ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Η Εφημερίδα μας Σάββατο 20-12-2014 Ενημέρωση

Η  Εφημερίδα  μας  Σάββατο  20-12-2014 Ενημέρωση   :
ΟΜΟΡΦΕΣ  ΓΙΟΡΤΙΝΕΣ  ΗΜΕΡΕΣ  για  όλους  μας !
ΜΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ  ΕΝΑ ΚΑΛΟ Σ/Κ !

ΚΑΛΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ !
***  Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !

*** Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Καλαμάτα 

Η πλατεία Βασιλέως Γεωργίου Β' αποτελεί, όπως είναι φυσικό, το επίκεντρο των εκδηλώσεων που διοργανώνουν φέτος ο Δήμος Καλαμάτας και η Κοινωφελής Επιχείρηση "Φάρις", εν όψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Χθες το πρωί μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς από το 8ο και το 21ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας διοργάνωσαν φιλανθρωπική αγορά δώρων. Βεβαίως, οι εκδηλώσεις δεν έχουν τελειωμό. Χθες το βράδυ, στον ίδιο χώρο, το σύνολο Jazzsteps του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας (επιμέλεια - διδασκαλία Σύλβιος Σύρρος) έπαιξε jazz standards από την εποχή του swing και του mainstream. Σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι συναυλία θα δώσει το Σύνολο των Πνευστών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας. Από την άλλη πλευρά, η Μικρή Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας (διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρης, προετοιμασία εγχόρδων Σοφία Ευκλείδου) και η Μικρή Χορωδία θα δώσουν συναυλία, ενώ θα παρουσιασθεί και το παραμύθι μετά μουσικής «Έρχεται το έλκηθρο» με τα Τμήματα Μουσικής Προπαιδείας (διδασκαλία - διεύθυνση Λένας Αγγελέτου) στο Πνευματικό Κέντρο, το απόγευμα στις 6.00 με ελεύθερη είσοδο. Επίσης, το σύνολο εγχόρδων “flex” (επιμέλεια - διδασκαλία Ηλέκτρας Βεζύρογλου), καθώς και το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο «Μελίφωνον» του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας (διδασκαλία - διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρης), θα δώσουν συναυλία στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου στις 21.00. Τέλος, διπλή πανηγυρική χριστουγεννιάτικη γιορτή θα γίνει την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο, με ελεύθερη είσοδο. Α.Π. 

***  Τι μπορείτε να κάνετε για να σβήσετε τα ίχνη σας στα Social Media και τι να μην κάνετε στο Facebook         
    
Το Facebook, πρωτίστως, αλλά και τα υπόλοιπα δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) αποτελούν πλέον βασικό κομμάτι της καθημερινότητας μας.
Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, σχεδόν το 50% της κίνησης δεδομένων στα smartphones αφορά το Facebook και γενικότερα οι έρευνες δείχνουν ότι δεν περνά ημέρα που η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων να μην κάνει κάτι στα social media. Από ένα απλό like ή ένα tweet μέχρι τη δημοσίευση προσωπικών φωτογραφιών και video στο Facebook και στο Instagram. Τι γίνεται, όμως, σε περίπτωση που αποφασίσουμε ότι δεν θέλουμε να είναι online τόσα πολλά προσωπικά δεδομένα; Τότε, τα πράγματα αρχίζουν και σοβαρεύουν και χρειάζεται αρκετή προσπάθειά και χρόνος προκειμένου αν σβήσουμε τα ίχνη που αφήνει πίσω του το ψηφιακό αποτύπωμα που έχει ο καθένας από εμάς που χρησιμοποιεί τα social media.
Πλήρης διαγραφή
Ας ξεκινήσουμε από όσους αποφασίζουν να διακόψουν εντελώς τη σχέση τους με τα social media. Δεν είναι και πολλοί αυτοί, όπως έχει αποδειχθεί, αλλά όσοι το τολμήσουν θα πρέπει να προετοιμαστούν για το ότι πρακτικώς είναι πολύ δύσκολο να διαγράψουν όλα τα ψηφιακά ίχνη τους.
Ένα θετικό είναι ότι υπάρχει μία ιστοσελίδα από την οποία μπορούν να ξεκινήσουν. Πρόκειται για το www.justdelete.me , ένας online κατάλογος με απευθείας διευθύνσεις για τη διαγραφή των λογαριασμών μας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και σε διάφορες online υπηρεσίες. H λίστα είναι άκρως εντυπωσιακή, ενώ να σημειωθεί το γεγονός ότι υπάρχουν ουκ ολίγες υπηρεσίες όπου, όπως αναφέρεται, είναι αδύνατη η πλήρης διαγραφή του λογαριασμού μας!
Αντίστοιχες υπηρεσίες προσφέρει και το AccountKiller
Όσον αφορά το Facebook, η κατάσταση είναι λίγο ιδιόμορφη. Το Facebook επιτρέπει την πλήρη διαγραφή του λογαριασμού μας και όλων των δεδομένων που έχουμε «ανεβάσει», επιτρέποντας μάλιστα και πριν προχωρήσουμε στην οριστική διαγραφή, να «κατεβάσουμε» τα δεδομένα (π.χ. φωτογραφίες) στον υπολογιστή μας. Επίσης, επιτρέπει να απενεργοποιήσουμε και προσωρινά τον λογαριασμό μας, σε περίπτωση που θέλουμε να κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα από το συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Όμως, δεν μπορούμε να διαγράψουμε τις φωτογραφίες, τα video ή τις αναφορές σε εμάς που έχουν γίνει από άλλους χρήστες. Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι κάποια ίχνη θα συνεχίσουν να υπάρχουν.
Στο Twitter είναι εφικτή η διαγραφή του λογαριασμού μας αλλά όχι και των tweets που έχουμε κάνει, καθώς το Twitter αρχειοθετεί όλα τα tweets και, μάλιστα, αυτό το κάνει σε συνεργασία με την περίφημη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου. Βέβαια, στο Twitter μπορούμε να διαγράψουμε ή να επεξεργαστούμε ένα tweet που έχουμε κάνει, αλλά όλες οι εκδόσεις αποθηκεύονται κάπου και υπάρχουν. Κατά πόσο είναι εύκολα προσβάσιμες από τον οποιοδήποτε είναι κάτι που δεν έχει πλήρως διευκρινιστεί αυτή τη στιγμή.
Σημειωτέον πως τα περισσότερα social media επιτρέπουν την απενεργοποίηση –αντί της διαγραφής- ενός λογαριασμού, υποστηρίζοντας ότι δίνουν μία δεύτερη ευκαιρία στον χρήστη εφόσον αλλάξει γνώμη.
Σκέψου πριν «ποστάρεις»
Σε περίπτωση που δεν θέλετε να διαγράψετε τα πάντα αλλά μόνο συγκεκριμένες δημοσιεύσεις, τότε είναι απαραίτητο να το κάνετε χειροκίνητα, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να οπλιστείτε με αρκετή υπομονή.
Τουλάχιστον, τα social media σου δίνουν πλέον τη δυνατότητα να επεξεργαστείς ή να διαγράψεις κάποια προηγούμενη δημοσίευση σου, γλυτώνοντας έτσι πολλούς από εμάς από δυσάρεστες και περίπλοκες καταστάσεις.
Όμως, αυτό που θα πρέπει να επισημανθεί είναι ότι η χρήση των social media χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, προκειμένου να προστατεύονται όσο το δυνατόν καλύτερα τα προσωπικά δεδομένα μας.
Γενικώς, υπάρχει μία άποψη ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αν δημοσιεύσω κάτι για το οποίο δεν ντρέπομαι, όμως, αυτό δεν είναι ακριβώς έτσι. Πολύ απλά γιατί κανείς μας δεν ξέρει αν αυτό το post ή το tweet θα είναι κάτι επιλήψιμο για τον ίδιο μετά από 10-15 χρόνια. Και στον ψηφιακό κόσμο, όπου τα πάντα αποθηκεύονται και ισχύει το scripta manent, το συγκεκριμένο θέμα χρήζει προσοχής.
Κάτι που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής είναι ότι ειδικά στο Facebook θα πρέπει να αποφεύγουμε να κάνουμε ορατές στο δημόσιο προφίλ μας προσωπικά δεδομένα. Είναι πολύ συχνό το φαινόμενο να βλέπεις στο δημόσιο προφίλ που είναι προσβάσιμο από όλους τους χρήστες του Facebook, φωτογραφίες ή προσωπικά στοιχεία του εκάστοτε χρήστη. Πολύ απλά, γιατί ο τελευταίος δεν έχει επισκεφθεί τον ειδικό χώρο των ρυθμίσεων που έχει το Facebook ώστε τουλάχιστον τα προσωπικά του στοιχεία να είναι ορατά μόνο στους φίλους του με τους οποίους έχει συνδεθεί.
Ένα άλλο τεράστιο ζήτημα είναι οι δημοσιεύσεις που περιλαμβάνουν εμάς αλλά δεν έχουν γίνει από εμάς. Και το ανάποδο. Επίσης, είναι συχνό το φαινόμενο ένας φίλος να «ποστάρει» μία φωτό μαζί μας, χωρίς να έχει ζητήσει την άδεια μας. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν είναι και τόσο πρόβλημα η συγκεκριμένη ενέργεια, αλλά ποτέ δεν ξέρεις και γενικώς είναι σωστό να ζητάμε την άδεια των χρηστών, τους οποίους προσθέτουμε με ετικέτα (tag) στο χρονολόγιο μας στο Facebook.
Γενικότερα, η συμβουλή, σύμφωνα τουλάχιστον με τους Αμερικάνους, είναι απλή: σκέψου πριν «ποστάρεις» αν αυτή η φωτογραφία, το video ή την ατάκα θα την έδειχνες ή την έλεγες στη ...γιαγιά σου.
Του Δημήτρη Μαλλά  http://www.newsbomb.gr .-

*** Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος         

Διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος θα σημειωθούν αύριο Κυριακή, λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών του ΔΕΔΔΗΕ, από τις 08.00 το πρωί έως τις 3.00 μετά το μεσημέρι, στις περιοχές Μπουρνιά – Πίστα Καρτ – Βιολογικός – Λύματα – Λυπασματοποιήση – ΓΟΕΒ Μπουρνιά – Αποστολάκη – Μαργέλη – Κονταξή και Γήπεδο Ασπροχώματος.
Επίσης διακοπές θα γίνουν στις περιοχές των δ.δ. Μεσοχωρίου, Πηδάσου, Κυνηγού, Χωματάδας και Καλλιθέας, τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου, από 8.30 έως 12.30. 
 
*** Αλλάζει ημέρα η Λαϊκή Αγορά στην Αγία Τριάδα         
           
Την Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η Λαϊκή Αγορά του Δυτικού Εμπορικού Κέντρου (Αγία Τριάδα), λόγω της επίσημης αργίας των Χριστουγέννων (25/12).
Επίσης, λόγω της επίσημης αργίας της Πρωτοχρονιάς (1/1/15, ημέρα Πέμπτη), η Λαϊκή Αγορά θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου, όπως ορίζει ο νόμος σε τέτοιες περιπτώσεις. 

*** Τραυματίστηκε 23χρονος μοτοσυκλετιστής (φωτογραφίες)          

   
  
Ελαφρά τραυματίστηκε χθες το πρωί, λίγα λεπτά μετά τις 10.00, ένας 23χρονος μοτοσυκλετιστής, όταν η μηχανή του συγκρούσθηκε πλάγια με αυτοκίνητο που οδηγούσε 52χρονος.
Τα δύο οχήματα κινούνταν επί της οδού Αρτέμιδος και για άγνωστο λόγο ήρθαν σε επαφή την ώρα που περνούσαν από τους φωτεινούς σηματοδότες στη γέφυρα του παλιού ΚΤΕΛ.
Από την πτώση τραυματίστηκε ο οδηγός της μηχανής και με ασθενοφόρο διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. 
*** Αποτελέσματα εκλογών της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας         

           
Κατά τη διενέργεια των εκλογών της Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου, τα αποτελέσματα, σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, είχαν ως εξής:
  Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ψήφισαν: 559, Έγκυρα: 519, Άκυρα-Λευκά: 12-28
  Έλαβαν:
ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
(74 Ψήφοι) – Έδρες: 1
Καφές Μάνος 46
Κουφόγιαννης Δημήτρης 23
Σολδάτος Άγγελος 22
Σοφιανού Πελαγία 31
Φουντουλάκης Βαρθολομαίος 24
  ΔΑΚΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
(143 Ψήφοι) – Έδρες: 2
  Αθανασόπουλος Μάριος 49
Γεωργιόπουλος Βασίλειος 72
Καραμήτσος Γεώργιος 24
Κατσούλης Κωνσταντίνος 72
Κυριαζής Δημήτριος 23
Κωστάκης Ονούφριος 26
Λιανός Παναγιώτης 11
Πεφάνης Νικόλαος 42
Σπανός Δημήτριος 17
Τσιμπίδης Χρήστος 40
  ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε.
(73 Ψήφοι) – Έδρες: 1
  Αθανασόπουλος Θεοφάνης 20
Κοντογιάννης Κωνσταντίνος 17
Κοτσοβού Ελένη 17
Μανιάτης Ιωάννης 18
Ξανθάκης Σωτήριος 56
Παπαγιανόπουλος Αντώνης 17
  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
(176 Ψήφοι) – Έδρες: 3
  Γαζούλης Πέτρος 41
Ηλιόπουλος Κωνσταντίνος 84
Κάτσος Αντώνιος 32
Κουβάτσης Θεοδόσιος 54
Κουρούπης Γεώργιος 16
Λαμπρόπουλος Γεώργιος 37
Ξεπαπαδέας Φώτιος 29
Παναγάκη Ευαγγελία 34
Παπανικολάου Πέτρος 35
Φουσέκη Ιωάννα 31
  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - ΠΑΜΕ
(53 Ψήφοι)-Έδρες: 0
  Γαϊτάνης Φώτιος 22
Γιαννόπουλος Ιωάννης 11
Δεληγιάννης Γεώργιος 18
Μπαρδαμάσκος Γεώργιος 19
Νιάρχος Αναστάσιος 21
Παπαδέας Γεώργιος 17
  Για το Εποπτικό Συμβούλιο
Ψήφισαν: 559, Έγκυρα: 519, Άκυρα-Λευκά: 12- 28
  ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
(74 Ψήφοι) – Έδρες: 1
Καλαποθαρέας Γιώργος 32
  ΔΑΚΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
(143 Ψήφοι) – Έδρες: 1
Ανδρεάκου Παναγιωτίτσα 44
Λαμπρόπουλος Αλέξανδρος 50
Ρούσσης Ραφαήλ 38
  ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε.
(73 Ψήφοι) – Έδρες: 0
Παπακώστα Παναγιώτα 14
Σικαλιάς Παναγιώτης 25
Σταματόπουλος Νικόλαος 18
  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
(176 Ψήφοι) – Έδρες: 1
Μπεσμπέα Αμαλία 63
Χρυσανθακοπούλου Βασιλική 39
  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - ΠΑΜΕ
(53 Ψήφοι) – Έδρες: 0
Λαμπρινέας Κωνσταντίνος 14

 *** Σκάφος με 200 μετανάστες εντοπίστηκε δυτικά της Πύλου  

  Ακυβέρνητο σκάφος με περίπου 200 μετανάστες εντοπίστηκε τα ξημερώματα χθες, 117 ναυτικά μίλια δυτικά νοτιοδυτικά της Πύλου, έπειτα από σήμα της ιταλικής ακτοφυλακής στο Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης (ΕΣΚΕΔ) του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου. Στο σημείο όπου βρισκόταν το σκάφος, με εντολή του ΕΣΚΕΔ, έσπευσαν πέντε παραπλέοντα πλοία, ωστόσο οι μετανάστες αρνήθηκαν να επιβιβασθούν σε κάποιο από αυτά με προορισμό την Ελλάδα. Ύστερα από διαπραγματεύσεις, το σκάφος με τους μετανάστες ρυμουλκήθηκε από φορτηγό πλοίο, με προορισμό τη Σικελία. Σύμφωνα με στοιχεία του αρχηγείου Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, το Νοέμβριο του 2014 σημειώθηκαν στη χώρα μας συνολικά 193 περιστατικά παράνομης εισόδου και εξόδου παράτυπων μεταναστών, συνελήφθησαν 3.447 αλλοδαποί και 57 διακινητές, ενώ κατασχέθηκαν 23 σκάφη και 16 οχήματα. 

*** Σε λειτουργία οι σηματοδότες Φιλελλήνων και Κρήτης 

Το κυκλοφοριακό χάος που επικρατούσε στην οδό Κρήτης, στο τμήμα από Φαρών έως Λυκούργου, αποκαταστάθηκε, έστω και έπειτα από μήνες. Κι αυτό, διότι δόθηκε σε λειτουργία η νέα φωτεινή σηματοδότηση στη διασταύρωση Φιλελλήνων και Κρήτης, αφού είχαν προηγηθεί κατάλληλες διαγραμμίσεις και τοποθέτηση κάθετης σήμανσης. Οι παρεμβάσεις αυτές, ώστε να δοθεί η δυνατότητα για στροφή αριστερά από την Κρήτης στη Φιλελλήνων και για αμφιδρόμηση της Μιαούλη, έγιναν σε εφαρμογή απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, η οποία κρίθηκε νόμιμη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και εγκρίθηκε από τη ΔΜΕΟ του υπουργείου Υποδομών. Πλέον, ένας οδηγός μπορεί να κινηθεί ως εξής: α) ευρισκόμενος στην Κρήτης με κατεύθυνση προς Φαρών, μπορεί να πάει ευθεία, δεξιά στη Μιαούλη και αριστερά στη Φιλελλήνων, β) ευρισκόμενος στην Κρήτης με κατεύθυνση προς το Πάρκο, μπορεί να κατευθυνθεί ευθεία, δεξιά στη Φιλελλήνων, όχι όμως αριστερά στη Μιαούλη, γ) ευρισκόμενος στη Φιλελλήνων με κατεύθυνση προς το λιμάνι, μπορεί να συνεχίσει ευθεία στη Μιαούλη, είτε να κάνει δεξιά ή αριστερά, δ) ευρισκόμενος στη Μιαούλη με κατεύθυνση προς βορρά, μπορεί να συνεχίσει ευθεία στη Φιλελλήνων, είτε να κάνει αριστερά ή δεξιά στην Κρήτης. - 

*** Δίωξη Ναρκωτικών: Συνεχώς επιβεβαιώνει τη χρησιμότητά της
Για άλλη μια φορά το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας απέδειξε πόση σημαντική είναι η συνέχιση ύπαρξης και λειτουργίας του. Δουλεύοντας αθόρυβα αλλά μεθοδικά, μετρά τη μία επιτυχία μετά την άλλη, ενώ τώρα βγήκε και εκτός συνόρων Μεσσηνίας, εξαρθρώνοντας μεγάλο δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών με βασική έδρα την Ηλεία. Ευτυχώς, η αναδιάρθρωση του Νίκου Δένδια, που πρόσταζε την κατάργησή του, ακυρώθηκε από την νυν πολιτική ηγεσία του Βασίλη Κικίλια. Όπως έχουμε ξαναγράψει, η αναδιάρθρωση στην Ελληνική Αστυνομία είναι άκρως απαραίτητη και πρέπει να ολοκληρωθεί. Και δεν πρέπει να είναι μόνο στο πνεύμα της «μείωσης», αλλά και της ενίσχυσης. Γνωρίζουμε καλά ότι τόσο η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας όσο και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών παράγουν μεγάλο έργο τον τελευταίο χρόνο με πολύ περιορισμένες δυνάμεις. Στις επόμενες σελίδες, μάλιστα, θα διαβάσετε ότι μόνο η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας τα τελευταία 2 χρόνια έχει οδηγήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης 500 άτομα για υποθέσεις ναρκωτικών. Πολλές δε από αυτές θέλουν δουλειά, χρόνο, σχεδιασμό και έρευνα σε πολλούς τομείς. Πράγματι σε πολλές υποθέσεις οι αστυνομικοί και των δύο υπηρεσιών ξεπερνούν τις δυνάμεις τους. Χρειάζονται, λοιπόν, ενίσχυση. Τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε μέσα και εξοπλισμό. Μπορεί να είναι δύσκολο αυτή την περίοδο κρίσης που βιώνει η Ελλάδα, όμως τα αποτελέσματα είναι μετρήσιμα και η αναβάθμισή τους δε θα ήταν σπατάλη. Έχουμε δει πάμπολλες φορές αστυνομικούς της Δίωξης και της Ασφάλειας να παραμένουν συνεχόμενα 24ωρα άγρυπνοι, για να ολοκληρώσουν, όχι μόνο μια υπόθεση, αλλά και τις υπόλοιπες υποχρεώσεις τους: να συμπληρώσουν τις γραφειοκρατικές αναφορές, να φυλάξουν κρατούμενους στα δικαστήρια που μπορεί να απολογούνται από το πρωί έως το βράδυ, χωρίς να τους αλλάξουν όταν τελειώνει η βάρδιά τους, να φυλάνε άτομα που έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, και πάρα πολλά άλλα αντικείμενα. της Βίκυς Βετουλάκη Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο «Θ» ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασίλιας Κικίλιας, είχε ανακοινώσει ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας με σημαντικό αριθμό αστυνομικών. Περιμένουμε, λοιπόν, την υλοποίηση της απόφασης, γιατί πρωτίστως αφορά στην ασφάλεια των πολιτών. - 

*** Ελλάς, τι θα γίνει, φίλε μου, μ' εμάς… 
«Λοιπόν, έλα, στη μηχανή ανέβα, πάμε Χαβάη με μία ρόδα...» λένε οι στίχοι του τραγουδιού της Άλκηστης. Τα μάθατε, λοιπόν, τα νέα; Το άκουσαν και οι τουρίστες που είχαν προγραμματίσει να έλθουν Ελλάδα εφέτος για διακοπές και τους άρεσε πολύ. Έτσι, ετοιμάζονται για την όποια άλλη επί γης Χαβάη, λόγω των πολιτικών εξελίξεων και του φόβου του Grexit, όπως λένε, οι ξένοι tour operators. Το ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων), Ανδρέας Ανδρεάδης, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας, μάλιστα, πως οι κρατήσεις από το εξωτερικό είναι μειωμένες κατά 50% σε σχέση με πέρυσι. Αναφερόμαστε στο τώρα, για να μην έχουμε παρεξηγήσεις. Μάλιστα, ο κ. Ανδρεάδης διευκρίνισε ότι «το πρόβλημα δεν είναι οι εκλογές, αφού δημοκρατία έχουμε και εκλογές γίνονται σε κάθε χώρα. Εκείνο που φοβούνται οι ξένοι είναι το Grexit, οι προκαταβολές που μπορεί να χαθούν, η πλήρης ανατροπή των συμβολαίων τους και η οικονομική ζημιά που μπορεί να προκύψει». Για να μην υπάρξει και άλλη παρεξήγηση- γιατί, δυστυχώς, από σχόλια στα social media, αλλά και τηλεφωνήματα που λαμβάνω, όταν κάποιος έχει αντιρρήσεις στα γραφόμενά μου, σκούζει και φωνάζει-, δεν κάνω σπέκουλα με προβολή στο μέλλον, για το τι θα ψηφίσει, δηλαδή, ο καθένας στις εκλογές, που φαίνεται να έρχονται με βήμα… ταχύ, την κατάσταση με τ’ όνομά της καταγράφω. Εδώ παραιτήθηκε και η... Νάντια, μη και χάσει την εκλογική αναμέτρηση. Εκείνο που, ωστόσο, δεν έχουμε πάρει χαμπάρι ως Έλληνες, είναι πως διαφορετικά βλέπουν οι ξένοι τα πράγματα και παρασάγγγας δέκα και σταθμούς επτακαίδεκα οι ιθαγενείς του τόπου τούτου. Στο μεταξύ, βγαίνει από την άλλη ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην υπουργός Οικονομικών, δηλώνοντας εμφατικά ότι «η ρευστότητα στην αγορά μειώνεται με ταχύ ρυθμό»! Τον ακούς και τρέμουν τα σαγόνια σου. Αποτέλεσμα; Σπριντάρεις στην όποια τράπεζα σου ’χει ξεμείνει κανά ευρώ, το σηκώνεις και παλιά μου τέχνη κόσκινο. Το θάβεις σε χωράφια, κήπους, ξηλώνεις πατώματα ή οτιδήποτε άλλο σου κατέβει... Και μετά, για να μπαίνεις σε κλίμα, βάζεις και βλέπεις το θρίλερ «Εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες» ή, αν θέλεις να δώσεις ένα ροκ τόνο στην υπόθεση, ακούς Βασίλη: «Ελλάς, τι θα γίνει, φίλε μου, μ’ εμάς...». Θα έγραφα τι, αλλά με κρατάει και ο νόμος περί Τύπου. - 

*** Οι… αναμονές του παρελθόντος και του μέλλοντος         
            Όποτε έχω χρόνο, παρακολουθώ με ενδιαφέρον τις φωτογραφίες που δημοσιεύονται, σε διάφορα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης και ιστοσελίδες, από την Καλαμάτα που δε θυμάμαι. Πρόσφατα, δε, είδα, μέσω της στήλης του κ. Μανιάτη στην εφημερίδα μας, πώς ήταν το οικόπεδο στη γωνία Αντωνοπούλου και Σιδηροδρομικού Σταθμού. Ένα πανέμορφο αρχοντικό σωζόταν μέχρι και οι Καλαματιανοί να μάθουμε την αξία της... αντιπαροχής και να αρχίσουμε να κατασκευάζουμε όλες εκείνες τις γκρίζες και κακόγουστες - στην πλειοψηφία τους-  πολυκατοικίες που γέμισαν την πόλη. Στη θέση πλέον του διώροφου κτηρίου βρίσκεται ένα αντιαισθητικό 4ώροφο κτήριο.
Μεγάλη απορία μου, δε, παραμένει, πώς είναι δυνατό η πόλη το 1950, περίπου, να διαθέτει μια πανέμορφη συστάδα πράσινου, πολύ φροντισμένου, στη βόρεια πλευρά της κεντρικής πλατείας, περίοδος που ψιλοκάπνιζαν ακόμη οι στάχτες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και του Εμφύλιου, και σήμερα, 60 και πλέον χρόνια μετά, η αισθητική του χώρου να έχει γίνει χειρότερη, με ένα τσιμεντένιο κατασκεύασμα να κυριαρχεί στο χώρο.
Οι παραπάνω περιοδικές σκέψεις και απορίες μού υπενθύμισαν ένα καταπληκτικό κείμενο του καθηγητή Γιώργου Γραμματικάκη για τις... αναμονές. Τα ακαλαίσθητα σίδερα που προεξέχουν από την κορυφή και τις πλευρές οικοδομών.
Στις «αναμονές», λοιπόν, γράφει ο καθηγητής, συμπυκνώνεται, με τρόπο εντυπωσιακό, η οικιστική μας πραγματικότητα. Χωρίς ελάχιστη αιδώ για την τήρηση των πολεοδομικών κανόνων, την αισθητική ή το σεβασμό του περιβάλλοντος.
Έτσι, στις πόλεις, οικοδομές κάθε είδους έχουν αλλοιώσει το τοπίο και διαψεύδουν με την ασχήμια τους τον εύκολο φραστικό μας πατριωτισμό. Ως να μην έφθανε μάλιστα αυτό, η τουριστική «ανάπτυξη», που παρουσίασε τις τελευταίες δεκαετίες μια παράλογη έξαρση, δεν υπάκουε σε κανόνες ή όρια. Ολοκλήρωσε έτσι την εικόνα ενός τόπου που είχε αφεθεί ανυπεράσπιστος στη βουλιμία και στην οικιστική εκμετάλλευση.
Υπήρχαν, όμως, πάντα και οι άλλες, πολυκαιρισμένες Αναμονές. Δε λογχίζουν αυτές τον ουρανό, αλλά την ψυχή και τα όνειρά μας. Καθώς μάλιστα τον τελευταίο καιρό η χώρα παραπαίει και οδηγείται από ταπείνωση σε ταπείνωση, οι Αναμονές ταυτίζονται με το ίδιο της το μέλλον.
Λέγεται, μάλιστα, στους κύκλους των μυημένων, ότι οι Αναμονές εκφράζουν την παράλληλη Ελλάδα: Εκείνη, δηλαδή, που όσο θυμόμαστε την ιστορία μας, έμαθε να αντιτίθεται στην Ελλάδα της ευκολίας και των κενών λόγων. Η παράλληλη Ελλάδα έχει εκπροσώπους, σπάνια όμως αποκτά εξουσία. Διαθέτει ήθος, που ωστόσο είναι δύσκολο να αποτυπωθεί σε κανόνες. Δεν ανεμίζει κομματικούς φανατισμούς, έχει όμως μια συνεχή εγρήγορση για το καλό του τόπου. Σε αυτή την προοπτική εστιάζουν οι Αναμονές της παράλληλης Ελλάδας.
Ένα είναι βέβαιο: Ότι το μέλλον δε θα μοιάζει καθόλου με το παρελθόν. Θα έχει άλλους πρωταγωνιστές κι άλλη προϊστορία. Υπάρχει, λοιπόν, η ελπίδα ότι αυτό το μέλλον θα μπορέσει να εκφράσει κάποιες από τις Αναμονές, που φωλιάζουν χρόνια τώρα στις ψυχές μας.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Άστεγος στο καταχείμωνο 
«Ένα χειμωνιάτικο πρωί έφυγα απ’ το σπίτι σαν τρελός. Ο αέρας μού τρυπούσε το κορμί και μου ζητούσε μια απόφαση ηρωική». Όχι για τον αν ψηφίσω, σε υπόθεση εργασίας, Πρόεδρο Δημοκρατίας. Μπορεί και να μην ήταν ηρωική μια τέτοια απόφαση, αλλά άκρως συμφεροντολογική. Έξωση μου έκαναν και σκέπτομαι πού θα καταλήξω, όχι μόνο γι’ απόψε, αλλά και το επόμενο διάστημα. Αποκλείοντας τα σπίτια στη δεξιά πλευρά του δρόμου ψάχνω για κάποιο χαμόσπιτο στην αριστερή, αλλά με τις κραυγές που ακούω σκιάζομαι. Καλύτερα κουκουλωμένος με το sleeping bag σε κάποιο παγκάκι με απάγκιο, ώστε να σπάζει η παγωνιά, παρά στης παλαβής. Παραβολικά, λοιπόν, και δεδομένων των πολιτικών συνθηκών και εξελίξεων που επικρατούν στη χώρα μας, καλύτερα πολιτικά άστεγος παρά στο όποιο από τα προαναφερθέντα σπίτια, με την καλή ή κακή σημασία της λέξης. Το ΠΑΣΟΚ και η Δεξιά έφεραν τον τόπο σε αυτό το χάλι και τον κατέστησαν, απούσης στην ουσία της Αριστεράς, η οποία κατατριβόταν και εξακολουθεί με τα εσωτερικά της ζητήματα και προβληματισμούς, παρία της Ευρώπης. Ακόμη δυο πορείες κάνουν στις απεργίες. Στη μία οι αμνοί και στην άλλη τα ερίφια... Μια ενωμένη εδώ και χρόνια Αριστερά θα ήταν πραγματικό ανάχωμα στα όποια σχέδια ή λάθη των κομμάτων εξουσίας και η κατάσταση δε θα είχε ξεφύγει. Τα λαμόγια που πήραν τις μίζες θα έτρεμαν και οι συνδικάλες που έπαιζαν το παιχνίδι των «λαών» τους, προσφέροντάς τους παχυλούς μισθούς και συντάξεις, υπέρ του δίκιου του εργάτη, για να τρώνε οι ίδιοι με χρυσά κουτάλια, θα ήταν στο περιθώριο σ’ ένα ευνομούμενο κράτος. Τώρα, άντε γεια... Στο μεταξύ, ο ΣΥΡΙΖΑ, που προαλείφεται να κυβερνήσει, είναι δυο κομμάτια. Αυτό του Τσίπρα, που μετά τα «φροντιστήρια» σε ΗΠΑ και Ευρώπη θέλει την Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ, και εκείνο του Λαφαζάνη που τη θέλει εκτός. Μέχρι να αποφασίσουν πώς θα πορευτούν, σε περίπτωση που κερδίσουν τις εκλογές, αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, φέξε μου και γλίστρησα. Όσον αφορά, δε, στο «Ποτάμι», που θα καταντήσει με μαθηματική ακρίβεια χείμαρρος, μια χαρά θέμα είναι για εκπομπή σαν τους «Πρωταγωνιστές», αλλά όχι και για κόμμα. Σε κώμα από εγκεφαλικό με τις μπούρδες του Θεοδωράκη καλύτερα μου κάνει. Με τούτα και μ’ εκείνα, λοιπόν, «μοναξιά μου όλα» πολιτικά. Καλύτερα άστεγος, πεινασμένος, ρακένδυτος, παρά στη «θαλπωρή» και το παραμύθι όλων όσοι προανέφερα. Ναι, αλλά δε μας προτείνεις και κάτι, θα παρατηρήσει κάποιος. Η απάντηση υπάρχει πιο πάνω στα περί μιας, ενιαίας, ομοούσιας και αδιαίρετης Αριστεράς με ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Για όσους δεν κατάλαβαν, υπάρχει το σχετικό ανέκδοτο... 

 ***  Τιμήθηκαν για πράξεις ανδραγαθίας οι αστυνομικοί από το μακελειό της Ευριπίδου         
           
Με το μετάλλιο Αστυνομικού Αριστείου Ανδραγαθίας τιμήθηκαν χθες το απόγευμα, σε μια λιτή εκδήλωση στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, οι αστυνομικοί που είχαν τραυματιστεί στη συμπλοκή με τους «ληστές με τις βαριοπούλες» της Εμπορικής Τράπεζας, στην οδό Ευριπίδου, στις 7 Μαΐου 2012. Παράλληλα, προήχθησαν κατά ένα βαθμό.
Ειδικότερα, βραβεύτηκαν από το γενικό αστυνομικό διευθυντή Πελοποννήσου, Βασίλη Γεωργακόπουλο, ο οποίος και τους συνεχάρη, οι αστυνομικοί που τραυματίστηκαν, Παναγιώτης Μανιάτης, Γιάννης Πλάγος και Παναγιώτης Καράμπελας, καθώς και ο αστυνομικός που συμμετείχε στην επιχείρηση τότε, αλλά στάθηκε πιο τυχερός από τους συναδέλφους του, Τάσος Τζαμαλής.
Έπειτα από ληστεία στην Εμπορική Τράπεζα στο κέντρο της Καλαμάτας, αστυνομικοί της Ασφάλειας εντοπίζουν υπόπτους σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην οδό Ευριπίδου. Στην προσπάθειά τους να τους ελέγξουν και ενώ βρίσκονται στο διάδρομο της πολυκατοικίας, οι δράστες μέσα από το διαμέρισμα, χωρίς κανέναν ενδοιασμό, γαζώνουν με καλάσνικοφ την πόρτα. Οι σφαίρες βρίσκουν τους αστυνομικούς, τραυματίζοντας σοβαρά τους τρεις. Επικρατεί πανδαιμόνιο, οι αστυνομικοί ανταποδίδουν τους πυροβολισμούς, αλλά οι ληστές καταφέρνουν να κατέβουν από την πολυκατοικία και με την απειλή όπλου να πάρουν αυτοκίνητο ιδιώτη και να διαφύγουν. Συλλαμβάνονται αργότερα με επιχειρήσεις της Αστυνομίας σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Ένας από τους ληστές που ήταν στο διαμέρισμα, τραυματίζεται σοβαρά και συλλαμβάνεται την ίδια στιγμή.
Από την πλευρά του, ο αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας, Διαμαντής Μητρόπουλος, εξέφρασε χθες στην ομιλία του τις εγκάρδιες ευχαριστίες και τα θερμά του συγχαρητήρια για την κοινωνική ευαισθησία και ανιδιοτελή προσφορά των αστυνομικών, υπογραμμίζοντας την αυτοθυσία τους.   Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Χριστουγεννιάτικο παζάρι από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού 

Αύριο Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού οργανώνει χριστουγεννιάτικο παζάρι στην εστία του, Πολυχάρους και Ταξιαρχών, από τις 10.00 έως τις 17.00. - 


***   Στον εισαγγελέα καλείται εντός της ημέρας ο μεσάζων της υπόθεσης Χαϊκάλη
Νέος γύρος καταθέσεων
Στον εισαγγελέα καλείται εντός της ημέρας ο μεσάζων της υπόθεσης Χαϊκάλη

Σε κατάθεση καλείται εντός της ημέρας από τον εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο ο Γιώργος Αποστολόπουλος, τον οποίο ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης κατήγγειλε ότι αποπειράθηκε να τον δωροδοκήσει.
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, εντός του Σαββατοκύριακου αναμένεται ο εισαγγελέας να καλέσει σε συμπληρωματική κατάθεση τον Παύλο Χαϊκάλη, καθώς και τον Λάκη Λαζόπουλο, ο οποίος (κατά δήλωση του κ. Χαϊκάλη) παρέλαβε το παράνομο οπτικοακουστικό υλικό από τις συναντήσεις του βουλευτή με τον καταγγελλόμενο και το επεξεργάστηκε.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι εισαγγελικές αρχές, ανάλογα με τις καταθέσεις που θα λάβουν, θα εξετάσουν κατ' αντιπαράσταση τους Χαϊκάλη - Αποστολόπουλο και Χαϊκάλη - Λαζόπουλο.     Newsroom ΔΟΛ


***  Σε περιδίνηση η πολιτική ζωή μετά τις καταγγελίες Χαϊκάλη
Πόλωση μέχρις εσχάτων
Σε περιδίνηση η πολιτική ζωή μετά τις καταγγελίες Χαϊκάλη
Σε βαθιά κρίση βυθίστηκε η πολιτική ζωή της χώρας μετά την καταγγελία του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Παύλου Χαϊκάλη, ο οποίος ισχυρίζεται ότι προσεγγίστηκε από μεσάζοντα για να τον δωροδοκήσει, προκειμένου να ψηφίσει υπέρ του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας Σταύρου Δήμα.
Ο κ. Χαϊκάλης στις καταγγελίες του ενέπλεξε τον πρωθυπουργό με αποτέλεσμα την άμεση, οργισμένη και πρωτοφανή αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος με ανακοίνωσή του γνωστοποίησε ότι θα καταθέσει μήνυση σε βάρος του βουλευτή.
Η καταγγελία έγινε το πρωί της Παρασκευής σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 από τον ηθοποιό Λάκη Λαζόπουλο. Στη συνέχεια, ο Παύλος Χαϊκάλης βγήκε στον «αέρα» της εκπομπής, για να επιβεβαιώσει τα λεγόμενα του κ. Λαζόπουλου, ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου.
Για την εμπλοκή του Λάκη Λαζόπουλου, ο Π.Χαϊκάλης εξήγησε ότι ο κ. Λαζόπουλος έχει την  τεχνική υποδομή στο στούντιο για να «καθαρίσουν» το υλικό. Επίσης είπε ότι τον γνωρίζει χρόνια και τον εμπιστεύεται. «Αν μου συμβεί τίποτα, ήθελα ο Λαζόπουλος να έχει το υλικό» είπε.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Χαϊκάλη, ο φερόμενος ως μεσάζων, Γιώργος Αποστολόπουλος –το όνομά του έγινε γνωστό στη διάρκεια της ημέρας από διαρροές κι όχι εξαρχής-, τού πρότεινε 700.000 ευρώ σε ρευστό, διακανονισμό δανείου του στην τράπεζα και συμβόλαιο με διαφημιστικές εταιρείες. Σύμφωνα με τον βουλευτή, η προσφορά ανερχόταν συνολικά σε 2-3 εκατομμύρια ευρώ.
Ο ίδιος ο Γ.Αποστολόπουλος, στέλεχος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, ο οποίος κατά πληροφορίες ήταν στο παρελθόν συνεργάτης των πρωθυπουργών Γ.Παπανδρέου και Αντ.Σαμαρά, αλλά και συνεργάτης του ίδιου του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου, αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση χαρακτηρίζοντας τις καταγγελίες Χαϊκάλη «αστυνομικό σενάριο» υποκινούμενες από δόλια κομματικά συμφέροντα. «Πρόκειται για θεατρικό αστυνομικό σενάριο με πρωταγωνιστή έναν έμπειρο κωμικό ηθοποιό και σκηνοθέτη ένα μανιώδη showman» αναφέρει σε ανακοίνωσή του.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες Χαϊκάλη, ο Γ.Αποστολόπουλος τον προσέγγισε δύο φορές, ενώ στο τρίτο ραντεβού, στο σπίτι του ηθοποιού όπου θα του έφερνε τα χρήματα -για το οποίο είχε ειδοποιηθεί και η αστυνομία- ο Αποστολόπουλος ακύρωσε τη συνάντηση.
Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν το μεσημέρι Παύλος Χαϊκάλης και Πάνος Καμμένος έκαναν γνωστό πως υπάρχει και οπτικοακουστικό ντοκουμέντο, το οποίο απέστειλαν στα πολιτικά κόμματα, στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στον πρωθυπουργό.
Βίντεο  : Συνέντευξη Πάνου Καμμένου 19/12/2014 , http://youtu.be/6Bh60hR4cGQ  .-
Όπως έγινε γνωστό αργά το απόγευμα της Παρασκευής, ο πρωθυπουργός απέστειλε το υλικό στη Δικαιοσύνη, χωρίς να λάβει γνώση του περιεχομένου, καθώς είναι προϊόν υποκλοπής.
Η καταγγελία με οσμή σκανδάλου έριξε βαριά σκιά στο πολιτικό σκηνικό και πυροδότησε αλυσιδωτές αντιδράσεις στα κόμματα.
Η κυβέρνηση μίλησε για άθλια ιστορία και ζήτησε να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, δια του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα, χαρακτήρισε την καταγγελία σοβαρή και ζήτησε πλήρη διαλεύκανση. Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε ένα βήμα παραπέρα λέγοντας ότι οι καταγγελίες Χαϊκάλη τεκμηριώνουν τη γενικευμένη αίσθηση παρεμβάσεων, πιέσεων και μεθοδεύσεων προς τους βουλευτές για την εκλογή Προέδρου.
Λάδι στη φωτιά στο ήδη οξυμμένο κλίμα έριξε η κοινή δήλωση των ανεξάρτητων βουλευτών Παραστατίδη και Βουδούρη, με την οποία άφησαν βαρύτατες υπόνοιες για τους Γρηγόρη Ψαριανό, Χρήστο Αηδόνη, Σπύρο Λυκούδη και Γιώργο Νταβρή ότι χρηματίστηκαν για να υπερψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


*** Ποτάμι: Και Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πρόωρες εκλογές
Προώρες κάλπες μέχρι την 1η Φεβρουαρίου
Ποτάμι: Και Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πρόωρες εκλογές
Πρόταση «απεμπλοκής και ευθύνης» εισηγήθηκε το Ποτάμι, εν μέσω των πολιτικών εξελίξεων. Σύμφωνα με αυτήν, ο Αλ.Τσίπρας θα πρέπει να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Στ.Δήμα και ο Αντ.Σαμαράς να προκηρύξει πρόωρες εκλογές έως την 1η Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με τον Σταύρο Θεοδωράκη, έτσι θα υπάρχει χρόνος για την προετοιμασία της διαπραγμάτευσης του Φεβρουαρίου, ενώ παράλληλα η χώρα δεν θα έχει μείνει χωρίς Προεδρο της Δημοκρατίας τις επόμενες κρίσιμες εβδομάδες.
Αναλυτικά, η πρόταση του Στ.Θεοδωράκη έχει ως εξής:
«Η κοινωνία έκπληκτη παρακολουθεί τη χώρα να μπαίνει σε μια νέα περιδίνηση φημολογιών και σκανδάλων. Πρόκειται για μια επικίνδυνη κατάσταση από την οποία δεν πρόκειται να υπάρξουν πολιτικά κερδισμένοι. Είναι η ώρα οι πολιτικές δυνάμεις να προτάξουν το συμφέρον της χώρας μακριά από τις παραταξιακές τους ιδιοτέλειες.
»Απευθύνομαι, λοιπόν, στον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα και τους ζητώ να κάνουν και οι δύο ένα βήμα πίσω. Ο Αλέξης Τσίπρας να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Σταύρο Δήμα – άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εκφράσει αντιρρήσεις για το πρόσωπο του υποψηφίου Προέδρου – και ο Αντώνης Σαμαράς να συμφωνήσει να γίνουν εθνικές εκλογές το αργότερο μέχρι την 1η Φεβρουαρίου.
»Οι στιγμές απαιτούν γενναίες αποφάσεις και ελπίζω ότι υπάρχουν ηγέτες που μπορούν να τις πάρουν. Η χώρα δεν πρέπει να μείνει χωρίς κυβέρνηση και χωρίς πρόεδρο της Δημοκρατίας τις επόμενες κρίσιμες εβδομάδες. Οι δικαστικές και αστυνομικές αρχές πρέπει να νιώσουν ασφάλεια και να διερευνήσουν άμεσα τα όσα καταγγέλλονται. Είναι σημαντικό εκτός των άλλων να χρησιμοποιήσουμε τον χρόνο που θα απαιτείτο για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τη νέα Βουλή, για την προετοιμασία της καθοριστικής για τη χώρα διαπραγμάτευσης του Φεβρουαρίου.»
Newsroom ΔΟΛ


***  Βουδούρης-Παραστατίδης: Ανασκευάζουν τις δηλώσεις για χρηματισμό ανεξάρτητων
«Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μας»

Βουδούρης-Παραστατίδης: Ανασκευάζουν τις δηλώσεις για χρηματισμό ανεξάρτητων
O Οδυσσέας Βουδούρης υπογράφει την ανακοίνωση μαζί με τον συνάδελφό του Θ.Παραστατίδη
~   Σε «διευκρινιστική» ανακοίνωση προχώρησαν οι Οδ.Βουδούρης και Θ.Παραστατίδης μετά την πολεμική που προκάλεσαν οι δηλώσεις τους για χρηματισμό συγκεκριμένων ανεξάρτητων βουλευτών για την προεδρική εκλογή. Οι δύο βουλευτές αναφέρουν ότι η δήλωσή τους παρερμηνεύτηκε και πως δεν είχαν σκοπό να απαξιώσουν τους συναδέλφους τους.
~ Η κοινή ανακοίνωση με την οποία άφηναν υπόνοιες περί χρηματισμού των ανεξάρτητων βουλευτών Σπ.Λυκούδη, Χρ.Αηδόνη, Γρ.Ψαριανού και Γ.Νταβρή, προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση των εμπλεκόμενων, που προειδοποίησαν ότι θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.
~* Το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση κατά των δύο πρώην βουλευτών του κόμματος, στην οποία κάνει λόγο για ακραίες αθλιότητες.Συγκεκριμένα, αναφέρεται: «Το ΠΑΣΟΚ εμμένει στην ανάγκη για άμεση και πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών του Π.Χαϊκάλη από τα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης και στην επιτακτική ανάγκη προστασίας της δημοκρατικής ομαλότητας.
~ » Από εκεί και πέρα όμως ακραίες αθλιότητες όπως αυτές των Οδ.Βουδούρη και Θ.Παραστατίδη, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές. Ελπίζουμε να μη βρεθεί κόμμα να στεγάσει στην παρούσα φάση τους δύο αυτούς περιφερόμενους καιροσκόπους που δεν τίμησαν ποτέ τα κόμματα με τα ψηφοδέλτια των οποίων εξελέγησαν. Είναι υποχρέωση όλων να προστατεύσουν τους θεσμούς και το Κοινοβούλιο από την άκρατη χυδαιότητα αυτών των δύο.»
~**  Σε στήριξη του Σπ.Λυκούδη έσπευσε Το Ποτάμι, κάνοντας λόγο για «τρωκτικά της πολιτικής».
~ Συγκεκριμένα, ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε: «Ο καθένας σε αυτόν τον μικρό τόπο είναι γνωστός για την ιστορία του. Και ο Σπύρος Λυκούδης είναι γνωστός για την εντιμότητά του αλλά και την καθαρότητα των απόψεών του. Ας αναζητήσουν αλλού υλικό για τα δόντια τους τα τρωκτικά της πολιτικής».
-Και πρόσθεσε: «Είναι πάντως ντροπιαστικό κάποιοι εκμεταλλευόμενοι το νοσηρό κλίμα των τελευταίων ωρών να προσπαθούν να ενοχοποιήσουν την ψήφο των βουλευτών και μάλιστα εκείνων των βουλευτών που έχουν διακριθεί για την τολμηρότητά τους».
~ Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης επιτέθηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τον Αλ.Τσίπρα να αποκλείσει από τα ψηφοδέλτια του κόμματος τους Βουδούρη - Παραστατίδη, αλλιώς -όπως είπε- θα έχει νομιμοποιήσει την αθλιότητα και θα έχει επιβεβαιώσει ότι είναι ο ενορχηστρωτής της εκστρατείας λάσπης».
~ Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κάλεσε όλα τα κόμματα και ιδιαίτερα τον ΣΥΡΙΖΑ, να επιδείξουν «ευθύνη» να μην περιλάβουν τους κυρίους Βουδούρη και Παραστατίδη στα ψηφοδέλτιά τους. «Θα ήταν πράξη ευθύνης από τον κ. Τσίπρα» να μην τους συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια της Κουμουνδούρου, τόνισε.
Newsroom ΔΟΛ
 ***  Κύπρος: Δεν είναι εκμεταλλεύσιμα τα αποθέματα στο Οικόπεδο 9
Η πρώτη ερευνητική γεώτρηση
 Κύπρος: Δεν είναι εκμεταλλεύσιμα τα αποθέματα στο Οικόπεδο 9
Δεν εντοπίστηκε εκμεταλλεύσιμη συγκέντρωση υδρογονανθράκων κατά την πρώτη ερευνητική γεώτρηση της κοινοπραξίας ΕΝΙ/KOGAS στο κοίτασμα «Ονασαγόρας», στο ερευνητικό τεμάχιο 9 της κυπριακής ΑΟΖ, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας της Κύπρου.
- Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κοινοπραξία ολοκληρώνει αυτές τις μέρες την ερευνητική γεώτρηση στον «Ονασαγόρα» και προχωρά με την επόμενη γεώτρηση, στο κοίτασμα με την επωνυμία «Αμαθούσα».
- Η γεώτρηση στο κοίτασμα «Ονασαγόρας», η οποία ανορύχθηκε με το γεωτρύπανο SAIPEM 10000, έφτασε στο προβλεπόμενο βάθος των 5.800 μέτρων.
- Η κοινοπραξία ENI/KOGAS επεξεργάζεται και αξιολογεί όλα τα στοιχεία γεωλογικού και άλλου χαρακτήρα, που συνέλεξε κατά την πρώτη γεώτρηση και τα οποία θα είναι πολύ βοηθητικά για τη συνέχεια. H επεξεργασία και αξιολόγηση των στοιχείων, που συλλέχθηκαν, απαιτεί κάποιο χρόνο λόγω του πολύπλοκου γεωλογικού καθεστώτος της περιοχής.
- Η κυπριακή κυβέρνηση, προστίθεται στην ανακοίνωση, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα και έχοντας προετοιμαστεί επαρκώς για όλα τα ενδεχόμενα, προχωρεί σύμφωνα με τον στρατηγικό σχεδιασμό της, τόσο σε ό,τι αφορά τις ερευνητικές δραστηριότητες, όσο και σε ό,τι αφορά την εμπορική εκμετάλλευση του κοιτάσματος «Αφροδίτη» στο Τεμάχιο 12, εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ καλόγρια με ...μεγάλες καταθέσεις         
            
Μια περίεργη υπόθεση με φουσκωμένο λογαριασμό καταθέσεων ερευνά το ΣΔΟΕ Κρήτης
 Στο στόχαστρο της υπηρεσίας ΣΔΟΕ Κρήτης έχει μπει καλόγρια και μοναστήρι της περιοχής εξαιτίας υπέρογκου ποσού καταθέσεων που διαθέτει η μοναχή.
Μάλιστα, τα ποσά είναι τέτοια τα ποσά που δεν υπάρχει εξήγηση για το πώς η μοναχή βρέθηκε να κατέχει τέτοιους λογαριασμούς.
«Τη διερευνούμε προσεκτικά την υπόθεση. Οι καταθέσεις αυτές δεν δικαιολογούνται σε καμία περίπτωση ούτε από την ίδια ούτε από το μοναστήρι»,  είπε άνθρωπος του ΣΔΟΕ στο cretalive.
Διαβάστε περισσότερα στο  www.cretalive.gr   

*** Μονταρισμένο λέει η ΕΛ.ΑΣ για το βίντεο Χαϊκάλη

Νέες διαστάσεις στην υπόθεση Χαϊκάλη-Αποστολόπουλου δίνουν τα εργαστήρια της ΕΛΑΣ που έλεγξαν το βίντεο των συνομιλιών των δύο ανδρών. Κατόπιν της πραγματογνωμοσύνης που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στα εργαστήρια της Ασφάλειας και επεξεργάστηκε το περιβόητο βίντεο των συνομιλιών, έτσι όπως παραδόθηκε από τους ΑΝΕΛ στις δικαστικές αρχές, προκύπτει πως έχει υποστεί μοντάζ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τόσο το ηχητικό όσο και το οπτικό υλικό που παραδόθηκε έχει υποστεί μοντάζ με σύνθεση εικόνας και ήχου, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, γεγονός που επισείει βαρύτατες ποινικές ευθύνες για όποιον έχει προωθήσει και συμμετάσχει σε τέτοιες πράξεις. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό πως η Ασφάλεια επισημαίνει ότι το υλικό που εστάλη στον εισαγγελέα και την ΕΛΑΣ είναι διαφορετικό από αυτό που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Αυτό που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο έχει διάρκεια 8,5 λεπτών και το οποίο ουδέποτε παρέλαβε η εισαγγελία και η αστυνομία, αλλά εδόθη από πολιτικές πηγές και κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο. Αντιθέτως στα χέρια των αρχών βρίσκεται ένα μεγαλύτερης διάρκειας βίντεο το οποίο και είναι αυτό που εξετάστηκε και βρέθηκε, σύμφωνα πάντα με πηγές της αστυνομίας, μονταρισμένο.Πηγή: www.iefimerida.gr ,. - 

*** Σύλληψη 2 ατόμων για το φόνο του Μένη Κουμανταρέα

Συνελήφθησαν ένας Ρουμάνος και ένας Ρωσοπόντιος - Φέρονται να έχουν στην κατοχή τους μεγάλο χρηματικό ποσό, που ανήκε στο συγγραφέα από πώληση ακινήτου Ένας Ρουμάνος και ένας Ρωσοπόντιος συνελήφθησαν ως ύποπτοι για τη δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα, στις 6 Δεκεμβρίου, στο διαμέρισμά του στην Κυψέλη. Καθώς φαίνεται, το κίνητρο των δύο ανδρών ήταν η ληστεία, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγγραφέας φερόταν να έχει στην κατοχή του μεγάλο χρηματικό ποσό, που προήλθε από πώληση ακινήτου. Το ποσό αυτό δεν βρέθηκε, στη διάρκεια των ερευνών της Αστυνομίας, και εκτιμάται ότι βρίσκεται στην κατοχή των φερόμενων ως δραστών. Οι διωκτικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες, προκειμένου να «δέσουν» την υπόθεση, εντοπίζοντας το χρηματικό ποσό. πηγή: www.protothema.gr  . - 

***

***  Αθλητική Εφημερίδα - Ενημέρωση :

*** Τοπικό ποδόσφαιρο Μεσσηνίας: Οι αγώνες του Σαββατοκύριακου 
Α΄ ΤΟΠΙΚΗ Όλα από το… μηδέν στα παιχνίδια που ανοίγουν την αυλαία της 15ης αγωνιστικής «ΚΑΙΓΕΤΑΙ» ΓΙΑ ΒΑΘΜΟΥΣ ΤΟ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ, ΨΑΧΝΕΙ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΞΗ Η ΑΝΔΡΟΥΣΑ ~ ΣΕΡΕΜΕΤΗΣ ΣΕ ΠΥΛΟ, ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ, ΝΙΚΑΣ ΣΕ ΔΩΡΙΟ ΚΑΙ ΨΗΛΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟ «Γ. ΛΟΥΚΑΡΕΑΣ» Του Νίκου Μπαλόπουλου Με τέσσερις αμφίρροπες αναμετρήσεις, που υπόσχονται πολλές συγκινήσεις και καλό θέαμα, ανοίγει σήμερα η αυλαία της 15ης αγωνιστικής και τελευταίας του πρώτου γύρου, στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας. Στις δύο εξ αυτών θα λέγαμε ότι δεν υπάρχει τόσο ζεστό το βαθμολογικό «υπόβαθρο», καθώς οι ομάδες που κοντράρονται δείχνουν να είναι για την ώρα πιο άνετες, μολονότι ακόμη είναι νωρίς για να μιλήσουν οι άνθρωποί τους με βεβαιότητα, ενώ στις άλλες δύο υπάρχει σαφέστατα μεγαλύτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον είτε και για τους δύο μονομάχους, είτε για τον έναν εκ των δύο.Τα παιχνίδια του Δωρίου με τον Απόλλωνα και του Ολυμπιακού Καλαμάτας με τη Σπερχογεία ανήκουν στο πρώτο γκρουπ, με τις ομάδες να δείχνουν λίγο πιο άνετες βαθμολογικά, αλλά να μην έχουν ακόμη βρεθεί πολύ κοντά στην εξασφάλιση του στόχου τους, κάτι που θα κυνηγήσουν στη συνέχεια, ελπίζοντας ότι αυτό θα επιτευχθεί σύντομα, ενώ οι αγώνες σε Πύλο και Ασπρόχωμα ανήκουν στο δεύτερο. Η Πύλος, που είναι και αυτή σχετικά άνετη βαθμολογικά, δεν έχει ακόμη πανηγυρίσει το τρίποντο,  έχοντας τον Νίκο Κακαλέτρη στον πάγκο της, και αυτό θέλει να πετύχει σήμερα, απέναντι στην Ανδρούσα, που έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου, αλλά θέλει να κάνει περισσότερα μέσω ενός θετικού αποτελέσματος. Η ομάδα του Καρλαύτη έχει ανοίξει στους πέντε βαθμούς την απόσταση από την επικίνδυνη ζώνη και με καλό αποτέλεσμα στην Πύλο δημιουργεί ακόμη καλύτερες προϋποθέσεις.Όσον αφορά το ματς του Ασπροχώματος με τον φορμαρισμένο Τέλο Άγρα, οι γηπεδούχοι παίζουν ένα από τα τελευταία τους χαρτιά στη μάχη της σωτηρίας, μιας και τα περιθώρια στενεύουν σταδιακά, ενώ οι φιλοξενούμενοι θέλουν να δώσουν συνέχεια στο σπουδαίο νικηφόρο σερί τους, και να εδραιωθούν στην 3η θέση, κοιτάζοντας ακόμη ψηλότερα. 
 ~ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ Σε καλή κατάσταση βρίσκονται οι ερυθρόλευκοι που έχουν ανέβει βαθμολογικά και συνεχίζουν την πορεία τους στο θεσμό του Κυπέλλου. Η ομάδα του Γιώργου Πολυμενέα θέλει τους τρεις βαθμούς, για να σκαρφαλώσει ακόμη ψηλότερα και να έρθει ένα βήμα πιο κοντά στην παραμονή. Τα προβλήματα δεν λείπουν πάντως και πάλι, καθώς είναι τραυματίες οι Αριτζής, Θεοδωρόπουλος, Παπαδέας και αμφίβολος ο Ζωγράφος, ωστόσο υπάρχει αισιοδοξία και πίστη στο αποτέλεσμα.Το ίδιο ισχύει πάντως και για τους Ταύρους, που προέρχονται από δύο συνεχόμενες νίκες και θέλουν να τις τριτώσουν, κόντρα σ’ ένα αντίπαλο που έχει λίγο – πολύ τους ίδιους στόχους. Η ομάδα της Σπερχογείας θα παραταχθεί χωρίς έκτακτα προβλήματα, ουσιαστικά  υπάρχει μονάχα αυτό του Κουρέα, ζητώντας τους τρεις βαθμούς.  
~ ΔΩΡΙΟ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Από την μάλλον λογική ήττα στην Κυπαρισσία προέρχεται το Δώριο, που έχει κατρακυλήσει βαθμολογικά, ως αποτέλεσμα των σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Η ομάδα του Γιάννη Αντωνόπουλου, που θα παραταχθεί και πάλι χωρίς τους Κουλουρά, Γιαννόπουλο, Βασιλόπουλο, αλλά και τον Αντωνίου, βλέπει το σημερινό ματς ως μια καλή ευκαιρία για επιστροφή στις νίκες και γιατί όχι σε ρυθμούς τετράδας.Το Καλαματιανό Σωματείο, στον αντίποδα, δείχνει να βρίσκεται επίσης σε περίοδο ντεφορμαρίσματος, αγνοώντας τη νίκη τις τελευταίας αγωνιστικές, και θέλει να δώσει τέλος στο αρνητικό σερί του, με νίκη μέσα στο Δώριο. Ο Γιώργος Γρηγορόπουλος δείχνει πάντως εμπιστοσύνη στην ομάδα του και θεωρεί ότι η εμφάνιση της περασμένης αγωνιστικής στο Διαβολίτσι, ήταν η αρχή της επαναφοράς. Για τον 42χρονο τεχνικό δεν έχουν προκύψει προβλήματα τραυματισμών, όμως δεν θα έχει και πάλι στα πλάνα του τον τιμωρημένο Πετράκο.  ~ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ – ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ Ένα από τα κρισιμότερα παιχνίδια, τουλάχιστον μέχρι το επόμενο είναι το σημερινό για το Ασπρόχωμα, που ψάχνει πάση θυσία τους τρεις βαθμούς, ειδικότερα μετά την απώλεια στην Ανδρούσα. Ο Γιώργος Μηλίτσης γνωρίζει τη σημασία της αναμέτρησης και προσπάθησε να προετοιμάσει αγωνιστικά και ψυχολογικά τους παίκτες του, που από την πλευρά τους δείχνουν να έχουν αντιληφθεί την κατάσταση.Δεν υπολογίζονται και πάλι οι Δημητρίου, Τσίρμπας, ενώ αμφίβολος είναι ο Κώστας Ζησιμάτος που τραυματίστηκε στο παιχνίδι της Ανδρούσας, όταν και αντικαταστάθηκε από τον Καντερέ.Οι ερυθρόλευκοι του Αντώνη Μαυρέα βρίσκονται σε δαιμονισμένη φόρμα, μετρώντας συνεχόμενες επιτυχίες, έστω κι αν τα χρειάστηκαν την περασμένη αγωνιστική στο ματς με τα Αρφαρά. Έχουν ήδη βρεθεί στην 3η θέση και περιμένουν ότι με νίκη τους στο σημερινό ματς και ήττα της Κυπαρισσίας στο αυριανό ντέρμπι με τον Πάμισο, θ’ ανοίξει διάπλατα ο δρόμος της αναρρίχησης και της ελπίδας για τη δεύτερη.Ο έμπειρος τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Παπανδρεόπουλο, που ούτως ή άλλως δεν αγωνίστηκε στα τελευταία ματς. 
 ~ ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ – ΑΝΔΡΟΥΣΑ Καλή ήταν η παρουσία της Πύλου στην αναμέτρηση της 14ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό, όμως για διαφόρους λόγους της έλειψε το τρίποντο, το οποίο θα ψάξει η ομάδα του Νίκου Κακαλέτρη κόντρα στην Ανδρούσα. Ο έμπειρος τεχνικός δεν έχει ακόμη γευτεί τη χαρά της νίκης στα τρία παιχνίδια που βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας του και λογικό είναι να περιμένει σήμερα τα ευχάριστα, έχοντας άλλωστε τη φαρέτρα του γεμάτη.Όσον αφορά την Ανδρούσα, θα παραταχθεί με ανεβασμένη την ψυχολογία και χωρίς σημαντικά προβλήματα στο ματς της Πύλου, ζητώντας ένα αποτέλεσμα που θα τη φέρει πιο κοντά στη σωτηρία. Ωστόσο, δεν νιώθει έντονη την πίεση μετά τη νίκη επί του Ασπροχώματος και η έλλειψη του άγχους μπορεί να δώσει ένα ακόμη κίνητρο στους παίκτες του Κώστα Καρλαύτη, που αποτελούν ένα από τα πλέον συμπαγή σύνολα της κατηγορίας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η Ανδρούσα διαθέτει μετά τις πρώτες 14 αγωνιστικές την έκτη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος.
~**
Αναλυτικά το πρόγραμμα του διημέρου και οι διαιτητές με τους βοηθούς που επιλέχθηκαν να φέρουν εις πέρας τις αναμετρήσεις…

 Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014
3.00 μ.μ.Γήπεδο Πύλου Τσικλητήρας Πύλου – Ανδρούσα 1-1 .-  : Σερεμέτης, Γιαννέτσος, Τσίρμπας
Γήπεδο Ασπροχώματος Ασπρόχωμα – Τέλος Άγρας  0-8 .-: Η. Νικολόπουλος, Π. Ηλιόπουλος, Τσουκάλη
Γήπεδο Δωρίου Δώριο – Απόλλων Καλαμάτας  1-2 .-   : Νίκας, Κυριακόπουλος, Αντωνόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»Ολυμπιακός Καλαμάτας – Σπερχογεία  1-1 .- : Ψηλοπαναγιώτης, Βρυώνης, Τσοπανάκης 
Κυριακή 21 Δεκεμβρίου  2014 –
3.00 μ.μ.Γήπεδο Μελιγαλά Εθνικός Μελιγαλά – Ακρίτας Κορώνης: Σερεμέτης, Τσοπανάκης, Ταβουλαρέας
Γήπεδο Φιλιατρών Εράνη Φιλιατρών – Μεσσηνιακός: Νίκας, Γιαννέτσος, Παναγιωτόπουλος
Γήπεδο Αρφαρών Αστέρας Αρφαρών – Διαβολίτσι: Λάμιας, Γεωργαντάς, Καλογερόπουλος
Γήπεδο Μεσσήνης Πάμισος Μεσσήνης – ΑΟ Κυπαρισσίας: Μπλάνας, Αδαμόπουλος, Αθανασοπούλου
~**
Α1  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κλέβει την παράσταση η σημερινή αναμέτρηση Πανθουριακού-Μεθώνης 
Ο τελευταίος αγώνας της Α1 για το 2014 έμελλε να είναι και ο πιο ενδιαφέρων.
Πανθουριακός και Μεθώνη πορεύονταν μέχρι τώρα χέρι-χέρι στην κορυφή, αλλά σήμερα κάθε μια ομάδα για λογαριασμό της θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι η πρωτιά χωράει μόνον έναν.
Το μεγάλο ντέρμπι της κατηγορίας θα ξεκινήσει στις 3 μ.μ. στο αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία και αναμένεται να προσελκύσει πολυάριθμους φίλους των δύο αντιπάλων και εν γένει του τοπικού ποδοσφαίρου. Ας ευχηθούμε οι δύο αντίπαλοι να προσφέρουν πλούσιο θέαμα ανταποκρινόμενοι στις προσδοκίες και το φινάλε να σφραγιστεί με ένα δίκαιο αποτέλεσμα και τους ποδοσφαιριστές-προπονητές-παράγοντες και φιλάθλους να κλείσουν το 90λεπτο αγκαλιασμένοι…
Η σημερινή ημέρα περιλαμβάνει και τη συνάντηση του Μιλτιάδη με τον Κεραυνό, ενώ τα υπόλοιπα ματς είναι ορισμένα για αύριο. Αναλυτικότερα:

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014 -
3.00 μ.μ.Γήπεδο Πύργου Τριφυλίας Μιλτιάδης – Κεραυνός Καλαμάτας  2-1 .- : Γκούμας, Τσουλάκος, Μανιατέας
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ Πανθουριακός – Μεθώνη   1-0 .- : Μπλάνας, Αθανασοπούλου, Γεωργαντάς 
Κυριακή 21 Δεκεμβρίου – 2014
3.00 μ.μ.Γήπεδο Άριος Νέος Άρις – Αίαντας Καλαμάτας: Η. Νικολόπουλξος, Γιαννέας, Αγγελακάκης
Γήπεδο Μεθώνης Χανδριναϊκός – Ομόνοια: Καστανάς, Μανιατέας, Μπασιλάρης Δημοτικό
Γήπεδο Σπερχογείας «Π. Γεωργανάς»Παπαφλέσσας Άμφειας – ΑΟ Φαραί: Πλακογιάννης, Τσίρμπας, Γαλακούτης
6.00 μ.μ.Δημοτικό γήπεδο «Π. Μπαχράμης»Ηρακλής Καλαμάτας – Απόλλων Πεταλιδίου: Πλακογιάννης, Σακκάς, Βρυώνης 
Β΄  ΤΟΠΙΚΗ Χωρίς το μεγάλο παιχνίδι η 13η αγωνιστική Με τη 13η αγωνιστική συνεχίζεται αυτό το διήμερο (το ματς Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ θα διεξαχθεί τη Δευτέρα) το πρωτάθλημα της Β’ Τοπικής.
Το μεγάλο ματς λείπει και στους δύο Ομίλους, με τον πρωτοπόρο του 1ου Ατρόμητο Πλατέος να παίζει αύριο στην Καλαμάτα με την ΑΕΚ και την Αβία που προηγείται στο 2ο να φιλοξενείται στη Μεσσήνη από την Ακαδημία Πάμισος.
~***
Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές που έχουν οριστεί:Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014 

  - 3.00 μ.μ.Γήπεδο Μελιγαλά Θύελλα Μερόπης – Αστέρας Βαλύρας  5-0 .- : Καστανάς, Ταβουλαρέας, Αγγελακάκης
Γήπεδο Κοπανακίου Διαγόρας Κοπανακίου – Πράσινα Πουλιά  0-2 .- : Καλογερόπουλος, Παναγιωτόπουλος, Μαρκόπουλος
Γήπεδο Μεσσήνης Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης – ΑΕ Αβίας  0-1 .- : Ζαρακοβίτης, Παυλοπούλου, Γαλακούτης
Γήπεδο Μεθώνης Θύελλα Χαρακοπιού – ΠΑΟ Καλλιθέας  2-3 .- : Λάμιας, Μπασιλάρης, Αναγνωστόπουλος
6.00 μ.μ.Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»ΑΟ Πατίστα – ΑΕ Αιθαίας : Ψηλοπαναγιώτης, Κυριόπουλος, Ζέρβα 
Κυριακή 21 Δεκεμβρίου  2014–
3.00 μ.μ.Γήπεδο Κυπαρισσίας ΠΑΟ Καλού νερού – Αστέρας Μικρομάνης: Τσουλάκος, Π. Ηλιόπουλος, Μαγουλιανίτης
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»ΑΕΚ Καλαμάτας – Ατρόμητος Πλατέος: Κυριακόπουλος, Στέφανος, Κυριόπουλος
Γήπεδο Βλαχόπουλου Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου – Πανιώνιος Καλ.: Σκόρδος, Μπότη, Καμπούρης
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»Δόξα Καλαμάτας – ΑΕ Μάνης: Γκούμας, Τάγαρης, Ζέρβα
Γήπεδο Στενωσιάς ΑΟ Στενωσιάς – Ολυμπιακός Ανάληψης: Ζαρακοβίτης, Τσουκάλη, Αναγνωστόπουλος
6.00 μ.μ.Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ Αναγέννηση Παραλίας – Ηρακλής Κυπαρισσίας: Σερεμέτης, Τσίρμπας, Γαλακούτης 
Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014 –
3.00 μ.μ.Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»Παναθηναϊκός Καλαμάτας – ΠΑΟΚ: Γεωργαντάς, Μανιατέας, Μπασιλάρης 
Γ΄ ΤΟΠΙΚΗ
Ντέρμπι κορυφής Λογγά-ΑΕ Γαργαλιάνων και Ατρόμητος-Διόδια Ντέρμπι κορυφής διεξάγεται σήμερα στον 1ο Όμιλο της Γ’ Τοπικής και στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής, με τη Λογγά να υποδέχεται την ΑΕ Γαργαλιάνων κι ενώ οι δυό τους είναι ισόβαθμοι στην 1η θέση με 16 βαθμούς.Κάτι ανάλογο ισχύει και στον 2ο, καθώς ο πρωτοπόρος Ατρόμητος θα υποδεχθεί τον 2ο ΑΟ Διοδίων, ενώ και τα τρία ματς είναι προγραμματισμένα για αύριο. Για τον 3ο Όμιλο υπάρχει σήμερα η συνάντηση του ΑΟ Φυτειάς που οδηγεί την κούρσα με τον Δαναό και η 8η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με τα άλλα δύο ματς.
~**
Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές:

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014  -
3.00 μ.μ.Γήπεδο Λογγάς ΑΕ Λογγάς – ΑΕ Γαργαλιάνων  1-2 .- : Σκόρδος, Τσέλο, Μαγουλιανίτης
 Γήπεδο Ανδρούσας Πανευαϊκός – Βέργα  3-4 .- : Τουρλομούσης, Σκορπιδέας, Τάγαρης Δημοτικό
Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»Ίκαρος Καλαμάτας – Θύελλα Παραλίας  1-1 .- : Σακκάς, Βοσνάκης, Μπότη7.00 μ.μ.
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ ΑΣ Δαναός – ΑΟ Φυτειάς 0-2 .- : Γκούμας, Αθανασοπούλου, Τσουλάκος
 Κυριακή 21 Δεκεμβρίου  2014 –
10.00 π.μ.Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»ΑΠΣ Άρις – Ερμής Καλαμάτας: Καστανάς, Μανιατέας, Μπασιλάρης
11.00 π.μ.Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»Νέδουσα Αλαγονίας – Θησέας Καλαμάτας: Σκόρδος, Ταβουλαρέας, Στέφανος
12.30 μ.μ.Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας Ατρόμητος Καλαμάτας – ΑΟ Διοδίων: Βρυώνης, Τσαούση, Κυριόπουλος   
~**  ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Σήμερα η τελευταία αγωνιστική 
Η τελευταία αγωνιστική θα διεξαχθεί σήμερα για το παιδικό πρωτάθλημα της ΕΠΣΜ, στο πλαίσιο των 5 Ομίλων, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει τις εξής συναντήσεις:
Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014 –
10.00 π.μ.Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»Πράσινα Πουλιά – Ηρακλής Καλαμάτας 2-7 .- : Ταβουλαρέας
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ Αναγέννηση Παραλίας - Αίαντας Καλαμάτας: Παυλοπούλου
11.00 π.μ.Γήπεδο Μεσσηνιακού Μεσσηνιακός – ΑΣ Δαναός: Αγγελακάκης Γήπεδο Ασπροχώματος Ασπρόχωμα – Απόλλων Καλαμάτας  8-1 .- : Ζέρβα Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»Ομόνοια – Ολυμπιακός Καλαμάτας 1-4 .-: Μανιατέας
Γήπεδο Αγίου Νικολάου Μεσσήνης Πάμισος Μεσσήνης – Θησέας Καλαμάτας 0-0 .- : Παναγιωτόπουλος
Γήπεδο Μεθώνης Μεθώνη – Τσικλητήρας Πύλου 5-7 .- : Καλογερόπουλος Γήπεδο Πύργου Τριφυλίας Μιλτιάδης – Παπαφλέσσας Χώρας  0-8 .- : Μιχαλόπουλος
Γήπεδο Κυπαρισσίας Ηρακλής Κυπαρισσίας – Εράνη Φιλιατρών  0-1 .- : Αντωνόπουλος
12.00 μ.Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ ΑΕ Μάνης – Δόξα Καλαμάτας: Παυλοπούλου Δημοτικό
Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»ΑΟ Φαραί – Αστέρας Αρφαρών  4-0 .- : Τάγαρης - 

*** Στις 12.00 το μεσημέρι ο αγώνας της Καλαμάτας με τον Αιολικό και «μπελάδες» για τον κόσμο 

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΥΕΛΛΑΣ ΣΦΥΡΙΖΕΙ Ο ΜΑΛΑΜΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ Του Νίκου Μπαλόπουλου Τα νέα που περίμεναν οι ιθύνοντες της Καλαμάτας από την ΕΠΟ αναφορικά με την ώρα έναρξης του Κυριακάτικου παιχνιδιού της 12ης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Αιολικό, δεν ήρθαν με τον τρόπο τον οποίο επιθυμούσαν. Μπορεί το ματς να μη ξεκινήσει στις 11.00 π.μ., αλλά μία ώρα αργότερα, δηλαδή στις 12.00 μ., ωστόσο ακόμη κι έτσι τα πράγματα θα είναι αρκετά δύσκολα για τους φιλάθλους που θα θελήσουν να βρεθούν την Κυριακή το μεσημέρι στο Δημοτικό Στάδιο. Η ΕΠΟ έκρινε με βάση τη διευκόλυνση της αποστολής του Αιολικού, κάτι που συνηθίζει άλλωστε σε παιχνίδια νησιωτικών ομάδων, βάζοντας στην άκρη την επιθυμία της διοίκησης της Μαύρης Θύελλας να γίνει η αναμέτρηση αργότερα το μεσημέρι. Το σίγουρο είναι ότι η εξέλιξη αυτή δεν επιτρέπει σε αρκετό κόσμο να βρεθεί στο δημοτικό στάδιο την Κυριακή που είναι και εργάσιμη, στερώντας τη βοήθεια που δίνουν οι φίλαθλοι αλλά και τις οικονομικές ανάσες που επιθυμεί η διοίκηση. Από κει και πέρα και όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος, η προετοιμασία συνεχίστηκε νωρίς χθες το πρωί στο Ασπρόχωμα, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες και τον Νίκο Κουρμπανά να μη μπορεί να κάνει σε απόλυτο βαθμό αυτά που επιθυμούσε. Πάντως υπάρχει μεγάλη επιθυμία για την επιστροφή στις νίκες, και για την… απάντηση προς όλους όσοι βιάστηκαν να αμφισβητήσουν την ικανότητα της ομάδας να συνεχίσει την πορεία ανόδου της.Και πληρωμές πριν το ματς Η χθεσινή μέρα εκτός από εξελίξεις για την ώρα διεξαγωγής του παιχνιδιού και τις δυσκολίες που προέκυψαν στην προπόνηση λόγω των καιρικών συνθηκών, είχε και πληρωμές για ένα γκρουπ ποδοσφαιριστών, που είχε μείνει λίγο πίσω και είναι πλέον εναρμονισμένο με τη διαδικασία καταβολής των χρημάτων.Οι διαιτητές και οι βοηθοί των Κυριακάτικων αναμετρήσεων Ανακοινώθηκαν λοιπόν χθες από την ΚΕΔ τα ονόματα των διαιτητών και των βοηθών που θα κληθούν να φέρουν εις πέρας τις Κυριακάτικες αναμετρήσεις του 2ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής, που ξεκινούν στις 3.00 μ.μ. με μοναδική εξαίρεση το παιχνίδι της Καλαμάτας, το οποίο όπως προαναφέραμε ξεκινά στις 12.00 μ.
Πιο αναλυτικά….
Βύζας Μεγάρων – Αχαϊκή
Κυριακόπουλος, Μπατζιόπουλος, Νιδριώτης (Αθηνών)
Αστέρας Μαγούλας – Δόξα Μανωλάδας
Γκοβέσης, Χαραλαμπόπουλος, Τριανταφύλλου (Αρκαδίας)
Παναρκαδικός – Ερμής Κιβερίου
Κούλης, Καραλής, Λάττας (Ηλείας)
Καλαμάτα – Αιολικός 0-0 .- ^
Μάλαμας, Δουλγεράκης, Ρούντος (Ανατ. Αττικής)
Οι συνθέσεις : 
ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ:  Πάππος, Τριάντος, Μαρτίνος, Χριστοφιλέας, Ρούσσης, Νιφορόπουλος, Σκάρος, Αργυρόπουλος, Τσάτσος, Καλαντζής  και ο Δημητριάδης.
Γεωργακόπουλος,  Ζάρκος, Χαρίτος, Μούζος, Πολυχρόνης, Σκαρλάτος και Ηλιόπουλος, στον πάγκο για την Καλαμάτα.
ΑΙΟΛΙΚΟΣ: Γόμος, Πασαλίδης, Μαγγανάς, Αλμπι, Παπαζούδης, Μπακάλης, Γαλας, Μίχος, Τόρες, Μιχαλάκης, Ζαγοαριανός.
Καδής, Παπαδόπουλος, Λαλάς, Παπαδόπουλος, Σαμπάνης, Μουτζούρης, Σαμπάνης οι αναπληρωματικοί του Αιολικού.

ΑΟ Λουτράκι – Πανελευσινιακός
Λαμπαραρίου, Κιούσης, Γκολές (Πειραιά)
ΠΑΟ Βάρδας – Μανδραϊκός
Κέκελος, Κακατσίδης, Σπυριδόπουλος (Αιτωλοακαρνανίας)
~* Βρέθηκε ο… τυχερός Μπορεί την περασμένη Κυριακή να μην ήταν στο γήπεδο, όπου και έγινε η κλήρωση, όμως ο τυχερός της λαχειοφόρου που διοργάνωσε η Καλαμάτα, με έπαθλο ένα σκούτερ μάρκας Jet 50cc βρέθηκε και είναι ένθερμος υποστηρικτής της.
Πρόκειται για τον Λευτέρη Σιμιτσή, ο οποίος κατείχε τον τυχερό κλήρο με αριθμό 102 και χθες παρέλαβε τα κλειδιά του σκούτερ από τα χέρια του υπεύθυνου διαφήμισης της Καλαμάτας, Νίκου Νίκα. «Ήταν το καλύτερο Χριστουγεννιάτικο δώρο που θα μπορούσα να περιμένω. Ο σύλλογος φέτος έχει κάνει κινήσεις που δεν είχαν γίνει στο παρελθόν. Η λειτουργία του περιπτέρου και της μπουτίκ ήταν πράγματα που έλειπαν και πιστεύω πως οι πρωτοβουλίες αυτές θα πρέπει να συνεχιστούν», είπε ο μάγειρας στο επάγγελμα Λευτέρης Σιμιτσής κατά την παραλαβή του δώρου του από το κατάστημα ΜΟΤΟ ΝΙΚΑΣ. Μιλώντας, για το αγωνιστικό κομμάτι και την συνέχεια της σεζόν παρουσιάστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος: «Παρακολουθώ χρόνια την ομάδα και φέτος πιστεύω πως θα είναι η χρονιά μας. Δεν θα μας ξεφύγει η άνοδος. Είναι κάτι που περιμένουμε καιρό και αισιοδοξώ πως θα τα καταφέρουμε».

*** Εκκενώνεται το ΟΑΚΑ μετά από τηλεφώνημα για βόμβα          
           
Εκκενώνεται αυτή την ώρα το κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ, μετά από τηλεφώνημα για βόμβα, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη ο αγώνας του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσέλονα.
Το τηλεφώνημα έγινε σε ιστοσελίδα, ραδιοφωνικό σταθμό και εφημερίδα περίπου στις 22:45 το βράδυ της Παρασκευής και ο άγνωστος είπε ότι θα εκραγεί βόμβα στις 23:00.
Οι υπεύθυνοι της ομάδας και η αστυνομία έκαναν έναν πρώτο έλεγχο και δεν εντόπισαν κάποιο ύποπτο αντικείμενο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, στο γήπεδο βρίσκονταν περίπου 15.000 φίλαθλοι.
Αποκλειστικό βίντεο του «Θάρρους» τη στιγμή της εκκένωσης
  
 *** Αρχή με Κομοτηνή, Χανιά και το βλέμμα στη Μυτιλήνη
Σούπερ Λιγκ (16η αγωνιστική)
Αρχή με Κομοτηνή, Χανιά και το βλέμμα στη Μυτιλήνη
Το πρόγραμμα (σ.σ. όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την NOVA) και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014 :
15:00 Πανθρακικός - Βέροια  1-1 .-
17:15 Πλατανιάς - ΟΦΗ  1-0 .-
19:30 Καλλονή - Ολυμπιακός  0-5 .-

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου
15:00 Πανιώνιος - Ατρόμητος
17:15 Αστέρας Τρίπολης - Ξάνθη
17:15 Εργοτέλης - ΠΑΣ Γιάννινα
Νίκη Βόλου - Παναιτωλικός (0-3 α.α.)
19:30 Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου
19:30 Παναθηναϊκός - Κέρκυρα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ
ΑΓ. Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.

1. ΠΑΟΚ 14 10-1-3 6-1-1 4-0-2 31-16 31
2. Ολυμπιακός 14 9-3-2 6-1-1 3-2-1 30-11 30
3. Παναθηναϊκός 14 8-2-4 5-0-1 3-2-3 22-15 26
4. Αστέρας Τρίπολης 14 7-4-3 3-3-0 4-1-3 23-16 25
5. Βέροια 14 7-3-4 6-1-0 1-2-4 20-19 24
6. Ξάνθη 14 7-3-4 6-1-0 1-2-4 25-20 24
7. Παναιτωλικός 15 6-6-3 4-1-2 2-5-1 19-11 24
8. ΠΑΣ Γιάννινα 14 6-5-3 5-2-1 1-3-2 20-14 23
9. Ατρόμητος 14 6-4-4 4-3-0 1-1-4 13-11 22
10. Καλλονή 14 5-6-3 4-3-0 1-3-3 11-7 21
11. Κέρκυρα 14 5-3-6 4-1-3 1-2-3 16-18 18
12. Πλατανιάς Χανίων 14 4-3-7 2-1-3 2-2-4 11-15 15
13. Πανιώνιος 14 4-2-8 4-1-2 0-1-6 13-18 14
14. Λεβαδειακός 14 3-5-6 1-4-2 2-1-4 14-14 14
15. ΟΦΗ 14 4-2-8 3-1-3 1-1-5 9-22 14
16. Πανθρακικός 14 2-5-7 2-4-0 0-1-7 10-23 11
17. Εργοτέλης 14 1-4-9 0-2-5 1-2-4 13-27 7
18. Νίκη Βόλου 15 2-1-12 2-1-4 0-0-8 7-30 4
~  * Ο αγώνας Νίκη Βόλου - Παναιτωλικός ματαιώθηκε έπειτα από απόφαση του Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ και έτσι η ομάδα του Αγρινίου παίρνει τους τρεις βαθμούς της νίκης άνευ αγώνα (0-3 α.α.), ενώ οι Βολιώτες μηδενίζονται στον συγκεκριμένο αγώνα και του αφαιρούνται τρεις βαθμοί.  Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
*** Οι ελληνικοί αντίπαλοι στους «16»Με την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου σχηματίστηκαν οι δύο νέοι όμιλοι (5ος και 6ος) της φάσης των «16» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Παναθηναϊκός στον 5ο όμιλο καλείται να περάσει τα εμπόδια των Ρεάλ Μαδρίτης, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Γαλατασαράι, Μπαρτσελόνα, Ερυθρού Αστέρα, Ζαλγκίρις Κάουνας και Άλμπα Βερολίνου, ενώ ο Ολυμπιακός στον 6ο θα βρει μπροστά του τις ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ, Λαμποράλ Κούτσα, Νίζνι Νόβγκοροντ, Αναντολού Εφές, Ουνικάχα Μάλαγα και Αρμάνι Μιλάνο.

Η φάση των «16» της διοργάνωσης ανοίγει την «αυλαία» της στις 30 Δεκεμβρίου του 2014 και θα διαρκέσει έως τις 10 Απριλίου του 2015, με τις τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου να προκρίνονται στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Οι όμιλοι της φάσης των «16»:
5ος ΟΜΙΛΟΣ
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (EΛΛΑΔΑ)
Γαλατάσαραϊ (Τουρκία)
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)
Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)

6ος ΟΜΙΛΟΣ

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)
Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ (Τουρκία)
Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία)
Νίζνι Νόβγκοροντ (Ρωσία)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)
Αναντολού Εφές (Τουρκία)
Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία)
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)

*** ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 10ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ
:

1ος ΌΜΙΛΟΣ
 Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία) 90-70Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου
Νίζνι Νόβγκοροντ (Ρωσία)-Ούνιξ Καζάν (Ρωσία) 78-74
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Σάσαρι (Ιταλία) 80-79
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

Ρεάλ Μαδρίτης 8-2 18
Αναντολού Εφές 6-4 16
Ζαλγκίρις Κάουνας 5-5 15
Νίζνι Νόβγκοροντ 5-5 15
----------------------------
Ούνιξ Καζάν 5-5 15
Σάσαρι 1-9 11

2ος ΟΜΙΛΟΣ
 Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Λιμόζ (Γαλλία) 88-56
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Μάλαγα (Ισπανία) 81-73
Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου

Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)-Τσεντεβίτα (Κροατία) 67-70

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 10-0 20
Μακάμπι Τελ Αβίβ 7-3 17
Μάλαγα 4-6 14
Άλμπα Βερολίνου 4-6 14
----------------------------
Τσεντεβίτα 3-7 13
Λιμόζ 2-8 12

3ος ΟΜΙΛΟΣ
 Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου
Τούροβ Ζγκόρζελετς (Πολωνία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία) 96-101Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 67-80
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Τουρκία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 87-81

Η Μπαρτσελόνα ήταν τελικά πιο... εκρηκτική στο ΟΑΚΑ
** Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα  67-80, (23-40) .- ^  
Τα  δεκάλεπτα : 15-21 ,(23-40) , 47-60 , 67-80 .-
ΔΙΑΚΟΠΗ {από 22.57 ώρα περίπου }, για τηλεφωνική απειλή   για  βόμβα  στο κλειστό  του ΟΑΚΚΑ .. έλεγχος όλων των χώρων από υπεύθυνους ασφαλείας και Αστυνομία...  23,25 ώρα  μετά  λήξη ελέγχου δόθηκε εντολή επανέναρξη αγώνα  2ου ΗΜΙΧΡ , μετά  από 10λεπτο  ζέσταμα των παικτών ομάδων  .-  Η  διακοπή κράτησε  35΄ , Πρωτοφανές γεγονός για μπάσκετ !!

Τα δεκάλεπτα: 10-21, 23-40, 47-60, 67-80
Διαιτητές: Ρόκα (Πορτογαλία), Σαχίν (Ιταλία), Βιατόρ (Γαλλία)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 1, Σλότερ 5 (1), Γιάνκοβιτς 9, Φώτσης 14 (2), Νέλσον 4, Παππάς 8, Μαυροκεφαλίδης 10, Γκιστ 9 (1), Μπατίστα 3, Κόνιαρης, Μπλουμς 4 (1), Ράιτ.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Τσάβι Πασκουάλ): Ντόελμαν 8, Χάκανσον, Χεζόνια 9 (1), Ουέρτας 17 (1), Ναβάρο 1, Σατοράνσκι 5 (1), Πλάις 4, Σουλεϊμάνοβιτς, Τόμας 15 (1), Λάμπε 10, Νάχμπαρ 7, Τόμιτς 4.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

Μπαρτσελόνα 9-1 19
Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ 8-2 18
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 5-5 15
Αρμάνι Μιλάνο 5-5 15
----------------------------
Μπάγερν Μονάχου 2-8 12
Τούροβ Ζγκόρζελετς 1-9 11

4ος ΟΜΙΛΟΣ
 Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου

Γαλατάσαραϊ (Τουρκία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 79-74
Βαλένθια (Ισπανία)-Νεπτούνας Κλαϊπέντα (Λιθουανία) 103-65
Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία) 90-82
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 8-2 18
Ερυθρός Αστέρας 6-4 16
Λαμποράλ Κούτσα 5-5 15
Γαλατασαράι 4-6 14
----------------------------
Νεπτούνας 4-6 14
Βαλένθια 3-7 13
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Αναλυτικά το πρόγραμμα του Top-16 στο ευρωμπάσκετ :
O E' ΟΜΙΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ
1η (30/12-2/1) - 8η (26-27/2) αγωνιστική
 Ερυθρός Αστέρας - Ρεάλ Μαδρίτης
 Γαλατάσαραϊ - Ζαλγκίρις Κάουνας
 Άλμπα Βερολίνου - Μπαρτσελόνα
 Παναθηναϊκός - Μακάμπι2η (8-9/2) -

9η (5-6/3) αγωνιστική
 Μακάμπι - Ερυθρός Αστέρας
 Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός
 Ζαλγκίρις Κάουνας - Άλμπα Βερολίνου
 Ρεάλ Μαδρίτης - Γαλατάσαραϊ

3η (15-16/1) - 10η (12-13/3) αγωνιστική
 Ερυθρός Αστέρας - Γαλατάσαραϊ
 Άλμπα Βερολίνου - Ρεάλ Μαδρίτης
 Παναθηναϊκός - Ζαλγκίρις Κάουνας
 Μακάμπι - Μπαρτσελόνα

4η (22-23/01) - 11η (19-20/3) αγωνιστική
 Μπαρτσελόνα - Ερυθρός Αστέρας
 Ζαλγκίρις Κάουνας - Μακάμπι
 Ρεάλ Μαδρίτης - Παναθηναϊκός
 Γαλατάσαραϊ - Άλμπα Βερολίνου

5η (29-30/01) - 12η (26-27/3) αγωνιστική
 Ερυθρός Αστέρας - Άλμπα Βερολίνου
 Παναθηναϊκός - Γαλατάσαραϊ 

Μακάμπι - Ρεάλ Μαδρίτης
 Μπαρτσελόνα - Ζαλγκίρις Κάουνας

6η (5-6/2) - 13η (2-3/4) αγωνιστική
 Ερυθρός Αστέρας - Ζαλγκίρις Κάουνας
 Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα
 Γαλατάσαραϊ - Μακάμπι
 Άλμπα Βερολίνου - Παναθηναϊκός
7η (12-13/2) - 14η (9-10/4) αγωνιστική
 Μακάμπι - Άλμπα Βερολίνου
 Παναθηναϊκός - Ερυθρός Αστέρας 

Μπαρτσελόνα - Γαλατάσαραϊ
 Ζαλγκίρις Κάουνας - Ρεάλ Μαδρίτης

Ο ΣΤ' ΟΜΙΛΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
1η (30/12-2/1) - 8η (26-27/2) αγωνιστική
 Αρμάνι Μιλάνο - Νίζνι
 Μάλαγα - Ολυμπιακός
 Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας
 Λαμποράλ Κούτσα Αναντολού Εφές

2η (8-9/2) - 9η (5-6/3) αγωνιστική
 Αναντολού Εφές - Μάλαγα
 ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Λαμποράλ Κούτσα
 Ολυμπιακός - Αρμάνι Μιλάνο
 Νίζνι - Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ

3η (15-16/1) - 10η (12-13/3) αγωνιστική
 Μάλαγα - Αρμάνι Μιλάνο
 Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ - Ολυμπιακός
 Λαμποράλ Κούτσα - Νίζνι
 Αναντολού Εφές - ΤΣΣΚΑ Μόσχας

4η (22-23/1) - 11η (19-20/3) αγωνιστική
 ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Μάλαγα
 Νίζνι - Αναντολού Εφές
 Ολυμπιακός - Λαμποράλ Κούτσα
 Αρμάνι Μιλάνο - Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ

5η (29-30/1) - 12η (26-27/3) αγωνιστική
 Μάλαγα - Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ
 Λαμποράλ Κούτσα - Αρμάνι Μιλάνο
 Αναντολού Εφές - Ολυμπιακός
 ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Νίζνι

6η (5-6/2) - 13η (2-3/4) αγωνιστική
 Μάλαγα - Νίζνι
 Ολυμπιακός - ΤΣΣΚΑ Μόσχας
 Αρμάνι Μιλάνο - Αναντολού Εφές
 Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ - Λαμποράλ Κούτσα

7η (12-13/2) - 14η (9-10/4) αγωνιστική
 Λαμποράλ Κούτσα - Μάλαγα
 Αναντολού Εφές - Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ
 ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Αρμάνι Μιλάνο
 Νίζνι - Ολυμπιακός
***

  ***    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ   2014   : 
~ Άρωμα  ενημέρωσης   Δευτέρα  01  Δεκεμβρίου  2014   : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/12/01-2014.html  ,.-
~ Επιλογές Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Δευτέρα 01  Δεκέμβριος  2014 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/12/01-2014.html ,
~ Άρωμα  ενημέρωσης  Τρίτη  02  Δεκεμβρίου  2014  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/12/02-2014.html ,.-
~ Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  02  Δεκεμβρίου  2014 :   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/12/02-2014.html ,.-
~ Άρωμα  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  03  Δεκεμβρίου  2014 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/12/03-2014.html ,.-
~ Άρωμα στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  04  Δεκεμβρίου  2014  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/12/04-2014.html ,.-
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη 04/12/2014    : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/12/6-1-0-17-0-0-0-4-38-43-68-61-1-0-14-2-1_4.html ,
~ Άρωμα  στο αγιάζι της  ενημέρωσης  Παρασκευή  05  Δεκεμβρίου  2014 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/12/05-2014.html ,.-
~ Επιλογές  Θεμάτων ποικίλου  ενδιαφέροντος  Παρασκευή  05/12/2014 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/12/05122014.html ,.-
~ Άρωμα  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  06/12/2014   ; http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/12/06122014.html ,.-
~ Αθλητικό  Σάββατο-Κύριακο 06 και 07 Δεκεμβρίου    2014  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/12/06-07-2014.html ,.-
~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  08/12/2014  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/12/08122014.html ,.-
~ Εκδηλώσεις  εκδρομές  Διαδρομές Άρωμα  Ελλάδας  08/12/2014 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/12/08122014.html .-
 ~ Επικαιρότητα  Ειδήσεις  Ενημέρωση  Τρίτη  09/12/2014 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/12/09122014.html ,.-
~ Επικαιρότητα  Ειδήσεις  Ενημέρωση  Τετάρτη  10/12/2014 : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/12/10122014.html ,.-
~ Επιλογές Πλάκα -Θησείο -Αρχαιολογικός χώρος Αθήνα από τα παλιά  Πέμπτη 11/12/2014   : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/12/11122014.html ,
 Επιλογές Θεμάτων ποικίλου  ενδιαφέροντος ΑΘΗΝΑ  11/12/2014 :  
http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/12/11122014.html
~ Επιλογές Πλάκα -Θησείο -Αρχαιολογικός χώρος Αθήνα από τα παλιά  Πέμπτη 11/12/2014   : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/12/11122014.html ,
~ Επικαιρότητα  Ειδήσεις  Ενημέρωση  Πέμπτη  11/12/2014  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/12/11122014.html ,.-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  12 /12 / 2014  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/12/12-12-2014.html ,.-
~ Επιλογή  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Παρασκευή  12 /12 /2014  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/12/12-12-2014.html ,.-
~ Επικαιρότητα  Ειδήσεις  Ενημέρωση  Σάββατο  13/12/2014 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/12/13122014.html ,.-
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο 13 και 14 Δεκεμβρίου 2014   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/12/13-14.html ,.-
~ Επικαιρότητα Ειδήσεις Ενημέρωση Κυριακή 14/12/2014  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/12/14122014.html ,.-
~  Επικαιρότητα Ειδήσεις Ενημέρωση Δευτέρα  15/12/2014: http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/12/15122014.html .-
~ ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ  με Ειδήσεις Δευτέρα  14/12/2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/12/14122014.html .-
~ Επικαιρότητα Ειδήσεις Ενημέρωση   16/12/2014 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/12/16122014.html ,.-
~ Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος ΚΑΛΑΜΑΤΑ    Τρίτη  16/12/2014 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/12/16122014.html ,.-
~ Επικαιρότητα Ειδήσεις Ενημέρωση Τετάρτη 17  Δεκεμβρίου  2014  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/12/17-2014.html ,.-
~ ΕΠΙΛΟΓΕΣ Θεμάτων ποικίλου ενδιαφέροντος ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ  17/12/2014  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/12/17122014.html .-
~Αθλητικό Διήμερο 17 και 18 Δεκεμβρίου 2014  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/12/17-18-2014.html ,.-
~ Επικαιρότητα Ειδήσεις Ενημέρωση  Πέμπτη  18  Δεκεμβρίου  2014  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/12/18-2014.html ,.-
~ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ   , Παρασκευή 19/12/2014  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/12/19122014.html  ,.-
  Η  Εφημερίδα  μας  Σάββατο  20-12-2014 Ενημέρωση  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2014/12/20-12-2014.html  ,.-
~
   ***  https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias .-
 BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =
http://www.youtube.com/stamos01 ,        3928    video.-                         
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01 ,    2267     video.-                
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2 269   video.- 
Σύνολον                                              8464    βίντεο   .-
https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  2688   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas 
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258   335   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,                                                  
 https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    737.– https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias Arfara Kalamatas Messinias | Facebook , *** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   288 .-                                                                                              ** http://www.twitter.com/stamos01/  ,446/371/21  , 19,1  χιλ./258/11 .-                     *** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-
Γεννήθηκε το φως στην σκοτεινιά της Ανθρωπότητας ! ο Ι.ΧΡΙΣΤΟΣ  μας !
Ημέρα  αναδημιουργίας !   Γεννέθλια   ημέρα ! ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ !!
Καλά Ευλογημένα , Άγια Χριστιανικά Χριστούγεννα για όλους  μας !
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: