ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Το αγιάζι στην ενημέρωση Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Το  αγιάζι  στην ενημέρωση  Δευτέρα 11  Φεβρουαρίου  2013 :


~**  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/02/11-2013.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013  .-


*** Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !

Το  ποντικάκι κοντά μας ! :

*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα  :Στης  15  Φλεβάρη αρχίζει της Μεσσήνης 
το  σπουδαίο  καρναβάλι !!καί  τελειώνει 16 , 17 Μάρτη , με το ερχομό της Καθαράς Δευτέρας στης  18  Μάρτη  2013 !!  ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ 16  καί 17 Μαρτίου .................



***  Αλυσίδες στο δρόμο Καλαμάτας – Σπάρτης :
Αλυσίδες θα χρειαστούν για όσους σκοπεύουν να διανύσουν τον δρόμο
* Αλυσίδες θα χρειαστούν για όσους σκοπεύουν να διανύσουν τον δρόμο Καλαμάτας- Σπάρτης αφού υπάρχει χιόνι και πάγος από το 28ο έως 42ο χλμ..

***   «Νησιώτες» μιλούν για το Καρναβάλι της Καλαμάτας :
 *  Ήπιες οι αντιδράσεις μετά και τις διαβεβαιώσεις ότι δε θα είναι ανταγωνιστικό
 Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
 Εμφανώς ηπιότερες του αναμενομένου είναι οι αντιδράσεις των «Νησιωτών» για την απόφαση του Δήμου Καλαμάτας να διοργανώσει φέτος, για πρώτη φορά, καρναβάλι στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.
Βρεθήκαμε χθες το πρωί στη Μεσσήνη και συνομιλήσαμε με κατοίκους. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν αντέδρασαν έντονα στα όσα έχουν γίνει γνωστά από πλευράς Δήμου Καλαμάτας. Ακούστηκαν απόψεις, όπως η κάθε περιοχή έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει ή «είναι αντιδεοντολογικό να διοργανώνει η Καλαμάτα καρναβάλι, καθώς θα είναι σαν να διοργανώνει η Μεσσήνη Ανθεστήρια».
Έγιναν και επισημάνσεις πως το καρναβάλι της Μεσσήνης θα πρέπει να επανέλθει σε πιο παραδοσιακά δρώμενα, που θα δώσουν το δικό τους χρώμα και θα κάνουν τη συγκεκριμένη εκδήλωση διαφορετική από όσες άλλες οργανωθούν.
 Πάνος Δασκαρόλης
«Το καρναβάλι της Μεσσήνης αποτελεί θεσμό και όλα τα δρώμενα που εκτυλίσσονται, δεν είναι τυχαία», σημείωσε ο κ. Πάνος Δασκαρόλης, προσθέτοντας πως τα ήθη και τα έθιμα, ακόμη και ο λόγος του βασιλιά καρνάβαλου, έχουν τη σημασία τους. Έχουν βγει από το λαό, εδώ και 153 χρόνια.
Σύμφωνα με τα λεγόμενά του «το ότι η Καλαμάτα προσπαθεί να διοργανώσει καρναβάλι δεν είναι πρωτόγνωρο. Πάντοτε παρουσίαζε τα ήθη και τα έθιμα των δημοτικών της διαμερισμάτων. Αν οι εσωτερικοί μετανάστες που εγκαταστάθηκαν στην Καλαμάτα θέλουν να δημιουργήσουν κάτι για την ευθυμία του λαού, μπορούν να το κάνουν. Θα πρέπει να γνωρίζουν, όμως, ότι οι εκδηλώσεις πρέπει να στηρίζονται στα ήθη και στα έθιμα και να έχουν τις ρίζες τους σε αυτά, αλλιώς είναι ξενόφερτες.
Εμείς έχουμε καθήκον να καλέσουμε τη γείτονα, που πάντα έδινε, στο παρελθόν, το “παρών” στη μεγάλη μας πολιτιστική εκδήλωση, που δε φοβήθηκε ποτέ το χρόνο και παραμένει ζωντανή 153 χρόνια τώρα με την παρουσία του λαού της Μεσσήνης και των περιχώρων».
Ακολούθως, παρατήρησε: «Η διοργάνωση καρναβαλιού στην Καλαμάτα είναι το αποτέλεσμα της αστυφιλίας, καθώς όσοι έχουν μετακομίσει στο μεγάλο αστικό κέντρο του νομού ξεχνούν τα έθιμα και τις παραδόσεις των χωριών τους».
Τέλος, ανέφερε ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας τιμούσε με την παρουσία του τις καρναβαλικές εκδηλώσεις και ως αντινομάρχης και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα συμβεί το ίδιο και φέτος.

 Ι. Κουζής
«Δεν είμαι αντίθετος στη διοργάνωση του καρναβαλιού, καθώς ο καθένας, βάσει των παραδόσεών του, κάνει κάτι», σχολίασε ο κ. Ι. Κουζής, επισημαίνοντας ότι αν η Καλαμάτα θέλει πρωτοπορία, ας μην είναι ανταγωνιστική. Και πρόσθεσε: «Αν έχει καλή διάθεση, ας βοηθήσει την Καθαρά Δευτέρα τη Μεσσήνη». Κάλεσε, δε, τους Καλαματιανούς το βράδυ της τελευταίας Κυριακής της Αποκριάς να πάρουν μέρος στις φωτιές που θα ανάψουν σε διάφορα σημεία της Μεσσήνης, οι οποίες είναι παραδοσιακές, ενώ διατύπωσε και την πικρία του για έθιμα που «μετακομίζουν» και στην Καλαμάτα, όπως ο παραδοσιακός σαϊτοπόλεμος. «Ακόμη και το χριστουγεννιάτικο δέντρο το άναψε την ίδια ώρα με εμάς και από αυτό φαίνεται η ανταγωνιστικότητα», είπε χαρακτηριστικά.
Επισήμανε ότι το θέμα είναι να μη χαθεί το καρναβάλι, αλλά να διατηρηθεί ως θεσμός και να βοηθήσουν οι Καλαματιανοί να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερο. «Θέλουμε παράλληλη ανάπτυξη», είπε σε άλλο σημείο και πρόσθεσε πως η Καλαμάτα θα μπορούσε να βοηθήσει ακόμη περισσότερο με τη δημιουργία παραλιακού δρόμου έως το Ριζόμυλο, προκειμένου να υπάρχει πρόσβαση στις υπέροχες παραλίες της Μεσσήνης.
 Νικ. Κωνσταντέλος
Δεν είναι αντίθετος στη διοργάνωση καρναβαλιού και στην Καλαμάτα ο δημοτικός σύμβουλος Νικ. Κωνσταντέλος. Όπως μας είπε χαρακτηριστικά, «είναι δικαίωμα κάθε πόλης να κάνει τις δικές της εκδηλώσεις. Θα πρέπει, όμως, να αναβαθμιστούν τα ήθη και τα έθιμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων, που δίνουν το στίγμα, αλλά και το χρώμα της παράδοσης των 153 ετών του νησιώτικου καρναβαλιού». Όπως μας εξήγησε, στο παρελθόν μοιραζόταν φασολάδα στον κόσμο και λούπινα, γίνονταν τα «λουλακώματα (αναμειγνυόταν νερό με λουλάκι και με αυτό καταβρεχόταν από όλους ο βασιλιάς καρνάβαλος, που γύριζε από μαγαζί σε μαγαζί μεθυσμένος)». Σήμερα, συνέχισε, από όλα αυτά έχουν απομείνει οι φωτιές που ανάβουν την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς και η αναπαράσταση του απαγχονισμού της γριάς Συκούς.
Πρόσθεσε πως στο παρελθόν μασκαρεύονταν όλοι οι κάτοικοι της Μεσσήνης, που γύριζαν από φωτιά σε φωτιά διασκεδάζοντας, και υπογράμμισε ότι «αν κάποιος δε μεταμφιεστεί, χάνεται η «μαγεία».
 Γ. Τσερπές
«Αντιδεοντολογική» χαρακτήρισε ο κ. Γ. Τσερπές την ενέργεια του Δήμου Καλαμάτας να διοργανώσει καρναβάλι. «Θα ήταν», σημείωσε, «σαν να επιχειρούσαμε εμείς να διοργανώσουμε Ανθεστήρια. Μπορεί αυτό να γίνει; Όμως, η ιστορικότητα του καρναβαλιού της Μεσσήνης είναι αδιαμφισβήτητη και δεν παραβλέπεται».
Ο κ. Τσερπές πρόσθεσε πως οι Νησιώτες θέλουν τους Καλαματιανούς στη Μεσσήνη για το καρναβάλι και το πανηγύρι, όπως γίνεται τόσα χρόνια τώρα και εξέφρασε την ελπίδα ότι «το καρναβάλι της Καλαμάτας δε θα είναι ανταγωνιστικό, δεδομένου ότι αυτό της Μεσσήνης είναι ιστορικότερο».
Εξέφρασε ακόμη την άποψη πως η αντίδραση (η διοργάνωση καρναβαλιού και στην Καλαμάτα) υπάρχει λόγω της επιχειρούμενης αναβάθμισης του καρναβαλιού της Μεσσήνης, καθώς στην έδρα του καλλικράτειου Δήμου θα κορυφωθούν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις, που πραγματοποιούνται και σε άλλες Δημοτικές Ενότητες.
 Δημ. Φουσιάνης
Κάθε πόλη έχει το δικαίωμα να διοργανώνει εκδηλώσεις, αρκεί να μη συμπίπτει η μία με την άλλη, ήταν η άποψη που διατύπωσε ο κ. Δημ. Φουσιάνης. Θυμήθηκε πως στο παρελθόν άναβαν περί τις 10-15 φωτιές στη Μεσσήνη, μία σε κάθε γειτονιά και μοναδική εξαίρεση ήταν αν υπήρχε πένθος. Ο συναγωνισμός των γειτονιών ήταν έντονος για το ποιος θα έχει την καλύτερη φωτιά, ενώ υπήρχε κι ένα τυπικό έπαθλο, που όμως είχε πολύ μικρή σημασία για τους συμμετέχοντες, αφού διασκέδαζαν ούτως ή άλλως όλη τη διαδικασία της προετοιμασίας.
Η κάθε φωτιά είχε και τον υπεύθυνό της, ενώ οι συμμετέχοντες μεταμφιέζονταν υποχρεωτικά, προσέφεραν φασολάδα, λούπινα, και άλλα φαγητά, καθώς και κρασί, με αποτέλεσμα να υπάρχει κέφι έως το πρωί.
Παρατήρησε, όμως, πως «τα νέα παιδιά δεν έχουν ενεργό συμμετοχή και ό,τι γίνεται, οφείλεται στους μεγαλύτερους σε ηλικία».
Και αυτός θέλησε το καρναβάλι της Μεσσήνης να έχει παραδοσιακό χρώμα, ενώ χαρακτήρισε ξενόφερτα όσα γίνονται μέχρι σήμερα. Έφερε ως παράδειγμα την παρουσία κάποιων χορευτριών από τη Βραζιλία, που όμως δεν ταίριαζαν με το ύφος του καρναβαλιού.

***  Στο… σφυρί τα 48 στρέμματα στον Κορδία :
  *   ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
 Στη λίστα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας «το φιλέτο» στη Δυτική Παραλία
 Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης
«Μαραθώνιο αγώνα» να παραχωρηθεί η έκταση των 48 στρεμμάτων στην περιοχή του Κορδία κατά χρήση στο Δήμο Καλαμάτας κάνει η Δημοτική Αρχή, προκειμένου ένα σημαντικό κομμάτι της πόλης να… ξεφύγει από την προοπτική ένταξής του στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας (ΤΑΙΠΕΔ) και πώλησής του.
Δεν είναι λίγες οι φορές που ο δήμαρχος βρέθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά και σε άλλες αρμόδιες υπηρεσίες, για να εξασφαλίσει το «πράσινο φως», ενώ τελευταία εμφανίστηκε σε δηλώσεις του αισιόδοξος.
Μάλιστα, για το συγκεκριμένο ακίνητο αναμενόταν αποστολή της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ) για αυτοψία, ενώ ο κ. Νίκας είχε σχολιάσει πριν από δύο μήνες περίπου: «Αποτελεί πολύτιμο δημόσιο χώρο η συγκεκριμένη έκταση, στην οποία έχουν επενδυθεί αρκετά χρήματα για την κατασκευή γηπέδων διαφόρων αθλημάτων και πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής».
Οι τελευταίες πληροφορίες, όμως, δείχνουν μία, μάλλον, αρνητική εξέλιξη: τα περίφημα 48 στρέμματα στον Κορδία βρίσκονται στη λίστα των προς πώληση ακινήτων του Δημοσίου (μαζί με παραθαλάσσια οικόπεδα, στρατόπεδα, εγκαταλελειμμένα κτήρια από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καταπατημένες εκτάσεις, αστικά ακίνητα, οικισμούς).
Όπως μάθαμε, έπειτα από περίπου δύο χρόνια προσπαθειών, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας έχει σχεδόν ολοκληρώσει το έργο της απογραφής με το «κομμάτι» της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου που θα μπορούσε άμεσα να αξιοποιηθεί και στον εν λόγω κατάλογο υπάρχει και το αίτημα του Δήμου Καλαμάτας.
Η «χρυσή» λίστα περιλαμβάνει περισσότερα από 3.000 ακίνητα σε όλη τη χώρα, τα οποία, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους (οικόπεδα, αγροτεμάχια, κτήρια, πρεσβείες, στάδια, αθλητικές εγκαταστάσεις, βιομηχανικά κ.λπ.), έχουν ήδη καταχωριστεί στο ψηφιακό αρχείο του υπουργείου Οικονομικών – αντικαθιστώντας έτσι το «χάρτινο αρχείο» της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ), της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ) και αυτό που είχαν τα υπουργεία στα συρτάρια τους.
Η λίστα με τα αναξιοποίητα ακίνητα του Δημοσίου πρόκειται πολύ σύντομα να μεταβιβασθεί στο «χαρτοφυλάκιο» του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), το οποίο σε ρόλο «μεσίτη» θα προχωρήσει με τη σειρά του στην αξιοποίησή τους, είτε μέσω συμβάσεων παραχώρησης είτε μέσω απευθείας πώλησης.
Το Ταμείο έχει, επίσης, τη δυνατότητα να συμπεριλάβει ορισμένα από αυτά τα ακίνητα που η εμπορική τους αξία παραμένει υψηλή σε ένα «καλάθι» και στη συνέχεια να το πουλήσει σε ξένα funds που δραστηριοποιούνται στο χώρο του Real Estate.
Πάντως, στην περίπτωση που το θέμα προχωρήσει αρνητικά για το Δήμο Καλαμάτας, αυτό θα αποτελέσει πλήγμα για την πόλη, αφού στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν ξοδευτεί αρκετά χρήματα για να γίνουν έργα που χρησιμοποιούνται από τους δημότες.
Από την άλλη, εκπληρώνοντας τη μνημονιακή της δέσμευση, η κυβέρνηση θέλει άρον άρον να προχωρήσει στο ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας, ελπίζοντας σε ξένους επενδυτές οι οποίοι βιάζονται να τα αποκτήσουν όπως όπως. Γι’ αυτό η τρόικα πιέζει την κυβέρνηση να εντείνει το ρυθμό μεταβίβασης των ακινήτων στο Ταμείο Ιδιωτικοποίησης Περιουσίας του Δημοσίου.
Οι υπ’ αυτές τις συνθήκες η αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου συνιστά τεράστιο οικονομικό και εθνικό σκάνδαλο, εάν δεν αποτελεί έγκλημα. Η ανάπτυξη, που επαναλαμβάνεται από τα επίσημα κυβερνητικά χείλη ως πανάκεια, δεν είναι το ξεπούλημα, αλλά η οργάνωση και βελτίωση των παραγωγικών τομέων της χώρας, όπως είναι η γεωργία, ο τουρισμός, η ναυτιλία, ο πολιτισμός. Η είσπραξη εσόδων από πωλήσεις γης και ακινήτων είναι μειωμένης αναπτυξιακής αντίληψης και προδίδει πανικό και αδιέξοδο.

***   Διάρρηξη πολλών χιλιάδων ευρώ στην Καλαμάτα   :
   
*  Χθες βράδυ μπήκαν σε σπίτι στην οδό Νίκης ληστές, οι οποίοι εκμεταλλευτήκαν την απουσία της ιδιοκτήτριας και παραβιάζοντας με λοστό την πόρτα, αφαίρεσαν χρυσαφικά μεγάλης αξίας( η ιδιοκτήτρια κάνει λόγο για αξία άνω των 100.000 ευρώ), ενώ το σπίτι βρέθηκε σε τραγική κατάσταση.

***  Νίκας: Μεριμνούμε για την τύχη των διατηρητέων  :
  *  Θ. ΜΠΡΕΔΗΜΑΣ: «Η αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής καταστρέφει τον πολιτιστικό πλούτο της πόλης»
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν για άλλη μια φορά στα διατηρητέα κτήρια της Καλαμάτας, μετά τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, αποτέλεσαν θέμα συζήτησης στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.
Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θόδωρος Μπρεδήμας, ζήτησε στην παρέμβασή του από τη Δημοτική Αρχή να αναλάβει άμεσες και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για να μην υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα, τόσο με τα ίδια τα κτήρια όσο και με τους διερχόμενους πολίτες.
«Τα τελευταία χρόνια η περιουσία της πόλης έχει αφεθεί στην τύχη της και στη φθορά του χρόνου. Πρέπει, επιτέλους, να αλλάξει αυτή η κατάσταση», σημείωσε μεταξύ άλλων.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Παν. Νίκας σχολίασε ότι γίνονται προσπάθειες από την κυβέρνηση όσον αφορά στα δημοτικά διατηρητέα κτήρια. Το μεν «Αχίλλειον» έχει μπει σε συγκεκριμένο πρόγραμμα για ανακατασκευή, ενώ για το παλιό οικονομικό γυμνάσιο έχουν σταλεί δεκάδες έγγραφα να προχωρήσει το υπουργείο Πολιτισμού σε κατεδάφιση των απομειναρίων.
Στον αντίποδα, για τα ιδιωτικά διατηρητέα, δεν μπορούν να γίνουν και πολλά πράγματα από την πλευρά του Δήμου. «Αν το κράτος δε δώσει κίνητρα στους ιδιώτες, η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει» σχολίασε.
Τέλος, αναφορικά με τα κρατικά κτήρια, το «Αλειφέρη» πέρασε στο ΤΑΙΠΕΔ, αλλά ήδη έχει επιλεγεί πολιτικός μηχανικός που θα προχωρήσει άμεσα σε εργασίες άρσης της επικινδυνότητας.

***  Έχασε τη μάχη με τον Καρκίνο η Μεσσήνια δημοσιογράφος Αριστέα Μπουγάτσου :
  *  Πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 49 ετών και ύστερα από σκληρή μάχη με την επάρατο νόσο η δημοσιογράφος Αριστέα Μπουγάτσου.
Η Αριστέα Μπουγάτσου με καταγωγή από τα "Ρίκια" της Μεσσηνίας, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 19 Μαρτίου του 1964 ενώ μεγάλωσε στους Γαργαλιάνους και σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ. Υπήρξε η «ψυχή» της επανέκδοσης της Ελευθεροτυπίας
Εργάστηκε στον Επενδυτή, στην Καθημερινή στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και τα τελευταία χρόνια στην Ελευθεροτυπία. Θα μείνει γνωστή για τις μεγάλες και αποκαλυπτικές δημοσιογραφικές επιτυχίες της και τον ακέραιο, ασυμβίβαστο και χαλύβδινο χαρακτήρα της.

***  Νέες δοκιμασίες για τη συνοχή του κυβερνητικού συνασπισμού :
   *  Αναταράξεις στο εσωτερικό του κυβερνητικού συνασπισμού προκαλεί σειρά ζητημάτων, με τις κοινωνικές αντιδράσεις και την πορεία της οικονομίας να βρίσκονται στο επίκεντρο.
Το υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται αντιμέτωπο με μειωμένα έσοδα τον Ιανουάριο, κατά 305 εκατ. ευρώ σε σχέση με τις προβλέψεις, γεγονός που αναδεικνύει ερωτήματα για την επίτευξη των στόχων που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα.
Στο πλαίσιο αυτό θεωρείται πιθανό να κριθεί αναγκαία η λήψη νέων μέτρων της τάξεως των 2,5 δισ. ευρώ, για την περίοδο 2015-2016, εάν δεν επιτευχθούν οι στόχοι της διετίας 2013-2014. Το ενδεχόμενο αυτό, ωστόσο, αναμένεται να συναντήσει έντονες αντιδράσεις τόσο από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ όσο και από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ.
Η πορεία της οικονομίας δεν είναι το μοναδικό θέμα που προκαλεί προβληματισμό στην κυβέρνηση. Οι κοινωνικές αντιδράσεις για την ακολουθούμενη πολιτική αυξάνονται διαρκώς, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των αγροτών και την εξαγγελθείσα για τις 20 Φεβρουαρίου γενική απεργία των συνδικάτων.
Η συνοχή της κυβέρνησης δοκιμάζεται και από άλλα ζητήματα, όπως η πρόταση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση για αλλαγή του νόμου για τις απεργίες, αλλά και το σχέδιο «Αθηνά» για την αναδιάρθρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Ειδικά για το θέμα των απεργιών, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αντέδρασαν έντονα. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του υπευθύνου προγράμματος του κόμματος Δημήτρη Χατζησωκράτη:
«Από ποια προγραμματική συμφωνία, από ποιες προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης αντλεί το δικαίωμα ο υπουργός Εργασίας για να ανοίξει συζήτηση για τροποποίηση του συνδικαλιστικού νόμου 1264/82 για αλλαγές στον τρόπο λήψης απόφασης για απεργία (το περίφημο άρθρο 4 του Γ.Αρσένη), για επαναφορά της ανταπεργίας (λοκ άουτ) και για καθορισμό της οργάνωσης και δομής των συνδικαλιστικών οργανώσεων;».
«Ο κ. Βρούτσης όπως και άλλοι υπουργοί, στελέχη της ΝΔ, θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν προωθούν το πρόγραμμα του κόμματός τους, αλλά το πρόγραμμα της κυβέρνησης συνεργασίας. Καμία συνεννόηση δεν έχει γίνει για αλλαγή του Ν1264/82 και η συζήτηση αυτή δεν μας βρίσκει σύμφωνους» επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ.
Αιχμές κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου άφησε, μιλώντας στον Βήμα 99,5, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης.
«Ο κ. Κεδίκογλου πρέπει να λειτουργεί ως εκπρόσωπος της τρικομματικής κυβέρνησης και να μην εκφράζει μια σύγκρουση ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε. Τάχθηκε, επίσης, κατά του ενδεχόμενου απολύσεων στο Δημόσιο, ενώ πρόσθεσε ότι η ΔΗΜΑΡ θα συζητούσε το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, εφόσον τεθεί από τον πρωθυπουργό.
Τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος, σε συνέντευξή του στο Real.gr, κάλεσε τον πρωθυπουργό να μην θέσει σε δοκιμασία τη συνοχή της κυβέρνησης αναφορικά με το θέμα της ιθαγένειας.   Newsroom ΔΟΛ

***  Ξαφνική επίσκεψη στην Καλαμάτα του προέδρου της ΑΔΕΔΥ   :
   *   Ξαφνική επίσκεψη στην Καλαμάτα πραγματοποιεί αυτή την στιγμή ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ.
 Ο Κώστας Τσικρικάς θα βρεθεί στο κτίριο της Περιφέρειας όπου θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου αλλά και θα ενημερώσει τους υπαλλήλους για τις επερχόμενες απεργίες που έχει προγραμματίσει η ΑΔΕΔΥ ως απάντηση στα μέτρα που προωθεί η Κυβέρνηση.


***  Μάγεψε ο Στέφανος Κορκολής  :
    ~   Κατάμεστο ήταν το Πνευματικό Κέντρο της πόλης το βράδυ του Σαββάτου, στην εκδήλωση που διοργάνωσαν “Oι Φίλοι της Μουσικής Καλαμάτας”.
Ο γνωστός ερμηνευτής Στέφανος Κορκολής, μετέφερε το μουσικό κοινό της πόλης μας με την παράσταση «Μουσικές σχέσεις» σε ένα μουσικό ταξίδι που εξερευνά τις σχέσεις ανάμεσα σε συνθέτες διαφορετικών εποχών και υφών, μεταξύ των οποίων οι Θεοδωράκης, Χατζιδάκις, Πιατσόλα, Ρότα, Μορικόνε, Μπρελ.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε και αγαπημένες δημιουργίες, συνθέσεις, αυτοσχεδιασμούς και τραγούδια του συνθέτη.

***  Jazz trio στο Ωδείο την Τρίτη,12-02-2013 στις 9.30 με ελεύθερη είσοδο   :
       *   H Κοινωφελής επιχείρηση ΦΑΡΙΣ του Δήμου Καλαμάτας σε συνεργασία με την εταιρία Indigo-του κόσμου το Γεφύρι παρουσιάζουν μια βραδιά με ήχους της τζαζ από τη δεκαετία του '50 μέχρι τα τέλη του '60.
Δύο σημαντικοί μουσικοί της Jazz σκηνής , ο τρομπετίστας Ανδρέας Πολυζωγόπουλος και ο πιανίστας Σπύρος Μάνεσης, συμπράττουν με τον νέο ταλαντούχο καλαματιανό κοντραμπασίστα Αρίωνα Γυφτάκη σε ρεπερτόριο από την ιστορία της jazz υπό το πρίσμα ενός δημιουργικού παιξίματος με έντονο το στοιχείο του interplay.. Την Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 21:30, στην Αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, με ελεύθερη είσοδο.
Χορηγοί της συναυλίας η ταβέρνα Αποσπερού (Μαυρομιχάλη 18, Καλαμάτα) και η Οινομεσσηνιακή.
Β Ι Ο Γ Ρ Α Φ Ι Κ Α:
Ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος γεννήθηκε το Δεκέμβρη του 1981 και μεγάλωσε στο Σαμικό, ένα μικρό χωριό του Νομού Ηλείας. Εκεί είχε την πρώτη του επαφή με τη μουσική ξεκινώντας να παίζει κιθάρα. Στα δεκάξι του μετακομίζει στην Αθήνα όπου συμμετέχει στα πρώτα ροκ και μπλουζ γκρουπ και σύντομα ανακαλύπτει τη τζαζ. Σπουδάζει τζαζ κιθάρα με το Γιώτη Σαμαρά στο ωδείο "Φίλιππος Νάκας" και αποφοιτά το 2002, ενώ δυο χρόνια πριν ξεκινά να παίζει τρομπέτα. Τον Οκτώβρη του 2002 μετακομίζει στην Ολλανδία και σπουδάζει στο κονσερβατόριο του Άμστερνταμ. Παράλληλα παρακολουθεί μαθήματα (μεταξύ άλλων) με τους Markus Stockhausen και Angelo Verploegen και σεμινάρια με τον Paolo Fresu στη Σαρδηνία. Σπουδάζοντας στο Άμστερνταμ συμμετέχει σε διάφορα "πολυεθνικά" γκρουπ και το 2006 διμιουργεί το Poly Quartet, ένα γκρουπ με το οποίο παρουσιάζει για πρώτη φορά τις συνθέσεις του. Το 2008 ηχογραφούν το Cd "Perfumed Dreams" και κερδίζουν την πρώτη θέση στο διαγωνισμό Motives for Jazz στο Βέλγιο. Την ίδια χρονιά αποφοιτεί απο το κονσερβατόριο του Άμστερνταμ και επιστρέφει στην Ελλάδα. Έχει συνεργαστεί με τους Tore Brunborg, Markus Stockhausen, Michel Portal, Tony Lakatos, Gunter baby Sommer, Anne Paceo, Tony Tixier, Kaimaki, Mode Plagal, Σαβίνα Γιαννάτου, Νίκο Σιδηροκαστρίτη, Κώστα Θεοδώρου, Γιώργο Τρανταλίδη, Haig Yazdjan, David Lynch, Bαγγέλη Κατσούλη, Τακη Μπαρμπέρη, Θαναση Παπακωνσταντινου κ.α. Επίσης έχει συμμετάσχει σε πολλές ηχογραφήσεις διαφορετικών στυλ. Το 2010 ήταν μέλος της Ευρωπαϊκής ορχήστρας τζαζ νέων. Απο το 2011 ζει μεταξύ Παρισιού και Αθήνας.
Ο Σπύρος Μάνεσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Σπούδασε στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, τζαζ πιάνο στο Ωδείο Athenaeum με καθηγητές τους Γιώργο Κοντραφούρη και Σύλβιο Σύρρο και κλασικό πιάνο με την Μαριάννα Αϊβάζοβα. Συνέχισετις σπουδές του στο Κονσερβατόριο του Άμστερνταμ, με καθηγητές τους Karel Boehlee, Hans Vroomans, Kriss Goessens και Rob van Bavel (MA in jazz piano performance).
Έχει περιοδεύσει με πολλά projects σε χώρες όπως η Κύπρος, η Ελλάδα, η Ολλανδία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Πορτογαλία, η Λετονία, η Λιθουανία, οι ΗΠΑ και η Κίνα. Από το 2010 έχει το δικό του τρίο με τους Joao Hasselberg και Kaspars Kurdeko, με το οποίο έχουν ηχογραφήσει για την πορτογαλική εταιρεία JACC Records. Άλλα ενεργά projects στα οποία συμμετέχει είναι τα Joao Firmino 5tet, ‘Deko Motion, Andreas Polyzogopoulos – Spyros Manesis duo, Christine Corvisier – Spyros Manesis duo και το Trioism με το οποίο έχει ηχογραφήσει το ομώνυμο άλμπουμ στην εταιρεία Ankh. Επίσης έχει ηχογραφήσει διασκευές του για σόλο πιάνο τραγουδιών της Λένας Πλάτωνος, γεγονός που αποτέλεσε το θέμα της έρευνας που πραγματοποίησε στο Master του.
O Σπύρος Μάνεσης έχει διδάξει τζαζ πιάνο και θεωρητικά στο Ωδείο Athenaeum, όπως επίσης και τζαζ πιάνο και διεύθυνση μουσικών συνόλων στη Θερινή Ακαδημία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Αρίωνας Γυφτάκης γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1995. Ξεκινάει μαθήματα βιολιού στο Δ.Ω.Καλαμάτας και συνεχίζει με μαθήματα ηλεκτρικού μπάσου με τον Νίκο Τσότρα και τον Χάρη Χαραλάμπους. Το ενδιαφέρον του για την μουσική Jazz τον οδηγεί στο κοντραμπάσο και από το 2009 ξεκινάει να μαθητεύει δίπλα στον Σύλβιο Σύρρο jazz αυτοσχεδιασμό, αρμονία της Jazz και ατελιέ. Από το 2011 μαθητεύει κλασικό κοντραμπάσο με τον Τάκη Καπογιάννη στο Ορφείο Ωδείο.

***

****  ΑΘΛΗΤΙΚΑ  γιά  σήμερα  :

Για  την Σούπερ Λίγκα  στο  Ελληνικό ποδόσφαιρο ,21ης αγωνιστικής :
*** ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΑΡΗΣ  Θεσσαλονίκης  2-0  , (1-0).- ^
Διαιτητής :Μάνταλος ,
Τα γκόλ :  45΄ Ναζλίδης ,  63΄ Αναστασάκος
Κάρτες : Γιανιώτας (κόκκινη ) , Πορτουρίδης ,

Πλατανιάς (Αναστασιάδης): Κηπουρός, Γκονζάλες, Καστέλς, Ποτουρίδης, Κανακούδης, Αγκιλέρα, Κάλαϊζιτς, Μπέλιτς, Ναζλίδης, Γιάννου, Αναστσάκος ,
Άρης (Μηχαλήτσος): Βελλίδης, Τριανταφυλάκος, Παπαστεριανός, Ζαραδούκας, Παπαζαχαρίας, Ψυχογιός, Κοέλιο, Τάτος, Διαμαντάκος(Σουνά), Γιαννιώτας, Αγκάνθο ,
Βίντεο  από  αγώνα :
** ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ -ΑΡΗΣ 1-0 45΄Νασζλίδης P1040815.MP4 :

http://youtu.be/8CC7gpZcO30 ,

~** ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ -ΑΡΗΣ 2-0 γκόλ Αναστασάκου P1040816.MP4 :
http://youtu.be/qT3Im-MUTXA ,


*** Ο  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ κυπελλούχος  Ελλάδας γιά το  2013 κερδίζοντας τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ  82-76  στο  Ελληνικό  με πολλά επεισόδια ,..... :
video:O Παναθηναϊκός Kυπελλούχος στον επεισοδιακό τελικό  http://video.in.gr/sports/#1634286 .-

*** «Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο» απαντά στον Ολυμπιακό ο Δ.Γιαννακόπουλος
Ο απόηχος του τελικού του Κυπέλλου μπάσκετ ανδρών συνεχίζεται, όπως και η αντιπαράθεση των διοικήσεων του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Μετά τη σκληρή λεκτική επίθεση που εξαπώλυσαν οι αδελφοί Αγγελόπουλοι από πλευράς «ερυθρολεύκων» ήρθε και η «πράσινη» απάντηση από πλευράς Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

«Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο. Πόσο περισσότερο όταν επί μια δεκαετία είναι ο καλύτερός μας πελάτης, όπως ο Ολυμπιακός και οι Αγγελόπουλοι» ήταν τα λόγια του προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός .-
*  Ο Παναθηναϊκός κράτησε τον τίτλο του Κυπελλούχου, ωστόσο αυτό που κρατά περισσότερο είναι ότι παρά τις αλλαγές, παρά τις γκρίνιες και παρά τα σκαμπανευάσματα στις εμφανίσεις του κατέφερε να πετύχει μία νίκη που είναι ικανή να του αλλάξει την ψυχολογία εν όψει της πολύ δύσκολης συνέχειας. Σε ένα τελικό γεμάτο επεισόδια, ανταλλαγές ύβρεων και μεγάλη ένταση οι «πράσινοι» έπαιξαν πολύ καλό μπάσκετ και πήραν βοήθεια από παίκτες που έως τώρα έδειχναν να μην έχουν ακόμα εγκλιματιστεί, όπως ο Ούκιτς. Αποθέωση στο ξενοδοχείο, η ΤΣΣΚΑ της επόμενης ημέρας και η υπόθεση… Φώτση!  Ακολουθούν  σχετικά βίντεο :
~*** Τελικός κυπέλλου μπάσκετ 11/02/2013   :
 http://youtu.be/CKrrdTILFR8 ,
 *** Τελικός κυπέλλου μπάσκετ(2)   11/02/2013   :
http://youtu.be/3_T75sj2NJk ,


***  Σαν σήμερα ...στις 10 Φεβρουαρίου        
        
 Πριν 94 χρόνια στη Μεσσηνία
 Η σημερινή πρώτη Κυριακή των Απόκρεω φαίνεται, ότι δεν θα σημειώση και εξαιρετικήν κίνησιν. Οι λόγοι είναι πολλοί. Ένας δε ο σοβαρότερος, η προφύλαξις από της καιρικής καταστάσεως, η οποία δεν επιτρέπει Πιερρότους και Κολομβίνας. Διότι ένα ελαφρόν κρυολόγημα δεν είναι δύσκολο να φιλοδωρήση σε κανένα την γρίππην, η οποία μέχρι της άλλης Κυριακής θα τον κάμη σωστό καρναβάλι… Εννοείται, ότι όσοι θέλουν να μασκαρευθούν δεν πρέπει να φοβηθούν τας γραμμάς αυτάς.
 -Η «Ιτιά» με την σημερινήν ημέραν ευρήκε την ευκαιρίαν να εκπληρώση και κάποιαν υποχρέωσίν της προς μεταστάν μέλος της… Μασκαρεμένη θα μοιράζη κόλλυβα από την άμαξαν…
 -Η Νομαρχία παρεκάλεσε την Αστυνομίαν, όπως συστήση εις τους φαρμακοποιούς και διατηρούντας κλινικάς να προμηθευθούν αντιμηνιγγιτικούς ορούς καθόσον η Νομαρχία εξήντλησε τους ολίγους τους οποίους είχε μέχρι σήμερον.
 πηγή: Αρχείο "Θάρρους"


 Γεγονότα
 1355: Ανήμερα της εορτής της Αγίας Σχολαστικής ξεσπούν επεισόδια στην Οξφόρδη μεταξύ φοιτητών και ντόπιων. Αιτία, η ποιότητα της μπύρας σε μία παμπ και τα προσβλητικά σχόλια κάποιων φοιτητών για τους ντόπιους. Οι ταραχές θα λήξουν την επόμενη μέρα με 63 νεκρούς φοιτητές και 30 πολίτες.
1634: Ο Γαλιλαίος (Γκαλιλέο Γκαλιλέι) απαρνείται μπροστά στους ιεροεξεταστές τη θεωρία του ως αιρετική και λαθεμένη και δέχεται ότι η Γη είναι επίπεδη και ακίνητη. Λέγεται ότι την ίδια στιγμή σιγομουρμούρισε: «Και όμως κινείται!»
1938: Συλλαμβάνεται και εξορίζεται στην Πάρο από τη δικτατορία Μεταξά ο Ανδρέας Μιχαλακόπουλος, παρ' όλο που είναι ασθενής.
1942: Απονέμεται ο πρώτος χρυσός δίσκος στην ιστορία της μουσικής, στον Γκλεν Μίλερ για την επιτυχία του Chattanooga Choo Choo.
1947: Τα Δωδεκάνησα περιέρχονται στην Ελλάδα με τη Συνθήκη των Παρισίων.
1949: Το θεατρικό έργο του Άρθουρ Μίλερ Ο θάνατος του εμποράκου, μία καυστική κριτική του Αμερικάνικου Ονείρου, κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη.
 Γεννήσεις
 1890: Φάνι Καπλάν, ρωσίδα σοσιαλίστρια, που αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Λένιν. (Θαν. 3/9/1918)
1898: Μπέρτολτ Μπρεχτ, γερμανός δραματουργός. (Όπερα της Πεντάρας, Ο κύκλος με την κιμωλία, Μάνα Κουράγιο, Η ζωή του Γαλιλαίου) (Θαν. 14/8/1956)
1920: Αλεξάντερ Κόμφορτ, αμερικανός γιατρός και συγγραφέας. Το βιβλίο του Η χαρά του σεξ έπαιξε σημαντικό ρόλο στη σεξουαλική απελευθέρωση της δεκαετίας του '60. (Θαν. 26/3/2000)
 Θάνατοι
 1755: Σαρλ Ντε Μοντεσκιέ, γάλλος πολιτικός φιλόσοφος. Ανέπτυξε τη θεωρία του διαχωρισμού των εξουσιών (νομοθετική, εκτελεστική και δικαστική), η οποία επικράτησε και περιλαμβάνεται στα Συντάγματα σχεδόν όλων των δημοκρατικών χωρών του κόσμου. (Γεν. 18/1/1689)
1912: Τζόζεφ Λίστερ, άγγλος χειρουργός, που έθεσε τις βάσεις για την αντισηπτική χειρουργική. (Γεν. 5/4/1827)
1913: Κώστας Τσικλητήρας, έλληνας αθλητής του στίβου, τέσσερις φορές Ολυμπιονίκης στα αγωνίσματα άνευ φοράς. (Γεν. 30/10/1888)  ,.  πηγή: www.sansimera.gr

~**** From my video-box   2010-2012,  Stamatios  N. Skoulikas  .- :
~***  http://youtu.be/8G4Mc543yAE , ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ  09-2  :
**  Πριν 94 χρόνια στη Μεσσηνία
 Ο δεκανεύς του 8ου Πεζ. Συντάγματος Βασ. Σερεμετάκης διατελών εν αδεία εφόνευσε δια λόγους τιμής εις το εν Αρεοπόλει ξενοδοχείον του Ιωάννου Μπεχράκη την εξαδέλφην του Ευαγγελίαν Γ. Σερεμετάκη πυροβολήσας κατ’ αυτής τρις δια περιστρόφου. Ο δράστης συνελήφθη αμέσως μετά την πράξιν του.
 -Η Επιτροπή η αναλαβούσα την διοργάνωσιν της χοροεσπερίδος εν τη αιθούση του Εμπορικού Συλλόγου λαμβάνει όλας τας απαιτουμένας προετοιμασίας δια την επιτυχεστέραν διεξαγωγήν αυτής. Η χοροεσπερίς θ’ αρχίση την 6 μ.μ. παρατεινομένη μέχρι των μεταμεσονυκτίων ωρών υπό την συνοδείαν της ορχήστρας. Το απαραίτητον κυλικείον κατά την εορτήν τοιαύτην θα είναι πλουσιώτατον.
 -ΠΑΡΕΛΗΦΘΗΣΑΝ χθες υπό των αλευρομύλων αι 45.000 οκ. σίτου, εκ των αποθηκών της Εταιρείας Συγκεντρώσεως εγχωρίων προϊόντων. Η άλεσίς του ήρχισεν αμέσως.
 -ΕΙΣ το κατάστημα αδελφών Σπανομίχου έφθασαν κεφαλοτύρια, μυζήθρες, μαλακό πρώτης ποιότητος με ασυναγωνίστους τιμά   πηγή: Αρχείο "Θάρρους"


 Γεγονότα
 1824: Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνητικό ανάμεσα σε άγγλους κεφαλαιούχους και τους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης Ιωάννη Ορλάνδο και Ανδρέα Λουριώτη για τη σύναψη δανείου ύψους 800.000 λιρών.
1828: Ο Ιμπραήμ Πασάς φθάνει στην Τρίπολη επικεφαλής δύναμης 12.000 ανδρών, από τους οποίους οι 3.000 ιππείς, και διατάσσει την κατεδάφιση των τειχών και την ολοκληρωτική καταστροφή της πόλης.
1895: Ο αμερικανός γυμναστής Ουίλιαμ Μόργκαν παρουσιάζει ένα νέο παιγνίδι, το βόλεϊμπολ.
1909: Κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της εβδομαδιαίας εφημερίδας Ριζοσπάστης, με διευθυντή τον Γ. Φιλάρετο. Η νέα εφημερίδα, που είναι όργανο του Ριζοσπαστικού Συνδέσμου, προπαγανδίζει την ανάγκη για σοβαρή λαϊκή δράση κατά της μοναρχίας και την εξυγίανση του δημόσιου βίου της χώρας.
1948: Κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου, ανταρτική δύναμη υπό τον Νίκο Τριανταφύλλου φτάνει κρυφά έξω από τη Θεσσαλονίκη και ρίχνει στην πόλη δεκάδες βλήματα πυροβολικού, προκαλώντας πανικό και σύγχυση σε αρχές και κατοίκους.
1954: Ο έφιππος ανδριάντας του Κολοκοτρώνη τοποθετείται στη νέα του θέση, μπροστά στην παλιά Βουλή.
 Γεννήσεις
 1928: Ρίνους Μίχελς, διακεκριμένος προπονητής ποδοσφαίρου. (Θαν. 3/3/2005)
1940: Τζον Κουτσί, νοτιοαφρικανός λογοτέχνης. Τιμήθηκε με βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας το 2003.
1964: Ερνέστο Βαλβέρδε, παλαίμαχος ισπανός ποδοσφαιριστής και τέως προπονητής του Ολυμπιακού.
 Θάνατοι
 1857: Διονύσιος Σολωμός, ο εθνικός ποιητής της χώρας μας. (Γεν. 8/4/1798)
1973: Βασιλική Μαλλιαρού, ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός του ενός ρόλου. Την ανακάλυψε σε ένα ελληνικό εστιατόριο ο σκηνοθέτης Γουίλιαμ Φρίντκιν και της ανέθεσε να παίξει τον χαρακτηριστικό ρόλο της μητέρας του πατέρα Ντάμιαν Κάρας στην κλασσική ταινία τρόμου Ο Εξορκιστής. (Γεν. 16/10/1883)
1981: Μπιλ Χάλεϊ, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Γουίλιαμ Τζον Κλίφτον, αμερικανός ρόκερ. (Rock Around The Clock) (Γεν. 6/7/1925)

 *** ΣΑΝ  ΣΗΜΕΡΑ  08-2  :
Πριν 94 χρόνια στη Μεσσηνία
 ΕΠΙΤΥΧΩΣ διεξήχθη ο χθεσινός παιδικός χορός εν τη αιθούση του Εμπορικού Συλλόγου, συνοδευθείς και υπό της ορχήστρας. Ο χορός ήρχισε την 4 μ.μ. παραταθείς επί πολύ.
 -Οι αποκριάτικες ημέρες περνούν απαρατήρητες εις την πόλιν μας. Κανένα ντόμινο, ούτε μάσκα ενεφανίσθη. Ο λήξας πόλεμος εξηφάνισε βλέπετε και τας συνηθείας.
 -ΕΝΕΚΡΙΘΗ υπό της Νομαρχίας και εδημοσιεύθη χθες αστυνομική διάταξις, καταργούσα τας διατιμήσεις των κρεάτων και αφίνουσα ελευθέραν την τιμήν της πωλήσεως αυτών. Επίσης δι’ ετέρας δημοσιευθείσης χθες αστυνομικής διατάξεως κατηργήθησαν και αι διατιμήσεις των γλυκισμάτων.
 -ΔΙΕΤΑΧΘΗΣΑΝ υπό της Νομαρχίας η Μεραρχία και αι Υπομοιραρχίαι του Νομού μας όπως επιβλέπουν επί της εγκαταστάσεως των αγροφυλάκων εις τας περιφερείας των, καταγγέλλουσαι τους προέδρους των Κοινοτήτων εκείνους οι οποίοι ημέλησαν να ενεργήσουν εκλογάς αγροφυλάκων δια το νέον έτος.
 -Ο Δημ. Ι. Κωστόπουλος και η Δις Δέσποινα Α. Γεωργιάδου ετέλεσαν τους γάμους των εν Αθήναις.
 πηγή: Αρχείο "Θάρρους"


Γεγονότα
 1600: Η Ιερά Εξέταση καταδικάζει σε θάνατο τον φιλόσοφο Τζορντάνο Μπρούνο, λόγω των αιρετικών απόψεών του... Υποστήριζε την ηλιοκεντρική θεωρία του Κοπέρνικου.
1692: Ένας γιατρός στο Σάλεμ της Μασαχουσέτης αποφαίνεται ότι τρία κορίτσια έχουν κυριευτεί από το Σατανά. Η διαπίστωση αυτή θα οδηγήσει αργότερα στο Κυνήγι Μαγισσών του Σάλεμ, όπως έμεινε στην ιστορία.
1828: Με διάταγμα του Ιωάννη Καποδίστρια καθορίζονται οι ισοτιμίες των ξένων νομισμάτων με το γρόσι, το οποίο αποτελεί ακόμη το κύριο νόμισμα συναλλαγών στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το διάταγμα, με το οποίο η κυβέρνηση προσπαθεί να πατάξει την αισχροκέρδεια, μία λίρα στερλίνα ισοδυναμεί με 73 γρόσια κι ένα γαλλικό πεντόφραγκο με 13,30 γρόσια.
1883: Ο ασφαλιστής Λιούις Γουότερμαν αρχίζει τα πειράματά του, με στόχο να δημιουργήσει την πρώτη πένα διαρκείας. Ένα χρόνο αργότερα, η ευρεσιτεχνία του κατοχυρώνεται, οπότε θα ιδρύσει και την εταιρεία Waterman.
1905: Αιματηρές σκηνές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, μεταξύ φοιτητών της ιατρικής και των φυσικών επιστημών για το θέμα των σπουδών.
1916: Ποιητές και καλλιτέχνες συναντώνται στο καμπαρέ Βολτέρος της Ζυρίχης και αποφασίζουν να ιδρύσουν το κίνημα Νταντά. Ηγετική μορφή του, ο ρουμάνος συγγραφέας Τριστάν Τζαρά. Βασικά χαρακτηριστικά του κινήματος: 1) Αγανάκτηση για τον παραλογισμό του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, 2) Αμφισβήτηση και απέχθεια για τον σύγχρονο πολιτισμό. Απόρριψη της αστικής κουλτούρας, 3) Απαντούν πιο πολύ με την πρόκληση, παρά με τις αισθητικές ιδέες τους.
 Γεννήσεις
 1405: Κωνσταντίνος 11ος Δραγάσης Παλαιολόγος, ο τελευταίος αυτοκράτορας του Βυζαντίου. (Θαν. 29/5/1453)
1828: Ιούλιος Βερν, γάλλος συγγραφέας μυθιστορημάτων επιστημονικής φαντασίας. («Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες», «20.000 λεύγες υπό τη θάλασσα») (Θαν. 24/3/1905)
1883: Γιόζεφ Σούμπετερ, αυστριακός οικονομολόγος, από τους κορυφαίους οικονομολόγους του 20ου αιώνα και υπέρμαχος της οικονομίας της αγοράς. (Θαν. 8/1/1950)
 Θάνατοι
 1921: Πιοτρ Κροπότκιν, ρώσος πρίγκιπας, από τους σημαντικότερους θεωρητικούς του αναρχικού κινήματος. (Γεν. 9/12/1842)
1957: Τζον Φον Νόιμαν, αμερικανός μαθηματικός, με σημαντική συνεισφορά στην κβαντική φυσική, τη μετεωρολογία, τη λογική και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. (Γεν. 28/12/1903)
1972: Μάρκος Βαμβακάρης, ρεμπέτης. (Γεν. 10/5/1905)

***  ΣΑΝ   ΣΗΜΕΡΑ   07-02  :
** Πριν 94 χρόνια στη Μεσσηνία
 ΤΟ «Θάρρος» με ιδιαιτέραν χαράν χαιρετίζει την σημερινήν αισίαν άφιξιν εις την πόλιν μας του Μεσσηνίου ήρωος Παναγιώτου Μήνη, συνταγματάρχου του Πεζικού. Η ιδιαιτέρα του πατρίς, η Μεσσηνία ολόκληρος, υπερήφανος δέχεται σήμερον εις τας αγκάλας της το ηρωικόν τέκνον της κατάφορτον από υπέρλαμπρον δόξαν ην συνεκόμισεν εις τα δοξασμένα πολεμικά πεδία των Γιαννιτσών, της Τζουμαγιάς και της Δοϊράνης. Δαφνοστεφής ο πειθαρχικός στρατιώτης της πατρίδος επανέρχεται εις την πατρικήν γην με την συνείδησιν υπερήφανον, ότι εξετέλεσε πάντοτε το προς την πατρίδα υπέρτατον καθήκον μετά της αφοσιώσεως εκείνης την οποίαν υπαγορεύει ο πραγματικός υπερήφανος χαρακτήρ και η στρατιωτική ανδρεία και αρετή.
 -ΑΥΤΟΙ οι κηπουροί τέλος πάντων τι θαυμάσιοι άνθρωποι που είναι. Εκόλλησαν σαν στρείδια επάνω εις τα τιμάς που τους έδωκε μία έκτακτος περίστασις και δεν εννοούν να ξεκολλήσουν. 80 λεπτά η οκά τα σπανάκια και με ρίζες ενός μέτρου και με χώματα άφθονα και με φυλλώματα ανωτέρα της μάπας. Η αυτή τακτική και εις τα άλλα λαχανικά. Δεν νομίζει η αστυνομία ότι είναι καιρός να τους κόψη αυτήν την τακτικήν; Αυτοί βέβαια αφ’ εαυτών δεν σκέπτονται να ξεκολλήσουν από την εφαρμογήν αυτών, η οποία ως δια μαγείας μετέβαλλε την οικονομικήν αυτών κατάστασιν κατά τρόπον μάλιστα αγνώριστον και δι’ αυτούς ακόμη.
 -ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ επιτυχής θα διεξαχθή ο σημερινός παιδικός χορός εν τη αιθούση του Εμπορικού Συλλόγου διοργανωθείς υπό της «Αδελφής του Στρατιώτου» και του Διοικητικού Συμβουλίου του «Λαϊκού Ιατρείου». Ο χορός θ’ αρχίση την 4 μ.μ., η τιμή δε εκάστου εισιτηρίου έχει ορισθή εις δρχ. 3. Αι εισπράξεις θα διατεθούν υπέρ του Λαϊκού Ιατρείου και των απόρων οικογενειών των εφέδρων.
πηγή: Αρχείο "Θάρρους"


 Γεγονότα
 1828: Ο Ιωάννης Καποδίστριας συγκροτεί τον πρώτο τακτικό ελληνικό στρατό.
1863: Στρατιωτική στάση στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια της Μεσοβασιλείας, εξαιτίας της κυβερνητικής κρίσης. (Φεβρουαριανά)
1897: Υπογράφεται το διάταγμα της ίδρυσης του ΣΕΓΑΣ. Στις 27 Φεβρουαρίου θα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
1900: Οι Αλβανοί ζητούν την αυτονομία τους από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, κατά το υπόδειγμα της Κρήτης.
1900: Ιδρύεται το βρετανικό Εργατικό Κόμμα, με πρώτο γραμματέα τον Ράμσεϊ ΜακΝτόναλντ.
1937: Με την εγκαθίδρυση της δικτατορίας της 4ης Αυγούστου κι έπειτα από υπόμνημα διαμαρτυρίας στον Γεώργιο Β', ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος συλλαμβάνεται και εκτοπίζεται στην Κύθνο και έπειτα στη Θάσο.
 Γεννήσεις
 1478: Τόμας Μορ, άγγλος λόρδος, δικηγόρος και συγγραφέας, δημιουργός του όρου Ουτοπία, που πρωτακούστηκε ως τίτλος ενός βιβλίου του. (Θαν. 6/7/1535)
1804: Τζον Ντίρι, αμερικανός σιδηρουργός, πρωτοπόρος στην κατασκευή γεωργικών μηχανημάτων. (Θαν. 17/5/1886)
1812: Τσαρλς Ντίκενς, άγγλος μυθιστοριογράφος. (Θαν. 9/6/1870)
 Θάνατοι
 1871: Χάινριχ Έγκελχαρτ Στάινβεγκ, γερμανός κατασκευαστής πιάνων. Τη δεκαετία του 1850 μετανάστευσε στις ΗΠΑ, άλλαξε το όνομά του σε Χένρι Στάινγουεϊ και ίδρυσε την ομώνυμη εταιρία κατασκευής πιάνων. (Γεν. 17/2/1797)
1885: Γιατάρο Ιβαζάκι, ιάπωνας επιχειρηματίας, ιδρυτής της Mitsubishi. (Γεν. 9/1/1835)
1942: Ντοράντο Πιέτρι, ιταλός μαραθωνοδρόμος. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1908 τερμάτισε πρώτος σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, υποβασταζόμενος από κάποιους κριτές. Για το λόγο αυτό ακυρώθηκε από την ελλανόδικο επιτροπή. (Γεν. 16/10/1885)

***

ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ ΜΑΣ  ΚΑΙ ΤΙΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΣ …..ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ … :  
 1 ~ http://www.youtube.com/stamos01 , =    2276 video. -      A.  snstam@gmail.com  .-  
  2 ~ http://www.youtube.com/stamatios01 , =                        707 video.-   b. stamoskal@windowslive.com .-
  3 ~ http://www.youtube.com/vlasiskal   , =                   715   video.-      c. vlasiskal@gmail.com .-   
ΣΥΝΟΛΟΝ :                                               3698   αναρτήσεις  Βίντεο .-     www.sansimera.gr  www.sansimera.gr

***ΑΠΟ  ΤΙΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ    ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ     2013  :
 ~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/01/29.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/01/to-30-2013.html , To αγιάζι στην ενημέρωση Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013 : Μιά ηλιόλουστη καλοκαιρινή ημέρα μέσα στο χειμώνα (Αλκυονίδες μέρες ) .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/01/blog-post.html , Ανέκδοτα διδάγματα των Αρχαίων Ελλήνων Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013 , Φιλοσοφια καί .... διάλογοι  .-
~**  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/01/t-31-2013.html  , Tο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013 .-

~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2013  :
** http://snsarfara.blogspot.gr/2013/02/1-2013.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση 1 Φεβρουαρίου 2013 , ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ γιά ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !! Μαζί με την Καλημέρα μας ! .-
~**
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/01-2013.html , Υγεία γιά όλους μας 01 Φεβρουαρίου 2013 , ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ γιά Όλους μας.- ~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/t-02-2013.html , Tο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02 Φεβρουαρίου 2013 , ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/02/02-03-2013.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ Σ/Κ 02 καί 03 Φεβρουαρίου 2013 :.-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/02/03-2013.html , Κυριακάτικη ενημέρωση 03 Φεβρουαρίου 2013.-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/t-04-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 04 Φεβρουαρίου 2013.-
 ~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/02/05-2013.html  , Αθλητική δραστηριότητα και τα παράξενα Τρίτη 05 Φεβρουαρίου 2013 .-
~**  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/02/06-20123.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 06 ,Φεβρουαρίου 20123 .-
~**  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/02/07-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης την βροχερή Πέμπτη 07 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/02/07-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης την βροχερή Πέμπτη 07 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/02/08-2013.html , Γεγονότα χθές και σήμερα 08 Φεβρουαρίου 2013 .-
~**  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/02/09-10-2013.html  , Αθλητικό Σαββατοκύριακο 09 καί 10 Φεβρουαρίου 2013.-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/02/09-2013.html , Αυτό το βροχερό Σαββατο στο αγιάζι της ενημέρωσης 09 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/02/to-10-2013.html , To αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013 ,.-
** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10 Φεβρουαρίου 2013 .-
 ~**  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/02/11-2013.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013  .-

*** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ …..


~* * http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html , Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html , Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html , Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html , Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html , Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html , Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.html ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10 Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-

*** ΒΙΝΤΕΟ   ΑΠΟ  ΑΓΩΝΕΣ  21 ης  αγωνιστικής  στην Σούπερ Λίγκα :
~** ΠΑΟ - ΞΑΝΘΗ 0-1 10-2 -2013  :

 http://youtu.be/rfFmHbrkY78 ,
 ~** ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ -ΑΡΗΣ 1-0 45΄Νασζλίδης  :
 http://youtu.be/8CC7gpZcO30 ,
 ~** ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ -ΑΡΗΣ 2-0 γκόλ Αναστασάκου  :
 http://youtu.be/qT3Im-MUTXA ,
~* ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ - ΟΣΦΠ 0-1 ΓΚΌΛ :

http://youtu.be/OOTyojhqMnw ,
** ΠΑΟΚ -ΟΦΗ 3-1 γκόλ 1ου ημιχρόνου :
http://youtu.be/yYS_Yg_nRwg ,
** ΠΑΟΚ - ΟΦΗ 3-1 γκόλ Κατσικά ισοφάρισης :
http://youtu.be/AC5-x1AmzKQ ,
** ΠΑΟΚ -ΟΦΗ 3-1 το 3ο γκόλ Λόρενς :
http://youtu.be/n2B2zFHN5oo ,
~ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΒΕΡΟΙΑ 0-0  :
http://youtu.be/ZIkrINBHGYw ,
* ΠΑΝΙΩΝΟΣ ΠΑΣ ΓΙΑΝ 0-1 18΄ γκόλ 'Ιλιτς :
http://youtu.be/FHuL1tkHlTg ,
**** ΚΕΡΚΥΡΑ - ΑΕK 0-1 14΄πεν Γκερέϊρο :
http://youtu.be/t6xy85eQLDg
~* ΠΑΝΘΡΑΚ- ΛΕΒΑΔΕΙΑΚ 1-0 37΄γκόλ Δ. Παπαδόπουλος :
http://youtu.be/URL4YBrKqHo ,
~* Πανθρακικός -ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 0-0 ΗΜΊΧΡΟΝ   :
http://youtu.be/Y-GhqScaMH0 ,

***

ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  2013
Στο  δρόμο της Φοινικούντας

Στο  τζάκι μας

"ΝΕΦΕΛΗ" ΜΕΣΣΗΝΗΣ πίτα Περιηγητικής Λ. Μεσσήνης  2013
ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ  ΧΕΛΜΟΥ  ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

*** ~** Πεταλίδι διαδρομή εισόδου 2 :

http://youtu.be/ubSWDu1dB-0 ,
~** ΠΕΤΑΛΙΔΙ διαδρομή εισόδου 2 :
http://youtu.be/OdepYx9jYdM ,
~** Πεταλίδι πλατεία Αγ. Νικόλαος :
http://youtu.be/MkJxKkx8ChA ,
~** Πεταλίδι πλατεία 9-2-2013 :
http://youtu.be/jcvSKB8Z-84 ,
~** Πεταλίδι Μεσσηνίας 2013 :
http://youtu.be/vcbrwDLdv6Q ,
~*** Πεταλίδι φεύγοντας 2013 :
http://youtu.be/zwzUOUpB2Kg ,
~*** ΧΡΑΝΟΙ Πεταλιδίου :
http://youtu.be/jUvuBwJZbQ0 ,
~*** Επισκοπή Πεταλίδι 2013 :
http://youtu.be/btpKbq5wP5U ,
~*** Άγιος Ανδρέας Λογγα 2013 :
http://youtu.be/XrPq1GTRSK0 ,
~*** Νέα Κορώνη 2013 :
http://youtu.be/icZbIgB44GY ,
~** * Χαροκοπειό είσοδος 2013 :
http://youtu.be/-PujmcTb1-A ,
~*** Ακριτοχώρι Υάμια Χαροκοπειού 2013 :
http://youtu.be/7pzFAsOysUk ,
~***Φοινικούντα Λαχανάδα 2013 :
http://youtu.be/86GcDMAfPTo ,
~*** ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ από Έλενα κέντρο :
http://youtu.be/bZyGv0xygGE ,
~*** Ταβέρνα ΕΛΕΝΑ Φοινικούντα 2013 :
http://youtu.be/WQY8gOKyFuM ,
 ~*** Διασκέδαση στην Φοινικούντα 9-2-2013 :
http://youtu.be/n5n4zMmwc_E ,
~*** Διασκέδαση φαγητό Ελενα Φοινικούντα :
http://youtu.be/-IupTwnsTl4 ,
~*** Διασκέδαση ταβέρνα ΕΛΕΝΑ :
http://youtu.be/NHZCMwm1n08 ,
~*** Διαδρομή στην Φοινικούντα 2013 :
http://youtu.be/okZpEKEk1Oo ,
~* ΜΕΘΩΝΗ στο διάβα μας 20 13 :
http://www.youtube.com/watch?v=SRSEob8FhhI&feature=share&list=UUH-bFcKV_OQutlCG6sjpOig ,

~** ΤΗΝΟΣ περιστερώνες P1040810.MP4 :
http://youtu.be/_dR14a2FUd4 ,


Δεν υπάρχουν σχόλια: