ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Το κανάλι της Ενημέρωσης Κυριακή 06 Οκτωβρίου 2013

Το  κανάλι  της  Ενημέρωσης Κυριακή  06  Οκτωβρίου  2013  :


 ***  Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !














*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα  :

***  Για 85 εμπρησμούς στον Ταΰγετο κατηγορείται ο 68χρονος βοσκός          
          
Με επιτυχία στέφθηκε χθες τα ξημερώματα μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής για τη σύλληψη ενός 68χρονου βοσκού, ο οποίος έμενε στην καρδιά του Ταϋγέτου και κατηγορείται για δεκάδες εμπρησμούς.
Βάσει στοιχείων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, πριν από περίπου δύο μήνες εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τον εισαγγελέα Καλαμάτας και ξεκίνησε η αναζήτησή του.
Κατά τη διάρκεια όλης της εβδομάδας, δυνάμεις της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας αναζητούσαν τον 68χρονο, ο οποίος είχε τη στάνη με τα ζώα και ένα πρόχειρο κατάλυμα σε δυσπρόσιτο σημείο, στην περιοχή «Μεγάλη Λάκκα».
Τελικά, το βράδυ της Παρασκευής εντοπίσθηκε και με τη βοήθεια ισχυρών δυνάμεων (Ασφάλεια, Δίωξη Ναρκωτικών, ΟΠΚΕ Μεσσηνίας και Αρκαδίας, αλλά και της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και ανακριτικών υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας ξημερώματα) έγινε επιχείρηση και συνελήφθη.
Στην κατοχή του βρέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο χωρίς άδεια.
Σημειώνεται ότι το 2008 ο 68χρονος είχε πυροβολήσει κατά αστυνομικών, όταν είχε αντιδικία με πολίτες, και για την υπόθεση αυτή έχει δικασθεί.
Ο δράστης, που είναι Έλληνας κτηνοτρόφος, θεωρείται υπεύθυνος για 85 πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν μεταξύ των περιοχών Νέδουσας και Πολιανής στον ορεινό όγκο του Ταΰγετου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έβαζε φωτιές -όχι όλες σε μεγάλες εκτάσεις - προκειμένου να φτιάξει βοσκοτόπια. Μάλιστα, σε μία από τις πυρκαγιές, που πήρε μεγάλη έκταση και σηκώθηκαν πυροσβεστικά αεροσκάφη για την κατάσβεση της, ο 68χρονος τηλεφώνησε και διαμαρτυρήθηκε στις αρχές, καθώς οι ρίψεις νερού... κατέστρεφαν την περιουσία του!
Χθες το μεσημέρι οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση σε δασική έκταση κατ’ εξακολούθηση, από τον οποίο ζήτησε και πήρε προθεσμία, για να απολογηθεί στον ανακριτή από αύριο.  Β.Β.
 
*** KOINΩNIKA :
~ Σε  ηληκία  31 ετώνβ  έφυγε  από την ζωή  ο Κώστας  Σταυρου Μπούρας . Η ελωδιος  σήμερα  16.00  ώρα  από Ι.Ν. Αγίων  Θεοδώρων Αρφαρών .  Δύναμη  και  κουράγιο στους  δικούς  του .  Ο  Θεός  να  τον  αναπαύση .
~
*** Κουκουλοφόροι «άνοιξαν» πέντε σπίτια στη Μικρομάνη μέσα σε λίγη ώρα                                             
Μπαράζ διαρρήξεων τις πρωινές ώρες του Σαββάτου στη Μικρομάνη, από τρεις κουκουλοφόρους, πιθανότατα αλλοδαπούς, οι οποίοι «μπήκαν» σε 5 σπίτια του χωριού την ώρα που οι κάτοικοι κοιμούνταν. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων, μεταξύ 3.00 και 4.30 τα ξημερώματα τρεις κουκουλοφόροι μπήκαν στα σπίτια στην περιοχή της παλιάς αγοράς στη Μικρομάνη, «σπάζοντας» με συγκεκριμένη μέθοδο τους «αφαλούς» από πόρτες. Μέσα σε λίγα λεπτά άρπαξαν χρήματα, χρυσαφικά και ό,τι άλλο πολύτιμο υπήρχε. Διέρρηξαν 4 σπίτια, ενώ την ώρα που ήταν στο πέμπτο, έγιναν αντιληπτοί από τον ένοικο, ο οποίος ξύπνησε και, μάλιστα, τους καταδίωξε. Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, ενώ, σύμφωνα με μαρτυρίες, είναι αλλοδαποί. Το χωριό από εκείνη την ώρα είναι ανάστατο και οι κάτοικοι εξαγριωμένοι.Β.Β - 
 
***Αλβανός «τράβηξε» περίστροφο στο πανηγύρι των Γαργαλιάνων         
           Σοβαρό επεισόδιο με πρωταγωνιστές τέσσερις αλλοδαπούς Αλβανικής υπηκοότητας σημειώθηκε στο πανηγύρι των Γαργαλιάνων!
Σύμφωνα με πληροφορίες του Gargalianoionline, λίγο μετά τις 11.30 το βράδυ του Σαββάτου τέσσερις Αλβανοί άντρες, διαπληκτίστηκαν με μικροπωλητη στο πανηγύρι των Γαργαλιάνων και ο ένας εξ αυτών έβγαλε περίστροφό και απείλησε τον μικροπωλητη.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι συγκεκριμένοι αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας είναι «νεόφερτοι» (όχι πάνω από μία εβδομάδα) στην περιοχή των Γαργαλιάνων.
Οι αστυνομικοί του Α.Τ. Γαργαλιάνων έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και την σύλληψή τους!
Ενημέρωση
Τελικά έπειτα απο συντονισμένες προσπάθειες των ανδρών του Α.Τ. Γαργαλιάνων λίγο πριν τις 2:00 τα ξημερώματα της Κυριακής, συνελήφθησαν τρεις Αλβανοί για το επεισόδιο που δημιούργησαν στο πανηγύρι των Γαργαλιάνων.
Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, στην κατοχή τους βρέθηκε το περίστροφο με το οποίο απείλησαν τον μικροπωλητή. Στην κατοχή τους επίσης βρέθηκαν σφαίρες, ναρκωτικά καθώς και διάφορα κλοπιμαία (dvd-player, χρυσαφικά).
Οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών είναι ακόμη σε εξέλιξη.
  
***     Εκδήλωση χθες βράδυ έξω από το Sprider Stores (φωτογραφίες)         
    
 
  
  Χθες βράδυ έξω από το Spider Stores Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση συμπαράστασης στους  18 εργαζόμενους που μένουν στο δρόμο μετά το κλείσιμο της επιχείρησης.
Ομάδα μουσικών διοργάνωσε μια μικρή συναυλία ενώ έγιναν συζητήσεις για το μέλλον των εργαζομένων.  Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας
 
 ***  Αυτά δε γίνονται πουθενά          
Τι κι αν η ταμπέλα είναι μερικά μέτρα από την είσοδο του Δημαρχείου στην Καρδαμύλη… Τι κι αν έχει Stop, αλλά και ενημερώνει για μονοπάτι… Τι κι αν έχουν περάσει 10 μέρες από τότε που έπεσε κάτω…
Πώς μπορεί να δικαιολογηθεί αυτή η εικόνα; Σκεφτείτε, δηλαδή, και να μην ήταν απέναντι από το Δημαρχείο και δίπλα από τη θέση παρκαρίσματος του δημάρχου! Π.Μπ
 
   *** Αντιδράσεις για τις υπερωρίες υπαλλήλου που έχει αποσπαστεί στη Ν.Δ.          
   Την έντονη αποδοκιμασία τους για όσα προβλέπει υπουργική απόφαση, να πληρώνεται από χρήματα των ΟΤΑ η υπερωριακή απασχόληση υπαλλήλων τους που έχουν αποσπαστεί σε πολιτικά κόμματα, διατύπωσαν το βράδυ της Παρασκευής τα μέλη του Δ.Σ. Μεσσήνης, τα οποία κλήθηκαν να εγκρίνουν τα σχετικά έξοδα υπαλλήλου η οποία έχει αποσπαστεί στη Ν.Δ. και με βάση έγγραφα που στάλθηκαν απασχολήθηκε υπερωριακά, εκτός από καθημερινές, Σαββατοκύριακα και αργίες, αλλά και μετά τις 10.00 το βράδυ. Το ποσό που πρέπει να καταβληθεί στην εν λόγω υπάλληλο είναι 1.800 ευρώ συνολικά (μεικτά) ή 1.260 ευρώ καθαρά για το τελευταίο τρίμηνο του 2012, ενώ θα πρέπει να της καταβληθούν και τα αντίστοιχα ποσά του 2013.
Η εντονότερη αντίδραση προήλθε από τους συμβούλους της μειοψηφίας, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία καταψήφισαν το συγκεκριμένο ποσό. Με «κρύα καρδιά» και με το φόβο της προσφυγής της υπαλλήλου στη Δικαιοσύνη για την καταβολή της αποζημίωσης, ψήφισαν οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας.
  Αντιδράσεις
Ο δήμαρχος Στ. Αναστασόπουλος πρότεινε να ζητηθεί από το διευθυντή της Ν.Δ. να μην ξανααπασχοληθεί υπερωριακά η εργαζόμενη, όπως γίνεται και με όλους τους εργαζόμενους των ΟΤΑ, ενώ ο αρμόδιος υπάλληλος Στρ. Χρυσαφίδης χαρακτήρισε πρόκληση όσα συμβαίνουν, σημειώνοντας πως ο Δήμος Αθηναίων με 100 υπαλλήλους αποσπασμένους στα πολιτικά κόμματα, ζήτησε να αλλάξει η υπουργική απόφαση που ορίζει τα παραπάνω.
Ο δημοτικός σύμβουλος Χρ. Καρύδης είπε πως έχει λαμβάνειν από την υπηρεσία του, στην οποία βρίσκεται υπό καθεστώς 24ωρης ετοιμότητας, 67 ευρώ το μήνα για υπερωρίες και 24ωρη απασχόληση, αν χρειαστεί, προσθέτοντας ότι είναι απλήρωτος για το τελευταίο τρίμηνο του 2012 και το πρώτο της φετινής χρονιάς.
Τελείως αρνητικός με όσα συμβαίνουν, δήλωσε ο τέως δήμαρχος Κων. Σπυρόπουλος.
Ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Ηλίας Πατσιώτης, σχολίασε πως είναι απαράδεκτο να εργάζεται κάποιος στην Αθήνα και να πληρώνονται οι υπερωρίες του από το Δήμο Μεσσήνης, ενώ ο κ. Χρυσαφίδης συνέχισε να μιλά για πρόκληση, παρατηρώντας πως κανένα κόμμα δε δουλεύει έως τις 3.00 το πρωί. «Έμεινε η υπάλληλος για τη μισθοδοσία του προσωπικού έως τις 6.45 το απόγευμα και δε θα πάρει ούτε ευρώ για την υπερωριακή της απασχόληση».
Διευκρίνισε δε πως το θέμα δε θα συζητούνταν καν στο Δ.Σ. αν δεν επρόκειτο για την καταβολή οφειλών παρελθόντος οικονομικού έτους. Οι πιστώσεις που αντιστοιχούν στο 2013, ούτε καν θα συζητηθούν, απλώς θα αντληθούν από το σχετικό κονδύλι.
Μην πάρουμε απόφαση σε βάρος του υπαλλήλου, ζήτησε ο αντιδήμαρχος Γ. Στραβόλαιμος, προτείνοντας να πραγματοποιηθεί άλλη συνεδρίαση για το συγκεκριμένο θέμα, ώστε να ληφθεί συνολική απόφαση για τα κόμματα.      Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου 
 
***  Ανταπόκριση σε αιτήματα δημοτών                                             
Κάτοικοι της συνοικίας Αγίας Παρασκευής της Καλαμάτας επισκέφθηκαν το δήμαρχο Παν. Νίκα, θέτοντας ζητήματα αναγκαίων παρεμβάσεων στη γειτονιά τους, που είναι οι εξής: Κατεδάφιση ετοιμόρροπου κτίσματος, το οποίο έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο, στη συμβολή των οδών Ανθείας και Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Τοποθέτηση συνοικιακού κομποστοποιητή. Τοποθέτηση οπτικού εμποδίου στη μάντρα του Κοιμητηρίου, η οποία είναι χαμηλή. Τα αιτήματα θα μπουν σε διαδικασία υλοποίησης άμεσα. -

*** Παραίτηση Βενετίας Λιακουνάκου!         
    Η Βενετία Λιακουνάκου τους τελευταίους μήνες είχε οριστεί από το Δήμο Καλαμάτας ως υπεύθυνη του Δημοτικού Γηπέδου «Παναγιώτης Μπαχράμης» και είχε συμβάλει στην  εύρυθμη λειτουργία του.
Χθες όμως έγινε γνωστό πως υπέβαλλε την παραίτησή της και σήμερα θ’ αναφερθεί στους λόγους που την οδήγησαν να πάρει αυτή την απόφαση.
Το Δημοτικό Γήπεδο «Παναγιώτης Μπαχράμης», χρησιμοποιούν ως έδρα ή για τις προπονήσεις τους 11 ομάδες και είναι επιβεβλημένη η ύπαρξη υπευθύνου για την τήρηση του προγράμματος προπονήσεων και της καθαριότητας.

*** Γιγαντο-φυτεία 5 μέτρων ανακάλυψε μηχάνημα καθαρισμού ρέματος στη Βαλύρα         
           Μπροστά σε χασισοφυτεία – γίγαντα βρέθηκαν την Πέμπτη το μεσημέρι στη Βαλύρα αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, καθώς τα δέντρα είχαν φθάσει τα 5 μέτρα ύψος και αποκαλύφθηκαν κατά τον καθαρισμό χειμάρρου από μηχανήματα της Περιφέρειας και του Δήμου.
Οι καλλιεργητές δεν εντοπίσθηκαν, όμως αμέσως μετά την ανακάλυψη της φυτείας η Δίωξη Ναρκωτικών συνέλαβε δύο άτομα να έχουν στην κατοχή τους χασίς.
  Γιγαντο- φυτεία
Άγνωστος τηλεφώνησε στην Αστυνομία και ενημέρωσε ότι στη Βαλύρα, στην αγροτική περιοχή «Βάλτοι Αγ. Γεωργίου», υπάρχει χασισοφυτεία. Αστυνομικοί πήγαν στο σημείο, όπου διαπίστωσαν ότι μηχάνημα που καθάριζε το ρέμα είχε αποκαλύψει σε συστάδα καλαμιών μια χασισοφυτεία. Συγκεκριμένα, σε τέσσερις διαδοχικούς χώρους, που συνδέονταν με μονοπάτια, βρέθηκαν: στον πρώτο χώρο 22 φυτά σε πλήρη ανάπτυξη, στον δεύτερο άλλα 4, ενώ στον τρίτο και τον τέταρτο 15 κορμούς φυτών που είχαν κοπεί.
Το φυτά είχαν ύψος ακόμα και 5 μέτρα, ενώ στο χώρο της φυτείας βρέθηκε και μια νάιλον συσκευασία με 260 γραμμάρια χασίς.
  Συλλήψεις
Το απόγευμα οι αστυνομικοί συνέλαβαν στη Βαλύρα έναν 40χρονο, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 19,2 γραμμάρια κάνναβης, ενώ σε στάβλο ιδιοκτησίας του καλλιεργούσε ένα φυτό κάνναβης, ύψους 1,6 μέτρων.
Επίσης, συνέλαβαν στο χωριό Σκάλα έναν 48χρονο, γιατί σε έλεγχο βρέθηκε να κατέχει μικροποσότητα κάνναβης, βάρους 0,6 γραμμαρίων. Σε έρευνα που  ακολούθησε στο σπίτι του στο Μελιγαλά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 26 σπόροι κάνναβης.
Η έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, όπως και η έρευνα για την εξακρίβωση της ταυτότητας των καλλιεργητών και τη σύλληψή τους. Παράλληλα, ερευνάται αν υπάρχει συσχετισμός των υποθέσεων.  Της Βίκυς Βετουλάκη
 
***  Γερμανική επέλαση με όπλο τη φτηνή χρηματοδότηση         
           Mε το βλέμμα στο 1,5 δις. ευρώ των κονδυλίων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που λιμνάζουν στις συστηματικές τράπεζες, και δέλεαρ την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, τα γερμανικά ταμιευτήρια (Sparkassen – Finanzgruppe) ξεκινούν την απόφασή τους στην Ελλάδα, με στόχο να ιδρύσουν υποκαταστήματα σε όλες τις περιφέρεις της χώρας, απ’ όπου θα παρέχονται «φτηνά» δάνεια.
Την ίδια ακριβώς περίοδο, οι 13 εναπομείναντες συνεταιριστικές τράπεζες δίνουν μάχε επιβίωσης, επιδιώκοντας να αντλήσουν κεφάλαια άνω των 86 εκατ. ευρώ από τις τοπικές κοινωνίες (επιχειρηματίες και ιδιώτες), ώστε να διασφαλίσουν τη συνέχιση της λειτουργίας τους και με απώτερο σχέδιο να μεταλλαχθούν και αυτές σε «αναπτυξιακέ τράπεζες», ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση σε περισσότερα κοινοτικά και αναπτυξιακά κονδύλια.
Στελέχη της Ένωσης Ταμιευτηρίων της Γερμανίας βρίσκονται τα τελευταία 24ωρα στη χώρα μας και πραγματοποιούν επαφές με το Υπουργείο Οικονομικών, την Τράπεζα της Ελλάδος, τις ενώσεις των μικρομεσαίων εταιρειών (ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ), προκειμένου να διερευνήσουν το έδαφος για τη δραστηριοποίησή τους. Από τις συναντήσεις προκύπτει πως έχουν ήδη αποσπάσει δεσμεύσεις για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, η οποία θα επιτρέψει τη δραστηριοποίησή τους στην Ελλάδα. Οι Γερμανοί εμφανίζονται να ενδιαφέρονται σφόδρα να δραστηριοποιηθούν στον τομέα χρηματοδότησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα (σ.σ. έχουν ήδη επεκταθεί στην Ισπανία κ.ά), όπου σήμερα μόλις 1 στους 5 έχουν πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό, ενώ υπάρχουν αναξιοποίητα κονδύλια και χρηματοδοτικά εργαλεία  δισεκατομμυρίων ευρώ.
  Αρχή από Πελοπόννησο, Μακεδονία
Σύμφωνα με το σχέδιο που έχουν παρουσιάσει, μέσα στο επόμενο 6μηνο τα γερμανικά ταμιευτήρια σκοπεύουν να ιδρύσουν τουλάχιστον δύο τοπικές τράπεζες στην Πελοπόννησο και τη Μακεδονία, φωτογραφίζοντας ως έδρα τους πόλεις με έντονη εμπορική δραστηριότητα ή σοβαρά προβλήματα χρηματοδότησης και έλλειψη δικτύου, όπως η Καλαμάτα, η Πάτρα, ο Πύργος, η Βέροια, η Κατερίνη κ.ά., με στόχο το δίκτυο να φτάσει τα 40-50 παραρτήματα τα επόμενα χρόνια.
Στόχος της λειτουργίας τους είναι από τη μια να συγκεντρώνουν καταθέσεις πολιτών και επιχειρήσεων και από την άλλη να διοχετεύουν κεφάλαια μέσω χαμηλότοκων (2-3%) δανείων στην περιφέρεια δραστηριότητάς τους, παρέχοντας παράλληλα τραπεζικές εργασίες leasing, factoring, χρηματοδότησης εξαγωγών, πληρωμών, δημιουργίας προϊόντων κ.ά. Οι δυνατότητες άντλησης χρηματοδότησης και χρήσης εργαλείων από τα γερμανικά ταμιευτήρια είναι θεωρητικά πολύ μεγαλύτερες έναντι των συνεταιριστικών τραπεζών, τις οποίες ουσιαστικά θα ανταγωνιστούν, καθώς έχουν πρόσβαση σε κεφάλαια της γερμανικής KwF, της Παγκόσμιας Τράπεζας κ.ά.
Από την πλευρά τους, οι συνεταιριστικές τράπεζες, οι οποίες αυτή την περίοδο βρίσκονται σε αναζήτηση κεφαλαίων, απορρίπτουν την ιδέα μετοχικής συνεργασίας με τις Sparkassen. «Είμαστε ανοιχτοί να συνεργαστούμε με οποιοδήποτε ίδρυμα για την άντληση γραμμών ρευστότητας, αλλάδεν συζητάμε συμμετοχή των γερμανικών ταμιευτηρίων στις αυξήσεις κεφαλαίου», είπε χθες ο πρόεδρος της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών, Ν.Μυρτάκης, σημειώνοντας πως «έχουμε συμφωνήσει να μη λειτουργήσουν σε πόλεις όπου υπάρχει παρουσία συνεταιριστικών τραπεζών».
Με τα επισφαλή δάνεια και στις συνεταιριστικές τράπεζες να φτάνουν πλέον το 25%, έξι από αυτές βρίσκονται ήδη στο «κόκκινο» (Δυτικής Μακεδονίας, Δωδεκανήσου, Εύβοιας, Ηπείρου, Πελοποννήσου  και Σερρών) κα προχωρούν σε συνολικές αυξήσεις κεφαλαίου ύψους 58-63 εκατ. ευρώ το επόμενο διάστημα. Οι υπόλοιπες βρίσκονται σε λίγοι καλύτερη κατάσταση από πλευράς επάρκειας κεφαλαίων, ωστόσο συνολικά και οι 14 συνεταιριστικές θα αναζητήσουν κεφάλαια 82 εκατ. ευρώ, με στόχο να δημιουργήσουν κεφαλαιακό μαξιλάρι 19 εκατ. ευρώ και να αντέξουν ενδεχόμενη περαιτέρω επιδείνωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
 
*** Στήριξη και από τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας στους εργαζόμενους του Spider          
    Την απόλυτη στήριξή του στους 18 εργαζομένους της εταιρείας Sprider στην Καλαμάτα εξέφρασε ο δήμαρχος Παν. Νίκας προς εκπροσώπους τους οι οποίοι τον επισκέφθηκαν χθες.
Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποί τους, και καλούν το κοινό να δείξει τη συμπαράστασή του στην προσπάθειά τους κατά της αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης.
Ο κ. Νίκας ζήτησε να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζομένους και να καταβάλει προσπάθεια η κυβέρνηση για την επαναλειτουργία της επιχείρησης, ιδίως ως προς τη χορήγηση ρευστότητας.

***   Ένα ξεχωριστό STOP στη διασταύρωση καρμανιόλα         
           
Όπως έχουμε γράψει πολλές φορές μια διασταύρωση που συχνά συμβαίνουν ατυχήματα είναι αυτή στη Θεμιστοκλέους με τη Μακεδονίας.
Σήμερα το πρωί κάποιος αποφάσισε να βάλει πάνω στο STOP μια καρέκλα, τώρα γιατί το έκανε αυτό…άγνωστο  
 
***   Ιδιαίτερη χρονιά με περισσότερες από 1.300 φωλιές της θαλάσσιας χελώνας η Μεσσηνία         
            Πρώτος μεσογειακός σταθμός για τη θαλάσσια χελώνα καρέττα καρέττα αναδείχθηκε φέτος η Μεσσηνία, με τον Κυπαρισσιακό κόλπο να αποτελεί τη σημαντικότερη περιοχή ωοτοκίας. Τη φετινή περίοδο οι φωλιές στον πυρήνα του βιότοπου, ο οποίος εντοπίζεται στο νοτιότερο τμήμα του Κόλπου και δη στα 10 χλμ. περίπου παραλίας μεταξύ του ποταμού Νέδας και του Καλού Νερού, σύμφωνα με τον «ΑΡΧΕΛΩΝ», ξεπέρασαν τις 1.300. Βεβαίως, σε αυτές προστίθενται οι 28 του Ρωμανού, οι 3 του Λαγκούβαρδου, οι 5 της Φοινικούντας, οι 46 της Κορώνης και πολλές άλλες ακόμα!
Όπως, μάλιστα, επισημαίνει ο Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας: «Ο αριθμός των φωλιών κατά τη φετινή περίοδο ωοτοκίας έρχεται να επιβεβαιώσει τη σημασία αυτού του σπάνιου οικοσυστήματος και να υπενθυμίσει στην ελληνική δημόσια διοίκηση ότι πρέπει να προβεί άμεσα στην κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου διαχείρισης της περιοχής, το οποίο θα περιλαμβάνει αποτελεσματικά μέτρα προστασίας»!
Στις 30 Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκε το ερευνητικό πρόγραμμα πεδίου του Συλλόγου «ΑΡΧΕΛΩΝ» στην περιοχή του Νότιου Κυπαρισσιακού Κόλπου, ύστερα από λειτουργία 5 σχεδόν μηνών. Εμείς μιλήσαμε με τη συντονίστρια Προγράμματος Πελοποννήσου, Παναγιώτα Θεοδώρου, και της ζητήσαμε να μας κάνει έναν απολογισμό της φετινής καλοκαιρινής περιόδου, σε ό,τι αφορά την ωοτοκία και τις φωλιές της θαλάσσιας χελώνας, αλλά και για το πώς «κύλησε», μέσα στο γνωστό κλίμα που επικρατεί στην περιοχή, με κόντρες, θέσεις και αντιπαραθέσεις.
Όπως μας είπε η κα Θεοδώρου: «Ήταν μια πραγματικά ιδιαίτερη χρονιά, από πολλές απόψεις. Κατ’ αρχάς, από επιστημονικής άποψης, έχει μεγάλο ενδιαφέρον το γεγονός ότι η Μεσσηνία αποτέλεσε την περίοδο ωοτοκίας 2013 τον πρώτο μεσογειακό προορισμό για την caretta caretta. Οι φωλιές του προστατευόμενου είδους ξεπέρασαν τις 1.300 στο Νότιο Κυπαρισσιακό Κόλπο και συγκεκριμένα μεταξύ του ποταμού Νέδας και του χωριού Καλό Νερό, μήκους 10 χλμ. περίπου, που αποτελεί και τον πυρήνα του βιότοπου ωοτοκίας, με 86% όλων των φωλιών του Κόλπου. Είναι η πρώτη φορά που ο βιότοπος της  Ζακύνθου “έχασε την πρωτιά” στην αναπαραγωγική δραστηριότητα. Το γεγονός αυτό σήμαινε από μόνο του ιδιαίτερα αυξημένο φόρτο εργασίας για τους ερευνητές - εθελοντές του Συλλόγου. Η καθημερινή συλλογή επιστημονικών στοιχείων, η καταγραφή και προστασία των φωλιών, απαιτούσαν πολύωρη παρουσία στην παραλία, που άρχιζε την αυγή και ελάχιστες φορές ολοκληρώθηκε πριν από τη 1.00».
Κάνοντας μια αναδρομή στη συλλογή επιστημονικών στοιχείων στην περιοχή, την παρουσία και τη δράση του «ΑΡΧΕΛΩΝ» στο Νότιο Κυπαρισσιακό κόλπο, σημείωσε: «Η συλλογή των επιστημονικών στοιχείων στην περιοχή του Νότιου Κυπαρισσιακού Κόλπου μετρά πλέον μια ιστορία 30 ετών. Οι πρώτες παρατηρήσεις έγιναν τις περιόδους 1982 και 1983 από κλιμάκιο φοιτητών που εγκατέστησε στην περιοχή το τότε υπουργείο Περιβάλλοντος. Την περίοδο 1984-1991 έγινε συστηματική καταγραφή της ωοτοκίας και αξιολόγηση των απειλών. Ταυτόχρονα, δοκιμάζονταν διάφορες μέθοδοι προστασίας φωλιών, σύμφωνα με τα κρατούντα διεθνή πρότυπα και ελεγχόταν η αποτελεσματικότητά τους στο πεδίο. Η μαζική προστασία των φωλιών με το πλέγμα ξεκίνησε το 1992.
Πρέπει να αναφερθεί στο σημείο αυτό ότι, επειδή ο αριθμός χελωνών που ωοτοκεί κάθε χρόνο μπορεί να παρουσιάζει μεγάλες διακυμάνσεις, τα ετήσια στοιχεία με την πάροδο των ετών αποκτούν τεράστια σημασία, διότι, αφενός, τεκμηριώνουν τη σημασία της κάθε παραλίας και, αφετέρου, μπορούν να δείξουν μακροπρόθεσμες πληθυσμιακές τάσεις.
Η βαθμιαία αύξηση του αριθμού των φωλιών στον πυρήνα του βιοτόπου του Νότιου Κυπαρισσιακού Κόλπου άρχισε να εμφανίζεται το 2006. Παράλληλη ανάλυση των δεδομένων της νυχτερινής παρατήρησης στην ίδια περίοδο έδειξε αύξηση του ποσοστού των “νέων” χελωνών στην περιοχή. Τα δύο αυτά στοιχεία, σε συνδυασμό με την ηλικία έναρξης ωρίμανσης της caretta caretta στη Μεσόγειο (14-16 έτη), πιθανολογούν ότι η παρατηρούμενη αύξηση μπορεί να οφείλεται στα μέτρα προστασίας φωλιών που λαμβάνονται συστηματικά από το 1992».
Αναφερόμενη στη φετινή περίοδο του προγράμματος, σημείωσε το «πολεμικό» κλίμα που αντιμετώπισε ο Σύλλογος και οι εθελοντές, τονίζοντας: «Οι εθελοντές και τα στελέχη του «ΑΡΧΕΛΩΝ» κλήθηκαν φέτος να αντιμετωπίσουν την εχθρότητα μέρους της τοπικής κοινωνίας. Για πρώτη φορά μετά από παρουσία 30 ετών στην περιοχή του Κυπαρισσιακού Κόλπου, ο “ΑΡΧΕΛΩΝ” παρουσιάστηκε από μερίδα της τοπικής κοινωνίας, αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης, που εξυπηρετούν επιχειρηματικά μικροσυμφέροντα, ως ο “μπαμπούλας” που θέλει να καταστρέψει την περιοχή, να διώξει τον κόσμο από τις περιουσίες του, να “ερημοποιήσει” την παραλία. Τα στελέχη του Συλλόγου κατασυκοφαντήθηκαν και δεν ήταν λίγες οι φορές που απειλήθηκαν. Οι 100 και πλέον εθελοντές που ήρθαν από κάθε γωνιά του κόσμου για να προστατέψουν το φυσικό πλούτο της χώρας μας, βρήκαν μια κατάσταση που κάθε άλλο παρά αρμόζει σε μια πολιτισμένη κοινωνία. Παρακολουθούνταν καθημερινά, παρενοχλούνταν σκοπίμως στο έργο τους, δέχτηκαν τραμπουκισμούς, απειλές για την ασφάλεια και τη σωματική τους ακεραιότητα, εξυβρίστηκαν. Δεν ήταν λίγες οι φορές δε, που χρειάστηκε να ζητηθεί η συνδρομή της Αστυνομίας και του Λιμενικού για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Ευλόγως, λοιπόν, διερωτώμαι: Πώς συνάδει η ανωτέρω περιγραφόμενη συμπεριφορά ορισμένων που έδρασαν με την ανοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης και των αρχών αυτού του τόπου, με τα σχέδια για την πολυπόθητη τουριστική ανάπτυξη; Είναι πραγματικά παράλογο να ισχυρίζεσαι, από τη μια πλευρά, ότι επιθυμείς την ανάδειξη της περιοχής σου σε τουριστικό προορισμό και, από την άλλη, να δείχνεις το χειρότερό σου πρόσωπο σε νέους ανθρώπους που ήρθαν από την Αγγλία, τη Γερμανία, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Γαλλία, τη Βραζιλία, το Μεξικό και πολλές άλλες χώρες, ορμώμενοι από το φυσικό πλούτο αυτού εδώ του τόπου».
Καταλήγοντας, η συντονίστρια Προγράμματος Πελοποννήσου του «ΑΡΧΕΛΩΝ» επισήμανε: «Εν μέσω μιας πολύ δύσκολης συγκυρίας για την Ελλάδα, όπου υφίσταται κρίση όχι μόνο οικονομική αλλά και πολιτική και, κυρίως, ηθικών αξιών, της οποίας θύμα είναι, μεταξύ άλλων, το περιβάλλον, φρονώ ότι είναι πολύ σημαντικό να συνειδητοποιήσει ο Έλληνας πολίτης, αφενός, την ανάγκη αναθεώρησης των υφιστάμενων προτύπων και των κατεστημένων νοοτροπιών διαχείρισης του φυσικού περιβάλλοντος, και, αφετέρου, τη σημασία εκπόνησης και ανάδειξης στρατηγικών και σχεδίων δράσης και διαμόρφωσης εναλλακτικών ολοκληρωμένων προτάσεων για μια ποιοτική ανάπτυξη με γνώμονα τη διαφύλαξη των φυσικών πόρων της χώρας μας.
Η οικονομική κρίση και η ανεργία που υπάρχουν στη χώρα μας δεν πρέπει να αποτελέσουν δικαιολογίες για σπασμωδικές και αμελέτητες ενέργειες που θα οδηγήσουν στην αλόγιστη καταστροφή βιοτόπων και περιοχών μεγάλης οικολογικής αξίας. Αυτές οι περιοχές είναι η περιουσία όλων μας που θα αποδώσει μακροχρόνια πολύ περισσότερα από μια βραχύβια οικοδομική δραστηριότητα. Είναι σαν να σφάζουμε την κότα που κάνει τα χρυσά αυγά»!
 
*** Το πρώτο ipad ήταν από την Καλαμάτα          
           
Διάβασα σε ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης πως το πρώτο ipad στην ιστορία ήταν το λευκό πακέτο των τσιγάρων «Καρέλια», καθώς εκεί μπορούσε κάποιος από το να κρατήσει σημειώσεις έως και να σκιτσάρει, και μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση.  Χ.Χ. 
 
*** Διακοπές ρεύματος          
           
Διακοπές ρεύματος θα σημειωθούν τη Δευτέρα και την Τρίτη σε περιοχές της Μάνης και της Κορώνης.
Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα, από τις 8.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι, θα γίνει διακοπή ρεύματος σε όλο τον πρώην  Δήμο Κορώνης, ενώ την Τρίτη, από τις 8.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι, στα δημοτικά διαμερίσματα Αβίας, Δολών, Μεγ. Μαντίνειας και Κιτριών.
 
*** Σπάνιες αντίκες εντυπωσίασαν σήμερα στην Αριστομένους (φωτογραφίες)
 
 
 
        Δυο πανέμορφα αυτοκίνητα τράβηξαν τα βλέμματα των περαστικών στην οδό Αριστομένους. Ήταν ένα Fiat 500 και ένα Citroen 2CV.εκδηλωσεις - 
*** 
 
***  ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση :
~* Σήμερα  - Χθές  -  Αύριο :

***  Πριν 25 χρόνια ένας Καλαματιανός βρέθηκε απέναντι στο Μαραντόνα (βίντεο)         
   
Ήταν η 6η Οκτωβρίου του 1988 όταν ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τη μεγάλη Νάπολι του Ντιέγκο Μαραντόνα για την πρώτη φάση του κυπέλλου UEFA, στην 11αδα του ΠΑΟΚ υπήρχε και ο Καλαματιανός Αντώνης Μαυρέας. Στο πρώτο παιχνίδι η ιταλική ομάδα είχε κερδίσει 1-0 και όλα ήταν ανοιχτά για την πρόκριση, με αποτέλεσμα η Τούμπα να είναι κατάμεστη.
Το γήπεδο είχε γεμίσει 2,5 ώρες πριν από τη σέντρα για να δουν οι φίλοι του ΠΑΟΚ του Μαραντόνα, του Αλεμάο και του Καρέκα. Ο Βραζιλιάνος Καρέκα άνοιξε το σκορ για να ισοφαρίσει ο Σκαρτάδος, αλλά το τελικό 1-1 έδωσε την πρόκριση στη Νάπολι.
Ο Ντιέγκο Μαραντόνα άκουγε όλο το στάδιο να τον αποδοκιμάζει. Στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης, ο αρχηγός της Νάπολη, κατευθύνθηκε στη γωνία μπροστά από τη Θύρα 4 προκειμένου να εκτελέσει κόρνερ και τα αντικείμενα έπεφταν βροχή, με αποτέλεσμα να διακοπεί το παιχνίδι και να γίνουν συτάσεις από τα μεγάφωνα.
Μετά το τέλος του αγώνα, ο Μαραντόνα είπε ότι δεν είχε ξαναδεί τέτοια ατμόσφαιρα σε γήπεδο.
azzetta.gr    Video: 



*** Τα αποτελέσματα των χθεσινών αγώνων της πρεμιέρας, τα σημερινά παιχνίδια και ρεπορτάζ (φωτογραφίες)        
 
 
 
  Αστέρας Αρφαρών
 
   Τα υπόλοιπα τέσσερα ματς της πρεμιέρας του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας διεξάγονται σήμερα. Συγκεκριμένα, ο Πάμισος Μεσσήνης υποδέχεται τον ΑΟ Μεθώνης, ο ΑΟ Κυπαρισσίας περιμένει την Ομόνοια, η Εράνη Φιλιατρών «συγκρούεται» με τον νεοφώτιστο Τσικλητήρα Πύλου, ενώ ο Απόλλων Καλαμάτας αντιμετωπίζει τον ΑΟ Σπερχογείας.
  ΠΑΜΙΣΟΣ Μ. – ΑΟ ΜΕΘΩΝΗΣ
Νίκη με καλή εμφάνιση θα προσπαθήσει να συνδυάσει κόντρα στον ΑΟ Μεθώνης ο Πάμισος Μεσσήνης, για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την ήττα – αποκλεισμός με τον ΑΟ Σπερχογείας στο Κύπελλο Μεσσηνίας.
Ο τεχνικός των «πρασίνων» της Μεσσήνης Γιώργος Αργυρόπουλος, δεν μπορεί να υπολογίζει στα πλάνα του στην παρουσία του Φίλιππου Σαλαπάτα (τραυματίας). Αμφίβολη δε είναι η συμμετοχή των Περικλή Χαρμπίλα και Κώστα Καρελλά (ταλαιπωρήθηκαν από τραυματισμούς). Επιστρέφουν πάντως οι Χρήστος Τρίψας (εξέτισε την ποινή της μιας αγωνιστικής που του είχε επιβληθεί) και Γουλιέλμος Αντωνίου (αποθεραπεύτηκε).
Στο στρατόπεδο τώρα της ομάδας της Μεθώνης, ο προπονητής Παναγιώτης Βλαχόγιαννης και οι ποδοσφαιριστές του θέλουν ένα θετικό αποτέλεσμα. Προβλήματα δεν υπάρχουν.
  ΑΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ – ΟΜΟΝΟΙΑ
Χωρίς του Μιχάλη Σιγέρη και Χρήστο Αναστασίου (λόγω προσωπικών υποχρεώσεων) φιλοξενεί την Ομόνοια ο ΑΟ Κυπαρισσίας.  Την  τριφυλιακή ομάδα θα «κοουτσάρει» κανονικά ο Τάκης Παναγόπουλος (δεν ήταν στον πάγκο στον αγώνα «ρεβάνς» της Δ΄ φάσης του Κυπέλλου Μεσσηνίας με τον Πανθουριακό για προσωπικούς λόγους και την ομάδα καθοδήγησε ο συνεργάτης του Βασίλης  Καραγκούνης). Ο ΑΟΚ βλέπει μόνο νίκη.
Ένα καλό αποτέλεσμα θα κυνηγήσει η Ομόνοια. Ο τεχνικός Σωτήρης Μπουραντώνης και ο συνεργάτης του Βασίλης Παναγιωτόπουλος δε θα έχουν στη διάθεσή τους τους Τάσο Σκόκο (τραυματίστηκε στο πρόσφατο φιλικό τεστ με τον Εθνικό Μελιγαλά), Γιάννη Ντόκο (έχει υπερκόπωση). Αμφίβολη δε είναι η συμμετοχή του Παναγιώτη Μπουραντώνη (στρατευμένος).
  ΕΡΑΝΗ Φ. – ΠΥΛΟΣ
«Πάνοπλη» περιμένει τον Τσικλητήρα Πύλου η Εράνη Φιλιατρών, καθώς ο τεχνικός Δημήτρης Παναγιώτου και ο συνεργάτης του Βασίλη Αθανασόπουλος έχουν όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή τους. Η φιλιατρινή ομάδα θέλει νικηφόρα πρεμιέρα.
Δύο σημαντικές απουσίες έχει το συγκρότημα της Πύλου. Ο τεχνικός Νίκος Γεωργακλής και ο συνεργάτης  του Χαράλαμπος Ράλλης θα στερηθούν τις υπηρεσίες των Νίκου Βιδάκη (απουσιάζει εκτός Μεσσηνίας για προσωπικούς λόγους) και Γιώργου Μαρή (ανέτοιμος μετά τον τραυματισμό του). Ο Τσικλητήρας Πύλου θ’ αγωνιστεί χωρίς άγχος και ό,τι βγει.
  ΑΠΟΛΛΩΝ Κ. – ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ
Νικηφόρα θέλει να ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στο «μαραθώνιο» της Α΄ Τοπικής ο Απόλλων Καλαμάτας που φιλοξενεί τον ΑΟ Σπερχογείας. Ο προπονητής των «μαυρόασπρων» Γιώργος Γρηγορόπουλος και ο άμεσος συνεργάτης του Βαγγέλης Σκουρλέτης δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα. «Κομπλέ» θ’ αγωνιστεί η ομάδα της Σπερχογείας μιας και ο τεχνικός Τάσος Χατζηαγγελής έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του.
Ο ΑΟΣ θέλει ένα καλό αποτέλεσμα.
Αναλυτικά τα σημερινά ματς  , έχουν ως εξής…
 Πάμισος Μεσσήνης – ΑΟ Μεθώνης:  5-1 .- ^
 
ΑΟ Κυπαρισσίας – Ομόνοια  2-0 .-^  

Εράνη Φιλιατρών – Τσικλητήρας Πύλου  2-1 .- ^

Απόλλων Καλαμάτας – ΑΟ Σπερχογείας  0-0 .- ^

 Τα αποτελέσματα των χθεσινών συναντήσεων της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας είχαν ως εξής:
Δωριέας Δωρίου – Εθνικός Μελιγαλά 0-1
ΑΟ Διαβολιτσίου – ΑΣ Ανδρούσας 4-1
Ολυμπιακός Καλαμάτας – Αστέρας Αρφαρών 2-1
ΑΟ Φαραί – Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων 3-0
Ο ΑΟ ΦΑΡΑΙ 3-0 ΤΟΝ ΤΕΛΟ ΑΓΡΑ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ ΣΤΟ «Π. ΜΠΑΧΡΑΜΗΣ»
Δίκαιη νίκη…

Ο ΑΟ Φαραί επιβλήθηκε με 3-0 του Τέλου Άγρα Γαργαλιάνων χθες βράδυ στο Δημοτικό Γήπεδο «Παναγιώτης Μπαχράμης», στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α’ Τοπικής κατηγορίας.
Η καλαματιανή ομάδα ήταν ανώτερη και εκτός από τα 3 γκολ έχασε αρκετές ευκαιρίες.
Από την άλλη πλευρά, οι «ερυθρόλευκοι» των Γαργαλιάνων δεν απείλησαν ιδιαίτερα, γνωρίζοντας δίκαια την ήττα.
Τα γκολ πέτυχαν οι Χρήστος Αριστομενόπουλος (33’ με σουτ), Ηλίας Δουρούμης (79’ με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή) και Γιώργος Κορέτα (88’ με πλασέ).
Χωρίς προβλήματα ήταν η διαιτησία του Γιώργου Μπλάνα, με βοηθούς τους Σταύρο Λάμια και Γιάννη Λουκά.
ΑΟ ΦΑΡΑΙ (Βασίλης Μπλέτσας, Μιχάλης Φασουλής): Βόλος, Αρ. Αρβανίτης, Στ. Αρβανίτης, Λιανός (88’ Μιντιλίν), Κωστέας, Ζωγόπουλος, Δουρούμης, Φλέσσας (76’ Κοστρένι), Χριστόπουλος (61’ Κορέτα), Πανταζής, Αριστομενόπουλος
ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ (Θανάσης Λακριντής, Κώστας Γεωργακόπουλος): Μέντζας, Πότσης, Γεωργακόπουλος, Λ. Ανδρώνης, Ανδρώνης, Δ. Σώκαλης, Γεωργόπουλος (63’ Στ. Σώκαλης), Ψωρομύτης, Παπανδρεόπουλος, Γεωργιόπουλος, Μπουλόν (50’ Δημητρόπουλος).
Παρατηρητής αγώνος ήταν ο Αντώνης Κουτρουμπής, ενώ γιατρός ο Νίκος Μπάκας.
Με τη λήξη του αγώνα υπήρξε ένταση μεταξύ ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων και με την επέμβαση των πιο ψύχραιμων, τα πνεύματα ηρέμησαν.
ΔΩΡΙΕΑΣ ΔΩΡΙΟΥ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ 0-1
Το γκολ του Μουρούσια στο 8’ έκανε τη διαφορά

Πραγματικό (γειτονικό) ντέρμπι αποδείχθηκε η αναμέτρηση του Δωρίου ανάμεσα στον τοπικό Δωριέα και τον Εθνικό Μελιγαλά, για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α’ Τοπικής, που συγκέντρωση εκατοντάδες φιλάθλους στις κερκίδες από την ευρύτερη περιοχή. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πανηγύρισαν την πρώτη τους φετινή νίκη, με τη διαφορά να κάνει το γκολ του Ηλία Μουρούσια, μόλις στο 8ο λεπτό του αγώνα. Λίγο νωρίτερα οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με τον Γιαννόπουλο.
Το παιχνίδι είχε ένταση, πάθος και δύναμη με το αποτέλεσμα να κρίνεται στα σημεία και την ομάδα του Γιάννη Αντωνόπουλου να νιώθει δικαιολογημένα «αδικημένη», καθώς αν ήταν λίγο πιο τυχερή θα μπορούσε να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας.
Είναι πολύ πιθανόν τα πράγματα να ήταν διαφορετικά αν στο 5ο λεπτό το σουτ του Σταύρου Γιννόπουλου κατέληγε στα δίχτυα αντί για το οριζόντιο δοκάρι.
Ο Εθνικός έδειξε την κλάση του τρία λεπτά αργότερα, με ένα εκπληκτικό γκολ που προήλθε από διαγώνια μπαλιά του Ηλία Μητσέα και απ’ ευθείας σουτ του Ηλία Μουρούσια στο απέναντι «Γ».
Το α΄ημίχρονο κύλησε με τον Δωριέα να πιέζει και ν’ απειλεί περισσότερο με ένα σουτ-άουτ του Καρατζούλια στο 20’, μια προβολή του Θαν. Γκότση σε φάουλ του Μακρυνιώτη στο 25’ που απέκρουσε ο Μητσέας και ένα συνεχεία ένα σουτ του Χρ. Εμμανουήλ που απέκρουσε σχεδόν πάνω στη γραμμή ο Γερμάνης.
Στην επανάληψη ο χρόνος κυλούσε υπέρ των φιλοξενουμένων του Αντώνη Μαυρέα, με τον Καραπετιάν να φτάνει κοντά στο 2-0 στο 87’ σε μια αντεπίθεση, αλλά τον Αθανασόπουλο να απεκρούει.
Σε αυτό το διάστημα το Δώριο είχε δύο καλές ευκαιρίες με τον Νικητόπουλο, με ένα σουτ που απέκρουσε ο Μητσέας και μια κεφαλιά που κατέληξε λίγο άουτ.
Καλή ήταν η διαιτησία του Παναγιώτη Τσεκούρα και των βοηθών του Παναγιώτη Σερεμέτη και Σοφίας Αθανασοπούλου.
ΔΩΡΙΕΑΣ ΔΩΡΙΟΥ: Αθανασόπουλος, Γεωργιόπουλος, Μακρυνιώτης, Θαν. Γκότσης, Λούγκα (65’ Γκρίτζαλης), Βεσέλις, Γεωργακόπουλος, Καρατζούλιας, Νικητόπουλος, Ι. Γκότσης (68’ Χρ. Εμμανουήλ), Γιαννόπουλος.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: Μητσέας, Τσώνης, Κανελλόπουλος, Κουτίβας, Γερμάνης, Ντούζια, Ηλ. Μητσέας (72’ Δικαίος), Ν. Εμμανουήλ (65’ Μαραβέλας), Μουρούσιας, Γ. Κωνσταντόπουλος (75’ Καραπετιάν), Θανόπουλος.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ 2-1
Αγχωτικά αλλά δίκαια

Ιδανικό ξεκίνημα πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός Καλαμάτας, καθώς ξεπέρασε νικηφόρα το εμπόδιο του Αστέρα Αρφαρών, στο εντός έδρας παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας, φανερώνοντας κατά διαστήματα μέρος των δυνατοτήτων του. To Καλαματιανό Σωματείο απέδειξε, τουλάχιστον κατά διαστήματα, ότι μπορεί να διακριθεί στο φετινό πρωτάθλημα, διαθέτοντας αξιόλογο σύνολο και κυρίως πολλούς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Εάν μάλιστα κατορθώσει και στη συνέχεια να ξεπεράσει το επιθετικό πρόβλημα που είχε γίνει εμφανές σε κύπελλο και φιλικά, τότε είναι βέβαιο ότι μπορεί ν’ αποτελέσει μία από τις εκπλήξεις της σεζόν. Από την άλλη ο Αστέρας μπορεί να μην συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά του Ολυμπιακού, όμως θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί κάποια από τα δυνατά του σημεία, όπως για παράδειγμα τη μαχητικότητα, το πάθος και τη θέληση, καθώς επίσης και τον παράγοντα έδρα στη συνέχεια, επιζητώντας την εξασφάλιση της παραμονής, με βάση πάντοτε τους ποδοσφαιριστές που προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή των Αρφαρών.
Επιστρέφοντας στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, οι ερυθρόλευκοι ήταν ανώτεροι καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, ευτύχησαν να προηγηθούν με 2-0 με τη λήξη του 1ου ημιχρόνου,  χάρις στα γκολ Αλεξανδρόπουλου, Καραγιάννη, που ήταν και εκ των κορυφαίων, ενώ και στην επανάληψη απείλησαν έντονα την εστία του Γιώργου Νιάρχου, χάνοντας 2-3 μεγάλες ευκαιρίες για να τριπλασιάσουν τα τέρματά τους. Το γκολ δεν ήρθε για το συγκρότημα του Σπύρου Τσίκινη, που κυριεύτηκε από άγχος στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν οι φιλοξενούμενοι σε μια από τις ελάχιστες επιθετικές τους προσπάθειες, ευτύχησαν να μειώσουν το σκορ με τον Γιαννακούντζο. Στο τελευταίο δεκάλεπτο το ματς απέκτησε άγρια ομορφιά, όμως το 2-1 έμεινε μέχρι τέλους, με τον Ολυμπιακό να κατακτά το πρώτο τρίποντο της νέας αγωνιστικής περιόδου.
  ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ ΤΟ ΜΑΤΣ
Από νωρίς ο Ολυμπιακός φανέρωσε τις προθέσεις του και μόλις στο 5΄ πλησίασε στο γκολ, όμως ο Μάριος Μαρούδας, που πραγματοποίησε την παρθενική του εμφάνιση με τους ερυθρόλευκους, δείχνοντας μάλιστα πολύ καλά στοιχεία, νικήθηκε από τον Νιάρχο, ο οποίος έδιωξε με τα πόδια το πλασέ του 18χρονου μέσου. Κι αν το γκολ δεν ήρθε στο 5΄, ήρθε δέκα λεπτά αργότερα, όταν ο Τσαναλίας βρήκε τον Καραγιάννη και αυτός σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Αλεξανδρόπουλο, που με  διπλή προσπάθεια νίκησε τον Νιάρχο γράφοντας το 1-0.
Η πίεση των ερυθρολεύκων συνεχίστηκε και στο 26΄ ο Τσαναλίας βρέθηκε σε καλή θέση αλλά στο πλασέ που επιχείρησε η μπάλα πέρασε παράλληλα με την εστία. Η ομάδα του Τσίκινη είχε κυριαρχήσει πλήρως και στο 36΄ ο Παπαβασιλόπουλος έβγαλε εξαιρετική κάθετη πάσα στην πλάτη των αμυντικών, με τον Καραγιάννη να εκμεταλλεύεται την ασίστ και ψιλοκρεμαστό πλασέ έκανε το 2-0 εν μέσω ξέφρενων πανηγυρισμών.
Η έναρξη του 2ου ημιχρόνου αποτέλεσε ουσιαστικά συνέχιση του 1ου, καθώς ο Ολυμπιακός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος. Στο 59΄ ο Καραγιάννης έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 3-0 αφού το πλασέ ήταν αδύναμο, στο 68΄ και πάλι ο Καραγιάννης δεν εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Αλεξανδρόπουλου, με τον Νιάρχο να μπλοκάρει και στο 79΄ δυνατό διαγώνιο σουτ του Τσαναλία, υποχρέωσε τον Νιάρχο ν’ απογειωθεί και να διώξει στο κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα, οι ερυθρόλευκοι έχασαν απίστευτη ευκαιρία, όταν ο Τσαναλίας έβγαλε μόνο τον Καραγιάννη, αυτός καθυστέρησε και εν τέλει το σουτ που επιχείρησε έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο άουτ. Και ενώ το γκολ δεν ερχόταν για τους γηπεδούχους, ήρθε για τον Αστέρα στο 81΄… Ο Κώστας Φέστας έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Γιαννακούντζος πήδηξε ψιλότερα από τους αμυντικούς και με κεφαλιά πέρασε την μπάλα πάνω από τον Τσούλο, αρχικά στο οριζόντιο δοκάρι και εν συνεχεία στην εστία του Ολυμπιακού. Ο Αστέρας μείωσε έτσι σε 2-1 και προσπάθησε για την ισοφάριση, όμως τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, μολονότι η μπάλα πήγαινε κυριολεκτικά πάνω – κάτω.
Καλή ήταν η διαιτησία του κ. Νίκα, όπως και η παρουσία των βοηθών του κ.κ. Καραπιπέρη, Ταβουλαρέα. Υπήρξαν κάποια μικρολάθη, όμως δεν επηρέασε την εξέλιξη του αγώνα.
Αξίζει ν’ αναφέρουμε κλείνοντας, ότι στο γήπεδο «Γ. Λουκαρέας», όπου και διεξήχθη το χθεσινό ματς, βρέθηκαν περίπου 150 – 200 φίλαθλοι, ανάμεσά τους αρκετοί φίλοι του Αστέρα.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Τσούλος, Αργάνης, Μίντζηρας, Φουρναράκος, Τσαναλίας, Τζίφας (75΄ Γκότσης), Παπαβασιλόπουλος (70΄ Παπαλέξης), Μπαλαλάς, Μαρούδας, Αλεξανδρόπουλος, Καραγιάννης (86΄ Θεοδωρόπουλος).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: Νιάρχος, Κ. Φέστας, Ματθαίος, Στ. Φέστας, Χαραλαμπόπουλος (47΄ Κορμπής), Γιαννακούντζος, Γιαννακόπουλος, Λυμπιώτης, Σακκάς, Καπόγλης, Χριστόπουλος.
 
***   Με την ελπίδα για νέο ξεκίνημα κόντρα στην Ερμιονίδα η Καλαμάτα          
           Μια νέα αρχή επιχειρεί να κάνει η Καλαμάτα στο φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, αφήνοντας πίσω της τις δύο απροσδόκητες εντός έδρας ήττες από τη Βάρδα και την Κόρινθο και διεκδικώντας το πρώτο της θετικό αποτέλεσμα, στις 4 το απόγευμα στο γήπεδο του Κρανιδίου με αντίπαλο την Ένωση Ερμιονίδας. Η αποχώρηση του Νίκου Κακαλέτρη από την τεχνική ηγεσία άφησε στον πάγκο τον Τάκη Σακελλαρόπουλο σε ρόλο «υπηρεσιακού», ενώ από τις κερκίδες, μαζί με τη διοίκηση της τοπικής μας ομάδας, το ματς θα παρακολουθήσει ο νέος προπονητής Μίλτος Γκόφας, ο οποίος θα πάρει σήμερα μια πρώτη εικόνα του έμψυχου δυναμικού και από Δευτέρα θα πιάσει κανονικά δουλειά.
Πολύ συχνά τέτοιου είδους αλλαγές λειτουργούν θετικά στις ομάδες και σίγουρα για τους παίκτες, πέρα από την αυτοκριτική που ήδη έχουν κάνει, υπάρχει ένα επιπλέον κίνητρο να αφήσουν καλές εντυπώσεις στον καινούργιο τεχνικό.
Πάνω απ’ όλα όμως εκείνο που και οι ποδοσφαιριστές και όλοι συναισθάνονται είναι το βάρος της ιστορίας της Μαύρης Θύελλας και ο στόχος-μονόδρομος της ανόδου στη Β’ Εθνική που δεν θα πρέπει να «υποθηκευτεί» περεταίρω με άλλα «στραβοπατήματα». Ενδεικτική και αξιέπαινη είναι η στάση του Παναγιώτη Τσιμικλή, ο οποίος παρά τον τραυματισμό του στην προχθεσινή προπόνηση δηλώνει «παρών» από την πρώτη στιγμή και θα «σφίξει τα δόντια» για να συνεισφέρει στη σημερινή προσπάθεια για τη νίκη, καθώς μάλιστα υπάρχουν περιορισμένες εναλλακτικές, εξαιτίας διαφόρων προβλημάτων και κύρια τραυματισμών.
Πέρα από τις αναγκαστικές απουσίες των Οντβόνγκ, Ι. Καλογερόπουλου, Κάνιστρα, Γεωργακόπουλου, Αντ. Κωνσταντόπουλου, Ηλιόπουλου, σε σχέση με το προηγούμενο άτυχο παιχνίδι με την Κόρινθο θα μείνουν εκτός βασικού σχήματος ο Τσόπελας, εξαιτίας ενός πειθαρχικού παραπτώματος, και ο Πούτσης. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει και σε αυτό το παιχνίδι ο Κολοβούρης, θέση στο δεξί άκρο της άμυνας θα πάρει ο Αλιού, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα συνθέσουν οι Καντούτσης και Σκαρλάτος, με τον Τριανταφυλλάκη σταθερό στην αριστερή πλευρά. Τσιμικλής και Μπελεβέτης θα είναι τα δύο αμυντικά χαφ, ο Ρήγας θα παίξει λίγο πιο μπροστά, με τον Καλαντζή να μετακινείται προς τα αριστερά (εκεί που έπαιζε ο Πούτση), ο Καραχάλιος δεξιά και μοναδικός προωθημένος ο φορμαρισμένος Βασίλης Αθανασόπουλος.
Εκτός από τους 11 επικρατέστερους για το βασικό σχήμα στην αποστολή, η οποία βρίσκεται από χθες στην Αργολίδα, συμμετέχουν και οι Τ. Κωνσταντόπουλος, Ριγανάς, Τσιρίλο, Αντ. Καλογερόπουλος, Πούτσης, Σοφός, Κακαλής, Κουντάνης, Ζαχαρόπουλος.
Με πάθος, καθαρό μυαλό και αποφασιστικότητα η Καλαμάτα μπορεί και πρέπει να βγάλει τον καλό της εαυτό -που έδειξε ότι διαθέτει και κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών φιλικών- και να πανηγυρίρσει στο Κρανίδι μια νίκη που δεν θα έχει μόνο βαθμολογικό, αλλά και μεγάλο ψυχολογικό όφελος εν όψει της δύσκολης συνέχειας….
Τον αγώνα της Καλαμάτας με την ΑΕ Ερμιονίδας ορίστηκε να διευθύνει ο Αθηναίος Ιωσήφ Σφακιανάκης, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Μιχάλη Δόση-Νότη Κουτσογιάννο, ενώ παρατηρητής θα είναι ο Νίκος Αγαδάκος (ΕΠΣ Πειραιά).

Η 4η αγωνιστική (20/10)
Ερμιονίδα-Κόρινθος
Καλαμάτα-ΑΕ καραϊσκάκης  1-3 .- ^
ΠΑΟ Βάρδας-Μεσσηνιακός  0-5 .- ^
Εθνικός Σαγέικων-Παναρκαδικός
Παναργειακός-Αχαϊκή
Άρης Αιτωλικού-Δόξα Ν. Μανωλάδας
Πανόπουλο-ΑΕ Μεσολογγίου
Ατρόμητος Αχαΐας-Πανναυπλιακός
-Στις 13/10 έχει προγραμματιστεί η 2η αγωνιστική του κυπέλλου της Γ’ Εθνικής, στο πλαίσιο τις οποίας η Καλαμάτα θα παίξει στο Μεσολόγγι και ο Μεσσηνιακός θα αντιμετωπίσει στην Αχαΐα τον Εθνικό Σαγέικων.

***Κανένα βαθμό μετά από 3 ματς για την Καλαμάτα που έχασε με 3-1!!! - Θρίαμβος για το Μεσσηνιακό με 5-0         
    Τελικό αποτέλεσμα Ένωση Ερμιονίδας - Καλαμάτα 3-1 
Μια τραγική εμφάνιση και ήττα για την Καλαμάτα με 3-1 από την Ερμιονίδα που την κρατά στην τελευταία θέση του πρωταθλήματος που θύμιζουμε οτι ξεκίνησε ως το απόλυτο φαβορί . Σε κανένα σημείο της αναμέτρησης η Καλαμάτα δεν ήταν καλύτερη από τους αντιπάλους της και δίκαια γνώρισε την ήττα από την καλύτερη ομάδα της Ερμιόνης. Από αύριο τα ηνία της ιστορικής Μαύρης Θύελλας αναλαμβάνει ο Μίλτος Γκόφας ο οποίος θα έχει πολύ δύσκολο έργο καθώς η υπομονή των φιλάθλων έχει εξαντληθεί πλεον.  Βέβαια και η διοίκηση της ομάδας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της καθώς δυο χρόνια δεν γίνεται να φταίνε μόνο παίκτες και προπονητές και η κατάσταση να μη βελτιώνεται με τίποτα.

   Τελικό αποτέλεσμα Μεσσηνιακός - Εθνικός Σαγείκων 5-0 
Θρίαμβος για τους πράσινους της Καλαμάτας που πέτυχαν τη δεύτερη νίκη τους στο πρωτάθλημα ,πολύ εύκολα στην έδρα τους. απέναντι στα Σαγέικα που σε κανένα του αγώνα δεν απείλησαν. Δείτε αργότερα φωτογραφίες από την αναμέτρηση 

  Καλαμάτα: Κολοβούρης,Αλιού, Τριανταφυλλάκης, Καντούτσης, Τσιμικλής, Μπελεβέντης, Καραχάλιος, Ρήγας, Καλατζής, Αθανασόπουλος και Σκαρλάτος

 Μεσσηνιακός:Kυριακόπουλος, Νινιός, Δασκαλάκης, Κουρεντζής, Μπαστακός, Μπεγέτης, Αργυρόπουλος, Ταχμαζίδης, Βιτάλι, Χελάς και Τσουλάκος - 
 
 ***  *** ΠΡΕΜΙΕΡΑ  ΣΤΗΝ Α΄ ΤΟΠΙΚΗ  στο Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της ΕΠΣΜεσσηνίας 20123-2014 :
ΑΣΤΕΡΑΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ
****  Γιά  το Α΄ τοπικό  στο  ποδόσφαιρο  της ΕΠΣΜεσσηνίας  1η  αγωνιστική Σαββατο-Κύριακο 5  και  6  Οκτωβρίου  2013 :
Σάββατο  05  Οκτωβρίου  2013 :
Α.Ο ΔΩΡΙΟΥ - ΕΘΝΙΚΟΣ  Μελιγαλα   0-1 .- ^
Α.Ο ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ - Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ  4-1 .- ^
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ   2-1 .- ^
Α.Ο ΦΑΡΑΙ - ΤΕΛΟΣ  ΑΓΡΑΣ  Γαργαλιάνων
Κυριακή  06 Οκτωβρίου  2013 :
ΠΑΜΙΣΟΣ  Μεσσήνης - Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ
Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑΣ  ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ

*** Το πρόγραμμα και η βαθμολογία,της  Σούπερ Λίγκας  στο  Ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου , 7η  αγωνιστική ,  έχουν ως εξής:

Σάββατο 5/10
 ~  Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος Αθηνών   2-2  , (1-1) .- ^
Ο Ατρόμητος είχε το... άστρο, η Τρίπολη έμεινε με το «Χ»
Τα  γκόλ  : 11΄ Ούμπιντες , 40΄ Ντεμπλάσης , 86΄ Εντό , 90+΄ Μπρίτος .-
Διαιτητές : Κομίνης ,
ΚάρτεςΚίτρινες: Πιπίνης, Ουσέρο, Ναβάρο - Λαζαρίδης, Ιγκλέσιας .-

Οι ενδεκάδες:
Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Σηφάκης, Γιαννούλης, Νάστος, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Ιγκλέσιας, Δημούτσος, Πίτου Γκαρσία(Μπρίτο), Ναπολεόνι(Παπαδόπουλος), Καραγκούνης(Γεωργίου), Ούμπιδες
Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Ερνάντεζ, Ναβάρο, Πιπίνης, Ζησόπουλος(Χουάνμα), Γκοϊάν, Ουσέρο, Κουρμπέλης, Ντε Μπλάσις, Έντο, Καράσκο(Γκρατσίνι), Μπαράλες(Κοντοές).-
Βίντεο  από  τον  αγώνα : http://www.youtube.com/watch?v=5aYLsvbkq5g , 
=ΤΡΙΠΟΛΗ -ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  2-2  δηλώσεις και  τα  γκόλ    Σάββατο  05-10-2013 :

http://www.youtube.com/watch?v=SXdUgwMbgV0 , =  ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 2-2  , 5-10-2013  Το  2ο  γκόλ του  Αστέρα Τρίπολης :

http://www.youtube.com/watch?v=YGKawu0-C4A , ΤΡΙΠΟΛΗ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  2-2  Το  2ο  γκόλ του Ατρομήτου Αθηνών :


 ~  Εργοτέλης - Πλατανιάς   3-1 , (2-0) .-  ^
Τα  γκόλ : 36΄ Διαμαντάκος  , 41΄ Πελέ  , 46΄Ρομάνο , 66΄ Τόλερ , .-
Διαιτητές : Λαμπρόπουλος ,
Κάρτες : Χαντί ,

 Οι ενδεκάδες:
Εργοτέλης (Γιάννης Πετράκης): Αθανασίου, Πίτσος, Τζανακάκης, Σαρρής, Μεχία, Καρντόζο, Πελέ, Χαντί, Διαμαντάκος(Αναστασάκος), Ρομάνο(Μπουχαλάκης), Μπαντιμπανγκά δεκάδες:
Πλατανιάς (Μαρίνος Ουζουνίδης): Γιωργαλλίδης, Ζουμπουλάκης, Ράφελ( , Φερνάντες, Φαϊσκα, Αγκιλέρα(Στόλερ), Τετέ, Μπέλιτς, Ναζλίδης, Γουνδουλάκης, Κατάι(Πόποβιτς) .

Τα  Βίντεο  από  αγώνα :  
http://www.youtube.com/watch?v=16W4dTS8CDI ,= ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ στο  ημίχρονο  2-0 τα γκόλ , 5-10-2013 :

http://www.youtube.com/watch?v=P_34zvzIRPc ,= Εργοτέλης-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ   ΗΜΊΧΡΟΝΟ  2-0  , 2013 , 2ο  γκόλ  Εργοτέλη :

http://www.youtube.com/watch?v=Ii3AWURapoU , = Εργοτέλης - Πλατανιάς   φάσεις  α΄ ημίχρονο  στο  1-0  :
~ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  3 - 1    5 -10 - 2013  δηλώσεις  γκόλ : http://youtu.be/zAeWBGVxFsA ,
~ Εργοτέλης -  Πλατανιάς  3 - 1   2013  γκόλ  Πλατανιά : http://youtu.be/9hpGNTJH20k ,
~ Εργοτέλης - Πλατανιάς  στο  3 - 0  γκόλ Εργοτέλη  2013: http://youtu.be/XrjQqeSq-8w .,

 ~   Πανιώνιος - Αρης   1-2, (0-0) .-  ^
Τα  γκόλ  : 58΄Καπάνταης , 62΄Αγάνθο , 88΄Ουντόζι.-
Διαιτήτης : Στηλιαράς ,
Κάρτες : Καπάνταη , Κολοβός , Τσουμάνης (2) , Μητρόπουλος , Γιαννακόπουλος , Πουλίδο ,Κούρος .-
Οι ενδεκάδες:Μητρόπουλος ,
Πανιώνιος: Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Αυλωνίτης, Λαμπρόπουλος, Κούρος, Κολοβός(Ντούνης), Μενδρινός(Λάσνικ), Μητρόπουλος, Παναγιωτούδης(Γιάννου) , Αραβίδης, Καμπάνταης
Άρης: Διούδης, Πουλίδο, Έλσνερ, Τσουμάνης,(Καρασαρίδης) Ψυχογιός, Ηρακλής, Οικονομόπουλος, Ίμπε(Νταμαρλής), Τάτος(Σταυρόπουλος), Ουντότζι, Αγάνθο ,

Τα   Βίντεο  από  τον  αγώνα :
~~** ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης    0 - 0  στο  ημίχρονο  5/ 10 /2013: http://youtu.be/b37Df8K8pYU  ,
~** ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΡΗΣ  1 - 2   5/ 10/ 2013 δηλώσεις  γκόλ : http://youtu.be/v1-0z8DIfME    ,
~** Πανιώνιος -  Άρης  Θεσ  1 - 2   2ο  γκόλ  Άρη  05- 10- 2013 : http://youtu.be/8n7h-PsbOoQ  ,
~** Πανιώνιος - Άρης  1- 2   1ο γκόλ  Πανιωνίου  2013http://youtu.be/506S2CvsmkA  ,
~** Πανιώνιος -  Άρης  1 - 2  ισοφάριση  Άρη   2013 : http://youtu.be/fSoEtTIV-rQ   ,

Κυριακή 6/10/2013 :
 ~   Ολυμπιακός - Βέροια   6-0  , (2-0) .-
Τα  γκόλ : 8΄ , 21΄ Μήτρογλου , 31΄πεν .του Σαβιόλα - αποκρούει ο  Αναστασόπουλος , 63΄Κάμπελ ,68΄ Μανιάτης ,  81΄Μήτρογλου , 82΄Κάμπελ ,
 Κάρτες : Μήτρογλου ,
Διαιτητής: Γιάννης Καμπαξής (Ευβοίας)
Βοηθοί: Αναστόπουλος, Πετρόπουλος
4ος: Παπαδόπουλος
Παρατηρητής: Γρυλλάκη

Οι  συνθέσεις :
Ολυμπιακός:Ρομπέρτο, Παπάζογλου, Μανωλάς, Μετζανί, Χολέμπας, Σάμαρης, Μανιάτης, Φουστέρ, Βάις(Κάμπελ), Σαβιόλα(Στσέποβιτς ), Μήτρογλου.
Βέροια: Αναστασόπουλος, Όστοϊτς, Μπεν, Μπάρμπας, Καλτσάς, Αμαραντίδης, Γεωργιάδης, Ζεζίνιο, Μπρντάκοβιτς(Πλακουβάκος), Τσιμογιάννης
VIDEO από τον  αγώνα   :
~~ ΟΣΦΠ - ΒΕΡΟΙΑ  6 - 0  6- 10- 2013   δηλώσεις  γκόλ : http://youtu.be/YFlatHYoMUo ,
~ ΟΣΦΠ - ΒΕΡΟΙΑ  6 - 0   3ο  γκόλ Κ.   Μήτρογλου: http://youtu.be/0sZ4QGEOVok ,
~ ΟΣΦΠ - ΒΕΡΟΙΑ  6 - 0  6 /10/ 2013  γκόλ  Καμπέλ : http://youtu.be/oH5RAb0xg5o , ,
~ ΟΣΦΠ - ΒΕΡΟΙΑ  6 - 0 γκόλ  Μανιάτης : http://youtu.be/RSinaB0DwOQ ,
~ ΟΣΦΠ - ΒΕΡΟΙΑ  6 - 0   6 -10- 2013  2ο  γκόλ Κάμπελ : http://youtu.be/V2GGP0M7QLE ,

 ~   Ξάνθη - Απόλλων   3-2 , (2-2) .- ^
Τα  γκόλ : 11΄  Κόρμπος , 25΄ Γκουέλα ,32΄Κάλβο , 42΄ ,  85΄Σολάρι , .-
Γιαιτητής : Γιάχος ,
Κάρτες : Καμαρά ,
Απόλλων: Τζόρβας, Αργυρόπουλος, Δεληζήσης, Παπαζαχαρίας, Διαμάντης, Κόρμπος, Καμαρά, Φαρινόλα, Πετρόπουλος, Μπάρκογλου, Γκουέλα
Ξάνθη: Ζαρόπουλος, Μπαξεβανίδης, Ντε Γκουζμάν, Ντιέ, Γούτας, Παΐτο, Σολάρι, Σολτάνι, Κάλβο, Χοσέμι, Μάνταλος.
Τα  Βίντεο  από τον  αγώνα :
  ~** ΞΑΝΘΗ -  ΑΠΟΛΛΩΝ Α   3 - 2   φάσεις α΄ ημίχρονο  6 -10 – 2013 : http://youtu.be/Qv3ptfAsGOY ,
~~ ** ^ Ξάνθη -  Απόλλων  3 - 2  2013 : http://youtu.be/rRULEDZfbI8  ,

~~** ^ Ξάνθη - Απόλλων 3 -2 φάσεις   γκόλ 2013: http://youtu.be/_Jqco90qdgc  ,

~~** ^ ΞΑΝΘΗ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ 3 – 2: http://youtu.be/Nu4VELEpa2g  ,

~~** ^ ΞΑΝΘΗ- ΑΠΟΛΛΩΝ  3- 2  φάσεις  γκόλ 2013: http://youtu.be/7C-9nK-c5jo
  ,

~* ^ΞΑΝΘΗ  - ΑΠΟΛΛΩΝ  3 - 2   στο   1 – 2: http://youtu.be/9rpCBDKwvrI ,

~   Λεβαδειακός - Καλλονή   1-0 ,(0-0)  .- ^
Τα  γκόλ : 75΄Μάντζιος
 Διαιτητής :
Κάρτες : κοκκινη Περόνε ,
Συνθέσεις :   Λεβαδειακός: Σιδεράκης, Αναστασιάδης, Γκάσιτς, Ποντάνι, Λεάντρο, Φαρία, Σιλιγαρδάκης, Λόπεζ, Λεοζίνιο, Μανούσος, Περόνε
Καλλονή: Πρζιρόβσκι, Μουλόπουλος, Σανγκινέτι, Πετράτσι, Λυκογιάννης, Κάπος, Λαμπρόπουλος, Ορτέγκα, Καπό, Μάντζιος, Κάντζι
Τα  Βίντεο  από  τον  αγώνα :
~~ ^ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ -  ΚΑΛΟΝΗ  1- 0  Φάσεις  2013: http://youtu.be/901UVRwAs2E  ,
~~ ^ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΚΑΛΟΝΗ 1 – 0: http://youtu.be/H1m_c4pnf8Y  ,

~   Πανθρακικός - ΟΦΗ     1-1, (1-0) .- ^
 Τα   γκόλ :   26΄Ρομέου , 50΄ Μακρής ,
Διαιτητής : κόκκινη  Μακρής ,
Πανθρακικός: Σέρεμετ, Ντιόγκο, Μίκουλιτς, Ζος, Παπαγεωργίου, Λαδάκης, Ρομέου, Κάσες, Τζάνης, Μπαϊκαρά, Ζεκίνια
ΟΦΗ: Δασκαλάκης, Μιλιάζες, Σβασίγια, Τριποτσέρης, Μπούρμπος, Μακρής, Βερόν, Φραγκουλάκης, Ζε Εντουάρντο, Περογαμβράκης, Παπάζογλου
Τα  Βίντεο  από  τον αγώνα :
~** ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΟΦΗ  1 -1  φάσεις α΄ ημίχρονο  6/ 10/ 2013: http://youtu.be/kAI6TleotnQ  ,

Live Ολυμπιακός-Βέροια (2-0) και Ξάνθη-Απόλλων, Λεβαδειακός-Καλλονή, Πανθρακικός-ΟΦΗ (18:15)
 ~   ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός       2-1 ,(1-1) .- ^
Τα  γκόλ  :   22΄Μπέργκ , 26΄ πεν. Στόκχ ,47΄ Αθανασιάδης ,
Διαιτητής :
Κάρτες : Θάνος , Ρισβάνης , Ζέκα , Κωνσταντινίδης , Ατζαγκούν, Φιγκερόα ,
Οι  συνθέσεις :
ΠΑΟΚ (Στέφενς): Χακόμπο, Λίνο, Κίτσιου, Κατσουράνης, Βίτορ, Τζιόλης, Λάζαρ, Νίνης(Λούκας) , Στοχ, Αθανασιάδης(Νέτσιντ), Σαλπιγγίδης(Κωνσταντινίδης).
Στον πάγκο: Γλύκος, Κατσικάς, Κωνσταντινίδης, Λούκας, Βούκιτς, Τζαβέλλας, Νέτσιντ.
Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Κλωναρίδης(Ντίνας), Λαγός(Φιγκερόα), Μπεργκ, Ζέκα, Νάνο, Σίλντενφελντ, Ρισβάνης, Πράνιτς.(Φιγκερόα)
    Τα  Βίντεο  από τον  αγώνα
~** ΠΑΟΚ - ΠΑΟ 1- 1    Α΄ημιχρονο 2013: http://youtu.be/8oSIW7ghgjA ,
* ΠΑΟΚ - ΠΑΟ     6- 10- 2013  γκόλ   ΜΠΕΡΓΚ  ΠΑΟ : http://youtu.be/9WnEqJ2Bj5E ,   
** ΠΑΟΚ - ΠΑΟ   2ο  γκόλ  ΠAOK  Στέφανος  Αθανασιάδης  2013 :  http://youtu.be/FWy4CnGeiyk ,

~** ΠΑΟΚ - ΠΑΟ  2 - 1   Ο Μπέργκ  χάνει πεν,  γιά  ισοφάριση 2013: http://youtu.be/oLdopi5Spko ,
~** ΠΑΟΚ - ΠΑΟ 2 - 1 δηλώσεις   γκόλ 2013: http://youtu.be/_5xgcs0HTzg ,,
~** ΠΑΟΚ - ΠΑΟ  2 - 1  τελευταίες φάσεις  2013: http://youtu.be/rioCoEPvU54  ,
 


Δευτέρα 7/10
 ~  Παναιτωλικός - ΠΑΣ Γιάννινα  2-0 .-^



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ στις 7 πρώτες  αγωνιστικές :

1. Ολυμπιακός Πειρ.  19
2. ΠΑΟΚ  Θεσ,νίκης 16
3.  Εργοτέλης Ηρακλίου   13*
4. Παναθηναϊκός 11 
.  Ατρόμητος  Αθηνών 11*
. ΠΑΣ Γιάννινα 10 
7. Αστέρας Τρίπολης   10*
Πανθρακικός   10
. Ξάνθη   10
10.  ΑΕΛ Καλλονής 9
11. Παναιτωλικός  9
.Λεβαδειακός  
. Απόλλων Σμύρνης 6
14. Πανιώνιος     6*
.  Βέροια     5
. Πλατανιάς Χανίων     5*
17. ΟΦΗ   5 *
18. Άρης 2   5*
 
Αστέρας - Ατρόμητος, κρητικό ντέρμπι και Πανιώνιος - Αρης

Α.Ε . Περιστερίου  -  ΑΕΚ  ΑΘΗΝΏΝ  0-0  .- ^ {Για  την Γ΄ εθνική}
Το Περιστέρι... άρπαξε δύο βαθμούς από τον «αετό» της ΑΕΚ
 ΑΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ: Ψύχος, Βασιλόγλου, Συμεωνίδης, Πλέστης Παναγιώτης, Ποστόλης, Πλέστης Χρήστος (90+' Παναγόπουλος), Χέλμος, Μπέλης (46' Παναγάκης), Χρόνης, Μπούσιος, Συράκος (86' Σαμπράκος).
ΑΕΚ: Βούρας, Τσουμάγκας, Τσουκαλάς (70' Αργυρίου), Τσιρίλο, Ρόβας (90΄ Τσεβάς), Γεωργέας, Κορδέρο, Πόποβιτς, Γροντής (87' Καζβιρόπουλος), Πλατέλλας, Ντακόλ.

***ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΙΝΙΕΡΟΣ  86-69 .- ^
Ανέβηκε  και  στην κορυφή  του  κόσμου ο ΟΣΦΠ ...!!!!!!!!!!!!!!!
Ο Ολυμπιακός ανέβηκε (και) στην κορυφή του κόσμου
 Ο Ολυμπιακός μετά την κορυφή της Ευρώπης όπου βρίσκεται τα δύο τελευταία χρόνια, πάτησε και στη κορυφή του κόσμου. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν της Πινιέρος στον δεύτερο τελικό του Διηπειρωτικού Κυπέλλου με 86- 69, στο κλειστό «Χοσέ Κορέα» του Μπαρουέρι και κατέκτησαν για πρώτη φορά στην ιστορία του τον τίτλο.
Στον πρώτο τελικό, τα ξημερώματα του Σαββάτου (5/10), οι «Πειραιώτες» είχαν νικήσει την ομάδα του Σάο Πάολο με 81-70.
Οι «κόκκινοι» έγιναν απόψε η δεύτερη ελληνική ομάδα που προσθέτει το συγκεκριμένο τρόπαιο στο παλμαρέ της, καθώς την τελευταία φορά που είχε διεξαχθεί αγώνας ανάμεσα στον πρωταθλητή Ευρώπης και την πρωταθλήτρια Αμερικής στο μπάσκετ ήταν το 1996, με νικητή τον τότε πρωταθλητή Ευρώπης στο Παρίσι, Παναθηναϊκό.
Για την ιστορία, ο Παναθηναϊκός είχε ηττηθεί με 89-83 στον 1ο τελικό στο ΟΑΚΑ από την Ολίμπια Βενάδο Τουέρτο της Αργεντινής, αλλά κάλυψε τη διαφορά με νίκη 101-76 στον δεύτερο αγώνα.Τα δεκάλεπτα: 22-21, 40-33, 64-50, 86-69 .-


*** Με πολλά σκαμπανεβάσματα η Καλαμάτα ’80 ηττήθηκε 1-3 στο πρώτο φιλικό με τα Ταταύλα (φωτογραφίες)         

 Παρουσία 100 και πλέον φιλάθλων η Καλαμάτα ’80 έδωσε χθες στο Κλειστό της Παραλίας το πρώτο εντός έδρας φιλικό παιχνίδι, με αντίπαλο τον ΑΟ Ταταύλα. Η απόδοση της τοπικής μας ομάδας είχε πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της, με αρκετά προβλήματα συνοχής, ωστόσο κάτι τέτοιο είναι αναμενόμενο σε μεγάλο βαθμό, καθώς είναι μόλις το 3ο παιχνίδι προετοιμασίας που δίνει για το πρωτάθλημα της Α2 βόλεϊ των ανδρών. Επιπλέον ο προπονητής Παναγιώτης Ντάκουρης δοκίμασε διάφορα σχήματα και έχει στη διάθεσή του περίπου 3-4 φιλικά που προγραμματίζονται ακόμη και περίπου δέκα μέρες για το πρώτο σερβίς στον 2ο Όμιλο που είναι προγραμματισμένο για τις 19 Οκτωβρίου.
Στο χθεσινό παιχνίδι ο ΑΟΚ ’80 κέρδισε το πρώτο σετ με 25-21, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι (θα συμμετάσχουν στον 1ο όμιλο της Α2) που φάνηκαν πιο έτοιμοι, έκαναν την διαρκή «αντεπίθεση» και πήραν τη φιλική νίκη με 1-3 σετ. Ισοφάρισαν αρχικά με 22-25, πήραν 19-25 το 3ο και τελικά και το 4ο που αποδείχθηκε ιδιαίτερα συναρπαστικό εκτινάσσοντας το σκορ στο 29-30.
Στα αξιοσημείωτα του χθεσινού αγώνα η παρουσία του πρώην παίκτη της Καλαμάτας ’80 Σταύρου Παυλόπουλου σε ρόλο βασικού πασαδόρου στον ΑΟ Ταταύλα και του επίσης Μεσσήνιου Ανδρέα Τσουμελέα που αγωνίστηκε με τους φιλοξενούμενους και έχει φορέσει στο παρελθόν τη φανέλα της ΓΕΜ.
Τον αγώνα «σφύριξε» ο Πάνος Χανδρινός, χωρίς να «χαριστεί» στην τοπική μας ομάδα, με τη βοήθεια του Ηλία Τσουμελέα και της Βενετίας Λιακουνάκου που ήταν στη γραμματεία.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ ’80 (Παναγιώτης Ντάκουρης-Γιώργος Αγγελής-Αντώνης Κάτσος): Μπουσούνης, Μανιατέας, Αποστολόπουλος, Κακαλέτρης, Μάνα, Γιατράκος, Βραχνάς, Περπινάκης, Εξαρχέας, Μακρυαλέας, Κωτσάκης, Δημητρακόπουλος, Μ. Σπάλλας.
ΑΟ ΤΑΤΑΥΛΑ: Ρομπότης, Πουλής, Λοράνδος, Ανέστης, Κώτσης, Α. Αργυράκης, Μωραΐτης, Παυλόπουλος, Τσουμελέας.
Ευχαριστήρια πλακέτα
Πριν από την έναρξη του χθεσινού αγώνα ο πρόεδρος του ιστορικού συλλόγου ΑΟ Ταταύλα, Νίκος Κώτσης, πρόσφερε αναμνηστική πλακέτα στον ομόλογό του της Καλαμάτας ’80, Κώστα Βλάσση, εκδηλώνοντας με αυτό τον τρόπο τις ευχαριστίες του σωματείου του για την φιλοξενία.
  Νέο φιλικό σήμερα
Το ταξίδι της ομάδας του ΑΟ Ταταύλα στην Καλαμάτα έδωσε την ευκαιρία όχι για ένα, αλλά για δύο φιλικά. Το δεύτερο έχει προγραμματιστεί να γίνει σήμερα στις 5.30 το απόγευμα και θα δώσει την ευκαιρία στους δύο προπονητές να διορθώσουν τα λάθη που εντόπισαν χθες.
φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας

***




~**  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 , =           2741   video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =       1226   video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =           1232   video.-
                                                                 Σύνολο  :  5199     βίντεο ανηρτημένα .-
***




~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/08/22-28-2013-29-2013.html , Εκδρομή  Βουλγαρία -  Ρουμανία 22-28  Αυγούστου  2013  Πέμπτη  29  Αυγούστου  2013 ,  Α΄ Μέρος  εκδρομής .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/08/29-2013.html , Εκδρομή-Διαδρομές Βουλγαρία -Ρουμανία  29  Αυγούστου  2013 :
Β΄ Μέρος  εκδρομής 22-28 Αυγούστου 2013  στην Βουλγαρία  καί  Ρουμανία : Μέσα  από   Φωτογραφίες και  Βίντεο ....   snstam , stamos01  Arfara  Greece  2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/08/29-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  29  Αυγούστου  2013.-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/08/30-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  30  Αυγούστου  2013.-
~
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/08/31-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  31  Αυγούστου  2013.- 
 ~  ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2013 :




*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/09/01-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  01  Σεπτεμβρίου  2013.-                                                                                                                 http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/09/02-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα 02 Σεπτεμβρίου  2013.-
 
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/09/31-08-02-09-2013-02-2013.html , Αθλητικό  τριήμερο 31-08 έως  02-09-2013 Δευτέρα  02-Σεπτεμβρίου  2013.-

~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/03-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τρίτη  03  Σεπτεμβρίου  2013 , Διαδρομές Ελλάδα - Βουλγαρία - Ρουμανία μέσα από  φωτογραφίες και Βίντεο 2013 .-
~   http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/09/03-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  03 - Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/09/03-2013.html , ΑΝΘΟΛΟΓΟΝΤΑΣ   Τρίτη   03  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/09/blog-post.html , ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ εικόνες  Βίντεο Διαδρομές ιστορικές  αναφορές  ενημερώσεις Ανέκδοτα  , Τετάρτη  04  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/04-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τετάρτη  04   Σεπτεμβρίου  2013.-
~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/09/05-2013.html  ΣΟΦΙΑ –ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  05  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/09/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  05  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/09/06-2013.html  ,Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  06  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/09/09-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  09 Σεπτεβρίου 2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/09/09-2013.html , ΑΝΘΟΛΟΓΟΝΤΑΣ καί Γράφοντας Δευτέρα 09 Σεπτεμβρίου 2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/09/78-9-2013.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ  τριήμερο 7,8 καί  9  Σεπτεμβρίου  2013, Δευτέρα 09- Σεπτεβμρίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/11-2013.html , Άρωμα Ελλάδας διαδρομές - εκδρομές 11 Σεπτεμβρίου 2013, ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ  εκδηλώσεις στις ΣΠΕΤΣΕΣ – Από Τριήμερη  εκδρομή-απόδραση 7.8. και  9  Σεπτεμβρίου 2013 ,.. ΝΑΥΠΛΙΟ - Ερμιόνη ,Σπέτσες , Ύδρα , Γαλατάς , Πόρος . Αίγινα , Πειραιάς.-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/09/11-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  11  Σεπτεμβρίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/12-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  12  Σεπτεμβρίου  2013.-
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/09/12-2013.html , Όμορφα λόγια  ν΄  αγαπιόμαστε Πέμπτη 12  Σεπτεμβρίου  2013.-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/09/14-2013.html ,video -παρουσιάσεις Βουλγαρία -Ρουμανία  2013 , .. Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  14  Σεπτεμβρίου  2013
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/09/15-2013.html , Το  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Κυριακή  15  Σεπτεμβρίου  2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/09/14-15-16-2013.html , Αθλητικό  τριήμερο  14 , 15 καί 16 Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/09/16-2013.html , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης  Δευτέρα  16 Σεπτεμβρίου  2013 , ΟΛΑ  ΟΣΑ  ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ στον εορτασμό επαιτείου γεγονότων  ΠΗΓΑΔΑΣ  Μελιγαλά.-
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/09/16-2013.html ,  Το αγιάζι   της   ενημέρωσης  Δευτέρα  16  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/09/17-2013.html ,   Όμορφα  και  ωραία  Νέα και  Άλλα  πολλά  Τρίτη  17  Σεπτεμβρίου  2013.-
~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/09/18-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τετάρτη  18  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/09/19-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  19  Σεπτεμβρίου  2013  , Με … Ειδήσεις , Διάφορα όμορφα  και  ωραία , Σχόλια , Θέσεις  Αντιθέσεις , Παραλειπόμενα , Όλα  για την Υγεία ....
~   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/20-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  20  Σεπτεμβρίου  2013 , Με  ειδήσεις , όμορφα και  ωραία , παράξενα , σχόλια ,  Υγεία  γιά όλους κ.π.α.  ενδιαφέροντα σημαντικά  καί  ασήμαντα.-
~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/09/21-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  21  Σεπτεμβρίου  2013., .. Με  ειδήσεις  , όμορφα και  ωραία ,Σχόλια , Θέσεις Αντιθέσεις , Παράξενα , όλα  γιά την Υγεία  κ.π.α.  σημαντικά  ή  Ασήματα ...πιθανά  καί  Απίθανα ...με  πολλά τοπικά ενδιαφέροντα ...
  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/09/22-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  22 Σεπτεμβρίου  2013 , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  21  Σεπτεμβρίου  2013., .. Με  ειδήσεις  , όμορφα και  ωραία ,Αθλητική  ενημέρωση , Σχόλια , Θέσεις Αντιθέσεις , Παράξενα , όλα  γιά την Υγεία  κ.π.α.  σημαντικά  ή  Ασήματα ...πιθανά  καί  Απίθανα ...με  πολλά τοπικά ενδιαφέροντα ...     
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/09/21-22-23-2013.html , Αθλητικό τριήμερο 21 , 22 καί 23 Σεπτεμβρίου 2013, Δευτέρα  23  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/09/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013 .-
~   http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/09/23-09-2013.html , Επιλέγοντας Διαλέγοντας  Γράφοντας Δευτέρα 23-09-2013 .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/09/23-2014.html  , Διαλέγω  και  Γράφω  Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου  2013 .-
~  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/09/24-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013 .-
 ~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/09/24-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/09/25-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013 .-
~  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/09/26-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013 .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/09/26-2013.html , ΕΠΙΛΟΓΕΣ  Πέμπτη  26  Σεπτεμβρίου  2013 , Διαλέγω  Επιλέγω  και  ...... Γράφω  !.-
~   http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/09/26-2013.html , ΕΠΙΛΟΓΕΣ  Πέμπτη  26  Σεπτεμβρίου  2013 , Διαλέγω  Επιλέγω  και  ...... Γράφω  !.-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/09/26-2013.html , Διαλέγω Επιλέγω  Γράφω  Πέμπτη  26  Σεπτεμβρίου  2013  .-
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/09/27-2013.html , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  27  Σεπτεμβρίου  2013  .- 
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/09/27-2013.html , ΕΠΙΛΟΓΕΣ Παρασκευή  27  Σεπτεμβρίου  2013 , Βρίσκω ,  Επιλέγω , Διαλέγω  ...Γράφω.-
~  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/09/28-2013.html  ,  Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Σάββατο  28 Σεπτεμβρίου  2013 .-
~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/09/29-2013.html  , Τον   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  29  Σεπτεμβρίου  2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspo,t.gr/2013/09/28-29-30-2013.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ τριήμερο 28 , 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2013.-




~***       ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2013   :
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/10/01-2013.html  , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Δευ  και  Τρίτη 01  Οκτωβρίου  2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/10/02-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Τετάρτη  02  Οκτωβρίου  2013 .-
~   http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/10/03-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Πέμπτη 03 Οκτωβρίου 2013.-
~  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/10/04-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης   Παρασκευή  04-  Οκτωβρίου  2013.-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/10/04-2013.html , ΕΠΙΛΟΓΕΣ Παρασκευή  04  Οκτωβρίου  2013 , Διαλέγω , ... Επιλέγω   .... , Γράφω ...!!! Συμαντικά  ....ασήμαντα , ...Όμορφα  και  Ωραία ...
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/10/04-2013.html , ΑΝΘΟΛΟΓΟΝΤΑΣ Γράφοντας Παρασκευή  04- Οκτωβρίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/10/04-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  04  Οκτωβρίου  2013.-
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/10/05-06-10.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ Σαββατο -Κύριακο  Σαββατο  05 Οκτωβρίου  και Κυριακή 06  -10-2013.-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/10/05-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  05  Οκτωβρίου  2013 .-

~  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/10/06-2013.html , Το  κανάλι  της  Ενημέρωσης Κυριακή  06  Οκτωβρίου  2013.-
~
 

 ** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ  
~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-
** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** ***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-

~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
   ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.- ~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/05/22-05-2013.html , ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , Ιστορικές διαδρομές Αναδημοσίευση Τετάρτη 22-05-2013.-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/06/17-2013.html , Κυριακή στην Αίγινα , Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013.-
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html  , Διαδρομές μέσα από Βίντεο - ερασιτεχνικά- στην όμορφη Ελλάδα  μας : Πέμπτη 27 Ιουνίου  2013 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html  , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013.-
~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/11-2013.html , Άρωμα Ελλάδας διαδρομές - εκδρομές 11 Σεπτεμβρίου 2013, ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ  εκδηλώσεις στις ΣΠΕΤΣΕΣ – Από Τριήμερη  εκδρομή-απόδραση 7.8. και  9  Σεπτεμβρίου 2013 ,.. ΝΑΥΠΛΙΟ - Ερμιόνη ,Σπέτσες , Ύδρα , Γαλατάς , Πόρος . Αίγινα , Πειραιάς.-




***

Δεν υπάρχουν σχόλια: