ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  ,
Παρασκευή  12  Ιανουαρίου  2018  ,
~ Η ομορφιά βρίσκεται δίπλα μας , μέσα μας , γύρω μας , ….Την αντικρίζουμε καθημερινά στο πρόσωπο της μητέρας , της φίλης , της συζύγου , της κόρης μας .- Μέσα τους κρύβεται η αληθινή ομορφιά που ομορφαίνουν την ζωή μας καθημερινά .-(stamos01).-
ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΧΡΙΣΤΟΔΟΛΕ ..τώρα σε χρειάζεται  η ΕΛΛΑΔΑ ~!!
 ~ Ο Μακαριστός Χριστόδουλος στο Σύνταγμα :
https://youtu.be/uh2de6Yyb24  .-

~ ΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ....ΣΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΘΕΣ
** Να γελάσεις απ' τα βάθη των χρυσών σου ματιών .- Eίμαστε μες στο δικό μας κόσμο. - Η πιο όμορφη θάλασσαείναι αυτή που δεν έχουμε ακόμα ταξιδέψει . - Τα πιο όμορφα παιδιά δεν έχουν μεγαλώσει ακόμα .- Τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις έχουμε ζήσει ακόμα . - Κι αυτό που θέλω να σου πω,το πιο όμορφο απ' όλα,δε στο 'χω πει ακόμα...ΝΑΖΙΜ ΧΙΚΜΕΤ . Μαζι με την καλημέρα μου και την ευχή να έχετε μια πανέμορφη ημέρα .........
~ * Κρατάτε τις όμορφες στιγμές της ζωής μας,που είναι πολύτιμες και μοναδικές και κάντε τις ασπίδα,σε οτι θέλει να σας πληγώσει ... την αγάπη μου ...

~ Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !

~** ΑΥΤΟΙ  ΗΤΑΝ , ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ .!!!!!!!  ΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ !!!!
~1.- ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ  ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
~2.-  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΗΣΤΡΙΑΣ
 
και Αυγουστίνος
 
 ~ 3.- ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ

~4.-  Αρχιεπίσκοπος  ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ
Α, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ
 
~12 Ιανουαρίου
Μαρτύρων Τατιανής (1) (†226), Ευθασίας, Μερτίου (2)(†305), Πέτρου, Αθανασίου, του ομολογητού. Οσίων Ηλιού του θαυματουργού, του εν τω «Παραδείσω» και Αλεξάνδρου.
(1)Γεννήθηκε επί αυτοκρατορίας Αλεξάνδρου Σεβήρου από επιφανείς γονείς και κατείχε το αξίωμα της διακόνισσας. Όταν ο αυτοκράτορας πληροφορήθηκε την πλούσια φιλανθρωπική δράση της Τατιανής διέταξε να τη συλλάβουν και την ανάγκασε να τον συνοδεύσει σε ειδωλολατρικό ναό όπου η αγία με την προσευχή της γκρέμισε τα είδωλα. Επειδή η Τατιανή δεν πείστηκε ν’ απαρνηθεί την χριστιανική της πίστη, υποβλήθηκε σε φρικτά βασανιστήρια απ’ τα οποία εξήλθε σώα και αβλαβής. Τελικά αποκεφαλίστηκε και έλαβε το αμαράντινο στεφάνι του μαρτυρίου.
(2) Ήταν στρατιωτικός στους χρόνους του αυτοκράτορα Διοκλητιανού. Για την χριστιανική του πίστη καταγγέλθηκε στον αυτοκράτορα, ο οποίος διέταξε να συλληφθεί και να οδηγηθεί ενώπιον του. Ο άγιος παρουσιάσθηκε μπροστά του με την αρμόζουσα σεμνότητα, αλλά με ακμαίο αγωνιστικό φρόνημα αρνήθηκε να θυσιάσει στα είδωλα. Ο αυτοκράτορας προέβη τότε σε μία ταπεινωτική πράξη. Διέταξε να του αφαιρέσουν τη στρατιωτική ζώνη. Στη συνέχεια υποβλήθηκε σε φριχτά βασανιστήρια και οχτώ ημέρες αργότερα παρέδωσε την αγία ψυχή του, ευχαριστώντας τον Θεό που τον αξίωσε με την ύψιστη τιμή να γίνει μάρτυράς Του.
~ Οι επιστολές που αντάλλαξαν Ιερώνυμος-Τσίπρας για το ζήτημα της Μακεδονίας
~ Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε πριν από λίγο στην επιστολή που του έστειλε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για το θέμα της Μακεδονίας. Με εμφανή τρόπο να ρίξει τους τόνους, ο πρωθυπουργός τονίζει πως τα όσα αναφέρει ο Μακαριώτατος θα ληφθούν σοβαρά υπόψη.
* Διαβάστε αρχικά την επιστολή του Αρχιεπισκόπου και εν συνεχεία τη σημερινή απάντηση του πρωθυπουργού.
Η επιστολή του κ.Ιερώνυμου:
Προς
τον Εξοχώτατο
Κύριο Αλέξη Τσίπρα
Πρωθυπουργό της Ελλάδας
Ενταύθα
Εξοχώτατε Κύριε Πρωθυπουργέ,
Μετά την ανατολή του νέου ενιαυτού της χρηστότητος του Κυρίου και στο πλαίσιο της πρώτης μας αυτής επικοινωνίας μέσα στο 2018, προαγόμαστε να εκφράσουμε τις θερμότερες ευχές μας για οικογενειακή και προσωπική ευτυχία, αλλά και επιτυχία στο ευθυνοφόρο έργο Σας προς όφελος όλου του ελληνικού λαού.
Με την παρούσα επιστολή απευθυνόμαστε προς Εσάς, προκειμένου να Σας καταστήσουμε κοινωνό του ευλόγου προβληματισμού μας εντός των πλαισίων της ιστορικής ευθύνης της Εκκλησίας της Ελλάδος. Δεν διέλαθε της προσοχής μας η έντονη διπλωματική κινητικότητα κατά τις τελευταίες ημέρες στο ζήτημα της ονομασίας του Κράτους των Σκοπίων, η οποία κινείται παράλληλα προς τις πρόσφατες εκκλησιαστικές διεργασίες γύρω από το ζήτημα της σχισματικής, αυτοτιτλοφορούμενης «Εκκλησίας της Μακεδονίας». Συνέπεια των διεργασιών αυτών ήταν το Ανακοινωθέν της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος της 15ης Δεκεμβρίου 2017. Στους χειρισμούς της κατ’ εξοχήν αρμόδιας Ελληνικής Κυβερνήσεως, θελουμε να επισημάνουμε ότι το ζήτημα των Σκοπίων, έχει και την εκκλησιαστική του παράμετρο, την οποία θεωρούμε πολύ σοβαρή, και η οποία απηχεί την τακτική κάποιων λαών της Βαλκανικής πρώτα να οργανώνονται γύρω από κάποιο εκκλησιαστικό οργανισμό (κανονικό ή σχισματικό), έπειτα δε να οι¬κοδομούν την κρατική τους οντότητα.
Υιοθετώντας την τακτική αυτή, ο Πρόεδρος της ενιαίας Γιουγκοσλαυίας Κροάτης Τίτο, έσπευσε παράλληλα με την πο-λιτική δημιουργία του Κράτους των Σκοπίων και κατά τις δι-πλωματικές αφορμές της εποχής, να προκαλέσει και να ενθαρρύνει την εκκλησιαστική απόσχιση της περιοχής (1958 και 1967) από το Πατριαρχείο Σερβίας, κανονικό έδαφος του οποίου λογίζεται έως σήμερα για την οικογένεια των Ορθοδόξων Εκκλησιων, και τη δημιουργία σχισματικής Εκκλησίας με όνομα ακριβως το ίδιο με την ιδρυθείσα «Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας». Παρά τη μη αναγνώριση της Εκκλησίας αυτής απο καμία άλλη Ορθόδοξη Εκκλησία, η σκοπιμότητα παραμένει και νομίζουμε, είναι προφανής.
Η Εκκλησία της Ελλάδος, χωρίς να επιθυμεί την οποια-δήποτε ανάμειξή της στις ενέργειες του Υπουργείου Εξωτερικων, χωρίς ταυτόχρονα να απεμπολεί τη διαχρονική μαρτυρία λόγου και αίματος του Κλήρου και του λαού της υπέρ της Ελληνικότητας της Μακεδονίας, η οποία της απαγορεύει να αποδεχθεί τη χρήση του ονόματος «Μακεδονία» από οποιονδήποτε άλλον, αποφάσισε στη συνεδρία της της 9ης Ιανουαρίου τ.ε., να επισημάνει τον κίνδυνο της πιθανότητας μετακυλίσεως του προβλήματος της ονομασίας του γειτονικού Κράτους, από το πολιτικό στο εκκλησιαστικό επίπεδο και την επιβίωση ενός ιδιότυπου αλυτρωτισμού στη γείτονα χώρα μέσω του τίτλου της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων. Εν όψει αυτού, θερμώς παρακαλούμε να ληφθούν υπ’ όψη τα ανωτέρω, ώστε στα πλαίσια της συμφωνίας περί του ονόματος του Κράτους των Σκοπίων, να υπάρξει μέριμνα και για την αντίστοιχη ονομασία της σχισματικής Εκκλησίας, από τον τίτλο της οποίας πρέπει να απαληφθεί ο όρος «Μακεδονία» και τα παράγωγά του.
Γνωρίζοντας το σεβασμό και την ευαισθησία Σας για τα θέματα της Εκκλησίας μας και βέβαιοι για την ευμενή εξέταση της κατά τα ανωτέρω επισημάνσεως, ευχόμαστε την Ευλογία του Θεού στα αγαθά Σας έργα και ειδικότερα, επιτυχία στο εγχείρημα που αναλάβατε, της εξομαλύνσεως και αμβλύνσεως των υφισταμένων χρονίων διαφορών στο ζήτημα των Σκοπίων και διατελούμε μετ’ Ευχών και Τιμής.
† Ο Αθηνών ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ, Πρόεδρος
Η απάντηση του κ.Τσίπρα
Σας ευχαριστώ για την από 10 Ιανουαρίου επιστολή σας.
Εύχομαι, επί τη ευκαιρία, σε Σας και στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας μας, ειρηνικό, δημιουργικό, έμπλεο αγάπης και αγαθών έργων, το 2018.
Επιτρέψτε μου, για το θέμα των σχέσεων με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, στο οποίο αναφέρεστε, να σας διαβεβαιώσω ότι η κυβέρνησή μου είναι αποφασισμένη να το αντιμετωπίσει με αίσθημα εθνικής ευθύνης, αμετακίνητης προάσπισης των εθνικών συμφερόντων, και επιδίωξης σχέσεων ειρήνης, συνεργασίας, και φιλίας, με όλους τους λαούς της περιοχής.
Πολιτική που συνάδει απολύτως με τα διδάγματα της ορθόδοξης πίστης, που στον πυρήνα τους έχουν την ειρήνη στις σχέσεις μεταξύ ανθρώπων και λαών.
Στην προσπάθειά μας αυτή σας παρακαλώ να θεωρήσετε βέβαιο ότι θα αντιμετωπίσουμε τις σκέψεις που διατυπώνετε στην επιστολή σας με την δέουσα προσοχή. Θα λάβουμε σοβαρά υπόψη όσα για την εκκλησιαστική πτυχή του θέματος αναφέρετε. Και, το κυριότερο, θα διαχειριστούμε την ευθύνη που το Σύνταγμα και η επιλογή του ελληνικού λαού μας έχει αναθέσει, με πνεύμα διαλόγου, και εθνικής ενότητας.
Πιστεύω ότι θα συμφωνήσετε κι εσείς στην άποψη αρχής, ότι στα εθνικά θέματα απαιτείται η πιο πλατιά εθνική ομοψυχία. Και η εθνική ομοψυχία θεμελιώνεται στη σύνεση, στον διάλογο, στον σεβασμό των διαφορετικών απόψεων, αλλά και των διακριτών ρόλων. Και υπονομεύεται από κραυγές, εκδηλώσεις μισαλλοδοξίας, ακρότητες που εν ονόματι του έθνους οδήγησαν στο παρελθόν σε εθνικές ήττες.
Η ιστορική πείρα αποδεικνύει ότι η εθνική αποφασιστικότητα είναι αποτελεσματική μόνον όταν συνδυάζεται με την εθνική σύνεση και την διαρκή επιδίωξη της εθνικής ενότητας.
Μ’ αυτές τις σκέψεις, και με την επιθυμία να είναι πάντα ανοιχτές οι πόρτες του διαλόγου μεταξύ της συνταγματικά υπεύθυνης για την διαχείριση των εθνικών θεμάτων Πολιτείας, και της πάντοτε σε χριστιανική και εθνική εγρήγορση Εκκλησίας, παρακαλώ και εύχομαι να συμβάλλετε, στο μέτρο των δυνάμεών σας, ώστε η Ελλάδα, με πνεύμα ενότητας και ορθού λόγου, χωρίς τα λάθη του παρελθόντος, να αντιμετωπίσει με επιτυχία το θέμα των σχέσεων με την ΠΓΔΜ, όπως και τα άλλα εθνικά θέματα που την απασχολούν.
Η κυβέρνησή μου, και εγώ προσωπικά, θα κάνουμε ό, τι μπορούμε προς την κατεύθυνση αυτή.
Με σεβασμό και βαθιά εκτίμηση,
Αλέξης Τσίπρας
~ Η θέση του Αγίου Ορους για το θέμα της Μακεδονίας
~  Στις 20 Αυγούστου 1992 η Εκτακτη Διπλή Ιερά Σύναξη του Αγίου Ορους είχε τοποθετηθεί μέσω ανακοίνωσεως για το θέμα της Μακεδονίας, που τότε είχε ξεσπάσει έντονα και ταλάνιζε τον ελληνισμό.
*  Ακολουθεί η ανακοίνωση που είχε εκδοθεί:
Έκκλησις της Διπλής Ιεράς Συνάξεως
του Αγίου Όρους Άθω
δια το «Μακεδονικόν Ζήτημα»
Σαν σήμερα, πριν 20 χρόνια
20 Αυγούστου 1992
Το Άγιον Όρος παραδεδομένον ολοψύχως εις την εργασίαν της μετανοίας και της προσευχής αποφεύγει τον σχολιασμόν της συντόμως παρερχομένης επικαιρότητος. Ζων όμως κρισίμους καταστάσεις και φοβούμενον κυοφορίας επικινδύνων γεγονότων συμπάσχει μετά τον θεόπλαστον άνθρωπον γεγονότα, τα καταφθάνοντα εις τας ακοάς του. Ούτως αναγκάζεται ενίοτε εις λύσιν της υπευθύνου σιωπής του, ότε η αλήθεια διακυβεύεται και η Ιστορία παραχαράσσεται. Τοιούτον τι συμβαίνει σήμερον δια της υπούλου επιθέσεως κατά της ελληνικότητος της Μακεδονίας.
Το Άγιον Όρος δια της παρούσης επιθυμεί να συμβάλη εις την πρόληψιν παντός κακού και εις την εμπέδωσιν της ηρεμίας και ησυχίας, την οποίαν μεγάλην ανάγκην έχει ο κόσμος. Ειδήμονες εξεφράσθησαν ήδη αρίστως και περισσότερον επιστημονικώς περί της ελληνικότητος της Μακεδονίας. Ευρήματα και επιγραφαί, πρόσωπα και ονόματα και γεγονότα επιβεβαιώνουν περιτράνως του λόγου το αληθές και πας τίμιος, ειλικρινής και πεπολιτισμένος άνθρωπος δύναται ευχερώς και ανέτως να ανεύρη ταύτα, όπου αν θελήση.
Η Αγία Γραφή εις το βιβλίον του Προφήτου Δανιήλ αναφέρει εξ αιώνας προ Χριστού περί του Έλληνος Βασιλέως εκ Μακεδονίας Μεγάλου Αλεξάνδρου, του οποίου το πολιτιστικόν έργον είναι γνωστόν εις όλους και μοναδικόν εις την ιστορίαν της ανθρωπότητος. Εις δε τας Πράξεις των Αποστόλων αναφέρεται εκτενώς το όραμα του Αποστόλου Παύλου εις Τρωάδα και η επίσκεψις εις τας πόλεις της Μακεδονίας, ένθα ομιλεί και γράφει αριστοτεχνικώς την ελληνικήν. Ενταύθα συνηντήθη ο χριστιανισμός και ο Ελληνισμός και εξ αυτών εκυοφορήθη ο Βυζαντινός Πολιτισμός, ο οποίος έως της σήμερον μαρτυρείται εισέτι εις άπασαν την Μακεδονίαν και ιδιαιτέρως εις την ιεράν αθωνικήν Χερσόνησον.
Η απόκοσμος μοναστική πολιτεία του Αγίου Όρους εις την οποίαν διαβιούν από αιώνων μετ’ αδιασαλεύτου χριστιανικής ειρήνης και θεοδότου ομονοίας Ορθόδοξοι Μοναχοί από τας ανά την Οικουμένην παροικίας των Ορθοδόξων, βλέπουσα ταραχήν, συνοχήν και αδικίαν εθνών εις τας γειτνιάζουσας χώρας των Βαλκανίων, ποιείται θερμοτάτην έκκλησιν προς πάσαν κατεύθυνσιν και πάντα αρμόδιον, παρακαλούσα και προτρέπουσα τα προς ειρήνην, ασφάλειαν και δικαιοσύνην.
Η ειρήνη, ως απότοκος της δοκαιοσύνης, θα φέρη την ασφάλειαν και την τάξιν και δεν θα οδηγήση εις ανιέρους πράξεις ανελευθερίας και αθέσμων διεκδικήσεων. «Δικαιοσύνην μάθετε οι ενοικούντες επί της γης» κατά την Αγίαν Γραφήν, διότι αύτη θα διατηρήση έκαστον λαόν εντός των ορίων αυτού άνευ επιθυμίας διεκδικήσεως όσων ανήκουν εις άλλους και σφετερισμού και παραχαράξεως της πνευματικής και ιστορικής κληρονομίας γειτόνων.
Οι Ελληνοορθόδοξοι, δια μοναχών κυρίως πρωτεργατών, ως των Θεσσαλονικέων αυταδέλφων Κυρίλλου και Μεθοδίου, κατέστησαν μετόχους της Ορθοδόξου Πίστεως και του πολιτισμού αυτών τους λαούς των Βαλκανίων. Η σαγινεύουσα Θεία Λατρεία εισήλθε εις την αχανή Ρωσίαν και λίκνον του μοναχισμού της χώρας αυτής υπήρξεν ο ιερός Άθως. Οι ιεροί αυτοί άνδρες και άλλοι, των οποίων ο κατάλογος θα ήτο μακρός, εις ουδένα επώλησαν την ταυτότητά των.
Θα ανέμενε κανείς από τους λαούς τούτους να είναι ευγνώμονες προς το Έθνος, το οποίον τους ευηργέτησεν. Εάν τούτο τυγχάνει δυσκατόρθωτον, τουλάχιστον ας μη ζητούν τίτλους ιδιοκτησίας επί της γης των ευεργετών των.
~ Κατανοούντες ευκόλως σήμερον ότι το νεόκοπον κρατίδιον των Σκοπίων ενδύεται ξένα ενδύματα και παρουσιάζεται εις τον κόσμον δι’ ονόματος ανήκοντος σαφώς και πλήρως τεκμηριωμένως ιστορικώς εις άλλους, ημείς οι μοναχοί ως απόγονοι αυτών, οι οποίοι με θείον ζήλον μεταλαμπάδευσαν το φως της Ορθοδοξίας και του πολιτισμού εις τους κύκλω λαούς, διαμαρτυρόμεθα δικαίως και εντόνως. Τούτο πράττομεν, διότι διαβλέπομεν πρωτοφανή αδικίαν, η οποία διασαλεύει επικινδύνως την θείαν ειρήνην μεταξύ ομοδόξων ομόρων λαών.
Παρακαλούμεν εκ βαθέων τους αρχηγούς κυρίως των Ορθοδόξων λαών, όπως μη στηρίζουν την παράφορον αδικίαν ταύτην και γίνονται αιτία επικινδύνου αναταραχής, τας συνεπείας της οποίας είναι αδύνατον να αποφύγη και η ησυχαστική αθωϊκή Πολιτεία.
Ειρηνεύετε, λοιπόν, παρακαλούμεν ολοθέρμως εν εαυτοίς και μη μεταίρετε όρια αιώνια, τα οποία εχαράχθησαν δι’ αίματος. Η ειρήνη, εν των πολιτιμωτέρων πραγμάτων εις τον κόσμον, είναι εύκολον να χαθή εις ελάχιστον χρόνον και υπό του παραμικρού αδεξίου χειρισμού, η επαναφορά όμως αυτής, ως γνωστόν, δεν επιτυγχάνεται αν δεν δεχθή σπονδάς ανθρωπίνου αίματος, συνοδευομένας υπό χειμάρρων δακρύων.
Ειρηνεύετε, διότι η μακαριότης των λαών δεν στηρίζεται εις τους σφετερισμούς, τας παραχαράξεις, τας αθέσμους αναγνωρίσεις, τας διαρπαγάς, τας επεκτάσεις αλλά μάλλον εις την φιλοπονίαν, την πρόοδον και την ειρήνευσιν. «Υπέρ της ειρήνης του σύμπαντος κόσμου» και των γειτόνων ημών νυχθημερόν εκτενώς προσευχόμεθα διαπύρως προς τον Ειρηνάρχην, Ειρηνοδότην και Ειρηνοφόρον Ουράνιον Πατέρα ημών ίνα παράσχη ταύτην δαψιλώς εις την εξαιρετικώς ευαίσθητον περιοχήν των Βαλκανίων εις τον γεωγραφικόν χώρον των οποίων υπάγεται και η αυτοδιοίκητος, υπό την Ελληνικήν επικυριαρχίαν και την ευλογούσαν σκέπην του Οικουμενικού Πατριαρχείου, υπερχιλιετής αγιορειτική Πολιτεία.
Ομιλούμεν όχι δια να ομιλώμεν απλώς, μη αποβλέποντες εις ανθρωπίνους σκοπιμότητας και εκτιμήσεις. Αναφερόμεθα όχι εις αλλοθρήσκους αλλ’ εις ομοδόξους, τους οποίους από αιώνων συνδέει κοινή πίστις και παράδοσις ιερά. Η διάστασις μεταξύ ομοδόξων λαών είναι φοβερόν και λυπηρόν πράγμα. Διό και το Σχίσμα των Σκοπίων αποτελεί πηγήν πολλών δεινών, εν των οποίων είναι και η επέκτασις της Ουνίας, το ανόσιον έργον της οποίας έχει ήδη καταδικασθή από πάντας τους Ορθοδόξους λαούς.
Άπαντες ημείς, οι φέροντες το τίμιον μοναχικόν ένδυμα ως στολήν υπηρεσίας της προς Θεόν και άνθρωπον αγάπης, εν νηφαλιότητι και ειρήνη καρδίας ποιούμεν έκκλησιν προς πάσαν κατεύθυνσιν δια την εξαφάνισιν της αδικίας και την αποσόβισιν τν εξ αυτής κινδύνων, της οικειοποιήσεως δηλονότι υπό των Σκοπίων όλως ξένων τίτλων και συμβόλων.
Απευθύνομεν έκκλησιν προς τους άρχοντας των Σκοπίων, να αναθεωρήσουν την στάσιν των και να συμβάλουν εις την εδραίωσιν της σταθερότητος, ίνα γευθούν και ούτοι τους γλυκείς καρπούς του ημέρου βίου, ως μέγα μέρος του λαού των ασφαλώς επιθυμεί. Διότι θεωρούμεν βέβαιον ότι οι κάτοικοι των Σκοπίων θα κατανοήσουν ότι σφετεριζόμενοι ξένα στοιχεία, δεν αδικούν μόνο εκείνους εις τους οποίους ανήκουν ταύτα αλλά κυρίως αδικούν τους εαυτούς των, ως να μην έχουν ιδικήν των παράδοσιν και πολιτισμόν.
Απευθύνομεν λόγον αναθεωρήσεως προς τους ηγέτας ομοδόξων λαών και μάλιστα ενίους εξ αυτών, οι οποίοι δια της αναγνωρίσεως του ως άνω κρατιδίου δημιουργούν μέγα πρόβλημα εις την ειρήνην τν Βαλκανίων.
Εν ταπεινώσει λόγον φιλαδελφίας απευθύνομεν και προς τους αγιωτάτους Πομενάρχας των Ορθοδόξων Εκκλησιών, των φίλων χωρών, ίνα δια της εγκαρδιότητός των και δια τρόπων, τους οποίους καλύτερον γνωρίζουν εκείνοι, συμβάλουν εις την απομάκρυνσιν των μελανών νεφών εκ των συνόρων μας.
Εις τας ευγενείς καρδίας και την ορθήν κρίσιν των ηγετών της Δύσεως και της μεγάλης υπερατλαντικής χώρας των Η.Π.Α. απευθύνομεν λόγον, ίνα κατά το μέτρον των δυνάμεών των επέμβουν, ίνα επικρατήση πολιτική νηνεμία, ελευθεροποιός και χαροποιός δια πάντας. Η μικρά Ελλάς έχει μεγάλην την προσφοράν εις τον παγκόσμιον πολιτισμόν και η ελαχίστη ανταπόδοσις ταύτης θα ήτο η άμεσος δικαίωσίς της.
Τελευτώντες, ημείς οι πολυετώς ασκούμενοι και αγωνιζόμενοι εις Άγιον Όρος, ένα πνευματικόν χώρον με Πανορθόδοξον και Οικουμενικήν αποστολήν, οι χίλια έτη και πλέον ειρηνικώς διαβιούντες και τύπον εις πάντας παραδίδοντες αγαστής συμβιώσεως∙ οι εν τη πολυωδύνω ταύτη περιοχή της Μακεδονίας εγκαταβιούντες και Αγιορείται άπαντες καλούμενοι∙ εν μια καρδία και χείλεσιν αναξίοις υψώνομεν ικετήριον φωνήν προς τον Φιλάνθρωπον Θεόν ημών, όπως λαλήση εις τας καρδίας των κρατούντων και συνετίση ταύτας προς ειρήνευσιν των λαών και αποσόβησιν παντός κακού. Αμήν.
Άπαντες οι εν τη Εκτάκτω Διπλή Ιερά Συνάξει Αντιπρόσωποι και Προϊστάμενοι των είκοσιν Ιερών και Ευαγών Μονών του Αγίου Όρους Άθω.
(πρώτη δημοσίευση στο διαδίκτυο από τις ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ)
Πηγή: περιοδικό ΠΡΩΤΑΤΟΝ,,
τεύχος 37,
Σεπτ.-Οκτ. 1992
Ο Κοντονής εγκαλεί την Εκκλησία: «Η ανακοίνωση υπερβαίνει το μέτρο»
~  Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, έριξε κι αυτός βολές προς την Εκκλησία, παίρνοντας την σκυτάλη από τη χθεσινή ανακοίνωση.
* «Δυστυχώς για άλλη μια φορά υπάρχει η εμπλοκή ενός παράγοντα σε θέματα που δεν είναι της αρμοδιότητας του. Νομίζω, το ξέρουμε όλοι ότι η Εκκλησία της Ελλάδας έχει να επιτελέσει ένα τεράστιο έργο”, πρόσθεσε ο Σταύρος Κοντονής, μιλώντας στον Real Fm.
“Θέματα θεολογικά που μπορεί να προκύπτουν από την αναγνώριση και το όνομα της Δημοκρατίας των Σκοπίων, μπορεί εκεί να καταθέσει μια γνώμη. Αλλά αυτό που διάβασα εχθές ως ανακοίνωση και ως δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου της Εκκλησίας ήταν νομίζω κάτι που υπερέβαινε το μέτρο. Διότι μπαίνει σε θέματα εξωτερικής πολιτικής» δήλωσε ο Υπουργός.
«Αυτή η ρητορική που εμπλέκει την Εκκλησία σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, για ένα μείζον εθνικό θέμα, νομίζω δεν μας πάει μπροστά. Ελπίζω να επικρατήσουν φωνές σωφροσύνης σε όλα τα επίπεδα» συμπλήρωσε.
~ «Στα πλαίσια της κυβέρνησης πρέπει να γίνει μια διεξοδική συζήτηση. Η κυβέρνηση θα καταλήξει σε μια πρόταση που θα φέρει στην Εθνική αντιπροσωπεία και εκεί όλοι οι Έλληνες βουλευτές θα αποφασίσουν με γνώμονα το εθνικό συμφέρον. Είναι όμως, απαράδεκτο να συνδυάζεται η λύση ένος μείζονος εθνικού ζητήματος με μικροπολιτικές σκοπιμότητες και να συνδέεται η λύση ενός προβήματος 25 ετών με την πτώση της Κυβέρνησης» τόνισε. «Συνιστά ανευθυνότητα και τυχοδιωκτισμό να λέει κάποιος ότι εμείς θέλουμε να πέσει η κυβέρνηση και ας μην λυθεί ένα πρόβλημα το οποίο άλλοι δημιούργησαν» κατέληξε.
Instagram

***  Η λίστα με τις πιο επικίνδυνες χώρες για τους Χριστιανούς-Πρώτη η Β. Κορέα

~  Ο χριστιανισμός είναι μια θρησκεία που συνεχίζει να διώκεται σε πολλά μέρη του κόσμου. Χριστιανοί δολοφονούνται, βιάζονται, βασανίζονται σε αρκετές χώρες εξαιτίας της πίστης τους. Ποιες είναι όμως οι πιο εχθρικές χώρες προς τους χριστιανούς; Ενημερωθείτε αναλυτικά.
*  Σύμφωνα με την ετήσια λίστα των «Ανοιχτών Θυρών» (Open Doors’), την πρωτιά της πιο εχθρικής χώρας προς τους χριστιανούς έχει η Βόρεια Κορέα.
Στα 26 χρόνια που οι «Ανοιχτές Θύρες» δημοσιεύουν τη λίστα με τις χώρες που καταδιώκουν τους χριστιανούς, η Βόρεια Κορέα κρατά την πρωτιά επί 16 χρόνια. Άλλες δύο χώρες που βρέθηκαν στην πρώτη θέση ήταν η Σαουδική Αραβία και η Σομαλία.
«Η Βόρεια Κορέα παραμένει το πιο επικίνδυνο μέρος του πλανήτη εάν είσαι χριστιανός. Οι πιστοί υποχρεώνονται να λατρεύουν στα κρυφά και εάν τους ανακαλύψουν τους οδηγούν σε στρατόπεδα εργασίας», αναφέρουν οι «Ανοιχτές Θύρες» στην έκθεσή τους.
«Υπολογίζονται σε 70.000 οι χριστιανοί που πιστεύεται ότι βρίσκονται σε αυτά τα στρατόπεδα. Πέρσι η Βόρεια Κορέα έγινε ακόμα πιο απειλητική για τους χριστιανούς -το καθεστώς της Βόρειας Κορέας παρακολουθεί στενά τα σύνορα με την Κίνα και πραγματοποίησε επιδρομές σε κρησφύγετα όπου κατέφευγαν χριστιανοί.
Οι χριστιανοί που ανακαλύπτονταν στέλνονταν στα στρατόπεδα της Βόρειας Κορέας όπου αντιμετωπίζουν άθλιες συνθήκες, υπόκεινται σε βασανιστήρια και πολλοί πεθαίνουν».
~ Οι πιο εχθρικές χώρες για τους χριστιανούς είναι στη Μέση Ανατολή ή στη βόρεια Αφρική. Οι δέκα πρώτες, μετά τη Βόρεια Κορέα, είναι το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, η Λιβύη, το Ιράκ, η Υεμένη, το Ιράν, η Σομαλία, το Σουδάν, η Ερυθραία και η Ινδία.
Στην εχθρότητα προς τους χριστιανούς φαίνεται ότι ανεβαίνει και η Αίγυπτος, μια χώρα που το 10% του πληθυσμού της είναι χριστιανοί. Η χώρα του Νείλου κατέλαβε την 17η θέση.
Οι «Ανοιχτές Θύρες» γράφουν για την Αίγυπτο:
«Το 2017 συνέβησαν αρκετά φρικιαστικά βίαια συμβάντα στην Αίγυπτο: Το Πάσχα 49 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βομβιστικές επιθέσεις σε δύο εκκλησίες. Τον Μάιο ισλαμιστές εξτρεμιστές επιτέθηκαν σε προσκυνητές που πήγαιναν προς ένα μοναστήρι σκοτώνοντας 29.
»Μόνο στη Μίνυα 15 κορίτσια απήχθησαν τον τελευταίο χρόνο με σκοπό να τις πιέσουν να παντρευτούν μουσουλμάνους και έτσι να εξισλαμιστούν. Είναι αδύνατο στην Αίγυπτο να αλλάξεις στην ταυτότητά σου το θρήσκευμα από μουσουλμάνος σε χριστιανός».
Μια ακόμα χώρα που ανεβαίνει τάχιστα στη λίστα των «αντιχριστιανικών» είναι και η Τουρκία. Το 2014 δεν υπήρχε στη λίστα, στην οποία εισήλθε για πρώτη φορά το 2015 καταλαμβάνοντας τη 41η θέση. Στη νέα λίστα του 2018, που αφορά τα γεγονότα του 2017, η Τουρκία βρίσκεται στην 31η θέση.
Η λίστα με τις πιο επικίνδυνες χώρες για τους χριστιανούς είναι:
1. Βόρεια Κορέα
2. Αφγανιστάν
3. Σομαλία
4. Σουδάν
5. Πακιστάν
6. Ερυθραία
7. Λιβύη
8. Ιράκ
9. Υεμένη
10. Ιράν
11. Ινδία
12. Σαουδική Αραβία
13. Μαλδίβες
14. Νιγηρία
15. Συρία
16. Ουζμπεκιστάν
17. Αίγυπτος
18. Βιετνάμ
19. Τουρκμενιστάν
20. Λάος
Δείτε και τον σχετικό πίνακα με τις 50 συνολικά χώρες:

Δείτε τις «αντιχριστιανικές» χώρες στον χάρτη αριθμημένες με την κατάταξή τους ανά επικινδυνότητα:

 
***  Στον εισαγγελέα ο 56χρονος γιατρός που συνελήφθη στο κέντρο της Καλαμάτας
Η περίεργη συμπεριφορά του γιατρού του ΠΕΔΥ οδήγησε το φαρμακοποιό στην Αστυνομία 
 Η δημοσιότητα που υπήρχε γύρω από το όνομά του ήταν αυτή που είχε οδηγήσει τον 56χρονο ωτορινολαρυγγολόγο από την Τρίπολη σε φαρμακεία της Καλαμάτας, προκειμένου να προμηθεύεται φάρμακα που εμπίπτουν στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά.
Η εξάρτησή του από τα ναρκωτικά, μάλιστα, ήταν η αιτία που εδώ και χρόνια του έχει απαγορευθεί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ενώ επειδή ο 56χρονος, που υπηρετεί στο ΠΕΔΥ της Τρίπολης, συνέχιζε να γράφει χειρόγραφα συνταγές, είχε σταλεί έγγραφο με τα στοιχεία του σε όλους τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους της Ελλάδας, ώστε να μην εκτελούν συνταγές του.
  Τα ταξίδια στην Καλαμάτα και πώς έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας
Αφού, λοιπόν, ήταν αδύνατον για το γιατρό να προμηθεύεται φάρμακα από την Τρίπολη, αναγκαζόταν να έρχεται στην Καλαμάτα, όπου ήλπιζε ότι δε θα γίνουν αντιληπτές οι παρατυπίες στις συνταγές και θα λάμβανε όσα ήθελε. Έτσι, όπως διαπιστώθηκε έπειτα από την έρευνα της Αστυνομίας, ο 56χρονος από τις 30 Οκτωβρίου έως και την Τετάρτη κατάφερε να εκτελέσει 13 συνταγές σε φαρμακείο του Ασπροχώματος, απ’ όπου και προμηθεύτηκε πλήθος δισκίων που εμπίπτουν στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά.
Όμως, την Τετάρτη έμελλε να είναι η τελευταία φορά για τον 56χρονο γιατρό, αφού μετά το Ασπρόχωμα προσπάθησε να πάει και σε άλλα φαρμακεία στο κέντρο της Καλαμάτας. Ωστόσο, και στα δύο έγινε αντιληπτός, αφού υπήρχαν ασάφειες στις συνταγές που προσκόμισε. Έτσι, ο δεύτερος φαρμακοποιός αποφάσισε να καλέσει την Αστυνομία και λίγα λεπτά αργότερα άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν και συνέλαβαν τον 56χρονο, που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στο αυτοκίνητό του.
Μετά τον έλεγχο, δε, που έγινε στο όχημά του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
-90 ναρκωτικά δισκία
-πλαστή ιατρική συνταγή
-δύο σύριγγες
-4 συνταγολόγια
-φαρμακευτικό σκεύασμα (φιαλίδιο υδροχλωρικής πεθιδίνης)
-μία σφραγίδα.
Επιπρόσθετα, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν σφραγίδες διαφόρων τύπων, 13 βιβλιάρια συνταγών, πλήθος αποκομμάτων ιατρικών συνταγών, τρία φαρμακευτικά σκευάσματα και ένας εκτυπωτής.
Τέλος, να σημειωθεί ότι ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, πλαστογραφία και παράβαση καθήκοντος.
Π.Μπ. 

***   ΚΚΕ: Η κυβέρνηση ήρθε για να κάνει τη βρώμικη δουλειά που οι προηγούμενες δεν κατάφεραν 
Κάλεσμα στον κόσμο απηύθυνε το μέλος της Τομεακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΚΚΕ, Δημήτρης Οικονομάκος, με αφορμή το πολυνομοσχέδιο που θα ψηφιστεί τη Δευτέρα στη Βουλή.
Σύμφωνα με το ΚΚΕ, το εν λόγω πολυνομοσχέδιο έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από αντιλαϊκά νομοσχέδια που ξεκίνησαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ενώ για τη σημερινή κυβέρνηση ο κ. Οικονομάκος είπε ότι ήρθε για να κάνει τη βρώμικη δουλειά και να περάσει μέτρα που οι προηγούμενες δεν μπορούσαν.
Ενδεικτικά, ανέφερε κάποια μέτρα που περιέχει το πολυνομοσχέδιο, όπως, για παράδειγμα, αυτό των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Όπως εξήγησε, θα ισχύουν πλέον για χρέη πάνω από 500 προς το Δημόσιο χωρίς καμία προστασία της πρώτης κατοικίας.
Ένα ακόμα μέτρο που περιέχει το πολυνομοσχέδιο είναι αυτό που αλλάζει το καθεστώς των απεργιών, ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα.
Επίσης, ο κ. Οικονομάκος ανέφερε το άρθρο 36 που βάζει στο στόχαστρο το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας στα νοσοκομεία και τους ΟΤΑ, όπως και τα οικογενειακά επιδόματα, αλλά και εκείνα της Πρόνοιας.
Τέλος, αναφέρθηκε σε μια σειρά φοροαπαλλαγών και ιδιωτικοποιήσεων, που- όπως υποστήριξε- θα βοηθήσουν το μεγάλο κεφάλαιο να βγει από την κρίση. Έτσι, μπροστά σε αυτή την κατάσταση δε φτάνει η οργή και η αγανάκτηση μέσω του υπολογιστή και του καναπέ, καλώντας τον κόσμο να οργανωθεί και να αντεπιτεθεί, προκειμένου να μη γίνουν χειρότερα τα πράγματα στη χώρα.
Ειδικότερα, σήμερα στην πλατεία 23ης Μαρτίου, στις 10.00 το πρωί, θα γίνει συγκέντρωση και έπειτα πορεία στους δρόμους της Καλαμάτας, ενώ αντίστοιχη δράση θα πραγματοποιηθεί και τη Δευτέρα, στις 7.00 το απόγευμα, στο ίδιο σημείο.
  Ανοιχτό κάλεσμα στον κόσμο να μιλήσει με τους ανθρώπους του ΚΚΕ
Ένα άλλο ζήτημα που έθιξε ο κ. Οικονομάκος είναι αυτό της διακήρυξης της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ που φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια και θα υπάρχει στο φύλλο του «Ριζοσπάστη του Σαββάτου». Όπως είπε, όλες οι κομματικές δυνάμεις προετοιμάζονται για μια μεγάλη εξόρμηση σε όλη την Ελλάδα. Επίσης, θέλησε να απευθυνθεί μέσω της διακήρυξης σε όσους πέρασαν από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, οι οποίοι πήραν άλλους δρόμους αλλά τώρα βλέπουν ότι υπάρχει αδιέξοδο στην πορεία.
Παράλληλα, ο κ. Οικονομάκος θέλησε να απευθυνθεί και σε όσους πίστεψαν στα «μεγάλα ψεύτικα λόγια» του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στη νεολαία, που «έχει φάει τόνους λάσπης αντικομουνισμού για τη ζωή στη Σοβιετική Ένωση, αλλά και τη δράση του ΚΚΕ».
Κλείνοντας παρατήρησε ότι πρόθεση του ΚΚΕ είναι να βρεθεί και με το λαϊκό κόσμο της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, καθώς πλέον καταλαβαίνει ότι αυτός ο δρόμος που ακολουθούσαν τα δύο μεγάλα κόμματα δεν αλλάζει, ασχέτως των προσώπων που θα είναι στην ηγεσία τους.  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** Για συμπληρωματική απολογία κλήθηκε ο Β. Βαρελάς, την οποία αρνήθηκε να δώσει 
Για συμπληρωματική απολογία στον ανακριτή Καλαμάτας κλήθηκε χθες εκ νέου ο 54χρονος Βασίλης Βαρελάς και οδηγήθηκε από τις φυλακές στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.
Υπενθυμίζεται ότι από τις 18 Δεκεμβρίου έχει ξεκινήσει απεργία πείνας, κρίνοντας ότι κρατείται άδικα. Τελευταία φορά συνελήφθη το Νοέμβριο για υπόθεση ναρκωτικών, ενώ χθες κλήθηκε να απολογηθεί, καθώς σε συμπληρωματική δικογραφία της υπόθεσης του Νοεμβρίου φέρεται να έχει εμπλακεί σε αγορά 25 γραμμαρίων κοκαΐνης.
Ωστόσο, όπως σημείωσε ο δικηγόρος του Γεώργιος Ράλλης, έπειτα από σοβαρά δικονομικά προβλήματα και ατέλειες που υπήρξαν, ο Βασίλης Βαρελάς αρνήθηκε να απολογηθεί.
Για την υπόθεση αυτή του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι και συγκεκριμένα εγγύηση 1.000 ευρώ, εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και κατ’ οίκον περιορισμός.
Τέλος, ο κ. Ράλλης σημείωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, έχει χάσει ήδη 17 κιλά και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τη ζωή του.
Στο μεταξύ, ένας 60χρονος, το όνομα του οποίου περιλαμβανόταν στην τελευταία δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών, βρέθηκε προχθές απαγχονισμένος σε δέντρο σε περιοχή των Ακοβίτικων και από την Αστυνομία αποκλείσθηκε εγκληματική ενέργεια. Β.Β.

*** "Πράσινο" για την επισκευή οικιών από τις πλημμύρες του'16 
Το… μαρτύριο της υπομονής για την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων από τις πλημμύρες που έπληξαν την Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή το Σεπτέμβριο του 2016 φαίνεται να φτάνει σε ένα τέλος, σύμφωνα με σχετικό ενημερωτικό έγγραφο από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Όπως σημειώνεται σ' αυτό, οι πληγέντες θα πρέπει να πάρουν την απαραίτητη άδεια από το ΤΑΣ Νομού Μεσσηνίας, για να προχωρήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι οικίες τους.
Αναλυτικά το έγγραφο αναφέρει τα εξής:
«Γνωστοποιείται στους πληγέντες από τις πλημμύρες της 7ης και 9ης Σεπτεμβρίου 2016 σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Μεσσηνίας, Λακωνίας, και Αργολίδας, ότι έχουν τη δυνατότητα να επισκευάσουν τα κτήριά τους αφού λάβουν την προβλεπόμενη άδεια επισκευής από τον ΤΑΣ Ν. Μεσσηνίας, συνοδευόμενη από δωρεάν κρατική αρωγή (ΣΑ Ε069 με κωδ. έργου 2017ΣΕ06900004) και άτοκο δάνειο.
Αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μπορούν να υποβληθούν μέχρι την 1η-3-18, στον ΤΑΣ Ν. Μεσσηνίας, οδός Αθηνών 173, σύμφωνα με τις εκδοθείσες αποφάσεις, με αριθ. ΔΑΕΦΚ/5320/2016/Α325/9.02.2017 (Φ.Ε.Κ. 637/B΄/1.03.2017) κοινή απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης, Οικονομικών, Υποδομών Μεταφορών και την αρ. πρωτ.: ΔΑΕΦΚ/οικ. 1722/A321/ 08 -05- 2017 Απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, (Φ.Ε.Κ.162/Β/11.5.17)». Α.Π.

*** Στη δεύτερη θέση σε ποσοστό ανεργίας η Πελοπόννησος 
Σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ, οι άνεργοι ανήλθαν σε 990.288 άτομα και μειώθηκαν κατά 123.054 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο 2016 (μείωση 11,1%) και κατά 4.528 άτομα σε σχέση με το Σεπτέμβριο 2017 (μείωση 0,5%).
Το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.783.483 άτομα. Οι απασχολούμενοι αυξήθηκαν κατά 109.584 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο 2016 (αύξηση 3%) και μειώθηκαν κατά 1.322 άτομα σε σχέση με το Σεπτέμβριο 2017 (αμελητέα μεταβολή).
Οι οικονομικά μη ενεργοί (τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία) ανήλθαν σε 3.228.662 άτομα και μειώθηκαν κατά 18.607 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο 2016 (μείωση 0,6%), ενώ αυξήθηκαν κατά 3.298 άτομα σε σχέση με το Σεπτέμβριο 2017 (αύξηση 0,1%).
Στις γυναίκες το ποσοστό ανεργίας (25,4% τον Οκτώβριο 2017 από 27,9% τον Οκτώβριο 2016) παραμένει σημαντικά υψηλότερο από εκείνο στους άνδρες (17% από 19,5%0.
Ηλικιακά, τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφονται στις ομάδες 15- 24 ετών (40,8% τον Οκτώβριο 2017 από 44,4% τον Οκτώβριο 2016) και 25- 34 ετών (25,7% από 29,7%). Ακολουθούν οι ηλικίες 25- 44 ετών (18,9% από 19,7%), 45- 54 ετών (16,4% από 18,8%), 55- 64 ετών (16,7% από 19,5%) και 65- 74 ετών (12,5% από 17,6%).
Σε επίπεδο Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας, στις τρεις πρώτες θέσεις βρίσκονται η Ήπειρος- Δυτική Μακεδονία (25,8% τον Οκτώβριο 2017 από 27,5% τον Οκτώβριο 2016), η Πελοπόννησος- Δυτική Ελλάδα- Ιόνιοι Νήσοι (21,9% από 23,7%) και η Μακεδονία- Θράκη (21,4% από 24%). Ακολουθούν η Αττική (21,2% από 22,8%), η Θεσσαλία- Στερεά Ελλάδα (19,5% από 24,1%), το Αιγαίο (17,5% από 18,9%) και η Κρήτη (14,8% από 20,1%).

*** Έκοψε βασιλόπιτα το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας- Στον τύπο και φέτος το φλουρί 
Χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας για το 2018, έτσι πριν ξεκινήσει η συζήτηση προηγήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας.
Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Μεσσηνίας Φίλιππος Χαμαργιάς, που μετέφερε και τις ευχές του κ. Χρυσοστόμου.
Αφού τα κομμάτια μοιράστηκαν όλοι αναζητούσαν στην αίθουσα τον τυχερό, αφού στα έδρασα των συμβούλων το φλουρί δε βρισκόταν.
Τελικά αυτό βρέθηκε στο κομμάτι του δημοσιογράφου του «Θάρρους» Αντώνη Πετρόγιαννη, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που το φλουρί μένει στον τύπο, αφού πέρυσι το φλουρί είχε κερδίσει ο Σταύρος Μαρτίνος.  Video:  Βασιλόπιτα 2018 στο Δήμο Καλαμάτας  : https://youtu.be/GWg2riHyOUk  .-

***  Εξιχνιάστηκαν οκτώ περιπτώσεις κλοπών στη Μεσσηνία και την Ηλεία 
Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούνται δύο άτομα
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής  
  Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, έξι (6) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες και σε όχημα, σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Καλαμάτας και Οιχαλία Μεσσηνίας, καθώς και δύο (2) περιπτώσεις κλοπών οχημάτων στον Πύργο και σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ήλιδας Ηλείας.
Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 41 και 40 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη κλοπών.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι ο 41χρονος και ο 40χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από την 6.1.2018 έως την 8.1.2018, διέπραξαν πέντε (5) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες, σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Καλαμάτας και Οιχαλίας Μεσσηνίας, από όπου αφαίρεσαν χρήματα.
Όπως επιπλέον προέκυψε, οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 1.1.2018 έως και την 3.1.2018, στον Πύργο και σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ήλιδας Ηλείας, αφαίρεσαν δύο (2) οχήματα ημεδαπών, ενώ κατά τις μετακινήσεις τους με τα οχήματα αυτά, χρησιμοποιούσαν πινακίδες κυκλοφορίας, που είχαν αφαιρέσει από άλλο όχημα την 3/4.1.2018, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας.
Τα παραπάνω οχήματα και οι πινακίδες κυκλοφορίας που είχαν αφαιρέσει, βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων. 

***  Ο καιρός  σήμερα Παρασκευή στην Καλαμάτα- Ιδιαίτερη προσοχή μετά το μεσημέρι 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα  Παρασκευή 12/1/2018 προβλέπεται ιδιαίτερα άστατος, στο δεύτερο μισό της ημέρας.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις. Τις πρωινές και πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις. Τις μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα και υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από τις απογευματινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Τις απογευματινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης μπόρας σύντομης διάρκειας (όμβρου) ή καταιγίδας. Τις βραδινές ώρες αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης, ενώ κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες ή καταιγίδες. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι έντονα με υψηλές ραγδαιότητες. Προσοχή, υπάρχει πιθανότητα ξαφνικής συσσώρευσης υδάτων. Επίσης υπάρχει πιθανότητα χαλαζόπτωσης κατά τόπους.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στην ελάχιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-95%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 1-2 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ. Τις βραδινές ώρες, σε περίπτωση εκδήλωσης καταιγίδας, ενδέχεται να πνέουν άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων, με ριπές που θα αγγίζουν τα 5-6 μποφόρ.
Στο Μεσσηνιακό Κόλπο από τις μεσημβρινές ώρες και μετά θα πνέουν Ν-ΝΑ, άνεμοι με ριπές που θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ, με αποτέλεσμα την πρόκληση ισχυρού κυματισμού στα ανοιχτά του Κόλπου και στα παράλια που θα δέχονται τον Ν-ΝΑ άνεμο.
Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μικρές ποσότητες, με αποτέλεσμα να πέσει και λασπόβροχο.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

***  Παρουσιάζει το τελευταίο του βιβλίο και τα μυστικά της επιστήμης του ο Δημήτρης Μπουραντάς
 
To βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις» της Δήμητρας Δημοπούλου, σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας, διοργανώνει ομιλία του καθηγητή Δημήτρη Μπουραντά με θέμα «Δημιουργική σκέψη και προσωπική επαγγελματική επιτυχία», με αφορμή το βιβλίο του «Αν μ’ άφηνες τη λέξη να σου μάθω», την ερχόμενη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, στις 7.00 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας (Αριστομένους 33).
  Ο συγγραφέας και το βιβλίο
Ο Δημήτρης Μπουραντάς μάς πρωτοσυστήθηκε λογοτεχνικά με το βιβλίο του «Όλα σου τα ‘μαθα, μα ξέχασα μια λέξη» με το οποίο απέσπασε στην πρώτη κιόλας λογοτεχνική του απόπειρα το βραβείο αναγνωστών ΕΚΕΒΙ-ΕΡΤ το 2008, αποτελώντας την απόδειξη ότι οι σύγχρονοι Έλληνες αναγνώστες διψούν για ένα κείμενο πρωτότυπο, μεστό, με βαθιά γνώση της ζωής και ταυτόχρονα για μηνύματα που του εμπνέουν αισιοδοξία και αποτελούν οδοδείκτες για να βγουν απ’ το τέλμα των χαλεπών καιρών.
Έχοντας εντρυφήσει ως καθηγητής πανεπιστημίου στην επιστήμη του management στην οποία εμπεριέχεται ο ρόλος της χαρισματικής διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού και εν γένει της ανθρώπινης ψυχολογίας, τόσο στο πρώτο όσο και στο τελευταίο του μυθιστόρημα ο συγγραφέας αγωνιά να προσφέρει, όχι απλώς ήρωες, αλλά μοντέλα ανθρώπινων χαρακτήρων τα οποία λειτουργώντας ως πρότυπα/παραδείγματα αναδεικνύουν τις συμπεριφορές, τις δράσεις, τις αξίες ή τις απαξίες, τους χειρισμούς, τα λάθη ή τις ενδεδειγμένες εκείνες ενέργειες που μπορούν να συμβάλλουν αντίστοιχα στην επιτυχία, στην αυτοπραγμάτωση, στην επίτευξη των στόχων και εν γένει στην ευτυχία και την ανθρώπινη ολοκλήρωση, μέσα από ένα πλέγμα αξιών που αποδεσμεύεται καταλυτικά από την έννοια του πλούτου και της ύλης.
Με έναν εμπνευσμένο πρόλογο που αποτελεί το πορτρέτο του σύγχρονου καταρρακωμένου και αλλοτριωμένου ανθρώπου, ο Δημήτρης Μπουραντάς αιτιολογεί τη σύγχρονη παρακμή λέγοντας τα πράγματα με το όνομά τους και θίγοντας τα ελληνικά διαχρονικά λάθη, τις «πληγές της ρωμέικης ράτσας» που οδήγησαν τη χώρα και τον Έλληνα ως πολίτη, οικογενειάρχη, εργαζόμενο σε αυτό το βάραθρο.
Συγκλονιστικό το σημείωμα που έγραψε ο ήρωάς του Νίκος Αλεξίου στη σελίδα 19, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει:
…Χωρίς ταυτότητα πώς να με αναγνωρίσουν
Στα σπασμένα γυαλιά τους παραμορφωμένη η εικόνα μου
Πού να βρω κουράγιο να τη σβήσω
Καλύτερα μόνος
Να ψάχνω τα ίχνη της αξιοπρέπειας
…………………………………………..
Ίσως αυτά να με συντροφεύσουν στην έξοδο κινδύνου
Στη μέση του δρόμου, μόνο μ’ αυτά μπορώ να σταθώ
Να κοιτάξω μακριά
Ν’ αλλάξω πορεία
Πέρα από τα λοιπά εκφραστικά μέσα του βιβλίου που τα διακρίνει η αμεσότητα, η στιβαρότητα και η καθαρότητα μιας γλώσσας δίχως τεχνάσματα ωραιοποίησης, εξαιρετικοί είναι οι διάλογοι, που μοιάζουν με διαλόγους σωκρατικούς μέσα από τους οποίους κάθε φορά εκμαιεύεται αβίαστα ένα καίριο μήνυμα.
Ένα μήνυμα που, όπως ακριβώς και στις επιστημονικές διαλέξεις του Δημήτρη Μπουραντά που δεν περιβάλλονται από το μανδύα του δογματισμού, έτσι και στην περίπτωση της λογοτεχνίας που γράφει, αγγίζει σκέψεις και συναισθήματα και ενεργοποιεί το κλίμα της δεκτικότητας.
Μετρ της διαχείρισης της ανθρώπινης νόησης, κατορθώνει να «χειραγωγεί» σκέψεις και συναισθήματα με τρόπο απλό, εύληπτο, ευθύ και έντιμο, στήνοντας μάλιστα γοητευτικά σκηνικά μες στα οποία λαμβάνει χώρα η δράση του βιβλίου, μια δράση που εκτυλίσσεται μέσα από τους άρτια οργανωμένους διαλόγους, με μια υποβόσκουσα, ανεπαίσθητη στρατηγική από μέρους του συγγραφέα για να μας πει τη λέξη που πρέπει να μάθουμε…
Εξάλλου, με οδηγούς και μόνο τους έξοχους τίτλους των κεφαλαίων, ο αναγνώστης οδηγείται από το σκοτάδι στην κάθαρση, ευχάριστα και μεθοδικά, αρκεί να επιτρέψει στον Δημήτρη Μπουραντά να του φανερώσει ΤΗ λέξη… Τη μαγική λέξη της ψυχικής αναγέννησης, της ανάκαμψης και της λύτρωσης.
Ας αφεθούμε, λοιπόν, στη σαγήνη μιας σκέψης επιστημονικής που αντιμετωπίζει με συμπόνια τον σύγχρονο άνθρωπο και του χαρίζεται ντυμένη με ρούχο λογοτεχνικό για να τον βοηθήσει να ανακαλύψει τη δύναμη και την αξία του εαυτού του… Επιμέλεια: Αντώνης Πετρογιάννης

*** Τηλεοπτικές άδειες: Έξι μνηστήρες για επτά κανάλια- Εκτός το Mega 
Σκάι, Star, Alpha, Ant1, «Ε» και η «Τηλεοπτική Ελληνική» διεκδικούν τις επτά άδειες πανελλαδικής εμβέλειας - Θα πληρώσουν €35 εκατ. σε 10 ετήσιες δόσεις - Εκ των πραγμάτων δεν θα γίνει δημοπρασία αφού οι υποψήφιοι είναι λιγότεροι των προκηρυχθεισών αδειών
Πέντε τηλεοπτικοί σταθμοί και μια προωτοεμφανιζόμενη εταιρεία παρουσιάστηκαν στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης καταθέτοντας φάκελλο για τη διεκδίκηση των επτά τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας.
Η προθεσμία που είχε θέσει το ΕΣΡ για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων εξέπνευσε στις 15:00 το μεσημέρι της Πέμπτης 11 Ιανουαρίου 2018 οπότε και διαπιστώθηκε ότι ενδιαφέρον να αποκτήσουν μία εκ των επτά τηλεοπτικών αδειών εξέφρασαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί
Σκάι, Star, Alpha, Ant1, «Ε» και η εταιρεία «Τηλεοπτική Ελληνική» που εκπροσωπήθηκε από τον δημοσιογράφο Μάκη Γιομπαζολιά, ο οποίος συνεργάζεται με τον τέως ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού «Ε» Φίλιππο Βρυώνη.
Μετά τη διαπίστωση ότι τις 7 άδειες διεκδικούν έξι υποψήφιοι προκύπτει ευλόγως το συμπέρασμα ότι δεν θα γίνει δημοπρασία αλλά ανάθεση των τηλεοπτικών αδειών. Κατά συνέπεια, το τίμημα που θα εισπράξει το ελληνικό δημόσιο για την παραχώρηση κάθε μίας από τις επτά τηλεοπτικές άδειες θα παραμείνει στα 35 εκατομμύρια ευρώ (ποσό που πρέπει να καταβληθεί σε 10 ισόποσες ετήσιες δόσεις).
Οριστικά εκτός αδειών άρα αντιμέτωπο πλέον με το λουκέτο είναι το Mega καθώς οι μέτοχοί του δεν κατέθεσαν όπως είχαν ενημερώσει άλλωστε φάκελο υποψηφιότητας. Επίσης δεν επιβεβαιώθηκαν οι φήμες που ήθελαν τον επιχειρηματία κ. Δημήτρη Μάρη να κατεβαίνει σε συνεργασία με κάποια εταιρεία στην κούρσα της διεκδίκησης των τηλεοπτικών αδειών.
protothema.gr

*** 3.891 επιχειρήσεις και 16.963 εργαζόμενοι στη Μεσσηνία 
Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δημοσιοποίησε για πέμπτη συνεχή χρονιά τα αποτελέσματα της ετήσιας κατάθεσης των καταστάσεων προσωπικού του συνόλου των επιχειρήσεων της χώρας που απασχολούν εργαζομένους με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου, όπως αυτές κατατέθηκαν ηλεκτρονικά κατά το διάστημα από 1 έως 21 Οκτωβρίου 2017.
Η ετήσια κατάθεση καταστάσεων προσωπικού έγινε για πρώτη φορά ηλεκτρονικά, μέσω του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», το διάστημα από 15 Σεπτεμβρίου 2013 έως 15 Νοεμβρίου 2013.
Παρουσιάζονται έτσι τα αποτελέσματα μιας ακόμη πρωτοποριακής εφαρμογής του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ». Δηλαδή, της αναλυτικής καταγραφής των επιχειρήσεων που απασχολούν μισθωτούς με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου στην Ελλάδα και των εργαζομένων σε αυτές.
Η ετήσια κατάθεση των καταστάσεων προσωπικού, κατά το χρονικό διάστημα από 1 έως 21 Οκτωβρίου 2017, έγινε κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 16 του Ν. 2874/2000 (ΦΕΚ Α'/286/29-12-2000), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
Σε ό,τι αφορά την Πελοπόννησο και τη Μεσσηνία, οι αριθμοί καταγράφουν τα παρακάτω στοιχεία: Ο αριθμός επιχειρήσεων και παραρτημάτων αυτών, που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια, ανέρχεται σε 13.901, ενώ ο αριθμός των εργαζόμενων σε 65.186. Στη Μεσσηνία δραστηριοποιούνται 3.891 επιχειρήσεις μαζί με τα παραρτήματα αυτών, ενώ ο αριθμός των εργαζομένων ανέρχεται σε 16.963. Α.Π.

***  Αποχαιρετώντας τον Τάκη Κουτσομητόπουλο
 Σκυμμένη πάνω από λευκά χαρτιά μια μέρα ολάκερη.
Από τη Δευτέρα το πρωί που άκουσα τη φωνή της Ισμήνης ραγισμένη, όσο ποτέ άλλοτε δεν την είχα ακούσει, κατάλαβα…
Ο Τάκης… νομίζω ότι ψιθύρισα…
Ναι, έφυγε χθες βράδυ…
Και η φωνή της έσπασε.
Πώς να αποχαιρετήσεις ένα συγγενή αγαπημένο, ένα φίλο αποδεδειγμένο, έναν άνθρωπο διαμάντι;
Κάπως έτσι, Τάκη, αποφάσισα να σου γράψω το στερνό τούτο γράμμα. Γιατί μέχρι να συνοδεύσουμε τη σορό σου, στην τελευταία σου κατοικία, δε νομίζω ότι θα συνειδητοποιήσω το χαμό σου.
Στην τελευταία σου κατοικία, στο έμπα του νεκροταφείου της πόλης που τόσο βαθιά αγαπούσες, της Καλαμάτας.
Τι κι αν έφυγες με την οικογένειά σου νωρίς για την Αθήνα; Δεν έπαψες ποτέ να διατηρείς ισχυρούς δεσμούς με την πόλη που λάτρευες.
Τα καλοκαίρια ήταν η όασή σου.
Μα και τους χειμώνες, της Υπαπαντής και το Πάσχα, πάλι εδώ βρισκόσασταν.
Απόδειξη ότι η Ισμήνη, η πολύτιμη σύντροφος της ζωής σου, αν και Κρητικιά, θαρρώ πως αισθάνεται περισσότερο Καλαματιανή.
Κράτησες εδώ την ακίνητη περιουσία σου, ώστε αυτό το δέσιμο να συνεχιστεί μέσα από τα παιδιά και τα εγγόνια σου.
Από τους λίγους γνώστες των παλιών οικογενειών της Καλαμάτας.
Το οικογενειακό αρχείο σου, τόσο επιμελημένα τακτοποιημένο, σε βοήθησε σε αυτό.
Τάκη, μόνο αγνώμονας δεν υπήρξες απέναντι στη ζωή.
Ήξερες καλά πόσο τυχερός ήσουν.
Με μια καταπληκτική σύντροφο, την Ισμήνη, μαζί από πολύ νωρίς, ήσασταν σχεδόν σαν ένας άνθρωπος.
Με παιδιά καταπληκτικά και εγγόνια πολυαγαπημένα.
Πήρες τόση αγάπη, όση απλόχερα ήξερες να δίνεις.
Λένε πως ο άνθρωπος χάνεται όταν δεν υπάρχουν ζωντανοί να τον θυμούνται.
Γι’ αυτό κι εσένα, Τάκη Κουτσομητόπουλε, η λήθη δεν πρόκειται να σε πλησιάσει…  Άντα Αποστολάκη

***  «Μακεδονία: Η ελληνική και μόνη»
 Σε κανένα ιστορικό έγγραφο δεν απαντάται μακεδονικό έθνος. Κανείς ιστορικός από την εποχή του Στράβωνα δεν αναφέρει τους Μακεδόνες ως ξεχωριστή εθνική οντότητα. Από τον 7ο αιώνα π.Χ. και έπειτα δεν υπάρχει κανένα αρχαιολογικό εύρημα που να δικαιολογεί, έστω και στο ελάχιστο, τις επεκτατικές βλέψεις του κρατιδίου στα βόρεια σύνορά μας.
Ο λεγόμενος «Μακεδονισμός» είναι δημιούργημα των Σοβιετικών από το 1920 κι ύστερα. Ακόμη και η εγγονή του Τίτο, του άλλοτε κραταιού ηγέτη της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας, παραδέχθηκε πως ο όρος «Μακεδονία» δε λειτουργεί. Και αναφέρω τη συγκεκριμένη παραδοχή σε πείσμα όλων εκείνων που χαρακτηρίζουν «πατριδοκάπηλους» και εθνικιστές όσους σπουδαίους Έλληνες έχουν κατά καιρούς εκφραστεί πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα, παίρνοντας τεκμηριωμένα και συνειδητά εθνική θέση, επισημαίνοντας τις καταστροφικές συνέπειες ενός πιθανού συμβιβασμού. Ο Ελύτης, η Αρβελέρ, ο Τσάτσος, ακόμη και ο Μίκης Θεοδωράκης.
Γιατί, λοιπόν, τόση ηττοπάθεια και πρεμούρα από ελληνικής πλευράς να κλείσει το θέμα βιαστικά; Δεν είναι δικό μας το πρόβλημα. Εκείνοι το έχουν. Εκείνοι θέλουν διακαώς να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ. Αυτοί έχουν τεράστια προβλήματα συνοχής που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη διάλυση.
Εμείς έχουμε χαράξει εθνική γραμμή από το 2008 στο Βουκουρέστι και το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να επιμείνουμε σταθερά σε αυτή.
Η βιασύνη εξυπηρετεί τον επεκτατισμό των Σκοπίων. Η ψυχραιμία τον αποδυναμώνει. Όσο γίνεται λόγος για «αλυτρωτισμό», τόσο συμβάλλουμε να κρατηθεί ζωντανό αυτό το ψευδές ιστορικό κατασκεύασμα. Επεκτατισμός είναι. Η χρήση της έννοιας του αλυτρωτισμού βομβαρδίζει τη σταθερότητα στα Βαλκάνια και νομιμοποιεί πλήρως το βασικό επιχείρημα των Σκοπιανών, επικυρώνοντας εμμέσως μια ανύπαρκτη προϊστορία, προσφέροντάς τους  άλλοθι να απαιτήσουν μια ονομασία του τύπου Άνω Μακεδονία, Βόρεια Μακεδονία, η οποία έχει τραγικές επιπτώσεις για εμάς. Γιατί αναγνωρίζει την ιστορική συμπόρευση και την άμεση σχέση με την ένδοξη Μακεδονία του Μ. Αλεξάνδρου, αλλά αφήνει παράλληλα ανοικτή την κερκόπορτα των σλαβικών διεκδικήσεων προς την αιγαιακή Μακεδονία.
Το προτεκτοράτο των Σκοπίων, που οφείλει την επιβίωσή του και σε δικούς μας εγκληματικούς χειρισμούς, θα παραμείνει στη ζωή για όσο ακόμη συνεχίσει να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των δημιουργών του. Αργά ή γρήγορα θα διαλυθεί.
Το δικό μας χρέος είναι να μη δώσουμε στους επιγόνους αυτού του κρατιδίου, που δεν έχουν επίσης καμία σχέση με την Ελλάδα, τη δυνατότητα να αξιώσουν ή να διεκδικήσουν μελλοντικά έστω και κάτι από την εθνική μας κληρονομιά.
Με τα εθνικά ζητήματα δεν παίζουμε. Η Ιστορία έχει δείξει πως όσοι βιάστηκαν οδήγησαν σε τραγωδίες. Του Ηλία Γεωργουλάκου

***  ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ το 2019; Ραγδαία Εξέλιξη;..

~ Οι Αλβανοί πανηγυρίζουν έναν ιστορικό τους θρίαμβο. Στη βουλή των Σκοπίων ψηφίστηκε νόμος που κάνει τα Αλβανικά επίσημη και ισότιμη γλώσσα όλου του κρατιδίου!
Είναι πρωτοφανές μια μειονότητα, να αναβαθμίζεται σε συνιδιοκτήτη και συνδιαχειριστή όλου τους κράτους και όχι μόνο των μειονοτικών περιοχών και να επιβάλει στην πλειοψηφία τη θέλησή της, εκμεταλλευόμενη τον πολιτικό διχασμό που επικρατεί στους Σκοπιανούς, ανάμεσα σε V"M"RO και Σοσιαλιστές και χρησιμοποιώντας έξυπνα τα μικρά αλβανικά κόμματα σε ρόλο "μπαλαντέρ", πότε προς τον Γκρούεφσκι και πότε προς τον Ζάεφ, προκειμένου να αποκομίζει μεγάλα οφέλη!
Ο συγκεκριμένος Νόμος πέρασε με 69 ψήφους Σκοπιανών Σοσιαλιστών και Αλβανών, επί συνόλου 120 Βουλευτών, με το V"M"RO να έχει 51 Βουλευτές, τους Κυβερνώντες Σοσιαλιστές του Ζάεφ με 49 και τα αλβανικά κόμματα με 20.
Αυτό σημαίνει πως de facto τα Σκόπια είναι ντε φάκτο Αλβανο - Σλαβική Ομοσπονδία, με επίσημη γλώσσα και την αλβανική για όλη την επικράτεια, όλη τη διοίκηση, τα έγγραφα, τις σφραγίδες, τις στολές αστυνομικών, του στρατού, τα χαρτονομίσματα, τα γραμματόσημα…
Εδώ όμως είναι η μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας, να μη δεχτεί συνομιλίες για το όνομα Μακεδονία.
Οι Σλάβοι Σκοπιανοί δύσκολα θα δεχτούν την Αλβανική μειονότητα ισότιμη με αυτούς.
Μήπως η διάλυση μέχρι το 2019 που προβλέπουν όλοι δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας.?

*** ΒΟΜΒΑ ΤΡΑΜΠ! Γιατί δεχόμαστε μετανάστες από χώρες του κ@λου;...

~ Δεν έχει κρύψει ποτέ τις απόψεις του. Δεν έχει κρύψει τι πιστεύει για το μεταναστευτικό. Αλλά αυτή τη φορά, ο Ντόναλντ Τραμπ όχι απλά ξέφυγε. Μίλησε για μετανάστες από χώρες του κ@@@υ!
Φυσικά, η φράση που αποδίδεται στον Αμερικανό πρόεδρο προκαλεί νέο σάλο. Την εκστόμισε κατά τη διάρκεια συνάντησης στον Λευκό Οίκο με γερουσιαστές. Ο Ντόναλντ Τραμπ, που ως γνωστόν δεν «κρατάει» τη γλώσσα, φέρεται να αναρωτήθηκε γιατί οι ΗΠΑ δέχονται μετανάστες από «χώρες του κ@@@υ και όχι από το Νορβηγία»!
 Όλα έγιναν την Πέμπτη (11.01.2018) όταν ο Τραμπ υποδέχτηκε στον Λευκό Οίκο τον Δημοκρατικό γερουσιαστή Ντικ Ντέρμπιν και τον Ρεπουμπλικάνο Λίντσεϊ Γκρέιαμ. Θέμα της συνάντησης το νέο νομοσχέδιο για τη μετενάστευση, το οποίο φέρεται να έχει διακομματική συναίνεση.
 Και τότε ο Τραμπ έριξε τη… «βόμβα».
 Ο Τραμπ και οι μετανάστες του κ@@@υ
Όταν ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε για χώρες του κ… αναφερόταν σε μετανάστες από την Αϊτή ή κράτη της Αφρικής. Γι’ αυτούς διερωτήθηκε γιατί η ΗΠΑ θα έπρεπε να θέλουν να τους υποδέχονται. Δυο πηγές ενήμερες για τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου, αποκάλυψαν τι είπε ο Τραμπ.
 Ήταν παρόντες και άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι κατά τη διάρκεια της συζήτησης, σύμφωνα με τις πηγές.
 Οι κοινοβουλευτικοί εξηγούσαν το πώς λειτουργούν ορισμένα προγράμματα για την υποδοχή μεταναστών, συμπεριλαμβανομένου ενός που προσφέρει ασφαλές καταφύγιο στις ΗΠΑ για ανθρώπους που κινδυνεύουν εξαιτίας φυσικών καταστροφών ή εμφύλιων συρράξεων.
 Σύμφωνα με τη μία από τις πηγές, ο Τραμπ είπε: «Γιατί να τους θέλουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους από την Αφρική εδώ; Αυτές είναι χώρες του κ… Θα έπρεπε να υποδεχόμαστε περισσότερους ανθρώπους από τη Νορβηγία».
 Η δεύτερη πηγή ανέφερε ότι ο Τραμπ αμφισβήτησε επίσης το γιατί οι ΗΠΑ οφείλουν να υποδέχονται Αϊτινούς.
 Μια τρίτη πηγή ενήμερη για όσα διημείφθησαν στη συνάντηση είπε ότι ο Τραμπ αντέδρασε διότι θεωρεί πως οι ΗΠΑ δεν θα έπρεπε να υποδέχονται ανειδίκευτους εργάτες από χώρες όπως η Αϊτή, το Ελ Σαλβαδόρ ή αφρικανικά κράτη, αλλά μετανάστες από χώρες με εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό. Αυτή η πηγή υποστήριξε πως ο Τραμπ δεν σκόπευε να προσβάλλει.  AΠΕ-ΜΠΕ

***  Ο Ντάισελμπλουμ αποθεώνει Τσίπρα και Τσακαλώτο! Σε απλά ελληνικά... ΤΑ ΕΔΩΣΑΝ ΟΛΑ...

~ Με αφορμή την αποχώρησή του από την προεδρία του Eurogroup, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μίλησε στους Financial Times για τα χρόνια που πέρασε ως επικεφαλής του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης. Και φυσικά από τις… αναμνήσεις του δεν λείπουν τρία πρόσωπα: Γιάνης Βαρουφάκης, Αλέξης Τσίπρας και Ευκλείδης Τσακαλώτος.
 Η προεδρία του Ντάισελμπλουμ συνδέθηκε με την ελληνική κρίση. Ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup παραδέχτηκε ότι κάποια μέτρα που οι δανειστές ζήτησαν από την Ελλάδα, ήταν ακραία. Αλλά τώρα, έχουμε περάσει, όπως λέει, από το… σφίξιμο του ζωναριού, στις μεταρρυθμίσεις.
 Ο Τσίπρας και ο Τσακαλώτος
Η σχέση του με τον Γιάνη Βαρουφάκη είχε ξεκινήσει στραβά από την αρχή. Από το περίφημο «you ‘ve just killed the Troika«. Που συνοδεύτηκε από το «αν θέλεις να συνεχίσεις να δουλεύεις με τους εταίρους στην ευρωζώνη, θα πρέπει να δουλέψεις με την τρόικα και, γι’ αυτό, το να πεις αντιό στην τρόικα είναι σαν να λες αντίο στο ευρώ«.
 Ο Ντάισελμπλουμ θυμήθηκε και το Eurogroup στη Ρίγα τον Απρίλιο του 2015. «Η αντιπαράθεση ήταν πολύ σκληρή. Η υπομονή του κόσμου, τελείωσε» θυμάται αναφερόμενος στον Γιάνη Βαρουφάκη.
 Και μετά, αποθεώνει τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Ο πρώτος «έδιωξε» τον Βαρουφάκη. Ο δεύτερος τον διαδέχτηκε. Και ο Ντάισελμπλουμ δεν… κρύβει τη χαρά του. «Ο πρωθυπουργός Τρίπρας και φυσικά ο νυν υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος, άλλαξαν εντελώς τη σχέση με τους Ευρωπαίους εταίρους. Σχεδόν όλα ήταν πιο εύκολα από τότε, είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση», λέει ο Ντάισελμπλουμ.
 Το Grexit
Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ θυμάται επίσης τις στιγμές που η Ελλάδα βρέθηκε μια ανάσα από το Grexit.
 Γυρνώντας στον Ιούλιο του 2015 και το δημοψήφισμα, ο Ντάισελμπλουμ λέει: «Έφτασες στην κατάσταση που είχες πολλές χώρες που είπαν «αρκετά με αυτό, δεν έχουμε πια εμπιστοσύνη και χωρίς εμπιστοσύνη δεν μπορούμε να δώσουμε τρίτο πακέτο«».
 Σύμφωνα με τον απερχόμενο πρόεδρο του Eurogroup, ενώ πολλά έχουν ακουστεί για το σχέδιο που είχε «κυκλοφορήσει» η Γερμανία σχετικά με ένα προσωρινό Grexit, η αλήθεια είναι άλλη. Στην πραγματικότητα, λέει, ήταν χώρες της κεντρικής και νοτιο-ανατολικής Ευρώπης, πολλές πιο φτωχές από την Ελλάδα, που έχασαν την υπομονή τους με την Αθήνα.
 «Πίσω από τη Γερμανία υπήρχαν πολλές χώρες που είπαν απλά «τελειώσαμε. Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη. Δεν θέλουμε να συζητήσουμε άλλο με την ελληνική κυβέρνηση. Θέλουμε να συζητήσουμε το Plan B»».
 Ο ίδιος, πάντως, υποστηρίζει, ποτέ δεν ενθάρρυνε ένα Grexit. Θα ήταν, λέει, «πραγματικά καταστροφικό» και «τεράστιο λάθος».
 Πηγή: Financial Times

*** ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΤΖΙΑ και Σκοπιανού ΥΠ.ΕΞ! Τι συζήτησαν επί 3,5 ώρες;..

~ Λίγες ημέρες πριν από την συνάντηση του Μάθιου Νίμιτς με τους διαπραγματευτές Αθήνας και Σκοπίων στην Νέα Υόρκη (17 Ιανουαρίου), πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον Σκοπιανό ομόλογό του Νικολά Ντιμιτρόφ.
 Ενδεικτικό της άκρας μυστικότητας κάτω από την οποία έγινε η συνάντηση αυτή για το
Σκοπιανό είναι ότι κανείς δεν γνώριζε τον τόπο και την ώρα, καθώς το υπουργείο Εξωτερικών είχε αποφύγει να βγάλει επίσημη ανακοίνωση, αφήνοντας τους δημοσιογράφους «στο σκοτάδι». Τελικά, οι δύο άνδρες βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς» που βρίσκεται επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη! Οι συνομιλίες διήρκησαν σχεδόν 3,5 ώρες και κανείς από τους δύο άνδρες δεν έκανε δηλώσεις κατά την έξοδό του.
 Πηγές του ελληνικού υπουργείο Εξωτερικών υποστήριξαν πως η συζήτηση ανάμεσα στους δυο άνδρες δεν μπήκε στο θέμα του ονόματος, αλλά στο χρονοδιάγραμμα και τα διαδικαστικά.
 Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που ακολούθησε: «η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του τακτικού διαλόγου και διαβουλεύσεων μεταξύ των δύο χωρών, προς ενίσχυση της διαφάνειας και της αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Κατά τη συνάντησή τους οι δύο Υπουργοί είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση και εστίασαν στην προώθηση των διμερών σχέσεων και της συνεργασίας σε ένα ευρύτερο πλαίσιο που σχετίζεται με τα υφιστάμενα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Οι Υπουργοί εξέφρασαν την κοινή προσδοκία τους για παρουσίαση, στην επερχόμενη συνάντηση της 17ης Ιανουαρίου, από τον Προσωπικό Απεσταλμένο του ΓΓΗΕ, ενός αρχικού πλαισίου εντός του οποίου θα προωθηθεί η διαδικασία. Οι δύο Υπουργοί συζήτησαν επί της ακολουθητέας μεθοδολογίας, της προσέγγισης των δύο πλευρών και του πλαισίου που αφορά στο ζήτημα της ονομασίας, ενώ συμφώνησαν όπως αναλάβουν ενεργότερο ρόλο στις συζητήσεις για να υπερβούν την διαφορά στο θέμα του ονόματος».
 Και μπορεί ο Νίκος Κοτζιάς να ακολουθεί την μέθοδο της "διπλωματικής εσωστρέφειας", αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι την ίδια στάση τηρεί και η άλλη πλευρά. Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός -αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις- Μπούγιαρ Οσμάνι εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή των Σκοπίων. Εκεί δεν δίστασε να αποκαλύψει πως η Αθήνα «αποδέχεται ονομασία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία», κάνοντας λόγο για διάφορες προτάσεις που ΄έχουν τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
 Εξάλλου, στα Σκόπια συζητείται έντονα στον δημόσιο διάλογο, πως οι ζυμώσεις σχετικά με το όνομα θα καταλήξουν σε «σύνθετη ονομασία με την λέξη Μακεδονία μέσα για να αντέξει στην πίεση του κοινού». «Προσπαθούμε να αναλύσουμε όλες τις πτυχές του θέματος. Αυτό το ζήτημα έχει έναν ορθολογικό πυρήνα, με πολλές ωστόσο συναισθηματικές προεκτάσεις που έχουν συσσωρευτεί με την πάροδο των ετών» επεσήμανε ο Οσμάνι, τονίζοντας πως «είναι η κατάλληλη εποχή προκειμένου να επιλυθεί η διαμάχη και να ανοίξει ο δρόμος για ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ, που είναι σημαντικό για λόγους ασφαλείας».
 Από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ τόνισε πως το πρόβλημα της ονομασίας των Σκοπίων «πρέπει να λυθεί, με μία λύση όμως που δεν θα πληγώνει την Ελλάδα». Για ακόμα μία φορά υπογράμμισε πως «το όνομα της Μακεδονίας είναι ένα και δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε στην παράδοση του ονόματος της», προσθέτοντας δε πως η Μακεδονία είναι μία και ελληνική όπως περιέγραψε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.
 Δεν παρέλειψε να εκφράσει για πολλοστή φορά την εμπιστοσύνη και τον θαυμασμό του προς το πρόσωπο του Νίκου Κοτζιά, προσθέτοντας πως αν οι ΑΝΕΛ διαφωνήσουν με την πρόταση για την ονομασία θα ζητήσει σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών. Τέλος, σημείωσε πως «υπάρχουν σλαβικοί όροι, όπως Βαρντάρσκα, που μπορούν να χρησιμοποιήσουν και οι οποίοι δεν θα περιέχουν τον όρο Μακεδονία και τους οποίους αποδεχόμαστε».
 Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, που περιοδεύει στην Μακεδονία μαζί με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, ζήτησε επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση για τις συζητήσεις, καλώντας την να σταματήσει την «μυστική διπλωματία». Ενώ έβαλε πάλι τον πήχη για τη λύση στο θέμα του ονόματος στο κεκτημένο του Βουκουρεστίου.
protothema

*** ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ οι (κλασικές) ΠΑΡΟΧΟΛΟΓΙΕΣ! «Η ΝΔ θα μειώσει τους φόρους»λέει ο Μητσοτάκης...

~ «Ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στο παρελθόν. Είναι ήδη παρελθόν. Το γνωρίζουν όλες και όλοι» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και κάλεσε τα μέλη του κόμματος να συνεχίσουν να εργάζονται για τη «μεγάλη πολιτική αλλαγή»
«Η ΝΔ έχει σχέδιο για την επόμενη μέρα της χώρας» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε στελέχη, μέλη και φίλους της ΝΔ, απόψε, στα Γιαννιτσά.
 Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομία και για τους χειρισμούς της στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ενώ δεσμεύτηκε, μεταξύ άλλων, ότι όταν το κόμμα του αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας «θα μειώσει τους φόρους για όλους τους Έλληνες πολίτες».
 «Η ΝΔ έχει σχέδιο για την επόμενη μέρα της χώρας. Είναι το μόνο κόμμα που έχει σχέδιο για την επόμενη μέρα. Και το σχέδιο αυτό μπορεί να εφαρμοστεί υπό μια κεντρική προϋπόθεση. Ότι θα υπάρξει στον τόπο μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, στην οποία όλοι θα είστε μπροστάρηδες» είπε ο κ. Μητσοτάκης.
 Ο πρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε ότι «το 2018 θα είναι χρονιά πολιτικών εξελίξεων» και ζήτησε από τους φίλους του κόμματος να εργαστούν για να έρθει η «μεγάλη πολιτική αλλαγή» στη χώρα, να δώσουν την ευκαιρία στη ΝΔ να υλοποιήσει το σχέδιο της και στον ίδιο την ευκαιρία να μπορέσει να τους επισκεφθεί πάλι «με άλλη ιδιότητα αυτή του πρωθυπουργού», ενώ συνέστησε, επίσης, στα κομματικά στελέχη να αποφύγουν «κάθε διχαστικό λόγο», κυρίως μεταξύ παλιών νέων φίλων του κόμματος.
 «Είμαστε εδώ για να ενώσουμε» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια σας θέλω όλες και όλους κοντά μας, σας θέλω κοντά μου, θέλω να βάλετε πλάτη» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.
 «Ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στο παρελθόν. Είναι ήδη παρελθόν. Το γνωρίζουν όλες και όλοι, το γνωρίζουν και οι πολίτες που πίστεψαν στον κ. Τσίπρα και είδαν τις ελπίδες τους να διαψεύδονται» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:
 «Δεν αξίζουμε άλλο αυτή την κυβέρνηση. Δεν αξίζουμε άλλο, τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο. Στείλτε τους στο σπίτι τους, όταν έρθουν οι επόμενες εκλογές, δεν αξίζουν τρίτη ευκαιρία». «Δώστε μας την ευκαιρία να υλοποιήσουμε το σχέδιο μας και να ξαναφέρουμε την Ελλάδα εκεί που πραγματικά της αξίζει» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.
 Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην υψηλή φορολογία και στο πώς αυτή επηρεάζει αρνητικά, ιδιαίτερα τους νέους επαγγελματίες, επιχειρηματίες και τους αγρότες και υπονομεύει και την ανάπτυξη και δεσμεύτηκε για μείωση των φόρων «για όλους τους Έλληνες πολίτες», όταν το κόμμα του αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.
 «Να κρατήσετε μια δέσμευση, φίλες και φίλοι, να θυμάστε ένα πράγμα, καθώς πηγαίνουμε σε εκλογές, να θυμάστε αυτό : Η ΝΔ θα μειώσει τους φόρους για όλους τους Έλληνες πολίτες. Με αυτούς τους φόρους, ανάπτυξη δεν πρόκειται να έχουμε, μόνο φοροδιαφυγή θα έχουμε και μόνο τα συνηθισμένα υποζύγια θα πληρώνουν για κάποιους, οι οποίοι προσδοκούν ακόμη και σήμερα να διορίζονται στο δημόσιο» είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε :
 «Γιατί μην έχετε καμία αμφιβολία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - μην έχετε καμία αμφιβολία το ξέρετε καλά- χτίζει ένα νέο μεγάλο κομματικό στρατό, μοιράζει επιδόματα δεξιά και αριστερά, αλλά με πολιτικές επιδομάτων δεν προχωρά η χώρα».
 «Δεν είναι αυτό το δικό μου όραμα για την Ελλάδα. Εγώ θέλω τα νέα παιδιά, να έχουν ευκαιρίες, να δουλέψουν, να προκόψουν και να ανταμειφθούν ανάλογα με τον κόπο τους και την προσπάθεια τους. Αρκετά πια, με μια πολιτική, η οποία τιμωρεί, αντί να επιβραβεύει την εργασία» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:
 «Δε θέλουμε. Είμαστε φιλελεύθερο κόμμα φίλες και φίλοι. Είμαστε φιλελεύθερο κόμμα. Το κόμμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του εθνάρχη, του ιδρυτή της παράταξης μας, του Μακεδόνα. Ένα κόμμα το οποίο πιστεύει στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Και πιστεύει, ότι ο καθένας από εσάς μπορείτε να προχωρήσετε όσο ψηλά αντέχετε εσείς οι ίδιοι σε αντιστοίχιση, απόλυτη, με τη δουλειά την οποία θα κάνετε. Και πιστεύουμε σε ένα κράτος, το οποίο θα είναι αρωγός, δε θα είναι εμπόδιο στην επιχειρηματικότητα, θα στηρίζει τους πιο αδύναμους, με ένα καλό σύστημα υγείας, ένα καλό σύστημα παιδείας, σε ένα κράτος το οποίο θα έχει ασφάλεια σε όλες και σε όλους».
 Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «εξακολουθεί να διαπραγματεύεται μυστικά» για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. «Τι έχουν να κρύψουν; Τι διαπραγματεύονται μυστικά; Γιατί δεν ενημερώνουν την αντιπολίτευση; Γιατί δεν ενημερώνουν τον ελληνικό λαό;» διερωτήθηκε ο Κ. Μητσοτάκης και αντιπαρέβαλε τη στάση της κυβέρνησης, με εκείνη της ΝΔ, ως κυβέρνησης, στο Βουκουρέστι, το 2008, όταν όπως είπε, παρά τις πιέσεις από «μεγάλες δυνάμεις» χάραξε την «κόκκινη γραμμή» που η ΝΔ εξακολουθεί και σήμερα να υπερασπίζεται.
 Ο πρόεδρος της ΝΔ διευκρίνισε, ωστόσο, ότι αυτή η θέση δεν αφορά μόνο την ονομασία, αλλά και τη χρήση και την «προκλητική χρησιμοποίηση μιας αλυτρωτικής ρητορικής, η οποία υπονομεύει την εθνική ιστορία, καπηλεύεται τα σύμβολα και σε καμία περίπτωση δε μπορεί να γίνει αποδεκτή». Πρόσθεσε, επίσης, ότι η όποια συζήτηση λύσης, πρέπει να συμπεριλαμβάνει όλες τις πτυχές του ζητήματος.
 «Να μη μας θεωρούν δεδομένους» είπε ο κ. Μητσοτάκης» και συνέχισε :«Θα υπερασπιστούμε τα εθνικά δίκαια, θα υπερασπιστούμε την ιστορία της πατρίδας μας και θα χαράξουμε εξωτερική πολιτική με γνώμονα τι είναι καλό και τι είναι συμφέρον για τον τόπο. Να μας έχετε εμπιστοσύνη, φίλες και φίλοι, στο ζήτημα αυτό, όπως μας έχετε εμπιστοσύνη και στα υπόλοιπα θέματα, τα οποία σας αφορούν».
 Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι το κόμμα του θα συνεργαστεί στενά με την τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση στη δουλειά που κάνει στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Απόστολος Τζιτζικώστας, λέγοντας ότι είναι ένας «άξιος περιφερειάρχης» με «όραμα» για την πρόοδο και την ανάπτυξη της περιφέρειας.
 Η περιοδεία του προέδρου της ΝΔ στην Πέλλα
 Ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε το πρωί στο αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας - το οποίο βρίσκεται δίπλα στο χώρο όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε μέχρι τα δεκαπέντε του χρόνια ο Μέγας Αλέξανδρος - και ενημερώθηκε για τα έργα που έγιναν και αυτά προωθούνται, μέσω ΕΣΠΑ, από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στον αρχαιολογικό χώρο και στο ανάκτορο του Φιλίππου του Β'.
 Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στα Γιαννιτσά και στην Έδεσσα, επισκέφτηκε τις λαϊκές αγορές των δύο πόλεων και συνομίλησε με αγρότες, εμπόρους και πολίτες και άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Απαντώντας σε μια ποδηλάτισσα που είπε «θέλουμε δουλειές», τόνισε: «Αυτή είναι η προτεραιότητά μας». Συζητώντας με πολίτες ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση δημιουργεί στρατιές ομήρων». «Θέλουμε να μας εμπιστευτείτε» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.
 Κατά την επίσκεψή του στην Έδεσσα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφτηκε τους περίφημους καταρράκτες της πόλης, οι οποίοι αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας.
 Στο δρόμο από τα Γιαννιτσά στην Έδεσσα ο κ. Μητσοτάκης σταμάτησε στην Καρυώτισσα, περιοχή στην οποία, αυτή την περίοδο, κλαδεύουν τις ροδακινιές.
 Στις συζητήσεις που είχε με τους παραγωγούς τόνισε ότι «οι υψηλοί φόροι, οι υψηλές εισφορές, και το υψηλό κόστος παραγωγής έχουν οδηγήσει τον αγροτικό πληθυσμό σε απόγνωση» και πρόσθεσε: «Επιμένω και είναι αδιαπραγμάτευτη δέσμευσή μου η μείωση του κατώτατου φορολογικού συντελεστή, που θα ευνοήσει όλους τους Έλληνες, συμπεριλαμβανομένων και των αγροτών μας».
 Μιλώντας με νέο που σπουδάζει στο Τ.Ε.Ι. Γεωπονίας στη Θεσσαλονίκη, ανάμεσα στα άλλα ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι τα «συνεργατικά σχήματα είναι συνθήκη επιβίωσης του πρωτογενούς τομέα, ώστε να μειωθεί το κόστος παραγωγής, να γίνουν τα προϊόντα μας ανταγωνιστικά και να κατακτήσουν νέες αγορές», αλλά «για να επιτύχουμε, όμως, σε αυτόν τον στόχο είναι πολύ σημαντικό να ασχολούνται τα νέα παιδιά με τη γη, αποκτώντας εξειδικευμένες γνώσεις».
 Αμέσως μετά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Αριδαία, τους Πρόμαχους, το Μαυροβούνι και τη Σκύδρα, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους.
 Ο κ. Μητσοτάκης μετέβη το απόγευμα στα Λουτρά Αριδαίας (Πόζαρ), όπου εξήρε τη φυσική ομορφιά του τοπίου και τον τρόπο με τον οποίο τα αξιοποιεί η αυτοδιοίκηση της περιοχής. Υπογράμμισε, όμως, ότι «η κατάσταση του οδικού δικτύου στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας είναι αποκαρδιωτική» και δεσμεύτηκε ο ίδιος και η ΝΔ να ολοκληρώσουν τον κεντρικό άξονα που συνδέει την περιοχή της Πέλλας με την Εγνατία, όπως και το κομμάτι της Δράμας.
 Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε αργά το απόγευμα την Κρύα Βρύση όπου έκανε παρεμβάσεις για την οικονομία και αναφορές για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ενώ αργότερα, ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του στο νομό, συναντήθηκε και μίλησε με κομματικά στελέχη της ΝΔ και μέλη του κόμματος, στα Γιαννιτσά. PROTOTHEMA

***  Γ. Τσώνης: «Τα παιδιά πρέπει να είναι στο σχολείο – Σταματήστε τα πολιτικά παιχνίδια και τις ψευτομαγκιές στην πλάτη των μαθητών» 
«Όλοι οι μαθητές από το Νηπιαγωγείο μέχρι το
Λύκειο αντιμετωπίζονται το ίδιο στη Μεσσήνη»
 Συνέντευξη Τύπου για το θέμα που έχει ανακύψει και κρατά κλειστό το συγκρότημα των Γενικών Λυκείων Μεσσήνης, που τελούν υπό κατάληψη, παραχώρησε χθες το πρωί ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης.
Ο κ. Τσώνης σημείωσε ότι ο Δήμος κλήθηκε να δώσει λύση σ’ ένα πρόβλημα που «ταλανίζει» την εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής από το 2011. Υπογράμμισε ότι η απόφαση που πήρε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, για την ανακατανομή των αιθουσών και η εκτέλεση αυτής μέσα στις ημέρες των εορτών, βασίστηκαν στην ομόφωνη εισήγηση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, που ελήφθη και με εισήγηση του διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μεσσηνίας κ. Σταματόπουλου. Πρόσθεσε ότι, όταν διαπίστωσε ότι υπάρχουν αντιδράσεις πάνω σ’ αυτή την απόφαση και την υλοποίησή της, αμέσως κάλεσε τον υφυπουργό Παιδείας και την ίδια ημέρα βρέθηκαν στη Μεσσήνη τόσο ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για όλη την Ελλάδα, ο κ. Κωνσταντάτος, όσο και ο διευθυντής Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης κ. Μουστάκας. Σημείωσε, επίσης, ότι ήταν διατεθειμένος ακόμα και να ανακαλέσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να επωμιστεί το όποιο κόστος. Τελικά, ενημερώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής 5 Ιανουαρίου ότι βρέθηκε συμβιβαστική λύση πάνω στην πρόταση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, η οποία τροποποιήθηκε σε μικρό βαθμό από τους απεσταλμένους του υπουργείου, παρουσία τόσο του διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του κ. Σταματόπουλου όσο και του περιφερειακού διευθυντή κ. Πετρόπουλου και των δύο διευθυντών των σχολείων, του κ. Γεωργιόπουλου και του κ. Δρακόπουλου.
Μάλιστα, ο Δήμος διέθεσε εργάτες, οι οποίοι δούλεψαν ακόμα και ανήμερα των Φώτων, ώστε να λειτουργήσουν και τα δύο σχολεία απρόσκοπτα με την επανέναρξη των μαθημάτων.
Ο Γιώργος Τσώνης ζήτησε να σταματήσει και η «παραπληροφόρηση» όσων αφήνουν αιχμές ότι ο Δήμος ευθύνεται γι’ αυτή την κατάσταση, ενώ κάλεσε τους διευθυντές των σχολείων να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Τόνισε, δε, πως ο Δήμος Μεσσήνης αντιμετωπίζει όλους τους μαθητές το ίδιο ανεξαιρέτως, από το Νηπιαγωγείο ως το Λύκειο, και ειδικά για τους μαθητές του ΕΠΑΛ, έχει ως προτεραιότητά του την κατασκευή νέου κτηρίου μέσω ΣΔΙΤ, που προηγήθηκε από αρκετά άλλα έργα…
«Ο Δήμος Μεσσήνης ανοίγει σχολεία, δεν κλείνει όπως λένε» υπογράμμισε!
Στη συνέχεια άφησε αιχμές για πολιτικά παιχνίδια και ψευτομαγκιές στην πλάτη των μαθητών! Απηύθυνε έκκληση δε, προς όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας να λύσουν το θέμα άμεσα και οι μαθητές να επιστρέψουν στις αίθουσες διδασκαλίες, δεσμευόμενος παράλληλα ότι ο Δήμος θα είναι αρωγός πάντα σε ό,τι χρειαστούν.
Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος για θέματα Παιδείας, Νίκος Χονδρός, ζήτησε να σταματήσει η παραπληροφόρηση πάνω στο θέμα και οι εκπαιδευτικοί να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Παράλληλα, επισήμανε ότι το θέμα είναι εκπαιδευτικό και ο Δήμος αυτό που οφείλει να κάνει είναι να υλοποιεί τις εισηγήσεις των ανθρώπων που γνωρίζουν το θέμα καλύτερα και δη των εκπαιδευτικών που απαρτίζουν τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας.  Του Κώστα Γαζούλη

***  Για το Μάιο αναβλήθηκε η δίκη του 57χρονου υπαλλήλου για ασέλγεια σε ανήλικη 
Νέα αναβολή δόθηκε χθες για την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης του 57χρονου υπαλλήλου (συνταξιούχου πλέον) της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών Μεσσηνίας, ο οποίος το 2015 συνελήφθη επ’ αυτοφώρω για κατάχρηση και αποπλάνηση ανηλίκου και έχει ήδη καταδικασθεί σε πρώτο βαθμό.
Τον Ιούλιο είχε προσδιορισθεί η εκδίκαση της υπόθεσης στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας, όμως αναβλήθηκε για λόγους που αφορούσαν στη σύνθεση του δικαστηρίου και συγκεκριμένα τους ενόρκους. Με απόφαση του εισαγγελέα Εφετών ως νέα ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης ορίσθηκε η χθεσινή, όμως και πάλι η υπόθεση δε στάθηκε δυνατό να εκδικασθεί, με τους συνηγόρους να καταθέτουν αίτημα αναβολής.
Τελικά, ορίσθηκε νέα ημερομηνία για τις 10 Μαΐου.
Από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου τον Ιούνιο του 2016 ο 57χρονος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη σε ασέλγεια τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και με την επιβαρυντική περίσταση ότι διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τους οικείους του θύματος, όπως και για αποπλάνηση ανηλίκου το οποίο έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του, αλλά δεν έχει υπερβεί το 13ο κατ’ εξακολούθηση.
Η ποινή που του έχει επιβληθεί είναι 19 χρόνια κάθειρξης, αλλά έχει δοθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, με τους όρους καταβολής εγγύησης 5.000 ευρώ, απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και απαγόρευσης προσέγγισης της περιοχής που κατοικεί η 12χρονη με την οικογένειά της.
Κατά την εκφώνηση της υπόθεσης χθες έγινε γνωστό άλλο ένα τραγικό περιστατικό για τη συγκεκριμένη οικογένεια, καθώς πριν από λίγους μήνες έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή η μητέρα της ανήλικης… Β.Β.

***  Ισόβια για τον 48χρονο που εκτέλεσε το θείο του για μια θέση στάθμευσης 
Εριστικός και προκλητικός, έβριζε και απειλούσε τους συγγενείς του 
 Κανέναν ισχυρισμό περί μειωμένου καταλογισμού ή διατάραξης των πνευματικών του λειτουργιών δεν αποδέχτηκε χθες το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας για τον 48χρονο από τη Λακωνική Μάνη, ο οποίος τον Απρίλιο του 2013 σε χωριό έξω από το Γερολιμένα σκότωσε εν ψυχρώ με κυνηγετική καραμπίνα τον 65χρονο θείο του και τραυμάτισε τα ξαδέλφια του για μια θέση στάθμευσης. Έτσι, και σε δεύτερο βαθμό καταδικάστηκε σε ισόβια για τη δολοφονία του θείου του, ενώ του επιβλήθηκε ποινή καθείρξεως για τον τραυματισμό τριών ατόμων.
Η δίκη χθες στην αίθουσα του Εφετείου διεξήχθη παρουσία αρκετής αστυνομικής δύναμης, καθώς υπήρξε ένταση πολλές φορές από την εριστική συμπεριφορά του κατηγορουμένου, ενώ τουλάχιστον μια φορά χρειάστηκε να απομακρυνθούν συγγενείς του θύματος που όρμησαν στο εδώλιο για να τον λιντσάρουν.
Εξαιτίας της προκλητικής του συμπεριφοράς, που δε δίσταζε να απειλεί και να βρίζει συγγενείς του θύματος και δικηγόρους, από την Έδρα διατάχθηκε η απομάκρυνσή του από την αίθουσα και έτσι την περισσότερη ώρα εκδίκασης της υπόθεσης είχε αποβληθεί. Επέστρεψε μόνο για να απολογηθεί.
  Ισόβια
Η εκδίκαση της υπόθεσης ολοκληρώθηκε χθες αργά το απόγευμα και το δικαστήριο επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, κρίνοντας ότι ο δράστης βρισκόταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση την ώρα τέλεσης της δολοφονίας, που έγινε από πρόθεση, ενώ του επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 συνολικά ετών (πρωτόδικα γι’ αυτές του είχαν επιβληθεί 10 χρόνια κάθειρξης) για τις λοιπές κατηγορίες (της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών με πρόθεση και κατά συρροή, παράνομης οπλοφορίας, οπλοχρησίας κατ’ εξακολούθηση, κατοχή φυσιγγίων) και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ.
Ο πρώτος γιος του θύματος και ξάδερφος του κατηγορουμένου περιέγραψε ότι εκείνο το βράδυ στάθμευσε το αυτοκίνητο μπροστά στο σπίτι του κατηγορουμένου, καθώς δεν μπορούσε αλλού. Στο σημείο βρισκόταν η μητέρα του, η μητέρα του κατηγορουμένου, η γυναίκα του, ο πατέρας του, ο αδελφός του, καθώς και τα 4 παιδιά τους. Άκουσε φασαρία, βγήκε και είδε τον ξάδελφό του να βρίζει. Είπε πως αν ήθελε, θα μπορούσε να περάσει με το αυτοκίνητο. Διαπληκτίσθηκαν, καθώς, όπως είπε, έβρισε τη μητέρα του και μετά ο 48χρονος μπήκε στο σπίτι και πήρε την καραμπίνα.
Περιέγραψε ότι ο πατέρας του κινήθηκε προς τα κάγκελα που χώριζαν τα σπίτια τους για να ηρεμήσει τον κατηγορούμενο, ο οποίος είχε ήδη πυροβολήσει μια φορά στον αέρα. Τότε πυροβόλησε για πρώτη φορά τον 65χρονο, πλήττοντάς τον στο πόδι, ενώ ακολούθως στην κοιλιακή χώρα. Την τρίτη φορά τον πυροβόλησε εξ επαφής στο θώρακα, σκοτώνοντάς τον.
Ο δράστης συνέχισε να πυροβολεί και από σκάγια τραυματίσθηκαν ο μάρτυρας, η γυναίκα του και το 6χρονο παιδί τους,
Εκείνη τη στιγμή, ο 48χρονος άρχισε να αποκαλεί ψεύτη το μάρτυρα ξάδελφό του, λέγοντας ότι έκανε το φόνο, αλλά δεν τραυμάτισε κανέναν άλλον. Παράλληλα, άρχισε τις απειλές, ενώ ο αδελφός του μάρτυρα από το ακροατήριο κινήθηκε εναντίον του κατηγορουμένου, με αποτέλεσμα την παρέμβαση των αστυνομικών για να τον συγκρατήσουν.
Το δικαστήριο διέταξε την απομάκρυνση του συγγενή, ενώ απέβαλε από την αίθουσα και τον κατηγορούμενο, ο οποίος οδηγήθηκε στα κρατητήρια. Μάλιστα, χρειάσθηκε ολιγόλεπτη διακοπή για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
  Σχιζοφρένεια
Με τη συνέχιση της δίκης ο μάρτυρας ολοκλήρωσε την κατάθεσή του, εκτιμώντας ότι ο δράστης είχε οργανώσει το έγκλημα και απλώς έψαχνε την αφορμή. Τέλος, είπε ότι δεν αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα όπως θέλουν να τον παρουσιάζουν και πως πάντα η οικογένειά του είχε σταθεί δίπλα του.
Ακολούθησαν οι καταθέσεις του άλλου γιου του θύματος, ο οποίος είπε ότι εκτέλεσε τον πατέρα του με πυροβολισμό εξ επαφής και ότι ούτε το ασθενοφόρο μπορούσε να πλησιάσει, γιατί ο δράστης εξακολουθούσε να κυκλοφορεί με την καραμπίνα και να απειλεί.
Η νύφη του θύματος είπε ότι είχαν καλές σχέσεις και τα παιδιά τους ήταν συνέχεια με το δράστη. Για τη μητέρα του κατηγορουμένου, είπε ότι δεν έκανε τίποτα να αποτρέψει το γιο της και, αντίθετα, του φώναζε «φάτους όλους»
Επίσης, κατέθεσε ψυχίατρος, λέγοντας ότι ο δράστης πάσχει από σχιζοφρένεια. Μάλιστα, ο συνήγορος υπεράσπισή του, Σπύρος Ρομποτής, επισήμανε ότι ο 48χρονος κρατείται στις ψυχιατρικές φυλακές Κορυδαλλού και ζήτησε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, αλλά το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά του. Ως πολιτική αγωγή παραστάθηκε ο δικηγόρος Πέτρος Μαντούβαλος.
  «Με ζήλευαν»
Η μητέρα του κατηγορουμένου κατέθεσε ότι ο γιος της δεχόταν «μπούλινγκ» από  τα ξαδέλφια του, επειδή ήταν υπέρβαρος και γι αυτό είχε θυμώσει. Αρνήθηκε ότι προέτρεψε το γιο της να πυροβολήσει και τους άλλους συγγενείς τους, ενώ τη μια στιγμή είπε ότι το θύμα κρατούσε μαχαίρι και λίγα λεπτά μετά ότι ήταν νύχτα και δεν έβλεπε.
Ο 48χρονος κατηγορούμενος ισχυρίσθηκε ότι πυροβόλησε κατά του θείου του, γιατί πήδηξε τα κάγκελα της περίφραξης και μπήκε στο χώρο του σπιτιού του με επιθετικές διαθέσεις.
Ανέφερες δε, ότι πολλές φορές τού έκλειναν το δρόμο του σπιτιού με το αυτοκίνητο και δεν μπορούσε να φύγει όποτε ήθελε. Ισχυρίσθηκε και αυτός ότι τα ξαδέλφια του του έκαναν «μπούλινγκ» και επειδή αδυνάτισε μετά, τον ζήλευαν.
Αρνήθηκε ότι έστρεψε όπλο κατά άλλων ατόμων που βρίσκονταν εκεί και ιδιαίτερα προς τα ανήλικα ανήψια του, ενώ παραδέχθηκε το φόνο λέγοντας: «Εκείνη τη στιγμή, όπως ήμουν, όποιος κι αν πήδαγε τα κάγκελα, και η μάνα μου να ήταν, θα πυροβολούσα».
Στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας κ. Παπαδάς είπε ότι ο δράστης μπορεί κοινωνικά να ήταν περιορισμένος όμως οι ενέργειες του, μετά το φονικό, όπως το να αναζητήσει συγκεκριμένο δικηγόρο και να ζητήσει συγκεκριμένο αστυνομικό για να παραδοθεί, δε δείχνουν άνθρωπο που είχε μειωμένο καταλογισμό. Χαρακτηριστικά, ανέφερε ότι ο δράστης οργάνωσε την άμυνά του και αυτό δεν μπορεί να το κάνει κάποιος που έχει το ακαταλόγιστο. Ζήτησε, λοιπόν, την ενοχή του όπως και πρωτόδικα.
  Της Βίκυς Βετουλάκη

***  ΤΡΟΜΕΡΗ Επέμβαση ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΟ ΔΥΡΡΑΧΕΙΟ... (ΒΙΝΤΕΟ)

~  Η επιχείρηση της ΜΥΚ στα Δυρράχειο της Αλβανίας το 1997,  ήταν η πλέον «θερμή» επέμβαση του ΠΝ μετά την Κύπρο το 1974. η φρεγάτα «Αιγαίον» και οι πυραυλάκατοι «Καβαλούδης» και «Λάσκος» απεγκλώβισαν μέσα σε μια κόλαση πυρός δεκάδες Κινέζους, Αραβες κλπ από μια Αλβανία που «είχε πάρει φωτιά» μετά την κατάρρευση των παραοικονομικών «πυραμίδων». Η αποστολή στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία…  Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

***  ΦΡΙΚΗ! Βίασαν και στραγγάλισαν 6χρονη – Ανατριχιαστικό βίντεο...

~ Σοβαρά επεισόδια για δεύτερη μέρα στο Πακιστάν μετά τον βιασμό και την άγρια δολοφονία της 6χρονης Zainab Ansari.
Το άψυχο σώμα της Zainab Ansari βρέθηκε σε χωματερή την Τρίτη αρκετές μέρες μετά την εξαφάνισή της. Είχε βιαστεί και στραγγαλιστεί. Μετά την άγρια δολοφονία διαδηλωτές πυρπόλησαν κυβερνητικό γραφείο κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας ταραχών στην πόλη Kasur.
 «Είναι σαν να τέλειωσε ο κόσμος… δεν έχω λόγια» δήλωσε ο συντετριμμένος πατέρας. Η αστυνομία του Kasur αναφέρει πως υπήρξαν 12 παρόμοιες δολοφονίες τα τελευταία δύο χρόνια.
 Πέντε από αυτές συνδέονται με έναν ύποπτο που αναζητούν εκατοντάδες αξιωματικοί. Έχουν πάρει DNA από 90 πιθανούς υπόπτους για τη δολοφονία της 6χρονης. Από τη νεκροψία προέκυψε ότι η Zainab δέχτηκε άγρια επίθεση. Είχε τραυματισμούς στο σώμα και το πρόσωπό της και ένα σπασμένο κόκκαλο στον λαιμό της.
 Ο πατέρας της Zainab, Ameen Ansari, δήλωσε στο BBC πως δεν συμφωνεί με τη βία των διαδηλωτών αλλά καταλαβαίνει τον θυμό σε βάρος των αρχών. «Αν η αστυνομία έκανε σωστά τη δουλειά της θα την είχαν βρει με το που βρήκαν υλικό από τις κάμερες κλειστών κυκλωμάτων ασφαλείας».
NEWSIT

***  ΣΕ ΚΛΟΙΟ ΑΠΕΡΓΙΑΣ σήμερα!ΠΟΙΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΝ!Πώς θα κινηθούν Μετρό, λεωφορεία...

~ Το πολυνομοσχέδιο, μέσα στο οποίο μεταξύ των άλλων εντάσσεται και η αλλαγή στον τρόπο κήρυξης απεργίας, προκαλεί θύελλα αντιδράσεων. Και μια από αυτές είναι η απεργία που κάνουν σήμερα (12.01.2018) οι εργαζόμενοι σε Μετρό και τραμ αλλά και οι ναυτικοί.
Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αντιδρούν στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με 24ωρες απεργίες. Η πρώτη απεργία έρχεται σήμερα με αυτή στο Μετρό και τον Τραμ, που δεν θα κινηθούν όλη την ημέρα, αλλά κι εκείνη της ΠΝΟ. Τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λινάνια
 Απεργία σε Μετρό και Τραμ
Σήμερα Παρασκευή θα μείνουν ακινητοποιημένοι όλο το 24ωρο οι συρμοί του Μετρό (γραμμή 2 & 3) και του τραμ.
 Στάση εργασίας θα κάνουν για τρεις ώρες οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ. Από τις 12.00 έως τις 15.00, δεν θα γίνονται δρομολόγια στον ηλεκτρικό.
 Τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά σήμερα.
 Νέο… κύμα απεργιών
Τη Δευτέρα (15.01.2018), ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, αλλά και στον ηλεκτρικό, αποφάσισαν 24ωρη απεργία.
 Επίσης, 24ωρη απεργία αποφάσισαν για την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου και οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ.
 Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συρμοί του μετρό θα είναι και πάλι ακινητοποιημένοι την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, αφού το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, θα προχωρήσει σε νέα 24ωρη απεργία.
 Σημειώνεται, πως κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας και τον προαστιακό σιδηρόδρομο.
 Τα πλοία
Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν σήμερα τα πλοία μετά την απόφαση της ΠΝΟ για 24ωρη πανελλαδική απεργία. Η απεργία ξεκίνησε από τις 00:01 και θα τελειώσει στις 24:00.
 Στην κινητοποίηση συμμετέχουν τα πληρώματα των ρυμουλκών και των ναυαγοσωστικών.
 Δεν αποκλείεται οι κινητοποιήσεις να κλιμακωθούν.
 Στάσεις εργασίας κι… αλλού
Στο μεταξύ, σε τρίωρη στάση εργασίας προχωρούν την Δευτέρα και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.
 Έτσι, καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από και προς το ελληνικό αεροδρόμιο, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 το απόγευμα, ενώ θα υπάρξουν και τροποποιήσεις των ωρών πτήσεων.
 Οι εργαζόμενοι, σε ανακοινώσεις καταγγέλλουν πως το «εκτρωματικό πολυνομοσχέδιο διαλύει τα τελευταία υπολείμματα κοινωνικού κράτους, που είχαν διασωθεί από την 7χρονη μνημονιακή θύελλα και επιδιώκει τον περιορισμό του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας».
 Τέλος, καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν δυναμικά στις πορείες διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν. newsit

***  Σας ενδιαφέρει: Στάση εργασίας την Παρασκευή στον Ηλεκτρικό!24ωρη απεργία τη Δευτέρα...

~ Χωρίς Ηλεκτρικό θα είναι για τρεις ώρες την Παρασκευή η Αθήνα.
 Σύμφωνα με απόφαση των υπαλλήλων στον ΗΣΑΠ, οι συρμοί θα μείνουν ακινητοποιημένοι από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι. Ταυτόχρονα, την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου την προσεχή Δευτέρα, οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό προκήρυξαν 24ώρη απεργία κι έτσι οι συρμοί θα παραμείνουν όλη μέρα στα αμαξοστάσια.
 Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων:
 Στάση εργασίας, από 12:00 έως 15:00, αύριο Παρασκευή 12/1, και 24ωρη απεργία, τη Δευτέρα 15/1, στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, αποφάσισε το Σωματείο Εργαζομένων, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο του Υπ. Οικονομικών και προβλέψεις αυτού, προειδοποιώντας πως, το 2018 θα είναι χρονιά «πολύπλευρων, δυναμικών αγώνων».
 Η ανακοίνωση
 Με την είσοδο της νέας χρονιάς ξεκίνησε μια καινούργια, σαρωτική επίθεση εναντίον των εργαζόμενων και με στόχο τη κατάργηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών της πρωτεύουσας.
 Το εκτρωματικό πολυνομοσχέδιο διαλύει τα τελευταία υπολείμματα κοινωνικού κράτους, που είχαν διασωθεί από την 7χρονη μνημονιακή θύελλα και επιδιώκει τον περιορισμό του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας.
 Αποκαλυπτική στόχευσης αυτής της αντεργατικής ρύθμισης είναι η… πλειοδοσία των μνημονιακών δυνάμεων για την μη πραγματοποίηση απεργίας!
 Με το ίδιο πολυνομοσχέδιο εντάσσεται στο νέο «Υπερταμείο» και τίθεται, πλέον, υπό τον ασφυκτικό έλεγχο του Υπουργείου Οικονομικών ο ΟΑΣΑ, με τις «θυγατρικές» ΣΤΑ.ΣΥ και ΟΣΥ.
 Έτσι, από τη Δευτέρα το βράδυ οι αστικές συγκοινωνίες αρχίζουν να λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, δηλαδή με σκοπό το κέρδος και όχι την ασφάλεια των συγκοινωνιών, τη διατήρηση προσιτού εισιτήριου και την παροχή κοινωνικού έργου.
 Παράλληλα ήδη υπάρχουν σαφείς οδηγίες από το Υπουργείο Οικονομικών για την κατάργηση των εν ισχύ Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας των Εταιριών που ανήκουν στους φορείς γενικής κυβέρνησης, όπως η ΣΤΑΣΥ.
 Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια μπροστά στη κατάργηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών, την ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων και τελικά τον εργασιακό τους θάνατο.
 Γι’ αυτό, το 2018 θα είναι χρονιά πολυπλευρών, δυναμικών αγώνων:
 Πραγματοποιούμε τη Παρασκευή 12/1 στάση εργασίας από 12:00 έως 15:00 και τη Δευτέρα 15/1 24ωρη απεργία.
 Συμμετέχουμε τη Δευτέρα 15/1 στις 6 το απόγευμα στο απεργιακό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

 ***  Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής στη Euroleague έχει ως εξής:17η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (11-12/1/2018)
Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -Μπαρτσελόνα (Ισπανία)  84-75 ,(36-34) .- ^
Τα δεκάλεπτα : 17-19  , 19-15 , 18-14 , 30-27 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 17-19, 36-34, 54-48, 84-75. -
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπελόσεβιτς (Σερβία), Πατέρνικο (Ιταλία), Παστούσιακ (Πολωνία)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 14 (2), Ρίβερς 3, Παππάς 15 (1), Ντένμον 2, Γκιστ 17, Βουγιούκας 4, Λεκαβίτσιους, Γκάμπριελ 4, Λοτζέσκι 7, Καλάθης 17, Αντετοκούνμπο 2
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Σίτο Αλόνσο): Ρίμπας 10 (2), Χανγκά 3, Ναβάρο 7 (1), Ερτέλ 18 (2), Βεζένκοφ 2, Οριόλα 7, Κοπόνεν 5 (1), Κλαβέρ, Τόμιτς 12, Μοερμαν 11 (1)
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Μπάμπεργκ (Γερμανία) 90-88 , (39-41).-
Τα δεκάλεπτα : 20-25 ,  , 19-16 ,26-23 , 25-24 .-
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) 81-107 , (36-50).-^
Τα δεκάλεπτα15-23 , 21-27  ,25-27  , 20-30 .- ^
Βαλένθια (Ισπανία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)  67-80 ,(27-33) .-^
Τα δεκάλεπτα : 7-18 , 20-15 , 23-18 , 17-29 .- ^

Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018:  
Μπασκόνια (Ισπανία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 86-54 , (36-30) .- ^
Τα δεκάλεπτα : 16-21 , 20-9 , 36-14 , 14-10 .- ^
Κίμκι (Ρωσία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)  78-95, (31-51) .-^
 Τα δεκάλεπτα :  17-26 14-25 , 18-16 , 29-28 .- ^
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Ερυθρός Αστέρας  104-95 , (50-46).-^
Τα δεκάλεπτα : 22-21 , 28-25 , 27-25 , 27-24 .- ^
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Μάλαγα (Ισπανία) 79-77 ,(32-40) .- ^
Τα δεκάλεπτα : 17-19 , 15-21 , 20-15 ,  27-22 .- ^

  *** Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ σε 17  αγωνιστικές
ΤΣΣΚΑ Μόσχας      13-4
Παναθηναϊκός          12-5
Ολυμπιακός              12-5
Φενέρμπαχτσε          11-6  
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ρεάλ Μαδρίτης          11-6    
Ζαλγκίρις Κάουνας   11-6    
Κίμκι                           9-8     
Μακάμπι Τελ Αβιβ     9-8     
-------------------------------
Μπασκόνια                  8-9    
Μάλαγα                       7-10  
Ερυθρός Αστέρας        7-10 
Μπάμπεργκ                 6-11   
-------------------------------
Μπαρτσελόνα             6-11   
Βαλένθια                    5-12    
Αναντολού Εφές        5-12    
Αρμάνι Μιλάνο          4-13    


*** Ο  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ : με
1.- 13-10-2017 , ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ήττα 98-71 εκτός .-
2.- 19-10-2017  ,ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ Γερμανίας  νίκη 93-83 εντός .-
3.-25-10-2017  ,ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήττα 61-83 εκτός .-
4.- 27-10-2017 ,  ΦΕΝΕΡ ΜΠΑΧΤΣΕ νίκη 70-68 εντός .-
5.-02-11-2017  , ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ Ισπανίας ήττα  85-84 εκτός
6.- 10-11-2017 , ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ  νίκη  70-62  εκτός .- * (= νίκες εκτός)
7.- 14-11-2017 , ΚΙΜΚΙ   93-65  νίκη  εντός .-
8.- 16-11-2017 , ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ   82-81 νίκη εκτός .-*
9.- 24-11-2017 , ΡΕΑΛ Μανδρίτης  82-80 νίκη εντός
10.-01-12-2017 , ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΓΑ  82-71 νίκη εντός
11.-07-12-2017 , ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ  80-74 ήττα , εκτός
12.-15-12-2017 , ΜΙΛΑΝΟ    80-72  νίκη εντός
13.- 19-12-2017 , ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α.   89-76  νίκη  εντός
14.- 21-12-2017 , ΕΡΥΘΡΟ ΑΣΤΕΡΑ  69-63 νίκη εκτός .-*
15.- 28-12-2017 , ΒΑΛΕΝΘΙΑ   67-63 ήττα εκτός
16 .-04-01-2018 , ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ  90-79 νίκη εντός
17.- 11-01-2018 , ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ   84-75 νίκη  εντός
18.- 17-01-2018 , ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ    εκτός
19.- 19-01-2018 , ΤΣΣΚΑ Μόσχας       εντός
20.- 25-01-2018 , ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ Κάουνας        εντός

 Ο  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  :με 
1.-12/10/2017 , ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ 75-64 νίκη εντός .-
2.-20-10-2017 ,  ΟΥΝΙΚΑΧΑ Μάλαγα  80-75 νίκη εντός .-
3.-24-10-2017  , ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. 69-68 νίκη εκτός .- *
4.-26-10-2017  , ΚΙΜΚΙ Μόσχας 92-75 νίκη εντός .-
5.-03-11-2017   , Μπαρτσελόνα  73-51 ήττα  εκτός .-
6.- 10-11-2017 ,  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ   70-66 ήττα  εντός .-
7.- 15-11-2017 , ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕπαρατ. 90-83 νίκη κ.α.75-75 εκτός .-*
8.- 17-11-2017 , ΕΡΥΘΡΟ ΑΣΤΕΡΑ  85-59  νίκη  εντός
9.- 23-11-2017  ,ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ   86-85 νίκη  εκτός .-*
10.- 30-11-2017 ,ΒΑΛΕΝΘΙΑ      72-64 νίκη  εκτός .-*
11.-08-12-2017 , ΡΕΑΛ Μ.   98-92  παρατ. νίκη  εντός κ.α .72-72 .-
12.- 14-12-2017 , ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ    67-65  ήττα εκτός .-
13.- 20-12-2017 ,  ΤΣΣΚΑ Μόσχας     88-86 νίκη  εντός
14.- 22-12-2017 , ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ   61-58 νίκη εκτός .-*
15.- 28-12-2017 , ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ 74-68 ήττα εκτός .-
16.- 05-01-2018 ,  ΜΙΛΑΝΟ  87-80 νίκη εντός .-
17.- 12-01-2018 , ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ  86-54  Ήττα εκτός .-
18.- 16-01-2018 , ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α.    εντός
19.- 18-01-2018 , ΚΙΜΚΙ         εκτός
20.- 26-01-2018 , ΕΡΥΘΡΟ Αστέρα     εκτός

  ~*  Όλο το πρόγραμμα των αγώνων (αγωνιστικές)εδώ : https://www.escore.gr/basketball/europe/euroleague/fixtures /.-
*** Για το Κύπελλο Ελλάδας 2οι  αγώνες
ΤΡΙΤΗ ΟΦΗ-Πανιώνιος 0-1 (0-2)
(28' Σπιριντόνοβιτς)
ΠΑΟΚ-Τρίκαλα 2-1 (5-1)
(78', 90+4' πεν. Πρίγιοβιτς - 90+2' Μιλοσάβλιεφ)
ΑΕΚ-Παναιτωλικός 1-0 (4-0)
(66' Λόπες)
ΤΕΤΑΡΤΗ
15:00 Ολυμπιακός-Πλατανιάς (2-0)
 17:15 ΠΑΣ Γιάννινα-Λεβαδειακός (0-1)
17:15 Ξάνθη-Λάρισα (0-3)
Ολυμπιακός -Πλατανιάς   2-0 .- ^
ΠΑΣ Γιάννινα - Λεβαδειακός   4-0  .- ^
Ξάνθη-ΑΕ Λάρισσα  2-0 .- ^
Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Λαμία 1964  1-0  .- ^
ΟΦΗ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 0-1  .-^
Το  γκολ :28΄ Σπυριδόνοβιτς
Κάρτες :Ποτουρίδης , Σαββίδης , Κοϊλιάρας , Παπαγεωργίου , Μονιάκης ,
ΠΑΟΚ-Τρίκαλα 2-1 (5-1)
(78', 90+4' πεν. Πρίγιοβιτς - 90+2' Μιλοσάβλιεφ)
ΑΕΚ-Παναιτωλικός 1-0 (4-0)
(66' Λόπες)
ΠΕΜΠΤΗ19:30 Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης (1-0)
Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης 1-0 (1-0)

***  Πρωτιές… 
Το Δημαρχείο Καλαμάτας επισκέφθηκαν χθες και συναντήθηκαν με το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα ο Γιάννης Κατσόγιαννης, που κατέκτησε 1η και 2η θέση και ο Ανέστης Μαραντίδης, που ήλθε 2ος και 3ος, σε πανελλήνιους ιππικούς αγώνες στο πλαίσιο των Special Olympics.
Αυτά τα δύο παιδιά της Καλαμάτας ασκούνται δωρεάν στη θεραπευτική ιππασία στον Ιππικό Όμιλο Καλαμάτας, υπό την επίβλεψη του Νίκου Δρούγα και της παιδοψυχιάτρου Στεφανίας Σπυροπούλου – Ξηρογιάννη, ετοιμάζονται δε για τους παγκόσμιους αγώνες, που θα διεξαχθούν το 2019 στη Σαουδική Αραβία.
Όπως ανακοινώθηκε σχετικά, ο Δήμος Καλαμάτας θα υποστηρίξει έμπρακτα τις αθλητικές προσπάθειες αυτών των νέων Καλαματιανών, με βασική παράμετρο τη θεραπευτική ιππασία.
Στη συνέχεια, συνάντηση με το δήμαρχο είχε η Θεώνη Ζέρβα, που σπουδάζει φυσικοθεραπεία στο Monroe Community College, το οποίο βρίσκεται στο Rochester NY και αναδείχθηκε καλύτερη παίκτρια στο κολεγιακό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου των ΗΠΑ.
Η Θεώνη παίζει δεκάρι, υπήρξε αθλήτρια του ΠΑΟΚ και της Εθνικής Ελλάδος και τώρα διαπρέπει στις ΗΠΑ, όπου σπουδάζει με υποτροφία. Μάλιστα, στις 20 Ιανουαρίου θα βραβευθεί στη Φιλαδέλφεια ως καλύτερη παίκτρια.   Α.Π. 
 
***  Θοδωρής Αλεξάς, συγκλονιστικά λόγια για τον αθλητισμό και την προσβασιμότητα των ΑμεΑ
 
Συγκλόνισε με τα λόγια από καρδιάς που απηύθυνε κατά την τιμητική του βράβευση από το Δήμο Τριφυλίας, το βράδυ του Σαββάτου στην Κυπαρισσία, ο Φιλιατρινός παραολυμπιονίκης, Θοδωρής Αλεξάς.
Ο κ. Αλεξάς αναφέρθηκε στην ενασχόληση των παιδιών με τον αθλητισμό και την προσβασιμότητα των ΑμεΑ στην πόλη και το Δήμο, όπως και στην τεράστια διαφορά και απόσταση που υπάρχει στην αντίληψη, καθώς και στις υποδομές, μεταξύ της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Ο Θοδωρής Αλεξάς γεννήθηκε το 1979. Αποφοίτησε από τη Σιβιτανίδειο Σχολή το 1996 και άρχισε να ασχολείται με την ιστιοπλοΐα σε ηλικία 25 χρόνων. Το 2005 ένα τροχαίο ατύχημα είχε ως αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό του δεξιού του ποδιού στο ύψος του μηρού. Η απώλεια του ποδιού του, όμως, δεν τον απέτρεψε από την ενασχόλησή του με τον αθλητισμό και την ιστιοπλοΐα, αφού είχε μεγάλη αγάπη και δύναμη ψυχής. Έτσι εντάχθηκε στην Εθνική Ομάδα ατόμων με αναπηρία.
Είναι αθλητής του Ναυτικού Ομίλου και με το σκάφος Sonar έχει λάβει μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο, το Λονδίνο και στο Ρίο. Είναι τρεις φορές Παραολυμπιονίκης και μία φορά τρίτος Παγκόσμιος Πρωταθλητής στη δεκαετή ενασχόλησή του με το άθλημα της ιστιοπλοΐας.
Μετά την απόφαση της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής το άθλημα της ιστιοπλοΐας να μην είναι στο Τόκιο το 2020, ξεκίνησε τις καθημερινές προπονήσεις με το kayak. Προσωπικός του στόχος είναι η συμμετοχή του για τέταρτη φορά στους Παραολυμπιακούς του 2020!
Κατά την τιμητική του βράβευση το Σάββατο το βράδυ, από του βήματος, φανερά συγκινημένος, τόνισε: «Αυτό που έχω να πω είναι ότι πρέπει να παρακινούμε τα παιδιά μας ν’ ασχολούνται με τον αθλητισμό, κυρίως γιατί με μια ευχάριστη διαδικασία, το παιχνίδι, εκπαιδεύονται, ώστε στο μέλλον, με την προσπάθεια και τον προγραμματισμό, να πετυχαίνουν τους στόχους τους. Να ξέρουν ότι μια αποτυχία δε σημαίνει κάτι, παρά μόνο μια καλύτερη προετοιμασία για να πετύχουν το στόχο! Τώρα, με τη διαφορετικότητά μου, ως άτομο με αναπηρία, και την εμπειρία μου μέσα από διεθνείς οργανώσεις, κατάλαβα ότι τα άτομα με αναπηρία στο εξωτερικό δεν έχουν προτεραιότητα. Σε ένα άτομο με αναπηρία δε χρειάζεται να δίνουμε τη σειρά για να περάσει μπροστά. Στο εξωτερικό δε δικαιούται να πάρει τη σειρά κάποιου άλλου, γιατί απλά έχει την προσβασιμότητα να κάνει κι αυτός τις δουλειές του όπως κάνει ένας άνθρωπος που περπατάει, ένας αρτιμελής! Άρα, πρέπει όλοι μας – και στο Δήμο – να κοιτάξουμε όσο μπορούμε, γιατί ξέρουμε ότι οι υποδομές δε βοηθούν πλέον, να είναι η πόλη μας προσβάσιμη κι ο Δήμος μας, έτσι ώστε να μη νιώθει κανένας, κανένα άτομο με αναπηρία, ότι είμαστε ευγενικοί και του παραχωρούμε τη θέση μας. Έχει κι αυτός τα ίδια δικαιώματα που έχουμε όλοι μας!».  Του Ηλία Γιαννόπουλου
 
***  Ξανά League Cup στην Ελλάδα, μετά τη σεζόν 1989-90 Τον Μάιο με νοκ άουτ αγώνεςΞανά League Cup στην Ελλάδα, μετά τη σεζόν 1989-90Η ΑΕΚ κατέκτησε το League Cup το 1989-90  
 ~  Τα play offs καταργήθηκαν, αλλά οι ομάδες της Super League βρήκαν τρόπο να γεμίσουν το καλεντάρι και μάλιστα με τη συμμετοχή και των 16 ΠΑΕ οι οποίες θα διεκδικήσουν πλέον το League Cup!
Η νέα διοργάνωση μάλιστα θα διεξαχθεί και την τρέχουσα σεζόν με το ραντεβού για νοκ άουτ αγώνες να ορίζεται όπως όλα δείχνουν τον προσεχές Μάιο.
Η πρόταση έπεσε στο τραπέζι στο ΔΣ της λίγκας την Παρασκευή 12/1, εγκρίθηκε ομόφωνα και στο επόμενο συμβούλιο θα μελετηθεί μία πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση.
Ο στόχος, βέβαια, είναι διττός: αφενός να τονωθούν τα οικονομικά των ΠΑΕ (μέσω εισιτηρίων και τηλεοπτικών δικαιωμάτων) αφετέρου να επιμηκυνθεί η αγωνιστική περίοδος, ώστε να περιοριστεί το διάστημα απραξίας των παικτών.
Χρήζει δε διευκρίνησης ότι ο τροπαιούχος δεν θα εξασφαλίζει ευρωπαϊκό εισιτήριο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Super League η οποία ασχολήθηκε και με το θέμα των τηλεοπτικού συμβολαίου των ομάδων.
«Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο της SUPER LEAGUE αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:
*  1.Θα αποσταλεί προς τη FORTHNET/NOVA η ομοφώνως διαμορφωθείσα πρόταση των ΠΑΕ-Μελών της Super League.
 2.Αποφασίστηκε ομοφώνως όπως μελετηθεί στο επόμενο Δ.Σ. ολοκληρωμένη πρόταση διοργάνωσης League Cup, το Μάιο του 2018, με τη συμμετοχή όλων των ομάδων της Super League».
Μία φορά στο παρελθόν με τροπαιούχο ΑΕΚ
 Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι κατά το παρελθόν έχει διοργανωθεί League Cup (λεγόταν και κύπελλο ΕΠΑΕ) στην Ελλάδα μόνο μία φορά με τροπαιούχο την ΑΕΚ.
Ηταν η περίοδος 1989-90. Εκείνη η διοργάνωση, ωστόσο, ξεκίνησε Γενάρη μήνα και ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο. Συμμετείχαν οι 18 ομάδες της Α’ Εθνικής με τους αγώνες των προκριματικών να είναι μονοί και οι ημιτελικοί διπλοί (Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-1, 2-2, Λεβαδειακός – ΑΕΚ 0-0, 0-1).
Στον τελικό της διοργάνωσης στις 2 Ιουνίου 1990 στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ επικράτησε 3-2 του Ολυμπιακού (8', 15' Σαββίδης Γ., 53’ Σαβέφσκι – 44’ Καλογερόπουλος, 76’ Σαββίδης Η., ενώ είχε εκτέλεση πέναλτι στο δοκάρι ο Κωφίδης στο 36’).
Είχαν κοπεί 22.289 εισιτήρια.
Στην πορεία προς την κατάκτηση του League Cup η ΑΕΚ είχε αποκλείσει τον Πανιώνιο (3-3 παρ., 1-3 πέναλτι), τον Αρη (5-2) και τον Λεβαδειακό στον διπλό ημιτελικό (λευκή ισοπαλία εκτός, νίκη 1-0 εντός).  
***  Παραδόθηκε στη Μπασκόνια ο ΟλυμπιακόςΠαραδόθηκε στη Μπασκόνια ο ΟλυμπιακόςΟι «ερυθρόλευκοι» γνώρισαν βαριά ήττα στην έδρα της Μπασκόνια, με 86-54 κάνοντας αρκετά λάθη στο δεύτερο ημίχρονο. 
 ~* Το κενό διάστημα στο σκοράρισμα και τα αρκετά λάθη στην άμυνα που παρουσίασαν οι παίκτες του Ολυμπιακού μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, οδήγησε τη Μπασκόνια σε άνετη επικράτηση με 86-54.
Το σκορ του ημιχρόνου 36-30 έγινε στο τέλος του γ’ δεκαλέπτου 72-44, με τους «ερυθρόλευκους» να δέχονται σε αυτό όσους δέχθηκαν στα δύο προηγούμενα και να πετύχουν μόλις 14 πόντους.
Ο Ολυμπιακός πλέον ισοβαθμεί με τον Παναθηναϊκό στη δεύτερη θέση, με ρεκόρ 12-5, ενώ οι «Βάσκοι» βελτίωσαν σε 8-9 το ρεκόρ τους και να πλησιάζουν την οκτάδα.
Τα δεκάλεπτα: 16-21, 36-30, 72-44, 86-54
Τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής
Παναθηναϊκός (Ελλάδα)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 84-75
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Μπάμπεργκ (Γερμανία) 90-88
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) 81-107
Βαλένθια (Ισπανία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) 67-80
Μπασκόνια (Ισπανία)-Ολυμπιακός (Ελλάδα) 86-54
Κίμκι (Ρωσία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 78-95
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 104-95
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Μάλαγα (Ισπανία) 79-77
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
 Ν-Η
 ΤΣΣΚΑ Μόσχας 13-4
Παναθηναϊκός 12-5
Ολυμπιακός 12-5
Φενέρμπαχτσε 11-6

Ζαλγκίρις Κάουνας 11-6
Ρεάλ Μαδρίτης 11-6
Κίμκι 9-8
Μακάμπι Τελ Αβιβ 9-8

Μπασκόνια 8-9
Μάλαγα 7-10
Ερυθρός Αστέρας 7-10
Μπάμπεργκ 6-11

Μπαρτσελόνα 6-11
Βαλένθια 5-12
Αναντολού Εφές 5-12
Αρμάνι Μιλάνο 4-13

***  Οι διαιτητές και οι κομισάριοι της 12ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών είναι:

Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018
ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

ΠΑΟΚ 16:30 ΠΑΟΚ-Πανιώνιος Κατραχούρας-Χαλαμπαλάκης-Ζαχαρής (Σιμητόπουλος)
Βενετόκλειο 16:30 Κολοσσός Ρόδου-Τρίκαλα Πουρσανίδης Γ.-Διαμαντής-Ξενικάκης (Ξάνθος)
Ήλιδας 16:30 Κόροιβος-Κύμη Σώμος-Σταματόπουλος-Θεονάς (Θεοδωρόπουλος)
Λαύριο 18:30 Λαύριο-Προμηθέας Πατρών Πηλοϊδης-Πουρσανίδης Κ.-Δεσλής (Μουζάκης Στ.)

Κυριακή, 14 Ιανουαρίου  2018
ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Μερκούρη 15:30 Ρέθυμνο-Άρης Σχινάς-Ανδρικόπουλος-Καλδίρης (Μπορμπαντωνάκης)
ΟΑΚΑ 16:30 ΑΕΚ-Παναθηναϊκός Αναστόπουλος Π.-Μάνος-Τζαφλέρης (Άκελ)
ΣΕΦ 19:00 Ολυμπιακός-ΓΣΛ Φάρος Αναστόπουλος Α.-Διμπινούδης-Κάρδαρης (Μπεσκάκη)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
==========
ΟΜΑΔΑ Β. Αγ. Ν-Η ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΠΟΝΤΟΙ

Παναθηναϊκός 22 11 11-0 5-0 6-0 954-720
Λαύριο 19 11 8-3 5-1 3-2 895-817
Ολυμπιακός 19 11 8-3 5-1 3-2 889-706
Προμηθέας Πατρών 18 11 7-4 4-1 3-3 865-825
ΠΑΟΚ 18 11 7-4 5-1 2-3 858-837
ΑΕΚ 17 11 6-5 6-0 0-5 856-801
Κολοσσός Ρόδου 16 11 5-6 3-2 2-4 818-827
Ρέθυμνο 16 11 5-6 3-2 2-4 859-887
Άρης 16 11 5-6 3-2 2-4 721-802
ΓΣΛ/Φάρος 15 11 4-7 3-3 1-4 823-913
Κύμη 15 11 4-7 2-3 2-4 852-903
Κόροιβος Αμαλιάδας 15 11 4-7 4-2 0-5 812-903
Τρίκαλα 13 11 2-9 2-3 0-6 770-906
Πανιώνιος 12 11 1-10 1-5 0-5 816-940
in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

 ~*** Το πρόγραμμα και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:
Σάββατο 13 Ιανουαρίου  2018 
=====================

15:00 Ξάνθη-Πλατανιάς
17:15 Απόλλων Σμύρνης-Πανιώνιος
19:30 Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός
Κυριακή 14 Ιανουαρίου  2018
=====================
15:00 Κέρκυρα-ΠΑΟΚ
17:15 Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΛ
17:15 Ατρόμητος-Παναιτωλικός
19:30 ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα
Δευτέρα 15 Ιανουαρίου  2018
=====================

19:30 Ολυμπιακός-Λαμία

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
==========
ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ
ΑΓ. Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.
1. Ολυμπιακός 16 11-2-3 6-1-1 5-1-2 34-16 35
2. ΑΕΚ 16 10-4-2 6-1-1 4-3-1 26-9 34
. ΠΑΟΚ 16 10-4-2 8-0-0 2-4-2 29-7 34
4. Ατρόμητος 16 9-6-1 3-4-0 6-2-1 23-8 33
5. Πανιώνιος 16 7-4-5 4-2-2 3-2-3 22-17 25
6. Αστέρας Τρίπολης 16 6-5-5 4-1-3 2-4-2 19-12 23
7. Ξάνθη 16 5-6-5 1-5-2 4-1-3 14-14 21
8. ΑΕΛ 16 5-5-6 3-4-1 2-1-5 14-23 20
9. Παναθηναϊκός 16 5-6-5 5-2-1 0-4-4 13-15 19
10. Λεβαδειακός 16 4-6-6 3-4-1 1-2-5 10-18 18
. ΠΑΣ Γιάννινα 16 3-9-4 2-6-0 1-3-4 16-17 18
12. Λαμία 16 3-7-6 2-3-4 1-4-2 12-19 16
13. Παναιτωλικός 16 3-6-7 2-2-4 1-4-3 18-24 15
14. Απόλλων Σμύρνης 16 2-6-8 2-3-3 0-3-5 12-22 12
15. Κέρκυρα 16 2-5-9 2-2-4 0-3-5 11-27 11
16. Πλατανιάς 16 1-3-12 0-2-6 1-1-6 7-32 6
 * Ο Παναθηναϊκός άρχισε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς. 
in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΩΣΕΙΣ :
Σάββατο 13/01/2018  14:00 COSMOTE SPORT 2 HD
Ζιρόνα - Λας Πάλμας
La Liga
 14:30 Novasports 1HD
Κάρντιφ - Σάντερλαντ
Championship
 15:00 ΕΡΤ3
Απόλλων Πόντου - Δόξα Δράμας
Football League
 15:00 Novasports 3HD
Ξάνθη - Πλατανιάς
Super League
   15:30 ΕΡΤ2
Παλαιό Φάληρο - Απόλλων
Α1 ανδρών
16:30 COSMOTE SPORT 5 HD
Βέρντερ - Χόφενχαϊμ
Bundesliga
 16:30 ΕΡΤ1
ΠΑΟΚ - Πανιώνιος
Basket League
 16:30 ΕΡΤ1
Κόροιβος - Κύμη
Basket League
 16:30 ΕΡΤ1
Κολοσσός - Τρίκαλα
Basket League
 16:30 COSMOTE SPORT 8 HD
Ανόβερο - Μάιντς
Bundesliga
 16:30 COSMOTE SPORT 7 HD
Άουγκσμπουργκ - Αμβούργο
Bundesliga
 16:30 COSMOTE SPORT 6 HD
Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Φράιμπουργκ
Bundesliga
 16:30 COSMOTE SPORT 3 HD
Στουτγάρδη - Χέρτα
Bundesliga
 17:00 ΕΡΤ2
Ηρακλής Χαλκίδας - Κηφισιά
Volley League
 17:00 Novasports 4HD
Μίντλεσμπρο - Φούλαμ
Championship
 17:00 COSMOTE SPORT 1 HD
Τσέλσι - Λέστερ
Premier League
 17:15 COSMOTE SPORT 2 HD
Ρεάλ Μαδρίτης - Βιγιαρεάλ
La Liga
 17:15 Novasports 1HD
Απόλλων Σμύρνης - Πανιώνιος
Super League
   18:00 Novasports 3HD
Ρεν - Μαρσέιγ
Ligue 1
 18:30 ΕΡΤ1
Λαύριο - Προμηθέας
Basket League
 19:15 COSMOTE SPORT 7 HD
Ιστανμπούλ Μπουγιουκσεχίρ - Φενέρμπαχτσε
Basketball Super League
 19:30 Novasports 4HD
Νότιγχαμ Φόρεστ - Άστον Βίλα
Championship
 19:30 COSMOTE SPORT 2 HD
Έιμπαρ - Ατλέτικο Μαδρίτης
La Liga
 19:30 COSMOTE SPORT 1 HD
Τότεναμ - Έβερτον
Premier League
 19:30 Novasports 2HD
Λεβαδειακός - Παναθηναϊκός
Super League
19:30 COSMOTE SPORT 3 HD
Λειψία - Σάλκε
Bundesliga
 20:30 ΕΡΤ2
Ολυμπιακός - Ανόβερο
Champions League
 21:00 Novasports 1HD
Μονπελιέ - Μονακό
Ligue 1
 21:00 FOX Sports
Xavier - Creighton
NCAA
 21:45 COSMOTE SPORT 8 HD
Μπολόνια - Ρέτζο Εμίλια
Serie A
 21:45 COSMOTE SPORT 2 HD
Ντεπορτίβο λα Κορούνια - Βαλένθια
La Liga
 22:30 COSMOTE SPORT 5 HD
Μπράγκα - Μπενφίκα
Πρωτάθλημα Πορτογαλίας
23:35 FOX Sports
Eagles - Falcons
NFL Playoffs
 00:00 COSMOTE SPORT 4 HD
Σάρλοτ Χόρνετς - Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ
ΝΒΑ
03:00 FOX Sports
Patriots - Titans
NFL Playoffs
 
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2018 :
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Δευτέρα 01  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/01/news-01-2018.html .-  
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Στο αγιάζι της ενημέρωσης  . Τρίτη 02 Ιανουαρίου 2018  . ~ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ! ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .-
~** ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 30 και 31 Δεκεμβρίου 2017 : Δευτέρα 01-01-2018 ... Ανασκόπηση της βδομάδας που πέρασε   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/01/30-31-2017-01-01-2018.html .-
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Τετάρτη 03 Ιανουαρίου 2018 ,   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/01/news-03-2018-3.html .- 
~**ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:Τετάρτη 03 Ιανουαρίου 2018 ,   Με  21 Ιατρικά θέματα για την υγεία μας  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/01/blog-post.html .-
~** Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Πέμπτη 04  Ιανουαρίου 2018  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .-
~**  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
 Παρασκευή 05  Ιανουαρίου 2018
: http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας RFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  ..Σάββατο 06-Ιανουαρίου 2018.. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  ΚΑΙ ΚΑΛΑ στις εορτάζουσες και εορτάζοντες  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/01/rfara-news.html .-
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,  Κυριακή 07 Ιανουαρίου 2018 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2018/01/news-07-2018-7.html .- 
~** Αθλητικό Σαββατοκύριακο 06 και 07 Ιανουαρίου 2018 :Μια αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε ... : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/01/06-07-2018.html .-  
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Δευτέρα 08 Ιανουαρίου 2018  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .- 
~**  Η  Εφημερίδα μας  ARFARA News -1- Στο αγιάζι της ενημέρωσης (2) , Δευτέρα 08 Ιανουαρίου 2018  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2018/01/arfara-news-1-2-08-2018-2018.html .-  
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τρίτη  09 Ιανουαρίου 2018
* : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2018/01/news-09-2018-09-01-1047-9.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  ,
Τετάρτη  10 Ιανουαρίου  2018
  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/01/news-10-2018.html .- 
~**  ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ... ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ...ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  και ΒΙΝΤΕΟ  Πέμπτη 11  Ιανουάριος 2018 ..... Ε΄ Μέρος  Εκφράσεις που λέγονται ..και γιατί λέγονται .. 
 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/01/blog-post.html .- 

~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  ,
Πέμπτη 11 Ιανουαρίου  2018
:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/01/news-11-2018.html .- 
~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  ,
Παρασκευή  12  Ιανουαρίου  2018
 : http://snsarfara.blogspot.gr/2018/01/arfara-news-12-2018-12-1-226-2-305.html .- 
~**
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
01stamos1947.-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5964   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3815   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3811  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13. 610   βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview .- 
 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-
 https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
https://www.facebook.com/apostolis.giannakountzos.7?pnref=lhc.friends = ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Χ.Γ .
http://eidisoules.gr   =ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ, Έγκυρη και Αξιόπιστη 
www.koinonikomerisma.gr   ,
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. -     https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
https://www.facebook.com/sylgkdsarf = Σ. Γονέων  Κηδεμόνων. Δημοτικού .Αρφαρών. 
  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profil=-09+++++++++++++++++++++++++++
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh  .-

  


  Φωτογραφίες από την όμορφη και μαγευτική  ΜΑΝΗ   !



































 

Δεν υπάρχουν σχόλια: