ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι στην ενημέρωση Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  στην ενημέρωση  Παρασκευή  21  Αυγούστου  2015 :
~




*** Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !
~

 

*** Πόλεμος ΚΙΝΑΣ - ΗΠΑ: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου!
σεαλσ

Η Αμερική χάνει την βάση της στο Τζιμπουτί, όπου σταθμεύουν πάνω από 4.000 στρατιώτες μετά από πακτωλό χρημάτων που προσφέρει η Κίνα. Το Τζιμπουτί είναι ένα μικρό αφρικανικό κράτους όμως αποτελεί σημείο ελέγχου της Ερυθράς θάλασσας.
Η Κίνα όμως από την πλευρά της, προσφέρει στο μικρό αυτό κράτος ένα τεράστιο, για τα δεδομένα αυτής της χώρας, πακέτο επενδύσεων. Το αποτέλεσμα είναι να θέλει το Τζιμπουτί να εκδιώξει τους Αμερικανούς, και στην θέση τους να εγκατασταθούν 10.000 κινέζοι στρατιώτες.
Το Τζιμπουτί βρίσκεται στην έξοδο της Ερυθράς Θάλασσας, και αποτελεί στην ουσία σημείο το οποίο ελέγχει την έξοδο της ναυσιπλοΐας από την διώρυγα του Σουέζ. Η Αμερική πληρώνει 63 εκτ. δολάρια τον χρόνο, για την χρήση της βάσης Λεμονιέ.
Από την πλευρά του το Πεκίνο κατασκευάζει σιδηροδρομική γραμμή αξίας 3 δις δολαρίων η οποία θα συνδέσει το Τζιμπουτί με την κεντρική Αφρική.
Επίσης επενδύουν 400 εκτ. δολάρια σε έργα στα λιμάνια της χώρας.
Το αντάλλαγμα είναι η εγκατάσταση 10.000 κινέζων στρατιωτών στην χώρα.
Γεγονός το οποίο δεν είναι καθόλου αρεστό στις Η.Π.Α., και ήδη υπάρχουν δημοσιεύματα πως στην χώρα γίνονται παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων... Ίσως να μην είναι μακριά μια εισβολή στην χώρα για να "προστατευθούν" τα ανθρώπινα δικαιώματα αναφέρει Αμερικανός αναλυτής!

***  ΣΟΚ...Οδηγούμαστε σε εκτροπή!
sygrou
-   «Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες -και ενώ ο κ. Τσίπρας είχε ήδη υποβάλει την παραίτησή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας-, η απάντηση στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκδόθηκε μέσω της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, και μάλιστα υπό τον υποτιμητικό τίτλο “Σημείωμα για Μεϊμαράκη”.
Επίσης χθες, με τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου, πληροφορηθήκαμε ότι το ΤΑΙΠΕΔ σκοπεύει να προχωρήσει σε “καθολική αλλαγή των διοικήσεων των δέκα περιφερειακών λιμανιών”, εντός του προσεχούς δεκαημέρου.
Προειδοποιούμε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα ανεχθεί οποιαδήποτε κίνηση ή πρωτοβουλία που δεν εντάσσεται στη διαδικασία των διερευνητικών εντολών και καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους να απέχουν από ενέργειες και συμπεριφορές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Επιπλέον, το Εθνικό Τυπογραφείο οφείλει να λειτουργεί μόνο στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας και να αναστείλει την έκδοση οιωνδήποτε άσχετων με τη συγκεκριμένη διαδικασία ΦΕΚ. Ειδικά ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας οφείλει είτε να συμμορφωθεί, είτε να παραιτηθεί».

***  Δημοσκόπηση κόλαση….
dhmoskopish
-  Σύμφωνα με τις πρώτες τηλεφωνικές έρευνες που έχουν στην κατοχή τους τόσο τα ελληνικά όσο και τα διεθνή μέσα, το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη "Λαϊκή Ενότητα" "καπλάζει"…
Πιο συγκεκριμένα, η "Λαϊκή Ενότητα" βρίσκεται στο 20-22%!
Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 24-26%, ενώ η ΝΔ με τον Βαγγέλη Μειμαράκη που βρίσκεται στο 13-15%.

***  EKTAKTO! Βρέθηκε ο χρυσός του Χίτλερ...Βαγόνια γεμάτα θησαυρούς!
nazitrain
-   Δύο άντρες, ένας Πολωνός και ένας Γερμανός, ενημέρωσαν τις Πολωνικές αρχές πως ανακάλυψαν γερμανικό τρένο από την εποχή του 2ου Παγκοσμίου το οποίο μετέφερε πάνω από 30 τόνους σε χρυσό, διαμάντια, και βιομηχανικό εξοπλισμό. Μαζί με τον δικηγόρο τους επισκέφτηκαν τις Πολωνικές αρχές προκειμένου να εξασφαλίσουν γραπτώς την απόδοση σε αυτούς από το κράτος το 10% σαν εύρετρα. Σε περίπτωση που δεν λάβουν την αμοιβή για τα εύρετρα δεν θα αποκαλύψουν το σημείο, δήλωσε ο δικηγόρος τους.
Το τρένο είχε ξεκινήσει από την Γερμανική πόλη Breslau και οδηγήθηκε μέσω τούνελ σε μια πλαγιά, κοντά σε μεσαιωνικό κάστρο της περιοχής, οπού και έκρυψαν τον θησαυρό.
Λόγω του ότι στη περιοχή πλησίαζε ο Ρώσικος Στρατός και υπήρχαν και έντονοι βομβαρδισμοί, έθαψαν τον θησαυρό μιας και δεν μπορούσαν να τον μεταφέρουν προς την Γερμανία. Στην περιοχή έχουν φτάσει κυνηγοί θησαυρών από όλη την Ευρώπη, ευελπιστώντας πως θα ανακαλύψουν αυτοί το σημείο που είναι ο θησαυρός. Την υπόθεση ερευνούν οι Πολωνικές αρχές.

***  ΕΚΤΑΚΤΟ! Δήλωση- σοκ Σόιμπλε…
soible
- Παρότι η Γερμανίδα Καγκελάριος δήλωσε σύμφωνα με τη βρετανική Telegraph πως «η παραίτηση του Τσίπρα είναι μέρος της λύσης και όχι μέρος της κρίσης», το Βερολίνο φρόντισε την επόμενη ήμερα να κάνει απολύτως σαφή την προειδοποίηση του μετά την παραίτηση του Έλληνα πρωθυπουργού.
Ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργού οικονομικών της Γερμανίας τόνισε: «Καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων θα σημάνει και καθυστέρηση στην επόμενη εκταμίευσης της δόσης».

*** Σκουρλέτης: «Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για μετεκλογικές συνεργασίες με ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ»
skourleths1
«Οι συνεργασίες πρέπει να βασίζονται σε στέρεες προγραμματικές βάσεις, αλλά και στη φερεγγυότητα των πολιτικών πια προσώπων» τονίζει ο απερχόμενος υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Ο κ. Σκουρλέτης καθιστά σαφές ότι «δεν βλέπει να υπάρχουν τέτοιου είδους προϋποθέσεις για μετεκλογικές συνεργασίες με ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ» και εκτιμά ότι «η αυτοδυναμία είναι απολύτως εφικτή».
Ερωτηθείς για το νέο κόμμα του Παν. Λαφαζάνη, ο κ. Σκουρλέτης επισημαίνει: «Είμαστε όλοι οπαδοί εκείνης της Αριστεράς που πιστεύει στον διάλογο. Στον διάλογο, στις αντιπαραθέσεις μέσα σε δημοκρατικά, βέβαια, πάντοτε πλαίσια. Νομίζω ότι δεν μας χωρίζει, τουλάχιστον με ένα πολύ μεγάλο μέρος των συντρόφων που σκέφτονται να ακολουθήσουν αυτό το νέο πολιτικό μόρφωμα που θα προκύψει. Από τους συντρόφους της Αριστερής Πλατφόρμας δεν μας χωρίζουν πολλά πράγματα. Εκείνο, λοιπόν, που θα προσπαθήσουμε να πούμε είναι, με πολύ σαφήνεια, το εξής: Μπροστά στις επιλογές που είχαμε πριν υπογράψουμε τη συμφωνία, διαλέξαμε τη λιγότερο επώδυνη και καταστροφική για τα λαϊκά στρώματα, για Την μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας. Μπροστά μας είχαμε, λοιπόν, ή τη συγκριμένη συμφωνία ή την αναδίπλωση και την έξοδο σε ένα εθνικό νόμισμα, το οποίο, όμως, θα συνοδευόταν με ένα σκληρότατο μνημόνιο. Η τρίτη λύση ήταν το χάος. Ήταν η διόγκωση της ανθρωπιστικής κρίσης και απρόβλεπτες πια καταστάσεις για τη χώρα και τον λαό μας. Επιλέξαμε, λοιπόν, το λιγότερο επώδυνο».
Ο κ. Σκουρλέτης υπογραμμίζει ότι «η χθεσινή πράξη του πρωθυπουργού για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών, βρίσκεται σε πλήρη αντιστοίχιση με μία βαθειά δημοκρατική αντίληψη για τα πράγματα, για την κοινωνία και τη λειτουργία της. Αναγκαστήκαμε να υπογράψουμε μία συμφωνία που δεν είναι το πρόγραμμά μας, που δεν εμπεριέχει τα πιστεύω μας και τις απόψεις μας σε σχέση με το παρόν και το μέλλον της χώρας. Κάτι τέτοιο, εκ των πραγμάτων, λοιπόν, θέτει το θέμα της δημοκρατικής νομιμοποίησης για την από δω και πέρα πορεία».
Τέλος, ο κ. Σκουρλέτης σημειώνει ότι το νέο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν αρχίζει, ούτε τελειώνει στην εφαρμογή της τελευταίας συμφωνίας. «Εμείς πρέπει πλάι σε αυτή την, από τα πράγματα, επιβεβλημένη πολιτική να προσθέσουμε ένα νέο πρόγραμμα για τη χώρα, ανασυγκρότησής της, να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να εφαρμοστεί με τον λιγότερο κοινωνικά επώδυνο τρόπο αυτή η συμφωνία και να ανοίξουμε άλλους δρόμους υπέρβασής της, διαμορφώνοντας, ταυτόχρονα, τους όρους μίας σταδιακής απεμπλοκής από τις ακραίες πολιτικές λιτότητας… Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ένα κόμμα που υπερασπίζεται κατά προτεραιότητα τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας. Θα επιχειρήσει, λοιπόν, στις δεδομένες συνθήκες, να προσπεράσει τα στενά όρια της συμφωνίας που αναγκάστηκε να υπογράψει η χώρα. Εχουμε συγκεκριμένες προτάσεις και για τον αγροτικό κόσμο, οι οποίες να αντισταθμίζουνε αυτά τα δύσκολα μέτρα που είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε το επόμενο δίμηνο. Θα επιχειρήσουμε να διαμορφώσουμε έναν οδικό χάρτη, αναπτυξιακό, που θα στηρίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που θα προσπαθεί να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας. Για να μπορέσουμε να σταθούμε στα πόδια μας και να ανακτήσουμε ένα κομμάτι της εθνικής μας κυριαρχίας, το οποίο, εκ των πραγμάτων, το έχουμε απωλέσει με βάση τα όσα ζει η χώρα, όχι μόνο τους τελευταίους μήνες, αλλά και όλα τα προηγούμενα χρόνια».

***  Σφοδρή επίθεση Κωνσταντοπούλου κατά Τσίπρα-Προεδρίας
kwn meimarakis
-   Η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση τόσο στον πρωθυπουργό όσο και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κάνοντας λόγο για θεσμικό ατόπημα όσον αφορά τους χειρισμούς τους για την παραίτηση της κυβέρνησης.
«Θέλω να σας πω ότι επειδή η πολιτική και πολιτειακή ευθυνη δεν εκφράζεται ούτε με διαρροές ούτε με νον πέιπερ εξέδωσα ανακοίνωση με την οποία εκφράζω τη βαθύτατα ανησυχία για το θεσμικό ατόπημα να δρομολογηθεί η διαδικασία ανάθεσης διερευνητικών εντολών με ιδιάζουσα και αντισυνταγματική σπουδή πριν γίνουν τα θεσμικά προαπαιτούμενα» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντοπούλου και συνέχισε: «Δεν ξέρω αν υπάρχει προηγούμενο κατά το οποίο η κυβέρνηση δεν ενημερώνει τη Βουλή για την πρόθεσή της να υποβάλει παραίτηση και δεν ξέρω αν υπάρχει προηγούμενο και ο Πρόεδρος της Δημοκατίας να επιλέγει να μην ενημερώσει τη Βουλή για την απόφαση της κυβέρνησης».
Η κ. Κωνσταντοπούλου εξέφρασε τα παράπονά της γιατί παρά τα επανειλλημμένα αιτήματά της ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «επέλεξε να συνεννοηθεί μαζί μου μετά τη συνάντησή μαζί σας τακτική που δεν τιμά το θεσμικό του ρόλο».
«Δεν υπήρξε θεσμική διαδικασία από τους δύο άλλους πολιτειακούς άρχοντες. Οι διαδικασίες δεν μπορεί να δρομολογούνται εις βάρος και ερήμην των βουλευτών. Εγώ θα καταβάλω την μέγιστη προσπάθεια να διαφυλαχθεί το γράμμα και το πνεύμα του Συντάγματος» κατέληξε η Πρόεδρος της Βουλης.
Ο κ. Μεϊμαράκης εξήγησε ότι απευθύνθηκε στην Πρόεδρο της Βουλής ως θεματοφύλακα της συνταγματικής διαδικασίας «και γι' αυτό απευθύνομαι και σε σας για να διαπιστώσουμε με ευρύτερο τρόπο αν μπορεί να υπάρξει μια κυβέρνηση από αυτή τη Βoυλή».
«Επειδή ξέρω ότι εσείς θα προσπαθήσετε να διαφυλάξετε τη συνταγματική τάξη απευθύνομαι σε σας ώστε οι βουλευτές να εκφραστούν με πιο προσωπικό τόνο. Γιατί μπορεί οι αρχηγοί να συνεννοούνται όπως προβλέπει το Σύνταγμα αλλά όπως αποδείχθηκε το πρόσφατο διάστημα όλοι οι Αρχηγοί δεν εκπροσωπούν το σύνολο των ΚΟ και επειδή το ζήτημα είναι σοβαρό οι Βουλευτές πρέπει να έχουν προσωπική άποψη. Θα πρέπει να βρούμε μια λύση και να εξηγηθεί γιατί αποφεύχθηκε η πρόταση εμπιστοσύνης. Αν όχι αυτό να προχωρούσε σε πρόταση δυσπιστίας ώστε να δούμε ποια είναι η διάθεση του κάθε συναδέλφου».

***  Λαφαζάνης: «Θα φύγουμε και από την ευρωζώνη συντεταγμένα»!
lafazanhs2
- «Μπορούμε να τελειώνουμε τα μνημόνια και τους εκβιαστές» τόνισε στην πρώτη Συνέντευξη Τύπου του ο επικεφαλής της «Λαϊκής Ενότητας», Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Αποκαλύπτοντας το προεκλογικό σχέδιό του, «θα φύγουμε και από την ευρωζώνη συντεταγμένα στη βάση ενός προγράμματος» εξήγησε, αφού διερωτήθηκε:
«Ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα;Ο κ. Γιούνκερ; Η κ. Μέρκελ; Ο κ. Σόιμπλε;»
Ο κ. Λαφαζάνης άσκησε σκληρή κριτική στην Ευρώπη, λέγοντας: «για ποια κόλαση μας μιλάνε;» και πρόσθεσε:
«Αυτό που εμείς δεν δεχόμαστε είναι να είμαστε στην ευρωζώνη και να μας επιβάλλουν μνημονιακά προγράμματα.Αυτό δεν είναι καμία καταστροφή. Είναι ένας δρόμος που μπορεί να δώσει ελπίδα και προοπτική στη χώρα μας».
Ερωτηθείς για τη στάση της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου απάντησε πως «ασφαλώς η Πρόεδρος της Βουλής εκφράζεται θεσμικά και η γνώμη της είναι πάντα μια έγκυρη θεσμικά γνώμη» και εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, υπογραμμίζοντας: «θέλει εκλογές άρον άρον η κυβέρνηση και αυτές οι εκλογές δεν γίνονται για το καλό του ελληνικού λαού».
Για το ενδεχόμενο προσχώρησης των κ. Κωνσταντοπούλου και Βαρουφάκη στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Ενότητας», ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε πως «έχουμε συζητήσεις συνεχίζονται και πιστεύουμε ότι θα είναι γόνιμες και καρποφόρες», ενώ εμφανίστηκε ανοιχτός σε όλες τις αριστερές «αντιμνημονιακές» δυνάμεις, κάνοντας ειδική αναφορά στο ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. 

*** To μυστικό σχέδιο του Ομπάμα για την Παγκόσμια Οικονομική Κατάρρευση!
obama
-  Η ιστοσελίδα Washingtonsblog της οποίας ο ιδρυτής είναι άγνωστος καθώς και ο κύριος σχολιαστής, αλλά και ταυτόχρονα γνώστης των καταστάσεων, σε άρθρο του στις 19 Ιουλίου αναφέρει πως τον Οκτώβριο ξεκινά η Μεγάλη Παγκόσμια Κατάρρευση.
Εδώ να προσθέσουμε πως τόσο ο Martin Armstrong όσο και ο Larry Edelson, οι οποίο είναι απο τους ποιό σεβαστούς αναλυτές του Χρηματιστηρίου ετόνισαν πως σχεδόν όλες οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο θα χτυπηθούν με μια γιγαντιαία οικονομική κρίση η οποία θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2015, λόγω της «κατάρρευσης της κυβερνητικής φερεγγυότητας». Μιας και η Η.Π.Α. δεν θα καταρρεύσουν τόσο γρήγορα όπως η Ευρώπη και η Ιαπωνία, όλοι παγκομσίως θα στραφούν προς τις αμερικανικές μετοχές και ομόλογα ως μια πρόσκαιρη λύση.
Στις 20 Ιουλίο, ο Γερμανός οικονομικός συντάκτης Μichael Meier, έγραψε πως υπάρχουν σαφείς ενδείξει πως δεν υπάρχει πλέον ένταση μεταξύ Ομπάμα και Πούτιν. Η πυρινική συμφωνία με το Ιράν και η απόσυρση των βαρεών όπλων απο τους Φιλορώσους στην Ουκρανία επιβεβαιώνουν την αλλαγή κλίματος στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Η.Π.Α. Επισημαίνει πως η Ευρωπαική ένωση πρέπει να αλλάξει στρατηγική αλλιώς θα πληρώσει τις συνέπεις απο το πρόβλημα με την Ουκρανία, λόγω του χάους που θα προκληθεί.
-  Και συνεχίζει στο άρθρο του απευθυνόμενος προς τους Ευρωπαίους!
"Οι χώρες σας πρέπει να πληρώσουν ένα τεράστιο τίμημα για τις κυρώσεις [κατά της Ρωσίας και νωρίτερα, εναντίον του Ιράν]. Όσον αφορά την ενδεχόμενη νέα παγκόσμια οικονομική κρίση, η απώλεια της ρωσικής αγοράς ήταν καταστροφική. Η ελπίδα να γίνουν συμφωνίες γρήγορα μετά την πυρηνική συμφωνία με την Τεχεράνη θα μπορούσαν να αποδειχθούν ψευδαίσθηση. Ακόμη και το ταξίδι-αστραπή από τον Γερμανό Sigmar Gabriel στην Τεχεράνη θα αλλάξει λίγα. Αντίθετα με τη Ρωσία, η ΕΕ απέναντι στο Ιράν συνέχισε τις συναλλαγές με το Ιράν κατά τη διάρκεια των κυρώσεων, αλλά ήταν πεισματάρα για να πληρώσει το επιπλέον κόστος των ακόλουθων απαιτήσεων των ΗΠΑ. Εν τω μεταξύ, η Ρωσία αναπτύχθηκε τεχνολογικά και τώρα είναι βέβαιο ότι θα είναι σε θέση να εντείνει τις εξαγωγές της προς το Ιράν και εκτός της βιομηχανίας όπλων [και ως εκ τούτου θα είναι λιγότερο εξαρτημένη από τις εισαγωγές από την Ευρώπη μετά την άρση των κυρώσεων].
Ο μεγαλύτερος κίνδυνος, όμως, που απειλεί την ΕΕ οικονομικά είναι στην Ουκρανία: Η ΕΕ επανέλαβε την πολιτική των ΗΠΑ εκεί [αν και, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, η ΕΕ έχασε σημαντικά από την αμερικανική ουκρανική πολιτική]: [η πολιτική των ΗΠΑ ήταν] ότι η Ουκρανία πρέπει να ενταχθεί στην ΕΕ και να τερματίσει όλες τις συνδέσεις με τη Ρωσία. Για τις ΗΠΑ, η Ουκρανία είναι πολύ μακριά, δεν υπάρχει πραγματική εταιρική διαπραγμάτευση [αν και θα μπορούσε να γίνει μια μετά τον Φεβρουάριο του 2014 την αλλαγή της κυβέρνησης στην Ουκρανία. Όχι όμως και για την Ευρώπη: Η Ουκρανία είναι τώρα, κατά συνέπεια, στο εσωτερικό της Ευρώπης].. …
Η απερίσκεπτη συμφωνία σύνδεσης μεταξύ της ΕΕ και της Ουκρανίας έβαλε τον ευρωπαίο φορολογούμενο αμέσως στην υποχρέωση: Όπως και στην Ελλάδα, οι Αμερικανοί θα επιμείνουν ότι οι Ευρωπαίοι πρέπει να κρατήσουν την Ουκρανία οικονομικά ζωντανή. [Ενώ οι ΗΠΑ έχουν λίγες οικονομικές υποχρεώσεις εκεί, η ΕΕ τώρα έχει δεσμευθεί προς την Ουκρανία μέσω της συμφωνίας του Φεβρουαριόυ-2014. Και η Ρωσία έχει ήδη χάσει ό, τι είχε ρισκάρει στην Ουκρανία και τώρα έχει σχετική ανοσία στη συνεχή κατάρρευση της Ουκρανίας.] Οι Ρώσοι μπορούν πάντα να πραγματοποιήσουν την απειλή τους και να σταματήσουν τις παραδόσεις φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας [εάν η ΕΕ δεν πληρώσει την Ουκρανία και η Ουκρανία δεν πληρώσει τη Ρωσία]. …
Το κόστος της «διάσωσης» της Ουκρανίας θα υπερβεί εκείνο της Ελλάδας πολλές φορές…
Οπότε, με την Ιαπωνία να έχει αναβάλει τη συντριβή της για όσο το δυνατόν περισσότερο και την συντριβή της ΕΕ να είναι τώρα κοντά, μια πλημμύρα ξένων μετρητών από δισεκατομμυριούχους σε αμερικανικές μετοχές φαίνεται εξασφαλισμένη.
Τώρα σκεφτείτε αυτή την εξήγηση που έδωσα στις 12 Μαρτίου 2013 για το πώς η κυβέρνηση Ομπάμα, με τη συναίνεση και των δύο μερών στο Κογκρέσο, απλά ανέβαλε, τουλάχιστον μέχρι το 2019, αυτό που θα είναι πιθανώς η μεγαλύτερη ποτέ αμερικανική οικονομική κατάρρευση και επικεντρωθείτε ειδικά πάνω σε αυτό το γράφημα στο εν λόγω άρθρο:

*** Κύπρος: Η ιστορία του αεροπλάνου - φάντασμα (ΒΙΝΤΕΟ)
attilas
-  Στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας εξακολουθεί να βρίσκεται ερημωμένο ένα από τα αεροσκάφη των Κυπριακών Αερογραμμών, ένα Hawker Siddeley HS-121 2Ε Trident.
Ένα 15χρονο παιδί, παθιασμένο με τα αεροσκάφη έκανε μία μελέτη που ξυπνά μνήμες από τα τραγικά γεγονότα του 1974.
Ο Δημήτρης Γρηγορίου, με τη βοήθεια του πατέρα του, επισκέφθηκε το αεροδρόμιο και έκανε ένα σχετικό βίντεο.
Τέτοιες προσπάθειες, από νεαρά παιδιά είναι συγκινητικές και πραγματικά αξιέπαινες!
Δείτε το βίντεο: Forgotten in Time-Cyprus Airways HS-121 Trident | Walkaround, Cockpit and Cabin  , https://youtu.be/kshA31HEcRc ,


***  Απάντηση Μαξίμου: Ο κ. Μεϊμαράκης «Φτιάχνει φανταστικά κυβερνητικά σενάρια»
tsipras maximou
Το γάντι του Προέδρου της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη σήκωσε το Μέγαρο Μαξίμου, απαντώντας στην πρόταση για δημιουργία κυβέρνησης ειδικού σκοπού.
Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν σχετικά: «Μόλις χθες, ο κος Μεϊμεράκης δήλωνε ότι δεν φοβάται τις εκλογές και είναι έτοιμος για αυτές.
Σήμερα, υποτίθεται ότι επιχειρεί τη δημιουργία κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή.
Φτιάχνει φανταστικά κυβερνητικά σενάρια όπου εμπλέκει και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Ενδέχεται ακόμα και να συναντηθεί με προέδρους κομμάτων που ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει ως «δραχμιστές» και τη Χρυσή Αυγή.
Τελικά, επιχειρεί να ροκανίσει τον χρόνο, την ώρα που ισχυρίζεται ότι είναι πολύτιμος για το μέλλον της χώρας.
Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει».

***  Ακόμη 2.200 πρόσφυγες στον Πειραιά το απόγευμα
kw2
- Στις 18:00 αναμένεται να φθάσει το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στον λιμάνι του Πειραιά με άλλους 2.172 πρόσφυγες από τη Συρία.
Αφού οι παράτυποι μετανάστες αποβιβαστούν, το πλοίο θα ανεφοδιαστεί με καύσιμα και θ' αναχωρήσει εκ νέου για τη Μυτιλήνη κατά πάσα πιθανότητα.

*** Άνδρας βρέθηκε καμένος σε ακάλυπτο πολυκατοικίας στην Αθήνα
kammenos
-  Το πρωί της Παρασκευής ένας άνδρας βρέθηκε νεκρός στον ακάλυπτο χώρο 8όροφης πολυκατοικίας στο κέντρο της Αθήνας.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνδρας έβαλε φωτιά στα πράγματά του στην ταράτσα της πολυκατοικίας στην πλατεία Κοτζιά και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, αυτοπυρπολήθηκε και έπεσε στο κενό.
Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο να πρόκειται για αυτοκτονία.

*** ΣΟΚ: Έρχεται παγκόσμιος οικονομικός Αρμαγεδώνας
mentrox
- Ο Μεγιστάνας τον μίντια, Μέρντοχ, σύμφωνα με δηλώσεις του, πιστεύει πως ο πλανήτης είναι στα πρόθυρα μιας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Όπως λέει αυτό δεν φαίνεται μόνο από την πτώση των μετοχών αλλά και από άλλα πράγματα. Ένα από αυτά είναι και το ότι οι τράπεζες δεν διαθέτουν πολλά όπλα αυτή τη στιγμή σε περίπτωση μιας παγκόσμιας ύφεσης. Είπε χαρακτηριστικά «Όλες οι τιμές πέφτουν όχι μόνο αυτές των μετοχών. Έγκαιρη διόρθωση ή σημάδι μιας μεγάλης παγκόσμιας κρίσης στο εγγύς μέλλον; Εάν υπάρξει μια νέα ύφεση, ελάχιστα είναι τα εργαλεία που έχουν απομείνει στα μεγαλύτερη έθνη για την καταπολέμησή της. Βουνά από μετρητά παντού, αλλά κανείς δεν επενδύει».

*** Κομισιόν: Δεν ανησυχεί για ελληνικό πρόγραμμα παρά την παραίτηση του Τσίπρα
ekloges1
-   Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν ανησυχεί για την εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος διάσωσης μετά την παραίτηση που υπέβαλε χθες ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις υποστηρίχθηκαν από το ελληνικό κοινοβούλιο.
"Δεν ανησυχούμε για την εφαρμογή του προγράμματος", δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
"Οι μεταρρυθμίσεις έχουν αποφασιστεί από την ελληνική κυβέρνηση και έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή. Ανεξάρτητα από τις εκλογές, οι μεταρρυθμίσεις μπορούν να εφαρμοστούν".

 ***  Λαφαζάνης: Πρεμιέρα για την «Λαϊκή Ενότητα» - στις 13:30 η πρώτη Συνέντευξη Τύπου lafazanhs voulhΠαρθενική εμφάνιση κάνει σήμερα ως αρχηγός κόμματος ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, καθώς στις στις 13:30στην αίθουσα 151 του κτιρίου της Βουλής θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου, με την ιδιότητα του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας “Λαϊκή Ενότητα” Παναγιώτη Λαφαζάνη.
 -  Όλο το ιστορικό του κόμματος Λαφαζάνη
 Νωρίτερα, σαν έτοιμοι από καιρό με δήλωσή τους 25 πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έκλεισαν με θόρυβο πίσω τους την πόρτα της Κουμουνδούρου, υπογράφοντας την ακόλουθη δήλωση:
ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ
Οι υπογραφόμενοι, που έχουμε εκλεγεί βουλευτές, με τους συνδυασμούς του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ κατά τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, από τις οποίες προήλθε η παρούσα Bουλή, γνωστοποιούμε και δηλώνουμε προς την κυρία Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων ότι συνεπείς με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις ,αποχωρούμε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος στην οποία ανήκαμε και συγκροτούμε ενιαία ανεξάρτητη Κοινοβουλευτική Ομάδα, κατά τις διατάξεις των άρθρων του Κανονισμού της Βουλής, ιδία των άρθρων 15 και 16 αυτού, και των διατάξεων του Τμήματος Γ.’ Μέρος Τρίτο του Συντάγματος της Ελλάδας.
Επιθυμούμε και δηλώνουμε ότι η επωνυμία της συγκροτούμενης Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι «ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ».
Αρχηγός και Πρόεδρος της συγκροτούμενης Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης του Γεωργίου, βουλευτής Β’ Περιφέρειας Πειραιώς.
Τα μέλη της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, βουλευτές και υπογράφοντες την παρούσα δήλωση είναι οι εν συνεχεία αναφερόμενοι:
1. Λαφαζάνης Παναγιώτης του Γεωργίου, βουλευτής Β' Περιφέρειας Πειραιώς
2. Αμμανατίδου-Πασχαλίδου Ευαγγελία(Λίτσα) του Γεωργίου, βουλευτής Β' Περιφέρειας Θεσσαλονίκης
3. Γαϊτάνη Ιωάννα του Γεωργίου, βουλευτής Α' Περιφέρειας Θεσσαλονίκης
4. Δελημήτρος Κωνσταντίνος του Ευαγγέλου, βουλευτής Νομού Μαγνησίας
5. Διαμαντόπουλος Ευάγγελος του Περικλή, βουλευτής Νομού Καστοριάς
6. Ζάννας Ζήσης του Γρηγορίου, βουλευτής Νομού Πιερίας
7. Ζερδελής Ιωάννης του Χριστοφόρου, βουλευτής Νομού Λέσβου
8. Ήσυχος Κωνσταντίνος-Ηρακλής του Νικολάου, βουλευτής Β' Περιφέρειας Αθηνών
9. Ιωαννίδης Ηλίας του Λαζάρου, βουλευτής Νομού Καβάλας
10. Κριτσωτάκης Μιχαήλ του Γεωργίου, βουλευτής Νομού Ηρακλείου
11. Κυρίτση Αγλαΐα του Λαζάρου, βουλευτής Επικρατείας
12. Κώτσιας Θωμάς του Μάρκου, βουλευτής Νομού Ευρυτανίας
13. Λαπαβίτσας Κωνσταντίνος του Αντωνίου, βουλευτής Νομού Ημαθίας
14. Λεουτσάκος Ευστάθιος (Στάθης) του Πιέρρου, βουλευτής Α' Περιφέρειας Πειραιώς
15. Μακρή Ραχήλ του Κωνσταντίνου ,βουλευτής Κοζάνης
16. Ουζουνίδου Ευγενία του Χρήστου, βουλευτής Νομού Κοζάνης
17. Πετράκος Αθανάσιος του Κωνσταντίνου, βουλευτής Νομού Μεσσηνίας
18. Σαμοΐλης Στέφανος του Κωνσταντίνου-Νικολάου, βουλευτής Νομού Κέρκυρας
19. Σκούμας Αθανάσιος του Δημητρίου, βουλευτής Νομού Βοιωτίας
20. Σταθάς Ιωάννης του Παναγιώτη, βουλευτής Νομού Βοιωτίας
21. Στρατούλης Δημήτρης του Ιωάννη, βουλευτής Β' Περιφέρειας Αθηνών
22. Τσανάκα Αλεξάνδρα του Δημητρίου, βουλευτής Νομού Καβάλας
23. Χαραλαμπίδου Δέσποινα του Δημητρίου, βουλευτής Α' Περιφέρειας Θεσσαλονίκης
24. Ψαρρέα Ελένη του Παναγιώτη, βουλευτής Νομού Μεσσηνίας.
25. Κυριακάκης Βασίλειος του Κωνσταντίνου,βουλευτής Νομού Φθιώτιδος

*** Βίζερ: Οι εκλογές δεν θα επηρεάσουν το πακέτο στήριξης για την Ελλάδα
vizer
-   Ο Τόμας Βίζερ, επικεφαλής του Euroworking Group, δήλωσε στο  Reuter, πως οι εκλογές στην Ελλάδα δεν θα επηρεάσουν καθόλου το πακέτο στήριξης προς την χώρα.  Συγκεκριμένα η δήλωσή του ήταν Όχι... αυτό ήταν πραγματικά ένα αναμενόμενο βήμα και για πολλούς ένα επιθυμητό βήμα για να υπάρξει μια πιο ξεκάθαρη δομή στην ελληνική κυβέρνηση. Τον Οκτώβριο θα έχουμε μια συνάντηση για την πιθανή μείωση χρέους και (μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου) ελπίζουμε για καλύτερη πρόοδο στο πρόγραμμα».

*** BOMBA! Eρχεται ισχυρή κακοκαιρία!
badweather
-  Επιδείνωση του καιρού αναμένεται με καταιγίδες και βροχές σήμερα το απόγευμα και το βράδυ σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας.
Καταιγίδες κατά τόπους πολύ ισχυρές προβλέπονται στα βορειότερα τμήματα της Θράκης και της Μακεδονίας κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες της ημέρας. Τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα πολύ πιθανόν να επεκταθούν και στα παραθαλάσσια τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας άλλα και της Θράκης.
Από το βράδυ ισχυρές καταιγίδες θα επηρεάσουν και τμήματα της δυτικής Μακεδονίας και των πιο ανατολικών τμημάτων της Θεσσαλίας. Μεγάλη προσοχή την Παρασκευή 21/8 , γιατί προβλέπεται χειρότερη επιδείνωση του καιρού στα παραπάνω τμήματα της χώρας, με ακόμα πιο ακραία καιρικά φαινόμενα.

***  Ενταση στην Ειδομένη- Η αστυνομία των Σκοπίων ρίχνει δακρυγόνα στους μετανάστες
meta skopia
-   Ένταση προκλήθηκε το πρωί της Παρασκευή στην ουδέτερη ζώνη, στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια, στο ύψος της Ειδομένης.
Εκεί έχουν εγκλωβιστεί εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες περιμένοντας να εισέλθουν στη γειτονική χώρα.
Σύμφωνα με δημοσιογράφο του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, η αστυνομία των Σκοπίων για την αντιμετώπιση των ταραχών έριξε σήμερα δακρυγόνα για να διαλύσει το πλήθος χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων που προσπαθούσαν να εισέλθουν στην χώρα αυτή από την Ελλάδα.
Ορισμένες χιλιάδες άνθρωποι από την Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ασία, πολλοί Σύροι πρόσφυγες, βρίσκονται στα σύνορα μετά την χθεσινή απόφαση των Σκοπίων να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα νότια σύνορά της λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών ροών.
Η αστυνομία για την αντιμετώπιση των ταραχών έριξε δακρυγόνα για να απωθήσει το οργισμένο πλήθος που ζητούσε να περάσει στο έδαφος των Σκοπίων, επισήμανε στη συνέχεια ο δημοσιογράφος του Ρόιτερς.
Επεισόδια στα σύνορα με τα Σκόπια   , https://youtu.be/mgVdUICkUsc .


***  Απόλυτη επιβεβαίωση του voicenews.gr: Διαμαρτυρία της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας για καταστροφές σε εκκλησία στους Δρυμάδες
drymades
-  Ακαριαία αντίδραση προκάλεσε η χθεσινή αποκάλυψη του voicenews.gr. Εργαζόμενοι του Δήμου Χιμάρας, με τη στήριξη ανδρών της αστυνομίας, εισέβαλαν στην εκκλησία του Αγίου Αθανασίου στους Δρυμάδες, αφαίρεσαν τις εικόνες και τα άλλα ιερά με στόχο την καταστροφή της εκκλησίας, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας.
Όπως τονίζεται, οι ενέργειες αυτές έγιναν αιφνιδιαστικά, εφόσον η ορθόδοξη κοινότητα δεν γνώριζε τίποτα, δεν υπήρχε καμιά προειδοποίηση και ούτε κάποιο επίσημο έγγραφο. Χρειάστηκε, μάλιστα, η αντίδραση των πιστών, με επικεφαλής τον ιερέα της ενορίας για να σταματήσουν οι παραπάνω ενέργειες.
Στην ανακοίνωσή της, η Αρχιεπισκοπή Τιράνων χαρακτηρίζει το γεγονός ιεροσυλία και άκρως προκλητικό, όταν μάλιστα σημειώνεται την περίοδο της εορτής της Κοίμησης της Θεοτόκου.
Τονίζει δε, ότι έγινε κατά παραβίαση της σχετικής νομοθεσίας και με τρόπο που θυμίζει την εποχή του αθεϊστικού κομμουνιστικού καθεστώτος.
Η εκκλησία του Αγίου Αθανασίου στους Δρυμάδες όντως κατεδαφίστηκε από το κομμουνιστικό καθεστώς, το 1972. Το 1992, η κοινότητα των Δρυμάδων έχτισε εκ νέου, στην ίδια τοποθεσία, την εκκλησία, όπου επί 23 χρόνια τώρα οι πιστοί ασκούσαν τα θρησκευτικά τους δικαιώματα.

*** Γεροβασίλη: Ο κ. Μεϊμαράκης φτάνει μέχρι τη γελοιότητα
gerovasilh voulh
Δήλωση Κυβερνητικής Εκπροσώπου για τη συνάντηση του κ. Μεϊμαράκη με την Πρόεδρο της Βουλής
«Ο κ. Μεϊμαράκης έχει δικαίωμα υπηρετώντας μικροκομματικές σκοπιμότητες να φτάνει μέχρι τη γελοιότητα. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να γελοιοποίει τους θεσμούς. Αποτελεί περιφρόνηση για τη Δημοκρατία το Σύνταγμα και τους θεσμικούς παράγοντες της χώρας, η παρωδία της συνάντησης του με την απελθούσα Πρόεδρο της Βουλής.
Η οποία, σε ευθεία αντίθεση με όσα δηλώνει ότι υπερασπίζεται, εμφανίζεται να συμπράττει με τον κ. Μεϊμαράκη στην επίθεση κατά του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, κατά του Πρωθυπουργού και κατά της Δημοκρατικής τάξης».

***  Σόιμπλε σε Βαρουφάκη: Η χώρα σας δεν έχει καμία θέση στην Ευρωζώνη
soiba
-   Ο Γιάνης Βαρουφάκης έδωσε συνέντευξη στον σκηνοθέτη και παραγωγό Στέφαν Λάμπι, η οποία δημοσιεύτηκε στην Bild. Σε αυτή τη συνέντευξη ο πρώην υπουργός Οικονομικών έκανε πολλές αποκαλύψεις, πολλές από τις οποίες αφορούν τον Σόιμπλε. Ο Βαρουφάκης είπε χαρακτηριστικά «Ο Σόιμπλε δεν είχε λάβει εντολή από τη Μέρκελ για Grexit. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει σχεδιάσει τη δομή του Eurogroup, το οποίο φέρει σαφώς την υπογραφή του. Οι Eυρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών, με εξαίρεση το Γάλλο υπουργό Οικονομικών, τον θαυμάζουν. Υπάρχουν κάποιες χώρες που αγωνίζονται για την εύνοιά του. Μερικές φορές αυτό τον ενοχλεί. Ο Σόιμπλε ήταν πάντα πολύ ειλικρινής μαζί μου. Μου είπε: Η χώρα σας δεν έχει καμία θέση στην Ευρωζώνη».  Όσο για το δικό του σχέδιο είπε «Το σχέδιό μου ήταν πολύ, πολύ απλό: Θέλαμε να αναδιαρθρώσουμε το χρέος προκειμένου να αποπληρώσουμε όσα περισσότερα χρήματα μπορούσαμε και να γίνουν βαθιές οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Αλλά η άλλη πλευρά αρνήθηκε να το δεχτεί. Εμείς δεν είχαμε κανένα σχέδιο για εναλλακτικό νόμισμα. Αλλά όταν στέκεται κανείς μπροστά στον κίνδυνο υπαρκτής απειλής, τότε αρχίζει και βλέπει κανείς το ενδεχόμενο ενός δικού του νομίσματος. Αυτό που θέλαμε να κάνουμε ήταν να χρησιμοποιήσουμε IOUs, να μείνουμε στο ευρώ και να κερδίσουμε χρόνο».

*** ΣΟΚ: Οι Τζιχαντιστές καταλαμβάνουν την Κωνσταντινούπολη (ΒΙΝΤΕΟ)
tzixadistes
-  Με το πολιτικό και κοινωνικό σύστημα στην Τουρκία να είναι ένα βήμα πριν την κατάρρευση, έρχεται βίντεο κάλεσμα της IS προς τους Τούρκους πολίτες, που τους προτρέπει να επαναστατήσουν εναντίων του «άπιστου και προδότη» Ερντογάν, με την υπόσχεση της κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης.
Στο βίντεο μπορεί κανείς να παρακολουθήσει έναν οπλισμένο τζιχαντιστή να εξαπολύει επίθεση, στην τούρκική γλώσσα, προς το πρόσωπο του Ερντογάν παρουσιάζοντάς τον ως τον άνθρωπο που «πούλησε τη χώρα στους σταυροφόρους και στους άθεους του Κουρδικού Κόμματος, ενώ επέτρεψε στις τουρκικές βάσεις να χρησιμοποιούνται από τις αμερικανικές δυνάμεις». Ταυτόχρονα σε μια προσπάθεια να φανατίσει τους Τούρκους πολίτες, κρατώντας το όπλο στα χέρια, τους καλεί να εναντιωθούν και να πάρουν την εξουσία από τα χέρια αυτών που τους μετέτρεψαν σε σκλάβους.
«Όλοι μαζί, και κάτω από τις εντολές Αbu Bakr Al Baghdadi (του αρχηγού του IS), ο οποίος κατάγεται κατευθείαν από το γένος του Προφήτη, ας κατακτήσουμε την Κωνσταντινούπολη, την οποία ο προδότης Ερντογάν εργάζεται μέρα και νύχτα να παραδώσει στους σταυροφόρους» αναφέρει κατά τη διάρκεια του βίντεο ο οπλισμένος τζιχαντιστής.
Η φανατική επιρροή του Ισλαμικού Χαλιφάτου φαίνεται πως έχει ήδη δημιουργήσει τις βάσεις πάνω στις οποίες θα σταθεί αυτό το βίντεο, καθώς αριθμούν πλέον σε χιλιάδες οι φανατικοί οπαδοί του IS στο εσωτερικό της Τουρκίας. Με βάση τα επίσημα στοιχεία της Τουρκίας, αναφέρεται πως ο αριθμός των Τούρκων πολιτών που μάχονται κάτω από τη σημαία των τζιχαντιστών είναι περίπου 700, γεγονός που έρχονται να καταρρίψουν οι δυτικοί διπλωμάτες που κάνουν λόγο για αριθμό τουλάχιστον 10 φορές μεγαλύτερο. 
ISIS calls on Turkish people to conquer Turkey, refers to Erdoğan as 'Satan' , https://youtu.be/Ep5qlS5Q02o  .-


***  Μετανάστευση Λογικής
metanastes123
Κώστα Δημ.Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)
Διαθέτουμε αστείρευτες πηγές άντλησης (Τουριστικών) εσόδων.
Τουριστικά αποδοτική η πρωτόγνωρη σύλληψη του Υπουργείου "Μεταναστευτικής Πολιτικής" (ή μήπως Μεταναστευτικής Λογικής;) να εγκαταστήσει πρόσφυγες και (λαθρο) μετανάστες σε μεγάλα πάρκα, όπως το Πεδίο του Άρεως στην πρωτεύουσα.
Ασφαλώς και δεν είναι μόνον τα μνημεία και ο πολιτισμός. Ο εκσυγχρονισμός και η παγκοσμιοποίηση επιβάλλουν και .... πολυπολιτισμικότητα, κατάληψη χώρων πρασίνου, γκετοποίηση, ευαισθησίες (Σ.Σ επιλεκτικές ώστε να αφορούν μόνον αλλοδαπούς και όχι ημεδαπούς) κάποιοι πάντως ψηλομύτες, ρατσιστές, ακατάδεχτοι περίοικοι αδυνατούν να δουν με κατανόηση την κατάληψη των δημοσίων χώρων και διαμαρτύρονται έντονα (και άδικα;).
Υπό την (παράλογη;) πίεση τους η Κυβέρνηση - με βαριά καρδιά οπωσδήποτε - αποφάσισε την μετακίνηση / μετεγκατάστασή τους στον Ελαιώνα(!).
Υποθέτω πως θα σημειωθούν και εκεί ανάλογες αντιδράσεις από τους κατοίκους.
Οι κρατούντες επιμένουν να εγκαθιστούν τους δυστυχείς αυτούς συνανθρώπους μας στην καρδιά των πόλεων, προφανώς επειδή δεν έχουμε άλλες περιοχές, εκτάσεις, νησιά κ.ο.κ. όπου θα μπορούσαμε (Σ.Σ μετά από κατάλληλη υποδομή δημιουργίας ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης) να τους πάμε.
Ας τους μοιραστούμε λοιπόν εκ περιτροπής εντός των πόλεων (!....).
Να οργανώσουμε μια κυκλική κίνηση οχημάτων σε κάθε μεγάλη πόλη, σε 24ωρη βάση.
Έτσι ο - "Αθηναίος"- αλλοδαπός από το Πεδίο του Άρεως πχ θα πηγαίνει στην Ομόνοια, Σύνταγμα Άγνωστο , Μέγαρο Μαξίμου, Υπουργεία- Γραφεία και διαδρόμους φιλοξενίας τους, Ελαιώνα, σπίτια Πολιτικών κ.ο.κ , και όπου βολεύεται να μένει.
Αυτή η μοναδική τουριστική ατραξιόν, με τις σκηνές και τους εξαθλιωμένους σκηνίτες πρέπει να ενισχυθεί, να παραδειγματίσει, να αποδώσει πόρους τους οποίους έχουμε ανάγκη!.....
Πάντως, τώρα που πήραμε το κολάι, προτείνω:
Την εκμετάλλευση του χώρου της Βουλής, επειδή προσφέρεται (εξαιτίας κάποιων ΕΘΝΟΓΟΝΕΩΝ μας, οι οποίοι εμφανίζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον με τις ενδυματολογικές τους προτιμήσεις, τις συμπεριφορές, την επίδειξη συναδελφικότητας).
Να αντικαταστήσουμε κάποια έδρανα με ... σκηνές (;) που θα χρησιμοποιούνται από όσους - ανέμελους, χαλαρούς ή και περίεργους Κοινοβουλευτικούς - επιθυμούν να είναι ατημέλητοι, ή θέλουν να πρωτοτυπήσουν, ή και να προκαλέσουν.
Φαντάζεστε πόσοι ξένοι - με διαφορετική εικόνα δικών τους Κοινοβουλίων - θα συνέρρεαν εκεί προκειμένου να θαυμάσουν το κάτι άλλο;
ΥΓ Η δεινή κατάσταση μας, οδηγεί αναγκαστικά στο: "Η πενία τέχνας κατεργάζεται"

***  Οι Ατάλαντοι (Ηθοποιοί) και ο Ταλαντούχος
hthopios
Κώστα Δημ. Χρονόπουλου(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)
Βαρύς αχός ακούγεται,
πολλά ντουφέκια πέφτουν.
Υπουργός ηθοποιός; Ε! αυτό πια δεν τρώγεται.
Οι γύφτισσες μουτζουρώνονται, κι οι φερετζέδες πέφτουν
Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Ευτελίζει, εξευτελίζει, εκθέτει, αδικεί!.....
Τα απολύτως φυσιολογικά, εμφανίζονται ως αφύσικα. Τί; Πού; Γιατί είναι περίεργο ή παρά φύση ένας εκλεγμένος βουλευτής - ηθοποιός να γίνει και Υπουργός;
Δεν αρέσκομαι σε συνήθεις "βακτηρίες" επιχειρηματολογίας. Δεν θα επικαλεστώ ποιοί και ποιές υπουργοποιήθηκαν στο παρελθόν από τον καλλιτεχνικό χώρο.
Ούτε (αν και έχω κάθε προσωπικό δικαίωμα) θα αναφερθώ στην πάγια θέση μου ότι οι υπουργοί θα πρέπει να επιλέγονται με διαφορετικά κριτήρια εξειδίκευσης του αντικειμένου και εκτός του σώματος των βουλευτών. Θα επικαλεστώ μόνον τα ισχύοντα. (Σ.Σ ανεξάρτητα αν συμφωνώ ή διαφωνώ προσωπικά!). Αλήθεια, τόσοι και τόσοι Υπουργοί - εδώ και δεκαετίες - πως επιλέγονται; Βάσει γνώσεων του αντικειμένου; Τι δουλειά έχει πχ ο δικηγόρος, ο γιατρός, ο συνδικαλιστής, ο δημοσιογράφος στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης ή αλλαχού;
Επομένως γιατί όχι και ο βουλευτής ηθοποιός;
Που είναι το ασύμβατο περίεργο, πρωτόφαντο: Γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά; Γιατί τέτοια αδικία. Άνιση αντιμετώπιση; Εκτός και αν κάποιοι ενοχλούνται από το ότι πρόκειται για αξιόλογο επαγγελματία / ηθοποιό.
Όμως αυτό μάλλον θετικό στοιχείο είναι γιατί θα μπορούσε πχ να ήταν: Άεργος αφισοκολλητής, ΤΑΜΠΕΛΟΚΟΛΛΗΤΗΣ, διακινητής κομματικών φυλλαδίων ή - έστω - κοινός καταληψίας λευκανθείς σε καταστροφές σχολών ή αμαυρώσεις μνημείων.
Οι πρωθυπουργοί έχουν το προνόμιο της επιλογής (ανεξαρτήτως σχέσης ή επαφής με το αντικείμενο) Υπουργών.
Αν ο κος Χ ή Ψ αποτύχει να τον κρίνουμε και να τον επικρίνουμε.
Αναρωτιέμαι:
Τι κακό άραγε μπορεί να κάνει ένας - επιτυχημένος κωμικός μέσα σε ένα "Κ.Σ" (=Κομματικό Σύστημα) Π ο λ ι τ ι κ ώ ν Δ ι α σ κ ε δ α σ τ ώ ν; Το πολύ να προσφέρει μια άλλη - καλύτερη πάντως - ποιότητα και να ανεβάσει κάπως το επίπεδο υποκρισίας /ηθοποιίας τους.
Εξάλλου το ασφαλιστικό το έχουν ήδη .... τακτοποιήσει επιτυχώς(;) οι "ειδικοί" που προηγήθηκαν . Επομένως......
ΥΓ Παίχτηκε το θεατρικό έργο: " Ο παράλογος αυτοχειριασμός", από τον θίασο των ατάλαντων Κομματικών Διασκεδαστών του "ΚΣ", οι οποίοι (άσκεφτα;) προσέφεραν πρωταγωνιστικό / Υπουργικό ρόλο σε έναν ταλαντούχο ηθοποιό.
Μοιραίο λάθος (Σ.Σ κάτι για το οποίο θα πρέπει - αν πρέπει - να επικριθούν εκείνοι και όχι αυτός) αφού η σύγκριση, από πλευράς υποκριτικής, θα αδικήσει τους ερασιτέχνες διασκεδαστές, και όχι τον επαγγελματία.
Η μπουνταλοσύνη των ερασιτεχνών ΚΛΑΥΣΙΓΕΛΩΤΟΠΟΙΩΝ (= προξενούν κλαυσίγελω) συνεχίζει ανεξέλεγκτη, προς τέρψη κάθε πικραμένου ιθαγενή!

***  O Λάκκος των (ΚΟΜΜΑΤΟ)ΛΑΙΚΙΣΤΩΝ
voulh
-   Κώστα Δημ.Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)
Ατενίζουμε ενεοί το ..... θολό "ξεκαθάρισμα" του τοπίου (!...). Αγωνιζόμαστε, ως χώρα, να ξεδιαλύνουμε την περίπλοκη, δυσμενή κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, αλλά δεν το κατορθώνουμε. Όχι μόνον επειδή αντιμετωπίζουμε τις άκαμπτες απαιτήσεις των τοκογλύφων δανειστών, και την εχθρότητα "φίλων εταίρων και εταιρών", αλλά και εξαιτίας της δικής μας ευήθειας, ανευθυνότητας, θολοκουλτούρας και θολότητας. Όσο περνάει ο καιρός, τόσο περισσότερο βυθιζόμαστε στο τέναγος της χρεωκοπίας, στο βούρκο της ανυποληψίας. Επιπρόσθετα (τρισχειρότερο) χάνουμε την εθνική μας κυριαρχία!. Φταίνε άραγε μόνον οι κακοί ξένοι; Bολικό ανακουφιστικό άλλοθι. Αν ο Γερμανός Υπ/γος Οικονομικών είναι ...... Εμείς τι κάνουμε και πως τον αντιμετωπίζουμε; Τι αντιπαρατάσσουμε; Ποιά βέλη διαθέτουμε στη φαρέτρα μας; Ή (Μιά και παίχτηκαν και τζογαδόρικα παίγνια με πολιτικές μπλόφες και ασάφειες ... δημιουργικές) ποιούς κρυφούς άσους διαθέτουμε;
Η πικρή αλήθεια είναι πως οι πέντε κυβερνήσεις της κρίσης (Σ.Σ χωρίς να είναι άμοιρες ευθυνών και οι προηγούμενες) επέδειξαν:
- Κραυγαλέα Α κ ρ ι σ ί α και αχρείαστη Ακριτοέπεια.
- Προσήλωση /εξάρτηση από το (καταραμένο) πολιτικό κόστος, σε βαθμό που υπερβαίνει ακόμη και τους βαρύτατα εθισμένους ναρκομανείς.
- Κομματοφροσύνη και επαγγελματική αφοσίωση στο επάγγελμα του "Πολιτικού" στο οποίο επιδίδονται.
- Ασύγνωστη αδιαφορία για συνέπεια προεκλογικών διαβεβαιώσεων/ υποσχέσεων και μετεκλογικών πράξεων.
- Ταύτιση του προσωπικού (και κομματικού) συμφέροντος με εκείνο της ευημερίας του λαού και του εθνικού συμφέροντος (!).
-Ανάρμοστη κομματική αλληλοεξόντωση, ενώ ο κόσμος δυστυχούσε.
- Απαράδεκτη επίδειξη ...... "φτηνού πνεύματος και εμπαιγμού των πολιτών, δήθεν αφουγκραζόμενοι τη θέλησή του!.....
-Μοναδικές - και ανησυχητικές - ικανότητες "νονών" που βαφτίζουν / ονοματοδοτούν τα "Ναι σε Όχι" - και τανάπαλιν - τις αποτυχίες, επιτυχίες, τον εξευτελισμό / αναξιοπρέπεια σε εθνική αξιοπρέπεια (!).
- Το Γ' Μνημόνιο ως .....κατάργηση των δύο προηγούμενων (;)
Κοντολογίς: το παράταιρο, παραφύση ζευγάρι πολιτικό κόστος και πατριωτικό καθήκον, τέλεσε τους "γάμους" του με τραβεστί - κουμπάρο: τον ΚΟΜΜΑΤΟΛΑΙΚΙΣΜΟ.
Θυμίζω:
- Η κρίση ξεκίνησε πρίν το 2008, αλλά η τότε Κυβέρνηση της ΝΔ δεν έλαβε μέτρα.
- Ο κος ΓΑΠ (2009) έριξε την κυβέρνηση της ΝΔ επειδή "λεφτά υπήρχαν".
Στην συνέχεια το δίδυμο της συμφοράς Πρωθ/γος και Υπ/γος Οικονομικών εγκλημάτησαν και μας πήγαν στο ΔΝΤ και την Τρόικα.
Πέφτει η Κυβ. ΓΑΠ και έρχεται εκείνη του κου Παπαδήμου.
- Το 2012 ο (τότε, ...αντιμνημονιακός) κος Σαμαράς ρίχνει την Κυβέρνηση και .............. συνεχίζει με μνημόνιο Νο 2 (!).
- Το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί -και επιτυγχάνει λόγω λήξης της θητείας του Προέδρου της Δημοκρατίας - να πάρει την εξουσία. Θέλει να σκίσει τα προηγούμενα μνημόνια με πρωτότυπο τρόπο:
Υπογράφοντας ένα επαχθέστερο τρίτο, το οποίο σφοδρά απεχθάνεται (!.....).
- Εμείς; Εμείς συνεχίζουμε να κουβαλάμε (με εκλογές ή δημοψήφισμα) νερό στους ΚΟΜΜΑΤΟΜΥΛΟΥΣ !
ΥΓ Πικρή διαπίστωση:
Έχουμε πέσει - εδώ και δεκαετίες - στον Λάκκο  των λεόντων του ΚΟΜΜΑΤΟΛΑΙΚΙΣΜΟΥ.
(Σ.Σ Παρήγορο το ότι μερικοί, αρκετοί, το απολαυάνουν ...... μαζοχιστικά. Έχουν μάλιστα το κουράγιο και την χαζομάρα να τσακώνονται αναμεταξύ τους υπερασπιζόμενοι τις κομματικές τους στάνες !!!).

*** Πετράκος, Ψαρρέα εκτός λίστας του ΣΥΡΙΖΑ... Ο Υπ. Εσωτερικών Ν. Βούτσης στο “Θ” για τις εκλόγές          
     
 
Ο κύβος ερρίφθη για τις 20 Σεπτεμβρίου
Εκτός κομματικής λίστας οι διαφωνούντες στο ΣΥΡΙΖΑ
 Το…γόρδιο δεσμό της ημερομηνίας διεξαγωγής των αναμενόμενων εθνικών εκλογών έκοψε χθες, νωρίς το πρωί, ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, με δηλώσεις του στο "Θ".
Όπως μας δήλωσε, ο Σεπτέμβριος θα είναι ο μήνας προσφυγής και πάλι στις κάλπες και γι' αυτό το λόγο θα έπρεπε να μεταβεί άμεσα στην Αθήνα, διακόπτοντας τις ολιγοήμερες διακοπές του στη Μεσσηνία. Τον κ. Βούτση συναντήσαμε στο ξενοδοχείο "Elite".
Αιτιολογώντας την απόφαση για εκλογές του Μεγάρου Μαξίμου, σχολίασε, ότι η κατάσταση ακυβερνησίας που είχε δημιουργηθεί με τη στάση μιας σημαντικής μερίδας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, δεν επέτρεπε άλλη επιλογή. Η στάση αυτή των διαφωνούντων το μόνο που κατάφερνε ήταν να δημιουργηθεί… ακυβερνησία, ενώ, τα προβλήματα της χώρας είναι σημαντικά και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα, μετά και την απόφαση για την υιοθέτηση του τρίτου Μνημονίου.
Εκείνο που ήταν ηλίου φαεινότερον και μας επιβεβαίωσε ο υπουργός, είναι το γεγονός ότι οι εκλογικές λίστες του κυβερνώντος κόμματος δεν πρόκειται να περιλαμβάνουν τους βουλευτές, οι οποίοι με τη στάση τους "στήριζαν καταψηφίζοντας την κυβέρνηση".
Επιβεβλημένες, λοιπόν, για λόγους πολιτικής σταθερότητας χαρακτήρισε τις εκλογές ο υπουργός και συμπλήρωσε ότι "με δεδομένα τα προβλήματα στην κυβερνητική πλειοψηφία, μόνο σταθερή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η σημερινή εικόνα". Ο υπουργός υποστήριξε, τέλος, ότι χρειάζεται δημοκρατική νομιμοποίηση από την κοινωνία, καθώς οι κινήσεις τής κυβέρνησης πρέπει να εγκριθούν από το λαό.
Ο υπουργός στο Δημαρχείο Καλαμάτας
 Παρά το κατεπείγον της κατάστασης, ο κ. Βούτσης, επισκέφθηκε, πριν αναχωρήσει για την Αθήνα και το Δημαρχείο Καλαμάτας. Εκεί είχε στην αρχή, κατ' ιδίαν συζήτηση με το δήμαρχο, Παν. Νίκα. Απ' ότι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τα δύο θέματα που "καίνε" αυτή την περίοδο τη Δημοτική Αρχή είναι η μεταφορά των αθιγγάνων της Αγίας Τριάδας στη Μπιρμπίτα και η άμεση, ει δυνατόν, λειτουργία του καταυλισμού, καθώς και η χρηματοδότηση της επισκευής του κτηρίου της Καρδιολογικής Κλινικής στο παλαιό Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Ο κ. Βούτσης συναντήθηκε, επίσης, με την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Μαρία Οικονομάκου, με αντιδημάρχους, προέδρους Νομικών Προσώπων του Δήμου και τους επικεφαλής παρατάξεων της μειοψηφίας, ενώ συνάντησε και Διευθυντές Υπηρεσιών και Νομικών Προσώπων του Δήμου, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, προς τους οποίους απηύθυνε λίγα λόγια.
Καμία χωροταξική αλλαγή στη Μεσσηνία
 Στο γραφείο των μειοψηφιών του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας ο υπουργός είχε σύντομη συνομιλία με τους Σταμάτη Μπεχράκη, Δημήτρη Φαββατά, Θόδωρο Μπρεδήμα και Μιχάλη Αντωνόπουλο. Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν ο σχεδιασμός του νέου "Καλλλικράτη".
Ο κ. Βούτσης υπογράμμισε ότι για το νομό Μεσσηνίας δεν προβλέπεται καμία χωροταξική αλλαγή στη δομή των δήμων. Υποστήριξε, δε, ότι η φιλοσοφία του νέου Νόμου, θα δίνει έμφαση στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν σε διοικητικό επίπεδο και όχι μόνο, για την καλύτερη λειτουργία τόσο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όσο και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών αυτής προς τους πολίτες.
"Θα χρειαστεί μια νέα λαϊκή νομιμοποίηση"
Στη συνέχεια, ο κ. Βούτσης μετέβη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ευχήθηκε «ό,τι καλύτερο» για το Δήμο Καλαμάτας και ανέφερε ως στόχο «να προγραμματίσουμε μια αναπτυξιακή προοπτική με τη βοήθεια όλων», επισημαίνοντας πως θα γίνει αντιληπτό μετά από μερικούς μήνες εάν η συμφωνία που υπεγράφη είναι βιώσιμη και αναπτυξιακή. Τόνισε, δε, ότι «θα χρειαστεί μία νέα λαϊκή νομιμοποίηση για όλους και για όλες τις πολιτικές δυνάμεις».
Επίσης, μίλησε για το τρίτο μνημόνιο, αναγνωρίζοντας ότι τα περισσότερα ίσως μέτρα είναι υφεσιακά, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι τα πράγματα για τη χώρα και τους Έλληνες θα γίνουν καλύτερα. Οι βασικοί στόχοι, τόνισε ο υπουργός, είναι η τακτοποίηση του δημόσιου χρέους και η δημιουργία αναπτυξιακής προοπτικής.
"Πρέπει να προγραμματίσουμε μια αναπτυξιακή προοπτική με τη βοήθεια όλων. Σε σχέση με το χρέος προτεραιότητα είναι η τακτοποίησή του, καθώς και η δημιουργία επενδυτικού κλίματος στη χώρα. Το κάδρο με το τι συμβαίνει θα το έχουμε όλοι μας -ακόμα και εγώ δεν το έχω ακόμα- μετά από μερικούς μήνες. Τότε θα ξέρουμε αν αυτή η συμφωνία που υπογράφηκε είναι βιώσιμη και αναπτυξιακή. Είναι γεγονός ότι τα μέτρα, για να μη πω τα περισσότερα, είναι και αυτά υφεσιακά, όπως ήταν τα προηγούμενα.
Έχουμε πλήρη επίγνωση των προβλημάτων που υπάρχουν. Ελπίζω η νέα περίοδος που ξεκινάει για τη χώρα να είναι πολύ καλύτερη απ' ότι ήταν μέχρι σήμερα. Αν προχωρήσουμε σύντομα στον αναπτυξιακό δρόμο, το προσδοκώμενο αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα καλύτερο», συμπλήρωσε.
Προοδευτικός ο δήμος Καλαμάτας!
Ο Υπουργός Εσωτερικών, αμέσως πριν ξεκινήσει το ταξίδι του στην Αθήνα, στους διαδρόμους του Δημαρχείου επιφύλαξε και μια μικρή έκπληξη προς όλους τους παρευρισκόμενους. Σε δήλωσή του προς τους δημοσιογράφους και αναφερθείς στην επίσκεψή του στο Δημαρχείο, είπε για το Δήμο Καλαμάτας ότι «είναι από τους φιλόξενους και προοδευτικούς, με τη σωστή έννοια του όρου, Δήμους. Γίνονται δουλειές συγκεκριμένες, πολιτιστικές, αναπτυξιακές, που έχουν σχέση με το περιβάλλον, με την κοινωνική οργάνωση.
Αυτό το εκτιμούμε και γι' αυτό είμαστε και σε μία στενή σχέση. Βοηθήσαμε όσο μπορούμε και θα βοηθήσουμε, είμαστε δε δέκτες των προβληματισμών, των προτάσεων που γίνονται και από τον κύριο Δήμαρχο και από το Δημοτικό Συμβούλιο, έτσι ώστε και στη νέα περίοδο για τη χώρα να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια, συνεργασία και βοήθεια».  του Αντώνη Πετρόγιαννη 
 
***  150.000 ευρώ πλήρωσε φόρο εισοδήματος ο Δήμος Καλαμάτας 
Ο φόρος εισοδήματος απειλεί τους ΟΤΑ Πλέον θα φορολογούνται τα τέλη από εκμισθώσεις δημοτικής περιουσίας, ακόμη και παραλιών, παρότι οι δήμοι δεν είναι επιχειρήσεις. Με τα έσοδά τους οι ΟΤΑ υποστηρίζουν ότι καλύπτουν κοινωνικές ανάγκες. Στον αέρα απειλούνται να βρεθούν οι προϋπολογισμοί των δήμων, λόγω σοβαρών νέων φορολογικών επιβαρύνσεων, οι οποίες δεν έχουν προβλεφθεί στις πιστώσεις. Συγκεκριμένα, οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης καλούνται να καταβάλουν Φόρο Εισοδήματος από κεφάλαιο και υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου, γεγονός το οποίο προκαλεί μεγάλη μείωση στα οικονομικά τους. Να σημειώσουμε ότι, όπως δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος οικονομικών, Δημήτρης Μπούχαλης, στο "Θ", ο δήμος Καλαμάτας κατέβαλλε το ποσό ήδη των 150.000 ευρώ. Το πολύ σοβαρό αυτό πρόβλημα υπογραμμίζει και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Γιώργος Πατούλης, με επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, η οποία κοινοποιείται και στον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκο Βούτση. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζητεί άμεσα συνάντηση των δύο πλευρών προκειμένου να συζητηθούν και να λυθούν τα προβλήματα. Ας σημειωθεί πως το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ έχει αποφασίσει ομόφωνα να αιτηθεί νομοθετική ρύθμιση για την πλήρη απαλλαγή των ΟΤΑ Α΄ βαθμού και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου αυτών από τον Φόρο Εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ, με αναδρομική ισχύ για το 2014. Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην επιστολή του προέδρου της ΚΕΔΕ, «τη δύσκολη αυτή στιγμή που οι Δήμοι πρέπει να συντάξουν και να υποβάλουν προϋπολογισμούς, είναι μεγάλη επιβάρυνση ο συνυπολογισμός των οικονομικών απαιτήσεων των σχετικών νόμων». Δεν είναι η πρώτη φορά που τίθεται το σχετικό αίτημα. Ήδη, η ΚΕΔΕ είχε απευθυνθεί στις 26 Ιουνίου στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Δ. Μάρδα, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι δήμαρχοι θεωρούν απαράδεκτο να θεωρούνται τα έσοδα των ΟΤΑ και των νομικών τους προσώπων από την ακίνητη περιουσία τους έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα (γι’ αυτό φορολογούνται με 26%). «Ο σκοπός των ΟΤΑ είναι μη κερδοσκοπικός, έχει δημόσιο χαρακτήρα και αποβλέπει στη διαχείριση κυρίως δημοσίων ζητημάτων που προάγουν την εξυπηρέτηση των αναγκών των δημοτών. Η υπερφορολόγηση των ΟΤΑ έχει ως συνέπεια τη δραματική μείωση των θεσμοθετημένων πόρων και εσόδων τους και τούτο, σε χρονικό σημείο κατά το οποίο οι πόροι αυτοί βρίσκονται στο όριο εξαντλήσεώς τους», σημειώνει χαρακτηριστικά η ΚΕΔΕ. Στο πλαίσιο αυτό η ΚΕΔΕ θεωρεί απαράδεκτη και την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (από 17/6/2015), σύμφωνα με την οποία πρέπει να φορολογηθούν με 26% και τα έσοδα από την εκμετάλλευση των κοινοχρήστων χώρων, μεταξύ των οποίων και τα τέλη από την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλών και παραλιών. Τα σχετικά έσοδα προορίζονται για την αντιμετώπιση δημοσίων σκοπών, όπως ο καθαρισμός των παραχωρούμενων παραλιών. Εξάλλου, μιλάμε για «τέλος» και όχι για μίσθωμα. Επιπλέον, οι οδηγίες που δόθηκαν στους ΟΤΑ για το πώς θα καταρτιστούν οι προϋπολογισμοί των δήμων για το έτος 2015, σημειώνει η ΚΕΔΕ, πουθενά δεν προβλέπουν πιστώσεις για την κάλυψη δαπανών που προκύπτουν από την επιβολή φορολογίας στους δήμους. Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργείται μια μαύρη τρύπα στους προϋπολογισμούς, η οποία οδηγεί σε αδυναμία καταβολής των φόρων. - 
 
***  Το νότιο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου 
Άντε μετά να επιχειρήσει να περπατήσει κάποιος τυφλός στην ειδική ζώνη όδευσης στο νότιο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου, με τις πινακίδες του μενού των εστιατορίων να εφάπτονται επί της ζώνης αυτής και με τα ποδήλατα παρκαρισμένα στην πίσω πλευρά της στάσης του αστικού ΚΤΕΛ…Χ.Χ. - 


***  Καλαματιανοί ποιητές που ύμνησαν τον όμορφο τόπο μας που λέγεται Καλαμάτα

 
Η ΠΑΛΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΦΑΚΟΓια την ιστορία της πόλης: Βασίλης Ι. Μανιάτης Συνεχίζει και σήμερα την ενημερωτική του αποστολή ο φωτογραφικός φακός μας, δείχνοντας – όπως πάντα – εικόνες από γεγονότα, τοποθεσίες και πρόσωπα που πέρασαν και άφησαν πίσω τους ιστορικές σελίδες στο βιβλίο της παλιάς μας Καλαμάτας. Το σημερινό μας θέμα είναι οι Καλαματιανοί ποιητές, που με το χάρισμα της τέχνης του λόγου ανέδειξαν το ελληνικό πνεύμα και ύμνησαν τον όμορφο τόπο μας που λέγεται Καλαμάτα. Ένα αφιέρωμα μνήμης και τιμής στους ανθρώπους που γεννήθηκαν στον τόπο μας και που με το μεγαλείο της ποίησης τίμησαν την Καλαμάτα, το πανελλήνιο και όχι μόνο!ΚΑΙΤΗ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ – ΑΛΕΙΦΕΡΗ«Μύρια τα κάλλη σου, τρανή ωραία Καλαμάτα, σαν τι τραγούδι να σου βρω γι’ αυτήν την ομορφιά; Είναι τα περιβόλια που με λούλουδα γεμάτα και η θάλασσά σου απέραντη γαλάζια και βαθειά… Μετά από χρόνια άραγε ποιος θα σου τραγουδήσει ποιος θ’ αγαπήσει αληθινά την κάθε σου γωνιά, να περιγράψει τα βουνά τη φωτεινή σου δύση και τις βαρκούλες του γιαλού με τα λευκά πανιά… Και ποιος με στίχους θα μπορεί τάχα να ζωγραφίσει τη μυρωμένη σου άνοιξη που όμοια δεν είναι καμιά… και τα χλωμά φθινόπωρα που γύρω έχουν ανθίσει οι ακακίες αμέτρητες και τ’ άσπρα γιασεμιά… Ποιος το ποτάμι το πλατύ σωστά θα περιγράψει που βιαστικά κατέβαινε πάνω απ’ τα βουνά χωρίς ποτέ ο ήχος του τον τόνο του ν’ αλλάξει σε μεσημέρια, σε βραδιές ή και σε δειλινά. Μα και το κάστρο στο βοριά των Ιπποτών λημέρι ποιος τάχα θα το μελετάει όσο καιρό θα ζει; και τόσα άλλα όμορφα της Καλαμάτας μέρη ποιος θα τ’ αναθυμίζεται ποιος θα τα νοσταλγεί…» Η ποιήτρια Καίτη Μαυροπούλου – Αλειφέρη αγάπησε τον τόπο μας όσο κανένας. Οι ποιητικές της συλλογές: «Χίμαιρες και καταιγίδες» το 1954, «Το ηλιοβασίλεμα» το 1955, «Πολιτείες που ξαναζούν» το 1960, «Ανάμεσα στον κόσμο» και περίπου ακόμα 20 συλλογές ποιημάτων της, αναδεικνύουν τον εσωτερικό κόσμο της, τις χαρές και τις λύπες μιας πονεμένης ερωτικά ζωής, αλλά και την ιδιαιτερότητά της, αφιερωμένη στις ομορφιές της πατρίδας της, Καλαμάτας. Γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1915 και πέθανε το 1992. Υ.Γ.: Ο γράφων το παρόν τη γνώριζε προσωπικά και είναι κάτοχος όλης της ποιητικής της συλλογής.ΤΙΛΛΑ ΜΠΑΛΗ (1900-1970) Η ποιήτρια Τίλλα (Ευσταθία) Μπαλή γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1900. Κόρη του Γεωργίου Μπαλή, ο οποίος ήταν έμπορος καπνών και ιδιοκτήτης του νερόμυλου που είχε εγκαταστήσει στη δυτική πλευρά του ποταμού Νέδοντα, τελείωσε στην Καλαμάτα το Γυμνάσιο και σε νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τη ζωγραφική, τη μουσική, την απαγγελία και την ποίηση. Ταξίδεψε σε πολλά μέρη της Ελλάδας και στο εξωτερικό, Μ. Ασία, Σμύρνη, Ρώμη και Παρίσι, τα οποία διεύρυναν τους ορίζοντές της στην ομορφιά της τέχνης. Το 1936 γύρισε στην Αθήνα και άρχισε να δημοσιεύει τα ποιήματά της στα περιοδικά «Πνευματική Ζωή», «Νέα Εστία», «Νεοελληνικά γράμματα» κ.ά., από τα οποία πολλά μεταφράστηκαν στα ιταλικά και αγγλικά. Εξέδωσε τις εξής ποιητικές συλλογές: «Ήχοι και απόηχοι» το 1938, «Ειρμοί» το 1940, «Πυράκανθοι» το 1943, «Λυγρά Σήματα» το 1946, «Εφύμνια» το 1949, «Ερημική τριλογία» το 1954, «Ελεγείες» το 1957, «Εκμαγεία και ανάγλυφα» το 1960. Το Νοέμβριο του 1959 κέρδισε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο του διαγωνισμού «Πόλις των Αθηνών». Στα 45 της χρόνια παντρεύτηκε έναν αξιόλογο άνθρωπο. Ήταν ο συνεπώνυμός της Απόστολος Μπαλής (1885-1958), γενικός αρχίατρος του κράτους, τιμημένος μ’ ένα πλήθος αριστείων ανδρείας. Η συμπατριώτισσά μας, Τίλλα Μπαλή, υπήρξε μια βαθιά φιλοσοφημένη ποιητική παρουσία. Εισήγαγε ένα καινούργιο κλίμα στον ποιητικό χώρο και τούτο, γιατί η ποίησή της είναι σύγχρονη, βγαλμένη από τα ίδια σπλάχνα της εποχής που ζούμε. Μέσα απ’ τα προβλήματα των ανθρώπων, το άγχος, τις λύπες και τις χαρές και τον αγώνα της καθημερινής πραγματικότητας. Έχει εκδώσει 7 βιβλία ποιημάτων, τα οποία θεωρούνται από τους κριτικούς και λογοτέχνες αριστουργήματα λογοτεχνίας. Και να τι έγραψε για την παρουσία των ανθρώπων πάνω στη γη:«Είμαστε οι ταξιδιώτες της αναμονής στο σταθμό της σύντομης συνάντησης καθώς διασταυρώνονται τα τραίνα άλλα επάνω, άλλα κάτω κι όλοι στην ίδια οδό…» Πέθανε το 1970. Δυστυχώς, η μοναξιά και η μελαγχολία ήταν οι σύντροφοί της στα τελευταία χρόνια της ζωής της. Υ.Γ. Ιστορική λεπτομέρεια: Αδελφή της Τίλλας Γ. Μπαλή ήταν η Ελένη Γ. Μπαλή, σύζυγος του γιατρού δερματολόγου της πόλης μας Χρήστου Μπιζίμη. - 

***   Θετική εντύπωση ο Υπουργός… 

Δεν προσπαθούμε να ευλογήσουμε τα γένια κανενός. Όμως μόνο θετική εντύπωση έκανε στους παρευρισκόμενους στο Δημαρχείο Καλαμάτας, χθες το πρωί, ότι ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, επισκέφθηκε τους χώρους του χωρίς…φανφάρες και φρουρά- ουρά. Μάλιστα, χρησιμοποίησε το προσωπικό του αυτοκίνητο…Α.Π. - 

*** Έκλεισαν τον…σκουπιδότοπο (φωτογραφίες)         
     
  
Μετά από εκατοντάδες δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο για τον "σκουπιδότοπο" στην… τυφλή ακόμα Βασιλέως Γεωργίου, η Δημοτική Αρχή, κάνοντας πράξη την πρόσφατη δέσμευσή της έκλεισε τον επίμαχο χώρο με πλέγμα. Φυσικά έκανε πολύ καλά. Όμως, τα μπάζα που βρίσκονταν λίγο πιο πέρα δεν μπορούσαν να τα μαζέψουν;  Α.Π. 

***  Ο καιρός αύριο στην Καλαμάτα

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Σάββατο 22/8/2015 προβλέπεται αίθριος. Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα κυμανθεί από 35-75%. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Δ-ΝΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ. Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 8.0 (Πολύ Υψηλός). Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 3 (Υψηλή). Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/ -  

***  Ομιλία στην Καλαμάτα για το μηχανισμό των Αντικυθήρων         
     
Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων είναι ένας αναλογικός υπολογιστής εκπληκτικής τεχνολογίας, ο οποίος κατασκευάστηκε πριν από 2.200 χρόνια. Χρησιμοποιείτο για τον ακριβή υπολογισμό της θέσης του Ηλίου, της Σελήνης και, πιθανώς, των πλανητών, στον ουρανό. Υπολόγιζε τις φάσεις της Σελήνης, προέβλεπε εκλείψεις και προσδιόριζε την ημερομηνία τέλεσης των αρχαίων στεφανιτών αγώνων. Τα τελευταία 7 χρόνια συγκροτήθηκε μια ομάδα ερευνητών στο Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ξεκίνησε η κατασκευή πιστών και λειτουργικών αντιγράφων του Μηχανισμού.
Η ομάδα απαρτίζεται αυτή τη στιγμή από τους: καθηγητή του τμήματος μηχανολόγων κ. Κυριάκο Ευσταθίου, τον  καθηγητή αστρονομίας του τμήματος φυσικής κ. Ιωάννη Σειραδάκη, τη διδάκτορα του τμήματος φυσικής  κα Μαγδαληνής Αναστασίου, τους διπλωματούχους μηχανολόγους μηχανικούς, υποψήφιους διδάκτορες, Αλέξανδρο Μπασιακούλη και Μαριάννα Ευσταθίου και τον αρχαιολόγο δύτη Αλέξανδρο Τούρτα.
Aπό τα αποτελέσματα της  έρευνας  έχουν ήδη προκύψει πολλές δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και οκτώ (8) αντίγραφα του Μηχανισμού τα οποία εκτίθενται σε μουσεία της Ελλάδας και του εξωτερικού.
O καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου  Θεσσαλονίκης κ. Κυριάκος Ευσταθίου θα μιλήσει για το θέμα «Αρχαία Ελληνική τεχνολογία- Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων», στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου Elite City Resort, σήμερα και ώρα 19:00. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

***   Το γλέντι της αγκινάρας          
      
Μπορεί το πολιτικό θερμόμετρο, εν μέσω καλοκαιριού, να έχει ξεπεράσει τα όρια ακόμα και του καύσωνα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να χάσουμε το κέφι μας.
 Στη Μικρομάνη, αύριο, ο Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος αυτής της Τοπικής Κοινότητας διοργανώνει, με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας, τη Γιορτή Αγκινάρας.
Η Γιορτή, στην οποία θα προσφερθούν αγκινάρες μαγειρεμένες με διάφορους τρόπους, θα πλαισιωθεί με ζωντανή μουσική και θα διεξαχθεί στην κεντρική πλατεία, με ώρα ενάρξεως 20.00. Ευκαιρία να το ρίξουμε έξω και να γευτούμε ένα εξαιρετικό προϊόν.  Α.Π. 

*** Αυγά πέταξαν στον Πάνο Καμμένο οι κάτοικοι στην Κω (βίντεο)

«Φτου σου ρε, στα τέσσερα!» φώναζαν οι κάτοικοι και του πετούσαν μπουκάλια - Τον αντιμετώπισαν σαν ανεπιθύμητο - Εισέπραξε την οργή των κατοίκων για το χειρισμό της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό Δεν μπορούν να αντέξουν άλλο την κατάσταση οι αγανακτισμένοι κάτοικοι της Κω, με τις καθημερινές ορδές των παράνομων μεταναστών να φτάνουν και να κατακλύζουν το νησί, χωρίς να υπάρχουν οι στοιχειώδες δομές για να μπορέσουν να τους φιλοξενήσουν. Την οργή τους εξέφρασαν σήμερα οι κάτοικοι του νησιού στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, που υποδέχτηκαν, στο πλαίσιο της περιοδείας του, με αυγά, μπουκάλια και πλούσιο... λεξιλόγιο. Ο Πάνος Καμμένος, δεν πρόλαβε να πατήσει το πόδι του στο νησί και εκδιώχθηκε κακήν κακώς από τους κατοίκους, ενώ άρον άρον χρειάστηκε να τον φυγαδεύσουν, αφού κατά την επίσκεψή του στο νησί προκάλεσε το μένος των κατοίκων. Κυριολεκτικά σαν ανεπιθύμητο αντιμετώπισαν οι αγανακτισμένοι Κώοι τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, καθώς δεν αντέχουν άλλο την κατάσταση που επικρατεί στο νησί, λόγω της μεγάλης εισροής παράνομων μεταναστών. Ωστόσο, σίγουρα ο κ. Καμμένος, από την πλευρά του, δεν περίμενε τέτοια υποδοχή. Οι κάτοικοι, έξαλλοι με το χειρισμό της κυβέρνησης στο θέμα του μεταναστευτικού, εξέφρασαν στο πρόσωπο του υπουργού Εθνικής Άμυνας την οργή τους, πετώντας του αυγά, μπουκάλια, και καθυβρίζοντας τον. Ο κ. Καμμένος μάταια σήκωνε τα χέρι του για να προστατευτεί, στα αυγά και τα μπουκάλια που έπεφταν «βροχή», με αποτέλεσμα οι άντρες που τον συνόδευαν να χρειαστεί να τον φυγαδεύσουν. «Φτου σου ρε!», «στα τέσσερα, στα τέσσερα», «είσαι καραγκιόζης», «ουστ!» φώναζαν κάποιοι κάτοικοι, ενώ οι υπόλοιποι γιουχάιζαν και τον... μούτζωναν. Όμως εκείνος δεν έδειξε να πτοείται, αφού συνέχισε να χαμογελά... Με λερωμένο το σακάκι, από τα αυγά, ο Πάνος Καμμένος έτρεχε να γλιτώσει από τους κατοίκους, που έβγαιναν από κάθε σοκάκι του νησιού, για να του εκφράσουν την αγανάκτηση και την οργή τους. Να σημειωθεί πως αρχικά στο χώρο έφτασε ισχυρή αστυνομική δύναμη, αλλά μόλις ο κόσμος που είχε μαζευθεί αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς εξαγριώθηκε, με αποτέλεσμα οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ μετά από λίγο να αποχωρήσουν και να παραμείνουν λίγα μέτρα πιο πέρα διακριτικά. 
Βίντεο ,kosnews24/Καμμενος Κως , https://youtu.be/dpJCxcP6Qug .-

Βίντεο , kosnews24/Καμμενος Κως2  , https://youtu.be/klHQCRCalgc .-

Βίντεο  , Αστυνομία Καμμμένος
https://youtu.be/fQ_s485ujrM .-

*** Αποκλειστικό: Τούρκοι κρυμμένοι στο Ταίναρο, καμία κίνηση από ελληνικής πλευράς
tourkplio
- Απίστευτη πρόκληση από τουρκικής πλευράς, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες τουρκικό ναρκοθετικό πλοίο αγκυροβόλησε στον Ταίναρο σήμερα στις 11:00 π.μ. Πλοία αυτού του τύπου συνηθίζουν να πλέουν με μικτό πλήρωμα το οποίο διαθέτει ομάδα βατραχανθρώπων. Με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες οι Ελληνικές αρχές φαίνεται να μην προέβησαν σε κάποιου είδους κίνηση απομάκρυνσής του.
xartis

***   Βρήκαν τον Τίμιο Σταυρό λένε
stauros
-  Με μια δήλωση φωτιά για την ορθοδοξία, τον Ελληνισμό και γενικότερα τη διεθνή ιστορία, έρχεται ο Τούρκος βυζαντινολόγος Radi Dikici μιλώντας για την ανακάλυψη της κρυφής τοποθεσίας του Τιμίου Σταυρού.
 Ο γνωστός βυζαντινολόγος, με πολλά σημαντικά έργα στο όνομά του όπως «Bizans İmparatorluğu Tarihi», δηλαδή, «Ιστορία Βυζαντινής Αυτοκρατορίας», «Şu Bizim Bizans», δηλαδή, «Αυτό το Δικό μας Βυζάντιο», φαίνεται πως έχει οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι ο Τίμιος Σταυρός υπάρχει και βρίσκεται κρυμμένος στο εσωτερικό της Αγίας Σοφίας, μετά την μεταφορά του από την εκστρατεία της Αγίας Ελένης στην Κωνσταντινούπολη.
yazarlar
 Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον γνωστό ιστορικό, υπάρχουν πηγές σύμφωνα με τις οποίες η τοποθεσία του Τιμίου Σταυρού ήταν γνωστή και φανερή μέχρι το 1024 όπου μετά την πτώση της Πόλης οι σταυροφόροι ξεχύθηκαν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης λεηλατώντας οτιδήποτε τους τραβούσε την προσοχή. Υπό την κάλυψη του χάους βυζαντινοί αξιωματούχοι συνοδευόμενοι από ορισμένους ιερείς κατάφεραν να κρύψουν τον Τίμιο Σταυρό σε κάποιο μυστικό τμήμα της Αγίας Σοφίας, ώστε να τον σώσουν από το πλιάτσικο.
 Τα χρόνια πέρασαν και με την Πόλη ακόμα υπό κατοχή, οι άνθρωποι που ήταν υπεύθυνοι για την διαφύλαξη του μυστικού της τοποθεσίας του Σταυρού είτε έφυγαν από τη ζωή, είτε αναγκάστηκαν να φύγουν μακριά από την πόλη, παίρνοντας το μυστικό μαζί τους.
 Μπορεί να χάθηκε άδοξα το μυστικό του Τιμίου Σταυρού αλλά παραμένει ακόμα το μεγάλο αίνιγμα της ιεράς κρυπτής του Τίμιου Σταυρού η οποία, σύμφωνα με τον Τούρκο ιστορικό και βυζαντινολόγο, πρέπει να βρίσκεται κάπου μέσα στο εσωτερικό της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης.

***  ΣΟΚ! Στην Τουρκία στρατιώτες της τραγουδούν τον ύμνο του ανεξάρτητου Πόντου (ΒΙΝΤΕΟ)
kidiatourkoustrat
-  Με τον διαρκή κατακερματισμό που υφίσταται η Τουρκία λόγο του εκτενή εμφυλίου που λαμβάνει χώρα, σε συνδυασμό με τη  δήλωση Ρ.Τ. Ερντογάν ότι: «ότι προσπαθούν να μας διαμελίσουν αλλά δεν θα καταφέρουν ενώ σε διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το κυρίαρχο σύνθημα ήταν «Η Τουρκία δεν διαιρείται», έχει πλέον ριζώσει την καρδιά των Τούρκων πολιτών ο φόβος του αύριο.
 Ο τουρκικός στρατός φαίνεται πως δεν είναι γνωστός για την αξιοκρατία του, μιας και οι πλούσιοι πολίτες της χώρας είτε εξαγοράζουν την θητεία τους είτε βρίσκουν άλλα "παραθυράκια" αφήνοντας τη φύλαξη των σκοπιών στα φτωχότερα στρώματα τη κοινωνίας. Ένα μεγάλο μέρος του τουρκικού στρατού φαίνεται πως αποτελείται από παιδιά του Πόντου τα οποία αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρούς κινδύνους κατά τη διάρκεια της θητείας τους, καθώς συχνότερο στόχο των κουρδικών επιθέσεων αποτελεί ο στρατός. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι επιθέσεις του PPK, που έλαβαν χώρα τον τελευταίο καιρό κατά τις οποίες ανατίναξαν φορτηγό τραίνο στην Μπινγκόλ, έβαλαν φωτιά σε 30 μηχανήματα οδοποιίας, ενώ παράλληλα σε μάχες που συνέβησαν στο Ντιγιάρμπακιρ άφησαν την τελευταία τους πνοή τρεις Τούρκοι στρατιώτες έως τώρα.
 Όπως είναι αναμενόμενο η Τουρκική κατάρρευση έχει δημιουργήσει τρομερή αναταραχή ανάμεσα στου πολίτες, οι οποίοι αποφάσισαν να κατέβουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για το χάος που επικρατεί στους τουρκικούς δρόμους. Κρατώντας σημαίες και πλακάτ στα χέρια, τα οποία έγραφαν: «Οι μάρτυρες δεν πέθαναν για μια διαιρεμένη πατρίδα», πέρασαν τον πύργο του Γαλατά και μέσω της οδού Ιστικλάρ έφθασαν στην πλατεία Γαλατά Σαράι. Μέσα στις φωνές του πλήθους ξεχώρισε ένας διαδηλωτής, ο οποίος ζητά από το κράτος να προβεί στις απαραίτητες κινήσεις, ώστε «οι Λαζοί, οι Κιρκάσιοι, οι Κούρδοι και οι Αμπχάζιοι να ζήσουν όλοι μαζί στην Τουρκία. Αυτή η χώρα δεν πρόκειται να χωριστεί».
 Στο ακόλουθο βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε τους Τούρκους στρατιώτες να διασκεδάζουν υπό τον ήχο της λύρας και των τραγουδιών του Πόντου, υπηρετώντας κάπου στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν.
Video  , Η λύρα του Πόντου κρατά συντροφιά σε στρατιώτες στην Τουρκία   ,  https://youtu.be/_G1p-60AU_0 .-


***  Προειδοποίηση Voicenews: Έλληνες προσοχή στις 2 Σεπτεμβρίου
symboylio toyrkia
- Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας(Milli Güvenlik Kurulu - MGK), το όργανο που συμβολίζει την πολιτική και κοινωνική διάσταση του στρατού, θα συνεδριάσει στις 2 Σεπτεμβρίου στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα και για πρώτη φορά θα παραβρεθούν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγός Χουλούσι Ακάρ και άλλοι αξιωματούχοι των Ενόπλων Δυνάμεων .
Οι αποφάσεις του MGK (που είναι σχεδιασμένο στα πρότυπα του αντίστοιχου στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής) είναι τεράστιας σημασίας και λαμβάνονται απολύτως σοβαρά απο τη πολιτική ηγεσία της Τουρκίας.
Πρόκειτα για το κρισιμότερο Συμβούλιο στη Τουρκία εδώ και 20 χρόνια, σημειώνουν τα Τουρκικά ΜΜΕ, και αναμένονται καθοριστικές αποφάσεις.
Στο πλαίσιο αυτό, ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους, Ρ. Τ. Ερντογάν, τόνισε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει ποτέ την εγκαθίδρυση ενός νέου κράτους στη βόρεια Συρία και όπως επισημαίνουν τα Τουρκικά ΜΜΕ το συμβούλιο θα επικεντρωθεί στη πάταξη της τρομοκρατίας.
Το χρονικό αυτό σημείο είναι το κρισιμότερο των τελευταίων χρόνων στη Τουρκία εν μέσω συγκρούσεων με τους Κούρδους αυτονομιστές, στρατιωτικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, πολιτικής πόλωσης ενόψει εκλογών, συνεχών δημοσιευμάτων για Ελληνική επιθετικότητα και τσουνάμι μεταναστευτικών ροών.

***  Αποκάλυψη! Σχέδιο Κούρδων-Ιράν για διάλυση της Τουρκίας
irantourk
-   Σύμφωνα με νέες πληροφορίες από τα τουρκικά ΜΜΕ, φαίνεται πως υπάρχει πλάνο δράσης με στόχο την καθαίρεση του πολιτικού συστήματος του Ταγίπ Ερντογάν, το οποίο θα αποτελέσει το αποτελειωτικό χτύπημα στην σταθερότητα του τουρκικού κράτους, η οποία πλέον κρέμεται από μαι κλωστή. Το σχέδιο φαίνεται πως οργανώθηκε και θα τεθεί σε δράση από τον συνασπισμό των Κούρδων της Τουρκίας και της Συρίας, μαζί με το Ιράν σύμφωνα με τον Ahmed Kasım.
Πιο αναλυτικά το πλάνο είδε το φως της δημοσιότητας ύστερα από δήλωση του Ahmed Kasım, εκπρόσωπο ενός μικρού κουρδικού κόμματος της Συρίας, του PDPK-S, στην Κωνσταντινούπολη. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξις του φρόντισε να τονίσει το γεγονός ότι το Ιράν συνεργάζεται ήδη με το PKK και στον συριακό του κλάδο, το PYD, που πολεμά εναντίον των Τζιχαντιστών οι οποίοι στηρίζονται από την Άγκυρα.
Όπως ήταν αναμενόμενο, ο τουρκικός τύπος έχει πάρει φωτιά ύστερα από τις δηλώσεις του Ahmed Kasım , υπογραμμιζοντας πως η συγκεκριμένη συμμαχία τον Κούρδων και του Ιράν αποτελεί μέγα κίνδυνο αυτή τη στιγμή για μια ήδη αποσταθεροποιημένη Τουρκία, από τη στιγμή που οι ένοπλες επιθέσεις του ΡΚΚ αυξάνονται καθημερινά και οι Τούρκοι θρηνούν συνεχώς θύματα μεταξύ των στρατιωτικών τους.
Οι τελευταίες κινήσεις της Τεχεράνης φαίνεται να προκαλούν ένα μεγάλο κύμα ανησυχίας προς της τουρκική κυβέρνηση. Αυτό οφείλεται στην αύξηση του εχθρότητας της Τεχεράνης προς τον Ερντογάν, τον οποίο κατηγορούν άμεσα σαν υπεύθυνο για την αποσταθεροποίηση της περιοχής, με σοβαρές συνέπειες για την γενικότερη ειρήνη της Μέσης Ανατολής.
Τέλος το Ιράν φαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, πως υποστηρίζει ανοιχτά τους Κούρδους στο εσωτερικό της Τουρκίας, οι οποίοι έχουν προβεί σε μια σειρά από πολλά επιτυχημένα χτυπήματα εναντίων Τούρκων στρατιωτικών.

***  Όχι σε Λαφαζάνη είπαν 3 "αντάρτες"
treis aneksarhthoi
-  Οι πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Κοδέλας, Ελένη Σωτηρίου και Βασίλης Χατζηλάμπρου διαβεβαίωσαν πως δεν πρόκειται να ενταχθούν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της «Λαϊκής Ενότητας» παρά του ότι συνυπέγραψαν τη συγκρότηση της, λίγες ώρες πριν.
"Δεν στηρίζουμε ούτε τα μνημόνια, ούτε τη συνέχιση των μνημονιακών λογικών που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ" ανέφεραν στη κοινή τους ανακοίνωση οι τρείς βουλευτές, και επσήμαναν "Η κυβέρνηση και το Μαξίμου γκρέμισαν τις προσδοκίες για μια άλλη πορεία της χώρας. (...)Η παραίτηση της κυβέρνησης και η προκήρυξη εκλογών, με τις ευλογίες των δανειστών - εκβιαστών, βασικό στόχο έχουν την εμπέδωση του μνημονιακού καθεστώτος και τη διάσωση, αναπαραγωγή και αναδιάταξη του πολιτικού προσωπικού που θα το υπηρετήσει" .

***  Ήσυχος: Το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα υπερασπιστεί η Λαϊκή Ενότητα
hsuxos
-  Ο εκπρόσωπος τύπου του νέου κόμματος  Λαϊκή Ενότητα, Κώστας Ήσυχος, ανέφερε πως το κόμμα θα κατέβει στις εκλογές που έρχονται σε συνέντευξη που έδωσε στο Sputnik. Συγκεκριμένα είπε πως "Ναι, για αυτό δημιουργήσαμε την πολιτική ομάδα μας", όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε πως "υπέστη πλήρη μετάλλαξη τους τελευταίους μήνες".

*** Γεροβασίλη: Σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι το «Θα τα καταφέρουμε».
gerovasilh
-   Σε συνέντευξή της πριν από λίγο η κυβερνητικός εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη τόνισε πως «Εκτιμώ ότι θα έχουμε εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου. Κάποιοι έχουν λόγους να τις καθυστερούν και το προσπαθούν». Επίσης ανέφερε πως «Δεν θέλουμε να μείνουμε στην εξουσία πάση θυσία και με όλους τους όρους. Θα καταφέρουμε να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο, ακόμη και με αυτή τη συμφωνία, με αυτό το μνημόνιο». Όσο για το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις εκλογές είπε πως θα είναι το «Θα τα καταφέρουμε».

***  Συνάντηση Κωνσταντοπούλου – Λαφαζάνη αύριο το πρωί
lafazanis vouliii
Τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Λαϊκή Ενότητα κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη θα δεχθεί η Πρόεδρος της Βουλής κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, αύριο στις 10:30, στο γραφείο της, κατόπιν αιτήματος του κ. Λαφαζάνη, ύστερα από τις δρομολογηθείσες εξελίξεις.

*** Μεϊμαράκης: Θα τηλεφωνήσω στον πρωθυπουργό
meimarakhs
Την πρόθεσή του να τηλεφωνήσει στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, πριν από λίγο στη Βουλή.

***   ΟΑΕΔ Έτσι ανανεώνεται ηλεκτρονικά η κάρτα ανεργίας
oaed
-  Tη δυνατότητα να ανανεώσουν τα δελτία ανεργίας και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους με λεκτρονικό τρόπο, έχουν όσοι είναι μη επιδοτούμενοι άνεργοι αλλά και δικαιούχοι κάποιων παροχών του ΟΑΕΔ. Η συγκεκριμένη εγγραφή μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΟΑΕΔ μπορεί να γίνει, είτε με πιστοποίηση του χρήστη απο το taxisnet, είτε με χρήση κλειδαρίθμου.
Όταν ληφθούν οι απαραίτητοι κωδικοί οι παραπάνω έχουν το δικαίωμα, να έχουν πρόσβαση στις νέες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, αν ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα:
1)    Με τον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή εισέρχονται στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) από οποιονδήποτε χώρο ηλεκτρονικής πρόσβασης και στη συνέχεια,
2)    Επιλέγουν το πεδίο «e-Υπηρεσίες» όπου υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες που τους βοηθούν να ολοκληρώσουν τις ενέργειες τους.
Εάν κάποιος από τους εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι και δικαιούχοι του Οργανισμού, δεν είναι πιστοποιημένος ως χρήστης, μπορεί να προσέθλει σε οποιαδήποτε υπηρεσία ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ, για να πάρει την πιστοποίηση και να παραλάβει τον κλειδάριθμο και τους κωδικούς πρόσβασης.
Έτσι μπορούν να ανανεώσουν εύκολα και γρήγορα τα δελτία ανεργίας τους (μέσα σε χρονικό διάστημα πέντε ημερών πριν ή πέντε ημερών μετά την ημερομηνία της υποχρεωτικής ανανέωσής τους). Τέλος, από εκεί θα μπορούν να αντλούν τις βεβαιώσεις ανεργίας.

***  Έτσι αντιμετωπίζει η αστυνομία στη Γερμανία τους λαθρομετανάστες (ΒΙΝΤΕΟ)
germania
-  Τα εκτεταμένα επεισόδια στο Κέντρο Κράτησης Λαθρομεταναστών , στο Σουχλ της Γερμανίας προκάλεσαν την επέμβαση της Αστυνομίας.
Η έκρηξη βίας φέρεται να ξεκίνησε όταν ένας απο τις δεκάδες των μεταναστών που φιλοξενούνται στο Κέντρο, έσκισε σελίδα του Κορανίου.
50 μετανάστες ενεπλάκησαν στο χάος που ακολούθησε και όταν έφτασε η αστυνομία, της επιτέθηκαν με πέτρες και σιδηρολοστούς. Η απάντηση των αστυνομικών δυνάμεων ήταν σφοδρότατη και έθεσε τη κατάσταση υπο έλεγχο αφήνοντας πίσω αρκετους τραυματίες.
Video  , Συγκρούσεις αστυνομίας μεταναστών στη Γερμανία , https://youtu.be/QYj9VOEdNn0  .-


*** Το Podemos εκφράζει τη λύπη του για «τη διάσπαση» του ΣΥΡΙΖΑ
syriza1
-   Το κόμμα της ισπανικής ριζοσπαστικής αριστεράς Podemos εξέφρασε σήμερα τη λύπη του για «τον διχασμό» στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο συμπαρατάσσεται στην Ελλάδα, χαιρετίζοντας ωστόσο παράλληλα «το θάρρος» του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα την επομένη της υποβολής της παραίτησής του.
Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε «ένα μάθημα θάρρους, ευθύνης και εμπιστοσύνης στον λαό του», δήλωσε ο Ινίγο Ερεχόν, δεύτερος τη τάξει στο κόμμα Ποδέμος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που οργανώθηκε μετά την απόφαση του πρωθυπουργού της Ελλάδας να παραιτηθεί ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών μέσα στον Σεπτέμβριο.
Το ισπανικό κόμμα, το οποίο είχε εκφράσει δημόσια την υποστήριξή του στον Έλληνα πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια των πρόσφατων διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες, εξέφρασε πάντως τη λύπη του για τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ.
Η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ "δεν είναι καλή είδηση», τόνισε ο Ερεχόν.
Το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα (PP) αποπειράθηκε να αξιοποιήσει τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο ΣΥΡΙΖΑ επισείοντάς τα σαν φόβητρο για να πείσει τους πολίτες να μην αναδείξουν το Ποδέμος στην εξουσία στις βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία, που αναμένεται να διεξαχθούν στο τέλος της χρονιάς.
«Ο λαϊκισμός οδηγεί σε αδιέξοδο», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομίας Λουίς ντε Γκίνδος κατά τη διάρκεια της έγκρισης από το ισπανικό κοινοβούλιο της συμφωνίας της ευρωζώνης με την Ελλάδα την Τρίτη, κάνοντας μια έμμεση πλην σαφή αναφορά στο Ποδέμος.
Απαντώντας στις επιθέσεις που δέχεται το κόμμα του, ο δεύτερος τη τάξει του Ποδέμος κατηγόρησε το PP και τους Σοσιαλιστές (PSOE, αξιωματική αντιπολίτευση) ότι αποπειρώνται να «εκμεταλλευθούν διεθνή ζητήματα για να αποκρύψουν τα ντροπιαστικά προβλήματα στην Ισπανία», αναφερόμενος στις πολυάριθμες υποθέσεις διαφθοράς οι οποίες ταλανίζουν τα δύο κόμματα.
Ο Ερεχόν, ο οποίος είχε επικρίνει έντονα τη συμφωνία ανάμεσα στην ευρωζώνη και την Ελλάδα κάνοντας λόγο για «χρηματοοικονομικό πραξικόπημα», έστρεψε επίσης τα πυρά του εναντίον της καγκελαρίου της Γερμανίας, που είναι εξάλλου ένας από τους αγαπημένους στόχους του κόμματός του.
«Ό,τι είναι καλό για την κυρία (Άγγελα) Μέρκελ και για τις γερμανικές τράπεζες δεν είναι καλό και για τις χώρες του νότου», τόνισε, καλώντας τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να «βγουν από το αδιέξοδο της λιτότητας».

*** Προφυλακιστέοι και οι 7 Γεωργιανοί για το φόνο του εστιάτορα
georgianoi
-  Ανακτριτής και εισαγγελέας, αποφάσισαν τη προφυλάκιση της συμμορίας των αδίστακτων Γεωργιανών για τη δολοφονία του 67χρονου εστιάτορα Μανώλη Οικονόμου στην Ύδρα.
Οι δράστες αφού βασάνισαν τον 67χρονο, τον σκότωσαν στη συνέχεια, μέσα στο σπίτι του, ενω η 58χρονη σύζυγός του ήταν δεμένη και φιμωμένη σε διπλάνο δωμάτιο. Οι Γεωργιανοί μετά το φόνο, διέφυγαν με λεία 40.000 ευρώ και κοσμήματα.
Σύμφωνα με την αστυνομία δύο από τους δράστες, ήταν σεσημασμένοι για άλλες κλοπές και διαρρήξεις.

***  Βουλευτής ΝΔ περνάει καλοκαίρι στο νοσοκομείο
nosokomeio
-  Η υγεία είναι το παν, έγραψε στο λογαριασμό του στο Instagram, ο βουλευτής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιας που η ατυχία του χτύπησε τη πόρτα και περνάει το καλοκαίρι του στο νοσοκομείο.
"Αυτές είναι οι διακοπές μου φέτος. Θα απολαύσω το καλοκαίρι την επόμενη χρονιά" έγραψε στα αγγλικά ο βουλευτής της ΝΔ απο το κρεβάτι του Νοσοκομείου.
varvitsiomessa

*** ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Mετά τις εκλογές έρχεται καταιγίδα
kalpi
-   Δύσκολες θα είναι οι αποφάσεις που θα πρέπει να πάρει η νέα κυβέρνηση μετά τις εκλογές, αφού αναγκαστικά θα πρέπει να ψηφίσει τούς εφαρμοστικούς νόμους του τρίτου Μνημονίου και να λάβει νέα μέτρα που θα επιβαρύνουν περισσότερο πολλές επιχειρήσεις και νοικοκυριά.
Εξαιτίας των δανειστών που απαιτούν «επώδυνες» θα μπορούσε να πει κανείς αλλαγές, στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά και στη φορολογία, η πρώτη αξιολόγιση του ελληνικού προγράμματος θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις αρχές Οκτωβρίου. Ταυτόχρονα, η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να βρει ένα νέο σχέδιο για τη διαχείριση των «κόκκινων
δανείων, να φροντίσει έτσι ώστε η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που έχει τεθεί και να προχωρήσει στη σύσταση του Ταμείου της Δημόσιας Περιουσίας για να μπορέσει να «τρέξει» το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.
Τα "καυτά" μέτωπα του οκτωβρίου είναι τα εξής:
✓ Επιβολή πλαφόν 2.000 ευρώ στις συντάξεις όλων των ταμείων.
✓ Ενοποίηση των ταμείων κύριας ασφάλισης υπό την «ομπρέλα» του ΙΚΑ.
✓ Εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος που θα οδηγήσει σε περικοπές επικουρικών συντάξεων.
✓ Απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο.
✓ Εφαρμογή των αλλαγών στη ρύθμιση των 100 δόσεων, με αύξηση του επιτοκίου και αυστηροποίηση των εισοδηματικών κριτηρίων.
✓ Μονιμοποίηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης με την ενσωμάτωσή της στη φορολογική κλίμακα.
✓ Αύξηση φόρων για αγρότες και εισοδήματα από ενοίκια
metra

*** Θεοδωράκης: «Είναι αδύνατον να υπάρξει κυβέρνηση απ' αυτή τη Βουλή»
theodorakis stayros 3
Την εκτίμηση πως είναι αδύνατο να υπάρξει κυβέρνηση απ' αυτή τη Βουλή διατύπωσε ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ, Β. Μεϊμαράκη στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών.
-   "Κοινή εκτίμηση είναι πως θα μπορούσαμε να αποφύγουμε τις εκλογές, και να συνεχίσει η κυβέρνηση τη θητεία της μέχρι να σταθεροποιηθεί η οικονομία στα τέλη του χρόνου ή στις αρχές του άλλου" τόνισε ο κ. Θεοδωράκης. Ο πρόεδρος του Ποταμιού σημείωσε πάντως, πως πρέπει να γίνουν το συντομότερο εκλογές με σεβασμό των συνταγματικών κανόνων. Πρόσθεσε ότι χρειάζεται ένα πνεύμα συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, και μεγάλες κοινωνικές συμμαχίες μετά την ψήφο του ελληνικού λαού.


***  Βορίδης: Η ΝΔ δεν θα συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνασπισμού με τον ΣΥΡΙΖΑ
voridis
-   Η Νέα Δημοκρατία θα αρνηθεί να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνασπισμού με τον ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές οι οποίες αναμένεται να διεξαχθούν στα τέλη Σεπτεμβρίου, δήλωσε ο βουλευτής Μάκης Βορίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik.
"Όχι, δεν πρόκειται (να συνεργαστεί το κόμμα με τον ΣΥΡΙΖΑ). Είναι πολύ δύσκολο για εμάς (τη Νέα Δημοκρατία) να σχηματίσουμε κυβέρνηση συνασπισμού με ένα κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς, αφού είμαστε ένα συντηρητικό κόμμα" είπε ο πρώην υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Ο κ. Βορίδης εξήγησε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση με την εντολή που έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεδομένου ότι δεν έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία. "Ο ΣΥΡΙΖΑ (...) δεν θα συμμετάσχει σε οποιαδήποτε συζήτηση για το σχηματισμό ενός (κυβερνητικού) συνασπισμού αυτή τη στιγμή. Χωρίς τις ψήφους τους, που σήμερα είναι 118, είναι πρακτικά αδύνατον να σχηματιστεί οποιαδήποτε κυβέρνηση", τόνισε.

***  Τζιχαντιστές ισοπέδωσαν αρχαίο μοναστήρι με... μπουλντόζες (ΒΙΝΤΕΟ)
monastery
-   Στο αρχαίο χριστιανικό μοναστήρι του Αγίου Ιουλιανού έβγαλαν αυτή τη φορά το μίσος τους οι τζιχαντιστές της Συρίας.
Το 1600 ετών μοναστήρι, στην πολύπαθη επαρχία Χόμς δίπλα στη πόλη Qaryatain, ισόπεδώθηκε με μπουλντόζες διότι ήταν προσβλητικό προς τον Αλλάχ, όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο μέσω του Osama Edward.
"Η καταστροφή ενός μοναστηριού που χτίστηκε το 432 δείχνει ότι τίποτα δεν τους σταματά. Η ιστορική ταυτότητα της περιοχής θα ισοπεδωθεί σα να μην υπήρξε
ποτέ".
Τίποτα δεν είναι ασφαλές εδώ δήλωσε η Irina Bokova, της Unesco στον Guardian και παρέπεμψε σε εικόνες δορυφόρου που δειχνουν τη πλήρη καταστροφή των μνημείων και των αρχαίων σε όλη τους την έκταση.
Ο χριστιανός ιερέας του μοναστηριού Jacques Mourad, αγνοείται μέχρι στιγμής.
Video  , ISIS Desecrates Then Demolishes an Ancient Monastery in Syria , https://youtu.be/DsFW4wtkDlA   ,

VIDEO  2 , Bulldozer to civilisation: Shocking new images of ISIS brutes desecrating priceless 1,500-year-old  , https://youtu.be/xhnmuL16FZs .-


***  H Boυλγαρία κλείνει τα σύνορα της με Στρατό!
boulgaria
-   Η Βουλγαρική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως πρόκειται να λάβει μέτρα με την συμμετοχή της Αστυνομίας και των Ενόπλων δυνάμεων της χώρας προκειμένου να ελέγξει την είσοδο των μεταναστών από την Ελλάδα και την ΠΓΜΔ.
Το Υπουργείο Άμυνας δήλωσε πως λόγω της κατάστασης στις γειτονικές χώρες και τα κύματα των μεταναστών και των προσφύγων, θα προτείνει μέτρα για να υπερασπίσει τα σύνορα της Βουλγαρίας.
Η Βουλγαρία είναι μέλος της Ευρωπαϊκής ένωσης αλλά δεν ανήκει στον χώρο του Σέγκεν και για τον λόγο αυτό την παρέκαμπταν τα κύματα των μεταναστών τα οποία έρχονταν από την Ελλάδα.
Μέσω Σερβίας και ΠΓΔΜ στην συνέχεια κατευθυνόντουσαν Ουγγαρία και διαμέσω αυτής στην Δυτική Ευρώπη.
Όσον αφορά την ΠΓΔΜ έκλεισε τα σύνορα της με ισχυρή αστυνομική δύναμη, και η Ουγγαρία απο την πλευρά της ξεκίνησε την οικοδόμηση τείχους-φράκτη στα σύνορα της με την Σερβία.
Η Βουλγαρία είχε κυρίως θέμα με τους μετανάστες στα σύνορα της με την Τουρκία. Μέσω αυτής της διόδου πέρασαν 11.000 μετανάστες το 2014, ενώ φέτος 9.000 μετανάστες από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο.

***  "Εσείς φταίτε για το μεταναστευτικό !" λέει η Κομισιόν!
komision metanasteytiko
-   Η κομισιόν, μέσω της Ανίκα Μπράιτχαρτ, απέρριψε τις ευθύνες που της προσάπτουν για τη διαχείρηση των μεταναστευτικών ροών, επαναλαμβάνοντας ότι η Επιτροπή είχε προτείνει εμπεριστατωμένο σχέδιο αντιμετώπισης του ζητήματος, ήδη απο το Μάιο και οι κυβερνήσεις των κρατών μελών της ΕΕ δεν το υποστήριξαν.
Για να επιτύχουμε λύση πρέπει να εργαστούμε μαζί , όχι ο ένας εναντίον του άλλου , πρόσθεσε η κα Μπράιτχαρτ.
Η πρόταση της επιτροπής παραμένει στο τραπέζι, τόνισε η εκπρόσωπος και τόνισε πως δεν είναι η Κομισιόν αυτή που εμποδίζει την υλοποίηση του σχεδίου.

***  Έκτακτο: Επίθεση μανιακού με καλάζνικοφ σε επιβάτες τρένου (ΒΙΝΤΕΟ)
andras gallia
-  Tο δρομολόγιο Άμστερνταμ - Παρίσι βάφτηκε με αίμα το απόγευμα.
Άνδρας στο σταθμό Αράς στη βόρεια Γαλλία άνοιξε πυρ με καλάζνικοφ,  εναντίον των επιβατών. Υπήρξαν τρείς σοβαρά τραυματίες ανέφεραν οι πρώτες πληροφορίες.
Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του τρένου, Thalys ανακοίνωσε πως το περιστατικό αντιμετωπίστηκε απο την ασφάλεια και οι επιβάτες είναι ασφαλείς.
Ο Φρανσουά Ολάντ με δήλωση του στο τουίτερ, τόνισε ότι θα γίνει το παν στη διαλεύκανση της υπόθεσης και εξεφρασε την αλληλεγγύη του στους τραυματίες.
Ο άνδρας, που είχε πάει αποφασισμένος για αίμα, συνελήφθη και κρατείται ενώ πάνω του βρέθηκαν πυροβόλα όπλα και μαχαίρια.
Video  , Tirs dans un Thalys: "Un blessé par arme à feu et un par arme blanche" , https://youtu.be/KdWPp4M19vQ  ,.-


*** Συνάντηση Μεϊμαράκη - Γεννηματά αύριο στη Βουλή
gennhmata1
Θα συνεχίσει και αύριο τις επαφές ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με στόχο τη συγκρότηση κυβερνητικού σχήματος από την παρούσα Βουλή και την αποφυγή εκλογών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα συναντηθεί αύριο στη Βουλή στις 12 το μεσημέρι με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

***  Μαξίμου: Μετωπική επίθεση στον Παναγιώτη Λαφαζάνη
tsipras maximou
-   «Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και οι οπαδοί της δραχμής, αφού διέσπασαν την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και στράφηκαν κατά της κυβέρνησης της Αριστεράς, έκαναν πράξη την από εδώ και καιρό απόφαση τους να διασπάσουν τον ΣΥΡΙΖΑ», τονίζουν κυβερνητικές πηγές.
«Θα κριθούν από τον ελληνικό λαό», προσθέτουν.

***  Δραγασάκης προς Μεΐμαράκη: «Μη με εμπλέκεις σε ρόλους και σχέδια που γνωρίζεις ότι δεν θα μπορούσα ποτέ να αποδεχτώ»
dragasakis
-   Με μία ανάρτησή στον προσωπικό του λογαριασμό, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter), ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σχολίασε αναφορά του προέδρου της ΝΔ, ο οποίος μετά από την συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μίλησε για το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης με πρωθυπουργό που θα προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ρίχνοντας στο τραπέζι το όνομα του ιδίου.
Ο κ. Δραγασάκης παρακαλεί τον κ. Μεϊμαράκη να μην τον εμπλέκει σε ρόλους και σχέδια που και εκείνος γνωρίζει ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να αποδεχτεί, και επισημαίνει ότι η «πρόταση» του προέδρου της ΝΔ υπηρετεί κάποιους στόχους τακτικής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης".
Η σχετική ανάρτηση του κ. Δραγασάκη έχει ως εξής
«Ευχαριστώ τον κ. Μεϊμαράκη για την πρότασή του.Κατανοώ ότι αυτή υπηρετεί κάποιους στόχους τακτικής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Θα ήθελα όμως να τον παρακαλέσω, στο όνομα της αμοιβαίας εκτίμησής μας, να μη με εμπλέκει σε ρόλους και σχέδια που και ο ίδιος πολύ καλά γνωρίζει ότι δεν θα μπορούσα ποτέ να αποδεχτώ».

***  ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Παγκόσμιος πόλεμος είναι στo παρά ένα
korea

Σε πολεμική ετοιμότητα βρίσκονται τα δύο κράτη της κορεατικής χερσονήσου, ύστερα από δήλωση που έκανε ο ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν, πως θα ξεκινήσει επιθέσεις κατλα της Νότιας Κορέας, εάν μέχρι το Σάββατο και ώρα 5 το απόγευμα δεν έχουν σταματήσει οι προπαγανδιστικές εκπομπές συνθημάτων των Νοτιοκορεατών από τα ηχεία που έχουν εγκατασταθεί στα σύνορα.
Ο ηγέτης με δήλωση του στο Πρακτορείο Ειδήσεων της χώρας του είπες πως είναι έτοιμοι για πόλεμο.
Το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας έβγαλε προειδοποίηση για τους κατοίκους του, να είναι έτοιμοι σε κάθε είδους επίθεση από την πλευρά της Βόρειας Κορέας.
 Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Πάρκ Γεουν Χιε από την άλλη, προκάλεσε μία έκτακτη συνάντηση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, και ζήτησε μια άμεση και σκληρή απάντηση σε οποιαδήποτε νέα πρόκληση που μπορεί να προκύψει.
Ανησυχία για το συγκεκριμένο ζήτημα έχουν εκφράσει τα Ηνωμένα Εθνη και οι ΗΠΑ, οι οποίοι έχουν περίπου 28.500 στρατιώτες στη Νότια Κορέα.
Όλο αυτό ξεκίνησε όταν στα σύνορα της Νότιας Κορέας εγκαταστήθηκαν κάποια ηχεία, τα οποία έκπεμπαν διάφορα μηνύματα εναντίον της Βόρειας Κορέας αλλά και της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση για πρώτ φορά μετά το 2004. Θέλοντας να δείξουν την ενόχληση τους για την ύπαρξη των ηχείων, οι Βορειοκορεάτες βομβάρδισαν με πυροβολικό τους φράχτες των συνόρων, σημαδεύοντας ένα φυλάκιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από 2.000 Νοτιοκορεάτες έχουν εγκαταλείψει τις περιοχές που βρίσκονται κοντά στα σύνορα, αφού υπάρχει μεγάλος φόβος, αυτή τη φορά η κατάσταση να μην μείνει στα λόγια αλλά να περάσει και στα όπλα.

***

***  Αθλητική  ενημέρωση  :

***   Τεράστια επιτυχία οι εκδηλώσεις για το κλείσιμο της σεζόν του Α.Ο. Θουρίας (φωτογραφίες)         
      
 
Σε συνεχή πορεία ανόδου βρίσκεται τα τελευταία χρόνια το μπασκετικό κομμάτι στην περιοχή της Θουρίας, γεγονός που αποτυπώνεται κυρίως μέσω της γιγάντωσης των τμημάτων υποδομής και των επιτυχιών που μετρούν κατά διαστήματα κάποια από τα αγωνιστικά τμήματα του Συλλόγου. Τελευταίο αλλά χαρακτηριστικό και πολύ έντονο παράδειγμα, που έρχεται να φανερώσει το πως αποδέχονται την καλαθοσφαίριση τα νεαρά παιδιά στη Θουρία και γειτονικών χωριών, αποτέλεσε το ραντεβού της περασμένης Τετάρτης στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ του γυμνασίου – λυκείου.  Κάτω από ιδανικές συνθήκες δεκάδες αγόρια και κορίτσια του ΑΟ Θουρίας, καθώς επίσης και παλαίμαχοι αθλητές της ομάδας, συμμετείχαν στις αθλητικές εκδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκαν προκειμένου να αποχαιρετίσουν όλοι οι παραπάνω, αλλά και οι διοικούντες, με γονείς και φίλους, την αγωνιστική χρονιά που πέρασε. Η γιορτή ξεκίνησε με αγώνες επίδειξης ανάμεσα σε δύο ομάδες με αθλητές του τμήματος μίνι, ακολούθησαν αγώνες ανάμεσα σε αγόρια και κορίτσια της κατηγορίας προ-μίνι, καθώς επίσης  και παιχνίδι των κορασίδων με το παμπαιδικό. Το κλείσιμο της δράσης είχε και τον αγώνα των εφήβων με τους παλαίμαχους της Θουρίας, οι οποίοι και χειροκροτήθηκαν έντονα από τους θεατές για το πάθος το οποίο επέδειξαν.  Η ολοκλήρωση της βραδιάς έκρυβε στιγμές διασκέδασης και χαλάρωσης, αφού περιελάμβανε φαγητό και κυρίως πολύ ωραία μουσικά ακούσματα από το συγκρότημα το οποίο συμμετείχε, δίνοντας τη δική του ξεχωριστή νότα.  Λογικά λοιπόν, η πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννα Πετράκου με τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης, ευχαρίστησαν όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα στηρίζοντας την προσπάθεια του Συλλόγου, και ακόμη περισσότερο τα δεκάδες αγόρια και κορίτσια, που αποτελούν όλα αυτά τα χρόνια σημείο αναφοράς για τον αθλητισμό της Θουρίας και του Νομού μας.

 
***

















***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2015  :
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  01  Αυγούστου 2015  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-01-2015.html .-
~  AGIO  OROS Φωτοπαρουσιάσεις 2015  από επίσκεψη -προσκύνημα 24-29  Ιουλίου 2015 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/08/agio-oros-2015-24-29-2015.html .-  
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  02  Αυγούστου  2015  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-02-2015.html .-
~ARFARA   NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα  03  Αυγούστου  2015   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-03-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Αυγούστου   2015   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-04-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Αυγούστου  2015   :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/08/04-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS    Το  αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  05  Αυγούστου  2015  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-05-2015.html .-
~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας   Τετάρτη  05  Αυγούστου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/08/05.html .-
~ ARFARA  NEWS  Πέμπτη  06  Αυγούστου  2015  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-06-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  07  Αυγούστου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-07-2015.html .-  
~ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  08  Αυγούστου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-08-2015.html .-
~ARFARA   NEWS  Τρίτη 11  Αυγούστου  2015  Το  αγιάζι της ενημέρωσης  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-11-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  12  Αυγούστου  2015 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-12-2015.html .-
~ARFARA  NEWS   Πέμπτη  13  Αυγούστου  2015  : Το  Αγιάζι στην Ενημέρωση από το Αρφαρά Ν. Μεσσηνίας  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-13-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης Παρασκευή  14 Αυγούστου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-14-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  15  Αυγούστου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-15-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Κυριακή  16  Αυγούστου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-16-2015.html .-
~Προγράμματα  κληρώσεων αγώνων ποδοσφαίρου περιόδου  2015-2-16 στην Ελλάδα  , Κυριακή  16  Αυγούστου  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/2015-2-16.html .-  
~ ARFARA  NEWS    Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  17  Αυγούστου  2015   : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-17-2015.html .-
~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  17  Αυγούστου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/08/17-2015.html .-
~ARFARA  NEWS   Το αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  18 Αυγούστου  2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-18-2015.html .-
~ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  19  Αυγούστου  2015   ; http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-19-2015.html ,- 
~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  19  Αυγούστου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/08/19-2015.html .- 
ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Πέμπτη  20  Αυγούστου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-20-2015.html .-
ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  21  Αυγούστου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-21-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  στην ενημέρωση  Παρασκευή  21  Αυγούστου  2015 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-21-2015.html .-
~

***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4318 video.  -    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2542 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2540   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9400   βίντεο   .-
~
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4506 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 486 / -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.248  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                         
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   499 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937 ,    ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  453. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 116 /140 .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr ,  .-
~
 STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   ,               ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12/17. -  
~




















 
























 

Δεν υπάρχουν σχόλια: