ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 19 Μαϊου 2015

ARFARA   NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  19  Μαϊου  2015 :
~

~

~

~

~*   Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !
~

~

~
*** 19 Μαΐου
Ιερομάρτυρος Πατρικίου (1), επισκόπου Προύσσης και των συν αυτώ πρεσβυτέρων Ακακίου, Μενάνδρου και Πολυαίνου (†β΄αι.). Μαρτύρων Ακολούθου, Θεοτίμης και Κυριακής της νέας. Των εν Κύπρω οσιομαρτύρων Βαρνάβα, Γενναδίου, Γερασίμου, Γερμανού, Θεογνώστου, Θεοκτίστου, Ιερεμίου, Ιωάννου, Κόνωνος, Μαξίμου και Μάρκου.

(1) Ο άγιος Πατρίκιος με τη μεγάλη του θεολογική γνώση, αλλά και τη θερμή και ζέουσα πίστη του, αναδείχθηκε επίσκοπος Προύσσης. Από τη θέση αυτή, έδωσε μεγάλους αγώνες για την επιστροφή από την πλάνη των ειδώλων πολλών ανθρώπων. Στην ιεραποστολική του αυτή δράση δεν ήταν μόνος. Διάλεξε τρεις πρόθυμους συνεργάτες, τον Ακάκιο, το Μένανδρο και τον Πολύαινο, με την πολύτιμη βοήθεια των οποίων έφερε στη χριστιανική πίστη πολλούς ειδωλολάτρες. Αυτό όμως εξόργισε τους ιερείς των ειδώλων, οι οποίοι τον κατήγγειλαν στον άρχοντα Ιουλιανό τον Υπατικό, ο οποίος διέταξε την σύλληψή τους. Ο άρχοντας προσπάθησε στην αρχή ανεπιτυχώς με θεολογικές συζητήσεις, να πείσει τον Πατρίκιο ότι ο Χριστός δεν είναι Θεός. Ο άγιος δεν δείλιασε ούτε μία στιγμή και με τη ρητορική του δεινότητα, την άριστη θεολογική του κατάρτιση και την πλούσια επιχειρηματολογία του, ανέτρεψε όλα τα σαθρά επιχειρήματα του Ιουλιανού, όπως το επιχείρημα ότι τα αναβλύζοντα ύδατα θερμαίνονται με την πρόνοια των Θεών των ειδώλων. Ο άγιος μάρτυρας του απήντησε, ότι και τα αναβλύζοντα ύδατα όπως και ολόκληρη η κτίση τελούν υπό την πρόνοια του πλάστη και δημιουργού τους, του ενός και αληθινού Θεού. Βλέποντας τη διαλεκτική συντριβή, ο άρχοντας διέταξε τον αποκεφαλισμό του Πατρικίου και των συνεργατών του, στολίζοντας την Εκκλησία με τέσσερις νέους Μάρτυρες.
~   19/05 Απολυτίκιο Αγ. Πατρικίου, Ακακίου, Μένανδρου και Πολύαινου - 19 ΜΑΙΟΥ: https://youtu.be/uy_g8qEzqik?list=PL175C10CE6A189986 .-

~


***  Ένα εντυπωσιακό βίντεο γεμάτο Καλαμάτα         
      
Τις ομορφιές της Καλαμάτας και της περιοχής της, από την ακρογιαλιά του μυχού του Μεσσηνιακού Κόλπου μέχρι τις κορυφές του Ταϋγέτου, περιγράφει με τον πλέον εύγλωττο τρόπο, αυτόν της εικόνας, ένα βίντεο που ο Δήμος Καλαμάτας παρήγαγε με την έγκριση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.
Το όμορφο φυσικό και δομημένο περιβάλλον της Καλαμάτας και της περιοχής της, η παραλία και οι θάλασσές της, οι ελαιώνες και τα δάση, οι ναοί και τα μνημεία, οι ιστορικοί τόποι μα και η καθημερινότητα των κατοίκων, οι δραστηριότητες στις οποίες μπορεί να μετάσχει ένας επισκέπτης, οι φυσικές καλλονές του ορεινού όγκου του Ταϋγέτου, η γαστρονομία και τα ποιοτικά αγροδιατροφικά προϊόντα συνθέτουν έναν τουριστικό προορισμό που δελεάζει τον περιηγητή και τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Video ,  Καλαμάτα όμορφη πόλη : https://youtu.be/gSrTTlHoL44  ,
~
***   Πανελλαδικές 2015: Με το δεξί ξεκίνησαν οι μαθητές της Καλαμάτας         
     
 
 
 
Επίκαιρο και αναμενόμενο το θέμα, σύμφωνα με υποψηφίους και καθηγητές
Σε ρυθμούς Πανελλαδικών Εξετάσεων μπήκαν χθες οι μαθητές, με την αρχή να γίνεται από το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.
Η «Προστασία και αξιοποίηση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς» ήταν το θέμα, που χαρακτηρίστηκε από μαθητές και καθηγητές επίκαιρο, αφού είχε άμεση σχέση με τη χθεσινή μέρα, που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων.
Το «Θάρρος» βρέθηκε σε σχολεία της Καλαμάτας και μίλησε με μαθητές για τα θέματα:
  Αλέξης Γεωργουδιός
Τα θέματα ήταν βατά, σήμερα (σ.σ. χθες) είναι η Παγκόσμια Ημέρα των Μνημείων, θεωρώ ότι προσπάθησα όπως και τα υπόλοιπα παιδιά. Η χρονιά φέτος για μένα ήταν απαιτητική και όλοι οι μαθητές θέσαμε στόχους.
  Παναγιώτα Βασιλειάδη
Τα θέματα σήμερα ήταν εύκολα. Πλέον περιμένουμε το αποτέλεσμα.
Το θέμα της έκθεσης ήταν κάτι που περιμέναμε, αφού η μέρα είναι αφιερωμένη στα μνημεία.
  Σπύρος Ξιάρχος
Τα θέματα που έπεσαν ήταν σχετικά εύκολα, ήταν αναμενόμενα με βάση την Παγκόσμια Ημέρα των Μνημείων. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Ακόμα, να σημειωθεί ότι και οι ασκήσεις ήταν πολύ εύκολες σε σχέση με αυτά που περιμέναμε. Για εμάς η χρονιά είχε πολλή πίεση, αφού ήμασταν οι τελευταίοι με αυτό το σύστημα, κι αυτό προκαλούσε παραπάνω άγχος.
  Οδυσσέας Σπανός
Τα θέματα ήταν σχετικά εύκολα, το δε θέμα της έκθεσης ήταν κάτι που όλοι περιμέναμε. Γενικότερα φέτος η χρονιά είχε δυσκολίες και πίεση, αλλά τώρα προχωράμε.
  Ιάσονας Μπάκας
Δεν ήταν τόσο δύσκολα τα θέματα. Βασικά, φυσιολογικά ήταν. Στις ασκήσεις εντύπωση έκανε που δε ζητήθηκε η ανάπτυξη στην παράγραφο, αλλά σωστό - λάθος και αυτό τα έκανε πιο εύκολα.
  Νίκος Βλαχόγιαννης
Τα θέματα ήταν σχετικά εύκολα σε σχέση με παλιότερα που είχαμε δει, το θέμα ήταν κάτι που περιμέναμε και ανήκε στα SOS. Η χρονιά ήταν λίγο δύσκολη, αλλά τώρα όλα καλά.
  Όλα κύλησαν ομαλά, μικρή η αποχή
Από την πλευρά της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο υπεύθυνος των εξετάσεων, Δημήτρης Κολοβέας, δήλωσε ότι η διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς κανένα πρόβλημα σε κάποιο εξεταστικό κέντρο «και ελπίζουμε το ίδιο να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες».
Όσο για την αποχή, το ποσοστό ήταν μόλις 1,8%, αφού από τους 1075 υποψηφίους δεν έδωσαν «το παρών» 19.
  Η συνέχεια των εξετάσεων, οι βαθμολογίες και οι βάσεις
Αύριο Τετάρτη, 20 Μαΐου, θα συνεχίσουν τις εξετάσεις οι μαθητές με Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, Ιστορία (Γενικής Παιδείας).
Οι βαθμοί των υποχρεωτικών μαθημάτων θα ανακοινωθούν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου και στη συνέχεια οι υποψήφιοι θα κληθούν να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο.
Σημειώνεται ότι μετά τις 15 Ιουνίου θα προσέλθουν στα Λύκειά τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), ώστε να υποβάλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό δελτίο.
Οι δε βάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τις 20 Αυγούστου.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας 
~
***   Σεισμική δόνηση στη Μεσσηνία         
     
Λίγα μετά τις 21:30 σεισμική δόνηση 3,4 βαθμών ρίχτερ έγινε αισθητή στην περιοχή ανάμεσα στον Άγιο Ανδρέα και την Φοινικούντα. Το επίκεντρο ήταν  στη στεριά ενώ το εστιακό βάθος ήταν 15χλμ στον οικισμό Ζιζάνιο.
~
***  Δημοπρασία για την εκμίσθωση του Τουριστικού Ταϋγέτου         
     
Στις 5 Ιουνίου, σύμφωνα με τη χθεσινή απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας, θα διεξαχθεί η ανοικτή δημόσια πλειοδοτική δημοπρασία για την εκμίσθωση του Τουριστικού Ταϋγέτου, δημοτικού ακινήτου Τοπικής Κοινότητας Αλαγονίας, της διώροφης οικοδομής με καλυπτόμενη επιφάνεια 410,15 τ.μ. και συνολική δόμηση 626,65 τ.μ., καθώς και της λυόμενης ξύλινης κατασκευής – καφετέριας επιφανείας 90,88 τ.μ., με δικαίωμα χρήσης του περιβάλλοντος χώρου του ακινήτου, που βρίσκονται στο 34ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Καλαμάτας – Σπάρτης επί του ορεινού όγκου του Ταϋγέτου, για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων τουριστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα.
Η δημοπρασία θα διενεργηθεί ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής την Παρασκευή 5 Ιουνίου, στις 10.00 το πρωί, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου.
Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε 25 έτη. Το καταβλητέο μηνιαίο μίσθωμα (μίσθωμα εκκίνησης δημοπρασίας) του ακινήτου ορίζεται σε 1.200 ευρώ και από το μίσθωμα που θα προκύψει από τη δημοπρασία, θα αφαιρείται το ποσό που αναλογεί ανά μήνα στο κόστος επισκευής του ακινήτου, με ανώτατο το ποσό των 915,74  ευρώ, όπως προκύπτει από μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καλαμάτας (καθώς το κόστος επισκευής υπολογίστηκε σε 274.720,50 ευρώ).
Επιτρέπεται η ένταξη για την επισκευή, ανακαίνιση των κτηρίων σε επιχορηγούμενο πρόγραμμα (ΕΣΠΑ, LEADER κ.λπ.).
Η επιδίωξη του Δήμου είναι να εξευρεθεί αξιόπιστος ενοικιαστής, που θα προσφέρει 5 – 6 θέσεις εργασίας και το Τουριστικό να είναι σημείο αναφοράς για τον Ταΰγετο. Ο επενδυτής θα το επισκευάσει, πιθανόν θα το επεκτείνει και θα το εκσυγχρονίσει, η δε αξία των επισκευών θα αφαιρεθεί από το ενοίκιο. Το ίδιο θα ισχύσει για τα κτήρια δωρεάς Παναγιώταρου στη Μικρή Μαντίνεια, καθώς και για το «Αχίλλειον» και το «Βασιλικόν» στο κέντρο της Καλαμάτας.
~
***  Ανατροπή τρακτέρ στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)          
         
Στην Αθήνα ο τραυματισμένος οδηγός
Ένας 40χρονος τραυματίστηκε το πρωί της Κυριακής, όταν επιχείρησε να οργώσει το κτήμα του σε περιοχή κοντά στον παλιό σκουπιδότοπο των Γιαννιτσανικών. Για άγνωστο λόγο έχασε τον έλεγχο του γεωργικού του ελκυστήρα, που εκτός ελέγχου άρχισε τις τούμπες και, τελικά, κατέληξε σε χαράδρα. Ένας εργάτης που έτυχε να περνά από το δύσβατο σημείο είδε το αναποδογυρισμένο τρακτέρ και ειδοποίησε τις Αρχές.
Στο σημείο έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, αλλά και ασθενοφόρο, που μετέφερε τον 40χρονο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Εκεί διαπιστώθηκαν κατάγματα στα πλευρά, αλλά και χτυπήματα στον πνεύμονα του 40χρονου, και έτσι κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός της Αθήνας.  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση     Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας 
~
***   Σε «κλειστή» σύσκεψη στελεχών των ΑΝΕΛ στην Καλαμάτα σήμερα ο Τέρενς Κουίκ          
      
Στην Καλαμάτα θα βρεθεί σήμερα ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ. Όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Καλαμάτας, θα επισκεφθεί στις 7.00 το απόγευμα το Δημαρχείο, όπου θα συναντηθεί με το δήμαρχο Παν. Νίκα.
Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του «Θ», μία ώρα μετά την επίσκεψή του στο Δημαρχείο ο κ. Κουίκ θα συναντηθεί στο ξενοδοχείο «Φαραί Παλλάς» με στελέχη της Συντονιστικής Επιτροπής Μεσσηνίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων και τους υποψήφιους βουλευτές της τελευταίας εκλογικής αναμέτρησης στη Μεσσηνία, σε μία «κλειστή» διαδικασία. 
 ~
***  Νέα πεντάμηνη παράταση για τη μεταλλική γέφυρα της Τσακώνας         
     
Νέα πεντάμηνη παράταση, έως τις 30 Σεπτεμβρίου, έδωσε το υπουργείο Υποδομών στην ανάδοχο εταιρεία ΤΕΡΝΑ για την ολοκλήρωση ενός ακόμα «αιώνιου έργου», που αφορά στη μεταλλική γέφυρα Τσακώνας, τμήμα του έργου Παραδείσια-Τσακώνα.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα ypodomes.com, το έργο παρατείνεται λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων του χειμώνα που πέρασε, καθώς, όπως αναφέρεται, είχαν ως αποτέλεσμα «σχεδόν τη διακοπή των εργασιών του έργου, η διεξαγωγή των οποίων λόγω της μορφής του έργου, απαιτούσε ήπιες καιρικές συνθήκες (χαμηλή ταχύτητα ανέμου, απουσία βροχόπτωσης). Η νέα ημερομηνία ολοκλήρωσης είναι στις 30 Σεπτεμβρίου 2015».
Στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα αναφέρεται, επίσης, πως το έργο Παραδείσια -Τσακώνα ξεκίνησε να κατασκευάζεται στις 28 Ιουνίου 2006 με αρχική προθεσμία ολοκλήρωσης το 2009 και ολοκληρώθηκε, πλην της μεταλλικής γέφυρας Τσακώνας, το 2012.
Το κόστος του έργου ήταν 110 εκ. ευρώ και με την έκπτωση ξεκίνησε με 83,1 εκ. ευρώ. Ωστόσο, στην πορεία του υπήρξαν συμπληρωματικές συμβάσεις της τάξεως των 31 εκ. ευρώ (2010) και 6,24 εκ. ευρώ (2012), ανεβάζοντας τελικά το κόστος στα 120 εκ. ευρώ.
Σε αυτό το ποσό πρέπει να προστεθεί και ποσό 3,7 εκ. ευρώ για συμβουλευτικές υπηρεσίες άλλης εταιρείας στο ΥΠΟΜΕΔΙ.
Ωστόσο, προ μηνός, ο διευθυντής του έργου, Νικ. Ντονάς, μιλώντας στο "Θάρρος", είχε αναφέρει πως απαιτείται διάστημα τριών μηνών, προκειμένου να δοθεί στην κυκλοφορία η γέφυρα.
Τότε, είχε ολοκληρωθεί η ανέγερση του τοξωτού φορέα και η εφαψίδωση των σκαλωσιών που είχαν τοποθετηθεί για τη στήριξή του και ο φορέας εδραζόταν στα άκρα του, ενώ είχαν ήδη τοποθετηθεί και οι 40 αναρτήρες, που θα στηρίζουν το κατάστρωμα και είχαν μεταφερθεί στο χώρο του έργου στοιχεία του καταστρώματος, του οποίου απέμενε η συναρμολόγηση, που, σύμφωνα με τον κ. Ντονά, θα διαρκούσε περί τον ενάμιση μήνα.
Απομένει η σκυροδέτηση του καταστρώματος διαστάσεων 260 Χ 22 μέτρων, η τοποθέτηση οπλισμού της πλάκας του καταστρώματος, τα ασφαλτικά του καταστρώματος, η ασφάλιση, η σήμανσή του και ο ηλεκτροφωτισμός, διαδικασία που αναμενόταν να διαρκέσει επίσης ενάμιση μήνα.
Επίσης, είχε αναφέρει ότι υπήρξε σημαντική χρονική καθυστέρηση, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Είναι χαρακτηριστικό, όπως υπογράμμισε, πως για διάστημα τεσσάρων μηνών και συγκεκριμένα από τα μέσα Δεκεμβρίου έως τις αρχές Απριλίου, δεν έγιναν εργασίες.
Πηγή: www.ypodomes.com  .-  
~
*** Δημόσια διαβούλευση για τη Ναυαρίνου 

Δημόσια διαβούλευση για τη χρήση της οδού Ναυαρίνου τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, θα ξεκινήσει με εντολή του δημάρχου Καλαμάτας, Π. Νίκα, σύμφωνα με όσα αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Δήμου. Η έναρξη της διαβούλευσης δεν ανακοινώθηκε, αλλά, όπως αναφέρεται, στη συζήτηση θα κληθούν να λάβουν μέρος οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών Taxi, αστικών συγκοινωνιών, μεταφορέων και προμηθευτών, καταστηματαρχών, Επιμελητηρίου, Τροχαίας κ.λπ. - 
~
***  Δείτε τη λίστα των αγαθών στα οποία θα αυξηθούν οι τιμές από τον ενιαίο ΦΠΑ 18%
fpa100
-   Το νέο καθεστώς συντελεστών ΦΠΑ στο οποίο φαίνεται να καταλήγουν η κυβέρνηση και δανειστές θα φέρει ανατιμήσεις σε φάρμακα, εστίαση ρεύμα, νερό, φυσικό αέριο, εισιτήρια, ΜΜΜ, κόμιστρα, ταξί και τιμολόγια από υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, ελαιοχρωματιστές κλπ.
Στον αντίποδα, θα μειωθούν οι τιμές σε τρόφιμα, αλκοολούχα, καύσιμα, ποτά, τσιγάρα, ρούχα, παπούτσια, έπιπλα , ηλεκτρικές συσκευές, τέλη τηλεφωνίας.
 ~* Αναλυτικά:
- Αύξηση 2,81% καθώς θα υπαχθούν στον συντελεστή 9,5% ΦΠΑ θα υπάρξει για:
τα φάρμακα,
τα βιβλία,
τα περιοδικά,
τις εφημερίδες και
τα λοιπά έντυπα
Σε κάθε περίπτωση που η εξόφληση των δαπανών αυτών θα γίνεται με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα ο ΦΠΑ θα παραμείνει στο 6.5% και δεν θα υπάρχει επίπτωση στις τιμές.
- Αύξηση κατά 10,8% (λόγω υπαγωγής στον συντελεστή 18% από 6,5% σήμερα) θα υπάρξει σε:
ξενοδοχεία
εισιτήρια θεάτρων
Με τη χρήση κάρτας θα ισχύει και η εδώ η μείωση του 3%, δηλαδή ο συντελεστής θα είναι στο 15% και η αύξηση στο 8%.
- Αύξηση 4,4% από την άνοδο του συντελεστή στο 18% έναντι 13% σήμερα θα υπάρξει σε:
αναψυκτικά
χυμούς
νερά
καφέδες
τιμολόγια ΕΥΔΑΠ,
τιμολόγια φυσικού αερίου
εισιτήρια ΜΜΜ
κόμιστρα ταξί
υπηρεσίες επισκευής παλαίων κατοικιών
ιδιωτικά θεραπευτήρια
πωλήσεις λουλουδιών
πωλήσεις ειδών καουτσούκ
Αν η πληρωμή γίνεται μέσω κάρτας ο συντελεστής θα πέσει στο 15% και οι συνολικές ανατιμήσεις θα περιορίζονται στο 1,77%.
- Μείωση στην τιμή κατά 3,1% λόγω υπαγωγής στην κατηγορία του 9,5% θα υπάρξει για
όλα τα είδη διατροφής
Αν οι πληρωμές γίνονται με τη χρήση κάρτα ο συντελεστής θα μειώνεται περαιτέρω στο 6.5% και οι μειώσεις θα φθάνουν στο σύνολο στο 5,75%.
- Μείωση κατά 4% θα σημειωθεί στις τιμές:
των αυτοκινήτων
των ηλεκτρικών ηλεκτρονικών συσκευών
των τσιγάρων
των οινοπνευματωδών
των ειδών ένδυσης-υπόδησης
των ειδών οικιακού εξοπλισμού
των επίπλων
των υφασμάτων
των χημικών προϊόντων
των απορρυπαντικών και των ειδών καθαρισμού
των ειδών καλλωπισμού
των κοσμημάτων,
των ρολογιών
των τελών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας
των υπηρεσιών σε γυμναστήρια, σχολές χορού, κομμωτήρια, κουρεία, ιστιτούτα αισθητικής, συνεργεία αυτοκινήτων
των ελευθέρων επαγγελματιών (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, κτηματομεσίτες, οικονομολόγοι, λογιστές, φοροτέχνες κλπ)
Για την κατηγορία αυτή αν οι πληρωμές γίνονται με κάρτες ο συντελεστής που θα εφαρμόζεται θα είναι ακόμα πιο χαμηλός στο 15% και οι μειώσεις τιμών θα φτάσουν στο 6.5%.
~
*** Δείτε ένα αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ για την Ποντιακή Γενοκτονία (ΒΙΝΤΕΟ)
genoktoniapontiwn
-  Έναν σχεδόν αιώνα μετά την έναρξη της χρονικής περιόδου κατά την οποία συντελέστηκε η Ποντιακή Γενοκτονία, αλλά και ενενήντα χρόνια από τη συνθήκη της Λωζάνης, χιλιάδες Έλληνες ταξιδεύουν στον Εύξεινο Πόντο για να γνωρίσουν τον τόπο των προγόνων τους.
Δείτε το βίντεο , Ποντιακή Γενοκτονία / Αληθινά Σενάρια 16/5/2013 :
https://youtu.be/CoyJbkWEvxY  .-





Δημοσιεύτηκε στις 17 Μαΐ 2013
Ποντιακή Γενοκτονία: Μια ανοιχτή πληγή της Μνήμης
Αληθινά Σενάρια 16/5/2013
Έναν σχεδόν αιώνα μετά την έναρξη της χρονικής περιόδου κατά την οποία συντελέστηκε η Ποντιακή Γενοκτονία, αλλά και ενενήντα χρόνια από τη συνθήκη της Λωζάνης, χιλιάδες Έλληνες ταξιδεύουν στον Εύξεινο Πόντο για να γνωρίσουν τον τόπο των προγόνων τους.
- Σε ένα από αυτά τα ταξίδια, απόγονοι προσφύγων από τους νομούς Πέλλας και Πιερίας επισκέπτονται το χωριό Άργος, στην περιοχή της Νεοκαισαρείας. Ο Νίκος Ασλανίδης καταγράφει με το φακό της εκπομπής τη συγκίνηση και τα έντονα συναισθήματα που βιώνουν οι άνθρωποι αυτοί, όταν αντικρίζουν τα σπίτια των παππούδων τους. Η πλέον συγκλονιστική όμως στιγμή είναι όταν εντοπίζουν τα κοιμητήρια των προγόνων τους και προσπαθούν να συγκεντρώσουν τα σκορπισμένα τους οστά για τα μεταφέρουν στην Ελλάδα, ώστε γίνει ο ενταφιασμός τους.
-  Από τον Ελληνισμό της Ανατολής, μόνο οι Έλληνες του Πόντου οργανώθηκαν δυναμικά και ανέπτυξαν αντάρτικη δράση ενάντια στους Τούρκους. Ονομαστοί καπετάνιοι και παλικάρια αντιστάθηκαν ηρωϊκά στις τουρκικές θηριωδίες, ωστόσο η ιστορία τους παραμένει άγνωστη στη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων. Ένας από τους πιο γνωστούς καπετάνιους του Δυτικού Πόντου ήταν ο Ευκλείδης Κουρτίδης, ο οποίος πολέμησε τους Τούρκους επί επτά χρόνια και με περιπετειώδη τρόπο κατάφερε να έρθει στην Ελλάδα, για να βρει τελικά τραγικό θάνατο σε ένα δυστύχημα.
- Οι αντάρτες του Πόντου έβγαιναν στο βουνό σε μικρή ηλικία. Χαρακτηριστικά παραδείγματα γενναιότητας και ηρωϊσμού υπήρξαν δύο ακόμη άνθρωποι: Ο καπετάν Κοτσά Αναστάς, ο Αναστάσιος Παπαδόπουλος δηλαδή, που άρχισε τη δράση του σε ηλικία μόλις
12 ετών καθώς επίσης και ο Σόλωνας Αποστολίδης, αντάρτης κι αυτός από παιδί. Ο Αποστολίδης, σε ηλικία 14 ετών, τραυματίστηκε από τούρκικο βόλι και κατάφερε να το αφαιρέσει μόνος του. Εκείνο το περιστατικό έγινε η αιτία να επιλέξει την ιατρική και να γίνει χειρουργός. Ο γιος του, έχοντας ακούσει πολλά για τις ηρωϊκές πράξεις των προγόνων του, είναι ένας από τους ανθρώπους που επισκέφθηκαν τον Πόντο για να αναζητήσει τις ρίζες του. Ένα ταξίδι προσκύνημα, ελάχιστος φόρος τιμής στα ιερά χώματα των παππούδων και κυρίως, βάλσαμο για τη μνήμη.
Συντελεστές:
Έρευνα -- παρουσίαση: Νίκος Ασλανίδης
Δημοσιογραφική υποστήριξη: Πέννυ Τομπρή
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραθανάσης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Χρήστος Καπρινιώτης
Μοντάζ: Ηλίας Γεωργακόπουλος
Διεύθυνση Παραγωγής: Γιώργος Τζιρμάκης
~
***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ «Βόμβα» από στέλεχος: Έχω πάρει όλα τα λεφτά μου από την Ελλάδα
lefta12
-  Η επικεφαλής της E.F. Consulting και πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, Μιράντα Ξαφά εξαπέλυσε αιχμές κατά της κυβέρνησης.
Μάλιστα, η ίδια αποκάλυψε πως ότι έχει πάρει όλα τα λεφτά της από τις ελληνικές τράπεζες.
Το πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, μιλώντας σε εκδήλωση του London School of Economics, την οποία διοργάνωσαν το Ελληνικό Παρατηρητήριο του LSE και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Τραπεζιτών Ηνωμένου Βασιλείου, παραδέχθηκε ότι έχει τραβήξει όλα τα λεφτά της από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.    lefta1
~
***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δικαστήριο στις ΗΠΑ επέτρεψε την προβολή ταινίας που παρουσιάζει ως παιδόφιλο το Μωάμεθ (ΒΙΝΤΕΟ)
mwameth1
- Η συνέχιση της προβολής από το Youtube, αντι-ισλαμικής ταινίας η οποία παρουσιάζει τον Προφήτη Μωάμεθ ως παιδόφιλο επετράπη με απόφαση του 11μελούς εφετείου του Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας.

Τα ασφαλιστικά μέτρα που απαγόρευαν στην Google να προβάλει την επίμαχη ταινία με τίτλο «Η αθωότητα των Μουσουλμάνων» πρέπει να αρθούν, έκρινε το δικαστήριο. Η ταινία, που περιγράφεται ως τρέιλερ, είχε δημιουργήσει αντιαμερικανικές αντιδράσεις στην Αίγυπτο, τη Λιβύη και αλλού το 2012, καθώς κάθε απεικόνιση του προφήτη θεωρείται βλάσφημη.
Η ενάγουσα, ηθοποιός Σίντυ Λη Γκαρσία, πρόβαλλε ένσταση στην ταινία όταν έμαθε ότι συμπεριλάμβανε ένα κλιπ που είχε γυρίσει για άλλη ταινία. Σύμφωνα με την απόφαση, «Η χαμηλής ποιότητας ταινία αναπαριστά τον Προφήτη Μωάμεθ ως, μεταξύ άλλων, δολοφόνο, παιδόφιλο και ομοφυλόφιλο... Οι παραγωγοί όμως κάλυψαν τη φωνή της Γκαρσία στην ερώτηση “Μήπως ο γιός σας Μωάμεθ ασέλγησε σε παιδιά” με εκείνη άλλης ηθοποιού».
Παρότι με βάση όσα η ενάγουσα είχε δηλώσει, λόγω της συγκεκριμένης ταινίας απειλείτο η ζωή της και το δικαστήριο αναγνώρισε τον κίνδυνο, αποφάνθηκε ότι επειδή δεν είχε πνευματικά δικαιώματα στην ταινία ως ηθοποιός, δεν μπορούσε να απαγορεύσει την προβολή της.
Ο κλάδος της βιομηχανίας παραγωγής ταινιών παρακολούθησε στενά τη δίκη για τυχόν αντίκτυπο σε όλες τις ταινίες, ενώ η εταιρεία Twitter, το ACLU - η αμερικανική ένωση πολιτικών δικαιωμάτων - και άλλοι οργανισμοί τάχθηκαν υπέρ της Google, ισχυριζόμενοι πως το κοινό είχε κάθε δικαίωμα να παρακολουθήσει ένα βίντεο για ένα καυτό πολιτικό θέμα.
 Δείτε το βίντεο , Innocence of Muslims : https://youtu.be/uvxryBKcTnk .


~
***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Μετά την Ρεπούση και ο "Ιός" αμφισβητεί τη Γενοκτονία των Ποντίων!
ios1
-  Η 19η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως η επέτειος της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι που δεν συμφωνούν με τον ορισμό της εξόντωσης των Ποντίων ως γενοκτονίας. Ανάμεσα σ' αυτούς και η τριάδα του «Ιού», η οποία μ' ένα κατάπτυστο άρθρο το περασμένο Σάββατο, όχι μόνον επιχειρεί να ταυτίσει τους Έλληνες του Πόντου με τους σύγχρονους λαθρομετανάστες (εξού και ο τίτλος «Μια Αμυγδαλέζα για τους Πόντιους») αλλά πολύ χειρότερα αμφισβητεί, επί της ουσίας, ότι υπήρξε γενοκτονία από τους Τούρκους!
Χαρακτηριστική είναι η αρχή του κειμένου: "Χιλιάδες Πόντιοι βρήκαν τον θάνατο τη δεκαετία του 1920 στα «λοιμοκαθαρτήρια» και τα ξερονήσια της Ελλάδας. Επισήμως προσμετρώνται στα θύματα της «γενοκτονίας» που η πολιτεία θα γιορτάσει, όπως κάθε χρόνο, την ερχόμενη Τρίτη, στην πραγματικότητα, θύτης τους υπήρξε ο ελληνικός ρατσισμός -και η Μακρόνησος του 1922, η πρώτη Αμυγδαλέζα. Δεν χρειάζεται βέβαια να δεχθεί κανείς το νεοπαγές θεώρημα περί «γενοκτονίας» για να διαπιστώσει πως ο ελληνορθόδοξος πληθυσμό του Πόντου υπέφερε πολλά στη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου και του μικρασιατικού πολέμου. Από τους 400.000 Ρωμιούς που κατέγραψαν στην περιοχή η απόρρητη υπηρεσιακή στατιστική υπηρεσία των ελληνικών προξενείων το 1910-12 και η επίσημη «Μαύρη Βίβλος» του Οικουμενικού Πατριαρχείου, περίπου το ένα τέταρτο χάθηκε μέσα σε μια δεκαετία ως αποτέλεσμα των σφαγών, των βασανιστικών εκτοπίσεων, της πολύνεκρης επιδημίας ισπανικής γρίπης που σάρωσε όλη την Ευρώπη (και τον Πόντο) το 1918, αλλά και των δραματικών συνθηκών της προσφυγιάς και της εγκατάστασής τους στη νέα πατρίδα".
Ωστόσο, για κάποιους η γενοκτονία των Ποντίων όχι μόνον είναι αμφισβητήσιμη, μπαίνοντας σε εισαγωγικά ο όρος γενοκτονία, αλλά χαρακτηρίζεται και ως «νεοπαγές θεώρημα»! Συνεχίζοντας στον ίδιο θρασύτατο ρυθμό, ισοσκελίζουν τους σφαγιασθέντες από τις ορδές των τούρκων του Κεμάλ με την «επιδημία ισπανικής γρίπης»!
~
***  Σκουρλέτης: Συμφωνία με τους δανειστές μέχρι την 5η Ιουνίου αλλιώς τα πράγματα θα είναι δύσκολα
skourleths12
-  Ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του πως η κυβέρνηση θα καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές τις επόμενες ημέρες καθώς υπάρχει η καταληκτική ημερομηνία της 5ης Ιουνίου για την πληρωμή δόσης προς το ΔΝΤ.
Σε ερώτηση που του τέθηκε για το πότε θα υπάρξει συμφωνία, ο υπουργός δήλωσε: «Τις επόμενες μέρες εκ των πραγμάτων. Υπάρχει καταληκτική ημερομηνία που λέγεται 5 Ιουνίου... που είναι οι δόσεις για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».
Μάλιστα πρόσθεσε ότι αν μέχρι τότε δεν υπάρξει λύση σε σχέση με το χρηματοδοτικό πρόβλημα της χώρας, τα πράγματα θα είναι δύσκολα.
~
***  Συνάντηση Σταθάκη- Μπουτάρη σήμερα με κύριο θέμα συζήτησης το μετρό Θεσσαλονίκης
stathakis1
-  Συνάντηση θα έχουν σήμερα Τρίτη, 19 Μαΐου ο υπουργός Οικονομίας και Υποδομών, Γιώργος Σταθάκης, με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη. Ο κ. Μπουτάρης αναμένεται να μεταβεί στην Αθήνα. Το θέμα του μετρό θα βρεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης.
«Θα συζητήσουμε τι γίνεται με τη φύλαξη των αρχαίων και των εργοταξίων, μέχρι να αποφασιστεί πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες του μετρό. Πώς θα ξεμπλέξει το έργο από εκεί που έχει μπλέξει. Εμείς εκτός από την άσκηση συνεχούς πίεσης, δεν έχουμε τη δυνατότητα παρέμβασης», ανέφερε ο κ. Μπουτάρης στη διάρκεια της σημερινής (18 Μαΐου) συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.
Το δημοτικό συμβούλιο, μετά τις εξελίξεις στο θέμα του μετρό, αποφάσισε να ζητήσει την πρόσκληση τρίτου εμπειρογνώμονα που θα εκτιμήσει το έργο και τις δυνατότητες ολοκλήρωσής του χωρίς τη μετακίνηση των αρχαιοτήτων που υπάρχουν στο σταθμό Βενιζέλου.
~
***  Συνέδριο του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ θα γίνει σήμερα το μεσημέρι
samaras1
-   Το άτυπο πολιτικό συμβούλιο της ΝΔ συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι στη Συγγρού, όπου το βασικό θέμα συζήτησης να είναι η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές.
Μπορεί να μην υπάρχει ακόμα συμφωνία, αλλά αυτό δεν πρέπει να εμποδίζει τη ΝΔ να αναλώνεται σε μια κουβέντα για το αν θα πρέπει να την στηρίξει ή όχι.
Σε αυτό το άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο που θα είναι 15 μελές δεν θα υπάρχουν βουλευτές που να ζητούν δημοσίως την υπερψήφιση της συμφωνίας. Οι συσχετισμοί ελέγχονται από τον Αντώνη Σαμαρά. Η στάση που θα κρατήσουν κάποια στελέχη, θεωρείται κρίσιμη για τις ισορροπίες μέσα στο κόμμα από εδώ και πέρα.
Αυτοί που στηρίζουν την ηγετική ομάδα και στο όχι είναι οι Μάκης Βορίδης, Άδωνις Γεωργιάδης, Μάκης Γιακουμάτος, Γιάννης Πλακιωτάκης, Θανάσης Μπούρας,  Κώστας Καραγκούνης, Γιάννης Βρούτσης, Χρύσανθος Λαζαρίδης.
Όλα τα φώτα είναι στον Ευάγγελο Μειμαράκη που το τελευταίο διάστημα δεν έχει μιλήσει, στην Όλγα Κεφαλογιάννη, στο Νικήτα Κακλαμάνη, στον Μιλτιάδη Βαρβιτσίωτη, στον Ανδρέα Παπαμιμίκο και στον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Σάκη Ιωαννίδη.
Στο μεταξύ ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να έχει πάρει τις αποφάσεις του, αφού ένα 24ωρο πριν την συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου δήλωσε: " εγώ επιμένω ότι και μία μέτρια συμφωνία σήμερα είναι καλύτερα από μη συμφωνία ..".
~
***  Έκπτωση 3% στον ΦΠΑ με χρήση κάρτας - Οι συνέπειες για τους καταναλωτές
karta12
-  Αν οι θεσμοί αποδεχτούν τις αλλαγές στον ΦΠΑ που προτείνει η κυβέρνηση, ανοίγει «τρύπα» 1-1,5 δισ. στον κρατικό προϋπολογισμό.
Η κυβέρνηση ευελπιστεί να την καλύψει από την αποκάλυψη της παραοικονομίας λόγω χρήσης καρτών αντί για μετρητά και με την ταυτόχρονη δέσμευση του ΦΠΑ από τους λογαριασμούς των επιχειρήσεων, που θα καταλήγει στο κράτος πριν τον αγγίξουν οι επαγγελματίες.
Για να μην χάνει ο κρατικός προϋπολογισμός, με τη σημερινή κατανάλωση, το κράτος πρέπει να εισπράττει μεσοσταθμικά 17%. Με συντελεστές 6,5%, 9,5%, 15% και 18%, ο μέσος ΦΠΑ είναι κάτω του 15%, ακόμα και αν καταργηθεί εν μέρει η έκπτωση 30% στα νησιά, ειδικά αν τα τρόφιμα μεταφερθούν από το 13% στο 6,5% και 9,5%. Άρα το κενό των εσόδων μπορεί να καλυφθεί μόνον από αύξηση της είσπραξης που σήμερα διαφεύγει (τουλάχιστον 30% της νόμιμης δραστηριότητας).
Συνέπειες για τους καταναλωτές:
Για συναλλαγές με μετρητά, καταργείται ο ΦΠΑ 23% και μειώνεται σε 18%. Αντίστοιχα όμως καταργείται και ο ΦΠΑ 13% και 6,5%.
Αυτό σημαίνει ότι όπου επιβάλλεται σήμερα ο κανονικός συντελεστής 23% (καινούργια ακίνητα, αυτοκίνητα, λογαριασμοί τηλεφώνων κλπ) θα υπάρξει μείωση, ενώ επιβαρύνσεις προκύπτουν για νερό και ρεύμα (από 13% σε 18%) και στις τιμές των ξενοδοχείων που από το 6,5% σήμερα, θα φορολογούνται με 15%.
-Για συναλλαγές με κάρτες προβλέπεται καθιέρωση ενός ενιαίου συντελεστή 15% για όλα (αντί 6,5%, 13% και 23%) με έναν ακόμα μειωμένο συντελεστή 6,5% μόνο για τρόφιμα, φάρμακα, βιβλία και εφημερίδες. Οι συντελεστές αυτοί θα ισχύουν μόνο για όσους πληρώνουν με πλαστικό χρήμα, ανεξαρτήτως ύψους συναλλαγής .
Ωστόσο εξετάζεται να υπάρξει κάποια φορολόγηση στις αγορές με πιστωτικές, για να στραφεί ο καταναλωτής στη χρήση των χρεωστικών.
Το πρόβλημα είναι όμως πως πολλοί δεν έχουν πια υπόλοιπο στις πιστωτικές κάρτες τους, ούτε και λεφτά στις τράπεζες για αγορές με χρεωστική.
-Για τους νησιώτες του Αιγαίου καταργούνται οι μειωμένοι κατά 30% συντελεστές ΦΠΑ (περίπου 2%-7,5% περισσότερα σε κάθε συναλλαγή). Ο κύριος Βαρουφάκης προϊδέασε ότι θα μπορούν όλοι οι κάτοικοι των νησιών να εισπράττουν επιστροφή του 30% του ΦΠΑ που πληρώνουν μαζεύοντας και καταθέτοντας τις αποδείξεις από τις αγορές τους, περίπου όπως ισχύει για την επιστροφή του ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης στους δικαιούχους.
~
***  Υπάρχει προσέγγιση Αθήνας - Θεσμών στο ΦΠΑ διαμηνύει το Βερολίνο
verolino1
-  Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), διαπιστώνει προσέγγιση μεταξύ της Αθήνας και των Θεσμών σε ό,τι αφορά το φορολογικό.
Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλείται κύκλους της γερμανικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, παραμένουν ωστόσο πολλά ανοιχτά θέματα, κυρίως στους τομείς του συνταξιοδοτικού και της αγοράς εργασίας.
Το εν λόγω δημοσίευμα, αναφέρει πως θα πρέπει να γίνουν βαθιές αλλαγές στον ΦΠΑ, με το 23% να πέφτει στο 18%, αλλά και αύξηση από το 6,5% στο 8- 9% για προϊόντα όπως τα τρόφιμα. Οι πληρωμές με πιστωτική κάρτα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα επιβαρύνονται με ΦΠΑ 15%.
Η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει ακόμη αμνηστία των Ελλήνων οι οποίοι έχουν «μαύρο» χρήμα στο εξωτερικό, με την προϋπόθεση ότι θα το δηλώσουν οικειοθελώς και θα καταβάλουν φόρο 15%.
Τέλος, το τηλεγράφημα επισημαίνει ότι υπάρχουν «μεγάλα προβλήματα» με την απαίτηση των πιστωτών για «μηδενικό έλλειμμα» στις συντάξεις.
~
*** Η ΕΚΤ δεν θα «κόψει» τον ELA αν η Ελλάδα δεν αποπληρώσει το ΔΝΤ
ela1
-  Σε περίπτωση που η Αθήνα δεν αποπληρώσει μια δόση προς το ΔΝΤ, η EKT και ο EFSF δεν θα σταματήσουν την παροχή ρευστότητας μέσω του έκτακτου μηχανισμού ELA υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, επικαλούμενη τραπεζικές πηγές.
Αν και η ΕΚΤ θα αξιολογήσει το ρίσκο από μια τέτοια εξέλιξη αλλά δεν θα σταματήσει αυτόματα να στηρίζει τις ελληνικές τράπεζες. Αντίστοιχα, και ο EFSF δεν θα εγκαταλείψει την Ελλάδα αυτόματα, αναφέρει το δημοσίευμα.
~
***  Πονηρολογία η επιστήμη του κακού
fot
- Γράφει ο Νίκος Στεργίου
~ Πονηρολογία είναι το όνομα που δόθηκε από τον Πολωνό ψυχίατρο Andrzej Lobaczewdki σε μια ενοπειθαρχική μελέτη των αιτίων σε περιόδους κοινωνικής αδικίας. Η συγκεκριμένη πειθαρχία χρησιμοποιεί δεδομένα από την ψυχολογία, κοινωνιολογία φιλοσοφία και ιστορία για να υπολογίσει φαινόμενα, όπως ο επιθετικός πόλεμος, η εθνοκάθαρση, η γενοκτονία και τα αστυνομικά κράτη. Η αρχική έρευνα διεξήχθη από ψυχολόγους και ψυχιάτρους που εργαζόταν στην Πολωνία, την Τσεχοσλοβακία και Ουγγαρία, πολλά χρόνια πριν την καθιέρωση του Κομμουνισμού, όπως οι Kazimierz Dabrovski και Stephan Blachowski.
- Ο Lobaczewski υιοθέτησε τον όρο από την θεολογία η οποία ασχολείται με την μελέτη του Κακού, καταγόμενη από την ελληνική λέξη πονηρός. Σύμφωνα με τον Lobaczewski, το σύνολο των κοινωνιών αμφιταλαντεύεται μεταξύ των ευτυχισμένοων περιόδων (happy times) ή καιρών ευημερίας, κατά τις οποίες η προχωρημένη ψυχολογική γνώση του κινδύνου της ψυχοπαθολογικής επιρροής στις ατραπούς ισχύος ξεπερνάται και χαλεποί καιροί (unhappy times) είναι αδύνατον να εφαρμοσθούν ηθικά σε προχωρημένους καιρούς, όπως καθιστά φανερό ο Lobaczewski καθιστά φανερό ότι αυτή η «ευτυχία» ή ανάπτυξη δύνανται να υποσχεθούν για την αποσυμπίεση της ομάδος στόχου.
- Ο Lobaczewski καθορίζει πολλές εξειδικευμένες «χαρακτηριστικοπάθειες» των οποίων πιθανώς ο όρος στην δυτική ψυχολογία «διαταραχές χαρακτήρος» στρώνουν το έδαφος για τον υπέρτατο κανόνα των «εξελιγμένων ψυχοπαθών» δίνοντας φτερά στην «παθοκρατία» . Σύμφωνα με τα λεγόμενά του αυτό συμβαίνει όταν η κοινωνία είναι ανεπαρκής φυλασσόμενη κατά των μειονοτήτων παρόμοιων ανώμαλων παθολόγων που δεν αναπτύχθηκαν στο μέσον των (ο Lobaczewski συμπεραίνει ότι η αιτιολογία είναι σχεδόν ολοκληρωτικά βιο-γενετική). Πιστεύει ότι το φιλτράρισμα κάθε θεσμού ή κράτους , προλαμβάνοντας ηθικές αξίες διεισδύοντας στο αντίθετό τους, και μιας κωδικοποιημένης γλώσσας, όχι διαφορετικά από την «δυαδκή σκέψη» του Orwell που περικυκλώνει το κυρίαρχο ρεύμα (mainstream) χρησιμοποιώντας «παραλογική» και «παραηθική» στην θέση της υγιεινούς λογικής και ηθικής. Πρόκειται για διάφορα αναγνωρίσιμα στάδια της παθοκρατίας όπως περιγράφηκε από τον Lobaczewski. Τελευταίως, κάθε παθοκρατία είναι εκ των προτέρων καταδικασμένη δεδομένου ότι η ρίζα της υγιειούς κοινωνικής ηθικής, σύμφωνα με τον Lobaczewski εμπεριέχεται σε συνγεννητικές ενστικτώδης υποδομές στην ευρεία πλειοψηφία του πληθυσμού. Ενόσω μερικοί στον φυσιολογικό πληθυσμό είναι περισσότερον σκεπτικοί στην παθοκρατική επίδραση, καταστώμενος το ελλείπον κλειδί, στην αντίδραση της ενστικτώδους κοινωνίας.
~
***  ΑΙΣΧΟΣ- Ισλαμικό έθιμο ανάγκασε ανήλικη να παντρευτεί με το ζόρι- Δείτε το θλιμμένο γάμο της νεαρής με 30 χρόνια μεγαλύτερο της (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)
k1
-  Το γύρο του κόσμου κάνουν οι φωτογραφίες απο το θλιμμένο γάμο της 17χρονης με τον 30 χρόνια μεγαλύτερο της αρχηγό της αστυνομίας, στη Τσετσενία.
Η κοπέλα δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της για τον επιβεβλημένο γάμο με τον Nazhud Guchigov, ο οποίος έχει έναν ακόμη γάμο απο τον οποίο δεν έχει πάρει διαζύγιο και σύμφωνα με τις πληροφορίες απείλησε την οικογένεια σε περίπτωση που δεν συναινούσαν στο γάμο.
Τα Ρωσικά μέσα υποδέχτηκαν με οργή το γεγονός, κυρίως απο την ακτιβίστρια Μπέλα Ραποπόρτ και τη δημοσιογράφο Τόνια Σαμσόνοβα που έριξαν τα βέλη τους τόσο στο γάμο -φιάσκο όσο και στον επίτροπο Pavel Astakhov, που με τις δηλώσεις του πως oι γυναίκες του Καυκάσου, πρέπει να παντρεύονται πριν τα 27 γιατί μετά το δέρμα τους χαλάει, έριξε λάδι στη φωτιά υπερασπιζόμενος τον θλιμμένο γάμο.
Επίσης στο στόχαστρο βρέθηκε και ο Ρ. Καντίροφ, ο κυβερνήτης της Τσετσενίας, που παραβρέθηκε στο γάμο και υποστήριξε τον αρχηγό της αστυνομίας, σε μια κατάφορη καταπάτηση του Ρωσικού νόμου περί πολυγαμίας και συγκάλυψε τις απειλές του γαμπρού
, αν και ο ίδιος ο κυβερνήτης αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζουν.

k3

k2
~
*** Ακυρώθηκε η συνάντηση Καμμένου- Κάρτερ στο Πεντάγωνο
karterkammenos
-  Την Πέμπτη ήταν προγραμματισμένη η συνάντηση στο Πεντάγωνο των δύο υπουργών, Πάνου Καμμένου και Αστον Κάρτερ, ωστόσο οι Αμερικανοί ενημέρωσαν την ελληνική Πρεσβεία ότι ακυρώνεται.
"Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συνάντηση στο πρόγραμμα του υπουργού" δήλωσε αξιωματούχος αλλά δεν έδωσε εξηγήσεις, έτσι κανείς δεν γνωρίζει τους λόγους της ακύρωσης, ούτε εάν θα τοποθετηθεί σε άλλη ημερομηνία.
~
*** Η Ελλάδα πριν και μετά δραχμής σε μια φωτογραφία (ΕΙΚΟΝΑ)
Greek GNP n
-    Σε αυτή τη φωτογραφία, φαίνεται η πορεία ανάπτυξης του ΑΕΠ σε δύο περιόδους. Αυτή της δραχμής και αυτή του ευρώ. Η φωτογραφία τα λέει μόλα για μια εποχή που δεν υπήρχε φόβος για τα φάρμακα, για τους μισθούς, δεν υπήρχε ανεργία. Όλα αυτά που τώρα είναι μια πραγματικότητα που ζούμε όλοι καθημερινά και χωρίς να ξέρουμε μέχρι πότε θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.
Greek
 ~
***  Τσίπρας: Αυτό που επιδιώκουμε είναι συμφωνία σε δύο φάσεις
tsiprassin
-  Η συνεδρίαση του προεδρείου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κράτησε πέντε ώρες.
«Αυτό που επιδιώκουμε είναι συμφωνία σε δυο φάσεις. Η πρώτη φάση, τώρα, θα λύνει το χρηματοδοτικό πρόβλημα της χώρας. Και μόλις κλείσει αυτή η συμφωνία, θα ξεκινήσει η συζήτηση, από τώρα μέχρι το φθινόπωρο, να μπουν μέσα το χρέος και τα θέματα αγκάθια» είπε, σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Τσίπρας έδειξε στους παρισταμένους ότι επιθυμεί την συμφωνία και ότι το κλίμα είναι κοντά στη συμφωνία με τους εταίρους.
Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε ότι «Υπάρχει εμπλοκή με το διπλό ΦΠΑ, με τις πιστωτικές κάρτες». «Θα πάμε σε νέα φόρμουλα» τόνισε ο κ. Τσίπρας και επεσήμανε ότι:
«Έχουμε συμφωνήσει στα πρωτογενή πλεονάσματα για τα δυο πρώτα χρόνια».
Στην συνεδρίαση έγινε συζήτηση για το πως θα επικοινωνήσουν προς τα έξω την επερχόμενη συμφωνία με τους εταίρους.
Συμφωνήθηκε επίσης ότι θα γίνει συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον το Σαββατοκύριακο, και έπεται η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας για να ενημερωθεί σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων.
~
*** Έρευνα ΟΗΕ: Το 2100 θα έχουν απομείνει μόνο 2,5 εκατομμύρια Έλληνες
OHE
-  Σοκάρει η πρόβλεψη της Eurostat για τον πληθυσμό της Ελλάδας το 2100.
Όποιος διαβάζει την πρόβλεψη της Eurostat για τον πληθυσμό της Ελλάδας το 2080 καταλαβαίνει ότι πρόκειται για ασύλληπτο νούμερο, αδιανόητο και φοβερά αποκαρδιωτικό.
Η Ελλάδα βρίσκεται στο χειρότερο σημείο δημογραφικής κατάρρευσης, με βάση τη μαζική μετανάστευση νέων και οικογενειών στο εξωτερικό
Eurostat: Στα 7,7 εκατ. ο πληθυσμός της Ελλάδας έως το 2080
Τις εκτιμήσεις της για την διαμόρφωση του πληθυσμού των ευρωπαϊκών χωρών έως το 2080 έδωσε στην δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Αρχή. Όπως φαίνεται από τα στοιχεία και τον παρακάτω χάρτη, ο μεγαλύτερος αριθμός πληθυσμού θα είναι συγκεντρωμένος στη Γαλλία και την Βρετανία, με τον αριθμό των πολιτών να φτάνει τα 78,84 εκατομμύρια και 85,14 εκατομμύρια αντίστοιχα. Η Γερμανία, η μεγαλύτερη σήμερα οικονομία της Ευρώπης, θα έχει πληθυσμό 65,37 εκατομμυρίων ανθρώπων.
Όπως δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat, ο πληθυσμός της χώρας μας μέχρι το 2080 αναμένεται να μειωθεί, καθώς υπολογίζεται πως θα διαμορφωθεί στα 7,69 εκατομμύρια ανθρώπους.
~
*** Πάτρα: Καθηγήτρια έκανε επιτήρηση χωρίς εσώρουχο! 
01
- Οι μαθητές είχαν πάρει τις θέσεις τους, όταν στην αίθουσα μπήκε η καθηγήτρια – Ο διευθυντής την ανάγκασε να αλλάξει μπλουζάκι.
 Το περιστατικό συνέβη σε Γυμνάσιο της Πάτρας . Σύμφωνα με πληροφορίες , επικράτησε…
«πανικός» όταν καλλίγραμμη καθηγήτρια η οποία διέθετε αρκετά μεγάλο στήθος, εμφανίστηκε στην τάξη με πολύ στενό μπλουζάκι και μάλιστα χωρίς να φορά στηθόδεσμο, για να επιτηρήσει τους μαθητές που έγραφαν εξετάσεις.
 Στην τάξη επικράτησε αναστάτωση στη θέα της καθηγήτριας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, παρενέβη άμεσα ο διευθυντής καλώντας την στο γραφείο του για να της κάνει αυστηρές συστάσεις.
Την υποχρέωσε μάλιστα να καλέσει φίλη της προκειμένου να της πάει στο σχολείο μια άλλη μπλούζα, αρκετά πιο σεμνή, για να επιστρέψει στην αίθουσα…
~
***  ΟΓΑ: Ξεκίνησε η υποβολή δηλώσεων του Α21 για τα οικογενειακά επιδόματα
oga
- Όπως έγινε γνωστό σήμερα, ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων Α21 για τα οικογενειακά επιδόματα του 2015, όπου θα γίνεται ταυτόχρονα με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης εισοδημάτων Ε1.
 Πιο συγκεκριμένα, η διοίκηση του ΟΓΑ, με ανακοίνωση της, ενημέρωσε τους ενδιαφερόμενους, πως μπορούν να υποβάλουν μόνο σε ηλεκτρονική μορφή την αίτηση Α21, αφού πρώτα υποβάλουν την φορολογική τους δήλωση. Η υποβολή θα γίνεται μέσω του taxisnet (www.gsis.gr) .
Αναλυτικότερα, ο υπόχρεος της φορολογικής δήλωσης, είναι αυτός που θα μπορεί να συμπληρώσει τη δήλωση Α21, ενώ θα πρέπει να σημειώσει την ακριβή οικογενειακή του κατάσταση.
Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα πρέπει να είναι στη διάθεση των υπηρεσιών του ΟΓΑ, όταν και όποτε ζητηθούν:
 Ο υπόχρεος-αιτών έχει την ευθύνη της ορθής συμπλήρωσης των στοιχείων της αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης (έντυπο Α21). Μετά την οριστική ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Α21, ο αιτών να εκτυπώνει το έντυπο και να προβαίνει σε έλεγχο και επαλήθευση των στοιχείων που δήλωσε. Σε περίπτωση λανθασμένης καταχώρησης στοιχείων στο έντυπο Α21, θα πρέπει άμεσα ο υπόχρεος να προβαίνει σε διόρθωση των στοιχείων και επανάληψη της αρχικής αίτησής του (έντυπο Α21).
 Επίσης, σε περίπτωση πραγματικής μεταβολής της οικογενειακής κατάστασης του δικαιούχου (απόκτηση τέκνου, έναρξη ή λήξη σπουδών τέκνου/ων, κλπ), θα πρέπει έγκαιρα και όχι πέραν της ληκτικής ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων να προβαίνει σε συμπλήρωση-τροποποίηση των στοιχείων της αρχικής αίτησής του (έντυπο Α21), μέσω του περιβάλλοντος taxisnet (www.gsis.gr).
 Η διοίκηση του Οργανισμού επισημαίνει ότι, όσοι έχουν την επιμέλεια (επίτροποι) ορφανών και από τους δύο γονείς τέκνων, μπορούν να υποβάλουν αίτηση-υπεύθυνη δήλωση (έντυπο Α21), μέσω ειδικής εφαρμογής που έχει αναπτυχθεί στο taxisnet (www.gsis.gr).
 Τα οικογενειακά επιδόματα χορηγούνται στις οικογένειες που έχουν εξαρτώμενα τέκνα, με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια. Εξαρτώμενα τέκνα θεωρούνται:
 α) Τα άγαμα τέκνα που προέρχονται από γάμο, φυσικά, θετά ή αναγνωρισθέντα που δεν υπερβαίνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους ή το 19ο έτος, εφόσον φοιτούν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (ΕΠΑΣ, ΕΠΑΛ, ΚΕΤΕΚ).
 β) Τα τέκνα που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, εφόσον φοιτούν σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ ή σε Κολλέγια, καθώς και σε ΙΕΚ, δημόσια ή ιδιωτικά.
 Τα επιδόματα καταβάλλονται μόνο κατά το χρόνο φοίτησης των τέκνων και σε καμία περίπτωση πέραν από τη συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας τους, ανεξάρτητα εάν συνεχίζουν να φοιτούν.
 Ο ΟΓΑ διευκρινίζει ότι στην ανώτερη ή ανώτατη εκπαίδευση περιλαμβάνονται και οι σχολές του Δημοσίου Ανώτατης ή Ανώτερης Εκπαίδευσης (στρατιωτικές, αστυνομίας, ναυτικού, κλπ), καθώς και τα αναγνωρισμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού.
 γ) Τα τέκνα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, μέχρι τη συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας τους.
 Μετά την οριστική υποβολή του Α21, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται, μέσω της ειδικής εφαρμογής «Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων» από την ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oga.gr), για την πορεία της αίτησής τους, καθώς και για τα τυχόν δικαιολογητικά που πρέπει να αποστείλουν στον ΟΓΑ, στην περίπτωση που απαιτείται.
~
***  Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου καλείται να απαντήσει εάν οι εργαζόμενοι παραμένουν ή όχι!
areiospagos
-   Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου καλείται να απαντήσει εάν οι εργαζόμενοι παραμένουν ή όχι στην τρίτη προνομιακή θέση του πίνακα κατάταξης αυτών που διεκδικούν χρηματικά ποσά από εταιρεία η οποία πτώχευσε ή η περιουσία της πλειστηριάσθηκε, σε περίπτωση που στο μεσοδιάστημα ο εργοδότης κατέβαλε σε ορισμένους πρώην εργαζομένους τις αποζημιώσεις και διαφορές αποδοχών τους σε μετρητά και συναλλαγματικές.
Το ερώτημα που καλείται να απαντήσει η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου απασχολεί μεγάλο αριθμό εργαζομένων οι οποίοι βρέθηκαν χωρίς δουλεία, όταν η επιχείρηση που εργαζόντουσαν έκλεισε μέσα σε ένα βράδυ και δεν κατέβαλε τα δεδουλευμένα και καμία αποζημίωση.
 Μάλιστα, με την οικονομική κρίση που υπάρχει τα τελευταία χρόνια και το κλείσιμο των εκατοντάδων επιχειρήσεων που γίνεται σε καθημερινή βάση, η απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου προσλαμβάνει ιδιαίτερη σημασία και έχει πρακτική αξία.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το άρθρο 975 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας οι απαιτήσεις των εργαζομένων από την παροχή εξαρτημένης εργασίας είναι τρίτες στην κατάταξη του πίνακα των προσώπων (φυσικών και μη) που διεκδικούν χρηματικές αξιώσεις από επιχείρηση η οποία πτώχευσε ή περιουσιακά της στοιχεία βγήκαν στο σφυρί (πλειστηριασμό).
 Τους αρεοπαγίτες τους απασχόλησε περίπτωση κατά την οποία Τράπεζα έβγαλε σε πλειστηριασμό ακίνητο στα Νέα Φιλαδέλφεια επιχείρησης (βιοτεχνίας ετοίμων ενδυμάτων) το οποίο βγήκε σε πλειστηριασμό έναντι του ποσού 111.000 ευρώ.
Με το που ολοκληρώθηκε η διαδικασία του πλειστηριασμού έτρεξαν η Τράπεζα και το ΙΚΑ να εισπράξουν το ποσό έναντι των οφειλών της επιχείρησης που είχε προς αυτά ιδρύματα. Η Τράπεζα διεκδικεί συνολικά 496.845 ευρώ και το ΙΚΑ 13.649 ευρώ από ασφαλιστικές εισφορές.
 Στο μεσοδιάστημα μέχρι το επίμαχο ακίνητο βγει στον πλειστηριασμό η επιχείρηση σε ορισμένους από τους εργαζόμενους έδωσε τις αποζημιώσεις λόγω καταγγελίας των συμβάσεων εξηρτημένης εργασίας και δεδουλευμένα τους (δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, κ.λπ.) σε μετρητά και συναλλαγματικές. Δηλαδή η εργοδότρια επιχείρηση με τον τρόπο αυτό αναγνώρισε ότι όφειλε χρήματα σε όσους εργαζόντουσαν σε εκείνη.
Όμως, ανέκυψε το νομικό ζήτημα εάν οι πρώην εργαζόμενοι, με το να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις τους από την επιχείρηση σε συναλλαγματικές και μετρητά, χάνουν ή όχι την προνομιακή κατάταξη της τρίτης θέσης του πίνακα διεκδίκησης απαιτήσεων (δανειστών όπως συγκεκριμένα αναφέρεται στην νομική ορολογία) που προβλέπει το άρθρο 975 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.
 Ακόμη, τίθεται προς νομική επίλυση το ερώτημα εάν η αποκατάσταση των απαιτήσεων των εργαζομένων (καταβολή αποζημίωσης, κ.λπ.) αποτελεί νέα σύμβαση και έτσι χάνεται το προνόμιο κατάταξης στον πίνακα που προβλέπει το άρθρο 975 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας ή αποτελεί «σύμβαση επιβεβαιωτική υφισταμένης ενοχής».
Όπως επισημαίνεται στην υπ΄ αρθμ. 433/2015 απόφαση του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου η νομολογία του δικαστηρίου πάνω στο επίμαχο ζήτημα δεν είναι ενιαία για ένα τόσο «εξαιρετικής σημασίας και γενικότερου ενδιαφέροντος» ζήτημα και για το λόγο αυτό παρέπεμψε το όλο ζήτημα στην Ολομέλεια προς οριστική κρίση.
~
***  ΣΟΚ στη Ρόδο : Ολόκληρη οικογένεια βίαζε 7χρονο κοριτσάκι
viasmos
-  Ο εισαγγελέας ζήτησε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω της ενοχοποίηση τριών εκ των τεσσάρων κατηγορούμενων της φρικιαστικής υπόθεσης αποπλάνησης και βιασμού ενός 7χρονου κοριτσιού. Συγκεκριμένα, ο παππούς, η γιαγιά, η μητέρα και η θεία του μικρού κοριτσιού κατηγορούνται εκτός από τον βιασμό και για άμεση συνεργεία στις αποτρόπαιες πράξεις. Τα δικαστήριο αναμένεται να βγάλει απόφαση την ερχόμενη Δευτέρα ενώ τη μήνυση κατέθεσε ο πατέρας του κοριτσιού που παρατήρησε αλλαγή στη συμπεριφορά της κόρης του.
~
***  Eπεισόδια στο κέντρο- Πόντιοι συγκρούστηκαν με αναρχικούς! (ΒΙΝΤΕΟ)
episodia
-   Ένταση επικράτησε κοντά στη πλατεία Συντάγματος. Την ώρα που ο σύλλογος Ποντίων προχωρούσε σε πορεία διαμαρτυρίας προς το Τουρκικό προξενείο, διασταυρώθηκαν με αναρχικούς που πραγματοποιούσαν πορεία για τη μη έκδοση στη Τουρκία κάποιων συλληφθέντων στη χώρα μας και τη Γερμανία.
Αμέσως τα αίματα άναψαν και η επέμβαση των ΜΑΤ απέτρεψε την επέκταση των επεισοδίων.
Βίντεο  ., Συμπλοκές στην πορεία των Ποντίων  : https://youtu.be/8wdCagAp6dw  .-



~
***  O εντυπωσιακός Ρωσικός πύραυλος RS-24 Yars σε διέλευση ποταμού! (ΒΙΝΤΕΟ)
0
O RS-24 YARS  o διηπειρωτικός πύραυλος  στερεών καυσίμων, κινητής βάσης με διασπώμενες κεφαλές , το βεληνεκές του φθάνει τις 11.000 χιλιόμετρα, η ισχύ των κεφαλών μάχης του διακυμαίνεται από 150 ως 300 κιλοτόνους.
 Εκτός από τις κεφαλές μάχης ο RS-24 μεταφέρει ένα σύμπλεγμα μέσων διάσπασης της αντιπυραυλικής άμυνας, το οποίο κάνει δύσκολη για τον αντίπαλο την αποκάλυψη και την αναχαίτιση του, ενώ η ευκινησία του συστήματος δίνει την δυνατότητα να βγαίνει γρήγορα από το σημείο μόνιμης βάσης του και να εγκαθίσταται κρυφά στις απαιτούμενες  θέσεις ανεβάζοντας έτσι το επίπεδο βιωσιμότητας της στρατιωτικής μονάδας, ενώ από την άλλη του δίνει την δυνατότητα εκτόξευσης πυραύλων από απροσδόκητες για τον πιθανό αντίπαλο περιοχές.
Βίντεο  , «Ярс» впервые переправили через реку на пароме  : https://youtu.be/7PK3qLl3mAo  .-

~
***    Η Ελλάδα χάνει έδαφος στο μερίδιο παραγωγής του ελαιολάδου   

 Η διεθνής ελαιοπαραγωγή έχει διπλασιαστεί την τελευταία 25ετία, προσεγγίζοντας τους 3 εκατ. τόνους την τελευταία πενταετία από 1,5 εκατ. τόνους στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Βασικές κινητήριες δυνάμεις της αλματώδους ανάπτυξης ήταν: i) η Ισπανία, η οποία διπλασιάζοντας την παραγωγή της καλύπτει πλέον άνω του 40% της παγκόσμιας παραγωγής από 30% το 1990, και (ii) νέες χώρες-παραγωγοί (κυρίως Τουρκία, Τυνησία, Μαρόκο και Συρία), οι οποίες αύξησαν το μερίδιό τους στην παγκόσμια παραγωγή στο 35% το 2014 από 25% το 1990. Υπό αυτές τις συνθήκες, οι δύο λοιποί παραδοσιακοί παραγωγοί - Ιταλία και Ελλάδα - υπέστησαν συρρίκνωση των μεριδίων τους στην παραγωγή (από το 23% το 1990 στο 14% το 2014 για την Ιταλία, και από το 14% στο 11% αντίστοιχα για την Ελλάδα).Νέες αγορές αναπτύσσονται δυναμικά Η αυξημένη παραγωγή οδήγησε σε αντίστοιχη άνοδο τη διεθνή αγορά τυποποιημένου ελαιολάδου, καθώς: (i) η στροφή στη μεσογειακή διατροφή εντείνεται σε παγκόσμιο επίπεδο, (ii) η ποσότητα που καταναλώνουν οι τρεις παραδοσιακές χώρες (Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα) παρέμεινε σταθερή κοντά στους 1,3 εκατ. τόνους ετησίως, (iii) Οι ποσότητες του ελαιολάδου που διακινούνται σε καταναλωτές τρίτων χωρών προσέγγισαν τους 1,3 εκατ. τόνους το 2014 από 0,2 εκατ. τόνους το 1990. Ως βασικές χώρες προορισμού ξεχωρίζουν οι ΗΠΑ (15%), η Γαλλία (11%) και η Γερμανία (7%), ενώ εμφανίζονται νέες δυναμικές αγορές, όπως η Ρωσία και η Κίνα. Κομβικό ρόλο στη διεθνή αγορά τυποποιημένου ελαιολάδου διαδραματίζει η Ιταλία, η οποία εκμεταλλευόμενη τη διεθνή αναγνωρισιμότητα του ιταλικού ελαιολάδου και τα οργανωμένα δίκτυα προώθησης των επιχειρήσεών της, εισάγει χύμα ελαιόλαδο (κυρίως από Ισπανία και Ελλάδα) και το επανεξάγει τυποποιημένο. Συνολικά οι επανεξαγωγές καλύπτουν περίπου το 1/3 της διεθνούς αγοράς τυποποιημένου ελαιολάδου και αποφέρουν στην Ιταλία υπεραξία της τάξης των 1,3 ευρώ/κιλό (καθώς η Ελλάδα και η Ισπανία εξάγουν στην Ιταλία σε τιμές κοντά στα 2,2 ευρώ/κιλό, η οποία στη συνέχεια εξάγει σε τιμές της τάξης των 3,5 ευρώ/κιλό).Ανοδική η διεθνής ζήτηση και οι τιμές την επόμενη πενταετία Βάσει υποδειγμάτων για τις βασικές μεταβλητές της διεθνούς αγοράς ελαιολάδου, εκτιμήθηκε η πορεία τους για την επόμενη πενταετία. Συγκεκριμένα, η ζήτηση εκτιμάται ότι θα αυξάνεται με μέσο ετήσιο ρυθμό 2,7% (με την αύξηση να αφορά σχεδόν αποκλειστικά στις μη παραδοσιακές αγορές). Παράλληλα, οι διεθνείς τιμές ελαιολάδου αναμένεται ότι θα κινηθούν ανοδικά (προσεγγίζοντας τα 2,7 ευρώ/κιλό το 2020 από 2,5 ευρώ /κιλό το 2014), κυρίως λόγω (i) της ταχύτερης αύξησης της ζήτησης σε σχέση με την προσφορά των τριών βασικών παραγωγών και (ii) της εκτιμώμενης πτώσης του επιπέδου επιδοτήσεων λόγω της αναθεώρησης της ΚΑΠ. ΠΗΓΗ: paseges - 
~
***  Παραλίγο τραγωδία στην εθνική οδό Καλαμάτας-Κορίνθου (φωτογραφίες και βίντεο)          
      
 
  Η τύχη στάθηκε σύμμαχος σε μια γυναίκα χθες το πρωί στον αυτοκινητόδρομο Καλαμάτας-Τρίπολης, στο ύψος των Αρφαρών.
Κάποιες φορές τα λόγια είναι λίγα για να περιγράψουν ένα περιστατικό. Κάπως έτσι συνέβη και χθες. Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 11.00, όταν μια γυναίκα που οδηγούσε το αυτοκίνητό της κατευθυνόμενη στην Καλαμάτα,  αναγκάστηκε να σταματήσει στην άκρη του δρόμου λόγω προβλήματος στο όχημά της. Ενώ περίμενε συγγενικό της πρόσωπο μαζί με μηχανικό για να αποκαταστήσουν τη ζημιά, μια νταλίκα μεταφορικής εταιρείας καρφώθηκε με δύναμη πάνω στο όχημά της. Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που το αυτοκίνητο παρασύρθηκε πάνω από 30 μέτρα, ενώ η τρελή πορεία της νταλίκας συνεχίστηκε και, τελικά, σταμάτησε σε κτήμα εκτός του αυτοκινητόδρομου, αφού διέλυσε τα προστατευτικά κιγκλιδώματα και πέρασε πάνω από έναν παράδρομο. Το, δε, ρυμουλκούμενο που μετέφερε η νταλίκα αναποδογύρισε μέσα στον αυτοκινητόδρομο.
Για τον απεγκλωβισμό της γυναίκας χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής, ενώ στο σημείο έφθασε και προσωπικό του Μορέα, αλλά και της Τροχαίας, που για ώρα προσπαθούσαν να καταγράψουν το συμβάν και να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία.
Η γυναίκα στάθηκε τυχερή. Πέρα από την ολική καταστροφή του αυτοκινήτου της, χτύπησε ελαφρά στο πόδι, ενώ ελαφρά τραυματισμένος διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και ο οδηγός της νταλίκας.
  Τα παιχνίδια της μοίρας
Στο σημείο βρέθηκε και συγγενής της γυναίκας, που μόλις είδε το όχημα αδυνατούσε να πιστέψει το μέγεθος της σύγκρουσης. Μάλιστα, ήταν αυτός που είχε καλέσει η γυναίκα για να μεταβεί στο σημείο και να επιδιορθώσει τη μηχανική βλάβη στο όχημά της. Αυτός ξεκίνησε μαζί με ένα μηχανικό, αλλά η τύχη- ατυχία βοήθησαν ώστε να κάνουν λάθος στην παράκαμψη και να καθυστερήσουν να φθάσουν.
Όπως μας είπε συγκλονισμένος, αν είχαν φτάσει στο σημείο ελάχιστα λεπτά νωρίτερα, αυτή τη στιγμή μπορεί να μιλούσαμε για νεκρούς, αφού η γυναίκα και τα δύο ακόμα άτομα θα προσπαθούσαν να βρουν λύση στο μηχανικό πρόβλημα.  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας
Βίντεο  :   Τροχαίο Ε.Ο. Καλαμάτας - Αθήνας  , https://youtu.be/Z-TxcsUSi4E  .-
 ~
***  Απώλεια 22,3 εκ. ευρώ του ΑΕΠ και λουκέτο 59 επιχειρήσεων κάθε μέρα χωρίς συμφωνία

Κάθε μέρα χωρίς συμφωνία, χάνονται 22,3 εκ. ευρώ από το ΑΕΠΕπίσης, κλείνουν 59 επιχειρήσεις και μειώνεται η πλήρης απασχόληση κατά 613 θέσεις εργασίας Κάθε μέρα που περνάει, μέχρι να επιτευχθεί η συμφωνία της χώρας μας με τους πιστωτές, χάνονται 22,3 εκ. ευρώ από το ΑΕΠ της, κάθε 24 ώρες κλείνουν 59 επιχειρήσεις και μειώνεται η πλήρης απασχόληση κατά 613 θέσεις εργασίας. Αυτό υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και προσθέτει ότι η τελική συμφωνία, «έστω και ως... μέτρια να χαρακτηριστεί ή κατώτερη των προσδοκιών, θεωρείται βέβαιο πως θα επιτρέψει στην ελληνική οικονομία να λειτουργήσει ως ελατήριο, αφού η αγορά θα αφεθεί επιτέλους ελεύθερη να δουλέψει, τους υπόλοιπους μήνες του 2015». Η ΕΣΕΕ αναφέρει ότι η αγορά βρίσκεται σε ακινησία, οι ενέσεις ρευστότητας δεν μπορούν να την συνεφέρουν και «πλέον θέλει “μετάγγιση αίματος” τουλάχιστον 25 δισ. ευρώ για να επανεκκινηθεί, αφού οι απώλειες του πρώτου πενταμήνου δύσκολα θα αναπληρωθούν μέσα στο 2015». Μάλιστα, υπενθυμίζει ότι την τελευταία πενταετία σημειώθηκε πτώση του κύκλου εργασιών στο λιανικό εμπόριο -26,2%, στο χονδρικό -37,1% και στα αυτοκίνητα -61,9%. Το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών κατέστη οριακά πλεονασματικό κατά 0,9% του ΑΕΠ το 2014, με τις εισαγωγές και τις εξαγωγές αγαθών να εμφανίζουν άνοδο κατά 4,7%, και 4,9% αντίστοιχα. Η επίσημη θέση του ελληνικού εμπορίου και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας είναι - όπως αναφέρει η ΕΣΕΕ- να τελειώνουμε με τη τετράμηνη ακινησία της αγοράς από το καθεστώς "No Deal, No Grexit", αντικαθιστώντας το περιεχόμενο της αρχικής συμφωνίας «χρήμα για το χρέος και χάρη για τη χώρα» στην οικονομική στρατηγική «χρήμα για την αγορά και ανάπτυξη για τη χώρα». Η ΕΣΕΕ παραθέτει στην ανακοίνωσή της σειρά στοιχείων που δείχνουν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην αγορά. Αναφορικά με τη ρευστότητα στην αγορά, το 95% των αιτημάτων χορήγησης δανείων απορρίπτεται καθημερινά από τις εμπορικές τράπεζες, κατόπιν εντολών και κανόνων της ΕΚΤ στην ΤτΕ και πλέον μόνο μία στις 10, μικρομεσαία επιχείρηση, ζητά δανειοδότηση από τις συστημικές τράπεζες. Ακόμη, η απορρόφηση των χρηματοδοτικών εργαλείων για την επιχειρηματική ρευστότητα δεν υπερβαίνει το 40% και στη χρηματοδότηση του εμπορίου μόλις το 12%. Οι δε καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες είναι περίπου στα 138 δισ. ευρώ, σχεδόν στο 58% του συνόλου των δανείων χορηγήσεων, ύψους 219 δισ. ευρώ. Τουλάχιστον το 1/8 των καταθέσεων στις τράπεζες έχει δανειστεί στο Δημόσιο, για την ανανέωση των εντόκων γραμματίων. Οι καταθέσεις που έχουν φύγει, υπολογίζονται από το Δεκέμβριο, μέχρι σήμερα στα 35 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 4 δισ. ευρώ τον Απρίλιο. Οι τράπεζες είναι στα όριά τους και τα διαθέσιμα δεν επαρκούν, λόγω των συνεχών αναλήψεων. Η ρευστότητα δεν ξεπερνά τα 2,5 δισ. ευρώ, ενώ οι καθημερινές ανάγκες των συστημικών τραπεζών καλύπτονται με το σταγονόμετρο από τον ELA. Επιπροσθέτως, καταγράφεται αρνητική πιστωτική επέκταση, επί 52 μήνες, με τα σημερινά επίπεδα στο -2,5%. Από τον περσινό αντίστοιχο Μάρτιο, λιγότερα κατά 639 εκ. ευρώ, δόθηκαν από τις τράπεζες στην πραγματική οικονομία. Επίσης υπήρξε αύξηση δανείων στο «κόκκινο» τη διετία 2013-14 κατά 32%, ενώ από τα 77 δισ. ευρώ στο τέλος του 2014, σήμερα ανέρχονται στα 80-82 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 42 δισ. ευρώ είναι επιχειρηματικά δάνεια, τα 28 δισ. ευρώ στεγαστικά και τα υπόλοιπα 12 δισ. ευρώ καταναλωτικά. Από τα 23 δισ. ευρώ των δανείων σε Μ.μ.Ε., τα 10 δισ. ευρώ βρίσκονται στο κόκκινο, με ποσοστό καθυστέρησης αποπληρωμής στο 43%. Στο πρώτο τετράμηνο του έτους ο προϋπολογισμός εμφανίζει προς έκπληξη όλων, πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2,16 δισ. ευρώ, όταν οι προβλέψεις ήταν να διαμορφωθεί πρωτογενές έλλειμμα της τάξης των 287 εκατ. ευρώ. Οι δαπάνες διαμορφώνονται περίπου στα 2 δισ. ευρώ, κάτω από το στόχο, επιβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε «εσωτερική στάση πληρωμών», η οποία όμως έχει οδηγήσει σε «ασφυξία» την εγχώρια οικονομία. Ακόμη, το δημόσιο χρέος ανήλθε στο 177,1% του ΑΕΠ το 2014 και η μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 3,5% του ΑΕΠ από 15,6% το 2009. Είχαμε αναθεώρηση της εκτίμησης του ρυθμού ανάπτυξης για το 2015, από 2,5% σε 0,5% ή 0,2% και εκτιμήσεις για μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος κατά 50%, από 2,4 δισ. ευρώ το 2014 σε 1,2 δισ. ευρώ. Οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις ανήλθαν στα 4,4 δισ. ευρώ, με 688 εκ. για εκκρεμείς επιστροφές φόρων, ενώ το έλλειμμα στα ασφαλιστικά ταμεία ανήλθε σε 349 εκ. ευρώ το 2015, από πλεόνασμα 798 εκ. ευρώ το 2014. Την περίοδο 2009-2014 η μείωση του ΑΕΠ έφτασε το 24,6% και εκτιμάται στα περίπου 179 δισ. ευρώ το 2014. Όσον αφορά στον αποπληθωρισμό, επί δύο και πλέον χρόνια, κυμάνθηκε στα επίπεδα του -2,1% τον Απρίλιο του 2015, έναντι -1,3% το 2014 και οι δείκτες θα μεταβληθούν από τις αλλαγές που θα επιφέρει η εφαρμογή του ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ από το Σεπτέμβριο του 2015. Με βάση τα στοιχεία, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, έχει επανειλημμένως τονίσει ότι τόσο ο οικονομικός όσο και ο πολιτικός χρόνος τελειώνει επικίνδυνα και η επίτευξη μιας βιώσιμης συμφωνίας με τους εταίρους μας αποτελεί καίριας σημασίας ζητούμενο, καθώς συνδέεται άμεσα με τη δυνατότητα της χώρας να αντλήσει κεφάλαια από τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία. «Το πραγματικό διακύβευμα, όμως, για την αγορά, αλλά και για το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας, είναι ποιες αναπτυξιακές συνθήκες θα δημιουργηθούν. Η θέση των εκπροσώπων του παραγωγικού κόσμου, πάνω σε αυτό, είναι σαφής, αφού προσβλέπουμε για τη χώρα, στο να προχωρήσει άμεσα στις απαιτούμενες αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις, συμπράττοντας με τα υγιή στοιχεία της οικονομίας, με σκοπό να παράσχει νέες, ποιοτικές θέσεις εργασίας, προάγοντας την Ελλάδα της δημιουργίας, της καινοτομίας και της εξωστρέφειας, αντί της ύφεσης, της λιτότητας και του αποκλεισμού» όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση. ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ - 
~
***  Κώστας Πουλόπουλος: “Ποδήλατο αντί αυτοκινήτου στην Καλαμάτα” 

Το ποδήλατο πρέπει να υποκαταστήσει το αυτοκίνητο Τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργηθεί, σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις, ένας «μπούσουλας», με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών προς τους πολίτες. «Η κοινωνία έχει λύσεις, οι πόλεις ακούν;», είναι ο καρπός αυτής της τάσης. Αν κρίνουμε από τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας, μάλλον δεν την ενδιαφέρουν οι τελευταίες εξελίξεις. Αυτή είναι που καθορίζει εξαρχής ποια ακριβώς είναι η λύση σε κάθε πρόβλημα, και σε όποιον αρέσει. Την περασμένη Παρασκευή βρέθηκε στην Αθήνα ο παγκοσμίου φήμης Καλαματιανός αρχιτέκτονας, Κώστας Πουλόπουλος. Στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι, στο πλαίσιο της εκδήλωσης DesignLab, με την υποστήριξη και επιμέλεια του Archisearch, μίλησε για το παράδειγμα της Κοπεγχάγης και το πώς έχει σχεδιαστεί η πόλη για να είναι φιλική, κυρίως προς τα παιδιά. Δεν ίδρωσε κανενός το αυτί στην Καλαμάτα. Κι όμως, αν κάποιος από τη Δημοτική Αρχή, αλλά και τις υπόλοιπες παρατάξεις, «ξόδευε» το τριήμερό του, θα είχε πολλά να μάθει και περισσότερα ερεθίσματα για να σκεφθεί. Με τη βοήθεια της Γαρυφαλλιάς Τεριζάκη και της ιστοσελίδας ELNIPLEX, σας μεταφέρουμε ορισμένες από τις διαπιστώσεις του:-Πώς είναι, αλήθεια, μία ιδανική πόλη για παιδιά; Να σας πω, δεν ξέρω πώς είναι το ιδανικό, αλλά είναι εύκολο μάλλον να φανταστεί κανείς τι δεν είναι ιδανικό για τα παιδιά: βρωμιά, έλλειψη ελεύθερων χώρων και χώρων παιχνιδιού, μια γενική αίσθηση ανασφάλειας, που πηγάζει από το αυτοκίνητο και την εμμονική χρήση του… Σε μικρές ελληνικές πόλεις είναι, ας πούμε, μυστήριο γιατί ο κόσμος δε χρησιμοποιεί το ποδήλατο κι άλλα ελαφρά μέσα. Η τοπογραφία θα πει κανείς. Ναι, σύμφωνοι, ως ένα βαθμό. Όμως, υπάρχουν πολλές επίπεδες πόλεις! Πολλές πολλές γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, Καλαμάτα, Μεσσολόγγι, για να μην αναφερθώ στις πόλεις του κάμπου, Λάρισα, Βόλος, Τρίκαλα κ.τ.λ. Ειδικά το ποδήλατο, θα εξίσωνε τους χρήστες προς τον ευαίσθητο χρήστη (που είναι το παιδί), θα συνέβαλλε στην καλύτερη υγεία, στο καθαρότερο περιβάλλον και στη γενικότερη αίσθηση ισότητας στο δικαίωμα χρήσης της πόλης. Πάνω κι από τα μακρόπνοα σχέδια, χρειάζονται άμεσα, μικρά και εύκολα στην επίτευξή τους έργα, που να δημιουργήσουν αισιοδοξία και την αίσθηση της κινητικότητας. Παράδειγμα: πεζοδρομήσεις και ποδηλατόδρομους σε επίπεδο γειτονιάς, γύρω από σχολεία, πάρκα κ.τ.λ., πριν κανείς αρχίσει να συζητάει για κάτι πιο μεγαλεπήβολο! Είναι λίγο σαν το ποδόσφαιρο: δε γίνονται φάσεις αν οι παίκτες στέκονται ακίνητοι. Η κίνησή τους και μόνο είναι αυτή που δημιουργεί τη δυναμική να κυκλοφορήσει η μπάλα και να γεννηθούν ευκαιρίες. Δε θα πρέπει επ’ ουδενί να υποτιμούμε τη σημασία των μικρών έργων, γιατί αυτά είναι που σιγά σιγά μπορούν να γείρουν την πλάστιγγα, ακόμα και σε δύσκολες περιπτώσεις, όπως η τρομερή «ελληνική πραγματικότητα».-Συνήθως οι πόλεις σχεδιάζονται σύμφωνα με τις ανάγκες των ενηλίκων. Εσείς προτείνετε, όμως, ότι στο κέντρο του σχεδιασμού μιας πόλης πρέπει να είναι το παιδί; Θέλετε να μας το εξηγήσετε αυτό; Το παιδί δεν είναι μια αυτόνομη οντότητα, έρχεται με την οικογένειά του. Η οικογένεια είναι ένα θεμελιώδες κύτταρο μιας κοινωνίας, παράγει εισόδημα, κινεί την οικονομία, σχεδιάζει το μέλλον (σε μικρή κλίμακα- πού θα πάει σχολείο το παιδί, πού θα μείνουμε κ.τ.λ.) και σε αυτό το σχεδιασμό, το παιδί είναι στο κέντρο της συζήτησης. Αν, όντως, είναι έτσι σε μικρή κλίμακα, τότε μου φαίνεται αυτονόητο να αναρωτηθεί κανείς γιατί να είναι διαφορετικά σε μεγαλύτερη. Προφανώς, σε μια κοινωνία υπάρχουν όλων των ηλικιών άνθρωποι με διαφορετικές ανάγκες, και όλοι πρέπει να λαμβάνονται υπόψη. Αλλά μη μου πείτε ότι δεν έχουμε όλοι μια παραπάνω ευαισθησία στα παιδιά! Κι όμως, αυτή η ευαισθησία στην Ελλάδα εξαφανίζεται, όταν μιλάμε για τη μεγάλη κλίμακα. Και τότε στο δημόσιο διάλογο το παιδί όχι απλά δε λαμβάνει αυτή την παραπάνω μέριμνα, αλλά ως δια μαγείας εξαφανίζεται κι αυτό. Αντ’ αυτού, ο δημόσιος διάλογος κυριαρχείται από ερμηνείες του τι είναι αριστερό και τι δεξιό, τι σημαίνει νεοφιλελεύθερο και τι είναι ριζοσπαστικό, κι ούτω καθεξής. Και στην απλή ερώτηση: «τι τρώνε και πώς τα παιδιά στο σχολείο για μεσημέρι», ποια είναι η απάντηση μας; Σάντουιτς στο χέρι στο κυλικείο. Εγώ λέω, ντροπή.-Έχετε σχεδιάσει ένα από τα πιο πρωτοποριακά σχολεία της Ευρώπης, για «μεγάλα» παιδιά όμως! Θα σχεδιάζατε ποτέ νηπιαγωγείο; Τι θα θεωρείτε σημαντικό σε ένα τέτοιο σχολείο; Έχω κάποια εμπειρία σε πανεπιστημιακού επιπέδου εκπαιδευτικά κτήρια, όπως αυτό το έργο στη Φρανκφούρτη που αναφέρετε, όμως δεν έτυχε να σχεδιάσω νηπιαγωγείο, αν και θα το ήθελα πάρα πολύ. Ειδικά από τότε που λόγω της μεγάλης κόρης μου μπαινοβγαίνω καθημερινά στο νηπιαγωγείο της, δεν μπορώ παρά να αναρωτηθώ πώς θα το σχεδίαζα διαφορετικά, τι θα κρατούσα και τι θα βελτίωνα. Νομίζω ότι το πιο σημαντικό ζήτημα σε ένα τέτοιο αρχιτεκτόνημα θα ήταν η αίσθηση της κλίμακας, ώστε το παιδί να μη νιώθει παρείσακτο σε έναν κόσμο μεγάλων, αλλά ότι ο χώρος είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα του: το ύψος των παραθύρων, τα έπιπλα, το ύψος των χώρων, ο κήπος με κάθε είδους μεγέθους και εποχής φυτά, θάμνους, δέντρα. Ο χώρος φαγητού, η κουζίνα όπου τα παιδιά μπορούν να βοηθήσουν στην παρασκευή φαγητού (σε επίπεδο παιχνιδιού αλλά και όχι μόνο)… πολλά πολλά ωραία ζητήματα. Το νηπιαγωγείο είναι ένα πεδίο εξερεύνησης και ερεθισμάτων για τα παιδιά, όχι ένα δωμάτιο που τα φυλάμε ως το μεσημέρι.-Τα περισσότερα σχολεία στην Ελλάδα, ειδικά της πρωτοβάθμιας (νηπιαγωγεία και δημοτικά), είναι τουλάχιστον ανεπαρκή για τις ανάγκες της σύγχρονης εκπαίδευσης. Εσείς πού εντοπίζετε το πρόβλημα; Ειλικρινά είμαι αναρμόδιος να απαντήσω, δεν έχει τύχει να μπω σε παιδικό σταθμό στη Ελλάδα από τότε που ήμουν εγώ μικρός. Όμως, σκέφτομαι ότι η ύπαρξη της οικογένειας (της γιαγιάς δηλαδή), παρόλα τα καλά της, έχει κι ένα μεγάλο μειονέκτημα: δίνει άλλοθι στην κοινωνία και στο κράτος να μην ασχοληθούν με το θέμα. Τα παιδιά τα φροντίζει η γιαγιά και τελειώνει η συζήτηση. Τι γίνεται, όμως, όταν μια οικογένεια δεν έχει αυτή την πολυτέλεια; Και πού ξέρουμε, αλήθεια, ότι το παιδί δεν είναι χαρούμενο στον παιδικό με τα άλλα παιδιά, με πολλές δραστηριότητες και παιχνίδια; Κατά πόσο μπορεί η γιαγιά να ακολουθήσει το ρυθμό ενός τρίχρονου μια ολόκληρη μέρα; Μήπως η τηλεόραση τότε αναπληρώνει τα κενά πιο πολύ απ’ όσο θα θέλαμε; Και τι επίπτωση έχει αυτό στην εξέλιξη ενός παιδιού; Από τη δική μου εμπειρία μπορώ να διαβεβαιώσω ότι αν η κόρη μου δεν πήγαινε στον παιδικό κι έμενε σπίτι, θα ήταν μάλλον δυσαρεστημένη, ανεξαρτήτως με ποιον θα έμενε. Μα έχει τόσους φίλους, έναν ολόκληρο κόσμο δικό της, που την ξέρουν και τους ξέρει, και λένε καλημέρα και καλό απόγευμα κάθε μέρα. Εμένα μου φαίνεται ανεκτίμητο αυτό.-Τι θα έπρεπε, κατά τη γνώμη σας, να πράξει η επίσημη ελληνική πολιτεία, ώστε τα νηπιαγωγεία για αρχή να γίνουν… πραγματικά σχολεία; Θα έλεγα χρειάζονται κονδύλια. Αλλά πάνω από όλα, χρειάζονται ιδέες. Και για να υπάρξουν χρήσιμες ιδέες, χρειάζονται ανάγκες. Τι ανάγκες θέλουμε να καλύψουν τα νηπιαγωγεία; Να φυλάμε τα παιδιά ως το μεσημέρι που θα τα πάρει η γιαγιά; Ή να δημιουργήσουμε ένα κλίμα το οποίο να κάνει τα παιδιά να χαίρονται, να παίζουν μαζί, να μαθαίνουν και να μη θέλουν να ξεκολλήσουν από κει;-Κύριε Πουλόπουλε, έχετε πει ότι το παιδί είναι πλάσμα εξαιρετικά σχεδιάσιμο. Πώς το εννοείτε αυτό; Το παιδί είναι εξ ορισμού ένα πλάσμα υπό διαμόρφωση, γι’ αυτό και λέμε «παιδεία» τη διαδικασία μόρφωσής του, δηλαδή σχηματισμού του. Οτιδήποτε είναι σχηματιστέο, είναι και σχεδιάσιμο. Αν θελήσω να φτιάξω ένα καλάθι ας πούμε, θα κάτσω και θα σκεφτώ (δηλαδή θα σχεδιάσω, ανεξαρτήτως αν θα το βάλω στο χαρτί) πώς και τι θα κάνω. Πόσο μεγάλο, πόσο πλατύ, με τι υλικό, με τι πλέξη κ.τ.λ. Έτσι δεν είναι κι ένα παιδί; Ένα πλάσμα ακόμα ασχεδίαστο, άρα σχεδιάσιμο. Και βέβαια σαν υποσημείωση πρέπει να πω ότι τίποτα και κανένας δεν είναι άγραφο χαρτί, αλλά όταν συζητάμε σε επίπεδο πολιτείας, πρέπει οπωσδήποτε να πιστεύουμε στη σημασία του σχεδιασμού ως εργαλείου ελέγχου του μέλλοντος. Αλλιώς δεν έχουμε καμία πυξίδα.-Θέλετε να μας εξηγήσετε το γράφημα: παιδί+βιώσιμη ανάπτυξη= μέλλον; Το παιδί είναι το μέλλον. Κοινότοπο αλλά αληθινό. Η βιώσιμη ανάπτυξη σημαίνει να μην παίρνω σήμερα αυτό που είναι του παιδιού μου αύριο, και δεν μπορεί να το διεκδικήσει, γιατί είναι μικρό και δεν καταλαβαίνει. Σχεδιασμός χωρίς την παράμετρο της βιωσιμότητας είναι σαν να λέμε: δεν έχω, δεν πειράζει, θα το πάρω από το παιδί μου, και θα τα βρει αυτό μόνο του. Κι αν δεν τα βρει; Σήμερα βιώνουμε αυτή την τραγική κατάσταση, όπου οι γονείς, άθελά τους βεβαίως, πήραν για λογαριασμό τους αυτό που δεν τους ανήκε, ανήκε όμως στο παιδί τους.-Μιας και κατάγεστε από επαρχιακή πόλη, πείτε μας ποια είναι η γνώμη σας για την ελληνική επαρχία; Παρατηρείται ότι παρόλο που τα παιδιά στην επαρχία -θεωρητικά- έχουν περισσότερο χώρο να παίξουν, τελικά ΔΕΝ έχουν χώρο να παίξουν και είναι αφοσιωμένα στην οθόνη. Πού νομίζετε ότι οφείλεται το πρόβλημα αυτό; Τι θα προτείνατε; Νομίζω ότι το θίξαμε μιλώντας για το ρόλο της οικογένειας, αλλά αυτό είναι ένα ευρύ ζήτημα, που αφορά στη σημερινή κοινωνία του ίντερνετ, που προϋποθέτει μια οθόνη όλη την ώρα να παίζει κάποιες πληροφορίες. Αυτό είναι παγκόσμιο πρόβλημα όμως, όχι ελληνικό, ούτε επαρχιακό.-Αν έπρεπε να επιστρέψετε στην Ελλάδα, σε ποια πόλη θα θέλατε να μείνετε; Μάλλον στην Καλαμάτα. - 
~
***  Χαιρετισμός Πρ. Παυλόπουλου στην Ακαδημία Αθηνών για το έργο του Navarino Environmental Observatory

Την ανεκτίμητη υπηρεσία του Navarino Environmental Observatory στη διαιώνιση του λίκνου του πνεύματος και του πολιτισμού, μέσα από τη μελέτη των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στο περιβάλλον της Μεσογείου, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά το χαιρετισμό του στην Ακαδημία Αθηνών, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την απολογιστική παρουσίαση του πενταετούς έργου του Ερευνητικού Περιβαλλοντικού Παρατηρητηρίου Navarino Environmental Observatory και της ανανέωσης της συμφωνίας μεταξύ των τριών εταίρων: Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών, Πανεπιστήμιο Στοκχόλμης και Εταιρείας ΤΕΜΕΣ ΑΕ. Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η Μεσόγειος και οι λαοί της έχουν να δώσουν πολλά ακόμη στην πρόοδο της επιστήμης και του πολιτισμού για το μέλλον και τόνισε ότι η πρωτοβουλία του Navarino Εnvironmental Observatory, που αφορά στην έρευνα των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στο περιβάλλον της Μεσογείου, είναι διττώς πρωτοποριακή, καθώς αυτός ο διεθνούς, πια, φήμης ερευνητικός κόμβος συνιστά κορυφαίο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα αγαστής και διαφανούς συνεργασίας του ακαδημαϊκού και του ιδιωτικού τομέα, από τη σύμπραξη του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, του Κέντρου Μελέτης των Επιπτώσεων του Περιβάλλοντος στην Υγεία του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών και της εταιρείας TEMEΣ AΕ. Ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε ότι μέσα σε αυτό το θεσμικό και ερευνητικό πλαίσιο λαμπροί επιστήμονες από όλον τον κόσμο, αφενός, αναπτύσσουν νέες επιστημονικές μεθόδους και επιστημονικά εργαλεία αναφορικά με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στο περιβάλλον της Μεσογείου και, αφετέρου, εκπαιδεύουν την επόμενη γενιά επιστημόνων. Ταυτόχρονα, η μεγάλη σημασία της πρωτοβουλίας του Navarino Εnvironmental Observatory δικαιολογείται, κυρίως, από το γεγονός ότι αφορά στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στο περιβάλλον της Μεσογείου. Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι «ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι η Μεσόγειος και οι λαοί της, με κορυφαίο παράδειγμα την αρχαία Ελλάδα, υπήρξαν λίκνο του πνεύματος και του πολιτισμού για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Επίσης, ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι το περιβάλλον της Μεσογείου, ιδίως το ήπιο κλίμα της και κατ’ εξοχήν το φως, ήτοι τα πιο φιλικά στοιχεία για τον άνθρωπο, συνέτειναν καθοριστικώς στη δημιουργική πορεία του πνεύματος και στην αλματώδη πρόοδο της επιστήμης». «Είναι επιστημονικώς καθοριστικός ο ρόλος του φωτός στις δύο μεγάλες θεωρίες της φυσικής του 20ού αιώνα, συγκεκριμένα, δε, της σχετικότητας και της κβαντικής φυσικής. Όπως, επίσης, είναι δεδομένο ότι η σημασία του φωτός κυριαρχεί στις θρησκευτικές και φιλοσοφικές αντιλήψεις διαφορετικών λαών και πολιτισμών, γεγονός άκρως ενδεικτικό της ζωτικής του σημασίας για την ανθρώπινη ύπαρξη, όχι μόνο ως βιολογικής αλλά και ως πνευματικής οντότητας» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος. «Η Μεσόγειος, και κυρίως το Αιγαίο, με πυρήνα τις Κυκλάδες, είναι, σύμφωνα με τις πιο έγκυρες επιστημονικές έρευνες, η περιοχή με τη μεγαλύτερη σε διάρκεια φωτεινότητα στον πλανήτη. Πόσο "τυχαίο", άραγε, είναι το γεγονός ότι κατά τη μυθολογία στη Δήλο γεννήθηκε ο Απόλλων, ο Θεός του φωτός; Και για να προεκτείνω το ερώτημα αυτό στη σημερινή συγκυρία: Είναι, άραγε, υπερβολή να ισχυρισθεί κανείς ότι, κατά κάποιον τρόπο, κάθε φωτόνιο δίνει στο πνεύμα και την επιστήμη κάτι εξίσου ουσιώδες και θεμελιακό, όσο η μάζα την οποία παρέχει στα στοιχειώδη σωμάτια το πεδίο του Χιγκς, στο οποίο αντιστοιχεί το ομώνυμο μποζόνιο;» πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ - 
~
***  Βατό και αναμενόμενο το θέμα, αισιοδοξία μα και άγχος για τις Πανελλαδικές στην Κυπαρισσία          
     
Βατό και αναμενόμενο χαρακτηρίζουν το θέμα της πρώτης μέρας των Πανελλαδικών Εξετάσεων, στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας (Έκθεση), οι μαθήτριες και οι μαθητές που έγραψαν στο εξεταστικό κέντρο του Γενικού Λυκείου Κυπαρισσίας.
Όπως, δε, έλεγαν, ήταν εύκολη η ανάπτυξή του και, παρά το άγχος τους για τις εξετάσεις, αντιμετωπίζουν με αισιοδοξία τις Πανελλαδικές και συνεχίζουν δυναμικά! Στο πλευρό τους, οι γονείς αλλά και οι καθηγητές τους και, μάλιστα, ο διευθυντής του Λυκείου, Βαγγέλης Αντωνόπουλος, χθες νωρίς το πρωί τούς έστειλε μήνυμα που τους ενθάρρυνε.
Μετά το πέρας της εξέτασης, έξω από το Λύκειο, μιλήσαμε με μαθήτριες και μαθητές και μεταφέρουμε τι δήλωσαν στο «Θ»:
  Γωγώ Νικητοπούλου:
«Τα θέματα ήταν αρκετά βατά και αφορούσαν στα μνημεία. Ήταν αρκετά εύκολη η ανάπτυξή τους και πιστεύω πως έγραψα καλά. Υπάρχει άγχος και, δυστυχώς, είναι το σύστημα τέτοιο, το οποίο προάγει την αποστήθιση και δεν είναι τόσο εύκολη η σκέψη και η ανάπτυξη των θεμάτων με βάση τις δικές μας απόψεις! Όσο περισσότερο έχει διαβάσει ο κάθε μαθητής, τόσο πιο σίγουρος είναι, οπότε φεύγει σιγά σιγά το άγχος»
 Χρήστος Παρασκευόπουλος:
«Σήμερα δίναμε το πρώτο μάθημα, Νεοελληνική Γλώσσα. Τα θέμα, πιστεύω, ήταν βατό. Δηλαδή, μπορούσαν να γράψουν. Βέβαια, είχε κάποιες δυσκολίες. Ήταν σε σχέση με τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους και νομίζω ότι όλοι θα έχουν πάει καλά!».
  Παναγιώτης Δημητρακάκης:
«Το θέμα ήταν σχετικά απλό, επίκαιρο, γιατί δεν ασχολούμαστε τόσο με τα αρχαιολογικά ευρήματα και τον πολιτισμό! Έχω σκεφτεί πολλές φορές να οργανώσουμε μια θεατρική ομάδα, ώστε να διεξάγουμε παραστάσεις πάνω στο Κάστρο, στο Θεατράκι, αλλά είναι πολύ δύσκολο, γιατί δεν έχουμε βοήθεια από πουθενά, ενώ είναι και ανενεργοί οι νέοι, οι περισσότεροι, και το έγραψα και στην έκθεση!»
 Εβίσα Μεμίσι:
«Το πρώτο μάθημα ήταν αγχώδες, αλλά πιστεύω ότι αν κάποιος το αντιμετωπίσει σωστά, μπορεί να τα καταφέρει! Ήταν εύκολα τα θέματα γενικά και θα μπορούσε ο καθένας να απαντήσει! Υπάρχει άγχος για τις εξετάσεις, αλλά, πιστεύω, όλα αντιμετωπίζονται!»
 Μαρία Παναγοπούλου:
«Ήταν μια χαρά. Δεν ήταν δύσκολο, ήταν εύκολο το μάθημα. Πιστεύω, τα πήγα πολύ καλά. Υπάρχει άγχος, αλλά προσπαθώ με σκέψη να το αποφύγω!»
 Αντρέας Μπούρας:
«Τα θέματα εύκολα ήταν. Είναι και Ημέρα των Μνημείων. Αποφορτιστήκαμε λίγο από το άγχος και συνεχίζουμε ακάθεκτοι!»
 Μαγδαληνή Τσίγκανου:
«Σήμερα ήταν η πρώτη μέρα. Εύκολα ήταν. Είχαμε και την υποστήριξη του διευθυντή μας, γιατί μας έστειλε ένα μήνυμα το πρωί για καλή επιτυχία! Γενικά, δε δυσκολευτήκαμε. Δεν υπήρχε πολύ άγχος. Άμα συνεχίσουν έτσι - τα θέματα ήταν βατά -, πιστεύω θα γράψουμε καλά! Δεν αγχωθήκαμε. Ήταν ήρεμο το κλίμα και οι επιτηρητές! Συνεχίζουμε δυναμικά!»
  Παναγιώτα Δριμή:
«Το θέμα ήταν αναμενόμενο, γιατί έπεσαν τα μνημεία, είναι σήμερα (σ.σ. χθες) Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων, οπότε το περιμέναμε! Βέβαια, έβαλαν μία ερώτηση που δεν είχαν ξαναβάλει (σωστή - λάθος), αλλά πιστεύω, όποιος είχε διαβάσει, θα έγραφε καλά! Υπάρχει πολύ άγχος για τις εξετάσεις, αλλά προσπαθούμε να το μετριάσουμε»
 Ιφιγένεια Γαραντζιώτη:
«Πρώτη μέρα των Πανελληνίων, πολύ άγχος. Αναμενόμενο ήταν το θέμα, γιατί ήταν η Παγκόσμια Ημέρα των Μνημείων. Γενικά, δεν ήταν πολύ δύσκολα. Καλά τα πήγαμε. Καλή συνέχεια!».
  Ευαγγελία Φουντά:
«Η πρώτη μέρα, όπως πάντα, είναι αγχωτική για εμάς, καθώς είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναζήσει. Είναι η βάση για το μέλλον μας και ευελπιστούμε να έχουμε γράψει καλά. Τα θέματα δεν ήταν δύσκολα. Ό,τι καλύτερο για όλα τα παιδιά. Υπάρχει άγχος, γιατί με τα δεδομένα της κοινωνίας μας, που δεν υπάρχουν δουλειές, αγωνιούμε για το μέλλον μας...».
Του Ηλία Γιαννόπουλου 
~
***  Όταν τα παιδιά έχουν κέφια

Δίπλα σε μια παράπλευρη είσοδο του Λυκείου Παραλίας, στον τοίχο, δεσπόζει ο νεαρούλης που γονατιστός προσφέρει ένα τεράστιο λουλούδι στη… σεμνότυφη καλή του! Ω. - 
~
***  Ποσό 100.000 ευρώ για επισκευές σε σχολικά κτήρια της Καλαμάτας  

Περί τα 100.000 ευρώ με το ΦΠΑ θα διατεθούν για παρεμβάσεις σε σχολεία, που αφορούν στην υγιεινή και την ασφάλεια. Σύμφωνα με όσα αποφάσισε χθες η Οικονομική Επιτροπή καταρτίζοντας τους όρους και συντάσσοντας τη διακήρυξη διενέργειας ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού, πρόκειται να γίνουν παρεμβάσεις στα 26ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας (κατασκευή περίφραξης), 12ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας (αντικατάσταση κουφωμάτων των φωταγωγών κλιμακοστασίου), 7ο Δημοτικό Σχολείο (καθαίρεση επιχρισμάτων και κατασκευή ψευδοροφής), κτήριο πρώην Πολυκλαδικού (καθαιρέσεις – αποκαταστάσεις των όψεων), 2ο και 3ο Γυμνάσιο – Λύκειο Καλαμάτας (καθαιρέσεις – αποκαταστάσεις των όψεων), Νηπιαγωγείο Άριος (κατασκευή WC νηπίων εντός του κτηρίου του Δημοτικού Σχολείου Άριος), Γυμνάσιο Αρφαρών (ανακατασκευές γυψοσανίδων στους χώρους υγιεινής), Νηπιαγωγεία βαριάς προκατασκευής (ανακατασκευή δαπέδων με linoleum) και επεμβάσεις σε λεβητοστάσια κεντρικών θερμάνσεων των σχολείων. - 
~
***   Ο Καλαματιανός Γ. Καραμανώλης και η Crowdpolicy κυνηγούν την φοροδιαφυγή         
     
Στις 13 και 14 Ιουνίου 2015, σε συνεργασία με τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων Innovathens, οργανώνεται διήμερο Hackathon με θέμα την υλοποίηση πρότυπης εφαρμογής κινητού τηλεφώνου (mobileapp) για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής από τις καταναλωτικές συναλλαγές.
Το όνομα της διοργάνωσης είναι: Hackathon #apodeiksi.
Στόχοι της διοργάνωσης είναι: να μπουν οι βάσεις για τη δημιουργία της εφαρμογής, ώστε αυτή να αναπτυχθεί σε πλήρως λειτουργική μορφή, να ευαισθητοποιηθούν νέοι και νέες, προγραμματιστές, αναλυτές, οικονομολόγοι, μαθητές, φοιτητές ή επαγγελματίες, ώστε συμμετοχικά να δημιουργηθεί κάτι που θα ωφελήσει την κοινωνία, για το κοινό καλό, να δημιουργηθούν προϋποθέσεις νεανικής επιχειρηματικότητας, αφού μέσα από τη διαγωνιστική διαδικασία αυτή μπορεί να προκύψει μια νέα ομάδα ή εταιρεία που θα συμβάλει μελλοντικά στην οικονομία της χώρας μας.
Τα Hackathons κινητοποιούν το ανθρώπινο κεφάλαιο των πόλεων στην κατεύθυνση ενός στόχου για το κοινό καλό, ενώ ωθούν τη νεανική επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.
Στο Hackathon θα μάθουμε: πώς οι νέες τεχνολογίες βελτιώνουν τη ζωή μας και το περιβάλλον που ζούμε, πώς θα χτίσουμε ξανά τη φορολογική συνείδηση με νέες τεχνολογίες, να ενεργούμε συλλογικά, συμμετοχικά, για το κοινό καλό.
H Crowdpolicy, έχοντας στο DNA της τη συμμετοχή και την αξιοποίηση της γνώσης του πλήθους (the wisdom of the crowd), προχωρά στη διοργάνωση αυτού του Hackathon αφιλοκερδώς, στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης που κάθε εταιρεία, μικρή ή μεγάλη, πρέπει να έχει.
Ήδη έχουν κινητοποιηθεί κοινότητες προγραμματιστών που θα συμμετέχουν μαζικά στη διοργάνωση, ενώ πολύ ευγενικά την προσπάθεια υποστηρίζουν ήδη αρκετοί φορείς και οργανισμοί. 
 ~
***  «Οι κόκκινες γραμμές μας ξεθωριάζουν»
 - Φούντωσε το «αντάρτικο» κατά της κυβέρνησης σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Οι κόκκινες γραμμές μας ξεθωριάζουν» Πλουραλισμός θέσεων και προτάσεων για την αντιμετώπιση της κρίσης και τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, καθώς και κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς καταγράφηκαν απόψε σε εκδήλωση που οργάνωσε το «Κόκκινο δίκτυο» του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητές μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.
Ο κ. Γιάννης Μηλιός αναπτύσσοντας τις θέσεις του εξέφρασε την θέση του υπέρ της «καθυστέρησης πληρωμών», επισημαίνοντας ότι μια τέτοια απόφαση δεν θα έχει καμία επίπτωση ως προς τη θέση της χώρας στο ευρώ, επικαλούμενος μάλιστα δηλώσεις ξένων αξιωματούχων , της ΕΕ και του ΔΝΤ. Ο κ. Μηλιός σημείωσε ότι πρέπει να υποστηριχθεί η κυβέρνηση προκειμένου να εμμείνει στις προεκλογικές δεσμεύσεις, ενώ εξέφρασε διαφωνίες σε θέσεις που έχει διατυπώσει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μεταξύ των οποίων ότι συμφωνεί με το 70% του μνημονίου , ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να πατάει σε δύο βάρκες γιατί αυτή η τακτική οδηγεί σε αδιέξοδο.
Η Σόφη Παπαδόγιαννη , μέλος της ΠΓ δήλωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια επικοινωνιακή εκστρατεία με στόχο τον ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως όσους εκφράζουν ριζοσπαστικές θέσεις και σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υπογράψει συμφωνία λιτότητας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αναγκαστικά, πρέπει να υπάρχει και πλάνο εξόδου από την ευρωζώνη. Η κ. Παπαδόγιαννη είπε ότι η θέση «πάση θυσία στο ευρώ», δεν ήταν ποτέ θέση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά των πολιτικών του αντιπάλων.
Ο Αντώνης Νταβανέλος μέλος της ΠΓ, άσκησε έντονη κριτική σε διορισμούς αξιωματούχων σε κρατικούς οργανισμούς και γενικότρα τον δημόσιο τομέα που δεν ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε και έχουν την έξωθεν καλή μαρτυρία, όπως στην ΕΡΓ, στα ΕΛΠΕ, κ.α. . Ο κ. Νταβανέλος σημείωσε ότι ότι σύντομα θα γίνει σαφές ότι οι δανειστές θέλουν το τρίτο μνημόνιο και θα επιδιώξουν να το κάνουν συντρίβοντας πολιτικά τον ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης δήλωσε ότι οι «οι κόκκινες γραμμές ξεθωριάζουν», όπως και το πρόγραμμα της ΔΕΘ, ενώ τόνισε ότι η διατήρηση του ΕΝΦΙΑ θα είναι «εξαιρετικά επικίνδυνη» για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Νταβανέλος, είπε ότι η ρήξη είναι διέξοδος, ενώ τάχθηκε υπέρ της διαγραφής μεγαλύτερου μέρους του χρέους και υπέρ των εκλογών .
Ο κ. Γιώργος Σαπουνάς μέλος της ΚΕ εξέφρασε την αντίθεσή του στην συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ και της εκλογής του κ. Προκόπη Παυλόπουλου από τον ΣΥΡΙΖΑ και τάχθηκε υπέρ της λήψης των αποφάσεων από τα κομματικά όργανα.
Ο Πάνος Λάμπρου μέλος της ΠΓ σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ενωμένος παρά τα προβλήματα και τα διλήμματα, πρόσθεσε ότι οι τελευταίες δύο αποφάσεις της Πολιτικής Γραμματείας ήταν ομόφωνες και τάχθηκε υπέρ της προσφυγής στα κομματικά όργανα προκειμένου να ληφθούν οι κρίσιμες αποφάσεις ενόψει της πιθανής συμφωνίας με τους πιστωτές και στο πλαίσιο αυτό να αποφασιστεί είτε η προσφυγή σε δημοψήφισμα , είτε σε εκλογές.
~
***   Σημαντικές φθορές στα αυτοκίνητα του Τατοΐου
 -  Χαρακτηρίστηκαν ως μνημεία από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων

Σημαντικές φθορές στα αυτοκίνητα του Τατοΐου Μετά το χαρακτηρισμό των δέκα αυτοκινήτων του πρώην βασιλικού κτήματος ως μνημείων από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, ο Σύλλογος Φίλων Κτήματος Τατοΐου τονίζει σε ανακοίνωσή του πως «η απόφαση του χαρακτηρισμού λαμβάνεται σε μια κρίσιμη στιγμή για την κατάσταση των ιστορικών αμαξιών, τα οποία παραμένουν ακίνητα στο νέο βουστάσιο για περισσότερα από 20 χρόνια».
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, τα αυτοκίνητα αυτά κινήθηκαν τελευταία φορά το 1994 στο πλαίσιο της συντήρησής τους. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν υποστεί σημαντικές φθορές στο εσωτερικό του κτιρίου του Βουστασίου, όπου φυλάσσονται, τόσο από την υγρασία όσο και από τα ποντίκια.
Τέλος, ο Σύλλογος ζητά το χαρακτηρισμό ως μνημείων και των υπόλοιπων ιστορικών αυτοκινήτων που βρίσκονται στο κτήμα, καθώς και του συνόλου των πρώην βασιλικών αμαξών
~
***   Με «όπλο» τη φωνή της εμφανίστηκε η Μαρία Έλενα Κυριάκου στη Eurovision
Με «όπλο» τη φωνή της εμφανίστηκε η Μαρία Έλενα Κυριάκου στη Eurovision 
-  Σε εξέλιξη ο πρώτος ημιτελικός

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο α' ημιτελικός της Eurovision, με τη Μαρία Έλενα Κυριάκου να εμφανίζεται έκτη, διεκδικώντας το εισιτήριο για τον τελικό της μεγάλης διοργάνωσης.
Η κύπρια τραγουδίστρια που εκπροσωπεί την Ελλάδα έδωσε τον καλύτερό της εαυτό, ερμηνεύοντας το τραγούδι «One Last Breath».
Η τραγουδίστρια εμφανίστηκε στη σκηνή, φορώντας ένα μακρύ ασημένιο φόρεμα γεμάτο κρύσταλλα.
Η διοργάνωση γίνεται φέτος στη Βιέννη, καθώς πέρσι νικήτρια είχε αναδειχθεί η Αυστρία με την Κοντσίτα.
Δείτε φωτογραφίες από την εμφάνιση της Μαρίας Έλενα Κυριάκου...





    
~
***  Μέσω διαδικτύου η έκδοση βεβαιώσεων συ
ντάξεων για φορολογική χρήση Μέσω διαδικτύου η έκδοση βεβαιώσεων συντάξεων για φορολογική χρήση 
Την ιστοσελίδα του ΟΓΑ πρέπει να επισκεφθούν οι ενδιαφερόμενοι

Μέσα από την ιστοσελίδα του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (www.oga.gr.) εκδίδονται, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, οι βεβαιώσεις συντάξεων για φορολογική χρήση, για το οικονομικό έτος 2015.
Η έκδοση των βεβαιώσεων γίνεται, μέσω της κεντρικής ιστοσελίδας, όπου υπάρχει η ένδειξη «Εκτύπωση βεβαίωσης συντάξεων για φορολογική χρήση». Ο συνταξιούχος συμπληρώνει τον ΑΜΚΑ, τον Αριθμό Μητρώου Συνταξιούχου (ΑΜΣ) που αποτελείται από 10 αριθμούς, καθώς και τον ΑΦΜ. Στην συνέχεια, εκτυπώνει τη βεβαίωσή του.
Την ίδια διαδικασία έκδοσης βεβαίωσης ακολουθούν και οι δικαιούχοι «συντάξεων επιζώντων», δηλαδή χηρείας και ορφανικές.
Η διοίκηση του ΟΓΑ επισημαίνει ότι οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ που δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή ή που ο ΑΜΚΑ ή ο ΑΦΜ δεν έχουν δηλωθεί ή έχουν καταχωρηθεί λανθασμένα, μπορούν να προσφεύγουν στον αρμόδιο ανταποκριτή του ΟΓΑ, για την έκδοση της βεβαίωσης.


~
***
~


***  Αθλητική  ενημέρωση  :
~
***  Πρώτο δεκαήμερο (6 ή 7) του Ιουνίου η γενική συνέλευση της Καλαμάτας

ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΚΑΒΑΛΙΕΡΗ Όλα δείχνουν ότι οι διοικητικές εξελίξεις που όλοι περιμένουν στην ομάδα της Καλαμάτας, ευελπιστώντας ότι θα είναι μονάχα προς όφελος της Μαύρης Θύελλας, θα πάνε λίγες μέρες πιο πίσω, συγκεκριμένα το πρώτο 10ήμερο του Ιουνίου. Τελευταίες πληροφορίες του «Θάρρους» αναφέρουν ότι η γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 6 – 7 Ιουνίου, οπότε και αναμένεται το «ξεδίπλωμα» των προθέσεων του Γιώργου Ράλλη. Ο πρόεδρος της ομάδας έχει αφήσει να εννοηθεί ότι είναι θετικός σ’ ένα ενδεχόμενο αποχώρησης, υπό συγκεκριμένους ωστόσο όρους, αφήνοντας ανοιχτά αρκετά ζητήματα. Καμία επαφή με Καβαλιέρη Ο κ. Καβαλιέρης αποχαιρέτισε μ’ ευχαριστίες, περιμένοντας την «απάντηση» της διοίκησης, που ωστόσο μέχρι τώρα δεν έχει κάνει το παραμικρό βήμα. Φαίνεται πως τα όσα επισήμανε στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου δεν άρεσαν στον Γιώργο Ράλλη και στο διάστημα που μεσολάβησε δεν υπήρξε η παραμικρή επαφή, με τον 49χρονο τεχνικό να θεωρείται προφανώς παρελθόν. Ευχαριστίες και από Θεοδωρόπουλο Εκτός από τον Μιχάλη Καβαλιέρη παρελθόν από την Καλαμάτα φαίνεται πως θ’ αποτελέσει και ο συνεργάτης του Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, που θέλησε λίγο μετά την ολοκλήρωση της σεζόν, ν’ ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο, μεταφέροντας τις ευχαριστίες του τόσο προς την διοίκηση, όσο και τους ποδοσφαιριστές, αλλά και τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκε στο μικρό διάστημα παρουσίας του στην Καλαμάτα. Όπως και ο Καβαλιέρης, έτσι και ο Θεοδωρόπουλος φανέρωσαν ήθος, ευγένεια, και ποδοσφαιρική ποιότητα που λείπει. Ευχαριστίες Καβαλιέρη σε διοίκηση, συνεργάτες και παίκτες Μετά την ολοκλήρωση του ματς που σήμανε και την ολοκλήρωση των φετινών αγωνιστικών υποχρεώσεων της Καλαμάτας, ο τεχνικός της ομάδας, Μιχάλης Καβαλιέρης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την διοίκηση, τους συνεργάτες του και τους παίκτες για την συνεργασία, το διάστημα της παραμονής του στον μελανόλευκο πάγκο. Αναλυτικά, είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Ράλλη και την διοίκησή του που μου έκαναν την τιμή να αναλάβω την τεχνική ηγεσία της ομάδας έστω και αυτό το μικρό χρονικό διάστημα. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους Χρήστο Λουκά, Κώστα Γυφτέα, Σπύρο Πανταζή και κυρίως τους συνεργάτες μου Ιωσήφ Λουκά, Ανδρέα Θεοδωρόπουλο, Ευτύχη Τασιόπουλο για την βοήθειά τους και τέλος να ευχαριστήσω τους ποδοσφαιριστές για την άψογη συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα. Εύχομαι η Καλαμάτα να επιστρέψει σύντομα εκεί που ανήκει, δηλαδή στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου». Συζήτηση με οργανωμένους ο Ράλλης Στο γήπεδο του Παναρκαδικού βρέθηκε τόσο ο Γιώργος Ράλλης, όσο και ο Θόδωρος Παπαθεοδωρίδης αλλά και ο Χρήστος Λουκάς. Κατά τη διάρκεια του αγώνα ο πρόεδρος της Καλαμάτας μίλησε στην κερκίδα με τους οργανωμένους, που ακολούθησαν την ομάδα και σ’ αυτό το ματς, ακούγοντας τα ερωτήματά τους και εισπράττοντας την αγωνία τους. Σύμφωνα με πληροφορίες έκανε γνωστό ότι είναι θετικός στο ν’ αποχωρήσει αρκεί η διάδοχη κατάσταση να είναι ικανή να χαρίσει καλύτερες ημέρες. Μετά την επιστροφή το «δείπνο αποχαιρετισμού» Με το που επέστρεψε η αποστολή από την Τρίπολη, τα μέλη του τεχνικού επιτελείου, πλην του κ. Καβαλιέρη που ταξίδεψε στην Αθήνα, ο Χρήστος Λουκάς με τον Κώστα Γυφτέα και οι ποδοσφαιριστές, βρέθηκαν στην ταβέρνα ο «Δίφιλος» στο άτυπο δείπνο αποχαιρετισμού.
~

*** Α. Π.Σ. ΑΣΤΕΡΑΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ :
~Η νέα διοίκηση του Συλλόγου :

~
* ΑΡΦΑΡΑ: Ομόφωνα νέα διοίκηση, πρόεδρος ο Καμαρινόπουλος, προπονητής ο Βανικιώτης!
ΑΡΦΑΡΑ: Ομόφωνα νέα διοίκηση, πρόεδρος ο Καμαρινόπουλος, προπονητής ο Βανικιώτης!  
Νέα 15μελή ισχυρή διοίκηση απέκτησε το βράδυ του Σαββάτου 16/05 ο Αστέρας Αρφαρών με επικεφαλής (σ.σ. μετά και τη συγκρότηση του προεδρείου) τον Παναγιώτη Ι. Καμαρινόπουλο.
   
~

- Ο νέος, πανηγυρικά εκλεγείσας πρόεδρος του Αστέρα Αρφαρών, αμέσως  μετά την εκλογή του σε δηλώσεις του στο sportstonoto.gr φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε αρχικά την απερχόμενη διοίκηση του Γεώργιου Μπούρα και τον ίδιο προσωπικά τον πρώην πια πρόεδρο του Αστέρα για το έργο που επιτέλεσε στο Αρφαρά, αλλά και που κατάφερε να παραδώσει τον σύλλογο να αγωνίζεται και τη νέα σεζόν στην Α΄ Μεσσηνίας, υποσχέθηκε στα μέλη του σωματείου, στο νυν διοικητικό σχήμα και στο φίλαθλο κόσμο των Αρφαρών να βαδίσει μαζί με τους συνεργάτες του στα ίδια πλάνα και στην ίδια ακριβώς «ντόπια» φιλοσοφία της απερχόμενης διοίκησης.

- Επίσης, μετά την αναβολή της προηγούμενης Γενικής Συνέλευσης, υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση ανάμεσα στα μέλη των «κυανόλευκων» και έτσι χθες το βράδυ στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρφαρών  το «Νιαρχαίικο λιοτρίβι» μαζεύτηκαν πάνω από 50 (!) ταμειακός εντάξει μέλη των «κυανολέυκων», αριθμός σίγουρα πολύ μεγάλος για σωματείο της Α’ τοπικής κατηγορίας.
 
- Αφού ορίσθηκε πρώτα το προεδρείο με τους Ανδρέα Καραγιάννη - πρώην δήμαρχο Αρφαρών και επί σειρά ετών διοικητικό παράγοντα του Αστέρα - τον απερχόμενο απολύτως πετυχημένο πρόεδρο Γιώργο Μπούρα και τον Αναστάσιο Γιαννακόπουλο, ξεκίνησαν οι εργασίες της Γ.Σ για την εκλογή καινούριας διοίκησης.
Ομόφωνα τα παριστάμενα μέλη ψήφισαν 15μελή διοίκηση – δεν υπήρξε καν αντίπαλο ψηφοδέλτιο- και το νέο ΔΣ (ΦΩΤΟ- απουσιάζει μόνο ο Σπύρος Μωραγιάννης), που αμέσως μετά συγκροτήθηκε σε σώμα, έχει ως εξής:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Παναγιώτης Ι. Καμαρινόπουλος.
ΑΝΤΙΠΡΌΕΔΡΟΣ
Ιωάννης Παν. Μπούρας (Μπουτσικάς).
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Δημήτριος Κ. Σακκάς.
ΤΑΜΙΑΣ
Αργύριος Κοτταρίδης.
ΓΕΝΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ  
Φίλιππος Μητσόπουλος.
& Νικόλαος Χαραλαμπόπουλος.
ΜΕΛΗ
Παναγιώτης Σκούρας.
Κωνσταντίνος Σ. Φέστας.
Φώτιος Γεωργιόπουλος.
Κωνσταντίνος Καπόγλης.
Νικόλαος Καραγιάννης.
Ιωάννης Γ. Μπούρας.
Γεώργιος Ματθαίος-Λίβας.
Γεώργιος Νικ. Μωραγιάννης.
Σπυρίδων Μωραγιάννης.

ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Ο ΣΤΑΘΗΣ ΒΑΝΙΚΙΩΤΗΣ :
Τέλος, όπως ήταν και είναι φυσικά ευνόητο, προπονητής και την νέα σεζόν στον Αστέρα Αρφαρών – ομόφωνα βέβαια και εδώ - θα είναι ο Στάθης Βανικιώτης, ο άνθρωπος που κυριολεκτικά μεταμόρφωσε αγωνιστικά στα μέσα της σεζόν την ομάδα του Αρφαρά και συνέβαλε τα μέγιστα την σωτηρία της και την παραμονή της και φέτος στην Α’ Τοπική Μεσσηνίας. 
~
***  Αύριο  Τετάρτη 20 Μαϊου  2015   η αναμέτρηση  της  χρονιάς  ,
~* Α.Ε. ΣΠΑΡΤΗΣ -Α.Ο.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ; -
ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου-Α.Ε. Σπάρτης 1-3: Παρών και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος...
Α.Ε.ΣΠΑΡΤΗΣ
A.E. Σπάρτης: Γαρόζης, Κόπελας, Πετρόπουλος, Σπηλιωτόπουλος, Γκίτζιας, Πανάκης, Χοτζάϊ, Χαλίλι (66΄Γεωργακόπουλος, Τσούκλης (79΄Πολυκρέτης), Σεμερτζίδης, Αναστασάκος.
Α.Ο. Κυπαρισσίας - Πανθυρεατικός 4-0! Νίκη & στη Σπάρτη βλέπει ο Μαντζούνης...
Α.Ο.  ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
Α.Ο. Κυπαρισσίας: Ντουγέρογλου, Ανδρουτσής, Γιαννόπουλος, Γ.  Παναγόπουλος (66΄ Θεοδωρακόπουλος), Γαργαρώνης, Λυδιώτης, Ντιόπ, Καρατζούλιας, Φ. Παναγόπουλος (75’ Β. Παπαγεωργίου), Χρ. Παπαγεωργίου (70΄Κωνσταντόπουλος) και Κόλλιας.
~**  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
1η αγωνιστική
Α.Κυπαρισσίας -Α.Ε. Σπάρτης  1-0 .-
Πανθυρεατικός -ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου 1-0
---------------------------------
2η  αγωνιστική
ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου -Α.Ο. Κυπαρισσίας  0-2
Α.Ε. Σπάρτης -Πανθυρεατικό 2-0
----------------------------------  
3η  αγωνιστική
ΑΟ Κυπαρισσίας-Πανθυρεατικός 4-0
ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου- ΑΕ Σπάρτης 1-3
-----------------------------------
Αναλυτικά η βαθμολογία
(σε 3 αγώνες)
1. ΑΟ Κυπαρισσίας 9 7-0
2. ΑΕ Σπάρτης 6  5-2
3. Πανθυρεατικός 3 1-6
4. ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου 0 1-6
Επόμενη αγωνιστική
(20/5, 17:00)
4η  αγωνιστική :
ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου – Πανθυρεατικός
Α.Ε. Σπάρτη– Α.Ο. Κυπαρισσίας.
~
***  Ανοίγει τα φτερά του στον χώρο της προπονητικής ο Γιωργος Κάρτσωνας!
Ανοίγει τα φτερά του στον χώρο της προπονητικής ο Γιωργος Κάρτσωνας!
Στην Κατερίνη από σήμερα ο μεσοεπιθετικός του Πανθουριακού για να παρακολουθήσει την σχολή προπονητών UEFA C της ΕΠΟ.
-  Το ποδόσφαιρο είναι στο αίμα του Γιώργου Κάρτσωνα, ο οποίος αν και ενεργός αθλητικά πήρε την απόφαση να επενδύσει και στο μέλλον! Έτσι, από σήμερα βρίσκεται στην Βόρειο Ελλάδα και συγκεκριμένα στην πόλη της Κατερίνης, όπου η τοπική ΕΠΣ Πιερίας διοργανώνει σχολή προπονητών από την οποία οι απόφοιτοι θα αποχωρήσουν με το πτυχίο UEFA C.
- Έτσι, ο Κάρτσωνας (που ειρήσθω εν παρόδω είναι και απόφοιτος της Σχολής Οργάνωσης και Διοίκησης Αθλητικών Οργανισμών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου) βάζει το πρώτο λιθαράκι στην μελλοντική του καριέρα στους μεσσηνιακούς πάγκους!
~
***
~
***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:
  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4180 video. - 4141.-   
 Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2501 video.  2479.-            https://plus.google.com/+stamatios01/posts  ,.-   
σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2485   video.-  2408.-                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9166  βίντεο   .-
https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 4293 / 427 .-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 448 / -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.095  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                         *** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   432 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01               http://messinia1234.com/?page_id=937 ,    ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 398. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 74 /140 .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-   .- www.erroso.gr , .-   
 STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   ,              
 ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12/17.-                                     

ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2015  :   .-                    
 ~ΑRFARA NEWS 2 , Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  28  Απριλίου  2015  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/04/rfara-news-2-28-2015.html .-                                
~ ARFARA NEWS  , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  , Τετάρτη  29  Απριλίου  2015 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-29-2015.html .-            
~  ARFARA  NEWS   Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  30  Απριλίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-30-2015.html .-                    
~ΑΘΛΗΤΙΚΗ  εβδομαδιαία Ενημέρωση 25  Απριλίου έως 01  Μαϊου  2015  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/04/25-01-2015.html .-                           
 

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2015  :
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης Πρωτομαγιά  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-2015.html .-          
~ΑRFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  02  Μαϊου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/05/rfara-news-02-2015.html .-   
~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Κυριακή  03 Μαϊου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-03-2015.html .-      ~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  Σαββατο-Κύριακο  02  και 03 Μαϊου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/02-03-2015.html .-                       
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  04  Μαϊου  2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-04-2015.html .-        
~  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα 04 Μαΐου  2015:  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/05/04-2015_4.html .-                    
 ~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη  05  Μαϊου  2015 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-05-2015.html.-  .-              
~Το  αγιάζι  της   ενημέρωσης  Τρίτη  05  Μαϊου  2015  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/05/05-2015.html .-                                
 ~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  06  Μαϊου  2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-06-2015.html .-       
~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Πέμπτη  07  Μαϊου  2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-07-2015.html .-                 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Πέμπτη  07  Μαϊου  2015  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/05/07-2015.html .-                      
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Παρασκευή  08  Μαϊου  2015  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-08-2015.html .-                        
 ~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης , Σάββατο 09  Μαϊου   2015 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-09-2015.html .-         
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  09  Μαϊου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/05/09-2015.html .-                                     
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι της ενημέρωσης ,  Κυριακή  10  Μαϊου  2015http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-10-2015.html .-             
~ Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 09  και 10  Μαϊου  2015  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/09-10-2015.html .-                        
~ ARFARA  NEWS ,  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  11  Μαϊου  2025  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-11-2025.html .-     
 ~  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  11  Μαϊου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/05/11-2015.html .-                   
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  12   Μαϊου  2015  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-12-2015.html .-                       
 ~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τρίτη  12  Μαϊου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/05/12-2015.html  .-                          
~ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  13  Μαϊου   2015   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-13-2015.html .-              ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  13  Μαϊου  2015  :   http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/05/13-2015.html  .-                     
~ ARFARA   NEWS   , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Πέμπτη  14  Μαϊου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-14-2015.html .-                               
~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  : ** ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη   14  Μαϊου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/14-2015.html .-                      `~ ARFARA   NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  ,Παρασκευή  15  Μαϊου  2015   : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-15-2015.html   
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή   15  Μαϊου  2015 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/05/15-2015.html .-                       
~ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  Παρασκευή  15  Μαϊου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/15-2015.html .-              
~   ARFARA  NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Σάββατο  15  Μαϊου  2015    .- :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-15-2015.html .-           
~ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή   17  Μαϊου  2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-17-2015.html .-                  
~ ~ ARFARA   NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  18  Μαϊου  2015   : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-18-2015.html .- 
~   ~ ARFARA   NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  19  Μαϊου  2015   :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-19-2015.html .-
~                                            


~
*** Από  τις  τελευταίες  μας  , VIDEO - παρουσιάσεις :

~*  Από  μονοήμερη εκδρομή -διαδρομές στην Ορεινή  Κορινθία  Κυριακή  17  Μαϊου  2015 ,Βίντεο ,
~* ΦΕΝΕΟΣ  ορεινής Κορινθίας  αφήγηση  ενημέρωση  1705/2015 : http://youtu.be/dLUYyHXoL4c , ,
~* ΝΕΜΕΑ διαδρομή προς πόλη   17-05-2015 : http://youtu.be/snscWbTu40I ,

~** Τ Λίμνη Δόξα Φενεός Μονή Αγίου Γεωργίου 17/5/2015 P1020609: https://youtu.be/YUz3ccY9p1Q ,
 ~*ΚΙΑΤΟ Κορινθίας  αφήγηση  ενημέρωση 17/05/2015 : http://youtu.be/6U5L5eex1ls ,

~* ΙΕΡΟ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ  Τρίκορφο Κορινθίας  αφήγηση  ενημέρωση  17/05/2015: http://youtu.be/16MY6V5DEEc ,
~* ΣΤΕΝΟ  ορεινής Κορινθίας  17/05/2015 : http://youtu.be/-x4ZOT0AEZk ,

~*  Στην Τεχνική Λίμνη Δόξας  στο Φενεός Κορινθίας  17-05- 2015: http://youtu.be/m5P1zEkaccQ ,
~*Κάτω  Τρίκορφο Κορινθίας  διασκέδαση στο κέντρο ταβέρνα ¨¨ ΠΙΝΑΚΟΤΗ ¨¨ 17/5/2015: http://youtu.be/mQ-ghQ7PG20  ,

~* ΜΕΣΙΝΟ  ορεινής Κορινθίας  17/05/2015: http://youtu.be/G0LTrcl6KTo ,
~*Λίμνη Στυμφαλία  αφήγηση  17/05/2015: http://youtu.be/UR4KNnEyJpA ,
 
~*.Αρχαίος Φενεός  Ορεινής Κορινθίας  17/05/2015: http://youtu.be/2tGuNvPiy98 ,
~* ΓΚΟΥΡΑ Ν  Κορινθίας  17/05/2015: http://youtu.be/80Fhaguj2hA ,

~**Κάτω Τρίκαλα Κορινθίας ταβέρνα ' πινακοτή' 17/5/2015: http://youtu.be/0wt4nKx4rsY ,
~**ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ  χωριό  διαδρομή  17/05/2015: http://youtu.be/xlnAuAm93iA ,

~**Διασκέδαση στα Τρίκαλα Κορινθία  2015:   http://youtu.be/jczDhx4pFvQ , ,
~*Τεχνική λίμνη Δόξα προς μονή Αγίου Γεωργίου Φενεού  2015: ,http://youtu.be/Z3wK_BjVzuc ,

~**Μοσιός χωριό Φενεού  17/5/2015: http://youtu.be/JVeKIVPAJMQ ,
~** Λίμνη Στυμφαλία 17-5-2015  : http://youtu.be/SsEcCa5r5i4 ,

~**  Τρίκαλα Κορινθίας 2015 : http://youtu.be/Ruq73LrEvyo ,
~**Κορινθίας ΠΙΝΑΚΟΤΗ διασκέδαση  17/5/2015: http://youtu.be/Ruq73LrEvyo ,

~**KASTANIA  Κορινθίας   2015 : http://youtu.be/AcaOlnjV37A ,
 ~**ΝΕΜΕΑ αφήγησης  ενημέρωση  17 05 2015: http://youtu.be/1bESJqVdZ1c ,

~**Κάτω Τρίκαλα  διασκέδαση  2015: http://youtu.be/PbIxxXCZIBs
~** Ανέκδοτο του Χ Δαβίλλα  17 05 2015: http://youtu.be/R1tx5LIgl0E

~**Διασκέδαση στα Τρίκαλα Κορινθίας  2015: http://youtu.be/7f1vP54SMuw ,
~**ΤΡΙΚΑΛΑ  Κορινθίας  διασκέδαση  2015: http://youtu.be/NKeYfl6ydvA ,

~**Κάτω Τρίκαλα Κορινθίας  ΠΙΝΑΚΟΤΗ  διασκέδαση  2015: http://youtu.be/MKbTN_eJIlY ,
~*  Σάββατο 16  Μαϊου  2015  διαδρομές στο ΑΝΩ ΑΡΦΑΡΑ : Βίντεο ,

~* ΑΝΩ  ΑΡΦΑΡΑ Άγιος Νικόλαος μνημόσυνο στο οστεοφυλάκιο των  προγόνων  μας  16/05/2015 : http://youtu.be/60_fh6_qLaA ,
~* Αγία  Παρασκευή στο Άνω  Αρφαρά  16/05/2015 : http://youtu.be/O9o4EnTn3A8 ,

~* Άγιος  Νικόλαος  στο Άνω  Αρφαρά  16/05/2015 : http://youtu.be/O6HYzukV2nk ,
~* Άνω  Αρφαρά  διαδρομή από Άγιο Αθανάσιο για Άνω  Αρφαρά 16/05/2015 : http://youtu.be/uHu36-xH_WQ ,

~* Ι Ν Αγίου Νικολάου στο Άνω Αρφαρά  εντός  16/05/2015 : http://youtu.be/eCK9mC89iKA ,
~* Άγιος Αθανάσιος στο Άνω Αρφαρά  16/05/2015 : http://youtu.be/TQxS6OYWrc0 ,

~* Εκκλησάκι Αγίου Αθανασίου στο Άνω Αρφαρά  16/05/2015 : http://youtu.be/swNgHEdqPbw ,
~*   Άνω  Αρφαρά οικία Κ Ν  Μπούρα Νταραχαναιϊκο 16-05-2015 :  http://youtu.be/ndrO_P_Nc9Y,

~* Ι Ν  Αγίου Νικολάου στο Άνω Αρφαρά εντός   16/05/2015: http://youtu.be/P4Vrwfmu_YU ,
~*Στο  Άνω Αρφαρά  διαδρομή από οικία Γ.Κ. Μπούρα (Νταραχαναίϊκο) προς Α.  Παρασκευή  16-05-2015 : http://youtu.be/cjyI2aw5uv0 ,

~*  Άγιος Νικόλαος Πάνω Αρφαρά  οστεοφυλάκιο  προγόνων  μας 16 05 2015  : http://youtu.be/-749YbOUkk8 ,
~* Ι Ν Αγίου Νικολάου Άνω Αρφαρά Θεία Λειτουργία 16 05 2015: Ι5http://youtu.be/mQ1IiHYzuMY , ,

~*Άνω Αρφαρά 16 05 2015 : http://youtu.be/_ZwyPAlc2Gg , ,
~* Θεια λειτουργία στην εκκλησία Αγίου Νικολάου στο Άνω Αρφαρά  16 05 2015 : http://youtu.be/fcz6spGKd5Y ,

~* Άγιος Νικόλαος Α Αρφαρών Θ Λ   16 05 2015 : http://youtu.be/btoIUHhc3cM , ,

~** Σταματάκος , από τα 35  γεννέθλια του μπαμπά  μου 17/05/2015  : βίντεο ,

~** Γεννέθλια  35α Βασίλη Σ.Σ. 17/05/2015  ΑΡΦΑΡΑ : http://youtu.be/8ZBFzC77gbM ,

*** 

Δεν υπάρχουν σχόλια: