ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 08 Μαϊου 2015

ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Παρασκευή  08  Μαϊου  2015 :
~
 
~



~*  Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !

~

~
8 Μαΐου
Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου (1) του Θεολόγου. Οσίου Αρσενίου του Μεγάλου (†449).

(1) Ήταν ένας από τους δώδεκα μαθητές του Χριστού και μάλιστα ο πιο αγαπημένος του. Πατέρας του ήταν ο Ζεβεδαίος και μητέρα του η Σαλώμη, κόρη του Ιωσήφ του μνηστήρα της Παρθένου Μαρίας. Τη ζωή και τη παρουσία του δίπλα στον Ιησού τη γνωρίζουμε μέσα από τα Ευαγγέλια της Καινής Διαθήκης. Ήταν ο μόνος εκ των μαθητών που δεν φοβήθηκε και έμεινε μέχρι τέλους κοντά στον αγαπημένο του δάσκαλο. Αυτός και ο Πέτρος ήταν οι πρώτοι που κήρυξαν μετά την επιφοίτηση του Αγ. Πνεύματος σε όλο τον κόσμο το λόγο του Κυρίου. Όταν δε η Παρθένος Μαρία κοιμήθηκε ο άγιος κήρυξε το Ευαγγέλιο στη Μ. Ασία και ιδιαίτερα στην Έφεσο, όπου με την προσευχή του κατέστρεψε το ναό της Αρτέμιδος και οδήγησε στο Χριστιανισμό τετρακόσιες χιλιάδες ειδωλολάτρες. Στα χρόνια του αυτοκράτορα Δομετιανού βασανίστηκε και εξορίστηκε στη Πάτμο, όπου έγραψε την Αποκάλυψη. Συνέγραψε επίσης το τέταρτο Ευαγγέλιο της Καινής Διαθήκης, το θεολογικότερο όλων και θεωρούμενο ως Ευαγγέλιο της αγάπης. Εκοιμήθη ειρηνικά σε ηλικία περίπου 100 ετών.
~   08/04 Απολυτίκιο Αγ. Αγάβου, Ρούφου, Φλέγων και Ασύγκριτος από τους 70 Αποστόλους - 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ : https://youtu.be/oLZimsUO_Ig?list=PL818C79CB4D1C7C88 ,

~

~
*** Κιτρίνισε και το λιμάνι της Καλαμάτας

Αναστάτωση προκάλεσε η κίτρινη ουσία, χθες, στο λιμάνι της Καλαμάτας. Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για μεγάλη ποσότητα γύρης που λόγω των ανέμων γέμισε τη θάλασσα. Παρ' όλα αυτά, η εικόνα που παρατηρούσε για ώρες αρκετός κόσμος δεν ήταν και η καλύτερη. Βέβαια, βρισκόμαστε στην καρδιά της άνοιξης και η γύρη δεν έχει σκορπιστεί μόνο στο λιμάνι, αλλά και στην πόλη της Καλαμάτας. Οι κάτοχοι αυτοκινήτων είναι οι καλύτεροι... μάρτυρες της κατάστασης που επικρατεί. Α.Π. - 
~
***  Δίκη διπλής δολοφονίας Μεσάι - Οι «εκβιάσεις» των αρχικών καταθέσεων μετατράπηκαν σε ηθελημένα μεροκάματα         
      
Επανειλημμένες ερωτήσεις των δικαστών στους καταστηματάρχες αν φοβούνται
Η διαφοροποίηση των καταθέσεων ιδιοκτητών νυχτερινών καταστημάτων, που στην Αστυνομία, όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση, παραδέχονταν πως είχαν εκβιασθεί από την εγκληματική οργάνωση, και οι εκ διαμέτρου αντίθετες καταθέσεις τους τόσο στο πρώτο δικαστήριο όσο και χθες στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, κυριάρχησαν στη χθεσινή συνεδρίαση για τη διπλή δολοφονία Μεσάι, τους εκβιασμούς και τα ναρκωτικά.
Αρκετές φορές η πρόεδρος του δικαστηρίου ρώτησε τους μάρτυρες αν φοβούνται να πουν την αλήθεια, ζητώντας επανειλημμένα να πουν για ποιο λόγο αλλάζουν τα όσα αρχικά είχαν πει, χωρίς όμως να λάβει πειστικές απαντήσεις. Όλοι οι καταστηματάρχες νυχτερινών κέντρων που κατέθεσαν χθες διαβεβαίωναν το δικαστήριο ότι δεν απειλήθηκαν από τους κατηγορούμενους.
Υπενθυμίζεται ότι οι καταστηματάρχες στην πρώτη συνεδρίαση δεν είχαν παρουσιασθεί και το δικαστήριο αποφάσισε πως αν δεν εμφανιστούν και στη δεύτερη, θα γίνει βίαιη προσαγωγή τους.
Ύστερα από πολυήμερη διακοπή η πολύκροτη δίκη συνεχίσθηκε χθες με καταθέσεις αρκετών μαρτύρων κατηγορίας, για να διακοπεί εκ νέου νωρίς το απόγευμα και να ορισθεί νέα συνεδρίαση στις 20 Μαΐου.
Η δίκη συνεχίσθηκε χθες δίχως την παρουσία των δίδυμων αδελφών Βαρελά, οι οποίοι κατά την έναρξη είχαν δηλώσει παραίτηση από την έφεση. Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στο «Θάρρος» που κυκλοφορεί .-
 ~
*** Κάμερες από σήμερα στα διόδια του αυτοκινητόδρομου για τους τζαμπατζήδες

Κάμερες ασφαλείας στα διόδια του αυτοκινητόδρομου Αθηνών – Τρίπολης – Καλαμάτας ξεκινούν να λειτουργούν από σήμερα για τη βεβαίωση παραβάσεων μη πληρωμής διοδίων. Οι Ειδικές Ηλεκτρονικές Τεχνικές Συσκευές έχουν τοποθετηθεί στα εξής σημεία: -Χ/θ 99+800 (Μετωπικός Σταθμός Διοδίων Σπαθοβουνίου), και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας -Χ/θ 146+800 (Μετωπικός Σταθμός Διοδίων Νεστάνης), και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας -Χ/θ 172+700 (Μετωπικός Σταθμός Διοδίων Γέφυρας Μάναρι), και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας -Χ/θ 195+100 (Μετωπικός Σταθμός Διοδίων Βελιγοστής), και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας -Χ/θ 198+600 (Μετωπικός Σταθμός Διοδίων Παραδεισίων), και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Στους παραβάτες θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 200 ευρώ, ενώ θα αφαιρούνται η άδεια οδήγησης, η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες του οχήματος για 20 ημέρες, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. - 
~
***   Κρίμα, Δέσποτα          
     
Η είδηση της εκλογής του κ. Χρυσοστόμου (κατά κόσμον Γεωργίου Σαββάτου) ως μητροπολίτη Μεσσηνίας υπήρξε για όλους χαρμόσυνο μήνυμα.
Ένας ιεράρχης μορφωμένος (καθηγητής Πανεπιστημίου), με ανοιχτό πνεύμα, φίλος με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, θετικά διακείμενος και με ουσιαστικό ρόλο στο διάλογο, όχι μόνο των χριστιανικών δογμάτων, αλλά και όλων των θρησκειών. Όλα αυτά έδειχναν ότι θα πνεύσει νέος άνεμος στη Μεσσηνία.
Οι πρώτες ενέργειές του, άλλωστε, με την έλευσή του αυτό έδειχναν. Η επιλογή νέων ανθρώπων (ανδρών και γυναικών) στις ενοριακές επιτροπές, η απομάκρυνση του «δίσκου» που δρούσε κατά κάποιον τρόπο «εκβιαστικά» στους πιστούς, η έστω και ημιτελής προσπάθεια να παραχωρήσει λατρευτικό χώρο στους καθολικούς (ελπίζω η κίνηση αυτή κάποτε να ολοκληρωθεί), επιβεβαίωσαν τις αρχικές προσδοκίες. Δεν είναι τυχαίο που αποτέλεσε στόχο αυτών που ο λαός αποκαλεί «αγριοχρίστιανους».
Προσωπικά, πιστεύω πως το να έχει ενταχθεί ένας ιεράρχης ως φοιτητής σε κομματική νεολαία (της Πολιτικής Άνοιξης), δείχνει πως θα είναι πάντα ανοιχτός στην κοινωνία, θα συνδιαλέγεται μαζί της, δε θα δρα ως δεσπότης.
Σε συνάντηση μαζί του, όταν είχε έλθει, είχα προσπαθήσει να διερευνήσω τις προθέσεις του για τη χορωδία της Υπαπαντής. Ήταν σαφές ότι δε συμπαθεί την τετράφωνη μουσική, αλλά τη βυζαντινή – μου είχε πει, όμως, επί λέξει ότι γνωρίζει για τη μουσική παράδοση της Καλαμάτας και δεν πρόκειται να την αλλάξει.
Με έκπληξή μου την Κυριακή το πρωί άκουσα πως η χορωδία ΤΕΡΜΑ! Αλλάζει, λέει, ο ψάλτης και ο νέος δε θέλει να συνεργάζεται με τη χορωδία. Δικαιολογία, κατά τη γνώμη μου, έωλη. Δεν πιστεύω ότι ο ψάλτης θα δρούσε χωρίς, αν όχι την προτροπή, τουλάχιστον την επίνευση του Δεσπότη του. ΤΕΡΜΑ, λοιπόν, η χορωδία. Αποφασίζουμε και διατάζουμε. Μια παράδοση ΕΚΑΤΟ (100) χρόνων σβήνει. Όχι σεβασμός, υποταγή. Γι’ αυτό λέω, ΚΡΙΜΑ!      Μπάμπης Κάρβελης
  Υ.Γ. Προσωπικά στη χορωδία ανήκω περίπου δέκα χρόνια (και για να μην παρεξηγηθώ, χωρίς την παραμικρή οικονομική απολαβή). Υπάρχουν, όμως, άνθρωποι που μπήκαν στη χορωδία παιδιά και γέρασαν όντας μέλη της. Μόνο η θλίψη στα μάτια τους την Κυριακή έφτανε. 
~
***  Μόνο με εισαγγελική διάταξη τα ονόματα συλληφθέντων           
     
Επειδή αρκετοί κατηγορούν τους δημοσιογράφους και τα Μέσα Ενημέρωσης που δε δημοσιοποιούν ολόκληρα τα ονόματα ορισμένων συλληφθέντων ή κατηγορουμένων, να επαναλάβουμε ότι αυτό πλέον απαγορεύεται με νόμο και μπορεί να γίνει μόνο με εισαγγελική διάταξη.
Β.Β. 
~
***  Ηρώων και Κρήτης          
      
Οδοί με μεγάλη κυκλοφορία η Ηρώων και η Κρήτης. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν τοποθετηθεί και φωτεινοί σηματοδότες για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας. Τι θα γίνει, όμως, αν σταματήσει η λειτουργία των σηματοδοτών; Ποιος θα έχει προτεραιότητα, αυτός που ανεβαίνει την Ηρώων ή αυτός που διασχίζει την Κρήτης;
Και μη βιαστείτε να απαντήσετε, καθώς το ερώτημα δεν είναι ρητορικό, αλλά πραγματικό. Το θέμα θα λυνόταν αν τοποθετούνταν ένα STOP στο ρεύμα ανόδου της Ηρώων. Έτσι και σε περίπτωση μη λειτουργίας των σηματοδοτών, θα σταματήσει αυτός που ανεβαίνει. Το παράξενο είναι γιατί δεν έχει τοποθετηθεί το συγκεκριμένο σήμα, και αντιθέτως έχει τοποθετηθεί στο ρεύμα καθόδου (άσχετα αν βρίσκεται σε άκαιρο σημείο).
Εκτιμώ ότι το κόστος προμήθειας τέτοιου σήματος δεν είναι υψηλό, προκειμένου να γλιτώσουμε μια ανθρώπινη ζωή…   Χ.Χ.    
~
*** Αξιοποίηση δημοτικών κτηρίων για την… ανάπτυξη

Η αξιοποίηση του Τουριστικού Ταϋγέτου και άλλων δημοτικών κτηρίων, όπως τα κτήρια δωρεάς Παναγιώταρου, το «Αχίλλειον» και το «Βασιλικόν», θα γίνει με στόχο την ανάπτυξη στον τομέα του τουρισμού και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, απαντώντας χθες σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το Τουριστικό Ταϋγέτου, ανέφερε πως η επιδίωξη του Δήμου δεν είναι απλώς να πάρει το ενοίκιο, αλλά «με διαγωνισμό να εξευρεθεί αξιόπιστος ενοικιαστής, να το πάρει ένας επενδυτής, να προσφέρει 5 – 6 θέσεις εργασίας και να είναι σημείο αναφοράς για τον Ταΰγετο». Το Τουριστικό Ταϋγέτου έχει ανάγκη επισκευών ύψους 270.000 ευρώ, ο επενδυτής θα το επισκευάσει, πιθανόν θα το επεκτείνει, θα το εκσυγχρονίσει, μεταξύ δε αυτού και του Δήμου θα γίνει συμφωνία για το ύψος του ενοικίου μετά την αφαίρεση της αξίας των επισκευών και θα το εκμεταλλεύεται για ένα χρονικό διάστημα. Η προκήρυξη για τη διενέργεια σχετικού διαγωνισμού είναι έτοιμη. Ο δήμαρχος τόνισε πως αυτή είναι η κατεύθυνση και για τα κτήρια δωρεάς Παναγιώταρου στη Μικρή Μαντίνεια, καθώς και το «Αχίλλειον» και το «Βασιλικόν» στο κέντρο της Καλαμάτας. - 
~
***  Φωτιά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου         
     
Πυρκαγιά ξέσπασε στα διυλιστήρια πετρελαίου στον Ασπρόπυργο. Στο σημείο έχουν σπεύσει επτά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα οποία ωστόσο δεν έχουν επέμβει καθώς την κατάσβεση της φωτιάς έχει αναλάβει η πυρασφάλεια των διυλιστηρίων.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της η Πυροσβεστική, η φωτιά ξέσπασε στη διάρκεια εργασιών σε δεξαμενή.
Όπως μετέδωσε νωρίτερα ο ΣΚΑΙ, σύμφωνα με τη διοίκηση των διυλιστηρίων η φωτιά βρίσκεται στο στάδιο της κατάσβεσης.- Η  φωτιά  έσβυσε πλήρως , και η πυροσβεστική συμμετέχει στην ψύξη της δεξαμενής  από τις υψηλές θερμοκρασίες , όπου γινόντουσαν εργασίες συντήρησης .- Τέλος τρία  3 άτομα , εργαζόμενοι , μεταφέρθηκαν με εγκαύματα στο Θριάσιο Νοσοκομείο .-  Οι  δύο με ελαφρά εγκαύματα και ο ένας με πλέον σοβαρά .- Επίσης άλλοι τρεις εργαζόμενοι νοσηλεύονται στο Αττικό Νοσοκομείο .-     www.naftemporiki.gr   .-
~
***  Σέρρες: Φραστική επίθεση εναντίον του Αντώνη Σαμαρά
Antwnis
-  Από τις Σέρρες, όπου επισκέφθηκε τις πληγείσες προ δύο μηνών από πλημμύρες περιοχές, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς επιτέθηκε στην κυβέρνηση διότι δεν έχει κάνει ακόμη αίτημα αποζημίωσης των πληγέντων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης.
Ο κ. Σαμαράς επισκέφθηκε τις περιοχές Μαυροθάλασα και Πεθελινό, όπου όμως σημειώθηκαν και επεισόδια με αγρότες, που διαμαρτύρονταν γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση είχε καθυστερήσει να τους δώσει τις αποζημιώσεις για τη χαλαζόπτωση του Ιουνίου του 2014.
~
*** Telegraph: Μέλος της ΕΚΤ προτείνει παράλληλο νόμισμα για την Ελλάδα
eurw
-
Σύμφωνα με την Telegraph, η ΕΚΤ έχει ήδη αναλύσει πώς θα μπορούσε ένα τέτοιο σενάριο να λειτουργήσει. Αξιωματούχοι της δήλωναν τον Απρίλιο στο Reuters ότι ένα παράλληλο νόμισμα δεν ήταν αρκετό για να κρατήσει την Ελλάδα στο μπλοκ των 19 κρατών. Η συγκεκριμένη ανάλυση έδειχνε πως γύρω στο 30% των Ελλήνων θα κατέληγε να λαμβάνει αυτά τα IOUs αντί για μετρητά, κάτι που ασκούσε περαιτέρω πίεση στις τράπεζες, καθώς οι εργαζόμενοι θα αναγκάζονταν να τραβούν χρήματα από τις αποζημιώσεις τους.
Χάνονται χρήματα
Κάτι που έτσι και αλλιώς συμβαίνει εδώ και καιρό και όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αρκετά δισεκατομμύρια έχουν κάνει, ήδη, «φτερά» από τις καταθέσεις των Ελλήνων, ενώ οι τράπεζες παραμένουν εν ζωή χάρη στον ELA που λαμβάνουν από την ΕΚΤ.
Ο Merch δεν δίστασε να ρίξει τα καρφιά του προς την Ελλάδα, καθώς στην εν λόγω συνέντευξη τόνισε πως «σπάνια έχω δει την Ευρώπη να είναι τόσο ενωμένη έναντι μιας χώρας που πρέπει να ακολουθήσει τους κανόνες. Οι περισσότεροι είναι απογοητευμένοι διότι οι προσπάθειες που καταβλήθηκαν κατά το παρελθόν δεν έχουν φέρει ακόμη αποτέλεσμα. Η αλήθεια είναι ότι οι αγορές έχουν υποτιμήσει αρκετά την πολιτική βούληση για να σωθεί το ευρώ και νομίζω ότι στην παρούσα φάση μόνο έτσι μπορεί να γίνει».
~
***  Τετ α τετ Παυλόπουλου - Μπακογιάννη στο Προεδρικό Μέγαρο στις 9:30
bako
-  Δεκτή από τον Προκόπη Παυλόπουλο θα γίνει η Ντόρα Μπακογιάννη σήμερα Παρασκευή.
Η βουλευτής της ΝΔ θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο στις 9:30.
~
***  Δηλώσεις Λαγού: Δεν απείλησα κανέναν! Η Κανέλλη φώναζε μόνη της (BINTEO)
lagos
- Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής τόνισε πως δεν απείλησε τη κ. Κανέλλη αλλά αντιθέτως η βουλευτής προσπάθησε να του επιτεθεί λεκτικά.
Βίντεο , newsIT.gr Δηλώσεις Λαγού - Φίλη : https://youtu.be/D0RBkdgxKgs .-
~
***  Αποκάλυψη: Αυτό είναι το βίντεο που αφορά το επεισόδιο με Κανέλλη - Λαγό (ΒΙΝΤΕΟ)




kanelli
- Σας αποκαλύπτουμε το βίντεο που αφορά το επεισόδιο με την κ. Λιάνα Κανέλλη με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής κ. Λαγό.
Δείτε το βίντεο ,Το βίντεο από το δήθεν επεισόδιο Κανέλλη - Λαγού : https://youtu.be/HdVNlMvxSQE .-
~
***  Συμφωνία Τουρκίας για κατασκευή ελικοπτεροφόρου
elikopteroforo
-  Συμφωνία με την "Sedef Holding" για την κατασκευή ελικοπτεροφόρου πλοίου, μήκους 231 μέτρων και χωρητικότητας 1.000 ατόμων, υπέγραψε η τουρκική κυβέρνηση. Η συμφωνία υπεγράφη στο περιθώριο της έκθεσης αμυντικών συστημάτων "IDEF 2015"
Ο ανώτερος αξιωματούχος της αμυντικής βιομηχανίας, Müjdat Uludag, είπε ότι το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2021. Το κόστος του δεν αποκαλύφθηκε.
~
***  Σκάνδαλο Siemens: Aποφασισμένος να μιλήσει ο Οσβαλντ! Καίει 4 υπουργούς!


zan
-  Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού HOT DOC, ο Ελβετός τραπεζίτης Ζαν-Κλωντ Όσβαλντ που κρατείται από τις αρχές Απριλίου από τις ελληνικές Αρχές για την εμπλοκή του στην υπόθεση της Siemens είναι έτοιμος να προβεί σε αποκαλύψεις για υπουργούς και δημοσιογράφους που μπορούν να κλονίσουν όλο το πολιτικο-οικονομικό κατεστημένο.
Ο Όσβαλντ "δίνει" ονόματα για πρόσωπα-κλειδιά της πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής εμπλέκονται στο κύκλωμα διακίνησης μαύρου χρήματος.
Σύμφωνα με το περιοδικό, ο κατηγορούμενος "δείχνει" Λιστα Λαγκάρντ και "σκοτώνει" τέσσερις υπουργούς!
~
*** Δείτε ποιους φορολογούμενους «μπλοκάρει» ο TAXISnet
eforia
-  Την Εφορία της γειτονιάς τους, θα πρέπει να επισκεφτούν χιλιάδες φορολογούμενοι που θέλουν να ενταχτούν στη νέα ρύθμιση, καθώς είναι αδύνατο μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του TAXISnet. Το σύστημα πληροφορεί τους φορολογούμενους πως θα πρέπει να πάνε στην Εφορία που ανήκουν, αφού η πρόσβαση τους σε αυτό, δεν είναι διαθέσιμη.
- Οι περιπτώσεις που καλούνται οι φορολογούμενου να προσέλθουν στις Εφορίες είναι οι εξής:
1) Ύπαρξη των λεγόμενων υπερπληρωμών. Οι φορολογούμενοι είχαν στο παρελθόν πληρώσει κατά λάθος κάποιο ποσό αυξημένο σε σχέση με αυτό που τους αναλογούσε σε παλαιότερη ρύθμιση οφειλών. Σε αυτήν την περίπτωση το σύστημα έχει μπλοκαριστεί, καθώς δεν μπορεί να συμψηφίσει τα ποσά ανάμεσα στις δύο ρυθμίσεις.
2) Μεταφορά και ρύθμιση χρεών από κληρονομιά. Και αυτή η διαδικασία απαιτεί επίσκεψη στην Εφορία. Εφόσον οι κληρονόμοι διαθέτουν τους κωδικούς TAXISnet του θανόντος μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές, αλλά αυτό είναι παράτυπο. Στην ουσία, για να ρυθμίσουν οι κληρονόμοι την οφειλή του θανόντος, θα πρέπει να υποστούν μια γραφειοκρατική διαδικασία στην Εφορία. Και αυτό μόνο και μόνο επειδή θέλουν να πληρώσουν.
 - Η προθεσμία για τη ρύθμιση των 100 δόσεων λήγει στις 26 Μαΐου, όπου λήγει και η δυνατότητα των φορολογουμένων να κάνουν χρήση της πληρωμής μέρους της βασικής οφειλής και να διαγράψουν ισόποσες προσαυξήσεις. Η προσέλευση των οφειλετών του Δημοσίου αναμένεται να είναι μεγάλη μέχρι να λήξει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων.
~
***  Πρώτος ο Κάμερον στις εκλογές - Η επόμενη μέρα στην Μ. Βρετανία
kameron
- Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας είναι αδιαμφισβήτητα ο Ντέιβιντ Κάμερον. Από την άλλη παταγώδης ήταν η συντριβή των Εργατικών και του Εντ Μίλιμπαντ...
 - Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι
Φυσικά την μεγαλύτερη ήττα την υπέστη ο Εντ Μίλιμπαντ, τον οποίο ακόμη και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις τον έδειχναν στο νήμα με τον Ντέιβιντ Κάμερον. Μάλιστα, σύμφωνα με τον βρετανικό τύπο, ήδη οι πιέσεις που δέχεται για να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος είναι πολλές.
Μεγάλη η ήττα, όμως, και για τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες και τον Νικ Κλεγκ (κυβερνητικό εταίρο του Ντέιβιντ Κάμερον) καθώς έχασαν 47 έδρες σε σχέση με τις εκλογές του 2010. Το αποτέλεσμα, όπως όλα δείχνουν θα πλήξει προσωπικά τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Νικ Κλεγκ.
- Τι σημαίνει η νίκη Κάμερον
Το διαφαινόμενο αποτέλεσμα σημαίνει ότι πιθανόν θα διεξαχθεί στη Βρετανία ένα ιστορικό δημοψήφισμα για την παραμονή, ή μη, της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα στα επόμενα δύο χρόνια (το έχει υποσχεθεί προεκλογικά ο Κάμερον) καθώς και ότι οι δημόσιες δαπάνες θα μειωθούν κατά έως και 12 δισεκατομμύρια λίρες ως το 2018-’19 για να μηδενιστεί το δημοσιονομικό έλλειμμα (5% του ΑΕΠ) στην πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.
~
***  Τριπλή συνεργασία εναντίον του ΝΑΤΟ Μόσχα - Πεκίνο - Τεχεράνη
symmaxia
- Ιστορικό σχηματισμό της Τριπλής Συμμαχίας μεταξύ Ρωσίας, Κίνας και Ιράκ, αλλά μόνο στον τομέα της στρατιωτικής-τεχνικής συνεργασίας βλέπει ο διευθύνων σύμβουλος της ΜΚΟ «Κέντρο Στρατηγικών Μελετών και προβλέψεις," Sergei Grinyaev.
"Νομίζω ότι η Τεχεράνη και το Πεκίνο ενδιαφέρονται πάρα πολύ για την απόκτηση νέων στρατιωτικών τεχνολογιών. Όσον αφορά τη συνεργασία μεταξύ της Μόσχας και του Πεκίνου, είναι καθαρά πραγματιστική ερώτηση. Σήμερα, το Πεκίνο βλέπει τη συνεργασία με τη Ρωσία ως μια ευκαιρία για να δημιουργήσουν ένα σύστημα ασφαλείας κατά της κυριαρχίας των ΗΠΑ, ειδικότερα στην περιοχή Ασίας - Ατλαντικού".
~
***   Ο Αλέξης Τσίπρας απαντά σε επίκαιρες ερωτήσεις
Επανήλθε η «Ωρα του Πρωθυπουργού»Ο Αλέξης Τσίπρας απαντά σε επίκαιρες ερωτήσεις
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας
-    Σημαντική στιγμή χαρακτήρισε την επανέναρξη της «Ωρας του Πρωθυπουργού» ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την έναρξη της τοποθέτησή του, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη, για τις αλλαγές που προωθούνται στην Παιδεία.
Newsroom ΔΟΛ
~
xavie
- O πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ θα παντρευτεί τον Βέλγο σύντροφό του, Γκοτιέ Ντεστενέ, την 15η Μαΐου, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο το περιβάλλον του, λίγους μήνες αφότου νομιμοποιήθηκε ο γάμος μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου στην χώρα.
«Δεν επιθυμεί να κάνει επίδειξη της προσωπικής του ζωής και απέρριψε το αίτημα εφημερίδων που επικεντρώνονται στην προσωπική ζωή διασημοτήτων να καλύψουν την τελετή» γνωστοποίησε η ίδια πηγή. Μεταξύ των προσκεκλημένων θα είναι ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ.
Ο Μπετέλ, 42 ετών, είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να παντρευτεί με τον Ντεστενέ, έναν αρχιτέκτονα με τον οποίο έχουν συνάψει σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης από το 2010. «Μου το ζήτησε και εγώ είπα ναι» δήλωσε στους Los Angeles Times.
Το Λουξεμβούργο νομιμοποίησε τον Ιούνιο του 2014 το γάμο μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου αναγνωρίζοντας επιπλέον στα ζευγάρια το δικαίωμα να υιοθετούν παιδιά
** Σημείωση : Αυτή την Ευρώπη (ενωμένη Ευρώπη) θέλουμε ; Μόνο μια λέξη Ντροπή !
~
tsipras maksimou
 Τις προθέσεις του να σταματήσει τις "αμαρτωλές" σχέσεις μεταξύ ΜΜΕ και κράτους, εξέφρασε μιλώντας στην Ώρα του Πρωθυπουργού ο Αλέξης Τσίπρας, παρομοιάζοντας παράλληλα το τι συνέβη στην Ελλάδα με τα ΜΜΕ με τη μετάβαση της Σοβιετικής Ένωσης στον καπιταλισμό.
"Είναι αδιανόητο να συνδέεται η ρύθμιση του πλαισίου λειτουργίας των καναλιών με τον έλεγχο του περιεχόμένου" είπε και συμπλήρωσε: "Αν δεν είναι το πλαίσιο των ΜΜΕ διαφανές και ξεκάθαρο τότε εκεί μπορεί να δημιουργηθεί μια omerta, εκεί είναι ο ορισμός της διαπλοκής, προκειμένου να διασφαλίσει προνομιακή μεταχείριση. Υπάρχει το τρίγωνο αμαρτίας. Δανειοδοτούσαν ΜΜΕ κι όχι επιχειρήσεις, στήριζαν κυβέρνηση και δεν ασκούνταν έλεγχος στις τράπεζες που έδιναν. Θα κλείσουμε τον κύκλο της διαπλοκής και συναλλαγής. Θα κόψουμε την κόκκινη κλωστή που συνδέει ΜΜΕ, Τράπεζες Κυβέρνηση. Αν μια επιχείρηση ΜΜΕ είναι υγιής, έχει πληρώσει άδειες είναι εν τάξει με τις τράπεζες τότε δεν έχει λόγο να αυτολογοκρίνεται" .-
~
***  Η Πρόεδρος της Βουλής στη Μόσχα
constantopouluo
- Στη Μόσχα θα βρεθεί το διήμερο 08-09 Μαΐου 2015, η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Ζωή Κωνσταντοπούλου, για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.-
~  
syriza
-  Αντίθετη φέρεται να είναι στον μέχρι τώρα σχεδιασμό της κυβέρνησης, η κομμουνιστική τάση του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ανακοίνωση της υποστηρίζει πως η κυβέρνηση εγκατέλειψε τις προγραμματικές της δηλώσεις και κάνει λόγο για "αθέτηση της ρητής λαϊκής εντολής"
"Η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει για μια ακόμα φορά την αντίθεσή της στα κυβερνητικά σχέδια για συμβιβασμό με τους εκβιαστές - δανειστές. Η συμφωνία που μεθοδεύεται, όπως φάνηκε ξεκάθαρα και στη χθεσινή κοινή δήλωση Τσίπρα - Γιουνκέρ, συνιστά οριστική εγκατάλειψη των προγραμματικών δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ και αθέτηση της ρητής λαϊκής εντολής για κατάργηση της λιτότητας και των Μνημονίων.
Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που ανήκουμε στην Κομμουνιστική Τάση δηλώνουμε ότι θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις ενάντια στο επερχόμενο 3ο Μνημόνιο και απευθύνουμε κάλεσμα για συντονισμό δράσης στη μεγαλύτερη τάση της αριστερής πτέρυγας, την Αριστερή Πλατφόρμα, αλλά και σε κάθε αριστερό αγωνιστή, μέλος ή υποστηρικτή του κόμματος".-
~
1gold

Εποχή οικονομικής κρίσης και η αναζητήσεις θησαυρών έχουν φτάσει στο ναδίρ πια! Έτσι παρουσιάζουμε, ένα βίντεο για μια φτηνή λύση ανιχνευτή χρυσού, για όσους δεν μπορούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη για ένα πιο ακριβό μηχάνημα της ''αγοράς''.
Φτιάξτε το και καλές αναζητήσεις στις παραλίες όπου πολλοί θησαυροί σας περιμένουν από ''χαμένα'' κοσμήματα και όχι μόνο! 
Βίντεο , Κατασκευή ανιχνευτή χρυσού με 40 ευρώ : https://youtu.be/GfaUAOtyaGc ,.-
***  Στα 312,7 δισ. ευρώ το δημόσιο χρέος!
xreos
- Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΔΔΗΧ το χρέος της Ελλάδας μέχρι τις 31 Μαρτίου ανέρχεται στα 312,7 δισ. ευρώ, δηλαδή το 174% του ΑΕΠ.
Η κατανομή του Δημόσιου Χρέους της Κεντρικής Κυβέρνησης έχει ως εξής:
- Ομόλογα: 39,4 δισ. ευρώ
- Ομόλογα που κατέχει η ΕΚΤ (SMP program): 19,8 δισ. ευρώ
- Ομόλογα που κατέχουν οι Ευρωπαϊκές Κεντρικές Τράπεζες (ANFAs): 7,3 δισ. ευρώ
- Έντοκα γραμμάτια: 14,9 δισ. ευρώ
- Βραχυπρόθεσμα δάνεια (repos): 9,8 δισ. ευρώ
- Δάνεια από το Ευρωπαϊκό ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας (EFSM): 130,9 δισ. ευρώ
- Δάνεια από ΔΝΤ: 21,2 δισ. ευρώ
- Δάνεια από Κράτη-μέλη της Ευρωζώνης: 52,9 δισ. ευρώ
- Δάνεια από Τράπεζα Ελλάδος: 4,3 δισ. ευρώ
- Λοιπά Δάνεια εσωτερικού: 0,1125 δισ. ευρώ
- Λοιπά Δάνεια εξωτερικού: 5 δισ. ευρώ
- Ειδικά και Διακρατικά δάνεια εξωτερικού (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων) 7,09 δισ. ευρώ
Σύνολο: 312,7 δισ. ευρώ
~
*** Ρωμανιάς: Οι δανειστές επιμένουν σε μείωση κύριων συντάξεων
rwmanias
-  Ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς, μιλώντας στο Mega, έκανε λόγο για επιμονή των δανειστών σε μείωση των επικουρικών αλλά και των κύριων συντάξεων.
O γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων τόνισε ότι οι δανειστές «έχουν το e-mail Χαρδούβελη δίπλα τους και έχουν κολλήσει σε αυτό».
Όπως εξήγησε, «εμείς τους απαντάμε ότι το όφελος θα είναι μόνο 2 εκατ. ευρώ το 2015 και 3 εκατ. το 2016, αυτοί όμως απαντούν ότι το θέμα είναι διαρθρωτικό και θέλουν τη διατήρηση των νόμων».
Υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση, θα δούμε πού θα καταληξουμε, είπε χαρακτηριστικά.
~
isis
-   Σύμφωνα με μια τοπική πηγή στην επαρχία του Kirkouk στο Ιράκ, μέλη της ISIS μαστίγωσαν έναν νεαρό γιατί φορούσε ένα t-shirt με στάμπα που είχε ξένες φράσεις. Υπογραμμίζουν ότι το Ισλαμικό Κράτος επέβαλε στους άνδρες και στα παιδιά την αφγανική ρόμπα για ενδυμασία.
Η πηγή δήλωσε σε συνέντευξη στο IraqiNews "αυτό το πρωί η ISIS μαστίγωσε 30 φορές έναν νεαρό στην περιοχή Zab γιατί φόραγε ένα T-shirt που είχε ξένες λέξεις στο κέντρο της πόλης".
Η πηγή η οποία ζήτησε να παραμείνει ανώνυμη πρόσθεσε ότι η "ISIS απαιτεί από τους άνδρες και τα παιδιά να φέρουν ομοιόμορφες αφγανικού τύπου ενδυμασίες" και απείλησε με  "τιμωρία όσους παραβιάζουν αυτές τις οδηγίες."
~
   Μια ιστορία που προκαλεί θύελλα αντιδράσεων

Εντεκάχρονη έμεινε έγκυος από τον παππού της ετεροθαλούς αδελφής της Υπόθεση που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην Ουρουγουάη είναι η ιστορία ενός 11χρονου κοριτσιού που έμεινε έγκυος από τον 41χρονο παππού της ετεροθαλούς αδελφής της, ο οποίος επισκεπτόταν πολύ συχνά το σπίτι τους στο Μοντεβιδέο.
Από τον 4ο μήνα της εγκυμοσύνης της η μικρή νοσηλεύεται σε νοσοκομείο Παίδων της πρωτεύουσας της χώρας.
Σύμφωνα με το RTL, η Ουρουγουάη νομιμοποίησε τη διακοπή κύησης έως τη 12η εβδομάδα, το 2013, ύστερα από διαφωνίες διαρκείας για το θέμα. Ο νόμος επιτρέπει σε περιπτώσεις βιασμού τη διακοπή της κύησης μέχρι τη 14η εβδομάδα.
Η επικεφαλής των αρμόδιων αρχών τονίζει πάντως πως αν υπάρξει κάτι που θέτει σε κίνδυνο την υγεία του κοριτσιού, τότε οι δικαστικές αρχές μπορεί να επιτρέψουν κατ’ εξαίρεση την άμβλωση.
Σύμφωνα με την οικογένειά της, η 11χρονη παρουσιάζει μια ελαφρά νοητική υστέρηση και μαθησιακά προβλήματα, που δεν αναγνωρίζονται ως αναπηρία.
Στις ιατρικές εκθέσεις επισημαίνεται πως η ίδια δεν έχει τη δυνατότητα να αντιληφθεί τις συνέπειες της εγκυμοσύνης της, τη μητρότητα και τη σχέση της με έναν άνδρα πολύ μεγαλύτερό της.
«Η κατάσταση είναι δεν κρύβει κινδύνους ούτε για τη ζωή του κοριτσιού ούτε για τη ζωή του εμβρύου, δεν μπορούμε να την υποχρεώσουμε να προχωρήσει σε άμβλωση», δηλώνει η υπεύθυνη του Ινστιτούτου του Παιδιού Monica Silva.
~
Στο 2,1% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο 
Ανατιμήσεις σε πολλά προϊόντα από το καλάθι της νοικοκυράς

Μείωση 2,1% σημείωσε ο πληθωρισμός το φετινό Απρίλιο έναντι μείωσης 1,3% τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι και από πτώση 2,1% το Μάρτιο 2015.
Από τις τιμοληψίες της ΕΛΣΤΑΤ, προκύπτει ότι σε μηνιαία βάση (σύγκριση Απριλίου με Μάρτιο) σημειώθηκαν ανατιμήσεις σε πολλά προϊόντα που συνθέτουν το «καλάθι της νοικοκυράς» και συγκεκριμένα σε μοσχάρι (0,6%), αρνί- κατσίκι (2%), νωπό γάλα πλήρες (1,5%), τυριά (0,7%), νωπά φρούτα (4,2%) και πατάτες (6,4%), αλλά και σε βενζίνη (1,5%) και, λόγω Πάσχα, σε ξενοδοχεία (3,6%). Μειώσεις τιμών υπήρξαν, μεταξύ άλλων, σε νωπά ψάρια (1,2%) και νωπά λαχανικά (1,3%).
Σε ετήσια βάση, ανατιμήσεις καταγράφηκαν σε νωπό κατσίκι (6,3%), νωπά λαχανικά (15,2%), ελαιόλαδο (11,1%), νωπά ψάρια (1,4%), τυρί φέτα (2,6%), οινοπνευματώδη ποτά (2%), τσιγάρα (2,4%), τιμολόγια ΔΕΗ (2%), υγραέριο- φυσικό αέριο (4,3%), συνδυασμένες μεταφορές επιβατών (10,6%) και ξενοδοχεία (4,5%). Στον αντίποδα, οι κυριότερες μειώσεις τιμών σημειώθηκαν σε ψωμί (1,2%), νωπά φρούτα (1,8%), ζάχαρη (16,5%), ένδυση- υπόδηση (2%), πετρέλαιο θέρμανσης (24%), βενζίνη (24%), θέατρα (14,4%) και ασφάλεια οχημάτων (9%).
Ειδικότερα, από την ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώθηκαν τα εξής:
Από τη σύγκριση του γενικού δείκτη τιµών καταναλωτή του Απριλίου 2015 προς τον αντίστοιχο ∆είκτη του Απριλίου 2014, προκύπτει µείωση 2,1% έναντι µείωσης 1,3% που σηµειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση το 2014 προς το 2013.
Η µείωση αυτή, προήλθε κυρίως από τις ακόλουθες µεταβολές:
1. Από τις µειώσεις των δεικτών
:
α) Κατά 2% της οµάδας «Ένδυση και υπόδηση», λόγω µείωσης των τιµών στα είδη ένδυσης και υπόδησης.
β) Κατά 6,8% της οµάδας «Στέγαση», λόγω µείωσης κυρίως των τιµών των ενοικίων κατοικιών και του πετρελαίου θέρµανσης. Μέρος της µείωσης αυτής αντισταθµίστηκε από την αύξηση των τιµών στον ηλεκτρισµό και στο υγραέριο- φυσικό αέριο.
γ) Κατά 1,8% της οµάδας «∆ιαρκή αγαθά- Είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες», λόγω µείωσης κυρίως των τιµών στα υφαντουργικά προϊόντα οικιακής χρήσης, στις µεγάλες οικιακές συσκευές ηλεκτρικές ή µη και στα είδη άµεσης κατανάλωσης νοικοκυριού.
δ) Κατά 2,1% της οµάδας «Υγεία», λόγω µείωσης κυρίως των τιµών των φαρµακευτικών προϊόντων και των ιατρικών, οδοντιατρικών και παραϊατρικών υπηρεσιών.
ε) Κατά 4% της οµάδας «Μεταφορές», λόγω µείωσης κυρίως των τιµών των καυσίµων αυτοκινήτου (βενζίνη) και της συντήρησης και επισκευής εξοπλισµού προσωπικής µεταφοράς. Μέρος της µείωσης αυτής αντισταθµίστηκε από την αύξηση των τιµών στα εισιτήρια συνδυασµένων µεταφορών επιβατών.
στ) Κατά 1,8% της οµάδας «Αναψυχή- Πολιτιστικές δραστηριότητες», λόγω µείωσης κυρίως των τιµών στον οπτικοακουστικό εξοπλισµό- υπολογιστές και στα θέατρα.
ζ) Κατά 3,1% της οµάδας «Εκπαίδευση», λόγω µείωσης κυρίως των τιµών στα δίδακτρα προσχολικής και πρωτοβάθµιας εκπαίδευσης, δευτεροβάθµιας εκπαίδευσης και µεταδευτεροβάθµιας µη τριτοβάθµιας εκπαίδευσης (ΙΕΚ).
η) Κατά 0,5% της οµάδας «Ξενοδοχεία- Καφέ- Εστιατόρια», λόγω µείωσης κυρίως των τιµών στα εστιατόρια- ζαχαροπλαστεία- καφενεία- κυλικεία. Μέρος της µείωσης αυτής αντισταθµίστηκε από την αύξηση των τιµών στα ξενοδοχεία.
θ) Κατά 3,3% της οµάδας «'Αλλα αγαθά και υπηρεσίες», λόγω µείωσης κυρίως των τιµών των προσωπικών ειδών και των ασφαλίστρων αυτοκινήτων και δικύκλων.
2. Από τις αυξήσεις των δεικτών:
α) Κατά 0,9% της οµάδας «∆ιατροφή και µη αλκοολούχα ποτά», λόγω αύξησης κυρίως των τιµών στο ελαιόλαδο, νωπό κατσίκι, νωπά ψάρια, τυρί φέτα, αποξηραµένα φρούτα και ξηροί καρποί. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθµίστηκε από τη µείωση κυρίως των τιµών στα νωπά φρούτα, ψωµί, πατάτες νωπές και ζάχαρη κοινή.
β) Κατά 1,9% της οµάδας «Αλκοολούχα ποτά και καπνός», λόγω αύξησης κυρίως των τιµών στα οινοπνευµατώδη ποτά και τσιγάρα.
Επίσης, ο γενικός δείκτης, τον Απρίλιο 2015 σε σύγκριση µε τον Μάρτιο 2015, παρουσίασε αύξηση 0,5% έναντι αύξησης επίσης 0,5% που σηµειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούµενου έτους.
Ο εναρμονισμένος πληθωρισμός μειώθηκε 1,8% τον Απρίλιο από μείωση 1,9% τον Μάρτιο και έναντι μείωσης 1,6% τον Απρίλιο 2014. Μεταξύ Απριλίου και Μαρτίου, ο εναρμονισμένος πληθωρισμός παρουσίασε αύξηση 0,4% έναντι αύξησης επίσης 0,4% που σηµειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούµενου έτους.
~
«Σε αυτή τη φάση του καπιταλισμού οι άνθρωποι μετατρέπονται σε τέρατα»   Η βουλευτής Νίνα Κασιμάτη συνδέει τη δολοφονία της Άννυ και τον πιλότο της Germanwings με το νεοφιλελευθερισμό

Την οδύνη της για το φρικτό περιστατικό με την 4χρονη Άννυ εξέφρασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη.
Με ανάρτησή της στο λογαριασμό που διατηρεί στο Facebook, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να συνδέσει το πρωτοφανές έγκλημα με την οικονομική κρίση, τον πιλότο της Germanwings που έριξε το αεροπλάνο και το νεοφιλελεύθερο μοντέλο.
«Οι άνθρωποι, στην ιστορική αυτή φάση του καπιταλισμού, μετατρέπονται σε τέρατα. Και το κατάλοιπο μνημονιακό κράτος, που είναι καθόλου κράτος, τους εξαχρειώνει ακόμη περισσότερο, αφού δεν μπορεί να τους βοηθήσει», σημειώνει η βουλευτής και μας καλεί να «σκεφτούμε τις αιτίες και το πού οδεύουμε αν ανεχθούμε αυτήν την οικονομική τροπή».
«Ας αναλάβουμε όλοι την ευθύνη να πούμε δεν πάει άλλο, όποιο κι αν είναι το πρόσκαιρο κόστος. Άλλωστε και η "τρέλα" του πιλότου της Germanwings δεν είναι άσχετη με την πίεση στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο».
«Συγγνώμη Άννυ για την κοινωνία που δεν προλάβαμε να εξανθρωπίσουμε για να γεννηθείς», καταλήγει.
Αναλυτικά η ανάρτηση της Νίνα Κασιμάτη…
«Είμαι συγκλονισμένη. Δεν τις χωράει ανθρώπου νους τις λεπτομέρειες της δολοφονίας της τετράχρονης Άννυ. Από τον μπαμπά της...
Οι άνθρωποι, στην ιστορική αυτή φάση του καπιταλισμού, μετατρέπονται σε τέρατα. Και το κατάλοιπο μνημονιακό κράτος, που είναι καθόλου κράτος, τους εξαχρειώνει ακόμη περισσότερο, αφού δεν μπορεί να τους βοηθήσει.
Κανένα ελαφρυντικό στον πατέρα αυτόν, αλλά πέρα από τα δακρύβρεχτα που θα ακούσουμε για το προφανές του ειδεχθέστατου αυτού εγκλήματος, ας σκεφτούμε τις αιτίες και το που οδεύουμε αν ανεχθούμε αυτήν την οικονομική τροπή. Ας αναλάβουμε όλοι την ευθύνη να πούμε δεν πάει άλλο, όποιο κι αν είναι το πρόσκαιρο κόστος. Άλλωστε και η "τρέλα" του πιλότου της Germanwings δεν είναι άσχετη με την πίεση στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο.
Οι συνήθεις σταθερές δεν γκρεμίζονται, αντιστρέφονται. Ο πιλότος παίρνει μαζί του τους επιβάτες του στην προσωπική του άβυσσο, ο πατέρας που πρέπει να θρέψει το παιδί του, το κάνει τροφή...
Ή όλοι μαζί θα γλιτώσουμε, ή κανένας μας.
Συγγνώμη Άννυ για την κοινωνία που δεν προλάβαμε να εξανθρωπίσουμε για να γεννηθείς».
~
  Άδωνις κατά Ζωής Κωνσταντοπούλου

«Τη μέρα που θα φύγει θα πανηγυρίζουν μέχρι και οι σερβιτόροι» Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και τις επιλογές της, όσον αφορά τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας στην Ε.Ε. το τελευταίο τετράμηνο, άσκησε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Καβάλα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ ιδιαίτερα καυστικός ήταν για την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντά της λέγοντας χαρακτηριστικά: «τη μέρα που θα φύγει θα πανηγυρίζουν μέχρι και οι σερβιτόροι».
Αναφερόμενος στον τρόπο που η κυβέρνηση χειρίζεται τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, σημείωσε: «ευελπιστούμε ότι ο κ. Τσίπρας, αφού έχασε τέσσερις μήνες με τη «σκληρή» διαπραγμάτευση, θα κατορθώσει να φτάσει σε μια συμφωνία με τους εταίρους. Η συμφωνία είναι απαραίτητη, διότι η χώρα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. Η χθεσινή εξέλιξη με την οπισθοχώρηση του κ. Τσίπρα από τις «κόκκινες γραμμές» με το ασφαλιστικό και τα εργασιακά, δείχνει ότι ο πρωθυπουργός έχει καταλάβει το μέγεθος της ευθύνης που ανέλαβε. Όταν κλείσει αυτή η συμφωνία, τότε θα πρέπει να πει κι ένα μεγάλο «συγνώμη» για τα ψέματα που έλεγε στον ελληνικό λαό επί τέσσερα χρόνια».
Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στο μείζον θέμα της παράνομης μετανάστευσης και τους χειρισμούς της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προβλήματος, λέγοντας ότι «η ένταση αυτή οφείλεται σε λάθη της κυβέρνησης, αλλά και στην κατάρρευση της Συρίας. Το βασικό λάθος, με δύο κινήσεις της κυβέρνησης Τσίπρα, ήταν ότι έστειλε το μήνυμα σε όλες τις πιάτσες των διακινητών λαθρομεταναστών πως η Ελλάδα είναι ανοιχτή και σας περιμένει. Πρώτον, με το κλείσιμο των κέντρων φύλαξης λαθρομεταναστών, που το διαφήμισε ως μέτρο ανθρωπιστικού χαρακτήρα, και δεύτερον ότι όποιος έρχεται στην Ελλάδα, ασχέτως αν είναι πρόσφυγας ή όχι, θα λαμβάνει εξάμηνη άδεια παραμονής. Δε θέλω να γίνω μάντης κακών, αλλά θα ξεπεράσουμε κάθε ρεκόρ στη ροή λαθρομεταναστών προς τη χώρα μας».
Ερωτηθείς για την κατάσταση της οικονομίας σήμερα ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε: «Οι δύο περίοδοι δεν είναι ίδιες, αυτή της δικής μας διακυβέρνησης με το σήμερα. Οι διεθνείς οίκοι κι η Κομισιόν έβλεπαν ανάπτυξη με τον Σαμαρά κοντά στο 3% και τώρα με τον κ. Τσίπρα πάμε για ύφεση. Το 2014 ήταν η καλύτερη χρονιά της τελευταίας πενταετίας. Η οικονομία είχε αρχίσει να παίρνει μπρος. Δυστυχώς, η μετεκλογική αβεβαιότητα και ο χαμένος χρόνος από την κυβέρνηση Τσίπρα έφεραν ύφεση 3%».
Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στον τρόπο που λειτουργεί σήμερα η Βουλή και στην άσκηση των καθηκόντων της προέδρου της, Ζωής Κωνσταντοπούλου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Γνωρίζω την κ. Κωνσταντοπούλου τα τελευταία 2,5-3 χρόνια. Είναι μια ενδιαφέρουσα προσωπικότητα. Είναι εργατική, μορφωμένη, μιλάει άριστα ελληνικά και ξένες γλώσσες. Είναι ισχυρή πολιτική αντίπαλος, όμως αυτές τις ικανότητες τις χρησιμοποιεί μόνο για κακό, όχι για καλό. Ως πρόεδρος της Βουλής, είναι η χειρότερη που έχει υπάρξει από τη μέρα σύστασης του Κοινοβουλίου. Τη μέρα που θα φύγει θα πανηγυρίζουν μέχρι και οι σερβιτόροι».
~
***  Π. Νίκας: «Τραπεζάκια και ξαπλώστρες», αλλά με μέτρο... 

  Σύσκεψη με τη συμμετοχή του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα, αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου, καθώς και εκπροσώπων άλλων Υπηρεσιών, αλλά και εκπροσώπων των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται σε παραλιακές περιοχές και κάνουν χρήση του αιγιαλού, πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο. Ο δήμαρχος, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ανέφερε πως οι επαγγελματίες θα πρέπει να κάνουν αίτηση προς το Δήμο για την παραχώρηση χρήσης χώρου στον αιγιαλό, ενώ σημείωσε πως η νεότερη ΚΥΑ, που τροποποίησε προηγηθείσα, είναι βελτιωμένη αλλά έχει κενά. Ο Π. Νίκας επισήμανε τα εξής: «Ως Δήμος είμαστε υπέρ των κινητών στοιχείων (πλάκες, ξύλινα στοιχεία, χωρίς υλικό συναρμογής), ώστε ο κόσμος να μην πατάει στην άμμο. Οι επαγγελματίες θα πρέπει να καταλαμβάνουν το χώρο που τους παραχωρείται και μόνο, αφήνοντας διάδρομο προς τη θάλασσα μεταξύ των καταστημάτων». Θα πρέπει, επίσης, να τηρείται και η απόσταση που πρέπει από την ακροθαλασσιά, ώστε να υπάρχει ελεύθερος χώρος για όποιον δεν επιθυμεί να καθήσει σε κάποιο κατάστημα. Ο δήμαρχος τάχθηκε, επίσης, «κατά των μόνιμων κατασκευών», τονίζοντας ότι θα πρέπει να γκρεμιστούν τα στοιχεία από τσιμέντο και «αν δεν μπορεί να το κάνει το Δημόσιο, να εξουσιοδοτηθεί ο Δήμος για να το κάνει». -
~
*** Το κρουαζιερόπλοιο “Thomson Majesty” στην Καλαμάτα 

Το επιβλητικό κρουαζιερόπλοιο “Thomson Majesty”, νηολογίου Μάλτας, κατέπλευσε χθες στο λιμάνι Καλαμάτας, με 1.429 επιβάτες, στην πλειονότητά τους Βρετανούς και πλήρωμα 595 ατόμων, με επικεφαλής Έλληνα πλοίαρχο. Το σκάφος έφθασε περί τις 8.00, προερχόμενο από το λιμάνι των Χανίων και επρόκειτο να αποπλεύσει στις 15.00 με προορισμό το λιμάνι της Κέρκυρας. Τους επισκέπτες που αποβιβάσθηκαν από το “Thomson Majesty” υποδέχθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαμάτας και τους προσέφερε χάρτες, κάρτες με αξιοθέατα της περιοχής που έχει ετοιμάσει ο Δήμος Καλαμάτας και τοπικά προϊόντα, ενώ τους έδωσε και τουριστικές πληροφορίες. Οι περισσότεροι από αυτούς περιηγήθηκαν την Καλαμάτα, είτε με τα πόδια, είτε με αστικό λεωφορείο, είτε με ταξί. Επίσης, ορισμένοι επισκέπτες πήγαν εκδρομή με τουριστικά λεωφορεία στις γύρω περιοχές. Ένα λεωφορείο είχε προορισμό την Αρχαία Μεσσήνη και ένα την Πύλο και τη Μεθώνη. Το “Thomson Majesty” αναμένεται να δέσει στην Καλαμάτα ακόμα 10 φορές κατά τη φετινή περίοδο και ο επόμενος κατάπλους προγραμματίζεται στις 21 Μαΐου. - 
~
***  Τέσσερα χρόνια χωρίς φως…          
       
Όπως μας πληροφόρησε χθες φίλος της εφημερίδας, για τέσσερα χρόνια περίπου 17 φωτιστικοί στύλοι δε λειτουργούν στη Βασιλέως Γεωργίου.
Βέβαια, για το γεγονός ευθύνονται και οι αθίγγανοι με τις ρευματοκλοπές. Αλλά η Δημοτική Αρχή δε θα πρέπει να μεριμνήσει για να υπάρξει μια κάποια λύση;   Α.Π. 
~
*** Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ε. Ο. Κορίνθου -Τρίπολης – Καλαμάτας και κλάδο Λεύκτρο-Σπάρτη          
      
Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι, έχουν προγραμματιστεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου  Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδο Λεύκτρο-Σπάρτη, λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης, από την κατασκευάστρια εταιρεία, στην περιοχή της σήραγγας Ραψομάτη.
  Οι ρυθμίσεις αυτές, που αποσκοπούν στην ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων καθώς και στην αποφυγή ταλαιπωρίας του κοινού, περιλαμβάνουν το τμήμα μεταξύ των χιλιομετρικών θέσεων 182,9 και 185,6 (σήραγγα Ραψομάτη και κατεύθυνση προς Καλαμάτα) και ειδικότερα:
  ·        Από την Δευτέρα (11.05.2015) έως και την Παρασκευή (15.05.2015) η κυκλοφορία των οχημάτων θα πραγματοποιείται από τον κλάδο της σήραγγας της κατεύθυνσης προς Αθήνα (Ραψομάτη Α.), από τον οποίο θα εξυπηρετηθούν αμφότερες οι κατευθύνσεις, σε μία λωρίδα κυκλοφορίας έκαστη.
Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με όλες τις προσωρινές πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες και λοιπά μέσα οδικής σήμανσης που θα τοποθετηθούν.
~
*** Πρόβλημα πρόσβασης στο ίντερνετ σε αρκετές περιοχές της Καλαμάτας

Προβλήματα υπάρχουν από χθες σε σταθερή τηλεφωνία και ίντερνετ σε πολλά σπίτια σε περιοχές της Καλαμάτας. Σύμφωνα με τους παρόχους το πρόβλημα αυτό υπάρχει εξαιτίας των διακοπών ρεύματος της ΔΕΗ. -
~
***   Αιτήσεις για φοίτηση κατά το σχολικό έτος 2015-2016 στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας         
     
Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη φοίτηση  των μαθητών της Α΄ Γυμνασίου στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας για το σχολικό έτος 2015-2016 αρχίζει την προσεχή Δευτέρα 11 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 29 του μήνα.
Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να προμηθευτούν το έντυπο της αίτησης από το Μουσικό Σχολείο ή τα Δημοτικά Σχολεία.
Η αίτηση πρέπει να υποβληθεί ιδιοχείρως από τους γονείς του υποψηφίου στο γραφείο της Διεύθυνσης του Μουσικού Σχολείου (Γεωργίου Καρέλια, Ανατολική Παραλία), καθημερινά από τις 8.30 έως τις 14.00.
Η επιλογή των μαθητών θα γίνει κατόπιν εξετάσεων ( δοκιμαστικά τεστ).
Οι δε γονείς των υποψήφιων μαθητών θα ειδοποιηθούν από το σχολείο μετά το πέρας των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων (Γυμνασίου-Λυκείου) για την ακριβή ημερομηνία εξέτασης.
Τηλ. επικοινωνίας 27210 96966.
~
*** Κυβερνητική… αφωνία για τα απορρίμματα στην Πελοπόννησο 

  Όταν στα μέσα Απριλίου γράφαμε ότι τα αρμόδια υπουργεία, η κυβέρνηση δηλαδή, δεν έχει παρουσιάσει, ούτε σε επίπεδο δηλώσεων, το σχέδιό της για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, κάποιοι θεώρησαν το δημοσίευμα υπερβολικό, μια και οι υπουργοί είχαν ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή τους για «να ξεδιπλώσουν» τον προγραμματισμό τους. Το ότι διαθέτουν άφθονο χρόνο να μιλούν από το πρωί μέχρι το βράδυ σε κανάλια, ραδιόφωνα και εφημερίδες, είναι άλλο θέμα. Κάκιστοι οι χειρισμοί από την Περιφέρεια, δυσβάστακτοι οικονομικά οι όροι της σύμβασης για τους δημότες. Το μπαλάκι των ευθυνών έρχεται και σε αυτό το θέμα στο γήπεδο της κυβέρνησης, η οποία θα πρέπει, επιτέλους, να παράξει πολιτική, δηλαδή αποτέλεσμα. Πέρασε ο Απρίλιος, βρισκόμαστε στο Μάιο και ακόμα δε γνωρίζουμε τι θα ξημερώσει σε ένα από τα μείζονα ζητήματα για την Περιφέρεια, αλλά και τους κατοίκους της Μεσσηνίας. Δε γνωρίζουμε αν υπάρχει σχέδιο, πρόγραμμα, προετοιμασία. Ευχολόγια ακούμε άφθονα. Χθες, το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα, το θέμα τέθηκε και πάλι. Η διαπίστωσή του ήταν ότι αυτή τη στιγμή η μοναδική πρόταση που υπάρχει στο τραπέζι είναι εκείνη του εργοστασίου της ΤΕΡΝΑ. Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση στο τραπέζι για να συγκριθεί με την αδιέξοδη - είναι η αλήθεια- λύση της Περιφέρειας. «Θέση υπάρχει, αντίθεση όχι», σχολίασε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος. Μένει να δούμε πότε θα... δεηθούν οι υπουργοί να μας πουν τι θα κάνουν για την προστασία του περιβάλλοντος. Του Αντώνη Πετρόγιαννη -
~
***  Ημερίδα για διαταραχές αυτιστικού φάσματος στο ΤΕΙ Πελοποννήσου         
     
«Οι Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος και πώς μπορεί ένας λογοθεραπευτής να συμβάλει στη βελτίωση της επικοινωνίας και της ποιότητας της ζωής μας» είναι το θέμα της ημερίδας που συνδιοργανώνει το Τμήμα Λογοθεραπείας του ΤΕΙ Πελοποννήσου με το Σύλλογο Επιστημόνων Λογοπαθολόγων και Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ), την προσεχή Δευτέρα, 11 Μαΐου, στις 5.00 το απόγευμα, στο κεντρικό αμφιθέατρο του Ιδρύματος. 
~
***  Ο Διονύσης Τσακνής νέος πρόεδρος της ΕΡΤ          
     
Ο Διονύσης Τσακνής φέρεται να είναι το φαβορί για να αναλάβει νέος πρόεδρος της ΕΡΤ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΒΗΜΑτος» ο γνωστός μουσικοσυνθέτης θα είναι εκείνος που θα αναλάβει χρέη προέδρου στην  ΕΡΤ.
Για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου ακούγονται αρκετά ονόματα με πλέον πιθανά αυτό του διευθυντή της «Αυγής» Σταύρου Καπάκου και του πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας Λάμπρου Ταγματάρχη.
www.iefimerida.gr  .-  
~
***  «2η Λευκή Νύχτα» το Σάββατο 30 Μαΐου στην Κυπαρισσία 

Με εντατικούς ρυθμούς, ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας «Η Πρόοδος» προετοιμάζει τη «2η Λευκή Νύχτα» για το Σάββατο 30 Μαΐου! Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, μετά την επιτυχία που σημείωσε η «1η Λευκή Νύχτα», το Σάββατο 7 Ιουνίου 2014, οπότε η νύχτα έγινε μέρα και η πόλη «βούλιαξε» από κόσμο, αποφάσισε τη διοργάνωση της «2ης Λευκής Νύχτας» το Σάββατο 30 Μαΐου, με σκοπό να καθιερωθεί ως ετήσιο γεγονός, που θα συνοδεύει τον τριήμερο εορτασμό του Αγίου Πνεύματος, που αποτελεί και τη μεγάλη εορτή της Κυπαρισσίας. Στο πλαίσιο αυτής της διοργάνωσης, για να μπορέσουν να επιτύχουν τα μέγιστα οικονομικά και τουριστικά οφέλη, ο Εμπορικός Σύλλογος καλεί όλους τους επαγγελματίες της Κυπαρισσίας να συμμετέχουν ουσιαστικά σε μια σειρά από δράσεις, καθώς και ιδέες και προτάσεις. Σε σχετικό δελτίο Τύπου - πρόσκληση αναφέρει: «Η επιτυχία της “1ης Λευκής Νύχτας” στην πόλη μας, που επιτεύχθηκε λόγω της άμεσης ανταπόκρισης και της πετυχημένης συνεργασίας των καταστημάτων, μας έδωσε το έναυσμα για τη διοργάνωση της “2ης Λευκής Νύχτας” το Σάββατο 30 Μαΐου 2015. Σκοπός μας να καθιερωθεί ως ετήσιο γεγονός, που θα συνοδεύει τον τριήμερο εορτασμό του Αγίου Πνεύματος, που αποτελεί και τη μεγάλη εορτή της πόλης μας. Στo πλαίσιο αυτής της διοργάνωσης, για να μπορέσουμε να επιτύχουμε τα μέγιστα οικονομικά και τουριστικά οφέλη, καλούμε όλους τους επαγγελματίες της Κυπαρισσίας να συμμετέχουν ουσιαστικά: με πρωτοβουλίες δράσεων (μουσικά happenings, events θεάματος και κεράσματα), με τις μέγιστες δυνατές εκπτώσεις και προσφορές, με τις μέγιστες δυνατές χορηγίες, φροντίστε την εικόνα των καταστημάτων σας εσωτερικά και εξωτερικά (βιτρίνες και πεζοδρόμια). Τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας έχουν το συντονιστικό ρόλο της διοργάνωσης αυτής. Περιμένουμε από όλους να επικοινωνήσετε μαζί μας: τα ξενοδοχεία και τα καταστήματα εστίασης παρακαλούνται έως το Σάββατο 9/5/2015, τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης παρακαλούνται έως την Κυριακή 10/5/2015, όλα τα λοιπά καταστήματα παρακαλούνται έως την Τρίτη 12/5/2015. Δεκτές όλες οι ιδέες και προτάσεις για την πραγματοποίηση μιας επιτυχημένης και ξεχωριστής βραδιάς. Τηλέφωνα επικοινωνίας: Εμπορικού Συλλόγου: 6973174007, Καγιάφα Παναγιώτη: 2761022608 & 6977466892, Καρυτινού Δημήτρη: 2761022900 & 6945387875».Του Ηλία Γιαννόπουλου - 
~
***  Επιχείρηση διάσωσης 170 μεταναστών στο Ακρωτήριο Ταίναρο
Δεν διατρέχουν κίνδυνο Επιχείρηση διάσωσης 170 μεταναστών στο Ακρωτήριο Ταίναρο
-  Σε εξέλιξη είναι το απόγευμα της Παρασκευής επιχείρηση του Λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή 60 ναυτικά μίλια νότια του Ακρωτηρίου Ταίναρο, μεταξύ Λακωνικού και Μεσσηνιακού κόλπου, για τη διάσωση περίπου 170 μεταναστών.
Επιβαίνουν σε ξύλινο σκάφος, το οποίο ήδη ρυμουλκείται από παραπλέον ιταλικό ρυμουλκό, που δεσμεύτηκε από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού. Αυτή τη στιγμή γίνεται μετεπιβίβαση των μεταναστών στο υπό ιταλική σημαία πλοίο.
Σύμφωνα με το Λιμενικό, οι μετανάστες δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Newsroom ΔΟΛ
~
***  Το Facebook «δεν μας φορά ιδεολογικές παρωπίδες»
Φιλτραρισμένες ειδήσεις Το Facebook «δεν μας φορά ιδεολογικές παρωπίδες» 
To Facebook δεν μας απομονώνει από την αντίθετη άποψη -τουλάχιστον όχι πολύ
-  Πολλοί άνθρωποι προτιμούν να διαβάζουν ειδήσεις στο Facebook, όμως οι ειδήσεις που εμφανίζονται στο προφίλ τους αποφασίζονται εκ των προτέρων από έναν αλγόριθμο. Μήπως όμως ο αλγόριθμος φιλτράρει τις ειδήσεις που διαφωνούν με τις απόψεις μας;
Ερευνητική ομάδα στην οποία συμμετείχαν κοινωνιολόγοι του ίδιου του Facebook παραδέχεται με δημοσίευση στο περιοδικό Science ότι ο τρόπος με τον οποίο τα κοινωνικά δίκτυα επιλέγουν το περιεχόμενο που θα προτείνουν σε κάθε χρήστη θα μπορούσε να έχει σημαντικές συνέπειες για τη δημοκρατία.
Ο βασικός κίνδυνος είναι ο αποκλεισμός της αντίθετης άποψης, κάτι που θα οδηγούσε τελικά σε ιδεολογική και πολιτική πόλωση -ένας κίνδυνος για τον οποίο προειδοποιούν εδώ και χρόνια ορισμένοι αναλυτές.
Προηγούμενες μελέτες, εξάλλου, έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι προτιμούν να διαβάζουν απόψεις με τις οποίες συμφωνούν.
Το κατά πόσο τα κοινωνικά δίκτυα μεγεθύνουν αυτή την προκατάληψη θα ήταν δύσκολο να γίνει αντιληπτό χωρίς προσεκτική ανάλυση, αφού πολλοί χρήστες πιστεύουν ότι βλέπουν όλες ανεξαιρέτως τις αναρτήσεις των φίλων τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το Facebook επιλέγει ποιες από τις αναρτήσεις αυτές θα προβάλλει.
Η μελέτη δείχνει καθησυχαστική, αφού δείχνει ότι ο αλγόριθμος του Facebook έχει πολύ μικρή επίδραση, της τάξης του 1%, στην πιθανότητα να διαβάσει ένας χρήστης πολιτικές ειδήσεις του αντίπαλου στρατοπέδου.
Οι ερευνητές του Facebook και του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν στο Αν Άρμπορ εξέτασαν 10,1 εκατομμύρια αμερικανούς χρήστες που έχουν δηλώσει τις πολιτικές τους πεποιθήσεις στα προφίλ τους, και είχαν μοιραστεί 7 εκατομμύρια συνδέσμους για ειδήσεις το διάστημα Ιούλιος 2014 - Ιανουάριος 2015.
Καθεμία από τις ειδήσεις αυτές αξιολογήθηκε ως προς την πολιτική θέση της (συντηρητική ή φιλελεύθερη) με βάση τις πολιτικές πεποιθήσεις των χρηστών που είχαν δημοσιεύσει συνδέσμους για τη συγκεκριμένη είδηση.
Οι ερευνητές συνέκριναν στη συνέχεια τα ποσοστά των ειδήσεων που είχαν ή δεν είχαν διαβαστεί από χρήστες με αντίθετες πολιτικές απόψεις.
Η ανάλυση έδειξε ότι το 23% των φίλων κάθε χρήστη έχει αντίθετες πολιτικές απόψεις από τον ίδιο. Επιπλέον, το 29% των ειδήσεων που εμφανίζεται στο News Feed του Facebook έχουν διαφορετική πολιτική στάση από τον χρήστη στον οποίο προτείνονται.
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ο αλγόριθμος μειώνει μόλις κατά 1% την πιθανότητα να εκτεθεί ένας οποιοσδήποτε χρήστης σε απόψεις με τις οποίες διαφωνεί.
Η ερευνητική ομάδα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το κατά πόσο ένας χρήστης εκτίθεται στην αντίθετη άποψη εξαρτάται κυρίως από τον ίδιο και όχι από εξωτερικές παραμέτρους.
Η ερευνητική ομάδα αναγνωρίζει ωστόσο ότι η μελέτη έχει περιορισμούς, αφού το δείγμα περιορίζεται στους αμερικανούς χρήστες μιας συγκεκριμένης υπηρεσίας οι οποίοι δηλώνουν ανοιχτά τις πολιτικές πεποιθήσεις τους. Επιπλέον, πολλοί χρήστες μπορεί να διαβάζουν τις περιλήψεις των ειδήσεων χωρίς να τις κλικάρουν.
Σε συνοδευτικό άρθρο σχολιασμού που δημοσιεύεται στο ίδιο τεύχος του Science, ο Ντέιβιντ Λέιζερ του Πανεπιστημίου Northeastern της Βοστόνης χαρακτηρίζει σημαντικά τα ευρήματα της μελέτης.
Ζητά όμως «συνεχή επαγρύπνιση» της κοινωνίας, δεδομένου ότι «μια μικρή επίδραση σήμερα μπορεί να γίνει μια μεγάλη επίδραση αύριο, ανάλογα με τις αλλαγές στους αλγόριθμους και την ανθρώπινη συμπεριφορά».  Επιμέλεια: Βαγγέλης Πρατικάκης  Newsroom ΔΟΛ
~
*** Μάιος 1945: Η μεγαλύτερη ομαδική αυτοκτονία στην ιστορία της Γερμανίας 
Στην πόλη Ντέμιν
Μάιος 1945: Η μεγαλύτερη ομαδική αυτοκτονία στην ιστορία της Γερμανίας 
Μάιος 1945: τρεις γυναίκες έχουν μόλις αυτοκτονήσει πάνω σε ένα παγκάκι, σε ένα πάρκο της πόλης Ντέμιν. Δίπλα τους κείτεται νεκρός ακόμη ένας άντρας αυτόχειρας
-  Είναι ένα σχετικά άγνωστο γεγονός της σύγχρονης ευρωπαϊκής ιστορίας –μέχρι και στη Γερμανία, ελάχιστοι το γνωρίζουν.
Αποτυπώνει όμως με τον πλέον εύγλωττο τρόπο τόσο την τραγικότητα του πολέμου (που ως γνωστόν δεν έχει νικητές, αλλά μόνον ηττημένους), όσο και την ιδεοληψία της ανθρώπινης ψυχοσύνθεσης.
Μεταξύ 1-8 Μαΐου του 1945, αμέσως μετά την πτώση του Βερολίνου και σχεδόν ταυτόχρονα με την άνευ όρων συνθηκολόγηση του Τρίτου Ράιχ, συντελέστηκε στην πόλη Ντέμιν στο γερμανικό κρατίδιο του Μεκλεμβούργου – Πομερανίας, η μεγαλύτερη ομαδική αυτοκτονία στην ιστορία της Γερμανίας.
Εκείνες τις ημέρες, κι αφού τα νέα για την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας είχαν αρχίσει να διαδίδονται (είχε προηγηθεί η είδηση του θανάτου του Αδόλφου Χίτλερ), περίπου 900 - 1.000 κάτοικοι της μικρής αυτής κωμόπολης αφαίρεσαν οι ίδιοι τόσο τις ζωές τους όσο κι αυτές των οικογενειών τους.
Σε σύνολο 15.000 κατοίκων, αυτό σημαίνει πως ένας στους 15 αυτοκτόνησε.
Το περίεργο είναι πως η συντριπτική πλειοψηφία των αυτοχείρων ήταν απλοί, καθημερινοί άνθρωποι. Ούτε φανατισμένοι αξιωματούχοι των Ες-Ες, ούτε υψηλόβαθμα γρανάζια της ναζιστικής ιεραρχίας.
Πολλές οικογένειες αυτοκτόνησαν μαζί: ο πατέρας και η μητέρα έπνιξαν τα παιδιά τους στο γειτονικό ποτάμι Πέενε και κατόπιν έβαλαν μια βαριά πέτρα γύρω από το λαιμό τους κι έπεσαν στο βυθό του ποταμιού. Άλλοι έκοψαν τις φλέβες τους, ήπιαν δηλητήριο και ποντικοφάρμακο ή κρεμάστηκαν.
Έκτοτε, οι ιστορίες που έχουν έρθει στο φως είναι συγκλονιστικές: μια 18χρονη κοπέλα βοήθησε τους γονείς της να πεθάνουν, κόβοντας η ίδια τις φλέβες τους. Ένας ξυλουργός ξεκλήρισε με το περίστροφο του μιαν ολόκληρη οικογένεια, κατόπιν απαίτησης του ίδιου του πατέρα –προτού στρέψει το πιστόλι στη γυναίκα του και μετά στον εαυτό του.
Άλλες απόπειρες αυτοκτονίας δεν στέφθηκαν με επιτυχία: καταγράφηκαν περιπτώσεις όπου μανάδες έπνιξαν τα παιδιά τους, αλλά οι ίδιες μετά δεν είχαν το κουράγιο να κάνουν το απονενοημένο διάβημα. Κάποιοι κάτοικοι, όταν αποτύγχανε η μια μέθοδος, δοκίμαζαν μιαν άλλη: ένας άντρας δοκίμασε να πνίγει στον Πέενε, αλλά απέτυχε, οπότε πήγε σπίτι του και κρεμάστηκε.
Το περιστατικό αυτό στο Ντέμιν ερευνά και το βιβλίο του γερμανού ιστορικού Φλόριαν Χούμπερ, που κυκλοφόρησε πριν μερικές εβδομάδες.
Μάλιστα, ο συγγραφέας του «Παιδί μου, υποσχέσου μου ότι θα αυτοπυροβοληθείς» («Kind, versprich mir, dass du dich erschießt») μίλησε πριν μερικές ημέρες στη Deutsche Welle για το θέμα αυτό:
«Το τραγικό αυτό γεγονός οφείλεται και στη γεωγραφική θέση (του Ντέμιν). Βρίσκεται σαν χερσόνησος ανάμεσα σε τρία ποτάμια. Μετά την ανατίναξη των γεφυρών, κανείς δεν μπορούσε να φύγει -ούτε οι στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού, οι οποίοι είχαν καταλάβει την πόλη στις 30 Απριλίου. Στο Ντέμιν βρίσκονταν τότε εκτός από τους κατοίκους και χιλιάδες πρόσφυγες από τις ανατολικές περιοχές της Γερμανίας. Η πόλη ήταν ασφυκτικά γεμάτη και όλος ο τόπος έμοιαζε με μια τεράστια παγίδα», λέει ο Χούμπερ στην DW.
Οσο για τα βαθύτερα αίτια που ώθησαν τους ανθρώπους αυτούς να αφαιρέσουν οι ίδιοι τις ζωές τους; «Πολλοί άνθρωποι φοβόντουσαν για τις ζωές τους, έτρεμαν τις επονομαζόμενες «ορδές των Μογγόλων», όπως έλεγαν τότε τους Σοβιετικούς, ότι θα έρθουν και θα ξεριζώσουν τις γλώσσες και τα μάτια τους και θα βιάσουν τις γυναίκες τους. Επίσης, κάποιοι είχαν ένα αίσθημα ενοχής και ως εκ τούτου φοβούνταν για ότι επρόκειτο να συμβεί στη συνέχεια», τονίζει ο Χούμπερ, προσθέτοντας επίσης πως «το Ντέμιν δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό (μαζικών αυτοκτονιών), καθώς αυτό το αίσθημα κατάρρευσης δεν περιοριζόταν μόνο στις ανατολικές περιοχές της χώρας, αλλά ήταν κυρίαρχο σε όλη τη χώρα».
Μάλιστα, από τις έρευνες του Χούμπερ διαπιστώνεται μια δραστική αύξηση του αριθμού των αυτοκτονιών εκείνη την περίοδο και σε άλλες περιοχές, όπως στην Βαυαρία και στο Αμβούργο.
Οσο για το γιατί η ομαδική αυτοκτονία του Ντέμιν παραμένει μέχρι σήμερα σχετικά άγνωστη ακόμη και στην ίδια τη Γερμανία, ο συγγραφέας επισημαίνει πως «στη Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας [την πρώην Ανατολική Γερμανία] απαγορευόταν να μιλά κανείς για τέτοια ζητήματα που ίσως υπαινίσσονταν άσχημα πράγματα για τον Κόκκινο Στρατό. Όμως πλέον έχει περάσει μεγάλο διάστημα από τη γερμανική επανένωση. Και ενώ παλιά πριν 20-30 χρόνια, πολλά πράγματα περιορίζονταν στα άκαμπτα δίπολα θύτης-θύμα και ήρωας-δήμιος, οι αυτοκτονίες στο Ντέμιν αποδεικνύουν ότι αυτό δεν ισχύει. Οι αυτόχειρες στο Ντέμιν δεν ήταν μεν ούτε θύτες, αλλά ούτε και θύματα, όπως αυτά των γερμανικών στρατοπέδων συγκέντρωσης: ήταν απλώς κάποιοι άνθρωποι που αυτοκτόνησαν κάτω από εξαιρετικά ακραίες συνθήκες».
Βίντεο , Berlin in July 1945 (HD 1080p color footage) : https://youtu.be/R5i9k7s9X_A .-
~
***
~




***  ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας  :


~
***  Σχιζοφρένεια: Η ασθένεια που φοβούνται όλοι
The Scream
- Η σχιζοφρένεια αποτελεί ακόμη μια ψυχική ασθένεια της οποίας το όνομα όλοι έχουμε ακούσει αλλά λίγοι γνωρίζουμε για τι ακριβώς πρόκειται. Συνήθως, ο σχιζοφρενής πιο λαϊκά αποκαλείται τρελός. Πόσο κοντά στην αλήθεια, όμως πλησιάζει αυτός ο χαρακτηρισμός; Η σχιζοφρένεια αποτελεί μία από τις πιο σοβαρές ψυχικές ασθένειες καθώς η πορεία της μπορεί να είναι τόσο απρόβλεπτη ώστε να γίνει επικίνδυνη τόσο για τον πάσχων όσο και για τους υπόλοιπους ανθρώπους. Πρόκειται για μια ασθένεια που χαρακτηρίζεται από έντονες παραισθήσεις, ψευδαισθήσεις, μανία καταδίωξης και μια πληθώρα από άλλα συμπτώματα που συχνά καθιστούν τα άτομα με σχιζοφρένεια δυσλειτουργικά και ανίκανα να ενταχτούν φυσιολογικά στην κοινωνία. Πολλές φορές το άτομο με σχιζοφρένεια ακούει φωνές στο μυαλό του τις οποίες ενίοτε αποδίδει στο διάβολο, στο θεό ή σε άλλα πρόσωπα, υπάρχοντα και μη. Όσο και αν προσπαθεί να αγνοήσει αυτές τις φωνές, αργά ή γρήγορα καταβάλλεται και πολλές φορές μη μπορώντας να αμυνθεί άλλο, αφήνεται στις παράλογες προσταγές των φωνών αυτών. Όλες αυτές οι παραισθήσεις και οι ψευδαισθήσεις μπορούν να κάνουν τα άτομα με σχιζοφρένεια επικίνδυνα τόσο για τον εαυτό τους όσο και για τους άλλους καθώς η πραγματικότητα διαστρεβλώνεται και τα όρια ανάμεσα στον πραγματικό και τον φανταστικό κόσμο γίνονται ασαφή. Βεβαίως, η κατάσταση δεν είναι πάντοτε εκτός ελέγχου ή μη αναστρέψιμη. Η σχιζοφρένεια είναι μια ψυχική ασθένεια που χρήζει ιατροφαρμακευτικής παρέμβασης και στενής ψυχιατρικής και ψυχολογικής παρακολούθησης. Το άτομο που πάσχει εκτός των παραισθήσεων έχει και στιγμές διαύγειας οι οποίες όμως μειώνονται όσο επιδεινώνεται η κατάστασή του. Η επιδείνωση αυτή μπορεί να προκληθεί είτε επειδή το άτομο δεν λαμβάνει κάποια αγωγή είτε γιατί η ήδη υπάρχουσα αγωγή δεν επιφέρει πλέον τα επιθυμητά αποτελέσματα. Είναι λογικό, λοιπόν, μπροστά σε μία τόσο απρόβλεπτη και σοβαρή ψυχική ασθένεια να αισθανόμαστε ανασφάλεια και φόβο. Ωστόσο, αυτό είναι λάθος. Τα άτομα με σχιζοφρένεια δεν ευθύνονται τα ίδια για την κατάστασή τους. Η σχιζοφρένεια κατά βάση είναι κληρονομική και μπορεί να εμφανιστεί οποιαδήποτε στιγμή στη ζωή ενός ατόμου με αφορμή ίσως ένα σοβαρό τραυματικό γεγονός. Ο σχιζοφρενής δεν έχει πάντοτε επίγνωση των πράξεών του και έχει ανάγκη τη βοήθεια των ατόμων που είναι γύρω του. Η λύπηση είναι κάτι που δεν βοηθάει σε μια τέτοια περίπτωση, καθώς τα άτομα αυτά έχουν ανάγκη από αγάπη και συνεχή φροντίδα για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες τους. Πρέπει να σκεφτόμαστε ότι τα άτομα αυτά δεν έχουν επίγνωση των πράξεών τους και ζουν σε ένα συνεχόμενο φόβο και άγχος για το τι θα τους συμβεί την επόμενη στιγμή. Ανεβαίνουν μόνα τους έναν Γολγοθά και τα άτομα που τα φροντίζουν πρέπει να τους δείχνουν απεριόριστη κατανόηση και αυστηρότητα ως προς την παρακολούθηση της θεραπευτικής αγωγής που έχει προταθεί από τους ειδικούς.    Μποζάνη Μαρίνα,    Ψυχολόγος
~
***  Πόσες θερμίδες κρύβονται στα αγαπημένα μας ποτά;
kokteil
-   Λίγο αλκοόλ (ιδίως κρασί) την ημέρα ωφελεί την υγεία, όπως έχουν δείξει πολλές ελληνικές και διεθνείς μελέτες.
Τι σημαίνει όμως «λίγο»; «Ένα ποτό την ημέρα για τις γυναίκες και 2 για τους άντρες», λέει η διαιτολόγος-διατροφολόγος Αστερία Σταματάκη.
Σε μεγάλες ποσότητες, όμως, το αλκοόλ μπορεί να βλάψει σοβαρά την υγεία, διότι σχετίζεται με τουλάχιστον 60 νοσήματα, όπως
η παχυσαρκία,
το έμφραγμα,
το εγκεφαλικό,
διάφορες μορφές καρκίνου (λ.χ. του μαστού, του παχέος εντέρου, του στόματος, του ήπατος, του οισοφάγου)
και πολλά άλλα.
 - Πόσες θερμίδες κρύβονται στα ποτά:
 Ενδεικτικά παραδείγματα*
Ούζο (45 ml) = 130 θερμίδες
Κρασί κόκκινο (120 ml) = 90 θερμίδες
Κρασί λευκό (120 ml) = 85 θερμίδες
Μπύρα (ένα κουτάκι) = 155 θερμίδες
«Δυνατά» ποτά (λ.χ. ουϊσκι, τζιν, ρούμι βότκα κλπ, 45 ml) = 95 θερμίδες
Πίνα κολάντα (140 ml) = 245 θερμίδες
Μοχίτο με πάγο (150 ml) = 160-220 θερμίδες
Ντάκιρι φράουλα (120 ml) = 180 θερμίδες
~
***   Φάτε σαν Έλληνες για να έχετε κοφτερό μυαλό
ellines
-   «Φάτε σαν Έλληνες για να διατηρήσετε το μυαλό σας κοφτερό» είναι ο τίτλος σημερινού δημοσιεύματος της Daily Mail, το οποίο εξαίρει τις ευεργετικές ιδιότητες της μεσογειακής διατροφής στην ενίσχυση της μνήμης και γενικότερα στη διατήρηση της καλής υγείας του εγκεφάλου.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι όσοι ακολουθούν μεσογειακή διατροφή, μεγαλώνοντας έχουν κατά 24% μικρότερη απώλεια μνήμης και πιο ενισχυμένες ικανότητες σκέψης.
Η έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στην επιστημονική εφημερίδα Neurology, παρακολούθησε 27.860 ανθρώπους από 40 χώρες σε διάστημα μιας πενταετίας. Όλοι ήταν σε ηλικίες άνω των 55 ετών. Η μνήμη και οι το μυαλό τους ελέγχθηκαν στο ξεκίνημα της μελέτης, κατά τη διάρκεια και στο τέλος της και τα αποτελέσματα στάθηκαν εντυπωσιακά υπέρ όσων ακολουθούν μεσογειακές συνήθειες στη διατροφή τους.
~
***  Δείτε γιατί η ζάχαρη σκοτώνει τη λίμπιντο!
zaxarh1
-   Η ερωτική σας διάθεση είναι πεσμένη; Ίσως ευθύνονται οι διατροφικές σας συνήθειες, καθώς σύμφωνα με μελέτες, η ζάχαρη επηρεάζει σημαντικά την ερωτική διάθεση, τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχολογική της εκδήλωση. Σωματικά, η επίδρασή της είναι ισχυρή στο ορμονικό σύστημα και από εκεί προέρχεται ο αντίκτυπος στη λίμπιντο.
Δείτε με ποιους τρεις τρόπους που η ζάχαρη επηρεάζει αρνητικά την ερωτική διάθεση
1. Η ζάχαρη εξαντλεί τα αποθέματα ενέργειας. Οι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη προκαλούν απότομη αυξομείωση στα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα. Τελικό αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτής είναι το αίσθημα κόπωσης. Η αυξημένη κατανάλωση ζάχαρης οδηγεί επίσης στη μείωση των επιπέδων της ορεξίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που ρυθμίζει την ερωτική διάθεση και την εγρήγορση, με αποτέλεσμα την κούραση και την υπνηλία.
2. Η ζάχαρη καταστρέφει την τεστοστερόνη. Η αντίσταση στην ινσουλίνη, αποτέλεσμα μιας διατροφής που περιέχει πολλούς επεξεργασμένους υδατάνθρακες (λευκό ψωμί, ζάχαρη κ.λπ.) εξαντλεί τα αποθέματα τεστοστερόνης τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Η ερωτική διάθεση και η σεξουαλική λειτουργία πλήττονται όταν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα είναι πολύ υψηλά.
3. Η ζάχαρη προκαλεί στρες. Η ζάχαρη προωθεί τις φλεγμονές στο σώμα κι έτσι συμβάλλει στη σωματική και ψυχολογική καταπόνηση. Τα αυξημένα επίπεδα ινσουλίνης, ως αντίδραση στα αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, οδηγούν σε αύξηση των επιπέδων της κορτιζόλης, της επονομαζόμενης «ορμόνης του στρες». Εάν τα επίπεδα της κορτιζόλης είναι μονίμως αυξημένα, παρατηρείται αυξημένη φθορά στο μυϊκό σύστημα, μεγαλύτερη αποθήκευση λίπους στο σώμα και μειωμένη ερωτική διάθεση.
~
***  Καρκίνος του δέρματος: Δείτε ποια είναι τα συμπτώματα
derma
-   Αλλοιώσεις και αλλαγές στην όψη της επιδερμίδας αποτελούν προειδοποιητικές ενδείξεις και επιβάλλουν την επίσκεψη στον ειδικό για περαιτέρω αξιολόγηση.
Οι δερματικές αλλοιώσεις είναι συνηθέστερες στο πρόσωπο, τα αφτιά, τα χέρια και τους ώμους.
Δείτε ποια είναι τα σημάδια που πρέπει να αναζητήσετε για τους τρεις βασικούς τύπους καρκίνου του δέρματος.
~
***   Νέα συσκευή υπόσχεται το τέλος του πονοκέφαλου!
ponokefalos
-    Η πρωτοποριακή συσκευή παρουσιάστε σήμερα και ο καθηγητής νευρολογίας Τ. Schoenen του πανεπιστημίου της Λιέγης δήλωσε :"η φαρμακευτική θεραπεία έχει μερική ανταπόκριση στις κεφαλαλγίες και γι'αυτό το λόγο  δημιουργήθηκε ο πρώτος "εξωτερικός νευροδιεγέρτης" που αποδεικνύεται ως η λύση για περισσότερους από τους μισούς ασθενείς που πάσχουν από κεφαλαλγία και ημικρανία.
Η συσκευή τοποθετείται γύρω από το μέτωπό σαν στεφάνι και εκπέμπει ρεύμα χαμηλής τάσης, το οποίο διεγείρει κλάδους του τριδύμου νεύρου του προσώπου, το οποίο σχετίζεται με τις ημικρανίες και τέλος χορηγείται με ιατρική συνταγή σε οι οποίοι οφείλουν να τη χρησιμοποιούν μέχρι 20 λεπτά την ημέρα.
Η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Κεφαλαλγίας,  επισήμανε στη συνέντευξη τύπου της παρουσίασης της συσκευής ότι τα μέχρι στιγμής φάρμακα που υπάρχουν δεν καταφέρνουν να νικήσουν τις ημικρανίες με αποτέλεσμα οι ασθενείς να  καταλήγουν σε κατάχρηση φαρμάκων και τέλος οδηγούνται σε χρόνια ανθεκτική κεφαλαλγία, εξαιτίας της κατάχρησης.
~
***  Δείτε πώς θα χάσετε 10 κιλά σε 2 εβδομάδες!
art weight 620x349
-   Η ''Δίαιτα της NASA'' έγινε γνωστή τη δεκαετία '80, όταν διατροφολόγοι την εμπνεύστηκαν από τις διατροφικές συνήθειες των αστροναυτών και υπόσχεται γρήγορη απώλεια κιλών!
Δείτε το πρόγραμμα:
Το πρωινό είναι κάθε μέρα το ίδιο, εκτός των ημερών της αποτοξίνωσης.
Πρωινό
Καθημερινά θα τρώτε: 2 αυγά, όπως τα προτιμάτε, με 2 φέτες ψωμί ή φρυγανιές ολικής άλεσης και 1 πορτοκάλι ή φρέσκο χυμό πορτοκάλι. Ο καφές, το τσάι και τα αφεψήματα βοτάνων επιτρέπονται, χωρίς περιορισμό.
Δεκατιανό: Μπορείτε να μοιράσετε το πρωινό, αν δεν μπορείτε να το φάτε όλο το πρωί.
Ημερήσιο πρόγραμμα
Δευτέρα
Μεσημεριανό: 1 σαλάτα λαχανικών χωρίς λάδι και 3 αυγά
Βραδινό: 1 μερίδα κρέας χοιρινό χωρίς λίπος, 1 σαλάτα λαχανικών χωρίς λάδι
Τρίτη
Μεσημεριανό: 1 στήθος κοτόπουλου στη σχάρα και 1 μερίδα πράσινη σαλάτα
Δείπνο: 7 φέτες ζαμπόν, κοτόπουλο που μπορεί να έχει μείνει από το μεσημέρι και σαλάτα
Τετάρτη
Μεσημεριανό: 1 μεγάλη σαλάτα με λαχανικά της αρεσκείας σας και 1 τοστ με γαλοπούλα μόνο
Βραδινό: 1 ομελέτα με 2 αυγά, 5 φέτες ζαμπόν και 1 μεγάλη σαλάτα χωρίς λάδι
Πέμπτη
Μεσημεριανό: 1 σαλάτα τριμμένο καρότο, 1 βραστό αυγό και 7 φέτες γαλοπούλα
Βραδινό: Λαχανικά ωμά ή βραστά και κρέας μοσχαρίσιο
Παρασκευή
Μεσημεριανό: Σαλάτα με καρότα, ντομάτες, αγγούρια, λάχανο και 1 μερίδα κοτόπουλο
Βραδινό: 1 μερίδα κρέας ψημένο στη σχάρα
Σάββατο
Ημέρα Αποτοξίνωσης: Μόνο φρούτα, όσα και όποια θέλετε
Κυριακή
Μεσημεριανό: 1 μερίδα κρέας μοσχαρίσιο και σαλάτα
Βραδινό: 1 ομελέτα με 2 αυγά, 1 τοστ με γαλοπούλα και 1 πορτοκάλι
~
***
~ * (1).- ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΠΛΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ :
~ Καούρες , Έλκος , Πέτρες στην χολή , Διάρροιες , Δυσκοιλιότητα , Νύχι που μπαίνει στο δέρμα , Καλόγεροι (δοθιήνες), Επιπεφυκίτιδες , κριθαράκι και Χαλάζιο , Ο πυρετός , Υπέρταση (πίεση) , Υπόταση . Αλκοόλ και αλκοολισμός , Καφεϊνη & νικοτίνη (τσιγγάρο- κάπνισμα ), Κεφαλαλγίες (πονοκέφαλος), Άφθες μέσα στο στόμα , Έρπης , Ερπιτική ουλοστοματίτιδα , Επιχείλιος έρπης , Τσούξιμο ή κάψιμο στη γλώσσα , Το συνάχι , η Γρύπη , Αλλεργική ρινίτιδα , Ώτίτιδες , Πόνοι τους μύες (μυαλγίες), πόνοι στους τένοντες (τενοντίτιδες ), πόνοι στις αρθρώσεις , , Νευραλγίες , Λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού , Βροχίτιδες , Πνευμονία , κ. α . είναι μερικά άπλά και καθημερινά ανθρώπινα προβλήματα υγείας , που θα προσπαθήσω να δώσω , όσο γίνεται , πιό απλά και κατανοητά , χρήσιμες απαντήσεις και συμβουλές , για όλους μας .- snsarfara ,2009 .-

~ * Τι γίνεται λοιπόν , όταν παρουσιάζεται ένα ενοχλητικό πρόβλημα , το οποίο δεν έχει τον χαρακτήρα του επείγοντος: ; Οι περισσότεροι από εμάς περιμένουν την εξέλιξή του ή στην καλύτερη των περιπτώσεων , την υποχώρησή του , χωρίς να απευθυνθούμε εξαρχής σε κάποιο γιατρό .- Τα γραφόμενα στην συνέχεια , σαν ένας καλός οδηγός γνώσης , σε καμία περίπτωση δεν μας αποτρέπει από το να πράξουμε σωστά , και να απευθυνθούμε στο γιατρό μας , αλλά επιδιώκω , όσο πιό απλά και κατανοητά γίνεται , να καταγράψω , κάποια από τα συμπτώματα , αυτών των καταστάσεων , για να μας βοηθήσουν στην λήψη κάποιων , σωστών κατά την άποψή μου μέτρων .-


~ *(2).- Και θα αρχίσω με τα ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΚΑ , προβλήματα , που σχεδόν σε όλους μας κατά διαστήματα , συχνά ή σπανίως , παρουσιάζονται .- !! 1.- Οι καούρες (γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση ) : Αν λοιπόν , ύστερα από κάποιο γεύμα νιώθετε καούρες ( πίσω από το στέρνο ή τον οισοφάγο ) , ξινίλες ή δυσκολία στην κατάποση , τότε πάσχετε από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.- Αυτό σημαίνει ότι κάποιον όταν το όξινο γαστρικό περιεχόμενο ανεβαίνει από το στομάχι προς τα πάνω , στον οισοφάγο , ο οποίος είναι συνηθισμένος σε αλκαλικό περιβάλλον , και όταν έρχεται σε επαφή με το όξινο υγρό του στομάχου προκαλούνται αυτά τα συμπτώματα . - Μιά ιδιέτερη σημασία πρέπει να δίνουμε , πηγαίνοντας στο γιατρό για ένα απλό καρδιογράφημα , , γιατί πολλές φορές είναι κάπως δύσκολο να διακρίνουμε , μήπως και ίσως είναι κάποιο πρόβλημα της καρδιάς μας (ισχαιμία ή ίσως και κάποιο έμφραγμα ), αν και υπάρχουν και άλλα συμπτώματα σε αυτή την παθολογική κατάσταση , που ίσως αναφέρουμε , σε κάποιο άλλο άμεσο πρόβλημα υγείας.- Σε μερικούς ανθρώπους παρατηρείται ανεπάρκεια στον σφιγκτήρα ( ο οποίος βρίσκεται μεταξύ οισοφάγου και στομάχου ) με αποτέλεσμα τα υγρά να ανεβαίνουν προς τα πάνω ( να δημιουργείται , δηλαδή , παλινδρόμηση ).-

Για να αποφευχθεί η παλινδρόμηση και για να μειωθούν τα συμτώματα της είναι σκόπιμο να :
* Έχεται το κεφάλι σας υψηλότερα από το υπόλοιπο σώμα , όταν κοιμάστε , ώστε να μη ανεβαίνει το γαστρικό περιεχόμενο στον οισοφάγο , και αισθανόμαστε τις ξινίλες κ.α. -
* Πέφτουμε για ύπνο δύο -τρείς ώρες , αφότου έχουμε φάει , ώστε να είναι άδειο το στομάχι μας .-
* Αποφεύγουμε τα γλυκά μετά το φαγητό , και τις τροφές που είναι βαριές , το κάπνισμα , τον καφέ και τα οινοπνευματώδη.-
* Διατηρούμε πάντα το βάρος μας σταθερό και χαμηλό .-
* Αν παρ΄όλα αυτά , τα συμτώματα επιμένουν , επισκεφτόμαστε τον γιατρό , ο οποίος κάνοντας γαστροσκόπηση ή ακτινογραφία θα μας συστήσει την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή .- { αντιόξινα φάρμακα κ.λ.π. } .- !! 2.- ( 3).- Το Έλκος :
Αν νοιώθουμε έναν πόνο που μοιάζει μα κάψιμο στο στομάχι και συνοδεύεται από αίσθημα πείνας το οποίο :
* Εμφανίζεται , όταν το στομάχι μας , είναι άδειο φαγητού και σας ξυπνά μέσα στη νύχτα ,
* παρουσιάζει μια περιοδικότητα ,
* υποχωρεί αν φάτε ή πάρετε αντιόξινο φάρμακο ,
* έχουμε εξάρσεις σε συγκεκριμένες εποχές ( συνήθως άνοιξη και φθινόπωρο ) ,
* συνοδεύεται από ξινίλες , καούρες και αισθήματα φουσκώματος , ίσως το Ελικοβακτηριδίο , να κάνει δράση , τότε είναι πιθανόν να πάσχουμε , από έλκος του στομάχου ή του δωδεκαδακτύλου .-
~ Παράγοντες για την εκδήλωση του έλκους , μπορεί να είναι , το κάπνισμα , το άγχος (στρές ), η διατροφή & η κληρονομικότητα , ή και ίσως κάποια άλλες παθολογικές καταστάσεις ή σύνδρομα ασθενειών .-
Εκτιμάται , όμως ότι πιθανόν να οφείλεται σε ένα μικρόβιο , με το όνομα , ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού , που προαναφέραμε .-
Για να μειώσουμε , τώρα , τις ενοχλήσεις , μέχρι να επισκεφθούμε τον ειδικό γιατρό μας , πρέπει να κάνουμε τα εξής απλά πράγματα , ενέργειες :
* Πέρνουμε αντιόξινα ή άλλα φάρμακα που μειώνουν , την έκκριση γαστρικού οξέος .-
* Αποφεύγουμε τις ερεθιστικές τροφές , το κάπνισμα , τον καφέ & τα οινοπνευματώδη.-
~ ** Η διάγνωση , του γιατρού, γίνεται με ενδοσκόπηση ή ακτινογραφία (γαστροσκόπηση , κολονοσκόπηση ..)
~ ** Η θεραπεία περιλαμβάνει τον συνδιασμό , ειδικής αντιβίωσης (Amoxil 1gr, Klarisid 500 mr , & Losec ) , για την εξαφάνιση του Ελικοβακτηριδίου , που ενοχοποιείται ( τα σκευάσματα - φάρμακα , αναφέρθηκαν απλά , χωρίς στόχο διαφήμισης κάποιας , φαρμακευτικής εταιρείας ).-

2.- ( 3).- ΠΕΤΡΕΣ ΣΤΗΝ ΧΟΛΗ (Χολολιθίαση ) :
~ Αν μετά το φαγητό νιώθετε :
* τυμπανισμό στην κοιλία &
* μικρούς πόνους στο σημείο όπου βρίσκεται η χοληδόχος κύστη ,
τότε , είναι πιθανόν να πάσχετε από χολολιθίαση .- Μπορεί όμως τα συμπτώματα να μην είναι εμφανή .- Οφείλεται στη σύσπαση της χοληδόχου κύστεως , όταν χρειάζεται να ελευθερωθεί χολή για την πέψη . Ενδέχεται να προκαλέσει και κολικό .-
~
* Για να αντιμετωπίσουμε τους πόνους , παίρνουμε παυσίπονα και αποφεύγουμε τα βαριά γεύματα , και το αυγό , που επιδυνώνει την κατάσταση .- Η διάγνωση γίνεται με τον Υπέρηχο (υπερηχογράφημα ).-
Συνήθως αντιμετωπίζεται με χειρουργική επέμβαση ή με λαπαροσκόπηση .-

3.- (4) .- Διάρροια :
* Όταν σας βασανίζει μια διάρροια , που κρατά για λίγες ημέρες και μετά υποχωρεί , πιθανόν να πρόκειται για μιά λοίμωξη από μικρόβιο ή από ιό ΄η ακόμη κι να οφείλεται στη λήψη μολυσμένων τροφών .- Αν συνδυάζεται με εμετό και χαμηλό πυρετό , είναι πιθανόν να πάσχουμε από κάποια γαστρεντερίτιδα .- Για να αντιμετωπίσουμε την διάρροια πρέπει να αποφεύγουμε τα φρούτα , τα λαχανικά , το χαμομήλι και το γάλα .- Μπορούμε να πιούμε κάποιο αναψυκτικό τύπο κόλα, λεμονάδα , ρίγανη , τσάι ή να φάμε μια κουταλιά του γλυκού ωμό ελληνικό καφέ .- Όσο κρατά η διάρροια φροντίστε να παίρνετε πολλά υγρά ώστε να μην αφυδατωθείτε και να μένετε νηστικοί .-Και 15-20 σταγόνες  Imodiun ή ακόμη και σε κάψουλες 1-2 , θα σας κάνουν πολύ καλό .-
Οι τροφές που ενδείκνυνται , πρέπει να είναι , - μαγειρεμένες χωρίς σάλτσα ή βούτυρο και με πολύ λίγο αλάτι - όπως , κοτόπουλο . ρύζι , πατάτες , μακαρόνια , σκληρό κίτρινο τυρί και μπανάνα .- Άν η διάρροια , συνοδεύεται από πυρετό , ο γιατρός μπορεί και πρέπει να σας συστήσει ειδική θεραπευτική αγωγή .- Αν τέλος τα συμπτώματα επιμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα , πρέπει να επισκεφτούμε γαστρεντερολόγο γιατρό , για κολονοσκόπηση κ.λ.π. ο οποίος θα διερευνήση κατ΄αυτό τον τρόπο το πραγματικό αίτιο .-


$ 4.- ( 5) .-ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ : Αν υποφέρετε από μια περιστασιακή δυσκοιλιότητα ( όπως . αν πήγατε ταξίδι και διαταράχθηκε η καλή λειτουργία του εντέρου ) , υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούμε να κάνουμε , για να ξεπεράσουμε το πρόβλημα : Πρέπει να πίνουμε πολύ νερό , να περπατάμε και να γυμναζόμαστε , να τρώμε πολλά φρούτα και λαχανικά ( όπως πορτοκάλια , ακτινίδια , δαμάσκηνα ) , καθώς και μέλι , μαρμελάδες , δημητριακά , και γαλακτοκομικά .- Αν το πρόβλημά μας είναι περισσότερο σοβαρό , και η φυσιολογική λειτουργία του εντέρου δεν επιτυγχάνεται με όλα τα προαναφερθέντα μέσα , πρέπει να καταφύγουμε σε κάποια άλλα ειδικά σκευάσματα που θα μας πεί συνταγογραφόντας ο ειδικός γιατρός μας ή και ο παθολόγος μας .- Όταν τα συμπτώματα επιμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα , χωρίς καμία βελτίωση , πρέπει να επισκεφθώμαστε το γιατρό μας , ώστε να αποκλείσει την πιθανότητα , ύπαρξης κάποιας οργανικής νόσου .-


$ 5.-(6).- ΔΕΡΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ : (Δερματοπάθειες ) .-
~* Νύχι που μπαίνει στο δέρμα , μέσα στο δάκτυλο , έτσι απλά .- ( είσφρυση όνυχος ):
* Αν κάποιο νύχι μπει στο δέρμα προκαλώντας οίδημα , πόνο , κοκκινίλα και φλεγμονή , έχετε είσφρυση όνυχος.- Συχνά ενοχοποιούνται γι΄αυτό τα πολύ στενά ή τα πολύ φαρδιά παπούτσια αλλά και το κακό κόψιμο των νυχιών .- Διορθώνεται με χειρουργική επέμβαση και με φαρμακευτική αγωγή.-
~ * (7).-ΚΑΛΟΓΕΡΟΙ (δοθιήνες ) :
~ Αν εμφανίσετε ένα ή πολλά σπυριά τα οποία πονούν , είναι έντονα κόκκινα και έχουν πύον , τότε μάλλον έχετε βγάλει καλόγερο .- Ταλαιπωρούν συνήθως άτομα παχύσαρκα , με σακχαρώδη διαβήτη ή με αιματολογικά προβλήματα .- Καλό είναι να ερευνήσετε αν υποκρύπτεται κάποια άλλη πάθηση.- Η θεραπεία τους περιλαμβάνει αντιβιοτικά και τοπικά φάρμακα , ενώ σπανίως αντιμετωπίζεται χειρουργικά .-
~ *( 8).- ΤΡΙΧΑ ΠΟΥ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ ( θυλακίτιδα ) :
* Αν γύρω από κάποια τρίχα εμφανίσετε μια κοκκινίλα , που μοιάζει με σπυράκι και έχει πύον τότε δημιουργείται η θυλακίτιδα .- Είναι μια μολυσμένη του στομίου των τριχών από σταφυλόκοκκο και παρουσιάζεται οπουδήποτε υπάρχουν τρίχες .- Αποφύγετε το ξυράφι για την αποτρίχωση και χρησιμοποιήστε αντισυπτικό σαπούνι .- Αντιμετωπίζεται εύκολα με φαρμακευτική αγωγή , που εφαρμόζεται τοπικά .-


$ 6.- (9).-ΟΦΘΑΛΜΙΚΑ ή ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ( Επιπεφυκίτιδα ) :

~ ** Επιπεφυκίτιδα :
* Πρόκειται για μια φλεγμονή του επιπεφικότα , (της λεπτής διάφανης μεμβράνης που σκεπάζει το ασπράδι του ματιού ) .- Μπορεί να οφείλεται σε κάποιο μικρόβιο , ιό , αλλεργία , ΄και άλλα ερεθιστικά αίτια .- Είναι χρήσιμο και σκόπιμα να αποφεύγετε ότι σας προκαλεί αλλεργία και να αποφεύγετε να τρίβετε τα μάτια σας .- Μπορείται να χρησιμοποιήσετε ένα αντιαλλεργικό ή αντισηπτικό , ανάλογα , κολλύριο με μεγάλη προσοχή , ή ότι άλλο σας συμβουλεύσει ο Ειδικός Οφθαλμίατρος .- Αν δεν υποχωρήσει σε δυο-τρείς ημέρες απευθυνθείτε και πάλι στον ειδικό γιατρό σας .-
~* Κριθαράκι και Χαλάζιο :
* Αν παρατηρήσετε μια μικρή διόγκωση στο βλέφαρό σας , τότε πιθανόν να έχετε βγάλει κριθαράκι , το οποίο προκαλείται από την απόφραξη των πόρων των βλεφάρων , όταν προσβληθούν από κάποιο μικρόβιο .- Οι ζεστές κομπρέσες με σκέτο νερό βοηθούν σε συνδυασμό με τη φαρμακευτική αγωγή του γιατρού .- Συνήθως αυτές οι παθήσεις περνούν ανώδυνα . Πάντα πρέπει να προσέχουμε , για να έχουμε .-

~***( 10 ).- ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΑ . διάφορες παθολογικές καταστάσεις :

~* Πυρετός :
* Ο Πυρετός είναι ένα σύμπτωμα , προειδοποίησης , που μπορεί να οφείλεται σε πάρα πολλά παθολογικά αίτια .- Πυρετός θεωρείται η κατάσταση εκείνη , κατά την οποία η θερμοκρασία του ανθρωπίνου σώματος , είναι πάνω από 37,1 με 37,2 βαθμούς Κελσίου .- Αντίθετα , υποθερμία , είναι , θεωρείται η κατάσταση , κατά την οποία η θερμοκρασία του σώματος , είναι κάτω από 35,5 βαθμούς Κελσίου .- Για την αντιμετώπισή του μπορείτε να πάρετε αντιπυρετικά , μέχρι να επισκευφθείται το γιατρό σας .- " Η στέρηση δίνει πάντα την αξία σε αυτό που ζητάμε . ".-
Αν διαρκέσει ο πυρετός , πάνω από τρείς ημέρες πρέπει στα σίγουρα να επισκεφθούμε τον γιατρό μας , γι να αξιολογήσει την παθολογική κατάσταση του οργανισμού μας .- Υπάρχουν διάφοροι τύποι πυρετού : (α).-Ο Συνεχής πυρετός ( όταν οι ημερήσιες διακυμάνσεις δεν υπερβαίνουν τον 1 βαθμό ) . (β) Ο Υφέσιμος πυρετός : ( όταν η ημερήσια διακύμανση είναι μεγαλύτερη από τον 1 βαθμό Κελσίου , χωρίς να πέφτει τελείως το πρωϊ ) , (γ) Ο Διαλείπων πυρετός , ( όταν η διαφορά μικρότερης - μεγαλύτερης θερμοκρασίας μέσα στην ημέρα είναι μεγαλύτερη από 1 ως 32 βαθμούς Κελσίου ) , (δ).- Ο Σηπτικός πυρετός ( έχει υψηλές εξάρσεις και βαθιές υφέσεις ) , (ε).- Ο Υπόστροφος πυρετός , ( συνδυασμός συνεχούς και υφέσιμου ) , (στ΄) .- Ο Κυματοειδής πυρετός , ( διαρκεί μιά ή δυό εβδομάδες και βαθμιαία περνάει από την κατάσταση όπου υπάρχει πυρετός σε αυτή που δεν υπάρχει ) , και τέλος (ζ΄) .- Τα δέκατα , του πυρετού , ( από 37,1 ως 37,8 βαθμούς Κελσίου ).-
Μπορεί να έχει συμπτώματα , από το αναπνευστικό , το κυκλοφοριακό , το πεπτικό , τους μύες και τις αρθρώσεις , το δέρμα ή το κεντρικό νευρικό σύστημα .-
~ Έχει παρουσιασθεί , αναφερθεί και Πυρετός Αγνώστου αιτιολογίας .-

~ **** ( 11).-ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΑΡΤΗΡΙΑΚΗΣ ΠΙΕΣΗΣ :

* Υπέρταση (πίεση) :
Αν η πίεσή σας ξεπερνά τα φυσιολογικά όρια (για την μεγάλη 130 mg Hg ή έτσι απλά 13 ) τότε πάσχετε από συστολική υπέρταση , αν βρίσκεται πιο κάτω ( για την μικρή ή διαστολική 8,5-9 ) , ΄τότε πάσχετε από διαστολική υπέρταση ή πίεση της καρδιάς από λέει ο απλώς κόσμος .- Στην περίπτωση που και οι δύο είναι αυξημένες , πάσχετε από μεικτή υπέρταση .- - Συνήθως συνοδεύεται και από άλλα συμπτώματα , όπως εφίδρωση , ρινορραγία , πονοκέφαλο , ζαλάδα , εμετό , αρρυθμία κ. α . - Αν είστε παχύσαρκος ...... αδυνατίστε , περιορίστε το αλκοόλ , ξεκινήστε την άσκηση , κόψτε το κάπνισμα , μειώστε το αλάτι στην διατροφή σας .- Δεν αρκεί μόνο μία μέτρηση για να θεωρηθείτε Υπερτασικός .- Για να κάνετε σωστά τη μέτρηση μόνοι σας πρέπει να γνωρίζετε τα εξής :
* Να είστε καθιστός και ήρεμος .-
* Δεν πρέπει να έχετε καπνίσει ή πιεί καφέ πρίν από μισή και πλέον ώρα .-
* Πρέπει να χρεισημοποιηθεί η κατάλληλη περιχειρίδα πιεσόμετρου .-
* Να μετρηθεί και η συστολική και η διαστολική πίεση .-
* Να γίνουν δύο μετρήσεις , με τη διαφορά δύο λεπτών η μια από την άλλη , και να λαμβάνεται ως τιμή ο μέσος όρος .-
~ Προσοχή : !!! η υπέρταση είναι μια αρκετά επικίνδυνη κατάσταση και μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλικό επεισόδιο ή και έμφραγμα μυοκαρδίου .- Γι΄αυτό πάντα να συμβουλεύεστε το γιατρό σας .- Ποτέ μας μην παίζουμε με την πίεσή μας .!! Πληρώνεται πάντα πανάκριβα !!

~ ** (12 ).- ΥΠΟΤΑΣΗ :
~* Η υπόταση , δεν ορίζεται με νούμερα , αλλά εντοπίζεται με διάφορα συμπτώματα ( π.χ. ζαλάδες , λιποθυμίες κλπ. ) .- Για την αντιμετώπισή της πρέπει :
* Ν α ξαπλώσετε και να σηκώσετε τα πόδια σας ψηλά .-
* Να πιείτε υγρά .-
* Να φάτε κάτι γλυκό ή αλμυρό .-
~ Μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες , παθολογικούς και μή , και είναι πολύ συχνή στις γυναίκες .-
Αν παράγει συμπτώματα μπορεί να οφείλεται σε ορθοστατική υπόταση , αφυδάτωση , και υπογλυκαιμία .-
Σε σπανιότερες περιπτώσεις όμως και σε πιο σοβαρή πάθηση ή σε δηλητηρίαση από κάποιο φάρμακο .-
~*****( 13 ).- ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΟΥΣΙΩΝ : (οινοπνευματώδη , Καφεϊνη -καφέδες , και νικοτίνη - τσιγάρα - κάπνισμα ) .-
* Αλκοόλ : Το αλκοόλ - οινόπνευμα , απορροφάται με μεγάλη ευκολία από τον οργανισμό και μέσα σε 2-6 ώρες διαχέεται στ ο αίμα .- Η απορρόφησή του εξαρτάται από το άν έχει φάει , από την προσωπική σας αντοχή , τη σωματική διάπλαση και το φύλο (οι άνδρες είναι πιό ανθεκτικοί ) .- Ενα ποσοστό , έως 0,5 % περιεκτικότητας στο αίμα δεν δημιουργεί προβλήματα .- Από εκεί και πάνω όμως τα συμπτώματα αρχίζουν να επιδεινώνονται ανάλογα με την ποσότητα που συγκεντρώνεται στο αίμα .- Τα κυριότερα συμπτώματα είναι οι ασυντόνιστες κινήσεις , η επιβράδυνση των αντανακλαστικών , η δυσκολία στους λεπτούς χειρισμούς , οι αλλαγές στην ψυχική διάθεση , και η άρση των αναστολών , η αγγειοδιαστολή στο δέρμα , η πτώση του καρδιακού ρυθμού , η πτώση της πίεσης , η συχνουρία , ο ερεθισμός του στομάχου και η υπεργλυκαιμία που στην συνέχεια μετατρέπεται σε υπογλυκαιμία .- Όταν βρίσκεστε σε κατάσταση μέθης πρέπει να : * Αποφεύγετε το οδήγημα τροχοφόρου οχήματος .- * Ηρεμήστε , * Ποιείται αρκετά υγρά . * Πάρτε κάτι διεγερτικό * Κοιμηθείτε ώσπου να μεταβολισθεί το αλκοόλ από το συκώτι .- * Την επόμενη ημέρα θα πρέπει να πιείτε πολλά υγρά να φάτε , να πάρετε κάποιο αναλγητικό .-
~** ( 14 ).- Η Καφεϊνη και η νικοτίνη : ~ Είναι ουσίες διεγερτικές , αν όμως τις πάρουμε σε μεγάλες δόσεις προκαλούν , ταχυκαρδία , εφίδρωση , αύξηση της πίεσης , αγγειοσπασμό και υπερδιέγερση του κεντρικού νευρικού συστήματος . - Η διάρκεια της επίδρασής τους εξαρτάται από τις ποσότητες που θα καταναλώσουμε , τη σωματική μας διάπλαση και το πόσο συνηθισμένοι είμαστε σε αυτές τις ουσίες .- Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε , είναι να πίνουμε πολλά υγρά και να περιμένουμε να περάσουν οι επιδράσεις τους .-
~
**(15 ).- Ο ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ : * Κεφαλαλγία : ~ Πολλές φορές συνοδεύεται και από άλλα συμπτώματα , όπως ναυτία , έμετός , φωτοφοβία , & φωνοφοβία .- Ενώ εντοπίζεται εύκολα , είναι δύσκολο να εντοπίσουμε την αιτία που τον προκαλεί .- Αν ο πονοκέφαλους περνάει με λίγο σκέτο καφέ , τότε μιλάμε για ημικρανίες , που αντιμετωπίζονται , με φαρμακευτική αγωγή του γιατρού μας ,- ~ Για να αντιμετωπίσουμε τον πονοκέφαλο είναι σκόπιμο νά : * Να ξεκουραστούμε και να ηρεμήσουμε , * Πρέπει να σταματήσουμε οποιαδήποτε εργασία κι αν κάνουμε που κατα πάσα πιθανότητα και μας κουράζει .- * Κάνουμε ένα χλιαρό μπάνιο , μικρής διάρκειας , * Εκτιθέμεθα σε καθαρό αέρα , * Πέρνουμε ένα αναλγητικό (παυσίπονο) , * Τρώμε κάτι , αποφεύγοντας τις πολύ λιπαρές τροφές .- Καλό είναι να ακολουθούμε πάντα μια σωστή διατροφή ν α κοιμόμαστε καλά και να μη δουλεύουμε υπερβολικά .- Ένας ήπιος πονοκέφαλος , δεν θα πρέπει να μας ανησυχεί .- Ένας ξαφνικός & οξύς πονοκέφαλος , που διακόπτει την δραστηριότητά μας , την δουλειά μας , πρέπει να μας οδηγήσει επειγόντως στο πλησιέστερο Νοσοκομείο , Κ.Υ. - Αν έχει διάρκεια ή και περιοδική εμφάνιση , πρέπει να πάμε στον γιατρό μας , για να διερευνήσει την αιτία που προκαλεί τον πόνο , και να μας δώσει σωστή λύση .- Ο γιατρός θα αντιμετωπίσει την ανατομική θέση στην οποία , εντοπίζεται ο πόνος του κεφαλιού , την ένταση και τα χαρακτηριστικά του πόνου , τον παράγοντα που τον πυροδοτεί , τα συμπτώματα που προηγούνται και την ηλικία που ξεκίνησε το πρόβλημα του πονοκεφάλου .-
~
** (16 ).- ΣΤΟΜΑΤΙΚΑ ή ΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ :
* Ο πονόδοντος : Είναι ο πόνος που προέρχεται από ένα τερηδονισμένο δόντι , χαλασμένο , ή από ένα οξύ οδοντοφατνιακό απόστημα (οίδημα ) .- Είναι πόνος που προέρχεται από μιά οξεία ορώδη πολφίτιδα , ή από μία χρονία πολφίτιδα κάποιου δοντιού ή ακόμη και από ένα δόντι με νεκρό πολφό .- Ο πονόδοντος παιρνά για λίγες ώρες με την χρήση ενός παυσίπονου φαρμάκου με τον συνδιασμό ένος αντιβιοτικού που θα μας συστήσει ο οδοντογιατρός μας .- { Ponstan , Depon , Nifflamol , Aspirine κ.λ.π. }.- * Άφθες : Αν παρατηρήσετε επώδυνες πληγές στο στόμα σας ( κυρίως στα χείλη , στη γλώσσα ή και εσωτερικά στα μάγουλα -παρειές ) , τότε πιθανόν , να έχετε κάποια άφθα .- Θα την αναγνωρίσετε ευκολότερα , αν στην επιφάνειά της υπάρχει μιά άσπρη μεμβράνη που μοιάζει με πύον , αλλά είναι νεκρωμένος ιστός ο οποίος καλύπτεται από πληγή .- Μπορεί να προκαλούν τσούξιμο , ενόχληση , πρήξιμο των λεμφαδένων που βρίσκονται στην περιοχή και λίγο πυρετό .- Συνήθως εμφανίζονται σε περιόδους αυξημένου άγχους και κούρασης , μπορεί όμως να υποκρύπτεται και κάποιο οργανικό πρόβλημα .- Για να αντιμετωπίσουμε τις απλές άφθες μπορούμε ζητώντας την συμβουλή , ακόμη και ενός φαρμακοποιού : *να κάνουμε στοματοπλύσεις με ένα αντισυπτικό στοματοδιάλυμα ή * να βάζουμε αντισηπτικό που να περιέχει τοπικό αναισθητικό , για την μείωση του πόνου .- ~* Επουλώνονται , συνήθως ύστερα από ένα διάστημα 10-15 ημερών .- Αποφεύγουμε τα ξυνά ,τα πικρά , το αλάτι και τα καρυκεύματα κατά την διάρκεια περίπου μιάμισης εβδομάδας .- Ο Οδοντίατρός σας πιθανόν να σας συστήσει μιά κορτιζονούχο αλοιφή , ή κάποιο κορτιζονούχο χάπι - για τις άφθες που υποχωρούν εύκολα ή και για αυτές που επιμένουν , σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα που ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού μας - ή και πλύσεις με αντιβιοτικά .- ~* Έρπης (ή Επιχείλιος έρπητας ) : Αν εμφανίσετε στα χείλη σας ή , σπανιότερα , εσωτερικά στο στόμα πολλές μικρές φυσαλίδες που βρίσκονται η μία κοντά στην άλλη , πονούν και περιέχουν διαυγές υγρό , τότε μάλλον έχετε έρπητα .-
ΟΙ Φυσαλλίδες Αυτές ΣΠΆΝΕ Αφήνοντας Μικρές Πληγές ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΟ ΣΗΜΕΊΟ .- ΑΝΆΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΈΚΤΑΣΗ ΤΟΥ Έρπητος Ο Πόνος ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΎ Έντονος ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΈΣΕΙ ΑΚΌΜΗ ΚΑΙ ΠΥΡΕΤΌ ΚΑΙ ΛΕΜΦΑΔΕΝΟΠΆΘΕΙΑ .- Συνήθως ΠΡΟΫΠΆΡΧΟΥΝ Της Εμφάνισης Τους ΚΆΠΟΙΑ ΣΥΜΠΤΏΜΑΤΑ , Όπως : κάψιμο , τσούξιμο και φαγούρα .- Ο έρπης ανήκει σε ιό ο οποίος δεν φεύγει ποτέ και είναι έντονα μεταδοτικός .- Στους ανθρώπους που ήδη έχουν τον ιό ενεργοποιείται από διάφορους παράγοντες , όπως το στρες , ή έμμηνος ρύση , η έκθεση στον ήλιο και η μειωμένη άμυνα του οργανισμού .- Αν βγάζετε συχνά επιχείλιο έρπητα και έχει ήδη γίνει γιά γνώση από το γιατρό σας , μπορείται να τον αντιμετωπίσετε και μόνοι σας .- Μπορείτε να βάλλεται επάνω στον έρπιτα λίγο καθαρό οινόπνευμα ή μια αντιβιοτική αλοιφή .- Υπάρχουν και ειδικές αλοιφές , όπως το σκεύασμα Zovirax που αναστέλλουν την εξέλιξη του έρπητος , μειώνουν τα συμπτώματα και τον κάνουν λιγότερο μεταδοτικό .- Αν παρατηρήσετε ότι ο έρπητας δεν υποχωρεί εύκολα , πρέπει να επισκεφθείτε γιατρό .-
&*! (17 ).- Τσούξιμο ή κάψιμο στη γλώσσα : Αν νιώθετε τσούξιμο ή κάψιμο στη γλώσσα που εντοπίζεται στην κορυφή ή στα πλάγια της , στα χείλη ή στο πρόσθιο μέρος του ουρανίσκου , το οποίο επιδεινώνεται κατά κανόνα τις βραδινές ώρες , τότε πιθανώς αυτό που νιώθετε οφείλεται σε ψυχολογικά αίτια .- Υποφέρετε δηλαδή - αν αποκλεισθούν άλλες , σοβαρότερες αιτίες - από άγχος .-
Λίγο χαμομήλι θα σας ανακουφίσει από αυτά τα συμπτώματα .- Αν αποκλεισθεί κάποια σοβαρότερη πάθηση από γιατρό , τότε τα συμπτώματα θα υποχωρήσουν και θα εξαφανισθούν με τη μείωση του άγχους .- Αν το πρόβλημα επιμένει , τότε εκτός από κάποια θεραπεία με κορτιζόνη ίσως χρειασθείτε και ψυχολογική υποστήριξη και θεραπεία για να ξεπεράσετε το άγχος .-
~
**(18 ).- ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΟΛΟΓΙΚΑ : ** Συνάχι : Αν έχετε συνάχι με εκκρίσεις διαυγείς σαν νερό , με αποτέλεσμα να βουλώνει η μύτη σας και ύστερα από μιά - δυό ημέρες παρατηρείτε ,ότι οι εκκρίσεις αλλάζουν και γίνονται πυώδεις , τότε πιθανότατα πάσχετε από μιά ιογενή λοίμωξη που σας προκάλεσε το συνάχι .- Στη συνέχεια υπήρξε επιμόλυνση της περιοχής με μικρόβια κι αυτό είχε αποτέλεσμα την μετατροπή των εκκρίσεων από υδαρείς σε πυώδεις .- Συνήθως συνυπάρχουν , μπούκωμα , χαμηλός πυρετός , και ελαφρός πονοκέφαλος .- Οι Ιώσεις αυτές είναι συχνότερες τους χειμερινούς μήνες και πολλές φορές έχουν και επιπλοκές , όπως ιγμορίτιδα ή και μέση ωτίτιδα .- Η καταρροή θα περάσει όταν η ίωση κάνει τον κύκλο της .- Είναι όμως σημαντικό να διατηρήσετε τον βλεννογόνο της μύτης ανοιχτό για να αναπνέετε καλύτερα και να φεύγουν τα μικρόβια .- Για να το πετύχετε αυτό πρέπει να : * Κάνετε πλύσεις της μύτης με φυσιολογικό ορό , ή αλατόνερο ή άλλα σκευάσματα , που θα βρείτε στο φαρμακείο και περιέχουν αποστειρωμένο θαλασσινό νερό .- * Χρησιμοποιήσετε , κάποιο αποσυμφορητικό ( σε μορφή σπρέϊ , σταγόνων , αλοιφής κ.α .) αλλά μόνο για λίγες ημέρες .- * Αποφύγετε τα δισκία που προκαλούν αποσυμφόρηση και ξηραίνουν την περιοχή , για να μη δημιουργηθούν και άλλα προβλήματα .-
~*(19) .- Αλλεργική ρινίτιδα : Αν το συνάχι εμφανίζεται σε συγκεκριμένες εποχές - συνήθως άνοιξη ή φθινόπωρο -, ίσως πρόκειται για αλλεργική ρινίτιδα , η οποία μπορεί να γίνει και χρόνια .- Χαρακτηριστικό της είναι ότι οι εκκρίσεις παραμένουν υδαρείς και η κατάσταση δεν βελτιώνεται ύστερα από λίγες ημέρες .- Για την αντιμετώπισή της πρέπει να ακολουθήσετε την ειδική αγωγή που θα συστήσει ο γιατρός .- Η εκδήλωση του συναχιού μπορεί να επιτείνεται από κάποιες ανατομικές ιδιαιτερότητες , όπως : σκολίωση του διαφράγματος , πολύποδες , υπερτροφία των κάτω ρινικών κογχών κ. α. - Γενικά οτιδήποτε παρεμποδίζει τη ρινική αναπνοή σε συνδυασμό με ένα οξύ επεισόδιο ιογενούς ή αλλεργικής ρινίτιδας , επιδεινώνει την κατάσταση .-
~* (20).-Ωτίτιδα : ΔΙΑΚΡΎΝΕΤΑΙ ΣΕ , ΕΝΤΟΠΙΣΜΈΝΗ Ή ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΆΧΥΤΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΉ ΩΤΊΤΙΔΑ : Αν νιώθετε έντονο πόνο , κνησμό και απόφραξη στο αφτί ή παρατηρείτε μείωση της ακοής , έκκριμα από το αφτί , ελαφρό πυρετό ή και πρήξιμο των λεμφαδένων που βρίσκονται κοντά στο αφτί , τότε ίσως πάσχετε από εντοπισμένη ή διάχυτη εξωτερική ωτίτιδα .- Πρόκειται για ωτίτιδες μικροβιακής συνήθως αιτιολογίας .- Η εντοπισμένη εξωτερική ωτίτιδα προκαλείται λόγω της δημιουργίας , ενός δοθιήνα ( μεγάλου σπυριού - " καλόγερου " ) στον έξω ακουστικό πόρο .- Η διάχυτη εξωτερική ωτίτιδα μικροβιακής αιτιολογίας είναι μια φλεγμονή του έξω ακουστικού πόρου που οφείλεται σε κάποιο μικρόβιο .- Προκύπτουν κυρίως το καλοκαίρι , λόγω της άφθονης υγρασίας που υπάρχει στον ακουστικό πόρο και της ταυτόχρονης ζέστης .- Σημαντικό είναι να στεγνώνετε τα αφτιά με μια πετσέτα και όχι με μπατονέτες , που μπορεί να τραυματίσουν .- Αν έχει αυξηθεί το βύσμα , καλύτερα να μην προσπαθήσετε να την καθαρίσετε μόνοι σας , αλλά να επισκεφθείτε το ωτορυγγολόγο γιατρό σας για πλύση που θα κάνει στο αφτί σας με φυσιολογικό ορό .- Σκόπιμο είναι να προφυλάξετε τα αφτιά σας όσο γίνεται από το νερό κλείνοντας τα με ένα κομμάτι μουλιασμένο σε λάδι γλυκερίνης , σε παραφινέλαιο ή με ωτοασπίδες .- Ο γιατρό σας συνήθως συνιστά αντιβίωση και σταγόνες που εφαρμόζονται τοπικά στο αφτί .-
~
*(21).- Μέση ωτίτιδα : Aν νιώθετε το αφτί σας βουλωμένο , έντονο πόνο ο οποίος έρχεται και φεύγει όπως ο σφυγμός , πτώση της ακοής και ίσως πυρετό , τότε είναι πιθανόν να πάσχετε από οξεία μέση ωτίτιδα.- Προσοχή στα μάτια μας και στα αφτιά μας . Πάντοτε προσέχουμε για να έχουμε , να βλέπουμε και να ακούμε .!! Τη μέση ωτίτιδα θα την ξεχωρίσετε από την εξωτερική επειδή σε αυτήν δεν υπάρχει έκκριμα .- Οφείλεται συνήθως σε λοιμώξεις που ξεκινούν από τη ρινική κοιλότητα .- Ο γιατρός θα σας συστήσει τη λήψη αντιβίωσης και αγωγή για την αποσυμφόρηση της μύτης ώστε να μην επιμολυνθεί το αφτί .- Αν μετά το τέλος της θεραπείας νιώθετε ακόμη ένα βάρος , ο γιατρός θα σας συστήσει ειδικές ασκήσεις όπου κλείνετε τη μύτη και φουσκώνετε τα μάγουλα ώστε να στείλετε αέρα με πίεση πρός τα αφτιά για να ανοίξουν , καθώς και άλλες τεχνικές , όπως μάσημα τσίχλας , κατάποση νερού κ.α. - Οι ασκήσεις αυτές βοηθούν και σε άλλες περιπτώσεις - π.χ. , κατά τη διάρκεια μιας πτήσης .-
~**(22).- ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΑ προβλήματα υγείας : * Πόνοι στους μυς : ( μυαλγίες ) .- Κάθε πόνος στους μυς ονομάζεται από τους ειδικούς μυαλγία .- Αν νιώθετε τέτοιους πόνους που κρατάνε λίγες ημέρες και ύστερα υποχωρούν , τότε μπορεί να : * Έχετε καταπόνησει ύστερα από έντονη σωματική δραστηριότητα το μυϊκό σας σύστημα .- * Εχετε πυρετό , που πολλές φορές προκαλεί και μυαλγίες .- * Έχετε πάθει κάποιον μυϊκό σπασμό .- Πρόκειται για μιά σύσπαση που κάνει ο μυς προκειμένου να ακινητοποιήσει μια περιοχή που πάσχει .- π.χ. έναν αυχένα που έχει άλατα ή τη μέση που έχει κάποιο πρόβλημα - προστατεύοντάς την έτσι από τον πόνο που θα της προκαλούσε η κίνηση .- Αυτός ο μυϊκός σπασμός και η προσπάθεια ακινητοποίησης του μυός πολλές φορές οδηγούν σε μυϊκό κάματο , που προκαλεί με τη σειρά του μυαλγία .-
~** Τι μπορείτε να κάνετε ? Υπάρχουν διάφορα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ανακουφίσετε τα συμπτώματα μιας μυαλγίας , όπως : * Ένα ζεστό μπάνιο .- * Εντριβές στο σημείο όπου πονάτε με κάποια θερμαντική αλοιφή , που θα βρείτε στο φαρμακείο . - * Ελαφρό μασάζ στον μυ πονάει .- * Να διατηρήσετε το μέλος που πέσει ζεστό βάζοντας επάνω του μια θερμοφόρα , ζεστά ρουχα κλπ.- * Να πάρετε κάποιο ήπιο αναλγητικό - παυσίπονο - μυοχαλαρωτικό .- * Να βάλετε τέλος , ένα έμπλαστρο .-
~ * Τι θα σας πεί ο γιατρός , Όταν μια μυαλγία - ανάλογα με το αίτιο που την προκάλεσε - ξεπερνά ένα εύλογο χρονικό διάστημα ( λίγες ημέρες ) ή επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικό διάστημα , χωρίς να ευθύνεται κάποιο από τα αίτια που αναφέραμε προηγουμένως , πρέπει να απευθύνουμε σε έναν ορθοπαιδικό , ο οποίος θα διερευνήσει τους λόγους που την προκαλούν .- Σημαντικό είναι να μπορούμε να ξεχωρίζουμε τους πόνους στους μυς από τους λεγόμενους πόνους στα κόκαλα .- Μπορεί δηλαδή να νομίζουμε ότι πονούν τα κόκαλά μας , ενώ στην πραγματικότητα να υποφέρουμε από μυαλγίες .- Σε κάθε περίπτωση πάντως , αν πράγματι πρόκειται για πόνο στα κόκαλα , ιδιαίτερα μάλιστα αν είναι εντοπισμένος και επίμονος , πρέπει οπωσδήποτε να απευθυνθούμε σε γιατρό .-
~*(23 ).- Πόνοι στους τένοντες ( τενοντίτιδες ) :
~* Αν κάνοντας μια συγκεκριμένη κίνηση ή και σε κατάσταση ηρεμίας διαπιστώσετε ότι πονάτε στη διαδρομή κάποιου τένοντα , συνήθως στα χέρια , είναι πιθανόν να πάσχετε από τενοντίτιδα .- Η τενοντίτιδες είναι ένας ερεθισμός του περιβλήματος του τένοντα , για τον οποίο ευθύνονται οι συχνές , έντονες και επαναλαμβανόμενες κινήσεις που κάνετε συνήθως με τα χέρια .- Ο τένοντας είναι η συνέχεια του μυός και μοιάζει με " κορδόνι " που συνδέει το μύ με το οστούν .- Λόγω της θέσης του ο τένοντας έχει μια ελαστικότητα που του επιτρέπει να τεντώνεται ή να μαζεύεται ανάλογα με την κίνηση .- Οι επαναλαμβανόμενες και έντονες κινήσεις υποχρεώνουν τον τένοντα να κάνει την ίδια διαδρομή πολλές φορές , με αποτέλεσμα ε ορισμένες περιπτώσεις να προκαλείται μια φλεγμονή στο περίβλημά του .- Συχνή είναι και η τενοντίτιδα στους ώμους ( περιαρθρίτιδα ) , που προκαλεί πόνο , κυρίως τις βραδινές ώρες , και περιορίζει την κίνηση .- Η περιαρθρίτιδα οφείλεται σε κάποια ανατομική ιδιομορφία της περιοχής ή σε καταπόνησή της από υπερβολική χρήση .-
~* Ποιούς ταλαιπωρούν συχνότερα οι τενοντίτιδες : Ακριβώς επειδή οι τενοντίτιδες προκύπτουν όταν επαναλαμβάνει κανείς πολλές φορές - συνήθως με τα χέρια - μια συγκεκριμένη , επίμονη κίνηση , ταλαιπωρούν περισσότερο συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελματιών, όπως : πιανίστες , κιθαρίστες , δακτυλογράφους , τενίστες , γυναίκες που πλέκουν ή κεντούν , ξυλουργούς κ.ά .-
~
* Τι μπορείτε να κάνετε : Το πιό σημαντικό για να αντιμετωπίσετε μια τενοντίτιδα είναι η ξεκούραση .- Πρέπει δηλαδή να σταματήσετε , τουλάχιστον για ένα μικρό διάστημα , την επαναλαμβανόμενη κίνηση που προκάλεσε το συγκεκριμένο πρόβλημα προκειμένου να μην ερεθίζεται ο μύς .- Επίσης μπορείτε να πάρετε κάποιο ήπιο αναλγητικό για να μειώσετε το σύμπτωμα του πόνου .- Τι θα σας πει ο γιατρός : Ο γιατρός , αφού εκτιμήση την κατάσταση , μπορεί - αν χρειάζεται - να ακινητοποιήσει το χέρι σας με ειδικό νάρθηκα ή , σε σοβαρότερες περιπτώσεις , να καταφύγετε σε χειρουργική επέμβαση .-
**( 24 ).- Πόνοι στις αρθρώσεις (αρθραλγίες ) : Αν νιώθετε πόνο στις αρθρώσεις που προκαλεί και δυσκολία στην κίνηση, αυτό που σας συμβαίνει ονομάζεται Αρθραλγία .- Ο πόνος στις αρθρώσεις προκύπτει Κατ΄αρχήν ύστερα από καταπόνηση , αλλά αρκετά συχνά μπορεί να σας ταλαιπωρεί και όταν βρίσκεστε σε κατάσταση ηρεμίας .- Τα μέλη του σώματος που υποφέρουν συχνότερα από αρθραλγίες είναι τα γόνατα , οι γοφοί , οι αρθρώσεις των χεριών κ.ά.- Οι πόνοι στις αρθρώσεις μπορεί να οφείλονται σε :
* Νοσήματα φθοράς .- Πρόκειται για παθήσεις
που ταλαιπωρούν ανθρώπους μεγάλης ηλικίας , εκτός από τον πόνο και τη δυσκολία στην κίνηση , υπάρχει και ορατή παραμόρφωση των αρθρώσεων .- * Κάποια κάκωση που συνέβη στο παρελθόν και προκάλεσε καταστροφή μέρους της άρθρωσης .- Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να αρχίσετε να πονάτε ξαφνικά και αφού έχει περάσει μεγάλο διάστημα από τον τραυματισμό .- * Ρευματικά νοσήματα , τα οποία , εκτός από άλλα συμπτώματα που παρουσιάζουν , προκαλούν πόνους και δυσλειτουργία των αρθρώσεων .- Τι μπορείτε να κάνετε :
Η καλύτερη λύση είναι να ξεκουραστείτε
και να πάρετε κάποιο ήπιο αναλγητικό για να αντιμετωπίσετε τον πόνο .- * Τι θα σας πει ο γιατρός : Για κάθε πόνο στις αρθρώσεις που επιμένει ή σας ταλαιπωρεί σε τακτά χρονικά διαστήματα πρέπει να επισκεφθείτε τον γιατρό , ο οποίος θα διερευνήσει την αιτία που τον προκαλεί και θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τον πόνο καθώς και τη δυσλειτουργία .-
~
**(25).- Νευραλγία : Όταν πάσχει κάποιο νεύρο , ο πόνος που νιώθετε είναι εντοπισμένος στις περιοχές που αυτό ελέγχει , ενώ παράλληλα συνυπάρχει αίσθημα μουδιάσματος και καψίματος .- Στην περίπτωση αυτή πιθανώς πάσχει κάποιο νεύρο που βρίσκεται υπό πίεση - π.χ. πίεση του νεύρου από κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου , που προκαλεί ισχιαλγία , η πίεση του νεύρου στον καρπό , που προκαλεί το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα ή όπως λέγεται στους δακτύλους , εκτινασσόμενος δάκτυλος .- ~* Τι θα σας πει ο γιατρός : Δεν πρέπει να τον αγνοήσετε αυτόν τον πόνο , αλλά αντίθετα να συμβουλευθείτε γιατρό , ορθοπαιδικό , θα πρέπει ο γιατρός να διερευνήσει προκειμένου να διαπιστώσει τι προκαλεί την πίεση στο νεύρο και να την αντιμετωπίσει το ταχύτερο δυνατόν , για να μην προκληθούν μόνιμες βλάβες σ΄αυτό .-
~** 26 ).- ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΑ :
προβλήματα υγείας

~*(27 ).- Λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού : . Αν έχετε : * αίσθημα καψίματος και ερεθισμού στον λαιμό σας , * βήχα , * βράχνιασμα της φωνής , * φτάρνισμα , * συνάχι , * μάτια κόκκινα που δακρύζουν , * πυρετό , * γενική καταβολή δυνάμεων , * πονοκέφαλο , * πόνους στις αρθρώσεις .- Τότε πιθανότατα πάσχετε από μιά ίωση του ανώτερου αναπνευστικού .- Αυτές οι ιώσεις είναι πιο συχνές τους χειμερινούς μήνες , ενώ έχουν επιδημικές εξάρσεις , επειδή είναι έντονα μεταδοτικές όσο καιρό νοσεί κανείς και κολλάνε με τα σταγονίδια από τον βήχα , το φτάρνισμα κλπ.-
*** Τι μπορείτε να κάνετε : Δεν πρέπει να κάνετε τίποτε ιδιαίτερο , για να αντιμετωπίσετε αυτές τις ιώσεις .- Περνούν συνήθως ύστερα από τρεις - πέντε ημέρες , αφού ολοκληρώσουν τον κύλκο τους .- Μπορεί όμως να καταπολεμήσετε τα συμπτώματα .- Για να βοηθήσετε την κατάσταση , μπορείτε : * Να μείνετε στο σπίτι σας , να ηρεμήσετε και να ξεκουραστείτε , * Ν α πίνετε πολλά υγρά ,* Να τρώτε ελαφρύ φαγητό , * Να παίρνετε αναλγητικά και αποχρεμπτικά σιρόπια .-
~
* ( 28 ).-Βρογχίτιδα : Αν στη διάρκεια μιας ίωσης συνήθως , παρατηρήσετε τον βήχα σας να αλλάζει και τα φλέματα να αυξάνονται , αυτό σημαίνει ότι η ιωση του ανώτερου αναπνευστικού επεκτείνεται και προς το κατώτερο ( ιογενή βρογχίτιδα ) .- Αν τώρα τα φλέματα μετατραπούν σε πυώδη , πράσινα και σπανιότατα γίνουν και δύσοσμα αυτό μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχει επιπλοκή - δηλαδή κάποιο μικρόβιο επιμόλυνε το ήδη ταλαιπωρημένο αναπνευστικό σας σύστημα - και πάσχετε από μια βρογχίτιδα μικροβιακής αιτιολογίας .-
~* Τι θα σας πει ο γιατρός : Στην οξεία της μορφή η βρογχίτιδα διαρκεί λίγες ημέρες , ενώ σε χρόνιους καπνιστές διαρκεί πολύ - ακόμη και δυο εβδομάδες.- Για να αντιμετωπίσετε τη βρογχίτιδα , σκόπιμο είναι να επισκευφθείται τον γιατρό , ο οποίος- αν χρειάζεται- θα σας χορηγήσει αντιβίωση .- Είναι απαραίτητο να γνωρίζετε ότι η βρογχίτιδα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για ανθρώπους που έχουν μειωμένη άμυνα του αναπνευστικού ή του ανοσοποιητικού τους συστήματος , όπως οι ασθενείς που ακολουθούν χημειοθεραπεία , έχουν κάνει μεταμόσχευση , έχουν σοβαρά αιματολογικά προβλήματα ή & ΑΙDS .- Αν ο ασθενής ανήκει σε αυτή την κατηγορία , πρέπει να είστε σε επαγρύπνηση όταν περνάει μια ίωση και να μην παραβλέπετε ένα βήχα που επιμένει .- Το ίδιο ισχύει για τους ηλικιωμένους και για τα παιδιά , αλλά και για άλλες κατηγορίες ανθρώπων που χαρακτηρίζονται ευπαθείς , όπως οι έγκυες .-

~**(29).- Πνευμονία : Αν , συνήθως όσο περνάτε μιά ίωση ή βρίσκεστε σε ανάρρωση , * εμφανίσετε νέο πυρετό , πυρετικό κύμα με ρίγος και υψηλό πυρετό , που έχει την τάση το πρωϊ να είναι χαμηλός ( γύρο στο 37 οC ) και να ανεβαίνει πολύ το βράδυ ( ακόμη και 40 Βαθμούς Κελσίου ) , * ο βήχας σας αλλάξει και γίνει παραγωγικός με πυώδη , σκουρόχρωμα , πράσινα ή και δύσοσμα φλέματα .- * ενώ παράλληλα νιώθετε έναν πόνο στα πλευρά και δύσποια , μπορεί να πάσχετε από πνευμονία .- Η πνευμονία μπορεί να είναι ιογενούς ή μικροβιακής αιτιολογίας .-
~* Τι θα σας πει ο γιατρος : Σε αυτή την περίπτωση πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε τον γιατρό σας , ο οποίος θακάνει τις απαραίτητες εξετάσεις και , αν πρόκειται για πνευμονία , θα εκτιμήσει την έκταση και τη σοβαρότητα της κατάστασης .- Ο γιατρός θα αποφανθεί αν θα πρέπει να εισαχθείτε σε νοσοκμείο ή αν , ακολουθώντας τις συμβουλές του και την ανάλογη αντιβίωση , μπορείτε να την αντιμετωπίσετε στο σπίτι .- snsarfara , stamos , dentist , 2009 .-
~****
(30).- Η ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ : , Ένας αόρατος εχθρός πάνω από όλους μας ....Τι πρέπει να ξέρουμε .......Τι είναι η ηπατίτια ? , Ποιές είναι οι σήμερα γνωστές ιογενείς ηπατίτιδες ? Πως μεταδίδονται οι ιοί της ηπατίτιδας ? , Ποιές είναι οι ομάδες υψηλού κινδύνου για τις ιογενείς ηπατίτιδες ? Ποιές επιπτώσεις στην υγεία του κάθε ατόμου που έχει ηπατίτιδα ? , Πως γίνεται διάγνωση της ηπατίτιδας , ? , Ποια είναι η αντιμετώπιση της ηπατίτιδας από ιούς ? , Τι μέτρα πρόληψης μπορούμε να πάρουμε ? , Υπάρχει θεραπεία ? Τι άλλο πρέπει να γνωρίζουμε για την Ηπατίτιδα ? ..
* Η Ηπατίτιδα , είναι φλεγμονή του ήπατος ( συκωτιού) , που προκαλείται συνήθως από ιούς , αν και σπανιότερα μπορεί να οφείλεται και σε άλλους παράγοντες ( φάρμακα , οινόπνευμα ).- Η φλεγμονή αυτή μπορεί να είναι οξεία ή & χρονία .-
* Οι ιογενείς ηπατίτιδες σήμερα διακρίνονται : * Ηπατίτιδα Α (HAV). - Παλαιότερα ονομαζότανε λοιμώδης .- Είναι η πιό συχνή ηπατίτιδα , που εμφανίζεται σε παιδιά αναπτυσσόμενων χωρών , & παρατηρείται ωστόσο και σε ενήλικες , ιδιαίτερα δε αναπτυγμένων χωρών .- * Ηπατίτιδα Β : Προκαλείται από τον ιό Β ( HBV) και παλαιότερα ονομαζόταν ηπατίτιδα εξ ομολόγου ορού .- Είναι η πιό συχνή παγκόσμια Ηπατίτιδα .- *Ηπατίτιδα C : Οφείλεται στον ιό της ηπατίτιδας C ( HCV), και παλαιότερα ονομαζόταν μη- Α , & μη-Β ηπατίτιδα .- Είναι η πιό συχνή μορφή ηπατίτιδας στις Δυτικές χώρες .- * Ηπατίτιδα : OΦείλεται στον ιό δέλτα Δ (HDV), .- Προσβάλλει μόνο άτομα που παρουσιάζουν λοίμωξη και με τον ιό Β και φαίνεται να αφορά περισσότερο χρήστες ενδοφλεβίων ναρκωτικών.- * & Ηπατίτιδα Ε : Οφείλεται στον ιό της ηπατίτιδας Ε (HEV) .- Παλαιότερα ονομαζόταν εντερική ή επιδημική μη -Α , μη - Β ηπατίτιδα .- Εμφανίζεται κυρίως σε υποανάπτυκτες χώρες του τρίτου κόσμου .- *** Πρέπει επίσης , να αναφερθεί , ότι και άλλοι ιοί ( κύρια της ομάδας του έρπητα ) μπορούν να προκαλέσουν ηπατίτιδα .- ** Ωστόσο η ηπατίτιδα αυτή είναι ήπια , αυτοπεριοριζόμενη οξεία νόσος χωρίς επιπλοκές .- * Γι΄αυτό όταν χρησιμοποιείται ο όρος ιογενής ηπατίτιδα αναφέρεται σε λοίμωξη με κάποιον από τους πέντε 5 γνωστούς ιούς ηπατίτιδας .-
* Τύποι ιών ηπατίτιδας :


** ΟΙ ΙΟΙ ΤΗΣ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑΣ μεταδίδονται : * Από μολυσμένη τροφή , η ηπατίτιδα Α . - * Από μολυσμένο νερό , ηπατίτιδα Α & Ε .- * Από τα Μαλάκια , η ηπατίτιδα επίσης Α .- * Από Ενδο- οικογενειακό περιβάλλον , μεταδίδονται οι ηπατίτιδες Α , Β, D , & E .- * Από το κοινωνικό περιβάλλον , η ηπατίτιδα Α & Β .- * Από ταυματισμό από βελόνες και διάφορα άλλα αιχμηρά εργαλεία ή αντικείμενα , η ηπατίτιδες Β , C , & D .- * Από μετάγγιση αίματος ή παραγώγων αίματος , οι ηπατίτιδες B , C , & D και πολύ σπάνια η Α .- * Από Αιμοκάθαρση των νευροπαθών αρρώστων , η B , η C & ύποπτη αλλά χωρίς να έχει αποδειχθεί πρός το παρόν η ηπατίτιδα D .- * Μέσω του στόματος , στις διάφορες οδοντιατρικές επεμβάσεις ή και με το φιλή κ.λ.π , μεταδίδεται η ηπατίτιδα Α και Β , με υποψίες για την C & D .- * Με την σεξουαλική επαφή , η Β και η D , σπάνια η C , και ίσως και η Α .- * Από την μητέρα στο παιδί κατά την εγκυμοσύνη ή & από μετέπειτα , η B , D και σπάνια η C .- * Τέλος με παρεντερική χρήση ουσιών , ναρκωτικών κ.α. , οι ηπατίτιδες B , C & D .-
*
* Η μετάδοση από μετάγγιση αίματος η παραγώγων του μέχρι πρίν λίγα χρόνια ήταν ο κυριότερος τρόπος μετάδοσης της ηπατίτιδας C .- Σήμερα , ο τρόπος αυτός έχει σχεδόν εκλείψει διότι όλοι οι αιμοδότες ελέγχονται για την παρουσία λοίμωξης με τους ιούς B & C και αν βρεθούν θετικοί αποκλείονται από την αιμοδοσία .- Ασθενείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση εμφανίζουν αυξημένο κίνδυνο όλυνσης με τους ιούς B & C .- Η ΜΕΤΆΔΟΣΗ ΜΕ ΤΗ ΧΡΉΣΗ ΚΟΙΝΏΝ ΒΕΛΟΝΏΝ Ή ΣΥΡΊΓΓΩΝ ΜΕΤΑΞΎ ΑΤΌΜΩΝ ΠΟΥ ΚΆΝΟΥΝ ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών , είναι πολύ συχνή και για τον ιό της ηπατίτιδας Δέλτα D , αλλά και για τους τρείς ιούς ( B, C & D ) .- Ιδιαίτερα συχνή είναι η μόλυνση με τον ιό της ηπατίτιδας Δέλτα , σε φορείς της ηπατίτιδας Β που κάνουν χρήση τοξικών ουσιών ενδοφλέβια .- * Η μετάδοση από τυχαίο τρύπημα με μολυσμένη βελόνα αφορά κύρια το ιατρικό καο παραϊατρικό προσωπικό και ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο του ιού .- Για τον ιό Β ο κίνδυνος μετάδοσης από τυχαίο τρύπημα κυμαίνεται από 5-30% , ενώ για τον ιό C είναι μικρότερος και δεν ξεπερνά το 5-10%.- * Η μετάδοση μέσω σεξουαλικής επαφής είναι δυνατή και αφορά τόσο ομοφυλικές όσο και ετεροφυλικές σχέσεις .- * Όσον αφορά την ηπατίτιδα Β , η σεξουαλική μετάδοση είναι πιό συχνός τρόπος μόλυνσης των ενηλίκων και είναι η πιό συνήθης στους ομοφυλόφιλους και στα άτομα με συχνή εναλλαγή ερωτικών συτρόφων .-
* Η σεξουαλική μετάδοση του ιού C είναι σπανιότερη και δεν υπάρχει σαφής υπεροχή των ομοφυλοφίλων .- * Κάθετη μετάδοση , ονομάζεται , η μόλυνση του παιδιο΄ από την μητέρα .- * Η μετάδοση αυτή συμβαίνει κατά την διάρκεια του τοκετού και είναι ο συχνότερος τρόπος μετάδοσης της ηπατίτιδας Β στις χώρες της Ν.Α. Ασίας .- * Αντίθετα η κάθετη μετάδοση της ηπατίτιδας C φαίνεται να είναι σπάνια .- * Οριζόντια μετάδοση , χαρακτηρίζεται η μετάδοση που επισυμβαίνει κατά την διάρκεια της καθημερινής στενής επαφής ατόμων σνήθως της ίδιας ποκογένειας .- * Είναι ένας συχνός τρόπος μετάδοσης της ηπατίτιδας Β στα άτομα της παιδικής ηλικίας , ενώ για την ηπατίτιδα C ο κίνδυνος φαίνεται να είναι πολύ μικρότερος .- * Τέλος πρέπει να τονισθεί ότι για όλες τις μορφές ιογενούς ηπατίτιδας θπάρχει ένα ποσοστό περιπτώσεων όπου δεν μπορει να αναγνωριστεί κανείς από τους πιο πάνω τρόπους μετάδοσης .- * Το ποσοστό αυτό για την ηπατίτιδα Α είναι περίπου 42% , για την ηπατίτιδα Β 30-40% , ενώ για την ηπατίτιδα C 40% .- Αυτές χαρακτηρίζονται σποραδικές περιπτώσεις .-
** Ομάδες υψηλού κινδύνου για τις ιογενείς ηπατίτιδες , είναι : Ομάδες υψηλού κινδύνου χαρακτηρίζονται ομάδες ατόμων που είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένα σε κάποιον από τους τρόπους λο΄΄ιμωξης που αναφέρθηκαν προηγούμενα και επομένως κινδυνεύοθν περισσότερο να νοσήσουν από κάποιο τύπο ιογενούς ηπατίτιδας .- Για τη ηπατίτιδα Α και Ε τέτοιες ομάδες αφορούν άτομα που συνωστίζονται σε μικρό χώρο με κακές συνθήκες υγιεινής .- Αντίθετα για τις παρεντερικά μεταδιδόμενες ηπατίτιδες Β , C και D ομάδες υψηλού κινδύνου αποτελούν οι ομοφυλόφιλοι , οι χρήστες ενδοφλεβίων ναρκωτικών ,οι ερωτικοί σύντροφοι ατόμων με ηπατίτιδα , οι εργαζόμενοι σε επαγγέλματα υγείας , οι αιμοκαθαρόμενοι , οι τρόφιμοι και το πρωσοπικό ιδρυμάτων χρόνια πασχόντων ή πνευματικά καθυστερημένων ατόμων , οι φυλακισμένοι και το προσωπικό των φυλακών .-
*** Ποιές επιπτώσεις στην υγεία του ατόμου έχει η μόλυνση με κάποιο ιό ηπατίτιδας ?
* Η αρχιή επαφή ενός ατόμου με κάποιον από τους ιούς ηπατίτιδας οδηγεί σε οξεία ηπατίτιδα .- Ο τρόπος που εκδηλώνεται η αρχική οξεία νόσηση είναι ίδιος για όλους τους ιούς ηπατίτιδας αλλά διαφέρει από άτομο σε άτομο .- Έτσι , μερικά άτομα εμφανίζουν κλινικά έκδηλη νόσο που συνήθως συνίσταται σε αίσθημα κόπωσης και κακουχίας , ίκτερο , αλλαγή στο χρώμα των ούρων ( σαν κονιάκ) και συχνά και των κοπράνων ( αποχρωματισμός ) ή πόνο στο δεξιό υποχόνδριο .- Στις περιπτώσεις αυτές ο εργαστηριακός έλεγχος δείχνει χαρακτηριστικές ανωμαλίες με κυριότερη την αύξηση των τρανσαμινασών περισσότερο από 10 φορές πάνω από τα ανώτερα φυσιολογικά όρια .- Πιό συχνά , ωστόσο , η οξεία ηπατίτιδα διαδράμει χωρίς να γίνει αντιληπτή από τον πάσχοντα που ανακαλύπτει την λοίμωξη αργότερα με τυχαίο , συνήθως , τρόπο .- Όπως έχει αναφερθεί , η οξεία ηπατίτιδα εκδηλώνεται με τον ίδιο τρόπο ανεξάρτητα από τον τύπο του ιού που την προκαλεί .- Αντίθετα η εξέλιξη της διαφέρει σημαντικά μεταξύ των διαφόρων τύπων .- Έτσι οι ιοί της ηπατίτιδας Ακαι Ε μετά την οξεία φάση αποβάλλονται (' καθαρίζονται" ) από τον οργανισμό και μάλιστα αναπτύσσονται αντισώματα έναντι των ιών αυτών , τα οποία αφενός αποδεικνύουν την επαφή του ατόμου με τον αντίστοιχο ιό και αφετέρου το προστατεύουν από νέα λοίμωξη .- Η λοίμωξη από τον ιό Β, μπορεί να εξελιχθεί κατά δύο διαφορετικούς τρόπους και οι κυριότεροι παράγοντες που καορίζουν ποιός από τους δύο θα συμβεί , είναι η ηλικία της αρχικής ροσβολής και η ανοσολογική κατάσταση του ασθενούς .- Όταν η προσβολή συμβεί σε νεογνική , βρεφική ή παιδική ηλικία ο οργανισμός αδυνατεί συνήθως να απαλλαγεί από τον ιό και η λοίμωξη μεταπίπτει σε μια φάση χρονιότητας κατά την οποία επισημαίνεται διαρκής παρουσία του ιού στο ήπαρ και συχνή παρουσία Χρονίας Ηπατίτιδας .-
Όταν η αρχική λοίμωξη με τον ιό Β συμβεί στην ενήλικη ζωή συνήθως επέρχεται κάθαρση του ιού και ανάπτυξη προστατευτικών αντισωμάτων .- Αντίθετα η λοίμωξη από τον ιό C μεταπίπτει πάρα πολύ συχνά ( >70% ) σε χρονιότητα .- Κατά συνέπεια στα ενήλικα άτομα , η ελέλιξη σε χρόνια ηπατίτιδα αποτελεί εξαίρεση γιατη λοίμωξη με τον ιό Β και τον κανόπνα στη λοίμωξη με τον ιό C .- Η χρόνια ηπατίτιδα αποτελεί μια σοβαρότατη κατάσταση γιατί σε μεγάλο αριθμό πασχόντων οδηγεί σε προχωρημένα στάδια ηπατικής νόσου , όπως είναι η κίρρωση του ήπατος αλλά και ο ηπατοκυτταρικός καρκίνος .- Γίνεται λοιπόν προφανής η ανάγκη για την έγκαιρη και ορθή αντιμετώπιση της χρονίας ηπατίτιδας πριν επέλθουν οι σοβαρές αυτές επιπλοκές ./- Ο ειδικός γιατρός, ο ηπατολόγος , θα μας δώσει περισσότερεςκαι σωστότερες πληροφορίες για την πλέον αποτελεσματική αντιμετώπιση της αρρώστιας .-
*** Πως , τώρα , γίνεται η διάγνωση της Ηπατίτιδας ??? Η διάγνωση της οξείας ηπατίτιδας , είναι εύκολη όταν προκαλεί τα συμπτώματα που προαναφέρθηκαν.- Είναι απαραίτητο σε αυτές τις περιπτώσεις να ταυτοποιείται ο υπεύθυνος ός , γιατί όπως αναφέραμε , η εξέλιξη μπορεί να είναι διαφερετική .- Η χρόνια ηπατίτιδα συνήθως δεν προκαλεί συμπτώματα .- Η ανακάλυψή της συμβαίνει τις περισσότερες φορές τυχαία .- Ένα μέρος των πασχόντων ανακαλύπτει τη λοίμωξη από κάποιο κέντρο αιμοδοσίας .- Ένα άλλο μέρος σε τυχαίο εργαστηριακό έλεγχο ( check-up ) εμφανίζει αύξηση τρανσαμινασών και στη διερεύνηση της αιτιολογίας της αποκαλύπτεται η ύπαρξη χρονίας ιογενούς ηπατίτιδας .- Σε κάθε περίπτωση το άτομο που έχει τη λοίμωξη πρέπει να επικοινωνεί με τον ειδικό γιατρό , ο οποίος θα καθορίσει την περαιτέρω αντιμετώπιση .-
** Ποιά είναι , τέλος , η αντιμετώπιση της ηπατίτιδας από τους ιούς ??? * Όπως συμβαίνει με όλα τα νοσήματα που αναφέρονται σε μικροοργανισμούς η αντιμετώπισή τους περιλαμβάνει την Πρόληψη της λοίμωξης και την Θεραπεία της ήδη εγκατεστημένης λοίμωξης .-
~* ΠΡΟΛΗΨΗ : Η προφύλαξη από τη λοίμωξη με τους ιούς της ηπατίτιδας περιλαμβάνει κατ΄αρχήν ορισμένα απλά μέτρα ατομικής και δημόσιας υγιεινής .- Τέτοια μέτρα είναι η βελτίωση των συστημάτων ύδρευσης και αποχέτευσης και η καλή ατομική υγιεινή , μέτρα που αποσκοπούν στον περιορισμό της εντερικής μετάδοσης των ιών Α και Ε .- ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΆ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΝΤΕΡΙΚΆ ΜΕΤΑΔΙΔΌΜΕΝΟΥΣ ΙΟΎΣ ΜΈΤΡΑ ΠΡΟΦΎΛΑΞΗΣ ΑΠΟΤΕΛΟΎΝ Ο ΈΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΑΊΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΏΓΩΝ ΤΟΥ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΎΝΤΑΙ ΓΙΑ ΜΕΤΆΓΓΙΣΗ , Η ΧΡΉΣΗ ΣΥΡΊΓΓΩΝ ΜΙΑΣ ΧΡΉΣΗΣ , Η ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΊΗΣΗ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΟΎ ΚΑΤΆ ΤΗΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΉ ΕΠΑΦΉ , Η ΧΡΉΣΗ ΓΑΝΤΙΏΝ ΚΑΙ Η ΓΕΝΙΚΉ ΤΉΡΗΣΗ ΚΑΝΌΝΩΝ ΥΓΙΕΙΝΉΣ ΑΠΌ ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΌ ΠΡΟΣΩΠΙΚΌ .- Τέλος πρέπει να αναφερθεί ότι ο αποτελεσματικότερος τρόπος προφύλαξης από ιογενείς ηπατίτιδες είναι η χρησιμοποίηση εμβολίων έναντι των αντίστοιχων ιών .- Πράγματι σήμερα υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια έναντι των ιών Α και Β .- Το ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι να καθοριστούν οι ενδείξεις του κάθε εμβολιασμού .- Όσον αφορά την ηπατίτιδα Β , η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας συνιστά πλέον ότι πρέπει να γίνεται υποχρεωτικός εμβολιασμός όλων των βρεφών , από το 1997 .- Αντίθετα για την ηπατίτιδα Α δεν έχουν ακόμα καθοριστεί οι ενδείξεις για τη χρήση του εμβολίου .-
** Θεραπεία : Διάφορα φάρμακα και συνδιασμοί τους έχουν χρησιμοποιηθεί , ενώ βρίσκονται υπό δοκιμή .- Με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία διαφόρων μελετών η θεραπεία εκλογής για τη χρόνια ιογενή ηπατίτιδα είναι η α- ιντερφερόνη , μιά ουσία που σε αρκετά σημαντικό ποσοστό ασθενών καταστέλλει τον πολλαπλασιασμό του ιού και περιορίζει τη φλεγμονή του ήπατος ( συκωτιού) .-


~
*** Αθλητική  ενημέρωση  :
~


***  Στα χέρια του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα η δισκογραφία για τα στημένα!
stimena
- Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας ζήτησε και πήρε την δισκογραφία με τους στημένους αγώνες της εγκληματικής οργάνωσης και αναμένεται να υπάρξουν συμαντικές εξελίξεις στην υπόθεση των στημένων αγώνων!
 - Ντόμινο εξελίξεων προβλέπεται στην υπόθεση με τους στημένους αγώνες που ταλανίζει το Ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς η δικογραφία για την «εγκληματική οργάνωση» βρίσκεται πλέον στα χέρια του Κωνσταντίνου Πετρόπουλου.
Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, ζήτησε και έλαβε τα επίσημα έγγραφα σχετικά με την υπόθεση, όπως αναφέρει η εφημερίδα «GoalNews». Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η πρώτη ομάδα που... μπλέκει, είναι η Βέροια, αφού ο αποκλεισμός του Γιώργου Λαναρή από τον χώρο του ποδοσφαίρου δείχνει πως η «βασίλισσα» του Βορρά κινδυνεύει με δίωξη για στημένο αγώνα, κάτι που μπορεί να προκαλέσει τον υποβιβασμό της!  http://www.dikisports.blogspot.gr , .-
~
***  Στα ημιτελικά του Europa League χθές:
ΣΕΒΙΛΗ -ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ   3-0  .- ^
«Τριάρα» πρόκρισης η Σεβίλη, «Χ» από... οφ σάιντ η Ντνίπρο
Τα  γκολ : Ο Αλέιξ Βιντάλ στο 17΄ και το 52΄ πέτυχε τα δύο πρώτα "ευρωπαϊκά" του γκολ με τη φανέλα της Σεβίλης, ενώ ο Κέβιν Γκαμεϊρό σκόραρε στο 75΄ .-
Διαιτητής: Φέλιξ Μπριζ (Γερμανία)
Κίτρινες: Καρίσο. Κριχόβιακ - Μπόρχα Βαλέρο, Αλόνσο, Ροντρίγκες
 ΣΕΒΙΛΗ (Ουνάι Εμερι): Ρίκο, Βιντάλ, Καρίσο, Κολοτζιέτζακ, Τρεμουλινάς, Κριχόβιακ, Μπανέγκα, Βιτόλο, Εμπιά (73΄ Ιμπόρα), Ρέγιες (58΄ Κόκε), Μπάκα (74΄ Γκαμεϊρό)
ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ (Βιντσέντσο Μοντέλα): Νέτο, Τόμοβιτς (46΄ Ρίτσαρντς), Αλόνσο, Σάβιτς, Ροντρίγκες, Ματίας Φερνάντεζ, Μπάντελι (68΄ Πιζάρο), Μπόρχα Βαλέρο, Χοακίν, Σαλάχ, Γκόμεζ (80΄ 'Ιλιτσιτς)


~ ΝΑΠΟΛΗ -ΝΤΙΠΡΟ  1-1 .- ^
Τα  γκολ : Με γκολ των Νταβίδ Λόπεθ στο 50ό λεπτό και Γεβχέν Σέλεζνιοφ στο 81ο λεπτό (ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ), .-
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σβέιν  Όντβαρ  Μόεν (Νορβηγία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κανκάβα, Φεντέτσκι
ΝΑΠΟΛΙ (Ράφα Μπενίτες): Αντούχαρ, Μπρίτος, Μάτζο, Γκουλάμ, Αλμπιόλ, Ζορζίνιο, Χάμσικ, Νταβίδ Λόπεθ (71΄ Γκάργκανο), Καγιεχόν (77΄ Γκαμπιαντίνι), Ιγκουαΐν, Ινσίνιε (82΄ Μέρτενς)
ΝΤΝΙΠΡΟ (Μίρον Μάρκεβιτς): Μπόικο, Ντάγκλας, Λούκεβιτς (57΄ Μπρούνο Γκάμα), Φεντέτσκι, Κανκάβα (69΄ Μπεζούς), Λέο Μάτος, Τσεμπεριάτσκο, Φέντορτσουκ, Ροτάν, Κάλινιτς (80΄ Σέλεζνιοφ), Κονοπλιάνκα .-
~**  Οι ρεβάνς στις 14 και ο τελικός στις 27 Μαϊου.
~
*** Στις 12 Μαΐου η κλήρωση για τα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ
Εικόνα ΑθλητισμόςΤην Τρίτη στις 12 Μαΐου 2015 , στις 12 το μεσημέρι θα διεξαχθεί η κλήρωση για τα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ, όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή. Η ανακοίνωση αναφέρει: «Ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 12 Μαΐου 2015 και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των Play Offs ΟΠΑΠ 2015 στα γραφεία της Super League».
~
**-*  Πρόστιμο 7.000 ευρώ στον Ατρόμητο, αναβλήθηκαν οι υπόλοιπες υποθέσεις
Εικόνα ΑθλητισμόςΗ Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας τιμώρησε με πρόστιμο επτά χιλιάδων ευρώ την ΠΑΕ Ατρόμητος, για τη συμπεριφορά των οπαδών της στην εντός έδρας αναμέτρηση της 33ης αγωνιστικής με τον Πανιώνιο. Αντίθετα, οι υποθέσεις των ΠΑΕ Ολυμπιακός και ΠΑΕ Πανιώνιος, καθώς και του εκπρόσωπου των «κυανέρυθρων», Ν. Ζαμάνη, αναβλήθηκαν.-
~
***    Στο Βερολίνο το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα το 2016
Εικόνα ΑθλητισμόςΣτο Βερολίνο θα διεξαχθεί το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας για την περίοδο 2015-2016 όπως ανακοίνωσε επίσημα η διοργανώτρια αρχή. Το φάιναλ φορ θα γίνει στη γνωστή μας Ο2 Arena, η οποία θα μετονομαστεί σε Mercedes Benz από τον προσεχή Ιούλιο. Η Γερμανική πρωτεύουσα φιλοξένησε την διοργάνωση του 2009, με τον Παναθηναϊκό να κατακτάει το τρόπαιο.
~




  ***  ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2015    
 
 ~ARFARA NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης  , Κυριακή  26  Απριλίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-26-2015.html .-                
 ~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  27  Απριλίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-27-2015.html .-                              
~ Αθλητικό Σαββατο-κύριακο 26 και  27 Απριλίου  2015 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/04/26-27-2015.html.                            
~ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Τρίτη  28  Απριλίου  2015  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-28-2015.html .-             
~ΑRFARA NEWS 2 , Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  28  Απριλίου  2015  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/04/rfara-news-2-28-2015.html .-                                
~ ARFARA NEWS  , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  , Τετάρτη  29  Απριλίου  2015 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-29-2015.html .-            
~  ARFARA  NEWS   Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  30  Απριλίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-30-2015.html .-                    
~ΑΘΛΗΤΙΚΗ  εβδομαδιαία Ενημέρωση 25  Απριλίου έως 01  Μαϊου  2015  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/04/25-01-2015.html .-                           
~ 

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2015  :
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης Πρωτομαγιά  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-2015.html .-          
~ΑRFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  02  Μαϊου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/05/rfara-news-02-2015.html .-   
~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Κυριακή  03 Μαϊου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-03-2015.html .-      ~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  Σαββατο-Κύριακο  02  και 03 Μαϊου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/02-03-2015.html .-                       
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  04  Μαϊου  2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-04-2015.html .-        
~  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα 04 Μαΐου  2015:  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/05/04-2015_4.html .-                    
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη  05  Μαϊου  2015 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-05-2015.html.-  .-              
~Το  αγιάζι  της   ενημέρωσης  Τρίτη  05  Μαϊου  2015  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/05/05-2015.html .-                                 
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  06  Μαϊου  2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-06-2015.html .-       
~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Πέμπτη  07  Μαϊου  2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-07-2015.html .-                 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Πέμπτη  07  Μαϊου  2015  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/05/07-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Παρασκευή  08  Μαϊου  2015  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-08-2015.html .-
~                    

*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4159 video. - 4141.-   
 Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2485 video.  2479.-             https://plus.google.com/+stamatios01/posts  ,.-   
σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2485   video.-  2408.-                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- -
βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9124  βίντεο   .-

https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 4154/ 427 .-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 437 / -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.061+17/777 .–   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   418 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01               http://messinia1234.com/?page_id=937                       

*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 387 .-   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ  .- www.erroso.gr , .- 
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   ,               ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12/17.-                                    https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 73/140 .-    
~
~



~

Δεν υπάρχουν σχόλια: