ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

ARFARA NEWS Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

ARFARA  NEWS   Πέμπτη  13  Αυγούστου  2015  :
Το  Αγιάζι στην Ενημέρωση από το Αρφαρά Ν. Μεσσηνίας !
Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών

 Στο Ι.Ν. Παναγίας  Γερόντισσας στο Αρφαρά (Παράκληση στην Παναγία  μας ) 2015

 Εντός Ι.Ν. Παναγίας Γερόντισσας  2015  ( Παράκλησης)

 

~

~
 
~
 
 


Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !
~
 Ι.Ν. Παναγίας Γερόντισσας

** Βίντεο από παράκληση στην Παναγία  μας Τετάρτη  12 Αυγούστου  2015 στον  Ι.Ν. Παναγίας Γερόντισσας στο Αρφαρά  :
~* Ι. Ν. Παναγίας Γερόντισσας στ΄ Αρφαρά Παράκληση Τετάρτη 12/08/2015: http://youtu.be/IrcvdBH1O_E ,
~* Παράκληση 12/08/2015 στο εκκλησάκι Παναγίας Γερόντισσας στ΄ Αρφαρά Μεσσηνίας: http://youtu.be/LD8xEtF6DYE ,
~* Παναγία Γερόντισσα στο Αρφαρά 12/ 08/ 2015 παράκληση στη Παναγιά μας: http://youtu.be/hq0_r6mPgp8 ,
  Προτομή Παπα-Γιάννη

**  Video  από παράκληση στην Παναγία

Γερόντισσα στ΄ Αρφαρά Τρίτη  11Αυγούστου 

 2015  :
~ Παράκληση στην Παναγία Γερόντισσα Αρφαρά 11/08/2015: http://youtu.be/OLJ3KiR51fo ,
~ ΑΡΦΑΡΑ Παναγία Γερόντισσα Παράκληση 11/08/2015 : http://youtu.be/iqbbNekf_80 ,
~  Παράκληση στο Αρφαρά 11/08/2015 Ι Ν  Παναγίας Γερόντισσας: http://youtu.be/7mhs7Eo8KQs ,
 Προτομή Ιερέως και Δάσκαλου Ιωάννη Π. Παπανικολάου  στον προαύλιο του Ναού Παναγίας Γερόντισσας
~    13 Αυγούστου
Απόδοσις της εορτής της θείας Μεταμορφώσεως. Μάρτυρος Κορωνάτου. Οσίων Δωροθέου και Δοσιθέου, του υποτακτικού αυτού. Σέριδος ηγουμένου εν Γάζη.
~ 13/08 Απολυτίκιο Αποδόσεως της Εορτής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος - 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ:
https://youtu.be/fT2bdi8-b3A?list=PLCA1A9062C1C9E682 ,

 
 εντός Παναγίας Γερόντισσας

***  Video Παράκληση  στην Παναγία μας στους Αγίους Θεόδωρους Αρφαρών την Πέμπτη  13  Αυγούστου  2015  :
 ~ Τραγούδι στο ΝΑΥΤΙΛΟ  παραλία Καλαμάτας 13/08/2015 : http://youtu.be/ujjYIzWWcds ,
~ Παράκληση στην Παναγία  μας Αρφαρά Άγιοι Θεόδωροι 13/08/2015 : http://youtu.be/lHGvJ97L4RU ,
~ ΑΡΦΑΡΑ Άγιοι Θεόδωροι παράκληση 13/8/2015 : http://youtu.be/ry7dVYmV2vA ,
~ Άγιοι Θεόδωροι Αρφαρών παράκληση 13/08/2015 : http://youtu.be/ogFNHZzw4Cs ,
~ Παράκληση   στους Αγίου Θεοδώρους Αρφαρών  13/08/2015 : http://youtu.be/3cacvtIcUMA  ,

 Στο ναό Παναγίας Γερόντισσας

 Στην προτομή του Παπα-Γιάννη
~
***  ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΉΘΗΚΕ  ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ   ΣΗΜΕΡΑ  12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015  Η  ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ  ΜΟΝΗ ΒΑΡΣΩΝ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ (ΑΡΚΑΔΙΑ).
*   Έγινε κατανυκτική θεία  λειτουργία στο καθολικό  της  ιεράς  μονής με αρτοκλασία και ομιλία  για  το  ιστορικό της  ιεράς  μονής, ακολούθησε  κέρασμα στο  υπέροχο  δροσερό μπαλκόνι  της  μονής, αναχώρηση, επίσκεψη στο  αναψυκτήριο  αγίου  Γεωργίου Τριπόλεως και τέλος απολαύσαμε τον καφέ, τα  αναψυκτικά  και τα  υπέροχα γλυκά  κουταλιού  στη  πλατεία  Άρεως της  Τριπόλεως.
  Παρατίθενται  σχετικές  φωτογραφίες  και  βίντεο.video
 


  

***  ΤΟ  ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ  ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ  ΤΟΝ "ΑΓΙΟ  ΦΛΩΡΟ  ΤΟΥ"!!!
   Επι τέλους το σκήνωμα  του  Αγίου Φλώρου, ενός  εκ  των δύο  αδελφών που μαρτύρησαν μαζί, φθάνει την 17η  Αυγούστου  και  ώρα 7 μ.μ. στο χωριό μας και θα  παραμείνει στον φερώνυμο  ιερό ναό  του χωριού για  τρείς περίπου  ημέρες.
   Σύμφωνα  με  ανακοίνωση  του  ιερού  ναού  του χωριού  μας  το πρόγραμμα των  εκδηλώσεων  από  την υποδοχή μέχρι  την αναχώρηση  του  ιερού  σκηνώματος του  Αγίου Φλώρου  έχει  ως  εξής :
  Δευτέρα  17  Αυγούστου  2015   και  περί   ώρα   7:00 μ.μ. :  θα γίνει η υποδοχή  του  ιερού  σκηνώματος  στην  είσοδο  του  χωριού  μας  από  Τρίπολη, θα ακολουθήσει  λιτάνευση, είσοδος  και  απόθεση  του σκηνώματος  στον ιερό ναό  Αγίων  Φλώρου και  Λαύρου  του  χωριού  μας και  στη  συνέχεια   θα ψαλλεί  μέγας  πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός  χοροστατούντος  του  Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας  Κου Χρυσοστόμου.
  Μετά  το  πέρας  του  εσπερινού  και  περί   ώραν 10: 30  μ.μ. θα  τελασθεί  στον  ναό ιερά  αγρυπνία.
 Τρίτη  πρωΐ  18 Αυγούστου 2015  ημέρα  της  εορτής των  Αγίων  Φλώρου  και  Λαύρου : ώρα  7:00 θα  τελεσθεί όρθρος  και θεία  λειτουργία μετ’   αρτοκλασίας  και θείου κηρύγματος  ιερουργούντος του  Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου  Μεσσηνίας  Κου  Χρυσοστόμου.
  Το  απόγευμα  και  ώρα  6: 00 μ.μ.  θα  ψαλλεί   μεθεόρτιος  εσπερινός, ιερά  παράκληση και  ιερό  ευχέλαιο.
  Τετάρτη  πρωΐ  19  Αυγούστου  2015 ώρα  7: 00  : θα τελεσθεί  όρθρος  και  θεία  λειτουργία  μετ’ αρτοκλασίας  και  θείου  κηρύγματος.
 Το  απόγευμα  και ώρα  6: 00 μ.μ.  θα  τελεσθεί  εσπερινός  παράκληση  και  αγιασμός.
Πέμπτη  πρωΐ  20  Αυγούστου  ώρα  7: 00  θα  τελεσθεί  όρθρος, θεία  λειτουργία μετ΄ αρτοκλασίας, θα ψαλλεί  ιερά  παράκληση  και  θα ακολουθήσει  η  αναχώρησης του  ιερού  σκηνώματος  του  Αγίου  Φλώρου.
 

*** Κοινοβουλευτικός μαραθώνιος για την ψήφιση του μνημονίου- Ζωντανή εικόνα 

Μετά από μια επεισοδιακή συνεδρίαση της Διάσκεψης των προέδρων, ξεκινά το πρωί της Πέμπτης στις τέσσερις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής η επεξεργασία της νέας συμφωνίας της κυβέρνησης με τους θεσμούς. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρίαση της διαρκούς επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, της διαρκούς επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, της διαρκούς επιτροπής Παραγωγής-Εμπορίου και της διαρκούς επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων. Η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί το μεσημέρι, οπότε θα αποφασιστεί η συνέχιση της διαδικασίας στην Ολομέλεια. Το αν το εν λόγω σχέδιο νόμου θα εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, όπως έχει ζητήσει η κυβέρνηση, θα εξεταστεί κατά την έναρξη της συνεδρίασης. -
~  Από   Τηλεοπτικός Σταθμός της Βουλής των Ελλήνων
Συνεχής μετάδοση του προγράμματος διαδικτυακής τηλεόρασης της Βουλής των Ελλήνων

***  Θέμα χρόνου η πτώση στο δρόμο         
     
Πριν μερικές μέρες είχαμε γράψει για την πτώση μέρους της μετώπης της σκεπής από το κτήριο Αλειφέρη στην οδό Κολοκοτρώνη. Eυτυχώς  χωρίς τότε να τραυματιστεί κάποιος.
Ακόμα   είχαμε επισημάνει ,ότι μέρος της μετώπης παραμένει στον αέρα και είναι θέμα χρόνου να βρεθεί και αυτό στο έδαφος, πέρασαν μέρες αλλά μάλλον αυτό δε συγκίνησε τους αρμόδιους να πράξουν τα απαραίτητα.Ελπίζουμε άμεσα να γίνει κάτι πριν σημειωθεί κάποιο ατύχημα.    Π.Μπ.   -

*** Σύλληψη 41χρονου στην Καρδαμύλη σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης 

Συνελήφθη, χθες (12.8.2015) το μεσημέρι, στην Καρδαμύλη Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καρδαμύλης, ένας (1) 41χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης. Συγκεκριμένα, εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης από τις Αλβανικές Αρχές, σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται για εκμετάλλευση γυναικών, πράξη που έγινε το Σεπτέμβριο του έτους 2003 στην Αλβανία. Ο 41χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Καλαμάτας. - 

*** Πρόταση Μπρεδήμα σε Νίκα για σύνδεση της Νέας Εισόδου με το αστικό ΚΤΕΛ         
     
Την πρόταση να συνδεθεί η Νέα Είσοδος Καλαμάτας με λεωφορείο του αστικού ΚΤΕΛ, διατυπώνει με επιστολή του προς το δήμαρχο Καλαμάτας, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αλλαγή για το Δήμο Καλαμάτας» Θόδ. Μπρεδήμας. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «η επέκταση της αστικής συγκοινωνίας μέχρι το Νοσοκομείο Καλαμάτας, κάλυψε ένα μεγάλο κενό στις μετακινήσεις των δημοτών και υπήρξε αμετάθετο και καθολικό αίτημα όλων των Καλαματιανών. Παραμένει ένα μεγάλο ακόμα, η σύνδεση της Νέας Εισόδου με αστική συγκοινωνία, όπως μας εξέθεσαν διαμαρτυρόμενοι συμπολίτες μας κατά την επιτόπια επίσκεψή μας στην περιοχή.
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ούτε υπεραστικό ούτε αστικό λεωφορείο περνά από την περιοχή της Νέας Εισόδου. Έτσι, η μόνη δυνατή μετακίνηση προς και από την περιοχή είναι είτε το ίδιον μέσο είτε το ταξί είτε η πεζοπορία και αυτή υπό την αίρεση των καιρικών συνθηκών.
Επίσης, θα πρέπει να σημειώσουμε, ότι στην περιοχή δραστηριοποιούνται εκατοντάδες επιχειρήσεις, που απασχολούν και προσωπικό. Υπάρχει το Βιοτεχνικό Πάρκο, εντός του οποίου υπάρχει και το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο προς το οποίο προσφεύγουν συμπολίτες μας, οι οποίοι στερούνται τα προς το ζην, κυρίως, λόγω της οικονομικής κρίσης, πολύ δε περισσότερο δεν τους περισσεύουν για να εξοδέψουν από 7 - 10 ευρώ για τη μετακίνησή τους με ταξί. Επιπλέον, καθημερινά μετακινείται μεγάλος αριθμός συμπολιτών προς την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Καλαμάτας».
Ο κ. Μπρεδήμας σημειώνει πως «επιβάλλεται, το ταχύτερον, να αποκτήσει η Καλαμάτα αστική συγκοινωνιακή γραμμή, η οποία να διέρχεται από τη Νέα Είσοδο», προτείνοντας ταυτόχρονα και τη διαδρομή που θα πρέπει να ακολουθηθεί. Έτσι, προτείνει «τη δημιουργία κυκλικής γραμμής, η οποία θα ξεκινά από την Καπνοβιομηχανία «Καρέλια», θα κατεβαίνει την Αθηνών, θα διασχίζει την Αρτέμιδος, θα περνά από τη Νέα Είσοδο, θα φθάνει μέχρι τα φανάρια της Αθηνών και από εκεί στο προαναφερθέν σημείο εκκίνησης. Η κυκλική πορεία του αστικού λεωφορείου μπορεί να έχει αντίθετη φορά χωρίς να αποκλείεται οποιαδήποτε άλλη συνθετική πρόταση»
Αφού τονίζει ότι είναι αναγκαία η εκπόνηση σχετικής προμελέτης, καλεί τη Δημοτική Αρχή να υιοθετήσει την πρόταση, να τη φέρει για συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και στη συνέχεια στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και να ξεκινήσει άμεσα το σχεδιασμό της με διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (επιχειρηματίες, κατοίκους της περιοχής, Τροχαία και Αστικό ΚΤΕΛ). 

*** Ταινία του Φελίνι το βράδυ της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου στο κάστρο         
      
Στο κάστρο Καλαμάτας θα εορτασθεί επίσημα φέτος η Αυγουστιάτικη πανσέληνος στη Μεσσηνία.
Το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το Σάββατο 29 Αυγούστου γιορτάζει την αυγουστιάτικη Πανσέληνο και οργανώνει εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο- αυτή τη φορά σε περισσότερους από 140 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα.
Από τον Έβρο έως την Κρήτη και από τη Ρόδο έως την Κέρκυρα οι επισκέπτες θα μπορέσουν να βρεθούν σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία με τη λάμψη της αυγουστιάτικης πανσελήνου και να συμμετέχουν σε μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, ξεναγήσεις, εκθέσεις, προβολές ταινιών, παραστάσεις θεάτρου σκιών.
Κάθε χρόνο προστίθενται στον κατάλογο όλο και περισσότεροι χώροι και μνημεία, καθώς η συμμετοχή του κοινού είναι ιδιαίτερα μεγάλη.
Ο αν. Υπουργός Πολιτισμού κ. Νίκος Ξυδάκης ευχαριστεί όλες τις Υπηρεσίες του ΥΠΟΠΑΙΘ που διοργανώνουν αυτές τις εκδηλώσεις και ιδιαιτέρως το φυλακτικό προσωπικό που τις υποστηρίζει έμπρακτα, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στο κοινό να γιορτάσει τον πολιτισμό με έναν μοναδικό τρόπο.
Η εκδήλωση του Υπουργείου Πολιτισμού για τη Μεσσηνία, θα πραγματοποιηθεί στο Κάστρο της Καλαμάτας με θερινό σινεμά και προβολή της ταινίας "Η φωνή του φεγγαριού" σε σκηνοθεσία Φρ. Φελίνι και σε συνεργασία με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας.
Η προβολή της ταινίας θα ξεκινήσει στις 21:00 και θα ολοκληρωθεί στις 23:00. Το Κάστρο τη βραδιά εκείνη θα παραμείνει ανοικτό για το κοινό από 20:00 έως 24:00.  Β.Β.

***  Ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τα βοοειδή στον Ταΰγετο         
      
«Αδιαφορούν όλοι, η Δημοτική Αρχή υποκρίνεται πως ενδιαφέρεται, αλλά η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο»
Εξαγριωμένος από την κατάσταση με τα 300 βοοειδή που κυκλοφορούν στον Ταΰγετο και έχουν βάρος από 30 έως 1.000 κιλά, δήλωσε στο «Θ.» ο τέως πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι του Ταΰγετου» Γ. Τσούκλερης, θέλοντας, όπως είπε, να καταγγείλει την ολιγωρία και την αδιαφορία όλων των υπευθύνων στην επίλυση αυτού του τόσο σοβαρού προβλήματος, μηδέ εξαιρουμένου και του δημάρχου Καλαμάτας, που, όπως υποστήριξε, «υποκρίνεται ότι ενδιαφέρεται για τη λύση του προβλήματος, κάτι που είναι ψευδές».
Ο κ. Τσούκλερης σημείωσε πως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και πρόσθεσε πως τα ζώα έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο. «Επιτίθενται στον κόσμο χωρίς αιτία, πέραν των ζημιών που προκαλούν στις καλλιέργειες», είπε χαρακτηριστικά και επικαλέστηκε και τον πρόσφατο τραυματισμό γυναίκας από αυτά, που δημοσιοποιήθηκε και από την ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας. Όπως σημείωσε, «τα ξημερώματα δεν κοιμήθηκα καθόλου, καθώς βρίσκονταν τα ζώα έξω από το σπίτι μου, εκ των οποίων τα μεγαλύτερα σε ηλικία, έχουν τόση δύναμη, που μπορεί να σκάψουν ακόμη και την άσφαλτο. Απειλείται η ζωή μας και αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι, όσο πιο γρήγορα γίνεται, προτού θρηνήσουμε θύματα».
Καταγγελία και εκθέσεις εκτίμησης αγροζημιών
Ο καταγγέλλων μας προσκόμισε αναφορά – καταγγελία του προς τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας από τις 13 Μαΐου 2014, καθώς και δύο εκθέσεις εκτίμησης αγροζημίας υπαλλήλων του Δασαρχείου. Η πρώτη αφορά ζημιές 5.000 ευρώ στις 27 Ιουλίου 2012 σε καλλιέργεια πατάτας στη θέση «Καμπινάρια» Αλαγονίας και η δεύτερη, στις 23 Σεπτεμβρίου 2013, σε καλλιέργεια κηπευτικών και οπωροφόρων δέντρων σε αγρόκτημα στη θέση «Τριλάγκαδα» Αλαγονίας. Η καλλιέργεια των κηπευτικών υπέστη ολοκληρωτική καταστροφή, ενώ η ζημία στα οπωροφόρα δέντρα, υπολογίστηκε σε 287 ευρώ.
Όπως ανέφερε στην καταγγελία του προς τον Εισαγγελέα, «… επειδή παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες μου, κανείς από τις αρμόδιες δημοτικές αρχές δεν φαίνεται να συγκινείται απέναντι σε αυτό το σοβαρότατο πρόβλημα που ταλανίζει μεγάλο αριθμό κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, ζητώ να διενεργηθεί κάθε νόμιμη πράξη από εσάς, ώστε να αποδοθούν οι κατά νόμο ευθύνες σε εκείνους που με τις παραλείψεις τους, είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση που σας περιέγραψα».
Ωστόσο, όπως μας πληροφόρησε, ουδεμία ενέργεια έγινε από πλευράς του Εισαγγελέα και πρόσθεσε πως παρά το ότι έχουν παρέλθει περί τους 15 μήνες, εξακολουθεί να αναμένει.
Και Λάκωνες ιδιοκτήτες
Ο κ. Τσούκλερης άσκησε εντονότατη κριτική στη Δημοτική Αρχή. Όπως υποστήριξε, η Δημοτική Αρχή ισχυρίζεται ότι δεν έχει στοιχεία να κάνει μηνύσεις σε βάρος των ιδιοκτητών των ζώων, χαρακτηρίζοντάς το ψευδές. Ανέφερε πως εκτός των 5-6 Μεσσήνιων ιδιοκτητών, υπάρχουν ισάριθμοι ιδιοκτήτες και από τη γειτονική Λακωνία, οι οποίοι αρνούνται την κυριότητα των ζώων και πρόσθεσε πως αν ήθελε ο Δήμος Καλαμάτας, θα μπορούσε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, με αίτηση στο Ειρηνοδικείο, προκειμένου να δικαστούν οι ιδιοκτήτες για τις αγροζημίες. Αν οι ιδιοκτήτες δεν αποδεχθούν ότι τα ζώα είναι δικά τους, μπορεί να γίνει επικήρυξή τους προς 50.000 ευρώ, σύμφωνα με απόφαση του Δικαστηρίου.
Κατά την άποψή του, ο Εισαγγελέας πρέπει να καλέσει κατοίκους, που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα ή να στείλει στις περιοχές που έχουν πληγεί αγροφύλακες με στελέχη της δασικής υπηρεσίας, να βρουν τους ιδιοκτήτες, καθώς τα ζώα καταστρέφουν και δασική βλάστηση, αλλά και τις αναδασώσεις που έχουν γίνει.
Τέλος, σημείωσε ότι πρέπει το συντομότερο δυνατόν να γίνει κάτι, καθώς δεν αποκλείεται και η περίπτωση πυροβολισμού των ζώων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…  του Χάρη Χαραλαμπόπουλου   

*** Ελληνοαλβανικός… Συνεταιρισμός από την Αθήνα έκλεβε λουόμενους σε Πυλία - Τριφυλία

Μετά από 4 κλοπές στα χέρια της Αστυνομίας Στο στόχαστρο λουόμενους και τα οχήματά τους, είχαν βάλει δύο Αλβανοί και ένας Έλληνας, όλοι από την Αθήνα, πραγματοποιώντας κλοπές σε Πυλία, Γαργαλιάνους και Φιλιατρά. Πριν δώσει τέλος στη δράση τους η Αστυνομία, είχαν ήδη προλάβει να πραγματοποιήσουν 4 κλοπές και να κλέψουν 780 ευρώ κι άλλα αντικείμενα.4 κλοπές Οι υποθέσεις εξιχνιάστηκαν, ύστερα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Κυπαρισσίας. Όπως διαπιστώθηκε οι 3 δράστες στις 3 Αυγούστου πήγαν στη Γιάλοβα και τους Γαργαλιάνους και διέρρηξαν δύο αυτοκίνητα. Από αυτά αφαίρεσαν χρήματα και προσωπικά αντικείμενα. Τη Δευτέρα ξαναχτύπησαν, αλλά αυτή τη φορά στην παραλία, στο Στόμιο Φιλιατρών. Εκμεταλλευόμενοι την απουσία δύο γυναικών μέσα στη θάλασσα, αφαίρεσαν τις τσάντες τους, που περιείχαν κινητά τηλέφωνα και χρήματα. Συνολικά και από τις 4 περιπτώσεις αφαίρεσαν χρήματα ύψους 780 ευρώ. Και πλαστογραφία Για τις υποθέσεις συνελήφθησαν την Τρίτη στο Καλό Νερό Κυπαρισσίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Μεσσηνίας και του Αστυνομικού Τμήματος Κυπαρισσίας, 2 Αλβανοί ηλικίας 43 και 26 ετών, καθώς και ένας 38χρονος, όλοι κάτοικοι Αθηνών. Σε βάρος και των τριών σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. Επιπλέον, ο 43χρονος Αλβανός κατηγορείται και για πλαστογραφία, καθώς επέδειξε στους αστυνομικούς έγγραφο σχετικό με τη νόμιμη παραμονή του στη χώρα (άδεια διαμονής), το οποίο όπως προέκυψε ήταν πλαστό, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Στην κατοχή των τριών δραστών βρέθηκε ένα από τα κινητά τηλέφωνα που είχαν κλέψει από λουόμενη στο Στόμιο Φιλιατρών και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτριά του, ενώ κατασχέθηκε αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Ο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στον Ανακριτή αύριο το μεσημέρι. Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Κυπαρισσίας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων. - 

***  Η έλλειψη επιταγών στην αγορά μείωσε τις διαταγές πληρωμής

Στροφή των ιδιωτών στην υπογραφή συναλλαγματικών Μειώθηκαν σημαντικά οι διαταγές πληρωμής από επιταγές και τράπεζες Σημαντικά μειωμένες είναι το πρώτο οκτάμηνο του 2015 οι διαταγές πληρωμής, τόσο στο Ειρηνοδικείο, όσο και στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας, σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές. Τεράστια μείωση έχει παρατηρηθεί στις διαταγές πληρωμής από ακάλυπτες επιταγές, αφού πλέον δεν υπάρχουν επιταγές που κυκλοφορούν στην αγορά, ενώ έχουν αυξηθεί οι διαταγές πληρωμής για συναλλαγματικές που τους τελευταίους μήνες έχουν κερδίσει έδαφος στις συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών. Μείωση παρατηρείται και στις διαταγές πληρωμής από Τραπεζικά Ιδρύματα προς ιδιώτες για δάνεια και πιστωτικές κάρτες, καθώς με την αναταραχή που βιώνει το τραπεζικό σύστημα μετά to capital control, μάλλον οι τράπεζες έχουν σοβαρότερες έννοιες από τους οφειλέτες τους αυτή τη στιγμή. Για οφειλές έως 20.000 ευρώ Στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας κινούνται οι διαδικασίες για ακάλυπτες επιταγές, συναλλαγματικές και άλλες οφειλές έως το ποσό των 20.000 ευρώ. Έτσι, το 2012 εκδόθηκαν συνολικά 977 διαταγές πληρωμής. Μόνο το πρώτο οκτάμηνο του 2012 είχαν εκδοθεί 652 διαταγές πληρωμής. Το 2013 εκδόθηκαν 763 διαταγές και το πρώτο οκτάμηνο αυτού του έτους 443. Το 2014 εκδόθηκαν το πρώτο 8μηνο 287 διαταγές πληρωμής και συνολικά όλο το χρόνο 424. Το 2015 έχουν εκδοθεί πολύ λιγότερες σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα τα προηγούμενα χρόνια. Συνολικά από τον Ιανουάριο μέχρι και χθες εκδόθηκαν μόλις 143 διαταγές πληρωμής.Οφειλές άνω των 20.000 ευρώ Για ακάλυπτες επιταγές, συναλλαγματικές και άλλες οφειλές, άνω των 20.000 ευρώ, οι ποινικές διαδικασίες κινούνται από το Πρωτοδικείο. Έτσι, το 2012 από το Πρωτοδικείο Καλαμάτας εκδόθηκαν 573 διαταγές πληρωμής, ενώ το πρώτο 8μηνο του συγκεκριμένου έτους εκδόθηκαν 380. Το 2013 το πρώτο 8μηνο εκδόθηκαν 312 διαταγές πληρωμής και συνολικά όλο το χρόνο εκδόθηκαν 579. Το 2014 εκδόθηκαν συνολικά 332 διαταγές και το πρώτο οκτάμηνο 205. Τέλος, το 2015, μέχρι χθες είχαν εκδοθεί 169 διαταγές πληρωμής. Άλλαξε συνήθειες η αγορά Η μείωση και στις δύο περιπτώσεις, και του Ειρηνοδικείου και του Πρωτοδικείου, ιδιαίτερα σε σύγκριση με το 2012 είναι πολύ μεγάλη, ενώ σύμφωνα με δικαστικούς υπαλλήλους και δικηγόρους, τα χρόνια αυτά άρχισαν να κερδίζουν έδαφος οι διαταγές πληρωμές από τράπεζες και να μειώνονται αυτές των ιδιωτών μεταξύ τους. Παράλληλα, δεν κινούνται πλέον επιταγές στην αγορά, καθώς οι τράπεζες εκδίδουν δύσκολα μπλοκ επιταγών. Παρά ταύτα, έχει διαπιστωθεί απ' όλους ότι έχει αυξηθεί η υπογραφή συναλλαγματικών μεταξύ ιδιωτών, ως έγγραφο αναγνώρισης του χρέους χωρίς να μεσολαβεί το τραπεζικό σύστημα. Ο δικηγόρος Δημήτρης Καούνης παρατήρησε ότι ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες η συμπεριφορά και οι συνήθειες της αγοράς έχουν αλλάξει: "Η αγορά έχει αλλάξει συνήθειες και έμαθε πλέον να μην χρησιμοποιεί επιταγές. Άλλωστε και οι ιδιώτες, προμηθευτές, έμποροι, κ.λπ., ζητούν πλέον στις συναλλαγές τους μετρητά και όχι επιταγές. Από την άλλη πλευρά, μετά το capital control, οι τράπεζες είναι ακόμα σε αναταραχή και δεν ασχολούνται προς το παρόν με την έκδοση διαταγών πληρωμής. Όλα αυτά έχουν επιφέρει τη μείωση στην έκδοσή των διαταγών πληρωμής. Αν και τα τελευταία χρόνια οι περισσότερες διαταγές πληρωμής εκδίδονταν από τις τράπεζες για δάνεια και πιστωτικές κάρτες", κατέληξε ο κ. Καούνης. της Βίκυς Βετουλάκη - 

*** Παρακμή και εγκατάλειψη στο σταθμό του ΟΣΕ στο Ασπρόχωμα... (φωτογραφίες)

 
 
Εγκαταλελειμμένοι σταθμοί, κτήρια ιστορικής σημασίας που ρημάζουν, βανδαλισμοί σταθμών με ανεκτίμητη αρχιτεκτονική αξία, συνθέτουν την εικόνα στο μεγαλύτερο μέρος του ανενεργού δικτύου του ΟΣΕ στην Πελοπόννησο. Το σχέδιο εξυγίανσης του ΟΣΕ, που οδήγησε σε αναστολή των δρομολογίων της Πελοποννήσου το 2011, δεν είχε επιπτώσεις μόνο σε συγκοινωνιακό επίπεδο... Το δίκτυο της Πελοποννήσου χρονολογείται από το 19ο αιώνα και αποτελείται, εκτός από μετρική γραμμή, από μια σειρά σιδηροδρομικών σταθμών ανεκτίμητης ιστορικής αξίας. Όταν το τρένο έπαψε να σφυρίζει σε αυτές τις περιοχές, αχρηστεύτηκαν και οι σιδηροδρομικοί σταθμοί, για τους οποίους όμως δεν υπήρξε καμία πρόβλεψη. Αποτέλεσμα είναι πολλοί από αυτούς να βρίσκονται στο έλεος της φθοράς του χρόνου, επηρεάζοντας σε αρκετές περιπτώσεις και τις γύρω περιοχές. Συνολικά, το δίκτυο της Πελοποννήσου περιλαμβάνει 153 σιδηροδρομικούς σταθμούς και στάσεις. Από αυτούς τους σταθμούς και στάσεις, οι 79 έχουν χαρακτηριστεί μνημεία, γεγονός το οποίο, όμως, δε διασφαλίζει και τη συντήρησή τους. Συγκεκριμένα, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Επιτροπής για τη Διατήρηση της Βιομηχανικής Κληρονομιάς έχει ήδη απευθύνει επιστολή προς όλους τους αρμόδιους φορείς, εκφράζοντας ανησυχία για την «εγκατάλειψη και λεηλασία του μετρικού σιδηροδρομικού δικτύου Πελοποννήσου». Πρόκειται για δίκτυο που κάλυπτε 750 χιλιόμετρα, το οποίο περιλαμβάνει, εκτός από τους σταθμούς, ποικιλία κτισμάτων, όπως είναι λιθόκτιστες μεταλλικές γέφυρες, τούνελ και αποθήκες εμπορευμάτων. Στα καθ’ ημάς, πέρυσι τον Οκτώβρη άγνωστοι εισέβαλαν στο σταθμό του ΟΣΕ στο Ασπρόχωμα Μεσσηνίας και αφού έκλεψαν ό,τι είχε αξία, προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές, καταστρέφοντας τα αρχεία και τα αντικείμενα που βρήκαν στο εσωτερικό! Έκτοτε η κατάσταση επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα τις εικόνες που βλέπουμε να υποστηρίζουν το ρεπορτάζ να παραπέμπουν σε τριτοκοσμική χώρα, με το Δήμο Καλαμάτας, στον οποίο ανήκει το κτήριο, να μένει απαθής και άβουλος...Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας - 

*** Κυνηγετική περίοδος 2015-2016, οδηγίες για τους ενδιαφερόμενους         
     
Ξεκινά από σήμερα η παραλαβή αδειών θήρας
 Σημαντικές πληροφορίες για τους φίλους του κυνηγιού έδωσαν χθες στα γραφεία του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμάτας ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του Συλλόγου Παναγιώτης Στασινός και Παντελής Δρούγας.
Όπως είπαν, από σήμερα, ξεκινά η παραλαβή αδειών θήρας για ανανέωση, ενώ η φετινή κυνηγετική περίοδος ξεκινά στις 20 Αυγούστου και λήγει στις 29 Φεβρουαρίου. Πέρυσι οι άδειες της Καλαμάτας ήταν 2.688.
Υπάρχουν όπως κάποιες εξαιρέσεις θηραμάτων  για τα οποία υπάρχουν οι παρακάτω χρονικοί περιορισμοί:
Για τον αγριόχοιρο το κυνήγι αρχίζει στις 15/9/2015 και λήγει στις 20/1/2016 με περιορισμό τη θήρευση 5 ατόμων ανά ομάδα,  δέκα κυνηγών και ημερήσια έξοδο.
Για την νησιώτικη πέρδικα η κυνηγετική περίοδος αρχίζει στις 1/10/2015έως την 15/12/2015 με επιτρεπόμενο αριθμό 4 άτομα ανά κυνηγό και ημερήσια έξοδο.
Για την  πετροπέρδικα τώρα η κυνηγετική περίοδος αρχίζει από την 1/10/2015 έως την 15/12/2015, με επιτρεπόμενο αριθμό 2 άτομα ανά κυνηγό και ημερήσια έξοδο.
Για το φασιανό η κυνηγετική περίοδος αρχίζει στις 15/9/2015 έως την 31/12/2015 με επιτρεπόμενο αριθμό ένα άτομο ανά κυνηγό και ημερήσια έξοδο.
Για όλα τα παραπάνω θηράματα , ημερήσιας έξοδος είναι οι Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή.
Στη συνέχεια , τα μέλη του Συλλόγου ενημέρωσαν ότι πλέον δεν ισχύει η απαγόρευση στο κυνήγι στις περιοχές που κάηκαν το 2007 και έτσι θα μπορούν και εκεί να κυνηγούν, ενώ υπάρχει απαγόρευση στον κλωβό προσαρμογής στον Άγιο Φλώρο όπου γίνονται προσπάθειες από τον Κυνηγετικό Σύλλογο αναπαραγωγής του πληθυσμού των φασιανών. Γι'  στην περιοχή θα υπάρχει και ειδική σήμανση.
  Οι φετινές τιμές των αδειών και η ασφάλιση στους κυνηγούς
Οι τιμές των αδειών είναι ελαφρώς αυξημένες, γιατί, όπως εξήγησαν, φέτος στην Γενική Συνέλευση πάρθηκε απόφαση να αλλαχτεί  το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του Συλλόγου λόγω παλαιότητας και φθορών., Σο μεταξύ,  στη νέα κυνηγετική περίοδο 2015-2016 , υπάρχει πολύ καλύτερη ασφάλιση των μελών.
Οι φετινές τιμές δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί και  δημοσιευτεί σε ΦΕΚ τα τέλη υπέρ δημοσίου αλλά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα είναι οι εξής:
Τοπική 108,92 €
Περιφερειακή 128,92 €
και Γενική 158,92 €.
  Νέοι κυνηγοί:
Για τους νέους κυνηγούς ισχύουν τα εξής: Θα πρέπει να έχουν είτε άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου σε ισχύ στο όνομα τους ή βεβαίωση ΚΟ6 από την Αστυνομία. Με ένα από αυτά τα δυο έγγραφα ο ενδιαφερόμενος πηγαίνει στο Δασαρχείο και κάνει μια αίτηση για εξετάσεις.
Μετά από τις εξετάσεις του Δασαρχείου προσκομίζει στο Σύλλογο την άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου ή την βεβαίωση ΚΟ6,  την βεβαίωση των εξετάσεων του Δασαρχείου και δυο φωτογραφίες.
  Ανανέωση αδειών
Για την ανανέωση οι κυνηγοί θα πρέπει να πάνε στο Σύλλογο την παλιά άδεια καθώς και άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου που να είναι σε ισχύ. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να προσκομίσει βεβαίωση ΚΟ 6 που χορηγείται από την αστυνομία.
Επιπροσθέτως, σημαντικό είναι ότι σε όσα μέλη έχει τελειώσει το βιβλιάριο θήρας (δεν υπάρχουν σελίδες για νέα θεώρηση), με την αλλαγή, στο νέο βιβλιάριο θα χρειαστούν οπωσδήποτε καινούργια φωτογραφία -τύπου ταυτότητας- έγχρωμη, αλλά και την προσκόμιση των Αδειών Κατοχής Κυνηγετικών Όπλων που έχουν στην κατοχή τους και να είναι σε ισχύ προκειμένου αυτά να περαστούν στο νέο βιβλιάριο θήρας.
  Κυνηγετικοί σκύλοι
Για τους κυνηγετικούς σκύλους αλλά και για τα υπόλοιπα ζώα συντροφιάς, επισημάνθηκε ο απαραίτητος εμβολιασμός για την προστασία τους από την  λύσσα, αλλά και από τις άλλες ασθένειες καθώς και την ηλεκτρονική σήμανση τους (τοποθέτηση τσιπ), είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα για την  προσωπική αλλά και την δημόσια υγεία.
Τέλος, τα μέλη του Δ.Σ. ευχήθηκαν σε όλους τους κυνηγούς μια καλή 
κυνηγετική χρονιά σεβόμενοι τους γραπτούς και άγραφους νόμους, τη Φύση, το θήραμα, το συνάδελφο κυνηγό, τον αγρότη καθώς και κάθε άνθρωπο που μοχθεί στην ύπαιθρο.
Ενώ το πιο σημαντικό είναι η επισταμένη προσοχή για την αποφυγή κυνηγετικών ατυχημάτων, έτσι όσοι κυνηγούν αγριόχοιρο, λαγό, μπεκάτσα, και ορτύκι θα πρέπει υποχρεωτικά βάσει νόμου να φορούν πορτοκαλί φωσφορίζον γιλέκο, ώστε  να είναι ορατό από κάθε οπτική γωνία.
    Του Παναγιώτη Μπαμαπρούτση

***  Επιτυχημένες οι χειρουργικές επεμβάσεις στον Δημ. Κουσελά 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Τρίτη οι χειρουργικές επεμβάσεις που υποβλήθηκε στην Αθήνα ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών και πρώην βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Κουσελάς, μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε στη Βουλγαρία, όπου είχε πάει για κυνήγι με φίλους τους. Ο κ. Κουσελάς τραυματίσθηκε από σκάγι, το οποίο τον τραυμάτισε στον αριστερό μάτι. Οι επεμβάσεις, κρίθηκαν από τους θεράποντες γιατρούς τους επιτυχημένες, ενώ όπως έγινε γνωστό θα είναι αρκετά μακρύ το διάσημα για την αποθεραπεία του. Β.Β. 

***  Νέα παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις ζητά η Γιώτα Κοζομπόλη         
     
Και νέα παράταση στην κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων, ζητά με επιστολή της από τον Υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, η βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Κοζομπόλη.
Στην επιστολή της αναφέρει ότι στις   26η Αυγούστου, λήγει οριστικά η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων φυσικών προσώπων, όμως λόγω  των γνωστών προβλημάτων είναι αδύνατο για μεγάλο μέρος πολιτών και κυρίως για τους αγρότες, να υποβάλουν εμπρόθεσμα τη δήλωσή τους.
"Παρακαλούμε λοιπόν να παρατείνετε την πιο πάνω προθεσμία για εύλογο χρονικό διάστημα που εσείς θα εκτιμήσετε, προκειμένου και οι πολίτες να εξυπηρετηθούν και το Δημόσιο να επωφεληθεί, αλλά και το σύστημα taxisnet, να είναι σε θέση να ανταποκριθεί.
Το παραπάνω αίτημά μου, είναι αίτημα, που μου υπέβαλαν μεμονωμένα φυσικά πρόσωπα, αγροτικές ενώσεις, αλλά και σύλλογοι λογιστών από Μεσσηνία και Λακωνία, ενημερώνοντάς με ταυτόχρονα, ότι το αίτημα αυτό είναι και αίτημα συνάδελφων τους σε όλη την Ελλάδα", σημειώνει στην επιστολή της η κα Κοζομπόλη.

***  Πρόστιμα για παράνομη αφισοκόλληση και αποξήλωση αφισών στην Καλαμάτα 

Σε αποξήλωση αφισών από κολόνες, πίλαρ φωτισμού κ.ά., για την προστασία του δημόσιου χώρου, σε εφαρμογή του νόμου, προχωρεί καθημερινά η Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Καλαμάτας. Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας επισημαίνεται ότι για την τοποθέτηση αφισών, αεροπανό κ.λπ. σε δημόσιους χώρους και όψεις κτηρίων, επιβάλλονται αυστηρά πρόστιμα. Στην ανακοίνωση καλούνται οι διαφημιζόμενοι να τοποθετούν – κατόπιν συμφωνίας – τις διαφημίσεις τους στις προθήκες των στεγάστρων στάσεων του Αστικού ΚΤΕΛ, καθώς και να καταχωρίζουν τα διαφημιστικά τους μηνύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο. - 

***  Εντυπωσίασε το κοινό της Καλαμάτας ο Μπάμπης Στόκας- Εμφάνιση έκπληξη του Δημήτρη Κοργιαλά (φωτογραφίες και βίντεο) 

 
  
  
  
 
  
  Μια μοναδική συναυλία είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο Κάστρο της Καλαμάτας. Ο Μπάμπης Στόκας χαρούμενος αλλά και συγκινημένος, τραγούδησε μεταξύ άλλων μπροστά σε πολλούς φίλους του αλλά και συγγενείς του που ζουν στην Καλαμάτα κομμάτια από την προσωπική του καριέρα αλλά και πολλά από τα χρόνια των Πύξ- Λαξ. Έκπληξη προκάλεσε στον κόσμο λίγο πριν το τέλος της συναυλίας, η εμφάνιση του Δημήτρη Κοργιαλά που βρίσκεται στην Καλαμάτα για διακοπές και τραγούδησε δύο κομμάτια. - 
Βίντεο  :
1.- Έπαψες αγάπη να θυμίζεις- Μπάμπης Στόκας Καλαμάτα 12-8-2015  , https://youtu.be/neBs-DT64K4 .-
2.- Εσύ εκεί- Μπάμπης Στόκας Καλαμάτα 12-8-2015 , https://youtu.be/kJo2BYPAlGg  .-
3.-  Ανόητες αγάπες- Μπάμπης Στόκας Καλαμάτα 12-8-2015  , https://youtu.be/vm0_1kHC_jU .-
4.-  Οι παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο - Μπάμπης Στόκας Καλαμάτα 12-8-2015 ,  https://youtu.be/f2qLRQGrkD0  .-
5.-  Κι έμεινα εδώ- Μπάμπης Στόκας Καλαμάτα 12-8-2015 , https://youtu.be/gwpfxHAnRZQ .-
6.-  Μπάμπης Στόκας Καλαμάτα 12-8-2015  , https://youtu.be/zcslEdeqlMM  .-
7.-  Μπάμπης Στόκας- Ιόλη Καλαμάτα 12-8-2015  , https://youtu.be/a5ZvUesyDq8  .-
8 .- Μπάμπης Στόκας- Δημήτρης Κοργιαλάς Καλαμάτα, https://youtu.be/vpsp8JHm27U  .-
~*  Τέλος να σημειωθεί ότι το χειροκρότημα του κόσμου κέρδισε και η κόρη του Μπάμπη Στόκα και της Φωτεινής Ψυχίδου, Ιόλη που τραγούδησε στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Κάστρου. - 

***   Συναυλία αύριο στο Κάστρο της Καλαμάτας με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων 

Για τα 30 χρόνια του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας Τριάντα χρόνια ζωής μετρά ήδη το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και θα γιορτάσει την επέτειο αυτή με συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων, που θα πραγματοποιηθεί στις 9.00 αύριο το βράδυ στο αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας, με ελεύθερη είσοδο. Πρόκειται για ένα σχήμα που ξεκίνησε με μουσικούς οι οποίοι ήταν το 2003 παιδιά, τα οποία μεγάλωσαν, κάνουν καριέρα σε ορχήστρες στο εξωτερικό και την Ελλάδα, αλλά συναντιούνται κάθε καλοκαίρι στο Δημοτικό Ωδείο, για να κάνουν πρόβες με την ορχήστρα. Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες, ο πρόεδρος της «Φάρις», Θ. Ηλιόπουλος, ο εκπρόσωπος του Δημοτικού Ωδείου Στ. Γυφτάκης και μουσικοί της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων απηύθυναν κάλεσμα στον κόσμο να προσέλθει στην επετειακή αυτή συναυλία. Ο κ. Ηλιόπουλος, μιλώντας για το Δημοτικό Ωδείο, υπογράμμισε την ανεκτίμητη προσφορά του. Πρόσθεσε ότι έχει πετύχει σημαντικές διακρίσεις στην Ελλάδα, αναφέρθηκε στη διεθνή του παρουσία, αλλά και στις πολλές διακρίσεις των σπουδαστών του. Τόνισε, δε, ότι αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους έχουν εργαστεί διαχρονικά για το Δημοτικό Ωδείο και ευχήθηκε τη συνέχιση αυτής της πορείας. Η Ορχήστρα Από την πλευρά του, ο Στάθης Γυφτάκης ευχαρίστησε θερμά το Δήμο Καλαμάτας και τη «Φάρις» για τη στήριξή τους προς το Δημοτικό Ωδείο, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Ανέφερε ότι η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων ιδρύθηκε το 2003, με μαέστρο τον Ιβάν Μάντζαρη, που έχει την ιδιαιτερότητα να αποτελείται από τους σπουδαστές του Ωδείου, χωρίς συνεργαζόμενους επαγγελματίες και καθηγητές, ενώ χαρακτήρισε συγκινητικό ότι οι μουσικοί, τότε παιδιά της Ορχήστρας, αν και έχουν σήμερα υποχρεώσεις σε διάφορα σημεία της Ελλάδας και στο εξωτερικό, θεωρούν χρέος τους να επιστρέφουν κάθε καλοκαίρι στο Δημοτικό Ωδείο και να παίζουν για τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων. Ο κ. Γυφτάκης αναφέρθηκε στη συμβολή, όσον αφορά στην ίδρυση και λειτουργία της Ορχήστρας, των καθηγητών Ηλέκτρας Βεζύρογλου και Λουκά Γεώργα και πρόσθεσε ότι στην αυριανή συναυλία θα παρουσιαστεί μουσικό πρόγραμμα, με μουσικές από τον κινηματογράφο αλλά και το κλασικό ρεπερτόριο, καθώς και ενορχηστρώσεις κομματιών από τους μουσικούς της ορχήστρας, Λουκά Λυμπερόπουλο (το πρώτο φλάουτο) και Ι. Μανωλακάκη (το πρώτο κλαρινέτο). Το τι σημαίνει για αυτούς η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων εξήγησαν οι Σοφία Άιζενμπαχ (παίζει βιολί και βιόλα) και ο Ι. Μανωλακάκης. του Χάρη Χαραλαμπόπουλου - 

***  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ   7   ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ   2015  ΚΑΙ ΩΡΑ 9:30 μ.μ                              Η   ΘΕΑΤΡΙΚΗ  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
                        "Ο ΧΡΙΣΤΟΣ  ΞΑΝΑΣΤΑΥΡΩΝΕΤΑΙ". 
              ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ.
ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ  ΔΡΟΣΙΑ  ΤΟΥ  ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΠΛΑΤΑΝΟΥ ΤΟΥ  ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ  "ΑΓΙΟΣ ΦΛΩΡΟΣ" ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.
***  ΜΕ  ΑΠΟΛΥΤΗ  ΕΠΙΤΥΧΙΑ  ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ   Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
"Ο  ΧΡΙΣΤΟΣ  ΞΑΝΑΣΤΑΥΡΩΝΕΤΑΙ"  
ΣΤΟ  ΧΩΡΙΟ  ΜΑΣ ¨ΑΓΙΟΣ  ΦΛΩΡΟΣ¨ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ  ΠΛΑΤΑΝΟ ΣΕ  ΜΙΑ  ΑΨΟΓΗ  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ΑΠΟ ΤΟ  ΘΙΑΣΟ  ΤΟΥ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΥ  ΘΕΑΤΡΟΥ (ΜΕ.Θ.) ΧΘΕΣ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΡΑΔΥ  7/8/2015.
  ΤΗΝ  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ  ΤΙΜΗΣΑΝ ΜΕ  ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ  Η  ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ  ΜΕΣΗΝΙΑΣ Κα  ΕΛΕΝΗ  ΑΛΙΦΕΡΗ, Ο  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ  ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Κος  ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ  ΤΟΥ  ΠΡΩΗΝ  ΔΗΜΟΥ  ΑΡΦΑΡΩΝ, Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ  ΤΗΣ  ΜΕΙΖΩΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ  ΤΟΥ  ΔΗΜΟΥ  ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  Κος  ΚΩΣΤΑΣ ΓΩΡΓΑΚΙΛΑΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΡΙΟΧΩΡΙΟΥ  Κος  ΠΑΝΤΕΛΗΣ  ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ  ΚΑΙ ΠΗΔΗΜΑΤΟΣ  Κος ΗΛΙΑΣ  ΚΑΡΓΑΣ.





























***ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΤΟΥ  ΧΩΡΙΟΥ  ΜΑΣ  ΑΓ.ΦΛΩΡΟΣ
«ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ  ΕΝΩΣΗ ΑΓΙΟΦΛΩΡΙΤΩΝ
΄΄Ο ΠΑΜΙΣΟΣ΄΄»
Παρασκευή   7  Αυγούστου  2015  ώρα  9 : 30  μ.μ.:
Θεατρική παράσταση « Ο  ΧΡΙΣΤΟΣ  ΞΑΝΑΣΤΑΥΡΩΝΕΤΑΙ» , κάτω από τον δροσερό   ιστορικό πλάτανο,  από τον θίασο του  Μεσσηνιακού Θεάτρου.
Τετάρτη    12  Αυγούστου  2015   :  προσκυνηματική  εκδρομή στην Ι. Μ. Αγίου  Νικολάου Βαρσών  Αρκαδίας(έξω  από την Τρίπολη).
Δευτέρα   17 Αυγούστου  2015   και ώρα 7 μ.μ.  : υποδεχόμαστε  το σκήνωμα του Αγίου  Φλώρου  μας  που  θα  έλθει  από την ιερά μονή Αγίου Νικολάου  του Νέου της Βοιωτίας και θα παραμείνει στον ομώνυμο ναό του χωριού μας, ο οποίος  είναι  αφιερωμένος στους  αδελφούς αγίους Φλώρο και Λαύρο, μέχρι  την 20η Αυγούστου  2015 και συμμετέχουμε  στις  θρησκευτικές  εκδηλώσεις με όλα  τα αρμόζοντα το βράδυ  αυτό.   
Τρίτη   βράδυ  18  Αυγούστου :
πανηγύρι  (παραδοσιακοί  χοροί, ορχήστρα) με  την ευκαιρία της  εορτής  των Αγίων  Φλώρου  και Λαύρου του  Ενοριακού   Ιερού  Ναού  του  χωριού μας :
Οι  εκδηλώσεις  Αυγούστου  2015  θα  κλείσουν  με  επίσκεψη  και  παράκληση στο εξωκκλήσι  του Άνω Αγίου Χαραλάμπους.
  Για κάθε  εκδήλωση   από αυτές θα εκδίδεται  αναλυτικό  πρόγραμμα  εφόσον  κρίνεται   αναγκαίο.
  Σας  καλούμε να συμμετάσχετε  όλοι  και  να  συμβάλλετε στην επιτυχία  των  εκδηλώσεων αυτών.                                               
                                                                        Μ.Ε.ΑΦ.  ΄΄ Ο ΠΑΜΙΣΟΣ΄΄

***  Αποκάλυψη ΒΟΜΒΑ για Σόιμπλε!
schauble
-   Τα όσα ακούγονται για μια συμφωνία η οποία θα μας δώσει 80 εκατομμύρια ευρώ και οποίος τα πιστεύει μάλλον κάνει όνειρα θερινής νυκτός. Το ποσό αυτό δεν υπάρχει ούτε στον ΕSM αλλά ούτε και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο! Ο Υπουργός οικονομικών κ. Σόιμπλε δεν σκοπεύει να δώσει ως δόση περισσότερα από 15 δις, τα οποία βέβαια δεν είναι το ποσό που "ονειρεύεται" ο κ. Δραγασάκης, δηλαδή το ποσό των 30 δις.
Με τον τρόπο αυτό ακόμη και αν δεν καταφέρει την γέφυρα-δάνειο που επιθυμεί ο κ. Σόιμπλε, θα μπορέσει να "σπάσει" τα 80 δις σε τμηματικές συμφωνίες γέφυρες.
Τόσο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών όσο και οι Χώρες δορυφόροι της Γερμανίας δεν σκοπεύουν να μας δανείσουν πάνω από 50 δις. Το ποσό που υπολείπεται θα πρέπει να το εξασφαλίσει η κυβέρνηση από την άγρια φορολογία κατά του Έλληνα Πολίτη, και την πώληση των περιουσιακών στοιχείων από τον ΤΑΙΠΕΔ.

***  Αποκάλυψη ΒΌΜΒΑ: Δίνουν ακαταδίωκτο με νόμο για το 3ο μνημόνιο ντροπή.....
eggrafo1
- Όπως αποκαλύπτουν τα παρακάτω έγγραφα απαλλάσονται από αστικές και ποινικές ευθύνες εκείνοι που ξεπουλάνε ξεδιάντροπα τη χώρα μας. Αφού δίνουν όλες τις αρμοδιότητες των δημοσίων εσόδων στην ΓΓΕ που διορίζεται από την τρόικα φροντίζουν για την μελλοντική απαλλαγή της από κάθε είδους ποινικές και αστικές ευθύνες και μάλιστα με αναδρομικότητα. Που σημαίνει ότι ακόμα και αν ο εισαγγελέας προσπαθήσει να αποδώσει ευθύνες στην ΓΓΕ για το θέμα της μη είσπραξης προστίμου 78 εκατ όπως προκύπτει από την ερώτηση που του κοινοποίησα θα προσκρούσει η έρευνα στην μνημονιακή νομοθετική διάταξη.
Ο ΕΝΦΙΑ όχι μόνο διατηρείται αλλά επιβάλλεται στα μισθωμένα φιλέτα του ΕΟΤ με επιβάρυνση πληρωμής στο ελληνικό δημόσιο προκειμένου να κριθούν ως οικονομικά ασύμφορα και να χαριστούν στα κοράκια των δανειστών.
Στις 22/6/2015 ο κύριος Καμμμένος δήλωνε: «Δεν ψηφίζω αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά ακόμα και αν πέσει η κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος μιλώντας στο Μega, τονίζοντας πως το εν λόγω θέμα τελικά δεν θα μπει στο τραπέζι της σημερινής διαπραγμάτευσης κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής με τον υπουργό Επικρατείας.
Στις 12/8/2015 υπογράφει την σελίδα 209 του τρίτου μνημονίου για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά.
Τα ψεύδη για την ΔΕΗ καταρρίπτονται από τα ίδια τους τα γραφόμενα στο μνημόνιο.
Εάν η ΔΕΗ παραμείνει ακέραια και δεν την διασπάσουν δεν θα μπορεί να πουλά το ρεύμα πάνω από το 50% του ρεύματος της χώρας παρότι οι τιμές της θα είναι κατά πολύ μικρότερες από τους ιδιώτες. Αυτό σημαίνει ότι ο καταναλωτής θα υποχρεούται να πληρώνει πολύ ακριβότερες τιμές για να μπορούν να πλουτίζουν όσοι παίρνουν επιχορηγήσεις για αιολικά και ηλιακά πάρκα. Κοινώς θα εξυπηρετούν ιδιωτικά συμφέροντα στην ενέργεια. Για άλλη μια φορά το μνημόνιο εξυπηρετεί τις τσέπες των λίγων και στέλνει το λογαριασμό στους πολλούς.
eggrafo


***   Λαφαζάνης: Ανακοίνωσε κίνημα «ενάντια στο νέο Μνημόνιο» - Νέο κόμμα στα σκαριά -Ποιοι συμμετέχουν
lafa
-   Στην κοινωνική και πολιτική συγκρότηση ενός "ενωτικού κινήματος που θα δικαιώσει τους πόθους του λαού για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη", καλούν με δήλωσή τους που υπογράφουν οι Παναγιώτης Λαφαζάνης, Αλέκος Βερναρδάκης, Νίκος Γαλάνης, Δημήτρης Κάβουρας, Δημήτρης Καλτσώνης, Παναγιώτης Μαντάς, Αντώνης Νταβανέλος, Ανδρέας Παγιάτσος, Σπύρος Σακελλαρόπουλος, Δημήτρης Σαραφιανός, Μαρία Σουάνη, Θέμης Τζήμας, Λάμπρος Χήτας.
 - Οι υπογράφοντες τη δήλωση η οποία φέρει τον τίτλο: "Όχι στο νέο μνημόνιο-κάλεσμα αγώνα και λαϊκής κινητοποίησης σε όλη τη χώρα", καλούν "στην πολιτική και κοινωνική συγκρότηση ενός πλατιού πανελλαδικού κινήματος, με δημιουργία επιτροπών αγώνα ενάντια στο νέο Μνημόνιο, τη λιτότητα και την επιτροπεία της χώρας".
 ~** Αναλυτικά η δήλωσή τους:
 - "Η υπογραφή ενός νέου Μνημονίου και μάλιστα από μία κυβέρνηση που εκλέχτηκε για να καταργήσει τα δύο προηγούμενα, ισοδυναμεί με καταστροφή για τον ελληνικό λαό και τη δημοκρατία. Το νέο Μνημόνιο σημαίνει ακόμη περισσότερη λιτότητα, συρρίκνωση των δικαιωμάτων των πολιτών και διαιώνιση του καθεστώτος επιτροπείας της χώρας. Το νέο Μνημόνιο ανατρέπει πλήρως την εντολή του ελληνικού λαού, που απέρριψε συνολικά στις 5 Ιουλίου τις μνημονιακές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές φτώχειας και νεοαποικιακής εξάρτησης.
 - Σε όλη τη διάρκεια των πέντε τελευταίων χρόνων ο λαός εναντιώθηκε με κάθε τρόπο στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς και απαίτησε μία Ελλάδα ανεξάρτητη, δίκαιη, ανασυγκροτημένη, δημοκρατική και κυρίαρχη. Το μνημόνιο αυτό όπως και τα προηγούμενα, χρειάζεται να συναντήσει την ακόμα πιο πλατιά αγωνιστική αντίσταση μίας αλληλέγγυας και αποφασισμένης κοινωνίας. Αυτήν τη στιγμή επιβάλλεται να συνεχίσουμε στο δρόμο της 5ης Ιουλίου μέχρι το τέλος, μέχρι την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, με εναλλακτικό σχέδιο για την επόμενη ημέρα, για μια Ελλάδα δημοκρατική, ανασυγκροτημένη, κοινωνικά δίκαιη.
 - Ο αγώνας ενάντια στο νέο Μνημόνιο αρχίζει τώρα, με την κινητοποίηση του λαού σε κάθε γωνιά της χώρας. Για να αναπτυχθεί και να νικήσει αυτός ο αγώνας, είναι αναγκαία η άμεση λαϊκή οργάνωση σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους κοινωνικούς χώρους.
 - Καλούμε στην πολιτική και κοινωνική συγκρότηση ενός πλατιού πανελλαδικού κινήματος, με δημιουργία επιτροπών αγώνα ενάντια στο νέο Μνημόνιο, τη λιτότητα και την επιτροπεία της χώρας. Ένα ενωτικό κίνημα που θα δικαιώσει τους πόθους του λαού για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.
 - Ο αγώνας που οδήγησε στον θρίαμβο του Όχι της 5ης Ιουλίου συνεχίζεται και θα νικήσει.
 ~  Οι υπογράφοντες
 Βερναρδάκης Αλέκος
Γαλάνης Νίκος
Κάβουρας Δημήτρης
Καλτσώνης Δημήτρης
Λαφαζάνης Παναγιώτης
Μαντάς Παναγιώτης
Νταβανέλος Αντώνης
Παγιάτσος Ανδρέας
Σακελλαρόπουλος Σπύρος
Σαραφιανός Δημήτρης
Σουάνη Μαρία
Τζήμας Θέμης
Χήτας Λάμπρος"

***  ΝΑΤΟ - Ρωσία ετοιμάζονται για πόλεμο...
bomb
-   Αυξάνεται όλο και περισσότερο η πιθανότητα γενικευμένης σύρραξης μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας, υπογραμμίζει think tank με έδρα το Λονδίνο. Σύμφωνα με τον Ian Kearns, διευθυντή του European Leadership Network του Λονδίνου, τα παιχνίδια πολέμου και οι στρατιωτικές προετοιμασίες "συμβάλλουν στη δημιουργία ενός κλίματος δυσπιστίας", που έχει "κατά καιρούς γίνει το σημείο εστίασης για ορισμένες πολύ στενές επαφές μεταξύ του ΝΑΤΟ και του ρωσικού στρατού".
"Ενώ οι εκπρόσωποι μπορεί να υποστηρίζουν ότι οι ενέργειες αυτές στοχεύουν ενάντια σε υποθετικούς αντιπάλους, η φύση και η έκταση αυτών υποδεικνύουν το αντίθετο: Η Ρωσία ετοιμάζεται για μια σύγκρουση με το ΝΑΤΟ και το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται για μια πιθανή σύγκρουση με τη Ρωσία", δήλωσε ο Kearns.
 Δείτε το βίντεο: US Russia Time Bomb  , https://youtu.be/Fn4rpB7apS0 .-

***  ΒΟΜΒΑ: Ισλαμιστές μοιράζουν φυλλάδια στο μετρό της Αθήνας...
islamistes
-   Ένα παράξενο, φυλλάδιο μοιραζόταν εχτές το πρωί από Πακιστανούς στο μετρό του Συντάγματος. Είναι το ίδιο φυλλάδιο που μοιράστηκε και το 2012 και για την έκδοση υπεύθυνη είναι η «Αχμαντίγια Μουσουλμανική Κοινότητα Ελλάδας» (τα στοιχεία επικοινωνίας καταγράφονται στο φυλλάδιο).
Δεν είναι γνωστό ποια είναι η σκοπιμότητα επανακυκλοφορίας του συγκεκριμένου φυλλαδίου, αλλά είναι πασιφανές πως πρόκειται για εξόφθαλμη προπαγάνδα ψυχολογικής προσέγγισης και εφησυχασμού που επιχειρείται στον αναγνώστη.
Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπηρεσίες ασφάλειας το ελέγχουν για την πιθανότητα να περιέχονται κρυφά μηνύματα μέσα σε αυτό. Οι ελληνικές κρατικές υπηρεσίες ασφάλειας και πληροφοριών είναι ιδιαίτερα προβληματισμένες με τα όσα συμβαίνουν στην Κω, στην Κάλυμνο και σε άλλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και διερευνούν ήδη πρόσωπα μεταξύ των λαθρομεταναστών, αλλά και ισλαμιστών που διαμένουν επί χρόνια στην Ελλάδα, για να διαπιστώσουν εάν υπάρχει κάποια μεταξύ τους σχέση.
 ~
islamistes1
 ~
islamistes2

***  Κωνσταντοπούλου: Στοχοποιούμαι με «νεο-αυριανικές» μεθόδους
zwh 2
-  «Απασφάλισε» η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αφορμή τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες που εισηγήθηκε, προκειμένου να συζητηθεί και ακολούθως να ψηφιστεί το νέο μνημόνιο από τη Βουλή.
Κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου στις αρμόδιες Επιτροπές, η κ. Κωνσταντοπούλου αιφνιδίασε τους παριστάμενους, αφού αναφέρθηκε σε απόπειρα στοχοποίησής της με «νεο-αυριανικές» μεθόδους.
Από τα βέλη της Προέδρου της Βουλής δε γλίτωσε ούτε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, με φόντο την προχθεσινή αναφορά του ότι το μνημόνιο θα ψηφιστεί «Ζωής θελούσης», αλλά ούτε και ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος σε σημερινή του συνέντευξη παρέπεμπε στους Φρόιντ και Μαρξ, ώστε να ερμηνεύσει κανείς τη συμπεριφορά της Προέδρου της Βουλής.

***  Συνάντηση Μεϊμαράκη - Χαρακόπουλου
meimarakhs
- Συνάντηση με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτή της ΝΔ, Μάξιμο Χαρακόπουλο, είχε κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, το πρωί, πριν τη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος και συζήτησαν για τα αγροτικά θέματα, ενόψει της ψήφισης της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές.
-  Μετά τη συνάντηση, ο κ. Χαρακόπουλος δήλωσε ότι «δυστυχώς, σήμερα ο ελληνικός λαός και ιδιαίτερα οι παραγωγικές τάξεις καλούνται να πληρώσουν τον βαρύτατο λογαριασμό της ανεπαρκούς και τυχοδιωκτικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».
-  Ο βουλευτής της ΝΔ έκανε λόγο για μαθητευόμενους μάγους που έφεραν τη χώρα στον γκρεμό της οικονομικής καταστροφής «ακυρώνοντας όσα βήματα με θυσίες και κόπους πετύχαμε τα προηγούμενα χρόνια».
-  Επίσης, ανέφερε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ συμμερίζεται πλήρως τον προβληματισμό του για τις επιπτώσεις των μέτρων στον πρωτογενή τομέα και τον διαβεβαίωσε: «Θα αγωνιστούμε ώστε οι δεσμεύσεις που επιβλήθηκαν στην κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου να ανατραπούν από μία νέα κυβέρνηση ευρωπαϊκού προσανατολισμού».
-  Ο πρώην υπουργός συμπλήρωσε ότι η ΝΔ έχει αποδείξει ότι ιεραρχεί ως πρωτεύον το συμφέρον της πατρίδας και πως αυτήν τη στιγμή εκείνο που προέχει είναι η παραμονή της Ελλάδος στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, «γιατί μόνο έτσι μπορούμε σε δεύτερο χρόνο να διορθώσουμε κραυγαλέες αδικίες ή εξόφθαλμες αστοχίες και λάθη».

***  Τσακαλώτος: Να ψηφίσουμε τη συμφωνία για να μην πάμε σε δάνειο-γέφυρα
tsakalwtos
-   Δεν θέλω να πιστέψω ότι υπάρχουν δυνάμεις και στην Ελλάδα που θέλουν να μας πάνε σε δάνειο–γέφυρα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά την έναρξη της συνεδρίασης των αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής που εκλήθησαν να αποφασίσουν για το κατεπείγον της ψήφισης της συμφωνίας με τους θεσμούς για τη χρηματοδότησης της Ελλάδας.
Είχαμε εντολή να διαπραγματευτούμε μια νέα συμφωνία. Κάναμε το χρέος μας και νομίζω πως όποια κι αν είναι η θέση του καθενός δεν πρέπει να υπάρχει κανένας που να δουλεύει για δάνειο-γέφυρα. Πρέπει αύριο να πάω στη συνεδρίαση της Ευρωομάδας γιατί αρχίζουν να συνεδριάζουν επί του θέματος και τα άλλα κοινοβούλια είπε ο Ευκλ. Τσακαλώτος και σημείωσε: αν αύριο δεν υπάρξει συμφωνία στην Ευρωομάδα, η Φιλανδία δεν θα ψηφίσει και θα πάμε σε δάνειο–γέφυρα. Όσοι θέλουν να το ρισκάρουν μπορούν να καταψηφίσουν το αίτημα μας για το κατεπείγον.
Προειδοποίησε μάλιστα ότι αν δεν ψηφιστεί σήμερα η συμφωνία, θα αναγκαστεί να αποδεχθεί αύριο στο Eurogroup την λύση του δανείου – γέφυρα.

***  Ξυδάκης: «Μόνο οι εκλογές μπορούν να αποκρυσταλλώσουν μια πολιτική στάση»
xydakis
-  «Νομίζω ότι το πακέτο συμφωνίας και προαπαιτούμενων θα ψηφιστεί» εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Αθήνα 984».
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «athina984.gr», ο κ. Ξυδάκης είπε ότι: «Η κυβερνητική ισορροπία θα είναι αυτή που ήταν. Από εδώ και πέρα όμως αυτό είναι ένα πολιτικό γεγονός που αλλάζει τη δυναμική και μας βάζει σε άλλη τροχιά. Τα πράγματα είναι ανοιχτά. Έχουμε μια συμφωνία που σε εθνικό επίπεδο πλέον -και όχι κυβερνητικό- πρέπει να ακολουθηθεί και το πολιτικό πεδίο είναι για ανακατατάξεις, στερεώσεις και για εκλογές βεβαίως».
Είπε ακόμη ότι «μόνο οι εκλογές μπορούν να αποκρυσταλλώσουν μια πολιτική στάση και να δώσουν μια κυβέρνηση με πολιτικά χαρακτηριστικά».
Αναφερόμενος στα εσωκομματικά, επισήμανε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα σύνολο που περιέχει διαφορετικές απόψεις και διαφορετικές φυγόκεντρες τάσεις πλέον. Αυτό μπορεί να τακτοποιηθεί μόνο μετά το έκτακτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που έχει αποφασιστεί και ενδεχομένως και μετά τις εκλογές... Από τη στιγμή που ο κ. Τσίπρας έκανε τη διαπραγμάτευση της 12ης Ιουλίου και αυτό τον επώδυνο συμβιβασμό για τη χώρα, νομίζω ότι με όποιο τρόπο έχει βρει από τον Ιανουάριο που έχει εκλεγεί, έχει την πρωτοβουλία κινήσεων -και τώρα είναι κυρίαρχος και στο εσωτερικό πεδίο, εφόσον η συμφωνία σφραγίζει με ασφάλεια μια ορισμένη περίοδο τη χώρα από την πίεση των δανειστών και από τον κίνδυνο μιας άτακτης χρεοκοπίας- να ξεκαθαρίσει τα πράγματα και να επιδιώξει τον σχεδιασμό μιας ισχυρής πολιτικής κυβέρνησης για να μπορέσουν να εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα και κυρίως να μπει η χώρα σε φάση σταθεροποίησης και να αρθεί το κλίμα αβεβαιότητας».
Για την ψηφοφορία στη Βουλή εκτίμησε ότι «είναι σχεδόν απίθανο να μην ψηφιστεί η συμφωνία... Ας μαζευτούν 151 ψήφοι και βλέπουμε... Πολύς κόσμος εντός και εκτός Βουλής θέλει μια σταθεροποίηση. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι ανώδυνα τα μέτρα. Σε ένα βαθμό είναι υφεσιακά και ζημιογόνα για τον ελληνικό λαό. Δυστυχώς όμως η χώρα είναι αλυσοδεμένη».
«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν να περάσει ένα καινούργιο μνημόνιο, αλλά η απαλλαγή από αυτή τη μνημονιακή λογική και μια συμφωνία με τους δανειστές με ευνοϊκότερους όρους. Στην προκειμένη περίπτωση παίρνει η κυβέρνηση ό,τι πιο ευνοϊκό μπορεί να δοθεί από τους δανειστές» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού.

***  Η Τουρκία προκαλεί...
yunan
-   Την ώρα που στην Τουρκία εξελίσσεται ο εμφύλιος μεταξύ PKK και δυνάμεων ασφαλείας, ο καθηγητής πολιτικών επιστημών στο πανεπιστήμιο της Άγκυρας, Gökhan Bacık, βρήκε την ευκαιρία να "ξεσπαθώσει" εναντίον της Ελλάδα υποστηρίζοντας ότι "εξάγουμε" τρομοκρατία στη γείτονα χώρα. Το ρεπορτάζ από τον Νίκο Χειλαδάκη:
"Ενώ η εσωτερική κατάσταση στην Τουρκία μέρα με την ημέρα εκτραχύνεται συνεχώς και πολλοί ήδη μιλούν για έναρξη εμφυλίου πολέμου, όπως ο αρθρογράφος καθηγητής πολιτικών επιστημών στην πανεπιστήμιο της Άγκυρας, Gökhan Bacık, ο οποίος προειδοποίησε με ένα σημαντικό του άρθρο στην εφημερίδα Zaman, (12/8, «Türkiye’de bir iç savaş çıkar mı?»), ότι αρχίζει αιματηρός εμφύλιος στην Τουρκία, κάποιοι προσπαθούν να «ξεδώσουν» βγάζοντας ξανά στην δημοσιότητα παλιούς ισχυρισμούς ότι η Ελλάδα… εξάγει «τρομοκρατία» στην γειτονική χώρα.
Στην γραμμή αυτή η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Türkiye δημοσίευσε ένα άρθρο, (11/8), σχετικά με τις τρομοκρατικές επιθέσεις της γνώστης τουρκικής αριστερής οργάνωσης, DHKP-C, που έχει απασχολήσει τη τουρκική επικαιρότητα από την δεκαετία του ενενήντα.
Το ενδιαφέρων σε αυτό το άρθρο είναι ότι μέρος των επιθέσεων αυτών της αριστερής οργάνωσης αποδίδεται σε τρομοκράτες που υποτίθεται ότι έχουν εκπαιδευτεί για τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ελλάδα, από όπου εισήρθαν στην Τουρκία για να διοργανώσουν σαμποτάζ και άλλες τρομοκρατικές επιχειρήσεις.
Μάλιστα η εφημερίδα δημοσίευσε και υποτιθέμενο κατάλογο αυτών των τρομοκρατικών ενεργειών που έχουν «χρώμα» ελληνικό, προσδοκώντας με την «εφεύρεση» του αποδιοπομπαίου τράγου να πετάξει αλλού την «καυτή πατάτα» που έχει ήδη η τουρκική κυβέρνηση καθώς οι ένοπλες συγκρούσεις με το κουρδικό ΡΚΚ εξαπλώνονται χωρίς σταμάτημα.
Οι επιθέσεις αυτές σύμφωνα με το συκοφαντικό αυτό άρθρο της τουρκικής εφημερίδας και τις οποίες αναδημοσιεύομαι για να κατανοήσουμε τα τουρκικά προπαγανδιστικά παιχνίδια σε βάρος της Ελλάδας, είναι οι εξής :
2013. Επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα με δράστη το μέλος του DHKP-C, Ecevit Şanlı.
2012. Ένοπλη επίθεση στο 75 αστυνομικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης στην περιοχή Bahçelievler Yenibosna. Δράστης η γνωστή τρομοκράτησα «εκπαιδευμένη» στην Ελλάδα, Nebiha Aracı.
2012. Ένοπλη επίθεση στην περιοχή Gaziosmanpaşa της Κωνσταντινούπολης με θύμα ένα αστυνομικό και δυο τραυματίες. Δράστης η Nurgül Acar.
2012. Ένοπλη επίθεση στο αστυνομικό τμήμα στην περιοχή İstinye της Κωνσταντινούπολης. Δράστης ο Erdal Dalgıç.
2013. Ένοπλη επίθεση στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στα κεντρικά γραφεία του κόμματος των ισλαμιστών στην Άγκυρα. Δράστες οι Hasan Biber ve Muharrem Karataş.
2013. Ένοπλη επίθεση στην Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας την Άγκυρα στην περιοχή Dikmen, από τους Muharrem Karataş ve Serdar Polat που υποτίθεται ότι μόλις είχαν εισέρθει στην Τουρκία από την Ελλάδα!
Στις 31 Μαρτίου του 2013 συνελήφθη από την Ελλάδα προερχόμενος ο Bulut Yayla, μέλος DHKP-C.
Η ιστορία αυτή με την οργάνωση DHKP-C και την απόδοση της δράσης στης στην Ελλάδα είναι παλιά, από την δεκαετία του ενενήντα και κάθε φορά που η εσωτερική κατάσταση στην Τουρκία εκτραχύνεται την ξαναβγάζουν στην επιφάνεια. Τώρα βέβαια τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά και είναι άγνωστο αν κάποιοι εκεί στην Άγκυρα θα θελήσουν να την δώσουν μεγαλύτερη έκταση με άγνωστες συνέπειες.
Ας το έχουμε υπόψη μας!"
yunan1

*** Αποκάλυψη Stratfor: Η υποτίμηση του γιουάν ενισχύει το ευρώ!
euro
-  Η κίνηση της Κίνας να υποτιμήσει το εθνικό της νόμισμα, το γιουάν, είναι μια προσπάθεια να εξουδετερώσει τον αντίκτυπο του ισχυρότερου δολαρίου έναντι του ευρώ και του ιαπωνικού γεν, σύμφωνα με έκθεση του ινστιτούτου Stratfor (Strategic Forecasting), το οποίο εδρεύει στις ΗΠΑ.
«Στην Ευρώπη και την Ιαπωνία…η ποσοτική χαλάρωση και άλλοι παράγοντες έχουν οδηγήσει στην υποτίμηση του ευρώ και του γεν έναντι του δολαρίου. Το γεν έχει υποχωρήσει περίπου κατά ένα τρίτο από το δεύτερο εξάμηνο του 2012 και το ευρώ κατά ένα πέμπτο από τις αρχές του 2014. Αυτό σημαίνει ότι η πραγματική σταθμισμένη συναλλαγματική ισοτιμία του γιουάν, ή αλλιώς η σταθμισμένη συναλλαγματική του ισοτιμία έναντι των εμπορικών του εταίρων, έχει ανατιμηθεί δραματικά τον τελευταίο χρόνο» αναφέρει η έκθεση του Stratfor που περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου RIA Novosti.
Σύμφωνα με την έκθεση, η κίνηση της κεντρικής τράπεζας της Κίνας έχει αρνητικό αντίκτυπο στο εμπορικό πλεόνασμα της χώρας, τους μακροοικονομικούς της δείκτες και προκαλεί οικονομική ύφεση.
Οι αναλυτές του Stratfor επισημαίνουν ότι οι κινήσεις της Κίνας στη συναλλαγματική αγορά έχουν προκαλέσει ανησυχίες στους παράγοντες του διεθνούς εμπορίου. Συστήνουν επίσης το Πεκίνο να αλλάξει την οικονομική του πολιτική προκειμένου να ενισχύσει την αξιοπιστία της χώρας στην παγκόσμια χρηματοοικονομική αρένα.

*** Δ.Σ. Τριφυλίας – «Κόκκινο» στην προχθεσινή συνεδρίαση για τη Χρυσή Αυγή

«Κόκκινο» χτύπησε προχθές το βράδυ η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας για τη Χρυσή Αυγή! Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Κατσίβελας, επιτέθηκε σφοδρά στο δημοτικό σύμβουλο της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιώργο Ασημακόπουλο, για επιστολή του προς τα ΜΜΕ μετά τα «Αγαπήνεια» στους Γαργαλιάνους, στην οποία ανέφερε ότι ο δήμος αγνόησε τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, πρώην βουλευτή Δημήτρη Κουκούτση, και αυτό το έκανε εσκεμμένα. Εκτός όμως από τη στοχοποίηση του κ. Ασημακόπουλου ο κ. Κατσίβελας, τόνισε ότι δεν είχε σταλεί πρόσκληση στον κ. Κουκούτση και πήγε απρόσκλητος, όπως δεν είχαν σταλεί προσκλήσεις στα κόμματα, και έκανε σειρά αναφορών για τη δημοκρατικότητα, τις ευαισθησίες και τις πολιτικές αντιλήψεις της δημοτικής παράταξης της μείζονος μειοψηφίας με προφανή σκοπιμότητα να «χαρακτηρίσει» το όλον του Συνδυασμού και τον επικεφαλής της παράταξης Στάθη Ανδρινόπουλο. Δεν υπηρετούμε κόμματα, αλλά την τοπική αυτοδιοίκηση και το δήμο, ήταν η απάντηση του κ. Ανδρινόπουλου, ο οποίος συνεχίζοντας για τα όσα συνέβησαν στα «Αγαπήνεια» είπε ότι ήταν προσβολή οι επίσημοι προσκεκλημένοι, να είναι στα πίσω καθίσματα, και μπροστά για τις φωτογραφίες να βάζει ο δήμος να κάθονται άλλοι, ενώ τόνισε πως για τις εκδηλώσεις υπάρχει πρωτόκολλο για τους επίσημους. «Όταν ήμουν στη Νέα Δημοκρατία, ήμουν καλός, τώρα όχι», σημείωσε ο κ. Ασημακόπουλος ο οποίος τόνισε πως δεν έχει κρύψει ότι εκφράζεται από το Λαϊκό Σύνδεσμο, ενώ αναφέρθηκε σε αντιδημάρχους του κ. Κατσίβελα (σ.σ. Π. Τσίγγανος, Γ. Μερκούρης και ο πρώην Γ. Φιλντίσης) που ήταν στα εγκαίνια του γραφείου της Χρυσής Αυγής στην Κυπαρισσία, και για τον ίδιο το δήμαρχο και μέλη της οικογενείας του που ζωγράφιζαν Μαιάνδρους. «Όλοι στα παιδικά μας χρόνια, Μαιάνδρους ζωγραφίζαμε στο σχολείο», είπε ο κ. Κατσίβελας. Για άδικη στοχοποίηση του κ. Ασημακόπουλου, έκανε λόγο ο Σωτήρης Μπακούρος, τονίζοντας πως ο συνάδελφός του ποτέ στο Δ.Σ. δεν έχει εκφράσει ακραίες απόψεις, ενώ ο Δημήτρης Κουτσούλης τόνισε ότι δε θα δώσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι πιστοποιητικά δημοκρατικότητας σε κανέναν και πόσω μάλλον σε υμνητές του πρώην πρωθυπουργού. -

***  Η αδέξια Αριστερά          
Του Τάκη Αναστόπουλου
 Εδώ και έξι μήνες η αριστεροδέξια κυβέρνηση της χώρας ακολουθεί μία πορεία χωρίς μπούσουλα, χωρίς μέθοδο και με συνεχή αλλαγή στόχευσης και προσανατολισμού. Από εκεί που προεκλογικά έλεγε όχι σε όλα και κόμπαζε συνοδεία ζουρνάδων, στις 13 Ιουλίου, έπειτα από ολονύκτια διαπραγμάτευση, είπε ένα μεγαλοπρεπές ναί σε όλα.
Τώρα, προσπαθεί απεγνωσμένα να αρπάξει το σωσίβιο που μας έχουν πετάξει και με άτσαλες απλωτές παλεύει να γραπωθεί από τα σχοινιά, μπας και σωθεί η ίδια και μαζί η ημιθανής χώρα. Χωρίς να είναι ακόμα γνωστό αν τελικά καταφέρουμε να κρατήσουμε το κεφάλι έξω από το νερό και μπορέσουμε να αναπνεύσουμε με ασφάλεια.
Λάθη, παλινωδίες, έλλειψη στοιχειώδους συνέπειας και αναντιστοιχία λόγων και πράξεων βρίσκονται σε καθημερινή διάταξη. Η αδέξια «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση της χώρας συνεχώς αθετεί τις προεκλογικές υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις πριν από το δημοψήφισμα. Αυτοσχεδιάζει επικαλούμενη την απειρία του πρωτάρη για να δικαιολογήσει τα λάθη που γίνονται. Το παραδέχθηκε ευθαρσώς ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη Βουλή. Και οι ψηφοφόροι (δυσκολεύομαι να χρησιμοποιήσω τον όρο «πολίτες», ενώ συστηματικά τον προτιμώ αντί του «λαού»), ακόμα και αν δεν συμφωνούν, τουλάχιστον δείχνουν κατανόηση ή έστω ανοχή. Συχνά ακούγεται το επιχείρημα από μετανιωμένους ψηφοφόρους του ΟΧΙ, ότι στο δημοψήφισμα δεν ψήφισαν κατά της Ευρώπης, αλλά εναντίον της παλιάς τάξης που στο σύνολο της υποστήριξε το ΝΑΙ. Αυτό που επιθυμούν είναι το πολιτικό τέλος του πολιτικού προσωπικού που γέννησε η Μεταπολίτευση. Και με μεγάλη ευκολία αντιπαρέρχονται την παραδοξότητα ότι στη σημερινή κυβερνητική πλειοψηφία βρίσκονται μερικοί από τους πιό προβεβλημένους πολιτικούς, συνδικαλιστές και συνεργάτες προηγούμενων κυβερνήσεων.
Το ερώτημα είναι για πόσο καιρό η δικαιολογία του πρωτάρη θα είναι αποδεκτή. Γιατί σύντομα η κυβέρνηση θα κληθεί να παρουσιάσει τα πεπραγμένα της και όχι μόνο με καταγγελτικό λόγο. Και τα πεπραγμένα της θα είναι ευθέως αντίθετα από τις εξαγγελίες. Θα είναι ένα μνημόνιο - καλό ή κακό αδιάφορο, πάντως μνημόνιο. Εν τω μεταξύ, η πρακτική των λογοπαιγνίων αντικαθιστά τη θεωρία των παιγνίων, η τρόικα λέγεται θεσμοί και το Memorandum of Understanding, δηλαδή το μνημόνιο, θα το πούμε τελικά Οδικό χάρτη για την Ανάπτυξη ή Συνολική Συμφωνία για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Έχουμε να κάνουμε με ένα φαινόμενο εξαπάτησης, πολιτικού αμοραλισμού και οπορτουνισμού.
Αλλά η σημερινή παγκόσμια ελληνική πρωτοτυπία δεν μπορεί να διαρκέσει για πολύ. Η κυβέρνηση επωφελείται από την ανατροπή της βασικής αρχής που διέπει κάθε αντιπολίτευση. Έχει αποδοθεί στον Φρανσουά Μιτεράν η φράση «όταν είμαστε αντιπολίτευση, είμαστε αντίθετοι σε όλα». Στην τριτομνημονιακή Ελλάδα η αντιπολίτευση ψηφίζει υπέρ και μέρος της συμπολίτευσης κατά. Η κατάσταση αυτή οδηγεί σε μία εκ των πραγμάτων ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού, η οποία συντελείται επίσης χωρίς πρόγραμμα. Οι εξελίξεις έχουν ήδη δρομολογηθεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ από εξαμβλωματικός πολιτικός σχηματισμός που είναι σήμερα θα προχωρήσει στο μετασχηματισμό του και μέσα από το κουκούλι του θα ξεπηδήσει η εθνικολαϊκή κεντροαριστερά αφήνοντας στο πλάι τους κομμουνιστογενείς ακραιφνείς αριστερούς και τις θεσμικές εισαγγελίνες του δημόσιου βίου. Το κόμμα των ΑΝΕΛ θα εκφράζει την ελληνική εκδοχή του εθνοκεντρικού ευρωσκεπτικισμού, κάτι ανάμεσα σε Όρμπαν και Μαρίν Λεπέν. Και οι δυνάμεις του ευρωπαϊκού τόξου θα συνεχίσουν να περνούν περίοδο χειμέριας νάρκης και να κοιτάζουν με νοσταλγία το πρόσφατο παρελθόν χωρίς να καταλαβαίνουν γιατί τους έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι.
Και όλα αυτά ενώ η συμμετοχή μας στην Ε.Ε. θα προχωρά κούτσα-κούτσα, με στραβοπατήματα και δολιχοδρομίες. Οι λιγοστές φωνές της λογικής για την έξοδο από την κρίση με αναπτυξιακές πρωτοβουλίες εκτός μνημονίου δε βρίσκουν προς το παρόν αποδέκτη. Θα συνεχίσουμε να εκλαμβάνουμε την ανοχή των εταίρων ως ενοχή και έτσι δε θα αναλαμβάνουμε την ευθύνη των δικών μας επιλογών. Η προφητεία του Κωνσταντίνου Καραμανλή - που από το 1961 είχε πεί «σας έβαλα στην ΕΟΚ, τώρα θα μάθετε να κολυμπάτε» - τελικά δεν επαληθεύτηκε. Με αποτέλεσμα η Γερμανίδα νταντά να μας κοιτάζει από μακριά και κάθε τόσο να φωνάζει «τα μπρατσάκια σας, παιδιά, βάλτε τα μπρατσάκια σας»!
-Ο κ. Τάκης Αναστόπουλος είναι τέως διευθυντής της Ε.Ε. και αντιπρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη

*** ΒΟΜΒΑ Κωνσταντοπούλου
kwnpoulou
-  Με ένταση συνεχίζεται η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής. Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν ο Νικήτας Κακλαμάνης διαμαρτυρήθηκε για την επιλογή μετάδοσης της συζήτησης δημοσίως. Ο κ. Κακλαμάνης ζήτησε το λόγο που δείχνει την διάσκεψη η δημόσια τηλεόραση για πρώτη φορά στα χρονικά και κατέθεσε αίτημα να μπει το θέμα προς ψηφοφορία πριν συνεχίσει η Πρόεδρος το «διάγγελμα» όπως είπε.
Αυτό προκάλεσε τον εκνευρισμό στη κ. Κωνσταντοπούλου, η οποία έλεγε ότι εμποδίζει τη συζήτηση της Διάσκεψης ο κ. Κακλαμάνης. «Θα με αναγκάσετε να σας ανακαλέσω στην τάξη και να σας πάρω το λόγο. Παραπληροφορείτε τα μέσα ενημέρωσης για το τι πραγματικά γίνεται και έχει σημασία για τον κόσμο», είπε. Ο κ. Κακλαμάνης επέμενε και η πρόεδρος απάντησε ότι «θα το βάλω σε ψηφοφορία όταν έρθει η ώρα. Έχετε διακόψει την ενημέρωση της διάσκεψης».
«Από την τηλεόραση δεν θα λέτε ότι θέλετε», είπε ο κ. Κακλαμάνης εκνευρισμένος και ζήτησε εκ νέου «πρώτα αυτό το θέμα να λύσουμε, για το τι θα μεταδίδεται και τι όχι». «Εμποδίζεται τη συζήτηση της διάσκεψης», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου για να λάβει την απάντηση του βουλευτή: «Τελείωσε η αυτοκράτωρ. Εσείς δεν πιστεύετε στη Δημοκρατία».

***  Nα γεμίσει όλη η Ελλάδα λαθρομετανάστες θέλει η κ. Χριστοδουλοπούλου!
xristodoylopoyloy
-  Συνάντηση με τον κ. Πατούλη, τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. είχε η υπουργός κ. Χριστοδουλοπούλου σχετικά με το μείζον θέμα των μεταναστών. Σύμφωνα με τα σχόλια που έκανε μετά την συνάντηση η κ. Χριστοδουλοπούλου, είπε πως πρέπει όλοι να συμβάλουν στην λύση του προβλήματος, δεν πρέπει να επωμίζονται όλο το βάρος μερικές μόνο περιοχές και όποιος βλέπει δεν βλέπει σφαιρικά το θέμα δεν προσφέρει έργο στο Σύνολο.
Τόνισε πως δεν είναι δυνατόν να ζητάμε απο την Ευρώπη να επωμιστεί και αυτή αναλογικά μέρος απο τον όγκο των μεταναστών και να μην κάνουμε και εμεις το ίδιο στην ίδια μας την χώρα.
Δηλαδή σέ όλη την χώρα θα μεταφερθούν μετανάστες, γιαύτο και η Υπουργός περιμένει προτάσεις απο τους Δημάρχους όλης της Χώρας για χώρους όπου μπορούν να στεγαστούν μετανάστες...
Video , ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ - Θα γεμίσουμε ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ όλη την Ελλάδα - Όλοι θα πάρετε , https://youtu.be/wIjcTGvqIQo .-

***  Θέατρο οι περικοπές σε βουλευτές και υπουργούς
perikopes
-  Θέατρο θυμίζει η πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα να φέρει στη Βουλή νομοσχέδιο, που προβλέπει την εξ ολοκλήρου φορολόγηση της βουλευτικής αποζημίωσης, τη μείωση των μισθών των μη κοινοβουλευτικών υπουργών αλλά και στελεχών του Δημοσίου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μπορεί πλέον να φορολογείται στο σύνολό της η ακαθάριστη βουλευτική αποζημίωση (5.705,6 ευρώ), ενώ προηγουμένως προβλεπόταν αφορολόγητο της τάξης του 25%, όμως παραμένουν «μαύρα» οι δαπάνες οργάνωσης γραφείου, η ταχυδρομική ατέλεια και τα έξοδα κίνησης, ένα ποσό δηλαδή που μπορεί να αγγίξει τις 30.000 ευρώ τον χρόνο!
Είναι δεδομένο ότι οι επικείμενες περικοπές γίνονται με στόχο τον αποπροσανατολισμό, δεδομένου ότι τις επόμενες ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας, με την υπογραφή και την επικύρωση από τη Βουλή του τρίτου Μνημονίου, θα εξαθλιώσει ακόμα περισσότερο τον ελληνικό λαό.

***  Λεουτσάκος: Μνημόνιο και ΣΥΡΙΖΑ ασύμβατες έννοιες
leoutsakos
-  Κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους προς την κυβέρνηση τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, ενόψει της σημερινής ψηφοφορίας.
«Μνημόνιο και ΣΥΡΙΖΑ είναι έννοιες ασύμβατες και το μόνο που μπορεί να γίνει είναι μια καταψήφιση της συμφωνίας αυτής και να επιστραφεί ως απαράδεκτη πίσω στους δανειστές» τόνισε, μιλώντας σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ ο βουλευτής, Στάθης Λεουτσάκος και πρόσθεσε: « «αυτό που περιγράφει το μνημόνιο είναι η καταστροφή της χώρας η παράδοση της λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας».
Στην κατεύθυνση αυτή, ο κ. Λεουτσάκος εκτίμησε ότι «αδιέξοδο δεν υπάρχει» και κατέληξε: «Όλα αυτά που μας λένε ότι θα συμβεί αν δεν υπάρξει συμφωνία, συμβαίνει ακριβώς με αυτήν τη συμφωνία».

*** Eίπε το "ΝΑΙ" η Φιλανδία...
stubb
-  Δήλωσεις έκανε ο Αλεξάντερ Στουμπ πριν από λίγο, λέγοντας πως η Φιλανδία θα στηρίξει την Ελλάδα στο τρίτο οικονομικό πρόγραμμα.
«Διανύσαμε πολύ δρόμο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Κρινόταν το μέλλον του ευρώ... αλλά τώρα έχουμε μια λύση και θα ζήσουμε με αυτήν», δήλωσε ο Στουμπ στους δημοσιογράφους μετά την υπερψήφιση από τη λεγόμενη Μεγάλη Επιτροπή της φινλανδικής Βουλής. Πρόκειται για σώμα της Φιλανδικής Βουλής που αποτελείται απο την ολομέλεια της και αποφασίζει για αποφάσεις και προτάσεις που εχουν σχέση με την Ευρωπαική Ένωση.
Σημαντική ωστώσο, θεωρεί η Φιλανδία και την συμετοχή του Δ.Ν.Τ., στο πρόγραμμα αυτό.
Η Φινλανδία είναι γνωστή για τη σκληρή στάση που τηρεί έναντι των συμφωνιών στήριξης χωρών της ευρωζώνης που οι οικονομίες τους βρίσκονται σε κρίση και είχε ταχθεί τον περασμένο μήνα υπέρ της προσωρινής εξόδου της Ελλάδας από την οικονομική και νομισματική ένωση, ωστόσο κατόπιν είχε σημειώσει ότι δεν θα αντιτασσόταν από μόνη της σε μια συμφωνία.

***  Μεϊμαράκης: Αν θέλετε εκλογές κάντε τις και θα σας βοηθήσουμε να δραπετεύσετε
meimar
-  Στην Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε μόλις ξεκίνησε την ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης.
«Εμείς από τότε που ξεκινήσαμε μέχρι τώρα βλέπουμε την Πρόεδρο της Βουλής να μιλάει και να μην σταματάει» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Έχει δίκιο σε πάρα πολλά γιατί εκβιάζεται το κοινοβούλιο και για όσους πουν ότι κι εμείς το έχουμε κάνει, εμείς κριθήκαμε και σκληρά την 25η Ιανουαρίου».
Ο κ. Μεϊμαράκης εκτίμησε πως «όπως πάμε, πάμε για πλήρη διάλυση της χώρας», ενώ μίλησε
για πλήρη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ και του κοινοβουλίου. Ωστόσο τόνισε:
«Την πλήρη διάλυση της χώρας εμείς θα την σταματήσουμε».
«Αν πιστεύετε ότι πρέπει να γίνουν εκλογές, κάντε τις κι εμείς θα σας βοηθήσουμε να δραπετεύσετε. Αρκεί να σωθεί η χώρα. Μην μας θεωρείτε δεδομένους για τις ψηφοφορίες του Οκτωβρίου» είπε χαρακτηριστικά αναφορικά με την πιθανή διεξαγωγή εκλογών.
-  Το πρώτη φορά Αριστέρα σύντομα θα γίνει τελευταία φορά αριστερά και μάλιστα από δικούς σας βουλευτές σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης.
Είσαι πρωτος Μνημονιακός είπε ο κ. Μεϊμαράκης απευθυνόμενος προσωπικά στον Πάνο Καμμένο. «Εγώ δεν σας λέω Γερμανοτσολιάδες αλλά Μνημονιακούς» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές του κόμματός του.
«Ποια συμφέροντα εξυπηρετείτε;» αναρωτήθηκε ο κ. Μεϊμαράκης ασκώντας κριτική για την αύξηση της φορολογίας στα ιδιωτικά σχολεία και τις αλλαγές στα φαρμακεία.

***  Ο Τσίπρας σχεδιάζει εκλογές...
tsipras2
-  Πρόωρες εκλογές σχεδιάζει ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με το Spiegel το οποίο επικαλείται πηγές από το κλειστό περιβάλλον του πρωθυπουργού. Το Spiegel εκτιμά πως ο Αλ. Τσίπρας, απαλλαγμένος από τους ακραίους στο κόμμα, θα ζητήσει μια καινούργια αρχή. «Πλέον φαίνεται να μην υπάρχει άλλη επιλογή», δηλώνει η πηγή διατηρώντας την ανωνυμία της.
Στη συνέχεια προσθέτει πως «η άλλη πλευρά φαίνεται αποφασισμένη να ακολουθήσει τον δικό της διαφορετικό δρόμο», σχολιάζοντας την στάση που φαίνεται να τηρεί η άκρα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, υπό την ηγεσία του Παναγιώτη Λαφαζάνη, που απορρίπτει την βοήθεια των Ευρωπαίων.
Σύμφωνα με το περιβάλλον του πρωθυπουργού, οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν άμεσα, ωστόσο όχι νωρίτερα από το Συνέδριο της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που θα λάβει χώρα τον Σεπτέμβριο του 2015, χωρίς να υπάρχει προς το παρόν προκαθορισμένη ημερομηνία.

***  Κούρεμα χρέους τέλος...
haircut
-  Η κυβέρνηση χάνει και το τελευταίο όπλο που της είχε απομείνει στη μαραθώνια διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Μεταθέτει το ζήτημα του κουρέματος του χρέους μετά την ψήφιση του μνημονίου.
H... κυβίστηση του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος έχει αφήσει εμβρόντητο στην πλειοψηφία του τον ελληνικό λαό. Ακούμε τα στελέχη και τους υπουργούς να λένε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να εξαντλήσει τη θητεία της μέχρι να λυθεί το θέμα του χρέους.
Στην ουσία ο κ. Τσίπρας επιθυμεί να κλείσει πρώτα το μνημόνιο και τη συμφωνία, να περάσει τους εφαρμοστικούς νόμους από τη Βουλή και μετά να ζητήσει κούρεμα χρέους. Αυτή η πράξη του έχει όνομα. Παράνοια...

***  Διάλυση των ΑΝ.ΕΛ μετά τις παλινωδίες...
anexartitoi
-  Η "αιμορραγία" εντός των ΑΝ.ΕΛ συνεχίζεται. Όπως δημοσίευσε στα social media το ιστορικό στέλεχος του κόμματος του κ. Καμμένου, Γιώργος Αναγνωστάκος, πριν από τρεις εβδομάδες υπέβαλλε την παραίτησή του, καθώς πλέον δεν εκφράζεται από τις θέσεις του κόμματος, καθώς τάχθηκε κατά ενδεχόμενης εκλογικής σύμπλευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ και υπέρ της δραχμής αντί του σκληρού Μνημονίου.
Η μακροσκελής δημοσιοποίηση έχεις ως εξής:
Επειδή με ρωτάτε για τη θέση των ΑΝΕΛ στο τρίτο Μνημόνιο, σας απαντώ ότι οι ΑΝΕΛ έχουν πάψει να με εκφράζουν, και εδώ και τρείς βδομάδες έχω υποβάλει την παραίτηση μου στα αρμόδια όργανα, με χαμηλούς τόνους ίσως, αλλά οριστικά και αμετάκλητα. Δημοσιοποίησα την στάση μου στους φίλους μου στη σελίδα, με τις αναρτήσεις που επαναλαμβάνω παρακάτω.
08/08/15:Ικανοποιηθήκαμε από την κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και πάμε σε πολιτική ενσωμάτωση για να διασωθούν μέσα από διορισμούς καριέρες, κοινοβουλευτικές έδρες και υπουργικοί θώκοι, με το αντιλαϊκό αντιδημοκρατικό σύστημα της λίστας των εκλεκτών;
Μετά την ψήφιση των Μνημονίων, ο κατήφορος συνεχίζεται για ένα πατριωτικό κίνημα, τους ΑΝΕΛ που αλλιώς ξεκίνησαν.
Συνεχίστε λοιπόν, αλλά χωρίς εμένα.
Στον συνεχή πολιτικό αντιπατριωτικό σας κατήφορο, δεν θα σας ακολουθήσω, ούτε εσάς ούτε τα μνημονιακά αδελφάκια σας.
11/08/15:ΛΑΧΑΝΑΚΙΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ 'Η ΘΗΛΑΣΤΙΚΑ ΣΕ ΧΕΙΜΕΡΙΑ ΝΑΡΚΗ ;
Αναστολή λειτουργίας κόμματος, ενσωμάτωση, επαναλειτουργία...
Κάποιος να πει στο συντάκτη του άρθρου ότι τα κόμματα τα γεννούν και τα κρατούν στη ζωή οι ανάγκες της κοινωνίας κι οι πολιτικές ιδέες κι οχι οι σχεδιασμοί ομάδων και συγκροτημάτων συμφερόντων.
Και τι είναι τα κόμματα να αναστέλλουν τη λειτουργία τους μέχρι να επαναλειτουργήσουν ;
Κατεψυγμένα λαχανικά, αγκινάρες ή μπάμιες,ή κάτι σε λαχανάκια Βρυξελλών, που μπαινοβγάζουμε στην κατάψυξη, ή θηλαστικά σε χειμέρια νάρκη - εκτός αν κάποιοι αναμένουν πολιτικούς χειμώνες και προετοιμάζονται - που ρυθμίζουν τον κύκλο της ζωής τους αναλόγως εποχών ;
Αυτά τα μηνύματα και αυτές τις αρχές περνάνε στην κοινωνία οι εμπνευστές αυτών των τακτικών;

***  Λαφαζάνης: Δεν ξέρω εάν λυπάμαι ή ντρέπομαι για την κυβέρνηση
lafa
- «Δεν ξέρω εάν λυπάμαι ή ντρέπομαι για τον κ. Μάρδα και για την κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια με αφορμή τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών.
«Ο κ. Μάρδας άλλαξε τον τίτλο του νομοσχεδίου και σαν τους καλόγερους που βαφτίζουν το κρέας ψάρι το έκανε συνταγματικό. Έτσι γίνονται συνταγματικές οι ρυθμίσεις; Αυτά τα τρικ χρησιμοποιούσε ο κ. Βενιζέλος για να κάνει συνταγματικές τις εκτροπές». Έτσι σχολίασε την παρουσίαση των νομοθετικών βελτιώσεων από τον κ. Μάρδα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Στη συνέχεια, ο κ. Λαφαζάνης επισήμανε: «Μπορείτε να πετσοκόβετε συνταξιοδοτικά δικαιώματα και να το χαρακτηρίζετε αυτό συνταγματικό; Είναι ντροπή αυτό που κάνετε, συνταγματική εκτροπή».
«Δυστυχώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κήρυξε εκστρατεία κατά του μνημονίου και μας φέρνει μνημόνια» είπε σχετικά με την συγκυβέρνηση και κατέληξε: «Τελικά ότι και να γίνεται μνημόνιο βγαίνει, αλλά κάποιοι θα γκρεμίσουν αυτή τη νέα δικτατορία. Δεν υπάρχει μονόδρομος στην Ελλάδα».

*** Κωνσταντοπούλου: Δεν θα υπερασπιστώ σήμερα άλλο τον Τσίπρα (ΒΙΝΤΕΟ)
zwh 2
-  Η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε χαρακτηριστικά από το βήμα της βουλής: "Δεν θα υπερασπιστώ σήμερα άλλο τον πρωθυπουργό, γιατί με έπεισε ότι δεν πρέπει να το κάνω, όταν είπε ότι είναι σουρεαλισμός να λέω ότι τον στηρίζω και να μην ψηφίζω μνημόνια".
"Με στεναχωρεί η επιλογή του να μπει στον κατάλογο των πρωθυπουργών των Μνημονίων, η επιλογή του να μην τον υπερασπίζεται η πρόεδρος της Βουλής που τον εμπιστεύτηκε και να ανέχεται δήθεν να τον υπερασπίζονται οι εκπρόσωποι του πιο παλιού διεφθαρμένου κατεστημένου" είπε η κ. Κωνσταντοπούλου.
Βίντεο , Κωνσταντοπούλου στη Βουλή , https://youtu.be/ujubUEHyA80 .-

***  ΒΟΜΒΑ Πούτιν
pyravlos
-  Απάντηση στις απειλές των ΗΠΑ έστειλε η Ρωσία, μέσω σκληρού μηνύματος - τελεσιγράφου του Βλάντιμιρ Πούτιν. «Εάν η Ρωσία δεχθεί επίθεση, θα απαντήσει με αντίποινα στις εγκαταστάσεις της αμερικανικής αντιπυραυλικής άμυνας και των συμμάχων της όπου κι αν βρίσκονται στον κόσμο», είπε συγκεκριμένα.
«Οποιαδήποτε στρατιωτική εγκατάσταση της αντιπυραυλικής ασπίδας των ΗΠΑ παγκόσμια, θα γίνει ο πρωταρχικός στόχος της ρωσικής αντεπίθεσης σε περίπτωση στρατιωτικής επίθεσης κατά της χώρας μας».
Η Ουάσιγκτον επιμένει ότι η ευρωπαϊκή αντιπυραυλική ασπίδα δεν στρέφεται εναντίον της Ρωσίας. Ωστόσο αρνείται να παράσχει νομικές εγγυήσεις στη Μόσχα ότι τα συστήματα της αντιπυραυλικής άμυνας στην Ευρώπη δεν κατευθύνονται στρατηγικά σε πυρηνική αποτροπή των Ρώσων.

***  Τουρκοσυριακά σύνορα: Χτίζεται τείχος από σκυρόδεμα για την αποτροπή παράνομων διελεύσεων
teixos
-   Σύμφωνα με δημοσίευμα, χτίζεται τείχος από σκυρόδεμα στα τουρκοκυπριακά σύνορα, στην περιοχή του Ρεϊχανλί στην επαρχία Χατάι, "για την αποτροπή των παράνομων διελεύσεων και τη συναλλαγή παράνομου εμπορίου"
Για την κατασκευή του τοποθετούνται έτοιμοι ογκόλιθοι από σκυρόδεμα που έχουν πλάτος από δύο έως τρία μέτρα και ο καθένας ζυγίζει 7 τόνους. Οι εργασίες που έχουν αρχίσει, έχουν προγραμματισθεί για την κάλυψη των πρώτων οκτώ χιλιομέτρων σε περιοχή που είναι προσβάσιμη εκατέρωθεν.

*** ΕΚΤΑΚΤΟ! Ψήφο εμπιστοσύνης μετά τις 20 Αυγούστου θα ζητήσει η κυβέρνηση
maximou
- Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας διευκρίνισε σήμερα πως η κυβέρνηση προσανατολίζεται να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες με τους Ευρωπαίους εταίρους, δηλαδή μετά τις 20 Αυγούστου.

***  Ο ISIS χρησιμοποιεί χημικά όπλα για να εξοντώσει τους Κούρδους
xhmika
-  Οι τζιχαντιστές σύμφωνα με εμπιστευτική έκθεση του γερμανικού στρατού που επικαλείται η γερμανική εφημερίδα "Bild" είναι πολύ πιθανό να έχουν χρησιμοποιήσει βόμβες αερίου χλωρίου κατά των κουρδικών δυνάμεων.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά οι βόμβες με το χλώριο εκτοξεύτηκαν και χτύπησαν στην πόλη Μαχμούρι, στην οποία ζουν Άραβες και Κούρδοι, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν 60 Κούρδοι. Ομάδα των μυστικών υπηρεσιών της Γερμανίας, που βρίσκεται στα πεδία των μαχών της Μέσης Ανατολής, έλαβε τις πληροφορίες από επικεφαλής των εντόπιων φυλών της περιοχής.
Οι Γερμανοί πράκτορες σημειώνουν ότι και άλλα κρούσματα επίθεσης με χημικά όπλα έχουν γίνει κατά τις τελευταίες εβδομάδες και οι σχετικές πληροφορίες στάλθηκαν σε ανώτερους Γερμανούς αξιωματούχους.

***  Βροχές σε όλη τη χώρα σήμερα
kairos1
-   Βροχές και καταιγίδες είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα Παρασκευή 14/08/2015 με την θερμοκρασία να παραμένει υψηλή.
Ακολουθεί αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ:
Αττική
καιρος: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι η σποραδικές καταιγίδες.
άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 25 έως 34 βαθμούς Κελσίου, στα ανατολικά η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλονίκη
καιρός: αρχικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι η καταιγίδες.
άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
καιρός: γενικά αίθριος, τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους η καταιγίδες κυρίως στη Μακεδονία.
άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά το πρωί βορειοανατολικοί 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες αρχικά στα νοτιά, και τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα, με πρόσκαιρους όμβρους ή καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά, βελτίωση το βράδυ.
άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου, στην Ηπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Ευβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: στην ανατολική Πελοποννησίων νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και βαθμιαία καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα στα νότια κατά τόπους ισχυρές, με βαθμιαία βελτίωση από αργά το απόγευμα. στις υπόλοιπες περιοχές, λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους η καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.
άνεμοι: μεταβλητοί 3 τοπικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: τοπικές νεφώσεις με σποραδικές καταιγίδες στην Κρήτη και πιθανώς πρόσκαιρους όμβρους στις δυτικές Κυκλάδες, τα φαινόμενα τα οποία στην Κρήτη πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά, το βράδυ θα σταματήσουν.
άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, που το απόγευμα θα εξασθενίσουν και στην Κρήτη θα στραφούν σε δυτικούς.
θερμοκρασία: από 25 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: αρχικά αίθριος, μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών όμβρων στα νοτιότερα τμήματα
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

***

*** Αθλητική  ενημέρωση :

*** Με Ζαγοριανό, Γιακουμή, Αθανασόπουλο και Καμένο 5-1 τον Αίαντα η Καλαμάτα 

Με ένα γκολ στο α’ μέρος και άλλα τέσσερα στην επανάληψη η Καλαμάτα επικράτησε χθες στο Στάδιο της Παραλίας με 5-1, κόντρα στον Αίαντα, στο πρώτο φιλικό της νέας σεζόν. Ήταν ένα χρήσιμο από κάθε άποψη τεστ, με το πρόσημο να είναι (και ψυχολογικά) θετικό, έστω κι αν ο αντίπαλος ήταν ιδιαίτερα νεανικός και αγωνίζεται δύο κατηγορίες πιο χαμηλά. Η ομάδα του Κώστα Κλάδη ξεκίνησε με ένα κάθετο δοκάρι που είχε με σουτ στο 7ο λεπτό ο Ζαγοριανός, ενώ ο ίδιος παίκτης πέτυχε το παρθενικό γκολ, σε ανεπίσημο βέβαια ματς, της νέας αγωνιστικής περιόδου: στο 14’ με κοντινή κεφαλιά, εκμεταλλευόμενος την προσωρινή απόκρουση του Τσιγάρου (σε σουτ του Κερμενίδη από δεξιά). Στο 4ο λεπτό του β’ μέρους (τα ημίχρονα ήταν 40λεπτα) ο Γιακουμής εκμεταλλεύθηκε την πάσα του Αθανασόπουλου και με ψυχραιμία, λίγα μέτρα μπροστά από την αντίπαλη εστία, κοντρόλαρε και πλάσαρε εύστοχα. Στο 54’ ο Ξένιος μείωσε σε 2-1 με συρτό σουτ, ενώ στο 64’ ο Αθανασόπουλος ντρίμπλαρε τον Τσιγάρο και με διαγώνιο πλασέ πέτυχε το 3-1. Ο ίδιος παίκτης ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 70’ με πολύ ωραία κεφαλιά στο απέναντι «Γ», έπειτα από σέντρα του νεαρού Κακαλή. Το τελικό 5-1 διαμορφώθηκε στο 73’ με διαγώνιο σουτ του Καμένου, έπειτα από απόκρουση του νεαρού τερματοφύλακα του Αίαντα σε σουτ του Κακαλή. ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Γκαρμοίρης, Δούμουρας, Λέγκα, Χαλκιαδάκης, Νινιός, Κουντάνης, Γαλανόπουλος, Κωνσταντινίδης, Μιχάλοφ, Ζαγοριανός, Κερμενίδης. Στο β’ 40λεπτο αγωνίστηκαν οι Διαμαντής, Κακαλής, Πιτσιλής, Καραλής, Μπινιχάκης, Κεϊτά, Νικολόπουλος, Γιακουμής, Αθανασόπουλος, Καμένος, ενώ συνέχισε ο Δούμουρας που έδωσε τη θέση του στον Χαλκιαδάκη στο 62’. Προφυλάχθηκαν οι Λίπι, Βασιλόπουλος, Παναγιωτόπουλος, Θωμάς και Αριστομενόπουλος ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Τσιγάρος, Αλεξανδρόπουλος, Τριάντος, Καραγιάννης, Καραχάλιος, Παλιατσέας, Ξένιος, Αντεμάι, Αδαμόπουλος, Πουλουπάτης, Μπάκας (Λαγωνικάκος, Μάραντος, Ζαγαρέλος, Στραβάκος, Σακελλαρόπουλος, Μπεσσής, Μπούτσης, Παπαθεοδωρίδης, Ριζάς. -Χρέη διαιτητή έκανε ο γυμναστής της Καλαμάτας, Ευτύχης Τασιόπουλος. -Περίπου 100 φίλαθλοι παρακολούθησαν τη χθεσινή συνάντηση στο Στάδιο, γεγονός ενθαρρυντικό, έστω κι αν δεν προέρχονταν όλοι από το μελανόλευκο στρατόπεδο. -Με διπλή προπόνηση θα συνεχίσει σήμερα την προετοιμασία της η Καλαμάτα, λογικά χωρίς τον Λέγκα, ο οποίος δέχθηκε ένα χτύπημα στην ποδοκνημική. -Επόμενα φιλικό για τη Μαύρη Θύελλα την προσεχή Τετάρτη με τον Μεσσηνιακό και 21 ή 22 του μήνα με Παναιτωλικό. Διπλή ικανοποίηση Κλάδη « Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τα θετικά στοιχεία που δείξαμε σήμερα (σ.σ. χθες) μέσα στο γήπεδο. Ωστόσο δεν επαναπαυόμαστε καθώς η νέα αυτή ομάδα χρειάζεται ακόμα αρκετή δουλεία και υπομονή», τόνισε ο τεχνικός της Καλαμάτας Κώστας Κλάδης και συμπλήρωσε: «Ιδιαίτερα μας χαροποίησε το γεγονός ότι φίλαθλοι της Καλαμάτα παραβρέθηκαν στον αγώνα για να υποστηρίξουν την ομάδα» της Χριστίνας Ελευθεράκη - 

***  Έγιναν χθες οι κληρώσεις των τοπικών πρωταθλημάτων της Μεσσηνίας (αναλυτικά οι αγώνες)          
      
Παρουσία του Βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρου Κωνσταντινέα, σύσσωμου του ΔΣ της ΕΠΣΜ, με επικεφαλής το νέο πρόεδρο Λεωνίδα Οικονομίδη, του προέδρου του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας, Νίκου Κοσάρη και Προπονητών Άγγελου Σκαφιδά, παραγόντων, προπονητών τοπικών ομάδων, διαιτητών και παρατηρητών, πραγματοποιήθηκαν χθες βράδυ, στην αίθουσα Αλέξανδρος Κουμουνδούρος του Διοικητηρίου, οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων Α, Α1, Β’ και Γ’ Τοπικής κατηγορίας.
Αναλυτικά Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
1η αγωνιστική
Σπερχογεία – Πάμισος Μ.
Μεσσηνιακός – Δώριο
Μιλτιάδης – Πύλος
Εθνικός Μ. – Απόλλων Κ.
Ολυμπιακός Κ. – Αρφαρά
Θουρία – Τ. Άγρας
Διαβολίτσι – Κυπαρισσία
Ανδρούσα – ΑΟ Φαραί
 2η αγωνιστική
Μεσσηνιακός – Σπερχογεία
Πάμισος Μ. – Μιλτιάδης
Δώριο – Εθνικός Μ.
Πύλος – Ολυμπιακός Κ.
Απόλλων Κ. – Θουρία
Αρφαρά – Διαβολίτσι
Τ. Άγρας – ΑΟ Φαραί
Κυπαρισσία – Ανδρούσα
 3η αγωνιστική
Σπερχογεία – Μιλτιάδης
Εθνικός Μ. – Μεσσηνιακός
Ολυμπιακός Κ. – Πάμισος Μ.
Θουρία – Δώριο
Διαβολίτσι – Πύλος
ΑΟ Φαραί – Απόλλων Κ.
Ανδρούσα – Αρφαρά
Τ. Άγρας – Κυπαρισσία
 4η αγωνιστική
Εθνικός Μ. – Σπερχογεία
Μιλτιάδης – Ολυμπιακός Κ.
Μεσσηνιακός – Θουρία
Πάμισος Μ. – Διαβολίτσι
Δώριο – ΑΟ Φαραί
Πύλος – Ανδρούσα
Απόλλων Κ. – Κυπαρισσία
Αρφαρά – Τ. Άγρας
 5η αγωνιστική
Σπερχογεία – Ολυμπιακός Κ.
Θουρία – Εθνικός Μ.
Διαβολίτσι – Μιλτιάδης
ΑΟ Φαραί – Μεσσηνιακός
Ανδρούσα – Πάμισος Μ.
Κυπαρισσία – Δώριο
Τ. Άγρας – Πύλος
Απόλλων Κ. – Αρφαρά
 6η αγωνιστική
Θουρία – Σπερχογεία
Ολυμπιακός Κ. – Διαβολίτσι
Εθνικός Μ. – ΑΟ Φαραί
Μιλτιάδης – Ανδρούσα
Μεσσηνιακός – Κυπαρισσία
Πάμισος Μ. – Τ. Άγρας
Δώριο – Αρφαρά
Πύλος – Απόλλων Κ.
  7η αγωνιστική
Σπερχογεία – Διαβολίτσι
ΑΟ Φαραί – Θουρία
Ανδρούσα – Ολυμπιακός Κ.
Κυπαρισσία – Εθνικός Μ.
Τ. Άγρας – Μιλτιάδης
Αρφαρά – Μεσσηνιακός
Απόλλων Κ. – Πάμισος Μ.
Δώριο – Πύλος
 8η αγωνιστική
ΑΟ Φαραί – Σπερχογεία
Διαβολίτσι – Ανδρούσα
Θουρία – Κυπαρισσία
Ολυμπιακός Κ. – Τ. Άγρας
Εθνικός Μ. – Αρφαρά
Μιλτιάδης – Απόλλων Κ.
Μεσσηνιακός – Πύλος
Πάμισος Μ. – Δώριο
 9η αγωνιστική
Σπερχογεία – Ανδρούσα
Κυπαρισσία – ΑΟ Φαραί
Τ. Άγρας – Διαβολίτσι
Αρφαρά – Θουρία
Απόλλων Κ. – Ολυμπιακός Κ.
Πύλος – Εθνικός Μ.
Δώριο – Μιλτιάδης
Πάμισος Μ. – Μεσσηνιακός
 10η αγωνιστική
Κυπαρισσία – Σπερχογεία
Ανδρούσα – Τ. Άγρας
ΑΟ Φαραί – Αρφαρά
Διαβολίτσι – Απόλλων Κ.
Θουρία – Πύλος
Ολυμπιακός Κ. – Δώριο
Εθνικός Μ. – Πάμισος Μ.
Μιλτιάδης – Μεσσηνιακός
 11η αγωνιστική
Σπερχογεία – Τ. Άγρας
Αρφαρά – Κυπαρισσία
Απόλλων Κ. – Ανδρούσα
Πύλος – ΑΟ Φαραί
Δώριο – Διαβολίτσι
Πάμισος Μ. – Θουρία
Μεσσηνιακός – Ολυμπιακός Κ.
Μιλτιάδης – Εθνικός Μ.
  12η αγωνιστική
Αρφαρά – Σπερχογεία
Τ. Άγρας – Απόλλων Κ.
Κυπαρισσία – Πύλος
Ανδρούσα – Δώριο
ΑΟ Φαραί – Πάμισος Μ.
Διαβολίτσι – Μεσσηνιακός
Θουρία – Μιλτιάδης
Ολυμπιακός Κ. – Εθνικός Μ.
  13η αγωνιστική
Σπερχογεία – Απόλλων Κ.
Πύλος – Αρφαρά
Δώριο – Τ. Άγρας
Πάμισος Μ. – Κυπαρισσία
Μεσσηνιακός – Ανδρούσα
Μιλτιάδης – ΑΟ Φαραί
Εθνικός Μ. – Διαβολίτσι
Ολυμπιακός Κ. – Θουρία
 14η αγωνιστική
Πύλος – Σπερχογεία
Απόλλων Κ. – Δώριο
Αρφαρά – Πάμισος Μ.
Τ. Άγρας – Μεσσηνιακός
Κυπαρισσία – Μιλτιάδης
Ανδρούσα – Εθνικός Μ.
ΑΟ Φαραί – Ολυμπιακός Κ.
Διαβολίτσι – Θουρία
 15η αγωνιστική
Σπερχογεία – Δώριο
Πάμισος Μ. – Πύλος
Μεσσηνιακός – Απόλλων Κ.
Μιλτιάδης – Αρφαρά
Εθνικός Μ. – Τ. Άγρας
Ολυμπιακός Κ. – Κυπαρισσία
Θουρία – Ανδρούσα
Διαβολίτσι – ΑΟ Φαραί

*** Α1΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
1η αγωνιστική
Χώρα – Ομόνοια
Ασπρόχωμα – Κεραυνός Κ.
Ηρακλής Κ. – Εράνη Φ.
Κορώνη – Αναγέννηση Π.
ΑΕ Αβίας – Μεθώνη
Χανδριναϊκός – Αίαντας Κ.
Νέος Άρις – Πεταλίδι
 2η αγωνιστική
Ασπρόχωμα – Χώρα
Ομόνοια – Ηρακλής Κ.
Κεραυνός Κ. – Κορώνη
Εράνη Φ. – ΑΕ Αβίας
Αναγέννηση Π. – Χανδριναϊκός
Μεθώνη – Νέος Άρις
Αίαντας Κ. – Πεταλίδι
 3η αγωνιστική
Χώρα – Ηρακλής Κ.
Κορώνη – Ασπρόχωμα
ΑΕ Αβίας – Ομόνοια
Χανδριναϊκός – Κεραυνός Κ.
Νέος Άρις – Εράνη Φ.
Πεταλίδι – Αναγέννηση Π.
Αίαντας Κ. – Μεθώνη
 4η αγωνιστική
Κορώνη – Χώρα
Ηρακλής Κ. – ΑΕ Αβίας
Ασπρόχωμα – Χανδριναϊκός
Ομόνοια – Νέος Άρις
Κεραυνός Κ. – Πεταλίδι
Εράνη Φ. – Αίαντας Κ.
Αναγέννηση Π. – Μεθώνη
 5η αγωνιστική
Χώρα – ΑΕ Αβίας
Χανδριναϊκός – Κορώνη
Νέος Άρις – Ηρακλής Κ.
Πεταλίδι – Ασπρόχωμα
Αίαντας Κ. – Ομόνοια
Μεθώνη – Κεραυνός Κ.
Αναγέννηση Π. – Εράνη Φ.
  6η αγωνιστική
Χανδριναϊκός – Χώρα
ΑΕ Αβίας – Νέος Άρις
Κορώνη – Πεταλίδι
Ηρακλής Κ. – Αίαντας Κ.
Ασπρόχωμα – Μεθώνη
Ομόνοια – Αναγέννηση Π.
Κεραυνός Κ. -Εράνη Φ.
  7η αγωνιστική
Χώρα – Νέος Άρις
Πεταλίδι – Χανδριναϊκός
Αίαντας Κ. – ΑΕ Αβίας
Μεθώνη – Κορώνη
Αναγέννηση Π. – Ηρακλής Κ.
Εράνη Φ. – Ασπρόχωμα
Κεραυνός Κ. – Ομόνοια
 8η αγωνιστική
Πεταλίδι – Χώρα
Νέος Άρις – Αίαντας Κ.
Χανδριναϊκός – Μεθώνη
ΑΕ Αβίας – Αναγέννηση Π.
Κορώνη – Εράνη Φ.
Ηρακλής Κ. – Κεραυνός Κ.
Ασπρόχωμα – Ομόνοια
 9η αγωνιστική
Χώρα – Αίαντας Κ.
Μεθώνη – Πεταλίδι
Αναγέννηση Π. – Νέος Άρις
Εράνη Φ. – Χανδριναϊκός
Κεραυνός Κ. – ΑΕ Αβίας
Ομόνοια – Κορώνη
Ηρακλής Κ. – Ασπρόχωμα
 10η αγωνιστική
Μεθώνη – Χώρα
Αίαντας Κ. – Αναγέννηση Π.
Πεταλίδι – Εράνη Φ.
Νέος Άρις – Κεραυνός Κ.
Χανδριναϊκός – Ομόνοια
ΑΕ Αβίας – Ασπρόχωμα
Κορώνη – Ηρακλής Κ.
  11η αγωνιστική
Χώρα – Αναγέννηση Π.
Εράνη Φ. – Μεθώνη
Κεραυνός Κ. – Αίαντας Κ.
Ομόνοια – Πεταλίδι
Ασπρόχωμα – Νέος Άρις
Ηρακλής Κ. – Χανδριναϊκός
ΑΕ Αβίας – Κορώνη
12η αγωνιστική
Εράνη Φ. – Χώρα
Αναγέννηση Π. – Κεραυνός Κ.
Μεθώνη – Ομόνοια
Αίαντας Κ. – Ασπρόχωμα
Πεταλίδι – Ηρακλής Κ.
Νέος Άρις – Κορώνη
Χανδριναϊκός – ΑΕ Αβίας
 13η αγωνιστική
Χώρα – Κεραυνός Κ.
Ομόνοια – Εράνη Φ.
Ασπρόχωμα – Αναγέννηση Π.
Ηρακλής Κ. – Μεθώνη
Κορώνη – Αίαντας Κ.
ΑΕ Αβίας – Πεταλίδι
Νέος Άρις – Χανδριναϊκός

*** Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
1η αγωνιστική
Πλατύ – ΑΕ Γαργαλιάνων
Ηρακλής Κυπ. – Άμφεια
Θύελλα Μερ. – ΑΕ Αιθαίας
ΑΟ Πατίστα – Αστέρας Μ.
ΑΟ Φυτειάς – Καλό Νερό
Κοπανάκι – Πανιώνιος
 2η αγωνιστική
Ηρακλής Κυπ. – Πλατύ
ΑΕ Γαργαλιάνων – Θύελλα Μερ.
Άμφεια – ΑΟ Πατίστα
ΑΕ Αιθαίας – ΑΟ Φυτειάς
Αστέρας Μ. – Κοπανάκι
Πανιώνιος – Καλό Νερό
 3η αγωνιστική
Πλατύ – Θύελλα Μερ.
ΑΟ Πατίστα – Ηρακλής Κυπ.
ΑΟ Φυτειάς – ΑΕ Γαργαλιάνων
Κοπανάκι – Άμφεια
Πανιώνιος – ΑΕ Αιθαίας
Καλό Νερό – Αστέρας Μ.
  4η αγωνιστική
ΑΟ Πατίστα – Πλατύ
Θύελλα Μερ. – ΑΟ Φυτειάς
Ηρακλής Κυπ. – Κοπανάκι
ΑΕ Γαργαλιάνων – Πανιώνιος
Άμφεια – Καλό Νερό
Αστέρας Μ. – ΑΕ Αιθαίας
 5η αγωνιστική
Πλατύ – ΑΟ Φυτειάς
Κοπανάκι – ΑΟ Πατίστα
Πανιώνιος – Θύελλα Μερ.
Καλό Νερό – Ηρακλής Κυπ.
Αστέρας Μ. – ΑΕ Γαργαλιάνων
ΑΕ Αιθαίας – Άμφεια
 6η αγωνιστική
Κοπανάκι – Πλατύ
ΑΟ Φυτειάς – Πανιώνιος
ΑΟ Πατίστα – Καλό Νερό
Θύελλα Μερ. – Αστέρας Μ.
Ηρακλής Κυπ. – ΑΕ Αιθαίας
ΑΕ Γαργαλιάνων – Άμφεια
 7η αγωνιστική
Πλατύ – Πανιώνιος
Καλό Νερό – Κοπανάκι
Αστέρας Μ. – ΑΟ Φυτειάς
ΑΕ Αιθαίας – ΑΟ Πατίστα
Άμφεια – Θύελλα Μερ.
ΑΕ Γαργαλιάνων – Ηρακλής Κυπ.
  8η αγωνιστική
Καλό Νερό – Πλατύ
Πανιώνιος – Αστέρας Μ.
Κοπανάκι – ΑΕ Αιθαίας
ΑΟ Φυτειάς – Άμφεια
ΑΟ Πατίστα – ΑΕ Γαργαλιάνων
Θύελλα Μερ. – Ηρακλής Κυπ.
  9η αγωνιστική
Πλατύ – Αστέρας Μ.
ΑΕ Αιθαίας – Καλό Νερό
Άμφεια – Πανιώνιος
ΑΕ Γαργαλιάνων – Κοπανάκι
Ηρακλής Κυπ. – ΑΟ Φυτειάς
Θύελλα Μερ. – ΑΟ Πατίστα
 10η αγωνιστική
ΑΕ Αιθαίας – Πλατύ
Αστέρας Μ. – Άμφεια
Καλό Νερό – ΑΕ Γαργαλιάνων
Πανιώνιος – Ηρακλής Κυπ.
Κοπανάκι – Θύελλα Μερ.
ΑΟ Φυτειάς – ΑΟ Πατίστα
 11η αγωνιστική
Άμφεια – Πλατύ
ΑΕ Γαργαλιάνων – ΑΕ Αιθαίας
Ηρακλής Κυπ. – Αστέρας Μ.
Θύελλα Μερ. – Καλό Νερό
ΑΟ Πατίστα – Πανιώνιος
ΑΟ Φυτειάς – Κοπανάκι

***  Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
1η αγωνιστική
Βλαχόπουλο – ΑΟ Στενωσιάς
Ακαδ. Παμίσου – Δόξα Κ.
Ατρόμητος Κ. – Παναθηναϊκός Κ.
ΑΕΚ Κ. – Θύελλα Χαρ.
ΑΕ Μάνης – Ανάληψη
Πράσινα Π. – Καλλιθέα
 2η αγωνιστική
Ακαδ. Παμίσου – Βλαχόπουλο
ΑΟ Στενωσιάς – Ατρόμητος Κ.
Δόξα Κ. – ΑΕΚ Κ.
Παναθηναϊκός Κ. – ΑΕ Μάνης
Θύελλα Χαρ. – Πράσινα Π.
Καλλιθέα – Ανάληψη
 3η αγωνιστική
Βλαχόπουλο – Ατρόμητος Κ.
ΑΕΚ Κ. – Ακαδ. Παμίσου
ΑΕ Μάνης – ΑΟ Στενωσιάς
Πράσινα Π. – Δόξα Κ.
Καλλιθέα – Παναθηναϊκός Κ.
Ανάληψη – Θύελλα Χαρ.
  4η αγωνιστική
ΑΕΚ Κ. – Βλαχόπουλο
Ατρόμητος Κ. – ΑΕ Μάνης
Ακαδ. Παμίσου – Πράσινα Π.
ΑΟ Στενωσιάς – Καλλιθέα
Δόξα Κ. – Ανάληψη
Θύελλα Χαρ. – Παναθηναϊκός Κ.
  5η αγωνιστική
Βλαχόπουλο – ΑΕ Μάνης
Πράσινα Π. – ΑΕΚ Κ.
Καλλιθέα – Ατρόμητος Κ.
Ανάληψη – Ακαδ. Παμίσου
Θύελλα Χαρ. – ΑΟ Στενωσιάς
Παναθηναϊκός Κ. – Δόξα Κ.
  6η αγωνιστική
Πράσινα Π. – Βλαχόπουλο
ΑΕ Μάνης – Καλλιθέα
ΑΕΚ Κ. – Ανάληψη
Ατρόμητος Κ. – Θύελλα Χαρ.
Ακαδ. Παμίσου – Παναθηναϊκός Κ.
ΑΟ Στενωσιάς – Δόξα Κ.
  7η αγωνιστική
Βλαχόπουλο – Καλλιθέα
Ανάληψη – Πράσινα Π.
Θύελλα Χαρ. – ΑΕ Μάνης
Παναθηναϊκός Κ. – ΑΕΚ Κ.
Δόξα Κ. – Ατρόμητος Κ.
ΑΟ Στενωσιάς – Ακαδ. Παμίσου
 8η αγωνιστική
Ανάληψη – Βλαχόπουλο
Καλλιθέα – Θύελλα Χαρ.
Πράσινα Π. – Παναθηναϊκός Κ.
ΑΕ Μάνης – Δόξα Κ.
ΑΕΚ Κ. – ΑΟ Στενωσιάς
Ατρόμητος Κ. – Ακαδ. Παμίσου
 9η αγωνιστική
Βλαχόπουλο – Θύελλα Χαρ.
Παναθηναϊκός Κ. – Ανάληψη
Δόξα Κ. – Καλλιθέα
ΑΟ Στενωσιάς – Πράσινα Π.
Ακαδ. Παμίσου – ΑΕ Μάνης
Ατρόμητος Κ. – ΑΕΚ Κ.
  10η αγωνιστική
Παναθηναϊκός Κ. – Βλαχόπουλο
Θύελλα Χαρ. – Δόξα Κ.
Ανάληψη – ΑΟ Στενωσιάς
Καλλιθέα – Ακαδ. Παμίσου
Πράσινα Π. – Ατρόμητος Κ.
ΑΕ Μάνης – ΑΕΚ Κ.
  11η αγωνιστική
Δόξα Κ. – Βλαχόπουλο
ΑΟ Στενωσιάς – Παναθηναϊκός Κ.
Ακαδ. Παμίσου – Θύελλα Χαρ.
Ατρόμητος Κ. – Ανάληψη
ΑΕΚ Κ. – Καλλιθέα
ΑΕ Μάνης – Πράσινα Π.

*** Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
1η αγωνιστική
ΑΟ Λεΐκων – Ίκαρος Κ.
ΑΟ Βέργας – Θύελλα Π.
Αστ. Βαλύρας – Ερμής Κ.
ΠΑΟΚ – Πανευαϊκός
 2η αγωνιστική
ΑΟ Βέργας – ΑΟ Λεΐκων
Ίκαρος Κ. – Αστ. Βαλύρας
Θύελλα Π. – ΠΑΟΚ
Πανευαϊκός – Ερμής Κ.
  3η αγωνιστική
ΑΟ Λεΐκων – Αστ. Βαλύρας
ΠΑΟΚ – ΑΟ Βέργας
Πανευαϊκός – Ίκαρος Κ.
Ερμής Κ. – Θύελλα Π.
  4η αγωνιστική
ΠΑΟΚ – ΑΟ Λεΐκων
Αστ. Βαλύρας – Πανευαϊκός
ΑΟ Βέργας – Ερμής Κ.
Ίκαρος Κ. – Θύελλα Π.
  5η αγωνιστική
ΑΟ Λεΐκων – Πανευαϊκός
Ερμής Κ. – ΠΑΟΚ
Θύελλα Π. – Αστ. Βαλύρας
Ίκαρος Κ. – ΑΟ Βέργας
 6η αγωνιστική
Ερμής Κ. – ΑΟ Λεΐκων
Πανευαϊκός – Θύελλα Π.
ΠΑΟΚ – Ίκαρος Κ.
Αστ. Βαλύρας – ΑΟ Βέργας
 7η αγωνιστική
Θύελλα Π. – ΑΟ Λεΐκων
Ίκαρος Κ. – Ερμής Κ.
ΑΟ Βέργας – Πανευαϊκός
Αστ. Βαλύρας – ΠΑΟΚ

*** Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
1η αγωνιστική
ΑΕ Λογγάς – Νέστωρ Πύλου
ΑΣ Φυτειάς – Άρις Κ.
ΑΟ Χατζή – ΑΟ Νέδουσα
Θησέας Κ. – Δαναός
 2η αγωνιστική
ΑΣ Φυτειάς – ΑΕ Λογγάς
Νέστωρ Πύλου – ΑΟ Χατζή
Άρις Κ. – Θησέας Κ.
Δαναός – ΑΟ Νέδουσα
 3η αγωνιστική
ΑΕ Λογγάς – ΑΟ Χατζή
Θησέας Κ. – ΑΣ Φυτειάς
Δαναός – Νέστωρ Πύλου
ΑΟ Νέδουσα – Άρις Κ.
  4η αγωνιστική
Θησέας Κ. – ΑΕ Λογγάς
ΑΟ Χατζή – Δαναός
ΑΣ Φυτειάς – ΑΟ Νέδουσα
Νέστωρ Πύλου – Άρις Κ.
  5η αγωνιστική
ΑΕ Λογγάς – Δαναός
ΑΟ Νέδουσα – Θησέας Κ.
Άρις Κ. – ΑΟ Χατζή
Νέστωρ Πύλου – ΑΣ Φυτειάς
 6η αγωνιστική
ΑΟ Νέδουσα – ΑΕ Λογγάς
Δαναός – Άρις Κ.
Θησέας Κ. – Νέστωρ Πύλου
ΑΟ Χατζή – ΑΣ Φυτειάς
 7η αγωνιστική
Άρις Κ. – ΑΕ Λογγάς
Νέστωρ Πύλου – ΑΟ Νέδουσα
ΑΣ Φυτειάς – Δαναός
ΑΟ Χατζή – Θησέας Κ.

***

***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4311 video.  -    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2531 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2530   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9372   βίντεο   .-

 ***   http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4492 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 486 / -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.248  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                         
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   499 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937 
  ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  453. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 116 /140 .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-                                           
 STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   ,               ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12/17. -   

***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2015  :
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  01  Αυγούστου 2015  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-01-2015.html .-
~  AGIO  OROS Φωτοπαρουσιάσεις 2015  από επίσκεψη -προσκύνημα 24-29  Ιουλίου 2015 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/08/agio-oros-2015-24-29-2015.html .-  
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  02  Αυγούστου  2015  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-02-2015.html .-
~ARFARA   NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα  03  Αυγούστου  2015   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-03-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Αυγούστου   2015   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-04-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Αυγούστου  2015   :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/08/04-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS    Το  αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  05  Αυγούστου  2015  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-05-2015.html .-
~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας   Τετάρτη  05  Αυγούστου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/08/05.html .-
~ ARFARA  NEWS  Πέμπτη  06  Αυγούστου  2015  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-06-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  07  Αυγούστου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-07-2015.html .-  
~ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  08  Αυγούστου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-08-2015.html .-
~ARFARA   NEWS  Τρίτη 11  Αυγούστου  2015  Το  αγιάζι της ενημέρωσης  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-11-2015.html .-
ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  12  Αυγούστου  2015 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-12-2015.html
.-
~ ARFARA  NEWS   Πέμπτη  13  Αυγούστου  2015  :
Το  Αγιάζι στην Ενημέρωση από το Αρφαρά Ν. Μεσσηνίας  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-13-2015.html .-

 

 

 

 


~   Για να πετύχει κανείς στη ζωή πρέπει να διαθέτει....μια πρέζα τρέλας, μια χούφτα κοινής λογικής, δυο χούφτες τύχης, πολλές χούφτες ταλέντο και αμέτρητες χούφτες πίστης ότι θα καταφέρει να ταξιδέψει μαζί με τα όνειρά του.....
~ Τελικά τι είναι η ζωή; Η ζωή είναι μια λέξη με τρία γράμματα, που ο καθένας τη γράφει όπως θέλει και με το δικό του γραφικό χαρακτήρα. Άλλος της δίνει αξία , τη γράφει με κεφαλαία, άλλος με μικρά, άλλος σταθερά και ευανάγνωστα, άλλος τρεμάμενα, φοβισμένα.
Εσύ αποφασίζεις πως θα γράψεις τη ζωή σου και αν δεν μπορείς να τη γράψεις ζωγράφισε την, δώσε της χρώμα και βάλε την ξεχωριστή πινελιά....

~

Δεν υπάρχουν σχόλια: