ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA   NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  11  Δεκεμβρίου  2015  : 
~
Οικογενειακή φωτογραφία
Νικόλαος Ηλία  Σκούλικας (πατέρας  μου) , γιαγιά μου Αγγελική το γένος Θεόκα , Ελένη Η. Σκούλικα- Σταυρου. Λαγανά  , παππούς  μου Ηλίας Σ. Σκούλικας , Ευανθία Η. Σκούλικα -Γ. Κάϊλα  και  Κωνσταντίνα Η.  Σκούλικα  (Φωτογραφία 1940-45  ) /-
Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !
~11 Δεκεμβρίου
Των αγίων και δικαίων Προπατόρων του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Μαρτύρων Αειθαλά και Ακεψεή. Τερεντίου, Βικεντίου, Αιμιλιανού και Βεβαίας. Βαρσαβά και Μείρακος. Οσίων Δανιήλ του εν Βοσπόρω και Λουκά πρεσβυτέρου (†970-980), του Ευτροπιώτου, των Στυλιτών. Λεοντίου του εν Αχαία. Νόμων των εν Κύπρω, των θαυματουργών. Πέτρου ασκητού και Ακεψιμά. Νίκωνος του Ξηρού και Νικηφόρου αυτοκράτορος, του Φωκά.  ~
Εκδήλωση στο Αρφαρά  Καλαμάτας , Κυριακή 13/12/2015  και ώρα 11,00-12,00 ....
Σήμερα 11/12/2015 εορτάζουν:
Όσιος Δανιήλ ο Στυλίτης, Όσιος Λουκάς ο Νέος Στυλίτης, Άγιος Μείραξ και διήγησις πάνυ ωφέλιμος, Άγιος Νόμων, Άγιος Βηχιανός
 
~
Το να βιάζουμε σε όλα τον εαυτό μας (για να κατορθώσουμε την αρετή), αυτός είναι ο δρόμος που οδηγεί στο Θεό.
Γεροντικόν
    

Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας, ο Θαυματουργός

Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λ....
 
Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων

Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριή....
 
Όσιοι Στέφανος Μιλιούτιν, Θεόκτιστος ο αδελφός του και Ελένη η μητέρα τους

Όσιοι Στέφανος Μιλιούτιν, Θεόκτιστος ο α....
 
Αγία Ευτροπία

Αγία Ευτροπία
 
Άγιοι Ζηνόβιος και Ζηνοβία τα αδέλφια

Άγιοι Ζηνόβιος και Ζηνοβία τα αδέλφια
 

Ανάμνηση της καταθέσεως της τίμιας κεφαλ....
 
Όσιος Αβράμιος και Μαρία η ανεψιά του

Όσιος Αβράμιος και Μαρία η ανεψιά του
 
Αγία Αναστασία η  Ρωμαία, η Οσιομάρτυς

Αγία Αναστασία η Ρωμαία, η Οσιομάρτυς
 
Άγιος Τιμόθεος ο Εσφιγμενίτης ο νέος Οσιομάρτυρας

Άγιος Τιμόθεος ο Εσφιγμενίτης ο νέος Οσι....
 
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ανδρέα του Σμολένσκ

Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ανδρέ....
~  Απολυτίκιο Αγ. Δανιήλ του Στυλίτου - 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ,
https://youtu.be/ZygeWENqDJg?list=PL39609B35298A9A5A  .-

~


***   Ο υπολογιστής “μιλάει” πιο πολύ από τους μάρτυρες στη δίκη για το διπλό φονικό της Μάνης           
 
Ερωτηματικά για τα 678 σβησμένα αρχεία από τον υπολογιστή του 19χρονου δράστη από την Καλαμάτα
 Με καταθέσεις μαρτύρων κατηγορίας, αλλά και του μεγαλύτερου αδελφού του 19χρονου δράστη από την Καλαμάτα, συνεχίσθηκε χθες στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, στο Γύθειο, η δίκη των δύο νεαρών για τη δολοφονία πέρυσι τον Αύγουστο στη Μάνη του 26χρονου Καλαματιανού Κωνσταντίνου Σγούρου και του 25χρονου Ιωάννη Κομμάτη από τη Σάμο.
Από τη χθεσινή ημέρα ξεχώρισαν οι αναφορές πως η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαπίστωσε ότι από τον υπολογιστή του 19χρονου δράστη από την Καλαμάτα, από τη σύλληψή του έως και την κατάσχεση του μηχανήματος, είχαν σβηστεί συνολικά 678 αρχεία, ανάμεσά τους φωτογραφίες του με όπλα, όπως και 130 αρχεία «πιθανόν πορνογραφικού υλικού ανηλίκων», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η έκθεση.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην προσωπικότητά του, με τον αδελφό του να παραδέχεται σε ερωτήσεις ότι μερικούς μήνες πριν από τις δολοφονίες είχε σπάσει σε κάποιο περιστατικό το χέρι της μητέρας του, ενώ παλαιότερα είχε χτυπήσει καθηγητή του.
Καταθέσεις
Η δίκη ξεκίνησε χθες το πρωί με την κατάθεση και του δεύτερου αδελφού του θύματος Κώστα Σγούρου, ενώ ακολούθησε η κατάθεση φίλου του θύματος που το μοιραίο βράδυ ήταν μαζί στην Καλαμάτα, πριν τα δύο θύματα φύγουν για το μοιραίο ραντεβού με τους δράστες. Επίσης, ήταν αυτός που μίλησε τελευταία φορά στο τηλέφωνο με τον Κώστα Σγούρο, όταν ήδη είχαν ξεκινήσει για το ραντεβού.
Αμέσως μετά κατέθεσε συγγενής του 19χρονου δράστη από τη Μάνη, μια ανάρτηση του οποίου εκείνη την περίοδο στο facebook οδήγησε τις Αρχές να εξετάσουν πιθανή συμμετοχή του στο έγκλημα, η οποία τελικά αποκλείσθηκε. Και χθες διαβεβαίωσε ότι δε γνώριζε κάτι για τις δολοφονίες, ούτε πριν ούτε όταν έγιναν.
Ακολούθησε κατάθεση της κοπέλας του θύματος από τη Σάμο, Γιάννη Κομμάτη, ενώ δεν παρέστη για να καταθέσει η αρραβωνιαστικιά του Κώστα Σγούρου και το δικαστήριο ζήτησε να κληθεί εκ νέου και να καταθέσει σήμερα.
Επίσης, κατά τη διαδικασία αναφέρθηκε ότι οι ουσίες που βρέθηκαν στο σπίτι του θύματος Κώστα Σγούρου δεν ήταν στερεοειδή αναβολικά, αλλά πρωτεΐνες, όπως έδειξε η εξέτασή τους.
Σβησμένα αρχεία
Η διαδικασία χθες ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα με την κατάθεση του αδελφού του 19χρονου δράστη από την Καλαμάτα. Η κατάθεσή του διήρκεσε αρκετή ώρα και δέχτηκε «βροχή» ερωτήσεων. Ιδιαίτερα για τα όσα αναφέρει το πόρισμα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ότι μετά τη σύλληψη των δύο δραστών σβήσθηκαν από το σκληρό δίσκο του υπολογιστή του 678 αρχεία, ενώ αναφέρει ότι κάποια από αυτά, συγκεκριμένα 130, πιθανόν να περιέχουν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.
Επίσης, ρωτήθηκε για το αν είναι γραμμένος σε σκοπευτικό όμιλο και την εν γένει συμπεριφορά του, για την οποία άλλωστε και το ίδιο το βούλευμα αναφέρει ότι «υπέβοσκε και αθόρυβα καλλιεργούσε τάσεις εκδήλωσης αλόγιστης βίας», ενώ τα όπλα «είχαν γίνει η δεύτερή του φύση».
Η διαδικασία θα συνεχισθεί σήμερα με τις καταθέσεις των υπόλοιπων μαρτύρων του κατηγορητηρίου, ενώ και χθες οι δύο δράστες παρακολουθούσαν με σκυμμένα κεφάλια και ανέκφραστοι.  της Βίκυς Βετουλάκη

***  Σήμερα τελικά θα απολογηθεί ο «μπουρλοτιέρης» που έβαλε γκαζάκια στο φούρνο

Νέα προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα έλαβε χθες από την ανακρίτρια Καλαμάτας ο 66χρονος που την Τρίτη τα ξημερώματα έβαλε φιάλες υγραερίου στο φούρνο της κουζίνας στο σπίτι της αδελφής του, τον άναψε και έφυγε. Η πράξη του είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθούν απανωτές εκρήξεις και να εκδηλωθεί μεγάλη πυρκαγιά που κατέστρεψε το σύνολο του εσωτερικού του σπιτιού. Από θαύμα γλύτωσε η 69χρονη αδελφή του, η οποία εκείνη την ώρα κοιμόταν εντός του σπιτιού. Ο 66χρονος αντιμετωπίζει κακουργηματικές κατηγορίες για πρόκληση έκρηξης με πρόθεση, με κοινό κίνδυνο για ξένα πράγματα και ανθρώπους και για εμπρησμό με πρόθεση που μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος για ξένα πράγματα και ανθρώπους. Χθες, καθώς δεν είχε δικηγόρο, του διορίσθηκε και τελικά θα απολογηθεί σήμερα για τις πράξεις του, τις οποίες δεν αρνήθηκε όταν τον συνέλαβαν λίγο μετά το περιστατικό. Β.Β. - 

***  Χαλάει  σήμερα ο καιρός στην Καλαμάτα

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα  Παρασκευή 11/12/2015 προβλέπεται άστατος. Καθ`όλη τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών αλλά και της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν μπόρες σύντομης διάρκειας (όμβροι). Τις πρωινές και πρώτες μεσημβρινές ώρες αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης, ενώ κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες. Υπάρχει πιθανότητα οι μπόρες να είναι έντονες, με υψηλές ραγδαιότητες. Τις μεσημβρινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν μπόρες σύντομης διάρκειας (όμβροι). Τις απογευματινές και πρώτες βραδινές ώρες υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου. Αργά το βράδυ, προς το τέλος της ημέρας, αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-85%. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, το πρωί θα ενισχυθούν, στα 4-5 μποφόρ και από το μεσημέρι και μετά θα εξασθενίσουν, στα 3-4 μποφόρ. Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/ - 

***  Το δέντρο της ανάβει  σήμερα  Παρασκευή η Πύλος- Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων          
     
Το χριστουγεννιάτικο δέντρο του ανάβει αύριο Παρασκευή, στις 6.00 το απόγευμα, στην πλατεία Τριών Ναυάρχων στην Πύλο, ο Δήμος Πύλου – Νέστορος. Παράλληλα, έχει καταρτίσει ποικίλο πρόγραμμα εκδηλώσεων για την περίοδο των Χριστουγέννων.
  Εκδηλώσεις
Οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματισθεί από το Δήμο Πύλου – Νέστορος έχουν ως εξής:
-Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, 18.00, πλατεία Τριών Ναυάρχων: χριστουγεννιάτικο παζάρι. Κατά τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου θα γίνει και το χριστουγεννιάτικο παζάρι του Συλλόγου Κυριών Πύλου. Διοργάνωση: Σύλλογος Κυριών Πύλου.
-Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, 9.00-20.00, Γυμνάσιο Κορώνης, χριστουγεννιάτικο παζάρι. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κορώνης περιμένει μικρούς και μεγάλους στο χριστουγεννιάτικο παζάρι με πολλές λιχουδιές και χειροτεχνίες. Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Κορώνης.
  Πρόγραμμα
-Σάββατο 19 Δεκεμβρίου, 10.00-14.00, Πλατεία Τριών Ναύαρχων, εορταστική εκδήλωση Χριστουγέννων.
12.00 μ. Οι μπάντες του Ωδείου Πύλου δημιουργούν μια Rock χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.
12.00 μ. Κατασκευές για μικρούς και μεγάλους από το Εικαστικό Εργαστήρι Πύλου.
10.00 -14.00 Χριστουγεννιάτικη Εορταγορά από 1ο  & 2° Νηπιαγωγείο Πύλου.
10.00-14.00 Συγκέντρωση τροφίμων από το Σύνδεσμο Επαγγελματιών Τουριστικής Ανάπτυξης Πύλου με σκοπό τη διάθεση αυτών σε οικονομικά ασθενείς ομάδες.
10.00-14.00 Συγκέντρωση παιδικών ρούχων, λευκών ειδών και τροφίμων από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πύλου, με σκοπό τη διάθεση αυτών στο «Χαμόγελο του Παιδιού» για το σπίτι στην Κυλλήνη.
-Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, 11.00 -15.00, Karalis City Hotel, Πύλος «Το φάντασμα του Μάρλεϋ» του Κάρολου Ντίκενς. Η μεγάλη μουσικοθεατρική παραγωγή του Ωδείου Πύλου παρουσιάζει το αριστούργημα του Ντίκενς σε μια παράσταση γεμάτη εκπλήξεις. Συμμετέχουν: Ορχήστρα Χορωδία Ωδείου Πύλου, Σχολή Μπαλέτου Πύλου, Θεατρική Ομάδα της Σκηνοθέτιδας Βίνιας Πετρούνια. Διοργάνωση: Ωδείο Πύλου
-Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, 18.00, Karalis City Hotel, χριστουγεννιάτικη παραδοσιακή εκδήλωση. Τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Κυριών Πύλου παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με κάλαντα και παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα. Διοργάνωση: Σύλλογος Κυριών Πύλου
-Σάββατο 26 Δεκεμβρίου, 18.30, ισόγειο οικίας Κ. Τσικλητήρα, εορταστική συναυλία σπουδαστών Ωδείου Πύλου. Μια ξεχωριστή γιορτινή συναυλία με τους ήχους της κλασικής και τζαζ μουσικής. Διοργάνωση: Ωδείο Πύλου.  Β.Β.

***  Μείναμε στην καινοτομία          
     
Εντυπωσιακοί φαίνονταν οι υπόγειοι κάδοι, που μάλιστα ανοίγουν με το πόδι, στο αναπλασμένο πεζοδρόμιο της οδού Φαρών, αλλά και της Πλάτωνος.
Όμως, έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από τότε που έγινε και επίδειξη του «επιτεύγματος», αλλά ακόμα οι κάδοι παραμένουν κλεισμένοι με σύρμα.
Υπάρχει κάποια απάντηση για αυτή την κατάσταση;    Π.Μπ. 

***  Ο ορισμός της εγκατάλειψης          
     
Ένα από τα πιο επιβλητικά κτήρια της παραλίας, αλλά και όλης της Καλαμάτας, είναι αυτό που σχηματίζει «π» και στεγάζει Τελωνείο, ΣΔΟΕ, ΕΛΤΑ και Λιμεναρχείο Καλαμάτας.
Η εξωτερική εικόνα σίγουρα δεν αναδεικνύει το κτήριο, αφού χρειάζεται τουλάχιστον βάψιμο, ενώ και τα κουφώματα χρειάζονται συντήρηση.
Στη φωτογραφία φαίνεται η γωνία του παντζουριού ενός παράθυρου (από το ισόγειο): το κομμάτι έχει φύγει εντελώς και ως λύση έχει τοποθετηθεί ένα κομμάτι ξύλου εσωτερικά.
Σίγουρα τα οικονομικά και των τεσσάρων υπηρεσιών που στεγάζονται είναι ισχνά, αλλά κάτι πρέπει να γίνει σε αυτό το κόσμημα.  Π.Μπ.

***  Ψηλότερα ο πήχης της πολιτιστικής της ανάπτυξης στην Βέργα         
     
Δράσεις και πρωτοβουλίες για την ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής
 Η προσπάθεια ήταν πολύχρονη, κουραστική, συγκρουσιακή, αλλά, τελικά, στέφθηκε με επιτυχία. Ο λόγος για το Σύλλογο «Οι φίλοι της Βέργας», που χθες, σε συνέντευξη Τύπου, παρουσίασε την πρόσφατη απόφαση χαρακτηρισμού μνημείων στην Κάτω Βέργα από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεώτερων Μνημείων και τον υπουργό Πολιτισμού.
Όπως είναι ήδη γνωστό, ως διατηρητέα μνημεία στην περιοχή  χαρακτηρίστηκαν από το υπουργείο Πολιτισμού τρία καλντερίμια, δέκα πετράλωνα και μια βρύση, επειδή «αποτελούν έργα λαϊκής αρχιτεκτονικής και παραδοσιακής τέχνης και κατασκευής και είναι ιστορικά συνδεδεμένα με την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής».
Η υπουργική απόφαση, προστίθεται σε σχετική ανακοίνωση, «βασίστηκε σε ομόφωνη γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεώτερων Μνημείων, έπειτα από θετική εισήγηση της Διεύθυνσης Προστασίας και Αναστήλωσης Νεώτερων και Σύγχρονων Μνημείων.
Τα τεχνοκρατικά και ιστορικά στοιχεία τεκμηρίωσης της εισήγησης - γνωμοδότησης προήλθαν από πολυετείς έρευνες, μελέτες και εισηγήσεις κατοίκων της περιοχής μας (κάτοικοι Βέργας - Καλαμάτας για την Οικολογία, το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό "Φίλοι της Βέργας") και αυτοψίες των αρμόδιων υπηρεσιών του ΥΠΠΘ».
Ο δραστήριος σύλλογος, όμως, θέλει να πάει την υπόθεση παρακάτω. Ζητά την επέκταση του χαρακτηρισμού σε όλα τα καλντερίμια της Κάτω και Άνω Βέργας, αλλά και στις διακλαδώσεις τους. Μάλιστα, όπως μάθαμε, πολύ σύντομα θα γίνει συνάντηση και με συλλόγους από τη Λακωνία και την Αρκαδία, ώστε να δημιουργηθεί ένα πολιτιστικό δίκτυο ανάδειξης της ευρύτερης περιοχής, το οποίο θα βοηθήσει ποικιλοτρόπως στην ανάπτυξή της.  Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***   Ξέφραγο αμπέλι και πάλι ο χώρος του ΟΣΕ          
     
Για λόγους ασφαλείας έχει μπει περίφραξη στο χώρο του ΟΣΕ στο σταθμό της Καλαμάτας. Όπως φαίνεται και στην εικόνα, όμως, η περίφραξη χρειάζεται έλεγχο και επιδιορθώσεις όπου είναι αναγκαίο.   Π.Μπ. 

***   Συμφωνία για ΑΔΜΗΕ, Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων                                                            «Κλειδώνει» η συμφωνία, το κουαρτέτο αναχωρεί το Σάββατο«Κλειδώνει» η συμφωνία, το κουαρτέτο αναχωρεί το Σάββατο
Συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών για το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και τον ΑΔΜΗΕ επιτεύχθηκε στη διάρκεια των μαραθώνιων συσκέψεων την Πέμπτη, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει πλέον μόνο το ζήτημα των «κόκκινων» δανείων.
Το  θέμα των «κόκκινων» δανείων θα συζητηθεί και σήμερα, Παρασκευή, σε νέες συναντήσεις που θα γίνουν μεταξύ των δύο πλευρών. Κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι σήμερα θα κλείσει το ζήτημα των επιχειρηματικών δανείων, ενώ για τον Ιανουάριο παραπέμπεται το θέμα των στεγαστικών.
Σε κάθε περίπτωση, όπως εκτιμούσαν κύκλοι του οικονομικού επιτελείου, σήμερα θα επέλθει η τελική συμφωνία που θα οδηγήσει στην εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ.
Για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει μέχρι την ερχόμενη Τρίτη να έχει ψηφισθεί το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.
Στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών συμφωνήθηκε το πλαίσιο για τη σύσταση του νέου Tαμείου Iδιωτικοποιήσεων.
Στο πενταμελές διοικητικό συμβούλιο του ταμείου θα συμμετέχουν τρεις εκπρόσωποι της ελλληνικής κυβέρνησης και δύο των δανειστών.
Νωρίτερα είχε επέλθει συμφωνία για τον ΑΔΜΗΕ. To μοντέλο που προκρίνεται προβλέπει απόσχιση του 100% της θυγατρικής δικτύων από τη μητρική ΔΕΗ και τη μεταφορά των μετοχών στο Δημόσιο.
Εν συνεχεία, το Δημόσιο θα διατηρήσει το πλειοψηφικό πακέτο 51%, και θα παραχωρήσει το υπόλοιπο 49% στον ιδιωτικό τομέα. Από το 49%, ένα τμήμα των μετοχών θα εισαχθεί στο χρηματιστήριο, ενώ ένα άλλο ποσοστό θα παραχωρηθεί σε ευρωπαϊκή εταιρεία διαχείρισης δικτύου ηλεκτρισμού, μέσω διεθνούς διαγωνισμού.
Η συμφωνία, σύμφωνα με πηγές της ελληνικής πλευράς, προβλέπει τη διατήρηση του μάνατζμεντ του ΑΔΜΗΕ από το Δημόσιο, κάτι που αποτελούσε «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Αναφορικά με τη διαδικασία αποπληρωμής της ΔΕΗ, αυτή θα γίνει με τα έσοδα τόσο από την απευθείας πώληση του ΑΔΜΗΕ όσο και από τη δημόσια προσφορά των μετοχών του μέσω χρηματιστηρίου.
Σε ό,τι αφορά τα «κόκκινα» δάνεια, οι συζητήσεις θα συνεχισθούν και σήμερα, γιαυτό και οι επικεφαλής των θεσμών θα αναχωρίσουν αύριο, Σάββατο, απο την Αθήνα αντί για σήμερα το απόγευμα, που είχε αρχικά προγραμματισθεί.
Πηγές του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης ανέφερεραν μετά το τέλος της συνάντησης ότι η φόρμουλα της συμφωνίας για τα κόκκινα δάνεια έχει βρεθεί και θα αφορά στην παρούσα φάση τα επιχειρηματικά κόκκινα δάνεια. Για τα στεγαστικά δάνεια θα υπάρξει νέα ρύθμιση το νέο έτος, στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης.
Οι εταιρείες που θα αναλάβουν τα δάνεια, αυτόνομα ή σε μεικτές εταιρείες με τις τράπεζες, θα αδειοδοτούνται από την Τράπεζα της Ελλάδος, θα λειτουργούν με βάση την ελληνική έννομη τάξη και δεν θα μπορούν να κάνουν κάτι επιπλέον αυτού που κάνουν οι τράπεζες, σύμφωνα με υψηλόβαθμη τραπεζική πηγή.  Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***    Συναντήσεις Τσίπρα-βουλευτών 
Επιχείρηση συσπείρωσης του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει ψηφοφοριώνΕπιχείρηση συσπείρωσης του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει ψηφοφοριών
Σειρά επαφών με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε ο πρωθυπουργός, σε μία προσπάθεια συσπείρωσης του κόμματος εν όψει των κρίσιμων ψηφοφοριών στη Βουλή. Η επιχείρηση συσπείρωσης του κόμματος θα συνεχιστεί και το Σαββατοκύριακο, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, όπου ο Αλ.Τσίπρας θα παρουσιάσει το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα.
Στις συναντήσεις που είχε την Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για μεγάλες μάχες που πρέπει να δοθούν με αιχμή το Ασφαλιστικό και το ζήτημα των κόκκινων δανείων.
Όπως αναφέρουν τα Νέα, πρωθυπουργός κάλεσε στο Μαξίμου τους βουλευτές αρχικώς της Κεντρικής Μακεδονίας και αργότερα των νησιών για να ενημερωθεί -σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές- για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως επρόκειτο για προγραμματισμένες συναντήσεις, που συνεχώς πήγαιναν προς τα πίσω, και προσθέτουν ότι μέχρι τις γιορτές ο Αλέξης Τσίπρας θα συνομιλήσει με το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Αυτή είναι η επίσημη εκδοχή των πρωθυπουργικών συναντήσεων στο Μέγαρο Μαξίμου. Ωστόσο, εάν κρίνει κανείς από τη διάρκεια των συνομιλιών του Αλέξη Τσίπρα με τους βουλευτές -κράτησαν από τρεις ώρες- αντιλαμβάνεται ότι ο πρωθυπουργός επιδιώκει να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους και να τους συσπειρώσει σε μία ευαίσθητη περίοδο κατά την οποία η κυβέρνηση καλείται να δείξει τις αντοχές της περνώντας από τη Βουλή κρίσιμα νομοθετήματα.
«Κάναμε μία εκ βαθέων συζήτηση» αναφέρει βουλευτής της Κεντρικής Μακεδονίας, σημειώνοντας ότι «βγάλαμε την ψυχή μας και ο πρωθυπουργός κρατούσε σημειώσεις για όλα τα θέματα».
Σύμφωνα με άλλους βουλευτές, ο Αλ.Τσίπρας είπε στις δύο συναντήσεις «μάς περιμένουν σκληρές μάχες και είμαστε όλοι ενωμένοι να τις αντιμετωπίσουμε», συμφωνώντας με τις διαπιστώσεις ορισμένων εξ αυτών ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ «δεν πρέπει να δείχνει νωθρή και ηττοπαθής» και ότι πρέπει να υπάρχει «καλύτερη σύνδεση Κοινοβουλευτικής Ομάδας και υπουργείων».
Στη δεύτερη συνάντηση με τους βουλευτές νησιών και Κρήτης ήταν παρών και ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ο οποίος νωρίτερα είχε δηλώσει («Παραπολιτικά») ότι δεν ψηφίζει για τον ΑΔΜΗΕ με ξένο μάνατζμεντ και για πώληση κόκκινων δανείων για ΜΜΕ κάτω των 250 εργαζομένων. Αργότερα, μιλώντας στα Νέα, ο κ. Μιχελογιαννάκης είπε σαφώς ότι «εφόσον η κυβέρνηση κάνει αυτά που λέει για τα δύο επίμαχα ζητήματα τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και ψηφίζω».  Newsroom ΔΟΛ

***  Φιλοζωικός και επαγγελματίες Αμφείας…          
      
O Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας και οι επαγγελματίες του πεζόδρομου Αμφείας – Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας μάς προσκαλούν στο χριστουγεννιάτικο bazaar για τα αδέσποτα ζώα, που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου, 12.00 με 22.00.
Όπως αναφέρουν: «Με κεντρικό σύνθημα “Υιοθέτησε ένα αδέσποτο, μην αγοράζεις...” σας προσκαλούμε να γιορτάσετε μαζί μας, σ’ ένα ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο event και να γίνουμε όλοι ο Άγιος Βασίλης των αδέσποτων ζώων.
Οι επισκέπτες του bazaar θα έχουν την ευκαιρία: να αγοράσουν δώρα  σε  χαμηλές τιμές, να συμμετέχουν σε λαχειοφόρο αγορά με πολλές εκπλήξεις, να διασκεδάσουν σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα αγάπης με κεράσματα και μουσικές, να απολαύσουν τα χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα και το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γερμανικό κρασί από το Σύλλογο Γερμανόφωνων Γυναικών Καλαμάτας, να χορέψουν σε γιορτινούς ρυθμούς με γνωστές σχολές χορού της πόλης μας, να απολαύσουν το χορωδιακό σύνολο “Allegri“ σε χριστουγεννιάτικες μελωδίες και ειδικά στο τραγούδι: Let there be peace on Earth – Miller & Jill Jackson, αφιερωμένο σε όλους εκείνους που αγωνίζονται για να υπάρχει ειρήνη στον κόσμο, να μαγευτούν από μελωδικούς ήχους με τους Andreas in Greece & Ray Elder Live, να πάρουν μέρος σε δημιουργικά παιχνίδια και εκπαιδευτικά προγράμματα για την φιλοζωία, να ζωγραφίσουν με θέμα τα ζώα, να παρακολουθήσουν επίδειξη εκπαιδευμένων σκύλων, να ενημερωθούν για φιλοζωικά θέματα, να συμμετέχουν σε περίπατο με σκυλάκια, να συμβουλευτούν το Kalamatas-Pet-Grooming-Vicky's salon για την υγιεινή και τον καλλωπισμό των τετράποδων φίλων μας, να στολιστούν με  χριστουγεννιάτικο face painting από την Lina Ednie –  The ROCK Gym, να ενημερωθούν για τις εικονικές υιοθεσίες και, φυσικά, να στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο αγάπης για τα αδέσποτα ζώα.
Σκοπός της χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης του ΦΟΚ είναι η ενημέρωση των πολιτών σε θέματα φιλοζωικού περιεχομένου και η οικονομική ενίσχυση του Ομίλου, ώστε να συνεχίσει να βοηθά τα αδέσποτα ζώα με αποτελεσματικό τρόπο».    Α.Π. 
 
***  Φρέσκο λάδι και ψωμί καψαλισμένο          
     
Αξία ανεκτίμητη είναι για όσους έχουν βρεθεί σε ελαιοτριβείο το φρέσκο λάδι και το καψαλισμένο ψωμί που δίνεται τη στιγμή της παραγωγής.
Η τεχνολογία προχωρά, βέβαια, και πολλά ελαιουργεία έχουν εκσυγχρονιστεί. Έτσι μπορεί να μην υπάρχει η φωτιά για το καψάλισμα στο ψωμί, αλλά και πάλι η γεύση παραμένει μοναδική.
Π.Μπ. 
 
***  Ξεκίνησε ο πόλεμος Δήμων -Τατούλη για τα σκουπίδια!         
      
Ο Δήμος Κορίνθου δε δέχεται τη σύμβαση με ΤΕΡΝΑ
Από κοντά «κρατάει ανοικτή» την κόντρα και ο δήμαρχος Καλαμάτας 
Ο Δήμος Κορίνθου απέρριψε προχθές βράδυ με ομόφωνη απόφαση το σχέδιο Τατούλη-ΤΕΡΝΑ για τη διαχείριση των απορριμμάτων και πρόκρινε τη δική του διαχείριση, στο πλαίσιο του Δήμου. Η πρόταση της ΤΕΡΝΑ θεωρήθηκε απαγορευτική και με συνοπτικές διαδικασίες την απέρριψαν οι σύμβουλοι με εισήγηση του δημάρχου Αλέξανδρου Πνευματικού.
Επίσημα, λοιπόν, ανοίγει ο «πόλεμος» των Δήμων με την Περιφέρεια στην Πελοπόννησο, που θα έχει πολλά επεισόδια. Οι δήμαρχοι για δικούς τους λόγους ταυτίζονται με το σχέδιο του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Γ. Τσιρώνη, το οποίο βέβαια πρέπει να πούμε ότι ακόμα βρίσκεται σε θεωρητικό επίπεδο, μια και απουσιάζει η επεξεργασία εκείνη που θα δρομολογήσει την άμεση υλοποίησή του.
Η κόντρα για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στα άκρα, με τον περιφερειάρχη να δηλώνει ότι θα υπογράψει άμεσα σύμβαση για την ανάθεση του έργου σε ιδιώτη και την κυβέρνηση να υποστηρίζει ότι δεν είναι σε θέση να το κάνει.
Εν τω μεταξύ, η χώρα ετοιμάζεται να πληρώσει τη δεύτερη δόση του προστίμου για τις χωματερές.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, πάντως, παρά τις εξελίξεις, δε δείχνει να επηρεάζεται. Πρόσφατα, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Τρίπολη, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης υποστήριξε ότι η υπόθεση έχει πλέον πάρει το δρόμο της. «Μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου θα έχουμε υπογράψει τη σύμβαση», ανέφερε, κατηγορώντας και πάλι τους δημάρχους -οι οποίοι του ασκούν κριτική- ότι δεν έλυσαν επί δεκαετίες το πρόβλημα.
Η Περιφέρεια, από την πλευρά της, θεωρεί ότι είναι αδιανόητο να συνεχίζεται η συζήτηση, μετά το «πράσινο φως» του Ελεγκτικού Συνεδρίου. «Η προσφυγή πολιτών στο Ελεγκτικό Συνέδριο δεν εμποδίζει την άμεση υπογραφή της σύμβασης, όπως μάλιστα μας υπέδειξε το ίδιο το δικαστήριο» λέει η αντιπεριφερειάρχης, Ντίνα Νικολάκου.
«Τις ημέρες αυτές η Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, που είναι αρμόδια για το διαγωνισμό, θα στείλει την εισήγησή της προς την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, η οποία με τη σειρά της θα εξουσιοδοτήσει τον περιφερειάρχη να υπογράψει τη σύμβαση. Έχουμε ολοκληρώσει ένα διεθνή διαγωνισμό για ένα έργο που εγκρίθηκε από διυπουργική επιτροπή, έχουμε στο πλευρό μας δύο αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και μία του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Το κράτος πρέπει να έχει συνέχεια, δεν μπορούμε να ανατρέπουμε το σχεδιασμό ετών».
Πάντως, οι πληροφορίες θέλουν το υπουργείο να είναι έτοιμο να πολεμήσει με κάθε τρόπο τη σύμβαση της Περιφέρειας με την ΤΕΡΝΑ, αφού τη θεωρεί αντιπεριβαλλοντική και αντιοικονομική.
Να σημειώσουμε και ότι στην πρόσφατη γιορτή ανακύκλωσης στην Καλαμάτα, ο δήμαρχος Π. Νίκας τάχθηκε έμμεσα υπέρ των σχεδίων του υπουργείου, σημειώνοντας ότι «η διαχείριση απορριμμάτων είναι το μείζον ζήτημα, ιδιαίτερα στην Πελοπόννησο, και για τη διαδικασία αυτή η ανακύκλωση είναι το άλφα και το ωμέγα για την αξιοποίηση της περιουσίας των απορριμμάτων». Τέλος, εξέφρασε την ευχή να ενταθούν οι προσπάθειες στην Πελοπόννησο για διαχείριση των απορριμμάτων με κομποστοποίηση και ανακύκλωση.   Του Αντώνη Πετρόγιαννη 
 
***  Ζώντας με την κατάθλιψη (βίντεο)
Η φωτογράφος Katarzyna Napiórkowska δημιούργησε ένα πολύ ωραίο βίντεο που περιγράφει τις σκέψεις και τα συναισθήματα ενός ανθρώπου με κατάθλιψη. Όπως λέει η ίδια: "Η κατάθλιψη έρχεται προς τα πάνω σου ήσυχα. Στην αρχή παλεύεις με τα μικροπράγματα, αλλά συνήθως επιλέγεις να τα αγνωήσεις. Είναι σαν ένας πονοκέφαλος. Λες στον εαυτό σου ότι είναι προσωρινό και θα περάσει. Είναι άλλη μια κακή ημέρα."  .-  Video  : 
 
***  Κατακυρώθηκε στην ΚΑΣΤΑΤ το έργο ενίσχυσης του παραλιακού τοίχου στην Τραχήλα

   Η τεχνική εταιρεία «ΚΑΣΤΑΤ Κατασκευαστική ΑΤΕ» αναδείχθηκε μειοδότρια με ποσοστό έκπτωσης 38% για την επισκευή και ενίσχυση αντιδιαβρωτικού τοίχου στον παραλιακό δρόμο της Τραχήλας, στη Δυτική Μάνη. Το έργο είναι προϋπολογισμού 80.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης είναι 6 μήνες και αρχίζει από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Το έργο κρίθηκε αναγκαίο, καθώς στο μέσον του παραλιακού μετώπου του οικισμού της Τραχήλας υπάρχει βύθισμα στο τσιμεντένιο κατάστρωμα του παραλιακού δρόμου, από τον άξονα του δρόμου προς τον αντιδιαβρωτικό τοίχο. Το ύψος του τοίχου και του δρόμου από τη στάθμη ηρεμίας της θάλασσας είναι περίπου 5 μέτρα. Η βλάβη του δρόμου οφείλεται στην υποσκαφή που έχει υποστεί η θεμελίωση του αντιδιαβρωτικού τοίχου από τα κύματα. Η υποσκαφή έχει περίπου 20 μέτρα μήκος και 1 μέτρο βάθος κάτω από τη θεμελίωση και έχει σημειωθεί από τις τεράστιες πιέσεις που έχουν ασκηθεί κατά την υποχώρηση των κυμάτων.Β.Β. - 
 
***  Πριν από τα Χριστούγεννα ολοκληρώνεται η βιοκλιματική αναβάθμιση του νοσοκομείου Καλαμάτας         
   
Οι τραπεζικοί περιορισμοί έφεραν καθυστερήσεις 
Μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το έργο της βιοκλιματικής αναβάθμισης του Νοσοκομείου Καλαμάτας, μετά την έγκριση παράτασης που ενέκρινε στην τελευταία της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.650.000 ευρώ και ανάδοχη εταιρεία η «ΠΕΤΚΑ Α.Ε», που το εκτελεί με έκπτωση 67,85%.
Έργο
Το έργο ξεκίνησε τον Απρίλιο και η αρχική προθεσμία ολοκλήρωσης ήταν στο τέλος Οκτωβρίου. Δόθηκε μια πρώτη παράταση έως τις 30 Νοεμβρίου.
Το έργο περιλαμβάνει τη βιοκλιματική αναβάθμιση των υφιστάμενων κτηριακών υποδομών της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας με σκοπό την περαιτέρω ενεργειακή τους αναβάθμιση. Μέχρι σήμερα στις υποδομές της μονάδας αυτής έχουν πραγματοποιηθεί δράσεις όπως η εγκατάσταση ηλιακού πεδίου, η αναβάθμιση του συστήματος κεντρικής θέρμανσης με αντικατάσταση παλαιών καυστήρων, λεβήτων και ατμογεννητριών με σύγχρονα μηχανήματα υψηλής απόδοσης.
Στόχος του έργου είναι η αναβάθμιση του κτηριακού κελύφους του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Αυτή θα επιτευχθεί με εφαρμογή ψυχρών υλικών στις όψεις των κτηριακών εγκαταστάσεων και προσθήκη θερμομόνωσης στα δώματα.
Παράταση
Από τις εργασίες που έχουν εκτελεσθεί γίνεται ήδη η εφαρμογή ψυχρών υλικών στις όψεις των κτηριακών εγκαταστάσεων και έχει ξεκινήσει η αποξήλωση της υπάρχουσας μόνωσης. Απομένει η ολοκλήρωση της προσθήκης της θερμομόνωσης στα δώματα των κτηρίων.
Πάντως, παρά το γεγονός ότι το συμφωνητικό εκτέλεσης του έργου υπογράφηκε τον Απρίλιο, η οικοδομική άδεια εκδόθηκε στις 20 Μαΐου, οπότε και ξεκίνησαν οι εργασίες.
Λόγω των τραπεζικών αργιών και περιορισμών, για αρκετό διάστημα δεν μπορούσαν να γίνουν πληρωμές των εργαζομένων στο εργοτάξιο, αλλά και των υλικών που χρειάζονταν για τις εργασίες και υπήρξε αναστολή προγραμματισμένων εργασιών.
Λόγω των τραπεζικών περιορισμών που εξακολουθούν να ισχύουν προκαλούνται ακόμα καθυστερήσεις στο έργο και στην παράδοση των υλικών στο εργοτάξιο. Παρά ταύτα, ο ρυθμός προόδου κρίνεται ικανοποιητικός.
Η παράταση έως τις 20 Δεκεμβρίου κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί η εργασία μεταφοράς των ηλιακών συλλεκτών, η οποία πρέπει να γίνει από εξειδικευμένο συνεργείο.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Ετοιμάζεται η ομάδα υποψηφιότητας του ΚALAMATA:21

 Ο ειδικός της γερμανικής εταιρείας με την οποία συνεργάζεται το Γραφείο Υποψηφιότητας της Καλαμάτας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, αναμενόταν χθες στην πόλη. Αποστολή του είναι να επιλέξει τα άτομα που θα παρουσιάσουν την υποψηφιότητα στην ειδική ευρωπαϊκή επιτροπή, παρουσίαση που εκτιμάται ότι θα γίνει περίπου στα τέλη Φλεβάρη. Πρόκειται για τον Χανς Σμιντ, της εταιρείας συμβούλων για τον πολιτισμό ACULTOS. Η παρουσίαση της υποψηφιότητας θα γίνει από ομάδα δέκα ατόμων, μεταξύ των οποίων θα είναι και ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, προκειμένου να δώσει την απαιτούμενη πολιτική δέσμευση ότι η πόλη είναι αποφασισμένη να φέρει εις πέρας αυτό το πρόγραμμα. Εκτός από το δήμαρχο, στη δεκαμελή ομάδα θα συμμετέχουν και πέντε στελέχη ή συνεργάτες του Γραφείου Υποψηφιότητας, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα άτομα θα επιλεγούν από μια ομάδα ατόμων που έχει προεπιλεγεί από το Γραφείο και τα οποία προέρχονται κυρίως από τις Ομάδες Εργασίας που συγκροτήθηκαν για τη συλλογή υλικού και την καταγραφή προτάσεων σχετικά με την Πολιτιστική Πρωτεύουσα. - 

***  Διαβεβαιώσεις ότι τα προγράμματα ΕΣΠΑ 2007-13 θα ολοκληρωθούν ομαλά         
      
«Τα προγράμματα της περιόδου 2007 - 13 θα ολοκληρωθούν ομαλά, χωρίς απώλειες πολύτιμων πόρων» απαντά ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξης Χαρίτσης, σε πληροφορίες ότι η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο να κληθεί να επιστρέψει κονδύλια ύψους 6,5 δισ. ευρώ από το προηγούμενο κοινοτικό πλαίσιο, λόγω καθυστερήσεων σε συγχρηματοδοτούμενα έργα.
Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα η γνωστή γερμανική εφημερίδα Bild, επικαλούμενη έκθεση της επιτροπής ελέγχου του προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «η Ελλάδα οφείλει να επιστρέψει κοινοτικές επιδοτήσεις ύψους έως και 6,5 δις ευρώ, διότι 66 συμπεφωνημένα πρότζεκτ δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη του 2015».
Για το θέμα κατέθεσε κατεπείγουσα ερώτηση η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, Μαρία Σπυράκη, ζητώντας να μάθει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εάν η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει ένα ρεαλιστικό σχέδιο εξασφάλισης της συγχρηματοδότησης των έργων από την τρέχουσα προγραμματική περίοδο (2014 - 2020), σε περίπτωση μη έγκαιρης ολοκλήρωσης τους, καθώς και εάν η Κομισιόν έχει προβεί στις κατάλληλες ενέργειες προκειμένου να συμβάλει στην αποτελεσματική επίσπευση των έργων.
Ανάμεσα τους περιλαμβάνονται έργα εθνικής εμβέλειας όπως το Ηλεκτρονικό Ληξιαρχείο και το Κτηματολόγιο, έργα υποδομών, όπως το Μετρό Θεσσαλονίκης, αλλά και δράσεις κρατικών ενισχύσεων προς ελληνικές επιχειρήσεις.
Ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού δήλωσε, απαντώντας στο δημοσίευμα και την ευρωβουλευτή της ΝΔ:
«Είναι θλιβερό που για μία ακόμα φορά, η Νέα Δημοκρατία ταυτίζεται με τους πλέον συντηρητικούς κύκλους της Ευρώπης, οι οποίοι με επιμονή προσπαθούν το τελευταίο διάστημα να πλήξουν τη χώρα και την κυβέρνησή της. Ειδικά την κυρία Σπυράκη θα έπρεπε να προστατέψει η δημοσιογραφική της εμπειρία, προτού υιοθετήσει άκριτα δημοσιεύματα ενός φύλλου όπως η Bild, που ειδικεύεται στη χυδαία σκανδαλοθηρία και έχει μηδαμινή αξιοπιστία.
Αποτελεί, όμως, απόδειξη απύθμενου θράσους, να εγκαλούν την κυβέρνηση εκείνοι που ευθύνονται για τα μεγάλα προβλήματα που παραλάβαμε στα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2007 - 13 και για τις σημαντικές οργανωτικές αδυναμίες των προγραμμάτων της περιόδου 2014 - 20. Από την αρχή του έτους προσπαθήσαμε να τα διορθώσουμε όλα αυτά, και πλέον μπορούμε να διαβεβαιώσουμε τον ελληνικό λαό ότι οι κίνδυνοι έχουν παρέλθει. Ίσως αυτό εξηγεί και τον εκνευρισμό τους, αφού καταφέραμε και καλύψαμε την ‘τρύπα' 6 δισ. ευρώ που αυτοί δημιούργησαν, με την έλλειψη σχεδιασμού και την πελατειακή λογική στη χάραξη των προγραμμάτων.
»Εμείς, όμως, αποτρέψαμε κάτι τέτοιο, προχωρώντας στην εξυγίανση των προγραμμάτων της περιόδου 2007 - 13, εξασφαλίζοντας πρόσθετη ρευστότητα από τα κοινοτικά ταμεία (αύξηση της κοινοτικής χρηματοδότησης στο 100%, διπλασιασμός προκαταβολής για τα προγράμματα της νέας περιόδου), ετοιμάζοντας εγκαίρως το νομοθετικό πλαίσιο για την περίοδο 2014 - 20 και ολοκληρώνοντας (μόνο κράτος - μέλος έως τώρα στην ΕΕ) το Σύστημα Διαχείρισης κι Ελέγχου για το σύνολο των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014 - 2020.
»Δυστυχώς για την Bild, την κυρία Σπυράκη και τη Νέα Δημοκρατία, τα προγράμματα της περιόδου 2007 - 13 θα ολοκληρωθούν ομαλά, χωρίς τις απώλειες πολύτιμων πόρων που θα προκαλούσε ο δικός τους σχεδιασμός» καταλήγει ο κ. Χαρίτσης.
Απάντηση της Μαρίας Σπυράκη
«Η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει επί της ουσίας στο θέμα που θέτει η Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για ενδεχόμενη υποχρέωση της Ελλάδας να επιστρέψει κοινοτικά κονδύλια για συγχρηματοδοτούμενα έργα, συνολικού ύψους 6,5 δισ. ευρώ» αναφέρει σε απάντησή της η Μαρία Σπυράκη.
«Στα ευρήματα της Έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφέρεται ότι "μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου του 2015, 52 έργα πρέπει να επισπευτούν (5,5 δισ. ευρώ) και 14 έργα είναι απίθανο να ολοκληρωθούν (998 εκ, ευρώ)"» προσθέτει.
Σύμφωνα με την ευρωβουλευτή, στην Έκθεση επίσης αναφέρεται ότι:
«σε περίπτωση μη έγκαιρης ολοκλήρωσης των έργων έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2015 οι κοινοτικοί πόροι που έχουν δαπανηθεί για τα εν λόγω έργα, θα πρέπει να ανακτηθούν και τα έργα να ολοκληρωθούν αποκλειστικά με εθνικούς πόρους».      Newsroom ΔΟΛ

***  Παρουσιάστηκε το λεύκωμα της Alpha Bank

Η πρώτη παρουσίαση του λευκώματος που εξέδωσε η Alpha Bank, με τίτλο «Με λογισμό και μ’ όνειρο. Αlpha Bank, 19oς – 21oς αιώνας» έγινε προχθές το απόγευμα στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης, στον 4ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας. - 

***   Εγκρίθηκε η αμφιδρόμηση της Βασιλέως Γεωργίου, προσπάθεια για λειτουργία μέχρι τις γιορτές  

Νόμιμη κρίθηκε από το γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας αναφορικά με τη συμπλήρωση προηγούμενης απόφασής του. Σ' αυτή, περιλαμβάνονται η αμφιδρόμηση της Βασιλέως Γεωργίου και η επιβολή ελεγχόμενης στάθμευσης επί της οδού Βασ. Γεωργίου από Αριστομένους έως Φαρών σε συνδυασμό με άλλες ρυθμίσεις. Υπενθυμίζεται πως τα συγκοινωνιακά μέτρα στη Βασιλέως Γεωργίου και στην Ακρίτα έχουν μελετηθεί από τους συγκοινωνιολόγους κ.κ. Παρασκευόπουλο και Παπαντωνίου και προβλέπεται, πέρα από την αμφιδρόμηση και γενικά τη βελτίωση της υποδομής στους συγκεκριμένους δρόμους, η εφαρμογή ελεγχόμενης στάθμευσης σε τμήμα της οδού Βασιλέως Γεωργίου, καθώς και η αντίστροφη - σε σχέση με τη σημερινή – πορεία στην οδό Αριστοδήμου και στο τμήμα της από τη Βασιλέως Γεωργίου μέχρι τη Βασιλίσσης Όλγας. Θα καταβληθεί προσπάθεια, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής, ώστε η Βασιλέως Γεωργίου να δοθεί σε αμφίδρομη λειτουργία μέχρι τις γιορτές. Επιπρόσθετα, ο Δήμος Καλαμάτας γνωστοποιεί ότι, στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου «Συντήρηση – ασφαλτόστρωση δρόμων Καλαμάτας (τμήματα οδών Βασ. Γεωργίου, Ακρίτα, Αρτέμιδος)», ο ανάδοχος «Ανέλιξη ΟΕ» θα προχωρήσει στην ασφαλτόστρωση του βόρειου κλάδου της οδού Βασιλέως Γεωργίου, από την οδό Αριστοδήμου έως την οδό Αριστομένους, καθώς και στη διαγράμμιση του οδοστρώματος. Για λόγους ασφαλείας είναι αναγκαίες οι εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από το πρωί της Δευτέρας 14 Δεκεμβρίου (ώρα 7.00), έως το πέρας των εργασιών (περίπου στις 18.00): 1. Η διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Βασ. Γεωργίου και στο βόρειο κλάδο της από την οδό Φαρών έως την οδό Αριστομένους 2. Η διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Αριστοδήμου από την οδό Γεωργούλη έως την οδό Βασ. Γεωργίου 3. Η απαγόρευση στάθμευσης όλων των οχημάτων: α. επί της οδού Βασ. Γεωργίου από την οδό Φαρών έως την οδό Αριστομένους και στους δύο κλάδους (βόρειο και νότιο) β. επί της οδού Αριστοδήμου από την οδό Γεωργούλη έως την οδό Βασ. Γεωργίου. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται από το νότιο κλάδο της οδού Βασ. Γεωργίου και τους παράπλευρους δρόμους - 

***  Αυτή η πολιτικός είναι η φωνή του Ελληνισμού!
ellinismos
~  Κι όμως υπάρχουν ακόμη πολιτικοί που ζουν και πράττουν για το καλό της χώρας τους. Πρόκειται για μια μεγάλη προσπάθεια της Ευρωβουλευτού Ελένης Θεοχάρους που πραγματοποιεί μια σειρά συγκεντρώσεων σε Λάρνακα και Πάφο πρεσβεύοντας τον ανοιχτό διάλογο με τους πολίτες προσπαθώντας πάντα για την ανασυγκρότηση της πατρίδας.
Η κα Θεοχάρους κάνει συνεχώς αναρτήσεις στα ΜΜΕ αλλά και στα social media απευθύνοντας το εξής μήνυμα: «Ανταμώνουμε τους συμπολίτες μας, γινόμαστε ένα, γινόμαστε δυνατοί, γινόμαστε η δύναμη ενός Ανατρεπτικού Κοινωνικού Κινήματος για ριζοσπαστική ανασυγκρότηση της πατρίδας».
Το σύνθημα που περνάει στον κόσμο που επικοινωνεί είναι :«ομπρός βοηθάτε να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από την Κύπρο».
Αυτά πρέπει να βλέπουν όλοι οι πολιτικοί, να συμμορφώνονται και να πράττουν ανάλογα…
theoxar

***   Κατάρρευση της Τουρκίας! Απώλεια 20 δις…
poutin3
~  Εξαιτίας ρωσικών κυρώσεων, η Τουρκία κινδυνεύει να δει το 3% του ΑΕΠ της να κάνει… φτερά! Οι σχέσεις με τη Ρωσία είναι τόσο τεταμένες, μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από το τουρκικό, που οι απώλειες που σημειώνονται, ανέρχονται σε 9 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Τούρκος αξιωματούχος, μάλιστα, θεωρεί πως οι ρωσικές κυρώσεις ενδέχεται να κοστίσουν μέχρι και το 0,4% του συνολικού ΑΕΠ της χώρας στη χειρότερη περίπτωση, ενώ τονίζει πως για φέτος, ήδη, σημειώθηκε μείωση των τουρκικών εξαγωγών στη Ρωσία που αγγίζει το 30-40%. Επίσης, έκανε «φτερά» και ένας μεγάλος αριθμός Ρώσων τουριστών, οι οποίοι επισκέπτονται την Τουρκία (κατά 600 χιλιάδες), ενώ μειώθηκε και ο όγκος των συμβολαίων των τουρκικών επιχειρήσεων στις κατασκευαστικές επιχειρήσεις στη Ρωσία.
«Η Ρωσία για εμάς ήταν πάντα ένας σημαντικός εταίρος, δεν θέλουμε να έχουμε συγκρούσεις μαζί της. Από τις πρώτες μέρες της κρίσης έχουμε επεξεργαστεί μέτρα για να την αντιμετωπίσουμε και όλοι οι κλάδοι (της οικονομίας) είναι προετοιμασμένοι γι’ αυτήν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σιμσέκ στο τηλεοπτικό κανάλι NTV.
Ωστόσο, η συγκεκριμένη εκτίμηση των απωλειών σχετικά με την τουρκική δεν φαίνεται να είναι πραγματική, καθώς είναι εξαιρετικά χαμηλή, σε σχέση με τα πραγματικά στοιχεία. Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ), να σημειώσουμε, έδωσε σαφείς ενδείξεις ότι οι ρωσικές απώλειες έχουν τη δυνατότητα να «ρίξουν» την ανάπτυξη της τουρκικής οικονομίας το 2016 κατά 0,3-0,7 ποσοστιαίες μονάδες. Ειδικοί, μάλιστα, εκτιμούν πως οι απώλειες είναι περισσότερο από δύο φορές υψηλότερες. Έτσι, βουλευτές από το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (ΛΡΚ) έφεραν στο φως υπολογισμούς, οι οποίοι αγγίζουν τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια συνολικής «χασούρας» εξαιτίας αυτών των οικονομικών κυρώσεων
Ο αριθμός αυτός φαίνεται πιο κοντά στην πραγματικότητα αν μάλιστα σκεφτούμε και υπολογίσομε ότι μόνο από την απώλεια που σημειώνει από τους Ρώσους τουρίστες, η Τουρκία χάνει ακαριαία 10 δισεκατομμύρια δολάρια, τα ετήσια, δηλαδή, συνολικά έσοδα του εισερχόμενου τουρισμού από τη Ρωσία

***   Έκτακτο! Πόλεμος στο Αιγαίο! Πήραν φωτιά τα F16…
polemmmos
~  Νέα ένταση είχαμε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις με τους Τούρκους να διαμαρτύρονται για «κλείδωμα» ενός αεροσκάφους τους από ελληνικά μαχητικά.
Πιο συγκεκριμένα, ένα τουρκικό μαχητικό εισέβαλλε στον ελληνικό εναέριο χώρο και ως αποτέλεσμα είχε δύο ελληνικά μαχητικά να το καταδιώξουν και να το κρατήσουν «κλειδωμένο» στο στόχαστρο τους. Και όλα αυτά την ώρα που οι Τούρκοι κατέρριψαν το ρωσικό μαχητικό για παραβίαση του δικού τους εναέριου χώρου.
Υπολογίζεται ότι η Τουρκία έχει παραβιάσει τον ελληνικό εναέριο χώρο τουλάχιστον 1233 φορές φέτος!
Το τουρκικό Γενικό Επιτελείο Στρατού εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία: «Το τουρκικό F-16 μαχητικό αεροσκάφος εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση πάνω από ουδέτερο νερά. Κατά τη διάρκεια της αποστολής του, δύο ελληνικά F-16 άρχισαν να κυνηγούν το μαχητικό μας, κρατώντας το ως στόχο στο ραντάρ για τρία λεπτά και 40 δευτερόλεπτα».

***  ΕΚΤΑΚΤΟ! Πόλεμος Τουρκίας - Ιράκ
polemos
~  Σύμφωνα με δημοσίευμα Γερμανικής εφημερίδας είναι απόλυτα λογικό να επέλθει πόλεμος μεταξύ Τουρκίας και Ιράκ μετά τους βομβαρδισμούς στην Ιρακινή πόλη Dahuk από τους Τουρκικά αεροσκάφη. Πρόκειται για κλιμάκωση που θα ενεργοποιήσει μια ένοπλη σύρραξη μεταξυ των δύο χωρών ενώ πάντα σύμφωνα με την Γερμανική Deutsche Wirtschafts Nachrichten η δεδομένη κατάσταση και τα γεγονότα μαρτυρούν πως ο πόλεμος σύντομα θα ξεκινήσει και σας παραθέτουμε το δημοσίευμα της εφημερίδας όπως ακριβώς βγήκε εχθές περιγράφοντας παράλληλα το εναέριο χτύπημα.
''Στη συνέχεια της έντασης μεταξύ Τουρκίας και Ιράκ ένα νέο μέτωπο θα μπορούσε στο εγγύς μέλλον να εμφανιστεί στη Μέση Ανατολή. Ένας πόλεμος μεταξύ αυτών των 2 καρτών δεν μπορεί να αποκλειστεί όπως το καταμαρτυρούν οι δηλώσεις και οι δράσεις του Recep Tayyip Erdogan που σε συνέντευξή του την Τετάρτη στην τηλεόραση του Al-Jazeera, κατηγόρησε την κυβέρνηση της Βαγδάτης ότι δεν προστατεύει τους σουνίτες στο Βόρειο Ιράκ.'' Σαφώς και δεν είναι τυχαίες τέτοιου είδους δηλώσεις από μια Γερμανική εφημερίδα εφόσον έχουν όπως ξέρουμε αναφορές και από τα Υπουργεία Άμυνα και Εξωτερικών του Ιράκ

***  Διορισμός Σκάνδαλο από Υπουργό! Αίσχος!
qmall
~    Σε μια εποχή ύψιστης οικονομικής κρίσης με την συνολική ανεργία στη Χώρα να ανέρχεται κοντά στο 30% υπουργός της παρούσας κυβέρνησης διόρισε την πρώην γυναίκα γνωστού τέως υπουργού διευθύντρια στο υπουργείο της και αντιπρόεδρο του ΔΣ στον ΕΟΤ και μάλιστα ως εμπειρογνώμονα για τα θέματα μάρκετινγκ-επικοινωνίας. H κυρία λέγεται Αγγελική Χονδροματίδου. Η συγκεκριμένη όμως αν και διπλοθεσίτρια δεν έχει κανένα πανεπιστημιακό δίπλωμα. Είναι απόφοιτος Λυκείου. Προσελήφθη η συγκεκριμένη κυρία την ώρα που απόφοιτοι πανεπιστημίων αναγκάζονται να μεταναστεύσουν για να βρουν ένα καλύτερο αύριο. Αίσχος! Αυτή είναι η Κυβέρνηση του "Πρώτη φορά Αριστερά"; Θα πρέπει κάπου κάπου και για τους γνωστούς μας να κρατάμε και λιγάκι τα προσχήματα...diplothesitisa diplo 2
***   Έκτακτο! Πρώην πρωθυπουργός κάνει νέο κόμμα!
vouliii
~ Το σχέδιο πρώην πρωθυπουργού για δημιουργία νέου κόμματος βγήκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Συγκεκριμένα, ο λόγος γίνεται για τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα εφημερίδα, είναι έτοιμος να δημιουργήσει ένα νέο κόμμα στο χώρο της Δεξιάς, αφού πρώτα συντελέσει με τις κινήσεις του στη διάσπαση της Νέας Δημοκρατίας.
Στόχος του είναι να επιστρέψει στην πολιτική σκηνή του τόπου ως πρωταγωνιστής, αν και κάτι τέτοιο δε θα είναι ιδιαίτερα εύκολο καθώς οι περισσότεροι πρώην συνεργάτες και φίλοι του βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο πλευρό του Απόστολου Τζιτζικώστα.

***  Οι δανειστές επιμένουν σε μειώσεις συντάξεων παρά τα ισοδύναμα
psalidisidaxeis
~  Πριν από λίγες ώρες έλαβε τέλος η συνάντηση που είχαν ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, με τους εκπροσώπους των θεσμών, σχετικά με την παρουσίαση των ισοδυνάμων που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση, με σκοπό την διατήρηση των κύριων συντάξεων.
Πιο αναλυτικά, λίγο μετά τις 1 το μεσημέρι, ο κος Κατρούγκαλος πρότεινε την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών ή την ανακατανομή των εισφορών από τον ΕΟΠΠΥ και τον ΟΑΕΔ, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της εξοικονόμησης 700 εκατ. ευρώ από τα συνταξιοδοτικά έξοδα, δίχως να υπάρξει περικοπή των κύριων συντάξεων.
Παρά, τις προσπάθειες του υπουργού Εργασίας, οι δανειστές δεν είδαν με καλό μάτι την αντιπρόταση της ελληνικής πλευράς, με τον Πιέρ Μοσκοβισί να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα οφείλει να προβεί σε «επώδυνες αποφάσεις στο Ασφαλιστικό».
Λαμβάνοντας υπ όψιν την άνωθεν δήλωση μπορεί κανείς να υποθέσει με ασφάλεια ότι οι περικοπές των συντάξεων αποτελούν μονόδρομο για την επίτευξη της συμφωνίας, με πηγές να αναφέρουν πως, αναμένονται περικοπές της τάξης του 10% στις συντάξεις πάνω από 800 ευρώ, περικοπές οι οποίες μπορεί να φτάσουν και το 30%, για όσους λαμβάνουν σύνταξη άνω 1200 ευρώ.
Το "ψαλίδισμα" των συντάξεων φαίνεται όμως ότι δεν πρόκειται να σταματήσει εκεί αφού, προβλέπεται μείωση και για τις επικουρικές άνω των 300 ευρώ, ύψους 15%.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη πληροφορία σχετικά με το αν η κυβέρνηση δεχτεί τελικά την πρόταση των δανειστών, ή υπάρξει περαιτέρω διάλογος.

***   Δείτε τι αλλάζει στα capital controls
capital
-    Από τις 15 Δεκεμβρίου χαλαρώνουν και άλλο ta capital controls, αν ψηφιστούν βέβαια τα προαπαιτούμενα από την Βουλή.
Συγκεκριμένα: Το όριο ανάληψης θα ανέλθει στα 560 ευρώ, θα καταργηθούν οι απαγορεύσεις για τις προθεσμιακές καταθέσεις ενώ θα προσπεραστεί η αναστάτωση σχετικά με τις μετακινήσεις καταθέσεων μεταξύ τραπεζών και θα επιτραπεί μεγαλύτερη ευχέρεια στη χρήση προθεσμιακών καταθέσεων.

***  Όλοι το έκρυβαν! Στο φως έγγραφο που αφορά την Ελλάδα...
esm
~   H Wall Street Journal προέβη στην αποκάλυψη ενός εννιασέλιδου εγγράφου που αφορά σχέδιο του ESM για την ελάφρυνση του χρέους.
Τα σημεία στα οποία αναφέρεται αναλυτικά τον εν λόγω έγγραφο είναι τα εξής:
1. Η παράταση διάρκειας κάποιων δανείων.
2. Η σύνδεση αποπληρωμής του χρέους με την πορεία ΑΕΠ,
3. Το ανώτατο όριο ή την αναβολή των πληρωμών των τόκων.
Στην ανάλυση αναφέρετε πως: «Τα μέτρα αυτά παρέχουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, ώστε η εξυπηρέτηση του χρέους να ξαναγίνει βιώσιμη».
Αξίζει να σημειωθεί πως το έγγραφο αυτό δόθηκε τόσο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και στο ΔΝΤ αλλά και την ΕΚΤ, όχι όμως και στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Ακόμη, αναφέρεται πως οι ετήσιες ανάγκες χρηματοδότησης της χώρας μας είναι κάτω από το 15% του ΑΕΠ ετησίως, ποσοστό το οποίο το ΔΝΤ έχει κρίνει βιώσιμο.
Εκπρόσωπος του ESM δήλωσε: «Αυτό είναι ένα τεχνικό έγγραφο που συντάχθηκε από το προσωπικό, τον Αύγουστο. Εκείνη την εποχή τα θεσμικά όργανα βρίσκονταν σε επίπεδο εργασίας. Το χαρτί δεν απεστάλη στα κράτη μέλη και ποτέ δεν συζητήθηκε στο Eurogroup ή της Ομάδας Εργασίας αυτού».

***    Απαίτηση ΣΟΚ από τους δανειστές
sintaxi
~  Στη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργου Κατρούγκαλου με τους εκπροσώπους των δανειστών προτάθηκε η επιμήκυνση της κατώτατης συνταξιοδότησης των εργαζομένων κατά 5 έτη. Μετά τη συνάντηση ο κος Κατρούγκαλος επισήμανε τη δέσμευση του πρωθυπουργού για τη διαφύλαξη των συντάξεων μέσω δίκαιης μεταρρύθμισης. Στο ερώτημα δημοσιογράφων για το αν αντέδρασαν οι επικεφαλείς των θεσμών για την αύξηση των εισφορών ως εξισορρόπηση των μειώσεων απάντησε πως το άκουσαν αλλά δεν αρνήθηκαν. Επιπροσθέτως, κατέθεσε την πρόταση της κυβέρνησης για αύξηση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών. Όσον αφορά τις επικουρικές συντάξεις πρότεινε την αύξηση των εισφορών κατά μία μονάδα επίσης (0,5 εργοδότες και 0,5 για εργαζόμενους) σε συνδυασμό με τη μείωση των συντάξεων και την εκμετάλλευση της περιουσίας του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης για την κάλυψη ελλείμματος ύψους περίπου 800 εκ. ευρώ. Συνολικά, οι δανειστές παρουσιάστηκαν σκληροί διαπραγματευτές εστιάζοντας στο δημοσιονομικό μέρος της μεταρρύθμισης όσο και στην επερχόμενη δομή του νέου συστήματος. Ιδιαιτέρως ο κος Κατρούγκαλος αναφέρθηκε στο ΕΚΑΣ υπογραμμίζοντας ξανά το σχέδιο της κυβέρνησης για κατάργηση (από το 2016) του 20% των πιο εύπορων δικαιούχων με βάση νέα εισοδηματικά κριτήρια. Η δαπάνη αυτή θα είναι ελαττωμένη το νέο χρόνο κατά 223 εκ. ευρώ. Εντούτοις, το υπουργείο Εργασίας μελετά μία σειρά μέτρων για να αντισταθμιστούν οι ζημίες.

***  Σκάνδαλο για την κυβέρνηση! Υπουργός υποσχόταν διορισμό με προμήθεια!
ypourgooos
~  Τεράστιο σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στην κυβέρνηση αλλά και την πολιτική ζωή της χώρας γενικότερα. Υπουργός φέρεται να υποσχόταν διορισμούς στο Δημόσιο, ζητώντας βέβαια και την απαραίτητη προμήθεια από αυτούς που επρόκειτο να προσληφθούν.
Για την ακρίβεια, έχει υπογράψει ιδιωτικά συμφωνητικά με εκατοντάδες απολυμένους υπαλλήλους, οι οποίοι μετά την πρόσληψη τους θα ήταν υποχρεωμένοι να του παρέχουν προμήθεια ύψους 12%. Ο ίδιος φυσικά αρνείται κατηγορηματικά όλα όσα του προσάπτονται αλλά έχουν βγει στην επιφάνεια έγγραφα που τον «καίνε».
O εν λόγω υπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες του www.voicenews.gr δεν ήταν μόνος του σε αυτή την «επιχείρηση».

***   Βόμβα! Έξαλλη η Ρωσία με την κυβέρνηση με την απίστευτη πρόκλησή της
rvsiaelleuropi
~  Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πρόσφατη απόφαση της Ελλάδας, να στραφεί έμμεσα με το μέρος της ΕΕ, όσον αφορά τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας.
Σύμφωνα με πηγές του voicenews.gr, Ελλάδα και Ουγγαρία δεν έχουν δηλώσει επίσημα πια είναι η στάση τους σχετικά με την απόφαση των Βρυξελλών, για παράταση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στην Ρωσία, και οι οποίες έληγαν στις 31  Ιανουαρίου 2016.
Συγκεκριμένα, Ευρωπαίος εκπρόσωπος δήλωσε ότι: «Μέχρι στιγμής, κανένας από Ελλάδα ή την Ουγγαρία, δεν έχει υποβάλει  επίσημες ενστάσεις για το θέμα αυτό».
Η "σιγή" των 2 χωρών για το θέμα πρόκειται να ληφθεί ως ένα έμμεσο "ναι" από την ΕΕ, με την Ρωσία να μην είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένη με την έκβαση των γεγονότων.
Η συγκεκριμένη κίνηση πρόκειται να φέρει σε δύσκολη θέση την Ελλάδα, καθώς η συνέχιση του εμπάργκο πλήττει σοβαρά την ελληνική οικονομία, λόγο της μείωσης των εισαγωγών - εξαγωγών, αλλά και των υποψήφιων επενδυτικών κινήσεων.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ρήξη των σχέσεων Ρωσίας - Τουρκίας, ρήξη η οποία ανοίγει τις πόρτες για ένα επικερδές συνεργατικό μέλλον με την ρωσική αγορά, εάν η κυβέρνηση αποφασίσει να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που προσφέρει η "ανατολή".

***   Τραγικό! Εκπορνεύονται Ελληνίδες μητέρες
ell
~  Λόγω της οικονομικής κατάστασης που βρίσκεται η Ελλάδα, πολλές γυναίκες και κυρίως μητέρες φτάνουν στα άκρα για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στη ζωή τους.
Πολλές Ελληνίδες νοικοκυρές εργάζονται ως πόρνες σε διαδικτυκά site του εξωτερικού.
Σύμφωνα με έρευνες στην Αθήνα οι γυναίκες αυτές είναι περίπου 2.500.
Το διαδικτυακό σεξ έχει κάνει θραύση τον τελευταίο καιρό καθώς πολλοί άντρες από πολλά μέρη του πλανήτη επιζητούν γυναίκες μέσω ίντερνετ για να τους κάνουν παρέα, δείχνοντας βέβαια και τα απόκρυφα σημεία τους.
Η Ιντερπόλ έχει βάσιμες πληροφορίες για έναν Γερμανό ο οποίος διαφημίζει από ιστοσελίδα βραδιές σεξ με Ελληνίδες.

***    Τραγικό! Λήστεψαν κα έδειραν δύο γυναίκες για ψίχουλα
list
~  Την Πέμπτη το πρωί στο Αιγάλεω σε ένα σπίτι όπου έμενε μία γυναίκα 70 ετών με την εγγονή της, μπήκαν τρεις κλέφτες να ληστέψουν το σπίτι.
Χτύπησαν την 70χρονη γυναίκα ενώ η εγγονή της φώναζε απεγνωσμένα να την αφήσουν γιατί έχει πρόβληματα υγείας.
Ζητούσαν να μάθουν που έχει λεφτά για να της τα πάρουν αλλά η γυναίκα δεν είχε χρήματα στο σπίτι της.
Τέλος, η εγγονή την ηλικιωμένης τους έδωσε κάποια χρήματα που είχε στο πορτοφόλι της, πήραν κοσμήματα και κινητά, την έδεσαν και εξαφανίστηκαν.
Η 70χρονη μεταφέρθηκε στο Τζάνειο ενώ η αστυνομία αναζητά τους δράστες.

***   Έκτακτο! Θέλουν φυλακή τον πρωθυπουργό; Μαζεύουν στοιχεία...
tsts
~

***  Έκτακτο! Οι ΗΠΑ στοχοποιούν την Τουρκία! Πτώση Ερντογάν…
ptwssh
~ Περίεργα εξελίσσεται η κατάσταση μετά την απόφαση της Τουρκίας να εισβάλλει στο Ιράκ αφού γίνονται όλο και περισσότερες οι εμπλεκόμενες πλευρές, και το θέμα φαίνεται να μπερδεύεται ακόμα πιο πολύ. Στην διαμάχη αυτή έχουν ήδη λάβει μέρος με δηλώσεις τους τόσο η Ρωσία, κάτι το οποίο ήταν αναμενόμενο αλλά και οι ΗΠΑ και το Ιράν.
Η Τουρκία προς το παρόν, με την κίνηση της να εισβάλλει στο Ιράκ, μένει μόνη σε αυτή την αντιπαράθεση. Από τη μία πλευρά οι Ρώσοι έχουν θέσει το θέμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και δηλώνουν ξεκάθαρα πως στηρίζουν το Ιράκ. Το Ιράν από τη δική του πλευρά κρατάει και αυτό αντίστοιχη στάση με της Ρωσίας καταδικάζοντας την τουρκική κίνηση. Το ζήτημα όμως που έχει προκύψει έχει να κάνει με την αντίδραση των ΗΠΑ!
Οι ΗΠΑ, παραδοσιακός σύμμαχος των Τούρκων, έχουν έρθει σε πολύ δύσκολη θέση με την κίνηση της Τουρκίας, αφού ουσιαστικά πάει κόντρα με την πολιτική που ακολουθεί ο Λευκός Οίκος. Είναι χαρακτηριστικό πως ήδη από την 1η Δεκέμβρη οι ΗΠΑ είχαν αποφασίσει να μη στείλουν στρατεύματα στο Ιράκ, σεβόμενοι την επιθυμία τις Βαγδάτης να μην υπάρχουν ξένες δυνάμεις σε Ιρακινό έδαφος. Επομένως η κίνηση των Τούρκων σαμποτάρει την Ουάσινγκτον. Και το χειρότερο από όλα είναι πως η Τουρκία με αυτό τον τρόπο αναγκάζει το Ιράκ να στραφεί στη Μόσχα, κάτι το οποίο δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση οι αμερικανοί.
Οι Τούρκοι προς το παρόν μοιάζουν ανένδοτοι, παρά τις αντιδράσεις να αποσύρουν τα στρατεύματα τους από το Ιράκ, δίνοντας βέβαια την υπόσχεση ότι δε θα μεταφέρουν περισσότερα.
Τέλος η Βαγδάτη δηλώνοντας σε κάθε τόνο πως θέλει να φύγουν τα τουρκικά στρατεύματα από το έδαφος της έχει ήδη κάνει άνοιγμα προς τη Ρωσία και το Ιράν, πράγμα που πάει κόντρα στα συμφέροντα των ΗΠΑ.
Το ερώτημα που προκύπτει είναι το τι θα κάνουν τελικά οι αμερικανοί αφού η Τουρκία εξελίσσεται για αυτούς από σύμμαχος σε πρόβλημα, καθώς φάινεται να ακολουθεί δική της προσωπική ατζέντα θέτοντας σε κίνδυνο τόσο τη στρατηγική των ΗΠΑ στο Ιράκ αλλά και τη γενικότερη κατάσταση στην περιοχή!

***  Έρχονται μεγάλα γεγονότα!
paisios
~  Μπορεί να φαίνεται παράξενο για κάποιους το πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να κατάφερε να προβλέψει με πάσα λεπτομέρεια το μέλλον σε κάθε τομέα και πόσο μάλλον για σημαντικά θέματα όπως ο 3ος Π. Πόλεμος και την εξέλιξη του γεωπολιτικού - γεωστρατηγικού χάρτη του κόσμου. Δείτε το παρακάτω βίντεο και θα καταλάβετε τι ακριβώς πρόκειται να συμβεί σύμφωνα με μία από τις μεγάλες προφητείες που φρόντισε να μας αφήσει παρακαταθήκη ο Άγιος Παΐσιος λίγο πριν πεθάνει… Βρισκόμαστε ακριβώς στο σημείο εκπλήρωσης της συγκεκριμένης προφητείας του..
Δείτε το βίντεο:  AΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ''Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ''    , https://youtu.be/hLLb3_mq70c  .-
***

***  Αθλητική  ενημέρωση  :

*** Οι ομάδες που προκρίθηκαν στο... Top-16 από κάθε όμιλο 
Α’ όμιλος: Ρεάλ Μαδρίτης, Παρί Σεν Ζερμέν
Β’ όμιλος: Βόλφσμπουργκ, Αϊντχόφεν
Γ’ όμιλος: Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπενφίκα
Δ’ όμιλος: Μάντσεστερ Σίτι, Γιουβέντους
Ε’ όμιλος: Μπαρτσελόνα, Ρόμα
ΣΤ’ όμιλος: Μπάγερν Μονάχου, Άρσεναλ
Ζ’ όμιλος: Τσέλσι, Ντιναμό Κιέβου
Η’ όμιλος: Ζενίτ, Γάνδη

Στους 32 του Europa League, ως τρίτοι των ομίλων τους συνεχίζουν οι εξής: Σαχτάρ, Μαν. Γιουνάιτεντ, Σεβίλλη, Γαλατάσαραϊ, Μπάγερ Λεβερκούζεν, Ολυμπιακός, Πόρτο, Βαλένθια.

 ***  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΑΡΣΕΝΑΛ   0-3  , (0-1) .-^ {29΄ , 49΄ ,  πεν.67 ΄  Ζιρού , }.-
Ολυμπιακός (Σίλβα): Ρομπέρτο, Ντα Κόστα, Σιόβας, Ομάρ, Μασουακού, Κασάμι, Μιλιβόγιεβιτς, Φορτούνης, Σεμπά, Πάρντο, Ιντέγε.
Άρσεναλ (Βενγκέρ): Τσεχ, Μερτεσάκερ, Κοσιενλί, Μονρεάλ, Μπεγιερίν, Εζίλ, Ράμσεϊ, Φλαμινί, Ζιρού, Γουόλκοτ, Κάμπελ.
Live Ολυμπιακός - Άρσεναλ (0-1) στον «τελικό» για τους «16» 
Παλαιότερες  αναμετρήσεις :
(9/12/2009) Ολυμπιακός-Άρσεναλ 1-0
(6/12/2011) Ολυμπιακός-Άρσεναλ 3-1
(4/12/2012) Ολυμπιακός-Άρσεναλ 2-1
Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού στους «32» του Europa League
***Αναλυτικά οι «32» του Europa League   Στην κλήρωση της Δευτέρας (14/12) :Ανίσχυροι (Πιθανοί αντίπαλοι Ολυμπιακού)
Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)
Σιόν (Ελβετία)
Ντόρτμουντ (Γερμανία)
Μίντιλαντ (Δανία)
Βιγιαρεάλ (Ισπανία)
Μαρσέιγ (Γαλλία)
Σεντ Ετιέν (Γαλλία)
Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία)
Φιορεντίνα (Ιταλία)
Αντερλεχτ (Βέλγιο)
Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)
Αουγκσμπουργκ (Γερμανία)
Σεβίλη (Ισπανία)
Βαλένθια (Ισπανία)
Γαλατασαράι (Τουρκία)
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)
Ισχυροί (Τους αποφεύγει ο Ολυμπιακός)
Μόλντε (Νορβηγία)
Λίβερπουλ (Αγγλία)
Κράσνονταρ (Ρωσία)
Νάπολι (Ιταλία)
Ραπίντ Βιένης (Αυστρία)
Μπράγκα (Πορτογαλία)
Λάτσιο (Ιταλία)
Λοκομοτίβ Μόσχας (Ρωσία)
Βασιλεία (Ελβετία)
Τότεναμ (Αγγλία)
Σάλκε (Γερμανία)
Αθλετικ Μπιλμπάο (Ισπανία)
Πόρτο (Πορτογαλία)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Μάντσεστερ Γ. (Αγγλία)
Λεβερκούζεν (Γερμανία)
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***--1ος ΟΜΙΛΟΣ-
-Παρί Σ.Ζ. - Σαχτάρ Ντόνετσκ 2-0
(57΄ Μόουρα, 86΄ Ιμπραϊμοβιτς)
Ρεάλ Μαδρίτης - Μάλμε 8-0
(12΄,24΄ Μπενζεμά, 39΄,47΄,50΄,59΄ Ρονάλντο, 70΄ Κόβατσιτς)
--2ος ΟΜΙΛΟΣ--Βόλφσμπουργκ - Μάντσεστερ Γ. 3-2
(13΄,84΄ Νάλντο, 29΄ Βιεϊρίνια - 10΄ Μαρσιάλ, 82΄ Γκιλαβογκί)
Αϊντχόφεν - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 2-1
(78΄ Λούουκ Ντε Γιονγκ, 85΄ Πρόπερ - 76΄πεν. Ιγκνάσεβιτς)
--3ος ΟΜΙΛΟΣ--Γαλατασαράι - Αστάνα 1-1
(64΄ Ινάν - 62΄ Τουμάσι)
Μπενφίκα - Ατλέτικο Μαδρ. 1-2
(75΄ Μήτρογλου - 33΄ Σαούλ Νιγκέθ, 55΄ Βιέτο)
--4ος ΟΜΙΛΟΣ--Μάντσεστερ Σίτι - Γκλάντμπαχ 4-2
(15΄ Νταβίντ Σίλβα, 80΄,81΄ Στέρλινγκ, 85΄ Μπονί - 18΄ Κορμπ, 42΄ Καετάνο)
Σεβίλη - Γιουβέντους 1-0
(65΄ Γιορέντε)
--5ος ΟΜΙΛΟΣ--Λεβερκούζεν - Μπαρτσελόνα  1-1  .- ^  (23’ Τσιτσαρίτο - 20’ Μέσι)
Ρόμα - ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ  0-0 .- ^
--6ος ΟΜΙΛΟΣ--Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Μπάγερν  0-2  .- ^ (61’, 64 Λεβαντόφσκι)
Ολυμπιακός - Αρσεναλ  0-3 .-^  (29’, 49’, 67’ πεν. Ζιρού)
--7ος ΟΜΙΛΟΣ--Ντιναμό Κιέβου - Μακάμπι Τελ Αβίβ  1-0 .- ^ ( ο Γκάρμας στο 16ο λεπτό ) .-
Τσέλσι - Πόρτο  2-0 .- ^ (12΄ αυτογκόλ Μαρκάνο , και ο Γουίλιαν (52’)
--8ος ΟΜΙΛΟΣ--Βαλένθια - Λιόν  0-2  .- ^  ( Στο 37’, ο Κορ  και Ο Λακαζέτ στο 76’)
Γάνδη - Ζενίτ Αγ.Πετρ.   2-1  .- ^ ( 18΄  ο Ντεπουάτρ , 65΄  Ο Ντζιούμπα , 79΄   Μιλίσεβιτς ).-

*** Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες  (6η αγωνιστική) του Europa League. :
Livescore: Αστέρας - Σάλκε (0-2), o ΠΑΟΚ άλωσε το «Βεστφάλεν»
1ος ΟΜΙΛΟΣ
Φενέρμπαχτσε-Σέλτικ 1-1
(39΄ Μάρκοβιτς - 75΄ Κόμονς)
Αγιαξ-Μόλντε 1-1
(14΄ Φαν ντε Μπέεκ - 29΄ Σινγκ)
Βαθμολογία Ν Ι Η Τερμ. Β.
Μόλντε 3 2 1 10-7 11 --ΦΑΣΗ «32»
Φενέρμπαχτσε 2 3 1 7-6 9 --ΦΑΣΗ «32»
-----------------------------------
Αγιαξ 1 4 1 6-6 7
Σέλτικ 0 3 3 8-12 3

2ος ΟΜΙΛΟΣ
Μπορντό-Ρούμπιν Καζάν 2-2
(58΄ Λαμπόρντ, 63΄ Ρολάν - 31΄ Κανούνικοφ, 76΄ Ουστίνοφ)
Σιόν-Λίβερπουλ 0-0
Βαθμολογία Ν Ι Η Τερμ. Β.
Λίβερπουλ 2 4 0 6-4 10 --ΦΑΣΗ «32»
Σιόν 2 3 1 5-5 9 --ΦΑΣΗ «32»
-----------------------------------
Ρούμπιν Καζάν 1 3 2 6-6 6
Μπορντό 0 4 2 5-7 4

3ος ΟΜΙΛΟΣ
Καμπάλα-FC Κράσνονταρ 0-3
(26΄ Σίγκουρντσον, 41΄ Περέιρα, 75΄ Βάντερσον)
Ντόρτμουντ-ΠΑΟΚ 0-1  (33΄ Μακ)
Βαθμολογία Ν Ι Η Τερμ. Β.
FC Κράσνονταρ 4 1 1 9-4 13 --ΦΑΣΗ «32»
Ντόρτμουντ 3 1 2 10-5 10 --ΦΑΣΗ «32»
-----------------------------------
ΠΑΟΚ 1 4 1 3-3 7
Καμπάλα 0 2 4 2-12 2

Διαιτητής: Γκεστράνιους (Φινλανδός)
Κίτρινες κάρτες: Γιανουζάϊ- Κωνσταντινίδης
 Ντόρτμουντ: Βάιντενφέλερ, Παρκ, Χούμελς, Γκίτνερ, Σούμποτιτς, Στέντσελ, Μπέντερ (46' Βάϊγκλ), Γιανουζάι, Ρόις (46' Μιχταριάν), Καγκάβα (66' Ομπαμεγιάνγκ) και Ράμος
 ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Μαλεζάς,Τζαβέλλας, Κωνσταντινίδης, Μυστακίδης (78' Ροντρίγκες), Τζιόλης, Κάτσε, Τσίμιροτ, Μακ (66' Λέοβατς) και Μπερμπάτοφ (71' Σάμπο),
Τον αγώνα παρακολούθησαν 55.200 θεατές.

4ος ΟΜΙΛΟΣ
Μίντιλαντ-Μπριζ 1-1
(27΄ Σίστο - 68΄ Φόσεν)
Νάπολι-Λέγκια Βαρσοβίας 5-2
(32΄ Τσαλόμπα, 39΄ Ινσίνιε, 57΄ Καγεχόν, 65΄,90+1΄ Μέρτενς - 62΄ Βράνιες, 90+2΄ Πρίγιοβιτς)
Βαθμολογία Ν Ι Η Τερμ. Β.
Νάπολι 6 0 0 22-3 18 --ΦΑΣΗ «32»
Μίντιλαντ 2 1 3 6-12 7 --ΦΑΣΗ «32»
-----------------------------------
Μπριζ 1 2 3 4-11 5
Λέγκια Βαρσοβίας 1 1 4 4-10 4

5ος ΟΜΙΛΟΣ
Ραπίντ Βιένης-Ντιναμό Μινσκ 2-1
(29΄ Χόφμαν, 59΄ Γέλιτς - 65΄ Ελ Μονίρ)
Βικτόρια Πλζεν-Βιγιαρεάλ 3-3
(8΄πεν. Κόλαρ, 65΄ Κόβαρικ, 90΄ Σοράβα - 40΄ Μπακαμπού, 62΄ Ντος Σάντος, 90+4΄ Σοριάνο)
Βαθμολογία Ν Ι Η Τερμ. Β.
Ραπίντ Βιένης 5 0 1 10-6 15 --ΦΑΣΗ «32»
Βιγιαρεάλ 4 1 1 12-6 13 --ΦΑΣΗ «32»
-----------------------------------
Βικτόρια Πλζεν 1 1 4 8-10 4
Ντιναμό Μινσκ 1 0 5 3-11 3

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Σλόβαν Λίμπερετς-Μαρσέιγ 2-4
(75΄πεν. Μπάκος, 76΄ Σούραλ - 14΄ Μπατσουαγί, 43΄ Νκουντου, 48΄ Μπαραντά, 90+4΄ ΟΚαμπος)
Γκρόνινγκεν-Μπράγκα 0-0
Βαθμολογία Ν Ι Η Τερμ. Β.
Μπράγκα 4 1 1 7-4 13 --ΦΑΣΗ «32»
Μαρσέιγ 4 0 2 12-7 12 --ΦΑΣΗ «32»
-----------------------------------
Σλόβαν Λίμπερετς 2 1 3 6-8 7
Γκρόνινγκεν 0 2 4 2-8 2

7ος ΟΜΙΛΟΣ
Ντνίπρο-Ρόζενμποργκ 22:05
Σεντ Ετιέν-Λάτσιο 22:05
8ος ΟΜΙΛΟΣ
Σπόρτινγκ Λισ.-Μπεσίκτας 22:05
Σκεντέρμπεου-Λοκομοτίβ Μόσχας 22:05
 9ος ΟΜΙΛΟΣ
Φιορεντίνα-Μπελενένσες 22:05
Λεχ Πόζναν-Βασιλεία 22:05
 10ος ΟΜΙΛΟΣ
Άντερλεχτ-Καραμπάχ 22:05
Τότεναμ-Μονακό 22:05
 11ος ΟΜΙΛΟΣ
ΑΠΟΕΛ-Σπάρτα Πράγας 22:05
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-Σάλκε 22:05
12ος ΟΜΙΛΟΣ
Παρτιζάν Βελ.-Άουγκσμπουργκ 22:05
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Άλκμααρ 22:05
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
Έκανε τη… χάρη της Μακάμπι η ΤΣΣΚΑ
***  Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα, έχει ως εξής:Live score: Λιμόζ-Ολυμπιακός (48-65, 30')
1ος ΟΜΙΛΟΣ
Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου

Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)  67-76 .- ^
Στρασμπούρ (Γαλλία)-Κίμκι (Ρωσία)  69-78 .- ^
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)  79-61 .- ^
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

Φενερμπαχτσέ 7-2 16
Κίμκι 5-4 14
Ερυθρός Αστέρας 4-5 13
Μπάγερν Μονάχου 4-5 13
Ρεάλ Μαδρίτης 4-5 13
Στρασμπούρ 3-6 12

«Κλείδωσε» την πρωτιά ο Ολυμπιακός, 76-67 τη Λιμόζ
2ος ΟΜΙΛΟΣ
Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου

Λιμόζ (Γαλλία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)  67-76 .- ^
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία)  95-86 .- ^
Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου
Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)   82-85  ^
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

Ολυμπιακός 8-1 18
Αναντολού Εφές 5-4 14
Λαμποράλ Κούτσα 5-4 14
Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ 4-5 13
Αρμάνι Μιλάνο 3-6 12
Λιμόζ 2-7 11


Livescore: ΠΑΟ - Ζιέλονα Γκόρα (47-33 20') για θέση στους «16»
3ος ΟΜΙΛΟΣ
Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου

Καρσίγιακα (Τουρκία)- Λοκομοτίβ Κουμπάν (Ρωσία)-  78-88 .- ^
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)  88-92  .- ^
Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Ζιέλονα Γκόρα (Πολωνία)   82-51  , (47-33) .- ^
Τα δεκάλεπτα : 26-23, (47-33) , 67-47 -51 .-
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Λοκομοτίβ Κουμπάν 7-2 16
Μπαρτσελόνα 6-3 15
 Ζαλγκίρις Κάουνας 5-4 14
Παναθηναϊκός 5-4 14
Καρσίγιακα 2-7 11
Ζιέλονα Γκόρα 2-7 11

4ος ΟΜΙΛΟΣ
Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Μπάμπεργκ (Γερμανία)  85-65 .- ^
Σάσαρι (Ιταλία)-Μάλαγα (Ισπανία)   65-77 .- ^
Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Νταρουσάφακα (Τουρκία)   94-66.- ^
Τα δεκάλεπτα: 24-19, 51-41, 80-48, 94-66
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ιτούδης): Ντε Κολό 14, Κουλάγκιν Ντ. 4, Τεόντοσιτς 8 (2), Φριντζόν 13 (3), Νίκολς 10 (2), Κορόμπκοφ 2, Φρίλαντ 11, Βοροντσέβιτς 5 (1), Χίγκινς 12 (1), Κουλάγκιν Μ. 5 (1), Κουρμπάνοφ 6 (1), Χάινς 4.
Νταρουσάφακα (Μαχμούτι): Ουίλμπεκιν 11 (1), Γιαγκμούρ 6, Ρέντινγκ 12 (1), Ερντέν 4, Μαρκοϊσβίλι, Τσετίν 8, Αλντεμίρ 2, Γκόρντον 4, Αρσλάν, Σλότερ 2, Χαρανγκόντι 10 (2), Μπιέλιτσα 7.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 8-1 18
Μάλαγα 7-2 17
Μπάμπεργκ 5-4 14
Νταρουσάφακα 4-5 13
Μακάμπι Τελ Αβίβ 3-6 12
Σάσαρι 0-9 9   
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Νικητής ο Καλογεράκος στο 7ο σκακιστικό τουρνουά «Φροντιστήριο Μ.Ε. Τσιάλας» του ΝΟΚ         
     
 Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκε το 7ο σκακιστικό τουρνουά «Φροντιστήριο Μ.Ε. Τσιάλας». Το τουρνουά διοργάνωσε η σκακιστική ακαδημία του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας με την ευγενική χορηγία του «Φροντιστηρίου Μ.Ε. Τσιάλας» το οποίο οι υπεύθυνοι του ΝΟΚ ευχαριστούν θερμά. Οι αγώνες διεξήχθησαν στο εντευκτήριο της σκακιστικής ακαδημίας με 42 συμμετοχές.
Πρωταθλητής του τουρνουά ήταν ο σκακιστής του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας Σταμάτης Καλογεράκος με 6 βαθμούς σε 7 αγώνες στην δεύτερη θέση τον ακολούθησε ο Μανώλης Μουτζούρης (Ν.Ο.Κ.) με 5,5 βαθμούς και στην τρίτη θέση ισοβάθμησαν 6 άτομα με 5 βαθμούς, με τα κριτήρια ισοβαθμίας να δίνουν το χάλκινο μετάλλιο στον Πολυχρόνη Περράκη (ΟΣΚ). Πρώτη γυναίκα του τουρνουά αναδείχθηκε η Μαριάνθη Λούκα (Ν.Ο.Κ.) με 5 βαθμούς ενώ πρώτος στην κατηγορία κάτω των 12 και ευχάριστη έκπληξη των αγώνων ήταν ο Παναγιώτης Θωμαΐδης (Ν.Ο.Κ.) με 5 βαθμούς.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα του 7ου γύρου ήταν: Καλογεράκος Σταμάτης – Περράκης Πολυχρόνης 1 - 0, Λαμπρακόπουλος Αλέξανδρος – Μουτζούρης Μανώλης 0,5 – 0,5, Διακουμέας Αριστοφάνης – Λούκα Μαριάνθη 0 - 1, Αποστολόπουλος Γεώργιος – Διαμαντέας Πέτρος 0 - 1, Παπαδόπουλος Σπύρος – Σωφρονάς Ανδρέας 0 - 1, Λιάκος Χρήστος – Θωμαΐδης Παναγιώτης 0 - 1, Φράγκου Μαρία – Μπακής Απόλλων 0 - 1, Σαραντόπουλος Κωνσταντίνος – Μητσέας Παναγιώτης 0 - 1, Πουλόπουλος Ηλίας – Βυθούλκας Δημήτρης 0,5 – 0,5, Παντελοπούλου Δέσποινα – Αθανασόπουλος Θοδωρής 1 - 0, Καβουρίνου Πολυξένη – Ξαρχάκος Παναγιώτης 1 - 0, Κουραμπάς Πέτρος – Βυθούλκας Αλέξανδρος 0 - 1 α.α., Βέκκος Χρήστος – Κορδελάκος Χρύσανθος 1 - 0, Κατσαρέας Μιχάλης – Δικαίος Άγγελος 1 - 0, Μάρας Γεώργιος – Παντελοπούλου Ελεάννα 1 - 0, Δραγώνας Γεώργιος – Τσίμπουρης Παναγιώτης 1 - 0, Κατσαρέας Κωνσταντής – Αργύρης Ηλίας-Παναγιώτης 1 - 0 α.α., Σπυριδωνίδης Ηρακλής – Ποντίκης Ηλίας 0 - 1, Σπυριδωνίδης Γιάννης – Θωμαΐδης Χαράλαμπος 0 - 1, Χριστόπουλος Γιάννης – Αργύρης Χρήστος-Εφραίμ 1-0 α.α., Αθανασοπούλου Ανδριάνα bye.
Στο www.nokchess.gr μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά στοιχεία του τουρνουά όπως την τελική βαθμολογία, αποτελέσματα, φωτογραφίες κ.τ.λ.
Το τουρνουά έδωσε την ευκαιρία σε πολλά παιδιά του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο αγωνιστικό σκάκι, με τα αποτελέσματα να είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, ενδεικτικά στην πρώτη δεκάδα της τελικής βαθμολογίας βρίσκονται 5 μικροί σκακιστές του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας αποδεικνύοντας για μια φορά ακόμη την αγωνιστική άνοδο τους και τη μεθοδική δουλειά που γίνεται στην σκακιστική ακαδημία του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας.
Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στις 18:00 στο εντευκτήριο της σκακιστικής ακαδημίας, θα διεξαχθεί τουρνουά μπλίτς 9 γύρων (παρτίδες με χρόνο σκέψης 3’ συν 2’’) μόνο για όσους συμμετείχαν στο 7ο τουρνουά «Φροντιστήριο Μ.Ε. Τσιάλας». Μετά τη λήξη του μπλίτς θα ακολουθήσει η απονομή επάθλων για τους νικητές των δύο τουρνουά.
Οι υπεύθυνοι του τμήματος ευχαριστούν τους χορηγούς αλλά και τους αθλητές και τις οικογένειες τους για την άριστη συνεργασία .Επίσης ευχαριστούν τα ΜΜΕ για την αρωγή τους στην αναβάθμιση του σκακιού.
Final Ranking after 7 Rounds
Rk. SNo  Name FED Rtg Club/City Pts.  TB1   TB2   TB3
1 4  Kalogerakos Stamatis GRE 1648 ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ "Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ" 6,0 0,0 22,5 30,5
2 2  Moutzouris Emanuel GRE 1776 ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ "Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ" 5,5 0,0 23,0 30,5
3 5  Perrakis Polychronis GRE 1609 ΟΜΙΛΟΣ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 5,0 0,0 23,5 28,5
4 3  Labrakopoulos Alexandros GRE 1728 ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ "Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ" 5,0 0,0 22,5 34,0
5 1  Diamanteas Petros GRE 1967 ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ "Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ" 5,0 0,0 20,5 29,0
6 15  Thomaidis Panagiotis Georgios GRE 1090 ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ "Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ" 5,0 0,0 20,0 28,5
7 12  Louka Marianthi GRE 1260 ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ "Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ" 5,0 0,0 19,5 29,0
8 10  Sofronas Andreas GRE 1303 ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ "Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ" 5,0 0,0 19,0 25,5
9 8  Bakis Apollon Fivos GRE 1335 ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ "Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ" 4,5 0,0 19,5 28,5
10 14  Mitseas Panagiotis GRE 1142 ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ 4,5 0,0 18,0 27,0
11 11  Fragou Maria V. GRE 1290 ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ "Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ" 4,0 0,0 20,0 29,5
12 9  Liakos Christos - Konstantino GRE 1333 ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ "Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ" 4,0 0,0 20,0 28,5
13 7  Papadopoulos Spyridon GRE 1338 ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ "Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ" 4,0 0,0 18,5 27,5
14 18  Vithoulkas Dimitrios GRE 1015 ΟΜΙΛΟΣ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 4,0 0,0 16,5 24,0
15 23  Apostolopoulos Georgios GRE 963 ΟΜΙΛΟΣ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 4,0 0,0 16,0 28,0
16 19  Kavourinou Polixeni GRE 1012 ΟΜΙΛΟΣ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 4,0 0,0 16,0 26,5
17 6  Diakoumeas Aristofanis GRE 1382 ΟΜΙΛΟΣ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 4,0 0,0 14,0 24,5
18 41  Vithoulkas Alexandros GRE 0 ΟΜΙΛΟΣ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 4,0 0,0 14,0 20,5
19 34  Pantelopoulou Despoina GRE 0 ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ "Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ" 4,0 0,0 13,0 21,5
20 40  Vekkos Christos GRE 0 ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ "Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ" 4,0 0,0 12,0 20,5
21 32  Katsareas Michail GRE 0 ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ "Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ" 4,0 0,0 12,0 19,0
22 13  Sarantopoulos Konstantinos GRE 1100 ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ "Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ" 3,5 0,0 16,0 27,0
23 17  Poulopoulos Ilias GRE 1053 ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ "Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ" 3,5 0,0 15,5 28,0
24 20  Kourampas Petros GRE 1000 ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ "Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ" 3,0 0,0 15,0 29,5
25 16  Athanasopoulos Theodoros GRE 1080 ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ "Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ" 3,0 0,0 15,0 23,5
26 42  Xarchakos Panagiotis GRE 0 ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ "Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ" 3,0 0,0 14,0 25,5
27 33  Kordelakos Chrisanthos GRE 0 ΟΜΙΛΟΣ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 3,0 0,0 11,0 25,5
28 29  Dragonas Georgios Panagiotis GRE 0 ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ "Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ" 3,0 0,0 11,0 22,0
29 21  Maras Georgios GRE 1000 ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ "Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ" 3,0 0,0 9,0 23,5
30 31  Katsareas Konstantinos GRE 0 ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ "Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ" 3,0 0,0 8,0 17,5
31 24  Thomaidis Charalampos GRE 200 ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ "Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ" 2,5 1,0 8,5 26,0
32 37  Pontikis Ilias GRE 0 ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ "Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ" 2,5 0,0 5,5 16,0
33 28  Dikaios Angelos GRE 0 ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ "Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ" 2,0 0,0 10,0 23,0
34 26  Argyris Ilias Panagiotis GRE 0 ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ "Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ" 2,0 0,0 9,0 20,5
35 22  Tsimpouris Panagiotis GRE 1000 ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ "Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ" 2,0 0,0 8,0 25,0
36 35  Pantelopoulou Eleni Ioanna GRE 0 ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ "Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ" 2,0 0,0 8,0 18,0
37 39  Spyridonidis Iraklis GRE 0 ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ "Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ" 2,0 0,0 8,0 17,5
38 30  Hristopoulos Ioannis 39435 GRE 0 ΟΜΙΛΟΣ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2,0 0,0 5,0 17,5
39 27  Athanasopoulou Andriana Eft GRE 0 ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ "Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ" 2,0 0,0 4,5 20,5
40 38  Spyridonidis Ioannis GRE 0 ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ "Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ" 1,5 0,0 4,0 15,5
41 36  Petropoulos Georgios GRE 0 ΟΜΙΛΟΣ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 1,0 0,0 6,0 20,5
42 25  Argyris Christos Effraim GRE 0 ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ "Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ" 1,0 0,0 3,0 21,5
 
***16ο τζακ ποτ χθες το Τζόκερ, 15,5 εκατ. κληρώνει την Κυριακή- Οι τυχεροί αριθμοί και η διαλογή 

Ακόμα δεν βρέθηκε ο μεγάλος τυχερός παρά τις περισσότερες από 20 εκατομμύρια στήλες που συμπληρώθηκαν στην τελευταία κλήρωση - Βρέθηκαν 17 τυχεροί στη δεύτερη κατηγορία που κερδίζουν 52.000 ευρώ Ούτε το φράγμα των 20 εκατομμυρίων στηλών δεν αποδείχθηκε αρκετό στην κλήρωση της Πέμπτης προκειμένου να βρεθεί έστω και ένα τυχερό δελτίο με τους 5+1 τυχερούς αριθμούς της πρώτης κατηγορίας στο Τζοκερ. Έτσι μετά και το 16ο συνεχόμενο τζακ ποτ, πλέον όλοι έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στην κλήρωση της Κυριακής για τα 15.500.000 ευρώ! Την Πέμπτη δεν βρέθηκε ούτε ένας παίχτης που να συμπληρώσει στο δελτίο του την τυχερή εξάδα: 11, 24, 30, 18, 13 και Τζόκερ το 9.

Αντίθετα βρέθηκαν 17 τυχεροί που μάντεψαν σωστά τους πέντε πρώτους αριθμούς (δεύτερη κατηγορία με 5 επιτυχίες) και οι οποίοι θα μοιραστούν έκαστος το ποσό των 52.747 ευρώ. Τα τυχερά αυτά δελτία παίχτηκαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, στα Ιωάννινα, το Ηράκλειο, την Πυλαία την Ημαθία και τη Λάρισα. Όλοι πλέον δίνουν ραντεβού με την τύχη τους για τις 10 το βράδυ της Κυριακής και την επόμενη κλήρωση γιατί όπως λέει και το σλόγκαν του ΟΠΑΠ «κι αν σου κάτσει;». www.protothema.gr  .-

***  Καλαμάτα-Σπάρτη μετά από 43 χρόνια

Προσκλητήριο φιλάθλων την Κυριακή από τον Λυκούργο Γαϊτανάρο Με αφορμή τον κρίσιμης βαθμολογικής αξίας αγώνα για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής που θα δώσει η Μαύρη Θύελλα την Κυριακή στις 3 μ.μ. στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, με αντίπαλο την ΑΕ Σπάρτης, ο επίτιμος πρόεδρος Λυκούργος Γαϊτανάρος σκαλίζει μνήμες και απευθύνει κάλεσμα προς τον κόσμο να δώσει ηχηρό «παρών» στις κερκίδες: Αγαπητοί φίλαθλοι, Η νίκη τον Ιούνιο του 1972 με το Λεωνίδα Σπάρτης 7-1, παρουσία 10.000 ανθρώπων με τις ευλογίες του μακαριστού Μητροπολίτη Θέμελη, παρουσία κυβερνητικού κλιμακίου και πολλών επισήμων – η μεγαλύτερη συγκέντρωση που έχει γίνει μέχρι σήμερα στην Καλαμάτα – μας έδωσε τη μεγάλη χαρά που για πρώτη φορά η Καλαμάτα (Μαύρη Θύελλα) γιόρτασε την άνοδό της στην Α΄ εθνική κατηγορία. Και τώρα έρχομαι να σας παρακαλέσω, μετά από 40 χρόνια την Κυριακή να δώσουμε όλοι το παρόν στο γήπεδο, που έχουμε τον πιο σημαντικό αγώνα ζωής και θανάτου πάλι με τη Σπάρτη. ΣΗΜΑΔΙΑΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ. Η Σπάρτη μας έδωσε το γούρι της ανόδου και γράψαμε την μεγάλη ποδοσφαιρική ιστορία, και πάλι η Σπάρτη θα μας δώσει τη χαρά της σωτηρίας!! Θέλω να σας παρακαλέσω ιδιαίτερα ακόμα και αν χαλάσει ο καιρός να δώσετε το παρόν. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων Λ. Γαϊτανάρος. - 

***  Δήλωση ΣΟΚ: ''Βάζουν στην τύχη τα νούμερα για το σχέδιο κατανομής των πιστώσεων στον αθλητισμό! ''
athlitismos
~  Ο Γ.Γ. Αθλητισμού κ. Ιούλιος Συναδινός προέβει στην δήλωση ότι τα νούμερα που αναρτήθηκαν στη Διαύγεια, στις 8.12.2015 για το έτος 2016 και αφορούν το σχέδιο κατανομής των πιστώσεων του αθλητισμού που αφορά στάδια, ομοσπονδίες, προγράμματα ΟΤΑ, αθλητικούς συλλόγους και φορείς, κτλ, βγήκαν στην τύχη από απλούς υπαλλήλους του Υπουργείου και όλα συνέβησαν ερήμην του ίδιου και του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, λόγω έντονης πίεσης χρόνου. Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρει στην δήλωση του ο κ. Συναδινός: ''Το σχέδιο κατανομής των πιστώσεων για τους τομείς του Αθλητισμού για το 2016, που αναρτήθηκε στη Διαύγεια στις 8-12-2015, συντάχθηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ερήμην της Αθλητικής Ηγεσίας και των υπηρεσιών του Αθλητισμού, κάτω από ασφυκτική χρονική πίεση. Ως εκ τούτου, η ορθή κατανομή που θα εκφράζει τις κατευθύνσεις της αθλητικής πολιτικής, θα αναμορφωθεί και θα αναρτηθεί εκ νέου, το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου 2016, όπως επιτρέπει ο νόμος.'' Ωστόσο, ο ίδιος τόνισε στο τέλος, ότι θα επανεξεταστούν τα νούμερα εκ νέου το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου του 2016.

***


          ΣΚΙΤΣΟΡΑΦΙΕΣ  ΓΙΕΛΙΟΓΡΑΦΙΑΣ  ΤΗΣ  ΗΜΕΡΑΣ  :

 













~  *** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2015  :                    
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  01  Δεκεμβρίου  2015 : 
http://snsarfara.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-01-2015.html .-                                                                                                                       
~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας   Τρίτη  01  Δεκεμβρίου  2015  :   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/12/01-2015.html .-   
 ~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS    στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  02  Δεκεμβρίου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-02-2015.html .-                                                                                                   
 ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  02    Δεκεμβρίου 2015  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/12/02-2015.html                                                                                                                                  
 ~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  03  Δεκεμβρίου  201 http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-03-2015.html .-                                                                                                      
 ~Η  Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  04  Δεκεμβρίου  2015  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-04-2015.html  .-                                                                                                       
 ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  04  Δεκεμβρίου  2015   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/12/04-2015.html .-                                                                                                                        
~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας Παρασκευή  04  Δεκεμβρίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/12/04-2015_4.html .-                                                                                                           
  ~ Η  Εφημερίδας μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  05  Δεκεμβρίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-05-2015.html .-                                                                                                                    
 ~ Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  05  και  06  Δεκεμβρίου  2015 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/12/05-06-2015.html .-
~Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή 06  Δεκεμβρίου  2015:  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-06-2015.html .-
~  Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  07 Δεκεμβρίου  2015   : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-07-2015.html .-
~ΥΓΕΙΑ (Θέματα υγείας- Τα Βότανα στη ζωή μας -Το φαρμακείο της Φύσης ) 2015   : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/12/2015.html .-                         
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 08 Δεκεμβρίου 2015 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-08-2015.html .-
~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 09 Δεκεμβρίου 2015 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-09-2015.html .-
 Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  10  Δεκεμβρίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-10-2015.html .-                                                                                                                                       
~
*** Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1.
STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2.
Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS
,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2
,
7.
stamos-dynami
,
8.
Arfara-Messinias
,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,

~
***  ~  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4642-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 565 /  -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.455  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   527 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  483. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .
~*** http://www.twitter.com/stamos01/  ,        


~  



 
 










Δεν υπάρχουν σχόλια: