ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  14  Ιουλίου  2015  :
olant 2
~ Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !
~


-
~14 Ιουλίου
Ακύλα του αποστόλου (Ο΄), επισκόπου Λευκάδος, Ιλαρίου και Ιούστου (†η ΄αι.). Ηρακλείου και Πέτρου του νέου. Οσίων Ιωσήφ αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης του ομολογητού, Ονησίμου του θαυματουργού (1), Πέτρου επισκόπου Κρήτης και Νικόδημου του Αγιορείτου, του σοφωτάτου της Εκκλησίας διδασκάλου (†1809).
(1) Ο άγιος Ονήσιμος, γεννήθηκε στην πόλη Καρόνη της Καισαρείας. Ανατράφηκε από μικρός από ευσεβείς γονείς, με τον λόγο του Ευαγγελίου, που αργότερα προσπάθησε και ο ίδιος να μεταδώσει στον υπόλοιπο κόσμο. Στην συνέχεια, μεγαλύτερος, πια φθάνοντας στην Έφεσο και συναναστρεφόμενος με μοναχούς ασπάστηκε την ασκητική ζωή. Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να συνεχίσει να κηρύττει στις πόλεις για τον Χριστό και να δίνει συμβουλές προσελκύοντας πολύ ευσεβή κόσμο γύρω του. Στην συνέχεια λόγω των διωγμών του Διοκλητιανού, η μοναχική αδελφότητα διαλύθηκε κι έτσι ο Ονήσιμος επέστρεψε στην πατρίδα του. Οι γονείς του, που στο μεταξύ είχαν χάσει το φως τους χάρηκαν πολύ. Ο Ονήσιμος προσευχήθηκε μαζί με τους γονείς του με μεγάλη πίστη προς το Θεό, ο οποίος εισακούγοντας τους έκανε το μεγάλο θαύμα, και οι γονείς του βρήκαν το φως τους. Τα τελευταία του χρόνια, τα πέρασε σε μοναστήρι που ίδρυσε ο ίδιος στην περιοχή της Μαγνησίας. Μέχρι τον θάνατό του, από βαθειά γηρατειά δεν σταμάτησε να δοξολογεί τον Θεό.
- 14/07 Απολυτίκιο Αγ. Νικοδήμου του Αγιορείτου - 14 ΙΟΥΛΙΟΥ :
 https://youtu.be/zN0SIhzxIOw?list=PL0186FD07E99A39E4 .


-


~
katareysh

***
  
ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ Σ΄ ΟΛΑ ΤΑ  ΓΕΡΜΑΝΙΚΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ  ΕΛΛΗΝΕΣ ! Ακόμη στα πλέον απαραίτητα και αναντικατάστατα !
~ ΠΟΤΕ μας  ΔΕΝ  ΞΕΧΝΑΜΕ ! Η  ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ πάντα πληρώνεται ας μην το ξεχνά κανείς  ! Για  μας που αγαπάμε τον Γερμανικό λαό θεωρούμε άσπονδο εχθρό μας ΣΟΪΜΠΛΕ  και  ΜΕΡΚΕΛ !
Φωτογραφία του χρήστη Μαυροι Πανθηρες.
-
*** Ένα βίντεο ΣΟΚ για το "βρώμικο" παρελθόν του Σόιμπλε
soible skandalo
Ίσως να μην ακουστεί σαν έκπληξη, αλλά το παρελθόν του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά και των Χριστιανοδημοκρατών είναι αρκετά "βρώμικο". Όταν αυτοκτόνησε ο οικονομικός υπεύθυνος του κόμματος και της κοινοβουλευτικής ομάδας, Βόλφγκανγκ Χίλεν, η είδηση έσκασε σαν βόμβα στους κύκλους του CDU. Εκείνη την περίοδο στην Μπούντεσταγκ διεξαγόταν η συζήτηση για τα οικονομικά σκάνδαλα του κόμματος...
Ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιόακιμ Χέρστερ, ανακοίνωσε από επίσημα χείλη την πληροφορία ότι ο ηλικίας 49 ετών Χίλεν βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στις 20 Ιανουαρίου του 2000. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο Χίλεν άφησε ένα σημείωμα, στο οποίο εξηγούσε ότι αυτοκτόνησε για προσωπικούς λόγους. "Σύμφωνα με την πληροφόρηση που διαθέτουμε μέχρι στιγμής, τα κίνητρα της αυτοκτονίας ήσαν προσωπικού χαρακτήρα"
Το Associated Press είχε μεταδώσει τότε ότι ο Χίλεν ανέφερε στο σημείωμα του και την απογοήτευσή για το σκάνδαλο που συγκλόνισε το κόμμα, καθώς και την κατάθλιψή του για το γεγονός ότι η μεταφορά της Βουλής από τη Βόννη στο Βερολίνο τον έχει αποσπάσει από την οικογένειά του..
Νωρίτερα, η ερευνητική επιτροπή της Βουλής που ερευνούσε το σκάνδαλο των "μαύρων λογαριασμών", είχε κλητεύσει τον πρώην καγκελάριο Χέλμουτ Κολ να καταθέσει ενώπιόν της.
Η στάση του Κολ, αλλά και οι εξελίξεις των σκανδάλων "εξανάγκασαν" τον ηγέτη του CDU, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να ζητήσει συγνώμη από τη Βουλή.
Μιλώντας από το βήμα της Μπούντεσταγκ, ζήτησε συγνώμη επειδή είχε πει ψέματα ότι δε γνώριζε πως το κόμμα του είχε αποδεχτεί δωρεά 100.000 μάρκων από έναν έμπορο όπλων. "Πριν από λίγες εβδομάδες, από το ίδιο βήμα της Βουλής, όταν η ατμόσφαιρα ήταν κάπως πιο ζωηρή απ’ ό,τι είναι σήμερα, δεν αντέδρασα όπως έπρεπε. Λυπάμαι γι’ αυτό και ζητώ συγνώμη εκ μέρους του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος", τόνισε ο Σόιμπλε μιλώντας στα μέλη της Μπούντεσταγκ.
Ωστόσο, η αξιοπιστία Σόιμπλε είχε δεχθεί μεγάλο πλήγμα, καθώς είχε δηλώσει ενώπιον της Βουλής ότι δε γνώριζε τον Γερμανοκαναδό έμπορο όπλων Καρλχάιντς Σράιμπερ, αργότερα όμως ομολόγησε ότι και αυτός υπήρξε αποδέκτης μιας "δωρεάς" 100.000 μάρκων, που δεν εμφανίστηκε νομότυπα στα λογιστικά βιβλία του κόμματος. Η Μέρκελ πλέον "έπαιζε" μόνη της. Χαιρέτησε την "κάθαρση των Χριστιανοδημοκρατών" και ανήλθε στην ηγεσία του κόμματος.
 Δείτε το βίντεο:  CDU-Spendenskandal 2000 Teil 7 - Schäuble der Aufklärer , https://youtu.be/WC-IcbBlNec  .-



~
  
-
~ ΠΑΝΤΑ  ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ  ΤΟΥΣ  ΗΤΤΗΜΕΝΟΙ !
Όλα  πληρώνουντε  και ξεπληρώνουντε  στο δρόμο  τούτης  της ζωής !  Ο  ΘΕΟΣ  ΤΗΣ  ΕΛΛΑΔΑΣ είναι πάντα δίπλα  μας !   

ΠΕΡΑΣΑΜΕ  400  ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ! Μπορούμε να περάσουμε 5 χρόνια δύσκολα με στερήσεις , οικονομίες , εργατικότητα , συμμετοχικότητα , και δημιουργικότητα  !
 Ας  γίνουμε όλοι μας Κολοκοτρώνηδες με υπομονή  και επιμονή αλλά και πολύ καρτερικότητα και τότε η Ελλάδα θα  βρεθεί εκεί που  πρέπει να βρίσκεται  !
~
***  ΣΟΚ: Επιβεβαιώνεται ο Άγιος Παΐσιος...
paisios
-  Εκπληρώνονται συνεχώς οι προφητείες που έκανε ο Άγιος Παΐσιος πριν από πολλά χρόνια. Μέσω της Θεόσταλτης σοφίας του μπόρεσε να δώσει εύστοχα τα φώτα για όσα έχουν έρθει μέχρι τώρα και για όσα θα έρθουν τα επόμενα χρόνια...
Εκπληρώθηκε
Για τις εκλογές της 25ης Ιανουρίου 2015 και το Δημοψήφισμα οι Δανειστές το πέταξαν στα σκουπίδια
"…Θα έχετε κυβέρνηση και θα είναι σα να μην έχετε"
Εκπληρώθηκε
Το Eurogroup και οι διαφωνίες της κυβέρνησης
."…θα σας δώσουν πολλά λεφτά και μετά θα σας βάλουν δυσβάσταχτους φόρους, αλλά δεν θα προλάβουν να τους πάρουν"
"…ο κόσμος θα σιχαθεί τους πολιτικούς και θα τους πάρει με τις πέτρες"…
Ὁ Γέροντας τὸ 1983 στὴ Σουρωτὴ εἶχε ἀναφέρει συγκεκριμένα: "Θὰ ἔρθει καιρὸς ποὺ θὰ ἀνεβαινοκατεβαίνουν κυβερνήσεις, θὰ ἐναλλάσσονται τὰ κόμματα, θὰ ἀνακαλοῦνται διατάγματα, θὰ ψηφίζονται νόμοι καὶ θὰ καταργοῦνται ἄλλοι, καὶ θὰ ἐπικρατεῖ σύγχυση καὶ ταραχή. Τότε, ὅμως, θὰ ἀντιδράσουν λίγοι πιστοὶ Χριστιανοὶ (ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ) ἀλλὰ καὶ τὸ Κ.Κ.Ε (τότε δεν υπήρχε ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ που εννοούσε)..."
Μένει ακόμα να εκπληρωθεί
"…θα γίνει κάτι και θα φανεί πως φταίει η Ελλάδα, τότε η Τουρκία θα το εκμεταλλευτεί…"
~
***  Άδωνις: Ο Τσίπρας έχει την ευκαιρία να γίνει εθνικός ηγέτης   
Καλεί τον πρωθυπουργό να εκφράσει "το κλίμα εθνικής συναίνεσης"
Άδωνις: Ο Τσίπρας έχει την ευκαιρία να γίνει εθνικός ηγέτης
Την ευκαιρία "ο κ. Τσίπρας να γίνει εθνικός ηγέτης" επισημαίνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης. "Ο κ. Τσίπρας έχει την ευκαιρία να γίνει εθνικός ηγέτης. Εάν ο ίδιος ως πρωθυπουργός προσπαθήσει να εκφράσει αυτό το κλίμα εθνικής συναινέσεως", σημείωσε σε δηλώσεις του στο Mega.
"Την ευθύνη για να επιτευχθεί αυτή η εθνική συναίνεση σε μια κοινοβουλευτική δημοκρατία την έχει πρωτίστως ο πρωθυπουργός. Όταν η πρώτη του δήλωση είναι να κατηγορεί την αντιπολίτευση, έχει ήδη βάλει βόμβα στο θεμέλιο της εθνικής συναινέσεως, άλλο αν εμείς κάναμε ότι δεν το ακούσαμε, όταν αφήνει τον κυβερνητικό του εταίρο να μας βρίζει έχει ήδη βάλει μια δεύτερη βόμβα στην εθνική συναίνεση, δεν θα κάνουμε πάλι ότι δεν το ακούσαμε", πρόσθεσε.
Ο κ. Γεωργιάδης πάντως δεν απέφυγε να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της τους μήνες που προηγήθηκαν της συμφωνίας των Βρυξελλών.
"Η διαφορά της συμφωνίας που απερρίφθη την Κυριακή του δημοψηφίσματος, με αυτή που πάμε να ψηφίσουμε τώρα είναι περίπου τεσσεράμισι δισεκατομμύρια επιπλέον. Εάν τώρα αυτό που ακούω είναι ότι χρειαστήκαμε το δημοψήφισμα για να γίνει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών και να υπάρχει ένα κλίμα ενότητας και ομοψυχίας, με συγχωρείτε αλλά αυτό θα μπορούσε να το είχε κάνει ο πρωθυπουργός δύο εβδομάδες πριν και να είχαμε γλιτώσει και τα τεσσεράμισι δισεκατομμύρια", σημείωσε.
Διαβεβαίωσε πάντως πως "αφού φτάσαμε εδώ θα βάλουμε πλάτη, αυτό όμως θα γίνει με καθαρούς ορούς", επαναλαμβάνοντας πως "αν ο κ. Τσίπρας επιλέξει αυτή τη γραμμή η Ελλάδα έχει μπροστά της λαμπρό μέλλον" και υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία της Δευτέρας "είναι ευκαιρία να σταματήσει ο διαχωρισμός μνημονιακών – αντιμνημονιακών".
"Αν δουλέψουμε με ομόνοια και σύμπνοια θα ξαναχτίσουμε το κράτος μας και αυτό είναι η ευθύνη του κ. Τσίπρα", ανέφερε.
~* ΥστερόγραφονΠιστεύω ότι ..., μολονότι  δεν ψήφισα  ΣΥΡΙΖΑ , ο Αλέξης Τσίπρας  ,  ιστορικά με τις υπερβάσεις  του , βάζοντας την χώρα ,- την πατρίδα , υπεράνω κομμάτων και  προσωπικών θώκων , θα  βρεθεί , ιστορικά , μεταξύ των Ελευθ. Βενιζέλου , Κων . Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου .- Πιστεύω επίσης ότι έχοντας την θέληση θα είναι ο πολιτικός που θα επαναφέρει την ΕΛΛΑΔΑ  μας , σε πολύ λίγα χρόνια , στην θέση που πρέπει να είναι στο Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο  στερέωμα κατάταξης . !

~
***  ΔΙΑ  ΤΗΣ  ΑΠΟΔΡΑΣΕΩΣ  ΣΑΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ...ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΑΙ !!!..
1.-Φροντίστε κύριοι βολευτές .. να μην εισπράξουτε την ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ γιατί θα γίνει ΦΩΝΗ ΘΕΟΥ .....ο λαός δεν Συγχωρεί ..αλλά γρήγορα τιμωρεί !
2.- «Οι πολιτικοί σκέφτονται τις επόμενες εκλογές. Οι ηγέτες σκέφτονται τις επόμενες γεννιές>> Général De Gaulle ΟΧΙ το κόμμα και τις καρεκλίτσες των !
3.- Ο γέρος του Μοριά σας το φωνάζει !!!
4.- Επίσης για τους βολευτάδες :
«Όταν αλλάζουν τα δεδομένα, αλλάζω κι εγώ την άποψή μου» John Maynard Keynes...........

-

~
***  Σόιμπλε: Να βγάλει τώρα IOU's η Ελλάδα για τη χρηματοδότηση - γέφυρα        
Αναταραχή από τις... ιδέες του Γερμανού υπουργού Οικονομικών
Σόιμπλε: Να βγάλει τώρα IOU's η Ελλάδα για τη χρηματοδότηση - γέφυρα
-  Κάτι παραπάνω από άμεσες είναι πλέον οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας. Παρά τη χθεσινή συμφωνία, η διαδικασία θα πάρει χρόνο μέχρι να ψηφιστεί (από την Ελλάδα και τα κοινοβούλια της Ευρωζώνης) και να εφαρμοστεί κι έτσι να φέρει ρευστότητα στη χώρα. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, πάντως συνεχίζει επίμονα να ζητά λύσεις για την Ελλάδα εκτός ευρώ.
Αυτή τη φορά επανέρχεται με "χαρτί" τη χρηματοδοτική γέφυρα που έχει ανάγκη η Ελλάδα προκειμένου να καλύψει τις άμεσες αυτές ανάγκες της χρηματοδοτικά.
Σύμφωνα με τη Handelsblatt, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ επαναφέρει το θέμα των IOUs προτείνοντας η Ελλάδα να τυπώσει τις "υποσχετικές" αυτές (αυτά τα πιστοποιητικά οφειλής). O κ. Σόιμπλε πρότεινε τη λύση του παράλληλου νομίσματος και στο χθεσινό Eurogroup έτσι ώστε να καλυφθεί η ενδιάμεση χρηματοδότηση 7 δισ. ευρώ για την Ελλάδα- δηλαδή ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών πρότεινε συγκεκριμένα τα debt certificates, ένα είδος IOU, δηλαδή παράλληλου νομίσματος.
Ωστόσο υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές για τη χρηματοδοτική αυτή γέφυρα. Η επανενεργοποίηση του ESM μπορεί να δώσει στην Ελλάδα έως και 1,5 δισ. ευρώ ενώ μπορούν να αξιοποιηθούν τα 3,2 δισ. ευρώ που είχε η ΕΚΤ ως κέρδος επένδυσης σε ελληνικά ομόλογα.
Ακόμη η Ελλάδα μπορεί να συνάψει άμεσα διμερή δάνεια με άλλη χώρα της Ευρωζώνης, όπως η Γαλλία.
Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα 7 δισ. ευρώ αλλά πιθανότατα θα χρειαστεί ως και 4 εβδομάδες για να τα αντλήσει από τον ESM. 
Η χρήση των IOUs πάντως είναι αμφιλεγόμενη. Ορισμένοι ειδικοί προειδοποιούν ότι θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πρώτο βήμα προς ένα παράλληλο νόμισμα.
Όπως γράφει η εφημερίδα για το εξωτερικό χρέος δεν είναι κατάλληλα.
Σημειώνεται ότι ο Γιάννης Βαρουφάκης αποκάλυψε μόλις χθες ότι είχε σχέδιο για έκδοση IOUs.
~
***  Συμφωνία: Τα πρώτα σκληρά μέτρα που έρχονται σήμερα στη Βουλή
Συμφωνία: Τα πρώτα σκληρά μέτρα που έρχονται σήμερα στη Βουλή
-  Το πρώτο πακέτο με τα σκληρά μέτρα που πρέπει να πάρει η Ελλάδα ως όρους για το τρίτο πακέτο στήριξης, κατατίθενται σήμερα στη Βουλή. Σημειώνεται ότι τα μέτρα περιλαμβάνονται σε ένα νομοσχέδιο. Τα μέτρα αυτά είναι προαπαιτούμενα και οι δανειστές έχουν απαιτήσει να ψηφιστούν από την ελληνική Βουλή προκειμένου στη συνέχεια να δοθεί το πράσινο φως για την επικύρωση της συμφωνίας. 
~ Ποια είναι τα πρώτα μέτρα που ψηφίζονται σήμερα στη Βουλή
- Η θέσπιση τριών συντελεστών ΦΠΑ ( 6%, 13% και 23%) - Ο χαμηλός συντελεστής 6% θα περιλαμβάνει τα φάρμακα, τα βιβλία και τα εισιτήρια θεάτρων.
- Ο μεσαίος συντελεστής 13% θα περιλαμβάνει τα φρέσκα τρόφιμα, την ενέργεια ( τιμολόγια ΔΕΗ, φυσικού αερίου), το νερό ( εκτός τέλη αποχέτευσης) τη διαμονή σε ξενοδοχεία.
- Στον υψηλό συντελεστής ΦΠΑ 23% θα υπάγονται όλα τα τυποποιημένα τρόφιμα, οι μεταφορές ( ταξί, εισιτήρια λεωφορείων , πλοίων, κτλ) η εστίαση, οι επισκευαστικές υπηρεσίες, οι ιατρικές υπηρεσίες, τα εισιτήρια θεαμάτων. Στο νομοσχέδιο θα προβλέπεται η σταδιακή κατάργηση του ειδικού καθεστώτος στα νησιά του Αιγαίου, με διατήρηση αρχικά μόνο στα απομακρυσμένα νησιά έως το τέλος του 2016 όποτε και θα γίνει η πλήρης κατάργηση. Ωστόσο θα υπάρξει εισοδηματική ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων κατοίκων των νησιών. 
~ Σε ότι αφορά τη φορολογία φυσικών προσώπων, αγροτών και επιχειρήσεων θα προβλέπεται:
- Η αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης από 1/1/2015 με νέους συντελεστές από 0,7% έως 8% ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος
- Η αύξηση από το 10% στο 13% του φόρου πολυτελούς διαβίωσης για τα ΙΧ άνω των 2.500 κυβικών, πισίνες , τα αεροσκάφη και σκάφη αναψυχής άνω των 5 μέτρων.
- Η αύξηση του φορολογικού συντελεστή των αγροτών από το 13% στο 26%
- Η κατάργηση της επιδότησης πετρελαίου για τις αγροτικές καλλιέργειες
- Αυστηρότερα κριτήρια για την προσδιορισμό των κατ' επάγγελμα αγροτών
-Αύξηση του φορολογικού συντελεστή των επιχειρήσεων από το 26% στο 28%
- Αύξηση της προκαταβολή του φόρου των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών στο 100%.
~
*** Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό
“Η Ελλάδα σύντομα θα έχει περισσότερους φτωχούς, περισσότερα λουκέτα, περισσότερους υπερχρεωμένους Έλληνες", τονίζει ο Δημήτρης Κοδέλας
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό
-  Συγγνώμη από τον ελληνικό λαό ζητά με δήλωσή του, την οποία ανήρτησε στο Facebook, ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Κοδέλας, με αφορμή τη συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής, την οποία και προαναγγέλλει πως θα καταψηφίσει στη Βουλή.
-  Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως αν υλοποιηθεί το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε στη Σύνοδο Κορυφής “η Ελλάδα σύντομα θα έχει περισσότερους φτωχούς, περισσότερα λουκέτα και κυριαρχία των πολυεθνικών, περισσότερους υπερχρεωμένους Έλληνες που θα κινδυνεύει η περιουσία τους”, κάνοντας λόγο για “τρίτο μνημόνιο το οποίο οδηγεί σε κατάλυση της κυριαρχίας της, σε υποθήκευση και ξεπούλημα του πλούτου της, σε μια τεράστια φτωχοποίηση της κοινωνίας, σε συμπίεση των μικρομεσαίων, σε χτύπημα της πρωτογενούς παραγωγής”.
Δείτε τη δήλωση του Δ. Κοδέλα:
Δήλωση του βουλευτή Αργολίδας Δημήτρη Κοδέλα
"Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό"
Η χώρα οδηγείται στην ταπείνωση και σε μια τραγωδία με ένα τρίτο μνημόνιο το οποίο οδηγεί σε κατάλυση της κυριαρχίας της, σε υποθήκευση και ξεπούλημα του πλούτου της, σε μια τεράστια φτωχοποίηση της κοινωνίας, σε συμπίεση των μικρομεσαίων, σε χτύπημα της πρωτογενούς παραγωγής. Εαν υλοποιηθεί αυτό το πρόγραμμα η Ελλάδα σύντομα θα έχει περισσότερους φτωχούς, περισσότερα λουκέτα και κυριαρχία των π...ολυεθνικών, περισσότερους υπερχρεωμένους Έλληνες που θα κινδυνεύει η περιουσία τους.
Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, από όσους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά από όσους με εμπιστεύτηκαν, για όσα έκανα μα κυρίως για όσα δεν έκανα για να αποτραπεί αυτή η κατάληξη. Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη που μου αναλογεί και η οποία θα με συνοδεύει.
Στο ερώτημα “τι έκανα” για να μην φτάσουμε εδώ, στις λιγοστές φορές που αυτούς τους έξι μήνες λειτούργησε συλλογικά το Κόμμα και η Κοινοβουλευτική Ομάδα έθεσα ενστάσεις, διαφοροποιήθηκα από τη στρατηγική που ακολουθήθηκε. Προειδοποιούσα για την παγίδα η οποία μας στηνόταν με βάση την 20ή Φλεβάρη και το οδυνηρό δίλημμα στο οποίο οδηγούμασταν, για την ελλιπή προετοιμασία, για τη μη αξιοποίηση της λαϊκής διαθεσιμότητας, για τον χρόνο που λειτουργούσε ενάντια μας με την εξουθένωση της οικονομίας και τα παραπλανητικά non paper, για τα ελάχιστα που είχαν γίνει σχετικά με την ανάγκη κάθαρσης από το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο.
Εκ του αποτελέσματα κρίνοντας, ότι έκανα δεν ήταν επαρκές και δεν ειπώθηκε με τους τόνους που θα έπρεπε ακόμα και “στενοχωρώντας” την λαϊκή αποδοχή που είχαμε. Αυτοκριτικά αντιμετωπίζω και τη συμμόρφωση στην κομματική πειθαρχία για την εκλογή του ΠτΔ.
Αν κάτι κρατάω από αυτό το εξάμηνο είναι η λαϊκή αφύπνιση που υπήρχε, η μεγάλη δίψα του λαού μας για δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια, ο πατριωτισμός του, η πρωτοφανής αντοχή του σε εκβιασμούς και πρωτοφανώς δύσκολες καταστάσεις. Αυτός ο λαός αξίζει απεριόριστου σεβασμού για το σθένος, την αντοχή και την θέληση που επέδειξε. Υποκλίνομαι σε αυτόν το λαό, του αξίζει ένα καλύτερο μέλλον και είμαι βέβαιος ότι θα το διεκδικήσει.
Ευχαριστώ τους πολίτες της Αργολίδας που μου έκαναν την εξαιρετική τιμή με την ψήφο τους. Το διάστημα αυτό φρόντισα να υπηρετώ το δημόσιο συμφέρον, να υπάρχει μια άλλη σχέση ανάμεσα στην πολιτική και την ηθική, να πρωτοτυπήσουμε. Δεν καταχράστηκα την θέση μου και έκανα χρήση μόνο των αναγκαίων, για την υπηρέτηση των σκοπών που έπρεπε να υπηρετήσω, βουλευτικών προνομίων. Σύντομα, ύστερα από 3 χρόνια παρουσίας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, θα επιστρέψω στην κανονική μου ζωή.
Μέχρι τότε, έχω υποχρέωση απέναντι στην χώρα, στον λαό της, στις νέες γενιές, να ψηφίζω “όχι” σε ότι μετατρέπει την χώρα σε ειδική ζώνη φτώχειας και λεηλασίας. Το “όχι” δεν απαντά στο οδυνηρό δίλημμα που βρεθήκαμε. Το “όχι” είναι όχι στην πορεία που ακολουθήθηκε, όχι στη μετατροπή μας σε συνεχιστές της καταστροφής, όχι στο να γίνουμε όμοιοι και χειρότεροι από τους προηγούμενους, όχι στην αποικιοποίηση της χώρας, όχι στους μονόδρομους, όχι στη συνέχιση των εκβιασμών στο ελληνικό κοινοβούλιο, όχι σε όσους δεν άκουγαν και δε ρώταγαν, όχι στα λάθη, στις αυταπάτες, στις μονομέρειες και στο μνημονιακό καθεστώς, όχι σε όσους δεν απέτρεψαν τον εγκλωβισμό της αριστεράς στη νομοθέτηση ενάντια στα λαϊκά και εθνικά συμφέροντα, όχι στην πολιτική του κυνισμού και του πραγματισμού. Είναι ένα “όχι” ευθύνης και πατριωτισμού.
Τέλος, το μέγεθος της επίθεσης που δέχεται η χώρα αλλά και τα μεγάλα αποθέματα αντίστασης και αξιοπρέπειας είμαι βέβαιος πως θα εντείνουν τους αγώνες, την αλληλεγγύη και την οργάνωση του λαού μας για να ξαναπάρουμε την χώρα και το μέλλον μας πίσω
~ Με νεότερη ανάρτησή του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διευκρινίζει ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί από την έδρα του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα ανεξαρτητοποιηθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.
Θα παραιτηθώ όταν το επιλέξω εγώ και όχι όποτε θελήσουν τα κανάλια. Ας διαβάσουν πιο προσεκτικά τη δήλωση.
~
***  Βρετανικό βέτο για χρηματοδότηση - γέφυρα προς την Ελλάδα 
Το Λονδίνο δεν δέχεται να δοθεί δάνειο – γέφυρα στην Ελλάδα μέσω χρηματοδοτικού μηχανισμού στον οποίο συμμετέχουν όλες οι χώρες της ΕΕ
Βρετανικό βέτο για χρηματοδότηση - γέφυρα προς την Ελλάδα
Νέο πρόσκομμα ανακύπτει στην άμεση χρηματοδοτική γέφυρα που έχει ανάγκη η Ελλάδα αφού η Βρετανία δεν δέχεται να δοθεί ενδιάμεσο δάνειο στην Ελλάδα μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΜΧΣ), στον οποίο συμμετέχουν και οι 28 χώρες της ΕΕ. Όπως είπε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν το Λονδίνο αποκλείει κάτι τέτοιο.
Ο Όσμπορν μίλησε χθες με υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, καθώς αυτοί επρόκειτο να αναζητήσουν τρόπους για να χορηγήσουν στην Ελλάδα ένα ενδιάμεσο δάνειο, έως την ολοκλήρωση της συμφωνίας για το δάνειο που θα δοθεί από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ), δηλαδή το ταμείο για τη στήριξη των χωρών της Ευρωζώνης.
Η παρέμβαση του Βρετανού υπουργού είχε σκοπό να μη χρησιμοποιηθεί ο ΕΜΧΣ - όπως προβλέπει μία από τις πολλές προτάσεις που εξετάζονται στις Βρυξέλλες - για τη βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση της Ελλάδας. Ο ΕΜΧΣ ιδρύθηκε το 2010 και χρησιμοποιήθηκε για τη χρηματοδότηση της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας.
«Οι συνάδελφοί μας της Ευρωζώνης έλαβαν το μήνυμα δυνατά και καθαρά, ότι δεν θα ήταν αποδεκτό να εξετασθεί και πάλι το θέμα της βρετανικής στήριξης για βοήθεια σε χώρες της Ευρωζώνης», δήλωσε στο Ρόιτερς πηγή του βρετανικού υπουργείου Οικονομικών. Αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε ότι η επιλογή του ΕΜΧΣ είναι «πολύ απίθανο να κερδίσει έδαφος» και πιθανόν δεν θα συζητηθεί στο σημερινό συμβούλιο των 28 υπουργών Οικονομικών της ΕΕ.
Το 2011, η Βρετανία είχε αρνηθεί και πάλι να χρησιμοποιηθεί ο ΕΜΧΣ για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας. Η απόφαση για τη χρήση του ΕΜΧΣ λαμβάνεται με ενισχυμένη πλειοψηφία των χωρών της ΕΕ - απαιτείται συμφωνία από 15 χώρες που αντιπροσωπεύουν το 65% του πληθυσμού της - και επομένως θα μπορούσε να παρακαμφθεί η αντίθεση του Λονδίνου. Ωστόσο, οι θεσμοί της ΕΕ δεν είναι πρόθυμοι να εξοργίσουν τους Βρετανούς ψηφοφόρους εν όψει του δημοψηφίσματος για τη συμμετοχή της Βρετανίας στην ΕΕ που θα γίνει το 2017.
~
***  Λαφαζάνης: Αλέξη πάρε πίσω τη συμφωνία, άλλα υποσχεθήκαμε   
Η συμφωνία θα περάσει με τη στήριξη ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποταμιού αλλά δεν θα περάσει από το λαό, αναφέρει ο υπουργός Περιβάλλοντος
Λαφαζάνης: Αλέξη πάρε πίσω τη συμφωνία, άλλα υποσχεθήκαμε
Ανοικτή ρήξη στο... εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης είναι πλέον ορατή, λίγες ώρες πριν την ψηφοφορία στη Βουλή για την έγκριση των προαπαιτούμενων της συμφωνίας. Ο επικεφαλής της "Αριστερής Πλατφόρμας" Παναγιώτης Λαφαζάνης, καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να "πάρει πίσω τη συμφωνία" καθώς - όπως λέει- "πάει να ακυρωθεί στην πράξη η λαϊκή εντολή και το περήφανο «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα".
"Η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, έστω και στο και πέντε, έχουν την ευχέρεια και τη δυνατότητα να επανατοποθετηθούν και να πάρουν πίσω τη συμφωνία, πριν ληφθούν τελικές και οριστικές αποφάσεις στη Βουλή" αναφέρει στη δήλωση του ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Χαρακτήρισε δε "απαράδεκτη" τη συμφωνία με τους θεσμούς "και δεν αξίζει να τη χρεωθούν ένα ριζοσπαστικό κόμμα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, και μία μαχόμενη κυβέρνηση, που υποσχέθηκε την κατάργηση των μνημονίων και της λιτότητας", αναφέρει.
"Οι λεγόμενοι εταίροι και πρώτα απ' όλα το γερμανικό κατεστημένο, συμπεριφέρθηκαν απέναντι στη χώρα μας ως να είναι αποικία τους και ως στυγνοί εκβιαστές και οικονομικοί δολοφόνοι. Με τη συμφωνία αυτή πάει να ακυρωθεί στην πράξη η λαϊκή εντολή και το περήφανο ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα" αναφέρει.
Ενώ συνεχίζει προειδοποιώντας πως "αυτή η συμφωνία μπορεί να περάσει από τη Βουλή με τη συνδρομή των ψήφων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ. Δεν θα περάσει, όμως, στο λαό, ο οποίος θα την ακυρώσει στην πράξη με την ενότητα και τους αγώνες του".
Και κλείνει αναφέροντας πως "η Ελλάδα είχε και έχει εναλλακτική λύση απέναντι στη συμφωνία. Το δίλημμα των πιστωτών: συνθηκολόγηση ή καταστροφή, είναι ψεύτικο και τρομοκρατικό και έχει καταρρεύσει στη λαϊκή συνείδηση".
~
***  ΒΟΜΒΑ: Στόχος της Γερμανίας τα πετρέλαια...
aoz
 -  Το μνημόνιο 3 έρχεται, και μαζί του νέα μέτρα. Από τα στόματα όλων βγαίνει η εξής ερώτηση: Από που θα κόψουμε αυτή τη φορά; Κανένας όμως, ούτε καν εντός της Βουλής δεν θέτει το πολύ "καυτό" θέμα της αξιοποίησης της ελληνικής ΑΟΖ.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρει ο καθηγητης, Θεόδωρος Καρυώτης κανείς δεν σκέφτηκε να βάλει μια παράγραφο στο Μνημόνιο 3 που θα ανέφερε ότι θα υπάρξει μια σημαντική χρηματοδότηση από την ΕΕ για την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων της ΑΟΖ μας. "Όλοι, Ευρωπαίοι και Έλληνες, μιλούν ότι το κλειδί για την επιβίωση της Ελλάδας είναι η ανάπτυξη, αλλά κανείς δεν σκέφτηκε ότι η εκμετάλλευση των τεράστιων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων που διαθέτει η Ελλάδα είναι το κλειδί για μια πραγματική και ουσιαστική ανάπτυξη".
Βέβαια υπάρχει και μια άλλη άποψη. Μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας, έχουν αρχίσει οι "ψίθυροι" που λένε ότι η Γερμανία έχει βάλει σαν στόχο τα πετρέλαιά μας γι' αυτό δεν γίνεται βήμα προς την αξιοποίησή της ΑΟΖ.
"Τώρα που βρισκόμαστε στο χείλος της ολικής καταστροφής κινδυνεύουμε να χάσουμε και την ΑΟΖ. Η τρόικα θα έρθει πάλι να μας σώσει παίρνοντας μαζί της αυτή τη φορά και τα θαλάσσια οικόπεδά μας, όπως θα έλεγε και ο Γιάνης Βαρουφάκης, for peanuts".
"Πολύ φοβούμαι ότι οι εταίροι μας ξύπνησαν και θέλουν να βάλουν στο χέρι και στους υδρογονάνθρακες μια και εμείς τους έχουμε ξεχάσει για τα καλά. Διάβασα άναυδος το κείμενο του σχεδίου του Σόιμπλε για πενταετή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, που στην παράγραφο 1α αναφέρει:
"Μεταφορά πολύτιμων ελληνικών περιουσιακών στοιχείων αξίας 50 δισ. ευρώ σε ένα εξωτερικό ταμείο όπως το Ινστιτούτο για την Ανάπτυξη (Institution for Growth) στο Λουξεμβούργο, τα οποία θα μπορούν να ιδιωτικοποιηθούν συναρτήσει του χρόνου και να μειώσουν το χρέος."
Παράλληλα ο καθηγητής μίλησε και για την απειρία του Αλέξη Τσίπρα που φαίνεται από τον τρόπο που διαπραγματεύεται αλλά και για το γεγονός ότι οι Αμερικάνοι ανησυχούν πάρα πολύ γι' αυτά που γίνονται στην Ελλάδα. "Ο νεαρός πρωθυπουργός της Ελλάδας με την απειρία του, που με μεγάλη δυσκολία προσπαθεί να κρύψει, έπρεπε αυτή την ώρα να έρθει στην Άγια Ουάσιγκτον και όχι να πάει στην Άγια Πετρούπολη. Ο πιο καθοριστικός παράγοντας για μας δεν είναι άλλος από τις Ηνωμένες Πολιτείες που αντιλαμβάνονται την γεωπολιτική μας αξία καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον.
Έχω περάσει τα τελευταία 45 χρόνια της ζωής μου στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ και δεν έχω ξαναδεί τέτοια κινητικότητα για τα ελληνικά θέματα από τον Λευκό Οίκο, το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Άμυνας.
Βέβαια, οι Αμερικανοί θα μπορούσαν να μας έδιναν δανεικά και αγύριστα όπως έκαναν με το Σχέδιο Μάρσαλ πριν 70 χρόνια. Εμείς δεν μπορούμε να τυπώσουμε ευρώ ούτε να τυπώσουμε δραχμές, αλλά οι Αμερικανοί, με λίγη δημιουργική ασάφεια, θα μπορούσαν να τυπώσουν αμέτρητα δολάρια που θα προορίζονταν, αποκλειστικά, για την Αθήνα για να περάσουμε την φουρτούνα που μας έριξε στα βράχια με κύριους υπαίτιους τους εαυτούς μας.
Σε αντάλλαγμα, εμείς θα μπορούσαμε να τους δίναμε τα καλύτερα οικόπεδα της ΑΟΖ μας και θα μοιράζαμε μαζί τους τα κέρδη από τους υδρογονάνθρακες, που όχι μόνο είναι κρίσιμοι για την οικονομική μας ανάπτυξη, αλλά θα έφερναν, ταχύτερα, αποτελέσματα, μια και είναι στους πάντες γνωστόν, ότι η εξόρυξη και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων είναι μια χρονοβόρα διαδικασία".
~
*** Αποκάλυψη: Tρέμουν μη μιλήσει ο Βαρουφάκης
varuu
 -  Eδώ στο Voicenews.gr είχαμε εκφράσει επιφυλάξεις για τον δημοφιλή πρώην ΥΠΟΙΚ, Γιάνη Βαρουφάκη διότι οι πληροφορίες που είχαμε συλλέξει ήταν και παραμένουν συγκεχυμένες.
Πολλές φορές ο πρώην ΥΠΟΙΚ αναίρεσε τα λεγόμενα του.
Σε συνέντευξη του στο αμερικανικό περιοδικό New Statesman, ερωτάται εαν υπήρξαν προετοιμασίες για grexit απ΄την ελληνική πλευρά κατα τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων "Η απάντηση είναι και ναι και όχι. Είχαμε μια μικρή ομάδα, “το συμβούλιο πολέμου” (war cabinet) μέσα στο υπουργείο, που απαρτιζόταν από πέντε περίπου άτομα που έκαναν αυτό: έτσι, το δουλέψαμε στη θεωρία, στα χαρτιά, όλα όσα έπρεπε να γίνουν (για να προετοιμαστεί ένα Grexit). Αλλά αυτό είναι ένα πράγμα που έγινε σε επίπεδο 4-5 ανθρώπων, οπότε είναι αρκετά διαφορετικό να ετοιμάζεις τη χώρα για αυτό. Για να προετοιμάσεις τη χώρα, θα πρέπει να παρθεί μια απόφαση σε ανώτερο επίπεδο, αλλά αυτή η απόφαση δεν ελήφθη ποτέ".
Ωρες μετά σε ελληνικό ραδιόφωνο είπε τα εξής"Δεν κάναμε σχέδια για Grexit, κάναμε σχέδια για την αποφυγή του. Δεν μιλήσαμε για παράλληλο νόμισμα, μιλήσαμε για δική μας ρευστότητα, τα λεγόμενα IOUs. Κάναμε αυτό που ήμασταν υποχρεωμένοι να κάνουμε, στο πλαίσιο άσκησης της πολιτικής της κυβέρνησης, που ήταν πολιτικής αποφυγής του Grexit" και λίγη ώρα μετά σε μήνυμα του "τα καλύτερα όπλα είναι αυτά που δεν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτά σχεδιάζαμε όταν μας απείλησαν με Grexit ώστε να μην μας επιβληθεί".
Πως όμως έγινε λαοπρόβλητος ο Γιάνης Βαρουφάκης;
Ηταν ο ιδιαίτερος τρόπος που αντιμετώπιζε τα μέσα? Ηταν η θέση του που λειτουργούσε σα μαγνήτης; Hταν η εκτίμηση που λάμβανε απο μια μερίδα διάσημων οικονομολόγων; H μόρφωση του ή ικανότητα του να αυτοαναιρείται;
"Ποτέ δεν πίστεψα ότι θα έπρεπε να πάμε κατευθείαν σε νέο νόμισμα. Η άποψή μου ήταν -και την είχα θέσει στην κυβέρνηση- ότι αν τολμούσαν να μας κλείσουν τις τράπεζες, κάτι το οποίο εγώ το θεωρούσα ως μια επιθετική κίνηση απίστευτης επίδειξης ισχύος, θα έπρεπε να απαντήσουμε επίσης επιθετικά, αλλά χωρίς να περάσουμε τη διαχωριστική γραμμή από όπου δεν θα υπήρχε επιστροφή.
Εκείνο το βράδυ η κυβέρνηση αποφάσισε ότι η επιθυμία του λαού, εκείνο το δυνατό ΟΧΙ, δεν έπρεπε να ενεργοποιήσει το σχέδιό μου. "Αντιθέτως, έπρεπε να οδηγήσει σε σημαντικές υποχωρήσεις. Στην συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, με τον πρωθυπουργό μας να δέχεται πως οτιδήποτε συμβεί, οτιδήποτε και να κάνει η άλλη πλευρά, δεν πρέπει να αντιδράσει συγκρουόμενος μαζί τους. Κι αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι σταματάς την διαπραγμάτευση..." είπε ο πρώην ΥΠΟΙΚ στο αμερικανικό περιοδικό.
 - Ο Γιανης Βαρουφάκης έριξε και το χαρτί της ρήξης και το χαρτί της σκληρής κριτικής προς την ΕΕ και τους θεσμούς της (κυρίως στα δόγματα Σόιμπλε αλλά και στο σύνολο των θεσμών της ΕΕ).
'Ελαβε μεγάλο μερίδιο δημοσιότητας για μήνες και ισχυρή αποξένωση μέσα στο κόμμα του (παρα τις κινήσεις στήριξης απο πλευράς Τσίπρα).
 - Δυο σημείο που πρέπει να θυμόμαστε:
Το Φεβρουάριο του 2015, πραγματοποίησε μυστική συνάντηση με τον με τον Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ στο Παρίσι.
Η συνάντηση θα έμενε μυστική εαν δεν ερχόταν στο φως απο τον δημοσιογράφο των ««Financial Times» Πίτερ Σπίγκελ. Η κυβέρνηση αναγκάστηκε μέρες μετά να αναφέρει τη συνάντηση λέγοντας πως επρόκειτο για γνωριμία.
Τον Μάρτιο υπήρξε προσκεκλημμένος και κεντρικός ομιλητής στο ετήσιο οικονομικό φόρουμ που διοργανώνεται από το ίδρυμα «The European House: Ambrossetti» και φιγουράρει στην επίσημη λίστα των ομιλητών στο«Brussels Forum» του German Marshall Fund of the United States ενός ιδρύματος που στοχεύει στην ενίσχυση της διατλαντικής συνεργασίας τόσο σε περιφερειακό όσο και εθνικό επίπεδο, στο «πνεύμα του σχεδίου Μάρσαλ» αναφερεται στην ιστοσελίδα.
Καλεσμένοι ήταν :ο γγ του ΝΑΤΟ, Γ. Στόλτενμπεργκ, ο πρώην σύμβουλος Ασφαλείας των ΗΠΑ Ζ. Μπρεζίνσκι, ο Χ. βαν Ρομπάι πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας, Β. Νούλαντ.
 - Ο πρώην ΥΠΟΙΚ γνωρίζει και μάλιστα πολλά. Αυτός είναι ο λόγος που δέχεται πυρά εκατέρωθεν. Τόσο απο πρώην συντρόφους όσο και από πολέμιους του.
 - Oι αποκαλύψεις θα συνεχιστούν...


~
***  ΒΟΜΒΑ: Μας κράτησαν στο ευρώ λόγω... Πούτιν
poutin merkel
 -  Η Die Welt σε άρθρο της με τίτλο "Γιατί η Άνγκελα Μέρκελ έσωσε παρ' όλα αυτά τους Έλληνες" η γερμανική εφημερίδα εξηγεί ότι η κρίση στην Ελλάδα δεν έχει μόνο οικομική διάσταση. Έχει να κάνει και με τη διατήρηση της σταθερότητας στα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης, αλλά και τη θέση της ΕΕ στον κόσμο.
Η Μέρκελ έχει συχνά επισημάνει ότι η παροχή βοήθειας στις χώρες της Ευρωζώνης που βρίσκονται σε κρίση αφορά και τη βαρύτητα του ευρώ ως αποθεματικού νομίσματος και αναμφισβήτητα με τη σημασία που θα έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση στη δημιουργία της μελλοντικής παγκόσμιας τάξης.
Η γερμανική εφημερίδα συμπληρώνει ότι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα μπορούσε να βλάψει το ΝΑΤΟ σε ό,τι αφορά την Ουκρανία και τις χώρες της Βαλτικής. Μια ρευστή κατάσταση στα ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στην πολιτική που ασκεί η Βορειοατλαντική Συμμαχία αναφορικά με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, το Ιράν, και το πρόβλημα των λαθρομεταναστών
~
*** ΒΟΜΒΑ: Για όσους έστειλαν χρήματα στο εξωτερικό
xrhma
-  Μια δραματική έκπληξη επιφυλάσσει η κυβέρνηση σε 100.000 μεγαλοκαταθέτες, που έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό λόγω της κρίσης στην Ελλάδα. Αρκετοί από αυτούς, είχαν και την δικαιολογία να εξαγοράσουν ότι πετάει και ότι κινείται στην χώρα μας.
Το συνολικό ποσό που εξήχθη από τη χώρα μας ξεπερνά τα 35 δις ευρώ
και η εκτίμηση είναι ότι σε ποσοστό 95% δεν είναι απλώς "μαύρο" (αδήλωτο δηλαδή ).
Και κάποιο από αυτό είναι και "βρώμικο" (πορνεία,όπλα,ναρκωτικά κλπ ) .
Μεγάλη κατάθλιψη θα πάθουν και όσοι «σήκωσαν» μεγάλα ποσά από τις τράπεζες και τα κλείδωσαν στις ντουλάπες τους. Δεν θα ξεφύγουν και οι χιλιάδες μετανάστες, που διοχέτευαν εκατομμύρια ευρώ σε Αλβανία, Βουλγαρία κλπ, αυτό σημαίνει ότι για την εφορία φαίνονται ως «μαύρο» χρήμα.
Όλοι τους θα έχουν το δικαίωμα της διοικητικής ένστασης προκαταβάλλοντας
όμως το 50% των προστίμων.
Αν ο έλεγχος που θα τους γίνει τους δικαιώσει (είχαν δηλαδή δηλώσει τα εισοδήματά τους από το 2.000 μέχρι σήμερα) θα τους επιστραφούν τα πρόστιμα.
Αν ο έλεγχος (διασταύρωση με τα δηλωθέντα εισοδήματα συν ο έλεγχος της περιουσιακής τους κατάστασης) δείξουν μεγαλύτερη φοροδιαφυγή θα διώκονται και ποινικά μας συμπληρώνει το στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών. Η διασταύρωση των 100.000 εμβασματούχων του εξωτερικού  (με ποσά άνω των 200.000 ευρώ) σχεδόν ολοκληρώνεται.
Τι δείχνει;
Κάτι το πρωτοφανές αναλογικά με τα επαγγέλματα και τους φοροφυγάδες . Πολλά τραπεζικά στελέχη (μεσαίου και υψηλούς βεληνεκούς ) έβγαλαν σωρηδόν μεγάλα ποσά. Το θέμαγνωρίζει η πρόεδρος της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών Λούκα Κατσέλη η οποία όταν το πληροφορήθηκε έμεινε άναυδη.
Ακόμη και τραπεζουπάλληλοι που δούλευαν στα γκισέ εμφανίζονται να στέλνουν χρυσά εμβάσματα σε Τράπεζες της Γερμανίας,της Αγγλίας και της Ελβετίας.
Οι υπόλοιποι επαγγελματίες που έβγαλαν "λεφτά με τη σέσουλα" είναι γιατροί , δικηγόροι, μηχανικοί ,έμποροι, ιδιοκτήτες μικρών εταιρειών κλπ..
~
***  ΒΟΜΒΑ: Βρήκε τον τάφο του Μ. Αλεξάνδρου!!
megas alexandros
-  Ο Νίκος Τιβικέλης, ένας 67χρονος συνταξιούχος από τη Μηλέα Ελασσόνας και κάτοικος Γιαννούλης, ισχυρίζεται ότι στην περιοχή του Ολύμπου , όπου ήκμασε η Αρχαία Περραιβία, βρίσκεται και ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ο συνταξιούχος μάλιστα ισχυρίζεται ότι τον έχει εντοπίσει και κάλεσε και αρχαιολόγους πριν από χρόνια για να τον ανασκάψουν, αλλά λόγω έλλειψης κονδυλίων δεν έγινε καμία απολύτως ενέργεια.
"Από 10 χρόνων ασχολούμαι με την ιστορία, και είμαι σίγουρος ότι έχω βρει τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του θησαυρού του αλλά και τον τάφο της Ολυμπιάδος, της μητέρας του. Όλοι αυτοί οι τάφοι βρίσκονται στον Όλυμπο και συγκεκριμένα στο τμήμα του Ολύμπου που είναι στη Θεσσαλία και εάν αποκαλυφθούν θα μας σώσουν...
Για μένα ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι απέναντι από το Σαραντάπορο, εκεί στο δρόμο προς Κοζάνη, κοντά στη γέφυρα και μάλιστα πριν από πολλά χρόνια τον κατέδειξα στους αρχαιολόγους που μου είπαν ότι δεν υπάρχουν χρήματα για την ανασκαφή. Θυμάμαι, ότι τότε τα χρήματα που χρειαζόντουσαν ήταν περίπου 150.000 δραχμές! Είδα ότι δεν με βοηθούσε κανείς και πήγα τότε στον πρόεδρο της Βουλής κ. Σιούφα που με άκουσε, έστειλε αρχαιολόγους στην περιοχή, αλλά τελικά δεν κατάλαβα γιατί δεν έγιναν έρευνες στην περιοχή"...
~
*** Μπαλάφας «πλάγια» επίθεση κατά Κωνσταντοπούλου (ΒΙΝΤΕΟ)
mpalafas
- «Κανείς δεν δικαιούται να παρεμποδίσει το έργο της Βουλής και την πολιτική βούληση της υπεύθυνης κυβέρνησης», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας όταν ρωτήθηκε για το τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με την Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ενώ επισήμανε ότι: «Από την δική μας την πλευρά οι αποφάσεις θα παρθούν με την πλειοψηφία της βουλής».
Βίντεο , Μπαλάφας: Κανείς δεν δικαιούται να παρεμποδίζει το έργο της Βουλής ., https://youtu.be/z26ZthJUGX8  ,

~
***  Οι δηλώσεις του Βούτση για τους διαφωνούντες (BINTEO)
voutsis
- Ο υπουργός Εσωτερικών Ν. Βούτσης, σε δηλώσεις του προσερχόμενος στη Βουλή, επισήμανε για την συμφωνία ότι είναι «δύσκολη και κακή», αλλά «θα τη στηρίξουμε».
Όσο για τους διαφωνούντες υπογράμμισε ότι «διά της αποδράσεως δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα», ενώ στη συνεχεία υπενθύμισε ότι: «με την ευθύνη που θα πάρει ο κάθε βουλευτής στις ψηφοφορίες στη Βουλή θα καθορίσει τόσο την πορεία της κυβέρνησης, όσο και την πορεία του ιδίου».
Βίντεο , Δηλώσεις του Ν. Βούτση στο περιστύλιο της Βουλής , https://youtu.be/XGktqTqk9BM  ,
  
~
***  ΒΟΜΒΑ: Εκλογές...
dhmopshfisma
 -  Σύμφωνα με ανάλυση της Nomura, εντός των επόμενων 2-3 μηνών η Ελλάδα θα πρέπει να αναμένει εκλογές. Ο λόγος για μια τέτοια πρόβλεψη σύμφωνα με την επενδυτική τράπεζα συνίσταται στο γεγονός ότι αρκετοί βουλευτές του υπάρχοντος κυβερνητικού συνασπισμού δεν θα υπερψηφίσουν τα προαπαιτούμενα μέτρα της συμφωνίας με τους δανειστές.
Έτσι ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να διαγράψει αρκετά μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ -με τις εκτιμήσεις μέχρι τώρα να λένε γύρω στα 11- προβαίνοντας στον απαραίτητο ανασχηματισμό. Στόχος του Πρωθυπουργού θα είναι η δημιουργία ενός κυβερνητικού σχήματος, το οποίο θα έχει αρκετές πιθανότητες ώστε να τηρήσει τα συμφωνηθέντα.
~
*** Προδότη αποκαλούν τον Πάνο Καμμένο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Κορυδαλλού
kammenos
-  Σφορδρότατη επίθεση προς τον Πάνο Καμμένο εξαπέλυσε το τμήμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Κορυδαλλού μέσω Facebook, οι οποίοι απεκάλεσαν "προδοτική" την στάση του Πάνου Καμμένου, των βουλευτών και των στελεχών του ενώ ανακοίνωσε ότι η σελίδα του τμήματος στο Facebook θα σταματήσει τη λειτουργία της μέσα στην εβδομάδα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση των ΑΝΕΛ Κορυδαλλού:
"Θα ήθελα να ενημερώσω όλους τους φίλους που έχουν κάνει like σε αυτή τη σελίδα, ότι μέσα στην εβδομάδα η σελίδα θα σταματήσει τη λειτουργία της μετά την προδοτική στάση πρωτίστως του προέδρου και όλων των στελεχών του, αλλα και των βουλευτών. Εγω προσωπικά ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ και δεν περίμενα ΠΟΤΕ μια τέτοια προδοσία. Τελικά είναι χειρότεροι ΟΛΩΝ!!! Ελπίζω κάποια στιγμή να βρεθεί ενας πραγματικός ΗΓΕΤΗΣ που να νοιάζεται πάνω απο όλα για την πατρίδα και τους πολίτες της.
Καλή Λευτεριά
Πρώην Ανεξάρτητοι Έλληνες Κορυδαλλού"
~
***  ΟΟΣΑ: Η κυβέρνηση θα πρέπει να υιοθετήσει την «εργαλειοθήκη» του Οργανισμού για γάλα, ψωμί και φαρμακεία
oosa
-  O Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ανακοίνωσε 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση για την Τετάρτη 15 Ιουλίου ενώ την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί και γενική συνέλευση με θέμα την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν αντιδράσεις και από άλλες επαγγελματικές ομάδες αλλά και από Βουλευτές.
 -  Φαρμακεία και ΜΗΣΥΦΑ
Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στην πώληση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων εκτός των φαρμακείων και στις αλλαγές που προωθούνται στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του συγκεκριμένου κλάδου, για τις οποίες δεσμεύθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός πριν από λίγες ώρες μετά τις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες.
-  Σε ότι αφορά τα ΜΗΣΥΦΑ η ελληνική Κυβέρνηση δεσμεύθηκε για την απελευθέρωση των καναλιών διανομής τους, δηλαδή θα μπορούν να πωλούνται πλέον και από το σούπερ μάρκετ, κάτι που είχε αποφευχθεί πέρυσι, ενώ για τις αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς δίνεται πλέον η δυνατότητα να ανοίγει φαρμακείο και μη φαρμακοποιός (προβλεπόταν στο αρχικό σχέδιο της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ Νο1), κάτι που επίσης είχε αποφύγει η προηγούμενη Κυβέρνηση με τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών.
-  Διάρκεια ζωής φρέσκου γάλακτος
Εκτός από το θέμα των φαρμακείων και των ΜΗΣΥΦΑ, στο «τραπέζι» εκ νέου βρίσκεται το θέμα της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος. Σήμερα η διάρκεια ζωής του είναι έως 7 ημέρες ενώ έχει δημιουργηθεί και μία νέα κατηγορία το "γάλα ημέρας".
Ο αρχικός σχεδιασμός πάντως του αρμόδιου υπουργείου με βάση τις συστάσεις του ΟΟΣΑ προέβλεπε την κατάργηση της καθοριζόμενης από το κράτος διάρκειας ζωής του γάλακτος που πέρυσι ήταν 5 ημέρες και ο καθορισμός αυτής ελεύθερα από τον παραγωγό βάσει της τεχνολογίας που χρησιμοποιεί. Δηλαδή με βάση τη μέθοδο παστερίωσης και τα μηχανήματα που διαθέτει μια γαλακτοβιομηχανία ένα γάλα απλής παστερίωσης (φρέσκο) θα μπορούσε να έχει διάρκεια ζωής ακόμη και 11 ημέρες όπως είχαν αναφέρει πέρυσι στελέχη του αρμόδιου υπουργείου.
-  Λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές
Το συγκεκριμένο θέμα, για το οποίο έχει χυθεί πολύ μελάνι, αποτελεί ένα πεδίο μάχης μεταξύ μικρών και μεγάλων λιανεμπόρων πάνω από μια 20ετία, απλά την τελευταία διετία η υπόθεση έχει φθάσει μέχρι και το Συμβούλιο της Επικρατείας. Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε τη λειτουργία των μικρών εμπορικών καταστημάτων έως 250 τ.μ., 52 Κυριακές τον χρόνο και τη λειτουργία όλων των καταστημάτων μικρών και μεγάλων 7 Κυριακές τον χρόνο.
Πέρυσι υπουργική απόφαση του αρμόδιου υφυπουργού κ. Γιακουμάτου προέβλεπε τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές τον χρόνο στις εξής περιοχές: ιστορικό κέντρο Αθήνας και Θεσσαλονίκης, Χαλκιδική, στον δήμο Ραφήνας – Πικερμίου και σε Ρόδο, Μύκονο, Σαντορίνη, Κω και Σύρο. Κατά της συγκεκριμένης απόφασης ζητώντας να ακυρωθεί προσέφυγαν στο ΣτΕ το περασμένο Φθινόπωρο οι: ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, δύο εμπορικές εταιρείες με καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και 10 έμποροι.
Οκτώ μήνες μετά ακόμη δεν έχει εκδοθεί η σχετική απόφαση από το ΣτΕ. Την ίδια ώρα αδιευκρίνιστο παραμένει τι θα πράξει η ΕΣΕΕ σε περίπτωση που η απελευθέρωση της Κυριακάτικης λειτουργίας είναι πλήρης και καθολική. Και αυτό γιατί ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης στα μέσα Ιουνίου είχε δηλώσει αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής Κυβέρνησης με τους δανειστές πως: "μια μέτρια ή κακή συμφωνία είναι μια σωτήρια συμφωνία".
-  Τουριστικά λεωφορεία
Ο ΟΟΣΑ για τα τουριστικά λεωφορεία είχε προτείνει την κατάργηση της ισχύουσας νομοθεσίας βάσει της οποίας επιτρέπεται να μεταφέρουν μόνο προκαθορισμένη ομάδα ανθρώπων και να μην κάνουν στάσεις διότι αυτό θεωρείται ότι πλήττει τη λειτουργία των ΚΤΕΛ. Σήμερα τα ΚΤΕΛ επιτρέπεται να παρέχουν τουριστικές υπηρεσίες μόνο εάν δεν δραστηριοποιούνται στην περιοχή τουριστικά λεωφορεία.
-  Ψωμί
Ακόμη ένα μέτρο που ξεθώριασε στην πορεία ήταν το οι αλλαγές στην αγορά του άρτου. Στις 50 εντολές του ΟΟΣΑ, όπως τις είχε παρουσιάσει τον Μάρτιο του 2014 ο κ. Χατζηδάκης προβλέπονταν τα εξής: υποχρεωτικό ζύγισμα του άρτου ενώπιον του καταναλωτή σε όλα τα σημεία πώλησης, κατάργηση των προκαθορισμένων ποσοτήτων και του προκαθορισμένου βάρους πώλησης άρτου και αρτοσκευασμάτων.
Προέβλεπε ακόμη τη δυνατότητα πώλησης ψωμιού από όλα τα καταστήματα τροφίμων και ποτών εφόσον εφοδιαστούν με άδεια πρατηρίου και με την επιφύλαξη τήρησης των υγειονομικών διατάξεων και των διατάξεων σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων και την προστασία των καταναλωτών.
~
***  ΒΟΜΒΑ: Η επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις τέλος...
apozhmiwseis
Ένα ακόμα ισχυρό χτύπημα για την Ελλάδα ήταν η απόφαση για αναβολή επ' αόριστον της κοινής συνεδρίασης των κοινοβουλευτικών επιτρόπων μεταξύ των οποίων και η επιτροπή για την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων η οποία είχε προγραμματιστεί για σήμερα στις 12 το μεσημέρι. Τις επιτροπές θα ενημέρωνε ο Περιφερειακός Εκπρόσωπος για την Ευρώπη του Γραφείου του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κ. Jan Jarab.
Η επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις, την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου και την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών είχε την ομόθυμη στήριξη της Βουλής των Ελλήνων ενώ ομιλία είχε εκφωνήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Κώστας Ήσυχος και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Νίκος Χουντής ενώ επίσης στο βήμα ανέβηκε μεγάλος αριθμός βουλευτών από όλα τα κόμματα.
~
***  BOMBA: 40 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζουν…
vouleytes
-  Ασφυκτική πίεση δέχεται ο Τσίπρας από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την συμφωνία που δέχτηκε στις Βρυξέλλες.
Η συμφωνία με τους δανειστές που τελικά επετεύχθη δεν πρόκειται να χαντακώσει μόνο τον ελληνικό λαό, αλλά έχει ήδη ξεκινήσει να «παίρνει φωτιά» η Κουμουνδούρου, που δύσκολα θα σβήσει.
-  Κορυφαία στελέχη της, άλλωστε, έχουν ήδη αρχίσει να αφήνουν αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα για τον τρόπο που χειρίστηκε τη διαπραγμάτευση.
Πληροφορίες, δε, από αξιόπιστες πηγές μέσα στο κόμμα, αναφέρουν ότι τόσο στελέχη που ανήκουν στην «Αριστερή Πλατφόρμα», όσο και στελέχη που ανήκουν στις συνιστώσες, είναι με το ένα πόδι εκτός, ενώ δεν αποκλείουν ακομα και οριστική διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το τέλος της εβδομάδας...
-  Υπενθυμίζεται ότι σήμερα συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα, καθώς και η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, σε μια συνεδρίαση που χαρακτηρίζεται ιδιαιτέρως κρίσιμη. Επί τάπητος θα τεθεί η στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για τα μέτρα στη Βουλή, όπου ουσιαστικά η κυβέρνηση θα μετρήσει τις δυνάμεις της.
Παράλληλα θα συζητηθεί και η επόμενη μέρα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με το μέλλον να διαγράφεται αβέβαιο…
Πάντως ο πρωθυπουργός ήδη γράφει και σβήνει ονόματα από το μπλοκάκι του, έχοντας πολλές… επιλογές!
Συγκεκριμένα, δυο βουλευτές του ψήφισαν «όχι» στην ψηφοφορία για την εξουσιοδότηση: Οι Ιωάννα Γαϊτάνη και Ελένη Ψαρέα.
Οκτώ ψήφισαν «παρών»: Ζωή Κωνσταντοπούλου, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Στρατούλης, Κώστας Λαπαβίτσας, Στάθης Λεουτσάκος, Αγλαΐα Κυρίτση και Γιάννης Σταθάς.
-  Έξι ήταν απόντες: Βασίλης Κυριακάκης, Γιάννης Βαρουφάκης, Ραχήλ Μακρή, Ελένη Αυλωνίτου, Βασίλης Χατζηλάμπρου και Δημητρης Κοδέλας που γνωστοποιησε τις προθέσεις του.
-  Επίσης, οι παρακάτω βουλευτές, μπορεί να ψήφισαν «ναι», αλλά δικαιολόγησαν την ψήφο τους, καθιστώντας σαφές πως δεν στηρίζουν τη συμφωνία και τα μέτρα:
• Αμμανατίδου Λίτσα
• Δελημήτρος Κωνσταντίνος
• Ζάννας Ζήσης
• Ζερδελής Γιάννης
• Ήσυχος Κώστας
• Ιωαννίδης Ηλίας
• Καματερός Ηλίας
• Κριτσωτάκης Μιχάλης
• Κώτσιας Θωμάς
• Ουζουνίδου Ευγενία
Πετράκος Θανάσης
• Σαμοΐλης Στέφανος
• Τσανάκα Αλεξάνδρα
• Χαραλαμπίδου Δέσποινα
~ Στη λίστα αυτή ήταν και ο Νίκος Χουντής, ο οποίος παραιτήθηκε ήδη από βουλευτής, ενώ υπενθυμίζεται ότι ολόκληρη η Αριστερή Πλατφόρμα δεν πρόκειται να ψηφίσει τα νέα μέτρα «αφαίμαξης».
~
***  Σλοβάκος ΥΠΟΙΚ: Η «Ελληνική Άνοιξη» φταίει για την σκληρή συμφωνία
slovakos
Ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας Πίτερ Καζίμιρ, αναφερόμενος στην συμφωνία για την Ελλάδα είπε πως είναι σκληρή λόγο της «Ελληνικής Άνοιξης». Όπως είπε χαρακτηριστικά «Δυστυχώς, τους τελευταίους μήνες σπαταλήθηκαν χρήματα και εμπιστοσύνη».
~
***  Σούλτς: Η Ελλάδα θα κάνει το παν για τα χειρότερα μέτρα που έλαβε ποτέ
sults
 - "Όλοι εκείνοι που έκλεισαν αυτή την συμφωνία, αλλά βεβαίως ειδικά η κυβέρνηση στην Αθήνα, έχουν την υποχρέωση να κάνουν το παν" είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς στη γερμανική τηλεόραση και εξήρε τον πρωθυπουργό
" δεν υπήρξε πιο ισχυρός πρωθυπουργός στην ιστορία της Ελλάδας εδώ και δεκαετίες από τον κ. Τσίπρα σε ό,τι αφορά την στήριξη στο εσωτερικό. Αν υπάρχει κάποιος που είναι σε θέση να επιβάλει τις μεταρρυθμίσεις, τότε είναι εκείνος" είπε ο γερμανός πολιτικός.
Ωστόσο, τα μέτρα που έλαβε ήταν ότι χειρότερο σε σχέση με αυτά που είχαν προταθεί 2 εβδομάδες πριν πρόσθεσε ο Σούλτς!
~
***  ΒΟΜΒΑ Πούτιν: Δίνω 30 δις στην Ελλάδα...
poutin
Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο Βλάντιμιρ Πούτιν λίγο πριν από το Eurogroup, ειχε προτείνει στον Αλέξη Τσίπρα ένα πακέτο οικονομικής βοήθειας από Ρωσία-Κίνα-Ινδία, ύψους 30 δισ. ευρώ.
Η πρόταση αυτή όμως απορρίφθηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και έτσι η προσπάθεια αυτή του Πούτιν ναυάγησε. Ο Ρώσος πρόεδρος μετά από αυτό έγινε έξαλλος, με αποτέλεσμα να θέλει να αναστείλει την συμφωνία για τον αγωγό.
~
***  Δήλωση ΣΟΚ Βαρουφάκη…
varoyfakhs1
Ο πρώην υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης αποκάλυψε πως από το πρώτο λεπτό είχε σκεφτεί την εναλλακτική του Grexit, ενώ είχε προτείνει στην κυβέρνηση την εισαγωγή παράλληλου νομίσματος και κούρεμα των δανείων της ΕΚΤ. Ωστόσο, αυτά δεν έγιναν δεκτά.
Την ίδια ώρα, στρέφεται κατά του πρωθυπουργού, λέγοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας «έπαψε να διαπραγματεύεται».
Ο κ. Βαρουφάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο στο βρετανικό Newstateman, σε μια παρατήρηση του δημοσιογράφου Χάρι Λάμπερτ «θα πρέπει να σκεφτόσασταν το Grexi από την πρώτη ημέρα», απάντησε χαρακτηριστικά: «Ναι, απόλυτα».
Ο δημοσιογράφος συνέχισε: «Είχαν γίνει οι ανάλογες ετοιμασίες;» και ο κ. Βαρουφάκης απάντησε: «Η απάντηση είναι και ναι και όχι. Είχαμε μια μικρή ομάδα, “το συμβούλιο πολέμου” (war cabinet) μέσα στο υπουργείο, που απαρτιζόταν από πέντε περίπου άτομα που έκαναν αυτό: έτσι, το δουλέψαμε στη θεωρία, στα χαρτιά, όλα όσα έπρεπε να γίνουν (για να προετοιμαστεί ένα Grexit). Αλλά αυτό είναι ένα πράγμα που έγινε σε επίπεδο 4-5 ανθρώπων, οπότε είναι αρκετά διαφορετικό να ετοιμάζεις τη χώρα για αυτό. Για να [προετοιμάσεις τη χώρα, θα πρέπει να παρθεί μια απόφαση σε ανώτερο επίπεδο, αλλά αυτή η απόφαση δεν ελήφθη ποτέ».
Αναφορικά με την τελευταία εβδομάδα του στο τιμόνι του υπουργείου Οικονομικών, είπε ότι «η άποψη μου ήταν ότι έπρεπε να ήμασταν πολύ προσεκτικοί και να μην την (σ.σ. απόφαση για Grexit) ενεργοποιήσουμε. […] Αλλά επίσης πίστευα ότι από τη στιγμή που το Eurogroup μας έκλεισε τις τράπεζες, θα έπρεπε να ενεργοποιήσουμε τη διαδικασία».
«Ετσι, από ό,τι καταλαβαίνω, υπήρχαν δύο επιλογές: ένα άμεσο Grexit ή το τύπωμα IOUs (παράλληλου νομίσματος) και η επανάκτηση του ελέγχου της Τράπεζας της Ελλάδος με δυνητική και όχι απαραίτητη προετοιμασία για Grexit;» ρωτά ο δημοσιογράφος.
«Βέβαια, βέβαια. Ποτέ δεν πίστεψα ότι θα έπρεπε να πάμε κατευθείαν σε νέο νόμισμα. Η άποψή μου ήταν -και την είχα θέσει στην κυβέρνηση- ότι αν τολμούσαν να μας κλείσουν τις τράπεζες, κάτι το οποίο εγώ το θεωρούσα ως μια επιθετική κίνηση απίστευτης επίδειξης ισχύος, θα έπρεπε να απαντήσουμε επίσης επιθετικά, αλλά χωρίς να περάσουμε τη διαχωριστική γραμμή από όπου δεν θα υπήρχε επιστροφή» είπε ο κ. Βαρουφάκης.
~
***  BOMBA: H Ελλάδα θα βγεί απ'το ευρώ!
gr grexit
 -  Τελικά η συμφωνία για να αποφευχθεί το grexit, το μόνο που θα καταφέρει είναι το grexit!
Αυτό είναι το συμπέρασμα τόσο του οίκου αξιολόγησης Standard & Poor's όσο και του think tank του Economist, ΕUI.
Ο οίκος είναι σίγουρος για μελλοντική έξοδο, απλώς αυτό "πήρε παράταση".
Το EUI χαρακτηριστικά αναφέρει "στη λίστα μεταρρυθμίσεων που καταρτίστηκε από τους υπουργούς Οικονομικών περιέχονται έξι βασικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες πρέπει να περάσουν από το ελληνικό κοινοβούλιο τις 15 Ιουλίου. Αυτές αφορούν:
1.Δημοσιονομικό έλεγχο
2. Ιδιωτικοποιήσεις
3.Κατάργηση πρόωρων συντάξεων – Ενοποιήσεις Ταμείων
4.Απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων – Κατάργηση μονοπωλίων
5. Νέο καθεστώς στο ΦΠΑ
6. «Πάγωμα» των αλλαγών στις συλλογικές συμβάσεις" αναφέρει ο Economist και ξεκινά την αποτίμηση
~ "Η Ελλάδα ακόμη πρέπει να προβεί στη θέσπιση ενός ανεξάρτητου ταμείου, στο οποίο θα περάσουν τα περιουσιακά της στοιχεία και τα έσοδα από αυτό (από πωλήσεις ή αξιοποίηση) θα χρησιμοποιηθούν για μείωση του χρέους αλλά και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Ο εξαιρετικά αισιόδοξος στόχος είναι να απελευθερωθούν από το ταμείο περί τα 50 δισεκατομμύρια ευρώ σε διάστημα τριών ετών τα οποία θα χρησιμοποιηθούν ως εξής: 25 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Το 50% θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη του δημόσιου χρέους και το άλλο 50% σε επενδύσεις ώστε να τονωθεί η ανάπτυξη."
"Το χρέος θα επιδεινωθεί: Φαίνεται ακόμη δύσκολο για την Ελλάδα να αποκαταστήσει την ανταγωνιστικότητά της και να αναπτυχθεί όσο παραμένει εντός της ζώνης του ευρώ. Πολλές από τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που προτάθηκαν στο Eurogroup έχουν νόημα και θα ήταν καλές για την Ελλάδα – αλλά τα αποτελέσματα των προηγούμενων μέτρων λιτότητας δεν αποπνέουν εμπιστοσύνη ότι ένα τέτοιο πρόγραμμα θα οδηγήσει σε ανάπτυξη και σε βιώσιμο χρέος για την Ελλάδα.
Η εφαρμογή φαίνεται δύσκολη: Το ελληνικό κοινοβούλιο είναι πιθανό να ψηφίσει τα μέτρα δεδομένης της πίεσης που αντιμετωπίζει η χώρα αλλά η πρακτική εφαρμογή τους θα είναι δύσκολο να παρακολουθηθεί και να αξιολογηθεί. Δεν μπορεί κανείς να εγγυηθεί ότι σε έξι μήνες η χώρα δεν θα γυρίσει πάλι στην ίδια θέση.
Οι πολιτικοί κίνδυνοι θα συνεχίσουν να αυξάνονται: Η προσέγγιση που υιοθετήθηκε κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων το Σαββατοκύριακο από τη Γερμανία και τις υπόλοιπες χώρες μπορεί να ήταν αναγκαία για να εξασφαλίσει μία συμφωνία στον βόρεια Ευρώπη. Ωστόσο είναι πιθανό να υπάρξει ένα σημαντικό πολιτικό κόστος. Περιμένουμε ότι η συμφωνία θα περάσει από το ελληνικό κοινοβούλια με την υποστήριξη των κομμάτων αλλά θα υπάρξουν σημαντικές επιπτώσεις στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος (ΣΥΡΙΖΑ). Υπάρχει κίνδυνος ότι η στήριξη με κάθε κόστος για την παραμονή της χώρας στην νομισματική ένωση μειώνεται σημαντικά.
Και καταλήγει: Συνεχίζουμε να πιστεύουμε είναι πιο πιθανό να συμβεί. Ο κίνδυνος μιας βραχυπρόθεσμης εξόδου έχει μειωθεί αλλά η σκληρότητα των όρων που ζητούνται από την Ελλάδα σε συνδυασμό με την έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας και των εταίρων σημαίνει ότι ο κίνδυνος υλοποίησης έχει ενταθεί σημαντικά. Περιμένουμε ότι η Ελλάδα θα αφήσει την ζώνη του ευρώ μεσοπρόθεσμα -προβλέπουμε πριν το 2019-."
 eui grxit
 Via LayOut
~
*** Βόμβα: Kαταστροφική η συμφωνία
euro ellada
 -  Για χρόνια η Ελλάδα κοιτάζει την άβυσσο έγραψαν οι ΝΥΤ, όμως αυτή τη φορά έπεσαν μέσα.
Η Ελλάδα έχει ήδη 26 % ανεργία, μια τουριστική βιομηχανία που υποφέρει, τραπεζες κλειστές, χρηματιστηριο κλειστό, στη σκιά του δημοψηφίσματος που οι έλληνες είπαν ένα δυνατό οχι στην εξαθλίωση.
Ωστόσο, η συμφωνία που οι Έλληνες ηγέτες και οι πιστωτές τους κατέληξαν μετά από μια βάναυση σειρά ομιλιών υπόσχεται να... εμβαθύνει την πολιτική και οικονομική κρίση μιας χώρας που βρίσκεται σε παρατεταμένη ύφεση.
Το άρθρο σημειώνει την αδυναμία σύνταξης ενός σχεδίου Β' απ'την Ελλάδα ώστε να αντιμετωπιστεί η ευρωπαική πίεση.
Η συμφωνία αυτό αποδεικνύει λέει το άρθρο, ότι η Ελλάδα συμφώνησε σε χρόνια πόνου γιατί δεν ήταν ικανή να φτιάξει σχέδιο εξόδου.
Η δημοκρατία στην ευρώπη έχασε, η Ελλάδα έχασε. Η Γερμανία υπέρμαχη μιας αδιαίρετης πολιτικά και οικονομικά ευρώπης, πέτυχε νίκη με μεγάλο σκορ. Ωστόσο τα κεφάλια νικητών και χαμένων είναι κατεβασμένα.
Παραδοχή;
Εαν αυτό είναι νίκη και η Ευρώπη μοιάζει προβληματισμένη, φανταστείτε ενδεχόμενη... ήττα πως θα είναι.
~
*** Κατακλυσμός της υπερβολής και η κιβωτός του μέτρου
kataulismos
-  Γράφει ο Δημήτριος Μπάκας Αντιστράτηγος ε.α. Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, πτυχιούχος Νομικής Σχολής Παν/ίου Αθηνών, μεταπτυχιακός RCDS Λονδίνου και πρόεδρος της εταιρίας «Χρυσή Τομή ΑΕ»
Οι γραμμές αυτές γράφονται μέσα σε απόλυτο καταθλιπτικό ψυχολογικό κλίμα ευελπιστώντας να ανοίξει χαραμάδα ελπίδας! Πρωτόγνωρες στιγμές! Σε απόσταση λίγων μέτρων ουρές συμπατριωτών μου [εγώ πήγα πιο ενωρίς σήμερα] περιμένουν σκυθρωποί για να πάρουν εξήντα ευρώ βυθισμένοι στη σκέψη μήπως την επαύριο θα πάρουν είκοσι και με την απορία εάν θα βρουν να αγοράσουν τα βασικά τρόφιμα στα καταστήματα! Δεν είμαι απόλυτα βέβαιος για το ποιος φταίει , ούτε και ποιος δεν φταίει. Εκείνο για το οποίο είμαι σίγουρος είναι ότι δεν μας άξιζε να το υποστούμε σε μια εποχή παραγωγής, λόγω τεχνολογίας, πληθώρας υλικών αγαθών! Είναι όμως ευκαιρία να βγάλει ο καθένας μας τα συμπεράσματά του για να μη ξαναβρεθούμε στην ίδια θέση και προπαντός τα παιδιά μας. Στη Δημοκρατία κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να εκφράσει την άποψή του, με αυθεντικότητα, ευπρέπεια και υπευθυνότητα, χωρίς, όμως, να προσπαθήσει να την επιβάλει. Συνιστά, όμως, ύπατο καθήκον, όταν πρόκειται για θέμα που αφορά στην ακεραιότητα και το μέλλον της Πατρίδας του να μη μένει στη σκιά και την ασφάλεια της σιωπής.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Η εμπειρία της ζωής μας διδάσκει ότι για να έχει οντότητα ένα σύνολο ανθρώπων θα πρέπει να συντρέξουν αρμονικά τρεις προϋποθέσεις:
Το κάθε άτομο πρέπει να έχει συνείδηση ότι ανήκει στην ομάδα.
Η ομάδα να λειτουργεί συνειδητά ως όλον και
Να έχει αρμοστικότητα στο περιβάλλον που ανήκει. Όταν βρισκόμαστε μπροστά σε τεράστια θέματα πάντοτε μπορούμε να βρούμε θετικά στοιχεία που μας οδηγούν στην κατάφαση, αλλά και άλλα τόσα αρνητικά, ανάλογα της οπτικής γωνίας θεώρησης. Οι διαφορετικές απόψεις με ακρότητες οδηγούν σε συγκρούσεις. Οι λύσεις αναδύονται από δημιουργικό διάλογο με σύνθεση αντιθέτων στα πλαίσια του άριστου μέτρου.
Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ
Η υπερβολή κυριαρχεί σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας. Στις πληροφορίες, τις επιθυμίες, τις ανάγκες, την προβολή, την ισχύ, τις απαιτήσεις, την ελευθερία, το κέρδος, την σπατάλη, την αμετροέπεια, την ισχυρογνωμοσύνη;
Ο πολιτισμός μας αγνοώντας το «μηδέν άγαν» και το «μέτρον άριστον» και μεταβλήθηκε σε «πολιτισμό δυστυχίας» [Φρόυντ] αντί ολβιότητας, που αναδύεται από την δημοκρατία, την ευταξία , την τήρηση των νόμων και τις αρμονικές σχέσεις. Το εγώ κυριαρχεί απόλυτα στο εμείς. Ο κατακλυσμός της υπερβολής προκαλεί πλήρη δυσαρμονία που μηδενίζει την πραγματικότητα, την ωραιότητα, την αγαθότητα και την εμπιστοσύνη.
ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ, ΩΣ ΕΑΝ ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ
Η συνείδηση είναι η ειδοποιός διαφορά του ανθρώπου, από την οποία αναδύεται η πνευματική του δύναμη να σκέπτεται, συναισθάνεται, να συλλαμβάνει νοήματα, να διακρίνει το καλό, την αλήθεια, το ωραίο και την αγάπη. Η συνειδησιακός χώρος έχει αφεαυτού ιερότητα και χτίζεται στέρεα μόνο όταν κρυσταλλωθούν αρμονικά μέσα στα πλαίσια του άριστου μέτρου και της χρυσής αναλογίας η αληθότητα, η ωραιότητα και η αγαθότητα. Αυτόν τον χώρο ονομάζουμε «κιβωτό του μέτρου». Δεν νοείται, ως κλειστός οριακός κύκλος, που οδηγεί στον αυτοστραγγαλισμό, αλλά ως «ανοιχτός» ορίζοντας, που βρίσκεται σε διαρκή διάλογο με την πραγματικότητα και διαρκώς αναζωογονείται. Συνιστά τον πολύτιμο χώρο ανάδυσης όλων των αξιών μας και αποτελεί τον οδηγό σε κάθε ενέργειά μας. Παρεμφερή συνειδησιακό χώρο οφείλει να έχει κάθε ανθρώπινη ομάδα. Η οικογένεια, ο λαός, το έθνος, που αποκτούν οντότητα μόνον όταν αποκτήσουν αντίστοιχη συνειδητότητα του όλου. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Κάθε υπερβολή οδηγεί σε φανατισμό που προκαλεί αυταπάτες. Ο Λαός αποκτά οντότητα όταν δημιουργήσει αντίστοιχη συνείδηση. Ο προσφορότερος ορίζοντας ενδιαφερόντων είναι εκείνος της Πατρίδας. Το ύπατο αγαθό η σύμμετρη ελευθερία αναδύεται μαζί με την ωραιότητα και την αγαθότητα από την αρμονική σύνθεση Λόγου και έμφυτων παρορμήσεων. Τα πιο πολύτιμα αγαθά: η σύνεση, η σωφροσύνη, το μέτρο, η εμπιστοσύνη, ο αλληλοσεβασμός, η αυθεντική φιλότητα και ανιδιοτελής αγάπη δεν παράγονται σε κανένα εργαστήριο χημείας ή εργοτάξιο. Αυτά τα πιο κρίσιμα αγαθά που προικίζουν τους ανθρώπους με ανθρωπινότητα, τους συνδέουν και μετουσιώνουν το συνονθύλευμα ανθρώπων σε Λαόκαλλιεργούνται με την ολιστική Παιδεία, [το μεγάλο έλλειμμά μας] από την οποία αναδύεται ο Πολιτισμός ολβιότητας ενός λαού.
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Το κείμενο αυτό δεν έχει σκοπό να επιβάλει τις απόψεις του υπογράφοντος, καθόσον ούτε ικανός είναι, ούτε του επιτρέπεται να συμβουλέψει τους συμπατριώτες μας. Ο καθένας μας θα πάρει την απόφασή του με οδηγό την προσωπική «κιβωτό του μέτρου» του. Θεωρούμε, όμως, επιτακτικό καθήκον μας, καθόσον πρόκειται για θέμα που αφορά την ίδια την Πατρίδα μας να τολμήσουμε να μοιρασθούμε με αυθεντικότητα, ευπρέπεια και υπευθυνότητα τις σκέψεις μας ευελπιστώντας ότι θα φανούν χρήσιμες σε μερικούς, που θα ήθελαν να δουν τα πράγματα από μια διαφορετική πλευρά. Απαντήσεις με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ δεν προσφέρουν πολλές δυνατότητες σύνθεσης. Στη γενική περίπτωση το «ναι» φέρνει πιο κοντά τους διαλεγόμενους, γιατί χτίζει την εμπιστοσύνη, ενώ το «όχι» επειδή συσπειρώνει σε στενότερο οριακό κύκλο [ατομικό, οικογενειακό, συντεχνιακό, κομματικό] προκαλεί ακρότητες και συνιστά εξαίρεση. Ενδείκνυται σε αντιμετώπιση άμεσου εξωτερικού εχθρού [πχ το «ΟΧΙ» του 1940, αλλά και τότε είχε προηγηθεί ένα «ΝΑΙ» στην Δυτική Συμμαχία]. Ο πιο ενδεδειγμένος ορίζοντας ενδιαφερόντων μας είναι εκείνος της Πατρίδας μας εντεταγμένης αρμονικά στο διεθνές περιβάλλον, η ασφάλεια της οποίας προηγείται κάθε άλλου αγαθού και εξασφαλίζεται με Συμμαχίες που μας εμπιστεύονται και είναι άδικο και λίαν επικίνδυνο να θεωρούμε συλλήβδην τους πάντες εχθρικά διακείμενους Το πρόταγμα, μιας μόνης αξίας και η αγνόηση των λοιπών οδηγεί σε ακρότητες και καταστρέφεται η αρμονία. Η δημοκρατία, η ελευθερία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, οικονομική ανάπτυξη, η οικογένεια, το σχολείο, η Πατρίδα, η Θρησκεία και ο άνθρωπος-πρόσωπο ευδοκιμούν όταν καλλιεργούνται και συντίθενται ολιστικά, οπότε αναδύεται ο πολιτισμός της προόδου και της ολβιότητας του λαού. Η πιο γενναία άμεση μεταρρύθμιση είναι η διαρκής αναπροσαρμογή του σκέπτεσθαι, του συναισθάνεσθαι και του ενεργείν όλων μας, με την πεποίθηση ότι η ζωή μας είναι άρρηκτα συναρτημένη με το διπλανό μας. Εάν δεν αλλάξουμε την ατομοκεντρική νοοτροπία και την συμπεριφορά μας, χωρίς συναίνεση και σύνεση, χωρίς την εμπιστοσύνη μεταξύ μας και των εταίρων μας και εάν ακόμη μας χαριστούν όλα τα οικονομικά μας χρέη πάλι σε ελάχιστα χρόνια θα έχουμε οδηγηθεί σε θέση αυτοκαταστροφικής επαιτείας. Θα προτιμούσαμε το «ναι» γιατί μας φέρνει πιο κοντά μεταξύ μας αλλά και με τους συνομιλητές μας και πιο μακριά από την επάρατη νόσο μας την εμφύλια διχοστασία Με την ευχή να λησμονήσουμε το ταχύτερο δυνατόν τα συναισθήματα που τόσο μας διχάζουν αυτή την κρισιμότατη ώρα ευελπιστούμε οι νεοέλληνες να ξεπεράσουμε τις αγκυλώσεις του φανατισμού και τους κλειστούς κομματικούς οριακούς κύκλους και να επιλέξουμε στο Δημοψήφισμα την Ευρώπη, όπου πολιτισμικά ανήκουμε καθόσον οι πρόγονοί μας είναι συν-δημιουργοί της και τα παιδιά μας θα έχουν περισσότερες ευκαιρίες να παλέψουν για κάτι καλύτερο.
~
*** Γερμανία: Πότε θα ανοίξουν οι τράπεζες…
Deutsche Bank
-  Αναλυτές της Deutsche Bank εκτιμούν ότι οι έλεγχοι των κεφαλαίων που έχουν επιβληθεί στην Αθήνα, δεν πρόκειται να έρθουν πριν από το φθινόπωρο.
Σε σημείωμα προς τους πελάτες τους αναφέρουν ότι είναι απίθανο η ΕΚΤ να εμφανιστεί πιο «χαλαρή» απέναντι στην Ελλάδα, πριν συμφωνηθεί το τρίτο πρόγραμμα, ενώ προσθέτουν ότι η απόφαση για τον ELA θα καθυστερήσει μέχρι να αρχίσει η νομοθετική διαδικασία των μέτρων στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Παρόλα αυτά, εκτιμούν, η Ελλάδα θα παραμείνει με περιορισμένο ELA. Οπως αναφέρουν οι αναλυτές της Deutsche Bank, πιστεύουν ότι η έκτακτη χρηματοδότηση από την ΕΚΤ θα είναι προσεκτικά ελεγχόμενη μέχρι τουλάχιστον το νέο δάνειο από τον ESM να υλοποιηθεί. «Η πρόσβαση στις τράπεζες θα μπορούσε να ομαλοποιηθεί πλήρως μόνο το φθινόπωρο», καταλήγουν.
~
***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τα capital controls θα λήξουν...
capitalcontrols
-  Ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξη που έδωσε στον δημοσιογράφο του BBC, Gavin Hewitt, τόνισε ότι σε περίπτωη που υπάρξει συμφωνία, οι τράπεζες θα ανοίξουν πολύ σύντομα, ίσως και εντός της εβδομάδας, αποκάλυψε ωστόσο ότι τα capital controls θα χρειαστούν ορισμένους μήνες ούτως ώστε να αρθούν πλήρως.
~
***  Ιστορική συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα
iran
 -  Σε ιστορική συμφωνία για την ελάφρυνση των διεθνών κυρώσεων κατά της Τεχεράνης, έφθασαν Ιράν και οι έξι μεγάλες δυνάμεις, με αντάλλαγμα την επιβολή περιορισμών στο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.
«Όλη αυτή η σκληρή δουλειά απέδωσε και φθάσαμε σε συμφωνία. Ο θεός ας ευλογεί τον λαό μας», δήλωσε στο Reuters Iρανός διπλωμάτης που δεν κατονομάζεται. Ακόμη ένας Iρανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε την επίτευξη συμφωνίας.
«Ναι, υπάρχει συμφωνία», δήλωσε επίσης Δυτική πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου, το Ιράν αποδέχθηκε ένα λεγόμενο σχέδιο «ξαφνικής αποκατάστασης» με το οποίο θα αποκαθίστανται οι κυρώσεις μέσα σε 65 ημέρες, αν παραβιάσει τη συμφωνία στην οποία κατέληξε με τις έξι μεγάλες δυνάμεις που προβλέπει περιορισμούς στο πυρηνικό πρόγραμμά του.
Οι διπλωμάτες είπαν πως το εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ θα συνεχίσει να ισχύει για πέντε χρόνια και το εμπάργκο του ΟΗΕ για τους πυραύλους θα εξακολουθήσει να ισχύει για οκτώ χρόνια.
~
***  Απίστευτη μάχη με δυο λιοντάρια και μία αντιλόπη μπροστά στα μάτια των τουριστών (EIKONEΣ)
zwa
-  Αυτές είναι μερικές από τις πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες που έχουν βγει ποτέ με θέμα το κυνήγι των λιονταριών. Σε αντίθεση με τις εικόνες που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, με τα λιοντάρια να σκοτώνουν τα θηράματά τους μέσα στις ερημιές της σαβάνας, αυτή τη φορά το σκηνικό έγινε ανάμεσα σε πολυτελή τζιπ και κάτω από τα τρομαγμένα βλέμματα πολλών τουριστών.
Η 23χρονη φωτογράφος Carolyn Dunford συνέλαβε με τον φακό της αυτή τη μοναδική σκηνή στο Εθνικό Πάρκο Kruger της Νότιας Αφρικής. Καθώς τα αυτοκίνητα των τουριστών είχαν σταματήσει να χαζέψουν τα δύο λιοντάρια, ξαφνικά βρίσκονται μπροστά σε μία απίστευτη σκηνή: τα λιοντάρια έχουν ξετρυπώσει μέσα στους παρακείμενους θάμνους μια αντιλόπη, στην οποία ορμούν και αρχίζουν να την κυνηγούν. Η αντιλόπη τρομαγμένη από τα λιοντάρια και στην θέα των αυτοκινήτων γλιστρά και πέφτει. Τα υπόλοιπα είναι θέμα της φύσης. Αλλά και του... τυχερού φωτογραφικού φακού που βρέθηκε στο σημείο. zwa1
 -
zwa2
 -
zwa3
~
***   ΣΟΚ: Η Ελλάδα άδειασε και πάλι τον Πούτιν...
fighter jet
-  Οι Βούλγαροι διοργανώνουν για τρίτη συνεχή χρονιά την μεγάλη αεροπορική άσκηση με την ονομασία "Θρακικός Αστήρ", με τη συμμετοχή βουλγαρικών, αμερικανικών, ρουμανικών και ελληνικών πολεμικών μαχητικών αεροσκαφών, σύμφωνα και με ανακοίνωση του βουλγαρικού γενικού επιτελείου.
Από την πλευρά των Αμερικανών θα συμμετάσχουν F-16, οι Ρουμάνοι με MiG-21 Lancer και η ελληνική πολεμική αεροπορία με F-16, όλες οι πλευρές εμπλέκονται στην εκπαίδευση αυτή για τρίτη συνεχή χρονιά. Μάλιστα τα αεροσκάφη των γειτονικών χωρών θα απογειώνονται από τα δικά τους αεροδρόμια.
Σκοπός της άσκησης είναι η δημιουργία ευελιξίας σε αερομαχίες, σε αμυντικές και επιθετικές επιχειρήσεις, σε εναέρια συνεννόηση και δράση καθώς και ασκήσεις ετοιμότητας από τη βουλγαρική αεράμυνα.
Άλλο ένα μεγάλο φάουλ της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, καθώς την ώρα που ο Πούτιν μας απλώνει το χέρι του και μας υπόσχεται επίσημα οικονομική βοήθεια, εμείς συμμετέχουμε σε άσκηση με ΝΑΤΟϊκούς κάτι το οποίο θίγει τα δικά του συμφέροντα.
~
*** Παραιτείται ο Τσίπρας;
tsipras1 megalo
 -  Σε άρθρο της η γερμανική εφημερίδα Bild διερωτάται: Θα παραιτηθεί ο Αλέξης Τσίπρας; Η εφημερίδα παράλληλα επισημαίνει ότι ο πρωθυπουργός δέχεται εντονότατες πιέσεις από στελέχη του κόμματός του μετά την συμφωνία των Βρυξελλών.
Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης βρίσκεται πίσω από την εξέγερση εναντίον του Έλληνα πρωθυπουργού, σχολιάζει η Bild, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να σκέφτεται την παραίτηση ακόμα και εντός της εβδομάδας, ανοίγοντας το δρόμο για μία μεταβατική κυβέρνηση και στη συνέχεια εκλογές.
~
***   Κορωνάκης: Είμαι κατηγορηματικά αντίθετος σε πειθαρχικά μέτρα εναντίον όσων δεν υπερψηφίζουν
antarsua
Μετά τη συμφωνία με τους δανειστές οι πρώτες ρήξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, αρχίζουν πλέον να συντελούνται. Ο γραμματέας της Τάσος Κορωνάκης, ,ιλώντας στην πολιτική γραμματεία του κόμματος, διαμήνυσε στους προεδρικούς παράγοντες που ζητούν διαγραφές των διαφωνούντων ότι δεν θα συμβάλει σε πειθαρχικά μέτρα. “Είμαι κατηγορηματικά αντίθετος σε πειθαρχικά μέτρα εναντίον όσων δεν υπερψηφίζουν” φέρεται να τόνισε.
Προχωρώντας ακόμη περισσότερο ο κ. Κορωνάκης τόνισε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν θα συναινέσει στη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε μνημονιακό κόμμα, ούτε όμως και στη διάσπασή του, αφήνοντας έτσι δύο ενδεχόμενα να διαφαίνονται: είτε ότι θα ταχθεί υπέρ της απόρριψης από το κόμμα της συμφωνίας, είτε ότι θα παραιτηθεί.
Ο κ. Κορωνάκης μετέβη πριν λίγο στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.


~
***  Δείτε το πολυνομοσχέδιο της Βουλής με φόρους και μέτρα (ΕΙΚΟΝΑ)
BOULI
-  «Επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (EMΣ)», είναι ο τίτλος του πολυνομοσχεδίου, ενώ το υπογράφουν οι υπουργοί Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Βούτσης, Παναγιώτης Σκουρλέτης, Νίκος παρασκευόπουλος, Γιώργος Κατρούγκαλος.
 ~  Χωρίζεται σε τρία κεφάλαια.
Α. Κυρώνεται η ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Ευρωζώνης (EUROSUMMIT), στην οποία καταγράφονται οι όροι και το πλαίσιο της συμφωνίας
Β. Λήψη φορολογικών μέτρων
Γ. Ρύθμιση θεμάτων της νομοθεσίας της Κοινωνικής Ασφάλισης
Με το πολυνομοσχέδιο:
Λήψη φορολογικών μέτρων
Ρύθμιση θεμάτων της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Αναδιάρθρωση του Φ.Π.Α.
Λήψη μέτρων για την αύξηση της εισπραξιμότητας,
Θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης
Ρυθμίσεις για την σταδιακή κατάργηση των πρόωρων συντάξεων από 01.07.2015 έως το έτος 2022. Ενταξη όλων των Ταμείων και των τομέων επικουρικής Ασφάλισης στο ΕΤΕΑ
Διατήρηση της κρατικής επιχορήγησης στα ασφαλιστικά ταμεία μέχρι το 2021 στα επίπεδα 2015 σε ονομαστικούς όρους (§1)
Αύξηση εισφορών υγειονομικής περίθαλψης στις κύριες συντάξεις από 4% στο 6%
Επιβολή κράτησης 6% στις επικουρικές (§2).
Νομοθετική εξουσιοδότηση στον αρμόδιο Υπουργό για την κοινωνική ασφάλιση, να ρυθμίζει θέματα αναγκαία για την εφαρμογή των διατάξεων του Κεφαλαίου Γ, με υπουργικές αποφάσεις.
 aitiologisi
~
***   Για να ξεχρεώσουμε πρέπει να πουλήσουμε τα αρχαία μας
time
-  «H Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί να πουλήσει νησιά και αρχαία ευρήματα κάτω από το βάρος της συμφωνίας» αυτός είναι ο τίτλος του άρθρου του αμερικανικού περιοδικού TIME.
Το περιοδικό κάνει λόγο για τη συμφωνία, και τα προαπαιτούμενα των δανειστών, αναφερόμενο στη μεταφορά ελληνικής περιουσίας σε ειδικό ταμείο.
Ο σύμβουλος του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Γεώργιος Δαρέμας μιλά στο περιοδικό και αναφέρει: «Είναι βασικά σαν να λες πούλα τη μνήμη των προγόνων σου, πούλα την ιστορία σου, ώστε να μπορέσεις να έχεις κάτι να εμπορευτείς».
Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι μπορεί να πουληθούν ακόμα και νησιά ή αρχαιολογικοί χώροι, που ακόμα δεν έχουν ερευνηθεί.
Ευτυχώς τουλάχιστον το Time μας... αφήνει τον Παρθενώνα, καθώς ορισμένα μνημεία είναι ανεκτίμητης αξίας, όπως σημειώνει το άρθρο.
~
***  Για τρία ακόμη χρόνια τουλάχιστον στο ΔΝΤ η Ελλάδα
lagarde
 - Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στη χθεσινή συμφωνία, η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ΔΝΤ για τουλάχιστον τρία χρόνια ακόμη. Όπως αναφέρει ο διευθυντής επικοινωνίας του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, επισημαίνει: "Το ΔΝΤ είναι έτοιμο να εργασθεί με τις ελληνικές Αρχές και τους Ευρωπαίους εταίρους για να προχωρήσει αυτή η σημαντική προσπάθεια".
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Brussels Group ζήτησε από το ΔΝΤ νέα μελέτη βιωσιμότητας του χρέους, η οποία να υποθέτει, μεταξύ άλλων, αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης για το 2015 και νέο πρόγραμμα. Σύμφωνα με αυτήν, ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ θα εκτοξευθεί, καθώς το χρέος υπολογίζεται να αυξηθεί κατά 82-89 δισ. ευρώ, επιδεινώνοντας τη βιωσιμότητά του.
Με αυτά τα δεδομένα, και καθώς οι Ευρωπαίοι αποκλείουν το κούρεμα, η πρόταση του προσωπικού του ΔΝΤ είναι να παραταθούν οι λήξεις των δανείων σε βάθος 60 χρόνων, ώστε αυτό να απομειωθεί φυσικά. Η Αθήνα, τέλος, διαβεβαίωσε το ΔΝΤ ότι η μη καταβολή των δόσεων δεν είναι εχθρική ενέργεια και ότι θα συνεργασθεί μαζί του για να λυθεί το πρόβλημα, στο πλαίσιο και της χθεσινής συμφωνίας.
~
***  Αυτό είναι το νέο σχέδιο Σόιμπλε για την Ελλάδα
soimple
-  Η Handelsblatt αναφέρει ότι οι πιστωτές απαιτούν μεταρρυθμίσεις για περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα. Ωστόσο πολλές απαιτήσεις χρειάζονται χρόνο ώστε να μπορέσουν να υλοποιηθούν τη στιγμή που οι βραχυπρόθεσμες οικονομικές ανάγκες της Αθήνας αγγίζουν τα 7 δισ. ευρώ .
Παράλληλα χθες η Ελλάδα καθυστέρησε ακόμη μία δόση 456 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ με αποτέλεσμα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της Αθήνας προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να ανέρχονται πλέον στα 2 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ τις επόμενες εβδομάδες θα εξεταστεί το ελληνικό ζήτημα παράτασης προθεσμίας εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έχουν μιλήσει σχετικά με την στρατηγική αναδιάρθωσης του ελληνικού χρέους. Ο Β. Σόιμπλε έχει ήδη προτείνει τη χρήση γραμματίων ώστε να κρατηθεί οικονομικά στη ζωή η Ελλάδα.
Μάλιστα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup σχετικά με μια χρηματοδότηση-γέφυρα ο Σόιμπλε πρότεινε να χρησιμοποιηθούν IOUs από την Αθήνα εξυπηρετήσει μέρος των εγχώριες υποχρεώσεις πληρωμών της.
Οι υπουργοί Οικονομικών εξετάζουν μια σειρά από επιλογές για ένα δάνειο γέφυρα προς την Ελλάδα. Ωστόσο η χρήση των IOUs είναι αμφιλεγόμενη καθώς ορισμένοι ειδικοί προειδοποιούν ότι θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πρώτο βήμα προς ένα παράλληλο νόμισμα.
Τα IOUs μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για εσωτερικές υποχρεώσεις πληρωμής, όπως λογαριασμούς ή μισθούς. Για το εξωτερικό χρέος δεν είναι κατάλληλα.
Πάντως στις 20 Ιουλίου λήγουν ομόλογα ύψους 3,5 δισ. ευρώ προς την ΕΚΤ...
 -  Τι είναι τα ΙΟU
Το IOU που προτείνει ο Β. Σόιμπλε να εκδοθούν για το δάνειο «γέφυρα» είναι συντομογραφία από τη φράση «I owe you» (σου χρωστάω) είναι ένα υπογεγραμμένο έγγραφο το οποίο λειτουργεί σαν υποσχετική επιστολή για την αναγνώριση χρέους.
Πρόκειται για ανεπίσημο έγγραφο, ωστόσο διαφέρει από το γραμμάτιο, γιατί το IOU δεν είναι αξιόγραφο και δεν διευκρινίζει τους σχετικούς τρόπους αποπληρωμής.
Με άλλα λόγια τα IOU δεν μπορεί κανένας να τα χρησιμοποιήσει ως χρήματα και να συνδιαλλαχθεί με αυτά, αλλά πρέπει να περιμένει να του τα εξοφλήσει ο αρχικός εκδότης τους, χωρίς όμως να αναγράφεται ο χρόνος αποπληρωμής.
~
***  Η Ελλάδα πουλάει τα ασημικά της...
silver
-  H Eλλάδα όπως αναφέρει το BBC σε άρθρο του με τίτλο "Η Ελλάδα πουλά τα ασημικά", συμφώνησε στη δημιουργία ενός νέου ανεξάρτητου ταμείου που θα διαχειρίζεται πόρους προς ιδιωτικοποίηση.
Στόχος είναι το ποσό αυτό να συγκεντρωθεί κατά τη διάρκεια ζωής του νέου δανείου. Δεν έχει υπάρξει κάποιο χρονοδιάγραμμα- αυτό θα είναι μέρος των λεπτομερών διαπραγματεύσεων στις οποίες συμφώνησε ο Σύνοδος Κορυφής, όμως αναμένεται να πάρει κάποιες δεκαετίες.
~
***   Έτοιμοι για κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί, κλειστά τα φαρμακεία και στη Μεσσηνία         
     
-  Ανοίγει και πάλι, οριστικά κι αμετάκλητα αυτή τη φορά, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, αλλά και το θέμα της διάθεσης των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ), μετά την υπογραφή της συμφωνίας της χώρας με τους θεσμούς.
Παρότι ρυθμίσεις και αλλαγές σχετικές με τα φαρμακεία δεν περιλαμβάνονταν στην ελληνική πρόταση που κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα στους Ευρωπαίους, έχοντας δημιουργήσει ελπίδες στους φαρμακοποιούς για την προστασία του κλάδου τους, τελικά το κείμενο της διαπραγμάτευσης που υπογράφηκε χθες το πρωί περιλάμβανε δύο αρνητικές εκπλήξεις για τους φαρμακοποιούς. Πρώτον, το άνοιγμα του ιδιοκτησιακού και δεύτερον, τη διάθεση των ΜΗΣΥΦΑ, αλλά "σε επόμενη φάση", όπως σημειώνεται στο κείμενο.
Και οι δυο ρυθμίσεις περιέχονται στην Εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, για την οποία απαιτείται σαφές χρονοδιάγραμμα εφαρμογής. Έτσι, μεταξύ άλλων ορίζεται ότι στα μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν περιλαμβάνονται αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των Φαρμακείων, αλλά και σε δεύτερο χρόνο η πλήρης απελευθέρωση της αγοράς των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ).
Τα ΜΗΣΥΦΑ θεωρούνται casus belli για τους φαρμακοποιούς τα τελευταία πέντε χρόνια, οπότε και τέθηκε το θέμα της διάθεσής τους και από τα σούπερ μάρκετ. Πλέον, όμως, το μέχρι πρότινος καυτό αυτό ζήτημα για τον κλάδο γίνεται... ήσσονος σημασίας σε σχέση με τη λαίλαπα του ιδιοκτησιακού με την οποία έρχονται αντιμέτωποι. Παρότι δεν εξειδικεύεται περαιτέρω στο κείμενο, εκτιμούν πως το φαρμακείο αποσυνδέεται με αυτόν τον τρόπο από το φαρμακοποιό, καθώς θα μπορεί να ανοίγει φαρμακείο οποιοσδήποτε και όχι μόνο ο κάτοχος πτυχίου Φαρμακευτικής, όπως ισχύει μέχρι σήμερα.
 ~  Λουράντος
«Σπέρνουν ανέμους, θα θερίσουν θύελλες»
Με την άμεση και επείγουσα σύγκληση τηλεδιάσκεψης χθες το μεσημέρι επιχείρησαν οι φαρμακοποιοί να αντασυνταχθούν και να συμφωνήσουν τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσουν τις δυο επίμαχες ρυθμίσεις που τους αφορούν.
Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), Κώστας Λουράντος, κάλεσε τα μέλη του συλλόγου σε τηλεδιάσκεψη, επισημαίνοντας πως αυτή είναι η ενδεδειγμένη λύση υπό τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που προκαλεί το κλείσιμο των τραπεζών και ο έλεγχος των κεφαλαίων.
Με αλλεπάλληλες αναρτήσεις στο λογαριασμό του στο facebook o κ. Λουράντος δείχνει την πικρία και την απογοήτευσή του για τους χειρισμούς της κυβέρνησης, δηλώνοντας, μάλιστα, προδομένος, και καλεί τους συναδέλφους του να αγωνιστούν και να αντιδράσουν.
Με ανακοίνωσή του ο κ. Λουράντος ανατρέχει σε επιστολή... εκρηκτικού περιεχομένου που είχε δημοσιοποιήσει τον περασμένο Μάιο, οπότε και πάλι με αφορμή τα ΜΗΣΥΦΑ και τις παλινωδίες της κυβέρνησης για τα κανάλια διανομής τους, είχε χαρακτηρίσει τον πρωθυπουργό "ανεγκέφαλο", "ψεύτη" και "ανέντιμο".
Παράλληλα, κοινοποιεί νέα επιστολή, αμιγώς πολιτικού περιεχομένου και χωρίς καμία αναφορά στα κλαδικά ζητήματα των φαρμακοποιών, στον κ. Αλέξη Τσίπρα, με την οποία του καταλογίζει ότι μετέτρεψε ένα περήφανο ΟΧΙ σε ένα υπόδουλο ΝΑΙ, θέτοντας το ερώτημα "αν έχετε συνειδητοποιήσει, τι ακριβώς έχετε πράξει εναντίον της Ελλάδος".
 ~
***  Παραίτηση του συντονιστή των ΑΝ.ΕΛ. στη Μεσσηνία

Ο... χορός των αντιδράσεων και στη Μεσσηνία για τη συμφωνία στις Βρυξέλλες έκλεισε με την παραίτηση του συντονιστή του κόμματος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Θόδωρου Τζανετάκη. Η επιστολή παραίτησης έχει ως εξής: «Όταν πριν από πέντε χρόνια μάς ένωσαν κοινές αγωνίες για την πατρίδα και το μέλλον των παιδιών μας, ξεκινήσαμε ένα δύσκολο αλλά πολύ όμορφο ταξίδι με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι σε αυτό το ταξίδι θα μείνουν αυτοί που θα αντέξουν. Εγώ, κύριε Πρόεδρε, άντεξα πέντε χρόνια, συμμετέχοντας οικονομικά στη συντήρηση του γραφείου στη Μεσσηνία και κάνοντας αμέτρητα χιλιόμετρα, προβάλλοντας τις θέσεις του κινήματος. Θα μπορούσα να αναφέρω αναρίθμητα παραδείγματα, όμως δεν έχει καμία σημασία αυτή τη στιγμή, σημασία έχει ότι δε σταμάτησα να αγωνίζομαι, με γνώμονα την ηθική και την πίστη στην πατρίδα, υπηρετώντας το κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μη υπολογίζοντας το προσωπικό κόστος, αλλά και της οικογένειας μου (η σύζυγός μου έχασε την εργασία της λόγω της δικής μου δράσης στους ΑΝΕΛ). Δε θα ήθελα στην παρούσα χρονική στιγμή που είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την πατρίδα μας να σας κουράσω περισσότερο, το δια ταύτα, όμως, κύριε Πρόεδρε, είναι ότι η συνείδησή μου δε με αφήνει να συνεχίσω μαζί σας, διότι ενώ πίστεψα τα λόγια σας για αντίσταση κατά των κατακτητών, πίστεψα στην ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας, πίστεψα στην αντίσταση κατά της νέας τάξης πραγμάτων, πίστεψα ότι αυτοί που έφεραν στην πατρίδα μου τα μνημόνια με νόμους αντισυνταγματικούς θα πλήρωναν για τους χιλιάδες που αυτοκτόνησαν και για τους χιλιάδες των ανέργων. Δυστυχώς, όλα αυτά διαγράφτηκαν και νομιμοποιήθηκαν με την ψήφιση από εσάς του δυσβάστακτους και εθνοκτόνου νέου μνημονίου. Για όλους τους παραπάνω λόγους παραιτούμαι από μέλος και εκλεγμένος παμψηφεί Συντονιστής Μεσσηνίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων. "Δεν ελπίζω τίποτα δε φοβάμαι τίποτα, είμαι ελεύθερος" (Νίκος Καζαντζάκης)». - 
~
***  "Πόρτα" στη Ryanair από την κυβέρνηση

Αρνητικά απάντησε η κυβέρνηση στην "προσφορά” του ιρλανδικού αερομεταφορέα Ryanair να προσφέρει για τις επόμενες δύο εβδομάδες εισιτήρια για προορισμούς εντός Ελλάδας με μηδενικό κόστος, με αντάλλαγμα να απαλλαγεί από χρεώσεις του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και της ΥΠΑ. Η εταιρεία low cost carrier, γνωστή για την εμπορική της πολιτική και τις χρεώσεις που επιβάλλει πέραν τις αγοράς εισιτηρίου (λ.χ. σε περιπτώσεις που δεν τηρηθούν οι περιορισμοί στις αποσκευές) είχε προτείνει μηδενικό ναύλο με όρο την απαλλαγή της από τις συγκεκριμένες χρεώσεις, στον απόηχο των δηλώσεων του επικεφαλής της ότι "οι Έλληνες έχουν εκλέξει ένα μάτσο τρελών” και "πρέπει να σταματήσουν να πίνουν καφέ και να επιστρέψουν στην εργασία”. Μετά την απόρριψη του αιτήματος της Ryanair από τις ελληνικές αρχές, η εταιρεία ανακοίνωσε πως λανσάρει την καμπάνια "Keep Greece Flying” προσφέροντας τιμές για τα δρομολόγια από Αθήνα προς και από Χανιά, Ρόδο και Θεσσαλονίκη έναντι 4,99 ευρώ και μειώνοντας τις τιμές στα διεθνή δρομολόγιά της κατά 30%. Ανάλογες κινήσεις έχουν πραγματοποιήσει και οι Aegean Airlines - Olympic Air, Astra Airlines, Ellinair, Minoan Airlines, Volotea και Sky Express. Η Ryanair ήταν από τις πρώτες ξένες αεροπορικές εταιρείες που έσπευσε να αλλάξει τον τρόπο αγοράς εισιτηρίων από Έλληνες, μπλοκάροντας τη χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών και απαιτώντας μόνο μετρητά. Τον περασμένο Φεβρουάριο ο επικεφαλής του εμπορικού τμήματος της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας, David O΄Brien, είχε συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη και την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, στιυς οποίους είχε θέσει το θέμα της χρέωσης των τελών αεροδρομίων που χρησιμοποιεί η εταιρεία στην Ελλάδα. Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε στη Θεσσαλονίκη, είχε χαρακτηρίσει τους υπουργούς της νέας κυβέρνησης ως "πολύ πραγματιστές". Είχε επίσης ταχθεί κατά της ιδιωτικοποίησης των 14 περιφερειακών ελληνικών αεροδρομίων (σ.σ. στον οποίο έχει ανακηρυχθεί ώς προτιμητέος επενδυτής κοινοπραξία υπό τη Fraport, έναντι τιμήματος περίπου 1,5 δισ. ευρώ), προσθέτοντας ότι αντί για το τίμημα, ο διαγωνισμός πρέπει να συνδεθεί με στόχους διακίνησης επιβατών... Κατά καιρούς οι σχέσεις του ιρλανδικού αερομεταφορέα με τις ελληνικές αρχές και την τοπική αυτοδιοίκηση έχουν δοκιμαστεί, με χαρακτηριστικά τα συμβάντα του 2011, όταν η εταιρεία έχει διακόψει τα δρομολόγια από και πρός Ρόδο και Κω. Με βάση το στρατηγικό της σχεδιασμό, η low-cost αεροπορική εταιρεία έχει θέσει ως στόχο να αυξήσει τον ετήσιο αριθμό επιβατών της κατά περισσότερο από 25 εκατομμύρια την επόμενη πενταετία, στοχεύοντας στον τίτλο της κορυφαίας αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους της Ευρώπης. capital.gr -
~
***  70χρονος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στο Δώριο          
     
Χθες το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας (Δώριο), δίκυκλη μοτοσυκλέτα που οδηγούσε 70χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας της και ανετράπη, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 70χρονου. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας και στη συνέχεια  στο  Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, όπου σήμερα (14.7.2015) και πρώτες πρωινές ώρες, υπέκυψε στα τραύματά του. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κοπανακίου.
 ~
 ***  Τρεις ορκωμοσίες στο ΤΕΙ Πελοποννήσου 

Τρεις ορκωμοσίες θα πραγματοποιηθούν αυτή την εβδομάδα στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Πελοποννήσου. Αύριο Τετάρτη, στις 12.00 το μεσημέρι, θα γίνει ορκωμοσία των πτυχιούχων της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας & Τεχνολογίας Τροφίμων & Διατροφής των Τμημάτων Τεχνολόγων Γεωπόνων και Τεχνολογίας Τροφίμων. Την Πέμπτη 16/7, στις 11.00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί εκείνη των πτυχιούχων της Σχολής Διοίκησης & Οικονομίας του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών, ενώ στις 12.30 μ.μ. των πτυχιούχων της Σχολής Διοίκησης & Οικονομίας του Τμήματος Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής. - 
~
*** Στα 70 ευρώ το ανώτατο όριο των συναλλαγών σε μετρητά στα νησιά

Στα 70 ευρώ ανά συναλλαγή ορίζεται πλέον το ανώτατο όριο των συναλλαγών σε μετρητά, για τα νησιά των νομών Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσου, Κυκλάδων και τα νησιά του Αιγαίου Θάσο, Σαμοθράκη, Βόρειες Σποράδες και Σκύρο, εξαιρουμένων των συναλλαγών που γίνονται με δημόσιο φορέα. Το σχέδιο νόμου με τα προαπαιτούμενα προβλέπει πως στις ανωτέρω περιοχές, με πληθυσμό άνω των 4.100 μόνιμων κατοίκων, με βάση την τελευταία εθνική απογραφή, το ανώτατο όριο των συναλλαγών σε μετρητά ορίζεται σε 70 ευρώ ανά συναλλαγή, εκτός από τις συναλλαγές που γίνονται με δημόσιο φορέα. Όπως ξεκαθαρίζεται, με κοινή απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών καθορίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του μέτρου. Newsroom ΔΟΛ - 
~
***  Κόκκινο Δίκτυο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: «Επιμένουμε στο ΟΧΙ, δεν υποχωρούμε»

Η συμφωνία που επετεύχθη χθες τα ξημερώματα στις Βρυξέλλες ήταν φυσικό να προκαλέσει την αντίδραση του "Κόκκινου Δικτύου ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας", στο οποίο ανήκει και η βουλευτής του κόμματος, Έλενα Ψαρρέα. Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του Κόκκινου Δικτύου ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας τονίζονται τα εξής: «Η απόφαση του ελληνικού λαού στις 25 Ιανουαρίου ήταν σαφής και ξεκάθαρη: Τέλος στην παράταση της λιτότητας, κατάργηση των μνημονίων, εφαρμογή αναπτυξιακών και φιλολαϊκών μέτρων. Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν με δυναμική και πυγμή, καθώς και με τη στήριξη του κόσμου και της διεθνούς αλληλεγγύης, οι οποίες πάγωσαν με τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου, που δεν ήταν παρά μόνο μία πρώτη υποχώρηση αναφορικά με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ. Έγινε λόγος για έναν "έντιμο συμβιβασμό", ο οποίος οδήγησε σε αδιέξοδο. Η κυβέρνηση, έχοντας να αντιμετωπίσει τη μαφιόζικη πολιτική των δανειστών-τοκογλύφων, πορευόμενη παράλληλα και με εκείνη των εσωτερικών μνημονιακών δυνάμεων, προσέφυγε στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Παρά την τρομοκρατία και τη μεθοδευμένη παραποίηση των γεγονότων από τα συστημικά ΜΜΕ και τον εγχώριο μνημονιακό κόσμο, ο ελληνικός λαός απάντησε με ένα ηχηρό ΟΧΙ της τάξεως του 61.3 τοις εκατό στην πρόταση Γιούνκερ. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, το οποίο είχε σαφέστατα ταξικό χαρακτήρα, επιβεβαίωσε για δεύτερη φορά τις διαθέσεις και προθέσεις του λαού, όπως αποτυπώθηκαν και στις κάλπες τον Ιανουάριο. ΟΧΙ στη λιτότητα, ΟΧΙ σε ένα τρίτο μνημόνιο. Η ελπίδα και η χαρά, που φώλιασαν στις καρδιές μας, αστραπιαία έδωσαν τη σκυτάλη στην απογοήτευση, καθώς η κυβέρνηση διάκειται φιλικά σε τρίτο μνημόνιο, ντυμένο με την πορφύρα της "καλής συμφωνίας" με τους δανειστές-τοκογλύφους, κλείνοντας τα αυτιά της στο εκκωφαντικό ΟΧΙ του λαού. Εμείς το Κόκκινο Δίκτυο ΣΥΡΙΖΑ θέλουμε να εκφράσουμε την πλήρη διαφωνία μας στην επικείμενη συμφωνία. Δε συμφωνούμε στην ψήφιση και, κατ’ επέκταση, στην εφαρμογή αντιλαϊκών και μνημονιακών μέτρων, που θα επιβαρύνουν τις ήδη οικονομικά ταλαιπωρημένες και πληγείσες λαϊκές και εργατικές τάξεις. Η συμφωνία αυτή παραβιάζει ευθέως τις αποφάσεις του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Συγχρόνως ελλοχεύει ο κίνδυνος εκμαυλισμού της ενωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς. Λέμε ΟΧΙ στην υποταγή, στην παράδοση της χώρας στις κανιβαλικές προθέσεις των νεοφιλελεύθερων δυνάμεων, ντόπιων και διεθνών. Επιμένουμε στο ΟΧΙ. Στο όνομα της Αριστεράς θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στη λιτότητα, στα μνημόνια, στους εκβιασμούς της Ε.Ε., που στοχεύουν στην πλήρη ισοπέδωση των εργατικών και λαϊκών τάξεων. Αντιστεκόμαστε και δεν υποχωρούμε». - 
~
***  Αθωωτική η προκαταρκτική για δασκάλα και διευθύντρια Δημοτικού που είχαν κατηγορηθεί για ανάρμοστη συμπεριφορά          
     
- Κανένα στοιχείο ανάρμοστης συμπεριφοράς δασκάλας και διευθύντριας Δημοτικού Σχολείου της Καλαμάτας κατά μαθητή Α΄ τάξης δε διαπιστώθηκε από την προκαταρκτική εξέταση που διέταξε η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Μεσσηνίας.
Η ιστορία ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία του πατέρα του παιδιού στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Μεσσηνίας, με κοινοποίηση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας και το υπουργείο Παιδείας.
 ~ Αναφορά
Η αναφορά στρεφόταν κατά της διευθύντριας του σχολείου και της δασκάλας της τάξης. Στην πολυσέλιδη αναφορά που είχε καταθέσει ο πατέρας του παιδιού έκανε λόγο για περιστατικά από την αρχή της σχολικής χρονιάς, ενώ τότε μιλώντας στο «Θ», είχε ισχυρισθεί πως δεν είναι λογικό μια δασκάλα να τα «βάζει» με ένα παιδάκι 6 ετών και πως ο γιος του αρνείται πλέον να πάει στο σχολείο.
Στην αναφορά του ο πατέρας εκτιμούσε ότι το παιδί του έχει πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού και ζητούσε την παραδειγματική τιμωρία της δασκάλας και της διευθύντριας.
Από την άλλη πλευρά, αρκετοί γονείς μαθητών της ίδιας τάξης είχαν στείλει τότε επιστολή στην Πρωτοβάθμια, με την οποία τάσσονταν υπέρ των χειρισμών της δασκάλας και της διευθύντριας του σχολείου, σημειώνοντας ότι λειτούργησαν προστατευτικά προς το συγκεκριμένο μαθητή, καθώς είχαν παρουσιασθεί προβλήματα στη λειτουργία της τάξης από τη συμπεριφορά του.
 ~ Αθωωτική απόφαση
Ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Νίκος Κλάδης, είχε διατάξει την άμεση διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, η οποία πριν από λίγο καιρό ολοκληρώθηκε. Αυτή κατέληξε σε αρνητικά συμπεράσματα για περιστατικά ανάρμοστης συμπεριφοράς κατά του μικρού μαθητή, τόσο από τη δασκάλα όσο και από τη διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου.
Μάλιστα, το αθωωτικό πόρισμα της προκαταρκτικής έχει ήδη γίνει αποδεκτό από τον προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η υπόθεση έκλεισε, ενώ ενημερώθηκε σχετικά και ο καταγγέλλων γονέας.
Της Βίκυς Βετουλάκη 
 ~
***   Η Καλαμάτα μέσα από τη ματιά ξένων επισκεπτών         
     
Ενημερωτική και ερευνητική καμπάνια διεξήγαγε το Γραφείο Υποψηφιότητας KALAMATA:21 κατά την αναχώρηση του κρουαζιερόπλοιου Tomson Majesty στις 2 Ιουλίου.
Οι παραθεριστές της πόλης ερωτήθηκαν από τους εθελοντές του KALAMATA:21 για το τι τους άρεσε και τι δεν τους άρεσε στην Καλαμάτα, καθώς για το ποσό το οποίο δαπάνησαν και διέθεσαν στην τοπική αγορά κατά την παραμονή τους από τις 7.00 έως τις 15.00.
Οι απαντήσεις της σύντομης αυτής έρευνας ανέδειξαν ως κύρια θετικά στοιχεία της πόλης την ομορφιά της, τη μοντέρνα εικόνα της, το συνδυασμό βουνού και θάλασσας, τη φιλοξενία και τους φιλικούς κατοίκους, καθώς και το νόστιμο φαγητό.
Τα μέρη που επισκέφθηκαν κατά την ολιγόωρη παραμονή τους ήταν το λιμάνι, η παραλία, η μαρίνα, η κεντρική πλατεία, το Ιστορικό Κέντρο, το πάρκο με το ανοιχτό μουσείο σιδηροδρόμων, εκκλησίες (Υπαπαντή και Ανάσταση), ενώ κάποιοι από αυτούς προτίμησαν τα μουσεία (π.χ. πολεμικό μουσείο), όπου μαγεύτηκαν από την ξενάγηση.
Επιπλέον, θεώρησαν αρκετά ασφαλές για περπάτημα το πεζοδρόμιο της Φαρών που οδηγεί στο κέντρο της πόλης.
Ερχόμενοι από βόρειες χώρες (κυρίως από το Ηνωμένο Βασίλειο) εκτίμησαν τον καλό καιρό, την καθαρή και ζεστή θάλασσα, καθώς και το φαγητό και τις μπύρες μας. Η φιλική διάθεση, η ευγένεια και η φιλοξενία των Καλαματιανών είναι μερικά ακόμα χαρακτηριστικά που ενθουσίασαν τους τουρίστες.
Τα κυριότερα χαρακτηριστικά που απέδωσαν στην Καλαμάτα είναι «ήσυχη, φιλόξενη, παραθαλάσσια πόλη, ωραία, μοντέρνα, καθαρή, επίπεδη, με ωραία τοπία (συνδυασμός βουνού και θάλασσας), φθηνή».
Αναφέρθηκαν, επίσης, στη γενικότερη κουλτούρα της, την ηρεμία και την ομορφιά της, χαρακτηριστικά τα οποία έκαναν κάποιο να αναφέρει ότι σίγουρα θα πρότεινε την Καλαμάτα για Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα το 2021!
Από την άλλη πλευρά, κάποια στοιχεία που εντόπισαν μερικοί από τους τουρίστες, όταν ερωτήθησαν για όσα δεν τους άρεσαν στην Καλαμάτα και τα οποία θα μπορούσαν να βελτιωθούν, είναι:
1) η σήμανση στους δρόμους και στην παλιά πόλη
2) η έλλειψη δημόσιων τουαλετών (ή η ενημέρωση για την τοποθεσία τους)
3) τα γκράφιτι στο δρόμο
4) η απουσία χάρτη/ενημερωτικού με τις διαδρομές των λεωφορείων
5) σε μερικές περιπτώσεις η εξυπηρέτηση (έλλειψη γνώσης αγγλικών, αγνόηση των πελατών)
6) πολύ αρνητική εντύπωση προκάλεσε το κάπνισμα στις καφετέριες και στα εστιατόρια ενώ έτρωγαν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί από τους τουρίστες όταν ερωτήθησαν για αυτά που δεν τους άρεσαν στην Καλαμάτα, απάντησαν αμέσως «τίποτα» και το δικαιολόγησαν λέγοντας ότι τους άρεσε πάρα πολύ η Καλαμάτα, αλλά και γιατί δεν έμειναν αρκετές ώρες για να διαπιστώσουν τα κακώς κείμενα της πόλης.
Ως άμεσες και εύκολες δράσεις, το Γραφείο Υποψηφιότητας προτείνει:
•Τη διάθεση χάρτη με τις διαδρομές των λεωφορείων. Καθώς ένα από τα σχόλια των επισκεπτών ήταν να υπάρχει ένα λεωφορείο που να πηγαίνει από το πλοίο στο κάστρο, καλό θα ήταν να δίνονται πληροφορίες για σχετικές διαδρομές.
•Τη σήμανση στο χάρτη των σημείων πληροφόρησης τουριστών εντός του λιμανιού, στην παραλία και στο Ιστορικό Κέντρο καθώς και τη σήμανση άλλων πληροφοριών (δημόσιες τουαλέτες, σημεία προμήθειας ξένου τύπου, σημεία ΑΤΜ κα.)
•Ολοκληρωμένη προώθηση των μουσείων και των πολιτιστικών χώρων ενδιαφέροντος εντός της πόλης.
Κατά μέσο όρο το ποσό που δαπανούν οι τουρίστες που έρχονται με κρουαζιερόπλοιο στην Καλαμάτα (07:00-15:00) είναι περίπου 28 ευρώ ανά ζευγάρι.
Τέλος, οι επισκέπτες φωτογραφήθηκαν με τους εθελοντές του KALAMTA:21, ευχήθηκαν καλή επιτυχία και διαβεβαίωσαν ότι θα ξαναέρθουν!
Το Γραφείο Υποψηφιότητας KALAMATA:21 θα βρεθεί και πάλι στο λιμάνι με παρόμοιες καμπάνιες, ώστε να ενημερώνει τους επισκέπτες αλλά και να συλλέγει πολύτιμες πληροφορίες.
~
***  Τσίπρας: Όποιος υπουργός δεν υπογράψει, να μου φέρει την παραίτησή του

Ειλημμένη η απόφαση του ανασχηματισμού - Κενά τα σημεία των ονομάτων των υπουργών, που πιθανόν αρνηθούν να υπογράψουν το νομοσχέδιο και των νέων, που θα κληθούν να αναλάβουν καθήκονταtsipras11Στην επίθεση αναμένεται να βγει τις επόμενες ώρες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να αντιμετωπίσει δραστικά κάθε διαφωνία στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

~ Σύμφωνα με πληροφορίες, το κρίσιμο νομοσχέδιο είναι έτοιμο και έχει δοθεί στον πρωθυπουργό, ο οποίος αναλαμβάνει κάθε πολιτική ενέργεια για την ψήφισή του από την Ολομέλεια.
-  Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας είναι διατεθειμένος να ζητήσει την παραίτηση όποιου υπουργού δεν υπογράψει το νομοσχέδιο.
-  Για την ώρα, δεν έχει γίνει γνωστό εάν θα ζητηθεί να υπογράψει όλο το υπουργικό συμβούλιο ή μόνο οι υπουργοί των οποίων αρμοδιότητα είναι η υλοποίηση των προωθούμενων διατάξεων.
-  Πάντως, οι αρμόδιες υπηρεσίες της κυβερνήσεως έχουν ήδη έτοιμες τις αποφάσεις ανασχηματισμού, αφήνοντας κενά τα σημεία των ονομάτων των υπουργών, που πιθανόν αρνηθούν να υπογράψουν το νομοσχέδιο και των νέων, που θα κληθούν να αναλάβουν καθήκοντα.
-  Να σημειωθεί ότι το νομοσχέδιο που κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή και ψηφίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου δεν έφερε τις υπογραφές των Πάνου Καμμένου και Παναγιώτη Λαφαζάνη.
-  Αυτή τη φορά, ωστόσο, ενδεχομένως να απαιτηθεί η υπογραφή αναπληρωτών υπουργών.
~  
***  ΣΕΙΣΜΟΣ από Καμμένο – Παρέδωσε τη περίφημη λίστα ΚΕΕΛΠΝΟ στην ΕΣΗΕΑ               
O Υπουργός Εθνικής Άμυνας επιτέθηκε έντονα σε δημοσιογράφους που εκμεταλλεύθηκαν δημόσιο χρήμα
Kammenos_Panos_ANEL_New
-   Το σύνολο της έκθεσης του Κέντρου Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.), που αφορά χρηματικά ποσά, τα οποία διατέθηκαν σε εκδότες, δημοσιογράφους, έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, καθώς και ιδιοκτήτες αυτών, τα οποία αρχικά υπολογίζονται σε 28.000.000 Ευρώ , κατέθεσε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, ο Πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Πάνος Καμμένος, κατόπιν πρόσκλησης του Οργάνου μετά τις δημόσιες δηλώσεις του, όπως του την παρέδωσε ο Πρόεδρος του Κέντρου, Αθανάσιος Γιαννόπουλος.
Ο κ. Καμμένος είχε κάνει γνωστή την πρόθεσή του να καταθέσει στην ΕΣΗΕΑ, «τον πλήρη κατάλογο των δημοσιογράφων και των καναλιών που έπαιρναν χρήματα από την Ε.Ε. δήθεν για τα εμβόλια, είτε για τη γρίπη, προκειμένου να κατευθύνουν τις βολές τους κατά συγκεκριμένων πολιτικών δυνάμεων».
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας & Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, εξερχόμενος της ΕΣΗΕΑ, αποκάλυψε πως, το ύψος του ποσού, που διακινήθηκε μέσω του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., σε δημοσιογράφους, εκδότες και ΜΜΕ ανέρχεται στα 28 εκ. €, την τελευταία πενταετία, που αφορούν μόνο τον Κρατικό Προϋπολογισμό, ενώ αντίστοιχα, υπάρχουν και Ευρωπαϊκά Κονδύλια από το ΕΣΠΑ.
Ερωτώμενος για τον αριθμό των δημοσιογράφων, που αναφέρονται στην έκθεση, τόνισε πως, είναι 37 και «τα μισθολόγια είναι πάνω από 150», όπως χαρακτηριστικά είπε.
~
***   Τα “κατάφεραν”: Έστειλαν την Κωσταντοπούλου με συνοπτικές διαδικασίες               
Διαβάστε το παρασκήνιο και ποιος θα την αντικαταστήσει
eksi-wres-non-stop-stin-edra-i-zwi-kwnstantopoulou.w_l
Χωρίς να βρίσκεται στην έδρα της προέδρου η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα γίνει αύριο η κρίσιμη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής... όπου θα συζητηθεί το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα. 
 -  Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Κωνσταντοπούλου πείσθηκε να μην προεδρεύσει στην αυριανή συνεδρίαση, ενώ τη θέση της θα πάρει κάποιος από τους αντιπροέδρους, προφανώς ο πρώτος κατά σειρά, Αλέξης Μητρόπουλος. 
 -  Η κυρία Κωνσταντοπούλου την Παρασκευή ψήφισε «παρών» στο νομοσχέδιο με το οποίο δινόταν στον Αλέξη Τσίπρα εντολή να διαπραγματευτεί, διαχωρίζοντας έτσι τη θέση της, ενώ νωρίτερα είχε προκαλέσει προβλήματα στην άμεση ψήφισή του βάζοντας τεχνικά, διαδικαστικά εμπόδια και γι’ αυτόν τον λόγο υπήρχε φόβος ότι κάτι ανάλογο θα έπραττε και στην αυριανή ψηφοφορία…
~
***  ΣΟΚ από το ΔΝΤ: Το ελληνικό χρέος θα εκτιναχθεί στο 200% του ΑΕΠ μέσα στην επόμενη διετία!
Τι αναφέρει η ενημερωμένη έκθεση βιωσιμότητας που παραδόθηκε στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας - Ποια δραστικά μέτρα αναδιάρθρωσης προτείνει στους Ευρωπαίους το Ταμείο
aaa-lagarde1
-   Σοκάρει η ενημερωμένη έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους που παρέδωσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, καθώς χαρακτηρίζει ως «ιδιαιτέρως μη βιώσιμο» το ελληνικό χρέος, προβλέπει ότι θα εκτιναχθεί στο 200% του ΑΕΠ την προσεχή διετία και προτείνει δραστικά μέτρα για την αναδιάρθρωσή του!
«Το ελληνικό χρέος μπορεί να γίνει βιώσιμο μόνο με μέτρα ελάφρυνσης που ξεπερνούν κατά πολύ οτιδήποτε είχε δεχθεί να εξετάσει ως τώρα η Ευρώπη», τονίζεται στην ανάλυση του Ταμείου, με βάση την οποία θα γίνει η διαπραγμάτευση για το νέο ελληνικό πρόγραμμα.
Σημειώνεται ότι στην επικαιροποιημένη έκθεση (η προηγούμενη είχε δημοσιευθεί στις 26 Ιουνίου, δηλαδή πριν από το κλείσιμο των τραπεζών), έχει ληφθεί υπόψη η επίδραση που θα έχει στο ρυθμό ανάπτυξης και τα δημοσιονομικά στοιχεία η σοβαρή επιδείνωση της κατάστασης στην ελληνική οικονομία, όπως και το γεγονός ότι η Ελλάδα θα λάβει νέο δάνειο άνω των 80 δισ. ευρώ.
Με βάση τα νέα δεδομένα, οι ειδικοί του Ταμείου τονίζουν ότι, αν η Ευρώπη επιμείνει -όπως φάνηκε και από το κοινό ανακοινωθέν των ηγετών της ευρωζώνης- ότι το ελληνικό χρέος θα ελαφρυνθεί μόνο με επιμήκυνση της χρονικής διάρκειας και της περιόδου χάριτος των δανείων από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς (EFSF και ESM) θα πρέπει να αποφασισθεί «δραματική» αύξηση της διάρκειας, με την περίοδο χάριτος για όλα τα δάνεια, παλαιό και νέο, να αυξάνεται στα 30 χρόνια. Στην αμέσως προηγούμενη έκθεσή του, το Ταμείο έκανε λόγο για αύξηση της περιόδου χάριτος από τα 10 στα 20 χρόνια.
Το Ταμείο αποκλείει οποιαδήποτε περίπτωση να δανεισθεί η Ελλάδα από τις αγορές στο ορατό μέλλον, διότι το χρέος είναι τόσο υψηλό, που αν το επιτόκιο δανεισμού αυξηθεί πάνω από τα πολύ χαμηλά επίπεδα δανεισμού από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς θα είναι αδύνατη η εξυπηρέτηση του χρέους.
Το ΔΝΤ επισημαίνει ότι υπάρχουν και άλλες επιλογές, όπως το «βαθύ και προκαταβολικό κούρεμα», αλλά η τελική επιλογή θα πρέπει να γίνει από την Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους της. Η Α. Μέρκελ υπογραμμίζει, πάντως, σε κάθε ευκαιρία ότι το «κούρεμα» δεν συζητείται καν από την Γερμανία.

***  Δεν βρήκε λύση για το δάνειο – γέφυρα το Ecofin, αντιδρούν οι χώρες που βρίσκονται εκτός ευρωζώνης               
Όλες οι πιθανές λύσεις έχουν προβλήματα, η συζήτηση θα συνεχισθεί στο πλαίσιο του Eurogroup, δηλώνει ο επίτροπος για το ευρώ, Β. Ντομπρόφσκις
dobrovskis
Μπλόκαραν το δάνειο – γέφυρα στην Ελλάδα οι χώρες εκτός της ζώνης του ευρώ, με πρώτη την Βρετανία, στη σημερινή συνεδρίαση του Ecofin, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα δεχθούν να δοθεί χρηματοδότηση στην Ελλάδα από το ταμείο EFSM, ενώ η Κομισιόν, λόγω των αντιδράσεων, δεν έκανε καν επίσημη εισήγηση για χρήση των πόρων αυτού του μηχανισμού.
Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Β. Ντομπρόφσκις, όλες οι λύσεις για το δάνειο – γέφυρα, που πρέπει να δοθεί επειγόντας στην Ελλάδα, ώστε να μην αθετήσει τις υποχρέωσεις της στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την Δευτέρα, έχουν σοβαρά νομικά, πολιτικά και χρηματοοικονομικά προβλήματα.
Η συζήτηση, τόνισε, συνεχίζεται πλέον στο πλαίσιο του Eurogroup, δηλαδή μόνο μεταξύ των κρατών – μελών της ευρωζώνης. Χθες, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, είχε αναγγείλει ότι σήμερα θα συνεδρίαζαν μέσω τηλεδιάσκεψης οι υπουργοί Οικονομικών γι’ αυτό το θέμα, αφού πρώτα θα το εξέταζαν ειδικοί τεχνοκράτες και το Euro Working Group.
Σημειώνεται ότι οι άμεσες χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας, για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, προσδιορίσθηκαν σε 12 δισ. ευρώ, όπως προκύπτει από το κοινό ανακοινωθέν των ηγετών των χωρών της ευρωζώνης για τη συμφωνία με την Ελλάδα.
~
*** ΕΚΤΑΚΤΟ: Πότε λήγει η τραπεζική αργία…
atm2
Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών έδωσε στη δημοσιότητα συνολικά 31 συχνές ερωτήσεις με τις απαντήσεις τους, αναφορικά με την τραπεζική αργία.
Η βασικότερη ερώτηση όλων είναι πότε θα λήξει, με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών να απαντά με βάση την ισχύουσα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου: στις 15 Ιουλίου.
Αναλυτικά:
 1. Πόσο θα διαρκέσει η τραπεζική αργία;
Σύμφωνα με την ισχύουσα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η τραπεζική αργία ισχύει από τη Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015, έως και την Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015.
 2. Κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας είναι κλειστά τα καταστήματα των τραπεζών;
ΝΑΙ. Τα καταστήματα των τραπεζών είναι κλειστά για το συναλλακτικό κοινό.
Ωστόσο, συγκεκριμένα καταστήματα τραπεζών, σε ολόκληρη την Ελλάδα, λειτουργούν για την καταβολή των συντάξεων, των επιδομάτων ανεργίας του ΟΑΕΔ και των επιδομάτων στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) για το συνολικό άπαξ καταβλητέο ποσό των 120€, από την Πέμπτη, 8 Ιουλίου έως και την Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015, όπως αυτό έχει οριστεί με τις Υπουργικές Αποφάσεις της 8ης και 13ης Ιουλίου (ΦΕΚ Β 1420 και ΦΕΚ Β 1460). Για τα καταστήματα που λειτουργούν προς το σκοπό αυτό βλέπε τις σχετικές ανακοινώσεις των τραπεζών μελών της ΕΕΤ.
Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας, δύνανται να πραγματοποιούνται:
- καταθέσεις, σε ήδη υφιστάμενους τραπεζικούς λογαριασμούς (Δεν επιτρέπεται, ωστόσο, το άνοιγμα νέων τραπεζικών λογαριασμών, ή η προσθήκη συνδικαιούχου σε ήδη υφιστάμενο λογαριασμό),
- έκδοση νέων χρεωστικών και πιστωτικών καρτών, σύμφωνα με τη διαδικασία που ορίζει κάθε τράπεζα,
-έκδοση κωδικών πρόσβασης στο web, mobile και phone banking,
- μετατροπή, με αίτηση του δικαιούχου, σε ευρώ ποσού σύνταξης καταβαλλόμενης σε ξένο νόμισμα από ασφαλιστικό φορέα του εξωτερικού και μεταφορά αυτού του ποσού σε άλλο υφιστάμενο καταθετικό λογαριασμό του ίδιου δικαιούχου για άπαξ ανάληψη από αυτόν ποσού μέχρι 120€,
- εκτέλεση πληρωμών σε λογαριασμούς καταθέσεων εντός Ελλάδος, σύμφωνα με τη διαδικασία που ορίζει κάθε τράπεζα,
- άνοιγμα λογαριασμού για την καταβολή μισθοδοσίας / σύνταξης / επιδόματος ανεργίας.
Οι συναλλασσόμενοι θα πρέπει να ενημερώνονται για τις συναλλαγές αυτές μέσω των ανακοινώσεων της τράπεζας με την οποία συναλλάσσονται.
 3. Μπορώ να χρησιμοποιήσω το internet, phone, mobile banking για τις συναλλαγές μου;
ΝΑΙ, εφόσον η μεταφορά κεφαλαίων αφορά πίστωση λογαριασμού που τηρείται σε τράπεζα που λειτουργεί στην Ελλάδα.
 4. Όσο διαρκεί η τραπεζική αργία, τα ΑΤΜ εξυπηρετούν την ανάληψη μετρητών;
Τα ΑΤΜ εξυπηρετούν εντός του ισχύοντος ημερήσιου ορίου ανάληψης μετρητών.
 5. Πόσα χρήματα μπορώ να πάρω από το ΑΤΜ;
Το ημερήσιο όριο ανάληψης είναι 60€ ανά κάρτα. Αν για παράδειγμα διατηρείτε δύο λογαριασμούς στην ίδια τράπεζα που είναι συνδεδεμένοι με την ίδια κάρτα και είστε μοναδικός δικαιούχος μπορείτε να πάρετε ημερησίως 60€. Αν διατηρείτε λογαριασμούς σε διαφορετικές τράπεζες, οι οποίες σας έχουν χορηγήσει αντίστοιχες κάρτες μπορείτε να πάρετε 60€ από κάθε λογαριασμό, που τηρείται σε διαφορετική τράπεζα.
 6. Αν δεν πάρω μια ημέρα τα 60€ που δικαιούμαι, μπορώ την επομένη να πάρω 120€;
ΟΧΙ. Έχει καθοριστεί ημερήσιο όριο 60€, το οποίο δεν αθροίζεται με ποσά που τυχόν δεν έχουν αναληφθεί.
 7. Οι τράπεζες αποδέχονται καταθέσεις μετρητών;
ΝΑΙ, κατά το χρονικό διάστημα της τραπεζικής αργίας επιτρέπεται η αποδοχή καταθέσεων σε μηχανήματα αυτόματων ταμειολογιστικών μηχανών (ΑΤΜ) και σε συγκεκριμένες υπηρεσίες ή καταστήματα των τραπεζών. Θα πρέπει να ενημερωθείτε σχετικά μέσω των ανακοινώσεων της τράπεζας με την οποία συναλλάσσεστε.
 8. Αν είμαι στο εξωτερικό μπορώ να χρησιμοποιήσω την πιστωτική, χρεωστική μου κάρτα;
Σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου τέτοιες συναλλαγές κατ’ αρχήν δεν επιτρέπονται. Ωστόσο, συναλλαγές πληρωμών με κάρτες στο εξωτερικό εξετάζονται σε ημερήσια βάση, ανά τράπεζα και για συγκεκριμένο όριο ποσού, από την Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών, κατόπιν αιτήματος της κάθε τράπεζας. Μπορείτε να κάνετε ανάληψη μετρητών με την ή τις χρεωστικές σας κάρτες εντός του ημερήσιου ορίου, ωστόσο δεν μπορείτε να προβείτε σε ανάληψη μετρητών με την ή τις πιστωτικές σας κάρτες.
 9. Μπορώ να χρησιμοποιήσω την πιστωτική ή τη χρεωστική μου κάρτα για να κάνω αγορές;
ΝΑΙ. Οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες μπορούν να χρησιμοποιούνται κανονικά για αγορές εντός Ελλάδας, μέχρι το όριο που προβλέπει η σύμβασή σας με την τράπεζα. Δεν μπορείτε, όμως, ούτε εντός Ελλάδος να προβείτε σε ανάληψη μετρητών με την ή τις πιστωτικές σας κάρτες.
 10. Μπορώ να πληρώσω με προπληρωμένη κάρτα (pre-paid);
ΝΑΙ. Οι πληρωμές με προπληρωμένες κάρτες εντός Ελλάδος γίνονται μέχρι το όριο που είχαν πριν από την έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Οι προπληρωμένες κάρτες δεν μπορούν να επαναφορτιστούν και δεν εκδίδονται νέες κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας.
 11. Μπορώ να χρησιμοποιήσω την πιστωτική, χρεωστική ή προπληρωμένη μου κάρτα για να κάνω αγορές στο internet;
ΝΑΙ. Οι πιστωτικές και οι χρεωστικές κάρτες μπορούν να χρησιμοποιούνται κανονικά για αγορές από ηλεκτρονικά καταστήματα που διατηρούν λογαριασμό σε τράπεζα που λειτουργεί στην Ελλάδα. Το ίδιο ισχύει και για τις προπληρωμένες κάρτες με τον παραπάνω περιορισμό.
 12. Μπορώ να μεταφέρω χρήματα και να κάνω πληρωμές μέσω internet, phone, mobile banking ή ΑΤΜ;
ΝΑΙ. Μεταφορές χρηματικών ποσών και πάσης φύσεως πληρωμές μέσω των ηλεκτρονικών δικτύων των τραπεζών γίνονται κανονικά εφόσον ο λογαριασμός στον οποίο πιστώνονται τα χρηματικά ποσά είναι στην Ελλάδα.
 13. Μπορώ να προσθέσω νέο δικαιούχο στον λογαριασμό μου;
ΟΧΙ, κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας.
 14. Αν χάσω ή μου κλέψουν την κάρτα μου ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο δεν μπορώ να κάνω συναλλαγή με την κάρτα μου τι μπορώ να κάνω;
Θα πρέπει να δηλώσετε την απώλεια της κάρτας σας στα τηλέφωνα επικοινωνίας της τράπεζας με την οποία συναλλάσσεστε. Για τη διαδικασία έκδοσης της νέας σας κάρτας θα ενημερωθείτε από την αρμόδια υπηρεσία της τράπεζας. Επίσης, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για την έκδοση νέας κάρτας στις υπηρεσίες ή στα τραπεζικά καταστήματα που λειτουργούν προς το σκοπό αυτό σε όλη την Ελλάδα και ανακοινώνονται από κάθε τράπεζα χωριστά.
 15. Τι ισχύει για τις πάγιες εντολές πληρωμής (λογαριασμούς ΔΕΚΟ, δάνειο, ενοίκιο);
Οι πάγιες εντολές πληρωμής εκτελούνται κανονικά, εφόσον ο λογαριασμός στον οποίο πιστώνονται τα χρηματικά ποσά είναι στην Ελλάδα (ΔΕΚΟ, λογαριασμοί ενοικίου κλπ) και υπάρχει επαρκές υπόλοιπο για την χρέωση του λογαριασμού. Κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας νέες αναθέσεις, μεταβολές ή ανακλήσεις παγίων εντολών δεν επιτρέπονται.
 16. Τι θα συμβεί αν δεν μπορώ να πληρώσω τους λογαριασμούς μου/ την εφορία/ το δάνειό μου κλπ;
Οι πληρωμές αυτές μπορούν να γίνονται ηλεκτρονικά μέσω internet, phone και mobile banking ή από τα ΑΤΜ. Εάν δεν πραγματοποιηθούν οι πληρωμές, δεν θα οφείλεται τόκος υπερημερίας, για όσο χρονικό διάστημα ισχύει η τραπεζική αργία.
 17. Αν υπάρξουν καθυστερήσεις σε πληρωμές σε τράπεζες στο πλαίσιο ρυθμισμένων δόσεων, θα υπάρχει απώλεια της ρύθμισης;
Οι πληρωμές αυτές μπορούν να γίνονται ηλεκτρονικά μέσω internet, phone και mobile banking, ή από τα ΑΤΜ. Σε κάθε περίπτωση εάν δεν πραγματοποιηθούν οι πληρωμές, δεν θα υπάρχει απώλεια της ρύθμισης, για όσο χρονικό διάστημα ισχύει η τραπεζική αργία.
 18. Τι γίνεται με τις προθεσμιακές καταθέσεις που λήγουν κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας;
Για όσες προθεσμιακές καταθέσεις ο πελάτης έχει ζητήσει αυτόματη ανανέωση, θα ανανεώνονται αυτόματα. Για τις υπόλοιπες το ποσό και οι αναλογούντες τόκοι θα μεταφέρονται στον συνδεδεμένο λογαριασμό και ο πελάτης θα μπορεί να διαχειριστεί τα διαθέσιμά του για αναλήψεις, πληρωμές κλπ. εντός των ορίων της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.
 19. Οι μεταφορές κεφαλαίων στο εξωτερικό επιτρέπονται;
Στη διάρκεια της τραπεζικής αργίας ΟΧΙ, εκτός αν εντάσσονται στις εξαιρέσεις που επεξεργάζεται σε καθημερινή βάση η Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών και για τις οποίες χορηγεί ειδική άδεια.
Για όσες περιπτώσεις επιτρέπεται ένα έμβασμα ή μια μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό αρμόδια να αποφασίζει είναι η Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών που έχει συσταθεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Τα αιτήματα των συναλλασσομένων μπορούν να υποβάλλονται στα σημεία εξυπηρέτησης της πελατείας των τραπεζών, όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί από τα μέλη της ΕΕΤ και σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες που θα τους παρέχονται.. Στη συνέχεια, η τράπεζα θα αποστέλλει αίτημα στην Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών η οποία και θα εγκρίνει, το σύνολο ή μέρος του ποσού των εν λόγω συναλλαγών εφόσον αυτές κρίνονται αναγκαίες και δικαιολογούνται επαρκώς.
 20. Μπορούν να γίνονται μεταφορές κεφαλαίων από το εξωτερικό;
ΝΑΙ. Η μεταφορά κεφαλαίων από λογαριασμούς που τηρούνται σε αλλοδαπή τράπεζα σε λογαριασμό που τηρείται σε τράπεζα που λειτουργεί στην Ελλάδα γίνονται κανονικά.
 21. Οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες αλλοδαπών τραπεζών χρησιμοποιούνται κανονικά;
Πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες αλλοδαπών τραπεζών εφόσον έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό χρησιμοποιούνται κανονικά.
 22. Πώς μπορώ να αναλάβω χρήματα από τη σύνταξή μου;
Όσοι συνταξιούχοι διαθέτουν κάρτα αναλήψεως μετρητών μπορούν να την χρησιμοποιήσουν για ανάληψη από το ΑΤΜ με το ημερήσιο όριο των 60€.
Όσοι συνταξιούχοι δεν διαθέτουν κάρτα αναλήψεως μετρητών θα εξυπηρετούνται σε κάποιο από τα καταστήματα της τράπεζας πληρωμής, τα οποία ανακοινώνονται και λειτουργούν με σκοπό την καταβολή των συντάξεων στους δικαιούχους τους και για συνολικό εφάπαξ καταβλητέο ποσό 120€, όπως αυτό έχει οριστεί με τις Υπουργικές Αποφάσεις της 8ης και 13ης Ιουλίου (ΦΕΚ Β 1420 και ΦΕΚ Β 1460). Για τα καταστήματα που λειτουργούν προς το σκοπό αυτό βλέπε τις σχετικές ανακοινώσεις των τραπεζών μελών της ΕΕΤ.
 23. Η μισθοδοσία καταβάλλεται κανονικά;
ΝΑΙ, εφόσον ο εργοδότης καταβάλλει τη μισθοδοσία με ηλεκτρονικό τρόπο ή με κεντρική εντολή (μη ηλεκτρονική) σε αρμόδια Υπηρεσία της τράπεζας συνεργασίας του.
Ο λογαριασμός μισθοδοσίας του προσωπικού πρέπει να τηρείται σε τράπεζα που λειτουργεί στην Ελλάδα.
 24. Μπορώ να μετατρέψω τα ευρώ μου σε συνάλλαγμα για ταξίδι στο εξωτερικό;
ΝΑΙ, αλλά μόνο στις αδειοδοτημένες από την Τράπεζα της Ελλάδος Εταιρείες Ανταλλακτηρίων Συναλλάγματος.
 25. Είμαι επιχείρηση που δέχεται μετρητά. Μπορώ να τα καταθέτω στην τράπεζά μου;
ΝΑΙ, η αποδοχή καταθέσεων είναι μια από τις τραπεζικές εργασίες που ρητά επιτρέπονται, με τον τρόπο, που καθορίζει κάθε τράπεζα χωριστά.
 26. Είμαι επιχείρηση που δέχεται συναλλαγές με πιστωτικές, χρεωστικές και προπληρωμένες κάρτες. Πότε θα πιστώνεται ο τραπεζικός μου λογαριασμός;
Η εκκαθάριση των συναλλαγών με κάρτες πληρωμών, ελληνικών και ξένων, θα γίνεται σε ημερήσια βάση και η πίστωση του λογαριασμού της επιχείρησης δεν θα μεταβληθεί σε σχέση με τα ισχύοντα έως την 26η Ιουνίου 2015.
 27. Μπορώ να αρνηθώ συναλλαγές με κάρτες;
Στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, όπως ισχύει, προβλέπεται ότι όποιος, κατά το διάστημα της τραπεζικής αργίας, αρνείται την πληρωμή με πιστωτικές, χρεωστικές και προπληρωμένες κάρτες τιμωρείται, κατά τις διατάξεις των άρθρων 288 παρ. 1 και 452 του Ποινικού Κώδικα, και των διατάξεων του άρθρου 13α του ν. 2251/1994 (Α΄ 191), του άρθρου 18α ν. 146/1914 (Α΄ 21), και του άρθρου 19 ν. 4177/2013 (Α΄ 173), όπως ισχύουν.
 28. Μπορώ να κάνω αίτηση για τοποθέτηση POS;
ΝΑΙ. Η παραλαβή αιτήσεων για τοποθέτηση τερματικής συσκευής εκκαθάρισης συναλλαγών χρεωστικών και πιστωτικών καρτών (POS) επιτρέπεται.
 29. Οι επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες, ιδιώτες πώς θα πληρώνουν προμηθευτές, εισφορές και άλλες υποχρεώσεις;
Κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας μπορούν να γίνονται συναλλαγές μέσω internet, mobile και phone banking καθώς επίσης και με εξ αποστάσεως ειδική εντολή, σύμφωνα με τη διαδικασία που ορίζει κάθε τράπεζα ή κατάθεση σε υπηρεσίες ή τραπεζικά καταστήματα, τα οποία ανακοινώνονται από την κάθε τράπεζα χωριστά. Οι συναλλαγές αυτές πρέπει να αφορούν πληρωμές εντός Ελλάδος.
 30. Τι γίνεται με τις συναλλαγές πληρωμών για εμπορικούς σκοπούς στο εξωτερικό (πληρωμή εισαγωγών);
Για τις περιπτώσεις στις οποίες ένα έμβασμα ή μια μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό επιτρέπεται, αρμόδια να αποφασίζει είναι η Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών που έχει συσταθεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Τα αιτήματα που αφορούν τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους στα σημεία εξυπηρέτησης της πελατείας των τραπεζών, όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί από τα μέλη της ΕΕΤ και σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες που θα τους παρέχονται. Για τους ανά τράπεζα αριθμούς τηλεφωνικής εξυπηρέτησης βλέπε το σχετικό, από 30 Ιουνίου, δελτίο τύπου της ΕΕΤ. Στη συνέχεια, η τράπεζα θα αποστέλλει αίτημα στην Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών η οποία και θα εγκρίνει, το σύνολο ή μέρος του ποσού των εν λόγω συναλλαγών εφόσον αυτές κρίνονται αναγκαίες για τη διαφύλαξη ενός δημόσιου ή κοινωνικού συμφέροντος.
 31. Τι ισχύει με τις επιταγές;
Κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας αναστέλλονται οι προθεσμίες λήξης, εμφάνισης και πληρωμής και αναστέλλονται οι δικαστικές προθεσμίες, συνεπώς οι κομιστές δεν θα απωλέσουν τα δικαιώματά τους.
Κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας δεν επιτρέπεται η κατάθεση επιταγών (τραπεζικών και ιδιωτικών).
~
*** Μπλόφα Σόιμπλε το 5ετές Grexit
grexit
-  Το Stratfor πραγματοποίησε σήμερα μία ενδιαφέρουσα ανάλυση του γνωστού αναλυτή George Friedman σχετικά με τις σκληρές διαπραγματεύσεις Γερμανίας (σ.σ. όπως αναφέρει δεν επρόκειτο για διαπραγματεύσεις της Ευρώπης) κι Ελλάδας.
«Η Ελλάδα συνθηκολόγησε στις γερμανικές διεκδικήσεις» και πως οι Γερμανοί σαφώς διέπονταν από «εκδικητικότητα» ισχυρίζεται ο διάσημος αναλυτής. Όπως ο καθηγητής George Friedman, υποστηρίζει «η Ελλάδα πλέον δεν αντιμετωπίζει όπως γινόταν μέχρι σήμερα μόνο τη λιτότητα αλλά κι ευθέως μια ξένη διακυβέρνηση» θεωρώντας πως πρόκειται για μια κατάσταση «εκρηκτική» που αναζωπυρώνει μνήμες της Κατοχής και θα ενισχύσει τις φωνές για την έξοδο από το ευρώ.
Την ίδια ώρα, τις αμφοβολίες του εκφράζει ο George Friedman για το κατά πόσο η ελληνική κυβέρνηση θα κατορθώσει να υλοποιήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, αφήνοντας ανοικτό το θέμα το πρόβλημα του Grexit να επανακάμψει, ενώ ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως υπογραμμίζει ότι οι Γερμανοί επειδή φοβούνταν ότι η έξοδος μιας χώρας από την ΕΕ θα τους στοίχιζε την εξαγωγική τους παντοδυναμία, χρησιμοποίησαν όλη την πυγμή τους.
Ο κορυφαίος αναλυτής και καθηγητής τονίζει χαρακτηριστικά: «Η εισήγηση μιας προσωρινής εξόδου της Ελλάδας από το Ευρώ, ήταν μια ανούσια πράξη - μια... παράσταση που δόθηκε με έξοχο τρόπο από τους Γερμανούς . Εξάλλου όταν απεγνωσμένα φοβάσαι κάτι σε μια διαπραγμάτευση , δεν υπάρχει καλύτερη στρατηγική από το να το δείχνεις ότι απαιτείς να συμβεί».
~
***  ΕΚΤΑΚΤΟ! Έδιωξαν την Κωνσταντοπούλου…
kwnstantopoulou
Την Παρασκευή η Ζωή Κωνσταντοπούλου διαχώρισε τη θέση της, ψηφίζοντας «παρών» στο νομοσχέδιο με το οποίο δινόταν στον Αλέξη Τσίπρα εντολή να διαπραγματευτεί, ενώ νωρίτερα είχε προκαλέσει προβλήματα στην άμεση ψήφισή του βάζοντας τεχνικά, διαδικαστικά εμπόδια.
Έτσι υπήρχε φόβος στο Μαξίμου πως κάτι ανάλογο θα έπραττε και στην αυριανή ψηφοφορία... Αποφάσισαν λοιπόν να «διώξουν» με συνοπτικές διαδικασίες την κ. Κωνσταντοπούλου, προς αποφυγή τυχόν απροόπτων;
Η κρίσιμη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, όπου θα συζητηθεί το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα, θα γίνει αύριο χωρίς την Ζωή Κωνσταντοπούλου στην έδρα του Προέδρου της Βουλής…
Πληροφορίες αναφέρουν πως η Κωνσταντοπούλου πείσθηκε τελικά να μην προεδρεύσει στην αυριανή συνεδρίαση.
Στη θέση της θα βρίσκεται κάποιος από τους αντιπροέδρους, προφανώς ο πρώτος κατά σειρά, Αλέξης Μητρόπουλος.
~
*** ΒΟΜΒΑ: Επιβεβαίωση του voicenews.gr για τις τράπεζες!
trapezes01
Η κατάσταση στις ελληνικές τράπεζες δεν θα μείνει ανεπηρέαστη από τις γενικότερες δραματικές εξελίξεις στο οικονομικό μέτωπο
Όπως λοιπόν το voicenews.gr είχε αποκαλύψει στους αναγνώστες του, η νέα ανακεφαλαιοποίησή τους είναι προ των πυλών.
Έτσι θα γίνει συγχώνευση Eurobank-Πειραιώς και Alpha-Εθνικής, αλλά ενώ κατά μια δεύτερη εκδοχή θα γίνει συγχώνευση Eurobank-Alpha και Εθνικής- Πειραιώς.
Ωστόσο, διευκρινίζουμε πως οι πληροφορίες δεν έχουν μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί, αλλά ούτε και διαψευσθεί.
 -  Μάλιστα, το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, προβλέπει αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα στην Ελλάδα με «εξαφάνιση» κάποιων από τις υπάρχουσες συστημικές τράπεζες.
-  Το πρακτορείο αναφέρει πως κάποιες από τις ελληνικές τράπεζες ίσως κλείσουν ή ίσως εξαγοραστούν από τις πιο υγιείς στο γενικότερο πλαίσιο των αλλαγών που θα φέρει ένα νέο πακέτο διάσωσης της χώρας, λέει το πρακτορείο επισημαίνοντας ότι ακόμη και με ανακεφαλαιοποίηση κάποιες τράπεζες μπορεί να χρειαστεί να κλείσουν και να συγχωνευτούν με ισχυρότερες ανταγωνίστριες.
- Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες της Ελλάδας θα μπορούσαν να συγχωνευτούν σε δύο, εξηγεί αξιωματούχος: «Η ελληνική οικονομία είναι ερείπια. Αυτό σημαίνει πως οι τράπεζες χρειάζονται μια νέα αρχή», είπε η πρώτη πηγή, προσθέτοντας πως θα χρειαστούν άμεσες ενέργειες μετά από οποιαδήποτε συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Ευρωζώνης.
~
***   BOMBA! 44 δις έστειλαν έξω οι αλλοδαποί της χώρας…
forodiafygh
 -  Οι αλλοδαποί που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα έχουν στείλει στις πατρίδες τους το τελευταίο διάστημα το αστρονομικό ποσό των 44 δις ευρώ.
Οι αλλοδαποί, μέσω των πρακτορείων μεταφοράς χρημάτων στέλνουν σημαντικά ποσά στο εξωτερικό.
Τα τελευταία χρόνια έφυγαν από την Ελλάδα σε χώρες του εξωτερικού πάνω από 44 δις ευρώ αδήλωτα μέσω της Western Union! allodapoi
~
*** Παραιτείται από υπουργός και βουλευτής η Βαλαβάνη
valavanh
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, αναμένεται να παραιτηθεί από το υπουργείο αλλά και από την βουλευτική έδρα. Η κ. Βαλαβάνη είναι μια από τις πιο προβεβλημένες γυναίκες στον  ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα από ότι φαίνεται διαλέγει να τραβηχτεί από τις επιλογές της ηγεσίας.
~
*** Ο Βαρουφάκης θα πάει στη Βουλή με εριστική διάθεση προς τον Τσίπρα και τον Τσακαλώτο
varoufakis
 -  Με ένα άρθρο στο προσωπικό του blog στα αγγλικά, ο Γιάνης Βαρουφάκης γράφει για «τις πρώτες σκέψεις» όπως λέει, για τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής.
Ωστόσο έχει ξαναεκδηλώσει τις σκέψεις του σε συνέντευξή του σε ραδιόφωνο της Αυστραλίας αλλά όπως λέει «περιμένει με ανυπομονησία να ακούσει τον πρωθυπουργό στη Βουλή να μιλάει για τη συμφωνία».
Ο Βαρουφάκης, σύμφωνα με όσα γράφει, τις επόμενες ώρες θα βρεθεί στη Βουλή για την ψήφιση της συμφωνίας σε αντίθεση με την Παρασκευή όπου στην κρίσιμη ψηφοφορία για την στήριξη της κυβέρνησης, προτίμησε να μην πάει.
Γράφει, μάλιστα, ότι ανυπομονεί να ακούσει για τη συμφωνία «κατά πρόσωπο» από τους «συντρόφους» του, όπως αποκαλεί, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών που τον αντικατέστησε Ευκλείδη Τσακαλώτο, «που έχουν περάσει τόσα πολλά τις τελευταίες ημέρες».
Μέχρι τότε θα είναι επιφυλακτικός όσον αφορά τα νομοσχέδια, αναφέρει στο κείμενό του.
Ο κ. Βαρουφάκης αποκαλεί τη συμφωνία νέα συνθήκη των Βερσαλλιών και λέει πως ποτέ ξανά απόφαση της ΕΕ δεν έχει ισοπεδώσει τόσο πολύ το εγχείρημα της ένωσης.
~
***  Σήμερα στις 22:00 o πρωθυπουργός θα δώσει εξηγήσεις
tsipras skef
 - Σύμφωνα με τις πληροφορίες στις 22:00 το βράδυ ο πρωθυπουργός θα εμφανιστεί ζωντανά στην ΕΡΤ για να δώσει εξηγήσεις περί της συμφωνίας και να καταθέσει το πλάνο των επόμενων κινήσεων του τόσο στο εσωτερικό της κυβέρνησης με τον ανασχηματισμό όσο και για τη πορεία της χώρας απο εδώ και πέρα.
Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού θα μεταδοθούν ζωντανά και εδώ στο www.Voicenews.gr  .-
~
***  ΒΟΜΒΑ Λαφαζάνη για διαγραφή Τσίπρα...
lafazanhs
-  Πληροφορίες αναφέρουν πως η Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, επιδιώκει την ενεργοποίηση των καταστατικών διαδικασιών προκείμενου να διεξαχθεί άμεσα έκτακτο συνέδριο στον ΣΥΡΙΖΑ.
Η σκληροπυρηνική ομάδα του Παναγιώτη Λαφαζάνη με το σύνθημα «Αλέξη δεν είσαι ΣΥΡΙΖΑ με τη συμφωνία που έφερες» εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να ζητήσει το συνέδριο προκειμένου να επισημοποιήσει την αποχώρηση της από το κυβερνών κόμμα και να δημιουργήσει νέο πολιτικό αντιμνημονιακό φορέα, ή ακόμα και να διαγράψει τον Αλέξη Τσίπρα από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η συνιστώσα Λαφαζάνη ισχυρίζεται πως αριθμεί περισσότερους από 50 βουλευτές οι οποίοι τάσσονται κατά της συμφωνίας Τσίπρα.
Άπαντες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός έχει υπερβεί τα έσχατα όρια των ιδεολογικών ανοχών της Αριστεράς, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.
Λένε χαρακτηριστικά: «Ας ανέβει στο τρένο του νέου ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να τον ακολουθήσει».
~
*** ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ποιες χώρες θα δώσουν τα 89 δισ. στην Ελλάδα και πού θα πάνε τα αυτά τα χρήματα (ΕΙΚΟΝΑ)
xrhmatodothsh
- Ένα άκρως κατατοπιστικό γράφημα των Financial Times, αποκαλύπτει από ποιους πόρους θα εξασφαλιστούν τα λεφτά του νέου Μνημονίου, ποιες χώρες θα επιβαρυνθούν περισσότερο καθώς επίσης και σε ποιους τομείς θα απορροφηθούν τα χρήματα αυτά στην Ελλάδα.
grafhma
Αναλυτικά:
Τα χρήματα θα προέλθουν από δύο φορείς:
•    65,5 δισεκατομμύρια ευρώ θα δοθούν από τον ESM και τα
•    16,4 δισεκατομμύρια ευρώ από το ΔΝΤ.
Μέσω του ESM, κάποιες χώρες θα επιβαρυνθούν περισσότερο (σε ποσοστιαία βάση) και κάποιες άλλες λιγότερο. Έτσι, η
•    Γερμανία θα δώσει το 27% των χρημάτων και ακολουθούν:
•    Γαλλία (20,2%)
•    Ιταλία (17,8%)
•    Ισπανία (11,8%)
•    Ολλανδία (5,7%) και
•    όλοι οι υπόλοιποι (17,5%).
Πού θα κατανεμηθούν αυτά τα χρήματα:
Τα χρήματα που θα λάβει η Ελλάδα (όταν και όποτε τα λάβει) θα κατανεμηθούν ως εξής:
•    29,7 δισεκατομμύρια ευρώ για αποπληρωμές δανείων στο Ευρωσύστημα (14,3 δισ. ευρώ)
•    9,9 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ
•    5,5 δισ. ευρώ σε ιδιώτες κατόχους χρέους.
•    25 δισεκατομμύρια ευρώ για την ανακεφαλαίωση του τραπεζικού συστήματος
•    17,2 δισεκατομμύρια ευρώ σε τόκους
•    7 δισεκατομμύρια για εσωτερικά χρέη
•    7,7 δισεκατομμύρια ευρώ για τη ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος.
Η συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα (έως τον Δεκέμβριο του 2018) θα προέλθει ως εξής:
•    2 δισεκατομμύρια ευρώ θα προέλθουν από ιδιωτικοποιήσεις και
•    4,5 δισεκατομμύρια ευρώ από το πρωτογενές πλεόνασμα.
Το σύνολο του δανείου προς την Ελλάδα αγγίζει τα 88,5 δισεκατομμύρια ευρώ (έως τον Δεκέμβριο του 2018).
~
***
~
*** Αθλητική  ενημέρωση  :
~
***  Καλαμάτα: Σήμερα η ανακοίνωση συνεργασίας με Κλάδη 

 Πλήρης επιβεβαίωση του προ ημερών ρεπορτάζ του «Θ» για σαφέστατο προβάδισμα του Κώστα Κλάδη στη μάχη ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της Μαύρης Θύελλας, καθώς επήλθε συμφωνία της διοίκησης της Καλαμάτας με τον 57χρονο τεχνικό, που θα πρέπει να θεωρείται ήδη ο νέος προπονητής της ομάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η προγραμματισμένη για αργά χθες το βράδυ συνάντηση των δύο πλευρών, θα έλυνε και τα τελευταία ερωτηματικά, με τις δύο πλευρές να έχουν πάντως συμφωνήσει στα βασικά σημεία εδώ και κάποιες ημέρες, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στη διοίκηση της Μαύρης Θύελλας να ανακοινώσει σήμερα την έναρξη της συνεργασίας. Μπορούμε, πάντως, στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι ήδη ο Κώστας Κλάδης έχει βάλει σε λειτουργία τις μηχανές συγκρότησης ενός αξιόμαχου συνόλου, που θα επιδιώξει ανάμεσα σε άλλα να ξεπεράσει τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες. Είναι σαφές ότι οι δυσκολίες αυτές δεν επιτρέπουν το παραμικρό μεταγραφικό άνοιγμα και η ομάδα θα έχει εντονότατο το μεσσηνιακό στοιχείο, αλλά και εξαιρετικά μικρό το άνοιγμα σε άλλες ποδοσφαιρικές γειτονιές. Το μπάτζετ θα είναι συμπιεσμένο και βασική προτεραιότητα θα αποτελέσει η εύρεση των χρημάτων που απαιτούνται για ταξίδια, διαιτησίες κλπ. Κάτω λοιπόν, από τα συγκεκριμένα χρηματικά δεδομένα, θα επιδιώξει ο 57χρονος τεχνικός, ο οποίος να αναφέρουμε στο σημείο αυτό, ότι έχει ξεκινήσει τη διαδρομή του από το Μεσσηνιακό, έχοντας εργαστεί ως τεχνικός σε πολλές μεσσηνιακές ομάδες (Πάμισο, Εράνη, Απόλλωνα, Τέλο Άγρα, Φαραί, Μιλτιάδη, Μελιγαλά, Πύλο, Ηρακλή) και κάποιες ακόμη εκτός Νομού (Πόρο, Μεγαλόπολη, Θύελλα Αμπελοκήπων, ΑΟ Λεβάντε), να χτίσει τη νέα ομάδα της Καλαμάτας. Πληροφορίες μας θέλουν αρκετούς νεαρούς κυρίως ποδοσφαιριστές να εντάσσονται στη σχετική διαδικασία και μιλάμε για τη διαδικασία δημιουργίας. Δήμος Νινιός, Γιώργος Αριστομενόπουλος, Δημήτρης Πιτσιλής, Βασίλης Κουρέας, Άρης Σταματελόπουλος, είναι μερικοί μόνο από τους νεαρούς Μεσσήνιους ποδοσφαιριστές, ενώ υπάρχουν και κάποιοι ακόμη πιο έμπειροι που μπορούν να ακολουθήσουν τη σχετική πορεία, αλλά και κάποιοι που έχουν περάσει στο παρελθόν από την Καλαμάτα. - 
~




***
~
***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2015  :
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  29  Ιουνίου 2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2015/06/29-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , 30   Ιουνίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-30-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   30  Ιουνίου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/06/30-2015.html .- 
~ ARFARA   NEWS   , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-01-2015.html .-  
~
~***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2015  :                  
~  ARFARA   NEWS   , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-01-2015.html .-
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015   :
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/07/01-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης ,  Πέμπτη  02  Ιουλίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-02-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  02  Ιουλίου  2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/02-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Παρασκευή  03 Ιουλίου  2015   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-03-2015.html .-               
~  Το  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Παρασκευή  03  Ιουλίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/07/03-2015.html .-
~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης , Σάββατο  04  Ιουλίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-05-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  04  Ιούλιος  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/04-2015.html .-
~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Κυριακή 05  Ιουλίου 2015 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-05-2015.html .-
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Κυριακή Δημοψηφίσματος 05  Ιουλίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/05-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  06  Ιουλίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-06-2015.html .-
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  06  Ιουλίου   2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/07/06-2015.html .- 
~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τρίτη 07  Ιουλίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-07-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  07  Ιουλίου  2015  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/07/07-2015.html  .- 
~ARFARA NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τετάρτη  08  Ιουλίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-08-2015.html .- 
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  08  Ιουλίου  2015 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/07/08-2015.html .-
 ~  ARFARA NEWS ,Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Πέμπτη 09 Ιουλίου 2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-09-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο 11 και 12 Ιουλίου 2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/07/11-12-2015.html .-
~ΎΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη 09 Ιουλίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/09-2015.html .-
Το αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη 09- Ιουλίου - 2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/09-2015.html .- 
~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Πέμπτη 09 Ιουλίου  2015  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/07/09-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Παρασκευή  10  Ιουλίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-10-2015.html .-
~Το αγιάζι της ενημέρωσης , Παρασκευή 10  Ιουλίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/10-2015.html .-          
~Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Παρασκευή  10  Ιουλίου  2015   : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/07/10-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/10-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Σάββατο  11  Ιουλίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-11-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το αγιάζι  της ενημέρωσης  Κυριακή 12  Ιουλίου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-12-2015.html .-

~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  12  Ιουλίου  2015   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/07/12-2015.html .-
~Το  αγιάζι της έκτακτης Κυριακάτικης ενημέρωσης 12  Ιουλίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/07/12-2015.html .-
~ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Δευτέρα  13  Ιουλίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-13-2015.html .-
Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/07/13-2015.html .-

~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 14  Ιουλίου  2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-14-2015.html .-


~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  14  Ιουλίου  2015  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/07/14-2015.html .-
~




   ***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4238 video.  -    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2520 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2526   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9284   βίντεο   .-
https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4458 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 477 / -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.206  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                         
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   488 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937 ,    ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  443. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 100 /140 .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-   www.erroso.gr ,                                          
 STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   ,               ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12/17

~

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Γεια Seekers δανείου,

Μήπως χρειάζεστε μια επείγουσα δάνειο για την εκκίνηση των επιχειρήσεων, δάνειο χρέους; να αγοράσει ένα αυτοκίνητο ή ένα σπίτι; Αν ναι δεν ανησυχούν περισσότερο, Για προσφέρουμε όλα τα είδη των δανείων σε χαμηλές και προσιτές επιτόκιο 2,5%, χωρίς εξασφαλίσεις και χωρίς πιστωτικό έλεγχο. Πάρτε πίσω σε μας αν χρειάζεστε ένα δάνειο με τις παρακάτω πληροφορίες.

Επικοινωνία Email: keystoneinvestmentfinance@gmail.com

Έχετε μια κακή πίστωση;
Χρειάζεστε χρήματα για να πληρώσει τους λογαριασμούς;
Χρειάζεστε για να ξεκινήσετε μια νέα επιχείρηση;
Έχετε ημιτελές έργο στο χέρι λόγω της κακής χρηματοδότησης;
Χρειάζεστε χρήματα για να επενδύσουν σε κάποια περιοχή της εξειδίκευσης που θα σας ωφελήσει; και δεν ξέρετε τι να κάνετε.

Προσφέρουμε κάτω από τα ακόλουθα δάνεια,
προσωπικά δάνεια [ασφαλές και ανασφάλιστων]
επιχειρηματικών δανείων [ασφαλές και ανασφάλιστων]
συνδυασμού δανείων
φοιτητές δάνεια
Τα δάνεια σταθεροποίησης και τόσοι άλλοι.

1. Πλήρης ονόματα: ----------------
Διεύθυνση 2. Επικοινωνία: ----------------
3. Ποσό δανείου που απαιτείται: ----------------
4. Διάρκεια του Δανείου ----------------
5. Άμεση Τηλέφωνο: ----------------

EMAIL: [keystoneinvestmentfinance@gmail.com]
Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Κα Mary Williams.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣΙΤΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ δάνειο χωρίς εκ των προτέρων ΤΕΛΗ

Χαίρετε,

Ποιες είναι οι οικονομικές ανάγκες σας;
Δίνουμε έξω τα δάνεια από ένα ελάχιστο $ 2,000.00 με ανώτατο όριο τα $ 100.000.000,00 με άνετα διάρκεια που κυμαίνεται από 1 έως 30 έτη σε μια πολύ μειωμένο επιτόκιο 3%.

Μήπως χρειάζεστε ένα επιχειρησιακό δάνειο;
Μήπως χρειάζεστε ένα προσωπικό δάνειο;
Θέλετε να αγοράσετε ένα αυτοκίνητο;
Θέλετε να αναχρηματοδοτήσει;
Μήπως χρειάζεστε ένα δάνειο υποθήκη;

Μήπως χρειάζεστε ένα τεράστιο κεφάλαιο για να ξεκινήσει επιχειρηματική πρόταση ή την επέκταση σας; Έχετε χάσει την ελπίδα και νομίζετε ότι δεν υπάρχει διέξοδος, και οικονομικά βάρη σας εξακολουθεί να υφίσταται;
Παρακαλώ μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για πιθανή επιχειρηματική συνεργασία

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω e-mail: constantloanfirm@gmail.com