ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Σάββατο 11 Φεβρουαρίου  2017  :
Στο  αγιάζι  της  ενημέρωσής μας ......


...Δεν πρέπει να πολεμάτε τα παιδιά σας, αλλά τον σατανά που πολεμά τα παιδιά σας. Να τους λέτε λίγα λόγια και να κάνετε πολλή προσευχή... Με την προσευχή θα τους μιλήση ο Θεός.
Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ο διορατικός και θαυματουργός
 
 ~**  Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !


~*Τα  βαλτοπούλια (σβουρτσέλια) στον κήπο μας Σάββατο   11/2/2017:   https://youtu.be/Mrt1z0nRRd4 .-

~ 11 Φεβρουαρίου
Βλασίου Ιερομάρτυρος (1) (†316). Οσιωτάτης βασιλίσσης Θεοδώρας (2) (†867). Νεομάρτυρος Γεωργίου του Σέρβου (†1515).
(1) O άγιος Βλάσιος έζησε στο χρόνια του αυτοκράτορα Λικίνιου. Σπούδασε ιατρική, όμως την επιστήμη του δεν την εξάσκησε ως επάγγελμα αλλά ως αγαθοεργία. Παράλληλα μελετούσε ασταμάτητα την Αγία Γραφή. Η Εκκλησία επιβραβεύοντας την όλη του παρουσία και προσφορά, τον δέχθηκε στις τάξεις του κλήρου και τελικά τον ανέδειξε επίσκοπο Σεβαστείας. Λίγο αργότερα ο άγιος εγκατέλειψε τη επισκοπή του και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του σε ένα σπήλαιο, όπου αφιερώθηκε στην προσευχή και την άσκηση. Όταν αργότερα ξέσπασε διωγμός κατά των χριστιανών, ο ασεβής έπαρχος Αγρικόλας, διέταξε τη σύλληψη του αγίου, ο οποίος μετά από φρικτά βασανιστήρια αποκεφαλίστηκε.
(2)Η αγία Θεοδώρα η Αυγούστα γεννήθηκε στη Έδεσσα της Παφλαγονίας από ευσεβείς γονείς, τον δρουγγάριο Μαρίνο και την ενάρετη Θεοκτίστη. Διακρινόταν για την ευλάβειά της και την αφοσίωσή της προς την ορθοδοξία. Το 830 παντρεύτηκε το βασιλιά Θεόφιλο, ο οποίος ήταν εικονομάχος και όταν το 842 εκείνος εκοιμήθη, η Θεοδώρα ανέλαβε την εποπτεία του ανήλικου γιου της Μιχαήλ. Αμέσως συνεκάλεσε Σύνοδο η οποία απεφάσισε την αναστήλωση των αγίων εικόνων. Αργότερα όμως ο ίδιος ο γιος της Μιχαήλ και ο αδελφός της Βάρδας διέταξαν τον εγκλεισμό της, μαζί με τις θυγατέρες της, στην Μονή Γαστρίων. Εκεί η Θεοδώρα αφοσιώθηκε στην προσευχή και στη μελέτη της Αγίας Γραφής. Εκοιμήθη οσιακά, το δε λείψανό της ευρίσκεται στο ναό της Παναγίας Σπηλαιωτίσσης στην Κέρκυρα.
~  Ανέγερση το 1950 του Ι.Ν. Αναστάσεως στην παραλία Καλαμάτας

H  ΚΑΛΑΜΑΤΑ  ΠΡΙΝ ΤΟ 1900  .......  ~
Σήμερα 11/02/2017 εορτάζουν:
Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας, Αγία Θεοδώρα η Βασίλισσα, Άγιος Βλάσιος ο ιερομάρτυρας εξ Ακαρνανίας
~ Ο Άγιος Βλάσιος έζησε στα χρόνια του αυτοκράτορος Λικινίου (308 - 323 μ.Χ.). Σπούδασε ιατρική αλλά προσέφερε χωρίς χρήματα τις υπηρεσίες του, ως φιλανθρωπία, στους πάσχοντες και ασθενείς. Εκτός από την ιατρική βοήθεια χορηγούσε δωρεάν στους ασθενείς τα φάρμακα και τους έδινε τα έξοδα νοσηλείας τους. Η φιλανθρωπική δραστηριότητα εκαλλιεργείτο στην ψυχή του από την αγάπη προς τον Θεό και τη μελέτη της Αγίας Γραφής. Η Εκκλησία τον δέχθηκε στις τάξεις του ιερού κλήρου και τον εξέλεξε Επίσκοπο Σεβαστείας.
Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας  Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας  Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας
Επί της βασιλείας του Λικινίου, ο έπαρχος Αγρικόλας τον συνέλαβε και τον υπέβαλε σε φρικτά βασανιστήρια. Οι στρατιώτες, αφού τον μαστίγωσαν ανηλεώς με ραβδιά, τον κρέμασαν από ξύλο και στην συνέχεια τον οδήγησαν δεμένο στην φυλακή. Έπειτα τον έριξαν στο βυθό μιας λίμνης. Όμως ο Άγιος, μετά την θαυματουργική του επέμβαση του Θεού, διασώθηκε. Εξοργισθέντες τότε οι εχθροί της πίστεως τον αποκεφάλισαν το 316 μ.Χ.. Έτσι, ο Άγιος Ιερομάρτυς Βλάσιος έλαβε από τον Κύριο της δόξας το στέφανο του μαρτυρίου.
Η Σύναξή του ετελείτο στο Μαρτύριό του, το οποίο βρισκόταν κοντά στο Μαρτύριο του Αγίου Αποστόλου Φιλίππου.
~   Ἦχος πλ. α’. Τὸν συνάναρχον Λόγον.
~   Φερωνύμως βλαστήσας, ὡς δένδρον εὔκαρπον, ἱεράρχα Κυρίου Βλάσιε ἔνδοξε, μαρτυρίου τοὺς καρποὺς κόσμῳ προήγαγες καὶ θαυμάτων δωρεάς ἀναβλύζεις δαψιλῶς, ὡς θεῖος ἱερομάρτυς τοῖς καταφεύγουσι πάτερ τῇ ἀντιλήψει τῆς πρεσβείας σου
~*  Απολυτίκιο Αγ. Βλασίου - 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ : https://youtu.be/IYlxo7_QOBk  .-

~
Άγιος Νικηφόρος

Άγιος Νικηφόρος
 
Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου

Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου
 
Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανού της Κυδωνίας Κρήτης

Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανο....
 
Αγία Αγάθη

Αγία Αγάθη
 
Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)

Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)
 
Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προφήτιδα

Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προ....
 
Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφοι και ο συνοδίτης αυτών Νικόλαος οι Νεομάρτυρες εκ Σπετσών

Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφο....
 
Υπαπαντή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού

Υπαπαντή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος....
 
Άγιοι Τρεις Ιεράρχες

Άγιοι Τρεις Ιεράρχες
 
Άγιοι Αθανάσιος ο Μέγας και  Κύριλλος Πατριάρχες Αλεξανδρείας

Άγιοι Αθανάσιος ο Μέγας και Κύριλλος Πα....
***  Πλήθος πιστών στη γιορτή του Αγίου Χαραλάμπους 
 
 
 
Ο Άγιος Χαράλαμπος αγκάλιασε χθες, για μια ακόμη φορά, την πόλη των Φιλιατρών, που γιόρταζε τη μνήμη του. Παρά τις άστατες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην ευρύτερη περιοχή, ο ήλιος έλαμψε και ζέστανε την ατμόσφαιρα στην πόλη!
Τη γιορτή λάμπρυνε η παρουσία των προσκεκλημένων του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου, μητροπολιτών Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, ο οποίος χοροστάτησε στην Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και προεξήρχε της Λιτάνευσης της Ιερής Εικόνας και της Δέησης, και Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος!
Από το πρωί η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών παιάνισε το εωθινό στους κεντρικούς δρόμους, ενώ πιστοί από την ευρύτερη περιοχή συνέρευσαν στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου και βρίσκεται η εικόνα του Αγίου και τελέστηκε Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Με απόλυτη τάξη έγινε η λιτανεία της Ιεράς και Εφεστίου Εικόνας του Αγίου, συνοδεία των Φιλαρμονικών του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, της Κυπαρισσίας και των Γαργαλιάνων, μαθητών σχολείων, με τιμητικό άγημα από την 120 ΠΕΑ να την κρατά.
Στην κεντρική πλατεία των Φιλιατρών εψάλη δέηση και ο μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, αφού ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους μητροπολίτες, σε μήνυμά του προς τους πιστούς σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως ο Άγιος Χαράλαμπος, που έσωσε την πόλη των Φιλιατρών, μας συστήνει μετάνοια και πίστη, ελπίδα και προσευχή στο Χριστό.
Ακολούθως η πομπή επέστρεψε στον Ιερό Ναό, όπου και έγινε η Απόλυση.
Στη συνέχεια ο Δήμος Τριφυλίας παρέθεσε δεξίωση στο Δημοτικό Κατάστημα Φιλιατρών, όπου οι πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί παράγοντες και λαός είχαν την ευκαιρία, «μεταξύ οίνου και εδεσμάτων», να ανταλλάξουν ευχές για την ημέρα, με το «λουκέτο» στο Α.Τ. Φιλιατρών να πέφτει «βαρύ» στην εκδήλωση, χωρίς ωστόσο να γίνει κάποιο σοβαρό επεισόδιο, παρά μόνο η κοινή δήλωση δημοτικών και τοπικών συμβούλων της Δ.Ε. Φιλιατρών, χωρίς όμως να επιτρέψουν στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώτα Κοζομπόλη, να τοποθετηθεί και να «απαντήσει». Αυτό προκάλεσε τη δυσφορία και ενόχληση και του δημάρχου Τριφυλίας και παριστάμενων δημοτικών συμβούλων και πολιτικών παραγόντων. Δυσφορία υπήρξε και για το γεγονός ότι ουδείς αναφέρθηκε στα «λουκέτα» στο Α.Τ. Κοπανακίου και το Τμήμα Τροχαίας Κυπαρισσίας. Πολλοί δε, εξέλαβαν αυτή την «αντίδραση» ως σπασμωδική κίνηση για λαϊκή κατανάλωση ενώπιον των ΜΜΕ, λόγω της γιορτής, προκειμένου να επιρρίψουν ευθύνες σε άλλους, που πράγματι υπάρχουν, χωρίς ουδείς όμως εξ αυτών να αναλάβει τις όποιες ευθύνες τού αναλογούν από τη θεσμική του ιδιότητα και θέση ευθύνης που έχει μέχρι και σήμερα!
Στις θρησκευτικές τελετές και εκδηλώσεις συμμετείχαν, εκπροσωπώντας το κυβερνών κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, οι βουλευτές Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας, η τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Ν.Δ., βουλευτής Β’ Αθηνών, Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο πρώην υπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, οι αντιπεριφερειάρχες Περικλής Μαντάς και Ελένη Αλειφέρη, ο πολιτευτής της Ν.Δ. Μίλτος Χρυσομάλλης, ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας Παναγιώτης Αλευράς, ο πρώην δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ. Τριφυλίας Στάθης Ανδρινόπουλος, ο επικεφαλής της ΡΑΚΙ Νώντας Βουδούρης κ.ά.  Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Στην ψυχιατρική κλινική η 24χρονη φοιτήτρια που σκόρπισε τον πανικό στην Καλαμάτα 
Ένα πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της Καλαμάτας περιστατικό συνέβη το βράδυ της Πέμπτης, όταν μια 24χρονη φοιτήτρια άρπαξε ένα αυτοκίνητο και έκανε τρελή πορεία στο κέντρο της Καλαμάτας.
Όλα ξεκίνησαν στην οδό Κανάρη, όταν ένας νεαρός είδε την 24χρονη να τρυπώνει στη θέση του συνοδηγού ενώ πήγαινε να μπει στο αυτοκίνητό του. Στην προσπάθειά του να την απομακρύνει, βγήκε από το όχημα για να πάει στην πλευρά της. Όμως, η νεαρή βρήκε την ευκαιρία να αρπάξει το όχημα και με ιλιγγιώδη ταχύτητα, μέσω της οδού Γεωργούλη να βγει στην οδό Αριστομένους.
Σε όλη τη διαδρομή χτυπούσε απανωτά παρκαρισμένα οχήματα, ενώ στις διασταυρώσεις συνέχιζε απτόητη. Μάλιστα, όσοι έτυχε να τη δουν, προσπάθησαν να τη σταματήσουν, νομίζοντας ότι είχε κολλήσει το γκάζι του οχήματος.
Καθώς η νεαρή εισήλθε στην οδό Αριστομένους, συνέχισε την τρελή πορεία και προσπέρασε τα υπόλοιπα οχήματα από τη δεξιά πλευρά. Γι’ αυτό, μάλιστα, ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και τον ποδηλατόδρομο.
Στην προσπάθειά της να κινηθεί νότια, όμως, ξήλωσε τα προστατευτικά σίδερα στο υπό κατασκευή δυτικό πεζοδρόμιο, ενώ, τελικά, η τρομακτική για όσους το έζησαν πορεία σταμάτησε σε ένα παρκαρισμένο όχημα στο ύψος της Αριστοτέλους.
Μέχρι τότε είχε χτυπήσει πάνω από 20 οχήματα, ενώ το αυτοκίνητο που «άρπαξε» έχει υποστεί τεράστιες ζημιές.
Κατά τη διάρκεια της οδήγησης είχαν ήδη ειδοποιηθεί άντρες της Αστυνομίας, οι οποίοι την καταδίωξαν. Για το λόγο αυτό μόλις η 24χρονη αναγκάστηκε να σταματήσει, συνελήφθη από άντρες της Ασφάλειας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Θάρρους», η κοπέλα αντιμετωπίζει χρόνια σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, κάτι που και η ίδια φώναζε, όταν έμπαινε στο συμβατικό όχημα της Ασφάλειας.
Τέλος να σημειωθεί ότι μετά την απολογία της, οδηγήθηκε στην ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας όπου και παραμένει.
Τα αδικήματα που κατηγορείται μεταξύ άλλων είναι για κλοπή, για διατάραξη συγκοινωνίας, για φθορά ξένης περιουσίας καθώς και παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.
Το ευχάριστο στην όλη ιστορία είναι ότι δε θρηνήσαμε θύματα, αφού η πλατεία και οι δρόμοι της Καλαμάτας ήταν γεμάτοι κόσμο.

*** Ξεκινά το 5ο Καλαματιανό Καρναβάλι 
Το Καρναβάλι της Καλαμάτας ξεκινά σήμερα το απόγευμα στις 7.00, από την Κεντρική Πλατεία - Βασιλέως Γεωργίου, με παρουσιαστή τον Χρήστο Φερεντίνο.
Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας κάλεσε το κοινό σε συμμετοχή στην εναρκτήρια τελετή, τονίζοντας ότι το Καλαματιανό Καρναβάλι, που θα διενεργηθεί για πέμπτη φορά φέτος, μπορεί άνετα να συγκριθεί με άλλα καρναβάλια σε πανελλαδικό επίπεδο.
Επίσης, προβάλλεται πανελλαδικά και εξασφαλίζει την προβολή της πόλης και της περιοχής της, έχει δε ψυχαγωγικό σκοπό, αποσκοπώντας στη δωρεάν διασκέδαση όσων μετάσχουν και εκείνων που θα το παρακολουθήσουν.
Υπάρχουν, ακόμη, οικονομικές παράμετροι, καθώς θα δουλέψουν τα καταστήματα και πολλές άλλες επιχειρήσεις, με ευνοϊκό αντίκτυπο στις θέσεις εργασίας, ενώ εξυπηρετεί και τουριστικούς σκοπούς.
Από δε το Δήμο εκφράζονται ευχαριστίες στους εθελοντές και στους χορηγούς, δεδομένου ότι υπάρχουν χορηγίες σε είδος και σε υπηρεσίες, ενώ αυτές σε χρήμα ανέρχονται στο ύψος των 15.000 ευρώ.
Επίσης, ευχαριστίες εκφράζονται στον Ηλία Μπιτσάνη, ο οποίος συνέβαλε στην αναζήτηση για τις ρίζες του Καλαματιανού Καρναβαλιού, με λαογραφικά στοιχεία.
Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή 32 group, ενώ είναι δυνατό να κατατεθούν αιτήσεις συμμετοχής μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου, μία μέρα πριν από τη λήξη του Καρναβαλιού.
Το 5ο Καλαματιανό Καρναβάλι θα πλαισιωθεί και από εκδηλώσεις, οι οποίες θα γίνουν σχεδόν σε κάθε γειτονιά της Καλαμάτας και σε πολλές Τοπικές Κοινότητες. 

***  6ο Φεστιβάλ Κιθάρας και 6ος Διαγωνισμός Κιθάρας Καλαμάτας «Γεράσιμος Μηλιαρέσης» 
Από 9 ως 11 Απριλίου θα διεξαχθούν το 6ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας και ο 6ος Διαγωνισμός Κιθάρας Καλαμάτας «Γεράσιμος Μηλιαρέσης» από την κοινωφελή επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας, το Δημοτικό Ωδείο και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών των Σχολών της «Φάρις» στο αμφιθέατρο του ΟΑΕΔ, στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας (Αριστομένους 95) .
Την καλλιτεχνική διεύθυνση του φεστιβάλ έχει ο Αντώνης Κουφουδάκης, ενώ πρόεδρος της Επιτροπής είναι και φέτος ο διαπρεπής κιθαρίστας Κώστας Κοτσιώλης. Τα υπόλοιπα μέλη είναι οι κιθαριστές Κώστας Τοσίδης (βοηθός του καθηγητή Eliot Fisk στο Mozarteum University Salzburg), Βιβή Γύπαρη (καθηγήτρια σε μουσικά σχολεία στο κρατίδιο της Βόρειας Αυστρίας -LMS Oberosterreich) και Σωκράτης Μαστροδήμος (συνθέτης – σολίστ Φλαμένκο Κιθάρας στη Σεβίλλη).
Ο μεν διαγωνισμός για την παιδική κατηγορία (γεννηθέντες μετά την 1η Ιανουαρίου 2004) θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Απριλίου στη 1.00 μ.μ., για την εφηβική κατηγορία (γεννηθέντες μετά την 1η Ιανουαρίου 2001) τη Μ. Δευτέρα 10 Απριλίου στις 10.30 π.μ., ενώ για τη νεανική κατηγορία (γεννηθέντες μετά την 1η Ιανουαρίου 1996) την ίδια ημέρα στη 1.00 μ.μ. Ο δε διαγωνισμός είναι ανοιχτός για το κοινό.
Ταυτόχρονα, την Κυριακή 9 Απριλίου στις 9.00 το βράδυ, στο αμφιθέατρο του ΟΑΕΔ, θα πραγματοποιηθεί διπλή συναυλία από τη Βιβή Γύπαρη (σόλο κιθάρα) και τους Κατερίνα Παλαιολόγου (σοπράνο) και Αντώνη Κουφουδάκη (κιθάρα), ενώ τη Μ. Δευτέρα, πάλι στις 9.00, θα δοθεί η δεύτερη διπλή συναυλία από τον Κώστα Τοσίδη (σόλο κιθάρα) και τους Σωκράτη Μαστροδήμο (φλαμένκο κιθάρα) και Γιάννη Παπαγιαννούλη (καχόν).
Και στις δύο συναυλίες η γενική είσοδος είναι 5 ευρώ.
  Σεμινάρια
Παράλληλα με το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν και δύο πολύ ενδιαφέροντα σεμινάρια με δωρεάν συμμετοχή για τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό:
  -Φλαμένκο Κιθάρας με τον Σωκράτη Μαστροδήμο
Μ. Δευτέρα 10 Απριλίου, ώρα 17.00-19.00 και Μ. Τρίτη 10.00-11.30, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας
 -Καχόν με τον Γιάννη Παπαγιαννούλη
Μ. Δευτέρα 10 Απριλίου, ώρα 10.00-14.00, σε συνεργασία με τη Σχολή Βυζαντινής μουσικής Ι. Μ. Μεσσηνίας και το τμήμα κρουστών του Γ. Κλάδη, στην αίθουσα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Ι.Μ. Μεσσηνίας.
  Απονομή
Τέλος, τη Μ. Τρίτη, 11 Απριλίου, στις 11.30 το πρωί, θα γίνει η απονομή των βραβείων του διαγωνισμού και ρεσιτάλ των διακριθέντων μαθητών.

***  Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση με σαράντα οκτώ συλλήψεις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 
Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε προχθές από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε επτακόσια δεκαπέντε (715) άτομα, εκ των οποίων τα πεντακόσια σαράντα οκτώ (548) ήταν ημεδαποί και εκατόν εξήντα επτά (167) αλλοδαποί, καθώς και σε πεντακόσια τριάντα τέσσερα (534) οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν είκοσι τέσσερα (124) άτομα, από τα οποία ογδόντα ένα (81) ήταν ημεδαποί και σαράντα τρία (43) αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν σαράντα οκτώ (48) άτομα.
Στη Μεσσηνία ειδικότερα, συνελήφθησαν:
-Τέσσερις ημεδαποί για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας
-Ένας ημεδαπός για ναρκωτικά
-Ένας ημεδαπός για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα
-Επτά ημεδαποί για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
-Ένας αλλοδαπός για απάτη και κυκλοφορία παραχαραγμένου νομίσματος
-Μία αλλοδαπή για παράνομη παροχή υπηρεσιών αποκλειστικού νοσοκόμου σε νοσοκομείο.
-Τρεις αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.

*** Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας στην ορκωμοσία οπλιτών του 9ου Σ.Π. 
 
Με επισημότητα πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, η ορκωμοσία 650 νεοσυλλέκτων οπλιτών της Α΄/2017 ΕΣΣΟ, στο 9ο Σύνταγμα Πεζικού Καλαμάτας.
Του θρησκευτικού τυπικού προέστη ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος απήγγειλε και τον όρκο του Έλληνα στρατιώτη, ορκίζοντας τους οπλίτες.
Ακολούθησε η ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής του διοικητή του Συντάγματος, συνταγματάρχη Αναστασίου Κολέζα, ενώ χαιρετισμό προς τους στρατιώτες και τους συγγενείς τους απηύθυνε ο εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Βασιλειάδης, διοικητής της ΑΣΔΙΣ.
Να σημειωθεί πως παραβρέθηκαν ο βουλευτής Δημήτριος Κουκούτσης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας Μαρία Οικονομάκου, ο ανώτερος διοικητής Φρουράς Καλαμάτας, σμήναρχος Κων/νος Χίνης, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος συγγενών των νεοσυλλέκτων.

***  27χρονος είχε στήσει «φρουτάκια» σε καφετέρια στην Καλαμάτα 
Στο πλαίσιο των ελέγχων για την καταπολέμηση του παράνομου «τζόγου», συνελήφθησαν χθες το βράδυ, στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, τρεις  ημεδαποί, ηλικίας 27, 33 και 49 ετών, αντίστοιχα, για παράνομα τυχερά παιχνίδια.
Ειδικότερα, χθες το βράδυ, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου κατελήφθη ο 27χρονος, ως ιδιοκτήτης του καταστήματος, να έχει εγκαταστήσει και να λειτουργεί δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές, με το παράνομο τυχερό παιχνίδι «Φρουτάκια», τη διεξαγωγή του οποίου είχε επιτρέψει στον 33χρονο και στον 49χρονο.
Κατά τον έλεγχο κατασχέθηκαν δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

*** 'ΓΟΝΑΤΙΣΕ' η ΜΕΡΚΕΛ μπροστά στον ΤΡΑΜΠ!Ραγδαίες ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ...

~  Η γερμανίδα Υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν συναντήθηκε με τον αμερικανό ομόλογό της, Τζέιμς Μάτις, μία συνάντηση που χαρακτήρισε θετική.
Πέρα όμως από τα τυπικά το βασικό στοιχείο είναι η σημείωση της γερμανίδας Υπουργού πως η απαίτηση των ΗΠΑ για αύξηση των ποσών που δαπανά για το ΝΑΤΟ η Γερμανία, πρέπει να αυξηθεί.

“Νομίζω ότι είναι ένα δίκαιο αίτημα”, τόνισε η φον ντερ Λάιεν. “Εάν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε από κοινού τις διεθνείς κρίσεις, πιο συγκεκριμένα τον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας, και επίσης να ενισχύσουμε τα θεμέλια της συμμαχίας, τότε όλοι πρέπει να συνεισφέρουν αυτό που τους αναλογεί”.
Η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας είπε ακόμη στους δημοσιογράφους ότι χαιρετίζει την προσφορά του Μάτις για την εμβάθυνση του στρατηγικού διαλόγου των δύο χωρών. Ακόμη, υπογράμμισε πως ο Μάτις τη διαβεβαίωσε για την απαρασάλευτη στήριξή του προς το NATO.
Η φον ντερ Λάιεν χαρακτήρισε κρίσιμο να μείνουν ενωμένα τα κράτη μέλη του NATO. “Είναι πολύ σημαντικό να μιλάμε με μια φωνή”, επέμεινε. Η ίδια είπε πως συμφώνησαν με τον Μάτις πως πολλά διεθνή προβλήματα, όπως ο πόλεμος στη Συρία, δεν μπορούν να λυθούν δίχως τη Ρωσία, αλλά η Μόσχα οφείλει να σέβεται το διεθνές δίκαιο και τα σύνορα άλλων κυρίαρχων κρατών. Κατά τη φον ντερ Λάιεν, Βερολίνο και Ουάσινγκτον συμφωνούν ότι είναι κρίσιμο να “συνεχίσουμε να ενεργούμε από θέση ισχύος και να τείνουμε το χέρι στη Ρωσία, να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματά μας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να τα λύνουμε”.
Σε ανακοίνωσή του αντίστοιχα, το Πεντάγωνο ανέφερε ότι ο Μάτις ευχαρίστησε τη φον ντερ Λάιεν για την συνεισφορά της Γερμανίας στο NATO και αναγνώρισε τον ρόλο που διαδραματίζει το Βερολίνο στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, ειδικότερα στον διεθνή συνασπισμό κατά του ΙΚ υπό αμερικανική ηγεσία. Αμφότεροι αδημονούν για τη συνέχιση της συνεργασίας τους στη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του NATO και στη Σύνοδο του Μονάχου για την Ασφάλεια την επόμενη εβδομάδα, κατά την ανακοίνωση.
Συνεπώς η Γερμανία συνετάχθη πίσω από τις ΗΠΑ σε δύο κρίσιμα ζητήματα. Πρώτον πρέπει να πληρώνουμε περισσότερα κάτι στο οποίο και προεκλογικά ο Τραμπ έδινε ιδιαίτερη σημασία. Δεύτερον συμφώνησε πως οι σχέσεις ΝΑΤΟ-Ρωσίας πρέπει να βελτιωθούν για να χτυπηθεί η Ισλαμική Τρομοκρατία

*** ΒΟΜΒΑ για το ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ! Όλα τα ΔΕΔΟΜΕΝΑ...

~   Δεινή είναι η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, κάτι που όλοι γνωρίζετε. Αυτό όμως που έχει ενδιαφέρον είναι το τι έκανε η Γερμανία.
Ας θυμηθούμε το κατοχικό δάνειο ( το θέμα των κατοχικών αποζημιώσεων είναι διαφορετικό) και ας δούμε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον βίντεο γύρω από την ιστορία του δανείου αυτού.
~* VIDEO : ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ-ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ   , https://youtu.be/M3jeIEqx5Cw  .- { Η θεαματική εκπομπή του Χρίστου Βασιλόπουλου και της ΝΕΤ μας ταξιδεύει με τη μηχανή του χρόνου. Σε αυτό το επεισόδιο όλα όσα αφορούν το τεράστιο κατοχικό άτοκο δάνειο που συνέταξε η Ελλάδα με τους Γερμανούς την 01-01-1942 . } .-
* Επειδή κάποιοι θα αναρωτιέστε για ποιο λόγο δεν κάνουμε έναν συμψηφισμό με τα δάνεια που έχουμε το 2017 να πληρώσουμε απλά θα σας ενημερώσουμε πως Το άρθρο 7 (1) της δανειακής σύμβασης,  απαγορεύει το συμψηφισμό ή την υποβολή ανταπαίτησης, : «όλες οι πληρωμές που θα πραγματοποιηθούν από το δανειολήπτη καταβάλλονται στο ακέραιο, χωρίς μείωση λόγω συμψηφισμού ή ύπαρξης ανταπαίτησης…».
* video : Η Γερμανία υπο επιτήρηση , https://youtu.be/KfPpuDIy2S8 .- {Από την εκπομπή το κουτί της Πανδώρας 10-02-2011.} .-
~  Από τα παραπάνω λοιπόν αποδεικνύεται ότι οι Γερμανοί, εμμέσως πλην σαφώς, αναγνωρίζουν ότι μας οφείλουν σημαντικά ποσά για τις παραπάνω αιτίες και για το λόγο αυτό φρόντισαν να λάβουν τα μέτρα τους.
Συνεπώς το ήξεραν οι Γερμανοί πως έχουμε ηθικά δίκιο και κυρίως ΝΟΜΙΚΟ έρεισμα για διεκδίκηση….

***  ΣΕΙΣΜΟΣ του Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ!ΤΙΤΑΝΙΕΣ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ και στη μέση η ΕΛΛΑΔΑ...

~ Μίλησε για όλους και για όλα ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ το βράδυ της Πέμπτης (9/2), καλεσμένος στην εκπομπή του Γιάννη Παπαγιάννη, “Kontra news”, στο κανάλι Kontra.
O πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ σχολίασε την τρέχουσα οικονομική και πολιτική επικαιρότητα και είπε αλήθειες που ο ελληνικός λαός πρέπει να ξέρει, ενώ, δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ είναι ΕΔΩ και είναι ΕΤΟΙΜΗ να φέρει τη μεγάλη αλλαγή που χρειάζεται η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ και οι ΕΛΛΗΝΕΣ.
Όπως ήταν φυσικό, από τη συζήτηση δεν θα μπορούσαν να λείψουν τα εθνικά θέματα. Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ανέφερε τον τρόπο που θα διαχειριστούν την ΕΛΛΑΔΑ οι ΗΠΑ και η Ρωσία, λύνοντας τις οποιεσδήποτε απορίες έχουν οι ΕΛΛΗΝΕΣ για αυτό το κρίσιμο ζήτημα.
Δείτε παρακάτω τις λεπτομερείς αναλύσεις του ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ για τα θέματα που «καίνε» τη χώρα μας.
~ VIDEO 1 : KONTRΑNEWS 09/02/2017 ΜΕΡΟΣ 1 , https://youtu.be/y473PXEvnF8  .-
~ video 2 : KONTRΑNEWS 09/02/2017 ΜΕΡΟΣ 2 , https://youtu.be/s4rig7cPh_g  .-

***  'ΞΕΔΟΝΤΙΑΡΙΚΟ' ΛΙΟΝΤΑΡΙ το ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ! Οι Έλληνες μπορούμε...

~  Σε άρθρο μας χθες (μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ) γράψαμε για τη δύναμη πυρός που έχει συγκεντρωθεί στο Αιγαίο και σας παραθέσαμε και πίνακες για τη ναυτική δύναμη Ελλάδας και Τουρκίας. Αυτά ήταν τα ποσοτικά χαρακτηριστικά. Πάμε σήμερα να εξετάσουμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά.
Περίπου το 70 τοις εκατό των πολεμικών πλοίων του τουρκικού ναυτικού συμμετείχαν στο πραξικόπημα στην 15η Ιουλίου , ενώ το προσωπικό τους είχε προηγουμένως ενημερωθεί για την προσπάθεια του αποτυχημένου εκ των υστέρων εγχειρήματος, σύμφωνα με εισαγγελείς στην Άγκυρα. Το ποσοστό αυτό είναι ενδεικτικό της πραγματικής έλλειψης ελέγχου που έχει (δεν έχει) ο Ερντογάν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας.
Στην ελληνική πλευρά τώρα τα εκσυγχρονισμένα υποβρύχια τύπου ΓΛΑΥΚΟΣ κλάσης 209/1100  έχουν αυτονομία 50 ημερών και πλήρωμα 35 ατόμων είναι εκτοπίσματος 1278 τόνων σε κατάδυση, μήκους 54μ. πλάτους 6,25μ, με μέγιστη ταχύτητα 12κόμβων σε επιφάνεια και 22 κόμβοι σε κατάδυση ενώ πλέον και μετά την αντικατάσταση όλων των συστημάτων και αισθητήρων (τοποθέτηση Radar Thomson, σύστημα αδρανειακής ναυτιλίας, GPS, συσκευές ναυτιλίας καθώς και δύο περισκόπια) την δεκαετία του ’90 κάτω από το πρόγραμμα NEPTUNE I μπορούν να εκτελέσουν βολές εκτός των τορπιλών από τους 8 τορπιλοσωλήνες και πυραύλων Sub-Harpoon μέσω του κέντρου διεύθυνσης βολής «KANARIS».
Παράλληλα στις τάξεις του ΠΝ βρίσκεται πλέον και ένα εκσυγχρονισμένο υποβρύχιο κλάσης ΩΚΕΑΝΟΣ type-209/1200 το πρώτο του προγράμματος NEPTUNE II στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά με ολική αντικατάσταση συστημάτων αισθητήρων αλλά και κοπή τμήματος του υποβρυχίου για την επιμήκυνση και την αντικατάσταση του συστήματος αναερόβιας πρόωσης AIP τύπου κυψελών ίδιο με αυτό των type-214 που επιτρέπει την παραγωγή δηλαδή ηλεκτρικής ενέργειας από κυψέλες υγρών καυσίμω Τέλος  τα κλάσης ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ ή type-214HN έχουν μήκους 65,3μ., πλάτους6,3μ. εκτοπίσματος 1858τόνων με ταχύτητες 10,5κόμβων/21κόμβων σε επιφάνεια/κατάδυση φέρουν το νέο σύστημα AIP τύπου ενεργών κυψελών μαζί με ηλεκτροκινητήρα 3.900 kW που επιτρέπει έτσι την συνεχόμενη κατάδυση για 13 ημέρες με χαμηλή βέβαια ταχύτητα.
Φέρει σύστημα διεύθυνσης βολής ISUS της ATLAS ELEKTRONIK, με εναλλάξιμες κονσόλες πολλαπλών λειτουργειών νέα γενιάς συστήματα ναυτιλίας RADAR, ESM, GPS, ιστοί OPTRONIC με πολλαπλές δυνατότητες απεικόνισης και συνδυασμό παθητικού SONAR μεσαίων και χαμηλών συχνοτήτων, SONAR ναυτιλίας / εντοπισμού ναρκών, ενεργητικού SONAR.

Η φρεγάτα ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ F-465 που καθελκύστηκε το 1977 και παραδόθηκε για υπηρεσία με το ολλανδικό ναυτικό είναι από τα μη εκσυγχρονισμένα σκάφη της κλάσης Standard ή Kortenaer καθώς από τις 9 φρεγάτες του τύπου ολλανδικής κατασκευής οι 6 έχουν λάβει το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού MLU ενώ η φρεγάτα ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ έχει αποσυρθεί και μαζί με τα ανταλλακτικά που το ΠΝ παρέλαβε από τα ΗΑΕ αποτελούν τους τροφοδότες για την ομαλή λειτουργία των υπολοίπων φρεγατών του τύπου.ν.
Αυτά σημαίνουν πως η Ελλάδα δε βρίσκεται σε τόσο δεινή θέση, όσο το ποσοτικά χαρακτηριστικά εμφανίζουν. Τα υποβρύχιά μας μπορούν να παίξουν ιδιαίτερο ρόλο καθώς δε θα επιτρέψουν στις φρεγάτες των Τούρκων έξοδο από τα λιμάνιά τους. Στην ουσία θα κλειδώνουν το ελληνικό Πέλαγος.
~
*** 'ΑΙΜΑ' θέλει το ΔΝΤ! Ασφυκτική πίεση από Δανειστές και έλλειψη σχεδίου από την Ελλάδα...

~  Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και τους εκπροσώπους των θεσμών στις Βρυξέλλες.
Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, στη σημερινή συνάντηση υπήρξε προσπάθεια εξεύρεσης κοινού τόπου ανάμεσα στους θεσμούς και την ελληνική κυβέρνηση. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι, αν και έγινε πρόοδος, ωστόσο παραμένουν ορισμένες παράλογες απαιτήσεις από την πλευρά του ΔΝΤ, εξαιτίας των οποίων γίνεται πιο δύσκολο να τεθούν οι προϋποθέσεις για τη συνέχεια της διαπραγμάτευσης σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.
Σε γραπτή δήλωση του Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά το τέλος της συνάντησης τονίζεται ότι είναι ξεκάθαρο πως η έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι προς το συμφέρον όλων, ενώ σημειώνεται ότι σήμερα έγινε "ουσιαστική πρόοδος" και βρισκόμαστε κοντά στο να βρεθεί κοινό έδαφος για την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα.
"Θα εξετάσουμε την περαιτέρω πρόοδο της δεύτερης αξιολόγησης στη διάρκεια του επόμενου Eurogroup", αναφέρεται στη ίδια δήλωση.
Αν και στη δήλωση του Ντάισελμπλουμ δε δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έλεγαν νωρίτερα ότι οι δανειστές θα ζητούσαν σήμερα από την Ελλάδα να αποδεχθεί μέτρα ύψους 1,8 δις ευρώ μέχρι το 2018 και επιπλέον μέτρα επίσης ύψους 1,8 δις ευρώ μετά το 2018. Πρόκειται επομένως για μέτρα συνολικού ύψους πάνω από 3,5 δισ. ευρώ, τα οποία θα αφορούν στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και τον περιορισμό των δαπανών του συνταξιοδοτικού συστήματος.
«Υπάρχει συμφωνία για ενιαίο μέτωπο» έλεγε στο Reuters Ευρωπαίος αξιωματούχος, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η έκβαση των σημερινών διαβουλεύσεων εξακολουθεί να είναι αβέβαιη. «Δεν είναι σαφές αν η Αθήνα θα αποδεχθεί τις προτάσεις μας» έσπευσε να συμπληρώσει.
Οι δανειστές της Ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχουν καταλήξει μεταξύ τους σε συμφωνία για μια κοινή στάση που θα παρουσιάσουν στην Ελλάδα, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ευρωζώνης. «Υπάρχει συμφωνία για να παρουσιαστεί ένα κοινό μέτωπο στους Έλληνες», δήλωσε ο αξιωματούχος της ευρωζώνης, προσθέτοντας ότι η έκβαση της σημερινής συνάντησης με τους Έλληνες δεν είναι ακόμα ξεκάθαρη. «Τι θα βγει από αυτό, θα το δούμε», δήλωσε.
πηγή press-gr

***  ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΛΛΑΓΗ για το Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ ! Ανατρέπεται το τηλεοπτικό τοπίο...

~ Να έχει σχέση άραγε αυτή η αλλαγή με την έλευση του Χατζηνικολάου στον ANT1?Θα μπορούσε…πάντως πολύ μας βολεύει το οτι το LIVENEWS θα μεταδίδεται κάθε μέρα από τις 20:45 έως τις 22:00 από την συχνότητα του Epsilon και όπως πάντα θα παρακολουθείτε όλες τις ειδήσεις της ημέρας με αντικειμενικότητα και όλες τις απόψεις στο τραπέζι.Έτσι,δεν θα παίζει πια απέναντι στα «θηρία» Χατζηνικολάου & Σροίτερ ενώ και η Σία Κοσιώνη (που επίσης αλλάζει ώρα)θα έχει σχεδόν τελειώσει.
Από την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου το LIVENEWS με το Νίκο Ευαγγελάτο από τις 20:45 έως τις 22:00 από την συχνότητα του Epsilon.
πηγή ladyslife

*** ΕΤΟΙΜΟΙ για όλα οι ΑΓΡΟΤΕΣ!Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις...

~  Mέχρι νεοτέρας θα παραμείνει κλειστή η εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης,και στα δύο ρεύματα.
Να σημειωθεί πως  οι αγρότες απέκλεισαν και την εθνική οδό Λάρισας Κοζάνης.Ενώ πρέπει να τονιστεί πως οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους υλοποιώντας την απόφαση της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων.
Επιπρόσθετα καλούνται,όπως αναφέρεται όλοι οι αγρότες σε συλλαλητήριο στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη 14/2.

*** Ο ΕΒΡΟΣ ''φλέγεται''!Εικόνες που κόβουν την ανάσα...

~ Eκτελέσθηκε χθες Πέμπτη 09 Φεβρουαρίου 2017,στην περιοχή του Έβρου, Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ),στο πλαίσιο του Σχολείου Προκεχωρημένης Επιχειρησιακής Εκπαίδευσης των Οπλιτών Θητείας.
Η άσκηση έγινε με πραγματικά  πυρά.
Δείτε τις συγκλονιστικές εικόνες:

***   Συγκλονίζει ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΝ !  ''Ενισχύστε την άμυνα της χώρας''...

~ Την ίδια στιγμή που παρατηρείται κορύφωση των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΝ,εκπέμπει sos.
Όπως ανέφερε ο Αρχηγός,χρειαζόμαστε επειγόντως αμυντικές προμήθειες.Επιπρόσθετα να τονιστεί πως παραιτήθηκε από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων,ο Κοσμάς Χρηστίδης,αφού κατήγγειλε μεθοδεύσεις..
~ Δείτε το βίντεο EΔΩ

*** Τεράστια ΑΝΑΤΡΟΠΗ! Στο ΚΟΚΚΙΝΟ οι σχέσεις ΡΩΣΙΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ ! Κρίσιμες ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

~ Συντεταγμένες που δόθηκαν από Τούρκους ακολούθησε το ρωσικό μαχητικό που βομβάρδισε κατά λάθος στρατώνα στη Συρία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
Από τον βομβαρδισμό σκοτώθηκαν τρεις Τούρκοι στρατιώτες και τραυματίσθηκαν 11 άτομα.
Ειδικότερα, ο Πεσκόφ είπε χαρακτηριστικά : «Δυστυχώς, ο στρατός μας, την ώρα που εξαπέλυε πλήγματα εναντίον τρομοκρατών, καθοδηγήθηκε από συντεταγμένες που του δόθηκαν από τους Τούρκους εταίρους μας. Οι Τούρκοι στρατιώτες δεν θα έπρεπε βρίσκονται εντός αυτών των συντεταγμένων. Υπήρξε έλλειψη συντονισμού στην παροχή των συντεταγμένων, κάπως έτσι θα το περιέγραφα».
Ωστόσο, από την πλευρά της η Τουρκία αρνείται ότι έδωσε λάθος συντεταγμένες, τονίζοντας ότι τα στοιχεία δεν είχαν αλλάξει για 10 ημέρες και ήταν διαθέσιμα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού στρατού, «ρωσικός πύραυλος εκτοξεύτηκε από μαχητικό αεροσκάφος  από περιοχή που ελέγχονταν σε σημείο όπου  βρίσκονταν  φίλιες δυνάμεις, με τις συντεταγμένες του σημείου να έχουν δοθεί επίσημα την ίδια ημέρα  στις 23:11μμ στους υπεύθυνους της ρωσικής βάσης της  Hmeimim. Ταυτόχρονα, ο Ρώσος στρατιωτικός ακόλουθος στην Άγκυρα κλήθηκε στην έδρα του τουρκικού γενικού επιτελείου, και για άλλη μια φορά δόθηκαν και σε αυτόν  οι συντεταγμένες».

***  ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ! Απόπειρα δολοφονίας του Ρ.Τ.Ερντογάν;..

~ Συναγερμός σήμανε στην Τουρκία όταν εντοπίστηκε τσάντα γεμάτη με εκρηκτικά σε δρόμο που θα περνούσε ο Ρ.Τ. Ερτνογάν μαζί με τον πρωθυπουργό, Μπιναλί Γιλντιρίμ, αφήνοντας ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο να επρόκειτο να απόπειρα δολοφονίας του Τούρκου προέδρου.
Η ομάδα προστασίας του εντόπισε τη βόμβα και οι πυροτεχνουργοί την απενεργοποίησαν, ωστόσο το περιστατικό έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία τόσο στον πρόεδρο της Τουρκίας, όσο και στις Αρχές.
Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα ο  Ερντογάν επικύρωσε νομοσχέδιο για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, το οποίο θα φέρει αλλαγές στο Σύνταγμα που θα δίνουν διευρυμένες εξουσίες στον Τούρκο πρόεδρο.

***  H "ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ"! Ο χρόνος μετρά αντίστροφα...

~ Ολοκληρώθηκε το Eurogroup στις Βρυξέλλες που είχε στόχο να βρεθεί μια λύση για το ελληνικό ζήτημα και στο οποίο συμμετείχαν, εκτός από τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη,  ο  Γερούν Ντάισελμπλουμ ως συντονιστής, ο Τόμας Βίζερ (Πρόεδρος Euroworking Group), ο Μπενουά Κερέ (ΕΚΤ), ο Κλάους Ρέγκλινγκ (Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης), ο Νικολά Τζαμαρόλι (ΕΜΣ), η Ντέλια Βελκουλέσκου, ο Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ) και ο Μάρκο Μπούτι (Κομισιόν).
Όπως έγινε γνωστό από γραπτή δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, η τρόικα επιστρέφει στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα.
«Σήμερα ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, οι θεσμοί (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΕΚΤ, ESM και ΔΝΤ) και εγώ είχαμε μια εποικοδομητική συνάντηση για την κατάσταση της δεύτερης αξιολόγησης.
Υπάρχει ξεκάθαρη κατανόηση ότι η ταχεία ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης είναι προς το συμφέρον όλων.
Σημειώσαμε ουσιαστική πρόοδο σήμερα και βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία για την επιστροφή της αποστολής (σ.σ. της Τρόικας) στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα.
Θα αποτιμήσουμε την περαιτέρω πρόοδο της δεύτερης αξιολόγησης κατά τη διάρκεια του επόμενου Eurogroup (σ.σ. της 20ής Φεβρουαρίου)».


***   ΩΣ ΠΟΤΕ; Τα πάντα έστειλαν οι Τούρκοι στο ΑΙΓΑΙΟ ΜΑΣ

~  Οπλισμένα μαχητικά και ένα ελικόπτερο, ακόμα και ένα κατασκοπευτικό τύπου CN-235 έστειλε η Τουρκία στο Αιγαίο μας.
Ειδικότερα, σημειώθηκαν δύο παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου εκ των οποίων μία εξελίχθηκε σε εμπλοκή.
Επιπλέον, σημειώθηκαν και πέντε παραβάσεις του FIR Αθηνών.
Τα οπλισμένα μαχητικά πέταξαν σε δύο ζεύγη πάνω βορειοανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά αεροσκάφη.

***  Σε λεπτή κλωστή η διαπραγμάτευση! Κίνδυνος κατάρρευσης του προγράμματος και τελεσίγραφο Τσίπρα

- Δραματικοί τόνοι από τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ για “κίνδυνο κατάρρευσης του ελληνικού προγράμματος”
- Διαψεύδονται από αξιωματούχο της κυβέρνησης για “γεφύρωμα” των αποστάσεων μεταξύ Ελλάδας και δανειστών
- Ακόμα και τα πιο αισιόδοξα σενάρια περιλαμβάνουν νέα μέτρα
- Τελεσίγραφο Τσίπρα προς Γερμανία “Άνγκελα, μάζεψε τον Σόιμπλε”

Η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ την προηγούμενη εβδομάδα άνοιξε ένα νέο κύκλο αβεβαιότητας σχετικά με την περίπτωση του ελληνικού προγράμματος. Οι πιέσεις όμως συνεχίζονται ενόψει και του Eurogroup της 20ης Φλεβάρη, το οποίο θα κληθεί να επανεξετάσει την ήδη καταγραφείσα πρόοδο.
Τα μηνύματα που φτάνουν στην Ελλάδα, από τις Βρυξέλλες είναι τουλάχιστον αντικρουόμενα, με τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ να μιλά για περίπτωση κατάρρευσης του προγράμματος, την ώρα που κοινοτικές πηγές έκαναν λόγο για “ελάχιστες ώρες μέχρι να γεφυρωθούν οι αποστάσεις”.
Η δεύτερη περίπτωση όμως, έμελλε να διαψευστεί άμεσα, καθώς υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος, σημείωνε πως οι σχετικές με προσέγγιση συμφωνίας αναφορές απέχουν από την πραγματικότητα.
Κίνδυνος κατάρρευσης του προγράμματος
“Καμία άλλη χώρα δεν έχει κάνει μεγαλύτερα βήματα για να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της από την Ελλάδα”, δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στον γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk.
Αναφερόμενος στο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας ο Γιούνκερ είπε ότι θα μπορούσε να καταρρεύσει επειδή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα συμμετάσχει ή όχι. "Ναι, είναι σε επισφαλές έδαφος υπό την έννοια ότι δεν βλέπουμε πώς το ΔΝΤ θα μπορούσε να χειριστεί αυτό το πρόβλημα", πρόσθεσε.
Η συνέντευξη αυτή θα μεταδοθεί στο σύνολό της την Κυριακή.
Το “γεφύρωμα” που δεν μοιάζει να έρχεται
Κοινοτικές πηγές πάντως φέρονταν να αναφέρουν το Σάββατος, πως παρότι δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία, οι Βρυξέλλες θεωρούσαν πως η απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές είναι μικρή και το αργότερο στην αρχή της εβδομάδας, θα έχει γεφυρωθεί.
Στην ίδια κατεύθυνση κινούνταν άλλωστε και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, που στην ουσία “φωτογράφιζε” την επιστροφή των θεσμών.
Το σχέδιο του Μεγάρου Μαξίμου
Ακόμα όμως και τα πιο αισιόδοξα σενάρια περιέχουν νέα μέτρα, ακόμα και αυτά είναι όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του το “Έθνος” μέσα σε μια συμφωνία – πακέτο, την οποία η κυβέρνηση θα μπορεί να υπερασπιστεί στη Βουλή.
Μια τέτοια συμφωνία περνά σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου μέσα από τη “ρήτρα” Τσίπρα – δηλαδή μέσα από τη συγκατάθεση των εταίρων για τα αντισταθμιστικά και τη συγκεκριμενοποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος.
Οι έντονες αυτές διεργασίες “κουμπώνουν” με την ουσιαστική πρόοδο στους σημαντικούς δείκτες της ελληνικής οικονομίας, αλλά και με τις διαβουλεύσεις οι οποίες επιμένει ο Αλέξης Τσίπρας να συνεχιστούν προκειμένου να αποδεχθεί τη συμφωνία.
Βολές κατά Σόιμπλε στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ
Και μέσα σε όλα αυτά, υπάρχουν και οι εσωτερικές διεργασίες στο ΣΥΡΙΖΑ. Μπροστά στην Κεντρική Επιτροπή, ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να δείξει πυγμή, κατηγορώντας το ΔΝΤ πως... φοβάται να πει τη γνώμη του στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και προτιμά να αφήνει την εικόνα πως η Ελλάδα καθυστερεί. Ο Αλέξης Τσίπρας ουσιαστικά ζήτησε από την Άνγκελα Μέρκελ να... μαζέψει τον Βόλγκανγκ Σόιμπλε, παρομοιάζοντάς τον με "τον πυρομανή που παίζει με σπίρτα στην αποθήκη με τα πυρομαχικά"!
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Έθνος, Deutsche Welle

***  Νέο μήνυμα Καμμένου στην Άγκυρα: ''Καμία παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας''

Νέο μήνυμα προς την Άγκυρα στέλνει ο Πάνος Καμμένος. Πρέπει να αποφύγουμε την όξυνση, διαμηνύει ο ΥΕΘΑ την ώρα που οι Τούρκοι έχουν δεσμεύσει δυο περιοχές στο Αιγαίο με το πρόσχημα των ερευνών.
~Του Απόλλωνα Λεονταρίτη
 Νέο μήνυμα προς την Άγκυρα στέλνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Πρέπει να αποφύγουμε την όξυνση, διαμηνύει ο ΥΕΘΑ την ώρα που οι τούρκοι έχουν δεσμεύσει δυο περιοχές στο Αιγαίο με το πρόσχημα των ερευνών.
Σε συνέντευξη του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο Πάνος Καμμένος αναφέρει τα εξής:
«Η δική μας πολιτική δεν είναι η όξυνση, είναι να καταφέρουμε να συμβιώσουμε στην περιοχή, και η Ελλάδα και η Τουρκία αλλά και οι άλλες χώρες. Λυπάμαι για την όξυνση την οποία έχει αποφασίσει η Τουρκία και κάνουμε τα πάντα από τη μία πλευρά να αποφύγουμε την οποιαδήποτε όξυνση,  χωρίς όμως να υποχωρήσουμε ούτε χιλιοστό στην προάσπιση της Εθνικής μας κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.
Αναφερόμενος στο θέμα των οκτώ αξιωματικών, ο ΥΕΘΑ τόνισε χαρακτηριστικά: "Θα πρέπει να γίνει απόλυτα σαφές από την άλλη πλευρά, ότι στις ευρωπαϊκές δημοκρατικές χώρες η Δικαιοσύνη είναι μια ανεξάρτητη εξουσία. Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή κατήγγειλε το πραξικόπημα. Αυτό όμως δεν έχει καμία σχέση με τον σεβασμό στις δικαστικές αποφάσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάποιων που αποφάσισε η Δικαιοσύνη ότι αν εκδοθούν θα βασανιστούν και θα καταπατηθούν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους".Υπενθυμίζεται ότι η Άγκυρα επέλεξε να προκαλέσει τη χώρα μας βγάζοντας στο Αιγαίο το σκάφος θαλάσσιων ερευνών Cesme  το οποίο θα πλεύσει σε δύο περιοχές στο Κεντρικο Αιγαίο όπου οι τούρκοι δέσμευσαν με το πρόσχημα των «ερευνών».
Η πρώτη βρίσκεται μεταξύ Σκύρου και Λέσβου και η δεύτερη μεταξύ Άνδρου Τήνου και Χίου. Το σκάφος παρακολουθείται διαρκώς από το ΠΝ και σύμφωνα με πληροφορίες πλέει στο Αιγαίο αντιμετωπίζοντας κακές καιρικές συνθήκες με κυματισμό άνω των 7 μποφόρ.
Στο μεταξύ και ο τούρκος ΥΠΕΞ ¨Μελβούτ Τσαβούσογλου, κλιμακώνει με νέες δηλώσεις περί αμφισβήτησης της κυριότητας νήσων και χωρικών υδάτων της χώρας μας.
Μάλιστα αναφέρει προκλητικά ότι η Τουρκία «σέβεται» τα σύνορα όλων των γειτονικών χωρών, αλλά με την Ελλάδα υπάρχουν «κάποια θέματα για το Αιγαίο» καθώς υπάρχουν διαφορετικές πολιτικές και νομικές θέσεις για «ορισμένα νησιά και χωρικά ύδατα».
Ο ορισμός δηλαδή της «καλής γειτονίας» σύμφωνα με την "φιλειρηνική" νέο-οθωμανική λογική της κυβέρνησης Ερντογάν..
*** Ένταση, οργή και απειλές από τους Μεσσήνιους αγρότες 
Περικύκλωσαν την Καλαμάτα από Δυτική Μάνη, Πυλία και Μεσσήνη
Οι αγροτικές κινητοποιήσεις εντείνονται στη Μεσσηνία, με προορισμό, κυρίως, την Καλαμάτα. Χθες, οι κάτοικοι της Δυτικής Μάνης, οι οποίοι αμφισβητούν τους δασικούς χάρτες, «μπήκαν» στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Αν και δέχονται την ανάγκη ανάρτησης Δασολογίου, εντούτοις θεωρούν ότι οι Δασικές Υπηρεσίες, όπου και διαμαρτυρήθηκαν, προσπαθούν να αρπάξουν τη γη τους. Η οργή περίσσεψε, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί επιθετική συμπεριφορά προς τους υπαλλήλους.
Οργισμένη και η διαμαρτυρία των Αγροτικών Συλλόγων Μεσσήνης και Χανδρινού στη ΔΟΥ Καλαμάτας…
Οι κάθε μορφής και λόγου αγροτικές κινητοποιήσεις- και- στη Μεσσηνία αρχίζουν να… φαίνονται στους δρόμους των πόλεων και πρωτίστως της Καλαμάτας. Μετά το μπαράζ των προηγούμενων ημερών, χθες "έκλεψαν" τα φώτα της δημοσιότητας οι κάτοικοι της Δυτικής Μάνης, οι οποίοι και αμφισβητούν τους δασικούς χάρτες που κοινοποιήθηκαν για την περιοχή τους. Από τη μια πλευρά δέχονται την ανάγκη ανάρτησης Δασολογίου, από την άλλη, όμως, θεωρούν ότι αυτά που υποστηρίζουν οι Δασικές Υπηρεσίες της Μεσσηνίας είναι «κοροϊδία» και προσπάθεια «αρπαγής της γης  τους» μέσα από τις μνημονιακές επιταγές.
Σίγουρα, οι γενικότερες οικονομικές συνθήκες ευνοούν μια τέτοια θεώρηση. Κάποιοι ειδικοί, μάλιστα, έχουν προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα: Μελετώντας τις στατιστικές της ελληνικής γεωργίας αλλά και το παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον του κλάδου, θεωρούν δεδομένο ότι η Ελλάδα θα πέσει θύμα του φαινομένου που το Διεθνές Ινστιτούτο Έρευνας της Πολιτικής των Τροφίμων (IFPRI) ονομάζει «αγροτο-ιμπεριαλισμό». Αυτό που τους προβληματίζει είναι το πότε η «αρπαγή γης» θα αποκτήσει χαρακτηριστικά επιδημίας.
Άλλωστε, όπως λένε, ήδη τα γκρίζα σύννεφα -προάγγελοι της καταιγίδας- έχουν μαζευτεί πάνω από την ελληνική αγροτική γη: αύξηση του κόστους, μείωση της παραγωγής, εγκατάλειψη, αποκλεισμοί και υψηλά ποσοστά συγκέντρωσης στη διάθεση και στην αγορά πρώτων υλών.
Οι δασικοί χάρτες για τους Μανιάτες - και όχι μόνο- είναι το… κερασάκι στην τούρτα.
Χθες το μεσημέρι, με κάθε μέσο, μεγάλος αριθμός κατοίκων της περιοχής «επισκέφθηκε» τις Δασικές Υπηρεσίες της Καλαμάτας, με σκοπό να διατρανώσει την αντίθεση στους αναρτημένους ήδη δασικούς χάρτες. Μαζί τους είχαν πουρνάρια, αφάνες, σημαίες της Μάνης που ανέγραφαν «Νίκη ή Θάνατος – Ή ταν ή επί τας» και πανό με το σύνθημα «Μολών Λαβέ- Δασαρχείο-Λησταρχείο».
Η οργή περίσσεψε στην κινητοποίηση, με αποτέλεσμα ορισμένοι να εκδηλώσουν επιθετική συμπεριφορά προς τους υπαλλήλους. Ο δε διευθυντής Δασών, Γιώργος Σωτηρόπουλος, δέχτηκε ακόμα και απειλές, αν και προσπάθησε να ανοίξει διάλογο με τους διαμαρτυρόμενους. Φραστική επίθεση δέχτηκε και ο δασάρχης Καλαμάτας, Σπύρος Κατσίποδας.
Πάντως, η παρουσία της Αστυνομίας - αν και διακριτική- φαίνεται να κράτησε τα πράγματα σε μια τύποις πολιτισμένη ατμόσφαιρα.
Οι κάτοικοι της Δυτικής Μάνης ζητούν από το κράτος να αποσύρει άμεσα τους δασικούς χάρτες ως παράνομους και αντιλαϊκούς. Ζητούν, επίσης, να αρχίσει η διαδικασία για την κατάρτιση των δασικών χαρτών από το μηδέν και με διαβούλευση με τους πολίτες. Το κείμενο της σχετικής επιτροπής κλείνει με την αναφορά «Αγώνας μέχρι τελικής δικαίωσης. Η γη των προγόνων μας δεν αμφισβητείται. Το Δασαρχείο στα δάση».
Ανακοίνωσαν, δε, και την απόφασή τους να πραγματοποιήσουν το επόμενο διάστημα διαδήλωση διαμαρτυρίας και στην Αθήνα, έξω από τη Βουλή.
Ακολούθως η διαμαρτυρία συνεχίστηκε κάτω από το κτήριο, ενώ οι Μανιάτες άφησαν τα πουρνάρια και τις αφάνες στην είσοδο των Δασικών Υπηρεσιών. Αργότερα έκαψαν συμβολικά και μια αφάνα στο δρόμο.
Στη συνέχεια πήγαν στην εφορία της Καλαμάτας για συμπαράσταση στους αγρότες που είχαν αποκλείσει το κτήριο.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη


ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΗ ΔΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ
 Οργισμένοι οι αγρότες έδωσαν νέο ραντεβού στην Αθήνα
Την προγραμματισμένη για χθες κίνηση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ Καλαμάτας πραγματοποίησαν οι αγρότες των Συλλόγων Μεσσήνης και Χανδρινού.
Τα τρακτέρ, αφού πέρασαν από το κέντρο της Καλαμάτας, έφτασαν λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι στη ΔΟΥ, όπου τους περίμεναν μέλη συνδικάτων που ήθελαν έτσι να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στους αγρότες.
Αφού, λοιπόν, οι αγρότες παρέταξαν τα γεωργικά τους μηχανήματα μπροστά στη ΔΟΥ, ανέβηκαν στο γραφείο της προϊσταμένης, προκειμένου να την ενημερώσουν για τα αιτήματα τους, καθώς και για να της ζητήσουν να κλείσει την υπηρεσία για δύο ώρες, ως δείγμα συμπαράστασης.
Έπειτα από επικοινωνία που είχε η προϊσταμένη τούς ενημέρωσε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό, όπως της είπαν ανώτεροί της.
Τελικά, οι αγρότες αποφάσισαν να κλείσουν τις εισόδους του κτηρίου, με αποτέλεσμα κανείς να μην μπορεί να μπει, αλλά ούτε και οι εργαζόμενοι να βγουν.
Στην κατάληψη έφτασαν και οι Μανιάτες που είχαν συγκεντρωθεί στο Δασαρχείο Καλαμάτας, δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους στους αγρότες της περιοχής, όπως και η Ένωση Λογιστών Μεσσηνίας.
Να σημειωθεί, κλείνοντας, ότι το νέο ραντεβού για τους Μεσσήνιους αγρότες έχει κλειστεί στο μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας, όπου σκοπεύουν να συμμετάσχουν οργανωμένα.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

***  Mάκαρης: Χωρίς προστασία η Θουρία σε πλημμυρικά φαινόμενα 
 
Ο Μανώλης Μάκαρης, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και ο Δημήτρης Φαββατάς, δημοτικός σύμβουλος, επισκέφτηκαν τη Θουρία και ειδικά τις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου.
Όπως διαπιστώθηκε, 5 μήνες μετά τη φονική πλημμύρα τα σημαντικά προβλήματα στη Θουρία δεν έχουν αποκατασταθεί.
Συγκεκριμένα:
-Δεν έχει γίνει πλήρης καθαρισμός των ρεμάτων που διέρχονται τη Θουρία (Ξερίλας, ρέμα Αγίων Θεοδώρων)
-Έχει επιλεγεί η λύση της μερικής αποκάλυψης του εγκιβωτισμένου ρέματος των Αγίων Θεοδώρων, που όμως δεν εξασφαλίζει την απρόσκοπτη ροή των ομβρίων υδάτων και δεν αποτρέπει την εμφάνιση πλημμυρικών φαινομένων. Παράλληλα, η διατομή υποδοχής των ομβρίων υδάτων μετά το σημείο αποκάλυψης του εγκιβωτισμένου ρέματος παραμένει ιδιαίτερα μικρή για να δεχτεί τον όγκο των υδάτων του ρέματος των Αγίων Θεοδώρων
-Η παρόχθια περιοχή του χειμάρρου Ξερίλα ομοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο με καταστραμμένα ή ανύπαρκτα προστατευτικά κιγκλιδώματα και ξεκολλημένους κυβόλιθους.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης, λαμβάνοντας υπόψη την παραπάνω κατάσταση, είναι ανάγκη: Να ολοκληρωθεί ο πλήρης καθαρισμός των ρεμάτων στην Θουρία. Να γίνει πλήρης αποκάλυψη του ρέματος των Αγίων Θεοδώρων με ανάλογες εργασίες εκβάθυνσης και διεύρυνσης της διατομής του -όπως επιτάσσει η ευρωπαϊκή νομοθεσία-, έτσι ώστε να εξαλειφθεί ο κίνδυνος επανάληψης των πλημμυρικών φαινομένων. Να αποκατασταθεί η παρόχθια περιοχή του Ξερίλα.

***  Η ισχύς εν τη ενώσει... για τον πολιτισμό 
Πιλοτικό δίκτυο φεστιβάλ ανακοίνωσε η Υπουργός Πολιτισμού, με στόχο το διάλογο, την εξωστρέφεια και τις συνέργειες εντός και εκτός Ελλάδας 
 «Έχει ωριμάσει η στιγμή να ξαναδούμε το ρόλο και τη λειτουργία του θεσμού των Φεστιβάλ στον 21ο αιώνα, και να δουλέψουμε για την αναβάθμισή τους μέσα σε ένα πνεύμα συνεργασίας, αμοιβαιότητας και εξωστρέφειας».
Με αυτά τα λόγια η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, άνοιξε την περασμένη Δευτέρα, στο αμφιθέατρο της οδού Μπουμπουλίνας, μια μαραθώνια (12.00-16.30) και γόνιμη συνάντηση 60 πολιτιστικών φορέων από τις τέσσερις γωνιές της χώρας, οι οποίοι διοργανώνουν θερινά φεστιβάλ αλλά και εκδηλώσεις όλον τον υπόλοιπο χρόνο, και χαιρέτισε τη σχετική πρωτοβουλία του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου.
Η τέως καλλιτεχνική διευθύντρια Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας και Μαραγκοπούλου αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Καλαμάτας, ως πόλης που καθιερώθηκε πρωτοπόρος στο σύγχρονο χορό, ενώ εμπεριστατωμένες αναλύσεις πάνω σε επιτυχημένες πολιτιστικές πολιτικές και στρατηγικές έκαναν οι Σταύρος Μπένος και Κέλλυ Διαπούλη, πριν πάρουν το λόγο με τις προτάσεις τους οι συμμετέχοντες σε αυτό το φεστιβαλικό εργαστήρι.
Συνολικά ήσαν παρόντες περισσότεροι από 100 διευθυντές και οργανωτές θερινών φεστιβάλ θεάτρου και μουσικής κυρίως, εκπρόσωποι Δήμων, έφοροι Αρχαιοτήτων κ.ά., από την Ορεστιάδα ως το Ρέθυμνο και από τη Σκόπελο ως τον Ασπρόπυργο. Τη συζήτηση διηύθυνε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου της υπουργού, Βαγγέλης Πολίτης.
Όπως δήλωσε στο «Θάρρος» ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις», Θανάσης Ηλιόπουλος, πρόσκληση συμμετοχής είχε σταλεί και στο Δήμο Καλαμάτας, αλλά για τους δικούς του λόγους δε θέλησε να συμμετάσχει στη συζήτηση.
«Ο θεσμός των φεστιβάλ έχει μια πλούσια κληρονομιά και ένα σύγχρονο δυναμικό, που μπορεί να τον απογειώσει ακόμα και μέσα στο τσουνάμι των αλλαγών που ζει η Ελλάδα και η Ευρώπη» είπε η Λυδία Κονιόρδου, παρακολουθώντας ενεργά τις διάφορες τοποθετήσεις και μιλώντας όχι μονάχα με τη θεσμική, αλλά και με την καλλιτεχνική ιδιότητά της. «Γι’ αυτό υποστηρίζουμε τη δημιουργία από κοινού με τους περιφερειακούς φορείς, ενός Πιλοτικού Δικτύου Φεστιβάλ, που θα διαμορφώσει ένα πρόγραμμα πολιτιστικών δράσεων, παραγωγών, συμπαραγωγών, και ανταλλαγών των περιφερειακών φεστιβάλ μεταξύ τους και με τα Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, με την προοπτική αυτή η συνεργασία να αποκτήσει εξωστρέφεια και να διευκολύνει συνέργειες με Φεστιβάλ του εξωτερικού. Από τη δική μας πλευρά, του υπουργείου Πολιτισμού, δίνουμε έμφαση σε τρεις ειδικές κατηγορίες φεστιβάλ: στα φεστιβάλ που φιλοξενούνται σε αρχαιολογικούς χώρους, στα φεστιβάλ που γίνονται σε ακριτικές και απομακρυσμένες περιοχές της επικράτειας, και, πολύ σημαντικό, στα φεστιβάλ που πραγματοποιούνται στα νησιά που υποδέχονται πρόσφυγες».
Με τη σειρά του, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος τόνισε ότι η συνεργασία αυτή «θα συνεισφέρει στην κινητικότητα των καλλιτεχνών, θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα των καλλιτεχνικών έργων και την ποικιλομορφία της πολιτισμικής προσφοράς και θα συμβάλλει στη διεύρυνση ενός απαιτητικού κοινού στο κέντρο και στην περιφέρεια».
Το Φεστιβάλ Αθηνών, είπε, «θέλει να ανοίξει ένα διάλογο για τη σημερινή κατάσταση των φεστιβάλ, ώστε να δημιουργηθεί μια νέα κίνηση που θα τονώσει τόσο την ειδική φυσιογνωμία και καλλιτεχνική τους ταυτότητα όσο και την ανταλλαγή ή συμπαραγωγή θεαμάτων. Ένα δίκτυο σαν κι αυτό που προτείνουμε, θα εμπλουτιστεί άλλωστε καταλυτικά από τη σχέση που έχει ο κάθε τοπικός πολιτιστικός φορέας με τη δική του τοπική κοινωνία, καθώς και με τους τοπικούς και περιφερειακούς φορείς».
Και η εμπειρία από αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα, συμπλήρωσε η υπουργός Πολιτισμού, «θα γίνει το έναυσμα για το επόμενο βήμα».
Τα ζητήματα που τονίστηκαν από πολλούς συμμετέχοντες στη συζήτηση, ήταν η αναγκαιότητα να τεθούν κανόνες και κριτήρια για την αναβάθμιση των φεστιβάλ – ορισμένοι μίλησαν και για «σκληρή αξιολόγηση» –, ενώ πολλοί υπογράμμισαν τη σημασία της διαφάνειας και της εξωστρέφειας («να δημιουργήσουμε γέφυρες ώστε το καλλιτεχνικό δυναμικό της χώρας να ταξιδέψει στα ξένα φεστιβάλ»), την αναγκαιότητα της επιμόρφωσης των στελεχών τους και πάνω απ’ όλα της διασφάλισης του τρόπου χρηματοδότησης και της βιωσιμότητας των καλλιτεχνικών προγραμμάτων. Όλοι συμφώνησαν ότι το κλειδί της επιτυχίας τους είναι η διαμόρφωση μιας διακριτής ταυτότητας των φεστιβάλ.
Μετά τις εισηγήσεις των Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, Βίκυς Μαραγκοπούλου, Κέλλυς Διαπούλη και Σταύρου Μπένου, τοποθετήθηκαν όσοι είχαν στείλει γραπτές προτάσεις στο ΥΠΠΟΑ και στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε σε αρκετούς ακόμα συμμετέχοντες. Συνολικά έκαναν παρεμβάσεις 32 εκπρόσωποι περιφερειακών φεστιβάλ. Την συνάντηση έκλεισε η υπουργός.  Επιμέλεια: Αντώνης Πετρογιάννης

***  Προφυλακίστηκαν οι 3 για τις δεκάδες διαρρήξεις καταστημάτων 
Προφυλακιστέα κρίθηκαν χθες, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, τα δύο αδέλφια και ο 30χρονος που συνελήφθησαν τις προηγούμενες μέρες μαζί με άλλα δύο άτομα για κλοπές και διαρρήξεις σε δεκάδες καταστήματα της Καλαμάτας. Υπενθυμίζεται ότι για τα δύο αδέλφια είχαν εκδοθεί το Δεκέμβριο εντάλματα σύλληψης για άλλες κλοπές που έχουν διαπράξει.
Οι τρεις τους, μαζί με ένα 17χρονο και έναν 25χρονο, από το Δεκέμβριο μέχρι τώρα είχαν διαπράξει 44 διαρρήξεις και κλοπές σε καταστήματα και δίκυκλα οχήματα στην Καλαμάτα.
Ο 17χρονος και ο 25χρονος μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

***  Διαδρομή Σταυροπήγιο – Καρδαμύλη αύριο από τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας 
Η αυριανή εξόρμηση του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας θα γίνει στα μονοπάτια της Μεσσηνιακής Μάνης, σε μια πορεία που αποκαλύπτει στο μη μυημένο επισκέπτη μερικές ιδιαίτερες και πανέμορφες γωνίες της μεσσηνιακής αλλά και της μανιάτικης γης.
«Θα περπατήσουμε», αναφέρεται σχετικά, «στο μονοπάτι που συνδέει το Σταυροπήγιο με την Καρδαμύλη και που περνά πάνω από έναν κρυμμένο και άγνωστο (σε όσους χρησιμοποιούν μόνο το αυτοκίνητο στις μετακινήσεις τους) κόλπο της Μεσσηνίας. Στην Καρδαμύλη, θα συνεχίσουμε περπατώντας στα ιστορικά μνημεία της περιοχής, σε μια διαδρομή που έχει μοναδική θέα στο Ταΰγετο, τα φαράγγια του και τις παραλίες στους πρόποδές του.
Η αναχώρηση θα γίνει στις 8.00 το πρωί της Κυριακής από τα γραφεία μας.
Βαθμός δυσκολίας: 1
Ώρες πορείας: 4
Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία μας (κάθε βράδυ μετά τις 9.00, τηλ. 2721097733) και στο τηλ. 6979104433».

***  Το «λουκέτο» στο Αστυνομικό τμήμα φόρτισε την εορταστική ατμόσφαιρα στα Φιλιατρά 
 
Η προχθεσινή δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο μπαίνει επίσημα «λουκέτο» στα Α.Τ. Φιλιατρών και Κοπανακίου, καθώς και στο Τμήμα Τροχαίας Κυπαρισσίας, φόρτισε χθες την εορταστική ατμόσφαιρα για τον Άγιο Χαράλαμπο στα Φιλιατρά.
Δυστυχώς, αυτό που όλοι έβλεπαν να έρχεται, συνέβη. Το γεγονός αυτό, που από τους περισσότερους θεωρείτο τετελεσμένο εδώ και μήνες, προκάλεσε πληθώρα δηλώσεων, από πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες, όπως κι ένα «επεισόδιο», χωρίς διαστάσεις, κατά τη δεξίωση της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Καταστήματος Φιλιατρών.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώτα Κοζομπόλη, αφού επισήμανε ότι αυτή η περίοδος είναι δύσκολη για τη χώρα και εκείνο που προέχει είναι να κλείσει η αξιολόγηση, τόνισε σχετικά με την αναδιάταξη της ΕΛΑΣ: «Δημοσιεύθηκε το Π.Δ. για τη συγχώνευση των Α.Τ. Το περιεχόμενο, λίγο ως πολύ, είναι γνωστό στην περιοχή. Εκτός από το περιεχόμενο του Π.Δ., θέλω να πω ότι υπάρχει και μια δέσμευση της κυβέρνησης για το πώς θα λειτουργήσει στην πορεία η φύλαξη στην περιοχή. Η διαβεβαίωση και η δέσμευση είναι ότι θα υπάρξει ο τοπικός αστυνόμος και εδώ και στη Χώρα. Αντίστοιχη δύναμη με αυτή που υπήρχε στο Α.Τ. Φιλιατρών θα υπάρξει με τη μορφή της ΟΠΚΕ. Δηλαδή, μία δύναμη που θα είναι καθημερινά στους δρόμους. Είναι δέσμευση ότι θα λειτουργήσει πολύ καλύτερα απ’ ό,τι λειτουργούσε πριν, που εδώ θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι – και σύμφωνα με ομολογίες των κατοίκων – δεν ήταν η επιθυμητή η αστυνόμευση για την περιοχή. Είμαστε, λοιπόν, εδώ και θα δούμε πώς θα λειτουργήσει. Στην περίπτωση που δε θα λειτουργήσει καλά, όλοι μαζί θ’ αγωνιστούμε για κάτι άλλο, όμως η διαβεβαίωση και η δέσμευση είναι ότι θα είναι πολύ καλύτερη από πριν. Μία δύναμη ΟΠΚΕ θα είναι κάθε μέρα στους δρόμους των Φιλιατρών…».
Κατά τη διάρκεια της δεξίωσης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι παρενέβησαν και ο δημοτικός σύμβουλος, Δημήτρης Σαρμαντζής, απευθυνόμενος προς όλους, σημείωσε σχετικά: «Εμείς δηλώνουμε, για ακόμη μια φορά, προς όλο το πολιτικό σύστημα, πως τα Φιλιατρά θα συνεχίσουν να ζουν ως πόλη και όχι ως χωριό», ζητώντας από τους πολιτικούς να ακουστεί η φωνή των Φιλιατρινών και απαιτώντας να αγωνιστούν όλοι για τη μη εφαρμογή και υλοποίηση του Προεδρικού Διατάγματος. Αίσθηση, δε, προκάλεσε το γεγονός ότι πρόσθεσε πως, αν κάποιοι σκέφτονται και υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας, να γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να περάσει.
Ακολούθως ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Φιλιατρών, Βασίλης Παπαθεοδοσίου, ανέγνωσε κοινή δήλωση των δημοτικών και τοπικών συμβούλων της Δ.Ε. Φιλιατρών, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Σε μια γιορτινή μέρα για τα Φιλιατρά, δημοσιεύθηκε ένα Π.Δ. Υπήρχε περίπτωση να μη δημοσιευθεί; Προφανώς, όχι. Επιλέχθηκε, όμως, η σημερινή ημέρα. Γιατί άραγε; Όμως, με τον ίδιο τρόπο που υπογράφτηκε, εκ των πραγμάτων, θα ξανα-υπογραφεί η κατάργησή του! Το ζητά η σημερινή κοινωνική πραγματικότητα. Η απερισκεψία, η αφέλεια και το παρασκήνιο δε δικαιολογούν να μην υφίσταται ένα πολυδύναμο Α.Τ. στον άξονα που συνδέει τις μεγαλύτερες πόλεις…
[…] Όμως, για εμάς τους Τριφύλιους και τους Φιλιατρινούς ο αγώνας για τα δίκαια δε σταματά, συνεχίζεται μέχρι την πλήρη δικαίωση…».
Η κα Κοζομπόλη ζήτησε να μιλήσει και να «απαντήσει» ενώπιον όλων, ωστόσο δεν της επετράπη!
Η τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Ν.Δ., βουλευτής Β’ Αθηνών, Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου, αναφέρθηκε στο «λουκέτο», υπενθυμίζοντας πως «το Α.Τ. Φιλιατρών ήταν ανοιχτό επί κυβερνήσεως Σαμαρά και ότι δύο υπουργοί Δημόσιας Τάξης είχαν επισκεφθεί την περιοχή και είχαν αναγνωρίσει τις ιδιαιτερότητες που κατέστησαν αναγκαίο το να παραμείνει ανοιχτό το Α.Τ. Σήμερα έκλεισε. Αυτό δείχνει, ακριβώς, την ιδεοληψία της κυβέρνησης σε ό,τι έχει να κάνει με το νόμο και την τάξη! Και δείχνει και την απαξίωση της περιοχής. Λυπάμαι πάρα πολύ για όλα αυτά. Θα προσθέσω ότι είμαστε και πάλι στο ίδιο έργο θεατές. Είναι το έργο της, τάχα μου, περήφανης διαπραγμάτευσης, η οποία – σας προβλέπω – θα οδηγήσει και πάλι σε μία άτακτη και ταπεινωτική συνθηκολόγηση και το λογαριασμό θα πληρώσει και πάλι ο ελληνικός λαός. Το λογαριασμό που φέρνει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, η πιο ιδεοληπτική, ανίκανη και καταστροφική κυβέρνηση που έχει γνωρίσει η χώρα μας από τη Μεταπολίτευση. Ελπίζω ο Άγιος Χαράλαμπος να κάνει ξανά το θαύμα του, να έρθει στον ύπνο του και να τον φωτίσει να κάνει το μόνο καλό που μπορεί να κάνει για τον τόπο μας, να σηκωθεί να φύγει!».
Ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, αφού αναφέρθηκε στη γιορτή του Αγίου Χαραλάμπους, συμπλήρωσε: «Δεν είναι τόσο χαρούμενη η μέρα μας, ας πούμε ότι έχει μια χαρμολύπη». Αναφερόμενος στα «λουκέτα» δύο Α.Τ. της Τριφυλίας, τόνισε πως «η κοινωνία έχει εκφραστεί, το Δημοτικό Συμβούλιο έχει εκφραστεί. Το κακό είναι ότι πλέον δεν ακούγεται η κοινωνία κι είναι το θέμα βαθύτερο και θεσμικό. Είναι κάτι το οποίο το λαμβάνουμε υπόψη, το κρατάμε. Για μας δεν υποστέλλεται η σημαία της προσπάθειας και της διεκδίκησης. Ελπίζουμε σε καλύτερες ημέρες, σε καλύτερες συνθήκες, καλύτερες πολιτικές συνθήκες, ώστε να αποκατασταθεί και η τάξη και το δίκιο…».
Το «λουκέτο» καυτηρίασε και ο περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης, Περικλής Μαντάς σημείωσε τις ιδιαιτερότητες της περιοχής. Σε μια σκληρή δήλωση προχώρησε ο πολιτευτής της Ν.Δ., Μίλτος Χρυσομάλλης,
τονίζοντας πως «σήμερα είδαμε μια πρωτόγνωρη αστυνομική δύναμη στα Φιλιατρά και ήταν εδώ για να προστατέψει αυτούς που δεν έχουν ανάγκη, ενώ αύριο οι κάτοικοι δε θα έχουν την αστυνόμευση», προσθέτοντας ότι με την προσωπική του συμβολή θα προσπαθήσει το άνοιγμα του Α.Τ. Φιλιατρών να είναι από τα πρώτα θέματα που θα επανεξετάσει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.   Του Ηλία Γιαννόπουλου
 
***  «Θα πέσουν τα τσιμέντα» στο εργατικό κέντρο Καλαμάτας 
Τρεις νέοι κωμικοί υπόσχονται άφθονο γέλιο σε μια μοναδική παράσταση “Stand up Comedy” αύριο το βράδυ της Κυριακής
https://www.facebook.com/michael.mathioudakis/videos/10154916306227649/
~  Να «ρίξουν τα τσιμέντα» της αίθουσας «Θ. Αγγελόπουλος» στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας αύριο το βράδυ της Κυριακής,  υπόσχονται τρεις νέοι εξαιρετικοί κωμικοί. Σε μια και μοναδική παράσταση “Stand Up Comedy”, η νέα γενιά του «είδους» στον ελληνικό χώρο αναμένεται να ασχοληθεί με τα μικρά και ασήμαντα πράγματα της ζωής, που με έναν παράξενο τρόπο μάς ενώνουν όλους, αποφεύγοντας παράλληλα τη συνήθη θεματολογία.
Το βράδυ στις 9.00, ο Μιχάλης Μαθιουδάκης, ο Βύρωνας Θεοδωρόπουλος και ο Ηλίας Φουντούλης ενώνουν τις δυνάμεις και τα κείμενά τους και ανεβαίνουν στη σκηνή για ένα ξεκαρδιστικό δίωρο!
Η παράσταση «Θα πέσουν τα τσιμέντα» ξεκινά από την τρυφερή παιδική μας ηλικία, περνά στην απλή καθημερινότητά μας, την ηρωίδα Ελληνίδα μάνα και καταλήγει στην άλλη άκρη του Αιγαίου και στην αγαπημένη Ικαρία... Και κάπου εκεί θα πέσει και κανένα λογοπαίγνιο... και κάπου εκεί θα πέσει και το θέατρο, όπως μας υπόσχονται.
Λίγο πριν έρθουν στην πόλη μάς μίλησαν για το πώς βρέθηκαν και «ταίριαξαν», για τις δυσκολίες και τα «μυστικά» του «Stand up», καθώς και για το τι θα παρουσιάσουν στο κοινό, στη μία και μοναδική παράστασή τους στα μέρη μας…
 -Πώς βρεθήκατε και οι τρεις μαζί, και πότε αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το stand up comedy;
Γνωριστήκαμε μέσα από κοινές παραστάσεις, συνεργασίες stand up comedy σε bar, καφετέριες, θέατρα και μουσικές σκηνές. Μας αρέσει πολύ η παρέα και σε κάθε ευκαιρία πάμε κι ένα κοινό tour.
Όλοι ξεκινήσαμε πριν από 4-5 χρόνια, ο Μιχάλης Μαθιουδάκης έγραψε ένα μονόλογο stand up και τον παρουσίασε σε θέατρα και bar, ο Ηλίας Φουντούλης και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος ξεκίνησαν από ένα πεντάλεπτο στους διαγωνισμούς openmic (ανοιχτού μικροφώνου)
που διοργάνωσε το Πολύτροπο Τέχνης με τη στήριξη του ComedyLab.
  -Πώς ακριβώς θα ορίζατε το “stand up comedy” και πόσο δύσκολο είναι να πρέπει να διασκεδάσεις ένα πολυπληθές κοινό… στην ουσία αυτοσχεδιάζοντας εκείνη τη στιγμή;
Το stand up comedy είναι ένα από τα πιο έντονα και δυσκολότερα είδη κωμωδίας που υπάρχουν. Ένας και μόνο άνθρωπος στη σκηνή κάθε φορά, ερμηνεύει έναν κωμικό μονόλογο, με σκοπό να διασκεδάσει το κοινό. Η θεματολογία μας ξεφεύγει από τα χιλιοειπωμένα πολιτικά και σεξιστικά κλισέ και ασχολείται, μεταξύ άλλων, με τα μικρά και ασήμαντα πράγματα της ζωής, που με έναν παράξενο τρόπο μάς ενώνουν όλους.
  …περί αυτοσχεδιασμού
Η προφορικότητα και η αμεσότητα του λόγου που χρησιμοποιούμε στο stand up το κάνει να μοιάζει αυτοσχεδιαστικό και αυθόρμητο, αλλά δεν είναι έτσι.
Δε φτιάχνουμε τα αστεία μας εκείνη τη στιγμή. Είναι ένα καλοκουρδισμένο act, το οποίο έπειτα από πολλές δοκιμές και πολλές αποτυχίες χτίζεται σαν κάτι ολόκληρο.
Παρουσιάζουμε την ψευδαίσθηση του αυτοσχεδιασμού.
Το stand up comedy act είναι σαν του ταχυδακτυλουργού.
Μοιάζει μοναδικό και στιγμιαίο, αλλά είναι δουλεμένο και προβαρισμένο με πολύ μεγάλη ακρίβεια.
  -Τα χρόνια της κρίσης αποτελούν πηγή έμπνευσης;
Πώς καταφέρνετε να κάνετε ανθρώπους που «κουβαλούν» τόσα προβλήματα να γελάσουν;
Σε οποιαδήποτε χρονική περίοδο και να ζούσαμε, θα αντλούσαμε έμπνευση, αλλά η περιρρέουσα ατμόσφαιρα της κρίσης δεν αρκεί για να αποτελέσει έμπνευση.
Η επικαιρότητα είναι κάτι εφήμερο και σχολιάζεται επαρκώς από τα ΜΜΕ, συνήθως με τη μορφή της σάτιρας. Στο stand up comedy τα γόνιμα θέματα έχουν να κάνουν περισσότερο με τη συναισθηματική σύνδεση κοινού και κωμικού.
16709411_10154916365452649_278753687_o.jpg
  -Από πού αντλείτε την θεματολογία σας για τις παραστάσεις γενικότερα;
Ο μηχανισμός είναι πάνω-κάτω ο ίδιος για όλους.
Επιλέγουμε είτε θέματα και εμπειρίες που ξέρουμε καλά και έχουμε βιώσει, είτε ξεκινάμε από μία πρωτότυπη/οξυδερκή/παράξενη παρατήρηση και χτίζουμε με δοκιμές κάποια αστεία.
  -Τι θα δουν όσοι έρθουν το βράδυ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου; Να πάρουν «κράνος» σε περίπτωση που «πέσουν τα τσιμέντα»;
Θα δουν τρεις κωμικούς, τρεις ματιές απέναντι στη ζωή για κάθε πιθανό και απίθανο θέμα. Η οικογένεια, το φαγητό, η παιδική ηλικία, τα εφηβικά πάρτυ, οι αφίσες των πανηγυριών, οι κηδείες και το πένθος, σύντομα αστεία με λογοπαίγνια, μακροσκελείς ιστορίες και πολλά άλλα.
Κράνος επιθυμητό, αλλά όχι απαραίτητο.
   *Η παράσταση αρχίζει στις 9.00 μ.μ. στην αίθουσα «Θ. Αγγελόπουλος» στο Εργατικό Κέντρο. Τα εισιτήρια κοστίζουν 7 ευρώ. Τηλέφωνο κρατήσεων 6942441167.
  Του Κώστα Γαζούλη

***  Με «Καλαματιανό» ξεκίνησε το 5ο Καρναβάλι (φωτογραφίες και βίντεο) 
Η έναρξη του 5ου Καρναβαλιού της Καλαμάτας είναι γεγονός, λίγο μετά τις 7.00 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία ο  παρουσιαστής Χρήστος Φερεντίνος…σφύριξε την έναρξή του.
Μέλη από το κάθε πλήρωμα παρουσίασαν τις στολές τους, ενώ πολλές χορευτικές σχολές από την πόλη διασκέδασαν το κοινό που είχε κατακλίσει την κεντρική πλατεία.
Ξεχωριστή ήταν η εμφάνιση του Χρήστου Φερεντίνου που κατάφερε να μεταφέρει το κέφι στον κόσμο ενώ χόρεψε και Καλαματιανό.
Μετά τα γρουπ ακολούθησε η άφιξη της πριγκίπισσας Ιζαμπούς ενώ την έναρξή του καρναβαλιού κήρυξε ο δήμαρχος Καλαμάτας που κάλεσε τον κόσμο να διασκεδάσει και να προτιμήσει την πόλη μας για αυτές τις απόκριες.
Μετά από την τελετή έναρξής ακολούθησε συναυλία από τους "Walkman The Band", ενώ σε πολλά «στέκια» της πόλης έχουν στηθεί πάρτι που θα τελειώσουν νωρίς τα χαράματα.











Τα  βίντεο από καρναβάλι Καλαμάτας  -..έναρξη  2017  :
Καλαματιανό Καρναβάλι 2017: Είσοδος Φερεντίνου με Καλαματιανό : https://youtu.be/9ONiPg3VmLM  .-
Έναρξη Καρναβαλιού από Δήμαρχο Καλαμάτας   :  https://youtu.be/jEncd_gkPkI  .-
Καλαματιανό Καρναβάλι 2017- Τελετή Έναρξης : https://youtu.be/mBw5TGitNQY  .-

***

*** Αθλητική ενημέρωση  :

***  Σήμερα Σάββατο  11/02/2017 για την Super League  :

Bέροια - Πανιώνιος  0-1 , (0-1) .- ^
Τα  γκολ : 8' ΓΚΟΛ ο Πανιώνιος, 0-1! ο Μπέν ,
 Διαιτητής: Ανανίας Φωτιάδη. Βοηθοί: Θεόδωρος Νταλούκας, Νικόλαος Κωτούλας 4ος Διαιτητής: Ευάγγελος Γρατσάνης
Βέροια (Απόστολος Τερζής): Λόπεθ, Βασιλαντωνόπουλος, Σισοκό, Καλί, Ασιγκμπά, Στόιτσεφ, Τομάς, Κάλβο, Άρτσε, Σάρπονγκ, Καπετάνος
Πανιώνιος (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας, Μασούντ, Μπεν, Μαχμούτοβιτς
Στον πάγκο των γηπεδούχων οι: Καντιμοίρης, Μπελαΐντ, Μπαλάφας, Μελίσσης, Μίλιεβιτς, Αντονιάν, Λινάρδος.
Στον πάγκο των φιλοξενούμενων οι: Μπαντής, Λάμπρου, Γκιοάτα, Αντωνιάδης, Καθάριος, Σαββίδης, Μπάλλας.
~*Κίτρινη κάρτα στον Μασούντ στο 22' για διαμαρτυρίες λόγω λανθασμένης υπόδειξης off side. ,65' Κίτρινη στον Σισοκό , 74' Κίτρινη για τον Τομάς της Βέροιας .,
~** Μπαλάφας αντί Άρτσε στο ματς για τη Βέροια , Λάμπρου αντί του Μαχμούτοβιτς για τον Πανιώνιο ., 68' Μπελαίντ αντί Κάλβο στο ματς για τη Βέροια ,Μίλιεβιτς εντός, Στόιτσεφ εκτός για την Βέροια  ,Σαββίδης αντί του Μασούρα για τον Πανιώνιο  , Καθάριος αντί Μπεν στο ματς .-
Βίντεο :
~* ΒΕΡΟΙΑ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  Α΄ ημίχρονο  0-1  γκολ  11/02/2017: https://youtu.be/llj2gHxLhWk .-

Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος 0-1 , (0-1) .- ^

Τα γκολ :45+1' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ!  ο Ντάουντα.  ,
Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος, α' βοηθός o Βασίλειος Λάμπρου, β' ο Γεώργιος Παλαμίδας, 4ος ο Ιωάννης Νεοφυτιάδης 
Αστέρας Τρίπολης: Ντοναρούμα, Δημούτσος, Χαμντανί, Σελίν, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Τσουκαλάς, Στανισάβλιεβιτς, Μάσα, Φαρίνια, Μανιάς
Πάγκος: Αθανασιάδης, Κυριακόπουλος, Ευαγγέλου, Μπέρτος, Καλτσάς, Τσιλιανίδης, Ιωαννίδης
Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Μπάγκα, Ούμπιντες, Λημνιός, Πλατέλλας, Τόνσο, Ντάουντα.
Πάγκος: Παπαδόπουλος, Κατράνης, Λαζαρίδης, Βασιλείου, Μανιάτης, Κυριακίδης, Μπρίτο
~*  61' Κίτρινη κάρτα στον Στανισάβλιεβιτς ,   64' Κίτρινη κάρτα στον Μάσα ,  65' Κίτρινη κάρτα στον Μπέρτο που είναι στον πάγκο του Αστέρα , 17' Κίτρινη κάρτα στον Κιβρακίδη ,27' Κίτρινη κάρτα στον Φυτανίδη για φάουλ στον Φαρίνια ,  38' Κίτρινη κάρτα στον Ντάουντα .
~**  64' Αλλαγή για τον Αστέρα. Μέσα ο Καλτσάς, έξω ο Ιγκλέσιας     ,  75' Αλλαγή για τον Ατρόμητο. Ντεμπούτο για τον Μανιάτη, εκτός ο Τόνσο , 83' Αλλαγή για τον Αστέρα. Εκτός ο Στανισάβλιεβιτς, μέσα ο Τσιλιανίδης , 85' Αλλαγή για τον Ατρόμητο. Εκτός ο Λημνιός, μέσα ο Βασιλείου .-
VIDEO :
~*ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ   0-1   Α΄ ημίχρονο  11/2/2017: https://youtu.be/MM-QfcvEKAU .-

Ολυμπιακός - ΑΕ Λάρισα  2-0 , (2-0) .- ^

Τα  γκολ : 1' ΓΚΟΛ για τον Ολυμπιακό! ο Ανδρούτσο , 9' ΓΚΟΛ για τον Ολυμπιακό! ο  Ιντέγε ,
Διαιτητής είναι ο Χρήστος Γκράνας (Θράκης), με βοηθούς τους Βασίλη Καραβασίλη (Καβάλας) και Ράινχαρτ Μπουξμπάουμ (Ανατ. Αττικής), ενώ τέταρτος είναι ο Γιώργος Κυριαζίδης (Έβρου).
Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Παρέδες, Μποτία, Βιάνα, Ντε λα Μπέγια, Ανδρούτσος, Ρομαό, Ελιουνούσι, Φορτούνης, Σεμπά, Ιντέγε.
AEΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοφ, Ρέντζας, Τικό, Φάρκας, Γκόλιας, Κόντορ, Μασαλέσα, Βαρέλα, Ναζλίδης, Ικλαουνιεκς, Αβραάμ.
Στον πάγκο: Θεοδωρόπουλος, Ρέγες, Καπός, Λαμπρόπουλος, Γκουλουζαντέ, Φατιόν, Ευφμορφίδης.
Στον πάγκο: Λεάλι, Καρντόσο, Μπουχαλάκης, Μάριν, Ασναριφάρντ, Σισοκό, Ρέτσος.
Βίντεο :
~*ΟΣΦΠ-ΑΕΛάρισα  Α΄ ημίχρονο  2-0   τα γκολ 11/2/2017:

Κυριακή 12-02-2017  :

*** 

***  Για τη Β΄ Εθνική ....1η αγωνιστική στην  Football League :

Σάββατο  11-02-2017 :
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ -ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ  4-0  .- ^
(12’ Γκότοβος, 17’,34’ Γκέσιος, 72’ Φελίπε)
ΣΠΑΡΤΗ-ΟΦΗ  1-0  .- ^ (81’ Ηλιόπουλος)
ΧΑΝΙΑ-ΤΡΙΚΑΛΑ  1-0  .- ^  (10’ Βακενβάι)
Κυριακή  12-02-2017 :
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ -ΚΑΛΛΟΝΗ
ΑΠΟΛΛΩΝ Σμύρνης-ΑΡΗΣ
ΚΑΛΛΙΘΕΑ - ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Καρδίτσας -ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ
ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΛΑΜΙΑ 0-3  α.α. .-

***  Για  την Α1 -.. BC Aries Μπάσκετ  :

Σάββατο 11/02/2017 :
ΑΕΚ - Τρίκαλα  87-82 , (37-42) .-^
Τα δεκάλεπτα: 21-20, 37-42, 51-62, 87-82
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπήτης-Πουρσανίδης Κ.-Ζακεστίδης
 ΑΕΚ (Γιούρι Ζντοβτς): Ούκιτς 8(2), Ελονού 14, Βασιλειάδης 6, Χαριτόπουλος 2, Λαρεντζάκης 8 (1), ΜακΓκράθ 14 (2), Ντίξον 6 (1), Μαυροειδής 1, Τσαλμπούρης 3, Σάκοτα 25 (3).
ΤΡΙΚΑΛΑ (Γιάννης Καστρίτης): Κάφεϊ 6, Μπιρούτα 15, Τσαγκαράκης 16 (4), Μπάρλοου 18 (3), Χότον 5, Λίποβι 14 (1), Εζιούκου 2, Πουλιανίτης 6, Καλογιαννίδης, Βαριτιμιάδης.

AΡΗΣ -ΠΡΟΜΥΘΕΑΣ Πατρών  80-64 , (40-27) .-^
 Τα δεκάλεπτα: 19-18, 40-27, 57-46, 80-64
Διαιτητές: Μάνος, Παφίλης, Παντελίδης
 ΑΡΗΣ (Δημήτρης Πρίφτης): Τζάκσον 12, Ξανθόπουλος 1, Φλιώνης, Τζένκινς 15 (3), Κάμινγκς 16 (2), Ζάρας 7 (1), Μούρτος 6, Σίμτσακ, Γιάνκοβιτς 8 (2), Καββαδάς 10, Ντραγκίσεβιτς 5 (1).
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (Βαγγέλης Αγγέλου): Μπλασινγκέιμ 15 (2), Φαγέ 8 (2), Ντίκερσον 2, Γκίκας 10 (1), Σαρικόπουλος, Μουρ 8, Τζόουνς 7 (1), Τόντιτς 6, Πέττας 2, Παπαντωνίου 1, Γερομιχαλός 5.

ΛΑΥΡΙΟ -ΡΕΘΥΜΝΟ  73-62  , (41-24) .-^
Τα δεκάλεπτα: 22-11, 41-24, 54-48, 73-62
 Διαιτητές: Αναστόπουλος Π.-Τζαφλέρης-Τσαρούχα
 ΛΑΥΡΙΟ (Χρήστος Σερέλης): Νίξον 4, Χάμιλτον 11 (2), Πάντερ 10 (2), Εβανς 11, Τσίρος, Γκρέι 4, Στεφανίδης 6 (2), Αθανασούλας, Περράκης 2, Γιαννακόπουλος 1, Κακλαμανάκης 17, Μπολντς 7 (1)
ΡΕΘΥΜΝΟ (Νίκος Βετούλας): Κώττας, Ραζής 2, Χριστοδούλου 2, Αρνολντ 15 (2), Φιτζπάτρικ 6 (1), Σάφενααρ 7, Τάλτον 14 (2), Καμπερίδης, Γιαννόπουλος 13 (3), Κράβιτς 3

ΔΟΞΑ Λευκάδας -ΚΟΡΟΙΒΟΣ  Αμαλιάδας  65-69  , (36-35) .- ^
 Τα δεκάλεπτα: 18-15, 36-35, 53-52, 65-69
Διαιτητές: Πηλοΐδης-Καρακατσούνης-Ανδρικόπουλος
 ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Χάρης Μαρκόπουλος): Σκοτ 14 (2), Αμποτ 8, Ντόμπλας 7, Ρόμπινσον 10 (2), Χάρις 10 (2), Πεταλωτής, Δεμερτζής, Ψαθάς, Τσαλδάρης 5 (1), Μάρας 11
ΚΟΡΟΙΒΟΣ (Ντίνος Καλαμπάκος): Μιλουτίνοβιτς 19 (1), Σταρκς 7, Μιχάλογλου, Σπυριδωνίδης 4, Γκέτσερ 17 (3), Σαπχατζίδης, Χατζινικόλας, Πόλαρντ 4, Χολ 18

ΑΠΟΛΛΩΝ Πατρών -ΠΑΟΚ   88-79  , (41-34) .- ^
Τα δεκάλεπτα: 19-15, 41-34, 56-46, 88-79
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πουρσανίδης Γ.-Καλδίρης-Τσώνος ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (Θανάσης Σκουρτόπουλος): Χίκι 12 (4), Βεργίνης 13, Κουζέλογλου 7, Καλινόσκι 7, Ρέινς 9, Στόκτον 4, Διαμαντάκος 5, Σλαφτσάκης 11 (2), Μπάβτσιτς, Μπαρτ Τζ. 20 (3).ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Κόνιαρης 1, Μαργαρίτης 17 (1), Σάιμπερτ 10 (2), Πέινερς 15 (1), Κλάντον 6, Χρυσικόπουλος 4, Τσόχλας 3 (1), Μακ Φάντεν 17 (4), Μιλιένοβιτς 4, Γλυνιαδάκης 2.

Κυριακή 12-02-2017 :
ΚΥΜΗ Ευβοίας -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Δευτέρα 13-02-2017 :
ΚΟΛΟΣΣΟΣ Ρόδου-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

*** Για την ....  Volley league  ανδρών 16η  αγων.:
Σάββατο 11-02-2017 :
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ   3-2 σετ .- ^
Τα  σετ :23-25, 22-25 , 25-16, 25-17 , 15-9 .-
ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ-ΚΥΖΙΚΟΣ  3-1  σετ .- ^
ΗΡΑΚΛΗΣ-ΠΑΜΒΟΧΙΑΚΟΣ 0-3  σετ  .- ^
ΚΗΦΙΣΙΑ-ΕΘΝΙΚΟΣ Αλεξανδρούπολης 0-3  σετ .- ^
ΦΟΙΝΙΚΑΣ Σύρου -ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ  3-0  σετ .- ^
Κυριακή 12-02-2017 :
ΟΛΥΜΠΙΚΑΚΟΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ Χαλκίδας

***Για την ....  Volley league   γυναικών 17η αγωνιστική  :
Σάββατο 11-02-2017 :

~*  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΞΙΑΚΟΣ  3-0  σετ .- ^
Tα σετ: 3-0 (25-21, 25-21, 25-17)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπράνκο Κοβάτσεβτις): Λαζάρεβιτς 1 (1/4 επ., 29%υπ.-29%αρ., Μαλασάϊ 10 (7/24 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ, 60%υπ.-53%αρ.), Λαμπρούση 8 (5/10 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ), Χριστοδούλου 5 (3/4 επ., 1 άσος, 1 μπλοκ), Χίπε 16 (16/40 επ.), Εμμανουηλίδου 10 (5/11 επ., 1 άσος, 4 μπλοκ), Κονόμη –λ (75% υπ.-58%αρ.) /Τσίμα 5 (5/16 επ., 75%υπ.-, 58%αρ.), Βλαχάκη, Μικέλη
ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ (Γιώργος Ρούσης): Φρέσκο 3 (1/23 επ., 2 μπλοκ), Πότοκαρ 16 (14/32 επ., 2 μπλοκ), Δρακουλίδου 2 (1 άσσος, 1 μπλοκ), Οικονομίδου 5 (5/10 επ.), Τοτσίδου 5 (5/23 επ., 42%υπ.-30%αρ.), Ζακχαίου 12 (5/14 επ., 6 μπλοκ), Κακουράτου –λ (30%υπ-25%αρ.) / Ξαγοραράκη


~*  ΑΕΚ-Γ.Σ.ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ  0-3    σετ  .- ^ 
Τα σετ: 0-3 (9-25, 17-25, 17-25)
ΑΕΚ (Σάμαρας): Νούσια, Καλαφατάκη, , Καράτερζη, Ζίγκα, Γεωργαντά, Αργυροπούλου, Μπελιά –λ / Κουτρουμπή, Βενέτη.
ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ (Λυκογιάννη): Γκλιγκόροβιτς, Σπανού, Γιοβάνη, Σαλούστρου, Γκρέκα, Μαλουσάρη, Κοκίου –λ


~* ΑΙΑΝΤΑΣ Εύοσμου-ΑΡΗΣ   0-3  σετ  .- ^ 
Τα σετ: 16-25, 13-25, 22-25
ΑΙΑΝΤΑΣ (Ζωλασταθιάδης): Ανδρονικίδου, Τζούριτς, Τζιαρλή, Βλάχου, Κούση, Κλέπκου, Γεωργιάδου -λ / Σωτήρογλου-λ, Φαλέγκα, Ξανθοπούλου, Αποστολίδου
ΆΡΗΣ (Σολκίδης): Πεσόα, Αλεξάκου, Κωνστανινίδου, Καετάνο, Κις, Καραφουλλίδου, Κελεσίδου –λ / Χίτζιου-λ.


~*  Α.Ο. ΘΗΡΑΣ -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ


~* ΕΛΠΙΔΑ Αμπελοκήπων-ΘΕΤΙΔΑ 

***Α1 Γυναικών - 17η αγωνιστική
Σάββατο 11 Φεβρουαρίου
«Μ. Μερκούρη» 17.00: Ολυμπιακός - Πανναξιακός, Διαιτητές: Μουλά Λ., Μιχαήλογλου, Παρατηρητής: Τσιντομηνάς, Επόπτες: Κατερλή, Κουρπανίδης, Γραμματεία: Μπίτσικα
Μαρκόπουλου 18.00: ΑΟ Μαρκοπούλου - ΑΣ Μακεδόνες, Διαιτητές: Νικολόπουλος, Χρηστίδης Χρ., Παρατηρητής: Τριανταφύλλου, Επόπτες: Βήκα, Καπλανίδης, Γραμματεία: Χάλκου
Ι. Λεμονίδης 18.00: ΑΣ Ελπίς - ΑΣΠ Θέτις, Διαιτητές: Δημητρίου, Μπέλλος, Παρατηρητής: Τσοπάνογλου, Επόπτες: Ραπτόπουλος, Τοσουνίδης, Γραμματεία: Αμαριανάκη
ΔΑΚ Ευόσμου 18.00: Αίας Ευόσμου - Άρης, Διαιτητές: Τσιούλα, Ισκάς, Παρατηρητής: Κάλλης, Επόπτες: Μούζουλας, Ανθυμίδης, Γραμματεία: Γούβαλη
Σχολ. Ν. Φιλαδέλφειας 18.30: ΑΕΚ - ΓΣ Ηλιούπολης, Διαιτητές: Μεταξά, Τοψιδέλης, Παρατηρητής: Πέρρος, Επόπτες: Σταυράτη, Ρούσσος, Γραμματεία: Τάλαρου
Θήρας 19.00: ΑΟ Θήρας - Παναθηναϊκός, Διαιτητές: Ονόπας, Οικονόμου Β., Παρατηρητής: Ακαρέπης, Επόπτες: Πατηνιώτης, Τσάκας, Γραμματεία: Χατζηδούκας
Κυριακή 12/02/2017
Γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» Pέντη 18.00: Ολυμπιακός - ΑΠΦΣ Ηρακλής Χαλκίδας
Διαιτητές: Μουλά Λ., Νικολόπουλος. Παρατηρητής: Πέρρος.
Επόπτες: Λιάκου, Λιδωρικιώτη. Γραμματεία: Καλιγέρη.
Α2 Ανδρών - Α' όμιλος - 1ος υποόμιλος
10η αγωνιστική
Σάββατο 11 Φεβρουαρίου
Μίλωνα 16.00: ΑΟΝΣ Μίλων - ΟΦΗ, Διαιτητές: Μάλφας, Παπαστάμος
Κάντζας 20.00: ΑΟ Παλλήνη - ΑΟ Μαρκοπούλου, Διαιτητές: Καπάνταης, Στάιος
Κυριακή 12 Φεβρουαρίου
Παραλίας 14.00: ΑΟ Καλαμάτα 80 - ΟΠΕ Ρεθύμνου, Διαιτητές: Γκόλφης, Τσουμελέας
Χανίων 16.00: ΣΦΠ Χανίων - ΑΣ Πανερυθραϊκός, Διαιτητές: Αγγελίδης, Γιαννόπουλος
Ρεπό η ΑΕΚ

*** Γ΄ Εθνική  3ος  όμιλος  :
Κυριακή 12-02-2017 :

***  ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΣ Μεσσηνίας :
Α΄ Τοπικό ΕΠΣΜ
Σάββατο 11-2-2017 :
ΑΟ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛ.  2-2  .- ^
ΑΟ ΦΑΡΑΙ – ΑΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ  2-0 .-^
Α1  Τοπικό ΕΠΣΜ
Σάββατο 11-2-2017 :
ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ – ΑΝΑΛΗΨΗ  1-1 .- ^
ΧΩΡΑ – ΠΕΤΑΛΙΔΙ  3-2 .- ^
ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛ.  1-2 .- ^
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ – ΑΟ ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ  0-3 .- ^
ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ – ΔΩΡΙΟ   5-3 .- ^
Β΄ ΤΟΠΙΚΟ  ΕΠΣΜ :
ΑΕΚ Καλαμάτας -ΔΙΑΓΟΡΑΣ Κοπαν.  0-3 .- ^ (Δευτέρα 06/2/2017)
ΑΕ Μάνης – ΑΕ Γαργαλιάνων    -
Ατρόμητος Πλατέος – Διαγόρας Κοπανακίου  0-0 .- ^
Πράσινα Πουλιά – ΑΟ Φυτειάς   0-4 .- ^
Πανιώνιος – Θύελλα Χαρακοπιού  1-1 .- ^
ΑΟ Μεθώνης – ΑΟ Στενωσιάς  5-0 .- ^
Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης – ΑΕ Λογγάς  2-0  .- ^
Γ΄ ΤΟΠΙΚΟ  ΕΠΣΜ  :
ΝΕΔΟΥΣΑ-ΔΑΝΑΟΣ 0-3 .- ^ (Δευτέρα  06-02-2017) .-

*** Το  υπόλοιπο  Πρόγραμμα της Euroleague  στο Ευρωμπάσκετ :
Αγωνιστική ημέρα: 22 Αγωνιστική :

09.02. 18:00Ούνικς ΚαζάνΡεάλ Μαδρίτης  71-81 .- ^
 

09.02. 19:30Αναντολού ΕφέςΜιλάνο  90-86 .- ^
 

09.02. 20:00ΤΣΣΚΑ ΜόσχαςΕρυθρός Αστέρας  102-80 .- ^
 

09.02. 21:05Μακάμπι Τελ ΑβίβΜπασκόνια  85-84 .- ^
 

09.02. 21:15ΠαναθηναϊκόςΜπάμπεργκ     81-72 .- ^
 

10.02. 19:00ΝταρουσάφακαΦενερμπαχτσέ    72-65 .-^
 

10.02. 21:00ΟλυμπιακόςΖαλγκίρις Κάουνας  73-64 .-^
 

10.02. 22:00ΜπαρτσελόναΓαλατάσαράι  62-69 .- ^
 
Αγωνιστική ημέρα: 23
23.02. 19:00ΤΣΣΚΑ ΜόσχαςΜακάμπι Τελ Αβίβ
 
23.02. 19:45ΦενερμπαχτσέΟλυμπιακός
 
23.02. 20:00Ερυθρός ΑστέραςΓαλατάσαράι
 
23.02. 21:45ΜιλάνοΜπαρτσελόνα
 
24.02. 19:00Αναντολού ΕφέςΜπασκόνια
 
24.02. 21:00ΜπάμπεργκΖαλγκίρις Κάουνας
 
24.02. 21:15ΠαναθηναϊκόςΟύνικς Καζάν
 
24.02. 22:00Ρεάλ ΜαδρίτηςΝταρουσάφακα

***   ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  υπόλοιπων αγώνων και αποτελέσματα των Ελληνικών ομάδων που συμμετέχουν στην Euro league του μπάσκετ περιόδου 2016-2017    :
 21η αγωνιστική 02 και03-02-2017 :
 Ούνιξ Καζάν –Ολυμπιακός 75-90  .- ^
Γαλατάσαράϊ –Παναθηναϊκός   79-84 .- ^
22η αγωνιστική 09 και10-02-2017 :
Παναθηναϊκός-Μπάμπεργκ   81-72 .- ^    
 Ολυμπιακός-Ζαγκλίρις Κάουες   73-64 .-
 23η αγωνιστική 23και24-02-2017 :  
Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός 
Παναθηναϊκός-Ούνιξ Καζάν 
 24η αγωνιστική 02 και 03-03-2017
Μακαμπί   Τ.Α.-Ολυμπιακός   
Νταρουσάφακα-Παναθηναϊκός
 25η αγωνιστική 09 και10 -03-2017  :   
Ζαγκλίρις Κάουνες –Παναθηναϊκός  
Ολυμπιακός-Νταρουσάφακα 
26η αγωνιστική  16  και 17-03-2017  :  
Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μανδρίτης 
Ολυμπιακός – Γαλατάσαράϊ 
 27η αγωνιστική 21 και 22-03-2017  : 
Παναθηναϊκός-Μιλάνο  
Ερυθρός Αστέρας –Ολυμπιακός
28η αγωνιστική 23 και 24 -03-2017
Ολυμπιακός-Ρεάλ Μανδρίτης
Μπασκόνια- Παναθηναϊκός
  29η  αγωνιστική  30 και31-03-2017  : 
Ανατολού  Εφές –Ολυμπιακός 
 Παναθηναϊκός  -ΤΣΣΚΑ   Μόσχας
30η αγωνιστική  06 και07-04-2017  :
ΤΣΣΚΑ Μόσχας –Ολυμπιακός    
Μακαμπί Τ.Α. –Παναθηναϊκος   .- 
 *** ***  Πέμπτη 9-2-2017 Euroleague 22η  αγωνιστική :

~ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ  81-72 .- ^
Τα δεκάλεπτα : 27-19 ,(42-41) ,62-54 , 81-72 .-
Παναθηναϊκός Superfoods (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 17 (4), Νίκολς, Ρίβερς 4, Τζέιμς 15 (2), Παππάς 8, Φελντέιν 16 (4), Γκάμπριελ 5 (1), Τζεντίλε, Μπουρούσης 16 (1), Καλάθης
Μπάμπεργκ (Τρινκιέρι): Κοζέρ 5 (1), Μέλι 2, Ζήσης 10 (2), Τάις 18 (2), Λο 2, Στρέλνιεκς 5 (1), Βερεμένκο 2, Μίλερ 11 (1), Μακ Νιλ, Χέκμαν 6 (2), Ραντόσεβιτς 11
VIDEO :
~**ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ   81-72 Ημίχρονο 42-41  9/2/2017: https://youtu.be/7FrbuVoQ_gc   .-
~**ΠΑΟ-ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ  81-72   9/2/2017:
 https://youtu.be/LtQvzKax_a0 .-
~**ΠΑΟ-ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ   81-72  2ο  δεκάλεπτο  42-21  9/2/2017:
https://youtu.be/8ItdfSgS0wM .-
~**ΠΑΟ- ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ   81-72  1ο  δεκάλεπτο  27-19  9/2/2017: https://youtu.be/VCp9sxzO5NA .-
~**ΠΑΟ- ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ   81-72  1ο  δεκάλεπτο  27-19  9/2/2017: https://youtu.be/xFA5juJmh_M .-

Παρασκευή 10-2-2017 :
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ  Κάουνας  73-64 , (35-35) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 19-19 , (32-35) , 56-54, 73-64 .- ^
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 3 (1), Μπιρτς 8, Σπανούλης 11 (3), Γουότερς 8, Αγραβάνης, Μιλουτίνοβ 5, Πρίντεζης 17 (3), Παπανικολάου 7 (1), Μάντζαρης 2, Λοτζέσκι 12 (2).
  Ζαλγκίρις Κάουνας (Γιασικεβίτσιους): Πάνγκος 6 (2), Λεκαβίτσιους 11 (1), Βέστερμαν 9 (1), Σεϊμπούτις 2, Μότουμ 7 (1), Γιανκούνας 10, Μιλάκνις 5 (1), Λίμα 4, Καβαλιάουσκας 4, Ουλανόβας 6.
Βίντεο :
~*ΟΣΦΠ -Ζαγκλίρις Κάουνας  73-64  Ημίχρονο  35-35  10/2/2017:
~*ΟΣΦΠ-Ζαγκλίρις   73-64   2ο  δεκάλεπτο  35-35 10/2/2017:
https://youtu.be/BzMRw0J1HvQ .-
~*ΟΣΦΠ-ΖΑΚΛΙΡΙΣ  73-64  1ο  δεκάλεπτο  19-19  10/2/2017:
 https://youtu.be/7Xjtrg6Q2MI .-
~*ΟΣΦΠ-ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ   73-64  3ο  δεκάλεπτο 56-54  10/2/2017:
https://youtu.be/hw7TWo0cEgg   .-
~* ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ Κάουνας 73-64  10/2/2017:
 https://youtu.be/xYtgut5Q3-U   .-

~ ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ-ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ   72-65  .-^

~ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ   62-69  .- ^
Τα δεκάλεπτα : 16-10 , 28-26 , 50-45 , 62-69 .-

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ  ... ΟΜΑΔΕΣ

  Ομάδες                     Ν  Η   Β       καλάθια (+-)
 ΡΕΑΛ  Μανδρίτης    17  5   39      1898-1749      + 149
ΤΣΣΚΑ Μόσχας        16  6   38      1924-1747      + 177
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ        16-6    38      1746-1657     +  111
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ   14-8    36     1686- 1665     +   21
---------------------------
 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  13-9    35     1662-1624      +  38
ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑ 12-10  34      1649-1641      +   8
ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ           12-10  34      1774-1747      + 27
ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ  11-11  33     1821-1815       +   6
---------------------------
ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ   11-11  33     1738-1735       +   3
ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ Κάουνας  9-13  31     1717-1761       - 44
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ        8-14  30     1595-1672       - 87
ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ             8-14  30    1740-1748      -    8
~~~~~~~~~~~~~~~~
ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α.          8-14   30    1712-1815      - 103
ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ          7-15    29    1685-1780      -  95
ΑΡΜΑΝΙ Μιλάνο        7-15     29     1813-1933     - 120
ΓΑΛΑΤΑ ΣΑΡΑΪ         6-15    29     1745-1837       - 92

*** Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα των πρώτων προημιτελικών του Κυπέλλου:

~    Για το κύπελλο Ελλάδας :ΤΕΤΑΡΤΗ 8-2-2017:
~* ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης  4-0 .-  ^
Τα  γκολ : Ο Ρέις στο 6΄, ο Κλωναρίδης στο 32΄, ο Βιγιαφάνιες στο 61΄ και ο Εμποκού (πέναλτι) στο 68΄ ήταν οι σκόρερ του «τριφυλλιού».
 Το 1-0 με τον Ρέις : http://www.sport-fm.gr/videos/24083676 .-
Το 2-0 με τον Κλωναρίδη: http://www.sport-fm.gr/videos/24083677 .-  
Το 3-0 με τον Βιγιαφάνιες :http://www.sport-fm.gr/videos/24083678  .-
Το 4-0 με πέναλτι του Εμποκού:http://www.sport-fm.gr/videos/24083679 .
Διαιτητής: Δ.Στυλιάρας (Αιτωλοακαρνανίας)
Κίτρινες: Ρέις - Τσιλιανίδης, Δημούτσος, Τσουκαλάς, Ντοναρούμα, Γκάιτουτσικ
 Κόκκινες: 85΄ Γκάιτουτσικ (δεύτερη κίτρινη)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ.Ουζουνίδης): Ο.Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Μολέδο (82΄ Ευαγγέλου), Κουτρουμπής, Χουλτ, Ρέις (77΄ Λουντ), Ζέκα, Βιγιαφάνιες, Εμποκού, Κλωναρίδης (62΄ Χατζηγιοβάνης), Μπεργκ
 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Δ.Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Βιτάλι, Σελίν, Τσουκαλάς, Γιαννούλης, Δημούτσος (73΄ Ιγκλέσιας), Καλτσάς (55΄ Ιωαννίδης), Κώτσιρας, Τσιλιανίδης (70΄ Μπαστιάνος), Μάσα, Μανιάς

~* ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  0-0 .- ^
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παπαπέτρου (Αθήνας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φιγκέιρας - Μπάγκα, Πλατέλλας
 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Σισοκό, Βιάνα, Νικολάου, Ρέτσος, Ανδρούτσος, Μανθάτης (61' Σεμπά), Μάρτινς (66' Φορτούνης), Ανσαριφάρντ, Καρντόσο (80' Ινγέγε).
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Ζησόπουλος, Κατράνης (80' Παντελιάδης), Μπάγκα, Ούμπιντες, Πλατέλλας, Τόνσο (85' Νάτσος), Λημνιός (69' Κυριακίδης), Λε Ταλέκ.

ΠΕΜΠΤΗ 9-2-2017 για το κύπελλο Ελλάδας  :
  Πλατανιάς-ΑΕΚ    0-0  .- ^
Τα  γκολ :
Διαιτητής : ο Μπλάνας
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Κοκκαλάς, Πριντέτα, Κάργας, Μπανανά, Αποστολόπουλος, Βάντερσον, Μαραγκός, Γιορέντε, Μουνάφο, Μανούσος, Σίγκνιεβιτς
Στον πάγκο για τους Κρητικούς οι: Σωτηρίου, Στανισάβλιεβιτς, Γουνδουλάκης, Γιακουμάκης, Μενδρινός, Παπανικολάου, Σκουλουδάκης. -
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Μάνταλος, Αϊντάρεβιτς, Μπακασέτας, Αραούχο .-
Αναπληρωματικοί για την "Ένωση" οι: Μπάρκας, Βινίσιους, Βάργκας, Γαλανόπουλος, Τσέλιος, Μεληκιώτης, Πέκχαρτ.-
~*  32' - Κίτρινη κάρτα για τον Πλατανιά ο Σίγκνιεβιτς, έπειτα από μια διένεξη που είχε με τον Σιμόες , 63' - Κίτρινη κάρτα για τον Πλατανιά ο Αποστολόπουλος για ένα τάκλιν στον Κολοβέτσιο. , 75' - Κίτρινη κάρτα για τον Πλατανιά Τη βλέπει ο Κάργας για ένα τράβηγμα στον Αϊντάρεβιτς.  -
~** 64' - Αλλαγή για την ΑΕΚ Στη θέση του Μπακασέτα μπαίνει ο Πέκχαρτ. , 67' - Αλλαγή για τον Πλατανιά Ο Γιακουμάκης αντικαθιστά τον Μανούσο.  , 80' - Αλλαγή για τον Πλατανιά Ο Μενδρινός στη θέση του Γιορέντε. , 85' - Αλλαγή για την ΑΕΚ Ο Γαλανόπουλος στο γήπεδο και εκτός αγωνιστικού χώρου ο Μάνταλος. , .-

  Ξάνθη-ΠΑΟΚ  1-2  , (0-1) .-
  Τα  γκολ : 21΄Μυστακίδης , 52' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ, 1-1! με τον Λάζιτς!  ,63' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ, 1-2! Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Ο!  ο Πρίγιοβιτς  ,
Διαιτητής του αγώνα είναι ο Καραντώνης (Ημαθίας). Βοηθοί του οι Τάτσης (Ηπείρου) και Νατσιούλας (Λάρισας).
Ξάνθη (Ράζβαν Λουτσέσκου): Ζίφκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης, Γιουνές, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Φλίσκας, Λάζιτς, Πιτσέλι, Σαλίμο, Καμαρά
 ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Μαλεζάς, Βαρέλα, Λέοβατς, Κάνιας, Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ, Μυστακίδης, Ενρίκε, Κουλούρης.
Στον πάγκο των φιλοξενούμενων κάθονται οι: Σιαμπάνης, Κρέσπο, Τσίμιροτ, Πρίγιοβιτς, Κάτσε, Ματθαίου, Κίτσιου.
Και σε εκείνον των γηπεδούχων βρίσκονται οι: Σταθάκης, Τριάδης, Σολτάνι, Μεχία, Ράνος, Λισγάρας, Σβάρνας.
16' Κίτρινη κάρτα στον Λάζιτς, που σήκωσε πολύ ψηλά το χέρι του και χτύπησε στο πρόσωπο τον Σάκχοφ.,42' Κίτρινη κάρτα στον Πέδρο Ενρίκε.,55' Κίτρινη κάρτα στον Λέοβατς. ,  70' ΑΠΟΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ!Ο Πέδρο Ενρίκε πάει πολύ επικίνδυνα, με τα δύο πόδια πάνω στον Καμαρά και βλέπει, σωστά, δεύτερη κίτρινη κάρτα. ,87΄ κίτρινη ο Φλίσκας
~** 31' Αναγκαστική αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Στη θέση του Κάνιας θα περάσει ο Κάτσε. ,59' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ, στη θέση του Κουλούρη ο Πρίγιοβιτς. ,72' Αλλαγή για την Ξάνθη, στη θέση του Καμαρά, ο Τριάδης., 73' Αλλαγή και για τον ΠΑΟΚ, στη θέση του Μπίσεσβαρ πέρασε ο Κίτσιου. , 82' Αλλαγή για την Ξάνθη, μέσα ο Σολτάνι στη θέση του Μπαξεβανίδη.  87' Αλλαγή για την Ξάνθη, στη θέση του Λάζιτς, ο Μεχία.-
Βίντεο :
~*ΞΑΝΘΗ-ΠΑΟΚ   1-2    1ο  γκολ  0-1  κύπελλο 9/2/2017:
~* https://youtu.be/WUBpn-DpvTo .-
~**ΞΑΝΘΗ-ΠΑΟΚ  1-2  κύπελλο  9/2/2017  γκολ:
https://youtu.be/RnBU73ZRVNA  .-











 ***  Έναρξη νέας σχολής διαιτησίας στη Μεσσηνία 
Η Επιτροπή Διαιτησίας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας ανακοινώνει ότι «θα λειτουργήσει νέα σχολή διαιτησίας  με ημερομηνία έναρξης την 1η Μαρτίου 2017. Η υποβολή αιτήσεων από τους υποψήφιους διαιτητές για τη Σχολής Διαιτησίας θα γίνονται δεκτές μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία.
Οι υποψήφιοι νέοι Διαιτητές μπορούν να υποβάλλουν αίτηση, προσκομίζοντας ποινικό μητρώο και πιστοποιητικό γέννησης, στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας (Σπετσών 20 & Δαμοφώντος, Καλαμάτα), έως την  Τετάρτη  1/3/2017, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Σε περίπτωση αλλοδαπών υποψήφιων νέων Διαιτητών, επιπρόσθετα απαιτείται άδεια παραμονής και φωτοτυπία διαβατηρίου.
Δικαίωμα να υποβάλουν τη σχετική αίτηση (η εν λόγω αίτηση υπάρχει στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας καθώς και σε link στην ιστοσελίδας epsmes.gr), έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος  (16 χρόνων) και δεν υπερβαίνουν την ηλικία των 35 χρόνων.
Η τελική επιλογή των μαθητών της σχολής θα πραγματοποιηθεί ύστερα από προσωπική συνέντευξη του υποψήφιου με την ΕΔ/ΕΠΣ Μεσσηνίας, την Τετάρτη  1 Μαρτίου 2017 στην αίθουσα του Αθλητικού Κέντρου της Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας και ώρα 18.00.
Το πρόγραμμα της σειράς μαθημάτων θα ανακοινωθεί έγκαιρα πριν από την έναρξη της σχολής.
Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα : 2721025954 - 6942552040 & 6975300485
ΣΗΜΕΙΩΣΗ :  Η αποστολή της αίτησης μπορεί να γίνει και στο e-mail της ΕΠΣΜ: epsm@otenet.gr  καθώς και στο FAX : 2721028677

***  Η αθλητική ατζέντα του Σαββατοκύριακου στα γήπεδα της Μεσσηνίας
 
Α΄ ΤΟΠΙΚΗ
ΑΟ Διαβολιτσίου – Απόλλων Καλ., ΑΟ Φαραί – ΑΟ Κυπαρισσίας για τη 19η αγωνιστική
Δύο ενδιαφέροντα ματς περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας. Συγκεκριμένα ο ΑΟ Διαβολιτσίου «κοντράρεται» με τον Απόλλωνα Καλαμάτας, ενώ ο φορμαρισμένος ΑΟ Φαραί φιλοξενεί τον ΑΟ Κυπαρισσίας.

ΑΟ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛ.  2-2  .- ^
Μονόδρομος είναι η νίκη για τον ΑΟ Διαβολιτσίου στο σημερινό εντός έδρας ματς με τον Απόλλωνα Καλαμάτας, για ν’ απομακρυνθεί  από την επικίνδυνη ζώνη. Ο τεχνικός των «νερρατζούρι» του Διαβολιτσίου, Νότης Πέτροβας αναμένεται να έχει όλο το δυναμικό διαθέσιμο.
Στους «μαυρόασπρους» τώρα υπήρξε στις αρχές της εβδομάδας αλλαγή  προπονητή με τον Μιχάλη Φασουλή ν’ αντικαθιστά τον Παναγιώτη Μπιζίμη. Η Καλαματιανή ομάδα (προέρχεται από βαριά εντός έδρας ήττα από τον πρωτοπόρο «Π.Σ. Η Καλαμάτα») θα προσπαθήσει ν’ αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα  και να κάνει αξιόλογη εμφάνιση.
Ο Μιχάλης Φασουλής γνωρίζει καλά τον ΑΟ Διαβολιτσίου, καθώς ξεκίνησε τη σεζόν στον πάγκο του.

ΑΟ ΦΑΡΑΙ – ΑΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ  2-0 .-^
Να συνεχίσει τις αξιόλογες εμφανίσεις και τα καλά αποτελέσματα θα επιδιώξει κόντρα στον ΑΟ Κυπαρισσίας  ο ΑΟ Φαραί, παραμένοντας έτσι στην πρώτη εξάδα της κατάταξης. Ο τεχνικός Νίκος Γεωργακλής δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα.
Χωρίς τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο (τιμωρημένος) θ’ αγωνιστεί η τριφυλιακή ομάδα. Ο προπονητής Τάκης Παναγόπουλος και οι ποδοσφαιριστές τους, στοχεύουν σ’ ένα θετικό αποτέλεσμα.

Οι διαιτητές των ματς της 19ης αγωνιστικής
Αναλυτικά οι συναντήσεις  της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας, που διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο, με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τις «σφυρίζουν», έχουν ως εξής:
Σήμερα – 3.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Διαβολιτσίου
ΑΟ Διαβολιτσίου – Απόλλων Καλαμάτας: Π. Σερεμέτης, Στ. Λάμιας, Ν. Τσίρμπας
Ώρα 6.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΟ Φαραί – ΑΟ Κυπαρισσίας: Κ. Ψηλοπαναγιώτης, Σ. Αθανασοπούλου, Αν. Τσουκάλη

Κυριακή 12 Ιανουαρίου – 3.30 μ.μ.
Γήπεδο Μεσσηνιακού «Στ. Παπαδόπουλος»
Π.Σ. Η Καλαμάτα – ΑΕ Αβίας: Ευστ. Ζαρακοβίτης, Αν. Τσουκάλη, Ε. Παναγιωτόπουλος
Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης
Πάμισος Μεσσήνης – Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων: Δ. Πλακογιάννης, Χρ. Γεωργαντάς, Στ. Τσαούση
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
Αναγέννηση Παραλίας – ΑΣ Ανδρούσας: Μ. Καρβούνης, Στ. Λάμιας, Σ. Αθανασοπούλου
Δημοτικό Γήπεδο Πύργου Τριφυλίας
Μιλτιάδης – Πανθουριακός: Δ. Νίκας, Χ. Τσοπανάκης, Ν. Τσίρμπας
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Ολυμπιακός Καλαμάτας – Εράνη Φιλιατρών: Ηλ. Νικολόπουλος, Π. Σερεμέτης, Ν. Γκούμας
Ο αγώνας Αστέρα Αρφαρών – Εθνικού Μελιγαλά ματαιώνεται.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 18 αγώνες)
1. Καλαμάτα      47-8                47
2. Θουρία 49-13               40
-. Αναγέννηση Παρ.  32-13               40
4. Πάμισος Μεσ.      40-18       35
5. Μιλτιάδης    26-18       34
6. ΑΟ Κυπαρισσίας   20-21       29
-. ΑΟ Φαραί      26-17       29
8. Εθνικός Μελ.       20-23      25
9. Απόλλων Καλ.      18-30       22
10. Ολυμπιακός Καλ. 20-23      20
11. ΑΟ Διαβολιτσίου 16-23      19
12. Εράνη Φιλ.   19-33       18
13. Τ. Άγρας     20-36      15
14. Ανδρούσα   10-29               14
15. ΑΕ Αβίας    11-35       7
16. Αρφαρά       11-44       5
 * Ο Αστέρας Αρφαρών έχει  δύο μηδενισμούς.

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Kρίσιμα ματς σε Σουληνάρι, Χώρα, Άρι, «Στ. Παπαδόπουλος», Ασπρόχωμα
Με πέντε κρίσιμα ματς ανοίγει σήμερα η αυλαία της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 Τοπικής κατηγορίας. Συγκεκριμένα, ο Μεσσηνιακός  «κοντράρεται» με τον δεύτερο της κατάταξης ΑΟ Σπερχογείας, ο ΑΟ Ασπροχώματος φιλοξενεί τον Δωριέα Δωρίου, ο Χανδριναϊκός αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό Ανάληψης, ο Παπαφλέσσας Χώρας περιμένει τον Απόλλωνα Πεταλιδίου, ενώ ο ουραγός Νέος Άρις «συγκρούεται» με τον Ηρακλή Καλαμάτας.

ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ – ΑΝΑΛΗΨΗ  1-1 .- ^
Μονόδρομος είναι η νίκη για τον Χανδριναϊκό στο σημερινό εντός έδρας αγώνα με τον Ολυμπιακό Ανάληψης, για ν’ απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη. Ο τεχνικός Δημήτρης Μάλαμας προβληματίζεται για τη συμμετοχή του Παναγιώτη Καλδή (ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό).
Με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα θ’ αγωνιστούν οι ερυθρόλευκοι της Ανάληψης, για να πάρουν  βαθιά βαθμολογική ανάσα στην προσπάθεια που κάνουν για παραμονή στην κατηγορία. Ο τεχνικός Δημήτρης Αναστασόπουλος δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα.

ΧΩΡΑ – ΠΕΤΑΛΙΔΙ  3-2 .- ^
Επιστροφή στις νίκες (μετά την ήττα από τον Αστέρα Μικρομάνης) θέλει κόντρα  στον Απόλλωνα Πεταλιδίου ο Παπαφλέσσας Χώρας, ανεβαίνοντας βαθμολογικά. Ο προπονητής Δημήτρης Λίτσας θα στερηθεί ξανά τις υπηρεσίες του Γιώργου Καγιά (τιμωρημένος).
Αξιόλογη εμφάνιση και καλό αποτέλεσμα είναι ο στόχος της ομάδας του Πεταλιδίου, της οποίας ο τεχνικός Βασίλης Μπλέτσας προβληματίζεται για τη συμμετοχή ορισμένων ποδοσφαιριστών λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛ.  1-2 .- ^
Χωρίς τον Ιούλιο Σκαλιώτη (αποβλήθηκε στην προηγούμενη συνάντηση με την Ομόνοια), υποδέχεται τον Ηρακλή Καλαμάτας ο Νέος Άρις, που «καίγεται» για νίκη στην προσπάθεια που κάνει για σωτηρία.
Με στόχο το «διπλό» θ’ αγωνιστεί ο Ηρακλής Καλαμάτας,  παραμένοντας κοντά στην προνομιούχο τριάδα. Ο εκ των προπονητών της Καλαματιανής ομάδας Γιάννης Ζαπρόπουλος, γνωρίζει καλά  το Νέο Άρι, μιας και  ξεκίνησε την εφετινή σεζόν στον πάγκο του.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ – ΑΟ ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ  0-3 .- ^
Ένα μόνο αποτέλεσμα σκέπτονται στο στρατόπεδο του Μεσσηνιακού για το κρίσιμο ματς με τον ΑΟ Σπερχογείας και είναι η νίκη για να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη.
Ο προπονητής των «πρασίνων» Γιώργος Μηλίτσης προβληματίζεται για τη συμμετοχή του νεαρού τερματοφύλακα Κώστα Γαβρά (τραυματίστηκε στον προηγούμενο αγώνα με το Δωριέα Δωρίου).
Ενισχυμένη με τον Χρήστο Ζουμπόπουλο (εξέτισε την ποινή του), θ’ αγωνιστεί  η ομάδα της Σπερχογείας. Ο τεχνικός Γιώργος Καλόμαλος και οι ποδοσφαιριστές του θέλουν επιστροφή στις  νίκες (μετά τις 2 σερί ήττες από Παπαφλέσσα Χώρας, Ακρίτα Κορώνης), για να διατηρήσουν την επαφή τους με την κορυφή.

ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ – ΔΩΡΙΟ   5-3 .- ^
Να συνεχίσει τις εξαιρετικές εμφανίσεις και τις επιτυχίες θα επιδιώξει κόντρα στον Δωριέα Δωρίου ο ΑΟ Ασπροχώματος, παραμένοντας έτσι στην τρίτη θέση της κατάταξης.
Ο προπονητής Βαγγέλης Σκουρλέτης, δύσκολα  θα έχει στη διάθεσή του το νεαρό επιθετικό Δημήτρη Γυφτέας (ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό).
Με στόχο το «διπλό» θ’ αγωνιστεί η ομάδα του Δωρίου, παραμένοντας έτσι «ζωντανή» στη μάχη της ανόδου. Ο τεχνικός Σωτήρης Μπουραντώνης προβληματίζεται για τη συμμετοχή  του Αλέξανδρου Κομάν (ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό).

Οι διαιτητές των ματς   της 18ης αγωνιστικής
Αναλυτικά τα ματς της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 Τοπικής κατηγορίας, που διεξάγονται σήμερα και αύριο, με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τα «σφυρίζουν», έχουν ως εξής:
Σήμερα – 3.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Σουληναρίου
Χανδριναϊκός – Ολυμπιακός Ανάληψης: Ηλ. Σκόρδος, Δ. Γιαννακλής, Γ. Νιάρχος
Δημοτικό Γήπεδο Χώρας
Παπαφλέσσας Χώρας – Απόλλων Πεταλιδίου: Ευστ. Ζαρακοβίτης, Χ. Τσοπανάκης, Ι. Γιαννέτσος
Δημοτικό Γήπεδο Άριος
Νέος Άρις – Ηρακλής Καλαμάτας: Δ. Νίκας, Ε. Μπασιλάρης, Ε. Παναγιωτόπουλος
Γήπεδο Μεσσηνιακού «Στ. Παπαδόπουλος»
Μεσσηνιακός – ΑΟ Σπερχογείας: Μ. Καρβούνης, Αρ. Κυριόπουλος, Δ. Τσακόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο Ασπροχώματος
ΑΟ Ασπροχώματος – Δωριέας Δωρίου: Ν. Τουρλομούσης, Μ. Μανιατέας, Δ. Σταύρου

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου – 3.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Κορώνης
Ακρίτας Κορώνης – Αστέρας Μικρομάνης: Ι. Κουτσαναστάσης, Κ. Αντωνόπουλος, Απ. Καυκάς
6.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Αίαντας Καλαμάτας – Ομόνοια: Κ. Ψηλοπαναγιώτης, Ηλ. Ρέκκας, Ι. Γιαννέτσος.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 17 αγώνες)
1. Ομόνοια      36-16               39
2. ΑΟ Σπερχογείας 32-15       36
3. Ασπρόχωμα 34-16      31
4. Αίαντας Καλ.      22-18       29
5. Ηρακλής Καλ. 24-18  28
-. Κορώνη       35-33       28
7. Δώριο  22-21       24
8.  Αστέρας Μ.       22123      22
9. Πεταλίδι      19-27       20
10. Χώρα 22-34       19
11. Μεσσηνιακός    16-22       17
-. Χανδριναϊκός      23-30       17
13. Ανάληψη  16-25       14
14. Νέος Άρις 13-38       5
* Ο ΑΟ Σπερχογείας ξεκίνησε το πρωτάθλημα με μείον 2 βαθμούς.

Β΄ ΤΟΠΙΚΗ
ΑΕΚ Καλαμάτας -ΔΙΑΓΟΡΑΣ Κοπαν.  0-3 .- ^ (Δευτέρα 06/2/2017)
Μέσα με ΑΟ Μεθώνης στον 2ο όμιλο
ΝΤΕΡΜΠΙ ΑΕ ΜΑΝΗΣ – ΑΕ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ ΣΤΟΝ 1Ο ΟΜΙΛΟ
Το μεγάλο ντέρμπι κορυφής ΑΕ Μάνης – ΑΕ Γαργαλιάνων, που διεξάγεται στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία, δεσπόζει  στο σημερινό πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου του πρωταθλήματος της Β΄Τοπικής κατηγορίας. Ακόμη, ο Ατρόμητος Πλατέος «κοντράρεται» με τον Διαγόρα Κοπανακίου, ο ΑΟ Μεθώνης, που οδηγεί την κούρσα στον 2ο όμιλο υποδέχεται τον ΑΟ Στενωσιάς στο πλαίσιο της  15ης αγωνιστικής, ο Πανιώνιος φιλοξενεί τη φορμαρισμένη Θύελλα Χαρακοπιού, τα Πράσινα Πουλιά «συγκρούονται» με τον ΑΟ Φυτειάς, ενώ η Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης αντιμετωπίζει την ΑΕ Λογγάς.

Οι διαιτητές των αγώνων στους 2 ομίλους
Αναλυτικά οι συναντήσεις της 17ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Β΄ Τοπικής, αλλά και της 15ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της ίδιας κατηγορίας, που διεξάγονται σήμερα και αύριο, με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τις «σφυρίζουν», έχουν ως εξής:
Σήμερα - 3.30 μ.μ.
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
ΑΕ Μάνης – ΑΕ Γαργαλιάνων    -  : Δ. Πλακογιάννης, Φ. Κασκάνης, Δ. Σταυρόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο Αρφαρών
Ατρόμητος Πλατέος – Διαγόρας Κοπανακίου  0-0 .- ^ : Χρ. Γεωργαντάς, Αθ. Παπαϊωάννου, Π. Κομπιλίρης
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Πράσινα Πουλιά – ΑΟ Φυτειάς   0-4 .- ^  : Ηλ. Ρέκκας, Ι. Μαντάς, Μ. Ζέρβα
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Πανιώνιος – Θύελλα Χαρακοπιού  1-1 .- ^ : Ν. Γκούμας, Β. Βρυώνης, Κ. Βοσνάκης
Δημοτικό Γήπεδο Μεθώνης
ΑΟ Μεθώνης – ΑΟ Στενωσιάς  5-0 .- ^  : Ι. Κουτσαναστάσης, Απ. Καυκάς, Κ. Αντωνόπουλος
Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης
Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης – ΑΕ Λογγάς  2-0  .- ^ : Στ. Τσαούση, Ε. Τσαούση, Θ. Τζιαμουράνης

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου – 12.30 π.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΣ Φυτειάς – ΑΟ Πατίστα: Β. Σακκάς, Δ. Τάγαρης, Ε. Τσαούση
Ώρα 3.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Ανδρούσας «Β. Μαλαφέκας»
Πανευαϊκός – Κεραυνός Καλαμάτας: Φ. Κασκάνης, Αρ. Κυριόπουλος, Δ. Τάγαρης
Δημοτικό Γήπεδο Κυπαρισσίας
ΠΑΟ Καλού Νερού – Παπαφλέσσας Άμφειας: Ηλ. Σκόρδος, Κ. Βοσνάκης, Δ. Τσακόπουλος
Δημοτικό Στάδιο Μελιγαλά
Θύελλα Μερόπης – ΑΕΚ Καλαμάτας: Ν. Τουρλομούσης, Δ. Σταύρου, Π. Κομπιλίρης
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Δόξα Καλαμάτας – Ηρακλής Κυπ.: Γ. Νιάρχος, Θ. Τζιαμουράνης, Αθ. Παπαϊωάννου
Δημοτικό Γήπεδο Σουληναρίου
Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου – ΠΑΟ Καλλιθέας: Β. Βρυώνης, Δ. Ταβουλαρέας, Γ. Ρουμελιώτης
Ρεπό: Αστέρας Βαλύρας.

 Γ΄ ΤΟΠΙΚΗ
ΝΕΔΟΥΣΑ-ΔΑΝΑΟΣ 0-3 .- ^ (Δευτέρα  06-02-2017)
Oι διαιτητές των ματς της 16ης αγωνιστικής
Οι διαιτητές που ορίστηκαν να «σφυρίξουν» τα ματς της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ΄ Τοπικής κατηγορίας, που διεξάγονται αύριο και τη Δευτέρα 13 Φεβρουρίου είναι οι εξής:
Κυριακή 12 Φεβρουαρίου  – 10.00 π.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας – Ερμής Καλαμάτας : Ε. Μπασιλάρης, Στ. Μπότη, Γ. Σκαρπέτης
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Ίκαρος Καλαμάτας  - Δαναός: Δ. Σταυρόπουλος, Μ. Ζέρβα, Μ. – Χ. Αγγελή
Ώρα 12.00 μ.
Δημοτικό Γήπεδο Σουληναρίου
Νέστορας Πύλου – ΑΟ Νέδουσα: Δ. Γιαννακλής, Ερ. Τζεμάλι, Αντ. Μιχαλόπουλος
Ώρα 12.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Παναθηναϊκό Καλαμάτας – ΑΟ Λεΐκων: Μ. Μανιατέας, Ηλ. Ρηγόπουλος, Γ. Βανικιώτης

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου – 4.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΟ Βέργας – Θησέας Καλαμάτας: Κ. Αντωνόπουλος, Π. Βασιλοπούλου, Αντ. Μιχαλόπουλος
Ρεπό: Θύελλα Παραλίας

Α΄ ΑΝΔΡΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ
Η Καλαμάτα ’80 υποδέχεται το Ν.Ο. Πύλου
Η Καλαμάτα 80 που οδηγεί την κούρσα στο πρωτάθλημα μπάσκετ Α΄ κατηγορίας Ανδρών της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, υποδέχεται σήμερα το ΝΟ Πύλου στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής. Ακόμη ο Ευκλής Καλαμάτας «κοντράρεται» με τον Πελασγό Μεγαλόπολης.

Οι διαιτητές των ματς της 13ης αγωνιστικής
Αναλυτικά τα ματς της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ Α΄ κατηγορίας Ανδρών της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, που διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, με τους διαιτητές  που τα σφυρίζουν έχουν ως εξής:
Ώρα 6.00 μ.μ.
Τέντα
Καλαμάτα 80 – ΝΟ Πύλου: Ι. Τσιμπούρης, Δημ. Σχοινάς
8.00 μ..
Ευκλής Καλαμάτας – Πελασγός Μεγαλόπολης: Λ. Νάστος, Π. Χριστόπουλος
Κομισάριος: Αθ. Μακαρούνης

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου – 8.00 μ.μ.
Τέντα
Ακάδημος Καλαμάτας – Άτλας Καλαμάτας:Αντ. Αναστόπουλος, Σωτ. Καραμπάγιας
ΔΓ Σπάρτης
ΑΕ Σπάρτης – Σπαρτιατικός: Ι. Τσιμπούρης, Κων. Μπακετέας

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου – 8.00 μ.μ.
ΔΣ Μεσσήνης
ΓΣ Μεσσήνης – ΑΟ Θουρίας: Π. Ρίζος, Λ. Νάστος
Κομισάριος: Χρ. Δαμουράς
ΑΚΔ Τρίπολης
ΣΔΥ Τρίπολης – Απόλλων Τρίπολης: Παν. Καρδαράς, Λαζ. Ντάσι.
Κομισάριος: Π. Παγκράτης.

Β΄ ΑΝΔΡΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ
Πέντε ματς για τους 2 ομίλους

Αγωνιστική δράση σήμερα και στους 2 ομίλους του πρωταθλήματος μπάσκετ της Β΄ κατηγορίας Ανδρών της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, καθώς διεξάγονται  πέντε ματς στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής, που είναι τα εξής:
Ώρα 4.00 μ.μ.
Τέντα
ΠΑΟΚ Καλαμάτας – Πήγασος Μάνης: Π. Ρίζος, Σωτ. Καραμπάγιας
Κομισάριος: Σπ. Ηλιόπουλος
5.00 μ.μ.
ΔΓ Γαργαλιάνων
ΓΣ Γαργαλιάνων – Αναγέννηση Παραλίας: Ι. Κυριακόπουλος, Χρ. Θωμόπουλος
6.00 μ.μ.
ΔΓ Σπάρτης
Λακωνικό Κρόνος – ΑΠΟΕΛ Μολάων: Λαζ. Ντάσι, Γ. Τσούβαλης
8.00 μ.μ.
ΔΓ Κυπαρισσίας
Δίων Κυπαρισσίας – ΑΣ Πάνας Κανδήλας: Ι. Κυριακόπουλος, Χρ. Θωμόπουλος
ΔΓ Σπάρτης
ΑΠΣ Λύκοι Σπάρτης – Αστέρας Βλαχιώτη: Λαζ. Ντάσι, Γ. Τσούβαλης.

ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
Δύο συναντήσεις για την 10η αγωνιστική
Δύο συναντήσεις διεξάγονται σήμερα για την  10η αγωνιστική του Β΄ Ομίλου του πρωταθλήματος μπάσκετ κορασίδων της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και είναι οι εξής:
Ώρα 4.00 μ.μ.
ΑΚΔ Τρίπολης
ΓΕ Άμιλλα - ΑΣ Ο Βατικιώτης: Παν. Καρδαράς
 8.00 μ.μ.
ΑΚΔ Τρίπολης
ΣΕΦΑ Αρκαδικός – ΣΔΥ Τρίπολης: Παν. Καρδαράς

***  Τραγωδία σε γήπεδο! Τουλάχιστον 17 νεκροί
Ο αγώνας ανάμεσα στην Σάντα Ρίτα και την Ρεκρετίβο Λιμπόλο για την πρεμιέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Ανγκόλα κατέληξε σε ασύλληπτη τραγωδία.
  
Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, μία θύρα του γηπέδου κατέρρευσε, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 17 άνθρωποι και περισσότεροι από 60 να τραυματιστούν, όπως μεταδίδουν τα αφρικανικά ΜΜΕ.
Οι οπαδοί των γηπεδούχων φαίνεται πως μπήκαν μαζικά στο γήπεδο κι έτσι η θύρα κατέρρευσε. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι περισσότεροι θάνατοι προκλήθηκαν λόγω ασφυξίας
VIDEO : Tragédia no Uíge "17 Mortos e 59 feridos no jogo inaugural do GIRABOLA 2017" , https://youtu.be/Cp8ixul6KRI  .-
 
***  Στις αναμετρήσεις της 15ης αγωνιστικής στην Α1 Ανδρών σημειώθηκαν τα αποτελέσματα: Στην Α1 βόλεϊ ανδρών ,
Εθνικός - Παναθηναϊκός 2-3 (24-26, 25-22, 25-16, 19-25, 04-15)
Παμβοχαϊκός - Κηφισιά 0-3 (23-25, 24-26, 12-25)
Ηρακλής Χαλκίδας - Ορεστιάδα 3-0 (25-22, 25-19, 25-16)
Κύζικος Νέας Περάμου - Φοίνικας Σύρου 3-2 (30-28, 22-25, 18-25, 27-25, 15-13)
Παναχαϊκή - Ηρακλής 1-3 (18-25, 18-25, 27-25, 20-25)
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 2-3 (25-20, 19-25, 25-19, 18-25, 14-16)  
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 15 αγώνες)1. Ολυμπιακός 43 45-10
2. Παναθηναϊκός 38 42-15
3. ΠΑΟΚ 35 40-15
4. Κηφισιά 28 34-25
5. Ηρακλής 28 30-27
6. Φοίνικας Σύρου 26 35-29
7. Παμβοχαϊκός 24 28-27
8. Εθνικός Αλεξ. 21 26-29
9. Ηρακλής Χαλκίδας 9 18-36
10. Παναχαϊκή 9 18-39
11. Κύζικος Ν. Περάμου 8 15-38
12. Ορεστιάδα 1 4-45

*** ΠΟΛΟ Ανδρών Α1   :

Σάββατο  11-02-2017 :
~* ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 2-8
Τα οκτάλεπτα:
1-1, 1-2, 0-4, 0-1
Πανιώνιος: Καρακάσης 1, Κουτσιαλής 1,
ΑΝΟ Γλυφάδας: Τζελάτης 1, Φωτόπουλος 1, Παπαναστασίου 1, Παπούκας 1, Αλεξίου 1, Σκουμπάκης 1. Γιαννόπουλος 2.


~*  ΝΟ ΠΑΤΡΩΝ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 5-8
Οκτάλεπτα: 1-2, 2-3, 1-2, 1-1.

~*  ΧΙΟΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ   7-17  .- ^
~* ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΓΛΥΦΑΔΑ  2-8 .- ^
~* ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΚΑΛΑΜΑΚΙ 25-4  .- ^
~* ΥΔΡΑΪΚΟΣ-ΠΑΟΚ 11-6  .- ^
~* ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ-ΕΘΝΙΚΟΣ 10-8 .- ^

***  Αναλυτικά το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής που διεξάγεται αύριο 11/2:
 16:00 Πανιώνιος – ΑΝΟ Γλυφάδας
Κολυμβητήριο Νέας Σμύρνης
Διαιτητές: Κωνσταντινίδης, Μπιράκης
17:00 ΝΟ Χίου – ΝΟ Βουλιαγμένης
Ιωνικό Κολυμβητήριο Χίου
Διαιτητές: Παϊρακταρίδης, Ποσποτίκης
17:00 Ολυμπιακός – ΝΟ Καλαμακίου
Εθν. Κολυμβητήριο Πειραιά «Π. Καπαγέρωφ»
Διαιτητές: Κραβαρίτης, Μιχαηλίδης
18:00 ΝΟ Πατρών – Παναθηναϊκός
Κολυμβητήριο «Α. Πεπανός»
Διαιτητές: Αχλαδιώτης, Κυράνης Κ.
18:00 Υδραϊκός – ΠΑΟΚ
Κολυμβητήριο Αλίμου
Διαιτητές: Μπουδραμής, Κατσώνης
19:00 Παλαιό Φάληρο – Εθνικός
Κολυμβητήριο Παλαιού Φαλήρου
Κουρέτας, Πολυχρονόπουλος

Βαθμολογία
  1. Ολυμπιακός 42 (219-54)
  2. ΝΟ Βουλιαγμένης 37 (151-71)
  3. Παναθηναϊκός 29 (103-83)
  4. ΑΝΟ Γλυφάδας 26 (101-96)
  5. Εθνικός 25 (102-112)
  6. ΠΑΟΚ 22 (104-110)
  7. Παλαιό Φάληρο 20 (111-115)
  8. Υδραϊκός 20 (108-99)
  9. Πανιώνιος 12 (96-137)
  10. ΝΟ Χίου 10 (104-130)
  11. ΝΟ Καλαμακίου 1 (74-158)
  12. ΝΟ Πατρών 1 (78-186)

*** Αναλυτικά οι τηλεοπτικές μεταδόσεις:
14:00 OTE SPORT 2 Μπέτις - Βαλένθια Ποδόσφαιρο
14:00 OTE SPORT 3 Μόναχο 1860 - Καρλσρούη Ποδόσφαιρο
14:00 OTE SPORT 6 ATP World Tour 250 Τένις
14:30 OTE SPORT 1 Άρσεναλ - Χαλ Ποδόσφαιρο
15:00 ΕΡΤ3 Σπάρτη - Όφη Football League
15:00 NOVASPORTS 3 Bέροια - Πανιώνιος 0-1 Super League
16:30 OTE SPORT 2 Ίνγκολσταντ - Μπάγερν Μονάχου Ποδόσφαιρο
16:30 OTE SPORT 3 Ντάρμσταντ - Ντόρτμουντ Ποδόσφαιρο
16:30 OTE SPORT 7 Λεβερκούζεν - Άιντραχτ Φρανκφούρτης Ποδόσφαιρο
16:30 OTE SPORT 8 Λειψία - Αμβούργο Ποδόσφαιρο
17:00 OTE SPORT 4 ΑΕΚ - Τρίκαλα BC Aries Μπάσκετ
17:15 OTE SPORT 1 Αλαβές - Μπαρτσελόνα Ποδόσφαιρο
17:15 NOVASPORTS 1 Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος Super League
18:00 OTE SPORT 6 ATP World Tour 250 Τένις
18:00 NOVASPORTS 3 Γκιγκάμπ - Λιόν Γαλλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου
18:00 NOVASPORTS 4 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ Volley league
19:30 OTE SPORT 1 Λίβερπουλ - Τότεναμ Ποδόσφαιρο
19:30 OTE SPORT 2 Μπιλμπάο - Ντεπορτίβο λα Κορούνια Ποδόσφαιρο
19:30 OTE SPORT 3 Σάλκε - Χέρτα Βερολίνου Ποδόσφαιρο
19:30 NOVASPORTS 2 Ολυμπιακός - ΑΕΛ Super League
20:15 NOVASPORTS 3 Εστορίλ - Πάσος Φερέιρα Πορτογαλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου
21:00 NOVASPORTS 1 Μόνακο - Μετς Γαλλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου
21:45 OTE SPORT 1 Φιορεντίνα - Ουντινέζε Ποδόσφαιρο
21:45 OTE SPORT 2 Οσασούνα - Ρεάλ Μαδρίτης Ποδόσφαιρο
22:30 NOVASPORTS 3 Βιτόρια - Γκιμαράες - Πόρτο Πορτογαλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΝΟΥΑΡΙΟΥ  2017 :

      ΑΡΦΑΡΑ 8/2/2017 .......   Δύση Ηλίου    
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 31  Ιανουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .....    :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-31-2017.html .-
~ ARFARA NEWS  2 Η Εφημερίδα μας Τρίτη  31 Ιανουαρίου 2017   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-2-31-2017.html .-
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017:
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 01  Φεβρουαρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ !......  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/02/news-01-2017.html .-  
~**  ARFARA NEWS 2  Η Εφημερίδα μας Τετάρτη  01  Φεβρουαρίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....: http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-2-01-2017.html .-  
~**Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 02-02-2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....    :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/02/news-02-02-2017.html .- 
~ **Η  Εφημερίδα μας  Αrfara news Παρασκευή 03  Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  ......  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/02/rfara-news-03-2017.html .- 

~**Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Σάββατο  04  Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-04-2017.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 05  Φεβρουαρίου  2017 : ~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ......
 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/02/news-05-2017.html .-  

**ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ   5  και  6  Φεβρουαρίου 2017  :
Ενημέρωση και για την εβδομάδα που μας άφησε .....

:  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/02/5-6-2017.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Δευτέρα 06  Φεβρουαρίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .....  ~ Από Αθήνα Κερατσίνι Νοσοκομείο Ερυθρός ...6-2-2017 ......
: http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/02/news-06-2017.html .- 

~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ......  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/02/news-07-2017.html .-  
~*ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  Τρίτη  07 Φεβρουαρίου 2017  :  ΟΛΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ  ΜΑΣ  .....  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/02/07-2017.html .-   
~* Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2 , Τρίτη  07  Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/news-2-2017.html .-

~ *Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 08 Φεβρουαρίου  2017 :Στο  αγιάζι της  ενημέρωσής μας ......    :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-08-2017.html .-
~***  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 10  Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....: http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/02/news-10-2017.html .-
~

~ ***   BINTEO  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5198   video.  -    Σταματης Σκουλικας  2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3427   video.     σταμος σκουλικας ,  3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3412  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.037  βίντεο   .-  
~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .        
 *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
 ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
   STAMOS -ARFARA -GREECE ,
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr .-  ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010 .--
~

      
                              Φωτογραφίες από το Άλμπουμ μας....
Αρφαρά Καλαμάτας  2011
Αρφαρά  Άγιος Κωναταντίνος Μεσσηνίας  2012
Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης  
Εορτασμός Θ. Λειτουργία 2016
με τον Παπά-Μιχάλη Ε. Μπούρα
Από τον πόλεμο του 1940  
1911 μάζεμα ελιών στην Κρήτη  
1913 Φιλιάτες  εξοχή  
ΦΙΛΙΑΤΕΣ  εξοχή  1913  
Το  1911  στο χωριό Λάκκοι  Κρήτης 
Στο σταθμό Σ.Σ. Πλατύ  Μεσσηνία  1960  
ΠΛΑΤΥ Αρφαρών ιππικοί  1999
ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ  ...ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ .... !!!
2010 :
~**ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΈΣ έτος 2010: ttps://youtu.be/j3LUjpMb8SM .-
~** ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ Διαδρομές μέσα από φωτογραφίες 2010-2016 Νο 2 002: https://youtu.be/pdhGDp5mqHo .-
~**ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΣΚΗΤΗ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ 2010 :
https://youtu.be/Kf5LQYbixks .-
~**ΣΚΗΤΗ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ στο ΄'Αγιον Όρος 2010:
 https://youtu.be/g6vu04Sz1-s .-
~** Άγιο Όρος Σκήτη Αγίας Άννης 23 εως30 -08-2010:
 https://youtu.be/3fjRrVJ4NdQ .-
~**
2011:
~**Επτά φίλοι απο την επίσκεψη στο Άγιον Όρος:
~**ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ 2014:
 https://youtu.be/Q-XwenFR2j8 .-
~**ΚΑΡΥΕΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ :
https://youtu.be/aWnAmjE20r8 .-
~** Ι.Μ. Βατοπεδίου 2011:
 https://youtu.be/nzscAiUxTHk .-
~**Στην Ι.Μ. Βατοπεδίου:
 https://youtu.be/d75XrtftHJo .-
~**Ι,Ν, στην ΣΚΗΤΗ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ :
 https://youtu.be/472Q3gvEPQA .-
~** Σκήτη Προφήτου Ηλία :
https://youtu.be/_t5pSbKHvdY .-
~**Ιερά Σκήτη Προφήτη Ηλία :
 https://youtu.be/o6UJ5k5VC3g .-
~**Ι.Μ. Παντοκράτορα ( Σταυρονηκίτα , Προφ. Ηλίας ) :
 https://youtu.be/ne3uhgUgV8E .-
~**
2012:
~**ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ διαδρομές με φωτογραφίες το 2012: https://youtu.be/iblQvOFwuuw .-
~**
2013 :
~** Επίσκεψη Προσκύνημα Διαδρομές στο Άγιον Όρος 2013 Νο 1 : https://youtu.be/1pu3XqqtaQM .-
~** Άγιον Όρος όμορφες διαδρομές το 2013:
~**ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ 2013 διαδρομές No 2:
 https://youtu.be/a9Lfl8Ht0oQ .-
~**ΣΚΗΤΗ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ 2013:
~** Από Άγιο Γεώργιο Καλύβες Σκήτης Αγίας Άννης: https://youtu.be/m19hspnBKus .-
~**Άγιον Όρος 2013 τρεις φίλοι διαδρομές σε φωτογραφίες μας No 1: https://youtu.be/1ZTuFYK_sO8 .-
~**Άγιον Όρος 2013 διαδρομές μέσα από φωτογραφίες No 3: https://youtu.be/dFUxH6yADQY .-
 ~**Διαδρομή Ιβήρων Καρυές 2013:
 https://youtu.be/SvdeP3iylyE .-
~**Ι Μ Αγίου Παύλου 2013:
https://youtu.be/tqWg5RL6ptQ .-
~** Ι Μ Διονυσίου 2013:
https://youtu.be/cTuUJFxkMMQ .-
~**Ι Μ Σίμωνόπετρας , Γρηγορίου , Διονυσίου 2013:
~**MVI_2145.avi Ι. Μ. Κουτλουμούσι:
 https://youtu.be/ayI_V3Osigg .-
~**Καρυές - Ι. Μ. Κουτλουμούσι:
https://youtu.be/1-BPaMQhCbM .-
~**Στην καλύβα Παναγούδας του μοναχού Παϊσιου Α: https://youtu.be/HdyY_-2w89A .-
 ~** Στην καλύβα Παναγούδας του μοναχού Παϊσιου :
 https://youtu.be/jonX-VBwiV4 .-
~**Ι Καλύβη Αγίου Γεωργίου Καρτσωναίϊκα) Σκήτη Αγίας Άννας 2013
: https://youtu.be/VTIiD5z9N_4 .-
~**Κυριακο Αγίας Άννης πίσω η Ι Κ των Μουτεβελαίων 2013
: https://youtu.be/ZVkzJtxzaBc .-
~**Ι Μ ΣΤΑΥΡΟΝΙΚΗΤΑ 2013:
 https://youtu.be/c1osyDgo88I .-
~**Σίμωνος Πέτρας Ι Μ Σιμωνόπετρας 2013:
 https://youtu.be/I5uvhZMJxwc .-
 ~**Ι Μ ΣΙΜΩΝΟΣ ΠΕΤΡΑΣ 2013 από ξενώνα :
https://youtu.be/aevSE5o3j2E .-
~**Ι Μ Ξενοφώντος 2013:
 https://youtu.be/aQEHOM8_uoI .-
~**Στην Ι Μ Σίμωνος Πέτρας 2013:
 https://youtu.be/l1CFtIsdc3Q .-
~**Ι Μονή Δοχειαρίου 2013:
 https://youtu.be/dy-wvb-W1dA .-
~**Ι Μ ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ 2013:
 https://youtu.be/oZCSJe8NBKQ .-
 ~** Αρσανά Σκήτης Αγίας Άννης 2013:
 https://youtu.be/g1LFS_iZuFE .-
~** Νέα Σκήτη και Σκήτη Αγίας Άννης 2013:
https://youtu.be/2rMw9D_Op68 .-
~**Σκήτη Α . Άννης ενημέρωση 3 γιά Αγία Άννα 2013:
~**Σκήτη Αγίας Άννας Περιβόλι Παναγίας 2013
 https://youtu.be/vwsTJVQRsZY .-
~**
2014 :
~** Επίσκεψη Προσκύνημα Διαδρομές στο Άγιον Όρος 2014 Νο 3: https://youtu.be/nxZGNy_f6L0 .-
~**ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΗ, ΣΚΗΤΗ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ, ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ.
: https://youtu.be/49fU1vntrYo .-
~**ΣΚΗΤΗ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ 6/8/2014 αγρυπνία P1160408: https://youtu.be/56WRkdgjxKk .-
~**Αρσανάς Σκήτης Αγίας Άννας 6/8/2014: https://youtu.be/gxiYKEoxH3g .-
~**Σκήτη Αγίας Άννας Ι Ναός 6,7-8-2014 στο πανηγύρι: https://youtu.be/wpBfHtDvRBc .-
~**Ι Καλύβες στην Ι Σκήτη Αγίας Άννας 6,7/8/2014: https://youtu.be/MAOYv9H08iI .-
~** Ι Μ Βατοπεδίου 7/8/2014:
 https://youtu.be/jnfchK_3sRQ .-
~**
 2015:
~** ΔΑΦΝΗ και Ι Μ ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ Άγιο Όρος 27/07/2015: https://youtu.be/mxWQbcQUNWc .-
~**Ι Μ Διονυσίου και Ι Μ Γρηγορίου 2015:
https://youtu.be/24tB9kWqy24 .-
~** Επίσκεψη Προσκύνημα Διαδρομές στο Άγιον Όρος 2015 Νο 2: https://youtu.be/XpjXtWs3D68 .-
~** Άλμπουμ φωτογραφιών από επίσκεψη προσκύνημα στο Άγιο Όρος το 2015 : https://youtu.be/wkUyxf17Kik .-
~** Αρσανάς μονής ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ Άγιο Όρος 27/07/2015: https://youtu.be/H1Z3etmOea8 .-
~** Ι Μ Διονυσίου Καθολικό Ι Ν Άγιον Όρος 27/07/2015 απόδειπνο: https://youtu.be/4m09c_E0gxE .-
~** Ι Μ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ Άγιον Όρος το καραβάκι φτάνει στον αρσανά 27/07/2015: https://youtu.be/zTjrmDBv64c .-
~** ΚΑΡΤΣΩΝΑΙΪΚΟ Σκήτης Αγίας Άννης 25/07/2015 Γέροντας Γαβριήλ: https://youtu.be/UxYGD17or-k .-
~**Ι Κ Αγίου Γεωργίου Σκήτης Αγίας Άννης Καρτσωναίων ανεβαίνοντας με τα μουλάρια 25/07/2015: https://youtu.be/m0OCb6mvD0U .-
~**^ Καλύβα Αγίου Γεωργίου Καρτσωναίϊκο ανεβαίνοντας 25/07/2015 P1020991: https://youtu.be/U7oAzeNW05E .-
~**Σκήτη Αγίας Άννης από Καρτσωναίϊκο 25/07/2015: https://youtu.be/wucim3C9F-w .-
~**Από Άγιο Γεώργιο Καλύβες Σκήτης Αγίας Άννης: https://youtu.be/m19hspnBKus .-
~** Σκήτη Αγίας Άννης Άγιο Όρος Οστεοφυλάκιο 25/07/2015: https://youtu.be/cesuAhhew5E .-
~**Σκήτη Αγίου Ανδρέα ¨Σαράϊ Καρυές Άγιο Όρος 28/07/2015: https://youtu.be/7FGkXBi2CXA .-
~**Άγιον Όρος ανεβαίνοντας για Καρτσωναίϊκα Αγίας Άννης 25/07/2015: https://youtu.be/WVp-IkNcrvA .-
~** Ι Ν Αγίου Γεωργίου εντός ¨Καρτσωναίϊκο Αγίας Άννης Άγιο Όρος 26/07/2015: https://youtu.be/KhW8G7mCcE4 .-
~** Ι Μ Βατοπεδίου στην τράπεζα μετά Θεία Λειτουργία 28/07/2015: https://youtu.be/tIcwnps62jU .-
~**
 2016 :
~** Ι Μ Ζωγράφου 12/09/2016 αφήγηση:
 https://youtu.be/X11JJiOwQYs .-
~**Ι Μ Κουτλουμούσι αφήγηση 14/09/2016:
https://youtu.be/BgYZ66lr-9k .-
~**Κουτλουμούσι Ι.Κ. Γέροντα Γαβριήλ μας ομιλεί ο γέροντας 15/09/2016: https://youtu.be/OI7xF5J160o .-
~**Ν ΣΚΗΤΗ Αγιον Όρος ένα βήμα από την Σκήτη της Αγίας Άννης 13/09: https://youtu.be/0jvyZg2J8KE .-
~** Ι Μονή Μεγίστης Λαύρας Ιστορική ενημέρωση 1ο μέρος 15/09/2016: https://youtu.be/mGFqW8KeFE0 .-
~**Ι Μ Μεγίστης Λαύρας 2ο μέρος Ιστορικής ενημέρωσης 15/09/2016: https://youtu.be/703Yd-SJu18 .-
~** ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ Διαδρομές το 2016:
 https://youtu.be/btXGP-81eIU .-
~** ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ Σεπτέμβριος 2016 επίσκεψη προσκύνημα μέσα από φωτογραφίες 001: https://youtu.be/lCDirNufk-w  .-
~** Άγιον Όρος Προσκύνημα στις Ι. Μονές και Σκήτες του Αγίου Όρους 2014 , 2015 , 2016 003: https://youtu.be/I7nNVytQnDE .-
~**

Δεν υπάρχουν σχόλια: