ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 20 Αυγούστου 2016

   Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 20  Αυγούστου  2016 :
                ΣΤΟ   ΑΓΙΟΝ  ΟΡΟΣ   Το  περιβόλι της ΠΑΝΑΓΙΑΣ
Οσία Σοφία η εν Κλεισούρα ασκήσασαΝα μην κάνετε χρέη, να είστε ελεύθεροι, η ψυχή να φύγει απάνω.
 
 
 
 
 
Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !
~21 Αυγούστου
Αποστόλου Θαδδαίου. Μαρτύρων Βάσσης (1) καί των τέκνων αυτής Αγαπίου, Θεογνίου καί Πιστού († γ΄αι.), Αλεξάνδρου του εν Ικονίω.
(1) Η αγία Βάσσα, έζησε στα χρόνια του μεγάλου διώκτη των χριστιανών, Διοκλητιανού. Είχε παντρευτεί ένα ειδωλολάτρη ιερέα, τον Βαλέριο και είχε τρία παιδιά μαζί του, τον Αγάπιο, τον Θεόγνιο και τον Πιστό. Αργότερα η Βάσσα ασπάστηκε τον χριστιανισμό μαζί με τα παιδιά της. Όταν το έμαθε ο άντρας της, εξοργίστηκε και προσπάθησε να τους μεταπείσει να επιστρέψουν στην ειδωλολατρία. Αυτοί αρνήθηκαν και μάλιστα προσπάθησαν να τον μεταστρέψουν κι αυτόν στον χριστιανισμό. Αυτός εξοργίστηκε τόσο που αποφάσισε να τους καταδώσει στον ανθύπατο Βικάριο, ο οποίος διέταξε την σύλληψή τους. Ο πρωτότοκος Θεόγνιος μάλιστα, μαρτύρησε με πολλά φρικτά βασανιστήρια πρώτος, ομολογώντας για τον Χριστό. Οι υπόλοιποι ρίχτηκαν στην φυλακή. Αλλά επειδή δεν έπεσε το φρόνημα τους, τον μεν Αγάπιο τον σκότωσαν γδέρνοντας του το δέρμα. Το μαρτύριο ήταν φρικτό αλλά ο νέος δεν σταμάτησε ούτε μία στιγμή να δοξολογεί το Θεό. Τον άλλο γιο, τον αποκεφάλισαν. Την αγία την άφησαν ελεύθερη. Συνελήφθη όμως αργότερα από τον έπαρχο της Κυζίκου, ο οποίος αφού την υπέβαλε σε πολλά βασανιστήρια στο τέλος την αποκεφάλισε. ~
Στις 21/08/2016 εορτάζουν:
Άγιος Θαδδαίος ο Απόστολος, Αγία Βάσσα και τα παιδιά της Θεόγνιος, Αγάπιος και Πιστός
~  Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
~  Θεοῦ τοῦ ἐν σώματι, ἐπιφανέντος ἠμίν, αὐτόπτης γενόμενος, καὶ ἱερὸς μαθητής, Θαδδαῖε Ἀπόστολε, ἔλαμψας τοὶς ἐν σκότει, τὴν σωτήριον χάριν ὤφθης τῶν ἐν Ἐδέσσῃ, ἰατὴρ λαμπαδοῦχος, διὸ τοὺς προσιόντας σοί, σκέπε ἑκάστοτε.
~*  Απολυτίκιο Αποστόλου Θαδδαίου - 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ   :   https://youtu.be/IgzytvCRjWM .-
 
~
Όσιος Θεοφάνης ο νέος και θαυματουργός

Όσιος Θεοφάνης ο νέος και θαυματουργός
 
Άγιοι Τιμόθεος, Αγάπιος και Θέκλα

Άγιοι Τιμόθεος, Αγάπιος και Θέκλα
 
Άγιοι Ευτυχιανός ο στρατιώτης και Στρατήγιος

Άγιοι Ευτυχιανός ο στρατιώτης και Στρατήγιος
 
Όσιος Γεννάδιος της Κοστρομά

Όσιος Γεννάδιος της Κοστρομά
 
Άγιοι Φλώρος και Λαύρος

Άγιοι Φλώρος και Λαύρος
 
Άγιος Μύρων

Άγιος Μύρων
 
Ανάμνηση Θαύματος Υπεραγίας Θεοτόκου

Ανάμνηση Θαύματος Υπεραγίας Θεοτόκου
 
Κοίμησις της Θεοτόκου

Κοίμησις της Θεοτόκου
 
Προεόρτια της κοιμήσεως της Θεοτόκου

Προεόρτια της κοιμήσεως της Θεοτόκου
 
Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Θεοδοσίου ηγουμένου του Σπηλαίου

Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Θ....
Άγιος Λούκιος ο βουλευτής  Άγιος Στέφανος Α' Βασιλεύς Ουγγαρίας Προφήτης Σαμουήλ Άγιος Oswin  
Άγιος Ιερόθεος Α' Επίσκοπος Ουγγαρίας  Άγιος Θεοχάρης ο Νεαπολίτης, από τη Μικρά Ασία Άγιοι Ρηγίνος και Ορέστης «οι εν Κύπρω» Προφήτης Σαμουήλ, Άγιοι Ηλιόδωρος και Δοσάς, Άγιος Θεοχάρης ο Νεαπολίτης, από τη Μικρά Ασία, Άγιοι Ρηγίνος και Ορέστης «οι εν Κύπρω»
Εβραίος από την Έδεσσα ο Απόστολος Θαδδαίος και πολύ μορφωμένος στις θείες Γραφές, είχε ανεβεί στην Ιερουσαλήμ για προσκύνημα την εποχή του Ιωάννου του Βαπτιστού. Όταν άκουσε το κήρυγμα του και είδε την αγγελική του ζωή, τόσο πολύ εντυπωσιάστηκε, ώστε επεδίωξε και βαπτίστηκε απ' αυτόν. Μετά όμως, όταν άκουσε τη διδασκαλία και είδε τα θαύματα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, τον ακολούθησε μέχρι το σωτήριο Πάθος. Μετά την Ανάληψη του Κυρίου, επέστρεψε στην πατρίδα του Έδεσσα. Εκεί καθάρισε από τη λέπρα τον τοπάρχη Αύγαρο και κατόπιν τον βάπτισε χριστιανό. Αφού δίδαξε και φώτισε με το λόγο της αληθείας πολλούς και ίδρυσε πολλές εκκλησίες στις πόλεις της Συρίας, έφθασε στη Βηρυτό. Ο Θαδδαίος και εκεί με τη χάρη του Θεού δίδαξε το Ευαγγέλιο και βάπτισε πολλούς. Τελικά, εκεί παρέδωσε ειρηνικά το πνεύμα του, αφού στη ζωή του εφάρμοσε πλήρως την εντολή που έδωσε ο Κύριος στους μαθητές Του: «Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τὰ ἔθνη, βαπτίζοντας αὐτοὺς εἰς τὸ ὄνομα τοῦ Πατρὸς καὶ τοῦ Υἱοῦ καὶ τοῦ Ἁγίου Πνεύματος» (Ματθαίου κη' 19). Πηγαίνετε, δηλαδή, και κάνετε μαθητές σας όλα τα έθνη, βαπτίζοντας αυτούς στο όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.
Ο Μ. Γαλανός, για τον Απόστολο αυτό αναφέρει: «Μερικοί υποθέτουν, ότι πρόκειται για έναν από τους 70 αποστόλους, που καταγόταν από την Έδεσσα, ήταν όμως Ιουδαίος. Άλλα βέβαιο μπορεί να θεωρηθεί, ότι ο απόστολος Θαδδαίος είναι ο υπό το όνομα αυτό φερόμενος μεταξύ των 12. Ονομαζόταν δε αλλιώς και Λεββαίος και ήταν αδελφός του Ιακώβου του μικρού. Σ' αυτόν ανήκει και η επιστολή Ιούδα στο Ευαγγέλιο. Διότι καθ' αυτό Ιούδας ονομαζόταν, τα δε άλλα δύο ονόματα ήταν πρόσθετα, όπως συμβαίνει πάντοτε στους Ιουδαίους μέχρι και σήμερα. Ο Θαδδαίος κήρυξε το Ευαγγέλιο στη Μεσοποταμία, όπου και έλαβε μαρτυρικό θάνατο».
Άγιος Θαδδαίος ο Απόστολος Άγιος Θαδδαίος ο Απόστολος Άγιος Θαδδαίος ο Απόστολος Άγιος Θαδδαίος ο Απόστολος - Δια χειρός Φώτη Κόκκαλη
Ἀπολυτίκιον  (Κατέβασμα)
Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
Θεοῦ τοῦ ἐν σώματι, ἐπιφανέντος ἠμίν, αὐτόπτης γενόμενος, καὶ ἱερὸς μαθητής, Θαδδαῖε Ἀπόστολε, ἔλαμψας τοὶς ἐν σκότει, τὴν σωτήριον χάριν ὤφθης τῶν ἐν Ἐδέσσῃ, ἰατὴρ λαμπαδοῦχος, διὸ τοὺς προσιόντας σοί, σκέπε ἑκάστοτε.

*** Στις 25 Αυγούστου οι βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση   
Η αγωνία χιλιάδων υποψηφίων σε λίγες ημέρες τελειώνει καθώς εδώ και καιρό έχει γίνει γνωστό πως το διάστημα 22 με 26 Αυγούστου θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Πληροφορίες της τελευταίες στιγμής από πηγές του Υπουργείου Παιδείας αναφέρουν πως η ανακοίνωση των βάσεων 2016 θα γίνει όχι τελικά στις 22 του μήνα όπως ήταν αρχικά η επικρατέστερη ημερομηνία αλλά στις 25.
Υπάρχει και ένα μικρό ενδεχόμενο να γίνει η ανακοίνωση στις 26. Σύμφωνα με νέα αποκλειστική ενημέρωση που είχαμε το μεσημέρι του Σαββάτου αυξάνονται συντριπτικά οι πιθανότητες για να ανακοινωθούν την Πέμπτη 25 Αυγούστου!
Με τον ίδιο τρόπο όπως και πέρυσι, ηλεκτρονικά δηλαδή θα γίνουν οι εγγραφές των φοιτητών στα ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
alfavita.gr

*** Πολυλίμνιο: Πολιτική τρικυμία ευθυνών προκαλεί το ΙΓΜΕ
Το θανατηφόρο ατύχημα παραμονές του Δεκαπενταύγουστου στο Πολυλίμνιο εξοργίζει δικαίως. Όχι μόνο τους συγγενείς των θυμάτων, αλλά όλους μας. Επειδή, απλούστατα, άπαντες αντιλαμβάνονται ότι θα μπορούσαν να είναι θύματα της απρονοησίας και της πρωτοφανούς ασυνειδησίας που επέδειξαν όσοι και όποιοι είναι υπεύθυνοι για το μοιραίο γεγονός.
Όπως γράψαμε και χθες, το καμπανάκι είχε ήδη χτυπήσει από τον περασμένο Φεβρουάριο στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης. Ακούστηκε πιο ηχηρά χθες που δόθηκε στη δημοσιότητα η γεωλογική μελέτη του ΙΓΜΕ.
Τα όσα θλιβερά έγιναν στο πανέμορφο - κατά τ’ άλλα- φυσικό τοπίο δεν πρόκειται για τυχαία συμβάντα. Είναι συμπτώματα πτυχών της νεοελληνικής κουλτούρας του διαδεδομένου ωχαδερφισμού και της απόλυτης κενότητας που συνοδεύει δυστυχώς τμήματα της κοινωνίας μας. Κανένα αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, καμία έγνοια για τους γύρω, μόνο εγωπαθείς στάσεις και συμπεριφορές.
Πριν από πολλά χρόνια, σε ένα τραγικό ναυάγιο, κάποιος είχε δικαίως αναφωνήσει από αγανάκτηση: «Αυτή είναι η Ελλάδα». Δυστυχώς, όντως, «αυτή είναι η Ελλάδα», που μας πληγώνει και μας εξοργίζει και θα συνεχίσει να το κάνει όσο ανεχόμαστε καθημερινές αυθαιρεσίες, παραβιάσεις και παραβάσεις υποχρεώσεων, κανόνων και νόμων.
Στα νεότερα του ρεπορτάζ τώρα. Κλιμάκιο του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) πραγματοποίησε αυτοψία, χθες, στο Πολυλίμνιο, έπειτα από αίτημα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και η πρώτη διαπίστωση, μέχρι την έκδοση του σχετικού πορίσματος, είναι ότι «η διαδρομή που ακολουθούν οι επισκέπτες του Πολυλιμνίου δεν είναι απόλυτα ασφαλής».
Η Περιφέρεια ενημέρωσε ήδη το Δήμο Μεσσήνης για τη λήψη των απαιτούμενων μέτρων και την εγκατάσταση της προβλεπόμενης προειδοποιητικής σήμανσης.
Σχετική έγγραφη δήλωση έκανε η θεματική αντιπεριφερειάρχης, Ντίνα Νικολάκου, η οποία έχει ως εξής: «Κατόπιν πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την αποστολή σχετικού αιτήματος του περιφερειάρχη στο ΙΓΜΕ, για άμεση αυτοψία στο χώρο του Πολυλιμνίου, κλιμάκιο αποτελούμενο από εκπροσώπους του ΙΓΜΕ και των τεχνικών υπηρεσιών μας, επισκέφτηκε σήμερα Παρασκευή 19/08/2016 το χώρο.
Κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι η διαδρομή που ακολουθούν οι επισκέπτες του Πολυλιμνίου δεν είναι απόλυτα ασφαλής και αναμένεται την επόμενη κιόλας εβδομάδα έγγραφο πόρισμα από την επικεφαλής του κλιμακίου του ΙΓΜΕ για τα μέτρα που πρέπει να παρθούν, σύμφωνα με τις διαπιστώσεις που έγιναν.
Η  Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ήδη ενημερώσει με σχετικό έγγραφο της το Δήμο Μεσσήνης, εκπρόσωπος του οποίου συμμετείχε στην αυτοψία, να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και να μεριμνήσει για την εκ του νόμου προβλεπόμενη προειδοποιητική σήμανση.
Μετά το τραγικό γεγονός που μας συγκλόνισε όλους, της απώλειας ενός νέου ανθρώπου και το βαρύ τραυματισμό ενός άλλου, με απόλυτη σοβαρότητα πρέπει να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μη ζήσουμε ποτέ ξανά παρόμοια περιστατικά.
Το Πολυλίμνιο, ως φυσικός θησαυρός, αποτελεί σημαντικό πυλώνα για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας του Δήμου Μεσσήνης και της ευρύτερης περιοχής και οφείλουμε να συμβάλλουμε όλοι στην ανάδειξή του αλλά και την ασφαλή διαχείρισή του». Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Παρεμβάσεις στην αρχή του δρόμου προς Βέργα   
Σημαντικές παρεμβάσεις προανήγγειλε χθες ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας στην περιοχή της εισόδου στην πρώτη επαρχιακή οδό που οδηγεί προς Βέργα και Μάνη. Επανέλαβε δε την κατασκευή του κυκλοτερή κόμβου στο ύψος του ξενοδοχείου "Φωτεινή", αλλά και την κατασκευή μεγάλων πεζοδρομίων στο δρόμο της Ναυαρίνου, μετά το ξενοδοχείο "Φιλοξένια".
Σχολίασε, μάλιστα, ότι επειδή η συγκεκριμένη περιοχή είναι και "πύλη" εισόδου στην πόλη από ανατολικά προς δυτικά, η παρέμβαση θα πρέπει να είναι άρτια και καλαίσθητη, ώστε να δημιουργείται θετική εντύπωση, ιδιαίτερα προς τους επισκέπτες.
Επίσης, ανέφερε ότι από την οδό 28ης Οκτωβρίου στη Βέργα και δυτικά μέχρι τη βίλα του Καρέλια θα κατασκευαστεί βόρειο πεζοδρόμιο.
Τέλος, πρόσθεσε ότι θα ήταν χρήσιμο για την κυκλοφορία να δοθούν σε χρήση μαζί ο κόμβος Καρέλια και ο κόμβος της Αγιάννας, που είναι μέρος του περιμετρικού της πόλης, ενώ η Δημοτική Αρχή θα προχωρήσει σε ασφαλτόστρωση των οδών Κωστοπούλου και τμημάτων της Αθηνών. Α.Π. 

*** Μια ξεχωριστή συναυλία υπό το φως της αυγουστιάτικης πανσελήνου
 
Μια μαγευτική βραδιά απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν στο Ανάκτορο του Νέστορος, στον Άνω Εγκλιανό της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας, όπου ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, διοργάνωσε συναυλία με τη Δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα και υποδέχθηκε τον κόσμο με ελεύθερη είσοδο, για να γιορτάσουν το ολόγιομο φεγγάρι του Αυγούστου.
Ο επιβλητικός αρχαιολογικός χώρος του Ανακτόρου, με φόντο την αυγουστιάτικη πανσέληνο και σε συνδυασμό με τους κατανυκτικούς ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας, προσέφεραν στους εκατοντάδες θεατές μια αξέχαστη εμπειρία. Το Ανάκτορο γέμισε ασφυκτικά από κόσμο, που κατέκλυσε από νωρίς τον περιβάλλοντα χώρο για να παρακολουθήσει τη συναυλία, αλλά και να απολαύσει μια μοναδική εμπειρία περιήγησης στον αναβαθμισμένο αρχαιολογικό χώρο, μέσω των ξύλινων κρεμαστών διαδρόμων, υπό το φως του φεγγαριού.
Υπολογίζεται ότι τα άτομα που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση πλησίασαν τα χίλια, με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα να κερδίζει επάξια το χειροκρότημά τους.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, χαρακτήρισε τον ανακαινισμένο αρχαιολογικό χώρο του Ανακτόρου στον Άνω Εγκλιανό «αιχμή του δόρατος» για την πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αγαστή συνεργασία Δήμου και Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, καθώς με την προϊσταμένη της Διεύθυνσης, Ευαγγελία Μηλίτση-Κεχαγιά, που έχει ως αποτέλεσμα βραδιές πολιτισμού σαν και αυτή της αυγουστιάτικης πανσελήνου.
Με τη σειρά του, ο προϊστάμενος του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιολογικών Χώρων, Μνημείων, Αρχαιογνωστικής Έρευνας και Μουσείων, Σταμάτης Φριτζίλας, στο χαιρετισμό που απηύθυνε στο κοινό, εξήρε το σημαντικό έργο του υπουργείου Πολιτισμού και συγκεκριμένα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, σχετικά με τον αναβαθμισμένο αρχαιολογικό χώρο, ο οποίος διαθέτει πλέον νέες και σύγχρονες υποδομές περιήγησης, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα άνετη πρόσβαση σε όλες τις ομάδες του κοινού.
Τέλος, ο αντιδήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Παναγιώτης Πετρόπουλος, χαιρέτισε την εκδήλωση, ευχόμενος στο κοινό να έχει πάντα την ευχέρεια να απολαμβάνει παρόμοιες βραδιές πολιτισμού από το Δήμο.

*** Τέλος στο αφορολόγητο των Αirbnb και Homeaway βάζει η κυβέρνηση 
Τη δημιουργία μητρώου όπου θα εγγράφονται υποχρεωτικά όσοι νοικιάζουν ακίνητα μέσω διαδικτύου δρομολογεί η κυβέρνηση έως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Με αυτό τον τρόπο θα γίνεται η διασταύρωση των στοιχείων τους με εκείνα που διατηρούν οι διαδικτυακές πλατφόρμες ενοικίασης.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», το οικονομικό επιτελείο εκτιμά ότι η ενοικίαση σπιτιών μέσω ιστοσελίδων όπως το Αirbnb και το Homeaway οδηγεί σε απώλειες εσόδων 270 εκατομμυρίων ευρώ. Γι' αυτό τον λόγο, σε όσους δεν θα είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο και θα συνεχίζουν να νοικιάζουν τα σπίτια τους μέσω διαδικτύου, θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο.
Ακόμα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα επιβληθεί ένα τέλος της τάξης του 3% σε κάθε συναλλαγή μέσω online πλατφόρμας, ενώ θα υπάρχει ξεχωριστός κωδικός στη φορολογική δήλωση των φυσικών προσώπων, όπου θα δηλώνονται τα ποσοστά από την ενοικίαση, θα προσμετρώνται στο εισόδημα και θα φορολογούνται με βάση την κλίμακα φορολόγησης των ενοικίων.
Εκτιμάται ότι μέσω διαδικτύου ενοικιάζονται στη χώρα μας πάνω από 30.000 ακίνητα.
huffingtonpost.gr

*** Κατολισθήσεις στο δρόμο προς Αρφαρά
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, λέει η παροιμία. Μέχρι σήμερα, όμως, η Δημοτική Αρχή έχει… σταυρώσει τα χέρια μπροστά στο συχνό φαινόμενο των κατολισθήσεων στο δρόμο από την υδρομάστευση της Καλαμάτας προς Αρφαρά. Σε ένα τμήμα είναι και σήμερα ορατοί οι βράχοι που κείτονται στην άκρη του δρόμου.
Όπως μας έλεγαν χθες κάτοικοι, πριν από δύο χρόνια περίπου είχαν πέσει από την πλαγιά που βρίσκεται στη συγκεκριμένη περιοχή δύο ογκόλιθοι, έπειτα από κατολίσθηση, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κάποιο μοιραίο ατύχημα. Τόνισαν, όμως, ότι «όποτε περνάμε από την περιοχή, κάνουμε το σταυρό μας μη συμβεί κάτι».
Προχθές στο Πήδημα, με την ευκαιρία της πανσελήνου, είχαν συγκεντρωθεί περίπου 2.000 άτομα. Μπορεί να φανταστεί κάποιος τι θα είχε συμβεί αν σημειωνόταν μία ακόμα κατολίσθηση;
Από τη μυθολογία γνωρίζουμε ότι το όνομα του Επιμηθέα ταυτίστηκε με τον άνθρωπο που δεν προνοεί, τον απερίσκεπτο, αυτός που βγάζει τα συμπεράσματα μετά το γεγονός. Αυτός μαζί με τον αδελφό του Προμηθέα έπαιξαν σημαντικό ρόλο για την εξέλιξη της ανθρωπότητας. Όταν τους ανατέθηκε να δώσουν στο κάθε ον τα χαρακτηριστικά που έπρεπε να έχει, ο Επιμηθέας έπεισε τον αδελφό του να του επιτρέψει να αναλάβει μόνος τη διανομή.
Έτσι ο Επιμηθέας ονομάτισε και απέδωσε στο κάθε ον τα χαρακτηριστικά που ήθελε ο ίδιος, με τρόπο ώστε να μην μπορούν να αλληλοκαταστραφούν. Όταν έφτασε στο τέλος η ώρα του Ανθρώπου, δεν είχε να του δώσει παρά λίγες τρίχες και νύχια ευπαθή και ανίσχυρα. Από αυτό το λάθος ο Προμηθέας ανέλαβε την προστασία του ανθρώπου.
Η απρονοησία του Επιμηθέα αποδείχθηκε τελικά ευεργετική για τον άνθρωπο, αφού χάρη στις παρεμβάσεις του Προμηθέα και του Δία αναδείχθηκε στο πιο εξελιγμένο όν.
Δεν έχει κάτι παραπάνω να κάνει η Δημοτική Αρχή από το να διενεργήσει μια μελέτη για την επικινδυνότητα της περιοχής.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Τα… μαμούνια
Ένας καλός φίλος μάς μετέφερε το σχολιασμό κυρίας για την (εικονική) πραγματικότητα που μας κυβερνά. Με μια φωνή γεμάτη απελπισία αναρωτήθηκε: "Πώς είναι δυνατό άντρες 55 και άνω να κάνουν αίτημα φιλίας σε μικρά κορίτσια, που κάλλιστα θα μπορούσαν να είναι παιδιά τους, ενώ μου φαίνεται αδιανόητο μαντραχαλάδες να τρέχουν στους δρόμους και να κυνηγάνε… μαμούνια (εννοώντας την τρέλα του Pokemon)".
Η μόνη απάντηση που θα μπορούσαμε να ψελλίσουμε είναι η ανάγκη να αλλάξουμε πολιτισμό, δηλαδή τον τρόπο που ζούμε. Αλλά, τέτοιες ημέρες, τέτοια λόγια…  Α.Π. 
ΟΙ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΗΣ:" DAVILLAS  TORS "
1) 21/8/2016 ΚΥΡΙΑΚΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ.ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ-ΖΑΧΑΡΩ-ΠΑΤΡΑ-ΑΙΓΙΟ(ΚΑΦΕ)-ΦΤΕΡΗ-ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΛΑΤΑΝΙΩΤΙΣΣΑ-ΟΡΟΣ ΠΑΝΑΧΑΪΚΟ-ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ-ΜΕΤΟΧΙ-ΜΙΧΑΣ-ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑ, .. ΚΕΦΑΛΟΧΩΡΙ Ν.ΑΧΑΪΑΣ(ΚΑΦΕ)-ΔΑΣΟΣ ΦΟΛΟΗΣ-ΛΑΛΑΣ ΗΛΕΙΑΣ-ΟΛΥΜΠΙΑ(ΣΤΑΣΗ)-ΜΕΛΙΓΑΛΑ ΜΕΣΩ ΦΛΟΚΑ-ΦΡΑΓΜΑ ΑΛΦΕΙΟΥ-ΜΑΚΡΙΣΙΑ-ΚΡΕΣΤΕΝΑ.   ΤΙΜΗ:18€   ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ:07:00Π.Μ

2) ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΤΗΝΟ ΣΤΙΣ 26+27/8/2016.
    ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΟΥΛΜΑΝ,ΚΑΡΑΒΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ:115€

3) ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΒΟΙΑ 3+4/9/2016
    1η ΗΜΕΡΑ:ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ-ΤΡΙΠΟΛΗ-ΕΛΕΥΣΙΝΑ-ΜΑΛΑΚΑΣΑ-ΧΑΛΚΙΔΑ(ΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΚΑΦΕ)-ΕΡΕΤΡΙΑ-ΑΜΑΡΥΝΘΟΣ-Ι.Μ.ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΝΩ ΒΑΘΕΙΑ ΜΕ ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΘΕΑ.ΓΕΥΜΑ ΣΕ ΤΑΒΕΡΝΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΥΜΗ ΟΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΝ/ΣΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 4*(ΚΥΜΗ ΠΑΛΛΑΣ)ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ.ΑΦΟΥ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΚΑΙ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ Κ ΑΦΟΥ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΡΙΩΣ ΧΩΡΙΟ ΚΥΜΗ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΥΝΤΟΜΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ Ι.Μ.ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΩΣ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ.ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΓΕΥΜΑ,ΒΟΛΤΑ,ΨΩΝΙΑ.
2η ΗΜΕΡΑ:ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΘΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΘΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑ,ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΠΟΛΗ Ν.ΑΡΤΑΚΗ ΓΙΑ ΚΑΦΕ,ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΚΟΠΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΝ ΡΩΣΟ.ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ ΑΠΟ ΧΑΛΚΙΔΑ-ΕΛΕΥΣΙΝΑ-ΤΡΙΠΟΛΗ.
ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΟΥΛΜΑΝ&ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 4* : 75€
ΩΡΑ:6:45ΠΜ
*** ΔΙΑΔΡΟΜΗ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ-ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ Κυριακή 21/08/2016:
Από  Μελιγαλά ώρα αναχώρησης  07.00 π.μ- Καλό Νερό –Ζαχάρω ΠΥΡΓΟΣ – ΠΑΤΡΑ –ΑίγιοΙ.Ν. Παναγίας Τρυπητής (Προσκήνυμα) -ποταμός Σελινούντα -οικισμός Μπακαλαίϊκα - Αχλαδοχώρι-  Ελίκη-Ρυζόμυλος – Αχλαδιά ή Αχλαδοχώρι – Πυργάκι- Πτέρη ή Φτέρη –Άγιος Παντελεήμων Αχαϊκό  χωριό-Διγέλα-Βιγεβίνα - Βάλτα-ΠΛΑΤΑΝΙΩΤΙΣΣΑ – εκκλησάκι Πλατανιώτισσας –- Κορφές – Πετσάκοι- Λεπαναγοί -οικ. Μπότσι -Δροσάτο-Οικ. Φεμελέϊκα-Κάκαβος- Γουμένισσα -Ε.Ο-Καλάβρυτα/Πάτρας -Φλάμπουρα (Τσαμουριά)-Λάπατα- Τρέχλο- Κρυονέρι–Μανέσι -Ι.Μ. Αγίου Νικολάου  –Μετόχι-Α.Κ. Βλασία-Μικρός Ποντιάς -Προφ. Ηλίας (Γκόρμπεσι)-   Καλανίστρα- Καταρράκτης -Μίχα- Τσαμπουρνιά-Κομπηγάδι-Κάλανος- Καλάνιστρα -Καταρράκτης(Λόπεσι) -Ροδιά(Δήμος -Διμέστιχο- Λεόντιο -Φαρών)  -ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑ-Δαφνούλα- Χρυσαυγή- Καλούσι-Χιόνα-Ερυμάνθια- Μάνεση Ηλείας-Γολέμι- Μαστραντώνη -Σταυροδρόμι- Πανουσαίϊκα- Άγιος Νεκτάριος- Σκιαδαίϊκα -Μονή Νοτενών-Αγία Τριάδα - Φολόη-ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ- Κούμανη-Αγ. Κυριακή-Τσιπιανά-Σπαρτουλία-Αντρώνι- Καλιμάνι- Δρυοδάσος Φολόης  -Δήμος Λασιώνος-ΛΑΛΑ–ΠΥΡΓΟΣ-Καλό Νερό- Μελιγαλά ώρα  11.30 μ.μ. .-  Τέλος Ημερήσιας Εκδρομής με τιμή συμμετοχής 18  ευρώ (Δαβίλλας τούρς) .-
~** Φωτογραφίες από εκδρομή στη Παναγία Πλατανιώτισσα :
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
~**  Video εκδρομή -διαδρομές Ελλάδα :
1~ΑΙΓΙΟ Παναγία Τρυπητή  21/08/2016 :
 https://youtu.be/ZoxpMDEOuwQ .-
~ΒΑΛΤΑ , ΠΛΑΤΑΝΙΩΤΙΣΣΑ Αιγιαλείας 21/08/2016 :
~Αίγιο  καφές  παραλία Αποθήκες 21/08/2016 :
 https://youtu.be/HWqTG9FyfX4
~Ι Ν  Παναγίας Πλατανιώτισσας 21/08/2016 :
https://youtu.be/zDk7nftHpfI  .-
5~Παναγία Πλατανιώτισσα  εστιατόριο Δήμητρα  21/08/2016:
 https://youtu.be/1mY6nDMNtZo .-
~ΣΚΙΑΔΑΙΪΚΑ  Ηλείας εκδήλωση Βλάχικος γάμος 21/08/2016:
~Πανόπουλο Φολόη διαδρομή Ηλείας 21/08/2016 :
 https://youtu.be/AaPOSqjOvqk .-
~Χαλανδρίτσα καφέ  "κάτι άλλο" Ταγκαλίκη 21/08/2016:
~ Καλάβρυτα Πάτρα  διαδρομή ενημέρωση Χαλανδρίτσα 21/08/2016: https://youtu.be/4SmGIXKYQs8 .-
10~Αίγιο  διαδρομή προς Φτέρη  21/08/2016 :
 https://youtu.be/EWj0o4yaYIY  .-
~** Κι΄ άλλες  φωτογραφίες από ημερήσια εκδρομή :
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
~* Κι ΄ άλλα  Βίντεο από ημερήσια  εκδρομή :
11~Φτέρη -Πλατανιώτισσα  διαδρομή  ενημέρωση  21-08-2016 :
~Δρυοδάσος  Φολόης  διαδρομή  21/08/2016:
 https://youtu.be/nDR3j889FSk .-
~Διαδρομές Ελλάδα και αναφορές  21/ 08/2016 :
 https://youtu.be/Zhvyi2dTr84 .-
14~Αίγιο  Φτέρη  διαδρομή  ενημέρωση  21/08/2016 :
https://youtu.be/UkQ6ii5lGs8 .-

*** Κραυγή αγωνίας για το μέλλον της συκοπαραγωγής στη Μεσσηνία 
Προχθές, από τις σελίδες του «Θάρρους», καταγράψαμε την αγωνία του υπευθύνου της εταιρείας «Βαλτζής», Μενέλαου Γερονικολού, για τη συκοπαραγωγή στη Μεσσηνία. «Ο κόσμος, οι διεθνείς αγορές, ζητούν σύκα, αλλά σύκα δεν έχουμε», σχολίασε μεταξύ άλλων.
Την ίδια αγωνία εξέφρασε προχθές, στη 15η γιορτή του προϊόντος στον Πολύλοφο, ο πρόεδρος της ΣΥΚΙΚΗΣ, Παναγιώτης Παπαγεωργίου. «Ενώ οι αγορές, όχι απλά ζητούν, αλλά πιέζουν για να βρουν σύκα από τη Μεσσηνία, η συκοπαραγωγή στην περιοχή μας χρόνο με το χρόνο φθίνει, τόσο σε όγκο παραγωγής όσο δυστυχώς και σε ποιότητα», παρατήρησε.
Βέβαια, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο κ. Παπαγεωργίου προειδοποιούσε για το προϊόν. Πρόσφατα είχε δηλώσει ότι τα νέα χωράφια έχουν υψηλή απόδοση, που μειώνεται με το πέρασμα των χρόνων. Ωστόσο, με την εξεύρεση νέων εδαφών να μην είναι εύκολη -όπως και η αγρανάπαυση των καλλιεργουμένων-, η παραγωγή στη χώρα μας περιορίστηκε και μετά βίας φτάνει τους 3.000 τόνους σύκων ετησίως. Κι αυτό, όταν η Τουρκία παράγει 50.000-60.000 τόνους και κατέχει κορυφαία θέση στην παγκόσμια αγορά!
Περιοχές που παλαιότερα διακρίνονταν για τη συκοπαραγωγή, όπως η Άνω Μεσσηνία, βρίσκονται εκτός καλλιέργειας και σήμερα το 80% των δέντρων είναι συγκεντρωμένο εντός των ορίων του Δήμου Μεσσήνης.
Μάλιστα, απηύθυνε κάλεσμα στους νέους να ασχοληθούν με τη δυναμική αυτή καλλιέργεια, ώστε και οι ίδιοι να αποκτήσουν αξιόλογο εισόδημα και η Ελλάδα να διατηρηθεί στον παγκόσμιο χάρτη του προϊόντος.
Γενικά, ο πρόεδρος της ΣΥΚΙΚΗΣ εκτίμησε ότι λείπει η στρατηγική από κρατικής πλευράς για τη γεωργία. «Όλοι έχουν φυτέψει ελιές» δήλωσε με νόημα, συμπληρώνοντας ότι οι προτάσεις της ΣΥΚΙΚΗΣ για αναδιάρθρωση καλλιεργειών δεν έχουν εισακουστεί από την κεντρική εξουσία.
Στην προχθεσινή εκδήλωση, συμπλήρωσε ότι αν δεν υπάρξει άμεσα ένα πρόγραμμα αντικατάστασης των γερασμένων συκεώνων, αλλά και έργα άρδευσης, τότε δε θα αργήσει ο καιρός που και οι ξένες αγορές θα χαθούν και δε θα υπάρχει συκιά στην περιοχή μας!
Οι χαιρετισμοί πριν από το γλέντι ξεκίνησαν με τον πρόεδρο του Μορφωτικού Συλλόγου Πολυλόφου, Θανάση Αναστασόπουλο. Συνεχίστηκαν από το δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Τσώνη, ενώ ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, σημείωσε ότι κρίσιμο σημείο ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας είναι η στροφή σε έξυπνες πρακτικές, η πιστοποίηση και η ανάδειξη της ποιότητας από τη ΣΥΚΙΚΗ και όλους τους σχετικούς φορείς, καθώς και η  προώθηση στις ξένες αγορές.
Αναφέρθηκε και στο νωπό σύκο, τονίζοντας ότι είναι ένα προϊόν που το ζητά η αγορά, ενώ, τέλος, σχολίασε πως από τη φετινή γιορτή απουσίασαν βουλευτές που πέρσι έδωσαν υποσχέσεις στους συκοπαραγωγούς, οι οποίες, όπως υπαινίχθηκε, αθετήθηκαν. 

*** Ξεκίνησε η 5η αγροτική έκθεση στο Πάρκο ΟΣΕ
Άνοιξε τις πύλες της χθες και για 5η συνεχόμενη χρονιά η αγροτική έκθεση στο Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, σήμερα θα γίνουν τα επίσημα εγκαίνια και αύριο θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις, «με δόσεις» πολιτισμού και ψυχαγωγίας.
Χθες, στις 8.00 το βράδυ, ο νεαρός καραγκιοζοπαίχτης Κώστας Δημητρακόπουλος έδωσε παράσταση Καραγκιόζη, ενώ το Αγροτικό Λαογραφικό Μουσείο ήταν ανοιχτό για ξενάγηση των επισκεπτών.
Σήμερα, την ίδια ώρα, θα γίνουν τα εγκαίνια και ακολούθως θα παρουσιάσει μουσικό πρόγραμμα η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας. Αύριο, στη γιορτή λήξης θα μετάσχουν 15 σύλλογοι γυναικών από διάφορα σημεία της Μεσσηνίας, τα μέλη των οποίων θα παρασκευάσουν με παραδοσιακές συνταγές διάφορα τοπικά εδέσματα.
Επίσης, η βραδιά θα είναι αφιερωμένη στο δημοτικό τραγούδι και θα τραγουδήσουν καλλίφωνοι συντοπίτες μας.
Ακόμη, θα γίνει προβολή ασπρόμαυρων φωτογραφιών με αγροτικά θέματα από τις δεκαετίες του ’50, του ’60 και του ’70. Όλες τις ημέρες, όμως, θα υπάρχουν 150 φωτογραφίες τοποθετημένες σε καλαίσθητες πινακίδες, που θα απεικονίζουν αγροτικά θέματα της Μεσσηνίας από παλιότερες εποχές.
Χαρακτηριστική είναι η προέλευση των εκθετών, που θα παρουσιάσουν προϊόντα τους στην έκθεση: Μεσσηνία 20, Λακωνία 3, Αργολίδα 3, Ηλεία.
Ο δε αντιδήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνέντευξης Τύπου, ανέφερε ότι καταβλήθηκε προσπάθεια να αποκτήσει η έκθεση φέτος χαρακτήρα πιο εμπορικό και με στόχο να προκύψουν πιθανές συνεργασίες, όσον αφορά στις εταιρείες οι οποίες συμμετέχουν.
Τέλος, ο δήμαρχος κάλεσε τους πολίτες να επισκεφθούν το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων και την έκθεση για να αγοράσουν ποιοτικά αγροδιατροφικά και άλλα τοπικά προϊόντα, να ψυχαγωγηθούν δωρεάν, αλλά και προκειμένου να μάθουν «οι νέες γενιές την απλότητα και τη λιτότητα με την οποία ζούσαν οι πρόγονοί μας, οι προηγούμενες γενιές, τότε που όλα τα χωριά της περιοχής μας, όλα τα χωριά της Μεσσηνίας, ήσαν σχεδόν οικονομικά αυτοδύναμα».  Α.Π.

 ***  «Like» σε 1,8 εκατ. ΑΦΜ υπόπτων για φοροδιαφυγή
 «Κωδικός: 24 ώρες»«Like» σε 1,8 εκατ. ΑΦΜ υπόπτων για φοροδιαφυγή
~  Ως υπόπτους φοροδιαφυγής αντιμετωπίζει το υπουργείο Οικονομικών 1,58 εκατομμύρια φορολογούμενους με το νέο φιλόδοξο σχέδιό του για την πάταξη της φοροδιαφυγής που αποκαλύπτει Το Βήμα της Κυριακής.
Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, των διαφόρων βάσεων δεδομένων από τράπεζες, εφορίες, υποθηκοφυλακεία, κτηματολόγιο κ.τ.λ, αλλά και στοιχείων που θα αντληθούν ακόμη και από εφαρμογές social media (Facebook, Instagram κ.τ.λ.) οι φοροελεγκτές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, του ΣΔΟΕ και άλλων κρατικών υπηρεσιών θα θέσουν στο στόχαστρο 1.800.000 Αριθμούς Φορολογικού Μητρώου πολιτών και επιχειρήσεων για τους οποίους ήδη υπάρχουν ενδείξεις φοροδιαφυγής.
Βασικός στόχος των νέων ελέγχων που έχουν όπλο την τεχνολογία είναι, σύμφωνα με αρμόδιο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα, αλλά και να περάσει το μήνυμα «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον». Newsroom ΔΟΛ

***   ΚΕΕΛΠΝΟ: Αναμενόμενη η εμφάνιση σποραδικών κρουσμάτων ελονοσίας    Ποια είναι τα μέτρα πρόληψηςΚΕΕΛΠΝΟ: Αναμενόμενη η εμφάνιση σποραδικών κρουσμάτων ελονοσίας
~  Υπαρκτό είναι το ενδεχόμενο επανεγκατάστασης της ελονοσίας σε ορισμένες περιοχές της χώρας, όπου συνδυάζεται η παρουσία των κατάλληλων διαβιβαστών (ανωφελών κουνουπιών) με την παρουσία ασθενών που προέρχονται από ενδημικές για την ελονοσία χώρες, επισημαίνουν οι επιστήμονες του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).Ωστόσο, εμφανίζονται καθησυχαστικοί για τα εγχώρια κρούσματα που καταγράφονται καθώς, όπως εξηγούν: «Η εμφάνιση τέτοιων σποραδικών κρουσμάτων έχει παρατηρηθεί και στο παρελθόν και ως ένα βαθμό είναι αναμενόμενη, όπου συνδυάζεται η παρουσία των ικανών διαβιβαστών-κουνουπιών με αυξημένους πληθυσμούς ατόμων από ενδημικές χώρες».
Στην Ελλάδα η νόσος εκριζώθηκε το 1974, μετά από εντατικό και επίπονο πρόγραμμα καταπολέμησης (1946–1960). Έκτοτε, καταγράφονται στην Ελλάδα ετησίως περίπου 20-50 περιστατικά που σχετίζονται -στη μεγάλη τους πλειονότητα- με ταξίδι ή παραμονή σε ενδημική για την ελονοσία χώρα (εισαγόμενα περιστατικά).   Ωστόσο, από το 2009 έως το 2013 καταγράφονταν ετησίως κρούσματα ελονοσίας με ενδείξεις εγχώριας μετάδοσης σε διάφορες περιοχές της χώρας: επτά  κρούσματα το 2009, τέσσερα  το 2010, 42 κρούσματα το 2011, 20 το 2012 και τρία  το 2013. Το 2014 δεν καταγράφηκε εγχώρια μετάδοση της νόσου σε καμία περιοχή της χώρας. Το 2015 καταγράφηκαν ξανά 6 εγχώρια κρούσματα ελονοσίας σε νέες και παλαιές περιοχές μετάδοσης.
Το 2016, έως 11 Αυγούστου, καταγράφηκαν συνολικά 65 κρούσματα, εκ των οποίων τα 61 έχουν χαρακτηρισθεί εισαγόμενα και τα 4 έχουν ενδείξεις  εγχώριας μετάδοσης. Τα εγχώρια κρούσματα καταγράφηκαν σε νέες περιοχές μετάδοσης, (Αχαϊα, Ηλεία, Θεσσαλονίκη), οι οποίες σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, έχουν όλα τα χαρακτηριστικά των ευάλωτων περιοχών, δηλαδή, είναι αυξημένου κινδύνου για την μετάδοση της ελονοσίας.
Οδηγίες προς ταξιδιώτες στην Ελλάδα
Το ΚΕΕΛΠΝΟ, βάσει της επιδημιολογικής εικόνας του νοσήματος και των εφαρμοζόμενων μέτρων πρόληψης, θεωρεί ότι ο κίνδυνος μετάδοσης της ελονοσίας σε ταξιδιώτες στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά χαμηλός.
Για το λόγο αυτό δεν συνιστά λήψη προληπτικής φαρμακευτικής αγωγής έναντι της ελονοσίας, σε άτομα που σκοπεύουν να επισκεφθούν οποιαδήποτε περιοχή της χώρας στην οποία έχει εμφανισθεί κρούσμα με ενδείξεις εγχώριας μετάδοσης της νόσου, Τονίζει όμως την ανάγκη λήψης όλων των προτεινόμενων μέτρων για την ατομική προστασία  από τα κουνούπια, κατά την περίοδο κυκλοφορίας τους.
Μέτρα πρόληψης για την ασφάλεια του αίματος
Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) λαμβάνοντας υπόψη την οδηγία 2004/33/ΕΚ, το Π.Δ. 138/2005 σχετικά με ορισμένες τεχνικές απαιτήσεις για το αίμα και τα συστατικά του αίματος, το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν είναι ενδημική για την ελονοσία χώρα, τις σχετικές συστάσεις των εμπειρογνωμόνων ECDC/WHO Ευρώπης πάνω στα θέματα ασφάλειας του αίματος από την ελονοσία καθώς και την απόφαση της «Ομάδας Εργασίας για τον καθορισμό των επηρεαζόμενων περιοχών από τα νοσήματα που μεταδίδονται με διαβιβαστές» βάση της οποίας καθορίζονται οι επηρεαζόμενες από την ελονοσία περιοχές εφαρμόζει τα παρακάτω μέτρα ασφάλειας του αίματος και αιμοεπαγρύπνησης έναντι του πλασμώδιου της ελονοσίας.
Α. Μέτρα που αφορούν στις επηρεαζόμενες περιοχές:
  •  Αποκλεισμός από την αιμοδοσία ατόμων που κατοικούν & εργάζονται στις ανωτέρω περιοχές.
  •  Εγρήγορση των κλιμακίων αιμοληψίας των Υπηρεσιών Αιμοδοσίας για τη λήψη ατομικού και οικογενειακού ιστορικού και αυστηρότητα για την τήρηση των Κανονισμών Επιλογής του Αιμοδότη.
  • Αναβολή για διάστημα 6 μηνών πληθυσμιακών αιμοληψιών στις επηρεαζόμενες περιοχές
Β. Μέτρα, που αφορούν όλες τις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας:
  • Εγρήγορση όλων των Υπηρεσιών Αιμοδοσίας για την εφαρμογή των κανονισμών επιλογής του αιμοδότη και παρακολούθηση της ιστοσελίδας του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.: www.keelpno.gr , για τα επιδημιολογικά και κλινικο-εργαστηριακά δεδομένα κατά τη φετινή περίοδο μετάδοσης της ελονοσίας.
  • Αποκλεισμός από την αιμοδοσία επισκεπτών από τις επηρεαζόμενες περιοχές για διάστημα 6 μηνών μετά την επιστροφή τους.
  • Η επίσκεψη θα πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον μία διανυκτέρευση, συμπεριλαμβανόμενης της παραμονής στην επηρεαζόμενη περιοχή από τις πρώτες βραδινές έως τις πρώτες πρωινές ώρες.
  • Ο επισκέπτης μπορεί να γίνει αποδεκτός για αιμοδοσία νωρίτερα, εάν τα αποτελέσματα ανοσολογικής (IFΑT, ELISA) και γονιδιακής μοριακής δοκιμασίας (PCR) είναι αρνητικά για ελονοσία.
  • Άτομα με ιστορικό ελονοσίας μπορούν να αιμοδοτήσουν 3 έτη μετά τη λήξη της θεραπείας και την απουσία συμπτωμάτων. Μετά από αυτή την περίοδο, γίνονται αποδεκτοί για αιμοδοσία μόνον εφόσον τα αποτελέσματα ανοσολογικής (IFΑT, ELISA)  και γονιδιακής μοριακής δοκιμασίας (PCR) είναι αρνητικά για ελονοσία.
Γ. Μέτρα Αιμοεπαγρύπνησης
  • Οδηγίες προς τους αιμοδότες, εάν εμφανίσουν πυρετό αδιάγνωστης αιτιολογίας μετά την αιμοδοσία, να ενημερώσουν την Υπηρεσία, στην οποία αιμοδότησαν ανεξαρτήτως περιοχής.
  • Σε περίπτωση μετάδοσης ελονοσίας μετά μετάγγιση αίματος/συμπυκνωμένων ερυθρών εφαρμόζεται αναδρομικός έλεγχος και μελέτη ανιχνευσιμότητας για την αναζήτηση και επανεξέταση των αιμοδοτών που εμπλέκονται στη μετάγγιση των ληπτών.
Ελονοσία
Η ελονοσία είναι η πιο σοβαρή παρασιτική λοίμωξη και σημαντικό αίτιο θανάτου παγκόσμια. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, 300 - 500 εκατομμύρια άτομα προσβάλλονται κάθε χρόνο, εκ των οποίων τα περισσότερα είναι παιδιά κάτω των 5 ετών, ενώ καταγράφονται πάνω από 1 εκατομμύριο θάνατοι λόγω της ελονοσίας. Η νόσος ενδημεί σε περισσότερες από 100 χώρες. Οι κλιματολογικές συνθήκες επηρεάζουν τη γεωγραφική και εποχική κατανομή της νόσου. Σε πολλές τροπικές περιοχές η νόσος μεταδίδεται όλο το έτος, ενώ στις εύκρατες περιοχές η μετάδοση σχεδόν διακόπτεται κατά τους ψυχρούς μήνες.
Ο κυριότερος τρόπος μετάδοσης της νόσου είναι το τσίμπημα από κουνούπια που μεταφέρουν το πλασμώδιο στον άνθρωπο. Τα κουνούπια είναι πιο ενεργά κυρίως μεταξύ της δύσης και της ανατολής του ηλίου. Πιο σπάνια, η ελονοσία μπορεί να μεταδοθεί με μετάγγιση μολυσμένου αίματος ή με μολυσμένες σύριγγες και βελόνες. Επίσης, σπανιότερα, η ελονοσία μπορεί να μεταδοθεί από κουνούπια, που μεταφέρονται από ενδημικές περιοχές με αεροπλάνα, και να εμφανιστούν έτσι κρούσματα ελονοσίας χωρίς επίσκεψη σε ενδημική περιοχή. Η μετάδοση από τη μητέρα στο έμβρυο κατά τη διάρκεια της κύησης είναι σπάνια.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Εντυπωσιακή γυάλινη γέφυρα άνοιξε για το κοινό στην Κίνα                Η μεγαλύτερη του κόσμουΕντυπωσιακή γυάλινη γέφυρα άνοιξε για το κοινό στην Κίνα
Η γυάλινη γέφυρα στην Κίνα προκαλεί δέος
~ Οι τουρίστες που υποφέρουν από ιλίγγους καλύτερα να μην πλησιάσουν. Η μεγαλύτερη και ψηλότερη γέφυρα στον κόσμο άνοιξε το Σάββατο για το κοινό στα εντυπωσιακά όρη του Ζανγκτζιατζιέ (κεντρική Κίνα), που φημίζονται ότι ενέπνευσαν την αμερικανική ταινία Avatar.
Με μήκος 430 μέτρα και κρεμασμένη σε ύψος 300 μέτρων από το έδαφος, η γέφυρα είναι κατασκευασμένη ανάμεσα σε δύο κορυφές του φυσικού πάρκου της επαρχίας Χουνάν.
Η γέφυρα, η οποία έχει πλάτος έξι μέτρα και αποτελείται από 99 πλάκες διαφανούς γυαλιού, μπορεί να υποδεχθεί 800 ανθρώπους ταυτοχρόνως, σύμφωνα με υπεύθυνο της τουριστικής ζώνης του Ζανγκτζιατζιέ, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Νέα Κίνα.
Εκτός από το να περπατήσουν πάνω στη γέφυρα και να θαυμάσουν τη θέα, οι τουρίστες θα μπορούν επίσης να κάνουν εκεί μπάντζι-τζάμπινγκ.
«Ήθελα να έρθω για να αισθανθώ την επιβλητική πλευρά αυτού του έργου. Όμως δεν φοβήθηκα, φαίνεται ασφαλές!» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ουάνγκ Μιν.
Για να καταδειχθεί η σταθερότητα της γέφυρας, οργανώθηκαν τους τελευταίους μήνες πολλά επικοινωνιακά χάπενινγκ: μεταξύ άλλων, ένας δημοσιογράφος χτύπησε το γυαλί με ένα μεγάλο σφυρί και ένα αυτοκίνητο γεμάτο επιβάτες την πέρασε, για να αποδείξει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στη δομή της.
«Το να βρίσκεσαι κρεμασμένος σε ύψος 300 μέτρων είναι μια μοναδική εμπειρία» λέει ενθουσιασμένος ο Λιν Σενγκλού.
Μόνο 8.000 επισκέπτες είναι δεκτοί την ημέρα πάνω στη γέφυρα, σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα.
Οι τουρίστες καλούνται να κλείνουν μια ημέρα νωρίτερα το εισιτήριό τους, που κοστίζει 138 γιουάν (18 ευρώ).
Για να αποφευχθούν πτώσεις αντικειμένων που μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στη δομή, οι φωτογραφικές μηχανές και τα μπαστούνια για σέλφι δεν επιτρέπονται, διευκρίνισε η υπηρεσία, ενώ απαγορεύονται και τα «τακούνια στιλέτο».
Την ιδέα για τη γέφυρα είχε ο ισραηλινός αρχιτέκτονας Χαΐμ Ντοτάν, ο οποίος είχε ήδη δημιουργήσει πολλά οικοδομήματα στην Κίνα.
Μία από τις κορυφές του πάρκου Ζανγκτζιατζιέ είχε προσφέρει την έμπνευση για το βουνό που επιπλέει στον αέρα στην αμερικανική ταινία Avatar, η οποία προβλήθηκε στην Κίνα το 2010.
Σύμφωνα με μια τοπική εφημερίδα, ένας φωτογράφος είχε έρθει το 2008 από το Χόλιγουντ για να τραβήξει φωτογραφίες που χρησιμοποιήθηκαν στη συνέχεια στην ταινία. Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

***  ΤΗΛΕΔΙΑΣΥΡΜΟΙ...

~ Κώστα  Δημ. Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)
 Συρρικνώνονται τα έσοδα από τη διαφήμιση των τηλεδιαύλων, καθώς και ο αριθμός τους.
Έτσι κάποιοι εγκέφαλοι ενός γνωστού σταθμού σκέφτηκαν (;) να στραφούν προς την ....δυσφήμιση για να βγάλουν το ψωμί τους.
Εδώ και εβδομάδες, καθημερινά παίζουν ένα "δυσφημιστικό σποτάκι /τρέιλερ/ τηλεπομπή με φτηνά .."αόριστα" υπονοούμενα με σκοπό να σπιλώσουν ανταγωνιστές τους.
Είναι τέτοια η πρεμούρα, αλλά και το τυφλό μίσος που δεν διστάζουν να παρομοιάσουν την Ελλάδα (η οποία ασφαλώς και έχει διαφθορά)  με την - χειρότερη όλων - Κολομβία (!) και τον (ή τους) αντίπαλο/εχθρό/ ανταγωνιστή ως ... Πάμπλο Εσκομπάρ (;).
"... Να θωρακίσουμε τη Δημοκρατία από πρόσωπα που σχετίζονται πχ με το οργανωμένο έγκλημα. Να διασφαλίσουμε ότι στη Δημοκρατία της Κολομβίας (Σ.Σ Όχι της Ελλάδας, της Κολομβίας .....) δεν θα βρεθεί τηλεοπτικός σταθμός υπό τον έλεγχο του Πάμπλο Εσκομπάρ".
(Σ.Σ Δεν διευκρινίζεται , ούτε ονοματίζεται ο "Πάμπλο" προφανώς από .... γενναιότητα. Δεν αναφέρεται αν στο ελληνοκολομβιανό διαφθορείο πρέπει να αντιμετωπιστεί : το οικονομικό έγκλημα, το λαθρεμπόριο, η πολιτικοοικονομικομιντιακή διαφθοροδιαπλοκή και από που προέκυψαν τα χρήματα για την απόκτηση αδειών των διαφόρων καναλιών που ήδη λειτουργούν). Προφανώς η όλη χονδροειδής και αισθητικά αστεία εκστρατεία  ΤΗΛΕΑΥΤΟΕΚΘΕΣΗΣ  μόνο καυσίγελω προκαλεί.
Η συνεχής, χρονίζουσα όμως επανάληψη κουράζει και εκνευρίζει.
Δύο επισημάνσεις :
1. Γιατί δεν επέλεξαν έναν επαγγελματία ηθοποιό αντί ενός καθηγητή, Ευρωβουλευτή της συγκυβέρνησης;
2. Ο πρόθυμος κος ασφαλώς και δεν κατάλαβε ότι υφίσταται μία πρωτοφανή τηλεέκθεσή του αφημένος στα χέρια ΤΗΛΕΘΕΑΣΗΘΗΡΩΝ  επαγγελματιών, οι οποίοι τον περιφέρουν στο τηλεπανηγυράκι προκειμένου να πλήξουν τους αντιπάλους τους και να εισπράξουν κάποια - διαφημιστικής προέλευσης - ευρουλάκια. Εκείνος όμως εισπράττει μόνον ειρωνικά μειδιάματα.
 Αλήθεια δεν βρέθηκε ένας από το περιβάλλον του (οικογενειακό, καθηγητικό, Ευρωβουλευτικό, κομματικό, κυβερνητικό ) να του εξηγήσει το άτοπο της συμμετοχής του;
Υπάρχουν απορίες:
- Γιατί ο κος Ευρωβουλευτής δεν εφιστά την προσοχή του κόμματος του (που θα χορηγήσει άλλωστε τις άδειες )ώστε να μην γίνουμε Κολομβία;
Γιατί τάχα τα απευθύνει (μέσω του τηλεοπτικού σταθμού) σε εμάς τους πολίτες; Να κάνουμε τί ακριβώς;
- Αν αύριο ο .... "Πάμπλο Εσκομπάρ" πάρει άδεια και δεν πάρει το περί ου ο λόγος κανάλι, μπορούν να φανταστούν τι τους περιμένει;
-Αν, πάλι, πάρουν οι δύο - εν .... Κολομβία δραστηριοποιούμενοι και αλληλομισούμενοι : "Πάμπλο και η αντίπαλη συμμορία" μπορούμε εμείς , οι αφελείς /ευήθεις, που ανεχόμαστε τα παιχνιδάκια όλων αυτών των .... "εξυγιαντών" , να φανταστούμε τι : α λ λ η λ ο ξ ε κ α τ ί ν ι α σ μ α  τηλεοπτικό μας περιμένει;
 ΥΓ  "Τι Λωζάνη, τι Κοζάνη. Χιόνια η μιά, χιόνια κι η άλλη.
Τι Ελλάδα, τι Κολομβία. Ιδού η νεόκοπη πολιτικομιντιακή θεωρία.
Μπλεγμένες στων ναρκωτικών και της διαφθοροδιαπλοκής την ιστορία.  Κόκα παράγει, και εξάγει θάνατο (για τους άλλους ) η Κολομβία.
Φθόνο, διχασμό, παραπληροφόρηση καταναλώνει η Ελλάδα με αυτοκαταστροφική μανία".

***  Είδηση ΣΕΙΣΜΟΣ από ΗΠΑ !Κίνδυνος για την Ελλάδα...

~ "Η Αθήνα 'δοκιμάζει τα νερά' πριν την επόμενη αξιολόγηση"είναι ο τίτλος της νέας ανάλυσης του Stratfor που πραγματεύεται τη σχέση της χώρας μας με τους δανειστές, με φόντο την δεύτερη αξιολόγηση.
"Άλλη μια αξιολόγηση πλησιάζει για την Ελλάδα και η κυβέρνηση της χώρας προετοιμάζεται για μια ακόμα φορά για σκληρές διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της", αναφέρει και τονίζει ότι η αναμένεται σύγκρουση ανάμεσα στις δύο πλευρές, καθώς η Αθήνα έχει καταφέρει να εφαρμόσει μερικές μόνο από τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούν οι Θεσμοί: "Οι δανειστές ζητούν  η ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις στην εργασιακή νομοθεσία, να αυξήσει τους φόρους, να διευθετήσει το ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων στις ελληνικές τράπεζες και να ορίσει ένα διοικητικό συμβούλιο που θα επιβλέπει το νέο υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων.
Μέχρι τώρα, η ελληνική κυβέρνηση έχει υλοποιήσει μερικά μόνο από τα αιτήματα αυτά".
Όπως υπογραμμίζει η "δεξαμενή σκέψης", η οικονομία της χώρας βρίσκεται σε ύφεση " με το ΑΕΠ να συρρικνώνεται κατά 0,7% το β’ τρίμηνο (σε ετήσια βάση) και την ανεργία να αγγίζει το 23,5% το Μάιο.
Η Αθήνα θα δυσκολευτεί να επιτύχει το επίπεδο της ανάπτυξης του ΑΕΠ που θα μείωνε το βάρος του χρέους της. Ωστόσο, η κρίση δεν είναι τόσο άμεση όσο ήταν πέρυσι και η Αθήνα δεν έχει να αντιμετωπίσει σημαντικές λήξεις χρέους πριν το τέλος του έτους.
Αυτό θα μειώσει το όποιο πλεονέκτημα της Αθήνας όταν θα διαπραγματεύεται με τους πιστωτές της για παραχωρήσεις".

*** 4ήμερο Φεστιβάλ Μουσικών Ντοκιμαντέρ στην Καλαμάτα 
Ένα καλοκαιρινό 4ήμερο Φεστιβάλ Μουσικών Ντοκιμαντέρ (25-28 Αυγούστου) διοργανώνει για δεύτερη χρονιά το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου.
Το δε πρόγραμμα του Φεστιβάλ, που θα διεξαχθεί στο Πάρκο του Λιμενικού, με τη συνδιοργάνωση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείο Καλαμάτας, υλοποιείται με τη συνεργασία του κριτικού κινηματογράφου Lukas Maurer από την Αυστρία, ο οποίος θα προλογίσει τις ταινίες και θα συνομιλήσει με το κοινό.
Όσο για τις προβολές, θα πλαισιώνονται από μουσικές  συναυλίες που θα δώσουν σχήματα της πόλης.
Η είσοδος, όπως πάντα, είναι δωρεάν.
  Πρόγραμμα προβολών
 Πέμπτη 25
Προβολή "Queens of sound" της Sandra Krampelhuber (75’)
  Παρασκευή 26
Προβολή Death Metal Angola του Jeremy Xido (82’)
  Σάββατο 27
" Looking for Sugarman" του Malik Bendjelloul (90’)
Συναυλία με το συγκρότημα «Ήχος του Νότου»
 Κυριακή 28
Elektro Moskva των Dominik Spritzendorfer & Elena Tikhonova (86’)
Οι προβολές ξεκινούν στις 9.15 μ.μ.

*** Απόλυτη ικανοποίηση εκφράζει η "Φάρις" για το Πολιτιστικό Καλοκαίρι της Καλαμάτας
Τον μέχρι τώρα απολογισμό του Πολιτιστικού Καλοκαιριού, τον οποίο έκρινε ιδιαίτερα θετικό, έκανε, τις προηγούμενες ημέρες, ο πρόεδρος της Φάρις, δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Ηλιόπουλος.
 Στις έως τώρα εκδηλώσεις έχουν κοπεί περίπου 5.700 εισιτήρια, ενώ υπάρχει και συνέχεια, με τη συναυλία του Κωστή Μαραβέγια την προσεχή Τρίτη στο Κάστρο της Καλαμάτας, με τη συναυλία των OtherView το άλλο Σάββατο στην κεντρική πλατεία, στο πλαίσιο της Λευκής Νύχτας και με σειρά άλλων εκδηλώσεων.
«Είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι», δήλωσε ο Θανάσης Ηλιόπουλος σε ότι αφορά στην εξέλιξη του Πολιτιστικού Καλοκαιριού και τη συμμετοχή του κόσμου. Το πρόγραμμα για χθες, περιελάμβανε τη Γιορτή Αγκινάρας στη Μικρομάνη, καθώς και την αγροτική έκθεση «Άρτος, Οίνος, Έλαιον», που ξεκίνησε προχθές και ολοκληρώνεται σήμερα το βράδυ, στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων.
Σε ό,τι αφορά στη συναυλία του Κωστή Μαραβέγια, το βράδυ της Τρίτης στο Κάστρο, ο Θανάσης Ηλιόπουλος σημείωσε ότι σε αυτή θα παρουσιαστεί ο νέος δίσκος του δημοφιλούς καλλιτέχνη «Κατάστρωμα», καθώς και οι προηγούμενες επιτυχίες του. Το εισιτήριο στην προπώληση κοστίζει 12 ευρώ.
Σχετικά με τη συναυλία των OtherView το άλλο Σάββατο, τελευταίο του Αυγούστου, αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Λευκής Νύχτας και θα είναι δωρεάν για το κοινό. Σημειώνεται ότι η συναυλία είχε κανονιστεί να γίνει τον περασμένο Μάρτιο, μετά την καρναβαλική παρέλαση αλλά αναβλήθηκε λόγω καταιγίδας.
Το άλλο Σάββατο θα πραγματοποιηθεί στην Αλαγονία του Ταϋγέτου και η παραδοσιακή Γιορτή της Πατάτας, ενώ στις 22 και 23 του μήνα θα γιορτάσει το Καρβέλι και η Μονή Σιδηρόπορτας.
Κλείνοντας, ο Θανάσης Ηλιόπουλος τόνισε ότι το πρόγραμμα του Πολιτιστικού Καλοκαιριού είναι από τα καλύτερα προγράμματα καλοκαιρινών εκδηλώσεων μεταξύ των Δήμων της χώρας, συνεισφέρει δε και στην ανάπτυξη του τουρισμού, καθώς προσφέρει επιλογές ψυχαγωγίας και διασκέδασης στους επισκέπτες. Α.Π.

***  Παναγιώτης Κουρουμπλής: Πρέπει όλοι οι δήμοι να φιλοξενήσουν πρόσφυγες
Πρέπει να υποστηριχθούν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα οποία σήκωσαν το βάρος του προσφυγικού και μεταναστευτικού, τόνισε από τη Μυτιλήνη όπου βρίσκεται ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, υπογραμμίζοντας ότι όλοι οι δήμοι της χώρας, ανάλογα με τον πληθυσμό τους, πρέπει να φιλοξενήσουν κάποιους από αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται σήμερα εγκλωβισμένοι στα νησιά.
Μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Π. Κουρουμπλής τόνισε πως «όλοι γνωρίζουμε ότι το νησί αυτό σήκωσε μαζί με κάποια άλλα νησιά όπως είναι η Χίος, η Σάμος και η Κως το μεγαλύτερο βάρος του μεταναστευτικού και προσφυγικού προβλήματος».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν μπορεί η Μυτιλήνη και οι κάτοικοι της να εξακολουθούν να σηκώνουν μόνοι τους το βάρος αυτό. Θα πρέπει λοιπόν σύμφωνα με την απόφαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων στη Σάμο όλοι οι δήμοι της, ανάλογα με τον πληθυσμό τους, να φιλοξενήσουν κάποιους από αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται σήμερα εγκλωβισμένοι στη Μυτιλήνη και τα άλλα νησιά».
 Ο Π. Κουρουμπλής συμμετείχε σε δυο συσκέψεις, μια με παράγοντες της αυτοδιοίκησης και μία με φορείς της Λέσβου. Οι επιπτώσεις του οικονομικού και μεταναστευτικού προβλήματος, ιδιαίτερα στην τοπική οικονομία, κυριάρχησαν και στις δυο συσκέψεις. Κατά τη διάρκειά τους, ο κ. Κουρουμπλής επανέλαβε την ανάγκη της μεταφοράς μεταναστών και προσφύγων και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Ανέφερε επίσης ότι και στην ιδιαίτερη του πατρίδα, το Αγρίνιο, θα μπορούσε να μεταφερθεί αριθμός μεταναστών και προσφύγων από τα νησιά.
 Ακόμη, ο Π Κουρουμπλής επεσήμανε ότι «αναγνωρίζεται πλέον ότι στη Λέσβο δεν κυκλοφορούν οι άνθρωποι αυτοί όπως κυκλοφορούσαν πριν κάποιους μήνες. Όλοι αναγνωρίζουν ότι δεν υπάρχει αυτή η εικόνα που προϋπήρχε, άρα και οι θάλασσες, οι παραλίες έχουν την εικόνα που θα πρέπει να έχει ο τόπος. Αναδεικνύεται, όμως, πλέον η ανάγκη αλλαγής της εικόνας που υπάρχει για τη Μυτιλήνη κύρια, αλλά και για τα άλλα νησιά κυρίως στην Ευρώπη. Ανέλαβα την πρωτοβουλία να ζητήσω και από την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού και τους φορείς εδώ του νησιού να γίνει μια συνάντηση στο υπουργείο Εσωτερικών και να δούμε πώς θα μεθοδεύσουμε αυτή τη διαδικασία να προβάλουμε καλύτερα και πιο οργανωμένα το νησί και τα άλλα νησιά στο εξωτερικό για την επόμενη χρονιά».
 Κάνοντας αναφορά  στο θέμα των προσλήψεων ώστε να εξυπηρετηθούν οι μεγάλες ανάγκες δήμων όπως αυτός της Λέσβου, ο υπουργός ανακοίνωσε «πρωτοβουλία μαζί με τον κ. Βερναρδάκη να γίνει μια σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών για να δούμε από το προσωπικό που θα προσληφθεί φέτος στο Δημόσιο να υπάρξει προτεραιότητα γι’ αυτά τα νησιά».
 Τέλος, ως προς τον «Καλλικράτη», ο κ. Κουρουμπλής είπε, ότι «αυτή τη στιγμή μελετάται από μια μεγάλη 25μελή επιτροπή, με τη συμμετοχή και της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ. Για πρώτη φορά ο νέος Καλλικράτης, η νέα θεσμοθέτηση, δεν γίνεται πίσω από κλειστές πόρτες, γίνεται με ανοιχτές διαδικασίες. Θα προσπαθήσουμε να αιμοδοτήσουμε και να μπολιάσουμε τη νέα προσπάθεια με τις πραγματικές ανάγκες που έχει η αυτοδιοίκηση, ώστε να απελευθερωθεί από αγκυλώσεις και στρεβλώσεις, από συναρμοδιότητες και επικαλύψεις να μπορέσει πραγματικά να υπηρετήσει την οικονομική και κοινωνική ζωή».
 Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι θα ολοκληρωθεί η δουλειά της παραπάνω επιτροπής στο τέλος του χρόνου οπότε και θα ανακοινωθούν οι προτάσεις της.

***  Να μην έχει κανείς αμφιβολίες σχετικά με τη βαρβαρότητα της γειτονικής Τουρκίας!    

~  Γράφει ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ
Αξιωματικός ε.α.
 Αναφορές από Τουρκικά ΜΜΕ, μέσω του δημοσιογράφου Λατίφ Σιμσέκ, από τον περιφερειάρχη της επαρχίας Ερζουρούμ λένε ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ σκοπεύει να μετατρέψει σε δημόσιες τουαλέτες, το πατρικό σπίτι του Φετουλάχ Γκιουλέν στο χωριό Κορκοκού … ύστερα από αίτημα των κατοίκων του χωριού.
Χιλιάδες βιβλία του Γκιουλέν κάηκαν στους δρόμους και πετάχτηκαν σε ποτάμια …
Και η Τουρκική Εισαγγελία ζητά επιβολή δίς ισόβια και συμπληρωματική ποινή 1.900 ετών κάθειρξης, με κατηγορητήριο 2.527 σελίδων …
Αυτά είναι χρήσιμα να τα σκεφτούμε όλοι μας, και κυρίως αυτοί που προσπαθούν να μας “φέρουν πιο κοντά”, ίσως χωρίς να έχουν κατανοήσει ότι η μόνη σχέση που ξέρουν οι βάρβαροι είναι η υποταγή όλων των άλλων.
 http://www.antenna.gr/news/World/article/451130/toyrkiki-eisaggelia-dis-isobia-kai-1900-xronia-fylakisi-gia-ton-gkioylen
http://www.cnn.gr/news/kosmos/story/40895/synelifthi-o-nearos-algerinos-poy-eixe-prokalesei-paniko-se-emporiko-kentro-sti-vremi
Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι το πατρικό σπίτι του Φετουλάχ Γκιουλέν, του ανθρώπου που ο Ερντογάν κατηγορεί ότι υποκίνησε το πραξικόπημα, θα μετατραπεί σε δημόσιες τουαλέτες, ύστερα από αίτημα των κατοίκων του χωριού! Το πατρικό του Γκιουλέν βρίσκεται στην επαρχία Ερζουρούμ,
http://www.topontiki.gr/article/179349/apisteyto-o-erntogan-metatrepei-se-dimosia-oyritiria-patriko-toy-gkioylen
http://www.altsantiri.gr/kosmos/o-erntogan-metatrepi-patriko-tou-gkioulen-se-dimosia-ouritiria/
http://www.enikos.gr/international/402055,O-Erntogan-metatrepei-to-spiti-toy-Gkioylen-se-dhmosio-oyrhthrio.html
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορεί τον Φετουλάχ Γκιουλέν ότι ευθύνεται για την απόπειρα πραξικοπήματος στη χώρα.
Πηγή: The Independent
http://www.koutipandoras.gr/article/o-erntogan-oa-metatrepsei-to-patriko-gkioylen-oyrhthrio
σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ο Ταγίπ Ερντογάν σκοπεύει να μετατρέψει σε δημόσιες τουαλέτες, ύστερα από αίτημα των κατοίκων του χωριού, το πατρικό σπίτι του εξόριστου στις ΗΠΑ Φετουχάλ Γκιουλέν.
Ο Γκιουλέν γεννήθηκε και έζησε τα παιδικά του χρόνια σε μια μονοκατοικία στο χωριό Κορκοκού στην επαρχία Ερζουρούμ της Τουρκίας.
«Νόμιζα ότι μου έκαναν πλάκα, αλλά κάλεσα τον περιφερειάρχη της Ερζουρούμ και μου το επιβεβαίωσε», δήλωσε ο δημοσιογράφος Λατίφ Σιμσέκ σύμφωνα με το kompas.com.
http://www.thetoc.gr/diethni/article/o-erntogan-metatrepei-to-patriko-tou-gkioulen-se-dimosio-ouritirio
σχετικό αίτημα κατέθεσαν στις αρχές οι κάτοικοι του χωριού Κορουτζούκ, στην επαρχία της Σινώπης στον Πόντο, όπου πριν από 75 χρόνια γεννήθηκε ο ιεροκήρυκας και πρώην στενός φίλος του προέδρου Ερντογάν.
http://www.nooz.gr/prosopa/o-erntogan-kanei-to-patriko-gkioulen-dimosia-ouritiria27716
η δημοσιογράφος Λατίφ Σιμσέκ όταν άκουσε το νέο για το πατρικό του Γκιουλέν αναφέρει: «Νόμιζα ότι μου έκαναν πλάκα, αλλά κάλεσα τον περιφερειάρχη της Ερζουρούμ και μου το επιβεβαίωσε»...
http://www.e-daily.gr/news/61852/o-erntogan-metatrepei-se-dhmosia-oyrhthria-to-patriko-toy-gkioylen
χιλιάδες βιβλία του Γκιουλέν κάηκαν στους δρόμους και πετάχτηκαν σε ποτάμια, αλλά αυτή είναι σίγουρα μια κίνηση που αποδεικνύει το... δαιμόνιο του Ερντογάν.
Οι ιδρυτές της Αυτοκρατορίας Τραπεζούντας αδελφοί Αλέξιος Α’ και Δαβίδ Μεγάλοι Κομνηνοί και οι απόγονοι της δυναστείας ανήγειραν περικαλλείς ναούς και μονές (σχεδόν 3.000)!  Η κόρη του Αλεξίου Β’ (1297-1330) Άννα Κομνηνή, η λεγόμενη Αναχουτλού, είχε περιβληθεί τη μοναχική στολή… Την απέβαλε το 1341 όταν έγινε αυτοκράτειρα Τραπεζούντας.
Την ωραιότητα των ναών εξυμνούν ο Μιχ. Πανάρετος, ο Αντ. Λιβαδηνός, ο Ι. Ευγενικός, ο Βησσαρίων (στο «Εγκώμιον Τραπεζούντος»), ο Millet και ο Fallmerayer.  Η Παναγία Χρυσοκέφαλος ήταν σπουδαίος ναός και καθολικό μονής. Ο ναός του πολιούχου Αγίου Ευγενίου, που ήταν επίσης καθολικό μονής, μετατράπηκε σε τζαμί από τον σουλτάνο Μωάμεθ Β’ Πορθητή (1461)…
Δυτικά των τειχών της Τραπεζούντας βρίσκεται ο ναός (και η μονή) Αγίας Σοφίας, ο οποίος στις μέρες μας επί Ερντογάν έχει μετατραπεί σε τζαμί ενώ ανήκει στα προστατευμένα μνημεία  βυζαντινής πολιτιστικής κληρονομιάς! Σε επιγραφή υπάρχει ανάγλυφο το έμβλημα των Κομνηνών  -ο Μονοκέφαλος Αετός. (Ο Δικέφαλος Αετός είναι το έμβλημα των Βυζαντινών αυτοκρατόρων). Κτίτωρ της μονής ήταν ο «στρατηγικώτατος» Μανουήλ Α’ Κομνηνός… Όλος ο ναός ήταν διακοσμημένος με τοιχογραφίες με την ιδιάζουσα στην ελληνική τέχνη ευγένεια και χάρη.
Στην κατάφυτη με ροδόδεντρα, σφένδαμο, λεπτοκαρυές, πύξο και ποντική αζαλέα Κοιλάδα της Παρθένου Μαρίας του ποταμού Πυξίτη στο όρος Μελά (ύψος 1.200μ.) είναι κτισμένη η μονή Παναγία Σουμελά. Ιδρύθηκε το 386 από τους Αθηναίους μοναχούς Βαρνάβα και Σωφρόνιο, οι οποίοι έφεραν ποντοπορούντες τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Οδηγήτριας που «ιστόρησε» ο Ευαγγελιστής Λουκάς.
Πολλά ήταν τα προνόμια που επιφύλαξαν στην Παναγία Σουμελά οι Βυζαντινοί με χρυσόβουλλα και πατριαρχικά σιγίλλια. Αλλά και οι μουσουλμάνοι σουλτάνοι εξέδωσαν κατά καιρούς φιρμάνια με τα οποία προίκισαν τη μονή (Σελίμ Α’ ο επικαλούμενος Γιαβούζ).
Με τη μεγάλη έξοδο των Ποντίων από την Τραπεζούντα το 1923 σώθηκαν μόνο η Εικόνα Παναγίας Οδηγήτριας, ο Σταυρός του Μανουήλ Γ’ Κομνηνού και το Ευαγγέλιο του Οσίου Χριστοφόρου. Τα είχαν κρύψει οι μοναχοί και το 1930 μετά από άδεια του κεμαλικού καθεστώτος πήγε ελληνική αποστολή και τα πήρε. Τώρα βρίσκονται στην νέα Παναγία Σουμελά του Βερμίου (χωριό Καστανιά) ν. Ημαθίας. Αντίγραφο της Εικόνας έγινε για τους ομογενείς της Αυστραλίας, οι οποίοι στην Μελβούρνη (35.000 Πόντιοι) γιορτάζουν με κατάνυξη την Κοίμηση της Θεομήτορος.

***

*** Αθλητική ενημέρωση :
31οι Ολυμπιακοί Αγώνες ΡΙΟ Βραζιλίας  14η και 15η  Ημέρα Σάββατο 20 Αυγούστου 2016 και Κυριακή 21  Αυγούστου 

~*Οι  Έλληνες Ολυμπιονίκες ΡΙΟ 2016:
 https://youtu.be/nUFWChiBVYU .-
~Λήξη Ολυμπιακών ΡΙΟ 2016 :
https://youtu.be/1ICJOqf6bP8 .-
~ΡΙΟ 2016 Λήξη αγώνων :
https://youtu.be/Hr7hEzpv_BQ .-
~Τελετή λήξης Ολυμπιακών ΡΙΟ 2016:
 https://youtu.be/amwtqQDbwBI .


 
 
 
 
*** Τελευταία  Ημέρα Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο Βραζιλίας
η ΕΛΛΑΔΑ  :
Άννα ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ επί-κοντώ ΧΡΥΣΟ ΡΙΟ
Άννα ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ επί-κοντώ ΧΡΥΣΟ ΡΙΟ
Λευτέρης ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ Χρυσό ΡΙΟ 2016
Λευτέρης ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ Χρυσό ΡΙΟ 2016 
Σπύρος Γιανιώτης Ασημένιο
Σπύρος Γιανιώτης Ασημένιο
 Παναγ. ΜΑΝΤΗΣ -Παύλος ΚΑΓΙΑΛΗΣ -
Παναγ. ΜΑΝΤΗΣ -Παύλος ΚΑΓΙΑΛΗΣ -
Άννα KOΡAKAKH RIO 2016 Χρυσό -Χάλκινο ΡΙΟ 2016
Άννα KOΡAKAKH RIO 2016 Χρυσό -Χάλκινο ΡΙΟ 2016
 ΜΠΟΛΤ-Κατερίνα ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ ΡΙΟ 2016
ΜΠΟΛΤ-Καρερίνα ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ ΡΙΟ 2016
 Αυλαία στο Ρίο με Μερούση και Καλομοίρη στο Μαραθώνιο Μετράμε αντίστροφα για τη λήξη...
Αυλαία στο Ρίο με Μερούση και Καλομοίρη στο ΜαραθώνιοΟ Χριστόφορος Μερούσης έχει ατομικό ρεκόρ 2.19.00
~  Με δύο ελληνικές συμμετοχές στο επίπονο αγώνισμα του Μαραθωνίου πέφτει αύριο Κυριακή 21 Αυγούστου στις 15.30 ώρα Ελλάδας η αυλαία των αγώνων στίβου στους 31ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, λίγες ώρες πριν την επίσημη τελετή λήξης της διοργάνωσης.
Στα 42.195 μέτρα των ανδρών θα μετάσχουν ο Πανελληνιονίκης Χριστόφορος Μερούσης και ο Μιχάλης Καλομοίρης στην πρώτη παρουσία τους σε Ολυμπιακούς Αγώνες και ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να αποκομίσουν σπουδαίες εμπειρίες και να κάνουν καλές επιδόσεις, κόντρα σε μεγαθήρια του αγωνίσματος.
Ο Μερούσης έχει ατομικό ρεκόρ 2.19.00 και ο Καλομοίρης 2.29.30 με τον Κενυάτη Ελιούτ Κιπτσόγκε να έχει σημειώσει φέτος την κορυφαία επίδοση (2.03.05), ενώ κάτοχος του τίτλου από το 2012 στο Λονδίνο είναι ο Στέφεν Κίπροτιτς (Ουγκάντα) ο οποίος φέτος έχει καλύψει την απόσταση σε 2.07.46.
Πάντως υπάρχουν δεκάδες αθλητές με πολύ καλούς χρόνους αλλά και εμπειρίες, που μάλλον απαγορεύουν οποιαδήποτε αναφορά σε φαβορί, αφού οι περισσότεροι είναι ικανοί να ανεβούν στο βάθρο των νικητών. Συνολικά θα μετάσχουν 155 δρομείς.


*** *** Ορεινή Ποδηλασία: Το χρύσό μετάλλιο στη Σουηδή ΡίσβεντςΟρεινή Ποδηλασία: Το χρύσό μετάλλιο στη Σουηδή Ρίσβεντς
~ Η Τζένι Ρίσβεντς (Σουηδία) πέρασε το χρυσό μετάλλιο στο λαιμό της μετά την ολοκλήρωση του τελικού στην ορεινή ποδηλασία (mountain bike) γυναικών στο «Ρίο 2016».
Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Πολωνή Μάγια Βλοστσόφσκα και στο τρίτο η Καναδή Κάθριν Πέντρελ.
Η τελική κατάταξη:1. Τζένι Ρίσβεντς (Σουηδία) 1 ώρα 30 λεπτά 15 δευτερόλεπτα
2. Μάγια Βλοστσόφσκα (Πολωνία) 1:30:52
3. Κάθριν Πέντρελ (Καναδάς) 1:31:41
4. Έμιλι Μπάτι (Καναδάς) 1:31:43
5. Κατερίνα Νας (Τσεχία) 1:32:25
6. Γιολάντα Νεφ (Ελβετία) 1:32:43
7. Λία Ντέιβισον (ΗΠΑ) 1:33:27
8. Λίντα Ίντεργκραντ (Ελβετία) 1:33:27    

***  Βόλεϊ (Γ): Στις ΗΠΑ το χάλκινο με 3-1 σετ επί της ΟλλανδίαςΒόλεϊ (Γ): Στις ΗΠΑ το χάλκινο με 3-1 σετ επί της Ολλανδίας
~ Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατάκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Η ομάδα του Καρτς Κίραλι νίκησε στο «μικρό τελικό» του τουρνουά Γυναικών την Ολλανδία με 3-1 και πανηγύρισε το πέμπτο μετάλλιό της στην ιστορία της διοργάνωσης, καθώς έως σήμερα μετρούσε τρία ασημένια (1984, 2008, 2012) κι ένα χάλκινο (1992), με τις Αμερικανίδες να ανεβαίνουν στο βάθρο για τρίτη συνεχή φορά.
Τα σετ (πρώτη η τυπικά γηπεδούχος Ολλανδία): 23-25, 27-25, 22-25, 19-25.
ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Τζοβάνι Γκουιντέτι): Μπελιέν 2, Πιέτερσεν 9, Σλότις 13, Πλακ 10, Ντε Κρούιφ 9, Ντίκεμα 1, Σταμ-Πίλον (λίμπερο), Στινμπέργκεν 1, Σοτ, Μπούις 12, Μπαλκεστάιν, Στόλτενμποργκ.
ΗΠΑ (Καρτς Κίραλι): Λάρσον-Μπούρμπαχ 13, Γκλας, Ακιραντέβο 13, Χιλ 13, Μέρφι 5, Άνταμς 8, Μπάνγουορθ (λίμπερο), Λόου 4, Λόιντ, Ρόμπινσον, Τόμσον, Ντίτζεν.

*** Πυγμαχία (Α-Γ): Ξανά Ραμίρεζ, ξανά Λόπεζ και... ξανά ΑνταμςΠυγμαχία (Α-Γ): Ξανά Ραμίρεζ, ξανά Λόπεζ και... ξανά Ανταμς
~ Η τελική κατάταξη στις τρεις κατηγορίες σωματικού βάρους που διεξήχθησαν σήμερα και ο πίνακας μεταλλίων:
ΓΥΝΑΙΚΕΣ
48-51 κιλά

1. Νίκολα Άνταμς (Μ. Βρετανία)
2. Σάρα Ουραχμούνε (Γαλλία)
3. Κανκάν Ρεν (Κίνα)
3. Ινγκριτ Λορένα Βαλέντσια Βικτόρια (Κολομβία)
5. Μάντι Μπούγιολντ (Καναδάς)
5. Ζάινα Σεκερμπέκοβα (Καζακστάν)
5. Πιμβιλάι Λαοπεάμ (Ταϊλάνδη)
5. Τετιάνα Κομπ (Ουκρανία)
ΑΝΔΡΕΣ
56 κιλά

1. Ρομπέισι Ραμίρεζ (Κούβα)
2. Σακούρ Στίβενσον (ΗΠΑ)
3. Βλάντιμιρ Νίκιτιν (Ρωσία)
3. Μουροντιόν Ακχμανταλίεφ (Ουζμπεκιστάν)
5. Αλμπέρτο Εζέγκουιελ Μελιάν (Αργεντινή)
5. Γιαβέι Ζανγκ (Κίνα)
5. Μάικλ Τζον Κόνλαν (Ιρλανδία)
5. Τσενντμπαατάρ Ερντενεμπάτ (Μογγολία)
75 κιλά
1. Αρλέν Λόπεζ (Κούβα)
2. Μπεκτεμίρ Μελικούζιεφ (Ουζμπεκιστάν)
3. Καμράν Σακσουβαρλί (Αζερμπαϊτζάν)
3. Μίσαελ Ουζιέλ Ροντρίγκεζ (Μεξικό)
5. Χοσάμ Χουσείν Μπακρ Αμπντίν (Αίγυπτος)
5. Κρίστιαν Μπίλι (Γαλλία)
5. Κρισάν Βίκας (Ινδία)
5. Ζανιμπέκ Αλιμκχανουλί (Καζακστάν)
ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ (μετά από 9 κατηγορίες)
ΧΡ ΑΣ ΧΑΛΚ ΣΥΝ

Κούβα 3 0 3 6
Γαλλία 1 2 2 5
Ουζμπεκιστάν 1 2 2 5
Καζακστάν 1 2 0 3
Ρωσία 1 0 2 3
Μ. Βρετανία 1 0 1 2
Βραζιλία 1 0 0 1
Κολομβία 0 1 1 2
Κίνα 0 1 1 2
ΗΠΑ 0 1 1 2
Αζερμπαϊτζάν 0 0 1 1
Μογγολία 0 0 1 1
Μαρόκο 0 0 1 1
Φινλανδία 0 0 1 1
Μεξικό 0 0 1 1
 *** Ποδόσφαιρο (A): Η Νιγηρία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιοΠοδόσφαιρο (A): Η Νιγηρία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο
ΟΝΔΟΥΡΑ-ΝΙΓΗΡΙΑ  2-3 .-
ΟΝΔΟΥΡΑ (Χόρχε Λουίς Πίντο): Λόπεζ, Παζ, Περέιρα, Αλβάρεζ, Βάργκας, Ακόστα (61' Μπεναβίντεζ), Σάλας, Κουιότο, Μπανέγκας (61' Εσπινάλ), Γκαρσία (46' Λοθάνο), Έλις.
ΝΙΓΗΡΙΑ (Σαμσόν Σιασία): Ντανιέλ, Σινκέρε, Σεχού, Εκόνγκ, Αμινού Ουμάρ, Εζεκίελ (80' Μαντού), Μίκελ, Σαντίκ Ουμάρ (89' Σαλιού), Αζουμπουίκε, Αμουζιέ, Μουχαμέντ (90' Εριμούια).
*** Ελληνικές συμμετοχές στην 15η ημέρα: Εθνική πόλο για 4η θέση και ανσάμπλ                 Στους Ολυμπιακούς του ΡίοΕλληνικές συμμετοχές στην 15η ημέρα: Εθνική πόλο για 4η θέση και ανσάμπλ
* «Φτωχές» είναι οι ελληνικές συμμετοχές στην 15η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο. Η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της στη διοργάνωση, αντιμετωπίζοντας την Ουγγαρία στις 22:30, σε αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 5-6. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θέλει τη νίκη για να πάρει την δεύτερη καλύτερη κατάταξή του σε Ολυμπιακό τουρνουά, μετά την 4η θέση της Αθήνας, καθώς ήταν έκτο στην Ατλάντα το 1996.
Στο μεταξύ, η εθνική ομάδα θα μετάσχει στις 16:00 στον προκριματικό του ανσάμπλ της ρυθμικής γυμναστικής. Την ελληνική ομάδα απαρτίζουν η Σταυρούλα Σαμαρά και η Ελένη Δόικα, που ήταν παρούσες και πριν από τέσσερα χρόνια στο Λονδίνο, και οι Μιχαέλα Μεταλλίδου, Ιωάννα Αναγνωστοπούλου, Ζωή Κοντογιάνη, που μετέχουν για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Από τις 14 ομάδες, οι 8 θα περάσουν στον τελικό της Κυριακής και, αν τα καταφέρει η ελληνική πεντάδα, θα είναι μια μεγάλη υπέρβαση και μια σπουδαία επιτυχία.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ελλήνων:
ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΑΝΔΡΩΝ
22:30 Ουγγαρία-Ελλάδα (αγώνας κατάταξης, θέσεις 5-6)
ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
16:00 Εθνική Ομάδα Ανσάμπλ (προκριματικός) ΑΠΟΚΛΕΊΣΘΗΚΕ 13η
με 15.000  και 15.400 β . Με τον προκριματικό της ρυθμικής γυμναστικής στο ανσάμπλ ξεκινά το σημερινό πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών στο Ρίο. Η εθνική ομάδα, η οποία αποτελείται από τις Σταυρούλα Σαμαρά, Ελένη Δόικα, Μιχαέλα Μεταλλίδου, Ιωάννα Αναγνωστοπούλου και Ζωή Κοντογιάννη θα ξεκινήσει την προσπάθειά της στις 16:00 (ώρα Ελλάδος), με στόχο την πρόκριση στον τελικό της Κυριακής. 
Από τις συνολικά 14 ομάδες που θα λάβουν μέρος στον προκριματικό, οι 8 θα περάσουν στον τελικό, με τις Ελληνίδες αθλήτριες να ψάχνουν την υπέρβαση, καθώς μια πιθανή πρόκριση θα αποτελεί σπουδαία επιτυχία.
Στις 22:30 η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών θα ριχτεί στη «μάχη» για την πέμπτη θέση, αντιμετωπίζοντας την Ουγγαρία, την οποία είχε βρει απέναντί της και στους ομίλους, σε ένα ματς που έληξε ισόπαλο 8-8. Σε περίπτωση νίκης, η εθνική θα κατακτήσει τη δεύτερη καλύτερη θέση της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά την 4η της Αθήνας το 2004.

Αναλυτικά οι ελληνικές συμμετοχές για τη 15η ημέρα (σε ώρες Ελλάδας):
ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
16:00 Εθνική Ομάδα Ανσάμπλ (προκριματικός)
ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΑΝΔΡΩΝ
22:30 Ουγγαρία-Ελλάδα (αγώνας κατάταξης, θέσεις 5-6)
 Στεφανίδη  Χρυσή ολυμπιονίκης με 4,85 στο Επι κοντό!!!!!!!!!!!!!!!!
Το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων (20/8) 1η  Ημέρα (σε ώρες Ελλάδας):
ΣΤΙΒΟΣ
02.30 Ύψος Γυναικών (ΤΕΛΙΚΟΣ)
02.55 Ακοντισμός Ανδρών (ΤΕΛΙΚΟΣ)
03.00 1.500μ Ανδρών (ΤΕΛΙΚΟΣ)
03.15 800μ Γυναικών (ΤΕΛΙΚΟΣ)
03.30 5.000μ Ανδρών (ΤΕΛΙΚΟΣ)
04.00 4χ400μ Γυναικών (ΤΕΛΙΚΟΣ)
04.35 4χ400μ Ανδρών (ΤΕΛΙΚΟΣ)
ΜΠΑΝΤΜΙΝΤΟΝ
14:30 Απλό Ανδρών Μικρός τελικός
15:30 Απλό Ανδρών (ΤΕΛΙΚΟΣ) 
ΠΥΓΜΑΧΙΑ
20:00 ΤΕΛΙΚΟΣ 51 κιλά Γυναικών
20:15 ΤΕΛΙΚΟΣ 56 κιλά Ανδρών
21:00 ΤΕΛΙΚΟΣ 75 κιλά Ανδρών
ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ ΗΡΕΜΩΝ ΝΕΡΩΝ
15:00-16:30
C2 ανδρών 1000μ. (ΤΕΛΙΚΟΣ)
Κ1 ανδρών 200μ. (ΤΕΛΙΚΟΣ)
Κ4 γυναικών 500μ. (ΤΕΛΙΚΟΣ)
Κ4 ανδρών 1000μ. (ΤΕΛΙΚΟΣ)
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΒΟΥΝΟΥ (Mountain Bike)
18:30 ΤΕΛΙΚΟΣ Γυναικών
ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ
17:00 10μ. ανδρών (Ημιτελικός)
22:30 10μ. Ανδρών (ΤΕΛΙΚΟΣ)
ΓΚΟΛΦ
13:30 - 21:50 ΤΕΛΙΚΗ Φάση Γυναικών
ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΠΕΝΤΑΘΛΟ
18:00 Κολύμβηση Ανδρών
21:30 Ιππασία Ανδρών
00:00 Σύνθετο (Αγώνας δρόμου/Σκοποβολή) Ανδρών - ΤΕΛΙΚΟΣ
ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
16:00-17:10 Προκριματικά Ανσάμπλ
18:40-19:50 Προκριματικά Ανσάμπλ
21:20-23:45 ΤΕΛΙΚΟΣ Σύνθετο ατομικό
ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ
15:00-19:00 +80κ. (Α) & +67κ (Γ) - Προκριματικά
21:00-00:00 +80κ. (Α) & +67κ (Γ) - Προημιτελικά, Ημιτελικά
02:00-05:05 +80κ. (Α) & +67κ (Γ) - Ρεπεσάζ, ΤΕΛΙΚΟΙ
ΤΡΙΑΘΛΟ
17:00-19:15 ΤΕΛΙΚΟΣ Γυναικών
ΠΑΛΗ
16:00-19:00 Ελευθέρα (Α) 86κ., 125κ. - Προκριματικά/ρεπεσάζ
22:00-01:00 Ελευθέρα (Α) 86κ., 125κ. - ΤΕΛΙΚΟΙ
ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ
Άνδρες
17:40 Βραζιλία-Ισπανία (Θέσεις 7-8)
19:00 Μαυροβούνιο-Ιταλία (Μικρός τελικός)
22:30 Ουγγαρία-Ελλάδα (Θέσεις 5-6)
23:50 Κροατία-Σερβία (ΤΕΛΙΚΟΣ)
ΜΠΑΣΚΕΤ
Γυναίκες
17:30 Γαλλία-Σερβία (Μικρός Τελικός)
21:30 ΗΠΑ-Ισπανία (ΤΕΛΙΚΟΣ)
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Άνδρες
19:00 Ονδούρα-Νιγηρία Μικρός Τελικός
23:30 Βραζιλία-Γερμανία ΤΕΛΙΚΟΣ
ΒΟΛΕΪ
Γυναίκες
19:00 Ολλανδία-ΗΠΑ Μικρός Τελικός
04:15 Κίνα-Σερβία ΤΕΛΙΚΟΣ
ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Γυναίκες
17:30 Ολλανδία-Νορβηγία Μικρός Τελικός
21:30 Γαλλία-Ρωσία ΤΕΛΙΚΟΣ
*** ***  «Χρυσή» η Στεφανίδη στο άλμα επί κοντώ"
- 6ο ελληνικό μετάλλιο στο Ρίο  -
«Χρυσή» η Στεφανίδη στο άλμα επί κοντώ Η στιγμή που η αμερικάνα, Σάντι Μουρ, αποτυγχάνει στο τρίτο άλμα της και η Κατερίνα Στεφανίδη, αγκαλιά με την ελληνική σημαία, συνειδητοποιεί ότι είναι χρυσή ολυμπιονίκης!  ~   Η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του επί κοντώ γυναικών των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο με 4.85μ. Το ασημένιο πήρε η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις με το ίδιο ύψος και το χάλκινο η Νεοζηλανδή Ελίζα ΜακΚάρτνεϊ με 4.80μ.
Είναι το πρώτο μετάλλιο της χώρας μας στο επί κοντώ στην ιστορία της διοργάνωσης και το 7ο χρυσό. Συνολικά η Ελλάδα έχει στο στίβο 30 μετάλλια, 7 χρυσά, 12 ασημένια και 11 χάλκινα. Παράλληλα η Ελλάδα πήρε το 6ο της μετάλλιο στο Ρίο και το τρίτο χρυσό!
   ~  Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Τζένιφερ Σουρ (ΗΠΑ) κατετάγη 7η με 4.60μ μαζί με την «ασημένια» Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα) με το ίδιο ύψος.
Η απονομή για τη Στεφανίδη και η ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου θα γίνει τα ξημερώματα της Κυριακής (02:15).
Η Στεφανίδη κατέκτησε το τρίτο της μετάλλιο στη χρονιά, καθώς ήταν τρίτη το χειμώνα στο Παγκόσμιο του Πόρτλαντ και "χρυσή" πριν από λίγες εβδομάδες στο Ευρωπαϊκό του Αμστερνταμ. Παράλληλα με αυτή της την εμφάνιση επιβεβαίωσε περίτρανα πως είναι η σταθερότερη αθλήτρια της χρονιάς εκείνη που αναμένεται να προσπαθήσει να κρατήσει τα σκήπτρα του αγωνίσματος για την επόμενη τετραετία.
Και η αλήθεια είναι πως η Στεφανίδη, τόσο βάσει ηλικίας όσο και ικανότητας είναι σε θέση να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια και με στόχο φυσικά τη διάκριση στο Τόκιο.
Παράλληλα επανέφερε τη χώρα στον πίνακα των μεταλλίων, για πρώτη φορά από το 2008, ενώ είναι η πρώτη φορά που θα ακουστεί εθνικός μας ύμνος από το 2004 και τους Αγώνες της Αθήνας.    
Η κατάταξη στον τελικό
1. Κατερίνα Στεφανίδη (ΕΛΛΑΔΑ) 4.85 μέτρα
2. Σάντι Μόρις (ΗΠΑ) 4.85
 3. Ελίζα ΜακΚάρτνεϊ (Νέα Ζηλανδία) 4.80
 4. Αλάνα Μπόιντ (Αυστραλία) 4.80
 5. Χόλι Μπράντσοου (Μ. Βρετανία) 4.70
 6. Νικόλ Μπίχλερ (Ελβετία) 4.70
 7. Τζένιφερ Σουρ (ΗΠΑ) 4.60
7. Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα) 4.60
 9. Μαρτίνα Στρουτς (Γερμανία) 4.60
 10. Λίσα Ρίζιχ (Γερμανία) 4.50
 11. Τίνα Σουτέι (Σλοβενία) 4.50
 12. Κέλσι Άμπε (Καναδάς) 4.50

*** Ρίο 2016: Η Κατερίνα Στεφανίδη για το έκτο Ελληνικό μετάλλιο  Τα ξημερώματα του Σαββάτου το επί κοντώ γυναικών
Ρίο 2016: Η Κατερίνα Στεφανίδη για το έκτο Ελληνικό μετάλλιο    
Στις 02:30 τα ξημερώματα του Σαββάτου η Κατερίνα Στεφανίδη συμμετέχει στον τελικό του επί κοντώ έχοντας καλές πιθανότητες ακόμα και για το χρυσό μετάλλιο.
Η 26χρονη πρωταθλήτρια έφτασε στο Ρίο ως πρωταθλήτρια Ευρώπης και παγκόσμια πρωταθλήτρια στον κλειστό στίβο, ενώ ένα άλμα έφτασε να τη φέρει στον τελικό με 4.60.

~ Όταν η Στεφανίδη συνάντησε τον Μπολτ στην κορυφή  Στους Ολυμπιακούς του ΡίοΌταν η Στεφανίδη συνάντησε τον Μπολτ στην κορυφήΙστορική φωτογραφία: Η Στεφανίδη και ο Μπολτ ποζάρουν στον φακό!
~ Το φωτογραφικό στιγμιότυπο της Κατερίνας Στεφανίδη να πανηγυρίζει με τον Γιουσέιν Μπολτ ήταν σίγουρα από τα κορυφαία της 14ης ημέρας των Ολυμπιακών Αγωνων.
Με πλατύ χαμόγελο και οι δύο ποζάρουν ύστερα από τις επιτυχίες τους στο Ρίο. Οι δύο τους συναντήθηκαν αφότου η Ελληνίδα είχε ολοκληρώσει την προσπάθειά της στο επί κοντώ και λίγα λεπτά αργότερα ο Τζαμαϊκανός έγραφε ιστορία με το 9ο χρυσό της καριέρας του!
~ Λίγο μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο επί κοντώ η Χριστίνα Στεφανίδη φωτογραφήθηκε με τον Γουσέιν Μπολτ, ο οποίος ολοκλήρωσε με ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο την πλούσια καριέρα του.
~ Το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας μετά από αρκετά χρόνια έφερε τα ξημερώματα του Σαββάτου η Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία κατέλαβε την πρώτη θέση στο επί κοντώ γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. 
Την ίδια στιγμή, ο Μπολτ ολοκλήρωσε ιδανικά την καριέρα του σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο ταχύτερος άνθρωπος στη γη ηγήθηκε της ομάδας 4x100 της Τζαμάικας που έκανε... παρέλαση στον τελικό του Ρίο και χάρισε στον 30χρονο σπρίντερ -μετά τα χρυσά σε 100μ και 200μ-το 3/3 σε τρεις συνεχείς διοργανώσεις.

~ Στεφανίδη: «Ονειρευόμουν αυτή τη στιγμή» Στην κορυφή η ΕλληνίδαΣτεφανίδη: «Ονειρευόμουν αυτή τη στιγμή» \~ Η Κατερίνα Στεφανίδη ήταν η απόλυτη πρωταγωνίστρια με το χρυσό που κατέκτησε στο Ρίο. Η Ελληνίδα επικοντίστρια κατέκτησε το τρίτο της μετάλλιο στη χρονιά, καθώς ήταν τρίτη το χειμώνα στο Παγκόσμιο του Πόρτλαντ και πρώτη τον Ιούλιο στο Ευρωπαϊκό του Αμστερνταμ.
«Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμη. Ήθελα να περάσω και τα 4.90, όπου είχα καλά άλματα», είπε περιχαρής μετά τον αγωνα της η Στεφανίδη και πρόσθεσε μεταξύ άλλων: «Δεν αγχώθηκα όταν απέτυχα στα 4.80μ. Έχω αποφασίσει φέτος να μην κοιτώ στους αγώνες τα άλματα των άλλων αθλητριών. Κάνω επί κοντώ από δέκα ετών και έχω περάσει πολλά προβλήματα, γι΄αυτό για μένα ήταν πολύ σημαντικό αυτό το μετάλλιο. Είχα ονειρευτεί αυτή τη στιγμή. Την είχα στο μυαλό μου».  Newsroom ΔΟΛ

 
~** Ρατσιστική επίθεση από Αμερικανό στην Στεφανίδη: «Σκύλα, μείνε στην Ελλάδα»
Μία άνευ προηγουμένου επίθεση δέχθηκε η Κατερίνα Στεφανίδη στο Twitter από Αμερικανό χρήστη, λίγη ώρα μετά τη νίκη και το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο επί κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Η νίκη και το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε η Κατερίνα Στεφανίδη στον τελικό του επί κοντώ γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίου, επικρατώντας της Αμερικανίδας αθλήτριας φαίνεται πως ενόχλησε ιδιαίτερα έναν συμπατριώτη της δεύτερης.
~ Συγκεκριμένα, ένας Αμερικανός σχολίασε κάτω από μία φωτογραφία «NBC» στο Twitter: «Η σ…α που νίκησε είναι από το Στάνφορντ, ίσως θα έπρεπε να μείνει στην Ελλάδα»! 

~ Μάλιστα, λίγη ώρα αργότερα ο ίδιος άνθρωπος έστειλε και μήνυμα στην Ελληνίδα Ολυμπιονίκη: «Σταμάτα να χρησιμοποιείς τις ΗΠΑ μείνε στην Ελλάδα, αυτή είναι η χώρα σου». 
 ***   Σε δημοπρασία μετάλλιο του Ρίο για παιδί που πάσχει από σπάνια μορφή καρκίνου     «Χρυσή» κίνηση από Πολωνό δισκοβόλο Σε δημοπρασία μετάλλιο του Ρίο για παιδί που πάσχει από σπάνια μορφή καρκίνου
~ Ένα ασημένιο μετάλλιο που αξίζει χρυσάφι. Ο Πολωνός δισκοβόλος Πιορτ Μαλακόφσκι, αποφάσισε να θέσει προς πώληση το ασημένιο μετάλλιο που κέρδισε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για ένα αγόρι που πάσχει από μια σπάνια μορφή καρκίνου, όπως δήλωσε χθες ο ίδιος αθλητής.
«Στο Ρίο πάλεψα για το χρυσό», έγραψε ο Μαλακόφσκι στο προφίλ του στο Facebook. «Καλώ όλους τους ανθρώπους, να αγωνιστούμε μαζί για κάτι που είναι ακόμη πιο πολύτιμο: για την υγεία αυτού του φανταστικού αγοριού».
Ο Μαλακόφσκι είπε όλα τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τη δημοπρασία θα δαπανηθούν για τη θεραπεία του 3χρονου Πολωνού αγοριού Ολεκ Σιμάνσκι, που υποφέρει για σχεδόν δύο χρόνια από ρετινοβλάστωμα, έναν καρκίνο των ματιών που επηρεάζει τα μικρά παιδιά.
«Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να σωθούν τα μάτια του Ολεκ στην Πολωνία. Η μόνη πιθανότητα είναι να πάει για θεραπεία στη Νέα Υόρκη», δήλωσε ο Μαλακόφσκι.
Ένα ίδρυμα στην Πολωνία που ονομάζεται «Siepomaga» έχει ήδη συγκεντρώσει περίπου το ένα τρίτο των χρημάτων που χρειάζονται (περίπου 126.000 δολάρια) για να χρηματοδοτηθεί η θεραπεία του παιδιού στην οφθαλμολογική ογκολογική κλινική του Ντέιβιντ Αμπραμσον στη Νέα Υόρκη.
Η υψηλότερη προσφορά στη δημοπρασία για το ασημένιο μετάλλιο του Μαλακόφσκι στην ιστοσελίδα «Allegro» της Πολωνίας είχε φτάσει περίπου τα 6000 δολλάρια, λίγο μετά το ξεκίνημά της. Η δημοπρασία λήγει στις 26 Αυγούστου
«Σας καλώ όλους να συμμετάσχετε στην προσφορά. Αν μπορέσετε να με βοηθήσετε, το ασημένιο μετάλλιο μου μπορεί να είναι πιο πολύτιμο για τον Ολεκ από το χρυσό», είπε ο Μαλακόφσκι.

*** Χάντμπολ (Γ): Επιτέλους χρυσό για τη Ρωσία, η Νορβηγία... αρκέστηκε στο χάλκινο 
Χάντμπολ (Γ): Επιτέλους χρυσό για τη Ρωσία, η Νορβηγία... αρκέστηκε στο χάλκινο
~  Η αναμονή για τη γυναικεία ομάδα χάντμπολ της Ρωσίας έλαβε τέλος. Μετά από τέσσερις παγκόσμιους τίτλους, η «αρκούδα» κατάφερε επιτέλους να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου των Ολυμπιακών Αγώνων. Αφού στον ημιτελικό ξεπέρασε στην παράταση το «εμπόδιο» της κατόχου του τίτλου Νορβηγίας, παίρνοντας και ρεβάνς για την ήττα στον τελικό του Πεκίνου, το 2008, η Ρωσία νίκησε απόψε στον τελικό και τη Γαλλία με 22-19 (ημίχρονο 10-7) και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.Η ομάδα του Εβγκένι Τρεφίλοφ έδειξε από την αρχή ότι είναι καλύτερη ομάδα, με όπλο την εξαιρετική άμυνά της που υποχρέωσε τις Γαλλίδες σε πολλά βεβιασμένα σουτ. Οι «τρικολόρ» έδειξαν... σημάδια ζωής στο β΄ ημίχρονο, ισοφαρίζοντας 14-14 στο 46΄, αλλά ακολούθησε ένα 3-0 της Ρωσίας που ξαναπήρε το προβάδισμα και το κράτησε ως τη λήξη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γαλλία κατέκτησε για πρώτη φορά Ολυμπιακό μετάλλιο στο γυναικείο χάντμπολ.
ΓΑΛΛΙΑ (Ολιβιέ Κρουμπχόλτζ): Γκλοζέρ, Αϊγκλόν Σορινά, Πινό 5, Λαντρ 2, Ζααντί Ντενά, Προυβενσιέ 2, Λεϊνό, Ουέτ, Ντεμπελέ 5, Χόρατσεκ, Εντουιγκέ, Νζε-Μινκό 2, Νιομπλά 1, Λακραμπέρ 2.
ΡΩΣΙΑ (Εβγκένι Τρεφίλοφ): Κουζνέτσοβα 4, Ντμιτρίεβα 4, Σεν 1, Ακοπιάν 2, Βιαχρίεβα 5, Σουντάκοβα 1, Μπομπροβνίκοβα 2, Ζιλινσκάιτε, Μαρενίκοβα, Μπλίζνοβα 1, Ιλινα 2, Πέτροβα, Ερόχινα, Καλίνινα.
Χάλκινο η Νορβηγία
 Μετά από δύο συνεχόμενα χρυσά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, η γυναικεία ομάδα χάντμπολ της Νορβηγίας αρκέστηκε στο χάλκινο μετάλλιο στο Ρίο. Οι Σκανδιναβές επικράτησαν εύκολα στον «μικρό» τελικό της Ολλανδίας με 36-26 (ημίχρονο 19-13) και θα ανέβουν για τρίτη σερί διοργάνωση στη βάθρο, έστω και στο χαμηλότερο σκαλί.
Από την πλευρά τους οι «οράνιε», στην παρθενική Ολυμπιακή συμμετοχή τους, πραγματοποίησαν εξαιρετική πορεία, την οποία όμως ολοκλήρωσαν με τη... γλυκόπικρη γεύση της τέταρτης θέσης.
ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Χενκ Γκρένερ): Φαν ντερ Χάιντεν 5, Αμπινχ 1, Φαν Ολφεν 3, Σνέλντερ 2, Μπροχ 4, Γκρόοτ 6, Ντούλφερ, Γκόος 2, Γιάνκοβιτς, Σμέετς, Μαλεστάιν, Λουτσιάνο 2, Βέστερ, Πόλμαν 1
ΝΟΡΒΗΓΙΑ (Θόριρ Χεργκέιρσον): Γκρίμσμπο, Μόλιντ, Αρντζεν 3, Κρίστιανσεν 5, Αλσταντ, Λόκε 4, Μορκ 7, Οφτενταλ 6, Φράφιορντ, Λούντε, Κόρεν, Κούρτοβιτς 6, Χέρεμ 4, Σόλμπεργκ 1

***  Μπάσκετ (Γ): Όγδοο χρυσό για την Team USA, «χάλκινη» η Σερβία
Μπάσκετ (Γ): Όγδοο χρυσό για την Team USA, «χάλκινη» η Σερβία
~ Για έκτο διαδοχικό Ολυμπιακό Τουρνουά μπάσκετ Γυναικών (1996, 2000, 2004, 2008, 2012, 2016), οι ΗΠΑ υπερασπίστηκαν το χρυσό μετάλλιο και παρέμειναν ακλόνητες στον θρόνο τους. Οι Αμερικανίδες δεν δυσκολεύτηκαν στον τελικό του Ρίο απέναντι στην Ισπανία και με το τελικό 101-72 επιβεβαίωσαν τον τίτλο της πιο πετυχημένης ομάδας μπάσκετ στα χρονικά, καθώς πανηγύρισαν την 25η διαδοχική νίκη που είχαν διψήφια διαφορά από την αντίπαλό τους και την 49η σερί Ολυμπιακή επιτυχία! Το αποψινό ήταν το 10ο Ολυμπιακό μετάλλιο (χρυσά: 1984, 1988, 1996, 2000, 2004, 2008, 2012, 2016, ασημένια: 1976, χάλκινα: 1992) στην ιστορία της Team USA και 8ο χρυσό. Στον αντίποδα, η «φούρια ρόχας» κατέκτησε το πρώτο μετάλλιό της, αργυρής απόχρωσης, στην 4η συμμετοχή της σε Ολυμπιακό Τουρνουά μπάσκετ γυναικών.
Ουσιαστικά το... άγχος των Αμερικανίδων στον αποψινό τελικό διήρκησε μόλις ένα δεκάλεπτο, το πρώτο, όταν οι Ισπανίδες με κορυφαία την Τόρενς, που είχε σημειώσει τους 10 από τους 17 πόντους της ομάδας της, είχε μείνει σε απόσταση αναπνοής (21-17 στο 10΄).
Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι ΗΠΑ κυριάρχησαν στα ριμπάουντ, κυρίως στα επιθετικά, που τους έδωσαν δεύτερες ευκαιρίες κοντά στο καλάθι, έδωσαν ρεσιτάλ δημιουργίας και με σωστά αμυντικά αντανακλαστικά έτρεξαν επιμέρους σκορ 14-7 και στο 15΄ ξέφυγαν με +11 (35-24), για να μην κοιτάξουν πίσω... Η διαφορά έφτασε στο 20΄ στους 17 πόντους (49-32), για να αρχίσει να παίρνει... διαστημικές διαστάσεις στο δεύτερο ημίχρονο (81-46, +35 στο 30΄) μέχρι το τελικό 101-72. Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης το «εξωπραγματικό» τρίποντο της Ντομίνγκεθ στην εκπνοή της τρίτης περιόδου από το κέντρο του αγωνιστικού χώρου.
Κορυφαίες των νικητριών οι Λίντσεϊ Ουόλεν και Νταϊάνα Τοράσι, οι οποίες σημείωσαν από 17 πόντους. Από τις Ισπανίδες διασώθηκε η Άλμπα Τόρενς με 18 πόντους.
ΗΠΑ: Ουόλεν 17, Ογκούστους 6, Μπερντ 3 (1), Μουρ 14 (2), ΜακΚάουτρι 8, Στιούαρτ 11 (1), Κάτσινγκς, Ντέλε Ντον 10, Τοράσι 17 (5), Φόουλς 3, Τσαρλς 8, Γκρίνερ 4.
ΙΣΠΑΝΙΑ: Ρομέρο, Νίκολς 4, Ντομίνγκεθ 11 (1), Τόρενς 18 (2), Παλαού 7 (1), Τσάργαϊ 12, Ροντρίγκεθ, Πασκουα, Κροθ 9, Γιλ, Ντουρ 11 (3).Χάλκινο η Σερβία
 Στην πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακό Τουρνουά μπάσκετ Γυναικών ως Σερβία, οι... θηλυκές «πλάβι» πέρασαν το χάλκινο μετάλλιο στο λαιμό τους.
Ένα χρόνο μετά τη «στέψη» τους σε πρωταθλήτριες Ευρώπης, τα κορίτσια της Μαρίνα Μάλκοβιτς έμειναν σε τροχιά επιτυχιών κατακτώντας το χάλκινο στο Ρίο, καθώς στον «μικρό τελικό» του τουρνουά έκαμψαν με 70-63 την αντίσταση της Γαλλίας και ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο τρόπο το Ολυμπιακό ταξίδι τους, το οποίο συνδυάστηκε με εκπλήξεις.
Οι Σέρβες ολοκλήρωσαν την Α' φάση με ρεκόρ 2 νίκες και 3 ήττες, ενώ στα προημιτελικά υποχρέωσαν την Αυστραλία σε ηχηρό αποκλεισμό, για να προκριθούν στα ημιτελικά και να... υποκύψουν στην Ισπανία.
Στον «μικρό τελικό», πάντως, η παραγωγικότητα τους, ειδικά στην τρίτη περίοδο (28-15 επιμέρους σκορ), ήταν αρκετή ώστε να τους χαρίσει το πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιο και την τρίτη θέση στο βάθρο.
Κορυφαία των νικητριών η Γελένα Μιλοβάνοβιτς με 18 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ από τις Γαλλίδες ξεχώρισε η Έντι Μιγέμ επίσης με 18 πόντους.
Τα δεκάλεπτα: 10-18, 27-27, 42-55, 63-70
ΓΑΛΛΙΑ: Γιακουμπου 7, Μιγέμ 18 (3), Γκρουντά 6, Μισέλ 5, Αγιαγί 10 (2), Σκρελά, Γιοανέ 3 (1), Μπουντερά 3 (1), Καμπά 2, Επουπά 3, Αμάν 2.
ΣΕΡΒΙΑ: Ραντοκάι 7 (1), Πέτροβιτς 10 (1), Καντό 5 (1), Κρνιτς, Γιοβάνοβιτς, Μιλοβάνοβιτς 18 (1), Μπουτούλια, Στάνκοβιτς, Ντάμποβιτς Μ. 9 (1), Ντάμποβιτς Α. 11 (1), Πέιτζ 10 (2).
Σε αναμετρήσεις για τον «μικρό τελικό» και τον τελικό του Ολυμπιακού Τουρνουά μπάσκετ των Γυναικών, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
«ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ»
Γαλλία-Σερβία 63-70
ΤΕΛΙΚΟΣ
ΗΠΑ-Ισπανία 21:30

  ***  Την 6η θέση κατέλαβε τελικά η Εθνική πόλο  Ήττα από την ΟυγγαρίαΤην 6η θέση κατέλαβε τελικά η Εθνική πόλο
~  Η Ουγγαρία επιβλήθηκε με 12-10 της Εθνικής μας ομάδας πόλο, που περιορίστηκε τελικά στην 6η θέση του Ολυμπακού τουρνουά στο Ρίο. Η ελληνική ομάδα έκανε έναν καλό αγώνα ωστόσο οι Ούγγροι έδειξαν καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο.
Η ομάδα του Θόδωρου Βλάχου ισοφάρισε το δεύτερο καλύτερο πλασάρισμα στην ιστορία του ελληνικού πόλο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, χωρίς όμως να καταφέρει να διεκδικήσει το πολυπόθητο μετάλλιο, το οποίο ήταν ο αρχικός στόχος. Τα οκτάλεπτα: 2-1, 4-4, 3-3, 3-2.

*** Πόλο (Α): Χρυσό μετάλλιοια τη Σερβία, χάλκινο η ΙταλίαΠόλο (Α): Χρυσό μετάλλιοια τη Σερβία, χάλκινο η Ιταλία
Τελικός Πόλο :   ΚΡΟΑΤΙΑ-ΣΕΡΒΙΑ  7-11  .- σε εξέλιξη ....
Έχουν περάσει 25 χρόνια από τη διάλυση της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας, η οποία το 1984 στο Λος Αντζελες και το 1988 στη Σεούλ είχε κατακτήσει δύο διαδοχικά χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια στην ανδρική υδατοσφαίριση. Εκτοτε η Σερβία, ως το 2006 μαζί με το Μαυροβούνιο και την τελευταία δεκαετία μόνη της, πανηγύρισε τρεις παγκόσμιους και έξι ευρωπαϊκούς τίτλους, όμως στους Ολυμπιακούς Αγώνες πάντα κάτι «στράβωνε»: μόλις όγδοη στην Ατλάντα, τρίτη στο Σίδνεϊ, φιναλίστ στην Αθήνα, ξανά τρίτη σε Πεκίνο και Λονδίνο. Και, κρίνοντας κανείς από την κακή απόδοση των Σέρβων στην Α΄ φάση, η... κατάρα φαινόταν ότι θα συνεχιστεί και στο Ρίο.Όμως το συγκρότημα του Ζόραν Σάβιτς δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα. Μπαίνοντας στη διαδικασία των νοκ-άουτ αγώνων ανέβασε σταδιακά την απόδοσή του και στον αποψινό τελικό με την -απερχόμενη Ολυμπιονίκη- Κροατία ήταν ξανά η ομάδα-φόβητρο της τελευταίας διετίας. Το τελικό 11-7 δεν αφήνει περιθώρια... παρερμηνειών. Οι Σέρβοι ήταν από την αρχή κυρίαρχοι του τελικού, παίζοντας δαιμονισμένη άμυνα και βρίσκοντας με σχετική άνεση λύσεις στην επίθεση. Οι Κροάτες ισοφάρισαν μόνο στο ξεκίνημα (1-1) και σύντομα βρέθηκαν να κυνηγάνε και μάλιστα... από απόσταση: 5-2, 6-3 στο ημίχρονο, 8-4 στα δύο λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου.
Ο Ιβιτσα Τούτσακ επιστράτευσε και τον Γιόσιπ Πάβιτς κάτω από τα δοκάρια, αλλά η εικόνα του αγώνα δεν μπορούσε να αλλάξει. Οι «χρβάτσκι» κέρδιζαν συνεχώς αποβολές, αλλά είχαν πολύ κακό ποσοστό στον παίκτη παραπάνω και δεν στάθηκε δυνατό να επιστρέψουν. Η λήξη του τελικού, διαιτητής του οποίου ήταν ο Γιώργος Σταυρίδης, βρήκε την κορυφαία ομάδα των τελευταίων χρόνων να πανηγυρίζει τη δικαίωση, όχι μόνο τη δική της, αλλά και της προηγούμενης γενιάς του σερβικού πόλο, μέλος της οποίας ήταν ο νυν προπονητής της ομάδας, Ντέγιαν Σάβιτς.
ΚΡΟΑΤΙΑ (Ιβιτσα Τούτσακ): Πάβιτς, Μπούριτς 1, Πέτκοβιτς, Λόντσαρ, Τζόκοβιτς, Μπούκιτς, Μάτσαν, Μπούσλιε, Σούκνο 3, Κράπιτς, Σέτκα 1, Γκαρσία 2, Μπίγιατς
ΣΕΡΒΙΑ (Ντέγιαν Σάβιτς): Γκ. Πιγέτλοβιτς, Μάντιτς 4, Γκότσιτς 1, Ραντέλοβιτς, Τσουκ, Ντ. Πιγέτλοβιτς 2, Νίκιτς 1, Αλεξιτς, Γιάκσιτς, Φιλίποβιτς 2, Πρλαϊνοβιτς, Στ. Μίτροβιτς 1, Μπρ. Μίτροβιτς
Χάλκινη η Ιταλία
 Η Ιταλία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο στην υδατοσφαίριση ανδρών. Η «σετεμπέλο» του Σάντρο Καμπάνια επικράτησε στον «μικρό» τελικό του Μαυροβουνίου με 12-10 και ανεβαίνει για όγδοη φορά στο βάθρο των νικητών (τρία χρυσά, δύο ασημένια, τρία χάλκινα), τέσσερα χρόνια μετά το ασημένιο μετάλλιο του Λονδίνου.
Μία επιτυχία των Ιταλών αφιερωμένη στον 37χρονο τερματοφύλακα Στέφανο Τεμπέστι, που ολοκληρώνει τη διαδρομή του με το δεύτερο μετάλλιο σε πέντε Ολυμπιακές συμμετοχές. Στην τρίτη του παρουσία σε Ολυμπιακό τουρνουά, το Μαυροβούνιο μένει για τρίτη φορά ένα βήμα μακριά από το βάθρο των νικητών, στην τέταρτη θέση.
Οι παίκτες του Καμπάνια δεν βρέθηκαν ποτέ πίσω στο σκορ και πήραν μία μικρή διαφορά μετά τα μέσα της τρίτης περιόδου, στηριζόμενοι στην αποτελεσματικότητά τους στον παίκτη παραπάνω και τις καθοριστικές επεμβάσεις του Τεμπέστι. Με δύο σερί γκολ του Κριστιάν Πρεσιούτι, η Ιταλία ξέφυγε 11-8 έξι λεπτά πριν τη λήξη κι αμέσως μετά ο Ίβοβιτς εκτέλεσε πέναλτι στο δοκάρι.
Κι ενώ όλα έδειχναν να έχουν κριθεί, το Μαυροβούνιο πέτυχε δύο γκολ μέσα σε 33΄΄ και μείωσε σε 11-10, 1΄57΄΄ πριν το τέλος. Οι δύο ομάδες έχασαν από μία κατοχή και ο φουνταριστός Ματέο Αϊκάρντι, με μακρινό σουτ στην εκπνοή του χρόνου επίθεσης των «ατζούρι», διαμόρφωσε το τελικό 12-10, 35 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη.
Τα οκτάλεπτα (με πρώτο το Μαυροβούνιο): 1-2, 3-3, 3-4, 3-3
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (Βλάντιμιρ Γκοϊκοβιτς): Ράντιτς, Ντράσκο Μπργκούλιαν, Πάσκοβιτς, Πέτροβιτς, Ντάρκο Μπργκούλιαν 2, Ράντοβιτς 1, Γιάνοβιτς 3, Τσούτσκοβιτς, Ιβοβιτς 2, Μίσιτς 1, Κλίκοβατς 1, Γιόκιτς, Στσεπάνοβιτς
 ΙΤΑΛΙΑ (Σάντρο Καμπάνια): Τεμπέστι, Ντι Φούλβιο, Τζίτο, Φιλιόλι 1, Φοντέλι, Βελότο, Νόρα 1, Γκάλο 3, Κρ. Πρεσιούτι 4, Μποντεγκά, Αϊκάρντι 1, Ν. Πρεσιούτι 2, Ντελ Λούνγκο
Η Ισπανία 7η...
Η Ισπανία κατέλαβε την έβδομη θέση του Ολυμπιακού τουρνουά πόλο ανδρών του Ρίο, καθώς επικράτησε 9-8 της Βραζιλίας σε αγώνα κατάταξης.
Ο Μπάλαζ Σίρανι πέτυχε το νικητήριο γκολ για τους Ιβηρες, περίπου ένα λεπτό πριν τη λήξη της αναμέτρησης, αφήνοντας τους οικοδεσπότες όγδοους στην τελική κατάταξη.
Τα οκτάλεπτα (με πρώτη τη Βραζιλία): 1-3, 2-1, 1-2, 4-3

***  Ελληνικό «ντου» με απίθανα σχόλια στον Αμερικανό που έβρισε τη Στεφανίδη
Ο Αμερικανός, που μέσω Twitter έβρισε τη Στεφανίδη επειδή κατοικεί στις ΗΠΑ και την κάλεσε να επιστρέψει στην πατρίδα της, δέχτηκε διαδικτυακή «επίθεση» από δεκάδες Έλληνες!              
Τα’ θελε και τα’ παθε… Ο Αμερικανός που χρησιμοποίησε το Twitter για να βγάλει όλα τα αισθήματα ξενοφοβίας και ρατσισμού που κρύβει μέσα του πάνω στην Κατερίνα Στεφανίδη, δέχτηκε την διαδικτυακή «επίθεση» από δεκάδες Έλληνες που τον έβαλαν στη θέση του. 
Δείτε τις πιο χαρακτηριστικές απαντήσεις: 
«Τότε να δώσεις πίσω τη δημοκρατία και τα μαθηματικά. Κι αυτά από την Ελλάδα είναι». 
«Έχει δικαίωμα να μένει όπου θέλει. Κι εσύ να μείνεις στη σπηλιά σου, όπου και ανήκεις». 
«Θα πρέπει να γίνεις ο πρώτος της πελάτης, έχει πτυχίο στη νευροψυχολογία». 
«Η Ελλάδα είναι η πατρίδα της και είναι περήφανη. Εσύ είσαι περήφανος για την πατρίδα σου;». 
«Τότε κι εσείς σταματήστε να πηγαίνετε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι από την Ελλάδα». 
«Και η Έλεν Μαρούλις (σ.σ. κατέκτησε το χρυσό στην πάλη) είναι από την Ελλάδα. Γι’ αυτήν είσαι περήφανος, ε;». 
«Ντροπή σου να μιλάς έτσι για μια τόσο σπουδαία αθλήτρια».
«Είσαι τόσο γελοίος. Σκάσε, σε παρακαλώ!».
«Είσαι παραπάνω από ηλίθιος. Μάθε να χάνεις!». 
«Είσαι ένας πικρόχολος λούζερ. Για σας εκεί είναι χρυσό ή τίποτα, έτσι;». 
Φυσικά υπήρχαν και πιο ακραίες αντιδράσεις. Ένας πόσταρε μια μούντζα ρωτώντας τον «ξέρεις τι σημαίνει αυτό;». «Έτσι γ@@@νε οι Ελληνίδες», έγραψε κάποιος, ενώ άλλος σχολίασε «ίσως η μητέρα σου έπρεπε να είχε κάνει έκτρωση» και υπήρχαν πολλές ακόμη «ευχές» για εκείνον…


*** Αυλαία στον στίβο του Ρίο με πρωταγωνιστές Φάρα, Μπεϊτία, Σεμένια και Ρόλερ
 Αυλαία στον στίβο του Ρίο με πρωταγωνιστές Φάρα, Μπεϊτία, Σεμένια και Ρόλερ
\~ Στο 1.97μ κρίθηκαν και τα τρία μετάλλια στο ύψος γυναικών κατά την 9η ημέρα των αγώνων στίβου στους Ολυμπιακούς του Ρίο. Νικήτρια η 37χρονη Ισπανίδα Ρουθ Μπεϊτία, με 2η την Βουλγάρα
Μιρέλα Ντεμίρεβα και τρίτη την επίσης σπουδαία άλτρια Μπλάνκα Βλάσιτς (Κροατία).
5.000μ ανδρών: Το χρυσό ο Φάρα
 Ο Μο Φάρα έκανε το 2ο νταμπλ της καριέρας του σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Βρετανός αθλητής αναδείχθηκε νικητής στα 5.000μ με 13:03.30 κι έκανε δύο τις νίκες του στο Ρίο, αφού είχε επικρατήσει και στα 10.000μ, επιτυχία που είχε επαναλάβει και το 2012 στο Λονδίνο. Δεύτερος τερμάτισε ο Πολ Κιπκεμόι Τσελίμο (ΗΠΑ) με 13:03.90, αλλά ακυρώθηκε κι έτσι το ασημένιο μετάλλιο πήρε ο Χάγκος Γκεμπρχιβέτ (Αιθιοπία) με 13:04.35, ενώ τo χάλκινο πήρε ο Αμερικανός Μπέρναρντ Λάγκατ (πρώην Κενυάτης), στον τελευταίο αγώνα της σπουδαίας καριέρας του, με 13.06.78. Τελευταίοι Ολυμπαικοί Αγώνες ήταν και για τον Φάρα, ο οποίος όμως αναμένεται να κλείσει την καριέρα του μετά το παγκόσμιο του χρόνου στο Λονδίνο.
4χ400μ γυναικώνΗ ομάδα σκυταλοδρομίας 4χ400μ γυναικών των ΗΠΑ υπερασπίστηκε με επιτυχία τον τίτλο της από το 2012 στο Λονδίνο, αφού πρώτευσε και στο Ρίο με 3:19.06. Δεύτερη ήταν η Βρετανία με 3:25.88 και τρίτος ο Καναδάς με 3:26.43.
Ακοντισμός: Το χρυσό ο Γερμανός Ρόλερ
 Ο Τόμας Ρόλερ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό ανδρών κατά την 9η ηέρα των αγώνων στίβου στους Ολυμπιακούς του Ρίο. Ο Γερμανός αθλητής πήρε την πρώτη θέση με καλύτερη βολή στα 90.30μ, με δεύτερο τον Κενυάτη παγκόσμιο πρωταθλητή Τζούλιος Γιέγκο με 88.24μ και τρίτο τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη του 2012 στο Λονδίνο (Κέσορν Γουόλκοτ (Τρίνιταντ & Τομπάγκο) με 85.38μ.
800μ γυναικών: Το χρυσό η Σεμένια
 Το χρυσό μετάλλιο για πρώτη φορά στην καριέρα της κέρδισε η Κάστερ Σεμένα στον τελικό των 800μ κατά την 9η ημέρα των αγώνων στίβου στους Ολυμπιακούς του Ρίο. Η Νοτιοαφρικανή αθλήτρια τερμάτισε σε 1:55.28, με δεύτερη την Φρανσίν Νιγιονσάμπα (Μπουρούντι) με 1:56.49 και τριτη την Νιαρέρα Μάργκαρετ Γουαμπούι (Κένυα) με 1:56.89. Το 2012 στο Λονδίνο η Σεμένια ήταν 2η.
1.500μ ανδρών: Το χρυσό ο Σέντροβιτς
 Ο Μάθιου Σέντροβιτς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των 1.500μ κατά την 9η ημέρα των αγώνων στίβου στους Ολυμπιακούς του Ρίο. Ο Αμερικανός αθλητής τερμάτισε σε 3:50.00, με δεύτερο τον Αλγερινό Ταουφίκ Μακλουφί, νικητή το 2012 στο Λονδίνο, με 3:50.11 και τρίτο τον Νεοζηλανδό Νίκολας Γουίλις με 3:50.24.
*** «Χρυσή» η Βραζιλία του Νέιμαρ στα πέναλντι
'ΒΡΑΖΙΛΙΑ =ΓΕΡΜΜΑΝΙΑ κ.κ. κακ παράταση 1-1 .- ^
«Χρυσή» η Βραζιλία του Νέιμαρ στα πέναλντι
~  Εκεί κανείς από τους δύο αντιπάλους δεν μπόρεσε να σκοράρει κι έτσι Βραζιλία και Γερμανία έλυσαν τις... διαφορές τους στα πέναλντι. Εκείη Βραζιλία επικράτησε με 5-4, με τον Νεϊμάρ να ευστοχεί στο τελευταίο πέναλντι.
Τα πέναλντι:
Γκίντερ 0-1
Ρενάτο Αουγκούστο 1-1
Νιαμπρί 1-2
Μαρκίνιος 2-2
Μπραντ 2-3
Ραφίνια 3-3
Σίλε 3-4
Λουάν 4-4
Πέτερσεν Απέκρουσε ο Γουέβερτον
 Νεϊμάρ 5-4
ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Ροτζέριο Μικάλε): Γουέβερτον, Ζέκα, Ροντρίγκο Κάιο, Μαρκίνιος, Ρενάτο Αουγκούστο, Ντάγκλας Σάντος, Λουάν, Γκαμπριέλ Μπαρμπόσα (70΄ Φελίπε Άντερσον), Νεϊμάρ, Γκαμπριέλ Ζεσούς (95΄ Ραφίνια), Γουάλας.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Χορστ Χρούμπες): Χορν, Τόλγιαν, Κλόστερμαν, Γκίντερ, Σίλε, Σβεν Μπέντερ, Μάιερ, Λαρς Μπέντερ (67΄ λ. τρ. Πρέμελ), Ζέλκε (76΄ Πέτερσεν), Μπραντ, Νιαμπρί.

***  Καταδύσεις: Εβδομο χρυσό για την Κίνα με τον Αϊσέν Τσεν στα 10μ.
Καταδύσεις: Εβδομο χρυσό για την Κίνα με τον Αϊσέν Τσεν στα 10μ.
Με την Κίνα να κυριαρχεί σχεδόν ολοκληρωτικά, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στα επτά από τα οκτώ αγωνίσματα του προγράμματος, ολοκληρώθηκαν οι καταδύσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ο τελευταίος θρίαμβος της ασιατικής υπερδύναμης ήρθε στα 10μ. των ανδρών, όχι όμως με το λογικό φαβορί, τον τρεις φορές πρωταθλητή κόσμου Μπο Κιου.
Αυτός που ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ήταν ο Αϊσέν Τσεν, ο οποίος ήταν εξαιρετικός και στις έξι προσπάθειές του και έφτασε άνετα στην πρώτη θέση, με 585.30 βαθμούς. Ηταν το δεύτερο χρυσό στο Ρίο για τον 20χρονο καταδύτη, ο οποίος ήταν νικητής και στις συγχρονισμένες 10μ., μαζί με τον Γιουέ Λιν.
Έκπληξη σημειώθηκε στη δεύτερη θέση, καθώς ο Μεξικανός Χέρμαν Σάντσες κατάφερε με 532.70 βαθμούς να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο, εκμεταλλευόμενος την κακή τελευταία προσπάθεια του Ντέιβιντ Μπουντιά. Ο Αμερικανός χρυσός Ολυμπιονίκης του Λονδίνου έχασε μέσα από τα χέρια του τη δεύτερη θέση και περιορίστηκε στο χάλκινο μετάλλιο με 525.25β. Απογοητευτικός ο Μπο Κιου, έμεινε έκτος, ενώ ο Βρετανός Τομ Ντάλεϊ έκανε απογοητευτική εμφάνιση στον ημιτελικό, έμεινε 18ος και φυσικά αποκλείστηκε.

***  Ρυθμική: Η Μαμούν νέα «βασίλισσα» Ρυθμική: Η Μαμούν νέα «βασίλισσα»
Η Μαργκαρίτα Μαμούν είναι η νέα «βασίλισσα» της ρυθμικής γυμναστικής. Η Ρωσίδα γυμνάστρια συγκέντρωσε 76.483 βαθμούς στον τελικό του σύνθετου ατομικού και κατέκτησε το χρυσό, αφήνοντας δεύτερη την συμπατριώτισσά της και τρεις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια Γιάνα Κουντριάβτσεβα με 75.608 βαθμούς. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ουκρανή Γκάνα Ριζατντίνοβα με 73.853 βαθμούς.
Είναι η 5η συνεχόμενη φορά που στο σύνθετο ατομικό κυριαρχεί Ρωσίδα αθλήτρια, καθώς το 2000 στο Σίδνεϊ ήταν η Γιούλια Μπαρσούκοβα, το 2004 στην Αθήνα η Αλίνα Καμπάεβα, το 2008 στο Πεκίνο και το 2012 στο Λονδίνο η Γεβγκένια Κανάγιεβα.
Οι πρώτες οκτώ του τελικού:
1. Μαργκαρίτα Μαμούν (Ρωσία) 76.483
 2. Γιάνα Κουντριάβτσεβα (Ρωσία) 75.608
 3. Γκάνα Ριζατντίνοβα (Ουκρανία) 73.583
 4. Γεόν Ζάε Σον (Ν. Κορέα) 72.898
 5. Μελιτίνα Στανιούτα (Λευκορωσία) 71.133
 6. Κατσιαρίνα Χαλκίνα (Λευκορωσία) 70.932
 7. Νεβιάνα Βλαντίνοβα (Βουλγαρία) 70.733
 8. Καρολίνα Ροντρίγκεζ (Ισπανία) 69.949

***  Κρας τεστ με Δόξα Μεγαλόπολης σήμερα για την Καλαμάτα 
Το τρίτο και πιο δυνατό τεστ προετοιμασίας θα δώσει σήμερα η Καλαμάτα που θα υποδεχθεί στις 6 μ.μ. στο γήπεδο του Μεσσηνιακού τη Δόξα Μεγαλόπολης. Οι δύο ομάδες ακολούθησαν αντίστροφες πορείες με τους «μελανόλευκους» να υποβιβάζονται στην Α’ Τοπική και το αρκαδικό συγκρότημα να κερδίζει την άνοδό του στη Γ’ Εθνική. Ωστόσο, με την επιστροφή του Σταύρου Παπαδόπουλου στην προεδρεία η Μαύρη Θύελλα στοχεύει στην άμεση επάνοδό της. Η απογευματινή συνάντηση, την οποία αναμένεται να παρακολουθήσει αρκετός κόσμος, όπως συνέβη στα προηγούμενα φιλικά με Ολυμπιακό και κυρίως με Αναγέννηση, θα αποτελέσει ένα αξιόπιστο τεστ για τις ικανότητες του καλαματιανού συγκροτήματος.
Το προπονητικό δίδυμο Έλβιο Μάνα-Τάσος Χατζηαγγελής θα έχει στη διάθεσή του και τον Γιάννη Καλογερόπουλο, ο οποίος ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε, όχι όμως και τον Διονύση Γεωργιόπουλο, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Σωτήρη Κουκούτση, ο οποίος ταλαιπωρείται από μια ίωση.
Τέλος, στο ρόστερ της Καλαμάτας αναμένεται να προστεθεί ο 17χρονος τερματοφύλακας του Αίαντα Παναγιώτη Μπεσσή. Οι δύο πλευρές και ο νεαρός ποδοσφαιριστής με την οικογένειά του έχουν συμφωνήσει και αναμένεται να ενσωματωθεί στις προπονήσεις από τη νέα εβδομάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι προβάδισμα για να «κλείσει» την 3άδα των γκολκήπερ, μαζί με τους Γιώργο Κυριακόπουλο-Τάσο Κωνσταντακόπουλο είχε ο Δημήτρης Τσιγάρος, ο οποίος επίσης προέρχεται από τον Αίαντα, αλλά θα συνεχίσει τελικά στην βελγική Οστάνδη.

*** Τα 140 ολυμπιακά μετάλλια της Ελλάδας και ποιοι τα κατέκτησαν
Η χώρα μας έχει σημαντική παρουσία στην ολυμπιακή σκηνή, κι ας μην ήταν ποτέ, πλην των πρώτων αγώνων του 1896, στις πρώτες θέσεις στη συνολική κατάταξη.    
Τα 121 ολυμπιακά μετάλλια της Ελλάδας και ποιοι τα κατέκτησαν
 Η Ελλάδα έχει συμμετάσχει σε όλους τους θερινούς Ολυμπιακούς, από την ανασύστασή τους το 1896 μέχρι και σήμερα, το 2016. Αυτή η διαδρομή, που ξεκίνησε από τους δρόμους της Αθήνας και σήμερα έχει οδηγήσει στις φαβέλες της Βραζιλίας είχε εμπόδια αλλά και πολλά μετάλλια.
Η χώρα μας έχει σημαντική παρουσία στην ολυμπιακή σκηνή, κι ας μην ήταν ποτέ, πλην των πρώτων αγώνων του 1896, στις πρώτες θέσεις στη συνολική κατάταξη. Μέχρι σήμερα η Ελλάδα έχει κατακτήσει 140 μετάλλια, τα οποία μετά βεβαιότητος θα γίνουν 140, αφού το δίδυμο Μάντη-Καγιαλή έχει εξασφαλίσει μία θέση στο βάθρο, μένει μόνο να μάθουμε ποιά.
Ο εθνικός μας ύμνος έχει ακουστεί 33 φορές στη σύγχρονη ολυμπιακή ιστορία, ενώ αθλητές με το ελληνικό εθνόσημο κατέκτησαν 43 αργυρά και 45 χάλκινα μετάλλια.
Η πιο επιτυχημένη παρουσία μας στους αγώνες ήταν στην «πρεμιέρα» τους, στην Αθήνα το 1896. Στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς καταφέραμε να έρθουμε δεύτεροι στη συνολική κατάταξη, κατακτώντας συνολικά 50 μετάλλια, και απέχοντας μόνο 1 μετάλλιο από τις ΗΠΑ που, προϊδεάζοντας για το τι θα ακολουθούσε στους μελλοντικούς αγώνες, πλασαρίστηκαν στην κορυφή της κατάταξης.
inner
Φωτογραφία από το αρχείο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής 
Βέβαια οι Ολυμπιακοί του 1896 δεν έμοιαζαν ακριβώς με τους σύγχρονους Ολυμπιακούς όπως τους παρακολουθούμε σήμερα. Στους Ολυμπιακούς του 1896 υπήρχαν μόνο δύο μετάλλια – ασημένιο και χάλκινο – για τον πρώτο και δεύτερο κάθε αγωνίσματος. Αγωνίσματα γίνονταν εκτός σταδίων, στο Ζάππειο Μέγαρο, στους δρόμους της Αθήνας, ενώ το πρόγραμμα άλλαζε συνεχώς, καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που οι ελλανοδίκες, οι διαιτητές των Αγώνων, επέτρεπαν ακόμα και συμμετοχές της τελευταίας στιγμής στα αγωνίσματα.
Για παράδειγμα, στις 12 Απριλίου ήταν προγραμματισμένοι οι αγώνες στο ελεύθερο τυφέκιο, 300μ. Ο αγώνας όμως ολοκληρώθηκε σε δύο μέρες εξαιτίας ενός ασυνήθιστου γεγονότος. Στη διάρκεια του, εμφανίστηκαν στο σκοπευτήριο κάποιοι νέοι σκοπευτές που ζήτησαν να πάρουν μέρος, κάτι που αποδέχθηκε η ελλανόδικος επιτροπή, με σεβασμό στο αθλητικό πνεύμα.
inner
Φωτογραφία από το αρχείο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής 
Τιμώντας την παράδοση που θέλει την Ελλάδα να κάνει την καλύτερη εμφάνισή της στους Αγώνες «εντός έδρας», η δεύτερη πιο επιτυχής διοργάνωση για την ελληνική αποστολή ήταν η Αθήνα το 2004, όπου η Ελλάδα κατέκτησε 16 μετάλλια, εκ των οποίων τα 6 χρυσά, τα 6 αργυρά και τα 4 χάλκινα.
inner
Αλλά και οι Ολυμπιακοί του Ρίο έγραψαν για την Ελλάδα ένα κομμάτι αθλητικής ιστορίας, καθώς η «χρυσή» μας ολυμπιονίκης, Άννα Κορακάκη, είναι η πρώτη γυναίκα στην ιστορία μας που κατέκτησε δύο μετάλλια (χρυσό και χάλκινο) στους ίδιους αγώνες. Το ίδιο είχε επιτύχει 104 χρόνια νωρίτερα ένας άνδρας αθλητής, ο Κωνσταντίνος Τσικλητήρας.
inner
~* Αναλυτικά η λίστα των μεταλλίων μας μέχρι σήμερα:
ΧΡΥΣΑ:
1.-Αριστείδης Κωνσταντινίδης: Χρυσό Μετάλλιο, Ποδηλασία, Αθήνα 1896
Γιάννης Γεωργιάδης: Χρυσό Μετάλλιο, Ξιφασκία, Αθήνα 1896
Γιάννης Μαλοκίνης: Χρυσό Μετάλλιο, Υγρός Στίβος, Αθήνα 1896
Γιάννης Μητρόπουλος: Χρυσό Μετάλλιο, Γυμναστική, Αθήνα 1896
Γιάννης Φραγκούδης: Χρυσό Μετάλλιο, Σκοποβολή, Αθήνα 1896
Γιώργος Ορφανίδης: Χρυσό Μετάλλιο, Σκοποβολή, Αθήνα 1896
Λέων Πύργος: Χρυσό Μετάλλιο, Ξιφασκία, Αθήνα 1896
Νίκος Ανδριακόπουλος: Χρυσό Μετάλλιο, Γυμναστική, Αθήνα 1896
Παντελής Καρασεβδάς: Χρυσό Μετάλλιο, Σκοποβολή, Αθήνα 1896
10.-Σπυρίδων Λούης: Χρυσό Μετάλλιο, Στίβος, Αθήνα 1896
Περικλής Κακούσης: Χρυσό Μετάλλιο, Άρση Βαρών, Σεντ Λιούις 1904
Κωνσταντίνος Τσικλητήρας: Χρυσό Μετάλλιο, Στίβος, Στοκχόλμη 1912
Γιώργος Ζαΐμης: Χρυσό Μετάλλιο, Ιστιοπλοΐα, Ρώμη 1960
Διάδοχος Κωνσταντίνος: Χρυσό Μετάλλιο, Ιστιοπλοΐα, Ρώμη 1960
Οδυσσέας Εσκιτζόγλου: Χρυσό Μετάλλιο, Ιστιοπλοΐα, Ρώμη 1960
Στέλιος Μυγιάκης: Χρυσό Μετάλλιο, Πάλη, Μόσχα 1980
Βούλα Πατουλίδου: Χρυσό Μετάλλιο, Στίβος, Βαρκελώνη 1992
Πύρρος Δήμας: Χρυσό Μετάλλιο, Άρση Βαρών, Βαρκελώνη 1992
Ακάκιος Καχιασβίλης: Χρυσό Μετάλλιο, Άρση Βαρών, Ατλάντα 1996
20.-Ιωάννης Μελισσανίδης: Χρυσό Μετάλλιο, Γυμναστική, Ατλάντα 1996
Νίκος Κακλαμανάκης: Χρυσό Μετάλλιο, Ιστιοπλοΐα, Ατλάντα 1996
Πύρρος Δήμας: Χρυσό Μετάλλιο, Άρση Βαρών, Ατλάντα 1996
Ακάκιος Καχιασβίλης: Χρυσό Μετάλλιο, Άρση Βαρών, Σίδνεϊ 2000
Κώστας Κεντέρης: Χρυσό Μετάλλιο, Στίβος, Σίδνεϊ 2000
Μιχάλης Μουρούτσος: Χρυσό Μετάλλιο, Ταεκβοντό, Σίδνεϊ 2000
Πύρρος Δήμας: Χρυσό Μετάλλιο, Άρση Βαρών, Σίδνεϊ 2000
Αθανασία Τσουμελέκα: Χρυσό Μετάλλιο, Στίβος, Αθήνα 2004
Αιμιλία Τσουλφά: Χρυσό Μετάλλιο, Ιστιοπλοΐα, Αθήνα 2004
Δημοσθένης Ταμπάκος: Χρυσό Μετάλλιο, Γυμναστική, Αθήνα 2004
30 .- Ηλίας Ηλιάδης: Χρυσό Μετάλλιο, Τζούντο, Αθήνα 2004
Θωμάς Μπίμης: Χρυσό Μετάλλιο, Υγρός Στίβος, Αθήνα 2004
Νίκος Συρανίδης: Χρυσό Μετάλλιο, Υγρός Στίβος, Αθήνα 2004
Σοφία Μπεκατώρου: Χρυσό Μετάλλιο, Ιστιοπλοΐα, Αθήνα 2004
Φανή Χαλκιά: Χρυσό Μετάλλιο, Στίβος, Αθήνα 2004
Λευτέρης Πετρούνιας: Χρυσό Μετάλλιο, Κρίκοι, Ρίο 2016
36 .- Άννα Κορακάκη: Χρυσό Μετάλλιο, Σκοποβολή, Ρίο 2016
37.- Κατερίνα Στεφανίδη Χρυσό  στο Άλμα επικοντώ , Ρίο 2016 .-
Σύνολον  37  Χρυσά .-

ΑΡΓΥΡΑ:
1.- Αντώνης Πέπανος: Αργυρό Μετάλλιο, Υγρός Στίβος, Αθήνα 1896
Γιάννης Ανδρέου: Αργυρό Μετάλλιο, Υγρός Στίβος, Αθήνα 1896
Γιάννης Φραγκούδης: Αργυρό Μετάλλιο, Σκοποβολή, Αθήνα 1896
Γιώργος Κωλέττης: Αργυρό Μετάλλιο, Ποδηλασία, Αθήνα 1896
Γιώργος Ορφανίδης: Αργυρό Μετάλλιο, Σκοποβολή, Αθήνα 1896
Γιώργος Τσίτας: Αργυρό Μετάλλιο, Πάλη, Αθήνα 1896
Δημήτρης Πετροκόκκινος: Αργυρό Μετάλλιο, Αντισφαίριση, Αθήνα 1896
Διονύσης Κάσδαγλης: Αργυρό Μετάλλιο, Αντισφαίριση, Αθήνα 1896
Διονύσης Κάσδαγλης: Αργυρό Μετάλλιο, Αντισφαίριση, Αθήνα 1896
10.- Θωμάς Ξενάκης: Αργυρό Μετάλλιο, Γυμναστική, Αθήνα 1896
Παναγιώτης Παρασκευόπουλος: Αργυρό μετάλλιο, Στίβος, Αθήνα 1896
Πανελλήνιος ΓΣ (1896): Αργυρό Μετάλλιο, Γυμναστική, Αθήνα 1896
Παύλος Παυλίδης: Αργυρό Μετάλλιο, Σκοποβολή, Αθήνα 1896
Σπύρος Χαζάπης: Αργυρό Μετάλλιο, Υγρός Στίβος, Αθήνα 1896
Στάθης Χωραφάς: Αργυρό Μετάλλιο, Υγρός Στίβος, Αθήνα 1896
Σταμάτης Νικολόπουλος: Αργυρό Μετάλλιο, Ποδηλασία, Αθήνα 1896
Σταμάτης Νικολόπουλος: Αργυρό Μετάλλιο, Ποδηλασία, Αθήνα 1896
Τηλέμαχος Καράκαλος: Αργυρό Μετάλλιο, Ξιφασκία, Αθήνα 1896
Χαρίλαος Βασιλάκος: Αργυρό Μετάλλιο, Στίβος, Αθήνα 1896
20.- Κωνσταντίνος Τσικλητήρας: Αργυρό Μετάλλιο, Στίβος, Λονδίνο 1908
Κωνσταντίνος Τσικλητήρας: Αργυρό Μετάλλιο, Στίβος, Λονδίνο 1908
Μιχάλης Δώριζας: Αργυρό Μετάλλιο, Στίβος, Λονδίνο 1908
Αλέξανδρος Βρασιβανόπουλος: Αργυρό Μετάλλιο, Σκοποβολή, Αμβέρσα 1920
Αλέξανδρος Θεοφυλάκης: Αργυρό Μετάλλιο, Σκοποβολή, Αμβέρσα 1920
Γιάννης Θεοφυλάκης: Αργυρό Μετάλλιο, Σκοποβολή, Αμβέρσα 1920
Γιώργος Μωραϊτίνης: Αργυρό Μετάλλιο, Σκοποβολή, Αμβέρσα 1920
Ιάσων Σαππάς: Αργυρό Μετάλλιο, Σκοποβολή, Αμβέρσα 1920
Ηλίας Χατζηπαυλής: Ασημένιο Μετάλλιο, Ιστιοπλοΐα, Μόναχο 1972
Πέτρος Γαλακτόπουλος: Αργυρό Μετάλλιο, Πάλη, Μόναχο 1972
30 .- Δημήτρης Θανόπουλος: Ασημένιο Μετάλλιο, Πάλη, Λος Άντζελες 1984
Βαλέριος Λεωνίδης: Αργυρό Μετάλλιο, Άρση Βαρών, Ατλάντα 1996
Λεωνίδας Κόκας: Αργυρό Μετάλλιο, Άρση Βαρών, Ατλάντα 1996
Λεωνίδας Σαμπάνης: Αργυρό Μετάλλιο, Άρση Βαρών, Ατλάντα 1996
Νίκη Μπακογιάννη: Αργυρό Μετάλλιο, Στίβος, Ατλάντα 1996
Βίκτωρας Μήτρου: Αργυρό Μετάλλιο, Άρση Βαρών, Σίδνεϊ 2000
Δημοσθένης Ταμπάκος: Αργυρό Μετάλλιο, Γυμναστική, Σίδνεϊ 2000
Κατερίνα Θάνου: Αργυρό Μετάλλιο, Στίβος, Σίδνεϊ 2000
Λεωνίδας Σαμπάνης: Αργυρό Μετάλλιο, Άρση Βαρών, Σίδνεϊ 2000
Μιρέλα Μανιάνι: Αργυρό Μετάλλιο, Στίβος, Σίδνεϊ 2000
40 .-Τασούλα Κελεσίδου: Αργυρό Μετάλλιο, Στίβος, Σίδνεϊ 2000
Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Ασημένιο Μετάλλιο, Ταεκβοντό, Αθήνα 2004
Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίριση Γυναικών (2004): Ασημένιο Μετάλλιο, Υγρός Στίβος, Αθήνα 2004
Έλλη Μυστακίδου: Ασημένιο Μετάλλιο, Ταεκβοντό, Αθήνα 2004
Νίκος Κακλαμανάκης: Ασημένιο Μετάλλιο, Ιστιοπλοΐα, Αθήνα 2004
Πηγή Δεβετζή: Ασημένιο Μετάλλιο, Στίβος, Αθήνα 2004
Τασούλα Κελεσίδου: Αργυρό Μετάλλιο, Στίβος, Αθήνα 2004
Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Ασημένιο Μετάλλιο, Ταεκβοντό, Πεκίνο 2008
Βασίλης Πολύμερος: Ασημένιο Μετάλλιο, Κωπηλασία, Πεκίνο 2008
Δημήτρης Μούγιος: Ασημένιο Μετάλλιο, Κωπηλασία, Πεκίνο 2008
50 .- Σπύρος Γιαννιώτη: Ασημένιο Μετάλλιο, Κολύμβηση, Ρίο 2016
Σύνολον  50  Αργυρά  μετάλλια .-

ΧΑΛΚΙΝΑ:
1.- Αλέξανδρος Νικολόπουλος: Χάλκινο Μετάλλιο, Άρση Βαρών, Αθήνα 1896
Αντώνης Πέπανος: Χάλκινο Μετάλλιο, Υγρός Στίβος, Αθήνα 1896
Αριστείδης Ακρατόπουλος: Χάλκινο Μετάλλιο, Αντισφαίριση, Αθήνα 1896
Αριστόβουλος Πετμεζάς: Χάλκινο Μετάλλιο, Γυμναστική, Αθήνα 1896
Γιάννης Ανδρέου: Χάλκινο Μετάλλιο, Υγρός Στίβος, Αθήνα 1896
Γιάννης Θεοδωρόπουλος: Χάλκινο Μετάλλιο, Στίβος, Aθήνα 1896
Γιάννης Φραγκούδης: Χάλκινο Μετάλλιο, Σκοποβολή, Αθήνα 1896
Γιώργος Παπασιδέρης: Χάλκινο Μετάλλιο, Στίβος, Αθήνα 1896
Γιώργος Παρασκευόπουλος: Χάλκινο Μετάλλιο, Ποδηλασία, Αθήνα 1896
10.- Δημήτρης Γολέμης: Χάλκινο Μετάλλιο, Στίβος, Αθήνα 1896
Δημήτρης Δρίβας: Χάλκινο Μετάλλιο, Υγρός Στίβος, Αθήνα 1896
Εθνικός ΓΣ, (1896): Χάλκινο Μετάλλιο, Γυμναστική, Αθήνα 1896
Ευάγγελος Δαμάσκος: Χάλκινο Μετάλλιο, Στίβος, Αθήνα 1896
Κώστας Ακρατόπουλος: Χάλκινο Μετάλλιο, Αντισφαίριση, Αθήνα 1896
Κώστας Πασπάτης: Χάλκινο Μετάλλιο, Αντισφαίριση, Αθήνα 1896
Μιλτιάδης Γούσκος: Αργυρό Μετάλλιο, Στίβος, Αθήνα 1896
Νίκος Μωράκης: Χάλκινο Μετάλλιο, Σκοποβολή, Αθήνα 1896
Νίκος Τρικούπης: Χάλκινο Μετάλλιο, Σκοποβολή, Αθήνα 1896
Περικλής Πιερράκος Μαυρομιχάλης: Χάλκινα Μετάλλιο, Ξιφασκία, Αθήνα 1896
20.- Πέτρος Περσάκης: Χάλκινο Μετάλλιο, Γυμναστική, Αθήνα 1896
Στάθης Χωραφάς: Χάλκινο Μετάλλιο, Υγρός Στίβος, Αθήνα 1896
Στάθης Χωραφάς: Χάλκινο Μετάλλιο, Υγρός Στίβος, Αθήνα 1896
Στέφανος Χριστόπουλος: Χάλκινο Μετάλλιο, Πάλη, Αθήνα 1896
Σωτήρης Βερσής: Χάλκινο Μετάλλιο, Άρση Βαρών, Αθήνα 1896
Σωτήρης Βερσής: Χάλκινο Μετάλλιο, Στίβος, Αθήνα 1896
Νικόλαος Γεωργαντάς: Χάλκινο Μετάλλιο, Στίβος, Σεντ Λιούις 1904
Αναστάσιος Μεταξάς: Χάλκινο Μετάλλιο, Σκοποβολή, Λονδίνο 1908
Κωνσταντίνος Τσικλητήρας: Χάλκινο Μετάλλιο, Ύψος άνευ φοράς, Στοκχόλμη 1912
Γιώργος Ρουμπάνης: Χάλκινο Μετάλλιο, Στίβος, Μελβούρνη 1956
30.- Πέτρος Γαλακτόπουλος: Χάλκινο Μετάλλιο, Πάλη, Μέξικο Σίτυ 1968
Αριστείδης Ραπανάκης: Χάλκινο Μετάλλιο, Ιστιοπλοΐα, Μόσχα 1980
Γιώργος Χατζηιωαννίδης: Χάλκινο Μετάλλιο, Πάλη, Μόσχα 1980
Τάσος Γαβρίλης: Χάλκινο Μετάλλιο, Ιστιοπλοΐα, Μόσχα 1980
Τάσος Μπουντούρης: Χάλκινο Μετάλλιο, Ιστιοπλοΐα, Μόσχα 1980
Μπάμπης Χολίδης: Χάλκινο Μετάλλιο, Πάλη, Λος Άντζελες 1984
Μπάμπης Χολίδης: Χάλκινο Μετάλλιο, Πάλη, Σεούλ 1988
Αμιράν Καρντάνοφ: Χάλκινο Μετάλλιο, Πάλη, ΣίδνεΪ 2000
Εθνική ομάδα ανσάμπλ (2000): Χάλκινο Μετάλλιο, Γυμναστική, Σίδνεϊ 2000
Ιωάννα Χατζηιωάννου: Χάλκινο Μετάλλιο, Άρση Βαρών, Σίδνεϊ 2000
40.- Αρτιόμ Κιουρεγκιάν: Χάλκινο Μετάλλιο, Πάλη, Αθήνα 2004
Βασίλης Πολύμερος: Χάλκινο μετάλλιο, Κωπηλασία, Αθήνα 2004
Μιρέλα Μανιάνι: Χάλκινο Μετάλλιο, Στίβος, Αθήνα 2004
Νίκος Σκιαθίτης: Χάλκινο μετάλλιο, Κωπηλασία, Αθήνα 2004
Πύρρος Δήμας: Χάλκινο Μετάλλιο, Άρση Βαρών, Αθήνα 2004
Βιργινία Κραβαριώτη: Χάλκινο Μετάλλιο, Ιστιοπλοΐα, Πεκίνο 2008
Πηγή Δεβετζή: Χάλκινο Μετάλλιο, Στίβος, Πεκίνο 2008
Σοφία Μπεκατώρου: Χάλκινο Μετάλλιο, Ιστιοπλοΐα, Πεκίνο 2008
Σοφία Παπαδοπούλου: Χάλκινο Μετάλλιο, Ιστιοπλοΐα, Πεκίνο 2008
Αλεξάνδρα Τσιάβου: Χάλκινο Μετάλλιο, Κωπηλασία, Λονδίνο 2012
50.-Ηλίας Ηλιάδης: Χάλκινο Μετάλλιο, Τζούντο, Λονδίνο 2012
Χριστίνα Γιαζιτζίδου: Χάλκινο Μετάλλιο, Κωπηλασία, Λονδίνο 2012
Άννα Κορακάκη: Χάλκινο Μετάλλιο, Σκοποβολή, Ρίο 2016.
53 .- Παναγιώτης Μάντης /Παύλος Καγιαλής Ιστιοπλοϊα 470  Ρίο  2016
Σύνολον  53    Χάλκινα

***   Εντυπωσιακή τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο
Μετά από 16 ημέρες αγωνιστικής δράσης, συγκινήσεων και ελληνικών επιτυχιών, φτάνει το τέλος των 31ων Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας.
Η Ολυμπιακή Φλόγα που άναψε στις 5 Αυγούστου στο στάδιο Μαρακανά σβήνει σε λίγη ώρα και οι Βραζιλιάνοι θα παραδώσουν τη σκυτάλη στους Ιάπωνες, για τη διοργάνωση των 32ων Ολυμπιακών Αγώνων.
Η τελετή λήξης ξεκίνησε με μια θεματική ενότητα που περιλαμβάνει ένα συγκρότημα κρουστών και δεκάδες χορευτές ντυμένους τροπικά πουλιά να δημιουργούν εντυπωσιακά σχήματα μέσα στο Μαρακανά.
Φυσικά, το αποκορύφωμα των σχεδιασμών ήταν οι Ολυμπιακοί Κύκλοι στη θέα των οποίων οι θεατές ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.






Χιλιάδες μικροί φακοί συνόδευσαν έναν Βραζιλιάνο τραγουδιστή, ενώ ακολούθησε ο Εθνικός Ύμνος της χώρας από παιδική χορωδία με κατάληξη τον σχηματοσμό της σημαίας της Βραζιλίας στο δάπεδο του σταδίου.
Με την εκπληκτική Ρομπέρτα Σα να δίνει ρεσιτάλ χορού και τραγουδιού, ξεκίνησε και η παρέλαση των χωρών που πήραν μέρος με την χρυσή Ολυμπιονίκη Κατερίνα Στεφανίδη να μπαίνει πρώτη κρατώντας την ελληνική σημαία.
Ακολούθησαν οι υπόλοιποι σημαιοφόροι όλων των χωρών, ενώ ακολούθησαν οι αποστολές όλων των ομάδων. Οι Βραζιλιάνοι διοργανωτές καινοτόμησαν τοποθετώντας καθίσματα μέσα στο στάδιο για τους αθλητές όλων των χωρών.
Χορός, γέλια και τραγούδι από όλους σχεδόν τους αθλητές που πήραν μέρος στους Αγώνες και έδειξαν ότι το χάρηκαν με την ψυχή τους και απέδειξαν ότι ο ΑΘλητισμός είναι γιορτή.
Οι τραγουδιστές που συνόδευαν με τους πολλούς και διάφορους ήχους από τη Βραζιλία εναλάσσονταν διαρκώς στην εξέδρα δίνοντας τον ρυθμό στους χιλιάδες αθλητές και θεατές που κατέκλυσαν το Μαρακανά για να δώσουν ένα πολύχρωμο και χαρούμενο τέλος στους 31ους Ολυμπιακούς.
Όλη η γιορτή να σημειώσουμε ότι πραγματοποιήθηκε υπό βροχή, αλλά η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν φάνηκε να ενοχλείται.
Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στον βραζιλιάνικο χορό «prego» που πρόσφατα χαρακτηρίστηκε ως αντικείμενο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.
Μετά τα παραδοσιακά τραγούδια και τους χορούς τα πράγματα άρχισαν να... σοβαρεύουν με ηλεκτρονική μουσική, την ώρα που η βροχή ολοένα και δυνάμωνε!
Αφότου έφυγαν από την κεντρική σκηνή οι σημαίες των χωρών, τη σκυτάλη πήρε ο Νορβηγός DJ Kygo, ενώ υπήρξε και μια σημαντική θεματική ενότητα με την τέχνη των ανθρώπων, με ζωγραφιές προϊστορικών ανθρώπων που έχουν βρεθεί στις κοιλάδες της Βραζιλίας και σχήματα από τη ζωή των αυτοχθόνων.


Στην συγκεκριμένη θεματική ενότητα με την τέχνη των ανθρώπων θέση πήρε και η δαντέλα ή αλλιώς στην Ελλάδα το γνωστό... σεμεδάκι.


Από τους Αγώνες της Αθήνας και μετά καθιερώθηκε να δίνονται στην τελετή λήξης και τα μετάλλια των νικητών της τελευταίας ημέρας. Αυτό έγινε και απόψε για τον Μαραθώνιο Ανδρών.

Ακολούθησε ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας και η έπαρση της ελληνικής σημαίας δίπλα σε αυτές της Βραζιλίας και των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ ακολούθησε ο Ολυμπιακός Ύμνος και ο Ιαπωνικός προς τιμήν του Τόκιο που θα φιλοξενήσει τους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες σε 4 χρόνια, το 2020.
Φυσικά υπήρξε και μια ολιγόλεπτη παρουσίαση της μεγαλούπολης της Ιαπωνίας που θα πάρει τη σκυτάλη από το Ρίο ντε Τζανέιρο.
Εκπληκτική ήταν και η εμφάνιση του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε ως Σούπερ Μάριο, ο οποίος μέσω ενός σωλήνα μεταφέρθηκε υποτίθεται από το Τόκιο στο Ρίο για να φτάσει στην ώρα του!


Στη συνέχεια μίλησαν ο κ. Νουζμάν εκπροσωπώντας την οργανωτική επιτροπή του Ρίο και ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ.
"Είμαι ο πιο ευτυχής άνθρωπος στον κόσμο. Σας καλώ να γιορτάσουμε μαζί αυτή τη νίκη του αθλητισμού. Οι Αγώνες του Ρίο θα μείνουν για πάντα στη μνήμη των ανθρώπων. Πάντα πίστευα ότι το Ρίο ήταν έτοιμο. Είναι όμορφο αλλά μπορούσε να διοργανώσει και το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στον κόσμο. Είναι ταυτόχρονα μια πανέμορφη πόλη και μπορεί να διοργανώνει μεγάλα αθλητικά γεγονότα.
Οι Αγώνες για το Ρίο ήταν μια πρόκληση. Μία πρόκληση η οποία στέφθηκε από επιτυχία. Είμαι περήφανος για τη χώρα. Είμαστε διαφορετικοί και αυτή η διαφορετικότητα μας κάνει τόσο διαφορετικούς. Όλοι οι Βραζιλιάνοι είμαστε ήρωες των Ολυμπιακών Αγώνων", ανέφερε ο κ. Νουζμάν.
Από την πλευρά του ο κ. Μπαχ είπε: Τις τελευταίες 16 ημέρες η Βραζιλία φιλοξένησε τους Αγώνες σε μία δύσκολη περίοδο. Αυτοί οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν μια γιορτή της διαφορετικότητας. Δημιούργησαν ενότητα πάνω σε αυτή τη διαφορετικότητα.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Οργανωτική Επιτροπή. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εθελοντές. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς τους αθλητές που δείξατε σε όλο τον κόσμο πως είναι να αγωνίζεστε κάτω από το ευ αγωνίζεσθε και στείλατε ένα μήνυμα ειρήνης σε όλο τον κόσμο.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα των προσφύγων που ενέπνευσε όλους μας. Θα είμαστε κοντά σας και μετά τους αγώνες" και αποχαιρέτησε το Ρίο ανακοινώνοντας το τέλος των Αγώνων.
Ακολούθησε το σβήσιμο της Ολυμπιακής Φλόγας με τη βοήθεια τεχνητής βροχής, διαδικασία με την οποία ολοκληρώθηκαν και τυπικά οι Ολυμπιακοί στη Βραζιλία.
Αυτό που έγινε στη συνέχεια ήταν καθαρά βραζιλιάνικο ξεφάντωμα με το πάρτι να θυμίζει έντονα καρναβάλι και χιλιάδες πυροτεχνήματα να φωτίζουν τον ουρανό.
Με παπούτσια που... αναβόσβηναν εμφανίστηκαν οι Βρετανοί!


Η πέμπτη καλύτερη συγκομιδή μεταλλίων της χώρας μας


Η ελληνική αποστολή, επιστρέφει με έξι μετάλλια στις αποσκευές της -τρία χρυσά μετάλλια, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα- αλλά και σπουδαίες εμφανίσεις.
Πρώτη στο Στάδιο Μαρακανά η Κατερίνα Στεφανίδη με την ελληνική σημαία
Πρόκειται για την πέμπτη καλύτερη συγκομιδή μεταλλίων της χώρας μας στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.
Πιο συγκεκριμένα, η Ελλάδα μετρά 50 μετάλλια στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα το 1896 ενώ ακολουθούν τα 16 μετάλλια της Αθήνας το 2004, τα 13 μετάλλια του Σίδνεϊ το 2000, τα 8 μετάλλια της Ατλάντα το 1996 και φυσικά τα 6 μετάλλια του Ρίο το 2016.
Στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, η Ελλάδα πανηγύρισε τη διπλή επιτυχία της Άννας Κορακάκη στην σκοποβολή με ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο, το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των κρίκων από τον Λευτέρη Πετρούνια, το χρυσό της Κατερίνας Στεφανίδη στον τελικό του επί κοντώ, το εμβληματικό ασημένιο του Σπύρου Γιαννιώτη στα 10 χλμ. ανοιχτής θάλασσας, αλλά και το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησαν οι Τάκης Μάντης και Παύλος Καγιαλής στα 470 της ιστιοπλοΐας.
Οι χώρες που κατέκτησαν τα περισσότερα μετάλλια


~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016:
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 01 Αυγούστου  2016  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-01-2016.html .- 
~ Η  Εφημερίδα μας  Arfara  News 2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  01 Αυγούστου  2016 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-01-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 02  Αυγούστου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-02-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03  Αυγούστου  2016:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-03-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 04 Αυγούστου  2016  : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-04-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 05 Αυγούστου  2016: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-05-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06 Αυγούστου 2016  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-06-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 07  Αυγούστου 2016 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-07-2016.html  .-
~Αθλητικό Σάββατο-κύριακο  06 και 07 Αυγούστου 2016  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ αγώνες ΡΙΟ  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/06-07-2016.html .- 
~ Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 08 Αυγούστου  2016  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-08-2016.html .- 
~ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΝΩΝΕΣ  2016 ΡΙΟ  ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ Δευτέρα  08  Αυγούστου  2016  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/2016-08-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 09 Αυγούστου 2016 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-09-2016.html .- ~  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΡΙΟ ΒΡΑΖΗΛΙΑΣ Αποτελέσματα 3ης  ΗΜΕΡΑΣ Κληρώσεις -πρόγραμμα ΕΠΣΜεσσηνίας   Τρίτη 09 Αυγούστου  2016: http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/3-09-2016.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  10  Αυγούστου  2016: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-10-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  11 Αυγούστου  2016 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-11-2016.html .- 
~ ΟΛΥΜΠΙΑΛΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΡΙΟ 4η  και 5η  Ημέρα Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/4-5-11-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-12-2016.html  
 ~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  13 Αυγούστου 2016  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-13-2016.html .-  
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS 2 στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  13 Αυγούστου  2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-2-13-2016.html .-
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 14  Αυγούστου 2016 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-14-2016.html .- 
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 13  και  14  Αυγούστου 2016 Ολυμπιακοί Ρίο 7η, 8η και 9η Ημέρα   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/13-14-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-15-2016.html .-
* ~ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΡΙΟ 2016  9η  Ημέρα Δευτέρα  15 Αυγούστου 2016  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/2016-9-15-2016.html .- 

  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  16 Αυγούστου 2016:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-16-2016.html .-
~ 31η  Ολυμπιακοί Ρίο Βραζιλίας 10η  και  11η  Ημέρα Τρίτη 16  Αυγούστου 2016
 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/31-10-11-16-2016.html .- 

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 17 Αυγούστου  2016 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-17-2016.html .-
~ 31η   Ολυμπιακοί αγώνες Ρίο 2016  12η Ημέρα αγώνων Τετάρτη 17  Αυγούστου  2016   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/31.html  .- 
   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη  18 Αυγούστου  2016: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-18-2016.html .- 

~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  18 Αυγούστου  2016 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-2-18-2016.html  .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 19 Αυγούστου  2016:  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-19-2016.html .-
31η Ολυμπιακοί Αγώνες ΡΙΟ  Βραζιλία 2016 Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016 13η Ημέρα αγώνων : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/31-2016-19-2016-13.html  .-
~  Υγεία για όλους  μας  Παρασκευή 19  Αυγούστου  2016   :   http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/08/19-2016.html .- 
Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  20  Αυγούστου  2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-20-2016.html .-
~  31οι Ολυμπιακοί Αγώνες ΡΙΟ Βραζιλίας  14η και 15η  Ημέρα Σάββατο 20 Αυγούστου 2016 :    http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/31-14-15-20-2016.html .-   
~   ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  20  και  21  Αυγούστου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/20-21-2016.html .- 
Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 20  Αυγούστου  2016 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-20-2016.html .-  
***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4912 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3049 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      3052  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                 11.016          βίντεο   .-  
~~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
καί


Δεν υπάρχουν σχόλια: