά και την εξαίρεση του Άρι από το δίκτυο της αποχέτευσης.
Οι δυο τους δεσμεύτηκαν στους κατοίκους ότι η ανάπτυξη της περιφέρειας του Δήμου θα είναι το πρώτο τους μέλημα.
  Συνάντηση με Κ. Μαργέλη
Σε εξαιρετικά φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υποψήφιου δήμαρχου, Θόδωρου Μπρεδήμα, με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, Κώστα Μαργέλη.
Ο Θόδωρος Μπρεδήμας εξήρε τον αγώνα του Κώστα Μαργέλη για την υπεράσπιση των συμφερόντων των δικηγόρων και δήλωσε ότι στηρίζει τους αγώνες του δικηγορικού κόσμου για το μνημονιακό, άναρχο άνοιγμα του δικηγορικού επαγγέλματος και την κατάργηση της αναγνώρισης των πτυχίων από το ΔΙΚΑΤΣΑ, για τους αποφοίτους των ξένων πανεπιστημίων και κολεγίων.

***   Ομιλίες Γ. Δέδε         
           
Το πρόγραμμα των κεντρικών ομιλιών του υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Γιώργου Δέδε και των υποψήφιων αντιπεριφερειαρχών, έχει ως εξής:
-Σήμερα στις 8.00 το βράδυ, στο Ναύπλιο (Εργατικό Κέντρο)
-Αύριο Πέμπτη, στις 8.30 το βράδυ, στην Κόρινθο (Δημοτικό Θέατρο)
-Την Παρασκευή, 16 Μαΐου, στις 8.30 το βράδυ, στη Σπάρτη (Ξενοδοχείο Sparta Inn). 
 
***  Ν. Πατσαρίνος: «Να φύγουν Σαμαράς και Τατούλης από την Πελοπόννησο»          
   
Ζήτησε από τους ψηφοφόρους
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου 
Δριμεία επίθεση στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου και εκ νέου υποψήφιο, Πέτρο Τατούλη, εξαπέλυσε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας με το συνδυασμό «Πελοπόννησος πρώτα», Ν. Πατσαρίνος.
Κατά τη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Πατσαρίνος παρομοίασε τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά με τον κ. Τατούλη, αλλά και την κατάσταση που βιώνει η χώρα μας με εκείνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό, επικαλούμενος τις σχετικές δηλώσεις του κ. Βενιζέλου, λέγοντας στη συνέχεια πως όσο ο πρωθυπουργός απουσιάζει από το διάλογο και τα θεσμικά όργανα, έτσι πράττει και ο κ. Τατούλης, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο ένας αυτοδιοικητικός να ταυτίζεται με τις κυβερνητικές επιλογές.
Ο Τατούλης κύριος εκφραστής
μνημονιακών επιλογών
Συνεχίζοντας χαρακτήρισε το σημερινό περιφερειάρχη ως κύριο εκφραστή των μνημονιακών επιλογών και του καταλόγισε απουσίες από μεγάλα θέματα. «Δεν είναι τυχαίο που τον αγκάλιασε ο κ. Σαμαράς, έχουν κοινό στοιχείο τη μετάλλαξη», ανέφερε σε άλλο σημείο και συνέχισε: «Ο περιφερειάρχης χρησιμοποιεί την Περιφέρεια ως ιδιωτική επιχείρηση, εξ ου και η αδιαφάνεια, η ιδιοτέλεια, η αλαζονεία, η αυταρχικότητα, η προσβολή –χυδαιότητα, ο συγκεντρωτισμός, οι πελατειακές σχέσεις και τα πολλά ψέματα.
Αφού “έπεισε” ότι το ηθικό δεν είναι και νόμιμο, παραβίασε τον “Καλλικράτη”, ανέθεσε δουλειές σε συγγενικά του πρόσωπα, ενώ προσέλαβε ακόμη και την κόρη του, και αν και κλήθηκε πολλές φορές, δεν έδωσε απάντηση.
Ζήσαμε τη διαστρέβλωση της εισήγησης της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος για τα απορρίμματα, θέμα που δεν έχει απαντήσει, αν και έχει προκληθεί. Το μεγαλύτερο έργο της Περιφέρειας, η διαχείριση των απορριμμάτων, συζητήθηκε με αστυνομική παρουσία στο Περιφερειακό Συμβούλιο και αφού δικοί του άνθρωποι πέρναγαν από έλεγχο όλους όσοι ήθελαν να μπουν».
Πρόσθεσε ότι λέει πολλά ψέματα για δημόσια έργα, γεγονός που αναγνωρίζουν και οι πρώην συνεργάτες του, που αποχώρησαν, τον μέμφθηκε για κατ’ επιλογή συνεργασία με τους ΟΤΑ και αναρωτήθηκε: «Είναι τυχαίο ότι κρύβεται από κάθε πρόσκληση – πρόκληση για διάλογο;».
Σε άλλο σημείο, μίλησε για πολιτικές Μαυρογιαλούρου, διερωτώμενος αν γνωρίζει κάποιος πού βρίσκονται τα 3 κτηνοτροφικά πάρκα στη Μεσσηνία από τα 10 που πρόκειται να γίνουν με 50 εκατ. ευρώ, ή τα 60 εκατ. ευρώ που διατέθηκαν για τις κοινωνικές ομάδες, αφού δεν υπάρχει έγγραφο να το πιστοποιεί. Μίλησε ακόμη και για την ανακοίνωση της παραχώρησης 35 στρεμμάτων για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, λέγοντας πως πρέπει να ντρέπονται όσοι προέβησαν σε αυτή την πράξη, ενώ σημείωσε πως ο αερολιμένας, επειδή είναι σημαντικός, θα έπρεπε να έχει αναβαθμιστεί από τον καιρό που ήταν αντιπεριφερειάρχης ο Χρ. Μαλαπάνης. Αναφέρθηκε στις υπερδεσμεύσεις του ΕΣΠΑ, μιλώντας για επιπολαιότητα, αυταρχισμό και πελατειακές σχέσεις ως προς τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα συγκεκριμένα έργα. Όπως εξήγησε, δεν υπάρχει ιεράρχηση στόχων και δεσμεύει έτσι την επόμενη αρχή με απορρόφηση πόρων που έχουν αποσπασματικά δρομολογηθεί.
Καταγγελίες
Ακολούθως, κατήγγειλε πως ο μηχανισμός της Περιφέρειας λειτουργεί ως προεκλογικό γραφείο του κ. Τατούλη, αναφέροντας πως η ιστοσελίδα της προβάλλει μόνο το έργο του, ενώ επικαλέστηκε καταγγελίες από εργαζόμενους στα προγράμματα κοινωφελούς απασχόλησης πως δέχτηκαν τηλεφωνήματα να τον ψηφίσουν, επειδή ξεκινούν νέα προγράμματα, χαρακτηρίζοντας ντροπή να παίζει κάποιος με αυτά.
Πρόσθεσε δε, ότι ανακοινώθηκε το «πέρασμα» εκτάσεων στο ΤΑΙΠΕΔ, χωρίς να υπάρξει αντίδραση από την Περιφέρεια.
Δήλωσε πως ο συνδυασμός του είναι ριζικά αντίθετος στην όποια μορφή ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου της Καλαμάτας, σχολιάζοντας πως προέχει η αναβάθμισή του έναντι οποιασδήποτε άλλης υποδομής στις μεταφορές, και σημείωσε πως θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η αναβάθμιση του αεροδρομίου και στη συνέχεια να πέσει αλλού το βάρος. Παρατήρησε πως δεν έχει γίνει κάτι στο λιμάνι της Καλαμάτας ή με το σιδηρόδρομο, ενώ διαβάζοντας τα έργα που επικαλείται ο κ. Τατούλης στο πρόγραμμά του, επιχείρησε να τα ανατρέψει.
Ο κ. Πατσαρίνος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα των απορριμμάτων, λέγοντας πως δεσμεύεται η Περιφέρεια για 30 χρόνια, με σκοπό να κερδοσκοπήσουν κάποιοι. Ανάμεσα σε άλλα, είπε πως το έργο έχει «παγώσει», αφού η Ε.Ε. αντιλήφθηκε τις μεγάλες διαστρεβλώσεις και τα λανθασμένα στοιχεία που διαθέτουν και πρόσθεσε ότι «ο κ. Τατούλης εκβιάζει συνειδήσεις, απειλώντας με τα πρόστιμα».
«Να τελειώσουν Σαμαράς και Τατούλης»
Επιπρόσθετα, κάλεσε τους ψηφοφόρους «να “τελειώσουν” Σαμαρά και Τατούλη από την Πελοπόννησο. Αυτοί μας έφεραν εδώ και συνέβαλαν στο να κερδοσκοπήσουν κάποιοι και ο κόσμος πρέπει να τους τιμωρήσει στις κάλπες των εκλογών».
Καταλήγοντας ζήτησε την ψήφο των Μεσσηνίων, δήλωσε αισιόδοξος για τη μάχη και πρόσθεσε πως η προεκλογική εκστρατεία κλείνει αύριο με πολιτική εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.

***  Ομιλία Στ. Αναστασόπουλου σε Πεταλίδι
 
Ο δήμαρχος Μεσσήνης και επικεφαλής του συνδυασμού «Δημοτική Ένωση Μεσσήνης», Στάθης Αναστασόπουλος, σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιήσει επίσκεψη σε Τοπικές Κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Πεταλιδίου και στις 8.00 το βράδυ θα μιλήσει στην κεντρική πλατεία Πεταλιδίου. - 

***  Επισκέψεις Π. Γεωργακοπούλου         
           
Η υποψήφια δήμαρχος Οιχαλίας, Παναγιώτα Γεωργακοπούλου, θα έχει σήμερα στις 8.30 το βράδυ συνάντηση με πολίτες της Μερόπης, στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού της, προκειμένου να ακούσει τα προβλήματα και τις προτάσεις τους.
Αύριο, επίσης στις 8.30 το βράδυ, θα έχει συνάντηση με πολίτες του Διαβολιτσίου στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού της «Δημοτική Ένωση Οιχαλίας».
Νωρίτερα η κα Γεωργακοπούλου θα περιοδεύσει στις Τοπικές Κοινότητες Άνω Μέλπειας, Δεσύλλα και Καρνασίου της Δημοτικής Ενότητας Ανδανίας.  

*** Κυριακή 18 Μαΐου στο Μπίλιοβο… περπατάμε και ψηφίζουμε
 
  Κυριακή 18 Μαΐου 2014: ημέρα εκλογών, αλλά και ημέρα πεζοπορίας. Στο μοναδικό Μπίλιοβο. «…περπατάμε και ψηφίζουμε ή και αντίστροφα, ψηφίζουμε και περπατάμε. Και προς αποφυγή οποιασδήποτε παρερμηνείας, δηλώνουμε ότι ο Σύλλογός μας δεν πρόκειται να διοργανώσει πεζοπορία σε κάποιο ή κάποια από τα εκλογικά κέντρα. Απλά έχουμε διαμορφώσει το πρόγραμμά μας, έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα κάποιος να μπορέσει να ασκήσει το εκλογικό του καθήκον, είτε πριν είτε μετά την εξόρμηση (τουλάχιστον αυτοί που ψηφίζουν κοντά στην Καλαμάτα)» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας για την κυριακάτικη εξόρμησή του. Ειδικότερα, η εξόρμηση της Κυριακής αφορά στο κοντινό Μπίλιοβο, ένα από τα ωραιότερα καλντερίμια στον ελληνικό χώρο και ένα από τα σημαντικότερα μνημεία αυτού του είδους. Πρόκειται για ένα κομμάτι του ορεινού χώρου που, λόγω της σπουδαιότητάς του και της γειτνίασής του με την Καλαμάτα (σε απόσταση μισής ώρας), ο Ορειβατικός εντάσσει στο πρόγραμμά του κάθε χρόνο. Επίσης, έχει αναλάβει αρκετές δράσεις στο παρελθόν που σχετίζονται με αυτό, όπως: αποτροπή της τσιμεντόστρωσής του, καθαρισμός, αποτύπωση και συνεργασία με το ΥΠ.ΠΟ. για το χαρακτηρισμό του ως μνημείου κ.τ.λ. Το Μπίλιοβο συνδέει τα χωριά Σωτηριάνικα με Αλτομυρά και σε μεγάλο του τμήμα περνά μέσα από δάσος, ενώ σκαρφαλώνει στη βραχώδη πλαγιά του βουνού. Η εξόρμηση θα ξεκινήσει από τα Σωτηριάνικα με προορισμό τον ιδιαίτερο και απομονωμένο οικισμό Αλτομυρά. Μετά την απαραίτητη στάση και εξερεύνηση του χωριού, οι πεζοπόροι θα επιστρέψουν από διαφορετική διαδρομή, από τη Μονή του Αγ. Γεωργίου. Η αναχώρηση θα γίνει στις 8.30 το πρωί της Κυριακής από τα γραφεία του Ορειβατικού. Βαθμός δυσκολίας: 1 Ώρες πορείας: 4-5 Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Συλλόγου (κάθε βράδυ μετά τις 9:00, τηλ. 2721097733) και στο τηλ. 6938273894 (δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές το αργότερο μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 16/5). - 

 ***   Παρκάρισμα… πρόκληση          
            
Κι όμως, η φωτογραφία δεν είναι πλαστή. Αυτό τον τρόπο διάλεξε χθες συνδημότης για να παρκάρει στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας. Τώρα, αν δεν άφηνε χώρο για κανένα άλλο διερχόμενο αυτοκίνητο να κινηθεί, είναι άλλο θέμα. Όπως ήταν φυσικό, «πλήρωσε» τις συνέπειες της πράξης με πρόστιμο και αφαίρεση πινακίδων.   Α.Π. 

 ***  Τον Αύγουστο η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων         
           
Νέα παράταση στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων δόθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών με δικαιολογία τη διενέργεια των τριπλών εκλογών.
Έτσι, οι νέες ορισθείσες ημερομηνίες έχουν ως εξής:
-Η απόφαση επιμερισμού των ποσοστών ανά κλίμακα βαθμολόγησης θα πρέπει να έχει εκδοθεί έως τις 30 Ιουνίου 2014
-Η αυτοαξιολόγηση των υπαλλήλων θα πρέπει να έχει γίνει έως τις 15 Ιουλίου 2014
-Η εισήγηση για την αξιολόγηση των υπαλλήλων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί από τους εισηγητές έως τις 31 Ιουλίου 2014
-Οι εκθέσεις αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων θα πρέπει να έχουν συνταχθεί από τους αξιολογητές έως την 29η Αυγούστου 2014.
Αμέσως μετά και το αργότερο μέχρι 30/9/2014, καλούνται τα υπουργεία να συγκεντρώσουν για το σύνολο των φορέων που υπάγονται ή εποπτεύονται από αυτά, στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες προέβησαν για την εφαρμογή των διατάξεων που αφορούν στην αξιολόγηση του προσωπικού.    Β.Β.

 *** Δεύτερη χρηματοδότηση για τις ζημιές στο Δήμο Καλαμάτας
 
 Σε δεύτερη κατανομή χρηματοδότησης προς το Δήμο Καλαμάτας προέβη το υπουργείο Εσωτερικών, ύψους 14.520,17 ευρώ, για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες της 11ης, 12ης και 13ης Νοεμβρίου 2013 στο Δήμο Καλαμάτας. Είχε προηγηθεί αποστολή κονδυλίου 35.479,83 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι, μετά από επίσκεψη του δημάρχου στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, στον οποίο ο Π. Νίκας κατέθεσε εμπεριστατωμένο υπόμνημα για τις ζημιές, ο υπουργός εξέδωσε απόφαση για έκτακτη χρηματοδότηση του Δήμου εκ μέρους του υπουργείου Εσωτερικών. Ο Δήμος Καλαμάτας υπέβαλε σχετικούς λογαριασμούς, οι οποίοι ελέγχθηκαν και το υπουργείο προέβη στην κατανομή των κονδυλίων, με τα οποία συμπληρώνεται ποσόν 50.000 ευρώ, που ο κ. Μιχελάκης είχε διαθέσει ως έκτακτη χρηματοδότηση στο Δήμο Καλαμάτας. Επισημαίνεται πως, κατόπιν διαγωνισμών, εκτελέστηκαν παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των ζημιών στις Δημοτικές Ενότητες Άριος, Αρφαρών, Θουρίας και Καλαμάτας, με 170.000 ευρώ, εκ των οποίων 120.000 ευρώ προέρχονταν από δημοτικούς πόρους και 50.000 ευρώ από το ΥΠΕΣ. - 

***   Διαρροή υγραερίου μετά από τροχαίο με βυτιοφόρο (φωτογραφίες)         
     
Η περιοχή του ατυχήματος, στην εθνική οδό Ιωαννίνων - Άρτας, παραμένει αποκλεισμένη και οι πυροσβέστες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τη διαρροή...
Βυτιοφόρο διανομής υγραερίου, έχασε τον έλεγχο λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων -Άρτας, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί αρχικά με ΙΧ και στη συνέχεια να πέσει πάνω σε βράχια.
Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, έχει στηθεί επιχείρηση προκειμένου να αντιμετωπιστεί η διαρροή υγραερίου από το βυτιοφόρο όχημα. Οι πυροσβέστες ψύχουν με ειδικό υγρό το βυτίο, προκειμένου να αποφευχθεί η ανάφλεξη!
Σύμφωνα με το epirusgate, η τροχαία έχει κλείσει την Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Άρτας και η κυκλοφορία από και προς την πόλη των Ιωαννίνων διεξάγεται μέσω Σκλίβανης.

***  Ομιλία Δ. Καφαντάρη

Ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος και επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Ελπίδας», Δημήτρης Καφαντάρης, μαζί με κλιμάκιο υποψήφιων δημοτικών συμβούλων, θα επισκεφθεί σήμερα τις ακόλουθες περιοχές: 18.00 Ρωμανού-Πετροχώρι 19.00 Αμπελόφυτο 19.30 Χώρα 20.00 Κεντρική πλατεία Χώρας-ομιλία. -

*** Ελένη Αλειφέρη: “Να είμαι ωφέλιμη στη Μεσσηνία & την Οιχαλία”

 Η ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΕΛΕΝΗ ΑΛΕΙΦΕΡΗ, ΣΤΟ «ΘΑΡΡΟΣ»«Συμμετέχω στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση για να είμαι ωφέλιμη στη Μεσσηνία, αλλά και στην Οιχαλία»Για το σκουπιδοεργοστάσιο στην Καλλιρρόη: «Αντιδράσαμε συντεταγμένα και περιμένουμε την κρίση των αρμόδιων οργάνων» Της Βίκυς Βετουλάκη Γιατί αποφάσισε να υπηρετήσει αυτή τη φορά την Αυτοδιοίκηση από το Β΄ βαθμό. Τι πιστεύει για το Δήμο Οιχαλίας. Ποια θεωρεί πλεονεκτήματα της Μεσσηνίας και γιατί αποφάσισε να συμπορευτεί με τη «Νέα Πελοπόννησο» και τον Πέτρο Τατούλη. Ποια είναι πλέον η άποψή της για την κατασκευή του σκουπιδοεργοστασίου στην Καλλιρρόη. Στα ερωτήματα αυτά απαντά σήμερα στο «Θάρρος», σε συνέντευξή της, η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη.-Ύστερα από πολλά χρόνια στον α΄ βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποφασίσατε να επιχειρήσετε στο β΄ βαθμό, στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, και, μάλιστα, ενώ ήδη είχατε ανακοινώσει την υποψηφιότητά σας για το Δήμο Οιχαλίας. Γιατί αποφασίσατε αυτή την αλλαγή; Στην πολιτική δε μετρούν μόνο οι προσωπικές επιλογές και είναι θετικό ένας πολιτικός που ασχολείται με αυτήν, να αλλάζει γνώμη όταν υπάρχουν λόγοι. Για την επιλογή μου αυτή ασφαλώς βάρυνε το κριτήριο της σημαντικότητας του θεσμού της Αιρετής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, στον οποίο την παρούσα στιγμή μού έγινε πρόταση να υπηρετήσω. Θεσμός πλέον κρίσιμος για τη ζωή των πολιτών. Θεσμός που μπορεί να σηκώσει στην πλάτη του το βαρύ χρέος της οικοδόμησης μιας νέας χώρας. Θεσμός που διεκδικεί να φέρει κοινωνική ισότητα και αναπτυξιακή προοπτική σ’ αυτή την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία στη χώρα για όλους μας. Θεσμός που έχει να δώσει πολλά και που απέδειξε ότι αποκτά στη σκέψη των συμπολιτών μας τη θέση του. Μια θέση που η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση ήδη έχει καταλάβει πριν από πολλές δεκαετίες στις σκέψεις των λαών της Ευρώπης. Κυρίαρχο, όμως, κριτήριο για την τελική μου απόφαση είναι η πεποίθησή μου ότι και στους συμπολίτες μου στο Δήμο Οιχαλίας, με τους οποίους είμαι και παραμένω απόλυτα συνδεδεμένη, μπορούσα από τη θέση μου στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση αυτή τη στιγμή να προσφέρω ίσως πολύ περισσότερα, όχι μόνο για την αντιμετώπιση των πολύπλοκων προβλημάτων της περιοχής, αλλά, κυρίως, για την αναπτυξιακή της υστέρηση. Ήταν για εμένα, λοιπόν, συνειδητή πράξη ευθύνης απέναντι και στον τόπο μου να υπερβώ τις διαμορφωθείσες τοπικές αντιπαραθέσεις και εμμονές, για να συνεχίσω να είμαι πολύ χρήσιμη και ωφέλιμη και στην περιοχή μου από τη νέα μου θέση. Όπως πιστεύω, βέβαια, ότι θα είμαι ωφέλιμη και σε όλη τη Μεσσηνία, κεφαλαιοποιώντας και εισφέροντας τη μέχρι τώρα εμπειρία μου από τον α΄ βαθμό Αυτοδιοίκησης.-Ποιο είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα της Μεσσηνίας και πώς πιστεύετε ότι πρέπει να αξιοποιηθεί; Η Μεσσηνία είναι ένας προικισμένος τόπος από τη φύση και το Θεό και οι άνθρωποί της ικανοί, δημιουργικοί και με αντοχή στα δύσκολα φυσικά εμπόδια, που διαμορφώνουν τη μαγεία και την ομορφιά της. Η αγροτική οικονομία και το τουριστικό προϊόν της Μεσσηνίας αποτελούν αναμφίβολα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πελοποννήσου συνολικά και για το σκοπό αυτό καταλαμβάνουν διακριτή θέση στο στρατηγικό αναπτυξιακό σχεδιασμό μας. Πιστεύουμε βαθιά ότι η μόνη ρεαλιστική ελπίδα είναι η εδραίωση και μεγέθυνση της δικής μας τοπικής οικονομίας. Της εξωστρεφούς πελοποννησιακής οικονομίας, που συνδυάζει τον τουρισμό με τα υψηλής ποιότητας αγροτικά προϊόντα, με το πλούσιο πολιτισμικό της απόθεμα και με τις υψηλού επιπέδου υποδομές. Εξωστρέφεια και υπεραξία είναι η κοινή συνισταμένη της στρατηγικής μας για την αύξηση του εισοδήματος του αγρότη. Στόχος μας είναι η τυποποίηση να αγγίξει το 20% της συνολικής παραγωγής και να στραφούμε έτσι στην ποιοτική καλλιέργεια. Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, ατμομηχανή της τουριστικής μας ανάπτυξης, βρίσκεται στην πρώτη θέση του σχεδιασμού μας. Θέλουμε να το καταστήσουμε διεθνή αερολιμένα με σύγχρονες και ασφαλείς υπηρεσίες αντάξιες των σημαντικότερων ευρωπαϊκών αεροδρομίων. Δεν πρέπει, ωστόσο, να ξεχνάμε ότι η Μεσσηνία έχει πλεονεκτική θέση στη «λεωφόρο» των κρουαζιερόπλοιων της Μεσογείου. Στόχος μας στην επόμενη περίοδο είναι να δημιουργήσουμε τις υποδομές, ώστε η Μεσσηνία και τα λιμάνια της να είναι ο πρώτος σταθμός τους, αυξάνοντας τις τουριστικές αφίξεις και το μέσο όρο δαπάνης κατά κεφαλήν, προς όφελος μεγέθυνσης της τοπικής μας οικονομίας.-Τι είναι αυτό που έγινε ή δεν έγινε τα 3,5 χρόνια της πρώτης θητείας της Περιφερειακής Αρχής; Ακούστε, είμαι χρόνια στην αυτοδιοίκηση και γνωρίζω τις ανυπέρβλητες δυσκολίες στην υλοποίηση των σχεδίων και, μάλιστα, σε μια εποχή που η κρίση που μας έπληξε ήταν πρωτόγνωρη. Η συμπόρευσή μου με τη «Νέα Πελοπόννησο» και τον Πέτρο Τατούλη είχε να κάνει ακριβώς με το έργο που κατάφερε να παραχθεί αυτήν τη δύσκολη περίοδο και με την αναπτυξιακή προοπτική που άνοιξε για τον τόπο μας. Από την άλλη πλευρά, είναι εξαιρετικά ανοίκειο αυτό που λέγεται ότι μέσα σε αυτήν την τριετία δεν ολοκληρώθηκε το σύνολο του έργου. Η διατύπωση αυτής της άποψης δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα. Η υστέρηση δεκαετιών δεν είναι δυνατόν να απαλειφθεί μεμιάς και, μάλιστα, τον καιρό της απόλυτης κρίσης. Χρειάζεται στόχος, σχεδιασμός, κινητικότητα, αποτελεσματικότητα και διαρκής δράση για την εκμετάλλευση των ευρωπαϊκών πόρων. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι για εμένα ευδιάκριτο ότι τα επέδειξε η Περιφερειακή Αρχή και πρέπει με τη συνένωση των δυνάμεων να συνεχίσουμε στην ολοκλήρωση και κατάκτηση όλων των στόχων μας. Αξίζει να σταθούμε και να αξιολογήσουμε ότι από τη μέχρι τώρα δράση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η Πελοπόννησος και η Μεσσηνία μας έχουν γίνει της μόδας. Και δεν το λέμε εμείς. Το λένε ισχυροί παράγοντες της βρετανικής τουριστικής αγοράς, το λένε οι Σκανδιναβοί, το λένε οι Γερμανοί, το λένε οι Ρώσοι. Η «Μυθική Πελοπόννησος» έχει γίνει της μόδας. Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, η Νότια Πύλη της χώρας, προσελκύει ολοένα και περισσότερες αεροπορικές εταιρείες, με τις οποίες υπάρχει διαρκής διαπραγμάτευση, την ίδια στιγμή που τα λιμάνια μας ανακατασκευάζονται και είναι έτοιμα να υποδεχτούν κρουαζιερόπλοια και σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις. Το ηλεκτρονικό δημοπρατήριο είναι ήδη σε εξέλιξη, προκειμένου να αντιπαρέλθουν οι αγρότες μας τα καρτέλ, ενώ ο σχεδιασμός της Περιφέρειας για την αναγέννηση της πελοποννησιακής κτηνοτροφίας έχει εξασφαλίσει ήδη χρηματοδότηση 50 εκατομμυρίων ευρώ. Αναμένεται μέσα στην προσεχή πενταετία να δημιουργήσει 10 κτηνοτροφικά πάρκα και 6.000 νέες θέσεις εργασίας. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τον ίδιο τρόπο που επένδυσε την πρώτη αυτή τριετία για να φτιάξει σύγχρονες υποδομές, με τον ίδιο συνεπή σχεδιασμό θα εργαστεί την επόμενη περίοδο στα κρίσιμα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής και στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Με δικό μας γραφείο στις Βρυξέλλες που θα διεκδικεί επιπλέον χρηματοδοτήσεις. Με το Ταμείο Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, που θα δώσει ρευστότητα στην αγορά. Με τις θερμοκοιτίδες που θα φιλοξενήσουν τη νεανική επιχειρηματικότητα στα πρώτα της, δειλά βήματα. Με ένα συνεκτικό σχεδιασμό κοινωνικών δομών που θα απλώσουν ομπρέλα προστασίας πάνω από τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, καθότι έχει ήδη εξασφαλισθεί χρηματοδότηση για ένα μεγάλο κοινωνικό πρόγραμμα.-Σε τι θεωρείτε ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα και έμφαση στην 5ετή θητεία που θα ξεκινήσει από την Περιφερειακή Αρχή που θα εκλεγεί, για την Πελοπόννησο, αλλά, κυρίως, για τη Μεσσηνία; Η χώρα και η Περιφέρεια Πελοποννήσου απαιτούν άλλο μοντέλο. Μοντέλο διοίκησης που θα στηρίζεται στον ολικό, στον καθολικό σχεδιασμό. Ένα σχεδιασμό που θα είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με επιχειρησιακό σχέδιο και ξεκάθαρη στόχευση. Που θα μετρά τα αποτελέσματα της κάθε ενέργειας και θα τα συγκρίνει απολογιστικά με τους στόχους που είχαν τεθεί. Η εποχή των αποσπασματικών δράσεων και των ευκαιριακών πολιτικών ανήκει οριστικά στο παρελθόν. Ο στόχος της επόμενης περιόδου, λοιπόν, είναι διττός. Πώς θα αμβλύνουμε την ανισότητα εντός της γενιάς της κρίσης και πώς θα δημιουργήσουμε, σε ένα περιβάλλον τεχνολογίας και παγκοσμιοποίησης, τους παράγοντες που θα επηρεάσουν θετικά και ανοδικά το εισόδημα του καθενός πολίτη στην Πελοπόννησο. Αφενός, μας απασχολεί η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, μέσα από τη δημιουργία του Ταμείου Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, για το οποίο έχουν ήδη εξασφαλισθεί από το επόμενο ΕΣΠΑ 50 εκατομμύρια ευρώ. Αφετέρου, μας απασχολεί η στήριξη του κοινωνικού μας ιστού. Έχουμε συγκεκριμένο σχεδιασμό για την περιφερειακή κοινωνική μας πολιτική και έχουν ήδη εξασφαλισθεί 60 εκατ. ευρώ από κοινοτικούς πόρους, ενώ διεκδικούμε επιπλέον αρμοδιότητες από την κεντρική κυβέρνηση, όπως, για παράδειγμα, στο επίπεδο της πρωτοβάθμιας υγείας.-Ένα μεγάλο θέμα για την Πελοπόννησο είναι η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων. Για την επιλογή της Καλλιρρόης είχατε εκφρασθεί αρνητικά. Ποια είναι η άποψή σας σήμερα για το θέμα αυτό; Ακούστε, τις απόψεις μου τις έχω εκφράσει δημοσίως και στους συμπολίτες μου και στον Τύπο. Θέλω να τονίσω ότι κανείς δεν μπορεί με σοβαρότητα να αρνείται τη σημασία και την αναγκαιότητα να λυθεί το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων μας για την Πελοπόννησο. Αφενός, διότι έπρεπε να πάρει τέλος το περιβαλλοντικό έγκλημα με τις ανοικτές χωματερές και, αφετέρου, διότι, αν η Περιφερειακή Αρχή δεν έπαιρνε πρωτοβουλία να λύσει το πρόβλημα, αυτήν τη στιγμή θα απειλούσαν τους Δήμους και τους συμπολίτες μας πρόστιμα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, που θα γονάτιζαν τα νοικοκυριά μας. Από εκεί και πέρα, η αντίδρασή μας στην ιδιωτική χωροθέτηση εκκινείται κυρίως από το γεγονός της γειτνίασης με τους οικισμούς, αλλά και με την πολύ κακή ψυχολογία μας λόγω των όσων έχουμε βιώσει περιβαλλοντικά και ως ποιότητα ζωής στην περιοχή και, φυσικά, δεν επιθυμούσαμε να πάρουμε ένα επιπλέον «ρίσκο» ως περιοχή στον τομέα αυτό. Η αντίδραση, όμως, αυτή έγινε συντεταγμένα, με τα μέσα και τα όρια που ο νόμος προβλέπει, όλες οι ενέργειές μας έχουν ήδη δρομολογηθεί και οι ενστάσεις μας έχουν ήδη κατατεθεί στα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα, των οποίων την κρίση αναμένουμε.-Ως υποψήφια αντιπεριφερειάχης με τη «Νέα Πελοπόννησο» και τον Πέτρο Τατούλη τι μήνυμα στέλνετε στους ψηφοφόρους της Μεσσηνίας; Το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ. Η επιλογή είναι ανάμεσα σε εκείνους που πιστεύουν στις καλύτερες μέρες που έρχονται και τις εγγυώνται και εκείνους που απλά συνεχίζουν θολά να υπόσχονται, που επιθυμούν μόνο την ανατροπή και πολιτική κατεδάφιση των αντιπάλων τους, χωρίς να έχουν κάτι θετικό οι ίδιοι στη συνέχεια να εισφέρουν, χωρίς να έχουν στόχους για την Περιφέρεια και σχέδιο για να τους πετύχουν. Η κινητικότητα και το μέχρι τώρα έργο της Περιφερειακής Αρχής είναι η εγγύηση για το αποτέλεσμα και για το αύριο. Στις 18 Μαΐου, λοιπόν, η Πελοπόννησος θα έχει τα δικά της χρώματα. Τα χρώματα του άδολου. Του δικού μας ανιδιοτελούς πατριωτισμού. Γι’ αυτόν τον αγώνα, λοιπόν, έχουμε υποχρέωση να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και με υψηλό αίσθημα ευθύνης το πράττουμε. Είμαστε όλοι μαζί. Για την ανασυγκρότηση του διαλυμένου από την κρίση κοινωνικού ιστού. Για τη δημιουργία της ισχυρής, της δικής μας πελοποννησιακής τοπικής οικονομίας. Η Ελλάδα ανασυντίθεται στην Ελλάδα των ευρωπαϊκών περιφερειών και η Νέα Πελοπόννησος θα συνεχίσει να είναι μπροστά, είναι πρωτοπόρα, άλλωστε, και σε αυτόν τον αγώνα. - 

***  Μ. Αντωνόπουλος: “Δήμο ηγέτη και όχι κομματικό φερέφωνο” (φωτογραφίες)         
    
 
ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΙΧ. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Το έργο της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής περιορίζεται σε ανέξοδες υποσχέσεις, έργα βιτρίνας και πολιτικές βολέματος «ημετέρων του Παν. Νίκα», σημείωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, Μιχάλης Αντωνόπουλος, στη χθεσινή κεντρική ομιλία του στο ξενοδοχείο «Φαραί».
Όπως σχολίασε, «το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η αυτοδιοίκηση στο Δήμο μας είναι η έλλειψη σεβασμού στα δικαιώματα του δημότη. Ενημέρωση, συμμετοχή, ανοιχτή διαβούλευση, διαύγεια στις αποφάσεις, διαφάνεια και αλληλεγγύη. Έννοιες χωρίς αντίκρισμα για τη σημερινή Δημοτική Αρχή, που έχει καταστρατηγήσει και καταχραστεί τους θεσμούς. Κάκιστη αντιμετώπιση των εργασιακών θεμάτων σε υπαλλήλους και εργάτες του Δήμου. Μη εφαρμογή της νομοθεσίας για την πλήρωση των θέσεων των στελεχών της αυτοδιοίκησης. Πεντάμηνα και δίμηνα προεκλογικά.
Αποφάσεις όπως αυτές για την κατασκευή φρεάτων απορριμμάτων, παραβίασαν την κείμενη νομοθεσία, γιατί απλά δεν αδειοδοτήθηκαν. Αποφάσεις όπως αυτή της μεταφοράς των απορριμμάτων, της ανεξέλεγκτης διάθεσης λυμματολάσπης σε ζώνη υψηλής παραγωγικότητας στον Μπουρνιά, και τόσες άλλες ενέργειες της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής που παραβιάζουν τη νομοθεσία και προσβάλλουν το δημότη».
Παρουσιάζοντας κάποια σημεία από το πρόγραμμα του συνδυασμού, τόνισε: «Δε θα πετάμε τη λυματολάσπη στο περιβάλλον και δε θα μολύνουμε τα πατατοχώραφα και το Μεσσηνιακό κόλπο, αλλά θα την κομποστοποιούμε με θερμική επεξεργασία σε συνδυασμό με βιομάζα και θα την εξάγουμε σε χώρες που έχουν αδρανοποιημένα εδάφη και χρειάζονται βελτίωση.
Αναπτύσσουμε παραγωγικές κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις, όπως το εμφιαλωτήριο νερού στο Πήδημα και τον Ταΰγετο. Δίνουμε κίνητρα για την ανακύκλωση των απορριμμάτων σε όλα τα νοικοκυριά και ιδιαίτερα τις επιχειρήσεις, και δημιουργούμε έσοδα για το Δήμο και τους δημότες.
Διοργανώνουμε, υπό την αιγίδα της νέας Δημοτικής Αρχής, διεθνή συνέδρια θεματικού πολιτιστικού, επιστημονικού και αγροτοδιατροφικού ενδιαφέροντος και ενισχύουμε τη χειμερινή επιχειρηματική δραστηριότητα όλης της ευρύτερης περιοχής.
Δε σπαταλάμε χρήματα από κοινοτικούς πόρους σε εγωκεντρικά έργα τσιμεντοαναπλάσεων, αλλά εισάγουμε μελέτες κόστους οφέλους για την τοπική οικονομία και την ποιότητα ζωής στην πόλη και τους οικισμούς του Δήμου μας. Συμμεριζόμαστε την άποψη των δημοτών, ότι Καλαμάτα δεν είναι μόνο πλατεία, και οικοδομούμε τις υποδομές για το Δήμο της επόμενης δεκαετίας. Παράλληλα, ενισχύουμε την απασχόληση από χρηματοδοτικά προγράμματα δημιουργίας θέσεων εργασίας με συμμετοχή του Δήμου.
Το πιο σημαντικό, όμως, για μας τους Καλαματιανούς είναι το λάδι ΠΟΠ Καλαμάτα, και οι ελιές ΠΟΠ Καλαμών, που ο δήμαρχος έχει ξεχάσει ότι παράγονται για χιλιετίες στον τόπο μας. Οι δράσεις στο συγκεκριμένο καλαματιανό ζήτημα, μέσα από διεθνή Φεστιβάλ και εκθέσεις, θα στοχεύουν αποκλειστικά σε αυτά τα δύο προϊόντα. Θα είναι συνεχείς και έντονες, έτσι ώστε ο Δήμος μελλοντικά να αναφέρεται διεθνώς και παγκοσμίως ως Kalamata Olive Land, δηλαδή Καλαμάτα, ο Tόπος της Ελιάς».
Κλείνοντας την ομιλία του υποστήριξε ότι «η κομματική αυτοδιοίκηση αποτελεί τροχοπέδη για την ανάπτυξη του τόπου μας, μας κάνει ραγιάδες και καταλύει κάθε έννοια αξιοκρατίας και προόδου, ακυρώνοντας τα οράματα του κάθε δημότη για προκοπή και ανάπτυξη, αναγκάζοντας τους νέους να φεύγουν και πάλι για μεροκάματα στην Αυστραλία και τη Γερμανία». 

***  Στο σκοτάδι εδώ και 2 χρόνια η περιοχή στην «πίστα καρτ»          
    
Αγανακτισμένος επικοινώνησε μαζί μας αναγνώστης μας, που κατοικεί πλησίον της «πίστας των καρτ» στη Δυτική Παραλία της Καλαμάτας.
Όπως μας ενημέρωσε, εδώ και δυο χρόνια ο δημοτικός φωτισμός στο δρόμο ήταν ελλιπής, καθώς λίγες λάμπες ήταν αναμμένες. Ο ίδιος επικοινώνησε πολλές φορές με το Δήμο Καλαμάτας. Άλλοτε του έλεγαν ότι έχουν παραγγείλει λάμπες, άλλοτε ότι δεν έχουν... και ακόμα περιμένει.
Πλέον, όπως μας ενημέρωσε, δε λειτουργεί καμία λάμπα του δημοτικού φωτισμού και η περιοχή, που έχει αρκετά καταστήματα τους θερινούς μήνες και αρκετοί ποδηλάτες την επιλέγουν ως βόλτα, είναι εξ ολοκλήρου στο σκοτάδι!
Ίσως θα πρέπει να συμβεί ατύχημα για να «συγκινηθεί» κάποιος και να αλλάξει 5 λάμπες... 
 
****  Ψηφοδέλτια με οδηγίες χρήσης         
          
Για άλλη μια φορά, αυτά που θα παραλάβουμε επίσημα στα χέρια μας την Κυριακή, δεν είναι ψηφοδέλτια, είναι… σεντόνια. Κι άντε να μην ξέρεις και να πρέπει να διαβάσεις όλα τα ονόματα για να δεις ποιοι είναι οι υποψήφιοι. Ο επόμενος θα περιμένει κανένα μισάωρο για να μπει στο παραβάν.
Ευτυχώς, πάντως, τα ψηφοδέλτια έχουν οδηγίες χρήσης και έτσι πάνω από τα ονόματα των υποψηφίων υπάρχει διευκρίνιση για στο πόσους σταυρούς μπορούμε να βάλουμε.  Β.Β. 
 
***  Έκθεση φωτογραφίας για τα πειράματα στο CERN στην Καλαμάτα
 
την πρώτη γραμμή της τεχνολογικής και ερευνητικής επιστημονικής πρωτοπορίας έχει θέσει την Ευρώπη ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων (Large Hadron Collider), που κατασκευάσθηκε στο CERN, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Φυσικής. Σωματίδια της ύλης επιταχύνονται και συγκρούονται στο πλαίσιο των μεγάλων πειραμάτων ALICE, ATLAS, LHCb και CMS, σε μια προσπάθεια αναδημιουργίας των συνθηκών οι οποίες επικρατούσαν κλάσματα του δευτερολέπτου μετά το Big Bang, που οδήγησε στη δημιουργία του κόσμου μας. Τα πειράματα του CERN παράγουν πρωτογενώς επιστημονικά πορίσματα κορυφής, αλλά και τεχνολογία αιχμής, καθώς ο όγκος των δεδομένων που καλούνται να καταγράψουν τα ειδικά μηχανήματα στα πειράματα συγκρούσεων σωματιδίων είναι ισοδύναμος με το να τηλεφωνεί ταυτόχρονα αριθμός ατόμων ίσος με τον πληθυσμό της Γης επί 200 φορές! Μάλιστα, εταιρείες λογισμικού πολύ μεγάλες ήταν αδύνατον να δώσουν στο CERN τα αναγκαία προγράμματα, γι’ αυτό και το ερευνητικό κέντρο τα ανέπτυξε μόνο του. Τα παραπάνω πολύ ενδιαφέροντα ανέφερε προχθές ο Έλληνας ερευνητής του πειράματος ATLAS στο CERN, Γιώργος Σταυρόπουλος, κατά το χαιρετισμό που απηύθυνε στα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «LHC: 27 χιλιόμετρα σε 27 εικόνες». Η έκθεση παρουσιάζεται από το Δήμο Καλαμάτας και το CERN στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, μέχρι τις 30 Μαΐου. Το CERN είναι πρωτίστως ένα εργαστήριο Φυσικής, ανέφερε ο κ. Σταυρόπουλος, που επιδιώκει να απαντήσει σε ερωτήματα σχετικά με τη βασική δομή της ύλης, τις αλληλεπιδράσεις της ύλης και το πώς γεννήθηκε το σύμπαν και πώς εξελίσσεται. Την ίδια στιγμή, από το CERN ξεπηδούν τεχνολογίες αιχμής: εκεί δημιουργήθηκε ο - σήμερα παγκόσμιος - ιστός του διαδικτύου, εκεί αναπτύσσεται «τρομερή δραστηριότητα για αδρονικές θεραπείες καρκίνων» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Σταυρόπουλος, εκεί αναπτύσσονται απεικονιστικές συσκευές PET-scanners για τομογραφίες. - 
 
***  Διακοπή ρεύματος αύριο στην Καλαμάτα
 
Στις περιοχές του Δήμου Καλαμάτας που βρίσκονται επί της οδού Λυκούργου και εκατέρωθεν αυτής, προκειμένου να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ, θα γίνει διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος αύριο Παρακευή, από τις 8.00 έως τις 13.00. -  
 
 ***   Με αποχή από τις ευρωεκλογές απειλούν οι δικηγόροι – δικαστικοί αντιπρόσωποι

 Ν ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΤης Βίκυς Βετουλάκη Πρόταση στην Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα των δικηγόρων για την εκλογική αποζημίωση, να αποφασισθεί, τουλάχιστον για τις ευρωεκλογές στις 25 Μαΐου, να μη μεταβούν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους, κατέθεσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης. Ο κ. Μαργέλης έστειλε επιστολή στην Ολομέλεια, αλλά και σε όλους τους Δικηγορικούς Συλλόγους της Ελλάδας.Εκλογική αποζημίωση Στην επιστολή του ο κ. Μαργέλης σημειώνει ότι στο παρά πέντε των δημοτικών- περιφερειακών εκλογών και των ευρωεκλογών το υπουργείο Οικονομικών προέβη σε απαράδεκτη, δραματική, μείωση της εκλογικής αποζημίωσης για την απασχόληση του δικηγόρου σε δύο συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις, με τρεις κάλπες, με μεγάλο αριθμό υποψηφίων και σταυροδοσία, χωρίς εφορευτικές επιτροπές στα περισσότερα εκλογικά τμήματα και υπερ-18ώρη ημερήσια εργασία και στις δύο Κυριακές. «Η Ελληνική Πολιτεία “βρήκε” τα χρήματα για να χρηματοδοτήσει τα πολιτικά κόμματα που θα συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία, “βρήκε” τους δικηγόρους (και όχι μόνο αυτούς) και ζητά από αυτούς, ως “είλωτες”, να αποδεχθούν τη χορήγηση “φιλοδωρήματος” αντί ουσιαστικής αποζημίωσης. Εκλογικής αποζημίωσης που φανερώνει την από μέρους της Ελληνικής Πολιτείας πλήρη απαξίωση τόσο του δικηγορικού λειτουργήματος όσο και του θεσμικού ρόλου του δικαστικού αντιπροσώπου», τονίζει ο κ. Μαργέλης.Θα απέχουν Ακολούθως, χαρακτηρίζει πρωτοφανές, ως προς τους δικηγόρους που έχουν διορισθεί εντός του νομού της επαγγελματικής τους δραστηριότητας, να τους καταβληθεί η εκλογική αποζημίωση αρκετές ημέρες μετά τις εκλογές, αντί αμέσως μετά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Επίσης, να μην καταβάλλονται οδοιπορικά για τις εκλογές στις 25/5/2014. «Η εκλογική αποζημίωση για να έχει αντίκρισμα θα έπρεπε να καταβληθεί με όρους ισονομίας και δικαιοσύνης και να επανακαθορισθεί το ύψος ημερήσιας αποζημίωσης στα 115 ευρώ. Σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα πανθομολογούμενα δίκαια αιτήματά μας, θα πρέπει η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας να αποφασίσει, τουλάχιστον για τις ευρωεκλογές, να μη μεταβούν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους, αφού η Ελληνική Πολιτεία δεν τους καταβάλλει τα οδοιπορικά για τις εκλογές αυτές», καταλήγει στην επιστολή του. Επιστολή διαμαρτυρίας στους αρμόδιους υπουργούς για το ίδιο ζήτημα έστειλε η Συντονιστική Επιτροπή Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας. -

***  Μοναδική έκθεση με φορεσιές, παλαίτυπα και οπλισμό του 1821

 Τμήμα μιας πλούσιας συλλογής από φορεσιές, παλαίτυπα και οπλισμό του 1821 παρουσιάζεται στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας από το συλλέκτη Χρήστο Κατσαμπάνη, ο οποίος διετέλεσε υπάλληλος του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας και του Δήμου. «Η συλλογή των εκθεμάτων είναι κόπος μιας ζωής», ανέφερε ο Χρήστος Κατσαμπάνης, προσθέτοντας πως εκποίησε μέρος της περιουσίας του για να τα αποκτήσει, ενώ τον βοήθησε στην εξεύρεσή τους η θητεία του στο ΔΗΠΕΘΕΚ. Μέρος των ειδών που έχει συλλέξει ο κ. Κατσαμπάνης εκτίθεται στο Πνευματικό Κέντρο από χθες μέχρι το Σάββατο 17 του μήνα, πρωί και βράδυ. - 

***  Μάχη μέχρις εσχάτων με πρωτιά Τατούλη δίνει εταιρεία δημοσκοπήσεων για την Πελοπόννησο          
          
ΔΙΝΕΙ ΓΝΩΣΤΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ 
 Μάχη μέχρις εσχάτων με πρωτιά Τατούλη 
 Προεκλογικός οργασμός επικρατεί στους περιφερειακούς και δημοτικούς συνδυασμούς όλης της χώρας τρεις ημέρες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου η αναμέτρηση παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω της αλλαγής στο πολιτικό σκηνικό σε σχέση με το 2010. Νέες υποψηφιότητες, όπως αυτή του κ. Δέδε, η κάθοδος Βουδούρη με το ΣΥΡΙΖΑ, η υποψηφιότητα του Γ. Μανώλη, αποτελούν καινούργια δεδομένα. Μαζί με αυτά και η Χρυσή Αυγή, λόγω του ακροδεξιού χώρου που εκπροσωπεί, έχει παραδοσιακά δύναμη στο Μοριά και αποτελεί από νευραλγική έως καθοριστική παράμετρο για το τελικό αποτέλεσμα.
Ο πολυκερματισμός, λοιπόν, των πολιτικών δυνάμεων δημιουργεί ένα εξαιρετικά ιδιάζον σκηνικό. Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσκόπηση γνωστής εταιρείας που έχει στη διάθεσή της η ηλεκτρονική εφημερίδα www.aftodioikisi.gr, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, αν επαληθευτούν οι προβλέψεις της, υπό την έννοια ότι υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων, που θα αποφασίσει κυριολεκτικά μέσα στο παραβάν, και από την άλλη ότι σε πρόσφατες εθνικές εκλογές οι δημοσκόποι έπεσαν έξω ακόμη και στα exit polls, βρίσκεται κοντά στην εκλογή από τον α΄ γύρο.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που προαναφέραμε και «η οποία πραγματοποιήθηκε στις αρχές Μαΐου, ο κ. Τατούλης χωρίς την αναγωγή λαμβάνει 37% έναντι 15% του δεύτερου Οδυσσέα Βουδούρη, 8% ο Δ. Δολτσινιάδης (ΧΑ), 7% ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Γ. Δέδες, ο Γ. Μανώλης 5% και ο Ν. Γόντικας του ΚΚΕ 3,5%.
Μάλιστα, σύμφωνα με το γκάλοπ, αυτοί που ψηφίζουν τον νυν περιφερειάρχη είναι απ’ όλους τους κομματικούς χώρους (είναι χαρακτηριστικό ότι δηλώνει ότι τον ψηφίζει το 30% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ του 2012), όλες τις ηλικίες, με τους νέους να αποτελούν μεγάλο τμήμα αυτών (σ.σ. δεν είναι τυχαίο ότι στο ψηφοδέλτιο του κ. Τατούλη συμμετέχουν πέντε υποψήφιοι κάτω των 28 ετών, δημιουργώντας τη νέα γενιά των αυτοδιοικητικών), αλλά και από όλους τους επαγγελματικούς χώρους, καθώς στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, αγρότες, επιχειρηματίες, ιδιωτικοί υπάλληλοι, ελεύθεροι επαγγελματίες κ.λπ.».
 
***  Προεκλογική αναστάτωση με την αναστολή δραστηριοτήτων στη “Natura” Τριφυλίας         
           
Του Ηλία Γιαννόπουλου
 Αναστάτωση προκάλεσε λίγα 24ωρα πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές η υπογραφή υπουργικής απόφασης αναστολής έκδοσης οικοδομικών αδειών και εκτέλεσης οικοδομικών και άλλων δραστηριοτήτων στην περιοχή «Θίνες Κυπαρισσίας» του δικτύου Natura 2000!
Όπως επισήμως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, λαμβάνει άμεσα μέτρα για την υιοθέτηση δράσεων προστασίας για την περιοχή «Θίνες Κυπαρισσίας» και το είδος προτεραιότητας caretta caretta, σε συνέχεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα υπό τον υπουργό ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη, με συμμετοχή εκπροσώπων των συναρμόδιων φορέων, πανεπιστημιακών, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών, κατά την οποία ελήφθησαν αποφάσεις για τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της περιοχής, τα οποία τώρα υλοποιούνται.
Συγκεκριμένα: Υπεγράφη στις 12-5-2014 από τον αναπληρωτή υπουργό ΠΕΚΑ, Νίκο Ταγαρά, η υπουργική απόφαση με την οποία αναστέλλεται η έκδοση οικοδομικών αδειών, αλλά και η εκτέλεση οικοδομικών δραστηριοτήτων με βάση ήδη εκδοθείσες οικοδομικές άδειες. Υπεγράφη στις 8-5-2014 η απόφαση της γενικής γραμματέως ΥΠΕΚΑ, Νάντιας Γιαννακοπούλου, που καθορίζει συγκεκριμένους όρους και περιορισμούς για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και των αμμωδών παραλιών του ΤΚΣ «Θίνες Κυπαρισσίας» κατά την τουριστική περίοδο 2014, για την αποτελεσματική προστασία της παραλίας ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας caretta caretta. Κατακυρώθηκε στις 12-5-2014 ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του αναδόχου που θα εκπονήσει και θα παραδώσει: α) Tη συμπλήρωση της ήδη εγκεκριμένης ΕΠΜ «Θίνες και Παραλιακό Δάσος Ζαχάρως, Λίμνη Καϊάφα, Στροφυλιά, Κακόβατος» και «Θαλάσσια περιοχή κόλπου Κυπαρισσίας», με την προσθήκη των εκτός αυτής απομεινάντων τμημάτων ΕΖΔ Θίνες Κυπαρισσίας (Νεοχώρι-Κυπαρισσία) και ΕΖΔ θαλάσσια περιοχή κόλπου Κυπαρισσίας (Ακρωτ. Κατάκολο-Κυπαρισσία) και β) Το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που θα χαρακτηρίζει, ρυθμίζει και καθορίζει όρους προστασίας και τα μέτρα διαχείρισης κατά τρόπο ενιαίο και για τις τρεις ανωτέρω ΕΖΔ. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται ένα ενιαίο θεσμικό πλαίσιο προστασίας των προαναφερόμενων προστατευόμενων περιοχών, επιτυγχάνοντας κατά τρόπο άρτιο την πλήρη και ολοκληρωμένη προστασία της ακτής της Δυτικής Πελοποννήσου.
Η αναστάτωση που προκλήθηκε, ωστόσο, στην περιοχή της Τριφυλίας και ιδίως στις Δημοτικές Ενότητες Αυλώνος και Κυπαρισσίας, δεν έγκειται στην αναστολή, καθώς ήδη από πέρυσι ήταν σε ισχύ αντίστοιχη υπουργική απόφαση. Έχει άμεση σχέση με τις ψεύτικες ελπίδες που έντονα λέγεται πως καλλιεργούσαν και τις κούφιες υποσχέσεις που έδιναν ορισμένοι εκ των υποψηφίων στους κατοίκους της περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Αυλώνος, αλλά και της Κυπαρισσίας, κυρίως για «διορισμούς» στην «προωθούμενη αλλά μπλοκαρισμένη επιχειρηματική δραστηριότητα ανέγερσης κατοικιών». Η τελευταία έχει προκαλέσει τσουνάμι αντιδράσεων και οι ίδιοι υποψήφιοι που «διόριζαν» έλεγαν πως άμεσα ξεκινούν οι εργασίες και στα εργοτάξια θα δουλέψει πολύς κόσμος!
Επίσης, έλεγαν πως όλα είναι «υπό έλεγχο» και το υπουργείο, με «άνωθεν παρέμβαση» και πιέσεις και των ιδίων, δρομολογεί λύση στα προβλήματα. Και τα έπρατταν αυτά θεωρώντας πως οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, που αντιμετωπίζουν προβλήματα οικονομικά και κοινωνικά από την ανεργία που μαστίζει την κοινωνία- ενώ οι επαγγελματίες, οι αγρότες και οι κάτοικοι αγωνιούν για τις επιχειρήσεις και τις περιουσίες τους-θα πεισθούν από τις προσδοκίες για εύρεση εργασίας και ομαλοποίηση/ευνοϊκή ρύθμιση της κατάστασης που επικρατεί και θα τους ψηφίσουν!
Κανέναν, πάντως, δεν πρέπει να εκπλήσσει η νέα αυτή υπουργική απόφαση αναστολής για την περιοχή και ιδίως, δε, τους παράγοντες της Δημοτικής Αρχής, που ήταν σε επικοινωνία με το ΥΠΕΚΑ και την πολιτική ηγεσία του, όπως και με τον αναπληρωτή υπουργό - βουλευτή Κορινθίας της Ν.Δ., Νικόλαο Ταγαρά, που υπέγραψε τη (νέα) υπουργική απόφαση αναστολής.
Επίσης, όλα περιγράφονται αναλυτικά σε επιστολή της γενικής γραμματέως του ΥΠΕΚΑ προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με α.π. 981, από τις 11/3/2014, και τα γνώριζε εδώ και δύο μήνες η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας. 
 
***   Τρύπα που σε στέλνει στο νοσοκομείο          
           
Στα επείγοντα κινδυνεύει να βρεθεί κάποιος περαστικός που δε θα δει το βαθύ ακάλυπτο φρεάτιο στο πράσινο που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του Νοσοκομείου Καλαμάτας.
Καλό θα ήταν, λοιπόν, να μπει ένα καπάκι, γιατί είναι κρίμα να βρεθεί κανείς στα επείγοντα. Π.Μπ. 
 
***  Δημήτρης Δημόπουλος: «Οι πολίτες αναγνωρίζουν το έργο της Δημοτικής Αρχής»         
   
Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ «Θ»
   Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Αισιόδοξος εμφανίζεται για το αποτέλεσμα του συνδυασμού «Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας» ο αντιδήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, Δημήτρης Δημόπουλος.
Όπως σημειώνει στο «Θ», τα προηγούμενα χρόνια υλοποιήθηκαν σημαντικές παρεμβάσεις από τη Δημοτική Αρχή, οι οποίες βελτίωσαν ουσιαστικά το Δήμο Καλαμάτας.
  -Έμειναν ελάχιστες ημέρες για τις δημοτικές εκλογές. Ποια είναι η αίσθηση που έχετε αποκομίσει από την επαφή σας με τους πολίτες; Είναι ικανοποιημένοι από το έργο της Δημοτικής Αρχής;
Τα μηνύματα που εισπράττω από τους πολίτες είναι θετικά. Ο κόσμος στην πλειοψηφία του είναι ικανοποιημένος από το έργο και αναγνωρίζει την προσπάθεια που γίνεται από το δήμαρχο, αλλά και το σύνολο της Δημοτικής Αρχής.
  -Την προηγούμενη τετραετία συμμετείχατε, αν και για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος, σε σημαντικές θέσεις. Είστε ικανοποιημένος από το έργο σας;
Το διάστημα που πέρασε ήταν πολύ σημαντικό για την πόλη μας. Πολλά και ουσιαστικά έργα εντάχθηκαν σε ευρωπαϊκά προγράμματα, δημοπρατήθηκαν με τις νόμιμες διαδικασίες και παραδόθηκαν στους πολίτες της Καλαμάτας μετά την κατασκευή τους.
Ως αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Παραγωγής Νέων Έργων είχα την ευκαιρία να συνδράμω κι εγώ στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μου, σε όλο αυτό το τεράστιο έργο που επιτελέστηκε αλλά και συνεχίζεται από τη Δημοτική Αρχή.
Είμαι ικανοποιημένος από το έργο που προσέφερα, το οποίο θα χαρακτήριζα ως μια καλή αρχή για εμένα. Σίγουρα έκανα λάθη. Απέκτησα, όμως, εμπειρία. Προσπάθησα και προσπαθώ να βελτιωθώ και να γίνω περισσότερο αποτελεσματικός. Πιστεύω πως έχω ακόμη πολλά να προσφέρω στην πόλη μου. Τα καλύτερα είναι μπροστά. Θα είμαι και πάλι υποψήφιος με το συνδυασμό «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» του δημάρχου Παναγιώτη Ε. Νίκα για την επόμενη 5ετία στο Δήμο Καλαμάτας.
  -Στην κριτική ότι η Δημοτική Αρχή όλα αυτά τα χρόνια ενδιαφέρθηκε μόνο για έργα-βιτρίνας και όχι υποδομών, πώς απαντάτε;
Δεν έχουν εκτελεστεί έργα βιτρίνας από αυτήν τη Δημοτική Αρχή. Μόνο έργα αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των πολιτών και ανάδειξης της πόλης μας. Ο μεγάλος αριθμός σημαντικών έργων είναι ο λόγος που κάποιοι ανταγωνιστές μας στις δημοτικές εκλογές ενοχλούνται. Η αδυναμία εύρεσης σημείων άσκησης αντιπολιτευτικού λόγου από τις άλλες παρατάξεις οδηγεί μερικές απ’ αυτές στο χαρακτηρισμό σοβαρών έργων υποδομής ως έργων βιτρίνας. Ο κόσμος αντιλαμβάνεται, κρίνει, αξιολογεί και στις 18 Μάη θα αποφασίσει με την ψήφο του για τη συνέχιση του μεγάλου έργου μας.
  -Γιατί να σας προτιμήσει ένας δημότης που θέλει να ψηφίσει την «Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας» έναντι των άλλων συνυποψηφίων σας;
Όλοι οι υποψήφιοι είναι αξιόλογοι και επιτυχημένοι ο καθένας στον τομέα του και έχουν επιλεγεί από τον κ. Νίκα εύστοχα. Όσο για μένα, είμαι νέος αλλά και ώριμος, έχω όρεξη αλλά και όραμα, είμαι έτοιμος για τη νέα θητεία, είμαι καθαρός. Τα υπόλοιπα θα τα πει ο κόσμος στις 18 Μάη. 
 
***  Ο Γιώργος Λαζαρίδης στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας
 
Το «παρών» στη χθεσινή εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας έδωσε ο Γιώργος Λαζαρίδης, σε συνέχεια της γνωριμίας που είχε ο Καλαματιανός πρωταθλητής στο τένις με αμαξίδιο τον περασμένο Φεβρουάριο με μια ομάδα μαθητών. Τότε, μαζί με τη γυμνάστριά τους, Σοφία Πουλοπούλου, είχαν βρεθεί στο γήπεδο Τένις για ΑμεΑ του Δήμου Καλαμάτας, στο πλαίσιο της εργασίας τους με θέμα «αθλητισμός και αναπηρία», γνωρίζοντας από κοντά πώς είναι να παίζεις και να κάθεσαι στο αγωνιστικό αμαξίδιο. Για τη χθεσινή συνάντηση ο Γιώργος μεταφέρει: «Στην εκδήλωση που έκαναν και είχα την τιμή να παραβρεθώ παρουσίασαν εργασίες τους με θέματα: την "Κίνα", το "σύμπαν", "αθλητισμός και αναβολικά" και "αθλητισμός και αναπηρία". Εξαιρετικές εργασίες, σωστή προσέγγιση των θεμάτων, καταπληκτική δουλειά, ομιλητές θαύμα. Συζητήσαμε, μου έκαναν ερωτήσεις, μετέφεραν τον προβληματισμό τους, ενδιαφέρθηκαν για τα προβλήματα των ΑμεΑ, ελλείψεις και δυσκολίες στην καθημερινότητα, για την προσπάθειά μου και έστειλαν το μήνυμα τους «Όλοι Διαφορετικοί, Όλοι Ίσοι». Πέρα από πρωτιές και επιτυχίες που χρειάζονται όταν κανείς πρωταθλητισμό θεωρώ, ότι η επαφή, η συζήτηση, η γνωριμία με τα παιδιά είναι η μεγαλύτερη πηγή ενέργειας για εμένα. Δίνουμε πράγματα, παίρνουμε πράγματα, ιδέες, απόψεις και δύναμη. Χαίρομαι που βλέπω παιδιά ώριμα, ευαίσθητα, προβληματισμένα, θυμωμένα, σίγουρα και αποφασισμένα να αλλάξουν πράγματα και καταστάσεις. Παιδιά που νοιάζονται και ενδιαφέρονται για τον συνάνθρωπο. Πηγή δύναμης που μου δίνει ώθηση να συνεχίσω αυτό που κάνω με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Ευχαριστώ θερμά τους μαθητές και τους καθηγητές του Μουσικού σχολείου για την τιμή που μου έκαναν να είμαι μαζί τους. Εύχομαι από καρδιάς, καλή πρόοδο και κάθε επιτυχία σε ότι και αν κάνουν στην ζωή τους». - 
 
***  Ιδανικές συνθήκες κυκλοφορίας στην Καλαμάτα …          
   
«Έχει τύχει να σταθείς με αυτοκίνητο πρώτος στο φανάρι της Κρήτης με τη Φαρών και να θες να στρίψεις αριστερά στην Κρήτης;», με ρώτησε φίλος. Απάντησα αρνητικά και εκείνος συνέχισε: «Αν ανάψει πράσινο για την κάθοδο στη Φαρών, υπάρχει κόκκινο για τη στροφή αριστερά στην Κρήτης. Έτσι όπως έχει στενέψει το πεζοδρόμιο, δεν μπορείς να κινηθείς. Κορνάρουν οι πίσω από εσένα οδηγοί και γίνεται χαμός, αφού ούτε εσύ μπορείς να κινηθείς ούτε κι εκείνοι και γενικώς επικρατεί πανδαιμόνιο. Έχουμε, όμως, ένα φαρδύ πεζοδρόμιο για να περπατούν προς το κέντρο της πόλης οι ελάχιστοι τουρίστες που θα έρθουν στο κέντρο της Καλαμάτας με κρουαζιερόπλοιο», κατέληξε με νόημα…    Χ.Χ. 
 
***  Γ.Γιαννόπουλος: «Πολιτισμός είναι να σέβεσαι τον άνθρωπο και πολιτική να σέβεσαι το μόχθο του»          
   
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ «ΘΑΡΡΟΣ»
 Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου 
 Από την Αρσινόη, στη Θεσσαλονίκη και από εκεί στην Αθήνα και τώρα στη Μεσσήνη. Ο λόγος για τον ηθοποιό, μουσικό, τραγουδιστή, αλλά και αυτοδιοικητικό Γ. Γιαννόπουλο, ο οποίος είναι εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Ηλιούπολης, αλλά αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του και στο Δήμο Μεσσήνης, με το συνδυασμό «Δημοτική Ένωση Μεσσήνης» του Στάθη Αναστασόπουλου.
Μιλώντας στο «Θάρρος» η πολυδιάστατη αυτή προσωπικότητα, εκφράζει τη βεβαιότητα ότι θα καταφέρει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, αξιοποιώντας την εμπειρία του από το Δήμο Ηλιούπολης, την αγάπη και την έγνοια του για τα προβλήματα των συμπατριωτών του, αλλά και τη στήριξή τους.
Δηλώνει ότι θα ήθελε να αξιοποιηθεί, σε περίπτωση εκλογής του, στον τομέα του πολιτισμού, ενώ, όπως προκύπτει, είναι πλήρως ενήμερος των προβλημάτων και των πεπραγμένων στο Δήμο Μεσσήνης.     
-Είστε δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Ηλιούπολης και υποψήφιος στο Δήμο Μεσσήνης. Δύο διαφορετικές μεταξύ τους περιοχές. Η μία βρίσκεται σε αστικό κέντρο και η άλλη στην περιφέρεια. Με βάση την εμπειρία σας από ένα μεγάλο Δήμο, πώς εκτιμάτε ότι μπορείτε να βοηθήσετε αυτόν της Μεσσήνης, στην περίπτωση που εκλεγείτε;
Είναι, όντως, διαφορετικές οι περιοχές και από την άποψη των προβλημάτων, αλλά και από αυτή του γεω-κλίματος. Αυτό, όμως, που τις ενώνει και τις κάνει ίδιες, εν τέλει,  είναι η αγάπη και η έγνοια που έχει κάποιος και στη συγκεκριμένη περίπτωση εγώ, γι’ αυτό που θέλει να δημιουργήσει. Άρα, χρειάζεται κατ’ αρχάς αγάπη και επιμένω σε αυτόν τον ιερό κανόνα, έγνοια, σχέδιο και όραμα. Κι εμείς ως παράταξη, αλλά και ο επικεφαλής, ο δήμαρχός μας Στάθης Αναστασόπουλος, τα διαθέτουμε. Με την εμπειρία που έχω από ένα μεγάλο Δήμο, όπως αυτός της Ηλιούπολης, με την αγάπη και την έγνοια που έχω για τα προβλήματα και τις ανάγκες των συμπατριωτών μου, αλλά και με τη δική τους στήριξη, είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρω. 
-Ηθοποιός, μουσικός, αυτοδιοικητικός. Ταιριάζουν όλα αυτά μεταξύ τους; Υπάρχει κοινό σημείο;
Χωρίς πολλά λόγια όλα τέμνονται, όταν έχουν να κάνουν με τον άνθρωπο. Γιατί πολιτισμός, όπως είναι οι τέχνες που υπηρετώ, είναι να σέβεσαι τον άνθρωπο. Και πολιτική, είναι να σέβεσαι το μόχθο του.
-Στην Ηλιούπολη ασχοληθήκατε με την κοινωνική πολιτική. Θα θέλατε να ασχοληθείτε με τον ίδιο τομέα και στη Μεσσήνη ή με διαφορετικό, όπως ο πολιτισμός, μιας και η επαγγελματική σας δραστηριότητα σχετίζεται με το χώρο;
Επειδή ο φίλος και δήμαρχος της Ηλιούπολης, Βασίλης Βαλασόπουλος, γνώριζε τις ευαισθησίες μου για τον άνθρωπο, με έβαλε στο πόστο της κοινωνικής πολιτικής. Τώρα, «θεού θέλοντος και ανθρώπου επιτρέποντος», είναι στη δικαιοδοσία του δημάρχου να με ορίσει εκεί που θα κρίνει αυτός.
Δεν κρύβω, όμως, ότι διακαής πόθος μου είναι το όραμά μου για τον πολιτισμό και ιδιαίτερα για τον τόπο της Αρχαίας Μεσσήνης, όπου γεννήθηκα και τον πονάω. Να σας υπενθυμίσω ότι ένας από τους λόγους που έγινα ηθοποιός, είναι οι παραστάσεις που έβλεπα με την αείμνηστη μητέρα μου, Ελένη, στο θέατρο, όπως το λέγαμε τότε, στο Εκκλησιαστήριο.
  -Αν εκλεγεί ο συνδυασμός της «Δημοτικής Ένωσης Μεσσήνης» στον οποίον συμμετέχετε, ποια είναι τα σημεία που θα πρέπει, κατά την άποψή σας, να δοθεί βαρύτητα και γιατί;
Κοιτάξτε. Η «Δημοτική Ένωση Μεσσήνης» και ο δήμαρχος, φίλος και εργάτης, όπως τον αποκαλώ, έχουν σχέδιο και όραμα. Με τα σχέδια και τις μελέτες που έχουν γίνει από τη θητεία που σε λίγο ολοκληρώνεται, ο Δήμος μας θα αλλάξει όψη. Με κορωνίδα την Αρχαία Μεσσήνη, θα κάνουμε το Δήμο μας κέντρο του πλανήτη και δεν υπερβάλλω. Έχουμε έναν ευλογημένο τόπο και θα κάνουμε προκοπή. Τα λέω γρήγορα να μη σας παίρνω σελίδες. Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος, που μέσω του ΕΣΠΑ είναι ήδη στον 3ο χρόνο. Θεσμοθετούμε Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, με σεβασμό στον ποιητή, αντάξιο της Επιδαύρου. Μοναδικό φεστιβάλ συναυλιών, γιατί τέτοιος χώρος δεν υπάρχει στον πλανήτη, στο στάδιο της Αρχαίας Μεσσήνης. Σε συνεργασία με τον όμορο Δήμο της Οιχαλίας, αναστηλώνουμε το πατρικό σπίτι της μεγαλύτερης εν δυνάμει καλλιτέχνιδος στον πλανήτη, της Μαρίας Κάλλας, και θεσμοθετούμε φεστιβάλ λυρικού τραγουδιού εφάμιλλο της προσωπικότητας της.
Όλα αυτά, βέβαια, σε συνεργασία με τον άνθρωπο που ξαναγέννησε αυτόν τον ιερό τόπο, τον καθηγητή Πέτρο Θέμελη. Ένα άλλο δίκτυο τουρισμού που θα φέρει κόσμο μαζί με τα μονοπάτια που θα αξιοποιήσουμε, είναι ο λεγόμενος θρησκευτικός- περιβαλλοντικός  τουρισμός. Μονή Βουλκάνου, Ανδρομονάστηρο, Σαμαρίνα, κάστρο της Ανδρούσας. Ζούμε σ’ ένα Δήμο που συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Η ακτογραμμή μας από την Μπούκα μέχρι τη Νέα Κορώνη είναι από τις μοναδικές, θα έλεγα. Νεανικό φεστιβάλ στην Μπούκα και αξιοποίηση αυτής της μοναδικής παραλίας. Πάνω απ’ όλα για μας είναι ο άνθρωπος. Σεβόμαστε το μόχθο του. Δημιουργούμε την «αγορά αγροτών» (farmer’s market), στη Μεσσήνη, τονίζοντας τον αγροτικό χαρακτήρα του Δήμου και τις αναπτυξιακές προοπτικές του. Για αυτόν ακριβώς το λόγο αγοράζουμε δική μας μπουλντόζα, που θα υπηρετεί την αγροτική οδοποιία.
Τέλος, γιατί θέλω όλες τις σελίδες της εφημερίδας σας για να αποτυπώσω τα έργα μας, διεκδικούμε μέσα από μελέτες που έχουμε κάνει το ελαιοκομικό περιβαλλοντικό πάρκο και το θεματικό πάρκο αρωμάτων. Επομένως, πολιτισμός, τουρισμός και ανάπτυξη στις πρωτογενείς μορφές. Ο συνδυασμός που θα φέρει το Δήμο σε υψηλά στάνταρ, οικονομικής αλλά και αισθητικής εμβέλειας.
  -Τελευταία όλο και περισσότεροι άνθρωποι της Τέχνης ασχολούνται με τα κοινά και τους βλέπουμε σε διαφορετικούς ρόλους από αυτούς που τους έχουμε συνηθίσει. Πώς το εξηγείτε;
Το επίκεντρο του καλλιτέχνη, όπως προείπα, είναι ο άνθρωπος και της πολιτικής το ίδιο και το αυτό. Άρα, στους ίδιους ρόλους είμαστε, αλλά από άλλο πόστο.
 
***  «Πρόωρα» προνοιακά επιδόματα, ασφαλτοστρώσεις, παροχές          
           
ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ... ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ
   Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, την επόμενη Κυριακή, θα δημιουργήσει εντυπώσεις για τις επιδόσεις των κομμάτων, που μπορεί να επηρεάσουν την πολιτική δυναμική εν όψει του δεύτερου γύρου, μαζί με τις ευρωεκλογές, στις 25 Μαΐου.
Γνωστό. Γι’ αυτό, λοιπόν, η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας, αλλά και οι προϊστάμενές της αρχές, κάνουν ό,τι μπορούν για να κερδίσουν το... πολιτικό στοίχημα.
Η πρώτη, ελάχιστες ημέρες πριν από τις εκλογές, δε διαθέτει την πολιτική και ηθική ευθιξία να σταματήσει κάποιες παρεμβάσεις που έχει προγραμματίσει. Έτσι, παρεμβαίνει στη Θεμιστοκλέους, φτιάχνει δρόμους στη Βέργα, προχωρά σε διαγραμμίσεις δρόμων, ανακοινώνει ασφαλτοστρώσεις οδών. Η δικαιολογία είναι ότι το έργο της ολοκληρώνεται, τυπικά, τον Αύγουστο και μέχρι τότε πρέπει να γίνουν αυτά που έχουν εξαγγελθεί.
Τώρα, αν όλα τα παραπάνω θα μπορούσαν να περιμένουν κάποιες μέρες, δεν την ενδιαφέρει. Εξάλλου, τέτοιου είδους ζητήματα και ερωτήματα έχουν απαντηθεί έγκαιρα. Το... νόμιμο είναι και ηθικό.  Από την άλλη, όπως διαβάσαμε σε σχετική ενημερωτική ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, διαθέσιμα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων θα είναι από σήμερα τα ποσά που αντιστοιχούν στα προνοιακά επιδόματα περιόδου Μαρτίου – Απριλίου 2014.
Η Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας ολοκλήρωσε τις σχετικές διαδικασίες, όσον αφορά στην καταβολή συνολικού ποσού 1.768.521 ευρώ, σε δικαιούχους σε όλη τη Μεσσηνία, δεδομένου ότι η Υπηρεσία αυτή λειτουργεί για την υποστήριξη όλου του νομού. Όσοι κατ’ επιλογήν τους εισπράττουν τα επιδόματα με ταχυδρομική επιταγή, θα λάβουν το αντίστοιχο ποσό λίγες ημέρες αργότερα λόγω της μεσολάβησης των ΕΛΤΑ. Δηλαδή, περίπου λίγο πριν από τις ευρωεκλογές και το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Επειδή ψάξαμε το θέμα, μάθαμε ότι τα προνοιακά επιδόματα δίνονται πάντα τους ζυγούς μήνες του χρόνου (στην προκειμένη περίπτωση, τον Ιούνιο). Τώρα, τι άλλαξε και τα επιδόματα θα δοθούν σε εκλογική περίοδο; Βέβαια, δεν πρόκειται να πει κανείς στους δικαιούχους ότι το επόμενο επίδομα θα το πάρουν τον Αύγουστο!
Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει στον τρόπο με τον οποίο νέμεται την εξουσία η κυβέρνηση, αλλά και οι βραχίονές της σε Δήμους και Περιφέρειες, γιατί συμβαίνουν συνεχώς τόσα, που τι να σε πρωτοεντυπωσιάσει.
Υπάρχει μια εκρηκτική αντίθεση ανάμεσα στο success story που διαφημίζεται και από τις δύο πλευρές και στην κοινωνική πραγματικότητα. Αλλά μέχρι τις 25 Μαΐου θα προβάλλονται μόνο τα καλά νέα, θα γίνεται παροχολογία και θα καλλιεργούνται σύνδρομα για επικίνδυνους για τη σταθερότητα... συμμορίτες.
Κατά τα άλλα, λεφτά υπάρχουν, εκτός των άλλων, για... αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες, χαλάρωση των δημοσιονομικών στόχων και μείωση φόρων από Σεπτέμβριο...
 
***   Λάκης Λαγωνικάκος: «Τρίαθλο και πολιτική θέλουν πειθαρχία και στρατηγική» (φωτογραφίες)  
      
 
      
«Σκέφτηκα πολύ πριν πάρω την απόφαση να είμαι υποψήφιος. Απείχα καιρό, όπως και οι συνομήλικοί μου, από τα κοινά, αλλά τελικά διαπίστωσα πως θα πρέπει κι εγώ να συμμετέχω στις αποφάσεις που λαμβάνονται για εμάς, με εμάς».
Με τα λόγια αυτά εξήγησε ο Ευάγγελος (Λάκης) Λαγωνικάκος, μιλώντας στο «Θάρρος», γιατί είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου με το συνδυασμό του Π. Τατούλη «Νέα Πελοπόννησος».
Ως αθλητής του τριάθλου, αγώνισμα που χρειάζεται πειθαρχία και στρατηγική, ανέφερε ότι και στον πολιτικό στίβο χρειάζεται πειθαρχία και στρατηγική.
Ο νέος υποψήφιος βρήκε κι έναν ευρηματικό τρόπο να διαφημιστεί στο διαδίκτυο. Έχει δημιουργηθεί μια ομάδα στο facebook, όπου ο οποιοσδήποτε αναρτά τη φωτογραφία του έχοντας γράψει το #votelaki (vote=ψηφίζω \ laki=Λάκης) με οποιονδήποτε τρόπο και σε οποιοδήποτε σημείο (εδώ έγκειται η έμπνευση), υποδηλώνοντας τη στήριξή του στον Λάκη Λαγωνικάκο. Ανάμεσα στους εκατοντάδες υποστηρικτές και αρκετοί επώνυμοι, όπως οι Σωτήρης Νίνης, Στράτος Χατζηνάσιος, Μιχάλης Μουρούτσος, Γιώργος Χρήστου, Σπύρος Πόρος, Παυλίνα Βουλγαράκη, που εκδηλώνουν τη στήριξή τους στον προεκλογικό αγώνα του φίλου τους.
Είναι μια ευκαιρία προβολής, χωρίς τον πολυδάπανο και περιβαλλοντικά εχθρικό προεκλογικό αγώνα με τα χιλιάδες φυλλάδια και κάρτες. Νέα γενιά, ευρηματικοί τρόποι, δημιουργικά μυαλά…
Και για όποιον θέλει να «ψηφίσει» στο διαδίκτυο, μπορεί να επισκεφθεί τη διεύθυνση: www.facebook.com/evanlagonikakos.
  Υγ: οι φωτογραφίες είναι από τη χθεσινοβραδινή συνεστίαση στο Galaxy Hotel του Λάκη Λαγωνικάκου    Φωτό: Στασινός Μουτσούλας    
 
***
 
***  Αθλητική  ενημέρωση  :
 

***  «Αντίο με νίκη» σε άδειες κερκίδες είπε η Καλαμάτα (φωτογραφίες)         
     
  
  
  
  
    
Με νίκη έκλεισε τις εντός έδρας υποχρεώσεις της για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο η ομάδα της Καλαμάτας, επικρατώντας με σκορ 2-0 του υποβιβασμένου και αδύναμου Παναυπλιακού στο χθεσινό ματς της 29ης αγωνιστικής. Βεβαίως, η ιδιαιτερότητα της χθεσινής αναμέτρησης είχε να κάνει με την απουσία του κόσμου από το Δημοτικό Στάδιο, κάτι που ήρθε απόλυτα λογικά, μιας και η Μαύρη Θύελλα απογοήτευσε και πάλι φέτος τους φίλους της, χάνοντας το στόχο της ανόδου στη Β΄ Εθνική. Λιγότεροι από 200 ήταν οι θεατές που βρέθηκαν στο στάδιο, παρακολουθώντας την προσπάθεια των  ποδοσφαιριστών της Καλαμάτας να ολοκληρώσουν νικηφόρα τα παιχνίδια εντός της Μεσσηνίας. Η αλήθεια είναι πως το παιχνίδι ήταν νωθρό, δεν είχε ουσιαστικό κίνητρο και πολλές φορές ο λιγοστός κόσμος έβρισκε άλλα πράγματα ν’ ασχοληθεί, όπως για παράδειγμα τις ερωτήσεις για την έκβαση στον αγώνα του Παμίσου με τη Σπάρτη ή ακόμη και αυτών που διεξάγονταν την ίδια ώρα στα υπόλοιπα γήπεδα του ομίλου.
Η Θύελλα ήταν βεβαίως καλύτερη από τον αδύναμο σύλλογο του Ναυπλίου, έχοντας την υπεροχή καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, χωρίς όμως να πιάσει υψηλά επίπεδα απόδοσης. Η μεγάλη διαφορά ήρθε από τις ατομικές προσπάθειες του Αντώνη Κωνσταντόπουλου και την έμφασή του στο γκολ στις στημένες φάσεις, καθώς ο έμπειρος αμυντικός ήταν αυτός που βρήκε δίχτυα τόσο στο τέλος του πρώτου μέρους, όσο και στο πρώτο λεπτό του δευτέρου, διαμορφώνοντας το 2-0.
Πέρα από την παρουσία του αριστεροπόδαρου αμυντικού, σημείο αναφοράς αποτέλεσε η πρώτη συμμετοχή τη φετινή αγωνιστική περίοδο με τη φανέλα της Καλαμάτας, των Κωνσταντακόπουλου, Βασιλόπουλου και Κακαλή, που πήραν χρόνο συμμετοχής στην επανάληψη ή ακόμη και του Σοφού που πήρε φανέλα βασικού. Η έλλειψη άγχους και ουσιαστικού κινήτρου, σε συνδυασμό με τις πολλές απουσίες, έδωσαν την «πάσα» στον Μίλτο Γκόφα, ο οποίος και την εκμεταλλεύτηκε δίνοντας χρόνο στους νεαρούς αυτούς ποδοσφαιριστές.
  Το φιλμ της αναμέτρησης
Πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι στο 13΄ για την Καλαμάτα, όταν από σέντρα σουτ του Ηλιόπουλου, η μπάλα βρήκε σε αμυντικό και κατέληξε στη συνέχεια στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπαϊράμη για να καταλήξει κόρνερ, ενώ στο 26΄ εξαιρετική ατομική προσπάθεια του ορεξάτου Βασίλη Αθανασόπουλου, ο Γκολέμης πρόλαβε και έδιωξε με αυτοθυσία σε κόρνερ. Η Καλαμάτα ευτύχησε να προηγηθεί σ’ ένα κομβικό σημείο, στο 44΄, όταν από κόρνερ του Καραχάλιου, ο πάντα προωθημένος σε τέτοιες φάσεις Κωνσταντόπουλος, πήδηξε ψηλότερα από τους αμυντικούς και με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το 1-0, ανοίγοντας το δρόμο προς τη νίκη. Αυτός έκλεισε με το ξεκίνημα της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 46΄ με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, δηλαδή από κόρνερ του Καραχάλιου και γκολ του Κωνσταντόπουλου, που διαμόρφωσε το τελικό σκορ.
Μοναδικό αξιοσημείωτο στοιχείο ανάμεσα στη μετριότητα της υπόλοιπης διάρκειας του ημιχρόνου, αποτέλεσε το φάουλ του Λιόλιου στο 65΄, το οποίο απομάκρυνε δύσκολα σε κόρνερ ο Μπαϊράμι.
  «Να τελειώσουμε με ψηλά το κεφάλι και το λόγο τον έχει στη συνέχεια η διοίκηση»
Χωρίς όρεξη για  πολλές κουβέντες όσοι παραβρέθηκαν στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το παιχνίδι, με τον τεχνικό του Συλλόγου του Ναυπλίου Νίκο Χορμή, να στέκεται κυρίως στη λανθασμένη προσωπική του εκτίμηση γύρω από τον πρωταθλητή του ομίλου, που θεωρούσε ότι θα είναι η Καλαμάτα… «Πίστευα ότι η Καλαμάτα θα κόψει το νήμα, θεωρώντας ότι είχε μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Δεν ξέρω τι έγινε στη συνέχεια και η Ερμιόνη την προσπέρασε, όμως μπορώ να πω πως είναι μεγάλο σωματείο με δυναμική και προοπτική. Όσον αφορά το σημερινό ματς, αξίζουν συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες, ειδικότερα θέλω να σταθώ στους παίκτες μου, που καταβάλουν μεγάλο προσπάθεια. Δυστυχώς και σήμερα πληρώσαμε το πρόβλημα στις στημένες φάσεις».
Από την πλευρά του ο τεχνικός της Μαύρης Θύελλας Μίλτος Γκόφας επισήμανε… «Παλέψαμε κόντρα σε μια ομάδα που μολονότι υποβιβασμένη, παρουσιάστηκε και έδειξε πραγματική ομάδα. Για μας στόχος ήταν να καθαρίσουμε το ματς νωρίς και να χρησιμοποιήσουμε κάποια παιδιά, όπως ο Κουντάνης, ο Κωνσταντακόπουλος, ο Βασιλόπουλος και ο Κακαλής. Θα επιδιώξουμε να κάνουμε το ίδιο και στο τελευταίο παιχνίδι και να τελειώσουμε το πρωτάθλημα με ψηλά το κεφάλι. Στη συνέχεια ο λόγος θα περάσει στη διοίκηση, που θα διαμορφώσει τις συνθήκες για την επόμενη μέρα. Πρέπει να πω ότι και εγώ πίστεψα κάποια στιγμή πως θα τερματίσουμε πρώτοι, όμως δυστυχώς δεν τα καταφέραμε και ρόλο σ’ αυτό έπαιξαν πολλοί παράγοντες».
Κλείνοντας εκ μέρους των ποδοσφαιριστών του Παναυπλιακού ο Ηλίας Γκολέμης είπε… «Σήμερα κερδίσαμε εμπειρίες από το παιχνίδι. Να πω και εγώ ότι η Καλαμάτα δεν αξίζει να παίζει σ’ αυτές τις κατηγορίες», ενώ από την πλευρά του ο νεαρός μέσος Βασίλης Κακαλής, που αγωνίστηκε πρώτη φορά στο πρωτάθλημα, τόνισε: «Πήραμε αυτό που αξίζαμε από το σημερινό ματς, θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να διεκδικήσουμε και στο τελευταίο παιχνίδι τους τρεις βαθμούς».
~*  Γ΄  ΕΘΝΙΚΗ-4ος ΟΜΙΛΟΣ
Τα χθεσινά αποτελέσματα
Κόρινθος - ΠΦΟ Πανόπουλου 3-1
ΠΑΟ Βάρδας - Εθνικός Σαγέικων 1-0
Άρης Αιτωλικού - Ατρόμητος Αχαΐας 0-5
Καλαμάτα - Πανναυπλιακός 2-0
Παναργειακός - Παναρκαδικός 1-1
Α.Ε. Ερμιονίδας - Α.Ε. Μεσολογγίου 3-2
Αχαϊκή - Μεσσηνιακός 4-0
Α.Ε. Καραϊσκάκης - Δόξα Ν. Μανωλάδας 2-0
 ~** Η Βαθμολογία
1    Ερμιονίδας ΑΕ 54-20   71
-------------------------
2    Παναργειακός 46-24   62
3    Καλαμάτα 47-20   58
4    Καραϊσκάκης ΑΕ    40-28   56
5    Δόξα Ν. Μανωλάδας    36-30   49
6    Αχαϊκή   34-25   46
7    Παναρκαδικός 30-22   45
8    Κόρινθος 35-23   44
------------------------------
9    Παμβουπρασιακός  25-22   43
10  Ατρόμητος Αχαΐας  41-29   42
11  Μεσολογγίου ΑΕ    41-36   39
12  Μεσσηνιακός  34-40   36
13  Πανναυπλιακός 2011/Έν. Μιδέας     22-45   21
14  ΠΦΟ Πανοπούλου  17-65   14
15  Άρης Αιτωλικού    17-53   13
16  Εθνικός Σαγέικων  16-53   13
  ~*  H επόμενη και τελευταία αγωνιστική
Τετάρτη, 21/5

Παμβουπρασιακός-Κόρινθος
ΠΦΟ Πανοπούλου-Άρης Αιτωλικού
Εθνικός Σαγέικων- Καλαμάτα
Ατρόμητος Αχαΐας-Παναργειακός
Πανναυπλιακός 2011/Έν. Μιδέας-Ερμιονίδας ΑΕ
Παναρκαδικός-Αχαϊκή
Μεσολογγίου ΑΕ-Καραϊσκάκης ΑΕ
Μεσσηνιακός-Δόξα Ν. Μανωλάδας
 Του Νίκου Μπαλόπουλου

***  ΣΕΒΙΛΛΗ -ΜΠΕΝΦΙΚΑ κ.α. 0-0 , παράταση  0-0 , στα  πέναλτι  4-2  για  την Σεβίλλη !

~*   Τορίνο, Ιταλία
~ Η Σεβίλη κατέκτησε το Europa League επικρατώντας 4-2 της Μπενφίκα σ΄έναν συναρπαστικό τελικό που κρίθηκε στα πέναλτι. Το ματς έγινε στο «Στάδιο Γιουβέντους» στο Τορίνο και δεν σημειώθηκε γκολ σε 120 λεπτά παιχνιδιού. Στη διαδικασία των πέναλτι ο Μπέτο απέκρουσε δύο εκτελέσεις και οδήγησε την ομάδα του Ουνάι Έμερι στην κατάκτηση του τροπαίου για τρίτη φορά στην ιστορία της.
Μπενφίκα... ποτέ! Η Σεβίλη πήρε το Europa League στα πέναλτι...
~*  Η σειρά των πέναλτι:ΜΠΕΝΦΙΚΑ - ΣΕΒΙΛΗΛίμα 1-0
1-1 Μπάκα
Καρντόσο (Απόκρουση)
1-2 Μπιά
Ροντρίγκο (Απόκρουση)
1-3 Κόκε
Λουϊζάο 2-3
2-4 Γκαμέιρο
~* Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)
Κίτρινες: Κόκε - Σικέιρα, Αντρέ Αλμέιδα
ΣΕΒΙΛΗ (Ουνάι Εμερι): Μπέτο, Κόκε, Παρέχα, Φάσιο, Μορένο, Μπιά, Καρίσο, Ρέγες (78΄ Μαρίν, 104΄ Γκαμέιρο), Ράκιτιτς, Βιτόλο (110΄ Φιγκέιρας), Μπάκα.
ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Ζόρζε Ζεσούς): Ομπλακ, Μάξι Περέιρα, Λουϊζάο, Γκαράι, Σικέιρα (99΄ Καρντόσο), Ρούμπεν Αμορίμ, Αντρέ Γκόμες, Γκαϊτάν (119΄ Καβαλέιρο), Σουλεϊμάνι (25΄ Αντρέ Αλμέιδα), Λίμα, Ροντρίγκο.

***  Mία... διαφορετική χρονιά περιμένει τον Παναθηναϊκό
Mία... διαφορετική χρονιά περιμένει τον Παναθηναϊκό
  (Φωτογραφία:  Intime )
Η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος αλλά και του εισιτηρίου για τα προκριματικά του Champions League επαναπροσδιορίζει τα πλάνα του Παναθηναϊκού, που πλέον ξεκινά τον σχεδιασμό για μία χρονιά με πολύ διαφορετικές απαιτήσεις αλλά και υποχρεώσεις.
~ Οι «πράσινοι» αρχικά θα πρέπει να κλείσουν κάποιες εκκρεμότητες, όπως ή η παραμονή των Αμπέντ και Σίλντενφελντ, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να βρουν παίκτες που θα πλαισιώσουν τον υπάρχοντα κορμό στο ραντεβού της 28ης Ιουνίου για την προετοιμασία της νέας αγωνιστικής περιόδου.
~* Σε ότι αφορά την υπόθεση του Αλγερινού Αμπέντ υπάρχει αισιοδοξία πως θα έχει αίσιο τέλος, είτε με την επέκταση του δανεισμού του κάτι που προσπαθεί ο Παναθηναϊκός, είτε στη χειρότερη περίπτωση με ελεύθερη μεταγραφή.
- Για τον Σίλντενφελντ, τις  επόμενες ημέρες αναμένεται  στην Αθήνα ο μάνατζερ του Κροάτη για να συζητήσει με τον Νταμπίζα το ενδεχόμενο παραμονής του πελάτη του.
- Σε ό,τι αφορά στους μεταγραφικούς στόχους ένας δεξιός μπακ, ένας στόπερ και ένας χαφ είναι τα ζητούμενα, ενώ υπάρχει και η περίπτωση του Γιώργου Καραγκούνη, με τον οποίο θα υπάρξει επαφή για το αν θα επιστρέψει στον Παναθηναϊκό, για να κλείσει την καριέρα του.
Όλα αυτά πρέπει να γίνουν έως την πρώτη συγκέντρωση της νέας περιόδου που θα διεξαχθεί στις 28 Ιουνίου.
~* Οι παίκτες του Παναθηναϊκού θα πραγματοποιήσουν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους από τις 3  έως τις 13 Ιουλίου στην Πολωνία.
~ Στη συνέχεια θα επιστρέψουν στην Ελλάδα και στις 29/30 Ιουλίου θα δώσουν τον πρώτο αγώνα για τα προκριματικά του Champions League με τη ρεβάνς να είναι στις 5/6 Αυγούστου.
~ Σε περίπτωση πρόκρισης από τον Γ' προκριματικό ο Παναθηναϊκός θα παίξει στα πλέι οφ του Champions League δίνοντας το πρώτο του παιχνίδι στις 19 ή 20 Αυγούστου και την ρεβάνς στις 26 ή 27 Αυγούστου.
~ Αν ο Παναθηναϊκός αποκλειστεί και πάει στα πλέι οφ του Europa League τότε θα δώσει το πρώτο του παιχνίδι στις 21 Αυγούστου και την ρεβάνς στις 28 Αυγούστου.   Newsroom ΔΟΛ
 

***  Το πρόγραμμα των δεύτερων αγώνων (15/5) της ημιτελικής φάσης των πλέι οφ στην Α1 Ανδρών έχει ως εξής:

ΠΛΕΙ ΟΦ – ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ
2οι Αγώνες (15/5/2014)


ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ (Κομισάριοι)

ΟΑΚΑ 19:30 Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ Καρακατσούνης-Πουρσανίδης Γ-Δεσλής (Μαυρουδής)
ΣΕΦ 21:30 Ολυμπιακός-Πανιώνιος Τανατζής-Παπαπέτρου-Ταβουλαρέας (Ντίνος)
~ Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα στην ημιτελική φάση των πλέι οφ στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ έχουν ως εξής:
1οι Αγ. (13/5) 2οι Αγ. (15/5) 3οι Αγ. (19/5) 4οι Αγ. (21/5)* 5οι Αγ. (23/5)*
Ολυμπιακός-Πανιώνιος 78-43 - - - - (1-0)
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 89-83 - - - - (1-0)

Τα  δεκάλεπτα του 1ου αγώνα ΠΑΟ -ΠΑΟΚ : 21-31 , (45-49) , 65-66 , 89-85 .- ^
Live: Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (19:30)
***  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης 83-77,(31-37).-^ 
Τα  δεκάλεπτα : 15-18 , (31-37) ,  56-53 , 83-77 ,.-
*Οι δώδεκα του Παναθηναϊκού  : Χαραλαμπόπουλος, Μπράμος, Κάρι, Φώτσης, Ούκιτς, Λάσμε, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης, Γκιστ, Παππάς, Γιάνκοβιτς και Ματσιούλις .-
~ Ένας μυικός σπασμός στη μέση κρατά τον Ζακ Ράιτ εκτός δωδεκάδας στη σημερινή αναμέτρηση
  *  ΠΑΟΚ  :   Κούπερ, Χαραλαμπίδης, Τσόχλας, Βουτσίτσεβιτς, Τσαϊρέλης, Δέδας, Μαργαρίτης, Καλλές, Μπόγρης, Κασελάκης και Λιάπης .-

Τα  δεκάλεπτα του 1ου αγώνα ΟΣΦΠ -ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ :  21-15, 43-29, 60-35, 78-43 .-^
Live: Ολυμπιακός - Πανιώνιος (21:30)
*** ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς- ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 84-58,(47-33) .-^
  Τα  δεκάλεπτα  : 28-21 , (47-33) , 66-43 ,
  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ  , Σερμαντίνι , Ντάνστον , Σπανούλης , Περπέρογλου , Παπαπέτρου , Σλούκας , Κόλινς , Σίμονς, Λοτζέσκι , Πρίντεζης, Μάντζαρης.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): ΜακΚόλουμ  , Ντούβνιακ, Κάρτερ, Μίλμπουρν, Αθανασούλας, Μπατής, Σκορδίλης, Λάνγκφορντ , Μίτσελ, Σίμτσακ , Κυρίτσης, Σαλούστρος.

***  Ο Θοδωρής Ζαγοράκης στην Καλαμάτα, στις ευρωεκλογές και στο «Θάρρος»…         
    
Της Χριστίνας Ελευθεράκη
 «ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΟΛΛΗΣΕΙ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΥΕΛΛΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΟ»!
  Ο Θοδωρής Ζαγοράκης στην Καλαμάτα, στις ευρωεκλογές και στο «Θάρρος»…

Στο μυαλό όλων ο Θοδωρής Ζαγοράκης θα είναι πάντα ο αρχηγός της εθνικής μας ομάδας στην επική κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2004 στην Πορτογαλία, τα τελευταία χρόνια έχει συνδέσει τ’ όνομά του με τα διοικητικά του ΠΑΟΚ, ενώ πλέον διεκδικεί έναν εντελώς νέο ρόλο, αυτό του ευρωβουλευτή, καθώς θα είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της 25ης Μαΐου. Με αφορμή τον χθεσινό αγώνα του δικεφάλου του Βορρά στην Τρίπολη με τον Αστέρα για τα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας ο κ. Ζαγοράκης βρέθηκε στην Καλαμάτα και το Θάρρος» δεν έχασε την ευκαιρία για μια σύντομη συζήτηση, περί πoλιτικής και ποδοσφαίρου... Τον συναντήσαμε σε κεντρικό καφέ, έχοντας στο πλευρό του τον Καλαματιανό προπονητή και παλαίμαχο αμυντικό του ΠΑΟΚ και της Μαύρης Θύελλας, Αντώνη Μαυρέα και περιστοιχισμένο από ντόπιους πολιτικούς και υποψηφίους στις προσεχείς αυτοδιοικητικές και ευρωβουλευτικές εκλογές.
-Η πρώτη ερώτηση δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από το πώς προέκυψε η ενασχόλησή του με την πολιτική:
«Ήταν δύσκολη απόφαση, αλλά όταν δέχθηκα την τιμητική πρόταση από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και συζητώντας με δικούς μου ανθρώπους και με την οικογένεια, θεώρησα ότι είμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση σαν χώρα και δεν πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη. Του είπα ότι μπορούμε και θέλουμε όλοι να βοηθήσουμε όσο μπορούμε για να φύγουμε από αυτό το αδιέξοδο που επικρατεί. Είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι στα παιδιά μας και τις νέες γενιές».
  -Για το αν το όνομα Ζαγοράκης και η αναγνωρισιμότητά του επιστρατεύθηκε για να συγκεντρώσει …ψήφους:
«Από τη φύση μου δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Όταν ξεκινάω και θέλω να κάνω κάτι, θέλω να προσφέρω, αλλιώς κάθομαι σπίτι μου και δεν ασχολούμαι με τα κοινά και την πολιτική. Όπως επίσης δεν το παίζω …έξυπνος για πράγματα που δεν ξέρω. Ήμουν ξεκάθαρος από την αρχή ότι δεν θ’ ασχοληθώ με την οικονομία της χώρας, την υγεία ή οτιδήποτε άλλο δε γνωρίζω, αλλά ό,τι έχει να κάνει με τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τη νεολαία, την ανάπτυξη, τις υποδομές, τον τουρισμό, νομίζω ότι υπάρχει πεδίο να δράσω και εμπειρικά και βλέποντας και βελτιώνοντας κάποια πράγματα».
-Η …μπάλα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που ταλανίζεται από παθογένειες σε όλα τα επίπεδα και διαρκείς αμφισβητήσεις:
  «Χρειάζεται να γίνουν πολλά για να επανέλθει η αξιοπιστία στο ποδόσφαιρο και πιστεύω ότι τα πράγματα θα στρώσουν. Επιβάλλεται, γιατί έχουμε ανάγκη τον αθλητισμό, έχουμε ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο να πηγαίνει ψηλά και είναι ενθαρρυντικό ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο δεν είναι άσχημη η πορεία των ομάδων. Αυτή την περίοδο είμαστε σε μια μέτρια κατάσταση, θα έλεγα ότι ψαχνόμαστε επειδή έχει μπει το ελληνικό στοιχείο και οι νεαροί παίκτες παίρνουν περισσότερες ευκαιρίες απ’ ότι έπαιρναν τα προηγούμενα χρόνια. Το ταλέντο είναι άφθονο, δουλεύεται σωστά και αποδίδει και μπορεί να απελευθερώσει τις ομάδες από το οικονομικό και τις αλόγιστες μετεγγραφές.
Από εκεί και πέρα πρέπει όλοι οι φορείς να καθίσουν κάτω –πραγματικά όμως όχι στα λόγια- ν’ αναλάβουν ευθύνες κάποιοι οι οποίοι διαχειρίζονται όλο αυτό το κομμάτι και να προχωρήσουμε. Δε γίνεται αλλιώς. Πρέπει να έρθει κάποιος που μπορεί να το κάνει.
Ο αθλητισμός γενικότερα είναι κάτι που μπορεί να σε ενώσει κι εμείς που το έχουμε απαξιωμένο δε νομίζω ότι ωφέλησε κανένα…
Γενικά σαν χώρα υπάρχει μια αστάθεια σε πάρα πολλά πράγματα. Το θέμα είναι να ξεκινήσουμε από τώρα και να δημιουργήσουμε πράγματα. Κάποια στιγμή πρέπει να μπει το μαχαίρι στο κόκαλο σε όλα τα επίπεδα».
-Για την εθνική ομάδα:
«Είναι σε καλό επίπεδο. Από τη στιγμή που συμμετάσχει σε όλες τις τελικές φάσεις –εκτός από μια – είναι τεράστια επιτυχία. Ο πρωταρχικός στόχος και η μεγαλύτερη επιτυχία είναι η πρόκριση στα τελικά του παγκοσμίου κυπέλλου της Βραζιλίας, ακόμα κι αν δεν καταφέρει να περάσει από τη φάση των ομίλων. Έχει όμως όλες τις δυνατότητες να πάει πιο μακριά. Έχει ένα στυλ παιχνιδιού, τα παιδιά που είναι εκεί, ο προπονητής, όλο το τιμ, ξέρουν καλύτερα απ’ όλους μας πώς να διαχειριστούν μια κατάσταση και αυτοί θέλουν περισσότερο από εμάς να πετύχουν... Εμείς πρέπει να δώσουμε ώθηση, όσο μπορούμε ο καθένας για να επιτευχθεί ο στόχος. Το ίδιο γινόταν και το 2004, όταν κανείς δεν πίστευε ότι η ομάδα θα κάνει αυτό που έκανε...».
  -Με άποψη και για το μεσσηνιακό ποδόσφαιρο ο κ. Ζαγοράκης:
  «Μου αρέσει να βλέπω και να παρακολουθώ μικρότερες κατηγορίες. Η Καλαμάτα είναι από τις μετρημένες στα δάχτυλα πόλεις που αγαπούν το ποδόσφαιρο και την τοπική ομάδα. Κάποια στιγμή πρέπει να βοηθήσουν όλοι ώστε να ξεκολλήσει το …καράβι από τον πάτο. Τα πράγματα δεν είναι μόνο το χρήμα. Αν κάνεις σωστή δουλειά και οργανώσεις τις υποδομές, ό,τι έχει να κάνει με μια ομάδα -και δόξα τω Θεό υπάρχει άφθονο ταλέντο σε όλη την Ελλάδα- στο άμεσο μέλλον θα έχει αποτέλεσμα και προοπτική.
Κάτι τέτοιο πρέπει να γίνει κάποια στιγμή και στην Καλαμάτα, γιατί η Μαύρη Θύελλα είναι από τις ομάδες που τις αγαπάει η Ελλάδα, έχει κόσμο και πρέπει να βρεθούν οι κατάλληλοι άνθρωποι για να το αναπτύξουν, να το …εκτοξεύσουν αυτό».
 
***

***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:
 http://www.youtube.com/stamos01 ,      3321   video.-         http://www.youtube.com/stamatios01 , = 1804   video .-   http://www.youtube.com/vlasiskal , =      1789  video.-  Σύνολον                                                     6914 βίντεο   .-

 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home , 2489    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  ,  https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,  269  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,

 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    567 –

~  https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-  135.

 ~** www.mykonoslivetv.com   = ΜΥΚΟΝΟΣ TV   ,

***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΜΑΪΟΥ 2014 : 

~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/05/01-2014.html , Πρωτομαγιά 01 Μαΐου 2014 Άρωμα όμορφης Ελλάδας , .-               
~    www.aroma-elladas.gr  ,                              
~  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/02-2014.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Παρασκευή 02 Μαΐου 2014 , Άρωμα  ενημέρωσης για  όλους  μας , . 
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/05/03-2014.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Σάββατο 03 Μαΐου 2014 .-                                                                                                              
 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/05/03-2014.html  , Άρωμα ενημέρωσης Σαββάτου 03 Μαϊου 2014 .-                                                                ~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/05/18052014.html , Ανακήρυξης Υποψηφίων Δήμων Ν. Μεσσηνίας  για  εκλογές  18/05/2014 , Σάββατο, 3 Μαΐου 2014 .-                                                                             
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/05/03-05-2014.html , ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ  ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ  , Κυριακή 04 Μαΐου  2014 .-   
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/04-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 04 Μαΐου 2014.-                       
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/05/05-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 05 Μαΐου 2014 .-                                                                             
~    http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/05/18-25-2014.html , Συνδυασμοί και  υποψήφιοι για την Περιφέρεια  Πελοπονήσσου στις  εκλογές  18  και  25  Μαϊου  2014  , Δευτέρα  05 Μαΐου  2014 .
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/05/18-25-2014-18-25-2014-05-2014-83.html  , ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ  ΕΚΛΟΓΕΣ 18 και  25/05 Συνδυασμοί  και όλοι οι υποψήφιοι Ν. Μεσσηνίας  2014 , ΤΡΙΤΗ  06  ΜΑΪΟΥ  2014.-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/05/06-2014.html  , Το    αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη 06 Μαϊου 2014   .- 
~  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/05/blog-post.html  , ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΙ  ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ  ΚΩΝΣ/ΛΕΩΣ διατελέσαντες από  ιδρύσεως Οικ. Πατριαρχείου . Τρίτη  6/5/2014 .-
~  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/05/07-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 07 Μαΐου 2014  .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/05/08-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 08 Μαΐου 2014.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/05/09-2014.html , ΚΑΒΑΦΗΣ ,  Άρωμα  Επιλογών  Παρασκευή 09 Μαΐου  2014 .-                                                       
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/05/09-2014.html , Ενημέρωση - η εφημερίδα μας , Παρασκευή 09 Μαΐου 2014.-         
~    http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/05/09-2014.html , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  09  Μαϊου  2014  .-  
~   http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/05/10.html  , Άρωμα ειδήσεων και ενημέρωσης Σάββατο 10 Μαΐου 2014 .-    http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/05/blog-post.html , Άρωμα Κυριακάτικης ενημέρωσης με ειδήσεις, Κυριακή 11  Μαΐου  2014 ,      
~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/05/12-2014.html , Άρωμα ειδήσεων στην ενημέρωση της Δευτέρας 12 Μαΐου 2014  .-                     
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/05/13-2014.html , Άρωμα ειδήσεων  και  ενημέρωσης Τρίτη  13  Μαΐου  2014  .- 
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/13-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 13 Μαΐου 2014 .-          
  ~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/05/14-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης ειδήσεων Τετάρτη 14 Μαΐου 2014 .-                                                   
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/05/blog-post.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 14 Μαΐου 2014  .- 
 http://snsarfara.blogspot.gr/2014/05/stamatios-n.html ,   Αυτογραφία 15/05/2014                                          
~  http://snsarfara.blogspot.gr/2014/05/15-2014.html ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  15  Μαΐου  2014 .-  
~

Δεν υπάρχουν σχόλια: