ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Άρωμα στην ενημέρωση Παρασκευή 04 Απριλίου 2014

Άρωμα  στην  ενημέρωση  Παρασκευή  04  Απριλίου  2014  :
Να  μιλάμε  όταν  πρέπει , όπου  πρέπει , όπως  πρέπει !

 *** Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !
Video   από  τους   Ε΄ Χαιρετισμούς :
~** Ι Ν Αγίου  Αθανασίου  Κεντρικό 04/04/2014 Ε΄ Χαιρετισμοί: http://youtu.be/HsJ5RWmJRKk ,
~**  Ε΄ Χαιρετισμοί  στον Άγιο Αθανάσιο  ΚΕΝΤΡΙΚΟ 4-4-2014 : http://youtu.be/A54cGLCYTUM  ,
~** Παπά Νίκος Χαιρετισμοί  Κεντρικό  Μεσσηνίας 4/4/2014: http://youtu.be/kvrCdVN3Fsw  ,
~** Ε΄ Χαιρετισμοί Κεντρικό  4/4/2014 Κεντρικό Μεσσηνίας : http://youtu.be/555Ne3uDWQ8  ,
~**  Ε΄ Χαιρετισμοί ψέλνουν Αντώνης  Νεκτάριος και  Παπά Νίκος 4/4/2014 :
http://youtu.be/jgH4D-XrS_w   ,
~** Κεντρικό Μεσσηνίας Ιερέας Νίκος Ε΄ Χαιρετισμοί  4/4/2014 : http://youtu.be/gr0-RnMR5O8 ,

***  Μεσσηνιακά  και  άλλα  :


***  «Τα άκουσαν» τα προβλήματα οι υποψήφιοι δήμαρχοι Τριφυλίας από τους επαγγελματίες!          
       
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους και τις επιχειρήσεις τους, για τα οποία ευθύνη φέρει πρωτίστως η απερχόμενη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας, τόνισαν στους υποψηφίους δημάρχους Τριφυλίας, επαγγελματίες της περιοχής σε συνάντηση που είχαν μαζί τους το βράδυ της Τετάρτης στην αίθουσα του Δημοτικού Καταστήματος Φιλιατρών. Παράλληλα , οι επαγγελματίες έθεσαν στους υποψηφίους δημάρχους ερωτήματα ζητώντας τις προτάσεις και τις θέσεις τους. Οι υποψήφιοι δήμαρχοι απάντησαν με αναφορές στο όραμά τους, το σχεδιασμό και το πρόγραμμά τους, χωρίς πάντως οι περισσότεροι εξ αυτών να δίνουν σαφείς και συγκεκριμένες απαντήσεις, γεγονός που σχολιάστηκε!
Τη συζήτηση άνοιξε ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, Ηλίας Ανδρινόπουλος, ευχαριστώντας τους υποψηφίους δημάρχους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των εμπόρων και των ξενοδόχων της Τριφυλίας ,τονίζοντας πως σκοπός της πρόσκλησης ήταν να θέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά στον τόπο που ζουν και εργάζονται και ν’ ακούσουν τις προτάσεις των υποψηφίων για την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους. Συνεχίζοντας ο κ. Ανδρινόπουλος , τόνισε με έμφαση ότι «πρωτεύον μέλημά μας είναι η εξεύρεση λύσεων για όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας καθώς και η προβολή και διαφήμιση και ανάδειξη του όμορφου τόπου που ζούμε» ενώ σημείωσε ότι ο τουρισμός είναι ανύπαρκτος στο δήμο Τριφυλίας .
Ακολούθησαν τοποθετήσεις και τέθηκαν ερωτήματα από τους εκπροσώπους των επαγγελματικών συλλόγων, με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων, Κώστα Αγγελόπουλο, να σημειώνει τη συνεργασία και την ανάπτυξη κοινών δράσεων που απαιτείται από το Δήμο και τους συλλόγους. Παράλληλα αναφέρθηκε στα προβλήματα όπως τα αδέσποτα, η καθαριότητα, τα Γ.Π.Σ., η ιστοσελίδα του Δήμου, τα λιμάνια, οι Βιολογικοί Καθαρισμοί κ.α. τονίζοντας πως του Δήμου του ταιριάζει να συνδυάσει τον πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό.
Με τη σειρά του, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, Φώτης Παναγιωτόπουλος, αναφέρθηκε σε προβλήματα και προτάσεις για την αντιμετώπισή τους με σκοπό την ανάδειξη της τοπικής αγοράς και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη των Γαργαλιάνων. Μεταξύ άλλων ανέφερε τη βελτίωση του οδικού δικτύου Φιλιατρών – Γαργαλιάνων και Γαργαλιάνων – Χώρας, τη βελτίωση και τις αλλαγές στη σήμανση, των καθορισμό θέσεων παρκινγκ και το κυκλοφοριακό, τον ηλεκτροφωτισμό, τα πεζοδρόμια, την καθαριότητα και την ανακύκλωση. Ακόμη σ τον τερματισμό της καύσης των σκουπιδιών στην παράνομη χωματερή των Γαργαλιάνων, τη δυσοσμία από το πυρηνελαιουργείο, τη διαφήμιση, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, την αξιοποίηση του αλσυλίου του προφήτη Ηλία και του Ξενώνα, και το νερό. Αναφέρθηκε επίσης, στον έλεγχο του παραεμπορίου, την προβολή μέσω του Δήμου των τοπικών αγροτικών προϊόντων, τη βελτίωση των εισόδων της πόλης και τη διοργάνωση εκδρομών και ξενάγηση στην πόλη σε συνεργασία με τα ξενοδοχεία.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών, Σταμάτης Τσίγκανος, αναφέρθηκε στο ένα μετά το άλλο «λουκέτα» στην έξαρση της μικροεγκληματικότητας και την ανασφάλεια των πολιτών, σε μια περίοδο που πληθαίνουν οι πληροφορίες για κατάργηση του Α.Τ. Φιλιατρών. Όπως είπε, «λύσεις υπάρχουν, αρκεί κάποιος να ενδιαφερθεί γι’ αυτό», και συνέχισε με αναφορές για την καταπολέμηση του παραεμπορίου, για τη στήριξη του αγροτικού κόσμου και των αγροτιών αγαθών, τη μεταφορά της αγροτικής Υπηρεσίας του δήμου στο γεωγραφικό κέντρο που είναι τα Φιλιατρά κ.α.
«Τι είδους ανάπτυξη θέλουμε;», είναι το ερώτημα που τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, ενώ ο εκπρόσωπος των Επαγγελματιών της Μαραθόπολης κ. Τεριζάκης είπε πως «ντρεπόμαστε για το χωριό μας. Αναγκαστήκαμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Πρέπει να συμπορευτούμε όλοι μαζί». Η πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Καλού Νερού Αθηνά Μέλλου, αναφέρθηκε στο τεράστιο πρόβλημα που έχει προκληθεί στις επιχειρήσεις του Καλού Νερού, που αναπτύσσεται τουριστικά με ταχείς ρυθμούς, εξαιτίας των απαγορεύσεων που έχουν επιβληθεί λόγω της Natura 2000 και τόνισε πως αν «ξηλωθούν» και γκρεμιστούν τα κιόσκια και δεν υπάρχουν ομπρέλες, ξαπλώστρες, καντίνες η περιοχή θα ερημώσει. Ακόμη είπε πως , ενόψει του καλοκαιριού έχουν δικαστήρια και κινδυνεύουν, αφού υπάρχει ακόμα το πρόβλημα και κάλεσε τους υποψηφίους και το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρουν θέση και να δρομολογήσουν – απαιτήσουν λύση στο πρόβλημα .
Ο πρόεδρος των ΤΑΞΙ Κώστας Κάππος σημείωσε ότι η Καλαμάτα «καπελώνει» την περιοχή και ότι μόνο τα 2 – 3 τελευταία χρόνια ακούει τη λέξη «τουρισμός» γιατί ο κόσμος δεν είχε δώσει σημασία στον τουρισμό και την ανάπτυξη από αυτόν.
Ο πρόεδρος των καφεπωλών Γαργαλιάνων Λυκούργος Ανδρώνης αναφέρθηκε σε προβλήματα όπως η ρύθμιση χρεών και το «κούρεμα» χρεών προς το δήμο, ο καθημερινός καθαρισμός και το πλύσιμο της πλατείας, τα αδέσποτα, οι χρεώσεις της ΑΕΠΙ, ο φωτισμός, η πλακόστρωση της πλατείας, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις και ζήτησε να φτιαχτεί ένα καλαίσθητο ομοιόμορφο σκέπαστρο στην πλατεία για τους χειμερινούς μήνες.
Υποψήφιοι δήμαρχοι
 Ο Ευστάθιος Ανδρινόπουλος σημείωσε πως στο πρόγραμμα του συνδυασμού του, με τους συνεργάτες του και συζητήσεις με τους φορείς έχουν συγκεκριμένες προτάσεις, ενώ καταγράφονται οι θέσεις των συλλόγων για να εμπλουτιστεί το πρόγραμμά του, τονίζοντας ότι «ως δημοτική Αρχή θα καταβάλλουν προσπάθειες για να ανταποκριθούν κατά τον καλύτερο τρόπο στις υποχρεώσεις που έχουν απέναντι στους συμπολίτες μας για να απαλύνουμε τον πόνο τους και να τους κάνουμε να έχουνε μία καλύτερη ζωή χωρίς να τους φορτώνουμε κι εμείς με επιπλέον χαράτσια. Ο κ. Ανδρινόπουλος τόνισε ότι απαιτούνται καθαριότητα, σήμανση, σύγχρονη ιστοσελίδα του δήμου, επάρκεια νερού που να είναι και ποιοτικά καλό, πολιτιστικές εκδηλώσεις και εκθέσεις αγροτικών προϊόντων καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και συμμετοχή σε αντίστοιχες εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αγώνας για να μην υποβαθμιστούν ή κλείσουν το νοσοκομείο και τα Κ.Υ., Βιολογικοί Καθαρισμοί, εκμετάλλευση των κοινοτικών πόρων των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ΓΠΣ – ΣΧΟΟΑΠ, οδικό δίκτυο, ανάδειξη παραλιών, ορεινού όγκου, μνημείων, διαδρομών στη φύση κ.α.
Ο Γιώργος Διαμάντης επεσήμανε ότι ο δήμος Τριφυλίας είναι πολυδύναμος και πολύμορφος και αφού αναφέρθηκε στις 4 ομάδες (οικονομική, τεχνική, νομική, αναπτυξιακή) του συνδυασμού του, με ειδικούς επιστήμονες και ανθρώπους της κοινωνίας, τόνισε πως από τις 15 μορφές εναλλακτικού τουρισμού οι 12 μπορούν να αναπτυχθούν στην Τριφυλίας και από τα 176 προγράμματα, μπορούν να αξιοποιηθούν τα 117 για την περίοδο 2014 – 2020, ενώ είπε να γίνει δημοψήφισμα για αυτονόμηση του δήμου!
Ο Γιώργος Θεοδωρακόπουλος (ΡΑΚΙ), τόνισε πως το όραμά του είναι να λειτουργήσουν συλλογικά και μέσα από τέτοιες συλλογικές διαδικασίες θα περνάνε όλα τα σοβαρά θέματα του δήμου. Ο Δήμος, τόνισε, είναι μεγάλος και έχει φυσικές ομορφιές. Χρειάζεται ο έλεγχος, η συμμετοχή των πολιτών, ο εθελοντισμός. Οι επαγγελματίες έχουν απαιτήσεις, αλλά και ο δήμος έχει απαιτήσεις. «Πληρώνουν όλοι;», ρώτησε. Ακόμη, αναφέρθηκε στα σκουπίδια και την ανακύκλωση που έχει σταματήσει.
Ο Παναγιώτης Κατσίβελας τόνισε πως, «εγώ προσωπικά, την ονειρεύομαι σαν μια Ριβιέρα (σ.σ. την Τριφυλία)! Την ελληνική Ριβιέρα. Βεβαίως δε γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Αυτό γίνεται μόνο με μεθοδολογία, με εργασία σκληρή, με όραμα, με οργάνωση. Να αφήσουμε παλιές εμπειρίες, να εγκαταλείψουμε τις νοοτροπίες οι οποίες δημιουργήσανε τα προβλήματα και να μπούμε σ’ ένα καινούργιο πνεύμα». Ακόμη αναφέρθηκε στο δημογραφικό πρόβλημα και ευσχήμως «άδειασε» την παρούσα και τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές και τους πολιτικούς της Μεσσηνίας λέγοντας πως «θέματα σέρνονται από τη δεκαετία του ’80!» και συμπλήρωσε πως στόχος είναι να εξυπηρετούν την καθημερινότητα με μεγαλύτερη συνέπεια και να δραστηριοποιηθούν διπλά για να κερδίσουν τις μεγάλες υποδομές. Επίσης, αναφέρθηκε στις δομές Υγείας που, όπως είπε, καμία δεν υποβαθμίζεται και δεν πρόκειται να κλείσει, αλλά ενισχύονται.
Ο Σαράντος Κουκούμης εξαπέλυσε βέλη για τον «Καλλικράτη» που στόχο είχε να δώσει, να ξεπουλήσει τις δομές. Για το νοσοκομείο είπε ότι «αντέχει», αλλά είναι για κλείσιμο και ήδη υποβαθμίστηκε και είναι μια πληγή που ευθύνονται όσοι κυβέρνησαν και κάλεσε τους πολίτες να αποδώσουν την ευθύνη σε αυτούς στις εκλογές που έρχονται. Ακόμη αναφέρθηκε στην αγροτική ανάπτυξη, την κτηνοτροφία κ.α. ενώ συμπλήρωσε την περικοπή πόρων στους ΟΤΑ και δεσμεύτηκε για μείωση των τελών σε επαγγελματίες και αδύναμους οικονομικά.
Ο Σωτήρης Μπακούρος αναφέρθηκε στο διεκδικητικό πλαίσιο για τις υποδομές, για τους οδικούς άξονες, το αεροδρόμιο της Καλαμάτας και σημείωσε τα προβλήματα με τα σκουπίδια, το νερό, τον ηλεκτροφωτισμό κ.α. Επέρριψε ευθύνες στην απερχόμενη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας για την κατάσταση στο Δήμο και την καθημερινότητα των πολιτών και σημείωσε πως χρειάζεται σωστός προγραμματισμός και οι τοπικοί άρχοντες να μην είναι δέσμιοι του πολιτικού κόστους!  του Ηλία Γιαννόπουλου .-
 
***  Αύριο στη Στοά του Βιβλίου στην Αθήνα παρουσιάζεται το μυθιστόρημα της Βασιλικής Στρατικοπούλου από τα Φιλιατρά         
          
 
«Το παρελθόν μετράει στιγμές»
 Ενθουσιώδη υποδοχή επεφύλαξε το αναγνωστικό κοινό στην πρώτη συγγραφική δουλειά της Βασιλικής Στρατικοπούλου από τα Φιλιατρά και ήδη το μυθιστόρημά της «Το παρελθόν μετράει στιγμές», που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες, προχωρά σε Β’ έκδοση από της εκδόσεις «διώνη» και αύριο το μεσημέρι παρουσιάζεται στη Στοά Βιβλίου στην Αθήνα! Η συγγραφέας έχει ήδη παρουσιάσει το βιβλίο της στους Γαργαλιάνους και τη Μαραθόπολη (με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαραθόπολης) με τους ανθρώπους της περιοχής να αγκαλιάζουν ζεστά την πρώτη συγγραφική της δουλειά και να ταξιδεύουν στα γαλάζια νερά του Ιονίου παρέα με τη Χρυσάνθη, τη Μαίρη και την κυρία Σοφία που κρατά μέχρι τέλους το κλειδί του μυστηρίου! Το μυθιστόρημα ταξιδεύει στον κόσμο μέσα από το διαδίκτυο και ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία, ενώ κοσμεί ήδη πολλά ράφια βιβλιοπωλείων ανά την Ελλάδα. «Αγάπη, γνώση, εμπειρία, νοσταλγία, ελπίδα έννοιες τόσο περιεκτικές που θα χωρούσαν μέσα τους το νόημα μιας ολόκληρης ζωής. Έννοιες τόσο αλληλένδετες και τόσο αλληλεπιδραστικές που μας θυμίζουν πως στο ταξίδι της ζωής παρελθόν παρόν και μέλλον αποτελούν ένα αδιάσπαστο όλον. Πως γίνεται όμως το παρελθόν να «μετράει πάντα τις στιγμές» του και πως γίνεται το παρόν να αξιολογείται πάντα με γνώμονα αυτή την αναμέτρηση; Τελικά μπορούμε να αξιολογήσουμε το παρόν μας ανεξάρτητα από το παρελθόν; Οι σκέψεις αυτές ήρθαν στο νου μου ξανά διαβάζοντας το βιβλίο της Βασιλίκης Στρατικοπούλου το «Παρελθόν μετράει στιγμές» και το συγκινητικό ψυχόδραμα μιας οικογένειας στο Κερί της Ζακύνθου, έτσι όπως αυτή παρουσιάζεται μέσα από τα μάτια της πρωταγωνίστριας του Μαίρης, η οποία γεννημένη σε λάθος τόπο μιας άλλης εποχής πασχίζει να απαντήσει στα ερωτήματα που στοιχειώνουν το μυαλό της. Αντιμέτωπη με το παρελθόν, τον έρωτα και το θάνατο η Μαίρη μετράει τις στιγμές του παρελθόντος της μέσα από τις σελίδες ενός παλιού ημερολόγιου, μέσα από το όποιο καλείται να δει την αλήθεια για να αποδεχθεί τον εαυτό της», γράφει, μεταξύ άλλων, για το μυθιστόρημα στοneolaia.gr η Συμβουλευτική Ψυχολόγος Ειρήνη Μεσσήνη. Μιλώντας στο «Θ», για την πρώτη συγγραφική της δουλειά η Βασιλική Στρατικοπούλου σημείωσε πως, «Ρωτήθηκα επανειλημμένως ποιο ήταν το έναυσμα για να δημιουργηθεί αυτό το βιβλίο. Ομολογουμένως, αναρωτήθηκα και εγώ πάρα πολλές φορές αλλά ήταν δύσκολο να απαντήσω. Ανέτρεξα στο παρελθόν μου και προσπάθησα να θυμηθώ πως έγινε η αρχή... Είχα πάρει ένα παλιό τετράδιο από την βιβλιοθήκη και με τη συνοδεία ενός στυλό άρχισα να γράφω εντελώς ξαφνικά μια ιστορία χωρίς αρχή, μέση, τέλος. Όλο το σκηνικό εκτυλίσσεται στην Ζάκυνθο, το αγαπημένο μου νησί εδώ και χρόνια, με πρωταγωνίστρια την Μαίρη και τα πρόσωπα που της σημάδεψαν τη ζωή. 'Έπιανα το στυλό και έγραφα χωρίς να ξέρω που θα με οδηγήσει αλλά στο τέλος ένοιωθα μεγάλη ικανοποίηση με το αποτέλεσμα...». Συνεχίζοντας, με συγκίνηση, επεσήμανε ότι, «Φτάνοντας στην τελευταία σελίδα του τετραδίου και έχοντας σχεδόν ολοκληρώσει την ιστορία της Μαίρης, έπρεπε να αποφασίσω για το αν θα συνέχιζα ή θα άφηνα την  πρωταγωνίστρια απλά να αιωρείται στο παρελθόν. Τότε κάποιος άλλος έδωσε τη λύση... Διαγνώστηκε από τους γιατρούς ότι ο πατέρας μου θα έφευγε από τη ζωή σε διάστημα μόλις τριών ή στην καλύτερη περίπτωση έξι μηνών. Στο άκουσμα και μόνο της απώλειας αισθάνθηκα να είμαι έρμαιο της λύπης μου. Ασυναίσθητα έπιασα το στυλό και άρχισα να γράφω με μανία λες και μου έφταιγε το χαρτί που είχα εμπρός μου. Ολοκλήρωσα το πρώτο μου βιβλίο και άρχισα αμέσως το δεύτερο απλά για να μην σκέφτομαι, είχα βρει μια διέξοδο που θα με βοηθούσε να πονάω λιγότερο». Η απώλεια του πατέρα της, την οδηγεί στην απόφαση να εκδώσει το βιβλίο της, σημειώνει λέγοντας χαρακτηριστικά ότι, «Μέσα σε τρεις μήνες ο πατέρας μου έφυγε από τη ζωή και αποφάσισα να δώσω το βιβλίο μου σε κάποιον εκδοτικό οίκο. Κατά βάθος δεν γνώριζα αν ήταν καλό ή κακό, παρ' όλες τις διθυραμβικές κριτικές από τους οικείους μου, απλά είχα ανάγκη να δω το παλιό τετράδιο να παίρνει σάρκα και οστά και στο τέλος να γίνεται βιβλίο». Η αγάπη, ο σεβασμός, η θλίψη κι ο πόνος της απώλειας, οι ζωντανές θύμησες του πατέρα της, μόλις έπιασε στα χέρια της το “τρίτο παιδί” της, όπως νιώθει το βιβλίο της, έδωσαν απάντηση στο τι την έσπρωξε να γράψει το μυθιστόρημα. «Μόλις έπιασα το τρίτο μου παιδί στα χέρια, αυτομάτως απαντήθηκε το ερώτημα στο τι με έσπρωξε να γράψω αυτό το μυθιστόρημα: είναι το τελευταίο αντίο προς τον πατέρα μου, το ύστατο χαίρε, ένας κύκλος που περίμενε αυτό το τέλος για να κλείσει. Τώρα το παρελθόν μου μπορεί να μετρήσει αβίαστα τις στιγμές που πέρασα μαζί του!», τόνισε με έμφαση η Βασιλική Στρατικοπούλου. Αύριο Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι, στο Polis ArtCafe, Πεσματζόγλου 5, στο Αίθριο της Στοάς Βιβλίου στην Αθήνα οι εκδόσεις «διώνη» διοργανώνουν παρουσίαση για το μυθιστόρημα της Βασιλικής Στρατικοπούλου «Το παρελθόν μετράει στιγμές», το οποίο θα παρουσιάσει η Φιλόλογος Δήμητρα Καράμπελα και κείμενα θα διαβάσει ο ηθοποιός Γεώργιος – Νεκτάριος Φαρμάκης, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συγγραφέα.
Παρουσίαση
Η Μαίρη γεννημένη σε λάθος τόπο μιας άλλης εποχής, αναζητεί απαντήσεις σε ερωτήματα που τη βασανίζουν εδώ και χρόνια. Φεύγει από το νησί της, την Ζάκυνθο όταν ο θεός του έρωτα της χτύπησε την πόρτα. Πίσω της όμως αφήνει αγαπημένα πρόσωπα που δεν βγαίνουν ποτέ από την καρδιά και το μυαλό της. Εξέχουσα θέση κατέχει η μικρότερη αδερφή της, η Χρυσάνθη, της οποίας η μοίρα της επιφύλαξε το χειρότερο δώρο... Αυτή ήταν η αρχή για την αναζήτηση απαντήσεων που της ταλάνιζαν το παρελθόν και της στοίχειωναν το μέλλον. Όλες αυτές βρίσκονται καλά κρυμμένες σε ένα κιτρινισμένο τετράδιο που κράταγε η μάνα της όλα αυτά τα χρόνια. Πολλοί θα το ονόμαζαν ημερολόγιο, αυτή απλά το αποκαλεί "το κλειδί του παραδείσου ΤΗΣ". (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
"Κοίταξα και αυτό το βράδυ ψηλά στον ουρανό και έψαχνα τα μάτια του, αυτό εξάλλου αναζητούσα τόσα χρόνια. Δεν ήταν πλέον δίπλα μου αλλά μου είχε υποσχεθεί ότι δεν θα με εγκατέλειπε ποτέ. Βλέπω ένα αστέρι να χαράσσει μια ασημένια γραμμή στο πέρασμά του. Οπότε είσαι εκεί σκέφτηκα, ψηλά στον ουρανό"
  Σύντομο Βιογραφικό
Η Βασιλική Στρατικοπουλου γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Κυπαρισσία. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο αγοριών. Ζει και εργάζεται στα Φιλιατρά. Είναι καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας και έχει δικό της φροντιστήριο εδώ και δεκαεπτά χρόνια. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο του Cambridge με ειδικότητα στη δυσλεξία. Αυτό είναι το πρώτο της εγχείρημα στη συγγραφή μυθιστορήματος.
  Του Ηλία Γιαννόπουλου  
 
 *** Tα πήρε πίσω το αntinews.gr για το αυθαίρετο σπίτι της Νάντιας Γιαννακοπούλου
 
 Μετά το εξώδικο της πρώην βουλευτού και Γ.Γ. του ΥΠΕΚΑ Το τι είναι νόμιμο και τι ηθικό σ’ αυτή τη ζωή το λύνει η ίδια η κοινωνία. Αποδοκιμάζοντας όσους παίζουν παιχνίδια εξουσίας την ώρα που ο λαός πένεται. Όταν, όμως, οι πολιτικοί δεν ορρωδούν προ ουδενός τότε κάποιος πρέπει να κάνει κάτι, να τραβήξει αυτιά, να ξεσκεπάσει τα σκάνδαλα που οδήγησαν τη χώρα εδώ που βρίσκεται. Κυρίως όταν πρόκειται για νέους πολιτικούς που θέλουν υποτίθεται να φέρουν αέρα ανανέωσης και διαφάνειας στην πολιτική ζωή. Το antinews σας αποκαλύπτει σήμερα (σ.σ. έγραφε προχθές το εν λόγω site) με στοιχεία μια υπόθεση για την οποία θα πρέπει να επιληφθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες. Συγκεκριμένα, αφορά την πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία, κυρία Νάντια Γιαννακοπούλου η οποία βολεύτηκε από τον αρχηγό της, Β. Βενιζέλο, στη θέση της γενικής γραμματέως του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Διότι όπως όλοι γνωρίζουμε, κανείς δε χάνεται όταν αποτυγχάνει να εκλεγεί. Το σκάνδαλο όμως είναι άλλο. Πληροφορούμαστε ότι η κυρία Γιαννακοπούλου διαμένει σε μεζονέτα επί της οδού Αγίου Ιωάννου 104 στον Καρέα, μεζονέτα η οποία στο μεγαλύτερο μέρος της είναι... αυθαίρετη. Σύμφωνα με την 323/1998 οικοδομική άδεια που δημοσιεύουμε, προβλέπεται η κατασκευή τετραώροφης οικοδομής με ισόγειο. Εύκολα όμως ο οποιοσδήποτε παρατηρεί στις φωτογραφίες ότι το δώμα της οικοδομικής αδείας έχει μετατραπεί σε 5ο όροφο και πάνω απ’ αυτόν έχει κατασκευαστεί νέο δώμα. Έχουμε δηλαδή δύο επιπλέον ορόφους που είναι παράνομοι. Οι πληροφορίες μας μιλάνε για υπέρβαση στην προβλεπόμενη δόμηση που ξεπερνά τα 100τμ. και ίσως και για ζητήματα στην νομιμότητα της εκδοθείσας άδειας. Η άδεια είναι στο όνομα του πατέρα της κ. Γιαννακοπούλου, Γιάννη ο οποίος ήταν κι αυτός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Επομένως, υπάρχει ζήτημα νομιμότητας με το σπίτι της. Μάλιστα πρόκειται για την γενική γραμματέα του υπουργείου που είναι αρμόδιο για τις νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων. Είναι δηλαδή πολιτικός προϊστάμενος των υπηρεσιών που ελέγχουν αν ένα ακίνητο είναι αυθαίρετο, αν έχουν κατατεθεί αιτήσεις νομιμοποίησης, τι πρέπει να πληρώσει ο ιδιοκτήτης κ.λπ. Ρωτάμε λοιπόν την πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ αν υπάρχει ζήτημα παρανομιών με το σπίτι της και τι έχει κάνει η ίδια για να άρει αυτές τις παρανομίες. Και είναι άραγε ηθικό (αν είναι νόμιμο) η γενικής γραμματέας του ΥΠΕΚΑ να κάνει τέτοιες δουλειές;Αντίδραση της κ. Ν. Γιαννακοπούλου με εξώδικοΤο χθεσινό δημοσίευμα του antinews για το σπίτι της πρώην βουλευτού και νυν γ.γ. του ΥΠΕΚΑ κυρίας Νάντιας Γιαννακοπούλου προκάλεσε, όπως αναμενόταν, την αντίδρασή της η οποία απέστειλε εξώδικο στο οποίο αναφέρεται ότι: Στο δημοσίευμα α) δημοσιεύετε φωτογραφία του εν λόγω κτίσματος και β) έχετε αναρτήσει προς μεταφόρτωση (download) υπό την μορφή ηλεκτρονικού αρχείου το πλήρες σώμα της εκδοθείσας οικοδομικής άδειας μαζί με τις επακόλουθες εν ταυτώ αναθεωρήσεις και τροποποιήσεις της. Το δημοσίευμα αυτό έχει ήδη τύχει αναπαραγωγής και από άλλες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες. Σας ενημερώνω ότι ψηφιακά αντίγραφα της ανάρτησης του δημοσιεύματος και της οικοδομικής αδείας αλλά και της αναπαραγωγής της σε άλλους διαδικτυακούς τόπους έχουν ήδη αποθηκευτεί παντοιοτρόπως αλλά και διαδικτυακώς, ώστε να προσκομισθούν ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Το συγκεκριμένο δημοσίευμα είναι κατάφωρα ψευδές και συκοφαντικό. Ο ανώνυμος συντάκτης του δεν στόχευε στην αποκάλυψη κάποιας δήθεν παρανομίας εκ μέρους μου, αλλά (στόχευε) να με πλήξει προσωπικά, ως δημόσιο λειτουργό, ως πολιτικό πρόσωπο και ως άνθρωπο. Ψευδώς και με γνώση της αναλήθειας με σκοπό να πλήξετε εμένα και τον πατέρα μου, αναγράφεται στο εν λόγω δημοσίευμα επί λέξει: «Εύκολα όμως ο οποιοσδήποτε παρατηρεί στις φωτογραφίες ότι το δώμα της οικοδομικής αδείας έχει μετατραπεί σε 5ο όροφο και πάνω απ’ αυτόν έχει κατασκευαστεί νέο δώμα. Έχουμε δηλαδή δύο επιπλέον ορόφους που είναι παράνομοι.» Είναι προφανές σε οποιονδήποτε έστω κακόπιστο που γνωρίζει ανάγνωση και αριθμητική ότι σύμφωνα με τη καθ’ όλα νόμιμη οικοδομική άδεια που αναθεωρήθηκε νομίμως κατά τα έτη 2000, 2001, 2004 και 2006 (βλ. σελ. 4 έως 6 του εγγράφου), προβλέπεται η ανέγερση οικοδομής αποτελούμενη από υπόγειο, ισόγειο, Α, Β, Γ, Δ όροφο και Δώμα, πλην βεβαίως του ανωνύμου συντάκτη σας. Στο ότι δεν υφίσταται ουδεμία καθ’ ύψος υπέρβαση, συνηγορεί και η φωτογραφία του ακινήτου που αναρτήσατε, στην οποία φαίνεται σαφώς ότι το εν λόγω κτίσμα έχει ακριβώς το ίδιο ύψος με το όμορο κτίσμα. Ο ανώνυμος συντάκτης σας, αφού βρήκε το σώμα της αρχικής αδείας, δεν έκανε τον κόπο να ερευνήσει σε τι αφορούν οι επόμενες αναθεωρήσεις- τροποποιήσεις της αρχικής άδειας (κάτι που είναι ολοφάνερο, καθώς βρίσκονται στο σώμα της αρχικής άδειας και αποτελούν ενιαίο σύνολο!), γιατί τότε θα έβλεπε ότι με την υπ’ αριθμ. 57/2000 νόμιμη αναθεώρηση έγινε προσθήκη του μισού Γ’ ορόφου, του Δ’ ορόφου και του Δώματος. Με την υπ’ αριθμ. 1389/2001 νόμιμη αναθεώρηση, έγινε προσθήκη του Ισογείου. Σημειώνω δε, ότι δεν υπήρχε ούτε πρόθεση ούτε ανάγκη να γίνει υπέρβαση ορίων, γιατί ακόμη δεν έχει εξαντληθεί ο συντελεστής δόμησης! Η ανωτέρω ανάρτηση είναι τόσο προδήλως ψευδής και έωλη, ώστε ακόμη και οι αναγνώστες της ιστοσελίδας σας, σας εγκαλούν στα σχόλιά τους, συγκρίνοντας την παρατιθέμενη φωτογραφία με το έντυπο της οικοδομικής αδείας. Εξίσου απαράδεκτο και παράνομο είναι ότι παραθέτετε δημοσίως προσωπικά μου δεδομένα και στοιχεία, δηλαδή τη διεύθυνσή μου κλπ, που ενδεχομένως εκθέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα εμού, του συζύγου μου και των τριών ανηλίκων παιδιών μου, αλλά και των υπολοίπων συνοίκων στο κτίσμα, την ίδια στιγμή που υποτίθεται ότι κόπτεσθε για το …νόμιμο και το …ηθικό. Εάν τηρούσατε τους στοιχειώδεις κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας, πριν γράψετε τις παραπάνω συκοφαντίες σας, θα με είχατε καλέσει για να μάθετε την αλήθεια, ή έστω τη δική μου άποψη. Δεν είχατε όμως σκοπό να «λάμψει η αλήθεια», αλλά στοχεύατε να με συκοφαντήσετε αδίστακτα. Επειδή ουδεμία παρανομία υφίσταται στην οικία στην οποία διαμένω, Επειδή το εν λόγω δημοσίευμα είναι ψευδές και συκοφαντικό, Επειδή με το ανωτέρω δημοσίευμα πλήττεται με πρόθεση και βαναυσότητα η τιμή και αξιοπρέπειά μου ως δημοσίου λειτουργού, ως πολιτικού προσώπου αλλά ιδίως ως ανθρώπου, Επειδή με το ανωτέρω δημοσίευμα δημοσιοποιούνται παράνομα προσωπικά δεδομένα εμού, του συζύγου και των τριών ανηλίκων παιδιών μου, Επειδή με το ανωτέρω δημοσίευμα εκτίθενται πιθανόν σε κίνδυνο η ζωή και η σωματική ακεραιότητα εμού, του συζύγου και των τριών ανήλικων παιδιών μου, Για τους λόγους αυτούς, και με ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μου, ΔΗΛΩΝΩ ρητά και κατηγορηματικά ότι ουδεμία παρανομία υπάρχει στην οικία που διαμένω εγώ και η οικογένειά μου, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ για την βάναυση προσβολή της τιμής και της αξιοπρέπειάς μου, την παραβίαση των προσωπικών μου δεδομένων και την έκθεση σε κίνδυνο της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας εμού και των οικείων μου, που προκλήθηκε από το ψευδές και συκοφαντικό δημοσίευμά σας, ΣΑΣ ΚΑΛΩ δε να επανορθώσετε άμεσα (εντός των επόμενων ωρών) για το ανωτέρω ψευδέστατο, συκοφαντικό και άδικο δημοσίευμά σας, να αναγνωρίσετε δημόσια το λάθος σας, αφού μελετήσετε σωστά την αρχική άδεια και τις αναθεωρήσεις της και να δημοσιεύσετε εμφανέστατα αυτούσια την παρούσα μου στον διαδικτυακό σας τόπο, διαφορετικά θα προσφύγω ενώπιον των Ποινικών και Αστικών Δικαστηρίων, της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και κάθε άλλης αρμοδίας Αρχής για την αποκατάσταση της βλάβης που προκαλέσατε εις βάρος εμού και των οικείων μου. Αθήνα 02-04-2014. Η εξωδίκως δηλούσα, διαμαρτυρομένη και προσκαλούσαΝάντια Ι. ΓιαννακοπούλουTα πήρε πίσω το αntinews "Κρίνουμε επαρκείς τις εξηγήσεις της κ. Γιαννακοπούλου και δε δίνουμε συνέχεια", δημοσίευσε στην ιστοσελίδα το www. antinews.gr, μετά την άμεση , με εξώδικο, αντίδραση της κ. Γιαννακοπούλου. " Οι διευκρινίσεις της" συνέχισε " είναι αποδεκτές και απόλυτα σεβαστές και γι’ αυτό και τις δημοσιεύουμε. Άλλωστε στόχος του δημοσιεύματος - και καθήκον των δημοσιογράφων - είναι να ασκηθεί έλεγχος σε ένα δημόσιο πρόσωπό σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαμε και όχι να θιγεί η τιμή και τη υπόληψή του." - 
 
 *** Κάηκαν 10 στρέμματα γεωργικής έκτασης στον Μαχαλά Αλαγονίας         
           
Έγκαιρα και προτού λάβει μεγάλες διαστάσεις, κατασβέστηκε η πρώτη δασική πυρκαγιά της φετινής χρονιάς, που εκδηλώθηκε περίπου στις 2.30 χθες μετά το μεσημέρι, στο Μαχαλά της Αλαγονίας, σε περιοχή που είχε ξανακαεί στο παρελθόν.
Η πυρκαγιά πρόλαβε να κάψει περί τα 10 στρέμματα γεωργικής έκτασης, προτού κατασβεστεί από δέκα πυροσβέστες, οι οποίοι έσπευσαν με τέσσερα οχήματα για να την αντιμετωπίσουν.
Η φωτιά προκλήθηκε από αμέλεια, όταν κάτοικος της περιοχής έκαιγε κλαριά και η εστία ξέφυγε από τον έλεγχό του. 
 
***  Μήνυση για απόπειρα βιασμού θα καταθέσει η 18χρονη Ρουμάνα κατά 64χρονου στην Καλαμάτα
 Ελεύθερη αφέθηκε χθες μετά την απολογία της 18χρονη Ρουμάνα, η οποία είχε συλληφθεί μετά από καταγγελία 64χρονου ότι του έκλεψε χρήματα. Παράλληλα, όπως δήλωσε ο δικηγόρος της Παναγιώτης Μωράγιωργας, η 18χρονη τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει μήνυση κατά του 64χρονου για απόπειρα βιασμού και ψευδή καταμήνυση, ενώ ζητήθηκε ιατροδικαστική εξέταση. Ο 64χρονος είχε καταγγείλει την νεαρή Ρουμάνα, ότι του άρπαξε το ποσό των 500 ευρώ, όμως χθες στην απολογία της ισχυρίσθηκε άλλα. Όπως είπε, ο 64χρονος την προσέγγισε στην περιοχή της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας και της είπε ότι ψάχνει να βρει οικιακή βοηθό. Η 18χρονη συμφώνησε και όπως είπε μπήκε στο αυτοκίνητό του, ώστε να της δείξει το σπίτι όπου θα εργαζόταν. Όπως υποστήριξε, εκεί ο 64χρονος της επιτέθηκε και επειδή αυτή αντιδρούσε, έβγαλε το πορτοφόλι του για να της δώσει χρήματα και να την πείσει. Τότε αυτή άρπαξε 300 ευρώ και έφυγε. Μάλιστα, η 18χρονη έκανε λόγο για εκδορές και σημάδια που της έχει προκαλέσει στα πόδια ο 64χρονος και γι’ αυτό διατάχθηκε ιατροδικαστική εξέταση.Β.Β. - 
 
***  Αποζημιώσεις από ΕΛΓΑ στη Μεσσηνία          
           
Αύριο ο ΕΛ.Γ.Α. καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 4.336 παραγωγών αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου ύψους 9,3 εκατ. ευρώ, που αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών για τα έτη 2013 και 2014.
Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε ελιές, οπωροφόρα δέντρα και κηπευτικά και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια. Η κατανομή για το νομό  Μεσσηνίας ανέρχεται σε 6.215,52 ευρώ. 

*** Οι εξώσεις ενοικιαστών λόγω κρίσης, καλά κρατούν στη Μεσσηνία!         
 
Υπάρχουν όμως και ιδιοκτήτες που επιμένουν σε υψηλά μισθώματα
 Της Βίκυς Βετουλάκη
Σημαντική κινητικότητα παρουσιάζουν τον τελευταίο καιρό στα δικηγορικά γραφεία της Καλαμάτας οι διαδικασίες διαταγής απόδοσης χρήσης μισθίου, που αφορά τις εξώσεις, τόσο σε επαγγελματικούς χώρους, όσο και σε κατοικίες.
Σύμφωνα με δικηγόρους της Καλαμάτας, κυριαρχούν οι διαταγές για επαγγελματικούς χώρους, αλλά γίνονται αιτήσεις έξωσης και για κατοικίες. Βασικός λόγος είναι η μείωση των εισοδημάτων, ωστόσο καταγράφονται και περιπτώσεις ιδιοκτητών, που διατηρούν τα ενοίκια σε υψηλά επίπεδα και δεν δέχονται να γίνει καμία μείωση ή έχουν προχωρήσει το προηγούμενο χρονικό διάστημα σε μείωση και δεν αποδέχονται νέα.
  Απόφαση σε μία εβδομάδα
Με τη νομοθεσία που έχει εφαρμοσθεί τα τελευταία χρόνια, η διαδικασία πλέον των εξώσεων από επαγγελματικό χώρο ή κατοικία, έχει απλοποιηθεί κατά πολύ και ο χρόνος που απαιτείται είναι ελάχιστος.
Τη διαταγή απόδοσης χρήσης μισθίου, την χρησιμοποιούν οι ιδιοκτήτες, όταν υπάρχει συμφωνητικό με τον ενοικιαστή, το οποίο έχει κατατεθεί και εγκριθεί από την αρμόδια ΔΟΥ. Σε αυτή την περίπτωση, κατατίθεται εξώδικο και μετά το πέρας 15 ημερών, κατατίθεται η έκθεση διαταγής απόδοσης μισθίου. Χωρίς εκδίκαση της υπόθεσης σε αίθουσα δικαστηρίου, παρά μόνο με συζήτηση στο γραφείο του δικαστή, σε μια εβδομάδα εκδίδεται η απόφαση. Μετά την έκδοση της απόφασης, ο ενοικιαστής έχει 20 ημέρες προθεσμία για να αποχωρήσει και να ελευθερώσει το χώρο, αλλιώς του γίνεται έξωση.
  Στοιχεία
Τα πράγματα όμως είναι τελείως διαφορετικά, αν η μίσθωση είναι προφορική ή με συμφωνητικό που δεν έχει κατατεθεί στην Εφορία. Τότε, η διαδικασία είναι χρονοβόρα και μπορεί να διαρκέσει μήνες.
Τα νομικά «όπλα» που διαθέτει από πλευράς του ο ενοικιαστής, στην περίπτωση της διαταγής απόδοσης του μισθίου, είναι είτε εντός του 15νθημέρου να καταβάλει ολοσχερώς  το τίμημα που οφείλει, είτε, αφού κατατεθεί η διαταγή, να προχωρήσει σε ανακοπή της απόφασης και κατάθεση αίτησης αναστολής.
Οι λόγοι που αυτή την περίοδο εμφανίζουν κινητικότητα οι εξώσεις, σύμφωνα με δικηγόρους που χειρίζονται τέτοιες υποθέσεις, είναι είτε της μείωσης των εισοδημάτων, λόγω της οικονομικής κρίσης, είτε του ότι κάποιοι ιδιοκτήτες εξακολουθούν να διατηρούν τα ενοίκια σε υψηλά, για τα δεδομένα της εποχής, επίπεδα.
Για μισθώματα μέχρι το ποσό των 600 ευρώ, αρμόδιο για τις διαταγές είναι το Ειρηνοδικείο, ενώ από το ποσό αυτό και πάνω, η διαδικασία κινείται από το Μονομελές Πρωτοδικείο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν καταχωρημένα στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας, όλο το 2013 εκδόθηκαν 108 διαταγές, ενώ από τις αρχές του 2014 μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί 18.
Αντίστοιχα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας, το 2013 εκδόθηκαν συνολικά 40 διαταγές και το 2014 από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα 8 διαταγές.
 
***  Αθλητική  ενημέρωση :

***
*** Αθλητική  ενημέρωση  :
*** Χθές  και  σήμερα  :
*** Για  το  Ευρωμπάσκετ  σήμερα  : Το πρόγραμμα και η βαθμολογία της 13ης αγωνιστικής του Top 16 της Eυρωλίγκα:

Ε’ όμιλος
 Αρμάνι Μιλάνο-Μπαρτσελόνα 91-63 .-^
Παναθηναϊκός-Ουνικάχα Μάλαγα    69-60, (33-28) .-^
Λαμποράλ Κούτσα-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ    95-73 ,(25-21).-^
Εφές Αναντολού-Ολυμπιακός   78-83  .- ^
Βαθμολογία Ε’ ομίλου
(σε 12 αγωνιστικές)

Μπαρτσελόνα 12-1  25 β.
Αρμάνι Μιλάνο 10-3 23 β.
Παναθηναϊκός 7-6 20 β.
Ολυμπιακός 7-6  με 20  β.
----------------------
Ουνικάχα Μάλαγα 5-8  18 β.
Φενέρμπαχτσέ/Ούλκερ 5-8  18 β.
Λαμποράλ Κούτσα 4-9  17 β.
Εφές Αναντολού 2-11 15 β.
Παναθηναϊκός  και  Ολυμπιακός  προκρίνουνε  στους  8 της Ευρώπης  και  θα  αντιμετωπίσουν  με  μειονέκτημα  έδρας ΡΕΑΛ  ή ΤΣΣΚΑ , ανάλογα  με  την τελική κατάταξη .-
ΣΤ’ όμιλος
 Μπάγερν Μονάχου-Μακάμπι Τελ Αβίβ    92-94 - ^
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Γαλατασαράι    86-85 .- ^
Ρεάλ Μαδρίτης-Λοκομοτίβ Κουμπάν   81-55 .- ^
Παρτίζαν-Ζαλγκίρις Κάουνας    78-67 .- ^
Βαθμολογία ΣΤ’ ομίλου
(σε 12 αγωνιστικές)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 11-2  24  β .
Ρεάλ Μαδρίτης 11-2  24 β.
Μακάμπι Τελ Αβίβ 8-5  21 β.
Λοκομοτίβ Κουμπάν 6-7  19 β.
Γαλατασαράι 6-7  19 β.
Μπάγερν Μονάχου 5-8  18 β.
Παρτίζαν 4-9  17 β.
Ζαλγκίρις Κάουνας 1-12  14 β.
Ήδη προκρίνοντε ΤΣΣΚΑ , Ρεάλ , Μακαμπί , και  .... 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  -ΟΥΝΙΚΑΧΑ  ΜΑΛΑΓΑ   69-60   (33-28) .-^
Στον  πρώτο  αγώνα  στην Ισπανία  ο  Παναθηναϊκός  είχε χάσει με 87-71 .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 19-12, 33-28 , 55-41 , 69-60.-
Ούκιτς, Διαμαντίδης, Ματσιούλις, Φώσης και Λασμέ η πεντάδα του Παναθηναϊκού επίσης οι Γκίατ , Μαυρικεφαλίδης , Μπράμος ,

Κάλογουεϊ, Κέινερ-Μέντλεϊ, Ντράγκιτς, Κουζμίνσκας και Βάθκεθ οι πέντε της Μάλαγα  .
Τα δεκάλεπτα: 19-12, 33-28, 55-41, 69-60
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπελόσεβιτς (Σερβία), Ρόκα (Πορτογαλία), Γιαβόρ (Σλοβενία)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φραγκίσκος Αλβέρτης): Μπράμος 8 (1), Κάρι 8 (2), Μπατίστ 3, Φώτσης 4 (1), Ούκιτς 7, Λάσμε 10, Μαυροκεφαλίδης 3 (1), Διαμαντίδης 13 (2), Γκιστ 6, Ματσιούλις 5 (1), Ράιτ 2.
ΟΥΝΙΚΑΧΑ (Ζοάν Πλάθα): Σαμπόνις 7, Ουρτασούν 3, Κάλογουεϊ, Σουάρεθ 7 (1), Γκρέιντζερ 8, Βάσκεθ 8, Τούλσον 6 (2), Κουζμίνσκας 2, Ντράγκιτς 6, Κάνερ Μέντλεϊ 1, Στίματς 12.
Video  από  αγώνα  :
ΠΑΟ-ΜΑΛΑΓΑ  Λίγο  πριν  το  τζάμπολ Γ.  Καλατζής 3/4/2014: http://youtu.be/KqCeMjR1dss ,
ΠΑΟ-ΜΑΛΑΓΑ πριν αγώνα Σωτ  Παναγόπουλος κόουτς 3/4/2014 : http://youtu.be/bpHrS3-fluw ,
~   ΠΑΟ-ΜΑΛΑΓΑ 1ο δεκάλεπτο 19-12 , 3/4/2014: http://youtu.be/X1CX-I7nCjo ,
~  ΠΑΟ-ΜΑΛΑΓΑ  παρουσίαση 3-4-2014: http://youtu.be/Ws78OP1k6CY ,
~ ΠΑΟ-ΜΑΛΑΓΑ 3η περίοδος  55-41   3/4/2014: http://youtu.be/2XJSADB3T_I ,
~ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΜΑΛΑΓΑ  69-60  3/4/2014: http://youtu.be/6i_OctfFoCY  ,
~* ΠΑΟ-Μάλαγα  69-60  φάσεις  σχόλια 3/4/2014: http://youtu.be/U-jw_vw5HUY ,
~* ΠΑΟ-ΜΑΛΑΓΑ  69-60  ΔΗΛΏΣΕΙΣ 3-4-2014: http://youtu.be/2FZmZLjHhgI   ,
~* ΠΑΟ-Μάλαγα   69-60  σχόλια  3-4-2014 : http://youtu.be/K0kGxuRdePg  ,
~* ΠΑΟ-Μάλαγα  69-60  δηλώσεις  κόουτς  3/4/2014 : http://youtu.be/yad5-HHuNus  ,
***Στον   1ο  αγώνα  του  Europe League για  πρόκριση στα  Ημιτελικά :
ΠΟΡΤΟ-ΣΕΒΙΛΙ  1-0 .- ^
ΒΑΣΙΛΕΙΑ-ΒΑΛΕΝΘΙΑ  3-0 .- ^
ΑΛΚΜΑΑΡ -ΜΠΕΝΦΙΚΑ  0-1 .-^
ΛΥΩΝ - ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ  0-1 .- ^
Οι  επαναλειπτικοί  αγώνες  10-04-2014 .-

Ο Ολυμπιακός πέρασε από την Πόλη με 83-75 επί της Εφές
*** ΕΦΕΣ  ΠΙΛΣΕΝ ΑΝΑΤΟΛΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   78-83 .-
 ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ιερεθουέλο (Ισπανία), Ζαμοϊσκι (Πολωνία), Μάριτσιτς (Σερβία)
Τα δεκάλεπτα: 18-19, 32-43, 60-67, 78-83
ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Βαγγέλης Αγγέλου): Οσμάν 4 (1), Βασιλειάδης 16 (4), Μπατούκ 8 (1), Γκονλούμ 7, Κιλιτσλί 2, Σαβάνοβιτς 3, Γκόρντον 16, Πλάνινιτς 8 (2), Μπιέλιτσα 14 (2).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 6 (2), Σερμαντίνι 10, Ντάνστον 13, Σπανούλης 17 (3), Παπαπέτρου 5 (1), Σλούκας 7 (1), Κόλινς 4, Σίμονς 6, Μάντζαρης, Καββαδάς 2, Λοτζέσκι 13 (2).
 Video  από αγώνα  :
  ~** ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ-ΟΣΦΠ 78-83 Σχολιασμοί 4-4-2014: http://youtu.be/mjfuL3z_e78 ,
~ ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ-ΟΣΦΠ 78-83 σχολιασμοί φάσεις 4/4/2014: http://youtu.be/oLuveVRWleE  ,
 ***
 
***     BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   http://www.youtube.com/stamos01 ,       3240   video.-         
http://www.youtube.com/stamatios01 , = 1683   video .-    
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      1705  video.-             Σύνολον                                                    6628   βίντεο    

  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home , 2495    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas   
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,  269  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,

 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    537. 

*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΡΤΙΟΥ  2014  :

 http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/03/01-2013.html  , Το  αγιάζι  Της  ενημέρωσης  01  Μαρτίου  2014 .-                                                                           ~http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/03/1-2-2014.html , Άρωμα αθλητικής  ενημέρωσης Σ/Κ 1 , 2 Μαρτίου 2014 .-                                                                         
~   http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/03/02-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  02  Φεβρουαρίου  2014    .-
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/03/03-2014.html , Το αγιαζι της ενημέρωσης Καθαραδευτέρα  03  Μαρτίου  2014  .-                                                                                                                                   
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/03/04-2014.html  , ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΕΣ  ΕΚΔΛΗΛΩΣΕΙΣ   Τρίτη  04  Μαρτίου  2014 .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/03/04-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Μαρτίου  2014 .-
http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/03/05-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 05 Μαρτίου 2014 .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/03/06-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 06 Μαρτίου 2014 .-
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/03/07-2014.html  , Ενημέρωση την Παρασκευή 07- Μαρτίου – 2014 .-
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/03/07-03-2014.html , Όμορφα  και  ωραία νέα  και  παλιά   Παρασκευή  07-03-2014  .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/03/01-2014.html , Επιλογές   Παρασκευή  07  Μαρτίου  2014 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/03/08-2014.html , Ενημέρωση του Σαββάτου 08 Μαρτίου 2014 .-
~  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/03/8-9-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σ/Κ 8 και 9 Μαρτίου 2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/03/10-2014.html , Άρωμα  Δευτέρας  στην ενημέρωση  10 Μαρτίου  2014 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/03/11-2014.html , Άρωμα  ενημέρωσης  την  Τρίτη  11  Μαρτίου  2014 .-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/03/12-2014.html , Άρωμα Μεσσηνιακής ενημέρωσης Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014 .-
~   http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/03/13-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014 ,.-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/03/14-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης 14 Μαρτίου 2014  .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/03/15-2014.html , Σάββατο στο αγιάζι της ενημέρωσης 15 Μαρτίου 2014 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/03/15-16-2014.html , Αθλητικό Σάββατο -Κύριακο 15 και 16 Μαρτίου 2014 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/03/16-2014.html , Κυριακάτικη  ενημέρωση  16  Μαρτίου  2014 .-
 ~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/03/17-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  17 Μαρτίου  2014 .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/03/18-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη 18  Μαρτίου  2014.-
~    http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/03/blog-post.html ,ΑΝΘΟΛΟΓΟΝΤΑΣ    γράφοντας  και  αντιγράφοντας , Δευτέρα 17/03/2014 .- 
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/03/19-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης 19 Μαρτίου 2014 .-
~  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/03/20-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014 .-
~http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/03/21-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/03/22-2014.html , Ενημέρωση  Σαββάτου   22  Μαρτίου  2014 .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/03/23-2014.html  , Κυριακή της Σταυροπροσκύνησης ενημέρωση 23 Μαρτίου 2014  
~    http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/03/24-2014.html  , Άρωμα ενημέρωσης Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/03/25-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Τρίτη 25 Μαρτίου 2014  .-
~   http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/03/26-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014.-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/03/27-2014.html  ,  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  27  Μαρτίου  2014 ,-
~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/03/28-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή 28  Μαρτίου  2014  :
Δ΄ Χαιρετισμοί προς  την  Παναγία  μας .-
~  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/03/29-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/03/30-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Κυριακή 30 Μαρτίου 2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/03/31-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης 31 Μαρτίου 2014  ,
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/03/31-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014  ,
 
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2014  :

~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/04/01-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 01 Απριλίου 2014  , .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/04/02-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Τετάρτη 02 Απριλίου 2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/04/03-2014.html , Το αγιάζι ενημέρωσης Πέμπτη 03 Απριλίου 2014  .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/04/04-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  04 Απριλίου 2014  ,.-
  http://snsarfara.blogspot.gr/2014/04/04-2014.html , Άρωμα  στην  ενημέρωση  Παρασκευή  04  Απριλίου  2014  .-
~

 
 
~ ** Συνεργάτης σε Ιστολόγια Αναρτήσεων  :
http://www.twitter.com/stamos01/                                    
STAMOS -ARFARA -GREECE   ,
Arfara-Messinias- asteras-arfaron  ,
Stamos Arfara Messinias Greece  ,
ARFARA - KALAMATAS  ,
ASTERAS ARFARON 2011                                                    
Arfara-Messinias 2  ,                                              
stamos-dynami                                             
Arfara-Messinias 
  Arfara-Messinias 1 - FOTOS 
vlasios 
Stamos Arfara Messinias GREECE 
 http://snsarfara.blogspot.gr/2014/01/08-2014.html  , =Εμπεριέχει Ιστορία  Αρφαρών  και Α.Π.Σ. Αστέρα .- 
 
~* * ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ        
*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.- .-    537  .                                     
~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-         
** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** ***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-                                                                                       ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.-                                                        ~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ        ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013 .-                                                                ~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/11-2013.html , Άρωμα Ελλάδας διαδρομές - εκδρομές 11 Σεπτεμβρίου 2013, ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ  εκδηλώσεις στις ΣΠΕΤΣΕΣ – Από Τριήμερη  εκδρομή-απόδραση 7.8. και  9  Σεπτεμβρίου 2013 ,.. ΝΑΥΠΛΙΟ - Ερμιόνη ,Σπέτσες , Ύδρα , Γαλατάς , Πόρος . Αίγινα , Πειραιάς.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/12/2013.html  , Άρωμα  Ελλάδας Όμορφες  διαδρομές  Τρίτη  Δεκέμβρης  2013  .-        
 ~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/02/09022014-10-02-2014.html  , Διαδρομές  στην όμορφη  Ελλάδα μας  Κυριακή 09/02/2014 , Δευτέρα 10-02-2014 .-                                            
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/02/11-2014.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ στην όμορφη Ελλάδα μας Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014
~ 
~** ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ  ΑΠΟ  50   ΜΠΛΟΚΣ  ΠΟΥ  ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ :
~  http://www.sportstonoto.gr/  .ΣΠΟΡ ΝΟΤΟΥ.-                  
http://xristianos.gr /     
 http://www.sportstonoto.gr/  .ΣΠΟΡ ΝΟΤΟΥ.-     http://www.defencenet.gr/defence/index.php , ΕΙΔΗΣΕΙΣ      www.astrologos.gr                                                        
 ~  http://paovardas.blogspot.gr  , = ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ .-
www.liveu.gr , ΤΣΟΠΑΝΙΔΟΥ .-                                                             
 www.sintagespareas.gr, ΣΥΝΤΑΓΕΣ  ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ       
 ~  www.potami.gr  Σταύρος  Θεοδωράκης .-                                             
  www.dibidabo.com    , https://www.facebook.com/my.dibidabo , https://twitter.com/mydibidabo  ,  http://www.lifo.gr/team/gnomes/45114       www.123playgame.gr  , Δωρεάν  παιχνίδια .-  www.tv-market.gr , Τηλε-αγορές.-  www.furby.gr , =Αναβάθμισης  προγράμματος περιήγησης .-                                                   
~ www.ekloges14.gr , Στο  Kontra Channel .-    
http://messiniaka.blogspot.com/ , ΜΕΣΣΗΝΙΑ.-   https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.  -    537   φίλοι.-         
http://www.markides.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=61&Itemid=75 ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑ

***  ΑΓΙΟΣ  ΦΛΩΡΟΣ  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: