ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

   Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της  ενημέρωσης Πέμπτη 16  Ιουνίου  2016 :
~
Το «τηλέφωνο» του Γέροντα
Όσιος Παΐσιος ο ΑγιορείτηςΣε επισκέπτη, αφού τελείωσε η συζήτηση τους. «Τώρα να πηγαίνεις. Θα πάω μέσα να πάρω... τηλέφωνο»... (Ο Γέροντας δεν είχε τηλέφωνο. Ήθελε να προσευχηθεί).

~ Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !
~ Εορταστική εκδήλωση στο Νηπιαγωγείο Αρφαρών , με τη λήξη της Σχολικής Χρονιάς :
Σχετικά Βίντεο :
~**Νηπιαγωγείο Αρφαρών γιορτή 14/06/2016: https://youtu.be/V8E9BiTqejo .-
~*ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΡΦΑΡΩΝ   14/06/2016 : https://youtu.be/iSASaYS-scw  .-
~* Νηπιαγωγείο Αρφαρών 14/06/2016 γιορτή : https://youtu.be/QeWOlLpvu6E .-
~*Νηπιαγωγείο Αρφαρών εορτή 14/06/2016: https://youtu.be/wtya6g_oUZI .-
~*ΑΡΦΑΡΑ  Σχολική γιορτή 14/06/2016:
https://youtu.be/BE-ZL2uMe0c .-
~*Αρφαρά 14/06/2016  Νηπιαγωγείο γιορτή: : 
 https://youtu.be/gyOWt4QJ46s .-
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης


 
Να μην θυμάσαι τα κρύα του χειμώνα, γιατί θα κρυώνεις και τον Αυγουστο.

Φωτογραφίες :




Από  Θαλασσινά μπάνια στην παραλία Καλαμάτας :
 Σχετικά βίντεο :
~*ΚΑΛΑΜΑΤΑ  παραλία 14/06/2016: https://youtu.be/4aKj7uMyrKk .-
~*Καλαμάτα παραλία  μπάνιο  14/06/2016:
 https://youtu.be/laa-a73RsLA.-
Φωτογραφίες :





16 Ιουνίου
Ιερομάρτυρος Μάρκου, επισκόπου Απολλωνιάδος. Οσίων Μνημονίου και Τύχωνος (1) επισκόπων Αμαθούντος, των θαυματουργών (δ’-ε΄αι.).
(1) Ο άγιος Τύχων, έζησε στα χρόνια των αυτοκρατόρων Αρκαδίου και Ονηρίου. Καταγόταν από ευσεβή οικογένεια, οι δε ενάρετοι γονείς του τον ανέθρεψαν «εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου», γι` αυτό πολύ γρήγορα ο Τύχων διακρίθηκε για το ήθος του χαρακτήρα του, τη σύνεση, τη διάκριση και τη μελέτη των θείων Γραφών. Σε νεαρή ηλικία και εκτιμώντας τις σπάνιες αρετές του, ο επίσκοπος Μνημόνιος τον χειροτόνησε διάκονο. Γρήγορα όμως η αρετή του και η σπουδαία κατηχητική του δράση τον ανέδειξαν διάδοχο του Μνημονίου. Ως Επίσκοπος διακρίθηκε για τα διοικητικά του χαρίσματα, τη φιλανθρωπική του δραστηριότητα και τη διάδοση του λόγου του Θεού, η οποία έφερε πλούσιους καρπούς, μεταστρέφοντας πολλούς ειδωλολάτρες. Ο άγιος Τύχων κατέστρεψε πολλούς ειδωλολατρικούς ναούς και στη θέση τους ύψωσε χριστιανικούς. Τιμήθηκε μάλιστα από τον Πανάγαθο Θεό και με το χάρισμα της θαυματουργίας, επιτελώντας πολλά θαύματα και πολλές ιάσεις και ευεργεσίες. Με την θερμή προσευχή του αναζωογόνησε ακόμη και την ξερή και χέρσα γη της περιροής για να βοηθήσει τους πτωχούς και αδύναμους αγρότες, οι οποίοι είχαν περιέλθει σε αδιέξοδο. Έζησε με προσευχή, άσκηση, νηστείες και προπάντων ταπείνωση και αγωνίστηκε μέχρι και την τελευταία του πνοή για την Ορθοδοξία και την αλήθεια. Εκοιμήθη ειρηνικά και κηδεύτηκε μέσα σε γενική συγκίνηση. ~
Στις 16/06/2016 εορτάζουν:
Άγιος Τύχων ο Θαυματουργός επίσκοπος

-  ~  Ήχος γ', θείας Πίστεως.
-  Θείας έτυχες, ιερατείας, νεύσει κρείττονι εκλελεγμένος, ως θεράπων της Τριάδος επάξιος- συ γαρ των έργων εκλάμπων ταις χάρισι, την Εκκλησίαν εστήριξας θαύμασι. Τύχων Όσιε, Χριστών τον θεόν ικέτευε, δωρήσασθαι ημίν το μέγα έλεος.
~ *  Απολυτίκιο Αγ. Τύχωνος - 16 ΙΟΥΝΙΟΥ : https://youtu.be/56jlqjgUcJo  .-


Όσιος ΙερώνυμοςΆγιος Αυγουστίνος Επίσκοπος Ιππώνος  Προφήτης Αμώς  Άγιος Αυγουστίνος Επίσκοπος Ιππώνος  Όσιος Σάββας ο Βατοπεδινός
Οσία Άννα και Ιωάννης ο γιος της

Οσία Άννα και Ιωάννης ο γιος της
 
Άγιοι Αλέξανδρος και Αντωνίνα

Άγιοι Αλέξανδρος και Αντωνίνα
 
Της Αναλήψεως

Της Αναλήψεως
 
Σύναξη των Αιτωλοακαρνάνων Αγίων

Σύναξη των Αιτωλοακαρνάνων Αγίων
 
Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος

Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος
 
Κυριακή του Παραλύτου

Κυριακή του Παραλύτου
 
Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη οι Ισαπόστολοι

Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη οι Ισαπόστολοι
 
Όσιος Παχώμιος ο Νέος ο Οσιομάρτυρας

Όσιος Παχώμιος ο Νέος ο Οσιομάρτυρας
 
Σύναξη της Παναγίας Χρυσαφίτισσας στην Μονεμβασία

Σύναξη της Παναγίας Χρυσαφίτισσας στην Μ....
 
Των Αγίων Μυροφόρων γυναικών, έτι δε Ιωσήφ του εξ Αριμαθαίας και του νυκτερινού μαθητού Νικοδήμου

Των Αγίων Μυροφόρων γυναικών, έτι δε Ιωσ....
~Η Εφημερίδα μας   Arfara News 2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 17  Ιουνίου  2016  , Αγία και Μεγάλη Σύνοδο  στη  Κρήτη  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-2-17-2016.html  .-

*** Θαλάσσια χελώνα ξεβράστηκε νεκρή στη δυτική παραλία της Καλαμάτας (φωτογραφίες)
 
Μια νεκρή θαλάσσια χελώνα αντίκρισαν οι λουόμενοι στη δυτική παραλία της Καλαμάτα στο ύψος της πίστας «Κάρτ». Η άτυχη χελώνα ξεβράστηκε στην ακτή λίγο πριν τις 5 το απόγευμα της Τετάρτης ενώ είχε τραύματα πιθανότατα από σκάφος, στη κοιλιά. Άντρες του λιμενικού την περισυνέλεξαν και την απομάκρυναν από την παραλία. 

***   Πέθανε η βρετανίδα βουλευτής Τζο Κοξ μετά τη δολοφονική επίθεση Υπέκυψε στα τραύματά της
Υπέκυψε στα τραύματά της η 42χρονη βρετανίδα βουλευτής των Εργατικών Τζο Κοξ, η οποία δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι και πιστόλι στο Δυτικό Γιορκσάιρ.
Το περιστατικό συνέβη στο Μπίρστολ στη δημοτική βιβλιοθήκη, ενώ η Κοξ ετοιμαζόταν να μιλήσει σε ψηφοφόρους στην περιφέρειά της.
Στην επίθεση τραυματίστηκε, επίσης, ένας 77χρονος άνδρας, του οποίου η ζωή δεν απειλείται.
Ένας 52χρονος άνδρας συνελήφθη και η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι Αρχές δεν αναζητούν κάποιον άλλο ύποπτο και ότι πρόκειται για έγκλημα χωρίς διεθνείς προεκτάσεις.
Η Κοξ έχει ταχθεί υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ και συμμετείχε ενεργά στην εκστρατεία, ωστόσο δεν είναι γνωστό εάν η επίθεση σχετίζεται με την εκστρατεία για το δημοψήφισμα.
Μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι ο δράστης φώναξε «Πρώτα η Βρετανία» πριν επιτεθεί στην Κοξ, ενώ ένας άλλος έκανε λόγο για διαμάχη μεταξύ δύο ατόμων, τους οποίους πήγε να χωρίσει η βουλευτής.
Τόσο η εκστρατεία υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ, όσο και εκείνη που τάσσεται κατά καταδίκασαν την επίθεση και ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν την προεκλογική τους καμπάνια για σήμερα.
Οι υπεύθυνοι της καμπάνιας υπέρ της παραμονής στην ΕΕ ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν τις δράσεις τους και αύριο, Παρασκευή.
Ο βρετανός πρωθυπουργός δεν θα συμμετάσχει στη συγκέντρωση που επρόκειτο να διεξαχθεί απόψε στο Γιβραλτάρ υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο Ντέιβιντ Κάμερον έκανε λόγο για «τραγωδία» και σημείωσε ότι οι σκέψεις του είναι με τον σύζυγό της και τα δύο παιδιά τους.

***  Δόθηκε η εντολή στον ESM για την εκταμίευση της δόσης
Εγκρίθηκε το επικαιροποιημένο μνημόνιο
Δόθηκε το πράσινο φως σε επίπεδο Συμβουλίου Διοικητών (υπό τον Γ. Ντάσελμπλουμ και των ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης) για την εκταμίευση της δόσης στην Ελλάδα, καθώς ενέκριναν το επικαιροποιημένο μνημόνιο με την Ελλάδα.
Τη σφραγίδα για την εκταμίευση θα βάλει αύριο (Παρασκευή) το ΔΣ του ESM και τα 7,5 δισ. ευρώ αναμένεται να φθάσουν στην Αθήνα του Αγίου Πνεύματος.
Νωρίτερα, πληροφορίες ήθελαν να έχει υπάρξει μικρή εμπλοκή λόγω εκκρεμμοτήτων αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο η απόφαση να μετατίθετο για αύριο. Για τέσσερις μικρές εκκρεμότητες που μετατίθεται για αργότερα μίλησε και ο Γ. Ντάισλεμπλουμ μετά τη συνεδρίαση των Διοικητών του ESM, τονίζοντας πάντως ότι η Ελλάδα εκπλήρωσε τις υποχρέωσεις της και επιβεβαιώνοντας ότι εγκρίθηκε το επικαιροποιημένο μνημόνιο και άνοιξε ο δρόμος για τη δόση.
«Η Ελλάδα φαίνεται ότι έκανε όλη τη δουλειά σε ότι αφορά τα prior actions», υποστήριξε, «εκτός από τέσσερα πολύ μικρά θέματα τα οποία θα χειριστούμε αργότερα», είπε ο Ντάισελμλουμ. «Τα πράγματα δείχνουν πολύ καλά», προσέθεσε χαμογελώντας.
Όπως προαναφέρθηκε, η απόφαση για δρομολόγηση της εκταμίευσης της δόσης θα δοθεί αύριο στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ESM, που θα συνέρθει το πρωί της Παρασκευής, όπως είπε ο πρόεδρος του, Κλάους Ρέγκλινκ, προσθέτοντας ότι τα 7,5 δισ. ευρώ μπορούν να βρίσκονται στην Ελλάδα νωρίς την επόμενη εβδομάδα.
Τα λεφτά αναμένονται στην Αθήνα τη Δευτέρα, ανέφεραν από την πλευρά τους κυβερνητικές πηγές, γεγονός που επιβεβαίωναν και πηγές από τις Βρυξέλλες, καθώς στόχο αποτελεί να δοθούν τα χρήματα στην Ελλάδα πριν το δημοψήφισμα στη Βρετανία στέλνοντας μήνυμα στους βρετανούς για το τι σημαίνει αλληλεγγύη στην Ευρώπη. Newsroom ΔΟΛ

***   Νέα μέτρα στο εργασιακό προαναγγέλλει το ΔΝΤ   Η μεγάλη μάχη της δεύτερης αξιολόγησης
Νέα μέτρα στην αγορά εργασίας τα οποία θα οριστικοποιηθούν το φθινόπωρο και ποσοτικοποίηση των μέτρων για το δημόσιο χρέος της Ελλάδας που αποφάσισαν οι Ευρωπαίοι εταίροι ζητεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου Τζέρι Ράις που υπογράμμισε ότι το Ταμείο επιθυμεί τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, ωστόσο, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ελάφρυνση χρέους.
Όπως ανέφερε, ο εκπρόσωπος Τύπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις, το Ταμείο βρίσκεται σε συζητήσεις με τους Ευρωπαίους δανειστές της Ελλάδος, προκειμένου να ποσοτικοποιηθούν τα μέτρα ελάφρυνσης που αποφασίστηκαν στο Eurogroup της 24ης Μαΐου.
Ο ίδιος προανήγγειλε τη λήψη πρόσθετων μέτρων στην αγορά εργασίας, τα οποία θα οριστικοποιηθούν το φθινόπωρο, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης και πρέπει να είναι εναρμονισμένα με τη διεθνή πρακτική.
Όπως είπε, τα μέτρα αυτά είναι αναγκαίο να διασφαλίζουν τα όποια οφέλη έχουν, μέχρι στιγμής, προκύψει στο μέτωπο της ανταγωνιστικότητας.
Όπως υπογράμμισε, το ΔΝΤ επιθυμεί να συμμετάσχει και χρηματοδοτικά στο νέο πρόγραμμα της Ελλάδος. Ωστόσο, απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η ελάφρυνση του Δημοσίου Χρέους, προκειμένου αυτό να καταστεί βιώσιμο.
Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του ΔΝΤ και των ευρωπαϊκών θεσμών, προκειμένου να ποσοτικοποιηθούν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, έτσι ώστε το ΔΝΤ να αποκτήσει σαφή εικόνα για την επίπτωση που αυτά θα έχουν στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Τα αποτελέσματα θα περιλαμβάνονται στη νέα έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού δημοσίου χρέους, την οποία το ΔΝΤ θα ήθελε να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι το τέλος του έτους, έτσι ώστε να λάβει μία οριστική απόφαση για το αν θα συμμετάσχει και χρηματοδοτικά στο ελληνικό πρόγραμμα.
Σε κάθε περίπτωση, το ΔΝΤ, όπως επεσήμανε ο εκπρόσωπός του, δεν είναι διατεθειμένο να εξαιρέσει την Ελλάδα από τους κανόνες χρηματοδότησης που εφαρμόζει.
Όπως διαβεβαίωσε και στην περίπτωση της Ελλάδος, το ΔΝΤ θα ακολουθήσει τους κανόνες που ισχύουν για όλες τις χώρες.
Ερωτηθείς για την ανάγκη λήψης νέων μέτρων στην αγορά εργασίας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ το επιβεβαίωσε, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η διαδικασία μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας έχει ήδη ξεκινήσει, ωστόσο πρόσθετα μέτρα απαιτούνται, τα οποία, όμως, θα εξειδικευθούν στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης και πρέπει να είναι εναρμονισμένα με τη διεθνή πρακτική (ότι αυτό μπορεί να σημαίνει). Όπως είπε, τα μέτρα αυτά είναι αναγκαίο να διασφαλίζουν τα όποια οφέλη έχουν, μέχρι στιγμής, προκύψει στο μέτωπο της ανταγωνιστικότητας.
Για το ενδεχόμενο Brexit, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ προειδοποίησε ότι μία τέτοια εξέλιξη θα σηματοδοτούσε μία μακρά περίοδο υψηλής αβεβαιότητας, έντονων διακυμάνσεων στις αγορές και επιβράδυνσης των ρυθμών ανάπτυξης.  Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Η εορτή του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας
Με την ευκαιρία της ετήσιας εορτής του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας την προσεχή Δευτέρα, 20 Ιουνίου, εορτή του Αγίου Πνεύματος, θα τελεσθεί θεία λειτουργία με αρτοκλασία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος (9.40 π.μ.).
Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας θα προσφερθεί καφές στον αύλειο χώρο του ξενοδοχείου Elite.

***  Μετακομίζει η Νέα Δημοκρατία τα γραφεία της στην Καλαμάτα
Ύστερα από περίπου 7 χρόνια η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να μετακομίσει σε νέο χώρο. Η μετακόμιση έχει ξεκινήσει σιγά σιγά και ο νέος χώρος που θα στεγάσει τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Καλαμάτα βρίσκεται στην οδό Αριστομένους 41, στην κεντρική πλατεία, όπου παλαιότερα βρισκόταν το γραφείο της βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Νάντιας Γιαννακοπούλου.
Στο γραφείο της οδού Αντωνοπούλου θα στεγάζεται το πολιτικό γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.  Κ. Γαζ.

***  Το μεγαλύτερο σκάφος που έχει βγει στο λιμάνι Κυπαρισσίας…
Χθες το μεσημέρι βγήκε στη στεριά, στο λιμάνι Κυπαρισσίας, το μεγαλύτερο σκάφος που έχει βγει ποτέ. Πρόκειται για το σκάφος που έχει κατασχεθεί και το οποίο έπλεε στα ανοιχτά όταν έπαθε μηχανική βλάβη πριν από λίγο καιρό, ενώ από τους δύο επιβαίνοντες σε αυτό αλλοδαπούς, ο ένας δεν είχε τα νόμιμα δικαιολογητικά παραμονής στη χώρα και ο άλλος είχε εξάμηνη άδεια παραμονής.
Το πολυτελές σκάφος, ωστόσο, φέρεται πως έχει κλαπεί από μαρίνα στα παράλια της Τουρκίας. Είναι ένα γιωτ CRANCH 15 μέτρων και 23 τόνων!
Το σκάφος έβγαλε στη στεριά ο Μιχάλης Πούντος της Pountos Marine, με εντολή του Λιμενικού, για φύλαξη στις εγκαταστάσεις της εταιρείας. 

*** Η συνοικιακή κομποστοποίηση παρουσιάσθηκε σε συνέδριο στην Αθήνα 
 
Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής διαχείρισης των οργανικών απορριμμάτων RΕ:THINK PROJECT, μέσω του οποίου έχει δημιουργηθεί και αναπτύσσεται σταδιακά το πρώτο και μοναδικό Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης της Ελλάδας, σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας, παρουσιάσθηκε στο Ανοικτό Συνέδριο της Κοινωνίας Πολιτών για την κοινωνική οικονομία, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα μεταξύ 10 και 12 Ιουνίου, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Η διοργάνωση του συνεδρίου ήταν μια πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ένωσης Συμπράξεων Κοινωνικής Οικονομίας (Π.Ε.Σ.Κ.Ο.), σε συνεργασία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο και τα μεγαλύτερα κοινωνικά δίκτυα στο χώρο των οργανώσεων της κοινωνίας πολιτών.
Σκοπός του ήταν η συγκρότηση του υποκειμένου της κοινωνικής οικονομίας και η ενδυνάμωσή του, για να αποτελέσει κοινωνικό εταίρο που θα διαβουλεύεται με την Πολιτεία και την Ευρωπαϊκή Ένωση, για τη χάραξη πολιτικών για την κοινωνική οικονομία και την κατανομή των σχετικών πόρων.
Σημειώνεται ότι θεμελιωτής του προγράμματος RE:THINK PROJECT είναι η RΕ:THINK ΚΟΙΝΣΕΠ, με κύριους υποστηρικτές τους πολίτες της Καλαμάτας, οι οποίοι ενεργοποιούνται τα τελευταία χρόνια με σκοπό την ελαχιστοποίηση των οργανικών απορριμμάτων και διαχειρίζονται το Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης, με κοινή χρήση των κομποστοποιητών, όπου από παραγωγοί απορριμμάτων μετατρέπονται σε παραγωγοί κομπόστ.
Η αποτελεσματικότητα του Δικτύου, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας, η κοινωνική του διάσταση, αλλά και η εμφανής αλλαγή στην καθημερινότητα της πόλης, φαίνεται από τα 61 σημεία συνοικιακών κομποστοποιητών που υπάρχουν ήδη στην πόλη, από τους 400 τόνους οργανικού υλικού που έχει διαχειριστεί το Δίκτυο, από το πολύ χαμηλό κόστος λειτουργίας του, από την ανταποδοτικότητα σε πόρους προς τους χρήστες του και, φυσικά, από την αυξανόμενη συμμετοχή των πολιτών σε αυτό.
Επισημαίνεται ότι το προαναφερθέν συνέδριο διεξήχθη παρουσία εκπροσώπων του υπουργείου Περιβάλλοντος. Σημειώνεται, τέλος, ότι η συνοικιακή κομποστοποίηση έχει περιληφθεί στο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων ως καλή πρακτική.

***  Στην Καλαμάτα απόψε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης
Θα συζητήσει με τα μέλη της Ν.Δ. σε διευρυμένη νομαρχιακή συνέλευση στις 8μ.μ. στο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος»
IMG_8601.JPG
 Την πρώτη της συνέντευξη Τύπου ως πρόεδρος της ΝΟΔΕ της Ν.Δ. Μεσσηνίας έδωσε χθες το μεσημέρι η Νατάσα Κυριακοπούλου και επ’ ευκαιρία της επίσκεψης του αντιπροέδρου του κόμματος, Κωστή Χατζηδάκη, απόψε στην Καλαμάτα.
Όπως έκανε γνωστό η κα Κυριακοπούλου, ο Κωστής Χατζηδάκης θα μιλήσει στη διευρυμένη νομαρχιακή  συνέλευση των μελών της Νέας Δημοκρατίας, στην αίθουσα «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος», στις 8.00 μ.μ., για το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για έξοδο από την κρίση, ενώ θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με τα μέλη του κόμματος, με σκοπό να χτιστεί μία αμφίδρομη σχέση επικοινωνίας με τη βάση.
Παράλληλα, ενημέρωσε για τις διάφορες δράσεις της ΝΟΔΕ και τις συναντήσεις που πραγματοποιεί με τοπικούς φορείς για την καταγραφή των προβλημάτων της περιοχής.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε η πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης Καλαμάτας της Ν.Δ., Άντζελα Σκλήκα, η οποία και ανέφερε τις προγραμματισμένες δράσεις της Τ.Ο. Συγκεκριμένα χθες, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη, στο Νοσοκομείο Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία. Επίσης, τον Ιούλιο θα διεξαχθεί συναυλία με φιλανθρωπικό χαρακτήρα στο Πάρκο του Λιμενικού, με το συγκρότημα του Παναγιώτη Μάλαμα, και στόχο την ενίσχυση του Δημοτικού Παντοπωλείου και του Συλλόγου Τριτέκνων Μεσσηνίας.
Ανάλογες δράσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν και σε όλες τις τοπικές οργανώσεις της Ν.Δ. στη Μεσσηνία.  Του Κώστα Γαζούλη

***  ΤΕΕ: Σε λίγα χρόνια δε θα υπάρχουν μηχανικοί 
Ένας από τους κλάδους των ελεύθερων επαγγελματιών που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση που μαστίζει και τη Μεσσηνία, είναι και εκείνος των μηχανικών.
Η αλήθεια είναι ότι έχω πολύ καιρό να δω γνωστούς και φίλους του κλάδου στην Καλαμάτα να είναι ικανοποιημένοι από την καθημερινότητα και την εργασιακή τους κατάσταση. Εξάλλου, αν παρατηρήσει κανείς τι γίνεται στους διάφορους διαγωνισμούς, θα καταλάβει και την κατάστασή τους.
Έτσι, δεν ακούστηκαν κακόηχα οι προχθεσινές διαπιστώσεις του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), Γιώργου Στασινού, για τον κλάδο.
Παρουσιάζοντας τις προτάσεις του ΤΕΕ για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την ανάπτυξη του κλάδου των μηχανικών, ο κ. Στασινός τόνισε ότι για να αναστηθεί αυτό το επενδυτικό εργαλείο θα πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει σε σημαντικές διμερείς συμφωνίες με τρίτες χώρες, ώστε να διευκολυνθεί ο κτηματομεσιτικός και κατασκευαστικός κλάδος.
Ως σήμερα, λιγότερα από 300 ακίνητα, αξίας μεγαλύτερης των 250.000 ευρώ το καθένα, έχουν πουληθεί σε μη Ευρωπαίους πολίτες, οι οποίοι εξασφάλισαν άδεια παραμονής, ανανεούμενη ανά πενταετία.
Ο κ. Στασινός παρουσίασε τις προτάσεις του για πάρει μπροστά η οικοδομική δραστηριότητα:
Να ενεργοποιηθούν τα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ για εξοικονόμηση ενέργειας, προϋπολογισμού περίπου 1 δισ. ευρώ. Προαπαιτούμενο για να ξεκλειδώσουν τα κονδύλια αποτελεί η αναθεώρηση του ΚΕΝΑΚ (Κανονισμός Ενεργειακής Απόδοσης Κτηρίων).
Να υπάρξει νέα πρόσκληση για νεοφυείς επιχειρήσεις, στην οποία να μπορούν να ενταχθούν οι μηχανικοί, αφού στην πρόσφατη πρόσκληση δεν επιτρέπονταν.
Να γίνουν προσκλήσεις εντός του 2016 για ένταξη έργων για το 50% του προϋπολογισμού του νέου ΕΣΠΑ και ένταξη έργων που αντιστοιχούν στο 30% του προϋπολογισμού.
Επίσης, πρότεινε την άμεση λειτουργία της Ηλεκτρονικής Έκδοσης Οικοδομικών Αδειών, καθώς και του ηλεκτρονικού συστήματος της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτηρίου. Μεταξύ άλλων, ζήτησε να προχωρήσει η ηλεκτρονική αδειοδότηση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και λειτουργίας τουριστικών, βιοτεχνικών και βιομηχανικών εγκαταστάσεων, καθώς και να δοθούν κίνητρα αγοράς κατοικίας από Έλληνες μετανάστες με μηδενικό ή πολύ χαμηλό φόρο.
Όπως εξήγησε ακόμα ο Γιώργος Στασινός, από το 2013 οι νέοι μηχανικοί που εγγράφονται στο ΤΕΕ και το ΤΣΜΕΔΕ (υποχρεωτικά, προκειμένου να ασκήσουν το επάγγελμα του μηχανικού) είναι πλέον λιγότεροι από αυτούς που ζητούν τη διαγραφή τους. Συγκεκριμένα, το 2010 οι νέες εγγραφές ήταν 4.296 και οι διαγραφές 840. Το 2011, οι νέες εγγραφές 3.479 και οι διαγραφές 1.275. Το 2012 οι νέες εγγραφές έπεσαν στις 2.301 και οι διαγραφές ανέβηκαν στις 2.273. Το 2013 για πρώτη φορά η αναλογία ανετράπη: οι εγγραφές ήταν 2.063 και οι διαγραφές 2.942. Η κατάσταση χειροτέρεψε το 2014, με 2.972 μηχανικούς να ζητούν τη διαγραφή τους και μόλις 1.807 να εγγράφονται για πρώτη φορά. Το 2015, η διαφορά έφθασε σε σημείο-ρεκόρ: περίπου 4.000 μηχανικοί ζήτησαν τη διαγραφή τους από το ΤΕΕ, ενώ οι νέες εγγραφές έπεσαν περίπου στις 500.
Η ανάγκη για εργασία δημιουργεί μικρές κοινότητες Ελλήνων μηχανικών σε κάθε μεγάλο έργο, κυρίως στη Βόρεια Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.
Αιτία για τη μαζική διαγραφή μηχανικών από το μητρώο και το ταμείο τους στην Ελλάδα δεν είναι μόνο η μετανάστευση, αλλά και η αδυναμία κάλυψης των ασφαλιστικών εισφορών. Όταν είσαι άνεργος, δεν είναι δυνατόν να πληρώσεις. Ακόμα και μηδενικό εισόδημα να έχεις, πάλι θα κληθείς να πληρώσεις περίπου 250 ευρώ το μήνα. Όταν ετεροαπασχολείσαι, και μάλιστα με τρίμηνες ή εξάμηνες συμβάσεις, δεν μπορείς με κανένα τρόπο να καλύψεις και το ΤΣΜΕΔΕ, με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα ξαναδουλέψεις ως μηχανικός.
Επίσης, πολλοί νέοι μηχανικοί δεν έρχονται να εγγραφούν στο ΤΕΕ για να μην πληρώνουν εισφορές, ένα τμήμα τους φεύγει απευθείας στο εξωτερικό αφού δεν ελπίζουν να δουλέψουν στην Ελλάδα.
«Πολλοί είναι και οι άνεργοι, που πιστεύουν ότι δε θα επανέλθουν εύκολα στο επάγγελμα. Αν συνεχίσουμε με αυτούς τους ρυθμούς, σε 6-7 χρόνια δε θα μείνει κανείς» σχολίασε. 

*** Διακοπές ρεύματος σήμερα σε περιοχές της Καλαμάτας και της Μεσσήνης 
Διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος θα σημειωθεί αύριο Πέμπτη, από τις 8.30 το πρωί έως τις 12.30 μετά το μεσημέρι, λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών του ΔΕΔΔΗΕ, στις περιοχές Μπούκας, Ανάληψης και Βελίκας του Δήμου Μεσσήνης, καθώς και ανατολικά του εθνικού δρόμου Ασπροχώματος – Μεσσήνης, δηλαδή εκατέρωθεν των βιοτεχνιών Ζυγούρη – ΒΙΟΖΕΥΣ – Ψυγ. Μητρόπουλου – Κάρτσωνα – Λάρσίνου – Γυφτέα – Μαλαμοτεχνικής και Πυρηνελαίων. Επίσης, την ίδια ημέρα, από τις 8.30 το πρωί έως τις 3.00 μετά το μεσημέρι, στις περιοχές Λεΐκα, Κουταλά και Προφήτη Ηλία του Δήμου Καλαμάτας.

***  Ο καιρός  σήμερα Πέμπτη στην Καλαμάτα 
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Πέμπτη 16/6/2016 προβλέπεται αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια. Το ίδιο μοτίβο θα διατηρηθεί καθ`όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 35-70%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ. το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 10.0 (Πολύ Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 2 (Μέση).
Θα υπάρξει συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μικρές ποσότητες, από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες και μετά.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/

***  Γιώργος Στασινός: «Με εκπτώσεις 50% σε έργα ή κλέβεις ή μπαίνεις μέσα…»
Βόμβα της οποίας τα… θραύσματα φτάνουν μέχρι τη Μεσσηνία
Στο περιθώριο των δηλώσεών του για τη δεινή οικονομική κατάσταση των μηχανικών, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γιώργος Στασινός, έριξε και μία… βόμβα, η οποία ακούστηκε μέχρι την Καλαμάτα.
Με αφορμή τις εκπτώσεις που δόθηκαν σε πρόσφατο οδικό έργο και ξεπέρασαν το 50%, ο κ. Στασινός δήλωσε ότι "με τέτοιες εκπτώσεις ή κλέβεις ή μπαίνεις μέσα". Παίρνοντας τοις μετρητοίς την παραπάνω παρατήρηση, παραθέτουμε ένα μικρό κατάλογο έργων από δημοπρασίες του Δήμου Καλαμάτας και της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, και ο καθένας ας βγάλει τα προσωπικά του συμπεράσματα.
Χθες, για τη δημοπρασία της ΔΕΥΑΚ που αφορά στο έργο αποχέτευσης ομβρίων στον εθνικό δρόμο από Θουρία έως Νοσοκομείο Καλαμάτας, τεύχη δημοπράτησης είχαν πάρει 40 εταιρείες, προσφορές κατέθεσαν 12 και ο ανάδοχος έδωσε μεσοσταθμικά πάνω από 53.5% έκπτωση!
Στο έργο της Περιφέρειας για καθαρισμό ρεμάτων στο Δήμο Οιχαλίας η έκπτωση ξεπέρασε το 75%!
Στο Δήμο Καλαμάτας, η τεχνική εταιρεία η οποία έχει κατασκευάσει το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, ήταν η ανάδοχος του έργου ανάπλασης και διαπλάτυνσης του πεζοδρομίου της Φαρών από την Παραλία μέχρι την Πλάτωνος. Η εταιρεία προσέφερε έκπτωση ύψους 49%, ενώ ο προϋπολογισμός του έργου άγγιζε τα 2.000.000 ευρώ.
Σε επαναληπτικές δημοπρασίες που έγιναν το προηγούμενο διάστημα στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, για έργα βελτίωσης - συντήρησης δύο επαρχιακών δρόμων και συγκεκριμένα για εργασίες στην 1η επαρχιακή οδό, στο τμήμα γέφυρα Κοσκάραγας - Καρδαμύλη, προϋπολογισμού 245.000 ευρώ, ο μειοδότης έδωσε έκπτωση 57,06%.
Για εργασίες στην 7η επαρχιακή, στο τμήμα Βαλύρα - Μελιγαλά - Διαβολίτσι, προϋπολογισμού 245.000 ευρώ, ο μειοδότης προσέφερε έκπτωση 63,09%!
Στο μεταξύ, οι πρώτες δημοπρασίες έργων, μετά την αποχή των εργολάβων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό, έγιναν χθες με την κατάθεση πολλών προσφορών και μεγάλων εκπτώσεων.
Για την ανάπλαση στα «Ουζάκια» της Καλαμάτας κατατέθηκαν 31 προσφορές και προσωρινή μειοδότρια αναδείχθηκε η εταιρεία Ολύμπιος ΑΤΕ με έκπτωση 60,32%.
Για την ανάπλαση της ανατολικής όχθης του ποταμού Άρι κατατέθηκαν 16 προσφορές και προσωρινή μειοδότρια αναδείχθηκε η εταιρεία Αlpha Delta Constructions ΑΤΕ, με έκπτωση 52,03%.
Κάποτε υπήρχε μια απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία όσοι ανάδοχοι δημοσίων έργων δίνουν έκπτωση άνω του 35% (προκειμένου να μειοδοτήσουν) για ένα έργο, πρέπει να αιτιολογούν την προσφορά τους στην αναθέτουσα αρχή και να εξειδικεύουν τους λόγους που επικαλούνται για τη δυνατότητα εκτέλεσης, αλλιώς η σύμβαση δε θεωρείται νόμιμη!
Δεν ξέρουμε ποια θα είναι η τύχη των έργων. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι με την κατάργηση των πρόσθετων εγγυήσεων τα παραπάνω φαινόμενα θα ενταθούν στο μέλλον…
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας «πετάει» προς την ιδιωτικοποίηση
Στην πρόσληψη συμβούλων για τη, μεταξύ άλλων, «αξιολόγηση των διαθέσιμων και εμπορικά εφικτών δομών συναλλαγής» των 23 εναπομεινάντων περιφερειακών ελληνικών αεροδρομίων, που δεν παραχωρούνται στο σχήμα υπό τη Fraport, αλλά διατηρεί στο χαρτοφυλάκιό του, προχωρά το ΤΑΙΠΕΔ. Η διαδικασία αποτελεί συμβατική υποχρέωση της χώρας απέναντι στους δανειστές, στο πλαίσιο του επικαιροποιημένου μνημονίου.
Αναλυτικότερα, το ΤΑΙΠΕΔ πρέπει μέχρι το Σεπτέμβριο να αξιολογήσει τις επιλογές αξιοποίησης που έχουν αυτά τα 23 περιφερειακά αεροδρόμια, όπως και τα 10 περιφερειακά λιμάνια διεθνούς ενδιαφέροντος, και να αποφασίσει ποια από αυτά και με ποιον τρόπο μπορούν να αξιοποιηθούν άμεσα, πριν τα μεταβιβάσει στο νέο υπερταμείο.
Σημειώνεται ότι τα 23 περιφερειακά αεροδρόμια δε θα αξιοποιηθούν από το ΤΑΙΠΕΔ, αλλά θα μεταφερθούν στο νέο υπερταμείο. Στο σχετικό κατάλογο βρίσκεται και το αεροδρόμιο της Καλαμάτας.
Η προκήρυξη για την πρόσληψη τεχνικού συμβούλου από το ΤΑΙΠΕΔ εξυπηρετεί την προετοιμασία για τη μεταφορά τους στο νέο ταμείο (Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών ή ΕΔΗΣ) το Σεπτέμβριο. Αν και η τελευταία αυτή κίνηση έχει τη σημασία της, ειδικά σε πολιτικό επίπεδο, η αξιοποίηση όσων αεροδρομίων έχουν προοπτικές να αποφέρουν σημαντικά έσοδα σύντομα αναμένεται να προχωρήσει γρήγορα, και πιθανότατα να είναι από τις πρώτες αποκρατικοποιήσεις του υπερταμείου.
Τα αεροδρόμια αυτά λειτουργεί σήμερα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Πρόκειται, δηλαδή, για όσα εκ των 37 αεροδρομίων τού εκχωρήθηκαν το 2011 και δεν παραχωρούνται στην κοινοπραξία Fraport/Slentel, η σύμβαση για τα οποία ψηφίστηκε προ ημερών από τη Βουλή.
Η προθεσμία για την υποβολή προτάσεων από τους υποψήφιους συμβούλους για τα άλλα 23 αεροδρόμια είναι η 24η Ιουνίου και το έργο που θα κληθούν να παραδώσουν εντός διμήνου περιλαμβάνει πέντε βασικούς άξονες:
1. Επανεξέταση και αξιολόγηση του κάθε αεροδρομίου από λειτουργική, εμπορική και κυκλοφοριακή άποψη
2. Αναγνώριση της δυνητικής αξίας για κάθε αερολιμένα, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη δυνατότητα να προσελκύσει επιπλέον αεροπορικές εταιρείες και γραμμές προορισμού, καθώς και την παραγωγή αξίας από βοηθητικές λειτουργίες (π.χ., εμπορικές και ακινήτων)
3. Ανάπτυξη βασικού επιχειρηματικού πλάνου για κάθε ένα αεροδρόμιο
4. Ανάλυση της δυνητικής επαύξησης της παραγόμενης αξίας από τη δημιουργία συστάδων (cluster) αερολιμένων 5. Αξιολόγηση των διαθέσιμων και εμπορικά εφικτών δομών συναλλαγής.
Πρέπει να σημειωθεί, επίσης, πως σημαντικός αριθμός μαρίνων, πέραν αυτών του Αλίμου, της Πύλου και της Χίου, η παραχώρηση των οποίων προχωρά, αλλά και μικρών λιμένων, βρίσκεται στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ.
  Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας
Υπάρχει μια πολύ… διδακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας τον Οκτώβριο του 2014, οπότε και τέθηκε η ιδιωτικοποίηση ή μη του αεροδρομίου της Καλαμάτας, θέμα που ήταν και τότε- όπως και τώρα- στην επικαιρότητα.
Θεωρούμε ότι αξίζει να υπενθυμίσουμε το ρεπορτάζ του θέματος, όπως καταγράφηκε από το "Θάρρος". Και είναι σημαντικό να θυμηθούμε τι υποστήριζαν σε εκείνη τη συνεδρίαση οι δημοτικές παρατάξεις και κατά πόσο θα αλλάξουν άποψη τώρα που το θέμα της ιδιωτικοποίησης φαίνεται να μπαίνει από μια… αριστερή κυβέρνηση.
Με ψήφισμα, λοιπόν, που είχε καταθέσει η δημοτική παράταξη "Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες" και με τη συμπαράσταση τόσο της "Αλλαγής" όσο και των "Ανεξάρτητων Πολιτών", ζητήθηκε η μη ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου Καλαμάτας, αφού μια τέτοια πρακτική είναι προς το συμφέρον μόνο κάποιων επενδυτών και όχι του επιβατικού κοινού.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, προσπάθησε να ισορροπήσει σε τεντωμένο σχοινί, και σήμερα, παρά την κριτική που δέχτηκε τότε, φαίνεται να δικαιώνεται.
Υποστήριξε ότι για την ανάπτυξη του αεροδρομίου απαιτούνται, τουλάχιστον, 40 εκατομμύρια ευρώ, υπονοώντας ότι ένα τέτοιο ποσό δεν μπορεί να καταβληθεί από την κυβέρνηση.
«Και εγώ θέλω ένα κρατικό αεροδρόμιο, αλλά να λειτουργεί όπως πρέπει και όχι όπως είναι τώρα. Και από τη στιγμή που δε φαίνεται να έχουμε τις προϋποθέσεις, δεν μπορεί να μείνει ως έχει. Άλλωστε, είτε κρατικό είτε ιδιωτικό, δικό μας είναι», σχολίασε.
Μένει να δούμε τι συνέχεια του… έργου, αλλά  και τις απόψεις των δημοτικών παρατάξεων.
Του  Αντώνη Πετρόγιαννη

*** 13 προσλήψεις στο Δήμο Πύλου σε διάφορες ειδικότητες 
Ανακοίνωση για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δεκατριών (13) ατόμων, για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα του Δήμου Πύλου - Νέστορος, δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.
Οι υποψήφιοι για την απόδειξη των απαιτούμενων προσόντων των λοιπών ιδιοτήτων τους και της εμπειρίας τους οφείλουν να προσκομίσουν όλα τα απαιτούμενα από την ανακοίνωση και το «Παράρτημα Ανακοινώσεων Συμβάσεων Εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ)» δικαιολογητικά.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια Αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας, στην ακόλουθη διεύθυνση: Δήμος Πύλου - Νέστορος, Πλατεία Νέστορος, Τ.Κ. 24001 Πύλος Μεσσηνίας, απευθύνοντάς την στο Τμήμα Προσωπικού, υπ' όψιν κυρίου Δημήτριου Αρβανίτη (τηλ. επικοινωνίας: 2723360248).
Σε περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς, το εμπρόθεσμο κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων.
Κάθε υποψήφιος δικαιούται να υποβάλει μία μόνο αίτηση και για θέσεις μίας μόνο κατηγορίας προσωπικού (ΠΕ ή ΤΕ ή ΔΕ ή ΥΕ). 

***  Επόμενο στοίχημα το Αρχαιολογικό Μουσείο Χώρας για τον Δ. Καφαντάρη 
Προοπτικές στην περιοχή δίνει ο αναβαθμισμένος αρχαιολογικός χώρος του Ανακτόρου του Νέστορος
 Για τις νέες προοπτικές που δίνει στην περιοχή ο αναβαθμισμένος αρχαιολογικός χώρος του Ανακτόρου του Νέστορος, στον Άνω Εγκλιανό, που εγκαινιάστηκε το μεσημέρι της Κυριακής από τον υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά, μίλησε στην ΕΡΤ Καλαμάτας ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης.
Όπως τονίστηκε, από την Κυριακή έχει ανοίξει για το κοινό όλου του κόσμου ένα από τα σημαντικότερα μνημεία, μέσω των έργων που έγιναν και κάλυψαν δύο βασικούς άξονες: την κατασκευή του νέου απολύτως εναρμονισμένου με τις σύγχρονες τεχνολογίες στεγάστρου προστασίας του Ανακτόρου (προϋπολογισμού 2.068.400 ευρώ) και την προστασία και ανάδειξη του εν λόγω χώρου (προϋπολογισμού 450.000 ευρώ).
Τα συγκεκριμένα έργα υλοποιήθηκαν από τη Διεύθυνση Μελετών και Εκτέλεσης Έργων Μουσείων και Πολιτιστικών Κτηρίων του υπουργείου Πολιτισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «2007-2013».
 Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από το δήμαρχο και στη συμβολή της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα και του Πανεπιστήμιου του Cincinnati για την πραγματοποίηση του έργου.
Ο κ. Καφαντάρης έθεσε, μάλιστα, και τον επόμενο στόχο, που είναι η ανάδειξη του Μουσείου της Χώρας, αξιοποιώντας πόρους από το καινούριο ΕΣΠΑ, «για να βρουν την “ηρεμία” τους όλα τα ευρήματα της περιοχής», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

 *** Πενθήμερη απεργία για τους εργαζομένους στα αεροδρόμια 
Πενθήμερη απεργία από τη Δευτέρα 20 έως την Παρασκευή 24 Ιουνίου αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια, αντιδρώντας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), στο «ξεπούλημα των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, που παραδόθηκαν αμαχητί σε γερμανική κατοχή, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στην εθνική οικονομία και άμυνα, καθώς και στον κοινωνικό ιστό της περιφέρειας».
Αφορμή για την κινητοποίηση αποτέλεσε η πρόσφατη κύρωση από τη Βουλή της σύμβασης παραχώρησης των 14 αεροδρομίων στη Fraport.
Επίσης, οι εργαζόμενοι διατυπώνουν το ερώτημα «εάν υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο μετεγκατάστασης των υπηρεσιών της ΥΠΑ, με δεδομένο ότι αυτή θα απαιτήσει χρόνο και χρήμα», μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας παραχώρησης του Ελληνικού στη Lamda Developement, παρά το γεγονός ότι είναι σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.
Ανησυχία προκαλεί ακόμα «η απαίτηση των θεσμών (προαπαιτούμενο) περί αναδιοργάνωσης της ΥΠΑ, θέμα που δεν έχει ανακύψει για άλλη δημόσια υπηρεσία, να εξαρτάται δηλαδή η εκταμίευση της δόσης από τον Οργανισμό της».
Οι εργαζόμενοι, ζητούν, λοιπόν, απάντηση από την κυβέρνηση σχετικά με τον Οργανισμό, αλλά και τις προτάσεις που έχουν υποβάλει.
Όσον αφορά στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, στην ανακοίνωσή της η ΟΣΥΠΑ σημειώνει: «Η σε βάθος μελέτη της πολυδιαφημισμένης συμφωνίας του ΤΑΙΠΕΔ με τη Fraport, μελέτη που δε συνέβη στη Βουλή, καταδεικνύει ότι όχι μόνο ουδέν κέρδος θα αποφέρει αυτή στο Δημόσιο, αλλά δημιουργεί ποινικές ευθύνες στο ΤΑΙΠΕΔ και πιθανόν σε άλλους εμπλεκόμενους, σχετικά με την όλη διαδικασία που ακολουθήθηκε. Ενδεικτικά μόνο αναφέρουμε ότι το τίμημα των 1,240 δισ., όταν και εάν καταβληθεί, αντιστοιχεί στα έσοδα τριών χρόνων και μόνο των κρατικών αεροδρομίων.
Επίσης, ο Έλληνας φορολογούμενος δεν έχει ενημερωθεί για το γεγονός ότι οποιεσδήποτε απαιτήσεις του παραχωρησιούχου για επεκτάσεις και ανάπτυξη εγκαταστάσεων, δηλαδή απαιτήσεις απαλλοτριώσεων, θα καλυφθούν με χρήματα του ελληνικού Δημοσίου, καθώς και οποιαδήποτε άλλα έργα πέραν των 350 εκατ. που έχει δεσμευτεί για τα 14 αεροδρόμια.
Δυστυχώς, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, που πρώτη θα υποστεί τις καταστροφικές συνέπειες του ξεπουλήματος, έπεσε στην παγίδα των υποσχέσεων της Fraport για θέσεις εργασίας με εντοπιότητα, άρα ψήφοι, παραβλέποντας το γεγονός ότι θα είναι θέσεις επαιτείας και εξάρτησης, των 300 ευρώ το μήνα, τη στιγμή που οι δημότες θα επιβαρύνονται για τα δημοτικά τέλη και τους φόρους των αεροδρομίων, που με νόμο δεν υποχρεούται να καταβάλλει η Fraport» συνεχίζει.

***  ΣΟΚ! Η Βουλγαρία δίνει ΟΠΛΑ στους τζιχαντιστές...

~  Μεγάλη ανάπτυξη σημειώνει η παραγωγή όπλων στα εργοστάσια της Βουλγαρίας αφού ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή εξοπλίζεται από εκεί.
Όμως, βουλγαρικά όπλα έχουν βρεθεί και στα χέρια τζιχαντιστών και όπως τόνιζει ο Ιβάν Γκέτσοφ, διευθυντής του εργοστασίου VM3 Sopotv (ВМЗ-Сопот) στο χωριό Ιγκάνοβο, ανατολικά της Σόφιας "οι παραγγελίες υπερβαίνουν την ικανότητά μας. Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016 έχουμε παράγει ποσότητα που ισούται με αυτήν που είχαμε παλαιότερα μέσα σε ενάμισι χρόνο".
Χειροβομβίδες χειρός, εκτοξευτές χειροβομβίδων RPG-7 και άλλα πυρομαχικά παράγονται και στέλνονται απευθείας στους τρομοκράτες, ενώ ακόμα και οι ΗΠΑ παραδέχτηκαν ότι εξοπλίζουν τους τρομοκράτες της Συρίας με όπλα φτιαγμένα στη Βουλγαρία.

***  ΈΚΤΑΚΤΟ! Επιβλήθηκε στρατιωτικός νόμος…

~  Έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ο ΦΟΒΟΣ στην Τουρκία, καθώς πριν από λίγο έγινε γνωστό, ότι για λόγους ασφαλείας επιβλήθηκε στρατιωτικός νόμος σε 11 περιοχές.
Πρόκειται για περιοχές της νοτιοανατολικής Τουρκίας, οι οποίες από αύριο 16 Ιουνίου 2016, μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου θα είναι υπό στρατιωτικό νόμο.
Οι μέχρι τώρα πληροφορίες, είναι πως η εν λόγω απόφαση πάρθηκε από τον κυβερνήτη της περιοχής Σιρνάκ, ωστόσο δεν δόθηκαν στην δημοσιότητα περαιτέρω λεπτομέρειες.
Μεταξύ των 11 περιοχών που υπάγονται στην διαταγή 2016/8853 και τίθενται σε στρατιωτικό νόμο, είναι και η πόλη Ουλούντερε και οι επαρχίες Τσίζρε και Σιρνάκ.
Πλέον οι συγκεκριμένες περιοχές θεωρούνται ζώνες ασφαλείας και απαγορεύεται η ελεύθερη κυκλοφορία, όπως και η προσπέλαση σε αυτές…
Η νέα απόφαση έχει κινήσει υποψίες, όμως η κυβέρνηση Ερντογάν δεν έχει προχωρήσει σε περαιτέρω ανακοινώσεις ώστε να διευκρινίσει την κατάσταση

***  Τρομακτική δήλωση Μουζάλα! Προειδοποιεί για ΜΕΓΑΛΗ ζημιά...

~  Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, υπογράμμισε την κατάσταση που επικρατεί στα hot spot και τόνισε ότι είναι απαραίτητο να συσταθούν οι επιτροπές εξέτασης παροχής ασύλου καθώς " το παιχνίδια στα νησιά παίζεται μέσα στους επόμενους μήνες και δεν έχουμε την πολυτέλεια της γραφειοκρατίας".
Συγκεκριμένα, ο κ. Μουζάλας δήλωσε ότι "στα νησιά και στην ενδοχώρα έχουμε τεράστιο αριθμό ανθρώπων. Στα νησιά βρίσκονται 8.000 άνθρωποι που σχεδόν όλοι έχουν κάνει αίτηση ασύλου. Πιθανότατα, το 90% αυτών θα κάνουν και προσφυγές".
"Φταίω που δεν προβλέψαμε αυτή την κατάσταση. Οι επιτροπές έπρεπε να έχουν φτιαχτεί νωρίτερα. Αυτές οι επιτροπές είναι κατεπείγουσα αναγκαιότητα. Αν καθυστερήσουν 15 ημέρες θα έχουμε ζημιά για την χώρα".

*** Κάτι ΔΕΝ πάει ΚΑΛΑ! Η "μυστήρια" τροπολογία του Μουζάλα! (ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΓΓΡΑΦΟ)

~  Πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει με την τροπολογία για την Υπηρεσία Ασύλου που κατέθεσε ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής την Τρίτη, μετά από 20 λεπτά την απέσυρε και ύστερα την κατέθεσε ξανά σήμερα αλλαγμένη.
Εκτός από αυτή την "αξιοπερίεργη" διαδρομή που εγείρει ερωτηματικά, έρχονται να προστεθούν και άλλα.
Όπως βλέπεται στην φωτογραφία, οι δύο εκθέσεις αν και έχουν διαφορά πολλών ωρών στην κατάθεση τους, έχουν τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου "203/26/2016".

Επίσης, εντύπωση προκαλεί ότι η ημερομηνία "20 Ιουνίου 2016" που ακόμα δεν έχει έρθει!
Μυστήριο καλύπτει αυτή τη περιβόητη τροπολογία και μόνο ι αρμόδιοι είναι σε θέση να απαντήσουν...

***  Μάχη στην Βουλή! «Είστε στα όρια της χυδαιότητας…»

~  Σε πεδίο διαμαχών και αντιδράσεων φαίνεται πως έχει μετατραπεί η βουλή, καθώς πριν από λίγη ώρα, είχαμε νέα κόντρα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, με αφορμή την κα. Γεωργία Τσατάνη.
Η κόντρα εξελίχθηκε μεταξύ της προεδρεύων κας Τασίας Χριστοδουλοπούλου και του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου.
Η εισαγγελέας, κλήθηκε να καταθέσει, σχετικά με το ζήτημα των παρεμβάσεων από τον αν. υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, αλλά για διαδικαστικούς λόγους αναβλήθηκε. Ωστόσο, παρότι η κα Τσατάνη, είχε ζητήσει να καταθέσει στο γραφείο της και όχι στην βουλή, το αίτημα της δεν έγινε δεκτό και επανήλθε με ένα νέο…
Η κα Τσατάνη, εξέφρασε την επιθυμία να μην φαίνεται το πρόσωπό της στο φακό για λόγους ασφαλείας καθώς προΐσταται τμήματος διερεύνησης της τρομοκρατίας και έγινε αποδεκτή από τους αρμοδίους, όμως παρά την επαλήθευση της κας Χριστοδουλοπούλου, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε το αντίθετο!
Ότι δηλαδή, η κυρία Τσατάνη ουδέποτε ισχυρίστηκε ότι εποπτεύει την αντιτρομοκρατική άλλα πως  χειρίζεται υποθέσεις τρομοκρατίας και αμέσως αγρίεψαν τα πνεύματα.
«Σας παρακαλώ κύριε Βενιζέλο. Έχει πολλούς συνηγόρους η κυρία Τσατάνη»  απάντησε η κα Χριστοδουλοπούλου, με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να συμπληρώνει: «Αυτοσυγκρατηθείτε ! Είστε στα όρια της χυδαιότητας, Δεν ντρέπεστε;»
«Σας ευχαριστώ για το κοπλιμάν…» αποκρίθηκε η κα. Χριστοδουλοπούλου.

*** Ακατανόητες  Κομματικές  Εμμονές...

~  Κώστα Δημ. Χρονόπουλου
 (Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)
 Α. Βαρύτατοι  χαρακτηρισμοί περί "προδοτών" από τον τ. Αρχηγό του Συνασπισμού και μέντορα του κου Πρωθυπουργού, για τον τελευταίο και τους Υπουργούς του.
Ποικίλα τα σχόλια - θετικά ή επικριτικά- που ακολούθησαν.
Δεν θα είχε νόημα ένα (απ' τα ίδια) και από εμένα. Εξάλλου ήδη ο κάθε αναγνώστης /πολίτης έχει βγάλει τα -σεβαστά προσωπικά του - συμπεράσματα ως  προς το αν διαπράχθηκε ή όχι  προδοσία.
Θα ήθελα, με την ευκαιρία, να φωτίσω μία άλλη πτυχή του ζητήματος που πιθανότατα δεν θα διαβάσετε /ακούσετε αλλού:
Το πόσο "προδότης" (κατά τον κο Πρόεδρο και πνευματικό του Πατέρα) είναι ο κος Πρωθυπουργός.
Φαίνεται ότι είναι .... πολύ προδότης αφού η προδοσία του είναι μεγαλύτερη ακόμη και από εκείνη δεξιών δικτατόρων όπως ο Παπαδόπουλος και ο Ι. Μεταξάς (!......)
Πρόκειται για άτοπη, ασυνάρτητη και ανιστόρητη κομματική αγκίστρωση, επειδή:
- Προδότες - τόσο της Πατρίδας, όσο και των ίδιων των συντρόφων τους διέθετε και η "Αριστερά" (Σ.Σ Με άλλα ονόματα τότε).
Γιατί δεν τα χρησιμοποίησε ως μέσο σύγκρισης ώστε να είναι και ακριβοδίκαιος;
Προς ενημέρωσή του: Ο (οιοσδήποτε) προδότης είναι ..... προδότης!                                Τελεία και παύλα.
Δεν είναι προδότης .... συγκριτικά, αναλογικά, κατ' εικόνα και ομοίωση με κάποιον .... ομόλογό του προδότη!.....
- Προς αποκατάσταση της ιστορικής - και όχι της κομματικής - αλήθειας  θυμίζω:
α. Ο Γ. Παπαδόπουλος υπήρξε δικτάτορας, αλλά δεν πρόδωσε ούτε την Ελλάδα, ούτε την Κύπρο.
     Ο Ιωαννίδης, (λόγω βλακείας) το έπραξε. Η Κύπρος δυστυχώς το πλήρωσε και ο Ελληνισμός συρρικνώθηκε.
β. Ο Ιωάννης Μεταξάς επέβαλε (με την προτροπή και σύμφωνη γνώμη των Ανακτόρων) την 4η Αυγούστου. Κάτι που πλήρωσε βαρύτατα προσωπικά και ιστορικά.
   Είναι όμως αισχρό, ανεπίτρεπτο ψεύδος να χαρακτηρίζεται ως προδότης.
   Αντίθετα, το πόσο πατριώτης υπήρξε και το τι προσέφερε στην Ελλάδα, μπορεί ο καθένας να το αντιληφθεί, αν αφαιρέσει τα κομματικά γυαλιά του και μελετήσει την Ιστορία, Ελλήνων και ξένων Ιστορικών και, ταυτόχρονα αναλογιστεί γιατί νοιώθει εθνική υπερηφάνεια κάθε 28η Οκτωβρίου.
   Και κάτι ακόμη για τους πονηρούς και ακάθαρτους  διαστρεβλωτές  της Ιστορίας.
   Για ποιον άλλον Έλληνα όταν πέθανε, κυμάτισαν μεσίστιες οι σημαίες στο Ηνωμένο Βασίλειο ;
   Περισσότερος σεβασμός και ντροπή δεν βλάπτει!....
- Ο ένθεος (;) τ. Πρόεδρος μειονεκτεί και στις θρησκευτικές του γνώσεις όταν συγκρίνει το λάθος επιλογής του "τέκνου" του με  την περίπτωση του Ιούδα .
   Εντελώς πληροφοριακά: Ο Χριστός δεν έχρισε ηγέτη των Αποστόλων (κανένα)   Ιούδα.
Β.  Ν.Δ Αξιωματούχος της θέλοντας να ψέξει τον κο Πρωθυπουργό το εμφανίζει ως ...δεξιό - με φωτογραφία - δίπλα σε εκείνη της μακαρίτισσας Μ.Θάτσερ!
      Ευφυέστατα βλακώδες, ανιστόρητο επίσης επιχείρημα μικροκομματισμού.
Γ. Συμμαχία / Υπόλειμμα ΠΑΣΟΚ. Η Κα Αρχηγός τον κατηγόρησε (πάλι ανιστόρητα, μικροκομματικά και μικρόψυχα) ότι εφαρμόζει πολιτική Θάτσερ.
      Για να καταδείξει πόσο χαμηλά (ξε) πεσε / δεξιά ο ..... "Αριστερός" κος Πρωθυπουργός!.
ΥΓ.Οι κομματικοί ΞΥΛΙΝΟΛΟΓΟΙ (Με: ξύλινη ακαταλαβίστικη γλώσσα) χρησιμοποιούν - ανεξαρτήτως κόμματος /ιδεολογίας - την ίδια λεκτική, αλλά και πρακτική προσέγγιση των θεμάτων.
        Επιστρατεύουν τις κομματικές τους παρωπίδες, τις ανύπαρκτες ιστορικές τους γνώσεις, το μετριότατο διανοητικό τους διαμέτρημα και τον άκρατο λαϊκισμό τους για να παραπληροφορήσουν και να επικρατήσουν.
        Δεν λέω, καλό και χρήσιμο το σκιάχτρο/μπαμπούλας /μορμολύκειο της "Δεξιάς" (για όλους τους πολιτικάντιδες του .... "Δημοκρατικού Τόξου"!...) αλλά υπάρχουν και λιγότερα γελοία, πειστικότερα επιχειρήματα.
       Κλείνοντας θα ενημερώσω τους (σκόπιμα ή όντως; ) άσχετους ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ ότι η πολιτική Θάτσερ με τις πολιτικές της Ν.Δ του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και όλου του "Τόξου" έχουν τόση σχέση όση ο φάντης με το ρετσινόλαδο.
        Και είναι ντροπή τους να παρασύρουν μια μερίδα συνελλήνων που είτε αγνοούν, ή λησμονούν,  ή εύκολα και άσκεφτα τους  ακολουθούν!

***  Μεταναστευτικές ροές  και στρατηγικές μειονότητες...

~  του Νίκου ΙΓΓΛΕΣΗ
  Ύστερα από τρείς Συνόδους Κορυφής, ατέλειωτες διαπραγματεύσεις και ανατολίτικα παζάρια, Ευρωπαϊκή Ένωση και  Τουρκία κατέληξαν σε μια συμφωνία για το μεταναστευτικό που μπορεί να χαρακτηριστεί ως ευχολόγιο με γκρίζα σημεία και μεγάλα πρακτικά προβλήματα εφαρμογής.
    Παρά την ασάφεια της Κοινής Δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας το βέβαιο είναι ότι περίπου 50.000 μετανάστες και πρόσφυγες που έχουν εισέλθει παράνομα στην Ελλάδα θα μείνουν εγκλωβισμένοι στη χώρα μας, αφού έχει κλείσει οριστικά η οδός των Δυτικών Βαλκανίων, ενώ λαμβάνονται μέτρα για να μην υπάρξει άλλη οδός ούτε μέσω Βουλγαρίας  ούτε μέσω Αλβανίας. Παράλληλα για όσους εισέλθουν από την 20η  Μαρτίου 2016 και μετά,  εφ’ όσον ζητήσουν και τους χορηγηθεί άσυλο, η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη με βάση τις διεθνείς συνθήκες να τους φιλοξενήσει στο έδαφός της. Ποιος  θα είναι ο αριθμός τους κανείς δεν το γνωρίζει, αφού αυτό εξαρτάται από τις προθέσεις της Τουρκίας.
    Με τη συμφωνία για τις μεταναστευτικές ροές η Τουρκία πέτυχε να καταστεί απαραίτητος – προνομιακός εταίρος της  ΕΕ Η ιδιότητα αυτή την ενισχύει αποφασιστικά στην αντιπαράθεσή της με τη Ρωσία στην περιοχή της Μ. Ανατολής (Συρία – Ιράκ). Η ΕΕ έχει στοιχηθεί πίσω από την Τουρκία, που θεωρεί ότι αποτελεί τη χώρα - κλειδί, για να μην κατακλυστεί η ίδια από εκατομμύρια μετανάστες και πρόσφυγες.
    Παράλληλα η Τουρκία εξασφάλισε το άνοιγμα ενός ακόμη κεφαλαίου (Κεφ. 33) της διαπραγματευτικής διαδικασίας διατηρώντας έτσι ζωντανή την ενταξιακή προοπτική της στην ΕΕ. Το τι θα σήμαινε μια μελλοντική ένταξη της Τουρκίας των 75 εκατομμυρίων  στην Ε.Ε  με το δικαίωμα εγκατάστασης Τούρκων υπηκόων στην Ελλάδα και την Κύπρο, είναι ένα μεγάλο θέμα που δεν μπορούμε να αναλύσουμε στο άρθρο αυτό.
    Ακόμη η Τουρκία, παζαρεύοντας τις μεταναστευτικές ροές, πέτυχε να εξασφαλίσει την απελευθέρωση της βίζας για τους πολίτες της από τα τέλη Ιουνίου 2016, καλύπτοντας τα προαπαιτούμενα που έχουν απομείνει. Έτσι το καλοκαίρι οι Τούρκοι θα έρχονται ελεύθερα στην Ελλάδα ενώ οι Ρώσοι, για παράδειγμα, θα χρειάζονται βίζα.
    Τέλος η Τουρκία εξασφάλισε 3+3 δισ. ευρώ, μέχρι το 2018, για να διαχειριστεί τους μετανάστες και πρόσφυγες στο έδαφός της. Ένα μέρος από το ποσό αυτό των 6 δισ. θα πληρώσει και η Ελλάδα.
    Made in Turkey
    Το μεταναστευτικό κύμα προς την Ελλάδα και εν συνεχεία προς τις άλλες χώρες της Ε.Ε. διογκώθηκε σχεδιασμένα από την Τουρκία και αποτελεί σήμερα ισχυρό όπλο της εξωτερικής πολιτικής της, προκειμένου να καταστεί περιφερειακή δύναμη.
    Ο θρησκευτικός - εθνοτικός πόλεμος στη Συρία ενισχύθηκε και χρηματοδοτήθηκε από την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και άλλες σουνιτικές χώρες προκειμένου να ανατραπεί ο πρόεδρος Μπασάρ Αλ- Άσαντ (ανήκει στη μειονότητα των Αλουιτών) που στηρίζεται από το σιιτικό Ιράν και τη Χεσμπολάχ του Λιβάνου. Αποτέλεσμα αυτής της αντιπαράθεσης ήταν η δημιουργία του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) το οποίο ενίσχυσε η Τουρκία με την παροχή όπλων και πολεμοφοδίων μέσω των τουρκο-συριακών συνόρων καθώς και αγοράζοντας πετρέλαιο από τις πετρελαιοπηγές της Συρίας και του Ιράκ που ελέγχει το ISIS. Απώτερος στόχος της Τουρκίας ήταν να καταστεί επικυρίαρχη δύναμη σ’ όλο το έδαφος της Συρίας μέσω της συνεργασίας της με τους σουνίτες αντικαθεστωτικούς (ISIS, Αλ-Νούσρα κλπ.).
    Πέρα από την ευθύνη της στη συριακή διαμάχη η Τουρκία άνοιξε τα σύνορά της (δεν απαιτεί βίζα) σ’ όλους τους οικονομικούς μετανάστες από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν μέχρι το Κέρας της Αφρικής (Σομαλία, Ερυθραία, Σουδάν) και από εκεί μέχρι το Μαρόκο. Χαρακτηριστικό είναι ότι Μαροκινοί, Αλγερινοί αλλά και άνθρωποι από την Υποσαχάρια Αφρική, αντί να περάσουν στις απέναντι ισπανικές ακτές, έρχονταν  με πτήσεις τσάρτερ από το Μαρόκο στην Κωνσταντινούπολη και από εκεί με λεωφορεία μεταφέρονταν στα παράλια της Μικράς  Ασίας προκειμένου στη συνέχεια να περάσουν στα νησιά του Αιγαίου. Όλη αυτή η επιχείρηση γινόταν και γίνεται από κυκλώματα διακινητών κάτω όμως από την εποπτεία και τον έλεγχο των κρατικών Αρχών και των μυστικών υπηρεσιών (ΜΙΤ) της Τουρκίας. Γιατί άραγε οι μετανάστες αυτοί δεν προωθούνται προς τα κοντινά βουλγαρικά σύνορα; Το επιτελικό σχέδιο των Τούρκων ήταν να «πνίξουν» την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη με μετανάστες και μετά να ζητήσουν ανταλλάγματα για να μειώσουν τις ροές, όπως έκαναν στη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Μαρτίου 2016. Σημειώνουμε ότι το 2015 έφθασαν στα νησιά του Α. Αιγαίου 856.000 μετανάστες και πρόσφυγες κάθε εθνικότητας ενώ τους δύο πρώτους μήνες του 2016 άλλοι περίπου 150.000.
Ανθρωπιστική κρίση και εθνική ασφάλεια
    Οι οικονομικοί μετανάστες και οι πρόσφυγες που φτάνουν στην Ελλάδα και μέσω αυτής στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι δυστυχισμένοι άνθρωποι που θέλουν να εγκατασταθούν σε μια αναπτυγμένη χώρα και να κάνουν μια νέα αρχή στη ζωή τους. Ουσιαστικά, στην πλειοψηφία τους, πρόκειται για εποίκους που αναζητούν μια μόνιμη εγκατάσταση και όχι μια προσωρινή διαμονή.
    Οι περισσότερες ευρωπαϊκές κοινωνίες είναι αντίθετες στην εγκατάσταση εποίκων στο έδαφός τους όταν μάλιστα αυτοί προέχονται από χώρες με πολύ διαφορετικό πολιτισμό, θρησκεία και κουλτούρα. Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς την παραμονή της Διάσκεψης Κορυφής (17-3-16) δήλωσε ότι 22 από τα 28 κράτη της ΕΕ δε δέχονται την εγκατάσταση προσφύγων στην επικράτειά τους. Όπως έχει δείξει η μέχρι σήμερα εμπειρία σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες οι μουσουλμανικοί πληθυσμοί δεν αφομοιώνονται αλλά γκετοποιούνται προκειμένου να διατηρήσουν τα εθνικά, θρησκευτικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους. Η γκετοποίηση, δηλαδή, δεν είναι αποτέλεσμα ρατσιστικών και ξενοφοβικών χαρακτηριστικών της κοινωνίας υποδοχής αλλά επιλογή των νεοφερμένων που, ακόμα κι’ αν ενταχθούν στην αγορά εργασίας, θέλουν να διατηρήσουν την ταυτότητά τους.
    Οι χώρες που αντιδρούν στην εγκατάσταση μεταναστών και προσφύγων υπολογίζουν το οικονομικό κόστος που θα έχει ένα τέτοιο ενδεχόμενο στο σύστημα κοινωνικής προστασίας, στην ποιότητα της υγειονομικής περίθαλψης και στο επίπεδο του εκπαιδευτικού συστήματός τους. Θυμίζουμε ότι η αναπτυγμένη Δανία ψήφισε νόμο με τον οποίο κατάσχονται όλα τα χρήματα και τιμαλφή των μεταναστών πάνω από τα 1.250 ευρώ προκειμένου να χρηματοδοτείται η διαβίωσή τους στην επικράτειά της.
Αντίθετα κάποιες άλλες χώρες είναι διατεθειμένες να αποδεχτούν ένα συγκεκριμένο αριθμό μεταναστών και προσφύγων όχι για ανθρωπιστικούς αλλά για καθαρά οικονομικούς λόγους. Πρόκειται για χώρες, όπως π.χ. η Γερμανία, που έχουν ανάγκη από εργατικά χέρια λόγω της υπογεννητικότητας, που προκαλεί γήρανση του πληθυσμού τους. Σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης το εργατικό δυναμικό της Ευρώπης θα μειωθεί κατά 50 εκατομμύρια μέχρι το 2050. Γι’ αυτό χώρες της Βόρειας Ευρώπης με χαμηλή ανεργία και μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες χρειάζονται κατά διαστήματα «ενέσεις νέου αίματος» για να διατηρήσουν ή και να αυξήσουν την οικονομική δραστηριότητά τους. Αυτός είναι ο λόγος που το 2015 η Γερμανία δέχτηκε ένα εκατομμύριο μετανάστες – πρόσφυγες και η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εμφανίζεται, τελευταία, μ’ ένα ανθρωπιστικό προσωπείο σε σχέση με άλλους ευρωπαίους ηγέτες.
Στρατηγικές μειονότητες
Η Ελλάδα αποτελεί τον πιο αδύναμο κρίκο μεταξύ των χωρών της Ευρώπης για τρείς λόγους:
α) Διότι δέχεται μια ασύμμετρη επίθεση από την πλευρά της Τουρκίας με τη διοχέτευση από αυτήν εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων. Όσο τα βόρεια σύνορα ήταν ανοιχτά οι άνθρωποι αυτοί έφευγαν προς άλλες χώρες, τώρα εγκλωβίζονται εδώ.
β) Διότι έχει μια κατεστραμμένη οικονομία, λόγω των Μνημονίων και περίπου 1.400.000 άνεργους, άρα δεν έχει τη δυνατότητα να βρει εργασία σ’ αυτούς τους ανθρώπους, εκτός κι’ αν αυτοί, με πολύ χαμηλότερες αμοιβές, υποκαταστήσουν έλληνες εργαζόμενους.
γ) Διότι συνορεύει με την νεοθωμανική –αναθεωρητική Τουρκία, που ενεργεί ως ο προστάτης κάθε μουσουλμανικής μειονότητας.
    Παράλληλα, η ελληνική κοινωνία και λόγω της οικονομικής ύφεσης των τελευταίων ετών, παρουσιάζει σημαντική υπογεννητικότητα. Ο ελληνικός πληθυσμός μειώνεται. Το 2014 καταγράφηκαν 113.740 θάνατοι και μόνο 92.149 γεννήσεις από τις οποίες οι 12.163 (13,2%) ήταν από αλλοδαπές μητέρες. Δηλαδή οι ελληνικής καταγωγής πολίτες μειώθηκαν κατά 33.754 άτομα. Επιπρόσθετα ο ελληνικός πληθυσμός μειώνεται λόγω μετανάστευσης της μορφωμένης νεολαίας που δε βρίσκει δουλειά στην πατρίδα της. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ  από το 2012 μέχρι και το 2014, δηλαδή σε τρία χρόνια, 348.000 νέοι ηλικίας από 20 έως 34 ετών εγκατέλειψαν τη χώρα που γεννήθηκαν. Η Ελλάδα, δηλαδή, βρίσκεται σε διαδικασία στρατηγικού απο-πληθυσμού που αποδυναμώνει την ισχύ της. Πρόκειται για διαδικασία ιστορικής παρακμής.
    Ο τρόπος που οι ελληνικές κυβερνήσεις χειρίστηκαν, τα τελευταία χρόνια, τις μεταναστευτικές ροές που διοχέτευε η Τουρκία στο ελληνικό έδαφος είναι εγκληματικός. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε προ ολίγων εβδομάδων ότι στη θάλασσα δεν υπάρχουν σύνορα. Τότε τι αντιπροσωπεύουν τα χωρικά ύδατα των έξι ναυτικών μιλίων πέρα από τις ακτές της χώρας και γύρω από κάθε ελληνικό νησί; Οι κρατικές αρχές αντί να αποτρέψουν αυτή την άοπλη εισβολή στο έδαφος της Ελλάδας, μετατράπηκαν σε φιλανθρωπικές επιτροπές υποδοχής των μεταναστών και προσφύγων, με τη συνδρομή ΜΚΟ μερικές από τις οποίες χρηματοδοτούνται από κέντρα του εξωτερικού που προωθούν την παγκοσμιοποίηση. Θυμίζουμε ότι οι τρείς βασικοί πυλώνες της αμερικανόπνευστης παγκοσμιοποίησης είναι η ελεύθερη διακίνηση:  α) κεφαλαίων, β) αγαθών και υπηρεσιών και γ) ανθρώπων (εργατικά χέρια).
    Όσοι υποστηρίζουν τα ανοικτά σύνορα, την πτώση του φράχτη στον Έβρο και το «δικαίωμα» κάθε οικονομικού μετανάστη και κάθε πρόσφυγα να πηγαίνει και να εγκαθίσταται, μαζί με την οικογένειά του, σε όποια χώρα επιθυμεί, ας αναρωτηθούν γιατί τα ετεροπροσδιορισμένα μεγάλα μέσα ενημέρωσης, που επί έξι χρόνια στηρίζουν τα Μνημόνια και την Ύπατη Αρμοστία των δανειστών, το τελευταίο διάστημα παρουσιάζουν αποκλειστικά την ανθρωπιστική διάσταση του προβλήματος αγνοώντας τους εθνικούς κινδύνους για τη χώρα;
    Η Ελλάδα οφείλει, όσο μπορεί οικονομικά, να περιθάλψει όλους αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται ή θα βρεθούν στο έδαφός της. Πρέπει όμως να αποτρέψει πάσει θυσία τη μόνιμη εγκατάσταση και την ενσωμάτωσή τους στην ελληνική κοινωνία. Ήδη στην  ελληνική επικράτεια, από παλαιότερες μεταναστευτικές ροές, υπάρχουν περίπου 700.000 μουσουλμάνοι και η αύξησή τους θα δημιουργούσε μια στρατηγική μειονότητα που θα εκμεταλλευτεί την κατάλληλη στιγμή η Τουρκία, αλλά και οι επικυρίαρχοι δανειστές (Γερμανία).
    Κάποιοι, επιεικώς ανιστόριτοι, υποστηρίζουν ότι όπως το 1923-24 η Ελλάδα αφομοίωσε 1.500.000 πρόσφυγες από τη Μ. Ασία έτσι και τώρα μπορεί να αφομοιώσει πολλούς μετανάστες. Αυτό που αγνοούν ή δε θέλουν να πουν είναι ότι οι πρόσφυγες της Μ. Ασίας ήταν Έλληνες και χριστιανοί και ήλθαν στην Ελλάδα να ενωθούν με τους ομοεθνείς τους, δεν ήταν άλλης εθνικότητας και άλλης κουλτούρας. Χαρακτηριστικό είναι ότι επί περίπου εκατό χρόνια η Ελλάδα δεν έχει καταφέρει να αφομοιώσει τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης (114.000 άτομα) που αποτελείται από Τουρκογενείς, Πομάκους και Ρομά.
    Οι στρατηγικές μειονότητες χρησιμοποιήθηκαν πάντοτε, από ισχυρές χώρες, για γεωπολιτικούς σκοπούς.  Θυμίζουμε ότι το 1974 η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο με πρόσχημα την προστασία της τουρκικής μειονότητας. Η Γιουγκοσλαβία διαλύθηκε λόγω των εθνοτικών-θρησκευτικών αντιπαραθέσεων που υποδαύλισαν έντεχνα Γερμανία και ΗΠΑ. Το Κοσσυφοπέδιο αποσπάστηκε από τη Σερβία, μετά από έξωθεν επέμβαση, λόγω της τοπικής πλειοψηφίας του αλβανικού-μουσουλμανικού στοιχείου. Η Τουρκία εισέβαλε πρόσφατα στο Βόρειο Ιράκ προκειμένου να προστατεύσει τη μειονότητα των Τουρκμένων που τους θεωρεί συγγενείς φυλετικά.
    Η νεοθωμανική Τουρκία επιδιώκει να δημιουργήσει, υπό το γεωπολιτικό έλεγχό της, ένα ισλαμικό τόξο στη Βαλκανική που περιλαμβάνει τη Βοσνία, την Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο και τις μουσουλμανικές μειονότητες των Σκοπίων, της Βουλγαρίας, της Σερβίας, του Μαυροβουνίου και της ελληνικής Θράκης. Η χώρα μας θα βρεθεί σε μέγιστο εθνικό κίνδυνο διάλυση, ως κρατική οντότητα, μέσω εκβιασμών και εξωτερικών παρεμβάσεων, αν απερίσκεπτα επιτρέψει τη γιγάντωση μιας μουσουλμανικής στρατηγικής μειονότητας στο εσωτερικό της.
http://greekattack.wordpress.com

*** O άξονας ΡΩΣΙΑΣ- ΑΙΓΥΠΤΟΥ βάζει ΦΩΤΙΑ στα γεωπολιτικά δεδομένα!(ΤΟΥ Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ) 

~   Η Αίγυπτος εκτός του ότι είναι το μεγαλύτερο πληθυσμιακά κράτος της Μέσης Ανατολής, είναι μια χώρα με ειδικό βάρος στο μουσουλμανικό κόσμο, ενώ κατέχει στο έδαφός της δυο μεγάλους ενεργειακούς διαδρόμους: τη διώρυγα του Σουέζ και τον αγωγό SUMED, ο οποίος μεταφέρει πετρέλαιο από την Ερυθρά Θάλασσα στη Μεσόγειο. Μέσω της διώρυγας του Σουέζ διακινείται το 9%-10% της παγκόσμιας θαλάσσιας μεταφοράς αργού πετρελαίου και παραγώγων προϊόντων του.
Στις 9 και 10 Φεβρουαρίου του 2015 ο Βλαντιμίρ Πούτιν πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη μετά από δέκα χρόνια στο Κάιρο, ενισχύοντας τους δεσμούς της Μόσχας με την αραβική χώρα. Ο Ρώσος πρόεδρος έγινε δεκτός ως ήρωας από την αιγυπτιακή κυβέρνηση, αλλά και από τα Μέσα Ενημέρωσης. Οι εφημερίδες κυκλοφόρησαν με τίτλους όπως «Ο Πούτιν - ο ήρωας της εποχής μας», ενώ σε όλους τους μεγάλους δρόμους και τις πλατείες του Καΐρου είχαν αναρτηθεί αφίσες με το πορτρέτο του.
Κατά τη διάρκεια της διήμερης παραμονής του στο Κάιρο, Πούτιν και Σίσι υπέγραψαν σειρά οικονομικών και εμπορικών συμφωνιών στους τομείς της ενέργειας, της μεταποίησης, του εμπορίου, της βιομηχανίας κ.ά.. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνεται η κατασκευή μεγάλου πυρηνικού συγκροτήματος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη βόρεια Αίγυπτο. Αποφασίστηκε επίσης η δημιουργία ζώνης ελεύθερου εμπορίου στην περιοχή της διώρυγας του Σουέζ, όπου θα δημιουργηθεί και μια ρωσική βιομηχανική ζώνη. Ακόμη, η δημιουργία νέων λιμανιών, κατά μήκος της διώρυγας του Σουέζ, και η δημιουργία μιας ζώνης ανάπτυξης υψηλής τεχνολογίας (τύπου Σίλικον Βάλει) στην Ισμαηλία. Οι δυο ηγέτες υπέγραψαν μνημόνια συνεργασίας και έβαλαν τα θεμέλια για συμφωνίες που μεταξύ άλλων αφορούν στη δημιουργία Ζώνης Ελεύθερου Εμπορίου μεταξύ Αιγύπτου και Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης και την αντικατάσταση του δολαρίου ως νομίσματος στις διμερείς εμπορικές συναλλαγές με αντ’ αυτού χρήση του ρουβλιού και της αιγυπτιακής λίρας. Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, οι δυο χώρες βρίσκονται επίσης πολύ κοντά στην υπογραφή συμφωνίας για την αγορά από την Αίγυπτο ρωσικών οπλικών συστημάτων, αξίας 3 δισ. δολαρίων.
Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι είχε απευθύνει πρόσκληση για επενδύσεις στα ρωσικά funds, ενώ κάλεσε τους Ρώσους μεγιστάνες να επενδύσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη ενός νέου καναλιού του Σουέζ που άρχισε να κατασκευάζεται. Το κανάλι, η «δεύτερη διώρυγα» όπως το αποκαλούν, μήκους 45 ναυτικών μιλίων, θα ρέει παράλληλα με το μεγάλο τμήμα της διώρυγας του Σουέζ, επιτρέποντας τη διέλευση σε περισσότερα πλοία καθημερινά. Το μεγαλόπνοο σχέδιο του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, που αναμένεται να ολοκληρωθεί το τρέχον έτος, θα αυξήσει θεαματικά τις εμπορικές συναλλαγές, θα πολλαπλασιάσει τα έσοδα της χώρας και θα τονώσει το αίσθημα περηφάνιας του αιγυπτιακού λαού.
Όλες αυτές οι συμφωνίες δημιούργησαν νέα δεδομένα στη γεωπολιτική σκακιέρα της ευρύτερης περιοχής. Με την επίσκεψή του στη βαρύνουσας σημασίας αραβική χώρα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα με πολλούς αποδέκτες στη Δύση, αναφορικά με την παρουσία της Μόσχας στη Μέση Ανατολή και τις προσπάθειες διεθνούς απομόνωσής της.

*** Η "αριστερή" κυβέρνηση μας δουλεύει κανονικά! Συνεχίζει τους διορισμούς- ΦΩΤΙΑ!

~  Φαίνεται ότι υπάρχουν ακόμα πολλοί "φίλοι" της κυβέρνησης που είναι άνεργοι και έτσι αποφασίστηκε να ενταχθούν κάπου.
Σύμφωνα με σιωπηρή τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής, έρχονται εκατοντάδες διορισμοί.
Έχουμε και λέμε: Γυμναστές, φυσικοθεραπευτές, σκηνοθέτες, αισθητικοί (για το κανάλι) αλλά και κηπουροί και γεωπόνοι. Όχι για τους κήπους, αλλά για το ... πάρκινγκ! Όπως φαίνεται στο παρακάτω έγγραφο.

Οι θέσεις θα καλύπτονται με μετατάξεις και συμβάσεις ορισμένου ή αορίστου χρόνου.

***  ΤΩΡΑ αναλαμβάνει ο ΠΟΥΤΙΝ! Ραγδαίες εξελίξεις…

~   Εξηγήσεις κλήθηκε να δώσει ο πρεσβευτής της Γαλλίας στη Μόσχα, Ζαν-Μορίς Ριπέρ, ύστερα από την σύλληψη οπαδών από την Ρωσία, στο Euro 2016.
Η κατάσταση μεταξύ των χούλιγκαν στην Γαλλία έχει τεθεί εκτός ελέγχου, με τις αρχές να προχωρούν σε συλλήψεις, ωστόσο στον κ. Ριπέρ επισημάνθηκαν οι «διακρίσεις» σε βάρος των Ρώσων πολιτών, οι οποίες θα μπορούσαν να βλάψουν τις σχέσεις των δύο κρατών, όπως ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.
«Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας καλεί τις γαλλικές αρχές να προσέξουν με μεγάλη σοβαρότητα αυτή την κατάσταση και να ρυθμίσουν το ζήτημα που αφορά τους συλληφθέντες Ρώσους πολίτες το συντομότερο δυνατόν, με βάση το δίκαιο και με πολιτισμένο τρόπο», εξηγεί η ανακοίνωση της Ρωσίας.
Για το ζήτημα μίλησε και ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος χαρακτήρισε την σύλληψη 43 οπαδών από την Μόσχα, «απολύτως απαράδεκτη».

***  Η Τουρκία κηρύττει τον πόλεμο στην Γερμανία

~   «Δεν είναι δυνατό να παραμείνουμε απαθείς σ’ αυτό», σήμερα κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουρετίν Τσανικλί, σχετικά με την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων.
 «Η εργασία για το αν είναι δυνατό να ανατρέψουμε αυτή την απόφαση και ποια μέτρα μπορούν να ληφθούν συνεχίζεται», συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, ξεκαθαρίζοντας πως η Άγκυρα, αναμένεται να απαντήσει στην απρόσμενη εξέλιξη.
Βέβαια και η Γερμανία λαμβάνει ανάλογα μέτρα προφύλαξης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ, ο οποίος διευκρίνισε πως εξετάζει την κατάσταση της ασφάλειας των τουρκικής καταγωγής γερμανών βουλευτών.
 «Είναι σωστό ότι, δεδομένων των γεγονότων των λίγων τελευταίων ημερών, γίνονται και συνεχίζουν να γίνονται σκέψεις για τις πολιτικές και τις νομικές συνθήκες που υφίστανται στην Τουρκία … Αυτή η διαδικασία πρόκειται να ολοκληρωθεί σύντομα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σέφερ.

***  Συγνώμη του Λεβέντη από το βήμα της Βουλής στην Καλαμάτα και τη Μεσσηνία (βίντεο)
«Στην προσπάθειά μου να βοηθήσω, μιλώντας με κάποιον δημοσιογράφο της Θεσσαλονίκης, είπα ότι η παραλία της Καλαμάτας είναι κατώτερη. Είπα μάλιστα και μια λέξη άσχημη, για την οποία ζητώ συγγνώμη» ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης από το βήμα της βουλής.
«Είπα ότι είναι σιχαμένη έτσι όπως υπάρχει υπερφόρτωση, με τα τραπέζια, τις καρέκλες(σ.σ που υπάρχουν) για να υπερεκμεταλλευτούν οι τοπικοί επιχειρηματίες την παραλία, πάνω στην αγωνία τους να βγάλουν κανένα φράγκο», εξήγησε ο κ. Λεβέντης και τόνισε:
«Εγώ έχω γεννηθεί στη Μεσσηνία και έχω εντολή από τον πατέρα μου να βοηθάω τους Μεσσηνίους είτε είναι κομμουνιστές είτε είναι δεξιοί, είτε είναι κεντρώοι, ό,τι και να είναι όταν έρχονται στο γραφείο μου να τους θεωρώ αδέλφια μου».
Επίσης ο κ. Λεβέντης είπε ότι ο κ. Νίκας του ζήτησε να βοηθήσει για ζητήματα όπως ο δρόμος Καλαμάτα - Ριζόμυλος και για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα του 2021. Επίσης ανέφερε ότι μονο αυτός βάζει κοινωνικά ζητήματα της Μεσσηνίας, και να προσέχουν πως μιλούν γι΄αυτόν καθώς οι Μεσσήνιοι ζητούν ρουσφέτια όταν μπαίνουν σε πολιτικά γραφεία.
Πηγή: enikos.gr  Video: Λεβέντης: Zητώ συγγνώμη που είπα σιχαμένη την παραλία της Καλαμάτας ,
https://youtu.be/FlmgEyFzp8c .-

***  Ακρόαση συνομιλιών για τη διακίνηση ηρωίνης από την Αγία Τριάδα
«Πήγε να δει κανείς το “ψωμί” μην το πάρει το ποτάμι…»
   Στην ακρόαση των συνομιλιών των κατηγορουμένων που έχουν καταγραφεί από την Αστυνομία προχώρησε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας σχετικά με την υπόθεση των 16 που κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών και κυρίως ηρωίνης από τον καταυλισμό των τσιγγάνων στην Αγία Τριάδα.
Η αναπαραγωγή των συνολικά 20 ψηφιακών δίσκων ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα και η δίκη διεκόπη για να συνεχισθεί και πάλι στις 30 Ιουνίου.
Με σκυμμένα κεφάλια την περισσότερη ώρα, οι βασικοί κατηγορούμενοι άκουγαν τις συνομιλίες, ενώ «παγωμάρα» έπεσε στην αίθουσα, όταν αναπαράχθηκε και συνομιλία δικηγόρου με έναν εκ των κατηγορουμένων, μέσα από τα κρατητήρια της Αστυνομίας στην Καλαμάτα, στην οποία ενημερώνει «ότι θα γίνει και έρευνα στην Αθήνα και να κρυφτούν».
  Για τους ισχυρισμούς
Από τους βασικούς λόγους που το Δικαστήριο αποφάσισε την αναπαραγωγή των συνομιλιών ήταν οι ισχυρισμοί κατηγορούμενων ότι δεν είναι αυτοί που μιλούν στα τηλέφωνα και πως οι συνομιλίες τους δεν αφορούν συναλλαγές με ναρκωτικά, αλλά απλές καθημερινές εργασίες. Επίσης, ο ισχυρισμός ότι ο πατέρας της οικογένειας ήταν τσακωμένος με τον κουνιάδο του που κατηγορείται ως προμηθευτής τους από την Αθήνα.
Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο κάθονται τρία αδέλφια τσιγγάνοι, η γυναίκα του ενός, οι γονείς τους, ο αδελφός της μητέρας τους, ο οποίος κατηγορείται ότι τους προμήθευε με τις ποσότητες ηρωίνης και χασίς που διακινούσαν, μια 40χρονη που μετέφερε με το αυτοκίνητό της τα ναρκωτικά από την Αθήνα στην Καλαμάτα και 8 τοξικομανείς που κατηγορούνται ότι αγόραζαν από τους κατηγορούμενους τσιγγάνους ναρκωτικά και τα πωλούσαν για να εξασφαλίσουν τη δική τους δόση.
Έμφαση δόθηκε χθες στις συνομιλίες της 40χρονης που μετέφερε την ηρωίνη. Συνελήφθη πέρυσι το Μάρτιο στον αυτοκινητόδρομο προς Καλαμάτα, με περίπου 1 κιλό ηρωίνης κρυμμένη στη μηχανή του οχήματος και είχε παραδεχτεί ότι έκανε μόνο τη μεταφορά αντί 300 ευρώ, ενώ είχε μεταφέρει άλλη μια φορά μισό κιλό ηρωίνης.
Σε αυτές φάνηκε να συνομιλεί τόσο με τον προμηθευτή τσιγγάνο στην Αθήνα όσο και με τους τσιγγάνους της οικογένειας στην Αγία Τριάδα και, μάλιστα, να παζαρεύουν την τιμή της μεταφοράς, με τους τσιγγάνους να της δίνουν 300 ευρώ και την ίδια να ζητά 400.
Είναι χαρακτηριστικό το παρακάτω απόσπασμα συνομιλίας:
-40χρονη: Χαλάω εκατόν τόσα στο πήγαινε έλα, χαλάω το αυτοκίνητό μου… Εσείς βγάζετε εκατομμύρια και μένα τι μου μένει;
-Κατηγορούμενος τσιγγάνος: Κάνε μου τη χάρη, σε παρακαλώ, αυτή φορά και με τον άλλο δρόμο θα τα πάρεις.
Επίσης, ακούσθηκαν συνομιλίες του κατηγορούμενου πατέρα με τον κουνιάδο του που κατηγορείται ως προμηθευτής, καθώς υπήρχε ισχυρισμός ότι έχουν να μιλήσουν χρόνια.
Σε ό,τι αφορά τη μητέρα και την εμπλοκή της, ακούσθηκε συνομιλία με το γιο της, τον οποίο παροτρύνει: «Το ψωμί να το φυλάνε χιλιόμετρα μακριά», εννοώντας προφανώς τα ναρκωτικά, ενώ σε άλλη συνομιλία, όπου επικρατεί μεγάλη κακοκαιρία, ρωτάει το γιο της αν πήγε κανείς «να δει το ψωμί, μην το πάρει το ποτάμι…».
  Εμπλοκή και δικηγόρου
Επίσης, από τις συνομιλίες φάνηκε μεγάλη αναστάτωση μεταξύ των κατηγορουμένων, όταν συνελήφθη η 40χρονη που έφερνε το ένα κιλό ηρωίνης και δεν μπορούσαν να τη βρουν στο τηλέφωνο. Μάλιστα, στέλνουν άτομο και διαπιστώνει ότι το αυτοκίνητό της είναι στην Αστυνομική Διεύθυνση.
Από το δικαστήριο έγινε ακρόαση και δύο συνομιλιών δικηγόρου, που βρισκόταν τότε στα κρατητήρια της Αστυνομίας, επισκεπτόμενος την 40χρονη μετά τη σύλληψή της. Αρχικά έχει παραχωρήσει το τηλέφωνό του στην 40χρονη και μιλά με κατηγορούμενο τσιγγάνο:
-Ξέρανε, ότι το πήρα από τον Φ….
-Ναι
-Και μου την πέσανε στο δρόμο.
-Το βρήκανε επάνω σου;
-Ναι
-Δεν πιστεύω να γίνει τίποτα έτσι;
-Δεν ξέρω... Ειδοποίησέ τον όμως.
-Ναι, τον ειδοποιήσαμε ακούς;
-Ναι
-Δεν πιστεύω να γίνει τίποτα έτσι… για μας ε;
-Δεν ξέρω… όχι, όχι.
Ακολούθως παίρνει το τηλέφωνο ο δικηγόρος, ο οποίος αρχικά λέει στον τσιγγάνο συνομιλητή του να τον ξαναπάρει σε 20 λεπτά, γιατί έχει να του πει κάτι πολύ σοβαρό, και ακολούθως του αναφέρει: «Γίνεται… γίνεται έρευνα και στην Αθήνα, μήπως υπάρχει τίποτα κει πάνω να κρυφτεί… έχουν δώσει παραγγελία».
Ακολούθως είχε καταγραφεί συνομιλία του γιου τσιγγάνου με τον προμηθευτή στην Αθήνα, όπου ο πρώτος τού λέει: «Τώρα μίλησα με το δικηγόρο. Καρφωτή μού είπε ότι είναι και μου είπε ότι η Αστυνομία έχει και τη δική σου φωτογραφία».    Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Τσώνης: «Η ανάπλαση του Παμίσου θα αλλάξει το μέλλον της Μεσσήνης»
Προχωρά η μελέτη - Ποδηλατόδρομους σε όλο το Δήμο υποσχέθηκε ο δήμαρχος
  Ξεκινώντας την τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης ενημέρωσε το Σώμα για την πρόσφατη επίσκεψή του (σ.σ. Δευτέρα) στο ΥΠΕΧΩΔΕ και τη συνάντηση που είχε με το διευθυντή του υπουργείου κ. Κοτσώνη.
Ο δήμαρχος τόνισε ότι το έργο ανάπλασης του Παμίσου προχωρά και πολύ σύντομα η μελέτη θα είναι έτοιμη για να τη φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης. Αφορά αντιπλημμυρικά έργα που προστατεύουν όλο τον κάμπο της Μεσσήνης, αλλά και το αεροδρόμιο, ενώ υπάρχουν επίσης χώροι αναψυχής, αθλητισμού και η ανάδειξη του «κουλντουκιού» του Παμίσου στην παραλία της Μπούκας, το οποίο θα μετατραπεί σε μια μικρή «μαρίνα», η οποία θα δέχεται μεσαίου τύπου και μικρά σκάφη.
Σύμφωνα με τον κ. Τσώνη, η μελέτη αναμένεται να δημοπρατηθεί πριν από τα Χριστούγεννα και όπως χαρακτηριστικά είπε ο ίδιος, πρόκειται για έργο που «θα γεννήσει μια νέα πόλη» όταν ολοκληρωθεί. Επίσης, αναφέρθηκε στις υποσχέσεις που έχει από τους υπουργούς κ.κ. Χαρίτση και Σταθάκη, για βοήθεια στη δημιουργία ποδηλατόδρομων και την ανάδειξη καλντεριμιών σε όλο το Δήμο Μεσσήνης. «Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε κι εμείς για έργα που θα κάνουμε με εξοικονόμηση χρημάτων, και θα δώσουν ανάπτυξη σε όλο το Δήμο» ανέφερε ο κ. Τσώνης.
Ως έργα υποσχέσεων που θέλουν χρόνια για να ολοκληρωθούν, και τα οποία βάζει στην «ατζέντα» για να αποφύγει τη συζήτηση για το Προσφυγικό και τα σκουπίδια, κατηγόρησε τον Γιώργο Τσώνη ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Αναστασόπουλος.
Στο σημείο αυτό σημειώθηκε ένταση, με το δήμαρχο Μεσσήνης να αποκαλεί τον κ. Αναστασόπουλο «ψεύτη» και τον ίδιο να απαντά στο δήμαρχο ότι «δεν πέρασε ποτέ μεγαλύτερος λαϊκιστής και ψεύτης από εσένα στο Δήμο».
Όσον αφορά στις εξαγγελίες του δημάρχου για το Πάμισο, ο κ. Αναστασόπουλος υποστήριξε ότι η μελέτη για τα αντιπλημμυρικά της περιοχής υπάρχει πολλά χρόνια, ενώ για τα έργα αναψυχής και ανάδειξης, εξήγησε στο δήμαρχο ότι οι μελέτες δίπλα σε παραποτάμιες περιοχές και θάλασσες παίρνουν πολλά χρόνια για να γίνουν και του ευχήθηκε να αρχίσουν, τουλάχιστον, κατά τη διάρκεια της θητείας του…
Τις εξαγγελίες για κατασκευή ποδηλατόδρομων σε όλο το Δήμο, ο κ. Αναστασόπουλος τις χαρακτήρισε «λόγια του αέρα», αφού δεν ανέφερε τίποτα συγκεκριμένο ο δήμαρχος παρά μόνο όμορφα λόγια… Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, Δ. Σαμπαζιώτης, ζήτησε από το δήμαρχο να φέρει τη μελέτη για τον Πάμισο στο Δημοτικό Συμβούλιο και να γνωρίζουν όλοι οι πολίτες τι θα γίνει σ’ ένα σημαντικό ζήτημα, που αφορά στο μέλλον της περιοχής.
Παράλληλα, επισήμανε στον κ. Τσώνη ότι είναι όμορφες οι υποσχέσεις για έργα, αλλά ας ρίξει μια ματιά τι γίνεται στο Δήμο και αναφέρθηκε στην άθλια κατάσταση του δρόμου που συνδέει τα δύο ξενοδοχεία στην περιοχή της παραλίας της Ανάληψης, που βρίσκονται μέσα στη λάσπη, χωρίς φώτα, και αποτελούν εικόνα ντροπής για το Δήμο στα μάτια των επισκεπτών. Του Κώστα Γαζούλη 

***  Συναυλία του Σταμάτη Κραουνάκη στο Κάστρο της Καλαμάτας 
«Όλοι ένα» Φίλα με.
Μετά το  Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, μετά τη Θεσσαλονίκη, μετά το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ο Σταμάτης Κραουνάκης στο κάστρο της Καλαμάτα στις 11 Ιουλίου.
«Όλοι Ένα»Φίλα με, ηβραδιά που έγραψε στις καρδιές μας!
  «Όλοι ένα» Φίλα με.
Το ζήσανε και το χειροκρότησαν όλοι.
Το κοινό μας, οι φίλοι, οι δημοσιογράφοι, τα socialmedia, πολιτικοί,
έγιναν Όλοι Ένα.
Η δυναμική συμμετοχή και το ταλέντο των πέντε νέων καλλιτεχνών Χρήστου Γεροντίδη, Σάκη Καραθανάση, Κώστα Μπουγιώτη, Γιώργου Στιβανάκη, Χάρη Φλέουρα,
του μαέστρου μας Άρη Βλάχου και των εξαιρετικών μουσικών μας Βάϊου Πράπα και Γιώργου Ταμιωλάκη, οι φωτισμοί του Κώστα Μπλουγουρά και το σκηνικό του Γιάννη Μουρίκη που μάγεψαν το κοινό, τα υπέροχα κοστούμια της Μαρίας Καραπούλιου,
όλοι οι τεχνικοί  και συνεργάτες, οι χορηγοί μας, όλοι μαζί όλοι ένα
κατάφεραν αυτή η παράσταση να είναι μία μικρή νίκη Αγάπης.
  Όλοι ένα.
Αρχηγός ο Έρωτας.
Τρεις γενιές τραγούδια.
Κοινή πορεία με τα αισθήματακαι τα όνειρα των ζευγαριών, των μοναχικών,
των ερωτευμένων.
Όλα αυτά τα τραγούδια που μας κάνανε συνοδοιπόρους στα χρόνια και μου δώσανε διαβατήριο στις παρέες των νέων, στις συντροφιές,
στα σπίτια των Ελλήνων.
Ας πούμε σώζω στο σκληρό δίσκο εκείνα που θα ‘παιρνα μαζί μου.
Τα απαραίτητα για ένα παγκόσμιο ταξίδι..
Επιλογή από λατρεμένα αλλά και κρυφά ενωμένα με ρετσιτατίβα
και σπουδαία μικρά ποιητικά κείμενα βαφτισμένα στη μουσική
που δε σταματάει ποτέ.
Σουΐτα αισθημάτων, λειτουργικό της Αγάπης..
Τόσα βράδια μια ζωή..
Για δύο ώρες στο πιάνο μου και παντού, ανάμεσά σας, με καλεσμένους τρεις θαυμάσιους συνεργάτες,Άρης Βλάχος μουσική διεύθυνση-πλήκτρα, Βάϊος Πράπας  λαϊκά έγχορδα-κιθάρα, Γιώργος Ταμιωλάκης βιολοντσέλοκαι πέντε αγγέλους συμπαραστάτες, δυνατούς καλλιτέχνες και δοσμένους στην τέχνη τους ολόψυχα.
Αλφαβητικά:Χρήστος Γεροντίδης, Σάκης Καραθανάσης, Κώστας Μπουγιώτης, Γιώργος Στιβανάκηςκαι οΧάρης Φλέουρας.
  Ότι και να γίνει, όσο και μοντέρνοι να μας νοιάζει να γίνουμε,
αυτό που μας ενώνει με τη ρίζα ενός κινήματος, είναι αυτό που χωρίς να το επιδιώξουμε… κρυφά και ταπεινά μας ένωσε με τα όνειρα των διπλανών μας...»
 ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Σκηνικό: Γιάννης Μουρίκης
Φωτισμοί : Κώστας Μπλουγουράς
Κοστούμια : Μαρία Καραπούλιου
Ήχος : Δημήτρης Σωτηρόπουλος + Κώστας Χριστοφής
Βοηθός σκηνοθέτη: Χρήστος Μουστάκας
Παραγωγή :  Ομάδα Ελληνικού Μουσικού Θεάτρου –Σπείρα Σπείρα
Οργάνωση παραγωγής : Ελένη Συροπούλου
Προβολή & Επικοινωνία : Δέσποινα Κραουνάκη
Σχεδιασμός προγράμματος : Χρήστος Μουστάκας
 Το τραγούδι  «Για σένα» (https://www.youtube.com/watch?v=J8WXKHO1fZY)
που ανοίγει την παράσταση και  γράφτηκε ειδικά γι αυτήν, αγαπήθηκε μέσα σε λίγες μέρες από όλα τα μέσα και καταχειροκροτήθηκε από τους θεατές.
  ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
21.15
  ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :
  Γενική Είσοδος 16€
Νεανικό/φοιτητικό έως 26 ετών, άνεργοι, ΑΜΕΑ12€
 Ηλεκτρονική προπώλησηViva.gr– 11876
& ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Αριστομένους 33,Τ. 27210 87902
Video: Σταμάτης Κραουνάκης - Για Σένα | Stamatis Kraounakis - Gia Sena (Official Video)  , https://youtu.be/J8WXKHO1fZY  .-

***  Νερά θάλασσας, hot spot, αγροτική οδοποιία, Γαργαλιάνοι – Ρωμανού στο Δ.Σ.Τριφυλίας 
Πολλά και σημαντικά θέματα της Τριφυλίας τέθηκαν, προ ημερήσιας διάταξης, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας ενημέρωσε το Σώμα για τις δειγματοληψίες, τους ελέγχους και τα αποτελέσματα των μετρήσεων στη θάλασσα της Τριφυλίας. Μέχρι στιγμής στο Δήμο έχουν σταλεί τα αποτελέσματα, όπως είπε, από την Ελαία μέχρι το Στόμιο και από αυτά αποδεικνύεται ότι τα νερά κολύμβησης είναι πεντακάθαρα και έχουν μηδενικό φορτίο ρύπων, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα για τις παραλίες του Λαγκούβαρδου και της Χρυσής Ακτής – Μάτι.
Ο ίδιος τόνισε πως έπειτα και από αυτά εκείνοι που κατ’ επάγγελμα και κατά συρροή εδώ και χρόνια λένε και καταγγέλλουν για τα νερά της Τριφυλίας, πρέπει να σταματήσουν να κάνουν αντιπολίτευση και ζημιά στον τόπο, ενώ ανέφερε ότι επειδή γίνονταν καταγγελίες για μολυσμένα νερά στην Κυπαρισσία, τους είπαν από την ΕΕΠΦ πως δεν πήρε φέτος Γαλάζια Σημαία η Κυπαρισσία.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Ανδρινόπουλος, επισήμανε ότι η παράταξή του έθεσε και ανέδειξε το θέμα της Γαλάζιας Σημαίας, όχι επειδή τα νερά δεν είναι καθαρά, αλλά επειδή ευθύνεται η Δημοτική Αρχή που φέτος, για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, δε βραβεύτηκε ο Δήμος για τον Αϊ-Λαγούδη, τονίζοντας πως πρέπει να εξασφαλίζουν τα κριτήρια για να παίρνει ο Δήμος Γαλάζια Σημαία για τις παραλίες του.
Ο, δε, επικεφαλής της ΡΑΚΙ, Νώντας Βουδούρης, επισήμανε πως δεν μπορεί να σταθεί ο ισχυρισμός ότι δεν πήρε Γαλάζια Σημαία φέτος η Κυπαρισσία επειδή έγιναν καταγγελίες, καθώς έπαιρνε Γαλάζια Σημαία προηγούμενα χρόνια που δεν ήταν και τόσο καθαρά τα νερά. Φέτος αποδεικνύεται πως τα νερά είναι καθαρά, άρα δεν ήταν ο λόγος τα νερά.
Ο κ. Ανδρινόπουλος έθεσε το πρόβλημα πρόσβασης στις ιδιοκτησίες στο δρόμο Γαργαλιάνοι – Ρωμανού, λέγοντας ότι ναι μεν είναι θέμα της Περιφέρειας, αλλά ο Δήμος πρέπει να προτείνει λύσεις και να πιέσει, με το δήμαρχο να σημειώνει ότι τόσα χρόνια κανένας δεν είχε πει τίποτα για τις προσβάσεις και ότι ο Δήμος, με τον Αγροτικό Σύλλογο και τους ιδιοκτήτες και την Περιφέρεια, θα έχουν συνεργασία για επίλυση του θέματος που ανέκυψε λίγο πριν ολοκληρωθεί το έργο.
Ο κ. Κατσίβελας επανέλαβε την κάθετη αντίθεσή του στην εγκατάσταση προσφύγων στην Τριφυλία, αναφέροντας πως δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση για τις εξελίξεις αυτές.
Ο κ. Ανδρινόπουλος ρώτησε για την αγροτική οδοποιία και αν υπάρχει και ποιος είναι ο σχεδιασμός, με τον κ. Κατσίβελα να απαντά ότι πέρυσι έγινε το μεγαλύτερο πρόγραμμα αγροτικής οδοποιίας και ότι παραλείψεις δεκαετίας δεν μπορούν να καλυφθούν σε ένα χρόνο, προσθέτοντας πως υπάρχει σχεδιασμός, ο οποίος θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο.

***  Προχωρά ο Δήμος Μεσσήνη τα σχέδια για διοργάνωση Φεστιβάλ όπερας στην Αρχαία Μεσσήνη 
Θετικά αντιμετώπισε ο υπουργός Πολιτισμού τα σχέδια
 Στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Πολιτισμού, Αριστείδη Μπαλτά, το περασμένο Σάββατο στην Αρχαία Μεσσήνη, αναφέρθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Γ. Τσώνης. Ενημέρωσε δε, το Σώμα ότι ο κ. Μπαλτάς αντιμετώπισε πολύ θετικά την ιδέα δημιουργίας «Διεθνούς Φεστιβάλ Όπερας» στον αρχαιολογικό χώρο.
Ο κ. Τσώνης τόνισε ότι τώρα χρειάζεται αρκετή δουλειά από το Δήμο που, σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Λυρικής Σκηνής Αθηνών, με καταγωγή από τη Μεσσήνη, Σάκη Θεοδωρόπουλο και το Ίδρυμα Νιάρχου, έχουν βάλει στόχο να κάνουν πραγματικότητα αυτό το Φεστιβάλ.
Ο κ. Αναστασόπουλος χαρακτήρισε ως καλό το ότι ο υπουργός αντιμετώπισε θετικά την ιδέα, αλλά ανέφερε στο δήμαρχο ότι είναι πολλά αυτά που πρέπει να κάνει, υπενθυμίζοντάς του ότι δεν κατάφερε να βρει χρηματοδότηση για το Φεστιβάλ Νέων Αρχαίου Δράματος…
Ευχήθηκε, δε, το Φεστιβάλ Όπερας να γίνει πραγματικότητα, ενώ οι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας Γ. Αθανασόπουλος και Τ. Παπαγεωργίου «καυτηρίασαν» το γεγονός ότι ο κ. Μπαλτάς έκανε αυτές τις ανακοινώσεις από το Δημαρχείο Καλαμάτας.
Σ’ αυτή την αιτίαση απάντησε ο κ. Κρασσακόπουλος, λέγοντας ότι ήταν προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου του υπουργού προς τα ΜΜΕ, και απλά είχε δεσμευτεί ο χώρος από τον ΣΥΡΙΖΑ για κομματική εκδήλωση.  Κ. Γαζ.

***  Κλιμάκιο του υπουργείου στη Μεσσήνη για μελέτη με βελτιώσεις στον υφιστάμενο δρόμο «Καλαμάτα – Ριζόμυλος»        
 
Γ. Τσώνης: «Θα δούμε και τις δύο λύσεις και θα αποφασίσουμε ποια μας συμφέρει»
 -Σ. Αναστασόπουλος: «Μαθαίνουμε τις εξελίξεις από το Δήμο Καλαμάτας»
 Εκτός του Προσφυγικού και του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης των Απορριμμάτων, ακόμα ένα «καυτό» θέμα για την περιοχή της Μεσσήνης τέθηκε προς συζήτηση στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο. Πρόκειται για το δρόμο Καλαμάτα – Ριζόμυλος, που επανήλθε στο προσκήνιο ύστερα από πρόσφατες δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας, Π. Νίκα.
Όπως ανέφερε ο Γ. Τσώνης, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο ΥΠΕΧΩΔΕ του έγινε γνωστό ότι πολύ σύντομα κλιμάκιο του υπουργείου θα έρθει στη Μεσσήνη για μετρήσεις, ώστε να συνταχθεί η μελέτη στον υφιστάμενο δρόμο Καλαμάτας – Ριζόμυλου, που αποτελεί «δώρο» του «Μορέα» ύστερα από την αναθεωρημένη σύμβαση με το υπουργείο.
Επίσης, ο κ. Τσώνης ενημέρωσε ότι η μελέτη με τις βελτιώσεις στη νέα χάραξη είναι έτοιμη και ζήτησε, μάλιστα, να την πάρει, ώστε να τη φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά λείπουν κάποιες υπογραφές. Ξεκαθάρισε δε ότι θα δουν και τις δύο μελέτες και θα αποφασίσουν γι’ αυτή που είναι καλύτερη για το Δήμο Μεσσήνης και εντάσσει τα παράλληλα έργα, που αποτελούν προτεραιότητα για την ανάπτυξη της περιοχής.
Ο κ. Τσώνης, μίλησε, μάλιστα περιπαιχτικά για την επίσκεψη του πρώην γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Αγγελάκα, λέγοντας ότι έκανε μαθήματα χωρίς να γνωρίζει το αντικείμενο. Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι ο Δήμος Μεσσήνης θα έχει τον πρώτο λόγο για το συγκεκριμένο έργο.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Αναστασόπουλος άφησε αιχμές ότι ο δήμαρχος προωθεί παρασκηνιακά τη μελέτη που αφορά στις βελτιώσεις στον υφιστάμενο δρόμο και έχει εγκαταλείψει τη νέα μελέτη.
Απαντώντας, δε, στους υπαινιγμούς για τον κ. Αγγελάκα, εξήρε τη στάση και τη συμβολή του στις βελτιώσεις που ζήτησε ο Δήμος Μεσσήνης, ακόμα και με αλλαγή περιβαλλοντολογικών όρων σε κάποιες περιοχές.
Τέλος, κάλεσε το δήμαρχο να φέρει άμεσα προς συζήτηση το θέμα «Καλαμάτα – Ριζόμυλος» στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, ώστε να σταματήσουν οι δημότες να ενημερώνονται από το δήμαρχο Καλαμάτας.
Από την πλευρά του και ο Δημήτρης Σαμπαζιώτης κατηγόρησε τον κ. Τσώνη ότι με τη στάση του δείχνει να έχει εγκαταλείψει τη νέα χάραξη του δρόμου, καλώντας τον επίσης να φέρει το θέμα προς συζήτηση.
Πιο «καυστικός» εμφανίστηκε ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Κ. Αποστολόπουλος, λέγοντας ότι τσάμπα γίνεται η όλη φασαρία, καθώς το έργο απεντάχθηκε από το ΕΣΠΑ και δεν πρόκειται να γίνει.    ου Κώστα Γαζούλη

***  Μ. Μάκαρης: «Εντυπωσιακή η επιπολαιότητα της Δημοτικής Αρχής με το ΓΠΣ»
Κάλεσε τον Π. Νίκα να αφήσει τους «εντυπωσιασμούς» και να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Μ. Μάκαρης
 Ένα νέο τρόπο επικοινωνίας με τους πολίτες της Καλαμάτας καθιέρωσε χθες ο συνδυασμός «Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες», με συνεντεύξεις Τύπου για καίρια θέματα του Δήμου που θα δίνονται ανά τακτικά χρονικά διαστήματα. Χθες το μεσημέρι, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, ο επικεφαλής του συνδυασμού μίλησε στα τοπικά ΜΜΕ για τρία βασικά θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη του Δήμου Καλαμάτας.
  «Επίθεση» για ΓΠΣ Καλαμάτας
Το πρώτο θέμα το οποίο έθιξε στη συνέντευξή του ο Μανώλης Μάκαρης αφορούσε στην πρόσφατη απόρριψη από το ΣτΕ της αίτησης για ακύρωση του ΓΠΣ Καλαμάτας.
Ο κ. Μάκαρης τόνισε ότι από το 2006 έως το 2011 η Δημοτική Αρχή είχε όλο το χρονικό περιθώριο να διαβουλευθεί το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Καλαμάτας και να κάνει τις τροποποιήσεις που ήθελε. Όμως, επέδειξε εντυπωσιακή επιπολαιότητα με την εκ των υστέρων παρέμβασή της, ζητώντας την ακύρωση του ΓΠΣ για δικές τις παραλείψεις, υποβαθμίζοντας παράλληλα ένα βασικό εργαλείο και το ρόλο του, ανέφερε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε δε, ότι το σκεπτικό της απόφασης του ΣτΕ ψέγει τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας για τις παλινωδίες και την ανεπάρκειά της.
Πρότεινε στον κ. Νίκα να σταματήσει τις προχειρότητες, ζητώντας του να φέρει το θέμα άμεσα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφήνοντας στην άκρη τις βιαστικές υποσχέσεις και τις δηλώσεις εντυπωσιασμού προς τους πολίτες.
Το ΓΠΣ είναι βασικό εργαλείο για την ανάπτυξη της περιοχής και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε, με σοβαρή διαβούλευση, τεκμηριωμένες απόψεις από τις υπηρεσίες του Δήμου και όχι με ψεύτικες υποσχέσεις, έκλεισε λέγοντας ο κ. Μάκαρης.
  «Να ακολουθήσει η Καλαμάτα το παράδειγμα της Σπάρτης στην ανακύκλωση»
STM_0244.jpg
Το δεύτερο θέμα που έθεσε κατά τη διάρκεια της χθεσινής του συνέντευξης ο κ. Μάκαρης, αφορούσε στην πρόσφατη επίσκεψη του συνδυασμού του στο Δήμο Σπάρτης, όπου ενημερώθηκαν για το σχέδιο διαλογής στην πηγή των απορριμμάτων και την ανακύκλωση.
Ο κ. Μάκαρης επισήμανε ότι η διαλογή στην Καλαμάτα και ο διαχωρισμός για την ανακύκλωση στους «μπλε κάδους» και τη Μαραθόλακκα γίνεται ατελώς και με τρόπο κοστοβόρο, που δεν αποδίδει. Τόνισε δε, ότι ο Δήμος Σπάρτης με τη διαλογή στην πηγή, που πραγματοποιείται σε ειδικούς κάδους που έχουν τοποθετηθεί στις πολυκατοικίες, έχει καταφέρει να είναι Δήμος πρότυπο, έχοντας παράλληλα υψηλής ποιότητα ανακυκλώσιμο υλικό, με μεγάλο οικονομικό όφελος στο φορέα διαχείρισης.
Ο δημοτικός σύμβουλος του «Ανοιχτού Δήμου» κ. Θεοφιλόπουλος μίλησε, επίσης, για το θέμα,  λέγοντας ότι ο Δήμος Καλαμάτας παρουσιάζει αδράνεια, καθώς σκέφτεται μόνο πώς θα επεξεργαστεί τα απορρίμματα, ενώ η ουσία βρίσκεται στο πώς θα γίνει η διαλογή.
Πρόσθεσε, επίσης, ότι η Δημοτική Αρχή διαφημίζει ότι είναι «πρωταθλητής» Δήμος στην ανακύκλωση, αλλά ανακυκλώνει μόλις το 10% του συνολικού όγκου των απορριμμάτων. Αναρωτήθηκε, δε, πώς θα καταφέρει ο Δήμος Καλαμάτας με τον τρόπο που ακολουθεί μέχρι σήμερα το 2020 να ανακυκλώνει το 20%, όπως επιτάσσουν οι κοινοτικές οδηγίες.
Στη συνέχεια ανέπτυξε το παράδειγμα που ακολουθεί η Σπάρτη, ενώ τόνισε ότι στη γειτονική πόλη δεν υπάρχουν πλέον κάδοι, καθώς η διαλογή γίνεται στις πολυκατοικίες, κάτι που αποτελεί εξέλιξη.
Κλείνοντας το ζήτημα ο κ. Θεοφιλόπουλος ήταν ξεκάθαρος, ότι ο τρόπος που προτείνει ο «Ανοιχτός Δήμος» για την αντιμετώπιση των απορριμμάτων μπορεί να γίνει μόνο σε τοπικό επίπεδο και όχι με τη λύση που προτείνει η Περιφέρεια για τη δημιουργία του σκουπιδοεργοστασίου.
  «Το νέο ΕΣΠΑ μοναδική αξιόπιστη πηγή χρηματοδότησης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση»
STM_0240.jpg
Το τελευταίο θέμα στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Μάκαρης αφορούσε στις δυνατότητες που δίνει για χρηματοδότηση το νέο ΕΣΠΑ.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, το νέο ΕΣΠΑ αποτελεί τη μοναδική αξιόπιστη λύση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ανέλυσε, δε, τις δυνατότητες και τις κατευθύνσεις που έχει για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη «Βιώσιμη Αστική Ανάπλαση», την οποία η Καλαμάτα πρέπει να αξιοποιήσει για την ανάπτυξη της παραλίας, αλλά και του Ιστορικού της Κέντρου.
Κάλεσε, λοιπόν, τη Δημοτική Αρχή να τρέξει ώστε να προλάβει τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ, ενώ απαντώντας στις πρόσφατες απαισιόδοξες προβλέψεις του κ. Νίκα και τις κατηγορίες του για πολιτική διαχείριση των χρημάτων, ο κ. Μάκαρης τόνισε ότι όλα αυτά τα λέει ο δήμαρχος επειδή δεν έχει κανένα σχέδιο και δεν ξέρει τι θέλει.
Κλείνοντας κάλεσε ακόμη τον κ. Νίκα να φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο το σχέδιο για τη «Βιώσιμη Αστική Ανάπλαση», ώστε να συζητηθούν και οι προϋποθέσεις που θέτει το νέο ΕΣΠΑ, και να σταματήσει να κάνει πολιτική πίσω από κλειστές πόρτες.
  Του Κώστα Γαζούλη

***  Προτεινόμενους χώρους ζητά ο Βίτσας από το Δήμο Μεσσήνης για φιλοξενία προσφύγων 
Τσώνης: «Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα καταθέσουμε την πρότασή μας»
   Έγγραφο που εστάλη την Παρασκευή 10 Ιουνίου από τον υφυπουργό Άμυνας και υπεύθυνο για το Προσφυγικό κ. Βίτσα, και στο οποίο ζητά να προταθούν χώροι που διαθέτουν τις κατάλληλες συνθήκες για να εξυπηρετηθούν από 250 έως 500 πρόσφυγες, έκανε γνωστό στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης. Βάσει του εγγράφου αυτού κατηγόρησε τον Στάθη Αναστασόπουλο για την ερώτηση που είχε καταθέσει μια ημέρα πριν για το συγκεκριμένο ζήτημα, λέγοντάς του ότι βιάστηκε να τον εγκαλέσει…
Παράλληλα, ο δήμαρχος συνέχισε να είναι «επιθετικός» προς τα δημοσιεύματα, παρά την πλήρη επιβεβαίωσή τους από διάφορες πηγές! Άλλωστε, και το έγγραφο του κ. Βίτσα επιβεβαιώνει έμμεσα τα έγγραφα που αποκαλύφθηκαν και δείχνουν ενδιαφέρον ιδιωτών της περιοχής για να φιλοξενήσουν πρόσφυγες.
Επίσης, ο κ. Τσώνης εξαπέλυσε προσωπική επίθεση προς τον κ. Αναστασόπουλο σχετικά με όσα έγραφε στην ερώτηση που κατέθεσε για το αεροδρόμιο της Τριόδου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσει ακόμα μια διαμάχη στο Δημοτικό Συμβούλιο μεταξύ των δύο κυρίαρχων παρατάξεων, αναφορικά με το τι έκανε ο καθένας για την αξιοποίηση του αεροδρομίου…
Ως προς το ζητούμενο, και ύστερα από ερώτηση της αντιπολίτευσης για το τι προτίθεται να κάνει με το έγγραφο που εστάλη από τον κ. Βίτσα, ο δήμαρχος Μεσσήνης δεσμεύτηκε ότι θα τοποθετηθεί δημόσια σε 5 με 10 ημέρες, όταν και θα φέρει το ζήτημα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο για συζήτηση.
Από την πλευρά του, ο Στάθης Αναστασόπουλος κάλεσε το δήμαρχο να αφήσει τις «επιθέσεις» στα δημοσιεύματα και τα λόγια εντυπωσιασμού και να ασχοληθεί με την ταμπακέρα, δηλαδή με το πώς θα προλάβει καταστάσεις, αλλά και αν προτίθεται να απαντήσει στο έγγραφο του κ. Βίτσα.
Κλείνοντας το θέμα ο Δημήτρης Σαμπαζιώτης υποστήριξε ότι είναι πολύ σημαντικό για ολόκληρη την περιοχή και πρέπει να βρεθούν οι κατάλληλοι χώροι, που δε θα επηρεάσουν τον τουρισμό αλλά και τη συνοχή του κοινωνικού συνόλου του Δήμου.
eggrafo.jpg
  Όλοι οι Δήμοι της χώρας έχουν πάρει έγγραφο για τη φιλοξενία μεταναστών
Σε επικοινωνία που είχαμε με το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, ύστερα από την αποκάλυψη του κ. Τσώνη για το έγγραφο που εστάλη από τον κ. Βίτσα στο Δήμο Μεσσήνης για τους προτεινόμενους χώρους φιλοξενίας, μας ενημέρωσε ότι και οι 325 Δήμοι της χώρας έχουν πάρει το ίδιο έγγραφο, ώστε να προτείνουν χώρους…
Όπως μας είπε, ο Δήμος Καλαμάτας δεν έχει απαντήσει στο υπουργείο.
του Κώστα Γαζούλη

***   Ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό ο Μπιρτς
Το αποκάλυψε η σύζυγός του
ΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του Καμ Μπιρτς. Είχε προηγηθεί ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς που ενημέρωσε μέσω του twitter ότι ο Καμ Μπιρτς συμφώνησε με τον Ολυμπιακό, ενώ λίγες ώρες αργότερα και συγκεκριμένα τα ξημερώματα της Πέμπτης η σύζυγος του Καναδού σέντερ, αποκάλυψε ότι μπήκαν και οι υπογραφές!
Συγκεκριμένα η σύντροφος του 23χρονου «ανέβασε» φωτογραφία του Μπιρτς την ώρα που υπέγραφε το νέο συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό. «Το μωρό μου συμφώνησε με τον Ολυμπιακό! Είμαι υπερήφανη για εσένα άνδρα μου! Σε αγαπώ!» έγραψε στο Instagram η Μπεγκούμ.
Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού:
«Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον καλαθοσφαιριστή Khem Birch. Ο Καναδός σέντερ θα φορά την «ερυθρόλευκη» φανέλα για τις επόμενες δυο σεζόν.
Το who is who του Khem Birch
Hμ. Γεν.: 28/9/1992
Τοπ. Γεν.: Μόντρεαλ
Ύψος: 2.06
Πρ. Ομάδες: Pittsburgh (2011-12), UNLV (2012-14), Sioux Falls Skyforce (2014-15), Usak Sportif (2015-16)
Τα στατιστικά του στο τουρκικό πρωτάθλημα με την Ουσάκ
Αγ. Π. 2π. 3π. Βολ. Ρ. Ασ. Κλ. Κοψ.
32 336 127/220 0/0 82/126 291 16 16 42»

***  

***  Αθλητική  ενημέρωση  :
~  EURO  2016  στην  Γαλλία 10/06 -10/07/2016 : 
Το  2004  όταν η ΕΛΛΑΔΑ  ΚΑΤΈΚΤΗΣΕ ΤΟ EURO  στην ΙΣΠΑΝΙΑ (12η διοργάνωση) :
 Οι  αγώνες της εθνικής Ελλάδας και τα αποτελέσματα  :
ΦΑΣΗ ΟΜΙΛΩΝ  : Η Ελλάδα στον Α΄  ΌΜΙΛΟ ,
12/06/2004 : Πορτογαλία-Ελλάδα  1-2 .-
 (Τα γκόλ : 7΄ Γ. Καραγκούνης 51΄ πεν. Αγγ. Μπασινάς  και 93΄ Ρονάλντο }.-
16/06/2004 : Ελλάδα-Ισπανία  1-1  .-
(Τα γκόλ  : 28΄Μοριέντες , 66΄Αγγ. Χαριστέας ).-
20/06/2004 : Ρωσία-Ελλάδα  2-1 .- ^
(Τα γκόλ : 2΄ Κιριτσένκο , 17΄ Μπουλίκιν και 43΄ Βρύζας ).-
Στους νοκ άουτ αγώνες Β΄φάση :
25-06-2004 : Γαλλία-Ελλάδα  0-1 (με γκόλ 65΄Άγγελου Χαριστέα ) .-
01-07-2016 : Ελλάδα -Τσεχία   στην παράταση 1-0 .-- ( με γκόλ 106΄ με  Δέλλα ) .-
ΤΕΛΙΚΟΣ , 04-07-2004 : Πορτογαλία-Ελλάδα 0-1  (με γκόλ 57΄ Άγγ. Χαριστέας ) .-

  ***  ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΑΝ (πήραν) EURO από το 1964 που άρχισαν οι αγώνες των Ευρωπαϊκών Εθνικών ομάδων στο ποδόσφαιρο :
Το 1964 : ΙΣΠΑΝΙΑ
1968 : ΙΤΑΛΙΑ
1972 : ΓΕΡΜΑΝΙΑ
1976 : ΤΣΕΧΟΣΛΑΒΑΚΙΑ...
1980 : ΓΕΡΜΑΝΙΑ
1984 : ΓΑΛΛΙΑ
1988 : ΟΛΛΑΝΔΙΑ
1992 : ΔΑΝΙΑ
1996 : ΓΕΡΜΑΝΙΑ
200 : ΓΑΛΛΙΑ
2004 : ΕΛΛΑΔΑ
2008 : ΙΣΠΑΝΙΑ
2012 : ΙΣΠΑΝΙΑ
2016 : ; ??


***ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ στο Euro 2016 της Γαλλίας των 24ρων ομάδων -κρατών: (15η  διοργάνωση )
~** Α΄ Όμιλος : Αλβανία, Γαλλία, Ελβετία, Ρουμανία
~** Β’ Όμιλος: Αγγλία, Ουαλία, Ρωσία, Σλοβακία
~** Γ ‘Ομιλος: Β. Ιρλανδία, Γερμανία, Ουκρανία, Πολωνία
~** Δ’ ‘Ομιλος: Ισπανία, Κροατία, Τουρκία, Τσεχία ...
~** Ε’ ‘Ομιλος: Βέλγιο, Ιρλανδία, Ιταλία, Σουηδία
~** Στ’ ‘Ομιλος: Αυστρία, Ισλανδία, Ουγγαρία, Πορτογαλία



***     Euro 2016: Πρόγραμμα αγώνων, 51 ματς θα μεταδοθούν από ΕΡΤ και ΕΡΑσπορ...
Η μεγάλη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ξεκινά σε λίγες ώρες στη Γαλλία με τη διοργάνωση του Euro 2016!
~  Πενήντα ένα "51" συνολικά παιχνίδια θα μεταδοθούν από τις συχνότητες της δημόσιας τηλεόρασης και του ραδιοφώνου της ΕΡΤ, στον ένα μήνα που διαρκεί η διοργάνωση. Αναλυτικά το τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό πρόγραμμα των μεταδόσεων ανά όμιλο:
 
***  ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ EURO 2016


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016:
01. 22:00 ΓΑΛΛΙΑ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ  2-1  .- ^
ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016:
02. 16:00 ΑΛΒΑΝΙΑ - ΕΛΒΕΤΙΑ  0-1 .- ^
03. 19:00 ΟΥΑΛΙΑ - ΣΛΟΒΑΚΙΑ 2-1 .- ^
04. 22:00 ΑΓΓΛΙΑ - ΡΩΣΙΑ  1-1  .- ^
ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016:
05. 16:00 ΤΟΥΡΚΙΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ  0-1  .- ^
06. 19:00 ΠΟΛΩΝΙΑ - Β.ΙΡΛΑΝΔΙΑ 1-0 .- ^
07. 22:00 ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΟΥΚΡΑΝΙΑ  2-0  .- ^
ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016:
08. 16:00 ΙΣΠΑΝΙΑ - ΤΣΕΧΙΑ  1-0 .- ^
09. 19:00 ΙΡΛΑΝΔΙΑ - ΣΟΥΗΔΙΑ  1-1  .- ^
10. 22:00 ΒΕΛΓΙΟ - ΙΤΑΛΙΑ  0-2 .- ^
ΤΡΙΤΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016:
11. 19:00 ΑΥΣΤΡΙΑ - ΟΥΓΓΑΡΙΑ  0-2  .- ^
12. 22:00 ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ - ΙΣΛΑΝΔΙΑ  1-1 .- ^
ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016:
13. 16:00 ΡΩΣΙΑ - ΣΛΟΒΑΚΙΑ  1-2  .- ^
14. 19:00 ΡΟΥΜΑΝΙΑ - ΕΛΒΕΤΙΑ  1-1 .- ^
15. 22:00 ΓΑΛΛΙΑ - ΑΛΒΑΝΙΑ 2-0 .- ^
ΠΕΜΠΤΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016:
16. 16:00 ΑΓΓΛΙΑ - ΟΥΑΛΙΑ  2-1  .- ^
17. 19:00 ΟΥΚΡΑΝΙΑ - Β.ΙΡΛΑΝΔΙΑ 0-2 .- ^
18. 22:00 ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΠΟΛΩΝΙΑ  0-0  .- ^
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016:
19. 16:00 ΙΤΑΛΙΑ - ΣΟΥΗΔΙΑ  1-0 .- ^
20. 19:00 ΤΣΕΧΙΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ  2-2 .- ^
21. 22:00 ΙΣΠΑΝΙΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ  3-0 .- ^
ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016:
22. 16:00 ΒΕΛΓΙΟ - ΙΡΛΑΝΔΙΑ
23. 19:00 ΙΣΛΑΝΔΙΑ - ΟΥΓΓΑΡΙΑ
24. 22:00 ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ - ΑΥΣΤΡΙΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016:
25. 22:00 ΡΟΥΜΑΝΙΑ - ΑΛΒΑΝΙΑ
26. 22:00 ΕΛΒΕΤΙΑ - ΓΑΛΛΙΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016:
27. 22:00 ΡΩΣΙΑ - ΟΥΑΛΙΑ
28. 22:00 ΣΛΟΒΑΚΙΑ - ΑΓΓΛΙΑ
ΤΡΙΤΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016:
29. 19:00 ΟΥΚΡΑΝΙΑ - ΠΟΛΩΝΙΑ
30. 19:00 Β.ΙΡΛΑΝΔΙΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ
31. 22:00 ΤΣΕΧΙΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ
32. 22:00 ΚΡΟΑΤΙΑ - ΙΣΠΑΝΙΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016:
33. 19:00 ΙΣΛΑΝΔΙΑ - ΑΥΣΤΡΙΑ
34. 19:00 ΟΥΓΓΑΡΙΑ - ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
35. 22:00 ΙΤΑΛΙΑ - ΙΡΛΑΝΔΙΑ
36. 22:00 ΣΟΥΗΔΙΑ - ΒΕΛΓΙΟ
ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 - ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16:
37. 16:00 2Α - 2Γ
38. 19:00 1Β - 3Α/Γ/Δ
39. 22:00 1Δ - 3Β/Ε/ΣΤ
ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 - ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16:
40. 16:00 1Α - 3Γ/Δ/Ε
41. 19:00 1Γ - 3Α/Β/ΣΤ
42. 22:00 1ΣΤ - 2Ε
ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 - ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16:
43. 19:00 1Ε - 2Δ
44. 22:00 2Β - 2ΣΤ
ΠΕΜΠΤΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 - ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ:
45. 22:00 Ν37 - Ν39
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 - ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ:
46. 22:00 Ν38 - Ν42
ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 - ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ:
47. 22:00 Ν41 - Ν43
ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 - ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ:
48. 22:00 Ν40 - Ν44
ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 - ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ:
49. 22:00 Ν45 - Ν46
ΠΕΜΠΤΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 - ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ:
50. 22:00 Ν47 - Ν48
ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 - ΤΕΛΙΚΟΣ:
51. 22:00 Ν49 - Ν50


*** ΑΥΡΙΟ  ,   ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016:
19. 16:00 ΙΤΑΛΙΑ - ΣΟΥΗΔΙΑ  1-0 .- ^
20. 19:00 ΤΣΕΧΙΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ  2-2 .- ^
21. 22:00 ΙΣΠΑΝΙΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ  3-0 .- ^


***  ΠΕΜΠΤΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016:

 









16. 16:00 ΑΓΓΛΙΑ - ΟΥΑΛΙΑ    2-1 , (0-1) .- ^
Τα  γκόλ  :   Ο Μπέιλ είχε ανοίξει το σκορ με φάουλ στο 42 για τους Ουαλούς, αλλά οι χρυσές αλλαγές του Χότζον έδωσαν τη νίκη στους Αγγλους. Ο Βάρντι στο 56’ ισοφάρισε και ο Στάριτζ στο 92’ διαμόρφωσε το τελικό 2-1.
Διαιτητής: Μπριχ (Γερμανία)Κάρτες: Ντέιβις Αγγλία (Ρόι Χόντζον): Χαρτ, Γουόκερ, Ρόουζ, Κέιχιλ, Σμόλινγκ, Στέρλινγκ (46’ Στάριτζ), Λαλάνα (73’ Ράσφορντ), Κέιν (46’ Βάρντι), Ρούνεϊ, Ντάιερ, Αλί.Ουαλία (Κρις Κόλμαν): Χενισέι, Γκάντερ, Τέιλορ, Ντέιβις, Τσέστερ, Γουίλιαμς, Άλεν, Ρόμπσον-Κανού (72’ Γουίλιαμς), Ράμσεϊ, Μπέιλ, Λέντλεϊ (67’ Εντουαρντς).

17. 19:00 ΟΥΚΡΑΝΙΑ - Β.ΙΡΛΑΝΔΙΑ  0-2 , (0-0) .- ^
Τα  γκόλ  : Με σκόρερ τον 36χρονο Γκάρεθ ΜακΌλεϊ στο 49΄ και τον ΜακΓκιν στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων,
Διαιτητής: Πάβελ Κράλοβετς (Τσεχία)Κίτρινες: Σίντορτσουκ, Σελέζνιοφ - Γουόρντ, Ντάλας, Τζόνι Εβανς ΟΥΚΡΑΝΙΑ (Μιχάιλο Φομένκο): Πιατόφ, Φεντέτσκι, Χατσερίντι, Ρακίτσκι, Σέβτσουκ, Σίντορτσουκ (76΄ Γκάρμας), Στεπανένκο, Κοβαλένκο (83΄ Ζιντσένκο), Γιαρμολένκο, Κονοπλιάνκα, Σελέζνιοφ (71΄ Ζοζούλια).Β. ΙΡΛΑΝΔΙΑ (Μάικλ Ο'Νιλ): ΜακΓκόβερν, Χιουζ, Κάθκαρτ, ΜακΌλεϊ, Τζόνι Έβανς, Στίβεν Ντέιβις, Κόρι Έβανς (90+4΄ ΜακΝέρ), Νόργουντ, Γουόρντ (69΄ ΜακΓκιν), Ντάλας, Ουάσινγκτον (84΄ Ματζένις) .-

18. 22:00 ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΠΟΛΩΝΙΑ  0-0  .- ^
Διαιτητής: Μπγιορν Κάιπερς (Ολλανδία)
Κίτρινες: Κεντίρα, Οζίλ, Μποάτενγκ - Ματσίνσκι, Γκροσίτσκι, Πέτσκο
 ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Έκτορ, Χέβεντες, Χούμελς, Κεντίρα, Οζίλ, Ντράξλερ (71΄ Γκόμεζ), Μίλερ, Μποάτενγκ, Κρόος, Γκέτσε (66΄ Σούρλε)
ΠΟΛΩΝΙΑ (Ανταμ Ναβάλκα): Φαμπιάνσκι, Παζντάν, Γιέντριτσικ, Ματσίνσκι (76΄ Γιοντλόβιεκ), Μίλικ, Λεβαντόφσκι, Κριχόβιακ, Γκροσίτσκι (87΄ Πέτσκο), Γκλικ, Μπλτατζικόφσκι (80΄ Κάπουστκα) , Πίστσεκ .-

***  Τετάρτη  15/06/2016 UEFA EURO 2016  Γαλλίας , 2οι  αγώνες ομίλων :
Livescore: Ρωσία - Σλοβακία (0-2) σε αγώνα που κρίνει πολλά
13. 16:00 ΡΩΣΙΑ - ΣΛΟΒΑΚΙΑ 1-2   , ( 0-2 ) .-^
Τα  γκόλ Ο αγώνας έγινε στο γήπεδο «Πιερ Μορουά» του Λιλ και κρίθηκε με τα γκολ του Βάις στο 32΄ και του Χάμσικ στο 45΄. Αν και μείωσε στο 80΄ με τον Γκλουσάκοφ, η «αρκούδα» έμεινε στον έναν βαθμό και θα παίξει «τελικό πρόκρισης» στις 20/6 με την Ουαλία.
Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)
Κίτρινες: Ντούριτσα
 ΡΩΣΙΑ (Λεονίντ Σλούτσκι): Ακινφέεφ, Ιγκνασέβιτς, Β. Μπερεζούτσκι, Σενίκοφ, Σμολνίκοφ, Νοϊστέντερ (46΄ Γκλουσάκοφ), Γκολόβιν (46΄ Μαμάεφ), Σμόλοφ, Σάτοφ, Κοκόριν (75΄ Σιρόκοφ), Τζιούμπα
 ΣΛΟΒΑΚΙΑ (Γιαν Κόζακ): Κόζατσικ, Σκρτελ, Ντούριτσα, Χούμποτσαν, Πέκαρικ, Πετσόβσκι, Χάμσικ, Κούτσκα, Βάις (72΄ Σβέντο), Μακ (79΄ Ντούρις), Ντούντα (67΄ Νέμετς)

Livescore: Γαλλία - Αλβανία (22:00), βαθμός χ-ρυσάφι για Ελβετία
14. 19:00 ΡΟΥΜΑΝΙΑ - ΕΛΒΕΤΙΑ  1-1 (1-0) .- ^
Τα  γκόλ : προηγήθηκαν οι Βαλκάνιοι με πέναλτι του Στάνκου στο 18΄ και ισοφάρισε ο Μεχμέντι στο 57΄.Διαιτητής: Σεργκέι Καράσεφ (Ρωσία)Κίτρινες: Κίπτσιου, Κεσερού, Πρεπελίτσα, Γκριγκόρε - Τσάκα, Εμπολό.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Ανχελ Ιορντανέσκου): Ταταρουσάνου, Σαπουνάρου, Κίρικες, Γκριγκόρε, Ρατς (62΄ Φίλιπ), Πρεπελίτσα, Πιντιλί (46΄ Χόμπαν), Στάνκου (83΄ Αντόνε), Τόρζε, Κίπτσιου, Κεσερού.
ΕΛΒΕΤΙΑ (Βλαντιμίρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Λίχτσταϊνερ, Σαρ, Τζουρού, Ρικάρντο Ροντρίγκεθ, Γκρανίτ Τσάκα, Μπεχράμι, Τζεμαϊλί (83΄ Λανγκ), Σακίρι (90+1΄ Ταρασάι), Μεχμέντι, Σεφέροβιτς (63΄ Εμπολό).

Πρόκριση αντί για κάζο οι Γάλλοι, βαθμός χ-ρυσάφι για Ελβετία
15. 22:00 ΓΑΛΛΙΑ - ΑΛΒΑΝΙΑ  2-0  , (0-0) .- ^
Τα  γκόλ  : «χρυσό» σκόρερ τον Γκριεζμάν, ο οποίος με κεφαλιά στο 89’ ξεκλείδωσε την άμυνα της Αλβανίας κι έκανε το 1-0. , Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Παγέ, ο οποίος στο 95’ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. -
Διαιτητής: Κόλουμ (Σκοτία)Σκόρερ: 89’ Γκριεζμάν, 95’ Παγέ Κάρτες: Κουκέλι (χάνει το επόμενο ματς), Αμπράσι, Καντέ
Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Γιορίς, Σανιά, Κοσιελνί, Ραμί, Εβρά, Καντέ, Ματουιντί, Μαρσιάλ (46’ Πογκμπά), Παγέ, Κομάν (68’ Γκριεζμάν), Ζιρού (77’ Ζινιάκ).Αλβανία (Τζιάνι Ντε Μπιάσι): Μπερίσα, Χισάι, Αγέτι (84’ Βεσέλι), Λίλα (71’ Ρόσι), Αγκόλι, Κουκέλι (74’ Τσάκα), Μεμουσάι, Αμπράσι, Ρόσι, Σαντικού, Λεντζάνι.-

***  , Τρίτη  14/06/2016  :

~* ΑΥΣΤΡΙΑ-ΟΥΓΓΑΡΙΑ   0-2  .- ^
Τα  γκόλ  : Το σκορ για τους Μαγυάρους άνοιξε ο Σάλαϊ στο 62΄ και στο 87΄ ο Στίμπερ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Από το 66΄ οι Αυστριακοί έπαιζαν με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Ντράγκοβιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Διαιτητής: Κλεμάν Τουρπέν (Γαλλία)
Κίτρινες: Ντράγκοβιτς - Νέμεθ
 Κόκκινη: Ντράγκοβιτς (66΄ δεύτερη κίτρινη)
ΑΥΣΤΡΙΑ (Μάρσελ Κόλερ): Άλμερ, Ντράγκοβιτς, Χιντερέγκερ, Φουχς, Αρναούτοβιτς, Αλάμπα, Γιουνούζοβιτς (59΄ Σάμπιτσερ), Χάρνικ (77΄ Σοπφ), Μπαουμγκάρτλινγκερ, Κλάιν, Γιάνκο (65΄ Οκότι)
ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Μπερντ Στορκ): Κίραλι, Λανγκ, Καντάρ, Φιόλα, Ντζούτζσακ, Νάγκι, Σάλαϊ (69΄ Πρίσνικ), Γκέρα, Νέμεθ (89΄ Πίντερ), Κλαϊνχάισλερ (79΄ Στίμπερ), Γκούζμικς


«Μπλόκο» της Ισλανδίας στην Πορτογαλία, νίκη η Ουγγαρία
~* ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ-ΙΣΛΑΝΔΙΑ  1-1  .- ^
Τα  γκόλ  : στο 31΄ ο Νάνι άνοιξε το σκορ , Στο 50΄ με μονοκόματο σουτ ο Μπιάρνασον πέτυχε ένα ιστορικό γκολ για την εθνική ομάδα της χώρας του, στην πρώτη της συμμετοχή σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (1-1).
Διαιτητής: Σινεϊτ Τσακίρ (Τουρκία)
Κίτρινες: Μπιάρνασον, Φινμπόγκασον
 ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Φερνάντο Σάντος): Πατρίσιο, Πέπε, Γκερέιρο, Καρβάλιο, Ρονάλντο, Μουτίνιο (70΄ Σάντσες), Ζοάο Μάριο (76΄ Κουαρέσμα), Βιεϊρίνια, Ντανίλο, Γκόμες (86΄ Έντερ), Νάνι
 ΙΣΛΑΝΔΙΑ (Λαρς Λάγκερμπακ/Χάιμιρ Χάλγκριμσον): Χάλντορσον, Σέβαρσον, Ρ.Σίγκουρτσον, Γκούντμουντσον (90΄ Ε.Μπιάρνασον), Μπ.Μπιάρνασον, Σίγκθορσον (81΄ Φινμπόγκασον), Γκ.Σίγκουρτσον, Άρνασον, Μπούντβαρσον, Γκούναρσον, Σκίλασον

***  Το 1ο τουρνουά ποδο – βόλεϊ διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο στα γήπεδα του KBV 
Το 1ο τουρνουά ποδο – βόλεϊ διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο στα γήπεδα του KBV (με άμμο χαλαζία) στην παραλία Καλαμάτας (οδός Ναυαρίνου 223) με πρωτοβουλία των Γιώργου Αλεβίζου και Κανάρη Μπούνα.
Η προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχής λήγει σήμερα (πληροφορίες στα τηλέφωνα 6944957012 και 6979525937).
Η έναρξη του τουρνουά έχει προγραμματιστεί να γίνει το Σάββατο 18 Ιουνίου και ώρα 9.00 μ.μ. Η φάση των ημιτελικών αλλά και ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί την επόμενη μέρα. Θα υπάρχει DJ και «Coctail Party”. Υπάρχουν δε αρκετοί χορηγοί που στηρίζουν τη διοργάνωση.

***   Κοντονής: «Στην ΕΠΟ λειτουργεί ένα διεφθαρμένο διευθυντήριο»
Συνέντευξη εφ όλης της ύλης
Συνέντευξη εφ όλης της ύλης για τα προβλήματα του ελληνικού αθλητισμού, παραχώρησε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής στο «sportfm.gr», ενώ προχώρησε για μία ακόμη φορά σε μετωπική επίθεση κατά της ΕΠΟ και έκανε λόγο για ένα «διεφθαρμένο διευθυντήριο» που έχει «οικονομικά οφέλη απ’ αυτό το καθεστώς και προνόμια που είναι ασύλληπτα για τον μέσο πολίτη σήμερα».
Ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε την ανάγκη να έρθουν «νέα πρόσωπα τα οποία θα μπορούν να δώσουν το οξυγόνο και την αξιοπιστία που λείπει στο ελληνικό ποδόσφαιρο», αλλά και την απόλυτη πεποίθηση εκ μέρους της Πολιτείας ότι θα πάει μέχρι τέλους, ώστε να έρθει η πολυπόθητη εξυγίανση στον χώρο, αλλά και τους ελέχγους που γίνονται στα οικονομικά των ομοσπονδιών και τη απόδοση ευθυνών στις διοικήσεις τους, όταν εντοπίζοται παραβάσεις.
Κάνοντας έναν μίνι απολογισμό για τη μέχρι τώρα θητεία στο υφυπουργείο, είπε: «Από τη μέχρι τώρα διαδρομή που έχουμε κάνει αυτό που παίρνουμε ως άποψη της κοινωνίας, αλλά και των αθλητικών παραγόντων, σε πλειοψηφία, είναι ότι για πρώτη φορά έπειτα από 20 και βάλε χρόνια έχουν γίνει τόσα πολλά στον ελληνικό αθλητισμό σε θεσμικό επίπεδο, κατά κύριο λόγο. Αλλά και στο επίπεδο της διαχείρισης. Θεωρώ ότι καταγράφεται αυτή η ευνοϊκή διάθεση της κοινωνίας σε πολλά επίπεδα και με πολλές ευκαιρίες».
Όταν αναλάβατε την αθλητική ηγεσία του τόπου, τι ακριβώς παραλάβατε από την προηγούμενη κατάσταση;
«Παραλάβαμε μια κατάσταση που, να σας πω την αλήθεια, λίγο – πολύ τη γνωρίζαμε. Διότι ο αθλητισμός είναι ένας τομέας που στην ολότητά του απασχολεί τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας. Γνωρίζαμε τι επικρατεί στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, βλέπαμε την εγκατάλειψη των σταδίων, γνωρίζαμε ότι στο επίπεδο των ομοσπονδιών υπάρχει ένα καθεστώς ανέλεγκτο και είδα κι εγώ ότι και στο επίπεδο της διοικητικής οργάνωσης στη αθλητική ηγεσία ήταν μια κρατική μονάδα η οποία, κατά κυριολεξία, διαλυμένη».
Πόσο δύσκολο είναι όλο αυτό να αναμορφωθεί;
«Πάρα πολύ δύσκολο, διότι πρέπει πρώτα να βάλεις μια τάξη στα του οίκου σου. Να μπορέσει, δηλαδή, η κρατική λειτουργία να είναι αποτελεσματική. Πρέπει να επέμβεις μετά στο θεσμικό επίπεδο, να ενεργοποιήσεις νόμους που δεν είχαν εφαρμοστεί ποτέ, να νομοθετήσεις εκεί που υπήρχαν κενά και το βασικότερο να εφαρμόσεις τους νόμους που, κατά την πολιτική βούληση της κυβέρνησης, είναι απαραίτητοι για να λυθούν τα προβλήματα. Στο δε επίπεδο της διαχείρισης των οικονομικών, σε συνθήκες οικονομικής και δημοσιονομικής στενότητας, έπρεπε να συντηρηθούν οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις και μάλιστα σε μια προολυμπιακή χρονιά, όπως ήταν το 2015 και να δημιουργηθούν πνεύμονες αθλητικής ζωής σε περιοχές που ήταν παντελώς εγκαταλελειμμένες. Χωρίς, μάλιστα, να πρόκειται για φαραωνικά έργα μεγάλης κλίμακας. Μικρά, αλλά άμεσα χρηστικά από τις κοινωνίες. Αυτά όλα ήθελαν ένα διαφορετικό σχεδιασμό και προσέγγιση. Όλα αυτά έπρεπε να τα κάνουμε μέσα σε ένα χρόνο μικρό. Θεωρώ ότι σε αυτό το χρονικό διάστημα έγιναν σοβαρές τομές. Δεν λέω ότι τα έχουμε κάνει όλα σωστά, αλλά έχουμε εξαντλήσει κάθε όριο ανθρώπινης δυνατότητας. Και συνεχίζουμε».
Να πάμε στο κεφάλαιο «ομοσπονδίες». Ποια η σχέση της κυβέρνησης και τι γίνεται με τις τρεις ομοσπονδίες τένις, μπάντμιντον και ποδηλασίας, στις οποίες τελείωσαν οι έλεγχοι για τα οικονομικά;
«Οντως, έχουν τελειώσει οι έλεγχοι. Βρισκόμαστε, πλέον, στη φάση της απόδοσης ευθυνών με βάση τις διαπιστώσεις του ελέγχου. Οι φάκελοι έχουν διεκπεραιωθεί προς τον οικονομικό εισαγγελέα, τον γενικό γραμματέα αθλητισμού και τον γενικό διευθυντή των οικονομικών υπηρεσιών για τα περαιτέρω. Δεν είναι και οι τρεις ομοσπονδίες στο ίδιο επίπεδο. Υπάρχουν παρατυπίες, υπάρχουν καταγγελίες ιδιωτών, διαπιστώσεις για παρανομίες, αλλά όχι του ίδιου επιπέδου».
Με τις υπόλοιπες ομοσπονδίες τι γίνεται;
«Οι έλεγχοι συνεχίζονται. Όλες οι ομοσπονδίες θα ελεγχθούν και όπου το ελεγκτικό συμβούλιο μας προτείνει περαιτέρω έλεγχο και για χρονικές περιόδους πριν από το 2013, δίνουμε άμεση εντολή να γίνει αυτό».
Στο ποδόσφαιρο, είστε σε συνεχή κόντρα με μεγαλοπαράγοντες, αλλά και με την ΕΠΟ. Γιατί συμβαίνει αυτό;
«Το γεγονός ότι παράγοντες βάλουν εναντίον μου, πρέπει να σας πω ότι με καθιστά ευτυχή…».
Γιατί σας καθιστά ευτυχή;
«Διότι αυτό σημαίνει ότι τηρώ την υπόσχεση που είδα δώσει όταν ανέλαβα. Ότι θα συμπεριφερθώ έναντι όλων με δίκαιο τρόπο, τηρώντας την ισονομία. Δεν θα ευνοήσω κανέναν και δεν θα αδικήσω κανέναν. Όταν, λοιπόν, ομοσπονδίες, σωματεία ή ανώνυμες εταιρίες βάλουν εναντίον μου και κατά αποφάσεων μου που τους αφορούν, σημαίνει ότι πολιτευόμαστε με δίκαιο τρόπο».
Θέλω να πάμε λίγο στα της ΕΠΟ. Εδώ φαίνεται ότι υπάρχει ένας «πόλεμος» Γκιρτζίκη – Κοντονή, που το τελευταίο διάστημα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις…
«Εγώ δεν νομίζω ότι προσωποποιείται και αφορά αποκλειστικά τον πρόεδρο της ΕΠΟ. Θα μιλήσω ευθέως. Στην ΕΠΟ λειτουργεί ένα διευθυντήριο. Ένα απολύτως διεφθαρμένο διευθυντήριο, το οποίο επί χρόνια είχε μείνει ανέλεγκτο. Με τρόπο προκλητικό πολιτευόταν για τουλάχιστον μια δεκαετία. Έκλεινε τα μάτια σε κατάφωρες αδικίες και με τρόπο που έκανε τον Έλληνα να φίλαθλο να αισθάνεται ότι εμπαίζεται, διαμόρφωνε την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο».
Αυτό που λέτε είναι πολύ σοβαρό. Θεωρείτε ότι έκλεινε και κλείνει τα μάτια ή εξυπηρετούσε και εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα;
«Εκλεινε και κλείνει τα μάτια εκεί που ήθελε και θέλει. Σε κατάφωρες περιπτώσεις αδικιών. Σε περιπτώσεις που έπρεπε να είχε επέμβει η ίδια για να δώσει λύση, απείχε προκλητικά και ουδέποτε την απασχόλησε το ζήτημα που λέγεται διαφθορά στο ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι η ίδια την εξέθρεψε. Και η ίδια η ΕΠΟ αντιδρά σήμερα με αυτό τον λυσσώδη τρόπο, όχι απέναντι στις προσπάθειες της κυβέρνησης, αλλά απέναντι στις προσπάθειες των διεθνών ομοσπονδιών για απόλυτη εναρμόνιση».
Γιατί πιστεύετε ότι το κάνει αυτό η ΕΠΟ; Θα επιμείνω. Φοβάται να συγκρουστεί με τον όποιο «ισχυρό» ή ακόμη χειρότερα είναι «μαγαζάκι» και εξυπηρετεί συμφέροντα;
«Θα το πω ευθέως. Διότι αυτό το καθεστώς εξασφάλιζε και εξασφαλίζει σε αυτό το άκρως διεφθαρμένο προσωπικό της ΕΠΟ, που υπηρετεί αυτή την πολιτική, προνόμια που είναι ασύλληπτα για τον μέσο πολίτη σήμερα…»
Προνόμια στα στελέχη της ΕΠΟ;
«Βεβαίως…»
Τι είδους προνόμια;
«Οικονομικά οφέλη! Αλλα απ’ αυτά είναι εμφανή και άλλα άδηλα. Ετσι έχει η κατάσταση. Ξαναλέω και πάλι. Υπάρχει ένα απολύτως διεφθαρμένο διευθυντήριο στην ΕΠΟ, το οποίο, μάλιστα, διαπιστώνω ότι έχει και μια διαχρονικότητα. Αυτό διαπλέκεται με συμφέροντα οικονομικά, με παράγοντες, με δημοσιογράφους, με καταστάσεις που ξεπερνούν κάθε φαντασία. Και προσπαθεί να παραμείνει στη θέση του, μη ελεγχόμενο».
Υπάρχει η πληροφορία ότι είστε αποφασισμένος να προχωρήσετε σε νομοθετική ρύθμιση αν η ΕΠΟ δεν αποβάλλει στελέχη της που εμπλέκονται στην «εγκληματική οργάνωση» ακόμη και με κόστος το grexit. Είναι σωστή;
«Ετσι ακριβώς. Και θα το κάνουμε, όπως το κάναμε και πριν. Εξαιτίας της σθεναρής και αμετακίνητης στάσης που κράτησε η ελληνική κυβέρνηση, είναι στην Ελλάδα η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ, οι οποίες επιλαμβάνονται αυτών ακριβώς των ζητημάτων. Διότι θα πρέπει να γνωρίζετε ότι με ένα τρόπο εντελώς παράνομο και παράλογο, από την επιτροπή της δεοντολογίας είχαν αποκλειστεί για να ελεγχθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι σε σοβαρά κακουργήματα! Αν είχε συμβεί σε οποιαδήποτε άλλη ομοσπονδία, τουλάχιστον της δυτικής Ευρώπης ή χώρας - μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, θα είχαν ελεγχθεί αυτά τα στελέχη από την επιτροπή αυτή».
Η ΕΠΟ και κάποιοι παράγοντες, μεταξύ άλλων, λένε ότι ο Σταύρος Κοντονής είναι ένας… «Καίσαρας»…
«Από πού προκύπτει αυτό και πως στοιχειοθετείται; Κι εγώ μπορεί να λέω ότι κάποιος είναι κλέφτης, αλλά θα πρέπει να το αιτιολογήσω και να το αποδείξω. Για να μας πουν, λοιπόν, από πού προκύπτει αυτό;
Φαντάζομαι, το λένε λόγω παρεμβάσεων με το νομοσχέδιο. Εσείς τι λέτε;
«Εγώ θεωρώ ότι είμαι από τους λίγους Υπουργούς που έχω σεβαστεί απολύτως το αυτοδιοίκητο. Αυτοδιοίκητο, όμως, δεν σημαίνει ανέλεγκτο. Διότι, κατά το Σύνταγμα, οι ομοσπονδίες δεν είναι μαγαζιά και επιχειρήσεις. Ούτε έχουν αφεντικά. Οι ομοσπονδίες είναι όργανα, στα οποία η Πολιτεία είχε εκχωρήσει αυξημένες αρμοδιότητες για να καλλιεργήσουν το άθλημα προς όφελός του. Και προς όφελος του ελληνικού λαού. Για πείτε μου. Εχω έρθει σε τέτοια σύγκρουση με άλλη ομοσπονδία; Μπορεί να έχω διαφωνίες με άλλες ομοσπονδίες. Άλλο αυτό. Προσπάθησα ποτέ να επηρεάσω εκλογές ή να ορίσω κάποιον άνθρωπο της συμπάθειάς μου ή του χώρου μου σε κάποια θέση; Ποτέ! Αρα, το αυτοδιοίκητο το σέβομαι, αλλά να ξέρουν ότι η κυβέρνηση θα ασκήσει όλα τα δικαιώματα που του παρέχει το Σύνταγμα».
Ως αθλητική ηγεσία του τόπου, ποιο είναι το όραμά σας για το ελληνικό αθλητισμό;
«Πρέπει να πω ότι γενικά ο ελληνικός αθλητισμός μας δίνει μεγάλες χαρές. Με διακρίσεις σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Και το μπάσκετ έχει επιτυχίες και ελπίζω η Εθνική να πάει καλά στο προολυμπιακό τουρνουά, το βόλεϊ που κερδίζει έδαφος και έχει μια πολύ καλή ομοσπονδία. Η γυμναστική, το πόλο, η κολύμβηση φέρνουν διακρίσεις. Ο Πετρούνιας γράφει ιστορία. Αθλήτριες διακρίνονται, όπως για παράδειγμα στην κωπηλασία. Και άλλα πολλά. Εκεί που υπάρχει πρόβλημα είναι στο ποδόσφαιρο. Και στο επίπεδο της ομοσπονδίας και στην Εθνική».  ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Ψήλωσε και... αγρίεψε ο Παναθηναϊκός με την απόκτηση ΡανγκέλΟ πρώην κεντρικός του ΠΑΟΚ
Σε σημαντική ενίσχυση προχώρησε ο Παναθηναϊκός, καθώς οι «πράσινοι» ανακοίνωσαν την απόκτηση του Λούκας Ρανγκέλ, ο οποίος αναμένεται να ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό το μπλοκ της ομάδας. Ο Ρανγκέλ είναι γνωστός στο ελληνικό κοινό αφού την περίοδο 2014-2015 πανηγύρισε την κατάκτηση του νταμπλ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Ο Παναθηναϊκός Α.Ο. ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον Lucas Victor Rangel. Ο νεοαποκτηθείς διεθνής Βραζιλιάνος κεντρικός γεννήθηκε στις 29/10/1990 και έχει ύψος 2.08μ.
Η καριέρα του:
2015-2016 : UPCN (Αργεντινή)/Fuvnic Taubate (Bραζιλία)
2014-2015 : CAI Teruel (Ισπανία)/ΠAOK (Ελλάδα)
2013-2014 : UFJF (Βραζιλία)
2012-2013 : Sada Cruzeiro (Βραζιλία)
2010-2012 : Industrial Maua (Βραζιλία)
2008-2010 : COPM (Βραζιλία)
Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της ανδρικής ομάδας βόλεϊ του Τριφυλλιού, ο Ρανγκέλ τόνισε στο paovolleyball.gr:
«Είμαι ιδιαιτέρως χαρούμενος που συμφώνησα με έναν τεράστιο σύλλογο όπως είναι ο Παναθηναϊκός και οι προσδοκίες μου για τη νέα σεζόν είναι οι καλύτερες.
Από τότε που αγωνιζόμουν στην Ελλάδα, θυμάμαι τους οπαδούς της ομάδας και το πάθος με το οποίο την στηρίζουν και επιθυμώ να συμβάλω ώστε να ζήσουμε μαζί πολύ ωραίες στιγμές, πολλές νίκες και να πετύχουμε τους στόχους μας».
Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός Α.Ο. ευχαριστεί θερμά τoυς Μάκη Κανέλλο και Νάσο Σαμαντά για τη συνεργασία και τους εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα τους. Newsroom ΔΟΛ

***  «Εφικτός ο στόχος της πρόκρισης», λέει ο Καλάθης εν όψει Ρίο   «Να παίξουμε στους Ολυμπιακούς»
Ο Νικ Καλάθης για το Προολυμπιακό,τα νέα πρόσωπα & τον κόσμο , https://youtu.be/YxgPu7nTlBs .- \\
Για την προετοιμασία της Εθνικής εν όψει του Προολυμπιακού τουρνουά, τον στόχο της συμμετοχής στο Ρίο, αλλά και πολλά άλλα, μίλησε ο Νικ Καλάθης στην κάμερα της ΕΟΚ. Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού τόνισε πως πρόκειται για ένα κομβικό και δύσκολο καλοκαίρι για όλους, ωστόσο ο στόχος της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι εφικτός!
Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο γκαρντ του Παναθηναϊκού στην ΕΟΚ:
«Είναι τιμή να αγωνίζεσαι για την Εθνική Ομάδα κάθε καλοκαίρι. Έχουμε ένα μεγάλο στόχο μπροστά μας φέτος το καλοκαίρι, έχουμε το Προολυμπιακό Τουρνουά και θέλουμε να φτάσουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Φέτος το καλοκαίρι θα είναι δύσκολο για εμάς, αλλά έχουμε μια καλή ομάδα για να διεκδικήσουμε την πρόκριση και ελπίζω πως στο τέλος του Προολυμπιακού Τουρνουά θα λέμε πως πετύχαμε το στόχο μας».
- Είδες αρκετά νέα πρόσωπα στη φετινή προετοιμασία ερχόμενος…
«Ναι… Όντως… Λείπουν κάποιοι γνώριμοι παίκτες, αλλά υπάρχει μια νέα γενιά. Υπάρχουν παίκτες που δεν έχουν αγωνιστεί ξανά στην Εθνική Ανδρών σε επίσημα τουρνουά, κάποιοι ούτε καν σε φιλικούς αγώνες, οπότε έχουμε πολλά νέα πρόσωπα, που φέρνουν ενέργεια που πιστεύω πως θα μας βοηθήσει. Θα έχουμε μια καλή ομάδα. Θα είναι διαφορετικά, αλλά μόλις αρχίσουμε να παίζουμε μαζί και να γνωριζόμαστε καλύτερα πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε πολύ καλά».
- Θα δώσετε ένα μόνο φιλικό στην Ελλάδα με αντίπαλο την Τουρκία στις 23 Ιουνίου. Τι περιμένεις να δεις στο παρκέ, αλλά και στην εξέδρα;
«Οι φίλαθλοι πάντα μας στηρίζουν. Το έχουμε δει όλα αυτά τα χρόνια που έρχονται στα τουρνουά «Ακρόπολις Eurobank». Οπότε περιμένουμε να έρθει και φέτος αρκετός κόσμος να δει μια νέα ουσιαστικά ομάδα, νέα πρόσωπα, γιατί κι αυτοί θα ανυπομονούν να δουν τι θα παρουσιάσουμε. Παράλληλα, αντιμετωπίζουμε μια πολύ καλή ομάδα, την Τουρκία που… ξέρει να παίζει. Έχουν κι αυτοί καλούς παίκτες και θα είναι ένας πολύ δυνατός αγώνας προετοιμασίας στο δρόμο μας για το Προολυμπιακό Τουρνουά».
- Πιστεύεις πως μπορούμε να τα καταφέρουμε να φτάσουμε ως το Ρίο;
«Πιστεύω πως ναι. Μόλις αρχίσαμε να παίζουμε όλοι μαζί και να γνωριζόμαστε αγωνιστικά. Θα γινόμαστε όλο και καλύτεροι και ελπίζω να τα καταφέρουμε. Εννοείται πως σε τέτοια τουρνουά παίζει ρόλο και η τύχη, καθώς θα πρέπει να παίξουμε καλά συγκεκριμένες μέρες σε συγκεκριμένους αγώνες».   Newsroom ΔΟΛ

***

***COPA AMERICA 2016... ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ...
Σε ρυθμούς Copa America κινείται η υφήλιος και το Serresgoal σας παρουσιάζει όλα τα σχετικά με το μεγάλο αυτό Αμερικάνικο ποδοσφαιρικό γεγονός: 
  ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ
 Α΄ ΟΜΙΛΟΣ (3η αγων.)
1. ΗΠΑ 6 (5-2)
2. Κολομβία 6 (6-4)
3. Κόστα Ρίκα 4 (3-6) 
4. Παραγουάη 1 (1-3)
 
Β΄ ΟΜΙΛΟΣ (3η αγων.)
1. Περού  7 (4-2) 
2. Εκουαδόρ  5 (6-2)
3. Βραζιλία  4 (7-2)
4. Αϊτή 0  (1-12)
 
Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ (3η αγων.)
1. Μεξικό 7 (6-2)
2. Βενεζουέλα 7 (3-1)
3. Ουρουγουάη 3 (4-4) 
4. Τζαμάικα 0 (0-6)
 
Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ (3η αγων.)
1. Αργεντινή 9 (10-1)
2. Χιλή 6 (7-5)
3. Παναμάς 3 (4-10) 
4. Βολιβία 0 (2-7)
 
  Αναλυτικά το πρόγραμμα: ΟΜΙΛΟΙ
 Παρασκευή 3/6 (Α΄ΟΜΙΛΟΣ)
ΗΠΑ - Κολομβία 0-2
 Σάββατο 4/6 (Α΄ΟΜΙΛΟΣ)
Κόστα Ρίκα – Παραγουάη  0-0
 Σάββατο 4/6 (Β΄ΟΜΙΛΟΣ)
Αϊτή – Περού  0-1
Βραζιλία – Εκουαδόρ  0-0
 Κυριακή 5/6 (Γ΄ΟΜΙΛΟΣ)
Τζαμάικα - Βενεζουέλα 0-1
Μεξικό - Ουρουγουάη 3-1
 Δευτέρα 6/6 (Δ΄ΟΜΙΛΟΣ)
Παναμάς - Βολιβία 2-1
Αργεντινή - Χιλή 2-1
 Τρίτη 7/6 (Α΄ΟΜΙΛΟΣ)
ΗΠΑ - Κόστα Ρίκα 4-0
Κολομβία - Παραγουάη 2-1
 Τετάρτη 8/6 (Β΄ΟΜΙΛΟΣ)
Βραζιλία - Αϊτή 7-1
Εκουαδόρ - Περού 2-2
 Πέμπτη 9/6 (Γ΄ΟΜΙΛΟΣ)
Ουρουγουάη - Βενεζουέλα 0-1
Μεξικό - Τζαμάικα 2-0
 Παρασκευή 10/6 (Δ΄ΟΜΙΛΟΣ)
Χιλή - Βολιβία 2-1
Αργεντινή - Παναμάς 5-0
 Σάββατο 11/6 (Α΄ΟΜΙΛΟΣ)
ΗΠΑ - Παραγουάη 1-0
Κολομβία - Κόστα Ρίκα  2-3
 Κυριακή 12/6 (Β΄ΟΜΙΛΟΣ)
Εκουαδόρ - Αϊτή 4-0
Βραζιλία - Περού  0-1
 Δευτέρα 13/6 (Γ΄ΟΜΙΛΟΣ)
Μεξικό - Βενεζουέλα 1-1
Ουρουγουάη - Τζαμάικα 3-0
 Τρίτη 14/6 (Δ΄ΟΜΙΛΟΣ)
Χιλή - Παναμάς 4-2
Αργεντινή - Βολιβία 3-0
 
 ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
 Πέμπτη 16/6
1. ΗΠΑ - ΕΚΟΥΑΔΟΡ (04:30)  2-1 .- ^
 Παρασκευή 17/6
2. ΠΕΡΟΥ - ΚΟΛΟΜΒΙΑ (03:00)  2-4 .-^
 Σάββατο 18/6/2016
3. ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ- ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ (02:00)
4. ΜΕΞΙΚΟ - ΧΙΛΗ (05:00)
 
 ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
 Τρίτη 21/6
(Α) Νικητής 1 - Νικητής 3 (04:00)
 Τετάρτη 22/6
(Β) Νικητής 2 - Νικητής 4 (03:00)
 
 ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ - Σάββατο 25/6 (03:00)
ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ(Α)- ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ (Β)
  ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ - Κυριακή 26/6 (03:00)
ΝΙΚΗΤΗΣ (Α) - ΝΙΚΗΤΗΣ (Β)
 
***

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2016  :
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 01  Ιουνίου  2016  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html.  .- 
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  02 Ιουνίου  2016  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-02-2016.html .-        
 ~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης , Παρασκευή 03  Ιουνίου  2016 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-03-2016.html .- ~ ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Παρασκευή  03  Ιουνίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/03-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  04  Ιουνίου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-04-2016.html .-  
~ΑΓΙΟ  ΟΡΟΣ -ΑΘΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ Σάββατο  04  Ιουνίου  2016  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/04-2016.html  .-
~Η Εφημερίδα μας Arfara News  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  04  Ιουνίου  2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-04-2016.html .-
~  Η Εφημερίδα μας   Arfara News στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 05  Ιουνίου  2016 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-05-2016.html .- 
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 04 και 05  Ιουνίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/06/04-05-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  06 Ιουνίου  2016  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-06-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 07 Ιουνίου 2016  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-07-2016.html .- 
~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News 2  Τρίτη 07  Ιουνίου 2016 :   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-2-07-2016.html .- 
~ Η  Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 08  Ιουνίου  2016  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-08-2016.html .-
~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις   08 Ιουνίου 2016  18ο  κεφάλαιο  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/06/08-2016-18.html .- ~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 09  Ιουνίου  2016:  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-09-2016.html  .-  
~  Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News   2  Πέμπτη  09 Ιουνίου  2016 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/06/arfara-nwes-2-09-2016.html .-   
~Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή 10  Ιουνίου  2016  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-10-2016.html .- ~ Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Arfara News 2  Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-2-10-2016.html .-
 ~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  11 Ιουνίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-11-2016.html .-
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο  11  και 12  Ιουνίου  2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/06/11-12-2016.html .-  
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  το αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 12  Ιουνίου  2016  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-12-2016.html .- 
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  13  Ιουνίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-13-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη 14  Ιουνίου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-14-2016.html .-
~EURO  2016  στην  Γαλλία 10/06 -10/07/2016 και COPA AMERICA 2016...  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/06/euro-2016-1006-10072016.html .-               
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  15  Ιουνίου  2016  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-15-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της  ενημέρωσης Πέμπτη 16  Ιουνίου  2016  : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-16-2016.html  .-
  Η Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή  17 Ιουνίου 2016 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-17-2016.html .-   ~ Η Εφημερίδα μας   Arfara News 2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 17  Ιουνίου  2016  , Αγία και Μεγάλη Σύνοδο  στη  Κρήτη   : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-2-17-2016.html  .-
~Η Εφημερίδα μας   Arfara News 2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 17  Ιουνίου  2016  , Αγία και Μεγάλη Σύνοδο  στη  Κρήτη  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-2-17-2016.html  .-                       
~

***  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 662 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1084 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.607   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  39 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ   
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     
  ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4803 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3002 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      3003  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10. 808   βίντεο   .-  
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: