ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Η Εφημερίδα μας Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

 Η  Εφημερίδα  μας  Δευτέρα  19  Ιανουαρίου  2015  :


 ΨΑΛΛΕΙ Ο ΟΣΙΟΣ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ στο Άγιο Όρος  1974-78 : http://youtu.be/ZmtmFccINrE ,  

 

*** Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !

***   " Οι πολιτικοί σκέφτονται τις επόμενες εκλογές. Οι ηγέτες σκέφτονται τις επόμενες γεννιές " Général De Gaulle

***  Αντ. Σαμαράς από την Καλαμάτα: «Με τη ΝΔ κυβέρνηση σε 1-2 μήνες βγαίνουμε από το Μνημόνιο» (φωτογραφίες και βίντεο)         
    
   
   
 
 
 
 
 
 
 
 
Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ : «Ο κ. Τσίπρας είναι σκηνοθέτης της απάτης και οι συνιστώσες του οι ηθοποιοί»
 Να του δώσουν δύναμη, όπως έκαναν πάντα, ζήτησε από τους Μεσσήνιους , πριν από λίγη ώρα από την Τέντα στην Καλαμάτα, στην κεντρική προεκλογική του ομιλία, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ζητώντας απ’ όλους να μην μείνει κανείς μακριά από την κάλπη της Κυριακής.
«Σας ζήτησα τη δύναμή σας, και μου τη δώσατε. Σας ζήτησα τους αγώνες σας και μου τους δώσατε. Σας ευχαριστώ γι’ αυτή τη στήριξη. Ζητάω από τα αδέλφια μου να μου δώσετε πάλι την αγάπη και τον αγώνα σας», τόνισε ανεβαίνοντας στην εξέδρα ο Αντώνης Σαμαράς με τους ΟΝΝΕΔίτες να φωνάζουν το γνωστό σύνθημα «Ελλάς, Ελλάς, Αντώνης Σαμαράς».
Ο κ. Σαμαράς φτάνοντας με τη σύζυγό του, επέλεξε τη είσοδό του στην Τέντα, από την κεντρική είσοδο και περνώντας μέσα από τον κόσμο, χαιρετώντας τον,  κάτι που συνήθιζε παλιά και όχι στις προηγούμενες προεκλογικές συγκεντρώσεις.
Το παρόν μεταξύ άλλων έδωσαν όλα τα αυτοδιοικητικά στελέχη της γαλάζιας παράταξης, όχι μόνο από τη Μεσσηνία, αλλά απ’ όλη την Πελοπόννησο, ενώ την ομιλία παρακολούθησαν ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές, αλλά και ο πρώην Νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος, μετά από μεγάλη απουσία από τα φώτα της δημοσιότητας.
Ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του κατακεραύνωσε πολλές φορές το ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλώντας τον Αλέξη Τσίπρα σκηνοθέτη της απάτης και τις συνιστώσες ηθοποιούς. Επίσης, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το όνομα της πολιτικής αβεβαιότητας. Από την σατυρική κριτική του δεν ξέφυγαν και τα «ατοπήματα» στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ τις ημέρες αυτές: «Το φωτοτυπικό μηχανάκι της κας Ραχήλ, δεν θα προλαβαίνει να τυπώσει», είπε, για να συνοδευτεί από γιουχαΐσματα από τον κόσμο.
Μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «σήμερα χρειάζονται συμμαχίες για να βγούμε από την κρίση» και πως πρέπει «να αγωνισθούμε για το μέλλον των νέων Ελλήνων».
Αναφέρθηκε σε πολλά σημεία του νέου προγράμματός του από την επόμενη ημέρα των εκλογών, ενώ τόνισε πως παίρνει επάνω του την ευθύνη για την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους. Ακόμα ανακοίνωσε ότι δεν θα φορολογηθούν οι αγροτικές επιδοτήσεις.
Ιδιαίτερη μνεία έκανε στα έργα της Πελοποννήσου, ανακοινώνοντας μεταξύ άλλων για τη Μεσσηνία, ότι σε 4 μήνες ολοκληρώνεται η κατασκευή του περιμετρικού της Καλαμάτας, ενώ εντός του 2015 ολοκληρώνονται οι δρόμοι Φιλιατρά – Πύλος και Ριζόμυλος – Κορώνη.
Ο δρόμος Καλαμάτα – Ριζόμυλος ανακοίνωσε ότι εντάσσεται για χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ δημοπρατήθηκε ο δρόμος Ρωμανού – Γαργαλιάνοι. Ανακοίνωσε την δημιουργία υδατοδρομίου στη Μεσσηνία και δικαιολόγησε την παραχώρηση του αεροδρομίου της Καλαμάτας για τον πλήρη εκσυγχρονισμό του και την αναβάθμισή του.
Κλείνοντας είπε ότι με τη ΝΔ κυβέρνηση στις 25 Γενάρη η Ελλάδα σε 1-2 μήνες βγαίνει από τα Μνημόνια, ενώ κάνοντας λογοπαίγνιο είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το ήξερε αυτό και γι’ αυτό προκάλεσε εκλογές καθώς όπως τόνισε «Χωρίς Μνημόνιο δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ και πλέον μόνο με ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρχουν Μνημόνια».   Βίκυ Βετουλάκη
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας
Video: http://youtu.be/dBuY9DA4qyM ,

 
 
 
 
 http://youtu.be/VTb5dg2ly5s  ,


*** Ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας απαντά στον Α. Σαμαρά

Ανακοίνωση-απάντηση στην ομιλία του προέδρου της Ν.Δ. προχθές στην Καλαμάτα εξέδωσε το Γραφείο Τύπου Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως σημειώνεται: «Ο επικεφαλής του πειράματος με την ονομασία μνημόνιο είχε το θράσος να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, στη χθεσινή (σ.σ. προχθεσινή) του ομιλία στην Καλαμάτα, ότι θέλει να κάνει τη χώρα πειραματόζωο και να παρατείνει την ανάλγητη και καταστροφική πολιτική της λιτότητας. Ο πρωθυπουργός που ταυτίστηκε με τους περισσότερους και πιο άδικους φόρους που γνώρισε ο τόπος, που διέλυσε τα μεσαία στρώματα, που έκανε τους φτωχούς φτωχότερους, που εκτίναξε την ανεργία και που απαξίωσε τους αγρότες, καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ για κρυφή ατζέντα. Όμως, το περιεχόμενο του mail Χαρδούβελη για μειώσεις στις συντάξεις, νέους φόρους και νέα μέτρα φέρνει την υπογραφή του. Ο κ. Σαμαράς λέει ψέματα, όταν αναφέρεται στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως λέει ψέματα και κρύβεται και όταν αναφέρεται στις δικές του προθέσεις. Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του θα παραμερίσει τους ψεύτες πολιτικούς σαν τον κ. Σαμαρά, που νομίζουν ότι με εξυπνακισμούς, κουτσαβακισμούς, μετακινούμενους κακλαδόρους και περιοδεύοντα λεωφορεία θα ψαρέψουν σε θολά νερά». - 

***  Εκλογές 2015: Τι λένε οι στοιχηματικές εταιρείες          
     
Κλειδωμένη η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ! Ανοικτή η αυτοδυναμία στις εκλογές 2015 σύμφωνα με το www.stoiximan.gr . -
Αναλυτικά:
 ~ Πρώτο Κόμμα
Στα όρια του… φραγμένου παίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, με απόδοση 1.04. Ένα θαύμα θα πληρώσει το 10.00 της Νέας Δημοκρατίας, ενώ το άλλο κόμμα παίζεται «απλά επειδή μπορεί» στο 100.00
 ~ Επόμενος πρωθυπουργός
Στα όρια του «σιγουράκι» ο Αλέξης Τσίπρας με 1.15. Δεύτερη επιλογή το Άλλος με 7.00 και τρίτη ο Αντώνης Σαμαράς με 12.00!
 ~ Θα σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση
μετά τις εκλογές;
Εδώ και λίγες μέρες ο Stoiximan προσέθεσε ακόμα μία ερώτηση που απασχολεί όλους τους ψηφοφόρους. Συγκεκριμένα, υπάρχει το στοίχημα «Θα σχηματιστεί αυτοδύναμη Κυβέρνηση μετά τις Εκλογές;». Το «Ναι» πληρώνει 2.65, ενώ το «Όχι» είναι μέχρι στιγμής φαβορί και παίζεται σε απόδοση «1.45».
 ~ Τρίτο κόμμα
Στην ερώτηση «Ποιο θα είναι το 3ο κόμμα» η Χρυσή Αυγή παίζεται φαβορί σε απόδοση 1.80. Αμέσως μετά βρίσκουμε το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη που προσφέρεται σε απόδοση 2.20 (μεταβλήθηκε από το 2.10 που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα), ενώ ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ που προσφέρονταν πριν στην αρχή στην ίδια απόδοση, τώρα είναι στο 12,00 και 35,00 αντίστοιχα.
 ~ Ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ
Over 34.00%: 1.80
Under 34.00%: 1.95
 ~ Ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας
Under 28.50%: 1.75
Over 28.50%: 2.00
 ~ Ποσοστό του ΠΑΣΟΚ
Under 4.00%: 1.70
Over 4.00%: 2.10
 ~ Ποσοστό του Ποταμιού
Over 6.00%: 1.87
Under 6.00%: 1.87
 ~ Ποσοστό του ΚΚΕ
Over 5.00%: 1.87
Under 5.00%: 1.87
 ~ Ποσοστό της Χρυσής Αυγής
Over 6.60%: 1.87
Under 6.60%: 1.87
 ~ Θα μπουν οι ΑΝ.ΕΛ. στη Βουλή;
Όχι: 1.55
Ναι: 2.35
 ~ Ποσοστό του ΚΙΔΗΣΟ
Over 2.70%: 1.75
Under 2.70%: 2.00
 ~ Διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ.
Νέα Δημοκρατία +5.00%: 1.80
ΣΥΡΙΖΑ -5.00%: 1.95
Τα στοιχήματα κλείνουν με το άνοιγμα των καλπών.
Α.Π. 
 
 *** Εικόνες απόλυτης καταστροφής για πρώτη φορά από τα γκαράζ του Norman Atlantic (βίντεο)         
      
Συγκλονιστικές εικόνες έχουν καταγραφεί στα γκαράζ του πλοίου Norman Atlantic όπου ξέσπασε η πυρκαγιά, προκαλώντας το πολύνεκρο δυστύχημα στην Αδριατική.
Η ιταλική ιστοσελίδα brindisioggi.it έδωσε στη δημοσιότητα για πρώτη φορά εικόνες από τα γκαράζ του σκάφους, αποκαλύπτοντας την απόλυτη φρίκη και καταστροφή.
Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από το τρίτο γκαράζ και γι αυτό η καταστροφή σ’ αυτό όσο και στο τέταρτο επίπεδο είναι ολοκληρωτική.
Καλύτερη είναι η κατάσταση στο πρώτο και δεύτερο επίπεδο, αν και έχουν προκληθεί και σε αυτά εκτεταμένες ζημιές. 
 Βίντεο : http://youtu.be/1qm0aKVSLHc  ,
 
 ***   Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας: Συγκρότηση Δ.Σ. σε Σώμα          
     
Στη συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης συγκροτήθηκε σε Σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, το οποίο έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Ηλιόπουλος Κωνσταντίνος
Γενικός γραμματέας: Γεωργιόπουλος Βασίλειος
Αντιπρόεδρος: Καφές Εμμανουήλ
Ταμίας: Ξανθάκης Σωτήριος
Οργανωτικός γραμματέας: Κουβάτσης Θεοδόσιος
Μέλη: Γαζούλης Πέτρος, Κατσούλης Κων/νος.
Οι τακτικές συνεδριάσεις του Δ.Σ. θα γίνονται κάθε Τρίτη στα γραφεία της ΕΛΜΕ, Φρατζή 10, στις 9.00 το βράδυ, ενώ θα είναι ανοιχτές.

*** Ευρέθη σκούφος στην Αριστομένους!            
    
Το σκούφο του έχασε κάποιος ή κάποια χθες στο κέντρο της Καλαμάτας και αυτός που τον βρήκε, τον κρέμασε σε δέντρο στον πεζόδρομο της Αριστομένους.
Δεν ξέρουμε αν είναι ακόμα εκεί, αλλά όποιος τον έχασε, μπορεί να κάνει μια βόλτα στον πεζόδρομο.   Β.Β. 

***  «Μάχη χαρακωμάτων» των κομμάτων… στην Τριφυλία            
     
Να συγκρατήσει δυνάμεις επιθυμεί η Ν.Δ., ανατροπή και πρωτιά θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ
Ο Δήμος Τριφυλίας, όχι μόνο δεν αφήνει αδιάφορα τα κόμματα, αλλά, αντίθετα, εστιάζουν τον προεκλογικό τους αγώνα στην περιοχή, ώστε να επιτύχουν το υψηλότερο εκλογικό αποτέλεσμα!
Και πώς αλλιώς θα μπορούσε να γίνει, όταν είναι ο τρίτος σε εκλογική δύναμη Δήμος της Μεσσηνίας, με 34.632 εγγεγραμμένους εκλογείς!
Επίσης, τα κόμματα επέλεξαν στα ψηφοδέλτιά τους να υπάρχει εκπροσώπηση! Έτσι, λοιπόν, υποψήφιοι βουλευτές, από την Τριφυλία, είναι οι: Περικλής Μαντάς (Ν.Δ.), Ιωάννα Μαραβελή (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννης Κατσαργύρης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗ.ΠΑΡ.), Σαράντος Κουκούμης (ΚΚΕ), Βασίλης Σπυρόπουλος (ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ), Ιωάννης Κόρδας (ΛΑΟΣ) και Δημήτρης Καραΐσκος (Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών). Ενδεχομένως να υπάρχουν κι άλλοι υποψήφιοι, σε άλλα κόμματα, που να μην είναι σε γνώση του γράφοντος.
Βεβαίως, σε όλα τα κόμματα υπάρχουν υποψήφιοι οι οποίοι διατηρούν άρρηκτους δεσμούς με την περιοχή και, άλλος λιγότερο-άλλος περισσότερο, νοιάζονται εμπράκτως για τα προβλήματα και τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες.
Οι 34.632, λοιπόν, εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους (Ε’ Αναθεώρηση 2014) εκλογείς της Τριφυλίας, από τους οποίους, όπως εκτιμούν – βάσιμα θεωρώ – τα κομματικά επιτελεία θα ψηφίσουν γύρω στους 17.500 - 18.000 τουλάχιστον, είναι ένα υπολογίσιμο και κρίσιμο εκλογικό σώμα, που με τη συμπεριφορά και την επιλογή του μπορεί ακόμη και να δώσει ή αφαιρέσει μία από τις πέντε έδρες στα κόμματα που θα έχουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.
  Στην τελική ευθεία
Μπαίνοντας στην τελική ευθεία, την τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές, αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς ότι στην Τριφυλία εντείνεται ο αγώνας και για την τελευταία ψήφο!
Η εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής 25 Γενάρη χαρακτηρίζεται ως η πλέον κρίσιμη και έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, που την κάνουν να ξεχωρίζει από τις προηγούμενες. Ανοιχτές συγκεντρώσεις δεν πραγματοποιούνται, όμως υποψήφιοι και στελέχη «οργώνουν» με περιοδείες κι επισκέψεις πόλεις και χωριά της περιοχής. «Φωτιά», βεβαίως, έχουν πάρει τα τηλέφωνα, ενώ, κυρίως, οι νεότεροι σε ηλικία υποψήφιοι χρησιμοποιούν και τα «εργαλεία» της τεχνολογίας, όπως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για την επικοινωνία τους.
Πάντως, οι προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις αποτελούν μία βάση «δεδομένων» της τότε εποχής, καταγραφής και μελέτης αποτελεσμάτων και συμπεριφορών, που τα κομματικά επιτελεία έχουν επεξεργαστεί τις τελευταίες εβδομάδες, ώστε να εφαρμόσουν την «αρμόζουσα» προεκλογική πολιτική τακτική.
Τα μεν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζονται να πείσουν για την αναγκαιότητα της κυβέρνησης της Αριστεράς και την ελπίδα που θα φέρει για τους πολίτες και τη χώρα. Απέναντί τους, έχουν, συν τοις άλλοις, λιγότερο ή περισσότερο, να αντιμετωπίσουν, εκτός από τη Ν.Δ., τους παράγοντες του Δήμου Τριφυλίας - της Δημοτικής Αρχής (για την ώρα δε δείχνουν φανερά ή στ’ αλήθεια δεν μπορούν, ίσως, να ασχοληθούν και εμπλακούν). Θεωρούν, όμως, πως έχουν ωριμάσει οι συνθήκες και οι ίδιοι πολίτες για ιστορική ανατροπή και πρωτιά της Αριστεράς στην Τριφυλία.
Από την άλλη, τα στελέχη της Ν.Δ. προσπαθούν να συγκρατήσουν δυνάμεις στο εκλογικό σώμα, επιχειρώντας να πείσουν τους πολίτες ότι εγγυώνται το μέλλον, έχοντας στη διάθεσή τους και κυβερνητικά στελέχη, να παρεμβαίνουν, αλλά και έναν «έτοιμο» μηχανισμό της Δημοτικής Αρχής να «συνδράμει» με τους αυτοδιοικητικούς της παράγοντες, εάν και εφόσον, βεβαίως, και οι ίδιοι είναι σε θέση να φέρουν κάποιο αποτέλεσμα.
  Οι τελευταίες αναμετρήσεις
Ας δούμε, όμως, τα στοιχεία των αποτελεσμάτων των τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων, από τα οποία εξάγονται χρήσιμα συμπεράσματα:
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΕΣ, η Ν.Δ. μπορεί μεν να κατάφερνε να παραμείνει πρώτη δύναμη σε ψήφους, ωστόσο τα ποσοστά της από τον Ιούνιο του 2012 στο Μάιο του 2014 κατέγραψαν κατακόρυφη πτώση και συρρικνώθηκαν.
Στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου του 2012 έλαβε 7.489 ψήφους και ποσοστό 43,16%, ενώ το Μάιο είχε λάβει 6.552 ψήφους και 36,49%. Στις ευρωεκλογές του Μαΐου του 2014 έλαβε 5.223 ψήφους και 33,88%.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, εμφανίζει στην Τριφυλία αλματώδη άνοδο των εκλογικών του δυνάμεων. Στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου του 2012 έλαβε 3.553 ψήφους και το ιστορικά ψηλότερο ποσοστό του, μέχρι τότε, στην περιοχή, ήτοι 20,48%, ενώ το Μάιο είχε λάβει 2.203 ψήφους και 12,33%. Στις ευρωεκλογές του Μαΐου του 2014, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τις δυνάμεις του, έλαβε 3.875 ψήφους και 25,14%.
Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει διαρκή μείωση των ποσοστών του. Τον Ιούνιο του 2012 έλαβε 2.227 ψήφους και ποσοστό 12,83%, ενώ το Μάιο είχε λάβει 2.592 ψήφους και 14,50%. Στις, δε, ευρωεκλογές του Μαΐου του 2014 ως Ελιά έλαβε 1.113 ψήφους και 7,22%.
Η Χρυσή Αυγή στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου του 2012 έλαβε 1.293 ψήφους και 7,45%, ενώ το Μάιο είχε λάβει 1.503 ψήφους και 8,41%. Στις ευρωεκλογές του Μαΐου του 2014 ανεδείχθη τρίτη πολιτική δύναμη στην Τριφυλία, λαμβάνοντας 1.615 ψήφους και 10,48%.
Η ΔΗΜ.ΑΡ. εμφανίζει την πλέον δραματική πτώση (μεταξύ 2012 και 2014) των ποσοστών της, παρ’ όλο που η δύναμή της το 2012 και στις δύο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις εμφανίστηκε «συμπαγής».
Τον Ιούνιο του 2012 έλαβε 777 ψήφους και ποσοστό 4,48%, ενώ το Μάιο είχε λάβει 778 ψήφους και 4,35%.
Στις ευρωεκλογές του Μαΐου του 2014 η ΔΗΜ.ΑΡ. – Προοδευτική Συνεργασία έλαβε μόλις 139 ψήφους και 0,90%.
Σημειώνεται πως στις εκλογές καταβαίνει ο συνασπισμός κομμάτων «Πράσινοι – Δημοκρατική Αριστερά».
Οι ΑΝ.ΕΛ. ξεκίνησαν δυναμικά, ωστόσο καταγράφηκε αισθητή μείωση των ποσοστών τους. Τον Ιούνιο του 2012 έλαβαν 743 ψήφους και ποσοστό 4,28%, ενώ το Μάιο είχαν λάβει 1.169 ψήφους και 6,54%. Στις ευρωεκλογές έλαβαν 311 ψήφους και ποσοστό 2,02%. Σημειώνεται πως στις εκλογές κατεβαίνει συνασπισμός κομμάτων με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Το ΚΚΕ, τον Ιούνιο του 2012, έλαβε 547 ψήφους και ποσοστό 3,15%, ενώ το Μάιο είχε λάβει 1.015 ψήφους και 3,15%. Στις ευρωεκλογές του Μαΐου του 2014 έλαβε 705 ψήφους και 4,57%.
Ο ΛΑ.Ο.Σ. τον Ιούνιο του 2012 έλαβε 176 ψήφους και ποσοστό 1,01%, ενώ το Μάιο είχε λάβει 381 ψήφους και 2,13%. Στις ευρωεκλογές του Μαΐου του 2014 έλαβε 320 ψήφους και ποσοστό 2,08%.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου του 2012 έλαβε 57 ψήφους και ποσοστό 0,33%, ενώ το Μάιο είχε λάβει 174 ψήφους και 0,97%. Στις ευρωεκλογές του Μαΐου του 2014 έλαβε 90 ψήφους και 0,58%. Σημειώνεται πως στις εκλογές κατεβαίνει ο συνασπισμός κομμάτων ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ.
Για «Το Ποτάμι» η καταγραφή περιλαμβάνει μόνο τις ευρωεκλογές του Μαΐου του 2014, οπότε έλαβε 714 ψήφους και ποσοστό 4,63%.
Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου κατεβαίνει για πρώτη φορά στις εκλογές, ωστόσο το Κίνημα στηρίζουν τοπικά στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ και νεολαίοι, επίσης προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ.
Κυριακή κοντή γιορτή οι εκλογές και… καλό βόλι!
Του Ηλία Γιαννόπουλου 

***  Υπερχρεωμένα νοικοκυριά: Ζευγάρι σώζει το σπίτι του, αλλά και την υπόλοιπη περιουσία του         
     
Σημαντική ρύθμιση χρεών σε ζευγάρι αποφάσισε το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας, εξαιρώντας από την εκποίηση και την κύρια κατοικία τους, αλλά και τα υπόλοιπα περιουσιακά τους στοιχεία.
Με τη ρύθμιση ο σύζυγος θα απαλλαγεί από χρέος άνω των 80.000 ευρώ, ενώ η γυναίκα από οφειλή περίπου 49.000 ευρώ.
  Ο σύζυγος
Στην απόφαση που αφορά στο σύζυγο επισημαίνεται ότι εργαζόταν ως εργολάβος οικοδομών, αλλά λόγω προβλήματος υγείας αναγκάσθηκε να συνταξιοδοτηθεί πρόωρα. Αυτή τη στιγμή λαμβάνει σύνταξη ύψους 575 ευρώ, ενώ όταν εργαζόταν το μηνιαίο του εισόδημα ξεπερνούσε τα 2.500 ευρώ.
Ως περιουσιακό στοιχείο διαθέτει το 50% μιας μονοκατοικίας 40 τ.μ. σε οικόπεδο 150 τ.μ., με την αξία του μεριδίου του να υπολογίζεται στα 15.000 ευρώ. Επίσης, διαθέτει δύο αγροτεμάχια, συνολικού εμβαδού 10 στρεμμάτων και εμπορικής αξίας 6.000 ευρώ και ένα αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις της οικογένειάς του αξίας 2.000 ευρώ.
Το δικαστήριο αποφαίνεται ότι το 50% του σπιτιού, αλλά και τα αγροτεμάχια που βρίσκονται σε σημείο χωρίς δρόμο και δίκτυα κοινής ωφελείας, δε θα προκαλέσουν αγοραστικό ενδιαφέρον.
Η συνολική οφειλή του στις τράπεζες είναι 87.244,67 ευρώ, εκ των οποίων 62.422,56 ευρώ αφορούν στεγαστικό δάνειο, για το οποίο υπάρχει υποθήκη σπιτιού που ανήκει στη σύζυγό του και χρησιμοποιούν ως κύρια κατοικία. Η δαπάνη διαβίωσης της οικογένειας υπολογίσθηκε στο ποσό των 1.000 ευρώ.
Το δικαστήριο όρισε να καταβάλλει ο σύζυγος για τα επόμενα 4 χρόνια 100 ευρώ και μετά την ολοκλήρωση της ρύθμισης να απαλλαγεί από το υπόλοιπο ποσό. Συνολικά, δηλαδή, θα πληρώσει 4.800 ευρώ από την οφειλή των 87.244,67 ευρώ.
  Για τη γυναίκα
Σε ό,τι αφορά τώρα τη σύζυγό του, είναι άνεργη από το 2010, ενώ μέχρι τότε διατηρούσε δική της επιχείρηση. Έχουν 3 παιδιά, εκ των οποίων δύο μένουν  μαζί τους, όπως και συγγενικό τους πρόσωπο που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.
Έχει στην κυριότητά της μια ημιτελή μονοκατοικία 160 τ.μ. με εμπορική αξία 100.000 ευρώ.
Η γυναίκα διαθέτει, επίσης, το 50% μιας μονοκατοικίας, αξίας του μεριδίου της 18.000 ευρώ, 5 αγροτεμάχια, από τα οποία έχει το 50% από το καθένα, με τη συνολική τους αξία να έχει υπολογισθεί στα 22.000 ευρώ, ενώ έχει και την πλήρη κυριότητα σε άλλα 2 αγροτεμάχια, συνολικής αξίας 10.000 ευρώ. Το δικαστήριο έκρινε ότι η εκποίηση αυτών των ακινήτων δε θα προσφέρει κάτι, είτε λόγω του ότι δεν είναι εξ ολοκλήρου στην κυριότητά της είτε διότι βρίσκονται σε δύσβατες περιοχές.
Οι συνολικές της οφειλές στην τράπεζα ανέρχονται σε 139.210,61 ευρώ, εκ των οποίων 95.101,49 ευρώ προέρχονται από στεγαστικό δάνειο, για το οποίο είναι προσημειωμένο το σπίτι που χρησιμοποιεί η οικογένεια ως κύρια κατοικία. Για τη γυναίκα, οι μηνιαίες δαπάνες διαβίωσης υπολογίσθηκαν στα 1.300 ευρώ.
Το δικαστήριο αποφάσισε τη ρύθμιση των χρεών της και όρισε για τα επόμενα 4 χρόνια να καταβάλλει 100 ευρώ μηνιαίως. Μετά τα 4 χρόνια θα ξεκινήσει να καταβάλλει 442,71 ευρώ κάθε μήνα και για 16 χρόνια, για τη διάσωση του σπιτιού τους.
Με την ολοκλήρωση και των δύο ρυθμίσεων θα απαλλαγεί από το υπόλοιπο της οφειλής.   Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Εγκατάλειψη της πλατείας Ταξιαρχών          
     
Η πλατεία των Ταξιαρχών, αν και μικρή σε μέγεθος, είναι πολυσύχναστη. Είναι άδικο για την περιοχή, στο κέντρο της Καλαμάτας μάλιστα, να μην ενδιαφέρεται κάποιος για την εικόνα της. Το παγκάκι της φωτογραφίας είναι σαφής ένδειξη αδιαφορίας. Όχι μόνο του Δήμου, αλλά και του ιερέα της περιοχής. Πόσο θα κόστιζε στην εκκλησία, ένας ιδιαίτερα ανθηρός ναός, να έδινε κάποια ελάχιστα ευρώ για να συντηρήσει την πλατεία, αν δεν μπορεί ο Δήμος;   Α.Π. 

***  Σε γυναίκα, περίπου 60 ετών ανήκει ο σκελετός της Αμφίπολης          
     
Σε ηλικιωμένη γυναίκα ανήκει πιθανότατα ο σκελετός που βρέθηκε στον τελευταίο θάλαμο του ταφικού μνημείου της Αμφίπολης.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες μέχρι στιγμής πληροφορίες που φτάνουν στο www.protothema.gr ., στην έκθεση που παρέδωσαν στο υπουργείο Πολιτισμού οι επικεφαλής των δύο ομάδων μελέτης του σκελετού, αποκαλύπτεται ότι πρόκειται για γυναικεία ταφή. Επίσης εικάζεται ότι η θανούσα ήταν ηλικίας περίπου 60 ετών. Οι σχετικές επίσημες ανακοινώσεις εκ μέρους του ΥΠΠΟ αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εφόσον θα επιβεβαιώσουν (ή θα διαψεύσουν) τα βασικά στοιχεία ταυτότητας του σκελετού, ύστερα από την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης ανάλυσης του οστεϊκού υλικού από τους ειδικούς επιστήμονες του Αριστοτέλειου και Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου.
Η μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Ολυμπιάδα, είναι η πρώτη -και σχεδόν αυτονόητη- υποψήφια ιστορική προσωπικότητα η οποία θα μπορούσε να προταθεί για την ταυτοποίηση του σκελετού. Το φύλο και η ηλικία ταιριάζουν απόλυτα, ενώ η ταφή μιας τόσο σημαντικής γυναίκας θα μπορούσε να δικαιολογήσει το μέγεθος, τη μεγαλοπρέπεια και την ιδιαιτερότητα του μνημείου της Αμφίπολης. Ώστε λοιπόν τελικά δικαιώνεται ο συγγραφέας και ερευνητής Άντριου Τσανγκ, ο οποίος εδώ και πολύ καιρό επέμενε ότι στον Τύμβο Καστά ετάφη η Ολυμπιάδα;
«Ας μην προτρέχουμε» προειδοποιεί βετεράνος αρχαιολόγος και ανασκαφέας μιλώντας στο protothema.gr. «Κατ' αρχήν πρέπει να επιβεβαιωθεί ότι ο σκελετός είναι γένους θηλυκού. Έστω όμως ότι, όντως, η νεκρή ήταν γυναίκα. Εάν δεν γίνει ανάλυση DNA, ραδιοχρονολόγηση με άνθρακα 14 ή οποιαδήποτε άλλη εξέταση απαιτείται, πώς μπορεί κανείς να αποφανθεί μετά βεβαιότητος πως η γυναίκα αυτή έζησε στο τελευταίο τέταρτο του 4ου αιώνα και άρα θα μπορούσε να είναι η Ολυμπιάδα; Για την οποία, άλλωστε, γνωρίζουμε ότι έχει ταφεί μακριά από την Αμφίπολη, στην Πύδνα.
Μέχρι στιγμής υπάρχουν μόνο υποθέσεις για τη χρονολόγηση του μνημείου. Ποιος όμως μας λέει ότι ο σκελετός που βρέθηκε δεν είναι λ.χ. προγενέστερος της κατασκευής του Τύμβου;»
» Στην παρουσίαση της ανασκαφής που έγινε στο ΥΠΠΟ στο τέλος του περασμένου Νοεμβρίου, ακούσαμε από τους τεχνικούς επιστήμονες της ερευνητικής ομάδας ότι το όρυγμα του τέταρτου χώρου δεν θα μπορούσε παρά να έχει δημιουργηθεί πριν από το υπόλοιπο μνημείο, αυτό μαρτυρούν οι μετακινήσεις του κτίσματος. Ναι, αλλά πόσο πριν; Ο σκελετός δεν μπορεί να μας δώσει ακριβή χρονολόγηση του ταφικού μνημείου, όπως δεν μπορεί και το μνημείο να μας υποδείξει ακριβώς την περίοδο που έζησε και απεβίωσε το ενταφιασμένο πρόσωπο».
Υπενθυμίζεται ότι ο σκελετός βρέθηκε έντονα «διαταραγμένος», δηλαδή με τα μέλη του σκορπισμένα και τη λεκάνη διαλυμένη, πιθανώς εξαιτίας της πτώσης λίθων. Ο καθαυτό ταφικός χώρος είναι κιβωτιόσχημος και αταίριαστα λιτός σε σύγκριση με το υπερδιακοσμημένο υπόλοιπο του μνημείου. Οι κιβωτιόσχημοι τάφοι άρχισαν να εμφανίζονται ήδη από την εποχή του Χαλκού, δηλαδή δεκάδες αιώνες πριν από την ακμή των Μακεδόνων. Θεωρητικά, η νεκρή της Αμφίπολης θα μπορούσε να ανήκει σε έναν αρχικό τάφο, πάνω και γύρω από τον οποίον ανεγέρθηκε αργότερα το επιβλητικό μνημείο με το ψηφιδωτό, τις Καρυάτιδες, τις Σφίγγες, τον μαρμάρινο περίβολο και τον υπερκείμενο τύμβο. Και εάν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε δεν αποκλείεται η ανευρεθείσα νεκρή να μην σχετίζεται άμεσα με το μνημείο. Σαν δύο φορές θαμμένη, ίσως να βρισκόταν απλώς κάτω από έναν άλλο νεκρό, ο οποίος είχε αποτεθεί σε δεύτερο χρόνο στο λίθινο δάπεδο που σκέπαζε τον ταφικό χώρο.
Οι αρχαιολόγοι θεωρούσαν εξ αρχής ως πολύ πιθανό το να υπήρξαν περισσότερες τις μίας ταφές, ασχέτως εάν τελικά βρέθηκε μόνο ένας σκελετός. Κατ' αυτό τον τρόπο, ακόμη και εάν επιβεβαιωθεί ότι εν προκειμένω τα οστά ανήκουν σε ηλικιωμένη γυναίκα, δεν καταρρίπτεται αυτομάτως η θεωρία της επικεφαλής αρχαιολόγου, κας Κατερίνας Περιστέρη, η οποία πιστεύει ότι το μνημείο χτίστηκε για επιφανή Μακεδόνα άνδρα, μάλλον στρατηγό του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ούτε ότι ο Τύμβος δημιουργήθηκε με τη λογική του «αφηρωισμού», δηλαδή της λατρείας του νεκρού σαν ημίθεου, γεγονός που θα δικαιολογούσε αφ' ενός την εξεζητημένη διακόσμηση αλλά και τον Λέοντα στην κορυφή του τεχνητού γηλόφου. Ενδεχομένως όλα αυτά να ισχύουν -όχι όμως για την αρχική νεκρή, αλλά για κάποια μεταγενέστερη ταφή που εξαφανίστηκε από τους τυμβωρύχους.
Εξάλλου, παραμένει ασαφές το εάν η μάζα χώματος και οστών που δόθηκε προς μελέτη στις/τους ειδικούς, περιείχε τα μέλη ενός και μόνο ατόμου. Στο πόρισμα που παρέλαβαν οι εκπρόσωποι του ΥΠΠΟ την Κυριακή σχετικά με την ανάλυση του σκελετού, το σημείο αυτό θα πρέπει να διευκρινίζεται επαρκώς. Εάν, όμως, κάποια από τα κόκκαλα δεν ανήκουν στη νεκρή, τότε άλλο ένα μυστήριο θα προστεθεί στα ήδη πολλά και κρίσιμα αινίγματα που σχετίζονται με την ανασκαφή της Αμφίπολης. 

***  Η Ιερά Σύνοδος βάζει φρένο στο ίντερνετ για κληρικούς και μοναχούς             
Όρια στη χρήση του διαδικτύου από κληρικούς και μοναχούς βάζει η Ιερά Σύνοδος της εκκλησίας, με εγκύκλιο που εξέδωσε. Σε αυτή, μπαίνουν περιορισμοί στις on line συζητήσεις και σχόλια που κάνουν οι κληρικοί, όταν αναπτύσσεται διχαστικός λόγος, προπαγανδισμός ή προβάλλονται κομματικές παρατάξεις, όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο.
«Οι μοναχοί δεν επιτρέπεται να εκφράζονται, ακόμη και διά των μέσων του διαδικτύου, δια τρόπου ο οποίος τους οδηγεί στην αλλοτρίωση της ασκητικής τους υποσχέσεως και σε ανάμιξή τους με εγκόσμιες μέριμνες, γεγονός που πλήττει τη φύση του μοναχισμού», αναφέρει η εγκύκλιος, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».
Αυτή βάζει στο στόχαστρο ιστοσελίδες ιδιωτών που «υπερέβησαν τα όρια της γελοιότητας», όπως σημειώνεται, καθώς μπορεί να βρει κανείς στο διαδίκτυο blog για... on line εξομολογήσεις ή ακόμη και άναμμα κεριών!
Παράλληλα μπαίνουν περιορισμοί και στις ιστοσελίδες των ενοριών, οι οποίες μπορούν να λειτουργούν μόνο με έγκριση και αποκλειστικά για την ενημέρωση των ενοριτών για ζητήματα όπως συσσίτια και προγράμματα κατηχήσεως ή την ιστορία του ναού και δεν επιτρέπεται να προβάλλουν κάποιο πρόσωπο.   www.iefimerida.gr ,.-  

*** Δήμος Μεσσήνης: Τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημάρχου Γ. Τσώνη          
      
"Μαζί θα τα καταφέρουμε,
Να γυρίσει σελίδα ο Δήμος Μεσσήνης
Να τον οδηγήσουμε στον δρόμο της ανάπτυξης,
Να πετύχουμε την ποιότητα ζωής που αξίζει στους κατοίκους,
Να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους".
Με τα λόγια αυτά έκλεισε  το απόγευμα την ομιλία του αμέσως μετά την τελετή ορκωμοσίας του ο νέος δήμαρχος Μεσσήνης Γ. Τσώνης.
Παρουσία πολυπληθούς ακροατηρίου ο κ. Τσώνης καταχειροκροτήθηκε αμέσως μετά την τελετή ορκωμοσίας από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, ο οποίος στην ομιλία του σύστησε συναίνεση και συνεργασία.
Απο την πλευρά του ο νέος δήμαρχος δήλωσε πως απο αύριο ξεκινά η σκληρή δουλειά και πως σήμερα τελείωσαν οι πανηγυρισμοί. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε πως νικητής είναι ο λαός και ο Δήμος Μεσσήνης, χωρίς αποκλεισμούς, που θα ενδιαφέρεται και θα συμμετέχει, θα αγωνίζεται με πάθος για τα συμφέροντα του Δήμου.
Από  την πλευρά του  ο πρώην  δήμαρχος  Στάθης  Αναστασόπουλος , δεν προέβη σε καμία  δήλωση και  μετά την υπογραφή  του σχετικού πρακτικού της ορκωμοσίας του νέου Διοικητικού Συμβουλίου αποχώρησε  βιαστικά από την εκδήλωση .-
Το  δήμαρχο τους νέους δημοτικούς και τοπικούς  συμβούλους όρκισε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας  κ. Χρυσόστομος .-
Στην τελετή  είδαμε μεταξύ  άλλων τους  υποψηφίους  βουλευτές Θανάση Πετράκο , Γιώτα Κοζομπόλη , Νάντια  Γιαννακοπούλου , Διονύση Άλευρά , Γιάννη Αργυράκη  κ.α.-Επίσης ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και ο Πρόεδρος του  δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστα Μαργέλη , ένώ παρέστησαν και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας .-
Χάρης Χαραλαμπόπουλος

*** Συνέντευξη Tύπου στο σπίτι του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Δ. Κουκούτση, παρουσία Η. Παναγιώταρου και Λ. Φουντούλη (βίντεο)
       
Σήμερα το απόγευμα δόθηκε συνέντευξη Τύπου στο σπίτι του βουλευτή Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής Δ. Κουκούτση, παρουσία του βουλευτή Ηλία Παναγιώταρου και του ευρωβουλευτή Λάμπρου Φουντούλη.
Η συνέντευξη δόθηκε στην οικία του Δ. Κουκούτση, αφού από τον Ιούνιο του έχει επιβληθεί περιορισμός κατ' οίκον.
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί όλη τη συνέντευξη.
  Video: Δ. Κουκούτσης- Η. Παναγιώταρος- Λ. Φουντούλης Καλαμάτα ,

 
*** Δημήτρης Δρούτσας: Αλλαγή νοοτροπίας για να πάνε η χώρα και η Μεσσηνία μπροστά         
     
Πρώτη φορά υποψήφιος στη Μεσσηνία ο Δημήτρης Δρούτσας, πλην όμως όχι τυχαία, αφού έλκει την καταγωγή του από το νομό και συγκεκριμένα από τον Μελιγαλά.
Σε συνέντευξή του στο «Θάρρος», μεταξύ πολλών που αναφέρει, εξηγεί γιατί έθεσε αυτόν στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου και αναλύει το «Ελληνικό Σχέδιο» που προτείνει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, το οποίο καλύπτει το κενό μεταξύ της συνέχισης της «τυφλής λιτότητας» των πολιτικών Σαμαρά/Βενιζέλου και της ασαφούς πρότασης Τσίπρα για διαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου.
Όσον αφορά στη Μεσσηνία, θεωρεί ότι χρειάζεται οργάνωση και συντονισμός των προσπαθειών, ώστε να αξιοποιηθούν τα πολλά της πλεονεκτήματα, όπως η φυσική ομορφιά, τα υψηλής ποιότητας προϊόντα, οι ικανοί άνθρωποι.
Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη:
  -Γιώργος Παπανδρέου: Τι εκτιμάτε περισσότερο στον πολιτικό και τι στον άνθρωπο;
Τον Γιώργο Παπανδρέου τον γνωρίζω από το 1999. Έχουμε διανύσει, λοιπόν, 16 χρόνια στενής συνεργασίας και, μάλιστα, σε πολύ κρίσιμα ζητήματα, όπως η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η ελληνοτουρκική προσέγγιση, τα μεγάλα ευρωπαϊκά θέματα. Δεν είναι τυχαίο ότι η μεταξύ μας σχέση εμπιστοσύνης διατηρείται όλα αυτά τα χρόνια. Ως πολιτικός, ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ένας αυθεντικός δημοκράτης, με πρωτοποριακή ανθρωποκεντρική σκέψη. Πιστεύει βαθιά στις μεταρρυθμίσεις για τη διαφάνεια και την αξιοκρατία, όπως και στη συμμετοχική λήψη αποφάσεων. Και για εμένα παραμένει ένας από τους, δυστυχώς λίγους, πολιτικούς στην Ελλάδα με όραμα για τη χώρα και τη βούληση να το πραγματοποιήσει - χωρίς να υπολογίζει το λεγόμενο προσωπικό «πολιτικό κόστος». Αυτό που ίσως δε γνωρίζει ο πολύς κόσμος είναι ότι, όταν το επιβάλλουν οι συνθήκες, μπορεί να γίνει ένας ιδιαίτερα σκληρός και αποτελεσματικός διαπραγματευτής. Το έζησα από κοντά σε κρίσιμες στιγμές για τη χώρα.
Ως άνθρωπος είναι έντιμος και αξιόπιστος φίλος, με ήθος και φυσική ευγένεια – στοιχεία τα οποία εκτιμώ ιδιαίτερα και τα οποία, δυστυχώς και πάλι, κάποιοι στην ελληνική πολιτική ζωή θεωρούν και παρουσιάζουν ως αδυναμία.
Για εμένα, αυτά τα προσόντα είναι δύναμη.
  -Γιατί ήταν αναγκαία τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή η δημιουργία του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και ποιο ρόλο μπορεί να διαδραματίσει στην πολιτική ζωή της χώρας;
Η δημιουργία του Κινήματος υπαγορεύθηκε από τις πραγματικές συνθήκες. Η οικονομική κρίση είναι σύμπτωμα μιας βαθύτερης κρίσης, της ίδιας της δημοκρατίας μας. Αν δε φτιάξουμε ένα σωστό, αποτελεσματικό, δημοκρατικό κράτος, δε θα καταφέρουμε ποτέ να δημιουργήσουμε βιώσιμη οικονομία και, κατά συνέπεια, δίκαιη κοινωνία. Από εκεί απορρέουν και τα οικονομικά μας προβλήματα.
Υπάρχουν, όμως, πολλοί που αυτό το διαφορετικό, το δημοκρατικό κράτος, δεν το θέλουν. Γιατί θέλουν να παραμείνει στην αιχμαλωσία των πάσης φύσεως κατεστημένων, προκειμένου να παρέχει πελατειακές εξυπηρετήσεις σε διάφορους ισχυρούς και σε συμφέροντα – αντί να υπηρετεί το κοινό καλό. Η απελευθέρωση της δημοκρατίας από ένα κατεστημένο πελατειακής αντίληψης είναι προϋπόθεση για να πάει η χώρα μπροστά. Ο καθένας μας πρέπει να αναρωτηθεί, εάν, συνεχίζοντας να στηρίζει αυτό το σύστημα, το οποίο αντιστέκεται στις όποιες αλλαγές, κάνει καλό στο παιδί του, στο μέλλον της ίδιας της οικογένειάς του. Έχει περάσει ο καιρός του «ρουσφετιού» και του βολέματος - ακόμα και να θέλουν να μοιράσουν διορισμούς και άλλες «εξυπηρετήσεις», δεν μπορούν ή, τουλάχιστον, μόνο σε περιορισμένο βαθμό και μόνο σε λίγους «εκλεκτούς». Επείγει να αλλάξουμε νοοτροπία.
Αυτό πρεσβεύει το νέο μας ΚΙΝΗΜΑ. Τη λύτρωση από αυτές τις αντιλήψεις και τις πρακτικές. Μια νέα πορεία, που συγκρούεται με αυτό το σύστημα και παράλληλα προτείνει έναν υπεύθυνο, προοδευτικό και δημοκρατικό δρόμο εξόδου από την κρίση.
Η ίδρυση του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών είναι, ελπίζω, μια νέα αρχή για χιλιάδες πολίτες, ιδιαίτερα τους νέους, που νιώθουν πολιτικά άστεγοι, που έχουν ανάγκη να βρουν τη νέα πολιτική τους στέγη, που θα εκφράσει τις κοινές αξίες που μοιραζόμαστε. Το ακούγαμε από παντού: «Κάντε, επιτέλους, κάτι».
Σε καμία περίπτωση δεν είναι μία προσωπική υπόθεση «ρεβανσισμού» ή ένα «καπρίτσιο» του Γιώργου Παπανδρέου, όπως κάποιοι προσπαθούν να πείσουν τον Έλληνα πολίτη.
  -Ποιο στοιχείο θεωρείτε κυρίαρχο ως κακοδαιμονία της πολιτικής ζωής στην Ελλάδα;
Χωρίς δεύτερη σκέψη τις πελατειακές σχέσεις και το – «αμαρτωλό» όπως το αποκαλώ - τρίγωνο πολιτικής – ΜΜΕ – επιχειρηματιών. Η σχέση δούναι και λαβείν μεταξύ πολιτικών και ψηφοφόρων, η συναλλαγή με διορισμούς και διάφορες «εξυπηρετήσεις» πληγώνει την ελληνική κοινωνία και τη διαπαιδαγωγεί με έναν τρόπο που την καταδικάζει σε οπισθοδρόμηση. Δεν αξίζει στον πολίτη να παρακαλεί για μια θέση ή ακόμη και για ένα κρεβάτι σε νοσοκομείο. Πρέπει να μπει ένα τέλος σε όλα αυτά.
Την ίδια ώρα, οι σχέσεις συμφέροντος μεταξύ του Τύπου, κάποιων επιχειρηματιών και πολιτικών στερούν από τον Έλληνα την ανάπτυξη και την ευημερία του. Επείγει να απαλλαγούμε από αυτό το μοντέλο και να δείξουμε ότι η ανοχή μας έχει τελειώσει. Σε αυτή την προσπάθεια πρέπει ο καθένας μας να αναλογιστεί και τις ευθύνες του για το μέλλον της χώρας, αλλά και για το μέλλον της οικογένειάς του, των παιδιών του. Χρειάζεται μία «μικρή επανάσταση» της ελληνικής κοινωνίας.
  -Ποια είναι η σημαντικότερη στιγμή στην πολιτική σας σταδιοδρομία;
Χωρίς αμφιβολία η ορκωμοσία μου στη θέση του υπουργού Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ήταν μια τεράστια τιμή, αλλά και αντίστοιχη ευθύνη. Οι σημαντικές και συγκινητικές στιγμές είναι σαφώς πολλές. Αν, όμως, μπορώ να ανακαλέσω μια στιγμή που θα μου μείνει αξέχαστη, ήταν όταν, έπειτα από μακροχρόνια διαπραγμάτευση και εξαιρετικά λεπτούς χειρισμούς, εξασφαλίσαμε την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και, μάλιστα, χωρίς την προϋπόθεση της επίλυσης του Κυπριακού. Επρόκειτο για τεράστια επιτυχία της ελληνικής διπλωματίας και είμαι περήφανος που συμμετείχα σε αυτή την προσπάθεια. Για μένα, που έχω γεννηθεί στη Λευκωσία και έχω ζήσει ως μικρό παιδί την τουρκική εισβολή του ’74, η σημασία αυτής της επιτυχίας είναι ακόμη μεγαλύτερη.
  -Ήταν εύκολη ή δύσκολη απόφαση της καθόδου στην πολιτική αρένα της Μεσσηνίας και τι έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο ναι που είπατε;
Εύκολη δεν μπορώ να πω ότι ήταν, κυρίως διότι έχω συναίσθηση της ευθύνης που συνεπάγεται, καθώς η σχέση με τον πολίτη γίνεται πλέον πολύ πιο προσωπική από ό,τι για έναν υπουργό ή έναν ευρωβουλευτή. Καταλυτικό ρόλο έπαιξε η αναγνώριση της σημερινής συγκυρίας, που απαιτεί να δηλώσουμε όλοι «παρών» στην προσπάθεια που χρειάζεται η χώρα για να προχωρήσει μπροστά. Ένιωσα ότι δε δικαιούμαι να απουσιάζω από αυτή την προσπάθεια. Και ένιωσα ότι δε δικαιούμαι να απουσιάζω από την νέα αυτή προσπάθεια του Γιώργου Παπανδρέου - από όποια θέση θα μου ζητούσε. Και στη Μεσσηνία μπορεί να μην μεγάλωσα, είναι όμως ο τόπος καταγωγής του πατέρα και του παππού μου και αυτό για μένα σημαίνει πολλά. Τόσο οι άνθρωποι όσο και οι φυσικές ομορφιές αυτού του τόπου το έκαναν πολύ εύκολο να τον αγαπήσω.
  -Πώς θα μπορούσατε να αναδείξετε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Μεσσηνίας;
Πιστεύω ότι η Μεσσηνία διαθέτει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα – φυσική ομορφιά, υψηλής ποιότητας προϊόντα, ικανούς ανθρώπους. Χρειάζεται μόνο να οργανωθούμε και να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας ακόμα καλύτερα, ώστε να αξιοποιήσουμε αυτά τα πλεονεκτήματα. Να υιοθετήσουμε σύγχρονους τρόπους προβολής και διεκδίκησης – ενδεχομένως και με επίσημη εκπροσώπηση στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Το πλαίσιο που λειτουργούμε είναι η Ευρώπη. Και σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να μάθουμε να κινούμαστε, για να φέρουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τον τόπο μας. Στις επαφές μου με τους επίσημους φορείς των πόλεων και του νομού μιλήσαμε πολύ, έμαθα πολλά, και για τα προβλήματα της περιοχής, και μπορώ να πω ότι ήδη μπήκαμε σε μία γόνιμη διαδικασία επεξεργασίας νέων, καινοτόμων ιδεών, την οποία θα συνεχίσουμε στο μέλλον, από όποια θέση βρίσκομαι.
  -Τι θα απαντούσατε, αν κάποιος στις περιοδείες σάς ζητούσε να του εξηγήσετε για ποιο λόγο να ψηφίσει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών;
Θα του έλεγα να μας ψηφίσει επειδή πιστεύουμε στη δημοκρατία, την αξιοκρατία και τη διαφάνεια. Επειδή διαθέτουμε εμπειρία, αλλά και φρέσκες ιδέες, αναγκαίες για την έξοδο από την κρίση. Αυτό που προτείνουμε, είναι ένα «Ελληνικό Σχέδιο Μεταρρυθμίσεων», το οποίο θα υποβάλουμε στους εταίρους μας. Ένα σχέδιο φτιαγμένο από μας για μας, με τις αναγκαίες τομές και διαρθρωτικές αλλαγές που θα δώσουν ώθηση στην ελληνική οικονομία.
Και επιτρέψτε μου να εξηγήσω: Ο ψηφοφόρος καλείται να επιλέξει μεταξύ της συνέχισης της "τυφλής λιτότητας" των πολιτικών Σαμαρά/Βενιζέλου και της ασαφούς πρότασης Τσίπρα για διαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου. Το πρώτο είναι άμεσα απορριπτέο, ο δε κ. Τσίπρας δε μας πείθει για το πώς σκοπεύει να διαπραγματευτεί και ποιες είναι οι «κόκκινες» γραμμές του.
Αυτό το κενό προσπαθούμε να καλύψουμε εμείς με την πρότασή μας για ένα "Ελληνικό Σχέδιο": Βαθιές τομές, τις οποίες θα αποφασίσουμε εμείς οι ίδιοι, μέσα από μία διαδικασία με τη μέγιστη δυνατότητα συμμετοχής όσων μπορούν και θέλουν να συμβάλουν από όλο τον Ελληνισμό και τις οποίες θα υποβάλουμε στην κρίση του ίδιου του ελληνικού λαού, π.χ. μέσω δημοψηφισμάτων. Ώστε να ταυτιστεί ο ίδιος ο πολίτης με αυτές τις αλλαγές, να τις πιστέψει και να τις αποφασίσει ο ίδιος. Και να μην μπορεί κανείς πια, για μικροπολιτικούς λόγους και με αφόρητο λαϊκισμό, να βάλλει εναντίον αυτής της προσπάθειας και να ξεσηκώνει τον κόσμο χωρίς κόστος και ευθύνες. Αυτός ο λαϊκισμός και ο υπέρτατος οπορτουνισμός που κυριαρχεί στην πολιτική ζωή της Ελλάδας έχει καταστρέψει τη χώρα. Αυτό το πακέτο μεταρρυθμίσεων που προτείνουμε, με την ισχυρή λαϊκή νομιμοποίηση, θα είναι και το μόνο αξιόπιστο εργαλείο στις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Για τις ανάσες που χρειάζεται ο λαός μας, για την περαιτέρω αναγκαία χρηματοδότηση και τη σημαντική ελάφρυνση του δημόσιου χρέους, το οποίο είναι ο πραγματικός βραχνάς για την ανάκαμψη και το μέλλον της χώρας. Τονίζω όμως: Το όποιο «κούρεμα» χρέους, η όποια επιπρόσθετη οικονομική βοήθεια, δε θα έχουν αποτέλεσμα, εάν δεν επικεντρωθούμε στην προσπάθεια να εξαλείψουμε τις αιτίες που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία και να αλλάξουμε. Πρέπει να το καταλάβουμε: αν δε διορθώσουμε τις αδυναμίες μας, ακόμη και αν αύριο κάποιος μας χάριζε όλα μας τα χρέη, από την επόμενη μέρα θα δημιουργούσαμε καινούργια.
 
***   Πολίτες της Καλαμάτας εξηγούν τις κομματικές τους επιλογές         
     
Στην προσπάθειά του για πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών του εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής, το «Θάρρος» αποφάσισε να δώσει βήμα σε πολίτες, προκειμένου οι ίδιοι να μας εξηγήσουν τους λόγους που αποφάσισαν να ψηφίσουν τον έναν ή τον άλλον κομματικό σχηματισμό.
Κι επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, ο λόγος στους πολίτες:
Γιατί θα ψηφίσω Ν.Δ.
Του Παναγιώτη Λύρα
Με το «νου θολό και δαρμένο το κορμί», όπως λέει ο εθνικός μας ποιητής, πάμε σε εκλογές. Εκλογές που το σημερινό εκλογικό σώμα ποτέ δεν ξαναείδε! Καμιά ανάγκη δεν τις επέβαλε παρά μόνο το επικίνδυνο θέατρο και η «βουλιμία» της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ανάληψη της εξουσίας. Δίπλα της συμφέροντα επιχειρηματικά, που θέλουν την Ελλάδα μετόχι τους και ΜΜΕ που μέσα σε μια νύχτα μπορούν να φοράνε ό,τι μάσκα τους βολεύει.
Και όλα αυτά πριν συμπληρώσει τη θητεία της μια συγκυβέρνηση που ολοκληρωμένα, αν προλάβαινε, θα κρίναμε το έργο και τα αποτελέσματά της. Είδαμε, όμως, τη γραφή της…
Είδαμε να αναλαμβάνει το τιμόνι μιας χώρας με τη μεγαλύτερη ύφεση, καταφέρνοντας να βγάζει πλεόνασμα και ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, και να βγαίνει στις αγορές, για να μπορεί να κάτσει στο τραπέζι της Ευρώπης, όχι σαν ζήτουλας αλλά ως αξιόπιστος εταίρος και συνομιλητής. Τέλεια κυβέρνηση δεν υπάρχει, αλλά είδαμε τη δέσμευση να υλοποιείται με τις θυσίες όλων μας. Η Ελλάδα να έχει ευρώ στην τσέπη της -έστω και λίγα- αλλά με ρεαλιστικό πρόγραμμα, συστηματική δουλειά και βήματα αξιόπιστα, ξέφυγε τον κίνδυνο της άτακτης χρεοκοπίας και βρέθηκε ένα βήμα πριν από τον αποχαιρετισμό των μνημονίων!
Ασφαλώς με κόπο και με μεταρρυθμίσεις που βολεμένες συνειδήσεις πολέμησαν και στις οποίες ντόπιοι και ξένοι παράγοντες αντιτάχθηκαν, υπό το άγρυπνο βλέμμα και την καθοδήγηση της χειρότερης αντιπολίτευσης που γνώρισε ποτέ ο τόπος, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.
Και τώρα τι κάνουμε; Και τώρα που φτάσαμε μέχρι εδώ, θα γυρίσουμε πάλι πίσω; Θα παίξουμε στα ζάρια την Ελλάδα παρέα με τις συνιστώσες; Θα χορτάσουμε πάλι με ιδεοληψίες που αποστρέφονται και οι τελευταίες τριτοκοσμικές χώρες; Πάλι ένα δεύτερο «λεφτά υπάρχουν» θα μας ξοδέψει το μυαλό; Πάλι πρώτο στασίδι οι συνδικαλιστές των απεργιών διαρκείας; Πάλι στους λαϊκιστές και στο καινούργιο «Τσοβόλα, δώσ’ τα όλα»; Πάλι θα χωριστούμε στο «εσείς» και στο «εμείς»;
Και πού θα πάμε; Στην αλήθεια μας θα πάμε! Στο εθνικό μας συμφέρον!
Να επιλέξουμε τη μάχη για την εθνική φανέλα! Δεν ψηφίζουμε για το κόμμα μας σε αυτές τις εκλογές! Ψηφίζουμε για την Ελλάδα! Δεν ψηφίζουμε για όσα δεινά η μεταπολίτευση κληροδότησε στη γενιά μας. Ψηφίζουμε για όσα εμείς είμαστε υπεύθυνοι με τις αξίες μας και τις επιλογές μας. Δεν ψηφίζουμε για να δούμε το κομματικό μας λάβαρο υψωμένο, αλλά τη Σημαία μας να κυματίζει ΙΣΑ και ΔΙΠΛΑ από τις άλλες ευρωπαϊκές. Δεν ψηφίζουμε για να είμαστε ο κομματικός μεσαίωνας, αλλά το ευρωπαϊκό παράδειγμα που έφυγε από τη μιζέρια του και με ασφάλεια χτίζει πάνω σε γερά θεμέλια συνεργασίας και οικονομικής ανάκαμψης.
Η ανάπτυξη στηρίζεται σε ένα λαό που παράγει, που διευρύνει τον εθνικό του πλούτο, που δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, που ενισχύει την επιχειρηματικότητα και αντιστέκεται στα οπισθοδρομικά «όχι» κάθε επενδυτικής προσπάθειας ή όποιας υγιούς ιδιωτικής επιχείρησης υπάρχει ακόμα στον τόπο, αντιδρώντας ακόμα και στα bonus που δίνει στους εργαζομένους της.
Η ευημερία έρχεται με ένα σύγχρονο δημόσιο τομέα, απαλλαγμένο από το νταραβέρι, όπως έγινε μεταξύ ΔΟΥ και φορολογουμένων, από την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους αφαιρώντας συντάξεις «μαϊμού», από τη διαφύλαξη των εισφορών και την επιβίωση των ταμείων, από την απονομή της δικαιοσύνης σε αυτούς που σκόπιμα αποκρύπτουν εισοδήματα, από τη σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών, όπως έγινε στην εστίαση. Και όλα αυτά με πρόγραμμα, νοικοκυρεμένα και για πάντα, για να μη γυρίσει η Ελλάδα πίσω εξαιτίας των δυσάρεστων ανακυκλώσεων του παρελθόντος.
Ο πλούτος έρχεται από την Ελλάδα που υποδέχεται αρχοντικά τους τουρίστες της, εφαρμόζοντας υπεύθυνη  μεταναστευτική πολιτική, τηρώντας πιστά την ευρωπαϊκή νομοθεσία και παράλληλα επιτυγχάνει στη δημιουργία συνθηκών ασφάλειας για όλους τους κατοίκους αυτού του  τόπου, δίχως νεροπίστολα στην ΕΛΑΣ και χαϊδέματα στους τρομοκράτες- εγκληματίες. Γιατί και η ασφάλεια είναι θέμα οικονομίας! Ποιος θα επενδύσει σε μια χώρα που ο κίνδυνος δηλητηριάζει την καθημερινότητα…
Είναι δύσβατο το μονοπάτι και πολλές φορές μοναχικό αυτό που βάδισε μέχρι τώρα ο Έλληνας πρωθυπουργός. Τον είδαμε να συγκυβερνά με τον αντίπαλό του, γιατί συμφώνησαν στην παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και το ευρώ, ενώ από την άλλη είδαμε κάποιους να μην τα βρίσκουν ούτε και με αυτούς που ήτανε στο ίδιο κόμμα κάποτε. Τον είδαμε πολλές φορές να γυρίζει όλη τη γη για να ξαναβάλει τη χώρα στο δρόμο των επενδύσεων την ίδια ώρα που κάποιοι άλλοι ζέσταιναν τη θεσούλα τους, αυτής της εύκολης αντιπολίτευσης. Τον είδαμε να συναντά δεκάδες ηγέτες, για να τους πείσει ότι η Ελλάδα θα κάνει τις μεταρρυθμίσεις και θα βγει πιο μπροστά από την καχυποψία τους και την αντιπαλότητα τους. Κάποιοι έβλεπαν τους ηγέτες άλλων κρατών μόνο στην κηδεία τους, θαυμάζοντας μια νεκρή ιδεολογία.
Σύγκριση δεν υπάρχει, κρίση όμως ναι!
Και η ώρα ήλθε που εμείς θα πούμε ΝΑΙ στην Ελλάδα! Θα πούμε ΝΑΙ στην παράταξη που έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά! Που άντεξε ως η μόνη σταθερή δύναμη απέναντι στο λαϊκισμό! Θα πούμε ΝΑΙ στην παράταξη που σε αυτές τις εκλογές έχει απέναντί της πέντε ΠΑΣΟΚ! Πέντε κόμματα με μια νοοτροπία κοινή, την Ελλάδα της παροχολογίας, της αερολογίας και «από λαλαγγίδα τίποτε».
Θα πούμε ΝΑΙ στην παράταξη που θέλει μιαν Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη, με οικονομία νοικοκυρεμένη και ανταγωνιστική. Και όχι πλαστή και εφήμερη, στηριγμένη σε δανεικά, που ποτέ δε θα μπορέσει τελικά να πληρώσει.
Θα πούμε ΝΑΙ στον πρωθυπουργό που νύχτα και μέρα παλεύει και αγωνίζεται και τα καταφέρνει να γίνει η Ελλάδα παραγωγική και όλοι να έχουν μερίδιο στην πρόοδο και την επιτυχία της.
Θα πούμε ΝΑΙ στον ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ, που όλοι ξέρουμε ότι τον «καίει μια κακιά φωτιά», τα νιάτα της Πατρίδας μας και η προκοπή τους!
Ο λαός θέλει δουλειές, ο λαός θέλει αλήθεια και ευθύνη!
 * Ο Παναγιώτης Λύρας είναι ιδιωτικός υπάλληλος
 Γιατί θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ
Της Τίνας Ζούπα
Το ερώτημα με γύρισε στην προ μνημονίων εποχή. Στην αλλοτινή μου αισιοδοξία, τότε που ακόμα και τα κακώς κείμενα φάνταζαν εφικτό να διορθωθούν. Ένιωθα κιόλας ότι μπορούσα μέσα από τον επαγγελματικό μου ρόλο, ως ψυχολόγου, να συμβάλω κι εγώ λίγο στην αλλαγή τους.
Υπήρχε χρόνος και χώρος. Το να ασχοληθείς με την ψυχική πραγματικότητα και τις οδύνες της, με αιτήματα και στόχους όπως η αυτογνωσία και η αυτοπραγμάτωση, με ζητούμενα όπως η ισορροπία και η ικανοποίηση, όλα αυτά δεν ήταν τότε πολυτέλεια.
Υπήρχε για τους περισσότερους η δυνατότητα μιας προσωπικής εξέλιξης, σε έναν κόσμο που δεν ήταν καθόλου ρόδινος, που πολλά έπρεπε να αλλάξουν και να επαναπροσδιοριστούν, εξασφάλιζε όμως τα στοιχειώδη. Τη δυνατότητα να ζει κανείς αυτόνομα και με αξιοπρέπεια μέσα από την εργασία του. Τις προϋποθέσεις ώστε οι νεότεροι να μπορούν να σχεδιάσουν το μέλλον και οι μεγαλύτεροι να μπορούν να ανταπεξέλθουνε στις ανάγκες της καθημερινότητας.
Όλα όσα μας επιτρέπουν να πορευόμαστε με την αίσθηση ότι έχουμε τον έλεγχο της ζωής μας και μας οχυρώνουν απέναντι στις αναπότρεπτες δυσκολίες και απώλειες, αφήνοντας χώρο για ένα «πλεόνασμα» που μπορεί να επενδυθεί εξελικτικά και δημιουργικά.
Η προ μνημονίων εποχή κουβαλούσε, βέβαια, μαζί της σαθρά πλαίσια και μηχανισμούς που διαπερνούσαν την άσκηση πολιτικής των κυβερνητικών κομμάτων σε όλη τη μεταπολίτευση, και δυστυχώς το κλίμα αυτό πέρασε και σε μεγάλο τμήμα των πολιτών.
Πάνω σε αυτό πάτησαν οι κυβερνώντες, χρησιμοποιώντας το σαν άλλοθι για να δρομολογήσουν την υποτιθέμενη «διάσωσή» μας, όταν αποκαλύφθηκε το δυσθεώρητο δημόσιο χρέος που άφρονες πολιτικοί ούτε ήθελαν ούτε μπόρεσαν να τιθασεύσουν. Από τότε είδαμε και ζήσαμε όλοι τη βίαιη αποδόμηση κάθε ζωτικού δικαιώματος, στην εργασία, στην παιδεία, στην υγεία και την ψυχική υγεία.
Η τελευταία μπήκε από την αρχή στο στόχαστρο. Οι άγριες περικοπές των προϋπολογισμών, η δραματική συρρίκνωση των υπηρεσιών, η κατεδάφιση ακόμα και των όποιων μεταρρυθμιστικών προσπαθειών είχαν γίνει, κατέστησαν τις ευάλωτες ομάδες ακόμα πιο ευάλωτες. Την ίδια στιγμή που με όλα τα σκληρά μέτρα που εφαρμόζονται όλο και περισσότεροι γίνονται δυνητικά πάσχοντες.
Από τον ευαίσθητο, λοιπόν, τομέα της υγείας αλλά και από πάμπολλους άλλους τομείς, καταδεικνύεται πόσο απροκάλυπτα ψεύδονται οι διαδοχικές μνημονιακές κυβερνήσεις, όταν προσπαθούν να μας πείσουν για την τωρινή μας «βιωσιμότητα» ή τη μελλοντική μας «ευημερία».
Οι λόγοι που θα ψηφίσω το ΣΥΡΙΖΑ είναι οι ίδιοι που με έσπρωξαν να γίνω από απλός του ψηφοφόρος ενεργό του μέλος. Η ίδια αιχμηρή αναγκαιότητα, που δεν μπορεί να μετατεθεί στις πλάτες άλλων, ούτε σε χρόνο μελλοντικό. Η ελπίδα ότι θα πάψουμε να ζούμε σαν πρόσφυγες στη χώρα μας. Ότι θα ανακτήσουμε τα δικαιώματά μας και την προοπτική μας. Ότι θα μπορέσουμε ξανά να δημιουργήσουμε και όχι απλώς να προσπαθούμε να επιβιώσουμε. Ως άνεργοι ή υποαπασχολούμενοι, «κοινωνικοί μερισματούχοι», «κοινωφελείς» εργαζόμενοι, βαριά πληγέντες από την κρίση.
Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ γιατί οι αξίες του είναι και οι δικές μου αξίες. Γιατί πιστεύω πως έχει τη βούληση και την τόλμη να τις προασπίσει ενεργά και αποτελεσματικά. Εφαρμόζοντας αυτά που αποτελούν την πεμπτουσία της ιδεολογίας του, στην άσκηση της πολιτικής του: τη φροντίδα για τον άνθρωπο, την ανάδειξη της αλληλεγγύης για το συνάνθρωπο.
 * Η Τίνα Ζούπα είναι κλινική ψυχολόγος. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πτυχιούχος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Παρισίων. Έζησε και εργάστηκε στη Γαλλία από το 1993 μέχρι το 2009. Από το 2012 ζει και ασκεί το επάγγελμά της στην Καλαμάτα.
Γιατί ψηφίζω Παπανδρέου και Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών
Της Ελένης Τριανταφυλλίδη
Τέσσερα χρόνια μετά την επιβολή του μνημονίου στην Ελλάδα και την είσοδό της σε καθεστώς οικονομικής (και πολιτικής) κηδεμονίας, πολλοί μύθοι, που κυκλοφορούσαν μέσα στην παραζάλη της κρίσης, έχουν ήδη καταρρεύσει.
Τον Γιώργο Παπανδρέου, που λοιδορήθηκε, υβρίστηκε, συκοφαντήθηκε και δέχτηκε τόνους λάσπης από τους πολιτικούς του αντιπάλους, αλλά προπάντων από «συντρόφους», προσπάθησαν συστηματικά να απαξιώσουν με τη βοήθεια των «φίλων» τους στα υπερχρεωμένα και κρατικοδίαιτα συστημικά ΜΜΕ της χώρας. Η σύμπραξή τους οδήγησε στην παραίτησή του το Δεκέμβριο του 2011 και από τότε συστηματικά τον υπονομεύουν και προσπαθούν να τον «τελειώσουν» πολιτικά με κάθε ευκαιρία.
Σήμερα, βλέποντας την έντονη πολιτική κινητικότητα του Γιώργου Παπανδρέου, καθώς και τις πρωτοβουλίες του με την Ίδρυση του «Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών», που αλλάζουν άρδην το πολιτικό τοπίο της χώρας, ακούω πολλούς, μεταξύ αυτών που πριν 5 χρόνια του έδιναν 44%, να μιλούν απαξιωτικά γι’ αυτόν και να περιγράφουν περίπου σαν γραφικούς όσους εξακολουθούν να πιστεύουν (μεταξύ αυτών και η υποφαινόμενη) ότι από το υπάρχον πολιτικό δυναμικό της χώρας είναι μακράν ο καλύτερος.
Με τον ίδρυση του κινήματος, στο οποίο εντάχθηκα ευθύς εξ αρχής, άνοιξε ο ορίζοντας, ξαναγεννήθηκε η ελπίδα, μας δόθηκε διέξοδος. Χιλιάδες πολίτες από όλη την Ελλάδα συζητούσαμε μεταξύ μας για την κατάντια του ΠΑΣΟΚ, που στο όνομα της κυβερνητικής σταθερότητας, ισοπέδωσε αρχές και αξίες, ταυτίστηκε πλήρως και ολοσχερώς με τη Δεξιά, έγινε κολαούζος, ουραγός και πατερίτσα του Σαμαρά και της νεοσυντηρητικής κυβέρνησής του.
Ας μιλήσουμε καθαρά και με τη γλώσσα της αλήθειας. Ο Γιώργος Παπανδρέου, με πολλούς άλλους συντρόφους του το 2010, σήκωσε το βάρος μιας επαπειλούμενης χρεοκοπίας – αναλαμβάνοντας βάρος που δεν του αναλογούσε – για την πατρίδα. Είχε απέναντί του όλο το πολιτικό σύστημα της χώρας να πετροβολεί, παρά τις εκκλήσεις για συναίνεση και εθνική συνεννόηση τις κρίσιμες εκείνες στιγμές για τον τόπο και το λαό.
Σήμερα, με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, επιχειρεί και πάλι να μπολιάσει την κοινωνία με τις ιδέες της βιώσιμης ανάπτυξης, της ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, της απελευθέρωσης των θεσμών της Δημοκρατίας από τον πελατειακό εναγκαλισμό με τα κάθε λογής συμφέροντα.
Πιστεύω στους άξονες του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ για ένα Ελληνικό Σχέδιο, που είναι:
-Ένα Συμβόλαιο το οποίο οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουμε κάθε δικαίωμα να το αποφασίσουμε με δημοψήφισμα που θα εγγυάται την τήρησή του
-Μία Μεγάλη Συμφωνία-Συμβόλαιο με εταίρους και λαούς των άλλων χωρών. Με αρραγές εθνικό μέτωπο που θα στηρίζει αυτές τις επιλογές
-Επιμονή στην ανάγκη ευρωπαϊκής διάσκεψης για την αλλαγή της ευρύτερης ευρωπαϊκής πολιτικής, για το χρέος - το ελληνικό αλλά και άλλων χωρών
-Αν δε γίνει κάτι οριστικό και αμετάκλητο για το δημόσιο χρέος, δε θα έχει χώρο η οικονομία να αναπνεύσει.
-Δεν είναι, όμως, το χρέος το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας, αλλά η παραγωγική ανασυγκρότηση, η στήριξη στον άνεργο, η δημιουργία κράτους δικαίου
-Εμείς οι Έλληνες θα αλλάξουμε την Ελλάδα. Κανείς δε θα το κάνει για εμάς.
Γι’ αυτό και το ΚΙΝΗΜΑ μιλά για το Ελληνικό Σχέδιο για το μέλλον, με συγκρούσεις με τα μικρά και μεγάλα συμφέροντα που παρασιτούν σε βάρος του λαού και του τόπου, με κατεδάφιση του πελατειακού κράτους, στην κατεύθυνση της μεταπελατειακής Ελλάδας.
Γι’ αυτό στηρίζω την προσπάθεια του Παπανδρέου στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.
Ένα KINHMA προοδευτικών αξιών, απέναντι στο συντηρητικό κυνήγι της εξουσίας.
Ένα KINHMA αλήθειας, απέναντι στον ανορθολογισμό.
Ένα Κίνημα σύγκρουσης για τη μεταπελατειακή Ελλάδα.
Ένα KINHMA όχι «πατερίτσα» της δεξιάς, όχι ουραγό κανενός, ούτε μιας αριστερής συντήρησης.
Ένα KINHMA Συμμετοχής – Αυτοοργάνωσης, που στέκεται απέναντι στον ελιτισμό, την αλαζονεία της εξουσίας και τα παιχνίδια κορυφής. 

***  Το μεγάλο κύκλωμα εκβιαστών πίσω από την ανατίναξη του ενεχυροδανειστήριου στην Καλαμάτα         
     
Στην ογκωδέστατη δικογραφία που αφορά το μεγάλο κύκλωμα εκβιαστών που εξάρθρωσε πριν λίγες μέρες η Ελληνική Αστυνομία γίνεται αναφορά και στην ανατίναξη του ενεχυροδανειστήριου της Νένας Χρονοπούλου και του Τάσου Μητρόπουλου στην οδό Σταδίου το Νοέμβριο του 2013 στην Καλαμάτα.
Πιο συγκεκριμένα στην δικογραφία αναφέρεται ότι χρηματικές διαφορές ήταν η αιτία που οι άγνωστοι ανατίναξαν το ενεχυροδανειστήριο.

***   Έχασε τη ζωή του ηλικιωμένος που καταπλακώθηκε από τρακτέρ του στη Γιάλοβα          
     
Σήμερα  το μεσημέρι, στο 1ο χλμ της επαρχιακής οδού Γιάλοβας-Πύλας,  γεωργικός ελκυστήρας που οδηγούσε 70χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 70χρονου. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πύλου. 

***  Επίδειξη συστημάτων ασφαλείας στο λιμάνι της Καλαμάτας (φωτογραφίες) 

 
  
  Η αύξηση στις αφίξεις των πλοίων, αλλά και η Κοινοτική Οδηγία του 2004, ήταν κυρίως οι λόγοι που προχθές στο λιμάνι της Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε επίδειξη-ενημέρωση από το Εθνικό Ναυτιλιακό Πρακτορείο (NSA) για την υλικοτεχνική υποδομή που πρέπει να έχει ένα λιμάνι για να είναι ασφαλές, με βάση το διεθνή κώδικα ασφάλειας πλοίων και λιμενικών εγκαταστάσεων. Αυτές οι υποδομές είναι υποχρεωτικές για όλα τα λιμάνια της χώρας και έτσι γίνεται προσπάθεια αναβάθμισής τους, αλλά και εναρμόνισης με τους κανόνες ασφαλείας. Σύμφωνα με τους υπευθύνους της εταιρείας, το λιμάνι της Καλαμάτας αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον, αφού θα υπάρξει μεγάλη αύξηση των αφίξεων σε κρουαζιερόπλοια, εμπορικά και άλλα πλοία. Εν συνεχεία έγινε επίδειξη των ειδικών μηχανημάτων σε πραγματικό χρόνο στο δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, που συνοδευόταν από τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Χάρη Βγενή, τους αντιδημάρχους Ανδρέα Καραγιάννη και Σαράντο Μαρινάκη, τον υπεύθυνο ασφάλειας του λιμανιού και εκπρόσωπους αρχών που σχετίζονται με το χώρο. Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας -

***  Βασίλης Γεωργόπουλος: Ο μοναδικός Έλληνας «ηθικός» χάκερ         
     
ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Το να είσαι χάκερ ακούγεται συνηθισμένο. Το να είσαι "ηθικός" χάκερ μοιάζει λιγάκι ασύνδετο. Το να είσαι ο μοναδικός ακαδημαϊκά καταρτισμένος Έλληνας "ηθικός χάκερ", όπως είναι ο Βασίλης Γεωργόπουλος, είναι είδηση.
Ο ίδιος τη στιγμή ακριβώς που κλήθηκε να διαλέξει τι δρόμο να ακολουθήσει στη ζωή του, επέλεξε να ασχοληθεί με το μυστηριώδη κόσμο του ηλεκτρονικού εγκλήματος και να υπηρετήσει το όνειρό του, συνδυάζοντας την ηθική με την «παράνομη» πρόσβαση στον κυβερνοχώρο και το χάκινγκ. Παράξενο σχήμα; Όχι και τόσο, αν σκεφτεί κάποιος ότι στο εξωτερικό το «ηθικό» χάκινγκ διδάσκεται ως ειδικότητα στα πανεπιστήμια.
Πιτσιρικάς συστηνόταν ως αστροναύτης ή αεροπόρος και αργότερα ως πλαστικός χειρουργός. Από νωρίς κατάλαβε ότι αυτό που τον συνέπαιρνε ήταν το άγνωστο. Το γνωστό για εκείνον ήταν βαρετό. Αρκετά χρόνια μετά, ως «αντισυστημικός» και ασυμβίβαστος με τις δυνατότητες που του πρόσφερε το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας του, ήταν ξεκάθαρο πως ο Βασίλης Γεωργόπουλος ήθελε να εξερευνήσει τον κόσμο του ηλεκτρονικού εγκλήματος και των ψηφιακών αποδείξεων και να ασχοληθεί με ένα αντικείμενο «πέρα από τη λογική», όπως ο ίδιος λέει. Τι ήταν αυτό;
Τελειώνοντας το Λύκειο στη γενέτειρά του την Καλαμάτα, κατόρθωσε το 2008 να εισαχθεί στο τμήμα “Ethical Hacking and Security System Design” στο Πανεπιστήμιο του Sunderland στην Αγγλία, σε μια εκ των τριών παγκοσμίως πανεπιστημιακών σχολών που εκπαιδεύει χάκερς με σκοπό την «κυβερνοασφάλεια».
Ο ίδιος είναι ο μοναδικός «ηθικός χάκερ» στην Ελλάδα με ακαδημαϊκή κατάρτιση, που βρίσκεται στο χώρο του ηλεκτρονικού εγκλήματος από το Σεπτέμβριο του 2013 και μετράει αρκετές επιτυχίες, αλλά και ο μόνος που μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα πόση τελικά ηθική χωράει στο χάκινγκ.
«Δυστυχώς, οι χάκερς θεωρούνται οι κακοί του κυβερνοχώρου και έχουν χαρακτηριστεί από την κοινωνία μας ως εγκληματίες και για αυτό φταίει το Χόλυγουντ (γέλια). Σύμφωνα με την ιστορία, η πρώτη φορά που ακούστηκε η λέξη χάκερ ήταν στις ΗΠΑ την εποχή που έμπαιναν οι ράγες του πρώτου τραίνου. Χάκερ ήταν αυτός που έβρισκε τον τρόπο να περάσουν οι ράγες από σημεία που δεν έβρισκαν οι υπόλοιποι. Στην πρώιμη περίοδο εμφάνισης των Η/Υ, ο χάκερ δεν ήταν ο κακόβουλος χρήστης, αλλά αυτός που είχε όλες τις γνώσεις, που μπορούσε να λύσει και να ξανασυνθέσει ολόκληρο το σύστημα. Στην πραγματικότητα σήμερα χάκερ (Hacker) ονομάζεται το άτομο το οποίο εισβάλλει σε υπολογιστικά συστήματα και πειραματίζεται με κάθε πτυχή τους», εξηγεί ο ίδιος.
Οι ηθικοί χάκερ (ethical hackers) είναι αυτοί που μπορούν βάσει νόμου να έχουν πρόσβαση σε ζωτικής σημασίας πληροφορίες και σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, είναι ειδικοί στον τομέα τους και στη διαχείριση κινδύνου και γνωρίζουν πολύ καλά το σημείο που πρέπει να κάνουν το τελευταίο “κλικ” πριν προκαλέσουν ζημιά στο σύστημα. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι είναι αξιόπιστα άτομα και εργάζονται με στόχο τόσο την ανακάλυψη και τον προσδιορισμό των τρωτών σημείων του συστήματος, όσο και την πρόληψη και την προστασία του συστήματος από τυχόν κακόβουλες επιθέσεις. Στο χάκινγκ υπάρχουν και ρίσκα. Ο “ηθικός χάκερ” λειτουργεί γνωρίζοντας τα όρια, με συμβόλαιο και δεσμεύσεις, πράγμα που δε συμβαίνει στην Ελλάδα. Υπάρχουν πάρα πολλοί και καλοί χάκερς στη χώρα μας που έχουν επαγγελματικές γνώσεις, αλλά δεν έχουν πιστοποιημένη ακαδημαϊκή κατάρτιση. Και αυτό είναι και λίγο επικίνδυνο. Δυστυχώς, σε αυτόν τον τομέα υστερούμε», συμπληρώνει ο Βασίλης Γεωργόπουλος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ανήθικο δεν είναι να βρεις δυσλειτουργίες σε έναν ιστότοπο οι οποίες επιτρέπουν την «παράνομη» πρόσβασή σου, αλλά να τις χρησιμοποιήσεις για προσωπικό όφελος. Για αυτό και η λέξη «ηθικό» hacking ή αλλιώς “White hat hacking” διαχωρίζει τους «καλούς» από τους «κακούς», δηλαδή το “Black hat hacking” και το "Grey hat hacking". Η ειδοποιός διαφορά τους είναι ότι ο ηθικός χάκερ σταματάει 1 κλικ πριν τον κακό. Και αυτό είναι κάτι που διδάσκεται μέσα στην πανεπιστημιακή σχολή που έχει πολύ αυστηρά κριτήρια εισαγωγής.
«Το αυστηρότερο κριτήριο εισαγωγής στη σχολή μου είναι το λευκό ποινικό μητρώο και ο βαθμός ανάπτυξης της προσωπικής ηθικής, διότι δεν μπορείς να εκπαιδεύσεις κάποιον να κάνει κάτι κακό και να σταματήσει, αν ο ίδιος δεν έχει ανεπτυγμένη ηθική. Αλλά και η ίδια η σχολή έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας, γιατί δεν έχεις να κάνεις μόνο με τα μαθήματα hacking, αλλά και με όλο το επιστημονικό και επαγγελματικό πλαίσιο μέσα στο οποίο χρειάζεται να μάθεις να κινείσαι. Για όσους δεν το ξέρουν, κινείσαι καθαρά μέσα στο χώρο της εγκληματολογίας, η οποία είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Το σημαντικότερο κομμάτι εκπαίδευσης δεν είναι το τεχνικό, αλλά όλοι οι τομείς οι οποίοι εμπλέκονται, το νομοθετικό πλαίσιο και οι τρόποι με τους οποίους καλείσαι να διαχειριστείς μια υπόθεση διακρατικά. Δεν είναι τυχαίο που αρκετοί συμφοιτητές μου αποφάσισαν να αλλάξουν κλάδο εξειδίκευσης ή κόπηκαν. Ενδεικτικά, από τα δεκατέσσερα άτομα που ξεκινήσαμε, πήραν πτυχίο μόλις οι πέντε. Όπως και να το κάνεις, όμως, το χάκινγκ έχει ένα μυστήριο, το οποίο βέβαια απομυθοποιείς έπειτα από τέσσερα χρόνια σπουδών», αναλύει ο Βασίλης Γεωργόπουλος.
Ο νεαρός Έλληνας επιστήμονας, εκτός του ότι μπορεί να σκιαγραφήσει το προφίλ οποιουδήποτε χρήστη ηλεκτρονικού υπολογιστή, μόνο και μόνο από τον τρόπο με τον οποίο εκείνος τον χρησιμοποιεί, έχει ασχοληθεί με τον τομέα της κυβερνοασφάλειας, που επικεντρώνεται στα βιομετρικά χαρακτηριστικά του χρήστη και ειδικότερα στην αναγνώριση των χαρακτηριστικών του προσώπου, μια τεχνική που αργότερα εισήγαγε και η Google στο βασικό της σύστημα. Ως εγκληματολόγος έχει κληθεί κατά καιρούς από γνωστούς ποινικολόγους και δικηγορικές εταιρείες να διαλευκάνει πανελλαδικά υποθέσεις, κυρίως ποινικές, όπως ανθρωποκτονίες, παιδική πορνογραφία, συκοφαντική δυσφήμηση σε κακουργηματικό βαθμό κ.ά., αν και το φάσμα του ηλεκτρονικού εγκλήματος είναι πολύ μεγάλο και εκτείνεται από μια απλή αντιδικία έως τη βιομηχανική διακρατική κατασκοπεία.
Ο ίδιος συνεργάστηκε πρόσφατα επιτυχώς με τη βρετανική αστυνομία της Κορνουάλης πάνω στο νέου τύπου ηλεκτρονικό έγκλημα, που έχει έρθει κυρίως από την Αμερική, και είναι γνωστό ως "revenge porn", ενώ την ίδια ώρα απέρριψε την πρόταση να παραμείνει στην Αγγλία και να εργαστεί στο αρχηγείο της κυβέρνησης επικοινωνιών της «Αυτού Μεγαλειότητος» (UK Government Communications Headquarters, GCHQ).
Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης     Πηγή: «Ημερησία»

***  Η ακτινογραφία των μεσσηνιακών επιχειρήσεων το 2014          
      
Σε αποδιοργάνωση η αγορά στη Μεσσηνία, όπου τα «λουκέτα» κυριάρχησαν και το 2014
Ανηφορικός και δύσκολος θα είναι ο δρόμος μία ακόμη χρονιά για τον εμπορικό κόσμο της Μεσσηνίας Όπως επισημαίνεται σε στοιχεία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας για το 2014, συνολικά είχαμε 549 νέες εγγραφές επιχειρήσεων και 700 διαγραφές.
Σύμφωνα με αυτά, η κατάρρευση της μεσαίας τάξης συνεχίζεται. Αυτό αποτυπώνεται στην καταγραφή της επιχειρηματικής δραστηριότητας και των κλειστών καταστημάτων στα εμπορικά κέντρα των μεγαλύτερων πόλεων του νομού, όπου τα «λουκέτα» αγγίζουν μεγάλα ποσοστά.
Η πλειοψηφία των ίδιων εμπόρων αποτελεί τμήμα των μικρομεσαίων στρωμάτων, με αποτέλεσμα να βιώνουν εις διπλούν (ως καταναλωτές και ως έμποροι που εξασφαλίζουν το εισόδημά τους από καταναλωτές) τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και το βάρος της επιβίωσης.
Αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει το «Θάρρος» στη διάθεσή του, στο βιοτεχνικό τμήμα (μεταποίηση) είχαμε 59 νέες εγγραφές το 2014 και 128 διαγραφές, στο εμπορικό 136 εγγραφές και 193 διαγραφές, στο τμήμα παροχής υπηρεσιών ο απολογισμός ήταν και εδώ αρνητικός, 321 εγγραφές έναντι 351 διαγραφών. Αντιστροφή της εικόνας έχουμε μόνο στα τμήματα τουρισμού-πολιτισμού, όπου την προηγούμενη χρονιά είχαμε 22 εγγραφές και 20  διαγραφές και στον τομέα μεταφορών, όπου οι εγγραφές (11) ήταν περισσότερες από τις διαγραφές (7).
  Η κατάσταση στις μεγαλύτερες πόλεις του νομού
Η οικονομική ύφεση έπληξε τη μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων της αγοράς. Στην Καλαμάτα υπήρξαν 288 εγγραφές και 337 διαγραφές, στους Γαργαλιάνους 14 νέες εγγραφές και 40 διαγραφές, στην Καρδαμύλη 5 εγγραφές και 3 διαγραφές, στην Κορώνη η κατάσταση παρέμεινε στάσιμη (7 διαγραφές- 7 εγγραφές), στην Κυπαρισσία είχαμε 18 εγγραφές και 36 διαγραφές, στη Μεσσήνη το αρνητικό ισοζύγιο ήταν 24 με 34, στην Πύλο 7 με 11, στα Φιλιατρά 10 με 20 και μόνο στη Στούπα υπήρξε βελτίωση της εικόνας με 8 νέες εγγραφές και 6 διαγραφές. Εκείνο, δηλαδή, που θα μπορούσε να σχολιάσει κάποιος είναι ότι μόνο η Μάνη, η Κορώνη και κάπως η Πύλος άντεξαν στη λαίλαπα της κρίσης για 5η συνεχόμενη χρονιά.
  Εγγραφές - διαγραφές ανά κύρια δραστηριότητα
Ενδιαφέρον έχουν τα στοιχεία που παρουσιάζουν αναλυτικά την εικόνα της αγοράς στη Μεσσηνία. Έτσι, το 2014 άνοιξαν 26 νέα παντοπωλεία, ενώ έκλεισαν 34, άνοιξαν 23 επιχειρήσεις με ενοικιαζόμενα δωμάτια και έκλεισαν 19, στα καταστήματα εστίασης (ταβέρνες, εστιατόρια, ταχυφαγεία, ψητοπωλεία) άνοιξαν 81 και έκλεισαν 91, στα καφέ- μπαρ άνοιξαν 24 και έκλεισαν 23, στις καφετέριες άνοιξαν 62 και έκλεισαν 61, άνοιξαν γραφεία 14 ασφαλιστικοί σύμβουλοι και έκλεισαν τα γραφεία τους 13, ενώ, τέλος, άνοιξαν 7 νέα κομμωτήρια και έκλεισαν 8.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη 

*** Στην τελική ευθεία για υπογραφή της σύμβασης διαχείρισης των απορριμμάτων         
      
Στην τελική ευθεία πριν από την υπογραφή της σύμβασης του μεγάλου έργου της διαχείρισης των απορριμμάτων σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου βρισκόμαστε, σύμφωνα με τα όσα είπε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου το απόγευμα της Παρασκευής η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου.
Την προσεχή Τετάρτη, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, θα γίνει η οριστικοποίηση όλων των διαδικασιών σε ό,τι αφορά την κατάθεση των δικαιολογητικών από πλευράς εταιρείας, αλλά και από πλευράς ΣΔΙΤ.
Αυτό, όπως εξήγησε η κα Νικολάκου, κατά την ενημέρωση που έκανε για τις εξελίξεις σχετικά με το έργο, ανοίγει το δρόμο για την υπογραφή της σύμβασης από τον περιφερειάρχη Π. Τατούλη.
Κατά την προχθεσινή συνεδρίαση συζητήθηκε και η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ.
  Υπογραφή σύμβασης
Η κα Νικολάκου χαρακτήρισε σημαντική ημέρα την Τετάρτη, διότι με την απόφαση στην Οικονομική Αρχή, που είναι η αναθέτουσα αρχή του έργου, οριστικοποιείται και εγκρίνεται η νομιμότητα όλων των εγγράφων, ενώ θα δοθεί εξουσιοδότηση στον περιφερειάρχη για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.
«Είμαστε έτοιμοι να κόψουμε το νήμα για το πιο σημαντικό έργο της Πελοποννήσου, το οποίο αλλάζει σελίδα στον τομέα της αειφορίας και της ανάπτυξης. Μετά την απόφαση της Οικονομικής της Τετάρτης, καθώς και με την ολοκλήρωση του προσυμβατικού ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο, που αναμένεται πολύ σύντομα, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και υπογράφεται η σύμβαση. Επισημαίνοντας πάντα ότι εμείς θα είμαστε αυτοί που σε οποιαδήποτε μη τήρηση των αυστηρών περιβαλλοντικών όρων θα παρέμβουμε άμεσα. Θα είμαστε απόλυτα αυστηροί στην τήρηση των περιβαλλοντικών όρων, όπως υπογράφτηκαν από το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ και των υπηρεσιών, σεβόμενοι πάντα την αγωνία των πολιτών με τους οποίους συνομιλούμε», τόνισε η κα Νικολάκου.
  Αποκατάσταση ΧΑΔΑ
Στο μεταξύ, κατά την προχθεσινή συνεδρίαση έγινε αποδοχή υλοποίησης του έργου για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ.
Η κα Νικολάκου σημείωσε ότι η Περιφέρεια έχει λάβει την προέγκριση των τεχνικών δελτίων από τη διαχειριστική του ΕΠΕΡΑΑ και το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η δημοπράτηση των έργων.
Το έργο αποτελείται από τέσσερα υποέργα: το υποέργο της μελέτης για την εκπόνηση των Μελετών Αποκατάστασης ΧΑΔΑ και των Τευχών Δημοπράτησης, δύο υποέργα αποκατάστασης 80 ΧΑΔΑ συνολικά και ένα υποέργο αγοράς γης.
Οι  μελέτες αποκατάστασης ΧΑΔΑ περιλαμβάνουν:
-Εκπόνηση Τεχνικών Μελετών Περιβαλλοντικής Αποκατάστασης (ΤΜΠΑ) και Οριστικών Μελετών για την αποκατάσταση των  ΧΑΔΑ
-Σχέδιο Ασφάλειας και Υγείας – Φάκελο Ασφάλειας και Υγείας του έργου
-Σύνταξη Τευχών Δημοπράτησης του έργου.
Οι βασικές αρχές σχεδιασμού των έργων αποκατάστασης των ΧΑΔΑ στηρίζονται στα ακόλουθα:
-Συλλογή και μεταφορά απορριμμάτων από σημειακές αποθέσεις σε γειτονικούς  ΧΑΔΑ που αποκαθίστανται στο πλαίσιο του έργου
-Αποκατάσταση των ΧΑΔΑ, με την εφαρμογή των απαιτούμενων στρώσεων τελικής κάλυψης
-Έργα τελικής κάλυψης των ΧΑΔΑ
-Τα έργα υποδομής θα περιλαμβάνουν κατ’ ελάχιστο περίφραξη, δενδροφύτευση, έργα απορροής των ομβρίων κ.λπ.
-Απαγωγή (παθητική ή ενεργειακή) του  παραγόμενου βιοαερίου  από το σώμα του ΧΑΔΑ.
Ο προϋπολογισμός είναι 30.742.739,93 ευρώ και ο ωφελούμενος πληθυσμός 638.942 κάτοικοι. Τα έργα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι την 31η/12/2015.  Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Παν. Πελοποννήσου: Δωρεάν εξ αποστάσεως σεμινάριο για τους εν ενεργεία και παλαιούς αθλητές στις Αθλητικές Επιστήμες και στην Επιχειρηματικότητα          
     
Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού), σε συνεργασία με τα τμήματα ΤΕΦΑΑ, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου  Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής  και της Επιτροπής Αθλητών, υλοποιεί το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Διπλή Σταδιοδρομία Αθλητών - Αθλητριών”, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Υπουργείο Παιδείας.
Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα προωθεί την αξιοποίηση των γνώσεων/εμπειριών των αθλητών εξειδικεύοντας την εκπαίδευσή τους προς δυο κατευθύνσεις:
Αθλητικές Επιστήμες και Επιχειρηματικότητα.
Ο βασικός σκοπός του προγράμματος είναι η υποστήριξη των εν ενεργεία και παλαιών αθλητών στην ανάπτυξη της επαγγελματικής τους ζωής, μετά το πέρας της αθλητικής τους καριέρας. Περιλαμβάνει Εκπαιδευτικές Συμβουλευτικές δράσεις ενσωματώνοντας Διεθνείς Πρακτικές σχετικά με τη Διπλή Σταδιοδρομία Αθλητών – Αθλητριών.
Το εξ αποστάσεως πρόγραμμα κατάρτισης είναι συνολικής διάρκειας 100 ωρών (συμπεριλαμβάνεται ο χρόνος που απαιτείται για την προετοιμασία και μελέτη).
Οι εκπαιδευόμενοι, θα μπορούν να επιλέξουν την κατεύθυνση σπουδών που επιθυμούν, ανάμεσα στην Επιχειρηματικότητα και τις Αθλητικές Επιστήμες, και στη συνέχεια τις θεματικές ενότητες που τους ενδιαφέρουν (από τις 18 συνολικά προσφερόμενες, τις 5 της προτίμησής τους).
Οι καινοτομίες που υιοθετούνται σε αυτό το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα και που συμβάλλουν στην ποιοτική αναβάθμιση των προγραμμάτων διά βίου μάθησης ενηλίκων είναι πολλές και σημαντικές, με κυριότερες τις εξής:
  • Ευέλικτη μεθοδολογία κατάρτισης του προγράμματος σπουδών, με τη δυνατότητα επιλογής κατεύθυνσης και εξειδίκευσης.
  • Έμφαση στη πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων των εκπαιδευομένων με τη λήξη του προγράμματος στον τομέα επιλογής τους,  μέσω σχετικών καινοτομικών εργαλείων.
  • Αξιοποίηση της πολύτιμης, αλλά συνήθως διαφεύγουσας εμπειρίας των παλαιοτέρων στα πλαίσια της συμβουλευτικής.
  • Συμβουλευτικές υπηρεσίες e-coaching-mentoring, με χρήση ψηφιακών εργαλείων συμβουλευτικής με την μορφή σεναρίων.
  • Εξ ολοκλήρου υλοποίηση των προγραμμάτων εκπαίδευσης και συμβουλευτικής, με χρήση των νέων τεχνολογιών.
Έτσι,  με κατάλληλη εκπαίδευση και συμβουλευτική υποστήριξη, οι αθλητές αυτοί θα μπορούν να έχουν μια δεύτερη επιτυχημένη καριέρα,  ως προπονητές - εκπαιδευτές, διοικητικά στελέχη - μάνατζερ σε αθλητικούς οργανισμούς ή ως επιχειρηματίες στον αθλητισμό και άλλους συναφείς τομείς.
Οι υποψήφιοι καταρτιζόμενοι αθλητές, αφού ενημερωθούν για τους όρους και τις υποχρεώσεις τους, θα υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής και κατόπιν θα επιλεγούν οι 1.600 απ’ αυτούς, που θα συμμετάσχουν στα προγράμματα σπουδών της επιλογής τους.
Η έγκαιρη εγγραφή στο πρόγραμμα εξασφαλίζει προτεραιότητα στην επιλογή των τμημάτων του θεματικού κύκλου, καθώς και στην επιλογή των θεματικών ενοτήτων.
Για συμπλήρωση αίτησης και περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ   
 ***  Ο καιρός αύριο στην Καλαμάτα          
      
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τρίτη 20/1/2015 προβλέπεται άστατος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με αραιές νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να πυκνώνουν κατά διαστήματα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 55-85%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 4-5 μποφόρ και από τις πρώτες βραδινές ώρες και μετά θα στραφούν σε Α-ΝΑ, με ένταση 3-4 μποφόρ.
Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μεγαλύτερες ποσότητες, με αποτέλεσμα τη δημιουργία κάποιας θολούρας στην ατμόσφαιρα.
  Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/
 
***   Στο 4% το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ
Το 57,2% ζητά κυβέρνηση συνεργασίας
Στο 4% το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ
 Προβάδισμα τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση της GPO, για λογαριασμό του Mega, που παρουσιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας στην εκπομπή «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη.
Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 30,4% έναντι 26,4% της ΝΔ με το Ποτάμι, τη Χρυσή Αυγή και το ΠΑΣΟΚ να «κονταροχτυπιούνται» για την τρίτη θέση, στη νέα Βουλή των επτά κομμάτων.
Αναλυτικά: ΣΥΡΙΖΑ 30,4%, ΝΔ 26,4%, ΠΟΤΑΜΙ 5,2%, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 5,2%, ΠΑΣΟΚ 5,1%, ΚΚΕ 4,8%, ΑΝΕΛ 3%, ΚΙΔΗΣΟ 2,5%, ΛΑΟΣ 1,2%, ΔΗΜΑΡ 1%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%, ΑΛΛΟ 1,8%, ΛΕΥΚΟ/ΑΚΥΡΟ 0,9%, ΔΞ/ΔΑ 11,5.
~ Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ μιας κυβέρνησης συνεργασίας, ενώ συντριπτικό είναι το ποσοστό όσων θέλουν την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.
~ Το 57,2% επιθυμεί τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, σε αντίθεση με το 41,6% που τάσσεται υπέρ της αυτοδυναμίας.
~ Σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση συνεργασίας, το 45,8% ζητά να σχηματιστεί με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ έναντι 39,3% που προτάσσει τη ΝΔ.
Συντριπτικό είναι το ποσοστό εκείνων που θέλουν να μείνει η χώρα στην ευρωζώνη, καθώς, το 80,3% λέει «ναι», ενώ το 17,2% έχει αντίθετη άποψη.
Οι αναποφάσιστοι ~ Το 19% δηλώνει πως δεν έχει αποφασίσει ή δεν είναι σίγουρο για την επιλογή του κόμματος που έχει κάνει: Πολύ ή αρκετά σίγουροι 81%, Λίγο ή καθόλου σίγουροι 13%, ΔΞ/ΔΑ 13%.
~ Από αυτό το 19% που δηλώνει λίγο ή καθόλου σίγουρο ή δεν απάντησε στην ερώτηση, το 50% δηλώνει ότι θα αποφασίσει ποιον θα ψηφίσει την ημέρα της κάλπης.
~ Οι απαντήσεις στην ερώτηση πότε θα αποφασίσετε τι θα ψηφίσετε είναι: Τις επόμενες ημέρες 46,9%, Την ημέρα των εκλογών 50%, ΔΞ/ΔΑ 3%
Καταλληλότερος πρωθυπουργός, στάση πληρωμών και διαπραγμάτευση
 ~ Καταλληλότερος πρωθυπουργός εξακολουθεί να θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος συγκεντρώνει ποσοστό 40,5% έναντι 37,2% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 20,9% δηλώνει κανένας.
Το 40,7% των ερωτηθέντων απαντά «ναι» ή «μάλλον ναι» στην ερώτηση αν «έχει περάσει ο κίνδυνος εξόδου από την ευρωζώνη», και το 55% λέει «όχι» ή «μάλλον όχι».
~ Στο ερώτημα εάν «υπάρχει ο κίνδυνος μιας στάση πληρωμών μετά τις εκλογές» το 37,1% λέει «ναι» ή «μάλλον ναι» με το 57,8% να απαντάει «όχι» ή «μάλλον όχι».
~ Στην πλειοψηφία τους οι συμμετέχοντες στην έρευνα εκτιμούν πως σε περίπτωση που η νέα κυβέρνηση έρθει σε ρήξη με τους εταίρους εκείνοι θα κάνουν μια υποχώρηση.
~ Ειδικότερα το 59,9% λέει πως θα κάνουν μια υποχώρηση, ενώ το 31% εκτιμά ότι οι εταίροι θα διώξουν τη χώρα από το ευρώ.
Οι προτάσεις για την οικονομία
 ~ Οι πολίτες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, φαίνεται να συμφωνούν περισσότερο με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία παρά με εκείνες της ΝΔ.
~ Ωστόσο, ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό λέει πως δεν συμφωνεί με κανένα κόμμα.
~ Οι απαντήσεις σ’ αυτήν την ερώτηση έχουν ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 27,8%, ΝΔ 24,4%, Ποτάμι 5,1%, ΚΚΕ 4,1%, ΠΑΣΟΚ 4%, Χρυσή Αυγή 3%, ΑΝΕΛ 2,8%, ΚΑΝΕΝΑ 20%, ΑΛΛΟ 4,2%, ΔΞ/ΔΑ 4,5%.
Newsroom ΔΟΛ
***  Ποιοι είναι οι πέντε νεκροί στον Τάφο της Αμφίπολης;
Νέο πέπλο μυστηρίου
Ποιοι είναι οι πέντε νεκροί στον Τάφο της Αμφίπολης;
 
Εκεί που όλοι πίστευαν ότι με την ανακοίνωση της ταυτότητας του νεκρού θα λυθεί μέρος του μυστηρίου με τον αρχαίο τάφο της Αμφίπολης, τα στοιχεία από τη μελέτη των σκελετικών καταλοίπων ανέτρεψαν τα πάντα.

Οι νεκροί που ενταφιάστηκαν είναι τουλάχιστον πέντε και τώρα ανοίγει νέος κύκλος συζητήσεων και ερωτημάτων, που απαιτούν πολύ χρόνο για να απαντηθούν.

Ποιοι είναι οι πέντε νεκροί; Ανήκαν στην ίδια οικογένεια, οι ταφές χρονολογούνται στην ίδια εποχή;

Για την τυχόν εξ αίματος συγγένεια των νεκρών, απάντηση ίσως δώσουν οι παλαιογενετικές αναλύσεις. Όμως η ταφονομική παρουσία των μακρών οστών, το γεγονός ότι δεν βρέθηκαν δόντια και τμήματα από τα κρανία των δύο αντρών –στοιχεία που χρησιμοποιούνται στις αναλύσεις αρχαίου DNA- περιορίζουν τις πιθανότητες απόκτησης επαρκούς ποσότητας ενδογενούς πυρηνικού DNA για την ταυτοποίηση της εξ αίματος συγγένειας με ακρίβεια.

Για το νεογνό αλλά και για τον πέμπτο νεκρό, ενδεχομένως να μην μάθουμε περισσότερα στοιχεία. Και αυτό γιατί η παραπάνω μέθοδος δεν μπορεί να εφαρμοστεί στα οστά που ανήκουν στο νεογνό, λόγω της περιορισμένης ποσότητας δείγματος, αλλά και στα θραύσματα που δείχνουν την καύση νεκρού.

Όσον αφορά στη διαδοχή των ταφών, αυτή αναμένεται να προκύψει από την εφαρμογή της χρονολόγησης AMS που θα γίνει σε δείγματα τόσο των ανθρώπινων οστών όσο και των ζώων που βρέθηκαν στο τάφο.

Η μυστηριώδης γυναίκα
Τα οστά που ανήκουν σε γυναίκα άνω των 60 ετών οδηγούν ορισμένους επιστήμονες στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για την Ολυμπιάδα. Προς επίρρωση αυτής της θεωρίας υπογραμμίζουν τη μεγαλοπρέπεια του μνημείου και τονίζουν πως μόνο η ταφή της μητέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου θα μπορούσε να δικαιολογήσει την ύπαρξη του Λέοντα στην κορυφή του λόφου Καστά, καθώς η Ολυμπιάδα πολέμησε εναντίον του Κάσσανδρου.

Ωστόσο, τη θεωρία περί Ολυμπιάδας αντικρούν έμπειροι αρχαιολόγοι, τονίζοντας ότι η Ολυμπιάδα εκτελέστηκε και ετάφη στην Πύδνα. «Γνωρίζουμε πολύ καλά τι συνέβη στην Ολυμπιάδα» ανέφεραν στο in.gr.

Οι ίδιες πηγές εκφράζουν αμφιβολίες για τη χρονολόγηση του μνημείου, εκτιμώντας ότι το μνημείο ενδέχεται να έχει διαφορετικές φάσεις κατασκευής.


Όσον αφορά στο γεγονός ότι τα οστά βρέθηκαν αποσπασματικά μέσα και έξω από τον κιβωτιόσχημο τάφο, στο όρυγμα κάτω από το δάπεδο του τέταρτου χώρου του μνημείου, αυτό οι επιστήμονες το αποδίδουν στην παρουσία τυμβορύχων.  Αννα Ανδίρα


***   Άγιος  Όσιος Παϊσιος ο Αγιορείτης   2015 μέσα  από φωτογραφίες η ζωή του : http://youtu.be/vRUrOlZZE6U ,

Στην Παναγούδα του Αγίου Όρους  το  2010 ..
Στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης ο τάφος του Οσίου Παϊσιου το 2010 ..
 Στην αγκαλιά των γονιών του παιδί
 
*Άγιος Όσιος Παϊσιος ο Αγιορείτης 2015 μέσα από φωτογραφίες η ζωή του  , http://youtu.be/vRUrOlZZE6U .-


  ~** ΠΑΪΣΙΟΣ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ! :           


Ο αγιασμένος Γέροντας Παΐσιος, που κοιμήθηκε στις 12 Ιουλίου 1994, άφησε πίσω του μια τεράστια πνευματική και εθνική κληρονομιά και παρακαταθήκη! Ειδικότερα για τα Εθνικά Θέματα, παραθέτουμε το Βίντεο-Αφιέρωμα, με πηγές τις συγκλονιστικές "Μαρτυρίες Προσκυνητών" στο ομώνυμο βιβλίο με κύριο τίτλο "ο Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, 1924-1994", Ν. Ζουρνατζόγλου, εκδόσεις Αγιοτόκος Καππαδοκία! Οι προφητείες του Γέροντα είναι αποκαλυπτικές και μας δείχνουν τι πρέπει να κάνουμε και τι να περιμένουμε! Αιγαίο- Εξαμίλια -Τουρκία-Κωνσταντινούπολη­- Πόλεμοι- Αγια-Σοφιά! Δείτε το μέλλον, σήμερα! Video : http://youtu.be/xsJYLaMv8mc , .-
ΠΑΪΣΙΟΣ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ! , http://youtu.be/xsJYLaMv8mc ,
*** Η Ζωή και το Έργο του Αγίου Παϊσίου  Αγιορείτου
http://youtu.be/NiG-Wz24VDM , Πολύ αξιόλογο ντοκυμαντέρ της ΕΤ3 για τη Ζωή και το έργο του Μακαριστού Γέροντος Παϊσίου. Προβλήθηκε το Πάσχα του 2011 .

~**Όσιος  Παϊσιος Αγιορείτης  Παναγούδα μοναχός: http://youtu.be/tD7xwTMRhMU ,

~** Όσιος αγιορείτης μοναχός Παϊσιος φωτογραφίσεις : http://youtu.be/N5G5N6b8f54  ,

~**ΟΣΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ  Ο ΑΓΙΟΡΕΊΤΗΣ φωτογραφίες : http://youtu.be/KClzduMAzo8 ,

 Φωτογραφίες με τον άγιο γέροντα Παΐσιο. http://youtu.be/_TNfvIfEQHs ,

Ο Άγιος Γέρων Παΐσιος γεννήθηκε στα Φάρασα της Καππαδοκίας, στη Μικρά Ασία, στις 25 Ιουλίου του 1924. Ο πατέρας του ονομαζόταν Πρόδρομος και ήταν πρόεδρος των Φαράσων, ενώ η μητέρα του λεγόταν Ευλαμπία. Ο Γέροντας είχε ακόμα 8 αδέλφια. Στις 7 Αυγούστου του 1924, μια εβδομάδα πριν οι Φαρασιώτες φύγουν για την Ελλάδα, ο Γέροντας βαφτίστηκε από τον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη, ο οποίος επέμεινε και του έδωσε το δικό του όνομα «για να αφήσει καλόγερο στο πόδι του». Κοιμήθηκε εν Χριστώ την Τρίτη 12 Ιουλίου 1994. Ενταφιάστηκε στο Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης. Έκτοτε, κάθε χρόνο στις 11 προς 12 Ιουλίου, στην επέτειο κοιμήσεως του Γέροντος, τελείται αγρυπνία στο Ιερό Ησυχαστήριο, με συμμετοχή χιλιάδων πιστών. Ο Άγιος Γέροντας Παϊσιος συνέγραψε 4 βιβλία, τα οποία έχουν εκδοθεί από το Ιερόν Ησυχαστήριον "Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος» (Σουρωτή Θεσσαλονίκης). Τα βιβλία αυτά τιτλοφορούνται : Ο Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης (1991) Ο Γέρων Χατζη-Γεώργης ο Αθωνίτης, 1809-1886 (1986) Αγιορείται Πατέρες και Αγιορείτικα (1993) Επιστολές (1994)
Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου ενέγραψε εις το Αγιολόγιο της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας τον Άγιο Γέροντα Παΐσιο την 13η Ιανουαρίου 2015, ημέρα εορτής του Αγίου Μαξίμου του Καυσοκαλύβη

Ο Γ.ΠΑΪΣΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΤΟ 85 ΠΟΣΟ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ Η ΚΡΙΣΗ  26 Ιαν 2013 http://youtu.be/CsMCGmz0a4M ,

  Ο ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΤΗΣ N.A.S.A. ΚΑΙ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΣ ΣΤΙΣ Η.Π.Α. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΑΟΥΪΛ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΣΤΕΝΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓ. ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟ ΔΙΗΓΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓ. ΓΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ 2ο ΒΙΝΤΕΟ Γεώργιος Τάουϊλ Το θαύμα στη Συρία
 
http://www.youtube.com/watch?v=F-geN. ..
  ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ
Η ταυτότητα  του Όσιου Παϊσιου
Το μονοπάτι προς Ι. Κ. Παναγούδας  Αγίου Όρους  το  2010...
Η  γυναικεία Ι.Μ./ Ιωάννου Προδρόμου  στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης  , όπου εκοιμήθη ο Γέροντας
Το κιόσκι στην Σουρωτή δίπλα στον τάφο του Αγιορείτη μοναχού γέροντα  Παϊσιου  2010 .-

~  ΟΣΙΟΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ψάλει σε αγρυπνία  στην Παναγούδα 1974-78 : http://youtu.be/DMBFOwA5unE ,
  

 
 
O γέρων Παΐσιος ο Αγιορείτης ψέλνει :       http://youtu.be/kz7yRNClNuk ,                       
Γέροντος Παϊσίου πρόχειρη ηχογράφηση κατά την διάρκεια αγρυπνίας στο κελί του στην Παναγούδα. Elder Paisios. Ας έχουμε την ευχή του μεγάλου σύγχρονου Αγίου μας...


***  Έτσι πρέπει να γίνει…
Η προεκλογική περίοδος συνηθίζεται να αποτελεί για τον κρατικό μηχανισμό εποχή ραστώνης. Το εθιμικό δίκαιο, τελικά, στην Ελλάδα είχε και έχει πάντα την πρωτοκαθεδρία. Αντίθετα, ακριβώς αυτή την προεκλογική εποχή είδαμε τη σύλληψη του Ξηρού και η Καλαμάτα βρέθηκε πάλι στο επίκεντρο με τη σύλληψη προχθές δύο συνεργατών του, όπως λένε οι πληροφορίες. Επομένως, έχουμε έναν κλάδο του κράτους που εργάζεται με ένταση, άσχετα με τις υπόλοιπες συνθήκες που επικρατούν. Και είναι τουλάχιστον άδικο να συνδυάζονται τα δύο γεγονότα (συλλήψεις – προεκλογική περίοδος). Κάποτε θα πρέπει σοβαρά να αποφασιστεί ότι κράτος και κυβέρνηση δεν αποτελούν ένα. Και θα είναι αυτό μια από τις πλέον σοβαρές «μεταρρυθμίσεις» σ’ αυτή τη χώρα. Άντα Αποστολάκη .  
***  Οι κάτοικοι της… κοιλάδας, ο Γατόπαρδος & το ρίσκο του λάθους         
    Από τότε που άρχισε να βρέχει στην… κοιλάδα, πολλές δεκαετίες πριν, αλλά ιδιαίτερα έντονα πριν από πέντε περίπου χρόνια, έχει παγιωθεί μία πραγματικότητα που ορίζεται από μια ζωή της καταστροφής και από το μεταφυσικό φόβο.
Φτώχεια, εξαθλίωση, κοινωνική ανασφάλεια, παράλογη βία, ακρωτηριασμένα πτώματα, είναι τα ίχνη που αφήνει πίσω της. Οι κάτοικοι της κοιλάδας έχουν χάσει, κυριολεκτικά και μεταφορικά, το έδαφος κάτω από τα πόδια τους, αναζητούν απεγνωσμένα την ελπίδα.
Η λάσπη, όμως, εμποδίζει τους κατοίκους να βρουν το βηματισμό τους ή να αναπτύξουν έναν καινούργιο συλλογισμό, μια καινούργια σκέψη. Όμως, η νοσταλγία για το… τρυφηλό παρελθόν λειτουργεί ως ασήκωτο βαρίδι στο σχεδιασμό του μέλλοντος.
Είναι μια χώρα που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα σημερινά χάλια της, επειδή επενδύει στο τι ήταν χθες. Όμως, το χθες δε θα ξαναγυρίσει και οι κάτοικοι θα πρέπει να σκεφθούν από την αρχή τις αξίες τους και να βρουν νέες σταθερές. Κι αν οι λέξεις που ήξεραν δεν επαρκούν, πρέπει πλέον να επινοήσουν καινούργιες για να βγουν από το τέλμα.
Υπάρχει, όμως, και ο φόβος που νοτίζει τα ρούχα. Ο φόβος πως συνηθίζεις και ο φόβος πως ξέμαθες να αντιδράς. Ο φόβος πως όλα θα μείνουν ίδια και ο φόβος πως τίποτα δε θα αλλάξει.
Ας ελπίσουμε πως πολύ σύντομα οι κάτοικοι της χώρας αυτής θα τρομοκρατήσουν τους φόβους τους. Βάζοντας τη διεκδίκηση στη θέση της βεβαιότητας, το χώμα στη θέση της λάσπης, την ελπίδα στη θέση της απόγνωσης και του πανικού.
Παρ’ όλα αυτά και παραφράζοντας, κατά τι, τον Μπάμπη Τσικληρόπουλο, η κοιλάδα δουλεύει υποχθόνια με μοναδικό σκοπό να τους μπάσει στο παιχνίδι ότι τη ζωή τους θα φτιάξει, να τους τάξει, να τους τάξει, την ψυχή τους να ρημάξει.
Κι όταν φτάσει να ελέγχει της ελπίδας τους τον πόνο, δεν της φτάνει ετούτο μόνο. Με γλυκόλογα τους παίρνει απ’ το χέρι, τους βαφτίζει της… κοιλάδας (σ.σ. Ελλάδας πλέον, αφού στο τέλος του έργου πάντα λύνεται το μυστήριο)  νοικοκύρηδες, κι εκεί που λένε, αλλάξανε τα πράγματα και σηκώνουν το ποτήρι, αρπάζει, κλέβει τ’ όνειρό τους και του κάνει χαρακίρι…
Κι εδώ είναι, επίσης, που θυμόμαστε τον Γατόπαρδο από το περίφημο μυθιστόρημα του Τζουζέπε Τομάζι Ντι Λαμπεντούζα: «Εάν θέλουμε να παραμείνουν όλα ως έχουν, πρέπει όλα να αλλάξουν», λέει ο νεαρός αριστοκράτης Τανκρέντι στον θείο του, πρίγκιπα της Σαλίνα.
Ο νεαρός γατόπαρδος δεν αφήνει εύκολα απ’ τα νύχια του τον πλούτο και την εξουσία. Θα ελιχθεί, θα συμμαχήσει με την ανερχόμενη τάξη πραγμάτων, θα επωφεληθεί: μ’ ένα γαμήλιο σμίξιμο θα εξασφαλίσει καταρχάς την οικονομική γαλήνη, που είναι παντοτινή. Κατόπιν, θα έχουν το χρόνο να συνεχίσουν στην επόμενη πίστα της ιστορίας.
Τίποτα όμως, σε τελική ανάλυση, δεν είναι γραμμικό. Γνωρίζουμε ότι η θεωρία δεν μπορεί να μας πάει και πολύ μακριά, αν δεν είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε το «ρίσκο του λάθους»...  του Αντώνη Πετρόγιαννη

 ***  Όλοι ήξεραν και κανείς δεν έκανε κάτι 
Θολώνει το κεφάλι σου, όταν τα πράγματα ξεφεύγουν από τα όρια που ορίζεις εσύ, όχι απαραίτητα η κοινωνία. Μπλοκάρεις, όταν δέχεσαι πληροφορίες «έξω» από τα αναμενόμενα. Αυτό αισθάνθηκα το πρωί της Παρασκευής, παρακολουθώντας στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας τις καταθέσεις των μαρτύρων για την υπόθεση δολοφονίας του 54χρονου αρχιμανδρίτη στη Χώρα. Ένας άνθρωπος της ιεροσύνης έχασε τη ζωή του με πολύ άγριο τρόπο και γι’ αυτή την πράξη δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, για κανέναν. Όμως, τα όσα ακούστηκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου για τη ζωή του σε κάνουν να ανατριχιάζεις. Δεν περιμένεις να τα ακούσεις για έναν ιερωμένο. Για έναν «κήρυκα», που κάθε Κυριακή πρωί «κηρύττει το λόγο του Θεού». Το χειρότερο είναι πως όλοι οι μάρτυρες που πέρασαν την Παρασκευή από το βήμα του μάρτυρα ήξεραν, αλλά έκαναν ότι δεν έβλεπαν, δεν άκουγαν. Έχωναν το κεφάλι στην άμμο και συνέχιζαν. Ένας δε βρέθηκε να δηλώσει πλήρη άγνοια για όσα γίνονταν. Όλοι – τουλάχιστον – είχαν ακούσει. Είχε καταντήσει το κοινό μυστικό όλης της περιοχής. Ο νεαρός Μολδαβός, υπερβάλλοντας ίσως και λίγο, είπε πως δεν πρέπει να υπάρχει νεαρός που να μην είχε περάσει από το κρεβάτι του αρχιμανδρίτη. Όταν πέρυσι το Φεβρουάριο, ημέρα Κυριακή, άρχισε να κυκλοφορεί η είδηση ότι βρέθηκε δολοφονημένος ιερωμένος, χωρίς να έχουν διευκρινισθεί ακόμα λεπτομέρειες, δέχτηκα τηλεφώνημα από φίλο, συνταξιούχο αστυνομικό πλέον. Με ρώτησε αν ήξερα κάτι παραπάνω και στην κουβέντα πάνω μονολόγησε: «Κοίτα να δεις που θα είναι ο παπα – Φώτης στη Χώρα…». Τον ρώτησα γιατί το λέει αυτό και μου απάντησε πως, όταν πριν πάρα πολλά χρόνια υπηρετούσε στη Χώρα, όλη η κοινωνία βοούσε για την ερωτική ζωή του παπά. Και όσα μου είχε πει τότε, τα άκουσα στο ακέραιο από τους μάρτυρες της Παρασκευής. Χρόνια ολόκληρα, λοιπόν, γνωστή η ιστορία. Ακόμα περισσότερο πρέπει να δώσουμε σημασία στον ισχυρισμό των δικηγόρων υπεράσπισης του κατηγορουμένου, ότι πολίτες είχαν στείλει αναφορά στη Μητρόπολη Τριφυλίας, με καταγγελίες ότι ο αρχιμανδρίτης παρενοχλούσε μικρά αγόρια στην εκκλησία, και είχαν ζητήσει την απομάκρυνσή του. Αν αυτό αποδειχθεί και ισχύει, τότε οι υπεύθυνοι της Μητρόπολης έχουν τεράστιες ευθύνες και πρέπει δημόσια να εξηγήσουν γιατί το απέκρυψαν και γιατί δεν έκαναν κάτι. Κατά την προσωπική μου, όμως, άποψη, ευθύνες έχουν ακόμα κι αν δεν υπάρχει αυτή η αναφορά. Είναι υποχρεωμένοι να «ακούν» την κοινωνία. Δεν είναι δυνατόν όλη η Χώρα να ήξερε τι γινόταν στο σπίτι και στον ξενώνα του Μοναστηριού με τα ανήλικα και τους νεαρούς και αυτοί να μην είχαν ακούσει τίποτα…Βίκυ Βετουλάκη -    

***  O «ταλαντούχος» πρωταγωνιστής ερωτικών ταινιών μιλά στο protothema.gr

Γκουσγκούνης: Ο Τσίπρας θα σκίσει στις εκλογές

  
Για ποιους λόγους στηρίζω τον ΣΥΡΙΖΑ - Γιατί είχα πει «όχι» στον Ανδρέα Παπανδρέου όταν to 1978 μου είχε προτείνει να πολιτευτώ με το ΠΑΣΟΚ
Η εποχή της δόξας και της αποθέωσης για τον Κώστα Γκουσγκούνη με τα τσιτάτα της λογικής «άξιος, άξιος», «δώσε και άλλο μεγάλε», «έμπαινε τσολιά μου», «πω ρε μάνα μου» και άλλα συναφή που εν πολλοίς προσδιόρισε τη δεκαετία του '70, αφού η κινηματογραφική παραγωγή εστίασε περισσότερο σε ερωτικές ταινίες, μπορεί να έχει περάσει ανεπιστρεπτί αλλά ο βασιλιάς εκείνης της εποχής, ο άρχοντας της ελληνικής τσόντας δεν φαίνεται να έχει χάσει την αίγλη και τη φήμη που τον συνοδεύει μέχρι σήμερα που έχει μεγαλώσει πια.

«Βέβαια δεν έχει σημασία η ηλικία, σημασία έχει πώς νιώθει κανείς και εγώ νιώθω γερός ακόμη. Μου αρέσει μέχρι σήμερα να απολαμβάνω τον έρωτα, όπως και το κάνω, αν και όλα αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια με ανάξιους λόγου πολιτικούς που κυριολεκτικά μας κατάστρεψαν δεν μπορεί παρά να σε στενοχωρούν, να σε φρενάρουν, να σε κάνουν να χάνεις τη διάθεση για έρωτα, το πιο σημαντικό πράγμα που μας απέμεινε. Ήρθε επιτέλους η ώρα αυτό να αλλάξει. Ελπίζω ότι ο Τσίπρας θα καταφέρει να μας χαρίσει πάλι μία ομορφιά στην καθημερινότητα της ζωής μας με λιγότερα προβλήματα. Δεν έρχεται απλά ο Αλέξης για να… «πηδήξει» την Κυριακή τους αντιπάλους του αλλά έρχεται και θα το δείτε για να τους… «ξεσκίσει». Πάντα τον πίστευα και τον παρακολουθώ τα τελευταία χρόνια. Πιστεύω σε αυτόν, είναι νέο ορεξάτο παιδί και πιστεύω θα ξημερώσει μία νέα εποχή για την Ελλάδα μας», σημειώνει μιλώντας αποκλειστικά στο protothema.gr.
Ο ηθοποιός που κέρδισε επάξια το θρόνο του πιο ερωτικού Έλληνα ηθοποιού υπογραμμίζει ότι τα τελευταία χρόνια ασχολείται περισσότερο ενεργά με τα θέματα της πολιτικής και έτσι ήρθε κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχει γνωρίσει ακόμη προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα αλλά θα είναι εκεί για να πανηγυρίσει τη νίκη μαζί του. Δεν αποκλείει την πιθανότητα κάποια στιγμή να πολιτευθεί, σε αυτές τις εκλογές πάντως δεν του ζητήθηκε κάτι τέτοιο.
Μάλιστα αποκαλύπτει ότι είχε δεχτεί πρόταση το 1978 από τον Ανδρέα Παπανδρέου να πολιτευθεί αλλά του είχε αρνηθεί όπως θυμάται: «Είχα γνωριστεί με τον Πρόεδρο, δεν έχω συναντήσει ποτέ ξανά τέτοιον άνθρωπο, ακομπλεξάριστο, έξυπνο, ευφυή. Αυτό που θυμάμαι είναι πως κάποια στιγμή στα τέλη της δεκαετίας του '70 όπου μεσουρανούσα και εγώ, αλλά και οι ταινίες που πρωταγωνιστούσα, ο Πρόεδρος με πλησιάζει και μου λέει πως θα ήταν χαρά του να πολιτευθώ και να θέσω υποψηφιότητα ως βουλευτής. Δεν ξέρω ακόμη αν έκανα λάθος και το αρνήθηκα αυτό στον Ανδρέα, ποτέ δεν θα το μάθουμε τι θα είχε γίνει αν είχα πει ναι. Του αρνήθηκα και του είπα: Πρόεδρε, άστο καλύτερα, δεν έχω χρόνο για να μπω σε διαδικασίες τέτοιες με εκλογές έχω τα… σεξουαλικά μου», καταλήγει.

~
***  Στην τελική ευθεία τα κόμματα και στη Μεσσηνία        

     
Επιβεβαίωση των δημοσκοπήσεων σε εθνικό επίπεδο θα αλλάξει την κατανομή και των εδρών στο νομό
Κόμματα και πολίτες μετρούν πλέον αντίστροφα και στη Μεσσηνία, αφού πλέον βρισκόμαστε ελάχιστες ημέρες πριν από την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής. Το θερμόμετρο έχει χτυπήσει κόκκινο και στις υπηρεσίες του Δημοσίου που εμπλέκονται στη διαδικασία.
Έτσι, στο Διοικητήριο τα αρμόδια συνεργεία ετοιμάζουν το εκλογικό υλικό με σκοπό το αργότερο μέχρι την Πέμπτη να είναι όλα έτοιμα, για να σταλεί στη συνέχεια στους Δήμους, από τους οποίους οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα παραλάβουν τους σάκους. Μέχρι χθες δεν υπήρχαν ιδιαίτερα προβλήματα, εκτός από το υλικό δύο κομμάτων που δεν είχε φτάσει ακόμα.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών τον Ιούνιο του 2012, η πρώτη θέση στο νομό δε θα πρέπει να αμφισβητείται. Η Ν.Δ. είχε συγκεντρώσει το 41,59%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,55%, το ΠΑΣΟΚ 11,65% και η Χρυσή Αυγή 7,76% και ακολουθούσαν τα υπόλοιπα κόμματα.
Εκείνο, όμως, που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι την Κυριακή θα εμφανιστεί στον πολιτικό μας χάρτη το «Ποτάμι», αλλά και το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου «Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών».
Έτσι, το ενδιαφέρον θα στραφεί στο κόμμα που θα λάβει την τρίτη θέση, αλλά και στον τρόπο που θα κατανεμηθούν οι πέντε (5) έδρες του νομού. Σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρώτο κόμμα πανελλαδικά, τότε θα υπάρξουν σίγουρα ανατροπές. Το εύρος τους, βέβαια, είναι δύσκολο από σήμερα να μετρηθεί. Εφόσον επικρατήσει το παραπάνω σενάριο, η πλειοψηφία των βουλευτών θα ανήκει στο ΣΥΡΙΖΑ.
Πάντως, όπως όλα δείχνουν, λίγες μέρες πριν από τις κάλπες αυτό που ακόμη παίζεται σε πανελλαδικό, πλέον, επίπεδο είναι η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, ο αριθμός των κομμάτων που θα εκπροσωπηθούν στη Βουλή και η τρίτη θέση. Δεν υπάρχει, δηλαδή, βέβαιη η εκτίμηση για την κυβέρνηση που θα σχηματιστεί την επόμενη μέρα, ούτε καν για το πόσο γρήγορα θα σχηματιστεί.
Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί την αυτοδυναμία, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και για επαναληπτικές εκλογές, αν χρειαστεί. Απορρίπτει την προοπτική συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, λιγότερο κατηγορηματικά με το Ποτάμι, ενώ δεν μιλά πια για τους ΑΝΕΛ, που, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, δεν είναι βέβαιο ότι θα εκπροσωπηθούν στην επόμενη Βουλή.
Η Ν.Δ. επιμένει ότι το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι αναστρέψιμο και προσπαθεί να φοβίσει τη μεσαία τάξη ότι θα πιεστεί προς τα κάτω με κρυφά χαράτσια που προετοιμάζει η Κουμουνδούρου στα εισοδήματα και την ακίνητη περιουσία. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα κινηθεί παράλληλα σε δύο γραμμές, στην κινδυνολογία για την ελληνική παρουσία στην ευρωζώνη και στη θεωρία του χάους στο εσωτερικό που, όπως ισχυρίζεται, ότι θα φέρει μια κυβέρνηση της Αριστεράς.
Το «Ποτάμι» έχει μεγάλες πιθανότητες να βρεθεί στην τρίτη θέση, παίρνοντας δυνάμεις από τους αναποφάσιστους που το βλέπουν θετικά, ενώ είναι πολύ υψηλή η δημοτικότητα του Στ. Θεοδωράκη. Βάζει εκ προοιμίου κόκκινες γραμμές για ενδεχόμενη κυβερνητική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας ακόμη και για βέτο στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα υπουργεία.
Το ΠΑΣΟΚ, προτάσσοντας την ανάγκη να μη μείνει η χώρα ακυβέρνητη, αφήνει να εννοηθεί ότι βλέπει ρόλο κυβερνητικού εταίρου και στην επόμενη φάση, παρόλο που ο ΣΥΡΙΖΑ λέει πως δεν το βλέπει.
Βέβαια, η Χ. Τρικούπη μιλά μόνο για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, αλλά αυτά λέγονται χωρίς απαραίτητα να γίνονται έτσι στην πράξη. Ο Ευ. Βενιζέλος, όταν ρωτήθηκε χθες αν θα είναι συγκυβερνήτης σε ένα αεροσκάφος με κυβερνήτη τον Αλ. Τσίπρα, απάντησε ως εξής: «Κοιτάξτε, μπορεί να είμαστε στον πύργο ελέγχου. Μπορεί να είμαστε στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Μπορεί να είμαστε στην επίγεια εξυπηρέτηση. Πάντως, δε θα αφήσουμε το αεροπλάνο να πάει σε λάθος προορισμό».
Ο Γ. Παπανδρέου, από την πλευρά του, για πρώτη φορά έθεσε όρους για μια κυβερνητική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, που τον αντιμετωπίζει μέχρι στιγμής με εξαγγελίες για εξεταστικές σχετικά με το πώς φτάσαμε στο μνημόνιο. Ο βασικός του όρος είναι η δέσμευση για δημοψήφισμα, προκειμένου να αποφασίσει ο λαός για τη συμφωνία που θα γίνει με τους πιστωτές. Ως προς αυτό δεν έγινε κανένα σχόλιο από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, παρόλο που κατά καιρούς στελέχη έχουν μιλήσει για μια τέτοια προοπτική, χωρίς πάντως να επιβεβαιώνεται σε επίπεδο ηγεσίας.
Το «Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών» εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις να δίνει μάχη για την εκπροσώπηση στη Βουλή, όπως και οι ΑΝΕΛ που βάζουν τους δικούς τους όρους, όπως η πλήρης μισθολογική αποκατάσταση των ενστόλων. Ο Π. Καμμένος, εξάλλου, με το σποτ που τον δείχνει να νουθετεί το μικρό Αλέξη πώς θα οδηγήσει το τρενάκι, έχει εύγλωττα περιγράψει το ρόλο που βλέπει για τον εαυτό του. Του Αντώνη Πετρόγιαννη  
*** Γι’ αυτό η ελληνική γλώσσα είναι μοναδική! Δείτε κάτι που ΔΕΝ γνωρίζατε για την γλώσσα μας
 
 Η ελληνική γλώσσα δεν είναι τυχαία… Χτίστηκε πάνω στα μαθηματικά, και αυτό που ελάχιστοι ακόμα ξέρουν είναι ότι κάθε λέξη στην ελληνική έχει μαθηματικό υπόβαθρο…
 Τα γράμματα στην Ελληνική γλώσσα δεν είναι στείρα σύμβολα. Όρθια, ανάποδα με ειδικό τονισμό, αποτελούσαν το σύνολο των 1620 συμβόλων που χρησιμοποιούνταν στην Αρμονία (Μουσική στα νεοελληνικά).
Η πιο σημαντική τους ιδιότητα είναι ότι το κάθε γράμμα έχει μια αριθμητική τιμή/αξία, κάθε γράμμα είναι ένας αριθμός, οπότε κατ επέκταση και κάθε λέξη είναι ένας αριθμός.

 Μια τεράστια γνώση κλειδωμένη-κωδικοποιημένη μέσα λέξεις λόγω της μαθηματικών τιμών που έχουν. Ένας από τους Πρωτοπόρους επί του θέματος ήταν ο μέγιστος Πυθαγόρας. Οι αριθμοί, τα σχήματα, η αρμονία και τα άστρα έχουν κάτι κοινό, έτσι αντίστοιχα τα μαθηματικά (αριθμοί) η γεωμετρία (σχήματα) η αρμονία(μουσική) και η αστρο-νομία (αστήρ=α-χωρίς- στήριγμα + φυσικοί νόμοιπου τα διέπουν) ήταν αδελφές επιστήμες κατά τον Πυθαγόρα, που με την συγκεκριμένη σειρά που αναφέραμε ήταν η σκάλα για την εξέλιξη (=εκ -του- έλικος, DNA) του νου-ψυχής προς τον Δημιουργό. 
Έναν Δημιουργό που δημιούργησε βάσει αυτών των τεσσάρων επιστημών. 27 σύμβολα-αριθμοί με αριθμητική αξία συνθέτουν το Ελληνικό Αλφάβητο, 3 ομάδες από 9 σύμβολα-αριθμούς η κάθε ομάδα, με άθροισμα κάθε ομάδας 45, 450, 4.500.
ΑΛΦΑ = 1+30+500+1= 532 =>5+3+2= 10 => 1+0= 1
ΕΝ = 5+50 = 55 => 5+5 = 10 => 1+0= 1
ΟΜΙΚΡΟΝ = 70+40+10+20+100+70+50= 360, όσες και οι μοίρες του κύκλου
 Για να είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε τα νοήματα των εννοιών των λέξεων της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσης πρέπει πρωτίστως να γνωρίζουμε κάποια πράγματα για την ίδια την Ελληνική γλώσσα.
Η αρχαία ελληνική γλώσσα είναι η μοναδική η οποία δεν είναι βασισμένη στο ότι κάποιοι απλά καθίσαν και συμφώνησαν να ονομάζουν ένα αντικείμενο «χ» ή «ψ» όπως όλες οι υπόλοιπες στείρες γλώσσες του κόσμου. Η Ελληνική γλώσσα είναι ένα μαθηματικό αριστούργημα το οποίο θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε.
 Η αρχή των πάντων είναι το ίδιο το Ελληνικό Αλφάβητο (το οποίο φυσικά δεν το πήραμε από κάποιον άλλον όπως θα δούμε παρακάτω διότι εκ των πραγμάτων δεν γίνεται). Τα γράμματα του Ελληνικού αλφαβήτου στο σύνολο τους ήταν 33 όσοι και οι σπόνδυλοι, οι 5 τελευταίοι σπόνδυλοι (που παίζουν τον ρόλο της κεραίας) έχουν άμεση σχέση με τον εγκέφαλο και αντιστοιχούν στα 5 τελευταία άρρητα γράμματα τα οποία γνώριζαν μόνο οι ιερείς* ένα από αυτά ήταν η Σώστικα (ή Γαμμάδιον) η οποία στα λατινικά έγινε swstika και οι Ναζί το έκλεψαν και την ονομάσανε Σβάστικα. Το σύμβολο αυτό είναι του ζωογόνου Ηλίου (Απόλλωνα), οι Ναζί το αντέστρεψαν για να συμβολίσουν το αντίθετο του ζωογόνου Ήλιου, δηλαδή του σκοτεινού θανάτου.
Υπήρχαν ακόμα κάποια γράμματα τα οποία στην πάροδο του χρόνου καταργήθηκαν όπως το Δίγαμμα (F), Κόππα (Q), Στίγμα (S”), Σαμπί (ϡ)
 Ο Πυθαγόρας μας ενημερώνει για τα 3 επίπεδα της Ελληνικής γλώσσας τα οποία είναι τα εξής:
 1. ομιλών
2. Σημαίνον (α. σήμα, β. σημαινόμενο)
3. Κρύπτον (α. διαστήματα β. κραδασμός γ. λεξάριθμος δ. τονάριθμος)
-Το πρώτο είναι η ομιλία
-Το δεύτερο είναι η σχέση του σήματος με το σημαινόμενο που θα αναλύσουμε παρακάτω
-Το τρίτο είναι το διάστημα (απόσταση & χρόνος), ο κραδασμός (που αφυπνίζει τον εγκέφαλο μέσω ιδιοσυχνοτήτων από τους δημιουργηθέντες παλμούς – Παλλάδα Αθηνά) ο λεξάριθμος (σχέση γραμμάτων και λέξεων με αριθμούς) και ο τονάριθμος (σχέση γραμμάτων και λέξεων με μουσικούς τόνους)
Το κάθε γράμμα αντιστοιχούσε σε έναν αριθμό, αλλά και σε έναν μουσικό τόνο άρα γράμμα=αριθμός=τόνος (μουσικός), πράγμα που φανερώνει ότι στη γλώσσα μας πίσω από τα γράμματα-λέξεις υπάρχουν αριθμοί (λεξάριθμοι) και μουσικοί φθόγγοι (τονάριθμοι).
 Οι 4 αδελφές επιστήμες κατά τον Πυθαγόρα ήταν:
 1. Αριθμοί (μαθηματικά)
2. Σχήματα (Γεωμετρία)
3. Μουσική (Αρμονία)
4. Αστρονομία
Οι επιστήμες αυτές είναι αλληλένδετες και βρίσκονται η μια μέσα στην άλλην όπως οι Ρωσικές μπαμπούσκες. Συνδυάστε τώρα το αλφάβητο που εσωκλείει αριθμούς και μουσικούς τόνους με τις 4 αυτές επιστήμες.
1.Αστρονομία= αστηρ + νόμος, α-στηρ = αυτό που δεν στηρίζεται, άρα αστρονομία= οι συμπαντικοί νόμοι που διέπουν αυτό που δεν στηρίζεται κάπου, οι οποίοι έχουν να κάνουν με την μουσική (αρμονία), σχήματα (γεωμετρία) αριθμούς (μαθηματικά) και όλα αυτά με τον Αιθέρα ο οποίος περιβάλει τις ουράνιες σφαίρες.
2.Ο Πυθαγόρας άκουγε την αρμονία (μουσική) των ουρανίων Σφαιρών άρα μιλάμε μια γλώσσα η οποία έχει να κάνει με την ροή του σύμπαντος.
 Η Ελληνική γλώσσα είναι η μοναδική η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για Η/Υ λόγω της μαθηματικότητας και μουσικότητας όχι μόνο του Αλφαβήτου-λέξεων, αλλά και των μαθηματικών εννοιών που γεννώνται π.χ. η λέξη ΘΕΣΙΣ γίνεται: συνΘεσις, επίΘεσις, κατάΘεσις, υπόΘεσις, εκΘεσις, πρόσΘεσις, πρόΘεσις, ανάΘεσις, διάΘεσις, αντίΘεσις κτλ κτλ αν τώρα αυτές τις λέξεις τις μεταφράσουμε στα Αγγλικά είναι εντελώς άσχετες μεταξύ τους.
 Το ότι δεν γίνεται το Αλφάβητο να είναι αντιγραμμένο από κάπου αλλού φαίνεται από το ότι εν έτη 2300 π.Χ. (με μελέτες της Τζιροπούλου και άλλων και όχι το 800 π.Χ.) ο Όμηρος ήδη έχει στην διάθεση του 6.500.000 πρωτογενής λέξεις (πρώτο πρόσωπο ενεστώτα & ενικού αριθμού) τις οποίες αν τις πολλαπλασιάσουμε Χ72 που είναι οι κλήσεις, θα βγάλουμε ένα τεράστιο αριθμό ο οποίος δεν είναι ο τελικός, διότι μην ξεχνάμε ότι η Ελληνική γλώσσα δεν είναι στείρα, ΓΕΝΝΑ.
 ΑΝ συγκρίνουμε τώρα π.χ. την Αγγλική γλώσσα που έχει 80.000 λέξεις εκ των οποίων το 80% είναι Ελληνικές όπως μας ενημερώνει το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας, και μετρήσουμε ότι αυτή η στείρα γλώσσα εξελίσσεται 1000 χρόνια, μπορούμε αβίαστα να βγάλουμε το συμπέρασμα ότι ο Όμηρος παραλαμβάνει μια γλώσσα η οποία έχει βάθος στον χρόνο 100.000 π.Χ? 500.000 π.Χ.? ποιος ξέρει…
 Όμως η απόλυτη απόδειξη είναι η ίδια η μαθηματικότητα της, η οποία δεν υπάρχει σε καμία άλλη γλώσσα του πλανήτη. Μην ξεχνάμε ακόμα το ότι ο Δημιουργός χρησιμοποιεί μαθηματικά για την δημιουργία, άρα η γλώσσα μας έχει αναγκαστικά σχέση με την πηγή (root-0/1).
 Πριν όμως από το «Κρύπτον» υπάρχει το «Σημαίνον», δηλαδή η σύνδεση των λέξεων με τις έννοιες αυτών. Είπανε νωρίτερα ότι οι ξένες διάλεκτοι ορίστηκαν κατόπιν συμφωνίας, δηλαδή κάποιοι συμφώνησαν ότι το τάδε αντικείμενο θα το ονομάσουν «Χ», κάτι που κάνει τις γλώσσες στείρες, άρα δεν μπορούν να γεννήσουν νέες λέξεις, άρα δεν υπάρχει μαθηματικότητα, άρα δεν δύναται να περιγράψουν νέες έννοιες που υπάρχουν στην φύση, με αποτέλεσμα ο εγκέφαλος εφόσον δεν μπορεί να περιγράψει μέσω των νέων λέξεων καινούριες έννοιες μένει στο σκοτάδι, έτσι οι νευρώνες του εγκεφάλου δεν γεννούν νέους εν αντιθέσει με όσους χρησιμοποιούν την Ελληνική. Πως θα μπορούσε π.χ. ο Άγγλος ή ο Γάλλος ή ο Χ, Υ με μια λέξη που έχει 10 έννοιες να περιγράψει με ακρίβεια άρα και σαφήνεια μια βαθύτερη έννοια; πόσο μάλλον τις πολλαπλές πλευρές αυτής; δεν μπορεί, να λοιπόν το γιατί όλα ξεκίνησαν εδώ. Το Σημαίνον λοιπόν είναι η σύνδεση του σήματος με το σημαινόμενο, δηλαδή η ίδια η λέξη είναι δημιουργημένη με τέτοιο τρόπο που περιγράφει την έννοια που εσωκλείνει μέσα της.
Παράδειγμα: Η ονοματοδοσία της λέξης ΚΑΡΥΟΝ (Καρύδι) προέρχεται από μια παρατήρηση της φύσης (όπως όλες οι λέξεις), δηλαδή όταν δυο κερασφόρα ζώα (Κριοί, τράγοι κτλ) τρα.κάρ.ουν με τα κέρ.ατα τους ακούγεται το «κρακ» ή «καρ», ο ήχος αυτός έδωσε το όνομα «κέρας» (κέρατο) το κέρας έδωσε το όνομα κράτα ή κάρα (κεφάλι) και το υποκοριστικό αυτού το Κάρυον (μικρό κεφάλι). το Κάρυον (καρύδι) μοιάζει καταπληκτικά με το ανθρώπινο κεφάλι και το εσωτερικό του με εγκέφαλο.
 Το Υ είναι η ρίζα του ρήματος ΥΩ (βρέχω) όπου υπάρχει το Υ υπάρχει κοιλότητα (ή κυρτότητα) δηλαδή θηλυκώνει κάτι, η βροχή (υγρό στοιχείο) μπαίνει (θηλυκώνεται) μέσα στην γη.
Το μουσικό – αριθμητικό αλφάβητο δημιουργεί μουσικο – μαθηματικές λέξεις οι οποίες περιγράφουν αντίστοιχες έννοιες, οι οποίες προέρχονται από την παρατήρηση της φύσεως δηλαδή της Δημιουργίας άρα κατ επέκταση του ίδιου του Δημιουργού, αλλά η ερώτηση είναι πόσες χιλιετίες μπορεί να χρειάστηκαν για να δημιουργηθεί αυτό το τέλειο μαθηματικό σύμπλεγμα που τα γράμματα είναι αριθμοί και συνάμα μουσικοί τόνοι και οι λέξεις δηλαδή το σύνολο των αριθμών και των μουσικών τόνων κρύβουν μέσα τους εκτός από σύνθετες μουσικές αρμονίες, έννοιες οι οποίες δεν είναι καθόλου τυχαίες αλλά κατόπιν εκτενέστατης παρατηρήσεως της φύσης;
 Ευλόγως λοιπόν ο Αντισθένης μας υπενθυμίζει «Αρχή σοφίας η των ονομάτων επίσκεψις»
 
*** Στην Κύπρο ο πρώτος ναός αφιερωμένος στον Άγιο Παΐσιο.


Tην ερχόμενη Παρασκευή 23 Ιανουαρίου, θα τελεστούν τα εγκαίνια του πρώτου ναού, που είναι αφιερωμένος στον Άγιο Παΐσιο Αγιορείτη.
Η αγιοκατάταξη του Αγίου Παϊσίου Αγιορείτη, έγινε πρόσφατα από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Ο ναός, που βρίσκεται στην περιοχή του Τσιρείου σταδίου στη Λεμεσό, θα είναι αφιερωμένος στον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη και τον Άγιο Παΐσιο Αγιορείτη.
www.karfotiko.blogspot.gr  ,  Έκτακτο Παράρτημα   , www.rafail.ogr  .-
 


***  Πώς αντέδρασαν οι Ρώσοι στην αγιοκατάταξη του Γέροντα Παϊσίου.
 Η αγιοκατάταξη του αγιορείτου Γέροντος Παΐσιου αποτελεί ένα αξιοσημείωτο γεγονός όχι μόνο για τους Έλληνες, αλλά και για ολόκληρο τον ορθόδοξο κόσμο,
και η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας εξετάζει επίσης την ένταξη αυτής της ασκητικής μορφής στο εορτολόγιο της Ρωσικής Εκκλησίας. Αυτό ανέφερε στο RIA Novosti εκπρόσωπος του Πατριαρχείου.
«Τιμούμε την κληρονομιά του Γέροντα Παΐσιου του Αθωνίτη και στην Ελλάδα, και στη Ρωσία. Είμαστε ευτυχείς για το ότι η ελληνική Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης απέκτησε νέο άγιο» είπε ο υπεύθυνος του Διορθόδοξου Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων πρωθιερέας Ίγκορ Yakymchuk.
Με τη σειρά του ο πρωθιερέας Βλαντίμιρ Vigilyansky χαρακτήρισε στο RIA Novosti τον Γέροντα Παΐσιο τον Αθωνίτη, «μεγάλο δράστη της Εκκλησίας του Χριστού».  http://eikonografies.gr/
 


*** Διαβάστε τί κρύβεται πίσω από το καλαμάρι-«γίγας» στο Κατάκολο
 ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
Η Ευγενία Λευκαδίτου ειδικός επιστήμονας στο ΕΛΚΕΘΕ , μίλησε στο www.apokalypseis.com ,  δίνοντας πληροφορίες για το παράξενο καλαμάρι – γίγας που εντοπίστηκε προχθές νεκρό σε παραλία της περιοχής Κατακόλου Πύργου Ηλείας .
Οπως ανέφερε η κ. Λευκαδίτου τα τελευταία χρόνια γράφονται συχνά δημοσιεύματα στον τύπο και το διαδίκτυο, για το «Καλαμάρι Γίγας» που εμφανίζεται συνήθως τέτοια εποχή στο Αιγαίο και το Ιόνιο πέλαγος. Πρόκειται για το πελαγικό θράψαλο Ommastrephes bartramii, κοσμοπολιτικό είδος που εξαπλώνεται σε εύκρατα και υποτροπικά νερά, από τα επιφανειακά νερά μέχρι 1500 μέτρα βάθος, αλλά κυρίως σε βάθη 200-400 μέτρα στην ανοιχτή θάλασσα.Αν και σπάνια πιάνεται από αλιευτικά εργαλεία, η παρουσία του στη Μεσόγειο και στο νότιο Αιγαίο είχε καταγραφεί από τα μέσα του 19ου αιώνα.
Το είδος αυτό παρουσιάζει μεγαλύτερη αφθονία στον ΒΔ. Ειρηνικό, όπου η παρουσία του συνδέεται με το θερμό ρεύμα Kuroshio και αποτελεί στόχο εξειδικευμένων αλιευτικών στόλων. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελετών της κατανομής του στον Ειρηνικό, τα πεδία αναπαραγωγής του βρίσκονται σε περιοχές με επιφανειακή θερμοκρασία 21-25o C, ενώ στα τροφικά πεδία και τις περιοχές μετανάστευσης όπου και αλιεύεται η παρατηρούμενη θερμοκρασία είναι 6-15 o C σε βάθος 200 μέτρων και 10-22 o C στην επιφάνεια.
Από το 2007 οι καταγραφές του είναι σχετικά συχνότερες στα νερά του Αιγαίου, ενώ πρόκειτα κυρίως για μεγάλα θηλυκά άτομα που είτε εντοπίζονται ξεβρασμένα στην ακτή, είτε πιάνονται σε δίχτυα κοντά στην ακτή. Οπως έχει αναφερθεί για πολλά είδη κεφαλοπόδων (καλαμάρια, θράψαλα, σουπιές, χταπόδια, μοσχιοί) φαίνεται ότι τα ώριμα θηλυκά άτομα εξασθενούν σημαντικά κατά το τελευταίο στάδιο της αναπαραγωγής τους, με αποτέλεσμα να παρασύρονται από τα ρεύματα προς την ακτή.
Τα συχνότερα ευρήματα του είδους στις βόρειες ακτές της Κρήτης και οι μαρτυρίες των ψαράδων για τη συχνή εμφάνιση του είδους στην Κρήτη και τη Μήλο, μας κάνει να υποθέτουμε την ύπαρξη αναπαραγωγικού πεδίου στο Κρητικό πέλαγος το οποίο επισκέπτεται σταθερά πλέον το είδος αυτό τα τελευταία χρόνια, λόγω ίσως και των ευνοϊκότερων περιβαλλοντικών συνθηκών.
Και άλλες καταγραφές
Στο Ιόνιο πέλαγος, αρχικά παρατηρήθηκαν 4 νεαρά άτομα στον κόλπο του Taranto το Σεπτέμβριο του 2007 κοντά σ΄ενα ξιφιάδικο σκάφος όπου πιθανότατα τα προσέλκυσαν τα φώτα του σκάφους. Το 2009 ένα εξαντλημένο θηλυκό ξεβράστηκε σε παραλία κοντά στον Πύργο Ηλείας. Τον Απρίλιο του 2012 ένα μεγάλο θηλυκό άτομο πιάστηκε σε καθετή για λούτσους στα Δυτικά της Κεφαλλονιάς, ενώ το 2013 3 ακόμα άτομα των 5-6 κιλών αναγνωρίστηκαν από δημοσιεύματα ερασιτεχνών αλιέων στη Βαλλανιδοράχη Πρέβεζας, την Κορώνη και τη Σάμη Κεφαλλονιάς.
Η συχνότερη εμφάνισή του όλο και βορειότερα στο Αιγαίο και το Ιόνιοπέλαγος πιθανότατα να συνδέεται και με την άνοδο της θερμοκρασίας στα νερά της ανατολικής Μεσογείου.
Επειδή το είδος αυτό θεωρείται ακόμα σπάνιο στις Ελληνικές Θάλασσες και η μελέτη της κατανομής και της βιολογίας του παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, παρακαλούμε να ειδοποιείτε τους επιστήμονες του ΕΛΚΕΘΕ (Αθήνα: Λευκαδίτου Ευγενία , 210 9856705, Ηράκλειο Κρήτης: Περισtεράκη Νότα, 2810 337830, Ρόδος -Ενυδρείο: Φωκά Μαριολίνα , 22410 27308) όταν εντοπίζεται κάποιο ασυνήθιστο είδος θράψαλου ή καλαμαριού.  www.apokalypseis.com  . ,.-   


***  EKTAKTO: Φοβερές καταγγελίες από το Euro2day, τι συμβαίνει στην Τράπεζα Πειραιώς παραμονές των εκλογών;
Και πλήρωνε εσύ τον ΕΝΦΙΑ, το ΕΕΤΗΔΕ, το τέλος επιτηδεύματος, τις τακτικές-έκτακτες εισφορές κι όλα τα χαράτσια … Βλέπε να σου κόβουν το μισθό και τη σύνταξη … Ψάχνε να βρεις δουλειά για τα παιδιά σου στα πέρατα της οικουμένης … 
«Αποκαλύπτουμε τι πραγματικά έχει …
συμφωνηθεί. Υπεραποδόσεις χωρίς κίνδυνο για την ΚΚR και χωρίς δεσμεύσεις για πρόσθετη χρηματοδότηση! Τα SPV των… χιλίων ευρώ και τα νησιά Κάιμαν. Εγείρονται θέματα απιστίας, παραπλάνησης του επενδυτικού κοινού, ενδεχομένως και του ΔΣ της Πειραιώς!
…..
Σύμφωνα με συγκεκριμένα στοιχεία και πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το Euro2day.gr, τα οποία έχουν διασταυρωθεί και επαληθεύονται από πολλές διαφορετικές και αξιόπιστες πηγές, η συναλλαγή του κ. Άνθιμου Θωμόπουλου με την KKR προβλέπει ότι η δεύτερη θα φτιάξει τέσσερις εταιρείες-οχήματα (SPV) με κεφάλαιο 1.000 ευρώ κάθε μία, με έδρα για φορολογικούς λόγους την Ιρλανδία και με μετόχους κυρίως εταιρείες με έδρα τα Cayman Islands(!). Σε αυτές τις εταιρείες, θα μεταβιβασθεί το σχετικό χαρτοφυλάκιο της Τράπεζας Πειραιώς με χρηματοδότηση μέσω ομολογιών και διατήρηση του κινδύνου από την ίδια την Τράπεζα Πειραιώς(!).
…..
Όμως το εντυπωσιακότερο στοιχείο της συναλλαγής, το οποίο παραπέμπει άμεσα στο αδίκημα της απιστίας απέναντι στους μετόχους της τράπεζας, η πλειοψηφία της οποίας, σημειωτέον, ανήκει στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, δηλαδή στους Έλληνες φορολογούμενους, είναι ότι η KKR θα εισπράξει κατά τη διάρκεια της συμφωνίας που προβλέπεται να είναι πενταετής ως «αμοιβές διαχείρισης» το ποσό των 84 εκατ. ευρώ, δηλαδή διπλάσιο της αρχικής «επένδυσής» της, ενώ και τα 42 εκατ. ευρώ πρόκειται να της επιστραφούν κατά τη διάρκεια των προβλεπόμενων αποπληρωμών! Δηλαδή, εν ολίγοις, έναντι της «επένδυσης» των 42 εκατ. ευρώ, η KKR όχι μόνο δεν αναλαμβάνει κανέναν κίνδυνο, αλλά δέχεται… γενναιόδωρα τη μεταβίβαση και διαχείριση του χαρτοφυλακίου της Τράπεζας Πειραιώς με εξασφαλισμένη απόδοση 300%!»
Το πλήρες άρθρο με τα λινκς τεκμηρίωσης (με μπλε) βρίσκεται στο http://greeklignite.blogspot.gr/2015/01/ektakto-euro2day.html και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite!
Τα πιο πάνω είναι χαρακτηριστικά αποσπάσματα. Όλο το άρθρο στο  http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1293334/skandalodes-to-deal-peiraios-me-kkr.html.  
Δεν υιοθετούμε τις καταγγελίες, αφού «Μηδενί δίκην δικάσεις πριν αμφίν μύθον ακούσεις» και δεν είδαμε την άποψη των καταγγελομένων. Περιμένουμε όμως την παρέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και της Δικαιοσύνης, για να μάθουμε τι συμβαίνει σε μια τράπεζα που έχει ανακεφαλαιοποιηθεί με τα λεφτά των φορολογουμένων. Όπως περιμένουμε πάντα να μάθουμε τι είχε συμβεί και στην Proton Bank, τη θυμάται κανείς;
 
*** 

*** Αθλητική  Εφημερίδα  :

*** Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο  17  και  18  Ιανουαρίου  2015 :
 ΓΗΠΕΔΟ  ΑΡΦΑΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ 1971-74
 
  *** Για  την Σούπερ Λίγκα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο  :
Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015 : 
  

Βέροια - ΟΦΗ  4-1  , (3-1) .-
Τα  γκολ  : 18΄ πεν. Μπέν , 37΄ Μακρής  38΄ Παυλίδης , 39΄ Καλτσάς, 31΄ απόκρουση  πεν. Μπαργκάν , 59΄Μπ'εν ,
ΔιαιτητέςΔιαιτητής: Αμπάρκιολης Βοηθοί: Γκάγκας, Μαγιάννης {Κακή διαιτησία}.-
Κάρτες : 31΄ Τριποτσέρης  2 κίτρινες  = κόκκινη , Μπαργκάν , Βέρτζος ,
Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:
ΒΕΡΟΙΑ (Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Όστοϊτς, Μπράβο, Παυλίδης, Μπαργκάν (Κάμπορα), Μπεν, Μπατιόν, Μαλόν, Βεργώνης(Άρτσε), Καλτσάς, Βέρτζος.
ΟΦΗ (Αναστόπουλος): Λόρια, Τριποτσέρης, Μπανούσης, Μονιάκης, Κουτσιανικούλης(Κάλαϊτζιτς), Τζορτζ(Μαραθιανός), Ροβίθης, Λαμπρόπουλος, Στάθης, Φαζός, Μακρής.
Οι πάγκοι:
ΒΕΡΟΙΑ: Τζινάρ, Εσπάρθα, Ντουμίτρου, Κάμπορα, Μπαλάφας, Άρτσε, Γεωργιάδης.
ΟΦΗ: Αγριμάκης, Δαμιανάκης, Κάλαϊτζιτς, Φερνάντες, Μανιδάκης, Μπολάκης, Μαραθιανός.
Βίντεο  με γκολ 1ου ημιχρόνου από αγώνα  :
~** ΒΕΡΟΙΑ- ΟΦΗ Α΄ ΗΜΙΧΡ   3-1  19η  αγων  17/1/2015 : http://youtu.be/dUcKi7BuMoY ,
~** ΒΕΡΟΙΑ-ΟΦΗ  το  4ο  γκολ Μπεν  4-1  17/1/2015   19η  αγων: http://youtu.be/s04bOUnbPww ,
~** ΒΕΡΟΙΑ-ΟΦΗ  4-1   19η  αγων  17/1/2015  : http://youtu.be/szkb9B1bxxo 

    Κέρκυρα  -Ξάνθη  0-0 , (0-0) .-  ^
Τα  γκολ :  -
Διαιτητές : Δασκαλόπουλπς , Καρούσης , Πασχάλης και 4ο τον Μήτσιο .- {Μέτρια διαιτησία }.-
Κάρτες :   , Γουάλας ,  Μαρκόφσκι , Καϊκούτ , Ναχάρ  ,  Βασιλακάκης , Καρυπίδης ,
Η 11άδα της Κέρκυρας: Σέτκους, Βενέτης, Ζορμπάς(Χαβίτο), Ναχάρ, Καϊκούτ(Κοντός), Μαρκόφσκι, Σιόντης, Ντιμιτρόφσκι, Ανδρεόπουλος, Ζουμπουλάκης, Φάμπιο
Η 11άδα της Skoda Ξάνθης: Κυριακίδης, Μπέρτος, Γουάλας, Σολτάνι, Φερνάντεθ(Κλεϊντον), Βασιλακάκης, Παπαστεριανός, Φλίσκας, Καπετάνος, Λισγάρας, Καρυπίδης
Στον πάγκο για τους γηπεδούχους: Κουτζαβασίλης, Παρασκευαΐδης, Ρόχας, Κόντος, Χαβίτο, Κουμπούτια, Γεωργακόπουλος
Στον πάγκο για τους φιλοξενούμενους: Ζαρόπουλος, Λουσέρο, Ομπόντο, Κλέιτον, Κομεσίδης, Γούτας, Μπέλιτς
Βίντεο από αγώνα στο  0-0  : 
~** ΚΕΡΥΡΑ-ΞΑΝΘΗ  0-0  19η  αγων  17/1/2015: http://youtu.be/KrcezxCmd4U ,

  Πανιώνιος - Παναθηναϊκός  1-1 , (1-0).-
Τα γκολ :  33΄Μπουμάλ , 78 Μπέργκ  , 86΄πεν. από Κολοβό αποκρούει ο Στιλ , .- (ανύπαρκτο πέναλτι) .-
Διαιτητές : Μάνταλος , Γκρέβενης , Καραβασίλης . {Πολύ κακή  διαιτησία}.-
Κάρτες : Σίλντενφελντ,
Πανιώνιος (Μ. Ουζουνίδης): Γιαννακόπουλος, Αργυρόπουλος, Παντίδος, Ρισβάνης, Τασουλής, Κόρμπος, Μητρόπουλος, Μπουμάλ (Μπούζας) , Κολοβός, Ιμπαγάσα (Πάνος), Γιάννου
Παναθηναϊκός (Γ. Αναστασίου): Στιλ, Ζέκα, Χουχούμης, Σίλντενφελντ, Ταυλαρίδης, Λαγός(Δώνης), Πράνιτς, Ατζαγκούν΄(Κλωναρίδης), Μπαϊράμι (Καρέλης), Πέτριτς, Μπεργκ
Αναπληρωματικοί για τον Πανιώνιο οι:  Παπαδόπουλος, Χατζηισαΐας, Μπούζας, Μασούρας, Πάνος, Σιώπης, Γκέζος .
Στον πάγκο των "πρασίνων" κάθονται οι:  Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Κλωναρίδης, Δώνης, Καρέλης, Νάνο, Μπούι .
Βίντεο από αγώνα :
~**ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΟ  Α΄ΗΜΙΧΡ 1-0 γκολ Μπουμάλ  17/1/2015 19η αγων : http://youtu.be/YWVlb_t-6_g ,
  ~**Πανιώνιος-ΠΑΟ 1-1 ισοφάρ Μπέργκ 19η αγων 17/1/2015 : http://youtu.be/sIlOztLve1M ,

~** ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΟ 1-1 απόκρουση πεν 17/1/2015 : http://youtu.be/chRBpi0BBno ,
~**ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΟ 1-1 19η αγωνισ 17/1/2015 δηλώσεις γκολ : http://youtu.be/QFVtAO5O1v4
  
Κυριακή 18 Ιανουαρίου  2015  :

  Λεβαδειακός - Αστέρας Τρίπολης  3-1 , ( 1-1 ) .-^
Τα γκολ :  12΄Μπαράλες ,  18΄Μάτζιος  ,  46΄, Μάτζιος  ,80 ΄ Μιλοσάβλιεφ,
Διαιτητές :Διαιτητής: Βοσκάκης Βοηθοί: Κούλα, Φαντόπουλος
Κάρτες :  Μουνάφο , Ζίτο ,
Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Παντελίδης): Σηφάκης, Μαχαίρας, Κώτσιος, Ζίτο, Τομάς, Αρμίτσε, Μιλοσάβλιεφ, Μιλιάζες, Γκόμες (Πιντέρ) , Βούκτσεβιτς( Μάγκας ) Μάντζιος.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι, Γκόιαν, Ζησόπουλος, Κουρμπέλης (Μούκαμ),  Τσοκάνης, Μουνάφο, Παντελιάδης, Μάσα(Φερνάντες), Μπαράλες, Γιαννιώτας.
Οι πάγκοι:
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Στρατηλάτης, Σκέμπης, Σοτέλο, Μάγκας, Πιντέρ, Μπουσταμάντε, Νικολακάκης.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ.: Μπαντής, Τορμένα, Τιέ Μπι, Ρόλε, Φερνάντες, Μούκαμ, Κιτόκο.
Βίντεο  από αγώνα  :
~** ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Α΄ ΗΜΙΧΡ 1-1 18/1/2015 τα γκολ 19η αγων: http://youtu.be/-xftBFFH_TY ,                                                                                                                          ~** Λεβαδειακός- Ατρόμητος  γκολ ισοφαρ, α΄ ημιχ   18/1/2015 : http://youtu.be/OAhziHORMZk~**  ΛΕΒΑΔΕΙΚΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ  3-1   δηλώσεις γκολ  18/1/2015  19η αγων : http://youtu.be/njasxybkq7M ,                                                                                                                            ~**Λεβαδειακός-Αστέρας  3-1  2ο  γκολ  18/1/2015  19η  αγων : http://youtu.be/lcSAh9cxESY ,       ~**Λεβαδειακός- Αστέρας 3-1  3ο  γκολ  30 γκολ  18/1/2015  19η αγων : http://youtu.be/FW6IDjBkKhM ,

   ΠΑΟΚ - Πλατανιάς  1-0 , (1-0) .- ^
Τα γκολ : 24΄ Αθανασιάδης ,
Διαιτητές :Τριτσώνης , Απτόσογλου , Καρατζίκας
Κάρτες : Μανντούρο , Αποστολόπουλο ,Γκολάσα ,
Η 11άδα του ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Κωνσταντινίδης, Σκόνδρας, Βίτορ, Κατσικάς, Σαλπιγγίδης(Νομπάσα), Μακ, Τζανδάρης, Μαντούρο(Γκολάσα), Αθανασιάδης, Περέιρα .
Οι 11 του Πλατανιά: Ολιμπά, Ζαραδούκας, Αποστολόπουλος, Ιτούα, Δημήτρης, Τετέ, Αγκιλέρα, Τσουράκης(Μιλούνοβιτς), Γουνδουλάκης(Φιγκέιρα), Μαχαμάτ, Γιακουμάκης (Τόρρες).
Βίντεο  από αγώνα  :
~**ΠΑΟΚ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ Α΄ ΗΜΙΧΡ 1-0 γκολ Αθανασιάδη 19η  αγων 18/1/2 15 : http://youtu.be/o9cTk0MsPrA ,                                                                                                                          ~** ΠΑΟΚ-Πλατανιάς α΄ ημιχρ ΄ 1-0 το γκολ 18/1/2015 : http://youtu.be/zQSyXygE-uQ ,                     ~**ΠΑΟΚ- ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 1-0 δηλώσεις γκολ 18/1/2015 19η αγων : http://youtu.be/BzV3lso3oOI  ,

  ΠΑΣ Γιάννινα - Πανθρακικός  2-2 , (1-0) .- ^
Τα γκολ : 10΄ Μανιάς , 49΄ Χασομέρης , 57΄ Μανιάς  , 84΄Κάσες,
Διαιτητές :Διαιτητής είναι ο Ηλίας Σπάθας (Πειραιά) ,Βοηθοί του είναι οι  Χρήστος Ακρίβος (Αθηνών) και Δημήτριος Ζυγούρης  (Αιτωλοακαρνανίας).  {Μέτρια  διαιτησία} .-
Κάρτες : Ντιγκινί , Ντάσιος , Ρωμαίου ,
Η ενδεκάδα του ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Ντάσιος, Μανιάς, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ακόστα (Σκόδρας), Τσουκαλάς, Ίλιτς(Κοροβέσης), Μπέριος, Τσάβες(Γιάκος), Ναδάλες.
Ο πάγκος του Γιάννη Πετράκη: Σωτηρίου, Κοροβέσης, Στρούνα, Σκόνδρας, Σαπαλίδης, Γιάκος, Αυγενικού.
Η ενδεκάδα του Πανθρακικού: Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Μελίσσης, Μεχία, Τζάνης(Λίτσκας), Ντιγκινί (Ζδράβος), Εμπόου, Τσουμάνης, Ρομέου, Ίγκορ (Κάσες ), Χασομέρης.
Ο πάγκος του Μανουέλ Ρόκα: Πασχαλάκης, Κάσες, Ζδράβος, Αράμπα, Λίτσκας, Φραγκούλης.
Βίντεο  από τον αγώνα  :

~**ΠΑΣ Γιάννενα- Πανθρακικός  Α΄ ΗΜΙΧΡ  1-0  το γκολ  18/1/015 : http://youtu.be/x9rL1XnyHBM~**Γιάννενα-Πανθρακικός γκολ  ισοφαρ.  1-1  18/1/2015 19η  αγων. : http://youtu.be/-j_xBZXu_mk ,                                                                                                                             ~** ΠΑΣΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 2-2 δηλώσεις 18/1/2015 19η  ΑΓΩΝ : http://youtu.be/szbxHVJClhg ,                                                                                                                            
~**ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ  2-2   τα  άλλα δύο γκολ  18/1/2015 :
http://youtu.be/jjP320IufyM ,                                                                                                                  
~**ΠΑΣ Γιάννενα-Παναιτωλικός 2-2 2ο γκολ ισοφαρ 18/1/2015 : http://youtu.be/6qn2UlRLU30 ,
  Ολυμπιακός - Παναιτωλικός   2-0 , (0-0) .- ^

Τα  γκολ: 69΄Ντοσεβί ,  93΄ Μανιάτης  .-
Διαιτητές :Δημητρόπουλος , Ποντίκης , Σίπκας  . {Κακή  διαιτησία }.-
Κάρτες: Φωτάκης , Αφελάϊ , Μπεχαράνο ,Γοδόϊ , Κέβιν ,
Ολυμπιακός (Β. Περέιρα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Αυλωνίτης, Σιόβας, Μασουακού, Κασάμι, Μανιάτης, Φορτούνης, Ντοσεβί(Μπουχαλάκης), Αφελάι (Ντουρμάζ), Μήτρογλου
Παναιτωλικός (Μ. Χάβος): Στεφανάκος, Μπεχαράνο(Βασιλείου), Μαλεζάς, Ετζεγκέλε, Μαρτίνες(Σκαραματσίνο), Γοδόι, Άλβες, Φωτάκης, Μαρτίνες, Κάπελ, Μύγας (Κουτρουμάνος ) .
Βίντεο  από τον αγώνα :
~**ΟΣΦΠ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  Α΄ ΗΜΙΧΡ   0-0  19η  αγων   18/1/2015: http://youtu.be/vSsQ15Qy7DU ,
~** ΟΣΦΠ-Παναιτωλικός 2- 0 το 1ο γκολ 18/1/2015 19η αγων : http://youtu.be/PRlyo__zwZc ,
~**ΟΣΦΠ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 2-0  δηλώσεις ,φάσεις γκολ 18/1/2015 19η αγων : http://youtu.be/RiTh48fABrY ,

 Δευτέρα 19 Ιανουαρίου  2015  :
19:30 Εργοτέλης - Καλλονή

 ***  Για  την Γ΄ Εθνική στο 3ο  Όμιλο  14η  αγωνιστική ,
 Κυριακή  18/01/2015  :
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ -ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ  1-1 .- ^
ΖΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ -ΑΧΑΪΚΗ 0-0 .- ^
ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ -ΑΙΟΛΙΚΟΣ  0-2 .- ^
ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ -ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ  1-0  .-^

ΚΑΛΑΜΑΤΑ -Α.Ο. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ   0-0 .- ^
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: ΠΑΠΠΟΣ, ΝΙΦΟΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΡΤΙΝΟΣ, ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΕΑΣ, ΡΟΥΣΣΗΣ, ΤΣΑΤΣΟΣ, ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΛΟΥΜΠΑΡΔΕΑΣ, ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ, ΣΚΑΡΟΣ, ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ
 ΛΟΥΤΡΑΚΙ: ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ, ΣΠΕΣΙ, ΓΚΑΡΜΙΡΗΣ, ΣΙΩΚΟΣ, ΣΟΥΣΟΥΝΗΣ, ΤΣΩΚΟΣ, ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ, ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, ΧΡΥΣΑΦΙΔΗΣ, ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΖΕΡΒΟΣ - 

ΒΥΖΑΣ Μεγάρων - ΕΡΜΗΣ Κιβερίου  1-1  .- ^
Α.Ο.ΚΥΜΗΣ - ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ  0-3  α.α.

***   Β΄ Εθνική  στο Νότιο Όμιλο  :
Νότιος Όμιλος

Παρασκευή 16/1/2015 

 Επισκοπή - Χανιά    0-1 .- ^

Κυριακή 18/1/2015 

Παναχαϊκή - Αχαρναϊκός

Παναιγιάλειος - Φωστήρας
Απόλλων Σμύρνης - Ερμιονίδα
Άλιμος - ΑΕΚ    0-1 .- ^
Ρεπό: Ηρακλής Ψαχνών
* Ο αγώνας ΠΑΕ Καλλιθέα - Πανηλειακός, δεν θα διεξαχθεί λόγω αποφάσεων του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ για την ΠΑΕ Πανηλειακός

***  Βόρειος Όμιλος
Σάββατο 17/1/2015 
ΑΕΛ - Ηρακλής   0-1 .- ^
Κυριακή 18/1/2015 
Αγροτικός Αστέρας - Απόλλων 1926
Φωκικός - Αιγινιακός
Εθνικός Γαζώρου - Τύρναβος
Πιερικός - Ζάκυνθος
Δευτέρα 19/1/2015 -18.00
Ολυμπιακός Βόλου - Αναγέννηση Καρδίτσας (OTE TV)
Ρεπό: Λαμία
*** Α΄ Τοπικό  ΕΠΣ Μεσσηνίας  17η  αγωνιστική :
Το πρόγραμμα  αναλυτικά:
 Σάββατο    17/01/15   
Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ - ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ    3-1 .- ^  
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ.    0-0 .- ^
Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ   3-3 .- ^   
Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ   4-1 .- ^
   Κυριακή    18/01/15
Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ - ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ       0-2 .-^ 
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ  1-1  .-^   
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ   0-2    ,-^
ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ - ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ     0-2 .-^

***  ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  Τετάρτη  21/01/2015
ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ - ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ 
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ. - Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣHΣ 
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ - Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ 
Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ 
ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ 
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ 
ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ - Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ


*** Α1  ΕΠΣΜεσσηνίας στο ποδόσφαιρο :
Το πρόγραμμα  αναλυτικάΣάββατο    17/01/15
Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ   1-0 .- ^   
ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Π.Σ. - ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΑΜΦΕΙΑΣ   2-2 .- ^  
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣ - Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ      3-2 .- ^
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ  3-2 .- ^
      Κυριακή    18/01/15
Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ - Α.Ο. ΦΑΡΑΙ  0-1 .-^
ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ - Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ      0-0 .- ^
Ρεπό: ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ


*** Β΄  ΕΠΣΜεσσηνίας στο ποδόσφαιρο  :
  Το πρόγραμμα στον πρώτο όμιλοΣάββατο    17/01/15   
ΑΕ ΑΙΘΑΙΑΣ - ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ   1-2 .- ^  
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ     3-0 .- ^
ΑΕ ΚΥΠΑΡΙΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ  0-2 .- ^
    Κυριακή    18/01/15
ΑΕΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΑΣΤ. ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ    2-4 .-^ 
Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑ - ΑΣ ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΡΟΠΗΣ  3-2 .- ^
Κυριακή    18/01/15   
 ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ  0-1 .- ^    
και στον δεύτερο όμιλο : Σάββατο    17/01/15
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΜΙΣΟΣ  0-2 .- ^
ΑΠΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ - Α.Ο. ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ  2-1 .- ^
    Κυριακή    18/01/15
Π.Α.Ο.Κ. - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ  2-3 .-^  
Α.Ε. ΜΑΝΗΣ - Π.Α.Ο. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ     3-0 .-^
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΧΑΡΑΚΟΠΙΟΥ  0-0 .-^
ΔΟΞΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Α.Ε. ΑΒΙΑΣ  1-4 .- ^

Τετάρτη 14/01/2015 :
~* Πανιώνιος Καλαμάτας - ΠΑΟ Καλλιθέας  4-3 .- ^
~* Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης -ΠΑΟΚ Καλαμάτας  6-1 .- ^
~*  Α.Ε. Αβίας - Α.Ε. Μάνης   2-1  .- ^
~* Θύελλα Χαροκοπιού - Ολυμπιακός Ανάληψης  2-2  .- ^
~* ΑΠΣ ΔΗΜΟΥ Παπαφλέσσας -Δόξα Καλαμάτας   4-1 .- ^
~*Α.Ο. Στενωσιάς -Παναθηναϊκός Καλαμάτας  2-1 .- ^ 

 
***  Γ΄ Τοπικό  ΕΠΣΜεσσηνίας  :
Το πρόγραμμα  αναλυτικά :
ΠΡΩΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ    Σάββατο    17/01/15   
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΑΒΡΑΜΙΟΥ - Α.Ε. ΛΟΓΓΑΣ    
Α.Ε. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ - Α.Ο. ΧΑΤΖΗ   3-0 α.α.
Ρεπό: ΝΕΣΤΩΡ ΠΥΛΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΟΜΙΛΟΣ 
 Κυριακή    18/01/15   
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ     
Α.Ο. ΔΙΟΔΙΩΝ - Α.Ο. ΒΕΡΓΑΣ    2-5 .- ^   
ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΙΚΑΡΟΣ - Α.Ο. ΠΑΝΕΥΑΪΚΟΣ 4-0 .-^
    
ΤΡΙΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ 
Κυριακή    18/01/15   
ΑΟ ΦΥΤΕΙΑΣ - ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  1-0 .- ^
   Δευτέρα    19/01/15    
ΝΕΔΟΥΣΑ ΑΛΑΓΟΝΙΑΣ - ΑΠΣ ΑΡΙΣ    ΔΗΜΟΤΙΚΟ 
   Τετάρτη    21/01/15
ΑΣ ΦΥΤΕΙΑΣ - ΑΟ ΕΡΜΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ     
     Ρεπό: ΑΣ ΔΑΝΑΟΣ

  *** Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής στη φάση των «16» της Ευρωλίγκας την Πέμπτη 15 και Παρασκευή 16/01/2015 ,  έχει ως εξής:
Σε Κωνσταντινούπολη και ΟΑΚΑ δοκιμάζονται οι «αιώνιοι»
3η Αγωνιστική (15-16/1/2015)
5ος Όμιλος
Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου  2015
Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)  61-79 .- ^
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)  70-68 .- ^
Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου  2015
Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) 77-58 .- ^
Τα  δεκάλεπτα  : 24-16 , ( 46-33) , 63-42, 77-58 .-
 
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Γαλατασαράι (Τουρκία)  65-74  .- ^

LIVE: Παναθηναϊκός - Ζάλγκιρις (1η περίοδος)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

Ρεάλ Μαδρίτης 3-0 6
Μακάμπι Τελ Αβίβ 2-1 5
Παναθηναϊκός 2-1 5
Γαλατασαράι 2-1   5
Μπαρτσελόνα 1-2 4
Ζαλγκίρις Κάουνας 1-2  4
Άλμπα Βερολίνου 1-2  4
Ερυθρός Αστέρας 0-3  3

6ος Όμιλος

Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου  2015
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)  69-78 .- ^
Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015
Φενερμπαχτσέ Ούλκερ (Τουρκία)-Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)  68 -74 .- ^
Τα δεκάλεπτα  : 22-16 , (36-43) , 52-56 , 68-74 .-
 ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ρίζικ (Ουκρανία), Ρόκα (Πορτογαλία), Περούγα (Ισπανία)
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ/ΟΥΛΚΕΡ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Γκάουντλοκ 23 (5), Ζήσης, Μπιέλιτσα 9, Ερντέν, Μπογκντάνοβιτς 10 (2), Σαβάς, Ζόριτς, Βέσελι 13, Σιπάχι 4 (1), Πρέλτζιτς 9 (1).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ, Χάντερ 4, Ντάνστον 6, Σπανούλης 16 (3), Σλούκας 5 (1), Πρίντεζης 7 (1), Μάντζαρης 5 (1), Κατσίβελης 2, Λαφαγιέτ 6 (2), Ντάρντεν 5 (1), Λοτζέσκι 18 (3).

Μάλαγα (Ισπανία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)  77-84  .- ^

Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία)-Νίζνι Νόβγκοροντ (Ρωσία)  81-74,(31-35).-^

Ο Σπανούλης... πίκρανε τον Ομπράντοβιτς με τον «δικό» του τρόπο
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

Ολυμπιακός 3-0 6
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 3-0  6
Αναντολού Εφές 2-1  5
Φενερμπαχτσέ Ούλκερ 1-2  4
Νίζνι Νόβγκοροντ 1-2  4
Λαμποράλ Κούτσα 1-2  4
Αρμάνι Μιλάνο 1-2  4
Μάλαγα 0-3  3
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  ΤΕΤΑΡΤΗ 14/1/2015 :
Νίκη Βόλου-Ολυμπιακός 0-3 α.α.

Πανθρακικός-Κέρκυρα 1-0 (38΄πεν. Ίγκορ)

Εργοτέλης-Πανιώνιος Αναβλήθηκε

Ξάνθη-Βέροια 2-2 (36΄ Καπετάνος, 55΄ Γούτας - 34΄ Μπεν, 59΄ Καλτσάς)

Παναιτωλικός-ΟΦΗ 3-1 (33΄,60΄ Κέβιν Γκαρσία, 50΄ Κούσας - 46΄αυτ. Κουτρομάνος)

Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός 1-0 (29΄ Πέτριτς)

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα 2-2 (13΄ Ρόλε, 24΄ Μπαράλες - 42΄,77΄ Κοροβέσης)

Καλλονή-ΠΑΟΚ 1-2 (6΄ Καλτσάς - 50΄,58΄ Περέιρα)

ΠΕΜΠΤΗ 15/1/2015

Πλατανιάς-Ατρόμητος    0-0 , (0-0) .- ^
 Τα  γκολ  :   -
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας) , Καλφόγλου , Καρσιότης .-
Κάρτες  :  Μπανανά , Δημούτσος , Νάστος , Δημήτρης ,
Πλατανιάς (Χριστόπουλος): Ολιμπά, Αποστολόπουλος, Ιτούα, Μπανανά(Μαχαμάτ), Δημήτρης, Τετέ, Αγκιλέρα, Μπέριαν(Μενδρινός), Τσουράκης(Ζαραδούκας), Μιλούνοβιτς, Τόρες
Ατρόμητος (Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Κούρος, Φυτανίδης, Αγκουαζί, Γεωργίου(Καραμάνος), Κατσουράνης, Γκαρσία(Ναπολεόνι), Ουμπίντες, Κιβρακίδης, Δημούτσος(Μπάλας), Παπάζογλου
Στον πάγκο για τον Πλατανιά: Κοκκαλάς, Μαχαμάτ, Φιγκέιρα, Γιακουμάκης, Γουνδουλάκης, Μενδρινός, Ζαραδούκας
Στον πάγκο του Ατρομήτου: Μπάρκας, Νάστος, Λαζαρίδης, Μπρίτο, Καραμάνος, Ναπολεόνι, Μπάλλας
Βίντεο από αγώνα  :
~**ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 0-0 δηλώσεις φάσεις 15/1/2015 18η αγων : http://youtu.be/fv8yyANNjYc ,

~ Εργοτέλης -Πανιώνιος    ( εξ  αναβολής  λόγω  καιρού  )

Εργοτέλης και Καλλονή στην πιο... χορταστική ισοπαλία της χρονιάς
***  ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΚΑΛΛΟΝΗ  3-3 , (
Τα  γκολ  :  Ο Λεοζίνιο με πέναλτι άνοιξε το σκορ στο 20' και στο 39' ο Χουάνμα πέτυχε το 2-0. Στο 67' και 73' ο Χαντί ισοφάρισε για τους γηπεδούχους, αλλά στο 85' ο Μίνγκας πέτυχε το 3-2 για την Καλλονή. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κοζορώνης διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (3-3).
~ Με 10 παίκτες αγωνίστηκε σε όλο το δεύτερο μέρος η Καλλονή, μετά την αποβολή του Γιορέντε στο 45' με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Διαιτητής: Κ. Ιωαννίδης
Κίτρινες: Καζναφέρης, Λουβιόν - Κεϊτά, Χουάνμα, Καλτσάς, Γιορέντε
Κόκκινες: 45΄ Γιορέντε (δεύτερη κίτρινη), 90΄+2 Κεϊτά (δεύτερη κίτρινη)
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γ.Ταουσιάνης): Σαράνοφ, Καζναφέρης, Γκέντσογλου, Λουβιόν, Λυκογιάννης, Κοζορώνης, Μποέ (66΄ Στογιάνοβιτς), Γιουσούφ, Χαντί, Ρέντζας (46΄ Παμλίδης), Χαλκιαδάκης (81΄ Λεονάρντο).
ΚΑΛΛΟΝΗ (Β.Βλάχος): Χογκ, Αναστασιάδης, Αντέτζο, Τσαμπούρης, Γιορέντε, Κεϊτά, Καλτσάς, Λεοζίνιο (70΄ Μίνγκας), Μανούσος, Χουάνμα (54΄ Ναβάρο), Καμαρά (76΄ Αγρίτης).
***   Σκληρή ανακοίνωση των οργανωμένων οπαδών του ΟΦΗ
Για την τραγική κατάστασή του
Σκληρή ανακοίνωση των οργανωμένων οπαδών του ΟΦΗ
Ανακοίνωση εξέδωσαν επτά σύνδεσμοι οργανωμένων οπαδών του ΟΦΗ, χρησιμοποιώντας σκληρούς χαρακτηρισμούς για όσους θεωρούν ότι έφεραν την ομάδα της Κρήτης στην τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, καθώς κινδυνεύει με διάλυση, λόγω χρεών.
~* Αναλυτικά:
- «Τα λόγια έχουν στερέψει, η απογοήτευση μας έχει κυριέψει, η οργή και ο θυμός ξεχειλίζουν, τα καταφέρατε κύριοι, κατασπαράξατε την σάρκα και την ψυχή του Ο.Φ.Η μας, δεν αφήσατε τίποτα όρθιο, υποθηκεύσατε το μέλλον της αγαπημένης μας ομάδας, τα διαλύσατε όλα για να κάνετε τους μάγκες και τους προέδρους στην πλάτη του Ο.Φ.Η μας.
- Εμείς είμαστε οπαδοί κύριοι δεν είμαστε παράγοντες, στις όποιες αποφάσεις και κινήσεις κάναμε μας μιλούσε το συναίσθημα και το πώς θα προχωρούσε η ομάδα μπροστά ελπίζοντας σε ένα καλύτερο μέλλον, εσείς μας τάζατε αλλαγές σελίδας, εσείς μας τάζατε τριετή πλάνα εξυγίανσης, εσείς μας τάζατε μεγαλοεπενδυτές και εμείς σας πιστεύαμε γιατί είχαμε μια Ελπίδα.
- Φταίμε, το ξέρουμε και το αναγνωρίζουμε αλλά δυστυχώς εκμεταλλευτήκατε την αγάπη μας για αυτή την ομάδα και μας πουλήσατε ΕΛΠΙΔΑ. Μια ΕΛΠΙΔΑ που για αυτήν κάναμε αγώνες ανεξαρτησίας, ταξιδέψαμε σε όλη την Ελλάδα, πουλήσαμε κουπόνια, αγοράσαμε μετοχές και στο τέλος τι; Τίποτα κύριοι, η ΕΛΠΙΔΑ έσβησε και μαζί με αυτήν σβήσατε κι εσείς, τελειώσατε, αποτύχατε, αποδείχτηκε ότι δεν είστε ικανοί, όλοι όσοι διοικήσατε τα τελευταία χρόνια, μηδενός εξαιρουμένου.
- Είχατε μια ομάδα που ήταν μέσα στις 3 πρώτες σε ό,τι αφορά την πληρότητα στο γήπεδο της, μια ομάδα που είχε 3.000 εισιτήρια διαρκείας τα τελευταία 2 χρόνια, και τι καταφέρατε? Να την διαλύσετε!!! Είναι απίστευτο!!!
- Η ιστορία θα σας κρίνει όλους σας και θα σας γράψει στις πιο μαύρες τις σελίδες, εμείς σας έχουμε κρίνει ήδη και έχετε μπει στην μαύρη λίστα ως ανεπιθύμητοι και αποτυχημένοι.
- ΟΜΙΛΕ μου όμως μην ανησυχείς, εμείς θα είμαστε πάντα δίπλα σου, όσα χρόνια κι αν περάσουν, όπου και να βρίσκεσαι, και σου δίνουμε μια υπόσχεση, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να σε ξανακάνουμε έτσι όπως σε μάθαμε, ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟ.
~ ΚΡΗΤΕΣ-4 Θ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
~ SNAKES 4 HERAKLION CLUB
~ ΘΥΡΑ-4 1986
~ ΣΤΕΚΙ ΦΙΛΩΝ ΟΦΗ ΑΡΧΑΝΩΝ
~  ΑΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΥΡΑ 4
~  SNAKES 4 SITIA CLUB
~* Πανελλήνιος Σύνδεσμος Φίλων Ο.Φ.Η Αθηνών "Νίκος Ξυλούρης»
Newsroom ΔΟΛ

***
***    BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =
http://www.youtube.com/stamos01 ,         4020   video.-                         
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01 ,     2301    video.-                
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =       2 312   video.- 
Σύνολον                                                    8633  βίντεο   .-

~ https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 3226.-   
 https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258   344
~   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
 https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    814. –   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   299 .-
*** http://www.twitter.com/stamos01/  ,448/479/31  , 19,5  χιλ./260 / 11 .- 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-   
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 358 ΑΓΙΟΣ ΦΛΩΡΟΣ

  *** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2015  :
~  Επικαιρότητα και ενημέρωση  01  Ιανουαρίου  2015: http://snsarfara.blogspot.gr/2015/01/01-2015.html ,.-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  01  Ιανουαρίου  2014 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/01/01-2014.html .-
~  Επικαιρότητα  ενημέρωση  Παρασκευή  02 Ιανουαρίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/01/02-2015.html .- 
~ Επικαιρότητα  ενημέρωση Σάββατο  03  Ιανουαρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/01/03-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 03 και 04 Ιανουαρίου 2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/01/03-04-2015.html ,
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Κυριακή  04  Ιανουαρίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/01/04-2015.html .-
~ Επικαιρότητα Ενημέρωση Δευτέρα 05 Ιανουαρίου 2015   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/01/05-2015.html .-
~Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Τρίτη  6 Ιανουαρίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/01/6-2015.html .-
~Επικαιρότητα Ενημέρωση Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/01/07-2015.html .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Πολιτικά Ειδησιογραφία  07 και 08/01/2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/01/07-08012015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή 09  Ιανουαρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/01/09-2015.html .-
~Επικαιρότητα  Ενημέρωση Πολιτική  (οι)   Παρασκευή  09/01/2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/01/09012015.html  ,-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση   Σάββατο  10  Ιανουαρίου  2015   :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/01/10-2015.html .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Κυριακή   11  Ιανουαρίου  2015  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/01/11-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 10 και 11 Ιανουαρίου 2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/01/10-11-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης 12 Ιανουαρίου 2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/01/12-2015.html .-
~ Επικαιρότητα Ενημέρωση Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/01/12-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  13  Ιανουαρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/01/13-2015.html .-
~  Η Εφημερίδα μας Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015 {ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΕΙΟΡΙΤΗΣ } :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/01/13-2015.html .-  
~  Η Εφημερίδα μας Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/01/14-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  Πέμπτη  15  Ιανουαρίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/01/15-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  , Παρασκευή   16  Ιανουαρίου  2015   : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/01/16-2015.html .-
~ Η Εφημερίδα  μας  Σάββατο  17  Ιανουαρίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/01/17-2015.html .-
~Η  Εφημερίδα  μας  Κυριακή  18  Ιανουαρίου  2015  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/01/18-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 17 και 18 Ιανουαρίου 2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/01/17-18-2015.html .-
~   Η  Εφημερίδα  μας  Δευτέρα  19  Ιανουαρίου  2015  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/01/19-2015.html .-  

Δεν υπάρχουν σχόλια: