ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

 Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  2 .. Τετάρτη 03  Μαΐου  2017  :
~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  .....
~ Αυτός  που σε κατέστρεψε , δεν μπορεί να σε σώσει  !  ....Π.χ. :  Α.  Τσίπρας , Κυρ.  Μητσοτάκης , Α.  Σαμαράς , Γ.Α. Παπανδρέου , Κ. Καραμανλής  κ.λ.π. ......
Γέροντας Εφραίμ Αριζώνας


Ι.Μ. Κουτλουμουσίου Α. ΟΡΟΣ

 ΑΡΦΑΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

~ Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !

~*  ARFARA KALAMATAS MESSINIAS 02/05/2016: https://youtu.be/uER8oDLjPSk .-


~ 3 Μαΐου
Τιμοθέου και Μαύρας (1) μαρτύρων (†283). Διόδωρου και Ροδοπιανού διακόνου καί Ξενίας της θαυματουργού. Νεομαρτύρος Αχμέδ, του κάλφα (†1682). Οσίων Πέτρου αρχιεπισκόπου Άργους (†950), του θαυματουργού. Οικουμενίου επισκόπου Τρίκκης, του θαυματουργού. Θεοφάνους, επισκόπου Περιθεωρίου (ιδ΄αι.), Πάμβου καθολικού της Γεωργίας.
(1)Οι άγιοι Τιμόθεος και Μαύρα, γεννήθηκαν στη κωμόπολη Παναπέα της Αιγύπτου. Ο Τιμόθεος ήταν κληρικός και εκτελούσε τα ιερατικά του καθήκοντα με θερμότατο ζήλο και θαυμαστά αποτελέσματα, γεγονός που προξενούσε ζηλοφθονία στους ειδωλολάτρες, οι οποίοι τελικώς τον κατήγγειλαν στον αδίστακτο ειδωλολάτρη έπαρχο Αρριανό, ο οποίος κάλεσε τον Τιμόθεο να παραδώσει τα ιερά βιβλία του στην πυρά. Ο Τιμόθεος αρνήθηκε με παρρησία να καταστρέψει τα βιβλία του, λέγοντας στον έπαρχο ότι τα θεωρεί ως ιερά πνευματικά του όπλα και εφόδια. Οργισμένος ο Αρριανός υπέβαλε τον άγιο σε διάφορα βασανιστήρια, τα οποία ο Τιμόθεος υπέμεινε με παροιμιώδη υπομονή. Για να κάμψει το σθένος του ο έπαρχος στράφηκε προς τη σύζυγό του Μαύρα, την οποία στην αρχή κολάκευε για να θυσιάσει στο είδωλα και μην ακολουθήσει τη θανατηφόρα πορεία του συζύγου της. Με παραίνεση όμως του Τιμόθεου, η Μαύρα ομολόγησε κι εκείνη την πίστη της στον Θεό. Τότε ο Αρριανός διέταξε τον άγριο βασανισμό της αγίας, η οποία καθ` όλη τη διάρκεια των μαρτυρίων έψαλε. Τέλος ο ειδωλολάτρης έπαρχος διέταξε τη σταύρωση του ζεύγους. Ακόμη και στο σταυρό του μαρτυρίου, ο βδελυρός έπαρχος, πλησίασε την αγία σε μία απέλπιδα προσπάθεια έστω και την τελευταία στιγμή να την αποσπάσει από το μαρτύριο και την πίστη της. Φωτισμένη όμως από τη θεία χάρη η αγία τον απέπεμψε. Έτσι το άγιο ζεύγος συγκαταλέχθηκε στην ιερώνυμη φάλαγγα των μαρτύρων της Εκκλησίας μας. ~
~ Εκείνος που για να πιστέψει στο Θεό ζητά θαύματα, δεν έχει αρχοντιά. Για το Θεό αυτό έχει αξία. Να αγαπήσουμε τον Θεό μόνο και μόνο επειδή είναι αγαθός .-
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης


 
~** Λαογραφικό Μουσείο Άνω Αρφαρά Μεσσηνίας(Ανδρέας Ηλιόπουλος) : https://youtu.be/Ly75IFnvzUA .-
 

~ ***  Η Καλαμάτα υποδέχεται την Παναγία Βουλκανιώτισσα 
Την Ιερά και θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Βουλ­κανιωτίσσης, εκ της ομωνύμου Ιεράς Μονής, θα υποδεχθεί αύριο Τετάρτη 3 Μαΐου και ώρα 7 μ.μ. επί της οδού Ψαρών (έμπροσθεν Δικαστικού Μεγάρου), ο Ενοριακός Ιερός Ναός της Αγίας Αικατερίνης Καλαμάτας.
Το χαριτόβρυτο και ιστορικό Εικόνισμα θα υποδεχθεί ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο Κλήρος, οι Τοπικές Αρχές και πλήθος πιστών. Ακολούθως με λιτανευτική πομπή δια των οδών Σόλωνος, Θεμιστοκλέους και Αριστείδου, θα φθάσει στο Ναό της Αγίας Αικατερίνης όπου και θά εναποτεθεί για οκταήμερο προσκύνημα, μέχρι της Τετάρτης 10-5-2017.
Στη συνέχεια θα τελεσθεί Πανηγυρική Δοξολογία και Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

***  ΑΥΡΙΟ(σήμερα3/5) στον Κων. ΜΠΟΓΔΑΝΟ ! Ο Κυρ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΡΙΧΝΕΙ τη ΒΟΜΒΑ για τον Ι.ΣΑΒΒΙΔΗ...
 ~   Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος ετοιμάζεται να υποδεχτεί τον ΚΥΡΙΑΚΟ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ, τον Πρόεδρο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, αύριο στην εκπομπή ΣΚΑΙ στις 3.
Ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ θα μιλήσει για τις τρέχουσες εξελίξεις που αφορούν τον Ιβάν Σαββίδη, τις σχέσεις του με το πολιτικό σύστημα και τις 'επενδύσεις'.
Φυσικά ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ θα δώσει απαντήσεις και στα φλέγοντα ερωτήματα των πολιτών γύρω από τις σκέψεις και το όραμα του Προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ για την οικονομία, την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και την παραγωγή πλούτου.
Φυσικά τα Εθνικά Θέματα και η επιθετικότητα της Τουρκίας θα απασχολήσουν τη συζήτηση καθώς και το ποια είναι η νέα, γεωστρατηγική σκακιέρα που διαμορφώνεται.
VIDEO :  ~* Κυρ  Βελόπουλος  - Κων  ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ - Γιαν  Λοβέρδου 3/5/2017: https://youtu.be/p9a5OXhzxzU  .-

***  Όλη η ΕΛΛΑΔΑ συντονίζεται για αύριο ... την ... ΠΕΜΠΤΗ (4/5/2017) ! Ο Κυριάκος ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ θα μιλήσει για ΟΛΑ στον ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟ... ~ Ο Αιμίλιος Λιάτσος θα φιλοξενήσει τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, 4 Μαΐου, τον Κ. Βελόπουλο στο Kontra Channel. Ο Πρόεδρος του κόμματος θα αναπτύξει το πρόγραμμα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ για την ανάπτυξη του Πρωτογενούς Τομέα, την αύξηση του πλούτου, τα Εθνικά Θέματα, την απεμπλοκή από το άρμα της Δύσης, που δεν προσφέρει τα αναμενόμενα στην Ελλάδα.
Θα αναπτύξει επίσης την άποψη της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ η οποία έχουσα ΠΛΗΡΗ επίγνωση της ΑΞΙΑΣ του Κοινοβουλευτισμού και της ΚΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑΣ της χρονικής περιόδου, προτείνει μέτρα που θα αναβαθμίσουν το θεσμό αυτό, αλλά και θα κάνουν τους Έλληνες να νιώθουν ότι, όλοι είναι ΙΣΟΙ απέναντι στο ΝΟΜΟ, δίχως ΚΑΜΙΑ Εξαίρεση.

***  Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνας: «Ετοιμαστείτε, έρχονται πολύ δύσκολα…»
  ~ Ο γνωστός γέροντας Εφραίμ της Αριζόνα και αγιορείτης μοναχός προτρέπει πλέον: “ετοιμασία επειδή ΣΥΝΤΟΜΑ θα αρχίσουν τα πολύ δύσκολα”. Η προτροπή αυτή έγινε σε ηγούμενο μονής του Αγίου Όρους, ο οποίος τον επισκέφθηκε πρόσφατα και τον ρώτησε σχετικά με τις εξελίξεις στην Ελλάδα.
~ Ο γέροντας ήταν απολύτως σαφής: ” Έρχονται πολύ δύσκολες ημέρες”… Και η μονή έχει φτιάξει ήδη την “ομάδα κρίσης”, υπεύθυνη για να προετοιμάσει το μοναστήρι για πολύ δύσκολες ημέρες για άγνωστο χρονικό διάστημα.
Τα παραπάνω θα μπορούσαν να είναι ένα κακόγουστο αστείο. Αλλά δεν είναι… Δυστυχώς, τα επερχόμενα είναι πλέον ορατά και δια γυμνού οφθαλμού, αφού όλοι μας μπορούμε πλέον να δούμε αυτό που έρχεται, δηλαδή την δυστυχία και την πείνα
“Δεν μπορώ να καταλάβω τον κόσμο. Όλοι ρωτάνε: “εμένα με πιάνουν τα νέα μέτρα;”!!! Ειλικρινά, δεν μπορώ να κατανοήσω πόσο πολύ έχει διαβρωθεί η σύγχρονη κοινωνία και οι άνθρωποι που ζούνε σε αυτή τη χώρα. Κανείς δε νοιάζεται για τον διπλανό του. Κανείς δε νοιάζεται για το πρόβλημα που έχει χτυπήσει την πόρτα του συμπολίτη του, του γείτονά του. Όλοι σκέφτονται αν “τα μέτρα” προσβάλουν τα δικά τους μικροσυμφέροντα…!
Ειλικρινά, πιστεύω πως ο Θεός θα δώσει την ευκαιρία για να συνέλθουμε. Η Ελληνική Ορθοδοξία ανέδειξε μεγάλες σύγχρονες μορφές, που πρόσφεραν στο έργο του Θεού, που αγωνίστηκαν για να σώσουν ανθρώπινες ψυχές. Ο Πορφύριος, ο Παΐσιος, ο Ιωσήφ… γέροντες που μάτωσαν στον αγώνα υπέρ των συνανθρώπων τους, στον αγώνα να διώξουν την δυστυχία και το κακό από τις καρδιές ανθρώπων που υπέφεραν… Ποιά ηθική υπάρχει πλέον; Το κακό έχει χτυπήσει την οικογένεια, την Παιδεία.
Έχει χτυπήσει σε κάθε υγιές κύτταρο της κοινωνίας και σήμερα ζούμε τα αποτελέσματα αυτού του πολέμου. Τρέχουν οι άνθρωποι χωρίς να νοιάζονται για τον διπλανό τους. Η κοινωνία που ξέραμε δεν υπάρχει πια. Σήμερα κυριαρχεί ο ατομικισμός… Γιατί; Επειδή κάποιοι έπαιξαν με τον χαρακτήρα του Έλληνα και διάβρωσαν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν. Είναι αδιανόητο! Ο ατομικισμός ζει και βασιλεύει, ενώ η απάτη έγινε “χάρισμα”. Μεγάλωσαν γενιές που διδάχτηκαν πως να αρπάξουν. Και αυτό σε ένα καθεστώς πλήρους ατιμωρησίας… Μάλιστα, όσα πιό πολλά “αρπάζεις” τόσο περισσότερο απομακρύνεσαι από την τιμωρία. Αυτό το βλέπει ο Θεός. Σήμερα επιτρέπει να δεχτούμε μερικές σφαλιάρες, ελπίζοντας πως θα συνέλθουμε, όπως συμβαίνει και στους μεθυσμένους…”
~  Αυτά τα συγκλονιστικά μου κατέθεσε σήμερα σε συζήτηση, αγιορίτης μοναχός. Και η φωνή του έτρεμε από συγκίνηση και αγωνία για όσα πρόκειται να συμβούν.
“Να προσέχεις”, μου είπε. “Να πεις και σε άλλους να προσέχουν. Μην αφήνετε την λογική σας να παραδίνεται σε όσα σας λένε. Πού είναι μωρέ η λεβεντιά εκείνων που δεν επέπτρεπαν σε κανέναν να τους μειώσει; Πού είναι εκείνα τα λεβεντόπαιδα που έδωσαν το αίμα τους για όλους εμάς; Αυτή η γη ποτίστηκε με αίμα. Είναι μεγάλο κρίμα να την κυβερνάνε ξένοι και ανάξιοι… Να προσέχετε”…
Τι να πω; Θυμήθηκα τα λόγια του γέροντα Εφραίμ της Αριζόνα: “Έρχονται πολύ δύσκολες ημέρες. Προσέξτε την ψυχή σας. Μαζευτείτε και δώστε τον αγώνα σας…” Αυτά έλεγε πριν μερικούς μήνες. Και σήμερα γίνεται πιό σαφής: “το Σεπτέμβριο θα αρχίσουν τα πολύ δύσκολα…”.
Οι προσευχές του γέροντα είναι πάντα μαζί μας. Όμως, αναρωτιέμαι: Εμείς τι κάνουμε για να βοηθήσουμε τους εαυτούς μας; Απλά ανησυχούμε για το αν τα μέτρα μας αγγίζουν;
“Κάποιος πρέπει να σας πει πως δεν ζείτε σε όνειρο, ούτε σε εφιάλτη. Ζείτε μία πολύ άσχημη πραγματικότητα, που θα χειροτερέψει…”
Κι εμείς αναρωτιόμαστε: Εμένα με πιάνουν τα νέα μέτρα; αγνοώντας (ηθελημένα) πως όταν θα μας “πιάσουν”, θα είναι πολύ αργά…

***  Από ΣΗΜΕΡΑ η προφητεία του Παΐσιου ξεκινά ! Δείτε τι ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ συμβαίνει

~   Από την ώρα που η Τουρκία απειλεί με πόλεμο την Κύπρο για την κυπριακή ΑΟΖ τις τελευταίες ώρες, ξεκίνησε να πραγματοποιείται η προφητεία για τα εξαμίλια του αγίου Παϊσιου.
Υπενθυμίζουμε τι είχε πει ο γέροντας και μόλις το διαβάσετε, θα αντιληφθείτε ότι ζούμε συγκλονιστικά επικίνδυνες στιγμές:  «Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είχε δίκιο που είπε για τα «Εξαμίλια», διότι τα «Εξαμίλια» δεν είναι ούτε χωριά, ούτε πόλεις, αλλά είναι τα έξι ναυτικά μίλια, η ζώνη των έξι μιλίων που περιβάλλει τα παράλια της Ελλάδας και κάθε νησί μας. «Εξαμίλι» είναι κάθε σημείο που απέχει έξι μίλια από τις ακτές της Ελλάδας, χερσαίες ή νησιωτικές. Εκεί, λοιπόν, θα γίνει εκείνο που είπε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός¨ σελ. 417 ¨ Όταν ο τουρκικός στόλος ξεκινήσει να κατευθύνεται κατά της Ελλάδος και φθάσει στα έξι μίλια, πράγματι θα καταστραφεί. Θα είναι η ώρα που θα έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους. Αλλά, αυτό δε θα γίνει από εμάς. Αυτό είναι το θέλημα του Θεού. Το «Εξαμίλι» θα είναι η αρχή του τέλους… Μετά θα αρχίσουν όλα τα γεγονότα, που θα καταλήξουν στο να πάρουμε την Πόλη…. Την Πόλη θα μας τη δώσουν….. Θα γίνει πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας¨»

~ *** Ιερόσυλοι έκλεψαν τα τάματα πιστών της Ζωοδόχου Πηγής Σγράπας 
Συγκλονισμένοι είναι σε Πυλία και Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας από την είδηση ότι ιερόσυλοι έκλεψαν όλα τα τάματα των πιστών του Ιερού Προσκυνήματος της Ζωοδόχου Πηγής Σγράπας.
Το συμβάν έγινε γνωστό μέσα από τη σελίδα «Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Σγράππας» στο facebook.  «Έκλεψαν όλα τα τάματα των πιστών της Ζωοδόχου Πηγής Παναγίας της Σγράππας!
Η Παναγία θα βοηθήσει να αποκαλυφθούν οι δράστες! Καλό και ευλογημένο βράδυ! ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!», αναφέρει η ανάρτηση που έγινε το βράδυ της Παρασκευής.

***  Παναγία Τήνου: Ένα τάμα στη Μεγαλόχαρη...

~  Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στην αρχή του καλοκαιριού, μαζί με τους αγαπητούς φίλους μας τον Λεωνίδα και τη Φλώρα, ανάψαμε το κερί μας στην Παναγία, προσκυνήσαμε κι ευχαριστήσαμε τη Μεγαλόχαρη στην Τήνο. Στη Χάρη Της το Τάμα, με ευλάβεια και συγκίνηση.
Συναντήσαμε τόσο κόσμο στον ναό της Παναγίας κι ας μην ήταν Αύγουστος, ο μήνας της Θεοτόκου που η εκκλησία μας τιμά την Κοίμηση της άσπιλης και αμόλυντης Μητέρας του Χριστού που έζησε το δράμα της Σταύρωσης του Υιού της και αξιώθηκε την εκ του τάφου Ανάστασή Του.
Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ.
~*   Δεν υπάρχει Έλληνας Χριστιανός που να μη στρέψει το νου του στην Θεομήτορα που Την θεωρεί σαν την πηγή της ευσπλαχνίας, της αγάπης, της στοργής… Είναι κι οι προσκυνητές που έχουν κάνει τάμα, έχουν ζητήσει από την Παναγία να τους δώσει την υγεία τους, αλλά και τάμα ευχαριστίας για ευόδωση των όσων ζήτησαν από τη Χάρη της.
Καθώς άναβα το κερί μου ήταν δίπλα μου μια γυναίκα που ψιθύριζε το τάμα της με δακρυσμένες ευχαριστίες που εισακούστηκε η προσευχή της. Με κοίταξε, με ακούμπησε με το χέρι της σαν να μου έλεγε ότι συμφωνεί και με τα δικά μου δάκρυα και με τις δικές μου ευχαριστίες στην Παναγιά.
Όπως αναφέρει στην koinignomi.gr, κατεβαίνοντας τα σκαλιά του ναού, ένοιωσα ιδιαίτερη συγκίνηση βλέποντας, αρκετές γυναίκες που ανέβαιναν γονατιστές και στον δρόμο και στα σκαλοπάτια που είναι στρωμένα με κόκκινο χαλί. Κι έβλεπα στα πρόσωπά τους την ιδιαίτερη ευλάβεια και πίστη στην Μεγαλόχαρη που άκουσε τις προσευχές τους και βοήθησε την οικογένειά τους.
Ο κάθε χριστιανός μιλάει στην Παναγιά σαν να είναι η δική του μάνα, ξέρει ότι θα τον ακούσει, θα τον βοηθήσει, θα τον καταλάβει. Και λέει ο λαϊκός στίχος:
«Ω! Παναγιά μου Τηνιακιά,
με τα πολλά καντήλια,
γιάτρεψε το παιδάκι μου
να σου τα κάνω χίλια…»
Έκπληξη ευγενικής συμπεριφοράς!!
Κατεβήκαμε τα σκαλιά της εκκλησίας οι φίλοι μας κι εμείς, συγκινημένοι κι ευχαριστημένοι αφού και φέτος επισκεφθήκαμε την Τήνο κι ανάψαμε το κερί μας στην εικόνα της Μεγαλόχαρης.
Είχαμε ακόμη αρκετή ώρα ώσπου να επιστρέψει το καράβι από Μύκονο για να γυρίσουμε στο νησί μας. Κατάλληλη η ώρα για ένα ελαφρύ γεύμα. Που να καθίσουμε; Α! ένας φίλος μας είχε πει να προτιμήσουμε κι ένα άλλο εστιατόριο που εκείνος είχε επισκεφθεί και έμεινε ευχαριστημένος. Το βρήκαμε, πήγαμε και…ήταν απίστευτο με πόση ευγένεια μας, υποδέχθηκε ο σερβιτόρος και ιδιαίτερα με χαμόγελο. Μας φρόντισε μας περιποιήθηκε, απαντούσε ευχάριστα στις ερωτήσεις μας, είτε αφορούσαν το φαγητό, είτε ακόμη και την κοινωνική ή τουριστική κατάσταση του νησιού. Πρώτη εντύπωση άριστη.
Σε λίγο, ένας νεαρός (19 ή 20 χρόνων;) ο Λεονάρδος ήλθε να φροντίσει το τραπεζομάντηλο και όλα τα σχετικά για το γεύμα (πιάτα, ποτήρια, μαχαιροπήρουνα κ.α). Σε λίγο έφθασε το φαγητό από τον χαμογελαστό σερβιτόρο και πραγματικά ήταν πολύ ωραίο. Κάποια στιγμή φύσηξε λίγο αεράκι, ε, το γνωστό στα νησιά μας και το μαχαίρι του φίλου μας έπεσε στο πάτωμα. Η αλήθεια είναι ότι κανείς μας δεν το πρόσεξε.
Έσκυψε το έπιασε και το ακούμπησε στο τραπέζι, άλλωστε δεν τον χρειάστηκε αφού το φαγητό του δεν χρειαζόταν μαχαίρι. Ποια ήταν η έκπληξη; Σε δυο λεπτά ο νεαρός Λεονάρδος πλησίασε ευγενικά, πήρε το μαχαίρι που είχε πέσει κάτω, έβαλε στο πιάτο ένα άλλο μαχαίρι τυλιγμένο σε χαρτοπετσέτα και του είπε: Ορίστε το μαχαίρι σας!
~  Φυσικά τον ευχαριστήσαμε και είχα την απορία…που το είδε; Το εστιατόριο δεν ήταν άδειο, είχε αρκετούς πελάτες, άρα ο νεαρός παρακολουθούσε τα τραπέζια, έτοιμος να προσφέρει αν κάτι χρειαζόταν ο πελάτης. Συναντήσαμε τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου και επαινέσαμε την ευγενική συμπεριφορά του νέου.
Βέβαια, αγαπητοί αναγνώστες, δεν το γράφω για να επαινέσω τον νεαρό, αφού άλλωστε δεν θα το διαβάσει. Μήπως όμως αυτή η συμπεριφορά, γίνει παράδειγμα σε όσους ασχολούνται ή εργάζονται σε τουριστικούς χώρους;

***  Τήνος: Η Μεγαλόχαρη, η εικόνα και τα τάματα της
 Η ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ
της Αννας Σταμάτη
Πρόκειται για μια εικόνα με ιδιαίτερη τεχνοτροπία η οποία σύμφωνα με κάποιους μελετητές αποδίδεται στον Απόστολο Λουκά. Πως είναι όμως η εικόνα της Παναγίας πίσω από τα τάματα των πιστών;

Πρόκειται για ένα από τα ιερότερα σύμβολα του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Η Ιερή Εικόνα της Παναγίας που φυλάσσεται στην , έχει συνδεθεί άμεσα με την πίστη του Έλληνα για την Παναγία αλλά και με τους απελευθερωτικούς αγώνες του λαού μας τους προηγούμενους δυο αιώνες.
Κάτι που αρκετοί μπερδεύουν, εξαιτίας της κεντρικής πανηγύρεως του Ναού της Παναγίας τον Δεκαπενταύγουστο, είναι η απεικόνιση της Παναγίας στην συγκεκριμένη εικόνα.
Η Εικόνα της Παναγίας της Τήνου δεν απεικονίζει την Κοίμηση της Θεοτόκου αλλά τον Ευαγγελισμό. Πρόκειται για μια εικόνα με ιδιαίτερη τεχνοτροπία η οποία σύμφωνα με κάποιους μελετητές αποδίδεται στον Απόστολο Λουκά.
Πως είναι όμως η εικόνα της Παναγίας πίσω από τα τάματα των πιστών;
Αυτή είναι μια από τις σπανιότερες απεικονίσεις της εικόνας της Παναγίας της Τήνου, χωρίς το χρυσό «πουκάμισο» που την κοσμεί και τα αφιερώματα των πιστών που βρίσκονται πάνω από αυτό.
Πρόκειται για την εικόνα του Ευαγγελισμού στην οποία απεικονίζονται, δεξιά η Παναγία και αριστερά ο Αρχάγγελος Γαβριήλ κρατώντας τον κρίνο.
Πάνω από τα δυο πρόσωπα εικονίζεται το Άγιο Πνεύμα με τη μορφή περιστεριού.
Η εικόνα της Παναγίας βρέθηκε στο σημείο όπου βρίσκεται σήμερα ο Ναός Της ύστερα από όραμα της Αγίας Πελαγίας στις 30 Ιανουαρίου 1823.
PANAGIA-TINOU.jpg

~ ***  Σαν σήμερα πέθανε το 2011, σε ηλικία 84 ετών, ο «καλός άνθρωπος» του ελληνικού κινηματογράφου Θανάσης Βέγγος, διακριτικά, έτσι όπως έζησε.
Αθόρυβος, σχεδόν ανθρωποφοβικός, ο Θανάσης Βέγγος ανήκει στους τελευταίους της γενιάς που χάρισε στην μεταπολεμική Ελλάδα άφθονο γέλιο.

Απέφευγε τις συνεντεύξεις και στις λιγοστές δημόσιες εμφανίσεις του οι δημοσιογράφοι κρέμονταν από τα χείλη του κυριολεκτικά. Καλός οικογενειάρχης, καλός επαγγελματίας, καλός συνάδελφος, αφοσιώθηκε με λατρεία στον κινηματογράφο αγνοώντας σχεδόν τη μικρή οθόνη, την οποία τίμησε με την παρουσία του ελάχιστες φορές.
~  Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος και ο Παντελής Βούλγαρης συνεργάστηκαν μαζί του, καθώς στο πρόσωπο του βρήκαν τον αρχετυπικό άνθρωπο του λαού που σε μεγάλη ηλικία πια και έχοντας ταλαιπωρηθεί στο νεανικό του βίο γίνεται σοφός.
~  Ο Θανάσης Βέγγος δεν σπούδασε ηθοποιός. Υπήρξε αυτοδίδακτος. Στα ταραγμένα χρόνια του εμφύλιου υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στην Μακρόνησο. Όταν απολύθηκε έκανε διάφορες δουλειές για τα προς τα ζήν. Από τις γνωριμίες του, στο Μακρονήσι, εκείνη με τον Νίκο Κούνδουρο είναι που του χαρίζει τον πρώτο του κινηματογραφικό ρόλο στην "Μαγική Πόλη". Αφού πήρε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, μαθαίνοντας τον κινηματογράφο ως παιδί για όλες τις δουλειές στα συνεργεία, συμμετέχει σε ταινίες-σταθμούς για το Ελληνικό σινεμά: "Δράκος", "Ποτέ την Κυριακή", "Κορίτσι με τα μαύρα", "Διακοπές στην Αίγινα", "Ηλίας του 16ου" "Μανταλένα".
~ Λίγα χρόνια αργότερα ο "Πράκτωρ Θου βου" μετατρέπει τον Βέγγο σε λαϊκό ήρωα μέσα από πολλές ταινίες με μεγάλη εισπρακτική επιτυχία, την εποχή που ο κινηματογράφος αποτελούσε την μόνη φθηνή ψυχαγωγία για τον ευρύ κοινό.
Αποχαιρετώντας τον αγαπημένο Θου Βου...Βιογραφικό  -  Ο Θανάσης Βέγγος γεννήθηκε στον Πειραιά, στο Νέο Φάληρο, στις 29 Μαϊου του 1927 από το Βασίλη και την Ευδοκία Βέγγου, των οποίων ήταν και το μοναδικό παιδί. Ο πατέρας του ήταν δημόσιος υπάλληλος , εργαζόταν στην Εταιρεία Ηλεκτρισμού και ήταν ήρωας της αντίστασης. Μετά τον πόλεμο εκδιώχθηκε από την δουλειά του
εξαιτίας των πολιτικών του φρονημάτων. Η απόλυση του πατέρα προκάλεσε σοβαρό οικονομικό πρόβλημα στην οικογένεια του Θανάση.
-  Για πολλά χρόνια, ο μικρός Θανάσης ασχολείται με επεξεργασίες δερμάτων, ενώ παράλληλα έκανε διάφορα μικροθελήματα στη γειτονιά του. Ο πρώτος του μεγάλος ρόλος-μετά τις ιστορικές ταινίες που προαναφέραμε-είναι στην ταινία "Οι δοσατζήδες" του 1960, με το Νίκο Σταυρίδη . Το 1959 πήρε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ηθοποιού ως εξαιρετικό ταλέντο με εξετάσεις σε ειδική επιτροπή, χωρίς να έχει αποφοιτήσει από δραματική σχολή. Η πρώτη του θεατρική παράσταση ήταν στην επιθεώρηση "Ομόνοια πλάτς πλούτς" δίπλα
στους Νίκο Ρίζο και Γιάννη Γκιωνάκη, επίσης το 1959.
-  Τα επόμενα χρόνια , συνεργαζόμενος κυρίως με τον σκηνοθέτη Πάνο Γλυκοφρύδη, αναπτύσσει τον τύπο του νευρικού , αεικίνητου τύπου που τον καθιέρωσε και αρχίζει να γίνεται δημοφιλής. Με ταινίες όπως "Ψηλά τα χέρια", "Χίτλερ", "Μην είδατε τον Παναή", "Ζήτω η τρέλα", "Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης" έγινε   ιδιαίτερα αγαπητός στο Ελληνικό κοινό.
-  Η στενή σχέση του με τον σκηνοθέτη Ντίνο Κατσουρίδη τον οδηγεί στον θρίαμβο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, το 1971 με την ταινία "Τι έκανες στον πόλεμο, Θανάση;" Κοινό και κριτική τον αποθεώνουν και αποσπά το βραβείο Α΄ανδρικού ρόλου. Έναν χρόνο μετά , ο ρόλος του στην ταινία "Θανάση , πάρε το όπλο σου!" του
χαρίζει ένα ακόμη βραβείο Α΄ ανδρικού ρόλου. Την δεκαετία του '80 αποσύρεται από το σινεμά, κάνει λίγες βιντεοταινίες και εμφανίζεται στην τηλεοπτική σειρά "Τα Βεγγαλικά". Το 1990, πρωταγωνιστεί στη
σειρά "Αστυνόμος Θανάσης Παπαθανάσης" στον ΑΝΤ-1.
-  Ο Παντελής Βούλγαρης φέρνει ξανά τον ηθοποιό στη μεγάλη οθόνη με το "'Ησυχες μέρες του Αυγούστου" και το "Όλα είναι δρόμος" σε σενάριο Γιώργου Σκαμπαρδώνη.
~*  Θέατρο: Το 1997 ερμηνεύει τον Δικαιόπολι, στους "Αχαρνής" και το 2001 στην "Ειρήνη" του Αριστοφάνη, με εξαιρετικές κριτικές που κάνουν λόγο για τον αριστοφανικό Βέγγο.
Τηλέοραση: Το 2002 πρωταγωνιστεί στην τηλεοπτική σειρά "Περί Ανέμων και Υδάτων". Την ίδια χρονιά , ο Δήμος Κορυδαλλού τίμησε τον ηθοποιό δίνοντας το όνομά του στο 1900 θέσεων δημοτικό αμφιθέατρο. Τον Οκτώβριο του 2008 ο Δήμος Πειραιά μετονόμασε την πλατεία Ευαγγελισμού στο Νέο Φάληρο , γενέτειρα του Θανάση, σε πλατεία Θανάση Βέγγου.
Μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και του Σωματείου Παραγωγών. Παντρεύτηκε την Ασημίνα με την οποία απέκτησε δυο γιούς.
Ταινίες που κυκλοφορούν σε DVD:
Θανάση Πάρε Τ΄ Όπλο Σου , Βραβείο Α΄Ανδρικού ρόλου
Τι Έκανες Στον Πόλεμο Θανάση, Βραβείο Α΄Ανδρικού ρόλου
Ένας Βέγγος για Όλες τις Δουλειές Ο Θανάσης, η Ιουλιέτα και τα Λουκάνικα
O Δράκος
Είναι Ένας... Τρελλός Τρελλός Βέγγος
Ο Παπατρέχας
Τύφλα να ΄χει ο Μάρλον Μπράντο
Πάρε Κόσμε
O Ανθρωπος που Έτρεχε Πολύ
Τρελλός, Παλαβός και Βέγγος
Ψυχή Βαθιά

*** ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΟΞΥΝΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ FYRΟM...

~  ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΟΞΥΝΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ FYRΟM...
 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
 1) ΑΝ ΔΕΝ ΛΑΒΟΥΝ ΧΩΡΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΑΣΕ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ FYRΟM Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΘΕΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ. ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ ΤΟ ΑΝ..
ΟΙ ΨΕΥΤΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ-ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΙΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΕΣ, ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΑ ΝΕΟΚΑΤΑΛΟΙΠΑ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΛΑΒΩΝ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ. ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΕΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΕΔΑΦΙΚΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΜΟ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΟΥ ΗΣΑΝ ΣΥΜΠΑΘΕΙΣ.
2) ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ, ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΟΝΟΜΑ/ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΜΗ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ/ ΜΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ, ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΑΝ ΜΕ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΣΠΕΡΜΙΑΣ ΤΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙ(ΕΠΕΙΔΗ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ) ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΥΠΟΥΛΟΥΣ ΣΛΑΒΟΥΣ, ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ(ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΑ) ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΒΟΥΛΓΑΡΟΓΕΝΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΠΑΝΤΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΛΑΒΩΝ ΤΗΣ ΣΤΡΟΥΜΝΙΤΣΑΣ, ΤΟΥ ΒΕΛΕΒΟ, ΤΟΥ ΚΡΟΥΣΕΒΟ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ , ΜΕ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ, ΤΟΥ ΜΠΛΑΓΚΟΕΒΓΚΡΑΝΤ ΚΛΠ.ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΥΚΛΩΝ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ...ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΧΩΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΓΡΥΠΝΑ ΜΑΤΙΑ.....
3) ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΗΜΟΥΝΑ ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ. ΜΙΑ ΕΚΤΑΣΙΑΚΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΑΛΥΣΙΔΩΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΕΝΩ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ. ΝΑ ΘΥΜΑΣΘΕ ΟΤΙ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΛΒΑΝΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΙΣΤΙΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΤΙΡΑΝΑ. ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΟ ΠΡΕΣΕΒΟ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΣΕΡΒΙΑΣ, ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΦΩΝΟΥΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ FYRΟM.ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΙΣΤΙΝΑ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Ο ΑΝΤΑΡΤΙΚΟΣ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟΣ. ΤΟΥ UCK/NLA.
4) ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΠΕΡΙΟΧΕΣ. ΟΙ ΣΛΑΒΟΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΓΕΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝΕ ΠΟΤΕ. ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ 2001 ΣΤΟ ΤΑΝΟΥΣΕΦΣΚΙ, ΣΤΟ ΑΡΑΤΣΙΝΟΒΟ, ΣΤΟ ΚΟΥΜΑΝΟΒΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΕΣΙΕ ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΩΝΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΑΘΥ ΡΗΓΜΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΣΟΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΙΜΑ. ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝΕ ΧΡΟΝΙΑ. Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΟΧΡΙΔΑΣ ΑΝ ΠΑΡΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ. ΑΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΤΟΤΕ ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΓΕΣ....ΕΝΝΟΩ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΤΕΤΟΒΟ. Ο ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΩΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. ΜΙΛΩ ΠΕΡΑΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΚΛΠ.ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΛΟΓΩ ΝΑΤΟ ΔΕΝ ΕΠΕΜΒΟΥΝ, ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΥΤΕΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΕΡΒΩΝ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ.
5) ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΙΜΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΝΑ ΔΕΧΘΩ ΜΟΝΤΕΛΟ ΒΟΣΝΙΑΣ-ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗΣ /ΤΥΠΟΥ ΝΤΕΗΤΟΝ. ΜΕ ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΟΑΣΕ ΚΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΟΝΤΕΛΟ. ΑΛΛΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ. ΤΟ ΝΤΕΗΤΟΝ ΤΟΥ 1995-1996 ΕΧΕΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ. ΜΕ ΤΑ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑ.
6) ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

*** Αντιμέτωποι με το Κακέκτυπο...

~   Αντιμέτωποι με το Κακέκτυπο
 Κώστα Δημ. Χρονόπουλου
 (Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)
 Είκοσι πέντε (25) εκατομμύρια ψηφοφόροι είπαν (επιπόλαια, ανεύθυνα- κάποιοι και δουλικά) στον Πρόεδρο τους:
"Πάρτα όλα εφέντη Ταγίπ και γίνε χαλίφης- στη θέση του "χαλίφη" - Σουλτάνος , Δικτάτορας και ό,τι άλλο θέλεις". Άρα υπάρχει (συν)ευθύνη του λαού, επειδή οι εκλογές δεν έγιναν πχ στη Βόρειο Κορέα. Επιπρόσθετα γνώριζαν τι επρόκειτο να κάνει. Το είχε διακηρύξει. Είχε πυροδοτήσει - μπουρλότο έβαλε - στις σχέσεις του με τους Δυτικούς και ιδίως τους Έλληνες.
Μίλησε για τα -ασύνορα;-σύνορα της καρδιάς του και δεν έκρυψε τους μεγαλοϊδεατισμούς - ιδιαίτερα προς δυσμάς -  με αρπακτικές διαθέσεις εδαφών και νησιών. Εζήλωσε την δόξα προγόνων του εμφανιζόμενος ως σύγχρονος Σουλτανίσκος, Κεμαλίσκος, Τσετίσκος (Τσέτες =Άτακτοι, αντάρτες εποχής Ατατούρκ) που, με το "μαχαίρι " στο στόμα, απειλούσε τους  πάντες.
Αυτό το άτομο θεώρησαν οι ψηφοφόροι ότι έπρεπε να το ενθαρρύνουν, αποθρασύνουν περαιτέρω!..
Αναντίλεκτα θα μπλέξουν και άλλοι λαοί. Ο Τουρκικός λαός όμως θα πληρώσει  το βαρύτατο τίμημα του εμφυλίου καθώς και του κατακερματισμού της Τουρκίας. Ποιός είναι ο κύριος υπεύθυνος; Αυτός - ο ανεύθυνος - ή αυτοί - ως υπεύθυνοι; Θυμίζω: 93 χρόνια πρίν, ένας άλλος - Γερμανός, εθνικοσοσιαλιστής - είχε γράψει το βιβλίο "Ο Αγών μου" καθιστώντας σαφείς τις προθέσεις και θέσεις του. Πήρε στις εκλογές μόνον 4,5 %. 8 χρόνια όμως μετά - το 1933 - πήρε 44% από τον Γερμανικό λαό, παρά το ότι γνώριζε σαφώς ποιόν ψήφισε (;).
Τα υπόλοιπα, είναι γνωστά : 2ος παγκόσμιος Πόλεμος με εκατομμύρια νεκρούς και την Γερμανία πλήρως κατεστραμμένη.
Ποιός ευθύνεται - κατά το μέγιστο ποσοστό- εκείνος ή εκείνοι;
Ο Χίτλερ εξελέγη (κατόπιν, έγινε Δικτάτορας και αφανιστής).
Ο κος Ερντογάν πήρε τις υπερ εξουσίες που του έδωσαν. Ο Τ. Πρόεδρος εμφανίζεται ανακόλουθος και ανιστόρητος. Ενώ ... ναζιστοφέρνει ακολουθώντας έναν ακραίο εθνικισμό - στα  αχνάρια του Χίτλερ - κατηγορεί Ευρωπαίους και Γερμανούς ως .... Ναζιστές (;).
(Σ.Σ Τουλάχιστον ο Χίτλερ - παρά τα μύρια όσα, που δίκαια  του καταλογίζουν - είχε φροντίσει να μειώσει την ανεργία, να εξυγιάνει την οικονομία της χώρας του, να ανυψώσει το γόητρο των ηττημένων Γερμανών του Α' Παγκοσμίου Πολέμου και να δημιουργήσει μια φοβερή πολεμική μηχανή.
Ο όψιμος θιασώτης του, τι έχει κάνει αντίστοιχα; τίποτα - παρεκτός από την οικονομική εξαθλίωση του λαού, λεονταρισμούς της πλάκας και απομόνωση της χώρας του).
 ΥΓ Αντιμετωπίζουμε μιαν άφρονη επιβράβευση ενός ιδιάζοντος κακέκτυπου των: Σουλτάνων, των  Τσετών, του Κεμάλ, αλλά και του Αδόλφου !...              Συνιστάται επαγρύπνιση!....

***  Τραγικό συμβάν 19/04/17: Όχι σε ανεύθυνα συμπεράσματα...

~  Τραγικό συμβάν 19/04/17: Όχι σε ανεύθυνα συμπεράσματα
 Του Ιπποκράτη Δασκαλάκη*
 Κάθε ατύχημα, σε οποιονδήποτε χώρο και αν συμβαίνει, πρέπει να αποτελεί πηγή προβληματισμού, διερεύνησης και διορθωτικών ενεργειών. Αντιλαμβάνεστε ότι αναφέρομαι στο τραγικό συμβάν της 19ης Απριλίου, με το ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού. Η εξαγωγή ανεύθυνων συμπερασμάτων από αδαείς ανθρώπους αποτελεί τη χειριστή «υπηρεσία» προς κάθε κατεύθυνση και ενίοτε και προσβολή της μνήμης των θυμάτων.
Η διερεύνηση των αιτίων ενός μείζονος αεροπορικού ατυχήματος είναι έργο ειδικευμένων εμπειρογνώμων, απαιτεί μεθοδική πολύχρονη εργασία και αγαστή συνεργασία πλήθους φορέων, εσωτερικού και εξωτερικού.
Τα συμπεράσματα των ερευνών αποσκοπούν κυρίως στη λήψη όλων εκείνων των μέτρων που απαιτούνται για να αποφευχθούν στο μέλλον ανάλογα συμβάντα. Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι μέσα από την επισταμένη διερεύνηση τραγικών ατυχημάτων έχει βελτιωθεί θεαματικά η ασφάλεια των πτήσεων. Από την άλλη πλευρά, πρέπει να αποδεχθούμε ότι ρόλος της δημοσιογραφίας είναι και η ανάδειξη περιστατικών και πληροφοριών που ενδεχομένως διευκολύνουν την αποκάλυψη σκοτεινών σημείων κάθε υπόθεσης. Εδώ εισέρχονται η ηθική υπόσταση και παιδεία του κάθε δημοσιογράφου, εκδότη και -σε τελευταία ανάλυση- αναγνώστη-τηλεθεατή που καλείται να ισορροπήσει μεταξύ πληροφόρησης και παραπληροφόρησης, γεγονότος και μυθοπλασίας, ερμηνείας και σκόπιμης διαστρέβλωσης ή και μεροληπτικής παρουσίασης.
Το δεύτερο σημείο αναφέρεται στην αξιοπιστία των ελικοπτέρων Huey (Bell UH-1 Iroquois) και γενικότερα των πτητικών μέσων. Η χρονολογία κατασκευής από μόνη της δεν αποτελεί ένδειξη αναξιοπιστίας, και αυτό αποδεικνύεται από την πληθώρα «υπερήλικων» (με τα δημοσιογραφικά κριτήρια) πτητικών μηχανών που παγκοσμίως κατακλύζουν τους ουρανούς, με εξαιρετικούς δείκτες ασφάλειας. Βέβαια, τα συγκεκριμένα πετυχημένα ελικόπτερα, με tiς κατάλληλες προϋποθέσεις (που τηρούνται ευλαβικά στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις), παραμένουν «αξιόπλοα», αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούν πλέον να καλύψουν, στον απαιτούμενο βαθμό, τις σύγχρονες επιχειρησιακές ανάγκες μας.
Το τελευταίο σημείο εστιάζεται στον απερίγραπτο νόμο 4387/16 Μαΐου 2016 (επικαλούμενος και «νόμος Κατρούγκαλου»), που καθιερώνει απαράδεκτα ηλικιακά κριτήρια στη χορήγηση συντάξεων χηρείας. Ευελπιστώ ότι οι τραγικές σύζυγοι των θυμάτων εξαιρούνται της ακατανόητης και απάνθρωπης αυτής ρύθμισης (ως παθούσες εξαιτίας της υπηρεσίας και ένεκα ταύτης). Δεκάδες όμως άλλοι συνάδελφοι και γενικότερα συνάνθρωποί μας με την απώλειά τους θα βυθίζουν σε κατάσταση απόλυτης ένδειας τις οικογένειές τους (έστω και μονομελείς στο προσώπου του επιζήσαντος συζύγου).
Δεν αποτελεί όμως λύση να προσπαθούμε εναγωνίως να εντάσσουμε τους παθόντες στις ευεργετικές εξαιρέσεις του νόμου, αλλά οφείλουμε να εξασφαλίσουμε την επιβίωση της κάθε ελληνικής οικογένειας, που δοκιμάζεται από το τραγικότερο των συμβάντων, τροποποιώντας το συγκεκριμένο άρθρο. Ένα ακατανόητο άρθρο που προσπαθεί -παρά τις αντίθετες δακρύβρεχτες δηλώσεις- να οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερο μαρασμό τη δοκιμαζόμενη ελληνική οικογένεια.
 * ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ- Υποστράτηγος (εα)
• Πτυχιούχος τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Παντείου Πανεπιστημίου
• Μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις και Στρατηγικές Σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο
• Διευθυντής Μελετών του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛΙΣΜΕ)
• Συνεργάτης του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ)
• Διαλέκτης στη Σχολή Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ)
• 0030-210-6543131, 0030-6983457318 rafaelmarippo@yahoo.gr

*** Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ...

~  Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ...
 Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντγος ε.α. Επίτιμος
Διοικητής ΣΣΕ
 ~  «…Η Δημοκρατία αυτοκαταστρέφεται, όταν οι Πολιτικές Εξουσίες καταχρώνται το δικαίωμα της Ελευθερίας και της Ισότητας και εκπαιδεύουν τους πολίτες έτσι ώστε: - Να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως Ελευθερία, την αυθάδεια του λόγου ως Ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία…». (ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ: Αρεοπαγιτικός την εποχή του Σόλωνα και Κλεισθένη)
 ~      Είναι αλήθεια ότι η περίοδος από το 1974 μέχρι σήμερα, είναι η μεγαλύτερη περίοδος Δημοκρατίας την οποία έζησε η πατρίδα μας.
    Βέβαια και αυτή την Δημοκρατία την καταχραστήκαμε, όταν πρώτα οι Κυβερνώντες παραβίαζαν κατ’ εξακολούθηση τους Νόμους αυτής, που είναι το θεμέλιο λειτουργίας της. Κατ’ αυτόν τον τρόπο και ο λαός παραδειγματισθείς από την πολιτική του Ηγεσία. Βέβαια οι παραυτών παρεπιδημούντες συγγενείς και φίλοι, για άλλη μια φορά επαλήθευσαν την ανωτέρω αναφερόμενη ρήση του Ισοκράτη. Και όπως ήταν επόμενο σε μία χώρα στην οποία η έννοια της Δημοκρατικής Παιδείας έλλειπε, συμπεραμαρτούντος ίσως προς τούτο και του τρόπου Διοίκησης των Κυβερνήσεων μετά την Κομμουνιστική Ανταρσία στη Χώρα μας, σχετικά με την συμπεριφορά αυτών προς μερίδα του Ελληνικού λαού, έφθασε σήμερα σημαντική μερίδα της Κοινωνίας να θεωρεί τα πάντα Δημοκρατικά κεκτημένα, ακόμη και την ανομία.
    Και! Έτσι, βλέπουμε μετά την μεταπολίτευση όλα πολύ περίεργα να αλλοιώνονται, όπως π.χ.
-    Το δικαίωμα συνάθροισης κοινωνικής ομάδος, μεταμορφώθηκε σε δικαίωμα ταλαιπωρίας, απώλειας χιλιάδων εργατοωρών, εργασίας και οικονομικής καταστροφής Δημοσίων Οργανισμών και μεγάλης μερίδας άλλων συμπολιτών των.
-    Η ουτοπία που ονομάζεται Πανεπιστημιακό άσυλο, έγινε ορμητήριο παραβατών και απαραβίαστο για άλλες ιδέες, νεοφιλελεύθερες ή αντικομουνιστικές. Εδώ βλέπουμε, τα δεκάδες Πανεπιστήμια, που χωρίς λογική δημιουργήθηκαν, εκεί και ως έτυχε, που δεν συμμαζεύονται σήμερα με τίποτε, και εμείς το μόνο που συζητάμε είναι οι φανταστικοί και απίθανοι κίνδυνοι από την κατάργηση του Ακαδημαϊκού Ασύλου.
Μια αντίληψη που δυστυχώς επιβάλλεται, από έναν αριστερό και εκτός χρόνου συντηρητισμό, που εμπεδώθηκε και διατηρήθηκε στα Πανεπιστήμια, όταν σήμερα η ελευθερία λόγου υπάρχει σε όλες τις εκφάνσεις της Ελληνικής Κοινωνίας. Ακόμη και στο καφενείο.
 -   Για να ξεριζώσουμε τα παθογενικά αυτά στοιχεία της χώρας μας, μας δίδεται μια Ευκαιρία με την Οικονομική Κρίση που διέρχεται η χώρα μας, μην την χάσουμε.
    Πρέπει οι Πολιτικές ηγεσίες της χώρας μας, να προβληματισθούν άμεσα, για την επικίνδυνη αυτή καθολική απόρριψη της Πολιτικής της χώρας μας, από όποια παράταξη και αν προέρχεται.
    Διότι, είναι λάθος να λέγεται, στην Δημοκρατία, «Πάντα υπάρχουν λύσεις», μία και μοναδική λύση υπάρχει σ’ αυτήν, η «εφαρμογή των Νόμων» με μπροστάρηδες πάντοτε τις πολιτικές ηγεσίες του Λαού, άλλως η διαρκής Πολιτική απόρριψη είναι πολύ επικίνδυνη, με επόμενο στάδιο την οχλοκρατία και την αναρχία με τα μύρια επακόλουθα. Υπεύθυνοι βέβαια οι πολιτικές Ηγεσίες της χώρας, που δεν έδωσαν σε τίποτε το Παράδειγμα και δεν παραδειγματίστηκαν σε τίποτε από την Ιστορία. Βασικό στοιχείο Ηγεσίας είναι το παράδειγμα.
    Προσοχή ο κώδων του κινδύνου σήμανε, για τις πολιτικές ηγεσίες. Τα κόμματα επιτέλους πρέπει ν’ αναγνωρίσουν την λάθος πορεία και συμπεριφορά των μέχρι σήμερα, την οποία και να καταδικάσουν έμπρακτα. Τέλος όλες μαζί οι Πολιτικές Δυνάμεις της χώρας μας, ξεπερνώντας τους εαυτούς των και τα επιζήμια κομματικά ταμπού που επικρατούν δυστυχώς ακόμη και σήμερα, και αφού βρουν έστω, τα κοινά  σημεία που τους ενώνουν για το καλό του Ελληνικού Λαού και της Πατρίδος, να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να βρουν λύσεις, τις ολιγότερο οδυνηρές για τον τόπο μας, χωρίς υστεροβουλία και προ παντός χωρίς Λαϊκισμούς. Είναι Ιερά υποχρέωση των πολιτικών μην κοροϊδεύετε τον εαυτόν σας και τον Ελληνικό λαό. Η Λύση είναι μεταξύ σας, έχετε Ιερό καθήκον να διασώσετε την χώρα. Άλλη λύση δεν υπάρχει. Αλλιώς φύγετε το ταχύτερον, να έλθουν άλλοι, που θα μπορούν να συνεργαστούν με φάρο την διάσωση της Πατρίδος.

***  ΒΙΝΤΕΟ  εκδρομών-Διαδρομών στις ομορφιές της πατρίδας μας  :

~* ΠΡΟΥΣΣΟΣ  χωριό  2  διαδρομή 29/04/2017:











1 ~*Γοργοπόταμος  γέφυρα  30/04/2017 :
https://youtu.be/fcb-pL-p6Kc  .-
~*ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ  διαδρομή  ενημέρωση από Αθανασία  29/04/2017: https://youtu.be/XYAoWh7hYpo .-
~*Ι Μ  Παναγίας Προυσιώτισσας  29/04/2017:
~*ΤΥΦΡΥΣΤΟΣ χωριό  ενημέρωση Αθανασία  2017 016:
5 ~*ΑΜΦΙΣΣΑ ενημέρωση  2017 :
~*ΙΤΕΑ  ενημέρωση  2017:
~* ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΑΘΩΝΟΣ Λαμίας  30/04/2017 : 
~* Ιαματικά Λουτρά Υπάτης  ενημέρωση  2017:
~* Γέφυρα Γοργοπότα μου  30/4/2017
10 ~* Γέφυρα ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ  30/04/2017:
~*Γέφυρα Γοργοποτάμου 30/04/2017:
~*ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ  γέφυρα  ποτάμι περιοχή  30/4/2017:
~*Γοργοπόταμος  χωριό  30/04/2017:
~*Γοργοπόταμος Ιστορική ενημέρωση 30/4/ 2017:
15 ~* Γέφυρα Γοργοποτάμου 30/04/2017:
~** ΓΡΑΒΙΑ  2017 :
~**Γραβιά χωριό ενημέρωση  2017  :
~**Γοργοπόταμος χωριό 2017:
~** Καρπενήσι Πανόραμα  διασκέδαση  1  29/4/2017:
20 ~*ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ  Πανόραμα 2 29/04/2017 :
~*Καρπενήσι  2  Διασκέδαση  Πανόραμα  2017:
~*ΘΕΡΜΟ Αγρινίου  πλατεία  2017:
~*Ι. Μ. ΑΓΑΘΩΝΑ  Λαμίας 30/.4/2017 :
~*Ι. Μονή Αγάθωνος  ενημέρωση 30/04/2017 :
25 ~*ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ  Πανόραμα  1  διασκέδαση  29/04/2017:
~*Στριγανιά    Προυσός χωριά  29/04/2017:
~*ΠΡΟΥΣΣΟΣ  χωριό διαδρομή  2017 :
~* ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟ Αγρινίου 29/04/2017 :
~*Λίμνη Τριχωνίδα  2017  αφήγηση :
30 ~*Αναστασία Γκρίτζαλη αθλήτρια  2017:
~*Η  ΧΗΡΑ  2017 :
~* ΠΡΟΥΣΣΟΣ φαγητό 29/04/2017:
~*Προυσός  πατήματα  Παναγίας  29/04/2017:
~*Πατήματα Παναγίας Προυσιώτισσας ενημέρωση  29/04/2017: https://youtu.be/5NPLIHegxHs .-
35 ~*Μονή Παναγίας Προυσιώτισσας  29/04/2017:
~*Κορισχάδες  ενημέρωση από Αθανασία  διαδρομή 29/04/2017:
~*Προυσσός χωριό 29/04/2017  διαδρομή:
~*ΠΡΟΥΣΣΟΣ  φαγητό 29/04/2017:
39 ~*Προυσσός εστιατόριο 29/04/2017:
40 ~*Παναγία Προυσιώτισσα Καρπενήσι διαδρομή 29/04/2017: https://youtu.be/izOWTsATZjw  .-  
~*Από μονή Αγάθωνα  2017 :
~*Διασκέδαση Καρπενήσι  2017:
~* ΠΡΟΥΣΣΟΣ  χωριό  2  διαδρομή 29/04/2017:
~* Καρπενήσι διασκέδαση ΠΑΝΟΡΑΜΑ 29/04/2017:  https://youtu.be/jA5QebrPSrc  .- 
~45 *Καρπενήσι χορεύει ο Γιώργος 29/04/2017 Πανόραμα: https://youtu.be/haYd_6rMQTQ  .-
~*Καρπενησιώτης  ποταμός διαδρομή τραγούδι  29/04/2017: https://youtu.be/LUbon_LZqdg  .-
~*Καρπενήσι Χορός Καλαματιανός 29/04/2017:
~*Καρπενήσι  χορεύει ο Αποστόλης πανόραμα  29/04/2017: https://youtu.be/bwzfpOlMD8E .-
~*ΚΑΡΠΕΝΉΣΙ Πανόραμα  διασκέδαση 29/04/2017: https://youtu.be/ttfDPMnqil4 .-
50 ~*Καρπενήσι  Πανόραμα  φαγητό διασκέδαση  29/04/2017: https://youtu.be/JhV8YIaRFVE  .-





















***  Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ το ΒΟΥΛΩΣΕ ! Απίστευτη ΣΦΑΛΙΑΡΑ...

 ~  Kάτι αξιοπερίεργο συμβαίνει στην Κύπρο και αφορά τις επιλεκτικέ προκλήσεις του Ταγίπ Ερντογάν. Επιλεκτικές διότι αφορούν μόνο το Οικόπεδο 6. Δείτε αρχικά τον χάρτη για να καταλάβετε.
Όπως βλέπετε ο Ερντογάν ασχολείται μόνο με το Οικόπεδο 6 που έχει παραχωρηθεί στους Γαλλογερμανούς, για το Οικόπεδο 10 (από κάτω ακριβώς) τσιμουδιά. Ποιος ο λόγος;
To διαχειρίζεται η Exxon Mobil η εταιρεία στην οποία έχει συμφέροντα 9και εργαζόταν στο παρελθόν) ο νυν Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον.              Τσάμπα μαγκιές ο Ερντογάν...

***  ΕΚΤΑΚΤΟ!  Ο τουρκικός στόλος βγήκε στην ΚΥΠΡΟ!  Πάμε για ΠΟΛΕΜΟ

~  Έτοιμη για πόλεμο είναι η Τουρκία, η οποία έχει ήδη διαμηνύσει ότι αυτό θα συμβεί με αφορμή τις επιχειρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και στέλνει στόλο στην Κύπρο.
Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες καθώς, όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος Αρχηγός Ναυτικού, ναύαρχος Μπουλέντ Μποστάνογλου, ξεκινάει η επιχείρηση «Ασπίδα της Μεσογείου», η οποία περιλαμβάνει τον σχηματισμό αεροναυτικών δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο, έξι μίλια από τις ακτές της Ρόδου, της Κρήτης, της Καρπάθου, του συμπλέγματος της Μεγίστης και των δυτικών ακτών της Κύπρου.
Ειδικότερα, έξι φρεγάτες, πέντε υποβρύχια, σταθμοί ραντάρ, τρεις μοίρες μαχητικών αεροσκαφών και αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN-235 θα συμμετέχουν, με σκοπό, όπως τόνισε ο Μποστάνογλου, την υπεράσπιση της «τουρκικής κυριαρχίας».
Πρόκειται για μια δραστική κίνηση από πλευράς Τουρκίας, η οποία τραβάει τα πράγματα στα άκρα.
Η κατάσταση χρήζει μεγάλης προσοχής και επαγρύπνησης από την ελληνική πλευρά.

***   ΞΥΛΟ ΡΙΧΝΕΙ ο ΦΙΛΗΣ στον ΤΣΙΠΡΑ ! Του ροκανίζει την καρέκλα;..

~  Ο Νίκος Φίλης δηλώνει "παρών" με ένα άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών σχολιάζοντας την συμφωνία με τους δανειστές και παίζοντας τον ρόλο της "αριστερής συνείδησης" του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Φίλης, στο άρθρο του ισοπεδώνει μεν την συμφωνία λέγοντας ότι «σηματοδοτεί την παραμονή της χώρας στο ασφυκτικό μνημονιακό πλαίσιο» και τονίζει ότι τα αντίμετρα είναι μεν θετικά αλλά δεν «αρκούν για να θεραπεύσουν τον πόνο που θα συνεχίσουν να υφίστανται τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα».
Αναφερόμενος στο Eurogroup της 22ας Μαϊου, ο Νίκος Φίλης λέει επι της ουσίας ότι οι δικαιολογίες τελείωσαν και η κυβέρνηση δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να φιλοτεχνήσει «μια νέα «αφήγηση» ή ένα αριστερό success story». Εν κατακλείδι, ο κ. Φίλης εξηγεί με τον δικό του τρόπο ότι θα ψηφίσει τα μέτρα.
 Όλο το άρθρο του Νίκου Φίλη
Πρέπει να έχουμε συνείδηση της πραγματικότητας. Η προκαταρκτική συμφωνία για το κλείσιμο της β' αξιολόγησης, σηματοδοτεί την παραμονή της χώρας στο ασφυκτικό μνημονιακό πλαίσιο. Τα αντίμετρα, που για πρώτη φορά συμφωνήθηκαν, είναι αναμφίβολα θετικά, δεν είναι σίγουρο όμως ότι αρκούν για να θεραπεύσουν τον πόνο που θα συνεχίσουν να υφίστανται τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα.
Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι επί θύραις η γ' αξιολόγηση, με την εμπειρία να δείχνει ότι και σε αυτή οι δανειστές θα πιέσουν για επιπλέον μέτρα λιτότητας και απορρύθμισης του κοινωνικού κράτους και των εργασιακών σχέσεων.
Η κυβέρνηση, εν όψει του Eurogroup της 22ας Μαΐου, πρέπει να επιδιώξει με ακόμη μεγαλύτερη ένταση τη ρύθμιση για το χρέος, τώρα που οι πιστωτές δεν μπορούν να επικαλούνται ως δικαιολογία καθυστερήσεις εκ μέρους της ελληνικής πλευράς. Οχι για να φιλοτεχνηθεί μια νέα «αφήγηση» ή ένα αριστερό success story, αλλά γιατί χωρίς ρύθμιση του χρέους η έξοδος από τα μνημόνια είναι εξαιρετικά αμφίβολη.
Ταυτόχρονα η κυβέρνηση οφείλει να ξεδιπλώσει ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης της οικονομίας με επίκεντρο την αντιμετώπιση της ανεργίας, ανόρθωσης του κοινωνικού κράτους και εκσυγχρονισμού των θεσμών. Ειδικά για το τελευταίο, που συγκροτεί ένα ευρύ πεδίο παρεμβάσεων εκτός μνημονιακών δεσμεύσεων, οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση ή υποχώρηση θα καταλογιστεί ως αδικαιολόγητη πολιτική αναποφασιστικότητα.
Στις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνονται, η παραμονή της κυβέρνησης της Αριστεράς στην εξουσία συνεχίζει να είναι κρίσιμη προϋπόθεση για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και την επιτροπεία.
Στο λαό δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία. Με ΝΔ και Κυριάκο Μητσοτάκη δεν θα υπήρχαν όχι μόνο τα θετικά αντίμετρα αλλά τα αρνητικά μέτρα θα ήταν πολύ περισσότερα. Η ΝΔ το μόνο που μπορεί να υλοποιήσει είναι η υπόσχεσή της προς τους δανειστές για «μέτρα κι άλλα τόσα μέτρα», για πλήρη κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους στην παιδεία και στην υγεία για απολύσεις και ολική επαναφορά του 40χρονου καθεστώτος της διαφθοράς, της διαπλοκής και των πελατειακών σχέσεων.
Οι δημοκρατικοί πολίτες οφείλουν να σκεφτούν ακόμα μια παράμετρο. Στην Ευρώπη που βρίσκεται σε έναν κύκλο εκλογικών αναμετρήσεων θα υπάρξουν εξελίξεις με αβέβαιη κατάληξη αλλά και δυνατότητες. Ο ΣΥΡΙΖΑ παρά τις υποχωρήσεις και τους συμβιβασμούς στους οποίους υποχρεώθηκε παραμένει μια δύναμη έτοιμη να εκμεταλλευθεί ανα πάσα στιγμή τις ρωγμές στο φρούριο της ατέρμονης λιτότητας που ροκανίζει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα ενισχύοντας αποσταθεροποιητικές τάσεις και την Ακροδεξιά.
Αντίθετα, η ΝΔ είναι ιδεολογικά και πολιτικά ταγμένη στην υπεράσπιση αυτού του τείχους. Μαζί με τον κ. Σόιμπλε και τους ακραίους συντηρητικούς - νεοφιλελεύθερους κύκλους, πιστεύουν ακράδαντα ότι η λιτότητα επιτελεί εξυγιαντικό ρόλο προς όφελος του κεφαλαίου επιρρίπτοντας όλα τα βάρη της κρίσης στους φτωχούς και τους αδύναμους.
 newsit.gr

***  ΞΕΚΙΝΗΣΕ ! Αντίστροφη μέτρηση για λύση στο χρέος !  Τι θα πάρουμε;..

~  Εναν νέο μαραθώνιο επαφών, που θα «κλειδώσει» τη συνολική συμφωνία με τους εταίρους και περνά μέσα από την ικανή και αναγκαία συνθήκη για τον προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, ξεκινά σήμερα ο Ελληνας πρωθυπουργός.
 Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας, έχοντας εξασφαλίσει την πρώτη σημαντική έγκριση για το staff level agreement, προχωρά στην κεντρική επιδίωξη της κυβέρνησης, που είναι η επίτευξη της συνολικής συμφωνίας, ει δυνατόν μέχρι τις 22 Μαΐου, όταν και θα συνεδριάσει το Eurogroup. Οι οιωνοί είναι θετικοί, καθώς όλες οι πλευρές, και δη το ΔΝΤ, επανέρχονται με εμφατικό τρόπο στη στόχευση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
 Ο κ. Τσίπρας εκτιμά, άλλωστε, ότι βασικός σταθμός στη δύσκολη αλλά σταθερή πορεία που διαγράφεται πλέον είναι η Σύνοδος των G7 στο Μπάρι της Ιταλίας, στις 11-13 Μαΐου, που θα συνεδριάσει πιθανότατα στο περιθώριο του «Ουάσιγκτον γκρουπ», δηλαδή οι υπουργοί Οικονομικών των ισχυρών χωρών -και- για το ελληνικό χρέος. Εγκυρες πληροφορίες επιμένουν ότι μπορεί να γίνει τριμερής συνάντηση μεταξύ του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και του ESM για τον προσδιορισμό των μέτρων για το ελληνικό χρέος που θα ισχύσουν μετά τη λήξη του προγράμματος.
 Είναι αξιοσημείωτο ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, δεν απέφυγε να φωτίσει τις κρίσιμες ημερομηνίες και τις πρωτοβουλίες στο μεσοδιάστημα μέχρι τις 22 Μαΐου - ιδίως από την πλευρά Τσίπρα. «Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα, μέχρι τις 22 Μαΐου θα υπάρξουν πρωτοβουλίες από όλες τις πλευρές. Και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, εφόσον χρειαστεί, θα επιδιώξει να έχει και επαφές και συνομιλίες με όλους τους εμπλεκομένους, είτε αυτή είναι η γερμανική κυβέρνηση, είτε οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, είτε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, η κυρία Λαγκάρντ», αποκάλυψε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος επαναλαμβάνοντας ότι «η συνολική συμφωνία θα ανοίξει τον δρόμο για την ανάκτηση της πρόσβασης της χώρας μας στις αγορές χρήματος και την οριστική έξοδο από την επιτροπεία».
 Η αλήθεια είναι ότι με αθόρυβο τρόπο όλοι οι εμπλεκόμενοι παίκτες στη διαδικασία για την ολοκλήρωση του συνολικού πλαισίου συμμετέχουν σε συζητήσεις σχετικά με τον προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος. Ηδη υπάρχουν ισχυρές διαβεβαιώσεις για τα επόμενα βήματα μετά το «κλείδωμα» της τεχνικής συμφωνίας. Μάλιστα το «Εθνος της Κυριακής» είχε επισημάνει εβδομάδες πριν το στίγμα μιας εκ των επικοινωνιών που είχε τότε ο κ. Τσίπρας με την Κριστίν Λαγκάρντ. «Μετά το SLA, Αλέξη, η Ελλάδα και το ΔΝΤ θα είναι μαζί στη μάχη για το χρέος», είχε διαβεβαιώσει τον Ελληνα πρωθυπουργό η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, εξηγώντας γιατί κυριαρχεί κλίμα διαφωνιών όσο δεν «κλειδώνουν» όλα τα βήματα μέχρι την ελάφρυνση του χρέους.
 «Τα σημάδια από το εξωτερικό είναι θετικά. Οι σημερινές δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, του αρμόδιου επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί αλλά και το κοινό ανακοινωθέν των τεσσάρων θεσμών καταδεικνύουν ότι η επίτευξη της συνολικής συμφωνίας είναι ένας εφικτός αλλά και αναγκαίος στόχος», τόνισε επίσης ο κ. Τζανακόπουλος, όταν ρωτήθηκε σχετικά με το ζήτημα του χρέους, λίγες ώρες πριν από τη δημόσια παρέμβαση του Πολ Τόμσεν ότι χρειάζονται πλέον διαβεβαιώσεις από τους Ευρωπαίους για την ελάφρυνση του χρέους, ώστε να λάβει αποφάσεις το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ για τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα.
 Το σίγουρο είναι ότι το Μαξίμου δεν κάνει βήμα πίσω από αυτό που είπε με σαφή, ευθύβολο λόγο στο «Εθνος της Κυριακής» ο κ. Τσίπρας, ότι τα μέτρα-αντίμετρα που θα ψηφιστούν θα εφαρμοστούν εφόσον εφαρμοστούν και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ρύθμισης του ελληνικού χρέους μετά τη λήξη του προγράμματος.
 Το πλήρες σχέδιο για την υπέρβαση των εμποδίων και την εξασφάλιση του «οδικού χάρτη» για τον προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος θα περιγραφεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια του αυριανού Υπουργικού Συμβουλίου, που θα λάβει και την ευθύνη να προχωρήσει με ισχυρές πρωτοβουλίες στην επόμενη μέρα για την αλλαγή σελίδας - ήτοι για την καλά μελετημένη έξοδο στις αγορές, αφού εξασφαλιστεί η ένταξη της χώρας στην ποσοτική χαλάρωση κατά τη συνεδρίαση της ΕΚΤ στις 8 Ιουνίου.
 «Εχουμε μπροστά μας 15-20 ημέρες εντατικής εργασίας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να βρούμε έναν κοινό τόπο. Η εκτίμησή μου είναι ότι θα καταλήξουμε σε μια συμφωνία, η οποία θα είναι τόσο γενική, ώστε να μη δημιουργεί πολιτικό πρόβλημα στη Γερμανία εν όψει και των εκλογών. Και από την άλλη μεριά, τόσο ειδική ώστε να έχει τη δυνατότητα το ΔΝΤ να ολοκληρώσει μια θετική μελέτη βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους», κατέληξε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα χαθεί ώρα μέσα στα επόμενα 24ωρα για τη διεκδίκηση και την επίτευξη της συνολικής συμφωνίας.   Πηγή: Έθνος

***  «Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι έχει κομμουνιστή πρωθυπουργό»...

~    Βόμβα από τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο ευρωκοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ. Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια της Καθημερινής στις ΗΠΑ Κατερίνα Σώκου, ο Βέμπερ είπε: «Εχουμε ένα μικρό πρόβλημα. Μπορεί να ολοκλήρωσαν την τεχνική συμφωνία (Ελλάδα και δανειστές) αλλά παραμένει ένα ερώτημα».
Εξηγώντας τι θέλει να πει, συμπλήρωσε: «Ειχα την ευκαιρία να συζητήσω για την Ελλάδα με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ αλλά ως μέλος του ΕΛΚ έχω να πω ότι στην Ελλάδα έχουν κομμουνιστή πρωθυπουργό και αυτό είναι το ουσιαστικό πρόβλημα εκεί».  newsit

***   Aπίστευτη σφαλιάρα Πούτιν σε Σκοπιανούς ! ΥΠΕΡ ΕΛΛΑΔΑΣ

~  Με ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ που έχει θέμα τον «Αλέξανδρο της Μακεδονίας», Ρώσοι ακαδημαϊκοί τάσσονται υπέρ της Ελλάδας  για θέμα των Σκοπίων, αφού υποστηρίζουν ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας.
Το ντοκιμαντέρ, που μπορείτε να δείτε αποσπάσματα στο παρακάτω βίντεο, είναι μια «γροθιά» της υπερδύναμης Ρωσίας στα Σκόπια, που καπηλεύονται χωρίς έλεος την ιστορία μας.
VIDEO : Μέγας Αλέξανδρος ο Μακεδών - Alexander the Great of Macedon (2012)  , https://youtu.be/B8z2LS9KJt4  .-
~*   {Ρωσικό Ντοκιμαντέρ (περικοπές) - Russian Documentary (excerpts)
time 0:22 - Prof. Sc.D. Eduard Valerevich Rung, from the Kazan Federal University: http://kpfu.ru/Eduard.Runf&p_lang=2
For the English translation, please, press "SHOW MORE":
"Narrator: In that night, a son was born to King Phillip, whose destiny was to multiply the glory of the father. 'There’s nothing unusual in the fact that the Temple of Artemis burned down; the goddess was busy at that time, helping Alexander to come in the world' (Hegesias)
Prof. Rung: He [Phillip] created a state, the Macedonian monarchy; He created a Macedonian army, the most combat-capable, the most significant army IN GREECE.
Narrator: Alexander, in that time, under the guidance of Aristotle, discovered the beautiful world of Greek culture. In the thought of the future Emperor of Macedonia, the conquest of new land [was planned]. He wanted to create a new world, the fundament of which should be the Hellenic culture."
Provided by Vladislav Perunović from Skopje, the Former YugoSLAV Republic of "Makedonija"
video © "Gates of Alexandria" Company - http://youtu.be/WZigHzS_4KI
-  GREECE ELLAS ELLADA MACEDONIA MAKEDONIA ALEXANDER PHILIP ALEKSANDROS ALEKSANDAR ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ГРЦИЈА МАКЕДОНИЈА АЛЕКСАНДАР ФИЛИП HISTORY ΙΣΤΟΡΙΑ ИСТОРИЈА ANCIENT ΑΡΧΑΙΑ АНТИЧКА NAME ΟΝΟΜΑ ИМЕ REPUBLIC ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ РЕПУБЛИКА YUGOSLAV ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒ ЈУГОСЛОВЕН TRUTH ΑΛΗΘΕΙΑ ВИСТИНА FYROM F.Y.R.O.M. ΠΓΔΜ Π.Γ.Δ.Μ. БЈРМ Б.Ј.Р.М.}  .-

***  Κρύα ακόμα η θάλασσα 
Αντιστέκεται ακόμα η θερμοκρασία του νερού στη θάλασσα και έτσι το τριήμερο δεν κατάφεραν όσοι ήθελαν να κάνουν μπάνιο. Λίγοι το τόλμησαν, καθώς το νερό έχει ακόμα χαμηλή θερμοκρασία σε σχέση με την εξωτερική.  Θέμα ημερών είναι, πάντως, να συμβαδίσουν.  Β.Β. 

*** Απειλούν να αυτοκτονήσουν πρόσφυγες που αντιδρούν στη μεταφορά τους από την Καλαμάτα στη Σάμο (φωτογραφίες & βίντεο) 
 
 
 
 
Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στην πρώην νοσηλευτική σχολή, δίπλα στο δημαρχείο της Καλαμάτας, όπου φιλοξενούνται προσωρινά πρόσφυγες και μετανάστες που εντοπίστηκαν πριν από περίπου μια εβδομάδα στην περιοχή της Κορώνης. Οι 19 που  έχουν απομείνει, μεταξύ των οποίων 9 παιδιά, πρόκειται σε λίγη ώρα να μεταφερθούν στη Σάμο, κάτι που δε τους βρίσκει σύμφωνους, ενώ κάποιοι απ’ αυτούς απειλούν ακόμα και ότι θα πυρποληθούν. Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη, καθώς και δικηγόρος αλληλέγγυα των μεταναστών, δηλώσεις της οποίας μπορείτε να παρακολουθήσετε στο βίντεο που ακολουθεί
 Πριν λίγη ώρα μετανάστης επιχείρησε να κόψει το λαιμό του με μαχαίρι αποτρέποντας τον την τελευταία στιγμή άνδρες της αστυνομίας, οι οποίοι ζητούν συνεχώς ενισχύσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες εκτός ελέγχου είναι αυτή την ώρα η κατάσταση.
Υπάρχουν αυτή την ώρα τραυματίες που διακομίζονται με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.
  Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε
Video:  Πρόσφυγας προσπαθεί να αυτοκτονήσει , όχι πρόσφυγες λαθρομετανάστες ... εκβιαστές  !...  ,https://youtu.be/xF3Tol9YNlE   .-
 Βίντεο 2 :Πρόσφυγες αντιδρούν στη μεταφορά τους από την Καλαμάτα στη Σάμο ., https://youtu.be/3GnQqfE-yac  .-
Βίντεο 3: Πρόσφυγες Καλαμάτα δικηγόρος , https://youtu.be/a5bdQY3q7h0 .-
 
***  Ρεσιτάλ πιάνου απόψε στο Πνευματικό Κέντρο 
Στο πλαίσιο της «Άνοιξης των πλήκτρων», σήμερα και ώρα 21.00, στο αμφιθέατρο του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, ο σολίστ πιάνου και καθηγητής Πανεπιστημίου, Κώστας Γαλάνης, θα οδηγήσει το κοινό στα χνάρια του L. V. Beethoven.
Τρία έργα διαφορετικής συνθετικής εποχής του L.V. Beethoven θα αποκαλύψουν, πέρα από το μεγαλείο του, τις ειδικές συνθήκες που επικρατούσαν στην εποχή του: τα φιλοσοφικά ρεύματα, τις κοινωνικές συνθήκες, ως και τις ψυχικές μεταπτώσεις του L. V. Beethoven.
Καλή απόλαυση… ΑΠ

***  Διαγωνισμός για ένα βιβλίο μέσω του «Θάρρους» από το Bookmark
Το βιβλιοπωλείο Bookmark σε συνεργασία με το "Θάρρος", χαρίζει σε έναν τυχερό το νέο βιβλίο του Jo Nesbo: Η Δίψα.
Νικήτρια του διαγωνισμού του «Θάρρους» είναι η Ελένη Μαλλικούρτη που μπορεί με την ταυτότητά της να παραλάβει το βιβλίο από το Bookmark.

***  Αναγκαία η ενεργοποίηση όλων των Καλαματιανών για μια πόλη βιώσιμη, φιλόξενη, ασφαλή και καθαρή 
Με μια σειρά άρθρων μου στην εφημερίδα που με φιλοξενεί, θέλω από τη μια μεριά να επισημάνω και να προβληματίσω κάθε ενδιαφερόμενο Καλαματιανό για τον κίνδυνο υποβάθμισης της Καλαμάτας, που συνεπάγεται και τη δημιουργία δύσκολων συνθηκών διαβίωσης των πολιτών. Από την άλλη, να τον ενεργοποιήσω να γνωρίσει, να διεκδικήσει και να ασκήσει τα δικαιώματά του στην πόλη, ώστε να συμβάλλει στη βελτίωση του περιβάλλοντος της πόλης, αλλά και των συνθηκών διαβίωσής του.
Οι πολίτες της καθημερινά βιώνουν τα πολύπλευρα προβλήματα της πόλης και ιδιαίτερα τη συνεχή αλλοίωση (τσιμεντοποίηση κ.λπ.) του πολεοδομικού ιστού της, την προβληματική λειτουργία του κυκλοφοριακού συστήματος της πόλης, την αυξανόμενη ρύπανση του αέρα, των υδάτων και του εδάφους, την απειλούμενη κατάρρευση του κοινωνικού ιστού και την έλλειψη κοινωνικής αλληλεγγύης, που συντελούν στην επιδείνωση της ποιότητας ζωής τους.
Στη δοκιμασία αυτή της Καλαμάτας, ως βιώσιμης πόλης, πρέπει να προστεθεί και ο μεγάλος κίνδυνος (οικιστική πίεση κ.λπ.) που δημιουργείται μετά την αποπεράτωση της εθνικής οδού Καλαμάτας –Τρίπολης- Σπάρτης. Η περάτωση του δρόμου αυτού θα την καταστήσει ιδιαίτερα προσβάσιμη και ελκυστική στους γειτονικούς νομούς, με συνέπεια τη συνεχή εξάπλωση του πολεοδομικού-αστικού ιστού, την αύξηση του πληθυσμού και τον κίνδυνο συρρίκνωσης των φυσικών και παραγωγικών πόρων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της. Η πόλη μας βρίσκεται σήμερα σε κρίσιμη καμπή. Συνεπώς, η πολεοδομική, κοινωνική και οικονομική κρίση που τη μαστίζει, έχει δυσμενείς επιπτώσεις στη βιωσιμότητά της, η οποία κινδυνεύει, και αν δεν κινητοποιηθούμε όλοι (Αρχές και πολίτες), είναι δύσκολη η αποτροπή του κινδύνου της περαιτέρω υποβάθμισης της Καλαμάτας. Η πόλη «εξελίσσεται» αργά αλλά σταθερά σε αστικό κέντρο με τα γνωστά προβλήματά του (συνωστισμός, κοινωνική αποξένωση, χειροτέρευση των όρων διαβίωσης, έλλειψη φυσικών πόρων, ελεύθερων χώρων κ.λπ.). Πολλά προβλήματα έχουν ζώσει την πόλη και τους πολίτες της: δύσκολη μετακίνηση, κυκλοφοριακή συμφόρηση, σκουπίδια κ.λπ.
Οι πολίτες, λοιπόν, της Καλαμάτας έχουν υποχρέωση να κινητοποιηθούν για την προστασία της. Από την άλλη μεριά, πρέπει να ασκήσουν τα δικαιώματα στην πόλη που αναγνωρίζονται σ’ αυτούς ή που τους παρέχει η Πολιτεία.
Η Καλαμάτα ανήκει σε όλους μας. Απευθύνομαι, λοιπόν, σε όλους τους πολίτες της πόλης που (πρέπει να) είναι ευαισθητοποιημένοι στα θέματα που απασχολούν την καλαματιανή κοινωνία, το περιβάλλον και τον πολιτισμό, προκειμένου να διαθέσουν λίγο χρόνο για να ασκήσουν το δικαίωμά τους στην πόλη και να ενεργοποιηθούν για την προστασία και το σταμάτημα της υποβάθμισής της.
Η κακοποίηση της πόλης και η διαμόρφωση περιβάλλοντος ακατάλληλου για μια αξιοπρεπή διαβίωση οφείλεται σε πολλούς λόγους. Ένας από τους βασικούς είναι και η κακή επιλογή από το πολιτικό σύστημα ορισμένων τοπικών αντιπροσώπων και ο τρόπος που αυτοί διοικούν και διαχειρίζονται την πόλη, αλλά και η μεγάλη απάθεια των πολιτών για τα κοινά.
Όλοι οι πολίτες, λοιπόν, αυτής της πόλης πρέπει να ενεργοποιηθούν, ώστε να δημιουργήσουν ένα κίνημα προστασίας της. Από την άποψη αυτή θα πρέπει να χαιρετισθεί η Ιδρυτική Διακήρυξη του Δικτύου Ενεργών Πολιτών Καλαμάτας. Να ενδιαφερθούν, δηλαδή, για την πόλη τους και τις απαιτήσεις της πόλης από αυτούς, ώστε να αναχαιτίσουν τη φθίνουσα πορείας της, αλλά και να γνωρίσουν, να διεκδικήσουν και να ασκήσουν τα δικαιώματά τους στην πόλη, προκειμένου αυτή να ξαναβρεί τον παλιό, καλό εαυτό της. Αυτό θα επιτρέψει να ονειρευόμαστε τη δημιουργία μιας Καλαμάτας που θα αγκαλιάζει τους πολίτες και θα αγκαλιάζεται από αυτούς.  Του Δημ. Γ. Χριστοφιλόπουλου
Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών

***  Από τον Σωκράτη στον Καζαντζάκη 2.000 χρόνια φιλοσοφικού στοχασμού
Ένας από τους σημαντικότερους φιλοσόφους όλων των εποχών, ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά ονόματα, που ακούγεται μέχρι την πιο απόμακρη άκρη του πλανήτη, καταδικάστηκε σε θάνατο από τους Έλληνες συγχρόνους του. Δε θα μπορούσε να ήταν άλλος από τον Σωκράτη, τον άνθρωπο που, αρνούμενος τον τίτλο του σοφότατου, σημάδεψε οριστικά την πορεία της φιλοσοφικής σκέψης, δίνοντας στους ανθρώπους το δικαίωμα στην αμφιβολία.
Το δικαστήριο της Ηλιαίας αποφάσισε τη θανατική καταδίκη του φιλοσόφου, με μέτρια πλειοψηφία, το 399 π.Χ. Οι κατηγορίες που τον απηύθυναν ήταν δύο. Ότι δια της διδασκαλίας του πρόβαλλε την αθεΐα και ότι διέφθειρε τους νέους.
Η «διαφθορά των νέων» θα λέγαμε πως έχει μεγαλύτερη σχέση με τα πραγματικά αίτια της δίωξής του, που ήταν, κυρίως, πολιτικοί λόγοι.
Ο Σωκράτης, όμως, όπως και ο ίδιος έλεγε, δε δίδαξε ποτέ κανέναν. Μόνο, εφαρμόζοντας την μέθοδο της μαιευτικής, βοηθούσε με τις ερωτήσεις του (σαν μαία) το συνομιλητή του να «γεννήσει» από μέσα του την αλήθεια. Σκοπός του, λοιπόν, δεν ήταν ούτε να πείσει, ούτε να διδάξει και φυσικά, ούτε να διαφθείρει, παρά να αναζητήσει την αλήθεια, την πρώτη και αναλλοίωτη. Η διαφθορά, που οι κατήγοροί του ισχυρίστηκαν ότι ασκούσε στους νέους, ήταν περισσότερο… γοητεία. Ο φιλόσοφος συνήθιζε να «ξεσκεπάζει» στην αγορά την ψευδή σοφία των σοφιστών και όλο αυτό το «παιχνίδι της σκέψης» γοήτευε και ενθουσίαζε τους νέους της Αθήνας.
Πώς μπορούμε, λοιπόν, να κρίνουμε , αν ,πράγματι, ένας τέτοιος άνθρωπος, που μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του δεν αρνήθηκε τα ιδανικά και τις αξίες του, ένας άνθρωπος που επέλεξε να μην αποδράσει, για να μη δείξει ασέβεια στους νόμους, διέφθειρε τους νέους της εποχής του;
Για την ακρίβεια: τι είναι πραγματικά η διαφθορά των νέων; Σήμερα, άραγε, διαφθείρονται οι νέοι; Διαφθορά είναι μάλλον, σύμφωνα και με τους κατηγόρους του φιλοσόφου, οτιδήποτε προβληματίζει και εγείρει την σκέψη. Είναι οτιδήποτε μας οδηγεί να διαμορφώσουμε τη δική μας άποψη για τον κόσμο γύρω μας. Οτιδήποτε μας κινητοποιεί και μας δίνει θάρρος να εκφράζουμε ελεύθερα τη γνώμη μας.
Κι όμως, εκατοντάδες χρόνια μετά τη θανατική καταδίκη του φιλοσόφου βρέθηκε ακόμη ένας Έλληνας να κατηγορείται για διαφθορά των νέων.
Στη σύγχρονη εποχή, ο Ν. Καζαντζάκης έχει κατηγορηθεί, περισσότερο από κάθε άλλον, ότι μέσα από το έργο του διέφθειρε, κυρίως τους νέους. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, έκανε τους ανθρώπους απλά να σκεφτούν πάνω σε θέματα που μέχρι τότε θεωρούσαν δεδομένα, όπως η ύπαρξη του θεού και η δυνατότητα να ζει ο άνθρωπος μια ζωή ελεύθερη, χωρίς όρια.
Ένα από τα όπλα του Ν. Καζαντζάκη ήταν η αμφισβήτηση. Γι’ αυτό και φρόντιζε πάντα μέσα από το έργο του να εκφράζει τις αμφιβολίες του για οποιαδήποτε παραδεδεγμένη αλήθεια του επέβαλε η κοινωνία. Κι όπως ήταν φυσικό, ο κάθε Έλληνας πολίτης κρατούσε από τις σκέψεις του συγγραφέα ό,τι τον βόλευε, ανάλογα με τη δική του πίστη και τα δικά του ιδεώδη. Ο χριστιανός κρατούσε τη χριστιανοσύνη του, ο άθεος την αθεΐα του, ο Έλληνας πατριώτης τον πατριωτισμό του και αυτός που ήθελε να πιστέψει πως ο Καζαντζάκης διέφθειρε τους νέους, κρατούσε τα στοιχεία εκείνα που θα τον οδηγούσαν στη διαφθορά.
Δύο μεγάλοι διανοητές του ελληνικού κόσμου, ο Σωκράτης και ο Καζαντζάκης, έζησαν σε δύο πολύ διαφορετικές εποχές, αλλά τελικά σε μια τόσο ίδια κοινωνία που καταδικάζει οποιαδήποτε προσπάθεια του ανθρώπου για πνευματική ανέλιξη μέσα από τον προβληματισμό και την αμφισβήτηση. Έπειτα, οι άνθρωποι που μετατρέπονται σε πνεύματα αντιλογίας προς οτιδήποτε ορίζει η κοινωνία, είναι συχνά τα εξιλαστήρια θύματά της. Από τη μία, ο Σωκράτης δεν ήταν ούτε δημοκρατικός, ούτε ολιγαρχικός, ούτε άθεος. Ήταν, όμως, σκεπτικιστής και ως φιλόσοφος υπήρξε συχνά ο εύκολος στόχος.
Από την άλλη, ο Καζαντζάκης ήταν ένας άνθρωπος που «άνηκε παντού και πουθενά». Κι ένας άνθρωπος που δεν ξέρει ούτε καν ο ίδιος αν πράγματι ανήκει κάπου γίνεται συχνά θύμα.
Ο Σωκράτης έλεγε: «Ένα πράγμα ξέρω μόνο, ότι δεν ξέρω τίποτε» και ο Καζαντζάκης ζήτησε να γραφτεί στο τάφο του: «Δεν ελπίζω τίποτα, δε φοβάμαι τίποτα. Είμαι λεύτερος!».
Οι δύο φιλόσοφοι, μέσα από τη ζωή τους, φαίνεται να καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα: πως το να είσαι δέσμιος του ίδιου σου του εαυτού δε σου χαρίζει την ελευθερία της ψυχής, ούτε σε οδηγεί στη μία και μοναδική αλήθεια.
Με τα διδάγματά τους αυτά οι δύο άνθρωποι που σημάδεψαν με τρόπο ανεξίτηλο την ιστορία του ελληνικού πολιτισμού θα έπρεπε να θεωρούνται παραδείγματα και όχι μέσα διαφθοράς των νέων.
  Της Ιωάννας Μ. Κουτέλα

***  Nα στηρίξουμε την αυθεντική Καλαμάτα 
 Η Καλαμάτα είναι πλέον κορυφαίος τουριστικός προορισμός,  και αυτό είναι δίχως άλλο μια πολύ θετική είδηση. Κάθε χρόνο, ειδικά τα καλοκαίρια, περνούν από  την πόλη μας όλο και περισσότεροι επισκέπτες, τόσο από το εξωτερικό όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα. Κάποιοι από αυτούς, μάλιστα, την έχουν καθιερώσει ως μόνιμο προορισμό αναψυχής και χαλάρωσης. Σε πρώτη ανάλυση αυτό σημαίνει πως αξιοποιούμε τη φυσική ομορφιά της πόλης. Η Καλαμάτα είναι αντικειμενικά μια ξεχωριστή πόλη. Οι ιδιώτες
που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης, βελτιώνονται κάθε χρόνο. Σ’ αυτό συμβάλλουν καθοριστικά πρωτοβουλίες όπως το Σχολείο Τουρισμού, αλλά και οι ίδιοι οι επισκέπτες που δείχνουν ο καθένας με το δικό του τρόπο τι θα ήθελε να δει στην επόμενη επίσκεψη του και τι δεν του άρεσε ενδεχομένως σ’ αυτή. Υπάρχει, όμως, μια πολύ βασική λεπτομέρεια, στην οποία δυστυχώς δίνουν ελάχιστη σημασία οι καταστηματάρχες. Σχετίζεται με την προβολή και τη στήριξη των τοπικών προϊόντων και υπό ευρεία έννοια στην τόνωση της τοπικής αγοράς. Τα περισσότερα καταστήματα προσφέρουν κατεψυγμένα και ξενόφερτα προϊόντα, την ώρα που οι παραγωγοί της εύφορης μεσσηνιακής γης τα διαθέτουν φρέσκα και σε πολύ καλύτερη ποιότητα. Γιατί, για παράδειγμα, να σερβίρουμε αμερικανικές προτηγανισμένες πατάτες και ολλανδικά τυριά, όταν δε λείπει από την τοπική αγορά ούτε το ένα, ούτε το άλλο; Είναι δυνατό την ώρα που τόσες κουζίνες σε ολόκληρη την Ευρώπη χρησιμοποιούν το παρθένο μεσσηνιακό ελαιόλαδο, να εμπιστεύονται οι τοπικές επιχειρήσεις λάδια χαμηλής ποιότητας, επιβλαβή για την υγεία; Δεν είναι αδιανόητο στην άρρηκτα συνδεδεμένη με τη θάλασσα Καλαμάτα, να συναντάς στα τραπέζια κατεψυγμένα ψάρια; Τα μεσσηνιακά κρασιά και το παραδοσιακό ούζο, σε τι υστερούν αλήθεια από τα εισαγόμενα ποτά; Ο αντίλογος των επιχειρηματιών συνοψίζεται σε δύο σκέλη. Στην τιμή και στη ζήτηση. Στο αντίτιμο που πρέπει να καταβάλλουν για να τα προμηθευθούν από τους τοπικούς παραγωγούς και στο τι ζητάνε πραγματικά οι πελάτες, επισκέπτες ή και ντόπιοι. Το πρώτο είναι ζήτημα που το γνωρίζουν καλύτερα από όλους αυτοί που το ζουν εκ των έσω. Ως γνωστόν, όποιος είναι έξω από τον χορό πολλά τραγούδια ξέρει και όσοι δε διατηρούμε δική μας επιχείρηση, δεν
μπορούμε να καταλάβουμε εύκολα τον επιχειρηματία που αγωνιά καθημερινά. Το δεύτερο, όμως, η ζήτηση των τοπικών προϊόντων από πλευράς επισκεπτών, δεν αφορά μόνο τους καταστηματάρχες. Ορίζεται σε μεγάλο βαθμό από αυτούς, αλλά επηρεάζει την μελλοντική πορεία της πόλης συνολικά. Αν δεν τα προμοτάρουν οι καταστηματάρχες, είναι επόμενο να μην τα ζητούν οι επισκέπτες. Φυσική ομορφιά έχουν και άλλες πολλές πόλεις στην Ελλάδα. Το στοίχημα της Καλαμάτας, είναι όσοι την επισκέπτονται γιατί εντυπωσιάζονται από το μαγευτικό τοπίο, να την αγαπήσουν και για τα εξαιρετικά προϊόντα που προσφέρει ο τόπος.
  του Ηλία Γεωργουλάκου

***  Ο Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ συγκλόνισε το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ! Το πλήθος «αγκάλιασε» την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ...

~  Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ μετέφερε το μήνυμα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ στον Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης, μέσα σε μια γεμάτη αίθουσα στο δημαρχείο Αργυρούπολης.


~  ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ 03/05/2017  , https://youtu.be/JQpdPEBLAq8  .-
~

Πλήθος κόσμου έδωσε το βροντερό ‘παρών’ καθώς η αγάπη για τον Πρόεδρο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και το ενδιαφέρον για το πρόγραμμα του κόμματος έχουν προκαλέσει ΑΝΑΤΑΣΗ ΗΘΙΚΗ στους ΕΛΛΗΝΕΣ και ανησυχία στο πολιτικό κατεστημένο.
~ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟ 03/05/2017 , https://youtu.be/A9a1jEAgGIs  .- 
~ Όπως μπορείτε να δείτε από τις φωτογραφίες, οι πολίτες καλωσόρισαν την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ.




~  ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 3 ΕΛΛΗΝΙΚΟ 03/05/2017 , https://youtu.be/bHsFjJooozg  .-
~  Ενδεικτικό είναι ότι η αίθουσα ήταν κατάμεστη πριν ακόμα ξεκινήσει η ομιλία του Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, απόδειξη ότι οι Έλληνες «διψάνε» να ακούσουν τη ΛΥΣΗ που έχει να προσφέρει.






Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ θέλει να ευχαριστήσει όσους παρευρέθησαν στην ομιλία.

***  ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ! Η Γαλλία στέλνει ΣΤΡΑΤΟ εναντίον των Tούρκων στην ΚΥΠΡΟ

~   Όπως σας ενημερώσαμε και νωρίτερα, η Τουρκία ετοιμάζει επιχείρηση στην Κύπρο, ατο πλαίσιο των απειλών για πόλεμο.
Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η Γαλλία στέλνει το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκολ στη κυπριακή ΑΟΖ.
Η κίνηση αυτή σίγουρα αποτελεί απόδειξη της έντονης ανησυχίας που υπάρχει για κάποιο θερμό επεισόδιο στο σημείο και όπως καταλαβαίνουμε, όλοι είναι σε πλήρη ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν την τουρκική επιθετικότητα.

*** Με ΔΥΟ ΛΕΞΕΙΣ ο Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ είπε τα πάντα για τον Ιβ. Σαββίδη ! Οι Έλληνες άκουσαν την ΑΛΗΘΕΙΑ

~   Δεν έκρυψε τίποτα ο Κυριάκος Βελόπουλος, καλεσμένος στην εκπομπή «ΣΚΑΪ στις 3» του Κωνσταντίνου Μπογδάνου το μεσημέρι της Τετάρτης 3 Μαΐου.
~ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΚΑΙ Κ.ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ 03/05/2017 , https://youtu.be/GQ8-cMt7z3c  .-
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ήταν καταιγιστικός περιγράφοντας τον Ιβάν Σαββίδη, τον οποίο χαρακτήρισε ένα «περίεργο κοκτέιλ»:
«Οι παρεμβάσεις του Ιβάν Σαββίδη έχουν συγκεκριμένες δομές, κοινωνικές γιατί αναφερόμαστε στον ΠΑΟΚ που είναι κοινωνικό φαινόμενο, πολιτικές γιατί είναι πρώην βουλευτής, εθνικές γιατί έχει σχέσεις- θεωρητικά, τελευταία δεν είχε ποτέ- με τη Ρωσία, οικονομικές αφού είναι επιχειρηματίας και πολιτισμικές γιατί χρησιμοποιεί τον ποντιακό ελληνισμό. Είναι ένα κοκτέιλ περίεργο.
Ερωτηθείς αν ο κος Σαββίδης με τη δήλωση του περί παρομοίωσης του Αλέξη Τσίπρα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν,  σηματοδοτεί στήριξη του Ρώσου προέδρου προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο κος Βελόπουλος ήταν κατηγορηματικός.
«Όχι», υπογράμμισε και συμπλήρωσε: «Καταρχάς δεν έχει καμία σχέση ο Ιβάν Σαββίδης με τον ρωσικό παράγοντα. Ήμουν στο Άγιο Όρος, ήταν και εκείνος δίπλα μου. Όταν πέρασε ο Ρώσος πρόεδρος χαιρέτησε εμένα και του γύρισε την πλάτη φεύγοντας.
Ο κος Σαββίδης μετά τις εκλογές στη Ρωσία, που δεν ξαναβγήκε βουλευτής, έκανε δηλώσεις εναντίον του Πούτιν και του Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Αυτό δεν το ξέχασαν. Υπάρχει βίντεο στο οποίο ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν του ‘έβαλε χέρι’ να μην κάνει λάθος κινήσεις στην Ελλάδα και να μην προμοτάρει την παρουσία του ως ρωσική παρουσία».
Όσον αφορά την περιβόητη σύγκριση, ο κος Βελόπουλος σημειώνει:
«Είναι τραγικό να συγκρίνεις τον Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Τσίπρα. Ο Πούτιν παρέλαβε καμένη γη και έφτιαξε μια τεράστια αυτοκρατορία, ο Τσίπρας παρέλαβε μια κατάσταση που θα μπορούσε να γίνει καλύτερη και την έκανε καμένη γη […] Δεν μπορείς να στηρίζεις Τσίπρα, που είναι άθρησκος και να τον στηρίζεις με τον Πούτιν που είναι θρησκευόμενος».
Φυσικά, από τη συζήτηση δεν έλειψαν οι πρόσφατες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο να ρωτάει τον Κυριάκο Βελόπουλο αν «εύχεται να γίνουν εκλογές».
«Όποτε και να γίνουν, ευπρόσδεκτες είναι», ήταν η απάντηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, για να προσθέσει, σχετικά με τον νέο πολιτικό φορέα, πως «εγώ δεν έχω μεταφερούμενους. Δεν έχω παράγοντες, βοηθάω μόνος μου  τον εαυτό μου».
Ενδιαφέρον είχε και η συζήτηση που ακολούθησε με τον δημοσιογράφο Γιάννη Λοβέρδο, στον οποίο ο Κυριάκος Βελόπουλος τόνισε:
«Η ΝΔ δεν έχει καταλάβει το αυτονόητο. Το πρόβλημα δεν είναι ούτε τα μνημόνια ούτε το χρέος, ούτε το έλλειμμα. Η έλλειψη παραγωγής πλούτου είναι το πρόβλημα της χωράς. Στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας δεν υπάρχει πουθενά η παραγωγή πλούτου».
Μόνο στο πρόγραμμα της Ελληνικής Λύσης υπάρχει η λύση για την Ελλάδα μας…

*** ΛΙΓΟΙ το ΞΕΡΟΥΝ ! Αυτός είναι ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ...

~  Στις Ηνωμένες Πολιτείες υπήρχαν και υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι του πνεύματος, οι οποίοι λατρεύουν την κλασική Αθήνα και την φιλοσοφία της. Όμως κάποιοι άνθρωποι από το Nashville του Tennessee είχαν μια παραπάνω «τρέλα» με αποτέλεσμα να αποφασίσουν να αντιγράψουν το ιστορικότερο μνημείο των Αθηνών, και ίσως και του κόσμου.
Στο Nashville υπάρχει ένας δεύτερος Παρθενώνας, ο οποίος λειτουργεί ως μουσείο τέχνης και έχει γίνει αρκετή προσπάθεια ώστε να γίνει το έργο όσο πιο κοντά στον πραγματικό Παρθενώνα γίνεται. Το αποτέλεσμα; ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ!
Το κτήριο δημιουργήθηκε το 1897 και μέχρι σήμερα συντηρείται με μεγάλο ζήλο. Το όνομά του είναι «ΝΑΟΣ» και στο εστωτερικό του φιλοξενούνται διάφορες εκθέσεις τέχνης ενώ υπάρχει και μόνιμη συλλογή 63 έργων ζωγραφικής. Τέλος, χρησιμοποιείται ως σκηνή για κλασικά Ελληνικά έργα, όπως η Αντιγόνη. Από το 1897 έχει ανακαινιστεί το 2002.
Δείτε πως είναι ο χώρος σήμερα:







***  ΤΡΑΓΙΚΟΣ Καμμένος: "Η ΕΛΒΟ θα γίνει ΔΙΑΜΑΝΤΙ με τους ιδιώτες, εμείς την καταστρέψαμε"...

~  «Τα ελληνικά χέρια στραγγάλισαν την ΕΛΒΟ, την ΕΑΒ και τα αμυντικά συστήματα» είπε στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και προέβλεψε ότι η εταιρεία θα μετεξελιχθεί σε «διαμάντι ελληνικής βιομηχανίας μέσα στο καλοκαίρι»
Σημαντικές εξελίξεις για την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) προανήγγειλε ο κ. Πάνος Καμμένος στην Βουλή, αποκαλύπτοντας ότι μεγάλη εταιρεία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον εξαγοράς της.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλώντας στην επιτροπή εθνικής άμυνας και εξωτερικών υποθέσεων του κοινοβουλίου υποστήριξε ότι ο σχετικός διαγωνισμός για την ΕΛΒΟ λήγει την 15 Ιουνίου και πως «υπάρχει ενδιαφέρον  από εταιρεία της Νοτίου Αφρικής την Παραμάουντ».
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι το «ανεπίσημο» business plan της εταιρείας  προβλέπει «την ενεργοποίηση όλων των παλιών συμβολαίων. Την μεταφορά όλου του έργου της εταιρείας από την Ν. Αφρική στην Ελλάδα για να πιστοποιηθούν τα προϊόντα της και την μεταφορά υλικού από την Μέση Ανατολή. Αν πάνε καλα τα πράγματα και οι διαδικασίες γρήγορα η ΕΛΒΟ θα αποτελέσει διαμάντι ελληνικής βιομηχανίας μέσα στο καλοκαίρι».
Στις επικρίσεις δε μελών της αντιπολίτευσης για το γεγονός ότι η ΕΛΒΟ θα περάσει σε ξένη ιδιοκτησία, ο υπουργός αναφέρθηκε στην εμπλοκή του ομίλου Μυτιληναίος για να σχολιάσει «τα ελληνικά χέρια στραγγάλισαν την ΕΛΒΟ, την ΕΑΒ και τα αμυντικά συστήματα».   protothema

***  ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Τσακαλώτου ! Ιδού οι αποδείξεις

~  Ελεύθερη πτώση για το αφορολόγητο αφού έπεσε στα 5.681 ευρώ.
Ωστόσο, στο όχι και τόσο μακρινό 2016, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, είχε διαμηνύσει ότι αν το αφορολόγητο κατρακυλήσει από το 9.100 ευρώ, θα παραιτηθεί…


***  ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ προς ΕΡΤ: "ΕΓΩ σας ξανά άνοιξα, προσέξτε τι λέτε"... (ΒΙΝΤΕΟ)

~  Ένταση υπήρξε στην ΕΡΤ3 πριν από μια βδομάδα όταν σε συνέντευξή του ο Γιάνης Βαρουφάκης ενοχλήθηκε όταν η δημοσιογράφος του είπε ότι «εγώ ζω εδώ, ενώ εσείς πηγαινοέρχεστε».
Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών της ζήτησε να ανακαλέσει αυτό που είπε και ζήτησε περισσότερο σεβασμό διότι αυτός είχε δώσει αγώνα για να ανοίξει η ΕΡΤ, ενώ στη συνέχεια κατηγόρησε τη δημόσια τηλεόραση ότι έχει γίνει παράρτημα της «τρόικας εσωτερικού» δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ.
Δείτε το βίντεο και απολαύστε το «ξεκατίνιασμα» του πολιτικού συστήματος με τα ΜΜΕ:
~ Ο Γιάνης Βαρουφάκης για την ΕΡΤopen στην ΕΡΤ3 , https://youtu.be/qQXFgLqHF6o   .-

***  Τουρκική αστάθεια και «κατάλληλη ευκαιρία»...

~   Τουρκική αστάθεια και «κατάλληλη ευκαιρία»...
 Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης
 Η «κατάλληλη ευκαιρία» υπήρξε, μαζί με την προϋπόθεση των ισχυρών συμμαχιών, ο ακρογωνιαίος λίθος της πολιτικής των νεότουρκων απέναντι στον Ελληνισμό εδώ και ένα σχεδόν αιώνα. Όλα ανεξαιρέτως τα «κτυπήματα» εναντίον του Ελληνισμού κατά τον τελευταίο αιώνα, είχαν αυτά ακριβώς, τα δύο βασικά χαρακτηριστικά:
Μόλις οι Γερμανοί εισέβαλαν στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 1941 η Τουρκία από την ασφάλεια της «ουδέτερης» θέσης της, κήρυξε  γενική επιστράτευση 40.000 μη μουσουλμάνων νέων, Ελλήνων, Εβραίων και Αρμενίων, ηλικίας από 20 έως 40 ετών οι οποίοι εστάλησαν στα βάθη της ανατολής με απώτερο στόχο την φυσική τους εξόντωση. Η οξύτατη διαφωνία του δίδυμου Ισμέτ Ινονού - Σουκρού Σαράτσογλου με τον στρατάρχη Φεβζί Τσακμάκ ο οποίος φοβόταν τις πιθανές συνέπειες μιας νέας γενοκτονίας, δεν επέτρεψε την εν ψυχρώ εκτέλεση των επιστρατευμένων, έτσι η επιστράτευση περιορίστηκε στην εκτέλεση καταναγκαστικών έργων.
Τα Χριστούγεννα του 1942* όταν η Ελλάδα βρισκόταν υπό Γερμανική κατοχή και όλες οι μεγάλες δυνάμεις πολεμούσαν μεταξύ τους (Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος), η Τουρκία από την «ουδέτερη» πάντα θέση της, βρήκε την «κατάλληλη ευκαιρία» να επιβάλλει επιλεκτικά και μόνο για τους μη μουσουλμανικούς πληθυσμούς της Τουρκίας τον εξοντωτικό φόρο περιουσίας (Varlik Vergisi – N. 4.305/1942), αρπάζοντας περιουσίες ανεκτίμητης αξίας από Έλληνες, Εβραίους και Αρμένιους και στέλνοντας σε καταναγκαστικά έργα όσους αδυνατούσαν να καταβάλλουν μέσα σε 15 μέρες (ή το πολύ σε 30 μέρες με πρόστιμα) τον τελείως αυθαίρετο και εξοντωτικό φόρο που τους επιβλήθηκε.
Όταν τέλειωνε ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος και η ήττα της ναζιστικής Γερμανίας ήταν πλέον δεδομένη, η επιτήδεια «ουδέτερη» Τουρκία κήρυξε τον πόλεμο στην Γερμανία (23 Φεβρουαρίου 1945) και το 1952 έσπευσε να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ παρουσιάζοντας τον εαυτό της σαν «ασπίδα» της Δύσης εναντίον της κομμουνιστικής Ρωσίας, περιμένοντας υπομονετικά την «κατάλληλη ευκαιρία» για το επόμενο χτύπημα.
Δεν χρειάστηκε να περιμένει και πολύ. Λίγα μόλις χρόνια αργότερα η ασθένεια του στρατάρχη Αλέξανδρου Παπάγου με το φυσιολογικό κενό εξουσίας στην Ελλάδα σε συνδυασμό με την απλόχερη και δυναμική Βρετανική υποστήριξη προς την Τουρκία,  προκειμένου να εξασφαλίσει τις πολύτιμες βάσεις της στην Κύπρο,  δημιούργησαν την «κατάλληλη ευκαιρία» για το άριστα οργανωμένο, φονικό πογκρόμ που εξαπολύθηκε εναντίον του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης την νύχτα της 6ης προς την 7η Σεπτεμβρίου 1955**.
Το «σκηνικό» επαναλήφθηκε μια δεκαετία αργότερα, το 1964: Στην Ελλάδα μεγάλη πολιτική αναστάτωση, κυβερνητική αστάθεια, διαδηλώσεις και κενό εξουσίας την ίδια ώρα που εντείνονταν η Βρετανική «ενθάρρυνση» προς στην Τουρκία προκειμένου να διχοτομήσει την Κύπρο. Οι Τουρκικοί βομβαρδισμοί της Κύπρου το 1964 δεν εξελίχτηκαν σε εισβολή λόγω της αντίδρασης Αμερικανών και Ρώσων, αλλά η Τουρκία άρπαξε την ευκαιρία να ξεριζώσει τον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης με τις μαζικές απελάσεις του 1964*** , την δέσμευση και «οικειοποίηση» της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους και την εφαρμογή ενός κυνικού προγράμματος Τουρκοποίησης των νησιών της Ίμβρου και της Τενέδου με 92% χριστιανικό πληθυσμό και ρητές δεσμεύσεις για την αυτονομία του (εγκαταστάθηκαν ανοικτές φυλακές βαρυποινιτών οι οποίοι κυκλοφορούσαν ελεύθεροι κλέβοντας, βιάζοντας και απειλώντας την ζωή των κατοίκων – σήμερα ο χριστιανικός πληθυσμός είναι μόνο 1% και οι φυλακές βαρυποινιτών μεταφέρθηκαν στην ανατολή).
Η επόμενη «χρυσή ευκαιρία» παρουσιάστηκε το 1974: Στην Ελλάδα επικρατούσε και πάλι το συνηθισμένο σκηνικό χάους (κατάρρευση δικτατορίας, μεταπολίτευση, πολιτική αναστάτωση, κυβερνητική αστάθεια, κενό εξουσίας), οι Βρετανοί βρήκαν τον κατάλληλο σύμμαχο στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ (Χένρι Κίσσιγκερ) και έτσι πραγματοποιήθηκε «εκ του ασφαλούς» η Τουρκική εισβολή στην Κύπρο που έχει διχοτομήσει το μαρτυρικό νησί μέχρι σήμερα.
Η Τουρκία στους μακροπρόθεσμους στρατηγικούς σχεδιασμούς της, βρήκε και πάλι κατάλληλη ευκαιρία απέναντι στην Ελλάδα στο τέλος Γενάρη του 1996, με την σιωπηλή αλλά εύγλωττη «ανοχή» των μεγάλων συμμάχων μας: Ο άρρωστος πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου έχει παραιτηθεί και ο νέος Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης δεν είχε πάρει καν ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή των Ελλήνων. Η Τουρκία στέλνει σε μια από τις αφύλακτες βραχονησίδες των Ιμίων μερικούς «καταληψίες», καθιερώνοντας την θεωρία αμφισβήτησης της εθνικής κυριαρχίας νησιών και βραχονησίδων στο Αιγαίο, η οποία συνεχίζεται (και διευρύνεται) μέχρι τις μέρες μας.
Αυτή ακριβώς η «κατάλληλη ευκαιρία» την οποία κατά κόρον αξιοποίησε η Τουρκία εναντίον του Ελληνισμού επί ολόκληρες δεκαετίες, σήμερα λειτουργεί εναντίον της χάρη στην  δικτατορία με κοινοβουλευτικό φερετζέ που έχει επιβάλλει ο Ρ.Τ. Ερντογάν στην γειτονική χώρα.
Από την επομένη του Τουρκικού δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου 2017 στο οποίο το μεγαλειώδες ΟΧΙ της Τουρκικής κοινωνίας «μεταμορφώθηκε» σε κάλπικη νίκη του Ρ. Τ. Ερντογάν, η γειτονική χώρα μπήκε σε μια παρατεταμένη περίοδο αποσταθεροποίησης και αστάθειας. Η Τουρκική κοινωνία είναι πλέον βαθειά διχασμένη και για πρώτη φορά εδώ και 15 περίπου χρόνια δείχνει τόσο έντονα την αντίθεση της στον μεγαλομανή Ρ. Τ. Ερντογάν.
Οι νέο – οθωμανικές φαντασιώσεις του Ερντογάν στο «Ανατολικό Μέτωπο» (Συρία, Ιράκ, Κουρδιστάν) κυριολεκτικά καταποντίζονται και πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο με πολύ υψηλό φόρο αίματος αθώων ανθρώπων. Η αιματηρή Κουρδική εξέγερση μέσα στην Τουρκία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, παρά τις εκάστοτε «υποχωρήσεις τακτικής» των Κούρδων. Οι «αδελφοί» της κατεχόμενης Κύπρου στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου 2017 απέστειλαν ένα βροντερό ΟΧΙ, μαζί με το αντίστοιχο «μήνυμα» για την Κύπρο****.
Η σημερινή Τουρκία συνηθίζει να απειλεί τους πάντες, λες και είναι η μοναδική χώρα του πλανήτη με γεωστρατηγική αξία ή λες και δεν την αφορά το Διεθνές Δίκαιο το οποίο ρυθμίζει σχεδόν όλα τα ζητήματα που συστηματικά και σκόπιμα δημιουργεί η ίδια από το απόλυτο μηδέν, προκειμένου να «θεμελιώσει» τον απροκάλυπτο επεκτατισμό της.
Η Ευρώπη, η Ελλάδα και η Κύπρος δεν αποτελούν φυσικά εξαίρεση. Καθημερινές απειλές για αποστολή σε Ευρωπαϊκό έδαφος εκατομμυρίων λαθρομεταναστών που συσσωρεύει μεθοδικά στα μικρασιατικά παράλια, «casus belli» απέναντι στην Ελλάδα αν ασκήσει τα δικαιώματα που της παρέχει το διεθνές δίκαιο στο Αιγαίο*****, επίμονη απόπειρα ελέγχου ολόκληρης της Κύπρου μέσα από μια «λύση» που όχι μόνο θα διαγράφει την Τουρκική εισβολή και την κατοχή εδαφών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και θα επιτρέπει σε ένα εκατομμύριο έποικους από τα βάθη της Ανατολής να εξαπλωθούν σε ολόκληρη την Κύπρο κατακτώντας την πληθυσμιακή πλειοψηφία και φυσικά τον πλήρη έλεγχο του νησιού!
Από το 12% του μουσουλμανικού πληθυσμού της Κύπρου το 1974 (82% ήταν χριστιανοί , 6% διάφοροι ξένοι και 12% μουσουλμάνοι) σήμερα μέσω του συστηματικού εποικισμού των κατεχομένων εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας η αναλογία, σε περίπτωση «λύσης» του Κυπριακού που θα «ενώσει» ολόκληρη την Κύπρο χωρίς την επιστροφή εποίκων στην Τουρκία, θα είναι 60% μουσουλμάνοι και 40% χριστιανοί!
Με μια τέτοια πληθυσμιακή αναλογία η πλήρης Τουρκοποίηση ολόκληρης της Κύπρου θα είναι απλά θέμα χρόνου – άλλωστε οι Τούρκοι «ειδικεύονται» σε Τουρκοποίηση ξένων εδαφών με την μέθοδο της πληθυσμιακής αλλοίωσης, με εξέχοντα παραδείγματα εκείνα της Αλεξανδρέττας το 1938, των Ελληνικών νησιών Ίμβρος και Τένεδος το 1964, των κατεχόμενων εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας από το 1974 μέχρι σήμερα κ.α.π.
Συμπέρασμα: Η Τουρκία, σύμφωνα με όσα παρατηρούμε για ένα σχεδόν αιώνα, δεν προχωράει σε καμιά «πρακτική» ενέργεια χωρίς πρώτα να έχει εξασφαλίσει την «κατάλληλη ευκαιρία» και μια τουλάχιστον «ισχυρή υποστήριξη». Σήμερα όμως, δεν διαθέτει κανένα από τα δύο.
Στο εσωτερικό της Ελλάδος, τα υπάρχοντα τεράστια και πιεστικά προβλήματα, απέχουν πολύ από το να διαμορφώνουν συνθήκες «κατάλληλης ευκαιρίας» για την Τουρκία. Η Ελλάδα αντικειμενικά, στους κρίσιμους τομείς των Υπουργείων Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας σημειώνει ιδιαίτερα θετικές επιδόσεις – αυτό άλλωστε εξηγείται και από τις ασυνήθιστα ωμές, διαδοχικές επιθέσεις της Τουρκικής διπλωματίας στους επικεφαλής των δύο κρίσιμων τομέων.
Σε διεθνές επίπεδο, η μονότονη Βρετανική υποστήριξη προς την Τουρκία είναι πλέον ανεπαρκής. Το δόγμα Νταβούτογλου περί «μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες» έχει σταδιακά μετατραπεί σε μια νέο-οθωμανική φαντασίωση και σε μια οξύτατη αντιπαράθεση με όλους σχεδόν τους γείτονες της Τουρκίας. Ρωσία, Αρμενία, Περσία, Ιράκ και Κουρδιστάν, Συρία, Ισραήλ, Κύπρος, Αίγυπτος, Ελλάδα και Βουλγαρία – όλοι ανεξαιρέτως έχουν πολλά να πουν για την μεγαλομανία και τις φαντασιώσεις του νέο – οθωμανού δικτάτορα της Τουρκίας. Δίπλα τους, παραδοσιακοί σύμμαχοι της Τουρκίας όπως η Αμερική, η Γερμανία ή η Ολλανδία αποστασιοποιούνται και διατυπώνουν ολοένα και μεγαλύτερη επιφυλακτικότητα για την πορεία και τις ενέργειες της σημερινής Τουρκίας.
Το Συμβούλιο της Ευρώπης θέτει επίσημα «υπό επιτήρηση» την Τουρκία για «απροκάλυπτη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» (25 Απριλίου 2017) και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε ειδική συζήτηση για την Τουρκία διαπιστώνει σχεδόν ομόφωνα, «την απομάκρυνση της Τουρκίας από τις ευρωπαϊκές αρχές και τις δημοκρατικές αξίες». (26 Απριλίου 2017).
Ο ίδιος ο μεγαλομανής δικτάτορας της Τουρκίας που απορρίπτει συλλήβδην τις «ενοχλητικές» διαπιστώσεις των Ευρωπαίων, δεν διστάζει να υποβάλλει μήνυση σε βάρος του Γάλλου Φιλίπ Μορό Ντεφάρζ (ερευνητή και πρώην διπλωμάτη) επειδή τόλμησε, στα πλαίσια συζήτησης  στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM Business της Γαλλίας (22 Απριλίου 2017) να προβλέψει πως στην Τουρκία «είτε θα ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος είτε θα υπάρξει κάποια άλλη υπόθεση που είναι δύσκολο να την αναφέρουμε, δηλαδή η δολοφονία του Ερντογάν».
Η πολύ έντονη λοιπόν επιθετικότητα της Τουρκίας βρίσκεται σήμερα εγκλωβισμένη στην απουσία των δύο βασικών προϋποθέσεων που θα της επέτρεπαν να κινηθεί με «πρακτικά» βήματα απέναντι στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Ας μην ξεχνάμε ότι ακόμα και για την πολυδιαφημισμένη  «είσοδο» της στην Συρία ή στο Ιράκ φρόντισε πρώτα να εξασφαλίσει την κατάλληλη «άδεια» είτε από Αμερική, είτε από Ρωσία, είτε και από τους δύο.
Από την άλλη όμως πλευρά, τα οξύτατα αδιέξοδα που δημιουργήθηκαν από την  μεγαλομανία και τις φαντασιώσεις της Τουρκικής ηγεσίας, τον εμφύλιο σπαραγμό,  την τρομοκρατία, το πογκρόμ και τις φυλακίσεις δεκάδων χιλιάδων «αντιφρονούντων» και βέβαια τα σημαντικά ενεργειακά αποθέματα Ελλάδος και Κύπρου που «προστατεύονται» τόσο από το Διεθνές Δίκαιο όσο και από τους πλέον ισχυρούς ενεργειακούς κολοσσούς του πλανήτη οι οποίοι έχουν αναλάβει την αξιοποίηση τους, αναζητούν επειγόντως διέξοδο και καθιστούν την γειτονική χώρα απρόβλεπτη και επικίνδυνη.
Εν όψει όλων αυτών, το διεθνές περιβάλλον παρουσιάζει για την Ελλάδα την «κατάλληλη ευκαιρία» ώστε να αναλάβει διπλωματικές πρωτοβουλίες σε διεθνές επίπεδο – κάτι που ήδη πραγματοποιεί αθόρυβα και συστηματικά. Οι συνεχείς λεονταρισμοί της Τουρκίας και οι απροκάλυπτες διακηρύξεις της για «δικαιώματα» στο Χαλέπι της Συρίας, στην Μοσούλη του Ιράκ, στα Ελληνικά νησιά του Αιγαίου, σε ολόκληρη την Κυπριακή Δημοκρατία κ.ο.κ.ε. αποκαλύπτουν και στον πλέον δύσπιστο ξένο την αφόρητη, επεκτατική μεγαλομανία της σημερινής Τουρκίας.
Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό «όπλο» που πρέπει να αξιοποιηθεί από την Ελλάδα με πρώτη προτεραιότητα την επέκταση των χωρικών της υδάτων από έξη σε δώδεκα μίλια, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο που έχουν υπογράψει περισσότερες από 125 χώρες του κόσμου.
Η στιγμή που μια τέτοια απόφαση θα πρέπει να ανακοινωθεί και να εφαρμοστεί αμέσως, πλησιάζει ολοένα και πιο κοντά. Η Τουρκία θεωρείται πλέον από ολόκληρο τον κόσμο, εχθρούς και φίλους, σαν ένας ταραξίας της διεθνούς έννομης τάξης που διακρίνεται από ένα απροκάλυπτο επεκτατισμό, απλά και μόνο για να ικανοποιήσει την μεγαλομανία ενός άρρωστου αρχηγού και λιγοστούς (αλλά επικίνδυνους) παντουρκιστές που επιμένουν μονίμως να κυνηγάνε χίμαιρες. Μιας Τουρκίας που διχάζει, φυλακίζει και σκοτώνει τα παιδιά της στο βωμό μιας νοσηρής αρχομανίας χωρίς όρια και φραγμούς.
Η τρέχουσα συγκυρία που δείχνει ότι θα συνεχιστεί για αρκετό χρονικό διάστημα, αποτελεί μια εξαιρετική, «κατάλληλη ευκαιρία» για την Ελλάδα η οποία όταν αξιοποιηθεί την στιγμή που πρέπει και με τον τρόπο που πρέπει, θα βάλει για πάντα ταφόπλακα στις νέο-οθωμανικές φαντασιώσεις της Τουρκίας, τουλάχιστον όσον αφορά την Ελλάδα και την Κύπρο.
Είναι καιρός, μετά από ποταμούς αίματος που χύθηκαν στο παρελθόν, να εκπληρωθεί πλέον η απαίτηση της μεγάλης πλειοψηφίας των δύο λαών, Ελλήνων και Τούρκων, να ζήσουν το μέλλον τους ειρηνικά, απαλλαγμένοι από ανεύθυνους πολιτικούς και δικτάτορες που δυναμιτίζουν συνεχώς την ειρήνη και την ασφάλεια ολόκληρης της περιοχής.

***  Είναι ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ της ΧΩΡΑΣ ! Ιδού η απόδειξη...

~  Του Νικόδημου Λιανού
 Όπως αναφέρει το naxospress.gr στην Σύρο ξεκίνησε η δημιουργία ηλεκτρικού αυτοκινήτου πριν καν οι Έλληνες αποκτήσουν ουσιαστικά … ρεύμα για να βλέπουν. Στην Κατερίνη, Έλληνες κατασκευαστές δημιούργησαν τα περίφημα Pony Hellas, αυτοκίνητα που θα μπορούσαν να λύσουν το πρόβλημα της Ελλάδας όσον αφορά τις μεταφορές κυρίως καθότι επαγγελματικά και ημιεπαγγελματικά αλλά ας είναι καλά η γραφειοκρατία. Γενικά, οι Έλληνες μηχανικοί έχουν μία τάση προς τον σχεδιασμό και τη δημιουργία αυτοκινήτων. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι στην F-1 ένας εκ των κορυφαίων σχεδιαστών είναι ο Νίκος Τομπάζης που αποτέλεσε για χρόνια το όπλο της Ferrari…
~ KORRES P4 ,  https://youtu.be/QB4PolRV_JI  .-  
-  Και γιατί σας τα λέω αυτά; Μα πολύ απλά χθες στον Aegean Voice 107.5 “Η Φωνή του Αιγαίου» και στην εκπομπή «Γκολ Εσείς, Σέντρα Εμείς» φιλοξενούμενος ήταν ένας εκ των κορυφαίων οδηγών μοτοσυκλέτας, ο Βασίλης Ορφανός. Μέλος της LEMON και κεντρικό πρόσωπο του Naxos Adventure Rally που από χθες διεξάγεται στο νησί μας… Και ανάμεσα στα άλλα, ο Βασίλης Ορφανός μας αποκάλυψε ότι ήταν μέλος της ομάδας (Korres Project) του Ναξιώτη αρχιτέκτονα Δημήτρη Κορρέ («συγχωριανού μας» όπως είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή) με στόχο τη δημιουργία και κατασκευή ενός πρωτοποριακού τετρακίνητου οχήματος παντός εδάφους. Και ο ρόλος του; Να βοηθήσει στην εξέλιξη της ανάρτησης που θα έδινε την δυνατότητα στο αυτοκίνητο να συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο είτε πέφτει σε λακκούβες, είτε ανεβαίνει βουνά, είτε τρέχει με 300 σε ευθεία. Κάτι που έγινε πραγματικότητα… Όμως «δυστυχώς έχουμε φτιάξει τέσσερα πρωτότυπα αυτοκίνητα, ικανά να κινηθούν παντού αλλά δεν υπάρχουν πλέον τα χρήματα για να μπορέσει αυτό το αυτοκίνητο να βγει στην αγορά» Αυτό μας είπε ο Βασίλης Ορφανός..
Τα αδύνατα… δυνατά
Και βγήκαμε στην …αναζήτηση. Και ανακαλύψαμε τι εστί Δημήτρης Κορρές. Ο συγχωριανός μας. Το όνομα του είναι κάτι σαν «αστικός μύθος». Τον καλούν να δώσει λύσεις εκεί που όλοι οι άλλοι αποτυγχάνουν. Είναι αρχιτέκτων μηχανικός, κεραμίστας-αγγειοπλάστης, μηχανουργός, ενώ πρωταρχική επιθυμία του ήταν να γίνει γλύπτης. Κι ανάμεσα στα αδύνατα που έγιναν δυνατά; Μετακίνησε το εκκλησάκι πριν την πλατεία της Κηφισιάς για να πλατύνει ο δρόμος... Έδωσε λύση για τη στήριξη των παλαιών πυλώνων φωτισμού του Ολυμπιακού Σταδίου...Έδωσε τη βασική λύση στη γέφυρα της Χαλκίδας... Μετακίνησε την καμινάδα των 46μ. στο Carrefour της Ν. Ιωνίας... Και τον βυζαντινό ναό της Παναγίας Τορνικίου Γρεβενών, για να σωθεί από τα νερά φράγματος στον Αλιάκμονα... Αλλά και τον Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο αεροδρόμιο των Σπάτων... Και τόσα άλλα…
Υπομονή – συνεργασία
Όσο για το αυτοκίνητο; Το 4ο στη σειρά αυτοκίνητο είναι γνωστό ως Korres Project 4 είναι 6.300 m3, έχει την εμφάνιση ενός εξωτικού σπορ αυτοκινήτου, σκαρφαλώνει απίστευτα εμπόδια, έχει τελική ταχύτητα γύρω στα 300 χιλ. Και για τον σχεδιασμό του χρειάστηκαν δύο χρόνια… Και όπως λέει ο ίδιος στην ιστοσελίδα voria.gr «Όταν απευθύνθηκα σε εταιρείες στο εξωτερικό για να μου φτιάξουν σασμάν για το αυτοκίνητο, μού απάντησαν ότι αναλαμβάνουν παραγγελίες πάνω από 10.000 κομμάτια. Σκέφτηκα τότε: τι μηχανικός είμαι αν δεν μπορώ να φτιάξω μόνος μου το σασμάν; Πήγα, λοιπόν, στα συνεργεία της γειτονιάς, πήρα σασμάν και προσπάθησα να καταλάβω πώς κατασκευάζεται»,.
Η βασική καινοτομία του αυτοκινήτου είναι η ανάρτηση, που δεν επιτρέπει στους τροχούς να σηκωθούν από το έδαφος. Έτσι το αυτοκίνητο σκαρφαλώνει απίστευτα εμπόδια χωρίς να το καταλαβαίνουν οι επιβάτες. Επίσης, το ειδικό σασμάν του αυτοκινήτου δίνει τη δυνατότητα για διαφορετικούς τρόπους οδήγησης: γρήγορη οδήγηση, σκαρφάλωμα σε σκαλιά ή ακόμα και κερκίδες.
«Όλα τα μέρη είναι μηχανικά, δεν υπάρχουν πουθενά ηλεκτρονικά», τόνισε στη Voria.gr ο κ.Κορρές, ο οποίος αποκάλυψε ότι το μυστικό P4 στηρίζεται σε δύο αρχές: την υπομονή και τη συνεργασία. «Ο τροχός όταν συναντάει ένα εμπόδιο ανεβαίνει προς τα επάνω. Στο P4 οπισθοχωρεί λίγο προς τα πίσω για να δώσει χρόνο στο αυτοκίνητο να ξεπεράσει το εμπόδιο. Άρα εδώ υπάρχει η υπομονή. Επίσης, κάθε φορά που συναντάει ένας τροχός εμπόδιο το χτύπημα μοιράζεται στους υπόλοιπους τρεις τροχούς, δηλαδή υπάρχει συνεργασία», υπογράμμισε. Τα τέσσερα μοντέλα του Δημήτρη Κορρέ των 1.000 m3, των 1.300 m3, των 3.500 m3 και το τελευταίο των 6.300 m3 παρουσιάστηκαν στο τέλος Μαΐου του 2016 στο Μουσείο Αυτοκινήτου στην Αθήνα. Κι από τότε έμειναν στο ράφι…  secretrealtruth

***   ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ! Αυτός ήταν ο θώρακας που φορούσε ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ...

~  Την απόφαση να φτιάξουν ένα αντίγραφο της ατομικής θωράκισης του Μεγάλου Αλεξάνδρου αποφάσισε μια καλλιτεχνική ομάδα.
Το αντίγραφο στηρίχθηκε στο περίφημο «Ψηφιδωτό του Αλεξάνδρου» που αναπαριστά τον Μακεδόνα στρατηλάτη να νικά τον Δαρείο στην Μάχη της Ισσού το 333 π.Χ, το οποίο βρίσκεται στον αρχαιολογικού χώρου της Πομπηίας (βλ. παρακάτω φωτογραφία).

Φυσικά δεν πρόκειται για την πραγματική στολή του Αλεξάνδρου, είναι μία μόνο από τις πολλές εκδοχές που κυκλοφορούν. Όμως το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό και η στολή τόσο όμορφη που θα ταίριαζε άνετα στον μεγαλύτερο στρατηλάτη που γνώρισε ποτέ αυτός ο πλανήτης.
Απολαύστε την στις παρακάτω φωτογραφίες:







 -Φωτογραφία: Mark. A.Geranios,
-Χώρος: Η στατική φωτογράφιση των έργων πραγματοποιήθηκε στο πολυχώρο "ΚΕΛΑΡΙ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ"
***  ΕΡΝΤΟΓΑΝ: Το ΡΚΚ είναι ίδιο επικίνδυνο με το Ισλαμικό Κράτος και την Αλ Κάιντα...

~  Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά τη λήξη των συνομιλιών που είχε στο Σότσι με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν, αναφερόμενος στην Συρία, δήλωσε ότι η Ρωσία και η Τουρκία εκτιμούν ότι η συριακή κρίση μπορεί να λυθεί μόνο σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο.
Ο Ρώσος πρόεδρος, επικαλούμενος την τηλεφωνική συνομιλία που είχε χθες με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, είπε ακόμη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, υποστηρίζουν την δημιουργία ζωνών ασφαλείας στην Συρία.
"Ένας από τους τρόπους ενίσχυσης της εκεχειρίας είναι η δημιουργία ζωνών ασφαλείας ή ζωνών αποκλιμάκωσης. Χθες μιλώντας με τον κύριο Τραμπ στο τηλέφωνο, συζητήσαμε το θέμα αυτό. Και κατάλαβα ότι η αμερικανική κυβέρνηση υποστηρίζει τις ιδέες αυτές", είπε χαρακτηριστικά ο ρώσος πρόεδρος.
Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε επίσης την πεποίθηση του ότι όσοι συμμετέχουν στις συνομιλίες για την επίλυση της κρίσης στην Συρία που θα πραγματοποιηθούν στην πρωτεύουσα Αστανά του Καζαχστάν θα αποφασίσουν την δημιουργία ζωνών ασφαλείας στην Συρία, όπως και ότι ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας θα συνεχισθεί παρά τα σχέδια που αφορούν την δημιουργία ζωνών ασφαλείας.
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από την πλευρά του δήλωσε ότι θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει τις απειλές στα νότια σύνορα με το Ιράκ και την Συρία, που προέρχονται από τρομοκρατικές οργανώσεις.
Μάλιστα στις τρομοκρατικές οργανώσεις συμπεριέλαβε και την κουρδική πολιτοφυλακή YPG People’s Protection Units (Μονάδες Προστασίας του Λαού), που αποτελεί παρακλάδι του PKK, δρα στην βόρειο Συρία κατά του Ισλαμικού Κράτους και υποστηρίζεται από τη Ρωσία και τις ΗΠΑ.
"Δεν κάνουμε διάκριση μεταξύ των τρομοκρατικών οργανώσεων. Το Ισλαμικό Κράτος,το YPG, και η Αλ Κάιντα, είναι όλες ίδιες για μας ", είπε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι "είναι αμοιβαία μας ευθύνη να ανακόψουμε την πορεία τους".
 Πούτιν: Οι διμερείς σχέσεις αποκαταστάθηκαν πλήρως
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θεωρεί ότι η περίοδος αποκατάστασης των σχέσεων Ρωσίας- Τουρκίας μετά την κρίση που προκάλεσε η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους στον εναέριο χώρο της Συρίας, τον Νοέμβριο του 2015, ολοκληρώθηκε και οι σχέσεις επανήλθαν στην κανονικότητα τους.
"Πριν από κάποιο διάστημα οι διμερείς μας σχέσεις δοκιμάστηκαν ως προς την σταθερότητα τους, δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου που επακολούθησε των συνομιλιών με τον τούρκο πρόεδρο, προσθέτοντας ότι " αυτή τη στιγμή μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα , ότι η περίοδος αποκατάστασης των ρωσοτουρκικών σχέσεων ολοκληρώθηκε και επιστρέφουμε στην κανονική συνεργασία μεταξύ των εταίρων".
Ο ίδιος χαρακτήρισε μάλιστα την Τουρκία "σημαντικό εταίρο της Ρωσίας με προοπτική", και ανέφερε ότι συζήτησε με τον Ερντογάν την άρση των κυρώσεων και περιορισμών που είχαν επιβληθεί και από τις δύο πλευρές στις εμπορικές συναλλαγές, όπως και την δυνάτοτητα να χρησιμοποιούνται τα εθνικά νομίσματα στις συναλλαγές αυτές.
"Σημασία έχει ότι καταφέραμε να σταματήσουμε την πτώση στις εμπορικές μας συναλλαγές, οι οποίες σημείωσαν αύξηση στους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους της τάξεως του 3,6%" δήλωσε ο Πούτιν, αναφέροντας ότι συμφώνησε με τον Ερντογάν να επισπέυσουν την συμφωνία που αφορά την παροχή υπηρεσιών και τις επενδύσεις , όπως και και να ολοκληρώσουν την δημιουργία επενδυτικού Ταμείου με κεφάλαια 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.
 Turkish Stream και Akouyou
Στην ατζέντα των συνομιλιών βρέθηκαν και τα ενεργειακά ζητήματα, και συγκεκριμένα η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream και η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Akyyou (η επένδυση εκτιμάται στα 22 δισεκατομμύριοα δοιλάρια). Αναφερόμενος στο ζήτημα του αγωγού ο πρόεδρος της Ρωσίας είπε ότι η "κατασκευή του θα ενισχύσει την ενεργειακή ασφάλεια της Τουρκίας και της Ευρώπης και θα διευρύνει τις δυνατότητες της Ρωσίας όσον αφορά στις εξαγωγές φυσικού αερίου".
 Οι τουρκικές ντομάτες
Πούτιν και Ερντογάν αποφάσισαν επίσης, όσον αφορά τους περιορισμούς στις οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών, και συγκεκριμένα σε αυτούς που επιβλήθηκαν στις εισαγωγές τουρκικής ντομάτας και ότι θα αντιμετωπισθούν συνολικά, καθιστώντας σαφές ότι το ζήτημα αυτό θα λυθεί μελλοντικά, ότι οι περιορισμοί αυτοί θα ισχύουν προς το παρόν για λόγους αντικειμενικούς και θα αρθούν σταδιακά. Αιτιολογώντας μάλιστα την θέση του αυτή είπε ότι μετά την απαγόρευση που επιβλήθηκε στις εισαγωγές τουρκικής τομάτας και άλλων αγροτικών προϊόντων από την Τουρκία, οι ρώσοι παραγωγοί πήραν δάνεια για να αναπτύξουν την δική τους παραγωγή στον τομέα αυτό και συνεπώς "η λήψη των δανείων και η αποσβέση τους συνιστούν ένα κύκλο, που διαρκεί κάποιο χρονικό διάστημα και συνδέεται με την διάθεση του προϊόντος". Παράλληλα παραδέχθηκε ότι οι τουρκικές τομάτες είναι πιο φθηνές, ωστόσο υπογράμμισε η Ρωσία επιδιώκει αυτή την στιγμή να αναπτύξει τον δικό της αγροτικό τομέα.
 Η ασφάλεια των ρώσων τουριστών
Ο Ρώσοσ πρόεδρος αναφέρθηκε στο ζήτημα της ασφάλειας των ρώσων τουριστών που επισκέπτονται την Τουρκία. Αναφέροντας μάλιστα ότι το ένα τρίτο των τουριστών που πήγαν στο εξωτερικό κατά την διάρκεια της Πρωτομαγιάς επέλεξαν την Τουρκία, είπε ότι είναι σημαντικό να υπάρχει ασφάλεια στα τουρκικά θέρετρα και πως οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας είναι πρόθυμες να συνδράμουν τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες στο ζήτημα αυτό.
Ανακοίνωσε μάλιστα την διεξαγωγή το 2019 Αφιερωματικού Έτους τουρισμού και πολιτισμού στην Τουρκία και την Ρωσία, ενώ επισήμανε ότι η Ρωσία είναι πρόθυμη να προσφέρει διευκολύνσεις στον τομέα της βίζας για ορισμένες κατηγορίες τούρκων πολιτών, αλλά όπως είπε πρέπει να βελτιωθεί η συνεργασία μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών των δύο χωρών.
 protothema

***  ΕΞΑΛΛΟΣ Ο ΠΟΥΤΙΝ ! ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

~  Η Ελλάδα έχει εδώ και πολύ καιρό συνταχθεί μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και παρά τις συζητήσεις που έγιναν. Αποτέλεσμα αυτού είναι η Ρωσία να κάνει στροφή εκ νέου στην Τουρκική αγορά και να «αδειάσει» την Ελληνική, αφού μόνοι μας βάλαμε τα χεράκια μας και βγάλαμε τα ματάκια μας.
Συγκεκριμένα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στις συνομιλίες στο Σότσι με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ερντογάν συμφώνησε να άρει όλους τους εμπορικούς περιορισμούς που έμειναν μεταξύ των δύο χωρών μετά το τραγικό συμβάν με το ρωσικό Su-24 στα τέλη του 2015.
«Προχωρούμε με τη λογική ότι οι περιορισμοί καταστρέφουν πάντα την οικονομία και τελικά βλάπτουν πολύ και τους παραγωγούς μας», ανέφερε ο Ρώσος ηγέτης σε συνέντευξη Τύπου για το αποτέλεσμα της συνάντησης.
Ο Πούτιν συνέχισε λέγοντας «Οι ντομάτες δεν είναι το μόνο προϊόν που υπόκειται σε περιορισμούς. Υπάρχουν επίσης τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, η εργασία, ο κατασκευαστικός τομέας και ορισμένα άλλα αγαθά και υπηρεσίες, για τα οποία επιβλήθηκαν οι περιορισμοί αυτοί. Σήμερα συμφωνήσαμε ότι καταργούμε όλους αυτούς τους περιορισμούς».
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επεσήμανε ότι ενώ οι κυρώσεις για τις ίδιες τουρκικές ντομάτες ήταν σε ισχύ, η παραγωγή «δεν στάθηκε ακίνητη». Ο Ρώσος παραγωγός, προσαρμόζοντας τις νέες συνθήκες και λαμβάνοντας υπόψη τα κλιματικά χαρακτηριστικά της χώρας μας, έκτισε θερμοκήπια και αναπτύχθηκε περαιτέρω η οικονομία. Για τους λόγους αυτούς, θα διατηρηθούν ακόμη κυρώσεις για αυτό το είδος αγαθών, καθώς και η ανάγκη θεώρησης για τουριστικά ταξίδια.
«Δεν σχεδιάζουμε να κλείνουμε μόνιμα την αγορά μας για όλες τις εισαγωγές, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής ντομάτας, και όπως ο κύκλος επενδύσεων που μόλις ανέφερα, αυτό το τμήμα της αγοράς θα ελευθερωθεί επίσης», δήλωσε ο ρωσικός πρόεδρος.

*** Μπορεί ο ΤΡΑΜΠ να επαναφέρει τον ΑΝΘΡΑΚΑ στις ΗΠΑ; Όλη η ΑΛΗΘΕΙΑ...

~  Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι αποφασισμένος να καταργήσει την πολιτική του προκατόχου του Μπάρακ Ομπάμα σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Ο νέος Αμερικανός πρόεδρος θεωρεί ότι η κλιματική αλλαγή είναι ένα ψέμα, και έχει δηλώσει ότι θεωρεί σημαντικότερο να ανοίξουν πάλι επιχειρήσεις παραγωγής ενέργειας όπως άνθρακας, καθώς αυτό θα τονώσει την οικονομία της χώρας.
Η Washington Post με ειδικό αφιέρωμα στο θέμα υποστηρίζει ότι οι υποσχέσεις του Ντόναλντ Τραμπ για να ξανανοίξουν τα ανθρακωρυχεία είναι ένα ψέμα, κι ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί και από επιχειρηματικής απόψεως αλλά και από πολιτικής.
Η ρύπανση από σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα σκοτώνει περίπου 7.500 Αμερικανούς ετησίως, σύμφωνα με την Task Force Clean Air (περιβαλλοντική ομάδα). Ο αριθμός αυτός μειώθηκε στους 13.000 το 2010 για έναν απλό λόγο: 251 από τα 523 εργοστάσια άνθρακα του κράτους έκλεισαν από τότε ή καταργούνται. Η μείωση αυτή οφείλεται στον συνδυασμό δύο ισχυρών δυνάμεων: φθηνότερα εναλλακτικά καύσιμα (όπως φυσικό αέριο και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας) και αυξανόμενη καταναλωτική ζήτηση για καθαρότερη ενέργεια που δεν θα μολύνει τον αέρα και το νερό που οι αναπνευστήρες και οι πόλεις εκπέμπουν.
Σήμερα στις ΗΠΑ υπάρχουν περίπου 65.000 θέσεις εργασίας. Ο αριθμός αυτός θα συνεχίσει να μειώνεται στα επόμενα χρόνια, καθώς οι τεχνολογικές εξελίξεις συνεχίζουν να εκτοπίζουν τους εργαζόμενους και οι καθαρότερες και φθηνότερες μορφές ενέργειας συνεχίζουν να εκτοπίζουν τον ίδιο τον κλάδο.
Σύμφωνα με το άρθρο της Washington Post, «οι πολιτικοί που αγνοούν αυτές τις πραγματικότητες της αγοράς (και εννοεί τον Τραμπ) και κάνουν υποσχέσεις στις κοινότητες άνθρακα που δεν μπορούν να κρατήσουν εμπλέκονται σε κάτι χειρότερο από εξαπάτηση. Ουσιαστικά λένε σε αυτές τις κοινότητες ότι οι καλύτερες ελπίδες που έχουν αυτοί και τα παιδιά τους, είναι να παγιδευτούν σε μια βιομηχανία που θα τους καταστρέψει.
Το άρθρο καταλήγει ότι η αγορά του άνθρακα έχει τελειώσει για της ΗΠΑ κι ότι «ο μετασχηματισμός της ενεργειακής αγοράς από τον άνθρακα προς την καθαρότερη ενέργεια φέρνει στις ΗΠΑ εξαιρετικά οικονομικά οφέλη - τώρα υπάρχουν περίπου 500.000 Αμερικανοί που εργάζονται στην ηλιακή και αιολική βιομηχανία. Αλλά αυτές οι θέσεις εργασίας είναι διασκορπισμένες σε ολόκληρη τη χώρα και οι περιοχές άνθρακα αντιμετωπίζουν συγκεντρωτικές απώλειες θέσεων εργασίας που μπορούν να βλάψουν τις οικογένειες και να καταστείλουν τις τοπικές οικονομίες».
Με λίγα λόγια, το μέλλον αρνείται τον άνθρακα και αυτό δεν μπορεί να το αλλάξει ο Αμερικανός πρόεδρος όσο και να προσπαθήσει...

***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ! Γιατί η Λαγκάρντ πιέζει τη Γερμανία για τα ελληνικά πλεονάσματα...

~  Αξιόπιστες υποθέσεις για τα μελλοντικά πρωτογενή πλεονάσματα και τους ρυθμούς ανάπτυξης της Ελλάδος ζητά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από τους Ευρωπαίους και προς την κατεύθυνση αυτή κορυφώνει τις πιέσεις προς το Βερολίνο για μια στρατηγική που θα διασφαλίζει αφενός την «αναπτυξιακή χρήση» του δημοσιονομικού χώρου που θα δημιουργήσουν τα μέτρα που θα λάβει η Ελλάδα το επόμενο διάστημα και θα οδηγεί αφετέρου σε βιώσιμο χρέος, γράφει η ιστοσελίδα CNN Greece (Θανάσης Κουκάκης).
Όπως διαφάνηκε από τις χθεσινές δηλώσεις του Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τομέα του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν για την συμφωνία κυβέρνησης – θεσμών και ειδικά από την επιμονή του στην ορθή χρήση του δημοσιονομικού χώρου, δηλαδή του πρωτογενούς πλεονάσματος που θα παράξουν οι μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν σε φορολογία και συντάξεις, το Ταμείο θέλει να τεθούν οι βάσεις για άμεση επιστροφή της Ελλάδος σε βιώσιμη ανάπτυξη και στη βάση αυτή θέλει οι στόχοι για τα πλεονάσματα να καταστούν ρεαλιστικοί το συντομότερο δυνατόν.
Πηγές κοντά στη διαπραγμάτευση αναφέρουν στο CNN Greece πως καθώς είμαστε στην έναρξη της συζήτησης αυτή το ΔΝΤ εμφανίζεται με μαξιμαλιστικές διαθέσεις. «Το ΔΝΤ εμφανίζεται να διεκδικεί μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων χαμηλότερα του 3,5% του ΑΕΠ ήδη από το 2019. Αλλά το κάνει σε απάντηση της γερμανικής επιμονής για διατήρηση των πρωτογενών πλεονασμάτων στο 3,5% του ΑΕΠ έως το 2028. Ουσιαστικά θέτει τις βάσεις ενός συμβιβασμού από θέση ισχύος», επεσήμαναν στο CNN Greece οι σχετικές πηγές.
Κατά πληροφορίες ο Γερμανός πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ προσπάθησε στη χθεσινή του συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ στην Ουάσιγκτον να διαγνώσει τις προθέσεις του ΔΝΤ επί του θέματος.
Καλούμενες να σχολιάσουν ευρωπαϊκές διαρροές που ομιλούν για συμβιβαστική φόρμουλα που προβλέπει τη διατήρηση του στόχου για τα πλεονάσματα στο 3,5% του ΑΕΠ έως το 2022, οι εν λόγω πηγές ανέφεραν πως καταβάλλεται προσπάθεια ώστε η μείωση των πλεονασμάτων να ξεκινήσει από το 2020 ή από το 2021 το αργότερο. «Σε αυτή τη κατεύθυνση προσβλέπει και η πίεση του ΔΝΤ προς τη Γερμανία. Αναμένουμε να δούμε κλιμάκωση της μεταξύ τους αντιπαράθεσης έως τις 22 Μαΐου, πριν τελικά επέλθει συμβιβασμός», ανέφεραν.
Στελέχη των Ευρωπαϊκών θεσμών αναφέρουν στο CNN Greece πως η δομή της συμφωνίας που έχει επιτευχθεί διασφαλίζει απόλυτα την επίτευξη των πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% του ΑΕΠ έως το 2021, δεδομένου ότι οι παρεμβάσεις 3,8 δισ. ευρώ σε ασφαλιστικό και φορολογικό είναι παρεμβάσεις με μόνιμο δημοσιονομικό αποτέλεσμα, οι οποίες θα επιφέρουν τη ζητούμενη εξοικονόμηση. Ωστόσο, σημειώνουν πως το προϊόν της εξοικονόμησης αυτής θα πρέπει να κατευθυνθεί για τη μείωση φόρων και παραγωγικές επενδύσεις και πως προς την κατεύθυνση αυτή είναι σημαντικό να επέλθει το συντομότερο αποκλιμάκωση των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων.
Σε ερώτηση για το εάν τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους που διεκδικεί το ΔΝΤ να εφαρμοστούν μετά τον Αύγουστο του 2018 και το τέλος του προγράμματος, συσχετιστούν με τη «μεταρρυθμιστική συνέπεια» της Ελλάδος, οι ίδιες πηγές σημείωναν πως μέχρι σήμερα αυτό δεν έχει επισήμως μπει στο τραπέζι, ωστόσο δεν απέκλειαν να τεθεί είτε από τους Γερμανούς, είτε από το ΔΝΤ.
«Η Ελλάδα μετά το τέλος του προγράμματος θα επανέλθει κανονικά στους μηχανισμούς δημοσιονομικής επιτήρησης της ΕΕ, όπως το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο και το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Θα ήταν παράδοξο να της τεθεί ένα πρόσθετο πλαίσιο εποπτείας που δεν θα ισχύει για άλλες χώρες εκτός προγράμματος», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι προαναφερόμενες πηγές.   mignatiou

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

***  Μονακό VS Γιουβέντους στον δεύτερο ημιτελικό του Champions League  Στις 21:45
~  Μονακό και Γιουβέντους διασταυρώνουν σήμερα, Τετάρτη (21:45) τα ξίφη τους στο Πριγκιπάτο για να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του Champions League στο Κάρντιφ.
~**  ΜΟΝΑΚΟ -ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ;

*** Χθες για πρόκριση στον τελικό  του Champions League:

~*  ΡΕΑΛ  Μ . - ΑΤΛΕΤΙΚΟ Μαδρίτης  3-0 .- ^
Τα  γκολ  : Με τρία γκολ του  Κριστιάνο Ρονάλντο απέναντι στους «ροχιμπλάνκος» (10΄, 73΄, 86΄) έφτασε τα 8 στα τρία τελευταία ματς της διοργάνωσης κι έδωσε στη Ρεάλ Μαδρίτης, ουσιαστικά, την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό στην πρωτεύουσα της Ουαλίας.
Διαιτητής: Μάρτιν Άτκινσον (Αγγλία)
Κίτρινες: Ισκο - Κόκε, Νίγκεθ, Σάβιτς
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ (46΄ Νάτσο), Ράμος, Βαράν, Ρονάλντο, Κρόος, Μπενζεμά (78΄ Βάθκεθ), Μαρσέλο, Κασεμίρο, Μόντριτς, Ίσκο (68΄ Ασένσιο).
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Γοδίν, Φιλίπε Λουίς, Κόκε, Γκριεζμάν, Νίγκεθ (58΄ Γκαϊτάν), Καράσκο (68΄ Κορέα), Γκάμπι, Σάβιτς, Χερνάντες, Γκαμεϊρό (57΄ Τόρες).-

~** Το πρόγραμμα:Τρίτη 2/5/2017 (21:45)
Ρεάλ Μαδρίτης-Ατλέτικο Μαδρίτης 3-0 (ρεβάνς 10/5)

Τετάρτη 3/5/2017  (21:45)

Μονακό-Γιουβέντους (ρεβάνς 9/5)

Τελικός
3 Ιουνίου 2017 στο Κάρντιφ της Ουαλίας

***  ANATΡΟΠΗ ! Προς ΑΚΥΡΩΣΗ ο τελικός ΚΥΠΕΛΛΟΥ... 

~  Άνθρωποι από την ΕΠΟ βρίσκονται στον Βόλο και εργάζονται ώστε να είναι έτοιμο το Πανθεσσαλικό για τον τελικό Κυπέλλου (6/5, 20:30) μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ.
Ωστόσο, φαίνεται ότι δύσκολα θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες και έτσι έχουν κάνει πρόταση στον Ζήση Βρύζα να ληφθεί αναβολή για τουλάχιστον έως την Τετάρτη (10/4).
Τα βασικά ζητήματα που πρέπει να λυθούν ως τότε:
– Κάμερες: Εξωτερικά ακόμη δεν έχουν τοποθετηθεί άλλες 13, που θα ενισχύσουν τις υπάρχουσες 12. Παράλληλα, τοποθετούνται άλλες 25 τις οποίες θα χειρίζεται η Αστυνομία βάσει του νόμου Κοντονή.
– Ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων
– Σπασμένα καθίσματα
– Κακή κατάσταση αγωνιστικού χώρου
– Δεν υπάρχει σύστημα ασύρματου ίντερνετ για να διευκολυνθεί το έργο των διαπιστευμένων δημοσιογράφων που θα βρεθούν στο γήπεδο.
Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, οι ελλείψεις είναι αρκετές και βασικές αυτή τη στιγμή, πότε το σενάριο αναβολής φαντάζει και ως πιο πιθανό.
 gazzetta.gr

***  Ο  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ για 6η συνεχή χρονιά στο ΦΑΪΝΑΛ ΦΟΡ της Κωνσταντινούπολης και ..για 10η στην ιστορία του και 3ης φορές Πρωταθλητής Ευρώπης :

*** ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ 87-78 , (37-41).-^
(5ος  αγώνας)

Τα δεκάλεπτα  : 25-21 , (37-41) , 63-58, 87-78 .- ^

 
Διαιτητές: Ιερεθουέλο (Ισπανία), Γιόβτσιτς (Σερβία), Λάτισεβς (Λετονία)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Γκριν 10 (1), Μπιρτς 9 (11 ριμπ.), Γιανγκ 3, Παπαπέτρου 8 (2), Σπανούλης 22 (2 τρίπ., 6 ασ.), Ουότερς, Αγραβάνης 1, Μιλουτίνοβ 8, Πρίντεζης 14 (1), Παπανικολάου 8 (5 ριμπ.), Μάντζαρης 4
ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Βέλιμιρ Περάσοβιτς): Τόμας 10 (2), Χάνεϊκατ 10 (2 τρίπ., 10 ριμπ.), Μπαλμπάι, Μπράουν 10, Οσμάν 11 (1), Γκρέιντζερ 10, Ερτέλ 10 (4/10 δίπ., 0/3 τρίπ., 6 ασ.), Πολ 9 (3), Ντάνστον 4, Κερκ 4 (7 ριμπ.)
Ακολουθούν 4 VIDEO  από τον αγώνα :
~*ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΝΑΤΟΛΟΥ  87-78  1ο  δεκάλεπτο 25-21  5ος  αγώνας 2-5-2017: https://youtu.be/h8t-3tWU7MQ  .-
~* ΟΣΦΠ-ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ   87-78  Α΄ ημίχρονο  37-41 5ος αγωνας 2-5-2017: https://youtu.be/dBE5WzjeysI  .-
~*ΟΣΦΠ-ΑΝΑΤΟΛΟΥ  87-78  3ο δεκάλεπτο 63-58 5ος αγώνας 2/5/2017: https://youtu.be/ILesbQCG14s  .- 
~*ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΝΑΤΟΛΟΥ  87-78  02-05-2017  5οςαγώνας : https://youtu.be/6LRxwpvzlUk  .-

Τα δεκάλεπτα: 25-21, 37-41, 62-58, 87-78.

 ~**  FINAL FOUR (19-21/5) στην Κωνσταντινούπολη Τουρκία
ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ (19/5)
1. Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) - Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)
2. ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσίας) - Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)

ΘΕΣΕΙΣ 3-4 (21/5)Ηττημένος 1 - Ηττημένος 2

ΤΕΛΙΚΟΣ (21/5)Νικητής 1 - Νικητής 2

***  Η βαθμολογία πριν ξεκινήσει το «μίνι» πρωτάθλημα των 6 αγωνιστικών:

ΠΑΟΚ 2
Παναθηναϊκός 1
ΑΕΚ 0
Πανιώνιος 0

Η ομάδα που θα κατακτήσει την πρώτη θέση, θα συμμετάσχει στους προκριματικούς του Champions League και οι υπόλοιπες στο Europa League.

***

~
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2017  : 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 01  Απριλίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :     http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-01-2017.html .- 
~* Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Κυριακή  02 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-02-2017.html .- 
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  01  και 02  Απριλίου  2017  :Με  ανασκόπηση Αθλητικών βδομάδας που πέρασε   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/01-02-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 03  Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-03-2017.html .- 
~ Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  04  Απριλίου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-04-2017.html 
~*ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία το Α-Ω . Δευτέρα  04  April;ioy 2017   :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/04/blog-post.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 05  Απριλίου  2017 : Στο  αγιάζι της  ενημέρωσής μας  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/04/news-05-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Πέμπτη 06 Απριλίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/04/news-06-2017.html    
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Παρασκευή 07 Απριλίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-07-2017.html .-
~*   Αθλητικό Σαββατοκύριακο  08  και 09  Απριλίου  2017  :Με  αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/08-09-2017.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 09 Απριλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ....: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/04/news-09-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Μ. Τρίτη  11 Απριλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Μ. Τετάρτη  12 Απριλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/04/news.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  Μ. Τετάρτη 12  Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης 2: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-2.html  .-
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Μ. Πέμπτη 13  Απριλίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html 
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  2 Μ. Πέμπτη 13 Απριλίου  2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/04/news-2.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Μ. Παρασκευή 14  Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html  .-
~* Η  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Μ. Σάββατο  15 Απριλίου 2017  :  Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html .-  
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα του Πάσχα 17 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/04/news-17-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη του Πάσχα 18 Απριλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-18-2017.html .- 
~*ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  15 και 16  Απριλίου 2017 :Αθλητική ανασκόπηση εβδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/15-16-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 19 Απριλίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-19-2017.html .- 
~* *Η Εφημερίδα μας   Arfara News 2 Τετάρτη 19 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της καθημερινότητας  2  στην ενημέρωση : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-2-19-2017-2.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 20 Απριλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/04/news-20-2017.html .-
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 21 Απριλίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/04/news-21-2017.html .-
~*   Η Εφημερίδα μας , ARFARA  NEWS Σάββατο 22 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-22-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Κυριακή  23 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-23-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  2  Κυριακή 23 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-2-23-2017.html  .- 
~*  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 22  και  23  Απριλίου 2017  :Με  ανασκόπηση στα αθλητικά δρώμενα της εβδομάδας που έφυγε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/22-23-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 24 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-24-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  25 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-25-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 26 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-26-2017.html .- 
~* Η  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 27 Απριλίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-27-2017.html .-
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή  28 Απριλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-28-2017.html .-
~*   Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Σάββατο 29  Απριλίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης: http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-29-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή  30  Απριλίου  2017 :Στο   αγιάζι της ενημέρωσης :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-30-2017.htm .-
~*  
~**ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2017  :
~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 01  Μαΐου  2017  :ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ !!... ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  και  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  για όλους μας  !!!
~
Στο αγιάζι της  ενημέρωσής μας  :   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-01-2017.html .-
 ~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  02 Μαΐου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-02-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη  03 Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-03-2017.html  .-
~*    Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  2 .. Τετάρτη 03  Μαΐου  2017  :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://snsarfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-2.html .-
  ~*
~***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5558  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3569   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3572  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.699  βίντεο   .-  

~ ~**** Από  τις δικές μας γνωστές σελίδες :
~*  https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
 ~*  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas   .-  
~* https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .-
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-  
~*  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias    , = ARFARA MESSINIAS    1.617  
  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?pnref=lhc.friends SNS=.-
~** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -      
~ https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01   
~*  http://messinia1234.com/?page_id=937  
~*  https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935   529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ 
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
 ~* http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  
  ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: